geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
941. Vae victis! (Jaj a legyőzötteknek!) (GCVaev)

Az emlékmű

Az emlékmű

Méltatlan környezetben

Méltatlan környezetben

Csecsemők is áldozatul estek az angol-amerikai bombatámadásoknak

Csecsemők is áldozatul estek az angol-amerikai bombatámadásoknak

Az angol-amerikai légierő által szétbombázott óvoda

Az angol-amerikai légierő által szétbombázott óvoda

Ez a német légvédelmi ágyú a győzelmi lajstroma szerint 12 repülőgépet, 4 ágyút, 4 erődöt és 1 hajót pusztított el eddig

Ez a német légvédelmi ágyú a győzelmi lajstroma szerint 12 repülőgépet, 4 ágyút, 4 erődöt és 1 hajót pusztított el eddig

Az angol-amerikai bombázások miatt meghalt párizsiak temetése 1943-ban

Az angol-amerikai bombázások miatt meghalt párizsiak temetése 1943-ban

A debreceni Ispotály templomot szinte kettészelte egy légibomba

A debreceni Ispotály templomot szinte kettészelte egy légibomba

A július 2-ai angol-amerikai légitámadás eredménye Pesten

A július 2-ai angol-amerikai légitámadás eredménye Pesten

Bombatalálatot kapott budapesti lakóház

Bombatalálatot kapott budapesti lakóház
Szélesség N 47° 28,130'
Hosszúság E 19° 4,690'
Magasság: 150 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2004.05.08 12:10
Utolsó lényeges változás: 2016.07.09 19:46
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Amancsics, Fazék, CacheFinder
Felhasználó: CacheFinder
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Megtalálások száma: 1444 + 5 sikertelen + 13 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.7 megtalálás hetente


WAP-barát leírás
Egy 14x3x3 centiméter méretű hengert keress a megadott ponton. Toll legyen nálad. Forgalmas környék, körültekintő keresés ajánlott! Nagy forgalom esetére pótjelszó matricán a trafóház egyik ajtaján.


A ládába Travel Bug nem helyezhető.

A megközelítésről
Tömegközlekedéssel sokféle módon érkezhetsz. Legegyszerűbben az 1-es és 2-es villamossal érkezhettek, melyekről a "Közvágóhíd" megállónál kell leszállnotok. Ajánlom még a Csepeli HÉV-et, de ennek megállójától egy kicsit többet kell sétálnotok a láda megszerzéséhez. Az autóval érkező kesserek járműveiket az ajánlott parkolóban hagyhatják hátra.  N 47° 28,133' E 19° 4,646' 165 m [GCVaev+parkoló]

Légitámadások Magyarország ellen
Az első légiriadót Budapesten 1941. április 6-án 18 óra 1 perckor rendelték el, és 18 óra 48 perckor fújták le. A jugoszláv légierő 3 darab Blenheim bombázója közelítette meg a fővárost. Április 7-én a jugoszláv 8. bombázóezred 12 gépe bombázta Szegedet és Pécset. A következő napokban több magyar várost ért támadás. 1941. június 26-án történt Kassa bombázása. Budapestet az első bombatámadás 1942. szept. 4-5-én és 9-10-én éjszaka érte Moszkva körzetéből felszálló szovjet távolsági bombázóktól.
A Stratégiai Szolgálatok Hivatala 1942 őszén kezdte meg a magyarországi célpontok értékelését. 1943 második felében Mosquito gépekkel légi felderítés kezdődött Magyarország ellen, s rendszeressé vált a szövetséges légierő átrepülése Nyugat-Magyarország felett. A légitámadásokról a politikai döntést 1943. novemberben hozták meg a szövetségesek. Az első Budapest elleni bombatámadást 1944. február 2-ára tervezték, de az időjárás miatt április 3-án hajtották végre. Az amerikai légierő 15. légi hadseregének 450 B-17 és B-24 bombázója 137 vadász kíséretével bombázta a ferencvárosi pályaudvart és a repülőgépgyárakat. A légitámadások 1. ütemében a magyarországi repülőgépgyártás rombolása volt a cél. Az amerikai nappali támadásokkal párhuzamosan a brit légierő 205. bombázócsoportja megkezdte az éjszakai bombázótámadásokat, valamint a Duna légi aknásítását. Április 13-án 535 amerikai gép támadta a budapesti és győri repülőgépgyárakat és repülőtereket. A magyar repülőgépgyártás súlyos károkat szenvedett, de 1944. november 15-ig még termelt. Májusban a 15. AAF bekapcsolódott a partraszállás előkészítésébe, Magyarországot ezért a következő nagy erejű légitámadás csak június 2-án érte. Az ún. ingabombázás során bombázták Debrecen, Szolnok, Szeged, Miskolc, Nagyvárad, Kolozsvár, Püspökladány vasúti pályaudvarát.
Május 2-án az amerikai hadászati légierő új feladatot kapott. Az "olajháború" jún. 12-13. éjszaka kezdődött. Június 14-én érte légitámadás Budapest, Pétfürdő kőolaj-finomítóit és Komáromot. A június 27-i, 30-i és július 2-i támadás a finomítók mellett a vasúti célokat, a harckocsi-, fegyver- és repülőgépgyártást is érte. Július 8-án a veszprémi repülőteret bombázták. 14-én, 27-én és 30-án folytatódott az olaj-, vasúti és hadiipari célok bombázása. Augusztus 9-én 400 bombázó ismét az olajcélokat támadta.
Románia kiugrásáig viszonylagos csend következett, majd a szövetséges légierő elsősorban a közép- és kelet-magyarországi repülőtereket és közlekedési célokat rombolta.
Szeptember 13-tól fokozott intenzitású bombatámadás-sorozat kezdődött Magyarország "kibombázására" a háborúból. Nappal amerikai, éjszaka brit és szovjet távolbombázó kötelékek támadták Budapestet, Debrecent és más magyar városokat. Augusztus végén a harccselekményekbe bekapcsolódott a szovjet és román harcászati légierő is. Szeptember 21-én a 15. AAF utoljára bombázott Dunától keletre lévő célpontokat, Debrecent és Békéscsabát, ezt követően a dunántúli és az északnyugat-magyarországi célokat (kiemelten Győr, Sopron, Szombathely, Székesfehérvár) támadta. Az utolsó bombatámadások 1945. március 4-én Sopront, 26-27-én Szombathelyt érték.

A magyarországi áldozatok száma az 1944. január 1-jei határokon belül 20 ezer fő. Magyarország jelenlegi 3122 helysége közül 1024-et ért légitámadás.

Az 1947. évi békével elcsatolt országrészeknél csak a városokról van megbízható forrás. A magyarországi városokat ért bombatámadások száma: Almásfüzítő 4, Békéscsaba 1, Budapest és környéke 34, Debrecen 5, Győr 19, Kecskemét 5, Kolozsvár 1, Komárom 6, Máramarossziget 1, Miskolc 4, Munkács 2, Nagykanizsa 3, Nagykároly 1, Nagyvárad 4, Nyíregyháza 1, Pápa 2, Pécs 3, Sopron 7, Szabadka 2, Szatmárnémeti 2, Szeged 8, Székesfehérvár 4, Szolnok 13, Szombathely 12 (feltételezhető még 2), Újvidék 6, Ungvár 3 (feltételezhető még 1), Veszprém 3, Zalaegerszeg 2 (a harcászati légierők támadásai nélkül).

Hazánkat szerencsére nem érte olyan jellegű terrorbombázás, mint a háború utolsó szakaszában Drezdát vagy Hamburgot. Ezeket az oroszok elől menekülő polgári lakosokkal túlzsúfolt városokat a brit-amerikai légierő módszeresen lerombolta majd felgyújtotta. A kialakuló tűzviharban becslések szerint többszázezer ártatlan polgári lakos égett el elevenen. A semmivel sem indokolható terrortámadásokért a mai napig sem vontak felelősségre senkit.

A bombázások magyar polgári áldozatainak magas száma a jól működő légoltalom erőfeszítései ellenére onnan ered, hogy a szövetséges bombázók személyzete a jól szervezett légvédelem és a hős vadászpilóták önfeláldozó küzdelme miatt a bombavetést az ún. szőnyegbombázás módszerével nagy magasságból volt kénytelen végrehajtani, ami a célbavett ipari-közlekedési-katonai objektumok mellett szükségszerűen a környező polgári létesítményeket is rombolta.

Budapesten a bombázások legsúlyosabban Ferencvárost és Csepel környékét érintették. Ennyiből érthető, hogy az emlékművet itt helyezték el. Véleményünk szerint azonban mégis méltóbb helyre kellett volna kerülnie, valahol a Belvárosban illett volna elhelyezni, és a maga nemében (más hasonló emlékművekhez viszonyítva meg különösen) jelentéktelen megjelenésű és láthatóan a legolcsóbb kivitelezés volt a cél. Furcsa mód ezekről az áldozatokról a média is hallgat, míg másokról szinte naponta történik megemlékezés. (A történelmi képek a Hadtörténeti Intézet és Múzeum gyűjteményében találhatók.)

A rejtésről
Egy 14x3x3 centiméter méretű hengert keress a megadott ponton. Toll legyen nálad. Forgalmas környék, körültekintő keresés ajánlott! Nem kell toronyirányt nekivágnod a meredélynek, kis kerülővel simán fel tudsz sétálni a ládához. Ládalebukás veszélyének esetére elhelyeztem egy jelszót tartalmazó matricát a közeli trafóház egyik ajtaján.  N 47° 28,124' E 19° 4,634' 165 m [GCVaev+pótjelszó]


A természetet és a megtalálás élményét beszennyező, ládát beázni hagyó és nedvesen tartó, bepenészesítő undorító nejlonzacskók ellenzői vagyunk, ezért kéretik ládáinkat ettől megkímélni! Köszönjük! A vízálló dobozaink viszonylag szellős helyekre vannak rejtve, így majd csak megszáradnak maguktól...
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (926 db): környezet: 3.40 rejtés: 3.78 web: 4.43 átlag: 3.87

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 + szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Eszeserzsó 2020.07.27 10:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.45
Köszönöm! Az alternatív jelszóval sikerült :)

Fitti80 2020.07.24 06:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

karcsi9641 2020.07.18 08:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Gondolatébresztő hely, kár hogy ilyen elhanyagolt.
A logpapir tele van,
Köszönöm a rejtést!

DSCN3030DSCN3031
kiviki 2020.07.15 16:55 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm a rejtést :) [g:hu 1.6.5]

Szaszacska08 2020.07.15 15:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A logbook iszonyatosan bele volt gyurve alig tudtunk kiszedni. [Geoládák v3.4.1]

Pongiz 2020.06.13 17:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Sajnos nagyon szét van ázva benne a papír. [Geoládák v3.4.1]

vasanitsl 2020.06.11 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Köszönöm a rejtést!

fiser 2020.06.10 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.76
,

Wollemia 2020.06.10 20:29 - Megtaláltam
Megtaláltam Anyával, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

gangyal 2020.06.05 16:04 - Megtaláltam
Megvan!!! Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.6.7]

marci_pym 2020.06.02 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

TJ 2020.06.01 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

Cicuskafalva 2020.05.31 16:50 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

mk45 2020.05.30 18:16 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.46]

DonPepe 2020.05.27 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.22
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk!

A log füzet gyatra állapotban van és betelt cserére szorul.

Üdv Réka és Pepe

Pecsétünk! 
Fringilla és Kuglóf 2020.05.25 19:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

AncsuBence 2020.05.22 23:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Anita és Bence [Geoládák v3.3.2]

Rubi2266 2020.05.22 23:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Megtaláltam, köszönöm! ötletes rejtés :) [Geoládák v3.3.2]

Private Ryan 2020.05.18 16:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Felcser 2020.05.02 13:42 - Megtaláltam
Megvagy, Köszi a rejtést.

sio 2020.04.26 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

zulcsi 2020.04.19 19:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Zsófiszotyi 2020.04.17 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Ezar 2020.04.17 15:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Nikike 2020.04.06 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltuk: Máté és Niki.Köszönjük.

Andi0714 2020.04.04 15:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Karaliosz 2020.04.04 13:49 - Megtaláltam
Ez a láda is pipa. ;) Köszi a rejtést. [Geoládák v3.3.2]

adamfarkas20003 2020.03.19 12:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Köszönöm a rejtést :)

PervaiSDG 2020.02.22 18:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Fekete Ákos 2020.02.22 15:59 - Megtaláltam
Köszönjük!

Hegyo 2020.02.19 18:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Környezet: 3/Rejtés: 3/ Web: 4 [g:hu 1.6.2y]

Senator62 2020.02.14 20:30 - Megtaláltam
Meglett! Köszi. A logfüzet teljesen betelt tényleg megérett egy cserére.

Justbeokay 2020.02.13 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Kertész család 2020.02.09 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk,köszönjük a rejtést.

szuzi78 2020.02.09 09:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Cicapapa51 2020.02.06 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Köszönöm a rejtést.
Már jártam itt. Akkor nem találtam meg, a pótjelszó pedig be volt kerítve. :-(
Most megtaláltam és elolvastam a hely és az események szomorú történetét.
A logbook meglehetősen tele van.
Cicapapa51

birobali 2020.02.02 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Feri95 2020.02.02 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

acsi53 2020.01.29 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 3.58
Köszönjük a rejtést!

magyar65 2020.01.21 19:20 - Megtaláltam
Köszönjük!

kingajani 2020.01.19 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

aknitram 2020.01.19 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.6.4]

Emerich63 2020.01.18 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

20200118_113513 
dev86xr 2020.01.12 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [Geoládák v3.2.2]

Szilvil 2020.01.12 12:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

csomix 2020.01.10 18:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Dolex 2020.01.02 16:39 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.65
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

imredobi 2020.01.01 14:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Megtalaltuk, koszonjuk!

sergeant 2020.01.01 03:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

sergio 2019.12.30 15:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést, ötletes! :-)

A papírt sztem már ideje cserélni! ;-)

KIsVacak&Sergio

emmerwald 2019.12.29 13:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.06
A ládaoldal igen tartalmas, az elolvasása után ajánlott a helyét felkeresni. Így többet jelenthet, mint 1 pont...
Köszönjük!

IMG_20191229_124026A város felett...
törő 2019.12.18 19:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

tabletta 2019.12.13 20:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

golyostoll 2019.12.12 10:12 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! A füzet cserére érdemes.

Varga-Tarsoly familia 2019.12.01 15:18 - Megtaláltam
Levadászva, köszönjük szépen a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

orszagoskek 2019.11.30 14:41 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.49
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Az alternatív jelszóval tudtam igazolni. Tamás [Geoládák v3.1.2]

szabilkó 2019.11.23 20:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

szentvik 2019.11.23 20:09 - Megtaláltam
Ahogy korabbi logok is irtak, a logfuzet eleg meggyotort allapotban van. Illetve meretileg is talan nagy egy ekkora ladaba. Mi alig birtuk kiszedni belole, annyira bele volt szoritva.

raticu 2019.11.23 20:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

zsoffer 2019.11.23 20:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

ystray 2019.11.23 15:46 - Megtaláltam
megvan :)

Galin 2019.11.21 11:24 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.51
A füzet tele és nagyon rongyos.
Jó buli volt, köszi :)

kocsisfanni 2019.11.09 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Fanni, Beni, Józsi, Berci [Geoládák v2.2.5]

kocsisbenedek 2019.11.09 15:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.20
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Kettő darab geoláda van egymástól 15 méterre, a másodikba a jelszót beírtuk ! Benedek,Bercel,Fanni,József [Geoládák v3.0.0_beta_17]

bekrisz 2019.11.02 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Sifi 2019.10.28 12:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

BenPack 2019.10.27 09:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

hardman2 2019.10.26 17:29 - Megtaláltam
Sajnos csak a pótjelszó lett meg, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ptomi93 2019.10.26 17:26 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.91
Köszi a rejtést!
Tomi és Barbi

P_20191026_172424 
Artimus 2019.10.25 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

zeti 2019.10.23 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

kocsisjozsef74 2019.10.23 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.85
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Zsuzsa, Józsi, Zéti, Zaza [Geoládák v2.2.5]

anzsu7 2019.10.23 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Zsuzsa, Józsi, Zéti, Zalán

SziaHello 2019.10.20 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0_beta_18]

renault 2019.10.19 11:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Pontos rejtés volt. [g:hu 1.6.4]

Csillanyu 2019.10.19 10:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! ;) [Geoládák v2.2.5]

tuzvarazslo 2019.10.18 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést ![Geoládák v2.2.5]

Szőkekapitány 2019.10.18 16:09 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést.

Dacy 2019.10.13 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kireth 2019.10.06 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Micicila 2019.10.06 13:00 - Megtaláltam
A rejtés nagyon jó, az emlékműről nem tudtam eldönteni, hogy tetszik vagy sem. Köszönjük, hogy megmutattad.

btamas 2019.10.06 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

laszloistvan 2019.10.04 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

oryszcsak 2019.09.21 07:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

HZsoti 2019.09.20 11:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.08
köszi a rejtést

GeoCats 2019.09.15 19:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Bobby Holmes 2019.09.14 18:01 - Megtaláltam
Elsőre nem lett meg sem a láda, sem a pótjelszó, de második nekifutásra megtaláltam a ládát. Jó, igényes rejtés, köszönöm!

nubiai 2019.09.11 12:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
A rejtés szerintem (már) nem tartalmaz jelszót, csak egy rövidke log "füzetet", amin semmi olyan szöveg nem szerepel, amely a pótjelszóval megegyezne. [Geoládák v2.2.5]

Green Eye 2019.09.05 13:05 - Megtaláltam
Nagy volt a forgalom, sok időt töltöttem ott, nem jött a kellő pillanat. Tudtam, hol a láda, de csak pótjelszót sikerült leolvasni. Köszi a rejtést!

delfin 2019.08.31 19:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

szeles 2019.08.31 12:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

BrodyPetty 2019.08.30 19:15 - Megtaláltam
Köszönjük a koncert előtti kis láda vadászatot.

HorváthBBGVKH 2019.08.27 17:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Nagyon ötletes! Köszönöm szépen.

fodor8peter 2019.08.25 13:39 - Megtaláltam
Valóban megindító az emlékmű, eddig nem is hallottam róla.

Povi 2019.08.24 19:24 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.34
Esti ládázás a környéken bringával. Második láda a négyből.

Syn_yeti 2019.08.20 10:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! [Geoládák v2.2.5]

Rbill 2019.08.19 19:29 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.33
Megtaláltam.

g-tabe 2019.08.19 18:08 - Megtaláltam
Az emlékmű tetszett, a környék nyomi...
Köszönöm a rejtést!

buksika 2019.08.17 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

JhsGabor 2019.08.16 18:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Petya1982 2019.08.16 10:28 - Megtaláltam
A forgalom miatt pótjelszóval megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Halász család 2019.08.14 19:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Koordináták rendben. [Geoládák v2.2.5]

uzolee 2019.08.14 13:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

AdriésNorbi 2019.07.25 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Talán az eddigi legtovább tartó keresésünk volt, de nagynehezen meglett. A rejtés valóban trükkös, a villanypózna jó útmutató, de ne abba keresd!
ui: A log papírt már érdemes lenne cserélni, gyűrött és lassan használhatatlan.
Norbi és Adri [Geoládák v2.2.5]

Kiscseri 2019.07.24 18:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

snake01 2019.07.23 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
köszönjük a rejtést.

Seldon86 2019.07.19 17:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szabolcsc 2019.07.18 14:00 - Megtaláltam
Ok

kiszoltansandor 2019.07.10 20:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

zoll 2019.07.08 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.81
Megtaláltam! Köszönöm!

bodopal 2019.07.07 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Hodykölyök 2019.06.29 21:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

fatalin 2019.06.26 10:06 - Megtaláltam
Megvagy! Köszönöm [Geoládák v2.2.5]

prisoft 2019.06.25 22:11 - Megtaláltam
Megvan! Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.5.4]

Csureszh 2019.06.20 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.51
Megtaláltam.

pálesz88 2019.06.14 19:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kalker 2019.06.13 18:51 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 2.50 súly: 1.95
Yessssss!!!

Patent&Lord 2019.06.12 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

krisz17krisz 2019.06.09 17:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zahy 2019.06.09 09:15 - Megtaláltam
Skszor jártam erre, most végre sort kerítettem rá. Lassan logbookot kéne cserélni benne. Az is igaz, hogy egy jótét lélek legalább tollat rakott mellé.

zoldbeka 2019.05.23 15:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

daisy01 2019.05.18 21:59 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.94
köszi a rejtést

pistrix 2019.05.12 18:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

pedro750 2019.04.26 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Megtaláltam, köszi a rejtést!!!

02E6FB06-0B5D-40A3-932B-6192E24D1252 
Esztemma 2019.04.21 18:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Geggento 2019.04.11 08:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

VINAX 2019.04.07 12:39 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.00 súly: 3.75
Vasárnapi ládázás 8/1.
Forgalmas, mégis elhagyott kis rész.
Köszönjük a rejtő munkáját!

★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.5]

tancsy95 2019.03.31 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.59
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Atom82 2019.03.31 16:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nóri269 2019.03.31 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.4]

Zimanyek 2019.03.30 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

lovasvadasz 2019.03.25 22:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ther 2019.03.23 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Evila 2019.03.22 14:02 - Megtaláltam
Adventtel közös találat. Köszönjük a rejtést!

othis 2019.03.20 19:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést! ?????????? Othis, Anita, Bronco [Geoládák v2.2.5]

Lebbencs 2019.03.17 13:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
:)

lizzard és csapata 2019.03.17 12:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést

Roli_Zoli 2019.03.14 10:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Invictus3 2019.03.07 13:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Megvan, köszi!
Múzeum utáni keresés, 1 állomás :)

FullmoonHUN 2019.02.23 15:47 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.00
Az első Geoládánk:) nagyom izgalmas volt megtalálni! Köszönjük!

Sheep2018 2019.02.22 21:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

HeAd 2019.02.18 16:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget. Adri & HeAd [g:hu 1.6.1x]

blackma(d)zsik 2019.02.17 17:02 - Megtaláltam
köszifasza [Geoládák v2.2.5]

MikiAnita 2019.02.06 14:20 - Megtaláltam
Üzleti ügyben jártam a környéken, gondoltam gyorsan levadászom.
Köszi és üdv,
MikiAnita

PardiAndi 2019.02.03 12:37 - Megtaláltam
dzoli1-gyel

norci&endi 2019.01.27 18:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! :)

Emese62 2019.01.27 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.85
Köszönöm szépen hogy segítettél. Színház előtt kerestük meg

danita 2019.01.26 14:15 - Megtaláltam
Done. Köszönjük.

