geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
2030. Márianosztrai rabság (GCella)
A börtön és a templom épülete a Kopasz-hegyről
A börtön és a templom épülete a Kopasz-hegyről
A díszes főkapu
A díszes főkapu
Az udvar (Z-M-an képe)
Az udvar (Z-M-an képe)
A börtön bejárata
A börtön bejárata
A pálos kegytemplom
A pálos kegytemplom
Őrtorony
Őrtorony
Eligazító térkép
Eligazító térkép
Felújítva
Felújítva
A temető új keresztje
A temető új keresztje
A nővérek tömegsírja
A nővérek tömegsírja
Ismeretlen elhunytak sírjai a VIII. parcellában
Ismeretlen elhunytak sírjai a VIII. parcellában
Előtérben az '50-es évekbeli sírok
Előtérben az '50-es évekbeli sírok
Lávabombák a patakmederben
Lávabombák a patakmederben

Szélesség N 47° 52,020'
Hosszúság E 18° 52,196'
Magasság: 229 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.04.23 15:43
Megjelenés időpontja: 2008.04.23 18:11
Utolsó lényeges változás: 2016.09.06 18:45
Utolsó változás: 2019.06.12 21:24
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: macikupac
Felhasználó: macikupac
Nehézség / Terep: 3.0 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 1500 m
Megtalálások száma: 418 + 12 sikertelen + 13 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.7 megtalálás hetente


Pontról-pontra multi. Az első ponton egy 68x53x3 mm-es hűtőmágnest keress! A hely meglehetősen szem előtt van, ezért kérek mindenkit a körültekintő keresésre! Az 5x10x15 cm-es láda egy egykor 2 ágú fában van.

A börtönhöz közeli lőtéren gyakran van éleslövészet.

FIGYELEM! A következő hónapokban az alábbi napokon lesz lövészet:
június: 19, 20;
július: 25, 26, 29, 30, 31;
augusztus: 29;
szeptember: 9, 10, 11, 12, 16, 18;
október: 7, 9, 10.
Ezeken a napokon (8-17 órák között) nagy valószínűséggel nem jutsz a második pont közelébe.
A lövészetek ideje a Polgármesteri Hivatal előtti hirdetőtáblán ki van plakátolva! Az ettől eltérő időpontokról nincs információnk.


A ládába Travel Bug nem helyezhető.


Ezzel a rejtéssel az idén 150 éves márianosztrai börtönre és a hozzá tartozó rabtemetőre szeretnénk felhívni a figyelmet. Az ötletet nógacsalád által ide rejtett Szellemjáró Geoláda GCSPIR adta. Hálás köszönetünk érte!

A kolostor része a Várak a Börzsönyben túramozgalomnak. Ha már itt jártok, ne felejtsétek el feljegyezni a bejárat közelében található három pöttyöt! (Az oldalra ne tegyétek ki az olvasható kódot! Köszi!)

Ha tömegközlekedéssel érkeznél, akkor itt tudod megnézni a vonat- és itt a buszmenetrendet. Május 1-től - igaz csak hétvégenként - jöhetsz a Szob-Márianosztra szakaszon elkészült kisvonattal is. Autóval érkezők az első pont közelében parkolhatnak.  N 47° 52,015' E 18° 52,208' 229 m [GCella+parkoló] A 2. pont eléréséhez már nem a "Rabtemető" táblák követése a legrövidebb út. Ha zárva lenne a kapu (az utóbbi időben ez a default helyzet), akkor sajnos körbe kell menned a P+ jelzéseket követve. Ez kb. 1,5 km-es út lesz - csak oda. Nem tudok ellene tenni, ezért nem is érdemes ezen hőzöngeni. Ami segít, ha időben elolvasod ezt a leírást.

Ha nem szeretnél részletes leírást a börtönről, akkor olvasd el a Wikipedia vonatkozó információit.

A Nővérekről
Rabtemető
Szökések

Ugrás a logokhoz

Amit a börtönről tudunk

1858. október 17-én volt az ünnepélyes átadása. A felügyelettel járó feladatokat a Páli Szt. Vincéről elnevezett apácák látták el. Az első főnöknő Wágner Paula volt, aki 21 nővérrel vette át az intézményt. Az év végére 323 elítéltet és 21 javítóintézménybe utalt lányt hoztak ide. A külső őrzést 4 férfi látta el, míg az éjjeli virrasztók száma bent 2 nővér és (kint) 1 férfi volt.
A nővérek bérbe kapták az intézményt és (a megállapodás szerint) zárdaszerű fegyintézetet üzemeltettek. Az épület fenntartásáért és munkájukért cserébe őket illette meg a börtönmunkákból származó jövedelmek nagy része, amihez a birodalmi kincstártól is kaptak minden elítélt után (naponta) 23 krajcárt. Ekkoriban 28 hálóhelyiség volt, 600 férőhellyel, de vizitáció idején csak 163 laktak itt 13 szobában. Nem sokkal a századforduló előtt nagy átépítések zajlottak. A mostani elrendezés is jórészt ekkor alakult ki. Megépült a 3 emeletes magánzárka tömb, a rabkórház, a munkatermek és a rabtemplom. Egy új szárny megépítésével alakult ki a zárt sétaudvar. Íróink közül Jókait foglalkoztatta nagyon a bűn és a bűnhődés. Két művéhez is itt talált "múzsát". Atháliát, aki az "Az aranyember" című regényének negatív hősnője volt, egy nosztrai életfogytiglani börtönre ítélt fegyencnőről mintázta. A "Tengerszemű hölgy" ihletője (Asztalos Erzsike, egy gazdag ügyvéd lánya) is itt raboskodott.
1903-ban már 4-500 elítéltre vigyázott 42 nővér és 21 őr. Az akkori igazgató, Wenszky Eugénia fontosnak tartotta, hogy bevezessék az akkortájt kiforrott és modern börtönigazgatási elveket. Így alkalmazták a rabok foglalkoztatását is. Különösen a szabadban végezhető mezőgazdasági munka tudta enyhíteni a bezártság személyiségromboló hatását. Mivel az elítéltek jó része a mezőgazdasági lakosságból került ki, így az addig bérelt földeket megvették, s 200 holdas mintagazdaságot hoztak létre. A nővérek ügyeltek arra, hogy analfabéta ne kerüljön ki szabaduláskor. Mindenkit megtanítottak a háztáji, mezőgazdasági vagy ipari munkára, hogy meg tudja keresni a betevőjét.
1914-18 Az I. világháború időszaka új típusú bűncselekményeket "eredményezett": a kémkedést. Az ilyen bűnökért elítélt nők mellett (nagyobb számban) a fiatalkorú bűnözők is ide kerültek, így a létszám elérte a 700-at. A Tanácsköztársaság idején, az elítéltek egy részét, mint a kapitalizmus áldozatait, szabadon engedték. Ekkoriban fel akarták robbantani az épületet, de ez nem sikerült. Az
1920-as évektől kezdődően jelentek meg a politikai elítéltek. Ez alapjaiban forgatta fel a börtön életét. A helyzetet súlyosbította, hogy az ellátás (élelmiszer és tüzelő) biztonsága megingott. Sokan a saját ruhájukban jártak és hiányos volt a tisztálkodás. Az első politikai foglyok között volt Csillag Rózsi és Weisz Gizi, akik merényletet terveztek a frissen kinevezett Horthy Miklós ellen. Később, a kormányzó egyik látogatása alkalmával személyesen is találkozott velük. Az
1930-as években elfogytak a politikai foglyok, sikerült úrrá lenni a hiányos ellátáson, így visszaállt a rend, s újra feléledt a mintagazdaság.
1939-ben, a második nagy világégés idején megint nőtt a politikai foglyok száma. Az ország német megszállása idején az itt raboskodó, mintegy 200 zsidó rabot deportálták. A front közeledésének hírére (a minisztérium utasítására) azokat az első-ítéleteseket, akiknek volt hová menniük, hazaengedték.
1944 karácsonyán a szovjetek sikeresen megostromolták az épületet. A rabok jelentős részét elengedték, de ruhájukat, pénzüket elvették. Az iratokat és a bútorokat elégették, az élelmiszerkészletet lefoglalták.
1945 tavaszán bombatalálat érte a főépületet, melyet ezután sorsára hagytak.
1946 májusában újra indult a börtön, de a hivatalos állományban megjelentek a nők is. A következő évtől (1947) kezdődően ismét növekedett a politikai foglyok száma. Új dolgokra nem jutott pénz, így az őrség több éve hordott, foltozott gúnyában teljesített szolgálatot.
1948 A nővéreket felszólította az állam, hogy ezután az ő nevében lássák el a feladatukat, akik ezt visszautasították. Ennek a következménye lett, hogy több, mint 90 évnyi hűséges és odaadó munkájukért "cserébe" elzavarták őket és
1949. május 4-én államosításra került a börtön.
1950-ben az ÁVH vette át a felügyeletet. A nőket előbb Sátoraljaújhelyre, majd elkészülte után a kalocsai börtönbe helyezték át és helyükre csak férfi elítéltek érkeztek. Szögesdrót-kerítéseket húztak fel, őrtornyokat építettek, reflektorokat szereltek fel. A jobb láthatóság miatt felszámolták a kertet és kivágták a fákat is. Sorra érkeztek a háborús (és a koncepciós) perek elítéltjei: népellenes bűnöket elkövetők, más börtönökben, munkatáborokban rossz magaviselettel bírók, munkamegtagadók, lázítók, szökéssel próbálkozók.
1951 Részlet egy fegyőri jelentésből: "az őrzött rabok 96 %-a politikai fogoly. Megoszlásuk: hűtlenség 72 fő, háborús bűnös 290 fő, izgatásért elítélt 126 fő, nép- és demokráciaellenes szervezkedő 227 fő. Az elítélt-állomány grófokból, főpapokból, miniszterekből és tábornokokból áll." Ezekben az években a halálozási arány is kiugró volt. (1950-54 között 44 fő, később évi 1-2 fő.) Előszeretettel alkalmazták büntetésként a magánzárkát (főként télen éltek vele, amikor a fázás maga volt a büntetés; hiányos deszkapriccsen, néhány ruhadarabban voltak elzárva a fűtetlen cellákban) illetve a sötétzárkát (nyáron alkalmazták; nem volt szellőzés és nem szabadott levetkőzni az oxigénhiányos helyiségben). Hamarosan 2000 fölé emelkedett az itt raboskodók száma a maximális 900 helyett. A 2-3 személyre tervezett cellákban 6-8 embert zsúfoltak össze. Akinek nem jutott ágy, az egy földre dobott szalmazsákon húzta meg magát. Heti 4-5 alkalommal volt séta az udvaron. Ez 20-30 percig tartott és libasorban, hátra tett kézzel, előre bámulva levegőzhettek az elítéltek. Havi 1 képeslapot írhattak, évente 2 alkalommal látogathatták őket, illetve kaphattak 3 kg-os élelmiszer-csomagot. A cella komfortját a mosdótál, a vizesvödör és a sarokban lévő kübli jelentette. Az '50-es évekre jellemző módon sok esetben olyanok kerültek be, akik nem sokkal korábban még népbírák, ÁVH-s tisztek, vagy munkatábor-parancsnokok voltak, így gyakran együtt töltötték büntetésüket azokkal, akiket ők juttattak oda.
1956. októberében a politikai mozgolódások miatt az ÁVHh-s foglyokat Pestre szállították, a többieket pedig, izolálták a külvilágtól. Mégis 25-én - tisztázatlan körülmények között - felsőbb utasításra kiszabadítottak egy foglyot (név szerint Füzesi Lajost), aki fegyveresek élén tért vissza és elérte a politikai foglyok erőszak nélküli szabadon bocsátását. A forradalom bukása után - természetesen - ismét megtelt a börtön politikai elítéltekkel. A teljesség igénye nélkül néhány ekkoriban itt raboskodó neve: Bibó István, Déry Tibor, Eörsi István, Göncz Árpád, Mensáros László, Zelk Zoltán.
1961 A kis-amnesztia után politikai foglyot már csak elvétve találni, majd az
1963-as nagy-amnesztia következtében kizárólag köztörvényesek vannak a rács mögött. Elég silány emberanyag került be: főként pitiáner tolvajok és munkakerülők.
1966-ban, az új jogszabályoknak köszönhetően előtérbe került a törvényesség, a nevelés és a pedagógiai elvek érvényesülése. Ezzel együtt az őrség állományát továbbképzésekkel javították.
1970-es évektől egyrészt megjelennek az értelmi fogyatékos elítéltek, másrészt a kor hírhedt bűnelkövetői is. Köztük Soós és bandája (többszörös brutális rendőr-gyilkosságért), a Szivárvány üzlethálózat sikkasztói és amire már én is emlékszem: a Szépművészeti múzeum képrablói. A munkáltatási gondok enyhítésére előbb kötélfonó- és labdavarró-üzemet hoztak létre, majd beindult a könyvkötés is. (Az én korosztályom talán még emlékszik a Hahotára, vagy Kockás képregényre, esetleg a Robur nevű sci-fi kiadványra. Na, ezek itt készültek!) A csökkent munkaképességűek bélyeget válogattak, kábelt bontottak.
1976 A további fejlődés érdekében önállósodott a "nosztrai részleg" és megalakult a Börzsöny Vegyesipari Vállalat.
1979 a komoly beruházások éve: új üzemcsarnok és kazánház épült. Az épületeket központi fűtéssel és vízvezetékkel látták el. Így
1984-86-ra, hazánkban utolsóként itt is eltűnt a "kübli rendszer". Ezek az évek a börtön belső életére is hatással voltak: a zárt BV-intézetek közül elsőként itt vezették be az "öntevékeny szervezeteket". Ennek a lényege az volt, hogy a rabok (egy nevelő és egy szociális előadó irányításával) maguk látták el a körletek felügyeletét. A kedvező tapasztalatok hatására máshol is bevezetésre került a módszer. Ezzel nem csak a felügyelői létszámot lehetett kiváltani, hanem jobb volt a rend és a fegyelem, mint a szigorúbb körletekben. 1984-től, szintén úttörőként itt vezették be, hogy az őri állomány egy részét, nevelési szakterületre helyezték át. Ezzel párhuzamosan a külvilág felé is nyitott az intézmény: nőtt a kulturális programok száma, több neves művész, olimpikon látogatta meg és szórakoztatta az elítélteket, sőt, a kor jelentősebb pop-előadói koncerteket is adtak odabent. Kiépült a videó-lánc és bejutottak a műholdas tv-csatornák is.
1989-től a plébános is hitéletet biztosított azoknak, akik ezt igényelték. Hosszú évtizedek után ismét volt karácsonykor éjféli mise. A rendszerváltozáskor jóváhagyott közkegyelmi törvény
1990-ben ismét jelentősen csökkentette a fogva tartottak létszámát.
1991. november 1-től a BV szervezeti rendszere megváltozott. Az egységek még nagyobb önállóságot kaptak. Az átszervezés az áttekinthető rendeltetési viszonyhoz és ellenőrzési rendszerhez kellett.
1994-ben kiépült a számítógépes hálózat: 24 órás műholdas adatátviteli kapcsolat létesült az országos parancsnoksággal és a többi BV-intézettel. A Börzsöny Vegyesipari Vállalat átalakult NOSTRA kft-vé, melynek fő profilja a cirokseprű-gyártás volt. Évi 400 ezer darabot készítettek, melynek 90 %-a Nyugat-Európába került.

A Nővérekről

Nevük Szent Vince Szeretetlányai Társulata, vagy ahogy a köznyelv ismerte őket: az Irgalmas Nővérek. A rendet Paulai (Páli) Szent Vince és Marillac Szent Lujza alapították Párizsban, a 17. század első felében. Feladatuknak a betegápolást, a szegénygondozást és egyéb karitatív tevékenységeket választottak. Hazánkban elsőként Pinkafőn jelentek meg 1852-ben. Egy évre rá Pesten rendházat alapítottak. A nővérek óvodákban, iskolákban, árvaházakban és nevelőotthonokban szolgáltak. Több óvónő- és tanítóképzőt tartottak fent; hazánkban 94 helyről van adat működésükre. 1905-ben önálló rendtartományt hoztak létre.
Minden nővér a központi rendházban kezdte meg a szolgálatát, egy év szemináriummal (gyakorlattal). Ennek letöltése után kerültek ki az egyes rendházakba, ahol 5 év alatt kellett bizonyítaniuk rátermettségüket, alkalmasságukat. A rendbe való belépésük után öt évvel volt az első fogadalomtétel, mely egyszerű keretek között zajlott. Egy alkalommal négy fogadalmat tettek, ebből három (szegénység, tisztaság, engedelmesség) más rendekkel közös volt, míg a negyedik a rend külön fogadalma volt: a szegények szolgálata.
A nosztrai nővérek példásan teljesítették feladatukat. Egy, a kiegyezéskor készített felmérés szerint egyedül ezt az intézményt említik pozitív példaként, ahol emberséges szigorral bántak a foglyokkal. (A mai pedagógia meleg-korlátozónak nevezi ezt a nevelői magatartást.) Munkájukkal és egymással szemben is igényesek voltak. Fogadalmuk és a rend szellemisége nem engedte meg a hanyagságot.
A politikai elítéltek tömeges megjelenése megzavarta itteni munkájukat. Erkölcsi fölényük semmissé vált a magatartási és ideológiai ellentétek miatt. A bomlás megindult. A szovjetek megjelenése újabb csapás volt. A békére, szeretetre, türelemre és megértésre alapuló rend képtelen volt szembe szállni a fegyveres, ateista gondolkodású, önmagát győzedelmesnek kikiáltó katonákkal. Amikor a szovjet csapatok bevették a börtönt, a rájuk bízott rabok védték meg tőlük a nővéreket. A háború után még négy keserves és kudarcokkal teli évig dolgoztak itt, de a politikai hatalom nem tűrte meg a tolerancia erkölcsi hőseit: 1949-ben államosították a börtönt és kitiltották belőle a vincés nővéreket, akiknek hazai rendje 1950-ben feloszlott.

A rabtemető

A börtön épületétől kicsit távolabb van az ország első, bárki által látogathatóvá vált rabtemetője. Itt, az erdő szélén nyugszanak a holtak. Elfeledett emberek: pálosok, kiknek sem személyes emlékük, sem fejfájuk nincs már; vincés nővérek, akik az öregedés idején sem hagyták el kolostorukat; s itt alusszák örök álmukat azok is, akiket a törvény és embertelen szabályai haláluk után sem adott át családjuknak, vagy nem volt, aki elvigye őket innen, esetleg nem kellettek már a rokonoknak. Néhányan később mégis új nyughelyre leltek. Sok a kereszt és a laposodó hant. Akár évtizedekig is a feledés homálya fedte kilétüket. A rendbe tételhez két dolog kellett: ember, aki megtegye és a holtak iránti tisztelet, mint indíttatás. A börtön elérte, hogy látogatható állapotba kerüljön és a közelben vezető P+ turistajelzés ne elkerülje, hanem betérjen ide. A régi, elhasználódott kereszt helyére a börtön egyik ügyes kezű fafaragója (a fegyintézet hathatós segítségével) készített újat. A 6 méter magas fakeresztet a pálosok helyi vezetője, József atya szentelte fel. A felszentelésen jelen voltak a nővérek képviselői is. A '70-es évekig temettek ide, mert utána ezt rendelet tiltotta meg. A későbbiekben már a falu temetőjébe vitték a börtönben elhunytakat.
A sírokról: a parcellázás a jelen kor "alkotása". A számozás észak felé nő. Legelöl (I. parcella) vannak az '50-es években elhunytak sírjai. Egyszerű emlékük van: sírhant, benne fakereszt, melyre kis táblát erősítettek. Őket kivétel nélkül névről ismerhetjük, s tudjuk mettől-meddig éltek. A II. parcellában nyugvók nevei is ismertek. A III-IV. parcellában elhantoltak jó része már ismeretlen. A legrégebbi sírok (V-VI-VII-VIII. parcellák) egységes arcot mutatnak: beton keret és fakereszt. Az itt lévő holtak sem ismertek számunkra, csupán a VII. parcella 7. számú (tömeg)sírjában nyugvó 25 vincés nővér neve maradt fent.

Szökések

A börtönélet "izgalmasabb" részét képezik a szökések.
3 klasszikus börtönszökésről van tudomásunk.
H. elítélt esete: 1980. augusztus 22-én kijátszotta a felügyelőket és kiment az épületeken kívüli területre. Ott lesbe állt és figyelte a toronyban lévő őr mozgását. Aznap erős szél fújt, ezért az őr bedrótozta a rosszul záródó ajtót. Így a torony alatti terület holttérré vált számára. H. ezt észlelte és - miután szétvágta a torony alatti kettős dróthálót - kiszökött. Az esti létszámellenőrzésnél vették észre hiányát. Még aznap elfogták Zebegénynél.
K. elítélt esete: 1985. július 28-án, amíg társai a folyosón tévéztek, addig ő - a korábban eldugott - vasfűrésszel elfűrészelte a rácsot. Takarodó után, éjjeli 2:30-kor félrehajtotta a rácstagokat és kötélen leereszkedett az udvarra. Az épület mellett tárolt ágylétrák segítségével könnyedén átjutott a bástyafalon. Verőcéig jutott.
T. és P. elítéltek esete: 1998. augusztus 3-án, a hajnali órákban dolgozni indultak a rabok. Ők az első sorokban mentek, s amikor a kerítés közelébe értek, rohanni kezdtek a szögesdrót irányába. Kezeiket előre rongyokba tekerték, így néhány akrobatikus mozdulattal a bástyafalon termettek, ahonnan - legyőzve a szögesdrót jelentette akadályokat - leugrottak az őrzött és lőhető területre. A felügyelők gyorsan eszméltek, de sem a felszólítás, sem a (figyelmeztető és célzott) lövések nem állították meg a renitenseket. Ennek ellenére T.-t 10 percen belül, P.-t pedig pár nap múlva fogták el. Ez volt a börtön történetének egyetlen esete, amikor fegyverhasználatra került a sor.

(Forrás: "Nostra" A 140 éves Márianosztrai Fegyház és Börtön Jubileumi Évkönyve, 1998)

Jelenkori helyzetkép a börtön mindennapjairól. (Köszönet érte Gyombinak!)
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

2008.05.07. Ládakarbantartás
Kijavítottuk a mikroládát és mivel gyakorlatilag 20 megtalálás alatt kiürült a láda (2 új ajándék került a ládába és 15 már nincs ott az indulókészletből. Érdekes felfogás a "cseréről".) raktunk bele pár újat. Néztünk más helyet is a ládának, de jobbat nem találtunk...

2009.03.05. Ládakarbantartás #2
Megint feltöltöttem ajándékokkal a dobozt, tehát ismét szabad a pálya, lehet "cserélgetni".

2009.08.03. Ládakarbantartás #3
Az elveszett első pontot pótoltam.

2009.09.27. Ládakarbantartás #4
A ládát ismét feltöltöttük ajándékokkal és kicseréltük a logfüzetet is.

2009.10.17. Ládakarbantartás #5
A második pont áthelyezésre került.

2009.12.27. Ládakarbantartás #6
Pótoltuk mindkét eltüntetett pontot. Az egyiket át is helyeztük.

2011.02.13. Ládakarbantartás #7
Ismét itt jártunk és hoztunk ajándékokat a lerabolt ládába. Meg lefotóztam - tanulságként, bármiért - a füzetben lévő logokat.

2011.07.23. Ládakarbantartás #8
Mivel előbb csak a füzet tűnt el majd a láda is, így az egészet újratelepítettem.

2012.06.09. Ládakarbantartás #9
Új dobozt raktam ki egy kicsit arrébb.

2014.03.22. Ládakarbantartás #10
Minden rendben, a doboz a helyén van.

2015.02.27. Ládakarbantartás #11
Koordináta-pontosítás.

Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (268 db): környezet: 4.44 rejtés: 4.42 web: 4.68 átlag: 4.51

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Kókány_művek 2019.10.15 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, trükkös rejtés! [Geoládák v2.2.5]

dano11 2019.10.15 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pumba9 2019.10.13 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mirtt 2019.10.13 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

bldone 2019.08.26 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A fizikai ládát rejtő fában és környékén jelentős hangyakolónia lakik. [Geoládák v2.2.5]

dreamland 2019.07.20 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Köszi a lehetőséget! A temetőre igencsak ráférne egy kiadós kaszálás. Lehangoló.

Endresz_család 2019.07.16 15:30 - Megtaláltam
21/9. találat

18.9 km-es körtúra negyedik ládájaként találtuk meg. A börtön kapuja zárva volt, de pont a piros kereszten terveztünk tovább haladni, így nem okozott gondot a rabtemető útba ejtése. A temető eléggé elhanyagolt, a magas, toklászos fű teletömi a cipőt, zoknit szúrós és ragaszkodó magházakkal.
A temető, az ott olvasható és a ládaoldal bővebb leírása több helyen is elgondolkodtató.

Köszönjük a lehetőséget!

IMG_9460 
Puhapracli 2019.05.26 11:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

kasap 2019.05.26 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. :-) Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

johnnycache 2019.04.14 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Köszönöm az élményt!

breimanne 2019.03.24 11:45 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

IMG_20190324_111732IMG_20190324_121602
IMG_20190324_121733 
anettx 2019.03.16 13:56 - Megtaláltam
TFTC!
Igazából a 2. pont tetszett, körbe mentem én is.

gcella-DSC00458 
NEM 2019.03.08 12:32 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

gkb 2019.03.03 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Stn72 2018.12.25 13:05 - Megtaláltam
+van!

tabletta 2018.09.19 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Szabó família 2018.09.09 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.0f]

JAck:66: 2018.09.09 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0e]

targonczas 2018.08.05 08:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

J&J(jppj) 2018.07.18 09:51 - Megtaláltam
Megvan. Kösz.

BMBOPH 2018.07.15 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Köszönjük a rejtést!

Mozsarak 2018.07.15 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Köszönjük a rejtést! Nagyon jó hangulatos hely.

geokukac 2018.07.14 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Köszönjük a rejtést !
Körbe mentünk, mert jobb a békesség. Láttunk néhány elhagyatott őrkunyhót, vadászlest a hétvégi lak felé ! Érdekes, hogy itt mi mindenre lehet vadászni... nem csak vadakra.

Viszont a végláda már szép környezetben van, ahonnan látni a közeli völgyet.

Ami még igazság, hogy a temetőnél ki vagyon írva, hogy a rabságot a halál megválja, és minden ember egyenlővé vállik...

dendeocse 2018.07.03 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Megvan.

Ásványvadász 2018.06.10 16:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]
Mindkettő pont hamar meglett. A temetőhöz a piros +en mentünk. A kerítésen kilépve egy másik világ fogadott.

Kittikusz 2018.05.20 16:54 - Megtaláltam
Szépen kiparcellázott a rabtemető! Van egy hangulata, este izgalmas lehet arra felé bókĺászni! A ládát megtaláltam Cerberus Barbi Anita és Gábor társaságában. [Geoládák v2.2.3]

Cerberus 2018.05.20 16:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.38
Megtaláltam! Kittikusz, Anita, Barbi és Gábor társaságában.

Ezt a ládát sok évvel ezelőtt már elkezdtük az első pont levadászásával akkori csapatommal, de ide már csak sötétedés után érkeztünk és nem nagyon tűnt tanácsosnak a börtön mellett sétálgatni a láda irányába.

Most jött el az ideje a multi teljesítésének. Az első pontot ismét megkerestük feltételezve, hogy azóta a koordináták már változtak. Igényes megoldás, gyorsan meglett. A kapun nem lehetett bemenni, így körbementünk a GCBF03 közbeiktatásával.

Tetszett a helyszín, a rabtemető különösen. Szeretem az ilyen hangulatos helyeket. Remek ládaötlet, érdekes a leírás is.

Köszönöm a rejtést!

IMG_3770IMG_3776
Elveszett Geoláda Fosztogatói 2018.04.22 13:00 - Egyéb
Az első ponton darazsak költöztek a szekrénybe, vigyázzon mindenki!
A hűtőmágnest nem találtam a helyén, köszönöm Rejtő segítségét a második ponthoz... ahová végül nem jutottunk ma el, mert a rövidebb megközelítést kívánó utat lezárta egy cég, a körbekerülésre most sajnos nem jutott idő. Még jövünk!

/Quatermain/

klfmate 2018.01.30 13:45 - Megtaláltam
Meglett, köszi!

Ancs 2017.12.16 14:27 - Megtaláltam
Téli tüdőtágító séta 4/4.
Az első pont megtalálása, "Várak a Börzsönyben" kód feljegyzése és némi fényképezés után megkérdeztük, hogy mehetünk-e a börtönön át. Hát persze! A kapunál lakat, csengetésre sehol senki. Majd a következő őr mondta, hogy nem....
Körbe mentünk. Sajnos a pár éve felújított rabtemetőben szinte egyetlen felirat sem olvasható.
A kolostor, börtön és a temető sztorija is eléggé érdekes, s ráadásul még szép helyeken is vannak.
Köszi

20171216_135530[1]20171216_135542[1]
20171216_135651[1]20171216_135708[2]
20171216_135731[1]20171216_141432[1]
20171216_142253[1]20171216_143103[2]
20171216_143124[1] 
Shrek 2017.12.16 13:25 - Megtaláltam
Sokadik alkalommal járok erre. Legutóbb még átengedtek a vaskapun, de ma az őrök is ellentmondtak egymásnak. Végül körbe mentünk.

Templom
Dudu 2017.12.16 13:25 - Megtaláltam
Gazdiséta :)

SzMartzy 2017.11.01 14:42 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

paul 2017.10.21 13:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

emiGrant 2017.08.18 15:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.98
3/3. Mivel föntről jöttünk volna ehhez a ládához, még mielőtt felültünk a vonatra reggel, megpróbáltam megkeresni az első részt, hogy tudjam a koordinátákat. Sajnos nyoma sem volt a hűtőmágnesnek, így kénytelen voltam felhívni a rejtőt, aki nagyon aranyosan kisegített a láda koordinátáival. Délután, a Horváth út és a Kopasz-hegy ládák után, átvágtunk a piros kereszten, de ahol le kellett volna menni a temetőhöz ott egy tábla puskákkal és kutyákkal ijesztgetett, így nem mertünk ott befordulni. Végig felmentünk a kőhídig, remélve, hogy a patak másik oldalán talán van egy ösvény, de ez sem volt járható út. Végül, lefelé menet bementünk irányt a bozóton keresztül, majd a temetőn keresztül és megtaláltuk a ládát. Vissza is így jöttünk, szóval ez a láda, a zárt kapu és fenyegető táblák miatt, most már nagy kerülő és bozótharc után kereshető csak. De azért köszi a rejtést, mert a temető érdekes volt és föntről nem volt olyan nagy kerülő, mint lentről lett volna. :)

-1-2
-3-1
-2-3
Meretszeger79 2017.08.12 14:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk! Sajnos már csak körbe tudtunk menni mert a börtönnél zárva volt a kapu. A temető nagyon misztikus! Köszönjük a lehetőséget!

kewa911 2017.07.29 17:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Czinege család 2017.07.18 14:28 - Megtaláltam
Kis segítséggel (köszönjük a rejtőnek?)megtaláltuk !! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ha2 2017.06.25 12:00 - Megtaláltam
Igaz légvonalban nincs messze egymástól a két pont de érthető módon ez nem járható út. A mágnes könnyen meglett csak vártam egy keveset az elővételével hogy ne legyen senki a közelben.A piros+ jelzésen könnyű séta a temetőig. Innen mentem a Zuvári luk ládához. A lőteret sikerült gond nélkül megkerülnöm.

028044
045046
Huncutka01 2017.06.24 19:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Csodálatosan szép volt a templom amit nagy örömünkre megtudtunk nézni. Az első pont koordinátái kissé félre vittek, de meglett. A második pontért nagyot kellett kerülni, de meglett. Innen mentünk a Kálváriára. Szép nap volt.

kobrakiraly 2017.06.24 19:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Márianosztrai kirándulásunk második ládája a 40 fokban. Az első pont kicsit nehezen lett meg, a koordináták kicsit elvittek. De megtaláltuk. Köszönjük.

KP1965 2017.06.01 17:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Kerékpáros ládászás az Ipoly mentén és Márianosztrán 10 találattal, ez volt a kilencedik. Bár a mágneses rejtés elég jól behatárolta a lehetőségeket, mégis nehezen bukkantam rá az útmutatóra. Onnantól viszont már minden rendben volt, igaz kerülni kellett és derékig ért a fű a temetőben, de a valaha kétágú fa egyből meglett.

20170601_180024[1] 
comcen1 2017.05.29 13:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Kaputyin kollégával kersetük fel a pontokat bringás multizás alkalmával. Az első pontot a rejtő segítségével megtaláltuk, a második ponthoz nem engedett fel a fegyőr lövészet miatt. A képek alapján kérem a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: macikupac, 2017.06.04 08:31]

20170529_13081420170529_131341
20170529_133529 
Kaputyin 2017.05.29 13:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Nem volt szerencsénk ezzel a multival! ComCen1 kollégával Dél-börzsönyi kerekezés közben iktattuk be bónusz találatnak, de már az első pont is csak rejtői segítséggel lett meg. A második pont, viszont balszerencsésen alakult, ugyanis előtte zárták le a turistautat lövészet miatt, így bizonytalan időre megközelíthetetlenné vált a rejtek! Mivel a bringás multi elején jártunk még, nem akartunk időzni hosszasan. Nagyon sajnálom pedig már csak pár méter volt a ládáig! Azért köszönöm a rejtő készséges segítségét!

[Jóváhagyta: macikupac, 2017.05.30 17:02]

WP_20170529_13_09_24_ProWP_20170529_13_13_31_Pro
WP_20170529_13_34_29_ProWP_20170529_13_36_27_Pro
VaVi 2017.05.20 15:01 - Megtaláltam
köszi :)

Skali&Margó 2017.05.01 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.02
OK!

kaldigeza 2017.04.27 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Párommal Börzsönyi kisvasutazást követően. Köszönöm a rejtést!

lakkanto 2017.04.25 19:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Elég trükkös a kerülőút.

igelkott 2017.04.01 19:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 3.51
A mai első ládánk, amely megalapozta a túrát. Tetszett a rejtés és, hogy különleges helyekre vezetett el, ámbár a leírásból nem volt egyértelmű, hogy az első pont adja meg a második pont koordinátáit.

DSC_9030DSC_9027
DSC_9032DSC_9036
ésKata 2017.03.26 14:22 - Megtaláltam
megleltem [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Puzzle Apartman Gyula 2017.03.11 18:00 - Megtaláltam
Gyors találat kellemes időben. Köszi.

gym 2017.02.05 13:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Köszönjük!

Sir Pajszer 2017.01.29 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.94
Köszi!

Atalati 2017.01.29 10:28 - Megtaláltam
Köszönöm!

nmárti 2016.12.31 13:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.30
Körbe kellett ballagni, de megérte. Érdekes hangulata van ennek a temetőnek. A templom szép. Köszi a rejtést!

-1-2
 
sogor36 2016.12.23 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.75
Szob-Márianosztrai kirándulás.
Köszönöm kivancsifancsi önzetlen segítségét.

ErdőCsöndje 2016.12.21 14:25 - Megtaláltam
Karácsonyra készülő kirándulás. Köszönöm!

kétbakancsos 2016.11.19 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.87
Márianosztráról Nagybörzsönyig túráztunk. Köszönjük a rejtést!

kivancsifancsi 2016.11.01 15:29 - Megtaláltam
Hosszú hétvégi barangolás [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

gcella-01Rabomobil
HRita 2016.10.23 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zugi 2016.10.23 15:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.64
Egy őszi börzsönyi túra keretében érkeztünk Márianosztrára, hogy innen kisvasúttal Nagyirtáspusztáig vonatozzunk és gyalogtúrázzunk vissza Márianosztrára. Előtte természetesen a híres börtönhöz vezetett utunk. Elég furcsa, hogy egy egykori rendházból lett börtön, amihez egy szép régi templom van szorosan odatapasztva. A templomban épp mise volt, de sokat nem látni belül, mert fel volt állványozva.
A multi első része megtalálásakor láttuk, hogy merre lesz a második. Ezt a gyalogtúrából visszaérkezvén terveztük elérni. Így is történt, az erdő felől jövet a rabtemetőnél megtaláltuk a ládát. Egy probléma van csak, hogy onnan körülményes visszatérni Márianosztrára. A rabtemetőtől nem lehet egyenesen a falu központja felé jönni. Tábla figyelmeztet, hogy arra nem lehet menni, pedig egyes térképek turista útjai is azt mutatják, hogy arra visz az út, így mi mégis mentünk tovább:), csak utána zsákutcába érkeztünk... Ott vicces volt látni a Mária út jelzéseinek a felfestését a börtön kerítésén belüli villanyoszlopon is. Kár, hogy így lezárták, mert ezáltal nagyot kell kerülni.

balazsz@ 2016.09.09 11:34 - Nem találtam meg
NO [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Palog 2016.09.01 16:15 - Megtaláltam
A virtuális (első) ládát megtaláltuk (jó a rejtés), de sajnos a hagyományos (második) láda eltűnt. Nagy túrások nyomait találtuk a temető kerítésének külső oldalán, ahol a ládának lennie kellett volna. Szerintem megtaláltuk a hajdan volt kétágú fát, de csak hangyák voltak benne. A képek alapján kérem a találat elfogadását. Köszönöm! G

[Jóváhagyta: macikupac, 2016.09.04 07:46]

imageimage
csipet_csapat 2016.08.28 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Elméletileg könnyen megtaláltuk mindkét "láda" rejtekhelyét, de sajna a 2. ponton csak a láda hűlt helyét. Reméljük, hogy csak nekünk nem sikerült, de Géza minden oldalról áttúrta a bizonyos fát. Tel-s beszélgetésünk alapján kérünk, egy elfogadást. Köszönjük.

[Jóváhagyta: macikupac, 2016.08.30 20:03]

DSC_3236IMG_0214
IMG_0220
IMG_0224IMG_0225
R.Guszty 2016.07.09 08:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.95
Az első pontot múltkor begyűjtöttük, a ládához csak most sétáltam el. A logok alapján könnyen megtaláltam a megfelelő utat. Kösz a rejtést.

Zéboy 2016.06.22 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 4.00
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2016.06.22 13:50 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

gabor.sved 2016.06.19 13:14 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.56
Az első pont rejtése nagyon leleményes. A rabtemetőtől kicsit többet vártunk.

vakond87 2016.05.09 11:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.04
Nem értem az előttem elégedetlenkedőket... Az első pont a wap-os segítséggel egyértelmű, és könnyen meglett, a második pont pedig a P+ jelzésen kerülve, de biztosan megközelíthető, annak ellenére, hogy hallatszott, hogy lőgyakorlat van, és nem kellett semmilyen tiltó tábla mellett elmenni. Köszönöm a rejtést!

Pikku Peikko 2016.05.07 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :)
Az első teljesen egyértelmű volt így, hogy mágneseses...
A második ponthoz tényleg csak kerülővel lehet eljutni... de legalább nem lőttek le xD [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Göde 2016.04.30 23:59 - Megtaláltam
Vigyázat, a börtön mellett az útjelző tábla ellenére sem lehet a második ponthoz jutni, csak nagy kerülővel.

Mars3696 2016.04.30 14:00 - Nem találtam meg
Ez a láda nem lett meg! Igazából rühellem a "kényszerített" multikat, ahol az első ponton tudom meg a köv. koordinátát, mert elég ha egy helyen hibádzik valami és nem lesz mosolygós fej belőle ...de azért ha itt voltunk, gondoltuk megpróbáljuk.

Nos! Az első ponton a hűtőmágnes helyét a koordináta a lépcsőfeljáróra teszi. Lévén szó hűtőmágnesről, azért sejtettük hogy feljebb a vas felületeknél is meg kell nézni, de hiába! Eleve rendkívül jó ötletnek tartom egy büntetés végrehajtási intézmény bejáratához tenni olyasmit, amiért kutakodni kell, miközben a látogatók, az őrök és a helyiek is méregetik az embert gyanakodva. Úgy negyed óra után már kínos lett a dolog, úgyhogy inkább hagytuk a csudába. Vélhetően egész Márianosztrán nem volt ennél alkalmasabb hely az első pont rejtéséhez.

A rabtemetőhöz úgyis ki akartunk menni, tehát próba-szerencse alapon körülnéztünk, de a "segítséggel" nem sokra mentünk. A környék dugig van olyan fákkal, amelyek valaha kétágúak voltak. Mivel itt már fáradtak voltunk, fotózgattunk és elindultunk lefele a temetőtől a murvás gyalogúton. Nos! Ezt ne tegyétek! Ez bevezet a börtön hátuljához és esély nincs átmenni, vissza kell mászni a P+-ig.

Mindent összevetve nem tetszett a rejtés, s bár mindent lefotóztunk, látva macikupac notórius jelszó nélküli megtalálás elutasítási kényszerét nem kérjük így az elfogadást. Marad egy láda mosolytalanul. Na und! :)

Molli 2016.04.30 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Megtaláltam

IMG_0033IMG_0039
Vincenzo65 2016.04.23 10:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.59
Nagy segítséggel!

urbanj 2016.03.14 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Márianosztra környéki ládázás az ébredő természet jegyében. Az első pont rejtése annyira jó, többszöri végignézés után is, csak rejtői segítséggel lett meg, amit ezúton is köszönök szépen. A második pont környezete nagyon tetszett, köszönjük a rejtést.

CacheFinder 2016.03.13 16:08 - Megtaláltam
GCSakk karbantartásának ürügyén elkövetett ládázás. Nagyon szép a templom belseje, érdemes megnézni! Az első pontnál bénáztunk, így rejtői segítséget kértünk és kaptunk. Köszönet érte! A második pontot -immár egyedül- GCMAN0 felől közelítettem meg. A doboz könnyen meg lett. Köszönöm a rejtést!

vaterlo 2016.02.20 13:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Noszta tt után becserkészett láda.

vittorio 2016.01.09 10:41 - Megtaláltam
Az első pont felől nem lehet közvetlenül megközelíteni a másodikat, ebbe a problémába egy korábbi túra során már belefutottunk.
Ezúttal először megkerestem az első pontot, majd egyéb környékbeli ládák felkeresése után, a GCBF03 irányából jutottam el a második pontig.
Köszönöm a lehetőséget.

 
totedu 2015.10.27 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.38
Köszönöm a helyet!
Javasolnám egy új jelszóképzés kidolgozását, mert a börtön udvarán nem lehet (és később sem lehet) átkelni.Tavasszal Nagyirtás felől sétáltunk Márianosztrára, de az első ponttól nem volt kedvem több kilométert visszasétálni a temetőhöz.
A két pont tetszett, sok érdekeset láttam.

hitamas 2015.10.23 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.13
Családi kirándulás ifjakkal, unokákkal a Börzsönybe - kisvasút, ásványásás és persze láda keresés. A második pont közvetlen elérése sajnos nem lehetséges (hiába mutatják ezt az útjelző táblák). GCBF03 felől sétáltunk be a ládáig. :)

vajasfok 2015.10.15 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 3.11
Megvan. Érdekes a temető.

GyZsTeam 2015.08.16 13:41 - Megtaláltam
Miután letudtuk az első pontot, egy kicsit elidőztünk a templomban. A temetőt nem a legrövidebb úton értük el, mert erről mi ki voltunk zárva. Nagyon szép és figyelemre méltó a hely. Köszönjük!

Liberty 2015.05.16 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
6/5. Börzsönyi ládatúra

Különleges helyet mutat be a ládarejtés, nem hittem volna sosem, hogy egy börtön területén át egyszer egy rabtemetőhöz is eljutok. Lebilincselő olvasmány a rejtő ládaoldal információja. Az 1-es pontnál 10 percig gondolkodtam, hogy hol lehet a hűtőmágnes az adott koordinátán, de kiderült, hogy 10 méterre a hátam mögött volt.
Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Jesse128 2015.03.26 12:30 - Nem találtam meg
Nem találtam az első pontot. Vagy én voltam vaksi, vagy eltűnt. Mivel nemrég volt koordináta-pontosítás, nem hiszem, hogy az volt pontatlanul megadva.

(A hirdetmény szerint éleslövészet a következő napokon van: április 1-2., 29-30. 8-14h)

emmerwald 2015.03.22 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Az első pont elegáns rejtése után a börtön mellet balról vezető Mária-úton indultam a rabtemető felé. Egy beláncozott kapu ugyan az utamat állta, de mivel az nem volt lelakatolva beosontam a börtön külső udvarára. Sietősen átsurrantam az intézmény állattartó telepe mellett és szigorúan a "túristautat" követve eljutottam a temetőhöz.
Itt a láda gyorsan előkerült, köszönöm a rejtést!

Hooch-Csi&Vi 2015.02.28 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Hooch-Csi&Vi [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kopepe 2015.02.15 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.68
A koordináták kb. 10 m-el odébb vittek, ennek ellenére könnyen meglett.
Köszi a rejtést!

Ellara 2015.02.12 14:00 - Megtaláltam
Köszi

h.krisz 2015.02.12 13:58 - Megtaláltam
köszi

csg69 2015.02.01 13:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.67 súly: 4.26
Mivel a börtön mellet balról vezető turistautat egy kapu zárja le segítséget kértem a múzeumban dolgozó nénitől. Azt mondta, hogy a rabtemetőhöz erre már nem lehet eljutni, mert az elítéltek hozzátartozói kihasználták azt a lehetőséget, hogy így kerüljenek közelebb szeretteikhez.
Most az egyetlen lehetséges út egy jó nagy kerülő, vissza a falu felé, 3x balra tartva a piros kereszt jelzésen.
Szerintem a láda a koordinátától 10 méterre nyugatra található a képen látható fában.

 
znasz 2014.12.06 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Köszi a rejtést.

petili 2014.12.06 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Köszönjük a rejtőnek az információt és a rejtést!

kicsiogre 2014.11.23 14:59 - Megtaláltam
Kellemes, dagonyázós bringázás során kerestük meg. Videó az eseményről:
https://vimeo.com/112848147
Köszönöm a rejtést.

mazsola069 2014.11.23 14:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Szmájlira cserélve,mától ez is rámvigyorog.:-) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
ZoliQua 2014.11.23 12:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

medike75 2014.11.23 12:20 - Megtaláltam
Megtalaltam koszonom :)

Woodoo 2014.11.23 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Woodoo [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

HGery 2014.11.23 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

molka 2014.11.11 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.07
Sokat bénáztam a hűtőmágnessel, nagy forgalom volt a környéken, többen autóval várakoztak a rejtekhely közelében. Gyönyörű a templom és hatalmas a börtön. Innen már egyszerű volt. Köszi!

PascalVillard 2014.11.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Nagyon hangulatos helyszín. Érdemes utánaolvasni a log-ban a történetének. A rab temető felé vezető úton a kapu pedig csak úgy néz ki, mintha zárva lenne ;)

pliptai 2014.11.02 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.18
A börtön nagyon szép előröl nézve, de azt hiszem a bennt lakóknak ez meglehetősen sovány vígasz! A temető felől nézve az épület megmutatja az igazi arcát is (szögesdrót, őrtorony...). A GCKOKO után egykicsit lehangolt ez a láda! Köszönet a rejtésért!

lizzard és csapata 2014.10.17 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Gerhátcsalád 2014.10.04 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.77
A kettespont felé megnéztük a kis bárányokat is...

kópé1993 2014.09.27 08:55 - Megtaláltam
Megvan köszi a rejtést!

Piroskaa1 2014.09.21 10:58 - Megtaláltam
Siker :) [wapon beküldött szöveg]

kectam 2014.09.09 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Az első pont hamar meglett, de a második felé gyalogolva kiderült, hogy a kapun a lakat be van zárva! Tanácstalankodtam, felhívtam a rejtőt is, aki a hosszabb utat ajánlotta. El is indultam amikor az egyik őr, aki látta szerecsétlenkedésemet, szólt, hogy ma főtiszti ellenőrzés van és emiatt zárták be. A kerülőúton gond nélkül elértem a ládát, ami szintén hamar meglett.

TomiFilth 2014.09.06 14:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Pogánypeti 2014.09.03 17:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Ez az első nosztrai ládám. Ma érkeztem a kulcsosházba egy teljes hétre, és a környék hegyeit fogom barangolni. Három éve egyszer már jártam itt a templomnál, akkor Nagybörzsönyből gyalogoltam át ide.
Jó volt újra itt lenni... :)

Magyarok Nagyasszonya Bazilika
R-Gyu 2014.08.31 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Pajzsika 2014.08.30 16:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.71
Meglett, köszönjük!

Dióskanyar 2014.08.30 16:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
Szerencsére nem volt lőgyakorlat így sikerült levadászni a ládát. Köszi a rejtést!

csk1 2014.08.01 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

foximaxi 2014.07.17 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Döbbenet, hogy ki miként veszik a névtelenségbe.

Hektor 2014.07.04 18:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

kobcikrajci 2014.06.22 11:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

borsfoto 2014.06.09 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.13
Családi kirándulás a Börzsönyben.

Sgt.Pepper 2014.06.09 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.29
Első pont rejtői segítséggel, a második az alternatív útvonalon, de ment egyedül is. :D
Köszönjük!

Szilkó76 2014.05.24 18:41 - Megtaláltam
Ez most elég furcsa megtalálásra sikeredett:
Eredeti terveink szerint ezzel kezdtük volna a napot, de a parkolóban aszfaltrajzolással egybekötött gyereknapot tartottak, ezért úgy ítéltem meg, kissé nagy a közönség ahhoz, hogy kutakodni kezdjek az első pont után.
Így aztán a nap zárásaként tértünk vissza, ami talán nem is volt baj, mivel a hirdetőtáblán olvasottak szerint ma nem volt éleslövészet, viszont a nap folyamán végig fegyverropogást hallottunk, akár a Kálváriától, akár a Kopasz-hegyről.

Késő délután az első pont apu általi sikeres felfedezését követően a legrövidebb úton próbálkoztunk a ládához, de a tiltó táblával díszített drótkerítés utunkat állta. Némi tanakodás után úgy döntöttünk, megkerüljük az intézményt. A ládát egy kis bénázás után megtaláltuk.
A temető szépen rendben tartott, de a hely nyomasztó hangulata miatt nem fogott meg. Maga a rejtek valóban frappáns, főleg ha nem elfektetve van, mint ahogy találtuk.

Logolás után viszont furdalt a kíváncsiság, és visszafelé mégiscsak lefelé indultunk a Mária-út jelzés sétaútján. ...Hamarosan gyanúnknak megfelelően a korábban említett kerítés belső oldalán is találtuk magunkat. És akkor kiderült: a kiskapu lakatja csak látszat, a kapu gond nélkül nyitható. :)

Köszi a rejtést!

kovtom 2014.05.01 12:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

EmesESE 2014.04.16 16:30 - Megtaláltam
Mivel ma ezen a kornyeken volt dolgom potoltam a hianyzo rejtek megkereseset, ma sikerem volt.
Koszonom a rejtest

gagarin 2014.04.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.15
Nagyon jó az uticél, és különlegesen jó a rejtek. Köszi a ládát!

EmesESE 2014.03.09 15:44 - Nem találtam meg
A mai nap börzsönyi ládázásunk során próbáltuk felkeresni a márianosztrai börtön láda rejtéseit.
Az első pont könnyen meglett, az ott leolvasott kordinátát betápláltuk a Gárminunkba, és indultunk a láda felé.
Egy kis szorongás volt bennünk, mindenhol tiltó, kutyával fegyverrel örzött területre figyelmeztető táblák.
A megadott koordinátán nem találtunk semmit, majd próbálkoztunk bővíteni a kört, de sem ekkor sem a rejtő telefonos segítsége után nem találtuk meg a rejteket.
Kérem a telefon, és a mellékelt képek alapjén a találat jóváhagyását.

álomfogók 2014.01.12 12:35 - Megtaláltam
Idei első börzsönyi kirándulás 4. állomás.

Piás 2014.01.11 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.96
Multi!
Jól megcsináták a turistaközpontot. A rabtemetőhöz vezető utat kapu zárja el, - a rejtő segítségét kérve információt -, a kiskapuról levettül a lakatot, bementünk, nem lőttek le.
Köszi a rejtést!

Lopakodó 2014.01.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Köszönöm, hogy ezt a helyet is megismerhettük. Kicsit elbizonytalanodtam a lakat meg a tiltó feliratok láttán, de a rejtő biztatására végül mégis összeszedtüka bátorságunkat, megérte:-)

zlaci88 2013.10.26 12:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.07
Börzsönyi túra második állomása volt ismerősökkel. Most először "jártunk" börtönben :) Köszönjük,hogy e ládával megmutattad nekünk ezt a helyet :)

 
Bubbantó 2013.10.22 14:30 - Megtaláltam
Ha lenne csillagos 5-ös, akkor a rejtésnek azt az osztályzatot adnám! Szuper!

büfés 2013.10.13 20:38 - Megtaláltam
Egy újabb élmény.Köszi a rejtést
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Zengő682 2013.10.13 15:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Fel a Kopasz-hegyre! után.

Halász család 2013.10.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Fel a Kopasz hegyre! esemény után. Köszönjük Zsolti a rejtést.

lacc 2013.09.22 13:15 - Megtaláltam
Az autómentes napon rendezett DNY-Börzsöny biciklis kör keretében.
Ildi és Laci

orangebrotherz 2013.09.08 18:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Bubbantó 2013.09.03 10:00 - Egyéb
Nem adtam fel: harmadjára jöttem ide az első ponthoz, hogy megtaláljam a második pont koordinátáit hordozó hűtőmágnest. Most végre sikerrel jártam, hurrá, megvan! Aztán jött a meglepi: lövészet miatt nem mehettem el a rabtemetőhöz... Tehát negyedszerre sikerül (talán) ezt a multit magamévá tenni.
Kessertársaim tájékoztatására: szeptember 3-7, 11-13. 8-16 óráig lövészet! Utána heteken már csak egy-egy nap.
Szombaton és vasárnap szabad a pálya!

Sanciman 2013.08.24 12:19 - Egyéb
Megtaláltam újra. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Csizmások 2013.08.20 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.08
Nagyon élveztük a "bezártságot", csak úgy mertünk bemenni a kapun, hogy pont turisták jöttek ki, de a nyitott lakatot azért magunkkal vittük (biztos, ami biztos) A ládát fentebb kerestük, de a nem gc-os barátunk kiabált - nem ezt a ládát keresitek? Így meglett. Köszi!

SzantoA 2013.08.11 11:10 - Megtaláltam
OK

bohrmann 2013.08.03 09:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.83
Nehezen indult, az en telefonom a lepcso aljara mutatott, tevesen. Mindig elborzadok, amikor olvasom az ismertetőt, pedig már nem először jártam itt.

zazu 2013.07.26 00:00 - Megtaláltam
Türkijepolje Kerékpáros tábor... :) ... tnx!

Az első ponthoz a rejtő segítsége kellett, köszönjük!
(A hűtőmágnes rendeltetésszerűen van használva, viszont - szerintem - a megadott helytől kb. 10 m-mel arrébb.)

A 2. pont előtt a kaput félelmetessé teszi a sok szögesdrót ill. a 'Fegyverrel és kutyával örzött terület' tábla, viszont a kapu nyitva van, és a túristajelzés is rajta van, így bementünk, és utána már viszonylag könnyen megtaláltuk.

AndreaZoltán 2013.07.26 00:00 - Megtaláltam
köszönjük, megtaláltuk

alucifer 2013.07.20 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.87
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!

-----------------------------------------------------------------------------
Miután a rejtővel egyeztettem, sikerült a mágnest megtalálnom
a koordinátával együtt.
Hatalmas a forgalom a környéken!

Bubbantó 2013.07.16 11:00 - Nem találtam meg
Szerintem azért nem találtam meg, mert nem sikerült a rejtő fejével gondolkodnom (= nem tudom, mire lehet felerősíteni egy hűtőmágnest...) Nameg az egyik ház lakója hangos megjegyzést tett, hogy nem szereti, ha idegenek itt keresgélnek a háza környékén. Elmagyaráztam, hogy mit keresek, legalább a következő kessereknek nem tesz megjegyzést.
Visszajövök még!

darabosk 2013.07.03 16:23 - Megtaláltam
Ok.

hinia lux 2013.07.03 16:23 - Megtaláltam
Kalandos, nem mindennapi megtalálás. :)
Köszönjük a rejtő segítségét, és, hogy megmutatta a helyet. Az első pont kötelező látnivaló, a második felé pedig biztos, hogy nem megyünk el, ha nincs láda.

?
Ed kesser 2013.07.03 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.34
GCKISV két pontjának teljesítése közben.

 
melinya 2013.06.30 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg] Alig mertünk bemenni a vaskapun, de aztán megláttuk a jelet :-)

mayagabor 2013.05.04 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
Megtaláltuk, köszönjük!

CsKaroly 2013.04.27 10:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

becko 2013.04.20 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
3 nap, 85km gyaloglás, és 32 találat az ibolya illatú Börzsönyben.
Furcsa volt bemenni a turista jelzéssel ellátott börtön udvarra.
A temetőtől tovább a Kopasz-hegyre.

Tiszaparti 2013.04.20 10:54 - Megtaláltam
Köszönöm!

salty 2013.04.06 14:04 - Megtaláltam
Megvan! :)

diego 2013.04.06 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

mcfreeze 2013.04.06 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Aleph & Rita 2013.03.23 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.87
A koo-t még tavaly februárban kaptuk le egy túra végén, így ma először 20 méterrel odébb kutakodtunk tőle, de hamar rábukkantunk az új rejtekhelyre is. Köszönjük a lehetőséget!

Nars 2013.03.06 18:15 - Megtaláltam
A leghátborzongatóbb ládázásunk! :)
Nagyon kerestük a ládát, de bármennyire próbáltuk nem találtuk. Sajnos teljesen besötétedett már, így feladtuk. Pedig mindent megtettünk. :) A rejtő segítsége által megadott támpontokkal sem ment.
Még egyszer köszönet a segítségért!

[Jóváhagyta: macikupac, 2013.03.07 07:34]

Köszi!

 
Mercenary 2012.11.04 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
Az első ponttól egy kicsit tartottam, de aztán könnyen meglett. A második pont egyértelmű adja magát a dolog.

Snipermaster 2012.11.02 11:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.69
Megtaláltam. Köszönöm a rejtest. Bővebben, fotók később. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

A végládánál nekem nem oda mutatott a GPS, de a rejtés adta magát. Lehet hogy csak a rossz idő miatt volt rossz a pontosság...

