geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1551. Doborján (A) (GCLISZ)
A szülőház
A  szülőház
Liszt Ferenc ifjúkori portréja 1832-ből
Liszt Ferenc ifjúkori portréja 1832-ből
Barabás Miklós : Liszt Ferenc 1846
Barabás Miklós : Liszt Ferenc 1846
Az idős Liszt
Az idős Liszt


Itt keresd a jelszót
Itt keresd a jelszót
Az Esterházy címer a kapun
Az Esterházy címer a kapun
A múzeum és a koncertterem, két korszak, 195 év
A múzeum és a koncertterem, két korszak, 195 év
a hangversenyterem belül
a hangversenyterem belül

Szélesség N 47° 34,012'
Hosszúság E 16° 31,749'
Magasság: 260 m
Megye/ország: Ausztria
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.01.22 00:00
Megjelenés időpontja: 2007.01.25 20:20
Utolsó lényeges változás: 2009.08.07 12:19
Rejtés típusa: Virtuális geoláda
Elrejtők: Ferencz család
Felhasználó: Ferencz család
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Megtalálások száma: 386 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente


WAP: A jelszó a Liszt szülőházhoz vezető kapubejárón olvasható latin felirat utolsó 4 betűje.

***************

Doborján (németül Raiding) kis falu a mai Ausztriában Burgenland tartományban. 1425-ben említi először oklevél. Nagy szülötte Liszt Ferenc zeneszerző, aki 1811. október 22-én az egykori kastély keleti szárnyát képező épületben született. A patak partján levő parkban áll a nagy zeneszerző 1925-ben felállított mellszobra. 1910-ben 928, túlnyomórészt német lakosa volt. A trianoni békeszerződésig Sopron vármegye Felsőpulyai járásához tartozott.

Liszt Ferenc szülőházához hívunk Benneteket, tisztelegve híres zeneszerzőnk elött.

A ház ma emlékmúzeum, őrzi mindazokat az emlékeket, amelyek a csodagyerek-pianista életéből a helybéliek szerény eszközeivel összeszedhető és megőrizhető volt.
Itt van az egykori doborjáni-raidingi templomi orgona; és itt az a húszfilléres magyar bélyeg a zeneköltő arcképével, amelyet a harmincas és negyvenes években leveleinkre ragaszthattunk. Itt van a medence, amelyben Lisztet megkeresztelték, és a mester halotti maszkja. És mennyi-menynyi kotta! A Krisztus-oratórium partitúrája éppen úgy, mint a hangjegyeket valaha író jobb kéz művészi öntvénymása. Tárlókban, üvegszekrényben, a falakon függve: képek, kották, kéziratok! Az egyik fotóreprodukción: Carolyne von Sayn-Wittgenstein abban a ruhában, amelyet a pápai kihallgatáson viselt 1861-ben. Vízfestmény arról a kétemeletes weimari házról, amelyben a komponista és Carolyne 1848-tól 1861-ig lakott. Napokra lenne szükség, hogy nyugodtan végigböngésszük őket.

A múzeumba belépőjegyet kell fizetni, ez 2006-ban 2,5 euro volt felnőtteknek. A nyitvatartás naponta 9-12, és 13-17 óráig virágvasárnaptól (húsvét előtti vasárnap) október végéig.

Szomszédjában kívül spártai egyszerűségű, belül faborítású, modern hangversenyterem épült a zeneszerző születésének 195. évfordulójára. A kubista épülettes a rotterdami Kempe Thill építész iroda tervei alapján készült 6,8 millió euróból.

***************

Liszt Ferenc (Doborján, 1811. október 22. - Bayreuth, 1886. július 31.) minden idők legnagyobb zongoraművésze és a 19. század egyik legjelentősebb romantikus zeneszerzője.

Apja, Liszt Ádám az Esterházy-uradalom gazdatisztje volt, a doborjáni birtok ötvenezres birkaállományát felügyelte, maga is zenélt. Anyja, Anna Maria Lager, osztrák volt. Liszt anyanyelve német, de késöbb hosszú párizsi tartózkodása során annyira elsajátította a nyelvet, hogy franciául gondolkodott. És bár magyarul szinte nem beszélt, ennek ellenére egész élete során magyarnak vallotta magát. Élete alkonyán a következőket írta:
"Bizonnyal megengedik nekem, hogy a magyar nyelvnek sajnálatos nem tudásától eltekintve, én születésemtől síromig szívemben és gondolataimban magyar maradjak."

Születése elött már csaknem egy évtizede dúltak Európában a napóleoni háborúk, éhinséget, betegséget, nyomorúságot hozva az emberekre. Az orosz hadjárat félmillió katonájából ötvenezren tértek haza, jórészt sebesülten. Kelet Európa egyetlen óriási temetővé változott. Ebben a válságos, leromlott helyzetben a kor csillagászati csodája, a Nagy Üstökös tünt fel az égbolton, éjszakánként bevilágítva a mennyboltot. 1811 februárjában Liszt megfoganása után nem sokkal figyelték meg először az üstököst. Október közepére két csóvájának hosszát már 100millió mérföldre becsülték, tündöklő fénnyel árasztotta el az egész északi féltekét. Az efféle jelenségeket mindig is nagy dolgokra hivatott ember jöttének előjeleként magyarázták, így történt ezúttal is. A Doborján környékén táborozó cigányok nagy ember születését jósolták. A lényeg nem az, igazuk volt-e vagy sem, hanem az, hogy Liszt Anna hallotta, és késöbb elmondta fiának a jóslatot, akiben mély gyökeret vert, és egész életén keresztül megmaradt benne a kiválasztottság érzése.

Csodagyerek volt, hatéves korában mutatkozott meg benne először a zenei géniusz, az apja által zongorázott Ries cisz-moll zongoraversenyét késöbb hallás után visszaénekelte. Liszt egyik meghatározó zenei élménye szintén gyerekkorához kötődik, a Doborján határában táborozó vándorcigányok esti tábortüzüknél énekeltek, táncoltak, ez varázslatosan hatott Lisztre. Az addig nem hallott zenei motívumok rögződtek benne, késöbb a Magyar rapszódiáiban tünnek elő. Kilencéves korában vitte apja először hangversenyre, ekkor több magyar főúr fölfigyelt a gyerek tehetségére, így Bécsben tudták taníttatni, ahol Karl Czerny növendéke lett, és tehetségére Beethoven is felfigyelt.

1823-ban hangversenykörútra ment édesapjával Franciaországba majd Angliába, késöbb Párizsban telepedett le. Párizs zenei élete nagy hatással volt rá, sokat fejlődött, zenetanításból élt. Apja halála megrázta, ekkor beleszeretett Saint-Cricq Caroline grófkisasszonyba, de származása miatt nem tartották hozzá méltónak, és elválasztották tőle. Súlyos depresszió vett rajta erőt. Az 1830-as párizsi forradalom rázta fel elzárkózottságából. Legjobb barátai Hector Berlioz és Frédéric Chopin lettek. 1834-ben megismerkedett Marie d'Agoult grófnővel, akit szenvedélyesen szeretett; tízéves együttélésük alatt három gyermekük született: Cosima, Blandine és Daniel.

Virtuóz koncertmuzsikusként egész Európa hangversenytermeiben megfordult, Szentpétervártól Glasgowig, Nápolytól Gibraltárig, Konstanttinápolytól Dublinig, Lisszabontól Koppenhágáig. Postakocsival és hintón utazott, visszavonulása idején kezdett a vasút terjedni!

Az 1838-as pesti árvíz-katasztrófa megrendítette, és hangversenyei jövedelméből 25.000 Ft-ot küldött Magyarország megsegítésére.

1842-ben virtuóz pályafutását befejezve Weimarban telepedett le, s 13 évig az udvar zenei vezetője volt. Itt zeneszerzőként dolgozott, zongoristaként, honoráriumért soha többé nem koncertezett. Weimarban komponálta legismertebb műveit. Életének ebben az időszakában végre igazi társra talált, Carolyne Sayn-Wittgenstein hercegnőre, akivel házasságkötését a katolikus egyház az utolsó pillanatban sajnos megakadályozta.

Egész életében önzetlenül támogatta, tanította, és anyagilag is segítette a tehetséges muzsikus növendékeket, és zeneszerzőket. Olyan fiatal tehetségeket is felkarolt, mint Berlioz és Richard Wagner, aki később Cosima lányának férje lett.
Egyik fő elhivatottsága a már-már elfeledett régi zeneszerzők népszerűsítése volt. Már virtuóz zongorista hírnevét Mozart, Händl, Beethoven, késöbb Wagner műveinek terjesztésére, ismertetésére használta fel. Átiratait a mai napig játszák világszerte.

1875-ben alakult meg Budapesten a Zeneakadémia, melynek egyik alapítója és első tanára volt. A róla elnevezett Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ma is világhírű zeneoktatási intézmény. Számtalan magyar tárgyú kompozíciója született, például a "Hungária" című szimfonikus költeménye, melyben a hősi történelmi múltat örökíti meg. Egyházi műveket is szerzett, liturgikus kompozíciója, az Esztergomi mise, az Esztergomi Bazilika fölavatására készült. Magyar történelmi arcképek című sorozatával a magyar történelem nagyjainak állít emléket. 1867-ben Ferencz József magyar királlyá koronázására írta Koronázási miséjét.

Új stílust teremtett, a szimfónikus költeményt. Kompozícióit kortársai egyre kevésbé értették, csak hosszú évtizedek elteltével ismerték el zeneszerzői géniuszát, mely többek között Debussy és Bartók közvetítésével máig is hat a zenei világra.

Élete végére nem csak a kompozícióival maradt egyedül, magányosan, barátaitól, és pártfogoltjaitól mellőzve, 1886-ban Bayreuthban halt meg, tüdőgyulladásban. Sírja is ott található.

(forrás: Alan Walker: Liszt Ferenc)

***************

Felkeresve szülőházát érdemes elmélyülni rendkívül gazdag és kalandos élettörténetében, de meg ne feledkezzünk a legfontosabbról: Liszt zenéjéről!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (262 db): környezet: 4.45 rejtés: 3.89 web: 4.59 átlag: 4.31

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


kocsisjozsef74 2019.11.24 13:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Józsi [Geoládák v3.0.0]

Fringilla és Kuglóf 2019.09.27 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

cosinus0 2019.09.27 09:30 - Megtaláltam
Ok. A koordináta nem a kapura mutat, hanem a szülőház falán elhelyezett emléktáblához. Csak a leírás alapján egyértelmű. Köszi a rejtést, érdemes volt eljönni ide!

20190927_09021920190927_092519
20190927_09442920190927_095919
Varga-Tarsoly familia 2019.09.04 12:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.36
:)

cachekereso 2019.08.19 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Megtaláltam, köszönöm a játékot. [g:hu 1.6.4]

szikizso 2019.08.12 12:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Fürkészéseim során ez volt a . láda. [Geoládák v2.2.5]

Gabesz03 2019.08.04 16:15 - Megtaláltam
Hajtánytúra után begyűjtve! Z, Cs

Brigi84 & Fifikee83 2019.08.04 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

katica 2019.08.04 14:10 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.6.4]

Péter60 2019.08.03 13:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.50 súly: 4.53
Nyilván kötelező találat, a rejtő persze lazán veszi a "figurát" , lehet így is.

Strombus 2019.08.03 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.53
Felkeresésre érdemes hely, nem Liszthez méltó "rejtéssel" és eredetileg gondosan megírt, de mára sajnos elavult ládaoldallal.
A koordináták rossz helyre mutatnak. A belépő ma már 4 euro és a nyitvatartás is változott. Jó lenne az oldalra egy link, ami a múzeum honlapjára vezet.

 
kivancsifancsi 2019.07.27 13:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.33
Az előző napok kemény túrái után ma inkább a pihengetős, nézelődős célpontokat céloztuk meg. Egész napos rekkenő hőség után mire ideértünk beborult és kezdett enyhülni az idő. A házat és az udvart körbejártuk. Teljesen kihalt minden, de a parkoló méretei alapján igencsak nagy bulikákat tarthatnak itt.

Fidorka 2019.07.27 13:58 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kingajani 2019.07.15 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönjük a lehetőséget!

aknitram 2019.07.15 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.6.3]

Mira 2019.06.21 16:07 - Megtaláltam
Ancs Tours 5.0 [wapon beküldött szöveg]

Sherpa 2019.06.21 15:31 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Gábor66 2019.06.21 15:31 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Ancs 2019.06.21 15:31 - Megtaláltam
Ancs Tours 6.0, Rax Vol1, 2/10.
Hajtányozás után rövid autókázással értük el a házat, ami már zárva volt és láthatólag valamilyen rendezvényre készültek.
Sétáltunk kicsit a kertben, körbejártuk az épületet és mentünk tovább.
Köszi

20190621_152613_HDR20190621_152709_HDR
20190621_152850_HDR20190621_152853_HDR
20190621_153025_HDR20190621_153124_HDR
20190621_153206_HDR20190621_153223
20190621_15342320190621_153438_HDR
20190621_154039_HDR 
KalanDorka 2019.06.21 15:30 - Megtaláltam
Apáékkal Ancs-Tours közben.

ChefBogi 2019.06.21 15:29 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v2.2.5]

R-Gyu 2019.06.21 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mozgo 2019.05.26 14:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.01
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

maerlyn 2019.04.20 22:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

VenTOmi 2019.03.04 20:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bogyó&babóca 2019.02.03 13:00 - Megtaláltam
Ok

Szabó família 2018.11.01 15:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.0h]

Saláta Bogi & Sanya 2018.10.22 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Liszt Ferenc születésnapján látogattuk meg a szülőházát. Kedves fogadtatásban, élményekkel teli tárlatlátogatáson vehetünk részt! Köszönjük a rejtést!

iMagination 2018.09.07 12:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Köszönjük!

Szemán 2018.08.20 07:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

H+W 2018.08.06 11:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

lelcache 2018.07.18 09:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

csehipest 2018.07.15 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Lupus21 2018.07.08 10:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

IMG_20180708_102155IMG_20180708_102403
anettx 2018.07.07 14:02 - Megtaláltam
TFTC!
Sopron környéki bolyongás utolsó napján.
[Geoládák v2.2.4]

Éppen felújítás alatt van az épület.

gclisz-DSC05521 
VINAX 2018.07.07 13:57 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtő munkáját!
★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.4]

ha2 2018.07.07 13:55 - Megtaláltam
Hajtányozás után.

baloghtom 2018.06.26 10:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

stmester 2018.04.16 12:30 - Megtaláltam
Alig lehet látni a feliratot.

P1030067P1030069
KutasG 2018.04.07 17:50 - Megtaláltam
-

Lady Me 2018.03.30 08:20 - Megtaláltam
Ezt is megtaláltuk!

JAck:66: 2018.03.30 08:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Takácsúr 2018.03.22 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Múzeumlátogatás.

Göde 2018.02.09 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Sopronból Kőszegre szinte útba esett!

zalajaro 2017.11.23 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.47
Aki keres, az talál ! 😀

IMG_20171123_112329 
kobcikrajci 2017.10.11 11:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.57
Sopronból egy kis bicajos déli kör a sógorokhoz. Kiállításböngészésre most nem jutott idő, de a városka, és főleg a szülőház előtti tér hangulata is kárpótolt érte.

-1
-2 
foki 2017.08.27 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tfmb 2017.07.02 15:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.86
Köszi a rejtést!

Utazók 2017.07.02 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 2.33 súly: 2.60
Köszönjük a rejtést!

Párduc50 2017.04.14 18:00 - Megtaláltam
OK

Soma00 2016.11.01 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.48
Köszönjük a bemutatást!

GCLISZ 
mheder 2016.11.01 14:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
Köszönjük!

mayagabor 2016.10.26 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

má-csa 2016.10.15 10:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Schlégl 2016.10.15 10:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

vitibi 2016.09.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.86
Ok!

nikodem 2016.09.04 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.62
Köszönjük.

b.monika 2016.07.23 17:39 - Megtaláltam
Köszi!

Mary Lou 2016.07.21 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Megtaláltuk.
Soproni kirándulás alatt.
Köszönjük !

ocsike78 2016.07.05 16:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Csureszh 2016.06.24 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.16
Megtaláltuk.

huMSTS 2016.05.29 11:00 - Megtaláltam
Kellemes 2 napos Sopron környéki kirándulás 2. napján látogattunk ide, köszönjük a "rejtést"! :)

csipet_csapat 2016.04.23 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Igényes múzeum, hangulatos kisváros. Köszönjük.

IMG_0010IMG_0021
IMG_0050IMG_0038
IMG_0044 
Hey-ho 2016.04.21 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2016.03.26 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

pliptai 2016.03.14 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.29
Lenyűgöző ez az emlékhely! Ezt nyugodtan tekinthetjük etalonnak a magyarországi múzeumok számára. Az amúgy is ötletes installációkat még tovább színesítették a húsvéti dekorációk! Köszönet a rejtésért!

DSC01532DSC01533
DSC01534DSC01536
DSC01557DSC01558
Simisan 2016.01.10 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GYEZegzug 2015.12.01 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.85
Megtaláltam. Olvasás az nem erősségem,- vagy a látásommal kezd probléma lnni. Készülünk a 45 éves évfolyam találkozóra. Köszi szépen a lehetőséget.

plecs 2015.09.20 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.15
Ausztriai kerékpártúra közben...

BubaGC 2015.09.20 14:10 - Megtaláltam
:-)

Szityu 2015.09.05 15:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszi!
Évi, Szilárd

wboy 2015.08.30 11:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
A Liszt kerékpár túra végcélja Liszt szülőháza volt és gondoltam ha már itt járok akkor nem hagyom ki ezt a "ládát" sem. Sajnos a múzeum nem volt nyitva, de remélem visszatérek még majd úgy, hogy azt is meg tudom nézni. Kellemes 40 km-es bringázás volt 34 fokos melegben! Köszönöm!

Farekék 2015.08.12 16:11 - Megtaláltam
Ausztriai túránk utolsó állomása volt Doborján. Megnéztük Liszt Ferenc szülőházát és a múzeumot is. A leírást nem olvastuk el figyelmesen, ezért a feliratot nem jegyeztük le. Kérem a rejtőt szíveskedjen elfogadni a megtalálást.

[Jóváhagyta: Ferencz család, 2015.08.22 21:04]

Kertész család 2015.08.01 10:10 - Megtaláltam
Hat évvel ezelőtt jártunk itt.Nyaralásunkba beleesett a minden év augusztusában megrendezett biciklitúra Harkáról Doborjánba.Akkor lekerekeztük a kb.30 km össztávot,de a geocachingot nem ismertük.Így most ezért és remek túrára nosztalgiával visszagondolva kerestük meg a ládát.A Liszt- ház és környéke példa értékűen gondozott.Köszönjük a rejtést.

bm 2015.06.28 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

carmin 2015.05.02 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Köszönjük a rejtést.

Yumi 2015.04.11 00:00 - Megtaláltam
Fekvőkerékpárral családi karika keretében.

 
Baby-m 2015.04.05 12:34 - Megtaláltam
GyaLOGOLOK. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

hitamas 2015.04.01 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.09
Hóviharban. :)

Kilátó 2015.03.29 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.37
ok

 
klfmate 2015.03.10 10:40 - Megtaláltam
Soproni kirándulásunk közepette kicsit átruccantunk ide is, nagyon szép a környezet!

vorlac 2015.03.07 14:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

bohrmann 2015.02.22 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.89
Sajnos a múzeum még nem volt nyitva, de még azért is érdemes odalátogatni, ami csak a közterületen lett kialakítva. Bár nálunk így nézne ki minden múzeum és környezete.

Chandler & Brigi 2014.10.25 11:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.88
megint a geocaching: itt volt mindig mellettünk ez a híres hely és csak most jutottunk el...
Köszönjük!

felmenő1974 2014.09.24 00:00 - Megtaláltam
Gyönyörű kis városka csak ajánlani tudom mindenkinek ,hogy látogasson el oda!
Köszi a rejtést!

geogirl:) 2014.08.13 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.01
Megleltem!

Jannen 2014.07.27 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kismancs 2014.07.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Villemóval és Birkabandával közös ládázós nap 1. találata. Klassz hely, szép ház, jó társaság. Mi kell még! :) Na jó, csak annyi hogy a szökőkút zenéljen is ne, csak szökjön.

pockok 2014.06.21 15:30 - Megtaláltam
Igazi tip-top hely!
Tudják ezek a sógorok, hogy hogyan kell a turizmust generálni. Iszonyatosan sok kerékpárút, gyalogút, pihenőhelyek, információs és útjelző táblák. Rendezett környezet, rengeteg parkolóhely, kisvendéglők mindenütt, stb...

sawkuk 2014.06.21 11:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.33
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

bgjozsa 2014.05.02 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
Hajtányozás után kerestük fel Liszt szülőházát, amelyet már zárva találtunk. Jártunk egy kicsit a környéken, amelyet szépnek-rendezettnek találtunk.

marsoka 2014.04.26 16:00 - Megtaláltam
Megvan.

Famágus 2014.03.18 15:50 - Megtaláltam
Először a koncert terem mögött parkoltunk, aztán találtuk meg a házat. Minden szép, Oldfoxxal köszönjük!!

 
oldfox 2014.03.18 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.10
....megtaláltuk!

Icinkepicinke 2014.03.01 12:20 - Megtaláltam
Tavaszi kirándulás keretében. Köszönjük!

EspirituSanto & Vivi 2014.01.05 11:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCLISZ_2014015112810.jpgGCLISZ_2014015112820.jpg
szamosszamoca 2013.11.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.65
Őszi geoládázós kirándulás során kerestük fel a ládát. Régi vágyam volt ide eljutni. A múzeum kicsit csalódás, több mindenre számítottunk.

emmerwald 2013.10.28 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.50
Köszönjük!

NagyKG 2013.09.23 07:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.32
Megtaláltam, köszi!

Pepe601s 2013.09.15 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam.

pozsesz 2013.09.15 17:50 - Megtaláltam
Nagyon hangulatos kis falu

E.T. 2013.08.17 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

REViZorZ 2013.08.13 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.81
Megvan. Esős időt fogtunk ki, így a kertben a séta is rövidebbre sikerült a kelleténél, de mindenképpen megérte eljönni. Köszönjük a rejtést!

Cerberus 2013.07.22 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.18
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést.

 
lagaf 2013.07.21 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.98
Megtaláltuk. [g:hu 1.4.28c] [wapon beküldött szöveg]
Bükkfürdői pihenésünket használtuk fel arra, hogy tegyünk egy rövid kirándulást a "szomszédban", amit persze összekötöttünk egy kis ládászással. Liszt szülőfaluja csendes volt, csupán néhány család sietett a közeli templom felé. Leparkolásunk után előbb végigballagtunk a patakparti "zenesétányon", megnézve az óriászongorát, meghallgatva a gombnyomásra az (egyébként egy transzformátort takaró) vörös-fekete tónusú nonfiguratív festmény mögül felharsanó Les Préludes-öt, s megismerkedve azon nők portréival, akik jelentős szerepet játszottak a zeneszerző életében. A teljesen kihalt környékű szülőház fényben fürdött. A koncertterem előterében megtalált jegyárus nem igazán volt lelkes megjelenésünkkor: dünnyögve fogadta köszönésünket, s szinte mogorván adta ki a jegyet, vezetett bennünket a házba, ahol megmutatta az előtérben elhelyezett "zenegép" helyes kezelését, majd ránk zárva az ajtót magunkra hagyott bennünket - nézegessük a tárlókat, ameddig akarjuk (gondolom, a kamerákkal azért szemmel tartott bennünket). A kiállítás korrekt, anyaga nem sok újdonságot ad, viszont az érzés, hogy abban a házban járkálunk, ahol a nagy zeneszerző született, mással nem pótolható.
Köszönjük a rejtést.

A nappaliban...
V_Gabor 2013.07.16 10:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.13
Lefotóztam a jelszót, csak éppen nem tudom kiolvasni... :)
Hogy hozzá tud szokni az ember az online bejelentéshez.

Persze fotót készítettem bőven. Szép hely!

Végre ide is eljutottunk! Köszönjük a lehetőséget. Mónika és Gábor [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Ferencz család, 2013.07.17 08:37]

Köszönöm!

 
h725 2013.07.11 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.75
Nagyon kellemes, békés, nyugodt hangulatú település. Még az utakon is violinkulcsok vannak:) Vali, Zsolt

violinkulcs
A patak felett
picuresnagyur 2013.07.03 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
köszi

piroska 2013.04.01 16:29 - Megtaláltam
Még szerencse, hogy mindent lefényképeztem. Közös séta JPPJ-ékkel.

 
"J&J" 2013.04.01 12:29 - Megtaláltam
Nem figyeltünk eléggé a leirásra, és azt hiszem, rossz feliratot fotóztunk le :((.
Szerencsére Piroskánál megvolt a jó fotó, közös találat.

lembo 2013.03.20 11:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.05
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]
Nehéz úgy kesselni, ha az embernek úgy kell hozzá "lopni" az időt. Sajnos ezzel az egész játék lényege, célja veszik el. Nincs idő alaposan megnézni a bemutatandó helyet, hanem jelszó keresés után futás tovább. Most valami ilyesmit érzek, pedig hangulatos ez a környék. Korábban többször átutaztunk itt, menet a Lutzmannsburgi Élményfürdőbe, amit - főleg gyerekes családoknak - jó szívvel ajánlok. Nagyszerű lezárása lehet egy osztrák túrának. Ma legalább a GC-nek köszönhetően megálltam itt... köszi!
De most már indulás tovább!
Lembo

 
Gabesz01 2012.11.11 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.86
Megtaláltuk Vikivel :)

Gábor75 2012.10.28 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
Itt is jártam már régebben. Ma egy kicsit alaposabban körül tudtam nézni e kedves településen. Fantasztikus hogy mennyire őrzik itt Liszt emlékét. A szépen karbantartott szülői ház, a zongora szobor, a sétányon lévő violinkulcs felfestés és a tanösvény szerű ismertetőtáblák mind-mind azt mutatják hogy felnéznek e nagyszerű zeneszerzőre.
Köszönöm az élményt! :-)

 
Adri&Lacike 2012.10.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.32
Megtaláltuk!

Teddy 2012.09.23 17:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Vénasszonyok nyarában gyönyörű kiruccanás...

Mercenary 2012.09.08 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.95
Ha már egyszer erre vitt az utam, felkeresetem a helyet. Köszönöm!

Cickond 2012.08.18 13:22 - Megtaláltam
Tetszett a sétány, rengeteg apró papírszív volt mindenfelé szétszóródva :)
Sopronból Kőszegre kerékpárral.
Köszönjük a rejtést!

 
hegykoi 2012.08.02 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.75
Hegykőről kerékpárral!

Ignácz család 2012.07.25 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.54
Szép kis város.

peterpan 2012.07.04 00:00 - Megtaláltam
.

Tonykopter 2012.06.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Felleltük!

Bob&Bobek 2012.05.19 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
:-)

Ez a láda majdnem megtréfált minket!!! De azért sikerült.
Köszönjük a rejtést!

Szilkó76 2012.05.02 13:05 - Megtaláltam
A kis falu méltóan őrzi Liszt emlékét: a szülőház és a sétány is szépen karbatartott, gondozott. Számomra viszont a modern koncertterem valahogy nagyon nem illik az évszázados szülő-ház mellé.
Szerencsénk volt, jókor érkeztünk: a szökőkút is működött, így a minden egész órában felcsendülő zongorajátékot is meghallgathattuk.

Köszi a rejtést!

Képek később...

CicaMaciAti 2012.04.30 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.11
Megtaláltuk.
Köszi.

 
sterz 2012.04.29 00:00 - Megtaláltam
Megvan, Köszönöm a rejtést

hacsabi 2012.03.15 13:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.60
Dicséret illeti a falut a szépen rendben tartott környezetért. Tetszett a sétány is.Köszi a rejtést

Kishartyi 2012.03.15 13:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Köszi. :)

Hartyi 2012.03.15 13:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Nagyon szép hely és érdekes is! Kár hogy csak virtuális!

oktriv 2012.02.24 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.27
A koordináták nem a kapuhoz mutatnak, hanem a szülőházhoz. A hely és az utca nagyon hangulatos. Köszönöm a rejtést.

radicalfamily 2012.02.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Nagyon szép hely, köszönjük!

 
nmárti 2011.12.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.45
Útközben:)

becko 2011.11.04 00:00 - Megtaláltam
megvan

taki_p 2011.10.31 15:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.28
Megtaláltuk!

ariel21 2011.10.31 14:21 - Megtaláltam
A mai napra ez volt az utolsó célpontunk, a hazaút előtt. A Konzertterem minimalista stílusa egy kicsit csalódást jelentett.

Piró 2011.10.08 10:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.54
Először annyira nem kaptam ezért a ládáért, de mikor ott voltunk, már át tudtam érezni teljesen a mondanivalóját. Nagyon jól meg van csinálva Liszt szülőháza, mindenképp érdemes bemenni. Mi fejenként 3,5 eurót fizettünk, tehát abszolút nem vészes. Nagyon tetszett a kis sétány is.
Köszönöm, hogy megmutattátok!!

 
kilali 2011.09.29 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.54
Köszönöm a rejtést-

kamzik 2011.09.29 09:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Szép hely! Köszi a rejtést!

M.É.Z. 2011.09.17 11:00 - Megtaláltam
Megvan; egy kellemes kirándulás keretében, munkatársakkal.

blendix 2011.09.15 19:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. :) [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

innoxum 2011.08.27 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.56
Az évforduló alkalmából kerestük fel, megnyugtató, hogy mennyire komolyan veszik emlékének megőrzését. Bárcsak nálunk is így lenne. Néhány szabadtéri műtárgy-ötletükkel nem teljesen értek egyet, de figyelemfelkeltő, az biztos.
Nem kevés a belépőjegy ára (3.5 euro), de érdemes leszurkolni, gondosan kialakított, tartalmas emlékhelyet látogathatunk meg.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2011.10.13 13:49]

gyöngyfűző és párja 2011.08.17 09:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.85
Útba esett, megkerestük.

advent 2011.08.13 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Megtaláltuk: Ildikó, Advent, Evelyne.

Evila 2011.08.13 20:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Az emlékmúzeum már zárva volt. A fő utcán kialakított Liszt emlékek miatt mégis örülök, hogy itt lehettem. A kerek alapzaton álló Bösendorfer zongora, a pavilonok a piros gombokkal, melyeket megnyomva közismert Liszt dallamok csendülnek fel, a Liszt mellszobor a szökőkúttal, és még sorolhatnám a látnivalókat. Köszönjük a rejtést.

Az egyik pavilonErre...
Aleph & Rita 2011.08.11 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.17 súly: 3.62
Mikor megérkeztünk épp zenés szökőkútjáték fogadott a parkolónál. A házat körbejártuk, köszönjük!

kopepe 2011.08.04 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Aki Burgenlandban jár, ezt ne hagyja ki! Liszt élete szép példát ad magyarságból. Kár, hogy korábban nem ismertük a család életét - nos, most egy csoportos kirándulás keretében valamennyit pótolhattunk ebből.
Idevaló hölgy kalauzolt a szülőházban, a koncertteremben. A falu közössége szépen gondozza a főutcán végigvezető Liszt-ösvényt.
A látogatás végére érve pedig már csak a jelszót passzoltam el:), de segítséggel ez is megoldódott.
Köszi a rejtést!

Geokarakai 2011.08.02 00:00 - Megtaláltam
A család egyik fele begyűjtötte

Maclura 2011.08.01 10:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Számomra nagyon hangulatos volt a Liszt emlék ösvény a főutcán.
Nagyon szépen gondozott park, igényes műtárgyak.
3 állomáson gombnyomásra felcsendül a zene is.
Ne hagyjátok ki a szökőkutat se! Nem tudom hány órától meddig, de egész órakor zene + szökőkút játék egyben.
Több időt töltöttem itt, mint előzetesen terveztem.
Köszönet a rejtésért.

rero72 2011.07.31 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.04
Megvan, köszi!

Judit+Robi, Luca

 
geolenyiek 2011.07.31 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.81
A Liszt-évben... KAR!

moTT 2011.07.26 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Meglett!! Köszönet a rejtésért!!

egyedk 2011.07.24 12:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.50
Rövid autós kirándulás keretében Sopronból. Az esős időben kellemes élményt jelentett a "géniusz" életét és műveit bemutató interaktív kiállítás.
Szép, rendezett környzetben, méltó megemlékezés.

Mama és Papa 2011.07.16 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Autóbuszos kirándulással voltunk Ausztriában, többek között itt is. Történelem órán voltunk egész nap, mert vezetőnk kiváló történelem tanár. Köszönet a rejtésért is.

epés remete 2011.07.14 00:00 - Megtaláltam
Kőszegi nyaralás alkalmával. :)

 
Paul 2011.07.11 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.00
Köszönet a rejtésért.

 
narp 2011.07.10 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Drezina túra után.

halaszkiraly 2011.07.07 10:32 - Megtaláltam
A hajtányozáshoz menet útba ejtettük ezt a rejtést is. Köszönöm

sorx 2011.06.27 16:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.30
GSdriverrel a lejjebb emlitett modon. Koszonjuk: Sorx

GSdriver 2011.06.27 16:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.95
Fertő környéki portyánk második napján, hazafelé Fraknó várából, megálltunk Doborjánban. Liszt szülőházát szépen helyreállították és benne létrehozott - életútját és munkásságát bemutató - kiállítás is mindenképp érdemes a látogatásra.

Gondoltuk ide láda kellene, hazatérve láttuk kívánságunk már azelőtt teljesült, hogy elindultunk volna (csak nem néztük meg elég alaposan a környékbeli ládák listáját). Még a kérdéses kaput is lefotóztuk, persze nem elég közelről ... így köszönjük a Rejtő segítségét a találathoz. ;)

FCsili 2011.06.17 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Megtaláltuk.

SilverG 2011.06.17 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.32
Megtaláltuk!

Galmák 2011.06.16 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Kézzel írott levelek, kották, naplók. Belépő: 3,5 EUR a múzeumba. Maga a város is múzeum, zenét lehet hallgatni, (Rapszódia a parkolóban) képek Liszt életéből, Bösendorfer zongora kicsit nagyobb méretben az utcán. Nagyon köszönjük a rejtést.

Patikus 2011.05.18 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.65
Liszt Ferenc szülőháza most szinte csak egy kis része a Doborjáni Liszt Zentrumnak. Körülötte korsszerű koncerttermet építettek, és múzeum is létesült. Burgenlandban igazán nagyszerű Liszt Ferenc kultusz van.

 
pszoradi 2011.04.24 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Az osztrákok szépen kitettek magukért a 200. Liszt évforduló kapcsán. Köszi a rejtést.

hajdúk 2011.04.23 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.49
Kellemes tavaszi séta közben levadászott láda! Köszönjük!

ZsoBax 2011.04.17 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.34
Megvan. Köszi

RenaID 2011.04.09 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
.

dáká 2011.04.09 00:00 - Megtaláltam
Renaiddal megtaláltuk!Dáká

emeritt 2011.03.14 15:00 - Megtaláltam
megtaláltam

zeus 2011.03.13 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
ok

gym 2011.03.10 11:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Ide illik eljönni, Liszt-évben pláne...

feri65 2011.02.26 13:40 - Megtaláltam
okay!

jarod 2011.02.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.40
Hideg van, de megérte!

spiky 2011.01.30 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.52
Gyors találat.

 
Rivelino 2010.12.16 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.53
Ok.

EmesESE 2010.12.04 12:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.57
Első Ausztriai ládánk lehetett volna, ha felnézünk a kapu tetjére, és azt a szöveget is lefotóztuk volna .
A nagy hó miatt nem is sikerült ládát találnunk ezen a hétvégén Bük-i kirándulásunk idején sem.
Kérnénk a rejtőt a mellélkelt képek alapján a találat elfogadására.

[Jóváhagyta: Ferencz család, 2010.12.05 08:29]

frontera 2010.11.18 11:30 - Megtaláltam
Kicsit eltévedtem

Csaba & Kati 2010.11.06 13:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.52
HEURÉKA!
A szülőház nagyon tetszett. Sajnos bemenni már nem tudtunk.
Köszönjük a rejtést.

Koncertterem
 
Szabó Család 2010.11.05 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Köszönjük.

raci 2010.10.24 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.82
Nagyszerű kis múzeum a nagy zeneszerző-zongorista emlékére. A kiállítás sokat megmutat Liszt életéből, teljesen rabul ejtett bennünket. Ha hazaérkezünk, beteszünk egy Liszt CD-t és talán más füllel hallgatjuk, mint eddig. Köszi a rejtést.

Misu 2010.10.24 11:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Köszi!

Legolány 2010.10.24 11:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Köszi!

abacus 2010.10.06 09:47 - Megtaláltam
Részletek és fotók később.

Törölt 2010.10.06 09:47 - Megtaláltam
ok

geodorka 2010.10.06 09:47 - Megtaláltam
ok

erchegyia 2010.10.03 14:06 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

Kokó 2010.10.03 13:58 - Megtaláltam
Kess letudva [wapon beküldött szöveg]

19izsi73 2010.10.03 13:48 - Megtaláltam
eltal?lva [wapon beküldött szöveg]

Kofola BT 2010.10.03 13:42 - Megtaláltam
Sopron környéki szüret 19.

macikupac 2010.10.03 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.18
Ládázgatás Sopronban és Burgenlandban 16.

Miután az egyik közeli faluban egy hatalmas tejeskannánál megtaláltunk egy .com-os nanoládát, ez következett. Az emlékház előtti kis tér burkolatát épp újították és a feltúrás miatt sajnos az itteni .com-os dobozt nem tudtuk megkeresni. Vigasztalódtunk az emlékházzal. Mivel már úton voltunk hazafelé, így sem magát a kiállítást, sem az emlékház melletti modern épületben lévő koncerttermet nem néztük meg. Illetve az előbbibe az ablakon át bekukkantottunk, az utóbbiból meg szűrődött ki pár taktus. Kár, hogy csak virtuális, mert a hely elbírna egy tényleges dobozt is. Brumi volt velem.

Attibati 2010.10.03 11:52 - Megtaláltam
Kerékpáros találat 103 km
A verseny utáni palackbeszedést követően rávetettem magam a környék maradék ládáira.
A környéket behálózzák a jó minőségű kerékpárutak igaz egy méter vízszintes szakasz sincs a környéken. Kellemes utakon, ápolt osztrák kisvárosok között vezet az út Doborjánig.
A jelszó ideális, ezt fotóról nem fogják kisilabizálni élőben is nehezen olvasható.

Joanne 2010.10.01 17:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.12
Közeledett az este, és úgy gondoltuk újabb hegymászás és korábbi logok alapján beázott koordináták keresgélése helyett, inkább egy kicsit messzebb lévő, de biztos pontot veszünk célba. Hegymászásból és keresgélésből jutotott elég tegnapra és a másnapi versenyre. Szóval kocsiba tettük ismét fáradt hátsónkat, és elvitettük magunkat az autóval ebbe az eldugott faluba. Vezetés közben azon jártattam az agyam, hogy nagyon sok híres magyar embernek nem tudnám megmondani a szülőhelyét, még tájegységre sem: Liszt Ferenc most végérvényesen lekerül erről a listáról.
Köszönjük szépen.
Zs&E

alfabootis 2010.09.15 21:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Este még bevállaltuk..... Köszi a rejtést! :-)

Lencsi 2010.09.12 14:21 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.78
Kellemes séta, szép környék. Köszönjük :)

benist 2010.08.27 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.07
A latin felirat nem épp a legszembeötlőbb, de némi szemlélődés után megtaláltam. A nyitási időben a ház körül semmi mozgás, aztán rájöttünk, hogy a megoldás kulcsa az új koncertterem recepcióján van. Érdekes a kiállítás, egy kis Liszt muzsikát is hallgattunk.

Pepe 2010.08.21 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.88
Még nyitás előtt értem ide, de nem is mentem volna be, sajnos(?) még így a 60-on túl sem sikerült "megkomolyodni", inkább a rhytm and blues, country, soul és társai a kedvenceim. De legalább meghajoltam a nagy zeneművész emléke előtt.

NAGYFamilY 2010.08.15 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.59
Egy külföldi és nevezetes helyszínnel ünnepeltük a 40. találatunkat.
Eddig nem is tudtam, hogy ilyen közel született lakhelyünkhöz Liszt Ferenc. A múzeum sajnos már zárva volt, de többször járunk errefelé így biztos lesz módunk belülről is megtekinteni a szülőházat.
Kívülről takaros, de nem mondható hatalmasnak. Klassz, hogy a ház szomszédságában épült egy modern hangverseny terem.

Bazsy1983 2010.08.14 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Köszönöm szépen a "ládát".
Újabb csodás helyet láttam :)

rotty 2010.08.08 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.82
A tegnapi esőzés után végre eljött az idő egy remek kerekezésre az osztrák utakon. Sopronból startoltunk, a harkai szőlőknél léptük át a határt. A hidegfront utáni páramentes levegőt áthasító napsugarak és a misére hívó harangszó verődött vissza a nyugalmat árasztó falu házainak fehér falain, igazán idilli volt. Az első utunk az emlékházhoz vezetett. A belépés most 3,5 euró, kicsit modern a belső, szolid a kiállítás, de nem bántuk, hogy bementünk. Nem vagyok zenében járatos, de talán másként leszek befogadója a zenének így, hogy a láda kapcsán kicsit megismerhettem Liszt világát, személyiségét.
Kerékpáros kupa: 106,0 km

Vucsi 2010.08.05 10:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

shara kán 2010.08.04 13:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! Szép hely!

GombosFeri 2010.08.03 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Megtaláltam, nagyon bejött a hely, no és Ausztria a kedvencem!

T.E.S.K.O. csapat
tggeo.extra.hu

napvirág 2010.07.31 16:45 - Megtaláltam
http://www.youtube.com/watch?v=RbCFq--RPYY

Köszönöm a lehetőséget és az új ismereteket!

 
Maratonos Maci 2010.07.31 16:44 - Megtaláltam
*

pocseusz és családja 2010.07.31 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.85
Köszönjük a rejtést! :)

 
Kori:-) 2010.07.25 12:25 - Megtaláltam
.

jbako 2010.07.25 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.09
Két láda egy csapásra. Egy helyen van a com-os láda és a hu-s virtuális láda is. Nem mellékesen a Liszt-ház. A hagyományos ládák jobban tetszenek nekem. Szép hely, ajánlom mindenkinek!

a-beatrix 2010.07.25 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.04
Szinte az utolsó pillanatban vettük észre, hogy a com-os láda nem uaz, mint a magyar. A két papírt összetűztem, Doborján és Liszt Ferenc csak ugyanaz lehet, de akkor miért virtuális az egyik, a másik pedig hagyományos? Ráadásul a koordináták is icipicit különböznek...
A fura küldetésű kincset természetesen a com-os ládában találtuk: Graf Antont minél gyorsabban kell továbbadni, a lehető legközelebbre, Ausztrián belül. Persze, hogy már egy óra múlva másutt csücsült!

tótheszter 2010.07.23 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.70
Soprini nyaralásunk utolsó napján rándultunk át ide. Sajnos csak a magyar "rejtést" találtuk meg, mert egy helyi erő szinte a ládán ült és sörözött folyamatosan. Köszönöm!

 
MaFe örs 2010.07.18 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
Megtaláltuk!

im 2010.07.13 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
Teljesen véletlenül keveredtünk ide és még olyan fotót is sikerült csinálnom, amin rajta van a jelszó:-)

zsotie 2010.07.08 11:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.08
Érdekes. Tetszett, hogy rendezett.

balumaci 2010.06.28 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.61
.

m.zsömi 2010.06.17 12:00 - Megtaláltam
ok

rongylab2 2010.06.17 12:00 - Megtaláltam
ok

R.Guszty 2010.06.05 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.76
Csak az a sok Franz Liszt felirat ne lenne :-)

Csizmások 2010.05.28 10:00 - Megtaláltam
Lefényképeztem a feliratot a bejáratnál, a 4betű stimmelt is, csak nem az a jelszó! Itthon derült ki - nem a latin feliratút találtuk meg.

[Jóváhagyta: Ferencz család, 2010.05.29 11:27] KÖSZÖNJÜK!

 
kauker 2010.04.06 15:30 - Megtaláltam
Megvan

www.zivatar.hu 2010.04.06 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.15
Megvan.

becsu 2010.02.27 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.70
Szép kis falu ez a Doborján.
Érdemes eljönni Burgenland
gyönyörű, csodás helyek vannak itt.
Bringával Sopronból Hermes-Ritzing felől.
57 km lett komoly szélben
visszafelé Deutschkreuz irányába.

Access Denied 2009.12.16 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.60
Munka közben ebédszünetben. Sajnos a múzeumra nem volt idő, de azért pár képet sikerült készíteni.

Remélem egyszer itthon is eljutunk arra a szintre, mint a "sógorok", hogy hazánk híres szülötteinek lakhelyét, szülőházát hasonlóképpen mutathassuk be a nagyérdeműnek...

(ismét a véletlennek köszönhetem a jelszót, mert a pont még véletlenül sem oda mutat, ahol a jelszó van :-S
Leírás nélkül, nem szándékoztam wapozni...)

Zolnai 2009.11.28 12:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :)

Chaty 2009.10.27 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Sajnos ide is zárás után érkeztünk, így csak kívülről volt lehetséges a hely megtekintése. A jelszót pedig emlékezetből kerestük, így az sem lett sikeres, mivel rossz feliratra fókuszáltunk. Kérem a képek alapján a megtalálás elfogadását

[Jóváhagyta: Ferencz család, 2009.10.31 22:07]

kovtom 2009.10.25 16:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.47
Megvan!
Köszi!

zöldek 2009.10.25 11:20 - Megtaláltam
Liszt születésének 298. évfordulója után pár nappal jártunk itt.

karathl 2009.10.15 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.52
A Ferencz család méltó rejtése Liszt Ferenc emlékére. Nekem meg a mai nap 1. ládájával sikerült a születési évforduló előtt egy héttel Liszt szülőházánál tisztelegnem.

marvika 2009.09.26 18:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.94
NaKata le volt nyűgözve. Tiszta, rendes - és még valamilyen rendezvényre is készülődtek a koncertteremben: welcome drinkek és poharak sorakoztak egymás mellett a bejárat melletti asztalon. Lehet, hogy ez alkalomból kapott Liszt kis sapkát.

 
vecseilaszlo 2009.09.19 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.40
Megvan és köszönjük a szép helyet

sirgalahad 2009.09.04 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.13
Megérdemli Liszt a rangját
Nagy ember, ki ilyet művel
Zongorának tiszta hangját
Előcsalta billentyűvel

Marakess 2009.08.31 17:50 - Megtaláltam
*

habel96 2009.08.23 11:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

smile97 2009.08.23 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.04
A Liszt kerékpártúta keretében kerestük fel a pontot.

Csabataxi 2009.08.21 09:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Köszi!

 
Elf 2009.08.21 09:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megvan!

Seres Péter 2009.08.20 20:27 - Megtaláltam
655. [wapon beküldött szöveg]

 
5N 2009.08.16 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.65
Természetesen délre értünk ide,így a kiállítás kimaradt.Az idő szorítása miatt esélytelen volt egy órát várni,talán majd máskor.

klaci 2009.08.10 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Megtaláltuk. GPS nélkül. :)
Biciklivel Sopronból kellemes kis túra, nagyon szépek a szőlőhegyek, és csak Harka és az országhatár között van benn némi földút.

Istyu 2009.08.09 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Wapon próbáltam bejelenteni a megtalálást, de nem sikerült. A nagy kapkodásban valamit mellényomhattam. Ide vezet a türelmetlenség.

Nagyon kellemes, békés a környezet. Érdekes kontraszt a két szomszédos épület. Sajnos a kiállításra a nagy rohanás miatt nem jutott időnk. Szívesen meghallgatnék itt egy koncertet!

Köszönöm a rejtést!

[Jóváhagyta: Ferencz család, 2009.08.11 17:45]

Köszönöm!

Blue Mali 2009.08.09 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.49
Köszi a rejtést.
Gábor75, és Istyuval kerestük fel ezt a helyet.
A házba nem mentünk be, de fényképeztünk.
Jó tudni, hogy itt a ház amiben született.
Élmény volt.

snake 2009.08.04 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.66
A házat megnéztük belülről is.
A jelszóval akadt némi gondom, de a rejtő kisegített. Ezúton is köszönöm!

Benó, Stuki, snake

 
Csuhás 2009.08.01 10:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.30
Csendes békés hely.

Patak
Juszt se nyalok fagyit :-) 
zem 2009.08.01 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Nagyon jó a leírás, örülök, hogy láda került ide! Békés hely, a gyerkőcöknek pedig fontos volt elmondani a magyarul nem beszélő - de magyarul érző zenész történetét. Köszönjük a rejtést!

R19-es Jozsi 2009.07.28 14:46 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.03
Megvan, köszi

ujcsi 2009.07.28 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Nagynehezen megtaláltuk a keresendő szöveget!
Köszi a rejtést.

bigmick 2009.07.27 09:51 - Megtaláltam
Csendes faluban gyors találat.
BigMick, Iza

fa-peti 2009.07.25 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Csendes, kedves kis faluban jártunk, Liszt Ferenc szülőházát megtalátuk :-)). Sajnos bezárt előttünk 2 órával. :( De nagyon tetszett ez az aranyos kis falucska. Köszi.

Petyabá 2009.07.25 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.93
Szép település, takaros épület!

 
urbanj 2009.07.25 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.38
PEx2-vel közösen családi, baráti kirándulás keretében.
Nekem is másodszorra sikerült csak regisztrálni, nagyon rosszul olvasható a felirat.

 
PEx2 2009.07.25 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.74
Urbanj-vel közösen találtuk meg, bár a család többi tagja is segített. Ugyanis először azt hittük, a szülőház ajtaja fölötti szövegről van szó. Persze az nem latin, hanem német!
Nagyon nem tetszik a rejtés: a kordináta a szülőház ajtajára mutat, nem a kapura, ahonnan alig lehet elolvasni a jelszót! Itthon a fényképet jól felnagyítva másodszori próbálkozásra sikerült csak eltalálni!

 
Ampulla 2009.07.23 18:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.88
Vasúti hajtányozás (Drezina) után egy kis kitérőt tettünk hazafelé, és begyűjtöttük a ládát (jelszót). Sajnos a múzeum már zárva volt, pedig szívesen benéztünk volna! Köszi a rejtést, ha itt vagy com.-os ládát ne hagyd ki! ( GC1FD6H )

melinya 2009.07.11 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Nagyon tetszett, kellemes hely:-)

Mirtt 2009.07.09 10:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
A Burgerlandi vártúránk első állomása, vár nélkül :)

(Sajnos rossz szöveget írtam fel kérném a kép alapján elfogadni a megtalálást!)

[Jóváhagyta: Ferencz család, 2009.07.14 15:45]

 
Kerticsorbi 2009.07.03 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Nagycenkről látogattuk meg a ládát, köszönöm a rejtést.

Toto92 2009.07.01 15:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.96
93.
Ha belülről nem is, kívülről megnéztük Liszt Ferenc szülőházát.

 
Puszkany 2009.06.28 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.29
A közeli .com-os ládával együtt becserkészve. Érdekes, hogy itt eszük ágában sincs az embereknek elrontani más játékát vígan elvan a .com-os doboz a téren. Senki nem nyúl hozzá.

valti 2009.06.24 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.50
Ok:-)! Köszi a rejtést![wapon beküldött szöveg]

ready2fly 2009.05.31 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Nagyon nagyon tetszett. Köszönjük.

HGabcsi 2009.05.31 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.10
Szép volt a múzeum. A koncertterem, elég érdekes....
A .com láda miatt mentünk, utána vettük észre, hogy van .hu láda is, igaz csak virtuális. A koordináták a szülőház bejáratához mutatnak, nem a kapuhoz. Ez az olyan véletlen kessereknek mint mi, eléggé félrevezető.
Kérjük a fényképek és a .com regisztrációnk alapján a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Ferencz család, 2009.06.06 16:58]

KZoolee 2009.05.31 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.10
Szép volt a múzeum. A koncertterem, elég érdekes....
A .com láda miatt mentünk, utána vettük észre, hogy van .hu láda is, igaz csak virtuális. A koordináták a szülőház bejáratához mutatnak, nem a kapuhoz. Ez az olyan véletlen kessereknek mint mi, eléggé félrevezető.
Kérjük a fényképek és a .com regisztrációnk alapján a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Ferencz család, 2009.06.06 16:58]

Koncertterem
Stautoma 2009.05.29 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.09
Csepergő esőben, ráadásul minden zárva, de azért élmény volt ott lenni. Kössz!

 
Atmosz&Zozmosz 2009.05.15 18:30 - Megtaláltam
Megvan :)

Kenderfóka 2009.05.15 15:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.38
Már régóta voltunk nyeregben, és még sok volt hátra, úgyhogy éppencsak paccsoltunk.

sanyisz 2009.05.02 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.05
Sajna minden zárva.

mapet50 2009.05.02 11:00 - Megtaláltam
OK

Vértes 2009.05.02 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.80
csepegő esőben, csak kívülről

Csaba & családja 2009.04.14 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.10
Mivel a környékbeli várak jobban érdekeltek minket, ezért csak kívülről néztük meg.

mickmickey 2009.04.13 17:15 - Megtaláltam
3/3 Sehol senki. Különös, hogy a szülőház mellett egy zsír új, modern épület feszít. Talán nem kellett volna.

kockas 2009.04.13 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.68
Hangulatos kis ház, kár h a szomszéd épület elrontja ezt a feelinget.
A felirat nehezen olvasható, de azért kitaláltuk.

Rudi Team 2009.03.31 11:00 - Megtaláltam
Ok! [wapon beküldött szöveg]

Bolond gonba 2009.03.29 08:00 - Megtaláltam
Megtaláltam

povyagi 2009.03.22 13:10 - Megtaláltam
Mathauval

Most már ezt is tudom. Köszi.

Mathau 2009.03.22 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.11
Gyors, egyszerű találat. Ide is eljutottam, örülök neki...

aPPle29 2008.12.29 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.11
Első külföldi megtalálásunk!Ezután megnéztünk még egy-két közeli várat,meg fürödtünk is egy jót a közelben.
Jó,hogy ide is eljutottunk.
Köszönjük!

Maxi72 2008.12.15 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.34
Köszönet, hogy itt is jártam!

Fazék 2008.11.01 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.15
2 napos hegymászós túránk utolsó állomása a kópházi megkésett ebéd előtt. Szép, rendben tartott kis házikó. A jelszóképzés kicsit zavaró volt, hiszen az utolsó szó csak 4 betüs, de valóban az utolsó 5 betű volt a megoldás. Liszt emlékét valóban rendben ápolják, hiszen a kocsmán kívül szinte mindent Lisztnek hívnak a faluban :).

columbo 2008.10.30 10:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.27
3,5 €/fő, gyerek 1,5 €, családi jegy 7 €

:-)

 
kalroli 2008.10.26 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.02
Megvan.
Összekötöttük a fürdőzést egy kis nézelődéssel.

ZitaKati Andris és CsZso 2008.10.25 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
:-)

takacsimre 2008.10.23 10:15 - Megtaláltam
Az első, amely nem országhatáron belül található. Többször jártam itt, de a ládáról nem, tudtam.

Bibelia 2008.10.20 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Érdekes volt látni Liszt szülőházát. Szép, gondozott hely. Köszönjük.
Bibelia és Társa

Duciék 2008.10.12 20:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.11
Megtaláltuk

 
szelep 2008.09.20 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.02
megvan

Kána forever 2008.08.31 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.59
Megtaláltuk.

hab14 2008.08.22 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.76
A második, és egyben az utolsó állomás hazafelé a Schneebergről, már majdnem sötétben.

Pifu 2008.08.22 00:00 - Megtaláltam
Szep falu, akarcsak a többi. [wapon beküldött szöveg]

ghool 2008.08.09 16:00 - Megtaláltam
megvan

fedoka 2008.07.31 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.93
Elsőre nem is találtuk meg a latin feliratot,azt hittük,a német feliratot kell latinnak tekintenünk..:)aztán felszállt a köd...:)

ottgyuri 2008.07.29 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.67
Megtaláltuk!

Cache-elyűk 2008.07.22 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.34
Érdekes volt megnézni Liszt szülőházát. A múzeum sajnos zárva volt, a koncertterem úgyszintén. Talán majd egy másik alkalommal...

Hegymeg 2008.07.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.10
Családommal Fraknóba indultunk amikor észrevettem, hogy van egy láda a közelben. Megérte a kitérőt, érdekes volt a múzeum.
Panni

kiss_ae 2008.07.21 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.20
Ok

zacz 2008.07.21 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.23
Szépen karbantartott hely

zoar 2008.07.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Köszi

Mr Zerge 2008.07.20 11:30 - Megtaláltam
Meg van. [wapon beküldött szöveg]

pörsing 2008.07.17 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.92
Megtaláltam

 
Goldenbay 2008.07.17 14:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.22
3/4
Egy órával megelőztük pörsinget, aki biciklivel volt, mi meg autóval :-)
A hely nagyon tetszett, bár az a modern épület, egy kicsit túl modern a régi ház mellett.
A koordináták nekünk a szülőház elé mutattak, ez kicsit megtévesztő volt, de a leírás alapján sikerült a jó helyről, a jó jelszót leolvasnunk.

Berci és Rózsa 2008.07.16 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.07
Megtaláltuk.Ausztriai kirándulásunk utolsó ládája.Köszönjük.

LuiG 2008.07.15 19:18 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.53
Megtaláltam.

OvatosHod 2008.07.15 19:18 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.53
Megtaláltuk!

GyZsTeam 2008.07.13 17:15 - Megtaláltam
Menekülés a meleg elől nyugatra. Egész nap 26-27°C, de rettentő pára. A végén elázás. Itt már esőben, legalább kívülről megnéztük. Szerencsére a kapu nyitva volt. Köszönjük.
(Betettem egy Liszt lemezt - Magyar rapszódiák No 2;3;6;12,- levezetés képpen.)

 
N.Kata 2008.07.10 12:00 - Megtaláltam
-

gyudi 2008.07.04 10:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.28
Megtaláltuk. Érdekes, Ausztriában ez már a sokadik hely, ahol keveredik a régi és az ultra-modern stílus, ami nagyon meglepő, de nem ellentmondásos...

Klubb Lövő 2008.06.21 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.63
Lightos esti biciklizésnek indult, mire haza értem 60km-et mutatott a gps.. A múzeum sajnos már zárva volt, de majd legközelebb, ja és még szivárványt is láttam!
Köszi a rejtést!
Gábor - Klubb Lövő

:)
 
Mikulás 2008.06.08 20:00 - Egyéb
Liszt Ferenc nyughelye

sophegyi 2008.05.24 11:13 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

xsarax 2008.05.18 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.18
Kicsit késő jutottunk el délutáni sétánk utolsó állomására. A múzeum már nem volt nyitva. Majd legközelebb azt is megnézzük.
Üdv: Nagyik.

Stüszi vadász 2008.05.08 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.81
Éles a kontraszt Liszt szülőháza és a mellé épített modern stílusú koncertterem között.

fkmaster 2008.05.08 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.92
Mariazelli kirándulásunk alkalmával néztük meg a múzeum környékét, köszönjük a rejtést!

Mese-Cache 2008.04.19 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.78
Oberwart-i bevásárlás után döntöttünk úgy a szüleimmel, hogy útba ejtjük ezt a ládát. Útközben piknikeztünk egyet a szabadban. Sajnos mire idértünk rosszra fordult az idő, így én csak a kocsiból nézhettem körül.

márka 2008.04.19 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.12
megvan

Priszi 2008.04.19 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.29
Bevásárolni jöttünk át Ausztriába, majd dolgunk végeztével egy kis szórakozás után néztünk. Nagyon jól sikerült út volt. Piknik útközben egy hágó tetején, csodálatos panorámával...
Annyira el is méláztunk, hogy mire ideértünk már locsogott az eső.
Sebaj, nekünk jól telt a nap.

 
szelt 2008.04.16 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.61
ok

tcsb 2008.04.12 09:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.90
Sopron felé útba ejtettünk pár Ausztria területén elhelyezett .hu ládát, köztük ezt is.
Rendezett környék, sajnos a hideg szél és a szemerkélő eső gyorsan 'elüldözött' minket.

Szlil 2008.04.12 09:32 - Megtaláltam
Sopron felé kis kerülővel.

dzcsiga 2008.04.06 11:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.49
Megtaláltam

ACME 2008.03.31 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.95
GYerekként már jártam itt. Azóta sokat változott a hely (koncertterem).
Most csak a jelszóért jöttem, de majd a családnak is megmutatom - köszönöm!
ACME

SirLes 2008.03.17 15:38 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.66
Megtaláltuk.

Baggio10 2008.03.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.17 súly: 1.48
Méltó emlék egy ilyen embernek.

csemege 2008.03.10 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.97
Születésnapi ládázás első állomása.

Gotica 2008.03.09 17:10 - Megtaláltam
Rendezett a ház és a környéke.

Szemű 2008.03.09 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.61
A koordináta a bejáratra mutat, de a latin szöveg a kapu fölött van. Ráadásul kicsit nehezen is olvasható.
A falu aranyos.

bumba 2008.03.08 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.21
Kőszeg felé Ausztrián át, kis kitérőkkel. :-) 1.láda - A múzeum amúgy sem volt nyitva, de egyszer majd megnézem!

oli_b 2008.02.24 13:30 - Megtaláltam
Burgenlandi kirándulás, .com és .hu ládázás, 6/8.
Zárwa wót.... Ezek az osztrákok asziszik, nekem wan időm idelyönni 7köznap munkaidőbe... :-(
A lyelszó kicsit bizarr... Először nem is láttam meg a latin feliratot, elsiklottam mellette. Kerestem, hogy vallyon mellyik kapu lehet az... Aztán nem voltam biztos, hogy melyik utolsó 5 betű:
- az utolsó 5, aminek még van értelme, vagy
- a nagyon utolsó utolsó, ha van értelme, ha nincs.
Na ez az utóbbi lett az.

K.L. 2008.02.03 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
ok

Petes20 2007.12.27 20:22 - Megtaláltam
Szép hely, könnyű találat, köszi!

KranIC 2007.12.27 17:49 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.38
Megvan!

MikiCache 2007.11.02 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Köszönjük az értékes célpontot. Ezt illik meglátogatni.
Anikó és Miki

szilo 2007.11.02 13:53 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.18
A környezet szép példája a lélektelen pedantériának. Műanyag nyílászárók egy kétszáz éves házon - borzalom. Nem is beszélve a hatalmas kockáról, amit koncertteremnek titulálnak - biztosan jó az akusztikája, de más szempontot is figyelembe vehettek volna, például hogy mennyire illik a környezetbe. Szegény Liszt több empátiát érdemelt volna, akármelyik nemzet tartja a magáénak.

Csotai csapat 2007.10.30 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Utban haza felé. A csapatban a zenésznek nagy élmény volt.

bolyak 2007.10.21 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Bécsbe kellett mennem tanfolyamra. Összeállítottam egy könnyűnek látszó ládasort. Ez volt a nyolcadik. Először nem értettem a kapubejárón a latin feliratot mert én hátulról közelítettem, de aztán meglett. Alaposabban majd legközelebb a gyerekekkel.

 
Priaxis 2007.10.15 13:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.11
Megvan!

Priaxis

Erdélyi család 2007.10.07 19:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.80
Sajna a múzeum mar zárva volt...

tádé 2007.10.07 13:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.41
Épp nyitásra sikerült odaérnünk :)
Érdekes dolgokat tudtunk meg Liszt Ferencről. A koncertterem épülete és a szülőház high-tech berendezései ugyan nem emelték a korhűség színvonalát, de a hely szelleme mégis fokozta a megismerés élményét, így korántsem volt azonos azzal, mintha csak olvastuk volna valahol.
Köszönjük a lehetőséget!
Szamóca és Tádé

(A belépő már 3.50 Euro/fő.)

Zzr 2007.10.03 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.24
KisPicu elaludt útközben nem volt szívünk felkelteni, így végül nem mentünk be, majd legközelebb...

czipan 2007.10.01 08:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.74
ok (NeFo)

jalso 2007.09.29 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
A dunai GCFeFt láda továbbvitele, néhány Duna-menti .com-os láda levadászása, majd Kismarton és Fraknó meglátogatása után némi késedelemmel jutottam el Doborjánba, ahol meglepetéssel vettem tudomásul a változásokat, amelyek egy korábbi látogatásom óta történtek. Szerintem botrányos, ahogyan az otromba, leginkább egy TESCO-raktárra emlékeztető modern "centrum" háttérbe szorítja zeneköltőnk szülőházát, az igazi emlékhelyet. Rendben van, építsenek hangversenytermet, de ne ide vagy ne ilyet! Ezek után már azon sem lepődnék meg, ha az eredeti házat - mint idejét múlt építményt - lebontanák.

A webes megjelenés példamutató, nagyon sokat tanulhat még az is belőle, aki azt hiszi, ismeri Liszt életművét.

 
karcsi9641 2007.09.29 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.56
Remélem jó a jelszó, mert nem egészen egyértelmű!
Köszi!

dirndel 2007.09.23 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.53
Megtaláltuk. De a kiállítás nem éri meg a 3,5 EUR-os belépőt...

giuseppa 2007.09.23 08:18 - Megtaláltam
Érdekes volt látni ahogy a régi ház az újak közé ékelődik.

PPLLJ 2007.09.22 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.01
Burgenlandon keresztül igyekeztünk soproni nagyszülőkhöz a gyerekeket otthagyni, hogy este Kapuváron bulizzunk. A szülőház tetszett. A koncertterem nem!!

k97j02 2007.09.20 17:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.97
Léka után sietve,sajnos már 16.30 után nem engednek be. Kívülről azért megnéztük.

 
zoli 2007.09.01 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.54
Sajnos a múzeum bezárt mire odaértünk, így ez most kimaradt. :-(

Linda és Zoli

Liszt Ferenc
Dzsozy 2007.08.23 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
Megvan! Köszi, szép a környék, a közelben van egy kis templom azt is megnéztük.

álomfogók 2007.08.14 17:50 - Megtaláltam
Részletek később.

blero 2007.08.12 10:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
Szép környezet.

Zsézsé 2007.08.12 10:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Ok

Carlo 2007.07.31 07:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.49
Megtaláltuk!

hangya 2007.07.30 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Szöveg szenornál.

szenor 2007.07.30 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Nagyon tetszett a hely, különösen, hogy mennyire megbecsülik szülöttüket. Köszönjük.

james 2007.07.29 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.88
Furcsán hat a régi épület mellet a modern koncertterem. A jelszó kicsit furcsa , lehetne kicsit értelmesebb is.

Judit és James

Nalika 2007.07.29 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.89
Idei hetedik Sopron és környéke ládánk
Ebédidőben értünk oda, így csak a szomszédos templomot néztük meg

j_sipi 2007.07.28 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.31
OK!

tudo 2007.07.26 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.11
Részletek késöbb. [wapon beküldött szöveg]

Web: Hosszú, meleg edzés 3 hegységben (Soproni-hegység, Rozália-hegység, Lajta-hegység) 3 magyar és 3 ausztriai ládával 140 km-en a Sopron - Kópháza - Doborján - Fraknó - Kismarton - Klingenbach - Sopron útvonalon 1380 m emelkedéssel. Valamennyi láda simán ment, az utak rendben voltak, egyedül a kismartoni láda koordinátáival voltak gondok.

A 3 soproni láda és frissítés után Kópházánál a tervezett időben léptem át a határt. Doborjánig a TopoGuide-nak köszönhetően nem volt navigációs probléma, a szülői ház előtti téren, a Liszt szobornál szálltam le a bicóról. A jelszó leolvasásában a betűk között szereplő . kissé megkavart, de aztán nem lett a jelszóval baj.

Körbejártam a szépen rendben tartott házat, bementem a falu templomába, aztán indultam a nehezebb feladat, GCFRAK felé.

Viadukt alatt
Pet 2007.07.22 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.45
Megvan.

x16xel 2007.07.15 07:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.09
Megvan.

 
Timi_Tomi 2007.07.14 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.20
Megvan. Zárás után érkeztünk, ezért kihagytuk.

DrFly 2007.07.08 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.38
Büszkeség töltötte el a szívemet.
Fraknó-val összekötve igazán kellemes vasárnap délutáni program!
25. ládánk!

salty 2007.07.06 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Szép hely!

 
luilui 2007.07.02 11:56 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.32
Megtaláltam!

Judith 2007.07.02 11:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.19
Sopron: 11 nap, 36 láda, 2098 km. Igazán aktív nyaralásba volt részünk. Szép helyeket kerestünk fel az ország legtávolabbi pontjait néztük meg, sőt még Ausztriába is kerestünk egypár ládát.

Első ausztriai ládánk. Éppen bementünk és készítettünk két képet zárták is a kaput, ebédidő volt.

VP 2007.05.27 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 4.08
Háromnapos Nyugat-Dunántúli, Alsó-Ausztriai és Kis-Kárpátok-beli kirándulás. A Myrafällétől hazafelé.
A kapu már zárva volt, csak belestünk.
10 éve egy Sopron - Kőszeg - Sopron biciklizés során tekertem erre.
VP Mila Piroska

 
katika 2007.05.27 08:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Ok [wapon beküldött szöveg]
Pünkösdi ládázás Sopron környékén.
26/11.
Első ausztriai ládánk. Nyugis hely. Mindenki köszöngetett.

Peti
Nyugi van 
Skali&Margó 2007.05.26 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.76
Pünkösdi 3 napos ausztriai túránk első állomása.
Skali-Margó

KataJani 2007.05.22 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
A héten szadságon voltunk. Szeretjük a természetet, s a magas hegyeket, ezért választottuk ezt a környéket. Sok magyar láda sok szép helyre kalauzolt el minket.
261. ládánk. Fraknó vára után néztük meg. Későn értünk ide, így csak kívülről.

Zergi 2007.04.30 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.79
Fogtam!
4 napos soproni és Sopron környéki ládázás Vasutas Természetjárók tavaszi csillagtúrája alkalmából. 10 perccel lekéstük a nyitvatartást...
Micsoda Zentrumot rittyentettek előző ittjártunk óta!

menace 2007.04.30 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.13
Megtaláltuk!
Sopron környéki kirándulás, negyedik pontja. Fraknó várától hazafelé tartva szinte drive-in cache volt. Köszi!

Moszy 2007.04.18 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.38
ok

nemlac 2007.03.25 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Valamilyen kulturális esemény lehetett itt ma: Sok öltönyös ember, parkolóban nagy cégautók mellett várakozó sofőrök. Azért sikerült hátulról megközelíteni az elől lévő kaput :))

 
Zsu. 2007.03.17 15:40 - Megtaláltam
Mikulással.

Mikulás 2007.03.17 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
A Soproni-hegységben nem maradt több ládánk, ezért a környék ládát keresgéltük fel. Doborján nem volt betervezve a mostani hétvégébe, de örülök, hogy sikerült ide is eljutni. Mint már egy egyéb logban is írtam, szerencsém volt Bayreuth-ban tanulni, így Liszt sírjánál is voltam. (Multi? :)). Szép helyen született a zeneszerző! Gyakrolatilag mindent róla neveztek el a faluban. Nagyon helyesen. A kis emlékházat éppen tatarozták, így nem lehetett bemenni. Kintről fotóztunk! A jelszót elsőre elfogadta a rendszer :)

Mikulás

kiralyek 2007.03.16 19:07 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.16
Már sötétben találtuk meg. Legjobban a szobor arcán látható bibircsókok tetszettek. A jelszó nem.

 
Rodrigez 2007.03.15 13:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.78
Az épület éppen felújítás alatt áll. Azért be lehet nézni.

targonczas 2007.03.13 08:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.30
ok

kupec 2007.03.06 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.01
Szép kis ház.

GAZ69 2007.02.25 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1 web: 2.5 átlag: 2.33 súly: 2.91
A falu jellegtelen, a kis, öreg ház szépen megmaradt az utókornak. Az árak nem változtak, sajnos a nyitvatartás sem...

 
freddy 2007.02.24 11:07 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.19
Hát itt is jártam legalább...
A közeli .com-os ládát is lekaptam ha már erre felé volt dolgom.

Mihul 2007.02.18 13:49 - Megtaláltam
Jártam már itt régebben

KJ & GM 2007.02.17 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.43
Köszönjük a lehetőséget!

BiharyG 2007.02.10 16:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.87
Csodaszép környék, zárt múzeum...

BiharyG + Zsuzsi

 
pulbrich 2007.02.04 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.59
Figyelem!

A múzeum csak husvét vasárnap és október vége között tart nyitva.


Ezt sajnos csak a helyszinen fedeztük fel, így potyára mentünk. Kerítésen kivülről nem túl látványos...

(Az előttünk járó játékostársak bejutottak?!)

Azért persze köszönjük a rejtést, hátha egyszer a múzeum is megadja magát.

--péter, Noémi és Veronika

hujberg 2007.02.04 13:48 - Egyéb
Ezeket a Liszt képeket 13.41 és 13.48 között csináltam.
Ha nem vagyok ilyen fürge, akkor Péteréket is láthattam volna.

Utca
hujberg 2007.02.04 13:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.71
44 km soproni bicikli

Útvonal:
Sopron - Harka - Sopronnyék - Haracsony - Doborján - Raiding - Horitschon - Neckenmarkt - Harkau - Ödenburg

Országúti muzsika:
Liszt Ferenc & Page Jimmy: Live At The Greek
Liszt Ferenc & Plant Robert: Mighty Rearranger

Ma végre kipróbálhattam egy tavaly ősszel nyílt turista átkelőt az osztrák oldalon. Hosszú egyeztetés után (a turistaszezon elmúltával) végre 3 is nyílt Sopron közelében (Harka, Ágfalva, PánEU Piknik). 2005 nyarán jártam itt (a Harka - Sopronnyék közötti úton) utoljára, de akkor még őrizték és vissza kellett kerülnöm vagy 10 kilométert a kópházi országúti átkelőhöz.

Harkáról a Nyéki úton kell kimenni, az osztrák oldalon kiváló minőségű aszfaltos út vezet a szöllőföldek között.

Nagyon örültem az új, közeli, biciklis túracélpontnak (5).
A rejtés olyan, mintha egy valamikori látogatás alkalmával készített fénykép lenne csak az alapja (2).
A Liszt-háznál már jártam korábban, így nekem nem okozott csalódást a korlátozott nyitvatartás, de a távolabbról érkező, nem pontvadász zenerajongókat ez az infohiány zavarhatja (4).

hujberg

 
kl 2007.02.03 12:03 - Megtaláltam
kedves [wapon beküldött szöveg]

RIPTOR 2007.02.03 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.44
Kőszegnél léptük át a határt, kényelmes autókázással közelítettük meg a célpontot. Szinte nulla forgalommal találkoztunk. A múzeumhoz vezető út nagyon jól ki van táblázva, eltéveszteni szinte lehetetlen. Persze zárva találtuk a helyet, de a mi hiányos nyelvtudásunkkal azt hittük épp ebédidő van. Kis kódorgás, fényképezés után indultunk vissza, de előtte még elengedtem egy PMR 4/12 hívójelet, de senki sem válaszolt rá. Pedig előttünk, és utánunk is sok ládász járt a helyszínen. Hazafele még beugrottunk Oberpullendorfba, ahol feltankoltunk milkával, és sörrel :-)
RIPTOR, Gabi

Erre figyelj!
Haus :-)
 
keva 2007.02.03 11:35 - Megtaláltam
Takaros kis haz [wapon beküldött szöveg]

zsorzs 2007.02.03 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.16
Szemrevételeztük. Nincs abszolut hallásom, így Liszt életművét csak felületesen tudom megítélni. Nagyon szépen rendbe tartják a házat!

ragalyi 2007.01.26 12:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Autós barangolás Pupuval és Omlással tökéletes körülmények között (6/8).

Könnyű "láda", de a hely nagyon megérdemelte. És egyetértek Pupuval, hogy ilyen helyeken nem baj, ha nem kell kimenni a falu határába (hazánkban a szemétkupacba) és ott kitúrni egy ládát a bokor aljából...

Pupu 2007.01.26 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Reggel átvett tesztkocsival barangolás a nyugati gyepüvidéken, Ragalyival és Omlással. Ragyogó napos időjárás, enyhe fagy, zavartalan túra. 540 kilométert autóztunk, de hárman együtt 20 megtalálást regisztráltunk, így elég jó lett a fajlagos érték. Pillanatnyilag valamennyi magyarországi ládát megtaláltam, "szürke" a térkép. Harmadszor sikerül ez a rövid ideig tartó állapot.

Mint Liszt-rajongó, nagyon örülök a rejtésnek, és ennek a tisztelgő látogatásnak. Az ő személyének és az ötletnek szól a környezet 5-öse, a rejtésé annak, hogy nem kell valami bokor alá mászni a falu határában, a leírás meg önmagáért beszél... Köszönöm!

Omlás 2007.01.26 12:55 - Megtaláltam
Pupu és Ragalyi [wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2007.01.25 20:23 - Egyéb
Sokszor megfordultam Liszt sírjánál, Bayreuthban (oda jártam egyetemre), az egyik zseniális barátom, Franky, a temetőben dolgozott. Sokszor felseperte a sír környékét :)
Örülök ennek a "külföldi"(?) ládának!

Mikulás


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu