geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1928. Királykai nagy síugró sánc (Felvidék) (GCSISA)

A parkoló-innen indulsz

A parkoló-innen indulsz

Itt már látszik a pálya

Itt már látszik a pálya

Középről lefelé...

Középről lefelé...

Innen indul a sánc

Innen indul a sánc

Koordináta ellenőrzés

Koordináta ellenőrzés

Ezt látják az ugrók...

Ezt látják az ugrók...

A havas lépcső nehezítette a feljutást

A havas lépcső nehezítette a feljutást

A fák mögött a rejtek

A fák mögött a rejtek

Középen keresd egy hasadékban...

Középen keresd egy hasadékban...
Szélesség N 48° 44,082'
Hosszúság E 19° 0,565'
Magasság: 1083 m
Megye/ország: Szlovákia
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.01.05 15:00
Megjelenés időpontja: 2008.01.10 23:50
Utolsó lényeges változás: 2008.02.23 07:36
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: bgecco, vkovacs
Felhasználó: bgecco
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 800 m
Megtalálások száma: 41, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.A ládába TravelBug helyezhető.


WAP: kb20x10x5 cm-es műanyag doboz, a sziklacsoport délkeleti oldalában, egy kb 1,5-2 méter magasan fekvő hasadékban, elötte kövekkel álcázva.

Egy síelés alatt felfedezett fantasztikus létesítményhez szeretnénk titeket invitálni. A Szlovákiai Kraliky település melletti sípályák közelében található egy K-120-as nagy síugró sánc, szlovák nevén Skokanské Mostíky Dukla. A sáncot 1984-ben építették. 2006 márciusában rendeztek itt utoljára Szlovák bajnokságot, amit Martin Mesik 146m-rel nyert meg. A pályarekordot 2001-ben Manuel Fettner állította be a hihetetlennek tűnő 151,5m-es ugrással.

Síugrás:

A síugrás Mordegalból (Norvégia) ered, de az első rendes versenyt 1862-ben Tyrsillben tartották. Az első széleskörű síugróverseny Husebybakkenben volt (Oslo mellett) 1879-ben. Az évenete ismétlődő eseményt 1892-től Holmenkollenben rendezték, és azóta is Holmenkollen maradt a síugrók Mekkája.

Ma a síugró versenyeket háromféle sáncon tartják.

"Középsánc" (vagy K90), 90 méter magas. Az ugrás akár 110 méteres is lehet.
"Nagysánc" (vagy K120), 120 méter magas. A max ugrótávolság kb 150 méter. Ezen a sáncon csapatversenyeket is rendeznek.
"Óriássánc", ami maximum 240 méter magas lehet.
Az egyéni olimpiai verseny egy tréning-ugrásből és két pontozott, "éles" ugrásból áll. A csapatversenyben egy nemzetből négy játékos vesz részt, akik szintén két sorozatot ugranak. A síugrás az egyik eleme az északi összetettnek is.

Győztest a síugrásban az ugrás hosszából és a stílusából kiszámított pontok alapján hirdetnek. Minden sánc alján van egy K-pont. Ezt a pontot a K-vonal jelöli. A K90 és K120-as versenyeken a K-vonal 90 és 120 méteren van. A versenyzők hatvan pontot kapnak, ha erre a vonalra érkeznek. Ahány méterrel távolabb/közelebb érnek földet, az méterenként 1,8 pont hozzáadást/levonást jelent. Emellett öt bíró egy, a sánc mellett lévő toronyból pontozza az ugrás szépségét, stílusát. Maximum 20 pontot adhatnak a stílusra: szilárdan álltak-e a lécek repülés közben, egyensúlyban volt-e a versenyző, a jó testtartásra és a landolásra, amikor is telemark pozícióba kell megérkezni. Az összpontszám a távolságra adott pontok és a bírói pontszámok összege (a legnagyobb és a legkisebb kimarad). Az egyéni versenyben az győz, akinek az összpontszáma a legmagasabb.

A modern V-technikát a svéd Jan Boklöv dolgozta ki 1985-ben. Az ugrások ezzel úgy 10%-kal lettek hosszabbak, mint a párhuzamos sítartással. Az aerodinamikának is fontos szerepe van a modern síugrásban. A versenyzők ezért viselnek olyan szűk ruhát. A korábbi technikák közül említsük meg a Kongsberger-technikát, amit két norvég síelő tökéletesített az első világháború alatt. Eszerint a technika szerint a felsőtestet előre kell hajtani, a karokat pedig előrenyújtani a lécek mentén, párhuzamosan. Ennek köszönhetően a világrekord 45-50 méterről 100 fölé került. Az 1950-es években a svájci Andreas Daescher módosította a Kongsbergert: ez is maradt a standard technika a V-stílusig, 1985-ig. A síelőknek telemark pozícióban kell érinteniük a földet: azaz a síelő egyik lába a másik előtt kell legyen, és a másik térdét be kell hajlítania. Ezt is értékelik a stílus pontozásánál.

Megközelítés:

Magyarország felől Besztercebánya végén kell jobbra lefordulni Tajov felé. Tajov faluban a kis híd után jobbra fel, amíg tudsz keresztül Királykán (Kraliky). Vigyázat, télen rossz időben erősen hóláncgyanús hely!

Királyka (1886-ig Králike, szlovákul Králiky) község Szlovákiában, a Besztecebányai kerületben, a Besztercebányai járásban. 2001-ben 528 lakosából 519 szlovák volt. 1668-ban említik először. Fényes Elek geográfiai szótárában "Králik, tót falu, Zólyom vármegyében, hegyoldalban szétszórva, a tajovai völgy felett, ut. p. Beszterczebánya. A föld termése silány, terem benne mégis árpa, zab, káposzta, kolompér és jó gyümölcs. A tehéntartás dicséretes és hasznos. Urbériség itt nincs, hanem a földesurnak van majorsága. Lakja 124 kath., 108 evang. Farbenicza patak hasitja határát. Birja a Radvánszky család." 1910-ben 412, túlnyomórészt szlovák lakosa volt. A trianoni békeszerződésig Zólyom vármegyéhez tartozott. (forrás:Wikipedia)

Az autót télen-nyáron a sífelvonók alatti parkolóban tudjátok hagyni  N 48° 44,225' E 19° 1,135' 829 m [GCSISA+parkoló] .Érdemes innen túrázni felfelé. A rejtek 1082m magasan fekszik, így a teljes túra alatt 253m-es szintkülönbséget kell leküzdenetek. Innen a kis sífelvonó mellett jobb oldalon haladva megtaláljátok a zöld túristajelzést, ami a sísánc aljához vezet  N 48° 44,195' E 19° 0,779' 873 m [GCSISA+lent]. Nyáron elképzelhető, hogy idáig is el lehet jönni autóval, de mivel a rejtés télen történt, ez csak feltétetelezés. Kérem, hogy a nyáron történő megtalálásoknál némi infóval segítsétek az utánatok érkezőket. Innen kezdődik a sánc felfedezése. Jobb és bal oldalon egy egy acél tapósórács járófelületű lépcső vezet fel a lesikló domb két oldalán. Mi a jobb oldalin mentünk fel, ez télen is biztonságosan járható volt. Igaz az alsó harmadban egy-egy lépcsőfok hiányzott, de ez nem jelentett akadályt a feljutáskor. Korlát nem fut végig a lépcső mellett, így csak az induljon el felfelé, akinek nincs tériszonya, és biztosan mozog instabilnak tűnő helyeken! A domb tetején kicsit kifújhatjátok magatokat, itt a lesiklósánc alatti hegyoldalba vájt helyiségek maradványait lehet megtekinteni  N 48° 44,144' E 19° 0,669' 969 m [GCSISA+közép]. Tovább haladva felfelé indul a lesiklósánc. Itt mi a bal oldalon folytattuk az utat felfelé. A lépcsőfokok kicsit havasak, jegesek voltak, de biztonságosnak tűntek. Kérlek titeket, hogy mindig ügyeljetek a maximális biztonságra!!! A rejtéskor mi megbízhatónak itéltük meg a fel és lejutást, de az idő vasfoga kiszámíthatatlan. Ha a keresések során valami fontos változást vesztek észre, mindenképp jelezzétek! A sánc tetejére érve teljes mértékben átélhetitek azt az érzést, amit a síugrók érezhettek és láthattak ugrás elött  N 48° 44,113' E 19° 0,572' 1069 m [GCSISA+fent]. A panoráma fantasztikus, rálátni Besztercebányára és a környező hegyekre. Ha innen felfelé néztek dél felé, akkor láthattok egy kiugró sziklacsoportot. Nos ide kell még egy kicsit felmászni. A doboz itt található, a sziklacsoport délkeleti oldalán, egy kb 1,5-2m magasan lévő sziklaüregben, elötte kövekkel álcázva. Kérlek titeket, hogy visszarejtésnél úgy tegyétek elé a köveket, hogy ne látszódjon ki a láda a kövek mögül.

Ha a sánc aljánál a zöld túristaúton északnak indultok, majd amikor az becsatlakozik a sárgába ott balra, akkor a GCTUNE ládához juttok. Ez kb 1 óra séta odáig.
A parkolótól kb fél órányira van autóval a GCDONO és a GCHERM.

Jó keresést mindenkinek!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (27 db): környezet: 4.76 rejtés: 4.52 web: 4.67 átlag: 4.65

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 + a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


richard_szabo 2019.10.28 11:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
A dobozban csak szlovák nyelvű, geocaching.com-ra utaló információt találtunk. Az egyik feliratból, azt hittem, hogy a jelszót írtam le, csak később láttam, hogy az a rejtő neve. :) Kérem a megtalálás elfogadását a fényképek alapján!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2019.12.05 17:46]

IMG_20191028_111421IMG_20191028_112457
johnnycache 2019.06.16 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.90
Köszönöm az élményt! :-)

kobcikrajci 2017.08.28 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.56
Ládatúra Csábrágtól Donovalyig. A szomszédos GCTUNE felől jöttem, így ereszkedve értem el a sánc tetejét. Némi kutakodás a sziklánál, és meglett az alaposan visszarejtett doboz. Lefelé haladva a z- jelzést céloztam meg, melyhez a legrövidebb út a lépcsőkön át vezetett. Teljesen jól járható az egyik sor, kivéve a félúton hiányzó szakaszt, itt "terepen" kell leugrálni az ösvényre, mely újra lépcsőfokokhoz fut.
Vajon miért hagyták ebek harmincadjára a létesítményt?

Csaba & családja 2017.08.24 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.57
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Odafelé körbe mentünk, visszafelé pedig le a 700 lépcsőfokon.

-1-2
Sir Pajszer 2017.08.22 12:50 - Megtaláltam
Köszi!

Hey-ho 2017.08.21 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2017.08.21 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.42
Egy a korábbi pepe féle geotúrákon összekovácsolódott kisebb csapat tagjaként jutottam el erre a geotúrára Liondaddy és kópé1993 társaságában.
Egy korábbi geotúrán már jártunk erre, sőt igen közel voltunk ehhez a ládához, de akkor nem kerestük meg! Most bepótoltuk! A sánc meglehetősen rossz állapotban van, bár fentről lefelé nézve a jobb oldali lépcsősor még használható, ha az ember elég bátor hozzá! A rejtés szerintem indokolatlanul távol és nehezen elérhető helyen volt, télen nem lett volna egyszerű megszerezni! Köszönet a rejtésért!

DSC01387DSC01393
DSC01397DSC01402
DSC01404DSC01405
DSC01406DSC01408
LionDaddy 2017.08.21 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.37
A Magas-Tátrába, pontosabban a Kriván "meghódítására" szervezett geotúra során találtuk meg pliptai és kópé1993 társaságában.
14/11. találat

2012 őszén, a Felvidéki Geotúra során már nagyon közel jártunk ehhez a ládához, mert szállásunk Tajovban volt és egy hirtelen ötlettől vezérelve egy kis csoport éjszakai túrára indult a GCTUNE ládához. Akkor azonban kimaradt a síugró sánc.
A táj nappal lenyűgöző, a ládához vezető 1,5 km pedig komoly emelkedőket rejt magában. A legdurvább rész éppen a vége, a sánc megközelítésekor várt ránk, de egy Kriván után ez már nem lehetett akadály.
Sajnos a rejtő úgy gondolta, ez még nem elég, a ládát felvitte egy sziklacsoporthoz - ami önmagában még nem lenne baj -, ami azon kívül, hogy szikla, semmit nem mutat. Se kilátás, se semmi nincs ott. Azt nem tudom, hogy az eredeti üregben találtuk-e meg a ládát, de a meredek hegyoldalban még fel is kellett kapaszkodni a sziklára és egy kézzel tartva magunkat a másikkal turkálni a hasadékban a láda után.
Mi ugyanabba a jellegzetes hasadékba, csak egy a földről is elérhető - ~ 1 m-magasságban lévő - üregbe rejtettük vissza.

A létesítmény műszaki és más szempontból is érdekes volt, élményszámba ment felfedezni.

Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

20170821_114011_00120170821_114530_001
20170821_115229_00120170821_115300
20170821_115323_00120170821_115821_001
20170821_12072220170821_121447_001
20170821_121753_00120170821_121944_001
20170821_122008_00120170821_122136_001
20170821_122141_00120170821_122343_001
20170821_122855_00120170821_123217
20170821_12370920170821_123808
20170821_124008_00120170821_124023
20170821_124204_00120170821_124215
20170821_124323_00120170821_122200
kópé1993 2017.08.21 12:12 - Megtaláltam
Felvidéki Geotúra a Családdal ismerősökkel Pliptaival és LionDaddy-vel. A ládát lehetett volna rögtön a sánc tetejéhez is rejteni, nem értettük miért került ilyen messzire és ilyen magasra!! Köszi a rejtést!

P8210391P8210392
P8210400P8210401
P8210402P8210406
P8210410P8210411
P8210414P8210418
emmerwald 2017.08.13 19:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
A sífelvonó felső épületénél parkolunk le.Innen szintben átsétáltunk a síugrósánchoz.
Itt felléptünk a baloldali lépcsősorra és ezen az oldalon végig feljutottunk, szinte a ládáig. Különleges hely és a kilátás is pazar, a gc nélkül nem biztos, hogy eljutottunk volna ide.
A ládát mi is kerestük a sziklafalban, de vagy magasabban volt, vagy ügyesen álcázva!
Köszönjük az invitálást!

[Jóváhagyta: bgecco, 2017.08.14 11:32]

DSCN6134DSCN6150
má-csa 2017.02.28 14:48 - Megtaláltam
Nem vagyunk feladós fajta, de a körülmények miatt, hosszú keresés után most mégis így döntöttünk. Kérjük a képek alapján történő elfogadást.

[Jóváhagyta: bgecco, 2017.03.23 05:43]

Síugrósánc 2Síugrósánc 1
dabcsi 2017.02.28 14:46 - Megtaláltam
Nyulacskafalvai sítúránkról hazatérve mi is feltesszük a képeket illusztrálva, hogy lefelé zömében nadrágféken tettük meg az utat - ahol be volt havazva még a sánc lépcsőjén is - de megérte a túra. Sajnos a láda nem lett meg, pedig legelszántabb túratársaink végigtúrtak minden rést. Kérjük fotók alpján az elfogadást.

[Jóváhagyta: bgecco, 2017.03.23 05:43]

1488286790277IMG_20170228_135551
Schlégl 2017.02.28 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.77
Má-csa, dabcsi-ékkal közös nem megtalálás. Síelés után indultunk fel a kék jelzésen. Nagyon jeges volt és meredek. A sziklafalhoz nagyon nehéz volt feljutni. Néhol térdig merültünk a hóban, a sziklás rész nagyon csúszott. Szerintünk minden hasadékot átvizsgáltunk amennyire hozzáfértünk, de nem találtuk. Kérjük a fotók alapján az elfogadását. Vissza a lépcsőkön jüttünk le, nagy élmény volt.

[Jóváhagyta: bgecco, 2017.03.01 22:03]

20170228_13422520170228_133458
20170228_14055720170228_135111
20170228_141429 
becko 2016.06.28 10:30 - Megtaláltam
Tátrába menet útba esett.
A doboz hamar meglett, de jelszó nincs benne, mert ez egyben a com-os láda is, amit időközben újrarejtettek.
Fel voltam készülve egy ládapótlásra, a jelszót is elkértem illetékes elvtárstól, így azt beírtam a doboz fedelébe.
A sánc már nagyon rossz állapotban van.

wtl 2015.06.19 20:13 - Megtaláltam
Nem találtam meg,csak a comosládát. Kérem a találat elfogadását a képek alapján. Köszönöm a lehetőséget és a rejtő fáradozását. Tihanyiék Balatonfüredről.

Megtaláltam. Megtaláltam?

GCSISA_20150619165917.jpgGCSISA_20150619170202.jpg
GCSISA_20150619172303.jpgGCSISA_20150619174602.jpg
GCSISA_20150619175221.jpg 
macikupac 2013.08.20 12:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.33
Szkalkai túra II. - A Revans

A barátaimmal jöttem egy, amolyan "menjünk valahová"-túrára. Az volt az egyik szempont, hogy lehetőleg ne legyen őrült meleg, ezért jöttünk északabbra és magasabbra, mint otthon bárhol. Ezt olyan jól megalkottuk, hogy amikor kiszálltunk a kocsiból, volt 15 °C és szitált az eső, meg olyan felhők voltak, hogy 100 méterre is alig láttunk el. Hamar beértünk az erdőbe és ott már nem ért minket a gyér csapadék. Széles erdészeti feltáróutakon haladtunk, majd amikor áttértünk egy igazi ösvényre, akkor már tudtuk, hogy közel voltunk a hegycsúcshoz, mert láttuk a sípályák felvonóit. A Görgey-alagútnál értük el a gerincet. Sajnálattal állapítottuk meg, hogy az északi része beszakadt. Még egy kis emelkedő hátra volt a csúcsig, de némely helyről egészen jó panorámát láthattunk Besztercebánya és az Alacsony-Tátra gerincvonulata felé. Felérve a csúcsra nagyon megdöbbentünk, amikor kilépve az erdőből beértünk a ködbe. Még a tornyot is csak akkor vettük észre, amikor egy szélfuvallat kicsit szétcincálta a ködöt. Fent a síút mellett rengeteg vadmálnát ettünk, s hamar eljutottunk a nyeregig, ahol Istvánék leültek az esőházba, amíg én leszaladtam a ládáért. Tudtam, hogy nem a táv, hanem a szintkülönbség a vészesebb, de azért siettem. Így nyáron egészen más arcát mutatta az erdő, mint télen. De akkor meg jól lehet fetrengeni a hóban, ha orra bukik az ember. A sísánc állapota még mindig egész jó. Nem azt mondom, hogy egy négysánc-verseny egyik állomása lehetne, de... Tanulva a múltkori kudarcból, most alaposabban felkészültem. (Már amennyire egy olyan ládánál fel lehet, ahol jó, ha a megtalálóknak talán a fele, ha kézbe fogta a dobozt.) S ennek meglett az eredménye, mert a láda megvan! Tessék keresni! De azt sem kell, mert én egyből odanyúltam, ahol rejtőzött. Ja, hogy egy kis avart meg némi földet kellett lesöpörni?! Szerintem nem olyan nehéz. Bár tény, hogy kb. 2,5 méteren van a kis hasadék. (Kis segítség a későbbieknek: Pet logjának utolsó képén a figura épp a láda felé néz.) Örömömben még egy jó hangosat is kurjantottam, mert annyira boldog voltam, hogy sikerült visszavágnom a néhány évvel ezelőtti kudarc után. Mindennek Bibis mackóm volt még részese. A történelmi hűség kedvéért ide bemásolom a régi logomat is.

2009.03.22 11:03 - Nem találtam meg
Szkalkai túra

Szkalkáról indultam neki a (tor)túrának. Előbb felmentem a hegy csúcsára (tszf 1232 méter), ahol megbizonyosodhattam arról, hogy ez egy igazi sícentrum: felvonó, hóágyú, tökéletesen karbantartott pályák és sok-sok ember fogadott. De valahogy mégsem volt tolakodó a tömeg. A P- sífutásra kialakított útján haladtam a cél felé. Útközben több nagyszerű kilátóhely is volt. Elérve a Bystrické-nyerget meredeken megindultam lefelé a K- jelzésen. Nagyon hangulatos fenyvesben vezet itt az út. Egyszer csak jobbra egy kis kiágazás (K3szög) volt. Ez visz a sísánc tetejéhez. Itt már nem volt nyom, csak a közel térdig érő hó. Innen felküzdöttem magam a sziklákig, ahol kezdetét vette a kutatás. Ezt szó szerint kell érteni, mert annyi hó volt. Még az utolsó megtalálók nyomait sem láttam. Hogy mi a valós idő, amikor nem találtam meg? Nem tudom. De egy jó háromnegyed óra túrás után ott hagytam, mert az élet nem áll meg egy ládánál. Majd visszajövök hómentes időszakban. A rejtő ajánlja hóban is a felkeresést. Ha van megfelelő felszerelésed (úgymint ásó, lapát stb), akkor tényleg megy. Most, hogy elkezdett olvadni a hó, fentről nem kevés csúszott le, s pont a sziklákra. A másik dolog: combközépig hóban állva nehéz meghatározni, hogy mi van 150-200 centi magasan. Azért köszi. Most Mityó jött velem.

U.i.: Ezúton is köszönöm a "jelszó nélküli megtalálás" felajánlását.

Pet 2013.08.15 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Egy napos kirándulás Szlovákiában. Sajnos nem találtuk meg. A képek alapján megköszönném az elfogadást.

[Jóváhagyta: bgecco, 2013.08.28 08:05]

 
kamzik 2012.08.18 08:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Nagyon szép hely! Köszi a rejtést!

katica 2011.08.14 13:33 - Megtaláltam
Egy szombati Chopok-Gyömbér túra után szántuk ezt a ládát és a környéket vasárnapra - sikerült a rossz irányba vezető zöldet választanom felfelé, így aztán a gerincről visszafelé a kék jelzésről találtuk meg végül a sáncot (pedig elég lett volna csak a parkolóól felpillantani, hogy merre is van :) ) Bár így legalább egy szép kört mentünk, és a gerincen levő málnabokrokat is végiglátogathattuk :))
A láda sajnos nem lett meg, pedig szorgalmasan végigtúrtunk mindent még a nem jó oldalon is, hátha...
Előre is köszi az elfogadást!
katica + tobias + Robi + Betti + Brigi

[Jóváhagyta: bgecco, 2011.08.15 20:06]

kilátás a sánc tetejérőlkeresünk...
bámészkodáslefelé
DTi 2011.07.28 11:00 - Megtaláltam
Nem találtam meg. Ketten kerestük több mint 2 órán át, nem maradt üres üreg a sziklacsoportban. Miután bőrig áztunk, kénytelen voltunk feladni. Egy alternatív jelszó sokat segítene. Kéerem a rejtőt, a képek alapján fogadja el a megtalálást. Andi, DTi

[Jóváhagyta: bgecco, 2011.08.12 18:30]

A sziklánálA sáncnál
Bugár-orienteering 2011.02.19 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
Rendes éves skalkai sítájfutó hosszú hétvégénket tartottuk most két héttel korábban, mint szoktuk. Ma reggeli után megpróbáltunk sífutni, de esett a hó és meleg volt neki, tapadt a lécre. Úgy gondoltam, itt az alkalom, hogy gyalog megkeressem ezt a dobozt. Örömmel láttam, hogy a K- le van nyomva és cipő nyomok is vannak. Sőt, a K3szögön is mentek előttem már. Sajnos, a nyomok tovább mentek lefelé, én elmentem a sánc korlátja mellett, lenéztem, nem túl messzire láttam, mert sajnos egész ottlétünkkor köd volt. A sziklához ilyen időben nagyon kalandos a feljutás. Nem vittem olyan készülékeket, amik beázhatnak (fényképezőgép, telefon), ezért igazolni nem tudom ottlétemet. Szerencsére kemény orrú sífutó cipőben mentem, azzal rugdostam lépcsőket a jeges hóban. 'Középen keresd egy hasadékban...'-nál felkapaszkodtam a sziklára, megkotortam három lehetséges helyet, egyikben sem volt semmi. Szomorúan másztam vissza Skalkara. Kis kirándulásom kb 11:00-13:00 között volt. Sajnos, nyáron nem járunk errefelé.
Egy halk ötlet, nem lehetne a lépcső tetejénél elrejteni a dobozt? Hiszen az ugrósáncot akarja megmutatni a láda és akkor télen sem lenne veszélyes a találat.

[Jóváhagyta: bgecco, 2011.02.21 22:49]

köszönöm

gnegyzet 2010.05.24 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.55
COOL !!!!
Nagyon szuper láda.
Autóval fel lehet jutni az alsó lépcső közelébe. Ekkor kb. 100 m a szintkülönbség.
Nagyon köszönjük a rejtés. Nagy élményvolt.
A láda nehézségi fokával nem értek egyet, szerintem 4.0.

kl 2010.04.06 09:14 - Megtaláltam
Fenn aludtunk Skalkan a Hotel Fortunaban. innen kozelitettuk mindket ladat [wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2009.11.14 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.37
Szombat: bemelegítő nap GCRUZI, Poljana (GCPOLJ) és a királykai sísánc ládákkal. A GCRUZI-t még anno VP-vel teljesítettem. Akkor még úszni is kellett a 2. pontért, ma már jóval egyszerűbb a dolog :) A GCPOLJ saját láda, itt ládakarbantartás (szeméttelenítés) és logarchiválás történt. A GCSISA nekem sem volt még meg, így egy pontocska nekem is leesett ma az asztalról :)

Vasárnap: FŐ program. Zsorzs túravezető elvtárs megtisztelő meghívását elfogadva két kétezres csúcs skalpját szereztem meg, egyben az Alacsony-Tátra két legmagasabb pontján jártam: a Chopok-on (2024 m) és a Gyömbéren (2047 m). Moslék időnk volt: eső, havaseső, hó (ebben a sorrendben) no meg persze köd és olvadékhó, latyak, mély hó (>40 cm), szóval kijutott a csapatnak (farkasék, Lazy, SagiK, keva és zsorzs és Mikulás) rendesen a jóból! Ettl függtelnül nagyon jól éreztem magam. A végére még egy kis kilátás is volt a Stefanika háztól. Kösz a szervezést zsorzsnak és a fuvarozást Lazynek! Jövőre is maradt feladat...

Túra útvonala: Chopok Juh parkoló - Hotel Kosodrevina (éjszakázás), Kamenna Chata - Chopok - Gyömbér - Stefánika ház - 2 com-os láda :) és vissza a Chopok Juh parkolóba. A chopoki és a Gyömbéren lévő .com-os ládákat a hóviszony miatt nem tudtuk kikotorni :(

Mikulás

L@zy 2009.11.14 14:35 - Megtaláltam
Hosszú hétvége az Alacsony Tátrában Zsorzsék, Farkasék, Mikulás és Sagik társaságában [wapon beküldött szöveg]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (41 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.