Csepelke 2019.01.24 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Csepeli Menyus 2019.01.24 14:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Taxte 2019.01.17 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.6.0]

zsubamba 2019.01.13 08:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bob&Bobek 2019.01.01 13:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

szsurman 2018.12.31 13:32 - Megtaláltam
Ötletes a rejtés. [Geoládák v2.2.5]

joove 2018.12.27 15:03 - Megtaláltam
Mai ötödik láda. Köszönjük a rejtést.

Batani 2018.12.26 21:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! A logfüzet betelt :) [g:hu 1.6.0]

szaszkievics 2018.11.24 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.66
Vásárolgatós - geoládás nap Budapesten, HRita, KesserHercegnővel! Köszönjük! [Geoládák v2.2.5]

HRita 2018.11.24 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Maxi613 2018.11.16 15:19 - Megtaláltam
Köszi!

Manna&Peti 2018.11.11 10:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! :-)

kisback 2018.11.10 17:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ha8llh 2018.11.09 23:07 - Megtaláltam
Megtalaltuk

ha8je 2018.11.09 23:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

StellaDeFrász 2018.11.09 22:43 - Megtaláltam
Frászosítva! 🤡 Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

porto 2018.11.06 10:57 - Megtaláltam
Köszönöm, két élmény volt! :)
Ismét együtt :-)
Megtévesztő egy közeli láda! [Geoládák v2.2.4]

pyrosz 2018.11.06 10:55 - Megtaláltam
Köszönöm, egy élmény volt! :)
Egy pár méterre lévő hasonló láda kicsit bekavart.
Ne kampós, hanem pattintós megoldást keressetek. ;)

tak-tak 2018.11.03 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.6.0]

Hokuszpok 2018.11.02 23:59 - Megtaláltam
Köszi

Kovács Beni 2018.11.02 23:59 - Megtaláltam
Köszi

bondas 2018.11.02 10:51 - Megtaláltam
Megtaláltam a gyerekekkel, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

golyakr 2018.10.28 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mperecsenyi 2018.10.18 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.67
Fontos, de kevésbé ismert emlékmű rehabilitációért kiáltó helyen.

Frentzen 2018.10.16 12:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Kissé fura helyen van a rejtés, de gondolom az volt a legkézenfekvőbb hely ami még közel van az emlékműhöz. Ami fura, de tetszett.

20181016_11352820181016_113533
kolap 2018.10.16 10:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.14
Köszönjük. kolap & társa

zakaan 2018.10.14 16:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

pekdia 2018.09.30 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, nem volt egyszerű... :-) [Geoládák v2.2.4]

Banati 2018.09.30 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Jó helyen van. [Geoládák v2.2.4]

Menyust 2018.09.29 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.43
Kicsit nagy az autó forgalom, de amúgy szuper láda! Köszönöm a rejtést!

Soma00 2018.09.27 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.62
Köszönöm a rejtést!

GCVaev 
balatom 2018.09.17 19:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.4]

G.Gábor 2018.09.12 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 2.45
köszi:)

kovmik91 2018.09.09 17:22 - Megtaláltam
A nyitott ajtajú villanyoszlop először engem is megtévesztett, semmiképp se abban keressétek, de attól pár méter távolságra. Elég kellemetlen volt úgy logoni, hogy közben a száguldozó autók mellett ültem a szalagkorlát mögött. Mindenesetre köszi a rejtést, volt már ilyenhez szerencsém, így könnyen meglett.

20180909_171806 
skam molinari 2018.09.07 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

PÁ_LL 2018.09.07 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Tényleg becsapós volt a nyitott ajtajú villanyoszlop. Hiba ott keresni. Nagyon hülyén nézhettek ránk az autókból.
Köszönjük a találó, érdekes rejtést.

IMG_6735IMG_6731
mayagabor 2018.09.04 18:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Hubbi barátai 2018.08.30 12:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

loco001 2018.08.29 18:10 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtőnek, megtaláltam.

20180829_180554 
Ricsi és Cinti 2018.08.25 11:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

vgaabor 2018.08.18 18:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Panka kirándul 2018.08.18 18:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Spangarázs 2018.08.18 16:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

nszk 2018.08.09 19:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0b]

jegesmedve137 2018.08.07 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

wirtha 2018.08.05 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 2.83 súly: 2.77
Megtaláltuk. Köszi

coteacote 2018.08.05 10:59 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 2.5 web: 1 átlag: 1.50 súly: 1.95
Trükkös a rejtés, remek ötlet.

Szasza99 2018.08.04 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

mirjam07 2018.08.04 11:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

BMBOPH 2018.08.03 22:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.03
Megtaláltuk, a rejtést köszönjük!

PÉV 2018.08.03 16:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.83
Köszi a rejtést.
-MEGVAN!-

lederadam 2018.07.24 22:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

d.andras 2018.07.23 19:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

PiciKincs 2018.07.23 18:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Winssent 2018.07.21 17:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

tutu79 2018.07.21 16:59 - Megtaláltam
Megleltük köszi. [g:hu 1.5.4]

szaatt 2018.07.18 09:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Mary&Advent 2018.07.15 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

Zugi 2018.07.13 22:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
E nyári péntek este gondoltam bringázok már egy kicsit a városban és akkor összekötöm egy kis pesti ládázással. A térképen 3-4 láda így közel egymás mellett egy sorban van, én Budáról jövet ezzel kezdtem.
Sokszor elmentem már ez az emlékmű mellett. Volt idő, hogy egy korábbi munkahelyemről jövet naponta, de bringával is. Korábban azt gondoltam ez a közlekedési balesetek áldozatai emlékhelye, mert van egy ilyen geoláda is. De az Óbudán van és már megtaláltam, így most ezt tüzetesebben megnéztem és most tudatosult ennek a jelentősége.
A találat könnyű volt, egy tapasztalt kesser nagyjából vágja már, hogy milyen lehet a rejtés az adott helyszínen. Késői órában jártam arra, amikor ki lehetett fogni nyugisabb időszakot, de tény, hogy fura egy dolog egy ekkora forgalmú út mellett kesselni ahol nagy sebességgel húz el az ember mellett a sok jármű.

20180713_222232_resize20180713_222237_resize
20180713_222244_resize20180713_222251_resize
20180713_222256_resize 
Adalbrecht 2018.07.12 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.19
. [Geoládák v2.2.4]

FreEve 2018.07.10 19:12 - Megtaláltam
Véletlen találat egy másik láda után kutatva! Szerintem a helyszín túl veszélyes, de a láda nagyon jó állapotú. Köszönöm! :)

TÁJK Alkesz Duo 2018.07.04 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

lajtosandras 2018.06.30 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

mraich 2018.06.30 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Megtaláltuk Krisztivel! :)
Köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v2.2.3]

Spátabár 2018.06.30 13:00 - Megtaláltam
Igazi geoládás rejtés, egy tapasztalt geoládász mindenképpen megtalálja. Nekünk is ment... :)

kami1 2018.06.24 13:00 - Megtaláltam
Sokszor mentem el méterekre a ládától.
Köszönjük a rejtést!

Balázs1984 2018.06.24 12:59 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést.
Egy észrevétel :
Ha csak egyszer, pont akkor lesz a ládánál baleset az úton, akkor a kereső emberkéből nem marad semmi...
Mint az állatok, úgy robognak a kocsik arrafelé az úton.

Nadalandy 2018.06.23 16:56 - Megtaláltam
Ötletes ;) Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

e369 2018.06.14 19:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Shonda 2018.06.14 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést :)

lacagoncz 2018.06.04 10:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

kaldigeza 2018.05.25 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Meg van a láda és a matrica is. Köszönöm a rejtést!

erdosimi 2018.05.24 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

erdosjudit 2018.05.24 11:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Akubb 2018.05.23 10:42 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.10
A környéken volt dolgom délelőtt, így egy kis plusz sétát beiktatva meglátogattam 3 ládát, ami környezet, és tematika alapján összeillett nekem.
A rejtés maga kellemes, a helyén van, könnyű megtalálni. Attól minden utánam érkezőt óva intek, hogy a hiányzó ajtajú villanyoszlopban (fénykép Schlégl logjánál) kezdjen kutatni, mert életveszélyes, ráadásul semmi szükség rá!
Köszönöm a rejtést.

Brigus 2018.05.22 17:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk!! Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Bigi 2018.05.22 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Bigi! [Geoládák v2.2.3]

szaboneki 2018.05.21 16:05 - Megtaláltam
Nem ládázni indultunk. véletlen néztük meg, hogy van-e itt láda és volt.
Köszönet a rejtésért.
Mivel nagyon kellett sietnünk, ezért csak a pótjelszót kerestük meg.

horvathzs 2018.05.21 16:05 - Megtaláltam
A pótjelszót megtaláltuk.

Schlégl 2018.05.15 14:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.89
Sajnos nem találtam meg a ládát és a pótjelszót sem, de hosszas keresésre a nagy forgalom miatt nem vállalkoztam. Kérem a képek alapján az elfogadást. Köszönöm.

[Jóváhagyta: CacheFinder, 2018.05.16 20:13]

IMG_20180515_141607IMG_20180515_141744
IMG_20180515_142047 
lencsilyany 2018.05.13 11:08 - Megtaláltam
NFMate-val közös találatunk, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

nfmate 2018.05.13 11:08 - Megtaláltam
Egy újabb olyan emlékmű, melyről nem is tudtam volna, ha nincs itt láda. Lencsilyannyal közösen. Köszönet [Geoládák v2.2.3]

nonow22 2018.05.10 17:26 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.84
Megtaláltam, köszi a rejtést! Izgalmasak ezek a központi mugli helyek. :)

Pikipiki 2018.05.05 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.58
Megtaláltam!

Matita 2018.05.05 18:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Mizo6869 2018.05.03 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltam Zoli.

SilverG 2018.05.01 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Megtaláltuk!

FCsili 2018.05.01 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Megtaláltuk!

spanyesz 2018.05.01 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.33 súly: 2.75
Megtaláltuk, köszönjük!

Petrav 2018.05.01 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.33 súly: 2.75
Megtaláltuk, köszönjük!

Szamoska 2018.04.27 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Nem ismertem ezt az emlékhelyet, köszönöm, hogy megmutattad!

erdei.laszlo 2018.04.26 14:12 - Megtaláltam
Meglett!

Tapsifüles 2018.04.20 11:35 - Megtaláltam
Találat! :)

mostmiujsag 2018.04.18 22:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Cler 2018.04.14 15:21 - Megtaláltam
Potjelszoval. Megrenditoek a kepek, foleg a csecsemokrol feltoltott. Forgalmas "szemetdomb" sajnos. Mar reg szemezgettem ezzel a ladaval, most viszont kozelebbtol is szemugyrevettem az emlekmuvet.

Koszonom!

tapiapi 2018.04.12 13:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
Erre tettem, vettem, megleltem. Szép hely, helyes rejtek. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg] Láda. Én meg a pótjelszót nem találtam.:)

Atis87 2018.04.06 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

gyik01 2018.04.04 15:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Mai95 2018.04.02 19:26 - Megtaláltam
Megtaláltam Vittorioval. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ChefBogi 2018.04.02 18:31 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v2.2.3]

griczi@gmail.com 2018.04.01 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

MoMaszter 2018.03.27 10:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.00
A helyhez méltatlan a sok csöves (az egyik pofátlan, agresszív bunkó egyszerűen beköltözött az átjáróba és beszólogat az embernek) és a szemét. Erről természetesen nem a rejtő tehet!

A láda típusát nagyon nem szeretem, de itt a hely kialakításával együtt igényesnek ítélem meg! Köszi a rejtést!

atgaspar 2018.03.12 09:00 - Megtaláltam
Kicsikacsaház

Lustadick123 2018.03.11 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

braunfrici 2018.03.07 10:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.55
Remek rejtés!

BouLache 2018.02.21 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.45
A rejtés annyira ötös, hogy meg sem találtam a hó alatt! A tartalék jelszóval loggolok. A ládaoldal nagyon tetszett az igényessége és tartalma miatt. Köszönöm a lehetőséget!

Lilamacs 2018.02.15 19:15 - Megtaláltam
Koncertre mentünk a Müpába, előtte kerestük meg. Köszi a lehetőséget!

Háborús emlékmű Bp. 2018.02.14. (3) 
adamtoth0412 2018.02.15 17:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.67
Munka utáni ládázáskor kerestem fel, előbb a pótjelszó lett meg, végül csak azért is meg kerestem a ládát.
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

DSC_0879 
westmark 2018.02.11 20:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

gebecske 2018.01.29 19:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.88
Köszönöm a rejtést!

Lucretia19 2018.01.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.51
Köszi!

zoo_lee+Edit 2018.01.28 12:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Edittel közösen.

Kukucska 2018.01.25 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

matyassyd 2018.01.20 18:00 - Megtaláltam
Igényes, ötletes rejtés, köszönöm!

Redteam 2018.01.20 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.48
Korábban volt már itt egy láda, azzal sokáig szemeztem, de valamiért mindig kimaradt a gyűjtésből.
A mai tavaszi-téli napon elindultam egy hosszabb sétára, így ezt a ládát is levadásztam. A rejtés ötletes, praktikus.

bazsogeleba 2018.01.13 09:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

krissz73 2018.01.12 12:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

mulder2197 2018.01.10 05:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.1.5]

GeoRichter 2018.01.07 13:39 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.90
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! A rejtés nagyon kreatív.

imi! 2018.01.06 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.1.1]

dreamland 2017.12.31 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.21
Köszi a rejtést!

vlaci57 2017.12.26 14:01 - Megtaláltam
Csak a pótjelszót találtam meg.

Ksandor96 2017.12.26 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Köszönjük szépen az elrejtést, jó rejtekhelyet találtatok.!!! :)

bobori94 2017.12.19 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk adamdudassal. Köszi! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

adamdudas 2017.12.19 16:45 - Megtaláltam
Közös találat bobori94-gyel! :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

villon 2017.12.12 10:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

eskar 2017.11.25 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

diego 2017.11.10 16:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Stimm 2017.11.03 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.65
Köszönöm a lehetőséget.

dejosgyor 2017.11.01 00:00 - Megtaláltam
MEgtaláltuk, köszi !

Zolas21 2017.10.26 14:53 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Gábor és Edit 2017.10.22 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.70
Megtaláltuk, köszönjük.

IMG_20171022_171317 
TD Adventure 2017.10.21 14:21 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.32
Megtalaltam, koszonom a rejtest! Sosem hallottam eddig errol az emlekmurol.

Adrenalin1977 2017.10.06 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam könnyen.
Nagyon köszönöm a rejtőnek azt, hogy felhívta az emlékműre a figyelmet és a nagyszerű történelmi leírást.
Azt hiszem emiatt érdemes ládázni.

Eszti és Robi 2017.10.05 13:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

sokoto5 2017.09.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.78
Köszönet a rejtésért!

Atiss 2017.09.23 22:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

pappcsalád 2017.09.22 17:32 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Atmosz&Zozmosz 2017.09.17 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.27
Gyors találat, köszönöm a rejtést!

Bonbonetti 2017.09.11 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

GalosA 2017.09.03 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.41
Megvan, köszi!

mecseki gyalogkőris 2017.09.03 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.64
Köszönjük a rejtést, ötletes! A+E

Braunka 2017.09.01 07:30 - Megtaláltam
Újabb BKK 24órás jegy 3. találata.

nyestke 2017.08.31 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.51
Köszönöm

CsKaroly 2017.08.18 15:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

msi 2017.08.17 18:22 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.89
A Nemzeti Színháztól közelítettem a ládához, a nem kevés szemét látványa kissé lehangolt. A láda minőségi rejtése dicséretet érdemel.
Köszönet a rejtőnek.

azimee 2017.08.16 19:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ÁFÉSZ 2017.08.15 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.17
Kár, hogy az ilyen emlékművek nem kapnak helyet a belvárosban, de erről a rejtő nem tehet.

zoltot 2017.08.15 11:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
==========
1/5 Közvágóhíd-Népliget séta közben.
Pótjelszóval.
Valóban jobb helyszínre és emlékműre volna szükség...

IMG_20170815_115009 
Toncsi016 2017.08.13 21:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Tonykopter 2017.08.09 13:48 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.61
Felleltük! Köszönjük!

ildati 2017.08.06 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
Ildikó&Attila [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Nikicsu 2017.08.02 22:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :)

leve2002 2017.08.01 14:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.25
Volt egy óra szabadidőm a Lurdy központnál, de a ládázás jobban vonz mint a vásárlás. A rejtésnek nem a kivitelezése rossz, hanem a helye.

Frida 2017.07.31 15:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.07
Köszönöm! A rejtés ötletes, de kicsit félelmetes is.

denestoth 2017.07.22 00:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.89
:)

mahone 2017.07.08 12:11 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést. Ötletes! :)

vidoree 2017.06.28 17:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

paaldavid 2017.06.27 18:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Geocaching Hunters 2017.06.26 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Geocaching Hunters! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

AzElveszettGeoládaFosztogatói 2017.06.22 18:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!
Ötletes rejtés.
3.

Cache Raider 2017.06.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.64
Kicsit necces a sok auto mellett de maga a rejtes otletes. Koszi.

Arpad11 2017.06.19 22:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.31
megvagy!!!

viktor_w 2017.06.15 17:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Bubu_83 2017.06.13 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Megtaláltam, köszi. Tetszett az emlékmű.

20170613_11413220170613_114220
Puzzle Apartman Gyula 2017.06.04 11:32 - Megtaláltam
Hazaindulás kapcsán még sétáltunk egyet a rekkenő hőségben.
Örömmel láttuk, hogy nem csak holokausztos emlékhelyek vannak. Már csak azt nem értem, hogy ez az emlékmű és a hozzá hasonlók miért vannak így eldugva. Ennél méltóbb helyen is lehetne.
Köszönjük.

Artemix 2017.06.01 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.80
A felírat túl könnyű. Vigyázzatok, nagy az autóforgalom !

Benics 2017.05.28 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

W05-44 2017.05.22 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Anatómia beszámoló után létösszegző sétára indultam önmagammal. Eleinte nem volt szimpatikus a társaság, de mire hazaértem, már egy teljesen más arcát mutatta a belső énem.

rosie 2017.05.21 12:50 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést, és hogy Nargoth bejelenti nekem!

Nargoth 2017.05.20 16:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ottgyuri 2017.05.19 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.67
Megtaláltam

stirliviusz 2017.05.19 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

VaVi 2017.05.17 13:03 - Megtaláltam
köszi :)

jgyuri 2017.05.16 17:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.62
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

zempoka 2017.05.14 17:27 - Megtaláltam
Megtaláltam a ládát - igényes rejtés, köszönöm :-)

data4526 2017.05.13 13:43 - Megtaláltam
MEGTALÁLTAM, data4526
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Farekék 2017.05.07 17:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.87
Megtaláltam. Köszönöm.

20170507_16594320170507_165932
brunnyer 2017.05.07 15:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.72
Megvan!

Végek 2017.05.07 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

pcguru és Mirci 2017.05.03 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi

Szekat 2017.05.01 15:26 - Megtaláltam
Megvan! Köszi!
TFTC

Ziziperec 2017.05.01 15:25 - Megtaláltam
Megvan! Köszi!
TFTC
Munka ünnepén bevettük a fővárost bicajjal. :)

KZT 2017.04.25 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

Imperator Csaba 2017.04.25 10:30 - Megtaláltam
+Van! Köszi :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

alat300 2017.04.22 17:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.46
érkezésünkkor nagy volt a nyüzsgés a parkban, úgyhogy inkább megkerestük a pótjelszót

enjoy 2017.04.22 16:28 - Megtaláltam
Köszönjük :)

majeri 2017.04.17 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zsirafka 2017.04.13 14:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

bohrmann 2017.04.12 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.90
Hát én sem nagyon vettem volna észre, ha nem mondja valaki, hogy ez itt van, pedig rengetegszer jártam erre biciklivel is. Most végre közelről szemügyre vehettem.

bimbee87 2017.04.07 00:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.53
Köszönjük a rejtést!

fodorka59 2017.04.04 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. Nagy volt a forgalom, így a pótjelszót használtam.

IMG_2640IMG_2644
IMG_2600 
dinkie 2017.04.03 10:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

JimmyZ 2017.04.02 14:00 - Megtaláltam
Sajnos nem találtam az idazi ládát, pedig állítólag 1-2 méterre voltam tőle. Elég népes volt a környék, így az alternatív jelszó mellett döntöttem végül. Köszi a rejtést!

sasa 77 2017.03.27 17:12 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 5 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.81
Megtaláltam jó rejtés köszi.

20170327_171706[1]20170327_165100[1]
ErdőCsöndje 2017.03.25 15:55 - Megtaláltam
Köszönjük!

Skalp 2017.03.19 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 4.18
Köszi!

 
BRobi 2017.03.19 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. :-) Köszönet a rejtésért. :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

bubac 2017.03.19 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ésKata 2017.03.19 15:30 - Megtaláltam
megleltem [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

pockok 2017.03.14 19:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Részletek később... [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

2017-03-14 19.19.48 
SzantoA 2017.03.13 09:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Kerékpáros találat GCVAEV-GCKZS-GCCSKE-GCSZOL-GCHATE-GC4QZM-GCLHTL-GCDTCS-GCBAER-GCSZLO-GCPOVI útvonalon (94Km)
Köszönet a rejtésért!

RékaésAdrián 2017.03.11 07:52 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.37
Kicsit úgy tűnik, mintha "van itt egy üres placc, tegyünk ide valami emlékművet" jellegű volna. A rejtés jó volt, köszönjük, hogy megmutattad a helyet.

redbird 2017.03.09 07:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm! Cseles rejtés, szerencsére sikerült ráérezni.

redfish 2017.03.05 14:30 - Megtaláltam
megvan köszönöm. pótjelszóval

TanEra 2017.03.03 20:31 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Lacipap 2017.03.01 13:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.97
Megtaláltam!
Érdekes színfoltja a pesti oldal ezen részének. Jó rejtek!
Köszönöm a rejtést.

mazsolaaa 2017.02.27 18:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.25
Hogy lássátok, mennyire elvetemült vagyok a ládázás terén: el akartak csalni egy koncertre a MÜPÁba, amihez nem fűlött nagyon a fogam... Azzal az egy feltétellel vállaltam a dolgot, ha a program mellett lesz ládázás is :) Így kerültem ide.

