geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
159. Monori Strázsa (GCmono)

A Szent Orbán szobor

A Szent Orbán szobor

A Strázsa-hegy

A Strázsa-hegy

Kreatív

Kreatív

Mottó

Mottó

A Kilátó

A Kilátó

És a kilátás

És a kilátás

Hangulat

Hangulat

A tanösvény bemutatása

A tanösvény bemutatása

A tanösvény egyik állomása

A tanösvény egyik állomása
Szélesség N 47° 22,672'
Hosszúság E 19° 26,658'
Magasság: 177 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2002.03.30 14:45
Utolsó lényeges változás: 2020.05.16 22:31
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Kovács család
Felhasználó: halaszkiraly
Nehézség / Terep: 1.5 / 2.0
Megtalálások száma: 854 + 8 sikertelen + 15 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.9 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást halaszkiraly készítette.


Wap
A láda, egyesületi pótdoboz, három törzsű fenyő tővében lapul. Tűlevelekkel vastagon betakarva.
Ha ismét eltűnne a doboz - még a helyszínről hívjál fel és elmondom hogy hol találod a pótjelszót


A láda elérhető a COM-on is, de nem javaslom a travelbug/geocoin belehelyezését...


Megközelítés
A szőlőhegyre Monor központjából a Nemzetőr utcán célszerű elindulni, majd az Eötvös utcánál balra fordulni  N 47° 21,435' E 19° 26,746' 148 m [GCmono+balra] . Ez kicsit kanyargósan vezet fel a Szent Orbán szoborig (a borrend védőszentje)  N 47° 22,129' E 19° 26,719' 144 m [GCmono+szobor], ahonnét már a szőlők és pincék között közelíthetjük meg a kilátót  N 47° 22,413' E 19° 26,817' 180 m [GCmono+kilato], majd kereshetjük meg a ládát.

A láda
Sajnos a kilátó a szőlőhegy szívében található, mi pedig nem szerettünk volna virtuális pontot, így a ládát kénytelenek voltunk a kilátótól légvonalban kb. 500 m-re a település szélénél kezdődő akácerdőbe rejteni.
Ide egy kellemes séta keretében néhány kanyar után a szőlők és présházak előtt juthatsz el, ha a kilátó "feletti" úton elindulsz a GPS által mutatott irányba a Piros kereszt -en.

2009. szeptembere - újabb érdekesség - Szőlészeti és borászati tanösvénnyel gazdagodott a környék!
A tanösvény két szakaszból áll:
A Szent Orbán ösvény a hazai szőlészetet és borászatot ismerteti meg a látogatókkal. Hossza: kb. 2 km
A Bacchus ösvény a Strázsahegy természeti, épített és kultúrtörténeti értékeit mutatja be. Hossza: kb. 2 km
Indulás a Szent Orbán szobortól.
Bővebb információ: Ezer pince szőlészeti és borászati tanösvény

A láda története
Az első ládát a kkovacs család helyezte ki a Monor melletti Forrás közelébe, azonban időközben épült egy kilátó is a Strázsa-hegyen, így időszerűnek láttuk felülvizsgálni a rejtést.
Szerettük volna bemutatni Nektek a hely nevezetességeit, s mivel a kilátó környékén nem volt rejtésre alkalmas pont, így a láda átkerült a hegy másik oldalára, a kilátón kicsit túlra, hogy a megközelítés közben mindenki megnézhesse ezt a maga nemében egyedülálló szőlőhegyet és pincefalut.
Szerintünk ez a láda kiválóan alkalmas egy kellemes szombat délutáni sétára, biciklizésre, de akár autóval is végigjárható. (A város központjától kb. 2 km-re kezdődik a szőlős, pincés domboldal.)

Monor és a Strázsa-hegy
Monor város a Duna-Tisza közén, Budapesttől körülbelül 30 km-re délkeletre fekszik.
A város 1998-ban ünnepelte első írásos említésének 600 éves évfordulóját.
Monor lakossága Monorierdővel együtt is valamivel kevesebb mint 20 000 fő. A központ, amit a helyiek "város"-nak neveznek hamisítatlan kisvárosi hangulatot áraszt. Olyannyira, hogy volt olyan időszak, amikor a filmesek egymás után jöttek ide ezt a kisvárosi hangulatot megörökíteni.

A látogató Monoron lépten-nyomon találkozhat a "Strázsa" és a "Forrás" elnevezésekkel. A Strázsa az Északi-középhegység egyik legdélebbi "hegycsúcsa" Monor északi határában. A Forrás pedig a város egyetlen helyi védettséget élvező területe. Persze a Strázsát csak jókora túlzással lehet hegynek nevezni, hiszen a 191 méteres csúcs esetén még a domb elnevezés is enyhe nagyzolás. A Strázsa, mint a Gödöllő-Monori-dombság, az Északi-középhegység, sőt az egész Északnyugati-Kárpátok egyik legdélibb pontja.
Monor tehát - legalábbis a geográfusok szerint - a Kárpátok és az Alföld határán fekszik. A hagyomány szerint az Alföldbe simuló Strázsa-hegyről kémlelték a környéket a török korban, neve is innét származik.
A hegy meghatározó kőzete a lösz. Ebbe mélyítették a pincéket, ezt használták a rakott fal és vályog készítéséhez, ebből égették a téglát és ezen képződtek a környéken foltokban előforduló, kiváló minőségű mezőségi talajok is. A Strázsán mamutmaradványokat is találtak. A város belterülete azonban már az Alföldön fekszik, ahol a Dunából kifújt vékony lepelhomok fedi a felszínt. Az Alföld nem az a tengersík vidék a város határában, amit Petőfi megénekelt, hanem inkább kisebb kiemelkedésekkel és mélyedésekkel tagolt tökéletlen síkság.
A monoriak által kedvelt Forrás környékét - elsősorban növénytani értékei miatt - 1993-ban nyilvánították helyi jelentőségű védett területté. Az üde rétből itt vízigényes fűzfélék ligetes csoportjai emelkednek ki, a völgy legmélyebb részén pedig nádas található. A lágyszárúak jellegzetes képviselői a mocsári gólyahír és a fekete nadálytő. A domboldalak növényzetét száraz gyepek, cserjések alkotják. Pusztagyepek védett növénye a budai imola. A cserjék közül galagonya, kecskerágó, vadrózsa és kökény található. A talajvíz táplálta Forrás vízmennyisége valaha a nagyobb esőzések, záporok, zivatarok vagy a tavaszi hirtelen hóolvadások idején megnövekedett, és a közvetlen környékén lefolyástalan mocsárterületet hozott létre.
Az utóbbi évtizedekben a rendkívüli szárazság miatt a nagy vízigényű mocsári és lápi fajok, így a gyékény-, nád- és sásfajok uralmát a kevésbé vízigényes fűzfélék vették át. Kirándulásaink alkalmával az állatvilág néhány szép példányával is találkozhatunk. A gyíkokat a fürgegyík és a zöld gyík képviseli. A terület kiváló élőhely a békák egyes fajai számára. A madarak közül élelemre és fészkelő helyre talál a sárgarigó, a fülemüle és az erdei pinty. Az emlősök közül legtöbbször mezei nyúllal és őzzel találkozhatunk. A természetes növénytakaróból és állatvilágból Monor más részein nagyon kevés maradt. A közeli Csévharaszt és Nyáregyháza között terül el az ország egyik legszebb homoki erdőssztyep-vidéke. Valaha Monor egész területére ezek az erdős puszták voltak jellemzők. Helyüket az elmúlt két évszázadban szántóföldek, szőlő- és gyümölcsterületek valamint biológiai szempontból csekély értékű ültetett erdők vették át. A nagyüzemi mezőgazdaság megszűnése óta azonban újra teret kezd hódítani az eredetihez hasonlító vegetáció és visszatelepült néhány érdekes állatfaj is. Monor határában újra vannak ürgék és megjelentek a rájuk vadászó kerecsensólymok is.
A Strázsa-hegyen egy kisebb falu nagyságú, pincesorokkal tagolt szőlőskertek, borházak, pincék alkotta pincefalu ékeskedik.

A szőlőtelepítés kezdetéről

A monori szőlőtelepítések 1446-tól az egri káptalan birtokcseréjétől feltételezhetők, ugyanis 1446-tól Eger város katolikus egyháztanácsa lett Monor földbirtokosa. Az egri szőlő- és borkultúra hatására, a káptalan ösztönzésére történtek meg a szőlőültetések. Az egri káptalan monori birtokán a helybéli lakosok telepítették és művelték a szőlőt. A török kiűzése után, az 1696-ban visszatelepült 106 családból kilencvennek volt évi 4-5 hektó bort adó szőlője. Az 1780-ra elkészült katonai térkép pedig promontóriumot, szőlővel borított hegyoldalt is megjelöl. Az egri káptalan földesurassága idejében megkezdett szőlőtelepítések napjainkban is folytatódnak. Az újabb telepítések hungaricum szőlő- és gyümölcsfajták felhasználásával történnek.

Strázsa-hegy, a pincék bűvöletében

Az 1861. évi második katonai felmérés térképlapja a szőlős területeken belül pincéket is feltüntet a Strázsa-hegyen, a Téglagyári-dűlőben, és a Kutya-hegyen. A löszbe vájt monori pincék gádorjai mélyen vezetnek le a bortároló részhez. Több pince még ma is téglázatlan. A pincegádorok előtti régi kamrák sárfalból készültek nádfedélzettel, néhány kamrát fazsindellyel borítottak. A pincskamrák mögött létrejött gádorok sora adja a pincesorok egyes részein megfigyelhető sajátos "bakhát"-hatást. Az összhatásában többé-kevésbé egységesnek tűnő pincefalu épületei hat típusba sorolhatók.

A Strázsahegy összterülete kb. 300 hold (180 hektár), amely erősen tagolt; szőlő, gyümölcsös, szántó, pincék és présházak találhatók rajta. Az itt lévő szőlőfajták nagyobb része hagyományos, tőkeművelésű, öreg tőke (pl. Kadar, Tótfekete, Mézes, Ezerjó stb.), amelyek igen munkaigényesek. Vannak azonban szép számmal jól gondozott, kordonos művelésű, modern fajtákkal telepített szőlőterületek is, amelyek terméséből jó évjárat esetén kitűnő borokat állítanak elő. Leggyakoribb borszőlő fajták: Rizling, Rizlingszilváni, Rajnai Rizling, Kékfrankos, Zweigelt.
Ma 964 borospince található Monoron, átlag 10-15 (de néhol 100-200) hektoliter borral.
Flag Counter

Forrás:
Monor város honlapja
A Monor Környéki Strázsa Borrend honlapja
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (580 db): környezet: 4.14 rejtés: 4.05 web: 4.22 átlag: 4.14

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Wilka74 2020.08.02 20:00 - Megtaláltam
Kocsival jöttünk a ponthoz, mert sötétedett és nem akartam a sok kutya miatt balhéba keveredni. Magas felépítésű autóval drive-in lehet megkeresni. A találat után felkerestük a kilátót, amit tapasztalatunk szerint csak délről érdemes kocsival megközelíteni, mert zsákutcák vannak körülötte. Nagyon szép volt a holdfelkelte! Köszönet a rejtésért!

IMG_6257 
Szőkekapitány 2020.07.16 09:06 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést.

Csincsi manó 2020.07.04 18:02 - Megtaláltam
Köszönöm.

Mozsarak 2020.07.04 18:01 - Megtaláltam
Köszönjük!

csipet_csapat 2020.07.01 17:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
Megtaláltuk Takival. Néhány igazán tetszetős pince mellett vitt az utunk. A kilátóban kicsit élveztük a panorámát. Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.6.7]

IMG_20200701_170609IMG_20200701_172445
IMG_20200701_172555IMG_20200701_172500
tavidir 2020.06.28 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Feketeorsy 2020.06.28 10:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Acageo 2020.06.23 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.88
Monorra régóta járok, de a Strázsa-hegyi kilátó eddig kimaradt. Most végre sikerült pótolni a hiányosságot, szép, koranyári időben - ám a tanösvény(ek) végigjárása továbbra is várat magára. A kilátó után a piros kereszt jelzés követése egy helyütt nehézkessé vált, kicsit el is bizonytalanodtunk, de aztán rájöttünk, hogy maga a telekhatár a jelzés. A láda azután elég könnyen meglett. Állapota jó, tartalmától azonban nem voltunk elragadtatva...

Ambró 2020.06.15 18:16 - Megtaláltam
.

SziaHello 2020.06.13 09:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

nal14m 2020.06.04 18:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 2.61
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Brinden 2020.05.24 19:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

GRegina 2020.05.24 19:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

CharlesDarazsi 2020.05.22 11:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
Meglepődtem hogy monoron is van ilyen ?

pyrosz 2020.05.17 09:02 - Megtaláltam
Köszönöm, egy élmény volt! :) [Geoládák v3.3.2]

porto 2020.05.16 19:58 - Megtaláltam
Köszönöm, két élmény volt! :-)
A megközelítés kissé göröngyös volt.
A láda "meggyógyulásáért", köszönet a logtestvérnek!
[Geoládák v3.3.2]

kocsisjozsef74 2020.04.12 15:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.3.2]

anzsu7 2020.04.12 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.3.2]

geoládászok 2020.03.15 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.82
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

erbeo 2020.03.14 15:31 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Mizo6869 2020.02.29 14:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a rejtést! Mia, Piri (kutya), Zoli. Érdről.

KS01 2020.02.08 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.69
Köszi a rejtést!

Gerhátcsalád 2020.02.01 15:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
Megtaláltuk, köszönjük.

SuperAnya 2020.01.31 09:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

h725 2020.01.11 15:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.6]
Tetszett a hely. Hangulatos séta a pincék közt, klassz a kilátó is. Rengeteg ember volt, épp zajlott valami bortúra.
https://www.programturizmus.hu/ajanlat-jegviragtol-borviragig.html
Köszönjük a rejtést !

Vali, Zsolt

StílusosA kincs közelében
Ilyen csodákat látni arraSzétnéztünk a kilátóból is
És ez is tetszett 
szikizso 2020.01.03 11:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Fürkészéseim során ez volt a . láda. [Geoládák v3.2.0]

hankoosaurus 2019.12.26 14:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.51
Megtaláltuk! Köszönjük! [Geoládák v3.1.2]

Hokuszpok 2019.12.24 14:13 - Megtaláltam
Köszi!

Kovács Beni 2019.12.24 13:19 - Megtaláltam
Köszi!

anettnori 2019.12.20 16:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.32
Megvan! [g:hu 1.6.4]

Szépen sötétedett, végül már teljes sötétben kutattam ki a ládát. Érdekes, mennyi autó rohad a hegyen.

IMG_20191220_163127 
csvarga 2019.12.15 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Invictus3 2019.12.01 13:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megvan, köszi!
Kis kirándulás a kilátóhoz, majd a ládához. Nagyonszép a kilátás :)

Hubbi barátai 2019.11.01 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

promike 2019.10.23 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Yuhhuuu ez volt a 100. találatunk!

Cinnamontree 2019.10.19 16:19 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést!

Rézangyal77 2019.10.13 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

fcsaba 2019.10.12 13:50 - Megtaláltam
Monort is érintő 95 km-es kerékpártúra egyik állomása Mari Lacival és Sári Zolival. A ládához egyedül mentem, közben kutyák kergettek. Szép a kilátó, köszönöm a rejtést!

lillus73 2019.10.10 23:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Csehgz 2019.09.15 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

pgyp 2019.08.30 19:27 - Megtaláltam
Megvagy! [g:hu 1.6.2y]

Frankie Family 2019.08.20 15:38 - Megtaláltam
Közös bringatúra Bob&Bobekkel, a GCTUNA jegyében. Köszönjük a segítséget!

Bob&Bobek 2019.08.20 15:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.89
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
Rejtői segítséggel, melyet ez úton is köszönünk!

A rejtésre a felhasználók átlagát adtam. A "hegy" meglepően kedves volt. bár lent Monor maga ... .-((

Stevemc63 2019.07.17 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Szép a környék első ládánk.

data4526 2019.06.02 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

katica 2019.05.26 13:36 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.1x]

Access Denied 2019.05.26 13:35 - Megtaláltam
.

bedian 2019.05.25 16:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

World 2019.04.21 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Erdei Íjászok 2019.04.21 10:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a rejtést!
Szilvia, Jana, Nina!
" Erdei Íjászok" [Geoládák v2.2.5]

ozselaca 2019.04.14 13:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Első megtalálásom. Köszönöm

Pumba9 2019.03.24 13:01 - Megtaláltam
Hurrá. Újabb láda a gyűjteménybe. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mirtt 2019.03.24 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Haborgotejberizs 2019.03.17 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

VenTOmi 2019.03.16 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vasilona 2019.03.09 15:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2]

Tünde&Attila 2019.01.20 16:21 - Megtaláltam
Köszi, megvan, kellemes kis havas séta keretében :)

Vincenzo65 2018.11.17 10:32 - Megtaláltam
Kilátómentesen. Sajnos kicsit későn jöttem rá az 500 méterre. Sebaj majd legközelebb. Pincesor bejött.

Tuareg79 2018.11.12 13:28 - Megtaláltam
Köszönöm. [g:hu 1.6.0]

tgb 2018.10.13 11:36 - Megtaláltam
Megvan! Tényleg elkelne egy nagyobb doboz, mert a mostaniba az ajándék mellé semmi nem fér be, a logbook és a toll sem. [Geoládák v2.2.4]

metal17 2018.10.11 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.01
Megtaláltam ,köszi.A ládába egy nagyméretű ajándék van a logbook és a
toll nem fért a dobozba időbe telt mire megtaláltam a doboz alatt,ez most is igy van, de esős idő esetén meg egyébként sem jó igy. Aki tervezi felkeresni vigyen kisebb ajándékot és a logbook-ot tegye vissza a dobozba.

BandiG 2018.09.30 16:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Mblack616 2018.09.16 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Ajándék nem volt de tettünk bele. :) [Geoládák v2.2.4]

joco64 2018.09.09 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
Köszönöm.

Dorkadia 2018.09.01 18:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

kertimi 2018.09.01 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Tanohun 2018.09.01 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

pezo77 2018.08.13 10:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

denho 2018.08.09 16:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.84
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Moni&Beni 2018.06.16 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.32
Megtaláltuk családi kirándulás keretében, köszönöm a rejtést! A láda szép, tiszta, teljesen új. A környék teljesen elvarázsolt a nyugalmával, a pincék, szőlősök hangulatával. Tényleg egy kellemes séta a kilátótól, nagyon jól esett...[Geoládák v2.2.4]

IMG_20180616_163152_HDRIMG_20180616_165737_HDR
IMG_20180616_163152_HDR 
TD Adventure 2018.06.10 14:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Kellemes kornyek sok pincevel!

Hegyo 2018.06.01 09:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Környezet: 4 /Rejtés:.4 /Web: 4 [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Albatrosz947 2018.05.29 15:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.21
Monori bringázás ķözben ládázás.
Köszi a lehetőséget.

20180529_151850 
VINAX 2018.05.26 14:57 - Megtaláltam
A mai ládázásunk fénypontja. Fent a hegyen éppen egy családias hangulatú, főzőversennyel egybekötött, kis borász ünnepség volt. Egy kicsit elidőztünk itt és megkostóltuk a lángos különlegességeket is.
Köszönjük a rejtő munkáját!
★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.4]

IMG_20180526_142620-01 
csörike és maci 2018.05.20 13:00 - Megtaláltam
Ok.

homokia 2018.04.22 00:00 - Megtaláltam
Köszi!

vakond87 2018.04.20 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.12
Kerékpárral Monorról Hosszúberek-Péteribe. Közben megnéztem a pincesort és a kilátót is. Köszönöm a rejtést!

IMG_20180420_164021IMG_20180420_163959
IMG_20180420_164035IMG_20180420_164030
IMG_20180420_163045IMG_20180420_163859
IMG_20180420_163853 
emiGrant 2018.04.15 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Nem minden nap megy az ember a rejtővel ládázni, de ma ez történt. Ha2 rejtette újra a a ládát, nem is olyan régen, mégse a jó fához mentünk először. De azért meglett és köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
ChefBogi 2018.04.07 17:51 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v2.2.3]

FanniWalker9609 2018.04.02 13:19 - Megtaláltam
Köszi a rejtést :) Fanni és Anett

Ici&Feco 2018.03.10 11:29 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Első keresésnek a keresztfiamnak ideális volt! Csak azt sajnálom, hogy ritkitották az erdőt.... 😑

Sikeres megtalálásA megtaláló
ha2 2018.01.31 18:50 - Megtaláltam
Ládagazda hozzájárulásával az eltűnt láda helyett újat rejtettem. (Szokványos,egyesületi láda)
A sötétedés ellenére azért láttam néhány érdekes présházat és a tanösvényt is meg fogom egyszer nézni világosban.

Jók az egyedi jelzések.Szőlő és bor történet
Tanösvényen. 
Laminsio 2017.11.05 12:00 - Megtaláltam
Sajnos a láda nincs meg.A rejtő segített .
Köszönet érte.
Pofás kis telkek vannak a környéken.

H+W 2017.11.04 16:41 - Megtaláltam
A ládát sajnos nem találtuk és ránk is esteledett, ezért a rejtőtől kértünk segítséget, amit ezúton is nagyon köszönünk.

feherzoltan79 2017.10.13 19:34 - Megtaláltam
Gyömrő - Péteri - Strázsahegy - Monor túra alkalmával, lustyiktimi kessertárssal. Köszönöm szépen a rejtést. (Ennyi pince lehet hogy Villányban sincs.)

lustyiktimi 2017.10.13 15:20 - Megtaláltam
Köszi!

Locusta 2017.10.07 18:00 - Megtaláltam
Karika76-tal kellemes esti séta a kilátónál, nekem ez nagyon tetszett, de a rejtek hűlt helyét találtuk csak. A képeken igyekeztem lefotózni a láda vélt hűlt helyét. Még a közelben sincs egyetlen kidőlt fa sem a földön.:( Keresgéltük a dobozt a csalánosban, vagy a szemét között, de nem találtuk sajnos.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2017.10.17 07:47]

WP_20171007_006WP_20171007_007
WP_20171007_004WP_20171007_005
Karika76 2017.10.07 18:00 - Megtaláltam
Szerintünk a fa helyét találtuk meg, Locusta tesz fel képeket a vélt rejtekről.
Lehet, hogy valaki elvitte tüzelőnek. De miért nem hagyta a dobozt? :(
Track képen.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2017.10.17 07:47]

gcmono 
Atesy83 2017.08.20 19:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Husky_kutya 2017.08.17 12:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Fixis 2017.07.28 11:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Kerékpárral begyűjtve.

ystray 2017.07.07 21:22 - Megtaláltam
Megvan :)

dubovinszky 2017.06.18 14:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi!

azimee 2017.06.05 12:40 - Megtaláltam
Megvan. Köszi!

Ramszesz 2017.05.06 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.03
Henci unokámmal sokáig kerestük az akácosban egy jókora kidőlt fa törzse alatt a térdig érő fűben, és persze nem találtuk. Aztán elolvastuk a bejegyzéseket, amiből kiderült, hogy egy három ágú növendékfa, a valóságban inkább kiszáradt bokor, alatt kell felásni a talajt, így aztán megtaláltuk. Javaslom javítani a meglehetősen megtévesztő leírást, mert a ládától 4-5 méterre fekszik egy kidőlt "igazi" fa, ami belül van a GPS pontosságán, ráadásul ennyi eső után a fű hamarosan embermagasságú lesz. Egyébként tetszett a környék, köszönjük a rejtést!

Szejbi 2017.04.02 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
Köszi a rejtést! A fa nekünk egy kicsit mást jelent!

peterpan 2017.04.02 00:00 - Megtaláltam
.

Dicemiki 2017.03.25 18:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

graffz 2017.03.25 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kösz. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

DFRi 2017.03.21 16:40 - Egyéb
Csere láda kihelyezve! [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]
A láda egy háromtörzsű erősen dőlő növendékfa "alá" került!
Sok sikert a kereséshez!!!

GCmono_20170321171820.jpg20170321_171742
20170321_171734 
DFRi 2017.03.21 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.17
Megvagy láda :-)
Köszönjük a lehetőséget!
Mira&Feri [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]
A láda sajnos nem lett meg, a rejtő segítségével sikerült a log-olás. Köszönjük szépen a gyors és önzetlen segítséget!!!

GCmono_20170321164038.jpgGCmono_20170321164046.jpg
temesvaryek 2016.11.01 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.00
Megtaláltuk!

takacsimre 2016.10.10 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.12
Öt napos ládázásunk második találata. Szép a kilátás. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

20161010 kilátó 
cs24 2016.10.01 12:54 - Megtaláltam
Megvolt

ésKata 2016.09.20 19:05 - Megtaláltam
Megleltem!Munka után mentünk ki a ládához, már igencsak sötét volt.Képet még tavaly készítettem, amikor a Zöldsportosokat vártuk.
Nem világos miért kellett a kilátótól ennyira távol tenni a ládát.

perdix 2016.09.10 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.58
Meglelve! Köszi a rejtést!

Tomcache 2016.09.04 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Ok-

ujvaria 2016.08.23 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.00
Köszi! :)

Elefántbolha 2016.08.08 18:21 - Megtaláltam
Két jó barátnőmmel épp erre jártunk. Egyikük ettől kedvet is kapott a ládakereséshez. :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Szpal 2016.07.20 15:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.21
Épp boronáltak, ezért óvatoskodnom kellett a megtalálásnál :)
Valahogy nem tűnt fel, hogy itt van kilátó, bármi más, csak úgy tálmentem a dombon, aztán ereszkedtem a másik úton lefele. /746.

VaVi 2016.07.04 20:31 - Megtaláltam
:)

nagyfliszi 2016.05.16 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
A ládát rejtő fát már most méteres fű rejti, mi lesz itt nyáron?
Ennyi pincét még Tokajban s Szekszárdon sem láttunk egymás mellett. Sajnos kóstolni sehol sem volt alkalmunk, bár a Kult pincébe szívélyesen invitáltak minket egy kis körbenézésre.
TFTC.

Bernáth 2016.05.16 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.93
Mennyi pince! Tiszta idő volt, a kilátóból egészen hazáig elláttunk. A láda ott van, ahol ígérted, a leírásból könnyen megtaláltuk. Köszönjük!

Kilátás
PipacsosUzsonna
 
daisy01 2016.05.10 14:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.18
Köszönjük a rejtést. Jópofa hely.

Donald 2016.05.10 14:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.70
köszönjük a rejtést!

GYEZegzug 2016.04.15 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.96
Sülysápi kirándulás keretében. Köszi szépen a segítséget s a lehetőséget is.

 
BLUEway💙2016! 2016.04.10 16:00 - Megtaláltam
Érdemes volt - a szép kilátásért - felmenni a kilátóba... A képek alapján kérjük az elfogadást...

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2016.04.18 19:42]

Thanks!

20160410_15585220160410_160023
20160410_15445920160410_155536
20160410_15444420160410_154659
MJANEZ 2016.04.06 09:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Köszönöm a rejtést, és örülök, hogy ezt is láthattam! :)
A ládát most nem találtuk a helyén így, a rejtővel megbeszélt formában, egy müa. vitaminos csavarós kis doboz lett az adott koo-n a kidőlt fa törzs alatti kis mélyedésbe talajszinten elrejtve.
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Ezt keresd!
 
krisztinagyorgy 2016.04.03 18:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

teszarsistvan 2016.04.03 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

A doboz elég megviselt állapotban van, beázott. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

molka 2016.03.28 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.14
A logokat olvasva el sem indultunk a ládához, egyszerűen csak felsétáltunk az Orbán-térről a kilátóhoz. Gyönyörűen megcsináltak mindent, csak ámultunk. Biztos visszajövünk még. Pótjelszóval. Köszi!

imageimage
imageimage
imageimage
imageimage
Istennyila 2016.03.27 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.00 súly: 2.62
Sajnos a ládát nem találtam, kérem, a képek alapján a találat elfogadását!
Köszönöm :-)

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2016.04.06 23:52]

IMG_20160327_121755IMG_20160327_121823
IMG_20160327_121835 
R.Betti 2016.03.06 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Sajnos nem találtam meg. Kérném a képek alapján a találat elfogadását. Köszönöm szépen. :-)

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2016.03.08 00:02]

WP_20160306_14_57_52_ProKilátóban.
pótjelszó a megadott koordinátákonWP_20160306_15_23_59_Pro
WP_20160306_15_24_11_Pro 
dorjan család 2016.02.14 13:15 - Megtaláltam
Logolni nem tudtunk. Sajnos nem olvastam előbb logokat, így nem vittem pótlást. Fotó készült az elfogadáshoz .:) Egy nagyon szép, szinte már kora nyári időben elkövetett ládázás.

20160214_130333[1] 
Ancs 2016.02.14 12:15 - Megtaláltam
Végre nem esett az eső, sőt a napocska is előbút, így rögtönöztem egy ládakereső délelőttöt. :)
Nem olvastam leírást, így meglepetés volt ez a hely. A felfelé úton meg álltam a Szent Orbán térnél, annyira tetszett. A továbbiakban a hangulatos kis pincék is nagyon tetszettek. Igazi nyári hangulatom lett a napsütésben.
A kilátóból jól körbe néztem, majd irány a ládikó. Sajnos nem került elő, de ez a korábbi logok alapján nem csoda. Így visszafelé is megálltam a térnél és leolvastam a pótjelszót.
Köszi

-1-2
-3-4
-1-2
stmester 2016.01.28 11:40 - Megtaláltam
csizma lehúzó sárban dagonyázva lett meg a széttört láda

turani 2016.01.28 11:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A láda törött, szétázott a tartalma. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Szétázott láda
navigaator 2016.01.22 00:00 - Megtaláltam
-

mandrew 2016.01.16 10:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.78
Köszönjük a rejtést, a tervezettnél hosszabb keresgélés után sikerrel meglett ez a láda is. Még jobb is, hogy nem a kilátó közelében van a rejtek, innen is szép a kilátás.
Viszont a ládára tényleg sürgősen rá kéne nézni, valóban repedt, és beázott. A vizet kiöntöttem, a benne lévő szemét egy részét elvittem, de a logbook gyakorlatilag használhatatlan. Szétázott, megfagyott, bepiszkolódott.

exe 2016.01.16 00:00 - Megtaláltam
Téli Teljesítménytúra TT.

nami93 2015.12.31 15:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.78
A ládát megtaláltuk, de sajnos a fedele összetört és a tartalma elázott,majd megfagyott, így a logbookba sem tudtunk írni, de a jelszó olvasható, ha valaki keresné.
A helyén hagytuk.
Egyébként a hely szép volt, főleg naplementében.

Cinkata 2015.11.21 16:17 - Megtaláltam
Szombat delutani kerekparozassal egybekotott kirandulas :). Sajnos a ladat nem sikerult megtalalni a fa kornyeken, viszont keszitettem fenykepeket a helyszin(ek)rol, kerem szepen jelszo nelkuli megtalalasnak elfogadni. Koszonom! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2015.11.22 22:41]

GCmono_20151121155231.jpgGCmono_20151121155247.jpg
GCmono_20151121162127.jpg 
túráZoo 2015.09.19 00:00 - Megtaláltam
Ládát nem találtunk, pótjelszóval logoltunk.
Sétánkat egy kedves szőlősgazda mustkóstolással ízesített hangulatjavító vendéglátása fűszerezte.

Hoops & Yoyo 2015.09.11 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Nagyon szép út visz fel... köszi, meglett.

Hoops & Yoyo 
griffs 2015.09.02 00:00 - Megtaláltam
GCTUNA tekerés közben. Mindig a leírás és a logok tanulmányozása nélkül állok neki a keresésnek, úgy izgalmasabb :) Mikor nem találtam, leültem egy megdőlt fára és elolvastam, hogy a néhai rejteken ülök :( Bizonyítéknak egy track részlet. Köszi hk !

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2015.09.03 09:13]

 
Pibo 2015.08.15 00:00 - Megtaláltam
Köszi...

csg69 2015.08.01 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.27
Sajnos a dobozt én sem találtam, és még a telefonom is lemerült, így csak pár képet készítettem a helyszínről. Elfogadod? Köszönöm :)))

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2015.08.05 22:42]

 
nmárti 2015.07.11 12:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Nem hittem volna, hogy ilyen szép helyek "lapulnak itt:) A kilátótól nem mentünk tovább, mivel olvastam az előző logokat, hogy nincs meg a láda és a nap erősen tűzött. Kérem a találat elfogadását, köszönettel.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2015.07.12 00:16]

 
brdsk 2015.06.28 14:38 - Megtaláltam
sajnos telefonos segitseg ellenere sem talaltuk meg. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

zolika87 2015.05.23 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Köszönöm szépen a rejtést!
Mint valószínűsítettem - és ebben halaszkiraly is megerősített - sajnos a láda nincs meg, fényképpel igazoltam a "megtalálást".
Egyébként a környezet, vele együtt Monor nagyon szép, hangulatos kis város, érdemes szétnézni a környéken.
A kilátóról a táj hangulatos, egyedül az nem tetszett, hogy fémből van, a fa alapú kilátókat sokkal jobban szeretem.

Horvkluksz2 2015.05.11 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

raci 2015.05.09 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.04
Nem a legszebb, de nagyon jó, tartós kilátó, szeretünk körbenézni, így ilyen sík helyen ez különösen nagy élmény. Innét sétáltunk el a rejtésig, mely nagyon jó, de a leírt fához nem sok köze van. Köszönjük, hogy megmutattad ezt a kedves helyet.

Magnes50 2015.04.18 12:15 - Megtaláltam
Zöldsport egyesület túráján megtaláltuk.

marsoka 2015.04.18 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Zöldsportos csapat a közgyűlés előtt látogatta meg a borfalut, ami nagyon szép. A kilátóban jó kis szél volt csudaszép kilátással. Köszönjük.

b_pisti_62 2015.04.18 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 3.81
Sokáig kerestük a megadott hely környékén, de nem lett meg... :-(

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2015.04.19 07:46]

Edizon 2015.04.12 17:05 - Megtaláltam
Megvan. Pót jelszóval.

pggabesz 2015.04.12 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Átfésültök a környéket a kidőlt fa alatt sajnos nem találtuk meg a ládát Helyiek vagyunk máskor felkeressük újra. De ha lehet kérnénk megtaláltnak venni a ládát. Köszönjük! Az elrejtést is :)

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2015.04.13 06:35]

Ferde fatörzs 
Laura97 2015.03.07 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

BöbeSanyi 2015.02.14 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

IREBA 2015.02.13 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.41
A ládát én sem találtam meg,sok frissen vágott fa árulkodott róla hogy a napokban sokan járhattak itt.Kérem a rejtőt a fotók alapján,találatom elfogadását. Köszönöm.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2015.02.15 15:33]

 
Mars3696 2015.02.07 10:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.55
Rég terveztük ezt a ládát, mert gyakran jártunk a környéken!

Ahogy MoMaszter is írta: csak telefonos segítséggel tudtuk teljesíteni: ezért köszönet a rejtőnek. A leírás alapján talált hely üres volt, így végül nem mértem be pontosan (ha mégsem jó helyet néztünk, akkor nehogy fals infókat adjak meg...)

A feltételezett hely... 
MoMaszter 2015.02.07 10:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.47
Köszi a lehetőséget és a telefonos segítséget! A ládika helyét megtaláltuk az elmondás alapján, de a ládának nyoma veszett.

Arra gondoltunk, hogy talán túl sokan errefelé vágják le a kanyart és így szembetűnik a hely.

A Strázsa. :) 
"J&J" 2015.02.01 00:00 - Megtaláltam
E-mailt küldünk a rejtőnek a részletekről

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2015.02.01 21:23]

kópé1993 2015.01.24 15:49 - Megtaláltam
Mai nap utolsó találata. A új rejteket könnyen megtaláltam.

kicsiogre 2015.01.18 15:18 - Megtaláltam
Sajnos nem találtam a megadott koordinátán a ládát. Kérlek a képek alapján fogadd el a találatot.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2015.01.19 19:37]

 
anettx 2014.12.29 09:25 - Megtaláltam
TFTC! Nagyon tetszett a kilátó és onnan a ládáig vezető út. Sajnos nem sikerült megtalálni, csak a fatörzs alatt egy mélyedést láttunk. Képek alapján kérem megtalálásként elfogadni.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2014.12.30 22:43]

picuresnagyur 2014.12.26 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
köszi :-) boldog karácsonyt!

Tathalas 2014.12.22 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Az én mérésem szerint a láda itt van: N47° 22.705' E19° 26.675', szóval a megadott koordináta simán belefér.

placi75 2014.11.21 16:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget: PLaci [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Más besötétedett, mikorrá ideértem, így csak az alternatív pontig jutottam el. Rejtő segítségére is szükség volt. Köszönöm.
Szép hely, valamikor visszajövök fényes nappal, és melegebb időben.

Hegyimanók 2014.11.15 12:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.88
A környék megkapó. Különös volt látni a sok puccos kocsit a földutakon.
Bicajozáshoz kellemes földúthálózat, esőben biztos macerásabb.
A koordináták mintha még a régi helyre mutatnának, kis kereséssel fellelhető azért a láda. Hála kismanó jó szimatának mi is megtaláltuk.

 
Czirákyk 2014.11.15 12:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Ercsibe20 2014.11.01 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.34
Sötétedés után indultunk a keresésére, azért nehezen, de sikerült rálelni.
A kilátóba még szürkületkor mentünk fel, sajnos a nagy ködtől nem sokat láttunk. Úgy érzem, fogok még erre jönni, kellemes hely.
Köszi a rejtést!

Lónyayrefi 2014.10.30 13:40 - Megtaláltam
Sokáig kerestük, de sajnos nem találtuk meg. A kép alapján kérjük a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2014.11.25 17:21]

 
bobák 2014.10.29 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.00
A kilátó tetszett, már jártunk erre régebben is, most a környezetét is kezdik szépen rendbe hozni, de akkor a ládát nem kerestük meg. Kicsit figyelmetlenek voltunk és a kidőlt fánál kerestük először, aztán feltúrva a környéket meglett a rejtek is.

 
Kitti 2014.10.28 12:51 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 3.37
Megtaláltam

dobermann 2014.10.16 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Kerékpáros túra közben....

 
Atalati 2014.10.05 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.16
Köszönöm!

Mr Bean 2014.10.03 12:07 - Megtaláltam
Megvan! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

stikli08 2014.09.30 11:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. közel az eredeti helyhez egy fa tövében. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

eleem 2014.09.20 12:00 - Megtaláltam
bringatúra közben. köszi

 
katnorbi 2014.09.20 12:00 - Megtaláltam
Bringatúra közben

ny.mate 2014.09.07 20:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Katulyakutatók 2014.08.31 10:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.22
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtő fáradozását! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Kár, hogy a kilátónál lévő pihenőnél elfelejtettek szemeteseket elhelyezni, így mindent ellep a "kirándulók" hulladéka. Ez sokat levon a hely élvezeti értékéből. A kilátás a vártnál sokkal jobb, egészen messze el lehet látni.

Már útközben is jó a kilátás
lizzard és csapata 2014.08.30 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

osibring 2014.08.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.37
GÖRDÖGÖK csapat tagjaként.

gordogok 2014.08.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.49
12fős bringázás közepette.

Holnap 2014.08.23 00:00 - Megtaláltam
Ez a fa nem dől, de meglett.

Atiss 2014.08.17 16:50 - Megtaláltam
Csak a fát találtam, ládának hűlt helye... :/

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2014.08.22 20:11]

 
brunnyer 2014.08.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.66
Megtaláltam!

bortel 2014.07.13 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.86
OK

éjféli vadász 2014.06.22 00:00 - Megtaláltam
Meglett!! Köszi

nagyi11 2014.06.14 18:10 - Megtaláltam
Megtaláltam! :) Kiléptem a 10-12 métert, és így lett mg hosszas keresgélés után... :)

Picibabo 2014.06.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.94
A pincesor, kilátó szép volt.
Pontos koordináták nélkül, az említett új fa fényképe nélkül, 10 méteres sugárban az összes kis/közepes/nagy fa tövét átfésültük a sűrű aljnövényzetben, finoman szólva nem annyira egyszerűen lett meg az a "természetes üreg".

ellfelek 2014.05.24 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.60
Egy munkahelyi bicikli túra keretében ellátogattam ehhez a ponthoz. A kilátó és a tanösvény nagyon tetszett, a ládát is aránylag könnyen megtaláltam. Mivel megint nem tájékozódtam rendesen, a drága TOK TOK-ot (Travel Bug) ide rejtettem. Remélem a Pipinek sikerül majd tovább utaznia, mert szegény itthon már nem találta a helyét már utazna tovább :)

Nargoth 2014.05.24 10:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
GCTUNA közben.

Láda hamar meglett, miután elolvastuk a megtalálásokat. :)
Új koo-t küldtünk a rejtőnek.

A kilátóra felmásztunk, sajnos nem nyújtott valami nagy élményt, de a helybeliek szerint a vihar miatt felkavart por miatt. A kilátónál aztán tízóraiztunk egyet, bár pár perccel később az egyik pincénél megkínáltak minket borral és zsíros kenyérrel, miközben jót beszélgettünk a tulajjal.

Köszönjük!

Gubirobi 2014.05.24 10:41 - Megtaláltam
GCTuNa tekerés közben csoportoson elkövetett megtalálás Jani és Rózsa társaságában.
Hátulról közelítettük meg a ládát, majd kis dzsindzsaharc után és a logokat átolvasva megtaláltuk a láda rejtekét. Logolás után megkerestük a kilátót, amelynek árnyékában megebédeltünk, igaz előtte felmásztunk a kilátóba is. A kilátás nem egy nagy szám, de legalább nem takarják el fák.:)
A távolabb lévő doboz helyett egy mágneses verzió a toronynál jobban tetszene.
A pihenő után a GCTuNa túra meglepetéseként az egyik közeli pincében vendégül láttak minket. Közben felfedezhettük a helyi takaros kis pincéket is. Na ez a rész már nagyon tetszett! :D
Köszönöm a lehetőséget!

rosie 2014.05.24 10:40 - Megtaláltam
köszönöm a rejtést

 
Judit és Béla 2014.05.10 18:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.93
Megtaláltuk.

dendeocse 2014.05.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Megvan.

cicababa 2014.04.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.18
Megtaláltuk :) Köszi

EmesESE 2014.04.13 15:13 - Megtaláltam
Megvan.
10 meterre az eredeti koordinatatol ott lapult.
Csak a lada let meg, a kilato nem :-)

KennyM 2014.04.13 15:13 - Megtaláltam
Meglett

Csapdoki 2014.04.05 15:29 - Megtaláltam
Erre járva a gctuna ládát vagyis hát részletét megtaláltuk ehhez viszont nem volt szerencsénk.Az utóbbi bejegyzéseket illetően nem is az eldőlt fa alatti avarrengetegben kellet volna keresgélnem a 40 méterről figyelő szőlősgazda szeme láttára hanem 10 méterre valamerre.Mivel az ott levő adataimban nem szerepelt a rejtő telefonszáma rögtön nem tudtam segítséget kérni.Így aztán most kérem az elfogadást.Kösz.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2014.04.24 23:22]

 
ghcmja 2014.03.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
Megvan, ott van kb. 10 méterre a jelzett helytől. "szokásos" rejtést keressetek.
Csak éppen a jelszót nem írtuk fel...
Pöfike üzenetére hittük azt, hogy a jelszó, úgyhogy szépen le is fényképeztük.... :-)

Köszönjük a jóváhagyást!

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2014.03.23 14:56]

 
13 2014.03.15 16:49 - Megtaláltam
A ládát nem találtuk meg, a képek alapján kérném az elfogadást.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2014.03.23 12:46]

tóthék 2014.03.15 16:49 - Megtaláltam
Sajnos nem találtuk a ládát.
15.-én voltunk de a 12.-ei bejegyzést sem láttuk miszerint 10m-el távolabb kell keressük.
A fotók alapján kérem elfogadni megtalálásként. Köszönöm.

Tóthék apraja-nagyja Tjanek,Tpetya, Tkriszta & 13
Köszönjük.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2014.03.22 10:28]

 
tpetya 2014.03.15 16:49 - Megtaláltam
Sajnos nem találtuk a ládát.
15.-én voltunk de a 12.-ei bejegyzést sem láttuk miszerint 10m-el távolabb kell keressük.
A fotók alapján kérem elfogadni megtalálásként. Köszönöm.

Tóthék apraja-nagyja Tjanek,Tpetya, Tkriszta & 13
Köszönjük.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2014.03.22 10:28]

 
tjanek 2014.03.15 16:49 - Megtaláltam
Sajnos nem találtuk a ládát.
15.-én voltunk de a 12.-ei bejegyzést sem láttuk miszerint 10m-el távolabb kell keressük.
A fotók alapján kérem elfogadni megtalálásként. Köszönöm.

Tóthék apraja-nagyja Tjanek,Tpetya, Tkriszta & 13
Köszönjük.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2014.03.22 10:28]

 
tkriszta 2014.03.15 16:49 - Megtaláltam
Sajnos nem találtuk a ládát.
15.-én voltunk de a 12.-ei bejegyzést sem láttuk miszerint 10m-el távolabb kell keressük.
A fotók alapján kérem elfogadni megtalálásként. Köszönöm.

Tóthék apraja-nagyja Tjanek,Tpetya, Tkriszta & 13
Köszönjük.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2014.03.22 10:27]

 
czmauber 2014.03.07 14:00 - Megtaláltam
Ha már Monoron jártunk, és gyönyörű idő volt, felsétáltunk a kilátóhoz, bár az előző hozzászólásokból arra következtettünk, hogy a ládát hiába keressük. Kerestük a pótjelszót, hívtuk a rejtőt, hiába. :-( Kérem a képek alapján a találat elfogadását.

 
golyakr 2014.02.23 13:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.23
Szép kis túra volt GCVOR-tól eljutni idáig. Nagyon hangulatos utakon vezetett felfelé az út, és volt energiám a kilátó megmászására is. Sajnálattal vettem észre, hogy az értékek megóvása e tájon sem jött divatba. A ládát, bár tudtam, hogy nincs meg, meglátogattam. Kíváncsi voltam az elhelyezésére. Előtte a pótjelszónál időztem, de nem akadt meg a szemem a néhai láda jelszaván.

Kérlek fogadd el megtalálásként, ha szükséges, tracklog is áll a rendelkezésemre. Köszönettel a túráért, és az élményért: golyakr

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2014.02.24 08:54]

Hardwer 2014.01.05 14:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.08
A láda nincs a helyén, de a pótjelszót telefonos segítséggel megtaláltuk.

Macusa 2013.12.08 11:59 - Megtaláltam
Sajnos a ládát nem találtam meg csak a hűlt helyét. Kérem a képek alapján a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2013.12.09 22:45]

 
CsoMaG 2013.11.16 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

jpal 2013.11.03 16:00 - Megtaláltam
Ismerősöket vittünk Lisztferihegyre, utána kerestünk meg három monori ládát, GCVOR-t, GCLOTA-t és GCmono-t.
Miért keressünk geoládát nyáron verőfényes napsütésben, mikor lehet novemberben, sötétedéskor, szakadó esőben úgy, hogy a láda nincs is a helyén. Úgy az igazi élvezet, nem?
Pótjelszó reményében hívtuk Halászkirályt, de nem volt telefonközelben, így kérjük a jelszó nélküli találat elfogadását.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2013.11.03 19:01]

Útban a kilátó feléPrésházak
A kilátóKözeledünk
Sötét van, de láda sehol :( 
Punkdraco 2013.11.03 12:53 - Megtaláltam
Pótjelszóval megvan

andrea1976 2013.11.03 12:53 - Megtaláltam
A láda nincs meg, pótjelszóval megtaláltuk

zsolty23 2013.11.02 11:11 - Megtaláltam
Nagyon szép környék, de a ládát sajnos nem találtam meg.
Kérem a kép alapján az elfogadást.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2013.11.02 16:59]

fegyverműhely 2013.10.20 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük :0)

Pöfike 2013.10.15 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

kncsk 2013.10.15 11:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.79
Köszönöm!

QandB 2013.10.13 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

szpiridion 2013.10.13 00:00 - Megtaláltam
A monori kisállatvásár után megkerestük a ládát, köszönjük a rejtést!

alucifer 2013.10.12 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.92
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


Pimpi69 2013.10.05 16:05 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

K-55 2013.10.05 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.09
Kellemes kis séta volt, barátságos környezetben. Bár a szüret már elmúlt, azért néhány szem szőlő még itt-ott kikandikált a kerítésen... Szent Orbán kezecskéjébe is raktak igazi szőlőt, nagyon kedves a látvány. A kilátóra érdemes felcaplatni. AA

Kessertársakkal találkoztunk
RobiGergo 2013.10.05 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.51
Köszönjük szépen!

alcala76 2013.10.05 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.52
Köszi a rejtést!

Gábor75 2013.10.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Lopakodó és Pimpi69 társaságában. Köszönöm a rejtést.

Mira 2013.09.23 13:07 - Megtaláltam
A Naprendszerben tett túránk közben kerestük meg a ládát.
A pincéknél összetalálkoztunk egy kesser kollégával, megismerkedtünk és jót beszélgettünk.

Gábor66 2013.09.23 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

markovicsa 2013.09.23 12:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.87
Három nappal ezelőtt kezdtem el a GCTuNa - "Túra a Naprendszerben" láda jelszórészleteinek összegyűjtését gyalogosan és ma fojtattam a befejezését. Gyömrőn kezdtem, majd Péteri, Gomba és Monorierdő. A táv 40 km. Természetesen az útbaeső más hu-s és com-os ládákat is kerestem.

 
emmerwald 2013.08.26 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.46
A pincefalu felől sétáltam el a ládáig.
Hangulatos hely köszönöm, hogy láthattam!

Itt parkoltamA Neptunusz is megvan...
Hangulatos ösvény a szőlősorok között...Errefelé a füge is megterem.
Pajzsika 2013.08.19 13:08 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.00
Meglett, köszi

vidra82 2013.08.19 00:00 - Megtaláltam
Szerintem mi a könnyebbik utat választottuk, a péteri útról lekanyarodva a szántók felé jöttünk fel a ládáig kocsival. Bár szegény kis corsa-nak nem a legideálisabb terep. A ládát könnyen megtaláltuk mivel a leírásban szerepel, hogy pontosan hol keressük.

 
Csg12 2013.07.20 18:00 - Megtaláltam
köszönjük, hogy megmutattad, tetszett!

kobcikrajci 2013.07.18 20:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.05
A szomszédos horgásztó felől bicajjal. Kár volt, mert a környéki dűlőutak a homok miatt szinte járhatatlanok kétkerekűvel. Még a kijelölt kerékpáros túraút egy része is nagyon tré. A ládát illetéktelenek is megtalálták korábban, ami nem volt csoda, hiszen minden takarás nélkül hevert ott. Már pár marék avar is csodát tett...

nagydivad 2013.07.14 06:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27d] [wapon beküldött szöveg]

Ferihegyről hazafelé betértem érte. Ahogy Strombus is írta, a logbook oldalát "obszcén feliratok csúfították" e mellett pár rosszul megrajzolt horogkereszt is akadt a füzetecskében. Szerintem egy cserét megérne!

Dióskanyar 2013.06.29 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
Hangulatos kis hely. Köszi a rejtést.

gizike 2013.06.15 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk :)
Köszi a rejtést.

Gabro 2013.06.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
:-)

sogor36 2013.06.09 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.76
Köszi a rejtést. Megtaláltam.

Magyusz 2013.06.02 13:26 - Megtaláltam
Zsófi, Andi, Bzz

 
igelkott 2013.06.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.40
Könnyű rejtés szép környezetben, hangulatos pincékkel!

 
Mariann és Bánk 2013.05.26 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Megtaláltuk

becko 2013.05.24 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.98
Abony és Monor között 15 találat, közte egy mozgó.
A láda megvan, de a hegyet nem találtam.

Nagy Familia 2013.05.21 17:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Köszönjük a lehetőséget :)

epés remete 2013.05.20 11:45 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
A pincefalu nagyon klasz, és a bor is, a vendéglátás is...

Szabó família 2013.05.18 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

JAck:66:-al, mazsola069-el és gusty-val egy közös tekerés közben.

JAck:66: 2013.05.18 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.96
916, megérett a meggy.

mazsola069 2013.05.18 10:00 - Megtaláltam
szmájlira cserélve. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

gusty 2013.05.18 09:59 - Megtaláltam
Csapatban, bringával.

Sir Pajszer 2013.05.17 16:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.19
Köszi!

BiBoLi 2013.05.12 16:46 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

MAM TEAM 2013.05.05 16:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Köszönjük,remek volt!

bekeny 2013.05.01 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.08
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

geomag 2013.04.28 00:00 - Megtaláltam
:)

zoalka 2013.04.27 19:11 - Megtaláltam
A szúnyograjok bizonyítják, hogy ez már a nyár!

 
Mekett 2013.04.14 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
A hegy remek, nagyon hangulatos, a kilátó meg elképesztően masszív, érdekes kialakítású.

Sajnos a láda felé egy falka kóborkutya követett minket elég közelről, bennünk volt a félsz. Nem is időztünk a ládánál, mert kb csak husángokkal tudtuk kicsit távolabb tartani őket.

Aki megy mostanában arra, semmiképp se egyedül, pláne ne éjjel menjen.

Köszönjük!

ládafejtők 2013.04.14 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.45
megvan

Péter60 2013.04.13 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.93
GCTuNa során 4/4. Igazi meglepetés volt számomra a pincefalu, nagyon tetszett.

Strombus 2013.04.13 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Nagyon hangulatos volt a pincefalu a tavaszi zsongásával.
Kár, hogy a ládának ilyen messze sikerült csak helyet találni, de maga a rejtés tetszett. Köszi.

Sajnos a logbook néhány oldalát obszcén feliratok csúfították. Ezeket a lapokat kitéptük (kivétel, amelyiknek a másik oldalán már volt logbejegyzés), a logbookot zip-lock zacskóba tettem és raktam a dobozba laminált információs lapot is. Választottam egy aranyos kis fa mozdonyt, adtam helyette fa figurát. :-)

Expendable Team 2013.04.11 13:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.00
Köszi, megtaláltuk :)

Ashtray 2013.04.03 13:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.49
Köszi a rejtést, megtaláltuk.

SzabEdAn 2013.03.23 16:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.26y] [wapon beküldött szöveg]

erdélyiek11 2013.03.23 00:00 - Megtaláltam
Meglett köszönjük...

André76 2013.03.13 13:00 - Megtaláltam
Meglett köszönöm.

simsan 2013.03.12 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Aleph & Rita 2013.03.11 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.87
Ma ezt a helyet is útbaejtettük. Logolás után szép naplementében volt részünk! Köszönjük a lehetőséget!

Blue Mali 2013.03.11 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Köszi a rejtést.

Mai drive-in es ládázás Aleph&Rita-val...

pocsibalazs 2013.03.05 17:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Gyors találat Szonyuskával, ám magán a szőlőhegyen három órát is eltöltöttünk, hangulatosak a présházak meg a zegzugos utcák, a kilátás dél és nyugat felé egész sok a toronyból; Ferihegyi reptér, Budai hegység, még a Százhalombattai finomító is tisztán kivehető, sőt a János hegyi kilátó is bár a tiszta levegő biztos kellett hozzá. Szuper kanyargós földutak vezetnek be a dombság belseje felé északnak, még egy olajfúró kutat is találtunk, ám a Péteri tóig nem sikerült átvágni mert ránk sötétedett. Visszafelé még ismételtünk a kilátóban; hideg, csillagfény, szélcsend, szivar, üveg bor, stb. ;) Köszönjük a rejtőnek!

MiMintTeam 2013.03.03 15:14 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

h.krisz 2013.02.22 16:10 - Megtaláltam
a nagy havazás ellenére megvan....Köszi:h.krisz

Városi Chilly csapat 2013.01.29 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Megtaláltam. A nagy hó ellenér gyorsan meglett. Köszönöm a lehetőséget.

levach 2013.01.12 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

GCmono_20130112131341.jpg 
csp187 2012.12.31 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
DONE!!!

BÚÉK!!!

pliptai 2012.12.20 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.87
Köszönet a rejtésért!

hitamas 2012.12.20 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.77
:)

Maci és Honey 2012.11.04 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Megtaláltuk.

kincsködmön 2012.11.02 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

hesim 2012.11.02 13:35 - Megtaláltam
megvan

V_Gabor 2012.10.26 17:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.04
Először a kilátóhoz siettem, mert nem akartam, hogy rám sötétedjen. Így sem volt túl jó a kilátás a pára miatt, de fent találkoztam egy bácsival, aki felajánlotta a távcsövét. Így egy kicsit többet láttam. Beszélgettünk mindenféléről, utazás, kilátás, Balaton, szőlők, pincék és borok. Nagyon kedves volt! Elköszöntünk, s én tovább a láda irányába, ő pedig hazabringázott.

Nem volt toll a ládában. Pótoltam.

Végre ide is eljutottunk, köszönjük a lehetőséget!
Mónika és Gábor [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

 
MaFe örs 2012.10.22 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.68
Megtaláltuk. Köszönjük.

Gabó és Zoli 2012.10.21 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.23
Barátokkal folytattuk a mai ládázást. Gabó, Zoli és Bálint

Motyiék 2012.09.30 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 2.69
Köszönjük a rejtést!

pozoli1 2012.09.29 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Megtaláltuk. Pozoli1 és Ancsa

terrasport 2012.09.23 13:10 - Megtaláltam
Érdekes volt a tanösvény, jó időben. :-)

 
Tamás&Angi 2012.09.23 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Könnyen megtaláltuk a ládát, után a megnéztük a kilátót is. A ládába valaki tett valami ragacsos cuccot, ami szétfolyt. Nem akartuk zsebbe, kocsiba tenni. A következő kereső esetleg vihetne egy zacskót és abba beletéve el lehetne vinni egy kukáig. Köszönjük a rejtést.

gyusz_58 2012.09.16 12:00 - Egyéb
Ujra erre jártunk... A logfüzet kicsit zavaró, a benne levő infók miatt.
Egyébként a Kadarka soron vettünk 2 lityi vöröset és megigértük, h Márton napi vigasságra lemegyün. Jó ár/érték arányú evészet-ivászat :)

bali&bogi 2012.09.16 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.79
Megtaláltuk, családi ládázás keretében kesser nagybátyámmal. Természetesen, mivel nagyszüleim Monoriak és én is ide járok gimibe, a hely nem volt ismeretlen számomra. Köszönjük a rejtést: Bali & Bogi.

easy.ICEman 2012.09.16 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.60
Nővéremtől Albertírsáról - szüleimhez Monorig, végigládáztam a délelőttöt (Albertírsa-Pilis-Káva-Gomba-Monor-Péteri). Egykori monoriként, régen kacérkodom ezzel a ládával, csak a "gyógyulására" vártam. A hely, természetesen ismert volt számomra. A kesser unokaöcsém is elkísért, így együtt vadásztuk le a ládát az új helyen, az új jelszóval (a logbookban két jelszó is volt, ez kicsit zavaró, de látszott hogy az egy másik GC-kódhoz tartozott). Köszönöm a rejtést: easy.ICEman.

jakszy1989 2012.09.15 17:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 1.60
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

csehipest 2012.09.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 2.50 súly: 3.11
A ládát azt megtaláltam nem messze volt eldobva a bodzabokortól, de teljesen üres volt.Lefényképeztem kérlek fogadd el jelszó nélküli megtalálásként.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2012.09.05 20:41]

Kifosztott láda 1Kifosztott láda 2
tivi2007 2012.08.25 16:35 - Megtaláltam
Csak egy felirat nélküli üres dobozt találtam.
Kérem a rejtőt a képek alapján és jelszó hiányában a találat elfogadását.
Köszönöm.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2012.08.25 23:39]

Kázmér és Párja 2012.08.11 09:35 - Megtaláltam
Sajnos a ládát kifosztva üresen találtuk meg. Az akácost sokan szemétlerakónak használják.Kérem a rejtőt a fényképek alapján döntsön a megtalálás eredményességéről.Én is azt látom a bejegyzéseknél és 25.-én kimegyek és mégegyszer átnézem a terepet, mert én is azt látom, hogy a két doboz nem egyezik.(2012.08.16.)
Köszönöm a jóváhagyást.

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2012.08.12 13:43]

Tiszaparti 2012.07.21 18:02 - Megtaláltam
Köszi!

Lacipap 2012.07.08 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.66
Megtaláltam! Kicsit távol van a rejtek, de érdekes!
Köszönöm.

Útközben. 
Jerina 2012.06.17 14:00 - Nem találtam meg
Sokkal jobb, szebb helyek vannak láda rejtésre ezen a környéken, így az emberek nem feltétlenül nézik meg a pincesort, kilátót, pedig, ha már idáig eljönnek érdemes lenne.
Amúgy szép a környék, jó a láda...
Köszönjük a rejtést, Marcsi és Krisztián

[Elutasította: halaszkiraly, 2012.08.29 11:47]

Sanyi69 2012.06.07 21:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

markoga 2012.05.20 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Mindjárt ketten lettem :-)

gst76 2012.05.20 16:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.15
Az Ország közepére szervezett kerékpáros túra ötödik, egyben utolsó állomása. A láda felkutatásában túratársam, Gábor volt a segítségemre. (lányok sajnos oda már nem akartak eljönni)
Köszi, hogy elvezettél ide minket.

 
Flanker 2012.05.19 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.28
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.
Külön szeretném megköszönni Tibor segítségét.
Üdv.
Flanker

csaszi család 2012.05.19 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Megtaláltuk a ládát. Nagyon tetszett a környék.A most virágzó akác illata sem semmi.

leslie2214 2012.05.19 10:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Nagyon jó séta volt. Szép a környék. És finomak a Borok :-)

Pala.G 2012.05.18 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.36
Köszönjük a rejtést!

Üdv
Detti & Gábor

 
Glac 2012.04.26 09:43 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

rozsabogar 2012.04.22 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Megvan

mendi_es_zoli 2012.04.15 12:35 - Megtaláltam
Kutyás találat, köszönjük a rejtést!

nabuka 2012.03.28 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.01
Megtaláltuk,Egy kicsit mélyebbre tettük mert már kilátszott a teteje és betakartuk alaposan.Köszönjük a rejtést.Szép a kilátás a városra/Monor/.Pilo&Oli

bekrisz 2012.03.18 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.75
Jó sok a becsapós rejtek a ládához közel, de meglett :) Félrevonultunk, mert elöttük loggoltak. Az ilyeneket nemigazán szeretem. Köszönjük a rejtést!

kalmana 2012.03.18 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.76
Némi sorban állás után megtalálva.

totedu 2012.03.11 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.81
Ez a környék megér egy nagyobb sétát, májusban visszajövünk az
Orbán napi rendezvényre. Most nagyon kevés pincénél volt mozgás,
de a bor finom.

pincékpincék
pincékpincék
igazságfinom borok
kilátóSzt Orbán tér
asztalasztal
csabi1955 2012.03.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 2.99
Megvan

Agelis 2012.02.29 16:59 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.85
Sajnos a környezetet jelentősen rombolta egy döglött ló és egy döglött kutya látványa és a rengeteg szemét, de a rejtés ötletesen volt megoldva. Érdekes kaland volt megtalálni a méteres sárban. Köszönjük a rejtést.

*Moka* 2012.02.19 13:45 - Megtaláltam
+

*Vica* 2012.02.19 13:45 - Megtaláltam
Szerintem így a rejtés csak egy doboz az út menti erdőcskében, a kilátóhoz közel jobb lenne. A kocsival elakadtam egy átgondolatlan tolatás miatt. Az egyik kerék lógott a levegőben a másik meg helyben pörgött. :-)

Lencsi 2012.01.14 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.86
Monori szervezett forraltborozás keretében érkeztünk a pincesorra. Kis lélekmelegítő magunkhoz vétele után Bro-t hagytuk, hogy elmélyedjen a nedűk élvezetében, mi Bettivel a ládára mentünk. Visszafelé a kilátó is meglett :) Köszönjük :)

Szilkó76 2012.01.14 12:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.31
A szőlőhegyen valamilyen rendezvény lehetett, jópáran parkoltak már a Szent Orbán szobornál. Mire visszaértünk, teljesen meg is telt a terület autóval.

A kellemetlen, viharos erejű szél a kilátónál egyetlen szempontból volt jó: a felhőket is elrepítette, így ragyogó napsütésben nézhettünk körbe fentről apuval.

A ládával kapcsolatban nem baj, hogy ennyire messze került, az jobban zavart, hogy ilyenkor az akácerdő igencsak "kopasz", átlátható.
A rejtő helyében én biztos a szemközti, minden évszakban sűrű fenyőerdőben keresnék neki egy jó kis helyet.

Köszi a rejtést!

Ötletes :)Régi pince eresze
KilátóKilátás 1
Kilátás 2Kilátás 3
Fenyőerdő-sáv 
Detty & Zoli 2011.12.31 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Strázsahegyi pincetulajként "kötelező" volt levadászni ezt a ládát. :-D
Szilveszterezni mentünk le, de mivel gyönyörű idő volt délután, ezért úgy gondoltuk, hogy előtte egy kis sétával egybekötve megkeressük ezt a ládát, hiszen a pincénktől légvonalban kb. 1 km van.

Sok szép pince előtt mentünk el, a kilátóba is felmentünk.

Köszönjük a rejtést.

Detty & Zoli + Viki

sajtqkac 2011.12.19 12:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.74
Megtaláltam

lazac84 2011.12.18 16:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.60
Meglett, köszönöm.

Discover 2011.12.13 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
Köszönöm a rejtést!

Picur&Wakarcs 2011.12.12 16:14 - Megtaláltam
Ez volt az első :D

aszurok 2011.12.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Első.

Kurunczi család 2011.11.20 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Jó vasárnap délutáni séta.
Kicsit hűvüs volt. Lehet, hogy fel kellett volna melegedni a helyi borokkal :)

zeus 2011.11.20 00:00 - Megtaláltam
köszi!

sziszko 2011.11.13 12:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
köszi a rejtést, jó kis kirándulás volt :)

feel2006 2011.11.13 12:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.55
Mai második ládánk, köszönjük!

pcjav73 2011.11.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.45
Jó volt, köszi! :)

befi 2011.11.09 09:30 - Egyéb
Kerékpáros kupa: 66.7 km

grafikus 2011.11.06 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Köszönjük a rejtést.
Tavasszal már voltunk itt de akkor elfelejtettük felírni a jelszót.
A ládikát feltöltöttük mert alig volt benne valami.

Amikor ott voltunk egy autó elhaladt az úton és megriasztott egy őzikét aki pont felénk szaladt, kb. öt méterre volt tőlünk. A gyerekek kicsit megijedtek de aztán örültek a találkozásnak.

lacc 2011.11.06 10:55 - Megtaláltam
Laci [wapon beküldött szöveg]

DonPipi 2011.10.31 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.41
A mai napi megtalálások "fénypontja" volt! Nagyon hangulatos volt a ládáig elvezető út a szőlősök között.A környék tényleg nagyon rendezett errefelé.
Köszönjük a rejtést!

otisz21 2011.10.31 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.33
Megvan, köszi! A nap fénypontja volt gyönyörű őszi időben végigsétálni a tanösvényen.

Dia&Ati 2011.10.15 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.90
Szép a kilátó köszönjük

LionDaddy 2011.10.06 15:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.88
Kecskeméten dolgoztunk ma, majd hazafelé vettük az irányt és megkerestünk pár közeli ládát.
Mai utolsó ládaként ezt kerestük meg, majd a kilátóba is felmentünk. Érdekes, hogy milyen messze el lehet látni ezen a nem is annyira sík vidéken. Felfelé nagyon szép kis pincéket láttunk, irigylésre méltóan szép állapotban van majdnem mindegyik.

Köszi a rejtést !

Monori templomokTávolban a ferihegyi irányítóközpont
Monori VOR
atipapa 2011.10.06 15:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.99
Köszi

tomosny 2011.10.02 17:20 - Megtaláltam
Nagyon egybe van a környék, minden porta rendbe téve, mintha nem is Magyarországon lennénk.

Szilvus 2011.10.02 17:20 - Megtaláltam
Szüret már megvolt, de még fellelhető némi gyümi... :)
Nagyon szépen rendezettek a porták!

Betty74 2011.09.30 18:30 - Megtaláltam
Már besötétedett, de meglett :)

kendebende 2011.09.25 13:00 - Nem találtam meg
Túl sok bodzabokor volt, lehet, hogy kellett volna vinni a bokor fényképét.

qtya 2011.09.18 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.39
Zsófival és Virivel kiszimatoltuk. Köszönjük !

Arthur 2011.09.13 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

A kilátás pompás, csak ne lefelé nézz, mert akkor sok szemetet látsz !
A helyiek tehetnének egy kis rendet, aki meg eldobálja az haza is vihetné!

Köszönjük!

Arthur,Evi :-)

[wapon beküldött szöveg]

Megpihentünk :-)A járgány
Megvan :-) 
Gál család 2011.09.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 1.5 átlag: 1.50 súly: 2.28
Megtaláltuk!
Gál Család: Isti, Viki, Pisti, Timi
Segítők Orsi, Edina

Sötét erdőbe Dinával 
zalajaro 2011.08.16 13:20 - Megtaláltam
GCVOR után ,a borfák között.

Bubuka 2011.08.16 13:20 - Megtaláltam
A GCUSER-t szerettem volna nyakon csípni, ezért jöttünk Monorra, de lecsúsztam róla. Ha már itt voltunk, levadásztuk a 2 helyi ládát. Köszi a rejtést.

Szilvi78 2011.08.14 17:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk!Ez volt mai napunk második ládája!A hely nagyon jó ,a kilátó fantasztikus.Köszönjük!
Dani,Betty,Inci ,Szilvi

Az első állomás
És megvan :)Kisfiamal
BarátaimA kilátó
M Zsófia 2011.08.14 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Megvan,köszi a rejtést.

Apuka1968 2011.08.11 19:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.17] [wapon beküldött szöveg]

tudo 2011.08.10 11:29 - Egyéb
50 km kerékpár edzés 200 m emelkedéssel a Monor - Nyáregyháza - Csévharaszt - Vasad - Monor útvonalon 4 régi ládával. A környékre jellemző mély homokkal küzdöttem egész úton.

GCVOR után áttekertem Monoron, a túlsó oldalon a szőlősdomb felé nyomultam az egyre rosszabb földutakon. Élmény, ahogy kezd beérni a szőlő. Az lesz a szép világ: kenyeret és szőlőt eszegetni edzés után. A kilátóhoz felértem a Piros +-en, de hátra volt még 480 m homkozó. Bokáig süllyedt a homok. Nem értem, miért ott van a láda, ha a szőlősdombot mutatja be.

