geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1838. Somogydöröcske (GCDERE)

Műemlék templom

Műemlék templom

Régi házak

Régi házak

Új házak

Új házak

Somogydöröcske madártávlatból

Somogydöröcske madártávlatból

Kilátás a Koppány völgyére

Kilátás a Koppány völgyére

A kilátóról lepillantva

A kilátóról lepillantva
Szélesség N 46° 35,206'
Hosszúság E 18° 0,360'
Magasság: 170 m
Megye/ország: Somogy
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.09.29 11:00
Megjelenés időpontja: 2007.09.29 14:52
Utolsó lényeges változás: 2015.04.22 18:50
Utolsó változás: 2017.11.16 19:50
Rejtés típusa: Virtuális geoláda
Elrejtők: Ajtony & Zerind
Felhasználó: Ajtony
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Megtalálások száma: 280 + 5 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


Somogydöröcske (GCDERE). 2009.07.01. A második pont, vagyis láda keresését egyelőre nem javaslom, mivel a kilátó létráját is ellopták, ilyen módon a láda legfőbb indoka szűnt meg: a csodálatos kilátás a Bakonytól a Mecsekig. Reméljük, hogy előbb-utóbb rendbe fogják tenni. Ezért csak a jelszó első fele szükséges és elégséges. Ha rendbehozzák a kilátót, azonnal vissza fogom módosítani az eredeti formára.

Ez az eredetileg kétpontos multi Somogydöröcskét és természeti környezetét mutatja be. A jelszó első része a faluban olvasható le: a templom bejáratánál lévő (magyar nyelvű) márványtábla utolsó sorában szereplő egyetlen szó.

A Koppány patak vidéke
Külső-Somogy jellegzetes dimbes-dombos táján egy nyugat-kelet irányú geológiai törésvonal völgyében folyik a Kaposba siető patak. Neve a pártütő vezér emlékét őrzi, aki a honfoglaló nagy fejedelem, Árpád leszármazottjaként a vidék ura volt.
A lösszel fedett, termékeny táj jellegzetessége, hogy a törésvonaltól északra fokozatosan emelkedik, míg a völgy déli oldalán a dombok hirtelen, meredeken emelkednek ki. Az alsóbb geológiai rétegek tábláinak megbillenése ugyanilyen aszimmetrikus módon alakította ki a Kapos völgyének két oldalát is.

Koppány vezér emléke
A krónikákból és legendákból annyi biztosnak látszik, hogy Koppány vezér és Vajk (a későbbi Szent István király) egyaránt a nagy honfoglaló fejedelem, Árpád ükunokája volt. Koppány az Árpád-Tarhos-Tevel-Szerénd, míg Vajk az Árpád-Zsolt-Taksony-Géza ágon. Géza fejedelem halálakor Koppány az ősi törvény szerint mint Árpád rangidős leszármazottja magának követelte a trónt, a fiatalabb (akkor 16 éves) Vajk hívei pedig arra hivatkozhattak, hogy Vajk ágán a fejedelemség apáról fiúra szállt. A két szemlélet egyúttal az ősi magyar és az újabb európai szokások melletti elkötelezettséget is jelentette: Koppány a magyarok ősi hitének, Vajk pedig a kereszténységnek volt híve. A belháborúba torkolló vita kimenetele ismert: a Veszprém és Várpalota közötti síkon lezajlott döntő ütközet után, amely során Koppány életét vesztette, Vajk helyzete megszilárdult; Koppány birtokai pedig ezt követően a győrszentmártoni (ma Pannonhalma) apátság számára adóztak.


Döröcske a Koppány-völgy jellegzetes települése, amely vonzó, egységes faluképével tűnik ki. A falu a Koppány-pataktól délre, egy mellékpatak észak-dél irányú völgyzugában fekszik. Faluképe nem az évezredes, hanem viharos múltja miatt inkább az évszázados állapotot idézi.

A faluról elsőként egy 1138-ban kelt oklevél tesz említést; egy 1267-es oklevél már a mai helyesíráshoz közelítő Derekche néven említi. Tudnotok kell, hogy a Szögedinek ismert tájszólás korábban a nyelvterület teljes déli részén elterjedt, és az idősebb korosztálynál elvétve még ma is fellelhető Somogyban; érthető a Döröcske változat megjelenése.
Ekkoriban a dömösi prépostság birtoka volt; a középkor végén a Döröcske-nembeli család birtokolta. Mint minden délvidéki tájon, az iszlám invázió nyomán itt is teljes pusztulás következett. A Klastrom-hegyi, nyomtalanul eltűnt pálos kolostor sorsa 1542-ig követhető. 1573-ban már csak 9 adózót tartottak nyilván, a falu később teljesen pusztává vált.
1733-ban a Hunyadyak birtokolták, ettől kezdve indult meg a német telepesek bevándorlása.
A műemlék jellegű evangélikus templom 1836-ban épült a középkori templom alapjain.
A 19. század végén a falu ezer fő körüli lakossága még többségében német nemzetiségű volt.
Az első világháború során ők is áldozatot hoztak a hazáért: a frontra ment másfél száz katona közül 26 soha nem tért vissza...emléküket az 1928-ban emelt hősi emlékmű örökíti meg.

Újabb népességcsere következett be 1947-ben, amikor a német lakosság nagy részét kiutasították az országból. Helyükre a Benes-dekrétumok alapján jogfosztott, a Felvidékről kitelepített magyarok költöztek. Ezt a falut sem kerülte el a későbbi évtizedekben a lakosság elvándorlása miatti nagyarányú leépülés; a lakosság száma ma 220 fő körüli.
A második világháború áldozatainak és a málenkij robotra hurcoltaknak 1999-ben nyílt lehetőség emléket állítani.
Szokatlan módon a népességváltás és a lakosság számának csökkenése ellenére a falukép egyáltalán nem mutatja a gyökeres változás vagy hanyatlás jeleit. A község a magyar építészeti örökség része, mivel a falukép néhány kivételtől eltekintve egységes, és rendkívül vonzó maradt. A beépítés továbbra is jellegzetes fésűs elrendezésű, és szerencsére elmaradt az 50-es, 60-as években máshol uralkodóvá vált sátortetős kockaházak építése, majd a későbbi időkben a hivalkodó, de esztétikailag értéktelen építkezések. A falu ma is a 19. és 20. század fordulójának egységes, mértéktartó és vonzó képét mutatja. A házak a svábok lakta falukban általánosan elterjedt hosszú tornácos, nyeregtetős építésűek, és szerencsére a betelepülő felvidéki magyarok ezt a hagyományt megtartották. Az újonnan épülő házak külső megjelenése is illeszkedik az egységes faluképbe; a szép porták és a tiszta, rendezett utcák nagyon jó benyomást keltenek a látogatóban.
Az egységes, színvonalasan felújított falukép Magyarországon párját ritkítja; 1998-ban a község méltán kiérdemelte a Luxemburgban átadott Európai Falufelújítási Díjat.

A láda rejtekhelye

A Koppány-völgyet szegélyező dombok közül a legmagasabb, 292 m magas József-hegy hosszú gerincén vezet végig a helyenként elég nehezen követhető piros sáv Piros sáv jelzésű turistaút (Dél-dunántúli nagy piros). Erre az útra a falu északi végénél térhetünk rá  N 46° 35,469' E 18° 0,252' 148 m [GCDERE+1.parkoló]. Az utcáról az utolsó háznál lekanyarodó, kezdetben nehezen követhető jelzett út egy északnyugatra induló nagy kanyar után felkapaszkodik a hegygerincre, és a célig azon halad déli irányban. A láda a kilátó közelében rejtőzködik, ahonnan a jellegzetes dombos somogyi tájban gyönyörködhetünk. Északon a Badacsony fennsíkja tűnik fel a dombok mögött, délre a Mecsek zárja a látóhatárt. Maga a turistaút ezen a szakaszon nem túl látványos, ezért ládászhoz méltóbb megközelítést is megadok. Ekkor a falu délnyugati végén az ajánlott 2. sz. parkolóból (N 46° 34,861 E 18° 00,246' 187 m)  N 46° 34,861' E 18° 0,246' 187 m [GCDERE+2.parkoló] szekérúton felkapaszkodunk a hegy derekáig, majd a rét szélén délre fordulunk, szintvonal mentén haladhatunk. Amikor eléred az erdő szélét, választhatsz a bozótharc változatai közül: bármerre is indulsz a hegyre fel, a meredek hegyoldal és a sűrű aljnövényzet leküzdése csak vérbeli ládászok számára fog élvezetet okozni.
Ugyan nem kimondottan vadászerdő, de főleg rossz látási viszonyok esetén nem árthat az óvatosság, ha nem a jelzett úton haladsz...
A Dél-dunántúli nagy piros Piros sáv jelzés ezen a vidéken nagyon cikcakkos útvonalat jár be; érdemes előzetesen tanulmányozni az útvonalat. A piros jelzésre Piros sáv a falu délkeleti végén is rátérhetsz déli irányba indulva  N 46° 34,990' E 18° 0,411' 177 m [GCDERE+1. útpont] de ebben az esetben a turistaút a  N 46° 33,965' E 18° 0,624' 274 m [GCDERE+2. útpont] pontnál balra elhagyja a jelzetlen utat, amelyet követned kell, végig az erdő határán. Még az is megeshet, hogy Törökkoppány-Szorosad vagy Somogyacsa felől fogod a piros Piros sáv jelzést bejárni és a kilátót megközelíteni.
Még egy hasznos tudnivaló: könnyen félreértést okozhat, hogy szokatlan módon a falu határában két József-hegyet is feltüntet a turistatérkép. Szerencsére a nagy elődök munkája nyomán a környék turistaútjai jól követhetők a turistaút-térkép megnyitásával.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (153 db): környezet: 4.47 rejtés: 4.15 web: 4.56 átlag: 4.39

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Ignis9 2020.05.08 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.93
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)

Kujti 2020.04.24 10:15 - Megtaláltam
Köszönöm szépen!

Bolisz 2020.03.07 09:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Szisz1976 2020.03.07 09:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

xegox 2020.02.08 08:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.6]

Bilmark 2020.02.02 17:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Mo-Hó 2020.02.02 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.06
Megvan!
Köszi a rejtést!

ZoliQua 2020.01.26 10:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.6]

Zsofka_Tom 2019.12.29 20:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]
Karácsonyi országjárás során begyűjtött, utólag logolt láda.

zeti 2019.12.24 18:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Zeti [Geoládák v3.1.2]

levcsesz 2019.11.30 11:02 - Megtaláltam
Köszönjük!

anzsu7 2019.11.14 19:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa [Geoládák v3.0.0_beta_17]

kocsisbenedek 2019.11.14 17:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.48
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Benedek [Geoládák v3.0.0_beta_17]

kocsisjozsef74 2019.11.14 11:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Józsi [Geoládák v3.0.0_beta_17]

targonczas 2019.11.02 12:07 - Megtaláltam
sMegtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

jspanyik 2019.10.23 14:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.37
Köszönjük a rejtést!
Mari és János

IMG_0099IMG_0100
IMG_0101IMG_0103
vasilona 2019.08.27 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

viad 2019.08.26 09:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Bittmann 2019.08.15 17:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Varga-Tarsoly familia 2019.08.13 16:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.11
:)

bagolyvera 2019.07.11 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi!

TanEra 2019.06.30 00:01 - Megtaláltam
Megtaláltam!

stevenph 2019.06.26 09:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Zéboy 2019.05.13 16:25 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logó 
Berián 2019.05.13 16:25 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

maerlyn 2019.04.20 23:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pety84 2019.03.31 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Korigumi 2019.03.31 15:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Audrey722 2019.03.23 14:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Köszönjük a rejtést.

balatom 2019.03.17 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.6.2]

N.Zs. 2019.03.16 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.42
Mentünk egy kört a faluban. Nagyon szép és összedőlés előtti házak váltakoztak. Érdekes volt a kontraszt.

IMG_4655egy szép
egy romosegy másik szép
egy összedőlés előtt állnagyon újak
IMG_4661 
petheovacka 2019.03.03 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.01
Bringás csapatás Somogylandben. Kösszi a rejtést!

20190303_12100020190303_121020
20190303_12110320190303_122418
20190303_12521020190303_125232
20190303_12531020190303_125448
znasz 2019.02.01 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Szép, nyugodt falu Somogydöröcske. A környéke is nagyon szép. Kár, hogy a mérőtorony le van zárva, így a kilátás elmaradt.

ha2 2019.01.12 09:40 - Megtaláltam
Egész napos somogyi bolyongásunk során ide is eljutottunk.

anettx 2019.01.12 09:40 - Megtaláltam
TFTC!
Somogyi mozgolódás hóborította tájakon.

V_Gabor 2019.01.06 15:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.42
Sajnálom a kilátót, biztos jó lehet a kilátás onnan.
Most pedig éppen szép fények voltak.

Köszönöm! [g:hu 1.6.1g]

2019-01-06 15.46.33R2019-01-06 15.46.38R
2019-01-06 15.46.44R2019-01-06 15.47.05R
Bacsó 2018.11.25 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Kéktúra közbeni találat. Köszönöm!

 
gabor03 2018.11.17 08:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pantya 2018.11.16 23:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Molli 2018.08.20 13:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.05
Köszönöm a rejtést!

Pales 2018.07.25 12:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

JAck:66: 2018.07.08 10:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0a]

lotht 2018.07.07 18:00 - Megtaláltam
Bulitábor!
Megtaláltam. Hurrá, köszönöm. [g:hu 1.5.4]

Walterhal 2018.06.19 18:56 - Megtaláltam
Megnéztük, köszönjük a rejtést.

orszagoskek 2018.06.03 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! [Geoládák v2.2.4]

eazs 2018.04.30 17:46 - Megtaláltam
Köszönjük!

Zsotyka 2018.04.27 09:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.85
Köszönöm a lehetőséget!

Csizmások 2018.04.17 09:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

feldelaci 2018.03.10 09:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

geoládászok 2018.02.28 12:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Nagyon hideg volt!

Cicki 2018.01.27 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

Göde 2018.01.07 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Szép példája a meghonosodott betelepülőknek. A falukép megkapó! Soha nem jutottam volna ide el! Köszönöm.

tfmb 2017.11.19 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
Köszi a rejtést!

macikupac 2017.11.12 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 4.48
Somogyi dzsindzsajárás 5.

2006. júniusában, a DDP végigjárásakor már jártam itt, a faluban. A falucska azóta nem sokat változott: kiöregedő somogyi jellege megmaradt. Pedig igen takaros, tele hosszútornácos régi házakkal, melyek állapota szép. Látszik, hogy svábok lakják... Itt is találtunk egy régi tűzoltó szerkocsit. S bár kár, hogy annyi év sem volt elég, hogy a kényszer-virtuális megoldás megoldódjon, nem hiányzott a geodéziai toronyhoz való céltalan felmászás. Sokat mond a virtuális útikönyv ma fellapozott oldalairól, hogy még így a legérdekesebb felkeresett helyszínnek választottuk a hazaúton Anccsal. A medvéim közül most Muki jött.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

Ancs 2017.11.12 13:42 - Megtaláltam
Somogyi barangolás 6.
A nap egyik kellemes meglepetése volt ez a kis eldugott, ám bájos település. Tetszett :)
Apró szépsághiba, hogy a láda virtuális
Köszi

20171112_13435120171112_134421
20171112_13450320171112_135321
CsipiX 2017.10.20 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.90
Balatonakarattyáról hazafelé - 3. láda

Paul 2017.10.15 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

salem.macska 2017.10.13 15:38 - Megtaláltam
Köszönöm :)

vbr 2017.10.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Köszönjük a rejtést!

WP_20171006_011 
Zergi 2017.09.23 12:15 - Megtaláltam
Fogtam! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

IMG_5621IMG_5622
IMG_5623IMG_5624
bolyak 2017.06.05 10:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Most félig rokkantan nem bántam, hogy nem kellett fölgyalogolni a toronyhoz.

DSC01230DSC01235
DSC01237IMG_20170605_105452
laszloze 2017.06.04 16:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. A láda épségben egészségben.
Köszönjük a rejtést!
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

S-A 2017.06.01 15:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Megvan!

mozgo 2017.05.21 22:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.93
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Mr Bean 2017.04.10 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

push_key 2017.03.15 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Köszönjük a rejtést!

navigaator 2017.01.22 00:00 - Megtaláltam
-

penniwit 2016.12.29 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

hitamas 2016.10.30 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.20
:)

FILA71 és Dávid 2016.10.22 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Köszönjük.

sereva 2016.10.02 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Ardo 2016.09.11 21:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Ok.

Sir Pajszer 2016.09.04 18:48 - Megtaláltam
Köszi!

SandorCsaba 2016.08.19 08:00 - Megtaláltam
ok

RoriZo 2016.08.12 09:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

fehérkút 2016.08.10 10:56 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést ! DDP Vándorlás keretében . Közös találat Lovagiassal.

Hajnalék 2016.08.03 17:00 - Megtaláltam
Hajnalék megtalálták.

Discover 2016.07.26 11:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.20
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC4156_DSC4155
_DSC4157_DSC4158
_DSC4159_DSC4160
Gyombi 2016.07.24 11:00 - Megtaláltam
Szép kis falu, köszönjük a lehetőséget!

braunfrici 2016.07.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.41
Igali fürdés előtt.

Braunka 2016.07.23 12:00 - Megtaláltam
Tamási nyaralás.

Lassan 100 évesek lesznek a házak.

drive-in

Fazék 2016.06.18 12:06 - Megtaláltam
Szép kis falu. Pár hónapja jártunk Fekeden, teljesen hasonló stílusú település.

2016-06-18 12.12.102016-06-18 12.12.17
Pimpi69 2016.05.31 23:59 - Megtaláltam
Köszönöm.

Gábor75 2016.05.30 13:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
ok

-KM- család 2016.04.09 11:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Megtaláltuk! Köszönjük!

Nars 2015.12.04 09:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi

GYEZegzug 2015.11.13 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Megtaláltam. A kettő magasles cserélése közben. Elindultam a somogyi ládákkal is. 35-40 éve nem volt olyan téli hétvége, hogy a környéken ne csatangoltam volna.Köszi szépen a lehetőséget.

 
Attibati 2015.10.23 12:33 - Megtaláltam
Somogyi kerekezés. 101 km, 1220 m szint.

kobcikrajci 2015.09.16 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2f] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2015.08.08 21:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2d] [wapon beküldött szöveg]

szalergabor 2015.08.02 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
OK!

Wilka74 2015.07.22 07:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget! Kaposvárra menet, amikor még azt hittem ráérek.

Wladin 2015.07.12 00:00 - Megtaláltam
Esőztetés ürügyén, Gerézdpusztáról ruccantunk át.
Köszi.

 
Liberty 2015.06.24 17:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
32/11. Somogy m-i ládatúra Gyrossal.

A Koppány-völgyi túraútvonal következő állomása Somogydöröcske. Kedves kis somogyi falu , ahol 151-en élnek. Hangulatosak a régi házak és a közösségi ház. A templomot felújítják, jelenleg üres. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Somogydöröcske címere
Gyros 2015.06.24 17:08 - Megtaláltam
+1 [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

 
Ajtony 2015.05.14 07:41 - Egyéb
Javaslom a Keresőknek, hogy a 2015.04.22 18:50-kor frissített leírás szerint keressék a jelszót. Jó vadászatot!

Parmerozpazepan 2015.05.13 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.62
Köszi, h megmutattad a helyet. Szeretem az ilyen dombok közti, elbújt zsákfalvakat...
Tetszett a betlehemből lett húsvéti nyuszis installáció :)

(Rejtő korrekt segítségével logolva, köszönet).

Ajtony 2015.04.27 18:28 - Egyéb
Strombus építő kritikájára: ha még érkezik ilyen értelmű kritika, akkor megszüntetem a "rejtést". Kilátó: Hát én már csak ilyen csőlátású ládász vagyok, a geodéziai tornyokat minden ellenkező jótanács ellenére KILÁTÓ-nak tekintem. (Főleg ha ilyen lélegzetelállító kilátást nyújt, mint ez.) No de hát "gyűjtsd a vasat és a fémet \ ezzel is a békét véded" gondolták valakik, akik példásan törvénytisztelő módon, a feliratot megszívlelve nem másztak fel, sőt jóakaratúan az utánuk következő megátalkodott felmászók számára is megszüntették a gyalázatos fegyelmezetlenség lehetőségét, fáradságos munkával eltávolítva a létrákat. Mi több, nem akarták vele szennyezni a környezetet, ezért gondosan el is szállították a legközelebbi MÉH-átvevő helyig.

Strombus 2015.04.24 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.23
Különleges szépségű, kedves kis falu, valóban érdemes volt megnézni. Megérdemelne egy új rejteket és igazi ládát.
A torony sosem volt kilátó, hanem egy mérőtorony, amin feltételezem, ugyanúgy ott volt a felirat, mint az összes többi ilyen építményen, hogy "Felmenni tilos és életveszélyes". Ezért a lépcső hiánya igazán nem ok arra, hogy ne legyen itt láda, vagy méginkább, hogy ne legyen láda valami közeli szép, panorámás helyen. Talán a hely, amit carmin ajánlott, jó lenne?
Ha a láda inkább a falu mint a panoráma bemutatására koncentrál, akkor jobb lenne a falu felső végének a közelében rejteni egy dobozt, mivel a szépségek leginkább a templom után vannak - a sietős kesser pedig idáig már fel se jön, ha csak a templomfali leolvasósdit kérik tőle.
Remélem a láda mielőbb visszakapja a moderáción átment formáját, vagyis lesz doboz is, keresésélmény is.

Rubor 2015.04.20 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.66
Köszönöm a rejtő telefonos segítségét, rövidesen küldöm a képeket.

 
K-55 2015.04.11 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.14
Somogy megyei ládázásaink egyik kinézett állomása volt Somogydöröcske. Mivel az eredetileg kétpontos multi második állomásával gondok vannak, előző nap felhívtuk a rejtőt, hogy él-e a ládája. Megtudtuk, most egy pontos lett. Mivel a kis falucskára a leírás alapján kíváncsiak voltunk, eljöttünk ide. Sajnos, az első pont német nyelvű táblája a templom tatarozása miatt nincs a helyén, így nem tudunk jelszóval szolgálni. Mégis nagyon megérte eljönni ide, még egy helybéli idősebb úrral is elbeszélgettünk múltról, jelenről.
A falu pedig valóban különleges.
A képeinket felteszem.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2015.04.12 07:55]

Kerticsorbi 2015.03.27 17:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Valamit nagyon elnéztem, mert nem sikerült megtalálnom a márványtáblát.
Nagyon szép vidék, köszönöm az invitálást e vidékre.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2015.05.28 10:37]

ballasz 2014.10.30 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.52
Traktoros turistaút bejárás közben.

eltájoló 2014.10.04 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Köszönöm.

jordanatis 2014.06.30 00:00 - Megtaláltam
Megvan.

EUKE999 2014.05.30 11:00 - Megtaláltam
Köszi!

Schlégl 2014.05.10 17:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Hajo 2014.05.03 13:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

pappcsalád 2014.03.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.14
Megtaláltuk

eTiGeR 2014.02.11 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.03
Megvan, köszi a lehetőséget... Kár a kilátóért, de szerintem maradhatott volna a láda a GCZSEL mintájára, hiszen attól még különleges építmény, ráadásul a piros útról is szép a kilátás a logok alapján. Az viszont elgondolkodtató, hogy a zselici után ez egy újabb geodéziai torony, ahova nem lehet felmenni... :(

Access Denied 2013.12.26 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Karácsonyi "ladagyár" - 19/10.

Gyors találat, sajnálom, hogy a második pont teszthalott állapotában vergődik. Remélhetőleg a kilátóra is jut majd egyszer pénz forrás...

Kösz az invitálást!

 
zöldcsacsi 2013.10.21 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Danke!

Tepiszellem 2013.10.21 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.73
köszi ...

Cirbolya ;-) 2013.10.19 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést!

padler 2013.10.19 15:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Gyors találat a Koppány teljesítménytúra után. A József-hegyi geodéziai toronynál már évekkel ezelőtt jártam DDP közben.

padler + efemm

csipet_csapat 2013.10.11 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
Egyénisége van ennek a falunak! Na meg egy "falurossza" kutyája:))) Végig kísért bennünk a falun:)

A felvezető kuty:)
benist 2013.10.10 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.26
A templomnak a húsz évvel ezelőtti felújítás után elkelne egy újabb. Kár a kilátóért és a második pontért.

Pibo 2013.10.06 00:00 - Megtaláltam
Köszi..

Zsókica és Lackó 2013.09.20 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

esztelneki 2013.09.05 19:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Párduc50 2013.08.30 10:55 - Megtaláltam
TFTC!

H.B. 2013.07.30 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Megvan.

qtatom 2013.07.25 17:15 - Megtaláltam
Biciklis találat. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

tóthék 2013.07.25 09:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Megtaláltuk.
Tóthék apraja nagyja.

Kaputyin 2013.07.01 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszi a rejtést!

dabcsi 2013.05.28 00:00 - Megtaláltam
Egy szárazabb időszakban a hegyet is megmásszuk...

marsoka 2013.05.01 18:00 - Megtaláltam
Megvan.

molka 2013.04.01 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.87
Mi azért bevállaltunk a második pontot is, így egy jót sétáltunk még hóban fenn. Kár azért a létráért, azóta se került vissza! :-( Visszafelé a piroson jöttünk, szép kilátásunk volt a falura. Köszi!

 
carmin 2013.04.01 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
A falun végigsétálva nagyon tetszettek a régi svábházak. Mi felsétáltunk a József-hegyre is a toronyhoz, visszafelé pedig találtunk a Piros jelzésen egy nagyon jó pihenőhelyet, ahonnan lehet gyönyörködni a kilátásban is. Meg is állapítottuk, hogy itt lenne a helye a 2. pontnak a ládával.

bgecco 2013.03.31 18:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26y] [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2013.02.28 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.09
Kaposváron dolgoztunk ma a Virágfürdőben, majd a meló végeztével a hazaúton ládáztunk egy kicsit. 9/7. találat.
Érdekes volt látni a sok hasonló stílusban épült régebbi és újabb parasztházat. Az ilyen kis zsákfaluk valahogy mindig olyan "isten háta mögötti" érzést keltenek bennem, amit most élveztem, mert nagyszerű csend volt.

Köszi a rejtést!

 
atipapa 2013.02.28 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Macusa 2013.02.23 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.91
Köszi

Hey-ho 2013.01.29 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük.

BubaGC 2013.01.09 09:09 - Megtaláltam
:-)

plecs 2013.01.09 09:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.88
Köszönjük a rejtést!

Nándor 2012.11.25 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

picuresnagyur 2012.11.08 17:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
köszi

Judit és Béla 2012.11.01 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Megtaláltuk.

menace 2012.10.21 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Megvan.

sotatyigák 2012.10.09 17:00 - Megtaláltam
Siker!!!!

bazsogeleba 2012.10.05 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Megvan, kis kerülővel hazafelé.

ADML 2012.09.09 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Sikerült!

Köszönjük a rejtést.

foximaxi 2012.09.08 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Vannak régi és új szép házak. A kis körút nagyon jó.

bimbee87 2012.06.20 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.70
Köszönjük a rejtést! :)

saintg 2012.06.09 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.48
Somogyi biciklizés alkalmával. Köszi a rejtést.

blezs 2012.04.30 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

lyzX 2012.04.30 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. #Rejtés #Környezet Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Skali&Margó 2012.04.28 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.62
Megtaláltuk!

vieva 2012.04.23 00:00 - Megtaláltam
Útközben. Ok

rosie 2012.04.01 11:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.9] [wapon beküldött szöveg]

Nargoth 2012.04.01 11:28 - Megtaláltam
A falu tényleg megéri a ládát, nagyon hangulatos!

Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.9]

befi 2012.03.24 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.22
köszönjük

zeus 2012.03.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
nagyon hangulatos kis falu, köszönjük!

Hörcsög 2012.03.11 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.45
Megtaláltuk!

Péter60 2012.03.07 13:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
Tetszett a falu nagyon, még ilyen kissé elárvult állapotában is. Neve alapján sose gondoltam volna, hogy még német vonatkozása is van. Szerintem kilátótorony nélkül is lehetne találni panorámás helyet és ládarejteket a domboldalban, így túl egyszerű a találat:)!

 
Mercenary 2011.12.03 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.90
Útba esett, jöttem, láttam, leolvastam.

Pala.G 2011.11.30 11:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.06
Köszönjük a rejtést!
Üdv:Detti és Gábor

szabbr 2011.11.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
OK.

vakond87 2011.09.29 10:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Három napos Kapoly-Igal DDP túrán találtuk meg. A falu gyönyörű, varázslatos hangulata van. Habár jelenleg a multi 2. pontja nem kereshető, mi felmentünk a kilátóhoz, mivel a piros jelzés is arra vezetett. A kilátó valójában egy geodéziai torony, melynek belső fém szerkezetét teljesen ellopták. Így csak magát a tornyot csodálhattuk meg. Köszönöm a rejtést!

becko 2011.09.25 00:00 - Megtaláltam
megvan

Abelito 2011.08.30 12:00 - Megtaláltam
megtaláltam

M_ákos 2011.08.30 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.35
DDP túrán jártunk errefelé.

szaatt 2011.08.30 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Balu83 2011.08.13 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 2.33 súly: 2.97
+ van

geooszi 2011.08.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Helyes kis falu! :)

CicóMicó 2011.08.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.25
Köszi!

Szamoska 2011.08.06 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 3.46
Kellemes kis falu!

babi99 2011.07.22 00:00 - Megtaláltam
Köszi a "rejtést"!

Cerberus 2011.07.10 22:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.93
Megtaláltuk! Jelenlegi formájában könnyű kis éjszakai levezető drive-in volt hangulatos helyen, Köszönjük a rejtést!

norko 2011.07.01 15:59 - Megtaláltam
Somogyi biciklizős ládakeresésünk egyik állomása.

gabortel 2011.07.01 12:06 - Megtaláltam
Esős, szeles aztán napos, meleg bringázás Somogyországba.

keridori 2011.06.30 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Megtaláltam!

OsiOsi 2011.06.30 00:00 - Megtaláltam
ok

Pomisa 2011.06.22 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Köszönjük a rejtést.

Bau_family 2011.06.13 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.32
szép álmos kis falu

Erdélyi 2011.04.23 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.34
ok

nmárti 2011.04.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.23
Útközben:))igazi kis gyöngyszem! Megérne egy hosszabb nézelődést!
Köszi a rejtést!

Pogacsa1 2011.03.16 00:00 - Nettaláltam
Köszi a rejtést!

schöphi 2011.03.05 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Megtaláltam!

luckyhunter 2011.03.05 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Köszi a rejtést!

BRAVO2.0 2011.01.31 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.13
Valóban nagy kár, hogy eltűnt az a bizonyos létra...
A régi láda is kb. ilyen sorsra jutott!
Kösz a rejtést!

 
pliptai 2010.12.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.30
Köszönet a rejtésért!

zsotie 2010.11.20 16:00 - Megtaláltam
Hazafele még útba ejtettük.

Brodowski 2010.11.16 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.91
Köszi a rejtést!

Csabi69 2010.11.16 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.99
Megtaláltam! Köszi a rejtést!

pero 2010.11.06 10:50 - Megtaláltam
köszi

sirgalahad 2010.11.04 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.29
Autóval jössz Döröcskére?
Ne is vágyjál söröcskére
Láda felé kanyarogva
Igyál jaffát fanyalogva

feliratnagy ház
kis házromos ház
Gyömi 2010.11.02 17:50 - Megtaláltam
Köszönjük!

urbanj 2010.10.18 18:00 - Megtaláltam
Kaposvárról hazafelé. :)

LAK 2010.10.06 18:19 - Megtaláltam
MegtaláltaLAK!

Bütyök+Zulu 2010.09.05 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.01
Azt hallottam , hogy nagyon szép falu, igazi régi házakkal. Igaz. Szép vidéken, szép kis falu.

 
SylverRat + Bogee 2010.09.05 16:30 - Megtaláltam
Majd

pviktor 2010.08.25 00:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mr Zerge 2010.08.20 12:30 - Megtaláltam
Meg van. részletesen később... [wapon beküldött szöveg]

Kiszti 2010.08.16 13:03 - Megtaláltam
:)

scele 2010.08.16 13:03 - Megtaláltam
mĂśgvan [wapon beküldött szöveg]

kulisz 2010.07.11 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.74
Ma volt egy utam Törökkopányba, visszafelé pedig ládázás következett. A település Bonnyás:) Azért juthatott eszembe ez a hasonlat, mert a táj jellege hasonló - nem meglepő módon - hiszen itt van nem messze. Négy éve ott rendeztük a tavaszi gc versenyt. Onnan hazafelé vadásztuk le közösen pár szervezővel a GCKOPP csészét, amit most kihagytam:)

Nagy kár, hogy virtuális már 1 éve. A templom környékén történt rövid ott tartózkodásom idejére csatlakozott hozzám egy eb. Szívesen vett volna pár falat kaját, de nem volt nálam.

Tomaszenko 2010.07.02 14:00 - Megtaláltam
megvan

Mathau 2010.07.01 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.23
Így sajnos nem tudok sok jót írni róla. Azért a falusi pont kellemes és nyugodt volt.

 
Farekék 2010.06.26 14:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.83
Három kisgyerekkel a zuhogó esőben a második pont most nem ment volna. A falu tényleg szép a tornácos házakkal.
Köszönjük.

fodor8peter 2010.05.08 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Kár, hogy a toronyba már nem lehet felmenni. Amikor festettük a pirosat többször is voltunk ott.

soka9001 2010.05.04 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.56
"átutazóban" erre jártam.

sereszaki 2010.05.01 15:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Május elsejei somogyi ládázásunk harmadik találata,a (GCKOPP) után. Csendes,hangulatos falucska. Épp falunapra készülődtek,a templommal szomszédos épületben döröcskei ,,kollégáim",a helyi dalkörösök gyakoroltak.
Az ajánlásokra ügyet sem vetve felmentem a toronyhoz és meg is találtam a láda...maradványait...(lásd fotók)

sereszaki,anya,apa

Döröcske 1Döröcske 2
A toronyA láda maradványai
aPPle29 2010.04.06 15:30 - Megtaláltam
Hát ez igazán drive -inre sikerült. :)Mondjuk ezt most annyira nem bántuk,mert a pici aludt a kocsiban. Azért tettünk egy kört a faluban.
Köszönjük a rejtést!

njani55 2010.04.05 11:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Húsvéti somogyi ládázás, mai 2/6

ndavid42 2010.04.05 11:55 - Megtaláltam
[:332:] Húsvéti somogyi ládázás, mai 2/6.
Annyira drive-in, h ki se szálltunk a kocsiból a jelszóhoz :) De azért mentünk egy kört a faluban, körbenéztünk jól.

MikSi 2010.03.09 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.89
Ez most tényleg csak a pontért...., hiszen még a kocsiból sem kellett (volna) kiszállni. Persze azért kiszálltam, annak ellenére, hogy már több alkalommal is jártam ebben a kis faluban. Mindig tetszett, hogy olyan "kis törekvő" emberek élnek itt, aminek az eredménye a falun is meglátszik!

berni77 2010.01.27 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Kaposvárról hazafelé bementem a jelszóért. Egy kutyus előbb ugatta a lábam szárát, később meg majdnem beszállt az autóba barátságból :) Szép kis falu, csak a jeges út miatt nem nagyon kóboroltam, majd egyszer bejövök szebb időben is körülnézni, hátha addigra a kilátós pont is életre kel... Köszönöm a játékot.

 
Atmosz&Zozmosz 2009.12.13 16:00 - Megtaláltam
Megvan :-)

Heni&Gábor 2009.12.11 08:00 - Megtaláltam
ok

Csaba és Kati 2009.12.05 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.07
HEURÉKA!

Templom toronyBejárat, rácsozva
aDoc 2009.11.17 13:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Quadratisch, praktisch.

Nivabibi 2009.11.06 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 4.03
Micsoda remek kis relepülés, írigykedem.

DonRazzino 2009.11.04 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Köszönjük! Kár, hogy nincs kilátó...

Ruttkay 2009.10.12 10:02 - Megtaláltam
KPPNY KRLY

lghost 2009.09.13 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.92
Köszi

Terdik Család 2009.09.12 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.66
Megtaláltuk.

tiktak 2009.09.06 11:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Mai somogyi túránk 2. találata. Török - kúttól jöttünk át, útközben mise Szorosad ici-pici templomában, ennek is megvolt a varázsa...

Mise SzorosadonA somogydöröcskei templom
Seres Péter 2009.08.30 15:28 - Megtaláltam
658. [wapon beküldött szöveg]

gyöngyfűző és párja 2009.08.20 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
Késői nyaralás gyors találata.

 
AszalósGy 2009.08.08 08:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.75
Egyesületünk - SZKTE - DDP túráján ismét Hevesi Zolinak köszönhetően találtam meg. :-)

A templom belsejeemlékmű
tovább Török-kút felé 
Hev 2009.08.08 08:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.18
Egyesületi túrán megtaláltuk.

szkte 2009.08.08 08:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.70
Egyesületi túrán áthaladtunk a falun. Szép rendezett település. A tornyot megnéztük messziről, legközelebb a túránk arra visz tovább.

szelt 2009.08.05 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
ok

MeSa 2009.08.01 13:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Csodás kis falu!

Köszi

 
nogacsalad 2009.07.30 11:10 - Megtaláltam
Jelszópróba,
képfeltöltés,
részletek és log később...

Útonálló 2009.07.18 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.58
Meglett ez is.
Szép a táj, csak sajnos kevés időnk volt rá.

Asztalosokk 2009.07.17 18:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.89
Hamarosan felmászunk a dombra is.

bcs723 2009.07.13 11:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.12
Ládatúránk 8. állomása. Sajnáljuk, hogy a jelszó második részét már nem lehet keresni, reméljük, hamarosan újra teljes egészében élni fog a láda.

PeterTomi 2009.07.08 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.21
Megvan.

Eszti és Robi 2009.06.29 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.80
Itt is, mint a kócos-hegyi ládánál, picit úgy érzem, hogy a semmiért kell jókorát gyalogolni. Ráadásul a második pontot a leghosszabb megoldással javasolja a rejtő, amit tetéz a száz métereken át nyakig érő gaz a Piros sáv jelzésen.
Mi az alsó úton közelítettük meg, ami párhuzamos a Piros sáv turistajelzéssel, épp ezért. Ez járható, csak kell egy csapást találni, ami felvisz a Piros sáv-ra... az alábbi tracket használva meg is lesz az: turistautak.hu track.

A kilátóVégállomás
Kilátás az alsó útról, ahonnan a csapás indul felfelé a piros jelzésreEzt mind szintén látjuk
ier 2009.06.27 14:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.03
Én a 2. parkolóból mentem fel, nem volt túl nagy bozótharc. Sajnos a láda eltünt, minden szóbajöhető rejtésre alkalmas helyen kerestem, nem találtam. Ezúton is köszönöm a rejtő segítségét.

KJ & GM 2009.03.21 09:00 - Megtaláltam
Kellemeset sétáltunk, bár a szél elég keményen fújt. Sajnos a ládát mi sem találtuk meg.
Köszönjük a lehetőséget!

T. Nagy 2009.01.04 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.58
Megtaláltam, sajnos csak a láda helyét. Azt valóban elvitte valaki, a toronyba vezető lértával együtt. Így se láda, se panoráma.
(A jelszó második részét a rejtő adta meg a helyszíni beszámoló alapján.)

Itt volt a láda, amikor még megvoltÉs itt volt a toronyba vezető létra
Az evangélikus templom a Nyugati utcábólEgy felújított caládi ház
Gyaloghíd két utca közöttJobb sorsra várva
Nyuszkó 2009.01.04 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.52
Már a reggel is jól indult. Gyönyörű zuzmarás fák, ragyogó napfény, igazi csípős téli idő. Somogydöröcske bájos kis település, régi házakkal. Nagyot sétáltunk, mint ilyen kis helyen természetesen felfigyeltek ránk. Elmesélték a falu jelenlegi életét, sőt még eladó házat is kínáltak. Mi csak ládáért jöttünk, így a házvétel elmaradt. Megtudtuk viszont, hogy a közelben két pálos szerzetes is jelen van, akik a régi kolostorrom feltárásával foglalkoznak. Erről sajnos nem tudtunk meggyőződni. A ládát nem találtuk meg, pedig az adott koordinátán még a hangyabolyt is feltúrtuk. Visszafelé menet szép dimbes-dombos somogyi táj tárult a szemünk elé. Szép kis túra volt, köszönjük.

Láp Lidérce 2009.01.01 01:15 - Megtaláltam
megvagy!

kamzik 2008.10.24 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Sajnos a ládát eltűnt. Köszönet Ajtonynak a jelszóért és a rejtésért. Szép túra volt.

vipi 2008.09.02 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.36
Megtaláltuk

BCI 2008.09.02 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.33
Megtaláltuk!

vicchu 2008.08.28 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.90
'

katika 2008.08.23 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.10
ok [wapon beküldött szöveg]
Lövöldözést hallottunk a láda közelében, ezért gyorsan elhagytuk a terepet. Időhiányosoknak nem ajánlott hely.

 
Kiskősz 2008.07.19 17:12 - Megtaláltam
Levente fiammal a piros útvonalán közelítettük meg a kilátót, de csak odaérve derült ki, hogy nincsenek meg a láda pontos koordinátái. Azért végigkutattunk a környékén mindent, találtunk is egy bozótokba vesző kitaposott ösvényt Döröcske irányában, ami igen gyanús volt, de ott nem találtunk semmit. Szemetet viszont igen. Látszik, hogy szoktak ide járni. Tüzet rakni, szemetelni. Lehet, hogy a gyanús ösvény igazából illemhelyként üzemel? :) Mindenesetre útközben felugrasztottunk két őzet is. Lefelé másik utat választottunk, de miután a ládát nem találtuk meg a templomnál már nem néztük meg a táblát. Az épületet amúgy is ismertük, táboroztattunk itt gyerekeket 2 évvel ezelőtt.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.02.13 16:10]

 
tudo 2008.07.08 11:33 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.20
Somogyi kerékpár edzés a Szántód - Andocs - Somogydöröcske fordítóval útvonalon 130 km-en, 1400 m emelkedéssel és 4 új ládával. Megint rendetlen, sáros, gazos erdők fogadtak, ráadásul esett is, a ládák nem sok szépet mutattak, csupán a nap kerékpáros része volt szép. Ismételten nem sikerült megszerettetni a Somogyi-dombságot :-(.

GCTOLD után folytattam a menést a dombok között, közben szemerkélt az eső. Vigyázni kellett az országúti kerekekkel a csúszós úton. Az 1. pont egyértelmű, a 2. is, csak hosszút kell terepezni a Piros sáv mentén, és nem mutat semmit. Útközben egy-egy villanást lehet látni a Somogyi-dombságból és Somogyderecskéből. Esegetett az eső, ragadt a lösz, csípett minden, nem volt sok öröm az oda-vissza terepezésben.

Fontolgattam, hogy ha már úgyis mocskos vagyok, nem volna-e értelme közvetlenül átmocskolódni GCKOCV-hoz, de aztán a hagyományos kerékpáros utat választottam.

Somogydöröcske templomaSomogydöröcske utcácskája
Templom belsőSzekér
Új házakKilátás útközben 1.
A lezárt toronyTalálat
Kilátás útközben 2.Kilátás útközben 3.
Erdélyi család 2008.07.04 10:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.87
OK

pörsing 2008.07.02 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.90
Megtaláltam

fkmaster 2008.06.27 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.96
A falu tetszett, de a látogathatatlan kilátóhoz vezető hosszú és unalmas út nem annyira.

mjdgm 2008.06.26 17:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.72
A GCKOPP ládától jöttünk át Döröcskére. Nagyon tetszett a falu, rendezett, takaros. A kilátóhoz vezető úttól azonban kissé többet vártunk. Köszönjük a rejtést!

 
rkertesz 2008.06.15 14:03 - Megtaláltam
A leírásban ez szerepel: "A láda a kilátó közelében rejtőzködik, ahonnan a jellegzetes dombos somogyi tájban gyönyörködhetünk. Északon a Badacsony fennsíkja tűnik fel a dombok mögött, délre a Mecsek zárja a látóhatárt."
Ebből azt gondolnám, hogy fel lehet menni a toronyba... - DE NEM!!!
Nagy csalódás volt, mert nagyon szerettem volna szétnézni. Ezért vállaltam a bozótharcot. A táj egyébként szép...

Csaba & családja 2008.05.24 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.89
A nap harmadik bozótharca. Eredmény 9 kullancs.

Old Fairy 2008.05.11 18:26 - Megtaláltam
:-) [wapon beküldött szöveg]

zsannabe 2008.05.04 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
A rejtek egy kicsit veszélyes illetve szúrós...:) Gyönyörű, mi már ismertük a falut, járunk ide egy ideje, de csak most láttam, hogy láda is van :)

Köszi, jót kirándultunk, a kilátóból a kilátás gyönyörű.

SirLes 2008.05.04 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.70
Kellemes séta volt. Köszönet a rejtésért.

Zsu. 2008.05.01 14:50 - Megtaláltam
Mikulással.

Mikulás 2008.05.01 14:50 - Megtaláltam
Köszönet!

VP 2008.04.04 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Szép falu, jó kilátás, ügyes rejtés.
Nyílnak a virágok, szép tavaszi idő van!
És: semmi bozót.
Szombaton a patcai Katica-tanyán rendezték az országos hosszútávú tájfutó bajnokságot. Pénteken, leutazás közben néhány drive-in láda mellett sok kis (1-3 km-es) kirándulás. Szombaton délelőtt verseny, délután 17 km a Zselicben. Vasárnap reggel levezető futás, délelőtt egy kisebb kirándulás, aztán haza. Végig szép tavaszi időben.

"J&J" 2008.03.23 15:55 - Egyéb
Mi már tavaly oktoberben megtaláltuk ezt a ládát, de Piroskának még uj volt. A ládában megtaláltuk az általunk itt hagyott ajándék CD-t. No, ha nem kell senkinek, egy ládával továbbvittük.
A tornyot éppen megszállták a terepmotorosok, iszonyu zajt és büdöset gerjesztve :(.

 
hinia lux 2008.03.20 16:56 - Megtaláltam
A 2. parkolótól közelítettünk, jót sétáltunk, nem volt durva a dzsindzsaharc sem.

GombákItt fel a kilátóhoz
Hampi 2008.03.20 16:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
Vérbeli ládásznak tartom magam ezért a bozótharcos verziót választottam. Nem bántam meg, mert annyira nem vészes. Kellemes séta volt, köszönöm.

BaLee 2008.03.15 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Az első útvonalat választottuk és nem bántuk meg, mert jól esett a séta a szép időben. Útközben először a zselici dombok látványában gyönyörködhettünk, de a fenyőerdő mellett haladó rész is nagyon szép volt. Köszönjük a rejtést.

Andi, BaLee, Gábor

Jól felszerelt tűzoltóság :-)
Kincsek
kl 2008.03.15 12:02 - Megtaláltam
nyugodt falu [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2008.03.14 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.95
Az első pont hamar meglett, a másodikhoz alternatív utat kerestem és találtam a sok favágó miatt. Kilátás szép.

zsakar 2008.02.21 09:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

freddy 2008.02.08 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.25
ok

Csuhás 2007.12.22 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.19
A templom egyszerű volt, eltekintve a nyelvtörő jelszó választástól. A kilátó a szokásos geodéziai torony. Nem mentünk föl mert a ködös idő elfedte a kilátást. Lefelé megkerestük a Laci által útközben elhagyott lányokat. Amíg a patak átkeléssel küzdött a csapat addig gyönyörű jégbefagyott békanyálakat fotóztam. Köszi!

Csuhás

TemplombelsőA ládikával
A megtalálóÁtkelés
Nagytorony.... kistorony
Barna - fehérValami szépet ma is..
angyalkriszti 2007.12.22 14:00 - Megtaláltam
OK

szakica 2007.12.22 13:55 - Megtaláltam
OK

szabitaxi 2007.12.22 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltam!!!

Mihul 2007.12.22 13:31 - Megtaláltam
ok

Nyék-cachers 2007.11.29 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.38
Megtaláltuk! Hirtelen jött ötlet nyomán ez lett a 3. láda munka után. Leírás csak txt formában volt nálunk, ezért jól körbejártuk a tornyot. Lehet hogy iránytű is jó lenne a játékhoz...? Jó a túraútvonal jelölése!

Varga Gábor 2007.11.24 07:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
A 2-es javasolt parkolótól indultam, nem volt túl nehéz így november vége felé. Köszönöm a rejtést.

bonnie & clyde 2007.11.03 16:09 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.61
Mi is a nehezebb úton közelitettük meg a ládát.A toronyból szép idöben biztos szép a kilátás ,ma sajnos egy kicsit párás volt az idő.

 
kupec 2007.10.19 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.08
Jó kis hely ez.
A toronyból nagyszerű a kilátás, a Mecsk simán látszott, a másik irányban a Csobánc és a Kab-hegy is megvolt.

zsorzs 2007.10.17 16:38 - Megtaláltam
Szép kis falu, nyugis hely. A 2. ponthoz odafelé nem a legjobb utat választottam, alulról 170 m bozótjárás is volt. Visszafelé már sikerült kellemesebb utat találni.

"J&J" 2007.10.14 13:10 - Megtaláltam
Multik Somogyban 10/13 (egy megtaláláshoz átlag 2,38 pontot kellett megkeresni)

Nagyon szép, gondozott falu. A tornyon "életveszély" felirat láthato, de érdemes vállalni, mert nagyon szép a kilátás (különösebb veszélyt nem tapasztaltunk...). Utközben sok diot találtunk.

FöutcaVeszélyes :-)
Kilátás 
JuJó 2007.10.07 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.24
A falu nagyon tetszett, a rövidebb úton mentünk ,a falu lakói már biztos tudják, hogy valami van a hegyen, mert kíváncsian figyelnek.

K.L. 2007.10.07 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
Meglepően szép a falu és a környezete.

BiharyG 2007.10.07 09:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
Közeli láda, de csak most tudtunk rá időt szakítani. A reggeli párában még nem az igazi a kilátás, de azért tetszett.

BiharyG + Zsuzsi

 
Patikus 2007.10.02 10:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Mi is a rövidebb, de a végén nehezebb utat választottuk. Nem annyira vészes. A toronyba érdemes felmenni, bár ki van írva,hogy életveszélyes, de teljesen ép, biztonságos a létra rendszer. A kilátás csak fentről élvezhető.

Zerind HUN 2007.09.30 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.45
Rejtőtársként én is bejelentem a megtalálásomat, a dobogós helyeket meghagyva a többieknek. Szerintem Somogydöröcske a megye egyik legszebb faluja, 1-2 omladozó háztól eltekintve, a dombos somogyi táj pedig mindig is a kedvencem volt.

Majtika 2007.09.30 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.65
Szép hely, az út eleje jó majd jött a bozótharc. Megvívtuk.

Egyszerű de elegáns. 
peterpan 2007.09.30 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Előző este láttam az új ládát. Délelőtt már nem tudtam menni a templom és temetőlátogatás után, ezért ebéd után indultam Kaposvárról. Nem volt kedvem a bozótharchoz, ezért a hosszabb utat választottam. Így is jutott belőle egy csipetnyi.
Induláskor az ajánlott parkolóval szemben, az utolsó házban lakó nénivel beszélgettem, aki korrekt személyleírást adott azokról is, akik NEM ezen az úton indultak a nap folyamán :) Pletykaposta teljes gőzzel üzemel a faluban!
Innen már tudtam, hogy harmadik leszek. Még arra is figyelmeztetett, hogy zárjam be az autó ajtaját kulccsal.
Az úton végig kínoztak azok a középtermetű bogarak, amelyeket nem lehet csak úgy agyoncsapni. Az egyik még meg is csípett. Megköszönném, ha valaki elküldené levélben annak a bogárnak a nevét.

tosza73 2007.09.30 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.87
A Dél-dunántúli nagy pirost követve második helyen sikerült elérni a ládát. A jelzésről azért a kukoricásnál le lehet tévedni. Nekünk legalábbis sikerült, igaz pár száz méter után visszataláltunk rá. Első dobogós találatunk. Kösz!

Hófehér 2007.09.30 09:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.17
A nehezebb utat választottam földúton, erdőn keresztül. Nem is volt olyan kemény az a bozótharc pedig lélekben felkészültem rá. A kilátás gyönyörű, de ezekbe a tornyokba nem szívesen mászok fel. A rejtek elég érdekes, remélem tartós is lesz. Köszi az élményt.

padler 2007.09.29 19:07 - Egyéb
Szerintem a DDP a felújítás óta egész Észak-Somogyban jól követhető, így itt is. (Somogyacsa felé a toronytól át kell vágni a keskeny kukoricáson - vagy a helyén - szóval komolyan kell venni az arra mutató nyilat.) A falu különben tényleg kitűnik a rendezettségével, igazi üdülőfalu.

Hev 2007.09.29 17:57 - Egyéb
Nincs itt semmi gond a jelzéssel, de ha valaki biztosra akar menni akkor a
tracket
betöltheti a GPS-be. A geodéziai torony - ami nem kilátó - és ezért legyetek óvatosak, mindenhonnan látszik.

Szerintem akár jelszó nélküli találatot is regisztrálhatnék ? :-)

A DDP -nek van rendes neve: DÉL-DUNÁNTÚLI PIROS TÚRA. Ebben a kis faluban van az egyik pecsételő hely.

DDPJózsef-hegyi geodéziai torony
Templom 


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.