geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1394. Székelyudvarhelyi séta (Erdély) (GCSZUD)

Református templom

Református templom

Barátok temploma

Barátok temploma

Katolikus templom

Katolikus templom

Vasszékely

Vasszékely

Benedek Elek Tanítóképző

Benedek Elek Tanítóképző

Tamási Áron Gimnázium

Tamási Áron Gimnázium

Eötvös József Szakközépiskola a vár udvarán

Eötvös József Szakközépiskola a vár udvarán

Városháza belső udvara

Városháza belső udvara

Szoborpark

Szoborpark

Jézus Szíve kápolna

Jézus Szíve kápolna

Új doboz

Új doboz
Szélesség N 46° 18,191'
Hosszúság E 25° 17,748'
Magasság: 508 m
Megye/ország: Románia
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2006.06.03 18:00
Megjelenés időpontja: 2006.06.07 10:10
Utolsó változás: 2018.08.18 11:47
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+6V)
Elrejtők: DBotond, Helga
Felhasználó: DBotond
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Megtalálások száma: 262 + 4 sikertelen + 7 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


2018.08.18. Ládakarbantartás. Rutinellenőrzés során nem került meg a doboz, ezért pótoltam. Időközben a közelben kidőlt egy fa, mely pontosan a rejtés felett fekszik, megkönnyítve az eligazodást.

2009.07.30 Az elveszett ládát másodszor is pótoltam, ezúttal egy mikro (filmes doboz), a helyszín ugyanaz, csak most a sziklán keressétek egy kő takarásában.

Az elveszett ládát pótoltam, egyelőre csak egy logbook van benne, meglátjuk visszatér-e a fosztogató.

WAP: Kiindulópont a főtér melletti Patkó tér. A láda koordinátája 6 pontról szedhető össze. A megtalált számokat az ABC... betűk helyére kell behelyettesíteni. Ha sorban keresitek a pontokat, kellemes sétát tesztek Udvarhelyen és a végére összeáll a doboz rejtekének infója.
A jelszó 2 részből áll, egyik virtuális, a másik a dobozban.

46° 17,ABC
025° 17,DEF

1. Vasszékely  N 46° 18,191' E 25° 17,748' 451 m [GCSZUD-1]
A. Hány névsort tartalmazó márványlap van a talapzaton?

2. Református Kollégium  N 46° 18,167' E 25° 17,730' 452 m [GCSZUD-2]
B. Hány fecske található a homlokzaton?

3. Tamási Áron Gimnázium  N 46° 18,128' E 25° 17,808' 502 m [GCSZUD-3]
C. Iskolához kapcsolodó szobrok száma az épület mellett?

4. A Székely Támadt vár
 N 46° 18,336' E 25° 17,804' 472 m [GCSZUD-4]
D. Hány ablak van az iskola főhomlokzata 1. emeletén?

5. A Főtér  N 46° 18,229' E 25° 17,678' 472 m [GCSZUD-5]
E. Milyen számhoz hasonlítható a főtér alakja?

6. Barátok Temploma
 N 46° 18,258' E 25° 17,632' 472 m [GCSZUD-6]
F. Hány ágú a templomon látható csillag?

A jelszó második része a Barátok temploma melletti szoborcsoport egyikén található, amelyiken nem név van feltüntetve, hanem valami más.
A kapott koordináta a láda (15x15x8cm) rejtekére mutat, ami a A Jézus Szíve kápolna melletti sziklafal tetején(150 m a főút mellett), az ösvény mellett, egy szikla tövében bujkál, itt található a jelszó első része.


Egy kis sétára szeretnélek meghívni benneteket a szülővárosomba. Remélem, hogy a sétával egybekötött kincskeresés kellemes perceket szerez az erre vállalkozónak.

Kiindulópontnak a Patkót ajánlom, itt nyugodtan lehet parkolni és a keresés is innen indul.

Székelyudvarhely főterén (a mai Szabadság tér a Márton Áron tér között) épült fel 1780-81 között, két részre osztva az egykori Piacteret: az Alsó-Piactér (egykori Batthyány tér, mai Szabadság tér) és a Felső-Piactér (egykori Deák tér, későbbi Gabonapiac, "Patkó", Szabadság tér, illetve a mai Márton Áron tér). Építtetője Baczkamadarasi Kis Gergely (1737-1787), a református kollégium neves rektor-professzora, akinek KG monogramja a templom nyugatra néző cserépfedelén olvasható az 1781-es évszám kíséretében. Az új templom nem a régebbi Szent Anna-kápolna maradványaira épült. A templom építését 1781-ben fejezték be.

1. A Vasszékely - szobor és hősök emlékműve:
A Márton Áron tér központi szobra és egyben a város hősi halottainak is emlékhelye. Az első és második világháborúban elhunyt hősök nevei a szobor falain olvashatók. A szobor egy székely katona, aki kissé előre hajolva, puskatusát ütésre emeli. A bronzszobor felirata: Gyopárt a Hargitáról hozzatok/ A székely hősök halhatatlanok.

2. Református Kollégium, korábban Benedek Elek Tanítóképző / Főiskola (Márton Áron tér 2.)
A kollégiumot 1670-ben Bethlen János gróf, Apafi Mihály erdélyi fejedelemkancellárja alapította. Régi neve " Gymnasium Bethlenianum " volt Az első épület fából készült. Állapota gyorsan romlott. Baczkamadarasi Kis Gergely professzor és báró Daniel István főgondnok idején a XVIII. század végén egy új, a kor igényeinek megfelelő iskola építésébe kezdtek. 1771 áprilisában megkezdődtek a munkálatok és 1772-ben fejeződtek be barokk stílusban.
Az iskola neves tanárai voltak: Letenyei Pál, Szigethi Gyula Mihály, Magyarósi Szőke József, Gönczy Lajos , Benkő József. Neves diákjai: Cserei Mihály, Benedek Elek, Barabás Miklós, Orbán Balázs.
1886-ban egy második emeletet húztak. A belső udvart Baczkamadarasi Kis Gergely emlékoszlopa uralja. Újabban róla nevezték el az iskolát. A XX. század elején, 1910-1912 között, a kollégium új épületet kapott. Ebben működik jelenben a Benedek Elek nevét viselő Tanítóképző. Az épület előtti udvaron, az író bronzból készült szobra áll.

3. Tamási Áron Gimnázium (Baróti Szabó Dávid u.32)
Az egykori katolikus gimnázium alapítási éve 1593, amely napjainkban mar a fent említett próza- és drámaíró nevét viseli. A mai líceumi épület helyén állott az 1735-ben épült Fiúnevelde, melyet 1909-ben bontanak le és ekkor kezdik el építeni, majd 1910-ben fejezik be a ma is működő; három emeletes, impozáns iskolaépületet. A gimnázium jeles tanítványai voltak: Tomcsa Sándor ( 1897 - 1963 ), dráma-, novella-, karcolat- és regényíró, író valamint karikaturista Nyírő József ( 1889- 1953 ), regényíró Baróti Szabó Dávid ( 1739-1819 ), költő a klasszikus időmértékes verselés egyik meghonosítója a magyar irodalomban, stb. *
A Szent Miklós római katolikus plébániatemplom ( Baróti Sz. Dávid u. 34 -36) Egyházi jellegű műemléképület. A 18. századvégi erdélyi templom építészet egyik műemléke. A templom építészeti stílusában a mértéktartó barokk és a klasszicizáló késő barokk stílus ötvöződik. A három hajós, egytornyú plébániatemplomnak a felszentelésére 1793. május 27.-én került sor. Szomszédságában a római katolikus plébánia épülete (paplak) húzódik meg.

4. A Székely Támadt vár (Tompa László út. 12.)
A Főtér (Szabadság tér) északnyugati sarkától a Vár utcán haladva északkeleti irányban, mintegy 200 méterre a székelyudvarhelyi vár előterébe érkezünk. A középkori vár az egykori mezőváros, de a mai városkép egyik jelentős építészeti emléke. Ha szemben állunk a vár bejáratával, attól jobbra a Fóris - bástya (nyolc szögű) mögötte, hátul a nyolc szögű Hajdú bástya, míg bal kéz felé, elől a Bánffy - bástya, mögötte, az udvar északi végében pedig a Telegdy bástya. A Kornis Ferenc utca felőli részen ma is látható a feltehetően Kornis - címer és egy felirat helye) helyreállított maradványai láthatók. A bástyákat a különböző időszakokban itt parancsnokló várkapitányokról nevezték el.
A mai állapotában látható várat János Zsigmond fejedelem építette 1562-65 között, az ellene fellázadt székelyek megfékezésére és így több évtizeden át a fejedelmi elnyomó hatalom támaszaként szolgált.
Tompa László emlékház. A vár tőszomszédságában (Tompa László u. 10.) a Tompa László (1883-1964) költő életét és munkásságát bemutató emlékkiállítást tekinthetjük meg. E díszes homlokzatú földszintes házban lakott 1920-tól haláláig (1964) a székelység nagy költője, műfordítója és lapszerkesztője.

5. Főtér- Városháza
A Főtéren található a Városháza Vármegyeháza.
1895-96-ban épült eklektikus stílusban Stehlo Ottó építész tervei szerint. Hargita megye műemlékeinek hivatalos jegyzékében (1992) műemléképületként szerepel.
Építőmestere Ferenczi Endre főmérnök volt, aki többféle építészeti stílust örökített meg. Az építkezésekben közreműködött Habensumph Károly is. Belső építészeti szempontból külön értéket képvisel a zárt udvar végében kialakított díszterem. A mostani vármegyeháza helyén Udvarhelyszék egykori székháza (pretoriális ház) állott, melyet báró Daniel István főkirálybíró építtetett.
Középen, a központi parkban található Orbán Balázs szobra, az 1995-ben készített bronzszobor tisztelgés a székely nép legnagyobb személyisége előtt. Mögötte a Református templom.

6. Barátok Temploma
A kéttornyú ferencrendi templom és kolostor ( Szent Ferenc Temploma, Barátok Temploma) 1728-1779 között épült, magában hordozza a reneszánsz ( két torony) jellegzetes idomait. 36 m hosszú, 17 m széles, belső magassága 14 m. Végleges belső formáját 1928-ban nyerte el. A barokk és a klasszicizmus közti átmeneti időszak stílusjegyeit ötvözi, a főtér legrégebbi temploma. Keleti tornyában két harang található. Szentélye tágas, hajója nagyarányú és hét oltár van benne. Orgonája közel 200 éves, egy pécsi orgonakészítő munkája.

7. A Jézus Szíve kápolna (Medence u. 2.)
A Rákóczi Ferenc utca tulajdonképpeni végződése a kápolna térségében. A művészettörténeti kutatások többsége a kápolna építészet a 13. századra helyezik, s így Székelyudvarhely legrégebbi építészeti műemléke valamint egyházi épülete. Az egész Székelyföld egyik legértékesebb építészeti emlékeként tartják számon.
A műemlék épület Székelyudvarhely déli bejáratánál, a Segesvár fele vezető megyei út bal oldalán, a Szálvátor - hegy (Köszörűkő) végződésében található, amely egy kis imaház, védőfallal körülvett templomocska. A lóhere alapidomú Jézus - kápolna a maga nemes egyszerűségében, tájképi megjelenésével szuggesztív erővel hat a szemlélőre. Építési idejéről az oklevelek hallgatnak. A téglapadlós belső teret 4 méter magasságban elhelyezett festett kazettás mennyezet fedi, amely az 1677-es évszámú eredeti mennyezet e századi, kevésbé sikerült másolata. Szép vonalú zsindelytető fedi, melyen a magasított toronysisak is jól érvényesül. A kápolnát kőkerítés övezi, melynek déli oldalán levő díszesebb és nagyobb bejárata feletti háromszögű oromzatát három egyenes záródású vakfülke díszíti, az oromzat búbját pedig homokkő-bubából kialakított kereszt koronázza. A körfal mai bejárata fölött az 1771-es évszám látható.
A legenda szerint a tatárjárás idején a város lakossága Bud László vitéz vezetésével a Budváron GCBDVR keresett menedéket az ellenség elől, hiszen a megduzzadt Küküllő jó védőnek bizonyult, a tatárok nem is erőltették a a támadást, de letáboroztak a Nagyoldal alatt. Az Európát végigjárt László vitéznek egy nagy angol íja volt, ami különbözött a hagyományos magyar íjtól. Mivel a tatárok "le akarták éheztetni a hegyről a székelyeket", a vitéz elhatározta, hogy a csapatot vezető kánt "Jézus nevében" célba veszi. A tatár vezér még nevetett a csoporttól elváló íjászon, azonban az annyira pontosan célzott, hogy a nyílvessző egyenesen szíven találta a kánt. A tatár sereg ettől annyira megriadt, hogy tábort bontott, és más csapathoz csatlakozott. A legenda szerint pedig azon a helyen, ahol a tatárt szíven találta a nyíl, felépítették Jézus szíve kápolnát.

Kellemes kikapcsolódást és jó keresést kívánok, DBotond

Amennyiben személyesen útbaigazítást is szeretnél, itt megtalálsz.  N 46° 18,183' E 25° 17,597' 450 m [GCSZUD+Information]
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (161 db): környezet: 4.70 rejtés: 4.56 web: 4.73 átlag: 4.66

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


tiktak 2020.07.09 13:00 - Megtaláltam
Nagyon szép városka, jó kis séta volt, köszönjük a rejtést! A ládánál a gps jel nem túl erős, de ott van a szikla alatt! (És ne is a koordinátát nézzétek, hanem a helyet!)

Tomika66 2020.06.14 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.17 súly: 2.00
Miután megtaláltam a városban kis séta után mind a 6 pontot, sajnos a kápolna javítás/felújítás miatt le van zárva, ezért nem lehetett bemenni, ezért magát a ládát sajnos nem tudtam megtalálni. Remélem azért ez valamennyire számít. A jelszónak a második fele van csak meg ezért.

[Jóváhagyta: DBotond, 2020.06.29 10:21]

Invictus3 2019.07.27 16:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Megvan, köszi!
Sokszor jártam már itt, Udvarhelyen, de ez a multi megmutatta a város rejtett szépségeit, főleg a végládáért vagyok hálás köszönöm, hogy elhoztál ide :)

kobcikrajci 2019.07.22 18:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.4]

Gergo 2019.06.19 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.12
A jelszò első ès màsodik rèsze is meglett mègsem tudom jòl beìrni. Kèrem a megtalàlàs elfogadàsàt.
A làda fedele meg van repedve de mègsem àzik be.
Gergő

[Jóváhagyta: DBotond, 2019.06.26 19:40]

20190619_180025 
eltájoló 2019.03.25 16:23 - Megtaláltam
A szoborcsoport nem a Barátok Temploma mellett van, hanem azzal szemben, az út túloldalán. Ami a szobron van, az a jelszó második része, de ez már egyértelmű volt. A ládánál már nem egy, hanem 3 fa van kidőlve. A doboz fedele repedt, de jó helyen van, nem ázik be. Láttam, hogy a Rejtő idevalósi, gondolom hamar ki tudja cserélni. Amúgy nagyon tetszett a város, a hangulat, és az emberek. A gimnáziumban szerencsénk volt egy órára is beülni, nagy élmény volt. Köszönöm a rejtést.

becko 2019.01.06 15:47 - Megtaláltam
ok

Márta 2018.08.22 20:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.95
Segítséggel!😊 köszönjük!

gertaniko 2018.08.15 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Köszönjük a rejtést, a leírás alapján ismerkedtünk Székelyudvarhellyel.

gertam 2018.08.15 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
MEGTALÁLTUK!

gertanikoval közös találat!!

Старият Несебър - Székelyudvarhely

Időutazás (nem mindennapi) a GEOCAHING útján!

TRAVEl BUG - az utazó ügynök - most "sok-sok" - kilométert "kalandosan" megtéve utazott olyan helyre, ahol még nem járt!

Indulás Bulgáriából (Старият Несебър)
Old Nessebar Mystery TB hotel
2018.07.26. - 15.00 óra (Nesebari időszámítás szerint)
-
érkezés Erdélybe (Székelyudvarhely).
1394. Székelyudvarhelyi séta (Erdély) (GCSZUD)
2018.08.15. - 13.00 óra (Erdélyi időszámítás szerint)

A két utas, akik először (taxival - Несебър) , majd repülővel (Бургас - Budapest), aztán ismét taxival (Budapest Liszt Ferenc Repülőtér - Köki) majd - természetesen vonattal!! - (Köki - Pincehely) onnan busszal Tamásiba majd a KIA-val (autó) kacskaringósan de ERDÉLY-be a méltó helyen landoltak:

NÉV SZERINT az UTASAINK:
Adrian - "TB55XFV"
és
Geburtstags-TB-HHS - "TB7PYVN"

Ps.:
Külön KÖSZÖNET a REJTŐNEK a továbbításért, és a
SZEMÉLYES TALÁLKOZÁSÉRT !!!!!!!!!! Székelyudvarhelyen.....

Nem mindennapi dolog az, amikor az egyszerű "kesserek" -személyesen is - találkoznak a rejtővel - Tamásiból közel 1000 kilométeres távolságot megtéve ERDÉLYBEN!!!

SZÉPNAPOT!!! Kedves Kessertársunk!
ÜDVÖZLETTEL:
gertaniko és gertam

DSCN9510AAAAAAAAAAAAAA
dovenyi 2018.08.10 09:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Köszönjük a rejtést. Messze ebbe a találatba fektettem a legtöbb energiát eddig. A gyerekeim már a harmadik pontnál feladták, de egy hétig voltunk ebben a szép városban, így csak összejött a végére.

Varol89 2018.08.03 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

banyóka 2018.07.31 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Előző este a multi pontjait megkerestük a városban, amikor kiderült, hogy a láda nem a városban van, nem kerestük meg, mert Gréta lányom, minél többet vagyunk Erdélyben, annál inkább tart a medvéktől. Pedig ma találkoztunk először velük, igaz hárommal is. Hogy holnap hogyan fogom bárhová is elvinni, azt még nem tudom. Ma reggel az első utunk a ládához vezetett. Köszönjük, nagyon tetszett a város.

Ténia 2018.07.11 12:37 - Nem találtam meg
Összeszedtük a koordináta darabkáit, de ez a koordináta olyan helyre mutatott, ami kerítéssel volt lerekesztve. Nem mertünk átmászni rajta. Írtam emailt a rejtőnek, immár majdnem egy hónapja, de azóta sem kaptam választ.

gcszud 
bazsogeleba 2018.07.11 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Dipi 2018.06.09 14:09 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést és a segítséget!

zsomle13 2018.05.27 17:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Szamárfül 2018.05.27 17:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!
1. erdélyi ládám :)

tapisomi 2018.04.01 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Köszönöm.

Secc 2017.08.18 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

droland 2017.08.14 16:35 - Megtaláltam
Hello!
Az összes ponra rájöttem kivéve a 3-asra. Szerintem nem volt egyértelmű a leírás, de ettől még nagyjából megtudtam határozni a láda helyét. A szoborparkban megtaláltam a jelszó második részét. A gond az volt, hogy délelőtt esett az eső így nagyon saras volt a szikla melletti terep és pontos koordinátám se volt. A szikláról csinaltam képeket, remélem elfogadod megtalálásnak. Ha kell akkor el tudom küldeni a számokat és a jelszó második részét.
Köszi.

[Jóváhagyta: DBotond, 2017.09.08 06:28]

IMG_20170814_163502IMG_20170814_163443
IMG_20170814_163304IMG_20170814_163422
IMG_20170814_163314 
Párduc50 2017.08.07 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Tkp az utolsó pont kivételével már korábban bejártuk az egészet, de jól esett feleleveníteni! Köszi a rejtőnek a nem kis fáradozást!

0102
0304
0506
07 
SandorCsaba 2017.08.06 18:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

Szabó família 2017.06.23 06:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

benist 2017.06.08 14:30 - Megtaláltam
Hol zuhogó, hol csendesebb esőben végigjártuk a multi pontjait, még ilyen körülmények között is élmény volt. A koordináták összegyűjtése után a biztonság kedvéért meglátogattuk a rejtő műtermét, és az ismerkedés olyan jól sikerült, hogy alig tudtunk befejezni az élvezetes beszélgetést, de Botondra az ügyfelek, ránk további ládák vártak.

JulesDark 2017.05.04 07:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

GYEZegzug 2017.04.12 09:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.14
Otthonról folytatás. Köszi szépen a lehetőséget.

tarsolyos 2016.07.27 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.98
Köszönöm!

nagyi11 2016.07.23 10:10 - Megtaláltam
MEgtaláltuk! :)

WP_20160723_10_12_51_ProWP_20160721_21_15_34_Pro
bigmick 2016.07.22 16:18 - Megtaláltam
Udvarhely környéki ládázós napok estéin begyűjtögettük a virtuális pontokat, ma pedig megleltük a ládát is. Köszönjük.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.3a] [wapon beküldött szöveg]

GCSZUD_20160719203603.jpgGCSZUD_20160722161359.jpg
Macusa 2016.07.20 19:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.11
Kellemes séta egy gyönyörű városkában. A végső koordinátákat nekünk is kb. 40 m eltérés volt, de azért meglett a ládika. Köszi, hogy láthattuk!

anettnori 2016.07.14 11:00 - Megtaláltam
Felkerestem a 6 pontot, leírtam a jelszó második felét. Összegezem a koordinátát, ami kinavigált a város szélére, a malomhoz. Sajnos, valami elromlott, valamelyik részletet elnézhettem. A kápolnát megtaláltam, de onnan nem tudtam továbblépni. Hogy ez így megér-e egy pozitív elbírálást? Majd eldől.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.09.02 16:14]

IMG_4005IMG_4006
IMG_4011IMG_4013
Sarkiroka 2016.07.07 18:00 - Megtaláltam
Végigjártam minden megadott pontot és a jelszórészleteket is összeraktam a végső koordinátákhoz. Gyönyörű kis város, és nagyon élvezetes volt a séta, a családom is örült, hogy nem csak úgy cél nélkül nézünk körül, és így olyan helyeket is megláttunk, ahová nem mentünk volna amúgy el. Végül sajnos egyszerűen nem találtam meg a ládát, pedig az egész sziklás hegyecskét végigjártam, minden sziklát átnéztem, ujjat is húztam a család türelmével. Kicsit csalódott is voltam, mert izgalmas volt nagyon a kód összekeresgélése. Persze a látvány és az élmény mindenképp megérte! Képeket mellékelek hamarosan, kérném szépen a láda elfogadását a jelszó nélkül is! Köszönöm a rejtést!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.09.25 11:07]

20160707_191403_220160707_191406_2
20160707_191740_220160707_191945_2
P7070624_2P7070639_2
HgZoli 2016.07.07 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
Köszönöm!

Molli 2016.06.24 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Köszönöm a rejtést!

Göde 2016.06.24 16:00 - Megtaláltam
Székely város, székely emlékek, jó érzéssel kerestem.

fcsaba 2016.06.21 20:53 - Egyéb
A 2016-os erdélyi geotúra során hirtelen felindulásból elkövettünk öten (Liberty, JAck:66:, Webber, acsipapa és fcsaba) egy székelyudvarhelyi kiruccanást, és felkerestük a GCSZUD pontjait, a végládával együtt. A láda logfüzetét nézegetve feltűnt, hogy 2014-ben nem logoltunk. Most logoltam a magam és a geotúra nevében is, szóval most már ott is benne vagyunk.

JAck:66: 2016.06.21 20:50 - Megtaláltam
Vacsora utáni városnézés közben megtaláltuk!
A jelszó második felére nem mutat koordináta, így ott nem írtunk fel semmit.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.08.23 20:17]

Liberty 2016.06.21 20:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
26/17. A 2016. évi erdélyi geotúra csapat tagjaként

Először jártam Erdélyben, nagyon vártam ezt a túrautat. Gyönyörű helyeket kerestünk fel, remek társasággal, jó hangulatban. Köszönet a szervezésért és a rejtésekért. Sok szép túrával és élménnyel lettem gazdagabb.

Székelyudvarhely nem volt a program része, de Jack:66-tal gondoltunk egyet és felkerestünk két ládát, elkísért minket Acsipapa, Webber és fcsaba is. Mivel nem volt egyszerű az odajutás, így a sarki fűszeres segített ki minket a fuvarral.
Nagyon szép kis város Székelyudvarhely, sok történelmi látnivalóval. Különösen tetszett a gyönyörű főtér, a Jézus szíve kápolna és a végláda, a dombtetőn.

Székelyudvarhely címere
emmerwald 2016.05.12 18:39 - Megtaláltam
Minden pontnál figyelni kellett, de jó kis séta volt! Levezetésnek a Budvárra is felléptünk, köszönjük!

kl 2016.03.14 08:24 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]
Csodas seta. Koszi a Rejto segitseget a szobrok szamolasaban

Orsi-Ati 2015.11.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
A Székelyudvarhelyi séta nagyon jól sikerült és a láda nagyon jó helyen van. Fantasztikus a kilátás! Köszönjük a rejtést!! Orsi-Ati! :D

Judith 2015.09.29 00:00 - Megtaláltam
Megcsíptem!

reprocesszor 2015.08.20 17:40 - Megtaláltam
Ez kalandosra sikerült.
Agyagfalva után ide is eljöttünk, és tartottunk egy kis városnézést, a geoláda pont kapóra jött erre a célra. Szépen végigjártuk a pontokat, még a várhoz is bejutottunk, mert addig meresztettük a zárt kapunál a szemünket a homlokzatot kémlelve, hogy egy bácsi kijött és beengedett minket körülnézni.
A kör végén az Első Emelet kávézóban egy ital mellett összelegóztuk a koordinátát, közben a kevésbé egyértelmű számok is helyükre kerültek, így elindultunk vissza a város széli kis templomhoz. Ott szomorúan konstatáltuk, hogy egyrészt pont lekéstük a nyitvatartást, másrészt a ládát rejtő domboldalon épp legeltettek, és már nagyon érdeklődve figyeltek minket a kisebb borjú méretű pásztorkutyák, én pedig nem igazán vágytam konfliktusba keveredni velük...
Szóval megint kimaradt a doboz fogdosása.
Ezt leszámítva minden szuper volt, köszi az idegenvezetést!
Ki tudja mikor tudok legközelebb erre kalandozni, szóval ha egy jelszónélkülit megér így, azt megköszönném.

[Jóváhagyta: DBotond, 2015.09.24 11:57]

Judit és Béla 2015.08.18 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.14
Megtaláltuk, bár a végláda koordinátája pontatlan, és a koordináta meghatározásánál több szám nem volt egyértelmű. Ha ezeket pontosítani lehetne, jó kis láda lenne.

ystray 2015.08.18 00:00 - Megtaláltam
megvan :)

ballasz 2015.08.13 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.60
A főtéren jó elidőzni. A koordinátákat nehéz összerakni, de így, hogy meg van adva, hogy kb. hol keresni a ládát, meg lehet találni. Érdemes volt kimenni a kápolnához, bár 4-kor bezárt, azért felülről be lehetett tekinteni.

szentkereszty 2015.06.25 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.61
Egy komolyabb fejtörést követően, de végülis sikeresen oldottam meg a feladványt, közben pedig esős időben ismerkedtünk Székelyudvarhely szépségeivel. A túra kellemesen végigvezetett a fő látványosságokon.

 
Jani69 2015.06.12 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltam! 2-ik ládám és nagyon örvendek neki. Érdekes rejtés volt, lelkesen kutakodok további ládákért!

19izsi73 2015.04.24 14:56 - Megtaláltam
Wooow...ha vége a csiki málmornak többet írok...

 
vViktor 2014.09.16 00:00 - Megtaláltam
A végládát nem leltem, a rejtő segített a teljes jelszavat illetően!

Köszi!

szamosszamoca 2014.08.05 00:00 - Megtaláltam
+

petiba 2014.08.03 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Székelyföldi körutunk utolsó ládája. A kápolna mellett megtaláltam a rejtekyhely.ro ládáját, de a számolgatás során valamit elszúrhattam, mert a dobozt nem találtam meg.
Köszönöm a Rejtő segítségét.

zaskl 2014.07.24 13:00 - Megtaláltam
Sajnos a ládához nem volt időnk felmenni, nagyon feszített volt a menetrend. A pontokat azonban végigjártuk. Kérjük a képek alapján a találat elfogadását. Köszönjük a rejtést, nagyon szép helyen jártunk. ZASKL

[Jóváhagyta: DBotond, 2014.08.02 06:13]

 
nandrea 2014.07.22 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Köszönöm a lehetőséget, hogy a pontok keresésével megismerhettem a város nevezetességeit. A hagyományos láda helye tetszett a legjobban.

csipet_csapat 2014.07.18 22:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Késő esti vadászat. Köszönjük a rejtő segítségét. És persze Székelyudvarhely bemutatását.

VERBOLA 2014.07.12 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.08
Köszönöm a rejtést!

hg4ggv 2014.06.21 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.06
Erdélyi motoros túránk első körének alkalmával kerestük meg a pontokat.
Köszönjük a kápolna "üzemeltetőinek" türelmét a sok kérdésünk miatt :)

Gombai Vadászok motoros "szakosztálya"

[Jóváhagyta: DBotond, 2014.07.01 10:40]
Köszönjük...

 
picuresnagyur 2014.06.14 14:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
köszi

Bl4st3r & Amy 2014.05.25 15:09 - Megtaláltam
A 2014-es erdélyi geotúra alkalmából a medvék megtalálták! [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

maxxtro123 2014.05.22 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.50
Köszönöm a rejtést!

agyorgy 2014.05.22 18:15 - Megtaláltam
Megtaláltam az Erdélyi geotura tagjaként.

agibihary 2014.05.22 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.45
A 2014-es erdélyi geotúra csapatával találtuk meg.
Köszönöm!

 
molka 2014.05.22 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.01
Az erdélyi geotúra során. Szép és kedves kis város. A multi pontjait együtt jártuk be, a végláda helye pedig szuper. Köszi!

pliptai 2014.05.22 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.11
Köszönet a rejtésért!

fcsaba 2014.05.22 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.88
Az erdélyi geotúra során találtuk meg.

A multi precíz kidolgozottságán meglátszik, hogy mennyire kedves számára ez a város; örülök, hogy Székelyudvarhely ilyen remek multit "kapott". A város személy szerint az én szívem csücske is valahol, ugyanis az első (és a geotúrát megelőzően egyetlen) erdélyi utam pont ide vezetett, 1996-ban, amikor egy összmagyar matematika versenyen vettem részt, és a legjobb eredményt elért vajdasági indulóként egy gyönyörű székelykapu makettet kaptam ajándékba, amit mind a mai napig őrzök. Előjöttek a kedves emlékek.

Köszönjük a rejtést!

Bogyókák 2014.05.22 18:13 - Megtaláltam
A 2014-es erdélyi Geotúra alkalmával csoportosan :)

kectam 2014.05.22 18:13 - Megtaláltam
A 2014. évi erdélyi geotúra csapatával találtuk meg.
köszönöm a rejtést!

carmin 2014.05.22 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
A 2014. évi erdélyi geotúra csapatával találtuk meg.
Köszönöm a rejtést!

StiviG 2014.05.22 18:05 - Megtaláltam
A 2014-es geotúra során kerestük meg. :-)

LionDaddy 2014.05.22 18:05 - Egyéb
A 2014. évi Erdélyi Geotúra csapatával ismét itt jártam. A 2012 őszi Székelyföldi ládázós hosszú hétvége túra után már másodszor, és remélem nem utoljára.

Köszi a rejtést!

Ancs 2014.05.22 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.94
Erdélyi geotúra 14. találata rejtői kísérettel.
Nagyon rövid időt töltöttünk a városban, de a legszebb helyeket láttuk. Nekem a végláda tetszett a legjobban, hiába, a természetben érzem jól magam. :)
A végláda koo kiszámolása bonyolult és néhol pontatlan a szöveg. A virtuális jelszórészletet csak a leírás jelzi, sehol egy segédpont. Ezeket javaslom javítani.
Köszi

Pepe 2014.05.22 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Gyönyörű fekvésű város, érdekes helyekkel, remek ládavégponttal. Sajnáltam, hogy a városra nem jutott több időnk, legközelebb itt szállunk meg.

CacheFinder 2014.05.22 18:03 - Megtaláltam
A 2014-es Erdélyi Geotúra alkalmából csoportosan találtuk meg a ládát. Köszönjük a rejtést!

Mira 2014.05.22 17:36 - Megtaláltam
Megtaláltam a 2014. évi erdélyi geotúrán. Köszönöm! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Gábor66 2014.05.22 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

yano6ard 2014.05.22 00:00 - Megtaláltam
A 2014-es Erdélyi Geotúra résztvevőjeként...
Köszönöm a lehetőséget!

KJ & GM 2014.05.08 20:20 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget.

Albi-Edit 2014.01.02 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Izgalmas volt a városi vadászat, mindenkinek BUÉK!!!

FőtérSzilveszter
FutuRobi 2014.01.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.78
Szilveszter napján ( 2013.12.31 ) ott élő unokatestvéremmel bejártuk a pontokat a városba :) Majd másnap újév első napján ( 2014.01.01 ) útban Mátisfalvára mamámékhoz megálltunk és megkerestük a ládát, nagyon izgalmas volt és gyönyörű látvány :) Köszönöm ;-)

grus 2013.10.26 22:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.52
Közös találat tau_0470 kollegával és néhány további dalostárssal :-)
Köszönjük a rejtést, érdemes felkeresni minden pontját!

tau 0470 2013.10.26 22:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.20
Erdélyi kirándulással egybekötött ládázás a Szegedi Vox Nova Kórussal, ill. grus kolleginával. Néhány pontot már két éve - még a ládázás előtt lefotóztam, így most könnyebb volt a koordinátákat meghatároznom. A végládát éjjel, zseblámpával kerestük meg bátor tűzoltó barátom segítségével, nagyon a lábunk elé kellett nézni az utolsó néhány méteren! Idegenvezetőnk segítségével értettem meg a kapcsolatot a két jelszórészlet között. Köszönettel.

VasszékelyÉlet
Sütő AndrásNévtelen és mégis neves.
Éjszakai ládatalálat.Visszarejtés
kupec 2013.10.03 08:00 - Megtaláltam
Sajnos csak rövid időm volt a városban és a pontokba is kellőképpen belegabalyodtam, amit még az is tetézett, hogy reggel esni kezdett a hó. Szerencsére a havazás hamarosan abbamaradt. Remélem lesz még lehetőségem, hogy meglátogassam ezt a kedves várost és környékét. A fotók alapján kérnék egy jóváhagyást.

[Jóváhagyta: DBotond, 2013.10.17 11:02]

fa-peti 2013.09.04 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

bence máté 2013.08.19 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.36
ok

Laciapa 2013.08.14 11:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Egyszerűen nagyszerű! A meglepi az volt, hogy az újrarejtés után mi voltunk az első megtalálók. A jutalmunk: ajándék belépők a Jézus Szíve kápolnába. Köszönjük az idegenvezetést és a rendhagyó történelem órát. Bízunk benne, hogy lesz alkalmunk még visszamenni!

Látkép 
horvathszaby 2013.08.03 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
9 napos erdélyi körútunk 8. napján, immáron úton hazafelé, érkeztünk Székelyudvarhelyre, hogy, ezen multi pontjain keresztül "felfedezzük" a várost.
A belváros nagyon szép, tiszta és rendezett.
Sajnos a ládával nem volt szerencsénk...
A multi 4. pontjára nem tudtunk bemenni, mivel zárva volt a kapu, a fák, pedig annyira eltakarták a kilátást, hogy az ablakok számát, csak saccolni tudtuk... Nem sikerült...
Kérnénk a rejtőt, a képek alapján, a találat elfogadására!

Köszönjük!

Tovább indultunk Segesvárra.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.09.15 20:39]

Hosszu és Maszat 2013.07.27 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.44
Erdélyi csillagtúrázásunk egyik pontja. Kedves kisváros, jót barangoltunk benne, de a strandpapucsbanhegyetmászunk pontot kihagytuk volna a végén :)

gym 2013.07.10 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Kellemes multi.

plecs 2013.07.06 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
A láda jó kis mászást kíván felfelé, de csodás a kilátás odafentről, úgyhogy láda nélkül is megérné...így meg főleg! :-)

BubaGC 2013.07.06 18:00 - Megtaláltam
:-)

DBotond 2013.02.03 13:58 - Egyéb
Időközben a Református Kollégium visszakapta az épületet, így a Benedek Elek tanítóképző a szomszédos, Mária Valéria nevű épületbe költözött. A koordináta és az épület nem változott, a fecskéket ugyanott kell keresni, ahol eddig. :)
Az ügy részletei: http://erdely.ma/kisregio.php?id=96638

nikodem 2013.01.29 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.49
Megtaláltuk, de kis segítséget kellett kérni az elrejtőtől, mert néhány koordináta pontatlan, a megfogalmazás pedig nem egyértelmű (mellett = > előtt, stb.).
Nagyon kedves és segítőkész volt az elrejtő, még a helyszínre is odajött és ott megbeszéltük vele a félreértésre okot adó pontatlanságot. Igérte helyesbíteni.
Köszönet neki! Sajnos ilyen készséget nem tapasztaltunk Kolozsváron.

atipapa 2012.10.23 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Csizmások 2012.10.21 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.01
Köszi a rejtést! Közös találat. Kicsit zavaró a sok pont.

 
Strombus 2012.10.21 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.83
Kis város sok szép épülettel. Tetszett a belvárosi séta is és a Jézus szíve kápolna is. A dombra mászni, onnan lepillantani is jó volt.

Nehézségek: a tér alakjának meghatározása, bizonytalankodás a megfelelő szoborcsoporttal kapcsolatban (ez valójában már a 8. pont), pontatlan koordináták itt-ott. Ahogy most visszaolvastam a logokat, hogy vajon csak én vagyok-e nehézfejű, megnyugodva látom, hogy ezek másoknak is gondot okoztak.

Kós Károly szobra tetszett a legjobban
Bajuszcica 2012.10.21 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Hangulatos városka. Pár éve már jártam itt, akkor még nem ládáztam, de ugyanezeket a pontokat jártuk végig akkor is, kivéve a dombot. Örültem, hogy újra láthattam. Köszönöm a rejtést!

acsipapa 2012.10.21 10:55 - Megtaláltam
meglett

Webber 2012.10.21 10:55 - Megtaláltam
Volt net az Első emelet kávézóban. :-)

 
Fazék 2012.10.21 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.35
Székelyudvarhelyen többször jártam már, de inkább régebben, azaz ideje volt a ládát is megkeresni. Szép napsütéses őszi délelőtt volt, mindenfelé kesserekbe lehetett botlani :). Tetszett a város.

LionDaddy 2012.10.21 10:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Nagyszerű, késő nyárias időben a Székelyföldi ládázós hosszú hétvége alkalmából jártunk erre egy jó kis csapattal. A túra második napja, környékbeli ládázás és pisztrángozás Ivóban, ez volt a mai napi "feladat".
Székelyudvarhelyen kezdtük a környék felfedezését. A multi pontjait nagyon jól választotta ki a rejtő, végigvezet a belváros látványosságain és magyar vonatkozású nevezetességein. Olyan érzés volt itt sétálgatni, beszélgetni az emberekkel, mintha egy anyaországi kisvárosba csöppentem volna.
Vasárnap lévén éppen vásárt tartottak a kis kápolna közelében, talán emiatt volt szerencsénk, és belülről is meg tudtuk nézni.

Köszi a rejtést!

 
Péter60 2012.10.21 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.87
Sokszor jártam már itt mint nem kesser, de most sem unatkoztam.
A jelszóképzés szerintem túl van bonyolítva.

Hinter 2012.10.21 09:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk székelyföldi túrás csapattal. Köszönöm

sz.v.endre 2012.10.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Meglett, kösz a rejtést....

*Moka* 2012.10.21 00:00 - Megtaláltam
+

Skalp 2012.10.12 17:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.98
A város szép, csak a láda túl van bonyolítva mind a koordinátákkal, mind a jelszóképzéssel. A pontok meg vagy nem egyértelműek, vagy pontatlanok. Ha minden második megtaláló erre panaszkodik, akkor esetleg nem lehetne változtatni rajta?

 
boszorkányok 2012.10.12 00:00 - Megtaláltam
Rég voltam itt...

Kis-Molnár 2012.08.23 13:00 - Megtaláltam
Köszönjük

Besüboboja 2012.08.08 13:43 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

botond97 2012.08.08 13:36 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

richard_szabo 2012.08.04 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.15
Szép a város, jó bemutató ez a láda.

halindaattila 2012.07.31 13:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.32
XXI. EKE vándortábor alkalmával tartózkodtunk a környéken egy hétig. Kisebb nehézségekbe ütközve személyes segítséggel a rejtő részéről lett meg a láda a végén. Log füzet betelt!

 
L'Ádiika 2012.07.25 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.38
Megtaláltuk! Nagyon ötletes ez a fajta ládarejtés :) Köszi a rejtést :)

GCsoka 2012.07.09 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
Erdélyi családi nyaralás során jöttünk el megnézni a várost.
A kápolnánál a mikro-ládát nem találtuk.

Kérjük a rejtőtől a képek alapján a megtalálás elfogadását!
Köszönjük!

[Jóváhagyta: DBotond, 2012.08.18 06:47]

Kezdjük...Nekünk is tetszik
Geri89 2012.07.03 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Levadászva! Köszönet a rejtőnek a segítségért. Meseszép hely, nem bírtam betelni a látvánnyal, és sajnos a Jézus Szíve kápolnára már nem maradt idő.
Képek később!
Geri89

borsó 2012.06.06 17:35 - Megtaláltam
Szép volt, jó volt, megvolt! :) Közös találat Balacival.

Balaci 2012.06.06 17:35 - Megtaláltam
Kösz a rejtést Botond, és a segítséget.

pero 2012.05.28 14:45 - Megtaláltam
megvan

akassa 2012.05.28 14:45 - Megtaláltam
megvan

fabkor 2012.03.16 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Erdélyi körút K;Pistiékkel. Gyönyörű kis város. A szobrokon a tegnapi 15-i koszorúzás megannyi nemzeti színű szalagos koszorúja. Megható látvány.
A koordináták meglettek, de sajna már nem volt idő a kápolnához kigyalogolni.

[Jóváhagyta: DBotond, 2012.03.19 14:25]

adams 2012.03.09 10:00 - Megtaláltam
+

ssophie 2012.03.09 10:00 - Megtaláltam
később

szekelya 2011.09.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
1990 óta évente több alkalommal jártunk Székelyudvarhelyen. Eddig szinte mindig iskolánk tanulóit "vittem" különböző erdélyi programokra. Ilyenkor nem nagyon volt alkalmam kesselni. Most barátaink társaságában regisztráltunk néhány megtalálást. Sajnos pont a Jézusszíve kápolnára nem volt időnk, ezért csak jelszó nélküliként adtam meg az udvarhelyi sétát.

Két "tiszteletbeli székely": Székely András és Ági

[Jóváhagyta: DBotond, 2011.10.10 15:17]

Tiszteletbeli székelyek 
mapet50 2011.09.09 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.78
A templom volt a legközelebb hozzánk, így ez lett az első pontunk, bemenni sajnos nem lehetett. A kis belvárost hamar körbe lehet sétálni, érdemes lemenni a patakhoz is. A patak partján jól néz ki a park, de a patakban elég sok szemét van. A ládától jó a kilátás.
Ládakeresés előtt bementünk a Romantika étterembe, ahol nagyon finom és nagy adag tökipompost kaptunk 10lei-ért és a tormalevesük is nagyon ízlett, koordinátái: N46° 19.278' E25° 19.129'

karika77 2011.09.09 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.33 súly: 2.28
A koordinátákkal volt egy kis vacillálás, de végül meglett. Köszi a kellemes sétát!

vmlinuz 2011.09.04 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.80
Sokszor jártam már Udvarhelyen, és ez a láda mégis kimaradt. Nem vagyok nagy multi-rajongó, de ez igy jól bejárható. [g:hu 1.3.18] [wapon beküldött szöveg]

 
tanker007 2011.08.26 18:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Alapvetően, nem kedvelem a sok virtuális pontos multikat, de ez most tetszett. Szépem bemutatja a belvárost, minden látványosságot. Néhány pont koordinátája szerintem igen pontatlan, de kis ügyességgel minden koordináta részlet megfejthető.
A végládánál sajnos nem volt időnk bemenni a kápolnába, így csak kívülről néztük meg.

evivagyok 2011.08.17 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Kedvesemmel, csg69-el :)

csg69 2011.08.17 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Gyönyörű város és remek rejtés. Az egyik ponton egy kicsit elakadtam, de a rejtő telefonon segített a folytatásban. Majd miután épp a Kossuth Lajos utcán ültünk le ebédelni, így személyesen is megismerkedtünk egymással :)
Az biztos, hogy itt sem utoljára voltam :)
Kedvesemmel, evivagyok-al:)

Csaba és Kati 2011.08.13 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Erdélyi körutazás keretében a csoporttól elszakadva rejtések felkeresése, amelyek az idegenvezető által biztosított idő függvényében vagy sikeresek voltak, vagy közel voltunk a célhoz, vagy már eleve reménytelen volt.
A virtuális első fele, a városi pontok körbejárása szépen belefért, azonban szabadidő hiányában a rejteket felkeresni már nem tudtuk.
Köszönjük, hogy ezt a szép várost, annak nevezetesebb pontjait megismerhettük, és ha a képek alapján lehetséges a megtalálás elfogadása, akkor azért külön köszönet a rejtőnek.

[Jóváhagyta: DBotond, 2011.08.15 19:48]
Köszönet.

Benedek Elek szobraA székely hősök halhatalanok
Városháza a belső udvarbólA díszterem
A díszterembenFőtér
Csaba királyfi és Csaba 
viktro 2011.08.11 19:00 - Megtaláltam
Bár a láda nem lett meg, mégis szeretném ha elfogadnád a találatot. Utólag derült csak ki milyen közel is voltam hozzá. Csoportosan mentünk Székelyudvarhelyre, előtte megnéztem a térképen a jelzett pontokat, és mivel a 6 jelzett pont mind a belvárosban volt, reméltem a 7. pont is majd ott lesz. Aztán a város határában megálltunk egy gyors pihenőre a Jézus Szíve kápolnánál, akkor már éreztem hogy gondok lesznek így, mert ide kellene majd visszajönnöm, mert a koordináták nélkül elég esélytelennek éreztem a keresést, és idő se volt sok.

Aztán persze a belvárosban gondosan begyűjtöttem a 6 számot, ami utólag térkép alapján jó koordinátának tűnik, mert pont a kápolna mellé mutat, de sajnos akkor már esélytelen volt oda visszajutnom, az utunkat pedig észak felé folytattuk a belvárosból. Töltök fel képeket is, illetve e-mailben elküldhetem a 6 megoldásomat is ha gondolod.

A leírásba viszont lehetne esetleg jelezni, hogy a hetedik, előre nem látható pont messzebb van mint a többi, hogy aki csoportos úton keveredik oda, tudjon jobban tervezni. (Nekem ez nem volt világos előre, és nagyon sajnáltam hogy így nem teljes értékű a keresésem) Ha elfogadod a találatom, nagyon megköszönném. Üdv!

[Jóváhagyta: DBotond, 2011.08.15 19:49]

ahova vissza kellett volna térjek
 
ésKata 2011.08.10 12:10 - Megtaláltam
Túrák a Hargitán és látnivalók a környéken. Ez volt az idei erdélyi programunk némi ládázással.

Zergi 2011.08.10 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.22
Fogtam!
Hargitafürdőről jövet az esőnap második állomása volt ez a láda. Rendezett kisvárossal ismerkedtünk meg, a leírás jól körbevezetett a látnivalók között!

KataJani 2011.08.10 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
A Zöldsportal 9 napot Hargitán töltöttünk. Szállásunk Hargitafürdőn volt. Szép tájakon túrázgattunk. Az emberek kedvesek. Nagy a hazaszeretetük, annak ellenére, hogy sokan még nem is látták. Utunk során 13 geoládával is találkoztunk. Jó időnk volt, eső egy nap esett, az nap pihenésképpen buszos városnézős kirándulás lett a program.
631. megtalálásunk. Mára esőt jósoltak. Reggel láttuk, hogy ez be is jön. Ma napra tettük a buszos kirándulást. Itt a több látnivaló miatt hosszabb megállás volt ütemezve. Nagyon lógott végig az eső lába, a Jézus Szíve Kápolnánál már esőbe halásztuk ki a mikroládát. Szerencsére a kápolnába is be tudtunk jutni.
Pontok: 1: 10:44, 2. 10:46, 3. 10:57, 4. 11:11, 6. 11:20, 5. 11:28, 7. 12:05.

Benedek ElekTamási Áron Gimnázium
PlébániatemplomSzép üvegablak
UtcaképItt is van már ilyen
Székely Támadt várBarátok Temploma
SzoborparkFőtér
PatkófaJézus Szíve Kápolna a dombról
Panoráma a dombrólKápolna oltára
Szép üvegablakLádakeresés
SzoViki 2011.08.07 17:00 - Megtaláltam
Csöresszel keresgélve vétettük el.

[Jóváhagyta: DBotond, 2011.08.22 09:26]

Csöreszék 2011.08.07 17:00 - Megtaláltam
Utoljára gyermekkoromban jártam itt, ezért örömmel kezdtük végigjárni a rejtés pontjait.

A Tamási Áron Gimnáziumnál az elcsúszott koordináta nem jelentett nagy gondot, de a szobrok kapcsolódási viszonya, és a főtér alakja bizonytalanná tette a végláda keresését, amit rövidesen fel is adtunk.

Kérem a rejtőt, hogy a magunkfajták kedvéért tegye a keresést egyszerűbbé.

[Jóváhagyta: DBotond, 2011.08.22 09:26]

 
baliagy 2011.08.06 16:58 - Megtaláltam
Érdekes volt a séta, a jelszóképzés kicsit nehéz lett :)

magpet 2011.08.06 16:58 - Megtaláltam
Nem fáztunk... Köszönöm a sétát, sajnálom hogy a rejtővel nem találkozhattunk. A fotósbolt hétvégén zárva, így csak a szomszéd egységben jutott egy kis rántott sajt, padlizsánkrém és hideg italok. :)

Az ünnepelt, a kísérő és az árnyak :)
Békés kóborFém és árnyék
Kapualj
Telített színekEgyszerűbb ingatlan
KábelesOutlook
KékZsákos környezettudatosság
H. Gábor 2011.08.06 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.65
Szépen végigjártuk a sétát, talán ez a legjobb állapotú, legszebb erdélyi Magyar város ahol eddig jártunk.
Köszönjük.

Én mentem a kulcsér, a gyerekek a ládáért, meg is találták, de a jelszót nem fotózták le :)

[Jóváhagyta: DBotond, 2011.08.22 09:25]

totzoli65 2011.08.06 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.45
A "többmegoldásos fejtörők" miatt némi bizonytalansággal kerestük meg. Szerencsére volt velünk olyan aki már megtalálta, így csak az utolsó pár méteren kellett keresni.
A belvárosi séta kellemes "gasztroturizmus"-sal párosult. :-)
Összekötve a NET függők információ éhségével! :-P
Köszönjük a rejtést! :-)

ez bizony zárva ;-)netfüggők :-)
gasztroturista ;-)"szélkakas(izé: szélgólya)" :-)
párosan szép :-Pmajdnem a ládától :-D
bementünk :-) 
Zzr 2011.07.30 13:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.43
Utolsó napunk Erdélyben. Nagy sétát nem is lehet tenni olyan közel vannak egymáshoz, itt ott pontatlan illetve becsapós koordináták, de azért minden megoldható... a "láda" a sziklaszirt szélén, visszarejtettem a kő mögé!

b_pisti_62 2011.07.27 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
:-)
De jóóóóó! Mégis megtaláltam, csak rossz sorrendben írtam be a jelszavakat!

b_pisti_62 2011.07.27 15:15 - Nem találtam meg
A ládát megtaláltam, csak úgy látszik elnéztem a jelszó első részét...

Olvasva a következő megtaláló leírását, mégiscsak úgy tűnik valaki matatja a rejteket, mert rendesen visszarejtettem a kő alá..., lehet hogy más helyet kellene keresni a doboznak :-(
Üdv! Pisti


A szoborparkbanKilátás a ládától
Éva 2011.07.18 12:00 - Megtaláltam
Sajnos nem lett meg, számunkra a jelszórészletek nem voltak egyértelműek, ezért nyilvánvalóan a láda koordinátája sem lett jó. Sokáig keresgéltem pedig a dombon, több kombinációt is kipróbálva, végül feladtam.
Örülök, hogy végre eljutottunk ide, köszönet a kalauzolásért!

[Jóváhagyta: DBotond, 2011.08.09 16:53]
Köszönjük!

 
Kertész család 2011.07.15 13:45 - Megtaláltam
Nagyon szép város,élmény volt a séta,köszönjük a rejtést.

diego 2011.07.01 14:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.63
Székelyudvarhelyen sétálgattunk délelőtt, a láda miatt, megadott útvonalon :-)
A koordinátát elszámoltam, de szerencsére a com-os is fel volt töltve, így meglett a láda. Nagyon trükkös rejtés. Sajnos a jelszó első része nincs meg, mert azt com-os találatként kezeltem, így nem is kerestem jelszót. Ha lehet kérném a találat elfogadását a képek és a rejtőnek küldött e-mail alapján.

[Jóváhagyta: DBotond, 2011.07.04 08:40]

Köszönöm szépen.

 
Joanne 2011.05.16 16:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.36
Több korábbi városi multinál nem tetszett, hogy sok belső virtuális pont után kivisz egy jellegtelen helyen lévő ládához, viszont Székelyudvarhelyre ez pont nem igaz. Az utolsó rész nélkül elvesztené azt a gyönyörű kettősséget, mellyel egyszerre bemutatja a székely kultúrát és tájat. A kis hegymászás is rendben van a végére.
A ládához közel egy hangyabolyon kell átvergődni.
Köszönjük, hogy ide is eljutottunk.
A&E&F&Zs

DorTom 2010.10.09 00:00 - Megtaláltam
Megleltük első erdélyi ládánkat! Nagyon szép séta, alapos leírásokkal, székelyudvarhelyi származású barátaink kíséretében. A hagyományos láda keresése során lemerült GPS-ünk, így erős szürkületben a rejtő segítségét kellett kérnünk, melyet ezúton is köszönünk!

Gyombi 2010.09.11 18:34 - Megtaláltam
Végre, részletek később

SagiK 2010.08.20 18:50 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

dopo 2010.08.04 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Tériszonyosok neki se kezdjenek,szerintem lehetett volna valahol a kápolna falában a rejtek.Szerencse hogy, a haver lehozta.
Köszi a rejtést szépen bemutatja Székelyudvarhelyt.

BiBoLi 2010.07.31 16:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

csz58 2010.07.31 16:30 - Megtaláltam
...köszönöm..:)

csz58

zöldfülű 2010.07.31 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Lefülelve :)

Hirtelen FELindulásból (vagy mégis inkább előre megfontolt szándékból?), csoportosan, azaz baráti társaságban elkövetett erdélyi villámtúránk hatodik állomása

Végre Székelyföldön!!!

Nagyon kellemes kis város, még a levegőben is kavarog a múlt...

Köszönöm a rejtést

Sétáltunk, sétáltunk...Sétáltunk, sétáltunk...
Sétáltunk, sétáltunk...Sétáltunk, sétáltunk...
Sétáltunk, sétáltunk...Sétáltunk, sétáltunk...
Sétáltunk, sétáltunk...Sétáltunk, sétáltunk...
Sétáltunk, sétáltunk...Sétáltunk, sétáltunk...
Sétáltunk, sétáltunk...Sétáltunk, sétáltunk... meg kicsit másztunk is
Avranella 2010.07.31 16:30 - Megtaláltam
Privetyik! :) Köszi a rejtést, részletek később!

Gábor és Edit 2010.07.17 00:00 - Megtaláltam
Segesvárról Szovátára menet álltunk meg egy rövid városnézésre. Sajnos, nem maradt időnk a ládát megkeresni, így a képek alapján kérjük a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: DBotond, 2010.07.30 06:45]

 
CsKaroly 2010.07.02 15:15 - Megtaláltam
Végignéztem a 750 képet, és nem találtam egy olyat se, ami a városba készült (de majd szerzek olyat is valakitől, mivel kétszer is voltunk).

Kriszti, Domi és a 9/b osztály

[Jóváhagyta: DBotond, 2010.07.13 08:45]

Köszönöm!

 
HeverDomi 2010.07.02 15:15 - Megtaláltam
A ládát sajnos nem találtuk meg, mert fordított sorrendbe haladtunk. Először jártunk a kápolnánál és csak utána mentünk a városba. A képek alapján ha lehet kérnénk a találat elfogadását.

Domi, Kriszti és a 9/b osztály

[Jóváhagyta: DBotond, 2010.07.13 08:45]

Magnes50 2010.06.21 16:30 - Megtaláltam
Erdélyi kirándulásunkon sajnos csak egy óra maradt Székelyudvarhelyre, így rohamtempóban sikerült az első 6 virtuális pontot megkeresni, de a ládára már nem maradt idő, mivel túl távol volt. Szép a város, az idegenvezető szerint a Lonely Planet szerzője szerint ez a legszebb, legegységesebb erdélyi város.
Kérném a fotók alapján a jóváhagyást.

[Jóváhagyta: DBotond, 2010.07.04 16:29]

 
Ötvös család 2010.06.20 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Erdélyi túránk első napi ládázása. Sajnos a mai napi mindhárom ládánál volt gubanc, mindjárt rögtön az elsőnél is itt.
Szeretem az ilyen kitalálós játékos multikat. A pontokkal nem volt gond egyet kivéve, a 3. ponttal. A szobrokat megtaláltuk, de nekünk a koordináta mindenképpen a katolikus templom elé mutatott, ahol pedig egy szobor sincs, de kreatívan megoldottuk.
A koordinátát megfejtve irány a láda, zsebünkben a szoborcsoportról leolvasott jelszóval. Figyeljetek oda a főtéren elég sok gyerek kéreget.
A jézu szíve kápolnánál azonban problémába futottunk, valami vásár volt, ezer ember, rengeteg parkoló autó, és sok nézelődő. Így nem nagyon tudtuk erőltetni feltűnés nélkül a láda keresését, így kérem a rejtőt a fényképek alapján elfogadni a megtalálást!

[Jóváhagyta: DBotond, 2010.07.04 16:29]

Zsuzsa&István 2010.05.16 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.56
Érdekes rejtés, köszönjük

erbeo 2010.04.24 00:00 - Egyéb
Székelyudvarhelyi sétánk alkalmával a multi több pontját is érintettük, azonban nem volt lehetőség a teljes sorozat végigjárására. Majd legközelebb.

Mr Bean 2010.01.31 13:30 - Megtaláltam
Megvan!

*Vica* 2010.01.31 13:30 - Megtaláltam
Hazafelé tartva kerestük fel a pontokat. A láda helyénél segítséget kellett kérnünk Botondtól, mert a havas domboldalon nem mertünk nagyon kotorászni. Reméljük egyszer sikerül személyesen is megismerkedni vele. Köszönjük a többi ládához nyújtott segítséget is!

álomfogók 2009.10.23 09:00 - Megtaláltam
Tavaly nyáron bejártuk már a helyszíneket, de hazatértünkig nem tudtuk, hogy ezek egy multi pontjai. Most már így készültem a székelyudvarhelyi munkaértekezletre, aminek helyszínén, a Gondűző Hotelben már megérkeztemkor sikerült megismerkednem Botonddal, a láda gazdájával.

Végek 2009.09.19 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Feleségem kollégáival tantestületi kiránduláson voltunk Erdélyben. Szállásunk Székelyudvarhelyen volt, ahonnan busszal tettünk hosszabb rövidebb túrákat. Sok felé jártunk, így a városban csak az utolsó nap késő délutánján tudtunk körülnézni.
Nagyon jó szolgálatot tett a ládaleírás! A rendelkezésünkre álló viszonylag rövid idő alatt a séta végigvitt a városközpont nevezetességein. Köszönjük a rejtőnek!
Ami a feladatot illeti, annak csak a felét sikerült teljesíteni. Sajnos mire a sétát befejeztünk, besötétedett. A kápolna gyalogosan elég messzinek tűnt már ekkor, illetve a mikro megkeresése a sötétben sem lett volna egyszerű, így lemondtunk a ládáról. Másnap reggel hazafelé, csak egy rövid pillantást tudtunk tenni a kápolnára. :(
Ha a rejtő elfogadhatónak tartja "kifogásainkat", kérem hagyja jóvá a megtalálást. Köszönjük!

[Jóváhagyta: DBotond, 2009.10.04 21:45]

VasszékelyA tanítóképző bejárata
Tamási Áron GimnáziumKopjafák osztálynévsorral
A gimnázium homlokzatának csúcsaA főtéren
Református templomEmlékmű a főtéren
VárosházaBarátok temploma
Érdekes alakú épület a várnál 
zsoliszoft 2009.08.29 07:40 - Megtaláltam
Szakmai buszos társasutazás munkatársaimmal és csoporttársaimmal Székelyföldön. Csodálatos napokat töltöttünk el Székelyudvarhely közelében Zeteváralján Gábor atya társaságában. A buszos kirándulás sajátosságából adódóan sajnos nem mindig volt elegendő idő az ilyen irányú tevékenység folytatására. Ebből a multiból is sajnos csak a virtuális pontokat volt idő megnézni. Idegenvezetőnk elmondott mindent, amit csak lehetett a település híres épületeiről, személyeiről.
Köszönöm a rejtő segítségét a jelszó és a megtalálás elfogadásában.

lacc 2009.08.16 16:14 - Megtaláltam
Ildike, Ildi és Laci

TücsiTeam 2009.08.15 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Nagyon szeretjük ezt a Várost. Öröm volt bejárni az ismert helyeket és a láda koordinátáit összeállítani. Köszönjük.

pover 2009.08.13 13:05 - Megtaláltam
ok

Schabee 2009.08.13 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.96
A várost már egyszer bejártam, így ismerős helyeken gyűjtöttem a koordinátákat. A láda helye ötletes de egy elcsesszintett koordináta miatt eelőször rossz helyen kerestem. Köszönöm a rejtést!

 
hp&kzs 2009.08.11 15:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Nagyon szép helyekre vitt a láda. A szoborparkban kolduló cigány gyerekek elég zavaróak, bár lehet, hogy valakinek vicces, mert tényleg betanulták az életrajzokat.
A tanítóképzőben a portás nagyon rendes volt, beengedett bennünket körülnézni.
A végpont közelében lévő kápolna kulcsát el kell kérni Fehér Józseftől, aki Rákóczi út 143 szám alatt lakik. A sarkon a főút mellett az első zöldre festett kapu.
A jelszó elkeveredett, szerencsére van fénykép arról, hogy a láda a kezemben van, így megkaptam a hiányzó részt Botondtól. Köszönjük!

szabti 2009.07.27 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Nos, vagy elszámoltam magam, vagy nem volt ott a láda akkor hétfőn, így csak félsiker. Pedig az a szikla, amit leltünk a koordináták alapján, az eleve ládafészeknek termett. De hát ládát nem leltünk...

De a város? Másodszor voltam ott, de máig nem tudok betelni vele! Van valami bája, valami, ami megkap, ha csak a nevét hallom, valami érdekes bizsergés fut védig rajtam. Mint az első szerelem emléke... talán. Ha értitek, mire gondolok...

A mellékelt pár képet kérem fogadd el jelszópótlónak!

[Jóváhagyta: DBotond, 2009.09.20 20:22]

PadsorLádasor
OszlopsorLépcsősor
CsapatmunkaKilátás
Viczi 2009.07.24 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Sajnos a kiszámolt koordinátán nem találtuk a ládát, bárhogy is kerestük. Nem csak mi, hanem egy másik cacher-társ is így járt, az eredménytelen keresés után feladta. A képek alapján kérem az elfogadást. Az erdélyi körutazás alkalmával amúgy nagyon jó volt a találati arány, ezt az egyet nem találtuk csak. Dórival

[Jóváhagyta: DBotond, 2009.07.28 20:13]

Köszönjük!

GimnáziumFőtér
Csaba királyfiKilátás
Hűlt helySemmi
Nyomok 
klaci 2009.07.24 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
A ládarejtés nagyon ötletesen lett kitalálva, szépen végigvisz Székelyudvarhely belvárosán, e nélkül pár pontot biztosan kihagytunk volna a városból, pedig kár lett volna értük.
A ládát viszont sajnos nem találtuk meg. Vicziék előtt értünk oda, megmásztam a hegyet, mindenfelé kerestem, majd egy szakadékos részben kommandóztam. Már épp feladtam, mikor megláttam a hegyen a kessertársakat, így visszamásztam, egyeztettük a koordinátákat, de azok egyeztek. A leírás és néhány tipikus "rejtőág" alapján egy ösvény menti szikla alá gondoltuk a láda hűlt helyét. Még küzdöttünk egy picit a kereséssel, aztán én feladtam, kis idő múlva pedig ők is. Nem tudom, hogy mi voltunk bénák, vagy a láda tűnt el.
Amennyiben lehetséges, kérném én is az elfogadást.

[Jóváhagyta: DBotond, 2009.07.28 20:13]

labdarózsa 2009.07.23 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Köszönjük a Rejtő segítségét! Végigjártuk a belvárost, megnéztük a kápolnát, a láda koordináta meglett, ám a láda sajnos nem. Azért nagyon szép kis multi volt.
üdv
labdarózsák és Márk

Belyus 2009.06.23 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Mivel Székelykeresztúrról jöttünk így a Jézus Szíve Kápolnát néztük meg először. A sziklát meglátva, úgy döntöttem, hogy az idő szükösségére és az állapotomra való tekintettel, nem kellene megmásznom ezt a csöpp hegyet. Utána be Székelyudvarhelyre, végigmentünk a pontokon, a várhoz a ládázás nélkül tuti nem jutottunk volna el. Köszönjük a rejtést.

[Jóváhagyta: DBotond, 2009.07.12 09:18]

Köszönöm. :)

b_istvan 2009.06.16 20:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Megvan. A jelszó elfogadtatása nehezebb volt mint a koordináták összegyűjtése. Ha az ember egy mezőt nem tölt ki akkor a szerver nem fogadja el mint helyes adatot. :-))
Már kezdtem variálni kis és nagy betűk, szünetek és sorrenddel is amikor észrevettem, hogy a dátum rész üresen maradt.
Szép munka, gratulálok a rejtőnek az ötletes kitaláláshoz, nem lehetett könnyű.
Kösz a rejtést.

ZoLiza 2009.06.16 16:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Nagyon tetszett a város, jót sétáltunk.
Köszönjük a rejtést!

 
Fonte 2009.06.16 16:00 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Paco 2009.06.16 15:08 - Megtaláltam
Ez is megvan, megsincs este! [wapon beküldött szöveg]

hr71pzs 2009.05.31 19:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Hát ez szép séta volt... A láda rejtéséhez csupa érdekes ötletek. A dobozban kevés ajándék volt, nem jutott mindhárom gyereknek, de többet tettünk bele mindt amenyit elhoztunk. Köszönjük a rejtést!

A tanítóképző előttA gimnázium melett
A főtérenA szoborcsoportnál
A sziklafal tetejénA láda a relytekhelyén
Csere-bereLátkép a láda rejtekhelyétől
PésP 2009.05.31 00:00 - Nem találtam meg
Nagyon szép séta,de nem fogadja el a jelszót :(

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.06.27 12:16]

Testőr77 2009.05.30 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
köszi a segítséget!!

Hajo 2009.05.29 09:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.58
Pünkösdi buszos társasutazás Éva munkatársaival Székelyföldön.
Szuper öt napot töltöttünk el Székelyudvarhely melletti Oroszhegy központtal.

Sajnos a buszos kirándulás jellegéből adódóan nem én tudtam megválasztani a helyszíneket, ahova eljutottam.
A városkát és az első hat pontot lényegében kétszer is volt alkalmam látni "leolvasni" a ládakoordinátákhoz szükséges számokat, de a ládához nem jutottam el (bár láttam a buszról és ismerem a legendáját is).

A városi pontok ügyesen vannak felépítve.
29-én délelőtt DBotondot megpróbáltam a boltban megkeresni, a kollégát simán felismerték bennem (gondolom, a nyakamban lógó GPS alapján), hogy Dávidot keresem. De éppen nem volt ott.

Kifejezetten tetszett a városka, nem kevésbé egyész Székelyföld! Köszönöm a rejtést.

Tisztelettel kérem a rejtőt, hogy fogadja el a "megtalálásomat".

[Jóváhagyta: DBotond, 2009.06.04 08:26]

Vasszékely
Juci néni, Kati néni, Éva és a fotósTemplom belső a Tamási Áron líceum közelében
virágkötő asszony 
isti-pisti 2009.04.19 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 1.70
Köszi a rejtést.

perRetZ 2009.04.05 10:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Egy kellemes varosi seta vegen ertunk el ladahoz. Ez az elso megtalalt ladank.

lili02 2009.03.04 14:30 - Megtaláltam
Anyuval

[Jóváhagyta: DBotond, 2009.03.06 15:09]

bolyak 2009.03.04 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.65
A jelszó virtuális részéről elfelejtkeztem, mert fönt a gimnáziumnál rádöbbentem, hogy sehogy sem jön ki a koordináta (az ablakoknál beleszámoltam az összeset az emeleten, ami ugye két számjegyű), viszont rémlett, hogy van valami .com-os láda a kápolna körül, amit mindenképpen meg akartam nézni, úgyhogy kimentünk oda. A ládánál jöttem rá, hogy ezt milyen jól tettük.
A logbookba egy nappal elírtam a dátumot.
Kérlek hagyd jóvá nekem is, meg a kislányomnak lili02-nek is!

[Jóváhagyta: DBotond, 2009.03.06 15:09]
Köszönjük!

 
Drazsé 2009.02.19 12:00 - Megtaláltam
Nagyon ötletes multi.

mikloszoltan 2009.02.14 09:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Ötletes, összetett rejtés.
Naponta eljárok az egyes objektumok mellett, aztán egy szép napon rávettem magam, hogy felmásszak a hegy tetejére.
Jó hír, hogy az "új" láda a helyén van, sértetlenül. Így én lettem az első bejegyzője.

arrabona 2008.11.17 18:01 - Megtaláltam
Sajnos mire elértünk Székelyudvarhelyre már besötétedett. Azért a pontokat megkerestük és a koordinátát is sikerült összeállítani. Viszont a ládát már nem mertük megkeresni mivel nem volt nálunk lámpa. Nekem nagyon tetszik a város és ez a multi nagyon jól bemutatja a helyet. Köszönöm a rejtő segítségét és megigérem ha legközelebb arra járok mindenképpen meglátogatom.

 
rkertesz 2008.09.19 00:00 - Megtaláltam
Szeptemberben egy hétig feleségemmel Székelyudvarhelyen és környékén tartózkodtunk, így 19-én közösen próbáltuk megkeresni a GCSZUD ládát.
Az időjárás hűvös és csapadékos volt, de szép sétát tettünk a városban és a városból a kápolnáig.
A láda azonban sajnos nem lett meg - ez szó szerint értendő!
Az elhelyezés alatt a hegyoldalból kb 10*10 méterről szedegettem össze néhai tartalmát, viszont sem a dobozt magát, sem pedig a logbookot nem leltem.
A kis játékokat, ajándékokat egy ugyanott talált bevásárlószatyorban összegyűjtöttem és - reményeim szerint - a rejtőnek eljuttattam. (Sajnos a rossz hírt is, hogy a láda "megbetegedett".)
A logoláshoz a rejtő segítségét kértem és kaptam meg - köszönöm!

targonczas 2008.08.27 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Jó kis multi.

sania 2008.08.24 12:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.04
Remek kis multi, ráadásul nekem teljesen ismretlen környezetben. Most jártam először Erdélyben. A bánatom viszont, hogy csak kevés időt tudtam itt eltölteni, csak pár napot.

[Jóváhagyta: DBotond, 2008.08.26 06:37]

Kati&Gergő 2008.08.20 18:56 - Megtaláltam
A kápolna mindent megért! Erdélyi túránk talán legmelegebb napján választottuk a városnézést a betonon, és egy (román?) kisfiú minden áron el szerette volna mesélni Csaba királyfi történetét a szoborparkban. (Gyakorlatilag lerázhatatlan volt.)

egyedk 2008.08.20 18:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.53
Szép város, gazdag múlttal és örökséggel.
Ötletes és izgalmas az útvonal, a jelszó összeállítása találó.

Köszönjük az "idegenvezetést"!

Jázmin 2008.08.20 18:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.48
Kedves kis kápolna, találó jelszó! Gyopárt sajnos nem tudtunk hozni a Hargitáról!

bbokonon 2008.08.18 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Kellemeset sétáltunk a városban - ilyen bő leírás mellett nem volt szükségünk utikönyvre :-) A kápolnánál szerencsénk volt, az öreg gondnok néni éppen a füvet gereblyézte az udvarban, így be is tudtunk menni.

mara.de 2008.08.07 18:00 - Megtaláltam
Megkaptam a forro melegsegban. A Kapolna nagyon erdelmes megnezni.

Elnezest, hogy jelszo nelkuel belepek, mert csak most eszrevettem, hogy a magyar oldalon ilyen szuekseges.

[Jóváhagyta: DBotond, 2008.08.11 22:31]

bmarianna 2008.08.07 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Kellemes kis séta a városban.

R.Guszty 2008.08.03 19:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.29
Kellemes esti séta a városközpontban. Mivel előbb a .com-os ládát, kerestük meg, így "pusztán" a hely szépsége miatt sétáltunk körbe a városban.

Jézus Szíve kápolnaVasszékely
FőtérSzívemnek kedves madár
"Vezesd még egyszer..." 
RAdames 2008.08.03 18:00 - Megtaláltam
.

Evetke 2008.07.18 19:19 - Megtaláltam
Nem gondoltuk volna, hogy eljutunk ma még ide is. Ha már sikerült, betértünk egy internet caféba, ahol is 50 baniért leszedtük a ládaleírást, mivel sejtettük, hogy ládának is lennie kell (az internet café is 30 méterre volt az egyik ponttól).
Körbesétáltuk. Épp két, egymáshoz igen közeli pont között gyalogoltunk, amikor egy elhaladó rokonkocsiból (errefelé nincs sok ilyen) naaagy, barátságos köszönést hallottunk. Gondoltuk is magunkban, hogy nicsak, nekik már összejött a láda koordinátája. :) Nekünk még jó háromnegyed órával később lett meg. A láda nagyon fogós-ravasz helyen volt, logolás közben a hegyoldalban lefelé szaladgáló teheneket nézegettem :)

álomfogók 2008.07.18 18:30 - Egyéb
Ebből a multiból sajnos nem készültem és a sétánk alatt sem tünt fel, hogy milyen pontok mellett haladunk el, pedig spontán szinte végigjártunk. Ráadásul Evetkéék éppen mellénk parkoltak, de mi inkognitoban voltunk, így ők erről nem tudtak és nagyon meglepődtek, amikor a főtértől való búcsúzásunkkor leszólítottuk őket a kocsiból az árulkodó GPS-nek köszönhetően. Akkor még nem sejtettem, hogy ők éppen a multit teljesítik.

CsiCsa 2008.07.07 13:30 - Nem találtam meg
Kellemes városi sétát tehettünk a multi végig látogatásával... a 6.pontnál, a szoborcsoportnál nem leltünk fel további "iránymutatást" és bár meglátogattuk a Jézus Szíve Kápolnát, de az "iránymutatás" nélkül nem sikerült a ládát fellelni... köszönjük a rejtést és bízunk a rejtő jóindulatában!

kunzi 2008.06.19 16:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.03
.

Nyisor 2008.06.09 20:30 - Megtaláltam
Köszönjük.

Csigabiga 2008.06.06 18:10 - Egyéb
Még képek:

Tudás és hitSarokbástya
A Csapat :o)Homlokzat
Jézus kápolnaKazettás menyezet
Berakásos ablak
FentrőlNézelődünk
Togo 2008.06.06 18:10 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

scele 2008.06.06 18:10 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

radpeter 2008.06.06 18:10 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

lelcache 2008.06.06 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.95
Egy hetes baráti Székelyföldi ládázás Belga, Csigabiga, jspanyik, L@zy, radpeter, scele és Togo társaságában. A multit 3 részletben gyűjtöttük be, miközben/mielőtt/miután találkoztunk magával a rejtővel is. Székelyudvarhely nagyon tetszetős város, és a multi is a legszebb részekre vezet. A jelszórészletek viszont több ponton is többértelműek. Sok helyen nem volt egyértelmű, hogy mit is kéne leolvasni, megszámolni, több megoldási lehetőség is adódott. A multi végét külön napra hagytuk, mert kellett előtte egy kis fejtörés, számolgatás, saccolgatás, hogy a lehetséges variációk közül hol is lehet a végláda. Talán mégis ez a pont tetszett a legjobban. A bemutatott objektum is érdekes, és a rejtés is kiváló, szép panorámával. Szerencsére a kápolnát belülről is sikerült megszemlélnünk. Köszönjük a lehetőséget!

Az egyhetes kirándulás további képeihez klikk ide!

lelcache

Csigabiga 2008.06.06 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

A városon belüli pontokat különböző alkalmakkor szedegettük össze, mivel itt tartózkodásunk ideje alatt többször is átmentünk/megálltunk/sétáltunk a városban. Mostanra csak a záróláda felkeresése maradt. Miközben várakoztunk a Jézus-kápolnánál, egy helyi lakos értesítette a kápolna gondnok-nénijét, aki kisvártatva megjelent a kápolna kulcsaival, így belülről is meg tudtuk tekinteni ezt a régi építményt.
Székelyudvarhely kellemes város, tetszettek a látnivalói!

Köszi a rejtést! :o)

Ezúton is köszönöm szépen Belgának, jspanyiknak, L@zynek, lelcachenek, radpeternek, scelének és Togónak a vidám Társaságot! :o)

Bilincs és trikolórKőoroszlán
Egy fontos segédpont! :o)Az első találkozás DBotonddal
1781Homlokzat
A VasszékelyOromzat
SuliDíszes esőcsatorna
Belga 2008.06.06 18:10 - Megtaláltam
Erdélyi túrázás Lelcache, Jspanyik, L@zy, Csigabiga, Radpeter, Togo és Scele társaságában. [wapon beküldött szöveg]

jspanyik 2008.06.06 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.09
Székelyföld 2008 túra Belga, Csigusz, Lelcache, Lazy, Radpeter, Scele és Togo társaságában.

Köszönöm a rejtést!

L@zy 2008.06.06 18:04 - Megtaláltam
Székelyföld 2008 túra Belga, Csigusz, Lelcache, JSpanyik, Radpeter, Scele és Togo társaságában. [wapon beküldött szöveg]

Manocskaa 2008.05.29 20:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.48
Mivel ez egy multi geoláda, több lépésben kerestem meg. A séta elejét még valamikor tavasszal a párommal egy vasárnap délután tettük meg. Az idő viszont sokaig nem kedvezett, és a szabadidő hiánya a láda megtatálását is késleltette. De végül egy hosszú csütörtöki nap végén neki indultam és meg is találtam. Nagyon tetszett. Köszi szépen!

Kilátás fentőlMagasban
Kövek közöttKint a réten
ElpattanvaNaplemente
 
Babuci 2007.11.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 1.00
Megtaláltuk a férjemmel egy esős és sáros szombat délutánon. Ez volt az első találatunk. Köszönjük. Babuci és Endre

[Jóváhagyta: DBotond, 2007.11.22 12:34]

gvendre 2007.11.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Ez volt az első megtalált geoládánk. Köszönjük. Endre & Babuci

[Jóváhagyta: DBotond, 2007.11.12 15:15]

A geoládaLátkép a geoláda rejtekétől
Babuci és a dinó 
szadi&agi 2007.10.30 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.12
Kösz a rejtést!

Csuhás 2007.10.23 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.17
Bevallom figyelmetlen voltam. Az hogy az egyik ponton a koordinátarészleten kívül egy virtuális jelszórészletet is keresnem kell csak idehaza tűnt fel. Ha jól gondolom, még fotóztam is, de sajna nem úgy hogy olvasható legyen. A főtér alakját is másképp gondoltam, de számítva az esetleges hibára, megálltam ládikát keresni az első "no én ide rejteném" típusú helynél. Ott is volt a ládika. Köszönöm!

Csuhás

VárfalIskola
Tanító képzőLucius Melfoy ? :-)
Talán itt hibáztam el a jelszótKapu mögött templom
Hegyoldal
Templom oldalról és.... felülről
Tündérvirág 2007.10.22 21:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Először is ezer köszönet a Rejtőnek a segítségért !!!, mert a hagyományos ládát elemlámpa nélkül, éjszakai sötétségben megtalálni merész vállalkozás lett volna, így ez kimaradt:(
Ezentúl kimaradt még vagy 22 erdélyi láda, mivel céges-buszos kirándulásunk első napján leesett vagy 7 cm hó áthúzva az összes túratervünket:( Azt hiszem nem kell elmondani, milyen 146 méterre elsuhanni egy rejtek mellett...:-(
Pedig 3 nagyon lelkes kezdő geovadásszal kerestem fel a pontokat, így még nagyobb siker lett volna.
Nem kesergek tovább, legközelebb mindent megkeresek:)

Köszönjük a rejtést!

A rejtek bejárata - éjjel 
vocsok 2007.09.30 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Nem a leírás alapján találtam meg...
Érdemes volt felmászni a hegyre, nagyszerű a kilátás.
Kevés volt az időnk, hogy bejárjuk a város körüli hegyeket, legközelebb pótoljuk.

[Jóváhagyta: DBotond, 2007.11.01 06:38]

A kápolna.Ez is.
Yoda&lukit 2007.09.26 13:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Nagyon jo kis seta volt, mindenkinek ajanlom ezt a szep helyt:)

Yoda es Lukit

Ruttkay 2007.08.16 17:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Ruttkay Zoli és Gabi

Nehéz feladat volt, föleg úgy , hogy elfejtettük a koordinátákat.
A szerencse azonban mellénk szegödött, így meglett a 8. ládánk.

Nagynehezen!Csaba és Zoli királyfi
LótiFuti 2007.08.16 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.92
Köszönjük a rejtőnek a) a sétát; b) a telefonos segítséget; c) a kedves invitálást, amellyel sajnos rohanásunk okán nem tudtunk élni.
A fecskéket mi is elszámoltuk, meg a főteret is: ahhoz "hozzászámoltuk" a szoborparkot is, és így egy egészen más számra emlékeztetett ...
Beiktattunk viszont még egy állomást: a főtéri cukrászdát, ezt mindenkinek jó szívvel ajánlom.
Innen irány a Budvár!

Kenderfóka 2007.08.14 17:29 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

SUS SCROFA 2007.08.11 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 1.95
Megtaláltam, Bea és Zsolti segítségével, igaz az ablakszámolást elszúrtuk de meglett.

papa71 2007.08.01 21:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Rztt kutatása kicsit elvitte az időt igy a jézus szívéhez, már erősen sötétben érkeztünk. Remélem a szomszéd bácsi, és a pásztor is megbocsátja nekünk az esti hangoskodást.

taska1981 2007.08.01 21:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.32
Bejegyzés később

lombroso 2007.08.01 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.99
Köszönjük a városbeli körutat! Több alkalommal sétálgattuk össze a pontokat. A Vasszékelyre és az '' egyik'' szoborra mi is kötöttünk szalagot!

 
gyattis 2007.07.29 19:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.71
Megtaláltuk!

Crox 2007.07.29 19:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Többször jártunk már Udvarhelyen, most volt időnk megkeresni a ládát. Szép város érdemes eljönni ide.
Crox, gyattis, jeti-matterhorn

 
jeti-matterhorn 2007.07.29 19:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Együtt a Családdal és barátokkal.

SirLes 2007.07.22 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.15
Július elején egy buszos csoporttal voltam Székelyudvarhelyen, akkor megkerestem a városban a pontokat. A végpont felkeresésére akkor nem volt lehetőség. Most pótoltam. A Jézus Szíve kápolnát is megnéztük.
Hű, most hogy regisztrálni akartam a megtalálást látom hogy van egy virtuális része a jelszónak. Ezt idáig nem vettem észre, pedig a szobrokat háromszor is megnéztük (ennél többször csak a cukrászdában voltunk :). Kérem a megtalálás elfogadását ennek ellenére.

[Jóváhagyta: DBotond, 2007.08.04 12:07]

Kilátás a doboz felőlKápolna közelről
Budvári kilátás 
zöldek 2007.07.20 20:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Szép a város, jó sétát tettünk. A tér alakjára vonatkozó koordináta részletünk egy kicsit pontatlanra sikeredett, így a végén, a jó leírásnak is köszönhettük a sikeres megtalálást.

Líceum
Benedek Elek TanítóképzőFerences templom
SzoborparkKápolna
K-55 2007.07.17 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Nem először járunk ebben a szép városban, de az ajánlott séta új látnivalókkal gazdagított. Köszönjük a vezetést! Probléma csupán a Jézus Szíve kápolna felkeresésénél adódott:a nagy hőségben triónk egyetlen férfitagja vállalkozott csak a láda megkeresésére, de--nem találva a legegyszerübb utat meredek mászásba keveredett-- sokára, harci sebekkel tért vissza , nagy riadalmunkra. /A tüskés bokrok kész Drakulává alakították./ AA

A kápolnaA dombról...
Bal3 2007.07.10 09:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Áve!
Egy feledhetetlen erdélyi túra Dc3-mal, jiimboval, Fűkockával és a tererepjárójával.
5 nap, 2000 km, 30 megtelálás. Leírhatatlan, beszéljenek a képek! Köszönet Dbotondnak a vendéglátásért, kalauzolásért!
Először járok Erdélyben, de érzem itthon vagyok, hazajöttem, felelemlő érzés!

Üdv Bal3

 
dc3 2007.07.10 09:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]

 
Fűkocka 2007.07.09 23:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.18
jelszókirakós
Vacsora Botonddal a kiállításának helyet adó szállodában.
többször is lesétáltam, de a részletekre nem ügyeltem. amíg a fiúk csavarogtak, én csavaroztam :)
köszönöm Botond papájának a segítséget!

[Jóváhagyta: DBotond, 2007.07.20 00:10]

Moo 2007.07.07 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.78
Ez a város volt legközelebb a szállásunkhoz! Nagyon tetszett! És még a rádió is magyar! :D (100.8 MHz)

 
Evab 2007.07.04 19:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mama és Papa 2007.06.24 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Sógorom Székelyudvarhelyen járt gimnáziumba és négy évig itt tanított matematikát. Ez a város mindig lenyűgözött,de ilyen részletesen most volt alkalmam megismerni. Köszönet a rejtőnek.

kiralyek 2007.06.24 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Kitűnő!
Az eddig látott városi multik közül nekünk ez tetszett a legjobban. Persze az is igaz, hogy kedves szálakkal kötődünk a városhoz, de a séta tényleg azt mutatja meg, amit az ideérkezőnek látnia kell. A mezőgazdasági líceum eredetéről pedig még nagybátyánknak sem volt ennyi ismerete, pedig ő volt idegenvezetőnk az erdélyi túra során. Ő Zetelakán született, Udvarhelyen járt gimnáziumba, majd a Bolyai Egyetem matematika szakának elvégzése után tanított is az Alma Materben. A fiainknak nagy élmény volt Sándor Endre nevét felfedezni a kopjafán.
A tér formájáról vitatkozhatnánk. A nagycsalád 3 variációt is alkotott a lehetséges koordinátákra. Miután megcsodáltuk a kápolnát, ami tényleg egy gyöngyszem, elindultunk az egyik lehetséges koo. irányába, de az út egy homokkősziklához vezetett, amelybe egy püspöksüveges, nagy bajszú ember arcát faragták. Vajon ő ki lehetett?
Kis tanakodás, pocsolyázás után felmásztunk a hegyre és a kettes számú koo-variáció segítségével megtaláltuk a ládát. A család izgulós része lentről kísérte figyelemmel a produkciót.
Köszönjük!

A szoborparkbanA líceumban
VasszékelyItt a név!
KápolnaEz vajon kit ábrázol?
Megvan a láda!Kilátás
othnan 2007.06.23 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.05
Megtaláltuk.Tíz napot töltöttünk Székelyföldön. Szállásunk Szentegyházán volt, a Filiben. Innen jártunk kirándulgatni. Volt időn egy pár láda megkeresésére is. Szép város Székelyudvarhely. A multit kétszerre teljesítettük. Egyik nap megkerestük a pontokat, második alkalommal Segesvárról hazafelé, a ládát. Elhoztuk az 500503 sz. Travel Bug-ot, bár ez a láda nincs bejelentve geocaching.com-on. Baj azonban az, hogy nincs rajta a mellékelt képen látható "harang" figura. Kérjük, ha valaki mostanában arra ládázik, nézze meg nem maradt-e a ládában (esetleg leszakadt róla). Várok egy keveset a tovább küldéssel, hátha meglesz.

a harang 
bumba 2007.06.05 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.08
Első (9 napos) erdélyi utam 4. napja, 1. ládája. Nem volt belőle gond, de a láda koordinátájának részletei nem mindenhol egyértelműek (pl. C, E). A rejtővel már előző nap megismerkedtünk, Krisztiánék autójával ugyanis volt egy kis gond, és el kellett vinnünk szervízbe. Ezúton még egyszer köszönjük Botondnak a segítséget! Sajnálom, hogy később már nem tudtunk találkozni, de biztos járunk még arrafelé. ;-)

Zsu. 2007.05.27 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Nagyon kellemes kis város! Sajnos séta közben eleredt az eső, de így is tetszett. A legjobb persze az volt, hogy a 2 Székelyudvarhelyen eltöltött nap alatt megismerhettük a rejtőt és kedves párját, Szidicicát, és újabb értékes emberekkel bővült az ismeretségi körünk.

Mikulás 2007.05.27 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Csodaszép pünkösdi hosszúhétvége Zsuval Erdélyben. Úgy terveztük, hogy az ötnapos kinntartózkodás első két napját Torockó környékén töltjük, majd további 3 napot Székelyföldön. Természetesen, mint általában, most is a geoládák határozták meg programunk fő vonalát. Ezt persze ezúttal sem bántuk meg! A terv alapján csütörtök reggeli indulással, a nagyváradi és kolozsvári városi ládák útbaejtésével érkezünk meg Torockóra, ahol megmásszuk a Székelykő hegyet, valamint ellátogatunk a Toroczkay várba. Ezt egy kicsit kalandos, de eredményes szálláskereséssel folytatjuk. Másnap csatlakozunk az éppen Torockó mellett "állomásozó geocaching hadtesthez", akikkel egy fergeteges MikiCache féle meglepetéstúrát teljesítünk. Harmadnap Segesvár érintésével Székelyudvarhelyre érkezünk, ahol a helyi szakember, DBotond, ládáinak felkeresése adja programunk gerincét. Délután találkozás vendéglátóinkkal, (akiknek ezúton is hálás köszönet!) Szidicicával és Botonddal. Nagyszerű embereket ismertünk meg bennük. Igazi "jó arcok"! Igy negyedik nap velük túráztunk: Zetevára, Homoród és a Csicsói Hargita csúcsa, majd Szejkefürdő és a Székelyudvarhelyi séta. Egy nagyszerű vacsora, egy hegymászós történet DVDn, majd kiadós alvás... Ötödik nap: hazaút, de útba ejtve a parajdi sósziklákat és egy rövid kitérőt téve a két éve Fűkockáékkal megismert Medve-tó körül. Új és régi barátok, felejthetetlen tájak, látnivalók, kaland és örök emlék marad ez a kirándulás!

13. Láda. Szidicicával és Botonddal, székelyudvarhelyi vendéglátóinnak, kerekedünk fel a városi multi bejárására. Rejtői segítséggel nem tudtunk tévedni a jelszórészletek és koo.-k ügyében. A kis kápolna csodaszép, bár be nem jutottunk. Nagyon szép kis város. A szoborkert a legérdekesebb. Nagyon jók a bronz szobrok. Hálás köszönet mindenért Botondéknak!!!

Mikulás

vándor székely 2007.05.27 11:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Pünkösdi bucsu után, vasárnap délelött egy kis segitséggel sikerült megtalálni.

 
MataPeti 2007.05.01 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.83
A hosszú hétvégét kihasználva, székelyföldi körutazás keretében szülővárosom, Békéscsaba testvérvárosába is ellátogattunk.
A láda koordinátáit már tegnapelőtt levadásztuk, idő hiányában és az időjárás ijesztgetése miatt azonban a ládát későbbre hagytuk.

Jó munkás emberekA láda ezt látja
Jézus szíve 
csepipeti 2007.04.30 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Feleségem az Albertirsai Daloskör tagja. Ők szerveztek kirándulást Erdélybe, ahova én is velük tartottam. Természetesen megnéztem és felkészültem, milyen magyar vonatkozású ládákat gyűjthetnék be az úton.
Másodiknak ezt a ládát sikerült begyűjteni. Azt a nem túl sok időt, amit a városra szánt a csoport, a multi pontjainak szedegetésével töltöttem. Mivel nálam volt a kinyomtatott ládaleírás, mindig tudtam, mi miről nevezetes, mi miért van. A láda koordinátáinak összeállása után kiderült, hogy az gyalog nem fér bele a programba. Meggyőztem hát a leírás segítségével a csoportot, hogy a busszal 2 percre lévő kápolnát is meg kell nézni. Ha nincs ez a láda, nem néztük volna meg, amit nagyon sajnáltam volna.

Benedek ElekA szoborcsoportnál
Városháza, SzékelyudvarhelyJézus szíve kápolna
A ládaItt kell feljönni
Emelkedés 
blaci 2007.04.07 13:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Erzséb szülővárosa, úgyhogy kötelező volt begyűjteni a ládát.

A Barátok templománál már ránkköszönt egy konkurens társaság, mert meglátták kezünkben a GPS-t. Mi értünk a hamarabb a ládához, de nem sokkal előztük meg őket.

Elszámoltuk a Képzőn lévő fecskéket, pedig Erzséb itt végzett, de hála a jó leírásnak, könnyen meglett a láda is.

Köszönjük a rendkívül ötletes rejtést és csak ajánlani tudjuk a ládát mindenkinek!

Üdvözlettel:
Gyuri bácsi, Erzséb, Laci

meli&co 2007.03.23 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.70
Nagyon szép város Udvarhely!

Kós DSK 2007.03.15 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.36
Megtaláltuk.
A sulinkkal, a miskolci Kós Károly Építőipari Szakközépiskolával jártunk itt.
Egy székelyföldi kiránduláson veszünk részt.
Az udvarhelyi testvériskolánknál, a Bányai János Műszaki Kollégiumba voltunk.
Ma részt vettünk az iskolai és a városi ünnepségeken is.
Pálkovács Tünde és Molnár Péter tanáraink megelőztek minket...
De nekünk is meg van a láda!

Józsi, Pisti, Viktor

MP 2007.03.15 17:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Megtaláltam...

 
T+P+L 2007.03.15 17:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Megtaláltuk

Helga09 2007.01.21 17:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.38
Mar tobbszor jartam a ladanal, de mivel SzidiCica tarsasagaban en is ujra felkerestem, ezuton bejelentem. Igaz reank sotetedett, de mindent egybevetve kellemes seta volt.

SzidiCica 2007.01.21 17:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Erre nem is gondoltam, hogy a várost körbe kell járjam, de megérte. Ezerszer láttam ezeket a helyszíneket, de eszembe nem jutott volna, hogy alaposan szemügyre vegyem, mert koordináta darabokat rejtenek ezek asz épületek:)). Szerncsére sokan nem tudják!:D
A ládához már sötétben értünk, kicsit izgultam, de végül meglett. Nem vagyok biztos benne, hogy a léda nélkül egyáltalán felmásztam volna-e valaha a sziklára.
Ötletes rejtés, kellems sétával, ajánlom mindenkinek.
Szidicica

thbarnabas 2007.01.04 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Nagy öröm volt Udvarhelyen sétálni, körbejárni ebben a gyönyörű városkában. Megismerkedtünk a rejtővel is, jelen logomat is az ő gépéről írom.
Fényképeket később teszek még fel. Köszönjük a rejtést!

vorszi 2006.11.20 16:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Szép hely. Örülök a gondos elhelyezésnek azért, mert maga a hely egy rejtett kincs. Egy kicsit aggódom, hogy beavatatlan és felelőtlen egyének is megtalálhatják.. Köszi!

[Jóváhagyta: DBotond, 2006.11.24 08:14]

lesen 
Katinka 2006.11.11 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Kellemes seta volt es klassz volt a rejtekhely.

mihalylori 2006.11.11 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.60
Izgalmas keresés volt.
Egy kissé elszámoltuk a koordinátát, mivel figyelmetlenül olvastam az utasításokat és a várban található iskola első szintjének összes ablakát beleszámoltuk, így a város másik felére mutatott. A kápolna fölötti dombra érve újraelemeztük a feladványt és a helyes koordináta alapján kiderült, hogy ösztönösen is pontosan a rejtkhelyenél álltunk meg :)
Köszönjük a rejtést.
Eszter, Katinka és Lóri

Ezt látja a láda naplemente után 
BiharyG 2006.09.24 08:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
A rejtés napján éppen a városban voltam, akkor lemaradtam róla, de megígértem, hogy visszajövök :)
Érkezés (és egy finom vacsora a Gondűző Étteremben) után a városi pontokat gyűjtöttük be, másnap reggel pedig a ládát kerestük meg. Tökéletes városi multi, kellemes sétával összegyűjthető pontok, nem túl messze de mégis szép helyen lévő láda, gyönyörű környezet. Tetszett, köszönjük!

BiharyG + Zsuzsi

ps: másnap aztán Botonddal (és Marcival) is öszefutottunk végre.

 
Szollo 2006.09.17 18:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Ötletes rejtés. A láda megtalálása után autókáztunk vissza Marosvásárhelyre, ahol egy nagyon jó csárdában vacsoráztunk. Amint lesz több időm feltöltöm a koordinátákat.
Sajnos Homér barátom egy lépcsővel történt összetűzése miatt nem jöhetett velünk Erdélybe, de remélem az MASZIVAN-tól ajéndékba kapott sör kárpótolja.

 
kenau 2006.08.04 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.46
Csikszeredaba menve epp utba esett, igy megkerestuk. Otletes a rejtes, es vegig is visz a lenyeges latnivalokon.

Zolcs 2006.07.15 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Megvan!
A pápai református gyülekezet ifjusági csapatával jutottunk el Székelyudvarhelyre, és kapva kaptunk az alkamon a multi becserkészésére. Botond szívélyes invitálására felkerestük őt. Kávézás után nyakunkba vettük a várost, s mindkét részről nagy izgalommal (rejtő-kereső) haladtunk pontról pontra. Botond a részletes leíráson túl, számos érdekes információval szolgált nekünk a város megismerésében. Izgalmas multi, mert a városi séta után sziklamászásra csábít az utolsó koordináta. **volt aki papucsban és szoknyában is vette az akadályokat :-) **
Bízunk benne, hogy legközelebb több időt tudunk szakítani barátkozásra is, no meg persze a többi erdélyi ládá(d)ra.
Na meg persze az Isten-széke miatt is fáj a szívünk!
Üdv: Verocs+Zolcs- Zozó+Bálint+atöbbiek

RefIfiSzoborpark
Hány fecske csinál nyarat?A rejtek
Logolás titokbanEzt látja a láda
A Rejtő és a Keresők 
adrivik 2006.07.15 11:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Megtaláltuk.

 
zsakar 2006.06.23 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Ez a mai harmadik ládánk és mind DBotond rejtette. Ugy látszik itt minden róla szól. Szép városnéző séta a végén egy kis hegymászással. Köszönjük a rejtést!

szucsgellert 2006.06.22 16:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Élménybeszámoló később, most rohannom kell

jiimbo 2006.06.18 20:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Valamit félre értek biztos, de a jelszó nem akar jó lenni.

Székelyudvarhely azt hiszem nagy szerelmem lesz!
Hangulatos kisváros, barátságos emberek és elképesztően szép hegyek! Nagy feltűnést keltettünk a két quaddal, bárhol megálltunk azonnal megszólítottak és meséltek saját off-road élményeikről vagy csak egyszerűen meg akarták venni a mocikat. A nagy távolság miatt persze nem fogom itt tölteni minden hétvégémet, de biztosan visszajövök a gyerekeimmel!
A multi pontjaival volt némi gondunk, tehát segítséget kértünk a rejtőtől.
Milyen pici a világ! Amíg mi Székelyudvarhelyen kirándultunk Békéscsabáról, addig Ő Békéscsabán kirándult Székelyudvarhelyről... picit elkerültük egymást. Én a Szarkakőn, Ő a Bandikafánál...

[Jóváhagyta: dbotond, 2006.06.20 10:58]

Köszi a jóváhagyást! A log Kulisz által kifogásolt részét töröltem.

 
ZoliQua 2006.06.16 18:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
3 napos geo-KECS turank elso szuz ladaja.

SzobrokA tér
Vas székelySzobor felirata
Egy fecske nem csinál nyaratGimi
Kápolna 
BiharyG 2006.06.07 11:47 - Egyéb
3 napig a szomszéd faluban, Bikafalván laktunk... Na mindegy, úgyis el akarok még jönni errefelé :)

BiharyG

 


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.