geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1397. Csillagvizsgáló Bicskén (GCSTAR)
a kastély madártávlatból
a kastély madártávlatból
a Batthyányi kastély
a Batthyányi kastély
kastélypark
kastélypark
láda helye
láda helye
Anno...
Anno...
...és maradványai
...és maradványai
a mauzóleum
a mauzóleum
romok
romok
e jel mentén haladj
e jel mentén haladj

Szélesség N 47° 29,854'
Hosszúság E 18° 37,936'
Magasság: 165 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2006.06.07 00:00
Megjelenés időpontja: 2006.06.09 16:20
Utolsó lényeges változás: 2009.10.29 10:05
Utolsó változás: 2017.04.09 19:11
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: ozeki
Felhasználó: ozeki
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 300 m
Megtalálások száma: 553 + 3 sikertelen + 8 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.8 megtalálás hetente


Wap: GCSTAR-1 mikroláda (a Batthyányi-kastély parkjában, egy faoduban) ELTŰNT! ezért inkább táblaolvasás, GCSTAR-2 geoláda a Csillagvizsgálótól kb 70 méterre északra, egy volt fa tönkjénél. Nyáron szúnyog! Aljnövényzet! Csalán!

2009.11.06. A láda immár harmadik verzióban, új helyen elhelyezve várja megtalálóit. Az úthoz most közelebb került, de javaslom mégis az ajánlott parkolóból megközelíteni, úgy kevesebb macera és több látnivaló vár. A kastélyparki mikró is átkerült egy másik odúba, nem messze az eredeti helytől.

1. Batthyány kastély
Egykor  N 47° 29,854' E 18° 37,936' 160 m [GCSTAR-1] egy kinderdoboz, a Battyhyányi kastély parkjában, egy fa odvában volt található, de rendszeresen ellopódott... Most a főbejáratnál  N 47° 29,713' E 18° 37,825' 165 m [GCSTAR+Fokapu]van egy márványtábla, ott kell kimazsolázni a betűket (egyéb karakter nem számít!) : (sor/betű)1/12;2/1;2/10;6/20. A kastély jelenleg gyermekotthonként üzemel, de napközben a park szabadon látogatható. A portán jelezzétek, hogy a parkot szeretnétek megnézni, nekem sem volt sosem probléma.

2. Csillagvizsgáló
 N 47° 30,839' E 18° 38,667' 218 m [GCSTAR-2] maga a geoláda. A csillagvizsgáló közelében találod, nem messze a piros L túrajelzéstől. Egy többtörzsű fatönk tövében búvik meg a doboz. Téglalap alakú, kb 35 cm széles és 8 cm mély terepszínű műanyag konyhai tárolóedény.
A láda közelében a Mány felé tartó út mentén találtok egy befelé vezető utat-sorompóval, ahol parkolhattok is N 47° 30,751' E 18° 38,567' 221 m [GCSTAR+parkoló]. Innen a piros L jelzésen a Mauzóleumig  N 47° 30,764' E 18° 38,733' 227 m [GCSTAR+MAUZOLEUM] is el lehet jutni, a láda kicsit odébb van, a Csillagvizsgáló közelében. Kissé elhagyatott terület, ezért némi bozótharcra, csalánra, szúnyogra számítsatok! Hallomásból tudom, hogy időnként felbukkannak a helyszínen fémdetektoros kollégák, világháborús emlékek után kutatva, remélem, nem zavarjuk majd egymás köreit.

A Csillagvizsgáló története:
A Batthyány-kastélyparknak nevezett területet Nagy Károly vásárolta meg 1847-ben Batthyány Kázmértól mint legelőt. A vevő egy csillagászati obszervatórium helyéül választotta a galagonyás nevű kies dombot. A ma is látható nagy csillagdát és a mauzóleumot Pollack Mihály tervezte. Az utóbbit Nagy Károly Mihály nevű öccse számára építtette, s úgy gondolta, hogy őt is itt temetik majd el.
Az épületeket fokozatosan tönkretette a szabadságharc utáni fosztogatás, a második világháború és az azt követő rablás, valamint a területen végzett sok hadgyakorlat.
Nagy Károly sok más tudomány mellett a csillagászatot is magas szinten művelte. A fennmaradt műszerjegyzékek birtokában bátran mondhatjuk, hogy a Bicskei Csillagvizsgáló felépítése idején műszerparkját tekintve a legjobbak közé tartozott Európában.
Nagy Károly sohasem valósíthatta volna meg nagyratörő terveit, ha a 30-as évek végén nem kerül Batthyány Kázmér gróf alkalmazásába. A gróf méltányolta, hogy gazdasági ügyeinek intézője pénzügyi biztonságot teremtett körülötte. Hálája révén maga az ügyintéző, Nagy Károly is meggazdagott. Így vásárolhatta meg a Bicske melletti Galagonyást, ahol felépítette csillagvizsgálóját és a körülötte levő épületegyüttest.
Batthány Kázmér, a reformesemények egyik vezéralakja, jótékonyságáról híres politikus volt. Mint annyian a társai közül, csak felnőttkorában tanult meg magyarul, de annál áldozatosabban szolgálta nemzetét. Akadémiai Könyvtárunk is sokat köszönhet neki. Nagy Károly javaslatára a gróf felajánlotta a Tudós Társaság leendő könyvtárának rohonci és kisbéri gyűjteményét.
Sajnos, igen keveset tudunk az 1845 és 1847 között felépülő és csupán 1849-ig működő Bicskei Csillagvizsgáló mindennapjairól. Szerencsénkre a Berlini Állami Levéltárban megőrződött Neumann Antalnak, Nagy Károly munkatársának három, Heinrich Christian Schumacherhez (1780-1850) küldött levele. Schumacher német csillagász, az altonai csillagvizsgáló igazgatója, az Astronomisch Nachrichten csillagászati szakfolyóirat alapító szerkesztője, Carl Friedrich Gauss legkedvesebb tanítványa volt.
Az első levelet 1847 szeptemberében keltezték. Ebben Neumann részletesen beszámol Schumachernek a Bicskei Obszervatórium építkezéséről, s az eljövendő esztendő elejére jósolja az épületek befejezését. Levelében említést tesz arról is, hogy Bécsből magával hozta Benjamin Gould bostoni csillagászt Bicskére, s szándékában van Magyarország nevezetességeit is megmutatni a bostoni tudósnak. Gould a Göttingeni Csillagvizsgálóban hallott a jövendő bicskei obszervatóriumról, amely ha elkészül, Európa egyik legjobban felszerelt obszervatóriuma lesz.
A második levél két hónappal később, novemberben íródott, s Neumann beszámol benne a Bicskén folyó élénk tudományos életről. A műszerek megérkezéséről is hírt ad, és tanácsokat kér mesterétől észlelési, számítási feladataival kapcsolatban. A levél hangulata bizakodó.
Nem úgy, mint a harmadik, utolsó Neumann-levélé. Ezt már Pestről, az egyetem geometriai intézetéből írta Altonába 1850. március 28-án. Itt kapott munkát bicskei állásának megszűnte után. Sajnos, ez az igen fontos levél alig olvasható.
Neumann beszámol benne Nagy Károly meghurcoltatásáról, majd külföldre távozásáról és a Bicskei Obszervatórium szomorú sorsáról. Nagy Károlynak külföldre kellett menekülnie, ugyanis mint Batthyány Kázmérnak, a Szemere-kormány külügyminiszterének jószágigazgatóját üldözték őt. Műszereit, könyveit, vizsgálati eredményeit az országnak adományozta. Neumann levelében hírt ad a Gellérthegyi Csillagvizsgáló pusztulásáról és Albert Ferenc hősies helytállásáról is.
A nagy értékű bicskei csillagászati eszközök a forradalom bukása után végül a pesti egyetem pincéjében találtak menedéket (a gellérthegyi műszerekkel és könyvtárral együtt), és úgy öregedtek muzeális darabokká, hogy sohasem élhették a saját életüket.
Az írás Varga Domokosné neves tudománytörténészünk munkájából való (Egy reformkori polihisztor: Nagy Károly). A teljes szöveg az Élet és Tudomány 1998. évi 17. számában és a Magyar Csillagászati Egyesület Csillagászattörténeti honlapján is olvasható.
Batthyány-kastély
A kastély mai formáját 1796-99 között Batthyány Tivadar kezdeményezésére kapta. Az átépítés során a meglévő kis kastélyból 64 szobás, háromszárnyú, impozáns, barokk főúri palota lett. Gróf Batthyány I. Lajos (1696-1765) Bicskén 24 szobás, egyemeletes, manzárdos kastélyt épített 1754-55-ben. Fiai egyre inkább kötődtek az uradalomhoz. Az első családi kastélyt Batthyány József, érsek 1770 körül bővíttette. Ekkor épült a kastély házi kápolnája is. A kastély mai formáját 1796-99 között Batthyány Tivadar kezdeményezésére kapta. A Batthyány-kastélyt 1928 óta szociális célokra használják. Ma a Kossuth Zsuzsáról elnevezett gyermekotthon működik a falai között. A díszteremben intézménytörténeti kiállítás tekinthető meg.
A II. világháború során sokat szenvedett kastélypark ma is szépen gondozott. A 20 holdas kastélyparkban lehet sétálni, nyaranta Kastély Estek keretében hangversenyeket rendeznek.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (387 db): környezet: 4.16 rejtés: 4.02 web: 4.56 átlag: 4.25

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Bobby Holmes 2019.09.27 12:38 - Megtaláltam
Az első pont egyszerűen meglett, a második pont pedig egy kisebb dzsindzsaharc után meglett. A romok nagyon érdekesek! Köszönöm a rejtést!

Motolla62 2019.09.20 09:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

SimonG 2019.09.01 17:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.10
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Részletek később... [Geoládák v2.2.5]

128.
50 km-es környékbeli kerékpáros ládatúra második állomása.
Mány felől érkeztem, így először a második pontot kerestem fel. A csillagvizsgáló és a mauzóleum a túraösvényen kerékpárral gond nélkül megközelíthető, viszont a láda... Derékmagasság feletti csalántengeren át, bozótosban guggolva ~100 méter megtétele, rövidnadrágban, pólóban, SPD cipőben... Nem túl kerékpáros barát helyre került a láda, sajnos.
A romok viszont nagyon "szépek", mármint úgy romszerűen. Nem is gondolná az ember, hogy ilyen is volt/van errefelé.
A kastély könnyen felkereshető. Sajnos csak későn olvastam el részletesen, hogy az itteni ládát nem kell keresni, helyette a kapunál lévő táblán lehet a jelszó kezdőrészletét fellelni. Így viszont körbenézhettem a kertben is, ami nekem nagyon tetszett, érdemes bemenni.
Köszönöm a lehetőséget.

2019-09-01 16.29.47 HDR-12019-09-01 16.47.24 HDR-1
2019-09-01 16.56.08 HDR-1 
Robogo 2019.08.18 10:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

jegesmedve137 2019.07.06 19:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nbencem 2019.07.06 19:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mirtt 2019.07.06 19:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Hát ez lett az 1000. :) Szuper ;)

Pumba9 2019.07.06 19:01 - Megtaláltam
Hurrá. Újabb láda a gyűjteménybe. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Benics 2019.05.19 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a Rejtőnek. [g:hu 1.6.2y]

Korigumi 2019.04.21 18:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nagyfliszi 2019.04.21 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.78
Bernáthékkal közös ládázás negyedik találata. Ismét egy olyan hely, ahová a geocache nélkül nem jutottunk volna el. Nagyon tetszett még így romos mivoltában is a két épület. A láda valóban egy kicsit dzsindzsás helyen van.
TFTC

kissenikoo 2019.04.14 09:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ricsi0220 2019.04.08 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

mura 2019.04.07 08:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönet a rejtésért!

Mizo6869 2019.03.31 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Mia, Zoli.

JAck:66: 2019.03.19 17:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2xc]

Tünde&Attila 2019.03.15 10:59 - Megtaláltam
Megvan! Azért megdolgoztunk vele :)

vaterlo 2019.03.03 15:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.88
Csabdin fejeztem be egy KDP szakaszt. Onnan átsétáltam Bicskére. Közben kerestem meg a ládát. A csillagvizsgálótól márciusban már nem lehet a ládát megközelíteni, a műútról javasolt.

nagyutazo 2019.03.02 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük :) Sajnos a csillagvizsgálóhoz vezető úton szeméthegyek vannak mindenfelé :((( A csillagvizsgáló az összedőlés határán van, a mauzóleum még menthető. Persze ez nem a rejtő hibája, megérte elmenni :)

GYEZegzug 2019.02.28 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.39
Köszi szépen a lehetőséget.

IMG_20190228_140557IMG_20190228_140705
IMG_20190228_134635 
Sir Pajszer 2019.02.11 13:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.06
Köszi!

Frankie Family 2018.12.29 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Bob&Bobek 2018.12.29 14:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.83
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Fixis 2018.11.24 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Kerékpáros találat.

Hörcsög 2018.10.20 15:47 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.93
Megtaláltam! Köszönöm a rejtést! :)

petiba 2018.07.23 18:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.10
Zsozsókával kerekeztünk egyet az új úton Tarján és Bicske között. Sok helyen nagyon jó minőségű a kerékpárút, s két pihenőt, két halastavat, szép panorámát, ... láttunk. Sajnos, az útra a horgászok ráhajthatnak, valamint van egy kissé kátyús országút is benne...
A kastélynál még mindig csak a márványtáblás lehetőség van. Mi este fél hétkor értünk oda, s a portás ekkor is szívélyesen beengedett. A parkban szép volt sétálni. (A kastély gyermekotthon.)
A láda könnyen meglett. A közelben lévő mauzóleum igen elhanyagolt állapotú, kár érte.
Köszönjük a lehetőséget.
Peti bá' és Kukucsi

20180723_20064120180723_193237
20180723_183042-EFFECTS20180723_181118
Bacsa family 2018.06.24 18:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

EmesESE 2018.06.10 17:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk. ?
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

astacus 2018.05.20 12:00 - Megtaláltam
Kerékpárral küzdöttünk meg a domborzati viszonyokkal a kastélytól a csillagvizsgálóig. Előbbi parkja tényleg megtekintésre feltétlenül érdemes, a kettőt pedig szinte teljes hosszon kerékpárút köti össze. A ládát a közút felől találtuk meg, az erdő avarszintjét vélhetőleg ebben a pillanatban is a napszemüvegem teszi összetettebbé. Kerékpártúrán Sorexszel és Mukival Tarján felé, az új szakasz Tarján előtt feltehetőleg a legszebb panorámájú kerékpárutak egyike, különösen így késő tavasszal.

fmark 2018.05.05 17:30 - Megtaláltam
Egy kellemes délutáni sétára indultunk a csipet csapattal. Tényleg indokolatlanul van olyan messze a láda a bozótban. És még a kullancsok is hemzsegnek. [Geoládák v2.2.3]

DSCN4335DSCN4339
DSCN4382DSCN4389
DSCN4392 
Évi&Zoli 2018.05.01 16:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.88
A hosszú hétvége lehetőséget adott a számunkra, hogy a kedvenc hobbinkra áldozzunk. Két nap alatt bejártuk az OKT Vértesi szakaszát. Emlékezetes két nap volt. Csodálatos helyeken jártunk, remek rejtésekkel találkoztunk útközben. Hazafelé még beszoritottuk! Köszönjük!

20180501_16374320180501_165741
20180501_165803 
ndavid42 2018.04.14 12:18 - Megtaláltam
[:1113:] /w Zoli
132 km-es bringatúra Tatabányától Budapestig, útbaesett kisebb kitérővel, de megérte!

Mormoták 2018.04.09 11:44 - Megtaláltam
A tábla lefotózása után gyalog mentem a második ponthoz. Kitűnő kerékpárút épült ami pont oda vezet és még ki is van táblázva ( Csillagvizsgáló) így nem volt nehéz odajutni. A romok környezete tiszta volt, végre egy ilyen hely :) Viszont a rejtek szerintem is indokolatlanul messze van az épületektől. Nem is láttam a ládától amit meg akart mutatni pedig ott tényleg lehetne közelebb is rejteni, volna megfelelő hely bőven. Köszönöm, hogy megmutattad ezt a helyet :)

Sündörgő 2018.03.25 11:26 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.95
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Sajnos a Kastélyparkból a ládát ellopták! A Csillagvizsgáló környéke borzasztó lett az évek alatt. ? [Geoládák v2.2.2]

stmester 2018.03.11 10:05 - Megtaláltam
Mány felől először a kettes ponthoz mentünk, most nincs nagy bozót csak sár.

Judit és Béla 2017.12.30 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.29
Megtaláltuk.

vakond87 2017.11.27 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.10
.

csaba159 2017.11.01 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Molli 2017.11.01 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
Köszönöm a rejtést!

pegasus_mv 2017.10.28 14:29 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.76
Köszönöm.

Audrey722 2017.09.15 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Green Eye 2017.09.03 17:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk Old Eye-jal és Pajti kutyánkkal délutáni séta alkalmával.
Göde leírásával egyetértek. A park szép. A Csillagvizsgáló környéke lehangolóan szemetes, a láda környékén burjánzik a természet, valóban bozótharc. A rejtés jó, de több ládaérdemes hely lenne a romokhoz és az utakhoz közelebb is.
Köszönjük a rejtést!

ErdőCsöndje 2017.08.05 11:29 - Megtaláltam
Köszönjük!

Göde 2017.07.15 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.79
A kastély és parkja szép. A csillagvizsgáló érdekes látvány. A láda helye semmimondó, felesleges bozótharc.

H+W 2017.05.26 19:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.52
Nekünk nem sikerült a csillagvizsgálótól megközelíteni a ládát, akármerre indultunk el, áthatolhatatlan dzsungellel találtuk szembe magunkat. Így hát gyaloglás a főút szélén, az autósok nagy örömére. De az út felől is van szúrós bokor bőven, a táskámmal fenn is akadtam egy bokorban. Úgyhogy a rejtés maga nem lett a kedvencünk, de amit mutatott, az nagyon tetszett.

VaVi 2017.05.06 19:58 - Megtaláltam
köszi

joove 2017.04.01 10:16 - Megtaláltam
Gerecsei biciklitúra keretében.

gege68 2017.03.15 09:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

graffz 2017.03.11 17:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kösz. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

ha2 2017.03.06 13:30 - Megtaláltam
Ha már munka ügyben Herceghalomban jártam,
ez a kis kitérő még bele kellett hogy férjen.
Lehangolóan szemetes a környék.
Többet érdemelnének a romok.

067066
065064
bagolyvera 2017.02.18 23:59 - Megtaláltam
Ignis9-cel és Petheovackával közös találat:) Köszönöm a rejtést!

zaskl 2017.02.18 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

Ignis9 2017.02.18 12:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.29
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Közösen Bagolyverával és Petheovackával. :)

petheovacka 2017.02.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.69
Meglelve megyéken átívelő kódorgás közben bagolyverával és Ignis9-cel.
A láda lehetne közelebb is a romokhoz. Rengeteg rejtésre alkalmas hely van ott is.

20170218_12263120170218_122646
20170218_12274420170218_122854
redfish 2017.02.12 14:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Megvan köszi

BLUEway💙2016! 2017.01.02 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.57
Az ÚJ ÉV 1. ládája. Bokod felé tartva útba ejtettük és 1általán nem bántuk meg, mert az erdőben és a romok között nagyon klassz fotók készültek. :-) Ma van 1 éve, hogy elkezdtük 1ÜTT a ládakeresést. Thanks.

20170102_11220820170102_112216
20170102_11273620170102_113015
20170102_11305520170102_114933
20170102_114951 (2)20170102_114951
20170102_115006 
Szabó família 2016.12.30 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Nitusz 2016.12.30 09:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Nita [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Nemi91 2016.12.30 09:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Tibi1983 2016.12.30 09:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.64
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

tabletta 2016.11.26 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

ludens 2016.11.12 15:00 - Megtaláltam
Érdekes helyszínek. Kár a pusztulóban lévő csillagvizsgálóért és mauzóleumért. A dobozt hosszan kerestük, de végül megtaláltuk. Itt az erdőben elviselhetőbb volt a zord idő (eső, szél), mint a kastély parkjában. Ott már nem maradt kedvünk sétálni.
Köszönjük!
(Tegnap este bejelentettem mobilról, hibaüzenetet nem kaptam. Mégsem ment be.)

20161112_14404420161112_144058
20161112_14430320161112_144333
IMG_0733IMG_0734
IMG_0740IMG_0742
IMG_0744 
mitibi 2016.11.01 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.97
Köszönjük a rejtést!

Tathalas 2016.05.28 08:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kia71 2016.05.16 14:09 - Megtaláltam
A láda nagyon rossz állapotban van. Színültig volt vízzel. Lgoloni lehetetlen volt. Abban se voltam biztos, hogy a jelszórészletet találtam meg, de úgy néz ki, hogy azt találtam meg. Köszönet a rejtésért.

Vincenzo65 2016.04.09 19:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.55
Megvan. A második pontnál kezdtem. Nem voltam elragadtatva, sőt a romokat se láttam arról az útról ahonnan rámértem a ládára. Innen irány a kastély. Nem olvastam el a leírást így bekéredzkedtünk nejemmel a parkba. Nagyon szép és karbantartott. Végül a márvány táblát is sikerült megfejteni. Késő este ellenére az igazgató pont bejött és szívesen újbóli látogatásra invitált bennünket.

mumiavadasz 2016.04.03 17:43 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
Első megtalálásom!
Mivel az első láda eltűnt, egyből itt kezdtünk.
Kár, hogy nem olvastam hamarabb a hozzászólásokat, vittem volna csereládát. A füzet tényleg el van ázva a meztelencsigát viszont kilakoltattuk. :)
Nekem tetszett a romok édes-bús hangulata, viszont a környék sajnos tele van szeméttel. :(

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.05.10 19:13]

12599306_1731847963702369_1406646205_n12912561_1733568873567192_619287772_n
12446294_534176106752439_1412954662_n 
csörike és maci 2016.04.02 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk a márványtáblát, a leírás szerint megfejthetetlen. Lefényképeztük és itthon, többféle variációt kipróbáltunk, de egyik sem jó.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.05.10 19:10]

BicskeBicske
BicskeBicske
abide 2016.04.02 13:30 - Megtaláltam
A geoláda borzalmas állapotban van, szét van rohadva a tartalma, tele van meztelencsigával, a környék meg telítve van szeméttel.

A márványtáblán nem egyértelmű, hogy az sz kettő vagy egy karakternek számít-e, illetve hogy a cím-e az első sor vagy a szöveg első szava. Így tehát több megoldás is lehetséges. A doboz pedig el van ázva, a füzet borítóján nincs feltüntetve egyértelműen, mi a jelszó, maga a füzet meg annyira összerohadt, hogy nem lehet kinyitni.
Magánban elküldeném az ötleteket a jelszóra, ha kapok címet, hova küldjem.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.05.10 19:12]

violin 2016.03.15 23:59 - Megtaláltam
ok

Zsu1971 2016.03.13 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.35
Nagyon szép a kastély parkja, érdemes megnézni. A második hely már kevésbé tetszett...

GeoPatikuS 2016.03.08 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

lembo 2016.03.08 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.71
Megtaláltam! [iGC] [wapon beküldött szöveg]
Bicskei munkakirándulással egybekötve, GeoPatikussal közös találat.

nmaria 2016.02.24 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

jaky 2015.11.29 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk Katával, Vikivel, Danival. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

emiGrant 2015.11.05 12:24 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.52
A kastély meg a parkja nagyon szép. Sajnos ugyanezt nem lehet elmondani a mauzóleum és a csillagvizsgáló környékéről. A rejtő a toronytól északnak írta le a rejteket, de nem arra volt. Mivel a ládaoldalon is volt fölösleges információ a régi rejtekről és a fejlécben is rossz ko-ordináták voltak, gondolom a dzsungelben is elmaradt a frissítés. Nagy kár, hogy a romok pusztulnak, de az még nagyobb kár, hogy a ládaoldal tele van hibával. És sajnos maga a láda is vízben áll törött fedéllel. Egy kis karbantartás már elkelne. Mindezek ellenére köszi a rejtést!

Liberty 2015.11.05 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.10
7/3. Fejér és Pest megyei ládatúra.

Érdekes olvasmány a kastély és a csillagvizsgáló története. Nagyon szép a felújított kastély és a parkja, viszont a csillagvizsgáló és a mauzóleum lepusztult romjai nagyon elszomorító látványt nyújtanak. A ládához szúrós, bozóton keresztül jutottunk el. A láda állaga és tartalma siralmas állapotban van, penészes a logfüzet és a láda fedele törött, a tartalma vizes. Sajnos kivételesen nem néztem meg az utolsó két logot, vihettem volna magammal a gyógyládát. Ozeki remélhetőleg olvassa az észrevételeket és mint rejtő mielőbb megújítja a ládáját. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

dendeocse 2015.10.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
A láda csurom víz és penész. Az épületek a 2. ponton még romjaikban is nagyon szépek, különösen a mauzóleum.

V_Gabor 2015.10.18 18:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.24
Röviden: szomorú és elkeserítő.

2010.09.11-én már jártam a parkban és a jelszó első fele elvileg már ekkor megvolt. Most megvan a második fele is.

Természetesen - szerencsémre - ellátogattam újra az első ponthoz is. A táblánál (az általam nagyon nem szeretett) betűszámolósdit végeztem, amikor a portás kijött és szinte ellenállhatatlanul betessékelt a parkba, mondván, hogy most lett felújítva. Nézzem csak meg bátran. Jól tettem, hogy hallgattam rá. Új utak, szökőkút, kis híd és nagyon szépek voltak a fények.

Innen a második ponthoz mentem. A két rom nagyon elszomorító látványt nyújtott. A ládát már szinte sötétben kerestem meg. A bozótharc elkerülése érdekében az út irányából mentem be egy ösvényen. Így gyakorlatilag simán elérhető.

A láda borzalmas állapotban van, gyerekeket ne engedjetek a közelébe!
Tele vízzel, penészes minden, törött a teteje. Nem csoda, ha ilyen nehéz kő van rajta. Kukába való az egész fertőláda. Sajnos nem volt nálam gyógydoboz. :(

 
placi75 2015.09.25 07:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Köszi. Részletek később
Elkapott az eső, esernyővel, esőkabáttal bóklásztam a romos épületek között az erdőben. Kár, hogy ennyire el van hanyagolva mindkét épület, így olyan kísérteties az a hely.

medike75 2015.09.06 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm

Párduc50 2015.08.21 17:00 - Megtaláltam
OK

DóriAtesz 2015.07.12 18:53 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.73
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! 12/12
DóriAtesz

parphis 2015.07.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.43
Megtaláltuk. Nagy kaland volt megtalálni:-) A láda teteje be van törve, és be van ázva!

katica 2015.07.05 15:27 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Monik 2015.07.04 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
Vegyes érzésekkel néztem a csillagvizsgálót. Kísérőim mesélték, hogy 2 év alatt sokat romlott a csillagvizsgáló állapota. Jó lenne, ha nem lenne az épület maradványa az enyészeté.
Köszönöm a rejtést!

gabortel 2015.05.30 12:19 - Megtaláltam
Míg mások Kinizsiztek, én gyűjtögettem...

bodo01 2015.05.06 15:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Nyusszancsék 2015.04.11 13:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.83
A kastélypark szép volt, a csillagvizsgáló és környéke azonban kiábrándítóan szemetes. Mi a buszmegálló felől mentünk.

Lupus21 2015.03.09 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.86
Köszönöm a rejtést, megtaláltam!

nbokan 2015.03.05 13:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.97
Tetszettek a romos épületek, kösz a rejtést.
A kastélypark lezárva, teljes felújításon esik át, Májusig nem érdemes látogatni.

geocat&geodog❤ 2015.02.22 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.36
Köszi a rejtést!

TothTi 2015.02.14 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kópé1993 2015.02.07 09:47 - Megtaláltam
Mai túrám első állomása. Köszi a rejtést!

ku.adam 2014.11.27 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.25
ok, köszi

Csapdoki 2014.10.23 14:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
Éppen park felújítás volt .Kösz

sinus90 2014.09.24 17:05 - Megtaláltam
Zsámbékon egy comos ládámat pótoltam, majd idejöttünk. A Hegyikastély megállónál szálltunk le. Gyorsan megtaláltuk a látnivalók felé vezető elég széles ösvényt. Aztán úgy gondoltuk, jobb előbb a ládát megkeresni és utána a maradék időben nézelődni. 1 óra múlva jön a következő busz, amivel a városba mehetünk.
Árkon-bokron-paszulyon keresztül érkeztünk a ládához. A láda élére állítva, a rejtekéből kibontva állt. Mintha valaki elfelejtette volna visszarakni. Persze az is lehet, hogy száradni hagyta, mert a láda több sebből vérzik. Némi szigszalaggal próbáltam elsősegélyben részesíteni.
Innen egész jó irányt vettünk, mert a Csillagvizsgálóhoz érkeztünk. Ettől vagy 10 m-re a földön van egy tábla: Omlásveszély! Már mindegy, átjöttünk az objektumon és nem dőlt ránk. Innen a Mauzóleumhoz értünk. Szép darab lehetett ez ifjú korában! Ennél elhagyatottabbakat is láttam / Szőke-Kiss kolléga rejtései Békés és Csongrád megyében/.
A terület igazi senki földje. Kissé izgi volt, de nem is egyedül jöttem! Előre láttam, hogy ide azért nem kellene egyedül jönnöm.
Az útra kiérve szedtük tappancsainkat, nem szeretünk sokáig menni az autók között. Úgy gondoltam a busz már elmehetett, ezért a város felé indultunk. / Sárga sáv jelzés./ Elértünk egy buszmegállót, a Felsőhegyit és érkezett egy busz! Micsoda mázli!
A kastélynál mosolyogva fogadott, mondhatni betessékelt egy úri ember bennünket. Szétnéztünk odabenn. Hatalmas ez az épület! Csak néhány gyereket láttunk.
Visszafelé alighogy a buszmegállóba értünk, jött egy busz, amivel a vasúthoz mentünk. Néhány perc múlva vonatunk is lett. Ma a mázli velünk volt!
Köszi a rejtést! Láda nélkül talán sose jöttünk volna ide. /Az más, hogy 2010.09.05-én már kinyomtattam a ládaoldalt, azóta várja, hogy sor kerüljön rá, ma ez megtörtént./

Joanne 2014.09.20 13:45 - Megtaláltam
Hétvégi ládázás.

Butchman 2014.09.20 10:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Köszönjük a rejtést. A csillagvizsgáló környéke kicsit lehangoló. :( [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

KISÁ01 2014.08.22 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szalais78 2014.08.22 13:46 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.23
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

bimbee87 2014.08.20 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.05
Köszönjük a rejtést!

muszashi 2014.08.16 16:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Jó kis rejtés volt, köszönjük! ...a táblát is olvastuk, de valahogy a két jelszót összerakva nem sikerült felvinni a logot. Próbáltuk pedig a tábla címét is sornak próbálni. Most így utólag belegondolva nem néztük meg nincs-e egy másik tábla a kapuban, úgy megörültünk annak amit találtunk. :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.09.16 23:42]

csk1 2014.08.02 11:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

picuresnagyur 2014.07.12 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
köszi

csillagvadasz&kiralylany 2014.06.29 12:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Köszi a rejtést!

 
Nicky&Ati 2014.05.03 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Nicky&Ati [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCSTAR_2014053162048.jpgGCSTAR_2014053162309.jpg
pliptai 2014.04.27 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.10
Az is lehet, hogy csak a vasztélyi láda adta meg az alaphangot, vagy csak egyszerűen bal lábbal keltem fel, de bicskei látnivalók nem igazán tetszettek! A romok és a gyermekotthon (ami amúgy tényleg egy nagyon szép kastélyban van...) nagyon nyomasztóan hatottak rám! Köszönet a rejtésért!

NEM 2014.04.13 23:59 - Megtaláltam
OK.!

nmárti 2014.04.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.96
A kastély gyönyörű, a parkja nem különben. A mauzóleum és csillagvizsgáló lehangolt és bozótharc sem dobott fel, de ettől függetlenül tetszett. Köszi a rejtést!

 
breimanne 2014.04.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Köszi a rejtést!

vieva 2014.04.04 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Crowngu@rd 2014.04.03 12:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.35
Mai 7. megtalálás. Közös vadászat Bugbear-rel. Köszönöm a rejtést!

Péter60 2014.04.02 18:00 - Megtaláltam
ok

a-beatrix 2014.03.31 14:55 - Megtaláltam
Kergetem az álmaim, most épp hétköznap délután, letűnt idők nyomát keresve /1.
A kastélypark látogatható, mindenki nagyon kedves volt. Jó dolog, ha az ilyen gyönyörű helyeken gyerekek élnek...
Innen gyalog indultam tovább a Csillagvizsgáló romjaihoz. Végig az autóút mellett gyalogoltam. Mivel visszafelé már nem akartam megtenni ezt az utat, ezért úgy döntöttem, arra megyek tovább, amerre a busz visz-, így lett ez Zsámbék :-)
A rejtés környéke tele van mélyedésekkel, látszik, itt keresgélhettek... Ki ezt, ki azt. Én ládát :-) Az épületből sajnos nagyon kevés maradt, s a mauzóleum állapota is siralmas -, de még így is tetszettek nagyon!
Köszönöm.

 
Piroskaa1 2014.03.30 13:04 - Megtaláltam
Kerékpárral [wapon beküldött szöveg]

Blue Mali 2014.03.30 13:04 - Megtaláltam
Gc kupa közben [wapon beküldött szöveg]

zsoltino 2014.03.14 09:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

navigaator 2014.03.13 00:00 - Megtaláltam
-

dendro 2014.03.09 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.41
A mai túrámnak ez a láda volt az alapötlete, de végül ez lett az utolsó. Kiskölökként, az előző évezredben, már jártam itt, és a közelmúltban a Magyar Turistában olvastam is egy írást a csillagvizsgálóról. Nosza, menjünk el, és nézzük meg ismét!
A torony állapota siralmas.... de megnézve a régi képet, sok minden érthetővé vált a terepen. Ugyanis a torony két oldalán egy-egy kiadós bombatölcsér van. Csoda, hogy megmaradt a torony!
Kár a pusztuló épületekért...
Szerencsére a növényzet még nem éledezett, mert nyáron, azaz szunyogos-csalános időben kihagynám ezt a ládát. Én nem ide raktam volna, mert a bozótharc nem ad hozzá semmit az élményhez. Sőt....
A leírásnak megfelelően lehetett látni a fémkeresősök nyomait, betemetetlen gödreit, a széttúrt gyepen. Eddig se szívleltem őket, ezután se fogom....

 
Gábor75 2014.03.02 00:00 - Megtaláltam
ok

Dióskanyar 2014.02.22 12:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.56
Leküzdöttük. Koszönjük.

Pajzsika 2014.02.22 12:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.56
Meglett, köszönjük!

zalajaro 2014.01.10 08:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.21
.

jkozma 2013.12.27 10:28 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.08
Köszi a rejtést!
A ládakeresés meglehetősen nagy bozótharc volt.
A jelszóképzés egy tragédia!

 
whaides 2013.11.10 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést!

carmin 2013.11.01 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.28

Köszönjük a rejtést.molka 2013.11.01 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.93

Volt egy kis bizonytalanságunk a jelszóképzést illetően, de aztán kitaláltuk. Szomorú, hogy a kastélyparkban már nincs meg a rejtek és helyette csak a leolvasgatás maradt. Beengedtek minket a kastélyba is, így azt is és a csillagvizsgáló romjait is meg tudtuk nézni a maozóleummal együtt. Köszönjük! 
KBB-Kili 2013.10.27 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.76
Jó helyek.

KBB-Bombur 2013.10.27 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.76
A kastély nagy és szép, a csillagvizsgáló romos de hangulatos de a ládát lehetett volna közelebb is eldugni.

KBB-Balin 2013.10.27 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.79
Meglepően érdekesek az erdőből előbukkanó romok.

mazsola069 2013.10.23 09:48 - Megtaláltam
Bringával

Spagab 2013.10.13 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.67
A kastélyba nem mentem be, az első pontnál a táblát használtam. A romoknál viszont annál több időt töltöttem. Megfogott a hely, a csend, a romok, a napsütés. Köszönöm a rejtést!

galagonya
lila gomba
igelkott 2013.09.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.92
A romok szépek, kár, hogy a környezet ennyire elhanyagolt.

 
vViktor 2013.09.21 00:00 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

nepster 2013.09.15 15:30 - Megtaláltam
Bringával Csókakőről. Vasárnapi ebéd utáni tekerés.

izzik a galagonya...
 
viskyg 2013.09.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.38
Köszönjük a rejtést!

Kittiferi7050 2013.08.16 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.76
Megtaláltuk. Kár, hogy olyan elhagyatott a környék és az épület is tiszta romhalmaz.
Többet érdemelne ez a hely!!!

markovicsa 2013.08.02 09:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Ma egy 32 km-es gyalogos túra során Bicske alsó - Bicske - Csabdi - Újbarok - Szár útvonalon ládáztam és minden típusú ládát begyűjtöttem. A GPS olyan kapun akart bevinni, amelyen látszott hogy mindíg zárva van. Csak a főbejáraton lehet bemenni. A portás készségesen beengedett. Rövid séta a parkban, majd kigyűjtöttem a márványtábláról a betűket. Nekem is kétszer kellett számolni a betűket. Irány a láda. Elég sokat kellett gyalogolni érte. A ládát teljesen beszőtte egy pók. A csillagvizsgálót nem láttam, igaz sok időt nem töltöttem a ládánál.

locsi 2013.07.14 17:43 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.18
Megnéztük a csillagvizsgáló romját is.

OsiOsi 2013.07.13 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.98
Az állítólagos csalánok miatt felkaptam egy "óriás" pantallót. Csalánnal alig találkoztunk, NEM ÚGY, MINT A TÖBBI LÁDÁNÁL! Oda persze rövidnadrágba mentem.
A Csillagvizsgálónál épp egy kismalac rohangált. Még sikerült lekapni mobillal(a kép bal felső részén)

 
Strombus 2013.06.22 11:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.97
Szép hely, szomorú múlt.

Zavaró, hogy a leírás elején már aktualitását vesztett rejtekekről van szó és hogy a koordináta is a nem létező rejtekhez visz a kastélyparkban. :-(
Hú, de utálom a betűszámolgatós jelszóképzést! Jó lenne a leírásban tisztázni, hogy a cím az sor vagy nem (szabályosan nem az). A jelszót sajnos nem tudom értelmezni, pedig, gondoltam, majd okosodok, ha megfejtem.

kicsiogre 2013.06.22 11:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.01
Pupu70 tekerés során kis kitérővel ez a láda is meglett.

Levin 2013.06.04 12:30 - Megtaláltam
.

kalóz 2013.06.04 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.32
Levinnel bicskei munka után levezetésképpen.Köszönöm a lehetőséget

lakkanto 2013.05.04 19:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Köszi a rejtést. [wapon beküldött szöveg]

Skalp 2013.05.01 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.04
Nem csodálom, hogy a parkban eltűnt a láda. A toronyból meg már csak legfeljebb az tud csillagokat vizsgálni, akire ráesik egy kilazult párkánydarab.

 
h725 2013.05.01 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.74
Kellemes séta volt, a csillagvizsgáló tényleg szép lehetett fénykorában.A kastélykertben sok gyerek volt, épp valami akadályverseny folyt.

Köszönjük a rejtést.

Bogi, Zsófi, Vali, Zsolt

Az ablakban
 
boszorkányok 2013.05.01 00:00 - Megtaláltam
Nagyon tetszett! És hányszor elmentem már mellette!

anettx 2013.04.28 13:00 - Megtaláltam
köszönjük a ládát!

zsolty23 2013.04.28 12:55 - Megtaláltam
Anettx-szel közösen.

Köszönjük!

nida 2013.04.28 11:55 - Megtaláltam
A mára tervezett ládákból az első. Köszi a rejtést.

dittapatrik 2013.04.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.64
Kerékpárral mentem.
A kastély csont nélkül megvolt.
A műúton mentem a csillagvizsgáló felé. A ládához legközelebb letámasztottam a gépet, és a korábbi "kíváncsi" társak nyomán bevettem magam az erdőbe. Csont nélkül megvolt a láda is.
Kösz szépen

mykiboy 2013.04.22 10:35 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

G&V 2013.04.02 13:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.49
Zsámbék felől érkezve először a csillagvizsgálót néztük meg, utána a kastély parkját.

hitamas 2013.04.01 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.83
:)

Dolex 2013.01.03 16:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.54
A második pontját nehezen tudtuk megközelíteni, főleg hogy teljesen ránk sötétedett.

Hepur 2013.01.03 16:50 - Megtaláltam
Téli maratoni ládázós nap 10/7 állomása, már sötétben.

BlackDeer 2013.01.03 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Gubirobi 2013.01.02 08:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Nórit munkaügyben kísértem el és a várakozás helyett ládákra vadásztam.:)
A 2. ponton kezdtem meg a multit, az ajánlott parkoló tökéletesen megfelelt és onnan cserkésztem be a ládát miután megnéztem a 2 épület maradványait (a láda terepszínezése már megkopott:). Ha így marad, akkor az idő ezt az emléket is eltünteti.
A kastélynál a portás szívesen engedte, hogy körbenézzek és készítsek pár képet a kastélyról. Nagyon tetszett a hely!
Köszönöm a lehetőséget!

TigerCat 2013.01.01 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Bluedog 2013.01.01 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

sereva 2012.12.29 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Dr.Lada 2012.12.26 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Aleph & Ritaval közös találat. Először a kastélyt néztük meg majd a ládához mentünk. Nagyon szép a kastély, örülök, hogy eljutottam ide.

Aleph & Rita 2012.12.26 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.85
Vértesi túráról hazafelé tartva megkerestük. A kastély impozáns volt így kívűlről is. Köszönjük a lehetőséget!

Glac 2012.11.17 00:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Dudika 2012.11.16 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Köszönöm a rejtést.

rita85gto 2012.11.04 12:15 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Rézangyal77 2012.10.23 12:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Walterhal 2012.09.30 16:30 - Megtaláltam
Kellemes sétával megtaláltuk. Ez nem is bozótharc! Csalódtam ;)! Köszönjük a rejtést.

kiccsillag 2012.08.27 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.67
Megtaláltuk! Lunabakeloval közösen.

lunabakelo 2012.08.27 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 1.95
Megtaláltuk!
A kastélynál a táblát már 08.20.-án lefényképeztük.
A park a kastéllyal régi ismerős, s a csillagvizsgálónál is jártunk már.
Most a láda megkeresése volt a cél és utána a jelszót összerakni.
Kutyákat pórázon vezetni a sűrűben nem volt egyszerű, azért eljutottunk a ládához a csillagvizsgáló irányából indulva.
Otthon ment a sorok, s a betűk számolgatása, de csak pár próbálgatás után jött ki a helyes jelszó.
Köszönjük a rejtést!

Hinter 2012.08.04 12:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.05
Hát nem éppen gyalogos kesselőknek való ládika. A nagy melegben végig gyalogolni az út mellett, nem esett jól de ha már ott voltam csak megfogtam. A kastély parkja tetszett.

Ajtony 2012.07.21 10:04 - Megtaláltam
A láda környéke eléggé elvadult; szerencsére a rom felől kerültünk, és a füves-fás réten rengeteg kivadult mirabolán-fa (sárga, vörös és kék termésű) szüretelgetése kárpótolt a későbbi bozótharcért. Köszönet a ládáért!

Zerind HUN 2012.07.21 10:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.89
Hazafelé Visegrádról begyűjtöttük ezt a ládát is, ami nekem a 777. megtalálásom lett. Szerencsére nincs szükség óriási bozótharcra a csillagvizsgálós láda megtalálásához, mert vezet egy kis ösvény a romtól odáig. De akár kívülről az útról is megközelíthető. A kastélynál csak a pótjelszót olvastuk le.

fubenalvo 2012.07.15 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.85
A kastélynál hatalmas élmény volt a szabadon kószáló lovak... Éppen megvolt a rejtek és realizáltuk, hogy a láda sajnos nincs a helyén, mikor egy paci rámnézett és megindult nyílegyenesen felém kb 20-30 méterről. Na mondom, most vagy nekem jön, vagy játszani akar. Az utóbbi volt... úgy dörgölődzött, hogy majd fel lökött. Nagyon aranyosak!

A mauzóleum meg hihetetlen látvány volt. Egy ilyen épület az út mellett bent a bozótban... soha nem gondoltam volna.

A ládát a főút felől közelítettük meg, mert a csillagvizsgáló felől nagyon sok volt a csalán, én meg persze rövidnadrágban vágtam neki a mókának. :)

Köszönjük a rejtést, egy élmény volt! ;)

gjvr 2012.07.14 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.11
Megtaláltuk. Egy éve már voltunk a kastélynál, de akkor nagyon rákezdte az eső, ezért a második pontot elnapoltuk. Most jártunk megint arra. A mauzóleum nagyon érdekes az erdő közepén, a csillagvizsgáló is. Mind a kettő nagyon omladozik. Közepes bozótharc után meglett a láda is.
Köszönjük a rejtést!

tgb 2012.06.30 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.66
Megvan!
A láda környékének megközelítése főleg dzsungelharcban járatosaknak ajánlott.

Mr. Fülixáj 2012.06.22 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Júniusi motoros kessertúra - 20 láda, 560 km : 8.

Hát a séta a parkban sajnos kimaradt ... majd legközelebb :-))

 
Bernáth 2012.06.10 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.66
A kastélypark bejáratánál csak egy kisfiú kérdezte, hogy mit segíthet (utóbb már bántuk, hogy nem kértük tőle, mutassa meg hol van a geoláda - mert az odut mi is üresen találtuk), belépési engedélyt nem volt kitől kérni. Sétáltunk egy kicsit a parkban, találkoztunk két lóval, aztán leolvastuk a táblát.
A mauzóleum és a csillagvizsgáló minket lenyűgözött az erdő közepén, jó hogy ide is eljöttünk. Nemrég levágták a füvet az épületek körül, és kivágtak néhány fát is. A ládát belülről nekünk sem sikerült megközelítenünk.

 
Éjvándor 2012.06.08 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.46
Először a csillagvizsgálóhoz mentem, és csak utána a kastélyhoz.
Előbbinél már voltam, de csak sötétben, csillagjárós fotókat készíteni vele. A ládát itt az aszfeltról közelítettem, ami nem volt egyszerű, sztem jobb lett volna a csillagvizsgáló felől, de végülis meglett, különösebb gond nélkül. A fa leírása mondjuk valóban megtévesztő, mivel csak egy törzse van már csak.

A kastélyparkba este hatkor még lazán beengedtek, fel is túrtam a fa odvát, de a láda nem lett meg, így a tábláról olvastam le a jelszót.
Lehet, hogy lassan nem ártana egy ládakarbantartás.

kobcikrajci 2012.06.03 11:45 - Megtaláltam
O.k. :-) [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]
7/1. A megközelítés előlegezte a mai napon ránk váró szúrások mennyiségét. Bicajos túra indulása mobil jégkrémessel. A kastélyparkban éppen vásár zajlott, itt most nem keveredtünk.

Ildi76 2012.05.28 15:25 - Megtaláltam
A kastély kertjében sétáltunk egy kicsit. A mauzóleum és a csillagvizsgáló nagyon lepusztult állapotban van. Kár értük. A láda megközelítése a csillagvizsgáló felől lehetetlen a nagy gaz, csalán miatt. Na és a szúnyogok is támadtak ezerrel. (A keresését inkább ősztől tavaszig érdemes tervezni.) Az út felől közelítettünk.... bózótharcot vivtunk a ládáéért. Ami nem éppen többtörzsű fa alatt van...inkább valamikori fa alatt!

szicsu 2012.05.28 15:25 - Megtaláltam
a mauzóleum és a csillagvizsgáló sajnos tiszta rom. a környezet meg elég dzsindzás. a láda csak kivülről lett meg

grw766 2012.05.26 16:20 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

szaboist 2012.04.15 10:00 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

szattilasz 2012.04.07 10:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést

scabee 2012.04.05 11:26 - Megtaláltam
Megtaláltam.

taki60 2012.03.25 13:45 - Megtaláltam
Hát elég érdekes volt.A koordináták mind a két esetben szerintem jóval arrébb mutatnak.Az első pontnál a filmes doboz egy kinder tojás, a második pontnál a fa valamikor biztos volt most már nem.(lásd fotó).de az is lehet hogy pontatlan volt a visszarejtés.Nekem maga a hely sem tetszett.

ez csak volt fa
Csaszi 2012.03.16 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Régóta szerettem volna ezt a helyet megkeresni. Átviteltechnikai feladatunk végrehajtása során sikerült egy kis időt fordítani a hely megkeresésére.

Köszönjük a láda rejtőjének, hogy erre a helyre invitált minket.

HG5VY és Csaszi

HG5VY, Jancsi 
hg5vy 2012.03.16 09:00 - Megtaláltam
Kellemes tavaszi kirándulás Csaszival, egybekötve egy kis átviteltechnikával :)

plecs 2012.03.15 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.43
Egyszer már próbálkoztam ezzel, akkor a sáros időjárás elriasztott a dzsidzsába való behatolástól, most mindenre elszántan tértem vissza, s rá is akadtam! Nem is olyan durva a bozót, mint ahogy a leírás sejteti!

BubaGC 2012.03.15 14:45 - Megtaláltam
-

cav004 2012.02.26 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.62
Kicsit eldugott a csillagvizsgáló romja, mikre lehet bukkanni pár méterre az úttól. A kastélyt körüljártuk, a parkjában "vad" lovak szaladgáltak mindenfelé.

Vértes 2012.02.26 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.01
A kastélynál lévő pontot jó lenne javitani a leirásban egyértelműen, mert a letöltött pont még mindig az odvas fára mutat.

J&J(jppj) 2012.02.25 00:00 - Megtaláltam
A kastélyt megnéztük, még egy kicsit be is tudtunk menni. Jó hely.
A csillagvizsgáló környéke viszont nem nagyon tetszett :(

griffs 2012.02.19 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.34
Egy fullos csillagvizsgálóra számítottunk, jót nevettünk, amikor meglett:) A kastélypark zárt kapuján nem volt pofánk bekéredzkedni. A parkos mikrot, vagy pótolni kellene, vagy levenni a ládaoldalról a 1.5 éves eltűnést stb. :(

zsoltika63 2011.12.30 09:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.66
Megvan! Sajnos nagyon sok szemét van a környéken. :(

@david 2011.11.03 00:00 - Megtaláltam
.

KatiZsolti 2011.10.31 11:47 - Megtaláltam
Megvan, köszönjük!

gyusz_58 2011.10.31 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.75
A kastély és a kert rendben van. A ládát a koordinátán nem találtuk. Mi bénáztunk?
Ja utólag elolvastam még1x a lapot és írod, h no láda, silabizáljunk:)
Köszönjük a rejtést

 
Mira 2011.10.29 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
Megtaláltam, részletek hamarosan! Köszi! [g:hu 1.3.21] [wapon beküldött szöveg]

Kis őszi bringázás közben levadásztuk. Útvonal: Páty - Tök - Zsámbék - Szomor - Zsámbék - Bicske - Herceghalom - Páty. Összesen 72 km tekerés + 3 láda találat.

Még szerencse, hogy éles szemű kesserek még az ilyen településeken is mint Bicske találnak látnivalót és azt megmutatják a felszínes szemlélődőnek. Köszönet érte!

(Fotó Gábornál)

Gábor66 2011.10.29 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Hátulról közelítettük meg a ládát, azaz először a 2. pontot kerestük meg. Aztán még egy kis gurulás után az első pont is meglett. Egy kicsit bogarásztunk a szövegben és összeállt a kép. De mivel lassan sötétedni kezdett, utunkat hazafelé vettük.

 
Fringilla és Kuglóf 2011.10.22 14:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.08
Évekkel ezelőtt már jártam itt, azóta a Mauzóleum és a Csillagvizsgáló álalpota sajnos csak romlott. Pedig nagyon szép hely lehetne, lám, így mennek veszendőbe értékeink...

tudo 2011.10.15 11:30 - Egyéb
60 km kerékpár edzés 800 m emelkedéssel a Herceghalom - Bicske - Csabdi - Vasztély - Nagyegyháza - Óbarok - Bicske - útvonalon 1 új és 4 ládával. Kevés a futott km, de mindegyik ládánál mászni és cipekedni kellett.

GCHZMG után kijöttem az országútra, leszedtem a leveleket, ágakat, bokrokat a kerékpárról és a ruhámról, és kezdtem a mai edzésszakaszt Bicskéig kissé oldalpofa szélben, a hideg miatt 54/16 - 54/19 között tempózva átlagos 73 rpm ped. és 121 bmp pulz. mellett. Elérve a kastélyt, lendületből elgurultam a volt 1. pontig, nehogy szó érje a ház elejét, hiszen ez a koordináta jön le most is 1-es pontként. Majd pedig kisvártatva visszagurultam a főkapuhoz, és összeállítottam az 1. jelszó részletet, ami megegyezett a korábbi találatéval.

A 2. ponthoz emelkedős szakasz visz fel. A láda azonnal meglett. Logoltam, majd indultam Vasztély, GCVASZ felé.

Kerékpáros kupa: 60.56 km

becko 2011.10.01 11:55 - Megtaláltam
Tépek az országúton, egyszer csak ott van 20m-re a láda.
Fék, be a sűrűbe, egyből meglett.
Így történt, hogy csillagvizsgálót bizony nem láttam.
1 évvel az 1. láda után ez a 365. találatom

Cerberus 2011.09.24 10:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.99
Megtaláltuk! Nagyon tetszett a kastély, a mauzóleum és a csillagvizsgáló is. Utóbbiak akár egy különálló ládát is megértek volna. Valahogy elkerülte a figyelmünket, hogy az 1. ponton nincs meg a láda, ezért feltúrtuk a környéket, de aztán végül ráhagytuk és leolvastuk a tábláról a jelszórészletet. A végládánál mi nem küzdöttünk a dzsindzsával, ennél sokkal durvább helyeken ládáztunk már. Tetszett a láda, köszönjük a rejtést!

 
mlnet 2011.09.03 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.15
A kastély szép, a csillagvizsgáló érdekesség, de sajnos a mauzóleumról nem tudunk semmit. A ládát meg szerintem lehetett volna a csillagvizsgáló közelébe rakni, mert onnan nem nagyon láttunk lehetőséget a megközelítésére a csalántól és a bokroktól. Végül a műút felöl mentünk be érte, így nem volt vészes.

Secc 2011.08.05 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.38
Ismerem a környéket vagy mégse ?Érdekes környék, akinek gondja van a pókokkal az inkább a műút felől támadjon! Elmentem erre már jó párszor nem is sejtve mit rejt a bozót.

Cs_Zoli 2011.07.17 15:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.16] [wapon beküldött szöveg]

bati.hu 2011.06.26 10:12 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.50
köszi

jager250372 2011.06.25 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Zsámbék felől érkeztünk, így a fordított sorrendet választottuk - előbb a csillagvizsgáló, utána a kastély. Eleve fura érzés az erdő kellős közepén találni egy ilyen épületet, itt ráadásul van kettő is. Nagyon vigyázzatok, a csillagvizsgáló egyes tégláit már csak a lélek tartja...

A kastély bejáratánál a tábla meglett, betűk kimazsolázva. Kapu nyitva, a portán senki, simán bementünk a kastélyparkba. Mikroláda persze nincs. Körbejártuk a kastélyt, majd mikor már kifelé tartottunk, egy a kastélyból kijövő öltönyös úriember (később kiderült, a gyermekotthon igazgatója volt) leszólított bennünket, hogy mi járatban vagyunk, majd beinvitált bennünket a kastélyba. Így aztán körbenéztünk benn is, sőt egy nevelőtanárral és az ő felügyelete alatt lévő gyerekekkel is találkoztunk, beszélgettünk majd egy órát. Döbbenetes. Még mindig a hatása alatt vagyok ennek a spontán, tervezetlen látogatásnak...

TS 2011.06.12 16:20 - Megtaláltam
A kastélyt kívül-belül sikerült megnézni. Érdekes a lovak szabadon kószálása a parkban. A ládát nem találtam a helyén, így az alternatív jelszavakat kerestem meg. Nem gondoltam, hogy az erdőben ilyen épületeket - mint a mauzóleum és a csillagvizsgáló - találhatunk. Sajnálatos, hogy így tönkrementek. Én a csillagvizsgáló felől kerestem meg a ládát, de a helyszínen kiderült, hogy a főút felől egyszerűbb.

jana.hu 2011.06.07 19:12 - Megtaláltam
[Köszi!] [wapon beküldött szöveg]

Mercenary 2011.05.08 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.83
Nem gondoltam volna, hogy mit rejt itt az erdő. Kár, hogy csak ennyi maradt belőle. A rejtés az ösvény segítségével könnyen meglett.

Áron csapata 2011.05.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.00 súly: 3.71
A dzsindzsásra nem tudom, hogy mi szükség van? Ráadásul rettentően kiesik az első ponttól.

M Zsófia 2011.05.01 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.65
Kastély parkban nem találtuk meg a mikroládát,márványtáblából kellett kimazsolázni a jelszó első felét.Némi bozotharc után a ládika is meg lett.Köszi a rejtést.

 
b_pisti_62 2011.05.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Megtaláltam

befi 2011.04.27 14:35 - Egyéb
Kerékpáros kupa: 85,7 km

neel 2011.04.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.00 súly: 2.11
A kastély parkban nem találtuk meg a mikroládát (talán még nem lett pótolva), úgyhogy az alternatív megoldást használtuk.
Annak nagyon örültük, hogy a csillagvizsgáló is felkerült a térképre, fontos emléknek tartjuk, de a rejtés helye szerintünk nagyon kiesik, és feleslegesen körülményes. Biztosan lehetett volna a romok közelében is megfelelő búvóhelyet találni a ládának.

Angus_Podgornij 2011.04.10 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.88
Kissé nehezen találtunk parkolóhelyet, így kis gyaloglás is volt. Az épületeken sajnos látszott, hogy erősen tűnődnek azon, hogy elájuljanak-e vagy összeessenek inkább, ily módon nem mertünk közel menni az erős szélben. Mikor visszaérkeztünk, nagy meglepetésünkre ott találtuk a kárbecslőket, romeltakarítókat lovaskocsistul. Szerencsére túl korán jöttünk, így tevékenységüket még nem tudták megkezdeni. Mivel még valaki parkolt mellettünk, addig vártunk, míg csak csalódottan gázt nem adtak a lónak és jobbra (ja nem, balra) ők is el.

Tibort7 2011.04.10 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
Megtaláltam.

Vibdo 2011.03.24 10:19 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.75
Kiskoromban Bicskén volt telkünk, de a csillagvizsgálóról nem hallottam. Most már láttam is, hogy miért: eléggé kiesik a lakott területekről.

Petán 2011.03.22 00:00 - Megtaláltam
O.K.
Meglett.. de...
Szerintem eléggé "zűrös" a rejtés helye...
Lett volna a közelben biztosan megfelelőbb pont is...
A "többtörzsű fa" mára már csak egy kidőlt fatörzs, bár igaz, hogy több tuskó-maradvány van a tövénél....
Tudom, a leírásban szerepel a figyelemfelhívás, hogy nem egyszerű a bozót, hangya stb. miatt, de ez úgy kikívánkozott belőlem...
Egyébként köszönöm a rejtést...
A csillagvizsgálóról még annyit... Több helyi, illetve helyben dolgozó ismerősünket is kérdeztük a helyről... Többen nem is hallottak róla.....
Rendbe kellene hozni a helyet, menteni a még menthetőt, több publicitást adni az ilyen rejtett szép helyeknek...

Jelenleg a környék sajnos eléggé "le van lakva".....

Szerintem...

Remélem egyszer ilyenre is lesz az illetékeseknek gondjuk.....

 
Kaputyin 2011.03.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.26
Megtaláltam!

snake 2011.03.18 13:50 - Megtaláltam
Egyéb bicskei programom mellett ezt is sikerült megkeresnem, bár sok időt nem tudtam szakítani rá.
Ajándékot nem cseréltem!

snake

LionDaddy 2011.03.17 11:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
Mai első ládakeresésünk.
A kastélyba idő hiányában nem tudtunk bemenni, ezért az alternatív jelszórészletet szedtük össze. Még jó, mert csak utólag olvastam a logokban, hogy a láda nincs is a helyén.
Szerencsére a második ponton hamar meg lett a láda.

Köszi a rejtést !

atipapa 2011.03.17 11:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.76
Köszi

Immy 2011.02.02 11:00 - Megtaláltam
:)

kectam 2011.02.02 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.92
A kastélyparkba gond nélkül bejutottam, de a láda nem volt az odúban. Alternatív jelszó birtokában mentem a csillagvizsgálóhoz, ahol a nagy hóban hamar meglett a láda. Érdekesek a romok.

koszta 2011.01.04 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.82
Ezeket a jelszavakat kissé nehéz megjegyezni.

urbanj 2010.12.11 09:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

befi 2010.11.23 08:30 - Egyéb
Kerékpáros kupa: 94,2km

Magnes50 2010.10.31 16:00 - Megtaláltam
A Batthyány kastély megvolt, utána a Csillagvizsgáló parkjába bementem többször körbejártam, elég bokros, néhol szúrós volt, de a láda több, mint félórás keresés után sem lett meg. Egészen az út közelébe mutatott, majd egy sokágú fánál a megadott koordinátát jelezte, de nem volt ott. Mindenestre jót sétáltam és megnéztem a romos műemlékeket.

A fotók alapján kérném a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: ozeki, 2010.11.01 09:06]

bgjozsa 2010.10.10 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Kerékpáros találat 1/5. láda. Közepes hosszúságú kerékpáros köröm kezdőpontjául Bicskét válaszottam. Kicsit töprengtem, hogy felkeressem-e ezt a ládát, mert a városi ládákat annyira nem szeretem és a multikat sem. Végül úgy döntöttem, hogy ezzel kezdek. Először a ládával kezdtem, ami az aszfaltúttól simán megvolt bozótharc nélkül. Utána megnéztem a csillagvizsgálót és mauzóleumot; nagyon megfogott a hangulatuk. Innen az első ponthoz gurultam és a kastély parkja is nagyon tetszett. A mikroláda megvolt, de a jelszó nem volt benne, ezért a kapunál betűzgettem egy kicsit, majd indultam tovább GCGBL felé.

Togo 2010.10.01 13:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
A rejtés jó, de, hogy mér pont ott ahol azt nem értem.

fa-peti 2010.09.20 15:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.71
Mai őszi délután első találata. A parkba simán beengedtek, de a láda nem lett meg. A faodút valsószínűleg megtaláltam, de az üres volt... A pótjelszót írtam fel. Majd kaptatás a ládához, jó magasra :). Nem tudom, minek kellett a dobozt ide berakni. Lehetne esetleg a romok közelébe rejteni. Viszont visszafelé a gurulás 52 kmh-val kárpótolt :).

Kerékpáros Kupa: 66,8 km

TakyT-rex 2010.08.15 10:47 - Megtaláltam
Bugbear barátom kicsit félénken fogalmaz, túránk első pontján a 300%-os páratartalom miatt már nem volt száraz ruhadarabunk :-)

Bugbear 2010.08.15 10:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.75
Túránk első pontjáért picit megizzadtunk. Kellemes nyári kánikulában... :D

MaTamas 2010.08.01 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.50 súly: 3.26
A rejtésre csak azért nem adtam minimális pontszámot, mert a koordináták rendben voltak.

hercule&jane 2010.07.31 16:45 - Megtaláltam
A kastélypark mikroládája nem tartalmaz jelszót, és sajna az adminisztráció gépezetébe porszem került, nem írtam fel az alternatív lehetőséget:(
A csillagvizsgálós bozótharc nagyon durva volt, de megnyugtattam hercule-t, nem leszünk reumásak:D (itt megvolt a láda, és persze a jelszó is)
Kérlek, a képek alapján fogadd el a találást!
Köszi:)

[Jóváhagyta: ozeki, 2010.08.04 09:19]

Zzr 2010.07.31 12:02 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.36
A kastélynál pótjelszóval, a dzsindzsában némi khm... van ennek értelme?

Nebel 2010.07.17 06:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Csapatépítő lightkessing jóbarátokkal: Pkis és Brezkó társaságában.
Igazából fordítva gyűjtöttük be a pontokat. A második hamar meglett minimális bozótharc árán. A kastélykertben azonban már nem volt minden ennyire egyszerű. A rejteknek vélt üreg üres volt, pontosabban a kotorászás után milliónyi hangya került elő csak sajnos a ládika nem. Szélesebb körű kutatás után a megadott ponttól kb. 10 méterre találtunk egy mikroládát, de abban meg jelszó nem volt, szóval maradt az emléktábláról történő mazsolázás.

A park nagyon szépen gondozott, láttunk lovakat és kecskéket is teljesen szabadon, megérte idejönni a kellemetlenségek ellenére is!
Köszönet a rejtésért!
:)

Halász család 2010.07.04 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.21
Megtaláltuk ! A második pont lehetett volna máshova is .
Köszönjük a rejtést.

nagypista 2010.06.27 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Frigyes § 2010.06.27 18:00 - Megtaláltam
Megvan.

fn 2010.05.22 09:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.13
A kasély szép a "csillagvizsgáló " egy semmi.

advent 2010.05.08 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.79
Evelynnel és Danival közös találat. Köszönjük a rejtést!

Evila 2010.05.08 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.85
A kastélynál éppen "bogár" találkozó volt. A lovakkal is sikerült összebarátkozni, bár először félelmetes volt, ahogy az egyik fiatal csődör vágtázott körbe-körbe egyedül. A filmes dobozt megtaláltuk a rejtektől kb. 20 méterre, külön a dobozt, külön a tetejét, külön az azonosító cédulát. A jelszó nem volt sehol, így nem a helyére tettük vissza a dobozt, a rejtővel majd tudatjuk, hogy hová, hogy felújíthassa. A második ponton a doboz mellé egy-egy kullancsot is sikerült begyűjteni. Az akció után nézzétek át magatokat alaposan!

tanker007 2010.05.02 16:35 - Megtaláltam
Vasút modell kiállítás utáni ládázás.
Az első ponton a mikro ládát nem találtuk, de szerintem a helyét igen. A második rendben van. A mauzóleum tetszett a legjobban a bejárt épületek közül.
Köszi a rejtést!

prodg 2010.05.02 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
A csillagvizsgáló nagyon tetszett, nem is tudom, hogy miért hagyják így tönkremenni, pedig nagyon érdekes.:)
A Batthyány kastélynál az őr megkérdezte befelé, hogy mit keresek majd miután mondtam, hogy csak szétnéznék mondta, hogy nyugodtan menjek csak és felhívta a figyelmemet arra is, hogy éppen most van egy Auschwitz kiállítás is, amely szintén ingyenes.
A láda sajnos nem lett meg,akárhogyan is kerestem , de a pót jelszó oké volt.

Gratulálok a rejtéshez és a helyszín választáshoz Ozeki!
Picur jól van? :)

 
alfabootis 2010.04.30 19:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.20
Első ponton póttal, a másodikon kerülve, vagyis nem az út szélétől...:-)

Rókacsapda 2010.04.24 16:59 - Megtaláltam
Sajnos lemerült GPS-el sikerült megérkezni a második ponthoz. A kastély rendben volt. Nagyon érdekes hely, tetszett!
Anna+András

[Jóváhagyta: ozeki, 2010.04.24 20:28]

iloilo 2010.04.17 16:06 - Megtaláltam
A kastély nagyon tetszett. Sétáló lovak, szamarak és racka juhok a parkban. Nagyon barátságos hely. Köszi.

Pilis50 2010.04.11 09:30 - Megtaláltam
Kár a ládakörnyezet elhanyagoltságáért.

dzoli1 2010.03.21 11:20 - Megtaláltam
Egész napos ládázás 4/13. :)

barbiesattila 2010.03.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.62
.

ozeki 2010.03.20 19:26 - Egyéb
Kedves MátraiL, Fruzsinka, Jig$aw! Ha szeretnétek a szép parkot, a kastélyt az állatokkal, az erdőben a csillagvizsgáló romját és a mauzóleumot megnézni, a hangulatát átérezni a pusztuló romoknak, a tájnak (amiért a ládát ide raktam) akkor kérlek menjetek oda napvilágnál, szerintem megéri. Ha csak a pont kell, akkor szóljatok és elfogadom a "megtalálást"! A képeket meg nyugodtan leveheted a logból, ez inkább csak rontja az összhatást :)

MátraiL 2010.03.20 19:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.66
Kérném a megtalálás elfogadását. Fruzsinkával és Jig$aw-val voltam.

[Jóváhagyta: ozeki, 2010.03.23 11:01]

Fruzsinka 2010.03.20 19:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.40
Jig$aw-val és MátraiL-lel. Kérném a megtalálás elfogadását, ha lehetséges, köszönöm!

[Jóváhagyta: ozeki, 2010.03.23 11:01]

Jig$aw 2010.03.20 19:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.92
85.
Sajnos későn értünk már ide, sötétedés után, mivel reggel meg késésbe voltunk.. Az első ponton meg lett a jelszórészlet. A második helyre elmentünk, de a sötétben sajnos nem találtuk meg a ládát.. GCTT02-ről hazafele voltunk, így már nagyon sok erőnk nem is volt keresgélni, 10 perc után, a sötétben, feladtuk.. Szeretném kérni a megtalálás elfogadását, ha lehetséges. Mellékelten feltöltöttem a GPS koordinátáját, de elég rossz minőségben.. (Ha szükséges, van jobb is barátnőm telefonján, csak azt jelenleg nem tudom feltölteni.)
Köszönjük!
Fruzsinka, MátraiL, Jig$aw
Mai 9/10

[Jóváhagyta: ozeki, 2010.03.23 11:01]

ettore 2010.03.20 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.44
A parkban voltak lovak, a csillagvizsgálónál meg újra csak Vicával és Dorkával találkoztunk.

Borzaska 2010.03.20 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.28
A kastély kertjében megvendégeltük a lovakat egy kis répával :-)

*Dorci* 2010.03.20 18:00 - Megtaláltam
2010. tavaszának első napján elkövetett utolsó találat.

*Vica* 2010.03.20 18:00 - Megtaláltam
Nekem a pontok túl messzinek tűntek egymáshoz. Megtévesztett a leírásban szereplő "úhossz a kiindulóponttól: 300m". Az én értelmezésemben ez a két pont közti távolságot jelenti amit az ajánlott parkolóhelyről be lehet járni.
A ládához már ettoréval és Borzaskával sétáltunk be.

Csizmások 2010.03.20 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Gánt felé levadászva, a kastély tetszett.

CacheFinder 2010.03.19 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.20
GCTT02-re menet kerestük fel a ládát MGyöngyivel és LaySoft-tal.
Nagyon szép a kastély.
Köszönjük a rejtést!

LaySoft 2010.03.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.11
II. Geocaching Teljesítménytúra felé ejtettük útba.

&Anti 2010.03.07 13:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.99
A mauzóleumban vadászok bográcsoltak, érdekes a hely. A kastélyparkban jó fejek a szabadon tartott állatok. Köszi a rejtést!

gy 2010.03.06 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.04
Rendben.

furko 2010.03.06 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.96
OK

szollosi73 2010.02.26 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.27
Megtaláltuk!
Ez volt a leghosszabb ideig tartó multink eddig!
2008.08.28-án kezdtük, rögtön a ládához mentünk, de hosszas keresés után sem találtuk meg, ez kissé elvette a kedvünket, így a kastélyparkba el sem mentük, gondoltuk hamarosan úgy is jövünk erre, és akkor majd ott kezdünk!
2008 november 19-én rokonlátogatóba mentünk Mányra, így gondoltuk most begyűjtjük a pontokat!
A kastélyparkban hamar meg is találtuk a mikroládát, de anyira elbámészkodtuk az időt, hogy a 2. pontnál már nem álltunk meg, mert jócskán késésben voltunk!
De legalább egy pont már megvolt!
Ma újra arra vetett a sors minket. Az idő nem volt túl kedvező, elég rendesen esett az eső, de ez nem akadályozott abban, hogy megkeressük végre a ládát!
Az utolsó logok nem sok jóval kecsegtettek, többen nem találták meg a ládát, így kis bizonytalanság volt bennünk! A helyszínre érve azonnal megtaláltuk a terepszínű dobozkát, így nagy sikerélményünk volt!
Igen jól volt álcázva, mi is így rejtettük vissza!
Itthon hiába próbáltuk bejelenteni, valamiért nem fogadta el a jelszót a rendszer, szerencsére két próbálkozás után átolvastuk újra a leírást, és feltűnt, hogy az első jelszórészlet négy betűs, nekünk 2008-ból egy öt betűs jelszórészletünk volt, de anno lefotóztuk a márványtáblát, így könnyedén kimazsoláztuk a megfelelő szót!
Köszönjük a rejtést!
Szilvi+János

20082010
20082010
20082010
kismaczu 2010.02.21 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.87
A kastélykertbe nem jutottunk be,de a bejáratnál leolvastuk a jelszó első részét. A ládának csak a helyét találtuk meg ,szerintünk valakik elvitték,mert a fa környékét teljesen feltúrták.A kép alapján kérem a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: ozeki, 2010.03.01 12:43]

 
kmiksa 2010.01.28 09:20 - Megtaláltam
A Batthyány kastély nagyon szép, nagyon tetszik.
a jelszó első fele meg is van, csak a 2 pont kifogott rajtam mert nem találtam. kicseszett a friss hó velem :-(
A parkolo tényleg jó a sorompónál.
A kép alapján kérem a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: ozeki, 2010.02.01 13:17]

 
Discover 2010.01.02 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.60
Szerintem pontos a 2. pont koo-ja, mivel a feleségem nemes egyszerűséggel a gps által mutatott helyen kiemelte a terepszínű négyzetes ládát egy többágú facsonk tövéből. A logolás után oda is rejtettük vissza.
Köszönöm a rejtést.

 
halaszkiraly 2009.11.27 14:00 - Megtaláltam
Az első pont rendben, de a másodikat sajnos nem találtam a megadott koordinátán. kérek fogadd el a csatolt képek alapján.

[Jóváhagyta: ozeki, 2009.11.28 11:25]

ps: Köszi a jóváhagyást ozeki! Igazából a sima (nem H-s) Vistám küldözgetett jobbra balra, így rendesen bejártam a környéket. De ahol a legvalószínűbb, hogy lennie kellett, sajnos csak egy gödröt találtam. Kiváncsi vagyok, hogy az utánam érkezők sikerrel járnak-e. Jó vadászatot! halaszkiraly

pedig itt vagyok...
divi 2009.11.26 14:20 - Megtaláltam
A jelszó első felét megtaláltuk, de a másodikat fél óra keresést követően sem találtuk meg kryptonnal. Kérném a jelszó nélküli elfogadást.

[Jóváhagyta: ozeki, 2009.12.20 18:57]

krypton 2009.11.26 14:20 - Megtaláltam
A jelszó első felét megtaláltuk, de a másodikat fél óra keresést követően sem találtuk meg Divivel a szúrós rengetegben. A mellékelt kép a második hely közelében készült, kérnénk a jelszó nélküli elfogadást. (A jelszó első felét el tudjuk küldeni e-mailben).

[Jóváhagyta: ozeki, 2009.12.20 18:57]

porgesz 2009.11.14 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
.

Evetke 2009.11.14 13:23 - Megtaláltam
Neszmélyi újboros-libás-gpsgames bulira menés alkalmából cu Baliagy, Bubuka és Csigabiga. :)
A jelszó első felének olvastán ki-ki megtette a maga tippjét, mi lehet a másik fele. :) A kastélyparkban jókedélyű, rohanás közben füleket lóbáló röfikkel és kisméretű hippilóval találkoztunk.

Hz style :)
Bubuka 2009.11.14 13:22 - Megtaláltam
A boros buliba menet.

baliagy 2009.11.14 13:21 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

csg69 2009.11.14 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.68
Megvan :)

ozeki 2009.11.06 00:00 - Egyéb
A láda immár harmadik verzióban, új helyen elhelyezve várja megtalálóit. Az úthoz most közelebb került, de javaslom mégis az ajánlott parkolóból megközelíteni, úgy kevesebb macera és több látnivaló vár. A kastélyparki mikró is átkerült egy másik odúba, nem messze az eredeti helytől.

Sgt.Pepper 2009.10.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.53
ÜZENET A REJTŐNEK:
Valaki nagyon rosszat akar neked vagy a ládádnak, mert mikor odaértünk, a láda nyitva volt tele volt tömve levéllel és mivel ilyen esős időszakunk volt a láda tartalma elázott (logbookal együtt). A tettes ott hagyta nyomait a logbookban egy "szép költői" káromkodással, és a tollat is 10m-rel arrébb találtuk meg.
Azért a jelszórészlet meglett, és elmentünk az 1. ponthoz a kastélyba.
Itt is megtaláltuk a rejtekadó fát de a filmesdoboz sehol. Aztán észrevettem hogy a földre volt ledobva a papír amire a jelszó volt írva, csak az is elázott, de szerencsére olvasható volt még.
Úgyhogy ajánlom hogy érdemes új logbookot tenni bele vagy a régit kiszárítani és az 1. jelszórészletet is újra elhelyezni.
Azért a rejtést köszönjük és reméljük hogy sikerül a ládát meggyógyítanod!

Access Denied 2009.08.30 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.46
Nyárvégi ládázás 11/3.
A távolságok miatt autóval és kerékpárral.

A Batthyány kastélyba gond nélkül bejutottam, a portán levő úriember nagyon segítőkész volt. Az épület és a park egyaránt gondozott és gyönyörű. A rejtő fényképén látható kis tavacska ugyan most majdnem teljesen ki volt apadva, de remélhetőleg ez átmeneti állapot. A filmesdobozban lévő papír érthetetlen módon nedves, de még így is olvasható.
A mauzóleum és a csillagvizsgáló környezete eléggé elhanyagolt, de hát számítottam erre. A csillagvizsgálót nem is vizsgáltam meg közelebbről, lévén méteres csalán álta utamat.

Kösz a rejtést!

Somos 2009.08.28 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.18
Köszi!

antilop 2009.08.28 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Köszi a rejtést.

 
akosgy 2009.08.17 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Délelőtti Bicske környéki bicajozás során. A kastélyparkba nem jutottam be, így maradt a segédpont. A két pont közé egy csabdi kitérőt beiktattam. A Csillagvizsgáló környéke valóban elhanyagolt, kicsit gondozhatnák (de ki?).

Köszi a rejtést! :)

 
Seres Péter 2009.08.15 13:45 - Megtaláltam
647. [wapon beküldött szöveg]

Attilacska 2009.08.12 15:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

 
szeho 2009.08.05 17:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Bringával Mórról...
Új bringás esőkabát otthon pihent, pedíg ma tesztelhettem volna :)
Harapni lehetett a levegőt, olyan nagy volt a pára az egész napos esőtől.
Szép vidék lehetett valaha..., nagyon sajnálom, hogy így néz ki...

szirteyzsu 2009.08.01 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

bferi 2009.08.01 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Hunterke 2009.07.30 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.67 súly: 1.78
Terepszínű láda!Jó ötlet.Klassz!

 
Szucslaci 2009.07.30 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 2.50 súly: 1.85
Szép a kastély és a park. Köszi a rejtést !

 
besadam 2009.07.25 15:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
csak a kissé elcsépelt mondat jut eszembe: GC nélkül sose jutottunk volna el ide.
hihetetlen, hogy milyen értékek vannak mindenfele, amiről az ember nem is tud.
köszönjük!

Atmosz&Zozmosz 2009.06.19 12:05 - Megtaláltam
Megvan :)

sania 2009.06.18 09:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.25
OK

ittott 2009.06.13 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.48
Hát ez a hely megint olyan volt, hogy ha nincs ez a játék, nem hiszem hogy ide eljutottunk volna valaha is. Mi a csillagvizsgálónál kezdtünk, mert Páty felöl érkeztünk. Mikor megálltunk a parkolóban és elindultunk a ládát megkeresni, semmi nem utalt arra, hogy itt az erdőben van valami amit érdemes megnézni. Ahogy mentünk befelé, mint a mesében egyszercsak ott állt az úton, a semmi közepén a mauzoleum és egy kicsit arrébb a csillagvizsgáló. Sajnos az állapotukra ráférne egy kis javítás, legalább annyi, hogy ne az enyészet martalékává váljanak nagyon rövid időn belül.
A kastély kertjében megtaláltuk a rejtekadó fát, de a mikróládát sajnos nem. Így a bejárati tábla maradt megoldás képpen.
Köszönjük a lehetőséget, és gratulálunk a rejtőnek!

A mauzoleum
 
N.Zs. 2009.05.30 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Kajászó-Vál-Csaplári erdő-Alcsút-Felcsút-Szár-Bicske-Etyek 9. állomása. Ez tetszett ma a legjobban.

kukk
 
lelcache 2009.05.16 06:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.04
2 részletben sikerült abszolválni. A kastély pontot egy herceghalmi baráti találkozó előtt még március 22-én.. A kapun belépve már ott is termett a portás. Kérdésemre, hogy meg szabadna-e nézni a parkot, kedvesen igennel felelt. Akkor még kopárak voltak a fák, így a park nem volt különösebben látványos. A kastély viszont jól nézett ki kívülről.
A csillagvizsgáló pontot a 3. GPSGames Fesztiválra menet ejtettem útba. Tetszett a hely! Nagyon klasszak lehettek valamikor az itt található épületek. Kár, hogy ilyen értékeket így veszni hagynak. A csillagvizsgálóhoz vezető ösvényen szép nagy csalán volt jelentős mennyiségben. Ennek a lábamon meg is látszott a nyoma, tekintve, hogy rövidnadrágban voltam. A láda gyorsan meglett. Logolás közben rövid közelharc a szúnyogokkal. Köszi a rejtést!

lelcache

new will 2009.05.15 20:10 - Megtaláltam
+

Kadorca 2009.05.15 00:00 - Megtaláltam
New will néven nagyon régen.

[Jóváhagyta: ozeki, 2013.08.12 18:10]

Mo-Hó 2009.05.11 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.04
Köszönjük a rejtést!

kbandi 2009.04.25 08:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.43
Megtaláltam, kár, hogy a környék, és az épületek így lepusztultak.

atbodnar 2009.04.20 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.19
Sokszor elmentem már a mányi úton, de nem is gondoltam, hogy itt a dombon ilyen szomorú sorsú emlékeink vannak. Geocaching nélkül ide sem jutottam volna el... Köszönöm a rejtést! Egy ígéretes alapítvány aminek segítségével talán megmenthető a csillagvizsgáló.

Brekk Brigád 2009.04.19 13:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.08
Megtaláltuk, bár a parki ládát nem. A fa pedig megvolt, csak nem mertünk nagyon belenyúlni... A mangalicák és a többi állat nagyon aranyos :-)

mapet50 2009.04.13 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.45
A portás szívélyesen betessékelt a parkba, ami szinte bármikor látogatható. Mangalicák, szabadon kószáló lovak, csacsi, szépen felújított épületek és egy befalazott alagútrendszer, ami állítólag a csillagvizsgálóig, sőt Budapestig (nemtom ez igaz lehet-e) is elért.

 
mjdgm 2009.03.13 16:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.86
Útban az I. Geocaching Teljesítménytúra felé kerestük fel ezt a jól megszerkesztett, és nekünk új ismereteket adó multit.
Sajnáltuk, hogy rendezvény miatt a kastélyparkba nem tudtunk bejutni, szerencsére a rejtő gondolt erre, s a villanyoszlopra írt jelszó elérhető volt.
A ládához vezető út mellett számtalanszor elautóztunk eddig, de sosem gondoltuk, hogy micsoda épületeket rejt a kiserdő!
Köszönjük a rejtést!

aDoc 2009.03.03 13:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Először a második, majd az első pont.

A kastélynál a kézilabda pálya alatt találtam valamit, ami fogalmam sincs miért épült, de erősen bunkerre emlékeztet.
Erre irányuló kérdésemre adott válasz ugyan elkanyarodott, de aszerint pincehálózat húzódik/húzódott a mélyben, amin keresztül Mányba is el lehetett jutni, amíg az alagutak épek voltak.

DonRazzino 2009.03.01 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Gyalogosan kicsit messze lett volna :) köszönjük

gen.dever 2009.02.28 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
A láda nagyon kifogott rajtam, sokág kerestem, és teljesen el is áztam. Ennek ellenére nagyon tetszett és köszönöm a lehetőséget. (gondolom DonRazzino nagy pusztításokat láthatott a hóban, amit nem a vadak csináltak :), egyébként pont láttam őket, illetve a kocsit mert pont arra jártam)

scottie 2009.02.01 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Szeretjük az összetett feladatokat.

Patikus 2009.01.20 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Nagyon jó multi. A csillagvizsgáló és környéke különösen szép.

Bamby 2009.01.17 11:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.95
Kellemes kis séta, érdekes romok...Köszi.

Sue Kesser 2009.01.03 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.67
Kicsit csaltunk, mert fordított sorrendben szedtük össze a ládákat...
Érdekes hely a csillagvizsgáló környéke, meg a sok kiásott fémhulladék.

Gambrinus 2009.01.02 14:20 - Nem találtam meg
A paci mindent megtett, hogy ne menjünk arra, de mi kitartóak voltunk.
Szép délutáni kirándulás volt.

[Elutasította: ozeki, 2009.10.14 21:26]

Bernix 2009.01.01 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.90
Megvan! Ozeki idegenvezetésével :)

Goldenbay 2009.01.01 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
6/5 Ládázás a rejtővel :-)

torony
Szabó Család 2008.12.25 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Nagyon tetszett a kastény, kertjében a szabadon engedett állatokkal! A régi csillagvizsgáló környéke is érdekes. Köszönjük a rejtést!

A parkban
mucik 2008.12.22 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Hangulatos kastély, érdekes csillagvizsgáló. Karácsony előtti ládázás 1/10.
Mucik

totik 2008.12.11 07:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.97
A kastélykert még így télen, csupaszon is hangulatos.
A csillagvizsgáló és mauzóleum viszont egy kis csoda: hogy mi kincsek nem rejteznek még széles e hazában amikről alig-alig tudhatni...
(Viki, Geri, Krisz') TZ

szelt 2008.11.13 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
ok

Motorollalaci 2008.11.02 16:45 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Cicamancs 2008.11.02 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.78
A dobozt már majdnem sötétben találtuk meg Hadralkával. Ennek ellenére megnéztük a mauzóleum és a csillagvizsgló romjait is. Nagyon érdekes volt, nem is gondoltam, hogy a fák ilyen épületeket rejtenek nem messze az úttól. De szerintem sokan így vannak vele. Mire a kocsihoz visszaértünk már teljesen sötét volt. Köszönjük a rejtést!

hamutipró 2008.10.24 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
A parkot kihagytuk,mert még korán volt.
kicsit messze vannak a pontok egymástól.
köszi a rejtést.

 
csadorvadász 2008.10.24 08:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
Ládázgatás hazafelé.tetszett a csillagvizsgáló,és a mauzóleum is.köszi

bajnokjanko 2008.10.23 13:17 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 2.81
Megvan! Azért szégyen, hogy ilyen emlékhelyeket így elhanyagolnak. Ráadásul még a szemétlerakást titltó tábla ellenére is sokan odahordják azt.
Köszi a rejtést.
Bajnokjanko, Geonagyi, Uzsika

karcsi9641 2008.10.04 12:30 - Megtaláltam
Mivel ma Bicskén voltam, nem hagyhattam ki ezt a multit.
Az időjárás nagyon rossz volt, ezért egy esőszünetben először a második pontot vettem célba. Vonattal érkeztem a városba, ezért gyalog vágtam neki. A második pontot simán megtaláltam. Érdekes, elgondolkoztató objektumok a múltból. Irány a kastély! Itt sajnos nem találtam a mikrót, ezért a másik két megoldást választottam a jelszó megtalálásához. Kibogarásztam a táblán,majd leellenőriztem a villanyoszlopon.
Jó séta volt, köszi a rejtést!
karcsi9641

bwana 2008.09.28 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.56
Harmadszorra - először és másodszor az elállított GPS miatt kerestünk rossz helyen. A kastélyba nem mentünk be, de az egyes számú jelszót mindkét helyszínen leellenőriztük.
A fontosabb helyszín számomra a csillagda romjainál van; nem ez az első csillagászati tárgyú rom, amivel kapcsolatba kerültem, és ami engem mint amatőrcsillagászt illet, mindig a szívem szorul el, ha ilyet látok, függetlenül attól, mi pusztította el, háború, vagy az, hogy egyszer csak már nem volt fontos senkinek, (mint pl. a fűzfőgyártelepi csillagda esetében).
A láda - bár csakugyan terepszínű - a rejtek előtt, a puszta földön, igen jól láthatóan feküdt, a környékén sok volt a fakéreg és gallyak; talán valami vidám vadmalac túrta oda, de kinyitni már nem tudta. Én a fának az út felől nem látható oldalához rejtettem vissza, és fakéreggel meg avarral fedtem be.
A romok környékén három igen pajkos kutyakölyök is járőrözik, akár ők is lehettek a ládahengergetők...

Bwana, Macs, Mauz

LótiFuti 2008.09.07 12:30 - Nem találtam meg
Pedig nagyon kerestük.
Meg vagyunk átkozva, már az első pontot is alig találtuk, de megismerkedtünk Sárival, a pónilóval, a kastályban lakó gyerekekkel meg a mangalicákkal.

Macipocok 2008.08.02 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk Gongiékkal. Csalán küzdelem szerencsére elmaradt viszont ettün k fosokát amitől szerencsére nem lett bajunk.

álomfogók 2008.07.27 13:40 - Megtaláltam
A múlt heti nagy turák után egy kis, 1000-hez közelítő ládagyűjtögetés a közelben.
A mauzóleum/csillagvizsgálónál néztünk először körül, ahol az elöttünkjárókal is összefutottunk (éreztem, hogy nem véletlenül parkol egy autó az ajánlott helyen). A torony megközelíthetőségét kissé megkönnyítettük a környező csalánmezőbe vágott ösvénnyel; talán egy-két hétig még járható is marad.
A kastély parkja (sok-sok hazai tapasztalat után) nagyon kellemes meglepetést jelentett és a portás kedves, útbaigazító szavai is, akitől a látogatásunk idejére még egy Tájak-Korok-Múzeumok kiadványt is kaptunk kölcsönbe és áttanulmányozásra. Ezúton is köszönjük neki.
A mikrodobozt keresgéltük egy darabig és a rejtése kissé meg is lepett. Most két csiga őrzi az álmát,

lagaf 2008.07.22 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.59
Gond nélkül bejutottunk a fővárosi gyermekotthon területére; a portás természetesnek vette, hogy körbe szeretnénk nézni a kastély parkjában. (Az épületekbe ne menjenek be! - szólt egyedüli figyelmeztetése.) A kastély kívülről - kisebb vakolathiányoktól eltekintve - lényegében rendben van, s a park is karbantartott. Az U-alakú épület belső terében színpad: a X. Bicskei Kastély Estek előadásainak ad otthont, legközelebb szombaton este az Egy csók és más semmi lesz látható. A parkban lovak - köztük egy aranyos, bánatos szemű póni, és egy szamár legelészett; a vaddisznót különösebben nem érdekeltük: unottan heverészett. A parkba történt belépés előtt minden esetre lefényképeztem a bejáratnál található táblát, hátha nem lesz meg a mikroláda; amire volt is esély, mert a műszer rettenetesen pontatlan volt. Ennek ellenére, a 4. kísérletre sikerült rálelni a fára , előhalászni a filmes dobozt, s rögzíteni a jelszórészletet.
A 2. ponton a javasolt helyen parkoltunk le és a Piros rom jelzésen közelítettük meg a mauzóleumot. Közben egy éhes fiatal héja sivítozott felettünk, szemmel láthatóan nehezen repülgetett, inkább vergődött a fák felett. A csillagda és a mauzóleum állapota sajnálatos, a természet lassan visszaveszi a területet. Nem tudom, érdemes lenne-e felújítani? Szívem szerint igen, azonban valódi funkció nélkül - ismerve a drágán felújított, de kellő védelemmel nem bíró hasonló épületekben sorsát - a végeredmény előbb-utóbb ugyanez lenne... Kár. Minden esetre köszönjük a rejtőnek, hogy még láthattuk ezt a nagyszerű technikai-építészeti emlékhelyet.

Csillagda
Anita_76 2008.07.20 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
a kastély parkja gyönyörű.A csillagvizsgáló épülete elég lehangolóan romos ,volt bozótharc,csalán,szúnyog,eső. :)

(:jannus:) 2008.07.13 14:58 - Megtaláltam
Remek hely, nagyon tetszett a kastély is, de a mauzóleum és a csillagvizsgáló igazán lenyűgöző volt! Nagyon köszönjük a rejtést!

bringóhintó 2008.07.06 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.95
Megtaláltuk!

JohnnyJoker 2008.07.06 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.04
Becserkészve...

Tompika23 2008.07.06 11:37 - Megtaláltam
Szép volt a kastély :D meg a vaddisznyó :)

bfabry 2008.07.03 13:50 - Megtaláltam
Argentin barátainkkal vágtunk neki, visszafelé, leírás nélkül, így nem is értettük, hogy a második láda miért ott van ahol van. Hazaérve csak a fejünket fogtuk hogy miből maradtunk ki.

A mikroládát kiborogatva találtuk!

Gábor és Edit 2008.06.28 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.40
Ezúttal újoncokat is vittünk magunkkal. Úgy tűnik, tetszett nekik a móka, mert a multi mindkét tagját nekik sikerült megtalálniuk...

spen 2008.06.20 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Nagyon szép a kastély parkja!

bgecco 2008.06.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.47
(300) erdekesek a romok.

Emerico0423 2008.05.29 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.30
Kedvesemmel, Vikivel könnyű ládatalálat Bicskén. Mai első ládánk.
Már sokszor utaztam a Mány felé vezető úton, de sosem gondoltam volna, hogy egy elhagyatott csillagvizsgáló közelében autózom.
Sajnos, sok ember nem adja meg a természetnek a tiszteletet. Gondolok itt pl. az illegális hulladéklerakókra.
Köszönjük a rejtést.

zedkey 2008.05.27 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.30
A kastélyparkba sajna már nem tudtam bejutni, ezért a márványtábla segített a jelszóhóz.
Acsillagvizsgálónál borzalmas volt a szúnyoginvázió.

Köszi a rejtést.

zsotie 2008.05.25 15:38 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.66
Villanyoszlop után mentem a ládához, nekem elég pontatlan volt a koordináta. Szerencsére az ösvényt észrevettem, majd így a láda meglett.
Megnéztem a csillagvizsgálót, már mai maradt belőle.

Dzsozy 2008.05.21 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
A kastély területe nagyon szép és rendezett. Jól néz ki a kis tó, és a nagy fák. Sajnos a mikro nem lett meg, ezért a bejáratnál olvastuk le a jelszót. Ott is gondba voltunk, hogy melyik az első sor:) A címe vajon annak számít-e:)) Úgyhogy leellenőriztük az oszlopon lévő jelszórészlettel. Stimmelt. Onnan átmentünk a csillagvizsgálóhoz. Persze megnéztük a mauzóleumot is. Tök jól néz ki, a csillagvizsgáló is.
Köszönjük a rejtést.

raci 2008.05.18 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Kár, hogy felénk minden tönkremegy. Csillagvizsgáló, mauzóleum ...
Hol tarthatnánk, ha nem így lenne. A ládával szerencsénk volt. Frissen kaszálva.

SuperGeo 2008.05.17 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.20
A Terkebog-os találkozóra jöttünk Bicskére. A "bázis" a kastély parkjában volt, így adott volt a helyzet egy kis kesselésre. A fánál találkoztunk a kedves czr-sys párossal.....

 
czr-sys 2008.05.17 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.20
Meglett!!! Egy csillagaszati program kereteben (ennek koszonhetoen az onkormanyzat lekaszaltatta az objektumok korul a fuvet) latogattunk a csillagvizsgalo romjainak helyszinere. Amugy roppant nehez "kenyer" lett volna. Igy is sok verunk felszivodott a szunyogok gyomraban. A kastelykert konnyu volt, egyuttal gyonyoru helyen is van a rejtes. Egy masik kesser par is nyomult a jelszoert :)))...

zkardos 2008.05.12 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.65
Ismerőseinkel közös program volt a keresés. Ők még nem ismerték a játékot.
Remélhetőleg felkeltettük az érdeklődésüket.
Jó nagy volt a fű, mármint a csillagvizsgálónál.
A kastély udvarán szépen lelegelték a lovak.
A kastélyban megnéztünk egy látványos és érdekes kiállítást.
A hatalmas vaddisznót is megcsodáltuk a kastélykertben.
Jön a nyár, így ajánlom mindenki figyelmébe a Randevú cukrászdát a Kossuth u. 12. szám alatt. Nekem ízlett a fagyijuk.
További sikeres kincskeresést mindenkinek.

5N 2008.05.10 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.44
Valahogy úgy indult,hogy Tatabányán keresünk két ládát.Azonban csak kb 7 km,így kerestünk valami útbaesőt.Nem gondoltuk,hogy ennyire jó lesz!Nagyon jó volt az "állatkert" a parkban és a szabadon levő lovak,bárányok,csacsi.A másik pont is érdekes volt.

 
peterpan 2008.05.06 18:17 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.62
Tatabányán voltunk a XIV/a vízbánya bejárásán Csuhás, Nogacsalad, Pilis50 és ZEM társaságában. Ez alkalomra szabit vettem ki, a délutánra tervezett középiskolai osztálytalálkozó sajnos elmaradt egy Anyák napi műsor miatt, így a délutánt kellemes csavargással töltöttem.
Hát ez a csillagvizsgáló bizony elpusztult. Kár érte. Én nem hiszem, hogy bárki is lát fantáziát a megmentésében, sajnos.
Itt is sikerült fél tucat kullancsnak becserkésznie engem. Idejében fülön csíptem mindegyiket.

hinia lux 2008.05.04 16:55 - Megtaláltam
Érdekes a mauzóleum és a csillagvizsgáló története, és látni, hogy mi lett belőlük, mennyire elhagyatott, kísérteties hely. Valószínűleg sosem látom, ha nincs geocaching.

Hampi 2008.05.04 16:55 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Bütyök+Zulu 2008.05.02 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.76
Sajnos a kastélyba nem tudtunk már bemenni, mindenhol leolvastunk minden jelszót, SylverRat le is fordította rögtön. A csillagvizsgálónál irdatlan nagy gaz volt sajnos.

 
SylverRat + Bogee 2008.05.02 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.76
Gántra menet 12/17.
Sajnos magas a gaz és a csalán a második pont felé. A kastélyt csak kívülről, de így is szép volt. A későn érők így járnak...

csokisfánk-OK 2008.05.01 16:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.98
A kastélyparkban nagyon tetszettek az állatok. A csillagvizsgáló története érdekes, de az építmény eléggé romos.

romos...
R.Guszty 2008.04.26 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.91
Minthogy későn értünk oda, a kastélyparkba nem mentünk be, a tartalékjelszót olvastuk le. A kertben két póni "lófrált" szabadon. Meglepődve láttuk, hogy a kastély mögötti utca térburkoló kővel van "aszfaltozva". A mauzóleum felé sétálva kissé megzavartunk egy autós párt. A csillagvizsgáló elég ramaty állapotban van, reméljük tényleg rendbe hozzák. Talán a mauzóleumra is sor kerül egyszer.

Bicske
3D 2008.04.20 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
A kastélyparkot ne hagyjátok ki, örülnek a látogatóknak, árulnak kiadványt is. Minket bevittek a kastélyba is (fotó és grafikai kiállítás), bent már semmi nincs a fényűzésből, de a műemlékiekkel karöltve tervezik a régi díszek visszaállítását, de az még nem most lesz. A csillagvizsgáló megmentésére pedig alakult a településen egy egyesület. Köszönjük a rejtést, soha nem tudtuk/láttuk volna mindezt magunktól.

paul 2008.04.20 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.49
Nagyon szép a kastélypark,az állatok szabadon sétálnak a parkban.A mauzoleum és a csillagvizsgáló mellett már többször eltekertem de nem is sejtettem hogy mi van bennt az erdöben.Nagy kár az épületekért.

Famágus 2008.04.13 16:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.69
Az 50. megtalálásom!!!! Juhhéj!!
A kastélyparkba nem mentünk be, mert vasárnap délután lévén nagy volt a forgalom, gondolom a gyerekekhez jöttek a látogatók.. A mauzóleum és csillagvizsgáló, illetve azok maradványai könnyen meglettek.. hervasztó látni, hogy az emberi rombolás és a természet eltüntető ereje, micsoda pusztításokra képes.. ha nem állítják mega folyamatot, a következő 100 évben, már semmi nem fog arra emlékeztetni, hogy mi állott ezen a helyen hajdanán.. kár hagyni elveszni az ilyen emlékeket
Mindenesetre ez volt ma a hetedik megtalálásunk.. megyünk haza.. köszi a rejtést, jól visszatakargattuk..

csillagvizsg.oldfox
Hadralka 2008.04.13 16:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.53
!

oldfox 2008.04.13 16:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.70
...megtaláltuk.

Viczi 2008.04.13 13:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.32
Korai láda, nagyon jó, hogy Bicskén is van egy, így legalább bemutatja, hogy miért is érdemes megállni itt, ahelyett, hogy átrobognánk rajta. A kastélyban lévő állatok nyugisak, simogatás közben nem akarnak nagyon megmozdulni.

Rom 
mimistvan 2008.04.06 18:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

gabor98 2008.04.06 18:43 - Megtaláltam
Megvan!

zoo_lee 2008.04.06 18:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.78
Jót sétáltunk a kastélyparkban. Szép a park és sok állat van szabadon. Portásbácsi nagyon rendes, segítőkész.
Mimi, István, Gábor + zoo_lee

Murus 2008.04.05 16:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Már elég fáradtan értünk ide, így csak gyors jelszóleolvasásra és logolásra maradt erőm. Murus és Cica

ID24 2008.03.30 11:55 - Megtaláltam
Sokszor elautóztunk a csillagvizsgáló mellett anélkül, hogy sejtelmünk lett volna arról, hogy mi rejtőzik a bozót mögött. Köszönjük, hogy megmutattad nekünk ezt a helyet. Ibolyaillatban és röpdöső harkályok közt sétáltunk be a romokhoz.
A ládaleírást is végigolvastuk a kocsiban üldögélve. Így egy érdekes és tanulságos kirándulás kerekedett belőle. A kastélyba nem mentünk be, mert nagyon magánterület kinézete volt.
A jelszóképzéssel voltak problémáim. Nem tudtam eldönteni, hogy a "cím" az első sornak számít a táblán vagy nem. Mindkét variációt figyelembe véve számoltam a betűket. Természetesen elrontottam. Még szerencse, hogy a villanyoszlophoz is elballagtam a jó jelszóért.
Köszönjük a rejtést.

K.L. 2008.03.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.95
ok

zsakar 2008.03.29 08:35 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

LCSOKA 2008.03.15 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Köszönjük a rejtést.

benist 2008.03.10 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.57
Bringatúra Bicske körül. A kastélyparkot már korábban meglátogattam, így most déli nézet oszloppal, majd táblaböngészés. A sajnálatosan lepusztult "sztárokat" a többi környékbeli láda felderítése után néztem meg. Most is folyt a bozótirtás és égetés, minek következtében egész rendezett a környék, csak bírják ki az építmények a remélt felújításig.

Ráró 2008.03.03 14:20 - Egyéb
A villanyoszlopon lévő jelszót pontosítottam.

sosi 2008.02.29 10:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.87
állítólag komoly EU-s támogatást igényeltek a csillagvizsgáló és a mauzóleum rendbetételére

cofe 2008.02.26 12:19 - Megtaláltam
Már korábban voltam itt, nem lett meg, most pótoltam.

vinko 2008.02.23 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.98
Ok. [wapon beküldött szöveg]
Első tavaszi (?) ládázás. 3/2
Sokat jártam korábban Bicskére, de még csak nem is hallottam a kastélyról meg a csillagvizsgálóról...
Kellemeset sétáltunk a kastély területén és sok szép állattal találkoztunk.
Sajnos a csillagvizsgáló környéke nagyon szemetes... :(

Köszönöm a lehetőséget!

Vinko, Adri és Vancsus

nogacsalad 2008.02.16 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.64
Nyugodt szombati családi ládázgatás 6/3.
Természetesen most is előre átgondolt útvonaltervvel a tarsolyunkban indultunk útnak, ezúttal a Gerecse térségét jártuk be. Az időjárás kedvezett is, meg nem is: a fagyos mínuszoknak köszönhetően az erdei földutak, turistautak könnyen járhatóak voltak, 5-6 fokkal melegebb időben bizonyára a sarat dagasztottuk volna. Másrészt egész nap dermesztő sarkvidéki szél fújt, amely estére igencsak kiszívta energiáinkat. Ám ez persze cseppet sem csorbított elszántságunkon, hogy a betervezett csészéket - ha törik, ha szakad - megkeressük.
A multi 1. pontjánál először a villanyoszlopot vizslattuk, ám az utolsó betű nem volt egyértelmű, így átgurultunk a főbejárathoz - milyen jól tettük! - a hiányzó betűért.
A 2. pontot közelítve megcsodáltuk a mauzóleumot és a - jelek szerint egyre romosabb - csillagvizsgálót is. Kár ezekért a méltóságteljes, szép épületekért, igazán megérdemelnék a felújítást. A mauzóleum engem egy kicsit a görög akropoliszra emlékeztetett, szépen formált oszlopaival (na persze, egy kissebb timsós zsugorítás után). Az ojjektumok környékén épp vágják a bozótost, rendezik a környezetet. Nagyon dícséretes dolog.
Köszönjük, tetszett!

árris 2008.02.12 15:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.30
Este menjetek, korom sötétben, mobilok fényében!Nagyon jó a hangulata! :D

Istyu 2008.02.11 13:27 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.07
Kellemes kis multi, bár a gondozott park után a romok környéke egy kissé hervasztó volt. A környéket jól ismerem, gyakran járok erre bringázni. Sajnálatos, hogy ennek dacára a csillagvizsgálóról fogalmam sem volt.
Köszi a rejtést!

 
geobebi 2008.02.03 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.77
A csillagvizsgáló már omlásveszélyes, a mauzóleum még nem. Mi is a villanyoszlopról olvastuk le a jelszó első részét, da az utolsó betűt elnéztük. A rejtő segített.

Domi, Barnus és Geobébi

 
joerno 2008.02.02 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Sokat járunk erre, ennek ellenére nem ismertük a csillagvizsgálót. A geocaching ismét egy új érdekes helyre vezetett, köszi a rejtést!!
Az oszlopról nem sikerült helyesen leolvasni a jelszót, ezért nem tudtam logolni. Képeket később felteszem. Kérem a megtalálást engedélyezni.
Köszi a segítséget!!

[Jóváhagyta: ozeki, 2008.02.05 21:27]

 
Varga Gábor 2008.01.25 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Ok! Mostani állapotában elég nehéz elképzelni, hogy hogy lehetett erről az objektumról csillagokat vizsgálni.

BCI 2008.01.21 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.84
Megtaláltuk vipivel igaz hogy csak másodikra.

vipi 2008.01.21 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.83
'

 
vipi 2008.01.07 13:00 - Nem találtam meg
Meg van de csak a hűlt helye!!!

Pifu74 2007.12.25 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
megtalátuk

Lujzi 2007.12.22 12:42 - Megtaláltam
Első ládám!Jó móka volt!

Ráró 2007.12.22 12:42 - Megtaláltam
Elég könnyen ráakadtam mindkét pontra.Kár hogy a Hegyikastély felújítása évek óta csak tervben létezik.

Ata72 2007.12.19 16:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
Az első pontnál csak a villanyoszlopra volt időm, amit -természetesen- nem sikerült rendesen leolvasnom. Mint utólag kiderült Ozeki segítségével, már kicsit megkopott ezért láttam mást.
A második pontnál az elején azt hittem, rossz helyen vagyok. Csillagvizsgáló itt??? De aztán ott volt az! Meg az a sok szemét... Hogy rohadna le a keze az ilyen parasztoknak!

A fotók az első pont melletti (1-es út) étteremnél készültek. Valami kemping féleség, aminek az egyik szegletében kialakítottak egy skanzen szerűséget. Volt rengetek háziállat is, szépen fajtánként elkülönítve.
Szép volt!

povyagi 2007.12.15 11:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.32
A csillagdától nem messze találtunk egy koponyát a fán. Majdnem összevesztünk, hogy miféle állat lehet... Végül azért sikerült meggyőznöm Mathaut, hogy bármi is az, biztos nem kell hazavinnünk. :)

Mathau 2007.12.15 11:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.73
Egy kis téli kessing 2.

A nem használt bejárattal szembeni villanyoszlopon lévő jelszóra ráférne egy felújítás!

dyan 2007.12.15 09:19 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Hull a pelyhes 1/10.

Reggel 8 után indultam Pestről, egy jó nagy ládászkör megvalósítására felkészülve. Az első áldozatot Bicskén néztem ki, az első jelszórészhez a ládaleírásban szereplő harmadik megoldást választottam, a másodikhoz pedig nem a megadott parkolóból, hanem kicsit tovább a buszmegállóból indultam sétálni. -5 fokot mutatott a hőmérő, és bár már kezdte magát magasabbra küzdeni a napocska, de azért látszott hogy közeledik a havazás. A rejtek hamar meglett, de nagyon rossz volt azt a hatalmas szeméthalmot nézni :( Továbbindultam Szár felé.

szentkereszty 2007.12.09 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Ez a csillagvizsgáló is azon helyek egyike, melyet geocaching nélkül sosem ismertem volna meg!

 
Csigabiga 2007.11.22 15:00 - Egyéb
Újra itt! o)

Munkakerülő ládázás ZF társaságában (én nem vagyok kmk-s, mert szabadnapom volt). :o)
Először a második pontot vettük célba. Ott, ahol a tavaszi megtalálásomkor leparkoltunk, most nem nagyon tudtunk megállni, mert a tiltó tábla ellenére telehordták szeméttel! :o(
Besétáltunk a csillagvizsgálóhoz és megnéztük a mauzóleumot is. Úgy tűnik valami alakul a környéken, mert részben megtisztították a terepet.
A ládát nem nagyon kerestük, mert nem volt benne a koordinátája a GPS-emben, mivel már megtaláltam egyszer. Érdekes módon a tuhu beépített adatbázisa sem mutatta, pedig tegnap este frissítettem! Emlékeimre sem támaszkodhattam, mert tavasz óta kissé átalakult a környezet a tisztogatásnak köszönhetően.
Ezután átgurultunk a Batthyány-kastélyhoz és belépést kértünk a parkba. A portás bácsi kedvesen beengedett minket. :o)
Megkerestük a mikro-ládát, nézelődtünk egy kicsit, majd elhagytuk volna a terepet, de a kocsi nem akarta! Egy kis távirányító szerelés után végre sikerült beindítani a GeoSkodát és végleg elköszöntünk a kapus-bácsitól. :o)

Ezúton is köszönöm szépen zöldfülűnek az utat és a kellemes társaságot! :o)

ZF a parkban
 
zöldfülű 2007.11.22 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.53
Van az úgy, hogy az embernek nincs kedve dolgozni... (4/4)
Ma Csigusszal munkakerülő házibajnokságot tartottunk, amely döntetlenül végződött :)
Időszűke miatt csak a ládaújratelepítés ötletéig jutottam el, no meg az üres rejtekig.
Lécci-lécci, ozeki, fogadj el a képek alapján! (A jelszó első felét küldöm mélben)
És persze a segítségen kívül köszönöm a rejtést
ÖRÖMHÍR!!!
Úgy néz ki, felújítási munkák kezdődnek, legalkábbis a terep megtisztítása nemrégiben biztosan megtörtént, és a mauzóleum felmérésére utaló jeleket is láttunk

[Jóváhagyta: ozeki, 2007.11.22 18:30]

CsVCsV + ZF
 
Csaba & családja 2007.11.12 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.71
Az első helyszinen a portás nagyon segítőkész volt. Büszkén mesélte, hogy a kert és a kastély(nem látogatható) is szépen rendbe van téve. Ellenben a láda nem volt a helyén és a környzete is nagyon lepusztult, tele van szeméttel. A felhasználó sem tudott segíteni, mert már más is jelezte, hogy nincs meg a láda csak még nem állította betegre. Kérem a rejtőt fogadja el megtalálásnak.

[Jóváhagyta: ozeki, 2007.11.17 13:19]

 
Doric és Laszisz 2007.11.03 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.41
A kastély és környéke szép és rendezett. Az egykori csillagvizsgáló és a mauzóleum pusztulása szomorú történet, kár értük. A legnagyobb baj, hogy szerintünk a láda is eltűnt!
Kérjük a tisztelt rejtőt, a képek alapján fogadja el megtalálásnak.

[Jóváhagyta: ozeki, 2007.11.04 23:40]

Crystal&Zpalee 2007.11.02 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
A mai nap első láda keresése volt, ma 4-esben mentünk.
Nem volt nehéz, képek és gps segítségével könnyen ment :) Szép a park, főleg a lovak tetszettek nekem nagyon :)) Láttunk egy jelenleg kiszáradt tavat is, a portán minden gond nélkül beengedtek.
A csillagvizsgáló meg a hegyi kastély nagyon titokzatos és kisérteties volt, olyan volt mintha rég múlt korokba csöppennénk vissza. A csillagvizsgáló közelében egy bátor "erdész" nagy gaz-bokor-csalán irtásba kezdett, igy a csillagvizsgáló körül kitisztult a terület. A ládáfelé ketten megszenvedtünk a nehezebb uton, a másik társunk pedig megtalálta az odavezető "sztrádát" :)

Crystal, Zpalee, Bea, Tomi

Lovak
sirgalahad 2007.11.02 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.56
Sűrű dzsindzsát ballagd át
Meglátod a csillagdát
Innen lestek csillagködöt
Sajna nem soká működött

cenzol 2007.10.21 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.20
.

Jani70 2007.10.21 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.40
Szép őszi napon 5/3.
Az első ponton megtekintettük a kastélykertet a lovak melléktermékének kerülgetése komoly odafigyelést igényel. A 2. pont megközelítésénél sikerült a szemétdombon átverekedni magunkat, később vettük észre, hogy van egy másik kevésbé szemetes bejáró is. Kár pusztulni hagyni ezeket a szép épületeket.

vega 2007.10.21 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.68
Kísértetiesek az épületmaradványok, ahogy előbukkannak a fák közül, és jelzik, itt régen valami egész más volt, valami merész és nagy. Kár értük.
Ezek azok a helyek, amik tipikusan ládát igényelnek. Soha nem ismertem volna meg a Csillagvizsgálót a láda nélkü, köszönet érte.

mozo 2007.10.21 13:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Először a mauzóleumot csillagvizsgálót néztük meg, utána mentünk be a városba. Kár, hogy mindkét épület ennyire rossz állapotban maradt fenn. :(
A tartalék jelszó nehezen olvasható, javítani kellene rajta, a láda teteje, oldala pedig törött, ha valaki arrajár legyen oly kedves és cserélje ki.
Köszönjük

Mozo

zozmo 2007.10.13 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.49
A kastély..rendben....de a csillagvizsgáló... szóval szomorú hely volt. Egy ember álmainak a temetője, kudarca....
Mona & Zozmo

horlac 2007.10.06 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
bővebben később

cachekereso 2007.09.29 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.25
Kellemeset sétáltunk a jó állapotban levő kastélyt övező ősfás parkban; különös látványt nyújtottak a parkban legelésző lovak, a póni és a csacsi. A 2. pont sajnos nem volt ennyire hangulatos.

fkmaster 2007.09.16 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
A kastélynál szívesen invitáltak be a parkba, miközben nézelődtem a főkapunál lévő táblánál. Szép a park, a kastélyt én is sajnálom kicsit. A második pont iszonyú szemetes, a doboz is a rejtek mellé dobva hevert törött tetővel, igyekeztem álcázni.

erchegyia 2007.09.15 10:28 - Megtaláltam
Vértes széli ládázás 1.

Kokó 2007.09.15 10:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.55
A kastély őre szívélyesen invitált a parkaba, ami egy nagyon kellemes sétáló hely. Idővel még pacik is csatlakoztak hozzánk, aminek különösen örültem.
A második pontért nagyon kár. Jobb lenne erre járni akkor, amikor szépen rendbe van téve az épületek környezete, és ismét működik a csillagvizsgáló.

19izsi73 2007.09.15 10:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.47
Vértes-trapp 01.Romok között; de jó lenne,ha az önkormányzat gondjaiba venné...

macikupac 2007.09.15 10:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.78
Ládázás a Vértes DNy-i részén 1.

Már jártam korábban a multi mindkét pontjánál, még 2003-ban. De akkor, mivel a Csabdi 30 ttúrán vettem részt, nem volt lehetőségem az alapos szemrevételezésre. Most engedve a gondnok szíves invitálásának (meg egyébként is), jót sétáltunk a parkban. Többen jelezték, hogy az első pont nincs meg, de a mikroláda köszöni jól van. Talán be kellene túrni az üregbe, kedves sporttársak! Készültünk, hogy rakunk ki másikat, de szerencsére nem volt rá szükség. Érdekesek a parkban lődörgő lovak. Sztoikus nyugalommal legelték a füvet. A park gondozott és a kastély is jó állapotúnak látszik. Ezzel szöges ellentétben áll a mauzóleum állapota, melyet felver a gaz. Sajnos a hegyi kastélynak már romjai sincsenek, a mauzóleumnak is csak a görög épületekre hajazó előtere izgalmas. Az egykori csillagvizsgáló tornya is vakon néz a kék ég felé. Talán pár millió forinttal lehetne segíteni a gondokon és a nagyközönség számára is bemutatható állapotok teremtődnének. Mint az utolsó képen látszik, a láda állapota nálunk még rendben volt. Frédi boldogan pózolt vele és utána rendesen visszarejtettük.

Nincs lehetetlen
A csillagda romja
skj 2007.08.25 12:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.59
Bicskéig vonattal mentünk, aztán bicajjal közelitettük meg a ládákat. A kastély parkban "minden sarkon" legelészett egy négylábú, nagyon helyesek voltak. A tavacskában viszont nem volt víz. A Csillagvizsgálónál kisebb bozótharc után leltünk rá a ládára. Innen indultunk tovább Szárra. (az útközbeni Spar életmentő volt.)

padler 2007.08.20 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.35
A kastélyparkot - úgysincs láda címszóval - kihagytuk, pedig a portás invitált, utólag a logokat megnézve már bánom. A csillagvizsgáló és környéke érdekes volt, az "alsó" sorompós PL jelű útról közelítettük meg, mivel a buszmegállónál lévő nem sok jóval kecsegtetett.

efemm + padler

gyaloglook 2007.08.19 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.90
Bicskei fagyizást követően irány a kastély park. Mikró láda sehol. Táblát lefotóztuk. Hajtottunk tovább a csillagvizsgálóhoz. Be a dzsindzsába. Nem akartuk elhinni, hogy ott bennt találunk valamit. De megleltük. Nagyon-nagyon ottfelejtették azokat az épületeket. Sajnos. Na meg rengeteg szemetet "felejtettek" ott. A szemetelés Magyarországon nem ismer határokat. SAJNOS!

marczeeee 2007.08.18 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.93
Meglelet BigMick-el.

bigmick 2007.08.18 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.50
A kastélyparkba nem mentünk be, a jelszót a márványtábláról bogarásztuk le. A csillagvizsgálót az ajánlott parkolótól a PL jelzésen menve közelítettk meg. Méltatlanul lepusztult a hely. A láda könnyen meglett.

 
ésKata 2007.08.11 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.31
A faodúban nem találtuk a ládát.

Zergi 2007.08.11 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.84
Fogtam!
A tatai ládákhoz ment közben kerestük fel e helyt. A kastélyparkban ládika nem volt a faodúban, a bejáratnál plakát takarta a márványtáblát, így maradt a villanyoszlop. Az utolsó karaktert eltévesztettük, köszi a segítséget Ozeki! A csillagvizsgálót a dzsindzsa miatt nem közelítettük meg, a ládához ösvény vezetett már.

Park
mrx 2007.08.04 16:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.83
Az első pontnál a faodú üres. ( Mikroláda hűlthelye )
A villanyoszlopnál lévő jelszót sem találtuk már meg, mert az utcát épp felújítják, és ennek az oszlop környéke is áldozatul esett.
Maradt tehát a márványtábla.

A csillagvizsgáló környéke iszonyat dzsingyás, és romos. Elég nagy csalódás volt.

Az odavezető út képe pedig magáért beszél. :(

 
Soko 2007.08.04 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.06
Először a kastélyhoz mentem kerékpárral, hogy biztosan meglegyen a jelszó részlet a márványtáblán kezdtem össze rakni. A számolgatás eltartott egy darabig közben kiszúrt a portás és oda jött hozzám, majd felajánlotta, hogy nyúgodtan bemehetek, ezután kb. háromnegyed óráig idegenvezetöként, elmondta a kastély rövid történetét anekdotákat mesélt. (Aranyos volt.) Körbevezetett a kastély nem elzárt területén egy karikatura kiállítást is megmutatott. Utána megengedte, hogy kerékpárral bejárjam a rendezett parkot is. A parkban megtaláltam az odvas fát bár a ládát nem találtam meg benne. Hosszabb keresés után a gyökerénél egy üregben megleltem. Utána a csillagvizsgáló lehangoló látványa fogadott a ládával.

Bgm 2007.08.03 16:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.43
A Park gyönyörű, a Csillagvizsgáló és környéke is jobb sorsra lenne érdemes.
(Jelszó a tábláról.)

Lassu 2007.07.29 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Mivel ma néhány lád teljesen drive-inre sikerült ezért aztán megkerestük az első pont mindhárom lehetséges helyét (jó is volt, mert a villnyoszlopról rosszul írtam le).
Sajnos a csillagvizsgáló illetve a mauzóleum a valóságban még szánalmasabban néz ki, mint a képeken.

SirLes 2007.07.14 14:43 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.12
A Batthyány-kastélyban már többször voltunk nyári hangversenyeken, de a csillagvizsgálóról még csak nem is hallottam eddig. Kár hogy ennyire elhanyagolt a 2. pont környéke. Már tegnap felkerestem mindkét pontot, de sikerült elirnom egy betűt a jelszóban, így ma újráztam a kastélynál.

PEx2 2007.06.30 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.32
A bicskei fúvószenekari fesztiválon voltunk, amit pont a kastély parkjában rendeztek, így nem hagyhattuk ki a ládát. A második ponttal kezdtünk még a koncert előtt, aztán sétáltunk egyet a parkban... Nagyon tetszett!!!! És jó volt a koncert is!

bingo 2007.06.30 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.97
Jó volt, köszi!

Totoka 2007.06.30 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Köszi a rejtést!

csmarkus 2007.06.30 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.45
Egyik fa odvában sem találtuk a mikroládát, a szorgos keresések jeleit láttuk, ezért leültünk az asztalhoz falatozni. Bella szamár is csatlakozott hozzánk, neki is jutott néhány apró falat. Utána a villanyoszlopról olvastuk le a jelszó első részét, ennek az utolsó betűje azonban elég rosszul olvasható. A helyes betű R (németesek előnyben). A romok érdekesek, de a gyerekeket nem kötötték le annyira, el voltak foglalva a csaláncsípésekkel.
Sajnáljuk, hogy ez az érték így veszendőbemegy!

A fúvósokat hallottuk, amint szorgalmasan zenélnek!

 
balumaci 2007.06.18 17:55 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

akloz 2007.06.13 08:11 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

MikiCache 2007.06.09 08:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.88
Már, már azt hittük, a sűrű bozót, dzsindzsa semmit sem takar. Annyira be van nőve a torony, hogy alig lehet fényképezni.
Anikó és Miki

A torony
Ablak
zoli 2007.06.03 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.48
A kastély és környezete nagyon tetszett. Mi is találkoztunk a szabadon legelésző lovakkal, a kis pónival pedig közlebbről is megismerkedtünk. Ő a tó melletti tisztáson ácsorgott egyhelyben és egy centit nem mozdult volna el. Jó időbe beletelt míg körbejártuk a parkot, de a paci még mindig ott szomorkodott lehajtott fejjel. Teljesen olyan volt, mintha büntetésből állította volna oda valaki. Igyekeztünk megvígasztalni, majd folytattuk tovább utunkat a következő állomáshoz. Itt a megadott helyen parkoltunk, majd átvágva magunkat a nyakig érő gazon eljutottunk először a mauzóleumig, majd a csillagvizsgálóig. Sajnos egyiket sem tudtuk igazán körbejárni, mert egyszerűen lehetetlenség volt a bozóton átvágni. Útközben rengeteg szúnyog üldözött minket és vagy egy tucat kullancsot is le kellett magunkról vakarni. Alig vártuk, hogy eljussunk a ládáig és egy gyors logolás után már rohantunk is ki az erdőből. Kár, hogy ennyire elhanyagolják a környéket és ez már csak azért is meglepő és felháborító, mert mégiscsak egy túristaútról van szó.
Igaz, hogy amilyen jól indult a keresés, olyan lehangolóan fejeződött be, de azért mindenképpen érdemes volt felkeresni a helyet. A környezetről nem a rejtő tehet és legalább felhívta a figyelmet a "veszélyekre". Köszönjük!

Linda és ZoliAz egyik paci
Csacsi
Ekkora a gaz, benne Linda
ier 2007.05.26 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
A csillagvizsgálónál mellig ér a parlagfű, csalán, dzsindzsa és szúnyogfelhőkkel lehet találkozni.

tádé 2007.05.19 16:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.29
A kastélypark hangulatos hely, különösen, hogy legelésző lovakra lehet találni séta közben. :)

ghiago 2007.05.13 16:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Régebben Bicskén laktam és örülök, hogy itt lett meg a 100. ládánk. A kastély parkjában gépkocsival be lehet hajtani. Nagyon rendes volt a portás.

wadim 2007.05.13 12:53 - Megtaláltam
-

Hogyishivják kuzin 2007.05.13 12:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.68
megvan

napvirág 2007.05.13 12:53 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.19
Érdemes hosszú nadrágban bóklászni a Csillagvizsgáló környékén.
:-) Köszönet a rejtésért!

A kert
 
G&C 2007.05.13 12:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Haat.... A csillagvizsgalo kornyeke hagy valami kivannivalot maga utan.

Bugár-orienteering 2007.05.06 16:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
a kastélypark most is szép. a mauzoleumért és a csillagvizsgálóért kár. megint olyan helyeken jártunk, ahova láda nélkül nem jutott volna eszünkbe elmenni. köszönjük

 
Apexsek 2007.05.03 20:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Sohasem gondoltam volna, hogy egy régi csillagvizsgáló romjaira bukkanhatok itt!
Mivel már elég késő van, és sötétedi, irány haza!

Üdv: APEXSEK

Lopakodó 2007.04.30 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Kár, hogy a csillagvizsgáló az enyészeté lett, de még így is érdekes.

Piás 2007.04.30 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Sokadszor határoztuk el, hogy csapást mérünk erre a ládára...., most elérkezett az igazság pillanata. Egy szemétdombnál parkoltunk le, közvetlenül a "Szemét lerakása hatóságilag tilos!" tábla mellett. Szerencsére a ládához közelítve már nincs több szemét. Érdekes a csillagvizsgáló, csak egészen közelről pillantottuk meg.
Kösz a rejtést.

james 2007.04.14 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.79
A második ponton elírtuk a jelszót, köszönet Fonte segítségéért.

Judit és James

Fonte 2007.04.13 16:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Marcsival és Csigabigával a komáromi erődlátogatásra menet, útba ejtettünk egy-két könnyű -mondhatni drive-in- ládát.
Jót sétáltunk a kastély parkjában, ismerkedtünk Sárival, a pónival, akiről megtudtuk a gyerekektől azért hívják Sárinak, mert mindig sáros. Most persze szép tiszta volt, de ugye a kivétel.....
A csillagvizsgáló és a mauzóleum még így romosan is érdekes építménynek számít. Valami takarítás nyomait véltük felfedezni.
Geocaching nélkül ide sem jutottunk volna el!
Marcsi, Era

Csigabiga ismerkedik
Elhagyatva, gazosan.. 
Marcsi 2007.04.13 16:20 - Megtaláltam
Fontéval és Csigabigával közösen.

Csigabiga 2007.04.13 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.61
O.K! [wapon beküldött szöveg]
Fonte társaságában, Marcsi vezetésével a Komáromi erődlátogatásra menet felkerestük ennek a ládának a ponjait.
Szép a kastélypark, ahol lovak, pónik és csacsik járkálnak szabadon, a bentlakó gyerekek nagy örömére! Onnan átmentünk a ládához. Logolás után megnéztük a csillagvizsgálót és a mauzóleumot is.

Ezúton is köszönöm szépen Fonte és Marcsi társaságát és a lehetőséget, hogy eljuthattam ide! :o)

Park
Kontraszt
Tekergő 2007.04.09 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Szabadon legelésztek a lovak a kastály parkjában. A fiúk hatalmas zsák piros tojással tértek vissza a locsolótúráról az otthonba. A portással hosszasan beszélgettünk, sokat megtudtunk az épületről és a történetéről. A csillagvizsgáló maradványa, illetve környezete viszont nem sokat nyújtott.

Donaldkacsa 2007.04.06 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.41
Micsoda romok a környéken! Tudta ezt valaki? :)

pipu 2007.04.05 21:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Csatlakozom az elottem szolohoz.

gabor.sved 2007.04.05 21:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
A késői kesselés sajnos azzal járt, hogy a kastélyból a sötétben semmit sem láttunk. Annál izgalmasabb volt a mauzóleum és a csillagvizsgáló megtalálása. A turistaút helyett a bozótoson át közelítettük meg a helyszínt. Szívdobbantó volt, amikor a sötétben a dzsungel közepén a semmiből elénk tárult a rom.

geoszöcskét a ládából elvittük. Per pillanat mintegy 130km-el északkeletre, a GCTAR (Tari Buddha) ládában akklimatizálódik.

b.zs. 2007.04.05 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.20
OK!

peterbud 2007.04.01 12:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.86
Én pont az ilyen rejtéseket szeretem: meglepő hely, meglepő történet, kiváló idővel kombinálva.

Köszönöm!

Rosszcsontok 2007.03.31 21:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.60
Találtunk egy geoszöcskét is a dobozban, de ma került oda, így hagytuk pihenni.

gyudi 2007.03.31 15:13 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.12
Közös megtalálás Nikivel. A kastélyt nagyon szépen felújították. A park hatalmas és jópofák a szabadaon sétálgató lovak, a csacsi és a kis póni is. A csillagvizsgáló környéke igen szomorúan néz ki, kár érte.
Ebbe a ládába hoztuk át a Geoszöcskét.

Moszy 2007.03.29 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.35
A második pontnál virágzanak a fák. Most igazán csudás!

Moszy

zolitr 2007.03.25 13:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Jubileumi 30. ládám! Úgy gondoltam egy olyan ládát kellene jubileumi ládának megtalálni, melynek rejtőjét ismerem. A Kastély kapujában egy bácsika nagyon sokat mesélt a Kastélyról és a csillagvizsgálóról is. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.
Köszi Óz!

R-Gyu 2007.03.18 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.48
Kár a sok szemétért, mert a környéken sok ibolya van, virágillat terjengett.
R-Gyu

Reggel 2007.03.17 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.62
Megtaláltuk!

Az első koo.-t a pótmegoldáson kerestem. Elég nehezen lett meg, pedig jól látható. A második pont tetszett. Nekem bejönnek az ilyen romok. Egy kis trackelést is végeztünk.

Köszönjük a rejtést.

Anita és Reggel

 
Fezsu 2007.03.16 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.36
Bicskei körtúránk első betervezett állomása. A kastélypark szép, a rejtély pazar és a kép alapján rögtön meglett, hogy melyik fánál kell keresgélni. Ha tudunk a lovakról, akkor több almát hozunk. :P A csillagvizsgáló és a mauzóleum teljesen elhagyatott, romos állapotban van. Kár érte...

Tsancy 2007.03.15 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.26
Nem tudom miért, de nem szeressem a multikat, viszont nem is szóloknagyon bele a ládák kiválasztásába :) Napunk végefelé, 7 találás után nekiestünk a 8.-nak. A ládától kb. 5 km-re egy pecás adott némi infót merre és hogyan kell menni, mert szegény GPS vevőnk vadul pusztult el, mely a későbbi tényleges megtalálás bizonyossá válása pillanatában merült le. Komolyan mondom nem tudom miért kell mindennek mindig torony iránt menni, ugyanis már megint egyenesen belementünk a susnyába minden tanácsot és túristaösvényt figyelmen kívül hagyva, ugyanis az őzikének is sikerült valahol a távolban, ugyan nekünk miért ne menne :) Mind1. A lényeg,h a (szép) romoknál meglett az ösvény mellett majdnem közvetlenül. A mai napon mint már oly soXor a gyönyörű idő miatt volt minden ilyen kafa...

Üdv
ciluvagyok, non és Tsancy

tetszett
gyerekek... ez volt ma a legszebb 
non 2007.03.15 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.32
8 ládás teljesítménytúránk 8. pontja. A multi ládákkal érdekes módon mindig bajban vagyunk, ez valami átok lehet:) Az oszlopról lenéztük a jelszórészletnek tűnő 5 betűt, és megtaláltuk az egykori csillagvizsgáló romjától nem messze elrejtett ládát is. A jelszó mégse stimmelt...A rom elég érdekes, a természet visszahódítja magának ez ember által elhagyott területet. Egy őzet láttunk átfutni a szántóföldön:)
Üdv: Tsancy, Cilu, Non

[Jóváhagyta: ozeki, 2007.03.20 17:10]

 
ciluvagyok 2007.03.15 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.18
Valamit rosszul írok a jelszón, visszadob...

A mai ünnepi ládakeresés 8/8. állomása.
Mivel már nagyon elfáradtunk, ezért az első ponton egyből a pótjelszóhoz mentünk. Vajon miért a Rendőrség épülete elé lett telepítve...?
Maga a láda megtalálása igencsak kalandosra sikerült, ugyanis GPS nélkül, egy pecás útmutatására támaszkodva kellett megtalálnunk. Szegény GPS kb 5 percenként adott egy szusszanásnyi jelet, aztán pontosan a meglelt láda mellett beadta a kulcsot, lemerült az aksi.
A csillagvizsgáló épülete nagyon szép, bár kissé hátborzongató (nekem mondjuk minden romos épület az). Este tuti összetojnám magam, nagy a bozót, susogó fák, omladozó ház... Baromi jó. Láttunk őzet is!
Nyáron rettenetesen szúnyogos lehet, mi már most is láttunk egy szúnyograjt, plusz a tüskék miatt mindenképp érdemes hosszú nadrágban és pólóban menni.
Jót szórakoztunk, köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: ozeki, 2007.03.20 17:10]

Éva 2007.03.15 13:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.61
Előzőleg nem olvastam végig a logokat, így aztán a parkban befordulva az épület udvarára földbe gyökerezett a lábam, amikor megláttam a békésen legelésző lovakat:-) Még barátkozni is sikerült velük egy kicsit... Szerintem fantasztikusan jó a gyerekek szempontjából, hogy itt testközelben állatok lehetnek.
Az odvas fát illetően a gekkóm igencsak megtréfált, ide-oda küldözgetett, végül maradtam a márványtábla lefotózásánál:-)
A csillagvizsgálóról eddig nem volt tudomásom, köszönet a bőséges információért!
Összességében nagy örömet szerzett ez a láda, ráadásul a maiak közül az egyetlen, amihez nem kellett mászni:-)
Éva

 
dragunov 2007.03.15 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Nagyon érdekes hely, kár hogy szétlopták. A rejtés tetszett, bár a másik felével volt egy kis gondunk, de a rejtő szívélyesen útbaigazított minket.

dragunov

 
Ottocar 2007.03.15 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.20
Robogós kirándulás célpontja volt ez a láda. Érdekes épületek.Tetszett.

tobias 2007.03.11 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.85
Megtaláltuk! Az idő szép, meleg van, csivitelnek a madarak...

Cachermedve 2007.03.11 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.00
+ one

targonczas 2007.03.07 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.30
ok

 
ozeki 2007.03.07 14:00 - Egyéb
Ládaellenőrzés a Vértesből hazafelé.
A rejtésen kicsit igazítottam, zacskótlanítottam, már tényleg kissé undorító volt az egykoron hótisztaságú zacsi. Bár tettem kísérletet új hely keresésére a közelben, egyre táguló körökben haladva a mostani helytől, egyelőre nem találtam jobbat, az építményektől meg nem szeretném túl távol helyezni.

kivancsifancsi 2007.03.04 17:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.58
Mai második ládánk lett, pedig csak ezt az egyet terveztük. De a láda melletti gombák könyörögtek, hogy Gomba cache legyen belőlük.
Először a Csillagvizsgálót és a Mauzóleumot kerestük meg. Szomorú, hogy ennyi maradt belőlük. A ládához jól jelzett, egyértelmű túristaút vezet, nem lehetett eltéveszteni. A második pontot is könnyen megtaláltuk, már egy kicsit sötétedett, így a csacsiról készült kép nem sikerült jól.

Naplemente
Csacsi
Amancsics 2007.03.04 13:42 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

K-55 2007.03.04 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.43
Vasárnap ismét együtt a teljes csapatunk. Irány Bicske, hogy adózzunk Batthyány Tivadar és Nagy Károly emlékének.
A kastély és parkja szépen rendben tartott, körbesétáljuk, az erős szélben vágtatnak a felhők, fotózgatunk, igyekszünk kihasználni a rövid napos perceket. Ügyes a rejtés: faoduban fűrészporba rejtett mikroláda.
Tovább a Csillagvizsgáló romjaihoz, kíváncsiak vagyunk az enyészetnek átadott, egykor jeles intézményre. A gazzal és kúszónövényekkel körbenőtt obszervatórium romja szomorú gondolatokat hív elő. Ide jutott Európa korának egyik legmodernebb és legnagyobb csillagvizsgálója! Megálmodója, Nagy Károly (1797. december 6. Révkomárom - 1868. március 2., Párizs) a reformkor jelentős gondolkodója volt, csillagász, matematikus, közgazdász és publicista. Ma már sajnos, kevesen ismerik, pedig a Magyar Tudományos Akadémiának és az Amerikai Filológiai Társaságnak is tagja volt. Míg az őt követő nemzedékek csillagászatban elkötelezett jelesebb kutatóinak emlékét megőrizte az utókor (Gothard Jenőét Herényben, Konkoly Thege Miklósét Ógyallán, Fényi Gyuláét Kalocsán...), addig mintha Nagy Károlyra nem figyelne fel szűkebb és tágabb szülőföldje. Bár, most olvasom, hogy a Nagy Károly életéről 2006. november 8-án rendezett emlékülésen Bicske polgármestere és az Oktatási és Kulturális Minisztériumunk államtitkára segítséget ígért a helyreállítási munkálatokhoz. Csillagász barátaim hírei szerint ekkor helyére kerülne a Csillagvizsgáló egykori, ma már múzeumi értékű főműszere is. A mai kor kívánalmainak megfelelő csillagászati kutatásokat, igaz, itt már nem végezhetnének /persze nem is ez lenne a célja a megőrzést célzó munkálatoknak/.
Dícséret illeti a rejtőt, hogy az ide helyezett ládával felhívja a figyelmet értékeinkkel való gazdálkodásunknak erre a szégyenfoltjára.
A Csillagvizsgálót bemutató szöveg is jól kiválaszott, informatív, csupán a rend kedvéért kell megjegyezni, hogy Varga Domokosné neves tudománytörténészünk szép írásából való (Egy reformkori polihisztor: Nagy Károly). A teljes szöveg az Élet és Tudomány 1998. évi 17. számában és a Magyar Csillagászati Egyesület Csillagászattörténeti honlapján is olvasható. S. Gy.

Evab 2007.03.03 17:01 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2007.02.28 12:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.83
Egyszer volt, hol nem volt, csillagvizsla volt... Ez nem ma volt... A kastély kimaradt.

abacus 2007.02.25 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Kicsit nehezen indult a nap ...
Klassz hely. Kár, hogy ennyire lepusztult.

szopeti 2007.02.11 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Szúnyog nem volt, sár volt. Meg lószar is.

Winssent 2007.02.11 16:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.11
A kastélytól kb 1 km-re parkoltunk le, innen indultunk el az első pont felé, kis bicskei városnézésel megtarkítva. Sajnos elsőre a nemhasznált kapuhoz jutottunk el, ahol a villanyoszlopon meg is találtuk a jelszót, de gondolván, ha már itt vagyunk mindenképpen be akartunk menni meglesni a kastélyt is. Sajnos rossz fele kerültünk, mert az 1-es út felé indultuk el, ezért a lovardánál meg is fordultunk az ellenkező irányba. A főbejáratnál késségesen beengedtek, a filmesdoboz is könnyen meglett. Volt a közelben egy "miniló" amit egy kicsit kényezgettünk, majd elindultunk a csillagvizsgáló felé. Mível a gps pont a lovarda felé mutatott, és ismételten már nem akartunk kerülni, ezért volt egy kis kerítésmászás is. Innen az autóuton haladtunk mány felé kb 2 km-t. A mauzóleum, és a csillagvizsgáló nagyon megtetszett, csak sajnos a környék eléggé koszos. Köszönjük a relytést.

daikini 2007.02.11 10:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.91
A láda környéke meglepő volt, a leírást én nem olvastam mielőtt oda mentünk és valami nagyon mást vártam. Nem is tudom, hogy mit. Talán egy üzemelő csillagvizsgálót, de ez talán még jobban tetszett így!
Nem tudtam magamban eldönteni milyen régi is lehet a két épület. Volt egy két jegye, ami alapján jó réginek gondolnám, de a betonból kiöntött rozetták, és a falban látható villanycsövezés másra utal.
Tényleg tetszett a hely, köszönjük!
A köklopsz pedig rám folyatta a szemgolyóját! :)

mudman 2007.02.11 10:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.94
Mai első pontunk. Elnézve a csillagvizsgáló egykori és mostani állapotát, elszomorodtunk. A kedves kis küklopszot visszatettük, mert nem akart velünk jönni. Megijjedt Daikinitől.
Mudman

Ingatlan 
Bandy 2007.02.10 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.93
Kellemes reggel kess!
Fantasztikus lehetett a csillagvizsgáló, kár hogy teljesen elhanyagolt az egész. Nem akartam felhívni senki figyelmét a mikrodobozra így reggel, ezért csak a pótjelszót olvastam le. Azért a kastély kívülről is impozáns látvány.
Bár részletkérdés, de életem eddigi legjobb minőségű logbookját találtam a dobozban. Jó volt beleírni.

Park
bolyak 2007.02.05 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.31
Szomorú, hogy milyen állapotban van a mauzóleum meg a csillagvizsgáló, pedig a síma Cartographia autóatlaszban is szerepelnek mint látnivaló műemlék.

feri60 2007.02.04 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Reggel az m1 Főtér műsorában Bicskét és környékét mutatták be - a csillagvizsgálóval és a kastéllyal kezdték :)
Muszáj volt elindulni ;)

Az első pontot lényegesen egyszerűbb volt megközelíteni.
Sajnos jellemzően hazai jelenség az egykori csillagda állapota, kár érte :(((

KataJani 2007.01.27 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Bicskén volt ma dolgunk. Egybekötötük egy kis ládázással. Végre már beköszöntött a tél, és vele együtt egy kis havazás is megérkezett. Napközben pedig szép napsütéses időnk lett. Sok állatlábnyomot lehetett látni a friss hóban.
Ez a mai 4/1, össz. 210 ládánk. A kastély és a park nagyon szép. Jó, hogy megtekinthető a közönség számára is. Jó a rejtés.
A második ponthoz a parkoló útszéli leállást jelent. A ládához végig a Piros rom jelzésen kell haladni. Kár, hogy így lepusztult a hajdanán korszerű csillagvizsgáló.
Pontok: 1., 11:20; 2., 12:10.

Rejtek 1.
Rejtek 2. 
Kerticsorbi 2007.01.25 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.41
Megtaláltuk.

Kincs&kincs 2007.01.21 10:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.10
GPS nélkül érkeztünk. Jártunk már itt decemberben csak sajnos akkor rosszul írtuk fel a jelszót. Most Vértes fele tartottunk,így gondoltuk beugrunk ide is. :-) A villanyoszlopot - ahova a jelszó fel van tüntetve -csak kíváncsiságból megnéztük... volna...de nem találtuk. Így maradt a márványtábla. :-))

Csöreszék 2007.01.13 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.60
Párommal gyüjtöttem be a ládát, de nem sikerült megfertőzni. A kastélyparkban segítőkész portást és érdeklődő lovakat találtunk. A csillagvizsgálóhoz már sötétedéskor érkeztünk, de így is szép volt a látvány.

 
dkg11hu 2007.01.13 14:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.79
Sic transit gloria mundi

cacheelyűk 2007.01.13 12:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.68
Ez volt a mai 2/6. ládánk. Köszi

Scorpius 2007.01.03 14:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Profi ládakivitelezés. A csillagvizsgáló és a mauzóleum különösen tetszett.

ssophie 2007.01.01 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.23
log később

lgaga 2007.01.01 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.14
Szilveszteri buliból hazafelé, nem igazán ehhez öltözve, esőben, hidegben, kabát alatt logolva, tökjóvolt. :)

lvida 2006.12.30 16:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Már korábban jártunk itt, mikor még nem voltunk cacher-ek, így nem volt nehéz dolgunk!:)
Sietni kellett, mert sötétedett. Így is kicsit letértünk a kitaposott útról, de végül megoldottuk.

Lencsi 2006.12.25 14:56 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.90
Családi keresgélés 2. láda. A kastély kerje eléggé bezártnak tűnt, így nem lacafacáztunk, a villanyoszlop irányába vettük utunkat. A banda többi tagja odabent melegedett. A ládánál Anyum leiskolázott, egyből kiszúrta, pedig én már épp a csipkebokorba akartam magam vetni. Kicsit másfelé parkoltunk, így a csillagvizsgálóval nem találkoztunk, de nagyon szemetes volt a környék :(
Loli, Anya és Kami

 
Tigger 2006.12.10 14:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.41
Nagy kár a csillagvizsgálóért. Nagyon tetszett , remélem fel fogják újítani és nem fog teljesen lepusztulni.

 
Brumi 2006.12.06 08:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.38
Munkaba menet meglett!

jspanyik 2006.11.18 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.90
Az 1500. ládától hazafelé Zsámbéknál elcsábultam és Bicske felé vettem az irányt. Így fordított sorrendben haladtam. A buszmegállónál levő illegális szemétlerakó mellett parkoltam és a jelzésen haladva könnyedén jutottam az épületig. A ládikát sem kellett sokáig keresnem!

A kastély bejáratát keresve először a hátsó kaput találtam meg és "biztos, ami biztos" alapon leolvastam a pótjelszót, amiről később kiderült, hogy az utolsó betűje egy kicsit megkopott és így nem igazán használható! Bejutva a parkba sétáltam egyet az épület körül, majd megkerestem a mikroládát, közben próbáltam barátkozni a szabadon kószáló lovakkal. Nem sok sikerrel!

Köszönöm a rejtést!

Hófehér 2006.11.18 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.94
Szintén GC1500 felé...A bejáratnál rejtvényt fejtettünk a másik kapunál ellenőriztünk, a csillagvizsgálónál szemetet kerülgettünk.

Hófehér+BiharyG+Zsuzsi

 
BiharyG 2006.11.18 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.85
GC1500 felé útközben... A kastély parkja eléggé be volt zárva, az alternatív lehetőségeket vettük igénybe. A mauzóleum környékén már jártunk, itt csíptük el egyszer GCSPIR-t.

BiharyG + Zsuzsi + Hófehér

 
befi 2006.11.15 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.71
A kastélyparkba csak bekukucskáltunk, a csillagvizsgáló volt a fő célpont. Kár hogy ennyire tönkrement, és még rendes ösvény se vezet hozzá. [gps nélkül]
befi

Myrafelle 2006.11.11 17:08 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.65
Vonattal 1-2 hetente áthaladok Bicskén, de bent a városban most voltam életemben először. Sajnos azt kell, hogy mondjam, nem veszítettem sokat.
A kastélyparkban ami nagyon-nagyon tetszett, az a két kicsi ló volt, és a csacsi.
A második pont nagyon messze van a kastélytól, és nem a legszebb és legkellemesebb dolog a főút mentén gyalogolni km-eket. Ráadásul mire odaértünk, teljesen besötétedett, így a vége akár éjjeli cachingnek is számítható. :) Világításunk persze nem volt, de azért sikeresen becserkésztem mind a két pontot. Csak sajnos Vasztély kincsét felkutatni már nem maradt időnk. :(

UI: Valaki írja meg nekem legyen szíves, mit jelent a jelszó! :D

Hrvatska 2006.11.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.14
Vonattal érkeztünk Bicskére. A kastély és a parkja nekem nagyon tetszett a kis lovakkal. Ez után már kevésbé volt hangulatos a több mint 2 kmes séta az autóút mentén. :( Igazán beleírhatta volna hogy gyalogosan erre számítsunk. Sötétben értünk oda a csillagvizsgálóhoz. Ez azért megint csak izgalmassá tette a keresést. Az épület elég érdekes volt. :)

Mackka 2006.11.01 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.51
A Közép-Dunántúli Piros útvonalát ezzel a túrával fejeztük be. Ugyan Csabdiból kellett volna indulnunk, de Bicskéről sétáltunk oda, és ez a láda nagyjából útba esett.
A kastélyparkba simán beengedtek, a mikroláda hamar meglett. Kiderült, a szelíd kis póni csak a sárga faleveleket kedveli :)
Az országúton sétáltunk :) a szemerkélő esőben a második pont felé, és a piros rom jelzésen tényleg könnyen megközelíthető a láda, a mauzóleum, a csillagvizsgáló. Szép épületek lehettek, kár, hogy ilyen szomorú a sorsuk.
Mackka & Péter & Haushinka

gsmisi 2006.10.27 18:33 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.48
Ok. [wapon beküldött szöveg]
Nekem ez bejött. Köszi.

Toti 2006.10.22 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.08
Nagyon tetszett a multi. Köszönjük!

Alexa, Nóri, Toti

BE&LA 2006.10.15 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.35
Megtaláltuk!

zferke-zem 2006.10.14 15:28 - Megtaláltam
Közösen

zferke 2006.10.14 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
köszönet a rejtőnek, ezt a helyet (csillagvizsgáló) soha nem találtam volna meg!

zem 2006.10.14 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Amennyiben a kastély portás bácsijától a Batthyány-emléktáblákról készülő új könyvről hallanátok (amelyhez szükséges azokat lefényképezni...), akkor zferkére gondoljatok! :-D
A csillagvizsgáló és környéke vadregényes, mesébe illő. Hálásan köszönöm a rejtést!

esztelneki 2006.10.08 13:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.67
Szép kastély, szomorú, hogy a csillagvizsgáló ennyire elpusztult. Rendkívül érdekes és tartalmas a web, köszönöm!

Csuhás 2006.09.30 15:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.01
Valami géphiba nehezitette az életünket. Az első pontnál nekünk a karám mögé a kerítésen túlra mutatott a gps. Igy maradt a segédpont.
A masodiknál nehezen vágtunk neki a bozótban eltünedező ösvénynek, pedig igazi kincseket rejt az erdő! Köszönjük!

Imcsi, Ildi, Gergő, Levi, Dani, Csuhás

 
madarasz.peter 2006.09.30 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.31
Hát én nem vágtam magam hanyat a két düledező téglaépülettől. A kastély meg a park, no az meg pont olyan mint az összes hasonló méretű és korú kastély az országban.

Csapat: Máté és én

Erdélyi család 2006.09.18 16:13 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.73
A kastély érdekes, a csillagvizsgáló környéke tele van szeméttel. így elég lehangoló volt.

Maya 2006.09.10 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.14
Ok.

Hz 2006.09.10 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Broken Feet Tour Ozekivel. 7/7.
A végső kihívás...
Egy remek ebéd után a Malom-völgyben, vágtunk neki.
A rejtőt abban a kiváló élményben részesítettük, hogy on-line követhette ládájának megtalálását:)
(nekünk ez már 2x is megadatott)

Az első ponton, mi bementünk a parkba a portás intelmeit figyelembe véve, miszerint "De a kastélyba ne menjenek be!"
A ládához békésen legelő pacik között vezetett az út.
A kis dobozka könnyen meglett.

A második részhez tesztként a jelzett túrista út másik végéről próbákoztunk.
Innen valóban szinte akadálymentesen teljesíthető.
Zsiráf mondása tökéletesen megfogta a lényeget.
Komoly kessercsapás "nehezítette" a megtalálást, majd láthattuk a ládatulajdonos által kivitelezett szakszerű rejtést:)
A logbookot záró rózsaszín szalag, hozott még derűt a nap végére:)

Sternkukken-ben:)
Ott a szalag:)
GCSzESZ 2006.09.09 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.60
Megtaláltuk.

gwandalf 2006.09.09 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.04
Megtaláltuk!

dc3 2006.09.08 19:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]
Fehérvári munka után erre jöttem, már nagyon felcsigázott voltam, izgalmasnak igérkezett e multi. Nem is csalódtam. Amúgy két részletben fogtam e pontot, mert az elsőnél időzavarba kerültem, így a számomra igazi csemegének számító objektumokhoz másnap jöttem vissza mazsolázni. Ekkor újabb meglepetés ért, lemerült a műszerem. Így elmondhatom, Reggel kollega után szabadon, hogy keresni pedig gps nélkül is érdemes. A csésze így is meglett hamar, próbáltam az összes tapasztalatomat előásni, sőt a hátizsákban megleltem az avatott kesserszemet is, melyet pedig általában radpeter barátom hordoz magával. :-)
Nagy élmény volt az egész menet.

Kösz a rejtést.

dc3

Zsiráf 2006.09.03 14:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.98
Az első állomáson nyüzsgő élet, a másodikon halál...

Mr Zerge 2006.08.27 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.87
A kastély parkja kellemes séta hely és a mikroláda rejtése is jó. A láda rejtése nyomasztó a bozótosban a fa tövébe elkaparva.
Üdv Mr Zerge.

Ati 2006.08.27 16:14 - Megtaláltam
A parkban eskuvo volt, de egymast nem zavarva el lehetett lenni klasszul, volt hely boven. Meg rengeteg "akna" a fak kozott. Egy jo kis zivatarfelho is kezdett gomolyogni, a csillagvizsgalonal mar dorgott. Vegulis a csillagvizsgalonal megtalaltuk a kevesbe susnyas utat, de azert nem volt semmi. A piros L jelzes is rejtely, hogy kerult oda, annyira osi a novenyzet. Majd meg visszaterunk ide, kevesbe zivataros idoben, es jol koruljarjuk a masik romot is. [wapon beküldött szöveg]

hujberg 2006.08.23 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.68
Bicskei bicsikletta - 61 km 3/3

Útvonal:
Bicske - Etyek - Alcsút - Felcsút - Bicske
Országúti muzsika:
Dresch Dudás Mihály: Révészem, révészem
Dresch Dudás Mihály: Hungarian Bebop

Örülök, hogy a rejtő megmutatta a csillagvizsgálót és a mauzóleumot.
Nem örülök, hogy a helyiek így bánnak az emlékeikkel. Bicske nem egy műemlékekben gazdag hely, igazán megbecsülhetnék ezeket!

Tetszik az oldalon a helyszínek leírása.
Nem tetszik a rejtés. Bizsereg a lábam a sok csollánytól!

A Piros L sokkal jobban járható a másik irányból. Erdei úton biciklivel el lehet tekerni a mauzóleumig és ösvényen tovább a csillagvizsgálóig.

A láda a leírás (30 m, É csv) alapján könnyen meglett.
Be:-, Ki:

hujberg

Attibati 2006.08.19 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.81
Bringás találat. Bicske környéki tekergés 77 km
A kastélyparkba simán beengedtek kerékpárral - nem úgy mint a martonvásáriba . A parkba éppen az augusztus 20-i ünnepség előkészületei folytak. A mai napi egyetlen olyan láda, ami nem lett meg egyből, végre egy kicsit keresni kellett. A rejtekhely környékén - és az egész parkban - óvatosan kell lépdelni, mert mindenütt lovak legelnek és persze pottyantanak is.
Az erdőben megbúvó csillagvizsgáló és mauzóleum romokat nem ismertem, egy kis szelet magyar történelemmel gazdagabb lettem.
A rejtekhelyen valóban jó lenne változtatni mert a megközelítés nehézsége sokat ront az összképen.

zomisa 2006.08.16 17:39 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 1.70
OK

Bazsi 2006.08.15 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.60
Ha rejthetnék ládát, én is ezekre a helyekre tettem volna, mivel ezek nem hétköznapiak.A csillagvizsgálónál akkora volt a dzsungel, hogy huhh... én meg persze rövidgatyában, bringával mentem...rendesen félrementem, pedig ha a helyes úton megyek, akkor nem is lett volna olyan vad:)
Köszi a rejtést!

Woodoo 2006.08.12 15:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.09
Nem ez lesz a kedvencem! (a második pont miatt...) nem egyértelműűűű a jelzés!

Mr Bean 2006.08.12 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.53
Az eső miatt kicsit kellemetlen volt a mellig érő gaz.

 
Márta 2006.08.12 09:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.15
Reggel szitált az eső, ezért a márványtáblát fényképeztem le. A portás bácsi eléggé furán nézett, miért nézem annyira azt a táblát. Kimazsoláztam a betűket, de biztosra akartam menni, ezért megnéztem a villanyoszlopot is. A csillagvizsgálónál először az úton indultam befele, de rájöttem, hogy nem ez a piros jelzés, majd a helyes úton a láda is hamar meglett.

Fűkocka 2006.08.03 12:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

 
csumali 2006.08.02 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.95
Hazafelé menet sietve márványtábla, majd rövidnadrágos móka a csalánban :)

Marvin 2006.07.31 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.20
A végén a szúrós bokrokkal megszenvedtem.

Gyros 2006.07.28 17:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Hat Ozeki fater ezt rendesen berejtette a susnyasba :)

Csillagvizsgalo maradekaHolvannak a csillagok ? ;)
GCSTAR 
kisvuk 2006.07.21 18:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.42
Nagyon tetszett a park, gyerekkel tuti kirándulóhely. Volt itt minden, ló, szamár, kis tó, sőt még fürdőmedence is a gyerekeknek. Láttam még egy vakondot is, épp előttem ásta be magát a földbe. Jó sokat sétáltam az utakon, rögzítettem a tracket, majd feltöltöm a turistautak.hu-ra. A mikroláda rejtése nagyon tetszett:) A második pont kissé elvadult környéken van, mindenütt gaz, csalán, stb. Mégis érdemes volt ide is eljönni, még nem hallottam se a csillagvizsgálóról, se a mauzóleumról. Köszi a ládáért!

Elf 2006.07.16 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.32
Mányi kisérőinknek is sikerült egy kis újdonsággal szolgálni. A csillagvizsgálóról tudtak, de a mauzóleumról nem -:)
A mikroláda rendben a helyén.

Zsu. 2006.07.14 19:40 - Megtaláltam
Mikulással.

Mikulás 2006.07.14 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Munka utáni ládázás. Túl közel volt ez a láda ahhoz, hogy sokáig tartogassuk. A kastélynál parkoltunk. Az őr kedves, közvetlen ember. A kastélyba bemenni nem szabadott, de kivülről nagyon szép! A parkja szépen gondozott. Lovak legelésznek mindenfelé. A kis mikrocsésze némi hezitálás után meglett. A második pontnál a sorompónál parkoltunk. Innen bő 100 méter van a ládáig. Sikerül úton, illetve kis csapásokon a tornyot is és a ládát is sisnyamentesen megközeliteni. A szúnyogok kegyetlenkedtek csak. Jó volt ez is. Sosem tudtunk volna róla. Köszönet az invitálásért!

Zsu + Mikulás

(Sajna itt fotók nem készülhettek, mert lemerültek az aksik a gépben).

Frissítés: 2012. nov. 28-án Bal3 barátommal erre bringás kupáztunk. Most viszont volt nálam fotómasina, így pótlom az elmaradást :)

 
sprok 2006.07.12 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.76
A második ponttal kezdtünk, nem volt egyszerű. Utána bementünk a kastélyba, ahol nem leltük a ládát. Így maradt a villanyoszlop.

Tototo 2006.07.11 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.66
ok

Szarvady 2006.07.09 19:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.81
Rengeteg a szúnyog.

Fazék 2006.07.09 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.83
Biciklivel, kényelmesen. A kastélynál engem nem is a portás, hanem valami erősen igazgatóféle ember engedett be.
A ládához készültem külön hosszú nadrággal, de a kitaposódó kesser ösvényen könnyen meg lehetett közelíteni, ... utána persze már Én is megtaláltam a csalánt.

kupec 2006.07.08 08:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.93
A park szép, a 2. pont felejtehető.

B@lu 2006.06.28 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Ekkora csalánt még sosem láttunk! :-)
Kati + Balu [wapon beküldött szöveg]

Web:
Első ládánk egyébként! :)

Barangoló alias elel 2006.06.25 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.08
A csillagvizsgáló helyszinét jól ismertük a történetét nem, köszi. A Batthyány kastély parkjába a láda nélkül soha nem próbáltuk volna meg a bejutást, ami egyébként köszönhetően a portán levő szívélyes úrnak teljesen próbléma mentes volt.
A kinti jelszót csak ujjgyakorlatként kerestük meg.

BeriLa 2006.06.22 11:50 - Megtaláltam
Köszönet a rejtönek. [wapon beküldött szöveg]

guess.who 2006.06.21 10:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
II. Dunántúli mászóka 1.

Tavalyi, dunántúli túránkhoz (és a tavaszi MÉTÁzáshoz) hasonlóan az első 5 napot újra Zircen töltöttük, bakonyi ládákat gyűjtögetve. Odafelé vezető utunk első, már a zajos Pesten kívüli ládája volt ez.
Teljesen elszoktunk már a ládázással járó megpróbáltatásoktól, tüskéktől, bozóttól, csalántól, szúnyogtól (normális ember általában ezeket kikerüli, csak a normálatlan kesser megy bele idióta mosollyal a szája sarkában :D).
Az első pont teljesen egyszerű volt, a portán logoltunk a kapus bácsinál, mondta, hogy mehetünk nyugodtan. A rejtek környékén vezető erdei úton sajnos éppen 3 nagyobb gyerekcsapatot vezetgettek az oktatók, mindenféle feladatokat kellett megoldaniuk, így óvatosan kellett előszedni a mikrót, mintha csak teljesen véletlenül dőlnénk a fának. ;)
A második ponton élő embert nem láttunk a közelben, de sajnos az ösvények is ennek megfelelőek voltak. A buszmegálló mellett bemenő földutat ne kövessétek, fölösleges kanyar csak, úgyis le kell térni róla a gazoson át. Sokkal okosabb, ha a földút elején jobbra levő, mezőnek tűnő rész felé indultok, átkelve a kis árkon - arra ugyanis valamikor elég jó minőségű út vezetett - egyenesen a csillagvizsgáló és a mauzóleum irányába. Ma ugyan már csak romjai vannak, de még így is remekül járható, és a gaz is kevesebb rajta.
A doboz helyét a műszer (a lombok miatt) kissé bizonytalanul mutatta, elsőre simán elmentünk mellette, csak visszafelé lett meg - úgy viszont már egyértelmű.
Érdekes hely, kár, hogy ezeket a romokat is hagyják tönkremenni. Talán lenne értelme megmenteni, kicsit helyrepofozni - és ha csillagvizsgálót nem is, de legalább egy menedékházat, kilátót vagy hasonlót kialakítani belőle...

kl 2006.06.18 08:02 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

keva 2006.06.18 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.85
Megvan.keva

zsorzs 2006.06.18 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 4.11
Szúnyogokkal logoltunk.

VP 2006.06.17 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.97
Gánti tájfutóverseny után 7-8 km séta Bicske vasútállomásról és vissza. Az aszfalt kicsit meleg volt így gyalog.
A helyek érdekesek, rengetegszer bicikliztem, utaztam el mellette, de nem tudtam róla.

Pupu 2006.06.13 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 4.10
Már megint egy szomorú história arról hogy mi minden pusztul el, ha majmok kezére jut a király városa. Örökérvényű a Dzsungel könyvének példázata! Még jó, hogy a kastélyt használják és szép állapotban megőrzik, de a mauzóleumért és a csillagvizsgálóért nagy kár. Sokszor jártam bringával a kis erdő mellett, és fogalmam sem volt, mit rejt - köszönet érte, meg a kastélyért is, mert azt sem ismertem. A rejtésre csak azért adtam gyenge osztályzatot, mert a végládának akadna méltóbb hely is ennél. Az előző logokat megszívlelve a kis sorompótól jöttem, a nyárias idő ellenére kapucnis esőzsekiben - utoljára a katonaságnál a vegyvédelmi ruhában néztem ki ilyen hülyén, és izzadtam ennyire, viszont nem csípett meg se szúnyog, se csalán.

jalso 2006.06.13 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.96
Tegnap egész nap Mihullal kergettük egymást (kivéve, amikor mellettem ült a kocsiban), ma pedig a gyalogos Freddy forró nyomaiba léptem. :-)

Nagyon szép a kastély és környéke, zajlik az élet a gyermekotthonban, építik a a tornatermet. Tőle néhány kilométerre pedig a csillagvizsgáló elhagyatott, vadregényes, romantikus környezetben pusztul. De hát ez az élet rendje (?).

A mikrocache szellemesen rejtve a kastély kertjében, a valódi láda egy kissé elnagyoltan álcázva a sűrűben. Az utóbbiért meg kellett küzdeni vállig érő csalánmezőkön áthaladva. De végül is nem volt komoly feladat, már jól követhető "natural tracklog" vezet oda.

Köszönet a szép illetve az érdekes, romantikus helyért a főváros közelében. Mennyi ilyen érdekes hely lehet még!

Az elhagyott torony 
freddy 2006.06.13 11:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.14
A vonattol oda-vissza 8km seta. Nem erre keszultem...
Bevallom, még azt se néztem meg, hogy milyen láda ez, úgy gondoltam egy városi séta az egész :) Aztán kiderült, hogy 8km gyalog, és van benne dzsindzsa is. Sebaj, legyűrtem.

SagiK 2006.06.13 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.71
Kicsit csalános/dzsindzsásra sikerült a láda rejteke, de túl lehet élni. A park nagyon tetszett, köszi a rejtést.

 
tudo 2006.06.12 08:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.97
Wifis jelszópróba. Részletek később.

Web: Jutalom láda a szombati Mátra - Bükk tekergés után. Szombaton láttam wap-on a láda megjelenését, de akkor éppen elég messze innen vívtam csatámat a természet erőivel. Ma reggel a nap bemelegítéseként pont jól jött ez a láda.

Vonattal lekényelmeskedtem magam Bicskére, aztán bicóval begyűjtöttem a 2 helyszínt. Tetszett a kastély, bár a park eléggé elhanyagolt. A Piros rom jelzés nekem csak a csillagvizsgálónál bukkant fel. 60 m-ig ment a bicó, a csillagvizsgáló környéke dzsungel; biztosan nem lenne az egy múltját megbecsülni tudó országban :-(. A láda mindenesetre kellett: felhívja a figyelmet nemzeti örökségünk egy fontos elemére.

Homlokzat
Park
Torony
RomokBelepte a romokat a dzsungel :-(
pörsing 2006.06.11 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.66
8-án voltam Bicskén, onnan indultam bringával a barki sziklákhoz.

 
Shakespir 2006.06.10 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.91
Megvan! Köszönjük ozeki segítségét! Döme, Gábor, Shakespir

Mihul 2006.06.10 15:30 - Megtaláltam
Nem olyan nehéz [wapon beküldött szöveg]

 
katika 2006.06.10 12:20 - Megtaláltam
5. [wapon beküldött szöveg]

Rejtek
Kapu 
scele 2006.06.09 19:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.53
Hazaértem tekerésből és boldogan tapasztaltam, hogy van egy új láda és elég közel hozzám.
Pár perc múlva már a kocsiban ültem és haladtam Bicske felé.
Útközben rácsörögtem Bal3-ra, akitől csak annyit kérdeztem, hogy hol jársz és rögtön jött a válasz: "az első pont már megvan"!
Tudomásulvettem, hogy az elő helyről lecsúsztam, de reménykedtem, hogy dobogós azért még lehetek.

A ládához közeledve kiderült, hogy a rövidnadrágos öltözet nem javasolt. Bal3 addigra már vadul vakaródzott. A ládánál nagyon keveset időztünk, mert brutális szúnyogmennyiség támadott folyamatosan. Ezért aztán én a logbookba nem írtam egy árva betűt sem.

Köszi a ládát.

bbokonon 2006.06.09 19:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.36
3.!
Ma úgyis ládázni indultam a heti munkát levezetendő, így kapóra jött ez a frissen megjelent cache. Először a második pontot cserkeltem be. Ne a buszmegállótól induljatok el (én onnan tettem), hanem a buszmegállótól Bicske felé kb 200 m-re lévő sorompós földúton, ott is van piros L! A tetthelyen találkoztam Andival, pár szót csevelytünk, majd a csillagvizsgáló és a kripta megtekintése.
A csillagvizsgáló körül mellig érő csalán, csakis hosszúnadrágban keressetek! Kifele, épp hogy kiértem az aszfaltos útra, már gyanús piros Opel Kadett követett kéttenyérnyi GC matricával, Bal3 akkor már az első ponttól jött, így lecsúsztam a 2. helyről is, de ennyi cacherrel még nem futottam össze egyszerre :-)). Köszi a rejtést, érdekes volt látni, hogy a 150 éves épületek még mennyit bírnak.

Bal3 2006.06.09 18:53 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.33 súly: 3.14
Áve!

Fontos! Hosszú nadrágban menjetek, minimum egy flakon szúnyogriasztót fújjatok magatokra!
Köszönöm Sagik az sms-t, hogy új láda jelent meg, nélküled még most is füvet nyírnék :-) Ági szólt, hogy sms érkezet, elolvastam, már indultunk is együtt ládázni. Reméltem, hogy első leszek, hiszem ma "mindenki" meccset néz :-) Én nem szeretem a focit, én a kertet matatom inkább.
Az első pont nagyon szép kis kastély, érdemes megnézni. Portással, felügyelő tanárral jól elbeszélgettünk, szimpatikus emberek, lehet jövendő kesserek! :-) A parkban a lábatok elé nézzetek, ide bizony lovak is járnak sétálni.
A második pontnál már segítséget kaptam, ne a buszmegállónál parkoljak mert onnan rengeteg a csalán. (akkor még nem tudtam, hogy innen is) Köszi bbokonon!
A főút mellett van egy nagy emelkedő, végén a sorompó, ahonnan a mauzóleum könnyen elérhető.
Na az nagyon tetszett! De onnan a rejtek felé rövidnadrágban egy kín volt. Most éreztem át azok fájdalmát akik a gc versenyt rövidnadrágban nyomták le. Huhh.
Scele is hívott telefonon, de mi akkor már túl voltunk az első ponton, így a másodiknál randiztunk.

Üdv Bal3

a park
a rejtek
az "ojjektum"
Itt lehet parkolni
Andi&Parker 2006.06.09 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.39
Andi éppen Budaörsön volt a szüleinél, amikor megjelent az új láda.
Andi: Sikerült rábeszélnem a szüleimet egy kis geocachelésre, már sokat megséltem nekik erről a hobbíról, most itt volt az ideje, hogy élőben is lássák. Igy írány Bicske, persze a GPS nem volt nálam, de hát ennyi megtalálás után biztam benne, hogy majd csak meg lesz. Legrosszabb esetben megvárok egy másik kessert, aki majd mutatja az utat :) Az első ponton emiatt az alternatív jelszót választottam, pár gyerek igen kiváncsi volt, de mondtam nekik, hogy most sietek, de visszafelé benézek és kicsit mesélek majd róla. Utána a csillagvizsgálóhoz mentünk, megtaláltuk a turistautat, majd elmentünk majdnem a csillagavizsgálóhoz, mikor is a szüleim meglátták a sok csalánt, és szúnyagot, ők megtorpantak, mondták, hogy megvárnak az ösvényen, én menjek csak. Iránytűt azért vittem, az írány így könnyen megvolt, a 30m-t is behatároltam, így a láda könnyen meglett. Nagyon meglepődtem, hogy első lettem, nem számítottam rá. Gyors logolás, majd az ajándékért vissza a szüleimhez, visszafelé találkoztam már más kesserel is. Némi csevely, majd elköszöntem. Visszafelé beugrottam a gyermekotthonhoz ígéretemhez híven, addigra már kis csapat gyűlt össze :) Nagy vonalakban beavattam őket a dologba, majd egy kedves nevelőtanár is kijött és érdeklődött arról, hogy mit keresek, miben segíthet nekem. Elmagyaráztam neki, hogy miről is van szó, nagyon tetszett neki a játék, kaptam egy csomó anyagot a kastélyról, Bicskéről. Nagyon tetszett a hely, eddig fogalmunk sem volt a csillagvizsgálóról, érdekes hely, köszönjük a rejtőnek!

 


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu