geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1102. A Haza Bölcse (GCDEAK)

Deák Ferenc

Deák Ferenc

Deák Ferenc szülőháza

Deák Ferenc szülőháza

Deák Ferenc Szülőháza II. (észak)

Deák Ferenc Szülőháza II. (észak)

A Deák kúria és a park, a kaputól.

A Deák kúria és a park, a kaputól.

A Deák kút első pillantásra

A Deák kút első pillantásra

és másodikra...

és másodikra...

Tiszta és jéghideg

Tiszta és jéghideg

Messziről látszik

Messziről látszik

A kehidai Deák sírbolt

A kehidai Deák sírbolt

és a kerepesi temetőben a Deák mauzóleum... (kép: ÖregTom)

és a kerepesi temetőben a Deák mauzóleum... (kép: ÖregTom)

a láda elrejtve......

a láda elrejtve......
Szélesség N 46° 51,122'
Hosszúság E 17° 4,306'
Magasság: 188 m
Megye/ország: Zala
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2004.12.06 00:00
Megjelenés időpontja: 2004.12.11 21:37
Utolsó lényeges változás: 2019.10.10 23:45
Utolsó változás: 2019.11.01 17:22
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: MaDFoX, Cic, Pityulino
Felhasználó: Adoptálható ládák
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Megtalálások száma: 222 + 11 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


#1: Deák kúria, Kehidakustány (N46 50.629 E17 05.579, 124m, virtuális, jelszó: A kaputól a ház felé vezető úton jobbra lévő felső tábla (egyszerű-)alapszíne (elég kopott, de látszik), ékezet nélkül.
#2: Temetőkápolna, Kehidakustány (N46 51.298 E17 05.044, 152m, virtuális jelszó: A bejárat melletti felső (kő)tábla harmadik sorának első szava.
#3: Deák-kút, Kehidakustány (N46 51.122 E17 04.306, 187m, a kúttól 54m-re, egy nagy, repkénnyel benőtt fa gyökér odvában találod a ládát, benne az utolsó jelszórészlettel.

A jelszó a pontok sorrendjében, egybe írva képezhető!

Ez egy örökbefogadható geoláda. Ha szívesen lennél a gazdája, kérlek, keress meg!
Ha egy árva ládát szívesen gyógyítanál, ha van rá módod, előtte vedd fel a kapcsolatot a LádaDokikkal.
Ha csak a helyszínen derül ki, hogy a gazdátlan láda gyógyításra szorul, segíts rajta bátran! Változtass azon, amin szükséges! Ha akarsz, találj ki új jelszót, keress a közelben egy jobb rejteket!
A megváltozott adatokat juttasd el minél hamarabb az Adoptálható ládák felhasználónak!
Köszönjük a közösség nevében! :)


A magyar történelem egyik legkiválóbb politikusa Deák Ferenc, akit "A haza bölcse" megnevezéssel emlegetünk. Politikai vezéralakja volt a reformkornak, igazságügy-minisztere 1848-ban a Batthyány-kormánynak. Mindvégig törvénytisztelet, igazságosság, becsületesség és méltányosság nyilvánult meg cselekedeteiben. Az 1867-es kiegyezés, amely a magyar nemzet anyagi és kulturális felemelkedését eredményezte, nem jöhetett volna létre az ő személyes közreműködése nélkül.

Deák Ferenc 1803. október 17-én született a Zala megyei Söjtörön, erre a ház bejárata felett 1897-ben elhelyezett fehér márványtábla is emlékeztet. Szülőháza ma is áll, 2003-ban gyönyörűen felújították, az előtte lévő területen szépen gondozott parkot létesítettek. Az egyszerű, barokk kúriát 1785 körül építtette Deák Ferenc édesapja. A házban rendezett a kiállítás segítségével életútját tekintheti át minden érdeklődő. A kiállítás hétfő kivételével minden nap látogatható, 9 és 17 óra között. A belépődíj méltányos, 300Ft, diákoknak 150Ft. További részleteket a 92/369-038 telefonszámon lehet kérni.

Deák Ferenc köznemesi családból származott, amelynek tagjai tekintélyes vármegyei tisztségeket töltöttek be. Címerükben buzogányt, illetve tollat tartó kezet látunk. A hét Deák-testvér közül Ferenc volt a legkisebb. Édesanyja belehalt a szülésbe, ezért apja eltávolította őt a családból, hogy ne emlékeztesse imádott felesége halálára. Az elemi iskolát Kőszegen végezte, majd átkerült a keszthelyi premontrei, később a pápai, ugyancsak katolikus gimnáziumba. Négy évig járt Nagykanizsán a piarista gimnáziumban, ahol mindvégig kitűnő tanuló volt. A gimnázium elvégzése után a győri jogakadémiára járt, és abban a házban volt a szállása 1819-21 között a Liszt Ferenc utcában, ahol most a házasságkötő termek vannak. Ennek emlékét tábla is őrzi. Joghallgató korában gyakran látogatta a győri megyegyűléseket, és itt szerzett először tapasztalatokat arról, hogyan harcol a vármegyei nemesség az abszolutizmus ellen, vagy maradi része hogyan akadályozza meg az értelmes reformok megvalósítását.
Az akadémia elvégzése után hazatért Kehidára. A település a Zala folyó két oldalán terül el, a nyugatin Kehida, a keletin Kustány falurésszel. 1977-beni egyesítésüktől viseli mai nevét a község mely régóta lakott hely, s már a középkorban volt itt átkelés a - széles mocsárvidék közepén folydogáló - Zalán. 1232-ben itt jöttek össze a zalai szerviensek, hogy ítélkezzenek egy birtokperben. Az oklevél, mely ezt tanúsítja, a köznemesség területi csoportosulásának legkorábbi dokumentuma, a nemesi megye kialakulásának legkorábbi emléke. Jelenlegi látványos fejlődését a település, az itt található négy csillagos hotelnek és a Termál Gyógy- és Élményfürdő-nek köszönheti, melyben fedett és szabadtéri élményfürdő, hullámfürdő, gyermekpancsoló, poolbár, pezsgősziget, szaunaoázis, salátabár összesen 2600 négyzetméter vízfelülettel csábítja a fürdőzés szerelmeseit. A fedett fürdőben található a 19m magasról induló 94m hosszú csőcsúszda is. A minősített kénes gyógyvíz kiválóan alkalmas mozgásszervi, idegrendszeri, nőgyógyászati problémák kezelésére is.

A család kehidai kúriájában hosszabb ideig élt Deák Ferenc.

#1:  N 46° 50,629' E 17° 5,579' 124 m [GCDEAK-1]
Virtuális pont, a jelszó a kaputól is látható (ha zárva van esetleg) a ház felé vezető úton jobbra lévő felső tábla (egyszerű-)alapszíne (elég kopott, de látszik), ékezet nélkül.

A rejtés részletes leírása, rejtve (kijelöléssel megtekinthető):
A N46 50.623 E17 05.662, 125m koordinátánál lévő kereszteződésnél kell elfordulni (Zalacsány irányából a híd után azonnal balra). A kaputól látszik a "jelszó".


A késő barokk kúriát 1770 körül építtette a Hertelendy család a vár helyére; örökségként került a Deák családhoz. A földszintes, L alakú épület homlokzatait a XIX. század második felében eklektikus stílusban alakították át. A másfél hektáros parkban emlékkő örökíti meg az egykori birtokos kedvenc pihenőhelyét. Itt állt egy 2,35 m törzskerületű korai juharfa, melynek 18 méteres átmérőjű koronája alatt volt "Deák Ferenc kedvenc hűselője". Ezt a juhart nem sikerült megmenteni, de a park 6 méteres törzskerületű fekete nyárfája, nagy méretű lucfenyői, idős puszpángbokrai megmaradtak.
A Deák-kúria előtt állították fel 1928-ban, születésének 125. évfordulóján Deák Ferenc mellszobrát, melyet Zala György, a kor neves szobrászművésze készített. Az épületben 2004-ben emlékkiállítás nyílt, amely a hagyaték darabjai, illetve korhű tárgyak segítségével idézi fel Deák életét, munkásságát. A ház és a park csak keddtől szombatig látogatható, 10 és 17 óra között. Sajnos a parkot is zárják így oda is látogatási időben érdemes menni, megéri!
Deák összesen közel ötven évnyi itt tartózkodása során, sokszor megfordult nála a reformkor másik nagy személyisége, a közeli Zalacsányban lakó Csányi László, s néhányszor barátja, Vörösmarty Mihály is. De meglátogatta kehidai birtokán Wesselényi Miklós, Széchenyi István és Batthyány Lajos is. Deák a kúriát 1854-ben eladta a Széchenyi családnak, majd a Károlyiaké lett, 1925-ben pedig a kincstár vásárolta meg.

Deák Ferenc 1822-ben ügyvédi vizsgát tett Pesten kitűnő eredménnyel. Pesten barátkozott össze Kisfaludy Károllyal, Bajza Józseffel és főként Vörösmarty Mihállyal. Vele a barátság holtig, sőt azon túl is tartott: Deák szervezett országos gyűjtést Vörösmarty árvái számára.
Az ifjú Deák Ferenc 1823-33 között többnyire Zala megyében tartózkodott. Gazdálkodott, és különféle vármegyei hivatalokat viselt.
Műveltsége és európai látóköre nagy tekintélyt szerzett számára környezetében, így 1833-ban Pozsonyban látjuk Zala megye országgyűlési követeként. Jó néhányszor felszólalt a jobbágyfelszabadítás ügyében, és Kossuth mellett is sokszor kiállt, amikor az kiszabadult a börtönből 1840-ben. Az 1843-44-es országgyűlésen különféle okokból nem vett részt, és 1847-ben is visszautasította követté választását betegségére hivatkozva. Külföldre ment, Németországban és Svájcban utazgatott, és gyógyíttatta magát.
Visszatérve ismét kehidai birtokán élt, úgy tartják, Deák Ferenc egy forrásnál szeretett megpihenni. Melyet Deák-kút-nak neveztek el. Multim harmadik pontja ez lett, a kúriától akár autóval is megközelíthető (2.3Km).

Kehida nyugodt békéjéből Deákot a történelem mozdította ki: 1848 első hónapjaiban forradalmi hullám söpört végig Európán. A március 15-i követelések, a "Mit kíván a magyar nemzet?" pontjai alapján megfogalmazott áprilisi törvények formába öntésekor Batthyány Lajos miniszterelnök tanácsadója volt, és kormányában az igazságügy-miniszteri tisztséget töltötte be. Jellasics horvát bán támadása, 1848 szeptembere után szinte teljesen visszavonult. A szabadságharc bukásának híre Kehidán érte. Már az '50-es években rá figyelt a nemzet, és tőle tanulta meg a passzív ellenállás technikáját.
Az 1861-es országgyűlésen is tanúbizonyságot tett államférfiú bölcsességéről: udvarias feliratban utasította vissza azt a császári elképzelést, amely a nemzetre nézve káros lett volna. Tudta ugyanis, hogy az uralkodó előbb-utóbb rá fog kényszerülni a Magyarországgal való megegyezésre, tehát nem sértette meg.
Az osztrák-magyar kiegyezésre 1867-ben került sor. Ferenc Józsefet magyar királlyá koronázták, esküt tett a magyar alkotmányra, így Magyarország alkotmányos királyság lett. Ekkor indult meg az a hallatlan méretű fejlődés hazánkban, amelyet a gazdaságtörténészek az USA polgárháború utáni és Németország 1880-as évekbeli fejlődéséhez hasonlítanak.
Deák semmiféle szerepet nem vállalt a koronázás ünnepségein, sőt aznap ki sem mozdult lakásából. Nem volt hiú ember, nem kívánta megünnepeltetni magát a kiegyezés létrehozásáért, és a kormányban sem vállalt szerepet.
Birtokait eladva már 1865-től Pesten élt az Angol Királynő szállodában. Az országgyűlés többségi pártját, amelyet róla neveztek el Deák Pártnak, betegségéig, 1873-ig ő irányította. Már 1866-tól kezdve szívelégtelenségben szenvedett, élete utolsó három évében fekvőbeteg volt.
Budapesten halt meg 1876. január 29-én. Ravatalánál Erzsébet királyné is imádkozott, és Kossuth Lajos cipruslombot küldött sírjára Turinból, száműzetésének helyéről.
A Kerepesi temetőben temették el. Holtteste fölé később mauzóleumot emeltek (N 47° 29,650' - E 19° 05,520').

Az igazán nagy távolságra való tekintettel a multi második pontja nem ez, hanem a kehidakustányi Temetőkápolna.

#2:  N 46° 51,298' E 17° 5,044' 152 m [GCDEAK-2]
A jelszó a kápolna ajtajától jobbra a felső (kő)tábla harmadik sorának első szava.

A rejtés részletes leírása, rejtve (kijelöléssel megtekinthető):
Kehidáról Kallósd és Zalakoppány felé tovább haladva a N46 51.246 E17 05.307, 125m koordinátájú elágazónál kell balra fordulni, majd a következő elágazásnál jobbra. A temető és a kápolna az út jobb oldalán van, a domb tetején.


A török pusztítást követően a kehidaiak többen kitelepültek a falutól mintegy 1,7Km-re lévő Kiskallos területére, ahol a XIII. század óta Szent Miklós tiszteletére szentelt templom állt. A román stílusú, árpád-kori épületet 1719-ben újították meg, oltára XVIII. századi barokk munka. Később a Deák család sírboltjává alakították át, a XIX. század közepéig a család ebbe temetkezett. Ide temették Deák Ferenc nagyanyját, apját, édesanyját és bátyját is. A műemlék épület felújítva, éjszaka kivilágítva várja az odalátogatókat.

#3:  N 46° 51,122' E 17° 4,306' 187 m [GCDEAK-3]
Hagyományos láda, konyhai doboz. A kúttól a völgyben 54m-t továbbhaladva, egy repkénnyel benőtt út széli fa gyökérodvában találod a ládát, a jelszórészlettel, korhadt faággal, és avarral álcázva.

A rejtés részletes leírása, rejtve (kijelöléssel megtekinthető):
A kúriától nyugat felé induló sárga táblákkal jelölt, jól követhető út vezet a kútig. A fa a völgyben futó út szélén áll, egy repkénnyel befutott facsoport azon tagja, mely az úthoz legközelebb áll.


Itt ott csodálatos kilátás nyílik a hegyi utakról, a homokfalakban gyurgyalagok fészkelnek! Az idős kocsánytalan tölgyek, gyertyánok és bükkök által övezett Deák-kút egy mesebelien kiépített forrás, egy kicsi völgyben. A pihenni vágyót rönk-padok és asztalok várják, a víz minden eddigi ottlétemkor csodálatosan kristálytiszta és jéghideg volt. A terület szépen rendben van tartva, szemetet nem igazán találni.
A kút vízszintje magas, egy pohárral könnyen lehet meríteni (sajnos a pohárnak csak a helye van meg általában), kulacsokat, palackokat a kút pár méterrel odébb található "túlfolyójánál" lehet megtölteni. A kút ajtaja leszakadt, de mindenképpen támasszátok a helyére, nehogy valami beleessen! Kellemes pihenést!

Remélem a multiáda elnyeri tetszéseteket és a pontok végigjárása közben megérint e kiváló politikus és nagyszerű ember szelleme és a csodálatos környezet ahol élete nagy részét töltötte.


Források:
Tájak Korok Múzeumok Kiskönyvtára 449. Kehidakustány Műemlékek. Éri István, 1992.
Száz Magyar Falu Könyvesháza Kehida. Dr. Molnár András, 2000.
http://www.vendegvaro.hu
A Deák Ferenc Mauzóleum koordinátáiért és képeiért köszönet illeti ÖregTom-ot.
A Kehida Termálfürdő leírásba illesztésének ötletéért köszönet illeti BiharyG-t.

Köszönöm.

Ládatörténet
A ládát 2009.11.20.-án adoptáltuk Ciccel, és a végpontját áthelyeztük egy - reméljük - biztonságosabb helyre. A láda 2009. 11.21.-én a déli harangszó óta ismét kereshető! Jó szórakozást kívánunk. Cic és Pityulínó.
2018.7.9 A végládát Walterhal pótolta, köszönjük. [Admin(Fazék)]
2018.11.21. A ládát a Fürkészek csapat adoptálta!
2019.10.11. Fürkészek visszaadta adoptálhatónak a multit.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (147 db): környezet: 4.49 rejtés: 4.22 web: 4.63 átlag: 4.45

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Kiaribua 2020.02.29 11:23 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. Mi még Söjtörön is jártunk, de nem baj, hogy az a pont kikerült a multiból.

sandor.o.vis 2020.02.16 07:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Monaa92 2020.02.15 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Lazlo86 2020.02.15 14:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.08
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

kisember 2020.02.02 16:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.6]

ballasz 2020.01.05 15:45 - Megtaláltam
Téli Zalai túra tt közben, és utána [Geoládák v3.2.1]

tabletta 2020.01.05 11:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

tileschg 2020.01.05 10:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

melinya 2020.01.04 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Gyönyörű volt az erdő. Köszönjük, hogy megmutattad :-) [g:hu 1.6.5]

IMG_20200104_114551IMG_20200104_114951
IMG_20200104_110202IMG_20200104_113804
fullz 2020.01.01 14:47 - Megtaláltam
fullz+Zsuzsa

Kókány_művek 2019.12.08 08:34 - Megtaláltam
Reggeli kis autós kutyás túra közben begyűjtöttük. Köszi!

tevelady 2019.11.09 16:18 - Megtaláltam
Megtaláltam Hegyóval. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Hegyo 2019.11.09 16:16 - Megtaláltam
Megtaláltam Teveladyvel. Köszönöm a lehetőséget. Környezet: 4/Rejtés: 4/ Web: 4 [g:hu 1.6.2y]

Hörcsög 2019.10.25 13:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.01
Megtaláltam! :) Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.6.4]
A Deák-kútból ittam is. Visszafelé az alma úton jöttem. Jó látni hogy meg van becsülve a hagyatéka.

hacsabi 2019.10.18 17:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

katika59 2019.10.14 10:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

emiGrant 2019.10.10 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.33
Mondjuk a ládaoldal tényleg renoválásra szorul, de azért szerintem érthető. Én nagyon megörültem, hogy az első pont törlésre került, így nem bántam a kicsit zavaros leírást. A temetői XIII. századi kápolna és Deák sírbolt tüneményes, azonnal beleszerettem. Még a meredek feljutást se bántam. A Deák-kúria tényleg szép, bár úgy néz ki, hogy megint renoválásra szorul, mert pereg le a festék az ablakokról, meg ajtókról. A Deák-kúthoz nagyon izgalmas volt kijutni és mivel megint megindult a zuhé, nem időztem ott sokat és nagyon gyorsan visszatértem a kocsihoz. Gondolom jó időben, ez egy idilli piknik hely lehet. A temetőnél két kedves hölgy megkért bennünket, hogy ha arrafelé megyünk, bevinnénk-e őket a faluba? Hát persze, hogy bevittük őket, úgyis arra kellett mennünk. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
-13-14
GYEZegzug 2019.10.08 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.47
Csak három pontos a rejtés! Köszi szépen a lehetőséget.

szikizso 2019.09.27 22:43 - Egyéb
Piros kereszt A láda leírása karbantartást igényel. Kérlek hangold össze a leírást és a ténylegesen megtalálandó pontokat! Jelenleg a rövid leírás és a jelszó-képzés nincs összhangban a letöltött pontokkal és a hosszabb láda-leírással. Üdv: ládadoki

Törpe80 2019.07.17 15:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.23
Biciklis túránk ötödik ládája.Köszönjük a lehetőséget!

nemlac 2019.07.09 09:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.3a]

Hiuzmama 2019.04.29 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

anettx 2019.02.26 14:04 - Megtaláltam
TFTC!
Hévízi pihenés közben kirándulgatás a környéken.
Nekem bőven elég volt ez a 3 pont is, egyébként tetszettek.
Viszont a ládaoldalt és a sorszámozást érdemes lenne aktualizálni, kicsit kesze-kusza, a letöltött pontok nincsenek összhangban a ládaoldal elején megadott sorszámozással.
[Geoládák v2.2.5]

gcdeak-DSC09854gcdeak-DSC09861
Szejbi 2018.11.03 08:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Köszi a rejtést!

Panka kirándul 2018.09.09 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

vgaabor 2018.09.09 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

geoládászok 2018.07.09 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést. Jó kis láda!

csipet_csapat 2018.07.09 14:04 - Egyéb
Nagyon szépen köszönjük Walterhaléknak az újrarejtést! Üdv: ládadoki.

Walterhal 2018.07.06 13:00 - Megtaláltam
Újrarejtve a kehidai pihenőnk alatt. A láda eddigi gazdájának neve sajnos (sorry Pityulino) éppen nem jutott eszembe és térerőnek nyoma sem volt. Kérem aki tudja majd, írja be a logfüzet elejébe. Sajnos a forrás éppen nem működött, csak a szúnyogoknak jutott némi pocsolya. A múzeumban többször jártunk, most csak a jelszót lestük meg. Viszont a kápolna meglepetés volt, éppen eltakarták a fák előlünk. Érdekes temető, ide biztosan nem sötétben jönnek gyertyát gyújtani. Fent láttam egy érdekes kis sírt, amit úgy ástak körbe egy gödörben. A kereszt elkorhadva, nagyon régi lehet. Kinek az emlékét őrizhetik így?

20180706_133757 
Ignis9 2018.04.28 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Petheovackával közösen, köszönjük! :)
Rejtői segítséggel meglett!, még egyszer köszönjük! :)

20180428_10423720180428_104425
20180428_10572720180428_105913
20180428_11145520180428_111840
20180428_163936 
petheovacka 2018.04.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Ládafutam Zala megyében Ignis9-cel. Kösszi a rejtést! --- 3/4 találat, mert a faodúból eltűnt a geoláda a 4. ponton. ÚJ LÁDA KELL! Nagyon finom a Deák-kút víze, a többi helyszín pedig érdekes és tanulságos! Köszönet a rejtőnek a hiányzó jelszódarabkáért!

20180428_10405020180428_104151
20180428_10424020180428_104328
20180428_10515920180428_105820
20180428_10583420180428_111409
20180428_11144820180428_113624
alucifer 2017.11.27 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.22
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


DSCN9034DSCN9037
20171127_13572420171127_141136
20171127_142636 
ésKata 2017.11.25 12:20 - Megtaláltam
Megleltem, majd képek is kerülnek fel. A Deák kúriára be tudtunk menni, sok újdonságot tudtunk meg a múzeumban dolgozó hölgytől.Jó érzés ennyire pozitív lokálpatriátától történeteket hallani.
Érdekes volt a Deák-kút is. A láda csupa víz volt, kicseréltük egyesületire, hogy szárazon várja a telet.

Skali&Margó 2017.11.01 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.05
A láda tele volt vízzel. Kiöntöttük, de kiszárítani nem volt időnk. Átfelyeztük a fa másik üregébe ez szárazabb helynek tünt.

TothTi 2017.10.01 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Vincenzo65 2017.08.05 15:30 - Megtaláltam
Kút nekem is tetszett. Kis keresztmozgással a temető felé. Másnap Söjtör amit már jól ismertem.

pliptai 2017.07.02 08:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.41
A multiból leginkább a végláda helye a Deák-kút teszett. Az 1. pont elég messze van a többitől. Köszönet a rejtésért!

carmin 2017.06.20 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Köszönjük a rejtést.

DSC03000DSC03001
DSC03004DSC03006
DSC03007DSC03013
DSC03016 
mecsek01 2017.03.21 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Köszi a rejtést!

Attibati 2017.03.05 07:30 - Megtaláltam
Zalai hosszú hétvége alatt két részletben teljesítve. Előző nap autóval kerestük fel a szülőházat, majd ma kora reggel gyalog indultam neki kehidakustányi szállásunkról a maradék három pont felkeresésére.
Útközben érintettem a Szent László kápolnát is, ahol megmosolyogtam a kapura kifüggesztett meghívót, amin "hallelujás szeretettel" invitálták a hívőket valamilyen ünnepségre.
A temetői kápolnát a kilátótól már toronyiránt közelítettem meg, nem akartam nagy kerülővel visszamenni a főútra.

MaFe örs 2016.11.27 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Zolnai 2016.11.27 11:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

alcala76 2016.11.01 13:50 - Megtaláltam
A múzeum ma sajnos nem volt nyitva, a többi tetszett.

Kehidakustány és környéke 074Kehidakustány és környéke 098
Kehidakustány és környéke 101Kehidakustány és környéke 103
Kehidakustány és környéke 108Kehidakustány és környéke 110
Kehidakustány és környéke 111 
menace 2016.09.25 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

ocsike78 2016.07.13 09:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :) Kevesen látogatják a múzeumokat, persze a fürdés az megy.....

Liberty 2016.05.19 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
43/23. Balaton körüli ládatúra.

Nagyon tetszett a multi, különösen a szép erdei környezetben levő Deák-kút, ami egy igazi kút, merítős edénnyel, zárt ajtóval és a Deák család sírbolt kápolnája a temetőben. Nagyon szép innen a kilátás. Köszönöm a rejtést.

Kehidakustány címere
stmester 2016.05.19 10:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Juhász család 2016.04.16 16:50 - Egyéb
Sajnos még az első ponton nem jártunk, a többi megvan

james 2016.04.06 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

dendeocse 2016.03.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Megvan.

kobcikrajci 2015.10.31 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2f] [wapon beküldött szöveg]

zako1 2015.08.09 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.69
Gyönyörű környezetben található mindegyik rejtés, köszönöm!

Deák szülőházaA kút
Péter60 2015.07.19 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.27
Klassz kis multi. Kár, hogy az első pont amolyan bugyuta számolgatós, netkesselhető.

Strombus 2015.07.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.27
Mint sokaknak, nekünk is nehézséget okozott, hogy az első pont annyira távol esik a másik háromtól. Jobb lenne, ha a söjtöri szülőház saját ládát kapna (vagy majd a GCHIRE arrajár és bemutatja?) vagy csak ajánlott látnivalóként szerepelne.
2. pont: szintén ezt is jelezte már más is: csak egy tábla van. Nem lenne olyan nagy fáradság a szöveget pontosítani...
3. pont: nagy meglepetés volt a szépséges kis kápolna, panorámás temető. Itt is hagytuk mindjárt a GCFENT-et.
4. pont: nagyon hangulatos hely. Meglepett, hogy a forrás merítős, nem kifolyós. Így sajnos nem tudtam megízlelni.
A leírás itt is kissé lemaradt a valóságtól. A borostyán már olyan nagyra nőtt, hogy lent csak a vastag törzse kúszik a fa mellett, levele egy sincs, így az én értelmezésemben ez nem egy repkénnyel benőtt fa. Nagynak viszont nagy. Mint a legtöbb ebben a kis völgyben. Csodaszépek!

Nagyon ráférne erre a rejtésre egy frissítés, a virtuális pontoknál némi keresésélmény beiktatása. A végláda rejtése nagyon jó.

benist 2015.07.10 10:30 - Megtaláltam
Söjtörön évekkel ezelőtt jártunk, azóta jegelve a jelszó. A második pontnál alsó tábla nincs, csak egy, igaz az felül. A temető és a kápolna megkapó környék, szép a kilátás is. A kút környéke nagyon hangulatos, a láda igen jól el van rejtve, kár hogy egy gépi permetező megtörte a békés csendet.

takacsimre 2015.07.05 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

laas 2015.05.15 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Pár év különbséggel, de megvan!
Köszönjük a lehetőséget!
Laas, Zsuzska76, Attila

Dokiii 2015.04.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Megvan! :)

keridori 2015.04.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Megvan! :)

csipet_csapat 2015.04.18 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Az első pontot még 2 évvel ezelőtt gyűjtöttük be. Nagyon ügyes multi. Bennünket a láda helye fogott meg igazán.
Köszönjük.

 
nmárti 2014.10.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.03
Köszi a rejtést!

vieva 2014.10.30 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

K-55 2014.09.24 17:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.13
Nemesnépen töltöttünk néhány napot, hogy a környékbeli ládák egy részét begyűjtsük. Zalaegerszeg ládái felé,tartva jutottunk el Söjtörre, hazafelé pedig a Haza Bölcse másik színhelyére , Kehidakustányba is betértünk. A söjtöri szülőházban nagy örömünkre egy nagyon felkészült és kedves hölgy vezetett végig, ezúton is köszönjük neki. A gyűjtemény bőséges és szépen elrendezett.

 
Párduc50 2014.06.08 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.89
köszönöm!!

Csutter 2014.01.24 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.49
Megvan! :)

beuuu 2014.01.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
tftc

 
CyberWolf59 2013.12.29 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.29
A 2-3-4 ládát már május 19-én Pünkösd vasárnapján levadásztuk egy kellemes biciklitúrán. Ma még kihasználtuk a biciklizésre alkalmas időt és eltekertünk az I-es pontig

Rubor 2013.09.01 17:00 - Megtaláltam
Nyári nyaraláskor voltunk a kehidakustányi helyszíneken és vasárnap Söjtörön. Köszönjük!

 
kopepe 2013.09.01 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Úgy adódott, hogy a 2.3.4. pontot egy éve már levadászhattam, de Söjtör felé azóta nem jutottam el. Ami eddig késett, az már nem múlhatott!
Köszi a rejtést!

baranyaifiú 2013.08.19 11:30 - Megtaláltam
ok!

Szöszke15 2013.08.19 11:30 - Megtaláltam
Megvan!

tmolli 2013.08.19 11:30 - Megtaláltam
Köszönöm!

jasa2 2013.08.18 11:37 - Megtaláltam
megtaláltam

Csizmások 2013.08.12 11:00 - Megtaláltam
Hazafelé a bázakerettyei hétvégéről. A láda megtalálásban leendő kesserpalánták segítettek nagyon lelkesen.

 
ArNick 2013.08.03 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Mindkét helyszín egy-egy zalai kerekezős hétvége áldozata lett, de mivel célpontjaink szerteágazóak, így kicsit több mint 10 hónapra volt szükségünk a mutatvány végrehajtásához - avagy végretekeréséhez. Söjtörön befizettünk egy körre, úgy gondolom érdemes volt. A kehidakustányi kúriában viszont most nem néztünk körül, csak a kertben. A kút és környezete csendes, hűvös, kellemes hely (amíg osztrák turisták traktorral csoportosan oda nem özönlenek ;)). A láda leírás és navigációs egység nélkül, csupán emlékezetből is gyorsan meglett. Szép kis túra volt ez így. Köszönjük!

KFT57 2013.07.21 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Régóta terveztük, és végre sikerült! Köszönjük!

Paul 2013.06.29 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.12
Köszönöm a rejtést

dabcsi 2013.05.11 12:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Schlégl 2013.05.11 00:00 - Megtaláltam
Dabcsiékkal megtaláltuk.

 
kaldigeza 2013.04.26 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Csodás napfényes előnyári időben, egy kis termálvízzel vegyítve! Köszönöm a rejtést!

Yani 2013.04.21 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.23
mög is van az oldás....

A Deák kút felől visszaúton találkoztunk... 
lili02 2013.04.01 18:20 - Megtaláltam
anyuval

bolyak 2013.04.01 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Téli húsvét Zalában.

ludens 2013.03.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Nagyszerű sorozat. A múzeumba érdemes bemenni, nekünk nagyon tetszett, talán ezért kellett három nap a teljesítéshez. A kút felé menet látható a Szent László kápolna. Az eredeti leírásban még nem lehetett benne. Pár éve építette valaki önerőből (kulcsát a kehidakustányi Vándorbab étterem tulaja szívesen odaadja).

StiviG 2012.12.28 17:30 - Megtaláltam
Köszönöm

Ancs 2012.12.28 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
Mai első és utolsó láda. 2-4-3 sorrendben a kehidai pontok ebéd után, este pedig átautóztunk az 1-es pontig.
A forrás volt a kedvenc, nagyon szép helyen van és a völgyben épp nem süvített a szél.
Köszi

nemethk 2012.12.06 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.41
Meglepetés hévízi érkezés után nagy családi kis kirándulás :)

EdKa 2012.12.06 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Hévizi pihenés közben, gyerekekkel és a Nóri unokánkkal.

JAck:66: 2012.08.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.79
616, megérett a meggy.

belus01 2012.08.09 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

csepipeti 2012.08.09 14:25 - Megtaláltam
Begyűjtve! [g:hu 1.4.10] [wapon beküldött szöveg]

Bubuka 2012.05.24 15:15 - Megtaláltam
.

Szlil 2012.04.28 11:43 - Megtaláltam
Örülök, hogy nem változtattátok az első pont jelszavát. :-) Még 2005.01.02 óta van számomra ez a láda függőben. Most kerestem elő a régi fényképeket. A többit most egy Kehidai hétvége keretében leltem meg.

NAKMFM 2012.04.21 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Nagyon örültünk ennek a rejtésnek több okból is. :) A szülőháznál isteni szerencsénkre éppen jött a házhoz a hölgy aki kinyitotta nekünk és végig kalauzolt bennünk a szobákon. Kicsit távol voltak a helyszínek de közbeiktattunk néhány ládát és így már rövidebbnek tűnt.
Köszönjük a rejtést!

szalaij 2012.03.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Meglett!

Kerticsorbi 2012.03.02 15:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Perigard 2011.12.30 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Köszi ezt a szép multit!
Perigard

pozoli1 2011.12.30 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megtaláltuk Perigarddal közösen. Pozoli1 és Ancsa

Oxica 2011.12.22 13:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.95
Kehidakustányi telelés alkalmával nem maradhatott ki ez a láda. A kút és környéke nagyon szép, sajnos épp nem volt benne elég víz, hogy megkóstolhattuk volna.

Puzzle Apartman Gyula 2011.10.31 13:35 - Megtaláltam
Nagyon szép helyeken jártunk a multinak köszönhetően.
A kút elég "könnyedén" van kezelve. Érdemes figyelni az aktívabb gyerekekre, mert a faajtó kinyitása után egyből a kút mélyével találkoznak!
Köszönjük!

Access Denied 2011.10.16 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.93
Ez is meglett :)

A kápolna méltatlan Deákhoz, igen puritán :-(
A kúria ugyan kivételesen nyitva volt a PLT játéka miatt, de most csak az utcáról lestem meg idő hiányában.
A kúthoz vezető úton a Szent László kápolna igen szemrevaló. A Deák kút vízszintje annyira alacsony, hogy jelenleg nincs túlfolyása.

Kösz a rejtést!

 
GörBe 2011.10.16 14:41 - Megtaláltam
megtaláltam! [wapon beküldött szöveg]

karathl 2011.10.16 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.18
A Pannon Lapok versenyének két fordulójában ( Letenye, Kallósd )sikerült a pontokat begyűjteni. Még a három éves unoka is élvezte a kirándulást. A Deák múzeum is adott számára érdekességet, nem is beszélve a temető kiscicájáról. Ezzel a ládával sikerült átismételni a Deákról tanultakat, és a helyek felkeresével adózni A Haza Bölcse emlékének. A temetőben sírgondozás közepette beszélgethettünk a falu Deák kori tanítójának dédunokájával.

tabló a muzeumbóla megtalálás pillanatai
visszarejtéshol a cica?
Tepiszellem 2011.10.11 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.72
Meglett .

Sly 2011.10.01 17:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.58
Kicsit fura volt az első ponttól visszamenni Kehidakustányig, de megvan ez is... :)

álomfogók 2011.08.19 16:40 - Megtaláltam
Őrségből való hazautunkat Zalán keresztül Deák emlékének szenteltük.
Söjtörön (pontosabban Pusztaszentlászlón) kezdtünk, megálló Zalaegerszegen (Deák tér), majd Kehidakustány Deák kúria, kút és temető.
Egy valami nem illett bele a képbe, a söjtöri múzeum kisasszonya: a Haza Bölcsének emléke ennél sokkal többet érdemelne!!!!!!!!!

atipapa 2011.08.09 18:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Köszi

Karate Kid 2011.08.05 22:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Köszi a rejtést!

LionDaddy 2011.08.05 22:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Zalai ládázás 11/11. találat.

A mai zalaegerszegi ládázásról ruccantunk ki Söjtörre, mert a multi másik három pontja közelebb esett a szállásunkhoz, egészen pontosan Kehidán volt. Vacsi után amolyan levezetés képpen kerestük meg a maradék pontokat. Felkészültünk zseblámpával, machétával egy jó kis éjszakai kesselés reményében. A templom+temető kombónál rögtön jött a "kellett ez nekem" érzés, de nem hátráltunk meg. Irány a kúria, majd innen egyenesen fel az úton, később földúton, amíg lehetett. Az erdőben aztán mélységes csend és milliárdnyi csillag az égen. A koo-hoz érve keresgéltünk egy kicsit, mert több fa is volt pár méteren belül, de azután meglett.
Ilyenben keresésben még nem volt részünk, de biztosan megyünk máskor is, annyira más mint nappal.

Köszi a rejtést !

gyusz_58 2011.06.25 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.58
Tisztelet a bölcs embernek.
És köszi a segítséget:)

targonczas 2011.05.07 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
A kút környéke nagyon tetszett.

banyóka 2011.04.22 15:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.78
Ez volt a 600. geoládánk.
Tegnap este óta azt vártam, hogy ezen a napon, meglesz a 600. láda. Napközben, a sok szép helyen járva, ezt persze nem vettem észre, csak este.
Az első pontot már másfél éve megkerestük, most a másik hármat is. A kút környéke tetszett a legjobban.

Adri&Lacike 2011.04.17 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Seres Péter 2011.03.27 16:00 - Megtaláltam
723. ládám hosszú, rossz utakkal, ronda környezettel, méltánytalan Deákhoz. A jelszó is feleslegesen hosszú.

 
Belga 2011.03.14 11:00 - Megtaláltam
Hármasban hosszú hétvége alatt. A kút nagyon helyes, a kúria látványa elszomorító. Köszönöm a rejtő segítségét mert a hármas pontot elírtuk.

mielikki 2011.01.31 15:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.34
Megvan :)

Cseber 2011.01.16 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, Ágival!

 
csbagi 2011.01.16 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.88
Az első pontot már novemberben megkerestük, most a többit. A Deák-kút nagyon tetszett, az egész pihenőhely egy "kút", eddig erről sem tudtam.
Zeg-Nagykapornak-Zalacsány-Türje-Zeg kör 5/8-as ládája, Istvánnal.

Vadiúj templom, útközben a láda feléEz is a láda felé - milyen állatok fúrhatták a lukakat?
Tele a kút
 
Veres család 2011.01.14 14:00 - Megtaláltam
Egy jó kis kirándulás a családdal. Kár, hogy ebben az időpontban a múzeum nincs nyitva. Köszönjük.

csg69 2010.10.25 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.00
Megvan :)

befi 2010.10.17 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.14
Egy könnyű kis 6 napos kiruccanás Dél-Zalába az elmaradt nyaralás pótlására.

Rudi Team 2010.09.21 12:10 - Megtaláltam
Ok! [wapon beküldött szöveg]

zalajaro 2010.09.19 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
NYáron az első, most atöbbi pont.
Tettszett.

Mathau 2010.09.19 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 4.25
Remek kis multi volt. Az első részét még júniusban szedetem össze. A többit most sikerült. Kellemes kirándulás volt.

sziszisza 2010.08.30 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.18
Nagyon jó kis multiláda volt.Igazán jó útvonalon.Az egyetlen dolog hogy a 4. állomáson a ládát nem a megadott koordináták helyén találtuk meg.

 
sztyopa13 a páratlan páros 2010.08.23 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Sokat mentünk utána!Valamit mégis elnéztünk,mert nem veszi a jelszót!Kérjük a rejtőt fogadja el próbálkozásunkat!

[Jóváhagyta: pityulino, 2010.08.31 23:46]

-[Jando-klan]- 2010.08.21 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.62
Szia!
Nagyon tetszett a rejtés! A deák kútnál még gombát is szedtünk, köztük tinórut is. Ajánlom mindenkinek ezt a ládát! Köszi a rejtést!

-[Jando-klan]-

A ládaA gombász
GyZsTeam 2010.08.15 19:00 - Megtaláltam
Nagyon tetszett ez a multi. Többször jártunk már mindkettő helyen, de a "Deák kút" eddig ismeretlen volt. Köszönjük!

 
katika 2010.08.12 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.17
Köszönjük a multit, nagyon tetszett. A 3 napos ládázást végül a Szent László kápolnánál fejeztük be.

koszta 2010.08.08 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Kesobb.

nogacsalad 2010.08.07 10:15 - Megtaláltam
Részletek később...

mjdgm 2010.07.24 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.10
Alig egy hónappal ezelőtt Lentiből hazafele menet átautóztunk Söjtörön, így akkor megkerestük az 1. pontot.
Ma Lentibe menet megkerestük a maradék 3 pontot is.
Érdekes, hogy Kehidakustányról eddig mindig a fürdő jutott csupán eszünkbe, s nem a "Haza bölcse".
Köszönjük a rejtést és az új ismereteket!

(Az első négy kép egy hónapja készült!)

 
puhanyuszi 2010.07.20 00:00 - Megtaláltam
:)

bgecco 2010.07.20 00:00 - Megtaláltam
Klassz multi, köszönet érte.

epés remete 2010.07.18 00:00 - Megtaláltam
Kehidakustányi nyaralás alkalmával, gyerekekkel. :o)
Szép és hasznos kirándulás volt! Reményeink a gyerekek tanultak is belőle valamit. És még az old-timer bor-rally nézőihez is csatlakozni tudtunk Deák szülőháza előtt! :)

old timer bor rallyA kehidai kúria
A gyurgyalag lakótelepAz "ifjúság" kútja
vassb76 2010.07.11 09:45 - Megtaláltam
Az 2-4 pontot már egy hónapja belogoltuk, de csak most jutott időnk a szűlői házra.

zsotie 2010.06.16 18:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.08
Tetszett a multi, érdekes volt. Na meg hosszú.

TücsiTeam 2010.05.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Nagyon tartalmas láda! Gratulálunk a rejtőnek. Nagy élvezettel teljesítettük minden pontját. Köszönjük.

schöphi 2010.05.26 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.45
Megtaláltam!

luckyhunter 2010.05.26 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.72
Megtaláltam! Visszafelé indultam a láda felkutatására. Kehidai ládázás alkalmával gyüjtöttem be 2,3,4 pontokat. Ma Söjtör felé vitt utam, így meglett az eleje is.
Köszi a rejtést!

Szabakos 2010.04.04 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megvan! Kicsit bekavarodtam a kápolnákkal, reggel eljöttünk egy temető mellett, láttam egy kápolnát, mondom lehet hogy ez az egyik állomás. Nem volt nálam GPS, meg papír sem, odasétáltam a kápolnához, sehol egy felírat. :) Jó, biztos nem ez, azért körbe fényképeztem, és eljöttünk. Délután indultam el az állomások megfejtésének (a söjtörin kívül) biciklivel. A 2. állomás simán meg lett, a 3. állomáson messziről láttam a szép kápolnát, heuréka, csináltam pár távoli képet, majd mikor közelebb mentem, nem látok egy feliratot sem. :) Nézelődök körbe, látom a másikat, meglett az is. :) Itt egy kis gondolkodás, nézelődés, a GPS bezavarodott kissé, de egy idős bácsitól segítséget kértem, és útba igazított a kút felé. Ismét a Kúria előtt mentem el, és láttam 2 "gyanús alakot" papírral a kézben nézelődni a Kúria irányába. :) Együtt indultunk a kúthoz, ahol majdnem becsapott minket a láda, de meglett. :) Tetszett a sok kis okosság, ami a ládában volt, sajnos nem készültem csere-ajándékkal. :(Visszaindultunk, túratársaim pedig a zalacsányi láda felkeresésére invitáltak. Miközben én a szállásunkra szaladtam, ők elmentek megkeresni a kápolnát, majd eltekertünk, meglett az is. :)
Szép hely, szép környezet, jó rejtés! Talán ez az egyik legkedvesebb ládám. :) Köszönet a rejtőnek!

A Kút felé
Az lesz az! :)
Hajni1974 2010.04.04 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.60
megtaláltam!

kksziszi 2010.04.04 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.70
Köszönöm.

hocia 2010.04.04 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Azt hiszem nem csak élményekkel, hanem egy új baráttal is gazdagabbak lettünk a multi láda keresésekor. Az utolsó állomást együtt találtuk meg. Kösy

olahtamas 2010.03.06 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.62
szűk 3 év alatt sikerült behúzni ezt a ládát is :)
A jelszó viszont nem jött össze.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.04.11 10:44]

toth2zoltan 2010.03.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
megvan

Csaba & Kati 2010.02.27 16:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.15
HEURÉKA!
Mai Szlovéniai kirándulás és ládázás után hazafelé, ebben a gyönyörű kora tavaszi időben begyűjtöttük ezt a korábban már betervezett több pontos multit. Mindkét települést már korábban ismertük, de a rejtés kedvéért ismét felkerestük.
A rejtés érdekes, az idő és a hely szép volt.
Köszönet a rejtőnek.

Deák Ferenc szűlőházaÍvókút Söjtörön
Deák kútDeák kút
A ládaAz új kápolna
Deák kúriaKehidai templom
Kehidai templom torony 
Mr Bean 2010.02.07 11:15 - Megtaláltam
Megvan

*Vica* 2010.02.07 11:15 - Megtaláltam
Legutóbb aznap jártam a környéken amikor újra kereshetővé vált. Már csak otthon vettem észre, hogy nem beteg. Most végre meglett.

Kezdetben mérgelődtem, hogy a településtől távol lesz a láda, de odaérve láttam értelmét. Köszi, hogy megmutattad.

Atmosz&Zozmosz 2009.11.22 13:10 - Megtaláltam
Megvan :-)

Pepe 2009.11.22 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
A multihoz egy kisebb történet tartozik: Februárban már felkerestem a kehidakustányi két virtuális pontot, illetve a ládát, pontosabban annak hűlt helyét. Ezt követően felajánlottam az akkori ládagazdának, hogy pótlom a ládát, de ő ezt visszautasította, mondván maga szeretné megtenni. A mostani hévizi üdülésünk során észrevettem, hogy a láda az adoptálható ládák listáján szerepel. Írtam a vezetőségnek, hogy adoptálnám a ládát, röviden ezt követően kaptam választ, hogy -az egyébként hosszabb ideje adoptálható ládát pityulínóék elkérték.
Másnap a szokásos tavi úszás után betértünk egy közeli vendéglőbe, ahol a szomszédos asztalnál pityulínó és kedves neje, Cic ültek. Persze egy jót beszélgetttünk, és ezt mivel ekkorra már megtörtént a ládakarbantartás is, másnap elmentem Söjtörre levadászni az utolsó hiányzó láncszemet.

pityulino 2009.11.21 12:00 - Egyéb
A ládát adoptáltuk Ciccel.
A korábbi rejtő struktúrája és leírása változatlanul hagyása mellett, a záró ládát áthelyeztük a Deák kúttól nem messze, egy reméljük biztonságosabb helyre. Ennek megfelelően a jelszó a 3. és 4. ponton változott a korábbihoz képest.

Reméljük az új rejtés tartós lesz, és elnyeri a tetszéseteket.

Cic és Pityulino


szabokla 2009.10.25 16:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.71
A hagyományos, beteg láda kivételével ("") az összes pontot bejártuk. A láda oldalán bejegyzett ígéretben bízva megvártuk Deák Ferenc születésnapját is a bejelentéssel, a rejtővel is megpróbáltuk a kapcsolatot felvenni, hiába... Kár. Megérdemelné a láda a szép bejárt helyekkel együtt a bölcs újrarejtést.

[Jóváhagyta: MaDFoX, 2009.10.29 09:24]

 
sirgalahad 2009.08.03 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.12
Kinek neve haza bölcse
Önbizalma ne rengjen
Idejét ő azzal töltse
Haza sorsán merengjen

Söjtörön már régebben jártam, most Kehidán volt a sor. Felkészülten érkeztem (szép új doboz, füzet stb.), hogy újrarejtem a ládát. Majd a helyszínen a rejtővel konzultálva abban maradtunk, hogy hamarosan majd ő megteszi, kissé változtatva rajta (amit persze én tudok, de el nem árulnám...) Így most még maradt betegen, de remélhetően már nem sokáig!

[Jóváhagyta: MaDFoX, 2009.08.12 07:50]

kápolnaúj kápolna a forrás felé
ennyire újbelülről
forrása kastély
kleno 2009.06.05 11:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.15
Több mint egy év kellett a pontok végigjárásához.
Kehidakustányban üdültünk és a környékbeli pontokat akkor megkerestük. Azonban Söjtörre csak később jutottunk el.
Így is jó emlékeink kapcsolódnak a láda begyűjtéséhez.

Adrienn & Kleno

Puszkany 2009.01.22 08:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.22
A rejtővel egyeztetve abban maradtunk, hogy hamarosan meggyógyítja a ládát. A pontok önmagukban is megállják a helyüket, de így multiként az igazi. A szürke hideg idő ellenére még ilyenkor is érdemes végiglátogatni a pontokat. Remélem hamarosan kereshető lesz.

[Jóváhagyta: MaDFoX, 2009.02.03 10:48]

 
GCsoka 2008.05.10 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Cirka egy éve jártunk Söjtörön, akkor megnéztük ott a múzeumot. A teremőr nagyon készségesen vezetett bennünket végig, sokat mesélt a házzal és a családdal kapcsolatban.
Azóta terveztük a kehidai folytatást, ami most Pünkösdkor adatott meg.
Kehidán sem kellett a múzeumban csalatkoznunk, nagyon szinvonalas a kiállítás. A Deák-kút is nagyon kellemes hely, jó lett volna Deák korában is látni. Sajnos utána mi is szembesültünk az irtással, próbáltuk a ládát az erdő maradványai, a rengeteg ánizs között meglelni. Sajnos sikertelenül.

A kiállításokat mindenkinek ajánljuk megnézni. Nagyon elgondolkodtató Deák élettörténete, s bizony a mai "szereplőknek" is volna mit tanulniuk Tőle.

Köszönjük a rejtést, reméljük hamarosan a láda is meggyógyul majd.

[Jóváhagyta: MaDFoX, 2008.05.15 14:34]

"J&J" 2008.04.04 17:13 - Egyéb
(0/16) Zalai ládák
Na, igen. Mikor délelött Peströl elindultunk, még kereshetö volt a láda. Esetefelé értünk a kehidai temetökápolnához, és mindjárt nem találtuk meg a közelben levő GCAKT-t. Utána meg a ennek a multinak a ládáját. A helyszin fel van dúlva, minden fát kivágtak. Igy le is mondtunk a többi pont kereséséröl, pedig tervbe volt véve. Hátha máskor több szerencsénk lesz....

Ez maradt 
Csaba & családja 2008.04.04 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
Sajnos a favágók tevékenysége miatt a ládát nem találtuk, ezért szükség volt a rejtő segítségére. Köszönjük.

MaDFoX 2008.04.04 00:00 - Egyéb
A sors, Deus Ex Machina esetleg az erdőgazdaság segítségével végül is új helye lesz a ládikónak hamarosan!

Ugyanis a ládát eddig rejtő (amúgy sem sok megelégedést szülő) erdőszakaszt kivágták...
A láda (természetesen) nincs meg (ezúton is köszönöm az értesítést és persze elnézést kérek a tarvágásban keresgélőktől).
Egyenlőre lebetegítem a ládát, megpróbálok egy szebb és biztonságosabb helyet keresni a számára, talán a kút környékén.
Bocs a fennakadásért, hamarosan újra kereshető lesz!


eperdzsem 2008.03.22 18:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Ok

oli_b 2008.03.03 16:30 - Megtaláltam
Oké... figyelmetlen vagyok.
NEM A TÁBLA LEGUTOLSÓ SORA AZ ÁLLITÁSI DÁTUM MINT AHOGY MEGSZOKTUK.... :-D
Az állítási dátum bent van a szövegben......

KJ & GM 2008.02.23 16:00 - Megtaláltam
Decemberi őrségi túránkon tettünk kitérőt a szülőház megtekintésére. A többi pontot somogyi család látogatásról hazafele kerestük meg.
Köszönjük a lehetőséget!

 
petyko1 2008.02.11 11:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.43
Megvan! MaDFoX-nak köszönet a segítségért.

ID24 2008.02.09 14:47 - Megtaláltam
A pusztaszentlászlói ládától autóztunk a söjtöri ládához, amikor ID=12082né szarvasokat látott messziről közeledni az út irányába. Már nem tudtam megállni, mert egy bukkanóba értünk, de a völgyben visszafordultunk, és amikor visszaértünk a sík területre, a szarvasok pont felénk poroszkáltak a vetésben. Gyors fék, kiugrás és ezeket a képeket sikerült ID=12082nének lőni.
Ilyen közelről és ilyen sokáig még nem láttunk szarvasokat. A nap csúcspontja volt, annak ellenére, hogy elég sok állatot sikerült ma látnunk, meg a 2 láda is szép helyekre vitt minket.

 
Rodrigez 2007.11.06 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
A söjtöri ház okt 31-től 02.29-ig zárva.
Jó kirándulás volt, feredőzéssel a végén.
Rodrigez+Marcsi

Gabeszosz 2007.11.03 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.33
Két részletben sikerült abszolválni ezt a multit. Az 1., söjtöri pontot egy zalai hosszú hétvége keretében vadásztam le még szeptemberben, most pedig - egy újabb Zalában töltött hétvége alatt - alkalmam nyílt felkeresni a kehidai 2., 3. és 4. pontokat is.

A multi állomásai szép helyeket mutatnak meg. A kúria udvarán a napfényes délelőtt csendes hódolói, családok, párok sétálgattak, míg a Deák-kútnál autós kirándulók érkeztek alig kicsivel utánam. A 4. pont közelében, a temetőben is jártak-keltek páran.

A láda egyetlen negatívuma a 3. és a 4. pont áthidalása volt. Már előző nap, a térképet nézegetve sem sikerült ésszerű utat találnom a két pont között, és ez ma a valóságban is beigazolódott, így többé-kevésbé légvonalban, erdőn-mezőn, bozótoson, szőlőkön át érkeztem a kápolnához, majd a ládához. A doboz talán túlságosan is bent van a sűrűben, de azért oda lehet jutni. A rejtek melletti kidőlt törzsön ülve egy csapat mókust is láttam a fákon szaladgálni.

Szerintem ez a láda úgy jó, ahogy van, kár lenne bármit is alakítani rajta. A jelszóképzés sem okozott problémát, bizonytalanságok nélkül összeállt és működött is elsőre. Talán csak annyit tennék hozzá, hogy a következő megtalálóknak hasznos lehetne egy jó kis gyalogos útvonalajánlat a 3. és a 4. pont között, ha létezik ilyen egyáltalán.

Köszönet a rejtőnek a ládáért, és nem utolsósorban az informatív leírásért!

Innen tovább: GCKKT.

Gabeszosz

Deák szülőháza előtt (2007.09.02.)Deák szülőháza (2007.09.02.)
Deák-kúriaDeák-kút
Kis eltévedés, őszi erdőDeák-kápolna
szopeti 2007.11.02 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Hát bizony ezek a pontok elég messze vannak. Jó hogy Pozsonyba nem kellett elmenni az országgyűlés színhelyére...
És én is csatlakoznék azokhoz, akik a jelszó egyszerűsítését javasolják.

MaciMac 2007.10.23 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.75
... A temető kápolna szép, de a láda helye sötétben, esőben...

[Jóváhagyta: MaDFoX, 2007.10.26 11:06]

Mire ideértünk, ez is megöregedett 
Bütyök+Zulu 2007.10.23 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Ősrégi területek, avagy Őrségi vadászat. 49/50 láda. Első nap szoroztunk az Őrségben. Utolsó nap áztunk Kustányban, erdőben, temetőben, faluban. Utolsó utáni nap telefonáltunk a rejtőnek, kiegyeztünk egy jelszónélküli megtalálásban. A kútnál SylverRat dobta el magát műszerestől, utána takarítás. A temetőben este, szakadó esőben én maradtam fotózni, míg a többiek beugrottak az erdőbe a ládáért. Egy idő után kezdtem azt hinni, ott felejtettek, már kezdtem gyalog hazaindulni, mikor imbolygó fényeket láttam közeledni, szerencsére nem kísértetek jöttek, csak az Éjszakai Ragadozók ládakereső része tért vissza valami szakadékból. Hát ezért a ládáért megszenvedtünk.

[Jóváhagyta: MaDFoX, 2007.10.26 11:05]

 
SylverRat + Bogee 2007.10.23 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.66
Őrségi őgyelgés ötünknek - 4. nap, 49/50. láda
Söjtör még 22-én, a második pont már ma, mindkettő hamar meglett. A harmadikhoz az eső és a sötétség miatt kocsival mentünk fel. Egy darabig elnézegettük egy elemlámpa fényénél a fákat, melyiken van a véset. SylverRat el is csúszott a vizes, sáros avaron. Majd jött a láda. Világosban nem tudom milyen, de így sötétben és szakadó esőben kritikus. Csalán, dzsindzsa, szemét... És sajnos még így sem sikerült a jelszót összeraknunk. Egy alapos átalakítás után jó kis multi lenne.
Köszönjük a rejtő jóváhagyását.

[Jóváhagyta: MaDFoX, 2007.10.26 11:06]

A Deák kúriaTemplom
Algkalv 2007.10.22 11:55 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Sepsi 2007.08.25 16:00 - Megtaláltam
A Kehida Termálban töltöttünk el egy pár napot, nagyszerű volt. És nagy izgalommal indultam el ez első multiláda felkeresésére. Ahelyett, hogy elolvastam volna, mi van leírva a rejtéssel kapcsolatosan, még a láda tulajdonost is felhívtam... Kellemesen lebeszélgettünk, s javasolta, keressem tovább...
Végül mind a négy meglett. D4 nagyon vadregényes völgyben van. Egyetértek az egyik előttem bloggolóval, a Deák sírbolttól érdemes menni a kukoricás mellett. Ágak, csalán van: ajánlatos a hosszú nadrág és hoszúujjú trikó.
A söjtöri múzeum nagyszerű, a vezetés lelkes és szívet melengető. Sajnos söjtöri lakomára nem keríthettünk sort, mert Söjtörön nincs vendéglő. Ezért a tárlatvezető javaslatára a 7 km-re lévő falu - Bak - nagyon szép, igényes vendéglőjében (Velicka vendéglő) ebédeltünk. Mindenkinek ajánlom. Fenséges volt

salty 2007.08.18 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
A négy pontot nem egyszerre kerestük fel így csak lassan lett meg a jelszó. Az LPAPA vésését sötétben, lámpa nélkül találtuk meg, de a ládát már nem próbáltuk megkeresni. A többi pontot világosban, könnyen megtaláltuk.

MaDFoX 2007.07.09 13:06 - Egyéb
Bocsi mindenkitől, a láda hamarosan kisebb-nagyobb ráncfelvarrás keretében átalakul.
Kiirtom a susnyát is a képletből, a szorzással együtt! :D


SpeCube73 2007.07.06 13:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.72
Megvagy:)
Deák Ferenc szülőhelyét mindenképpen érdemes meglátogatni. A tárlatot részkletesen bemutatták nekünk, ami nagyon érdekes votl.
A Deák kúria és a Deák-kút is szép helyek, így a láda első 3 pontja nekünk nagyon tetszett.
Sajnos maga a rejtekhely nem volt valami jó választás, inkább nem idézem amit a párom mondott, mikor visszatért hozzám és a gyerekekhez a susnyásból.
NeroMerlo

bicsi 2007.07.01 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.62
A Söjtöri első pontot már régebben begyűjtöttük, ma csak befejeztük a keresést. A 2. ponthoz csak annyi új info, hogy 10-től 18-ig van nyitva és a belépődíj 500 Ft / fő. Érdemes betérni. A kút gyönyörű helyen van, egyszer elmegyünk majd Almásházára az erdei ösvényen.
A 4. pont azonban kritikán aluli. Javasoljuk vagy az áthelyezést vagy virtuálissá alakítani. Ide gyerekkel semmiképpen ne próbálkozzatok menni. Csak fél órát vártam a 2 és fél éves lányunkkal a férjemre, mire megtalálta a hatalmas dzsungelben /vagy "liget" a ládát.

Scorpius 2007.07.01 16:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Jó kis multi. A ládát keresve azt hittem rossz a koordináta, de aztán ott volt. A kehidai Deák múzeum szépen felújitott, kár hogy oda is 500 Ft volt a belépő.

RIPTOR 2007.07.01 11:05 - Megtaláltam
Az első pontot előző nap vadásztuk le a dél zalai kerekezések közben. Aztán ma reggel a gyenesi kemping alapbázisból indultunk Kehidakustányra. A második pont zárva volt, de a jelszórészlet ennek ellenére könnyű préda. A kút szuper kis hely, kár hogy épp kiszáradófélben van. Legalábbis mikor mi ott voltunk, nem jött belőle víz. Az utolsó pont így nyáron tényleg elég macerás. Én tanultam az előttem logolóktól, vittem hosszúnadrágot, és pulóvert. Így viszonylag könnyen megközelíthető a láda. Épp visszarejtettem a csészét, mikor tőlem kb. két méterre egy böszme nagy kígyó elcsúszott. Mivel nem nagyon csippantom őket, extragyorsan visszaértem a temetőhöz. Tipp: A láda keresésekor NE menjetek le a "völgybe" inkább kerüljétek meg hátulról. Ugyanis a földtulajdonosok oda hordják az ághatárt, így azon nem kell keresztülverekedni magatok.
RIPTOR, Gabi

Ez is kell, meg az is kellerre van a kilátás
geomobilkilátás 1
kilátás 2láda környéke nyáron 1
láda környéke nyáron 2 
totik 2007.06.28 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.86
Érdekes multi...
Szépen összeszed mindent Deákról a környéken, jók a virtuális pontok, csak az a záróláda lóg ki egy kicsit a sorból. Az biztos, hogy tavasztól őszig véletlenül senki nem fogja felfedezni...
(Viki, Geri, Krisz') TZ
(PS. A jelszóképzésben a szorzás, szerintem felesleges.)

Csuhás 2007.05.13 17:06 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.00 súly: 4.09
Szép kis multi volna ha a rejtő nem ragaszkodna a valódi ládához. Jelen esetben ez egy szűk horhosban lapul mellig érő sisnyával, csalánnal és szúnyog hadakkal védve. Majd háromnegyed órát kerestem, közben végig arra gondoltam hogy ez nem lehet véletlen, ez direkt szívatás. Szerintem ez így nyár elején egy mintaláda: Minden ládikát rejteni kívánót el kell ide külden hogy lássák: így nem szabad!. Elnézést ha keményen fogalmaztam.

Csuhás

Ma iskolaElhanyagolt forrás medence
Szivárgó túlfolyóKáplna belső
BefonvaTemető káplna
Tiszteletre méltó öregekValami szépet ma is...
Bibelia 2007.04.20 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.23
Megtaláltuk

ozeki 2007.04.09 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Szokásos ünnepi teljesítményládázás Akebonoval. 9/15
Bár az eredeti tervben nem szerepelt, és a egyik pont elég jól kiesik, azért megkerestük. Nem bántuk meg!

Akebono 2007.04.09 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Hagyományos ünnepi ládázás Ozekivel.

Vucsi 2007.03.11 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
Tavaly májusban az embermagasságú csalán miatt esélyünk sem volt a láda megtalálására. Most teljesen tiszta volt a terep, így semmi sem akadályozott a multi utolsó pontjának begyűjtésében.

Levin 2007.02.24 13:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Mudman, Daikini és a vonós2es társaságában őrületes autós ládakergetés közepette.
Már épp azt hittem, hogy nem lesz meg de aztán...

daikini 2007.02.24 13:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
Csak a végére jártunk! :)

mudman 2007.02.24 13:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.94
Autós portyázás közben, ennek is megkerestük a hiányzó pontjait.

Stratégiai olajtartalékLevin lendül
Tatát elgáncsolta a galád gazRemek kesserkocsi
Balázs vizet keres 
VP 2006.12.30 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.04
Két részletben: Söjtörön az őszi versenyről hazafelé menet (2006.09.17 13:30), a másik három ponton most.
A szilvesztert Kerkakutason töltöttük. Odafele úton útbaejtettünk néhány ládát.
VP Mila Piroska

Brumi 2006.12.02 08:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.37
Kehidai relax. A láda közelében kiírtották az erdőt, geodéta karókat találtam. A kitűzött területet irtották ki, de ha tovább haladnak gond lehet. Most megálltak 10 méterre a ládától.

Tócsa 2006.11.02 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
A láda kedvéért már másodjára jártuk végig Deák életének színhelyeit.Nagyon szívesen tettük!

lagaf 2006.09.22 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.02
Tegnapelőtt a GCBSZL után mentem el nejemmel Söjtörre, meglátogatni a haza bölcsének szépen rendbe hozott szülőházát. Ma délután kifejezetten a további három pont felkeresése miatt keltünk útra, s néztük meg a kúriát, a kutat és a kriptát. A láda körül kóvályogtam egy keveset, olyan kevés volt a műhold, de néhány szem dióval kárpótoltam magam. Azért a hatalmas, lompos farkú, "láda-felvigyázó" mókusnak is maradt mit begyűjteni.

A szülőházDíszes kút Söjtörön
Deák-kúriaKitisztítottam
Szép piknikhelyLöszfalak között a temetőbe
A kriptaBelül szegényes
A ládaA Haza Bölcse Hévízen
Zsiráf 2006.08.19 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
A múzeumhoz épp nem volt kedvem, a többi viszont kevéssé volt jellemző. Térképen sokat keresgéltem az első pontot, míg ráleltem jó messze... De az tetszett a legjobban, bár nem a ház, hanem a faragott fatörzs az út szélén...

Fűkocka 2006.08.07 21:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.07
utálatos jelszókirakós.
2-3-4 részt 2005.11.20-án, 1 részt 2006.07.17-én szedtem le.

[Jóváhagyta: MaDFoX, 2006.09.05 11:59]

 
guess.who 2006.07.02 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.65
II. Dunántúli mászóka 79.

Négy napig tartott ez a multi - igaz, közben azért más ládákat is megkerestünk. Még a Kandikó után kezdtük el az első, virtuális ponttal, majd Hévízről a szállás felé tartva kezdtünk majdnem bele, de akkor a sötét miatt már csak a második pontra futotta. Hazafelé menet aztán befejeztük. Igaz, a 3. pont tökéletesen jellegtelen, köze nincs valójában a láda témájához, csak annyiban, hogy Deák nevét viseli a kút. :-/
Az utolsó pont már érdekesebb, csak kár, hogy egy tulajdonképpen közismerten üres temetőkápolnához kell elzarándokolni.

Bőven lehetett volna ebből két különálló ládát csinálni. Kíváncsian várjuk, mikor jön elő valaki az "Itt is járt Petőfi" nevű multiládával, amelyik 4873 darab útszéli fogadóból és 2865 kisebb-nagyobb fából fog állni, az ország területén mindenfelé szétszórva; a jelszó pedig a verseiből véletlenszerűen kiválasztott 1000 szó lesz, egybeírva... ;)

Ferencz család 2006.06.30 22:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.94
Igényes, tartalmas, jó multi.
Élvezettel jártuk végig a gyerekekkel, a nagyobbaknak már volt mihez kapcsolni a látottakat.
A szülőház múzeumát végignéztük, jó, hogy ilyen szépen felújították! Kehidára már szinte sötétben értünk (21:42), a temető melletti kis völgy valaki kertje, az erdő széle embermagas csalán, ez a pont kicsit zűrös.
A forrás nagy élmény volt, láttunk szarvasokat, és rengeteg szentjánosbogarat. Ittunk, majd zseblámpával kerestük a fákon a vésések között a jelszót.

 
balumaci 2006.06.26 14:10 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

colos2m 2006.06.05 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.04
Családi hétvége a Zalában. 5 megtalálás / 5 (tulajdonképpen 5 helyett 8, mert ez 4 ből álló multi volt)
Ez jó helyekre vitt el, a múzeumok szépek, a túrák érdekesek. A láda is meglett, bár csalán tényleg van. Kösz a rejtést!
Colos2m & Vilja & Immi

Mr Zerge 2006.05.07 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
Kellemes kirándulás a négy pont végig járása.
Üdv Mr Zerge.

esztelneki 2006.04.26 11:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.61
Élvezetes nap Pupuval. Szép helyek, érdekes történetek, kisebb gyaloglások, kellemes kerékpározás és mellesleg 8 találat (Pupunak 9 mert befejezte a kisvasutakat és közben az 1200. ládája is meglett - gratulálok!).
Deákról megint tanultam pár dolgot (bár a múzeumba sajnos nem tudtunk bemenni ...)

Pupu 2006.04.26 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.08
Dunántúli barangolás Esztelnekivel. Ma úri dolgom volt, nem kellett vezetnem, csak navigálni. A 9-ből több pont könnyű volt, egészen rövid gyaloglással, de volt a mai napban egy szép séta és egy 40 km-es biciklizés is.
Sajátos multi, ezzel a nagy felölelt területtel. Mint Deák tisztelője, szívesen adóztam ennyivel az emlékének.

szitakötő 2006.01.22 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.69
Sikerült egy baromi nagyot esnem, a láda közelében, tiszta sár lettem.

KiVi 2006.01.22 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.50
A söjtöri pontot még októberben kerestük fel. A ládáért kicsit küzdeni kellett de meglett. A kutat 400m-re mertük megközelíteni kocsival, majd a pici séta után 5 percig kerestük a jelszót. ;)

Moha 2005.11.20 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.60
Tavaszi kezdés után végre sikerült befejezni. A láda közelében már jartunk tavasszal, de nem volt humorunk derékig érő csalánban megtenni az utolsó 20 m-t. Miután MaDFoX ládakarbantartáson/újraélesztésen volt, egy beszélgetés alkalmával érdeklődtem a terepviszonyok felől. Megnyugtatott, hogy most tiszta a terep. Igaza volt!
A multi nagyon ötletes, bár nem igazán rövid, de szép helyekre vezeti a megtalálókat. Köszönjük a rejtést!

Moha és Páfrány

ragalyi 2005.10.29 09:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Kehidakustányban hétvégéztünk Papámékkal és Húgomékkal, gondoltam két reggelt rászánok a ládázásra, napközben úgyis a gyerekeket "kell" áztatni a medencében. 7/7
Szerencsére észrevettem, hogy bár a ládát a honlap Söjtörre jelzi, azért a lényegi feladat itt van. Ezért aztán elrohantam Söjtörre az első pontért, majd Kehidakustányban összeszedtem a másik hármat. Kóvályogtam kicsit a domboldalakon, mire minden pont meglett, de megérte, mert szép a környék és szépek a megmutatott helyek is.

MaDFoX 2005.10.07 17:07 - Egyéb
Köszönöm a ládamentést!!! Ezer hála!
Rejtéskor őzekkel kellett hadakoznom, lehet azok próbáltak merényletet elkövetni ellenem!

A télen már ottmarad a láda (remélem :/ ) ahol van, majd tavasszal a medvehagyma elvirágzása után (élvezze más is ki amit én rejtéskor) és a csalán szárbaszökése előtt(!) ;D elköltöztetem.
De most már nincs dzsumbi, ugyhogy hajrá ládászok! :)

Zazi és a Lányok 2005.10.02 18:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.55
Ez IGEN!!! Egy rendesen megszerkeztett multi. Nagyon tetszett, hiszen nem 1 perc volt megtalálni a multi állomásait és szép helyeket látogattunk meg utunk során. A délután el is telt míg végeztünk.
A virtuális pontok is érdekesek és néhol szépek is. A láda rejtése is jó, bár "völgynek" nevezni a helyét kicsit merész.
Megtalálva a rejteket nem tudtuk, hogy állat vagy ember rabolta-e ki. Igaz, hogy már sötétedett, de volt nálunk fejlámpa. Nem akartam elhinni, hogy nincs meg a láda (amúgy teljesen úgy tűnt). Aztán a rejtektől kb. 1,5m-re egy gyanús fekete zsák volt a bokrok között (5 számú kép). A gyanú beigazolódott, a zsákban volt a láda.
Logolás után visszarejtettük a vélhető rejtekbe. Itthon nyugodtunk meg igazából, mikor láttuk, hogy jó helyre rejtettük vissza a ládát...

Csapattagok:
Viri és Zazy

(Megjegyzés: A megtaláló neve pirossal)

SzülőházDeák forrás
Pöffeteg 1.Pöffeteg 2.
A láda nem a helyén volt...A láda
szipeti 2005.08.27 09:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.56
Két részletben kerestük meg a pontokat. Elősször a 2.,3,.4. pontokat, majd a távolabb lévő 1. pontot. A második pont tetszett, a jelszórészlet megtalálása nem volt gond. A kútig kocsival mentünk el, jobb is volt mert elég távol van a 2. ponttól. A völgy csodálatos volt, amíg ott voltunk többen is felkeresték ezt a helyet. Na a 4. ponton nagy szívás volt. Egyrészt arra kellett visszammenni amerről jöttünk, ráadásul olyan helyen van a láda, ahol nincs műholdjel, szemetes, sok a csalán, a szúnyog, stb.. Jó sokáig kerestem a ládát mire meglett, szerintem is pontosítani kellene a koordinátákat. Mire kijöttem a "gödörből" teljesen leizzadtam, csupa sár lettem. Az első pont tetszett. Összességében a kápolnánál levő ponton kívül a többi tetszett.
szipeti+szimari

ez a szobor Hévízen van 
NZs 2005.08.02 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.17
Az első pontot még 2005.03.25-én találtuk meg EnZo-val, a többit ma. Balatonra menet 2. láda.
Észak felől érkeztem GCKKT felől. A temetőkápolna nem túl érdekes, érdekességét csak az a tény adja, hogy ez volt a Deák család sírboltja egy ideig. A ládát nehezen, modhatnám kínkeservesen találtam meg. Ennek fő okai a szúnyogok voltak, egy helyben megállni nem volt tanácsos! Sajnos a koordináták sem tűntek pontosnak, így jó fél órát bolyongtam a bokrok között.
A kehidai kúria most iskola, az ottani virtuális pont "levadászása" 5 másodperc volt. Továbbindultam az úton kocsival, és egészen a Deák-kút közelébe autóztam. Az út most nyáron, tűző napsütésben személykocsival éppen járható, esőben, sárban nem ajánlanám. (A köves földutat kövesd végig.) A kút most éppen csak csurgott, sajnos környezete sem kápráztatpott el szépségével. Megkerestem LPAPA szégyenletes kaparását a többi hasonló között, majd visszadöcögtem a civilizációba.

temetőkápolnaegy hatalmas pöffeteggomba a láda közelében
Deák-kútA forrás
Moszy 2005.07.17 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.03
Az elrejtésre adott pontot a láda helye miatt kapta ....
Választhattunk a seggencsúszás földön és az 1 m-es csalán közt .
Kata, Moszy, Sa(é)nyi

kupec 2005.05.17 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.70
A mostani párás, csalános, szúnyogos időben a láda nem egyszerű feladat, de biztosan nem tűnik el olyan gyorsan.

medvecr250 2005.04.03 07:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.54
Eme multi első negyedét a pusztaszentlászlói multi bejárásakor kerestem meg. A többi részletet pedig a hideg áprilisi reggelen.
A ládát nem könnyű megtalálni, de a medvehagyma illata kárpótol a botladozásért.

MaDFoX 2005.04.03 07:00 - Egyéb
Szomoruan hallottam a tortenteket!

2005. április 3-n ÚJ HELYEN pótoltam a ládát!
Remélem így már ellenáll az idegen kezeknek. :D
Az új rejtés egy tiszta és rejtés szempontjából némileg nehezebb helyen van, kíváncsi leszek az új megtalálásokra.
Sajnos az odáig vezető közvetlen útra nem lehetünk büszkék, de remélem aki arra jár esetleg elvisz magával amit tud, így a környékre jó hatással lesz a láda...
Sok sikert!


Ma készült további képeim itt találhatóak, jó nézegetést...

Rest In Peace!A vajudas pillanatai...
kl 2005.03.28 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.96
Tetszett csak hosszú. A ládát nem pótoltam, mert onnan megint elviszik [wapon beküldött szöveg] A forrás és az oda vezető út (száraz időben!) csodaszép!
Javaslom, hogy egy picit arrébb kéne tenni a ládát (nagyon feltünő a hely, valószinüleg ezért tünt el). Pótoltam volna, de az is csak pár napig maradna ott (bocsi).

Togo 2005.03.27 20:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.49
Szépen bejártuk a pontokat. Számolgattunk jegyzeteltunk. Majd a temető mögött szomorura váltottuk az arcunkat. A GPS egy fához vitt aminek a tövében egy gödröcske volt egy üres zacsival, mellé szorva az álcázó botocskák. Körbevizslattuk a környéket, hátha csak valamelyik szemétkupacra hajintották, de koszlot koszorukon és törött mécseseken kivül nem találtunk semmit. Van egy olyan érzésem, hogy a lejtő aljában lévő présház tulaja figyelhette ki ablakábol a mozgolódást, azt tulajdonitotta el a dobozt. Ha fog az átok, akkor onnan lehet majd megismerni, hogy mind a két keze le van száradva tőböl.

[Jóváhagyta: MaDFoX, 2005.03.27 23:40]

Köszönöm az elfogadást

A rejtek az üres zacsival 
Zsu. 2005.03.27 15:30 - Megtaláltam
Mikulással.

[Jóváhagyta: pityulino, 2009.11.21 22:01]

Mikulás 2005.03.27 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.72
A multi pontjait két részben gyűjtöttük be. Nagyon érdekes volt mind. Jól összeállított, értékes multi! Gratulálunk hozzá. Csupán egy bökkenő volt: a végláda hiányzott. Ezt a rejtésre adott pontozásnál természetesen nem vettem figyelembe. Erről a rejtő nem tehet. Arról viszont igen, hogy jól szórakoztunk és sokminden újat láttunk, ezért 5-ös! Kár, hogy a sírhelyet így elcsúfították. Reméljük fog még szebb napokat is látni...

Zsu + Mikulás

[Jóváhagyta: MaDFoX, 2005.03.29 03:35]

 
Szabimaci 2005.03.27 13:30 - Egyéb
Tojás keresés után megkerestük a kehidai pontokat. A kút vize nagyon jólesett bicajozás után. A ládát nem találtuk meg, csak a fészkét.

Zergi 2005.03.15 12:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.12
Söjtörön most jártam először, Kehidán már többször - fürödtem. Így most szép áttekintést kaptam Deákról. A kúthoz vezető út kocsival éppen hogy járható volt.

Deák szülőházaDeák kúria
A haza bölcseKút-völgy
Kápolna 
Fazék 2005.03.14 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.61
A fürdőben már jártunk, de akkor még nem volt láda.

freddy 2005.01.18 16:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.04
[wapon beküldött szöveg]
Nagyon rég óta fentem már a fogam erre a ládára, de nem nagyon kerültem közelebb hozzá. Rejtés előtt pedig pont arra tekertem, igaz akkor nem volt -8 fok meg pofaszél :)
Nagykanizsán aludtam. És most tényleg aludtam, mert tegnap se volt túl melegem a bicajon, éreztem, hogy megfáztam. 10-kor keltem csak fel :)
Pötrétéig vonatozgattam, és onnan jött a bicajozás. Baromi hideg volt!!! A tüdőm minden légzésnél fájt, de még hátra volt jópár km.
Söjtörre egy szép földúton vágtam át, ott legalább szél nem mindig fújt.
Mért néz minden ember hülyének? Nem láttak még téli bicajost? :)
Megszámoltam az ablakokat, és irány tövább... Bakon beültem egy cukrászdába, megittam egy liter forró teát... Továbbra se voltam jobban, a hideg nem múlt el. Végül eljutottam Kehidára, és kész is volt a rövid multi :)
Gróton felpattantam a vonatra és le se nagyon szálltam Veszprémig :)
Kiderült, hogy be is lázasodtam, de majd elmúlik...
Még nem múlt el: 01.24. :(

waneqr 2004.12.31 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.18
Az év utolsó napján, ragyogó napsütésben kerestük föl a korábbról már jól ismert helyszineket, mely alól az igazán kellemes meglepetést jelentő Deák-kút volt a kivétel. Örültünk, hogy az általunk is tervezgetett Deák kúria láda - mellyel azonban nem boldogultunk - ilyen szép multi ládává fejlődve megvalósult; összefogva a kehidakustányi Deák emlékeket. Köszönjük!
Ami viszont nem tettszett és némi csalódást is okozott az a söjtöri pont. Nem tettszett, mert nagyon nagy távolságra van a többitől, s így a számunkra kevéssé kedves autós kessing lett a dologból. Csalódást okozott, mert a Deák teljesítménytúra útvonalára tervezett multink egyik pontja "veszett" így el :-(, s ezáltal maga a ládasor ötlete is (azért kitalálunk majd valamit).
Mindezzel együtt nagyobb az öröm, mint az üröm, melyet tovább édesített a tudat, hogy újabb társat köszönthetünk a zalai ládatelepítők között.

Erdélyi család 2004.12.28 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.45
A pontokat visszafelé teljesítettük, sajos a kúria zárva volt, de a kapuból a táblát lehet látni. Kicsit nagy a távolság a pontok között.

keva 2004.12.25 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Megvan.keva

zsorzs 2004.12.25 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.92
A kallósdi kerek templomtól közelítettünk. A 4. pontnál kezdtünk, majd 2-3-1 sorrendben kerestük fel a pontokat. A 4. ponthoz a temető parkolójától sétáltunk fel, jól megnéztük a kápolnát aztán a bokros túloldalán egyből megleltük a ládát a fa tövében.

A Rénszarvas velünk jött, nálunk tölti a karácsonyt.

A 2. pontnál a felső tábla a nyerő:-) A 3. pontig igen hosszú az út, de jól ki van táblázva, gps nem szükséges. Most jeges, sáros volt az út. Ez a pont nem igazán tetszett. Az 1. pontig vagy 40 km-t kell autózni a zalai dombok között. A ház és környezete valóban szép. December 1-től csak akkor lehet bejutni, ha telefonáltok az ajtón kifüggesztett valamelyik telefonszámra. Képek később.
Tetszett a jó és részletes leírás, de ezt a ládát csak autóval ajánlatos felkeresni (kiv. Freddy).

juhturo 2004.12.24 17:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.05
Karácsonyfa díszítés előtt elindultunk Söjtörre, majd Kehidán sötétedésre befejeztük. A ládában hagytuk a Rénszarvast, amit a létrási vizesbarlangtól hoztunk ide.

laszloistvan 2004.12.21 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
A tegnap útbaejtett söjtöri állomás után ma fejeztük be; ezúttal édesanyámmal. Viszonylag közel lakom, de még nem voltam a kehidai kúriában, bár régóta terveztem, akár még telepítést is.
Szépen megkomponált, erdei állomással is vegyített multi, bár én azért kettőbe vágtam volna a két távoli helyszín szerint. A második állomás jelszó-definíciója lehetne precízebb; egymás alatt két kopott tábla is van. A GC-történelem leghosszabb jelszava.

laszloistvan 2004.12.20 11:30 - Egyéb
Úgy adódott, hogy hétfőn sikerült útbaejteni Söjtört, így bemenni nem lehetett. :-( Az mindenesetre látszik, hogy szépen megcsinálták az évfordulóra; ezt a híradó is mutatta annak idején (miként sok egyebet is).

Mihul 2004.12.15 13:15 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

jalso 2004.12.15 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.75
Először Kehidakustányon jártunk az impozáns méretű kúriánál - itt egymás fölött két tábla van, de sikerült elsőre a jó választ eltalálnunk. Ezután elmentünk a kúthoz - és jó ideig kerestük a sok össze-visszavésett fa feliratai között a megfelelőt (nem olvastuk a rejtett leírást). A domboldalban futó földutakon szerettünk volna a temetőhöz is eljutni, ami végül nem sikerült (itt sem olvastuk a rejtett leírást), ezért a faluba visszatérve az aszfaltutat választottuk, ahonnan már evidens volt a temetőbe vezető útvonal. A temető és benne a kápolna gyönyörű, nagyon örülök, hogy a multi ide vezetett. A rejtés sajnos kissé igénytelen, legalábbis a környezet szépségéhez viszonyítva.

Egy kis kallósdi kitérővel indultunk le Söjtörre, ahol megcsodáltuk a kúriát, betájoltuk a ház homlokzatait és végül is megoldottuk a jelszó meghatározásának nem is könnyű feladatát.

Itt született (nem a déli homlokzatot látjuk)Itt (is) élt
Megvan a láda!Itt a kút
A kápolnaHűség a halálon túl?
Junior013 2004.12.12 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Rég volt, de szép volt - csak kicsit sokat váratott magára az értékelés.
Elsők szerettünk volna lenni, de útközben kiderült, hogy már hárman vannak előttünk. BiharyG-ékkel össze is futottunk Söjtörön.

Adri & Juni®

BiharyG 2004.12.12 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.33
A ládánál csak 10 perccel késtük le az első helyet, így futólag találkoztunk kispárna kollégával és csapatával is (ránk is csodálkoztak, hogy ki az az elmebeteg, aki taxival megy ládázni :). De teljesen jogos az első helyük, mert ők a "hivatalos" sorrendben járták végig a multit, mi viszont itt kezdtünk.
Gyors logolás után megnéztük a kúriát (kívülről, a tábla szerint vasárnap és hétfőn zárva), majd a Deák-kutat. Nekünk ez a pont tetszett a legjobban; a környezet csodás, a kút vize hihetetlenül tiszta.
Innen szokatlanul messze van az első pont, de végül is autóval nem olyan vészes... Azért szerencse, hogy nem mondjuk egy Benyovszky Móric multi... :)
Az első pontnál Adri & Junior számolta éppen a vakablakokat, de ők még csak az elején tartottak :)
Szép és érdekes helyek, jó láda. Két egészen apró megjegyzés csak: a leírásban nem esik szó a Kehida Termálfürdőről, pedig egy nagyon jó program lehet a környékbe látogatóknak, A másik pedig magának a ládának a rejtése: nem tudom, mennyire lesz időtálló...

BiharyG + Zsuzsi

Juniorékkal az első ponton
Hihetetlenül tiszta víz a kútban
Útban a láda felé
kispárna 2004.12.12 12:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.58
Kiváló autós láda, könnyen teljesíthető. Nem messze lakunk (egy megyével odébb) így kényelmes idulással is elsők lehettünk. (kb. 15 perccel a második előtt). A pontokat az ajánlott sorrendben teljesítettük. A Deák rekvizitumok nagyon jó állapotban vannak, valóban érdemesek a felkeresésre, a kúriát a kerités kiskapuján át vasárnap is meg lehet közelíteni. Köszönjük a szép kirándulást.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.