GCella_2012112111344.jpgGCella_2012112114856.jpg
MiMintTeam 2012.10.22 16:22 - Megtaláltam
Októberi kirándulás alkalmával találtuk meg!
Érdekes volt ilyen közelről látni egy börtönt. Visszafelé két őr egy bazinagy puskával baktatott el mellettünk... :)

Láp Lidérce 2012.10.13 00:00 - Egyéb
*****

cic&zs 2012.09.29 00:00 - Megtaláltam
Különleges élmény :-)

pudika 2012.09.22 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.36
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Petru&Betty&Ati (pudika)

vadász72 2012.09.22 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.36
Izgalmas és érdekes környezet.
köszi a rejtést!
vadász72 és családja

szeles 2012.08.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Köszönöm.

bigmick 2012.08.23 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Nem éreztem jól magam, pedig a szakmámból (Iza) adódan sem a rendőrség, sem a börtön nem volt idegen helyzet, de hogy simán átmenni a börtön udvarán, ahol az áthaladás kérdésére még fel is világosítanak, hogy hogyan kell viselkedni - amit mellesleg tudok- furcsa volt, de tetszett. A rabtemető elgondolkodtató hely. És millió köszönet a rejtőnek a segítségért.
BigMick, Iza [g:hu 1.4.22] [wapon beküldött szöveg]

zsebeszter 2012.08.12 13:25 - Megtaláltam
3 hónapos kisfiammal és anyukámmal érkeztem. Az első mágnes rövid keresés után meglett, bár a koordináták kb 15-20m-rel nekem arrébb mutattak. Aztán jött a "szívás". Babakocsival érkeztünk és igyekeztünk tovább a rabtemető felé, de bizony utunkat állta a fegyveres őrrel és kutyával őrzött terület hatalmas szögesdrót kapuja. Ezért némi bosszankodás után egy nem túl babakocsi-barát úton kerültünk a P+ jelzésen. Aztán visszafelé gondoltuk ha már ilyen nagy kiépített út van csak találunk valamilyen megoldást lefelé de vissza már nem megyünk ott ahol jöttünk. Az úton szintén a félelmetes kapuhoz érkeztünk "belülről". Gondoltam egy életem egy halálom használatba veszem a csengőt hogy engedjen ki minket itt valaki. Akkor látom hogy a személy-bejárón lévő lakat "mellé" van kattintva és kinyitható az ajtó :)... Álljon ez itt mindenki okulására :)

*Moka* 2012.08.07 13:10 - Megtaláltam
Lásd *Vica*

*Vica* 2012.08.07 13:10 - Megtaláltam
A két pont között meglátogattuk a börtönmúzeumot.
Amikor végeztünk:
Múzeumőr: -Tetszett az ágy?
Én: Hallotta amikor lefeküdtem?
(Múzeumőr csak mosolygott.)

Fazék 2012.07.31 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.34
Harmadik nekifutásra lett meg. Pár éve éppen elveszett az első pont, aztán egyszer olyan tömeg volt, hogy nem tudtuk/mertük keresni az első pontot. Most viszonylag hamar megtaláltuk a mágnest. Utána volt kis fennforgás, mert hiába követtük a "Rabtemető" jelzést, zárt kapu állta utunkat. Valószínűleg már estére bezárták a nagykaput, így a hegyoldal felől kellett kerülni.
A temető a ládaoldal képeihez képest nagyon fel van újítva, olyannyira, hogy így már el is vesztette a misztikus hangulatát.

Dudika 2012.07.28 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Megtaláltam Köszönöm

Markó Család 2012.07.22 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Az első pontot nehezen találtuk meg,mert jöttek mentek az emberek és nehéz volt feltűnés nélkül keresgélni.Amikor kínunkban leültünk akkor akadt meg a szemem a hűtőmágnesen. Megindultunk a második pont felé,de elméláztunk a rabtemetőben, (kísérteties hely,akik szeretik a borzongást azoknak ajánlom) és mire ráfordultunk a célegyenesre a gps beadta a kulcsot. Először megpróbáltuk megkeresni magunktól a dobozt,de persze nem ment,ezért felhívtuk a rejtőt aki nagyok kedves és segítőkész volt, (ezt még egyszer köszönjük szépen!!!!!) ezután hamar meglett. Nagyon jó a rejtés, tetszett a környezet is, és látszott, hogy a rejtő foglalkozik a dobozával. Köszönjük a lehetőséget!

picuresnagyur 2012.07.21 17:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
köszönjük :) a ládában lévő ajándékoktól kicsit frászt kaptam :) maradtak a helyükön

 
fuzbal 2012.07.06 19:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
[wapon beküldött szöveg]
Köszi a rejtést és a telefonos segítséget!

atipapa 2012.06.03 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: macikupac, 2012.06.04 21:01]

GCella_2012063164605.jpgGCella_2012063170504.jpg
GCella_2012063170511.jpgGCella_2012063170517.jpg
poznamanus 2012.05.19 15:18 - Nem találtam meg
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget, és a rejtést. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: macikupac, 2012.10.23 23:33]

Szemán 2012.05.01 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Köszönjük!
Kicsit rémisztő a hely!

columbo 2012.04.01 15:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Köszönjük!

vaslemez 2012.03.24 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.89
A temetúben és a környékén épp vagy 20 rab dolgozott, így figyelő szempárok kísértek a kerítésig. Szerencsére a láda azon túl volt, így probléma nélkül logoltunk.

DjLigeti 2012.03.03 12:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.79
Megtaláltam. Köszönet a rejtőnek.

Francesco 2012.03.03 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 2.80
Megindító a környezet, azaz előtte a rabtemető, a sok 1951-54-es fejfával....
Könnyű megtalálás volt; "geocaching"-os szemünk rögtön kiszúrta a rejtőhelyet.

Szollo 2012.02.05 14:53 - Megtaláltam
Szép havas a táj.
Szöllő és Móni

 
Laminsio 2011.12.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.18
vViktorral közös találat

Köszi

vViktor 2011.12.21 00:00 - Megtaláltam
Nagybörzsöny - Márianosztra szakasz (Holló-kőtől - Vörös-kőig túramozgalom) teljesítése közben.

"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

Shakespir 2011.12.18 14:30 - Megtaláltam
Megvan!

Petra 2011.11.20 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Köszönjük a rejtést.

Attil@ & Réka 2011.11.20 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Köszi a rejtést! Attil@

vasony 2011.11.12 16:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.14
Tavaly sikertelenül próbálkoztunk, csak ezen az egy objektumon nem néztük.
A temető fáinak felét kivágták, és körbekerítették. Elég nagy a változás tavalyhoz képest.
A második pontnál elég nagy a káosz, a kivágott fákat és betonkerítés elemeket ledobálták a domboldalban, remélem majd elpucolják onnan. Szerencsére a ládát nem a ott, hanem onnan "jobbra" 10-15 méterre a jelzett koordinátáktól találtuk meg.

keta 2011.11.12 16:57 - Megtaláltam
megvagy! [g:hu 1.3.23] [wapon beküldött szöveg]

zalajaro 2011.11.12 12:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
A vélt helyen, nem találtuk.
Köszönjük a REJTŐ segítségét!

Bubuka 2011.11.12 12:41 - Megtaláltam
.

Hegyo 2011.11.03 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.60
Teveladyvel a Börzsönybe indultunk 4 napra kirándulgatni. Útközben ezt is levadásztuk.

alecar 2011.11.01 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.63
Nagyon szép a templom. A ládát a lőtér felől közelítettem meg, visszafelé már a kiépített úton jöttem. Köszi!

veszprémicacherteam 2011.11.01 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.53
Sikerült.

hunfalu 2011.10.21 11:15 - Nem találtam meg
Sajnos a lehulló lombok mindent takartak (néztünk magasabban is), ráadásul rengetegen "külsőztek" a fogvatartottak közül, vigyázók is voltak, ezért nagyon alapos kutatást nem végezhettünk, sajnos, de azért ott voltunk, gyönyörű a templom is, nagyon tetszett és csodálatos volt az idő is.

Pilis50 2011.10.03 09:00 - Megtaláltam
'nagyot tanyáztam az árok partján. :-(
Tarka ruhában dolgoztak a falakon a "külsősök", simán keresztül lehetett menni az 'objektumon, tiltó feliratot nem láttam.

Viszont nem találtam a "Várak a Börzsönyben" kódot.

Kertész család 2011.10.01 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Köszönjük a rejtést.Nagyon szép a már felújított rész,reméljük hamarosan kész lesz a temetői rész is.Nekünk nem volt gondunk a bejutással,többen is voltunk ott egyszerre.A bejárást tiltó papír szerintünk csak ott felejtett formaság.

bacsnyir 2011.09.21 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.16
Egyszer már voltunk itt, de akkor épp beteg volt a láda. Most szerencsére nem (bár mágnes helyett egy egyszerű papírcetlin szerepel a koordináta az első pontnál, és picit pontatlannak is találtam mindkét hely adatát, de ez a megtalálást végül is nem akadályozza). Nagy "látnivalók" ugyan nincsenek, de érdekes hely a börtön és a rabtemető is. Köszönöm.

Gy^2 2011.09.17 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
kisvasúttal jöttünk, és nagyon örültünk a ládának: érdekes dolgokat tudtunk meg

csillagvadasz&kiralylany 2011.08.27 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.96
Köszi a rejtést!

Péter60 2011.08.20 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.56
A mai legkalandosabb. Nagyon "tájbasímuló" a hűtőmágnes, köszönöm a rejtő segítségét. A rabtemetőhöz vezető úton viszont két - belépni tilos építési terület csak bv engedéllyel - táblával is szembesül az egyszeri kesser, amit egy börtön mellett figyelmen kívül hagyni nem egy túl jó érzés. De hát mindent a találatért és szerencsére még fegyvert sem szegeztek rám! A gazdagon felszerelt láda hamar meglett, visszafelé már a börtön feletti földes utat választottam a kálvária kápolna felé.

BluEHourTeaM 2011.08.19 15:51 - Megtaláltam
_

Jadrana 2011.08.19 15:50 - Megtaláltam
Megvan, érdekes helyszín, köszönöm a rejtést!

Csuek 2011.08.18 12:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Első körben kifogott rajtunk. Pedig benéztünk oda is. Szép rejtés. A ládát a P+ jelzésen közelítettük meg.

lajtmann 2011.08.09 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Érdemes végigolvasni a bejáratnál lévő ismertető táblát.

rotty 2011.08.09 11:40 - Megtaláltam
majd

artissimo 2011.08.07 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Kitűnő rejtések, szép környezet, vélt veszélyek átélése közbeni végláda keresgélés :)

szirom 2011.08.07 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
a hűtőmágnes pont ott volt, ahova mi is rejtettük volna - érdekes volt a megtalálása - nem a szemünkkel, a kezünkkel lett meg (pedig "szemmel" is ott kerestem, de nem láttam...:)))

érdekes volt a börtön is, a rabtemető is - köszönöm, hogy megmutattad!!!

 
Bellu&Yankele 2011.07.31 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Köszönjük a segítséget a rejtőnek!Sajnos Bellu úgy döntött ,hogy nem jön így GCMucival jártam a helyszínen.Jó lenne ha a láda ilyen tiszta és ajándékokkal teli maradna.Kicsit magukba nézhetnének azok az emberek akik ajándék alatt például:söröskupak,óvszer használati útmutató,elhasznált BKV,MÁV menetjegy...stb értenek.Inkább ne tegyetek a ládába semmit és persze ne is vigyetek magatokkal semmit!!!Akiben van egy kis geocachinges "szimat" az max 5 perc alatt megtalálja az első pontot is.Köszi a rejtést. :-)

eleem 2011.07.30 00:00 - Egyéb
vajon miért is lett élböl elutasitva?

- nem tettem fel fotót? sajnos nem hordok magammal nyaraláskor számitógépet..

- a korábbi bejegyzésekböl olvasva a kordinátákkal is probléma volt, egy településen elrejteni egy hütömágnest, vicc.

- Egy ötletes rejtéssel lehetne ládát is..

- a látnivalóért és az élményért érdemes volt ellátogatni Márianosztrára, és mivel nem a pontvadászat a cél, nem tisztellek meg azzal hogy fotpkat teszek fel az amugy is litániának tünö leirásodhoz.

Köszönjük.

 
acsipapa 2011.07.13 09:15 - Megtaláltam
Az első láda, a mágneses, ha üggyel-bajjal is, de meglett. Kint a temető mögötti ládának, csak sajnos a hűlt helyét találtuk meg. A kép alapján kérem, a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2011.07.14 15:30]

Webber 2011.07.13 09:15 - Megtaláltam
Reggel, a sátorbontás és a víz frissítése után ide jöttünk. A hűtőmágnest jóideig kerestük, már majdnem feladtuk, mire meglett. Beírtuk a koordinátákat, majd elindultunk a rabtemető felé. Furcsa látvány volt a rabruhában lévő, szabadon dolgozó emberek látványa. Befelé menet már szinte vártuk, hogy valaki kiküldjön minket, de még a fűnyíró férfi is csak ránk köszönt. A ládát sajnos nem találtuk meg, de az előző logban mutatott fát igen. Töltünk fel képeket, kérjük a rejtőt, fogadja el a találatot.

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2011.07.14 15:32]

 
Tyúkanyó 2011.06.29 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.51
Az első pontot már tavaly levadásztam, de nem volt időm a láda felkutatására.
A mai kirándulás alkalmával viszont megkerestem, de sem jelszó, sem logfüzet nem volt benne csak a leírás, pár apró ajándék és a toll amit a kezemben tartok.

A mellékelt fotó alapján kérem a rejtő jóváhagyását.

Köszönöm a rejtést.

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2011.07.03 21:52]

 
Hegymeg 2011.06.25 13:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.48
Nem először próbálkoztam ezzel a ládával: az első pontot 2 hete találtuk meg biciklizés közben, de akkor nem jutottunk el a rabtemetőhöz, mert először egy zárt és szemmel láthatóan a börtönhöz tartozó kapu állta utunkat az amúgy jelzett Mária-úton. Megpróbáltuk alulról is megközelíteni a helyet, de ott meg át kellett volna menni egy tanyán, ahonnan kutyák kergettek el. Ma a hegyek felől a P+-on simán odajutottam. (A templom felől ez elég nagy kerülő.) Befelé a faluba a Mária-út jelzéseit követtem, mert érdekelt, hogy hová vezetnek. Bejött amire számítottam, mert ismét a két hete látott, gondosan bezárt, szögesdróttal szegélyezett kapu állta utamat, bár ezúttal a másik oldala... Végül a parkolónál átléptem a kerítést, de érdekelne, hogy hogy is van ez az egész? A Mária-út tényleg átmegy a börtön területén? Ha igen, az hogy lehetséges? Ha nem, akkor mi az a zárt kapu? Ha valaki okosabb nálam, megoszthatná velem a tudását, mert komolyan érdekel.
A hely egyébként tetszett: a templom nagyon szép (ott már sokszor jártam), a temetőnek van egy érdekes hangulata, elgondolkodtató.
Köszönöm a rejtést!
Gyuri

vgyorgyi 2011.06.18 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.52
Érdekes környék, van egy hangulata... :)
Köszönjük a rejtést! :)

jbako 2011.06.18 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.49
.

Áron31 2011.06.15 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.29
Köszi a rejtést!

Devil 2011.06.15 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.30
A környék érdekes volt. Kicsit ijesztő, mikor a börtönből kijövő rabok dolgoznak mellettünk.
Köszönjük a rejtést.

viskyg 2011.05.22 15:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.56
Autómesterrel mentünk, meg a családokkal... Érdekes volt... Az első pont kicsi megszívatott, mert lementem, pedig fent van... A második pontot pedig a lezárt területek mentén kellett megkeresni... Érdekes volt! Köszesz!

Automaster 2011.05.22 15:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Köszönjük a rejtést!

Z-M-an 2011.05.21 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Kisvasúttal érkezett a Család nagyobbik fele, én kocsival, hogy a visszaúton ne legyünk a menetrendhez kötve.
Az utóbbi idők legkalandosabb, legmekhökkentőbb, legelgondolkodtatóbb ládáját találtuk meg!
Már a kezdetek sem voltak zökkenőmentesek: az Elrejtő segítségét kértük az első ponton (köszönjük!!!), mert valami egyszerűbbre, könnyebben megtalálhatóbbra gondoltunk. A GPS is tétovázott 2 objektum között, de a telefon után sima ügy volt, elindultunk a második pont felé.
Mi sem hittük, hogy "arra" kell menni, egy ideig magamat is rabnak éreztem, amit tovább erősített a találkozás a "bentlakókkal". Ők épp kecséket és bárányokat őrziztek-tereltek, készségesen megmutatták nekünk a kicsi bárányt, kiterelték őket a bokor aljából, hogy jobban láthassuk.
Aztán a következő fordulóban megint gondban voltunk, de szerencsére itt sem kellett tiltott ösvényre fordulnunk, tkp. adta magát, hogy merre tovább.
A végállomás igazi különlegesség, sosem jártam ilyen helyen.
A láda helye pedig még egyet "csavar" a dolgon: a táj megint másik arcát mutatja meg...
Nagyon köszönjük ezt a lehetőséget, persze, hogy tripla 5!
Z-M-an, Dici, GeoDuo, Margó

Kisvoooonat! :)
 
KJ & GM 2011.05.17 12:30 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
Marvin 2011.05.01 14:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Megleltem.

norko 2011.04.25 16:30 - Megtaláltam
Egyedül biztos nem mertem volna bemenni ide. Elég rossz érzés volt ott sétálni. De a birkák aranyosak voltak.

Pomisa 2011.04.22 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.79
Váci nyaralás 28/9.
Köszönjük a rejtést.

tudo 2011.04.05 12:16 - Egyéb
65 km kerékpár edzés 500 m emelkedéssel a Szob - Ipolytölgyes - Letkés - Ipolydamásd - Márianosztra - Szob útvonalon 1 új és 6 régi ládával a mai előadások előtt. Igazi kellemes tavaszi idő volt, mindegyik láda szép élményt hozott.

GCSODA után jött a climbing folytatása 42/19 - 42/22 között átlagos 64 rpm ped. és 148 bmp pulz. mellett. Az 1. találatból emlékeztem, hogy érdemes a falu felől megközelíteni a ládát, így is tettem. A láda azonnal meglett. A kis meredek utcán tekertem fel a templomhoz GCELLA 1. pontjához. A mágnes kis kereséssel előkerült. A Zöld sáv-on, majd a Piros +-en, ismert utakon tekertem a 2. ponthoz. A fegyveres kutyákat és a lövöldöző vadászokat megúsztam, de kerülővel érkeztem a ládához. A láda azonnal meglett. Visszatekertem a Piros +-en, majd a Piros sáv-on GCMAN0 következett.

Kerékpáros kupa: 64.72 km

Templom
Orgona
czmauber 2011.04.02 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Megtaláltuk. [g:hu 1.2.11] [wapon beküldött szöveg]

Famágus 2011.04.02 13:50 - Megtaláltam
Első pont 2 mp. alatt meglett, másodikat harmadik nekifutásra találtuk meg.. Nem akartuk elhinni, hogy tényleg ott lehet bemenni, az ember ösztönösen elkerülné az ilyen helyeket.. Végül remekül szórakoztunk, mert "beszélgettünk" a birkákkal, és megcsodáltuk az ifjú mangalicákat, akik egymást taposva jöttek hozzánk a kerítéshez..
A doboz is pikk-pakk meglett, köszönet érte, főleg kedves Macikupacnak!! Oldfoxxal..

oldfox 2011.04.02 13:50 - Megtaláltam
....megtaláltuk!

Csigácska 2011.03.13 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Megadakarral.

Megadakar 2011.03.13 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Odáig és vissza vagyunk ezért a multiért. Az Atya beinvitált minket a templomba és egy rövid bemutatást rendezett a mi kedvünkért. Az a templom.....hát ilyen szépet.....
Az egyik ámulat után következett a másik: a börtön környéke, a rabtemető...
Az első pontnál kértünk és kaptunk segítséget, amit ezúton is köszönünk.

szadi&agi 2011.03.06 10:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Kösz a rejtést!

gyusz_58 2011.02.27 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.33
A bötrtön egyik alkalmazottjától kellett engedélyt kérni, hogy az állataikat megnézzük:) Na azért ezt kezeltük.
A ládához kicsit bénán jutottunk el, de azért megvolt.
Köszönjük

jasa2 2011.02.20 09:47 - Megtaláltam
megtaláltam

fa-peti 2011.02.13 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.73
Sikertelen kisvasút láda után jöttem át ide. Cseles az első pont, nézelődtem egy darabig, meg azért ki kellett várni néhány lánykét mire elhagyta a terepet :). Az ami eztán jött érdekes volt. Elsőre nem akartam hinni a szememnek, hogy most ott nekem át kell mennem... Majd a birkanyáj a kerítés mögött végigbégette az utamat :)). A rabtemető egész érdekes volt. Láda gyorsan meglett, épp feltöltve találtam. Köszi.

Kofola BT 2011.02.13 00:00 - Egyéb
Itt jártam és ládaellenőrzést, -karbantartást tartottam. Ennek folyományaként raktam bele ajándékokat és végigfotóztam a füzetben található logokat is. Tanulságos a játékosok szavahihetőségét illetően.

mk

 
Chubby 2011.02.12 16:30 - Megtaláltam
Van egy hangulata... [wapon beküldött szöveg]

izsolt 2011.02.06 16:45 - Megtaláltam
Encián Emlékek túramozgalom BT-5 nevezetű túra végén (NHH-Inóci nyereg-Tányér rét-Templom rét-Bezina rét-Márianosztra)
A tábla szerint a temető napkeltétől napnyugtáig látogatható, ezek szerint épp zárásra értem oda :-)

[hopp, most vettem észre hogy elfelejtettem a kütyübe felvésni a jelszót
küldök fotót, majd kérnék elfogadást, köszi és bocs]

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2011.02.07 23:03]

Einstein Commando 2011.01.23 12:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Második Nekifutásra lett meg, ez lett volna a legelső ládánk! Mindenkinek meg kell keresnie, nagyon jó a hely!

Gyáva Oroszlán 2011.01.02 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
A keresés ugyan igazi börtön hangulattal indul, de nem kell aggódni, kikerüljük a zárt területet. Az utat lezáró lánc is csak a teherautókat tartja vissza, ember szabadon bemehet.
A temető igazi kincs, nem mindennapos.
A rejtek pedig olyan ügyes, hogy még a nagy hóban is könnyen megtalálható a kincs!
Gratulálunk a rejtőnek.

Gyáva Oroszlán Team:
Tamás + Zoli + Zsuzsi

Ime a kincs
@david 2011.01.01 10:00 - Nem találtam meg
A kalandozásokk túrakörrel töltöttük a szilvesztert Márianosztrán a pálosoknál (Fruzsival=tullikki). Utólag láttam sajnos csak, h van itt egy láda. A pálosok vendégháza a börtön "udvarán" található :) Be is jelentettem egy POI-t. Az udvarról nyílik a templom is, esőre nem is akartam elhinni, hogy az elő udvarba be kell menni. Nagyon kellemes a vendégház. Szilveszter előtt játszottunk/moldvai táncház volt, +dixit asszociációs játék (ez nagyon szuper!). Pezsgővel koccintás, majd kis elcsendesedés, és nótázgatás. Reggel részt vettünk a misén, majd ismét túrázni indutunk egy kis körre. A temető mellett haladtunk el, a rabtemetőbe külön be is sétáltunk. Azt gondoltam, h még ma is temetnek ide embereket, de kiderült a papírról, hogy már nem. É felé mentünk, majd vissza, és haza.

Kérném a jóváhagyást.

[Elutasította: Kofola BT, 2011.01.17 23:02]

skj 2010.11.14 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Egy kicsit bonyolultnak tűnt a záróláda megkeresése. Végig olyan érzésünk volt mintha a tilosban járnánk, hiszen a temetőhöz vezető út lánccal le volt zárva, közben a fegyveres őr pedig nem is foglalkozott velünk.

 
ozeki 2010.11.14 11:25 - Megtaláltam
Hejhó!

Paplacs 2010.11.14 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Köszönjük!

 
Gyros 2010.11.14 11:23 - Megtaláltam
log és képek késöbb... [wapon beküldött szöveg]

 
prodg 2010.11.14 11:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
8/5
Egyszerre nyomasztó és érdekes ez a hely. Furcsa volt, hogy a "Szabadidő Club" mellett a kerítést átlépve mi (odafelé ez még ne volt annyira biztos) visszafelé is szabadon távozhatunk.
A parkolónál a börtön kiszolgáló személyzet lakásai lehet rosszabbul néznek ki(kívülről legalább is), mint maga a börtön.

Blue Mali 2010.11.07 15:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.78
Köszi a rejtést.

A ládát Vándor Csillag, és Gábor75-el kerestem meg biciklivel.
Jó kis multiláda, s érdekes környékre vezet el, na és amin át kell haladni az sem mindennapi.:(

Nyáron, mikor a kisvasutas ládát telepítettük, akkor megpróbáltuk Piroskaa1-el megkeresni, de nem sikerült.

Kösz az élményt.

Gábor75 2010.11.07 11:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.35
ok:-) [wapon beküldött szöveg]
Börzsönyi bringázás Vándor Csillag és Blue Mali társaságában.Ilyen közel még sosem jártam börtönhöz,kissé megszeppenve mentünk a ládához vezető úton.
Köszönöm a rejtést!

Angus_Podgornij 2010.11.06 00:00 - Egyéb
Gyalogos kupa: 15,8 km

dzoli1 2010.11.05 13:00 - Megtaláltam
Szép időben, kutyákkal.
Köszönöm a rejtő segítségét az első pontnál.

neogeo 2010.11.01 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.51
Nem is szerepelt a mára kinézett ládák között, de idevitt az útunk. Kóspallagról erre kerültünk visszafelé. Kicsit nyomasztó a böri meg a temető, de tetszett a rejtés.

 
nyekero 2010.10.30 00:00 - Megtaláltam
Egy helyi vadásztól kaptam a ládát(GCella), ő találta meg valamikor a nyár közepén. Mivel ő nem tudta miért van ott elhozta, és elrakta. Elmondása szerint valószínűleg nem a rejtés helyén volt a láda, mert ő a rét közepén találta.Érintetlen volt, nem hiányzik belőle semmi, és a benne lévő dolgok is teljesen jó állapotúak. Mivel nekem nincsen GPS-készülékem, a ládát és tartalmát átadnám olyan valakinek, aki azt elrejtené ott, ahol ennek lenni kell. A láda nálam Márianosztrán van. Ha infót szeretne róla valaki: nyekero@gmail.com

FTom 2010.10.22 15:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Hétvégi börzsönyi túrázás során. Gyalogos kupa: 13,6 km.

Hinter 2010.10.22 15:41 - Megtaláltam
A lövészet miatt ezt a ládikát hagytuk utoljára. Lehet, hogy nem is volt lövészet. Mi minden gond nélkül jutottunk a ládáig. Megnéztünk a rabtemetőt.
Köszi

sinus90 2010.10.17 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Először megnéztük az éleslövészet időpontjait, tényleg lesz ma? Körbefényképeztem a Kegytemplomot, megkerestük az 1.pontot, majd a Kopasz hegy következett, ahonnan Z+, P+ jelzéseken jutottunk el a Rabtemetőhöz, azután kerestük meg a 2. pontot, azaz a ládát és értünk vissza a kocsihoz. A tpl nagyon szép és turistabarát.

vasony 2010.10.02 18:00 - Nem találtam meg
Sajnos nem sikerült az első pontot megtalálni, majd mindent végignézünk, csak egy megerősítést kérnénk, hogy még mindig ott van-e és mi kerestük rossz helyen, legközelebb nekifutunk. A temetőben jártunk egy másik ládától visszafelé de koordináta nélkül nem sok esélyünk volt.

sereva 2010.09.12 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Mekk Master 2010.08.29 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.95
Göd-Szob-Márianosztra-Kismaros-Göd biciklitúra (Kriszta, Zsolt, Zoli - 115km) keretében találtuk meg. Ötletes rejtés, de a környezet elég lepusztult. Gondolom a jelenleg folyó felújitási munkák után klassz lesz. A temető megdöbbentő. Köszi a rejtést.

Tarji 2010.08.22 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.23
Megtaláltuk!

lili02 2010.08.22 12:50 - Megtaláltam
Anyuval

bolyak 2010.08.22 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Sajnos most a börtön és a templom előtti tér föl van túrva. Nekem olyan érzésem volt végig mintha a börtön nem is üzemelne. Három munkáson kívül, akik az térfelújításon dolgoztak (vasárnap!?), nem láttunk senkit, őrt sem.

jpityu 2010.08.21 17:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.34
Köszönjük a rejtést.

Rbill 2010.08.21 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.56
Köszönjük a rejtést! A hűtőmágnesen megadott koordináta remek ötlet egy ilyen helyszínnél. A kegytemplom belülről gyönyörű csak ajánlani tudjuk, no és azon kevés templomok közé tartozik ami nappal teljesen nyitva van, kegytárgyak megvásárolhatók, becsületkassza van. Kedves rabok igazítottak útba, miután úti célunk felől érdeklődtek a rabtemető felé tartva.

boszorkányok 2010.08.20 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.97
De jó, hogy végre valami rendben van!

Skalp 2010.08.20 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Jó így végre kívülről is látni ezt a szép helyet ;))

Viccesek ezek az itteniek
Csöpke 2010.08.15 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.00
Megtaláltuk Ciconnal. A templom gyönyörű, a temető kissé megrendítő, a láda rejtés "szellemes"! Majdnem úgy jártam, mint a majom, mikor átdugja a pracliját a lyukon a banánért és nem engedi el inkább hagyja, hogy megfogják. Ugyanis a láda már nem szedhető ki a fa odvából, mert a fa növekedésével beszükült a lyuk. Elég nehéz volt így biztonságosan visszazárni!!!

 
Tikis 2010.08.04 19:15 - Megtaláltam
Huh félig tiltott területen éreztem magam :) [wapon beküldött szöveg]

Ronin 2010.08.04 08:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.89
A mai tervezett túra első állomásaként kerestem meg ezt a rejtést. Reggel a rádiót hallgatva pont egy rendőrgyilkosságról, lövöldözésről adtak hírt, így igazán sikerült "ráhangolódni" a helyre. A rabtemetőt egyálalán nem nevezném "vágyott helynek", de meg kell hagyni van hangulata. A rejtés minkét ponton ügyes, az elsőt még igazán kézzel sem kellett illetni, köszönhetően a ládaörzőnek, akinek fényképezésének álcázva simán meglett.
Köszönet a rejtésért!

H. Gábor 2010.08.03 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 3.59
A templom lenyűgöző, azaz 5-ös.

MagyarSziget2010 apropóján begyűjtve.
http://magyarsziget.hu/

stamas76 2010.07.24 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Az egyes ponttal kicsit megkínlódtunk, szerencsére nem volt nagy mozgás és utólag persze logikus is. Ma elég borús-szeles idő volt így a temetőnek és a rejtés helyének is volt egy érdekes, misztikus hangulata. Nagy élmény volt, köszönjük szépen.

h725 2010.07.24 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Érdekes, kissé nyomasztó hely a rabtemető, előtte a börtönnel. A rejtés nagyon jó. Köszi a lehetőséget.

Bogi, Zsófi, Vali, Zsolt

Klingonok ? :)) 
zsotie 2010.07.18 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.09
Nagyon tetszett mindkét pont. Érdekes volt a börtön mellett sétálni, hallani bentről a hangokat.

Murus 2010.07.17 12:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.94
[wapon beküldött szöveg]
Az első pont kétségtelenül érdekes, de a második pontot nem találtuk annyira figyelemreméltónak. Jól kimelegedtünk ebben a hőségben. Viszont 2 hónap kihagyás után ez lett az elsó magyar ládánk. Murus és Cica

 
vitibi 2010.07.14 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.81
Érdekes hely. A hűtőmágnes körül köröztem egy darabig, de meglett. Szerencsére kicsi volt a forgalom.A templomot nem szabad kihagyni, ha valaki erre jár. A "börtön'részen szabadon járhattam, senki nem szólt hozzám.A temetőben egy rab legeltette a birkákat. A lövészet miatt sem szóltak semmit, pedig egész nap durrogtattak.

anettnori 2010.07.11 06:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.58
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

A mágnes másodszorra lett meg. Először egy másik objektumhoz vezetett a kütyü. Éppen szolgálatváltás zajlott, így vacilláltam egy kicsit, merre tovább? Végül besétáltam a sorompó mellett, elhaladtam a börtön épülete mellett. Szépen kihallatszott a reggeli teendők zaja. A temető mögött rengeteg szúnyog várt, logoltam, aztán irány vissza.

tádé 2010.07.04 19:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.90
A börtön épületét ma már többször megszemléltük a környező hegyekből is. Érdekes, hogy a templom teljesen szabadon látogatható, nemcsak rácson keresztül lehet bekukkantani. Meglehet, hogy a szomszédos létesítmény - mintegy morális erőtér - a látogatókat nem engedi rossz útra tévelyedni... :)
A történeti háttér nagyon érdekes, gratulálunk a kutatómunkához!
Kicsi Gesztenye és Tádé

kontraszt
kupec 2010.06.28 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.22
Érdekes hely.

halaszkiraly 2010.06.26 21:22 - Megtaláltam
Köszönöm!

Zsiráf 2010.05.30 09:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.11
Gyalogos kupa: 22.4km

Egyik állomás sem vidám hely... A templomba éppen elkésettek siettek. A temetőbe senki...

Discover 2010.05.29 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Nagy forgalom volt a parkolóban a gyereknapi buli miatt és a hűtőmágnes keresése kezdett nagyon feltűnő lenni, de a telefonos segítség megoldotta.
Köszönöm a rejtést!

Schmauder Tamás 2010.05.23 13:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.05
OK

Attolico 2010.05.23 13:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.58
A mikro kicsit nehezen lett meg, de mi voltunk a figyelmetlenek, mert elég egyértelmű. Mi voltunk az elsők az új füzetben.
Egy rabot is láttunk a kettes pontból visszafele jövet.
Köszi a rejtést!

Rivelino 2010.05.01 12:00 - Nem találtam meg
Bár láttam, hogy a láda beteg, azért felkerestem a temetőt, majd az első pontot is, de természetesen nem találtam. A fényképeket mellékelem. A börtön előtt csőtörés volt; nem volt semmi ott átmenni...

[Elutasította: Kofola BT, 2010.05.19 22:37]

Dr.Lada 2010.04.18 15:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Néhány hete bár akkor is láttam beteg a láda azért megpróbáltam feljutni a temetőhöz, de akkor nem jutottam át a börtönön, csak a kegytemplomba sikerült. Most megint erre jártunk és ráadásul hátulról GCkop felől jöttünk, így egy jelzetlen úton át tudtunk vágni a P+re, innen a mesés kis hídon keresztül a rabtemetőbe sikerült bejutnunk. Nagyon érdekes az öreg rabtemető. A nővérek sírfeliratait olvasgatva nem éltek túl hosszú ideig. A P+-en mentünk le a faluba is, így útközben érdekes felfedezést tehettünk a mangalica egy őrző védő kutyafajta. :-) Nagyon jó kis multi remélem hamarosan újra él és nem teszik tönkre. Kevés jelszó nélküli logolásom van és azokat nem szoktam értékelni, mert a rejtésről nem lehet véleményem, viszont most mégis értékelem, mert a környezet kiválasztása mesés, a weben élmény volt olvasni a leírást a rejtőknek pedig már pár ládáját megtaláltam és azokban nem volt hiba, így szerintem itt sem lett volna, ezenkívül még a megközelítésben is rendszeresen segítenek a lőtéri kiírásban, így tudható mikor nem lehet megközelíteni a rejtést.
Mivel a végláda helyét csak tippelni tudtam, hogy talán a híd körül lehetett a patakmederben, így a rejtőkre bízom döntsék el a log és képek alapján megtaláltnak minősíthető-e.

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2010.04.20 22:07]

 
pipu 2010.03.11 10:30 - Nem találtam meg
Borzsony 3 napos ladanyitogatas.
Sajnos a ladat lenyultak, ha jarok meg arrafele megprobalom megint.

DonRazzino 2010.01.03 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Ez nagyon érdekes volt, köszönjük!

1.2.
sirgalahad 2009.12.21 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.18
Jól összejött egy helyre
Börtön néz a kegyhelyre
Templomban van kegyelem
Dutyiban meg fegyelem

Nem találtam a mikrót a helyén, majd a rejtő útmutatása alapján kiballagtam a temetőbe. Sajnos ott sem volt meg a láda! Viszont a feltételezett helytól 2-3 m-re megláttam valamit a bokor, ill. a hó alatt. Egy nagy, nehéz nejlonzacskó! Furcsa, talán vasból van a láda? Miután mind a három zacskó mind a 70 csomóját kibogoztam, legnagyobb megdöbbenésemre egy szépen összeállított élelmiszercsomagot leltem. Méghozzá karácsonyit; mivel a kávé, cigi, szeletelt kenyér mellett volt benne bejgli is!!!
Nyilván valami börtönbe bejuttatandó csomagdugihely tényállása forog fent! Ami összefüggésben lehet a geoláda eltűnésével.
Kérem a rejtőt a találat elfogadására. Köszönöm.

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2009.12.21 21:28]

Kofola BT 2009.12.21 00:00 - Egyéb
Sirgalahad jelzése alapján alapos a gyanú, hogy mindkét pontot egy vagy több rossz szándékú egyén eltüntette. A javításig beteg.

SirLes 2009.11.12 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.06
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Nekem nem jött be ez a börtön körüli keringő, lehet hogy érdekes, de nem nekem. Feltehetőleg váltáskor érkeztem az első ponthoz, sorra jöttek ki a fegyőrök vagy 10 percig nem tudtam előszedni a mikrot.

Pomodori 2009.11.08 12:00 - Megtaláltam
köszi

Marakess 2009.10.31 16:43 - Megtaláltam
*

Lassu 2009.10.31 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Kisvasúttal Márinaosztrára, 3. állomás.
A láda szabadon hevert a földön, szerencsére sértetlenül. Rehabilitáltam.
Lövészet nem volt.

Piriloro 2009.10.25 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.35
"Forgalmas" időben "slot"-ra vártunk.

Evab 2009.10.25 10:38 - Megtaláltam
Nagy a tomeg pedig azt hittem ma lonek! [wapon beküldött szöveg]

Egyiptom 2009.10.18 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Kértem a rejtő segítségét a filmes doboz ügyében. Ott volt, csak én épp a másik oldalon kerestem, igy nem láttam át teljesen. A templomba sajnos nem tudtunk bemenni, zárva volt. A "börtönbe" a láncon túl is félve merészkedtünk, bár azt modták át lehet menni rajta. Az egyszerű sírokat is megtaláltuk, de a láda megtalálásában is kaptunk segítséget, mert a GPS egy kicsit máshova navigált.
Köszönjük

 
piroska 2009.09.19 16:23 - Megtaláltam
Magnes50 szerint a lőgyakorlat nem érintheti a ládát, én gyáván megvártam a rabtemető biztonságában.
A lövöldözést még fél ötkor sem hagyták abba.
A REJTŐ PRÍMA HELYEKET TALÁLHATNA A RABTEMETŐ SZÉLÉN IS!!!
(Ez átment a moderáción?)

a nagy fa alatt
Magnes50 2009.09.19 16:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.86
Piroskával közös találat. Lövészet volt, terv szerint 4-ig, így addig vártunk, de a temetőnél újra hallottuk gyakorlat zaját, ennek ellenére kis segítséggel meglett a pataktól kissé távolabb, mint a leírások alapján kerestem. A Kőfejtőre sajnos már nem maradt időnk, így csak lefényképeztem a legelő birkákkal.

madarasz.peter 2009.09.12 13:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Vonatozós kirándulás. Nyugatiból Szobra vonatoztunk, onnan Nagybörzsönybe buszoztunk. Ott a falu előtt a templomnál valami nagy fesztivál volt. Felvonatoztunk Nagyirtásra, Onnan át Márianosztrára. Közben Nóra botot gyűjtött és árokba dobálták a Mátéval. Találtunk egy frankó 60m hosszú bányajáratot is még Nagyirtáshoz közel.
Nosztrán megnéztük a rabtemetőt, utána jöttünk a ládáért. Szinte éreztem, hogy vissza kell még jönni a temetőhöz. Utána rohanás a kálváriára onnan meg a kisvonathoz. Szerencsére egy sör még belefért. Levonatoztunk Szobra, megállva a Máriakútnál. Szobról meg irány vissza Pestre....

Börzsönyi vonatozás(1)
Csapat: Nóra, Máté és én

matrixmusic 2009.08.03 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
Megtaláltuk!
Magyar Sziget koncertünk alkalmából (MÁTRIX) terveztünk egy kis ládázást a napra (8/5).
Igazán Márianosztra nem volt betervezve a mai programba, de út közben Apu rávett minket, hogy nézzünk be ide, hiszen az egri börtönből (a rács jobbik oldaláról) több évben itt voltak járőrversenyen, ahol sokszor volt csapatvezető.
Ezért lényegében a börtön megtekintése adott volt és így a láda is. A rejtő segítségével meglett a kis filmesdoboz (utólag is köszönet!), onnan már a láda egyenesen adódott. A rabtemető meglehetősen érdekes látvány...az érzés miatt...
Köszönet!
Aty (Matee, Apa, Koka)
...::: www.matrixmusic.hu :::...

gyildarefo 2009.08.02 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.14
A mikroládát nem találtuk, ezért kértük a rejtő segítségét (amit köszönünk szépen). Ezután 32.768 szúnyog társaságában a ládát már megtaláltuk. A hely nagyon nyomasztó, a rabtemető a leírások alapján nagyon sok történelmet megért. Egy kicsit örültünk, hogy eljöhettünk.

Ez vicces
Nem volt mindenki rab
Fazék 2009.08.02 12:25 - Nem találtam meg
Nem találtuk meg a mikroládát. A logokat visszaolvasva még senki sem panaszkodott a megtalálás nehzéségére, azaz inkább arra gondolok, hogy eltűnt.

mucik 2009.07.19 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.49
Az előző napi túrát laza sétával vezettük le. Néha nem tudtuk, h most épp önként bevonulunk-e a börtönbe, vagy az utcán sétálunk. A lőtérre is kicsit besétáltunk, de szerencsére gólyó nélkül jöttünk ki.
Mucik és a többiek

Hangár 2009.07.19 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
Tanulságos láda...

Tepiszellem 2009.07.16 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.66
Kissé félelmetes a fegyveres őrök kíséretében látni a kolosszus rabokat.
A temetőben nyomasztó a sírokon az évszámok gyakorisága.

zöldcsacsi 2009.07.16 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
nem tudom leírni...

Gabcsi 2009.07.11 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Macikupaccal, Árpival és Milánnal ejtettük útba Nagybörzsönyből jövet. Persze Nagyirtásig vonatoztunk, így egy könnyed sétával jutottunk a P+-en idáig.
Lövészet volt, így a gyerekekkel a bejáratnál maradtunk. Minden volt csak barátságos hangok nem. Én azért javasolnám a láda áthelyezését a temető azon oldalára, mely nem a lőtérrel szomszédos, hiszen mi is be tudtunk menni lövészet ideje alatt.

szapi 2009.07.05 11:25 - Megtaláltam
Az első pontot kirakodóárusok vették körül, szerencsére nem érdekelte Őket mit keresek. A doboz simán meglett, sajnos beázott, kicsit szárítgattam, de ráférne még.

MikiCache 2009.06.13 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Látván a teljesen kihalt börtönt és környékét, előbb azt hittük, hogy az intézményt felszámolták. Aztán megkérdeztük az egyik, arra vetődő biztonsági valakit... azt hiszem így még senki sem tudta meglepni, amikor azt kérdeztem, hogy a börtönt mikor zárták be?:-)
Megnyugtatott... szó sincs róla, egyszerűen csak hétvége van és a rabok... szabadok. Hogy ez hogy van???
Miki és Anikó

Zsiráf 2009.06.13 10:40 - Egyéb
Lövöldözés...
A zöld csíkon érkeztem, még kb. 1,5km volt hátra az első pontig, mikor furcsát hallottam. Aztán megint... Pedig arra számítottam, hogy a fegyveresek java hétvégén hazamegy... De nem, ezek pont akkor jönnek...
Szóval ezen a hétvégén és jövő hét végén mindkét nap lövöldözés. Ezen a héten tán 4 hétköznap is volt, jövő héten hétköznapokon nyugi, ha jól emlékszem.
Most nem is mentem oda próbálkozni, hátha mégis bejuthatok, inkább a buszt választottam Szob felé, melynek indulására vagy 5 percet még várnom is kellett.
A leckét megtanultam: legközelebb 8 előtt vagy du. 4 után jövök...

cofe 2009.05.31 12:07 - Megtaláltam
Igazi Prison Break érzés fogott el...

jiimbo 2009.05.13 11:00 - Megtaláltam
Remek!

R&R 2009.05.10 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
ötletes és merész rejtés :), kicsit nagy volt a nyüzsi a kapu előtt, de tetszett, köszi.

Dream Theater 2009.05.04 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Hát ... !
Tényleg nagyon nyomasztó!
És furcsa is a Pálos kolostor és a fegyház közelsége egymáshoz (jól megférnek egymás mellett).
Szögesdrótok, őrtornyok, őrök ... , én meg ott sétálgatok, és csak fotózok ... , fotózok, és senki sem szól rám! (Még a kezem is remegett!)

magicf 2009.04.25 13:21 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.30
Rabul ejtő.
Enyhe figyelmetlenség után a rabok segítőkészsége határtalan. :-)

Évi&Gábor

MukiJames 2009.04.25 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.63
Mai borzsonyi turank elso ladaja. A falu kozpontjaban parkoltunk, igy parszaz meter seta utan az elso ponthoz is ertunk. Kicsit meg is ijedtunk, mert eleg sokan lezengtek a teren, de szerencsere Erika mar messzebbrol kiszurta az egyebkent jol elhelyezett mikrot, igy keresgeles nelkul, konnyen es gyorsan megkaparintottuk. Aztan indulas a masodik pont fele.

A borton nem ugy nez ki, mintha meg ma is mukodne. A duledezo kerites sem latszik tul komoly akadalynak, azert valahogy megsem szeretnem kiprobalni az atjutast rajta... Elso nekifutasra persze a loterhez lyukadtunk ki, szerencsere nem lovoldoztek, igy aztan kis palyamodositas utan meglett maga a doboz is.

Innen aztan a Kopasz-hegy fele vettuk az iranyt

Erika, Zsuzsi, Carlos, Muki

 
nagygeri97 2009.04.18 11:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.46
Az 1. pont meglett, a rabtemetőbe eljutottunk, de a lövések hangja miatt inkább visszafordultunk. Egy őrt sem láttunk, kicsit izgalmas volt. Szép hely, de nem túl bizalomgerjesztő.
Kérjük a rejtőt hagyja jóvá a megtalálásunkat.

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2009.04.19 00:36]

zsalaber 2009.04.13 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.51
Ide tényleg nem jöttem volna el, ha nem helyeztek el egy ládát! Szép környezetben van a temető.
A láda tartalma feledhető, hasonlóan az én kibelezett kinderrel feltöltött ládáimhoz. :-(( Én eldöntöttem, hogy se ki se be ajándék csak a legszükségesebb logfüzet + toll és a nyomtatvány.
Köszönjük!:Anna+család

Puszkany 2009.04.11 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.25
ZMKD közben bekarikáztam. Ma nem volt lövészet.

 
mapet50 2009.04.11 10:20 - Megtaláltam
Váci csata kerékpáros emléktúra közben (50+30km) kis kitérővel megtaláltuk Katával, akinek ez volt az első ládája.

Tototo 2009.04.10 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.95
Köszönjük!
A Hangulat vendéglő konyhája ideiglenesen bezárt.

kleno 2009.04.04 17:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.13
Már többször jártunk Márianosztrán de eddig ez a láda valamiért kimaradt. Most Nagy-Galláról jövet se lövészet nem volt se nem sötétedett, így már nem hagytuk ki.
A mikroláda rejtése nagyon ötletes.

Adrienn & Kleno

gabortel 2009.04.04 12:06 - Megtaláltam
Teleki 50 teljesítménytúra kísérőjeként bringával.

kb ibic 2009.03.29 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.39
ok

katica 2009.03.21 12:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Ötletes az első pont rejtése, első ittjártamkor nem is sikerült rálelnem... De most meglett (na nem mintha nagy jelentősége lett volna, csak úgy nagyjából akartam látni a második pont helyét - GPS nélkül mindenképp kicsit vaktában megy egy ilyen keresés), és már indultunk is a második ponthoz. A térdem ennyi sétát szerencsére még bírt, bár minden kis kiálló izére figyelnem kellett, mert ha megbotlok, azt rendesen megérzem... Tobi volt a gyors rejtek-lelő, és aztán logolás után indultunk is lassan a hazafelé vezető úton.

Köszi érte, a leírás pedig nagyon igényes, így elolvasva egész más a hangulata a sétának is.

katica + tobias

nagy volt a forgalomcsak figyelmesen
BiBoLi 2009.02.15 12:00 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

Belga 2009.02.15 11:56 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

suni 2009.01.31 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Kellemes séta volt, köszönjük.
Peti és Gábor

Csuhás 2009.01.18 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.28
Ravasz rejtésű kezdőpont, majd átlagos doboz az igen érdekes rabtemető közelében. Jó kis láda volt tetszett, köszönöm!

Csuhás, Vándor

Templom
Mit akarsz? :-)
kolibri 2009.01.11 14:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Érdekesen nézhettünk ki egy babakocsival a börtönben... ;o)

abacus 2009.01.11 14:24 - Megtaláltam
Kislányomékkal. [wapon beküldött szöveg]

kissyfur80 2009.01.11 14:24 - Megtaláltam
Kislányomékkal. [wapon beküldött szöveg]

geodorka 2009.01.11 14:24 - Megtaláltam
Els? babakocsis találatom. :) [wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2008.12.30 13:45 - Megtaláltam
Geoszilveszter után

Kerticsorbi 2008.12.30 12:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.97
Geoszilveszterrel egybekötött ládázás Thbarnabassal. Köszönöm a rejtést.

thbarnabas 2008.12.30 12:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.69
Közös ládázás Kerticsorbival GC2008 felé menet.

 
Mikulás 2008.12.30 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.32
A Geoszilveszterre kicsit korán érkeztünk Zsuval, mivel a megadott parkolóban egyetlen autó sem állt. Mi is "sarkon fordultunk" és elindultunk a legközelebb eső geoláda felé. A börtönnél parkoltam (első pont közelében) és onnan vágtam neki a nem túl nagy távnak. Szomorű a helyszín és a ködös idő is az volt. Meglett a láda, de a váras pont sajnos nem. Sokat nem időztem, kattant pár fotó és sétáltam vissza a kocsihoz, nehogy lekéssük a játék indítását Törökmezőn! Kösz a rejtést!

Mikulás

 
K-55 2008.12.29 11:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.81
Bővebben később.

norbimoncsi 2008.12.28 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.16
Szob-Márianosztra-Kopasz hegy-Nagyirtás-Nagybörzsöny túra második ládája. Már jártunk erre ládázni, de ez a láda akkor még nem volt itt. Az első pontnál kicsit bajban voltunk, de aztán meglett. A második ponthoz meg nem találtuk az utat. De aztán egy jópofa idős néni útba igazított. Ládázás után úton a Kopasz hegyre, és fent a hegyen is nagyon sok emberrel találkoztunk, bizonyára a szép idő csalogatott ki ilyen sok embert. Köszi a rejtést!

Kereszt
ebali 2008.12.27 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.85
Elszokhattunk a ládázástól, mert nem volt nehéz, mégis telefonos segítséget, kellett kérnünk a mikróhoz (aminek a rejtése szerintem ötletes).
Tetszett a leírás.

Köszi!

höri 2008.12.21 15:15 - Megtaláltam
Megrágva [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2008.12.21 15:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.88
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]
Volt egy kis dolgunk a környéken...
Szerencsére csak látogatóba jöttünk :))
Köszönöm a rejtést

scele 2008.12.21 15:11 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Csigabiga 2008.12.21 15:11 - Megtaláltam
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

radpeter 2008.12.21 15:10 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

erchegyia 2008.12.13 10:59 - Megtaláltam
Egy pár heti bezártság után kiszabadultunk a levegőre. Végre!
A második pontot némi kerülővel a P+ jelzésről közelítettük, nem biztos, hogy így jobb...

Zergi 2008.12.07 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.97
Fogtam!
Nosztráról indultunk a VII. kerületi túrasorozat keretében. Előbb kitérőt tettünk a Nagy-Gallára, majd Kis-Koppány, Gömbölyű-kő. Onnan a Nagy-Koppány, Nagyírtás, és lefelé a rabtemetőn át újra Márianosztra volt a túra útvonala. Már kocsival hazafelé kerestük meg a szobi kálváriát.
A Nagy-Koppányon pihentünk, ettünk, ott olvastam fel a láda-leírást is. Tehát felülről közelítettünk, köszönöm a rejtők részéről a koordináta-bizalmat! Azért a mágneses dobozt is megkerestem persze.
A ládánál alig tudtam megállni, állandóan lecsúsztam:(

bbokonon 2008.12.04 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.63
GCKOP után meglehetősen sárosan és csapzottan értem a börtönkapuhoz. Először a kisebb fémobjektumnál kerestem a mikroládát, ami persze a nagyobbnál van :-) A portánál az őr igencsak gyanakodva méregetett (pedig ki akar BEszökni egy börtönbe...) de végül elmagyarázta a rabtemetőhöz az utat és beengedett. Nyomasztó volt elmenni a dupla szögesdrótok mellett... a láda környéke most igencsak csúszott.

Stautoma 2008.11.30 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.95
Elgondolkoztató hely, különösen ha a sírokon lévő évszámokat nézzük ...
Magamtól nem mászkáltam volna a kertben.

Attilacska 2008.11.20 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést!

Kukucsi 2008.11.15 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Egy héttel ezelőtt a papa osztályával kirándulva megtaláltam a ládát. Most sikerült regisztrálnom, így az új nevemmel bejelentem a ládát.
Köszönöm a rejtést.

zsenya1 2008.11.15 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.52
Az első ponton voltak gondjaim,de meg lett nehezen.
A második pontot szerencsére nagyon jól mutatta a GPS,így az könnyen meglett.
Köszi a rejtést.

Jutka 2008.10.31 09:55 - Megtaláltam
Hű, ez elég izgalmas volt! A temetőben épp rabok dolgoztak, de szerencsére a felügyelő nem bánta, hogy ott bóklászunk. Ráadásul a rabok épp a láda irányába talicskázták az avart/miegymást. Nagyon békéseknek látszottak, nem is lehetett ez rossz munka a kellemes napsütésben, gyönyörű kilátás mellett... Kívánom szegényeknek, hogy az életükben átvitt értelemben is legyenek még ilyen szép kilátásaik!

Topolya 2008.10.31 09:55 - Megtaláltam
Megvan.

VHA 2008.10.29 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.04
Megatláltuk!

Áron 2008.10.29 16:02 - Megtaláltam
Megvan

petiba 2008.10.29 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
A hérom napos osztálykirándulás szép befejezése volt ez a láda. Míg a többiek a helyi pályán rúgták a bőrt, elszaladtunk a ládát felkutatni. Az első pont tejesen egyértelnű volt, de nem gondoltam, hogy ilyen jól felerősíti egy mágnes. Végül Csilla vette ki a rejtekhelyről.
A második pont annál érdekesebb helyre került. Félve mentünk át a börtön területén, s a temető mellett is halkabban ment a társaság...
Köszönjük a rejtést.
Peti bá', Zsozsóka és a maréknyi lelkes 7.c-s vadász (Bori, Csilla, V. (Hódító) András, pdactive, Gábor)

 
19izsi73 2008.10.22 10:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.73
Utolsónak hagytam a Börzsöny eme fekete pontját.Régóta terveztem felkeresését,de vmi mindig közbejött.Ezúttal nem volt kegyelem;micro könnyen meglelhető (nincs annyi fém arra).Bár most két rabbal dolgoztattak odakinn...Nem kellemes érzés a "Rabtemető" táblát követni;hát még amikor odaér az ember.Pedig még ma sem ismerünk mindenkit,halálukról pedig tán örökké marad homályos folt. Megdöbbentő volt még számomra a sírok közelében a disznóól;először csak éreztem,majd láttam is a delikvenseket...
Láda jó rejtéssel,jó helyen;hiába:Kofola!

ezt keresd!Groteszk
Mirabelle 2008.10.19 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.62
Megtaláltuk!
A micro-láda megizzasztott, majdnem feladtuk....

napvirág 2008.10.19 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
A Nagy-Gallára invitáló teljesítménytúra előtt kerestük meg az első pontot. A kütyü 7 méteres körzetében minden fém tárgyat végig tapogattunk, alá és bele néztünk, már-már a telefonos segítségkérést fontolgattuk amikor teljesen váratlanul megpillantottam AZT. Megkönnyebbültünk! Igy azután a láda koordinátáinak ismeretében először megmásztuk a Gallát, majd visszafelé a kütyü jelét követve - kicsit árkon, lőtéren, bokron át, de eljutottunk a rejtéshez.

Köszönöm a lehetőséget és az új ismereteket!

 
wadim 2008.10.19 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.73
Van hangulata!
Köszi az alapos ismertetőt!

Hogyishivják kuzin 2008.10.19 11:50 - Megtaláltam
Elgondolkoztató ...

szmoni 2008.10.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.00
Ez a 2. ládám.

Istyu 2008.10.06 13:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Sajátos hangulatú láda, bátor rejtésű mikróval.

mzalan 2008.10.04 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.72
Megint egy láda amiért a véremet adtam.
Ovis kirándulás keretében kerestük meg ezt a ládát, szakadó esőben. Az első pont hamar meglett, bár a közelben van egy másik potenciális hely is, ahol lehetett volna, és naná, hogy ott kezdtük a keresést.
A második ládát is hamar megtaláltuk, de megközelíteni már nem volt olyan egyszerű, ugyanis az árok oldal elég merdek és esős időben még hegymászó bakancsban sem lehet megállni az agyagos talajon. Szóval jókat csúszkáltunk és közben két körmöm is beszakadt a nagy kapaszkodásban. A visszarejtés már nem is ment egyedül, kellett egy segítő kéz, aki megtart. :)
Vagy inkább :(

HA7AT 2008.10.04 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.73
Nagyon bevoltam tojva pont látogatás volt amu fokozta a hely rabulejtő hangulatát. Utban gcpubi felé láttuk a rabszállító autót.

Vándor Csillag 2008.10.04 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Eddigi legkalandosabb találatom szakadó esőben. Már a hely szelleme is elég ijesztő. Meglepett a nagy forgalom, a sok látogató. A rejtekhez vezető út sáros, nagyon meredek és igen csúszós volt. Sikerült is hatalmasat huppannom és belecsüccsennem a sárba egy jókora lila folt begyűjtésével. Majd a láda előhalászását követően csúsztam visszafelé, s a nagy kerek doboz megindult önálló útján lefelé és a kis patakocska közepén landolt. Szerencsére sikerült épségben kihorgászni. A visszarejtés sem volt egyszerű, mert nem volt könnyű egy helyben megállni. De kifelé már jót nevettem a történteken. :)

magyarday 2008.10.03 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Börzsönyi geo-nászút 2. találata :-)

Egyszerre nagyon szép és barátságos, és egy kicsit hátborzongató...

Elf 2008.09.07 12:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.42
Elég bizar érzés volt a börtön tövében egyedül sétálgatni.

macska 2008.08.30 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.48
Börzsöny-szürkítés második ládikója. Érdekes, borzongató séta. A lőtér felé egy íjász lőtér is van. A mai második találkozásunk a hagyományőrzéssel. Akadálytalanul bejutottunk, szellemes rejtés, könnyű találat a leírás alapján.
Köszönjük!
Szilárd, Jenő

b.zs. 2008.08.30 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
Ok!

Crox 2008.08.23 11:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
jeti-matterhorn, Ági, Bia, Marci és jómagam

 
jeti-matterhorn 2008.08.23 11:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Crox,Bia,Marci,Ági

ggyk54 2008.08.17 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.46
A filmesdobozt a keritéstől a hasadékokig mindenütt kerestem végül a mágnes segitett mert igy rögzíthető acél szerkezeteken. A rabtemetőnél nem találtam a régen ott lévő útbaigazitó táblát emiatt kissé tovább mentem a kelleténél. Az erdőnél már sejtettem, hogy túl mentem. Irány vissza kanyar jobbra és az elrettentő "fegyverrel és kutyával őrzött terület" feliratú táblák mellett célba értem. Utoljára 2000 őszén jártam erre ,akkor jártam be a Börzsöny addig felfestett összes túristaútját, akkor még tábla hirdette merre van a rabtemető. Azóta valahányszor a Nagy Gallán voltam távcsővel megnéztem a temetőt. A geoládának köszönhetően valóságban is jártam itt. Köszönet a rejtőknek és üdvőzlőm a "mackókat".

b 2008.08.16 12:00 - Megtaláltam
Nehezen indult ez a kirándulás akik megigérték, hogy eljönnek nem tették így ketten vágtunk neki.
Esett az eső kb 2 órán át, ezért busszal mentünk Szobról.
Már félúton elált ennek örültünk.
Elindultunk a Rabtemetőhöz megnéztük a Falumúzeumot és a Templomot.
A Rabtemetőn keresztül könnyen megtaláltuk a dobozt és kb fél órát ültünk az erdőben mielőtt továbbindultunk volna.
Azután még megtalátuk a Kálváriánál lévő és Kőfejtőben lévő dobozt is.
Innen átsétáltunk Szobra.

Köszi szép nap volt.

Ui: Az első ponttal gondjaim voltak mert sokan voltak az utcán.
De türelmes vagyok és azt is könnyen megtaláltam miután oszlott a tömeg.

zolitr 2008.08.15 13:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Börzsönyi kerekezés Hz és Szilvi társaságában. A GCZMKD teljesítése közben kerestük meg a ládikát. Izgalmas volt a börtön kiskapuján áthajtani a rabtemető felé. Érdekes hely.
Köszi a rejtést.
Üdv,
Zoli

Hz 2008.08.15 13:24 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.94
Dél-Börzsönyi bringás szürkítés. 2/1. 131 km

pegasus_mv 2008.08.14 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.34
:-)

Paco 2008.08.08 10:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.38
Ez is megvan, mégsincs este.

Barangoló alias elel 2008.08.07 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Köszönöm a rejtést! [wapon beküldött szöveg]
Előző életemben volt szerencsém (no nem mint beutalt) az ország szinte valamennyi BV intézetében megfordulnom. Akkor az annyira nem, de most így utólag visszagondolva érdekes tapasztalás volt. Mint ahogy ez a mai is, a rabtemetővel.
Az első pont akaratomon kívül drive-in-re sikeredett, és a mikro helyére vonatkozó első tipp is bejött.
Tetszett a rejtés, köszönöm!

peterpan 2008.08.05 17:54 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

laszloistvan 2008.08.05 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Börzsöny 2/7
Nem volt az előre betervezett programok között, véletlen találat.
A barátságos tájnak különös atmoszférát ad a látnivaló, az ember kissé gyanakodva és félve lép a sorompó mögé (nem volt leírásom/információm, hogy ezt kell tenni). Nem hittem, hogy van még ma is (ill. jó, kicsit régebben) ilyen hely, ahol a rabok holtukban sem szabadulnak.

mjdgm 2008.08.03 16:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.74
Évek óta járunk a Magas-Tátrába túrázni. A tavalyi túránk során 2 célt tűztünk ki idénre magunk elé:
1, Elhatároztuk, hogy idén megkeressük a Tátrában elrejtett magyar ládákat.
2, Elhatároztuk, hogy az itt rejtett magyar ládák számát megnöveljük!
Mindkét tervünket teljesítettük, hiszen most jelent meg a GCSTPT ládánk, s nincs már általunk nem látott láda a Tátrában.
Ezt a rejtést mindenképpen meg akartuk nézni, hiszen tavaly a GCMAN0 ládánk rejtésekor mi is egy multuban gondolkodtunk, de az akkori szelek inkább a hagyományos rejtést támogatták, így kimaradt a Börtön is, a Székesegyház is és a Rabtemető is a rejtésünkből.
Az első pont rejtése bátor, éppen ezért tetszett. A második pont is jó, még akkor is, ha a dobozt kb. 10 méterrel a rejtek alatt találtuk meg. Valószínűleg az elmúlt napok esőzései mosták ki a rejtekadó fától. Loglás után visszarejtettük az általunk valószínűsített fa alatti üregbe, s kissé megerősítettük véletlen legurulás ellen.

vicaroka 2008.07.26 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.05
Az első pont nagyon ötletes, bár elég merész. A másodikhoz vezető út igen érdekes, leszámítva az utolsó 30 métert, ahol rengeteg szúnyog volt. Összességében jó ez a láda szerintem, köszi!

szbarna 2008.07.25 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.05
Börzsönyi kirándulás
7/10

A börtön és a templom megérdemel egy ládát. De hogy a második pont miért van kint egy lőtér mellett, és ebben mi érdekesség van, az talány.Ez miatt van a pontozás, lőtereket nem szeretnénk látni.
De legalább korrektül oda van írva a leírásban, hogy nem volt jobb hely...

james 2008.07.13 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.04
Megtaláltuk. Kicsit aggódtunk, mikor bementünk a sorompó mellett, de senkit nem érdekeltünk...

Anita, Judit és James

agecse 2008.07.05 17:58 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.34
Megtaláltuk!
A mikroládát 06.30-án már kerestük, de nem találtuk azon a helyen sem (!), ahol ma aztán 10 mp-en belül meglett -- mert szvsz nem is volt ott..

ier 2008.07.05 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Kicsit nyomasztó az a sok rács és kerítés. Jobb kívül lenni.

erbeo 2008.07.05 12:10 - Megtaláltam
Az első pontnál találkoztunk az előző megtalálókkal, akik voltak olyan kedvesek, hogy útbaigazítottak minket a második ponthoz vezető legrövidebb úthoz. Mit ne mondjak, igen érdekes volt közvetlenül a börtönépület mellett sétálgatni...

benist 2008.07.05 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Rendeltetésénél fogva nem kifejezetten vidám hely. A dobozkát némi téblábolás után sikerült lefülelni, kicsit sok hasonló célú objektum van a környéken, nem beszélve a várakozók bámészkodó seregéről. Szerencsére ma éppen nem lőttek, így békésen meglátogathattuk a temetőt, és bár a láda elhelyezési körülményeit a leírásban homály fedi, azt is megtaláltam.
A Hangulat vendéglőben sikerült nemcsak olcsón és jól, de gyorsan is megebédelnünk, bár ebben nyilván a késői időpont is közrejátszott. Kicsi a konyhai kapacitás, nagyobb csoport esetén biztos tovább tart. Érdeklődtünk a Szob-Nosztra vasút állapotáról, ami gyakorlatilag kész és csupán a hatóságokon múlik a beindítás ideje.

geooszi 2008.06.29 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Második nekifutás. Múltkor már jártunk itt, de akkor felkészületlenűl; nem olvastuk el a leírást és az előző bejegyzéseket, így nem is tudtuk mit és hol keressünk. Most viszont már könnyen meglett. Érdemes volt eljönni és az étterem is jó!

jalso 2008.06.28 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.13
Nagyon érdekes hely történeti szempontból és szép környezet a Börzsöny déli szegletében. Az első pont a rejtő segítsége után lett meg: nagyon ravasz rejtés még akkor is, ha tudjuk, hogy mi benne a trükk. A második pontra a börtön fölötti részen egy földúton közelítettünk, és út közben a börtön lakóival is találkoztunk, akik éppen kerítést készítettek. Az egyik munkavezető nagyon készségesen igazított minket útba, amikor rákérdeztünk a rabtemetőre.

Most nyugodt, gondolatokat ébresztő és imádságra késztető hely ez az elhagyott temető. A láda rejtése megfelelő, a láda tartalma most ismét gazdag: nem cseréltünk ajándékot.

A visszaúton megfeneklettünk egy kátyúban, és ha nincsenek a közelben segítőkész emberek, talán még mindig ott lennénk. Hála és köszönet azoknak, akik kisegítettek a bajból. Egyben figyelmeztetjük is azokat, akik ezt a megközelítést (a P+ jlezést) választják, hogy inkább gyalogosan próbálkozzanak.

Köszi a rejtést: Ildi és Gyuri

 
povyagi 2008.06.21 07:48 - Megtaláltam
Mathauval

Mathau 2008.06.21 07:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.93
Sietve kerestük meg az első pontot, ami nem volt nehéz. Sokat segít, hogy le van írva a leírásban, hogy mit kell keresni és ezt szerintem 20m körbe csak itt lehet elképzelni. Az előző megtaláló freddy, roppant alaposan rejtette vissza az első pontot. A légmentesen zárható zacskóba a silicí gél, a cetli azon kívül:( Ennyi tapasztalattal már sikerülhetett volna jobban is.
No mind1. Szorított az idő így ameddig tudtunk autóval felmentünk a második pontig. Szerencsére nem volt még senki a bódénál, így nem volt gond sem. A láda hamar meglett, jó állapotban van. A rejtés nem rossz.
Összességében nem túl látványos de érdekes hangulatú láda benyomását keltette.

 
freddy 2008.06.19 12:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.29
Utazás előtti utolsó ládázás Natival.
Hittem a leírásnak, de ma is éleslövészet volt, így kevesebb, mint 200m-re a ládától visszafordított az egyenruhás srác :(

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2008.06.21 22:10]

Szabó Család 2008.06.14 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.59
A környezet nem szép, viszont különleges. Talán ez a legkülönösebb rejtés amivel eddig találkoztunk. A temető borzongató, a börtön mellett elsétálni...hát brutál érzés. Bekopogott a Család két legbátrabbika, de nem kellettek! Furcsa, még a temető kapuoszlopán is rács van, pedig kapu már nincs (ld. a képet). Vajon onnan ki szökne meg? A webes leírás tetszett, nagyon érdekes a börtön története. Külön köszönet érte.

Nem kellettek...
 
Mr Zerge 2008.06.07 14:40 - Megtaláltam
Meg van. [wapon beküldött szöveg]

bootes 2008.06.01 13:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.27
Érdekes hely. Nem könnyű az első pontot levadászni! 10 méterre nénik beszélgettek a padon.

Ruttkay 2008.06.01 10:55 - Megtaláltam
Szökésa2 [wapon beküldött szöveg]

valti 2008.05.30 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.16
Az első ponton a nézelődésen kívül is időztem. A környéken nagy volt a forgalom és a rejtek közelében pedig ültek a padon. A rejtőhöz fordultam a rejtek pontosítása miatt. A telefonos egyeztetés(köszönöm) után alternatív megoldás hiányában nem maradt más, csak a kivárni a megfelelő pillanatot. A második ponthoz igyekezve találkoztam a helyi bárányokkal és egy siklóval. Sikerült megtalálni a régi kisvasút talpfáit is. A láda jelenleg tartalmas, ajándék cserebere viszont nem volt. A doboz rejteke jó és a logbook, toll is igényes. Köszi a rejtést! Valti

G&C 2008.05.25 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
Jartunk mar sokszor a kornyeken borzsonybeli ladakat kutatva, de itt presze meg nem voltunk. Koszonjuk!

Bgm 2008.05.25 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.45
Köszönöm.

fkmaster 2008.05.24 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Örülök, hogy Márianosztrát egy újabb szemszögből ismerhettem meg. A börtönnél már többször jártam, a kálvária mást mutat be, a rabtemető tényleg megdöbbentő volt.

Ötletes rejtés, köszönöm!

keep 2008.05.18 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.05
Az első pontnál bénáztunk egy kört, fel is hívtam a rejtőt, pedig kb 20 centire voltam a dobozkától. :)
Szépen átsétáltunk a második helyre, meglett a láda, szerintünk jó hely. (a lövészettől eltekintve persze)
----------------------------------------------
A bejáráskor készült track felkerült a www.turistautak.hu oldalra.
-------------------------------------
ok [wapon beküldött szöveg]

Paci és Turpi 2008.05.17 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Megtaláltuk! Mai harmadik ládánk. Az előző bejegyzések alapján könnyen megtaláltuk az első pontot, de a börtönben valószínűleg pont látogatási idő volt mert eléggé nagy volt a forgalom a parkolónál. A gyerekek döbbenten vették tudomásul, hogy ez egy valódi börtön, és halálos csendben mertek csak elmenni a fal és a szögesdrót-kerítés mellett. Utána derékig érő fűben, a temetőn keresztül találtuk meg a ládát. Még egy fácánpárt is felriasztottunk véletlenül. Jó a rejtés, tetszett az erdő, logolás után még maradtunk egy kicsit a pataknál. Másnap egyikünkben kullancsot találtunk, lehet, hogy itt kapaszkodott ránk. Fújjátok be magatokat riasztóval, mielőtt mentek!

A templomban 
tomv84 2008.05.12 15:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Kellemes pünkösdi kerekezés második állomása. Köszönjük a rejtést.

fujusz 2008.05.12 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Megtaláltuk!
Köszönet a rejtésért.
Üdv,Fujusz

soka9001 2008.05.12 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
Megtaláltuk. "Laza-könnyed" kerékpározás Visegrádról.
Kis csapatunk, hol gyorsan, hol még gyorsabban teljesítette a mai nap 40 km-es távját. Köszönjük a hely megismertetését. Márianosztra főterén várt minket a fagyizó amit megrohamoztunk.

Mackadam 2008.05.12 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.48
Megtaláltuk!Jókora kerekezés közepette, gyönyörű időben fedeztük fel Börzsöny e csodás gyöngyszemét. A temető kisértetiesen szép volt!Köszönjük az élményt!

 
jspanyik 2008.05.12 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Az új letkési ládától hazafelé betértünk Márianosztrára egy ebéd és nem utolsó sorban a ládika kedvéért. Az első ponton kicsit keresgéltük a dobozt, majd következett a kihagyhatatlan templomlátogatás. A második pont felé a piros kereszt megtalálása volt a nehezebb feladat, de meglelvén és elérvén a földutat már csak a műszer után kellett ballagni.

Visszafelé a Hangulat étteremben ebédeltünk. Az étel, hasonlóan a tavalyihoz, most is ízletes és olcsó, de roppant sok türelem kell az elkészültéhez!

Köszönjük a kellemes kirándulást!

Mari és János

Attibati 2008.05.12 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
2008.04.24
Kerékpáros nemtaláltam 117 km
Tegnap este szembesültem az új ládával és reggelre már égtem a vágytól hogy munka helyett egy jót bringázzak. Megalkudtam a fönökömmel, hogy tarthatok egy "délutáni műszakot" majd nekivágtam. Gyakorlatilag a GCGOZE nyomvonalán haladtam, gyönyörű tavaszi idő volt, minden percet élveztem.
Az első ponthoz érve több potenciális rejtekhely is adódott , többek között egy villanyóra szekrény. Hát ebbe ne nyulkáljatok mert - igaz hogy egyelőre elhagyott - darázsfészek van benne. A környéken valóban elég kínos dolog keresgélni mivel a közelben házak vannak és a börtön parkolója is itt található. Engem a vevő makacsul kb 10 méterre vitt a később megtalált rejtekhelytöl. A "mágnesezett doboz" kitétel a leírásban eléggé beszűkíti a lehetséges rejtekhelyeket. Nem tudom hogy volt a doboz eredetileg elrejtve de amikor én megtaláltam egyszerüen álldogált a rejtekhelyén.
Következett a második ponthoz vezető , a faluszéltől sáros út. Az előző nem megtalálókkal összetalálkozva - 5N csapat - tudtam meg, hogy a területen lövészet van és nem engednek senkit a turistaúton továbbmenni.
Kicsit elbeszélgettem az őrrel, aki elmondta hogy rendszertelenül , de viszonylag gyakran van éleslövészet a lőtéren. Talán fel kellene venni a a kapcsolatot a börtön vezetőségével , akik előre tudják mikor van lövészet.
Peches vagyok ezzel a márianosztrai rabtemetővel. A múltkor egy teljesítménytúra során hagytam ki, legközelebb a GCSPIR volt itt amit elhalásztak elölem , most meg megint nem tudtam odajutni.
Mostmár csakazértis eljutok ide egyszer...
2008.05.12
Végre megvan
Nagymarosról kerékpárral. A mai penzum 92 km volt 1000 m szinttel. Az új letkési láda bezsebelése után Nagybörzsöny felé vettem utamat és a GCBOKK nyomvonalát követve Kóspallag majd Törökmező érintésével a hegyek felöl tértem vissza Nagymarosra.
Természetesen a 2. pont koordinátáit nem irtam fel az első alkalommal mikor itt jártam ezért ismét a börtön bejáratánál kezdtem. A temető hamar meglett a ládát sem kerestem sokat, szép kis csapás mutatja az utat a réten kerseztül. Ami a legjobban megdöbbentett : a rengeteg 1953-as sir, ami hiven tükrözi az akkori viszonyokat.

katika 2008.05.11 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.07
Az első ponton hiába keresük a mikroládát,nem leltük.Ekkor felhívtuk a rejtőt.A hívás után végül megtaláltuk a dobozt a nagyméretű elektromos ház tetején. A 2.pontot hamar megtaláltuk. Útközben olvasgattuk a részletes leírást. A láda most jól meg volt rakva ajándékokkal.Kivettünk egy kulcstartót,beraktunk egy nyakba akasztó zsinórt.Az őrbódéban méhek zsonganak! Köszönjük a lehetőséget! [wapon beküldött szöveg]

VP 2008.05.10 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.19
Burdai kirándulás után hazafelé.
VP, Mila, Piroska

pörsing 2008.05.07 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.85
Börtön és temető, számomra egyik sem pozitív hely.

macikupac 2008.05.07 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.92
Amikor a fagyi visszanyal...

Jöttünk ládakarbantartásra és ahogy ilyenkor lenni szokott, mi is belefutottunk az éleslövészetbe. Egy darabig beszélgettünk a posztossal, aki megnyugtatott, hogy ma kevesen vannak, így csak kb. 11-ig fog tartani. Ez volt valamivel 10 óra előtt. Na, jó, de mit csináljunk addig? Lenne egy kis dolgom a Kopasz-hegyen, menjünk fel! Nem bántuk meg. Bár Kokó egy kicsit szaporán vette felfelé a levegőt, kibukkanva az erdőből elállt a szavunk. Fantasztikusan tiszta idő volt. Jól látszottak a távolabbi vonulatok is. Miután elvégeztem amiért jöttem és rendbe tettük az itteni ládát, elindultunk visszafelé. Negyed 12 volt, amikor az utolsó dörrenés elhangzott. A nárciszok már sajnos elnyíltak, ellenben virágzó falat húztak körénk az orgonák és az oda vezető úton rengeteg szarkalábat is láthattunk. Kicsit körüljártunk, hogy találunk-e jobb helyet a ládának, de nem jártunk sikerrel. A réten a fű - köszönhetően az utóbbi időszak bőséges csapadékának - elég magas volt, így tényleg megfigyelhető benne egy csapás. A láda tartalma elég alaposan leamortizálódott a huszonegynéhány megtalálás alatt mind mennyiségi, mind minőségi értelemben. Bár utóbbiról nem érdemes beszélni, mert talán, ha 2 olyan ajándék volt benne, ami nem volt része az indulócsomagnak. Az, hogy a zárható nejlonzacskó (mely a füzetet hivatott megvédeni) szétszaggatva volt a dobozban, csak hab a tortán. Ennyire senkinek sem lehetett sietős a logolás... A helyzet hűen tükrözi a hazai állapotokat. Ma Picúr kísért el.

Kokó 2008.05.07 11:45 - Megtaláltam
Ládakarbantartós megtalálás :)
A lövészetbe nekünk is sikerült belefutnunk, ezért 1 órát várni kellett. A jó időnek köszönhetően addig sem unatkoztunk.
A lövészeten nem lehet előre tudni, hogy melyik napon hányan vesznek részt, ezért tart a tilalom 8:00-16:00-ig. Ma szerencsénk volt mert kevesen voltak.

Kötelek kolléga 12.-jét magamhoz vettem ereklyének! Köszönöm!

A láda állapota viszont siralmas volt. 25 bejegyzés után a doboz tartalma töredékére csappant ... és itt csak a mennyiségre gondoltam. :(
"Kicsit" csodálkozom azon, hogy a kessertársadalom tagjai között akadnak olyanok, akik egy visszazárható tasakot sem tudnak kezelni! Esetleg a logbookot visszatenni oda ahonnan kivette ...
A visszarejtés sem volt olyan mint amit anno otthagytunk. Persze ehhez elég egy hibázó is.

Jó lenne, ha minden megtaláló úgy kezelné a megtalált ládáit, mintha a sajátja lenne. Elvégre Ő rejti el a következő megtaláló számára!

N.Zs. 2008.05.04 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Újabb pötty begyűjtése után indultunk a láda megkeresésére. Útközben egy piros nyuszit találtunk. Visszafelé úton találkoztunk a gazdájával. Nagyon meseszép helyre navigált ez a pont is. A rejtekhez már kitaposott ösvény vezet.

engedjenek be!
Angus_Podgornij 2008.05.04 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Ez a láda nekünk már csak úgy vonul be a történelembe, hogy "Amikor A Piros Nyulat Elhagytuk, De Aztán Meglett" láda... Köszönjük Kötelek-nek a segítséget. A templom maga tényleg unikum : a táblák szerint jobbra gyónni, balra beszélőre lehet menni...
Szép a környék, nem is olyan rossz helyen van ez a temető... Személy szerint izgalomba jöttem, mikor visszafelé menet a börtön felől határozottan valamiféle riadókürtöt véltem felharsanni, de a tapasztaltabb gyerekek rögtön tudták, hogy csak a faluban járó mirelites autó az...

lagaf 2008.05.04 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
Noha régebben többször átutaztunk már a falun börzsönyi kirándulásaink során, de eddig célpontként sosem szerepelt - talán éppen a hírhedtsége miatt. Az új láda megjelenése változtatott a helyzeten: a család úgy döntött, hogy ma ide kirándulunk. Az időpont persze nem a legjobban lett kiválasztva, a templomban éppen véget ért a mise, özönlöttek ki az emberek, s jó sokat kellett várnunk-ácsorognunk, míg megkísérelhettük a mikroláda feltűnésmentes előkerítését. Többször elsétáltam a feltételezett helyen, vakon felnyúlkáltam a mágnesezett dobozért, hiába. Végül nejemnek (aki könnyedén alálát a dolgoknak...:-) sikerült elővennie, egyszerűen felülről volt behelyezve.. (Később próbálgattam a mágnesezettségét, de úgy látszik elromlott...:-)
A kegytemplom és a legkülönfélébb emléktáblával teli udvarának megtekintése (van kikre emlékezni), valamint a koordináták megszerzése után a Miklós utca-Szőlő utca-Piros kereszt földút útvonalon közelítettük meg a magas fűvel és virágokkal borított temetőt. Közben a vízművek és egy szépen pingált "fakabát" (őrbódé) mellett elhaladva gyönyörködtünk a börtön fölötti dombról nyíló panorámában, hallgattuk a madarak énekét. Megnézegettük a sírokat; ha igaz, 1967-ben temettek utoljára... Az egyszerű fakeresztektől kissé távolabb egy kőoszlop: a különös nevű Orphanides Gyuláné és (vélhetően lánya) Orphanides Mária síremléke, az 1920-as évek elejéről. Nevük nem szerepel a bejáratnál elhelyezett listán - vajh kik lehettek ők?
A láda levadászásához gyakorlatilag nem kellett a műszer: a magas, cipőt átáztató, nedves fűben már kitaposott ösvény vezet a dobozt rejtő fához. Ajándékként otthagytunk egy kis szellemecskét; érezze otthon magát... Már visszafelé jöttünk, virágot szedegetve, amikor népes csapat érkezett, a bejárathoz: megjött a váltás...
Tetszett a hely. Végül is jó ötlet volt ide ládát helyezni - köszönet érte.

Szt. Margot
K.L. 2008.05.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.95
Az 1. pont egy kicsit fölöslegesen nehezíti a megtalálást, mert ott gyakran nagyon sok jövő-menő ember van. A temető érdekes, de különlegesnek nem mondanám.

Gyombi 2008.05.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Nagyon kemény hely...

Soko 2008.05.02 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
Mai második találatunk gyönyörű időben. A pontok hamar meglettek.

Georgio 2008.05.01 18:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
szép

Sanciman 2008.05.01 18:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Az AMBK ezt is megtalálta.

Sancho 2008.05.01 18:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.73
Barátokkal, gyerekekkel levadásztuk. AMBK Rulez!

Walton 2008.05.01 18:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Nem volt egyszerű megtalálni. A logika sokat segített:)
AMBK csapat tagjaként.
Kösz a rejtést.

geke 2008.05.01 18:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
AMBK-val Kemencén töltött hosszúhétvége egyik ládájaként meglelve.
Nem biztos, hogy a legjobb helyen parkoltunk a második ládához, de izgalmas volt a be- és kihajtás a bakhátas, téglákkal teli úton.
Köszönjük a rejtést: Zsófi, Máté, Zsú, Gergőke (geke)

benzeguuz 2008.05.01 18:32 - Megtaláltam
AMBK kirándulás

syaky 2008.05.01 18:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.28
AMBK-s hetvege 4. ladaja.Az elsö mikroladat eleg diszkreten kesni kb. 15. embernek.Jol neztünk ki.Eleg furcsa parositas h egy fegyhaz mellett egy templom legyen. Erdemes sztem megnezni.

 
Kryx 2008.05.01 18:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.81
AMBK-val közös találat. Kicsit előrecsörtetve elsőként értem a ládához. A fegyháznál (sőt bent is) jártam már, de a temető nagyon tetszett. Gyönyörű helyen van.

keva 2008.05.01 14:45 - Megtaláltam
Megvan

zsorzs 2008.05.01 14:44 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]
Nagyon örültünk annak, hogy itt is lett egy láda! Már sokszor jártunk a környéken, de most is szívesen jöttünk vissza. Hívtuk néhány barátunkat, de sajnos nem tartottak velünk. Az autót a javasolt parkolóban hagytuk, majd gyalog vágtunk neki a "nagy" túrának. Az időjárásra nem szoktunk panaszkodni, nem is lehetett. Készítettünk jó sok fényképet, de hát nem lettek valami jók :-( Tetszett a rejtés is, bár a GPS csak hátráltatta a keresést. Azért jó, hogy előtte elolvastuk a leírást, ez mindig segít. Ide még biztosan eljövünk máskor is! Köszönjük a rejtést!

tudo 2008.05.01 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.18
Csodálatos időben májusi kerékpáredzés a Szob - Márianosztra - Kismaros - Vác - Vácrátót - Őrbottyán - Szada - Gödöllő - Isaszeg - Pécel - Budapest útvonalon 120 km-en, 600 m emelkedéssel, 2 új ládával. Lényegében a hajdani "Péceli Kör" edzés útvonala - egy kis tiszteletbeli bemelegítéssel, hiszen lakóhely közeli kerékpáros ládát kereshettem meg :-).

Szobra a reggeli vonattal érkeztem. Innen a márianosztrai nosztalgia úton tekertem fel a templomhoz, ahol már sokszor jártam, de mindig szívesen látogatom meg. A dobozka azonnal meglett. A következő kockázat a korábbi logokban említett sár volt. Nos, bár az utóbbi napokban minden nap volt eső, mégis valahogy Márianosztra kimaradt ezekből, és a Piros +-en a lőtér bejáratáig tisztán tudtam elgurulni. Itt jött a harmadik kockázati tényező: a lövészet. Úgy gondolkodtam, hogy május 1-én nyilván sokan fognak tódulni a Börzsönybe, és csak nem lőnek bele a tömegbe. Bejött, mert egy lélek sem volt a lőtér környékén, így könnyen eljutottam a ládáig.

A láda befejeztével kezdődött az edzés: 73 km GCRAPA kezdőpontjáig.

A templom
Orgona
Patak meder
Pihi
geobebi 2008.04.29 10:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.82
A dél-börzsönyi bringás multi volt a mai nap fő műsorszáma, ez mellékesen útbaesett. Az első ponton nem sikerült megtalálnom a dobozkát, segítséget kellett kérnem. És lám, ott volt, ahol lennie kell, csak nem vettem észre, hiába nézegettem ott is. A második pontot már sikerült segítség nélkül megtalálnom! :) Nemrégen jártam erre a kálváriához helyezett láda kapcsán, azonban a temető teljesen új volt számomra.

 
Mihul 2008.04.27 16:25 - Megtaláltam
ok

 
lelcache 2008.04.27 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.92
Családi kirándulós napot tartottunk, és a környéken még megmaradt fekete pontokat radíroztuk le. A Borjúfő ládától jöttünk komppal, amit Lili nagyon élvezett. Márianosztrán már nagyon sokszor voltam mindenféle ládák miatt. A börtönnél is vagy kétszer, de mindig "visszakényszerít" egy új ládikó, ami egyáltalán nem baj. A parkolóban ismerős arc fogadott. Mihul nézegette, hogy merre is lehet a mikroláda. Ügyes a rejtése, de gyorsan megtaláltam. Itt elköszöntünk Mihultól, és bementünk megnézni a templomot, mert Zsé még nem látta. Éppen valami szertartás szerűség volt, mert bent énekeltek orgonaszó mellett. Ebből elég sokat kellett meghallgatnunk, mert Lilit nem lehetett kivonszolni. Nagyon tetszett neki. Mivel ismertem a terepet tudtam, hogy fentebb is meg lehet állni, így a gyerekre való tekintettel egy kicsit közelebb autókáztunk a ládához. Innen gyalogoltunk be a temetőhöz, ahol még nem jártam. Tetszett! Szép dús gyep virágokkal, és a fa keresztek jól mutattak együtt. Lassan átsétáltunk a temetőn, és előkapartuk a ládát. Meglepődtünk, hogy Mihul még nem logolt, pedig jóval előttünk indult el. Kisvártatva aztán Mihul csörtetett ki a bokrok közül. Valahol elnézett egy kereszteződést. Visszafelé sok virágot fotóztam. Volt köztük egészen különleges is. A leírást kicsit soknak érzem. Köszönjük a rejtést!

lelcache +Zsé + Lilóka

Templom
GCMAN0
LogolunkMihul is befutott
mape72 2008.04.27 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.75
Igazából már 24-én itt voltam bringával /sz.v endrével közösen megtaláltam az első pontot/ de a lövészet miatt a láda megtalálása elmaradt. Ma visszatértünk a családdal

 
kl 2008.04.26 18:36 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]
Az 1. rejtés nagyon tetszett.
A temető viszont lehangoló.
Szerencsére Sagik és Szab felvidítottak! :-)

Szab 2008.04.26 18:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Délutáni kerékpáros ládázás SagiKkal. Nekem nap végére 132km bringázás jött össze. Kétszer eláztunk, főleg én, mert sajnos az esőgatya otthonmaradt... soha többet - igaz, hogy már nem először fogadom meg ezt :)
A ládánál találkoztunk kl moderátor úrral.

BRINGA

SagiK 2008.04.26 18:00 - Megtaláltam
Felvetettem több fórumon is, hogy a hét második péntekjét kerékpáros ládázással kéne befejezni. Szab volt az egyetlen, aki csatlakozott a felhívásomra. Kettő után kicsivel indultunk el, az első eső is hamar elkapott minket. Szerencsére gyorsan elállt, majd szép, napsütéses időben tekertünk tovább. Az eredeti utiterven menet közben változtattam, mert tartottam az újabb esőtől. A módosítás nem lett tökéletes, de sebaj. Elvégre bicajozni jöttünk. :)))
A mikró gyorsan meglett, majd irány a temető. A rejtéssel sem küzdöttünk sokat, egy seggreülés azért belefért. :)
Épp indultunk vissza, mikor kl jött ellenőrizni, hogy megfelelően rejtettük-e vissza a ládát. Mivel nem szólt érte, ezért gondolom elfogadhatónak minősítette. :)
Beszélgettünk pár percet, majd megérkezett a második, jóval nagyobb eső is. Gyors öltözés, búcsú. Szerencsénkre ez az eső sem tartott sokáig, de az időjárásra való tekintettel Váctól vonatra szálltunk.

Bender 2008.04.26 15:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Megvan. Az első pont nehezen lett meg (köcce a telefonossegítséget:) )
A második szép helyen van. Éjjel tök ijesztő lehet :D
Nemrég voltam erre de akkor csak 3 ládára jutott idő. Ma meg a többi három lett meg.

Ui: Az a fekete tépőzáras hosszú valami mire való?:D

sz.v.endre 2008.04.24 14:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.17
Ezt terveztem a 150. megtalálásnak és ha még első megtalálás lett volna, az lett volna az igazi. Sajnos a lőgyakorlat beleköpött a levesbe. Az első pontnál már utánam érkezett Attibati, bringával, de neki nem volt türelme kivárni a lövészet végét. Én meg felmentem a GCKOP-hoz, igy az lett a 150. láda. Miután visszajöttem, még kb. másfél órát dumáltam az őrrel, mire sikerült bejutni a ládához. De sajnos a nogacsalád megelőzött. Nekik sikerült még területlezárás előtt eljutniuk a ládához. Igy ez csak a 151. lett. Kösz a rejtést.

jeti-matterhorn 2008.04.24 13:30 - Egyéb
Egy tanács,vagy kérés.A 2. pontot el kellene tenni máshová,vagy ki kellene hagyni!Igen kellemetlen,ha valaki ezért megy Nosztrára és nem engedik be.Rontja a pontozást is! Ez a láda így sűrűn lesz beteg és még szeretni sem fogják.Amúgy gratulálok,az ötlet jó!!!

5N 2008.04.24 10:00 - Egyéb
Reggel nyolc órakor még nem volt megtalálása a ládának.Nosza mi is elindultunk,hátha.A börtön elötti parkolóban furcsa volt a sok autó.Kb háromszor biztos voltunk már itt és akkor max 3-4 autó volt.Aztán kerestük a fémes dolgokat és az egyik helyen megtaláltuk a pici dobozt,de csak le volt állitva.A mágnes a lemezen,a doboz meg alatta,valószinűleg elengedte a ragasztó.Ezután irány a láda,de csak az őrig jutottunk.Azt mondta egy embert felengedett,de most már nem lehet és már voltak többen is,akiket vissza kellett forditania.Visszafele Attibatival találkoztunk,akinek az arca igen szomorú volt a hír hallatán.Aztán már az autóval elmenőbe még láttunk egy sötétzöld Suzukit is geos matricával a hátsó üvegén.Bár már ezen az úton jártunk,de végülis most mégse jutottunk el a ládáig,így maradt az egyéb log.

Dzsozy 2008.04.24 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.39
Ma 16 óráig éleslövészet van, ne menjetek!!! Sajnos lukra futottunk. A második pont előtt találkoztunk Nóga Tibivel, akkor tudtuk meg, hogy nem lettünk elsők. 210 méterre a végcél előtt, volt egy őr, aki az éleslövészetet biztosította, minket már nem engedett be. Kár. Az első pont rejtése, és a másodikhoz vezető út tetszik, reméljük hosszú életű lesz. Nagy volt a sár, de ennyi eső után nem is csoda. A bőrtön, és a templom nagyon szép, persze mindkettő, a maga nevében. Köszönjük a rejtést, és a jelszó nélküli megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2008.04.24 19:11]

nogacsalad 2008.04.24 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Reggel, munka előtt, egyedül szaladtam el érte. Szinte kötelességemnek éreztem eljönni, hisz nemrég jártam már itt egy másik csésze ügyében :o)
Gondoltam, rögtön a ládát keresem meg, mivel jól ismerem a helyet. Aztán mégiscsak a pici ládával nyitottam az 1. ponton. Jól elrakott kis pont, pontos kook-kal. Ha már itt jártam, hát sétáltam is egy picit. Ma végre napsütésben jöhettem, és végre nem áztam bőrig.
A 2. pontot kicsit "megautóztam". Ezután csak 900 m séta a sáros úton a temető. Az őrbódénál szembesültem a lövészet tényével. Itt posztolt a segítőkész hármas számú figyelő. Ekkor elővettem shrek macskás tekintetemet, és jól bekönyörögtem magam a tiltott területre. A figyelő némi rádiós egyeztetés után be is engedett néhány percre. Nos, így ma miattam kezdődött később a lövészet :o)
A temetőben nem sokat cicóztam, már ismerem... Gyorsan megkesseltem a ládikát, és a bónusz ajit is elhoztam (köszi, este elpusztítom). Más ajándékot nem cseréltem.
Visszafelé a posztos figyelővel elcseverésztünk egy kicsit, majd indultam vissza a szekeremhez. Útközben még összefutottam Dzsozy ékkal is. Ők még a sárral harcolva tartottak a végpont felé. Tanulság: aki korán kel, ládikát lel, és még farba sem lövik :o)
Köszönöm a ma reggeli kalandot. Szép és érdekes helyen, példás rejtéssel találkoztam.
UPGRADE: Sokszor jártunk (tam) itt, de lövészetbe eddig csak ma futottam bele (mos már tudom, mi célt szolgál a zöld bódé)...

1. ponton
Apexsek 2008.04.24 08:40 - Egyéb
Én ide jártam Nosztrára a céllövöldébe...

Hát igen...
Biztonsági okokból nemcsak a lőtér szűken vett területét kell lezárni!
Az a Brenecke nem gyerek játék!
Vaddisznóra használják a vadászok...
Már az is veszélyes, hacsak megdobnak vele...


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu