geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
Nyomtatás
Nyomtatás
1150. HECTor, a kisember (GCHECT)
Darabka HECT
Darabka HECT
Nehogy eltévedjen
Nehogy eltévedjen
"Egy kis patak..."
"Egy kis patak..."
Thűűdhőőőfhűűű
Thűűdhőőőfhűűű
Meredek
Meredek
Placc
Placc
Szerelem
Szerelem
Prosztatamasszázs
Prosztatamasszázs
Így szívrohamot kapnak az erdőben lakó kis szőrős dolgok
Így szívrohamot kapnak az erdőben lakó kis szőrős dolgok
Útközben ilyet is látni
Útközben ilyet is látni

Szélesség N 47° 53,903'
Hosszúság E 18° 55,081'
Magasság: 429 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2005.04.03 17:00
Megjelenés időpontja: 2005.04.13 23:20
Utolsó változás: 2017.04.09 19:07
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: MrZerge, a HECT egy része testileg, a másik része pedig lelkiekben volt jelen és még sokan mások is segédkeztek
Felhasználó: Extremecacher
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Megtalálások száma: 330 + 3 sikertelen + 15 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente
A geoláda nincs bejelentve a geocaching.com-on.


WAP: Kétállomásos multi.
1.: Az úttól 2-3 méterre a völgy felé, gyökér alatt pillepalack és az úthoz közelebb egy ferdére fűrészelt fadarabon is ott a második pont koordinátája.
2.: A csúcstól lefelé (váratlan, mi? ) kb. 50méterre, egy fa odvában, kérgekkel ízlésesen álcázva.


A Kerti Törpék Felszabadítási Frontja magyar szekciója első sikeres akciója.

Talán kevesen tudják, hogy létezik a világon egy olyan mozgalom, melynek neve a Kerti Törpék Felszabadítási Frontja. A buzgó aktivisták célja, hogy "lerázva az elnyomott törpék rabigáját", visszavigyék őket az erdőbe, természetes lakhelyükre.
Az ügynek fele sem tréfa. Legutóbb a felszabadítási front a franciaországi Les Vosges városára vetette ki hálóját. Röpke egy hét alatt összesen 198 apró törpét szabadítottak ki fogságukból az aktivisták, s helyeztek el méltó helyükre, a környékbeli erdőben.
Nos, Nyugat-Európa több országában a mozgalom jelentős múltra tekint vissza. 1997-ben kénytelenek voltak - bizonyos időre - illegalitásba vonulni, ugyanis egyik vezetőjüket fülön csípték, amint 182 kerti törpével a csomagtartójában igyekezett elillanni egy erdőben, hogy "szabadon engedje" védenceit. A mozgalmat az sem bomlasztotta, hogy az illetőt, lopásért, három évi felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Bizonyítja ezt az a tény, hogy egy párizsi kertitörpe-kiállításról 20 senyvedő, szenvedő figurát léptettek meg és helyeztek el a közeli futballpálya mellett.
(Mentsék meg a kerti törpéket! Nánó Csaba)

Igaz, a mi akciónk nem volt teljesen szabályos, mert ugyan a zöldre festés megvolt, viszont a szemüveg és a nyakba akasztott pattogatott kukoricából készült nyakék sajnos elmaradt.
Mindegy, reméljük így is jobban fogja magát érezni, mint egy medence, egy gipsz oroszlán és egy plasztik szökőkút között.
Mivel mindannyian puhány netkesserek (és törvénytisztelő állampolgárok) vagyunk, nem mertünk törpét lopni egyik sikeres és jóizlésű vállalkozó úr kertjéből sem, így elfogadtuk a Pupu által nagylelkűen felajánlott ex-médiaszereplőt.

A láda: Maga az alapötlet MrZergétől származik, bár az elkészült csésze végső formája meglehetősen távol áll az alapkoncepciótól, de egyszer még azt is megvalósítjuk.
Szívünk szerint extrém-mobilládaként szerettük volna útjára indítani HECTort, de ez mostanában sajnos elég veszélyes vállalkozásnak tűnik. (Mindenféle engedélyek, gyenge visszarejtések, stb.) Így erről hamar letettünk.
Mivel az Extreme Cacher mégsem rejthet egy szimpla "hagyományos" ládát, - hiszen a név kötelez - így lett multi szerencsétlen pára. Persze az első pontban van egy kis gonoszság is, de ezt majd ott megértitek. (Közben gondoljatok sok szeretettel doGmAI-ra. :o)
Itt egy pillepalackot kell keresnetek elég meredek terepen. A biztonság kedvéért egy ferdére fűrészelt fadarabon is meglelitek a második koordinátát, ha a pille valamiért tovatünne.

Az éles eszűek már minden bizonnyal rá is jöttek, hogy a második ponton egy kertitörpét rejtettünk el. Igaz, nem egy hagyományos Hapcit, vagy Szendét, hanem egy igazi Erdei-törpét. Szegény mikor megtudta hová is kerül, elkezdett könyörögni, hogy csináljunk vele valamit, mert jelen formájában az erdő lakói, hülyére fogják magukat röhögni, amint megpillantják. (Tudjátok, helyes piros sipka, feminin, testhezálló piros naci, ostoba fehérpettyes gomba (Amanita muscaria) idétlen, hófehér Mikulás-szakáll és pirospozsgás, ránctalan arc. Bloáááá....)
Mivel vajból van a szívünk és volt is itthon egy raklapnyi vízbázisú festék, hát kikentük őkelmét. Még igazi U.S. Kamuflázs-krém (Made in China) is jutott a kültakarójára, igaz ennek nagy része a postás-zsákban történő szállítás közben lekopott róla. (További képek az átváltozásról.)
Szépnek ugyan nem nevezném a végeredményt, ellenben roppant praktikus. Hogyha valaki az erdőben észrevétlen kíván maradni, keresve sem találhatna jobb színösszeállítást.
(A zsákra azért volt szükség, nehogy megjegyezze az utat és előttünk visszataláljon a kocsihoz.)
Természetesen a gombát is ápgrédeltük és Boletus edulis lett belőle.

Jelszó: Ha megtaláltátok HECTort, ne habozzatok nekilátni egy tisztességes, mélyreható testüreg-vizsgálatnak, hiszen így juthattok a hőn áhított jelszóhoz és az ajándékokhoz. Az első megtaláló egy kisüveg pezsgőt is talál HECTor búvóhelyén. (Feltéve, hogy Ő a nagy magányában nem tekerte már ki az üveg nyakát.)
Visszarejtéskor figyeljetek arra, hogy HECTor legalább fél szemmel kilásson az álca mögül, - nehogy eszét vegye a nagy magány - de illetéktelenek ne leljenek rá. Köszönjük.

A hely: Egyik kedvenc hegységünkben, a Börzsönyben engedtük szabadon a korábbi életében egy szerkesztőségben sínylődő törpét. A túrát kezdhetitek a Kisinóci turistaháztól, illetve a Királyrétről is. Jelzéseket nem mondunk, használjatok térképet, GPS-t, megérzést kinek mije van!

Jó keresgélést kíván a HECT!

További képek a csodálatos törpe felszabadító túráról itt.
Állapot: kereshető
1 játékos karbantartást javasolt, lásd a logot.

Értékelés: értékelés (256 db): környezet: 4.61 rejtés: 4.62 web: 4.63 átlag: 4.62

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 + szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


ha2 2018.09.02 19:10 - Egyéb -
A ládát őrző "KUKA" sérüléssel küzd. A doboz tartalma teljes cserére szorul. Lehet,hogy egy gondosabb ládagazda is jó lenne.

ha2 2018.09.02 08:10 - Megtaláltam
Derékig csuromvizesen értem fel a ládához az éjszakai esőzés után.

Liberty 2018.07.23 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.46
Az INOC első pontjától indultunk a HECT első pontjához. Sokáig kerestük a pillepalackot és a fadarabot, de hiába, valószínű karbantartást igényel, ha a következő kesser sem találja. Sokat kellett várnunk, hogy legyen térerő és ahhoz, hogy tovább tudjunk menni a második ponthoz, Vincenzo65-től kértünk segítséget, köszönjük szépen. Felfelé jelzetlen nagyon köves vizes árokban mentünk, néhol derékig érő csalánban, de visszafelé már a sárga+ turista útvonalon jöttünk. Hector ijesztő vigyora már messziről látszott. Nagyon szép a panoráma a magassági kőtől. Jó kis túra volt. Utána jól esett a lazítás a Szent Orbán panzióban. Köszönet a rejtésért.

stmester 2018.07.23 14:20 - Megtaláltam
Az első ponton nem találtuk a pillepalackot, se fadarabot, segítséget kértünk Vincenzotól amit köszönünk. Utána vízmosásban, nagy kövek között mentünk fel a csúcsra. A törpe nem faüregben van, hanem csupaszon ücsörög. A rejtek nedves, a logfüzet szétázott, alig olvasható a jelszó.

Nandeur 2018.07.15 10:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Megtaláltam. Nagyon hangulatos rejtekhely! Gratulálok.
Az első helyet még 3an kerestük meg. A törpikét mi D felől, egy földút segítségével szerettük volna elérni. Sajnos egy helyen nem találtuk a kissé benőtt utacskát, ezért toronyiránt tettem meg az utolsó kb. 200 métert. A dzsindzsás hegyoldal megmászásába már nem tartottak velem a társaim. Sajnálhatják!

Vincenzo65 2018.05.10 11:41 - Megtaláltam
Két pont két multihoz csapva, hamár ezt a környéket így meg pontról - pontrázták. Mind a két helyet ismertem. Jó volt geosan is erre járni.

acsipapa 2018.02.11 15:49 - Megtaláltam
meglett

Webber 2018.02.10 15:49 - Megtaláltam
A köd miatt épp lekéstük a kilátást. Ezt is jó régen kezdtük el, szerencse, hogy a régi gps-ben megvolt a koordináta. Fura egy jelszó. :D

ErdőCsöndje 2017.12.17 10:47 - Megtaláltam
Köszönöm!

vajasfok 2017.10.31 07:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 2 átlag: 4.00 súly: 3.67
Remélem nem követek el nagy bűnt, ha elárulom, hogy az első pontnál a szétázott fecni hiányzó darabján a szám a 4-es.

Szép, bejáratlan helyekre vezet az út, a kilátás is jó a csúcsról. Összességében jó láda, bár a rejtés leírása nekem kicsit erőltetettnek tűnik, de a túra mindenképpen jó volt az első zúzmarás őszi hajnalon.

Köszönöm!

klfmate 2017.03.22 16:56 - Megtaláltam
Sikerült, köszönöm! Az első ponton szerencsésebb lenne palack helyett valami szélesebb nyakú megoldás, mert nem volt könnyű kiszedni a papírt. Szegény HECTorra elég csupaszon találtam rá, amennyire lehetett, betakartam.

zolika87 2017.02.27 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.29
A GCKOKO multi levadászása közben egy kis mellékút. Nagyon furcsa egy ilyen (nem túl szimpatikus) törpe, mint láda :) Köszönjük a rejtést! A logbook elázott, tettem mellé száraz üres papírt.

sanya75kk 2017.02.25 11:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk:-)

zalajaro 2016.08.13 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.41
Logbook elázva.
Szép a kilátás :)
Köszönet a rejtésért !

geooszi 2016.05.26 23:59 - Megtaláltam
Törpe levadászva! :) Sajnos a ládában állt a víz, a logbook is teljesen elázott. Leöntöttem, kicsit szárítgattam, de még igényelné a törődést...

sosi 2016.01.31 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Az 1. pontot tavaly tavasszal kerestük meg, de ránkesteledett.
Szerencsénkre ma délben tiszta idő volt, elláttunk a Gerecséig. Szép napunk volt, de a múltheti hó nyomtalanul eltűnt.

IMG_4903IMG_4894
vaslemez 2016.01.23 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.08
Az 1. pont még múlt héten a KOKO részeként, 2. pont az Inóci körtől csak 250 méter kitérő.
Hektor örül a hónak.

GC3 
Shrek 2015.11.23 11:30 - Megtaláltam
GCKOKO közben kis kitérővel.

 
Dudu 2015.11.23 11:30 - Megtaláltam
Gazdiséta :)

Kukucs! 
agecse 2015.10.04 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk...az utolsó pár száz métert szederindával benőtt utakon sajnos, de már régóta vágytunk a törpe trófeára, úgyhogy a karistolások ellenére megérte. G. Áron, Álmos, Boti, Enikő, Zalán és Neó kutya [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (348 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu