geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1306. Teljesítménytúrázó geoláda (GCTELJ)
<< < 63 (44-63)
V_Gabor biciklivel
V_Gabor biciklivel
Vértesi barangolás 50 (1.ell pont Hajdúvári vadászház után, a Géza pihenő közelében)
Vértesi barangolás 50 (1.ell pont Hajdúvári vadászház után, a Géza pihenő közelében)
Mindszentpuszta
Mindszentpuszta
Kotló-hegy lövészárkai közelében
Kotló-hegy lövészárkai közelében
Gánt közelében
Gánt közelében
Gerecse 50
Gerecse 50
Tenkes maraton
Tenkes maraton
Foltán-kereszt (BEAC-MAXI)
Foltán-kereszt (BEAC-MAXI)
Az új rejtek útban a Hegyes-tető felé.
Az új rejtek útban a Hegyes-tető felé.
Julianus-Barát Kilátótorony
Julianus-Barát Kilátótorony
Visegrád, Keresztelő Szent János-templom
Visegrád, Keresztelő Szent János-templom
Vízverés-nyereg
Vízverés-nyereg

Csikóváralja
Csikóváralja
Rálátás Pilisborosjenőre
Rálátás Pilisborosjenőre
Mária-hegyi útelágazás
Mária-hegyi útelágazás
régen szebb napokat is megélt panzió, és strucc farm
régen szebb napokat is megélt panzió, és strucc farm
Andezit 30 rajtja: ködös Galgaguta
Andezit 30 rajtja: ködös Galgaguta
Macikupac gyűjteménye az Andezit 30 jelvényekből.
Macikupac gyűjteménye az Andezit 30 jelvényekből.
Eger Csillaga 50: Cserepes-kői barlang
Eger Csillaga 50: Cserepes-kői barlang

<< < 63 (44-63)

Az összes képet kérem!
Szélesség N 47° 10,545'
Hosszúság E 17° 49,097'
Magasság: 439 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.12.15 12:20
Megjelenés időpontja: 2005.11.11 23:03
Utolsó lényeges változás: 2019.12.15 15:50
Rejtés típusa: Mozgó geoláda
Elrejtők: mozgo
Felhasználó: Attibati
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 800 m
Megtalálások száma: 1050 + 10 sikertelen + 117 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.4 megtalálás hetente


wap:
A megtalálásért pont csak akkor jár, ha a ládát - légvonalban mérve - legalább egy kilométerrel továbbvitte a megtaláló. Ellenkező esetben a "megtaláltam" log érvénytelenítve lesz.

Aktuális túra : Csúcs ez a hely! 42
Az útvonal: Bánd Essegvár - Majer Antal kilátó, Miklós Pál Hegy - Fekete István kilátó, Kis Bükk Hegy - Vitéz Bertalan kilátó, Papod Hegy - Esztergáli forrás - Hajag Turistaház - Herend - Bánd

A track innen letölthető (.gpx formátumban). A ládát az óramutató járásával ellenkező irányban kell mozgatni (ahogy az az útvonal szöveges leírásából is látszik).

Kérlek olvasd el a leírásban a láda megtalálásának szabályait is.
Ha megtaláltad a ládát, hagyj egy cédulát a láda régi helyén neveddel, telefonszámoddal és a megtalálás idejével, hogy a röviddel utánad érkező ládász kolléga fel tudja veled venni a kapcsolatot ha szükséges.


Ennek a mozgó ládának a célja a magyarországi teljesítménytúrák bemutatása, útvonalaik megismertetése annak a reményében, hogy egyre többen fognak közületek kedvet kapni a túrák "éles" bejárására, azaz a rendezők által előírt szintidőn belüli teljesítésére.

A túrákat most csak részletekben fogjuk teljesíteni. A láda működése nagyon hasonló a GCKEKL ládához, de a szabályokat - az eddigi mozgóládák tapasztalatiból okulva - kissé módosítottam.
A GCTELJ-t meg lehet találni többször is, de egy túrán ugyanaz a ládász egy naptári évben csak egyszer találhatja meg. Egy megtaláló az önmaga által elrejtett ládát nem találhatja meg. A megtalálásért pont csak akkor jár, ha a ládát - légvonalban mérve - legalább egy kilométerrel továbbvitte a megtaláló. Annak érdekében, hogy a túrán a ládát minél több ládász találhassa meg ne lépjétek túl lényegesen az egy kilométeres távolságot. A túra csak a kiírás szerinti útvonalon járható be, rövidíteni nem szabad. A láda csak gyalog vagy kerékpárral vihető tovább , kivéve azt az esetet, amikor új túraútvonalra visszük át a ládát. Ebből következik, hogy túra közben a láda nem vihető haza. Ha valaki megtalálta, tovább kell vinnie a dobozt és a kirándulás végén elrejteni. Ezzel a szabállyal szeretném elkerülni azt, hogy a láda hetekig elakadjon valakinél kizárva a többi ládászt a keresésből. (Erre az esetre mostanában több példa is volt)
A dobozt egyszerre több ládász is megtalálhatja és ekkor is elegendő csak egy kilométert továbbmozgatni a ládát. A közös megtalálásról készítsetek fényképet.
A láda nem vihető külföldre, itthon is van bőven bejárható teljesítménytúra.
A ládát ne rejtsétek lakott területre, mert itt nagyobb a véletlen megtalálás lehetősége. Ha a túra lakott területen végződik teljesítettnek tekinthető akkor is, ha doboz a lakott terület határát elérte. Amennyiben egy láda végigment a kijelölt teljesítménytúrán,kérem, hogy az utolsó megtaláló juttassa vissza hozzám
A megtaláló - a mozgó ládák szabályának megfelelően - gazdájává válik a ládának mindaddig, amíg a következő megtaláló nem logol be az új jelszóval. Nagyon fontos, hogy ne felejtsétek el a jelszót beírni a ládanaplón kívül a honlapra is. Ha ezt nem teszitek meg, a következő megtaláló nem tudja bejelenteni a jelszavatokkal a megtalálást.Költöztetéskor meg kell adni az új koordinátákat is a honlap fejlécében. A láda útvonalának követhetősége érdekében az újratelepítésnél a "Megtaláltam" logba is írd be a láda új koordinátáját

1. Kinizsi 100
A sort a nagy klasszikussal, az első magyarországi teljesítménytúrával a Kinizsi százassal kezdjük. Számomra különösen kedves ez a túra. Ott voltam az 1981-es első megrendezésén majd 1990-ig hatszor teljesítettem végül 1992-ben még kerékpárral is.
Az útvonal részletes leírását itt találjátok.
2005.11.12 - 2006.03.08

2. Tátika-Rezi 40
A túra útvonala ( táv, szint, jelzés):
Zalaszántó 0 0 -
Sztupa (GCSZTU) 2,3 120 K
Tátika vár (GCTAT) 6,5 340 K
Rémisztő fa 11,2 350 K, szalag
Rezi vár (GCREZI) 14,5 590 szalag, S
Rezi, kocsma 18,9 590 S
Vadlány-lik-bg. (GCVLIK) 33,2 790 szalag
Sztupa elág. 37,7 810 K+
Zalaszántó 40,8 820 szalag
2006.03.11 - 2006.05.03

3. Óbudavár 40
A túra útvonala:
Óbudavár
Mencshely ( P )
Halom-hegy,Kossuth-kilátó ( K )
Berki-vár ( K és Z )
Vászoly ( közút )
Kis-Dörgicse ( P és PL )
Szent-Balázs templomrom ( Z )
Szentantalfa ( K )
Tagyon-hegy ( K )
Hegyestű ( S )
Monoszló ( S )
Balatonhenye ( P )
Láz-föld ( P )
Óbudavár
2006.05.04 - 2006.06.17

4.Őrség 50
A túra útvonala:
Őriszentpéter (GCNRKS közelben)
Templomszer (szalag, K) (GCORIT, GCKUTO közelben)
Zala völgye erdészház (K) (GCFPOR közelben)
Pityerszer (K) (GCFPFM)
Sürü erdö (K)
Farkasfa, Tóka koccintó (P)
Kondorfa (P)
Ispánk (P)
Disznós tető (Z)
Őriszentpéter (Z)
2006.05.13

5.Mecsek 50
A túra útvonalának érintési pontjait a követendő jelzések megjelölésével itt találjátok. (Természetesen az ellenőrző pontok nyitvatartási idejei csak a teljesítménytúra megrendezésének napjára vonatkoznak, nektek nem kell figyelembe venni)
Az útvonal részletes leírását valamint térképvázlatát ez a PDF állomány tartalmazza, így - bár a túra tartalmaz jelzetlen szakaszokat is - nem jelenthet problémát az útvonal követése.
2006.06.26 - 2006.11.16

6. Petőfi 70 teljesítménytúra
Miután a láda még alföldi teljesítménytúrán nem járt itt volt az ideje hogy erre is csavarogjon egyet. Mivel a túraútvonalak részletes dokumentációja a neten csak elvétve található meg, rendező túraszakosztályokkal történt hosszas egyeztetés után a Petőfi 70 túrára esett a választásom.
A túra Kiskőrösről indul a sárga sáv jelzésen és a várost a 46-38.187 19-16.654 pontban hagyjuk el. Itt célszerű ideiglenesen letérni a sárga jelzésről - ami ebben a pontban jobbra fordul - és utunkat egyenesen folytatni a láda irányába. A sárga jelzés ezen szakasza ugyanis csapadékos időben víz alá kerülhet. Az itiner által javasolt útvonalat követve mintegy 4 kilométeres kitérő után ismét elérjük a sárga sáv jelzést. A rendezők információi szerint a jelzés egészen Izsákig jól követhető.
A visszaút Izsáktól viszont már jelzetlen utakon vezet de az itiner és az előbb említett gdb állomány útvonalpontjai alapján nem jelenthet problémát a túra útvonalának követése.
2007.04.13

7. Corvin János 80 teljesítménytúra
A túrát a lelkes erdőkertesi természetbarátok szervezik az idén tizedik, egyben utolsó alkalommal. Útvonala a következő:
iErdőkertes - Nagy-erdő - Váckisújfalu - Püspökszilágy Nagy-Szór - Penc - Mónika pihenő - Csővári várrom - Nézsa Nógrádsáp - Acsa - Rózsa-kút - Csonkás - Galgamácsa - Kéri-hegy - Vácegres - Margita - Erdőkertes/i
A túra végig jelzett úton halad. Erdőkertes és Püspökszilágy között a Z+ , Püspökszilágy és Penc között - kifejezetten a teljesítménytúra útvonalának jelölésére - fehér pötty , a Penc-Nézsa - Acsa - Rózsa-kút útvonalon a P, majd Galgamácsáig a Z forrás, Z sáv és Z+ jelzéseket kell követni. A Z jelzés Vácegres közelében torkolik bele a P+ jelzésbe, amit egy rövid szakaszon, a P jelzés elágazásáig követünk majd utunkat a P sávon folytatjuk egészen a Margitáig. Végül Erdőkertesre a S sáv jelzésen érünk vissza.
A tájékozódás megkönnyítése érdekében 103 waypontot jelöltem ki az útvonalon.

8. Tési-fennsík 50 teljesítménytúra
A teljesítménytúra körtúra. Várpalotáról indul és oda is érkezik vissza. Az útvonal:
Várpalota- Vár-völgy- Várberek- Királyszállás- Hétházpuszta- Hamuház- Tés- Jásd- Szentkút- Római-fürdő- Bakonynána- Tés- Kis-Futóné- Márkus-szekrénye- Bátorkő- Vár-völgy- Várpalota
Köszönet Scelének, amiért rendelkezésemre bocsátotta a túra dokumentumait.
2007.09.10 - 2007.11.29

9. Hegyhát 50 teljesítménytúra
A teljesítménytúra körtúra. Vasvárról indul és oda is érkezik vissza. Az útvonal:
Vasvár - Sándor-lépcső - Jeli Arborétum - Oszkó, szőlőhegy -Olaszfa - Győrvár - Hegyhátszentpéter -Petőmihályfa, szőlőhegy - Városerdő - Kismákfa. Az útvonal fő töréspontjainak gdb állományát a href="http://invitel.hu/sarhidai/vasvar50.gdb"innen/a tölthetitek le. A teljesítménytúra fő szervezője Benke Tibor volt szíves és szövegesen is leírta az útvonalat..
A túra a vasvári kemping környékéről indul és átmegy a városon majd egy darabig a 8-as út mellett halad többnyire külön ösvényen/járdán. Ezen a szakaszon nem igen találtam rejtésre alkalmas helyet. Lehetőleg az első megtaláló legalább a 4-es útpontig vigye a ládát , ahol az útvonal erdőbe fordul.
Az útvonal a Jeli arborétum természetvédelmi terület közvetlen közelébe halad el. Bár az arborétum jelenleg zárva van és kerítéssel is körbe van kerítve kérem az ezen a környéken rejtő játékostársat hogy az arborétum közelébe se rejtse a ládát mert esetleg a honlapon levő koordinátaellenörző program a védett terület konturjának pontatlansága miatt a területen belül érzékelheti a ládát
2007.11.29 - 2008.01.27

10. Lovasberény-Pátka 40
A Lovasberény-Pátka túra gyalogos és kerékpáros változatban is létezik. A gyalogos változat útvonala:
Lovasberény Técsi-völgy Antónia-hegy Meleg-hegy Angelika-forrás Bodza-völgy Hurka-völgy Abajka Pákozdi-ingókövek Kovács-berke István-major Pátkai-víztározó Pátka Szűz-vári malom - Lovasberény, Sportcsarnok
A hosszabbik - 65 kilométeres - kerékpáros változat útvonala:
Sportcsarnok (Lovasberény) Geszner-ház (Csákvár) Ispán út és Fornapusztai elág. Sportpálya (Pátka) Nemzetőrség Pihenőház István-major Kocka (Ingó-kövek) Mészeg-hegy Zsuzsi söröző (Sukoró) Pázmánd Vereb Sportcsarnok (Lovasberény)
Ezúttal a gyalogos változaton fog végigmenni a láda.Az útvonal a N47 14.676 E18 32.662 és a N47 14.077 E18 31.705 pontok között mintegy egy kilométer hosszon védett területen halad. Különösen figyeljetek arra , hogy ezen a szakaszon ne rejtsétek el a ládát. A tilos területet a gdb állományban piros zászlók jelzik.

10a. Börzsönyi geocaching teljesítménytúra
A GCTELJ ezúttal a GCTT láda leírásában részletezett közepes túrát fogja bejárni. Az egyes ellenőrzőpontokon logolható lesz.

11. Rockenbauer 130
A Rockenbauer 130 teljesítménytúra az egyik leghosszabb a Magyarországon megrendezett túrák között.
Az útvonal:
Nagykanizsa - Homokkomárom - Oltárc vh. - Börzönce, szőlőhegy - Hahót - Söjtör - Pusztaederics - Rádiháza -Szentpéterfölde - Torhai-forrás - Bázakerettye - Budafa - Kistolmács - Valkonya - Homokkomárom - Nagykanizsa
Ezúttal használható térképvázlatot nem tudok mellékelni, mivel csak egy nem túl jó minőségű fekete fehér fénymásolat áll rendelkezésemre. A láda megtalálásának szabályai változtak, figyelmesen olvassátok el a leírást.
Ezúton szeretnék köszönetet mondani Macikupacnak hogy a túra dokumentációját rendelkezésemre bocsátotta. Egyúttal gratulálok neki a túra többszöri teljesítéséhez is.
2008.02.24 - 2011.11.22

12. Isaszeg 55
At útvonal:
Isaszeg - Szobor-hegy - Honvédsírok - Hársas - Bajtemetés - Pap-hegy - Pécel - Vár-hegy - Határ-hegy - Nagytarcsa - Fehér-hegy - Kálvária-hegy - Kerepes - Szilasliget, HÉV-mh. - Szár-hegy - Gyertyános - Mogyoród, HÉV-állomás - Tölgyes - Szár-hegyi parkoló - Bolnokai-erdő - Apó pihenője - Hosszú-hát - Pap-hegy - Isaszeg
A túrát az óramutató járásával megegyező irányban teljesítsétek. Az útvonal sok helyen településeken halad keresztül, itt lehetőleg ne rejtsétek el a ládát, hanem inkább vigyétek tovább és a biztonságosabb külterületen rejtsétek el.
Az útvonal trackje innen letölthető.
Kőhányástól, a kék jelzésen Várgesztesig, majd Várgesztes után a kék kereszten tovább.
A GCSAMA előtt váltunk a zöld pluszra, majd a zöld sávra. Ez a jelzés már végigkíséri a ládát csaknem Gántig. Az utolsó kb. 2 kilométeren
(Gém-hegy) vált csak át, a zöld háromszögre.

15. Gerecse 50
1982. év óta minden év áprilisának 3. szombatján kirándulók ezrei lepik el a Gerecse hegységet, hogy végig gyalogoljak a Gerecse 50, 20 és 10 teljesítménytúra valamelyikét. Vannak, akik kihívásként fogják fel a rendezvényt, és vannak, akik egy jó túrára vágynak, és nem törnek a szintidő megdöntésére. Egy azonban bizonyosra vehető, hogy aki részt vesz, biztosan jól fogja magát érezni.
2013-ban a Gerecse túra rekordot döntött, összesen 6733 túrázó kezdte meg a túrát.
Az 50 km-en 2.552-en, a 20 km-en 2.664-en és a 10 km-en 1.517-en túráztak.
Túra útvonala: Tatabánya - János-forrás - Baji vh. - Tardos - Pusztamarót - Héreg - Bánya-hegy - Koldusszállás - Kisréti vh. - Panoráma út - Turul - Tatabánya
GPS Track letöltése innen

16. Tihany 20
Téli Tihany 20 útvonala: Tihany, Iskola - Belső-tó - Aranyház - Átjáró-barlang - Kis-erdő - Külsö-tó - Apáti templomrom - Csúcs-hegy - Hálóeresztő - Gejzírmező - Akasztó-domb - Hajóállomás - Óvár - Kálvária - Apátság - Tihany, Iskola
GPS Track letöltése innen (A piros tracket kövessétek)

17. Tenkes Maraton
Útvonal: Máriagyűd, túraállomás (sárga sáv) - Szentkút - Akasztófa domb - Csukma-kereszt (piros sáv) - Csicsó-hegy - Kék sáv-piros sáv elágazó (kék sáv) - kék sáv-zöld sáv találkozás (zöld sáv) - Pincesor - zöld sáv-kék + találkozás (kék +) - Kék +-piros sáv találkozás (piros sáv) - - Máriagyűd, túraállomás
GPS Track letöltése innen

18. BEAC - Maxi 110
Az útvonal:
Magyarkút - Nógrád - Csóványos - Nagy-Hideg-hegy - Kisinóci th. - Törökmező - Hegyes-tető - Nagymaros - Visegrád - Nagyvillám - Pilisszentlászló - Dobogókő - Lajosforrás - Csikóváraljai th. - Kevély-ny. - Virágos-ny. - Bp. Hűvösvölgy
A túra trackje letölthető innen

19. Dunán innen - Dunán túl 50 km
Az útvonal:
Adony Vízi fogadó - Szentmihályi erdő - Kulcs - Rácalmás Nagy sziget déli csúcsa - Nagy sziget északi csúcsa - Nagy Sziget foglalkoztató - Rácalmás Evezős sporttelep - Dunaújváros Hajóállomás - Dunaújváros Gárdonyi Géza Általános Iskola - Pentele Híd lába - Kisapostag - Pentele Híd - Dunavecse Speciális Iskola
A túra trackje letölthető innen (a böngészőben mentsd el xml formátumban, majd a filet nevezd át gpx-re és nyisd meg a Mapsource programmal)

20. Andezit 30
Az útvonal:
Galgaguta - Vanyarc - Nagy-hegy, andezitömlés - Ordas-puszta - Szandavár, andezitömlés - Mária-kút - Szandaváralja - Sztúpa - Becske
A track innen letölthető (a böngészőben mentsd el .xml formátumban, majd a filet nevezd át .gpx-re és nyisd meg a Mapsource programmal).
2018.01.11 - 2018.09.12

21. Eger Csillaga 50
Az útvonal: Felsőtárkány, tópart - Varróház - Pes-kő ház - Őr-kő - Cserepes-kői-barlang - Toldi kunyhó - Stimecz-ház - Samassa menház - Tamás-kúti turistaház - Pazsag őrház - Hór-völgy - Ódor vár - Völgyfő ház - Barát-réti őrház - Kövesdi kilátóhely - Felsőtárkány, tópart
A track innen letölthető (.gpx formátumban). A ládát az óramutató járásával egyező irányban kell mozgatni (ahogy az az útvonal szöveges leírásából is látszik).
Info a legutóbbi, 2018 augusztusi túráról itt.
2018.09.30 - 2019.11.17

22. Csúcs ez a hely! 42
Az útvonal: Bánd Essegvár - Majer Antal kilátó, Miklós Pál-hegy - Fekete István kilátó, Kis Bükk-hegy - Vitéz Bertalan kilátó, Papod-hegy - Esztergáli-forrás - Hajag Turistaház - Herend - Bánd
2019.12.08 -
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (583 db): környezet: 4.64 rejtés: 4.60 web: 4.72 átlag: 4.65

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Attibati 2019.12.15 23:10 - Egyéb
A láda letért a kijelölt útvonalról, kérem a következő megtalálót hogy a Papod-hegy felé induljon a ládával. (N47 10.873 E17 51.345)

kupec 2019.12.15 18:00 - Egyéb
Szerintem a láda letért a trackről, hiszen még nem is járt a Papodon és már jön visszafelé.

mozgo 2019.12.15 15:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.01
Ne keresd! Elvittem.
Újrarejtve 20 perccel később.. Pont egy km-t vittem.. Segítség: hupi :)

ha2 2019.12.15 13:35 - Egyéb
Nekünk még volt toll a dobozban.

baluka 2019.12.15 12:20 - Egyéb
Kereshető. Rejtek egy borostyános fatörzs tövében. Sajnos íróeszköz hiányában a logfüzetben lévő utolsó jelszó érvényes továbbra is.

ha2: Én sajnos már nem leltem tollat. De lehet hogy figyelmetlen voltam és azért nem találtam. :)

baluka 2019.12.15 11:35 - Megtaláltam
Továbbviszem, hamarosan...

ha2 2019.12.14 23:55 - Egyéb
5 nap alatt 9 megtaláló! Ez már nem is túrázó inkább stafétafutó mozgóláda:)))

hinia lux 2019.12.14 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk és továbbvittük, légvonalban 1080 métert.
Tetszett a rejtek, a Buddha szobor az erdő mélyén.
Most egy többtörzsű fa ölelésében várakozik.

Buddha
kupec 2019.12.14 13:56 - Megtaláltam
Kedden 10 perccel előttem vitték el Ha2-ék a dobozt és ma is majdnem lemaradtam. Először a kilátóba akartam felmenni, de hallottam, hogy megáll egy autó lent a parkolóban, így inkább a doboz felé vettem az irányt. Mire megtaláltam, már Hinia Luxék is odaértek a helyszínre.
Logolás után felmásztunk a kilátóba, aztán együtt továbbmentünk a tracken és jól elrejtettük a ládát.

Nemi91 2019.12.14 11:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Vittem.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.18]

Buddha szobor mögött

20191214_114912 
anettnori 2019.12.14 08:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Megvan! Vittem. [g:hu 1.6.4]

Reggel láttam, hogy továbbment hajnalban. Az appon még a régi koordináta szerepelt, ezért telefonos segítséget kértem VP-től. Kiderült, a weben már frissítette a koo-t, ez az appon még nem látszott.
Új koordináta birtokában megkerestem, aztán átvittem a falun, és a vasút mögött elrejtettem egy sokágú fa tövébe.

VP 2019.12.14 05:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.64
Hajnali séta a márkói völgyhídtól. Az eső épp elállt, a Hold is átderenegett a felhőkön, de persze minden nagyon vizes volt. A megáradt Séd hangosan zúgott. Jártam már itt szárazabb időben biciklivel is.
1300 métert vittem, új rejtek: jelzett kerítéssarok tövében.

 
Hörcsög 2019.12.11 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.03
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
Végre ezt is megkaparinthattam! Még soha nem találkoztam ezzel a mozgóval.
-----------------------------------------------------------
Továbbvittem 1070 méterrel, átkelt a Séden, egy kerítés turistajelzéssel ellátott oszlopánál keresd fű alatt. Ottjártamkor egy csacsi legelészett a környéken.

Csaba & családja 2019.12.11 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.63
Megtaláltam, tovább vittem egy nagy fa talajszinten lévő üregébe.

ha2 2019.12.10 10:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Tovább vittük a Dr. Majer Antal kilátó közelébe. Egy kisebb szikla alatt várja,hogy megtaláljátok.

Liberty 2019.12.10 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
Közel három évvel ezelőtt mozgattam a ládát utoljára, akkor a Börzsönyből komphajón vittem át a ládát Visegrádra. Az új túraútvonal adta az ötletet a mai túránkhoz, két ládát is érintve vittük tovább a ládát a Miklós Pál-hegyre, a dr. Majer Antal kilátóhoz. A kilátó közelében egy kisebb szikla alatt rejtőzik a láda.
Nagyon szép a tiszafás tanösvény, fent sok-sok tiszafát láttunk. A kilátóból nagyon szép a panoráma, valóban csúcs ez a hely. Jó ötlet volt ez az új útvonal, szép helyeken fog tovább menni. Köszönet a rejtésért.

paledina 2019.12.08 09:30 - Megtaláltam
-

emiGrant 2019.12.08 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
A napokban vettem át Attibatitól a GCTELJ ládáját és Edit barátnőmmel (aki az ötletgazda volt) ma reggel elindítottuk a ládát egy új túrán. A HATESZ (Hajag Természetvédő és Szabadidő Egyesület) minden évben megrendezi a "Csúcs ez a hely!" nevű teljesítmény túráját. A láda mostantól ennek a túrának a leghosszabb (42km) verzióját fogja végigjárni. Lesz benne egy jó pár kilátó, szép helyek, hegyek és a Bakony csodás erdei. A rajttól az Esseg-váron keresztül elvittük az első kilátó felé kb. 1km-t.

Új koordináták: 47 07.020 17 46.884
A láda egy villanyoszlop alján várja az első kessert, aki tovább viszi a Miklós Pál-hegyre, hogy élvezhesse a kilátó tetejéről a csodás panorámát. Holnap este lesz feltöltve a GPX trek és utána lesz kereshetőre állítva. Mindenkinek jó túrázást és sok szép élményt kíván emiGrant és Paledina.

Szint
Itiner
Attibati 2019.11.24 09:30 - Megtaláltam
A ládát beszedtem, december elején új túrán indul.

Attibati 2019.11.19 23:57 - Egyéb
A ládát november 24-én be fogom szedni. Aki vasárnap akarja megkeresni a ládát kérem keressen meg telefonon.


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (1177 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu