geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1117. Erdőbényei máslás (GCErMa)
A község címere
A község címere
Római katolikus templom
Római katolikus templom
Református templom
Református templom
Szirmay-kastély
Szirmay-kastély
Budaházy-Fekete-kúria
Budaházy-Fekete-kúria
Koleraoszlop
Koleraoszlop
Az izraelita temető egy részlete
Az izraelita temető egy részlete
A Tengerszem, háttérben a Barna-májjal
A Tengerszem, háttérben a Barna-májjal
A Barna-máj sziklafala
A Barna-máj sziklafala
Pettyegetett őszirózsa (Aster punctatus)
Pettyegetett őszirózsa (Aster punctatus)

Szélesség N 48° 15,955'
Hosszúság E 21° 21,314'
Magasság: 177 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2005.01.15 16:04
Megjelenés időpontja: 2005.01.16 18:45
Utolsó változás: 2012.11.20 05:56
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: The Goonies
Felhasználó: guess.who
Nehézség / Terep: 3.0 / 2.5
Megtalálások száma: 321 + 2 sikertelen + 11 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


[WAP: Hárompontos multi.
1. virtuális, itt kapható meg a harmadik pont koordinátája: a N48° 15.955' E21° 21.314' 177m ponton található templom kerítésébe épült pincészet kapuján levő szőlőfürtök és szőlőlevelek száma adja a láda koordinátáját. X=(8*fürtök)+2; Y=(9*levél)-2.
2. virtuális, a jelszó első része: N48° 16.039' E21° 21.353' 160m pontról látható fakereszt a templomkertben, vízszintes részén egy hatbetűs szó (a két-két számjegy nélkül!).
3. pont a geoláda: N48° 15.6X' E21° 21.6Y' ponton, egy fa tövében. Ebben van a jelszó második része.]

A tokaj-hegyaljai borvidéket bemutató ládasorozatunk következő állomása Erdőbénye.
Kérjük, hogy a jelszót jól őrizzétek meg, a ládasorozat többi tagjához hasonlóan!

A láda
E hárompontos multiláda első pontja a református templom  N 48° 15,955' E 21° 21,314' 177 m [GCErMa-1], melynek kerítésében egy pincészet kapuja nyílik. Vasajtóján a szőlőfürtök és szőlőlevelek megszámolásával lehet a harmadik pont koordinátáihoz hozzájutni az alábbiakban leírt módon.
A második pont a római katolikus templom kertjében található: a  N 48° 16,039' E 21° 21,353' 160 m [GCErMa-2] pontról (a kerítésen kívülről!) jól látszó fakereszten egy szó olvasható két-két számjegy között. A szó (a számjegyek nélkül!) a cache jelszavának első része (6 betű).
A harmadik pont maga a láda: a Mulató-hegyen, egy fa tövében van, ágakkal és levelekkel takarva. Pontos helye az első, virtuális pontnál megszámolt szőlőfürtökből és -levelekből behelyettesítéssel kapható meg, a következő módon: X=(8*fürtök száma)+2; Y=(9*levelek száma)-2. Ebből a koordináta: N48° 15.6X' E21° 21.6Y' (ahol X és Y is kétszámjegyű!). A dobozban ott a jelszó második fele, megközelítéséhez ajánljuk a Piros háromszög turistajel-et.

A község
A régészeti feltárások során megtalált használati tárgyak alapján tudjuk, hogy a vidéken már a bronzkorban is éltek emberek. Maga a község azonban valószínűleg a honfoglalás idején keletkezhetett, bár elsőként csak az 1332-37-es pápai tizedjegyzék említi, mint templomos helyet. Akkoriban még két részből, Mező- és Egyházasbényéből (más források Alsó- és Felsőbényeként említik) állt. Első birtokosai a XV.-XVI. században a Perényiek voltak, majd több tulajdonosváltás után végül a Rozgonyiaké lett; 1604-től a pedig Rákócziak tulajdonába került.
Ekkor indult jelentős fejlődésnek a falu, hiszen a Rákóczi család nagy gazdasági központot alakíttatott ki, illetve kastélyt építtettek, melynek többemeletes, összefüggő pincerendszere volt, mintegy 22 ággal.
1631-ben Szepsi Laczkó Máté, helyi prédikátor dolgozta ki az aszúbor készítésének módját, amelynek első palackját Lorántffy Zsuzsannának küldte el.
A XIX. század végének filoxéravésze után a szőlőpusztulás miatt igen nagy volt az elvándorlás, így a település elvesztette városi rangját, jelentősége lecsökkent. Csak az 1930-as években indulhatott újból fejlődésnek, a környék arany-, kaolin- és vasérc-bányászatának megerősödése miatt. Ebből jelenleg már csak a perlit és diatomaföld kisebb mennyiségű kitermelése maradt meg.
A szőlészethez szorosan kötődő, nagyszámú kádármester miatt Erdőbényét egy időben "kádárfalunak" is nevezték: leírások szerint még a XX. század elején is 70 kádárműhely működött itt, sőt minden januárban külön kádárbált rendeztek. Ma már csak tucatnyian foglalkoznak e régi mesterséggel, ők készítik a hegyaljai bor érlelésében még mindig fontos szerepet játszó, jellegzetesen "kövér" erdőbényei boroshordókat. Hagyományőrzési célzattal a helyiek igyekeznek megújítani a kádárünnepet, és emlékére 1998 óta, május-június fordulóján újból megrendezik a "Kádár napok" elnevezésű rendezvénysorozatot.
A másik hagyományos helyi mesterség a kőfaragóké: jelenleg is nagyszámú szobor és emlékmű áll a főutcán.
A község a hegyaljai borvidék többi tagjához hasonlóan 2002-ben a világörökség része lett.

Fontosabb látnivalók, természeti értékek
A középkori eredetű római katolikus templom ma már csak főhomlokzat előtt álló tornyának tagozataiban őriz gótikus elemeket, mivel több periódusban átépítették. A hajó mai formáját az 1790-1808 között nyerte el; a torony harmadik emelete 1892-ben épült, sisakja eklektikus stílusú, sarkain obeliszkekkel. Déli bejárata fölött reneszánsz címer, és későreneszánsz feliratos kőtábla látható. A két faragott keretelésű oltárkép a korábbi, barokk berendezésből származik.
Az 1786-ban épült copf stílusú református templom hajója félkörös záródású, főhomlokzat fölötti tornyának magas sisakja erősen tagolt. A főhomlokzat oldalszakaszai ívesen kapcsolódnak a toronyhoz, féloromzatuk szélein kővázák találhatók. Berendezése egységes, koronás szószéke copf stílusú, padlóburkolata helyben bányászott tufából készült. Előtte II. Rákóczi Ferenc és Kossuth Lajos mellszobra található; utóbbi a megye első ilyen szobra volt.
A templommal majdnem szemben, a Kossuth u. 13. szám alatt található a XVIII. század második felében épült, későbarokk stílusú Szirmay-kastély. Eredetileg még a Podmaniczky-családé volt (homlokzata ebből az időből való), később a Szirmayak, majd a Ferenczyek tulajdonába került. Az épület alatt nagyméretű, többször elágazó pincék találhatóak. Ma református szeretetotthonként működik.
A Vörösmarty utcában található a XVII. századból származó, korabarokk stílusú, egyemeletes, L alaprajzú Budaházy-Fekete kúria  N 48° 15,841' E 21° 21,123' 153 m [GCErMa+V_Kuria], melyet a XVIII.-XIX. században többször átépítettek, bővítettek. Jelenleg irodák működnek benne, parkja gondozott. (Látogatni esetleg munkaidőben lehet, egyébként a kapu zárva van, a területet kutyák őrzik.)
A községben a Piros turistajel-et követve érhetünk el a Piros háromszög turistajel kiindulópontjára  N 48° 15,916' E 21° 21,619' 167 m [GCErMa+Y_P3szogStart]. Közvetlenül mellette található a régi zsidó temető, héber feliratú síremlékekkel. A turistajelen továbbhaladva előbb elhaladunk az 1831-es kolerajárvány emlékére állított, kőből faragott koleraoszlop  N 48° 15,847' E 21° 21,778' 178 m [GCErMa+X_Koleraoszlop] közelében. Kövét ma már vasabroncsok tartják egyben, felirata nehezen olvasható: a járvány két hónap alatt több, mint 200 halálos áldozatot követelt. A Piros háromszög turistajel-et követve, a hegytetőn remek kilátópontot  N 48° 15,746' E 21° 21,602' 225 m [GCErMa+W_Kilatopont] is találhatunk.
A község déli végénél, a Mulató-hegy lábánál az 1983-ban bezárt, hajdani Hubertus-kőfejtő üregében kisebb tó található, amelyet a helyiek Tengerszemnek neveznek, amelyet horgásztóvá alakítottak ki. A hegyet alkotó, egyébként igen ritka lakkolit hólyagüregeiben változatos ásványok találhatóak. A bányában az 1960-as években egy speciális rétegszilikátot, a barnásfekete, bársonyos, oszlopos halmazokban megjelenő, új szaponit-változatot is találtak, melyet mauritzitnek neveztek el.
A bánya fölött, a főút másik oldalán látható élesen tagolt sziklafal a Barna-máj oldala, fennsíkján többek között a védett pettyegetett őszirózsa (Aster punctatus) él.
A XIX. század elején a községtől délre, a Bényei-patak völgyében, a hajdani bánya aknájából kén-, vas-, és timsó tartalmú gyógyvíz tört fel; ide 1830-ban építtetett gyógyfürdőt az akkori birtokos, Szirmay Ödön. Erdőbényefürdő még a XX. század elején is kedvelt pihenőhely volt, kastélyszerű fürdő- és vendégházakkal, pavilonokkal. A reformkor szabadelvű nemeseinek egyik jelentős közéleti helyévé vált. Sajnos az utóbbi évtizedekben katonai üdülővé alakították, így nem látogatható.
A községet észak felé elhagyó főúton néhány kilométer távolságban elérhető az 1990 óta védett Erdőbényei fás legelő Természetvédelmi Terület, melynek legfőbb érdekességei a hatalmas hagyásfák: a magányosan álló kocsánytalan tölgyek mindegyikének más-más formájú a koronája, hiszen kényük-kedvük szerint nőhettek a legelőn. A területen kialakított ligetes pihenőnél található a GCEBFL geoláda is.

A község honlapja a www.erdobenye.hu oldalon található.

A ládakereséshez sok sikert, kellemes túrázást és jó időt kívánunk!

Ládatörténet
2010.07.05. A láda új logbookot kapott.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (225 db): környezet: 4.58 rejtés: 4.44 web: 4.63 átlag: 4.55

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


zaskl 2019.10.28 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

urbanj 2019.10.28 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Tetszett a séta, köszönjük a rejtést.

vladizsu 2019.10.28 10:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

golyostoll 2019.10.28 10:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

WADMAC 2019.10.27 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Jadrana 2019.10.27 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

nazso.oszan 2019.10.20 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Köszönjük a rejtést.

IMG_20191020_152741IMG_20191020_154808
IMG_20191020_154941IMG_20191020_161213
Vincenzo65 2019.09.07 17:38 - Megtaláltam
Pont nyitva volt a katolikus templom. A végládánál tetszett a felújított kereszt.

erdei.laszlo 2019.09.07 17:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

csekinocsekicsek 2019.08.17 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

dobozipatikus 2019.08.05 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

PEx2 2019.07.11 11:25 - Megtaláltam
Tokaj környéki ládázás.

loco001 2019.05.08 19:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

gerico69 2019.04.21 20:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zazi és a Lányok 2019.04.06 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.97
Bár az idő nem kedvezett nekünk, de ez nem szegte kedvét a baráti társaságnak, hogy minden pontot felkeressünk. Még a borkóstoló előtt letudtuk, hogy nehogy baj legyen :-)))

9BBB5FDC-03D7-415F-89AC-1D774E25E42F7022E30A-B8BB-4A68-9C87-7F888FC5FFB5
pankotaizsolt 2019.03.15 13:00 - Egyéb
5 év után visszatértünk egy edőbényei hétvégére, de már 5-en :) Csongi az első megtaláláskor még csak pocakban volt. Még mindíg nagyon szép a hely.

Köszi a rejtést,
Pankotai család

DSC_0021DSC_0030
DSC_0006DSC_0009
DSC_0012 
Bigyu 2019.03.09 15:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

zoltot 2018.11.17 14:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
===========
Zenobios társaságában.
A láda rendben van.
TFTC!

IMG_20181117_141941_HDRIMG_20181117_142343_HDR
IMG_20181117_142347_HDRIMG_20181117_142355_HDR
Zenobios 2018.11.17 14:15 - Megtaláltam
Köszönjük!

hellocasper 2018.10.29 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

katica 2018.10.20 14:04 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.5.4]

Liberty 2018.09.27 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Erdőbénye szép kis község, de még szebb fentről, a domb tetejéről. Köszönet a rejtésért.

Erdőbénye címere
stmester 2018.09.27 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
A mai nap szőlőfürtök között és számolgatással telt el.

Lacipap 2018.08.08 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.04
Megtaláltam!
A harmadik ponton egy olyan kilátás fogadott, ami csodálatos!!

 
dreamland 2018.08.08 08:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.23
Hajrá Bénye!

Ákos85 2018.07.16 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Dad&Me 2018.06.20 12:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Göde 2018.05.18 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Erről a szőlőhegyről is igen szép a kilátás.

Párduc50 2018.05.10 15:23 - Megtaláltam
A mulató dombról csodás a körpanoráma!

DSC01017DSC01021
DSC01022DSC01024
Dodó és Malvinka 2018.05.01 13:24 - Megtaláltam
Gyönyörű környezet, imádjuk Erdőbényét, csodálatos helyen fekszik. Örömmel jöttünk ismét. Köszönjük a lehetőséget! A ládában csak logbook volt, az is kissé nedves, állt az alján egy pici víz. Kitörölgettük, feltöltöttük ajándékokkal. :)

31720472_1842911975766394_1927118685747544064_n31729710_1842911629099762_9042624321092059136_n
kitkat0123 2018.04.14 23:59 - Megtaláltam
Erdőbénye-Nyíregyháza-Hajdúszoboszló road tripre menet megtaláltam. Köszi a rejtést!

fa-peti 2018.04.14 09:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

szijamijau 2018.04.07 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Gyönyörű hely, szép kilátás! A láda be volt ázva.

Emerich63 2018.03.06 09:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

20180306_09552420180306_095537
20180306_095906 
zalajaro 2017.12.23 10:35 - Megtaláltam
Aki keres, az talál ! :)

MAjacky 2017.10.22 12:40 - Megtaláltam
Köszi a rejtést !!!

BT_pro 2017.10.15 10:10 - Megtaláltam
Megvan köszi!

bumbika 2017.09.19 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megtaláltuk.

Hey-ho 2017.06.10 10:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

eddy07 2017.05.01 18:13 - Megtaláltam
Köszönöm!

lyzX 2017.04.18 13:28 - Megtaláltam
Koszonjuk

blezs 2017.04.18 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

bódis 2017.04.14 15:28 - Megtaláltam
Megvan.

GYEZegzug 2017.03.26 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.13
Csodálatos napsütés. Jó volt itt lenni míg a többiek borozgattak. Köszi szépen a lehetőséget.

Szilágyiék 2017.03.14 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Köszönjük a rejtést.

A fotó mutatja, mit nem értettünk: A fő utcán nagyon sok ilyen csonkra vágott fát láttunk, mellettük a nevük. NO DE: ezek hogyan fognak megnőni? Ha meg nem, akkor mi értelme megjelölni a csonkokat??
A rejtő felvilágosított, hogy csak a fa-fajtákat jelenítik így meg.

Másik információ, amire a leírásból nem jöttünk rá: a MÁSLÁS, hogy az mit jelent?

Innen megtudtam: http://vinopedia.hu/maslas

A máslás egy olyan tokaji borfajta, amely úgy készül, hogy az aszúbor, vagy más, kiváló minőségű bor törkölyére mustot öntünk, és jól összekeverjük. Az aszúbor törkölyét nem lehet rendesen kipréselni, és marad benne 20-30% must, amit ha a hígabb, erjedésben lévő musttal elkeverünk, akkor egy sokkal jobb minőségű, nagyobb mennyiségű mustot kapunk. A máslás készítésekor arra kell odafigyelni, hogy a törköly friss legyen, mivel hamar ecetesedésbe kezd, és megrontja a mustot.
A máslást sok helyen fordításnak is nevezik, és akkor a máslást annak nevezik, mikor az aszú [seprő]?jére bort áztatnak, és a seprőből kiázott anyagok jelentősen feljavítják a bort.
A máslás minőségre a szamorodni és az egyputtonyos aszú közé sorolandó.

Többek között ezért is szeretem ezt a játékot, mert a leírásokból is sok újat tanulok, de még a neten is utánakeresek annak, amiről hiányérzet maradt bennem.

Köszönöm!

Jól számoltunkEzt nem értettük
Itt parkoltunkIde jöttünk
Andrusa 2017.03.03 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.84
Első önàlló multim :-)

panysti 2016.12.03 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

VP 2016.12.03 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.52
Zempléni csavargás.
Érdekes megoldás a templom és a pince ötvözésére (azért a brennbergbányai kocsmatemplom utolérhetetlen).

Áron csapata 2016.10.29 10:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

sárkányi 2016.08.05 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Köszönjük a rejtést!

mmirann 2016.08.04 20:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszönjük, nagyon jó élmény volt!

kompaktor 2016.07.20 06:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.82
BAZ megyei háromnapos kiruccanásunk alkalmával Erdőbényén volt a szállásunk. Ezen okból kifolyólag természetesen ez a láda sem maradhatott ki a szórásból. :-) A "templomos" pontokat már előző este összeszedtük egy kellemes séta keretében, de a végládához rossz utat választottunk, így azt inkább másnapra hagytuk. Ma reggel tettem egy minitúrát a ládáért, és bónuszként a gyönyörű kilátásért.

A leíráshoz csak annyit, hogy Erdőbényefürdő ma már látogatható; kastélyszálló működik az igen impozáns épületben.

Köszönöm a rejtést!

nmárti 2016.07.18 14:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.26
Zempléni barangolás, tarcali kalandokkal :) A fafaragások tetszettek leginkább. Rendezett település, köszi, hogy megmutattad....ismét:) Mivel 2011-ben már megtaláltam :)

-1-2
-1-2
-1-2
lelcache 2016.05.20 17:03 - Egyéb
Verseny előtti ládapusztítás keretében érkeztem sirgalahad-del. Már megtaláltam annak idején a XII. geofesztiválra menet 2007.10.05-én. Most a XXXI. geofesztiválra menet jött ismét szembe.

lelcache

sirgalahad 2016.05.20 17:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.51
Nyári napnak verőfénye
Forróságot lehel rám
Kádárfalu Erdőbénye
Hordó készül ezerszám

Csizmások 2016.05.20 14:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

SS850430 
MoMaszter 2016.05.17 13:40 - Megtaláltam
Nagyon klassz volt, köszi! :)

Mars3696 2016.05.17 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.84
Nagyon nem szeretem, amikor nem tudom az elején, mire vállalkozom a végére... nem is nagyon szoktam "kényszerített" multikat összeszedni. Itt csábító volt, hogy a két látható pont útba esett és közel is volt egymáshoz! Miután megnéztük a végláda koordinátáját, úgy döntöttünk, hogy ezt azért kár kihagyni! :)

Köszi a rejtést, csoda szép a végláda környezete.

A geoláda sajnos mindenféle takarás nélkül, csak úgy oda volt hányva a fa alá, szerencsére sértetlenül. Újra rejtettük...

cipollino 2016.05.07 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Közös ládázás Vironiával. Virágzik az árvalányhaj a Mulató-hegyen. Köszi.

Vironia 2016.05.07 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Cipollinóval közös szombati ládavadászat. Nagyon szép a hely, köszi a rejtőnek, hogy megmutatta! :)

IMG_9281SA400090
SA400082IMG_9270
Karika72 2016.04.30 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.52
Köszi nagyon ügyes rejtés, a kilátás pedig magáért beszél.
Az árvalányhaj most virágzott amit ritkán lehet elkapni.

20160430_19124020160430_191337
20160430_19130920160430_191354
20160430_191427 
Kimberli1 + Imi30 2016.03.13 16:00 - Megtaláltam
A hegy tetején a láda csak le volt hajítva a fa alá, mi megpróbáltuk elrejteni egy kicsit, hogy annyira ne legyen szem előtt. A kilátás gyönyörű! Köszönjük a rejtést!

Blackangle73 2016.03.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 1.5 átlag: 2.50 súly: 1.70
A fa tövében volt de nem volt letakarva.
Nem tudtuk megfejteni a koordinátákat. Valahol a szomszéd hegyen lett volna a levelek és fürtök alapján.
Ezért csak véletlen szerűen (volt a logok között egy fenyőfás kép ezért első sorban a fenyők alatt )kerestük a fák tövében.Amikor végleg feladtuk volna egy juhar útbaesett. És mivel nem volt letakarva ezért egyből észrevettük és így most: TFTC!
Hetente járok ebbe a faluba de még sose kerestem.
De most MEGVAN! :)

mato 2015.10.23 11:30 - Egyéb
Hihetetlen három napot töltöttünk el Erdőbényén!
Mint minden turistának, első utunk a Mulató hegyre vezetett, és csak azután néztük meg Erdőbénye Tájházát, majd a Református és Katolikus templomokat, a pincerendszert, később a Postát.
Sajnálom, hogy számolgatós multival rontottad el a ládakeresést! :(
Minden ponton ott voltunk, de a láda kedvéért nem mentünk fel mégegyszer a Mulató-hegyre, inkább másfelé kirándultunk.
Ha nem számolgatós lett volna, akkor találat is lett volna.
Mindenesetre köszönöm így is a megmutatást, a hely csodaszép!

Marica a MulatóHegyenmato a MulatóHegyen
A Peti 2015.08.25 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget, a Jucus és Pöti. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

lczandris 2015.08.23 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

vadalma 2015.08.17 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
A környéken nyaraltunk és nagyon örültünk, hogy a láda megismertetett a településsel.

Strombus 2015.08.14 18:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.28
Sokadik borvidék ládánk. Fárad a rejtő, fáradunk mi is. :-) Most már nem küldd olyan magasra és meredeken, mint a korábbi ládáknál. De mázli, hogy ebben a sorrenben csináltuk! A falut - az esti vigadalom miatti útlezárás miatt - végigsétáltuk, de a dombtetőt igyekeztünk kocsival annyira megközelíteni, amennyire lehet - bár egy kézséges helyi fiatalember azt mondta, hogy csak sétálva lehet. Azért nekünk sikerült a gyalogolni valót kb. 300 méterre csökkenteni. Felfelé a forróságban ennyi pont elég volt így a nap végéhez közeledvén.

Péter60 2015.08.14 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.28
Kissé nehézkes volt a közlekedés a faluban, mert már javában zajlott a borünnep, de azért megoldottuk, kár hogy kóstolni nem tudtunk:)!
A vízműig felautóztunk, onnét gyalogoltunk fel a tetőre. Pazar a kilátás!

bacsnyir 2015.08.13 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Nekünk ez volt a rejtő hegyaljai ládasorozatának első találata, és mondhatom, nagyon tetszett. Erdőbénye egy olyan település, ami több országos különlegességet rejteget (ezeket a ládaleírás szépen sorra is veszi, köszönet érte!), az a hely pedig, ahova a végládához (f)el kell gyalogolni, gyönyörű panorámát nyújt!! Mindannyian nagyon élveztük. Számomra a koleraoszlop volt a legkülönlegesebb látnivaló, de az egész község (új és régi, pusztuló és tökéletes állapotú házaival) abszolút hangulatos.
Másnap kezdődött egyébként a "Bor, Mámor, Bénye" elnevezésű háromnapos kulturális+borászati+gasztronómiai fesztivál, legközelebb ehhez fogjuk igazítani Erdőbenye felkeresését...!

A legkülönlegesebb látnivalók a Petőfi utcán át érhetők elA koleraoszlop
"... Erdőbénye várossából 203 halandókat tett áldozattyává"Mulató-hegy
Mulató-hegyi hangulatA lakkolit bányászatával keletkezett bányató meddőője országosan is jelentős ásványgyűjtó hely
Kilátás a Mulató-hegyrőlEgy szőlőbirtok (sajnos nem tudom, melyik, több neves borászat is van)
tarsolyos 2015.08.11 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.84
Köszönöm!

 
Ajtony 2015.07.29 14:23 - Megtaláltam
Tetszett a falu, de elsősorban a valós ládát rejtő domb nagyon szép! Kösztönet a rejtésért!

Zerind HUN 2015.07.29 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.04
Régebben fogalmam sem volt róla, mi az a máslás, de többször is láttam a láda címét, és valami olyasmit képzeltem el, hogy ez valami talajképződmény, ahol így ,,máslik'' a talaj (ez nem tudom, mit jelent, de elképzelni el tudtam). Azóta kiderült, hogy ez is egy bor :) A hegyről igen jó a kilátás, és szerencsére az eső is elállt mostanra.

Judit és Béla 2015.07.29 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.12
Megtaláltuk.

bigmick 2015.07.27 13:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.2f] [wapon beküldött szöveg]

GCErMa_20150727125929.jpg 
vgvil 2015.07.27 00:00 - Megtaláltam
Varázslatos hely! Köszönjük a rejtést, enélkül nem találtunk volna ide!

 
Lempike és Sándor 2015.06.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.51
Kicsit fikciós a jelszó összerakása, de azért meglett. Köszönjük a rejtést!

Discover 2015.05.14 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.14
Nagyon hangulatos hely.
Köszönöm a rejtést!

katika59 2015.05.01 09:55 - Megtaláltam
Attilával közösen kerestük meg, köszönjük a rejtést.

Zéboy 2015.04.11 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2015.04.11 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon tiszta, békés, szép kis falu. A rejtés is jó. Szép kilátás volt a falura.

K.L. 2014.11.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Kis segítséggel, de meglett.

szaatt 2014.10.05 18:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

fcsaba 2014.08.19 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Zempléni családi kiruccanás negyedik napjának ötödik találata. Érdekes és furcsa a református templom kerítésébe "rejtett" borospince.

Köszönjük a rejtést!

OsiOsi 2014.07.30 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.02
Nándi bácsi kutyájával. :-)

tusi 2014.07.26 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Gyönyörű panoráma!

Csuek 2014.07.21 10:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
Mivel a ládasorozat tagjainak végládái a települések feletti legmagasabb ponton vannak, ezért tartottuk attól, hogy fel kell másznunk az adótorony tetejére is. Most szerencsénk volt.

Reggel 2014.07.20 12:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Ok! Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita és Reggel

TH77 2014.06.24 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :)

Henya 2014.05.09 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.04
Megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget. Ez egy nagyon jó kis feladvány volt. A kilátó tényleg melós volt, de megéri a fáradozást. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

nickjames 2014.04.25 17:17 - Megtaláltam
Péntek délutáni bringázás során ejtettük útba a multit, a hegyre feltekerni nem volt egyszerű, de megérte. csodás a kilátás, köszönjük a rejtést!

nickjames [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

pankotaizsolt 2014.04.19 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Zempléni családi hétvége. Szuper séta.

Köszi a rejtést.

 
tamas.baksa.hu 2013.12.19 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

Thull 2013.10.23 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Köszi a rejtést!

ßeŁŁ 2013.10.23 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Köszönöm a rejtést =)

 
haywire 2013.10.23 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44

Zempléni családi ládázás 9/4
A multi utolsó pontjának a koo-ja kicsit arrébb mutat, ne a gps-nek higgyetek hanem a szemeteknek. :) Nagyon szép panoráma tárult elénk a csúcsról, köszönjük a rejtést! :)levenet1994 2013.08.30 12:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!!Megtalálzuk!!Nagyon szép a kilátás :)

fn 2013.08.19 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.63
Nem szeretem ezeket a számolgatós koordináta adatokat. Erdőbénye nagyon kellemes kis falu a csodálatos Zemplén közepén.

Vándor Csillag 2013.08.18 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.16
Morgolódtam, hogy miért kell a szúrós gazon átmászni a ládához. De a panorámáért megérte. :)

 
19izsi73 2013.07.24 11:08 - Megtaláltam
ok

Dr.Lada 2013.07.24 11:08 - Megtaláltam
elkövetve:-) [wapon beküldött szöveg]

carmin 2013.07.05 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.25
Köszönjük a rejtést.

Tubee 2013.07.01 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.81
Köszönjük a rejtést!

becko 2013.06.16 08:50 - Megtaláltam
3 napos születésnapi keresgélés Borsodban, Abaújban, és Zemplénben.
Én 34 pontot találtam meg, engem csak 6 kullancs.
Egy mozgó is utamba akadt, újra rejtettem a 2 adoptált csereháti ládát, és átléptem az 1000. megtalálást.

Sanchoo és M. 2013.06.15 16:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Békés, álmos szombat délután...

Klasszikus rejtés, nem kívánt vért, kissé megszuszogtatott ugyan, de nem vészes.
Errefelé a meggy térdmagas bozótban terem! :))A történet :))

:)kicsi vagyok
3 macska (vagy egér?)Bénye a lába előtt hevert
lemente 2013.06.01 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Megtaláltuk! Tokaj-Hegyaljai boros ládasorozat 7. állomása. Ismét csodálatos természeti környezet, újra fantasztikus panoráma. A településen korábban már többször jártunk, a kilátás felfedezéséhez azonban újfent a gc.hu illetve a rejtő kellett. Mint korábban már említettem, kitűnő ötlet a rejtőtől, hogy itt, Tokaj-Hegyalján a rejtések végládáit egy pompás panorámát kínáló helyre (hegyre) tette: hatalmas ötlet, kitűnő rejtés, felejthetetlen élmény, most is nagyon tetszett, csak gratulálni tudunk. Várjuk a következőt és kérünk még. Takaros falukép, az rk. templom tornyán pompás gót és reneszánsz részletek, és tetszettek a felújított reneszánsz és barokk kastélyok. A rejtés tökéletes, a láda rendben. Köszönjük!

 
laky981 2013.05.01 11:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Megvan! :)

Kellemes május elseji kirándulás volt ez a mai nap, egy ládával megspékelve. A ládát közösen találtuk meg a kisfiammal és a kis barátjával. Nagyon élvezték! :) A "hegytetőn" remek kilátásban volt részünk.

Tényleg remek multi, tetszett. Köszönöm a rejtést!

Bl4st3r & Amy 2013.04.28 13:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Jól összerakott, pont megfelelő multi. Jó helyen a láda, minden rendben is van vele, csodaszép volt a kilátás is! Köszönöm!

 
kanyazoltan 2013.04.28 13:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2013.04.24 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.99
Ok! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
Ismét egy kis fejtörő, jóleső falusi séta a rendezett főutcán , majd kaptatás a tetőre. Szeretjük ezeket a "boros" ládákat! :)

ozy 2013.03.02 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.95
Csiteeknel...

galgo 2012.12.29 14:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Minden stimmelt a leírás dzerint.

köszi

galgo és era

pappgyorgy & Aniko 2012.10.21 10:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.90
megvan...

graffz 2012.10.21 10:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.17
Kosz. [g:hu 1.4.21]

norko 2012.09.15 12:23 - Megtaláltam
Szép hely, a "hegyről" meg különösen jó lenézni.

darabosk 2012.08.02 10:27 - Megtaláltam
Megvan:) Képek és log később...

hinia lux 2012.08.02 10:27 - Megtaláltam
Legérdekesebbnek a faluban lévő sok faszobrot, - ami alapvetően jellemző a környékre - és a koleraoszlopot találtam.

Mókus az első pontnálKoleraoszlop
Kilátás 1Kilátás 2
gojolly 2012.06.23 10:45 - Megtaláltam
Ollé :)!

JollyJokers 2012.06.23 10:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.68
Remek kis kaland volt, Köszönjük!

tomkess 2012.05.27 16:59 - Megtaláltam
Komoly számolgatás, összeadás, kivonás után meglett.

Pogacsa1 2012.05.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Köszi a rejtést!

képkép1
detto 2012.04.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.43
Meg van!

fuszeres 2012.04.13 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.30
Köszönjük, Erdőbénye a legszebb hely a világon! Sajnos a láda minden rejtés nélkül feküdt a fa tövében, egy kicsit betakartuk kövekkel.

-Bandi- 2012.02.29 10:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
szép hely.

Hegedüs Zsuzsa 2011.12.30 11:43 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.45
Megtaláltuk.
Köszi a rejtést.

jutics 2011.12.30 10:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltam.

Anika és Ádika 2011.11.03 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
szép hely, lihegős a vége

NI 2011.10.31 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Megtaláltuk!

jana.hu 2011.10.23 16:31 - Megtaláltam
köszi :) [wapon beküldött szöveg]

Magita Hotel-ban töltöttük a nászutunkat, így itt sem hagyhattuk ki a közeli ládákat :)

Puzzle Apartman Gyula 2011.10.22 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.98
Adrienn barátnőmékkel eltöltött közös bényei hétvége alkalmával kerestük meg. Kiadós ebéd utáni levezető séta volt 4 felnőtt, 6 gyerek és 1 kutya számára. 2008.-ban már megkerestük a pontok 2/3-át, ám akkor még a PDA-val konvertálni kellett a végláda koo.-ját, így maradt ez a keresés mostanra.
Így azonban hatalmas élmény volt a geofertőzésben még nem szenvedők számára. Köszönjük szépen!

tucsbog 2011.10.02 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.79
A multiláda első két pontját éjszaka "vadásztuk le" egy kellemes csapatépítő hétvége alkalmával. A Mulató dombra is elindultak volna a "bátrak", de jobbnak láttuk,ha csak másnap keressük meg. Érdemes volt, mert kellemes látványban volt részünk.

NótinÉk 2011.09.10 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Megtaláltuk.

pozoli1 2011.09.03 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Megtaláltam.

Karate Kid 2011.08.18 09:53 - Megtaláltam
Családi nyaralás alkalmával találtuk meg.

Köszi!

LionDaddy 2011.08.18 09:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Folytatva a két napja megkezdett tokaji-borvidékkel kapcsolatos multiládát és a zempléni tájakon való barangolást, ez lett a mai 6/1. találat.
A koo számítás minden gond nélkül sikerült, csak az volt egy kicsit izgalmas, hogy valóban jól számoltunk-e? Igen, a kiszámított értékeken ott csücsült a láda, sajnos rejtés nélkül, csak úgy a fa alatt. Logolás után visszarejtettem rendesen.
A falu rendezett, ahogy ezen a tájon sok másfelé is ezt tapasztaltuk, a hegytetőről a kilátás pedig nagyon szép.

Köszi a rejtést !

Sajnos a ládát így találtam! Miért ?
 
kiniczkyne 2011.07.17 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

csg69 2011.06.22 16:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.09
Egy kicsit túl bonyolult, de nem vészes :)

halindaattila 2011.06.12 17:45 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

vitibi 2011.05.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.27
Érdemes felmászni a hegyre! Pár liter borral gazdagabban tértünk haza.

vt54 2011.05.18 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.07
Tokaji üdülésünk harmadik napja. Kellemes séta a faluban, a mulató hegyről csodás kilátás, könnyű találat. Köszönjük: VT54

EmesESE 2011.04.18 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
A láda jól megközelíthető helyen található, nagyon szuper kilátás van a hegytetőről a falura.
Köszönet a rejtésért.

KataJani 2011.03.15 10:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Hosszú hétvégét Zempléni-hegységben, Erdőbényén töltöttük Zöldsportosokkal. Nagyon jó, tavaszias idő volt. Jól éreztük magunkat, jó volt a csapat. Túrázások közben 12 geoládát is sikerült találni.
Mai 5/1, össz. 602. megtalálásunk. Utolsó nap első ládája. A faluban éppen március 15-i ünnepség volt. Első két pont hamar meg lett. Sajnos egyik templomba se tudtunk bejutni. A dombról nagyon szuper a kilátás. A láda hamar meg lett. A láda közelében egy érdekes POI van: egy ABC.
Pontok: 1. 10:10, 2. 10:15, 3. 10:48

MegemlékezésKözségháza
Református templomrómai katolikus templom
Szép kapuJó hely
A dombRálátás a falura
PanorámaRejtek közelében
Schmauder Tamás 2011.03.13 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.18
OK

Szabóék 2010.10.03 10:00 - Megtaláltam
A piros háromszöget, mint túristajelzést nem találtuk, de így is meglett a láda! Szép kilátás, közepes dzsindzsa...

Gyömi 2010.09.05 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Vasárnap elég kihalt volt a falu. A hegyről szép kilátás nyílt a környékre. Már nyílik az őszi rózsa.

 
szemlédi 2010.08.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.00
OK.

baribali 2010.08.08 10:46 - Megtaláltam
A hangulatos Bor, mámos, Bénye fesztivál másnapján.

csipet_csapat 2010.07.30 09:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.33
Itt nyaraltunk, így az egyik kötelező láda volt.A vasajtós pincészet borát meg is kóstoltuk.
Köszönjük.

guess.who 2010.07.05 00:00 - Egyéb
A láda új logbookot kapott, a régi bekerült az archívumba. :)

Access Denied 2010.07.03 08:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.76
Zempléni kör 10/2.

A tokaj-hegyaljai borvidéket bemutató ládasorozat többi tagját a GCASZU-val egyetemben sikerült már levadászni, ez a pont maradt utoljára.
A templom mellett faragott szobrok diszitik az utcát. Sajnos mindkét templom kapuja le van lakatolva, igy csak az utcáról lehet meglesni mindkettőt.
A zsidó temető kerítését felújítják, remélem a más felekezethez tartozók temetőjére is jut a pályázati pénzből...
A Koleraoszlop még mindig magányosan álldogál a földút mellett a hegy oldalában.
A Mulató-hegyre való feljutáshoz nem kevés oxigénre volt szükségem, de a panoráma kárpótol mindenért.

Köszi a rejtést!

Erdőbényei koleraoszlop
Erdőbényei panoráma
belus01 2010.07.02 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Somate 2010.06.14 16:21 - Megtaláltam
ok

szeles 2010.06.05 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.34
Nem szokványos rejtés. Tetszik. A táj lenyűgöző.

erdőbényekilátásabodrogfelé
csabi1955 2010.04.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.73
Megvan.

Bróthág 2010.04.18 00:00 - Megtaláltam
NAGYON SZÉP A KILÁTÁS ! KÖSZI A REJTÉST.

farkasék 2010.04.04 16:13 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

nahajia 2010.04.03 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Csodás kilátás nyílt Erdőbényére a hegytetőről, és nagyon tetszett a fejtörő, még sok hasonló geoládát lenne jó keresni. A 6 éves Nándi fiunk végig segített, úgyhogy remekül szórakoztunk, 4 éves Danó fiunk egy nünükét idomított. Rendeteg kökörcsin virágzott a Mulató-hegyen.
Üdv és világbéke :)

Bea&Lazy 2009.11.29 13:00 - Megtaláltam
+lett.

ElbújtatvaMegtalálva
Luki 2009.11.29 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 1 átlag: 3.67 súly: 3.04
+one

nogacsalad 2009.11.28 10:00 - Megtaláltam
1000 köszönet a falubéliek kissé szakadt, ám igen mokány UAZ -áért, ami kihúzott a sárból :o)
Részletek később...

FTom 2009.11.22 12:12 - Megtaláltam
Abaúj-zempléni túranap.

CsHBalint 2009.10.24 11:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Megvan! Nagyon szép a kilátás, különösen a tó gyönyörű! Köszönjük a rejtést!

vaj+zs 2009.10.17 18:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.96
Nagyon tetszett a falu érdemes megnézni.

eFeS 2009.10.17 08:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Reggel nem tudtunk olyan korán elindulni, hogy szerettünk volna. Az idő sem volt éppen barátságos. Mindemellett a Mulató-hegy panorámájára már mindannyian felébredtünk teljesen. A Pannon-torony aljából a WAP-olás sem tartott túl sokáig :) Plusz BPeterDV szüleinek pincéjét is megszemlélhettük madártávlatból. Tökéletes reggeli bemelegítő volt ez a láda!

BPeterDV 2009.10.17 08:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.53
eFeS és vaj+zs kollégával tartott zempléni ládakörút aznapi első ládájaként kerestük meg ezt a ládát. A helyet már régen ismerem, mert nyaralónk van a Mulató-hegy lábánál, de a láda keresésére csak most került sor.
Mindig el tud varázsolni a falu szép fekvése.

Bisiek 2009.10.10 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
A faluban éppen nyitott pincék napja volt, illetve tűzgyújtási ünnep. Mindez csak akkor derült ki, amikor bementünk a faluba, ahol nagyon sok ember volt, és mindenki borospohárral a kezében sétált. Aztán a hegy alatt megkérdeztünk néhány polgárőrt, hogy mi van itt, és mondták, hogy a bornap mellett még egy régi hagyományt is ma először próbálnak feleleveníteni: Mihálynapkor szüret előtt a szőlőt őrzők esténként tüzet gyújtottak a hegyen, meg az állatokat is már a behajtásra készítették elő, az állattartók is a környéken voltak esténként, ők is tüzet gyújtottak. Mihály napkor ezért számtalan kis tűz égett a hegyek oldalában. Hát most ezeket a tüzeket gyújtották meg megint, 10-12 nagy tüzet gyújtottak meg 18:20-kor minden nagyobb szőlőbirtokon ill. dűlőben. Elég jól nézett ki, langyos őszi este volt, hát ennél jobb napi befejezés nem is kell.

iloilo 2009.10.10 11:49 - Megtaláltam
Bluedoggal közösen szereztük meg a hétvégi borfesztivál közben. Köszi.

Bluedog 2009.10.10 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk. (közös találat iloilo-val)

Macusa 2009.09.06 10:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.61
Néhány napos bényei pihenés közben "kikapcsolódásként" egy kis szürkítés!
M1 & M2

A helyi patika... 
Láp Lidérce 2009.08.22 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Régies erkölcsű falu Erdőbénye: míg a templom felé ballagtam, a következő párbeszédtöredéket kaptam el:
"-Te, Sanyi, látom, lassan férjhez megy a lányod!
-???
-Láttam, éjszaka nem aludt otthon és reggel egy motoros fiatalember hozta haza."

Nem kicsit kellett röhögnöm, s ráadásul arra is kellett ügyeljek, hogy ez nekik nehogy feltűnjön. Így csendben fulladoztam.:)

A ládához vezető utat meg egész egyszerűen benéztem (könnyen lehet, hogy még ez előzőek hatása alatt álltam, mert bár nagyon feltűnően ott van, ahol lennie kell, én már csak visszafelé láttam meg.Így aztán szinte merőlegesen támadtam a ládát egy kiskert szedrese és szőleje közt; a gazdának gyalogművelésű vörös!!! szőleje van.

Amikor félútról felnézve megláttam a kereszt mellett a kis anyókákat, már tudtam, hogy útügyileg valamit nagyon benézhettem. De sebaj, így is nagyon tetszett.

Őszül az időEgy másik torony
Ki rossz úton jár, lejut a bányatóhozNagyon szép, de inkább forduljunk vissza
ErdőbényeKereszt
HegyekVégül ezen az úton támadtam a ládát
Visszaértem, kökénytelenítek 
fodordav 2009.08.14 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Megismertük Erdőbényét. A kilátódombot az adótorony uralja, de a kilátás szép volt. E+D

jkozma 2009.08.13 17:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.66
A láda közeléből nagyon szép kilátás nyílik a környékre.
A régen megkopott Piros háromszög jelet követve jöttünk fel, kissé szuszogtatós kapaszkodó után.
Köszönjük!

kovacsok 2009.08.13 17:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.23
Kicsit meredek volt,de megérte följönni.
Köszönjük

A rejtekA tó
Bevárjuk a többieket 
matrixmusic 2009.08.13 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.07
Megtaláltuk!
Zempléni 6 napos ládázós nyaralásunk 37 ládája közül ez volt a 9.
Nagyon tetszett nekünk a falu, valamint a hegyről a kilátás. Bár Judit egy kicsit fáradt volt, mire felértünk, de mindenképpen megérte. Csodás kilátás!
Köszi a rejtést:
Aty és Judit
...::: www.matrixmusic.hu :::...

VilágörökségA két templom
A tó 
guppik 2009.08.07 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.63
Evezés után, a hazatérő napon elkövetett ládázás első állomása. Kellemes séta, köszönjük!

Kecsörz 2009.08.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.00
koszonjuk

anníh 2009.08.01 10:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.78
Megvan=)
Nagyon szép Erdőbénye!
Mi sokat járunk itt,a Zemplénben,és mivel még nem volt meg a láda,muszáj volt megkeresni:D
Igaz,nagyon-nagyon meleg volt,de sikerült:)

KT & RT 2009.07.30 20:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
:)

tomreti 2009.07.30 20:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Erdőbényei nyaralásunk - és életünk - első ládája. Kíváncsisággal és érdeklődéssel indult el csapatunk (12 fő) ládát keresni, mely az út során kissé megcsappant. A csúcs megmászására csak néhány kitartó fiatal vállalkozott. Mivel az esti órákban indultunk keresni, így a terep mellett a környék összes szárnyas csípő-harapó élőlényével is fel kellett venni a küzdelmet. De megtaláltuk és a kilátás kárpótolt minket a "viszontagságokért". Bár az is lehet, hogy nem a legegyszerűbb utat választottuk, annak ellenére, hogy a GPS mellett a helyi fiatalok navigációs ismereteit is felhasználtuk.
Mindent összevetve jó túra volt, meghozta a kedvünket további ládák kereséséhez is.

 
nbalazs2 2009.07.08 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Ötletes rejtés, kellemes séta, szép kilátás. A mai nap utolsó ládája a Dél-Zemplénben.

Besüboboja 2009.06.16 12:23 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

zsuzso09 2009.06.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Életünk első ládája, GPS nélkül, mint a következők is (később se tervezzük használni:)
Szuperjó móka, köszönjük!

Első ládánk!bányató
gyönyörű 
Auriga 2009.06.10 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.95
Megtaláltuk!
Erdőbényei üdülésünk második ládája, a Mulató-hegyről tényleg nagyon szép a kilátás a környékre.
Kösz a rejtést.
Üdv: Laci, Kati.

Judith 2009.05.30 17:55 - Megtaláltam
Ujcsiékkal közösen.

ujcsi 2009.05.30 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Mai ládázásunk utolsó állomása. A láda első és második pontját megtaláltuk évekkel ezelőtt, de a befejezésére csak a mai napon került sor. Kellemes szalonnasütés után indultunk fel az adott helyre. A falu csodálatosan belátható a hegytetőről. Ezúton szeretnénk megköszönni a mai napi kellemes kirándulásunk megszervezését LUILUI-nak és JUDITH-nak. A program látványos és változatos volt. Sajnáljuk azokat akik készültek a mai közös programra, de sajnos nem tudtak velünk tartani. Mivel a nagy kirándulásokat egy ideig nélkülöznünk kell, így kihasználva az alkalmat ezt sem tudtuk kihagyni.
Mégegyszer köszönjük a lehetőséget!
szervezés:5 környezet:5 társaság:5 időpont:5 időjárás:5 kaja:5

KilátásErdőbénye
BogárkaJudith és Iza
Saughassy 2009.05.30 00:00 - Megtaláltam
Kicsit rossz iranybol kozelitettuk meg a ladat, de azert vicces volt. :)

Skali&Margó 2009.05.10 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.42
Megtaláltuk!

Attibati 2009.05.10 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.12
Zempléni kirándulás 70 km 1300 m szint 5.4 km/h mozgási átlagsebesség
A Kinizsi Százasra való felkészülés jegyében tartottam egy főpróbát. Boldogkőváralján hagytam az autót majd Regéc, Erdőhorváti , Tolcsva következett. Tolcsvától műútakon jutottam vissza Boldogkőváraljára. Sajnos néhány közeli ládára már nem volt időm - pl Himváró - úgyhogy biciklivel vissza kell térnem a környékre.

Vértes 2009.03.26 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.77
ok

 
mapet50 2009.03.26 10:50 - Megtaláltam
OK

farnerz 2009.03.16 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.67
Sziasztok!Erdőbényén töltöttünk egy klassz hetet a honvédüdülőben,úgyhogy gondolhatjátok,mennyire akartuk ezt a multit,ami többszöri próbálgatás után végül is meglett ...kétszer indultunk neki a ládának,egyszer az időjárás miatt(erős havazás),másodszor ránk esteledett volna és ezt nem akartuk,másrészről kihagytuk volna azt a pazar kilátást a hegyről..utólag bántuk volna erősen.. igazán szép és bájos kis falu Erdőbénye,ne hagyjátok ezt ki,köszönjük a rejtést!

Csipet-csapat Siófokról

 
guess.who 2009.02.16 00:00 - Egyéb
Drágaszágaim, ne kövesszétek a fényeket!
Hiszen van ajánlott, turistajellel jelzett útvonal a ládához, semmi szükség szőlőskerteken és tüskés bokrok között mászkálni - de ha mégis arra mentek, amerre nem kéne (és nem ajánlott) és nem olvassátok el a ládaoldalt, akkor ne morogjatok utólag a rejtőre.
Úgy ám!

Ötvös család 2009.02.07 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.69
A ládához kissé körülményes volt feljutni, lévén a Russa nem nagyon talált odavezető utat, így közvetlen a hegyen egyenesen közelítettük meg a helyet. Át kellett menni egy szőlőskerten is ez nem tetszett. És rengeteg tüskés bokor volt. A kilátás nagyon szép volt. Köszi a rejtést.

christie 2009.01.02 15:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
ok

pdrive 2008.12.31 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.49
Szilveszteri találat, nagyon kellemes sétával!
Köszönöm a rejtést

Puszkany 2008.11.26 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.19
Az utolsó mászás nem volt vészes, a kilátás a többi ládához hasonlóan pazar.

Pat983 2008.11.18 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.04
Megvan

Morcos61 2008.10.25 15:18 - Megtaláltam
Elég meredek volt, vagy van egy kevésbé levegőfogyasztó út is ?

Morcos61 Katka Janó Zsuzsi

 
bohrmann 2008.09.27 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.92
Hihetetlen, milyen gazdag falu látnivalók terén, úgy éreztem, kellene egy egész nap mindent alaposan szemügyre venni. Szóval a környezet nagyon elnyerte tetszésemet, a láda is gyönyörű helyre került.

grolee 2008.09.27 13:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.59
megvan

V_Gabor 2008.09.13 17:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Kis fejszámolás után, gyorsan lefülelt láda.

Már sokszor jártam Erdőbényén (egyebek között egyik kádár barátom is itt lakik/dolgozik), de ilyen szemmel először néztem körül. A koleraoszlopon lévő szöveget olvasva a múlt igen erősen elevenedik meg az emberben.

 
Klári 2008.09.13 10:00 - Megtaláltam
Bringáztunk Ironmannal.

Villám 2008.09.10 17:46 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2008.09.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.99
A ládához vezető út elég nehezen lett meg. Hangulatos község.

Mirabelle 2008.08.29 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.49
Megvan!
Fotó nem készült, de a szúnyogok tehetnek róla....:)

Damásdi 2008.08.19 17:00 - Egyéb
Igazság szerint a Brónok völgyei láda miatt jöttünk, meg is találtuk. visszafelé szétnéztünk Erdőbényén. A két templomot könnyű volt megtalálni. Megmásztuk a Mulató-hegyet is, de mivel GPS nem volt nálunk a láda nem került elő. Sebaj a kilátásért már megérte. És így legalább lesz miért visszajönni.

Tuareg 2008.08.15 00:00 - Megtaláltam
Nagyon szép hely! Köszönöm.

tozoli72 2008.08.13 12:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Megtaláltuk, páratlanul szép a kilátás.

Ferruggio 2008.08.03 11:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.65
Megtaláltuk, a hosszabb úton sikerült feljönni a bánya-tó mellett.
Betti és Ferruggio

Bánya-tó
NaSza 2008.07.19 09:55 - Megtaláltam
Sárospataki nyaralás alkalmával felkerestük ezt a ládát is. Szép a kilátás fentről.

Máté és Zoli 2008.07.17 11:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Kerticsorbi 2008.06.23 08:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Nyíregyházi munkám utáni találat. Köszönöm a rejtést.

törő 2008.05.25 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
gyönyörű táj

koleraoszlopdoboz
kereszt 
Ich.. 2008.05.03 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 2.76
Hosszú hétvégi túra 14/20
Előző este megkerestük az első pontot, ma pedig a ládát. Erdőbényén volt a szállásunk a Hegyalja vendégházban. Nagyon hangulatos kis falu, este jót sétáltunk, és nagyon finom bort vettünk az Illés pincében. A hegy tetejéről pedig ládakeresés közben nézhettük a focimeccset :)
A környékbeli úthálózat viszont elképesztően rossz minőségű.

bzz 2008.05.03 08:29 - Megtaláltam
Megvan. Köszönjük a rejtést, megérte felmászni!

gyildarefo 2008.05.01 19:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.32
Zempléni túrázásunk kiinduló helyét este fedeztük fel majálisi hangulatban. Nagyon szép hely, mindenki jöjjenek.

SárkányölésBányató
FakútA kádár kerítése
valti 2008.04.15 21:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.01
Sokszor jártam már a Mulató-hegyen, most egy éjszakai kesselést iktattam be. Szuper panoráma van a dombról, a tó környékén folyamatos a kőfejtés. Az Aranyosi völgyet nem szabad kihagyni! Köszi a rejtést! Valti

geobebi 2008.04.13 10:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.81
A hétvégére Erdőbényefürdőre voltunk hivatalosak. Az üdülőben egyébként piaci áron külsősök is megszállhatnak. A 2 virtuális pontot még szombaton, a pincelátogatás napján szereztük be, a ládát másnap. Szép a környék, voltunk kádár bemutatón, megnéztük a fás legelő TT-t, meg persze a dombtetőről a kilátást.

Éva és Geobébi

Készül a hordóFás legelő TT
Erdélyi család 2008.04.10 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.84
Megtaláltuk.

Mr Zerge 2008.03.23 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.09
Rövid sétával gyűjtöttük be a két virtuális pontot és ismerkedtünk a rendezett faluval.
A falu szélétől mentünk fel a szőlők mellett vezető úton a torony felé, majd a ládához. Jó a kilátás.
Üdv Mr Zerge.

Murus 2008.03.23 08:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Nagyon jó kis láda. Alapvetően nem szeretem a számolgatós... ládákat, de ez végre egyértelmű volt, és a végpont fantasztikus. Húsvét vasárnapján reggel találtuk meg, és nagyon mindkettőnknek nagyon tetszett. Murus és Cica

 
alucifer 2008.03.07 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.91
Szép rendezett falu.
A kilátás gyönyörű minden irányba.
Jó lenne, ha a bányatónál egy múzeum nyílna, hiszen
itt található Magyarország legtöbb ásványtani érdekessége.

A templomnálLátkép a falura
A régi kőbánya 
detti&csomi 2008.03.02 14:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Imádtuk! Ötletes és szép rejtés, a táj sem piskóta.

Molli 2007.12.29 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.81
Megtaláltam

lacsz 2007.12.29 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Szeretjük a multiládákat, ezért ez is tettszett. Kivételesen a Mulató-hegyen a kilátással nem volt sok gond (nem volt nagy köd), igaz a hőmérséklet -5 fok körül volt. A régi zsidó temető héber feliratú síremlékei különlegesek.

páros 2007.11.27 08:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
2005.11.04-én délután kezdő ládászként jártunk itt Pétörékkel. Akkor még nem gondoltuk, hogy önállóan is fogunk keserkedni. Nem törődtünk a jelszóval, csak a ládával - a rejtőnek köszönhettük a "megtalálás"-t. Azóta már mi is ládázunk és ezúttal megküzdöttünk a jelszóért is.

Ez még egy májusi kép 
bornemiszageza 2007.11.10 15:00 - Megtaláltam
Szép kiláttás, kitaposott geoösvény

lagaf 2007.11.07 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.41
Ezt a multi geoládát két, illetve három ütemben küzdöttük le: először 6-án délután kerestük fel a községet, de miközben az első két virtuális pontot felkerestük, el kezdett szakadni a hó, hirtelen ránk sötétedett; a jelszórészletet is csak nagy nehézségek árán sikerült a kerítésen kívülről leolvasnunk, ezért a keresést félbeszakítottuk. Másnap délután, a GCPOKU levadászását követően - mivel már ismét kezdett sötétedni - úgy döntöttünk, hogy nem keresünk a környéken újabb ládát, hanem ezt fejezzük be. Sietve felhajtottam a dombra, ameddig lehetett, onnan már csak pár lépést kellett tenni a ládáig. Előbb gyorsan logoltunk, majd ráértünk egy kicsit körülnézni az alkonyban és megcsodálni a lábunk elé táruló páratlan panorámát. Már felkapcsolták a közvilágítást; a lámpák apró szentjánosbogarakként parázslottak a fűtés miatt kékes füstbe burkolódzott falura...
Másnap harmadszor is visszatértünk, de ekkor már egy csoportos pincelátogatáson és borkóstolón vettünk részt. Az 1. pontnál lépcsőztünk le az illető pincészet több mint 3 kilométeres, hordókkal teli alagútrendszerébe (Rákóczi idejében állítólag a GCBODR-ig is el lehetett jutni a föld alatt...), ahol hosszan sorakoztak a gönci hordók. A pincemester beavatott bennünket a tokaji bor rejtelmeibe, ismertette velünk a szőlészet, borászat, kádármesterség és egy kicsit a kereskedelem múltját, jelenét, majd megízleltetett velünk néhány jellemző fajtát és évjáratot. Természetesen, a látogatás hatalmas bevásárlásba torkollott, amit nem bántunk meg... Biztos, hogy visszatérünk, láda nélkül is. Nejem külön kérte, hogy jelezzem: ládászó közelmúltunk talán legszebb rejtésével találkoztunk; köszönet érte.

Szép szobrok falujaSzürkületben
Füst telepedett a faluraKékségben...
A ládaHordók sorakoznak
A bizonyos puttony és a gönci hordó...De penészes
A borkóstoló helyszínénElsimerések...
SirLes 2007.11.03 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.48
Megtaláltuk, szép volt a kilátás. Nagyon feltünő a kesser ösvény, hogy leégett a hegyoldal.

saintg 2007.11.03 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.21
Megint a másik irányból mentünk, így egy kicsit meredekebbre sikeredett, mint kellett volna.

 
baliagy 2007.10.07 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
109. [wapon beküldött szöveg]
A verseny utáni napon az első találat. Tolcsván volt a szállás, Guess.who-ék javasolták, hogy az ottani ládájukat keressük meg, de valahogy a verseny utáni napon nem vágyódtunk nagyobb magasságokba... Az első pontnál találkoztunk Kyrával, Pirettel, ők Barbárkáékat keresték. Majd a harmadik pontnál újra összefutottunk velük. Leégett a fél domboldal, csak a kesserösvény zöldellett, a fa felé, nem is nagyon kellett a GPS, pedig elsőre sikerült jól szoroznom, összeadnom és kivonnom a fürtök és a levelek számát. Jópofa multi volt, köszönöm a rejtést. Természeten itt üzenem, hogy a tolcsvait és a többi a borutas ládát is meg fogom keresni.

Kesserösvény
ésKata 2007.10.07 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
A geofesztivál alkalmából jártunk erre.Köszönet a rejtésért.

Zergi 2007.10.07 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.85
Fogtam!
A Geoverseny utáni napon jöttünk erre. Először a kereszt, majd a levelek és a fürtök számolása történt meg. Köbgyökvonás és hatványozás után pedig az ajánlott háromszög jelzésen fel a vízművekig. Nehézkesen, de sikerült a forduló - persze segítséggel. Aztán kimentünk a kilátópontra, onnan a máshol szerencsésen ötvözött gsm torony - kilátó, itt csak gsm torony és a kereszt mellett tovább a ládához. Visszafelé Piret és Togo kessertársakkal is találkoztunk még.

 
Kofola BT 2007.10.06 10:34 - Megtaláltam
A komlóskai geoversenyre menet.

Mathau 2007.10.06 10:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.65
Kofola Bt a verseny napján 3.

macikupac 2007.10.06 10:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.81
A KOFOLA BT ámokfutása a Zemplénben 16.

Erdőbénye egy csodás falu. Ezt eddig is tudtam és most meg is erősödött bennem a tudat. Nagyon jó, hogy a falu (a környék falvaihoz hasonlóan) tele van fafaragványokkal. Ezek igazi színfoltjai a településeknek. A református templom könnyen meglett, s mivel épp takarítás folyt odabent, sikerült bekukkantanunk. Itt még a bejárat fölött/mellett látható és olvasható régi felirat érdemel említést. Több kúriát is mellőztünk, míg a katolikus templomig sétáltunk. Az utcára több jeles környékbeli személy mellszobrát is felállítoták. A pinceajtóról sikerült leszámolni a szükséges dolgokat, így mehettünk a ládáért. Egy rossz próbálkozásunk volt a régi zsidó temetőnél, majd immár a helyes úton másztunk fel a dombtetőre. Innen nem csak a falura volt jó kilátásunk, hanem a mulató-hegyi kőbánya felhagyott üregében összegyűlt, s tóvá avanzsálódott vízfelületre is. Ezt hívja a környék Tengerszemnek. (De keletkezését tekintve semmi köze hozzá.) A tetőn sorra csodálkoztunk rá a dolgokra: először, s a három nap alatt már másodszorra egy kökörcsin hitte, hogy itt a tavasz, majd egy szép kőkeresztet láthattunk. A ládához, a domboldalt borító, de leégetett fűben is ösvény vezet. Így Mityónak nem volt gond a megtalálás.

Református templomA templom belseje
Régi írásSzent György szobra
Régi zsidó síremlékekErdőbénye látképe
Ez már nem az első kökörcsinKereszt a dombtetőn
Bányató a Mulató-hegybenMityó a ládával
Kokó 2007.10.06 10:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.59
Zempléni szüretelés 15.

A templomnál kicsit csodálkoztam, hogy a takarítónéni szóba áll velem, de nagyon jól esett!
Bár a felfelé első lépéseit kicsit elhibáztuk, talán így volt jobb. Remek időben haladtunk fel a dombra, ahonnan szép kilátásban volt részünk. Mások is jártak a gerincen akikről azt hittem kesser társak, de tévedtem.

Bubuka 2007.10.05 18:30 - Megtaláltam
Versenyre menet.

@david 2007.10.05 18:28 - Megtaláltam
3,5km hosszú pincerendszer Erdőbényén, látogatható:

A Vivamus pince mai nagyságát az 1800-as évek elején érte el, mely a borvidék egyik legnagyobb érlelőpincéje, 6000 hl-es tárolókapacitással. A háromszintes pincerendszer 3,5 km hosszúságú és három bejárattal rendelkezik. A méltán világhírű tokaji borkülönlegességeket két kóstolóteremben élvezhetik a bort kedvelők és értők.

Erdőbénye, Ady köz 1. 3932.
Tel: 47/ 536-014
Fax: 47/536-015

http://www.vivamus.hu/dok.php?dok_az=4

lelcache 2007.10.05 18:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.88
XII. Geocaching versenyre menet. Bővebben, képekkel hamarosan!

lelcache

scele 2007.10.05 18:26 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

tudo 2007.09.22 13:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.13
Tovább élve a mobilitási hét lehetőségeivel folytattam a Tokaj-Hegyalja térséggel való ismerkedésemet 110 km kerékpározással a Tokaj - Szabolcs - Tokaj - Bodrogkeresztúr - Erdőbénye - Baskó - Sima - Abaújalpár - Abaújkér - Encs útvonalon 7 ládával, 1300 m emelkedéssel. Ideális kerékpáros idő volt reggel dzsekis hűvössel, napközben rövidujjú mez + rövidnadrág, este megint visszaöltözve. Ma végre teljesen tisztán tudtam teljesíteni a szakaszt.

GCBOKE után Bodrogkisújfalu és Erdőbénye következtek. Tegnap este a nagy sietségben elfelejtettem lementeni ennek a ládának az adatait a PDA-ba, most pótoltam wapon. Az első számolás ment, a képzett koordináta is rendben volt. A keresésben a Piros sáv és a Piros háromszög segítettek. Nagyszerű volt a kilátás fentről.

Visszatekertem a faluba, és egy nehéz dombos szakasz következett GCBASK-hoz.

Gyönyörű templomTalálat
Ott egy tóFa a gerincen
Kilátás a falu feléA gerinc
Templom a dombtetőnBárányok
szalo 2007.09.20 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.60
Csapatépítésünk helyszínén, elindultunk megkeresni a falu rejtett kincsét!
Az első két pontot gyorsan megtaláltuk.
A" lényeg" viszont nem akart előkerülni.
Legtöbben sajnos feladták! Mi viszont minden gyanús bokrot, fát átfésültünk. Végül hosszas bozótjárás és némi hegymászás után a hegygerinc mentén megtaláltuk! Igaz, lett volna egyszerűbb útvonal is, de legalább így kalandosabb volt.

Hinter 2007.09.14 10:20 - Megtaláltam
Mai zempléni túránk első állomása. Köszönjük a rejtést.

M.Sasa 2007.09.14 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Hinterrel nekivágtunk meghódítani a Zemplént. Eddig begyűjtöttem vagy 70 ládát, de a mai nap volt a legfantasztikusabb! Csodaszép ősz eleji idő volt, a ládák többnyire gyönyörű hegycsúcsokon voltak pazar kilátással, ahova jó kis kapaszkodással lehetett felmenni, így élvezhettem nem csak a természetjárás, de a teljesítménytúrázás és a tájékozódási futás örömeit is. A vezetést is élveztem a gyönyörű tájakon, szép völgyeken és rendezett, virágos falvakon keresztül. 9 ládát sikerült begyüjtenünk az Erdőbénye - Tolcsva - Erdőhorváti -
Komlóska - Sima - Baskó - Abaújalpár - Abaújszántó - Tállya útvonalon. Ez volt az 1. ládánk. A falu szélétől toronyiránt indultunk el szőlőskerteken eresztül, majd a piros háromszögön mentünk fel. A Mulató-hegyről csodálatos volt a körpanoráma! Az egyik legszebb rejtés!

zayd 2007.09.03 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.25
Kis bringázás keretében, érdekes helyeken jártam.

balumaci 2007.08.31 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.49
ok.

vaslemez 2007.08.22 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Pont Erdőbénye-fürdőn nyaraltunk, ami idillikus kis édenkert a nagy hegy közepén. (bár elvileg Honvédségi üdülő, de rendes kereskedelmi szálláshely is egyben).
A falu is nagyon szép, rengeteg szebbnél-szebb eladó, régi épület van sajnos (vagy szerencsére).

mucik 2007.08.20 12:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.95
Kedves kis falu. A ládánál kicsit sok a hangya.
Mucik

Zsu;) 2007.08.18 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.71
megvan

Gabeen 2007.08.18 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.92
Megvan.

Csehmete 2007.08.16 20:08 - Megtaláltam
Nagyon gyönyörű Erdőbénye, alig várjuk hogy visszatérhessünk ismét.
Az emberek is nagyszerűek, főleg Sanyi bácsi és Irénke néni, no meg Csabiék!!! Csak hát az a szegény CSIPKÉS!
Mindenkinek ajánljuk kalandos, ám mégsem fárasztó!

Cili&Csega

Mekk Master 2007.08.09 13:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.69
Nejemnek s gyerekeknek tetszett, nekem nem lett kedvencem e hely.

gonit 2007.07.29 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.45
Barátságos kis település Erdőbénye. A templom közelében lévő fából készült szobrok nagyon tetszettek. A Mulató-hegyről pedig csodálatos kilátás tárult elénk.

tojas 2007.07.07 20:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.09
Mai ládázásunk 7. állomása. Másodjára sikerült teljesíteni a küldetést. Szép hely! Legutóbb a bányából még több minden megvolt... :) A fiúk a bányában dolgoznak! :)

sztyopa13 a páratlan páros 2007.07.06 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 5 web: 5 átlag: 3.67 súly: 1.95
Gyönyörű volt az út, de a pettyintett őszirózsát nem láttuk, viszont parlagfü volt mint a tenger.Jó kiadós tura volt, a hegygerincre felérve és egy szakaszt megtéve szép panoráma és különleges növényvilág volt felfedezhető. hatalmas szemű szederből csemegézve haladtunk az utunkon.

 
ghostspike 2007.07.06 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Sok áldozatot követelt a kolera főleg az akkori lakosság számához képest.
Nagyon tetszett a rejtés és a tengerszem.
Egy valamit így utólag hiányolok!
Nem tudtam (és lehet, hogy ezzel nem vagyok egyedül), hogy mit jelent a máslás a bor készítésénél. Esetleg erről is lehetne egy kis magyarázatot adni a leírásban!
Sajnos most is csak halvány emlékeim vannak arról mit is jelent pontosan, mert kissé már illuminált állapotban voltam amikor a máslás bor került megkostolásra a szerencsi Szabó Gyula bácsi borospincéjében.
Hoztunk is belőle gyorsan két palackal (Többek között ;) )

Email-ben kaptam felvilágosítást a rejtőtől arról, hogy mi is a máslás és felhívta figyelmemet a 10. záróládára amiben részletesen le vannak írva a borok faljtái.
Ezúton is köszönet érte.

er&esz 2007.06.09 17:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
A két virtuális ponton egy nyírbátori kiránduló csoporttal kergettük egymást. A számolgatás tetszett,- játék a játékban. A betonúton felautóztunk, tovább a "lépcsőkön" és máris lehetett gyönyörködni végig a gerincen a minden irányból meseszép panorámában. A rejtek is tetszett.

Topolya 2007.05.29 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.64
Szép! Bár egy darabig eltartott mig megtaláltuk a felvezető utat.

Jutka 2007.05.29 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.96
Tetszett! Szép kilátás, napsütés, árvalányhaj - mi kell még? Köszi a rejtést!

88pebo88 2007.04.29 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Épp búcsú volt a faluban (de volt nálunk még langyos házirétes, így kihagytuk a kókusztekercset...), jó volt a hegygerincen sétálni :)

oAkék 2007.04.28 13:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.23
Köszönjük a rejtést.
Kati és István

Derékba törvePatika
bono 2007.04.09 20:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.95
A tájkép nagyon szép volt,jó kis mászás volt!

kisscad 2007.04.08 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.51
A húsvéti kirándulásunk bázisa Erdőbénye volt.
Természetesen megkerestük a falu geoládáját is.
Nagyon tetszett minden, még vissza kell térnünk ide.
KissCad-ék

dzsalasz 2007.04.06 17:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.19
bortúra lezárás 4/3
könnyű találat, nehezebbre számítottunk. (bár a koordinátaszámolgatós feladatokat általában nem szeretem) a Mulató hegyet a Kolera oszloptól indulva, toronyiránt, a szőlők mellett hódítottuk meg.
Dzsalasz csapat

Nivabibi 2007.03.31 18:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Megvan.

totik 2007.03.31 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.85
Pataki pattogás 13/11
Döbbenetes pince, kis mászás, nagy kilátás.
(Viki, Geri, Krisz'), TZ

Moonspell 2007.03.25 01:39 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.08
Hajnali ládázás 2. ládája. Szép rejtés és a rejtekhez vezető koordináták kiszámolása is nagyon ötletes. Gratulálok!

gyuric 2007.03.18 18:58 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 2.50 súly: 2.94
1104km, 37láda. 37/23

 
zferke 2006.12.31 12:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Yoe 2006.12.23 14:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.70
Meglett.

georgina 2006.12.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Szép.

:)

akos 2006.12.17 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
A hétvégi tokaji bortúránk 7. állomása.
A számolgatás és a szó könnyen meglett.

A ládához itt is bozótharc árán a GPS jelet követve mentünk, persze itt is erőltett menetben. A Tengerszemnél parkoltunk a sárban, onnan rövid sárdagasztás után át a bozótokon. Annyira nem is volt vészes.

ozeki 2006.10.29 14:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Igényes multi, profi kidolgozás. Bár nem tudtam az összes tervezett boros ládát meglátogatni, az eddigiek nagyon tetszettek.
A matek volt a legnehezebb :). A templomok után kijöttem a faluszélre, ott lepark, majd gyalogos felmenet. Próbáltam okosabb lenni, hogy majd toronyiránt, de a szúrós bokrok kikacagtak.
Gyönyörű a kilátás (ha a bányának háttal állsz), jó a rejtés, egyszóval klassz!

pincészettemplomrészlet
felhőshegyek mindenfelé
szipeti 2006.10.25 10:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Nagyon tetszett a hely, a végláda is jó helyen van. Odafelé a szőlők mellett mentünk fel egy kis bozótharccal, de visszafelé már az aszfalt úton jöttünk le. A temető után az első műúton kell felmenni, ez a vízmű mellett megy el,de nem kell bozótharcot vívni. A szellemjáró ládát a koleraoszlop bögé helyeztük el, Kyra le is csapott rá.

 
Zsu. 2006.10.21 15:50 - Megtaláltam
Mikulással.

Mikulás 2006.10.21 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.11
Boros ládázgatás közepette majdnem elkövettem egy szarvashibát. Azt hittem ugyanis, hogy ez egy kétpontos multi, a két templomnál található jelszórészlettel. Ezeket korrekt módon be is gyűjtöttük, majd tovább indultam az opál lelőhelyhez. Ott megnéztem, hogy mi a helyzet. A láda az aszfaltúttól mintegy 15 méterre (lenne) található. Vicc, hogy nem kereshető. A hely egyébkét nagyon tetszett! Opál nem kerestem, valahogy nem érdekel a téma. Nem gyűjtök ásványokat sem. Ja, hogy visszatérjek a boros ládához. Zsuzsi, mint mitfárer, beleolvasott a leirásba és közölte, hogy kiszámolta a végláda koordinátáját. No, irány vissza, megkeres láda, logol. Tetszett, jó helyen van a doboz! Köszönjük!

Zsu + Mikulás

luilui 2006.09.16 16:00 - Egyéb
Nagyon jól éreztem magam. Csodálatos lehetett a tó eredeti, "érintetlen"állapotában. Jó volt megént a parton sétálni, több mint két év után. Csak sok helyről már elhordták a "falat".

 
Judith 2006.09.16 16:00 - Egyéb
Meghívtak bennünket az erdőbényei barátaink egy kellemes szombat délutáni programra. A kőbányát üzemeltető cég nyílt napot rendezett
a falu aprajának-nagyjának. Mindenki csatangolhatott mindenhol, bein-
dították a kőfejtő gépeket. Szabadon és ingyen ehetett-ihatott mindenki: vaddisznó-őz-marha lábszár pörköltet. Volt gulyásleves, sülthal, sült kolbász. Tombola, este tűzijáték.

 
kapinya.judit 2006.09.10 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Szép a kilátás a hegyről, a tolcsvai ládázás után ez kis laza esti levezetés... és finom a szilva :)

MarciMilánBálint 2006.08.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Nagyon tetszett a rejtvényezés! A kilátás itt is gyönyörű... Köszönjük a rejtést!

álomfogók 2006.08.16 18:15 - Megtaláltam
Részletek később. [wapon beküldött szöveg]

álomfogók 2006.08.16 18:14 - Egyéb
Zempléni pár napunk 4. állomása. Napközben persze sok egyéb helyen is megfordultunk (Monok, Szerencs, Opál lelőhely), de vagy láda nem volt, vagy korábban már megtaláltam, vagy nem volt szabad (fel)keresni; márpedig egy ládával nem szerettem volna zárni a napot. Míg a faluban keresgéltük a jelszórészletekez, szerencsére belefutottunk egy nyitott pincébe is, ahol sikerült beszerezni egy kis jóféle (ha nem is máslást) furmintot a vacsorához. Amiről aztán jól elkéstünk, mert még hátra volt a láda megkeresése, illetve a visszaút Boldogkőváraljára. A láda becserkészése ugyanis eltartott egy darabig. Majdnem körbejártuk a hegyet megfelelő megközelítési útvonal beazonosítása okán (még egy szépen irányba tartó aszfaltúton is felrobogtunk, egy lezárt területbe futva. Végül két szőlős között másztam fel a gerincre, ahonnan már közel volt a láda. Tanulságos bevezetés volt a multi többi állomásához.

Csenge 2006.08.07 13:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Valóban szép, illik a sorozatba.

qtatom 2006.08.06 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.03
ok

Izomgép :)Bányató
A felhők itt még szépek......na de arra mi lehet?!
Tájkép ;)60 km/h
ironman 2006.08.02 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
A szokásos szép kilátás, ezúttal egy türkizszínű tóval fűszerezve! Egyik előző logban olvastam, hogy valaki a végefelé 37 literes fogyasztást mért. Nem számoltam, de én bicóval min. 200 szederszemet fogyasztottam. Finom volt!! Lefelé meg a bányafelé akartam lebringázni, ami sikerült egészen addig, amíg el nem értem a bánya ázott löszös útját. No onnan néhány tolás-tisztítás ciklus következett, a végén egy defekttel fűszerezve! A rejtekadó fa már a Tolcsva-Erdőbénye útról is remekül kirajzolódott, keresni még GPS nélkül sem kellett!

kolmilan 2006.07.22 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.45
Egy kis számolás, aztán egy laza séta.

kolmilán

Brumi 2006.07.13 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Ok.

krisbálád 2006.06.14 09:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Feleségemmel kirándultunk aznap a környéken. Először a temetőnél térünk el, de a hegyre később lehet felmenni. A ládához a fűben kesserösvény vezetett.

kilátás a hegytetőről a "tó" feléA falu látképe
 
pkatona 2006.06.06 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Kéthétig Erdőbényén a honvéd üdülőben üdültünk így volt időnk alaposan megismerni a községet, és természetesen a környék ládáinak megkeresésére is. Szép környék. Volt szerencsénk az 1.virtuális ponton lévő pincészetet belülről is megnézni, és megkóstolni az ott lévő finom borokat. Köszönjük a szép rejtést.

luilui 2006.06.05 09:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Nagyon szép hely!!! Esik és esik és esik:(

kl 2006.04.08 11:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
A hely csodálatos. Szerencsénk volt az idővel is. A jelszóhoz viszont nehezen jutottunk hozzá.

adrivik 2006.04.01 11:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Első tavaszi kirándulós napunk. Végre süt a nap, nem esik az eső és már dideregni sem kellett.
A faluban sétáltunk kicsit majd a domb tetőről megcsodáltuk a panorámát, a tavat.
Még egy szalonna sütés is belefért az Erdőbénye után lévő Liget pihenőben.
Köszönet a rejtőnek.

Andrea, János, Adrienn

 
Togo 2005.12.11 07:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Pitymalatkor kezdődő megtalálás. A fürtök és a levelek számolgatása még egyszerü volt. Na utána a bezárt templomkertben, sötétben álló keresztről a jelszó leolvasás az volt csak valami. Előkotortam az autóban lévő rudelemlámpát és annak fényében próbáltam kibetüzgetni a jelszórészletet. Valamit sikerül is összeolvasgatni, de nem igazán voltam benne biztos. Mondom irány a láda, aztán már ugy is világosodik maxa visszajövök. A láda elég hamar meglett, bár a rejtést kicsit törtdelni kellett róla, mert jól össze volt fagyva. Az itt megszerzett jelszórészlettel rápróbálkoztam a wapra, és meg voltam elégedve magammal, mert elsőre sikerült lejelenteni, ami azt jelenti, hogy a sötétben is jól látok.:)

kupec 2005.12.05 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.86
Az 1. ponton éppen dolgoztak, ezért nyitva volt az ajtó. A levelek számolgatása közben éppen jött kifelé egy munkás, hosszú borfejtő csöveket cipelve. Tőle tudom, hogy a mélyben húzódó pincerendszer 3,5 km hosszú. Durva.

Pupu 2005.11.27 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.94
Zempléni bortúra, hétvégi 17 ládából az 1.
Mint borkedvelő, és megátalkodott fehérbor-ivó, örömmel fogalkoztam e sorozattal. Egy részét tavaly december végén látogattam meg, a maradékot most. Apró érdekesség, hogy a hétvégi túrán kétszer is behívtak egy koccintásra a pincegazdák, de egyszer sem valamelyik tokaj-hegyaljai ládánál, hanem a Fekete-hegyi kilátónál és a Varbói kilátásnál. Nagyra értékelm a sorozat kitalálásának ötletét, a megvalósításba fektetett gondot és munkát, valamint az óriási ismereretanyagot. Ehhez képest jelentéktelenek egyes jelszóképzések fonákságai - bár azért lehetne tökéletesíteni rajtuk. Némelyik csak jó látási viszonyok között olvasható.
Szép a kilátás a dombról füstpászmák húzódtak a falu fölött. A jelszó első felét könnyű kitalálni, csak kontrollképp mentem oda. A számolgatást nem szeretem, egyetemen mindig megbuktam matekból :-)

daikini 2005.11.12 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.75
Hát már már ismerős guess.who ládák.. Menj és keress valami objektumot, számold meg rajta a szőlőlevelek számát, utána keresd meg a környék legmagasabb hegyét, és mássz fel a ládáért! :)
Erdőbényén most jártunk először, őszintén szólva a falu túl sokat nem mondott, aztán felmásztunk a ládáért, mivel köd volt nem láttunk túl messze, csak az előttünk lévő bányában láttuk a hatalmas munkát, és pusztítást. A markolók zaja is elnyomott mindent. Sokat nem is időztünk.

Pétör 2005.11.04 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.70
Erdőhorvátiból, a Vüsk-tetőről jöttünk ide, de a jelszó falubeli részeinek felkeresésével nem bíbelődtünk, olyan izgalomban volt a harmadik nemzedék [Peti (8 éves), Gabi (6)]. Szinte futólépésben mentek föl a Mulató-dombra, hogy ott minden fa tövét a nagyapjukkal (Károly, 61 - páros) kutattassák meg a geoláda után (ők a gerincen, biztonságos távolból drukkoltak). A nagyapa pedig boldog örömmel ment végig a gerinc közelében álló, minden fán, mert élvezte a körpanorámát, ami a dombtetőről nyílt.

Ide már mindenki feljött, még a 8 hónapos Tímea is; igaz, ő az apját szuszogtatta meg a szép kilátásért. A ládát a mama (páros) találta meg; egyedül ő érte fel ésszel, hogy nem a vörösfenyők, hanem a tölgy tövében kell keresni a ládát. Tímea meg az édesanyja közben a bányatóban gyönyörködtek a gerinc végéről.

[Jóváhagyta: guess.who, 2005.11.14 20:54]

Ati 2005.11.01 14:28 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kiváncsi 2005.11.01 10:08 - Nem találtam meg
Ezt a jelszót elbénáztam, de csak kicsit bosszant, mert csodálatos időben gyönyörű helyeken jártam.

ChrisCarlos 2005.10.30 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
233

jspanyik 2005.10.26 07:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Geoszabadság 2. nap 1. láda.

Kora reggel még szürkületben érkeztem és kerestem meg a belterületi pontokat. A dombra vezető utat egyből megtaláltam. A temetőnél parkoltam, de az út még tovább (a vízműig) is járható autóval.

A dombtetőről élvezhető körpanoráma egyedülálló. Nekem ez tetszett a három nap alatt felkeresett helyek közül a legjobban!

Köszönöm a rejtést!

befi 2005.10.11 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.36
Zemplén 26/24
Valójában utolsó zempléni ládánk, már útban hazafelé. A faluban található két pontot most nem volt nehéz begyűjteni (minden kereszt a helyén várja a kessereket), és a Petőfi utcából induló piros háromszögre sem volt nehéz rábukkannunk. Ez a jel kezdetben aszfaltos keskeny úton megy fel a hegyre a vízművekhez. Innen már csak gyalogösvény visz a hegytetőre. Ott aztán van minden. Kilátópont, rádiótorony, kereszt, kilátás, láda. A kilátóponttól a gerincen továbbsétálva hamarosan a ládához érünk. Nekünk meglepő volt, hogy nem a tengerszem oldalán van a rejtek (emiatt egy darabig elkeresgéltünk), de utólag valóban a másik oldal jobb a rejtés szempontjából. [gps nélkül]
befi

Sárkányölő úrMagita kisasszony
Egy másik keresztLelátás
A láda közeléből visszapillantvaRejtekadó
Csuhás 2005.10.08 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Az ebédidő régen elkongatott már, így korgó gyomorral kaptattunk fel a domra, s a torony tövében főztük meg "fémtányéros" főzelékünket.
A templom előtti padon egy kedves özvegy roskadt magába talpig feketében. hófehér arccal, szomorú tekintettel... olyan nagyon szomorű volt őt látni...
Imik

Templom és az a keresztKossuth apánk
Öreg bányaEbédlőnk volt :-)
LogolunkKontraszt
Valami szépet ma is... 
paro.ka 2005.10.06 17:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.00
Nincsen rózsa tövis nélkül !

Gyáva Oroszlán 2005.10.06 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Ez egy igazi jó GC pont! Van benne virtuális feladat, számolgatni is kell és a vége szerintünk kolosszális. Rég volt ilyen élményben részünk mint most, amikor a lemenő nap fényében körbenéztünk a hegytetőről. Egy hatalmas cirkusz-völgy közepén emelkedik ki a Mulató hegy, melynek tetejéről ez a 360 fokos a panoráma élvezhető
A hegyen jó a vétel, könnyű a találat. Gratulálunk.
Gyáva Oroszlán Team-ból Flóra, Tamás.

gregbrekk 2005.09.25 12:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.19
Szép környék!
Egy barátom házában töltöttük a hétvégét jó társaságban, finom borok mellett.
gregbrekk

lricsi 2005.09.22 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.71
Sajnos csak két részletben, de azért meglett.Elsőre sajnos a harmadik pont előtt besötétedett és mivel nem tudtuk jó helyen járunk-e inkább visszafordultunk. GPS nélkül tényleg nehéz lehet. De ha valaki megtalálja Gyilkost, az ökröt,(kép később) akkor már nem jár messze a túra úttól.
Tetszett a rejtés és a ládától a kilátás is.
Ricsi, Kati

Donika 2005.09.13 21:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Az első két pont nagyon furfangos, tetszett. A ládát a GPS pontosan mutatta. Azoknak, akik (még) nem birtokolnak készüléket, lehet, hogy egy részletesebb leírás alapján megtalálhatnák. Egyébként ötletes, jó rejtés, köszönjük!

hardos 2005.08.10 21:01 - Nem találtam meg
Sajnos nem találtuk meg a ládát, a többi pontot igen. Elkövettem azt a hibát, hogy a hiányzó részt a rejtőtől kértem. Valóban nem jogos a jelszó, ha nincs találat. De meglepett, hogy a rejtő nem tudja , hogy GPS nélkül is lehet keresni és találni is... Ismerek néhány geocachert, aki így űzi ezt a játékot és nem is akárhogyan. Biztosan nagyon egyértelmű a láda helye, de sem a leírás sem fotó nem segít ebben.
Azt hittem, az a lényege a játéknak, hogy megismerjük a helyszínt, ami jelen esetben nem egy nagy szám.
Csak azt sajnálom, hogy ennyi időd elpocsékoltunk rá.
Hardi Iza

zsakar 2005.08.07 18:18 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Evab 2005.08.06 13:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kulisz 2005.07.31 07:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.48
Mád után a következő célpont Erdőbénye volt, átautóztam már ládász korszakomban itt vagy kétszer, ezúttal meg is álltam:)

A templomokat gyorsan abszolváltam, bár a másodiknál bénáztam kicsit, megzavart a felújítás, két kereszt is van ott, ebből persze csak az egyik fa, és csak az egyik van a fal mellett. A településen már zajlott az élet, volt jövés-menés. Nem úgy mint a Mulató-hegyen:)

A vízműig felhaladtam a veres villámmal, és bár nem mértem a pillanatnyi fogyasztást, de 37 liternél nem nagyon lehetett több:)

Jól esett, hogy itt sem kellett a hőségben nagy szinteket leküzdeni. A láda gyorsan meglett, jöhetett a körülnézés. A víz látványa mindig tetszik, és bár olvastam a leírást, de nem számítottam rá, hogy ilyen közeli, és ilyen nagy, és ilyen szép a bányató:) Ráadásul a kilátás többi része sem csúnya.

A református templom előttA katolikus templom felújítás alatt
KőbányatóMulató-hegy toronnyal
Kilátás kb. Abaújszántó irányábanKilátás Baskó irányában
Amancsics 2005.07.27 09:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Ok.

Moha 2005.07.26 17:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

guess.who 2005.07.15 18:16 - Egyéb
Fazék értesített, hogy a második pont keresztjét felújítás miatt kivették a helyéről, így a jelszórészlet leolvashatatlan.
-------
Update:
Leellenőriztük, ott van az, ahogy Softi is mondja (a képén persze nem a szükséges kereszt látható). :) Szóval nyugodtan kereshető, figyeljetek oda! :)

softi 2005.07.15 16:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.08
Minden okés!
Én is 20 percig bolyongtam a templom körül. Aztán ott volt a kertben 2 jó munkásember és megkérdeztem tőlük a fakereszt ügyet. És megmutatták.
Ott van az csak nemlátni a fától az erdőt!

softi

Ezt mi építjük!
Fazék 2005.07.13 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
A kitünő osztályzatokba bejátszott, hogy a kereszten levő szóval guess.who segített ki, illetve, hogy az első ponttól kicsit lejjebb, a községházával szemben vettünk néhány liter nagyon finom szomorodnit.

Ez zavart meg minketTó
Motorosok 2005.05.27 22:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.20
Az volt a baj hogy nem teszteltük le a pincéket, de a Tóhoz vissza kell menni majd. Ja meg van kigyó a WESTEL toronynál. Orsi,Józsi,Timi,laci

wzoli 2005.04.16 10:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.21
Kicsit párás volt az idő, de így is elég jó kilátás volt fenntről.

NZ0406 2005.04.09 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.61
Tokaj környéki ládázás 2/5
Már régóta tervezgettem a láda megkeresését, most jött el az ideje. Az első pontnál nekem a GPS 850m-es távolságot mutatott a pincészet kapujánál. A második pontnál igazán ki sem kellett szállni a kocsiból. Az utolsó pontnál kocsival eljutottunk az aszfaltút végéig, 37 literes pillanatnyi fogyasztást is mérve. Innen kellemes sétával közelítettük meg a ládát, a láda helye már a gerincen vezető ösvényről adta magát. A kilátás innen is csodálatos.
Barbi, Zoli

guess.who 2005.04.02 15:32 - Egyéb
Sajnos barbár emberek a hegyoldalt itt is felégették értelmetlenül... A láda és környezete szerencsére épségben átvészelte a pusztítást, azonban a védett hegyi kökörcsinekből (Pulsatilla pratensis ssp. zimmermannii) több áldozatul esett. Darabonként 10.000 Forint az eszmei értékük!

(Emellett már jóformán lényegtelen, hogy kicsit feltöltöttük a ládát ajándékokkal.)

Van, amelyik túlélte és virágzikEz már nemigen fog megmaradni...
Ez sem... 
Marlyn 2005.03.29 12:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.95
Erdőbénye hangulatos hely, már nem először járunk itt. Kitűnőek a borok - például, és persze a Zemplén az mindig csodálatos!

MegtaláltukA tó
Nők 
jalso 2005.03.22 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Érdekes kis település, mind belülről, mind felülről a láda felől nézve. Szellemes a láda koordinátáinak számítása egy másik ponton megszámolt tárgyak alapján. Az is érdekes, hogy a templom kerítése egy pincészet kapuját is befogadja.

Belülről...Felülről...
Mihul 2005.03.22 13:45 - Megtaláltam
A ládához egyértemü geocsapás vezet [wapon beküldött szöveg]

Tócsa 2005.03.15 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
A ládához vezető út nagyon sáros volt, de a dombtetőről szép kilátás nyílik a környékre.

keva 2005.03.12 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.37
Erdőbényén nyaraltunk kb. 10 évvel ezelőtt. Szerintem az utat azóta nem javították fel.keva

zsorzs 2005.03.12 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.95
Templomlátogatás után neki a hegynek. Meredek volt, meg havas-jeges-csúszós. Fent orkánerejű szél, így nem sokáig gyönyörködtünk a kilátásban, pedig volt! Ami emlék marad: katasztrófálisan rossz az út Erdőbényére:-((

zsorzs

tobo 2005.02.13 14:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Ok

Szééép geomobil :)
freddy 2005.02.13 14:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.04
[wapon beküldött szöveg]

Fűkocka 2005.02.10 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
következő boros-láda. az útról már figyeltem a helyet, gondoltam itt a láda. nem is tévedtem. felautóztam a faluból, rég használt havas utakon. jó a kilátás, szép a tó.
a rejtek kicsit mű.

 
addisabeba 2005.02.05 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Félig erdőbényei származású vagyok így maga a hely nem okozott gondot az elrejtés viszont elég jó és csak némi keresgélés után találtunk rá. Öten - köztük egy ari vadászgörény is - indultunk a láda felkutatására. Szombat délutáni kis elfoglaltságnak kitűnő.

Üdv mindenkinek! RP

Kilátás a Mulató-hegyrőlA Hubertus-kőbánya
Rudi Team 2005.01.24 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Ok!

bnorbi 2005.01.17 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.41
A mai második Guess.Who láda. Itt már könnyebb dolgom volt, mint Abaújszántón. Miután az első két pont megvolt, érdeklődtem a helyieknél, hogy hol van a hegy. Az első áldozat egy öreg bácsika volt. Kérdezem tőle, hogy hol van a Mulató-hegy, erre az öreg elmosolyodik, hogy a mulatóhely itt van a közelben. Nem messze van a kocsma... Grr, nem tudtam hogy sírjak vagy röhögjek :-)) Persze a hegyet nem ismerte, pedig épp a fejünk felett volt. Picit később két középkorú asszonyságot kérdeztem meg, na ők már tudták. Útbaigazítottak, hogy merre lehet a legkönnyebben felmenni. Innen már egyszerű volt. Logolás közben a közelből gyerekhangokat hallottam, úgyhogy siettem, nehogy meglássanak. A rejtés jó helyen van, de egyből rá lehet jönni, hogy van ott valami, mert nem elég természetes az álca. A kilátás szerintem itt volt a legszebb és a védőszatyor is nagyon király. :-))
A hegyről lefelé jövet hátranéztem és a tetőn két alakot láttam, meg talán egy kutyát. Csak nem kesserek voltak?! Az utolsó fotó róluk készült. Jelentkezzen aki magára ismer! :-)
Norbi

 


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.