A láda azonnal meglett. Visszaereszkedtem Monorra. Eredetileg további ládákkal folytattam volna a napot, de a hajtómű koszolásából elegem lett, és hazajöttem.

Kerékpáros kupa: 49.78 km

SzőlősházakIsmertető tábla
KilátóSzőlő ültetvény
Az lesz a szép világ: kenyeret és szőlőt eszegetni edzés után.Találat
SzőlősházakKilátás
Budapest feléA kilátó
golent 2011.08.09 16:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.85
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.17] [wapon beküldött szöveg]

viteztibor 2011.08.06 17:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Barbi-Tibi [g:hu 1.3.17] [wapon beküldött szöveg]

viskyg 2011.08.06 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.83
A láda hamar meglett! Sajnos a kilátóra nem volt időnk, mert a gyermekek elaludtak, de mindenképpen itt kezdünk legközelebb... Köszi a rejtést.

gyusz_58 2011.07.30 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.65
Ez nagyon OK drive in láda volt.
Élmények: nagyon finom szilvát szedtünk (egy zacskónyit)
Őzlábgomba szüret:) vacsira nagyon jó volt!!!
Köszönjük a rejtést.

Manala&Snake 2011.07.18 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.63
Megtaláltuk. A ládát szinte semmi sem rejtette, igyekeztünk minél jobban betakarni gallyakkal és némi avarral, de a lehetőségeink igencsak korlátozottak voltak.

kalker 2011.07.01 00:00 - Megtaláltam
Szülinapomon megtaláltam

Köszi

Kee 2011.06.27 00:00 - Megtaláltam
Gyors találat, köszi a rejtést!

geooszi 2011.06.18 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Kellemes, hangulatos környék. Kíváncsi lennék, hogy szüret idején milyen itt az élet! Egyszer majd megnézzük olyankor is...! :)

mancs78 2011.06.17 00:00 - Megtaláltam
:)

grafikus 2011.06.13 00:00 - Nem találtam meg
A kilátás gyönyörű, viszont tényleg nem a kilátó közelében van a rejtek. persze érthető okokból.

[Elutasította: geocaching.hu, 2011.08.10 20:30]

bazinga team 2011.05.28 19:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.20
Megtaláltuk. Monori bortura kereteben. Anita nelkul, de itt volt Szilvi, Barbi, Andris, Tibi es g :-) Hatha ok is rakapnak... [g:hu 1.3.11] [wapon beküldött szöveg]

szabozoli 2011.05.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.00
Első találásom. Köszi :-)

habaneroteam 2011.05.20 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.61
Nincs semmi baj a láda környezetével sem.

-Bandi- 2011.05.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.33
láda meglett. coint vittem, köszönettel :)

dudikoph 2011.05.04 19:05 - Megtaláltam
Bringás esti kör részeként :) Nagyon szép a kilátás fentről, a fél Alföldet belátni. Nem is tudtam, hogy Monornak van ilyen szőlős-boros része is, érdekes volt.

Köszi a rejtést.

Ncyke 2011.04.25 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.67
megtaláltuk, köszi:)

Kandi1 2011.04.25 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.00
Megtaláltuk, köszönjük.

Pales 2011.04.25 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.27
Megtaláltam.
Kicsit esett az eső, de nem volt veszélyes.
A láda maga nincs közel a kilátóhoz, jól esett az autóból kiszállva egyet sétálni odáig.

-Mese 2011.04.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.41
Húsvét hétfői kirándulásunk első állomása volt, kicsit meglocsolt minket az eső :-)).

mikszi 2011.04.20 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.81
A rejtés tetszett, nem volt túlbonyolítva. Sokat gyalogoltunk, pedig a homokos úton autóval is közelebb mehettünk volna.

Íme a kincs 
GeoCsacsik 2011.04.16 15:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.04
Köszönjük a rejtést. :)

HORMONKECSKE 2011.04.13 23:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.83 súly: 2.56
Hamar meglett,kellemes kis esti kimozdulás volt, sok hangulatos kis borospince van a hegyen(nappal biztos szép a panoráma).

Dora&Laci 2011.04.10 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.41
Megtaláltuk. Köszi.

Pomisa 2011.04.09 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.77
A pincék tetszettek.
Köszönjük a rejtést.

sztyopa13 a páratlan páros 2011.04.08 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Megtaláltuk!Felküzdöttük a szekeret a kilátóig.Jó nagy szél fújt,de a tiszta időben messzire el lehetett látni.A láda biztonságos távolságra van a kilátótól :-))

Aterpater 2011.04.03 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk ! Ez volt az első ládám amit segítség nélkül tiszta egyedül találtam meg.

GATI 2011.04.03 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk !

Florina Léna 2011.04.02 14:50 - Megtaláltam
A 3. megtalált ládánk volt ma. Köszönjük a rejtést!

Monor 
vighv 2011.04.02 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.63
A láda megvolt, de most nem fért több az időnkbe. A fotók alapján kellemes lehet a környék, de a láda közvetlen környezete nem valami magával ragadó.
Köszi a rejtést!

Négysávos földútInnen már tényleg csak gyalog!
pogireka 2011.03.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 2 web: 1.5 átlag: 1.67 súly: 1.00
könnyen megtalálható, kezdeti gyakorláshoz ideális

borazslo 2011.03.23 14:33 - Megtaláltam
A kilátóról eltűnt a zászló. :( [wapon beküldött szöveg]

Fil 2011.03.15 14:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.76
Kicsit szeles, de szép napos időben kerestük fel ezt a helyet. A kilátóhoz vezető út kocsival meglehetősen izgalmas, de nem lehetetlen. Mi a nem kis kocsinkkal sikeresen vettük az akadályt. A kilátónál parkoltunk, szétnéztünk a környéken, piknikeztünk egyet. A kilátóról a nejem az első fordulóban visszafordult, miután észre vette, hogy a nyikorgáson felül némileg mozgásba is lendült a vasszerkezet. A gyerekekkel bátrabbak voltunk. :) Aztán kénytelen-kelletlen sétáltunk egyet a környéken, meglehetősen messzire (szerintünk teljesen feleslegesen) került a láda. Az előttünk járók jó nagy karókkal és nejlon zacsival megjelölték a helyét, már messziről tudtuk hol van. Ezt a jelölést megszüntettük, a láda tartalmát kicsit felfrissítettük, kiszemeteltük, kitörölgettük, így talán kicsit jobb kondícióban várja a következő megtalálókat.
Néhány képpel próbálunk ötleteket adni a kilátóban történő rejtéshez, talán kedvet kap hozzá a rejtő.

panoráma
rejtési helyekrejtési helyek
rejtési helyekrejtési helyek
rejtési helyekrejtési helyek
mszilvia 2011.03.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.55
Megtaláltam. Köszi a rejtést.

Telperien 2011.03.12 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.34
Megtaláltuk egy kellemes séta keretében. Szép a környezet, csak sok a szemét :( Köszi a rejtést! Z+I

bcs723 2011.03.12 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.23
Mai babás ládatúránk második állomása. A kilátóig kocsival mentünk, utána váltottunk át babakocsira. A kilátó és környezete érdekes hely, viszont nem értjük a ládának otthont adó hely kiválasztását. Kár, hogy ilyen szemetes helyre került a láda.

Furacsajszi 2011.03.09 14:21 - Megtaláltam
Nagyon tetszettek a régi s új borpincék,főleg a régi leomlott falú amelynek ajtaján a lakat épen s zárva látható!:-D

Dzsipiesz 2011.03.09 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Csudajó kirándulás a régi borpincék közt.

geolaci 2011.02.16 18:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Snipermaster 2011.02.16 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Köszönöm a rejtést!

racz.tibi 2011.01.31 11:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Köszi a rejtést!

bigmick 2011.01.30 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Mi aztán bejártuk az egész "hegyet" aminek az autónk nem igazán örült, de néhány helyen mi sem. Érdekesek a pincék és az azokhoz tartozó házak, de a rejtés a hó miatt megdolgoztatott bennünket. Tél van, ez van.
Bigmick, Iza [g:hu 1.1.8] [wapon beküldött szöveg]

KariKata 2011.01.16 11:50 - Megtaláltam
Jó kis dagonyás, de kellemes séta a kilátótól a ládáig...

fundy 2011.01.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést!
Megtaláltuk Nimród nyakörvét!
Pfundt család Monor

sbuvar 2011.01.01 14:27 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.15
A hó végett egy kis nehézségbe ütköztünk, de végül mgelett.
BUÉK!

Pankamanka 2010.12.23 14:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Mamával, Zolival és a kutyákkal megtaláltam.

Garfield13 2010.12.23 14:38 - Megtaláltam
Jót kirándultunk, a kicsi lányom sokáig kereste a ládát és közös erővel végül megtaláltuk. :)

kectam 2010.12.20 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
30 centis hóban kerestem egy darabig, de végül meglett. A kilátón nagyon fújt a szél.
Köszönöm a rejtést

vizespisti 2010.11.20 12:47 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.80
Kevés forgolódás, toporgás után megtaláltam.

a-beatrix 2010.11.14 11:10 - Megtaláltam
Egy "hegy" a síkság határán, érdekes formájú kilátóval. Lehet, hogy mire legközelebb erre járunk, már a medencét is megépítik alá, s lehet ugrani is :-)))
Köszönjük.

Csak a medence hiányzik alóla...Még itt is álmodozom...
jbako 2010.11.14 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.40
Kis keresgélés után könnyű találat. Szép környék, a kilátót is érdemes útbaejteni.

 
dzoli1 2010.11.13 16:00 - Megtaláltam
Szép időben kutyákkal.

paparazzy48 2010.11.09 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.85
Végre egy hazai találat, valósággal felüdülés volt és sétagalopp, ami a kóborló pincés-kutyák miatt, majdnem vágtába torkollott! Hát így aztán kinlódhatnak, a Borút létrehozói a vendégfogással, ha néhány felelőtlen pincetulajdonos elriasztja őket. De a rejtés az rendben volt, köszi: Paparazzy48.

Az elaggott Kioszk 
@ttila 2010.11.04 13:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
A dobozvédő tasak szakadt, így funkcióját nem nagyon látja el :-)

maci&erika 2010.10.24 13:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Megtaláltuk !!!

Cerberus 2010.10.23 12:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.84
Megtaláltuk! Kellemes időben sétáltunk fel a ládáért, ami azonnal meglett. Köszönjük a rejtést!

zahako 2010.10.16 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.09
Köszi a rejtést!

Zolee@ 2010.10.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.00
Egy kis kerekezés keretében megtalált ládikó !
Köszi a rejtést

ReFe 2010.10.09 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Jó kis kirándulás volt, napsütéses időben! ;) Óriási pókok társaságában.

 
iloilo 2010.10.02 17:36 - Megtaláltam
Megnéztem a kilátót, majd lementem a ládához, visszafelé jövet majdnem elgázolt két lovas. Köszi.

ZoliQua 2010.09.30 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Ok

carmin 2010.09.18 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.97
Köszönjük a rejtést.

tótheszter 2010.09.17 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.73
Esős időben kerestem fel a ládát, köszönöm!

Szt. OrbánMenedékház
kopi70 2010.09.12 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.81
Nem rossz rejtés, de a GCGERJ után semmi különös. Azért kösz, jó volt a szőlő.

schöphi 2010.09.12 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.93
Megtaláltam!

luckyhunter 2010.09.12 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.96
Érdekes "dolgokat" láttunk! Merészek az emberek erre felé!
Köszi a rejtést!

lelcache 2010.08.29 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Bővebben, ha hazaértem! :-) lelcache [wapon beküldött szöveg]

Dudika 2010.08.25 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.41
Megtaláltam Köszönöm

Hunreal 2010.08.15 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.70
Wonderfullllll

PufiBatya 2010.08.08 00:00 - Megtaláltam
Megvan!Az első próbálkozásunkat kóborkutyák meghíúsították de a mádokik nekifutás sikeres volt.Tetszett a rejtek.
Köszi a rejtést.
Üdv Pufi és Kriszti.

Irány az erdő!!! 
Baggio 67 2010.08.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.26
Megtaláltuk! Kecskemétre menet!

 
sry 2010.08.06 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.95
Egy könnyed bringás keresgélés keretében meglett. Megnéztük a kilátót, meg az Orbány-szobrot és környékét, meg néhány utacskát a picék között. A ládától visszafelé Péteri-Mende irányában a dombokon-erdőkön keresztül jöttük Gombáig. Ez elég kalandosra sikeredett, mert elkapott minket a zivatar, így szétáztunk, de legalább jól szórakoztunk a nagy tócsákon átszáguldozással.
Köszi a rejtést.

"Santiago de Compostela 3379 km" szóval arrébb van még kicsit.Szőlők között tekergünk
Piros +, és "BORÚT" tanösvény jelzés 
pube 2010.07.31 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Nagyon hangulatos szőlőhegy. Köszi.

 
Puzzle Apartman Gyula 2010.07.27 20:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.55
5,5 napos geo-maraton keretén belül. Ez majdhogynem drive-in találat volt. Biztos nagyon hangulatos hely, de nekünk ez nem jött át...
A rejtek is könnyen meglett.

Galgand Péter 2010.06.19 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.32
Két baráti családdal vacsoráztunk a Csülök and csülök csárdában, majd utána "legyalogoltuk" a súlyfelesleget. Óriási pocsolyákon át jutottunk a helyszínre, szúnyogtámadás közepette. Kellemes időben, rövid keresgélés után lett meg.

Ignácz család 2010.06.19 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.18
A szunyogokkal küzdve találtuk meg, jó vacsora és kellemes séta után.
A legjobb persze a baráti társaság...

Galmák 2010.06.19 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.32
Két baráti családdal vacsoráztunk a Csülök and csülök csárdában, majd utána "legyalogoltuk" a súlyfelesleget. Óriási pocsolyákon át jutottunk a helyszínre, szúnyogtámadás közepette. Kellemes időben, rövid keresgélés után lett meg.

Zoltanus 2010.06.09 16:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Köszönöm a rejtést!

Szőlészet 
dzsinszka 2010.06.09 16:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Köszönöm a rejtést!

vaj+zs 2010.06.01 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.03
Nagyon szép rendezett a környék.A megtalálás nem volt egyszerű,mert nem frissitettem a gps-t és feltehetően a régi helyen kerestem a ládát.Három négy kutya is kódorgott arra,ezért igyekeztem minél közelebb parkolni.

bogsa 2010.05.26 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam! Egy pillanatig volt a kezembe a láda,- amíg kiolvastam a jelszót- de ez alatt is több száz vérszomjas fenevad áldozatává váltam !

CacheFinder 2010.05.23 10:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
A rejtés jó volt, de a nedves aljnövényzetben a rovarok nem csiptek, hanem haraptak.
Még, hogy a nedves csalán nem csíp...
Köszönöm a rejtést!

noemi.64 2010.05.23 00:00 - Megtaláltam
.

Lóni 2010.05.08 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Eláztunk ez volt a beavatás!:-)Első ládánk!

K-Isti 2010.05.08 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Megvan.A bogarak jól laktak velünk.Visszajövet leszakadt az égbolt.Az esernyő a kocsi csomagtartóban jól érezte magát, mi a zuhogó esőben kevésbé.

PénzesZ 2010.04.25 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.70
Ez eddigi legjobban feltöltött láda amivel találkoztam, az első, amiből vittem is valamit:D Grat! A környezet azért 3mas, mert szó szerint menekülni kellett a bogaraktól. Egyik bokortól a másikig futkorásztam, majd miután meglett a doboz, nem bírtam kinyitni, mert nem tudtam hol megállni a bogaraktól..:D Úgyhogy az út közepén a porba kuporodva írtam be magam a logbookba.
Kicsit kitisztítottam a helyszínt, mert túl sok oda nem illő faág volt. A zacskó több helyen is kilyukadt,érdemes lenne cserélni, bár a doboz jól zár.

"Mini" erdőbenA poros út nagyon csúszik
A jel 
columbo 2010.04.25 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Köszönjük! :-)

gyurmanz 2010.04.18 17:03 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Ágica63 2010.04.17 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
A ládának semmi köze a "V" alakban elhelyezkedő fákhóz. Én minden ilyen fát megnéztem. Az első alkalommal csak egy adatot hagytam figyelmen kívül: 20 méterre az úttól. Ma már erre is figyeltem, és meglett.:) Ui.: A láda csomagolása kilyukadt. Ágica

Rigor Mortis 2010.04.05 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.95
Meglett. Köszönöm. RM.

kmiksa 2010.04.04 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.52
Megvan! :-)
köszi a rejtést

guczi 2010.03.28 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.01
Összetalálkoztunk néhány tízenéves HVCS-vel, akik azt hiszik, hogy a mocskos szájuk menő.

Lordenfolc 2010.03.23 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.09
ok.

yada 2010.03.21 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.53
Megtaláltuk, nem volt nehéz.

artissimo 2010.03.14 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.67
Szép útvonal a Szt. Orbán szobortól a borospincék mellett egészen a fenyvesig majd a szomszédos akácosig. Könnyű megtalálás.

szirom 2010.03.14 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
kellemes. laza séta a szőlőtőkék és présházak között

Kósza Szellő 2010.02.28 12:41 - Megtaláltam
vViktorral együtt megtaláltuk!

robman 2009.12.28 13:25 - Egyéb
Újra meglátogattuk ezt a hozzánk közeli ládát.
Most már kibővült családommal, pici fiammal Tomigombóccal.

Gyerekeknek hideg volt, s amikor a ládához közelítettünk, akkor jeges szél ért minket. Ettől függetlenül nekem tetszett ez az ünnepi ládázás....:-)
Nagyszerű rejtés !

Köszönjük a rejtőnek !

Robman Pihe Robmano és Tomigombóc

Ifjú Ládázó 1Ifjú ládázó 2
még maradt a sok hóból..a közeli földterület
a megtalálóka láda és a bővítése
Pihe és TomigombócA TORONY
Vándor Csillag 2009.12.25 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.89
Karácsonyi séta Vick83 - al. :)

segoy 2009.12.12 15:15 - Megtaláltam
!

guppik 2009.12.09 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.73
Kellemes sétával, köszönjük!

divemaster 2009.12.09 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
köszi a rejtést

urbanj 2009.11.22 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Vasárnap délutáni ládázás. :)

Hukk 2009.11.01 16:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.66
Megvagy. Hukk

halaszkiraly 2009.10.26 15:15 - Megtaláltam
Koszi szepen a rejtest! [wapon beküldött szöveg]

solyomeye 2009.10.25 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Kellemes családi sétát tettünk a tanösvényen, a láda begyűjtésével összekötve. Hosszú idő után végre volt egy láda, ahova nem csak betettünk valamit, hanem a gyerekek választhattak is! Köszönjük!

baranyaifiú 2009.10.25 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.48
OK!

Lili.th 2009.10.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.18
Emlékszem, ez volt az első olyan láda, amibe nem csak bepakolni tudtunk ajándékot, hanem cserélni is. Azóta se nagyon fordult elő hasonló.

 
cila 2009.10.23 16:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Mivel csak délutánra derült ki az idő, egy közeli ládát kerestünk. Így esett a választásunk Monorra, és nem bántuk meg. Nagyon hangulatos a szőlődomb, jó ötlet volt ide kilátót tenni. A kilátóhoz vezető úton rengeteg mandulát szedtünk össze. A rejtés helye nem is olyan rossz, így legalább azt a részt is láttuk, sőt még jó darabon követtük utána a Piros kereszt-t. Tényleg szépen felújított láda. Köszönjük a rejtést, nekünk tetszett.
Ez a kétszázadik ládám!!!!

Bajuszcica 2009.10.23 16:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.57
Meglett Cilával. Kényelmes sétával a kilátóig, a kilátás még kissé párás időben is klassz, majd hangulatos séta a présházak között. A láda példásan felújítva alig lehetett becsukni. Visszafelé 2 kisméretű kutya kísért , de csak csoki volt nálunk. Köszönjük a rejtést!

Mathyas 2009.10.23 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.89
Megvan!

bg123 2009.10.10 00:00 - Nem találtam meg
Nem találtuk meg, mert nem tudtunk addig eljutni, ránk sötétedett.
De a kilátó gyönyörű, spotterekenek ajánlott.
A környéken hangulatos borkultúra, pihenők és túraútvonal van!
A megközelítés autóval kifejezetten veszélyes, szűkek az utak! javaslom valahol még a városnál letenni, vagy műhold alapján másik utat találni.

kogyo 2009.10.07 16:23 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.72
A láda nagyon szépen karban lett tartva, és a csomagolása is kitűnő.
Köszönöm a rejtést!

Luki 2009.07.13 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.96
Sajnos nem olvastam a logot, mert már régen kinéztem magamnak - nem gondoltam, hogy beteg. Kérlek fogadd el fotó alapján.
Ha látom, akkor vittem volna logbookot.
Kellemes hely, kár hogy most elég sok fát kivágnak.

[Jóváhagyta: GCSzESZ, 2009.07.16 09:00]

 
big005 2009.07.12 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.18
A ládát a rejtekéből kiszedve, kinyitva találtam. A tartalma mellette volt szétszórva. Visszatettem a helyére. Logbook ELTÜNT, tehát nincs jelszó!!!

[Jóváhagyta: GCSzESZ, 2009.07.13 11:27]

Így találtam 
usakal 2009.06.29 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
LUCAS 2009 felmérés melléktermékeként Nanukkal.

Sifi 2009.06.27 05:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Két centis földréteggel hogy lehet tökéletesen eltüntetni? 50 centiről néztem, mégsem vettem észre, amíg rá nem léptem véletlenül. Ügyes.
Hajnalban, ködben kicsit lidérces volt.

 
sereva 2009.06.25 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Isfer 2009.06.14 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Mai utolsó ládánk keresése egy magas dombocska szűk utcák labirintusai között vezet végig egy kilátóhoz .Fentről a magasabban fekvő nagyon távoli helységek jól láthatók. Nagy élménnyel zártuk a napot .Köszi a rejtést.

Liberty 2009.06.14 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
A ládarejtés nélkül, biztosan nem jutottunk volna el a Strázsa-hegyre. Nagyon hangulatos a kilátóhoz vezető út, a sok pinceház és szőlők között. A kilátóból szép kilátás tárult elénk. A ládaoldal nagyon tetszik, sok érdekes információval lettem gazdagabb. Köszönet a rejtésért.

Monor címere
sheriff 2009.06.14 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
A kilátó és a környéke tetszett. A láda felejthető. A logbook betelt.

kolibri 2009.06.07 12:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.37
Ez is a "nem jöttünk volna, ha nincs a geocaching" kategória. :o) Köszönjük! Nagyon tetszett az erdő, a kilátó, a tájékoztató táblák és a környezet is. Kár, hogy bort nem árultak sehol... Lehet, hogy azért, mert úgy zuhogott, mintha dézsából öntenék...? ;o)
Utána a Nyergesben ebédeltünk. Az is megérdemelne egy ládát!

feri65 2009.06.07 10:32 - Megtaláltam
Isteni levegő, szép környék!

Rodriguez 2009.05.25 21:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.30
Meglett, eléggé sötét volt :) Aki megy, vigyen egy logbook-ot mert sajnos betelt és nem volt nálunk.

lakkanto 2009.05.24 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Nagyon király a rejtés, köszi, szép hely volt, eddig csak eljártam Monor mellett.

Welsh 2009.05.24 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.44
Mai 3-ikként...

GCSzESZ 2009.05.20 10:00 - Egyéb
Elnézést kérek a megtalálóktól, de a logbook-ot csak máj. 25. után tudom kicserélni. Addig kérlek írjatok saját papírra. Köszönöm a megértést. Eszter

ipa 2009.05.14 08:32 - Megtaláltam
Szemerkélő esőben, de azért elég könnyen meglett a láda a fenyő tövében. A kilátó megtekintése idő hiányában kimaradt, az egy következő menet része lesz...

kicsininja 2009.05.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.30
sikeresen megtaláltuk :)
és megtelt a logbook :(

dorian 2009.05.09 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.61
Kérjük a rejtőt, hogy vigyen új füzetet, mert mi voltunk az utolsó aki még tudott írni az hátsó borítólapra.

mjdgm 2009.05.05 06:33 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.89
Kora reggel érkeztünk meg Ferihegyre, s ha már ott jártunk, beterveztünk a hazaútra néhány közeli láda felkeresését. A mai 15 találatból ez volt az első hely.
A település központjától a GPS azonnal a ládáig vezett minket, pontosabban azért az utolsó 35 métert gyalog tettük meg. :-)
Viszont a GPS által javasolt útvonal kikerülte a kilátót, ezért utólag megállapítottuk, hogy a kilátót nehezebben találtuk meg, mint a dobozt.
Köszönjük a rejtést.

natalin 2009.05.03 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.15
Vasárna délutáni kellemes séta.
A nagyit is elvittük, ha már egyszer Monoron lakik.
Köszi

Redteam 2009.05.02 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Mai első ládánk.
A rejtés nagyon jó, összejártuk az egész környéket, mert össze-vissza ugrált a jel. És sehol nem voltak kessernyomok :)

Kilátó felé 
Panyek 2009.04.29 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.08
Nálam a szőlőhegyek alapból nyerők, így természetesen ez a hely is tetszett! A tervezettnél kicsit kevesebbet gyalogoltunk Öcsémmel, mert Ő egész nap bringázott, meg teniszezett a cache-elés előtt... A kilátás is jó volt, kár, hogy nyitott pincét nem találtunk... :)

JA: a logbook majdnem betelt! És a ládában lakó meztelen csiga családot kiköltöztettük egy számukra is sokkal természetesebb helyre!

A csiguci kergeti Micimackót, amit Füles nem igazán ért...Kilátó
pkis 2009.04.25 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.26
[wapon beküldött szöveg]

***

Szintén a családdal GCREGI után. A kilátóhoz most idő hiányában nem mentünk el.

Térkép és Szent Orbán szoborPihenő
HordóErdő
GCmonoLogbook
Apa63 2009.04.19 15:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.26
Megtaláltam,köszi a rejtést.

Scenic 2009.04.19 13:31 - Megtaláltam
:) [wapon beküldött szöveg]

ancsicsabi 2009.04.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Első ládánk:)

GeoRoni 2009.04.12 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Meglelve
(drive-in :)

groy 2009.04.06 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.61
Kicsit rontotta a hangulatot az éppen felszálló repülő.

Blackthorn 2009.03.28 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Bobovik 2009.03.28 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.51
Megtaláltam!

Vértes 2009.03.25 09:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.77
nagy szélben de tiszta időben

asfroolez 2009.03.24 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Megvan!

DonRazzino 2009.03.24 11:00 - Megtaláltam
A láda drive-in, de a kilátót is megéri megnézni. Köszönjük!

mape72 2009.03.22 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.20
Monoron voltunk úszóversenyen úgyhogy nem lehetett kihagyni /nagyon szép az uszodájuk!/

Pet 2009.03.22 11:32 - Megtaláltam
Megvan.

TücsiTeam 2009.03.07 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Kár, hogy a hórdóból nem folyt a nedü.....
Köszi a rejtést!
Tücsi Team

A hordó 
daniandor 2009.02.11 15:00 - Megtaláltam
Megvan! :) Megnéztem a kilátót is, megérte! ;)
Köszi!
JBT

a föld felett 
Rudi Team 2009.02.06 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.91
Könnyen megtaláltuk.
Éva, Rudi

SirLes 2009.01.24 07:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.91
Megtaláltam.

romulusz 2009.01.19 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Köszönjük a rejtést!
Romhalmi Gyula és Gyuláné

Nicky&Ati 2009.01.17 14:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
20perc keresés után nagy nehezen meglett.

Nicky, Phareo, Bea

Dr.Lada 2009.01.17 12:51 - Megtaláltam
A kilátóból történő körbenézés után kis séta a présházak között és gyors ládabegyüjtés.

SÁTÁNKA 2009.01.17 12:51 - Megtaláltam
Régen már jártam itt de,nem geo alkalomból és nagyon bejött a kilátó,bár vmi gyökér már megrongálta a kilátó villámhárítóját,kár hogy nem estt le amikor oda felmászott,hogy őt is ládában de nem geoban szállították volna el....Sajnos a présházak zárva voltak de megkóstoltam volna vmilyen tájbort,szép de kihalt volt a terep.Egy kiskutyát megetettünk keksszel reméllem nem lessz kutya élete.Nyugis,laza hely,zsíír kilátóval.

Angus_Podgornij 2009.01.11 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
A közelgő sötétség és a repkedő mínuszok mián drive-in láda lett belőle, 35m-re sikerült leparkolni az ojjektumtól. Ez ma már a második "őshonos" telepített fenyőerdei láda a ceglédi után.... Logolás közben az egyik szomszédos tanyán az x. Ukrán Front vagy valami efféle izé tűzijátékos-röppenytyűs-petárdás offenzívába kezdett, így tervszerűen visszavonultunk.

Sabbas 2009.01.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Két család 4 kisgyermekkel kerekedett fel. Nagyon jót sétáltunk, felmásztunk a kilátóra is, bár nagyon ködös volt az idő. Köszönjük a lehetőséget!

5N 2009.01.05 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.55
Kellemes séta volt,a végén már szépen sütött a nap is.

 
Csizmások 2009.01.04 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
OK

szepzsuzsi 2009.01.02 10:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.94
Szolnok felé egy kis kitérővel kerestük fel a ládát. Nagyon szép volt a téli fenyves. Köszönjük szépen!
szepzsuzsi és Ágnes

holmes 2008.12.30 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.15
A ládába travel bug-ot raktam. Dustin-t a szenesvagont...

Bubu family 2008.12.30 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.85
Az idei utolsó keresésünk, legalább is eddig a pillanatig:).
Sajnos elég párás volt az idő, ezért sok látnivaló nem akadt, de legalább megismertük Monor egy - számunkra - kevésbé ismert részét. Köszönjük!

zöldfülű 2008.12.26 11:20 - Megtaláltam
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]
Dabasi látogatás - némi kitérővel...
Monort és a sakkozást egyszerre utáltam meg kisdobos koromban, egy verseny kapcsán. Most már csak sakkozni nem szeretek :))
A kilátótól sétáltam, kellemes a környék, egy-két igencsak pofás kis présház is akad
Köszönöm a rejtést

Kilátó......és kilátás
...és kilátásV mint győz e Lem :)
Szabó Család 2008.12.12 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Köszönjük a rejtést. Kár hogy fémből van a kilátó.

irmatyi 2008.12.10 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.02
Szolnokról hazafelé hipp-hopp...
Kincsek maradtak.

Gazdag és elegáns ! 
galbaba 2008.11.30 00:00 - Megtaláltam
Szép környezetben van, jó kis túra! :)

Geoláda a rejtekbenBalázs a ládával
Viky a rejteknél 
bgecco 2008.11.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
fincsi

zotyatomek 2008.11.23 12:54 - Megtaláltam
megtaláltuk bátyámmal...

Maszat csapat 2008.11.22 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Kiegeszült a csapatunk Mancikával erre a hétvégére!!! És Maszatka nagy pislogására szanaszét potyogtak valami pöttyök: AZ ELSŐ HÓ!!! És a kalandot családi összeröffenés is kiegészítette, tututu-ékkal. A környékbeli kilátó partján isteni opportószemeket csipegettünk -mi és a fagy. A vasúti átjárónál végre dumcsizhatott is a banda egy sovány 20 percet :-( Az a hely gyenge pontja.

Mancika és a ládikaMaszatka kuksol
vileda 2008.11.22 11:40 - Megtaláltam
:) könnyen

tututu 2008.11.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.11
f

Villám 2008.11.18 16:22 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2008.11.17 21:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.04
Kicsit féltem a fenyőerdőbe rejtett láda miatt, mert sok földbe ásott szúrós tűlevelekkel takart ládával találkoztam már. Ez szerencsére gyorsan meg lett.

tihanyil 2008.11.16 15:28 - Megtaláltam
Meglett, szep a hely, messzirol hallatszik a vonat zaja, a kozelbol madarak hallatszanak [wapon beküldött szöveg]

Nyuszifül_2342 2008.11.15 14:58 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.06
Esküvői helyszínkeresés utáni második láda.
Töki+Nyuszifül

vinko 2008.11.07 09:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.36
megvan [wapon beküldött szöveg]

Belga 2008.11.02 15:19 - Megtaláltam
ügyes vagyok, megtaláltam.

HU-MEIL 2008.11.01 14:51 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.30
Kovtom72-vel mentünk. Jó kis sétánk volt.

kovtom72 2008.11.01 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.11
Gyalogszerrel közelítettük meg a ládát az utolsó 1,5 km-en, pedog autóval simán el lehet jutni egész közel a ládához. De megérte, mert finom volt a szőlő, ami utunkat keresztezte és a keritésen kívül lógott.
A láda megtalálása viszonylag könnyen ment, de valaki itt is megtisztelte emberi melléktermékével a helyet, a ládától kb. 5 méterre. Gondolom ez nem a véletlen műve volt, valamelyik jófej geocaching-elő társunk volt. Ehhez csak gratulálni tudok, de ez nem a rejtő hibája!
Köszi a rejtést.
Tom & Melly

ghiago 2008.11.01 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Köszönjük.

@Dlac 2008.10.26 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.23
Megtaláltam

 
Maxi72 2008.10.19 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.25
Köszönet !

Burcik 2008.10.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.48
Szép volt a fenyves ,bár az oda út kicsit göröngyös volt.
Azért jót szórakoztunk.

Itt a bejáratItt lesz :)
megvan:) 
Lancelo-T 2008.10.12 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
'Kereső szemmel' hamar megtaláltuk. Utána a kilátóba is felnéztünk.

kovjutka 2008.10.12 16:15 - Megtaláltam
A kilátó felől, szőlőskertek között közelítettük meg a fenyvest. Utána azért felmentünk a modern monstrumra is körülnézni :-)

Galambok 2008.10.11 10:20 - Megtaláltam
Megvan

woncsi és medve 2008.10.11 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.61
Megvan

Brogan 2008.09.28 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.00
Sajátságos környék, kellemes séta. Bár a fenyőerdő sem kutya, de én biztosan a kilátóban rejtettem volna el egy mikrót.

farkasék 2008.09.12 13:10 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Misu 2008.09.10 17:49 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2008.09.03 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.62
Nekem tetszik a kilátó!
Csak mi van akkor, ha villámlik és éppen valaki fönt van? Vagy...?
Köszi!

/Quatermain/

gezuci 2008.08.31 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.15
Nagyon szép a fenyőerdő, de a kilátó rozsdamentes, futurisztikus kinézete nem igazán illik a környezetbe. Köszönjük a rejtést.

lricsi 2008.08.30 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.19
Zötykölődtünk, megtaláltuk, néztünk pincéket, zötykölődtünk.. a legjobbak talán az asztalok és a hordók voltak.

EndreiTeam 2008.08.28 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.50
A mai nap 9/5. találata.
Köszönjük!

LPilot 2008.08.24 19:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.41
Megtaláltuk! Legközelebb úgy megyek, hogy bort is tudjak kóstólni. :)

zsotie 2008.08.22 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.75
A legrövidebb úton mentünk, így a látnivalók a visszaútra maradtak. A hegyből nem sokat láttam, a hordó tetszett.

lagaf 2008.08.20 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.61
Ki a városból! akciónk mai első állomása. Utunk egyenest a Strázsahegyre, ott is a felső úti "parkolóba" vezetett, csupán egy pillanatra álltunk meg a Szent Orbán-szobornál, a "borospincék közösségi terén". A kilátótorony (álcázott csősztorony?) stabilan megépített fémobjektum, bár a lankás vidék és a pára nem kínál valami tág horizontot. Fényképezéskísérlet után innen gyalog sétáltunk el a ládához, utunkat eleinte kutyaugatás és szorgos fűnyírók zaja, majd madárkák dala kísérte. A gyalogút két oldalán a szőlőfürtök gyakorlatilag rothadtan-beszáradtan csüngenek a tőkéken - a gazdáknak sajnos nem nagyon lesz sok mit szüretelniük. A házikók zöme inkább régimódi hétvégi házaknak néznek ki, mint pincészetnek, persze akad kivétel is. A fenyveshez kiérve láttuk: egy kis kerülőt téve kocsival is megközelíthettük volna a ládát, de nem bántuk, jól esett a séta. A láda könnyen előkerült, eléggé vegyes tartalmát kiegészítettük egy mobiltartó szalaggal. A séta jól esett, köszönjük a rejtő családnak...

Közösségi térSzt. Orbán
Viharban villámveszély!Arrafelé a láda...
Piknikezni is lehetNem tipikus pinceház
PinceházA láda
SilentSound 2008.08.16 16:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.23
Jó kis séta volt a szőlőskertek közt, a láda környezetében a fák között olyan kellemes fenyőillat volt, hogy nem akartunk onnan kijönni. A rejtés akár nehéz is lehetett volna, ha az "álca" nem hívta volna fel a figyelmet a láda helyére. :) Kivettem belőle a "Felix the lucky" travel bugot, hogy megutaztassam, a helyére pedig tettünk egy trémobilos passztartót, amin az idei campus fesztiválos sajtóbelépőm lógott nemrégiben. :) A mai öt ládából ez volt a második állomás.

sleeper 2008.07.27 20:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Nagyon kellemes esti sétát tettünk a pincéknél a kilátóig, majd a fenyő illattú erdőben megkerestük a ládát.Nehéz volt, majdnem feladtuk!De sikerült! Köszik a rejtést!

Sleeper & Rita

 
bibolya 2008.07.07 17:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.60
Cicapapa51-vel jártam itt, egy szép nyári délután.

A kilátó után mentünk a ládához.

Minden rendben... köszönjük a rejtést

bibolya és Cicapapa51

Cicapapa51 2008.07.07 17:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.58
bibolyával jártam itt, egy szép nyári délután.

A kilátó után mentünk a ládához.

Minden rendben... köszönjük a rejtést

Cicapapa51 és bibolya

Ruttkay 2008.07.06 11:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.40
A szőlőskertek és pincesorok megérték a fáradságot, a Strázsa megkerült, a kilátás ... is van!

Hangulati elemOrbán Victory
Sasy 2008.06.29 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Ok!

vaslemez 2008.06.29 02:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.73
Elég sokat tekeregtünk autóval a környéken, majd gyalogosan a régi láda helyénél. Végül csak megtaláltuk a ládát. A kilátót egyáltalán nem találtuk, bár az éjszakai sötét miatt úgysem lett volna kilátás. Általában nem szeretjük az "egyik fa tövében a sok ezer közül" típusú rejtéseket, de ez gyorsan meglett a sötét ellenére is.

kalahári 2008.06.29 02:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.17
Nehezen de megvan. Kavarogtunk a sötétben ide oda. Az a kordináta ami gyárilag bent van a GPS-ben sajnos nem volt jó. Második nekifutásra már sikerürt. Azt hiszem én igy is nagyon élveztem. Hosszú kihagyás után sikerült levadászni ezt a ládát. Köszi a rejtést.

Wladin 2008.06.27 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.03
Fülledt, rekkenő, nyelvlógató hőség, jó rejtés.

Skali&Margó 2008.06.21 12:25 - Megtaláltam
Kerékpáros "ládázás" gyönyörű napsütésben.

ilados 2008.06.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Ma délután sikerült megtalálnunk első kincses ládánkat. Nagyon jó kis kirándulás volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A rejtés is nagyon jó volt

jana.hu 2008.06.08 17:19 - Megtaláltam
50. ládám:-)Köszönöm!

Legolány 2008.06.08 17:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.79
Öt ládából az egyik. :)

szamos 2008.05.24 12:28 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

mernokur_001 2008.05.24 12:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.08
A közmondásos "jól ráléptünk és ott volt véletlen" megtalálást sikerült elkövetni Szamos kollégámnak. Én meg logoltam kettőnk helyett is. :) A helyszín semmilyen, viszont a kilátó korrektül megépített darab. Nem találtam meg épp könnyen, kaptam is a fejemre a csapattól!

már csak haza kell gurulni, semmiség...az ojjektum maga
Fragreg 2008.05.22 23:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 1.48
Getz Easy kollegával közös éjszakai, lámpa nélküli kirándulás gyümölcseként találtuk meg. Fenti feltételekkel egy picit nehezebb volt, mint nappal. A környék tényleg szép, a rejtés ötletes. Köszönjük!

getzeasy 2008.05.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Korom sötét, segítségül Sony Ericcson W800 ledlámpája! :D
Sötétben minden fa V alakú! :D:D:D:D:D
A rejtés dícséretes!
Köszi!

kovtom 2008.05.12 15:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.52
80 km-es kerékpáros ládázó körutam harmadik állomása volt. A láda ügyesen el volt rejtve... A kerékpáromat a GPS által mutatott célnál lévő fához támasztottam, majd bőszen keresni kezdtem a ládát. Már azon voltam, hogy feladom amikor kicsit megkotorásztam a talajt a kerékpár környékén is és láss csodát meglett. Jobban kellett volna hinni a GPS-nek, hiszen méter pontosan a célhoz vitt... :-)
Köszi a rejtést!

BeBa 2008.05.10 19:15 - Megtaláltam
Köszi

 
Famágus 2008.05.10 18:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.79
Nagyon jó volt a leírás, pontos volt a kütyü, gyönyörű az idő, jó volt a kilátó /bár én csak lentről fotóztam Oldfoxot és Hadralkát../ minden smakkolt, mindennel megvoltunk elégedve..
Ez volt ma a negyedik ládánk, esteledik, megyünk hazafelé.. páá
Köszi a rejtést..

fent..logolunk..
kincs.. 
Hadralka 2008.05.10 18:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.68
!

oldfox 2008.05.10 18:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.80
...megtaláltuk.

alfiku 2008.05.06 19:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

2G 2008.05.03 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1 web: 2 átlag: 1.33 súly: 1.00
Mi is ott voltunk :-) Bár döglött kutyák tetemei közt kellett kiásni a ládát, ezért tök büdös volt és gusztustalan, undorító, a hely pedig az építési törmelék miatt egyébként is visszataszító, azért köszi a rejtést.

mackopar 2008.05.03 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.70
A kilátó a pincék és szőlősök szépek. De a rejtekhez vezető út az egy kicsit lehangoló és büdös az út szélén hanyagul ottfelejtett állattetemektől. A rejtés maga az jó.

 
Mr. & Mrs. Balaenoptera 2008.05.03 12:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.90
GCLHBP-GCXVII-GCHMPI-GCMONO-GCVOR. Túránk negyedik állomása Manka és Regivel

Manka és Regi 2008.05.03 12:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
GCLHBP-GCXVII-GCHMPI-GCMONO-GCVOR KÖRÚT MR & MRS BALAENOPTERÁÉKKAL FELTÁRVA.

87465 2008.04.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.30
nehezen de megtaláltuk

Bianka 2008.04.27 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.38
ok

Fgg 2008.04.27 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.38
ok

keresek 2008.04.25 14:10 - Megtaláltam
Ha Monoron jártam ezt is megkerestem. A kilátót nem kerestem fel inkább a szőlőhegy kis utcáit jártam be.

Ge+Re 2008.04.20 16:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Motorral közelítettük meg életünk első ládáját! Verőfényes napsütés, gyönyörű környezet, madárdal!
Viszonylag könnyen megtaláltuk!

AV Team 2008.04.12 18:07 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.30
Csopog az eso, azunk, haromszor elsetaltunk a lada mellett, jol el van rejtve.

Attilacska 2008.04.11 10:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Köszönjük a rejtést!

A TB-t magunkkal vittük.

 
bumbika 2008.04.08 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Megtaláltam!

Mics&Sün 2008.04.02 16:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.85
Mics szimatolta ki:) [wapon beküldött szöveg]

Egy kicsit kellet keresgélnünk, bár elsőre megéreztük a jó fát, noha képet csak utána láttunk róla!

Kis szelet fenyőerdő, jó levegő, itt már sütött a nap. GCVOR után ejtettük útba.

Találtunk a ládában egy travel bug-ot, illetve egy geocoint (Geocaching - All in One 2007). Mivel ez volt a 8+1-edik ládánk, eddig még nem találkoztunk ilyen szerzeményekkel, így a geocoint magunkkal vittük.

A láda után irány a kilátó, szép a táj csak kissé szeles volt. A kocsmát mi kihagytuk, mert már kissé későre járt.

A célnálelső GEOCOINunk :)
erdőegy szép templom szép kis térrel
borospincék 
Törölt 2008.03.30 17:07 - Megtaláltam
..

edgar 2008.03.30 17:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.26
Kellemes délutáni ládázás egyik állomása, Kissyfur80+-al és Abacussal. A kilátóból érdemes körülnézni...

Enef 2008.03.30 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.43
[wapon beküldött szöveg]Hamar meglett

3D 2008.03.30 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
A fenyves túloldalán 4 őz legelészett a vetésben fényes nappal, jöttünkre azért elszaladtak.

Sany 2008.03.29 18:11 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Murmucka 2008.03.29 18:06 - Megtaláltam
Hárman mentünk 2GPS-el, és a 2GPS-es 2fele ment :D
én meg maradtam az út végén...
köszönjük!!!!
Sanyi, Murmucka, Orsi

g00fy 2008.03.16 16:07 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.60
Megtaláltuk, s most látom a fényképet a rejtőfáról. :-) 3-ra csak sikerült a jó fa alatt turkálni. :-)

Láp Lidérce 2008.03.16 09:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
A három héttel ezelőtt itt járó kessertárssal ellentétben mi úgy találtuk, hogy nagyon is gondozzák azokat a szőlőket: vasárnap reggel nyolckor az emberek már sok helyütt kinn sürögtek, hogy az Úr napját egy derékfájdítóan mély meghajlást igénylő szőlőnyitással szenteljék meg. Ez azért elég kemény munka, tudja, aki Alföldön gyalogművel (volt benne részem, meg lesz is, ha az új helyen újratelepítjük a szőlőt...)
Szinte szégyenkeztem a sok dolgos család közt, hogy mi biza a helyi csősztoronyból henyélve nézzük a tájat.

Közhelyes, de a geocaching nélkül valószínűleg nem jutunk fel erre a szőlő"hegy"re. Köszönjük!

Katonás sorbanVízgazdálkodás
Célszerűség és turizmus ötvözeteImádom ezt a látványt. Mezei nyúl voltam előző életemben, esetleg őzike? Jah, hogy szimplán alföldi tanyán születtem?
Hol van már a tavalyi ballankóró?Szélvédelem
Lássuk a mára rendelt kincseket!Ha jól vissza akarod rejteni a ládikát, bízd Jenőre!
Egyiptom 2008.02.24 16:10 - Megtaláltam
Sok gondozatlan szőlő között a présházak nekünk nem igazán tetszettek. A rejtés jó. Köszönjük

GG.co 2008.02.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 1.70
Egész jó volt. jó rejtés köszi

jolliefille 2008.02.22 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.51
Megtaláltuk !

PolarBear 2008.02.22 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.60
Nagyon hangulatos a ládához vezető környék !

Yoss 2008.02.13 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.78
Szép hely, bár még sosem jártam erre annak ellenére, hogy nem messze lakom. Sajnos a Strázsa hegyig nem jutottam el, de így is jó volt. Köszi!

A ládaNézek az út felé
zozo76 + MarcsiLány 2008.02.08 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.38
Megtaláltuk!:)
Köszönjük a rejtést!

Marcsi és Zolcsi

 
Netgen 2008.01.27 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.48
Köszönjük a rejtést,volt monoriként könnyű találat, a viharos szél és sár ellenére.

EdKa 2008.01.26 14:20 - Megtaláltam
Családi ládázás

nemethk 2008.01.26 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.57
Családi ládázás 2. ládája.

npetiii 2008.01.26 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.76
Megvan.

napvirág 2008.01.05 09:40 - Megtaláltam
A jeges szélre való tekintettel a kilátót nem, csak a ládát látogattuk meg. Hangulatos kis házak között vitt utunk a rejtekig, ... talán egyszer majd lesz lehetőségünk a helyi borok megkóstolására is.
Köszönöm a rejtést.

 
Hogyishivják kuzin 2008.01.05 09:39 - Megtaláltam
!

Moha G 2008.01.03 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Le a kalappal GCSzESZ;) 2008-as első láda!

Nyáron már jártunk erre, kis kilátós túrán, akkor még nem figyeltem, hogy van-e itt ládika. Akkor egy Hölgy szőlőt ajánlott fel nekünk:)

A kifelé vezető földúton csak pár helyen kell figyelni, mert mélyen dagonyás rész van a hó/jég alatt. Amúgy kocsival jól járható a fenyvesig.
Elmentem a fenyvesig leparkolás és be az erdőbe, hosszanti irányból közelítettük meg, úgy 320 métert tettünk meg lábszár középig érő hóban, DE MEGÉRTE! Egy őzike éppen 5 lépésre ment el mellettem, egy nyúlat láttam messziről és a kutyák sem támadtak meg:)
A láda környezete kitaposott sajnos:( Így a keresés élménye a végére elmaradt, de a fenyves és az állatok kárpótoltak érte.
Visszafelé a szántás felé vettük az irányt, ott sok lábnyomot találtunk, még motoros szán nyomát is.
Naplemente közben értünk vissza a járműhöz, és már párás volt a határ, csodálatos élményben volt részünk! Köszönjük!

ui.: Monor felől érkezve a fenyves sávjának szélénél láttam néhány kóbornak látszó kutyát (nyakörv nélküli). Az is lehet, hogy helybéli kutyák, de azért csak óvatosan.

Naplementei sétaA nyomok a ládához (is) vezetnek:)
"Ki lehet? csak nem egy kesser?:)" - gondoltaNa nem, ez nem a rejtek!:) De annak is beillene:)
cspalesz 2007.12.31 17:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.63
Megtaláltuk sűrű hóesésben. Tetszett a hely, tavasszal vissza kell jönnöm.

nogacsalad 2007.12.31 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.54
A tegnapi, 13. ? szülinapomra, kaptam egy ajándéknapot a családtól. Így ma, magányosan vágtam neki :)

Felautóztam a kilátóig, innen gyalogszerrel támadtam meg. Odafelé nyíl irányban egyszerű volt. Visszafelé lazán eltévedtem...
Miért is húztam volna csiganyálat? Így sokkal izgibb volt...
Kétszer ültem popsira az úton, de sebaj, felálltam!
Nekem a présházak tetszettek igazán!
Ajándékot nem cseréltem.

Köszi a kalandot.

PrésházKút-kilátóval
Itt a tél !Ládika
Csipetcsapat2007 2007.12.28 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.70
Voltunk fent a kilátóban és körülnéztünk a környéken is, tetszett a hely. Köszi a rejtést.

 
Csigabiga 2007.12.22 16:26 - Egyéb
Újra itt! :o)

Radpeter és scele társaságában.
Mai utolsó láda.

Találat :o) 
scele 2007.12.22 16:26 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

radpeter 2007.12.22 16:25 - Megtaláltam
\o/ [wapon beküldött szöveg]

4x4zoli 2007.12.09 09:10 - Megtaláltam
Köszi.

Pilis50 2007.12.03 17:55 - Megtaláltam
Néhol jelzi tábla a kilátóhoz vezető utat.

sirgalahad 2007.11.21 07:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.60
Török után leselkedtem
Kilátóban strázsáltam
Aztán nekiveselkedtem
Ládáztam, nem lazsáltam

Varga Gábor 2007.11.17 13:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Dél Pest-megyei ládavadászatom kilencedik találata. Megnéztem a kilátót, de fel nem mentem. Kihalt présházak és pincék közt sétálva kerestem meg a ládát. Senki sem kínált meg a saját terméséből.

ier 2007.11.16 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
A kilátótól kihalt házikók között sétáltam el a ládáig, sehol senki, csönd, nyugi.

Somahaver 2007.11.12 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.03
+VAN KÖSZI!

Csövi 2007.11.11 09:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.86
08.05.-ös vonattal mentem KöKi-ről, szép idő, kellemes séta, könnyű találat. Visszafelé finom házibort vettem. Elértem a 11.17.-es vonatot, ebédre othol voltam. Délután, mikor a megjegyzést módosítom már szakad a hó.

Józsi

 
Gyáva Oroszlán 2007.11.03 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Először a kilátóba. Innen már látszik a fenyves, ahol a láda keresendő.
Végig lehet az egész utat autózni (ha azzal vagy), de gyalog sem nagyok a távolságok.
A ládát, ha befordulsz a fenyvesbe, az X alakú fatötzs-párosnál keresd. a GPS itt nekünk nem remekelt.
Jutka&Tamás

Ott jártam!Útban a kilátóhoz.
Strázsa-hegyi kilátó.Lóval is megközelíthető
Személyi kultusz.Ezt keresd!
Kokó 2007.11.03 11:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.63
Kicsit nézelődtünk a kilátóból majd begyűjtöttük a pontot. Tetszettek a környék házai.
A TB velem jött!

macikupac 2007.11.03 11:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Dél-pesti láda-őrjáraton a Kofola BT 5.

A faluból felautóztunk a kilátóig. Nagyon szép a "hegy" lábánál álló Szent Orbán szobor és környéke a padokkal, asztalokkal. A szőlők között lévő pincék is szépen rendeben várják gazdáikat a hegy levének ízlelgetésére. Egyik-másik tőkén még találtunk pár szem szőlőt, amit gondosan lemeóztunk. a kilátóból a pára ellenére volt kilátás. Innen gyalog mentünk át a ládához, melybe beletettem "McPenha's Tribute to 911 Heroes" TB-t. Hangulatos hely, örülünk, hogy Barnival együtt eljutottunk ide is.

Modern, de nem bántja a szemetSzent Orbán
Romos présházEgy présház elengedhetetlen kelléke 1: a hordó
Egy présház elengedhetetlen kelléke 2: a lócaEgy kis édes maradék
A kilátóEgy takaros pince
TobozBarni a ládával és "McPenha's tribute to 911 Heroes" TB-vel
KalanDorka 2007.11.03 11:10 - Megtaláltam
Apáékkal.

Kofola BT 2007.11.03 11:05 - Megtaláltam
Együtt a csapat!

Mathau 2007.11.03 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.69
Kofola kessing 5.

19izsi73 2007.11.03 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.51
A Kofola Bt. rohamával...

 
L@zy 2007.11.02 14:45 - Megtaláltam
Kerékpározgatás Zoéval [wapon beküldött szöveg]

melinya 2007.11.02 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Könnyű, gyors drive in találat:-)

GeoBiker 2007.11.01 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.43
Megvan, köszi.

 
neogeo 2007.11.01 13:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.09
Ez ma a második. Jó kis rejtés, a kilátó is tetszett.

Arre kell, hogy legyen...Igen, itt volt.
Szilhazim 2007.10.24 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Szép lehet ez a hegy nyáron, vagy még akár szüret idején is. ;) Köszi a rejtést.

esgott 2007.10.22 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.85
Kösz a rejtést! Szépek a liliputi házak:)

Gmre 2007.10.22 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.79
Igazi őszi hangulatot találtunk és sok diót a kilátónál.
Hangulatos hely volt.

Dzsozy 2007.10.22 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.11
Köszi, megvan! Bocsi, a kilátót nem néztük meg, mert nagyon fújt a szél és pont elkezdett csepegni az eső is. Igaz először másfelől közelítettünk és ott vakvágányba futottunk. Utána követtük a "megközelítést" és így már a helyes útra tértünk. Igaz mi csináltunk magunknak bevezető útat az erdőbe, de visszafelé már azon jöttünk mint a többiek. Betettük a("Yangiobod, Uzbekistan" Unite for Diabetes Travel Bug) -ot, jó útat kívánunk neki.

lili02 2007.10.20 14:30 - Megtaláltam
Anyuval

bolyak 2007.10.20 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Nem terveztem mára ládázást, de véletlenül hazavittem a munkahelyi mobiltelefont amit vissza kellett hoznom a reptérre. Így a gyerekeket is elhoztam megnézni Anya dolgozóját, és a repülőnézést összekötöttük ezzel a ládával mert a többi környékbeli már megvan.

 
Marvin 2007.10.20 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Szép a kilátás, jól lehet nézni a repülőket Ferihegy felé.

Templar 2007.10.14 16:00 - Megtaláltam
OK!

cachekereso 2007.10.14 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.27
Csend és nyugalom honolt a dombtetőn.

silence 2007.10.14 12:17 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.96
Megvan

sIL

Tomaszenko 2007.10.07 13:50 - Megtaláltam
Elég jól feladta a leckét :- ) de, a fák, és a környezet, naon tetszett. Gratulációm a rejtőknek.

Kincs&kincs 2007.10.06 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.41
Megnéztük a kilátót... aztán vadásztunk egy kicsikét. Nem tartott sokáig, mert a bevezető ösvényre nagyon hamar rábukkantunk.. így GPS nélkül is, gyorsan meglett a rejtekhely. :-))))

petika 2007.10.06 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.54
A fél évvel ezelőtti sikertelen keresés után ma újra eljöttünk megkeresni a ládát. Akkor szerintem a láda nem volt a helyén, ugyanis a kérdéses fa körül teljesen feltúrtuk a talajt, és mint utólag kiderült pipu épp akkor találta meg. (Lehet, hogy pont logolt egy kicsit távolabb és addig nem akarta visszatenni, amíg "idegenek" járnak a rejtekhely környékén?) Most fél percbe sem telt és megtaláltam, így ez lett a 350. :-)
Lehet, hogy Szent Orbán kicsit zokon vette, hogy a korábbi "nem találtam meg" lognál elhelyezett képek egyikén hiányoltam a segítségét, és ezért most a képen látható módon vett elégtételt. :-)
Petika, Éva, Bammancs, Eszti

Irányban vagyunkKilátó
Úri szabóság :-)Petika a rejtekhelynél
Szent Orbán szamárfület mutat :-)Présházak
Hódító csapata 2007.10.03 10:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.64
Monoron intéztem hivatalos ügyeket, pont a Nemzetőr utcában, úgyhogy ha már úgyis itt az ajánlott kiindulópont, akkor nosza levadásztam ezt a ládikát. :)

Első utam a kilátóhoz vezetett, nem is tudtam, hogy Monoron van kilátó. Épp egy csoport kisiskolásnak volt valamilyen vetélkedő, de ez a kilátást semmiben nem zavarta. :)

Kocsival elég érdekes az út a kilátóig, reménykedtem benne, hogy nem akar semmi szembe jönni... Nem jött. :)

A kilátó után irány át a ládához. Itt különösebb látnivaló nincs, a rejtés viszont tetszett. Egyszerű, mégse lehetett messziről kiszúrni.

Köszi a rejtést! :)

Bgm 2007.09.29 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.00
Köszönöm.

Tündérvirág 2007.09.23 17:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.90
Ha már Üllőre kijárok pókerezni, gondoltam, akkor jöhetek ide ládázni is. Harmadik állomásom ma du. ez a pont volt.
Nem bírtam magam rávenni, hogy felmenjek a kilátóhoz. (Meglepő módon jól ki van táblázva a kilátó helye.)
A pontosan megadott koordináták alapján autóztam el a célpont elé kb 800 méterrel, aztán sétáltam egyet a homokban, lovaskocsi, egy quados és egy kiránduló csapat mellett.
A ládát könnyű volt megtalálni.
Köszi a rejtést!

csokisfánk-OK 2007.09.09 11:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.41
A monori VOR után kerestük fel ezt a ládát. Arnyos kis házak, szép környék. Hamar megtaláltuk a ládát, visszafelé megmásztuk a kilátót.

erre...a kilátón
KAECSKE 2007.09.02 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.58
[wapon beküldött szöveg]

GEOszi 2007.09.01 16:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.60
ok

N.Zs. 2007.08.27 20:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
A kocsit az Orbán szobor környékén hagytuk. Onnan a tábák szerint mentünk a kilátó felé, amikor egyszercsak egy hatalnas német juhászkutya ugrott ránk. Én először infarktust kaptam, majd a kilátóra másztam fel menedéket keresni. A többieknek nagyon tetszett az új túratag. Megpróbálták elcsalni, hogy le merjek menni a kilátóról, de nem tágított. Végül jött velünk ládátkeresni is. Egészen ránksötétedett, így csak a pontos koordinátáknak köszönhetjük, hogy meglett. Visszafelé kicsit elnéztük a dolgot, egy másik utcán kanyarodtunk le, így háromszor annnyit sétáltunk, mint kellett volna.

benist 2007.08.27 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.43
Kellemes környék, bár a sok homokos úton való tekerésből eddigre már elegem volt. Ha nincs a korrekt rejtési leírás, sose találom meg a ládát.

Paul 2007.08.20 19:13 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.77
Megvolt.

samorost 2007.08.20 18:00 - Megtaláltam
Először a ládikót kerestük meg, gyorsan, könnyen ráleltünk, aztán irány a kilátó. Itt már dörgött, villámlott, sötétedett, a környező dombok szürkeségbe borultak. Még terveztük az adóállomást és a borókást, de kitörő vihar miatt erről ez alkalommal le kellett mondnunk, így Monorra még visszatérünk! Tetszett a hegy, szépek, gondozottak voltak a szőlők, aranyosak a kis présházak.
Köszönjük a rejtést, mai 9. ládánk volt.

Judit, Mekrisszel

MeKrisz 2007.08.20 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.79
Először a ládikót kerestük meg, gyorsan, könnyen ráleltünk, aztán irány a kilátó. Itt már dörgött, villámlott, sötétedett, a környező dombok szürkeségbe borultak. Még terveztük az adóállomást és a borókást, de kitörő vihar miatt erről ez alkalommal le kellett mondnunk, így Monorra még visszatérünk! Tetszett a hegy, szépek, gondozottak voltak a szőlők, aranyosak a kis présházak.
Köszönjük a rejtést, mai 9. ládánk volt.

Krisztián

Kovácsék 2007.08.19 16:17 - Megtaláltam
Első keresésünk!
Nagyon tetszett!Folytatjuk!
Köszönjük!

 
muba 2007.08.19 16:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Két barátommal, akik talán ezentúl szintén ládászok lesznek (Kovácsék). Nagyon élvezték. Gyönyörű környék, csendes, kellemes. A kilátó mellett kár, hogy a padok körül sok a szemét. A szőlősök közül többet is szivesen magunkénak tudtunk volna. A láda rejtéséért köszönet!

Chubby 2007.08.15 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.19
Ok [wapon beküldött szöveg]
R.keresztúr-Maglód-Gyömrő-Péteri-Monor és vissza, biciklivel /70 km/
Nagyon kellemes környezetben nagyon jót tekertem. Monoron többször is megfordultam, ha látogatóba érkeztem :-Pista barátomhoz, de a ládához csak most látogattam el (nélküle, mert épp nyaral). A kilátó elég modern és nem az a megszokott, nyikorgós fa tákolmány, nehezen szoktam az új élményt. A kilátás viszont szép. A láda rejtése kicsit elásás-gyanús, de hozzászokott szemnek nem nagy kihívás. Tetszett. Mai harmadik. Köszönöm a rejtést.

Chubby

zazu 2007.08.13 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.36
Könnyű esti séta.

bv201 2007.08.09 19:07 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.00
KÖSZIKE A REJTÉST

OsiOsi 2007.08.05 19:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.72
ok

Patics 2007.07.29 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.51
Sajnos az autós navi bizonyára másfelé vitt, mert mi nem találtuk meg a kilátót de sok szőlőt azt igen és a rejteket is hamar felleltük. Bár nekiindulhattunk volna gyalog felfedezni a hegyet, ehhez azonban túl meleg volt. Vecsési vagyok, 30 éve sokat jártam Monoron, ide azonban csak most jutottam el.
A Thing tényleg bizar, de nem hagytuk ott. Rám is hozta a frászt egész nap, ahányszor csak megláttam a hátsó ülésen. Sajna nehéz vele kezet fogni, lévén balkezes.
Köszönjük a rejtést.

Pontosak a koordináták.Egy balkéz...
sattila & Kata 2007.07.28 11:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.16
Szombati ládázás keretében családi kirándulás 2/2
A Monori vor után érkeztünk, a kilátóról jól körbekémleltünk, innen gyalog közelítettük meg a ládát. A pincesor és a nyaralók is tetszettek, kicsit porosak lettünk mire az erdőhöz értünk.
A ládát kibontván majd szívbajt kaptunk a benne pihenő TB láttán. Itthagytuk, mivel mostanában ritkábban ládázunk...

homér 2007.07.21 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Kár, hogy 40 fok volt...

Öregcsabi 2007.07.14 07:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.29
Szép szőlőhegy,nyugodt környék, tetszett. The Thing elég bizar...ott hagytam.

fkmaster 2007.07.01 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.46
A kilátás szép, a rejtés elég egyértelmű. Little Jock-ot elhoztuk, helyette The Thing költözött be nagy nehezen:) Kérem az előző TB elhelyezőjét, hogy jelentse be a geocaching.com-on a helyváltoztatást.

tila21 2007.06.30 17:10 - Megtaláltam
Már ki volt szedve a láda mire odaértem. Motoros találat.

gores 2007.06.30 17:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Megtaláltuk. Jászberényből elhoztuk Little Jock-ot akinek az a kívánsága, hogy Új Zélandra juttassuk el. Tőlünk csak annyi tellett, hogy közelebb legyen a reptérhez, így gyorsabban odaér. A kilátóból jól megnéztük a környék szőlőit, majd meg is kóstoltuk a levét. Orbán napkor van itt nagy bál. Akkor visszajövünk.

szaboist 2007.06.30 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.08
Simán meglett. Nagyon jó a leírás és a rejtés is! Ez már kirándulásnak is szuper, ha végig járod a Szt. Orbán szobortól! Köszönjük!

innen gyalogolja kilátó
a kilátása rejtek
baliagy 2007.06.24 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.81
66. Megtalálásom, Lacának az 5. Monori hétvégéről hazafelé tartva kerestük meg előbb a kilátót, majd a ládát. A kilátónál szemmel láthatóan komoly igény lenne szemetesre... Logolás után a GCVOR-hoz indultunk.

A megtaláló a kilátóbanGCVOR arra van...
KilátóRepülőgép a levegőben...
Repülőgép a levegőben...Logolok
SzaZo 2007.06.23 22:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.48
Megleltük kedvesemmel. :) Nagyon szép a fenyőerdő, és szép a kilátás a kilátóból is. Érdekes a "villámvédelem" ;-)
Sajnos a közelben épp láttunk egy kigyulladt házikót, ahova a kilátbóban levő emberkék hívták ki a tüzoltókat. Remélem nem esett senkinek semmi baja. :(

Szab 2007.06.22 16:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Csigabigaval. SagiK lusta pontvadász módjára már a kocsmánál feladta.(neki már megvolt, és a pontvadászok első szabálya, hogy kétszer nem mennek ugyanoda:)

BRINGA

Csigabiga 2007.06.22 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.65
O.K! [wapon beküldött szöveg]
A mai nap célpontja a szomszédos monori láda volt, onnan visszafelé jövet kerestük meg ezt a dobozt. Bringás-robogós kirándulás volt SagiK és Szab társaságában (én választottam a könnyebb megoldást).
Amíg SagiK pótolta a sör-veszteségét, mi Szabbal megkerestük ezt a dobozt, majd újra egyesült a Csapat és folytattuk utunkat hazafelé.

pistvan 2007.06.18 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.33 súly: 1.00
Hétvégén megtaláltuk első ládánkat.A gyerekek kedvéért próbáltuk megkeresni, és mondhatom nagyon élvezték a dolgot.Egyenlőre kölcsön GPS-el keresgéltünk és bizony a tanulópénzt megfizettük de sikerült.

A megtalálók:Gergely,Gábor,Andi,István

rekasi 2007.06.14 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.70
Nagy melegben, Budapestről hazafele. Szép ápolt környezet.

Attibati 2007.06.08 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.94
Dunakeszi -Maglód-Gyömrő-Monor-Bénye-Csévharaszt-Gyál-Dunakeszi 173 km kerékpár
A központból az ajánlott úton közelítettem meg a kilátót, a tájékozódát útközben a táblák is megkönnyítették. Rövid pihenőt tartottam a kilátó tetején - közben azon gondolkodtam , miért került olyan messze a láda az objektumtól.
A ládát jó sokáig kerestem, kicsit túl jó sikerült a visszarejtés Atikeynek. Végül feltünt egy fenyőfa aminek a környékén nem volt vastag fenyőtüske réteg és egy kis kotorászás után felbukkant a láda. A láda helyéről semmi nem árulkodott, tökéletesen belesimult a környezetbe.

atikey 2007.06.03 14:11 - Megtaláltam
Sajat benazasom miatt majdnem feladtam de vegul meglett. Nem volt semmivel takarva, gondoskodtam rola.

ibekesi 2007.06.02 17:26 - Megtaláltam
megvan

thbarnabas 2007.06.01 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.53
Jó kis szőlőhegy, szép kilátással. Köszi a rejtést!

fmin 2007.05.26 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.76
Az út az egy kicsit erős túlzás. de behuztam. Mai 5. ládám motorral...

macisajt+viki 2007.05.22 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.04
Délutáni, hirtelen ötlettől vezérelve neki indultunk Monornak....... persze rögtön megnéztem van e láda :D :D így gyarapodott a megtalálásaink száma :D
KÖSZI a rejtést! A kilátót mi is megmásztuk :)

KataJani 2007.05.13 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
250. ládánk. Szép a város és a domb is. Tetszett a kilátó, szép a panoráma. A borospincék különös hangulatot varázsolnak a helynek. Borkedvelők vagyunk, ezért különösen tetszett ez a hely. A fenyvesnek nagyon szép az utcafrontja.

A kilátóMonori panoráma
Homoki borokVirágzó akácos
Szép fenyvesÚtban a ládához
Gyros 2007.05.12 09:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Kelet-Pest, Nyugat-Heves Hz komaval 11/2

Gyali pataktol jovet a 4esen es mindenfele foldutakon :)
A kilato ugy nez ki, mintha lebontottak volna egy panelhazat, es megamaradt volna a tuzlepcsoje, illetve van egy kis kilengese is, meg jo hogy nincs teriszonyom :) Sajnos epp esett az eso, szep idoben biztos tutibb a kilatas.

KilatasKilatas
Hz is kilatast fotoz :) 
Hz 2007.05.12 09:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.68
Kullancs gyűjtő, pont szerző poroszkálás Pest megyében Gyros társaságában. 11/2.
Bemelegítésnek: autós, fenyős, ládakiásós...

Biztonsági felszerelésMegtalálás
Mult és jelenLáda szemszögből
poki 2007.05.05 15:43 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.85
megtaláltuk. Poki és Cicok

jenne 2007.04.30 14:30 - Megtaláltam
A mai 13/7. :)

Satya64 2007.04.30 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.45
Családi ládázás.A kilátóból látni a ferihegyi irányítótornyot is.

streng 2007.04.29 15:58 - Megtaláltam
Ok, zsolt és jocek [wapon beküldött szöveg]

Nebel 2007.04.29 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.48
Hangulatos kis erdő, a rejtés pedig nagyon tetszett!
Köszönjük!

Bezol 2007.04.28 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.45
Megtaláltuk! :) Többször elmentünk mellette, mire sikerült észrevennünk.

Köszönjük! Bad, Gábor, Csaba, Bezol

tomv84 2007.04.26 22:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Nagyon szép a hely, érdemes lenne egy multit is csinálni Monoron, szép templomok vannak errefelé.

dobri 2007.04.21 09:38 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Jó rejtés volt.

Puszkany 2007.04.18 14:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.32
Valaki egy álrejtést is készített, számomra nem sok sikerrel. A láda rendben visszarejtve. Imádom a fenyőerdő jellegzetes illatát!

Hmaszi és MarCsí 2007.04.15 19:14 - Megtaláltam
akilátó nagyon klassz volt

KoLa 2007.04.15 13:30 - Megtaláltam
Megtalálatam (bár nem ott volt, ahol első ránézésre feltételeztem).

bingo 2007.04.15 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Megvan! :)

Totoka 2007.04.15 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.39
drive in, szinte a fáig.Azért hangulatos, szeretem a fenyőerdőket.

csmarkus 2007.04.15 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
Könnyű találat. Köszi.
Cselesen félrevezető rejtés.

 
SimonTeam! 2007.04.14 20:31 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 1.00
Szia! ma egy kellemes biciklizés közben megtaláltuk a ládát!

kivancsifancsi 2007.04.14 17:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.61
Könnyű, szinte drive is találat a szőlőskertek közt. Csenge közben aludt az autóban.

Rejtek közelébenItt parkoltunk
WiseBear 2007.04.13 17:58 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Nivabibi 2007.04.10 20:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.49
Megvan.

horlac 2007.04.09 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Nagyon klassz hely. Érdekesek a bakhát-szerű pincesorok. Szép panorámát sikerült fényképeznünk a kilátóból.

szandra84 2007.04.01 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.54
OldCsi és Sziszu megtalálása! :)

GCSzESZ 2007.04.01 11:10 - Egyéb
Ma ellenőriztük a ládát. Az eredeti helyén van, s csak le van takarva ágakkal (nincs elásva...), bár kicsit besüppedt a tűlevélbe. A GPS is teljesen pontosan mutatta a helyét.
Picit aggaszt, hogy Világjáró vaddisznó TB már nem volt benne a ládában, viszont úgy tűnik, hogy még senki nem jelentette be hova vitte tovább.
Aranyosak a présházak, szinte mindegyik mellett nyílik néhány szép tavaszi virág.
További sikeres keresést mindenkinek, aki megtisztel minket azzal, hogy ellátogat ehhez a ládához is.

ZSEJA 2007.03.31 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Nagyon szép hely!
Remélem egyszer itteni bort is kóstolhatunk!
(A Világjáró Vaddisznó sajnos már nem volt a ládában.)

Brumi 2007.03.31 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Egész kis csapattal kerestük meg ebéd előtt. Detty, Zsófi, Bence Robi, Csacsi, Brumi.

Reszkess 2007.03.25 14:14 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

horgaszjani 2007.03.23 12:23 - Megtaláltam
Szép és sajnos esős volt

pityer 2007.03.19 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.51
Jó kis rejtés

bfabry 2007.03.16 19:21 - Megtaláltam
Király volt! Végre egyszer kipróbáltuk a kocakesser létet! Autóval fel, le, még a kilátóhoz is odaparkoltunk, nehogymár gyalogolni kelljen! Aztán mivel igen sötét volt, lámpánk meg elég gyér, így fél óráig kerestük a dobozt. Beleköltözött Világjáró vaddisznó travelbug is! Várja hogy továbbvigyétek.

 
petika 2007.03.16 14:00 - Nem találtam meg
A fenyőerdő - mint köztudott - nem igazán ideális hely geoláda rejtés szempontjából. Ha már a körülmények miatt kénytelen valaki fenyőerdőbe rejteni, akkor illene a leírásban pontos segítséget nyújtani a megtaláláshoz. (A környék történelméről meg kevesebb is elég lenne.) Egy órányi eredménytelen keresés elég bosszantó tud lenni. Szerencsére a jó idő és a jó levegő kárpótolt a kellemetlenségért. Sajnos a rejtőt nem sikerült telefonon elérnem, az utolsó megtaláló (Tigger) próbált ugyan segítséget adni telefonon, de sajnos így sem jött össze. Kb. 20 méteres körzetben minden "V" alakú (vagy annak látszó) fa tövét feltúrtuk, de sikerteltenül. :-( Készítettem néhány képet az általam legvalószínűbbnek tartott fáról.
Petika, Éva, Eszti, Bammancs
Visszatérünk megkeresni!

Szerintem ITT kellett volna lennie ...... de hiába kerestük :-(
Szent Orbán sem segített :-(A kilátástalanság árnyéka vetődött a keresésre
Reményeink a kéményhez hasonlóan ledőltekHol a műholdjel?
pipu 2007.03.16 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.36
Gomba koruli 7 fos kirandulas, lada 3.
Monor picit jobb, mint Gyomro.
Nem ertettem milyen kilato lesz itt, ahol meg egy dombot se lattam.
Aztan meglett a kilato. A kozeleben hangosan szolt valami radio. Egy arc odaparkolta a 15 eves Lada Szamarajat a kilato melle 1 m-re, kitett egy recsego hangszorot a kocsi tetejere, majd felment a kilatoba napozni. Poloban, arca, alkarja napolajtol csillogott.....

Az osszhangulatot csak a rejtekhelykent szolgalo fenyves es a szolosok, borospincek javitottak picit.

Tigger 2007.02.18 13:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Megtaláltam!

gyöngyfűző és párja 2007.02.18 13:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.56
Nem is gondoltuk, hogy ekkora lesz itt a forgalom. Hangulatos környék, ha nem lett volna ennyire hideg, szívesen sétálgattunk volna a pincék között.

 
Kerticsorbi 2007.02.17 13:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.44
Megtaláltam. Egy kutyával találkoztam a szájában egy darab őzzel.

2105 2007.02.10 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
GPS nélkül! 1. találat...

juve 2007.02.04 11:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Elsö ládám volt. Nem volt nehéz mart ismerös a környék.

georgina 2007.02.03 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Ismét közös találat Ákossal, köszönjük a rejtést.

akos 2007.02.03 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Pont útba esett hazafelé. A User Hona vándorládáért mentünk a szomszédba, s ha már ott jártunk, ezt sem maradhatott ki.

Szép kis hely. Nagyon igényes a láda!!! A leírás is profi.

A vándorbogár jön velünk.

VándorTéli (?) erdő
dozoli 2007.01.30 11:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.76
megvan

geke 2007.01.28 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.93
Hideg szélben kész megváltás volt a fenyves oltalma.
Máté azonnal megtalálta a neki kedves ajándékot, (lásd: kép) mi pedig a Rod Stewart rajongóknak kívánunk örömet szerezni.
Maga a kilátó, nem lopta be magát a szívembe (vas szörny) de a célját kitűnően betölti. Kár, hogy nem hoztam távcsövet.
Köszönjük a rejtést: Máté, Zsú, Gergőke (geke)

Ilyen fát sem láttam még.
Máté választása :-)
Szélvész 2007.01.27 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.87
Az erdő szép, a rejtés korrekt, de ennek ellenére az alföldi ládák az nem a mi világunk.

deger79 2007.01.21 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Események:
-röpke melegváltásos találkozó
-"pájinkázzá" meghívás
-majdnem vettünk helyszínen egy pincét
-gyia, tova el

gsmisi 2007.01.21 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
Ok. [wapon beküldött szöveg]
klassz volt a fenyőerdő, mondhatni már-már meglepő, a kilátó elég masszív egy darab "unokáink is látni fogják"... Köszi a rejtést TM.

PEx2 2007.01.20 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.23
Elég nehezen lett meg a láda. Össze-vissza kerestük a fák közt, de csak meglett..... A pihenőhely nagyon hangulatos. Most jöttem rá, hogy ma minden ládába 19-ét logoltam :)

Foltos Foxi 2007.01.18 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Jót sétáltunk a szőlősbe, felmásztunk a kilátóba. Jó délelötti kirándulás volt.

Kilátás a kilátóbólMegtaláltam!!
Lacza és Tádé 2007.01.14 21:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
Szép hely

befi 2007.01.14 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.75
A régi ládát kerestük, akkor nem találtuk. Most ez sima találat. Szépen kiépített a környék, nagyon jó volt a pihenő (itt ebédeltünk), a kilátón is kinéztünk - igaz lefújta a fejünket a szél. Jó döntés volt az áttelepítés, mi meg így megismertük a patakvölgyet és a kilátódombot is - kétszeri bejárásra. [gps nélkül

Láda felé nézveErdőszélről a kilátó
PihenőTájékoztató
robman 2007.01.07 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.79
Első ládánk 2007-ben. Ráadásul kisfiunknak is ez az első geoládája, aki 5 hónapos.

Autóval jöttünk Gyömrőről, de azért letettük korán, hogy a séta se maradjon el. Könnyen megtaláltuk a kilátót, ahonnét jól be lehet látni a környéket.
Messze láttunk egy templomot és egy víztornyot, valószínűleg Pécel felé.
Majd elindultunk a dobozhoz.
Viszonylag könnyen meglett, mivel nekem már nem az első ládám volt :-)
Kamerával rögzítettük az eseményeket.
Egy kis vasárnap délutáni családi kirándulásnak jó volt.

Visszafelé volt egy kis izgalom is:
Kb. 5 kutya megindult felénk, de szerencsére ahogy higadtan tovább indultunk ők elmaradtak. Az ötből egy volt igazán veszélyes.
(Ez ne tartson vissza senkit, ha mégis fél a kutyáktól akkor ugyanarra menjen vissza amerre először ment és ne csináljon kerülőt ahogy mi !)

A láda rendben volt, volt benne sok kis játék, ami benne is maradt.
Kössz a rejtést !

Robman & Pihe & Robmanó

Feleségem és fiam a kilátó előtt 
Veres család 2007.01.06 17:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
ok

Csotai csapat 2007.01.06 15:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.49
Könyü találat,rövid séta monori barátainkkal. Bálint,Gergő,Luca és szülei első ládája azaz a Veres család.

krisskamion 2007.01.06 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 1.60
Szép hely, egy bácsi ránkszolt hogy ne vigyük a szemetet az erdőbe.
alig hitte el hogy nem azért jöttünk:)
farkas_e-vel és a lányokkal találtam:)

farkas_e 2007.01.06 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.06
Az év első ládája...
Kicsit bolyongtunk, mire meglett, mivel a kereszteződés koordinátája nem az Eötvös utcát jelöli, hanem egyel előbbit... Utána már meglett simán! Viszont a láda közelében morci emberek laknak, akik meggyanúsítottak, hogy mi szemetet hordunk az erdőbe. Nem tűnt fel, hogy két kislánnyal rohamozzuk meg az erdőt, és nem két zsákkal... :)
A hely tetszett, jobban mint az elődje, amit nem is találtunk meg...

Klári 2007.01.02 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.13
Fontéval a téli szünet utolsó napját kihasználva gyüjtögettünk ládákat a környéken. Köztük ezt is.

Fonte 2007.01.02 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.56
Szünet utolsó napján egy kis laza ládázás, Klárival.
Autóval indultunk, néhány szétszórt ládát begyűjteni. Akár drive-in is lehetett volna, de mi az olyan ládákat nem szeretjük, igy aztán letettük az autót egy arra alkalmas helyen, és sétáltunk egy jót.

kenau 2006.12.31 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.97
Csodalatosan szep volt a deres, megfagyott erdo.

Pajkos 2006.12.29 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.07
Közös ládázás bigz-ékkel. A pontos leírás miatt könnyen megtaláltuk.

bigz 2006.12.29 11:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megtaláltuk Pajkosékkal.
Szép környék.

syaky 2006.12.28 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.05
Családommal ez a mai második ládánk.Tesztelés jól sikerül mindenkinek teszik a dolog.A fiam aki nincs még 3 éves mindig mindenhol elől van.Pedig azt hittem ő lesz a gyenge láncszem de nem igy lett.Minden szép még eddig remélem továbbra is igy lesz.

A megtaláló 
Csipetkék 2006.12.28 08:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.38
Ködös reggelen jutottam el mai első ládához. A kilátóba most nem mentem fel. Némi keresgélés után megtaláltam az elásott dobozt.

0510 2006.12.27 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Nagyon-nagyon élveztük ezt a ládát !
Mai negyedik volt ... egy ötödiket is terveztünk, de .... hamarabb (sőt : nagyon hamar! ) besötétedett, és már itt is csak a nevetséges fényerejű mini-zseblámpánk segítségével találtuk meg a rejtekhelyet ..... a feladás előtti utolsó pillanatban.
Sejtelmes, izgalmas utunk volt a hegyen .... semmi kellemes, szőlőhegyes, borospincés ... végképp nem kapatos ! .... sajnos :-(
Szürke , vastag ködös, sötétedős, homályos, hideg, csúszós .... messziről lövések és kiabálások zajával rémisztgetett (közelben paintball-pálya lehet ?) .... izgalmas, de olyan kalandos volt.
A kilátó nagyon komoran festett a ködben .... felmásztunk rá .... nem a kilátásért :-)
Köszönjük az élményt.

a "kilátás"a kilátó a ködben
sötétben is meglett!
Gyombi 2006.12.26 09:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Utókarácsonyi kesselés 3/10.
Érdekes hely ez, tetszett, kanyargós, szűk utak, szép nyaralók, nyugalom. A rejtek mintha föld alatt lenne kissé...

abacus 2006.12.06 08:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.47
Meló előtti kesselés. 2/2.

Robág 2006.11.26 12:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Mindenben követtük a leírást.
Az autót Szent Orbánra bíztuk,
és gyerünk fel babakocsival.
Nagyon kellemes, hangulatos volt
a séta. Elbeszélgettünk néhány kapatos
szőlősgazdával...csodálkoztak erősen,
hogy mit bóklászunk ott, de aranyosak voltak.
Nagyon szép idő volt, a kilátóból a világ végére elláttunk.
Köszönjük a rejtést!
Borsi, Doni, Marci, Ica, Gábor

Kesser-csapás itt is van...A panoráma
Hangulatos présházakA világ legjobb kerítése...
A megérdemelt zabálás...Sajnos a hordó üres!
james 2006.11.25 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.59
A ládához már sötétben értünk oda. A fenyvesben a telefonunk fényénél sikerült a ládát megtalálni. Nem a legoptimálisabb úton közelítettünk, a pincesoron vergődünk végig az autóval, de akönyezet még így sötétben is szép. A legnehezebb feladat a főút ismételt megtalálása volt.

Judit és James

madarasz.peter 2006.11.25 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Péteri felől Monor felé haladva egy földút elágazásnál ( N47 21.968 E19 25.602 ) mentünk be a ládához. Könnyen meglett és az 50m-es séta (oda-vissza) sem fárasztott ki. Visszafelé az ajánlott utat követtük, és mondhatom érdemes volt. Hangulatosak voltak a szőlőben lévő kis présházak és a kilátó is impozáns. A kilátást sajnos nem élvezhettük lévén ködös felhős idő.

Csapat: Máté és én
Magyarország Közepe Rally (3)

zoli 2006.11.19 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.39
Szép hely, a szobor és környéke különösen tetszett. Nagyon látványos. A rejteket nem volt nehéz megtalálnunk, Tompikáék éppen a láda visszarejtésén szorgoskodtak, mikor odaértünk. :-)
A webes megjelenés csillagos ötöst érdemel!

Linda és Zoli

Szent OrbánÖtletes
Erről már lekéstünk :-(Adminisztrálás
A láda 
Tompika & Pimpike 2006.11.19 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.32
Megvan.. :)

szabgeo 2006.11.19 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.60
A földutakon kanyarogva mentünk a koordináták felé, és egyszer csak ott magasodott a kilátó, nagyon helyes a kis torony és a környéke padokkal, kis parkkal. Szép idő jutott még ezen a tavaszias novemberi napon, a láda is könnyen meglett.
Köszi

Fűkocka 2006.11.19 07:40 - Egyéb
primán elkészített ládaoldal. nem is vettem észre az adoptálást. grat.

Lassu 2006.11.05 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.04
Eddig nem tudtam, hogy Monor környékén termesztenek szőlőt, egyszer a bort is megkóstolom majd.

Scorpius 2006.10.27 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.43
A mai nap győztese nálam a hely. A Gyömrő ládától érkeztem, a táblát követve könnyedén eljutottam a kilátóhoz. Felmásztam, élveztem az őszi gyönyörű napsütést. (pár sör hiányzott, bár stílusosan inkább bor)
Majd elsétáltam a fenyvesig ahol a láda pihen. Egészen kedvet kaptam a borászkodáshoz. :-)

b.zs. 2006.10.19 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.40
Szép volt a kilátás a lemenő nap fényében, és tetszettek a rendezett szőlőskertek is.
Köszönöm a rejtést!

zsakar 2006.10.08 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
Meglepően jó a kilátás a kilátóról!

Sas 2006.09.30 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.97
Kellemes őszi napon, szüretelők mindenfele... Könnyű találat egy szép helyen.

LCSOKA 2006.09.30 11:42 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

KIMI 2006.09.27 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Nem is gondoltuk volna, hogy Monornak van ilyen csendes része is. A kilátóról sem tudtunk, úgyhogy mindenképp érdemes volt ellátogatnunk erre a területre. Köszönjük a rejtőknek, hogy külön kiemelte a kilátót, mert mivel nem arról közelítettük meg a pontot, nem is tudtunk volna róla. A kilátóból látni lehetett a naplementében a ferihegyi leszálópálya fényit.

GCSzESZ 2006.09.16 14:30 - Egyéb
Sikerült új rejtekhelyet találnunk a ládának.
Reméljük mindenkinek tetszeni fog ez a kis hangulatos séta.
Sok sikert a kereséshez!

GCSzESZ 2006.08.19 20:00 - Egyéb
Ma este beszedtük a régi ládát.
Sajnos nagyon későn értünk ide, s már elég hamar sötétedik, így nem jutott időnk új rejteket keresni a kilátónál, de a jövő hétvégén visszamegyünk, s remélhetőleg sikerül újraélesztenünk a ládát.

Magnus 2006.08.14 18:34 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 1.5 átlag: 2.33 súly: 1.48
Kissé kitikkadva, orbitálisan nagy kerülő után értük el kis városkám ládáját. Nem tudtuk mit keressünk, nomeg beteg ként van nyilvántartva, így igénybe vettük a telefonos segítséget. Segített :)

Jelenthetjük, hogy a láda nem beteg, nagyon is él, kicsit elhanyagolt, de megvan.

U.I. Az előző megtaláló kérésére tollat cseréltünk

Viki és Magnus

Kopescu 2006.08.06 14:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 2 átlag: 3.00 súly: 1.00
A koordináták abszolút pontosak voltak, 7 műhold vételénél. A környezethez annyit azért szeretnék hozzáfűzni, hogy mindenképpen az update-elt megközelítést ajánlom, mert a monori pincesor az ország egyik legnagyobbja a maga 900 pincéjével, ahol úton-útfélen behívják az embert egy pohárka borra, érdemes tehát bóklászni (a szeméttelepet pedig elfelejteni).
Maga a forrás (és a láda) környéke kissé elhanyagolt, ha viszont átvágunk a dzsindzsán és nyugatnak vesszük az irányt, akkor gyönyörű, ősrégi pincék között vezethet az utunk egészen a Strázsa-hegyi kilátóig (N47 22.418 E19 26.822), ahonnan tiszta időben páratlan kilátásban lehet részünk (északnyugatra Budapest és a Budai-hegyek, északkeletre a Cserhát, nyugatra egészen a Duna vonaláig ellátni).

Ercsike a bozótban 
kekzsiri 2006.07.25 13:24 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

KoMa 2006.07.20 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 1.90
Huh. elég hamar magtaláltuk (bár nem volt túl rendes dolog tőlünk, hogy kocsival mentünk... :-)) Gyönyörű pókhálók voltak...

1. ládája
 
:-Pista 2006.07.12 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.30
Egy kis biciklizes utan elsore megtalaltam a ladat de veletlenul mert a koo-k kicsit lejjebb mutattak
Ne, ertem mert nem a lelatonal van.
Az odavezeto ut volt a legerdekesebb(biciklivel)
:-Pista

Ronin 2006.06.18 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.49
Egy kellemes baráti kertiparti után hazafelé gyermekem bealudt a kocsiban, ezért aztán úgy döntöttem lekanyarodok a hazafelé vezető útról ennek a ládának a "kedvéért". Egy kellemes erdei kocogással ledolgoztam az egésznapos kajálásból és a láda könnyen meglett.
A ládából egy mentolos cukorkát romlandónak minősítettem, így elhoztam. Természetesen ajándékot is cseréltem ;)
Köszönet a rejtésért!

Ezt én is lefényképeztem :)Árulkodó fülecske
A feladat kifejtése :) 
Kiccica&Ghost 2006.05.30 12:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.67
Erdőn és szántáson át, nyakig sárosan és vizesen, de meglett. Jó pár méterrel odébb találtuk meg, mint ahová a koordináták mutattak...

Niti & Ducsi 2006.05.29 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.17 súly: 1.00
Sikerült megtalálni,sajnos csak második nekifutásra,de lehet ez abból adódott,hogy ez volt az első ládánk:)

Pilu 2006.05.13 15:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.96
93. Az út a város szélétől elég rossz, ezért az autót letettük és gyalog vágtunk neki.
Ági&Pilu

Az út mellett. 
on4avm 2006.05.12 15:26 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.17 súly: 2.83
Hat megtalaltuk, igen szép a szantas !!
Az erdöben sok a fa.
Tamas és Marianne

egy szép erdei faA lada
A rejtes 
magyarday 2006.05.08 18:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.67
Eddigi kesseléseink közül az egyik legmeglepőbb. Hétköznap délutáni időtöltésnek szántuk, a korábbi logok tükrében nem vártunk semmi különöset, gondoltuk gyerekeink kitombolhatják magukat a pusztában. Ennél sokkal több lett belőle! Nagyon szép volt a környék (a szeméttelep blama, de visszafelé már sikerült elkerülni), a dimbes-dombos vidék harsány zöld, virágzik a repce (amiről kérdésünkre a biológia tagozatos gimis gyerekünk azt mondta, h szerinte kankalin lehet :) ), a pincesor is hangulatos. A rejtés valóban semmi extra, de összességében hangulatos rövid séta volt. Egy szeméttelep-mentes útvonal kidolgozása valóban sokat dobna a cache jóhírén!

kri-mi 2006.05.06 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.58
3/2. Magasztaló cikket olvastam a minap a Strázshegyről, ezért is vettük erre az irányt. A pincék azonban nem olyan látványosak, mint gondoltam, kissé elhanyagolt állapotban találtuk a "hegyet". A koordinátákat érdemes lenne pontosítani.

h@PCy 2006.05.06 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 2.00 súly: 2.43
Huuuhhhh... Nem értem az adminisztrátorok miért nem vizsgálják fölül, az ilyen őskövület ládákat, hogy tényleg van-e (még) létjogosultságuk?!

-A hegy amiért állítólag ott van, egy semmilyen, szürke még hegynek sem nevezhető kisebb bucka a tájban!
-A láda bent van a semminek kellős közepén egy szántó szélén!
-A láda koordinátái mintegy 10méterrel(de jó indulatú vagyok, igazából sztem több!) mellé mutatott!!! ennek hála sikerült 15percen át keresnünk, mikor teljesen véletlenül a távolban észre vettem 2csenevész fa között egy gyanusan vastag kiálló fadarabot és odamentem... így lett meg.

SEGÍTSÉG A TÖBBIEKNEK:
A láda a jelzett ponttól följebb a szántóhoz közeli 2csenevész "V" alakban egymás mellett álló fa között van.

Egyébként nekünk egy Ford Focus-szal sikerült 50m-re a ládától parkolni, de igencsak sajnáltuk, mert nem autónak való a terep!

warnew 2006.04.17 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.48
Az autóval a rossz út miatt kicsit távolabb parkoltam, így elég sokat kellett gyalogolni. Meglett.

 
Evab 2006.04.17 14:24 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Shakespir 2006.04.15 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.45
Megvan! Vannak szép részei a hegynek. Télen jóval nehezebb lett volna.

Csoki 2006.04.02 17:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.28
Megtaláltuk. A koordináták pontosak. A völgyben nagy élet volt.
Csoki és családja

 
ozeki 2006.03.21 13:19 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 1 átlag: 2.33 súly: 3.13
Nem nagyon tudtam (letölthető koo. hiánya miatt) merre induljak. Először a szőlődombok felől próbáltam közelíteni, de nem volt kedvem más földjén átcsörtetni. Maradt a szeméttelep, ami hihetetlen undorító volt. Kb 1,5 km-re a céltól nem tudtam tovább haladni, mert az útra (!) téglahegyeket pakoltak, mögötte pedig frissen betárcsázták, egészen a dombtetőig. Tehát gyalog vágtam neki, út híján - keresztül a szántáson. Ez nem dobott fel. A liget meglett, más előzmények után talán tetszett is volna. Amúgy tényleg semmitmondó, a kilátónak jobban örültem volna.

Togo 2006.02.18 16:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
pffff [wapon beküldött szöveg]
Ez a mai nap nemszeretem ládája volt. Majdnem sikerült leragadnom az autóval. Mikor a láda felé vezető út álagát megláttam, próbáltam visszatolatni, de megállt. Némi tilitolizás után sikerült kiszabaditanom, igaz a gyári adatokat erősen meghazuttolóan kis ivben sikerült megfordulni és egy biztos pozicióba leparkolni. Kiszálláskor fordult egyet a gyomrom, mert megcsapott a közelbe frissen kirakott trágyakupac szaga. Igy aztán szaporára vettem a lépést. Kellet volna hoznom magammal ingás embert is, hogy az uton lévő vékony jégpáncél alatt megbúvó káros vizereke rámutasson, amik mélysége boka fölé ért és igy a bakancsom belső szárazságára voltak igencsak káros hatással. Ezután még a láda után is hosszasan kellett kutakodnom, mert jócskán arrébb volt, mint ahol a müszer jelezte, és a hó rendesen takarta. De végülis csak sikerült előkaparni. Lehet, hogy szebb időben jobban szerettem volna a dobozt, de ma itt tul sok negativ hatás ért.

A fordulásom nyoma
feri60 2006.01.24 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.50 súly: 3.23
De miért??????
Egy kicsit bóklásztunk, aztán egyszerre szólaltunk meg: ott van!
Menyivel jobb lenne a "Zergi 2005.10.05 17:42" -ben említett kilátó mellé átelepíteni a ládát!! Hátha onnan még látni is lehet valamit?!

Jani70 2006.01.24 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.90
Véletlenül keveredtünk ide. Nem értettük, hogy mit keresünk a szántóföldön, na mindegy ez is megvan.

Rivelino 2006.01.19 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.67 súly: 2.28
Kicsit nehezen lett meg a friss hó miatt, de feleségem meglelte a mai második ládánkat (is).

katika 2006.01.07 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.52
Mai első ládánk. Nem jól indult. A gyömrői leágazásnál egy rendőr leállított minket. 3000 Ft bírságot szabott ki, szerinte nem szabályosan fordultunk. Mondtuk neki, hogy megmutatjuk a tracket. Nem értette szegény, hogy miről beszélünk. Na, mindegy.
A ládát kb. 600m-re közelítettük meg a földúton. Volt egy kis dagonyázás. A szántóföld eléggé felpuhult az enyhe idő miatt, ezért jó sárosak lettünk.Útközben láttunk 2 őzet ! A ládában tényleg kifogyott a toll, de egy régi leírás volt nálunk, ezért nem tudtuk előre. A következő ládász tényleg vigyen tollat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A rejtés tetszett, örültünk, hogy végre süt a nap.

erchegyia 2005.12.26 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 1 átlag: 2.33 súly: 3.18
Egy "kicsit" felbbosszantott ez a láda...
A megközelítése macerás, jópár szőlősön át kellett vágnom... Most nézem csak, hogy van segédpont, de persze, miért is lenne letölthető formátumban...? Na ez még nem is lényeges, lehet, hogy én voltam a béna, hogy nem találtam megfelelő utat (TG-vel felfegyverkezve), na mind1.
A láda mivoltát, környezetét egyáltalán nem értem. SEMMI nincs itt, csak egy pár szántó, illetve az a bizonyos kilátó. Ha a cél ennek a bemutatása volt, akkor miért került a láda ilyen messze tőle?
Pár kép...
A ládában levő toll nem fog, a következő megtaláló vigyen cserét!!

MaRabU 2005.12.18 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 2.11
Igaz nem volt jó előrejelzés, hogy a brazil hekker miatt nem működött a honlap, és így nem tudtam megnézni jobban a rejtés környékének fotóját, minimalizálva ezzel a másodszori sikertelenség kockázatát, ám most mégis meglett, méghozzá azonnal, első ránézésre. A tanulság, hogy nappal kell kesselni, éjjel meg készülni a következőre :-)

A környék szép. Így télen különös élményt nyújt a ropogó hóban sétálni, miközben melenget a nap. Láttam két őzet is, sajnos ők hamarabb vettek azonban észre engem. Bevallom, loptam az egyik fenyő gallyából, jó illatot is ereszt most a szobámban így karácsony előtt.

Jó messzire parkoltam, mert inkább szeretek sétálni, mint benzinnel szennyezni. Azt mégis megjegyzem, hogy tegnap végre átadták a Vecsést elkerülő 4-es főút szakaszt, ami az M0 körgyűrűje is lett egyben. Vecsési albérlőként ez jó hír, és a ládához Pest felől érkezőknek is sokkal gyorsabb megközelítési alternatíva, ha nem mennek be Vecsésre, hanem Szolnokot célozzák meg és így Üllőt is kikerülik!

Most látom csak, hogy én lettem a 100. megtaláló. Gratulálok a rejtőnek sikeres ládájához!

Nem utolsósorban pedig, a közelben rábukkantam egy forrást jelző táblára, mely természetvédelmi területként hirdeti a környéket! Egy kis keresés után ezt találtam most a neten:

Forrás-völgy
Monortól északra egy mély bevágású völgyben, a Forrás dűlő területén található az a foglalt forrás, melyről a völgy a nevét kapta. A forrás környezetét kisebb mocsár, mocsár-rét és fűzliget alkotja. A Forrás-völgy mikroklímája és ritka növényzete miatt védett terület. Népszerű kirándulóhely.

Még több infó

A keresztŐzikék kedvenc rétje
Terebéjes faEz a sáros lejtő térdre kényszerített :-)
A rejtek közelébenA láda a második fasor 10. fájánál van!
Forrás-völgy!Jetylábnyom
Talán ez a randa Jety? :-)Parlagon maradt kukoricás...
VP 2005.12.11 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 3.87
A pincéktől, szép napos időben.
VP, Mila, Piroska

Apexsek 2005.12.10 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.09
A gombai szánhúzóveseny elött útbaejtve....

Üdv: APEXSEK

MaRabU 2005.11.20 16:00 - Nem találtam meg
Sajna pont ránksötétedett, és már hiába túrtuk a 10 centis falevéltakarót, nem leltük meg a ládát. Azért jó lenne valami segítség, meg pár fénykép, hogy ne a keresgélésről szóljon a dolog, hanem az önfeledt kirándulásról...

Még visszajövök!
Marci + Niki

zssoveg 2005.11.06 11:39 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

esztelneki 2005.11.06 11:34 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 1 átlag: 2.00 súly: 3.39
Biztosan lenne látványosabb hely is Monoron, mint itt.

hg4ggv 2005.11.06 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.30
Rövid keresgélés után meglett. Szép kis tölgyes sávban van a láda.
Utánna a kilátó felé vettük az irányt.

Anna & Szilvi & Máté (pocakban) & Feri

odafelé+van
mind3an(bocs,4en) 
NaSza 2005.10.19 14:58 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.30
Bár még nagyon kezdők vagyunk, de ezt a ládát találtuk eddig a legszínvonalasabbnak. Tiszta, ápolt és nem csak hiányos Kinder figurákat tartalmaz. A környék szép. Egy kicsit megtévesztett az a leírásban, hogy a keresztnél jobbra. Mi szó szerint vettük- zsákutca. :)) Elég egy "kicsit" jobbra.

 
geobebi 2005.10.16 17:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 3.00 súly: 3.59
A javasolt útvonal működik, de azért óvatosan kell haladni az utakon személyautóval. Borospince gyanánt nem ezt vártam. A dombtetőről némileg el lehet látni a távolba. Ez különösen hangulatos volt most, naplementében.

Kukoricatábla naplementében 
sprok 2005.10.11 17:25 - Megtaláltam
Ismet egy kellemes csalodas! [wapon beküldött szöveg]

Zergi 2005.10.05 17:42 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 3 átlag: 2.67 súly: 3.38
A Strázsa-hegyre majdnem végig jól járt út vezet, legalábbis a kilátóhoz. Vadi új, acél építmény, ragyogóan horganyozva. A kilátás a lehetőségekhez képest kiváló! Még Ferihegy irányító tornya is látszott a távolban, bár nem volt száraz a levegő. Felfelé jövet és a környéken utat keresve hangulatos szőlőpincék találhatóak présekkel. Én ide tettem volna a cache-t...
A láda viszont kb 1,5 km-re van innen egy telepített tölgy-erdőrészletben, a kukoricás mellett. E környéken viszont híre-hamva sincs szőlőnek, látványosságnak, megkülönböztetett értéknek. A helyet a Gödöllői-dombság térkép szerint már nem is Strázsa-hegynek, hanem Lapos-hegynek hívják!

Kilátó a Strázsa-hegyenKilátás 1
Kilátás 2Mesterséges erdőcske
Beugrasz a csomagtartóba? Beee 
guess.who 2005.09.24 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.47
Homokkessing 3.

A homokfogó akácosok helyett végre homokfogó tölgyeseket is láttunk, szépen rendezett sorokba ültetve. Odafelé sikerült nekünk is a szeméttelep melletti útra kavarodni, de visszafelé már rájöttünk, hol hibáztunk: az út a hatalmas pihenőpark mellett visz el, ennek ládához közelebbi sarkánál BALRA kell elfordulni a pincék irányába (nem pedig továbbmenni egyenese, bármilyen csábító is). Így a szemétteleppel kapcsolatos "élmények" teljesen kimaradnak. A földutak egyébként meglepően jó minőségűek, a nagyobb kátyúkat itt-ott ki is javítgatták, néhol ez még aszfaltútra sem mondható el. :D
A rejtekhelyen sok apró légy és némileg nagyobb repülők vártak (utóbbiak persze felettünk), de sajnos onnan a kilátást a kukoricás teljesen kitakarja, így a "hegy" most nem a legjobb arcát mutatta. Az útról viszont már remekül látni mindent, pl. a Csévharaszt-Pusztatemplom láda közelében levő óriás antennákat is.

A rejtek egyébként korrekt, odamentünk, megtaláltuk, és kész. :) Köszi!

SagiK 2005.09.18 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
A webes útbaigazítás jó volt! Szedtünk egy csomó makkot (holnap visszük az oviba, MakkMarcik és MakkMarcsik készülnek majd belőle).
A láda megközelítése és környezete nagyon tetszett.

dc3 2005.09.06 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 3.43
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]
Annak ellenére, hogy nem aktív a ládagazda, jó a láda állapota.
Tetszett a "szőlőhegy". Ha nem is történelmi borvidék, azért az egymáshoz búvó, kis présházak számomra mindig élményt nyújtanak.

Kösz a rejtést.

dc3

Ede 2005.09.05 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
Kicsit "rossz" irányból közelítettem meg a ládát, de így legalább keresztül kellett mennem az erdőn. Sajnálhatja aki esetleg kocsival egészen a ládáig ment. A rejtés is ügyes, bár a GPS egy kicsit rakoncátlankodott, húsz percig kerestem, mire meglett, pedig végig ott volt az orrom előtt.

Át az erdőnHatalmas fa
Erdős-bozórosLemenő nap
Tototo 2005.09.04 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.67 súly: 3.56
ok
Klári, István

Mr Zerge 2005.09.04 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.67 súly: 3.67
Nem hagyott mély nyomot.
Üdv Mr Zerge.

farkas_e 2005.07.17 19:44 - Nem találtam meg
Így jár az, aki nem olvassa el a logokat, csak a leírást. Az meg most nem sokat segített...
A kütyü mindenáron egy V-törzsű fára mutatott, mi meg persze nem találtunk ott semmit. Telefonáltam az elrejtőnek, de sajnos házon kívül volt, így idő (és találat) előtt feladtam. Úgy látszik, mostanában minden ládát kétszer kell meglátogatnom!
Viszont az odaúton találkoztunk egy rókával, és gombát is fényképeztem a GCGMBA-hoz!

a kütyü ide mutatott 
kupec 2005.07.15 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.75
A séta jól esett, a kukorica szépen fejlődik, több pozitívum nem ugrik be.

zsloti 2005.07.07 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.04
Megvan de a koordináták nem pontosak

pörsing 2005.06.06 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
A mai napon adtam az endurózásnak. 6. ládám, csupa homokos és egyébb utak tettek próbára. De ha nem szeretném nem csinálnám. Még van kettő, gyerünk torony irányt.

álomfogók 2005.05.08 16:05 - Megtaláltam
Részletek késöbb. [wapon beküldött szöveg]

totik 2005.05.06 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 3.59
Péntek délutáni levezető ládázás. Gyömrő, Petri, Monor határában a késő délutáni nap fényében harsogóan zöld kaszálók és rikítóan sárga repcések csábítóan puha szőnyegének és lágyan hullámzó íveinek játéka még a gyerekeket is megfogta. A totális tavaszban tobzódó természet látványa kárpótolt azért, hogy a láda közvetlen környezete nem volt több, mint átlagos, és a rejtés is csak egy volt a sok hasonló közül. De izgalmas volt odajutni, és jó volt együtt lenni.
Viki, Geri, Krisz', TZ

csecsyocsi 2005.05.02 19:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.64
oK.

Texxas 2005.04.30 15:48 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 2 átlag: 2.67 súly: 2.04
végre megvan! a multkori sikertelen próbálkozáskor nemtudom mért nem bökte ki a szemünket.

Silvius 2005.04.22 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 3.17 súly: 3.33
Hatalmas séta volt! Legalább 10km-t beleraktam a lábamba, hogy ide felérjek, majd vissza. Monorhoz több nagyon kedves emlék is fűz, szeretem ezt a várost, de még ezen - a legszebb részén - sohasem jártam. A rejtő által javasolt utat is megleltem, visszafelé, addig azonban olyan szörnyűséges fenevadakkal kellett megharcolnom, akik átszakítva a kerítésüket jöttek nekem, törtek az életemre, és nagyon ijesztően és artikulátlanul kellett üvöltenem és dobbantanom, hogy feladják harapós szándékukat. 10 percen belül két ilyen, kicsit sok volt...

Azt hiszem a megtalálást Lopakodóéknak köszönhetem, mert az eredeti koordináta pár egy 10-15 méterrel távolabb mutat, ahol jól láthatóan mások is túrnak, már nincs avar egy szakaszon, annyira keresik ott a ládát és néhányan azt is hiszik, eltünt a doboz. Pedig az ott van, csak a rejtőt szeretném ezúton is meggyőzni arról, hogy változtassa meg a koordinátákat fönt is a Lopakodó által megadottakra, mert rengetegen fognak lukra futni majd még itt emiatt.

A présházak, pincék mindig lenyűgöznek nyugalmukkal, hangulatukkal. Ez itt egy különlegesen szép környék, tessék benne jól körülmászkálódni, igazán érdemes.

A közelben szép völgyIlyen busó arcot se vágtam még tán soha, de megva a láda!!!
Gyíkocska kedvesTető a vetésen
Nádfedeles pince is akadPiroslábú nádfedeles? szerintem
Alacsonytetős, ösvény mellett levősLókikötős, sorba álldogálós
hangulatos utcásA sírgondozó
nomansland 2005.04.17 15:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 1.60
juhéjj

Piás 2005.04.17 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 1.48
Megtaláltuk Lopakodóval. Sokat túrtunk, a koordináták -szerintünk- nem pontosak. A mi általunk mértkeket ld. Lopkakodó logjában.
A környezet nagyon szép..., volt időnk megnézni.

Lopakodó 2005.04.17 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.45
Sajnos nekünk is sikerült a szeméttelep felől közelíteni, aztán pedig feltúrtuk a fél erdőt, mert nem ott volt ahol a GPS szerint lennie kellett volna, de azért sikerült "előbányászni". Mi koordinátáink: N 47°22,374 E 19°27,908 Lopakodó, Attila

Esty2 2005.04.15 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 1.95
Ott voltunk, sétálgattunk, de a ládát nem leltük, pedig jó sok fát megnéztünk. Az erdő gyönyörű volt. Találtunk egy olyan fát, aminek az ágai ezer felé ágaztak. Beültem a közepére és majdnem elvesztem. A földút nagyon élményteli volt, mivel a helyszínt egy kispolszkival igyekeztünk megközelíteni. Eredetileg attól féltünk, hogy ránk sötétedik, de aztán a kitört zivatar kergetett el minket. Azt hiszem megdöntöttük a hosszútávfutási rekordunkat. :o) Ettől függetlenül az erdő nagyon szép volt.

[Jóváhagyta: GCSzESZ, 2006.08.09 10:59]

danpan 2005.03.24 12:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.64
OK. Később többet.

petoakos 2005.03.19 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
kicsit sáros volt az út, de sikerült

Bärlin 2005.03.18 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.86
Kellemes kis 1 km-es séta után meglett. Tetszik a környék. Láttam Viktorék nyomait. A sár csalóka, én is majdnem dobtam egy hátast (oldalast).

vViktor 2005.03.18 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 1.00
Elég messze van a kilátótól, de kellemes kis séta volt. Mesikének sikerült egyszer seggrecsüccsenni :-))

Első közös ládánk!!!
Mesi és VIktor

jiimbo 2005.03.04 16:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.67 súly: 2.88
[wapon beküldött szöveg] Nagyon ki kellene javítani a koordinátákat!!

jspanyik 2005.02.26 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.66
A keresztnél parkoltunk, majd az olvadó hótól havas, sáros földúton próbáltunk szárazon feljutni a domtetőre. Nem sikerült! A kincset rejtő facsoportot egyből, a ládikát kettőből (a második fa nyert) találtuk meg. A ládikában hagytunk egy szabályzatot és némi ajándékot. Visszafelé váltottunk pár szót a vikkendtelkeket ellenőrző barátságos rendőrrel.

Gigi és János

Máté és Zoli 2005.02.05 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.67 súly: 2.86
Maga az ötlet jó, csak a koordináták borzasztóan pontatlanok. Ebből származik a web és a rejtés gyenge értékelése. Pupu mérései viszont pontosak, ideje lenne módosítani.

A láda környezeteA rejtek
GCmonoSzánkózó gyerekek
Pupu 2005.01.29 08:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.60
Szép séta, kevés hóban, ragyogó napsütésben. A korábbi logok hatására hosszú keresgélésre számítottam. Mégis hamar meglett: bottal böködtem, és két derekasabb fa között nemsokára üreges kopogás jelezte a találatot. Nekem is 17 métert mutatott a műszer, a ládánál mért koordináták 47 22,379; 19 27,919.

Texxas 2005.01.11 10:48 - Nem találtam meg
Gábor: Azt hittük, hogy elírtam a koord.-kat, így vagy 20perc vizslatás után föladtuk. A forrásvölgy viszont szép hely, csupán azt sajnáltuk, hogy nincs egy pocsolyányi vizfelület se.
Fölmásztunk a Kilátóba(N47 22.411 E19 26.812 189m) is, itt találkoztunk egy úgyanúgy kiránduló kis családdal.A napsütés és a pára nem enedett a panorámában túlságosan gyönyörködni, így uccu tovagurultunk.

sterisoak 2005.01.01 15:01 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

suni 2004.11.20 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.99
Megtaláltuk, mi is kicsit arrébb gondoltuk a GPS alapján. A rejtés viszont klasszikus.
Anita, Panka, Peti, Gábor

kuxlagyi 2004.11.08 12:04 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.08
A hely nem rossz, de a GPS 15m-rel a doboz mellé mérte az adott pozíciót ami szintén egy fa tövében van ( mit ad isten mivel erdős részen van ) így kicsit nehéz volt megtalálni a vastag avarban. Nem lehet ,hogy valaki áthelyezte a ládát?? Felveszem majd a kapcsolatot a rejtővel és ellenőrizzük.

Drizzt 2004.11.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.83 súly: 2.08
Lehet, hogy rossz felöl közelítettük meg, de a kukoricaföldön kívül keveset adott a táj... Az avarban sokat kellett turkálni, de ez is meglett! :-))

Łujzus & Drizzt

herner 2004.10.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.83 súly: 2.08
a gps jóval arrébb jelezte a 0 pontot mint ahol végülis a láda volt. Hozzá vagyok szokva hogy kb. 4 métert téved, de jelen esetben ez a 4 20 körül volt... akkor lett meg amikor már lemondtunk róla és elfele mentünk.

Fűkocka 2004.10.17 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.27
most meglett. minden csurom víz, nemrég még esett.
Fűkocka, Matyi, Réka, Mariann

geobubo 2004.10.06 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.36
Egyre többet kell otthonról utaznom egy-egy ládáért. Ez a mai kis jó indulattal útba esett és kellemes séta volt a napos októberben. 6 km a templomtól oda és vissza. Útközben +kóstoltam egy helyi gazda aprószemű út-menti kékszőlőjét. Nagyon zamatos volt. Talán idén még utoljára sikerült néhány cső takarmány kukoricát is szednem. Normális embertársaimmal szemben én a kemény, szemezgethető főttkukoricát szeretem.

A következő +találó vigyen egy magyar és egy angol leírást, mert az is hiányzik. A jelszót beírtam a füzetbe.

logo 
kkovacs 2004.09.26 00:00 - Egyéb
Szombat reggel kaptuk a bejelentest, hogy a lada eltunt. Most potoltuk, szebb es jobb mint uj koraban! :-) Az elso megtalalot kerjuk hogy a naploba irja be a jelszot, mert ezt sajnos elfelejtettuk (de a lada belsejen, permanens filccel ott van).

Fűkocka 2004.09.25 12:15 - Egyéb
sajnos mi nem találtuk a ládát, pedig a koo-k pontosak. Örülök a gyors pótlásnak és remélem ez tovább él majd. a valamikori rejtek-zacsi.
fűkocka, Mariann és egy munkatárs

Fazék 2004.09.04 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 3.50
"Véletlen" megtalálás. A Strázsahegyen, Bodor János pincéjébe voltunk hivatalosak egy komolyabb evés-ivásra. Miután kimásztunk a pincéből kiváncsiságból bekapcsoltam a GPS-t, 550 méterre volt a legközelebbi láda ... azonnal indultunk. :)

Mikulás 2004.09.01 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.23
Kb. másfél kilóméterre parkoltamm, a megadott megközelítési módon érkezve, a keresztnél. A kess hamar meglett, mert csak néhány gally fedte a doboz. A séta kellemes volt, a környezet szép, főleg a képen látható fa fogott meg...

A leírás jó, de hiányolom a webes megjelenésnél a fotókat.

Mikulás

<