geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1683. A nyíregyházi villamos (GCNyVi)
Villamos régen...
Villamos régen...
... és ugyanott ma
... és ugyanott ma

Jósa András Múzeum
Jósa András Múzeum
Nyírvíz Palota
Nyírvíz Palota
Városháza
Városháza
Takarékpalota
Takarékpalota
Római katolikus templom
Római katolikus templom
Megyeháza
Megyeháza
A villamos útvonala
A villamos útvonala
Így nézne ki ma a villamos
Így nézne ki ma a villamos
Kisállomás
Kisállomás
Hősök tere
Hősök tere
A megyeháza előtt
A megyeháza előtt

Szélesség N 47° 57,072'
Hosszúság E 21° 42,348'
Magasság: 110 m
Megye/ország: Szabolcs-Szatmár-Bereg
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.05.01 00:00
Megjelenés időpontja: 2007.05.19 13:55
Utolsó lényeges változás: 2019.01.02 22:29
Rejtés típusa: Multi geoláda (2H+1V)
Elrejtők: saldar és haywire
Felhasználó: Vironia
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 3000 m
Megtalálások száma: 478 + 1 sikertelen + 6 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.7 megtalálás hetente


Rövid leírás

1. pont:  N 47° 57,072' E 21° 42,348' 110 m [GCNyVi-1] Piros tűzcsapon található évszám.
2. pont:  N 47° 57,153' E 21° 42,816' 110 m [GCNyVi-2] 9 x 3 cm-es PET előforma a Múzeumi könyvmegállóban, alsó fiókot lenyitva tudod elővenni, alulról mágnessel van berakva.
3. pont:  N 47° 57,411' E 21° 42,932' 110 m [GCNyVi-3] A 18 x 12 x 5 cm-es ládát a Kossuth tér felőli oldalon hátul lépcső mögött találod.
Jelszóképzés: a három helyszínen talált jelszótöredékek egymás után írva a pontok sorrendjében.

Jelszó nélküli logot csak fotóval fogadok el!

Kedves Barátom!
Engedd meg, hogy egy virtuális városnéző utazásra invitáljalak szülővárosomba, Nyíregyházára. Azért virtuális, mert a közlekedési eszköz, melyet utunkhoz választottam, ma már sajnos csak az idősebbek emlékezetében él. Lassan negyven éve ugyanis, hogy Nyíregyházán megszűnt a villamosközlekedés, s bár azóta többször felvetődött az újraindítás gondolata, valószínűnek látszik, hogy sok más településhez hasonlóan, Nyíregyházán is végérvényesen várostörténeti múltunk részévé válik ez a környezetbarát tömegközlekedési mód.
Negyven év nagy idő, és mivel egy-két megsárgult fényképen és képeslapon, továbbá a városközpontban kiállított kocsin kívül szinte semmi kézzelfogható nyom nem árulkodik az egykori nyíregyházi villamosról, úgy gondoltam, egy olyan városnéző multiládával állítok emléket neki, mely nagyjából a villamos nyomvonalát követi. Azonban nem végig, hiszen a teljes vonalhossz több mint 8 km volt, ami gyalog egy kicsit fárasztó lenne, és nem is mindig kínálna érdekes látnivalókat menet közben. Azt javaslom tehát, koncentráljunk inkább a látványosabb belvárosi szakaszra.

Bővebben a villamosról itt, illetve ITT is olvashatsz

Multiládám első pontja az autóbuszállomásnál van a többi részét a belvárosban találod. Speciális öltözetet nem igényel. A teljes táv 1,2 km. Kifejezetten ajánlom bringásoknak, gyerekekkel érkezőknek, sétálni szeretőknek, de kocsival is megoldható. Fokozza az élményt, ha tavasztól őszig terjedő időszakban érkezel, ha nem kell rohannod, ha kilátogatsz Sóstógyógyfürdőre is, ha kinyomtatod a következő "útleírást", és nem veszed komolyan, hogy ez csak egy hárompontos multiláda, hiszen sokszor a segéd- és POI pontok mutatják a lényeget!
Végül egy kérés: légy te is a város krónikása! Ha teheted, tölts fel minél több fényképet arról amit láttál, tapasztaltál!
Érezd jól magad, és látogass el hozzánk máskor is!

Megközelítés

Ha kocsival jössz, ingyenesen az autóbuszállomáson parkolhatsz:  N 47° 57,058' E 21° 42,271' 109 m [GCNyVi+parkoló]
Sajnos parkolni a belvárosban nem könnyű Nyíregyházán, különösen hétköznapokon. Reggel nyolc és délután öt óra között szinte minden hely fizetős. Hétvégén ingyenes a parkolás.
Amennyiben szeretnél kilátogatni a sóstóra is és tömegközlekedéssel érkeztél a városba akkor szállj fel a 8-as buszra, mely nagyjából a villamos korábbi vonalán közlekedik. Autóbusz menetrendet itt találsz

Az 1. pont

Az első pont az egykori villamos harmadik megállójánál található, melyet gőzfürdőnek hívtak. Mi is volt az akkori gőzfürdő? Kis 3 x 3 méteres helységekben kádak voltak, amelyek meleg vízzel voltak feltöltve. Itt nem messze a patakpart túloldalán a mostani Zrínyi iskola kollégiuma akkoriban még a Száév munkaszállójaként üzemelt.
1. pont: N47 57.072 E21 42.348 Jelszórészlet: A megadott koordinátán piros tűzcsapon található évszám.

Az 2. pont

Az 2. pont azon a helyen van, ahol a hosszan elnyúló, összefüggőnek tűnő parkot keresztülszeli a Széchenyi utca. Ez az az utca, ahol képzeletbeli villamosunk is közlekedik. De mivel még csak most indult el a MÁV-bérház előtti végállomásáról és komótosan a vasútállomás felé tart, van időnk levadászni az 2. pontot, és körülnézni a parkokban az utca mindkét oldalán.

2. pont: N47 57.152 E21 42.813 Jelszórészlet: A Jósa András Múzeum előtt található Múzeumi Könyvmegállóban az alsó nyitható részben találsz egy 10 x 3 cm-es PET előformát.
Alternatív: Melyik számjegyből látod a legtöbbet, ha körbesétálod N47 57.161 E21 42.772 ponton található objektumot?

Ha szembeállunk a múzeummal, balra található a Bessenyei tér - a város egyik kellemes hangulatú kis parkja. Talán nem véletlen, hogy erre vezetik a vasútállomástól induló és az egész megyét átszelő Móricz Zsigmond emléktúra Piros sáv jelzését is. A park elejét Bessenyei György neobarokk stílusú szobra díszíti. Mögötte, beljebb a parkban városunk szülötte, Krúdy Gyula kordéban ülő szobra látható, vele szemben a Móricz Zsigmond Színház eklektikus stílusú épülete.
A Bessenyei szoborral szemben, az utca másik oldalán, a sarkon láthatjuk a Jósa András Múzeum impozáns, neoklasszicista stílusú épülettömbjét. Előtte a tér közepén áll Benczúr Gyula fehér mészkőből faragott szobra, palettával a kezében, mintha ecsetvégre akarná venni az utca forgatagát. Mögötte kis díszkút, a város legjobb nőjével :-)) N47 57.124 E21 42.784. Tovább haladva, a tér közepén az 1925-ben épült hajdani zenés nyári cukrászda a Jereván kecses pavilonja látható (ma étterem), őt követi az 1957-ben épített Szabadtéri Színpad.

Lassan megérkezik a villamos, úgyhogy sétáljunk vissza a két park közé a Széchenyi utcára és szálljunk fel rá. Megvesszük a jegyet a kalauztól, aki ezután egyet csenget, és elindulunk a belváros és a 2. pont felé. A következő, nem egészen 200 méter őrzi a városban megmaradt szecessziós épületek legtöbbjét, néhány polgári házat, középületet. A múzeummal szemközti Nemzeti Bank 1911-ben emelt épülete az eklektikát reprezentálja. A következő sarkon balról a szecessziós Nyírvíz Palota érdemel egy kis figyelmet, mely alatt népszerű kávéház és étterem is található. Ha előre pillantunk, az utca folytatásában, a távolban feltűnik az Evangélikus templom, Nyíregyháza egyetlen műemlék jellegű épületének tornya N47 57.182 E21 43.121. Sajnos, a jobbra látható ormótlan irodaház elrontja az eddigi hangulatot, de szerencsére villamosunk a sarkon balra fordul, így hátat fordítunk neki. Elhagyjuk a magyar huszár lovas szobrát majd a park jobb oldalán haladunk tovább. Gps-ünk ugyan most enyhén jobbra mutat, mi mégis a villamoson maradunk, s a sarki gyorsétterem bal oldalánál a sétálóutcába jutunk.

Rövidesen megérkezünk a Kossuth térre, a Városháza déli sarkán lévő megállóba. Szálljunk le és tegyünk egy rövid sétát. A tér az I. Világháborúig a város piactere volt, ma főtere, ahol mindenki szívesen megpihen a rendezett, gyönyörű virágokkal teli tér árnyas fái alatt. Figyeljük meg a Naprendszer bolygóit jelképező kilenc kör alakú mozaikkal ékes díszburkolatot, a rajta totyogó szelíd galambokat, a játszadozó gyerekeket, és élvezzük a nyüzsgést, illetve hétvégén a csöndet. A tér méretéből adódóan, gyakran tartanak itt vásárokat, táncbemutatókat, kisebb előadásokat. Itt áll a Városháza N47 57.339 E21 42.979 és a Kossuth szobor.
A Városházával szemközt magasodik a római kereszt alaprajzú, félköríves szentélyzáródású római katolikus templom. Két impozáns, 43,6 m magas torony fogja közre a neoromán stílusú püspöki székesegyházat, melyet idegenek gyakran neveznek a szegedi dóm kisöccsének, ám a nyíregyházi templom annál korábbi, 1902-1904 között épült.
Ha szemben állunk a templommal, bal kéz felől láthatjuk a Korona Szálló eklektikus tömbjét. Alpár Ignác terve alapján 1895-ben építették. Felavatásakor nagy bált rendeztek, és ha csak ideiglenesen is, de ekkor gyúlt föl először villanyfény a városban. A szálló neves vendégei között tartják számon Bartók Bélát, Kodály Zoltánt, Illyés Gyulát.
Visszatérve a főtérre, az északi sarkon találjuk az 1912-ben épült Takarékpalotát, Nyíregyháza egyik emblematikus épületét, melynek gazdagon tagolt homlokzata is utal a pénzpalota funkciójára.

A 3. pont

Visszaülünk a villamosra, és a 3. pontra, az átszálló-végállomásra érkezünk.

3. pont: a villamos: N 47° 57.411 E 021° 42.932 Egy Bvill 812-es Nyíregyháza belvárosában a Hősök terén. Az elkészült és felújított háromtengelyes villamoskocsit tréleren szállították a városközpontba, 2003-ban. A villamos alkatrészei is megmaradtak, így visszaszerelhető volt az eredeti Ganz SP II. 35/600-as kontroller. Itt kellett átszállni a Sóstógyógyfürdőig közlekedő vonalra (lásd a korabeli fotót).

Jelszórészlet: A megadott koordinátán a Kossuth tér felől érkezve a belső jobb oldalon lépcső mögött egy 18 x 12 x 5 cm-es láda. Körültekintően logolj! Köszi. :)

A láda osztozkodik a .com-os ládával, azaz a GC3M8JV-vel. Ha kinyitod logolhatsz a .com-ra is.

Alternatív (ha eltűnt a láda): Hány talpfa található a sínek alatt? (Ha valami akadályozná a számolást, vagy csak ellenőrizni akarod magad, tartalék jelszót találsz közvetlenül a Megyeháza előtt az N47 57.427 E21 42.860 ponton: a gróf úr hátán lévő kétjegyű szám számjegyeit add össze, és az eredményt szorozd meg kettővel!)
Itt véget ér a multi láda, ám aki Sóstóig ki akar menni az egykori villamos útvonalán a következő útvonalon folytathatja útját...
Indul is a villamos! A Kossuth utca (az első kb.700 méter) nem sok érdekes látnivalót kínál, a jelzőlámpa után a Sóstói út elején azonban bal oldalon gyalog- és kerékpárút kezdődik, majd pár méter múlva megpillantunk egy neobarokk stílusú épületet,  N 47° 58,026' E 21° 42,845' 110 m [GCNyVi+ÁVH] mely volt már ÁVH-központ, Ifjúságvédelmi intézet, most a DOTE Nyíregyházi Egészségügyi Főiskola hasznosítja. A "Szpari" futballstadion és a teniszpályák szomszédságában, árnyas fák között bújik meg a Nyíregyházi Főiskola campusa. A főiskolai képzés 1962-ben indult meg itt, a villamos akkor még javában csilingelt előtte. Fizetős parkolási lehetőség:  N 47° 58,300' E 21° 42,919' 112 m [GCNyVi+parkoló]

A villamos utolsó "belvárosi" állomása ma autóbusz-végállomásként funkcionál. A közelében található egy kiépített erdei játszótér és tornapálya  N 47° 58,882' E 21° 43,278' 113 m [GCNyVi+játszótér], mely persze elsősorban akkor előnyös, ha gyerekek is vannak veled. Esőbeállót, WC-t, szalonnasütő, illetve bográcsfőző helyet is találhatsz ott. Az ingyenes parkolóhoz itt kell letérni:  N 47° 58,715' E 21° 43,158' 114 m [GCNyVi+letérés] Innen gyalog juthatsz el a játszótérre és tornapályára.
Az erdőrész nagyon népszerű, rengeteg a gyerek, futó, kutyasétáltató, gombaszedő, stb.

Az út végén

Nyíregyházi sétánk itt véget ér. Amennyiben kerékpárral vagy, esetleg még mindig maradt sétaenergiád, okvetlenül látogass ki Sóstóra (állatkert, múzeumfalu, élményfürdő, strand, csónakázótó, stb.), ahol a Krúdy Szálló előtt a villamos tényleges végállomására érhetsz (N48 00.262 E21 43.464). A régi állomásépület ma étteremként üzemel. És ha már itt vagy, felkeresheted a GCNYIR ládát is! Ehhez ajánlhatok egy nagyon kellemes, népszerű, 3 km-es erdei gyalogutat (országúti bringával is kényelmesen teljesíthető), végig a Kék sáv jelzésen haladva (a tuhu jelöli!), majd elérve a vasúti megállót és átkelve a sorompón, menj be egyenesen a szemben lévő utcába! Ne zavarjon a behajtani tilos tábla, mert az út jobb oldalán azonnal indul egy széles gyalog- és kerékpárút, melyen rövidesen a tavakhoz érhetsz.

Ne feledd: ha a séta során bármikor elfáradsz, vagy vissza szeretnél menni a kocsidhoz, az állomásra, Sóstóra, a belvárosba, stb., mindig használhatod a 8-as buszt!

A Nyíregyházi villamos egykori útvonalán egy túramozgalom is van, mely végigjárása közbe szintén jelszórészleteket kell összegyűjteni, ami után kitűzőt és oklevelet kaphattok a teljesítésért. A túramozgalom szervezője halindaattila.

A városban útközben megkereshetsz még sok nyíregyházi nevezetességet amiknek saját ládáik is vannak: GCMZS, GCKRUD, GCSZPA, GCVSZA, GCNYET, GCGKTN, GCRKTN, GCCEG1

Nagyon kellemes időtöltést kívánok! Töltsetek fel minél több fényképet az élményeitekről! A kereséshez jó műholdjárást, a fotózáshoz szép fényeket kívánok!
Tisztelettel,
haywire, és az egykori rejtő saldar


___________________________________________________

Látogatók 2009. június 30. óta:

free counters
___________________________________________________

Ládatörténet
2014.07.05. A ládát átvettem saldartól
2014.07.15. A 4 virtuális pontból álló multit átalakítottam, mostantól 1 virtuális, 1 mikro és 1 hagyományos pontból álló multiládaként kereshető
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (295 db): környezet: 4.62 rejtés: 4.41 web: 4.71 átlag: 4.58

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 + szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


laciestimike79 2019.10.24 17:59 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Braunka 2019.10.07 07:55 - Megtaláltam
Miskolc-Debrecen reptéri transzferből kacskaringós hazaút.

Caldera 2019.09.29 14:58 - Megtaláltam
Köszi! [Geoládák v2.2.5]

Zolas21 2019.09.19 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

medike75 2019.08.30 18:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

stikli08 2019.08.20 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm hogy megmutattad! Fotók, részletek később. [Geoládák v2.2.5]

laszalab 2019.08.20 12:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

IFanni 2019.08.16 18:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Szabó família 2019.08.16 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.4]

nfmate 2019.08.15 07:27 - Megtaláltam
[Geoládák v2.2.5]

silver wolf 2019.08.02 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Remek kis multi, bár meg kellett szenvedni érte, mert hiába szedtük szét a villamost és a könyvtári megállót is, csak alternatív jelszavakat találtunk meg.

GeoFox 2019.07.25 13:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Dóri és Gábor [Geoládák v2.2.5]

tfmb 2019.07.12 14:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
Köszi a rejtést!

nmárti 2019.07.10 17:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.50
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v2.2.5] A ládát nem találtuk meg, de nem is nagyon kerestük, mivel népes közönség táborozott a villamos mellett. A könyves megálló lelakatolva várt, így a szoborhoz kellett fordulnunk megint, de a tűzcsap megbízhatóan a helyén volt :)

nbokan 2019.06.23 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.21
Nyíregyházi látványosságok felfedezése közben ezt is megnéztük. Az 1. pont rendben. A 2. ponton nem tudtuk kinyitni a könyvmegállót, a kulcsot megpróbáltuk elkérni, de nem volt ott az őrzője, így maradt az alternatív. A 3. ponton sokáig kerestük a ládát, de nem találtuk, itt is az alternatív nyert. Köszönjük, hogy megmutattad.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
Ksati 2019.06.22 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.08
Keresztelőre érkeztem Nyíregyházára. Mivel volt még egy kis időm, sétáltam egyet a városban, s megkerestem ezt a multit. A könyvmegálló zárva volt, a 3. pont körül pedig volt némi nyüzsgés, így pótjelszóval sikerült. Köszönöm a rejtést!

LauraMaura2000 2019.06.12 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

V_Gabor 2019.06.09 13:04 - Megtaláltam
Pünkösd Nyíregyházán biciklivel.
Részletek és fotók később...

1 ok
2 lakat a fülkéken, alt
3 alt

3, 1, 2 sorrendben más ládák közben

Köszönöm! [g:hu 1.6.3a]

nagyfeco 2019.05.18 21:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.38
Koszonom a rejtest. A 2. pont lelakatolva, a 3. pontnal a ladat nem talaltam. Maradt az alternativ valtozat.

20190518_08275620190518_081926
20190518_08194720190518_082805
aknitram 2019.05.10 18:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.6.2y]

kingajani 2019.05.10 17:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

ellfelek 2019.04.30 13:51 - Megtaláltam
Itt két ponton csak az alternatív működik, de szerencsére a tűzcsapot nem tudták elvinni... 😊 A harmadik pontja azért tetszett annyira, mert tudtuk hogy oda megyünk a nagy séta után pizzázni a Trattóriába, ahonnan a kilátás pont a villamoskocsira esik... 😉
Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.2y]

IMG_20190429_194125IMG_20190430_103041
pappgyorgy & Aniko 2019.04.28 16:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Magamura 2019.04.20 21:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Az első pont sikeres volt, a másodiknál nem volt nyitva a könyvmegálló, de fénykép van, a harmadik ponton a talpfa s a szobor sokat segített.

[Jóváhagyta: Vironia, 2019.04.29 23:27]

20190420_211929 
MJANEZ 2019.04.20 13:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.76
Köszönöm a rejtést, és örülök, hogy ezt is láthattam!
Több multival együtt részletekben. A könyvmegállót már másodszorra találom zárva, és láda pedig nincs a ,,villinger" lépcsője mögött, de az alternatív működik.
[Geoládák v2.2.5]

 
Zoli00x 2019.04.10 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 2.15
Az 1. és a 3. Pont jelszóját megtaláltam, bár furcsa mód a 3. Pontnál a láda nem lett meg, de az alternatíva segített, a 2. Pontnál pedig semmit sem találtam, és mire hazaértem addigra vettem csak észre hogy van egy alternatíva!
Kérem a találás elfogadását! :)
Zoli

[Jóváhagyta: Vironia, 2019.04.16 16:33]

received_2306344839612750
20190408_12512720190409_132440
Szandidani 2019.04.03 20:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

gia25 2019.02.05 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
Köszönjük szépen a lehetőséget! Itteni tartózkodásunk, (továbbképzés) kevés szabad idejében fedeztük fel ennek a ládának a segítségével a várost. Nagyon szép város! 🙂

Nikicsu 2018.12.31 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :)

Chubby 2018.12.31 14:05 - Megtaláltam
Erre bóklászva ezt is sikerült előkotorni. :) [g:hu 1.6.0]

fabian11 2018.08.29 21:08 - Megtaláltam
Tanultságos kis séta volr.Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

MarciMilánBálint 2018.08.20 18:20 - Megtaláltam
Sajnos a könyvmegálló megint zárva volt (mégsajnosabb, hogy már harmadjára próbáltam) fényképet viszont csak itt készítettem. Már csak itthon láttam, hogy van alternatív is. Emailben elküldöm a másik két jelszórészletet, kérlek fogadd el a találatot. Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: haywire, 2018.08.22 19:17]

20180820_18172020180820_181712
Spangarázs 2018.08.05 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Családi ládatalálat!
Végigjártuk a pontokat,de sajnos nem állt össze a jelszó...
Egy elfogadást megköszönnék!
Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: haywire, 2018.08.21 17:58]

 
atys70 2018.07.09 17:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Nyíregyházi pihi kis ládázással. Kellemes séta több ládával.
Sajnos a Könyvtár zárva volt az alternatív nem érhető el építkezés miatt. Kérem képek alapján elfogadni

[Jóváhagyta: haywire, 2018.07.18 18:54]

20180709_14260020180709_140014
20180709_140003 
Mi3man 2018.05.24 17:46 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.4]

óvatosfekete 2018.05.19 15:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.90
Minden pontot megtaláltunk, de a könyvmegálló le volt lakatolva, így ott az alternatív jelszót kellett igénybe vennünk. A képzeletbeli villamosutat nagyon élveztük, pláne hogy a villamoskocsi is épp megtekinthető volt. Bár így ott is az alternatív megoldásra volt szükség a megnövekedett népsűrűség miatt. :)
Kérjük így a jelszó nélküli elfogadást.

[Jóváhagyta: haywire, 2018.06.04 21:29]

IMG_20180519_141711_HDR 
ládavadász Pisti 2018.05.19 06:41 - Megtaláltam
Meglett, köszi a rejtést!

Punawelewele 2018.04.08 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm

gsy 2018.04.04 12:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

D-Day 2018.04.01 14:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

mark192 2018.03.24 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

deakgabor1990 2018.03.24 18:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Bigyu 2018.03.24 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

stmester 2018.03.19 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Végig jártuk az útvonalát, közben másik ládák pontjait is összeszedtük. A harmadik ponton a logfüzetben más szám van, mint amit elfogad, de olvastam az előttem logoló hitamast és hozzáadtam 1-et. Így lett jó, ezt nem értem.

Katona55 2018.03.19 14:39 - Megtaláltam
Közös találat stmesterrel.

bubu&vahur 2018.03.15 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

bgecco 2018.03.02 00:00 - Megtaláltam
Kellemes séta keretében leadászott ládikó. Köszönet érte!

hitamas 2018.01.13 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.30
A második ponthoz kell az alternatív, a láda jelszóról tudható, hogy kötelezően páros szám. A villamos ugyanúgy szívem csücske, mint a vasút ... :)

erdei.laszlo 2018.01.12 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam!

ha2 2017.12.15 15:30 - Megtaláltam
Séta keresztül-kasul az esős Nyíregyházán fercsipeterrel. Nem gondoltam hogy ennyi érdekes hely rejtőzik ebben a városban.

fercsipeter 2017.12.15 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kupec 2017.11.04 14:02 - Megtaláltam
ok

kilali 2017.09.25 10:38 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

YokaTimmy 2017.09.15 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.34
Megtaláltuk !

sulthan 2017.09.15 12:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Nagyon szép kis leírás, hasznos kiegészítés volt városnézés közben. Részletes leírást ad a látnivalókról. Köszönet érte.
Kár a hibás jelszóért a füzetben...

azimee 2017.09.03 13:18 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.
A megálló zárva volt, ítt az alternatívot használtam;
a ládánál a logbook borító belső oldalán tollal oda van íva egy " PW:** "
Nem tudom ki írta oda...
Én fotóval dokumentáltam magamnak, így csak itthon logoláskor vettem észre, hogy nem stimmel, a talpfák száma eggyel több...

GyZsTeam 2017.08.23 18:03 - Megtaláltam
Szép idők voltak mikor még jártak a villamosok, szinte minden nagyvárosban. Nem volt ennyi autó és tisztább volt a városok levegője is. Falusi gyerekként különösen érdekes volt villamoson utazni.
Köszönjük! - azimee segítségét is a hibás jelszó részletnél.

HER_1861_tnHER_1863_tn
HER_1864_tnHER_1865_tn
HER_1874_tnHER_1953_tn
HER_1955_tnHER_1956_tn
zöldfülű 2017.08.22 12:22 - Megtaláltam
Lefülelve :-)

Tokaj-Nyíregyháza ládaszemezgetés közben ide is elvetődtünk, nehéz is lett volna kikerülni, miközben keresztül-kasul bejártuk a várost, amiről nem is gondoltam, hogy így meglep majd! Nagyon régen jártam erre, a városnak ez a mostani arca sokkal-sokkal szebb :-)

Köszi a rejtést

092100
102117
Rézangyal77 2017.08.22 12:22 - Megtaláltam
Megtalaláltuk. Köszi a játékot! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tapisomi 2017.08.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.29
Köszönöm, hogy itt lehettem.

Toth417 2017.08.09 17:10 - Megtaláltam
A tűzcsap és a villamoson lévő láda meglett könnyen, a könyvmegállóban nem találtam a részletet, így az alternatívhoz folyamodtam. Köszönöm a rejtést!

eddy07 2017.07.30 14:52 - Megtaláltam
Köszönöm!

Tanohun 2017.07.15 16:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kertimi 2017.07.15 00:00 - Megtaláltam
TFTC!

Vincenzo65 2017.06.30 23:59 - Megtaláltam
Körbejártam. Szép leírás! Kicsit mindegyik pontnál kavarodtam.

Betti95 2017.06.14 00:10 - Megtaláltam
Elég nehezen találtam meg, szuper hely!

[Jóváhagyta: haywire, 2017.06.30 17:57]

Myrafelle 2017.06.04 00:00 - Megtaláltam
Pünkösdkor voltunk Nyírágyházán, de képeket csak most sikerült szereznem (szerencsére Lacisan mindent lefotóz, én csak azt, ami "bajos" vagy szép). Nos a bajos most a telefonfülke volt, gondolom a nemzeti ünnep miatt, de le volt lakatolva. :( A többi jelszórészlet tán még megvan vmi papírcetlin, de ha lehet, így, a képek alapján szeretnénk kérni a megtalálást.

[Jóváhagyta: haywire, 2017.08.14 18:16]

IMG_20170604_120318IMG_20170604_120333
IMG_20170604_121508
kolap 2017.05.24 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.07
Köszönjük! kolap & tárasa

Molli 2017.04.18 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Köszönöm a rejtést!

picuresnagyur 2017.01.03 16:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Köszi

katijoko 2016.12.31 12:10 - Megtaláltam
Köszönjük!

FoJo 2016.11.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
A megállót kinyitottuk, átkutattuk, nem került elő a láda :( A tűzcsapon az évszám meglett, de hiába másztunk villamos alá is, a ládának hűlt helye. Az alternativ jelszó lehetőségét már csak itthon láttam. Kérünk egy elfogadást.

Köszönjük!

[Jóváhagyta: haywire, 2016.12.27 06:01]

IMG_8814IMG_8811
KittiKíra 2016.11.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Az őszi szünetben nyíregyházi ládázás során kerestük meg. Nagyon tetszett, hogy valódi ládát is találtunk!!Köszönjük a rejtést! Kérjük a fényképek alapján a találat elfogadását!

[Jóváhagyta: haywire, 2016.11.17 18:20]

DSC01624DSC01626
Attibati 2016.09.10 10:20 - Megtaláltam
Nyíregyházi ámokfutás kerékpárral 74 kilométer. Nem sok esélyt adatam annak, hogy meglesz a láda- Strombus logját olvastam - ezért mindjárt a talpfák számolgatásába kezdtem, mikor kijött egy úr a villamosból és megkérdezte, hogy a geoládát keresem-e, mert az a helyén van.
A 2. pont alternatívjának megoldásával én vitatkoznék, lehet, hogy újabb számok is felkerültek az objektumra.

fcsaba 2016.08.16 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.02
Nyíregyházi városnézés során. Amikor "szembe jött" velem a 3. pont a belvárosban, jó ha van alapon megkerestem, de a korábbi tapasztalatokból kiindulva nem sok esélyt adtam annak, hogy a többi pont is meg lesz. A második pontnál a könnyebbik utat választottam. Az első a kalandparkozás utánra maradt, azt viszont először összetévesztettem egy másik multi másik pontjával, végül GyöngyVirággal látogattuk meg a kérdéses tűzcsapot.

A jelszó viszont így sem állt össze, a rejtő segítségét kellett kérnem. Egy számjegy félre ment. Köszönöm a rejtést és a segítséget is!

tiktak 2016.08.13 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Szép multi, jó rejtés, remek hely!a láda is meglett, de a pw-t nem leltük benne... Ellenben a grófúr háta segített. Ja, a 2. pontnál is a pót volt meg...

esztelneki 2016.06.11 19:44 - Megtaláltam
Városi bringázás közben megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Törpe 2016.05.22 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.75
Köszönjük a rejtést!
Törpe

RV 2016.04.19 18:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

TücsiTeam 2016.03.26 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Húsvéti látogatásunk alkalmával ismerkedünk ezzel a gyönyörű várossal és keressük az it elrejtett ládákat. Köszönet ezért a nagyszerű lehetőségért!

Strombus 2016.03.13 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.34
Ez nagyon virtuális volt. Nem csak villamosozás szempontjából. :-(
1. pont: mindkettőnk masinája szerint a koordináták 14 m-rel arrébb mutattak. Azért persze hamar meglett a tűzcsap, de én erősen hitetlenkedtem, hogy egy ilyen egyszerű leolvasósdi a feladat. Pedig az. :-(
2. pont: érdekes létesítmény. A közeli Palermo Panzióban szálltunk meg, így már ismerős volt a hely. Ahogy már többen is írták, a megálló nincs nyitva. A portás nekem is mondta, hogy nincs ott semmi, de hajhatatlanságomat látva készségesen kijött, mindkét fülkét kinyitotta, engedte, hogy kutakodjak és utána nem közölte diadalittas képpel, hogy "na ugye, megmondtam". Nagyon jól esett a kedvessége.
Itt legalább az előzőnél ötletesebb volt a virtuális pótlék.
3 pont: jó ötlet - de nincs ott semmi, így maradt a talpfa számolgatás. :-(

 
Péter60 2016.03.13 11:20 - Megtaláltam
ok

JóGa 2016.03.01 00:00 - Megtaláltam
Köszi. :)

somga 2016.01.25 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
A könyvmegállót zárva találtuk, de a portán azt mondták, hogy már úgysincs ott. A villamos talpfáit hó borította, inkább a gróf úrhoz fordultunk segítségért.
Köszönjük!

takacsimre 2015.12.30 17:00 - Megtaláltam
Csipet_csapattal. Köszönjük a rejtést és a rejtő segítségét. (A Múzeumi Könyvmegálló zárva volt.) Marika és Imre

sagabi 2015.11.29 15:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
Mozdony

Webber 2015.11.07 16:05 - Megtaláltam
Meglett. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

acsipapa 2015.11.07 13:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

totedu 2015.10.29 11:30 - Megtaláltam
Végigjártuk, megtaláltuk. A második és harmadik ponton csak az alternatív jelszó működik.

 
sirgalahad 2015.10.28 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.49
Muglisereg pont odalát
Hol a kocsin matatok
Villamosnak nyomvonalát
Felidézve haladok

vittorio 2015.10.18 17:25 - Megtaláltam
A könyvmegálló lelakatolva áll, a villamos ládáját pedig nem találtuk, így az alternatív jelszókhoz folyamodtunk. Egyébként tetszettek a helyszínek.

tarsolyos 2015.10.03 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Köszönöm!

fjocy és manka 2015.10.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.95
Megtaláltam, köszi a segítséget!

Access Denied 2015.09.25 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.20
A három pontból csak az első lett meg. A múzeumi könyvmegálló nagyszerű ötlet, de egyrészt zárva van (utólag vettem észre a kiírást, hogy a kulcs a múzeumportán elkérhető), másrészt egy véletlen folytán kinyitották mindkettőt, de egyikben sem találtam semmit sem :-S
A harmadik maga a villamos. Azt is körbejártam többször is, de a rejteket nem leltem meg.
Fotók készültek, sajnos az alternatív lehetőségeket csupán itthon olvastam el.

 
vViktor 2015.09.22 00:00 - Megtaláltam
A telefonfülke kulcsa megszerezhető a múzeum portájáról, de így sem találtam meg.
Avillamosnál sem lett meg a láda, a pótjelszó lehetőségről itthon olvastam, track alapján kérném az elfogadást, közi!

https://connect.garmin.com/activity/908685493

[Jóváhagyta: haywire, 2015.09.26 08:01]

szaboneki 2015.09.05 16:33 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. Nagyon szép kellemes séta. A villamosnál a láda nem ott van, de megtalálható. A dobozban szétszaggatva találtuk a logot, de olasható a jelszó részlet.

horvathzs 2015.09.05 16:32 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Somate 2015.08.30 18:19 - Megtaláltam
Sajnos nem sikerült a villamosnál a ládát meglelni és a telefonfülkében sem találtam semmit. Képek alapján kérném a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: haywire, 2015.09.03 12:23]

tapiapi 2015.08.30 16:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.92
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

takacscsalad 2015.08.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.65
Köszönjük a rejtést.

GYEZegzug 2015.08.15 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Megtaláltam. Köszi szépen a lehetőséget.

csg69 2015.08.09 11:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.28
Mi csak az első pontot találtuk meg, de a rejtő kisegített a maradék részletekkel. Köszönet érte :)

eltájoló 2015.07.30 00:00 - Megtaláltam
A második ponton csak a com-os láda van meg, a felső sarokban. Lent a szekrényben nincs semmi. Az esti matatásunkra felfigyeltek a rendőrök is, így elsomfordáltunk. Jó, hogy van alternatív. A harmadik ponton megvan a láda, csak nem a leírt lépcső mögött, hanem az ellentétes oldalon.

Wilka74 2015.07.20 15:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.48
Megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget! A második ponton nem találtam meg a mikrót. Az alternatív számkereséssel tudtam logolni.

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2015.07.19 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
A hiányzó (?) végládánál köszönöm a Rejtő segítségét.

/Quatermain/

 
kétbakancsos 2015.07.10 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.69
A négy napos Országos Meteor Találkozó keretében gyűjtöttük be a ládákat. A város és környéke nagyon sokat szépült. Köszönjük a rejtést!

 
clip 2015.06.27 21:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

holly 2015.06.27 21:29 - Megtaláltam
Megtaláltuk Clip-el nyíregyházi ládázós + állatkertezős hétvégén! :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Mano932 2015.06.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Köszönöm a rejtést! A könyvolvasóban felforgatva az egész helyet nem találtam meg a ládikát. A villamosnál meg nagy volt a tömeg, így nem kockáztattam.

Párduc50 2015.05.24 15:15 - Megtaláltam
Jelenleg virtuális multi. Kár érte. De így is köszönöm, jók a pontok.

Pepe 2015.03.29 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
A Nyíregyházi ládatisztogatás geoesemény keretében. Köszönöm!
Sajnos úgy a 2., mimt a 3. pont hiányzik :-(

zalajaro 2015.02.27 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.31
Virtuális pontokkal,de végigjártam.

Pikku Peikko 2014.12.27 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi! [g:hu 1.5.0u] [wapon beküldött szöveg]

Cerberus 2014.12.26 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.25
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

Vironia 2014.12.22 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.97
Jó időben, jól esett a séta! Nosztalgiáztam egyet a villamos útvonalán. :) Köszönöm a rejtőnek!!

cipollino 2014.12.22 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.97
Megleltem! Köszi.

katika59 2014.12.13 13:15 - Megtaláltam
Köszönjük.

Dömemama 2014.12.12 14:30 - Megtaláltam
Köszönöm.

Dióskanyar 2014.11.29 14:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Mi nem találtuk meg a ládát a villamosnál úgyhogy maradt az alternatív. Köszönjük!

Pajzsika 2014.11.29 14:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.81
Alternatív találat. Köszönjük a rejtést!

Liberty 2014.11.21 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
12/16. Nyíregyházi láda körút.

Már régóta terveztem, hogy megismerjem Nyíregyházát közelebbről is, erre remek lehetőséget nyújtott a nyíregyházi ládák felkeresése. A felkeresett 16 láda közül 12 ládának a "gazdája", rejtője Halinda Attila, aki segített egy remek útvonalterv kidolgozásában. Így könnyedén, gyalogosan felkerestem 16 láda 28 pontját. A GCFI20 ládánál meglepetés ért, mert egy személyre szóló ajándékot találtam a ládában, aminek úgy örültem, mint egy kisgyerek. Fel is teszem minden megtalált nyíregyházi láda képeihez. Köszönöm szépen:)

Remek ez a multi, a web oldal leírását olvasva és követve úgy éreztem magam, mintha egy idegenvezetővel sétálnék együtt, aki minden látnivalóra felhívja a figyelmet, rengeteg információval és ismerettel lettem gazdagabb. Ötletesek a rejtések, különösen a Múzeumi könyvmegálló tetszett a legjobban. Köszönöm a sétát.

ricsivivi 2014.11.14 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.52
köszönjük

anddeee 2014.11.04 10:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Piroskaa1 2014.10.25 15:35 - Megtaláltam
Siker :) [wapon beküldött szöveg]

Blue Mali 2014.10.25 15:35 - Megtaláltam
Siker :) [wapon beküldött szöveg]

Joanne 2014.10.25 11:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk

 
izsolt 2014.10.24 16:00 - Megtaláltam
nyíregyházi séta során (jórészt esőben)
köszönöm a rejtő segítségét

Piás 2014.10.24 12:59 - Megtaláltam
+van! köszi! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Lopakodó 2014.10.24 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

macikupac 2014.09.28 19:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.39
Szüret Nyírben 31.

A pontokat fordított sorrendben kerestük fel, miközben bebarangoltuk a szabolcsi megyeszékhelyet. Elsőként a villamost néztük meg. Itt jó sokáig kellett köröznünk, mert pár kisgyerekes család játszott a kocsin. Már kezdtük feladni a dolgot, mire elmentek. Igen, persze, ott van ilyen esetekre a virtuális pótmegoldás, de az rendkívül snassz... Hiába maradtuk egyedül azonban a szerelvénnyel, mert a láda nem akart előkerülni. Végül nagy nehezen meglett és mindenki örült. Azonban a nagy boldogság közepette majdnem ott felejtettem a gps-emet. Úgy mentem érte vissza. Szerencsére a következő kisgyerekes apuka nem engedte, hogy a sráca hozzányúljon. A múzeum előtti pont is ötletes. Ami még nagyszerű, hogy hely is van leülni, logolni. Kár, hogy az első pont nem ezek nyomán lett kialakítva. Ide már teljes sötétben értünk, de itt - úgy érzem, - nem maradtunk le látnivalóról. Barni medvémmel jöttem.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

emmerwald 2014.09.28 19:00 - Megtaláltam
Ok

Kokó 2014.09.28 18:58 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Kofola BT 2014.09.28 18:58 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

BDT 2014.09.28 18:58 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2014.09.21 13:31 - Megtaláltam
megvan. részletek később ... [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

paul 2014.09.19 07:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.19
Köszönöm a rejtést.

waneqr 2014.09.03 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.95
Köszönjük a lehetőséget!

Judit és Béla 2014.08.31 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Megtaláltuk.

PEx2 2014.08.14 11:40 - Megtaláltam
Megvan!

gyongyics 2014.08.12 15:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Macusa 2014.08.12 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.04
A 2. ponton csak az alter sikerült. Ötletes rejtések. Köszi

Csuek 2014.07.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
A helyszínt bejártuk, de sem a villamosnál, sem a könyvmegállónál nem találtuk a ládát. A feltöltött képek, és az e-mail alapján szeretnénk kérni a megtalálás elfogadását.

urbanj 2014.07.21 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Nyíregyházán töltött hosszú hétvégénk során látogattuk meg a "villamos vonalát" a városban. Az én, otthonról hozott leírásomban még 4 pontos multi volt, aminek a 2. pontján a számolgatás miatt kicsit húztam a számat, gondoltam utána olvasgatok kicsit. Így vettem észre, hogy éppen átalakult a multi, már kimaradt a számolgatós pont, viszont volt egy új, amit még Nyíregyházán tartózkodásunk idején sikerült felkeresnem. A túramozgalom leírása is csak akkor került a szemem elé, amikor már (sajnos) idő hiányában nem fért bele. Így legalább lesz miért visszajönnünk Nyíregyházára. :)

Pogánypeti 2014.07.14 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Látom időközben jól átalakult ez a láda, én még a 4 pontos virtuálisként logoltam... :)

 
Norbee97 2014.06.17 15:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.17
Ládázás Nyíregyházán, ráadásul ma egy éve volt az 1. találatom is, de sajnos 7 jelszó nélküli találat lett 18/18. Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést!
Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan!
Tetszett a multi, a GCCEG1 keresése közben úgy mentem el a villamos mellett, hogy nem is láttam. :) Mivel engem érdekelnek az ilyenek, nekem az a pont tetszett a legjobban (a villamos). A többi pont is jó, de annyit sétáltam, hogy a látnivalók nekem már teljesen egybefolynak. :) Konkrétan a GCRKTN-hez is vissza kellett mennem, és annak keresése közben sem gondoltam erre a ládára. :)
A talpfáknál nekem páratlan szám lett, de az alternatív jelszóból adódóan (de jó kifejezés :D), nem lehetett páratlan, így a gróf úr elárulta a jelszót. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]
150.

Ati87 2014.06.15 18:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Adri88 2014.06.15 18:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.58
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

laszlo85 2014.06.15 18:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.63
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2014.06.08 15:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.15
Köszönöm a lehetöséget.

 
Berián 2014.06.08 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Cseliboy 2014.06.08 15:20 - Megtaláltam
Köszi

Baby-m 2014.06.08 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Halász család 2014.05.24 18:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.70
Köszönjük a rejtést és a rejtő gyors segítségét:)

Dr.Lada 2014.05.07 16:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Kerékpáros ládázásra indultam a végeredmény 107 gg-s játék 16 hu-s és pár com-os láda lett, kereken 130 db.:-) Igaz így túl sok fényképet nem készíthettem, mert a fényképező aksi véges kapacitású.:-( Azért mindenütt igyekeztem párat készíteni.

Az első 3 pont simán ment, legalább is remélem nem tévesztettem a számolásban, majd elértem a 4. ponthoz, itt is művelődés mi is a jelszórészlet, olvasva a gps-t kezdtem úgy érezni ez a multi segítség nélkül nem lesz meg, hisz előttem egy napóra, hogy számolok én abból valamit is ki, aztán gyorsan megörültem, mert mikor elolvastam a gps-be a szöveget megláttam a táblát, és egyből megvilágosodtam.:-) Ezek után már úgy éreztem, hogy ez volt a legkönnyebb jelszórészlet, ráadásul ez még nem is elszámolható.:-)
Mivel a villamosra hiába vártam, így kénytelen voltam bringával letekerni az egész multit, igaz a 3. ponton épp előttem termett a villamos, de úgy voltam erre az egy állomásra már nem szállok fel rá.:D
Öröm volt látni a régi villamost, meg az utam során sok szép épületet, belvárost is láthattam.

merlegno 2014.04.27 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.89
Köszi a végigvezetést a városon!

sereva 2014.04.22 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

csk1 2014.04.21 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

anyóca 57 2014.04.14 14:50 - Megtaláltam
Nyíregyházi városnézés a GC segítségével. Sok megszépült épületet és parkot láttam. Sajnos az idő rövidsége miatt ,- sok egyéb látnivaló mellett- e multi 4. pontjához a főiskolához már nem jutottam el. Amennyiben lehetséges kérlek fogadd el a képek alapján.

[Jóváhagyta: saldar, 2014.04.14 23:44]

Nagyon köszönöm az elfogadást!

 
marsoka 2014.04.14 11:00 - Megtaláltam
Megvan.

 
Szellszi 2014.03.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Nyíregyházi ládázás 12/13.
Köszönjük a rejtést, nagyon ötletes és profi volt!

IREBA 2014.03.22 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.66
Köszönöm a rejtést.

carmin 2014.02.26 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.30
Köszönjük a rejtést.

 
SirLes 2014.02.23 10:14 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.35
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Az első három pontot még az előzőnap kerestük meg az esőben. Ma begyűjtöttük a szállásunkhoz közeli utolsó pontot is a feleségemmel.

Hey-ho 2014.02.23 09:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

mantaboy 2014.01.03 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Első nekifutásom, remélem nem hibáztam :)))

ther 2013.11.17 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.34
Meglettek, köszi! A 3. pontnak érdekelt az alternatív jelszavának "rejtése", úgyhogy önellenőrzésképp azt is megnéztem :)

golyakr 2013.11.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Köszönöm, igen jól esett a hosszú séta. :-)

markovicsa 2013.11.06 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.94
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

parrish 2013.11.06 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

L-200 2013.11.06 00:00 - Megtaláltam
Megvan.

Sorex 2013.11.02 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Astacusszal Nyíregyházán 14.

astacus 2013.11.02 19:10 - Megtaláltam
Nyírségben Sorexszel.

Atmosz&Zozmosz 2013.11.02 14:40 - Megtaláltam
Megvan :-)

zaskl 2013.10.30 14:00 - Megtaláltam

Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKLKJ & GM 2013.10.08 10:45 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
SIBIGYI 2013.09.28 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.92
Gyönyörű napsütéses időben sétáltunk a városban, több geo-t is útba ejtve. Köszönjük a rejtést!

navigaator 2013.09.25 00:00 - Megtaláltam
-

matheios 2013.08.20 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.63
Megvan! Köszi a rejtést, érdekes volt, néha nehéz (talpfák), de élvezetes.

Sanchoo és M. 2013.08.19 14:43 - Megtaláltam
köszi... majd bővebben [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2013.08.17 19:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.99
Köszönet a rejtésért!

Iulius Aegidius 2013.08.14 18:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

anettnori 2013.08.08 05:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.96
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Jó kis számolgatós, virtuális multi.
Kétszeri nekifutásra sikerült. Elsőre az első 3 pont lett meg. Másnap reggel a negyedik pont is adta magát.

Nekem tetszett!

Hepur 2013.07.23 20:00 - Megtaláltam
ok

Ajtony 2013.07.23 13:33 - Megtaláltam
Sajnos a fizetős parkolók lassan elfoglalják az egész várost. Kellemes városközpont, érdekes szökőkút-rendszer, rengeteg szebbnél-szebb apró gyermek totyog és örül\retteg a vízsugaraktól. A talpfák nem fogtak ki rajtunk, mert ugyan nagyrészt el vannak süllyedve a rájuk rakódó városi utcaporban, de a rögzítőcsavarok kiállnak. Köszönet a rejtésért.

Zerind HUN 2013.07.23 13:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Végigsétáltuk a belvárost, közben több más ládát is megtaláltunk, aztán autóval mentünk el az utolsó pontig. Eddig nem ismertem Nyíregyháza belvárosát, a ládának is köszönhetően most már van róla elképzelésem, milyen. A leírás nagyon jó, kivéve az az angol nyelvű beillesztett zászlószámoló...

Thull 2013.07.21 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Megtaláltam

kópé1993 2013.07.01 16:20 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

lepke 2013.07.01 15:40 - Megtaláltam
Fölöttébb kellemes meglepetés volt a város!
Amikor említettem ismerősöknek, hogy Nyíregyházára készülünk, mindenki elképedt, hogy ugyan mit akarunk ott csinálni, és igazából magam is igen visszafogott várakozással voltam a várost illetően. Ehhez képest egy igazán rendezett, tiszta, tágas, levegős helyet ismertünk meg, és csöppet sem bántuk meg, hogy eljöttünk. Számos szépen felújított épületet láttunk, rengeteg szobor díszíti a tereket, korszerű, kényelmes, remek buszok járnak - az igaz, hogy elég ritkán -, egymásba nyíló barátságos köztereken lehet korzózni, kávézni, nézdegélni. Mindenütt tisztaságot tapasztaltunk, sehol egy grafitti a házak falán, vagy csak mi nem vettük észre.
Tetszett az egykori telefonfülkék sajátságos hasznosítása is: kihelyeztek néhány kötetet, melyekből elvihetnek az olvasók, illetve újabbakkal gazdagíthatják a szerény kínálatot. Sajnálatos, hogy egyelőre elvittek könyveket, ámde egyet sem hoztak, így ottjártunkkor egyre fogyott az állomány. (Nem mi voltunk!)
Azonban a rejtés már kevésbé volt kedvünkre való, pláne, hogy a 2. pontnál persze mi is elrontottuk, és a végén már csak találgattuk, hány is a mennyi.

öregmedve 2013.07.01 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam.

zhorvath83 2013.06.01 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

szicsu 2013.05.27 18:30 - Megtaláltam
másik ládát kerestünk és elénk ugrott egy villamos... így kerestünk tovább

Ildi76 2013.05.27 18:30 - Megtaláltam
A mai nap utolsó pontja. Belebotlottunk az egyik pontba, így aztán a többit is megkerestük. Kellemes séta volt.

befi 2013.05.25 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.29
ok

Rockatansky 2013.05.19 17:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

csipet_csapat 2013.05.08 19:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Sajnos csak 1 napot töltöttünk a városban, így jól jött egy ilyen ügyes multi az ismerkedésre. Nyíregyháza gyönyörű a sok-sok tágas, virágos parkjaival.
Köszönjük a bemutatást.

13 2013.04.28 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltam.

MAjacky 2013.04.27 12:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést !

bahrdew 2013.03.30 14:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26y] [wapon beküldött szöveg]

petilos 2013.03.23 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Országos Zongoraverseny pihenőnapján találtuk meg.

Szilágyiék 2013.03.20 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Szülinapi "ámok-ládázás"-ra mentünk Nyíregyházára és környékére.

Nagyon kellemes időt kaptam ajándékba "fentről".
A parkolással voltak kicsi gondjaink, a főtér környékén nem egyszerű megállni, de a végén mégis sikerült jól körbesétálni a közeli pontokat.

Köszönjük a rejtést, nagyon jól éreztük magunkat!

Harcias kiskakas! Ez nagyon tetszett!
 
Csizmások 2013.03.17 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Köszönjük - kellemes séta keretében a "téli" napsütésben. Ledöbbentünk, hogy itt mennyi hó esett. Az utolsó pont a szállásunk közelében volt, hát kutyagolhattunk vissza az első pontnál hagyott autónkhoz. Köszönjük a lehetőséget!

 
Gery Greyhound 2013.03.09 17:00 - Megtaláltam
Depresszió, Alvin és a Mókusok, Tankcsapda... Három nagykedvenc zenekar egy helyen a Buszacsában: ez több mint elég ok egy nyíregyházi kiruccanásra :) Koncert előtti alapozásként jól esett egy kis sörözgetős séta Nyíregyházán. Tetszik a ládaleírás, teljesen magam elé tudtam képzelni a villamost (igazából a séta során végig olyan érzésem volt, hogy simán elférne ott az a villamos, remélem hogy egyszer majd tényleg újjáéled és utazhatok rajta én is)

ßeŁŁ 2013.01.28 13:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltam =)

 
lemente 2013.01.27 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Megtaláltuk! Kellemes vasárnapi, ebéd előtti séta keretében begyűjtve, bár metsző hideg szél kísért bennünket. A multi szépen felfűzi a város látványosságait, nevezetességeit. Milyen fantasztikus lenne mindezt villamossal végignézni, de már sajnos kisvonat sincs... A talpfák száma félrevezetett logoláskor, még jó hogy megnéztük a gróf hátát is... Köszönjük a lehetőséget!

Repeti 2012.12.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Köszönjük.

vajani 2012.11.12 12:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megtaláltam. Egy kellemes séta volt, végigjárni a pontokat :)

Zolnai 2012.11.03 16:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.92
Megtaláltuk :)

Brumicsapat 2012.11.02 12:15 - Megtaláltam
Az utsó pont jó kis séta. [wapon beküldött szöveg]

kanyazoltan 2012.10.11 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

kinteker 2012.10.09 21:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.22] [wapon beküldött szöveg]

gyusz_58 2012.09.01 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Nagyon OK multi és érdekes feladványok:)
Köszönjük a rejtést

GGABI 2012.08.20 18:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Köszi a rejtést.

Pomisa 2012.08.19 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Nyírbátori nyaralás 57/59.
Mind a 4 pont megvan, de a jelszót mégsem fogadja el a rendszer.
Képet hamarosan felrakok!

[Jóváhagyta: saldar, 2012.09.04 21:55]

Köszönjük!

 
becko 2012.08.12 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
A 2. ponton nagy-nagy figyelemmel is páros szám jött ki, aztán hozzáadtam egyet.

ssy-keres 2012.08.10 16:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.63
Még sosem voltunk Nyíregyházán, de nagyon szép város, tetszett minden. Jó rejtés, többet ért mint egy útikönyv.

Norbi85 2012.08.08 11:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Ildi és Norbi [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

Sipi és Andy 2012.08.07 19:15 - Megtaláltam
Másik ládával párhuzamosan kerestük fel a pontokat.

Azazello 2012.08.05 23:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. #Rejtés #Környezet Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

mandyedi 2012.08.01 12:00 - Megtaláltam
Sikerült!:)

zsalaber 2012.07.30 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.65
Szép helyeken jártunk!
Köszi a rejtést!

M_ákos 2012.07.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.48
Nagyon jó kis séta volt, az utolsó pont pedig számomra különösen jó helyre került, mert a főiskola kollégiumában szálltam meg. :)

Palazsu 2012.07.19 12:55 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Levin 2012.07.19 12:54 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

geooszi 2012.07.13 10:40 - Megtaláltam
Meglett, köszönöm!

negyesigabor80 2012.06.30 14:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Nagyon jól felépített multi, a belváros valamennyi fontosabb pontján végigkalauzol. Maga a ládaoldal pedig nagyon jól szerkesztett, élvezetes olvasmányt nyújt, olvasás közben szinte egy villamoson éreztem magam.

menace 2012.06.29 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

MaryTibi 2012.06.16 18:00 - Megtaláltam
Kicsit hiányoltunk egy végládát... szép környezetben kellemes séta a Múzeumok éjszakáján! Köszönjük! :)

A park
A templom
Retro
morph 2012.06.16 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

sBobi 2012.06.03 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.60
Szép, látványos kis kirándulás, köszönöm....

std74769 2012.05.28 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.38
Egy kis láda a gyerekek számára jó lenne!

haywire 2012.05.27 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.11
GPS nélkül végigjártam a multit. Köszönöm a rejtést. :)

 
flendera 2012.05.16 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.36
séta az esőben...

Plavi 2012.05.16 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.40
Sajnos szakadt az eső, így csak egy rövid városnézést tudtunk tenni. Az állatkertet is ki kellett hagynunk az időjárás miatt, de ezt majd bepótoljuk valamikor.

Bau_family 2012.04.30 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Jó felépített multi. Az utolsó pontot a többitől való távolság miatt először nem értettem, de mikor odaértem rájöttem, hogy ezt bizony érdemes volt megnézni. Köszönöm a rejtést és segítséget!

 
mancs78 2012.04.22 00:00 - Megtaláltam
:)

Ládafürkész 2012.04.14 12:58 - Megtaláltam
Kellemes kis séta volt! Köszönöm a "rejtést"! [wapon beküldött szöveg]

bazsogeleba 2012.04.13 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Megvan, szép a belváros. Jedlik fizikaverseny előtti séta közben jártuk végig a pontokat. Mi a templomon az ablakokat is megszámoltuk, abból volt jó sok. Köszönjük a rejtő segítését a hiba kiderítésében.

Gextrem 2012.04.11 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

GCNyVi_20120411150946.jpgGCNyVi_20120411151716.jpg
Szabóék 2012.04.09 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.03
Szeles hűvös időben húsvéti ládázgatás...

Szöszke15 2012.03.16 15:00 - Megtaláltam
Megvan!

baranyaifiú 2012.03.16 15:00 - Megtaláltam
OK!

tmolli 2012.03.16 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

mapet50 2012.03.10 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Szépek a belvárosi épületek.

Vértes 2012.03.10 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.01
Az állatkert előtt megkerestük ezt a multit is. Szép idő volt, de hideg volt a szél miatt.

jgyuri 2012.03.10 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.53
ok [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

cav004 2012.03.10 08:57 - Megtaláltam
ok [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

g.milan 2012.02.20 15:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.60
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

nikodem 2012.01.14 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.30
Megtaláltam...

Bl4st3r & Amy 2011.12.30 15:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Pazar leírás(tényleg 5+++-os), szép követhetőség, kár hogy csak virtuális, nekem igazán tetszene egy multi ládaként is, de így is jó.

B.Bazsi 2011.12.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.15
Megtaláltam!:)

ag_de_nes 2011.11.13 10:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.11
Csodásan dokumentált útvonal, köszönjük. A főtér különösen szép.

jutics 2011.11.12 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megtaláltam.

Hegedüs Zsuzsa 2011.11.12 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.26
Délutáni séta.

Kossuth szobor
 
viktro 2011.11.12 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Köszönjük a remek virtuális túravezetést, megnéztünk minden nevezetességet :)

 
jpal 2011.11.04 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Az 1., 2. és 3. pontot még 3.-án, a 4. pontot 4.-én reggel kerestük meg sóstófürdői üdülésünk alkalmával.
Tetszett Nyíregyháza, örülök, hogy a villamos megindulásának 100. évfordulóján járhattuk végig ezt a multit, persze érintve közben a város egyéb nevezetességeit is.
Köszönjük.

Karate Kid 2011.10.31 16:11 - Megtaláltam
Nagyiéknál voltunk a családdal, útban hazafelé ládáztunk.
Köszi!

LionDaddy 2011.10.31 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.90
Mindenszentek ünnepe alkalmából Szatmárban jártunk a hétvégén. Hazafelé a hiányzó SzSZB-megyei ládákból felkerestünk kettőt.

Köszi a rejtést !

Glac 2011.10.29 22:36 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

AlanTheWild 2011.10.18 11:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.29
Tetszett a multi, köszönöm.

 
Zsiráf 2011.09.23 16:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.24
Gyalogos kupa: 32.4km

Kószálás közben az említett látványosságokat jobbára sikerült felfedezni. Tényleg nincs nyoma a villamosnak. A végállomásra is eljutottam egy másik doboz keresése közben...

Csövi 2011.09.20 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.23
Megvan

norbimoncsi 2011.09.17 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.55
Nyíregyházi kirándulásunk ötödik, egyben utolsó ládája. Nagyon szép a város, gyönyörű a sétálóutca, itt a legtöbb az egy négyzetméterre jutó biciklisek száma :-) Meg az esküvőké is...

Köszi a rejtést!

kicsiogre 2011.09.16 22:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Sötétben sétáltuk végig a multit, néhol ez gondot is okozott. A talpfák számlálása helyett a gróf úr hátára kellett szorulnunk.

TropaCsalad 2011.09.16 15:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.40
Kiváló időutazás volt, köszönjük. Külön köszönet a remek webes leírásokért! Az utolsó pontért viszont már inkább autóval indultunk el.

pankotaizsolt 2011.08.27 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Nyíregyházi családi kirándulásunk első napja.
Éppen most van a Vidor fesztivál is, ma láttuk a felvonuló huszárokat a multi első pontjánál.
Kösznjük a rejtést.

Pankotai család

2011.08.28_nyiregyhaza_wellness 0202011.08.28_nyiregyhaza_wellness 023
2011.08.28_nyiregyhaza_wellness 0262011.08.28_nyiregyhaza_wellness 030
raci 2011.08.21 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.89
Köszönjük, hogy bemutattad a települést, szép séta volt a belvárosban.

saldar 2011.08.20 23:00 - Egyéb
Kedves Kárász00! Azt a részt azért hagytam benne, hogy megnézzem, olvassa-e egyáltalán valaki a ládaoldalt. Eddig még senki nem szólt, de most ... megnyugodtam :-))
Nos, a helyzet az, hogy az egész láda(oldal), pontokkal, képekkel együtt éppen jelentős átalakuláson megy át. Az említett rész a régi állapot maradványa. Köszönöm az észrevételt és a kedves szavakat! Hiba kijavítva!


Kárász00 2011.08.20 22:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.49
Esti séta volt, de szerencsére a pontok zömét láttuk már világosban is.
Szép rendezettek a városban a terek és parkok. Csak az a sok IndoMagyar ne lenne mindenhol.

Példaértékű ládaoldal. Szellemes, kultúrált és részletes útvonalleírással. Odafigyelve a parkolóhelyekre és a pótjelszavakra(mi például a sötétben nem tudtuk megszámolni a talpfákat). Biztos hogy felkeresem a többi ládádat is!
Csak ezt a részt javítsd:
"Multiládám első része a belvárosban, a többi zöldövezetben található. Speciális öltözetet nem igényel, de az erdőben lévő ládához azért ne világos öltönyben vagy menyasszonyi ruhában menj!"
További jó ládatelepítést!

 
lelcache 2011.08.18 14:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

gabric 2011.08.12 15:18 - Megtaláltam
Nyíregyházi nyaralás során... Köszönjük!

 
bigmick 2011.08.12 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetôséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.3.16] [wapon beküldött szöveg]

GCNyVi_20110812113717.jpg 
SilverG 2011.08.08 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Megtaláltuk!

FCsili 2011.08.08 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Megtaláltuk!

Viktor&Detti 2011.08.06 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Megvan.

KataJani 2011.08.02 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.79
Keresztlányokkal pár napra jöttünk Nyíregyházára. Fő program az állatkert volt, de maradt idő 8 ládára is.
621. megtalálásunk. Esős idő volt, de mindig van egy tartalékernyőnk ilyen esetekre a kocsiban. A kapukat nekünk is alaposan kellett megszámolni.
Pontok: 4. 15:10, 1. 16:20, 2. 16:50, 3. 17:10.

Templom
Masateam 2011.07.29 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük ezt a virtuális multit. Nagyon szép a környék. "Még villamosoztunk is egy kicsit"

 
Cseber 2011.07.25 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, Ágival!

csbagi 2011.07.25 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Még soha nem voltunk Nyíregyházán, most a GC vízutúrára igyekezvén sikerült ide is eljutni! Az első 3 pontot még 20-án kerestük meg, odafelé, az utolsót pedig visszafelé. Gyönyörű város!
Sajna 26-án délelőtt a legnagyobb zuhéban voltunk kénytelenek Sóstóról a vasútállomásra biciklizni...

szabbr 2011.07.23 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Ezzel a lehetőséggel sikerült eljutnunk a belvárosba, ami eddig kimaradt.
Az utolsó pontot kicsit távolinak éreztük, de jó volt ez így is.

Köszönjük szépen!

Csaszi 2011.07.16 22:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Esti séta a belvárosban.
Sajnos nem lehetett kellő mennyiségű és minőségű képet készíteni a környezetről, viszont a kellemes nyári este kárpótolt mindenért.
Séta, nézelődés, fagylalt, --- > pompás este!

pozoli1 2011.07.13 19:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Megtaláltam.

Vadláb 2011.07.08 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.95
Nagyon szép helyekre vittél el minket. Köszi

szipeti 2011.07.05 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.97
ok

JollyJokers 2011.07.02 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 1.00
Megtaláltuk!:) Jupiii!:)

gojolly 2011.07.02 11:00 - Megtaláltam
Ollé:)!

t1kovacs 2011.06.13 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.97
Köszi a sétát. A Sóstói Skanzenben kezdtük a napot majd végig mentunk a négy ponton . Nagyon tetszett a belváros. Bár volt egy kis kellemetlen intermezzo ami kissé megzavarta a csendes nézelődésünket. Egy őrült, magát hittérítőnek vélt elmebeteg hangos obszcén trágárkodását kellett hosszasan hallgatnunk a városháza előtt. Egy helybeli felvilágosított minket, hogy ez alak már évek óta a "város része".
Kár.

Morcos61 2011.06.12 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Kellemes időben, kellemes séta.

Morcos61 Katka

 
szmoni 2011.06.08 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.18
Jó séta volt, de elhagytuk Borika bambinás kalapját :(

bacsnyir 2011.06.08 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.07
Gyermek- és ifjúkoromban itt élvén (s most is a szülők látogatására hazatérvén) minden pont ismerős volt számomra. Talán még lehetett volna egy-két érdekes hellyel bővíteni a multit a villamos nyomvonala mentén, akár annak megszűnése óta keletkezett új látnivalókkal is, de aki végigjárja az útvonalat, az így is nagyjából megtapasztalja az "én szőke városom" hangulatát... Köszönjük!

laky981 2011.05.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Megtaláltam! :) Köszi!

laubi 2011.05.18 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Életem jó néhány szép évét köszönhetem Nyíregyházának. Az itt töltött idő alatt azonban nem szereztem tudomást a villamosról, így öt év távlatából (mióta elkerültem) most nosztangiával telve sétáltam végig újra azokat a pontokat, melyeket egykor sűrűn látogattam. Köszönöm a rejtést! ( A leírás különösen tetszett )

 
Toti 2011.05.14 19:00 - Megtaláltam
Nagyon szép Nyiregyháza belvárosa. A pontokat könnyen megtaláltuk. A negyedik pont is tetszett. [wapon beküldött szöveg]

Dawson 2011.05.06 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
"Nyirettyázi" felfedező sétán :)

kondaspetra 2011.05.06 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.95
Nem gondoltam volna, hogy Nyíregyháza ilyen szép város!

imecszoli 2011.04.28 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Az OTDK-n vettünk részt kolozsvári csapatunkkal. Városnézésre indultunk és igen nagy hasznunkra volt a "ládához" tartozó leírás. Nagyon kellemes séta volt. Köszönjük!

GCsoka 2011.04.25 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.50
Megvagy.

Gábor és Edit 2011.04.23 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Végigjártuk.

iMagination 2011.04.17 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Köszönjük!

 
Sszabi 2011.04.15 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
Jó leírásod alapján egy kicsit megismerkedtünk Nyíregyházával.

feri65 2011.04.04 17:58 - Megtaláltam
okay! [wapon beküldött szöveg]

 
Wsky 2011.04.02 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.26
Kellemes kis éta közben ez az első Nyíregyházi ládám.

köszi.

Lacipap 2011.04.01 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.54
Egy sötétbe nyúló séta keretében megtaláltuk!
Kellemes este és jó idő fogadott Nyíregyházán. Tetszett a multi vonalvezetése, de némelyik rejtés kicsit zavarba hozott.

 
ormai 2011.03.13 16:00 - Megtaláltam
Megvan. Kellemes séta volt.

toshee 2011.03.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
OK

csokisfánk-OK 2011.03.10 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.49
Hangulatos a belváros. A valódi ládát mi is hiányoltuk.

EmesESE 2011.02.04 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.95
Megtaláltam, de a jelszó nem tökéletes, kérem a rejtő segítségét

[Jóváhagyta: saldar, 2011.02.05 22:17]

Hegyo 2010.12.06 21:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.46
Szép kis belvárosi séta volt. A templom nagyon szép. Köszi.

duranyikd 2010.11.14 19:17 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.49
Ok [wapon beküldött szöveg]

tomosny 2010.11.14 18:40 - Megtaláltam
Nekem tetszett, de nekünk dupla annyira jött, ki a táv, mert el kellett jutni az első pontra, ami nem volt mondjuk messze, illetve utolsó pontról vissza kellett jutni a kiinduló pontra...

Szilvus 2010.11.14 18:40 - Megtaláltam
Begyűjtve.

richard_szabo 2010.11.05 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.90
Ötletes multi.

jattis 2010.10.18 00:00 - Megtaláltam
Családi tekergés a városban.

 
nzsola 2010.09.21 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.49
Már régóta vártam, hogy újra legyen kereshető láda is. Az előzőt (még amikor megvolt) akkor megkerestük unokaöccsökkel, akkor a többi részét nem. :) Remélem hamarosan megújul ez a láda is.

adamzsu80 2010.09.19 14:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Megtaláltuk, köszi a rejtést!

halindaattila 2010.09.19 14:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.15
Jó a logika a számok terén. Grófúr kontra talpfa.
Köszönjük a rejtést.

gyildarefo 2010.09.18 16:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.33
Amíg il osztálytalálkozón mulatott, addig gy megtalálta a 4V pontot. A fényképezőt jól kell forgatni, hogy a szocreál épületek ne zavarják meg a szépség érzetünket. Kár, hogy a villamos itt már nem lesz... vagy valakik mernek majd álmodni? A Krúdy hintó nagyon egyedi és bejött a főiskola parkja is. Köszönjük a lehetőséget!

OTPOTP + BB
RomKat
Tuja
Szerelem lakatok
Ez komoly?
PH
moilka 2010.09.05 18:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.23
:)

petersson8 2010.08.29 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.66
"Sajnos a láda körül kivágták az erdőt. Jelenleg csak az első négy virtuális pont üzemel." - olvasható már hosszú hosszú ideje....

Ismételten egy olyan láda, amelyet a rejtője hosszú hónapok óta nem képes pótolni. Soha nem fogom megérteni, hogy miért nem törődik valaki a saját ládikájával, ha már elrejtette. Pedig az állatkerti cache-t nagyon szerettem a rejtőnek. Igazán lenne BŐVEN helye a ládának az adott környezetben....

Maga a cache kedves emléket épít a villamos útjának, ugyanakkor érdemes lett volna még pár pontot elrejteni a 3. és 4. pont közé. Nagyon kellemes multi volna, ha eredeti állapotában működne...

Dzsini in the Bottle & Baloo:) 2010.08.22 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
A láda webes megjelenítése csillagos ötös. :) Sajnáljuk, hogy egyelőre csak virtuális és így a ládakeresés izgalma elmaradt. De Nyiregyháza nagyon szép. Köszönjük a rejtést!

zoli86 2010.07.29 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.80
Köszönjük , kellemes kis városnéző séta :)

josvai 2010.07.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Megvan, Sajnálom az erdeit, hogy az nincs pótolva.

Gofry24 2010.07.18 19:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Szatmár-túránk utolsó állomása. Nagyon szép, kedves város! :)

Ich.. 2010.07.11 09:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.55
Az első három pontot szombat este jártuk be, a negyediket pedig vasárnap reggel. Egyébként minden pont ismerős volt már, de Nyíregyházán mindig öröm sétálni egyet.

Pogacsa1 2010.07.02 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.36
Szép séta a nyári nyíregyházán. Sajnálom, hogy a hagyományos ládát nem sikerült újra rejteni.

NYhNYH 1
ZoLiza 2010.06.23 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
[wapon beküldött szöveg]

Útban a Radnai-havasok felé, köszönjük a rejtést!

jiimbo 2010.06.23 16:00 - Megtaláltam
Remek!

Ancs 2010.06.20 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.41
Nyíregyházi túra 4. ládája. Az 5. pontot azért megnéztem volna. :D

 
Ronin 2010.06.16 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.86
Szakadó esőben érkeztünk a városba, de ez nem szegte kedvünk és nekiláttunk a felderítésnek.
Nagyon kellemes séta volt, köszönet a rejtésért!

 
Fonte 2010.06.16 08:48 - Megtaláltam
De jo! Meglett! [wapon beküldött szöveg]
Nagy keleti kör Scelével.
A korai indulásnak köszönhetően jóval a szükséges idő előtt Nyíregyházára érkeztünk. Így aztán volt időnk ennek a multinak a megkeresésére.
Reggeli, kicsit álmos, de nyugodt arcát mutatta a város. Kellemes meglepetés volt. Jómagam huszonéve jártam erre utoljára.

Reggeli utca
 
scele 2010.06.16 08:48 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Bróthág 2010.06.13 00:00 - Megtaláltam
Végre ezt a feladatot is megoldottuk
Köszi

szeles 2010.06.12 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.38
ok

 
Vándor Csillag 2010.06.09 08:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Szép multi, érdekes pontokkal.

FTom 2010.06.05 12:27 - Egyéb
Gyalogos kupa: 17,3 km.

fattila 2010.05.29 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.26
Egyre szebb ez a város. Köszönjük a rejtést. Matóval közös találat.

mato 2010.05.29 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Fattilával közösen.
Köszönjük a rejtést!

Madym 2010.05.15 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.82
Megvan, 67. találatom, ma Nyíregyházán a negyedik. Vonatos-kerékpáros kombináció Debrecenből. Kár, hogy csak virtuálisan kereshető, remélem, mihamarabb ismét lesz záróláda is. A város, a pontok körüli környezet tetszett, ki kell emelni, hogy szemét sehol nem volt! Köszönöm!

 
CsKaroly 2010.05.15 09:40 - Megtaláltam
Nyíregyháza és környéke 19/7

Mónika, Károly

Mr Bean 2010.05.03 21:45 - Megtaláltam
Megvan.

*Vica* 2010.05.03 21:45 - Megtaláltam
A hétfői bulit hallgatva a koleszban rájöttem, hogy rossz főiskolára jártam. :-))

nogacsalad 2010.04.29 09:01 - Megtaláltam
A mai napom magányosan ládázgatós kirándulással telt, a keleti végeken. Kora hajnaltól késő estig élménydömping :o)
Log, részletek később...

fabkor 2010.04.25 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Kellemes napsütésben séta Nyháza belvárosában (is). Egy plusz lehetőség: A megyeháza előtt a GPS szintmérőjét is be tudod állítani!

Balear 2010.04.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Fantasztikus város, talán a legszebb a magyar városok közül. Olyan mint egy kis sziget. Már rég szerettük volna komolyabban is szemügyre venni és az első nyíregyházi log után is nagyon jó élményekkel haladtunk tovább a felderítésben. Köszönet a rejtésért... :)

Gyros 2010.04.19 20:39 - Megtaláltam
log és képek késöbb... [wapon beküldött szöveg]

Tomi_Bp 2010.04.19 20:39 - Megtaláltam
26/12
log és képek késöbb... [wapon beküldött szöveg]

foximaxi 2010.03.20 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Hát az erdőt tényleg kivágták. Láda nincs, de a helyét megnéztük:) Homokos terep.

szamosszamoca 2010.03.20 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.19
Nem először jártunk Nyíregyházán, de most sikerült sétálni is a központban. Míg lánykánk szorgosan gyakorolt a fekete-fehér billentyűkön, addig apával a három belvárosi pontot megkerestük. A főiskolánál lévő pontot délután együtt kerestük fel. Szép ez a város! Kár, hogy nincs igazi láda, csak virtuális pontok! Azért tettünk egy sétát a játszótérhez is.

Gyerekparadicsom
fa-peti 2010.03.07 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Remek sétát tettem Nyíregyházán, kiváló időben egy születésnapi ládázgatás alkalmával ;-). Örülök, hogy ide is eljutottam, nagyon élveztem. A multi tetszett, jó helyekre vitt el, a villamos nagyon bejött. De minden pont valamilyen szempontból érdekes, mindegyik tetszett. Remélem hamarosan újra errefelé és még egy százassal tovább vet a sors ;-).
Köszi a sétát.

Templom
Havasan
tudo 2010.01.26 13:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.30
65 km kerék.páros ládázás az Újfehértó - Nyíregyháza - Sóstófürdő útvonalon 8 ládával. Csendes, száraz, napos hideg idő volt, a régóta tervezett nyíregyházi ládázást ma tudtam kivitelezni.

GCLOTE után kezdtem el gyűjtögetni a pontokat. Tetszett a rendezett város, a templom, a villamos, a napóra. A 3. ponton ellenőriztem a számot a pótjelszóval, majd tettem egy sikertelen kitérőt GCBUJT-hoz, a 4. ponton lekotortam a havat a példáról és ellenőriztem a számot a pótjelszóval.

Annyira adta magát GCBOTA, hogy egyszerűen besétáltam a fakapun :-).

ramgab 2010.01.17 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.25
Jó helyekre vitt a multi, nagyon szép a város. Kár hogy, nem hagyományos ládák. Köszönjük !

A közeli JOHN BULL PUB-ban hétvégén az étel féláron van, sajnos ezt már csak induláskor tudtuk meg a számlából.

 
james 2010.01.03 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Anita, Judit és James

coocos 2009.12.29 14:20 - Megtaláltam
ládátlanul

saldar 2009.11.29 16:56 - Egyéb
Sajnos a láda körül kivágták az erdőt. A tartalék láda megsemmisült, a főládát bevontam. Egy ideig csak az első négy virtuális pont üzemel.

Berci és Rózsa 2009.10.30 12:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Megvan - a főláda. Az igazság az,hogy már tegnap elkezdtem ezt a multit,de mire a 4.ponthoz értem már rámsötétedett. Elnéztem még a láda fele,de a buszparkoló végéből nem volt annyira csábító a sötét erdő. Mivel zseblámpám nem lévén, meg fáradt is voltam,így átcsúsztattam mára a láda megkeresését.
Kb.100 m lehetett még a ládáig,amikor mocorgást hallottam a távolból,mire odaértem már csak pár ember szines ruhafoszlányát láttam távolodni. Megnéztem a logbookot - előttem logoltak 2 perccel - kesserek voltak,épp nem találkoztunk.
Igényes web-leírás,jó kis multi-pontok,a rejtés is tetszett.
Itt is hagytam egy geo-tizest ajándékba.
Köszönjük.

pavizo 2009.10.23 18:00 - Nem találtam meg
Megtaláltam

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.06.02 19:50]

McLee 2009.10.23 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.27
Háromnapos őszi túránk első állomása. Este kezdtük, és másnap reggel fejeztük be a pontok fölkeresését. Ezért vannak esti és reggeli képek is.
Nagyon szép a fölújított belváros. Amikor 8 éve erre jártunk, még nem ilyen volt!!
És a kacsák is szépek a Sóstón :)

kobcikrajci 2009.09.26 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.23
BINGO!
Sajnos csak a tartalék ládát sikerült megtalálni, a másik helyen hiába keresgéltünk, nem leltük :)

Nyíregyháza FOREVER! :)

Pöttöm 2009.09.22 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.60
Nagyon élvezetes keresés volt!:)

T. 
Hüllő 2009.09.22 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.09
Pöttömmel, szintén bringával szedtük össze a pontokat.
Nem volt egy rövid multi. Mindenesetre jót tekeregtünk!

 
Nagy Károly 2009.09.13 15:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
2. találatom, ill. találatunk, mert úgy alakult, hogy a feleségem most is jött velem. Ismét egy szuper délutáni keresést volt. Köszi!
A 4. pontot mellesleg minden nap látom, ha kinézek az irodám ablakán. :-)
Az 5. pontot is meg tudtuk közelíteni még szandálban is.

guess.who 2009.09.06 18:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.82
Nyíregyházi szürkítés 6.

A tévedések ládája.
Délelőtt, amikor a botanikus kertben jártunk, eszünkbe sem jutott, hogy esetleg itt, a közelben lenne a multi egyik pontja, így nem is kerestük meg. Délután aztán a kellemes városi séta után jöhettünk vissza megint. :)
A belvárosi virtuális pontok egyébként könnyen meglettek, közel vannak egymáshoz, és egyértelműek (főleg a villamos maga :D). Igaz, sikerült az első pontot egy túl régi leírással hibásan megfejtenünk, ami persze már Nyíregyházától távol derült ki - így a rejtő segítségére szorultunk utólag. Ezen kívül aztán a végládával is kínlódtunk egy sort: a korábbi főláda koordinátája alapján sikerült is találni egy lehetséges rejteket egy jókora fa tövében levő üregben, ami fadarabokkal és sok-sok homokkal volt "álcázva". Csak éppen doboz nem volt. Itt következett a rejtő zaklatása, aki ugyan igyekezett segíteni, de fejből koordinátát legfeljebb vándorvakond kollega tud mondani, úgyhogy eltartott egy darabig, míg kiókumláltuk, hogy a régi leírás szerinti tartalékláda koordinátáján megtalálhatjuk a főládát.
Meg is lett szerencsére, úgyhogy ezúton is köszönet a segítségért! :)

totik 2009.08.22 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.01
Minden pont érdekes, de szerintem egy kicsit hosszú séta.
Köszönjük a rejtést!
(Viki, Geri, Krisz'), TZ

zferke 2009.08.12 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
köszönöm a rejtést, nagyon tetszett, több részletben jártam be.

 
alucifer 2009.08.10 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
ok

bldone 2009.08.02 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.72
Kellemes vasárnapi séta, szép helyeken.

Zag 2009.08.02 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.37
Kellemes és tanulságos séta volt Nyíregyházán.

Villamos 
NeoGeo&Cica 2009.07.25 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Szép városi túra, könnyű találatok.Emese&Gábor.

samorost 2009.07.24 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Délutáni bicajos városnézés, útban Panyola felé. A parkolási zónán kívül sikerült megállnunk az autóval, az első pont környékén. Lekaptuk a bicajokat. A belvárosban kis időre leparkoltunk, és gyalog jártuk be a tereket-parkokat-pontokat, majd kibringáztunk a Bujtosi-ligetbe, a főiskolához, és Sóstóra is. Klassz kis túra volt, a szép épületek, parkok, szökőkutak díszítik a várost, nem is gondoltam, hogy ilyen szép lesz. Egy hetet töltöttünk a Nyírség keleti vidékén, abszolút pozitív csalódás volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom Nyíregyházát és a fatornyos beregi vidéket, a szilvaútnak keresztelt kört.

Judit, Szöszikével

gigibetta 2009.07.20 11:45 - Megtaláltam
OK

 
lasipeti 2009.07.20 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.21
Kocsival végig jártuk, érdekes volt.

Villamos
solkim001 2009.07.11 16:06 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 1 átlag: 2.00 súly: 1.30
Az utolsó láda nagyon nehéz volt, de megérte

Sifi 2009.07.04 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Remek multi.

Dream Theater 2009.06.04 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Az előzőnapi sikertelen Máripócs és Akácos ládák után ma tutira akartam menni ezzel a multival. Már, vagy egy éve betöltöttem az adatokat a GPS-be és kinyomtattam a leírást, de valahogy sosem volt időm megkeresni. Mivel jártam már pórul hasonló szituációban, indulás előtt leellenőriztem a koo-kat és 5-4-3-2-1 sorrendben nekivágtam a keresésnek (Sóstófürdőn volt a szállás, ezért a fordított sorrend). A láda kellemes környéken van elrejtve (és könnyen megtalálható), a Nyíregyházi Főiskola eszembe juttatta a diákéveket és a belvárosban is jól éreztem magam a sok látnivaló közt. Megvolt az 5 jelszórészlet, gondoltam WAP-on beregisztrálom. Kétszeri sikertelen próbálkozás után hívtam a rejtőt, hogy egyeztessük a 2. pontot, mivel itt lehetnek eltérések. Egyeztetés után sem sikerült a regisztrálás, olyannyira nem, hogy le is tiltott. Újabb egyeztetés alkalmával kiderült, hogy a leírásban a koo-k nem változtak, de a jelszóképzés igen.
Így hát egy hét múlva tudtam beregisztrálni.
Köszi a segítséget saldar !!!
Szerintem nagyon színvonalas a multi, sok látnivalóval, ajánlom mindenkinek !!!

fabiusz 2009.05.31 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
GPS nélkül kerestük fel a város pontjait Elesvik-kel, ami nagyon izgalmas volt. Akit így sikerült megfertőznöm ezzel a jó hobbival. :)
Sajnos a láda végpontjáról sikerült nagyon pontatlan térképet nyomtatnom, így esőben 20 perces erdő kutatás után sem találtam meg. Ráadásul későn értesültem az alternatív ládáról, amit sokkal kényelmesebb úton tudtunk volna megközelíteni. Köszönöm rejtést és a rejtő segítségét!

abacus 2009.05.30 17:47 - Megtaláltam
Részletek és fotók később.

Törölt 2009.05.30 17:47 - Megtaláltam
Családi találat.

geodorka 2009.05.30 17:47 - Megtaláltam
Anyával és apával.

LSaci 2009.05.06 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Nagyon jó séta volt!KÖsz!LSaci

a villamos
sinus90 2009.05.06 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.18
Szép komótosan, sokat fényképezve, a Bujtosi tavakat is hozzákapcsolva. Jól telt a nap, eső nélkül megúsztuk.
Mivel a feltölthető képek lehetőségét megnövelték, y átmásoltam ide őket. A másik logot pedig töröltem.

Bubuka 2009.05.03 09:04 - Megtaláltam
Az első 3 pontot még pénteken megkerestem, a maradékot Zergivel. Először jártam Nyíregyházán, tetszett a város (persze azért nem költöznék ide).

Zergi 2009.05.03 09:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.02
Fogtam!
Tetszett a város annak ellenére, hogy nincs folyója, hegye.

Ferencz család 2009.04.19 23:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Tibi Tiszavasváriban vett egy rendsodrót, és ha már több mint 500 km-t autózunk csak oda, egy nappal előbb mentünk, és aludtunk egyet Nyíregyházán. Sosem jártunk erre, este bementünk a belvárosba, hogy ezt a multit végigjárjuk. A leírás remek, utikalauzként használva nem csak a leolvasandó-megszámolandókat kerestük, hanem mindent, amit ajánl a rejtő. Közel két órát sétáltunk Nyíregyházán, így éjfél után már a két utolsó pontra nem került sor. Nem valószínű, hogy valaha járunk még erre, de a közeli években biztos nem, ezért kérjük a rejtőt a találat elfogadására a képek alapján.
Nyíregyháza csodálatos! Elvarázsolt Bennünket. Tiszta, rendezett, tele virággal, az épületek, utcák rendben, nincs graffiti, nincs szemét. Bár mi a nyugati határszélről jöttünk, elámultunk! Jól éreztük itt magunkat, köszönjük!

[Jóváhagyta: saldar, 2009.09.27 16:25]

Köszönjük!

 
kissss 2009.03.08 11:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Hétvégi lazulás Sóstófürdőn.... Szombaton állatkert és csobbanás, vasárnap kellemes ládavadászat az esőben. Köszi a rejtést! g&á

jinjang 2009.03.05 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Nagyon szép, és forgalmas város. Független attól, hogy esett az eső, minden pontot nagyon élveztem. Ötletes rejtés. Köszönet issey-nek, aki segített, a pontok begyűjtésebén, és hasznos tanácsokkal látott el. Egy ilyen magamfajta kezdő Kesser, talán még mindig ott állna, az egyik pont előtt sz..rá ázva, ha nem jön a segítség Köszönöm!

BiBoLi 2009.03.05 16:45 - Megtaláltam
ok

fedoka 2009.02.28 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Sötétben ládakeresés,de a hóban hagyott lábnyomok segítettek:)))
Köszi!!:)

Kerticsorbi 2009.02.21 16:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Togo 2009.02.14 18:29 - Megtaláltam
Megtalálás letudva [wapon beküldött szöveg]

tomko 2009.02.08 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.48
Az előző hétvégén az első három, most az utolsó kettő pontot kerestük fel. Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, mert az eső többször is eleredt, így most fényképek sem készültek.

Csemeték 2008.12.28 11:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Megtaláltuk.

koer 2008.12.28 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
ok

krisbálád 2008.12.27 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Az utolsó két pontot már több, mint egy éve megkerestük. Most végig sétáltuk az egészet, mert már elfelejtettük a jelszót. Ez a hely sokkal jobb a ládának, mint a régi, remélhetőleg innen nem viszi el senki.

Korvin 2008.12.22 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
A jeges szélben lefagyott mindenem, de megérte. Nagyszerű multi. Köszönet érte.

VillamosLakatok
Fisheye1Fisheye2
Fisheye3 
BiharyG 2008.12.13 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.05
A ládát még Sóstóról visszafelé, napközben kerestük meg, a többi pontot viszont estére hagytuk. Nekem minden új volt, és nagyon tetszett. Moncsi itt nőtt fel, de ő is rácsodálkozott a változásokra... Nagyszerű multi, szép város, köszönjük!

BiharyG + Moncsi

Attilacska 2008.10.29 10:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk.(2 részletben)
Köszönjük a rejtést!

 
povyagi 2008.10.28 09:50 - Megtaláltam
Kicsit soká tartott kiolvasni az egyes jelszórészleteket. Talán lehetne egy kicsit egyszerűbb.

Mathau 2008.10.28 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.03
A környezet remek volt, kivéve talán csak a láda helyét. A belváros tényleg szép. Ez a számolgatás viszont...Ilyen baromságot. Túlbonyolított az egész. A talpfás volt a kedvencem. Nem lett volna ott egy évszám amit le lehet olvasni. Vagy az első pont, simán egy évszám kellett volna. Ezen kívül jó volt.

Puzzle Apartman Gyula 2008.10.26 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Bujtosi ligettől visszafelé jártuk be az egyes pontokat. A láda nagyon jó helyre került. A pontok jól összeállítottak. Ritka ilyen kidolgozott multival találkozni. Köszi az élményt!

...a villamos...
Ottocar 2008.10.25 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.25
szép

oromis 2008.10.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Sajnos idő szűkében 3 napra szétbontva sikerült elérnem a pontokat, úgyhogy végre megvan minden, remélem jó a jelszó, hamarosan kiderül, ha a Bevitelre kattintok :)

NAGYON ÉLVEZTEM!!!!

Ja és megjegyzés a geoláda helyzetéhez... TÖKÉLETES! Centi pontossággal oda vezetett, pedig csak egy telefonos PDA GPS-ét használtam.

Bütyök+Zulu 2008.09.28 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Sohasem jártam Nyiregyházán, és örülök, hogy most eljutottunk oda is. Nekem nagyon tetszett a város. Gyönyörü házak, szökőkút, homokszobor kiállítás. A villamosnál a kisgyerekek kíváncsian nézegették a hülye felnőtteket, mit számolgatnak a síneken. A mellette lévő lakatfalas ülőke aranyos megoldás. A városháza különösen szép. Köszi az élményt.

SylverRat + Bogee 2008.09.28 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Hortobágyi versennyel egybekötött Debrecen körüli ládázás 23/61.
A virtuális pontok nagyon tetszettek. Gyönyörűen rendben tartott főtér tiszta szökökúttal, sétálóutca homokszobrokkal, kisvillamos. A ládával volt kis gondunk. Pont akkor kezdtek a gyerekek a mellette futó ösvényen játszani az ideiglenesen kialakított biciklipályán.
Rejtői segítséget kellett igénybe vennünk, pedig 2x is végigjártam az épületet bejáratokat számolva. Köszi!

zayd 2008.09.22 16:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.42
Nyíregyházi bringázás közben levadásztam, szép a belváros.

bella.hu 2008.08.20 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
A feladatok nagyon izgik voltak, viszont a láda keresésekor megettek a szúnyogok! :((((((((((((((((((

Celebrin 2008.08.19 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.48
Megtaláltuk Milával! Jó kis séta volt a városban. Nem is tudtuk, hogy Nyíregyháza ilyen szép város. Érdemes volt kipróbálni ezt a Multi ládát, mellesleg ez volt az első multink!
Hihetetlen, hogy annak az "objektumnak" ennyi bejárata van... na meg előtte a szökőkútban éppen néhány "pulya" lubickolt. Sajnos nem tudtam lencsevégre kapni, mert a kocsiban hagytam a masinát. Pedig jó kép lehetett volna. Nagyon tetszett a tölgyerdő na és a makkos torténet, ami hozzá fűződik. Köszönjük a rejtést, nagyon jól szórakoztunk.
Mila és Celebrin

zsotie 2008.08.09 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.73
Gyorsan jártuk végig a pontokat, mivel nagyon lógott az eső lába. A belváros nagyon tetszett, jól megváltozott, alig ismertem ki magam. Azért maradt még egy két épület, amiről tudtam tájékozódni. Az egyetem környékén elég sok időt töltöttünk a zenélő kútnál.

jjoska 2008.08.09 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Diákkori emlékek újra elevenedtek. Jó volt látni a hihetetlen változást, fejlődést a város vonatkozásában.

fkmaster 2008.08.06 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.01
Lásd Stüszi!

Stüszi vadász 2008.08.06 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.14
Kicsit megijedtünk, hogy július végi ládaleírásunk már nem aktuális, ezért a régi ládát találtuk meg. A jelszóképzés pedig az új módszer szerint sikeres volt. A talpfákat elég nehéz megszámolni, ezért nem rossz ötlet a segédpont.
A városban kellemesen csalódtam, az alapötlet pedig - egy régi villamosvonal bejárása - nagyon eredeti:)

saldar 2008.08.01 00:00 - Egyéb
Elveim szerint egy városi multiláda nem viheti a keresőit a dzsindzsába, ezért ma kihelyeztem egy nyári, tartalékládát a fent megadott koordinátákra, egy olyan helyre, ahová egyébként soha nem rejtenék ládát, ugyanis egy forgalmas erdei homokúttól 1,5 méterre egy nagyobb fa mellett található, ahol nagyon könnyen észrevehetik, ha nem vagytok rendkívül óvatosak. Viszont nincs aljnövényzet, csak egy kis homokra lehet számítani az úton. Bármilyen ruházatban nyugodtan kereshető! Egyelőre a régi láda is a helyén van. A kellemetlenségért utólag is elnézést kérek mindenkitől!
Egyszerűsödött a jelszóképzés is. Remélem így már minden egyértelmű lesz.


tündérke 2008.07.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.60
FELADAT VOLT!!

BékaBütyök 2008.07.19 15:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.33
Debreceni lévén azt gondoltam, hogy Nyíregyháza olyan "futottak még" város. Most, hogy először jártam ott, ezt a véleményemet meg kellett változtatnom. Ezúton kérek elnézést minden lokálpatrióta Nyíregyházitól.
Béka

Pajkos 2008.07.19 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.27
Egy hetes tiltás után sikerült bejelenteni, a jelszóképzés bonyolultsága miatt. Vagy én vagyok túl egyszerűen összerakva. A bemutatni kívánt pontok szépek, élvezetes volt sétálgatni a városban. Csak a végét, csak azt tudnám feledni! Nem először találkozom ilyen indokolatlanul mélyen eldugott ládával, remélem egyszer megértem a miértjét is. Vegyes a kép bennem ezek után. A leírás szinte meseszerű. Jó olvasgatni a számítógép előtt, de menet közben már zavaró volt a pontok sokasága. Itt utalnék a második mondatomra.

2008-08-02
A logom óta történtek változások, remélem mindenki örömére.
Ezek után csak ajánlani tudom a keresését. Saldar pedig rugalmassága miatt csillagos ötöst érdemel!

szentkereszty 2008.07.08 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.23
Az ilyen összerakós jelszavaknál mindig izgulok, hogy minden pont jól volt-e meg. Amikor 260 km-t utazok egy helyre oda is, meg vissza is, és otthon derül ki, hogy nem jó a jelszó, az elkeserítő. Na de csak sikerült összeraknom...

A multi egyébként jó, kivéve az utolsó pontot. Nem értem, hogy egy városi multinak a végpontja miért a dzsindzsás, ahova városi ruházatban bemenni nem lehet?!?

 
Égetö 2008.07.01 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Megtalálta! Köszönöm Saldarnak a kis útmutatást a jelszóösszetétel értelmezésében!Lehet, hogy már nem tudok olvasni!
Jó kis móka volt, kimondottan a végén a vadrózsás-akácos bozótos!

Mr Zerge 2008.06.29 14:30 - Megtaláltam
.

erdőszellem 2008.06.28 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Nyíregyházi nyaralás harmadik találata. Dunaújvárosi szemmel Nyíregyháza megdöbbentően szép város. Egy hét nem is elég, hogy megközelítőleg megnézz mindent. Szép gondozott közterek, parkok, köztéri szobrok, szemét szinte minimális az utcákon és a Sóstó környéke meg ideális nyaraló hely. A környezetre csak azért nem adtam maxot, mert városi séta után be kellett menni a dzsindzsásba és nem számítottunk rá (csalános, akácos). Egyébként nagyon jól éreztük magunkat Nyíregyházán, köszönjük a rejtést: Ángya, Bátor Villámrendőr Kullancshordozó Patrik (már nem Túravezető) és Erdőszellem.

Lakat alatt
 
bencz és kicsipook 2008.06.22 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Gyönyörű város Níregyháza.
A megtalálás valós idejét sajnos nem tudom pontosan, mert elfelejtettük felírni.

EndreiTeam 2008.06.22 05:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Hajnali egykor keltünk, hogy a mai tervet teljesíteni tudjuk. Összesen 580Km-t autóztunk, ebbe 13 találat fért bele. A végére alaposn elfáradtunk, de sok szép élménnyel gazdagodva értünk haza estére.
Ez a láda volt a mai első. Szép nagyon a város, jó volt korán reggel sétálni, amikor még szinte senki nem volt az utcán.

Köszönjük!

Csaba & családja 2008.06.04 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.90
Hihetetlen milyen gyorsan fejlődik a város.

álomfogók 2008.05.29 07:30 - Egyéb
Az idei Talajtani Vándorgyűlésnek a Nyíregyházi Főiskola adott otthont, csak sajnos időt nem a városi bódorgásra. Reggel azért a terepre indulás előtt becserkésztem a dobozt meg természetesen körülnéztem a 4. pont környékén, de a Belvárosig nem jutottam el. Majd talán legközelebb. A kertvárosi részt és az főiskola környékét még úgysem ismertem.

 
belus01 2008.05.28 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

napvirág 2008.05.07 17:20 - Megtaláltam
Sajnos valahol, valamit nagyon elszámoltunk Maratonos macival. A jelszórészleteket elküldtem saldarnak, várjuk a jóváhagyását.
Egyébként tetszett, hogy olyan tágas a belvárosi rész, sok a szőkőkút és a különböző szoborcsoport, vannak pihenő zsámolyok és padok, jellemző volt a tisztaság és a parkok gondozottsága. Számomra egy valami volt meghökkentő, a római katolikus templom belső falának díszítése és inkább gyerekszobára emlékeztető színvilága.

Köszönöm a lehetőséget és az új ismereteket.

[Jóváhagyta: saldar, 2008.05.08 18:17]

Maratonos Maci 2008.05.07 17:20 - Megtaláltam
Csatlakozom Napvirág beírásához és én is várom a jóváhagyást.

[Jóváhagyta: saldar, 2008.05.08 18:17]

Erdélyi család 2008.04.08 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.83
Kellemes séta a városban, 1 év múlva még szebb lesz.

freddy 2008.04.06 16:39 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.27
360km hétvégi bicajozás zordabbnál zordabb időben.

jspanyik 2008.03.31 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.05
Most jártam először a városban és tetszett a villamos ürügyén a belváros nevezetességeit bemutató multi ötlete és kivitelezése is. Három kellemes séta, három parkolással, bozótharc nélküli megtalálás és a jelszóval sem volt probléma!

Köszönöm a lehetőséget!

Evetke 2008.03.29 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, csak a jelszó összerakásával gyűlt meg kissé a bajom. :)
Első pontnál parkolás, másodiknál siettünk, harmadiknál időztünk, negyediknél kipróbáltuk az órát, ötödiknél bozótharcoltunk. A ládába beköltözött egy virág hozzávaló koboldnéző szemüveggel, külön-külön ne vigyétek el, csak együtt. :)

[Jóváhagyta: saldar, 2008.03.30 15:08]

Geográfus 2008.03.16 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.08
Egy kellemes vasárnap délután, családdal felkerekedve kerestük meg a ládát, de a multi többi pontjait már hamarabb lerendeztem....de tévedtem. Egy kis hiba csúszott a jelszóba, amit a rejtővel együtt sikerült megoldani :)
Szuper környék, kellemes hely.
Köszi a rejtést.

Geográfus és kis csapata

 
Váradi Csaba 2008.02.09 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.65
Ahogy nézem a sinek hosszát, nem váltanék rá bérletet... :-)))
Nagyon jó kis kirándulás volt.

andy80 2008.02.09 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 2.67 súly: 2.59
megtaláltuk :-)

romikj 2008.02.09 15:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Napsütötte napon, jó sétával megtaláltuk. Köszi a rejtést, és jók az útbaigazítások is.

[Jóváhagyta: saldar, 2008.02.10 18:31]

Lencsi 2008.01.01 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.49
Nagyon tetszett a leírás és az egész kirándulás megkoreografálása. A -5foknak köszönhetően amennyit csak tudtam 4 keréken tettem meg, de így is pazar volt! Hát még a játszótér... igaz, csak kívülről néztem meg... ciki lett volna bekéredzkedni ;)
A láda körül más is settenkedett, de mivel semmiféle kütyüt nem szorongatott, gyorsan kiloptam a fa alól a csomagot, jó 50m-el odébb logoltam, majd visszadugtam.

Rudi Team 2008.01.01 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
Kellemes séta!
Éva, Rudi

kl 2007.12.30 11:41 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

tojas 2007.12.27 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.20
Jó kis séta!

VillamosSzobor
dizzy 2007.12.14 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
ezt a ládát Figlio barátommal találtuk meg.Kis nehézségek ellenére meglett, és ez a lényeg.

Figlio 2007.12.14 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.00
Megtaláltam! A jelszó elég nehezen érett meg, de sikerült:) A láda közelében lévő játszóteret gyermekeseknek érdemes megnézni.

 
VP 2007.11.25 08:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.13
Négykor keltem, 6 után, még sötétben értem vonattal Nyíregyházára.
A villamos nem jött, gyalog indultam neki.
Nagyon nem szeretem az ilyen számolgatásokat. A belvárosban két hatalmas, ablaktalan betonszörnyűség épül. Először azt hittem, börtön lesz, de kiderült, hogy templom (a fogyasztás templomai).
Négy éve járok le félévenként egy-két alkalommal a Debreceni Egyetemre - mindig egy-egy napra, vonattal. Azért így is legtöbbször belefért néhány közeli láda - tömegközlekedéssel, stoppal, gyalog. Most utoljára három napra jöttem - most is vonattal -, és megpróbálom begyűjteni a még meg nem talált ládákat a környéken.

katika 2007.11.24 10:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.01
Számolós! [wapon beküldött szöveg]
Tulajdonképpen tetszett a multi, csak kicsit sokat kellett számolgatni, de egy multinál ez sokszor előfordul.

 
zsuzska74 2007.11.03 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.93
Megtaláltuk. Egy kicsit hosszú szerintem ez a multi, az utolsó pont a parkerdőben viszont nagyon jó.

 
AV Team 2007.11.03 13:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Zsannaval (Yay!), Culinnannel (mitsukata) boklasztunk az erdoben. Jo volt, koszonjuk.

Hinter 2007.11.02 15:04 - Megtaláltam
A templom környéke "feltúrva", így körbe kellett menni. Szerencse, hogy az idő kellemes. Sajnos már sietni kellett, mai napi kesselésünk utolsó találata.

FTom 2007.11.02 15:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Mégiscsak vissza kellene állítani a villamosvonalat. Ennyi szép látnivalóhoz igazán jól illeszkedne.

M.Sasa 2007.11.02 15:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Szabolcsi körutat terveztünk FTommal és Hinterrel Debrecen - Nagykálló - Napkor - Vaja - Kisvárda - Dombrád - Nyíregyháza - Debrecen útvonalon 6:00 órás indulással, 16:30-as érkezéssel. Az előrejelzés napos időt igért, de sajnos az csak Debrecenre volt igaz, nekünk felhős időnk volt és kaptunk egy kis esőt is. Ennek ellenére nagyon jó napunk volt, igaz csak negyed 7-kor tudtunk indulni, de 16:20-ra így is hazaértem és megtaláltam a 100. ládámat! 11 ládát találtunk összesen. Jó, hogy volt nálunk két GPS, mert egyszer az internetről az egyikre letöltött kordináta volt teljesen pontatlan, egy másik alkalommal viszont a két nappal ezelőtti áthelyezést az előző napi letöltésnek köszönhetően vettük észre, mert a másik GPS-en régebbi adat volt. Igazi kellemes meglepetés volt Nyíregyháza és környéke, jártam már párszor arra, de nagyon szép új helyeket fedeztünk fel a geocachingnak köszönhetően. Ez az utolsó, 11. ládánk a mai napon, méltó befejezése egy szép napnak, köszönet a rejtőnek az igazán látványos helyszínek bemutatásáért! A templom körüli felújítás befejezése után biztosan még szebb és vonzóbb lesz a belváros.

softi 2007.11.01 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
ok

Lacca 2007.10.30 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
A ládát két nap derítettük fel egybekötve 2-hónapos kisfiam sétájával. Első nap a feleségemel és Márkkal az első 3-pontot , második nap Édesapámmal és Márkkal a 4. és 5. pontot. Jó kis séta volt. Az erdelyi tornapályát szépen megcsinálták már rég jártam ott. Ötletesek voltak a pontokon a kérdések. A főiskolán gyorsan kellett cselekedni,mert nagy a forgalom és láttuk a térfigyelő kamerát is. Köszönjük a rejtést!

 
Motorosok 2007.10.13 17:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.96
A második neki futásra sikerült megtalálni mert a GPS-ünk nem talált műhold jelet de dobozt se. Így másnap mentünk ki megkeresni,de gond nélkül sikerült.

dc3 2007.10.11 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Becserkelve!

Bal3 2007.10.11 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.69
Áve!

Dc3-mal és Mikulással mulattam a mai napot, Nyíregyháza és környéke volt a kiszemelt célpont. Jókedvben, lángos meghajtással kocsikáztunk.
Dc3 igen halk Suzkukija 200 körül is biztonságos :-)
Bizony mi autót is igénybe vettünk a multi bejárásakor.
A láda pontos helyét feddje homály...
Aki megpróbálja eltulajdonítani, neki csak annyit kívánok élete legnagyobb élvezete ez legyen!

Üdv Bal3

ironman 2007.10.01 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.26
Laci barátom ládája már régen megjelent, de akkora volt a forgalom a 36-os úton, hogy nem volt kedvem errefelé tekerni. Nemrégen átadták az autópályát, a főút forgalma jócskán csökkent, úgyhogy betekertem. Nem "ismeretlen" Nyíregyháza számomra, de új élmények is értek! A villamos közelében nagyon tetszettek a homokszobrok, jópofa a szerelemlakat állvány is. Az erdőben viszont hosszas keresgélés után sem lett meg a láda, de a rejtő segített. Utána hosszasan beszégettünk, mondhatom remek fickó .-))! Éjszaka még úgyse tekertem haza Nyíregyházáról-mostanáig.

tádé 2007.09.29 17:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Ez a számomra távoli város nem ismeretlen, ám a jól összeállított multiláda által még többet mutatott magából. Élvezetes volt bejárni a pontokat egy napfényes, késő délutáni sétával.
Köszönöm a lehetőséget!
Tádé

Brumi 2007.09.28 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Legalább 2 nekifutás.

Puszkany 2007.09.19 19:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.69
Ha már itt maradok éjszakára, induljon jól az este! A ládával kezdtem, mert nem volt messze a szállástól, elemlámpás találat. Így estére a napi melo után fárasztó volt a számolgatás, keresgélés (főleg sötétben). És után még adjam is össze x-et y-nal, reménykedtem, hogy jól számoltam. Elsőre összeállt a kép. Köszi a nyíregyházi utazást!

saldar 2007.09.18 18:56 - Egyéb
Sajnos igaz az előző bejegyzés, a láda eltűnt. Érdekes, hogy gyakorlatilag egy időben mind a három nyíregyházi láda, plusz a közeli napkori is!
Kihelyeztem egy új ládát, remélem hosszabb életű lesz.

Gyáva Oroszlán 2007.09.17 10:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Zoli szülei Nyíregyházán élnek, ő is ott született.
Ezen a hétvégén nagy családegyesítést rendeztünk: az ifjú pár és az összes örömszülő (mind a 4 db) Nyíregyházán találkoztunk, és hát hogyan is lehetne legjobban felfedezni a (a pestiek még) idegen várost, ha nem a geocaching segítségével???
Szóval ahányan voltunk, nekiindultunk, körbevezettek Zoli szülei és a GPS is, minden látnivalót megkerestünk, sőt még a református templomot is kinyitották a kedvünkért. Bizony!
Találtunk sok vadonatúj szerelemlakatot a villamos közelében, homokszobrokat, jelszórészleteket, sok-sok szépséget és nagy nyugalmat (BP-hez képest), egyvalamit nem találtunk meg, és az a láda volt :-((( Pedig tuti jó helyen kerestük (a fényképek is bizonyítják), és csak a hűlt helye lett meg.

Tamás, Jutka, Zsuzsi, Zoli, Irénke, Feri bácsi

[Jóváhagyta: saldar, 2007.09.18 18:23]
Köszönjük a gyors jóváhagyást :-)))

WalterBrothers 2007.09.12 00:16 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.90
Megtaláltam

Zsu. 2007.08.26 17:30 - Megtaláltam
Mikulással.

Mikulás 2007.08.26 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.22
3 napos Szabolcsi hosszúhétvége Zsuval. Az utazás igazi apropója Zsu unokatestvérének esküvője volt, Kisvárdán. Persze összekötöttük a kellemeset a kellemessel. Nagyon szép helyeken jártunk és sok nagyon jó ládát találtunk.
Utolsó ládánk, a nyíregyházi multi lett. Sokszor jártam már itt, de nagyon szépül a város. A multi első három pontját egy belvárosi séta keretében kerestük fel. A 4. és 5.-hez kocsival mentünk. Jó helyek, egyértelmű jelszó. Kösz szépen, a leírás is profi, nagyon érződött, hogy sok munka van benne.

Mikulás

qtatom 2007.08.16 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.34
160 km biciklizés 37 fokban Miskolc - Köröm - Kesznyéten - Polgár - Hajdúnánás - Hajdúdorog - Nyíregyháza - Tokaj aszfaltos útjain. +/-10m szinttel, a sok kólától meg ki tudja milyen pulzusszámmal :D
Ránéztem tuhu térképre, hol nincs berajzolva még út, így arra tekertem, s útba esett 2 multi ;)

adrivik 2007.08.11 09:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Laktam Nyíregyházán nagyon régen.Sokat változott a város előnyére. Szép kis séta volt. Köszönjük.
ADRIVIK

Csenge 2007.08.09 11:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Nóri segített, így GPS nélkül a legszebb utakon jártuk be a belvárost. Hangulatos séta, jól esett. Jó volt látni a város legszebb részeit.

Taki- 2007.08.08 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
kellemes körséta, kár hogy sietni kellet. A város egy részét már ismertem, de még tudott újat mutatni mindiig. gratulálok, szép rejtés!

-Mike- 2007.08.08 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Budapestről Nagykállóba menet Taki- val megálltunk ládázni, és bejártuk Nyíregyházát! Szerencsére a késő délutáni órákban érkeztünk, így nem volt forgalom, vagy tömeg. Szép helyeken jártunk!
A parkban szerelemlakatokat láttunk?

VillamosSzerelemlakatok
lenasari 2007.08.05 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk, jó kis túra volt. A gyerekek nagyon örültek a színvonalas ajándékoknak:) Köszi a rejtést:)

keva 2007.08.04 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.05
Sajnos szomorkás volt az idő.keva

zsorzs 2007.08.04 17:00 - Megtaláltam
Az elején még szép idő volt, aztán bőrig áztunk, de nagyon.

Fazék 2007.08.01 15:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.01
Gyermekkoromban sokat jártam Nyíregyházán, most próbáltam az emlékeket a sétáló utcákkal összeegyeztetni. Ügyes multi.
Sajnos az idősebb testvért, a sóstói multit nem tudtuk felgöngyölíteni, mert annak az első pontját 4 órán át kerestük :)), sebaj, majd jövőre.

vg 2007.07.30 19:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.63
Nagyon szép esti biciklizés. A pontokat mind megtaláltam, de a ládától harminc méterre lemerült az elem a GPS-emben, és e pillanatban be is sötétedett. Így már fel kellett adnom, de ha bírja az elem még 1-2 percig, akkor megvan... Nagyon jó benyomásokkal tértem haza rövid nyíregyházi kirándulásomról.

[Jóváhagyta: saldar, 2007.07.30 20:03]

aprokavics 2007.07.18 21:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Nagyon szép volt az egész útvonal. Köszönjük a rejtést!

szeptomi 2007.07.14 17:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk első geoládánkat. Végig bringáztuk a pontokat, nagyon jó szombat délutáni kirándulás volt.
Köszi a rejtést.
Gyöngyi, Eszter, Zsófi és Tamás

Slipknot 2007.07.12 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megvan

Timcsi 2007.07.03 21:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Végigjártuk, babakocsival, ameddig lehetett. Köszönjük a rejtőnek!

A láda a lakásunktól 500 méterre van :)

ujcsi 2007.07.01 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Megtaláltuk!
A pontok összeállítása nagyon precíz.
Kellemes családi séta lett a nagy kesselésból.
A láda rejtése és minősége, minden szempontból szuper és igényes.
Ez egy nagyon kúltúrált láda!
Köszönjük a rejtést, és az élményeket!

szakica 2007.06.29 19:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Nagyon tetszett a város! A nyírség a kedvenceim közé emelkedett! Köszönöm a rejtést a rejtőnek, s aki elhozott ide annak meg mindent!!!

Mihul 2007.06.29 19:53 - Megtaláltam
ok

pokers 2007.06.20 18:15 - Megtaláltam
OREMBIK2007

Judith 2007.06.16 18:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Sóstón kezdtünk a ládánál. Sajnos már nagyon sok szúnyog van. Teljesen elámultunk a játszótér láttán, nagyon tetszetős, szép, és nagyon sok gyerek volt most is kint. Innen elmentünk a főiskolához, elidőztünk egy kicsit. Nagyon tetszett a szökőkút. Innen írányba álltunk és következett a belváros. Én több évig éltem Nyíregyházán , így kb. tudtam, hogy hova fogunk menni. Már nagyon hiányzott Nyíregyházának egy ilyen láda. Köszönjük a kellemes délutánt, nagyon élveztük a lehetőséget. Ügyesen lettek a pontok összeállítva.

de ez szebb!
luilui 2007.06.16 18:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.30
Mi a végén kezdtünk hozzá! Sóstón volt dolgunk és onnan mentünk visszafele. Épp akkor játszott a Nyíregyháza labdarúgó csapata a stadionba, minden hazai helyzet után felmorajlott a tömeg.(Már itthon tudtam meg, hogy a Nyíregyháza jutott fel az NB I-be :)) Gratula nekik!!!)
Utána irány a belváros. Nagyot sétáltunk a pontokhoz és közbe körül néztünk a belvárosba.
Jó volt.

 
Nivabibi 2007.06.02 18:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 2 átlag: 3.83 súly: 3.58
Megvan. A láda rejtés tökéletes, új részeit ismertem meg a városnak, de miért a villamosról szól, mikor abból van a legkevesebb az egyébként rendkívűl hosszú szövegben (hol voltak a moderátorok??). A "számmisztika" pedig külön csodálatos.

Tócsa 2007.06.02 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
A futóverseny miatt kicsit nagy volt a felfordulás a városban és mivel utunk pont a vereseny útvonalán vezetett, így nagyrészt gyalog tettük meg a távot.
Érdekes, hogy egy város mennyivel másképp mutat, ha nem a hétköznapi rohanásban nézzük , hanem van időnk alaposabban szemügyre venni a látnivalókat.

er&esz 2007.05.27 18:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Örülünk a várost bemutató igényes multinak. A villamost a mai napig hiányoljuk, sokszor utaztunk vele, különösen jó volt nyaranta a nyitott kocsikkal a Sóstóra jutni. A láda leírás ámulatbaejtően profi, a rejtek és az álca szintúgy, a dobozban sok ötletes ajándék volt. A bemutatott pontok bár ismertek, szívesen jártuk végig az állomásokat. Köszönjük!

Tutajos 2007.05.27 18:25 - Megtaláltam
Megleltük.

törő 2007.05.22 18:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.11
Mivel a láda a szülővárosomban van mihelyst láttam h megjelent egyből megkerestem. Maga a láda itt van tőlem nem messze. A Bessenyei téren a bringám egyből defektet kapott úgyhogy hazafelé gyalog kerestem a pontokat(városba nem viszek magammal javítókészletet :D). Már hiányoltam is egy ládát a városból. Köszönöm tanár úr a rejtést ;-) .

zsakar 2007.05.20 10:06 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu