geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
Nyomtatás
Nyomtatás
1714. Harkányi arborétum (GCHARB)
Tuja az eredeti rejtéskor
Tuja az eredeti rejtéskor
Tuja 4 évvel később
Tuja 4 évvel később
A különc
A különc
Milleneumi Országalma csobogó
Milleneumi Országalma csobogó
Templom a kórház mellett
Templom a kórház mellett
Szent István szobor
Szent István szobor
Harka kút
Harka kút
Kanizsai Dorottya szobra az ősparkban
Kanizsai Dorottya szobra az ősparkban
A felújított fürdő egy részlete
A felújított fürdő egy részlete
Terehegyi templom
Terehegyi templom
Bolgár katonai temető
Bolgár katonai temető

Szélesség N 45° 51,098'
Hosszúság E 18° 14,810'
Magasság: 123 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.06.24 18:00
Megjelenés időpontja: 2007.06.26 20:30
Utolsó lényeges változás: 2018.10.08 08:26
Utolsó változás: 2018.10.08 20:53
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Gecco
Felhasználó: gecco
Nehézség / Terep: 2.5 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 100 m
Megtalálások száma: 752 + 1 jelszó nélküli + 7 sikertelen + 29 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.3 megtalálás hetente
A geoláda nincs bejelentve a geocaching.com-on.


Nagyra nőtt buxus tövében találod a ládát.

Megközelítés
A park a Harkány-Siklós útvonal mentén, az autóbusz állomástól Siklós irányába található. Autóval javasolt megközelítés a park elején lévő szupermarket parkolója
 N 45° 51,056' E 18° 14,734' [GCharb+parkoló], ahonnan tovább sétálva már csak egy-két perc.
Autóbusszal a buszpályaudvartól
 N 45° 51,013' E 18° 14,567' [GCharb+busz] tovább
Siklós felé gyalog a fent említett parkolón keresztül.

Bár Siklós-Villány térségére több láda is irányít figyelmet, úgy véljük e dél-baranyai kisváros - mely évente több mint egy millió turistát fogad - is érdemel ennyit.
Pont a nagy forgalom miatt kevésbé kínál rejtési lehetőséget a belváros, így esett a választás e csendesebb helyre. Nem esik messze az országúttól, de a sövény takarásában bátran "ládázhatsz".
A városka nem az arborétumáról híres, de ha már itt jársz tegyél pár lépést e korábban szebb időket is látott, sajnos mára érdemtelenül elhanyagolt és mellőzött parkban. Ennek ellenére növényzetének természetessége ma is megkapó látvány.
(Személyes motivációnk a láda idehelyezésére a sok-sok évvel ezelőtt itt indult kapcsolatunk.)

Harkány:
Harkány a nemzetközi hírű, élénk forgalmú gyógy- és üdülőhely, az 58-as főúton Pécstől 25 km-re a horvát határhoz közel fekszik.

Harkány az ország egyetlen olyan városa, melynek világszerte népszerű és elismert gyógyvizéhez hasonló adottságokkal Mexikón kívül csak a Holt-tenger rendelkezik.

Története egészen a Római Birodalom idejéig visszavezethető, azonban "Harkan" néven először az Anjou korban nevezték, melyet egy 1323-ban kelt okmány is megerősít. A név valószínűsíthetően Töhötöm fia, Horka nevéből ered. Fürdőhelyként azonban először a törökök használták. Híressé csak 1823-ban vált, amikor egy mocsárlecsapolás során Pogány János, gyűdi jobbágy "bajától szerencsésen és tökéletesen megszabadult". Ezt a város gyors fellendülése követte. A siklósi uradalom birtokosai, a Batthyány család kiépíttette a fürdőt, melyet a nagy nyilvánosság rendelkezésére bocsátott. Az első és második világháború okozta károkat kijavították, majd Harkány jótékony hatású vizének híre töretlenül terjedt tovább a világban. Egyre több utazó és kiránduló látogatta meg a fürdőt, melynek medencéit folyamatosan építették. A jelenlegi nagy volumenű gyógyfürdő beruházásnak köszönhetően egy modern, megújult fürdő fogadja vendégeit. A 13 hektáros parkban gyógymedencék, feszített víztükrű sportmedence, hideg és meleg vizű strandmedencék és gyermeklubickoló várja a gyógyulni, pihenni, kikapcsolódni vágyókat

A harkányi gyógyfürdőben persze nemcsak a gyógyvíz spontán hatása érvényesül. A gyógyfürdő reumatológiai szakorvosi szolgálattal, korszerű gyógyászati berendezésekkel és hatékony kezelési eljárásokkal áll az odalátogatók rendelkezésére. Reumakórháza, mely az ország teljes területére kiterjedő hatáskörrel rendelkezik, nemcsak hazai, hanem jelentős számú külföldi betegeket is fogad. Balneológiai és fizikoterápiás részlegével mind a hagyományos, mind pedig a modern gyógyítási módok alkalmazását lehetővé teszi. A mintegy 1 500 méter mélyről feltörő - Európában egyedülálló összetételű és gyógyhatású - , magas szulfid- és karbonszulfid tartalmú gyógyvízzel kénes víz tör fel, mely fürdőkúraként alkalmazva nőgyógyászati gyulladások, idült bőrbántalmak, pikkelysömör, reumatikus megbetegedések, baleseti sérülések, sebészeti beavatkozások utáni rehabilitáció, csontrendszeri betegségek esetén javasolt, ezért a gyógykezelések mindegyike ezekre a problémákra épül fel. A harkányi gyógyvíz nagy mértékű gyógyító ereje a vízben gáz formájában jelen lévő kénben rejlik, mely ily módon a bőrön át százötvenszer gyorsabban jut be a szervezetbe, mint bármely más gyógyvíz esetében.

A mediterrán éghajlatú várost a "Villány - Siklósi Borút" tagjaként tartják számon, szőlőültetvényei és pincéi a Tenkes hegy déli lejtőjén húzódnak, ahol számos kellemes zamatú és aromájú bor lát napvilágot, mint az "Ördögvér" és a "Harka könnye", melyek neve Harkányfürdő legendájához kapcsolódik. Az "Ördögvér" egy testes vörösbor, míg a "Harka könnye" egy lágy és zamatos fehérbor.

A "magyar mediterrán" híres fürdővárosának lakónépessége 3.699 fő, melynek létszáma a látogatókkal elérheti az átlagosan napi 20-25 ezret is. Az idelátogatók elhelyezésére számos hotel, panzió, kemping, társasüdülők és mintegy falunagyságú üdülőtelep szolgál.

A hangulatos, kellemes, zenés vendéglők, csárdák mellett kikapcsolódást, színvonalas szórakozást kínálnak az egy és többnapos rendezvények, programok, mint az Ördögűző-Téltemető, a Dél-Dunántúli Német Nemzetiségi Kulturális Csoportok Találkozója, a Harkányi Nyár programsorozata, a Májusfa állítás és kitáncolás, a Pünkösdi Fesztivál, a Fürdőfesztivál, a Hosszú Hétvége, valamint a szeptemberben megrendezésre kerülő Szüreti Fesztivál igen kedveltek mind a belföldi, mind a külföldi vendégek körében. A kulturális élet jelentős szereplői a "Harka" Művészeti Alkotói Kör, valamint a nemzetközileg is elismert Harkányi Big Band zenekar. A nyári rendezvények egyik helyszíne az 1999-ben épült szabadtéri színpad
 N 45° 50,996' E 18° 14,434' [GCharb+szabadtéri színpad],

Ha túl vagy a történelem órán és a ládázáson - ami remélhetőleg sikeres volt - ládánk igazi szellemében kérlek menj el a Fürdőhöz. Ott valamelyik parkolóban leteheted a járművedet és egy kis séta vár Rád. A Fürdőtől délre eső ősparkban (Zsigmondy sétány), vagy közvetlen közelében van a látnivalók többsége. A két református templom és a Bolgár temető esik picit távolabb.

A Fürdő főbejáratának koordinátái"
 N 45° 51,168' E 18° 14,446' [GCharb+Fürdő]

És akkor egy kis séta az ősparkban:

1. Katolikus templom és templomkert :
Harkányban a 19. század előtt a máriagyűdi ferences rendház papjai látták el a lelkipásztori teendőket. Azonban a község növekvő katolikus lakossága és a gyógyfürdőbe látogató katolikus vallású vendégek száma tette szükségessé templom építését. 1906-ban neoromán és neogótikus stílusban, közadakozásból épült fel a katolikus kápolna, lehetővé téve a római katolikusoknak vallásgyakorlást, a szentmisék látogatását. Még ebben az évben Jézus Szentséges Szíve tiszteletére szentelték fel a kápolnát. A szerzetesrendek feloszlatása után a katolikus hívek lelki gondozását a mindenkori máriagyűdi plébános látta el, mégpedig 1953 és 1975 között Windheim Jakab, 1975-től 1990-ig Hopp Ferenc. Jelenleg Ronta László esperes látja el a plébánosi teendőket a ma már városi címet viselő fürdőhelyen. Az 1980-as években szükségessé vált a kápolna megnagyobbítása. A templomépítkezés Holczer József tervei alapján indult el. A hívek adományából megvalósult munka Hopp Ferenc irányításával 1986-ban kezdődött, s 1988-ig tartott. A templom északi falán, sajátos kálváriát alkotva Jézus szenvedéstörténete látható Morvai László tűzzománc alkotásain. A templomkertben ugyancsak tűzzománc alkotások jelenítik meg a magyar történelem stációit: a magyar történelem jeles eseményeit és személyiségeit.
 N 45° 50,884' E 18° 14,271' [GCharb+1templom]

2. Harka - kút :
Az ősparkban található 2000-ben felállított, értékes Zsolnay alapanyagú szökőkút a harkányi víz legendájához kapcsolódó motívumot ábrázol.
 N 45° 50,993' E 18° 14,376' [GCharb+Harka]

3. '56-os emlékmű:
A forradalom 50. évfordulójának emlékére.
 N 45° 50,981' E 18° 14,383' [GCharb+56-os emlék]

4. Szent István szobor:
A millennium tiszteletére állított alkotás, Vanyúr István munkája.
 N 45° 50,913' E 18° 14,228' [GCharb+Szt István]

5. Meglepetés alkotás
Ha kellően fűrkésző szemmel jársz a parkban, vár Rád egy különlegesség.
Kérlek ennek a fényképét ne rakd fel az oldalra, hadd legyen másnak is meglepetés! Köszönöm.
 N 45° 51,005' E 18° 14,369' [GCharb+Meglepi]

... és még számos képzőművészeti alkotás.

Tovább, de már a parkon kívül:

6. Milleneumi Országalma csobogó :
A 2000-ben felállított, Polgármesteri Hivatal előtt álló alkotás Vajda László és Kamerer Tamás munkája.
 N 45° 50,926' E 18° 14,146' [GCharb+Országalma]

7. Református templom :
1802-ben épült a késő barokk, copf stílusú református templom, a fürdőváros főutcájának számító Kossuth Lajos utcában áll. Az épület mellett található az 1500-as években a térségben, elsősorban Siklóson ténykedő reformátor, Sztárai Mihály mellszobra.
 N 45° 51,218' E 18° 13,976' [GCharb+2templom]

8. Terehegyi református templom :
Az 1798-ban épült, szintén műemléki védettséget élvező templom a terehegyi városrész kis dombján található. A padok a barokk stílust képviselik, az orgona pedig rokokó stílusú.
 N 45° 51,542' E 18° 12,583' [GCharb+3templom]

9. Bolgár katonai temető:
II. világháborúban elhunyt bolgár katonák nyughelye.
 N 45° 52,208' E 18° 13,919' [GCharb+Temető]

Harkány város honlapja
Harkány Fürdő honlapja
Az első magyar borút
Harkány utcatérképe

Nagyon kellemes ládázást kívánunk, érezzétek magatokat nagyon jól Harkányban!
Testvérládánkat itt találjátok. :-)

Ládatörténet:
2018. május 11. Benist kessertársunk újrarejtette a régóta betegeskedő ládát. Köszönjük. [Admin(Fazék)]
2018. aug. 9. 'Bakk család' kessertársaink pótolták a ládát. Köszönjük. [Admin(Fazék)]
Állapot: kereshető
3 játékos karbantartást javasolt, lásd a logokat.

Értékelés: értékelés (469 db): környezet: 3.99 rejtés: 4.50 web: 4.55 átlag: 4.35

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


kovmik91 2018.12.09 13:22 - Egyéb
Nem igazán értem ennek a ládának a helyét, semmi nincs ebben az "arborétumban" a végtelen mennyiségű szúnyogot leszámítva. Harkányban ezer szebb hely van. Nem beszélve arról, hogy a láda világ életében problémás volt, mindig eltűnik. A láda helyét szó szerint wc-nek használják a csövesek és a munkások, sorolhatnám.

zlaci88 2018.12.02 09:47 - Jelszó nélküli megtalálás -
A jelzett helyen kerestem. Sajnos nem találtam. 🙁

IMG_20181202_094504IMG_20181202_095218
Riflex 2018.11.30 16:00 - Megtaláltam
A rejtő segítségét vettük igénybe. Nagy valószínűséggel a ládát elvitték. Köszönjük a segítséget !!

gyurigyerek 2018.11.09 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
A leírás megtévesztő. Bukszushoz semmi köze. [g:hu 1.6.0]

lukovszkil 2018.11.03 12:20 - Nem találtam meg
Siettettek :)

Budafok_74 2018.10.31 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Szőkekapitány 2018.10.29 15:59 - Megtaláltam
Én sokáig kerestem de nem találtam meg. Köszönet a rejtőnek a segítségéért.

Ungerati 2018.10.28 09:31 - Egyéb
Újra megvan! ???? [g:hu 1.6.0]

aceespepee 2018.10.26 13:59 - Megtaláltam
megtaláltam :)

leve2002 2018.10.14 17:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

v.bogika 2018.10.12 13:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.32
Villány-Harkány kikapcsolódás során meglelve Tibikével.

2 éjszakát szálltunk meg egy helyi szállodában, így a multi után összeszedtük még ezt a ládát is. Nos, voltam már pár arborétumban, de sajnos ez a harkányi azokhoz képest eléggé elhanyagolt. :( Talán egyszer több energiát fordítanak rá.

Láda könnyedén meglett. Jó ez így. Köszi!

MoMaszter 2018.10.05 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.08
A láda leírás jelen pillanatban több sebből vérzik:

Nem! NEM beteg!

Nem! NEM befőttes üvegben van!

Nem! NEM a sövény, hanem a nagyra nőtt buxus tövében (sövény épp ebben a sarokban nincs is)!


...amúgy minden stimmel!

Kár, hogy így elhanyagolják ezt a kellemes helyet, bár most mintha valami földmunkát végeznének a szélén...

gattina 2018.09.01 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
megtaláltuk

gboly 2018.08.22 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a retést...Nyaraló fűnyírással egybekötve. [Geoládák v2.2.4]

Csoti 2018.08.22 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Toot21 2018.08.18 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Toot21 2018.08.18 15:22 - Egyéb
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

zaskl 2018.08.18 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

Takácsúr 2018.08.16 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Megtaláltam, két nappal a gyógyítás után.

zsoltkoto 2018.08.14 09:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. KOZ [g:hu 1.5.4]

csipet_csapat 2018.08.11 16:21 - Egyéb
Köszönjük Bakk családnak a pótlást.Üdv: ládadoki.

Bakk család 2018.08.09 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
A rejtővel egyeztetve a ládát pótoltuk a tujafa tövébe ágakkal, avarral letakarva. Köszi

DSC_5510 
KoviP 2018.07.22 12:33 - Megtaláltam
Sajnos nincs meg a láda, telefonos segítséggel találtuk meg. Ha minden igaz cserélve lesz jobb helyre. :) Üdv, KoviP [Geoládák v2.2.4]

kovmik91 2018.07.22 12:32 - Megtaláltam
A ládát elvitték, telefonos segítséggel sikerült logolni. A rejtő keresni fog neki új helyet, sajnos a rengeteg szúnyog és a szemét megnehezíti a keresést. A helyet tényleg WC-nek használják a munkások (sajnos mi nem csak a szag alapján jutottunk erre a következtetésre), így valami másikat kellene kitalálni.

csipet_csapat 2018.07.09 10:17 - Egyéb -
Piros kereszt A láda utolsó logjai alapján karbantartást igényel. Kérlek ellenőrizd a láda állapotát! Üdv: ládadoki

BuBiPuma 2018.07.07 17:07 - Megtaláltam
A Spar parkolótól hamar odaértünk a gyalogutak kereszteződéséhez, ahol a rejtek van. A befőttesüvegért átkutattuk a fák-bokrok közelében, a sövénykerítés mögött lévő részt - a rengeteg szúnyogon és egy helyes kis békán kívül sajnos mást nem találtunk :( Jópáran sajnos nyilvános wc-nek is használhatják a parkot, legalábbis a nem túl kellemes 'szagok' alapján (ahogy AstroHead kessertárs már utalt rá). Ha lehetséges, a csatolt képek alapján kérünk szépen egy jóváhagyást! Köszönjük a rejtést, a Harkány-i hangulatot! :)

[Jóváhagyta: gecco, 2018.07.09 10:49]

Köszönjük szépen gecco a jóváhagyást, és külön is a gyorsaságot!

GCHARB_IMG_20180707_165757aGCHARB_IMG_20180707_165822a
GCHARB_IMG_20180707_170045aGCHARB_IMG_20180707_170140a
GCHARB_IMG_20180707_170148aGCHARB_IMG_20180707_170737a
GCHARB_IMG_20180707_170808aGCHARB_IMG_20180707_170836a
bill75 2018.07.05 15:41 - Megtaláltam
Rejtői segítséggel "megtaláltuk" . Judit, Béla. [Geoládák v2.2.4]

AstroHead 2018.07.04 15:44 - Megtaláltam
Nem lett meg sajnos a láda. Iszonyú szunyoginvázió van a parkban, (és nem mellékesen az illatok is.......) alig lehet tőlük keresni a ládát. Tényleg egy őserdő.... Nem igazán hasonlít egy arborétumra. Üdv [g:hu 1.5.4]

[Jóváhagyta: gecco, 2018.07.09 10:50]

BT_pro 2018.06.14 12:00 - Megtaláltam
Nagyon sajnálom de, nem sikerült megtalálni... Egy jóváhagyás nem jönne rosszul 😀😀. Köszönöm a játékot!

[Jóváhagyta: gecco, 2018.07.09 10:50]

IMG_20180614_102026 
Bőrharisnya 2018.05.16 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Köszönjük a rejtést!

Pongi57 2018.05.16 13:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Nem volt időm az Arborétumban való gyönyörködésre, csak a ládáért spuriztam be meg ki, a pihenő fűkaszások mellett. Szerencsére a ládától messzebb egy nagy bokor takarásában pihentek a munkások, így zavartalanul keresgélhettem. A rejtek szuper! :-) Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4h]

csipet_csapat 2018.05.15 09:42 - Egyéb
Köszönjük benist-nek a karbantartást. Üdv: ládadoki.

benist 2018.05.11 16:00 - Megtaláltam
Bár a rejtő nem reagált segítséget felajánló levelemre, érkezésünk után sikeresen megtaláltam a leharcolt "ládát". Kicseréltem az üveget, került bele füzet és ceruza, a jelszót felírtam a fedél belsejére is. Sajnos a szúnyogok a kertben is igen harapósak.

lacc 2018.05.01 11:50 - Megtaláltam
Dráva-menti biciklizésből hazafele. A jelszót a gilisztatartó üveg oldaláról olvastuk le. Ez nem geoláda!
Ildike+Laci és Ildi+Laci

 
Jaksi74 2018.04.14 16:58 - Megtaláltam
Sajnos nem találtam meg.. [g:hu 1.5.4]

[Jóváhagyta: gecco, 2018.05.15 07:48]

csipet_csapat 2018.04.13 08:04 - Egyéb -
Piros kereszt A láda utolsó logjai alapján karbantartást igényel. Kérlek ellenőrizd a láda állapotát! Üdv: ládadoki

Soma00 2018.04.11 18:00 - Megtaláltam
Hosszú keresgélés útján teljesen véletlenül leltünk meg a ládát. A befőttes üveg üres, illetve félig tele volt vízzel és két kis mesztelencsiga lakott benne. A tetőn valaki három lyukat vágott.

Szerencsére az üvegen még kikövetkeztethető volt a jelszó felirata.
Javaslom a teljes felújításig a betegre állítást.

BLUEway💙2016! 2018.04.06 09:45 - Megtaláltam
Rejtői segítséggel, mert hiába kotorásztunk a falevelek között, nem találtunk üveget. Thanks.

enjoy 2018.03.10 14:29 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! :)

Szellszi 2018.03.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Harkányi ládázás 3/3.
A szűz fagyott havon történt hősies áttörés után próbáltuk megtalálni a ládát, de rövidesen két nagytestű kutya rohant felénk ugatva, úgyhogy inkább elhagytuk a helyszínt.
Pár képet még lőttem előtte, mert szép volt amúgy nagyon így a hótakaró alatt az arborétum. :)
A képekre (és az ebekre) való hivatkozással kérjük szépen a találat elismerését.

[Jóváhagyta: gecco, 2018.03.09 06:54]

20180303_10360720180303_103609
20180303_103612 
somga 2018.01.16 10:30 - Megtaláltam
Téli találat, nyáron nyilván barátságosabb a környezet. Az üvegről nehéz már a jelszó leolvasása, belül üres. Köszönet a rejtésért.

kincs92 2018.01.06 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.

Kincső és Csabi

Balear 2018.01.06 16:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.75
Sajnos nem a legjobb évszakot választottuk a találathoz, de jót sétáltunk.

Köszönjük a rejtést.

Kincső és Csabi

Mary Lou 2017.12.28 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Megtaláltuk.
Harkányi kiránduláson.
Esti séta alatt.
Kissé nehezen a sötétbe, de csak meg lett.
Köszönjük!

BouLache 2017.12.14 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.43
GPS nélküli találat. A láda üres!

dodi88 2017.12.12 17:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést! Logbooknak nyoma veszett!

Miklos88 2017.12.12 10:15 - Megtaláltam
Meglett! Sajnos logbook nem volt benne.

szaatt 2017.12.11 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Nars 2017.12.05 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Remek rejtek.

famászóbáró 2017.11.11 23:33 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! Nagyon ötletes! ; ) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

lipek 2017.11.02 11:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kazevo 2017.10.29 16:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

vebike 2017.10.29 00:00 - Megtaláltam
Ok

vajasfok 2017.10.26 18:30 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm!

itabori 2017.10.24 13:18 - Megtaláltam
Meglett! Sajnos a logbooknak nyoma sincs, és nem tudtuk pótolni. Köszönjük [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Maistro 2017.10.21 20:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget, egy kiskarbantartas raferne :( de otletes rejtes es este sotegben igen izgalmas volt :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

BabiZso 2017.10.21 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Köszönjük a rejtést :) A láda és a logbook cserére szorul.

rita85gto 2017.09.28 11:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Cseber 2017.09.19 09:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.16
Megtaláltam, köszi.

gyalogk 2017.09.19 09:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.58
Megtaláltam. Köszi.

hinia lux 2017.09.15 16:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

 
laas 2017.09.04 16:30 - Megtaláltam
Megvan, köszönjük!
Laas, Zsuzska76, Attila [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

solyomeye 2017.08.27 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Köszönjük a rejtést!

DSC_0037 
melinya 2017.08.25 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

btomka 2017.08.23 12:32 - Megtaláltam
Nagyon jó hely, kisebbeknek is élvezhető

szeryo 2017.08.23 09:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

nedina 2017.08.23 09:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ErdőCsöndje 2017.08.17 20:49 - Megtaláltam
Köszönöm!

aasgier 2017.08.12 11:44 - Megtaláltam
Remek. Megtaláltam. Köszönöm! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

pesta76 2017.08.10 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kectam 2017.08.09 20:00 - Megtaláltam
Harkányi pihenőnk harmadik napján, amikor már nem volt annyira meleg.
Köszönöm a rejtést.

Patri321 2017.08.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Könnyen ment. Köszönöm a rejtést!

Umbia 2017.07.30 18:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

L.Gergo (geogerike) 2017.07.24 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.17
Szigetszentmiklós-Dunaföldvár-Fajsz-Mohács-Matty-Orfű-Kaposvár bringatábor során. Köszönöm a rejtést!

aknitram 2017.07.19 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kingajani 2017.07.19 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Bogi és Zoli 2017.07.11 22:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

WallHattok 2017.07.11 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.10
Köszönjük!:-) Megtaláltuk!:-) Elég elhanyagolt a park!

MRT Co. 2017.06.16 17:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.0.1]

Egyiptom 2017.06.13 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Az Arborétum volt szállásunk, így igen közel volt. Többször körbejártuk, de azért meglett. Ötletes rejtés. Köszönjük szépen.

palcika84 2017.05.18 18:08 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszönöm a lehetőséget, és a rejtést!
Kb. 2 évvel ezelőtt csak a fedelét találtam meg. Szvsz talán kicsit jobban el kellene rejteni.
...de attól még nagyon szép helyen van. :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Gyömi 2017.05.06 12:15 - Megtaláltam
Köszönjük!

geri83 2017.05.04 18:05 - Egyéb
Tettem bele új logfüzetet és tollat is.

Egyébként a Spar-nál egy órás ingyenes parkolójegy kapható az automatából.

R-Gyu 2017.05.04 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Mali-Dabi 2017.04.27 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.86
Ötletes :)
Sajna nincs toll és a füzet nagyon rossz állapotban van. A jelszóhoz a füzet előlapját kirakós játék szerűen kellett összerakni. Egy karbantartás ráférne.
Köszi a rejtést!

emiGrant 2017.04.21 10:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
12/3. A láda tényleg karbantartásra szorul, mert a kis fecni amin a jelszó van már nem fog sokáig tartani, Új logbook és egy kis láda takarítás nem ártana neki. Maga az arborétum tényleg nagyon szép. Köszi a rejtést!

-1-2
-3 
fodor8peter 2017.04.18 15:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
A szó szoros értelmében belebotlottunk! :)
Rendkívül ötletes rejtés, köszönjük.
A díjmentes parkolójegyet nekünk a kiírt félóra helyett egy órára adta az automata.
Talán egy új füzet ráférne a rejtésre.

OImi 2017.04.15 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.28
Köszönjük!

Eszti és Robi 2017.04.01 15:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.78
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

A láda elázott, a jelszót tartalmazó lap eltépve, bár még éppen megfejthető a darabokból. A ládában nincsen toll.

2017-04-01 15.37.132017-04-01 15.41.40
SalaMona35 2017.03.24 20:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Igazán ötletes rejtés!

fox007