geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1406. Velencei-tavi vízimulti (GCVtvm)

Ezt csak itt látod!

Ezt csak itt látod!

Ott lehet kenut bérelni

Ott lehet kenut bérelni

A második pont. Koo a híd alján.

A második pont. Koo a híd alján.

A tó egyetlen "nem mólós" kikötője. Mint 100 éve.

A tó egyetlen "nem mólós" kikötője. Mint 100 éve.

Levin zúz

Levin zúz

Az egyik átjáró kezdete

Az egyik átjáró kezdete

Nyugalom mindenhol

Nyugalom mindenhol

Farpofa-pihentetés az egyik pontnál

Farpofa-pihentetés az egyik pontnál

Rejtek

Rejtek

Aranyhíd

Aranyhíd

Újra a parton

Újra a parton

Ezzz azz!

Ezzz azz!

Agárdi kikötő

Agárdi kikötő

Minden korosztálynak!

Minden korosztálynak!
Koordináták: a láda maximális nehézségű!
Magasság: 105 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2006.06.24 19:30
Megjelenés időpontja: 2006.06.27 21:30
Utolsó lényeges változás: 2020.05.11 08:53
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+3V)
Elrejtők: Kovi, Levin
Felhasználó: cherrybabe
Nehézség / Terep: 2.5 / 5.0
Megtalálások száma: 281 + 1 sikertelen + 20 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


Négy, rejtett pontos vízi multi a Velencei-tavon
1. A fejlécben megadott koordináta, ahol a következő pont koordinátáját találod
2. Itt találod a 3. pont koordinátáját
3. Itt találod a 4. pont, azaz a láda koordinátáját
4. A láda, egy hagyományos vízálló doboz 8,5x15x15 cm

Jelszó: az utolsó ponton, a ládában található

A leírásban szereplő, letölthető -abc sorrendben követendő-segédpontok a túra ajánlott útvonalának fontosabb pontjait jelölik ki, és a nádasok közötti szűk átjárók kezdetének könnyebb megtalálását segítik.
______________________________________________________

Egy régóta dédelgetett álmom vált valóra ennek a ládának az elrejtésével. Mivel gyermekkorom minden szabadidejét Agárdon töltöttem, talán érthető, hogy miért szeretem annyira a környéket és a tó vadregényes nádasait. Szüleimmel már egészen kiskoromban vitorlással, csónakkal rengeteget voltunk a vízen, később pedig az evezős edzések és azutáni tavi csavargások alkalmával fedeztük föl a nádasok közötti világot, manapság pedig egy PK-1 típusú kajakkal cirkálok -persze ha szabadidőm engedi. Ezt a gyönyörű, békés környezetet szeretném most a vállalkozó kedvű ládavadászoknak bemutatni egy 6-8 kilométeres vízi bolyongás során.
______________________________________________________

Megközelítés:
Kiindulópontnak a Velencei-tavi Vízi Sportiskola és Szabadidőközpont Agárdi sporttelepét javaslom. Az idejutást nem nagyon részletezem, autóval M7/7-es utak valamelyikén vonattal pedig Agárdig kell jönni. Az Állomásról egy rövid séta a sporttelep. A bejárat koordinátái:
 N 47° 11,652' E 18° 35,675' 108 m [GCVtvm+parkoló]
Itt a szárazföldi kesserből pillanatok alatt vízikesser válhat, ugyanis itt lehet mindenféle alkalmatosságot kölcsönözni (vvsi.hu, szolgáltatások menüpont, valamiért nem linkelhető): az egyszemélyes kajaktól a tizenhárom személyes uszályszerű kenun át a vitorlásig (fényképes igazolványt kell csak letétbe tenni).
Ugyan a tavon már van egy másik láda, mégis úgy gondolom ez egy kicsit komolyabb, ha másért nem csak a távolság miatt, ezért a vizibiciklis próbálkozásról mindenkit szeretnék lebeszélni: a kölcsönzési feltételek tiltják a nádasok közé tekerést, ahol néhány helyen az átjárók amúgy is túl keskenyek a vizibiciklinek, valamint a horgászok is nagyon utálják a nemhaladó, gusztustalan színű, csattogó tákolmányokat. Igazán nem venném a szívemre, ha miattam akasztanák a horgot kessertársaim fülcimpájába...:)
Ez egy igazi kajak-kenus láda.
A téli, jégen át történő ládavadászat szintén nem ajánlott, mivel a mederben és a nádasok közelében lehetnek hőforrások, amik a megfelelő vastagságú jégpáncél kialakulását meggátolják. Persze ha már a jég eléri a 20-30 cm-es átlagos vastagságot, akkor nem lehet nagy a gond, de egyedül akkor se induljon el senki!

Az első pont:
 N 47° 11,571' E 18° 35,137' 105 m [GCVtvm-1]
meglehetősen közel van a parthoz, a kikötőtől idáig mindenki biztonsággal belejöhet az evezésbe, azonkívül így élesebb a kontraszt a part és a belső tó között. Innen már irány a nádas!
______________________________________________________
És következzenek a segédpontok, melyeket abc sorrendben követve - persze a megfelelő helyen közbeírva a láda pontjait- csodaszép helyekre juthattok el.

 N 47° 11,774' E 18° 34,778' 105 m [GCVtvm+A-Átjáró]
 N 47° 12,354' E 18° 34,778' 105 m [GCVtvm+B-Bejárat]
 N 47° 12,100' E 18° 35,346' 105 m [GCVtvm+C-Átj. kezd]
 N 47° 12,131' E 18° 35,365' 105 m [GCVtvm+D-Átj.vége]
 N 47° 12,107' E 18° 35,515' 105 m [GCVtvm+E-Átj. kezd]
 N 47° 12,289' E 18° 35,739' 105 m [GCVtvm+F-Átj.vég]
Ha néha hihetetlen is, hogy az nem csak egy nádas vagy öböl, higgyetek bátran a műszernek.
____________________________________________________

Velencei-tó - "a napfény tava"
Információ a tóról

Közép-Dunántúl kincse a Budapest és Székesfehérvár között körülbelül félúton található, a Velencei-hegység lábánál elnyújtózó bársonyos vizű Velencei-tó, mely a Balaton és a Fertő-tó után hazánk harmadik legnagyobb természetes tava. A tó már a reneszánsz idején fénykorát élte, ékes bizonyítéka ennek, hogy a kor legendás krónikása, Bonfini szerint nevét a Mátyás király udvarába érkező olasz telepesekről kapta.
Ha földtörténeti szempontból vizsgáljuk a tó korát, akkor bizony fiatalnak mondható, "mindössze" 12-15 ezer éve, két párhuzamos törésvonal között alakulhatott ki. A Velencei-tó kiterjedése ekkor csaknem háromszorosa volt mai önmagának, ám az évek múlásával a mélyebb részek fokozatosan lesüllyedtek, víz alá kerültek. Míg az így létrejött árkos mélyedést a viharos szelek egyre jobban alámosták, addig a hordalékok, a felszíni vizek és esőzések, valamint a környéken élő birtokosok újra és újra feltöltötték. A Velencei-tó tehát hol kiáradt, hol kiszáradt. Ez önmagában még nem is lett volna túl nagy baj, de az áradások és száradások között óriási (akár 150-180 cm!) vízszint-ingadozások voltak. Csapadékosabb időkben a tó szinte megzabolázhatatlannak tűnt, olykor például több száz hektár területet is elöntött; az aszály sújtotta 1960-as években pedig annyira kiszáradt, hogy homokos medrében huszárok gyakorlatoztak.

Ennek a problémának az orvoslására egyetlen hatékony recept volt csak, mégpedig a tószabályozás, mely az 1960-as évek második felében kezdődött meg. Mint minden természetes tó, így a Velencei-tó is elöregedett, az elmocsarasodás ellen komoly "utókezelésekre" volt szüksége: iszapkotrások, vízpótlások, mederszabályozások, partfal kiépítések követték egymást. A milliárdos beruházás végül meghozta gyümölcsét: a Velencei-tó vízminősége alig egy évtized alatt egy teljes kategóriát javult, hazánk egyik legkedveltebb üdülő paradicsoma lett.
A tó területe és vízszintje tehát a természet és az emberek együttes munkájának köszönhetően nyerte el mai formáját. A jelenleg 26 km2-es Velencei-tó hossza 10,5 km, átlagos szélessége 2,4 km, - mélysége 1,5 m. A sekély vízszint kedvező hatással volt a napjainkban is uralkodó, a tó egyharmadát borító nádrengeteg, illetve a partmenti zsombékosok kialakulására. A helyiek leleményességére jellemző, hogy minden egyes nádszigetre, tisztásra külön-külön nevet ragasztottak. A népnyelv adta elnevezések többsége sajnos mára feledésbe merült, csupán egy-kettő maradt fenn belőlük (Öregtisztás, Lángi-tisztás, Hosszú-tisztás, Nagy-tisztás, Vendel-tisztás, Nemfogi-tisztás, Bagoly-fészkes,stb.).
A tavat elborító sűrű nádrengeteg nemcsak környezeti, hanem megélhetési szempontból is meghatározza az itteni lakosság életét: a nádvágás, nádfeldolgozás ősidők óta keresett szakma a környéken. Ősszel kévékbe, úgynevezett nádsátrakba rendezik a betakarított és kiszárított nádat, melyek nagy részét Nyugat-Európába szállítják tetőfedő nádnak, illetve nádszövetnek.
A nádon kívül jellemző vízinövények a part menti sásfajták, a kosbor, a sziki őszirózsa, a veresnadrág csenkesz, a nádasok szélén a vízirence, a csillárka, valamint a törékeny levelű borzhínár.
Az általában szürkés zöld színbe "öltözött", békésen csillogó tó keleti partszakaszai százezrével csalogatják a vendégeket. A partjai mentén sekély vizű Velencei-tó biztonságos strandjainak, a napsütéses órák magas számának (2050 óra / év) köszönhetően ma a kisgyermekes családok egyik legnépszerűbb üdülőhelye. Gyorsan (akár 26°C-ra is) felmelegedő vize strandolásra és horgászásra egyaránt alkalmas. A vízi sportok szerelmeseinek sem kell csalódniuk; míg tavasztól őszig a Velencei-hegységről alázúduló szelek szörfözésre, vitorlázásra, kajakozásra, kenuzásra, és evezésre csábítanak, addig télen a megvastagodott jégtakarón korcsolyázni, jégvitorlázni lehet. A Velencei-tó partjainál szinte mindenütt van csónak-, szörf- és vízibicikli-kölcsönző, éhünk-szomjunk csillapításáról pedig a legkülönfélébb igényeket kielégítő büfék, bisztrók, gyorséttermek, falatozók gondoskodnak.
A nyugati részt pásztázva tekintetünkkel, egyre beljebb és beljebb merészkedve már egy lakatlannak tűnő, különleges ősi világ képe elevenedik meg előttünk: buján tekergő nádasok, nádlagúnák, nedves, párás levegő kölcsönöznek kísérteties hangulatot a tónak. Ha szerencsénk van, a felhők közül bepillantást nyerhetünk az összefüggő nádasok, nádszigetek érintetlen világába - fentről tisztán kivehetők a sűrű nádasok keskeny ösvényei, sejtelmes vízi útjai, titokzatos útvesztői, labirintusai. Talán ezt az édenkertet látták meg a Velencei-tó és a Dinnyési-Fertő nádasai felett elrepülő madárrajok is... ugyanis ez a 420 hektáron elterülő vízibirodalom a Velencei Madárrezervátum Természetvédelmi Terület, egyik utolsó menedéke a számos ritka és védett vízimadárnak. A távolról is jól hallható madárhangok elárulják, hogy a terület szárnyasok ezreinek nyújt biztonságos fészkelő-, búvó-, és lakóhelyet.
Valóban, tavasztól őszig közel ötvenféle madárfaj "beszélgetésétől" hangos a nádas. Az egyedülállóan szép természeti értékekkel bíró madárrezervátum ideális helyet nyújt otthonteremtéshez, fészekrakáshoz, költéshez, táplálkozáshoz, átmeneti "szálláshoz", pihenéshez egyaránt.
A tó különlegesen gazdag madárvilága hosszú idők óta vonzza a neves ornitológusokat, természettudósokat; járt már itt madárlesen Fényes Elek (1807-1876), Herman Ottó (1835-1914), Chernel István (1865-1922), valamint méltán híres utóduk, Radetzky Jenő (1909-1992) is. Felfedeznivaló akad bőven, hiszen az év különböző szakaiban más és más szárnyas lakók népesítik be a nádszigetek közt megbúvó madárlakta-tanyákat.
Nyáron különféle récéknek, vöcsköknek, szárcsáknak, gémeknek, bíbiceknek, lileféléknek, bakcsóknak, nádi poszátáknak, nádi ludaknak, vízi tyúkoknak, dankasirályoknak; sőt, még a ritka, fokozottan védett hófehér nagykócsagoknak is otthont adnak a biztonságos nádszigetek, a tocsogósok, a szinte megközelíthetetlen mocsaras területek. A nedves réteken bíbicek, harisok, és piroslábú cankók költenek. Szép számmal fészkelnek erre nádi dalosmadarak is: elsősorban nádirigók, fülemülék (melyek arról nevezetesek, hogy valamennyi énekesmadár közül a legszebben énekelnek), barkós cinegék, sitkék, kékbegyek, nádi tücsökmadarak. Ősszel a vadlibák összetéveszthetetlen gágogásától hangos a nádas.
Ha valakit érdekel a Velencei Madárrezervátum és a szomszédos, 545 hektáros Dinnyési Fertő Természetvédelmi Terület madárvilágának a megfigyelése, nem árt, ha tudja: az itteni védett madárbirodalom tanulmányozására csak engedéllyel, szakvezető vezetésével van lehetőség, de az Agárd és Dinnyés között található Chernel István Madárvárta megfigyelőtoronyból távcsővel is jól belátható.
A belső nádrengeteg madárvilága mellett a part menti nádasokban élő kisállatok gazdag állománya is megfigyelhető: békák, gőték, mocsári teknősök, vízisiklók, cickányok és törpeegerek lakják e területeket.
A festői Velencei-tó többi része a halak birodalma, és egyben a horgászok paradicsoma. Kezdetben a halászat jelentette az egyik legfontosabb megélhetési forrást a környékbeli települések lakói számára, ám a mértéktelen orvhalászat olyan pusztítást okozott a tó halállományában, hogy az 1800-as évek második felétől erősen megszorították a velencei-tavi halászati lehetőségeket, majd 1974-ben meg is szüntették a halászatot. Napjainkban a sporthorgászok örülhetnek leginkább a halakban gazdag víznek, akik számukra kiépített horgásztanyákon, pecázó telepeken hódolhatnak szenvedélyüknek. Van a tóban bőséggel ponty, busa, csuka, süllő, harcsa, balin, keszeg, dévér, sügér, amur és angolna. Errefelé nem ritkák a többkilós kapások sem; a velencei-tavi horgászás történelmében az eddigi rekordot - legjobb tudomásunk szerint - egy 58,5 kg-os busa kifogása jelentette.
A pecások egyik kedvelt horgászterülete a Szúnyog-sziget; már a part mentén sorakozó halászladikok is jelzik, hogy ez bizony az ő felségterületük. S ha mégsem rajonganánk a horgászásért, érdemes a "papával" tartanunk és áthajókáznunk a szigetre, hiszen az itteni békés csend semmihez sem fogható, étvágyunkat pedig a közeli csárdában feltálalt halspecialitásokkal csillapíthatjuk.
A selymes vizű tavat nemcsak természeti értékei, hanem ásványi anyagokban való gazdagsága, frissítő és regeneráló hatása, gyógyító ereje miatt is érdemes felkeresnünk! A víz oldott magnézium- és sótartalma az ideg-, a mozgásszervi és nőgyógyászati megbetegedések; kénhidrogén tartalma a reumatikus bántalmak kezelésére kiváló.
Ahhoz azonban, hogy a Velencei-tavat és környékét igazán megismerjük, felfedezzük, többnapos kirándulásokat érdemes terveznünk. Minden velencei-tavi település más és más arcát mutatja meg a vidéknek: hol fürdőzőktől hemzsegő vízpart, hol dimbes-dombos-szélfútta vidékek, ritka madarakban és növényekben gazdag természetvédelmi területek, csendes horgásztanyák, hol pedig régi tájházak, érdekes kiállítások, történelmi és népművészeti emlékek várnak ránk.

______________________________________________________

És akkor a szokásos zacskóellenes szöveg:
A természetet és élményt szennyező, ládát beáznihagyó, nedvesentartó, bepenészítő, undorító nejlonzacskók (főleg tecsós!) nagy ellenzője vagyok, ezért kérem ezt a ládát ettől megkímélni!
Köszönöm.

Az amúgy is vízálló doboz maximum vízállásnál lett kihelyezve, így vízszint alá nem kerülhet.
Kérek mindenkit, hogy a visszarejtésnél különösen ügyeljen a láda tökéletes visszazárására és arra, hogy a doboz ne lógjon ki a rejtekéből.

Jó utat mindenkinek!
______________________________________________________
Ládatörténet:
2011. 09. 11. Csapatos ládakarbantartás, a koordinátákat felújítottuk, a dobozt kicseréltük.
2013. 01. 10. A ládát Levintől örökbefogadtam. igyekszem tisztességes gazdája lenni.
2018. 04. 22. A lada eltűnt, pótlásig betegre állítom, de ha valaki szeretné a multit végigcsinálni, kép alapján elfogadom a találatot.
2018. május. Dr.Lada újrarejtette a hiányzó ládát. Köszönjük. [Admin(Fazék)]
2020. május A ládát betegre kellett állítanom, mert a végláda környéke át lett rendezve. Aki továbbra is késztetést érez a vizikalandra, készítsen fotót a végláda helyéről, a partszakaszról, track-röl, küldje el nekem emailben és elfogadom a találatot.
Állapot: beteg

Értékelés: értékelés (190 db): környezet: 4.90 rejtés: 4.75 web: 4.80 átlag: 4.82

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Mikulás 2020.05.17 12:59 - Egyéb
Nem szükséges mindig "nagy dolgokat" tervezni, néha egy-egy pár órás kis evezgetés valamelyik szép tavunkon (Balaton, Fertő-tó vagy mint most éppen a Velence-tó) is csodás élményeket, kikapcsolódást kínál. Főleg kezdő kajakosonak :-) Mi Diát vittük magunkkal, akinek ez volt ez első "vizes bevetése", de azt gondolom, hogy nem az utolsó :-)
Pákozd mellett, a Szúnyog-szigetnél tettük vízre a hajókat, a Gumotex Thayat és a SUP deszkát. Már régóta nézegettem a térképeken azt a nádlabirintust, amibe ma jócskán bemerészkedtünk.
Számomra hatalmas élmény volt és bizony elkél itt a GPS és a jó térkép, ha valaki nem szeretne eltévedni, mert itt aztán el lehet! Csodaszép útvesztő. Különleges a hangulata.
A nádast végül elhagyva ráadásként még megnéztük, sőt körbeeveztük a Cserepes-szigetet, ami most nagyon másképp fest, mint amilyen nyáron volt: óriási földmunkák folynak, így a sziget csak nyomokban hasonlít korábbi önmagába. Kiváncsi lennék, hogy mi zajlik itt? Erre még a drónos felderítés során sem kaptunk egyértelmű választ :-) Ellenben hatalmas sirály kolónia vette birtokba szigetet. Sok száz talán ezer főből álló populáció. Nagyon látványos, amikor felszállnak és együtt köröznek.
Végül a komp útvonalát követve visszalapátoltunk a szúnyog-szigeti hajóállomásra, melynek egyik csücskében sikerült valamelyest elfogadható kikötőhelyet találni. Szép volt itt lenni, nagyon szeretem a Velencei-tavat! Hamarosan jövünk körbebringázni is. Ezt minden évben megtesszük, így 2020 sem lehet kivétel.

Mai kis videónk

IMG_3879Dron00037
IMG_3874IMG_3873
Dron00028Dron00030
Dron00031IMG_3884
Dron00040IMG_3880
karcsi9641 2020.05.09 14:59 - Megtaláltam
Ma végigeveztük a távot, nagyon élveztük.
Hármasban a fiammal, és az unokámmal indultunk egy vadonatúj, otthon készült kenuval. Nagyon szép időben, mérsékelt szél mellett jól haladtunk. Az első pontnál a koordinátákat gyorsan megláttuk, és már mentünk is tovább.
A második pontot némi szerencsével mindenféle nádban történő eltévedés nélkül megtaláltuk. Itt a következő pont koordinátáit már hoszabb ideig keresgéltük, mivel nehezen olvasható. Közben a hajót -mivel először ültem kenuban- majdnem sikerült a mozgásommal felborítani, de a parton lévő ismeretlen engem elkapott, igy a borulás kimaradt.
A harmadik pontot probléma nélkül abszolváltuk, de a fiamnak, aki már evezett erre, egyből feltünt, hogy itt komoly partvédelmi átalakítások történtek a közelmúltban. Ezt egy ott horgászó férfi is megerősítette. A láda természeteseen nem volt sehol, áldozatul esett a munkálatoknak.
Hazaérve fotókkal alátámasztva kértem a Rejtő segítségét, aki nagyon kedvesen elárulta a jelszót.
Köszönöm a rejtést, és a Rejtő kedves segítségét!

IMG_1014IMG_1017
IMG_1018IMG_0935
kócoska 2019.08.30 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A Madárvártáról indultunk kutyával. [Geoládák v2.2.5]

Vekonyember 2019.08.11 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Ellenszélben, de gyönyörű időben fedeztem fel a környéket. Köszi a rejtést.

feel2006 2019.07.27 16:29 - Egyéb
2011-es első megtalálásunk óta, amikor evezünk a tavon felkeressük a ládát, amolyan önkéntes karbantartásként.
Ma sem történt másképp. Látva, hogy a korábbi keresők nem találták meg a ládát, tudatosan készültünk egy új ládával és logbook és tollal. Sajnos mi sem találtuk meg a korábbi ládát.
Ez a cselekedet a mostani láda gazdával egyeztetve lett, így ma az ellenőrzés után kikerült egy újabb láda.

IMG_20190726_170511 
Mizo6869 2019.07.21 12:30 - Megtaláltam
Négyen szálltunk vízre egy túrakenuval. Az első pont rendben volt. A második ponton a harmadik pont koordinátáit felírtuk a híd aljára (rejtővel megbeszéltük). Így már az is rendben van. A harmadik pont szintén rendben volt. Sajnos a ládát hiába kerestük, nem találtuk. Nem tudom, hogy eltünt, vagy csak mi vagyunk bénák. Kérjük, a képek alapján az elfogadást.

Köszönettel: Mia, Bogi, Piki, Zoli.

[Jóváhagyta: cherrybabe, 2019.07.22 07:13]

IMG_20190721_121814IMG_20190721_121806
pedro750 2019.07.13 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Megtaláltam, köszi a rejtést! Loco001-el kerestük meg, neki már megvolt, így ő diktálta a tempót kajakozás közben! :-)

A90E2E88-854B-42CC-A61A-108B2534472D 
Access Denied 2019.06.15 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Köszi a gyors segítséget a hiányzó 2. ponti koordinátához!

Maga a túra élvezetes volt, nagyon szép helyeken evezhettünk. Legjobban a 2. pont előtti kis rejtett csónakkikötő és a C-D átjáró tetszett.

katica 2019.06.15 13:40 - Megtaláltam
Köszi! A szuper ladat es a telefonos segitseget is! :) [g:hu 1.6.1x]

Málnavadász 2019.06.10 12:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Már jártam a nádasban múlt évben kölcsön kajakkal, de most sajáttal vágtam neki a láda keresésének és a nádasban bolyongásnak. Bár technikai és egyéb problémák hátráltattak és pár zsákutca (zsáknádas) felkeresése is megtörtént, de végül meglett a láda. (Illetve a helye, mivel a felfújható kajakot jobban féltettem annál, minthogy közel menjek a parthoz ládát keresni.)

Köszönöm a lehetőséget!

[Jóváhagyta: cherrybabe, 2019.06.10 16:26]

tevelady 2018.09.16 15:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Hegyo 2018.09.16 15:06 - Megtaláltam
Megtaláltam Teveladyvel. Köszönöm a lehetőséget. Környezet: 4/Rejtés:. 5/Web: 5 [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

bgecco 2018.08.25 07:25 - Megtaláltam
Nagyszerű túra, köszönet a lehetőségért! Minden percét élveztem:)

Punawelewele 2018.08.23 21:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

pgyp 2018.08.18 12:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Megvagy! [g:hu 1.5.4]
Április óta győzködöm a családot, hogy menjünk el evezni a Velencei-tóra, ma jött el az idő.Kenut a VVSI sporttelepen béreltünk, előre be sem jelentkeztünk, de elég nagy a készlet, így jutott egy 7 személyes nekünk is. Valahol lehetett volna más útvonalat is választani a vízen, de kár lett volna kihagyni bármelyik átjárót:-) A láda megtalálása okozott egy kis nehézséget, köszönöm a rejtő és a játékostársak segítségét és bíztatását, végül a kezünkbe foghattuk a dobozt. (Tipp: szállj ki a kenuból és a másik oldalon keresd 50 cm-en belül)keresgéléssel együtt is kicsit több, mint 2 óra alatt kényelmesen meg lehet tenni a kört, mi még maradtunk a vízen, ha már kenu volt alattunk és 3 óra után a teljes napi bérlés ugyanannyiba kerül.

kasap 2018.08.10 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Thanos 2018.08.10 11:02 - Megtaláltam
Apukámmal megtaláltam! Köszönöm a rejtést!

Butchman 2018.08.10 11:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Vándor-ló 2018.08.07 19:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Kár, hogy az ötletet nem kell értékelni, arra hatost adnék.
Gyerekkorom óta járom a tavat nyáron, ha jó a jég télen is. Nekem is élmény volt, hát még annak, aki először merészkedik a nádasba! Ha erre jártok, ne hagyjátok ki!
A kánikula miatt csak este 6 körül indultunk ,kétszemélyes túrakajakkal. A második pontnál már nagyon éhesek voltak a szúnyogok. Ha megnéztem volna indulás előtt a képaláírásokat, rövidebb ideig etettük volna őket:)))
Valószínűleg előlük menekülve sikerült másfél óra alatt megtenni a kört.
Köszönjük a rejtést.

geooszi 2018.07.29 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Kétszemélyes kajakkal evickéltünk körbe a kellemes kánikulában. Két órán belül kényelmesen visszaértünk.
Köszönjük a rejtést, a környezet bemutatását és az odavezetést! :)

Reggel 2018.07.29 11:42 - Megtaláltam
Ok! Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita és Reggel

Gábor75 2018.07.15 13:07 - Megtaláltam
Ok

Blue Mali 2018.07.15 13:05 - Megtaláltam
Yeee...

dávid03 :-) 2018.06.24 23:59 - Megtaláltam
17. Geocaching szülinapi esemény során csoportos evezés és találat.
Köszi a rejtést. :-)

LCSOKA 2018.06.24 14:30 - Megtaláltam
Kellemes társaságban töltöttem ezt a napot a tó körül. Sok egyéb láda között-közben ezt is megtaláltuk.
Köszönöm a rejtést

Robogo 2018.06.24 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
FTF Team tagjaként kerestük fel a ládát a 17 Years of Hungarian Geocaching event második napján. Kellemes időben, jó hangulatban kerestük fel a vízi multi pontjait.
Köszönöm a rejtést!

sinus90 2018.06.24 14:30 - Megtaláltam
A geocaching 17. szülinapja rendezvény keretein belül egy csodálatos evezős nap részese voltam.
Köszi az élményt és a rejtést!

szz 2018.06.24 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Kiscseri 2018.06.24 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Szabóék 2018.06.24 14:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

kia71 2018.06.24 14:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

MaTamas 2018.06.24 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
Népes csapattal, egy comos event keretében látogattuk meg a pontokat.
Réka lányom most evezett először, nagyon élvezte.
Viszont a ládának helyet adó sziget nagy csalódás volt - de végül
is nem vártam tőle sokat.

Sunboy 2018.06.24 00:00 - Megtaláltam
Köszönet érte!

Piró 2018.06.02 13:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Már nagyon régóta szerettük volna megkeresni ezt a ládát. Tavaly már majdnem nekivágtunk, de épp aznapra vihart mondtak. Most is az utolsó pillanatig bizonytalanok voltunk, de végül nekivágtunk és nem hiába.

A VVSI-nél béreltünk egy hét fős túrakenut hatan. Az elején nagyon szokatlan volt, ahogy billegett, így jól is jött, hogy az első pont nem volt túl távol a parttól. :) Aztán hamar megszoktuk. Nekem a második pont tetszett a legjobban, az odavezető úttal, a nádassal, a kis fahíddal. Ott ki is kötöttünk kicsit és pihentünk egyet. Itt sajnos rosszul sikerült leolvasni egy koordinátát és nyilván totál a másik irányba indultunk. Kicsit gyanús is volt, hogy a segédpontokkal ellentétes irányba haladunk, de hát ki tudja. Természetesen az általunk vélt ponton nem találtunk semmit, csak egy műanyag doboz tetejét, amit magunkkal is vittünk, ha már itt voltunk. Itt végül segítséget kértünk a rejtőtől, aki nagyon készséges volt, amit ezúton is nagyon köszönünk! Innen már sima ügy volt a harmadik pont és a láda is. Az előző kessereknek hála a doboz a helyén van és kereshető.
Innen indultunk vissza a kiindulópontra. A nádasból kiérve láttuk, hogy közeledik a vihar, így belehúztunk az evezésbe. Elég jól meg is indult a hajónk és időben sikerült kiérni a partra. Aztán később kiderült, hogy szinte hihetetlen, de nem is lett az egészből semmi.
Nekünk kevesebb, mint három óra meglett. Ezzel a kis kitérővel pedig 8,5 km-t tettünk meg.
Az elégetett kalóriákat a VVSI-nél található Sporthotel éttermében pótoltuk. Ajánlom mindenkinek.

Nagyon jó móka volt, megérte kivárni a lehetőséget!
Köszönjük még egyszer a segítséget és a rejtést.

241
23
45
236
7Logolunk
119
22Jön a vihar
1314
16 
kitkat0123 2018.05.27 23:59 - Megtaláltam
Esemény előtti útvonal bejáráson és kirejtőkörön pótoltuk kis csapatunkkal, miután egyeztettünk telefonon a rejtővel.

Köszi a rejtést!

fa-peti 2018.05.27 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

guppik 2018.05.27 13:50 - Megtaláltam
Egy kellemes, jó hangulatú evezés során itt is jártunk, köszönjük!

Dr.Lada 2018.05.27 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
Már évek óta szemezgettem ezzel a multival, most végre sikerült leevezni. Hatan vágtunk neki a kalandnak, Guppik, Kitkat0123, Fa-Peti és Tabletta is jelen voltak. Remek móka volt. Az összes pont teljesen rendben volt, kivéve a végláda. Hiába kerestük nem találtuk így felhívtuk a rejtőt akivel egyeztettünk, megkaptuk a jelszót, így egy egyesületi cseredobozt kiraktam az eredeti helyre. Az utunk során rengeteg vízimadarat láttunk és a Nadap hajóval is találkoztunk.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
-13 
bubac 2018.04.22 18:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

BRobi 2018.04.22 18:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

donkardos 2017.08.27 11:00 - Megtaláltam
A nyár talán utolsó kánikulai hétvégéjén begyűjtöttük a tó vizes ládáit. Kenuval a VVSI telepről indulva, könnyedén meglett. Néhány pont már ismerős volt korábbi kajakos tekergésekről.

PardiAndi 2017.08.27 11:00 - Megtaláltam
dzoli1-gyel és Imrével, gyönyörű időben egy kenutúra keretében.

dzoli1 2017.08.27 11:00 - Megtaláltam
Andival és Imrével, gyönyörű időben egy kenutúra keretében.

krumplifej 2017.08.26 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.03
Röpke 2 óra 50 perc alatt végeztünk a családi kenuzással. A túlparti pontot lehet, hogy rossz irányból közelítettük meg, mert partról kellett leolvasni, de végül meglett. A nádast vérengző szúnyogsereg védte, szerencsére az ezernyi csípés dacára nem maradt nyomuk estére. Jó kis evezés volt.

N.Zs. 2017.08.26 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.35
Nem szeretem a rejtett pontos multikat. Ha elütök egy számot, elrontom a napot. :-(
Ma sikerült egy számot rosszul olvasni az első koordinátapárban, ami 60 méterrel tért el a valóstól, - így rögtön nem tűnt föl, - de szerencsére a helyszínen rájöttünk, hogy hol is kell keresni. A többi sima ügy volt. Összesen 8,2 km-t eveztünk, (főleg Anti) kényelmes tempóban 2 óra alatt a VVSI telepről indulva. Utána a Fehér Fregatt Vendéglőben ettünk nagyon finom harcsa halászlevet és palacsintát. Szuper volt!
Ebéd után még Gárdonyból elmentünk a GCanga dobozt is megkeresni újabb 6 km-es túrára. Ott már mindketten eveztünk. 1 óra alatt megjártuk.

Velencei-tó 001Velencei-tó 002
Velencei-tó 015Velencei-tó 017
Velencei-tó 020Velencei-tó 021
Velencei-tó 022Velencei-tó 023
Velencei-tó 024Velencei-tó 025
Velencei-tó 027Velencei-tó 034
Evila 2017.08.17 16:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Remek láda, viszonylag hamar megtaláltuk a pontokat, a ládát is, aztán még kb. két órát kenuzgattunk a nádasok között, bérelt kenuval. Nagyon jól sikerült vízi túra kerekedett. Köszönjük a lehetőséget!
Advent, Dani, Evelyne

stmester 2017.08.15 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Régi vágyam volt ez a láda, köszönöm mindenkinek aki hozzásegített a találathoz.

P1020386P1020392
P1020396P1020402
dabcsi 2017.08.10 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Kryx 2017.08.03 20:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Agárdi fekvőbringás találkozón való részvétel alatt elkövetett kajakos találat. A naplemente összes színének és néhány szúnyogfelhőnek kíséretében.
Köszönjük a rejtést! Nagyon jó volt!

Schlégl 2017.07.29 16:38 - Megtaláltam
Nagyon tetszett! Már pár évvel ezelött tervben volt ennek a multinak a meghódítása, de most má-csa javaslata alapján meg van. Egy 7 fős kenúval indultunk neki a túrának, mire a csapat össze szokott a pontok is meglettek. Nagy elmény volt, kár lett volna kihagyni. Àdám az 5 éves kapitány külön dicséretet érdemel.
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

20170729_16392520170729_163916
má-csa 2017.07.29 16:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Tünde&Attila 2017.07.29 14:47 - Megtaláltam
Megvagy, láda! Első multink tavi-tisztás (nádas) ebéddel :)
Klassz kaland volt! Köszönjük! Tünde, Áron, Attila

Endresz_család 2017.07.12 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Néhány nap Agárdon - 10/3. láda.

17,22 km kenuban.

Szuper volt, köszönjük!

DSC00126DSC00127
DSC00141DSC00131
Agard_kenuzas 
bimbee87 2017.07.09 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Köszönjük a rejtést!

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2017.07.09 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.01
Szülinapi meglepetés buli egyik állomása. :-)
Köszönjük a lehetőséget, 2 óra alatt teljesítettük a 8 km-t.

/Dr. Jones & Quatermain & sokan mások/

Poór Andrea 2017.06.27 13:55 - Megtaláltam
Csudaklassz nap volt, fújt a szél, a nap is sütött, hogyan égjünk le a legfurább helyeken, és kajakozás!
Először életemben, azt hiszem tetszene máskor is, csak akkor aktívabban :)
A nádasban a keringés, a pontok felkeresése, nagyon tetszett :)
Köszönöm!

Roberto Kesser 2017.06.27 13:55 - Megtaláltam
Fátyolos égbolttal, mindig szemből fújó széllel és minimális leégéssel teljesítettük a napi penzumot egy 18,5 km-es kajakozás keretében!
Már rég terveztem a tó felfedezését kajakból, mert eddig mindig ugyanazokon a helyeken úszóversenyeztem csak, de szabadidős programra eddig nem jutott idő..
Köszönjük a rejtéseket!

fujusz 2017.06.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Köszönjük a rejtest!
Udv, Fujusz

kolgomorov 2017.05.29 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Turistaember 2017.05.28 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
A hétvégi jó időt kihasználva, kajakkal. Köszönöm, hogy hozzásegítettél a hely megismeréséhez!

szaatt 2017.01.30 12:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Szuper vizimulti , végig korizva minden pontját élveztem . Köszi a rejtést !

IMG_20170130_102046IMG_20170130_104152
IMG_20170130_105027IMG_20170130_105435
IMG_20170130_111428IMG_20170130_111718
Maszat1 2017.01.29 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget. Jégen csúszkálva a gyerekekkel, 2 délután kellett nekünk hozzá, de meglett, és jó volt![g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

tatraval10perc 2017.01.29 15:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

BLUEway💙2016! 2017.01.29 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Nagyon jók a rejtések és eléggé elfáradtunk a korizásban (csúszásban) a multi végére. Főleg úgy, ha valaki 5-6 évente húz a lábára korcsolyát... :-) Sok embert csalogatott ki a befagyott tó. Thanks. (Viszont sajnos döbbenetes látvány volt helyenként a nádasok közt: vadkacsatetemek hevertek a jég felszínén...)

20170129_13331820170129_133226
20170129_13322920170129_143400
20170129_14341820170129_143617
20170129_14353120170129_140358
20170129_14060820170129_140623
20170129_14231020170129_142142
20170129_14212120170129_142105
hinia lux 2017.01.29 14:45 - Megtaláltam
Nagyon sok éve vártam a lehetőséget, hogy a befagyott tavon kereshessem ezt a multiládát. Most végre megvalósult. :) Maradandó élmény marad. Nagyon jó volt, hogy bármerre mehettünk, és mindenfelé korcsolyáztak az emberek. Mindegyik pont tetszett, az északi part sokkal vadregényesebb, mint a déli. Találat után benéztünk Agárda, ott aztán zajlott az élet. Jó emlék marad ez a ládázás is.

A túra kezdeteJég mindenfelé
JégmintaCsónakok
Fázósan a jégenHatalmas koripálya
Agárdon 
iloilo 2017.01.29 14:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Hat ez nagyon jo volt. Jegen vegig siman, korival es cipovel. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Langzsu 2017.01.28 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

zsotie 2017.01.28 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Bubu_83 2017.01.28 13:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Megvan, köszi. Hatalmas élmény volt egyik parttól a másikig sétálni a jégen. Örök emlék marad.

20170128_12460420170128_125133
20170128_12591620170128_131047
20170128_13145120170128_131457
Tibi1983 2017.01.28 13:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Szuper élmény volt!

20170128_14052820170128_140514
20170128_125846 
becko 2017.01.28 09:00 - Megtaláltam
GCANGA-nál szerzett tapasztalatok alapján már magabiztosan közelítettem meg a vastag jégen a 3. és 4. pontot.
A "nemszeretem" rejtett pontok ellenére a segédpontok alapján jól azonosítható az útvonal, árulkodó fényképek is vannak az oldalon, ezek alapján támadt egy - utólag helyesnek bizonyuló - erős gyanúm a harmadik pont helyét illetően, ezért az első kettőt kihagytam, így is 3,3km csúszkálás jött össze.
Maradandó élmény volt!

12
SAM_0753SAM_0754
SAM_0759 
tabletta 2017.01.22 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Jobb, mint nyáron, legalábbis most jóval kevesebb a szúnyog. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20170122_110419 
nmárti 2017.01.21 11:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.31
A jég hátán:) Történt némi zavar a jelszó körül,de megoldódott :) Köszi a rejtést!

-1-2
Hörcsög 2017.01.12 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.71
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
A balatoni nádasban megbúvó geoláda (GC4811) jégen való megközelítése meghozta a bátorságom, így ma a Velencei- tó felé vettem az irányt. A GCANGA után már ennek a ládának is neki mertem vágni. Az első és a második pontot a partról közelitettem, a harmadik pontot kihagytam, túl kockázatosnak véltem. A ládát ismét a déli partról vettem célba. Kicsit kerülnöm kellett, mert átlósan a parttól a szigetig volt egy nagy jégfeltorlódás és víz is volt a jégen. A láda nem lett meg egyszerűen a koordináták hiányában és a gyenge mobilnet miatt a régebbi logokhoz feltöltött fotókat sem értem el. A Cserepes-szigetet jobbról megkerülve többször elmentem a láda mellett. Tulajdonképpen majdnem megkerültem a szigetet, az északi felén keresgélve. Mivel egyedül mentem, nem akartam még órákat a jégen tölteni, ezért segítséget kértem a rejtőtől. Ezúttal is köszönöm a koordinátákat. Utána már gyerekjáték volt a ládát megtalálni. Nem úgy a visszaút. A szigetet hol a jégen, hol annak betonperemén kerültem, és egyszer elég ijesztő repedéshang indult meg a lábam alól tőlem távolabbi irányba. Csak a szigettől eltávolodva nyugodtam meg. Nem bátorítok senkit ilyen kalandra, főleg nem egyedül. A szigeten a nádas még így télen sem járható. A gumiabroncs mellett találtam a ládát, de visszahelyeztem bele. Jóval nagyobb gumiabroncsra számítottam, ez valami utánfutóra méretezett, így csak egészen közelről látható.

IMG_20170112_132420IMG_20170112_134826
IMG_20170112_142402IMG_20170112_144214
IMG_20170112_143444IMG_20170112_142359
Liberty 2016.09.17 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
2/1. Velencei-tavi vízimulti ládatúra.

Ez fantasztikus jó túra volt! Az esőfelhők odébbálltak és a nap is hét ágra sütött. A Velencei-tó eddig egyenlő volt számomra a sok-sok agárdi strandolással testközelből és a júliusi velencei-hegység ládatúra során madártávlatból.
Kellemes társaságban, kényelmes csónakázással szeltük a vizet a nádasok között és a nyílt vízen. A pontok és a láda felkeresése közben, nagyon sok információval lettem gazdagabb a Velencei-tó természeti és földrajzi adottságairól.
Végig mentünk a Feketevíz-tanösvényen, ahol a víz bugyborékol ,tényleg sötétbarna és szinte fekete színű a nagy kén tartalom miatt, ezen a területen nagyméretű kék szitakötőket láttunk.
Ritka különlegesség az Úszóláp tanösvény, az úszószigetek látványa, amelyek erős szeles vagy viharos időben változtatják helyüket a nádasok között. Most nem láttunk mocsári teknősöket, de a botanika szebbnél szebb különleges növényeit viszont meg csodálhattuk.
A Káka-tanösvény mentén, találkoztunk bütykös hattyúval, kormoránnal, kócsaggal és récékkel.
A koordináták nagyon jól leolvashatóak, a száraz ládát könnyedén elértük.
Nagy élmény volt, köszönet a rejtőnek és a fantasztikus túra- és idegenvezetőmnek, Jánosnak :)

Gárdony címere
acsipapa 2016.09.03 10:51 - Megtaláltam
Ragyogó nyár végi vízi kirándulás volt, csodálatos környezetben.

Webber 2016.09.03 10:51 - Megtaláltam
Meglett. Köszi a szervezést.

anettx 2016.09.03 10:51 - Megtaláltam
TFTC!
Örülök az ilyen különleges multiknak, mert ennek köszönhetően próbáltam ki első és szerencsére borulásmentes kenutúrámat. 5 fős csapatunk egy nagyobb kenuban evezte le a 8,6 km távot kb. 2 óra alatt a lelkes és gazdag információval rendelkező túravezetőnkkel Zolival. Evezés közben általa rengeteg sok érdekeset megtudtunk a tóról, a növény- és állatvilágról és persze az evezésről is.
Gyönyörű vadregényes helyeken jártunk, a láda megtalálása után túravezetőnk javaslatára nem indultunk vissza a part felé, hanem mutatott még egy nagyon szép és látványos ösvényt, amit a multi pontjai nem érintettek.
Talán ennyi reklám belefér: Zoli túravezetőt csak ajánlani tudom, így akik még soha nem eveztek és bátortalanok egyedül belevágni, biztos sikerélmény lesz számukra az ő általa vezetett multi bejárása. (Park Kemping területén találhatóak)
Köszönöm a közös evezést és élményt! Folyt.köv. a Tisza-tónál:)

A csapat!gcvtvm-038
ha2 2016.09.03 10:50 - Megtaláltam
Jó időben, jó csapattal, szép helyeken sok természeti látnivalóval. Különlegesen emlékezetes találat.

gusty 2016.09.03 10:50 - Megtaláltam
Szuper volt! A szervezés (köszönet anettx), a csapat, az idő, a túravezetés, minden.

A csapat vezérevezős nélkülEgy helyi lakos
MunkábanA híd alatt
Egy darabka vezérevezősLabirintus
Amiért jöttünkIrány a susnyás
Egy kis reklám, mert megérdemli! 
mazsolaaa 2016.08.28 14:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Ennek a ládának köszönhetem, hogy megtanultam evezni! :)
Nem vagyok vizicsibe, így különösen nagy kihívást volt ebben a közegben keresgélni. A szorongást pillanatok alatt elnyomta előbb a tanulás, majd a látnivalók, élmények özöne. Varázslatos itt az élet... A sokféle madár közül csak a hattyúk akartak velem lepacsizni (gondolom, némi kaja reményében), a többiek gyorsan kereket oldottak a közeledő csónak láttán. Láttunk levél végén relaxáló békákat, csendben tekergőző vízisiklót, szárnyasok közül gémet, kócsagot, sirályt, vadkacsákat és néhány ismeretlen madarat).

Köszönöm a rejtő segítségét! Nélküle nem boldogultam volna...

Logolás... 
othnan 2016.08.27 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.85
Vizes tekergés barátokkal
(solyomeyeék, P. Gabi, L. Laci, S. Péter) .
Köszönjük a rejtést.

P1540338P1540341
P1540345P1540363
P1540377P1540392
P1540416P1540421
P1540424P1540448
P1540467P1540474
betty&endre 2016.08.26 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Kicsit későn kezdtünk neki, így végignézhettük a naplementét. Tempósan kajakoztunk kb 8 km-t. Egy horgászhelyen tettük vízre a kajakot, az első ponttól kb 500 méterre, nem találtunk a közelben szabadstrandot, de most úgy látom a térképen a vtvsi mellett van egy nyitott partszakasz.
Nagyon könnyen megtaláltunk mindent. A megadott segédpontokból nem használtuk az összeset, de az elején jól jött.
Köszönjük a rejtést. Nem volt vészesen nehéz, leszámítva a szúnyogokat ;)

corax 2016.07.30 18:45 - Megtaláltam
A "Részeg Kígyó" újabb portyázása csipet-csapattal! :)

előttünk a cél! ??? hol?kicsit szembeszél is fújt, de küzdünk!
Óóóóó !!!hát ez nem a vízben volt, ahogy hittük, de hála valaki vállalkozott, hogy a parton is körbenézzen
V_Gabor 2016.07.10 13:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.29
Indulás a VVSI-től. Az első pontnál volt közönség, szerintem még mindig azt találgatják a parton, hogy mit csináltunk ott. A második pontnál pont fotóztam, így a GPS alapján a koordinátán kerestük a feliratot. Pedig ott volt a híd alatt, amint azt a képen is láthattam volna. Leírás nem segített, így megpróbáltam telefonálni. Köszönöm nbokan a telefonos segítséget! Mire visszahívott, addigra mi is visszaeveztünk és meglett a koo. A többi helyen nem volt semmi gond.

A láda után kikötöttünk az egyik strandon egy kis lángosozásra. :)

Jó móka volt, nagyon tetszett!

Köszönöm!
[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

2016-07-10 12.16.14R2016-07-10 12.26.43R
2016-07-10 12.30.48R2016-07-10 12.33.26-1R
2016-07-10 12.33.57R2016-07-10 13.33.46R
2016-07-10 13.58.04R2016-07-10 13.58.16R
2016-07-10 15.10.19R2016-07-10 16.29.20R
BarlangÁszok 2016.07.07 01:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Egyik szemünk sír, a másik nevet! Csodálatos napot köszönhetünk neked, kalandosat, rendhagyót, a rejtés és ötlete remek, ebben a játékban szokatlan, magával ragadó világba invitáltál minket. Másfelől, nem sikerült végigvinnünk a kereső akciót, mert a viharjelző makacsul villogott, és a VVSI vezetője embertelenül kíméletlennek bizonyult, noha órákat vártunk a légmozgás szelídülésére, s vissza is tértünk, meglágyítani irányunkban. Ép ésszel fel nem foghattuk "Huszáros" szajkózását annak, hogy ő a felelős értünk, amikor honlapjuk értelmében I. fokú riasztásnál saját felelősségünkre bérelhetünk/használhatunk kajakot. Miután cinikusan továbbirányított az esetlegesen könnyelműbb konkurenciához, ott ugyancsak kudarcot vallottunk, a szabad-strand kölcsönzője előzetes egyeztetés nélkül u.i. nyitva sem volt, hogy a végponthoz való eljutásunkat kivitelezhessük. A képek alapján a megítélésedre bízzuk, hogy elfogadod-e a (nem csekély áldozatokkal járó) helyszín-felkeresésünket, könyörgésektől sem mentes próbálkozásunkat, szándékunkat, hogy sikeresen végig is vigyük a fellelést!
Kiegészítés, másnap: megtaláltuk a magyarázatot arra az értelmezhetetlen és mindenképp indokolatlannak tűnő eljárásra, amivel minket a vízből kitiltottak: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/bkkb/aktualis/elsullyedt-vitorlas - jól beletrafáltunk a dátumba! :(

[Jóváhagyta: cherrybabe, 2016.07.09 07:12]

Nagyon szépen köszönjük! :)

DSC07144DSC07143
DSC07112DSC07171
DSC07170DSC07169
DSC07168DSC07142
DSC07140DSC07125
DSC07109 
Szabó família 2016.06.18 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Norbival közösen.

nbokan 2016.06.18 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
VVSI-tól kenuval kb. 2,5 óra alatt eveztük le Attilával a távot. Nagyon tetszett, kösz a rejtést.

-1-2
-3-4
-5-6
-7 
Carp Team 2016.06.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Meglett a láda köszönjük! Szollosi73 barátunk elvitt minket csónakkal és begyűjtöttük az összes ládát, köszönjük mégegyszer ,életre szóló élmény volt! 😄

VaVi 2016.06.04 17:33 - Megtaláltam
:)

Clavo 2016.06.04 16:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Pet 2015.10.03 15:30 - Egyéb
9 év után ismét megkerestük a család legkisebb tagjával. Nagy élmény volt a kora őszies, kellemes időben.

Kaputyin 2015.08.21 11:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Baráti társaságban jót eveztünk a nádasok között! VVSI-től indulva kenuval tettük meg a távot, közben kikötöttünk a Cserepes-szigeten is, és felvettük GCM002 mozgó ládát! Nekünk kb. másfél órába tellett, kényelmes tempóban leevezni!
Köszönet a rejtésért!

 
bjoco1977 2015.08.15 12:22 - Megtaláltam
Megtaláltam Ogrun 611-el. Köszönöm a lehetőséget. Nagyon jó kis multi. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

ogrun611 2015.08.15 00:00 - Megtaláltam
Megtalálva Bjoco1977-tel.Kozos láda keresés volt.:-) Jo kis evezés volt.

[Jóváhagyta: cherrybabe, 2015.08.15 20:25]

nextimp 2015.08.11 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Tavalyi sikertelen próbálkozás után most ismét nekivágtunk és begyűjtöttük ezt a vízi ládát. Nagyon hangulatos volt a nádasban evezni, köszönjük a lehetőséget!

-Mike- 2015.08.05 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Lóri barátom invitálására érkeztünk a Velencei tóhoz. Régóta fentük a fogunkat a vizes ládákra, és most eljött az idő a megkeresésre. Elég rendesen sütött a nap, le is égett a combom, de eveztünk kb. 8 km-t, és kihalásztunk egy mozgó ládát is az egyik szigeten :)
Az út nagyon tetszett, főleg a nádasban való evezés.
Köszönöm a rejtést! + az egész napot :)

Vizen :) 
loco001 2015.07.23 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Tavaly óta nézegettem ezt a ládát. Ma végre kivettem egy szabadnapot, hogy megkeressem.
Majdnem teljes szélcsend volt, és közel negyven fok. Állandó vízhűtést alkalmaztam, de nem sokat segített, szerintem a halak saját levükben főttek alattam.

A gárdonyi szabadstrandot választottam kiinduló pontnak. Az első kb. két km-t úgy tettem meg, hogy az egyik oldalon nyüzsgő parti strandok és kikötők váltogatták egymást, a másik oldalon a nádas volt, háttérben a Velencei-hegységgel. Miután a part elmaradt mögöttem, egy másfajta világ következett. Csak a nádasok által körbefogott nyugodt víztükör...
(Azért eszembe jutott milyen lehet viharban? Délutánra igérték is, hogy ideér valami front féle)

Nagyon-nagyon tetszett a "túra" útvonala. Változatos, sokféle arcát mutatja a tónak. A segédpontok is hasznosak voltak, azok nélkül küzdelmes lett volna az ismeretlen terepen megtalálni az átjárást.

Az utolsó ponoton a ládát végül nem kerestem meg, egyrészt mert erősen elkeztek gyülekezni a viharfelhők, másrészt a gyerkőcért is vissza kellett érni az oviba, ezért szeretném kérni a találat elfogadását.

Nem lehet kérdés, hogy ide még visszatérek.

[Jóváhagyta: cherrybabe, 2015.07.25 14:18]

Frissítés: máris visszatértem, méghozzá nem is egyedül, hanem -Mike- al, és most teljes valójában megtaláltuk a ládát.

Még egyszer köszi.

-Mike- loggol
-Mike- loggol
 
V_FAMILY 2015.07.12 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.76
Bár a kenuval néhányszor meggyűlt a bajunk (nem arra akart menni amerre mi szerettük volna), a segédpontok segítségével könnyen megtaláltuk a ládát. Kösz az élményt!

Csaba & családja 2015.06.14 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
Másodszorra futottunk neki. Először a papával csak az első pontig jutottunk, majd beborultunk a vízbe. Mindenünk elázott, a koordinátát sem tudtuk kiolvasni, ezért feladtuk. Most 3-4 évre rá három gyerekkel kényelmes tempóban kenuzgattunk fel, le a tavon. Láttunk rengeteg madarat, siklót, békát és nádat. Nagyon jól éreztük magunkat, és jól le is barnultunk. Egyetlen bánatunk, hogy a fényképezőgép akkumulátora a parton maradt, pedig lett volna mit fényképezni. Köszönjük a rejtést.

heni6 2015.06.07 13:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
A legelső megtalált geoládám. Köszönöm az élményt!

Péter60 2015.05.08 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Hát ez ritka jó volt! Hála szollosi73 kessertársunknak igazi profi kalauzolást kaptunk, köszönet érte!
Tavaly augusztusban volt az utolsó megtalálása a ládának, így volt némi aggódás bennem, mint kiderült feleslegesen. Ügyesek a virtuális pontok, és kinyithattunk egy csontszáraz ládát. Gratula!

Strombus 2015.05.08 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
A legjobb időben, legjobb társaságban, nagyon kényelmes körülmények között csónakáztunk fel-alá a Velencei-tavon. Szollosi73-nek köszönhetően nemcsak a tájban gyönyörködhettünk kedvünkre, hanem idegenvezetést is kaptunk, míg járművén eljutottunk egyik ponttól a másikig.
Mennyi arca van ennek a tónak! Érdekes volt megfigyelni a víz színének változását, a nádat, a madarakat. Élvezetes volt a szűk átjárókon átjutni, majd a nyilt vízre kikeveredni.
A rejtések nagyon jók és szerencsére jó állapotban is vannak.
Nagyon szép multi ez! Köszönöm Levinnek, cherrybabe-nek, szollosi73-nak és kedvenc túratársamnak, Péter60-nak az élményt! Nagyon szép, emlékezetes délután volt.

Ajándékba hagytam egy szilikon geocacher karkötőt és egy pathtag-et. Ez olyan mint egy kis geoérme, de ha tetszik, megtarthatod. Csak logold, kérlek, a pathtags.com oldalon, hogy lássam, hova került! Ha nem vállalod az ezzel járó adminisztrációt, kérlek, ne vidd el!

"1960-as években pedig annyira kiszáradt, hogy homokos medrében huszárok gyakorlatoztak." 1960-ban?

norko 2014.08.17 16:30 - Megtaláltam
Izgalmas keresés, kis szembeszéllel, és hullámokkal...

ADML 2014.08.17 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.44
Sikerült!

Velence Tavi hétvége és tókerülés során levadászva.

Köszönjük a rejtést!

gabortel 2014.08.17 12:01 - Megtaláltam
Ide még visszajövünk!

gege68 2014.07.20 08:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Napfelkeltés evezéssel megtaláltuk, köszönjük!

Cseber 2014.07.19 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Megtaláltam Ágival! Nagyon tetszett mindkettőnknek. Köszönjük!

csbagi 2014.07.19 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Az agárdi szabadstrandról indultunk Istvánnal, és ide is érkeztünk vissza. A segédpontokat követve és az olvasott logokra emlékezve mindent gyorsan megtaláltunk, az út 8,5 km, 3,5 óra volt. Tízórai szünetet tartottunk a 2. pontnál, és egy kis lubickolást a láda közelében. Ez volt az első velencei-tavi túránk, nagyon élveztük, köszönjük a rejtőknek!

Gagung 2014.07.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.26
Megtalaltuk. Nagyon szep hely. Koszi

Szalay-team 2014.07.04 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Nagyon jópofa, kellemes kajakozás volt! :-) Köszi

Cerberus 2014.06.22 12:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.24
Megtaláltuk! Régóta készültünk a Velencei-tó vízi ládáinak felkeresésére, amit most végül sikerült is teljesíteni. Gárdony közepe táján béreltünk elektromos motoros csónakot és onnan két körben kerestük fel ezt a ládát, illetve a GCANGA-t, melyek kiindulási pontunktól nagyjából egyforma távolságra voltak, csak ellenkező irányban. Az utat vegyes hajtással teljesítettük, a gyenge kis motor használatával, valamint jó sok evezéssel.

Remek multi különleges környezetben, nagyon igényes rejtésekkel. Szeretjük a vízi ládákat és ez különösen minőségire sikerült. Köszönjük a rejtést!

nepster 2014.06.11 12:45 - Megtaláltam
Végre ez is meglett. Egy éve megkerestük az első pontot amikor a cangás ládát megcsináltuk, de akkor nem tudtuk folytatni annyira leégtünk a napon. Most is a Gárdonyi szabad strandtól indultunk, a pontok rendben vannak és a láda is könnyen megközelíthető. Köszönöm a lehetőséget nagy élmény volt.
Író eszközt nem találtam, mivel nem vittem ezért nem is írtam a füzetbe, valaki pótolhatná.

feel2006 2014.05.03 00:00 - Egyéb
Megtaláltuk, idén 3 éve hogy felkerestük a ládát, azóta velencei kenuzásaink mindenkori feladatának vesszük a felkeresését. :)

A láda a helyén, sértetlen, kiváló állapotban.:)

Idei kenutúránk!

 
Telkess 2013.08.25 14:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
A vitorlást kenura cserélve ez is előkerült, köszönet a rejtőnek a gondos, pontos előkészítésért.

diego 2013.08.19 11:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.85
Végre erre a ládára is sor került. Már régóta szemeztem vele, mert nagyon érdekelt, de mivel én inkább szárazföldi vagyok (így mondják azt aki nem tud úszni) eddig váratott magára. Most végre vízre szálltunk egy két személyes kajakkal. lasipeti-vel nagyon élveztük az utat, pláne a kettes pont felé menet ahol tényleg egy más világ várt ránk a zajos strand után. 3 óra evezéssel kényelmes tempóban tettük meg a 10km-t. A kezemet rommá törte az evező, de megérte. Azt sajnálom, hogy a ládát nem találtuk meg, de az út szép volt. Kérlek az e-mail és a képek alapján fogadd el a megtalálásunkat.

[Jóváhagyta: cherrybabe, 2013.08.21 07:51]

Köszönöm.

 
Acsart 2013.08.07 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Elsőre nagy csapattal, és kajakkal akartunk nekivágni a tónak, de a többség meglátva a bérelhető járművet, úgy döntött, hogy ez nem a mi műfajunk. Így másnap, Kedvesemmel, kettesben horgász csónakkal eveztük végig a távot. Csodálatos túrában volt részünk, annak ellenére, hogy az időpontot nem túl okosan választottuk meg. Természetesen a nap közepén, a legnagyobb forróságban evickéltünk, a pontokat keresgélve. A legjobban a csendes nádasok tetszettek, ahol sok vízimadárral találkoztunk. Nekünk az élményeken kívül komoly sport értéke is volt a találatnak "ritkán" evezünk le több mint nyolc kilométert. Köszönjük az élményeket és a rejtést: Andi, Acsart

sorx 2013.08.02 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Szuper rejtés! Nagyon élveztük a kajakozást és a kavarást a nádasban. A másik velencei tavi ládával (GCANGA) együtt elejtve.

Hugi87 2013.08.02 15:16 - Megtaláltam
Életem első kajakozását köszönhetem a multinak :) Nagyon tetszett a rejtés, a kijelölt útvonal feldobta a keresést. GCANGA-t is megkerestük egy kalap alatt, saját útvonalon. Egy-két helyen a vízi növények annyi teret hódítottak maguknak, hogy szinte közlekedni sem lehetett a kajakkal. Mindenkinek csak ajánlani tudom :)

h.krisz 2013.07.07 17:24 - Megtaláltam
köszi,szuper volt

Mathau 2013.07.07 14:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
A maival együtt harmadjára indultunk el megkeresni ezt a dobozt, végre az égiek is kegyesek voltak hozzánk és nekivághattunk. A Touring hotelban béreltünk kenut 1000Ft/óra áron ami szerintem roppant barátságos. Alapvetően nem szeretek kenuzni, sőt csónakázni sem, így nehezen barátkoztam meg a túrával, de szép lassan el tudtam lazulni. A rejtések jók, a környezet szép, de valahogy nem így képzeltem a dolgot. Vártam a szűk folyosókat az alig látható utakat, de semmi nem jött el, a legszűkebb átjáró is 10m volt, így sajnos nekem kicsit csalódás volt a doboz, de legalább ennyi év után végre ezt is sikerült megkeresni.

 
Yani 2013.07.06 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
második nekifutásra.
Pazar rejtés, remek környezet, rengeteg szúnyog.
Javaslat:
ha megvan a láda, gyorsan ki kell evezni a nyílt vízre loggolni, különban a hajó telemegy szúnyoggal, és még egy óra múlva is rajtad röhög a tó vizi társadalma, ahogy káromkodva-billegve csapkodsz a csónakban... :o)
esetleg segíthet, ha a megtalálás előtt közvetlenül telefújod a hajót szunyogriasztóval...

Petra 2013.07.05 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Kenuval. Utána irány GCANGA és GCTVTK

Hajo 2013.05.05 11:49 - Megtaláltam
Csodás napos időben, enyhe szellővel jártuk végig hatan egy hét személyes túrakenuval, amelyet a VVSI-nél béreltünk. Két óra alatt nyugodt tempóban jártuk végig. Így 6000 Ft-ot fizettünk.
(3 személyes kenu ára 2000 Ft/óra. 7 személyes 3000 Ft/óra. Max 4 órai díjért egész napra ki lehet bérelni. A kölcsönző 9-kor nyit. bőven van kalandozni való a környéken.).

Levin, Eszti,Gábor köszönjük. minden pont rendben van, a láda a helyén, száraz. Csodásan éreztük magunkat.

Jövünk még! :-)

Több féle vízimadarat láttunk:
- Búbos vöcsök
- Bütykös hattyú
- Üstökös réce (lásd kép. Haza állománya 2004-es kiadású könyem szerint mindössze 60-70 pár!)
- Tőkés réce
- több sirályféle
- különféle nádi madarak

üstökös réce röpképe (netta rufina)Csilla, rutinos kormányosunk
placsi 2013.04.20 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Nagyon jó kis rejtés. Fantasztikus környezet, tökéletes lehetőség egy kis evezésre, kikapcsolodásra.
Köszönöm az elrejtőknek - még sok ilyen rejtést kívánok!

placsi

Közeleg az első pontA második pont őre
útválasztóvalahol az északi parton ...
evezés az egyik átjáróbannyilt vizifelület
evezés átjáróban 2valamelyik pont közelében
a multi vége felé, de még a tó közepén :)segítőim ... pontosabban leendő segítőim. Nem lehet túl korán kezdeni!
kefe 2012.09.05 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
köszönöm, megtaláltuk, nagyon jól éreztük magunkat, ötletes rejtés. A tó vízszintje nagyon alacsony.

cherrybabe 2012.09.02 16:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.38
Igaz, hogy csak masodik nekifutasra lett meg, de mindketszer csucs jol ereztuk magunkat!
Koszi Tamas, jovok neked egy lecsoval!
Kenut a Touring hotelben bereltunk, ahol mindketszer rendkivul segitokeszek voltak.

 
geomurr 2012.08.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Élmény volt, köszönjük!:)

kikötőbéka
hajrásunset
skj 2012.08.09 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Fantasztikus élmény volt, köszönjük. Megküzdöttünk az elemekkel!

pozan&annaviola 2012.07.20 00:00 - Megtaláltam
Közös találat Sackómackóékkal. Nagyon élveztük a túrát, köszönjük a rejtést. Kicsit megégtünk, de megérte.

Összeállt a csapatIndulunk
NádasbanEveztem rendesen :-)
szucsvik 2012.07.14 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Kajakozás közben levadászva, köszönjük.

Mörren Morcogi Micó 2012.07.08 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Megtaláltuk, köszi! Micicilával és Selzával közösen.

Micicila 2012.07.08 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Nagyon köszi, nagyon jó láda volt, és jól le is sültünk! :-) Selzával és Mörren Morcogi Micóval közösen...

selza 2012.07.08 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Megvan, nagyon köszi! Szuper láda volt, de rá kellett jönnünk, hogy minket még meg kellett tanítani előtte evezni! :-) Micicilával és Mörren Morcogi Micóval közösen....

Nádasba tolatva :-)Vadregényes helyeken
HattyúcsaládKikötöttünk
akosgy 2012.07.08 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.87
Az utóbbi időkben sokszor megfordulok Velencén, így csak (jó) idő kérdése volt, mikor futok neki ennek a ládának. Ma barátnővel kettesben az agárdi strandról indulva egy kellemes, oda-vissza 2.2 km-es úszással vadásztuk le a dobozt. :) A sekély víznek hála útközben gyakran meg tudtunk pihenni és gyönyörködni a tájban, hattyúkban, szárcsákban és kacsákban.

Az úszás előzménye, hogy múlt héten egészen az utolsó pontig lekajakoztuk a távot, de akkor nem volt infóm arról, hogy hány pontos a multi, a leírás sem segített, ezen a ponton pedig nem találtam táblácskát. :) Ma viszont már felkészültebben sima ügy volt. :)

Összességében nagyon jó multi, köszi! :)

graffz 2012.07.05 15:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Kösz. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]
Naggyon szuper ez a láda, profi a kivitelezés...
2 óra kényelmes evezgetéssel meglett. Ebben Edina segített :-)
Az ajánlott vizisport telepi ár feléért béreltünk (1000 Ft/óra) kenut a Touring hotelben. Lazák és jó fejek voltak.

sry 2012.06.29 11:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Köszönöm meglett!

Csak Zolee-t tudnám ismételni, mivel együtt tekeregtünk a tavon. Ez egy igazán jól kitalált multiláda. Kiváló szórakozás a keresése.

Zolee@ 2012.06.29 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Nagy élmény volt evezni a tavon, bele is húztunk kezdésre (21km). Szép környezet, remek halászlé, szép idő.
Mindehhez hozzájárult ládász barátom segítsége, szaktudása.
Köszönet mindenkinek mindenért.

balazsadam 2012.06.14 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Szuper az útvonal, köszönet a rejtésért.

usakal 2012.06.08 18:20 - Megtaláltam
Szuper!!

feel2006 2012.05.20 11:11 - Egyéb
A láda idén újra megtalálva! Mindig nagy kihívás felkeresni, így most is nagyon jó volt. Most nem csak 3an mentünk, hanem 7en, mint a gonoszok! :)

A megtalálás után továbbmentünk a GCANGA-hoz is, egy jó kis 18km-es kör lett, 5 óra alatt a szép időben!

A nagy körünkVVSI 2012 árai
Csipet csapat
Iránytű nélkül, nehéz lett volna a nádasokban
Partraszállás 
jupipi 2012.04.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.74
Egy ideje tervezgettem, hogy megkeresem ezt is. Kíváncsivá tett, hogy mindenki legekben beszél róla és nem hiába. Tényleg klassz volt! :)

Mi is toldottunk picit a távon, és Gárdonyból eveztünk oda.

a járgányunk 
griffs 2012.02.15 14:00 - Megtaláltam
Mivel a Fehérvári különítmény nem invitálta a griffeket hétvégén, ezért kénytelen voltam, újra bevetni a Katalin-sziklás csapatot. Végül 2 főre apadt a team, de nem bíztunk semmit a véletlenre. Társamnak már volt része beszakadásba a tavon (egész pontosan testvérét mentette egyszer), ezért kötéllel és jégcsákánnyal felszerelkezve vágtunk neki. Viharos déli szélben, hol hóviharban, hol derengő napsütésben haladtunk. Szerencsére sehol nem ütköztünk áthatolhatatlan szakaszba, a felszerelés a zsákban maradhatott:) A multi felépítése abszolút korrekt, a segédpontok nagyszerűen használhatók, de... A tó keleti fele teljesen kimaradt (persze arra kevésbé vadregényes) és a rejtéseket is kicsit meg lehetett volna vadítani). Gyakorlatilag még két pont, kicsit rendhagyóbb rejtéssel, tökéletessé tenné a multit. Mikulás barátomnak is igaza volt, hogy ezt azért nyáron az igazi végignyomni. Ezért is nem értékelem, fehérvári lévén könnyen leevezem nyáron és visszatérek egy átlag feletti értékeléssel. A jelszó talán a legkedvesebb volt szívemnek, az eddigi kétszázakármennyiből. Nem kellett lefotóznom, nem fenyegetett olyan veszély, hogy valaha is elfelejtem:)

Merienn 2012.02.14 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.49
Szép napos időben séta a jégen.

Pales 2012.02.14 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
A GCANGA-i jégséta folytatása. Fura dolog ez a jégen menés, főleg amikor repedés közelébe ér az ember és ott egy kicsit ropog a "talaj".

coocos 2012.02.14 00:00 - Megtaláltam
Szikrázó reggeli napsütésben, kerülgetve a kásás, latyakos részeket.
Köszönöm a túrát!

Áron csapata 2012.02.12 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]
GCANGA után ezt is megkerestem, de ezt már egyedül. A tó teljesen befagyott, jégmultizni, korizni, sétálni, Hummerezni, stb. bármit lehet rajta.....

Kofola BT 2012.02.11 13:36 - Megtaláltam
Jégen és havon.

erchegyia 2012.02.11 13:36 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

Kokó 2012.02.11 13:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.08
A nap fénypontja! Az első lépéseket a part felől tettük. A kellemetlen hangok és érzések visszafordítottak, így inkább elmentünk GCanga gyógyítására.
Az ott gyűjtött bátorságból merítve ismét nekivágtunk a pontoknak. Ezúttal "belülről" támadtunk és a végén sikerült bejárnunk a tavat. Útközben találkoztunk lékhorgásszal és nádaratóval is ... nem beszélve a sok korcsolyázó, sétáló, jégvitorlásozó emberről.
(A harmadik pont felirata kissé kopott, de még olvasható.)
A végládánál némi telefonos segítségre szorultunk, pedig alig fél méterre keresgéltünk. (A tiltott élelmiszereket eltávolítottuk!:))

macikupac 2012.02.11 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.26
Jégen és havon a Velencei-tónál 3.

Ha így folytatjuk, akkor lassan hagyományt teremtünk a Kofola Bt.-nél,hogy a téli jeget kihasználva ilyen ládákra is rámozdulunk. Tavaly a Kis-Dunán voltunk, idén a Velencei-tavon. Jövőre a Tisza-tó következik, ha csak nem lesz addig alternatíva.

Nagyon készültünk a mai napra! Itt indítottuk a jeges ládák becserkészését. Leparkoltunk a kikötőnél és a strand felől közelítettünk. Óvatosan közlekedtünk; barátkoztunk a helyzettel és a jéggel. Azokat a részeket, melyeket nem borított hó, igyekeztünk elkerülni. Néhány helyen vizes volt a jég teteje. Ezekről gyorsan elillantunk. Már nagyon közel (kb. 10 méterre) voltunk az első ponttól, amikor a körülöttünk recsegni kezdett a jég. Mivel nem terveztünk mára fürdőzést a tóban, így szélsebesen elhagytuk a környéket. Ekkor úgy látszott, hogy a mai fő tervünk dugába dőlt.

Miután sikeresen abszolváltuk GCangát, úgy gondoltuk, hogy megfelelően kitapasztaltuk a terepet, sikerült elég bátorságot merítenünk abból a kalandból és ismét nekiindultunk a multinak. Az első pontot más irányból közelítettük meg és így már nagyon könnyen elértük. A következő helyszín azért elgondolkodtatott minket. keresztbe kellett gyalogolnunk a tavon, mely OK, hogy be van fagyva, de mégis... Miközben gyalogoltunk, azért némi majré még dolgozott bennünk. Közben azért volt alkalmunk bőven beszélgetni és megismerni a tó téli arcát. Nem is gondoltuk, hogy micsoda élet van itt. A nádasok által körbezárt részeken rengeteg madár-lábnyomra és ürülékre bukkantunk. De kisebb vadállatok nyomait is láttuk. Még mielőtt elértük volna a 2. pontot, megfigyelhettük, hogy miként aratják a nádat. Sikerült mind a kézi, mind a gépi aratás folymatát megtekintenünk. A legészakabbi pont is - hasonlóan az elsőhöz - gyorsan meglett. Innen a már részben bejárt úton távoztunk, majd az madárszaros résznél balra kanyarodtunk, be a nádfoltok közé. Talán ez volt az egyik leginkább vadregényes rész. Körbe vettek a nádas részek és nem látszott a part. A harmadik ponthoz is könnyen odataláltunk. Itt a felirat picit halovány, de nekünk sikerült jól leolvasnunk. A táblán olvasható figyelmeztetésnek most nem volt aktualitása. A záróládához vezető séta alatt is volt pár rész, ahol erősen olvadt a jég teteje, de ezeket a részeket könnyen és gyorsan kikerültük, illetve magunk mögött hagytuk. Kíváncsi lennék, hogy miként jöttek létre a tóban lévő szigetek. És miért van például a záróládáé betondarabokkal körberakva? A koordinátánk - mint utólag kiderült - pontos volt, ám a ládát mégsem találtuk. Szerencsére Magpet segítségével gyorsan fény derült az okára. A hó jótékonyan elfedte a titkot. Visszafelé is olyan részen mentünk, ahol még nem jártunk a nap folyamán. Így láthattuk, amint egyidőben több százan koriztak, sétáltak a tó jegén. Nagyon nagy élmény volt ezt a multit teljesíteni. Kár, hogy nem sütött közben a nap; én a szelet sem bántam volna az utóbbiért cserébe. Nózi mackóm is élvezte a jégsétát.

 
somap 2011.11.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Szép környezetben van, szinte minden este arra szoktunk horgászni mint ma este is, megérte fogtam mellé egy 30 kilós harcsát.

 
mudman 2011.10.29 13:01 - Megtaláltam
21km kellemes pancsolás a szuper időben. Példás koordináta rögzítés. :)

Hajós kupa: 21km

magpet 2011.10.29 13:00 - Megtaláltam
Kiválóan kitalált és megvalósított multi, köszönöm! Mudman és NaviHami barátommal eveztük meg a csészét. Az eredeti táv kicsit kevés volt, ezért az elején és a végén is megnyújtottuk egy kicsit. Tökéletes időjárás, főzőcske a Sólet-szigeten, barátkozás a hattyakkal, nagyjából ennyi egy tökéletes nap. Még egy egyszer köszönöm!

Hajós kupa: 20.3km

A következő pont pötyögéseAz egyik átkelés
TükörÁllatka víz alatt lebeg
Állatka evezőn pihenLog
Partraszállás a Sólet-szigetenLakoma
Csend, élet.Megúsztuk.
Csak barátkoztunk velükKajakos az aranyhídon
Már a kikötő feléKamerázik
hitamas 2011.10.22 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Miután 50 éve van nyaralónk Agárdon és 30 éve járom a vizet horgászcsónakkal, ezt a multit már a kezdeteknél kinéztem. A segédpontokból és a csatolt fényképekből elég jól ki lehetett következtetni az útvonalat és a valószínű pontok helyszínét, a logokból pedig az információk elhasználódását, ezért az első ponttal nem is próbálkoztunk, nyáron egyből a másodikat vettük célba, sikertelenül. Idén sajnos ritkán jutottunk el a vízre, ezért a halakra koncentráltunk, de a csónak hazaszállítása előtt a tuti biztosnak gondolt harmadik ponthoz eveztünk és ott valóban meg is találtuk a láda koordinátáit. A láda e nélkül biztos nem lett volna meg. Így viszont igen. A jelszó soha nem feledhető hangzással pengette meg bennem a húrokat. Mindez együtt - tökéletes. :)

benist 2011.10.01 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Sokáig vártam, mire a láda felújításra került (a jelszó nélküli megtalálás nem lett volna az igazi), most példás a multi. A tavat egyébként is szeretem, az őszi nyárban pedig kifejezetten kellemes volt a lapátolás.
A kölcsönző előtti parkolóban összeraktuk kissé koros NDK kajakunkat, majd lefurikáztuk a kölcsönző stégéhez. A vízállás olyan alacsony, hogy a betonmólókról reménytelen volt a vízre szállás. Vártuk, hogy valaki elzavar minket, de nem foglalkozott a velünk senki. A 2-es pontnál nagy mutatvány volt a táblát felállva leolvasni. Kis lazításra partra szálltunk, sajnos a halőrház előtti kis öböl partja láthatóan nyilvános WC, alig sikerült az aknákat kerülgetni. A 3 pont után irány a láda, majd az örömteli találat után vissza a csatornán a táblákig, és a csónakházig. Sikerült számos madarat és egy igen sebesen úszó siklót megfigyelni.
Nem volt megerőltető a táv, az idő és a tó gyönyörű, a háttérben a lassan élénkülő szélben vitorlásverseny zajlott.

zalajaro 2011.09.13 15:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Nagyon jó nyárias időben csónakáztunk Bubukával.
Köszönjük a multi helyreállítását.

 
LaySoft 2011.09.11 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.40
Voltam olyan szerencsés, hogy részt vehettem a láda karbantartó vízitúráján. Ha már erre jártunk, útba ejtettük a Cangát is, ezzel együtt már szép kis túra kerekedett belőle. Ezúton is köszönöm a meghívást!

Czucz 2011.09.11 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Isteni tura volt!!

CacheFinder 2011.09.11 14:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Netkess, asztalnál logolás, miazmás... Vagy még sem?! :-)
A láda karbantartásában segédkeztem Levinnek. Nagyon régen érett már ez a javító-túra, de most végre eljött az idő.
Népes csapatunk egy 7 és egy 4 személyes kenuval vágott neki eme csodálatos multi karbantartásának. Az időjárás elkényeztetett minket. 30 fokos hőségben lapátolhattuk a hűs vízet ezen a szeptemberi napon. Annyira belejöttünk a hajózásba, hogy elmentünk még megkeresni GCANGA-t is, így összesen kb. 17 km lett a megtett táv.
Nagyon megéri végigjárni a multi pontjait! Gyönyörű helyeken evezhetünk, amíg végül elérjük célunkat és megleljük a záróládát. A virtuális pontokon a koordináták pedig ezentúl biztosan nem fognak lekopni...
Elfogultság nélkül mondhatom: Ez az egyik legjobb magyar multiláda. Ne hagyjátok ki!

Vízreszállás.Ilyen erős napsütésben fontos a megfelelő védőital...
Megy a meló ezerrel.Nyugalom.
Kikötő.Hóóó-rukk!
Ide nekem, hamar!Beszélgetés a jól végzett munka után.
Ancs 2011.08.27 12:30 - Megtaláltam
Erre a hétvégére már egy hónapja beterveztük ezt a multit, remélve, hogy meggyógyul. Így sem keseredtünk el, szépen végigeveztük - Levinnek köszönhetően - érintve a multi pontjait.
A tavon már-már viharos szél volt, a nádasban csend és béke honolt. 10,1 km-t eveztünk és nagyon élveztük.
Köszi

[Jóváhagyta: Kovi, 2011.09.05 10:54]

Megköszönte: Ancs

járgány
leleményes
jutalom 
szaboeszter 2011.08.03 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.46
Sajnos nem talaltuk meg, az elso ponton nincs semmi nyom, csak nehany morcos horgasz a parton. Azokat vegul megsem vittuk magunkkal, de vegigmentunk a segedpontokon, atjarokon, eveztunk egy nagyot a sima vizen, a Gardony se gazolt el minket, ki is kotottunk, lattunk rengeteg madarat es a kolcsonzos se sertodott meg az extra orak miatt :)

Koszonjuk a rejtest!

[Jóváhagyta: Kovi, 2011.09.05 10:54]

Bazsa69 2011.08.03 13:00 - Egyéb
Már augusztus van... ;O)
A hétvégére tervezek arrafelé kajakozást. :O)
A fotós megtalálást nem preferálom, jobb lenne az igazi.
Ha lehet...

Tibort7 2011.06.04 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Megtaláltam.
Köszönet Levinnek a segítségért.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2011.07.09 19:28]

kami1 2011.05.21 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Péntek egész nap a tó körül bicajoztam. Megnéztem hol lehet kenut bérelni.

Szombat hajnalban felébresztettem a gyerekeket, irány a kikötő. 8-kor már úton voltunk az első pont felé. Hamar összerázódott az evezős csapat, jó tempóban haladtunk. A Dunán tanultam evezni, így a nyugodt, szélmentes tavon nagyon könnyen boldogultunk.
Az első ponton nem olvashatók a feliratok. Elsőre végigeveztük a megadott átjárókat, a korábbi bejegyzések alapján próbáltunk keresgélni.
Miután semmi nyomot nem találtam, felhívtam Levint. Telefonon kapott segítség után, minden simán ment.

Köszönjük Levin segítségét!

A láda nagyon beázott a füzetkéből nem sikerült kiolvasni a jelszót. Péppé áztak a lapok.

A horgászokkal nem volt gond, mert én magam is horgászom, tudom mit nem szeretek. :)

6.3 km/órás átlagot mentünk, 13 km-es evezésünk közben.

Köszönjük a rejtést!

[Jóváhagyta: Kovi, 2011.05.24 11:41]

sajnos elázottitt olvasható a koo.
legénységcsalád
Szúnyog-sziget feléCserepes-szigeten
Visszaútkormányos, kapitány
biztosra megyünk 
Leonnatos 2011.05.14 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.65
feel206 és sziszkó társaságában, msot már vizikesserek vunk :)
Köszi a rejtést!

sziszko 2011.05.14 10:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Nagyon jó rejtés, már a kenuzás is egy élmény volt, nem még a "beparkolás" a rejtekhez :) a horgászok meg csak néztek mit bénázunk, de minden kezdet nehéz :) köszi a rejtést, bár kicsit nehéz volt megközeliteni, de végül meglett, bár valóban "beteg" is lett a láda, valaki ott élő madárkának megtetszett, de nem talált benne értéket :) és visszazárni már nem tudta... csak ajánlani tudom, megéri az evezést :)

feel2006 2011.05.14 10:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Sziszko és Leonnatos társaságában vágtunk neki a láda keresésnek, előre egyeztetve a koordinátákat a rejtővel, hogy biztosra menjünk.

Életünk első Kenuzása volt, megúsztuk borulás nélkül, de a manőverezéssel volt egy kis gondunk. :)

Nagyon szép hely, soha nem gondoltam volna eddig, hogy ilyen helyek vannak a velencei tavon, még a szigetről sem tudtam.

A láda, megvan, de sajnos nagyon elázva, már a jelszó vége is alig látszik, ezért újabb egyeztetés volt a rejtővel, és a képek alapján elfogadta a megtalálásunk, amit ezúton is köszönünk!

a manőverezési képesség abszolút hiánya.
Az ott a tulpart, 2km. 
Gextrem 2010.08.22 00:00 - Megtaláltam
köszönjük a rejtést

Egér Fogó 2010.08.14 19:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.30
Felejthetetlen élmény volt a naplementével kombinálva...

Sajnos a láda vizet kapott, penészedik a belseje...

kittycat 2010.08.14 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.95
Simán meglett, köszönjük. A 3 személyes kenu bérlése idén már 2500 ft/óra.

Szollo 2010.08.08 16:57 - Megtaláltam
Feri65 telefonos segitsege nelkul nem lett volna meg. [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2010.07.17 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]
Mi mást is kezdhetnénk 35 fokban, mint hogy kajakra vesszük a figurát :))) Levinnek köszönhetően sikerült végigjárni az utat (köszi!) Nagyon klassz helyekre elvezető kis túra volt, kedvenc pontom a kis kikötő és környéke lett - ide biztosan máskor is ellátogatunk.
Köszönöm a rejtést
És természetesen roppant szubjektív a pontozás, de hiszek benne, hogy serkentőleg hat majd a karbantartást illetően :)))

k&s 2010.07.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.74
ok.

rutoldo 2010.07.10 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.64
Mostanában nem volt szerencsém a multi ládákkal. Van már néhány multi ládám aminek csal a fele van meg, mert a pontoknál található jelszó(részlet) nem bírta ki az időjárás viszontagságait és egyszerűen nem olvasható, vagy eltűnt a felirat. Ilyen többek között GCAGFA 3 pontja, GCRERE szántódi oldala - a tihanyi még márciusban megvolt, azóta Szántódon már vagy háromszor próbálkoztam de felirat nem volt és én sajnos azt a horgászt sem találtam aki fejből tudja a jelszó részletet - és sajnos ilyen ez a mai is.
Múlt héten (július 04-én) nagy reményekkel vágtunk neki a kalandnak, saját kenut megautóztattuk, aztán az Agárd és Gárdony közötti csatornán tettük vízre, aztán irány a GCVtvm 1 pontja. A helyet gyorsan megtaláltuk, sajnos a azonban a következő pont koordinátája nem volt olvasható a csöveken. Még szerencse, hogy a korábban felírtam az ajánlott vizitúra forduló pontjait, így az utat végig eveztük, de a megtalálás élménye elmaradt. Annak érdekében, hogy ezen napon teljesen ne maradjunk megtalált láda nélkül, elhatároztuk, hogy tovább evezünk és a "másik vizi ládánál" is szerencsét próbálunk, ezért neki láttunk a GCANGA láda megkeresésének. Begyűjtve ezt a ládát 16,2 km evezés, valamint egy jó fürdés után kellemesen elfáradva indultunk haza késő délután.

2010. 07. 10. Ma ismét szerencsét próbáltunk, mert a neten olvastam, hogy a láda koordinátája máik ponton még olvasható. Ennek alapján a láda csakugyan meglett, utána ismét egy jót kenuztunk, a nádasokban bolyongtunk. 15,7 km evezés volt a mai nap távja, délután nagy fürdés a Cserepes sziget egyik mólójánál.

 
pero 2010.07.10 11:00 - Megtaláltam
A rejtővel előzetes koordináta egyeztetéssel lett meg.
Életem első kenuzása :))
Köszi a rejtést :)

Ottocar 2010.06.27 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Már tavaly nekivágtam a megkeresésének, de hogy izgalmasabb legyen, Velencéről (kb. 2x7km plusz).A hullámok akkor meghátrálásra késztettek.
Most bár a leírásban a láda eltűntként szerepel az utolsó logok alapján úgy tűnt mégis megvan. Miután imádok kajakozni, és két saját járgányom is van ezért nekivágtunk lesz ami lesz alapon. Az első ponttól 6 km-re szálltunk vízre. A megtalálás nem okozott gondot, bezzeg a koordináta. Az olvashatatlan. Levin-t hívtam fel segítségért. A második pont koordinátáit nem tudta, de a láda irányát megadta (neked jobbra- mondta). Pár perc múlva feltűntek a cölöpöt jelző táblák, ami a képekről ismerős volt.Itt még olvasható a koo. (átírtuk) így a ládát már nem vakon kellet keresni. A koo pontos a láda a helyén! A második pont kimaradt, de így is 13,8 km-t eveztünk. Köszönjük.

én 
Bernix 2010.06.17 17:05 - Megtaláltam
log és képek késöbb... [wapon beküldött szöveg]

Gyros 2010.06.17 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.00
boat in :) log és képek késöbb... [wapon beküldött szöveg]

Az első pontnálCölöpveszély
LádávalLádával
Ezt Ozekitől tanultam :)GCIZGI rejtése után
feri65 2010.06.08 19:50 - Megtaláltam
levadaszva!!!!
koszi evi!

*Vica* 2010.06.08 19:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
A pontok javításra szorulnak, a láda úszkál a megemelkedett vízen.

Köszönet a segítségért Levinnek, Ferinek a fuvarért, Heinekennek a folyadékpótlásért. Nélkülük ez a találat nem jöhetett volna létre. :-)

7,5 km 2 óra 26 perc alatt (fürdéssel)

Dolex 2009.09.19 15:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Megtaláltuk, Izgalmas volt :)

Hepur 2009.09.19 15:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Végre sikerült!!!!!

Nagyon ötletes multi, szerencsére hamar ráakadtam, úgyhogy több mint egy éve, még tavaly nyáron indultunk neki először!
- Kezdő kesserként a gps-en kívül semmit sem vittünk magunkkal. Se leírás, se fényképező, és mivel az első ponton a számjegyek eléggé kopottak voltak, nem sikerült beazonosítani a következő pont koordinátáit. Ennek ellenére végigeveztünk a segédkoordináták mentén, mondván hátha megleljük valamelyik pontot, de tapasztalatlanságunkból adódóan úgy gondoltuk, hogy a részpontok csak a nádashoz kötözött műanyag ládák lehetnek :-), és hiába szedtük össze az összes ládának vélt szemetet a tóról, sajnos nem jártunk sikerrel, így 3 órás evezés után feladtuk.
- Második próbálkozás idén júliusban volt. Rendesen felkészülve, az összes leírást és fotót végigbogarászva indultunk neki, még a kopott feliratok sem jelentettek volna akadályt, de a kölcsönzőben közölték, hogy a szél miatt nem mehetünk vízre. Pedig mikor itthonról elindultunk még sütött a nap, és szélcsendes idő volt.
- Harmadszorra pár hétre rá, hasonlóan jártunk, bár akkor a tóhoz érve az idei talán legnagyobb vihar kapott el minket. Örültünk, hogy épségben sikerült hazaérnünk.
- Negyedszerre minden összejött. Napsütés, szélcsend, a felújított pontokat is egyértelműen le lehetett olvasni, de a ládát valahogy nem találtuk, bár nem is nagyon maradt időnk a keresésére, mert nem volt több pénzünk, és bele kellett férni a 3 órába a kölcsönzés miatt.
- Végre ötödszörre teljes lett a siker, már csak a ládához eveztünk, egyből meglett, így egész olcsón megúsztuk, csak egy órás bérleti díjat kellett fizetni! A láda a gumi alatt volt, jó állapotban van, de kicsit nyirkos belülről. Örömmel logoltunk és gyűjtöttük be a jelszót.

Mindenkinek csak ajánlani tudom a felkeresést, nagyon jó móka, jól felépített multi. Az öt próbálkozás alatt összesen 11-en vettünk részt a felderítésében. Az egyedüli hátránya, hogy drága a kenu bérlése, 7x2200 forintunkba került, mire végre sikerült teljesíteni, igaz ez a saját szerencsétlenségünkön is múlott.

Fazék 2009.08.28 12:45 - Megtaláltam
A javaslatnak megfelelően béreltünk egy 3 személyes kenut fiammal és lányommal. Sajnos az első ponton olvashatatlan a koordináta, kb. 10 percig nézegettük, a horgászokkal nem volt inzultus, nem úgy. mint később az F-nél :(, szóval próbálgattuk, de a kiokoskodott pont később a víz közepére mutatott. Mindegy, becsületesen végigeveztük az A-F pontokat, szép volt. Mellékelten a tracklog.
A logok szerint 26 napja javították a feliratot az 1. ponton, de ezek szerint a javítás is nagyon hamar lekopott (UV sugárzás? :) ), karbantartáskor javaslom az üvegfestéshez árusított kontúrozó használatát, az tuti nem kopik le.
És csak érdekességként, (komment nélkül) a 3 személyes túrakenu ára:
- Velencei-tó, VTSI kölcsönző: 2,200 Ft/óra
- Tisza-tó, Albatrosz kikötő: 500 Ft/óra

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.02.14 13:15]

Erre eveztünk 
mrx 2009.08.21 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Tegnap délután kikölcsönöztünk egy 7 személyes kajakot és 7-en (mint a gonoszok) nekivágtunk az evezésnek.
Az első pont könnyen meglett. Viszont a partról a horgászok a célbadobást gyakorolták rajtunk. Gyakúgy röpködtek felénk a horgok...
Miután ezt szóvá tettük irányukba, visszaordították, hogy takarodjunk innen, mert ők pont itt horgásznának...
Na innentől kezdve jöttek a problémák. A koordinátát megtaláltuk viszont nem tudtuk rendesen elolvasni. Időzni viszont nem akartunk az idegbeteg horgászok miatt. Amit sikerült kiolvasnunk azt összevetettük a segédpontok koordinátáival, és megállapodtunk abban, hogy ez alapján megpróbáljuk megtalálni.
Mondanom sem kell, hogy se fényképezőgépet, se mobiltelefont nem vittünk magunkkal.
(Bízva magunkban, hogy úgyis vízbeborulunk, csak a navi volt nálunk, és azt is zacsiba csomagoltuk.) Emiatt még a rejtőt sem tudtuk felhívni segítségért.
Szóval elindultunk, kerestünk, és közben pontról pontra végigeveztünk a segédpontokon is.
A ládát persze nem találtuk meg, viszont a navi alapján kb 11 kilométert eveztünk a nádasban. :-)
A problémák ellenére nagyon élveztük a kajakozást, és valahol a nádas közepén valami hihetetlen jelenetet is láttunk.
Egy kb 30 cm-es kitört nád (ami a víz közepén volt) tetején féllábon állt egy vadkacsa.
Egész közel elsuhantunk mellette, de meg se mozdult, csak a tekintetével követett minket.
Mivel fényképezőt nem vittünk magunkkal, a navigáción látható bejárt utat fotóztuk le, és ez alapján kérnénk a rejtő elfogadását.
(Ha lehet, nem vágnánk neki másodszor is, mivel majdnem 10000 Ft-ot fizettünk a kajak kölcsönzésért.)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.02.14 13:15]

Bejárt út 
bferi 2009.08.20 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

szirteyzsu 2009.08.20 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

wEEn 2009.08.17 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.60
Az első pont nagyon kopott (telefonos segítséget kértünk - kaptunk - köszönjük!). Nagyon élveztük az evezést. A túra hossza kb: 6,5km, kényelmes-nézelődős evezés mellett 3,5 óra alatt teljesítettük. Kenubérlés: 2200.-Ft/óra a javasolt kiindulási pontban.

2in1 dream team :) 2009.08.08 13:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Ez (IS) egy hosszú történet, mely 2009.01.11.-én kezdődött, mikor is felcsillant szemünk elött a lehetőség, hogy a befagyott Velencei-tó, mesébe illően tükörsíma jegén, megkeressük ezt a régóta áhított ládikát.
Hát igen..., régóta nézegettük ezt a jó kis vizi multit itt a virtuális térben, de annak ellenére, hogy itt van nyaralónk Agárdon, vízijármű hiányában nem tudtunk nekivágni.
Szóval, ezen a fagyos téli napon az első pontig jutottunk el terv szerint, itt viszont azzal találtuk szembe magunkat, hogy a koordináta szinte olvashatatlan.
Azért ilyen könnyen nem adtuk fel!
Mivel, a nagynehezen kisilabizált koordináta olyan helyre mutatott amit ismertünk, eldöntöttük, hogy haladunk tovább.
Azomban kissé inunkba szállt a bátorság, ami korcsolyás megoldást illeti, ezért kicsit csaltunk, és autóba ültünk. -ezt nem javasoljuk senkinek!
Mire a második ponhoz értünk már szürkület lett, és a félhomályban nem találtuk meg a következő koordinátát. Meg aztán el is bizonytalanodtunk, hogy jó helyen keresgéltünk-e, ezért segítséget kértünk a rejtőtől, aki el is küldte nekünk a koordinátákat.
Ezzel téli keresgéls, idő hiányában félbe is maradt.

Második nekifutásunk, már egy szép nyári napon volt, felszerelkezve egy sevylor-360 HUDSON túrakajakkal, ami csodálatos élményt nyújtott.
Végigjártuk a pontokat újra, úgy ahogy kell. NAGYON JÓ VOLT! AJÁNLOM MINDENKINEK!

csokisfánk-OK 2009.08.02 10:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
A rejtővel egyeztetve a pontokat , végig eveztük a túrát és javítottuk a feliratokat a pontokon. Az első helyen szinte teljesen olvashatatlan volt már, a másodikon valaki már pótolta, a harmadik pont teljesen olvasható, a láda pedig a helyén van. Mindent összegezve szerintünk a ládát kereshetőre lehetne állítani.
A nagy meleg ellenére nagyon élvezetük az evezést a vizen. Heten indultunk neki a távnak, ebből hatan szárazon megúsztuk-ez elég jó arány. A ládánál muszáj volt valakinek kiszállni, mert a dobozhoz csak úgy lehet hozzáférni. A Papa volt a kormányos, ő ült hátul a hetedik helyen, hamar kipattant a partra. Beadta a hajóba a ládikát, de a hajó kicsit eltávolodott a partról és amikor vissza akart minket húzni, egy lépés előre és rögtön a nyakáig ért a víz. Nem tudtuk, hogy sajnáljuk, vagy nevessünk!?
Érdekes volt a nádasban megfigyelni a madarakat,a halakat, a horgászokat. Mindenkinek ajánlani tudjuk aki még nem próbálta ki ezt az élményt. Köszönjük a rejtő segítségét.

Vándor Csillag 2009.08.01 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Mr Bean, Soma+Armi kutyus, kajak-kenu, borulás, móka-kacagás. :) Közben még GCANGA is. Joooo volt!!! :))

szollosi73 2009.07.13 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Megtaláltuk! [wapon beküldött szöveg]

Ez egy hosszú történet...
Kezdem az elején!
Amikor elkezdtünk ládákat vadászni, azt gondoltuk, hogy ezt a multit ráérünk megcsinálni, már csak azért is, mert a párosunk fiú tagja szinte minden nap a vízen van, és így bármikor könnyedén begyűjtjük a pontokat!
Halogattuk is rendesen, egészen idén január 10-ig, mikor gondoltunk egy merészet és a befagyott tó jegén begyűjtöttük a multi első 3 pontját, így már tudtuk a láda helyét!
Kalandos volt a jeges túra, e harmadik pont környékén nagyon vékony volt a jég, ráadásul össze is torlódott, egy korcsolyázó éppen előttünk szakadt be, szerencsére csak térdig!
Ezen a ponton futottunk össze Vikivel és Zolival (Bébic és Nyúl) akik éppen a koo-t szerették volna leolvasni, ezt így már négyesben folytattuk, Ők még aznap este a ládát is levadászták, mi hazaballagtunk!
Telt-múlt az idő, a tó kiovadt, de a ládát még nem kerestük meg, gondoltuk nem is baj, a pontok meglettek télen a ládát begyűjtjük nyáron, így 2 évszakból is tudunk képeket feltölteni!
Időközben 1-2 kesser sikertelenül próbálkozott a multival, ez picit minket is elbizonytalanított, de aztán a múlt héten felkerekedtünk és irány a láda!!
Ezzel eddig nem is volt semmi gond, viszont a láda helyével igen! Éppen a gps által jelzett hellyel szemben, kb 15 méterre, egy horgász áztatta a zsinórját. Meg sem próbáltuk a ládát felkutatni :(
Ma újra neki indultunk és láss csodát a láda épen-sértetlenül a helyén lapult, illetve gondolom, hogy a helyén, mert a gps-t itthon felejtettük, és emlékezetből kerestük!
Egy ponton kiszálltam a csónakból és a beton peremen egyensúlyozva elindultam Gárdony felé, kb 30-40 métert mentem de nem volt meg a láda, majd elindultam vissza a másik irányba, és a csónaktól kb 20 méterre egy régi autógumi alatt ott pihent a láda!
Nem egyszerű a beton peremen egyensúlyozni, nekem sem sikerült, jól be is estem egy helyen a nádba, szerencsére nem volt víz!
A láda sajnos nincs túl jó állapotban, elég penészes belül, pedig ahogy néztem jól zár a teteje!
A helyszinen nem volt nálam semmi amivel rendbe lehetett volna tenni, elhozni meg nem akartam, mert holnap indulunk nyaralni, és nem tudtam volna visszavinni :(
Pár szó a pontokról!
1. pont: szinte teljesen olvashatatlan, mindenképpen karbantartásra szorul!
2. pont: a rejtő által felírt koo a mai napig látszik, bár ez is eléggé megkopott az idők során, ráadásul ahová fel van írva, igen rossz állapotban van, ezt tábla is jelzi!
3. pont: tökéletesen olvasható a koo, az eredeti is és a tábla hátulján az új is pirossal!
4. pont: a láda kissé penészesen, de azért várja a megtalálóit!
Véleményem szerint így is könnyedén teljesíthető a multi, mivel minden pontról töltöttek már fel képet a megtalálók, így csak azokat kell alaposan átnézni!
A láda helyéről tettem fel képet segítségül! Az a lényeg, hogy a régi autógumit kell keresni és alatta van a láda!
Nagyon klassz multi, a Velencei-tó gyönyörű, mint mindig!
Rengeteg gyönyörű képet tudnék még feltölteni, de most csak azokat tettem fel, amiket keresés közben készítettünk!
Köszönjük a rejtést!
Szilvi+János

1 pont
Bébic és Nyúl
3. pont
2. pont
a ládaa láda
ez alatt vanitt pihen
itt van!
mjdgm 2009.07.11 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Bő két héttel ezelőtt már terveztük a láda levadászását, s miután láttuk, hogy a rejtő Július 4-re tervezte a láda gyógyítását, így vártunk vele. Ma viszont sajnálattal láttuk, hogy a láda még mindig beteg, ennek ellenére ismét elindultunk. Először a Sportiskola kapuján lévő felirat bizonytalanított el, majd a hideg és eléggé élénk szél, s az emiatt támadt méretes hullámok, ezért az első pontnál úgy döntöttünk: láda hiányában nem sok értelme lenne ma a teljes táv evezésének, inkább töltünk fel néhány képeket.
Köszönjük a telálat elfogadását, amint kint lesz láda, végigevezzük a teljes távot is!

 
Panyek 2009.06.27 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.10
Már régóta be volt tervezve ez az evezés, és megtaláltuk a méltó időpontot is: László-nap! Sajnálattal láttam az előző logot, így már előre felvettem a kontaktot Levinnel, aki nagyon segítőkész volt, én meg cserébe beígértem, hogy ahol szükséges és tudom, frissítem a koordináták felírását.

Sajnos kellett is, az első pont olvashatatlan volt, ezt sikerült a legkevésbé átírni egyrészt a felület nehézsége miatt, másrészt itt még erősen mozgott a hajó... ugyanis 8an voltunk, így kibéreltük a 7személyes kenut :) mindenki evezett már, voltunk jó pár folyón együtt, de csak 3-4fős kenukkal. Itt kicsit nagyobb összhangra volt szükség :) mókás volt.

A második, és harmadik ponton abszolút nem találtunk felírást, így felvéstük mindkettőt. A láda sajnos nem volt a helyén, még csak nyomait sem találtuk meg :( elég masszív volt a nádas, de azért partra szálltam, kicsit sétafikáltam mindkét irányba, de semmi...

Ládát nem hoztunk magunkkal, így ennek pótlása még szükséges, DE az élmény pótolhatatlan! Nagyon jó, nyugis helyeken eveztünk, rakás madárral, a lányok nagy "örömére" vízisiklókkal, békákkal, stb. Köszönjük.

[Jóváhagyta: Kovi, 2009.07.31 16:56]

IndulunkHíd alatt
Nyalunk...Dzsungelharc :)
MadárvilágGém
Errefele lehetett a láda vmikor... 
tomv84 2009.04.12 12:26 - Egyéb
Sajnos már az első pontnál problémába ütköztünk, a felirat olvashatatlan ahogy a leírásban s szerepel, de azért végig jártuk az összes segédpontot, illetve bejártuk a Velencei tó délnyugati harmadát, megkerültük a cserepes szigetet, aztán visszacsónakáztunk Pákozdra. Nyáron feltétlenül visszajövünk, remélem addigra helyre lesz állítva a láda.
Üdv: Nóri, Tomi

Besüboboja 2009.01.18 16:33 - Megtaláltam
Ok3 [wapon beküldött szöveg]
A feliratok kopottak, köszönjük a segítséget!!

SirLes 2009.01.18 14:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
Gyerekekkel indultunk neki gyalog, korcsolyával, bobbal. Az első pontot elkerültük, a harmadik pont környéke kissé veszélyes, a láda könnyen megtalálható volt. Jó kis túra volt, mindannyian élveztük.

1 
EicHandler 2009.01.18 14:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.85
Megtaláltuk! Korcsolyása találat. Köszönet CHRISnek a láda megmentéséért a tűzhaláltól. Áldozatos munkájának köszönhetően sikeresen zárult a keresés. A láda a pontos koordinátán volt viszont a karabiner nem volt a helyén. A láda álcárása a nádégetésnek köszönhetően kicsit szegényes de a láda kereshető. :)

CS.CHRIS 2009.01.17 16:00 - Egyéb
A ládika megmentve a tűz, és a nádvágók munkájától, visszarakva a helyére.
ISMÉT KERESHETŐ!!!
Az első ponton az adatok olvashatatlanok, de a segédpontok segítetek a keresésben.
Ja és azért óvatosan a jégen, rengeteg a rianás és a lék, szerencsére csak az egyik lábammal de én is megkóstoltam a vizet (kellemesen hideg :) )

Na ez elintézte volna szegény ládát!Nehéz jó rejteket építeni
De végül is a helyére kerültGrillparti
Zajlik az élet 
CS.CHRIS 2009.01.12 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.48
FIGYELEM !!!! A LÁDA KB. EGY HÉTIG NEM TALÁLHATÓ A HELYÉN!!!
Részletek: pont akkor értem az utolsó koordinátához mikor 3-4 méterre a ládától 1 nádvágó dolgozott, kénytelen voltam megkérni fejezze be a munkát egy kicsit, be kellet avatnom a részletekbe az igen kedves megbízhatónak tűnő idősebb urat, és sikerült megbeszélni vele hogy a láda sértetlen marad. Nagyon segítőkésznek mutatkozott, még egy autó abroncsát is odahozta, (-az hogy került a tó közepére azt nem értem) de jó ötletnek bizonyult hogy az alá rejtve a ládát talán az a munkája után is rejtve marad. (az ő feladata a nádat körbe levágni a sziget szélén 10 méteres sávban) Már elbúcsúztunk egymástól, de kifelé menet látom, hogy pár száz méterrel arrébb újabb munkások tűzet raktak, így visszatérve az emberűnkhöz rákérdeztem hogy : -a kollegái nem fogják e elégetni véletlen a rejteket?
- Úha Dehogynem! (Kapott a fejéhez.)
Mivel a rejtőnek nincs megadva azonnali elérhetősége, és biztonságos helyet nem találtam a ládának, úgy döntöttem haza mentem a tűz elől. Ha a hétvégéig befejezik a munkákat, akkor igyekszem vissza rakni a helyére.

A láda veszélyben!Vajon mi legyen a megoldás?
Talán így jó lesz!?!Hát ez elől nem lesz menekvés, csak otthon
Bébic és Nyúl 2009.01.10 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.70
A tavalyi sikeres jeges GCANGA találat után most ezt a multit néztük ki magunknak. Az első pontot a jégen át az ajánlott indulási helyről fogtuk meg. A felirat egy része igencsak kopott. A második pont felé indultunk északi irányba, de később visszafordultunk, mivel kicsit bizonytalannak éreztük a jeget, így kocsival a tavat megkerülve északról közelítettük meg. A második ponton csak az utolsó számjegyben nem voltunk biztosak, mert az is kopott. Ez viszont fontos lett volna a harmadiknál, ahol még nem volt biztonságos a jég, (gyakorlatilag látszott a nyílt víz), így csak távolról sikerült leolvasni a láda helyét. Hazafelé még sötétedés előtt sikerült megfogni a ládát, ami a helyén volt. Mire a partra (Popstrand) értünk teljesen besötétedett, de ennek ellenére még több százan korcsolyáztak.
Tetszett ez a multi, akárcsak a séta a befagyott tavon.
Köszönjük!
Viki és Zoli

(Köszönjük Szollosi73-nak a 3. pontnál adott segítségét.)

sattila & Kata 2008.08.21 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.42
A nyitás után nem sokkal már a vízi-sport telepnél voltunk. Nyertünk egy irányíthatatlan 2 üléses portyát, és irány a víz. Enyhe szélben, erős bénázás mellett (szó szerint) értük el az első pontot, ahol mi bizony nem tudtuk leolvasni a jó koo-kat. Elindultunk a segédpontok mentén, a kikötőhöz érve látta hogy még 400m, a szárazföld felé. Na ez nem lesz jó, telefonos segítség: nincs a rejtőnek telefonszáma, hívjuk a segéd-rejtő Levint, segít, hogyj ó helyen járunk, mire mindent elmond, már a telefon le is merül. (Köszönjük Levin)
Jönnek szép sorban a pontok és a segédpontok, egyre jobban élvezzük, az idő, a környék csodálatos, és a végén a láda is megvan. Egy damillal öszekötve ott fityeg a láda és a palack is, lehet ajándékot vinni bátran. Bénázással együtt 3 csodálatos órát töltöttünk a vízen, köszönjük.
A ládát csak egy ici-pici alkoholos filces koo-frissítés választja el attól, hogy 5* legyen...
Összességében 3 óra 3 perc alatt 8.7 km mentünk :)

Ládaőr
A megtalálás örömeMugli !!!
shepherds 2008.08.20 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
A legfontosabb: a láda MEGVAN - épségben találtuk:)

Kajakkal indultunk Agárdról és az előző megtalálókkal ellentétben nekem sikerült gond nélkül leolvasni a koordinátákat az első ponton - bár előnnyel indultam, tanárként sokféle írást kell azonosítanom:))) Én egyértelműnek láttam minden számjegyet - higgyetek az első megérzésnek:)

A többivel pedig tényleg semmi gond nem volt - azon kívül, hogy szembesültünk vele, gyúrnunk kell egy kicsit karra... elfáradtunk a kajakban:)

A láda közelében haboztunk egy kicsit, hogy akkor mit is keressünk - damilon lógó palackot a vízben vagy ládát. Végül ahol már csak pár métert jelzett a GPS, kiléptem a csónakból - nem hiába, mert ott hevert a doboz a nádasban, mellette a palackkal:)

Jó móka volt, köszönjük a rejtést!

gyu. 2008.08.18 13:00 - Nem találtam meg
Nem tudtuk elolvasni a számokat. Szerencsére kajakozni jöttünk.

 
Ládafia 2008.08.13 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
...fire in the sky. :-))
Csak ismételni tudom az előttem szólókat: az első ponton alig néhány szám olvasható megbízhatóan.
Mi "tippeltünk", de nem nem találtuk meg a második pontot. Némi logika és helyismeret alapján azután megnéztem a további pontok szerintem lehetséges helyeit, és ez bejött. A ládát megelőző koordinátát megtaláltuk, így a ládát is.
Valóban, jó volna újraírni az első ponton a koordinátákat, mivel ehhez a multihoz vízi alkalmatosságot kell bérelni annak, akinek nincsen saját, így még nagyobb lehet az esetleges bosszúság sikertelenség esetén.
A rejtés amúgy nagyon tetszett, és a Velencei-tavat is szeretjük, nagyon! Köszönjük!

Csapdoki 2008.08.12 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.29
Nekem nagyon jó láda volt mert már a tavaji nyaraláson kifigyeltem és mivelhogy idén kenut is vittem hozzá megszerezhetővé vállt Kösz a rejtést.

cofe 2008.08.10 19:57 - Megtaláltam
Az első pont tényleg nehezen olvasható, ill. csak az egyik koordinátája. Mi 2 lehetséges variációt is elképzelhetőnek tartottunk, a 2-es helyett 8-as lett végül. Nem volt gáz, mert ha 2-est helyettesítünk be, onnan már látszik az igazi hely. Szép multi, mi Gárdonyból indultunk erre a több, mint 3 órás kis kenuzásra.

Visszaérkeztünk Gárdonyba
petika 2008.08.08 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Az első ponton a jelszó nagyon nehezen olvasható. Sajnos tovább nehezítették a dolgomat a bunkó horgászok, akik azt hiszik, hogy a tavat kisajátíthatják maguknak, és elkezdtek dobálni, hogy elűzzenek a helyszínről. (Szerencsére elég messze voltak és nem találtak el! :-) A koordinátát sajnos ebben a helyzetben rosszul olvastam le, így az egy vízfelület közepére mutatott. Köszönet Kovi-nak a második és a harmadik pont koordinátáiért!
A második ponton sajnos egyáltalán nem találtam meg a koordinátákat, igaz itt is megzavart egy horgász, bár ő teljesen normális volt, semmi rosszat nem tett, csak éppen ott volt ... A harmadik ponton a koordináták tisztán olvashatóak. A láda helyén egy "pótláda" van, egy damillal kikötött palack, amiben nincs semmi, csak a külső felére alkoholos filccel rá vannak írva a szükséges tudnivalók.
A túra útvonala csodálatos, nyugodt, békés volt (eltekintve az elején a hülye horgászoktól) Köszönet a kellemes vízitúráért!
Petika

Innen indultamElágazás
TáblaÚtközben
Keskeny átjáróHíd
Seres Péter 2008.08.03 12:36 - Megtaláltam
Fantasztikus volt a nádas mélyén 100 métereket 1 méteres folyosóban evezni! Sajnos az első ponton lévő egyik cetli teljesen leázott, a másikról pedig a felirat. A 47°AB,CDE 18°FG,HIJ jelekből a "G" 1 vagy 4, ezt fix 4-re vettük, de a "C" 0,5 vagy 6, az "I" pedig 2,3 vagy 7-nek látszik, így 9 variációt kellett kipróbálnunk. Ez 5 órán keresztül tartott, szép élménnyel gazdagodtunk, de a láda nem lett meg. Az egyik ponton találtunk egy műanyag dobozt üresen. Kérem a fényképek alapján a találat elfogadását.
Figyelemmel a láda multi jellegére, javaslom a leírásban a jelszóképzés egyértelmű megadását, azzal együtt, hogy a láda hanyadik ponton van. sp

[Jóváhagyta: Kovi, 2008.08.03 22:12]

induláscsónak
egy lehetséges pontcsatorna
másik csatornanádasban 1
szűkösenházak a vízen
öbölszűk csatorna
láda 
dkg11hu 2008.07.27 16:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 3.09
Kezdem a végén. Jó hírem van! Az eredeti láda ott van, ahol az utolsó előtti ponton lévő koordínáta mutatja.

Nagy megelepetés volt ez, mert az utolsó néhány logból úgy tűnt, hogy elveszett, így előzetesen felhívtam a láda gazdáját, hogy mi a helyzet és ő is úgy tudta, hogy nincs meg.
Lévén én nagyon nem szeretek olyat keresni, ami nincs meg és fényképen bizonygatni, hogy én bizony ott voltam a nádasban valahol, oda készülvén megkérdeztem a láda gazdáját, hogy vigyek-e ki egy pótládát, amibe beleegyezett, így elkészítettem egy teljesen vízhatlan málnaszörpös PET palackot, amibe belülről beleírtam a jelszót és az egészet egy 100% waterproof damillal készültem kihelyezni.

Délutáni program lévén Pákozdon 15:30-kor méretes felhőszakadás "fogadott" bennünket, de - rövidebb futás után - az ottani halászcsárda teteje alatt átvészeltük azt a 10 percet, ami kellemetlen lett volna.
Ezután a tó nagyon csendes és elég kihalt volt a partoktól távol eső részeken. Kicsit gyanús is volt....
Kicsit el is vesztünk, mert ez a pontról-pontra ugrós multik egyike, míg a leírásből a publikus pontokat gondoltuk felkeresendőnek. Szerencsére a publikus pontok az egyetlenek a víz felszínén, amik közelében információ kihelyezhető egyáltalán...
Megérkezve az utolsó ponthoz, a pótládát kezdtem elhelyezni, amikor - rejtést keresve - egy kis dobozt érzett meg a kezem. Hát ez volt a régi láda. Szóval megvan.
Ha már ott voltam, azért kikötöttem a pótládát is, amit nem kell kinyitni ahhoz, hogy a jelszót el lehessen olvasni és nem viszi el a víz sem, mert le van horgonyozva. Így aki nem akar papírloggolni és csencselni, annak ez is elég lesz.
Amikor kölcsönöztem a kenut a VVSI-ben, elfelejtettem megkérdezni, hogy mikorra kell visszavinni a hajót, így csak gondoltam, hogy jó lesz, ha este 6-ra visszaérünk.
A csónakmester 17:50 körül gondterhelt arccal fogadott. Megkérdeztem, hogy elkéstem-e. Azt válaszolta, hogy nem, azzal nincsen semmi gond, ellenben órák óta másodfokú viharjelzés van érvényben, így már régen be kellett volna jönnünk.
Megkérdeztem, hogy amennyiben a vihar a túloldalon kap el és utána folyamatosan tilos kimenni a tóra, akkor elég-e másnap visszahozni a hajót, amire azt válaszolta, hogy nem és lehetőleg hozzuk vissza a hajót ha éppen nincs vihar, a jelzés ellenére is.
Bár már régen voltam a seregben, ott mondták erre: "na erre varrjon gombot, katona!"

zöldfülű 2008.07.13 12:45 - Egyéb
Kis nyári tovagolás kedves kis kessertársulat előadásában
Negyedik felvonás: szerettem volna, ha ez a láda a 600., de csak az 599,5. lett :))
A helyszínve érve tájékozódtunk, hogy elmúlt-e már negyedike, de még nem :) Na mindegy, mi, csajok azért csak nekivágtunk - Csigusz ragaszkodott a ládához, így a parton maradt, vigyázni a cuaccainkra, meg arra, hogy a sör ne melegedjen meg
Egy apró félreértés egyeseknek némi aggodalmat okozott, ugyanis Belga azt HITTE, hogy tudok kormányozni. Most már TUDJA, hogy nem, és azt is, hogy az ökörpisilésnél is vannak görbébb trekkek :)) Én viszont TUDTAM, hogy ha nem is úgy, ahogy kell, de megoldom a feladatot, és épségben partot érünk majd (hogy hol és mikor, az már más kérdés...) Szóval mentünk-mentünk, mint a szél, de végül mégis a szél győzött: amikor igazából feltámadt, tanácsosnak láttuk, ha kis csapatunk mozgáskoordinációs összekovácsolását szárazföldi edzéssel folytatjuk :)
Majd még folyt. köv., de addig is: ha valakinek kell egy jó kormányos, csak szóljon!!!
Köszönöm ezt a nem mindennapi élményt :)

ésKata 2008.06.08 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.41
Megtalálás leírása és képek Zerginél. 9-en eveztünk, a többi megvolt,de a hidat deszkákra szedtük,akkor sem volt rajta írás.
Kérem a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Kovi, 2008.06.14 13:04]

Bubuka 2008.06.08 11:30 - Megtaláltam
Ezt kissé elbénáztuk. Főleg én. Ez volt életem első "vízitúrája". Ezért még fényképezőgépet sem mertem vinni, mert mi lesz, ha bebourulunk? Zergi képei azért tanúsítják, hogy ott jártam, a kockás öltözetű banya én vagyok...
Mint Scelétől megtudtam, jó helyen kerestük mi azt a koo-t, csak biztos nem láttunk a szemünktől.

[Jóváhagyta: Kovi, 2008.06.14 13:05]

Zergi 2008.06.08 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.92
Fogtam!
Illetve mégsem:(
Két kenuval 9-en (köztük ésKata, valamint Bubuka kesserekkel) indultunk el, bár Pesten még jócskán esett, vagy 10-en lemondták a túrát. Szóval elértük a publikus helyet, ahol az egyik felirat teljesen hiányzott, a másik meg többértelműen volt olvasható. Gondoltuk, hogy mejd megnézzük mindkét helyet, de lehet, hogy egy harmadik lett volna az igazi. Telefonos segítséget kértünk, de csak az üzenetrögzítő volt elérhető. Döntés: evezzük végig a megjeleölt átjárókat és akkor valószínűleg teljesítjük a közelítő útvonalat. A láda helyét sejtettük, de igen szépen villogott a viharjelző, nem húztuk tovább az időt. Találkoztunk a sukorói partoknál horgászversenyről beérkezőkkel, Gárdonnyal szemben meg éppen vitorlás verseny volt.
Kérem szépen a jelszó nélküli elfogadást!
Köszi

[Jóváhagyta: Kovi, 2008.06.14 13:08]

groph 2008.06.04 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
meg van az a doboz csak nem egyszerű előbányászni.. a kötél ami tartja elég szakadós a víztől, de ott van az

dudikoph 2008.05.29 19:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Iden eloszor voltunk kinn kajakkal, gondoltuk az idei rahangolodast ezzel a ladaval nyitjuk :) Egy regi, NDK-s turakajakkal vagtunk neki, ugyanezt hasznaltuk tavaly a GCANGA levadaszasahoz is. Az elso pontnal rogton a rejto segitseget kellett kerni, mert a rozsda par helyen mar atlyukasztotta a szalagot, es nem birtunk kibogaraszni nehany szamjegyet. A masodik pontnal szimplan vakok voltunk, igy ott is a rejto segitett ki, ezuton is koszonet a turelmedert :) Itt kicsit megetettunk egy ifju tokesrece csaladot, akik ezutan me'g par percig kovettek minket. Utban a harmadik pont fele elkezdett felerosodni a szembeszel, eleg nehezkesen haladtunk a ket nadascsoport kozotti szabad feluleten. A harmadik ponton ateltuk a sikerelmenyt, miszerint eloszor sikerult a multi soran magunktol leolvasni koordinatat :) A 4. pont mellett csak elhaladtunk, az eros hullamok miatt nem alltunk neki turkalni, es ha minden igaz, amugy sincs lada. Koszi a ladat, elmeny volt!

[Jóváhagyta: Kovi, 2008.06.01 20:15]

 
peterpan 2008.05.24 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
nem gyalog...

A karabínerek vonzák egymástEgy porszívó mindig jól jön, ha ládát kell keresni
Gondosan kitakart jelszó 
nogacsalad 2008.05.24 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
A mai nap főattrakciója a ládakereséssel egybekötött velencei-tavi kenuzás volt, melynek során két vízi ládát is levadásztunk, s melyben lelkes tettestársra találtunk peterpan barátunk személyében. Ő egyedül érkezett, mi pedig csonka nogacsalad-ként, mert fiúgyerekünk éppen egy hétvégi osztálykiránduláson vett részt.
Hárman ragadtunk evezőlapátot (pici lányunk csak ringatózott a kenuban), és derekasan leeveztünk mintegy 12 km-t. No, azért nem vennénk fel a versenyt mondjuk, Janics Natasával vagy Kammerer Zoltánnal, de ahhoz képest jól álltuk a sarat, és a másnapi izomláz is elfeledkezett magáról. Miközben járgányunkkal szeltük a fodrozódó vizet, kicsit úgy éreztem magam, mint Tutajos a Tüskevárból (nemrég néztük meg gyerekeinkkel DVD-n). Bár kissé borult volt az ég, biztos ami biztos, azért bekentük magunkat naptejjel. Útközben láttunk néhány hullát lebegni a vízen, tavalyi horgászt (csak vicc volt), szóval: láttunk szép "beszélő" nádast, csónakban ücsörgő nagy ho-ho-horgászokat, kacsamamát pici kacsákkal, és veszekedő fecskéket is.
Tényleg gyönyörű a tó, a maga színes élővilágával együtt! Valami végtelen nyugalmat és békét áraszt (és ebbe még a civakodó tollasok hangos cserregése is belefér).
A végládát elkeresgéltük egy darabig (először nem a legjobb helyen kötöttünk ki), de végül megpillantottuk a kis karabinert, s a mögötte rejtőző ládikát. Ha már úgyis itt jártunk, hát sebtében a karabínerhez kötöttük a ládikát. Mostmár jöhet szél, jöhet víz, jöhet a hófúvás, a ládika kénytelen lesz maradni :o)
Ajándékot nem cseréltünk.
A logokban olvastuk, hogy többen télen keresték fel ezt a multit. Bár nekünk így, kenutúra keretében levadászva nagyon tetszett, azért kíváncsi lennék, milyen lehet a befagyott tó jegén mászkálva kutakodni.
Köszönjük az igazán nem mindennapi élményt!

Vízből kiemelt kenuSüttetem a hasam
Milyen lesz a fogás?Megyünk fürödni?
Mr Bean 2008.05.12 13:28 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Bugár-orienteering 2008.01.12 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
VALAKI VIGYEN EGY MADZAGOT, MERT A KARABINERHEZ KELLENE KÖTNI A LÁDÁT!
a láda a karabinernél van a betoncsík mögé a nádasba rakva. nyáron elsüllyed?
nagyon tetszett így. voltak a tavon korcsolyával, gyalog, jégdeszkával, jégvitorlással én pedig sífutóléccel. nyáron nem sok esélyem lenne, mi erdőjáró emberek vagyunk. biztonságos volt a jég, de ezzel senkit sem akarok buzdítani ládakeresésre, mert egész nap szép idő volt és ez hosszútávon nem tesz jót a jégnek.
(bugár anya)

a láda 
Csuhás 2008.01.06 14:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.19
Hajóval nem sok esélyem van a vízi ládák keresésére így igyekszem a fagyot kihasználva gyalog kesser módra keresni ezeket a dobozokat.
Induláskor már csak sima esö esett, de az ónos esö jégkérge boritott mindent. A jég stabil volt, a lékeknél nézve olyan 15 cm vastag lehetett. Ezen volt kb 4 centi híg latyak, majd ezen az ónos eső jege. Végül is jól járható volt, de hamar átáztatta a bakancsom. Fázós lábbal kerestem a pontokat. Az első felirat egyik számát csak tippelni tudtam. De a második pontnál csak a híd tűnt jellegzetes helynek. Viszont nem találtam a jéggel boritott hídon feliratot. Ezután már csak a logokban látott fotók alapján tudtam keresni. Szerencsére a harmadik pont olyan jellegzetes hogy akár gps nélkül is megtalálható volna. Innen már a láda koordinátájának birtokában kerestem meg sajnos csak a karabinert. Köszi a rejtést, érdekes volt ez a jég túra.

Csuhás

[Jóváhagyta: Kovi, 2008.01.18 12:13]

KezdőpöntItt nem találtam a koordinátát
CölöpökA láda helye
Egy lépéssel a fürdés előtt :-)Nyomsávok
Ónos jeges nádszálakLék
Téli pihenőVizes jég
kupec 2008.01.01 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.09
A tegnapi GCBKOZ-on felbuzdulva gondoltam, hogy ma ezzel a vízi multival kezdem az évet. Hát ez a víz kutyafüle a Balatonhoz képest, már ami a kihívást illeti.
Éjszaka szépen havazott, igy kb. 8 centis hóban indult a menet, szerencsére reggel senki nem volt a tó környékén, nem látta az első szerencsétlenkedő korcsolyalépéseket.
Az oldalra feltett tracklogok alapján, mindjárt a 3. ponttal kezdtem, onnan pedig egyenes siklás volt a láda helyéig. Ez a jég sokkal másabb, mint a Balatoné, hamarabb befagy, nem recseg állandóan. A nádasok között sem volt gond, bár folyamatosan ütögettem a jéghez a korit, aki ért hozzá, az a hang mélységéből és pendüléséből be tudja lőni a vastagságot.
Szóval alig 25 perc után a ládánál voltam és annyira megtetszett a korizás, hogy innen átcsúsztam a Szúnyog-szigeti hajóállomáshoz. Miután a 2. pont koordinátáit nem tudtam, ezért kicsit koriztam a környező nádasban. No, ott volt kis gond, az egyik átjáróban láttam a vízet megcsillani a nádas tövében és a jég is egészen másként pendült, biztosan meleg forrás van ott. Szakadtam már ilyenbe be a téli Balatonon bicajjal, most nem kockáztattam, inkább visszafordultam, és elkoriztam az 1. ponthoz. Addigra már megélénkült a tó, Agárdon szólt a zene a kijelölt koripályán, a népek meg keresztül-kasul koriztak, gyalogoltak, szánkót húztak mindenfelé. Jó volt nézni, hogy nem otthon punnyadnak.
Szóval nagyon tetszett ez az évkezdő ládázás, sikerült megint első lennem a jégen, mint anno 2005 januárjában a GCanga-nál. Bár nekem is a nyár kedvesebb, mint a tél, azért a téli Velencei-tó is nagyszerű (és teljesen más) élmény. Csak biztatni tudok mindenkit, hogy ne a városi jégpályákon (már ahol van) nyomorogjon, hanem menjen a szabadba korcsolyázni. Itt Agárdon a mai naptól már hivatalosan is szabad.
Egyébként meg BÚÉK minden kedves ládásztársnak!

[Jóváhagyta: Kovi, 2008.01.02 09:28]

Fordulópont
Téli rejtekA hűlt hely
Szép ez ilyenkor isÚtvesztő
ÁtjáróSzúnyog-sziget
Milyen állat ez?Talán anakonda?
Besüboboja 2007.09.30 21:59 - Egyéb
Fantasztikus időnk volt! Tó körüli keresésre indultunk, de reggel bejártunk pár kikötőt hattyút dobálni :-)) és találtunk egy pecásboltot ahol csónakot adtak bérbe. Ami ladik és lassú, viszont lehet vele nádast zúzni!
Jót eveztünk!!

 
lighthouse 2007.09.29 22:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.90
Profilunknak megfelelően vitorlással indultunk a multi felkutatására. A tárgyak ismerősek voltak, hiszen sokszor járok/járunk ezeken a vizeken, hol télen, hol nyáron. Érdekes hely a nádas, volt szerencsénk 2 hete hőlégballonról megtekinteni a környezetet. Lenyűgöző volt. A koordináták pontosak voltak, a megadott átjárókat néha másikkal helyettesítettük! :) Kár, hogy a végén nincs láda, remélem hamarosan lesz újra. Amennyiben igen, mi újra megkeressük!

[Jóváhagyta: Kovi, 2007.09.30 11:29]

GCsoka 2007.09.22 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Régóta szerettük volna kipróbálni a kenu bérlési lehetőséget a VVSI-nél, a GC tovább hajtott bennünket, de sajnos a tavaly őszre tervezett "mini-vizitúránkat" az időjárás meghiúsította.
Most viszont nem lehet panaszunk, az idő csodás volt, a ládázás után még eveztünk egy kicsit, élveztük a csöndet, így a végén 13 km-re sikerült a túránk.
Köszönjük a rejtést, a pontok nagyon jól össze vannak szervezve.
Az árva karabinernél egy kicsit még túrtuk a nádast, hátha sikerrel járunk, de sajnos nem jártunk.
Közben a közelben egy horgász nagy hévvel rakodott (dobált) mindenféléket befelé a nádasba. Szomorú látni, hogy egyes horgászhelyeknél mit hagynak emberek maguk után :(

(A kedvünkbe egy kicsit ugyan belegázolt az első pontnál egy parti horgász, aki a beetetését féltette...de hamar feledtette velünk a tó a rossz élményt.)

[Jóváhagyta: Kovi, 2007.09.24 15:09]

ElárvulvaA túra...
Túrázó 1.Túrázó 2.
epilogus 2007.09.16 11:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.40
szeretem a Velencei tavat, évente 4-5 alkalommal néhány napot Gárdonyban vagyok, onnan portyázom

[Jóváhagyta: Kovi, 2007.09.18 13:15]

velencei multi 
Tototo 2007.08.22 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.79
A mai napot a Velencei tónak szenteltük. Mint azt már annyiszor. Délelőtt Gctvtk, délután pedig az ajánlott helyen egy kajakbérlés után irány a víz!
Kata, István

[Jóváhagyta: Kovi, 2007.08.23 07:52]

taro01 2007.08.18 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
DunaX-al közös kirándulás.

[Jóváhagyta: Kovi, 2007.08.21 07:45]

DunaX 2007.08.18 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Régóta tervezgettük ezt a multit, - eredetileg pont azon a hétvégén, miután eltűnt. Akkor úgy döntöttünk, hogy várunk az újratelepítésre, de végül nem vártunk tovább: ma felkerekedtünk! Még tegnap délután felpakoltuk az alkalmi geomobil tetejére a "kétéltűsítő" készletet, majd ma reggel útrakeltünk. Az első pár száz méteren megállapítottuk, hogy oldalszélben bizonytalan a jármű, de némi cikk-cakk után elértük az első pontot. Utána már mint "tapasztalt" kétéltűek szeltük a habokat.
Nagyon kellemes kirándulás volt, újszerű élményekkel. - Köszönjük a rejtést.
A láda helyétől - a karabíner mellől - többször próbáltuk hívni a rejtőt, hogy szívesen pótolnánk a ládát, logbookot, és némi ajándékokkal is fel voltunk szerelve, de sajnos Kovi mobilja átmenetileg nem volt kapcsolható, így a mentőexpedíció elmaradt. :-(
A csapat tagjai: DunaX (Tomi, Márti, Bazsi), Taró01, és SanyiK.

[Jóváhagyta: Kovi, 2007.08.21 07:44]

GeomobilSanyiK készül
A kapitány és a kormányos ellenőrzi a zászlótCheckpoint
Fő a biztonság! A láda helyénél
DunaX és a karabínerEvezőnyomaink: 8 km
astacus 2007.07.22 15:16 - Egyéb
Viharos időben indultunk neki a multiládának. A szél és a hullámok miatt az első pont megközelítése is kihívás volt, a szám leírása pedig sokadszori próbálkozásra sikerült, mivel az elemek a rögzítés idején gépház feladatait hanyagoló legénységi tag kiesése miatt folyamatosan elsodortak a műtárgytól. A nyílt vízen az átkelés csaknem a hullámokkal párhuzamosan és a sodrás ellenében (a Rábán ez megszokott, de tavi tapasztalatok hiányában itt erre nem számítottunk) újabb kihívást jelentett, azt számoltuk, hogy ilyen sebességgel mennyi időbe telik majd több kilométer abszolválása. Mindeközben a navigátor csak néhány száz méterenként tudta ellenőrizni a GPS-t is, fényképezésre nem is gondolhattunk. A nádas alá érve megnyugtató sebességre gyorsultunk, szélárnyékban és a nádas inerciarendszerében a hajó kifejezetten gyorsnak tűnt már. A második pontot a GPS szerint négy-tíz méterre megközelítettük, de egy nádfal állta az utunkat. (Műtárgyat, koordinátát, ládát sehol sem találtunk.) Megpróbáltuk az ellentétes oldalról is megközelíteni, de hiába, a korábbi távolság többszöröse mutatkozott. A nádas csendesebb részének hála előbányásztuk a leírást, megkerestük a jelzett bejáratot, ahonnan még nagyobb körben próbáltuk becserkészni. Még két kört mentünk, benézve minden zugba, miközben a legénység jelentős rutinra tett szert hátrameneti navigálásban. Telefon nem lévén nálunk a segítségkérés lehetősége kiesett. Mivel a GPS akkuk fogyóban voltak és több órája voltunk a vízen a megfutamodás mellett döntöttünk. Visszafelé az azóta lecsendesedett, de a sporttelep környékén még erősen fodrozódó vízen nem kis derültséggel vettük észre a viharjelzést.

A tó, a nádasok annyira gyönyörűek, hogy a kudarccal együtt egyáltalán nem voltunk elkeseredve. Útközben szinte karnyújtásnyira szálltak nagykócsagok, több szürke gémet láttunk elhúzni, vagy a közeli nádasban landolni, szárcsák és vöcskök úsztak mindenfelé. Biztos, hogy visszajövünk még, és nem mulasztjuk majd el a tanösvény "beevezését" sem.

 
keva 2007.07.15 14:00 - Megtaláltam
Zsorzs volt a kormányos, nekem csak eveznem kellett :-)) Sokáig túrtam a nádast, de láda nincs :-(( Lásd a fényképeket zsorzs logjánál.

[Jóváhagyta: Kovi, 2007.07.15 19:39]

zsorzs 2007.07.15 14:00 - Megtaláltam
Az ajánlott bázisról indultunk. Gyakorlott evezősök vagyunk, így nem kellett sok idő, hogy végig "járjuk" a tavat. Nagyon meleg volt, de a végén jót füredtem is. Kár, hogy nincs meg a láda:-((

[Jóváhagyta: Kovi, 2007.07.15 19:39]

a bázisútközben
partraszálláskeva vízenjár
sehol nincs 
lacsz 2007.06.23 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Ez a láda nagyon király! A 2. pont nem akaródzott előkerülni, végül a telefonos segítségem is felhasználtam. Az egyik log kicsit félrevezetett, ezért ott nem is nagyon kerestem ahol aztán megtaláltuk. Annyira jó volt, hogy holnap megyünk egy kört kajakkal is.

[Jóváhagyta: Kovi, 2007.07.09 12:04]

horusz 2007.06.23 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Sajnálom hogy a túra végén nem volt ládikó de a környezet és az érintettlen élővilág közelsége kárpótolt!! Köszönöm szépen a rejtést! Ez az eddigi legjobb
kereshető "láda" amivel találkoztam!

[Jóváhagyta: Kovi, 2007.07.09 12:03]

 
fruzsa 2007.06.22 21:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.39
Még 16-án szombaton mentünk ki evezni egyet, csak elmaradt a bejelentés. Fényképezőt nem vittünk, mert nem vízálló, de az állomásokat megírom magánban. Valószínűleg a ládáért is vissza fogunk menni.

[Jóváhagyta: Kovi, 2007.06.23 11:50]

Éva 2007.06.17 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.89
Megtaláltuk!
A múltkori vízirendőrös tapasztalatokból okulva, jól feltankoltunk mentőmellénnyel és eltökéltük, hogy nem hagyjuk magunkat visszafordítani. Sajnos most csak 2 fős legénység jött össze, jobban kellett húzni:-) A második pontnál elég sokat időztünk, mert úgy gondoltuk logikusnak, hogy a koordináták a hajóból lettek felírva. Az útvonal nem okozott csalódást, még nekem is volt új látnivaló a nudista horgászok személyében:-)
A képek alapján kérném a jóváhagyást, de ha újra kint lesz a láda, azért visszatérünk még logolni.

[Jóváhagyta: Kovi, 2007.06.18 08:53]

 
dc3 2007.05.28 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Becserkelve!

Fűkocka és Mariann társaságában. Köszönöm a fuvart.

A megadott kiindulási ponton kibéreltünk egy jó nagy kenut, majd irány az első pont. Itt még velünk volt Fűkockáék kutyája is, de úgy döntöttünk, mivel eléggé sokat mocorgott és nem volt kedvünk borulni, hogy megállunk és a kutya megvár minket a szárazföldön. Innentől már lendületesebben haladtunk. A navigációval sem volt gond, nagyon élveztük a nádasokban való
evezést. Szebbnél-szebb madarak, rengeteg szitakötő volt látható. A ládához közeledve kissé aggódtunk a közelgő vihar miatt, be is nyomták a másodfokot, de szerencsére elkerült minket, így csak egy kis szelet kaptunk, ami rendesen csökkentette a sebességünk. De a végén minden rendben volt, kicsit zsibbadt lábakkal, de nagyszerű élményekkel értünk vissza a kölcsönzőhöz.

Annyira tetszett a túra, hogy elhatároztam, hogy máskor is jövök e tóra evezgetni. Sőt, lehet vitorlást is bérelni!

Nem fényképeztem, mert féltettem az új apparátot, de Fűkocka logjánál látható, hogy sajnos a láda nincs meg.

Kösz a rejtést.

dc3

[Jóváhagyta: Kovi, 2007.06.04 16:51]

Fűkocka 2007.05.28 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
kicsit szeles időben.

[Jóváhagyta: Kovi, 2007.06.04 16:52]

Éva 2007.05.27 20:43 - Egyéb
Hát ez nem jött össze:-(((. A mai napra evezést terveztünk a tóra, gondoltuk, megkeressük egyúttal a vízimultit is. Öten béreltünk egy hetes kenut, az első pontot abszolváltuk, majd alighogy beértünk a nádas közé, utánunk eredt egy vízirendőr, érdeklődtek, hogy miért nincs rajtunk mentőmellény, egyáltalán hova akarunk erre menni??, és közölték, hogy az elsőfokú viharjelzésnél nem is szabad 500 m-nél tovább eltávolodni a parttól. Ezek után teljesen elment a kedvünk az evezéstől is, inkább kikötöttünk, mielőtt megbírságolnak. Máskor is kenuztunk-kajakoztunk már a tavon, ennél rosszabb időben is, a nádasban is, de eddig nem volt ilyen probléma. Talán aug. 20. hatására szigorítottak? Remélem, azért lesz még idén alkalmunk megkeresni...

Kölcsönözhető tanösvény-térkép 
Steve07 2007.05.27 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Szupi, nagy élmény volt a multi felderítése, még annak ellenére is, hogy jelenleg kissé beteges!!! A kenu állat, csak az evezők zavartak egy kissé. Siklottunk mint a szél csak a kanyarodással volt némi problémánk, ezért néha frontálisan ütköztünk a nádassal, de mindenki túlélte. A karabínert mi is megleltük, láda nélkül. A vissza útnál a fokozódó szélnek köszönhetően erős kihívásokkal küszködve értünk partot! Gratula a rejtőnek, FANTÖRPIKUS A MULTI!!!!!!

Ivi & Steve07

Kérjük a találat jóváhagyását.

[Jóváhagyta: Kovi, 2007.05.28 10:28]

Kovi 2007.05.25 10:53 - Egyéb
Sajnos lába kelt:(

a láda pótlásáig betegre állítom, de akinek van kedve, járja végig, fotók alapján elfogadom a jelszó nélkülit.

Üdv,
Kovi

gombihu 2007.05.21 19:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Úgy néz ki még szezon előtt jöttünk, mert csak a karabiner-t találtuk meg! :((
A vizi túra nagyon tetszett, mégha nem is lett meg a láda a végén!
A hajó kölcsönzős emberke is kedves volt, bár a végén túl akart egy ezressel fizettetni, kicsit elszámolta.. Mi hármas kenuval mentünk, 2 óra elég volt.

[Jóváhagyta: Kovi, 2007.05.23 07:28]
köszi

mkesmarki 2006.10.14 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Ernő barátom hozott el horgászcsónakkal. A csónakot nem versenyzésre fejlesztették ki: elég lassan ment. Meg aztán a táv sem volt kicsi a dinnyési csónakkikötővel, mint bázissal. Mivel a csónakban négyen ültünk, közte két nyughatatlan kisfiú, ez tovább nehezítette Ernő dolgát. Végül 4 órát evezett közel egyhuzamban.

Nagyon szép ez a Velencei-tó, mindenképpen érdemes volt eljönni.

SagiK 2006.10.14 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Radpeterrel már júliusban elkezdtem ezt a multit felgöngyölíteni, de csak most sikerült a végére jutnunk. Családi csónakázás lett a vége, ami nagyon tetszett mindenkinek. A legnagyobb kihívást a hajóbérlés jelentette. Kb. tíz helyen próbáltam valami vizen haladó járművet bérelni/kölcsönkérni, mire a N47.19390 E18.59329 koordináta környékén a büfében sikerült a kedves tulajtól egy "halászhajót" (ladikot) bérelni, óránként 400 forintért. Nem olyan gyors mint egy kenu, de gyerekekkel tökéletes volt. A teljes multit nem biztos hogy érdemes így végigevezni, de csak a ládáért beugrani megfelelő. Egy villanymotor jó lett volna, de sajnos csak evezőt lehetett kérni a bárkához. Az evezőket elég kemény fából faragták (nem úgy mint engem), mert legalább 5 vízhólyag van a tenyereimen. :)
Az evezés után jól esett a büfében a sültkolbász, virsli, melegszendvics.

HattyúkA motor
KacsákA tó és környéke
Az utasokA fiúk
IncsiNádas
Itt vezetett az utunkA ládánál
Tofana 2006.10.01 10:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.69
Remek! Köszönjük.

Piás 2006.09.30 14:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
ELTALÁLTAM 5ön belül, tehát: MEGTALÁLTAM!
Másodszor indultunk expdícióra Lopakodóval, Lzolcsival, Karabínerrel. Előszörre lúzerség miatt nem "tudtuk" befejezni, valamiért azt hittük, hogy 7 pontos a multi, így, 17h 20'-kor megtalálva a 3. pontot, úgy döntöttünk, a hátralévő 4 pontot nem tudjuk 20 perc alatt legyűrni, ezért visszavittük a kenut. Most nagy elszántsággal indultunk a negyedik pont felé, ott orbitális "meglepetésben" volt részünk, ládát leltünk!
A pontok megtalálása gyerekjáték volt, hiszen pici gyermekkorom óta rovom a tavat keresztbe'-hosszába', ott nőttem fel kora tavasztól késő őszig a Tél utca 110. alatt lévő - ma már igencsak dűledező - nyaralónkban. Az evezéssel komoly gondjaim akadtak, mert kenuban ma ültem másodszor, első kísérletünk alkalmával először. Minden más csónak-fajtával könnyen megbirkóztam volna, eléggé nagy gyakorlattal rendelkezem, kivéve a kenut. No, de végül ezzel is megbirkózott kis csapatunk.
A tó kezd újra olyanná alakulni, mnt a '60-as években volt, kezdi a természet visszahódítani a területet a betontól. Nagyon jó volt látni a tavon a ladikos pecásokat, a kajakosokat, a hozzánk hasonló ügyetlenkedőket.
Ma tényleg a Szúnyog Szigetnél van az egyetlen nem betonos kikötő, a '60as évek közepéig mindegyik olyan volt szerte a Tó körül. Ott ahonnan ma indultok, a volt MEDOSZ csónakháztól, régen egy nádassal övezett csónak-kikötő volt. A '60as évek elején 200m-t egyszerűen elvettek e Tóból, betöltötték, és a partra fizetős strandokat, campinget és állami üdülőket húztak fel. Ekkor lett a Tó betonteknő.
Javaslom, evezés után keressétek fel a vasútállomás közelében, a - most üzemen kívül lévő - Nemeskócsag Camping bejáratánál lévő halsütőt. Baromi jó halat, pörköltet, halászlét, sültkolbászt lehet ott enni, meg lehet inni egy sört, vagy fröccsöt, benyomni egy finom rétest, mindez nagyon olcsón. A többi vendéglátóipari egység eléggé levevős, a minőség sem garantált.
Köszi a rejtést, jó kis retro volt!
Ps: a láda teljesíthető kishajóval és vizibiciklivel is, két etapban, a pecások és a természet zavarása nélkül, csupán nyílt vízen "csattogva", de akkor le kell mondanotok a vadrécékről, siklókról, csíborokról, nádutakról, vizi horgászházakról.

Lopakodó 2006.09.30 14:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
2ODXRA,DE MEGLETT!

Karabiner 2006.09.30 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
+VÁGTAM A LÁBAM

Lzolcsi 2006.09.30 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
OK [wapon beküldött szöveg]
A keresés második felében csatlakoztam Piásékhoz, vagyis már csak a ládát találtam meg, de azért ottvoltam :D
Életemben először kenuztam, nem is ment túl jól (bár én továbbra is fenntartom a véleményem, hogy az egy manipulált kenu volt... :D).
Mindenesetre nagyon tetszett a rejtés, és a tó is. Kedves emlékek fűződnek Agárdhoz... :)

 
Csabataxi 2006.09.30 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Nekem nagyon tetszett!!Szerintem nagyon ötletes,és a tó+élővilága is gyönyörű!
U.i.:Sajnos vége a szezonnak,legközelebb májusba lehet kenut bérelni.

befi 2006.09.24 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Szerintem mi találtuk meg elsőként csak térképpel.
Minden szuper volt (most hogy már túléltem) - sokkal nehezebbre számítottunk.
Azért kellett ehhez egy kollegám is, aki nagy kenus, ráadásul saját hajója is van. (A másik kollegámnak meg vitorlása itt Agárdon, de azzal nem mertünk a nádasba menni - pedig ajánlkozott ő is.) Szóval egy közös szabadnap és jóidő kellett. Hajót fel az autóra, Dunaújvárosból áthozni. Segédpontok a térképen bejelölve. Kicsit aggódtunk, hogy a vizen hogyan számolunk lépéshosszt, itt csak csapásszám van, de nem kellett, mert szerencsére a segédpontok sokat segítettek.
Eleinte nagyon billegtünk a hullámzásban, de a fiúk a hajó aljára ültettek (nehezéknek :), utána már nem volt gond. A komoly kapitánnyal nem voltak nehezek a pontok, így a gyors találat után jócskán elcsavarogtunk a nádasban, minél beljebb a dinnyési részre. Az egy teljesen más világ, mint a nyílt víz a strandokkal, hajókkal. Átlátszó víz, vizinövénnyel, siklóval, vöcskökkel, szárcsákkal - néha-néha felbukkanó horgászokkal, semmi szúnyoggal. Meglepetésemre a nádból ki lehet látni, mindig találtunk egy biztos tájékozódási pontot (én ettől féltem a legjobban), ami még meglepőbb, hogy a térkép egész jól passzol a valósághoz, mármint ami a nádszigeteket illeti - azt hittem a vizen sokkal felületesebbek egy turistatérképnél.
Így egy biztoskezű hajóssal különleges élményszámba ment ez a láda - mi a Velencei tóból eddig csak a vvsi kajakpályát (gyerekeink révén) és az agárdi strandot ismertük. [gps nélkül]
befi + csácsi kollega

Logisztika (Kollegám és hajója)Start
2. ponti söröcske utánLádaközel
IktatunkHangulat 1
Hangulat 2Visszafelé már alkonyban
Hátulról a kilátásKomoly hajóslegények
Lopakodó 2006.09.10 20:58 - Egyéb
Mióta megjelent ez a láda azóta szemeztünk vele. Ma végre rászántuk magunkat és el is kezdtük, de a befejezés az még várat magára...Reméljük nem sokáig.

Kiszti 2006.09.10 12:03 - Megtaláltam
Köszi az élményt! Király volt!

scele 2006.09.10 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Az erdélyi túrán nagyon sokat volt emlegetve eme láda, így aztán kedvet kaptam hozzá én is. Természetesen lelcache volt az akit felhívtam, hogy neki van-e kedve hozzá. Nem sokat habozott, már csak az időpontot kellett egyeztetnünk. Szerencsére időjárás terén a legjobb hétvégét sikerült lefoglalnunk. Hajókölcsönzést intéző ember megkeresése után várt minket a multi meghódítása. Én ültem először a kormányzó pozícióba, de hamar rájöttünk, hogy ez lelcachnek sokkal jobban menne. A második ponton elfogyasztott sör után megtörtént a helycsere és innentől, már a kenu elejében foglaltam helyet. Így legalább többet tudtam fotózni.

A multi szerintem zseniális. Nagyon jól éreztük megunkat, bár kicsit sajnáltuk, hogy vége van, még evezgettünk volna egy kicsit.

Nagyon köszönjük ezt a felejthetetlen ládát Kovinak és Levinnek!

Várjuk a következő vizimultit, remélem még van a tarsolyába valami hasonló Kovinak.

Scele, Kiszti

lelcache 2006.09.10 11:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Három héttel ezelőtt hívott fel scele, hogy nincs-e kedvem ehhez a multihoz. Hát persze, hogy volt! A mai időpontot határoztuk meg, mint közös metszet a naptárban üresen maradt szabad napok tekintetében. Korán indultunk, hogy a környék többi ládája is beleférjen még, meg hát nem is tudtuk, hogy ez mennyi időt fog igénybe venni. Szerencsére ragyogó időt fogtunk ki. Ennél jobbat kívánni sem lehetett volna. Csodálatos napsütés, felhőmentes égbolt, lágy szellő a vízen és kellemes hőmérséklet. A megadott ponton kölcsönöztünk egy kenut, és már suhantunk is a cél felé. Scele kezdte a kormányosülésben, majd a második ponton váltottunk. Fantasztikus volt az egész! Remekül kitalált, felépített multi. A segédpontok nagyon jól használhatók. Izgalmas, már-már romantikus helyekre kalauzolnak be. Ilyenkor szezon után rendkívül nyugodt a tó. A rejtés is tetszett. Tényleg vízi az egész, mert még a logoláshoz sem kell kiszállni a járműből. A megadott ponton abszolvált sörözést és reggeli elfogyasztását is beleszámolva 2 óra 32 perc alatt teljesítettük a 8,1 km-es távot. (Zárójelben jegyzem meg, hogy a táv lehetett volna valamivel szerényebb is, ha az elején nem úgy néz ki a tracklogunk, ahogy kinéz! :-D) Köszönjük!

lelcache

Induláshoz készülődveUtazás a 2. pont felé
A nyílt vízNádas
Még mindig nádasHelybéliek
Révbe értünkKis hidacska
Egészségünkre!Az utolsó pont felé haladva
wildpig 2006.09.09 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Nos igen, más(az)naposan, de nagy lelkesedéssel vágtunk neki Menőmanók Lacival. Remek szórakozás volt, gyógysör nélkül még most is Pákozd alatt lennénk.

Menőmanók 2006.09.09 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Előző napi buli után, meglepő módon frissen, Wildpig-gel közös hajóban.
Kiváló, szikrázó napsütésben (az előző napi szeles idő után, szúnyogmentes időben) abszolváltuk a távot és a ládát, mintegy két és fél óra alatt. (a túlparti sört is beleszámítva :))
Az utolsó három-, négyszáz méter, visszafelé a kölcsönzőig, már nem esett olyan jól.....Hiába, a "sok" edzés...!! :))
Kalandos, izgalmas, túrázós....szóval nagyon (de nagyon) jó volt! Még ilyeneket!!

 
kl 2006.09.03 16:07 - Megtaláltam
Freddy csak iszik de nem evez [wapon beküldött szöveg]

freddy 2006.09.03 15:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.15
...KL meg csak a nádasban matat :P
Eleg rovidke...
Végre, a negyedik nekifutásra sikerült, most szélcsend volt.
Azt hittem komolyabb evezésre kell számítani, de csalódnom kellett :( Másfél óra elegendő a pontok bejárásához KL-lel :)

Vajon mit keres KL??? :)
james 2006.09.03 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.40
Egy élmény volt! Ennyi...

James és Judit

Klári 2006.09.02 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Külön öröm volt számomra, hogy evezéssel volt egybekötve a ládakeresés. Mártival és Szabimacival gyorsan összeszoktunk, csak egyszer szaladtunk bele a nádasba és csak egyszer szaladtunk rá egy horgász fenekező zsinórjába. :o) Majd 3 órát elevezgettünk a tavon, élveztük a csendet, nyugalmat, csak az egyik pontnál vettük menekülőre a dolgot, annyi szúnyog támadott meg minket. Köszönöm, nagyon jó volt.

labirintushattyúcsalád
megtaláltuk 
Márta 2006.09.02 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Indulásnál az "ebédelni mentem" tábla fogadott minket, de aztán Sanyi bá hamar előkerült és adott nekünk egy kenut. Picit tartottam először , hogy boldogulunk az evezéssel, de hamar belejöttünk. Szabimaci hamar kitanulta a kormányzás mesterségét, és néha versenyre keltünk a vitárlásokkal, néha meg megálltunk és élveztük a csendet, a nyugalmat, a napsütést, amely már nem égette a bőrünket. Az ösvények nagyon tetszettek, a segédpontok sokat segítettek. Nagyon jó lenne több ilyen multit látni. Nagyon jó buli volt, köszönjük a rejtőknek!

 
Szabimaci 2006.09.02 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Az elején eléggé paráztam a vízen, szokatlan volt a kenu ingása, de aztán megszoktam, és a kormányzásba is belejöttem a végére.
A láda nem volt kikötve, így a tetejét és a karabínert összekötöttem egy kb. fél méteres madzaggal, majd a karabínert a vastag huzalba akasztottam, remélem nem baj.
Nagyon szép "bentről" a tó, szupi volt a nagy nyugalom.

GC Maci Klub 2006.09.02 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
2. megtalásunk.
Kis kerülővel egy másik parkolóba értünk, de ott is jó volt. Sanyi bácsitól kikölcsönöztünk egy 4személyes kenut (nem kért papírost - de azért visszavittük a hajót), és vízre szálltunk.
Nagyon élveztük az evezést, a vizet, napsütést, csendet, nyugalmat, a nádasok közti átjárókat.
A segédpontok nagyon hasznosak voltak.
Köszönjük.

Mr Zerge 2006.08.26 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Családi evezős nap. Az időjárással szerencsénk volt, csak enyhe szellő lengedezett. Nagyon tetszett a velencei-tónak ez az arca. Eddig csak a partról ismertem. A nádszigetek roppant érdekesek. Könnyen megtaláltuk az átjárókat, a segédpontok megadása jó segítség volt. Nem gondoltam, hogy ilyen messzire el fogunk jutni a tavon. Jól átgondolt és felépített multi láda.
Üdv Mr Zerge.

Pupu 2006.08.23 06:30 - Egyéb
Gördülékeny, jó túra Belgával és Palazsuval. Pikk-pakk ment minden, jutalmunk szép napkelte, kócsag, sirály röpte, búbosvöcsök és szárcsa látása volt. Szép lányokkal szép kezdet egy munkás napnak!

Belga 2006.08.23 06:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.15
Juj, de álmos vagyok, de a látvány mindenért kárpótolt. Majd a munkahelyen kipihenem magam. Érdemes megnézni az első (indulás) és az utolsó (megérkezés) közti különbséget főleg ami bizonyos ruhadarabok hiányára utal. Ez a Pupu nagyon tud valamit de a látvány és az élmény is sokat segített! :)

Palazsu 2006.08.23 06:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Melo elotti kess Pupuval es Belgaval. Reggel 5-kor talalkoztunk a pakozdi pihenohelyen, majd hajtottunk az indulasi ponthoz. Pupu fantasztikus csonakjat felfujtuk, osszekeszulodtunk es nekiindultunk a tonak. Szep napfelkelte, horgaszok, madarak, nadas, szinek, zeg-zugok szinte mar giccsesek voltak. Errol inkabb a kepek meselhetnek. Szuper reggeli tura, szep helyen. Lehetne mindig igy ebredni???

Karabinert sem a ladaban sem a kornyeken nem talaltunk.

Tura elottNapfelkelte
NapfelkelteNapfelkelte
NapfelkelteNapfelkelte
NapfelkelteNadas
Tura kozbenTura utan
Zsiráf 2006.08.20 10:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
Reggel Mihul kivert az ágyból, hogy be kéne fejezni ezt a multit... Így néztünk egy járművet és nekivágtunk... Itt már nyerő volt a vizibicikli, pláne mert jól fújt a szél... Mihul nagy segítség volt az első 200 méteren, aztán inkább hagyott érvényesülni, én meg tekertem, mint egy taxis... Még egy vitorlásmezőnyön is sikerült átvágnunk magunk...

Mihul 2006.08.20 10:54 - Megtaláltam
A második fél vizibiciklivel [wapon beküldött szöveg]

 
Mackka 2006.08.15 17:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Éjjel egyig írtam az esszémet, majd fél hatkor keltem, hogy reggel a Maunában kezdjek Nagymaroson. 9:20-kor már a munkahelyen ücsörögtem :)
Már régebben kinéztük ezt a ládát, de nem hittem, hogy még idén meg is valósítjuk a "küldetést". Aztán valahogy összejött...
A 13:25-ös vonattal indultunk Budapestről, háromkor már majdnem a kenuban ültünk. Nagyon-nagyon jó volt! Tami kormányzott, és őt nem nagyon zavarták a kisebb nádasok, úgyhogy rövid idő után már nem nagyon figyeltem a segédpontokat, de ezek nélkül is ment minden. Volt fröcskölés, énekelés, hattyúcsaládok nézegetése, állandó vihogás, néha eveztünk is :)
Olyan hirtelen fogytak el a pontok :((((( Azt hittem, Lumx először csak viccel, amikor azt mondja, már a ládához megyünk, nem akartam elhinni. Viszont tényleg ott volt. Örültünk meg minden, de néhány pont még remek lett volna.
Az első pont előtt nem tudtam elképzelni, a nádasban mire lehet felírni koordinátákat, de tényleg széles a választék :)
Nekem legjobban a 2. pont helye tetszett :) Petinek is, mert ott voltak a hattyúk. És láttunk vízisiklókat is! És szárcsákat! Ugráló halakat!
A kenu vészesen imbolygott végig, de túléltük :)
Peti első igazi kenuélménye volt!!! :)
Szuper volt, köszönjük!
Tami & Péter & Mackka (&Lumx)

Várjuk a kenutLumx evezést imitál
TanácsadónkKeresgélés
Tanácsadónk családjávalTami szereti a vizi ösvényeket
Tami a láda mellettUtolsó simítások
Vége :((((( 
lumx 2006.08.15 17:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
[wapon beküldött szöveg]

Nem tudom az előzményeket, egyszercsak Maccka írta, hogy kedd délután egy kis merénylet terveztek ellenem... Tehát jött egy telefon, hogy azonnal a Délibe meneküljek, s hirtelen a sporttelepen találtuk magunkat. Sajnos nem engedtek kormányozni, pedig sokkal jobbb lett volna mindenkinek, így leszakadt a derekam a végére, mert nem tudták kiegyensúlyozni a kenut. Nem értem miért, hiszen nem vagyunk egy súlycsoportban :)
Az evezés remek élmény volt, igazán nagy köszönet jár a rejtőnek és segítőjének.
Kicsit fájt, hogy nem hitték el nekem, tényleg a ládát láttam, pedig de. Nehéz volt meggyőzni "evezős" társaimat, hogy túljöttünk a ládán.
Remek szórakozás, keresés, vizezés, nádazás, madárlesés, siklónézés volt, úgyhogy ezzel az élménnyel vágtunk neki az agárdi sétaládának...

geobubo 2006.08.13 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Két nap öt láda. És ezzel meg is van az összes Velencei-tavi, ~hegyi láda. Két óra kajakozás egy portya kajakkal, remek kis szórakozás volt.
A VVSI-ben 800 ft/óra a kajak, de meg kell venni a belépőt is 700 ft-ért. Először 1 kicsit +ijedtem a 2. koo távolságától, de aztán már barátságosabbak a távok. A végén már sajnáltam is, hogy nincs több. Először azt hittem, hogy 5 óra alatt sem végzek, de csak két óra volt az egész. Gratulálok, nagyon tetszett.

logo 
Mihul 2006.08.08 11:30 - Egyéb
els%u0151 két pont ok folyt köv [wapon beküldött szöveg]

 
zeus 2006.07.25 20:08 - Megtaláltam
ma sikerult visszamenni a ladaert. a nadas reszen tukorsima volt a viz, rajtunk kivul csak vizimadarak voltak a kornyeken. fantasztikus - nekunk teljesen uj - elmeny volt, a nyar legemlekezetesebb ladaja. koszonjuk! [wapon beküldött szöveg]

Pet 2006.07.24 11:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Agárdon szoktunk nyaralni, de csak most volt időnk megkeresni a ládát. A ládánál rengeteg volt a szúnyog. Nagyon melegünk volt. A kikötőbe visszaérve, hamarosan elromlott az idő, de még megúsztuk vihar nélkül.

Egy kis pihenőMindjárt indulunk tovább
Megvan!A háttérben a láda helye
A strandon egy kis hűsölésMár az egész család
zeus 2006.07.21 19:09 - Egyéb
mikor anno a pesti kanikula elol lekoltoztunk sukorora, automatikusan kinyomtattam ezt a ladat is. aztan kiderult, h ez a multi a vizen van, s mivel csonakban is kb 10 evvel ezelott ultem, felre is tettem. aztan csak nezegettem, olvasgattam, s egy hete elhataroztuk, kiprobaljuk a kenuzast is. szoval, eletunkben eloszor ultunk ilyen jellegu jarmuben, s nagyon nagy kaland volt!! sajna, 6ra vissza kellett vinni, ezert a legutolso pont kimaradt. szerencsere: amint tuleljuk az elkerulhetetlen izomlazat, megyunk is vissza!:) [wapon beküldött szöveg]

kovajano 2006.07.20 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.93
Megtalálás Gyula&Dia-val közösen.

gyudi 2006.07.20 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.67
Az első koordináta jelezte helyen kissé rozsdás a 2. koordináta egyik száma, így rosszul olvastuk le. Ennek következménye : 5 kis "hanyistók" küzdött a nádasban fejvesztve. Feladtuk, telefonáltunk a rejtőnek, aki visszaigazolta a tévedést és így már a jó koordinátákkal a gps-ünkben, tovább hajókáztunk a ládikó felé. Mindent összevetve 3 óra alatt kissé ropogósra sülve, de meglett !!!

ozeki 2006.07.18 11:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Ahogy Hz mondaná: Szupergút! Autóval parkoltunk a megadott helyen, majd rövid időn belül a telepen kaptunk egy 4 személyes kenut. Hz gyorstalpaló tanfolyamot kapott evezésből, majd beült csúcsdísznek. Egy-egy pontot kicsit keresgélni kellett, de igazán egyik sem volt veszélyes, különösen a segédpontokkal könnyítve. Kellemes evezés a volt nádasban, köszönjük! A ládamegtalálás után a GCanga irányába indultunk (4 km) toronyiránt.

hátul jó evezni...cowboy fotóz
árnyékos
a cölöpösa ládánál
önarckép vízzel 
Hz 2006.07.18 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.39
Ozeki-Hz Water Team rendhagyó bevetés. 5/1.
Vizi ládát választottunk áldozatul a 250. találatnak.
Canga lett volna a 249. de nem találtunk a parton még senkit, így a szomszéd vizi ládával kezdtünk.
Mivel még nem ültem kenuban, így érthető volt, hogy rögtön 17 km-nyi evezéssel tegyük emlékezetessé ezt a napot a 250-en túl.
Minden rendben volt, a multit gyorsan letudtuk, majd hirtelen ötlettől vezérelve gondoltuk a 4 km-re lévő "canga" nem lehet kihívás:)

VízreszállásKoordináták Ozekivel
Nyílt vízKenuorr
Szembe jövő forgalomFények
IntermezzoVíz alatti oszlop jelző
Így készült, lásd Ozeki logjánál249.
Woodoo 2006.07.17 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.08
Zoliqua-val teljesítve! Igazán kalandos volt, nem is gondoltam volna hogy ilyen "kis" átjárók vannak a nádasok közt! Kellemesen elfáradtam az evezéstől, jó volt!

ZoliQua 2006.07.17 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Kellemes kis tura volt!
A koltseg vonzata. Utikoltsegen kivul. A VVSI sporttelep belepo 700 Ft/nap, ami csonak berles eseten is fizetendo. 3 szemelyes kenu 1100 Ft/h.
Kb 2-3 ora kenyelmes, es kalandos evezessel teljesitheto a multi!

meso 2006.07.16 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.15
Nagyon jó és ötletes multi volt!
Örülök, hogy idén evezhettem is a Velencei tavon, igazság szerint tavaly jártam erre először, de akkor nem volt alkalmam evezni, amit nagyon sajnáltam. Most bepótolhattam ezt a mulasztást és négy remek férfi társaságában kesselhettem a nagy szembeszélben.
Szuper volt!

Mesó

mozo 2006.07.16 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Tripla 5. :). Az időjárás most sem volt kegyes hozzánk, hatalmas szél fújt, de legüzdöttük. A második ponton kicsit pihentünk, felmértük a műtárgy állapotát, és a festéséhez szükséges festékek mennyiségét. :)
Mire belejöttünk volna az evezésbe, már véget is ért a multi. Nagyon jó kaland volt, a kenu ára kicsit megdöbbentett, de 5 felé szétdobva már nem olyan sok. Ja, és ha sokan vagytok,próbáljatok csoportkedvezmény kérni (7fő esetén már kaptunk) a belépti díjból!

Köszönjük a kalandot!

Szinti (szurkoás a partról) Kornholio, Mozo

Pilu 2006.07.16 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
108. Ez nagyon szuper volt! Lehetett volna még egy két csavart belerakni, mert két óra alatt meglett a doboz és még mindenki evezett volna egy-két órát.

Hát igen a második pont egy kicsit kifogott rajtunk.:), a többi elsőre meg lett.

Ági&Pilu (Ági a partról szurkot nekünk:-))

A nagy visszatérés. 
vega 2006.07.16 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.51
Jó volt!

Mesóval, Mozoval, az öccsével és Piluval indultunk egy hétszemélyes kenuban. Amekkora szél volt, nem volt egyszerű begyömöszölni azt a csatahajót a keskeny átjárókba.

A második pontnál pedig mintegy negyed órán át csak keresgéltünk, keresgéltünk, már majdnem feladni kényszerültünk, mikor Mesó meglelte a koordinátát.

Kellemesen elevezgettünk, nagyon tetszett a tó.

Zsu. 2006.07.16 13:00 - Megtaláltam
Mikulással és édesanyjával.

Mikulás 2006.07.16 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Nagyszerű evezés a Velencei-tavon. Édesanyámmal és Zsuval szántuk rá magunkat, hogy egy kellemes napot töltünk a Velencei-tavon. Mindenben a leirás alapján jártunk el. Nagyon kellemes, nem megerőltető vizimulti. Igaz, a szél sokszor lessitotta a kenunkat, elszántságunkat megtörni nem tudta :) Köszönjük!

Maya, Zsu és Mikulás

 
VP 2006.07.11 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Milával béreltünk ki egy kétszemélyes kajakot. A 2. pont koordinátáit rosszul ütöttem be, így kavarogtunk egy kicsit a nádasban, de aztán a fénykép alapján helyretettük magunkat. Szép helyek, jó kis kajakozás.
Csak az árak piszok magasak: itt egy órára annyi a bérlet, mint a Rómain egy egész napra.

tudo 2006.07.10 09:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Kilián tipusu kajakkal. részletek késöbb. [wapon beküldött szöveg]

Web: Gárdonyra vasúttal érkeztem, és éppen a csónakház nyitásakor gurultam be a kapun. A csónakos mester rendkívül szívélyes volt, Kilián típusú 2-személyes, nyitott kajakot adott, amelynek a szabadon lévő 1. ülésére tudtam tenni a 2 kerékpáros kulacsot, a hátizsákot és a GPS-t.

Fiatal koromban sokat eveztem a Dunán, kilbótra és kajakra szereztem is vízijártasságit. Ezt az igazolványt mutattam be a mesternek. A Kilián nagyon kényelmes, stabil hajó, fordulásban is jó. Az evezésbe hamar belejöttem.

Az 1. ponton a számok 2 helyen is megvannak; alaposan megnéztem őket, nehogy vissza kelljen jönni. A 2. ponttól már csak 1-1 helyen találtam számokat. A megtalálásokra nem is kellett időt fordítani, hamar megláttam a ládát is.

A logolás kicsit nehézkesen ment. A kajakból ki kellett lépni a hasig érő vízbe anélkül, hogy a kajak felboruljon. Ez sikerült, ténykedés közben viszont elleptek az apró, éhes szúnyogok. Időnként lebújtam a víz alá, de amikor kijöttem, ugyanúgy rajtam voltak :-(. Mindegy, túl voltam a dolgon, visszaeveztem a csónakházhoz, aztán indultam tovább Siófokra, GCKASI felé. Érdekes volt az evezés, de azért részemről maradok a 2 keréknél.

VízijártasságiIndulásra kész a Kilián
ÁtjáróbanÚj öböl épül
Indulás visszaCölöpök jönnek
Menekülő vadkacsaSirályok
Vitorlás kikötő 
zmmaja 2006.07.09 12:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.60
MukiJames-sel nyomtuk le. A girbe-gurba tracklog alapján 9.6km evezés lett belőle. ( Ebben bene van a bénázás is.:) )

Egyébként kb. 13 évvel ezelőtt rengeteget csónakáztam erre, elektromos meghajtással. A táj még minig csodaszép, csendes és nyugodt. Remélhetőleg jó sokáig ilyen is marad.

MaJa

tracklog részlet (2. pont környéke, hibás kordinátáink miatti kavarás) 
MukiJames 2006.07.09 12:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Amikor eloszor meglattam a lada leirasat, rogton nagyon megtetszett. Szerencsere nem csalodtam benne, nyugodt szivvel adtam tripla 5-os ertekelest, amit eddig nem sok ladanal tettem meg.

Maja baratomat sikerult ravenni egy kis evezessel egybekotott hetvegi csobbanasra. Amig a lanyok a hasukat suttettek a parton, mi a hatunkat egettuk a tavon :-D

A masodik pontnal kicsit sokat idoztunk, mivel az elso ponton sikerult tevesen leirni a koordinatat. Sajnos ott mar a rejtes ota eltelt rovid ido alatt is elegge beazott, rozsdasodott az a papirlap, amire a koordinatak vannak irva. A tobbi ponton ilyet nem tapasztaltunk, talan ezeket a koordinatakat is celszeru lenne alkoholos filccel felirni a papirra irt megoldas helyett.

Szoval egy szamjegyet elneztunk, igy a masodik pont helyett egy jo darabig a susnyasban keresgeltunk. Aztan jott a telefonos segitsegkeres, persze a rejtok kikapcsolva... Az elozo megtalalokat hivtuk sorba, egyre kevesebb remeny volt, hogy valakit is utol tudunk erni. Cicet aztan vegre sikerult utolernunk, es biztositott rola, hogy abszolut rossz helyen jarunk :-D Ez utan a kb fel oras felesleges benazas utan megceloztuk a tenyleges masodik pontot, es innentol kezdve minden siman ment.

Utkozben osszefutottunk nalunk lenyegesen daliasabb kesserekkel (Jenciekkel), akik versenyszeruen kajakoztak, es gyakorlatilag allva hagytak minket a turakenunkkal egyutt, de mit sem veszitve lelkesedesunkbol folytattuk a mokat.

Osszessegeben egy jo kis kort eveztunk a nadasban, ahol szamomra legjobban a nyugalom es a termeszetes allatvilag tetszett.

A leirashoz annyit tennek meg hozza, hogy a Sporttelep a berleti dijon felul plusz 700 ft napijegyet is felszamol szemelyenkent...

jenci 2006.07.09 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.48
Kajak versenyre utaztunk Sukoróra, ahol a verseny végén volt időnk a kajakba visszaülve becserkészni ezt a kalandos vízimultit. A kiinduló pontig át kellett eveznünk a 3 km-re lévő Sukoróról, de versenykajakkal viszonylag gyorsan megtettük az utat. Lustaságból nem vettük figyelembe az ajánlott átjárók kordinátáit így néhány alkalommal zsákutcákba tévedtünk, de legálább mégtöbbet láttunk ebből a szép vízivilágból. A második pontnál MukiJames-ékkal összefutottunk és együtt találtuk meg a koordinátákat. A szúnyogok nem nagyon kíméltek még a legmelegebb déli órákban sem. A láda már messziről feltűnt, keresni sem nagyon kellett. Félő, hogy az arra járó emberek szintén felfedezik, ezért egy kicsit joban kellen álcázni.
Köszönjük!

versenyelöl ifjabb Jenci
Nád utca 3.ez zsákutca volt
már nincs messzeszúnyogok támadása
megszomjaztunkvigyázat cölöpök!
megtaláltuk!gyors logolás
mozo 2006.07.08 22:40 - Egyéb
Pechsorozat. :)
Gyönyörű napsütésben indultunk, és esőben értünk le. Épp a terepet derítettük fel, mikor Sagik, és Radpeter visszaért. És velük együtt a piros jelzés. Megvártuk míg elállt az eső és ha már kifizettük a belépődíjat, be is léptünk. Élveztük a napsütést, vagy jó negyed óráig, mikoris hatalmas szél kerekedett ami egy kellemes, ám végeláthatatlan fekete felhőt sodort felénk. Na gondoltuk ennek fele se tréfa elmentünk AGFÁZ-ni. Kb. 5kor újra kisütött a nap, de a kenukkal este 6ig vissza kell érni, ezért a vadászatot kicsit elhalasztjuk. De nem adjuk fel! :)

Szinti, Letti, Ági, Reti, Pilu, mozo, és Koszi, aki már jó időben ért le. :)

radpeter 2006.07.08 13:30 - Egyéb
Evezés SagiK társaságában, első felvonás.

A hét közepe óta terveztük hogy szombat akkor Velencei-tó.
Sikeres bérlés után vágtunk neki a multi teljesítésének, az első felében még ragyogó, de a valahanyadik :o) ponttól egyre romló időben. Az utolsó, a jelszót jelentő pont előtt fel kellett függeszteni a vizi tevékenységünket, bevillogott a másodfok, feltámadt a szél és perceken belül megjelentek a rendőrök, hogy mindnkit a partra hajtsanak.
Amit eddig láttunk -és azért a javát láttuk- egy különleges, igazi kalandot jelentő multival volt dolgunk.
(Az egyetlen ami árnyékot vet a napra, a szokásos kis magyar lehúzósdi: csupán azért, hogy a bejárat és a víz közötti harminc métert megtegyük, miközben hajót is kölcsönzünk, fejenként hétszáz forintot gomboltak le rólunk. A hiba nem a ládában, a mentalitásban van.)

SagiK 2006.07.08 13:30 - Egyéb
Vicának ezen a hétvégén Velencén van strandkézilabda meccs-sorozata, így a láda megkeresése "adta magát".
Radpeter barátommal vágtunk neki, csak a 3. pont megtalálása után a vihar kizavart a partra. Rá fél órára a rendőrök mindenkit partra küldtek. Szegény mozoék épp akkor érkeztek a kölcsönzőhöz, mikor mi kiértünk.
Remélem holnap le tudjuk gyűrni. Eddig nagyon tetszett!

Elindultunkradpeter
Ismét ŐA tó
Kacsák
HűsítőkKicsit jeges
Moha G 2006.07.04 15:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Egy hetes "pihenésre" szánt időt töltöttünk a közelben, de mivel nem volt jó az idő igy csak tortúra lett a vége. Lazításképp a végére megjött a jó idő, így felkerekedtünk és megkerestük a multit. Nagyon szép helyekre kalauzolt minket a rejtő. (A részletesebb leírást lásd cic és pityulinonál).

A sok szúnyog és bögöly miatt több napon túl gyógyuló seb emlékeztet erre a napra, és a roston sült bőröm:)

Köszönjük a rejtőnek ezt a szép napot!

hg5olq

pityulino 2006.07.04 15:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
A láda rövid neve alapján mást vártam! Nekem középiskolai tanulmányaim alapján a "VTVM" rövidítésre a "Vacuum Tubes Volt Meter", vagyis a "csővoltmérő" ugrott be. Na de hogy kerül egy ilyen eszköz a vízre??? :-) :-)

Egy hetes rádiózási célzattal indultunk csütörtökön a GCVARZ melletti toronyhoz. Előző este sasoltam ki, hogy a tavon egy új láda jelent meg. "Akkor ezt nem lehet kihagyni" felkiáltással gyorsan kiprinteltem a tudnivalókat. Az időjárás felelős viszont nem fogadott kegyeibe minket, felváltva, hol szakadt az eső ezerrel, hol pedig szélvész tombolt, és fákat csavart. A jóidőre várva levadásztuk a közeli Agárdi termálfürdő szomszédságában lapuló multiládát, persze egy alapos "melegség tankolás" után. Már majdnem azt hittük, hogy ki kell hagynunk ezt a szépnek ígérkező ládikót, amikor kedden arra ébredtünk, hogy a napsugár már kora hajnalban (8 óra körül) ki akar rugdalni a sátorból. Nehezen hagytuk magunkat, de végül győzött. Reggeli után, úgy dél tájban elmentünk a megadott ladik kölcsönzőhöz, ahol szívélyes kiszolgálásban részesültünk. Négyesben vágtunk neki a vízi útnak, legyen kellő energia (ha már rocsóval nem mehettünk).
Először össze kellett szokni a csapatnak, majd megtanulni evezni (lehet, hogy a sorrend fordítva volt). Ennek eredménye képpen az első ponthoz a nyílt vizen, légvonal helyett egy lecsengő approximációs görbét mutatott a tracklog. A második pontnál félreértettük a leírást, és koo helyett ládát kerestünk. Aztán többször végigolvasva a leírást, rájöttünk, hogy itt csak egy újabb koo lesz. Meg is lett. A lagúnákban néha tolatni kellett a ladikkal, mert nádba szaladtunk, de a végén már ebben is profik voltunk. A harmadik pontnál megtettük tisztelet köreinket, és már startolhattunk a szatyor nélküli ládához. Könnyen meglett, csak a "kipecázás" tartott néhány percig a rengeteg szúnyog és bögöly hathatós ládavédő tevékenységének megfelelően. Közben a vízből egy béka figyelte minden mozdulatunkat, ahelyett, hogy a szúnyogokat zabálta volna föl!

A túra útvonal, és a rejtés kiváló! Köszönjük a szép élményt!

Pityulínó

cic 2006.07.04 15:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.15
A ládakihelyezés utáni második napon érkeztünk, hogy egy hetet töltsünk el a Velencei tó mellett Nadapon. Délelőtt még kánikulában csomagoltunk, mire megérkeztünk már zuhogott az eső. Aztán ez így is maradt majd az egész héten. Fújt a szél ezerrel, hideg volt, és gyakran szakadt az eső. Epekedve vártunk egy kis jó időt, de az sajnos csak nyaralásunk utolsó napjára érkezett meg. El is határoztuk hogy ennek örömére levadásszuk az új vizi multit. Az ajánlat szerint hajót béreltünk a vizisport-telepen, majd négyesben nekivágtunk az útnak. Az evezést eleinte még gyakorolni kellett, de később belejöttünk. Visszanézve a track-et nagyokat nevettunk, amikor megláttuk az út elején húzott "csiganyálat". A nyílt vizen két pont között nekünk legrövidebb út az egyenes helyett a sinus görbe. Nagyon tetszett a túra, szép élmény volt ez a délután. Köszönjük a rejtőknek.

Cic

Bal3 2006.06.28 12:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Ave!

Pupuval vágtunk a mai napnak, az Ő mércéje alapján késő dálután. :-)
9-kor találkoztunk Budaörsön, onnan Ő szállítmányozott egy nekem nagyon tetsző Renault Kangoo Pampa-val. Tegnap másik autó, más láda lett megbeszélve, de így sokkal de sokkal jobb lett a napunk.
Kiderült, hogy öreg barátom ma töltötte be a második (geo)szülinapját, gratulálok neki ehhez!
Én már reggel egy nagyon szép ajándékot kaptam a szülinapjára, de később az evezés felülmúlt minden képzeletet, az volt az igazi aji. Csodaszép volt ma a Velencei tó! Szellő csak annyi, ami elviselhetővé tette a kánikulát. Kevesen voltak a vízen a parton, teljes volt a nyugalom. A láda leírását kicsit félreértettük, bár szerintem inkább mi azért eveztünk dupla annyit a ládáig, hogy adjunk esélyt másoknak, valamint, hogy én gyakrolhassam a ma tanult evezést :)
Mi a segédpontokat eveztük körbe, majd csak ezután a multi pontjait, a segédpontokat persze újra érintve :-)
Így még többet szórakoztunk. Az egyes állomásokon jól nézzétek meg a koordinátákat, van ahol félre olvasható. A láda rejtése remek, amit meg akar mutatni az valami fantasztikus, igazi nyári kánikulai és téli korcsolyás láda ez! Köszi Kovi, Levin!
Ezután elugrottunk a Bakonyba...

Üdv Bal3

kicsomagolfelfúj
hogy fért ez a nagy hajó abba az autóba? :-)evezünk
vicces táblacsodálatos
halőrház, elfogadnámmegelőzött
a kapitányTrabant! hajó
Pupu 2006.06.28 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Nagyon jó!!! Régóta szeretek kenuzgatni a Velencei-tó nádlabirintusában, egyik kedvencem. Így, amikor ma hajnalban ránéztem a honlapra, és láttam az új multit, azonnal világos volt, hogy erre rá kell csapni. Tegnap megbeszéltünk Bal3-mal egy kirándulást a Roth Gyula tanösvényhez - minimális program-módosítással előbb erre kanyarodtunk, csomagtartóban a már több vízi ládánál érdemeket szerzett felfújható Grabner Adventure kenuval. Pumpálás, felszerelés, és gyerünk!
Kicsit félreértettük a segédpontok szerepét, előbb azokat jártuk végig rendre, majd a koordinátásokat. Így többet eveztünk a láda megtalálásához szükségesnél, de nagyon élveztük az egészet, Bal3-nak ez volt élete első csónakázása. Nekem pedig épp most van a kétéves geo-szülinapom, nem is kaphattam volna szebb ajándékot ennél a túránál - kösz, Kovi és Levin!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.