Érdekes zombihangulata volt ennek a környéknek az esti sötétben. Az út túloldalán az épület szellem-járta kastélynak tűnt. A hátborsórizit fokozták az emlékművön a fehér halálfejek... Meg két pasas, akik az emlékmű melletti füves területen éppen összecsaptak egymással. Soha nem láttam még igazi verekedést, csak filmeken - így nem oldottam kereket, hanem kicsit távolabbról néztem őket. Valahogy olyan lendületesen, szépen csinálták az egészet, de közben csattogtak a pofonok... A végén kiderült, hogy semmi bajuk nincs egymással, és jóban vannak: valami edzés volt ez mindkettőjüknek. Szuper bemutató volt, látatlanban is köszönöm nekik!

A rejtés nagyon kreatív, igazán leleményes! :)

Esti hangulatVár állott, most kőhalom...
Kísértetjárta házKicsit ijesztő volt a sötétben...
FalmintaMÜPA pirosban
MÜPA lilában 
korpa 2017.02.19 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Csatit 2017.02.14 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.17
Merész rejtes, szemetes környék. Koszonom a rejtést.

DFRi 2017.02.03 15:02 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.53
Megvagy láda :-)
Köszönjük a lehetőséget!
Mira&Feri
DFRi [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

emiGrant 2017.01.24 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.81
4/3. A jelzett helyen parkoltunk és pár pillanat alatt ott voltam az adott koordinátán, de a ládának nyoma nem volt. Persze lehet, hogy én voltam béna, így kénytelen voltam a pótjelszót használni. Köszi a rejtést!

-1-2
-3 
Pibo 2017.01.22 17:06 - Megtaláltam
Köszi.

denho 2016.12.30 17:34 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.58
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Mirr&Murr 2016.12.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Ritka láda az ilyen, ami egy valóban fontos pontot mutat meg...
A rejtés is példás.
Köszönjük.

Kókány_művek 2016.12.21 10:03 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.00 súly: 2.00
Köszi!

ivigeo 2016.12.12 13:28 - Megtaláltam
Köszönjük.

graffz 2016.12.10 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kösz. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Nivás Döme 2016.12.02 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.63
Elgondolkodtató maga a ládaoldal és a (nem éppen szívderítő) emlékmű is, bár ez utóbbi valóban furcsa is egyben. A rejtés pedig parádés, a városi ládák egyik mintapéldánya lehetne. Köszönöm, hogy megmutattad ezt a helyet!

Cimg7849Cimg7852
gab.szalontai 2016.12.01 07:10 - Megtaláltam
Reggeli gyors találat! Köszi a rejtést!

gertam 2016.11.21 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Megtaláltam....

eltájoló 2016.11.18 16:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
A meredély nem vészes. De mivel elsőre nem lett meg a láda, és lámpával elég feltűnő voltam, inkább az alternatívot választottam. Mielőtt lezárták volna a környéket. Köszi a rejtést.

Tibi1983 2016.11.10 17:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Göde 2016.11.07 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.47
No comment!

Szabó-Nagy 2016.10.28 17:10 - Megtaláltam
Bomba láda

kir6 2016.10.23 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Webber 2016.10.14 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Csomi89 2016.10.10 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.04
Köszönöm.

éjféli vadász 2016.10.08 22:35 - Megtaláltam
Meglett. Köszönöm!

H+W 2016.10.08 18:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.42
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Judit és Béla 2016.10.08 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.23
Megtaláltuk.

Paplacs 2016.10.07 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Köszönjük!

Dokes 2016.10.02 15:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Megtaláltam! Köszi a rejtést!

Danichem13 2016.09.25 17:20 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést. Megtaláltam

VénRóka 2016.09.25 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
:)

Molli 2016.09.23 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Köszönöm a rejtést! A nagy forgalomra tekintettel pótjelszóval.

geopárd27 2016.09.12 21:37 - Megtaláltam
juhuuuu

orangebrotherz 2016.09.12 17:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Lempike és Sándor 2016.09.10 15:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

2016PZ 2016.09.08 18:38 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.77
Köszönön a lehetőséget! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

csabika25 2016.09.04 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Pumba9 2016.09.03 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést, a játék lehetőséget! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Mirtt 2016.09.03 16:13 - Megtaláltam
Megtalálva, köszönjük a rejtést! ;) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kiflik 2016.09.03 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.05
Köszönjük!

lembo 2016.09.02 12:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.75
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

CsKriszti 2016.08.27 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Pogacsa1 2016.08.25 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.67
Pót jelszóval logolva, mert a ládából nem sikerült kipiszkálni a logbookot. Köszi a rejtést!

PalBaaal 2016.08.20 14:46 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Én csak az alternatívval találtam meg. Köszönjük a lehetőséget!

SandorCsaba 2016.08.13 11:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

ketholovac 2016.08.06 18:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Albatrosz947 2016.08.02 11:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.96
Szent háború megszentelt fegyverekkel a legnagyobb üzlet!

Hamarosan eljön az idő amikor:
. Ki ítéletet tesz a pogányok között, és bíráskodik sok nép felett; és csinálnak fegyvereikből kapákat, és dárdáikból metszőkéseket, és nép népre kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanul. (Ézsaiás 2:4, Vizsolyi Biblia)

DSCF5219DSCF5222
N.Zs. 2016.08.01 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.29
1-es villamossal mentem. Tényleg méltatlan a helyszín és borzalmas a mondanivaló.

egy kis fa árnyékábanJAJ
közeli bunkerszebnen egy fémhulladék udvar
egy szép darabaz emlékmű és környezete
Nyúlék 2016.07.23 21:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.83 súly: 2.79
Köszönjük széppenn!:)

CacheFinder 2016.07.09 19:41 - Egyéb
A sorozatos eltűnések hatására a mai napon a láda új helyre került. Megváltozott a pótjeszó helye is. A leírást módosítottam, kibővítettem. A régi jelszó már nem érvényes. A koordináták már az új helyekre mutatnak. Csak frissen letöltött ládaleírással indulj a keresésére! Kellemes ládázást!

KP1965 2016.07.07 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Volt szerencsém részt venni olimpikonjaink eskütételén a Müpában. Ha már ott voltam, megnéztem a környék ládáit és be is gyűjtöttem kettőt. Ez volt az második.
Nem tudom, mi van a környéken, hajléktalan-ellátó, vagy segélyosztó hely, de az emlékmű és környéke tele volt valamire váró emberekkel, így nem is volt lehetőségem a mikroláda keresésére. Szerencse, hogy volt pótjelszó.

Katka991 2016.06.26 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Domos 2016.06.24 18:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

mngc 2016.06.23 22:08 - Megtaláltam
Kerékpáros találat Dr. Lada-val. :-) Csak a pótjelszó lett meg.

Dr.Lada 2016.06.23 22:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Kerékpáros találat MNGC-vel.:-)

Sokszor elbringáztam már itt, a közeli com-os ládát már évekkel ezelőtt megleltem, most csütörtöki tekerésünkből hazafelé megálltunk. Kerestük, de nem leltük a mikrot, annak ellenére, hogy a leírás egyértelmű és a rejtek is az így. Így maradt a pótjelszó.

-1-2
vViktor 2016.06.23 00:00 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset" - Republic

tomi77 2016.06.17 22:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

laczka 2016.06.14 15:00 - Megtaláltam
+

Ákibard 2016.06.13 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.94
Régen, a Csepel Művekbe biciklizve sokat eljártam itt, de mindig csak elsuhantam előtte. Most bevásárlás után elléptem ide. Valóban métatlan helyen és környezetben van.
A ládát nem találtam meg, alternatívval logoltam. Köszönöm.

breimanne 2016.06.12 13:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! A barátnőmmel Dunaharaszti ládázásból jöttünk, amikor is nem terveztük,de megálltunk az emlékműnél. Sajnos nem találtuk a rejtést,illetve a ládát! Szétszórva a rejtést takaró köveket viszont megtaláltuk!A barátnőm már háromszor volt itt, s tőle tudom a jelszót! A pótjelszóra nem is készültünk!Tényleg méltatlan hely ennyi áldozat emlékhelyéhez!Szívből remélem, s nagyon-nagyon bízom abban, hogy nem lesz szükség soha többé háborús áldozatoknak emlékhelyet állítani!Soha többé ne legyen háború!Bár sajnos a világban nagyon sok helyen halnak meg ártatlan emberek viszályok és helyi háborúk következtében napjainkban is!

Bosszús vagyok!Nem ezt vártam!A szétszórt kövek!
viad 2016.06.12 00:00 - Megtaláltam
OK.

IREBA 2016.06.05 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Köszönöm a rejtést és a lehetőséget!

nyugodjanak békében... 
catNcat 2016.05.29 14:33 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.07
Köszönjük.

RV 2016.05.28 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Vincenzo65 2016.05.27 19:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.66
Az értelmetlen háború áldozataira mindig emlékezni kell hátha többet nem fordul elő.

szlibud 2016.05.23 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.70
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

tádé 2016.05.23 09:56 - Megtaláltam
Köszönöm.

kosarak 2016.05.19 21:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.74
Köszönjük.

CacheFinder 2016.05.09 14:08 - Egyéb
A logok alapján sajnos olybá tűnik, hogy a ládát megint eltüntették. Valaki(k) "rájárnak" a dobozra. Türelmet kérek, megpróbálok keresni neki egy másik helyet. Addig is a csésze a pótjelszóval logolható.

kifli csapat 2016.05.07 20:00 - Megtaláltam
Köszönjük szépen.A ládát nem találtuk a megadott helyen,de a pótjelszó megvan :)

TTBT Csapat 2016.05.03 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.30
A ládát szerintünk már elvitték, a pótjelszó megvan.

Bükkjárók 2016.05.01 15:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk, de csak az alternatívval. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2t] [wapon beküldött szöveg]

push_key 2016.04.27 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
Köszönjük a rejtést!

Istennyila 2016.04.22 11:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.71
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

gezhorva 2016.04.21 12:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

GYEZegzug 2016.04.16 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
Köszi szépen a lehetőséget.

 
tinus2002 2016.04.12 19:00 - Megtaláltam
köszönöm ez az első ládám!

20160412_194931 
szimari 2016.04.10 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.72
ok

Tipekin & Perseus 2016.04.10 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Névnapi ládázás!
Köszönjük szépen! :)

Möszi 2016.04.07 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.15
Meglett.

Szamárfül 2016.04.02 13:20 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

zsomle13 2016.04.02 13:19 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.00
Köszi a rejtést.

Leguánok 2016.04.01 19:38 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.26
Köszi :)

sry 2016.04.01 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.29
Megtaláltam, Köszönöm!

Az emlékhely nagyon tanulságos, és az is, hogy a környezete gyakorlatilag érintetlen. Se túrizták, se senki nem jár arra (értendő a konkrét emlékművet, nem a környező utakat). Nincs kijárva a fű, nincs szétdobálva szemét (ahol magyar van ott szemét is van :-( ) nincs a helyén kezelve ez a dolog, sajnos ez nagyon látszik.

Üdv.: SRY

NismoR 2016.03.30 18:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Milko 2016.03.29 08:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

lczandris 2016.03.27 18:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Hey-ho 2016.03.25 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Cicki 2016.03.23 15:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.75
Köszi a rejtést!

gabortel 2016.03.22 12:01 - Megtaláltam
A környéken jártam, és volt egy kis szabad időm...

morph 2016.03.20 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

fules22 2016.03.20 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.59
Köszönjük szépen a rejtést.

Szilágyiék 2016.03.19 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.79
Köszönjük!
Tényleg elég méltatlan környezetben van ez az emlékmű.

kresz 2016.03.17 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Katulyakutatók 2016.03.14 13:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.51
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtő fáradozását!
Bővebben otthonról. Fényképek később. [g:hu 1.5.2k] [wapon beküldött szöveg]
Csak egyedüli találat, a csapat többi tagjának más dolga volt. Könnyen meglett, de majdnem továbbtartott, mire kipecáztam a logbookot a dobozból. Szorosabbra csavarva raktam vissza.
A szobor kicsit Picasso-s, nekem nem nagyon jött be, de hát "De gustibus non est disputandum".

ElölrőlHátulról
Maxhaine 2016.03.13 12:57 - Megtaláltam
Köszönjük, megtaláltuk! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

GeoMelinda 2016.03.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.32
Köszönöm! :)

Geoléda 2016.03.12 17:00 - Megtaláltam
megvan, köszi a rejtést

Doktor 2016.03.12 15:25 - Megtaláltam
Párduccal!

Párduc50 2016.03.12 15:25 - Megtaláltam
A környezet szörnyű. Senki ne a Tesco parkolóból közelítsen. Az emlékműért köszönet a rejtőnek.

Évi&Zoli 2016.03.11 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.62
Köszönjük!

20160311_15594120160311_160050
20160311_16005920160311_160007
nyomozócsapat 2016.02.23 15:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

CacheFinder 2016.02.21 17:57 - Egyéb
Születésnapi ládakarbantartás. Az eltűnt ládát pótoltam, a széttúrt rejteket eredeti állapotába visszaállítottam. Sajnos nagyon méltatlan kezd lenni a hely környékének állapota. Sok a szemét. (Sörösdoboz, pezsgős dugó, stb...) De ez még hagyján! Sajnos valamelyik elmeháborodott a dolgát az emlékmű túlsó oldalának köveire végezte. Undorító, hogy egyesek mennyire nem tisztelnek egy háborús emlékművet! Keresgélés közben figyeljetek a lábatok elé!

BLUEway💙2016! 2016.02.21 13:00 - Megtaláltam
A láda délután egykor még nem volt a helyén, de most látjuk, hogy a ládakarbantartás később volt.... Sajnálattal láttuk mi is a méltatlan körülményeket.
Reméljük, hogy a rejtő az oszlopra írt jelszót elfogadja! Thanks!

20160221_13001820160221_130456
Đorka 2016.02.14 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.08
Köszi a rejtést!

A ládát sajnos nem, pontosabban csak a tetejét találtuk meg. :(
Így maradt az alternatív jelszó.

RichieRics 2016.02.14 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.08
-

Pevid 2016.02.03 15:23 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.48
Köszi a rejtést! :)

Kaputyin 2016.02.03 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.80
Köszönet a rejtésért!
Néhányszor elautóztam már itt, de most gyalog voltam!

WP_20160203_08_28_32_ProWP_20160203_08_29_04_Pro
bbeledi 2016.02.02 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.27
Megvan

TothTi 2016.01.31 09:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

zoli86 2016.01.23 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.42
Köszönjük :)
A környék sajnos nagyon szemetes.

gege68 2016.01.16 16:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

navigaator 2016.01.15 00:00 - Megtaláltam
-

nimka 2016.01.12 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.00 súly: 3.30
ezt a ládát is már többször próbáltam keresni, de mindig nagy volt a forgalom. igazából most is. egyik legközelebbi láda a lakóhelyemhez.

elina 2016.01.09 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

ahhoj 2016.01.09 14:25 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Zsókica és Lackó 2015.12.31 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

viraga 2015.12.22 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.77
Megvan, köszi. Emlékmű a legváratlanabb helyen, Budapest már csak ilyen.

kompaktor 2015.12.20 18:48 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Végre ez is megvan! Számtalanszor elbicikliztem már az emlékmű mellett, de csak a szemem sarkából láttam, nem szenteltem neki figyelmet... Később a láda hosszú betegeskedése miatt nem kerestem fel. Mit mondjak, elég "érdekes" helyet sikerült találni az objektumnak...

Köszönöm a rejtést!

CyberWolf59 2015.12.20 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Köszönjük! Elgondolkodtató.

Stn72 2015.12.18 14:15 - Megtaláltam
+van! Könnyen, egyszerűen megtalálható... Szvsz, felesleges ide 'hagyományos' státuszú láda, ebben a formában pedig pláne:
-saláta állagú logbook,
-méreténél fogva ajándékot nem fogad...

faree 2015.12.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.90
Köszi a rejtést

Strombus 2015.12.11 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.32
Gyors találat a minden szempontból meglepően igénytelen emlékműnél. Legalább mi, kesserek emlékezünk az áldozatokra. :-(

A doboz "vállas" és emiatt beleakad a perembe a bent széttekeredő logpapír, nehéz kiszedni, könnyen elrongyolódik.

hokato 2015.12.09 10:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Köszönöm.

dzoli1 2015.11.29 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm.

Ifialex 2015.11.16 17:10 - Megtaláltam
Thx

feherg 2015.11.15 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.32
Megtaláltuk, tetszett nagyon a leírás. Érdekes volt végigolvasni a bombázások történetét. Hányszor elmentünk mellette.

MJANEZ 2015.11.13 14:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.50
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést, és a lehetőséget. T.F.T.C. :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
Kobaljov 2015.11.06 15:58 - Megtaláltam
Tegnap egy nagyobb, idősebb emberekből álló csoport volt épp az emlékműnél, de ma munka utáni expedíción meglátogattam és megtaláltam, köszönöm!

A készítők táblája a hátoldalon 
Fanni-team 2015.10.29 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.34
Szinte, folyamatosan járok arra, még azt sem vettem észre , hogy ott, emlekmű van...Ennyire nem figyel az ember a körűlötte levő dolgokra....

erand 2015.10.28 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Ok!

fercsipeter 2015.10.25 12:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Hányszor, de hányszor elmentem mellette, de valahogy eddig ez elkerülte a figyelmem!!! Lehet a nem magyar név miatt... Mindenesetre takaros kis emlékmű! Köszi!!! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Milán&Enikő 2015.10.23 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.58
Számtalanszor mentem már el ezen az úton, de soha nem tudtam, hogy itt egy emlékmű van. Jobb sorsra lenne érdemes, nem gondozzák a környéket sajnos.

Pogánypeti 2015.10.22 08:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.83
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai napi ládavadászatom első találata a kilencből... :)
A "kesser felszerelésemben" mindig van teamécses, most az áldozatok emlékére meggyújtottam egyet. Egy perc néma vigyázállás, majd ballagtam tovább Gobbi Hilda felé...
Köszi, hogy megmutattad ezt az emlékművet!

A bombázások áldozatainak emlékműve (1998)Az alkotást Stekly Zsuzsa zománcműves készítette U.Szegedi Árpád tervei alapján
Lovecraft 2015.10.21 15:49 - Megtaláltam
Szép rejtés :)

csörike és maci 2015.10.18 00:00 - Megtaláltam
ok.

snucee 2015.10.17 15:10 - Megtaláltam
Meg lett ez is!

T N'T 2015.10.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Köszönöm a lehetőséget!

Ági&Gabi❤ 2015.10.11 21:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Lordenfolc 2015.10.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Jó volt!

whaides 2015.10.07 16:17 - Megtaláltam
Levadászva! Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

dr1m 2015.10.06 20:10 - Megtaláltam
Tetszett, nem is gondoltam, hogy ilyesmi van arrafelé :) köszönöm! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Cloudwalker 2015.10.03 18:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Szintén listás találat, kb minden nap erre megy el az a busz amivel szoktunk Pestre járni.

Köszönjük a rejtést,

Kincső és Balear

Dzsipiesz 2015.10.03 12:36 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.71
Sokszor elmentem mellette a hídon,most megnéztem közelebbről. Könnyű rejtés ,végre nem csalánban kell turkálni.

LH458 2015.10.03 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.56
Kerékpárútról letérve gyors találat.
Köszönjük a rejtést!

alucifer 2015.10.02 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.15
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


rozsdasfreddy 2015.09.30 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 2 web: 1.5 átlag: 1.50 súly: 2.30
Megtaláltuk!
Tollat ugyan elfelejtettünk vinni sajnos.

Köszönjük a rejtést: Anett és Kristóf

sanzi89 2015.09.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Megtaláltam!

atti92 2015.09.28 18:50 - Megtaláltam
Köszi a rejtest

Scarlet 2015.09.28 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a játékot!

Csapdoki 2015.09.27 07:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.97
Megdöbbentő adatok.Köszi.

Elovien 2015.09.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 1.30
Megtaláltuk, köszönjük.

mlnet 2015.09.24 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.31
Sokszor járok arra, de még az emlékművet sem vettem észre autóból.
Köszi.

Miamicryt 2015.09.24 11:01 - Megtaláltam
Megvan köszi :)))

napisten 2015.09.24 00:00 - Megtaláltam
Köszi :)

Szomolya 2015.09.23 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.12
Adónavigátor konferencia szünetében, Lacival.
Tényleg furcsa a környezet, de legalább az értelmetlen pusztítás áldozatainak is van emléke!
A láda egyből meglett, nincsen vele probléma.

hg5vy 2015.09.21 13:30 - Megtaláltam
könnyű találat,

Vityka76 2015.09.18 18:00 - Megtaláltam
:)

Motkány 2015.09.18 18:00 - Megtaláltam
:)

gusty 2015.09.18 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

csg69 2015.09.13 16:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.29
Megvan :)

Móncsimano80 2015.09.06 15:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Köszi a rejtést!Bp. Újabb csodàjàt ismertem meg.

Atika80 2015.09.06 15:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
MoncsiMano80-nal Megtaláltam.
Köszi a rejtést;)

distike 2015.09.03 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.15
Megtaláltam.

pötyimiki 2015.09.01 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 3.51
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

2in1 dream team :) 2015.08.23 12:23 - Megtaláltam
Megvan!
Köszi a rejtést.

stimi 2015.08.21 18:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

wadi 2015.08.20 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.02
A rejtést köszönjük! Az emlékmű tényleg szánalmas. Akikről megemlékezik nem ezt érdemelnék!
Vandi&Wadi

Norbee97 2015.08.04 16:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Újabb ládázás Budapesten 12/14.
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Amikor odamentem, nem lett meg a láda. Aztán rájöttem hogy én az emlékmű hátuljánál vagyok. :D Átmentem a másik részére, szinte egyből meglett, szerencsére nem kellett alternatív jelszót keresnem. Itt már elég fáradt voltam, de még nem ért véget a nap. :) [g:hu 1.5.2f] [wapon beküldött szöveg]
336.

capacsok 2015.08.03 18:09 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.68
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

lecsobacsi 2015.08.02 18:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

fermate 2015.08.01 16:44 - Megtaláltam
Megtaláltam! :)

pegasus_mv 2015.08.01 13:21 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.60
Megvan. Köszönöm.

Norbertosz 2015.07.31 10:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

CacheFinder 2015.07.26 17:05 - Egyéb
A mai napon ládaellenőrzést tartottunk. Sajnos a legutóbbi megtalálók bejegyzései megalapozottnak bizonyultak. A rejteket feldúlva, kifosztva találtuk. A ládát pótoltuk, újra kereshető! A helye nem változott. Jó keresgélést!

dorjan család 2015.07.20 15:57 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.33 súly: 3.43
Mikroláda nem lett meg. Az oszlop Nem a leírt, de meglett. A leírás elég alapos, a hely pedig szemetes, bár erről nem a rejtő tehet. Köszönjük.

benger 2015.07.12 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.53
A mikroláda nem lett meg, szerintem nincs a helyén. A pótjelszó pedig szintén nem ott van, ahol a leírás sejteti (az egyik legrozsdásabb oszlopon).

ikba88 2015.07.12 14:34 - Megtaláltam
Sajnos a ládát nem találtam meg, ezért alternatív jelszót kell használjak.

Vezérelv 2015.07.11 00:00 - Megtaláltam
A láda nincs meg, a pótjelszót hamar megleltük.

Köszi

bencz és kicsipook 2015.07.02 16:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megvan!

R.Betti 2015.07.01 20:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.38
Megvan. Köszönöm. :-)

katnorbi 2015.06.30 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Pesti bringázás során

Tiszaparti 2015.06.28 13:18 - Megtaláltam
Köszi!

stikli08 2015.06.27 08:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönet a rejtő fáradozásaiért! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

richard_szabo 2015.06.22 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.28
Korrekt láda, tényleg nem túl szép az emlékmű.

kisgriff 2015.06.21 00:00 - Megtaláltam
Apával és anyával, egy jó kis bringatúrán.

griffs 2015.06.21 00:00 - Megtaláltam
Egy kis családi bringázás alatt, amolyan GCTOUR levezetés :)
Örülök, hogy rendeződött a láda sorsa. Pár éve, a kerítés falában, hasztalan kerestem.
Köszi Cachefinder !!

csipet_csapat 2015.06.20 18:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.13
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

 
bence máté 2015.06.20 00:00 - Megtaláltam
Ok

ellfelek 2015.06.12 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.37
A negyedik nap már csak haza akartunk érni... :) De azért ez a pont útba eset, úgyhogy ezt is megnéztük.
Köszi a rejtést!

sagabi 2015.06.12 09:47 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 1.5 átlag: 2.83 súly: 3.85
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Barbi_András 2015.06.08 21:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1] [wapon beküldött szöveg]

Réka&Nimi 2015.06.04 19:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

L.Gergo 2015.06.01 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.56
Gyors találat. Köszönöm a lehetőséget!

Mortanius 2015.06.01 11:26 - Megtaláltam
Szerintem soha az életben nem jöttünk volna erre, ha nincs itt a láda.
Köszönet a lehetőségért!

Kappa 2015.05.31 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.67
Köszönjük a rejtést!

ludvig 2015.05.27 00:00 - Megtaláltam
Meglett hamar,a pót jelszó is rendben

Lencsybaba 2015.05.25 18:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

zolika87 2015.05.25 14:22 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.08
Köszönöm a rejtést!
Régebben sokszor jártam erre, még sem tűnt fel ez a szép emlékmű.

Hurri 2015.05.24 08:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

hinia lux 2015.05.23 17:15 - Megtaláltam
A szobrot már sokszor láttuk a hídra vezető útról. Most közelről is megnéztük.

Logolás 
Bl4st3r & Amy 2015.05.22 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.65
A medvék megtalálták! ! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
S.O.S. találat "-már itt vagyok, pillanat felveszlek, épp parkolóhelyet keresek..." :) Végülis parkolóhelyet találtam... :)

mogyorócska 2015.05.20 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.34
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!😊

 
molka 2015.05.19 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.10
Örülök , hogy még az utánam jövők is megtalálták a ládát, mert mikor én kerestem négy "parkgondozó" munkásember leste árgus szemekkel minden mozdulatom. Vagány rejtés. Köszi!

 
Mi3man 2015.05.12 10:30 - Megtaláltam
Köszi megtaláltuk! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

luna89 2015.05.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Banner emlékezett a láda helyén álló emlékmű képére, így hazafelé hirtelen megálltunk, pikkpakk meglett, pedig már hányszor jöttünk erre. Egy kicsit elidőztünk, szép koszorúk kerültek ide. Köszönjük a rejtést!

gyetger 2015.05.08 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! [g:hu 1.5.1j] [wapon beküldött szöveg]

Lukács Imre 2015.05.05 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.24
Köszi! Bringával melóból hazafelé! Most nem voltak csövik.

Topolya 2015.04.27 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

tótheszter 2015.04.24 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.83
Korrektül összefoglalt leírás, jó rejtés, köszönöm!

gybalazs42 2015.04.22 19:09 - Megtaláltam
megvan

dudipeti 2015.04.20 21:20 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.23
Köszönjük...

gyongyics 2015.04.18 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

gybazsi 2015.04.12 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! :)

somga 2015.04.12 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.31
Köszönet a rejtésért!

Perico1986 2015.04.10 14:40 - Megtaláltam
Megvan!

Csg12 2015.04.08 17:40 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Mo-Hó 2015.04.07 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.88
Megvan!

eazs 2015.04.06 19:12 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.52
Köszönjük

msnc 2015.04.06 14:00 - Megtaláltam
Közös találat hevikevel.

hevike 2015.04.06 14:00 - Megtaláltam
közös találat mscn-vel. köszönjük a rejtést.

Murmogoek 2015.04.05 17:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

anettx 2015.04.05 17:15 - Megtaláltam
TFTC! Majd' minden nap elmegyek mellette, mégis csak most lett meg.

Bernáth 2015.04.04 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
Véletlen, hogy épp ma jöttünk ide. A ládát könnyen megtaláltuk. Felkeltette az érdeklődésünket a fal, amit az emlékműtől láttunk. Besátáltunk a vágóhíd udvarára, fénykorában nagyon szép lehetett az épületegyüttes, aztán a célszerűség elég furcsán belecsúnyított... Köszönjük a rejtést.

 
Ágica63 2015.04.01 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Könnyű találat. Ágica&Monyo

kincs92 2015.04.01 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget.

klfmate 2015.03.29 16:30 - Megtaláltam
Sikerült, köszi!

keleven 2015.03.29 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1g] [wapon beküldött szöveg]

znasz 2015.03.26 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.84
Pont ételosztás volt hajléktalanok számára, ezért nehéz volt a ládához hozzájutni. Köszi a rejtést.

petili 2015.03.26 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.70
Ételosztás maradványai közt.
Köszönjük a rejtést!

gsy 2015.03.26 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

moszat 2015.03.22 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.67
Megtaláltuk. Köszi a rejtést.

Hajna&Feri 2015.03.22 13:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Megtaláltuk. Köszike.

Bakk család 2015.03.22 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Furi ez a hely. Köszi a rejtést.

medike75 2015.03.21 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm :)

LillaFeri 2015.03.19 16:37 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.04
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget! Annyiszor láttuk messziről az emlékművet, végre most megtudtuk, minek az emlékére is állították.

jbako 2015.03.19 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.75
Bicajtúra alkalmából, kösz.

 
rianas 2015.03.12 19:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Péter60 2015.02.28 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.22
Szomorú helyszín mindenféle vonatkozásban.
Egyetértek a ládaoldalon leírtakkal. A magyar civil áldozatokról alig esik szó, amikor 2. világháborús megemlékezések vannak. Ez sajnos tükröződik magában az emlékműben és annak környezetében is.
Köszönöm, hogy megmutattad!

Wilka74 2015.02.24 14:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Caleb 2015.02.24 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Marpad 2015.02.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.05
Szerintem is elég méltatlan a hely egy ilyen emlékműnek,azért köszönöm hogy megmutattad.

huMSTS 2015.02.17 09:51 - Megtaláltam
Meglett, köszönöm a rejtést! :)

 
kneupatiku 2015.02.16 13:35 - Megtaláltam
Régebben gyakran bringáztam erre, de nem emlékeztem, hogy van itt egy emlékmű... :)
Köszi a rejtést!

csbagi 2015.02.15 09:05 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm.

Zéboy 2015.02.15 08:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.56
Köszönöm a lehetőséget

 
Berián 2015.02.15 08:55 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

kectam 2015.02.14 12:30 - Megtaláltam
Nap mint nap elmegyek mellette, de ma minden le volt zárva a környéken, így egy lélek sem volt a környéken. A Lurdy parkolóból sétáltunk át a ládáért, ami hamar meglett.
Köszönjük a rejtést

liremean 2015.02.12 11:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Parmerozpazepan 2015.02.04 08:56 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.48
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Sokszor elmentem mellette autóval, de mindig érdekelt, minek az emlékműve. Most megálltam. Nem a rejtő tehet róla, h pont ide került ez az emlékmű, de legalább van ilyen is...

geoládászok 2015.02.02 19:41 - Megtaláltam
Megtaláltam.
A hely érdekes, de így sötétben elég barátságtalan.
Első Budapesti geoládánk.
Nagyon köszönjük a rejtést

exe 2015.02.02 00:00 - Megtaláltam
Még egy találat!

Hugi87 2015.02.01 12:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget!

sorx 2015.02.01 12:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1b] [wapon beküldött szöveg]

BöbeSanyi 2015.01.29 10:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szona 2015.01.28 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.43
Köszönöm megtaláltam.

Zsoldosok 2015.01.26 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.45
Megtaláltuk, kösz a rejtést. Zsoldosok

Horizont 2015.01.23 12:46 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.68
Az áldozatoknak emléket állító emlékmű a katasztrófához mérten szinte jelentéktelen, igénytelen, felállításának helye semmilyen szempontból nem érthető, sőt méltatlan. Ki figyel itt rá? Kicsit odébb, a MÜPA, és a Nemzeti Színház környéke már emberibb arcot öltött, itt azonban a forgalmi csomópont lihegő zaja minden emberi érzést felülír.
Természetesen ezek egyike sem a rejtő hibája! Sőt kifejezetten gratulálok neki igényes munkájához, a történelmi előzmények ilyen alapos, és informatív, de mégis olvasmányos feldolgozásáért. Köszönöm a lehetőséget.

Lupus21 2015.01.21 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.70
Köszönöm a lehetőséget. Megtaláltam.

Csirimojo 2015.01.18 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Gorkii 2015.01.18 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

ha2 2015.01.16 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Valahogy nincs nagy reklámja ennek az emlékműnek,függetlenül
a renszerektől. Nem emlékezünk meg hetente az ártatlan áldozatokról. A rejtek teljesen rendben.

Gábor75 2015.01.11 12:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.05
Öröm a köbön! :-) [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]
Valamiért úgy emlékszem hogy ezt már korábban megtaláltam. De mégse. Igy most pótoltam e mulasztást. :-)
Köszönöm a rejtést!

EdeZ 2015.01.08 07:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Rézangyal77 2015.01.04 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a rejtést! Nem is tudtam, h van itt egy ilyen emlékmű. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Knaliret 2015.01.03 16:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.97
Köszönöm a rejtést!

Pajzsika 2015.01.03 15:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Dióskanyar 2015.01.03 15:58 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.83
Megtaláltuk. Köszönjük!

mozgo 2015.01.03 08:56 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.59
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
május 15. 2015.01.02 16:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.33
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Ha nem csak a közvetlen környezetet nézzük, akkor érdekes a hely, de sajnos szemetes. Például a közelben van a Közvágóhíd patinás bejárata is, csak kicsit elhanyagolt. Reméljük, hogy a Nemzeti Színház közelében egyszer arra is figyelnek, hogy az itteni értékeket is megóvják!

GCVaeV_2015012162226.jpgGCVaeV_2015012162240.jpg
kugyu21 2015.01.01 16:50 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

CSISA 2014.12.31 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam .
Cudar hideg volt, bringával jöttem a mosoly majdnem rám fagyott.

VKBITANG 2014.12.30 20:29 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi! :-) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

icarusdes 2014.12.30 19:57 - Megtaláltam
Egy újabb láda mely mellett majd minden nap elbicikliztem tudatlanul :)

Kiaribua 2014.12.30 12:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

placi75 2014.12.29 07:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget: PLaci [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Mikor még beteg volt a láda kiszelmetem, még gyógyító szándékom is volt, amire a régi rejtő nem reagált. De jó, hogy végül "egészsges" és kereshető. Évekkel ezelőtt sokat jártam a környéken, de valahogy elkerülte a figyelmemet az emlékmű. De a geocaching mindenhova elvezet. :)

Suprmann 2014.12.27 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.04
Köszönöm a rejtést és a lehetőséget!

sogor36 2014.12.27 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
Köszönöm a rejtést.

CacheFinder 2014.12.27 14:00 - Egyéb
A ládát 2014.12.27.-én 817 megtalálással, Fazék által felújítva örökbefogadtam a geocaching.hu felhasználótól. Köszönet érte! Igyekszem jó gazdája lenni!

geocat&geodog❤ 2014.12.27 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.33
Nagyon tetszett a rejtés! Köszönjük!

Gyeta 2014.12.25 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.93
Ritkán kereshető ez a láda, de most végre megvan.
Köszönet a rejtésért.

stmester 2014.12.19 08:10 - Megtaláltam
a környezetet nem is értékeltem, mert tényleg szörnyű
de a ládika legalább megvan

joco64 2014.12.13 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.54
Köszönöm.

tothadam86 2014.12.04 19:07 - Megtaláltam
Megtaláltam-8)- [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

tau 0470 2014.12.04 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.38
Kerestem már az előző ládát is, most meglett. Köszönettel.

Emlékmű. 
Arenti56 2014.11.29 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

dendeocse 2014.11.27 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Megvan.

Hektor 2014.11.26 08:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

zsolty23 2014.11.24 16:24 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

ndavid42 2014.11.16 13:55 - Megtaláltam
[:718:]
Amíg aktív volt a láda, valahogy mindig kimaradt a megkeresése, pedig gyakran jártam erre. Aztán amikor végre nekiindultam volna megkeresni, beteg lett. ...és volt is hosszú-hosszú ideig. Már annyira hosszú ideig, hogy eljutottam az örökbefogadás gondolatáig is, mert rossz volt nézni. De most örömmel láttam, h a láda meggyógyult, úgyhogy le is vadásztam gyorsan, még amíg ilyen állapotban van :)

Telkess 2014.11.16 11:55 - Megtaláltam
Ez is előkerült, köszönet a rejtőnek.

Fazék 2014.11.14 19:15 - Egyéb
Új helyen újrarejtettem, így a koordináta is módosult. A rejtés könnyű, de remélem tartós lesz. Biztos, ami biztos van pótjelszó is.

eleem 2014.07.22 08:20 - Megtaláltam
nemhiába beteg, nagy a forgalom sok a mugli, de a játék nélkül ezt sem ismertem volna. köszi. kép alapján légyszíves fogadd el.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.08.22 19:39]

 
sinus90 2014.06.07 00:00 - Megtaláltam
1 éve beteg már ez a láda, hiába várom a meggyógyulását. Ma a közelben másik játék ládáját is megkerestem, így kerítettem erre is sort. Nemcsak méltatlan a környezet, hanem elhanyagolt is, ez nem a rejtő hibája!
A mellékelt fénykép alapján köszönettel kérem a találat elfogadását!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.07.08 13:30]

 
reprocesszor 2014.02.18 00:00 - Megtaláltam
Budapesti látogatásom szabad délutánján ládázgattam kicsit.
Még a "régi rendszerben" egyszer már megtaláltam, akkor épp valami virtuális jelszó volt, de mire bejelentettem volna, pont megszűntre lett állítva... :D
Most meg nincs meg a láda. :(
Amúgy szép, de méltatlanul elhanyagolt emlékmű.
Egy jelszó nélkülit megköszönnék.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.03.21 11:32]

 
V_Gabor 2014.01.09 14:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.16
Hosszú ideje beteg. Most a közelben volt dolgom, így megálltam itt is.

Végre ide is eljutottunk! Köszönjük, hogy megmutattad. Mónika és Gábor [g:hu 1.4.30f] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.02.09 16:09]

GCVaeV_2014019143518.jpgGCVaeV_2014019143554.jpg
GCVaeV_2014019143606.jpgGCVaeV_2014019143626.jpg
GCVaeV_2014019143648.jpg 
Ekarp 2014.01.05 16:00 - Megtaláltam
Ismét egy hely, ami mellett sokszor eljöttem már, de GC nélkül valószínűleg nem néztem volna meg. Köszönöm, hogy megmutattad!
A ládát mi sem találtuk meg, kérem a fénykép alapján a jóváhagyást. Előre is köszönöm!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.02.06 08:40]

 
remekkelek 2013.11.02 14:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.65
Kerékpáros és gyalogos városnézés /Ládázás/ közben 2. alkalommal sem találtam meg a ládát.:(
Kérem a képek alapján a jóváhagyást.
Köszönöm!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.02.02 21:11]

EmlékműEmlékmű 2.
Baby-m 2013.11.01 14:25 - Megtaláltam

GyaLOGOLOK. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Mepróbáltuk megkeresni a dobozkát, mert a logok nem utaltak egyértelmű eltünésre. Sajnos nem jártunk sikerrel. Arra gondoltunk, hogy a korábbi megtalálóktól segítséget kérve pótoljuk a kapszulát, sajnos ez is meghiúsult.

A fotó alapján kérem a jóváhagyást.



[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.12.01 21:50]

 
hgabor1 2013.09.30 00:00 - Megtaláltam
Az előttem logolókhoz hasonlóan én is kérném szépen a találat jóváhagyását!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.11.02 17:39]

Szeles idő volt...Az emlékmű
Gabro 2013.05.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.48
Ha már a környéken jártam... :-)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.06.17 19:46]

 
EmesESE 2013.05.07 18:30 - Megtaláltam
Még márciusban töltöttem le a Garminomra ennek a ládának is leírásat.
Logolásnál láttam, hogy most már beteg a láda.
A falat átvizsgáltuk, de megbontani nem mertük, félve, hogy ránk omlik.
A földön keresgélni nem volt kedvünk.
Kérjük a fotó alapján a rejtés elfogadását, vagy segítséget egy alternatív jelszó felleléséhez.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.06.08 16:34]

 
popike 2013.05.06 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Vityi 2013.04.21 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.41
Mivel az előttem logoló azt írta, hogy megvan a láda, így gondoltam teszek egy próbát. Azonban többszöri próbálkozásra sem sikerült megtalálnom.

A fényképek alapján kérném a találat elfogadását.

Az emlékmű megérdemel egy rejtést, viszont a láda rejteket én sem találom túl jó ötletnek. Az egész falat balesetveszélyesnek találom. Még hozzányúlni is féltem, hátha rám borul. A magam részéről javasolnék egy alternatív jelszó elhelyezését az emlékmű körüli vasoszlopokon.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.05.26 17:59]

Atalati 2013.04.07 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm

Luki 2013.04.02 11:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.52
+one [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
nem beteg, meglett a rejtek. Köszönöm a beszélgetést a rejtőnek :)

GCVaeV_2013042115343.jpg 
Zpalee 2013.03.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 3.39
Köszönjük a rejtést! Sajnálatos, hogy ilyen csúfos a környezet, és a rejtekhely is, esetleg érdemes lenne gondolkodni az emlékműhöz közelebbi rejtésen (akár virtuálisan).

gyusz_58 2013.03.16 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.98
Ugyes, bar az emlekmu tenyleg bena helyen van
Koszonjuk a rejtest

Répáék 2013.03.12 15:03 - Megtaláltam
Figyelem!!!
Az elrejtés teljesen károsult, a jelszót 30 perces keresés után találtam meg a megadott ponttól 10 méterre a földön kutakodva a sok szemét között. Valaki megtalálhatta, és szétdobálta! ! ! ! ! Valójában csak a leírás alapján gondoltam, hogy az lehet a keresett jelszó, de biztos nem voltam benne, mivel láda nem volt. De azért megjegyeztem és visszaraktam a földre.
Kérem az elrejtőt, hogy létesítsen egy másikat valahol jobb helyen ! ! !
Ameddig nincs a helyzet megoldva, addig nem érdemes keresni a ládát, mert nem biztos, hogy a következő megtalálja a földönl évő szétszórt jelszót.

sziszko 2013.03.10 12:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
köszi a rejtést

feel2006 2013.03.10 12:29 - Egyéb
Hát, 2007-ben megtaláltam, ma ismét Sziszko-val.
Egyre szörnyűbb a rejtek.
Valami ötletessel kedvesebbé szebbé lehetne tenni.

maxxtro123 2013.03.10 11:00 - Megtaláltam
Próbálkoztunk, átvizsgáltuk az omladozó falat, de ez most kifogott rajtunk. A fényképek alapján kérjük a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.04.12 17:54]

 
Csizmások 2013.03.10 11:00 - Megtaláltam
Hát ez nem jött össze! Maxtro123-mal próbálkoztunk, lehet bénák voltunk!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.04.12 17:54]

fubenalvo 2013.03.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.10
Nagyon sokszor mentünk már el itt, ideje volt a ládát is bevadászni.
A ládát rejtő objektum egyébként már nagyon a végét járja... lehet nem ártana új otthont keresni neki. :)

a-beatrix 2013.03.05 18:00 - Megtaláltam
Orvosi vizsgálatról hazafelé menet épp útba esett.
Köszönöm.

phoety 2013.03.04 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Szehri 2013.03.03 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. nagyon tetszett a rejtés, bár az emlékműhöz nem sok köze van! [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Szöszke15 2013.03.02 19:50 - Megtaláltam
Megvan!

tmolli 2013.03.02 19:50 - Megtaláltam
Köszönöm!

szsoutdoor 2013.03.02 14:13 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 1.5 web: 2.5 átlag: 2.00 súly: 1.30
Nehezen, telefonos segítséggel meglett. A rejtés helyének az emlékműhöz sok köze nincs. Az egy másik objektum, aminek a története szintén érdekes lehet. Szerintem az emlékmű szűkebb környezetében is lett volna lehetőség a rejtésre.

monic1006 2013.03.02 14:13 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.67 súly: 1.30
A rejtés helye érthetetlen számunkra, hisz végig a világháborúról és az emlékműről ír a rejtő, mégis az emlékműtől jó pár méterre találtunk rá. Az emlékműnél az összes mozdítható követ átforgattuk, még a locsolóberendezést is majdnem kiástuk :) , azt gondolván, hogy az egy elrejtett tégelynek a kupakja. Mivel az emlékműre koncentráltunk és tudtuk, hogy hol van, így nem néztük a GPS-t (ami egyébként utólag megnézve végül is jó koordinátára mutatott), hanem az emlékműnél kerestük. Telefonos segítségkérés után kis keresgéléssel megtaláltuk az emlékműtől kb. 20 méterre a falban. Kezdő caching-előként annyit tanultunk ebből a rejtésből, hogy a logokat nagyon ajánlott elolvasni, bár szívesebben keresnénk csak a leírás alapján, azért köszönjük a rejtést, tanulságos volt!

psvekker 2013.03.02 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.23
Levadászva, köszi.

Heni&Gábor 2013.02.28 10:55 - Megtaláltam
10 hónapos kisfiammal, Boldizsárral vágtam neki a ládakeresésnek. Boldi kenguruban volt, mivel még könyvtárba is kellett mennünk, ami "természetesen" nem akadálymentesített, így babakocsival nem megközelíthető. Keresés közben Boldi elaludt, így a keresést abbahagytam. Örülnék, ha elfogadnád a találatot.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.03.02 21:39]

Boldizsár alszikÖnfénykép telefonnal készítve
markovicsa 2013.02.26 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.39
Szép napsütésben, kellemes időben gyűjtöttem a hu-s és a közeli com-os ládákat. Talán itt a tavasz? Bízom benne! A környék elégé elhanyagolt.

 
perdix 2013.02.25 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.36
Meglelve! Köszi a rejtést!

Cseber 2013.02.19 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam kis segítséggel!

 
babi99 2013.02.18 17:00 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

gst76 2013.02.17 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.27
Kerékpárral már ezerszer elmentem mellette, de eddig nem figyeltem rá. Most meg is álltam mellette.
A rejtés helye valahogy nem igazán jött be. Én inkább a felüljáró irányában keresnék búvóhelyet...

Köszi, hogy ide vezettél.

aDoc 2013.02.16 19:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
[wapon beküldött szöveg]

taki60 2013.02.16 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 2.83 súly: 3.08
Többször jártam már erre,az emlékművet is láttam már,de még sosem néztem meg alaposabban,így azt sem tudtam miért állították.Köszönöm arejtőnek,hogy felhívta rá a figyelmem.
Az emlékmű állítói szerintem abban bíztak,hogy a környék változni fog,különben el sem tudom képzelni,miért erre a semmitmondó helyre helyezték.

Emmett 2013.02.12 17:54 - Megtaláltam
Jó rejtés, nem találtunk rá könnyen, de végül meglett.

Ivellios 2013.02.12 17:54 - Megtaláltam
Elég trükkös volt, először azt hittük a nagy hó miatt nem találjuk, de kiderült, hogy csak rossz helyen kerestük :)

süni004 2013.02.10 19:45 - Megtaláltam
Egy-két undi helyre is benyúltunk, ahova nem kellett volna, de ezt is levadásztuk! :)

zöldek 2013.02.10 14:16 - Megtaláltam
Egy kis kitérőt téve, GPS nélkül próbálkoztunk meg a szakadó hóesésben a láda előkerítésével. Ahogyan a leírásban szerepel -az emlékműnél- ,ösztöneinkre hagyatkozva, minden lehetségesnek tűnő helyről a 10 centis havat megpróbáltuk eltávolítani. Sajnos nem találtuk meg, talán rossz helyen is keresgélhettünk.
A mellékelt képek alapján kérjük a rejtőt, megtalálásként elfogadni szíveskedjen próbálkozásunkat.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.02.26 19:48]

AlanTheWild 2013.02.09 12:11 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.39
Amíg a család a közeli bevásárló csarnokban volt én is kikapcsolódtam... :) TFTC

 
csehipest 2013.02.08 14:33 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.15
Nagyon sokszor elmentem itt biciklivel.Nem is tudtam h van itt láda de most meg is találtam. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

anettnori 2013.01.30 07:23 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.92
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Bicis65 2013.01.27 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

MeSa 2013.01.24 08:50 - Megtaláltam
JhonnyP1979-el.

Kérném a "találat" elfogadását.

Köszi

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.03.02 21:40]

 
JhonnyP1979 2013.01.24 08:50 - Megtaláltam
MeSa -val a reggeli órákban a környéken volt dolgunk,és mivel volt egy kis időnk,megpróbáltuk begyűjteni a környék ládáit. Áttúrtuk a téglafalat, de a ládát sajnos nem találtuk. Sokan érdekesen néztek ránk. :-)
Kérem a rejtőt a kép alapján fogadja el a találatot.

Előre is köszönöm!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.02.26 19:51]

Köszönöm szépen!

parrish 2013.01.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Megtaláltuk.

L-200 2013.01.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.72
Megvan.

Huni 2013.01.18 15:46 - Megtaláltam
Harmadjára meglett 2/3 láda a mai nap. Köszi a rejtést.

A téglafalban keressétek!!!

Webber 2013.01.13 00:00 - Nem találtam meg
A leírás nem nagyon segít, hogy hol kéne keresgélni. A logokat olvasgatva átnéztük a téglafalat, de nem nagyon találtuk. Talán majd máskor...

Áron csapata 2013.01.12 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

housefly 2013.01.12 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Blue Mali 2013.01.12 13:46 - Megtaláltam
Köszi [wapon beküldött szöveg]

Fixis 2013.01.10 10:48 - Megtaláltam
Biztos néztek, hogy mit csinálok. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2013.01.05 20:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 3.95
Esti séta. A rejtés elég tré.

szollosi73 2013.01.05 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.79
Gyorsan meglett! Különösebben nem fogott meg sem a hely sem pedig a rejtés.
Köszönet!

LionDaddy 2013.01.05 09:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.08
Budapesti ládázás, városnézés, nosztalgiázás. 8/1. találat.
A mai napra jelzett jó időjárást kihasználva a budapesti ládákból kerestünk fel néhányat, had fogyjanak a keresetlen csészék.
A hely ismerős volt, mivel sokszor járok el mellette autóval. De jellemző -s talán nem csak rám-, hogy az emlékműre nem igazán tudtam visszaemlékezni. A közelben sikerült parkolni, majd élve a pillanatnyi magánnyal először a ládát kerestük meg. A téglafal jó pár rejtekhellyel bír, de második próbálkozásra sikerült jó helyre fel/benyúlni. Igaz, hogy ehhez nekem fel kellett állnom a lábazat-kőre, de megoldottam.
Az emlékmű után átsétáltunk még a Soroksári út másik oldalára is, ahol a színészóriások portréit illetve a volt Vágóhidat is megnéztük. Érdekes volt.

Köszi a rejtést!

Áron 2013.01.04 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.00 súly: 3.66
b_pisti_62 segítségével meglett.

Van pár félrevezető log is amik engem kicsit megvezettek.
A rejtés nekem nagyon nem tetszik, szerintem (is) jobb lenne az emlékműnél. Nagyon kellemetlen amikor már másodszor, harmadszor kell hajléktalanok miatt szünetet tartani a keresésben.

h.krisz 2013.01.03 11:50 - Megtaláltam
Köszi.Rengetegszer mentem el autóval mellette....

cs24 2012.12.31 12:36 - Megtaláltam
Megvolt

Shepherd 2012.12.29 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Szabó Család 2012.12.29 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.16
Megtaláltuk , köszönjük.

grw766 2012.12.28 12:10 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

GGABI 2012.12.28 07:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Köszi a rejtést.

jana.hu 2012.12.27 14:44 - Megtaláltam
Munka után.
Pont jó helyre nyultam,igy hamar meglett.
Tettem bele rendes logbookot.
Köszi a rejtést.

 
kopepe 2012.12.27 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Megtaláltam.

EdKa 2012.12.27 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.36
A karácsonyra kapott Dakota 20-as második találata. A rejtés egy kicsit távol van attól az emlékműtől, amit be szeretne mutatni.

TücsiTeam 2012.12.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Megtaláltuk.

urbanj 2012.12.23 13:10 - Megtaláltam
Ládázás a hóesésben.

vighv 2012.12.19 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.27
Elgondolkodtató és nyomasztó. Egy háborúban tényleg vannak hősök, vagy csak áldozatok?
Köszi a rejtést!

Nem akadt egy rendes park? 
*Moka* 2012.12.18 17:30 - Megtaláltam
+

*Vica* 2012.12.18 17:30 - Megtaláltam
Erről a ládáról a BudapestScenes-es Somogyi Levi csepeli bunkertúrája jut eszembe. Az után ez az emlékmű nemcsak egy emlékmű. Ajánlom!

Paul 2012.12.18 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.11
Köszönöm a rejtést.

Sir Pajszer 2012.12.16 12:19 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.01
Köszi!

Somoskoi 2012.12.13 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.86
Másodjára, de meglett. Köszi.

Balázs80 2012.12.09 11:01 - Megtaláltam
Ok. [wapon beküldött szöveg]

anyóca 57 2012.12.08 11:30 - Megtaláltam
Több helyre is benyúlkáltam, de egyszer csak sikerült a jó helyre is.

b_pisti_62 2012.12.08 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.69
Útközben a két barkácsáruház között, csak úgy, hirtelen ötletből, GPS nélkül. A rejtekhely adja magát, nem kell hozzá falat bontani, még egy kis fellépő is odavan készítve, kisebb termetű ládászok részére... :-)

picinyuszi64 2012.12.08 09:10 - Megtaláltam
megtaláltam

luviktor 2012.12.07 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.60
A pénteki munka után Juliékhoz igyekeztünk haza, de előtte megbeszéltük, hogy még a két közeli ládát világosban begyűjtjük. Könnyen meg is lett. Köszi a rejtést.

szjuli 2012.12.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.63
Munka után gyors találata szomszédból. Szomorú apropó, érdekes emlékmű.

Lili.th 2012.12.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.27
Bár nem vagyok túl magas, azért rögtön sikerült kihalásznom a dobozkát, nem okozott problémát.

 
rozsabogar 2012.12.04 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Megvan

gezuci 2012.12.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.57
Könnyen meglett.

sereva 2012.12.02 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

nzsolt 2012.11.30 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.47
A logok alapján nem volt nehéz megtalálni, bár eléggé nyújtozkodni kellett érte. Köszönöm a rejtést!

Fürkészek 2012.11.30 08:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Reggel itt kezdtem a mai műsort. A nap egyetlen találata ezen az oldalon. A láda nem a legjobb helyen van, ott jártamkor már a csövesek is szemeztek vele. Néztek is miért állok pont ott. Lehet épp a ládát védtem meg? Az emlékmű szép, bár az esemény szomorú. Vallásilag meg egy bálvánnyal több. A weboldal nagyon részletes történelem könyv. Köszönjük a rejtést!

becko 2012.11.30 08:30 - Megtaláltam
Az októberi letöltésem még pont az emlékműre mutatott, de mielőtt elkezdtem volna szétszedni a talapzatot, eszembe jutott, hogy valaki egy logban kerítést emlegetett. Így már könnyen előkerült.
A hely nem hagyott maradandó élményt bennem.
A közeli vágóhíd figyelemre méltó. Elgondolkodtató, hogy egy 140 éve épült ipari épület építészeti értéke leveri a környék azóta alkotott összes építményét.

 
bgyuro 2012.11.29 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.54
OK!

mazsola069 2012.11.29 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.67
Meló közben gps nélkül.közös találat.

Flynn Arcane 2012.11.29 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. :) [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

atipapa 2012.11.29 09:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

kétbakancsos 2012.11.28 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.26
Köszönjük a részletes leírást, az emlékmű igen egyszerű, a sok áldozat szebb és méltóbb emléket érdemelt volna. Ennél a látványnál nagyobb esztétikai élményt nyújt a 140 éves Közvágóhíd megmaradt épülete. Megérdemelné a felújítást, mint a volt Borjúvásárcsarnok, mely most Máriássy ház néven üzemel.

A volt BorjúvásárcsarnokBikákat lefékező fiúk
tgb 2012.11.27 21:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.73
Megtaláltam!

Caldera 2012.11.25 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.91
Ok.

HajTom 2012.11.24 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Megtaláltuk!
A GPS nélkül máshol kerestük volna. De hallgattunk rá, így hamar meglett. :)
Köszönjük a rejtést! Hajni & Tomi, Barnabás és Vacak kutya

nmárti 2012.11.24 14:56 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1.5 web: 2 átlag: 2.33 súly: 3.79
Tipikusan az a rejtés, amit sosem értek. A 195 centis gyerekem, két tégláról alig érte el! Az emlékmű mögötti nagy kő alatt jobb helye lenne és a kerítést sem szednénk szét. Köszi a rejtést!

 
Secc 2012.11.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.67 súly: 3.39
Köszi!

MaTamas 2012.11.23 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.83 súly: 3.61
Csatlakozom az előttem szólókhoz: a láda létjogosultságát nem vitatom, de az elhelyezése kritikán aluli. Az emlékhelyet korábbi comos ládázás során már megismertem, de most legalább azt is tudom hol lehet leadni a megunt csatornafedeleimet.

Hegedüs 2012.11.23 00:00 - Megtaláltam
A 202 cm-es magasság ismeretében könnyen meglett. Más hasonló rejtéseknél már én is töltöttem negyedórákat a kövek elmozgatásával, ami nem tett jót se nekem, se a falnak. Jó lenne az ilyen rejtéseknél mindig megadni a talajszint feletti magasságot.
A.

kicsiogre 2012.11.22 20:34 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.99
Próbálkoztam már vele korábban, de akkor nem találtam. Most kitartóbban túrtam a falat.

marsoka 2012.11.22 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Örülök, hogy ismét kereshető lett!!

Bluedog 2012.11.22 08:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

zalajaro 2012.11.21 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.12
Gyakran járok erre,mégis a" láda nyitotta ki a szememet"!

 
Cerberus 2012.11.17 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.14
Megtaláltuk! A helyszín érdekes volt, a rejtéssel pedig ugyanaz volt a problémánk, mint a Rejtő többi budapesti ládájával. A remek helyszínválasztás mellé egy számunkra nem túl örvendetes rejtés párosul. Bár tudtuk a korábbi logolók fotói alapján, hogy hol kell keresnünk a kapszulát, mégis negyed órát el kellett töltenünk a kerítésen kapaszkodva a forgalmas út mellett, mire a téglakerítésből levált törmelékek alól előkerült a zsákmány. Bár kétségtelenül kevésbé volt kellemetlen, mint az operaháznál a kandeláber molesztálása :) A helyszín bemutatását és a honlapot köszönjük.

 
hercule&jane 2012.11.17 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Soroksári úton akadt dolgunk, kihagyhatatlan volt a ládavadászat.
Nem lenne ez az emlékmű rossz helyen, ha kicsit újítgatnának a környéken. A Közvágóhíd bejárata és a szemben lévő kis park is mutatós lehetne egy kis turbózással.

JAck:66: 2012.11.17 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.87
734, megérett a meggy.

Zsuzsicu 2012.11.17 00:00 - Megtaláltam
:-)

gladius23 2012.11.17 00:00 - Megtaláltam
ok

DenkeT 2012.11.16 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.29
Mai első találat útban a 200. felé. A láda apropója jó, a létjogosultsága megalapozott, viszont nekem a kivitelezés nem tetszik.

Lilah&Lackó 2012.11.16 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 1.5 átlag: 2.50 súly: 2.48
GPS nélküli találat. Az emlékmű nem méltatlan helyen áll, hanem undorító környéken. Nekem ez nem jött be több szempontból sem. Egyrészt szociálisan a béka segge alatt lévő emberek a láda helyétől pár méterre odahordják a fémet, a láda másik oldala, pedig majdnem szemétlerakó hellyé kezd cseperedni. Közvágóhíd sem túl barátságos, ugyanúgy, mint a láda helye: omladozó fal. Nem túl szerencsés tovább bontanunk a falat, a már így is borzalmas környéken.
Liberty logja adta meg nekünk a fő csapásvonalat a keresésben.

Lilah

 
kismaczu 2012.11.15 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.74
Szerencsém volt,egyből a jő kőhöz nyúltam .Már évek óta láttam messziről ezt az emlékművet,mostantól már tudom mi ez,köszönet a rejtőnek.

Pimpi69 2012.11.14 17:00 - Megtaláltam
Köszönöm.

bgjozsa 2012.11.14 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.71
Másodjára lett meg a logok segítségével.

alecar 2012.11.14 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Az előző bejegyzések alapján már észrevettem láttam a ládát. Köszi!

arkangyal 2012.11.13 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Vándor Csillag 2012.11.12 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 4.14
Hazafelé, csak úgy, gps nélkül. :)
Alig értem el.

nyulak2316 2012.11.12 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.00 súly: 2.32
megvan.

Isfer 2012.11.12 10:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

 
police107 2012.11.12 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.40
A beírások alapján könnyű dolgom volt.A koordináta nálam 5 méteres eltérést mutatott.A dobozban nem volt papír így tettem bele pár noteszlapot a logoláshoz.Köszönöm.

 
Báthory Ödönke 2012.11.11 20:00 - Megtaláltam
Megvan. Kütyü nélkül csak a logok alapján.

Nicky&Ati 2012.11.11 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Nicky&Ati [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

 
Phapcy13 2012.11.11 15:18 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.20
Megtaláltuk, köszi.

joco12589 2012.11.09 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.50 súly: 3.50
meg van. Leiras rossz! Kordinata jó 20 méterrel arrébb mutatja. Ez a lada az eddigi geozasaim soran tapasztalt legrosszabb rejtés.
Mellesleg az így is igen bomladozó falat a kereséssel csak még jobban bontjuk.

geolaci 2012.11.09 07:21 - Megtaláltam
pipa

Snipermaster 2012.11.09 07:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Megtaláltam. Köszönöm a rejtest. Bővebben, fotók később. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Kodesttel közös találat. Nagyot kellett nyújtózkodni hozzá. :)
Arról nem a rejtő tehet, hogy az emlékművet ilyen környezetbe helyezték, így én 4,5-re értékelem a környezetet is.
Köszönöm a rejtést!

MEGVAN!
 
Liberty 2012.11.08 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.49
Szomorú az emlékmű történelmi háttere, méltó emlékezés a háború magyar civil áldozatairól. Tetszik a ládaoldal bőséges információja. A ládához nehezen jutottam hozzá a sok járókelő miatt. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

IX. kerület címere
vakond87 2012.11.08 07:06 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.83
Reggel, munkába menet előtt kerestem meg a ládát. A logok sokat segítettek a megtalálásban, annyit még hozzá tennék, hogy nem tégla méretű kő mögött bújt el a láda. Köszönöm a rejtést!

kópé1993 2012.11.07 14:01 - Megtaláltam
Meglett! Köszönöm még egyszer Hinter segítségét!

salty 2012.11.06 19:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Salty [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

DonRazzino 2012.11.05 20:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.00
202 centi magasan lyukas kő mögött találod. Köszönjük a rejtést!

dienespeter 2012.11.05 20:00 - Megtaláltam
szerintem is érdemes lenne a leírást pontosítani. Ez egy omladozó fal. Sok követ megmozgattam így könnyen segíthetünk a kerítés bontásában. bár ennek a tulajok nem örülnének illetve a városnak sem tesz jót. Sőt ha azt is megtudják kik bontják akkor a geocaching sem lesz mindenkinél népszerű. keresgélésem után még neteznem kellett és megnézni a logok között valami segítséget. egy kép és a "2 m magasan" segített. köszi

walky 2012.11.04 22:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

infernus 2012.11.04 22:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

artissimo 2012.11.04 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.51
A koordináta pontosnak bizonyult, tényleg 22 m a kaputól :)
A tégelyben dobókocka volt ajándék gyanánt, a jelszót tartalmazó lapocskát pedig a földön találtuk meg éppen amikor a rejtővel közöltük a szomorú tényeket. Örülök, hogy őt is sikerült megnyugtatni a "kettős" megtalálással .

szirom 2012.11.04 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
kessertárssal összefutva találtuk meg a dobozt ösztöneinkre hagyatkozva - a jelszót rejtő lapocskát (véletlenül) vettük észre a földön, visszatettük a helyére

közös találat:) 
Bryan 2012.11.04 10:15 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

A láda NEM az emlékműnél található! Nem ott keressétek!

Érdemes lenne a leírást módosítani...

Hinter 2012.11.04 09:21 - Megtaláltam
A leírás és a koordináta mást mutatott, így végül egy kessertárs segítségét kértem, amit ezúton is köszönök. Az emlékmű környékét is végig böngésztem de végül csak a koordináta volt a jó, amihez még oda lehetne írni hogy két méter magasan.

Discover 2012.11.03 20:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.07
Köszönöm a rejtést!

lakkanto 2012.11.03 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Köszi a rejtést, este sokszor kerestem már, jól jött a napfény a találathoz.

Hadralka 2012.11.03 13:56 - Megtaláltam
....megtaláltuk!

Famágus 2012.11.03 13:56 - Megtaláltam
Nagyon szomorú történetek ezek.. Köszi a rejtést!
Oldfox, Hadralka, Cicamancs

oldfox 2012.11.03 13:56 - Megtaláltam
....megtaláltuk!

Cicamancs 2012.11.03 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

vittorio 2012.11.03 11:55 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

CacheFinder 2012.11.03 10:52 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.81
Csepeli születésű lévén a helyszín ismerős volt, de valahogy az emlékműre nem emlékeztem.
Anno nagypapám sokat mesélt Csepel bombázásáról és úgy egészében a háborúról. Remélem soha többé nem jönnek vissza azok az idők!
A logok alapján a rejtéstől kicsit tartottam, de körülbelül 2 perc alatt kezembe került a doboz. Azt kell modjam, hogy a kütyüm szerint a koordináták hibahatáron belül vannak.
Köszönöm a rejtést!

picuresnagyur 2012.11.02 19:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.86
köszi :) tényleg pont 22 méterre van a vasudvar bejáratától, mint ahogy az egyik megtaláló írja :)

SzabEdAn 2012.11.02 15:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Ancs 2012.11.02 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
Vártam már a láda feléledésére. Az emlékművet eddig csak autóból láttam, naponta megyek el mellette munkába.
A korábbi logok alapján nehezebbre számítottam, de simán 3 méterrel a jelzett koordinátától meglett.
A találat után most közelebbről is megszemléltük az emlékművet.
Köszi

 
StiviG 2012.11.02 14:40 - Megtaláltam
Köszönöm

pliptai 2012.11.02 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.85
Hát, ami azt illeti, elég jelentős számüzetésben van ez az emlékmű! Köszönet a rejtésért!

 
erdélyiek11 2012.11.02 00:00 - Megtaláltam
Köszi

plecs 2012.11.01 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 2 átlag: 3.17 súly: 3.83
A ládát a megadott koordinátától 22 m-re találtam meg.

Értem én, hogy a rejtő nem akar segítséget adni a megtaláláshoz, de akkor legalább a koordináta lehetne pontos - mert ez így elég gánya!
Ahova a koordináta mutat, ott ne keressétek, mert ott nincs semmi, egyszerűbb ha a kesserösztönre hallgattok, az segít! Ott van, ahova elsőre sejtitek!

BubaGC 2012.11.01 11:25 - Megtaláltam
Kár, hogy a koordináta és a ládarejtek köszönő viszonyban sincs egymással...

Roberto Kesser 2012.10.31 23:49 - Megtaláltam
kiterjesztettem látóköröm, és felnőttem a feladathoz ;)
köszönöm a rejtést!

Dudika 2012.10.31 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 1.5 web: 1.5 átlag: 1.67 súly: 3.83
Azt hiszem a rejtőnek több és jobb információt kellett volna megadni ehhez a rejtéshez. Ahogy véginéztem a 2012-es bejegyzéseket feltünt a sok sikertelen keresés, azért mégis megpróbáltam. Tegnap próbálkoztam először sikertelenül és logoltam jelszó nélkülit. melyet a rejtő elutasított, majd láttam egyvalakinek sikerült. Gondoltam újra megpróbálom. Segítséget is kértem töle is és a rejtőtől is. Nagy nehezen Aleph kessertárssal együtt megtaláltuk. Igaz tetszésünket nem nyerte el a ládika elhelyezése. Máshol van az emlékmű, máshova mutatnak a koordináták, és máshol van a ládika. Talán kicsit módosítani kellene.

Aleph & Rita 2012.10.31 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.84
Észleltem, hogy kereshető a láda, nosza rajta, ma el is látogattam a helyszínre. Közeledvén a ponthoz láttam egy alakot fel-alá járkálni, dörmögtem is magamban, hogy mit mászkál ez ott ilyenkor, ahol nekem keresni valóm akadt, de közelebb érve felismerni véltem Dudikát az alakban, így ketten hamar előkotortuk a dobozkát. Mondjuk, jó 30 méterre a koo-tól bukkantunk rá. Az emlékművet nem olyan rég megszemléltük alaposabban, mikor a mellette lévő com-os ládát szedtük. Köszönjük a lehetőséget!

hitamas 2012.10.31 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Kétnapos kutatómunka eredménye. Mivel minden reggel az emlékmű mellett autózom el a munkahelyem felé, amint feléledt a láda, nekiugrottam a feladatnak. A logokból látszott, hogy nem lesz egyszerű, de ha a rejtő kereshetőre állította a régóta beteg ládát, akkor kell legyen mit keresni. Persze itt nincs kesserösvény, meg rőzsehalom, se madáretető. A koordináták a hibahatár határán pontosak, ha a rejtő ennél többet nem árul el a rejtésről, én se tehetem. A rejtés témaválasztása egészen kiváló, a sok szabványos "valódi" emlékhely mellett egy "igazi". :)

Somate 2012.10.21 15:37 - Megtaláltam
Kimentem keresgéltem mire megláttam hogy beteg :(
De a kép alapján kérném a rejtőtől a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Amancsics, 2012.10.28 15:22]

 
sytix 2012.10.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.23
Működik még ez a láda?
Mikroládát nem találtam a célnál.

[Jóváhagyta: Amancsics, 2012.10.28 15:22]

 
halaszkiraly 2012.09.10 11:21 - Megtaláltam
A mikroláda nincs a helyén... :(

[Jóváhagyta: Amancsics, 2012.10.28 15:22]

 
geooszi 2008.03.31 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.45
Köszi!

R.Guszty 2008.03.29 13:56 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.38
Az emlékmű megérdemelne szebb környezetet is. A webes megjelenés nagyon jó.

bcs723 2008.03.29 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.80
A környezet tényleg méltatlan egy ilyen esemény emlékére állított emlékműnek. Köszönjük a részletes leírást.

langvince 2008.03.26 07:50 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 1.85
Minden reggel elmegyek mellette...

MaRabU 2008.03.25 18:15 - Nem találtam meg
Sajnos érdemes maszkban kesselni. Vagy örüljünk amíg nem áll vissza a kess által bemutatott múltbéli helyzet?

Nem szoktam kritizálni, de szerintem negatívum, ha nem lehet rögtön megtudni a jelszót. Pedig lenne rá alkalom bőven. Az ímélcímgyűjtés pedig khmmm nem éppen támogatott dolog az informatikában, hogy finoman fejezzem ki magam... Azt hiszem maradok jelszó nélküli megtaláló, köszönöm a lehetőséget :-)

Ancsi + Marci

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.02.07 09:29]

gyuric 2008.03.23 18:05 - Megtaláltam
megtaláltuk

Shongohan 2008.03.23 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 2.83 súly: 2.08
Megtalaltam :)

Andrys 2008.03.22 12:00 - Megtaláltam
szép az emlék mű de tényleg rossz helyre rakták

GB 2008.03.21 18:30 - Megtaláltam
OK

Hodito Hodok 2008.03.21 17:27 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.58
Sajnos az emlékmű helye, és szerintem maga az emlékmű sem méltó ahhoz, ami előtt emléket állít, legalább karbantarthatnák és a láncokat visszahelyezhetnék az oszlopok közé!

www.zivatar.hu 2008.03.18 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.85
Megvan!

TS 2008.03.18 13:52 - Megtaláltam
Sokszor elmentünk az emlékműnél a Lágymányosi hídra felhajtva. Most már tudom, hogy minek állít emléket.

keep 2008.03.16 19:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.97
A hely valóban lehetne máshol, a ládaleírás kárpótol érte, wapon is végigolvastuk. Köszönjük

KutasG 2008.03.14 16:44 - Megtaláltam
A XX. századi történelem mindig is érdekelt. A pesti ládák kevésbé...

urbalazs 2008.03.14 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.94
Nagy a zaj, nagy a por, nagy a szmog. De a rejtés jó, magamtól sose jöttem volna ide.

Astral! 2008.03.10 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Hát vegyes érzéseim vannak. Örülök neki, hogy van egy ilyen emlékmű a Ferencvárosban. Csak azt nem értem miért pont ott ahol.
100 jobb helyet tudnék neki.
Rádásul az emlékmű teljesen ismeretlen az emberek előtt.
A családomból semki sem ismeri, pedig ferencvárosiak, sőt már akkor ferencvárosiak voltak, amikor Budapestet az első bombázás érte.

Az e-mailban küldött jelszó intézményével sincs semmi bajom.
És köszönöm a rejtést!

 
czipan 2008.02.28 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.09
A környezet azért nem kapott 5-öst, mert maga az emlékmű szebb környezetet érdemelne. A rejtést viszont maximálisra értékeltem, mivel nem a rejtő hibája, hogy egy ilyen fontos emlékművet így "eldugtak". Köszönöm a rejtést.

É&T 2008.02.28 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.57
Emlékeztetőnek kiváló.Köszönöm!

fa-peti 2008.02.21 09:02 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.07
A helyszín nem igazán varázsolt el. Száguldó kamionok és autók valamint a villamosok. Sztem az emlékművet nem a legszebb helyre lett telepítve. Nem ezt a környezetet érdemlik meg akikre emlékeztet. A webes megjelenés viszont nagyon jó. Jól informált ládaoldal. Összegezve az emlékmű tetszett de a környezet nem, a ládaoldal annál inkább. Köszönöm.
--- A jelszóbevitel kicsit nehézkes volt, mert a dátum és jelszó rublikát felcseréltem és nem igazán értettem a problemát. ---

Petes20 2008.02.21 05:52 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért és az informatív webes megjelenítésért!

 
Hepur 2008.02.18 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.95
Megtaláltam!

Dream Theater 2008.02.17 11:58 - Megtaláltam
Ez a második ládám. A térkép szerint mentem, de amikor én kerestem, akkor még a térképen nem jó helyre mutatott a nyíl.
Azóta ez javításra került! KÖSZI !!!

BorsTeam 2008.02.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.30
Megvan...

TéPé_&_Meske 2008.02.15 00:00 - Megtaláltam
Nem is hallottam erről a helyről eddig. Köszönöm a rejtés!

jolliefille 2008.02.14 13:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.08
megvan !

 
PolarBear 2008.02.14 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.30
Jó ötlet !

 
fcsaba 2008.02.13 20:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 3.15
Érdekes pont... (Van néhány nagyvárosi virtuális láda, amit szerintem jó lenne megszüntetni, de ha erre kerülne sor, akkor ennek a megszüntetését _nem_ támogatom.)

Nem tartom helyénvalónak azt, hogy a jelszót egy másik infó birtokában kelljen elkérni a rejtőtől, ezért az alacsony pontszám a rejtésre.

Valóban olyan pont ez, hogy annak ellenére, hogy a közelében gyakran elmegyünk, fel se tűnik. Érdekes témát feszeget, amely sajnos még ma is lényegében tabu.

A láda neve találó, de véleményem szerint nem helyes. Ha jól sejtem, a Vae victis a már legyőzöttekre vonatkozik: már minden eldőlt, mindennek vége, és utána jön az igazságtalan és aránytalan megtorlás. Nekünk, magyaroknak volt ebben részünk, főleg a második világháború után, viszont a bombázások áldozatait alapvetően nem sorolnám ebbe a kategóriába. Az ugyanis még a harci cselekények szerves része.

Személy szerint támogatnám, ha a II. világháborús eseményeket gyökeresen újraértékelnénk, mégpedig nemcsak mi magyrok, hanem minden jóérzésű ember! Elegem van abból, hogy a németek és csatlósaik voltak az abszolút feketék, az elleségeik pedig a hófehérbe öltözött kisangyalok! Ma már az is bűnnek minősül, ha valaki azt állítja, hogy Hitler idejében nem minden a lehető legrosszabb volt, egy-két jó dolog is történt. (Szokták említeni a teljes foglalkoztatottságot és az autópálya építést, amelyet az idősebb németek a rendszer pozitívumaként értékelik, persze elismerve azt, hogy alapvetően gonosz volt. Ez már a politikacsinálókban kiveri a biztosítékot, és ezeket az embereket átnevelőtáborokba küldenék.) Másrészt a szövetségesek gonosztetteit vagy egyáltalán nem szabad megemlítenünk, vagy csak árnyaltan, hozzátéve általában azt, hogy a jó érdekében tették mindezt... A leírásban utalt a rejtő a német városok szőnyegbombázására, amikor lényegében már katonailag minden eldőlt, és ártatlan százezrek haltak meg a szövetsélgesek (különösen az angolok) kicsinyes és agyonhallgatott bosszúja miatt.

Az emlékmű helye, méretei, ismertsége is szimbolizálja ezt a hozzáállást: kicsi, egyszerű, jelentéktelen, valahol a külvárosban, amely annak sem feltétlenül tűnik fel, ha minden nap arra jár.

Az egyik képnek azt a címet adta a rejtő, hogy mire gondoljunk. Talán költőinek szánta a kérdést, de hadd írjam le a véleményemet: jelentheti azt, hogy a bombázás ténye, célja stb. egy dolog, amivel - gondolom - így utólag is egyetértenek, azt viszont sajnálatosnak tartják, hogy ártaltlan polgári áldozatai voltak ennek, és utólag leróják kegyeletüket. Nemes gesztus. Egyfajta szimbolikus bocsánatkérés.

(Jó lenne, ha az angolokhoz hasonlóan ilyen nemes gesztust más népek is gyakorolnának...)

Kedves Amancsics, köszönöm a rejtést! Személy szerint a legmesszemenőbben támogatom azt az eszemrendszert, amely feltehetően a rejtő fejében is megfordult, amikor a rejtést megalkotta. (A webes megjelenés azért csak 4,5, mert a címmel a fentiek alapján ebben az esetben - noha frappáns - nem értek egyet.)

 
Belga 2008.02.10 22:47 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.35
5 éve dolgozom a Lurdyban de most ez a kb. 500 méternyire meglévő láda is meglett. Ez is egy olyan: "ide sem jutottam volna el ha nincs a geocaching" típusú láda.
Természetesen ez nem a megtalálásom valódi ideje, most kaptam meg a jelszót mert idáig türelmesen vártam, hogy egy rossz e-mail címre küldött levelemre a rejtő válaszoljon! :) Azt hiszem a közepesen lúzerek csoportjába tartozom! :)

Attilacska 2008.02.09 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük!

 
guppik 2008.02.03 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 2.83 súly: 2.89
Nem jártunk még erre, köszönjük!

jpal 2008.02.02 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 1 web: 5 átlag: 2.67 súly: 2.20
Azért szeretem a geocachinget, mert olyan helyekre visz, ahová különben biztosan nem jutottam volna el.
Én még ahhoz a generációhoz tartozom, akinek a szülei még átélték a légitámadásokat, a családi legendárium sok történetet őriz. De gyermekeimen látom, hogy csak megmosolyogják nagyapa és nagyi történeteit. Ezért kellenek ezek az emlékhelyek.
Köszönöm a rejtést. És sokáig éljen a Kapitány emléke.

Az emlékmű 
ptrth 2008.01.26 09:52 - Megtaláltam
Nekem nem a háború borzalmai jutnak eszembe az emlékműről.

A jelszó e-mail-ezési módszere nem túl szerencsés, bár én 48 órán belül megkaptam.

rimano 2008.01.23 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. N&A

Tibor&Krisztina 2008.01.21 19:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Sok előttünkszólóval egyetértünk. Tényleg kissé jellegtelen és hajaz Picasso stílusára, de az is lehet, hogy csak a szörnyűség az átlaemberekben is meg a művészekben is hasonló reakciókat gerjeszt.

Istyu 2008.01.21 08:20 - Megtaláltam
Méltatlan hely.

 
Suru 2008.01.21 04:50 - Megtaláltam
Ok.

vkovacs 2008.01.20 08:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.78
Az emlékművet érdemes megnézni, azért is, hogy megtudjam, milyen a háború

Pepe Zizi Zozó 2008.01.15 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1 web: 5 átlag: 2.33 súly: 2.41
Vessetek meg, de nem csak a hely nem tetszik.
Az emlékmű jelentéktelen. Ráadásul Picasso Guernica-jának utánérzése. Bár lehet, hogy éppen ez benne az alkotói csavar, merthogy az meg a náci Luftwaffe 1937-es terrorbombázásának állít emléket.

Barangoló alias elel 2008.01.13 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.53
Szüleim, édesapám szolgálati helyén, Ferihegyen éltek át szerencsére épségben iszonyatos bombatámadásokat. Nem tudtam az emlékműről.
Köszönöm a rejtést!

Ventura64 2008.01.13 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.38
ok

pgyp 2007.12.30 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.36
A Nemzeti Színháztól sétáltam ide a nagy hidegben. Egy ilyen emlékműnek nem itt lenne a helye. A jelszót nagyon gyorsan megkaptam, köszönöm.

Tyúkanyó 2007.12.27 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 2.67 súly: 2.18
GCGoHi után következett.

Ruttkay 2007.12.19 15:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.13
Éteri üzenetre türelemmel várva!

mjdgm 2007.12.14 08:53 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.00 súly: 3.48
A Nemzeti Színháztól sétáltunk át ide, s útközben megtapasztalhattuk a két hely közötti különbséget. Nagy volt volt a kontraszt, de a környezet nem a rejtőt minősíti, sokkal inkább azt, aki ezt a helyet találta érdemesnek arra, hogy az emlékű helye itt legyen! Gondunk nem is a környezettel, sokkal inkább a jelzóval volt!
A jelszóképzésről a Geocaching szabályzat v3.8 (2007.01.16.) 8. pontja a következőt írja:
A virtuális geoládánál terepen leolvasható/megfejthető jelszónak kell lennie.

Mi ott jártunk a helyszínen, s a feladványban előírt számolást helyesen el is végeztük, sőt: a helyes számot 2 különböző postafiókról el is küldtük a rejtőnek, ám a jelszó 48 órával később sem érkezett meg! Emiatt alternatív módon kerestük meg a logoláshoz szükséges jelszót.

 
bszemethy 2007.12.12 21:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk, megszámoltuk.
Könnyű volt...

vizipinty 2007.12.12 21:10 - Megtaláltam
Egy többládás túra ötödik állomásaként.

szadi&agi 2007.12.12 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.17
Kösz a rejtést!

luilui 2007.12.08 15:51 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 3.42
Innen már siettünk a szállásunkra.

Judith 2007.12.08 15:51 - Megtaláltam
Megtaláltam!

DunaX 2007.12.06 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.11
Az emlékmű és a környezete is nagyon nyomasztó. A helyszín megválasztása valóban a feledést támogatja.

/// - nem értem hogy ez az emailben kérj jelszót mire jó?! - lassú, feleslegesen bonyolítja a rejtő életét ... számos megoldás lenne a helyszínen egy jelszó képzésére.

karatepocok 2007.12.04 15:16 - Megtaláltam
15 nap múlva kaptam meg a választ a jelszóval. az első 3 nap után már azt hittem hogy nem tudok számolni! :D

Szilhazim 2007.12.01 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Köszi a rejtést. Ezeket az infókat eddig még nem tudtuk.

gymatula 2007.12.01 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.83
Gyors keresés REVANS előtt.

olahtamas 2007.11.29 18:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.37
Vagdalthúsal közös séta alkalmával.
Szerintem kár ennyire elbonyolítani a logolást, nekem pl. nem jött meg a válasz e-mail, de szerencsére vagdalthúsnak épp működött az e-mailja.

Vagdalthús 2007.11.29 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.98
Igen, a legenyhébb kifejezés, hogy egy ilyen célú emlékmű többet érdemelne. A kompozíció kellően nyomasztó ahhoz, hogy üzenjen, de ez még kevés. Olahtamassal közös, csütörtök esti virtuális ládázásunk harmadik, egyben utolsó darabja volt GCalul és GCGoHi után.

Sian 2007.11.22 20:09 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.68
Úgy gondolom, hogy a téma sokkal komolyabb emléket érdemelne ennél az emlékműnél. Nem tudom, mit akart átadni a művész ezzel a szoborral, de nekem nem igazán sikerült megkapnom az ő üzenetét.
Hasonlóképp nem értem, hogy kerülhetett ez az emlékmű pont ide, gyakorlatilag a semmi közepére. Ha nincs a láda, soha nem vonná magára a figyelmemet.
Mindent együttvéve magával a ládával nincs baj, szokásos városi virtuális (a webes felülete azonban erősebb azoknál), a tárgyával azonban nem voltam megelégedve.
Marc89-cel és collerrel közös találat.

A "mű" 
Paleo.team 2007.11.21 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.81
Megtaláltuk!
GPS nélkül is a térkép és a leírások alapján hamar meglett! Tényleg méltóbb környezetet érdemelne ez az emlékmű! Lehangoló a környezet! Jártunk erre már korábban is, de igazából sajna csak most álltunk meg és néztünk szét alaposabban, így ha nincs ez a láda, valószínűleg mi is szegényebbek maradunk ezzel a fontos történelmi ténnyel. Köszönjük a rejtést!
[wapon beküldött szöveg]

 
Fil 2007.11.21 13:31 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.78
Az eldugott hellyel egyet értek, sokat járok itt és még nem láttam eddig.

PPLLJ 2007.11.20 09:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.04
Tetszik a téma. Köszönöm. Tényleg kerülhetett volna az emlékmű jobban szem elé is.

nootropil 2007.11.17 11:37 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.09
Igazából nekem tipikus GC nélkül soha.. biztosan nem állok meg soha.. ha nincs GC!
Köszönet érte! A környezet pontszámot a rejtő ne vegye magára .. nem tehet róla :)

 
Pilis50 2007.11.16 13:00 - Megtaláltam
Többszöri megszámolást után csak összejött. Köszönöm. Budapest mint célpont 1944.

 
bgecco 2007.11.16 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.71
(52) Tényleg megdöbbentő amit olvastam itt....

zsotie 2007.11.14 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 2.33 súly: 3.17
Megvan.

jasa2 2007.11.06 10:53 - Megtaláltam
Aki cseles vagy nehezen megközelíthető rejtésre vágyik, aki kirándulása, túrája céljaként jelölné ki, vagy akár csak kellemes sétának szánja, netán turisztikai látványosságot kíván megtekinteni csalódni fog.
Ajánlom a ládagyűjtőknek - bizonyosan nem kell sokat bajlódni vele, könnyű skalp.
Csak hát óvatosan - esetleg pont ez a méltatlan környezet, ez a ridegség, sivár meghökkentő emlékmű - megrendíti. (esetleg eszébe jut ismerőse aki átélte a - talán pont a debreceni templomot kettészelő - bombázást, szerencsétlenségére túlélte, nem úgy mint gyermeke.)
Vagy csúnya, illetlen gondolatai lesznek:
Mert hát hová is vezetne ha sokat emlegetnénk ártatlan áldozatokat: netán ahol áldozatokat ott esetleg még bűnöket, tetteseket is találnánk. (Akár napjainkban is hová vezetne, ha nem elégednénk meg a minősítéssel és tetteiket, módszereiket vizsgálva akarnánk megkülönböztetni a terroristákat és a terrorista ellenes küzdelmet zászlaikra tűzőket).
És azt kívánja csak ne, csak a "hatalom" ne, ne készítsen "méltó" emléket ahová letérdel és farizeus könnyekkel koszorúz.

Erka 2007.11.04 15:15 - Megtaláltam
Köszönjük, hogy megmutattad ezt az emlékművet, ami mellett már jónéhányszor elmentünk...

Priaxis 2007.11.04 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.34
Megvan!

Az emlékműnek tényleg nem ártott volna méltóbb helyet találni!

Köszönöm a rejtést!

Priaxis

Schmauder Tamás 2007.11.01 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 2 web: 5 átlag: 2.67 súly: 2.53
ok

Vándorvakond 2007.10.31 20:45 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

napter és fia 2007.10.31 08:43 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.33 súly: 1.60
Az angolszász utilitalizmus egyik kézenfekvő példázata, avagy a cél valóban szentesíti az eszközt?

Azt gondolom, hogy a láda elhelyezése, illetve az adatlap több embert
emlékeztet, mint az "emlékmű".
Churchill-t nemrég láttam vörössel nyakonöntve.

A "környezet" értékelése nem a rejtő helyválasztását méltatja.

Gratulálok az érdemes választáshoz és köszönöm!

(a kép tágabban láttatja a méltatlan környezetválasztást. Az oszlopok ott vannak, csak a képről tüntettem el őket)

a "környezet" - retusálva 
soka9001 2007.10.28 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.22
Megtaláltuk. Köszönjük a hely megismertetését. Szomorú és egyben elgondolkoztató ez a hely.

Zlatnik_A 2007.10.25 22:12 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.99
szomorú

Antissimo 2007.10.25 18:27 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.83
Már régebb óta terveztem, most jutottam el ide.

zsuzska74 2007.10.25 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.90
Megtaláltam

nogacsalad 2007.10.22 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.33
Szomorú emlékek, rég elfeledett áldozatok közepesen kivitelezett emlékműve.
Ha már nem bírt el egy valódi ládát, legalább egy leolvasható jelszó jó lett volna valahol, így nagyobb lett volna a megtalálás öröme, a múlt áldozatainak szomorú emléke mellett.

Köszi érte...

Mi, itt...Emléktábla
Rudi Team 2007.10.22 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.67
Ok!

ergyd 2007.10.19 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.73
Sosem néztem meg eddig, mi is ez az emlékmű. Most, hogy már tudom, talán többet is érdemelne...

Rede99 2007.10.18 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Ez a 10. megtalálásom!!! Most már meg sem állok 1000-ig!!! Reszkessetek ládikók!!! Ha ha hahh...

bpeti68 2007.10.16 12:12 - Megtaláltam
A láda leírása érdekesebb volt mint a láda a környéke.

rlevente 2007.10.15 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.11
Naponta elmegyek erre (át a hídon), láttam is az autóból, hogy valami van ott, de még azt sem tudtam, hogy ez egy emlékmű vagy egy egyszerű térplasztika.
Most legalább megnéztem, tényleg nem valami csodaszép környék, az emlékmű megérdemelt volna előkelőbb helyet is!

cic 2007.10.03 17:08 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.28
Annyiszor elmentem már mellette. Ez alkalommal azonban meg is álltam. Az emlékmű nekem nem nagyon tetszik, de egyetértek abban, hogy a bombázások áldozatai méltó megemlékezést érdemelnek. Talán ennél az emlékműnél picit szebbet és talán jobb helyen.
Én a Farkasréti temetőben találkoztam ezzel. Ott a főút mellett több bombatalálatot kapott budapesti ház lakóinak jelképes közös sírhelye található meg. Összeszorult szívvel álltam meg ezek előtt.

Lázas számlálás 
kocsesz 2007.10.02 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.30
A környezet hagy kívánnivalót maga után...

Anita&Gabi 2007.10.02 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.12
Érdekes hely, sokszor elmentünk mellette.

bokorugrók 2007.10.01 18:47 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 2.28
Munka után esti séta (2/2) a Nemzeti Színház ládája felől. Köszönjük a rejtést.

cdf 2007.09.28 09:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 2.67 súly: 2.98
Esik. Ez tény a mai napra.
Jelszó nincs. Oszlopok vannak. Hú de sok.
Még egy kis gömbvillám is megtréfált a képen.

[Jóváhagyta: amancsics, 2007.10.03 00:00]

emlékmű 
Paco 2007.09.18 12:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.29
+van

KJ & GM 2007.09.17 10:13 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
ludens 2007.09.13 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Csepeli lévén gyakran járok erre, az emlékművet is többször megnéztem már. Van benne valami szörnyű, nem ok nélkül.

atetomi 2007.09.12 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.78
Úgy látom, én vagyok a sokadik, aki ezt a túrát a GCGoHi-val is összekötötte. Szép őszi délután, munkából hazafelé, kellemes kikapcsolódás volt. Köszi.
Atetomi

Az emlékmű 
SirLes 2007.09.11 20:26 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1 web: 5 átlag: 2.33 súly: 3.31
Sokszor jártam erre, de nem tudtam az emlékműről. Maga az emlékmű nem tetszett, a cikk a honlapon annál inkább.

katica 2007.09.11 18:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.00
A Lurdy-házba menet néztem meg az emlékművet - eddig sose vettem észre, és érdemes volt erre jönni. Köszi!

Lee52001 2007.09.08 23:16 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 1.48
megvan

fedoka 2007.09.05 11:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.57
Valóban,kicsit jobb helyet érdemelne ez az emlékmű...Arról nem is beszélek,hogy milyen állapotban van a közvetlen környezete:(
Egy percre azért ajánlom mindenkinek a megállást itt.....
Köszi.

Wladin 2007.09.04 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.64
Köszi

$züc$i 2007.09.01 10:04 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 3.17 súly: 2.76
Megvan.

 
hőscincér 2007.08.24 21:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.20
Tetszett.

Évi-Sutyi 2007.08.24 09:26 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.69
Megvan!
Gyors számolgatás kanyarodás közben...

Soko 2007.08.23 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.10
Csepelről hazafelé könnyű találat.

szlaura 2007.08.23 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.75
Zolival és biciklivel. Tetszett, köszönjük

OsiOsi 2007.08.22 16:24 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.93
okszi

GEOszi 2007.08.22 16:21 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.00
ok

vinko 2007.08.22 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 2.62
Sokszor mentem el az emlékmű mellett, de eddig nem tudtam, hogy mi ez és miért van pont itt.
Érdekes hangulatot áraszt és kicsit elvont az alkotás.

muba 2007.08.22 11:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.18
Régebben sokszor eljártam arra, mégsem vettem észre. Illetve csak nem tulajdonítottam neki nagy dolgot. Valószinűleg csak rossz helyen van, pedig megérdemelné a több figyelmet. Köszönet a rejtésért!

-Mike- 2007.08.21 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.75
Munka utáni pihentető kerekezés, összekötve GCGoHi-val. Köszi!

Emlékmű és bicajEmlékmű és jómagam
szaboist 2007.08.20 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.58
Tényleg többet érdemelne ennél...

 
SylverRat + Bogee 2007.08.19 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.51
Budapesti hosszúhétvége - Időutazás a római kortól napjainkig
3/4. nap, 35/57. láda.
Kicsit körülményesnek tartom a jelszó megszerzését, bár a rejtő magyarázata érthető...
A környék egyáltalán nem tetszett. Jártunk már erre többször, de nem tudtuk, hogy itt ilyen emlékmű is van.
A láda leírása viszont nagyon jó.

Magáért beszél... 
Bütyök+Zulu 2007.08.19 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.51
Augusztus 20-a ünneplése gc-vel, Aquincum-i fürdő bázissal. A római kortól napjainkig.
Hát ezt nem lehet rögtön wapolni. :) Kicsit lepusztult a környezete, nem ezt érdemelné.

Nalika 2007.08.19 15:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.96
Sokszor mentünk már el mellette úgy, hogy nem tudtuk, hogy itt van :)

RVN_Team 2007.08.16 08:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.00
Meglett egy rohanós délelőtt a GCGoHi- val együtt:)

Juju 2007.08.14 18:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Az értékelés magában foglalja a láda mondanivalóját, anélkül kevesebbek lennének a környezet és az elrejtés értékek.

Csaba & családja 2007.08.10 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 3.61
Megtaláltam

BékaBütyök 2007.08.09 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.10
Egy újabb találat.

ordogm 2007.08.08 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
+van!
Ági, Máté

Aphrodite 2007.08.01 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.11
Egy olyan hely, amely mellett nap, mint nap eljártam sokáig... és most megnéztem alaposan. Tényleg méltatlan környezetben van az emlékmű apropóját tekintve...

vágóhíd a közelbenverőfényes napsütésben
Patics 2007.07.26 16:52 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.33 súly: 2.48
Köszi!

qtatom 2007.07.20 21:15 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.33 súly: 3.27
Hatvanból tekertem BP-ig 44 fokban, majd esti levezetésnek megkerestem pár nem túl bonyolult ládát.
A hely hamar meg is volt, na de mire jó ez a levélváltásos csere-bere?!

iloilo 2007.07.20 14:01 - Megtaláltam
Kis séta a délutáni kánikulában. A színháznál tele volt a vizesárok fürdőző cigánygyerekekkel.

tomki 2007.07.11 18:45 - Megtaláltam
Megkeresni könnyű, a jelszóhoz jutni kicsit bonyodalmas

CATS 2007.07.11 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.26
Tanulságos gondolatok egy félreeső, és alighanem mellőzött emlékműnél. Többet érdemelne a hely... [wapon beküldött szöveg]

 
Gmre 2007.07.10 09:49 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.50 súly: 2.43
+találtam

bfabry 2007.07.06 11:43 - Megtaláltam
hazafelé

GeoRoni 2007.07.06 08:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Szokásos eső-kess délután

csemege 2007.07.04 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.36
Mozi helyett ládázás az esőben.

Athelas 2007.07.02 22:43 - Megtaláltam
Érdekesen kieső, néptelen hely... Második találatom :)

BiBoLi 2007.07.02 17:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést !

sirgalahad 2007.07.02 07:10 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.17 súly: 2.73
Zajos lárma közepette
Csak menekülni lehetett
Ötlet jó - ki elrejtette
Sajnos mást nem tehetett

kalahári 2007.06.30 20:09 - Megtaláltam
Megvan

Brekasz 2007.06.30 11:49 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 1.5 átlag: 2.83 súly: 3.14
Nem szeretem a mailben küldözgetős jelszavazást, nem értem mire jó!

3D 2007.06.29 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.18
Megtaláltuk.

gym 2007.06.23 12:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.25
Hát valóban nem idális a hely...

Steve07 2007.06.19 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.85
ok.

Ziu9 2007.06.18 15:33 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.66
Megvan.

88pebo88 2007.06.17 15:28 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.65
A füvet lenyírták, most nem gazos a környék.

Geri89 2007.06.04 20:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.18
Köszönöm a rejtést!
Jó volt.

pityer 2007.06.04 15:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.00
Tanulságos.Köszönöm a rejtést.

ramicsabi 2007.06.04 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.84
Megtaláltuk. Ez volt a 70. ládánk :-))

fodordav 2007.06.04 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.19
Másodikra sikerült megjegyeznem az oszlopszámot... Az emlékmű tetszett, bár sajátos stílusú, de a környezet valóban nagyon méltatlan.
Dávid

5N 2007.06.03 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.22
Az emlékmű nem fogott meg,de a leírás az nagyon elgondolkodtató!

RiFi 2007.06.03 15:29 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.23
A GCGoHi ládával együtt terveztük ezt a pontot, a leírás nagyon kíváncsivá tett. Ehhez képest valóban elhanyagolt az emlékmű, többet érdemelne.... Mindenesetre a rejtés nagyon ötletes és Amancsics kapitány igazán kimerítően leírta, miről is szól valójában. Ha pusztán az emlékhelyet megnézi valaki, abból aztán nem derül ki ennek a töredéke sem. Valószínűleg ezért is marad "észrevétlen" még az arra gyakran megforduló járókelőknek is. De hála a geocachingnek, ismét új ismeretekkel gyarapodtunk, még Matyi, a hű kessermackó is (természetesen kikövetelte a szokásos fotót)... Köszi a rejtést! Rifi & Manó & Matyi

Matyi az emlékműnél 
zomanc 2007.06.03 12:09 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.08
Elhanyagolt, gazos a környék.

Dzsozy 2007.05.27 18:17 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.69
Köszi

peterpan 2007.05.24 20:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.52
Jelenleg mindenki elfeledkezett erről az emlékműről, akinek eddig fontos (?) volt. A koszorúkról lepotyogott már a tűlevél is, mind csont száraz.
A szokásos csütörtöki foci után gyakran autózom körbe a helyet, de valahogy eddig fel se tűnt, hogy van valami itt.
Ez a levélért jelszót dolgot most sem értem.
Köszönöm a rejtést!

veszett disznó 2007.05.23 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Erre még nem jártam. Örömmel fedeztem föl, hogy itt is van kerékpárút.

Csenge 2007.05.21 13:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Mostmár értem, miért kell így intézni a jelszót. Kellemes levelezőtárs a rejtő.
A környezet 5 nem a műemlék környezetének szól.

Danka-rr 2007.05.19 21:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 2.23
+

Kalman-rr 2007.05.19 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.61
Erről mindenkinek tudni kell!

Nebel 2007.05.19 07:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.72
Megtaláltuk az elékművet és köszönjük a történeti áttekintést is!
Sokszor mentem már el mellette, de még sosem mentem oda...

meske_gris 2007.05.17 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.81
én sem vettem még soha észre hogy itt van az emlékmű.

Togo 2007.05.16 18:50 - Egyéb
Baliagyhez csatlakoztam a délután némi mozilátogatás kapcsán. Előadás kezdéséig még volt egy csomó időnk, igy ládakereséssel ütöttük el az időt. Megmutattam neki, hogy annó mikor még én találtam meg, hol volt a kinderkess. Továbbra se szépült meg ez az emlékmü.

Gy a kessnél.
baliagy 2007.05.16 18:50 - Megtaláltam
16.

huba 2007.05.14 22:07 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 2.83 súly: 2.69
Átlag 2 hetente megyek el mellette, de eddig fel sem tünt, hogy van ott valami. Köszönöm a figyelem felhívást.
huba

mucik 2007.05.13 13:58 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.81
Méltatlan környezetben...
Mucik

cachekereso 2007.05.12 18:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.77
Sűrűn járok erre, mégis csak a GC játék keretében vettem észre.

staji 2007.05.04 09:53 - Megtaláltam
-

Goldenbay 2007.04.30 19:50 - Megtaláltam
Sokszor láttuk már kocsiból, buszból, most már azt is tudjuk minek állít emléket.

Piriloro 2007.04.29 10:48 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.15
Rendben.

csanady 2007.04.25 15:29 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.78
found

Bagira 2007.04.22 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.56
Critical Mass-ről hazafele tartva érintettük ezt a pontot (Ági és én). Régebben nap-mint-nap mentem el az emlékmű mellett, de nem tudtam, hogy minek okán állították. Most a rejtésnek köszönhetően megismerhettem.

Laci-62 2007.04.22 07:17 - Megtaláltam
Miket meg nem ismer az ember a játék hatására ! Sose hittem volna, hogy ott emlékmű lenne.

maerlyn 2007.04.21 21:52 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.00 súly: 1.95
Elég könnyű volt.

L@zy 2007.04.20 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.45
Minden nap erre járok. Ma eggyel hamarabb szálltam le a villamosról és elsétáltem erre.

STB 2007.04.16 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.43
Megvanszamlalva :)

feel2006 2007.04.16 09:59 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 1.5 átlag: 1.50 súly: 2.49
Megvan!

chelone 2007.04.14 08:10 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 2.50 súly: 2.85
Köszi a jelszót. Méltatlan a környezet. Elhaladva mellette nem tűnik emlékműnek.

Priszi 2007.04.11 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.20
Továbbképzésen a környéken. Lám rejtés, nézzük meg.
Ha nincs ez a virtuális, én se álltam meg volna gondolkodni. Érdekes.

 
a Borsó meg a Héja 2007.04.10 16:47 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.67 súly: 1.00
Megvan! Ő volt az első!

Bár már kismilliószor elmentem mellette nem nagyon figyeltem föl, hogy pontosan minek is állít emléket. Kívűlről nem nagyon tűnik emlékműnek, sőt ebben a környezetben meg pláne.
De az első..huhúúú!

és mivel fénykép is készült..bár csak telefonnal 
lazly 2007.04.09 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.00 súly: 2.15
Erdemes volt idot szanni ra, mindennap ott megyek el valamilyen eszkozzel, de soha nem tudtam hogy mi az... Meltatlan helyen van meltatlan kornyezetben.

Csenge 2007.04.08 20:27 - Egyéb
Kinek kell írni emailt és miért?

Schultheiss 2007.04.08 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.60
Pedig kis erőfeszítéssel, sokkal ...

Gyöngyusz_001 2007.04.07 09:14 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.00 súly: 2.86
+van. Köszönjük

ERNO 2007.04.05 11:27 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.49
A szüleim átélték. Iszonyú.

Pepe 2007.03.29 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.00 súly: 1.95
A környezet nem méltó egy ilyen emlékműhöz. De maga az emlékmű kiképzése is hagy kívánnivalót maga után: igazán megérdemelt volna egy "Jannusz arc"-ot (kétoldali kialakítást), hiszen a Duna felől érkező először csak egy körakás közepén álló nyers betonfalat lát.
A webes leírás viszont nagyon lelkiismeretes, köszönjük!

zem 2007.03.29 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.07
Köszönöm a jelszót...

gnegyzet 2007.03.28 16:36 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.36
ok

szempo 2007.03.27 08:43 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 2.23
Megvan!!

Vértes 2007.03.26 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.41
ok

szandrik 2007.03.25 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 2.18
Szem elött van, mégis ismeretlen emlékhely

fkmaster 2007.03.24 17:29 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.50 súly: 2.63
Nagyon alapos és pontos - egyben megdöbbentő - leírás a rejtőtől, a környezet tényleg méltatlan.

raci 2007.03.24 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.28
Pocsék időben, sikerült megnéznem! Amúgy a hangulatához passzolt a rossz idő. Kár, hogy a környék elhanyagolt, valami méltóbb helyre is tehették volna az emlékművet. A leíráshoz gratulálok! Köszönöm

benist 2007.03.22 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.09
Számtalanszor eltekertem már közvetlenül az emlékmű mellett, de csak a gc kapcsán néztem meg közelebbről. Az alapos leírásban szereplő tények egy része ismert, de így összegyűjtve elég döbbenetes.

Bau_family 2007.03.18 11:38 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.15
Szerencsés nemzedék vagyunk, hogy békében élhetünk.

neogeo 2007.03.17 18:08 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.00 súly: 1.78
Nap mint nap elmegyünk mellette... Érdemes volt megállni.

Murus 2007.03.17 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.54
Megtaláltam. Kissé méltatlan környezet ennek az emlékműnek. Murus

epilogus 2007.03.14 18:08 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.60
sokszor elmentem mellette, ma kicsit elidőztem. megborzongtam. jó helyen van, tekintettel a VÁGÓHÍD szomszédságára.
elhatároztam, h fekete szalaggal megkoszorúzom.
akkor már nem virtuális.

Ata72 2007.03.13 22:18 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.72
Nyugodtabb helyre készültem... De azért a tiszteletemet tettem... Amúgy eddig észre sem vettem.
Tehát ezt az ismeretemet is a geocachingnek köszönhetem.

dieurie 2007.03.13 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.00
megvan, köszönöm

Manka és Regi 2007.03.08 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.83 súly: 2.60
Megtaláltuk.

Tócsa 2007.03.04 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.75
Köszönjük a nagyon elgondolkoztató leírást, s hogy ezáltal megismerhettük az emlékművet is.

CSS Team 2007.02.27 16:58 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.75
Rengetegszer jártunk már erre kerékpárral, mert Dél-Pestről az összes közeli "hegyvidék" felé itt vezet az út.

leslielong 2007.02.27 12:11 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.30
Biciklivel megtaláltam!

Sohase gondoltam, hogy ez egy emlékmű.

 
Puszkany 2007.02.22 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.52
A helyet már ismertük jártunk itt bringával, most csak a jelszó begyűjtése volt a cél. Illetve a két éppen ott posztoló rendőr megfigyelése... :)

melinya 2007.02.21 20:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Ezt is megtaláltuk.

Mr Bean 2007.02.20 19:56 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.02
Ha nincs ez a rejtés sosem tudom meg,hogy ennyi oszlop van itt :)

Varga Gábor 2007.02.18 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.09
Megtaláltam!

KutaToll 2007.02.18 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.84
Gyerekekkel mentem tegnap felkeresni az emlékművet, utána elolvastam nekik az itt leírottakat. Most szembesültek vele először mélyebben, mi az a háború...

Tikis 2007.02.17 20:14 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.72
Megvan.

Szellem19 2007.02.15 21:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.52
Sokat járok erre autóval, de még sosem néztem meg, hogy mi is ez a valami. MOst megtettem. Érdekes és tanúlságos. Köszönöm.

sanyisz 2007.02.15 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.53
Kicsit sokkoló a leírás, de gondolom annak is szánta a rejtő.

boxos 2007.02.14 08:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Rákosrendező vm-tól nyílegyenesen, gyalog. A 13.1 km igazán festői vidékeken vezetett. Aztán a közvágóhíd már érdekesnek kezdett bizonyulni. Az emlékműről sosem tudtam volna, ha a rejtő fel nem hívja rá a figyelmet. Találat után ellátogattam egy erősen dohányzó szoborhoz.

-kacsa- 2007.02.12 19:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.30
Hogy a ládák hová el nem vezetnek minket...! :) Köszönjük az ötletes rejtést!

Akebono 2007.02.09 17:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Új gps megateszt. Mai 18. mégtalálás. Már elég sötét volt.

BAlázs&Peti 2007.02.09 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.26
Délutáni ládázás 2/2
Az emlékmű nem a legjobb helyen, de legalább van.
Köszi

szabti 2007.02.07 22:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.38
Megvan

Erdélyi 2007.02.06 11:12 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.79
ok

fmin 2007.02.04 01:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 2.83 súly: 2.48
Nem semmi...

BumikaÉsTyutyi 2007.02.03 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.17 súly: 3.05
.

zöldfülű 2007.01.26 23:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.81
(P)esti őrület 9/9 - no comment. Köszönöm a rejtést

Hold 
fszomorjai 2007.01.26 14:22 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.26
a délutáni séta második állomása.

napvirág 2007.01.25 15:37 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.51
Nagyon megdöbbentő volt, ...

Brumi 2007.01.22 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Sokszor elmentem mellette, most megálltam. Tetszik a részletes leírás!

cacheelyűk 2007.01.20 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.76
Köszi

lepke 2007.01.19 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.46
Kétségkívül minden attraktívitást nélkülöz a környezet, sőt az emlékmű is. Már-már azt hittem, lemegyek a térképről, pedig csak a város peremén bolyongtam.
(Köszönöm a jelszót.)

othnan 2007.01.18 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.87
Most még csúnya, elhanyagolt, rendezetlen környék, de úgy 15 év múlva ez lesz Budapest közepe. Valóban az emlékmű egy kicsit szegényes de a szándék becsülendő.

 
groy 2007.01.18 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.92
Érdekes olvasmány a kapcsolódó történelem.

csekonits 2007.01.16 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
bombazos muemlek az egyes szamu vagohid mellett, vonnegut orul...

eszel 2007.01.14 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.11
Webes írás a legjobb!

fleismen 2007.01.13 17:19 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.40
Remek!

wildpig 2007.01.13 13:04 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.34
Zajos hely, de a háborúk sem csendesebbek.

pipu 2007.01.13 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1 web: 5 átlag: 2.33 súly: 3.18
Megtalaltam.

Detty & Zoli 2006.12.30 18:56 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.30
Sajnos tényleg méltatlanul rossz helyen van ez az emlékmű.
Azért köszönjük.

Detty, Zoli, Tomi

gores 2006.12.30 17:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.18
Megdöbbentő még az én degenerációmnak is. Nem szerepelt a tankönyveimben, csak széljegyzetként, de nem részletezték, csak mint egy mellékes momentumot. Esti keresés alkalmával ellátogattunk. A környezettel nincs semmi probléma. Itt a helye. A bombázásokkor hogy nézhetett ki !? Komoly munka az emlékmű.

Az emlékműAz emlékezés virágai
Kerámia remekműEmlékezzünk!
MegszámoltukSokan így megyünk el mellette
Lencsi 2006.12.30 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.97
Észre se vettem, de a múlt héten cégesajándék szállításból fakadóan többször is elmentem az emlékmű előtt. Sajnálom, hogy nem központibb, egyszersmind megbecsültebb helyen van, hanem egy ilyen nagy forgalmat bonyolító út közvetlen közelében. Ez persze nem a rejtés hibája, köszönöm szépen, hogy ide is eljuthattam. Loli

jelszókérés folyamatban ;)

köszi amancsics :)

Nivabibi 2006.12.13 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.18
Szükség van egy ilyen émlékműre, sajnos nagyon kevesen tudják, hogy a terrorbombázást Magyarország is megtapasztalta. A környékről nem rejtő tehet, jelszóhoz való hozzáférés kicsit mesterkélten bonyolult.

snuki 2006.12.11 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.34
Sokszor jártam arra, de most tűnt csak fel, hogy itt egy emlékmű is van. Jobb sorsa érdemes helyre kellett volna tenni...

Sas 2006.12.09 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.10
Szombati ládavadászat és email-váltás után... Köszi a rejtést!

:-Pista 2006.12.06 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.77
Késöbb

Everest 2006.12.03 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.71
Ütöttek, vertek, megtapostak, mégis itt vagyunk.

dkg11hu 2006.12.03 16:21 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.00 súly: 2.68
A hely: hát hogyismondjam... Ide tenni egy háborús áldozatokról megemlékező emlékművet... A BM-nek úgy látszik, csak erre volt pénze... Vagy csak ezt is úgy tarhálták a kivitelezőtől...

Szerintem ciki, ha belegondolunk, hány ember emlékezetére szól; szerintem méltánytalan.

Megközelítése egyszerű, már ha eltekintünk a nagyforgalmú út gyalogos keresztezésétől. Megtalálása még egyszerűbb: drive-in.

Ami a jelszót illeti: szép ez az email-ezgetés, csak értelemtlen... Van ott annyi rajz, szöveg, hogy lehetett volna onnan is választani.

Csak az vígasztalt, hogy a közeében még van egy pár láda, így nem hagytuk ki ezt sem.

y42 2006.11.28 08:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.77
"Kutyafuttában..."

msebubu 2006.11.27 10:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Epp arra setaltam...

Besüboboja 2006.11.25 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.29
Megtalältuk !

höri 2006.11.25 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.11
pesti tura utolsó része

EndreiTeam 2006.11.24 20:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.16
Ma a nagylányom, Enikő színházban volt. Amikor érte mentünk egyszer csak feltűnt a PDA kijelzőjén, hogy egy láda mellett haladunk el éppen. Mondhatni tálcán kínálta magát.
Jó, hogy van ez az emlékmű, de tény, hogy sokkal jobb helyet érdemelne.

fruzsa 2006.11.24 11:03 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.50 súly: 3.35
A környezet értékelése arra vonatkozik, aki ide rakta ezt a szobrot, mintha nem akarta volna, hogy lássák.
Az édesapám mesél még a háborúról (6 éves volt), de két generáció felnőtt már anélkül, hogy meg kellett volna tapasztalnia. Azért nem árt elgondolkodni rajta, hogy bizonyos dolgok, mint az élet, az élelem, a biztonság stb. nem mindíg magától értetődőek.

barsi 2006.11.22 15:49 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.95
no comment...

Piró 2006.11.17 17:41 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.96
Kicsit bizarr volt így sötétben. :/

LarryCooper 2006.11.12 10:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.60
.

Marci543 2006.11.12 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.30
.

b.zs. 2006.11.09 18:01 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.67 súly: 2.69
Az oszlopokat már október közepén összeszámoltam, de sajnos hiába írtam két alkalommal is levelet a láda "elrejtőjének", választ nem kaptam.
A legutóbbi megtalálóhoz fordultam végül segítséget kérni, hogy bejelnethessem a megtalálást.
Ezúton is köszönöm Gina-nak!

Zerind HUN 2006.11.08 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.67 súly: 1.95
Volt két lyukasórám az ELTE-n, ígyhát átsétáltam a Lágymányosi hídon és megszámoltam az oszlopokat. Kár, hogy ilyen helyen van... Jó a leírás!

pistikata 2006.11.05 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.43
megneztem, s azt hittem, mar reg be is jelentettem...
most potoltam

georgina 2006.11.02 22:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
később...

akos 2006.11.02 22:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.86
Az emlékmű környezete és elhelyezése pontosan megmutatja, mennyire nem tudjuk, vagy inkább nem akarjuk feldolgozni azt, hogy a világháborúkban a vesztes fél is szenvedett.

Sok országban ez nem jelent ekkora problémát. Ha még az angolok és amerikaiak is képesek együtt emlékezni azokkal, akiket bombáztak és tisztességgel kezelni minket, talán nekünk is ezt kéne tennünk magunkkal.

Templar 2006.10.30 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.01
OK!

Totoka 2006.10.26 10:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.13
Köszi, hogy felhívtrad a figyelmünket erre az emlékműre

csmarkus 2006.10.26 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.13
megrázó

Cookie 2006.10.25 10:01 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.32
Lehangoló volt :-(
A lányommal mentünk (babakocsival) és két egyáltalán nem odaillő fazon miatt még megnézni sem tudtuk rendesen, mert a megjegyzéseik nagyon nem illettek a helyhez :-(

safc 2006.10.22 15:44 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 1.30
Gobbi Hilda felé

mernokur_001 2006.10.08 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.57
Elgondolkodtató, mind az oldal, mind pedig az emlékmű...

Zsófi és mernokur

x16xel 2006.10.07 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.23
Megvan.

mba 2006.10.04 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 1.00
Nem egy szép darab, de mostmár legalább jobban megnéztem, mint eddig.
A csecsemős fénykép nagyon durva.

kenau 2006.10.03 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.72
Ha mar arra jartunk...

Mathau 2006.09.27 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1 web: 5 átlag: 2.33 súly: 1.90
Érdekes emlékmű!

Mikulás trágársága elüldözött 2006.09.22 17:31 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.59
A terület történelmi emlékhelynek enyhén szólva nem megfelelő... a szobor sem tetszik valami nagyon.
Igy hát csak: tragikusan érdekes...

KoMa 2006.09.18 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.46
Elég sokszor biciklizek erre, de eddig fel se tűnt az emlékmű. Bár most kivételesen gyalogosan jártam erre.

Lassu 2006.09.16 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.79
Gobbi Hilda után.

Cool 2006.09.14 21:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.53
ok

Csabataxi 2006.09.11 17:44 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Rsp 2006.09.09 18:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Majd' Minden héten járok erre, de sosem tudtam mi ez az emlékmű! Most megálltam és körbejártam, érdemes volt!

matteo 2006.09.08 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.61
Tök jó az emlékmű, nagyon tetszett!

cmf 2006.09.08 16:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Szép is, jó is, közelben defektet is kaptam...

Csövi 2006.09.08 16:26 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.67 súly: 1.78
Megtaláltam

ghostspike 2006.09.08 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.85
Mire a GPS bemérte a műholdakat már meg is pillantottam az emlékművet. Borzasztó dolgok ezek. Mindig elszomorodom ha a háborúkról esik szó.

BarEZ 2006.09.08 14:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.04
OK

popfej 2006.09.08 13:24 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Sokszor járok errefelé, de sose álltam még meg. Most megtettem és érdemes volt... Köszi

Qwak 2006.09.05 17:19 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.51
Kicsit gazos lett a környék =(

Kerticsorbi 2006.09.05 17:09 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.45
Megtaláltam.

akosgy 2006.08.28 18:51 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.41
Megvan. Az emlékmű tényleg nem a legszebb, de a környezethez és a mondanivalójához illik.

Törölt 2006.08.27 22:51 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.86
3 napos Waldorfos tanári konferencia után KÖZVETLENÜL éjszakai túrára indultam Ferivel, aki elém jött a Pilisbe az Alberttől kapott Garmin Legenddel egyetemben. :)

A 3 nap közti 2 éjjelen max 3 órát aludtam, és így vágtam neki ennek az útnak. Azt hiszem a képek magukért fognak beszélni! ;)

A RAJT egy jó kis kajci volt, aztán pedig HAJRÁ! :)

Mai 6., és 1ben utsó ládája, illetve az eddigi 8. 1huzamban...
Alvási összesítő: 3 éjjel + 4 nappal / 3 óra !!!!

Húha ezek után nekem biztos h ládázni kellett mennem? ;)Enyhén Fáradt Állapotban :)
táblakép
kő 
"J&J" 2006.08.27 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.36
Erre járva megtaláltuk

J&J

ghiago 2006.08.24 20:15 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.50 súly: 2.04
Jo hogy felhivtad ra a figyelmunket. A kornyeken
lakunk de meg sohasem alltam meg az emlekmu elott.

crazycops 2006.08.20 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 2.17 súly: 2.38
útban a tüzijáték felé

Omlás 2006.08.18 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 1.70
1

BPuma 2006.08.15 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.41
Veni, vidi, vici.

red6t6 2006.08.14 19:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.73
Köszi a rejtést!
Ez valóban elég eldugott helyen van...miért is?

Peturkát is elkísértem 
Bibelia 2006.08.13 20:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.10
GPS nélküli megtalálás
Bibelia és Társa

vokopeti 2006.08.12 20:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.81
Elgondolkodtató, megrázó emlék, méltatlan helyen.

 
WebMonster 2006.08.11 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.74
Először azthittem, hogy lassan fog menni a logolás, de nem: a rejtő 6(!) percen belül visszírt a jelszóval kapcsolatban.
Sajnos a környezet nagyon forgalmas és az emlékmű sem nyerte el a tetszésemet, ezért kapott ilyen felemás osztályzatot a láda.

dzsalasz 2006.08.10 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.61
Munka utáni levezetés és utána elgondolkodás...

dzsalasz

zferke 2006.08.08 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.34
megleltem!

csumali 2006.08.06 21:52 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.00 súly: 2.97
Esti ládázásunk utolsó célpontjaként látogattuk meg. Már régóta tervezgettük, de valahogy mindig elmaradt....most végre ez is megvan.

thbarnabas 2006.08.03 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.67
OK! Ez is megvan, erre is milliószor jártam, most megálltam levadászni.
Köszönöm a rejtést!

 
Aljas 2006.07.26 17:21 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.00 súly: 1.85
Mivel itt dolgozom vagy 100 méterre az emlékműtől, kisétáltam hát hozzá...

kekzsiri 2006.07.24 11:55 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

Erda 2006.07.18 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.33 súly: 1.60
Nem értem, hogy miért beteg ez a láda. Méltóbb helyre is kerülhetne az emlékmű.

Zicsa 2006.07.16 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.05
Megvan.

astacus 2006.07.16 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.17 súly: 3.15
Bringás ládavadászat

Attól eltekintve, hogy egy forgalmas kerékpárút mellett található, valóban nem tükrözi az emlékmű elhelyezése azon traumák mélységét, amit a Vár vagy a településeink bombázása okozott.

Menőmanók 2006.07.16 11:14 - Nem találtam meg
Hááááát....Kocsiból én is többször láttam, de nem tudtam mi ez a műalkotás. Most már tudom.(Merci születésnapján, hármasban Gabussal)
Hárman számoltuk pedig! (Igaz a legkisebb csak most megy iskolába....)

[Elutasította: Amancsics, 2006.08.02 13:10]

T. Nagy 2006.07.12 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.41
Valóban kiemeltebb helyet és nyugodtabb, elmélyülésre alkalmas környezetet érdemelt volna ez a gondolat

VasG 2006.07.10 19:47 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.17 súly: 1.48
Láttam már korábban is, de csak futólag távolról. Most már azt is tudom miért készült.

Az emlékműTábla
puppi 2006.07.08 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.43
Naponta elmegyek mellette, de most számoltam is egyet. Közelebről egy fokkal szebb, mint messzebbről, de tényleg nem az igazi...

tori 2006.07.05 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.83
Megvagy.

madarasz.peter 2006.07.04 12:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Úton ide majdnem combinóztunk de csak tanulójárat volt. Vajon a hidat rakták az emlékmű mellé vagy fordítva?

Csapat: Nagybácsi és én

ChrisCarlos 2006.06.28 16:53 - Megtaláltam
306. [wapon beküldött szöveg]

saldar 2006.06.28 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.00 súly: 2.65
Hát, a környék tényleg bombatámadásokra emlékeztetett. Az említett törénelmi események mindenképpen méltóbb helyet és nem utolsósorban egy sokkal szebb emlékművet érdemelnének. Szerintem ez ronda.

Egy kis számolgatás 
Hz 2006.06.28 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.00 súly: 3.33
Virtuális napok II. 5/1.

A helyszínen 
HasSan 2006.06.24 11:45 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

dgabi 2006.06.22 17:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.40
Megvan.

DGabi+ZGabi

Scorpius 2006.06.22 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.63
Nem méltó környezet az áldozatok emlékére. A leírás körültekintő. Köszi.

vega 2006.06.21 18:01 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.48
Bringacache. Leírás nem volt nálam, nem kesselni indultam. Odaértem, lefotóztam a táblát, megszámoltam ami megszámolható, gondoltam csak ezekből lehet a jelszó. Mázlim volt.

papa71 2006.06.17 19:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.60
mevann

Mekett 2006.06.11 21:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 2.67 súly: 2.18
Meglett

Kiccica&Ghost 2006.06.10 16:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.68
Épp arra jártunk, és ismerős volt. Megnéztük, s valóban egy ládát rejtett a hely. :)

Manala&Snake 2006.06.07 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.30
Megtaláltuk :)

LCSOKA 2006.06.06 20:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.66
Sokszor bicikliztünk erre, most jól megszámoltuk az oszlopokat.

DaSnake 2006.06.03 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 2.95
Délutáni bringázás virtuális cache-ekkel tarkítva!

BE&LA 2006.06.02 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 3.20
Megvan!

Ane 2006.06.02 11:29 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.00 súly: 1.78
Nem volt nehéz, sőt nagyon könnyű! Amúgy mostanában erre járok bicajjal, elmegyek mellette, de még sose mentem oda az emlékműhöz. Valóban egy lepusztult, idejétmúlt környezetben található.

Robogo 2006.06.01 18:58 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.90
Mai másodikom. A környezet méltatlan.

geke 2006.05.31 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Nekem mindig Picasso Guernica-ját juttatja eszembe.
(http://www.mala.bc.ca/~lanes/english/hemngway/picasso/guernica.htm)
Máté, Zsú, Gergőke (geke)

ier 2006.05.29 09:49 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.48
ok

Ferencz család 2006.05.28 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.86
Pesti hétvége a gyerekekkel városnézéssel és geózással.

K-55 2006.05.27 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 2.93
Fontos emlékmű méltatlan környezetben. A

Shakespir 2006.05.21 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.77
Megvan! Érdekes kis "sziget".

Kovi 2006.05.18 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.29
_

Moszy 2006.05.18 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.67 súly: 3.13
Hááttt....
Moszy

anonym 2006.05.17 22:13 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.90
szia

Gyros 2006.05.13 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.73
Mai masodik, bringakess. Az emlekmunek tenyleg nem ez a legmegfelelobb hely szerintem sem..

  
egergo 2006.05.12 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 1.83 súly: 1.70
Első gondolatom: hát ez meg mit keres itt? Tetszett a webes leírás.

bolyak 2006.05.08 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.65
megvan

stone 2006.05.08 10:32 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.45
Tobbet adott a weben levo cucc elolvasasa mit a megkereses. Tenyleg nem ide kellet volna rakni ezt az emlekmuvet...

czika 2006.05.07 08:04 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 1.5 web: 1.5 átlag: 1.67 súly: 1.00
Könnyű volt.

Zefir 2006.05.05 18:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.69
.

attila12 2006.05.04 10:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.71
Megvan.

Emlékmű 
dudikoph 2006.05.03 23:38 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

NaSza 2006.05.03 10:39 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.87
Ez is megvan.

gryzly 2006.05.02 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.23
Done

Adri & Gryzly

Bugár-orienteering 2006.05.01 20:20 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 1.5 web: 2 átlag: 2.00 súly: 2.46
kocsiból

Palazsu 2006.04.30 19:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.58
Gyakran jarok erre, most erdemes volt megallni es megnezni, hogy miert is all ott az a kokupacnak alcazott emlekhely.

Marvin 2006.04.29 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.64
Megtaláltam.

Viczi 2006.04.29 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.04
Már voltunk itt, nem gondoltam, hogy láda is. Kata, Viczi

ITA 2006.04.24 12:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.67
Pont erre jártam a dolgaim intézése közben és eszembe jutott, hogy itt is van valahol egy láda ...

 
sattila & Kata 2006.04.23 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.11
Kicsit satas a környék.
Már 100x elmentem mellete, de csak most fogtam fel, hogy mi is ez

kaczur 2006.04.21 17:03 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.67 súly: 1.60
Ez a mai második ládám volt, még ha csak virtuális is. Szinte nap, mint nap elmentem mellete, de nem tudtam, hogy minek állít emléket. Köszönöm, hogy egy láda hívta fel a figyelmemet erre az emlékhelyre.
...egy kicsit valóban lehetne gondozottabb a környéke!

fistvan 2006.04.20 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.60
MEgtalaltam

targonczas 2006.04.20 07:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.69
ok

htibi 2006.04.19 18:33 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

ila81 2006.04.18 19:14 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 2.83 súly: 1.00
Nem volt egy túl bonyolult feladat, az emlékmű tetszik, szeretem a konstruktivista, vagy ahhoz hasonló dolgokat...

Ago 2006.04.18 18:53 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.95
Valóban nem a legelőkelőbb helyen van, de legalább van! Sok dolog nemhogy egy egykor körülkerített emlékművet nem kapott, hanem még csak említésre sem kerül évekig.

lombroso 2006.04.18 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 2.67 súly: 2.34
Kár a környezetért!

zXxB5 2006.04.18 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 2.33 súly: 1.70
Ismertem már ezt a szobrot, de az évek során megfeledkeztem róla magam is. A minap villamoson utazva ismertem fel, láttam a fényképét itt az oldalon. Így felkerestem ma. Szörnyű, milyen környezet övezi. Szörnyű, ennyire elfelejtett-elrejtett...

Rivelino 2006.04.18 10:02 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.71
Mai második ládánk, kis gyaloglással sikerült. Irány Gobbi Hilda!

Proff 2006.04.18 08:58 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.26
Mai bicajos kess-túrám első állomása, néhány héttel ezelőtt lettem rá figyelmes, először azt hittem, a berlini fal egy darabja. Aztán közelebbről megnézve inkább a teljesen feleslegesnek tűnő kerítésoszlopok tűntek fel.

atejes 2006.04.16 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.00 súly: 1.78
GCGOHI után ide is eljöttünk.

carmin 2006.04.15 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.63
OK

 
fejermate 2006.04.09 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Hát ez a láda simán meglett. Kicsi számolgatás útán. A jelszót meg kéne változtatni, mert a netkessereknek még így is van esélyük...

Sorex 2006.04.09 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.01
Nincs túl sok magyarázat az emlékmű környékén, pedig többet érdemelne...

Jmacik 2006.04.09 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.32
meglett

vcs1 2006.04.07 12:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Megtaláltam.De jo,hogy tudtam számolni

Ronin 2006.04.05 07:06 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.00
Most legalább megnéztem közelebbről...

A Nap első sugaraiban 
on4avm 2006.04.04 18:47 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 3 web: 4 átlag: 2.67 súly: 2.04
Hat ennél jelentéktelenebb emlekmüvet meg soha nem lattam tobbet erdemeltek volna ezek a szerencsetlen áldozatok ...
Tamas és Marianne

egy a sokbol ... egy takaros kis oszlop ! 
Isi 2006.04.02 14:49 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.49
Ok!

andrewid 2006.03.20 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.50 súly: 2.49
103-as buszrol az Infopark fele tartva sikerult megszamolni :)

Pajkos 2006.03.18 06:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.04
Munka előtti találat.

kocziantibor 2006.03.17 22:42 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 1.00
Életem első ládáját találtam meg. Igaz kétszer kellett felkeresnem a helyszint mert elsőre nem tudtam, hogy ott csak virtuális láda van és a jelszót a tereptárgyak rejtik.

Pestipisti&Vicus&Töki 2006.03.15 17:54 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.87
Ebéd utáni kis kiruccanás

ssophie 2006.03.12 23:31 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.87
Sajnos elég méltatlannak tartom az emlékművet, a környezetét. Táncverseny után jöttünk, és ha már elmentünk mellette, nem hagyhattuk ott. Csak azt sajnálom, hogy a tesóm nem jött velem, de legalább a versenyt megnyerte:)
Köszi a ládát,
Zsófi

 
lgaga 2006.03.12 12:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.82
Inkább érdekes, mint szép. De örülök, mert a játék élkül nem jutottam volna el ide.

Ardo 2006.03.12 10:31 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.11
Ok. Kár, hogy ilyen jellegtelen helyen van..

 
MukiJames 2006.03.11 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 1.90
Ma esti setank elso pontja. Tobbszor elhala