geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1296. Gécépécé (a HiTech mozgó) (GCPC)
<< < 41 (22-41)
Angyalföld, Marina-part
Angyalföld, Marina-part
Nagy-Kopasz: Csergezán Pál kilátó
Nagy-Kopasz: Csergezán Pál kilátó
Kossuth kápolna
Kossuth kápolna
Kiskundorozsma - kereszt
Kiskundorozsma - kereszt
Szeged-Hattyas Harangláb
Szeged-Hattyas Harangláb
Szeged - Tisza ártér szemben a Sárga
Szeged - Tisza ártér szemben a Sárga
Mecsek, Lóri-völgy
Mecsek, Lóri-völgy
Csepegő - árok
Csepegő - árok
Rajka, régi Kis-Duna híd
Rajka, régi Kis-Duna híd
Bodnár Gábot Cserkészpark 2017.07.13.
Bodnár Gábot Cserkészpark 2017.07.13.
Valahol, Zalában
Valahol, Zalában
Závozi-nyereg
Závozi-nyereg
Nagy-Galla Börzsönyben
Nagy-Galla Börzsönyben
Kutya-hegy
Kutya-hegy
017
017
Ezen a részen keresd 2018.07.28 11.10-től
Ezen a részen keresd 2018.07.28 11.10-től
Becske, buddhista sztúpa
Becske, buddhista sztúpa
A csőnél:)
A csőnél:)
20190730_174753
20190730_174753
Ezt a farakást keresd!
Ezt a farakást keresd!

<< < 41 (22-41)

Az összes képet kérem!
Szélesség N 47° 57,408'
Hosszúság E 18° 57,728'
Magasság: 820 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.12.06 12:00
Megjelenés időpontja: 2005.11.02 10:22
Utolsó lényeges változás: 2019.12.09 08:51
Rejtés típusa: Mozgó geoláda
Elrejtők: VP
Felhasználó: V_Gabor
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 7000 m
Megtalálások száma: 458 + 9 sikertelen + 118 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente


[ digitális log beírása kötelező ]

Röviden: 15x15x8 cm méretű, nem szokványos mozgó geoláda; mivel nincs benne füzet, számítógép szükséges a jelszó kiolvasásához; mielőtt keresed olvasd el a részleteket és előzetesen teszteld, hogy tudod-e futtatni; csak PC-vel juthatsz a jelszóhoz! Akkor jár a pont, ha a digitális füzetbe beírtad magad, ellenkező esetben megtaláltam logod érvénytelenítve lesz.Fontos:
- ez egy mozgó geoláda
- számítógép szükséges a jelszó kiolvasásához
- tehát a ládát haza kell vinned
- java-t tudnod kell futtatni (teszteld keresés előtt)
- a ládában nincs füzet jelszóval, csak a GCPC eszköz
- ha elrejted, Te leszel a láda gazdája
- nagyon körültekintően rejtsd el, nehogy eltűnjön
- ha eltűnik, megkérlek, hogy segíts a pótlásban
- ezt a leírást ne módosítsd
- részleteket, segítséget lentebb találod olvasd el előre, fontos
- csak az itt leírtakat elfogadva, kipróbálva és tudomásul véve indulj a mozgó keresésére

Jó szórakozást!

A ládába TravelBug nem helyezhető, mert nincs fent a geocaching.com oldalon! Leginkább azért, mert a .com nem ismeri a mozgó ládákat!

Bevezető
Figyelem! Ez egy HiTech geoláda, egy sorozat második tagja. A jelszó megszerzéséhez PC-re és java-ra lesz szükséged, ha ezekkel nem rendelkezel, akkor nem fogod tudni a jelszót megszerezni, mivel nincs a ládában hagyományos füzet jelszóval! Az új, aktuális jelszó megszerzéséhez a dobozban található eszközt USB-n csatlakoztatni kell egy számítógéphez és az alább leírtak szerint kiolvasni a legújabb jelszót az adatbázisból.

Mielőtt elindulsz, ellenőrizd, hogy tudod-e majd futtatni a programot! [TESZT]
Töltsd le ezt a ZIP tömörített állományt (ez a valódi GCPC eszközön nem lesz betömörítve), és azt a gépeden csomagolod ki, majd futtasd a lent leírtak szerint (az alkalmazás használatához nincs szükség internetre, offline működik). A használati útmutatót pdf formátumban mellékelten megtalálod. Ebben a programban nem találsz érvényes jelszót, csak tesztelési céllal van fent, de működése megegyezik a valódival.
[TESZT vége]

Mi szükséges a sikeres találathoz (és rejtéshez)?
- egy személyi számítógép (a program Windows/Linux és Mac rendszereken is fut)
- java környezet, amit le kell töltened és telepítened, ha nincs a gépeden (online itt próbálhatod ki, hogy van-e a gépeden)
- a geoláda, amiben a GCPC eszköz van
- a futtatott alkalmazáshoz nincs szükség internetre, offline működik
- a lenti leírás, ami segít a teendőkben. Kicsit más, mint a szokásos mozgók esetében, így érdemes alaposan elolvasni!Hová rejtsd el (és hogyan)?
A láda Magyarország területén bárhová rejthető, mely 0-24h között szabadon hozzáférhető és minden tekintetben biztonságos (a rejtés, a keresés és a láda eltűnése szempontjából is)! Mielőtt elindulnál rejteni, ellenőrizd le, hogy nem esik-e védett területre a kiszemelt pont. Ne rejtsd forgalmas helyre, ahol illetéktelenek felfedezhetik! Fokozottan ügyelj rá, hogy ne legyen vizes a doboz. A víz (pára, eső, hó, patak, stb.) nem barátja a GCPC eszköznek.

Fontos! A rejtésnél vegyétek figyelembe a geocaching.hu rejtésre vonatkozó szabályait!GCPC rejtése rendezvény, esemény keretében
Semmi akadálya, megjelenhet a láda rendezvény, esemény, stb. kapcsán ennek a mozgónak a rejtési szabályai szerint. A ládát a rendezvény előtt kellő idővel kell elrejteni és a láda szabályainak megfelelően bejelenteni, hogy mindenki megfelelő módon értesülhessen róla. A rendezvény idejére kérhetitek a játékosokat, hogy ne vigyék tovább (ha valaki mégis elviszi, akkor se legyen sértődés).
Rendezvényre elvinni (pl. az asztalra kitenni) csak abban az esetben szabad, ha biztosított a java program folyamatos futtatása egy számítógépen, mely minden játékos számára hozzáférhető az előre meghatározott időtartam alatt!


Eltűnt geoláda pótlása
Sajnos a geoládák, így a mozgó ládák is eltűnnek időről-időre. Így pótlásukra is szükség van. Mozgó ládánál - bár csak átmenetileg - de az utolsó rejtő lesz a láda gazdája, így különösen fontos a megfelelő, biztonságos rejtek kiválasztása. Ha ennek ellenére is eltűnik, akkor - mint a láda aktuális rejtőjét - kérlek, hogy segíts az eltűnt láda pótlásában! Előtte kérlek keress meg telefonon, vagy emailben, segítek! Köszönöm a megértést és a segítőkész hozzáállást!
Megtalálás menete
A láda többször is megtalálható, és továbbvihető, de nem egymást követően.

Mielőtt elindulsz a ládát megkeresni, próbáld ki, hogy fogod-e tudni futtatni számítógépeden GCPC programját (ld. fent)!

Terepen
1) Keresd meg és vidd haza a ládát!
2) Ha elvitted a ládát, hagyj egy "bocsi cetlit", hogy az utánad érkező ládászok ne keressék feleslegesen (ha fogyóban van, kérlek pótold)! A cetlire írd rá az időpontot és neved (esetleg telefonszámodat is)!
Még a helyszínről jelezd egyéb logban, hogy elvitted (ha van rá lehetőséged). Így más nem keresi hiába.
Otthon
3) A programot megnyitni a "GCPC_futtatása.jar"-al (ha ezzel valamiért nem menne, akkor a "GCPC_ha_nem_indul.bat" fájlal próbálkozz), a megnyitási jelszó: "gcpc" (ezt a program indulásakor kéri, semmi köze a láda jelszavához, nem is módosítható) Program használatának részletes leírása képekkel
4) Keresd ki az utolsó (legalsó) bejegyzésben található jelszót, ezzel tudod a megtalálást bejelenteni (sok bejegyzés esetén görgess legalulra)
5) A jelszó segítségével jelentsd be a megtalálásodat a geocaching.hu oldalon. Az utolsó megtaláló lesz a ládagazda, ekkor tudod az oldalt szerkeszteni.
6) Az "Adatok és fényképek szerkesztése"-re kattintva a láda állapotát állítsd át: "BETEG"-re!
7) GCPC programban adj meg egy új jelszót az "Új bejegyzés" gombra kattintva (vagy Alt-j billentyűkombináció), "Felhasználó" célszerűen a saját gc felhasználóneved legyen (nem kötelező), megjegyzést is beírhatsz (másik fülön találod, ez sem kötelező)
8) Zárd be a programot, mentsd el a módosított adatbázist
Ha szeretnél segíteni biztonsági másolat készítésében, akkor a jelszavakat tartalmazó fájlt (jelszavak.pwm) küldd el nekem emailben.
Újra terepen
9) Rejtsd el a geoládát egy biztonságos, új helyre a fent leírt szabályoknak megfelelően!
Újra otthon
10) Az új adatokat a lehető leghamarabb add meg a láda oldalán! Ezek: szélesség, hosszúság, magasság, megye, elhelyezők (telefonszámod is), nehézség, terep nehézség, úthossz a kiindulóponttól, állapot (= kereshető), elhelyezés időpontja, geoláda jelszó (amit a program listájánál megadtál), valamint jobb oldalt pipák módosítása a ládára illő jellemzők szerint.
11) Egészítsd ki a megtalálásod logját a rejtésre vonatkozó információkkal, tanácsokkal a következő kessernek (hol keresse) és tölts fel néhány fotót is a bejegyzésedhez!

Nyomon követheted GCPC állomásait térképen is.Ezt a leírást ne módosítsd, köszönöm! (Mobilról a hosszú leírás nem szerkeszthető, levágja a szöveg végét.)

Jó kalandozást és kellemes kikapcsolódást kíván:

Mónika és Gábor

Régi leírás szövege az utókor számára:

Új HiTech geoláda a Hobbytronics & Csigabiga & Kokó csapattól!

A ládát csak Magyarország határain belül, védett természeti területen kívül szabad elhelyezni!
Továbbvinni nem kötelező, de akkor nem tudod meg, hogy mit üzent Neked az előző megtaláló, mert az üzenetet csak számítógépen tudod megnézni!

Ha a gépházban valamiért nem tudod átírni a jelszót (nem vagy számítógép-közelben, nem értesz hozzá, stb...), abban az esetben kérlek ne módosítsd se a logbookban, sem az internetes oldalon! Lehetőleg ugyanaz a jelszó szerepeljen mindhárom helyen.

Instrukció:

1. Megkeresed a ládát. :o)
Amennyiben vállalkozol a költöztetésre, otthagysz egy "Bocsi!" cetlit a GCPC hűlt helyén, hogy az esetlegesen utánad érkező, ám hoppon maradó játékostárs legalább értesüljön a dologról (A ládában találsz elkészített cédulákat).
2. Otthon csatlakoztatod a GCPC-t az alább leírtak szerint a PC-dhez és kiolvasod belőle a jelszót majd átírod.
3. A megtalálást a saját nevedben bejelented a szokásos módon.
4. Ha Te vagy az utolsó megtaláló és be vagy jelentkezve a www.geocaching.hu oldalra, akkor a fejlécben megjelenő "Adatok és fényképek szerkesztése" pontra kattintva megadod a doboz új helyét.
A láda leírásának elején mihamarabb megváltoztatod az állapotot: "NEM KERESHETŐ, áthelyezés alatt, és a kihelyezés várható idejét."
5. Kihelyezed az új helyére. Ez lehet egy állandó láda szomszédsága, de lehet önálló hely is. Ha messzebbre viszed, könnyen lehet, hogy több nap múlva lesz csak új pozíció. Lehetőleg néhány napnál tovább azért ne tartsd magadnál. Ügyelj arra, hogy a láda ne kerüljön védett természeti területre.
6. Módosítod a láda adatait a logfüzetben és a geocaching.hu lapon is (új pozíció, jelszó, leírás aktualizálása: állapot ("KERESHETŐ, stb."), AKTUÁLIS INFORMÁCIÓ, jobb oldali tulajdonságok). Az aktuális adatokkal (koordinátákkal okvetlenül!), esetleg fényképekkel kiegészíted a megtaláláskor írt internetes logot, miután a leírás később módosulni fog; gyakorlatilag a saját nevedben elhelyezett log lesz a te fejezeted a láda életében.
7. Kíváncsian figyeled a GCPC további sorsát. ;o)

A HiTech geoládák töretlen népszerűségnek örvendenek gyermekbetegségeik ellenére.
Van akit az éppen lemerült elem tréfál meg, másoknak a számítógépük nem hajlandó a geoláda gépházával szóba állni. Abban reménykedünk, hogy egy-egy ilyen technikai kudarc senkinek sem veszi el a kedvét HiTech ládáinktól.
Mi minden esetre arra törekszünk, hogy egyre üzembiztosabb
és lehetőleg mindenki által használható gépháza(ka)t gyártsunk.
(a fenyőtolvajok enyves keze és a kábelégető hajléktalanok esztelen rombolása ellen sajnos semmit sem lehet tenni... lásd: GCKVIZ, GCPC)

Ez a "régi - új" láda a csúfos véget ért GCPC pótlására jött létre. Az első GCPC gyenge pontja a soros port volt, amely vagy nem volt kéznél a "dzsindzsásban" :-) vagy eleve nem volt a notebook-on, esetleg nem adott elég tápfeszültséget az áramkörnek és volt ládavadász aki a terminálprogramot nem tudta kezelni.
A GCPC-2 valamivel nagyobbra sikeredett mint az elődje, ellenben LCD kijelzővel és billentyűzettel láttuk el, így nem kell hozzá számítógép és informatikus végzettség :-).
Úgy tűnik sikerült megoldani a lemerülő elemek problémáját is ! Tudni illik nem raktunk bele elemeket :-))
Mozgó ládáról lévén szó, amennyiben haza viszi a megtalálója, egyszerűen csatlakoztathatja a számítógépe USB portjára és a láda máris működni fog.
A számítógéppel nem kommunikál a láda, csupán a tápfeszültségét kapja az USB portról, vagyis nem kell driver -t telepíteni, terminál programmal kínlódni stb...
Minden lebonyolítható a láda kijelzője és billentyűzete segítségével. Ha valaki a megtalálás helyszínén kívánja üzemeltetni a szerkentyűt (esetleg nincs USB port a gépén),
a ládában talál egy elemtartót USB kimenettel. Helyezzen bele 4db ceruza elemet vagy aksit és csatlakoztassa oda az áramkört.
Figyelem!A ceruza elemek tapasztalataink szerint nem szeretik a hideget illetve a meleget, jobb esetben lemerülnek, de volt már példa, hogy szétdurrantak.
Éppen ezért nem hagyunk elemeket a geoládában!
Legyen szíves Mindenki vigyen magával 4db-ot (vagy arra pár percre szedje ki a GPS-ből, PMR-rádióból stb...)
A már említett USB kimenettel felruházott elemtartó a láda tartozéka, nem ajándék, senki ne vigye magával, ne használja más célokra. (arról nem is beszélve, hogy csak a ládával kompatibilis, ha más USB-s eszközt csatlakoztatsz rá könnyen tönkre teheted azt.)

Röviden a működéséről:

Bekapcsolás után a ketyere üdvözöl és kiírja ki volt az előző
megtalálója, majd közli a jelszót.
Érdemes feljegyezni, mert késöbb már nem csalogatható elő. (felül írja az általad megadott.)
Hogy ne kelljen kapkodni a láda csak a jobb szélső gomb megnyomására lép tovább.
Utána meg kell adnod a nevedet és az új jelszót. Ez utóbbi kettő egy nem felejtő EEPROM memóriában tárolódik el, így a következő megtaláló már a Te nevedet és jelszavadat olvashatja.
A nevek illetve a jelszó beírása hasonlít a mobiltelefonoknál
megszokottakhoz. (egy kicsit...)
Az első karakter automatikusan egy "A" betű lesz. Ezt tudod változtatni abc sorrendben előre és hátra a bal oldalt található két nyomógombbal. A következő gomb megnyomásával tudod egy pozícióval jobbra léptetni a
kurzort, míg a jobb szélső gomb az ENTER vagyis a bevitel vége gomb.
Névnek és jelszónak egyaránt 16 - 16 karakter adható meg, nyugodtan ki lehet bontakozni! :o)
Jelenleg csak a nagy betűk használhatóak és az ékezetes karaktereket sem ismeri a készülék.
Nem túl elegáns így, de azért remélhetőleg senki sem fog kétségbe esni.
Elnézést kérünk a kényelmetlenségért!
Végül a szerkezet elköszön.
Ezután bátran kihúzható az USB portból.

Néhány technikai részlet az érdeklődőknek:

A ketyere lelke egy PIC 16F688 mikroproci, mely 4K memóriával bír és 4 MHz-es beépített RC oszcillátor hajtja. ( Ha egy mai számítógéppel hasonlítod össze akkor igen szerénynek tűnik, de ha például az első számítógépemmel egy ZX-81-essel akkor nem is olyan rossz :-) )
A belső nem-felejtő (EEPROM) memóriája 1.000.000-szor írható felül, tápfeszültség nélkül 40 évig megtartja a tartalmát (ez utóbbit mindenképpen vegyétek figyelembe a rejtekhely kiválasztásánál :-))) )
Az LCD kijelző érdekessége, hogy nem szabványos a bekötése (két napig tartott mire rájöttem :-) ) viszont ismeri a mandarin - kínai karakterkészletet.

Arra kérjük a megtalálókat, hogy a jelszót ne csak elektronikusan tároljátok el, hanem a logbookba is írjátok fel (lásd a leírás elején), hogy technikai probléma esetén is bejelenthető legyen a ládamegtalálás!

Jó keresgélést és továbbrejtést kívánunk!

Hobbytronics & Csigabiga & Kokó


Ha egy kiadós ládavadászat után pihenésképpen egy ilyen, vagy hasonló jópofa szerkentyű megépítésére adnád a fejed, nézz körül a hobbytronics.hu weboldalon.
Állapot: beteg

Értékelés: értékelés (250 db): környezet: 4.77 rejtés: 4.77 web: 4.83 átlag: 4.79

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


KP1965 2019.12.08 12:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Nem tudtam ellenállni az egy túrára felfűzhető négy börzsönyi mozgóláda kísértésének. Királyrét volt a kezdő és végpont, idén már másodszor is feljutottam a Csóványosra, 30,2 km lett a vége. A négy mozgón kívül még hat találatom lett.
Újrarejtés hamarosan.

VP 2019.11.29 06:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.63
Kétnapos zalai-somogyi csavargás első ládája. Útközben még szakadt az eső, aztán sűrű köd lett. Még teljesen sötétben értem ide. A rejtek azonnal meglett, nekem a vascső se kellett. :-)

2019.12.06 12:00 új rejtés: Pogány-vár, a jelzés alatt 10 méterre, nagy, sokfelé ágazó törzsű bükk tövében, kőfészekben, ágakkal takarva.
Havas, zuzmarás, kösös kirándulás az (egykori) Spartacus-ház - dr. Bubó fája - Csóványos - Pogány-vár - Három-hárs-gerinc - Spartacus-ház útvonalon. Fent 10 cm gyönyörű porhó, az átfújásokban néha 30. Mindenen vastag zuzmara. Reménykedtem fent kilátásban, de végig ködben voltam. Sok állatotláttam, és nagyon kevés emberrel találkoztam. Jó volt!

rejtek 
zalajaro 2019.11.12 18:44 - Megtaláltam
Végre kapcsolhatom a pc-t a pc-re.
Valójában 5.-én hoztam el és utazgattatam egy kicsit.
-------------------------------------------------------------------------
Újra rejtve: Felhagyott házikó teteje alatt, kb. 2m magasan.
Pince ajtajától jobbra fent. Segítség: Egy cső, amire felállhatsz.

ott lapul...
zalajaro 2019.11.05 09:25 - Egyéb
Vittem! 🙂
Köszönöm Gábor hogy betegre állítottad!

13 2019.11.01 10:00 - Megtaláltam
A Bükk-hegységből elvittem Bükfürdőre.
Óriás tuja fa tövében keresd, sűrű ágak takarásában.

VP 2019.10.22 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.63
A tavalyi őszi kajakozás után majd' egy évvel, újra hihetetlen meleg (ráadásul most szélcsendes), gyönyörű időben. Fél 2 után tudtam elindulni Szobról a tavaly kipróbált világoskék tengeri kajakkal, és sötétedésig megigértem, hogy visszaérek, így nem egész négy órám volt a vizen.
Szob - kavicszátony - Törpe-sziget - Helemba-sziget - Garam-torkolat (a vasúti hídig) - Helemba-sziget kőkereszt - Szob 21 km. A fele persze sodorral szemben, nem csak csorgás. :-)

2019.10.23 10:30 új rejtés: Bükk, Nagy-István-erőse, az északi meredek oldalon, egy juhar gyökereinek oltalmában, ágakkal takarva (lásd a képeket).
A Bánkúton (óvás miatt ismételten) megrendezett tájfutó Országos Egyesületi Váltóbajnokság rajtja előtt átmozgatásként rejtettem el a két mozgót a B900-ból is ismerős csúcsokra.

[A láda gazdájával előzetesen egyeztettem. Félő volt, hogy a tél előtt senki nem jön már érte - három hete hiába várja a megtalálást a szigeten -, és elviszi egy (jeges) árvíz még tavasz előtt. Bár már közel két hónapja találtam meg utoljára, és semmi szabály nem tiltja az újabb megtalálást, de mivel én voltam a kettővel ezelőtti megtaláló, így illőnek éreztem előzetes jóváhagyást kérni - amit meg is kaptam, köszönöm.]

rejtek
Mikulás 2019.09.28 14:35 - Egyéb
Végre lehetőségem volt kihelyezni a ládát a kiszemelt helyszínen. Olyan helyre szeretek mozgó ládát kirakni, ami tényleg valamilyen szempontból érdekes és szép. Nem utolsó szempont az sem, hogy kicsit mozogni is kelljen érte. Nos, ez ilyen. Garantáltan élvezetes lesz, mert a Duna ősszel gyönyörű. Ma is az volt. A Szamárhegytől Dömösig csorogtam le 14 kilométeren, két és fél óra alatt. Visszafelé pedig busszal utaztam. Nem volt benne 50 méter séta egyik megállótól sem :-) A Helemba-szigeten több helyen is kikötöttem és nézelődtem, nem titkolom: az 1940-ben állított keresztet kerestem, de nem találtam. Gyanítom, hogy a sziget nyugati felén lehet valahol. Ha valaki tudja, merre kell keresni, kérem, segítsen!

Mikulás
(rejtek a második képen)

IMG_9547IMG_9548
IMG_9549IMG_9550
IMG_9551IMG_9552
IMG_9555IMG_9556
Mikulás 2019.09.07 09:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.67
Nálam van. Ne keresd! Igyekszem valami klassz és érdekes helyre vinni.

Megkezdődött kedvenc évszakom: az ősz! Eső utáni friss levegő, 16 fok, de tiszta idő fogadott ma reggel Dunabogdányban, a még álmos kis településen.
A Dunaparton elköltött kis reggeli után és persze miután kigyönyörködtem magam, elindultam Bogdányból a GCPC-ért. Nem találkoztam senkivel a kis 10 kilométeres körtúra folyamán. A láda rendben meglett, hagytam egy cetlit illetve azonnal tettem a weben egy "Egyéb" bejegyzést. Utána elindultam a közeli kilátóponthoz, az egyik kedvenc helyemhez ebben a tájegységben, a Borjúfőhöz, érintve a másik szép kilátást, a Moli-pihenőt. Most sem csalatkoztam a hely kinálta látványban, de mára valami extra is jutott. Igazából nem emlékszem mikor volt utoljára olyan velem, hogy nulla, azaz zéró zajban ücsörögtem egy kilátóponton. Ezt úgy értem, hogy sem rovar, sem szél, sem a fák-bokrok susogása, levelek zörgése, de még egy árva madár sem hallatszott. Olyan volt, mintha valaki elnémította volna a világot. Eső utáni friss levegő és szélcsend. Ritka jó pillanatok voltak. Bámultam a Dunakanyart, Visegrádot és szemben Nagymarost, olvastam a Wass Albert idézetet a sziklán és akkor ott minden nagyon jó volt...

Egy másik úton keveredtem le Bogdányba. Benéztem még a csodaszép templomba, megnéztem a sváb kitelepítési emlékművet és elindultam haza, mert délben már családi ebéd várt.

Mikulás
(utoljára a 2018 januári "jeges tekerésen" láttam ezt a ládát 2018.01.06-án 09:49-kor. Viszlát 2020-ban).

IMG_9091IMG_9092
IMG_9093IMG_9095
IMG_9096IMG_9098
IMG_9099IMG_9100
IMG_9101 
VP 2019.09.05 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.63
Fekete-völgy - Hamu-ház - Salgó-vár - Holló-kő - Jancsi-hegy - Fekete-völgy kis kirándulás gyönyörű időben. Nagy csend, nyugalom, gyönyörű erdő, őz, hollók.

2019.09.06 13:40 új rejtés: mohos kövek között.
Dunabogdány - kálvária - Borjú-fő - csikicsuki a kéken - Vízverés - Ötszögű-rét - Vértes-mező - Nagy-Berseg-hegy - Vörös-kő - Vértes-mező - József-forrás - Dunabogdány kirándulás csöndes nyárvégi-koraőszi időben. Nagy nyugalom, néhol már őszi színek. Kirándulóval senkivel nem találkoztam, az őzeken, hollókon, rókán kívül csak néhány montissal.

rejtek
carmin 2019.08.28 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, jön velem, ne keresd. [g:hu 1.6.2y]

Új rejtés a Börzsönyben, a Bányapusztai vadászház után a P+ -en éred el. Nagybörzsönyből érdemes elindulni érte. A képen látható a rejtés.

DSC09043DSC09044
VP 2019.08.23 19:50 - Egyéb
70 perccel lekéstem, csak a bocsi cetlit találtam. Holnap találkozunk a Geovándoron. :-)
10+ km-es esti séta a szilvásváradi "Magyar Route 66" kempingből. Visszafelé már sötét volt, és nem volt már senki a völgyben. Élveztem.

GAMANO 2019.08.23 18:40 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. Végre nem vitték el előlünk.
Pálmonostora határában, az 5-ös számú főút nyugati oldalán, a Dongér-csatorna hídja mellett, a volt tanyasi iskola kerítésénél indul a Péteri-tó-Vöcsök tanösvény. Rejtésünkkel erre kívánjuk felhívni a figyelmet. Mivel ez természetvédelmi terület, ezért a láda őrzését, az út túloldalán, a dűlőút mellett lévő facsoport legnagyobb méretű, többtörzsű akácfájára bíztuk.

Volt tanyasi iskola
Lacipap 2019.08.14 10:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.08
Megtaláltam!
Elvittem a ládát! Rejtés holnap azaz 08.15.-én!
-------------------------------------------------------
Elrejtve!!
Ha-már tó és Bükk akkor Szilvásvárad! Természetesen a Szalajka völgy. A felső tónál az út mellett közvetlenül egy farakás ( régen ott van már ) alatt.Figyelem : elég sokan járnak arra, óvatosan vedd elő!
Az utolsó képen, a hátizsák alatt keresgélj!
Bocsi cetli mennyiség pótolva!
Jó keresgélést!

Dodó és Malvinka 2019.08.01 10:56 - Megtaláltam
Elvittük.Köszi

Új rejtés: felsőtárkányi tó melletti kis erdőben az ösvény mellett egy szép nagy kidőlt farönk mélyén kéregdarabokkal takarva.

67833580_660279537818506_2431479040368967680_n68350228_417009205582333_7133323152553148416_n
69092463_2123305901297010_599404501958393856_n 
martonjozseffgy 2019.07.26 16:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Megtalálás: Tarcal Vezér Vágtája elnevezésű futóversenyre tartva, még a verseny előtt bemelegítésként tűnt jó ötletnek felmenni a szőlőbirtok tetejére, bár félúton ezen elgondolkodtam a kb 30 fok melegben megtenni kívánt 200-300 méteres szintkülönbség miatt. De aztán felértem, és a jelzett ponton kis keresgélés után meglett a láda. Hagytam bocsicetlit, de nem vittem tollat és a ládában sem volt, így sajnos kitöltetlenül. Most teszek bele egy tollat és nemsokára újrarejtem. Köszönöm a lehetőséget!

Rejtés: Balatoni nyaralásunk alkalmából a láda Balatonboglárra költözött, a Xantus János Gömbkilátó közelébe. A jelölt koordinátán egy vízközmű műtárgy közelében, egy kéttörzsű fa rejtekében keresd.

gcpc20190726
 
Fazék 2019.07.07 17:44 - Megtaláltam
Megtalálás: GCAK továbbmozdítása után levezetésként megkerestem a GCPC-t. Elvittem.
Rejtés: a Tokaji Hétszőlő tanösvény legeslegtetején, egy csenevész mandulafácska tövében. Parkolás és megközelítés a GCT7SZ-nél leírtak szerint.

kobcikrajci 2019.06.06 13:41 - Megtaláltam
Egy kellemes tó partjáról tovább állt a láda Zemplénbe, miközben az alföldi kék útvonalán pedáloztam. Nem volt előzetes tervem, a pillanat döntötte el, hogy Karos régi temetőjénél hagyom. Apró csodák vannak itt, csak észre kell venni őket. A rejtek három vékony törzsű akác töve.

-5-6
-1-2
-3-4
er&esz 2019.05.22 21:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!Több törzsű fa tövében,természetes anyaggal álcázva.

VaVi 2019.05.20 13:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Elvittem. [Geoládák v2.2.5]
Újra rejtve 05.22 Nyíregyházán a Pagony Hotel környéken.

kupec 2019.05.13 16:35 - Megtaláltam
Utoljára 14 éve találkoztam ezzel a dobozzal. Az se ma volt....
Viharos szélben a Badacsony tetején, figyelni kellett a letöredező ágakra.
--------------------------------------------------------------------
2019.05.18: Újrarejtve Taliándörögdtől É-ra, a Négyszögletű kerek erdő mellett, egy pici bokor tövében. A helyszínt több irányból is meg lehet közelíteni, én a Pula-Padragkút közút felől támadtam. A doboz közeléből remek a kilátás.

IMG_20190518_142814IMG_20190518_143122
IMG_20190518_151555 

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (585 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu