geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
184. Török emlékek Budán (és Pesten) (GCturk)

Rudas fürdő anno

Rudas fürdő anno

Rudas

Rudas

Török temető a Rondella előtt

Török temető a Rondella előtt

A Király fürdőben

A Király fürdőben

Az utolsó budai pasa sírja a Várban

Az utolsó budai pasa sírja a Várban

Gül Baba szobra

Gül Baba szobra

Gül Baba Türbéje

Gül Baba Türbéje

Gül Baba türbéje

Gül Baba türbéje

Gül Baba türbéjében

Gül Baba türbéjében

Veli Bej fürdője

Veli Bej fürdője

Török tisztségviselők sírjai az Új köztemetőben

Török tisztségviselők sírjai az Új köztemetőben
Szélesség N 47° 29,367'
Hosszúság E 19° 2,784'
Magasság: 114 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2002.04.06 16:30
Utolsó lényeges változás: 2020.05.24 09:53
Rejtés típusa: Multi geoláda (3V)
Elrejtők: Fruzsa, Juckó
Felhasználó: halaszkiraly
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 2500 m
Megtalálások száma: 1317 + 3 sikertelen + 10 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.4 megtalálás hetente


A lényeg
Három virtuális pont Budán levő török emlékek kapcsán:
1. Rudas fürdő - Geolakat a sziklafalba betonozott vaskarikán egy másik lakatba akasztva.
2. Török katonasírok a Rondella előtt - Laminált feliratot keress a kerítés összekötő elemén.
3. Király fürdő - Laminált feliratot kell keresni az utcanév-táblán

Megközelítés
Nem javaslom az autóval való felkeresését, tégy inkább egy kellemes sétát Budán! A Vár alatt viszonylag gyakran járnak a 41-es és a 19-es villamosok is ezen a szakaszon - két jeggyel meg lehet fordulni ;)
Ha autóval jössz, az autót ingyenesen a budai alsó rakparton tudod letenni - ott, ahol éppen helyet látsz - nem tudok megadni parkoló koordinátákat.
Ha esik az eső ;) vagy mégis autóval jönnél egészen a multi pontjaihoz, akkor az alábbi 3 parkolóval tudod leghamarabb "letudni" a multit:
Rudas:  N 47° 29,374' E 19° 2,812' 116 m [GCturk+1parkoló]
Rondella:  N 47° 29,596' E 19° 2,545' 127 m [GCturk+2parkoló]
Király:  N 47° 30,662' E 19° 2,355' 117 m [GCturk+3parkoló]
A ládába TravelBug nem helyezhető.
Rudas fürdő:  N 47° 29,367' E 19° 2,784' 114 m [GCturk-1]

A tatárdúlás előtt építettek ispotályt és fürdőt johannita lovagok, a Szentföldön vívott csatákban megfáradt keresztesvitézek számára a mai Rudas fürdő helyén. Mátyás király uralkodásának ideje alatt további fürdők épültek köztük a Rácz fürdő, melyet akkoriban fedett folyosó kötött össze a királyi várral. A Rudas fürdő helyén, az említett ispotály még állt a török hódításkor, eleinte azt alakították át a megszállók, majd a köveit felhasználva teljesen átépítették 1566-1572 között, török stílusban - Szokollu Musztafa budai pasa megbízásából. Tulajdonképpen ettől az időponttól kezdődően ez az épületet ugyanebben a funkcióban használjuk azóta is.
A fürdő török kori neve a "Zöld oszlopos fürdő" ("Jesil direkli ilidzsa"), melyet a régészek szerint a ma már nem álló zöld oszlopról kaphatta (az oszlop helyét ugyan nem sikerült megtalálni, de a falakba építve még ma is láthatóak zöld kövek). Jelenlegi nevének eredetéről több elképzelés ismeretes: A lehetséges változatok egyike, hogy - a Gellért-hegy itt szorítja a legkeskenyebbre a Dunát - az itt kialakult kompkikötő rúdjairól kapta a nevét a Duna-parti épület, más vélemények szerint azonban a környéken élő rácok által használt Rudna ilidzse (ásványos fürdő) névből alakult ki a Rudas elnevezés.

Rondella előtti török temető:  N 47° 29,635' E 19° 2,552' 127 m [GCturk-2] A turbános török sírok története

Király fürdő:  N 47° 30,660' E 19° 2,291' 122 m [GCturk-3]
A fürdő építését Arszlán budai pasa kezdte meg 1565-ben majd utóda, Szokollu Musztafa fejezte be. A Király Gyógyfürdőnek nem volt és ma sincs közvetlen melegvízbázisa. A törökök azért építették messze a forrásoktól a fürdőt, hogy egy esetleges ostrom idejére is biztosítva legyen a fürdés lehetősége, várfalon belül. (A vizivárost körbeölelte a külső vár fala) Vizét akkor is és ma is a jelenlegi Lukács Fürdő környékéről biztosították. Buda visszafoglalását követően, 1796-ban, a fürdő a König család birtokába került, ők építették át mai formájára ötvözve a régit az újjal, megőrizve műemlék-voltát. A fürdő magyarosított nevét is a családról kapta. A II. világháborúban a fürdő megrongálódott. Teljes felújítására 1950-ben került sor.

Az utolsó budai pasa (Abdurrahman (Abdi, vagy Arnaut)) sírja az Anjou-bástyán:  N 47° 30,311' E 19° 1,691' 165 m [GCturk+Pasa sírja]

Veli Bej fürdője:  N 47° 31,014' E 19° 2,237' 116 m [GCturk+Veli Bej fürdő]
A Veli Bej fürdő a Császár fürdő mellett található. A fürdőt valójában nem is Veli bég, hanem ezt is Szokollu Musztafa pasa építtette 1574-ben. Az építők jó munkát végeztek, hiszen az épület több száz év alatt is megmaradt. Mivel mocsaras vidékre épült, ezért alapjait 60-80 centiméter átmérőjű cölöpök tartják. Falait kőből faragták. A XVIII. században az előcsarnok elpusztult, négyzet alakú magja azonban épen megmaradt. 1806-ban a Betegápoló Irgalmasrend tulajdonába került. Az épülethez többször hozzáépítettek, míg mai formáját 1841-44 között nyerte el, Hild József tervei alapján. Szépen felújították, ma is működik.
Itt említem meg a szomszédos Szt. Lukács gyógyfürdőt is, melynek termálfürdőjében műemléki helyreállítást követően ma is megtekinthető annak a szintén törökök által épített malomnak a fala, amely a József-hegy alatt fakadó források vizét felduzzasztva (mai Malom-tó) lőpormalomként használtak. Megemlítem még, hogy ezek a források a József-hegy alatti mészkőüregekben fakadnak, mely a jelenleg ismert - több, mint 8 kilométeres hosszával a világ legnagyobb termál-hévizes barlangja, a Molnár János barlang.

Gül Baba türbéje:  N 47° 30,957' E 19° 2,097' 146 m [GCturk+Türbe]
Gül Baba Türbe. Gül Baba egy török bektási dervis (harcos szerzetes) volt, aki Budán halt meg 1541-ben, a mai Mátyás-templomban, ami akkor dzsámiként működött. Sírja fölé 1543-48 között emelték a türbét; a török időkben és a XIX. században zarándokhely volt. Jelenlegi szép állapotát is a magyarországi török közösségeknek köszönheti. A láda életében másodszor újítják fel, állítólag 2018 tavaszán lesz látogatható. Érdemes megnézni belülről is, éjjel pedig szépen ki van világítva. (A félhold a Margit-hídról is látszik.) Gül Baba magyarul Rózsák atyja, vagyis az ő emlékét őrzi a Rózsadomb is.

Török tisztségviselők sírjai az Új köztemetőben:  N 47° 28,510' E 19° 11,455' 151 m [GCturk+Új köztemető]

Érdekes összefoglaló Buda török-kori fürdővárosi múltjáról
Kis fürdőtörténet: Az ilidzsa fürdők eredeti állapotukban mindig rendelkeztek egy nagyméretű előcsarnokkal, itt öltözhettek át a vendégek és ezen a helyen lehetett teázni, kávézni, pipázni. Ezután következett az átmeneti helyiség, ahol a fal melletti padkákra ülhettek és csorgó kutakból vizet locsolhattak magukra a fürdőzők. A forró helyiség falai mentén szintén voltak csorgó kutak és ebben a helyiségben helyezkedett el középen a medence. A forró helyiségekből nyíltak a magánfürdők, ahol muszlim szokás szerint szőrtelenítést végeztek.
A Rudas fürdő épületének magja a török fürdő nyolcszögletű medencéje és nyolc oszlopos medencetere, amelynek oszlopos kialakítása ritkaság, és kisebb változtatásokkal a mai napig a fürdő alapja. Az oszlopokra támaszkodik a felülvilágítókkal áttört félgömb kupola. A kupolatér négyzet alaprajzú tér, sarkain negyed gömb kupolákkal, alattuk sztalaktit boltozattal, amely a török építészetre jellemző lépcsőzetes kialakítással készült.
A törökök magyarországon épített fürdői általában ilidzsa típusú fürdők, amelyek a hévizek hasznosítására épültek. Azért szükséges ezt megjegyezni, mert az ilidzsa (termálfürdő) jellegű török fürdők központi részét a nagy medence (kaplidzsa) foglalta el, viszont a hamam típusú fürdők központjában a medence helyett egy izzasztókő volt található. (gyorstalpaló a török fürdőkkel kapcsolatban) Kisázsiában és a kevesebb vízzel bíró helyeken a hamam fürdő-típus sokkal elterjedtebb volt - de a Kárpát-medencében talált rengeteg víz lehetővé tette a medencés fürdők építését.

Ládatörténet (archív):
2003.07.28. Honnan tudjam, hogy eltűnt az első jelszó, ha senki nem tisztel meg egy Emillel? Hamarosan megyek, korrigálok. És még én hittem, hogy a virtuális cache-k gondozásmentesek...
2003.10.14. Végre van új jelszó.'
2008.02.17. Ó, azok a gondozásmentes virtuális ládák! Hogy az épület faláról leszedik a nevét... Úgyhogy módosul a jelszó.
Előtte ezt írtam: Nem mindenki találja meg az épület nevét. Innen a gép elől nem tudom biztosan, de gyanítom, hogy a bejáratra ki van írva. A fürdőbe a bejárat a Fő utca felől, egy zöld színű házból. És megpróbálok eljutni, utána nézni a tábláknak.
2011.02.27. Leszedték az első feliratot, máshova rakták. Úgyhogy átírtam a leírást, és ha már ott voltam, megnéztem a 2. pontot is, úgyhogy gyorsan találtam oda egy pótjelszót.
2016.04.24 Sokszor, sokan szóltatok, hogy megszűnt a kávézó, eltűnt a felirat. Ma sikerült eljutnom oda és találni új jelszót. Ha a szobrot elviszik, vagy átrakják, szóljatok!
2017. dec. 9. A láda több mint 4 hónapja beteg volt, a ládagazda már nem aktív (vagy nem látszik javítási szándék), a ládaoldal méltatlanul elhanyagolt, ezért új ládagazdának adom át. [Admin(Fazék)]
Állapot: kereshető
1 játékos karbantartást javasolt, lásd a logot.

Értékelés: értékelés (956 db): környezet: 4.23 rejtés: 3.81 web: 4.17 átlag: 4.07

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Gibix75 2020.07.28 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Rejtői segítséggel, a lakat az 1 ponton köddé vált..
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.11]

JhsGabor 2020.07.09 16:03 - Megtaláltam
Segítséggel, de meglett. Köszönöm a rejtést!
[Geoládák v3.4.1]

Crowngu@rd 2020.07.09 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.45
Tegnap előtt egy kis kocogás alkalmával felkerestem a pontokat. A leírásokból sejtettem, hogy az 1. ponton nem találom majd a lakatot, de saját szememmel is meg akartal győződni erről. Sajna nem leltem, ezért tovább mentem a 2. pontra, ahol a laminált papírt sem találtam. Azt hittem figyelmetlen voltam, ezért úgy döntöttem, hogy máskor visszajövök. A 3. pont egyszerűen meglett.
A mai napon aztán újra felkerestem a 2. pontot, de fél óra keresgélés után feladtam, és kértem a rejtő segítségét, aki készségesen segített. Ezúton is köszönöm neki. A laminált lap úgy tűnik nincs a helyén, ezért javaslom a közeli villanyoszlopokat tüzetesen megvizsgálni!
A közelben lakom, de a turbánokról fogalmam sem volt. Köszönöm, hogy megmutattad!

IMG_20200707_20004820200709_094948
krisz17krisz 2020.06.25 15:48 - Megtaláltam
Az első ponton nem találtam a lakatot..a 2. és a 3. ponton talált jelszórészleteket e-mail-ben elküldöm, kérném az elfogadást. [Geoládák v3.1.2]

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2020.07.09 11:18]

fercsipeter 2020.06.18 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]
Az első pont karbantartást igényel!

Pongiz 2020.05.31 13:05 - Megtaláltam
Kedves Halászkirály,
Az első részletet sajnos nem találtuk meg, ahogy a többiek írták, valószínűleg már nincs ott.
A másik 2 jelszórészletet és képet az első helyszínről küldök szívesen.
Kérjünk szépen a jelszó nélküli jóváhagyást. [Geoládák v3.4.0]

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2020.06.03 06:32]

GeoEvike 2020.05.04 20:22 - Megtaláltam
Szeretném kérni a jelszó nélküli megtalálást. Mellékelem a képet. Köszönöm a rejtés sorozatot! Évi

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2020.05.09 22:01]

20200504_201831 
Green Eye 2020.04.26 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam a 2. és 3. pont jelszavait, az 1. ponton több helyen lóg lakat, de kettőt sehol sem láttam. Az 1. ponthoz többször is visszamentem, mert régebben láttam ott kettő lakatot egymásba akasztva, de akkor még nem tudtam, hogy pont ez lesz majd egy ládarészlet. Ezért is gondolom, hogy eltűnt a lakat.
Köszönöm, hogy megmutattad ezeket a helyeket! A török temető új volt számomra. Kérem a megtalálás elfogadását!

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2020.05.09 22:01]

MoMaszter 2020.02.18 11:00 - Megtaláltam - környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.17
Kellemes is multi, amit két etappal szedtünk össze! A Király fürdő mellett nagyon sokszor autóztunk el régebben, de a Fő utca forgalma mindig elvonta a figyelmünket erről a szép épületről! A rejtőnek külön köszönjük, hogy ide csábított minket!

Az első - Rudas fürdő - pont nekünk az utolsó lett. Sajnos itt a jelszót hordozó lakatot nem leltük meg. A logolást Halászkirály segítségével tudtuk csak elvégezni. Kereséskor oda-vissza végigjárkáltunk többször is a sziklafal tövében, megnéztünk minden kampót, minden beszögelést, de semmi! Reméljük, hogy csak mi voltunk ügyetlenek, de valószínűbb, hogy eltűnt a lakat! A karbantartási igényt ezért jeleztük!

csomix 2020.02.16 22:00 - Megtaláltam
A 2. és 3. pont könnyen meg lett. Az 1. ponthoz a ládarejtő segítségét kellett kérnem. Köszönöm a segítséget.

Soma00 2020.02.08 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.80
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Több részletben, ugyan, de végül sikerült összeszedni a pontokat

kovigaga 2020.01.25 15:59 - Megtaláltam
A 3 jelszóból kettőt megtaláltam (a 2-at és 3-at), erről van fényképem, amit ide nem töltenék fel. Az első jelszót azonban nem találtam hiába kerestem. Kérlek fogadd el találatnak!

[Jóváhagyta: halaszkiraly, 2020.01.31 00:27]

anzsu7 2019.12.04 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa [Geoládák v3.1.2]

kocsisjozsef74 2019.12.03 22:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Józsi [Geoládák v3.1.1]

B&B2019 2019.10.27 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Monik 2019.10.14 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tandrew 2019.10.13 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Szőkekapitány 2019.10.13 11:59 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést.

pgyp 2019.10.12 14:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.00
Megvagy! [g:hu 1.6.2y]
Két részletben sétáltuk végig. A türbétől nagyon jó a kilátás, szépen felújították, emiatt hétvégén sokan vannak akár a kertekben akár a kilátópontokon.

Povi 2019.10.02 17:25 - Megtaláltam
Bringás találat hazafelé, GPS nélkül. A 2. pont körnéykén pár napja voltam, a GCIFI megtalálásakor, de ezt a török temetőt nem is ismertem, akkor nem is láttam, pedig nagyon közel voltam hozzá! Köszi a rejtést, újat mutatott! :-)

szaszkievics 2019.09.30 16:39 - Megtaláltam
Több részletben levadászva. Érdekes helyszíneket mutat meg a multi, köszi, hogy általad erre is jártam! [Geoládák v2.2.5]

Nikicsu 2019.09.19 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) A lakatnál jól elnéztem egy karaktert. Köszönöm a rejtő segítségét. [g:hu 1.6.4]

pedro750 2019.09.11 15:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Balázs1984 2019.09.05 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

HZsoti 2019.09.03 18:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.92
a 2.pontnál a navigáció egy kicsit megtréfált, de meglett :)
köszi a rejtést

Minki 2019.08.27 15:52 - Megtaláltam
Minki itt járt. Köszi! [Geoládák v2.2.5]

sanzi89 2019.08.19 10:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

pozsgayb 2019.08.15 21:44 - Megtaláltam
[Geoládák v2.2.5]

zoldbeka 2019.08.08 15:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.3]

spanyesz 2019.08.03 10:03 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 3.49
Több részletben, de végre begyűjtve! Köszi a rejtest!

Lustadick123 2019.08.02 09:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Daltons2033 2019.07.27 14:33 - Megtaláltam
MUHAHA :)= [Geoládák v2.2.5]

ottgyuri 2019.07.09 06:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.76
Megtaláltam!

feherpanni 2019.06.13 18:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Hilda&Kenn 2019.06.09 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bekrisz 2019.06.08 19:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ErdőCsöndje 2019.06.01 17:44 - Megtaláltam
Köszönöm!

Vifilancio 2019.05.23 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vadasviki 2019.05.23 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Kitsike 2019.05.18 12:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Christieherself 2019.05.18 12:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

glogobaba 2019.05.10 22:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Barika55 2019.04.19 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük rejtést.

ellfelek 2019.03.30 17:00 - Megtaláltam
A mai napot még ezzel a multival kiegészítettük, hogy meg legyen a kilométer... :)
Köszi a rejtést!

IMG_20190330_142011 
lukovszkil 2019.03.29 19:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, nagyon tetszik, Köszönöm! [Geoládák v2.2.5]

stikli08 2019.03.26 16:10 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! Remek multi! [Geoládák v2.2.5]

loco001 2019.03.25 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
A képet a második pont közelében löttem.
Köszönöm a rejtést.

20190322_142515 
Hokuszpok 2019.03.22 16:05 - Megtaláltam
Köszi.

Kovács Beni 2019.03.22 16:05 - Megtaláltam
Köszi.

lencsilyany 2019.03.22 09:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

DFRi 2019.03.12 12:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megvagy láda :-) Köszi a lehetőséget!
Mira&Feri [Geoládák v2.2.5]

Ezt a napot kifejezetten Halászkirály ládáinak megkeresésére szántam :-)
Szerencsére az időjárás mellénk szegődött és kellemes tavaszi napsütésben sétálhattunk, igaz kabát nélkül fázós volt, kabátban pedig a napon meleg... Eredetileg úgy terveztem, hogy teljesen gyalog fogok végigmenni az előre eltervezett útvonalon, de a kötelesség közbeszólt és délutánra kötelező programom lett. Ezért bevetettem az autót is, így 5 parkolással gyorsítottam a túrán. Természetesen teljes sikerrel zártuk a napot :-) és már csak egy kis levezető lomtalanítás várt rám. Azt gondolom nem kell különösképpen magyarázni, hogy estére nem kellett altató :-)

Nekünk most csak 3 pontot kellett megtalálni, ami azért nem volt nagy kihívás, de igazán élveztük a mai napi városi túrát. Az első pontot simán vettük, a második pont nagyon érdekes volt, sokszor jártam már itt, de eddig a lényeg teljesen kimaradt!!! Na pont ezért éri meg ezt a játékot játszani :-) A harmadik ponton a sok turista nézett rám mint a bolondra, hogy miért mászok fel a falra :-) És természetesen több lakat közül kell kiválasztani a megfelelőt. Egyébkét az unokatesómmal viszonylag rendszeresen járunk a Rudasba, így ismerős a hely.

Köszönöm a rejtőnek, hogy megmutattad ezeket a helyeket :-)

Ez nem az...Ez sem az!
Király...még 1 kép a Királyról
Király fürdőBekerítve...
Kedvenc képem :-)Szép idő volt
A falRudas
Ásványvadász 2019.03.10 13:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.2]
A harmadik pontot már 2017.04.10-én felkutattam. De azóta a láda változásokon esett át. Ezért ma újra megkerestük az itteni új jelszó részletet is.

orszagoskek 2019.03.09 08:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! Több hét alatt, fokozatosan lett meg, más pontokkal vagy egyéb teendőkkel egybekötve. A legjobban a kettes pont tetszett. A látnivalók mellett ki tudja hányszor mentem volna el, ha nem olvasom a leírást. Tamás [Geoládák v2.2.5]

nimka 2019.02.15 15:26 - Megtaláltam
egy kis városi mászkálás péntek délután viszonylag jó időben

VINAX 2019.01.20 16:03 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.72
Budai séta 11/10

Az első pontot már korábban felkerestük, most a sétánk során útba esett a második pont, a harmadikért meg elmentünk kocsival, miután a Budai Vár környéki ládákat kivégeztük.

Köszönjük a rejtő munkáját!

★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.5]

Zolas21 2018.12.21 13:10 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! :)

gfuredi 2018.11.17 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

esther.pesti 2018.10.30 16:46 - Megtaláltam
Remek volt, köszönöm a kellemes budai sétát és a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nmihaly 2018.10.28 15:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Miamicryt 2018.10.26 15:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Szuper rejtés! :)) [g:hu 1.6.0]

porto 2018.10.16 16:02 - Megtaláltam
Köszönöm, két élmény volt! :)
Összetett volt [Geoládák v2.2.4]

pyrosz 2018.10.16 16:01 - Megtaláltam
Köszönöm, egy élmény volt! :) [Geoládák v2.2.4]

PetyCamino 2018.10.05 22:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.85
Nem volt rossz :)

nonow22 2018.10.05 22:11 - Megtaláltam
Gellért-hegy körüli esti, gyalogos ládázás során begyűjtve. A harmadik pontért kitértünk még a végére.
A második pont nagyon tetszett, a harmadik ponton viszont rossz helyre mutatnak a koo-k. Előző logokból mazsolázva végül ez is meglett gond nélkül. Köszi a rejtést! :)

zsubamba 2018.09.15 18:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Szamoska 2018.09.05 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.72
Köszönöm a rejtèst! Jòl összerakott multi, mindegyik pont könnyen megtalálhatò. Kellemes belvàrosi sèta volt.

g-tabe 2018.08.26 15:05 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

Caldera 2018.08.25 14:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Kiaribua 2018.08.11 21:05 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget. Több részletben teljesítve.

golyakr 2018.08.04 13:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Szöszke15 2018.08.01 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Jó kis délutáni séta volt, nagyon tetszett.

HRita 2018.07.28 20:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Bubu_83 2018.07.28 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Megtaláltam, köszi. A rejtések egyértelműek, hamar meglettek, bár a felhőszakadás késleltette a haladást. Tetszett.

20180728_14044820180728_143654
20180728_144735 
adamtoth0412 2018.07.22 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

d.andras 2018.07.15 19:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v2.2.4]

fodor8peter 2018.07.13 18:30 - Megtaláltam
A pontok a helyükön voltak. Az első feliratnál az ötös számjegyet hármasnak olvastam, de aztán kilogikáztam az évszámból. :)

szkj 2018.06.22 09:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :-) [Geoládák v2.2.4]

Mizo6869 2018.05.29 16:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. 1-2 azonnal meglett. A 3. pontal meggyült a bajon. A kordináták nem voltak pontosak. Úgy láttam más is ott kereste ahol én. Minden táblát megnéztem, de nem találtam. Végül egy játékos társam segített (Katka). Köszönöm neki. Ott van, de hiába kerestem meg már több, mint 300 ládát, ez kifogott rajtam. Kicsit el van dugva. Télen nem lett volna probléma. Zoli.

Molli 2018.05.26 09:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

jgyuri 2018.05.19 14:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.66
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Katka991 2018.05.05 15:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.48
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

feherzoltan79 2018.04.27 15:56 - Megtaláltam
Köszönöm a játékot!

msi 2018.04.25 16:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
A 2. jelszórészlete nem a kerítéselemen található.
Köszönet a rejtésért.

Bigi 2018.04.01 19:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Bigi! [Geoládák v2.2.3]

Brigus 2018.04.01 19:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk!! Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Manna&Peti 2018.04.01 14:15 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! :-)

A második jelszó részlet nem ott van, hanem a villanyoszlopon fekete filccel felírva.

erdei.laszlo 2018.03.15 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam!

denho 2018.03.11 13:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Bonbonetti 2018.03.10 17:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

Norbee97 2018.03.10 15:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.93
Végre ismét Budapesten 6/6.
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Ezt a ládát még elég régen kezdtem el keresni, de a türbe is le volt zárva, a többi pont se jött össze, így hanyagoltam. Végre fel lett újítva, szóval meg is kerestem. A lakat kicsit nehezen lett meg, fentebb láttam lakatokat, azt hittem ott kell keresni, de ott se lett meg. Ráadásul a járókelők elég furán néztek rám. :D Lent szerencsére meglett, miután egy kicsit jobban kinyitottam a szemem. A második pont is jól el volt rejtve, nem volt nehéz találat mondjuk, de ettől volt jó. :) A végére hagytam az utolsó pontot, ez is meglett különösebb probléma nélkül. Talán a második pont volt a legjobb szerintem, a többi nem igazán nyerte el a tetszésem. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]
854.

IMG_20180310_144345IMG_20180310_145130
IMG_20180310_150715IMG_20180310_150730
IMG_20180310_152532IMG_20180310_152753
IMG_20180310_152916 
mulder2197 2018.03.09 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

Artemix 2018.02.24 16:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.21
Köszönjük a rejtest

halaszkiraly 2018.02.22 21:23 - Egyéb
A multi megújult :)

fodorka59 2017.03.20 10:10 - Megtaláltam
Végig jártam a pontokat, sajnos csak most volt rá lehetőségem, mikor már nem láthattam meg az első pontban szereplő Gül Baba szobrot. Nagy építkezés folyik a Türbe körül, a szobrot elvitték valahová. Szoktak jönni érdeklődők, a biztonsági őr szerint. Nagyon szeretnék ide visszajönni, gyönyörű lesz az építmény a tervek szerint. Nem tudom idén átadják-e? A második és a harmadik pont nagyon érdekes. A tó teli van virágzó tavirózsával. A két jelszó meg van. Elküldöm a rejtőnek, szeretném ha elfogadná találatnak. Színvonalas hely lesz és meggyógyulhat a láda.

[Jóváhagyta: fruzsa, 2017.04.05 16:02]

IMG_2098IMG_2103
IMG_2104IMG_2107
IMG_2118IMG_2114
IMG_2129IMG_2131
Vincenzo65 2016.11.20 23:59 - Megtaláltam
Sajnos a türbe lekerítve. A többi pontot bejártam beszéltem a Rejtővel és írtam neki emailt, de nem válaszolt.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.03.08 17:58]

DSC00161 
V_Gabor 2016.09.26 11:48 - Egyéb
Mint LogBíró a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján betegre állítottam.
Email-t küldtem a rejtőnek.

beteg láda 
b-lint 2016.08.28 17:40 - Nem találtam meg
Még mindig nem kereshető a láda, miért nincsen betegre állítva? Konkrétan a türbé körül végig fa palánk van és még csak annyi sem látszik, mint amit tavasszal láthattam.

EmesESE 2016.08.25 18:10 - Megtaláltam
Jelszó nélkül jártam végik a rejtés pontjait.
Az 1.es pont hermetikusan be van kerítve, így a szoborhoz esélytelen bejutni.
A 2.es ponton nem is nagyon értettem mit kell keresnem, deazért azt hiszem meg lett a betű.
A 3.as pont itt is megvan a betű. (A foton sajnos szerepel a jelszó amit itt készítettem, igy egy közeli másik képet tettem fel)
A 4.es ponthoz is elsétáltam, mert az uszodáig is elkellet mennem egy másik jelszó részletért.
Kicsit többet vártam a rejtésttől, azt gondoltam több török emlék is lehet a városban, mint ez a 3-4 felújításra váró fürdő, de igy is különösen a Gül Baba útca teszett törökös hangulatával.
Kérem a jelszó nélküli megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.09.26 19:36]

imageimage
imageimage
SandorCsaba 2016.08.14 21:15 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

ikba88 2016.08.09 19:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! (119)

Kertész család 2016.07.27 12:20 - Megtaláltam
Számunkra kissé zavaros volt a leírás,de azért kis figyelemmel minden meg lett.Bár a láda a török uralom emlékeit mutatja be,mégis ennél talán több törődést érdemelnének ezek a helyek.Meglátjuk mit hoz a felújítás!Köszönjük a rejtést.

whaides 2016.07.24 09:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Lacipap 2016.07.20 11:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.92
Megtaláltam!
Számomra nagyon ismeretlen helyekre kalauzol a láda. Sok mindent bemutat ami igazából Pesten nem is látható! Jó volt itt körülnézni!!

osz 2016.07.18 10:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Osz [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2016.07.09 14:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.38
Nagyon érdekesek a látnivalók. Kár, hogy mindegyiknek csak egy leolvasósdi pont jutott. :-( A játék hőskorában biztos jó volt ez így, de ma már többet vár el az ember. Jó lenne a rejtéseket izgalmassabbá tenni, biztosan elférne valahol, legalább az egyik ponton egy dobozka is. Nem értem a 4-esnek nevezett ponton miért nincs valóban keresnivaló, miért csak ajánlott látnivaló. Ha meg csak az, akkor miért kapott sorszámot? Nyugodtan ki lehetne egészíteni vele a ládasort.
A tónál láttunk búvárokat. :-)

költségosztósok 2016.07.02 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.95
Megjártuk a sétát! :)

Deti 2016.06.25 20:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Köszi

Zsu1971 2016.06.18 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.35
Olyan helyeken jártam a ládának köszönhetően, ahol eddig még sosem. Köszönöm!

szimari 2016.06.15 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Minititán 2016.06.13 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

magyar65 2016.06.12 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

thera 2016.06.08 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.81
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést!

vViktor 2016.06.01 00:00 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset" - Republic

elina 2016.05.18 18:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Nagyon érdekes helyekre vezetett a láda, nem is gondoltam volna, hogy ilyen elrejtett helyek vannak Budán!

ahhoj 2016.05.18 18:34 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget. Külön érdekes a plusz egy pont, mindenképp érdemes felkeresni!

dgabi 2016.05.09 17:57 - Megtaláltam
zgabi megtalálta

kovianyo 2016.05.09 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.93
köszönöm a rejtést!

Telkess 2016.05.08 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.71
Ez is előkerült, köszönet a rejtésért.

WP_20160508_002WP_20160508_004
catNcat 2016.05.04 19:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.91
Új leírással már ok.

acsipapa 2016.04.26 20:23 - Megtaláltam
meglett

Webber 2016.04.26 20:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

nbaggio 2016.04.24 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Kis segítséggel, de meglett!

IMG_0088IMG_0090
IMG_0098IMG_2444
IMG_6054 
KP1965 2016.04.24 11:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Első alkalommal még a kék táblát kerestem, ami nem volt. Aztán megkaptam az infót a változtatásról, így már rendben.

BLUEway💙2016! 2016.04.18 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.07
Az 1. pontnál még mindig nincs jelszó, így csak segítséggel "találtam meg". A többi meglett elsőre. THX!

20160418_15292520160418_153751
20160418_15413920160418_154845
20160418_160346 
GYEZegzug 2016.04.16 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.96
Köszi szépen a lehetőséget, segítséggel logoltam.

Pumba9 2016.04.15 15:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Köszönöm!

PalBaaal 2016.04.04 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.05
Sajnos az első pontnál továbbra sincs jelszó, és nem került pótlásra, így én is csak segítséggel "találtam meg".

Kapucni 2016.03.29 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Smicó 2016.03.09 10:00 - Megtaláltam
1. Pont Gül bab türbe 2017. márc-ig zárva felújítás miatt...a kék táblát nem találtam ( így a 4 betűs jelszórészletet sem). A másik kettő megvan.

[Jóváhagyta: fruzsa, 2016.04.24 23:27]

gulbaba01gulbaba02
Piedone 2016.02.05 11:01 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

kincs92 2016.01.31 13:15 - Megtaláltam
Ötletes multi, jó volt felfedezni ezeket a török emlékeket a városban. :)

Köszönjük a lehetőséget,
Kincső és Csabi

Barbi_András 2016.01.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.74
Köszönjük a rejtést (első ponton nem találtuk a táblát)!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.03.04 19:23]

20160130_163230 
zferke 2016.01.12 00:00 - Megtaláltam
Kellemes séta, "tavaszi időben".
Az első ponton nincs jelszórészlet, a másik kettő pont hamar meglett.

monic1006 2016.01.10 14:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Budapest kupa díjátadó után "tévedtünk" erre... ha már a környéken jártunk. Sajnos a kéj táblának se híre se hamva! Kérem szsoutdoor ímélje alapján az én találatom elfogadását is! Előre is köszi!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.02.18 18:14]

szsoutdoor 2016.01.10 14:43 - Megtaláltam
A Teljesítménytúrázók Társasága által 2015-ben kiírt Budapest Kupa díjátadója után úgy gondoltuk, sétálunk egy kicsit a környéken. Sajnos az első ponton nem találtuk meg a jelszórészletet, arról képet csináltunk. A másik két részletet e-mailben küldöm. Ezek alapján kérem az elfogadást. Előre is köszönöm, és a rejtést is!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.02.18 18:14]

Gül baba szobránál 
Piroskaa1 2015.11.20 00:00 - Megtaláltam
Kis esti séta

sogor36 2015.11.07 22:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 1 átlag: 2.33 súly: 3.55
Köszi a rejtést. Nagyon szép helyre hoztál ezzel a rejtéssel, de maga a virtuális pontok nullával egyenértékűek, mivel szinte semmit sem lehet megtalálni, mert már megszűntek, amik a nevüket hordozták.

turani 2015.10.20 10:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

capacsok 2015.10.04 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.10
Sajnálom, hogy pont felújítás van... remélem visszajövünk még olyankor amikor be lehet menni.
A jelszót csak tippelni tudtuk az internet segítségével, mivel az 1. pont sajnos elég lerobbant állapotban van. :( . Nagyon nem szeretjük a multikat, és ez egy újabb adalék hozzá. Jó sok időt elvesztegettünk vele. :(

alexi 2015.09.27 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.55
A türbénél még nyáron jártunk, a 2. és 3. pontot csak most sikerült begyűjteni. Köszönjük a rejtést!

Mortanius 2015.09.25 09:20 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

b-lint 2015.08.01 10:07 - Nem találtam meg
Ott voltam minden pontjánál, de az első pontot sajnos épp felújítják. A kék kis táblácska így nem tudom, hogy hol van. Ha véget ér ez, akkor majd visszanézek a jelszóért :)
Következő pont: barlangászás!

zolika87 2015.07.28 12:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.66
A mai naptól az 1. pont területét lezárták várhatóan szeptember végéig - a Türbe így nem látogatható. A biztonsági őr elmondása szerint feltárás és felújítás zajlik. Előttem hordták a kordonokat, nagyon örültem neki :) Küldtem e-mailt a rejtőnek a másik két pont jelszórészletével, ezzel együtt szeretném kérni a megtalálás elfogadását.
Szép török épületeket fedezte, fel, köszönöm szépen a lehetőséget :) A közlekedés viszont nem volt egyszerű, mert a fonódó villamoshálózat építése miatt a nyílegyenes utcák is labirintussá váltak :)))

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.09.03 22:01]

 
R.Betti 2015.07.19 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.42
Segítséggel, de meglett! Köszönöm. :)

sagabi 2015.06.08 09:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.84
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

erdosjudit 2015.05.28 10:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2015.05.22 12:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.70
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2015.05.22 12:44 - Megtaláltam
Köszönöm

Daveee 2015.05.15 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kugyu21 2015.05.10 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
Végre eljutottam ide is, nagyon tetszett a környék, köszönöm a rejtést.

Wilka74 2015.05.09 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.17
Köszi meglett.

ngbriell 2015.05.02 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.50
Megvan!

 
Riki&tsa 2015.04.14 17:00 - Megtaláltam
Megvan

arpi1970 2015.04.14 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.95
megtaláltam

humvan 2015.04.11 16:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Ekarp 2015.04.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Nagyon szeretem a Gül Baba Türbét, köszönöm, hogy ide is rejtettél!

Brogan 2015.03.22 17:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.45
Lehetett volna valódi rejtést is csinálni.

gabortel 2015.03.12 12:02 - Megtaláltam
Hazafele, kis kitérővel.

Hugi87 2015.03.10 18:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1b] [wapon beküldött szöveg]

sorx 2015.03.10 18:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1d] [wapon beküldött szöveg]

Kaputyin 2015.02.24 18:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

sanya002 2015.02.21 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.60
Délutáni séta keretén belül meglett :)

mozgo 2015.02.21 11:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.62
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] szerintem egy ládát elbírna az egyik pont..

Gorkii 2015.02.21 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

kétbakancsos 2015.02.20 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.65
Az első pont szép hely, a második számunkra ismeretlen volt, a harmadiknál van egy kedvenc helyünk a Sörmanufaktúra.

Gül Baba operettSörmanufaktúra
Patics 2015.02.14 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.67 súly: 3.22
Valentin napi kalandozás során...

Sajnos az első tábla le van szerelve és lefektetve a kerítésoszlop tetején hevert, levettem és felállítottam az oszlop tetejére, de bármikor eldönthetik, vagy elvihetik.

A második helyen a névtáblát tartó intézményt az önkormányzat bezáratta, a táblákat bármikor leszerelhetik. (Érdekesség, hogy azokat a táblákat én szereltem oda fel, amikor még működött az intézmény és a világítósokat is én szereltem le, de ezeket egyenlőre fenthagytuk.)

Katulyakutatók 2015.02.07 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.29
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtő fáradozását!
Fényképek később. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Sajnos korán értünk a Türbéhez, így zárva találtuk. Ide még mindenképpen visszatérünk, mert sráckorom óta meg akarom nézni. Amikor odaértünk, már ott volt egy török "hadsereg" is, de ostromfelszerelés nélkül ők sem jutottak be.

Üvegfalon át
 
Csirimojo 2015.01.31 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

viad 2014.12.20 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

tothadam86 2014.11.14 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltam-8)-

icarusdes 2014.10.18 10:54 - Megtaláltam
Reggeli futás során begyűjtve, köszönöm a rejtést :)

Garam.Bence 2014.10.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.95
Megtaláltam, köszi a rejtést! A kék tábla megvan, csak ki van dőlve :)

Nargoth 2014.10.11 16:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.84
Nagyon tetszett, főleg a türbe és a kilátás. De hogy logokból kell megfejteni a "rejtést", az kritikán aluli.

rosie 2014.10.11 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

B.exter 2014.09.17 18:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.15
Pár éve nekifutottam ennek a multinak, most azonban végig is jártam. Kár, hogy a tó környéke elhanyagolt, a Türbénél a tábla kissé kidőlt. ( :
Köszi!

zoalka 2014.09.17 17:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.21
A múlt köztünk élő díszei.

distike 2014.09.02 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.88
Megtaláltam .Köszönöm a lehetőséget.

kovacsbalu 2014.08.28 20:26 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.07
Esti séta :)

Tathalas 2014.08.10 11:58 - Megtaláltam
Ezt is megleltem, köszönet a rejtőnek :-) [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

Paleo.team 2014.08.07 16:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

A Türbénél lévő tábla eltűnt!
Most egy teljesen új, fehér alapon fekete szegélyes piros betűs tábla van kihelyezve!
Miután a Türbénél eltűnt a kék tábla, helyette itt van egy másik a közelben: N 47 30.951' E019 02.076'
Fehér alapon fekete betűk és csak az első négy betű játszik!

[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

placi75 2014.08.06 20:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget: PLaci [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kectam 2014.08.02 14:30 - Megtaláltam
A hőségben találtuk meg a pontokat. Minden kihalt volt, sehol egy teremtett lélek

stmester 2014.07.29 06:55 - Megtaláltam
az első jelszó már nincs a kapun

ZizAti 2014.07.25 15:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Zolee140 2014.07.23 13:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.11
Köszi a rejtést! Ezeket a helyeket nem is tudtam a vendégkönyv mégis tele volt írva! Mások tudják! :D
Bár a tó kissé elhanyagolt... :S

(a kapunál ott a jelszó csak trükkös! :D )

UPŐ az
TürbeCsúcs
TürbeTónál
Fürdő 
szollosi73 2014.07.10 08:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.88
Megvan!
A 2. és a 3. pontot már vagy két éve begyűjtöttem, de most újra végigjártam mindhármat. Az elsőnél túl korán értem oda, sajnos még nem volt nyitva, a keresett tábla belül megvan egy kocsibeállón.
Köszi a rejtést!

Cloudwalker 2014.06.22 15:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.22
Kellemes séta volt, már régóta fent volt a listán pár pont ebből :)

Köszönöm a rejtést,

Csabi

Dedina 2014.06.22 15:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Napsütéses vasárnap délutáni séta során megtaláltuk. Köszönjük a rejtést!

Edina és Csabi

SzaboI 2014.06.09 11:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Hey-ho 2014.06.08 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kekenj 2014.06.04 11:45 - Megtaláltam
kösz a rejtést

Bl4st3r & Amy 2014.06.01 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
A medvék megtalálták! [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]
Ez így pont elég egy ős-multinak, elég is volt. Érdekesek a helyszínek, a leírás rendben van, igazából jó volt teljesen. A 2. pontnál a link már nem működik.

Zzr 2014.05.23 09:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.56
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget.

Choongie 2014.05.19 13:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

totedu 2014.05.17 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.23
Megtaláltuk! Köszönjük.

athilarex 2014.05.09 17:40 - Megtaláltam
OK

sabata 2014.05.02 12:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.98
Megtaláltam!

Angyal család 2014.04.23 17:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.18
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Bringás találat munka után. A Gül Baba utca feléig fel tudtam tekerni, utána már csak tolni lehetett a bicajt. Aztán lefelé kiderült, hogy sokkal nehezebb, mint felfelé. Szóval csak óvatosan.
Köszönöm a rejtést, bár egy mikro ládát azért elbírt volna a helyszín.

Mfer84 2014.04.12 17:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.54
Először sötétben(mesés a türbétől a panoráma!), másodszor nappal jártunk erre. Ennek a ládának köszönhetjük fiatalabb cicánkat, aki a Lukács fürdőnél addig törleszkedett, míg végül haza nem vittük:)

ShellGuards 2014.04.12 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget!

R-Gyu 2014.04.11 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.80
Megtaláltam.

A tó plexin keresztül
Gül Baba10-kor nyitnak
gyetger 2014.04.06 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

CsoMaG 2014.04.01 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

huszty 2014.03.23 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

ZoltanW 2014.03.16 17:31 - Megtaláltam
koszi [wapon beküldött szöveg]

Ralph 2014.03.12 15:44 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.70
Megtaláltuk, köszönjük!

Sir Pajszer 2014.02.09 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.49
Meglett!

cs24 2014.01.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.36
Megvolt

zsolty23 2014.01.05 10:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

bebfva 2014.01.04 12:43 - Megtaláltam
Nehezen vettuk ra a sereget, de a vegen jokedvu vadaszat lett belole. Koszonjuk. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

hinia lux 2014.01.04 11:23 - Megtaláltam
Korábban egyik helyszínen sem jártam, így számomra elég sok újdonsággal szolgált a multi. Mindegyik pont önmagában olyan jelentős építmény, hogy akár különálló három láda is lehetne.
A multit két részletben találtuk meg, a türbénél már korábban jártunk. Köszönjük.

Gül Baba TürbéjeKorán
Lukács Fürdő 1Lukács Fürdő 2
EmléktáblákParkolóhelyünktől a parlament
ÚtközbenTörök Fürdő
grw766 2014.01.01 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.25
Köszönjük a rejtést.

Explorer68 2013.12.31 10:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.12
Kellemes kis séta a múltban. Köszönöm a rejtést!

breimanne 2013.12.29 00:00 - Megtaláltam
Köszi rejtést!

Rézangyal77 2013.12.28 08:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a játékot! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Judit és Béla 2013.12.21 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Megtaláltuk.

KBB-Bombur 2013.12.19 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.05
Ez is megvan, köszönjük.

KBB-Balin 2013.12.19 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.06
Megnéztük. Köszi.

brie 2013.12.01 14:57 - Megtaláltam
Szép kis kirándulás volt.

emiGrant 2013.11.20 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.30
Gül Baba türbéjéhez felmásztunk a Gül Baba utcán, ami nagyon izgalmas volt. A türbénél két nagyon barátsagos őr kinyitotta nekünk a sírt tartalmazó épületet is, így megnéztünk mindent. Nagy kár, hogy nem igazán tartják karban a türbét és a környékét, így pusztul az állaga. Nyuszikának üzenem, hoy a 3. ponton már HÁROM tábla van, de azért még mindig nyilvánvaló a megoldás. :-) Köszi a rejtést!

gst76 2013.11.18 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]
Munka után a környéken volt dolgom, így felkerestem ezt a multit. Sajnos gps hiányában térképpel kerestem fel a pontokat, ezért az első jelszórészlet fejtörést okozott, mert a türbénél semmilyen táblát nem találtam.
Csak ma reggel, mikor ismét elolvastam a leírást, esett le a tantusz, és jutott eszembe, hogy hol láttam kék táblát.

GCtork_20131118154401.jpgGCtork_20131118155212.jpg
GCtork_20131118155221.jpgGCtork_20131118155359.jpg
GCtork_20131118155536.jpg 
Csaszi 2013.11.03 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Munkából hazafelé levadászva.
köszönöm az invitálást.

Csaszi

Laltan 2013.10.25 18:22 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

GCtork_20131025175616.jpg 
Pogánypeti 2013.10.25 14:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Szeretem az ilyen városnézős multiládákat, amelyek jó kis sétára késztetik az embert, főleg ilyen szép időben. Olyan helyekre juttat el, ahol egyébként még sosem jártam, és nagyon hasznosnak is tartom, mert tanulni lehet belőle.
Külön köszönet ezért a rejtésért, amely a mai napom 8. találata! :)

Gül Baba türbéjeA forgalmas Margit híd a türbe mellől
A Török Fürdő romjai a Frankel Leó úton, a tó mellettA Király Fürdő
hg5vy 2013.10.07 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.78
Kellemes séta keretében

 
tádé 2013.10.05 16:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Köszönöm! Tádé

Hurri 2013.10.03 10:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Somate 2013.10.01 13:30 - Megtaláltam
Megvan :D

somga 2013.09.29 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük. A Türbénél nagyon-nagyon régen jártam, jó volt újra felfedezni .

petili 2013.09.11 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Köszönjük a rejtést!

geolady 2013.09.07 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.15
Kellemes időben kellemes séta volt.

 
Gubirobi 2013.09.06 09:55 - Megtaláltam
Budapesten mentem egy kellemes sétát és közben régi/új ládákat találtam meg.
A fürdőnél kezdtem, majd jött a Türbe és végül a tavacska.
Történelemből tanultam a török hódoltságról, most legalább nyomait is láthattam. Az épületek tetszettek, sajnáltam, hogy a Türbébe nem tudtam bemenni, mert 10.00-kor nyit ki. Viszont a szép kilátásban gyönyörködhettem.
A ládaoldalon lenne mit javítani (nagyon messze van 4-es eddigi értékeléstől valójában), sőt egy adoptálást is megérne ez a láda, de biztosan rejtője nagyon ragaszkodik hozzá, mert ....:)
Az értelmes jelszavakat továbbra is jobban szeretem!:)
Mint látnivaló, tetszett, mint láda, felejtős.
Köszönöm a lehetőséget!

Braunka 2013.08.21 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.09
14 órás biciklizés, Budapesti "kör" 19. találata
Türbénél a biciklit lenn hagytam a macskakövön (na, az fárasztott el egész nap, a macskakő)
Miután az amfiteátrumban nem volt türelmem a borostyánhoz, és a Puskás se sikerült, örülök ennek a találatnak a nap vége fele.

tamas.baksa.hu 2013.08.13 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28a] [wapon beküldött szöveg]

Horizont 2013.08.11 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Egy kis történelem óra Budán. Próbáltam bele képzelni magamat a XVI. század miliőjébe, hátborzongatóan izgalmas volt, de mégsem sikerült. A látottak segítettek megérteni a kor történelmét. Köszönöm a lehetőséget.

scholl 2013.07.20 16:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Vityka76 2013.07.17 19:00 - Megtaláltam
:)

Pajzsika 2013.07.10 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.53
Meglett, letudva, köszi!

Dióskanyar 2013.07.10 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.03
Az első pont valóban nagyon jó hely! Jó a környezet, nagyon jó a kilátás, még egy szimpla ládának is elmenne. A Gül Baba utca sem semmi! Köszi a rejtést.

zoli86 2013.07.06 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.15
Köszönjük, meglett :)

RichieRics 2013.06.30 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Azon csodálkozom, hogy pesti lakosként hogyhogy nem jártam még ezeken a helyeken. A láda rejtése egyszerű. de nagyszerű, a környezet meg sajnos csak max. 5 pontra értékelhető, pedig adnék tizest is a gyönyörű kilátás miatt az első pontnál, ami egész Pestet mutatja. Mellesleg a Gül Baba utcát is nézzétek meg, én lehidaltam tőle :) Biciklis találat Dorkával.

Đorka 2013.06.30 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.82
Nem láttam még a Gül Baba Türbét, ahogy a tavat sem. Köszönet a rejtőknek, hogy e ládával bemutatták ezeket a helyeket. :) Biciklivel kerestük fel a pontokat Ricsivel, nagyon élvezetes volt. A tó nagyobb figyelmet is kaphatna, elég elhanyagoltnak tűnt. :(

Emese&Dezső 2013.06.22 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Ashtray 2013.06.16 17:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Valex75 2013.06.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Köszönjük!

laubi 2013.06.12 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Ebédidőben jártam végig. Az első ponttól milyen jó a kilátás ... :) Köszönöm a rejtést, már szinte közhely, de ide sem biztos, hogy eljöttem volna (nem tudtam, hogy van, legalábbis ami a tavat illeti ) a gc nélkül.

Fadam23 2013.06.12 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.65
Már régóta terveztem de eddig kimaradt. Első igazi nyári napon, jóidőben. Köszönet.

gybazsi 2013.06.11 20:00 - Megtaláltam
Köszönjük! Kerékpáros találat.

geocat&geodog❤ 2013.06.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.15
Csodálatos emlékek a múltból, 10 éve Pesten élünk, de még sosem kerestük fel ezeket az emlékeket. Hála a geocachingnek, végre felfedezhettük őket és még egy kis gyógyvizet is ittunk a Lukács Fürdőben. :) Köszönjük a rejtést!!!

Lencsybaba 2013.05.25 18:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

H+W 2013.05.25 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Köszönjük a rejtést!

Gül babaMedve
Kutya 
Tapsifüles 2013.05.21 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.61
Köszi a rejtést!
A főváros egy új részét ismertem meg.

DrBASH 2013.05.19 19:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.70
Jó kis séta még így a nap végére. Kár, hogy a tó körüli rész ennyire el van hanyagolva.
Köszönjük a rejtés! :)
Beus&Atthys

robrajcs 2013.05.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.58
Megtaláltam, köszönöm!

rozsabogar 2013.05.15 17:30 - Megtaláltam
megvan

MPeter71 2013.05.09 13:25 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

beszabo 2013.05.04 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

n. 2013.05.04 00:00 - Megtaláltam
 

csehipest 2013.05.01 17:03 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.83 súly: 3.33
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Ifialex 2013.04.28 12:45 - Megtaláltam
Köszi a rejtést, érdekes multi.

 
VaVi 2013.04.27 00:00 - Megtaláltam
Ok

kismancs 2013.04.21 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.79
Könyvfesztiválozás után levadászva. Már egy ideje piszkálta a fantáziám. Köszi, hogy megmutattad ezeket a helyeket!

szabilkó 2013.04.11 20:00 - Megtaláltam
Szép kilátás!
Köszi!

raticu 2013.04.11 20:00 - Megtaláltam
Kellemes esti séta.
Köszi!

h.krisz 2013.04.06 19:09 - Megtaláltam
Szép volt,jó volt...Köszi

RobiGergo 2013.04.06 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.50 súly: 3.29
Köszi a rejtést!

alcala76 2013.04.06 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.30
Hangulatos környék. :)

emmerwald 2013.03.30 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.24
Köszönöm!

A kitaposott kesserösvény...Lentről...
Fentről... 
babi99 2013.03.30 14:15 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26y] [wapon beküldött szöveg]

tau 0470 2013.03.20 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.88
Köszönettel.

2.2.a
1.3.
markoga 2013.03.20 10:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26x] [wapon beküldött szöveg]

Nocsak 2013.03.20 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Nagyon szép a kilátás a városra.

tamas8_22 2013.03.15 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.59
x

Csomi89 2013.03.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.66
Köszönöm.

Zimi67 2013.03.09 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.84
Megvan!

Lili.th 2013.03.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.31
Jó kis séta volt, sok érdekességet láttunk útközben.

maxxtro123 2013.03.03 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
OK!

Vitona 2013.03.03 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.26
Tavasz elejei séta

Csizmások 2013.03.03 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.02
Köszi! Nagyon tetszett amit megmutattál!

gggg 2013.03.02 00:00 - Megtaláltam
megtaláltam

griffs 2013.02.27 13:00 - Megtaláltam
Egy jó kis, tavaszcsalogató bringázás közben, befivel, halászkirállyal és Péter60-al:)

Péter60 2013.02.27 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.91
Szép, eldugott kis látnivalókhoz visz a multi, kár, hogy csak virtuális.

phoety 2013.02.25 17:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Mini 2013.02.03 12:24 - Megtaláltam
:)

Szpal 2013.01.29 16:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 3.06
Izomlázas találat, cégügyintézés és a felújított Lukács fürdő megtekintése után. /1036./

Anita87 2013.01.26 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Első ládánk Kmaate-val, köszönjük :-)

kmaate 2013.01.26 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Első láda, remélem még sok lesz.

geohunter 2013.01.23 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.82
Köszi a rejtést, kellemes kis séta volt Budán.

cseta 2013.01.12 15:44 - Megtaláltam
Megvagy!

Stuka6 2013.01.11 17:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük szépen!

Fixis 2013.01.11 17:31 - Megtaláltam
Tessekur! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

WalterBrothers 2012.12.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Köszönjük!

Roberto Kesser 2012.11.23 16:45 - Megtaláltam
tetszett (annak ellenére, hogy fél Törökországot is bejártam már) csak elég romosak
köszönöm a rejtést, Roberto

kópé1993 2012.11.19 13:57 - Megtaláltam
Megvan köszi!

K-Isti 2012.11.11 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
OK.

EdKa 2012.11.11 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Ragyogó napsütésben. Gül Baba Türbéjénél még nem jártunk soha, pedig budapesti születésüek vagyunk.

humanual 2012.11.10 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk! Nagyon szép helyre vezetett az első pont, évek óta nem jártam errefelé. Jó kis séta volt, köszönjük! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

arkangyal 2012.11.08 20:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.79
köszönöm

faus2s 2012.11.04 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.04
megvolt

dzsajokosz 2012.11.02 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

soma70 2012.10.29 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.90
Egy kis esti séta a városban. Köszönöm a rejtést!

RV 2012.10.24 00:00 - Megtaláltam
köszönjük a rejtést!

baggio 2012.10.20 22:20 - Megtaláltam
Megvan!

perdix 2012.10.20 22:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.22
Meglelve!Köszi a rejtest!
Azon a macskaköves utcán felfelé tolva a biciklit a sötétben olyan volt,mintha visszakerültem voln a török időkbe.

szsuzsi 2012.10.07 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.60
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

szabcy 2012.10.07 16:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.24
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Gabro 2012.10.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.25
:-)

LionDaddy 2012.09.29 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.05
A mai napra a család többi tagjának egyéb irányú elfoglaltsága és a bizonytalan időjárás miatt budapesti ládázást terveztem. Volt egy jó pár multi, amit még nem volt időm vagy kedvem megkeresni, így ezekből szedtem össze párat. A Hősök terénél parkoltam le és 20 km-es városi túrám után ide is értem vissza, aminek eredményeként 6 db .hu-s, 2 db .com-os és 9 db games-es találattal lettem gazdagabb.

A kis tavat ismertem régebbről, a nevét is tudtam, de fotóm nem volt róla, így elsétáltam ide is. Nagyon lehangoló a romos épület, kár hogy így veszni hagyják. A Gül Baba utcán nagyon érdekes volt felkaptatni, ritkán jár az ember ilyen stílusú utcában Budapesten. A Türbe számomra igazi meglepetés volt, sosem jártam még itt. Érdekesség, hogy egy török csoport volt éppen odabent, és a biztonsági őrök nem is engedtek be míg ők nem végeztek az imával és ki nem jöttek. Nagyon szépen rendben van tartva a hozzá tartozó kis udvar és maga az épület ill a sírhely is. A harmadik pont nagyon elrejtőzik a fák takarásában, nem sok látnivalót kínál, de a jelszórészlet legalább egyértelmű.

Köszi a rejtést!

anettx 2012.09.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.00
köszönjük! a gül baba utcát mindenkinek ajánljuk, nagyon hangulatos kis utca!

Pandi68 2012.09.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Nagyon szép helyeket láttunk. A tó igazi meglepetés. Köszi.

izsolt 2012.09.19 17:50 - Megtaláltam
__

VasG 2012.09.18 20:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.74
Budapesti bicajos geoláda vadászat során itt is jártam.
A nap végére jól megdolgoztatott a feljutás a türbéhez. :)

porgesz 2012.09.09 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.57
A türbét már rég meg akartuk nézni, élmény volt, és be is mehettünk. Kár, hogy a második állomást csak kapun keresztül lehet meglesni.

 
beuuu 2012.09.08 17:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.06
jó volt, jó volt, de örültem volna legalább egy picike ládának :)
köszi

Dömemama 2012.09.06 18:15 - Megtaláltam
OK!

szuperpocok 2012.09.03 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.76
bike. koszi!

Nicky&Ati 2012.09.02 16:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
A tó neve a netcache volt, mert sehol se találtuk semmi infót. Nem is olyan messze laktam de erről a tóról soha nem is hallottam. :) Két részletben sikerült levadászni. Fentről szép a kilátás. :)
Nicky&Ati

Eléggé romos :(Mintha nem is tó lenne
Gül Baba utca
 
neel 2012.09.01 00:00 - Megtaláltam
Kellemes séta volt 1-1 záporral fűszerezve.
Szomorú és egyben furcsa, hogy a türbe mellett nincs egy működő beülős hely, ahol felfrissülhetne az ember.

SirCristo 2012.08.30 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Megtalaltuk, koszi.

Raczky család 2012.08.22 14:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

rallymax 2012.08.19 11:30 - Megtaláltam
Egy kis bringázás a városban :)

szepzsuzsi 2012.08.18 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.59
Kellemes séta, köszönjük szépen! Igaz, kicsit halálfélelmem volt a Gül Baba utcán lefelé...:)
szepzsuzsi, Ágnes

Jojanya 2012.08.12 21:00 - Megtaláltam
Megvan, köszi.

UfoPapa 2012.08.03 19:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.20
A tó nevére valóban nem találtam rá, de itthon picit átgondolva meglett. Én a jelenleg üzemelő bisztrónak a nevében semmi erre utalót nem találtam, viszont a tábla mindenképp segítséget nyújtott.
Gül Baba türbéjébe régóta el szerettem volna jutni, most végre láthattam.
Igaz csak a kilátást, mert a bejutás csak este 6-ig lehetséges (A fővárosban!)
Nagyon Köszönöm a rejtést!

bzsoltie 2012.07.27 08:10 - Megtaláltam
kár hogy virtuális...

BuGya 2012.07.19 00:00 - Megtaláltam
:-)

vittorio 2012.06.27 19:17 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

richard_szabo 2012.06.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.08
Nyáron jó korán kelni. Munka előtti rollerezéssel egybekötve sikerült.

housefly 2012.06.17 12:25 - Megtaláltam
Köszönöm a sétát!

Dolex 2012.06.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.47
a Második pont egy kicsit nehézkesen ment, mivel 10 perc keresgélés után sem találtunk semmi olyat, ami utalt volna a tó nevére, végül itthon internet segítségével tudtam beazonosítani. A többi pontja gyorsan meglett.

hangyal.janos 2012.06.06 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Első multiládám. :D Kicsit nehezen ment, de megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

gusty 2012.06.03 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.69
-1 pont, mert tele lett a patent cipő fügével. :) A bringát felfele a macskakövön és a lépcsőn toltam. Mea culpa mea maxima culpa!

mSac 2012.05.26 16:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.23
Kerékpáros találat Farfallával.

Köszönjük!

A romTücskömmel
Farfalla 2012.05.26 16:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Kerékpáros találat mSac-al.

Brutális fügefa terebélyesedik a tó mellett.
Nagyon tetszettek a helyszínek.

Köszönjük!

Gül Bababicó
kaldigeza 2012.05.14 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Hűvös, szeles időben szólóztam. Köszönöm a rejtést!

jbako 2012.05.13 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.54
Megtaláltam, szép séta volt a párommal. Gül Baba sírját is kinyitotta az őr, odabent a vendégkönyvben sok török bejegyzés van....

gsy 2012.05.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05


mazsola069 2012.05.02 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
Munka után végigsétálva a pontokat 2-1-3 sorrendben.A jelszó összeált a leírás alapján,de a rendszer nem fogadta el.A képek valamint mailemet összegezve kérném az elfogadást.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.06.04 19:32]

 
tak-tak 2012.04.30 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.30
Katival

paszi 2012.04.29 13:35 - Megtaláltam
A Türbe nagyon tetszett. Köszi a rejtést! GCMEKI-vel párosítottuk.

Imperator Csaba 2012.04.18 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam!
Szép volt a kilátás a Türbétől. Érdemes volt felmenni. Köszi a lehetőséget!
Sajnos a másik két hely tényleg elhanyagolt.
Ja és külön hangulatos volt a kis utcácskán felmenni, akár egy időutazásnak is beillene. :)
Ajánlom mindenkinek a Gül Baba utcát felfelé.

P306 2012.04.01 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
Megtaláltam. Sajnos a háromból kettő nagyon lepusztult állapotban van. Szégyen.

Delfin1990 2012.03.25 20:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Nagyon jó helyek, kár, hogy az a tó tiszta romos.... A bisztróból étterem lett, már nyitva van és más lett a neve, de a pincér tudja a tó nevét :)

znasz 2012.03.25 20:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Köszi a rejtést.

MiMintTeam 2012.03.25 16:00 - Megtaláltam
Megvagy! :)
(HCSST)

torovik 2012.03.24 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.09
köszi

bgyuro 2012.03.21 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.38
ok

Myself 2012.03.19 00:00 - Megtaláltam
Danke! Monnyuk, a kedves biztonsági őrökből csak egy maradt, a másik prosztó volt, de mit is várjunk ugye... asszem épp behajtók vártak a bisztrónál :)

aDoc 2012.03.18 01:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Whiteite

Cerberus 2012.03.17 13:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.04
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést.

SzabEdAn 2012.03.15 20:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

erdélyiek11 2012.03.15 00:00 - Megtaláltam
Köszi.

molka 2012.03.10 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Botor módon egyszer sötétben próbáltam megkeresni, hát jól tettem, hogy most újra próbálkoztam, napsütésben! Minden pont nagyon tetszett, kár, hogy az utolsó két pont annyira elhanyagolt! Köszi!

 
EdeZ 2012.03.10 16:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

Anika és Ádika 2012.03.04 15:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
MEGVAN

-eresz- 2012.03.04 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Köszi a rejtés.
Szép időben kellemes volt a séta.

nyuszt 2012.03.03 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
Egy vagy másfél évvel ezelőtt próbáltam megkeresni a pontokat, de a harmadik pont sehogy sem lett meg, pedig nyílvánvaló.
Szóval ma meglett egy kis kora tavaszi napfény fürdővel egybekötve.

musztáng 2012.03.01 10:00 - Megtaláltam
Kellemes séta volt.Köszi

[Jóváhagyta: fruzsa, 2012.04.22 22:18]

mendi_es_zoli 2012.02.29 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést!

Dimona 2012.02.29 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megtaláltam, köszi a rejtést!

SzandiB 2012.02.29 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.65
Érdekes környék. A város közepén van szinte, mégis ilyen lepusztultak egyes részei. Sose gondoltam volna, hogy ezek az épületek közt ilyen kis, meredek utcácska rejtőzik ami egy ilyen török műemlékhez vezet.
Köszi a rejtést!

Gül Baba
Dimona
iMagination 2012.02.26 09:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.10
Köszönjük!

Cseber 2012.02.25 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, Ágival!

csbagi 2012.02.25 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.54
Budapesti egésznapos ládázás Istvánnal.
A türbénél először jártunk, nem csalódtunk: szépen felújították, és a kilátás is tetszett.
A 2. pont jelszórészletét félve írtam be, de elsőre rendben volt.
Köszönjük!

BubaGC 2012.02.19 13:30 - Megtaláltam
-

plecs 2012.02.19 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
Nagyon érdekes séta!

markovicsa 2012.02.13 14:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.54
A Türbe környéke nagyon szép, csak a rózsák még várják a tavaszt. A bejáratnál két biztonsági őr várakozott, akik kedvesen beinvitáltak és kinyitották a sírhely ajtaját. Lásd a csatolt fotón.

Gül Baba koporsója 
nagyi11 2012.02.13 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.30
Megtaláltuk!

navigaator 2012.02.03 00:00 - Megtaláltam
-

DenkeT 2012.01.23 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.98
Mai ládázás negyedik áldozata, köszi a rejtést! :) (kütyü nélkül)

gjvr 2012.01.15 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Gül baba türbéje szépen fel van újítva, szép a kilátás is onnan. Megküzdöttünk a macskaköves Gül baba utcával, szép emelkedő! A 2.pont elhanyagolt, a kupola rozsdás, a tavat ellepték a falevelek.
Köszönjük a "rejtést"!

picinyuszi64 2012.01.09 14:40 - Megtaláltam
megtaláltam

walky 2012.01.08 15:30 - Megtaláltam
köszönöm

hercule&jane 2012.01.07 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

Gcmeki után vadásztuk le...bár bevallom töredelmesen, hogy tegnap este a neten minden pontját megtaláltam.
Viszont Gül babánál még sose jártunk, ezért mindenképpen meg akartuk keresni. A "teraszról" fantasztikus pesti panoráma tárult elénk, még a Megyeri híd is látszik.
A harmadik pont környékén dolgoztam évekig, így jólesett a nosztalgiázás:)

boson 2011.12.28 14:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

juli 2011.12.28 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

GCtork_20111228134058.jpgGCtork_20111228134115.jpg
GCtork_20111228134441.jpgGCtork_20111228134837.jpg
GCtork_20111228135359.jpg 
Pala.G 2011.12.11 12:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.19
Köszönjük a rejtést!

Üdv
Detti & Gábor

tudo 2011.11.29 13:23 - Egyéb
40 km városi kerékpározás rendes novemberi ködben 3 régi ládával. A napi menetben ennyit sikerült beiktatni városi kerékpárral és városi ruhában a 2011. évi Kerékpáros Kupa zárása jegyében.

GCKOPI után végiggurultam a naponta járt budai kerékpárúton. Persze most is, mint minden áldott nap legalább1-2 alkalommal telefonáló városi terepjáró kanyarodott rám a kerékpárúton. Mintha kötelező előírás lenne, olyan pontosan tartják be.

A ládát 3-1-2 sorrendben jártam be. Első alkalommal nagyobbik fiammal teljesítettük a ládát, most is sajátos hangulat árad a 3 belső pontból. Szívesen jártam újra a meredek utcákat, a törökfürdőket, a tavat. A jelszó az 1. találat óta megváltozott.

Ezzel a ládával befejeztem a 2011. évi Kerékpáros Kupa tevékenységemet. Sok szép, újra felelevenített élmény jött elő a 9 hónap során, számos helyre újra vissza akarok menni, ha lesz újabb kiírás. Az utóbbi években a sok új láda felkeresése is szép volt, de a Dunakanyar, a Pilis, a Budai-hegység, a Cserhát, a Gödöllői-dombság, az Alföld pest megyei része az új ládákból már kimaradt, a Kupa teljesítése során ezeket újra járhattam. 2010-ben az egyetlen visszatartó ok a log "Egyéb" típusa tartott vissza, mert tudjuk, hogy általában hogyan születnek az ilyen típusú bejegyzések. Amennyiben lehetségessé válik, ki kellene fejleszteni egy "Kupa" típusú logot, hogy ne keveredjünk az "Egyéb" logokkal.

Jellemzően a ládák kb. 30 %-a az 1. találataim óta teljesen átalakult, lényegében újként futottam nekik. Kerékpáros szempontból az összes jellemző edzéstípus megvalósítható a kupa teljesítése során. Kihasználhatóvá válnak olyan fél napok vagy akár pár órák is, amelyeket csak új láda keresések során nem tudtam volna kihasználni. GC szempontból a nyomvonal beküldése és ellenőrzése sokszor tisztább, mint a jelszavakkal való szenvedés, és a folyamatos járattervezés sokszor szellemi kihívást is jelent a készülések során. (Sebaj, ha jövőre folytatom, akkor már kész járatok állnak rendelkezésemre a ládaváltoztatások jogának fenntartásáig).

Nyilvántartásom szerint 2011-ben a kupában 660 találatot értem el.

Kerékpáros kupa: 40.49 km

A 3. pontBudai templom
Templom belsőAz 1. pont
Kilátás a városraTörök fürdő
Tetszett a tó!A 2. pont
Skalp 2011.11.17 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.87
Kővé fagyva.

 
boszorkányok 2011.11.17 00:00 - Megtaláltam
Nagyon szép hely, a város közepén és mégse..

gyusz_58 2011.11.13 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.76
Fiúkkal drive in
Köszönjük a rejtést

GB 2011.11.11 16:53 - Megtaláltam
ok

Andrys 2011.11.11 16:53 - Megtaláltam
:-)

2in1 dream team :) 2011.11.01 12:46 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.33 súly: 3.23
megtaláltuk ám :)

kismaczu 2011.10.29 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Ez egy mesebeli környék,köszönjük,hogy megmutattad.

 
becko 2011.10.29 00:00 - Megtaláltam
megvan

salty 2011.10.16 15:40 - Megtaláltam
Megvan!

Stupe 2011.10.11 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.96
Gyalogos megtalálás........ de az 1. állomás koordináta leírása kicsit átverős , megtévesztő.! Inkább egy jól elrejtett kicsi ládát kellett volna rejteni a Török emlék körül. A többi pont OK.

fuzbal 2011.10.04 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.69
[wapon beküldött szöveg]
Köszi a rejtést!

nzsolt 2011.10.01 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.80
Köszi a rejtést.

csörike és maci 2011.09.30 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Az első két állomást még áprilisban felkerestem, a harmadikhoz ma jutottam el.

Marpad 2011.09.29 10:57 - Megtaláltam
Érdekes helyeket nézhettünk meg. Különösen kedves őrök vigyázzák a Türbét.
Köszönjük

coffeecup 2011.09.26 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Minden simán ment, a környéket ismertük már, sokat járunk arra, de most kicsit színesítettük is a sétát. Köszi!

Sunboy 2011.09.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.43
Köszi

picuresnagyur 2011.09.14 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.20
köszi, újabb nekifutás munka után :) aranyos a harmadik pontnál a kávézóféleség krétás táblája :) "a napenergia segít"

Topolya 2011.09.12 19:30 - Megtaláltam
ok

dacu 2011.09.11 18:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.81
Köszönöm, kellemes séta volt.

marsoka 2011.09.09 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.79
Megtaláltam!

 
Garfield13 2011.09.09 09:00 - Megtaláltam
Kellemes reggeli séta, egy csodás nap kezdete... :) [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2011.09.06 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
A 2. ponton a vendéglátó ipari egység tulajdonosa így a szórakozóhely neve is megváltozott. Az alternatív még tartja magát! :-) Köszönet a rejtésért!

 
ittott 2011.08.21 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
Ezen a környéken nőttem fel, jó volt erre sétálni újra.
Gyerekkoromban a türbe már létezett :), de nem volt ilyen szépen emlékhelynek kialakítva és látogatni sem lehetett. A Török fürdő akkor még működött, de mintha valami süllyedés vagy medence repedés miatt kellett bezárni, amit nem lehetett javítani és így az enyészeté lett a fürdő. A tónál annak nevével működő vendéglátóipari egység is megszűnt, a mostani neve már nem kötődik a tóhoz.
Kedves Rejtők! Lehet, hogy rövidesen újra feladatotok lesz, mivel a kék tábla helyén tulajdonos váltás várható, és lehetséges, hogy az újak, már nem akarják ezt a táblát.

A türbe a Budai várralA Gülbaba utcai házak is az enyészeté lettek
A romos Török fűrdő 
Grizli 2011.08.17 07:30 - Megtaláltam
Számunkra nagyon érdekes kis multi volt, még sosem néztem meg őket ennyire, mint most, és a Gül babánál rendkívül jó a kilátás.üdv.grizli és boszi

dienespeter 2011.08.15 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 1.5 átlag: 3.17 súly: 2.90
köszi

karadiadam 2011.08.09 15:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.00
első ládám :)

Guizmo és Cuni 2011.08.06 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.76
Mediterrán hangulat itthon mediterrán nyaralás előtt, szép kilátással.

Hungerwood 2011.08.06 00:00 - Megtaláltam
megvan, köszi

GalocaesPereszke 2011.07.24 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megtaláltuk. Nagyon szép a kilátás. Köszönjük.

tomi140 2011.07.17 16:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.15] [wapon beküldött szöveg]

wheelmary 2011.07.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.61
Köszönjük a rejtést.

Varga family 2011.06.29 10:39 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.62
Megtaláltuk.

edo 2011.06.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.48
Igazán hangulatos volt felsétálni a Gül Baba utcán.
Köszönjük a rejtést.

hevike 2011.06.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Megtaláltuk.

Puzzle Apartman Gyula 2011.06.12 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.87
Mai napunk második találata. A Kis Svábhegyről lefelé jövet útbaejtettük a kocsit, melyet a Városmajornál parkoltunk le. Ittunk ill. némi gyümölcsöt vettünk magunkhoz és már mentünk is tovább. Egyszerűbbnek tűnt a séta, mint a kocsival forgolódás.
A harmadik pontot még tavasszal leolvastuk, a GCMEKI körbejárása közben. Mostanra csak az első kettő maradt.
Nagyon tetszett a türbe előtti sok sok rózsa. Ill. érdekes volt a tó. Az üvegen benézve meg se mondtam volna, hogy ott van víz is, mert annyira benőtte már a növényzet.
Köszönjük, hogy megmutattad!

nmárti 2011.06.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.25
Ok. Vizsga után, levezetésnek:)Köszönet érte.

Fürkészek 2011.06.06 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.67 súly: 3.27
Első pont remek, kiváló a kilátás erről a helyről. A második pontnál már nincs tábla és sajnos utólag olvastam, hogy pótjelszó is van. A kapun egy török férfi jött ki, őt kérdeztem meg,hogy mi a neve a tónak. A harmadik pontról nem tudtam megállapítani mi lehetett régen, de kellemes séta volt eső után. Köszönjük a rejtést!

Rocco21 2011.05.31 19:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.85
Megvan! 73. láda. Kicsit más sorrendben vadásztuk le a pontokat, és el is fáradtunk a nap végére, de tetszett a multi. Kár, hogy hagyják lepusztulni ezeket a szép épületeket.

Az első pontnálGanz utca
Gül BabaGül Baba türbéje
Gül Baba türbéjeKút
Gül BabaGül Baba türbéje
Sajnos ez elég romos állapotban van 
b_pisti_62 2011.05.31 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.46
Megtaláltam :-)

M Zsófia 2011.05.31 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.81
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

 
juleslucas 2011.05.14 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.51
Jót sétálgattam, nem ismert helyekre is eljutottam, köszi a kalandot!!!

anyóca 57 2011.05.08 18:30 - Megtaláltam
OK

dendeocse 2011.04.19 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Megvan.

Stimm 2011.04.16 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.37
Egy kis városi séta, kutyasétáltatással egybekötve. Nagyon tetszett a türbétől levezető macskaköves utacska.

zahako 2011.04.16 15:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.21
Köszi a rejtést, érdekes helyeket mutatott.

CzPeet 2011.04.16 11:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.84
Jó kis séta volt! Köszi!
Nem is tudtam h van ott tó, pedig a fősulira minden nap előtte mentem el anno :)

NoAndi 2011.04.12 18:49 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! Egy kellem esti bringázás közben begyűjtöttük! :)

Fakakadu 2011.04.09 00:00 - Megtaláltam
Gyors találat. Köszönöm a rejtést.

LPilot 2011.03.25 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.25
Nagy zűr kis-Isztambulban.

Avagy a tavasz 10. pillanata.

AlanTheWild 2011.03.23 07:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.17
Reggeli séta. A környék és a látnivalók megérdemelnének egy hagyományos ládát is!

Pimpi69 2011.03.21 14:08 - Megtaláltam
Türbe kapujához egy meredek szűk utcán toltam fel a bringát.A pontokat ha mar megtaláltam.A türbénél a bizt.őr átvette az idegenvezetői feladatot,és egy rövid előadást tartott.Köszönöm a rejtést.

vighv 2011.03.17 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.49
Az első pontot már korábban felkerestem, ma pedig begyűjtöttem a hátralevő jelszórészleteket.
A türbe létezéséről nem tudtam, de nagyon tetszett ez a kis park és az emlékhely. Köszönet azoknak, akik rendben tartják! Végre egy hely, ami nem szemetes és (részben már) fel van újítva!
A 2. és 3. pont már nem lelkesített ennyire, de összességében szerintem ez egy nagyon jó láda.
Hála és köszönet!

Rózsák AtyjaTürbe
A kertbenTarasz Sevcsenko szobra a 3. pontnál
Feszület a 3. pont közelében 
Motkány 2011.03.16 17:45 - Megtaláltam
Nagyon tetszett ez a multi. Kár, hogy a 2. pont ilyen rossz állapotban van.

Alcohool 2011.03.16 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

madox 2011.03.15 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.04
Megtaláltuk!
Szép környék!

frod42 2011.03.15 00:00 - Megtaláltam
Minden nap erre járok, de a 3. pont eddig fel sem tűnt. Köszönöm!

Viki&Tomi 2011.03.11 18:00 - Megtaláltam
Csak csajok találat!
Zsike és Viki akcióban! :)

DonRazzino 2011.03.09 18:18 - Egyéb
Gyalogos kupa: 12,3 km

eperdzsem 2011.03.09 07:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Nőnapi ajándékvásárlásom "gyors és hatékony" volt, ezért végre felkerestem ezt a sorozatot is, ami régóta fekete folt volt a térképen.
A türbénél kezdtem, ahol a jelszó kicsit megviccelt, mert nem a legfrissebb leírás volt nálam, vagy nem is tudom mi volt a baj. A biztonsági őrök szó szerint bagóztak rám, amikor bementem körülnézni. Innen a hangulatos és meredek utcán mentem le a tóig. Azt hittem kivételes vagyok, hogy búvárokat látok leereszkedni, de a logokat olvasgatva láttam, hogy ez nem kivételes eset. Első napra ennyire futotta, de másnap reggel munkába menet becserkésztem a 3. pontot is, így lett kerek a dolog.
Tökéletes városi multi, láda nélkül is, de imádom az ilyen rejtéseket, sokat lehet tanulni és tapasztalni!
Köszönöm!

Jó felé haladunkGül baba XXI
HazafeléTörök cica
Hacienda feelingIndul az expedíció
Műemlék védelem?Félhold
Nyúl 2011.03.05 16:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
A közelben is laktam egy ideig, ráadásul gyakran jártam erre, de a türbénél még soha nem voltam. Sőt! Pontosan azt sem tudtam, hogy hol van. Csak valahol "itt fent". Most bezzeg ide is eljutottam!

Kázmér és Párja 2011.02.26 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.54
Megvan.

flendera 2011.02.15 18:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Kicsit hideg volt és már sötét, de az esti fények kárpótoltak. Tavasszal és világosban visszatérünk. Nagyon jó kis multi, köszi. Érdemes a kis utcákon sétálni, hangulatos.
Sajnos a türbe már nem volt nyitva. Viszont a "kedves" biztonságiőr pénzért beengedett volna, ami egyébként ingyenesen látogatható. No comment...

Plavi 2011.02.15 18:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.10
Munka után kerestük fel a helyeket. Sötét volt és hideg, de a kilátás a türbétől megérte. Talán a türbe is különlegesebb így kivilágítva. Azért majd világosban is meglátogatjuk. Itt most jártam először, de a másik 2 pontot már jól ismertem.

Avranella 2011.02.12 17:00 - Megtaláltam
Privetyik! :) Koszi a rejtest! [wapon beküldött szöveg]

remiorsi 2011.02.11 00:00 - Megtaláltam
A rejtő segített az első 4 karakterben, az utolsó kettőt netről találtam ki, de becsületből ma ellátogattam a pontokhoz. A tó nagyon tetszett. Kár, hogy ilyen elhanyagolt a környéke :(
Alapötletnek ez egy nagyon jó láda, szerintem ráférne a tatarozás.

bear790611 2011.02.08 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.11
Köszi a rejést!

swiki 2011.02.02 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Az 1. ponthoz az út jó csúszós volt, aki "hátulról" közelíti meg vigyázzon az olvadásig!

Ulci 2011.01.30 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.50
Az első pontot már többször megpróbáltuk de sehogy nem jött össze kitalálni a jelszót, most a segítséget köszönöm a rejtőnek.. A második pont a láda szempontjából kicsit kettős érzéssel tölt el. Egyrészről nagyon szeretem a helyet, hiszen barlangász vagyok, anno pár alkalommal én is részt vettem a bontásnál, amikor a belső tóhoz vezető utat keresték és már volt szerencsém a barlangban kezdő búvár szemmel is körülnézni,- gyönyörű. Másrészről viszont nem török emlék (ami a leírásban is szerepel), és nem is látható túl jól... Pár száz méterre ettől a helytől azonban van egy igazi török fürdő (a kórház mögött,- jelenleg az építkezés miatt nem látható), ami innen kapta a vizét.. Én esetleg kiterjeszteném a ládát ezzel a ponttal is, és így már a tó is méltó pontja lenne a multinak. Ezen felül ráadásul a tó neve kitalálható a netről is. :-( A harmadik pont mellett már sokszor elmentem, ezért most sem néztem meg tüzetesebben, egyszer jó lenne bemenni. :-)
Köszönöm a rejtést.

 
zsoltsanyi 2011.01.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.40
Ha már török emlékek, akkor talán jobb lett volna ha a második pont (egyébként egyáltalán nem török eredetű) épülete helyett az attól légvonalban kb 100 méterre, az Irgalmasrendi kórház épületei között megbúvó valóban török eredetű fürdő épületei lettek volna bemutatva. Esetleg hozzáraktam volna még a Rudas fürdő szintén török eredetű épületeit.

kobor_aprod 2011.01.29 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltuk, klassz volt :).

vm 2011.01.27 12:20 - Megtaláltam
Tökéletes multiláda jelszó. A Türbe szép.

morph 2011.01.27 12:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Motorollalaci 2011.01.16 16:16 - Megtaláltam
Köszi meglett!

Cicamancs 2011.01.16 16:16 - Megtaláltam
Köszönjük!

Famágus 2011.01.16 16:16 - Megtaláltam
A bejárattól balra található kapuról már rég leszerelték a táblát, de a hely kedves őre szívesen megmutatta a csavarokat, amin a tábla leledzett, anno.
A fürdőnél régi ismerősbe / a szobrába legalábbis/ botlottunk, Sevcsenko, az ukránok Petőfije. Kárpátalján járva, nincs olyan kis falu, városi park, iskolakert, bármi, ahol ne díszelegne az ő bajuszos arca. Kint utána kérdeztünk az arcnak, így ismerjük..:-)
Köszönjük, kellemes kis multi..
Ludens, Oldfox, Cicamancs, Motorollalaci társaságában..

 
oldfox 2011.01.16 16:16 - Megtaláltam
...megtaláltuk!

ludens 2011.01.16 16:12 - Megtaláltam
Meglett... [wapon beküldött szöveg]
Még sosem jártam a Türbénél, örülök, hogy most sikerült.

hitamas 2011.01.12 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.96
:)

b.klaudia 2011.01.08 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
:)

Viky9603 2011.01.08 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Levadászva Joco12589, czejczej66, kacsaaa és Martina társaságában.

Kacsaaa 2011.01.08 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Joco12589, Tenshy911020, czejczej66 társaságában megtalálva!

Tenshy911020 2011.01.08 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
ok

czejczej66 2011.01.08 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.04
ok

joco12589 2011.01.08 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Ok

Ancs 2010.12.31 14:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.99
Útban a szilveszteri buli helyszínére egy kis ládászásra is maradt idő. A jelszó kicsit megviccelt, de megvan :D

 
Tóni&Beus 2010.12.29 13:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.46
Lefagyott az orrunk, miközben mindenünnen forró gőzök párologtak kifelé... Januárban visszajövünk feredőzni.

 
Aleph & Rita 2010.12.28 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.32
A Türbénél még sosem jártunk, így köszönjük a lehetőséget a rejtőnek.

coocos 2010.12.05 00:00 - Megtaláltam
meglett

TeraszokGül Baba
Gül Baba türbéjeTörök félhold
FTom 2010.11.14 14:26 - Egyéb
Változatos kalandozás a fővárosban vizek mentén, parkokban és hegyen-völgyön át. Gyalogos kupa: 26,7 km.

hacsabi 2010.11.12 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.38
.

pideryus 2010.11.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megvan!
Kár hogy a tó kissé elhanyagolt :(
Viszont a türbe és környezete szép!

a-beatrix 2010.11.11 13:00 - Megtaláltam
Mai első ládám, így hétköznap déltájban, érsebészet után. A jó hírt meg kellett ünnepelni egy kis ládatalálattal :-))
A fürdő épületét már sokszor láttam kívülről, de a tó mellett megbúvó, összedőlni készülő épület eddig még nem tűnt fel. Sőt, a türbénél sem jártam még, ami most, a felújítás alatt ingyenesen látogatható.
Köszönöm!

A fürdő ősszel.A türbe a félholddal.
Kút a türbe kertjében.Gül baba még mindig figyel...
minimal 2010.11.08 19:00 - Megtaláltam
megvan, köszi! itt sem jártam még, pedig 6 éve Budapesten élek...

alecar 2010.11.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Először a tónál voltam és beszéltem az őrrel, aki beengedett és megnéztem Angelina Jolie (az őr szerint Dzsuli) Koszovó forgatásának romjait. Az első helyen nagyon klassz a kilátás. Köszi!

zalajaro 2010.11.03 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.57
Jó kis séta a török múltban.

Ildióbuda 2010.10.30 14:13 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.51
Megvan

kegabor 2010.10.26 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.93
Legkozelebb vilagosban jarom vegig! :)

hygee 2010.10.25 19:45 - Megtaláltam
Anyukámat sikerült megfűzni egy kis hétfő esti geoládázásra! :-)

Mo-Hó 2010.10.16 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.64
Szép helyek.
Köszönjük a rejtést!

DBell 2010.10.10 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
megvan

x16xel 2010.10.10 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Megvan.

 
JAck:66: 2010.09.27 17:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 2.66
Virtuális pont.

artissimo 2010.09.24 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.12
Köszönet a rejtésért :)

szirom 2010.09.24 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
a Türbe gyönyörű állapotban van, örülök, hogy bemehettünk megnézni - köszönet a rejtésért!:)

Joanne 2010.09.19 10:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.05
Ismerkedés a fővárossal. Amit láttunk: török emlékek, ukrán költő és egy hídfelújítás magyar módra. Az első részletnél nekünk is csak sereszaki több mint egy éves bejegyzése segített, Érdems lenne újramérni a pontot. De a kék táblából egyértelmű.

Zs&E

T4KI 2010.09.05 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.36
Megvan :)

Taki- 2010.09.05 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.66
Budapesti kerekezés 4. ládája. Tekertünk fel is, le is, defektjavítás is volt... egyszóval minden :)

-Mike- 2010.09.05 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
Kellemes Budapesti tekerés a sógorokkal, Jocóval, Balival. Voltunk jó pár ládánál, de nekem csak ez nem volt még meg. Gül baba türbéjéről már sokat olvastam de még sosem láttam. A Gül Baba utcán toltuk fel a biciklit, nem volt piskóta!
Köszi a rejtést!

Csg12 2010.09.03 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.23
Tücsi Team nagyon kedves volt és kocsival áthozott ehhez a ládához. Köszönöm szépen. Kellemes séta volt a pontok felkeresése.

TücsiTeam 2010.09.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Az első ponton a rejtő segítségét kellett kérnünk, mert a kapu megváltozott.

netti007 2010.08.29 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.40
Nagy ládavadászat Bp-en a Duna mentén gaia-val és húgával. 11/16

Képek hamarosan.

pereszke 2010.08.26 15:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Megvan!

csi/2 2010.08.26 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.19
Megvan!

Csuek 2010.08.10 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.59
Nagyon tetszettek a pontok. Szívesen megnéznénk felújítva is őket!

SilverG 2010.08.07 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.83
Megtaláltuk!

FCsili 2010.08.07 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.80
Megtaláltuk!

edgar 2010.08.01 13:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Párommal kerestük fel ezt a kis multit.
Az 1.pontot egy kis meredek, macskaköves utcán egyedül közelítettem meg, párom kerekes székével az utcácska alján várt meg. Ha a Türbét nem is, de a romantikus kis utcácskát azért ő is látta. A Türbét jelenleg felújítják. Elkészülte után a másik irányból megközelítve, együtt is meg fogjuk nézni
A 2.ponton külföldi barlangász-búvárokat is láttunk akcióban Az építmény megérdemelné a felújítást.
Ezt a kis tavacskát idáig nem ismertük, így erről is elmondható ha nincs a geocaching akkor nem jutunk ide el.
A 3.pontot könnyen megtaláltuk. Kár, hogy belülről nem lehetett megnézni.
Köszönjük a rejtést.

Lent megvárlakJárda
UtcarészletA Türbe
Már jövökA Tó
BelülrőlKissé romos
kk17 2010.07.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.46
Végigbarangoltuk a török emlékeket és nagyon tetszettek.
TFTC
kk17

VHA 2010.07.12 12:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.30
Megtaláltuk Bencével. Köszönjük a "rejtést"!

kolibri 2010.07.10 15:36 - Megtaláltam
Szülinapi meglepetés-ládázás Kissyfurral és Abacussal - 30/22. :o)

A diploma évére egy multi. Találó.

Emerich63 2010.07.10 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
"Kellemes" kánikulában sétáltuk végig a multit, a Türbe kár, hogy belülről nem látogatható. A tó állapota "kissé" leépült, egy bátor fiatal fiú nyakig a békanyálas vízben annak tisztításával volt éppen elfoglalva - reménytelen munkának tűnt. Köszönjük a rejtést!

A három hölgy közül csak kettő tartott velem...Reménytelen munkának tűnt...
Szabó Család 2010.07.04 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Köszönjük.Tetszett mind a 3 pont. Jót másztunk, mert lentről mentünk , a kilátás szép volt.

Liberty 2010.07.01 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
2/2.Ládatúra Pesten és Budán.

Ez a török emlék Buda gyöngyszeme. Érdekes a török fürdők és a Türbe története, sok érdekes információt ad a ládaoldal. A Türbétől gyönyörű a panoráma a városra. Egyik kedvenc ládám lett. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

II. kerület címere
CSS Team 2010.06.05 19:32 - Megtaláltam
Megvan!

Lehetetlen 2010.06.05 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.95
Köszi.

Sherlock Holmes 2010.06.05 17:00 - Megtaláltam
Köszönjük, megvan!

benger 2010.05.30 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Egyik kedvenc helyem Budán a türbe :)

joco64 2010.05.24 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.78
Megtaláltam.

SzantoA 2010.05.23 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Megtaláltam.

alfabootis 2010.05.23 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.30
Laza séta és autózás a 3.-hoz. Könnyű találat, köszi a rejtést.

cs.gyorgy 2010.04.30 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.95
Érdemes volt ide rakni a ládát.

siemens 2010.04.25 15:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.12
Köszönöm.

V_Gabor 2010.04.22 19:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Bringával fel, s le a macskaköves Gül Baba utcán. :)

Az első pont helyes megfejtésében picit bizonytalan voltam, persze értem miért ilyen a "feladvány" szövege.

Kösz!

 
Milán&Enikő 2010.04.22 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Meglepő dolgok, szinte a belváros közepén. A kilátás nagyon szép, köszi a "rejtést"

Paplacs 2010.04.21 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
A geocaching szépsége. Nélküle valószínű sosem jutottam volna el a türbéhez. Köszönjük!

levmaster 2010.04.18 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.85
Kellemes délutáni biciklizés keretében. Tök jó láda, most már végre tudom miért Rózsadomb a Rózsadomb :)

divemaster 2010.04.18 14:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.43
köszi

jociandi 2010.04.17 20:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.81
Kellemes séta volt, köszönöm!

Kár, hogy kettő nincs jó formában, a Gül Baba türbéje tényleg nagyon szép kivilágítva.-Bandi- 2010.04.14 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.00
jó helyek. kár, hogy a türbe már zárva volt.

 
kinnie 2010.04.11 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Kellemes séta volt, köszi.

gxa 2010.04.10 22:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.92
A második pont jól elbújik a városban, kár érte...

cav004 2010.04.09 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.96
ok

EvaM 2010.04.07 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Sötétben üvegen keresztül nem látszott, hogy a tóban víz is van, így majdnem továbbmentünk tavat keresni. Nagyon szép mind a három pont, egy kis felújításnak nagyon örülnék.

matejka 2010.04.07 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtaláltam KÖSZÖNÖM

t.Laco 2010.04.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
megtaláltam

dzsinszka 2010.04.05 23:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Nagyon meredek séta volt, de megérte:)

Zoltanus 2010.04.05 23:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Megtaláltuk!

gabeszmacesz 2010.04.04 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.60
Szerintem nehéz volt és nem is biztos hogy jó a jelszó.
Folyamatos felujjítások vannak, mindig változik a környezet.
Amugy nagyon szép hely.

barathg 2010.03.21 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.81
Csipet csapat új regisztráció

csipet_csapat 2010.03.21 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.19
tavaszi bicikli bejáratás, első láda
hangulatos ez a tematikus gyűjtés, ahogy mondani szokták, gondolta a fene, mik vannak errefelé :) az a felújítás tényleg ráférne több épületre is...

Bence2000 2010.03.20 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Megtaláltuk, köszönöm.

Nagyapa a segítőm !!!!!

 
MOrzsi 2010.03.15 16:30 - Nem találtam meg
Sajnos nem olvastam el a régebbi Hszeket, így a jelszó első fele odaveszett. Viszont gyönyörű környék, tényleg kár, hogy így hagyják elpusztulni ezeket a csodás épületeket.

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.04.18 07:54]

akosm5 2010.03.08 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1.5 web: 2 átlag: 2.17 súly: 2.52
Az első pontnál egy kis segítséggel...
A Gül Baba utca önmagában is megérne egy ládát!

pityulino 2010.03.07 16:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Első 11 évemet egy nagyobb karnyújtásnyira innen, a Zsigmond téren éltem le. Már akkor is hallottam róla, hogy ha a sok lépcsőn felmegyek, akkor találok ott valami régi török izét. Hát akkor nem fogtam neki a lépcsőzésnek, inkább fagyiztam egyet a Török utcai cukiban.
Most, így 40 évvel később Ciccel nekivágtunk ennek a "hegymászásnak" is :-)
Érdemes volt. Az őr kinyitotta a kaput, annak ellenére, hogy téli szünet van. Köszönjük.

Pityulino

Gül baba és Cic(a) baba :-)Egy igazi török.....még a fején is félhold
A török klímát jobban bírja a tengeri kő (én is jobban bírnám)Készülődnek a búvárok
Gőzöl a teteje.....tán csak nem most is sok a meleg benne?Igaz, ezt nem a törökök hagyták itt, de gyönyörűek!
cic 2010.03.07 16:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Vasárnapi ládázásunk harmadik állomásaként kerestük fel a türbét. Szégyen-gyalázat, itt születtem Budapesten, és immár ötven éve felett, most először jártam itt. Örültünk, hogy a téli szünet alatt is sikerült berülről is megtekinteni a türbét.

Kifelé jövet hatalmas hózápor fogadott.

Gül babávalNincs benne
CsempeBúvárok
Utolsó pontnál 
Gyeta 2010.03.07 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.85
Kellemes séta, szép környezet. A meredek utca folyton rabul ejt: nagyon jól mutat, de nem lehet köbbyő itt élni.
Köszönet a rejtőnek.

Taras
Ganz, a névadó
 
Angus_Podgornij 2010.03.06 11:00 - Egyéb
Gyalogos kupa 11,1 km.

8Rita8 2010.03.03 00:00 - Megtaláltam
Köszi!!!

Goblin 2010.03.03 00:00 - Megtaláltam
köszi!

George65 2010.03.03 00:00 - Megtaláltam
köszi!

orangebrotherz 2010.03.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.46
Augusztus óta itt lakunk a "Tork" utcában és a rejtésnek köszönhetően leltünk rá a (szó szerint) pár perce lévő szép mecsetre. A még közelebbi rózsakertet már az első napok után használatba vettük: amint jobb idő van kimegyek a hátsó kapun és ott dolgozom amíg a notebook akksija bírja ;) vagy egyszerűen csak olvasok egyet.. .)
Párszor voltam tehát arra, de nem gondoltam volna, hogy az első négy betű ez lesz... pedig a történelemben valóban van erre egy török mondás :D
A 2. állomást még gyerekkoromban láttam szép állapotban, kár hogy ez lett belőle...
A 3. helyszín szintén új volt nekem - egy "új" fürdő! ... és ilyen közel! Kár hogy az árai ugyanolyanok mint a "nagyobbaknak" .\

arrabona 2010.02.28 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Rövid körséta akosgy-vel. :)

nymhun 2010.02.28 15:41 - Megtaláltam
-

aPPle29 2010.02.23 13:30 - Megtaláltam
Mai tizenkettedik találatunk!
Köszönjük ,hogy megmutattad ezeket a számunkra kevésbé ismert,érdekes helyeket!

tanácsos 2010.02.22 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
köszi

Hevi 2010.02.21 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.97
Érdekes volt, hogy a forgalmas Margit krt-tól pár lépésre ilyen szép hely van, amit korábban nem láttunk. A 2. és 3. pont is meglepetést okozott. Könnyű délutáni séta volt ragyogó napsütésben Orsival. Köszönjük a rejtést!

AlulrólBelülről
GÜL BabaSír
2 kupolaParlament
3. pont 
szijoad 2010.02.21 00:00 - Megtaláltam
Megvan a láda!

advent 2010.02.20 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.00 súly: 2.60
Evelynnel közös ládázás. A búvárok épp akkor merültek le, amikor ott jártunk. A kapu be volt reteszelve, így a kerítésre felmászva tudtam fotózni.

Evila 2010.02.20 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.69
Adventtel közös találat.

Aszilva 2010.02.20 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.64
Köszönöm

atipapa 2010.02.16 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.91
Köszi arejtést

 
feri65 2010.02.13 16:15 - Megtaláltam
ezt is megtalaltuk a miksaval!!!

koszi a rejtest!

kmiksa 2010.02.13 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük :)

MirP 2010.01.29 09:58 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.72
Engem ez a multi annyira nem fogott meg, de azért ötletesek és szépek voltak az állomások! A Gül baba türbéjéhez kellemesen megy az út felfelé, gondoltam szerzek egy szánkót és visszafelé csúszok vele lefelé, biztos nagy élmény lett volna... :D

columbo 2010.01.24 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.44
:-)

útközben egy kis retrókét fél
Meli & Tibi 2010.01.23 15:30 - Megtaláltam
A türbe nagyon szép volt, látszott, hogy rendben van tartva, de a másik kettő.... Fú, hát az nem semmi. A legjobban az "tetszett", hogy a fürdő tetejéből már egy fa gyökere is kinőtt.

spetra 2010.01.23 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.86
gabor03-al bp-i tekergésünk során

gabor03 2010.01.23 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.92
Megtaláltuk spetrával Budapesti kirándulásunk alkalmával.

kia71 2010.01.22 16:25 - Megtaláltam
Kar, hogy ilyen rossz allapotban vannak ezek az epuletek (kiveve Gul Baba sirjat). Pedig nagyon szepek lehetnenek, ha karban tartanak oket.

geooszi 2010.01.16 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.41
Jártam már errefelé, de nagyon régen. Jó volt újra sétálgatni a környéken!

CicóMicó 2010.01.16 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.67
OK.

Tulipdefanfan 2010.01.11 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam
Köszi!

ackgabor 2010.01.09 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.30
Kedves séta esős délelőttre.

taska1981 2010.01.05 20:59 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

Gabeen 2010.01.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.26
A Türbe nagyon szép, de tó környéke kiábrándító. Köszönöm a rejtést.

*Vica* 2009.12.30 08:20 - Megtaláltam
Geoszilveszter előtti láda. Jó volt megtudni mi/ki is az a Gül baba.
(Lehetne kedvcsinálóként több fotó az oldalon.)

 
tomreti 2009.12.12 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.04
A 3. pontot már régebben felkerestem, de a többire csak ma szántuk rá magunkat. Nem ismertük ezeket a "nevezetességeket". A legérdekesebb volt számunkra Gül Baba sírja. Köszönjük a rejtést.

levender 2009.12.04 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.27
A Türbe gyönyörű, a Király fürdő és környéke nagyon hangulatos, a Török fürdő viszont tragédia. Néha jobb lenne eszetlen presztizsberuházások helyett a romlásnak indult értékeinket megmenteni. Továbbá néha egy multi is gondozásra szorul. A Türbénél a jelszó ugyanis nem egyértelmű. Én a leírásban bízva az indulás előtt nem olvastam el a logokat, de ezt mindenkinek ajánlom (különösen sereszaki 2009.07.14.) aki nézelődés helyett nem akar hiába toporogni kapu feletti feliratot keresve.

pkis 2009.12.02 11:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

FTom 2009.11.29 13:36 - Megtaláltam
Ősz végi bolyongás a fővárosban, hegyen-völgyön át.

csgb 2009.11.16 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Megvan!

Atmosz&Zozmosz 2009.11.06 18:30 - Megtaláltam
Megvan :-)

Ágica63 2009.11.03 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Másodszorra sikerült GPS nélkül. Nem néztem meg a térképet, mert tudom, hogy hol van a GÜL BABA TÜRBE, és arra gondoltam, hogy simán megtalálom. SERESZAKI logja segített. Most már akkor is megnézem a térképet, ha a házunknál lesz láda. Ágica

Csapdoki 2009.11.01 10:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Kösza a lehetőséget hogy megismerjük jobban Budát.

timi és a mackó 2009.10.23 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1.5 web: 1 átlag: 1.83 súly: 2.77
Ünnepi megtalálás. Köszönjük

BiBoLi 2009.10.21 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Az 1.pontnál a kaputól balra eső táblán szereplő szónál kicsit bizonytalan voltam, de megfelelt :) Kár, hogy a Türbe kivételével nagyon lepusztult állapotban van a két épület. A bisztró régen kimondottan kellemes hely volt, úgy tűnik ez is a gazdasági válság áldozatául esett. Zárva van.

dzoli1 2009.10.18 13:40 - Megtaláltam
Egy kis vasárnapi ládázás....

keleven 2009.10.11 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.11
Megtaláltuk.

kobcikrajci 2009.10.06 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.54
Szegény 2. helyszín nagyon ramaty állapotban van. A felirat új szemüveggel olvasva! :)

elani 2009.10.04 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Némi Rifi segítség igénybevételével sikerült megtalálni a pontokat. :-)

pszoradi 2009.10.04 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.73
Kár ezekért a pusztuló épületekért.

retepcar 2009.10.03 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.18
Megvan!!!

tizezer256 2009.09.30 16:56 - Megtaláltam
-

Kucsma család 2009.09.27 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Budai családi ládatúra 4/4.

kincsködmön 2009.09.27 14:28 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.51
megvan

hesim 2009.09.27 14:28 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

waldegard 2009.09.19 13:02 - Megtaláltam
megvan

turboka 2009.09.19 13:02 - Megtaláltam
megvan.

Redteam 2009.09.16 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.23
3.-1.-2. sorrendben.
És a tónál még búvárokat is láttam.

EndreiTeam 2009.09.13 03:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.67
Ok. [wapon beküldött szöveg]
29 találatos napunk 9. állomása. Jól kitalált multi, érdemes megkeresni, köszönjük!

Heni&Gábor 2009.09.12 15:50 - Megtaláltam
Szombat délutáni kerékpáros ládázás 4/5.

farkas_e 2009.09.11 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.42
Már régebben kinéztem magamnak ezt a ládát, de sajnos múltkor nem jutott rá idő.
Most kissé fáradtan érkeztem az első ponthoz, egy gyönyörű kerthez. Itt egy kicsit aggódtam, hogy jó lesz-e a jelszórészlet, de végülis sikerült.
A második ponton már bezárt a bisztró, de azért még kint van a tábla...
A harmadik pont kicsit megviccelt, ugyanis ott haladtam el két utcával mellette... Áááá!
A sarkon van egy kis park, az egyik padon pihentem ki a nap fáradalmait, majd indultam tovább, várt még néhány láda...
Köszönöm!

rózsakertGül Baba
belülGül Baba utcája
tó - egy kicsit tükröződveBejárat?
egyedk 2009.09.04 10:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.23
Nem szabadna pusztulni hagyni ezeket az értékeket. Gül Baba Türbéjének környezetét is ajánlatos volna felújítani, a Török Fürdő pedig teljes körű rekonstrukcióra szorul. Funció telepítésével ez az épület is megenthető lenne.

farkasszem & husk 2009.08.31 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.20
Az első pont egy kicsit akadozva ment, de végül összejött. Még épp időben érkeztünk, mert 18:00-kor zártak.

 
BOLCSY 2009.08.27 20:30 - Megtaláltam
:)

somuci 2009.08.27 20:30 - Megtaláltam
Már sötétedett, és nagyon szép volt a kilátás az első pontnál...

Christinel 2009.08.25 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.30
Megtaláltam. Köszi a rejtést!
Igazán szép helyek vannak Budapesten!

fa-peti 2009.08.25 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.52
Gül Baba türbéje épp felújítás alatt van, így jelenleg ingyen tekinthető meg. Jól néz ki, tetszett, a kilátás kevésbé jó. Érdekes lehet egy víz alatti barlangászás :-)).
Köszi.

Nalika 2009.08.23 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.20
A türbe ingyenes a felújítás alatt, így be is mentünk :)

Robin13 2009.08.22 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.66
Köszi a rejtést! Mindhárom pont értékes szép emléke a multinak.

kir6 2009.08.20 09:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.70
Megtaláltam!

perRetZ 2009.08.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.61
A Turbebe sajnos nem lehetett bemenni, renovalas alatt all. Ami a legjobban tetszett a kornyeken az a felvezeto hangulatos kis utca (azt hiszem Gul Baba utca). Jo lenne a leirasban megemliteni, hogy mi honnan kozelitheto meg, nem vagyunk Budapestiek, sokat kovalyogtunk, mire ratalaltunk a helyszinekre.

Petyabá 2009.08.05 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.99
100.
Egészen kis koromban jártam itt utoljára. Jó volt újra eljönni.
A jelszó első részét tartalmazó réztáblát 3 hónapja levették, helyette más van. A biztonsági őr segített.

 
Áron 2009.08.04 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Bementem a türk-höz is... bár elkérték a nevemet, mert ez az eljárás, de megérte ;-)

Köszönöm a rejtőnek, hogy kisegített. Valahogy a virtuális ládáknál gyakran becsúszik ilyesmi baki...

L-200 2009.08.03 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.15
Megvan.

ildi&bazsi 2009.07.30 00:00 - Megtaláltam
köszönjük a rejtést, a séta végére kicsit fárasztó volt

bohrmann 2009.07.21 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.28
Nem szoktam városi ládánál ilyen magas osztályzatot adni a környezetre, de ez annyira meglepett, hogy ilyen mediterrán hangulatú városrész is van Budapesten, hogy nem tehettem másképp. Pedig eddig azt hittem, engem már nem nagyon érhet meglepetés a belvárosban, hát tévedtem. Ez tényleg üdítő kis séta volt.

MaTamas 2009.07.21 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.70
Mivel itt dolgozom 3 percre, nem esett nagyon nehezemre. A Gül baba utcát kezdi magához csalogatni a természet...

ndavid42 2009.07.14 12:04 - Megtaláltam
[:287:]
Két napos budapesti ládázás 27/15.

sereszaki 2009.07.14 12:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.48
Két és fél napos budapesti ládázás ndavid42-vel 33/15. ládája. Az első ponttal egy kicsit gondban voltunk. A leírás szerint a kapu felett kellene lennie egy szónak. Nos,a kapu FELETT egyáltalán nem látható szó. Mellette jobbról és balról is van,de pont felette nincs. A türbe egyik biztonsági őrének feltűnt,hogy fel-alá járkálunk a kapu előtt és megkérdezte,mit keresünk,segíthet-e? Röviden elmondtuk neki ittlétünk okát. Azonnal tudta,miről van szó,s közölte,hogy a kapu feletti táblát levették. Azt is megmondta,mi volt a táblára írva. További érdeklődésünkre elmesélte,mi is ez a türbe tulajdonképpen. Kár,hogy nem látogatható,jó lett volna megnézni belülről is!
( Az első jelszórészlet most is ott van a kapunál,csak egy új (kék) táblán,balra fenn.)

astacus 2009.07.07 10:04 - Megtaláltam
Sokáig keringtem a türbe körül, mivel a kapu felett nem láttam feliratot. Jobb ötlet híján lefényképeztem az összes szóba jöhető kapu összes feliratát, Sereszaki logja alapján pedig sikerült rekonstruálni a jelszót. A türbe ugyan ismerős volt, de azért szívesen látogattam ide, még ha a rekonstrukció miatt zárt kapukat is leltem.

gabssy&laslandes 2009.07.01 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.45
Első GPS-es ládavadászatunkon sikerrel navigált minket a szerkezet.:) A türbe sajnos felújítás miatt zárva volt, de ettől függetlenül megérte felmenni.

Király fürdő
Dudika 2009.06.27 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 5 web: 1 átlag: 2.83 súly: 1.95
Megtaláltam Köszönöm
Már jártam itt kb. 30 évvel ezelőtt ,de most szebb állapotban van mint akkor.
Kár hogy nem látogatható.

 
josafar 2009.06.27 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.61
Megtaláltuk! Közben a GCnyug-ot is megnéztük.

Kini 2009.06.18 18:30 - Megtaláltam
szép a kilátás!

hodoaat 2009.06.18 18:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.12
megvan! [wapon beküldött szöveg]
Sétáltunk egy jót a nagy melegben. Kár, hogy nincs hagyományos pontja, de tetszettek a helyszínek és mindenkinek ajánlom a Gül Baba utcát! :)

KJ & GM 2009.06.17 14:10 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
Bluedog 2009.06.13 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

zsebeszter 2009.06.11 18:13 - Megtaláltam
Munka után kolléganőmmel Linával vágtunk neki a török emlékeknek.
Lenyűgöző a Türbe és környéke. Budapesten születtem és élek de még nem jártam itt. Mindketten egyetértettünk abban hogy a környező utcák egyikébe kéne költözni. Különösen a 2-esre vezető meredek utca kapta meg képzeletünket. Köszönjük ezt a kikapcsolódást és hogy elhoztál ide!

DorTom 2009.06.07 00:00 - Megtaláltam
OK

atticus 2009.06.01 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Háromszor kellett nekifutnom, de meglett.

krisz.v 2009.05.27 21:13 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.20
Az a fránya türbe... jól megjáratott. :) Pedig ott kószáltunk el mellette, csak GPS nélkül, és az utca képet bámulva nem vettük észra a kis kék jelzést. :)

hab14 2009.05.25 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.01
Budapesti kesselés 5/6.

Micicila 2009.05.24 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.97
Köszi a rejtést, tanulságos séta volt.

segoy 2009.05.22 15:00 - Megtaláltam
!

szunyog50 2009.05.21 18:55 - Megtaláltam
ez is megvan köszi

PopeszkuGelu 2009.05.19 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
A harmadik helyért nagyon hálás vagyok: reggelente itt megyek el bicajjal, de még sose vettem észre... Hiába no, a vezetésre figyelek.

Bryan 2009.05.16 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltuk!
A Türbénél nagyon szép a kilátás :)

Chip és Dale 2009.05.15 19:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.52
A második pontnál voltunk utoljára, ahol szerencsénkre embereket találtunk, akik megengedték, hogy bemenjünk, és körülnézzünk az egykori fürdőben. Csináltunk jópár képet is, ezek egy részét feltöltjük a log mellé, ha gondoljátok nézzétek meg őket!

A kupola alulnézetbenKívülről
BelülrőlA tó
A medence 
reprocesszor 2009.05.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Ma csak erre a kessre jutott idő.
A türbét már rég meg akartam nézni, kintről nagyon szép, a kilátás is szuper, de nem tudtam bemenni, mert ez fogadott: "Felújítás miatt nem látogatható!" Na mindegy, majd legközelebb trixi567-tel:-)! Egyébként az érdekes szűk lépcsősor ami a Gül Baba utcába visz, inkább nyilvános retyóhoz hasonlít, elég undorító...
A "barlangos-tó" környéke is nagyon elkeserítően néz ki, méltatlanul a jelentősségéhez!
A fürdő szintén az enyészeté, pedig szép, kintről nem tűnik nagyon lerobbantnak, többet érdemelne!
Na, akkor ennyit az értékeink becsben tartásáról :-S...
Egyébként érdekes, tanulságos séta volt, köszönöm!

csg69 2009.05.11 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.16
Megvan :)

Fil 2009.05.10 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 2 átlag: 2.83 súly: 3.35
Másfél éve már megkerestük egyszer, mivel a környékre jártunk terhesgondozásra, a Türbe jelszavát azonban elfelejtettük megnézni.
Fényképek és a másik két helyszín jelszórészleteit e-mailezve és jelszónélküli találatként logolva vártuk az elfogadást, vagy legalább a visszajelzést! Hiába.
Most, hogy kisfiunk elmúlt 1 éves, ismét megkerestük.
Geocaching nélkül 2szer nem kerestük volna fel. :) Külön köszönet ezért Fruzsának :D

A weblapon regeteg szép fotónak lenne hely, pláne, hogy felújítás miatt nem látogatható a Türbe. Ilyenkor szívesen vennénk fotókat a Türbe belsejéről és a kertről is. Mindkettő gyönyörű... lehet :)

 
pegasus_mv 2009.05.09 13:37 - Megtaláltam
+volt. Most találtam rá a jegyzetek között.

lakkanto 2009.05.07 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Fantasztikus helyek vannak Budapesten, a Gül baba utcába érdemes elsétálni.

MGyöngyi 2009.05.03 15:28 - Megtaláltam
Köszönjók a rejtést.

CacheFinder 2009.05.03 15:28 - Megtaláltam
Mai utolsó ládánk volt ez a 3 pontos multi.
Sajnos az új Navitel verzió kisség vicces kedvében volt...
Köszönjük a rejtést!

videotip 2009.05.01 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.49
"Felújítás miatt nem látogatható!" :( nekem sem sikerült bejutni...

geolaci 2009.05.01 11:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.10
Megtaláltam!

gyurmo981 2009.05.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.00
Megtaláltuk! Köszönjük szépen. Jó kis séta volt.

Balázs80 2009.04.26 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.53
Meglett ez is.

belus01 2009.04.25 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Woodoo 2009.04.24 22:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.29
Az első ponton még sose jártam, de nagyon tetszett!!!

ZoliQua 2009.04.24 22:50 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Nappal még szebb a panoráma 
aballa 2009.04.24 22:27 - Megtaláltam
-

diego 2009.04.24 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.19
Ma újra nekiálltam és hasznosítottam az általános iskolai tanulmányimat. Nevezetesen elkezdtem olvasni és szöveget értelmezni: elolvastam a leírást és rájöttem, hogy nem is kell bemenni a jelszóért(he-he egy darabig nem kávézik az őr). így jöhetett a többi pont.

 
mcfreeze 2009.04.24 14:40 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

lasipeti 2009.04.24 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.85
Megtaláltam!

diego 2009.04.22 17:20 - Egyéb
Valki tudja, hogy meddig van felújítás? És hogy mennyi a belépő? Mi elmentünk, erre az őr odatolt elénk egy táblát, hogy felújítás miatt zárva és azt mondta, hogy 1 évig nem lesz látogatható. Természetesen készségesen felajánlotta, hogy ha összedobunk neki egy általa "kávéra való"-nyi összeget 2-3000ft-ot akkor beenged és még fényképezhetünk is. Személy szerint csodálkoztam, mert a váci utcában is 660ért lehet kávézni, akkor Ő hová ment volna?

Maxi72 2009.04.18 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Budai ládázgatás alkalmával..

mszilvia 2009.04.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.21
Megtaláltam. Köszi a rejtést.

ChrisCarlos 2009.04.16 17:31 - Megtaláltam
ez is megvan [wapon beküldött szöveg]

bferi 2009.04.10 14:16 - Megtaláltam
Megtaláltam.

iloilo 2009.04.05 15:30 - Megtaláltam
Megvan.

Stella&Carlo 2009.04.04 00:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.67
Egy esti "ládázás" keretében. A 2. pont előtt egy időneb minden nap elmentem kocsival és soha sem tünt fel, hogy ott van egy tó.. :)

bgjozsa 2009.04.02 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.74
3-2-1 sorrendben munka után...

fabiusz 2009.03.29 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Megtaláltuk elisoft-al.
A helyszíneket ismertem, de még soha nem jártam célirányosan egyiknél sem. Köszi a rejtést!

elisoft 2009.03.29 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.97
ok [wapon beküldött szöveg]
2-3-1 sorrendbe megnéztük a törököket és még egy ukránnal is találkoztunk.
fabiusz-al.

Az ukrán
 
Rókacsapda 2009.03.22 18:23 - Megtaláltam
Szomorú!

 
M.Lali 2009.03.22 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.05
OK!

Templar 2009.03.22 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.49
OK!

Hodito Hodok 2009.03.21 15:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.01
Soha nem voltam még a türbénél, holott a környékén már számtalanszor! Nagyon tetszett, de sajnos érthetetlen, hogy azon az "elitebb" környéken, ahol a fullos házakat húznak fel és a környék kis utcáiban is csiccsó házak rejlenek, miért néz ki mégis úgy a türbe közvetlen környezete mint egy szeméttelep!?

Ruttkay 2009.03.21 12:21 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

tótheszter 2009.03.21 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.36
Régóta terveztük a multi bejárását. Ma reggel kihagytuk a síelést a Normafán és felgöngyölítettük a török emlékeket.
2p-3p-1p sorrendben teljesítettünk, sikerült bejutnunk egy nagyon kedves biztonsági őr segítségével a türbébe is.
Ha majd nyílnak a rózsák még szebb lesz...

A sírArany félhold
Horvátország feelingParlament a tetők felett
Török esküSzőnyeg a sírnál
ku.adam 2009.03.15 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.85
.

Csaba & családja 2009.03.15 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.09
Zuhogott az eső, ezért csak gyorsan felírtuk a jelszó részleteket. Kár ezekért az épületekért.

Gábor és Edit 2009.03.15 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.96
Megtaláltuk.

 
gym 2009.03.15 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
A második meg a harmadik pont fejből is ment volna. A harmadikhoz azért elmentem... :)

anettnori 2009.03.12 12:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.31
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

3-1-2 sorrendben.
Villamossal elmentem a Margit-hídig. Onnan gyalog a Parlament felé (van erre más keresnivaló is). A 3. ponton lévő épülethez át kellett "verekednem" magam az útjavítókon. Maga az épület elég lepukkant, de érdemes megnézni.
A Türbe kissé megtréfált. A jelszót saját hülyeségem miatt "nem láttam meg". Köszönet a rejtőnek a segítségért! Maga a hely szerintem a multi csúcspontja. Nem a környezete, mert az elkeserítő állapotban van.
Kár, hogy be volt zárva, nem látogatható.
A harmadik pont könnyen ment.

vicaroka 2009.03.11 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Budai séta közben. 3-1-2 sorrendben jártam végig a pontokat. A türbe és környéke nagyon tetszett! Nagyon hangulatos kis utcák... Javaslom a Gül Baba utcán a felmenést! Mintha nem is Magyarországon lennénk, nemhogy a Körúttól 10 percre. A tónál meg csak néztem. Tó...Itt? Aztán tényleg ott. A neve is meglett. Tetszett az egész, köszönet érte!

szadi&agi 2009.03.10 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
Kösz a rejtést!

Discover 2009.03.07 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Köszönöm a rejtést.

szomorú 
attila12 2009.03.07 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.09
Jó kis séta.

12
34
vinko 2009.03.07 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.53
Laza hétvégi ládázás Vancsussal.
Csak a szél ne fújt volna...
Köszi.

mapet50 2009.03.03 16:20 - Megtaláltam
Hogy mik nincsenek ebben a városban?

Gábor75 2009.03.02 17:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.78
megvan:-) [wapon beküldött szöveg]
Gyermekkoromban sokszor elbicikliztem a Türbéhez.A Király fürdő mellett pedig hetente egyszer el sziktam menni.Azt nem gondoltam volna magamtól,hogy a kettő között összefüggés is leht.Köszönet a rejtésért. :-)

prentin 2009.02.28 14:50 - Megtaláltam
Érdekes , kellemes séta volt, kedves társsal!

útközben a pontok között 
Kitti 2009.02.28 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.00 súly: 3.32
.

usakal 2009.02.27 21:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.22
Éjszakai multizásnak indult Nanuk kutyával.

Astral! 2009.02.25 22:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.95
.

Városi Chilly csapat 2009.02.21 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.75
Megtaláltuk!

venyercsan 2009.02.21 16:55 - Megtaláltam
Gyalogosan indultunk egy délutáni sétára. Jó érzés hétvégén egy kicsit kimozdulni, és nem bevásárlóközpontba menni!! Bár az ezt olvasó közönségnek nem kell ilyenekre célozgatnom, hiszen tudják maguktól is. A Margit hídtól indultunk, s mikor elértük az első pontnak vélt második pontot, bekapcsoltam a gps-t, ami természetesen lemerült. maradt a térkép. Jó kis séta volt. Örülök, hogy ismét olyan helyre juthattam el, ahol még nem jártam. Azt az egyet sajnáltam, hogy a Türbe bejáratánál a :"felújítás miatt zárva" cetli volt kirakva.

macikák 2009.02.19 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.41
Szép séta volt.

kohangabi 2009.02.18 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Nagyon tetszett. A közelben lakom és nem is tudtam, hogy ilyen szép emlékművek vannak erre.

Köszönöm

gkojsza 2009.02.18 18:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Fagyos esti séta, gyönyörű kilátással. Legközelebb közelebbről is megnézzük az emlékműveket.

Köszönöm.

Schmauder Tamás 2009.02.14 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.76
ok

Galambok 2009.02.14 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.97
Ok

woncsi és medve 2009.02.14 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.36
ok

parrish 2009.02.14 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.05
Megtaláltuk.

karalabee 2009.02.14 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
:]

lczandris 2009.02.08 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Megtaláltuk! Kellemes kis séta volt, köszönjük!

placc 2009.02.06 15:15 - Megtaláltam
TFTH.

Fortunata 2009.02.04 20:45 - Megtaláltam
Egy hónapig minden nap erre sétáltattam reggelente a kutyámat, épp ideje volt a ládát is begyűjteni. A Türbe környéke nagyon szép, a kilátás miatt is megéri felsétálni.

bm 2009.02.02 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Megvan.

comp@ss 2009.02.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
Ok! Diákkorom kedvelt helye volt a türbe. Most szépen ki van csinosítva a Margit utca felé.

a helyNévadó
urbanj 2009.01.31 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :)

 
norko 2009.01.29 15:00 - Megtaláltam
Egy kis séta alkalmával jó volt ez a három pontos multi. a jelszón kicsit csodálkoztam azért.

Blue Mali 2009.01.28 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.68
Köszi a rejtést. Bár régről már ismertem a környéket, így hát a tóhoz most el sem mentem mert tudtam mi a megfejtés ott.

törő 2009.01.26 04:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
ok

nagyfliszi 2009.01.25 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Sajnos a türbe felújítás alatt áll, de azért néhány képet készítettünk belülről :-).
A Király fürdő 2009. 01. 22-től ismét üzemel!

Dr.Lada 2009.01.25 13:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
A Türbe után felkerestük a tavat, itt éppen a búvárok hordták be a felszerelésüket, és voltak olyan kedvesek, hogy megengedték, hogy megnézhessük a kerítésen belülről is a barlang bejáratát, és el is mesélték, hogy mi van a víz mögött, mivel felszerelés hiányában csak a barlang elejéig jutottunk.Ezúton is köszönet a búvárbarlangászoknak.

SÁTÁNKA 2009.01.25 13:24 - Megtaláltam
Köszönjük remek helyszínek,török emlékek,rengeteg lépcsőmászás oda-vissza,s közben épp belefutottunk a tó búvárok általi feltárásába.
Az egri csillagok jutottak eszembe és,elhatároztam megint a kezembe veszem eme remek könyvet.

hp&kzs 2009.01.24 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.73
Nagyon szép helyen van ez a Gül Baba Türbe. Nem is gondolná az ember, hogy itt ilyen szép épület van.
Arról sem tudtunk, hogy a Frankel Leo utcában tó van. Pont osztrák barlangászok voltak itt, a lejárat is nyitva volt. Amúgy a barlanról leírásért nem kell messze menni, mert van itt POI.
Köszönjük!

Saughassy 2009.01.24 00:00 - Megtaláltam
98. láda, közeleg a jubileum. :)

szelt 2009.01.21 15:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.72
ok

olymindegy 2009.01.18 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
megvannak, jó kis törökkori mementók Bel-Budán

Zugi 2009.01.17 17:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.85
Sajnos az egyik említett török fürdőben sem jártam még, pedig egyszer ráveszem magam. Gül baba türbéjében jártam bent pár éve, az szerencsére jó állapotban van, szép onnan a kilátás. Ma csak egy kis Budai-hegyek ládázás levezetéseképen jöttem ide, mert már olvasgattam itt a cache-ről, és innen tudtam meg ezt a barlangos infót is a tóval, amiről szintén érdekeseket utánaolvastam innen kiindulva. Ma már sötétben jártam a helyeken, de világosban is meg fogom nézni.

kilátás a türbétől
Hecsa 2009.01.10 10:35 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Gül Baba türbéjeelég romos emlék
gyulacy 2008.12.30 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Megvolt ;)

tofu 2008.12.30 11:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.76
Rutinosan két lépésben közelítettük meg a kérdést. Először tegnap néztük meg az első pontot, majd ma már a második és harmadik pont koordinátáit is vittük magunkkal, így ezeket is megleltük. Köszönjük, igazán figyelemre méltó a multi láda mondanivalója!

jana.hu 2008.12.29 09:19 - Megtaláltam
köszi:) [wapon beküldött szöveg]

 
sereva 2008.12.28 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Megtaláltam.

Áron31 2008.12.27 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.66
Köszönöm a rejtést! :)

Devil 2008.12.27 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.63
Jót kirándultunk. Köszi

ha2 2008.12.16 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.64
Türbe még mindig zárva.Török család potyára mászott fel.

LSaci 2008.12.16 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.71
Üdv!LSaci

a türbe és névadójávalkilátás a türbétől
sinus90 2008.12.16 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.54
A Türbe felújítás miatt zárva. Különben klassz hely. Nem jártam még itt. Egész jó a panoráma. Még így is, hát még tiszta időben, napsütésben! És még hegyet se kell mászni! GPS nélküli találat.

mégis inkább fel kellene újítani...A Türbe
new will 2008.12.12 01:30 - Megtaláltam
Megvan.

Kadorca 2008.12.12 00:00 - Megtaláltam
+

mucik 2008.12.06 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.28
Mai utolsó ládánk volt. A második ponton található tó mellett van a nemrégiben felfedezett Molnár János barlang bejárata is. Ha vki békaemberekkel találkozik, akkor ne csodálkozzon :)
Mucik

5N 2008.11.22 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Sajnos a Türbe a kiírás szerint dec.02.-ig nem látogatható.Ezen kívül nagyon pozitív élmény volt ez a láda.Ilyenkor mindig rádöbbenek,mennyire más Budapest autóban ülve mint gyalog járva!

maerlyn 2008.11.08 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.52
Párom első multija, nagyon tetszett neki; egyben a mai 5. ládánk.

uhilda 2008.11.06 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.67 súly: 2.40
Megvan. Köszönet érte.

fattila 2008.11.06 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 1 átlag: 3.00 súly: 2.88
Sötét, merülő akkumlátor a GPS-ben. De megvan. Köszönöm szépen.

vakond87 2008.11.03 11:14 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.13
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést!

M.Sasa 2008.10.28 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Sikerült megint tanfolyam ürügyén Budapestre jönni, így két nap is tudtam egy kis időt szakítani ládázásra. Ez volt a 2. napi 4. ládám, könnyen megtaláltam a pontokat kellemes sétával.

DonPipi 2008.10.24 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.23
Megvan! Később még visszanézünk amikor nyitva lesz! Kösz!

Tompika23 2008.10.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.20
okt. 23 kicsit esős volt, de azért biciklivel találtuk meg:D

Buc 2008.10.22 03:21 - Megtaláltam
OK. Részletek később

Gabeszosz 2008.10.22 03:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Éjszakai kóricálás a fővárosban, Buc-cal és berkikami-val, 4/3. találat.

Számomra az egész éjszakai séta csúcsát a lámpák fénye alatti Gül Baba utca jelentette, különösen, hogy miután felértünk, a türbétől újra rá lehetett látni a teljes szakaszra.

Sajnáltuk, hogy egy mikro nem fért bele a multiba, de ezen a környéken nyilván jogos a mugliveszély, csak nekünk "sikerült" ilyen forgalommentes időpontot kifogni a kereséshez!

Köszönjük a "ládát"!

Gabeszosz

halaszkiraly 2008.10.21 15:50 - Megtaláltam
Könnyű menet volt. (felfele persze lihegtem ám... :-)

urbalazs 2008.10.19 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.13
Huh, megvan! A 3. pontot még múlt évben szedtem össze, az első kettőt pedig most. A jelszó azonban nem stimmelt, de sikerült "kigugliznom", hogy mit rontottam el :D

Levente Brain 2008.10.18 18:00 - Megtaláltam
A tónál épp volt pár búvár.

BúvárokTürbe
Istyu 2008.10.17 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Sok éve nem jártam már a türbénél. Szívesen megnéztem volna, de sajnos most felújítás miatt zárva volt.

 
gezuci 2008.10.17 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.98
Meglett GPS nélkül. Már a leírás olvasásánál tudtam melyik pont hol van, bár a Gül Baba türbénél eddig nem jártam még. Nem árt tudni, hogy épitési munkák miatt nem látogatható okt. 26-ig. Köszi a rejtést.

ordogm 2008.10.16 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Kis munka utáni séta. Így sötétben nagyon hangulatos volt az 1. pont!.
A háromból egyet ismertünk, pedig már pár százszor elmentünk előttük.
Köszönjük:
Ági, Máté

Viktor&Detti 2008.10.04 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.56
megvan
Egyik állomást sem ismertük, így nekünk nagyon tetszettek a pontok, bár tényleg elszomorító a 2. állomás épülete tavastól, kerítésestől, és a türbe alatti "senki földje" is nagyon szemetes
kár értük

picipanni 2008.10.02 18:15 - Megtaláltam
Mozi előtt végigloholva....

Vándor Csillag 2008.10.01 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.94
Múlt idéző séta

snake01 2008.09.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.54
köszi

Peckes 2008.09.20 00:00 - Megtaláltam
Vandus és Peterpan (Férjecske) társaságában ez is levadászva:-)

kb ibic 2008.09.14 17:00 - Megtaláltam
OK

fules22 2008.09.11 15:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.61
Köszönjük a szép sétát, érdemes volt elmenni!
Adri és Peti

ettore 2008.09.09 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.87
Nagyon kellemes séta volt a Várban lévő levéltárból indulva. Külön köszönet a másodikként útba ejtett első pontért, amelyet nem ismertem, de remek kis park terül el előtte, és a kilátás is szép. Az utolsóként elért második pont viszont nem túl dicső: nem csak a fürdő miatt, de a betört üvegfal mögött büdöslő, zöldek alól ki se látszó tó miatt is.

sirgalahad 2008.09.08 05:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.95
Kis törököt szül mamája
Meglett az ő Gül Babája
Lelke kering űr mélyében
Teste nyugszik türbéjében

félholdas hajnali felhők 
kompaktor 2008.09.07 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Már sokat hallottam Gül Baba Türbéjéről, de ha nincs itt "láda", ki tudja, mikor vetődöm erre... Hangulatos volt a macskaköves utcán felsétálni az épületig. A második pont környékéért igazán kár, több figyelmet érdemelne. Mindent egybevéve tetszettek a látnivalók. Harmadik találatunk volt mai kerékpártúránk közben.

ramgab 2008.09.05 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.41
Megtaláltam.

 
Adalbrecht 2008.08.30 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.70
.

geokutya 2008.08.30 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Jó volt.

VT22 2008.08.28 18:00 - Megtaláltam
Meglett egy egyszerű sétával.

Qwak 2008.08.21 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.93
Szép kilátás volt a délutáni napsütésben a türbétől. A Parlament pont látszik a fák közül.

dosa 2008.08.17 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.28
Kellemes kapaszkodás után értünk a Gül Baba utca végéhez, ahol több kép is készült. Gyakran járunk a Fő utcában és minden alkalommal úgy suhanunk el a Király Fürdő mellett, hogy észre sem vesszük...
Történelmi és műemlékeink bizony több figyelmet érdemelnének és több megbecsülést is! (Minden borzalmasan szemetes volt.)

UtcarészletTörök emlék
Ganz emlékhely 
Nivabibi 2008.08.15 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.92
Megvan.

Hinter 2008.08.15 13:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Kellemes séta. Csak ma mindenhol nagy a forróság és már a sokadik ládánk.

Petes20 2008.08.11 21:08 - Megtaláltam
Hirtelen ötlettől vezérelt ládázás eredménye a mai találat, a türbe tetszett, Gül baba szobra pedig külön rajongótáborra tett szert, csakúgy mint a szűk macskaköves utcák, a kilátás, a környék szépsége és nyugodtsága.
Köszi!

atyus26 2008.08.02 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.81
Kellemes esti séta volt. A tó sajnos nagyon el van hanyagolva.
A környéket sem kímélik a vandálok. Sok grafitit és szemetet láttunk.

VirágFormaZsiványok 2008.07.28 20:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.28
Hangulatos helyek, szép kilátás [wapon beküldött szöveg]
Már régen készültünk rá, a 86-os buszról a 3.pontot minden nap látom munkába menet, most egyedül találtam meg, de a kilátás fent az első ponton annyira tetszett, hogy visszatérünk, és megnézzük a türbét is!
Köszönjük a rejtést! Geocache nélkül valószínű mi sem leljük meg ezeket a helyeket!
GCDC és GCtalp után spontán rózsadombi séta végére beillesztve :D
Üdv: VirágFormaZsiványok

Misztikus... 
[HOC]KoRi 2008.07.26 12:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.45
Megvan, mai bringástúrám első állomása(i).

szjuli 2008.07.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.90
Tetszett ez a multi, mert olyan helyeket mutatott meg, amiket még nem láttam. Csak az a kár, hogy az a két fürdő így el van hanyagolva. Viszont a Gül baba utca nagyon tetszett, csak ott is a házak állapota rontotta az összképet.

luviktor 2008.07.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.78
Különösen tetszett, hogy olyan helyre jutottunk el Budapesten, ahová egyébként szerintem sosem jutottunk volna a geokess nélkül. (Gül baba türbéje)

Zsinkob 2008.07.23 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.58
Megtaláltam.

zazu 2008.07.15 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.83
A Magyar Túrista ehavi (júliusi) számában pont a türbéről és a Király fürdőről írnak... ennek is hatása volt arra, hogy névnapi ládázásra ezt választottuk... :-)

Kata&Dani 2008.07.15 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.11
Megvan részletekben.

Köszi a rejtést!

szirteyzsu 2008.07.10 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Piriloro 2008.07.06 12:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.95
Kár folyamatosan megváltoztatni a jelszót, de így is meglett. (A régi jelszórészlet a Fő utcai bejáratnál megtalálható).

lpepe 2008.07.05 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.49
ezekről a helyekről nem is tudtam, pedig pár éve Budapesten lakom...
a tó szerintem fantasztikus hely lenne, ha gondoznák...

Brekk Brigád 2008.07.02 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.81
Az első és a harmadik pontot már ismertük, a másodiknál viszont a lepusztult hely ellenére nagyon tetszett a sok béka, akik meghatározhatatlan irányú folyamatos mozgást végeztek a vizinövények tetején.

sanca 2008.07.01 18:56 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.32
Köszi a rejtést!

handa 2008.06.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.61
Nagyon klassz panoráma volt, némi kabóca ciripeléssel, tiszta Görögország hangulat...

qtatom 2008.06.25 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.49
6 napos budapesti 450km-es biciklis ládázás.

atros 2008.06.23 15:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.59
Megvan. Az első pont érdekes volt. Oda nem jutottam volna el magamtól. A másik két pontnál már többször is megfordultam, ezek elég lehangolók.

cofe 2008.06.17 15:39 - Megtaláltam
Erre jártam, és volt nálam GPS. :) Nem is voltam még itt. Bicóval voltam, hazafelé majdnem elkapott a zuhé.

 
gpisti77 2008.06.06 11:55 - Megtaláltam
Sikeresen megtaláltam! TFTC!

Evetke 2008.06.01 10:59 - Megtaláltam
Levadászódott a rakpartfutás örömére Budapesten töltött hétvége keretében.

neszeneked 2008.06.01 00:00 - Megtaláltam
Evetkével leltünk eme egykor szép helyre, ma már csak a Gül-baba emlékhely áll valahogy a turisták kedvéért. Meg hát az azért a "Rózsadomb"...

reweptor 2008.05.21 00:00 - Megtaláltam
Gül Babánál finom a bodza :)

Sünik 2008.05.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.41
rengeteg bodzát szedtünk:D:D:D
ajánljuk mindenkinek(egy keveset hagytunk még:P)
teccett nagyon a láda:-)))))

R.Guszty 2008.05.11 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.00
Sajnos lepukkant, egykor szép épületek. A 2. ponttól gyönyörű a kilátás Budapestre. Köszi a rejtést.

Gül BabaTörök fürdő
Király fürdő 
Pizzaboi 2008.05.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Szép helyek, a bácsi valóban nagyon kedves, és szereti a kérdéseket! No meg érdekeseket tud mondani. :)

 
dbkh 2008.05.06 13:30 - Megtaláltam
megvan. GPS nélkül. Térképpel.

Marcello87 2008.04.27 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.00
Meglett a mai napi harmadik láda is. Kb. 40 perc alatt jártuk meg. Az első két pont könnyű volt. De a végén a harmadik pont egy kicsit nehéz volt de meglett. Jó volt egy kicsit sétálni.

Stautoma 2008.04.24 16:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Budapestnek történelmi helyei. Jártam már ezeken.
Köszi a rejtést!

olahtamas 2008.04.23 23:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.44
Délutáni séta csepegős időben.
Az első ponton levő tábla le volt ragasztva.

[Jóváhagyta: fruzsa, 2008.05.04 22:57]

 
PTTT_team 2008.04.10 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 2.64
Megvan

Snipermaster 2008.04.09 11:31 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.67
Megvan

szaboist 2008.04.08 19:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.22
oke

 
bodorkos 2008.04.08 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.49
Meglett. A Gul baba turbejenel a jegyet ado bacsi nagyon kedvesen elmeselte az egesz Gul babas tortenetet. Koszi a rejtest, Sanyus + Edit

Geri89 2008.04.05 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Megtaláltuk! Nagyon jó kis virtuális láda. Gyönyörűek a török emlékeink, tényleg érdemes megnézni.
Köszönjük a rejtést.
Üdv!

lacuskax 2008.04.05 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.51
Megvan

Klubb Lövő 2008.04.02 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.56
hajbag-gal összehoztuk munka után! Köszi!

Csabi

hajbag 2008.04.02 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.78
Klubb Lövő Csabijával elindultunk késődélután.
A Gül Baba utca lenyűgözött minket - a tó már nem annyira.
A harmadik pont felé még valami tüntetésfélébe is beleszaladtunk - majdnem.

Hajbus

Gül Baba is ládát keresett 
Bernáth 2008.03.30 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.60
Jó időben kellemes séta volt.

Gabi a Gül baba türbéjénél 
csemege 2008.03.21 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.03
A zsidó-keresztény-muszlim emlékek felkeresésének utolsó állomása.
Nem a megadott sorrendben kerestem fel a multi pontjait. Útközben is sok érdekes dolgot láttam, tanultam. A türbénél a madárdal is megvolt.
A 2. állomás épületéről eddig nem is hallottam, a Király fürdőről meg nem tudtam, hogy működik. A jelszó bizonyos elemei nagyon merészek.

KranIC 2008.03.19 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Jó kis séta volt, hihetetlen hogy párszáz méterre a forgalmas várostól, teljesen csend és madárdal honol a környéken.

cc 2008.03.19 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.08
Megtaláltuk!

Csutter 2008.03.16 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 1.5 átlag: 1.83 súly: 1.48
megvan

ghiago 2008.03.15 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Nagyon tetszett a láda. Kár,
hogy ennyire elhanyagolt a 2. és 3. pont.

kunzi 2008.03.15 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.94
Könnyű délelőtti séta .
Gül baba sírjánál a jegyszedő bácsi nagyon kedves volt érdemes meghallgatni a "Rózsák királyának" történetét.

Éjvándor 2008.03.03 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.93
Barátnőmmel.
Az első pont szépen rendben van tartva, de ez erős kontraszt a közvetlen könyezetéhez képest...
A második pont is eléggé le van rohadva, és a harmadik se az igazi.
Viszont a Rózsadombon jót sétáltunk.

Gül Baba.A türbe.
Parlament.
A fürdő sötétben. 
beamspot 2008.02.24 20:30 - Megtaláltam
megtalálva

jhszabo 2008.02.24 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.00 súly: 2.26
Elég romos helyekre visz el a séta.

redfish 2008.02.23 17:30 - Megtaláltam
megvan

peterpan 2008.02.22 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Ma ismét többet tudok a környezetemről. Az első pontról még nem is hallottam. A második pont már ismerősebb volt az alatta lévő üreg miatt. És legalább százszor mentem el már a harmadik pont mellett a nélkül, hogy bármit is tudtam volna a 'valami Török' jellegű épületről. Köszönöm a rejtést!

zsotie 2008.02.16 18:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
A türbe nagyon tetszett, jó a kilátás. A másik két helyszínt nem tudtam úgy élvezni. Érdekes, hogy milyen gyöngyszemei vannak ennek a kis országnak, amit átsző a történelem, és mit sem tudok ezekről.

HGabcsi 2008.02.16 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.82
Az ötlet jó, csak az nem volt egyértelmű, hogy miért pont ez a három hely....
A Türbét meg tudtuk nézni belülről is, érdekes hely, a gondnok javasolta, hogy május, június környékén érdemes visszatérni, mert akkor teljes pompájában van a rózsakert.
A Lukács fürdővel szembeni kis tó, szörnyű állapotban van, az étteremben egy kávét elfogyasztottunk, de az sem egy nagy durranás. A barlangról egy időben sokat lehetet hallani, egyedülálló Európában.
A Király fürdő szintén lepusztult.
Hiányoltuk a ládát a végéről, a Ganz parkban egy mikro elférne bőven.
Lehetne más török emléket is találni a környéken, melyek sokkal jobb állapotban vannak, s többet mondanak a török időkről.
Közvetlenül ide tartozhatna a GCIFI mellett található török temető.

KZoolee 2008.02.16 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.82
Az ötlet jó, csak az nem volt egyértelmű, hogy miért pont ez a három hely....
A Türbét meg tudtuk nézni belülről is, érdekes hely, a gondnok javasolta, hogy május, június környékén érdemes visszatérni, mert akkor teljes pompájában van a rózsakert.
A Lukács fürdővel szembeni kis tó, szörnyű állapotban van, az étteremben egy kávét elfogyasztottunk, de az sem egy nagy durranás. A barlangról egy időben sokat lehetet hallani, egyedülálló Európában.
A Király fürdő szintén lepusztult.
Hiányoltuk a ládát a végéről, a Ganz parkban egy mikro elférne bőven.
Lehetne más török emléket is találni a környéken, melyek sokkal jobb állapotban vannak, s többet mondanak a török időkről.
Közvetlenül ide tartozhatna a GCIFI mellett található török temető.

Gül Babafélhold
kis utcaA lényegből nem sok látszik
Az utso pont 
ERNO 2008.02.15 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.91
Tavasszal visszamegyünk, akkor sokkal szebb lesz a környék. A Gül Baba utca tényleg csodás, csak túl sok a lepukkant ház.

licuxd 2008.02.15 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.00
OK

pucokbársony 2008.02.13 09:30 - Megtaláltam
a Gül Baba utca elsodor és magával ragad

a félholdRózsák
gyuric 2008.02.11 06:30 - Megtaláltam
megtaláltuk...

BorsTeam 2008.02.10 18:56 - Megtaláltam
:)

hckr 2008.02.10 18:56 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
:)

Dzsumbi 2008.02.10 18:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.00
:)

najovanma 2008.02.10 17:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Elképesztő felhőjáték közepette körbesétáltuk a három pontot.
Köszi a rejtést!

bonodu 2008.02.08 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.00
Két percre lakom már egy éve, de csak most fedeztem fel. Köszönöm, hogy ilyen alkalmakat adtok egy jó kis sétára.

Attilacska 2008.02.03 10:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Köszönjük!

 
farkasék 2008.02.02 11:57 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Varga Gábor 2008.01.26 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Ok! Amíg feleségemre várakoztam ( aki az Interkontinentálban egy továbbképző szakmai előadássorozaton koptatta a széket ) gyorsan begyűjtöttem 7 darab fővárosi multit.

jpal 2008.01.26 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.15
Könnyű séta a januári tavaszban.
Az első pont gyermekkorom kedvenc játszóhelye volt, akkor még állt a türbe körül a Wagner-villa, mely a pesti oldalró a Rózsadomb egyik legjellegzetesebb épülete volt. Muszály végigsétálni a Gül Baba utcán, és megnézni Mansfeld Péter szobrát a Bólyai utca és Apostol út sarkán, ahonnan csodálatos panoráma is tárul elénk.
A második pont ugyanúgy néz ki, mint 50 évvel ezelőtt, de legalább a ...-tó vizét borították mindig tündérrózsák. Elhanyagoltsága miatt a környezetből minusz fél pont.
A harmadik pontnál a fürdő előtt Tarasz Sevcsenko ukrán költő szobra áll (pontosabban ül).
Köszönöm a rejtést.

Török fürdő a szebb napokat látott tó mellettBuda legfestőibb utcája a Gül Baba utca
Gül Baba és türbéjeMansfeld Péter szobra a türbétől nem messze
A fürdő előtt Tarasz Sevcsenkó ukrán költő szobra 
luilui 2008.01.26 10:25 - Megtaláltam
Nasza csapattal, Edittel és Tibivel a L.G.T. barlanglátogatás előtti ládázás.

Judith 2008.01.26 10:25 - Megtaláltam
Nasza csapattal, Edittel és Tibivel a L.G.T. barlanglátogatás előtti ládázás.

NaSza 2008.01.26 10:25 - Megtaláltam
LGT barlangbuli bevezető.

guppik 2008.01.24 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.83
Még nem jártam a türbénél, köszönöm!

melinya 2008.01.24 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Ez is megvan, a 150. ládánk. :-)

Tyúkanyó 2008.01.20 15:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.40
Ma, egy Budai Vár-ban mászkálós napot tartottam. A GCtork1. és 3. pontjával indítottam, majd jött GCfMKU, GCNULL és GCIFI és ezután a GCtork2. Ennél a pontnál bajban voltam, de Puszkányék segítségével sikerült levadászni.
Köszönet a rejtőnek, és a segítőnek.

Stüszi vadász 2008.01.20 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.48
Az első és harmadik pontot ismertem, a második számomra is újdonság volt.
Férjem a GPS használatát magyarázta, de a tanulást nagyban megnehezítették a magas épületek.
A török emlékeket stílusosan egyik kedvenc malacunkkal néztük meg:)

Ládavadászaton Kysmalaccal 
norbimoncsi 2008.01.19 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.86
Mai 9/10. Ez is egyike azoknak a helyeknek, ahova a GC nélkül biztosan nem jutottunk volna el. A fürdőnél a gps összevissza küldözgetett minket, de kizárásos alapon megtaláltuk a jelszót :-) Fent a Türbénél kicsit sár volt. Nagyon hangulatos kis utcácskán mentünk fel. Köszönjük!

Gül babaGül baba türbe
Kilátás 
vkovacs 2008.01.19 13:07 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.77
ok

Rudi Team 2008.01.16 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
Ok!

Taxte 2008.01.15 15:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.34
Mariannal indultunk ládavadászatra ezen a ködös délutánon. Mindhárom helyszínen jártam már korábban, - sőt a 2.helyen már a kerítésen belül is körülnézhettem - most igazából csak a jelszó miatt néztem meg e helyeket; Mariannak azonban az újdonság erejével hatott, úgyhogy mindenképpen megérte felkeresni!
A multi helyszíneiről:
1. állomás: nyáron felhőtlen időben láthattam, most még a közeli építkezés darui is ködbe burkolóztak. Egyszer már belülről is meg kéne nézni...
2. állomás: no comment - már szebb napokat is megért... :-(
3. állomás: eddig még csak az úton elsuhanó épp aktuális jármű ablakából láthattam; most alaposan szemügyre vettük a fürdő épületét!
Ötletes ez a tematikus multi, a közelségnek köszönhetően hamar, könnyen végigjárható!
Én vagyok a "láda" 500. megtalálója :-)

Pepe Zizi Zozó 2008.01.13 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.28
Mondom Pepének felfelé, hogy ki volt Gül Baba, és, hogy a törökök a mai napig látogatják a sírját. Felérünk és ott is volt minden, ahogy meséltem neki: a türbe, előtte a török turistacsoport. Méghogy virtuális a láda: jó, hogy nem a Jumurdzsák karjaiba futottunk! (Beszélgettünk is a vezetőjükkel dicső közös múltunkról.)

Mr Bean 2007.12.31 15:06 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

keep 2007.12.27 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.85
Érdekes volt, különösen az első pont. Sajnos lemenni nem tudtunk, de így is nagyon tetszett, a környék is.

Puszkany 2007.12.27 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.84
Margitszigetre menet, útba esett a 3. pontnál a műemlék táblával próbálkoztunk, de aztán meglett a bejárat is.

tompi72 2007.12.24 13:47 - Megtaláltam
Ok. [wapon beküldött szöveg]

sosi 2007.12.23 16:00 - Megtaláltam
naponta járok erre munkába, de a türbét még sosem láttam

vizipinty 2007.12.20 15:00 - Megtaláltam
Gotcha.

bszemethy 2007.12.20 15:00 - Megtaláltam
megtaláltuk.

Rede99 2007.12.18 18:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Zárva találtam a türbét, de egyszer biztos körbenézek bent is. Eszembe juttatta a középiskolai töriórákat és most személyesen is találkoztam egy darabka történelemmel. Köszi a rejtést!

czipan 2007.12.15 13:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Nagyon kellemes kis hárompontos. :) Tnx.

GréTeam 2007.12.09 16:38 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.26
Ismét ünnepelünk: 20. megtalálás. :) Mai keresünk (4/4) utolsó állomása volt. A türbe feltűnőbb lett volna, ha nem hátulról közelítjük meg, de azért így is meglett. :) tavasszal biztosan nagyon szép hely lehet.:)

sania 2007.12.05 08:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.58
Megtaláltam

eszel 2007.12.02 14:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
ok!

carmin 2007.12.01 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.40
Örültem ennek a multinak, már régen fel akartam keresni ezt a helyet.

kbk 2007.11.29 15:40 - Megtaláltam
.

@ndrew 2007.11.29 15:38 - Megtaláltam
A türbe nagyon szépen fel van újítva. A többi ...

Pilis50 2007.11.27 14:07 - Megtaláltam
A 2-es pont fölé (is) szállodát építenek jövőre.

 
vokopeti 2007.11.26 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.30
Andris barátomat kísértem el Pestre, így adódott is az alkalom a már régóta betervezett újabb budapesti ládázásra!

7 óra alatt így összesen 30 km-t sétáltunk a városban, az alábbi 11 ládát találtuk meg:
Kullancs ambulancia
Aluljáró Classic
Aranyérmesek
Nyulak szigete (+C)
Török emlék
Én és a Parlament... no meg az Irén
Nyugi
Gellérthegyi-kilátás
Gellérthegyi kezdőmeridián
Legenda
Kincs a föld alatt

A Türbe nagyon tetszett! Szép helyen van, még soha nem hallottam róla. A tavat miért hagyják ilyen állapotban? :( A fürdőben pár alkalommal jártam már.

dr. Szoboszlai András és vokopeti

KutasG 2007.11.24 20:44 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.18
Még sosem jártam a pontoknál, pedig annyiszor jártam a könyéken! Köszi! Ötletes láda! Tovább a Nyulak Szigetére!

Sas 2007.11.24 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.41
Szombati budai kalandozás... Az első pont klassz, a másik kettő inkább lehangoló... Kösz a rejtést!

ergyd 2007.11.10 13:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.96
Hideg szeles séta.

bgecco 2007.11.08 16:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.46
(30) Nem forditunk eleg figyelmet ezekre az emlekekre. Pedig megerdemelnek!

88pebo88 2007.11.04 15:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.90
Sose jártunk erre, pedig Bo törzsgyökeres budapesti. Az első pontról jó a panoráma.

Ata72 2007.11.01 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Sajnos zárva volt. Kívülről szép!
Köszi a tudásgyarapítást!

Zag 2007.10.31 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.04
Nagyon tetszett az útvonal, érdemes volt rajta végigmenni, még úgy is, hogy szemerkélt az eső és erőteljesen sötétedett.

feel2006 2007.10.31 16:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.74
Úgy döntöttünk ma, hogy kicsit már elhanyagoltuk mostanában a játékot, ezért felkerekedtünk és egy 10km-es gyalogtura útán a városban megkerestünk pár ládát.

A legtöbb ládát Sziszko :-) találta meg, én csak a közelbe navigáltam. :)

Ez volt a 6. láda a 8ból. (Üdvözlet annak a srácak akivel a 3. ponton találkoztunk az esőben, reméljük neki is sikerült az eső ellenére megtalálni minden pontot. :))

Feel2006

sziszko 2007.10.31 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.04
Nme is tudtam erről ahelyről!!!és mindenképpen megérte, szép akilátás és a városi zajok sejutnak fel ide:-)nyáron mégszebb lehet:-)

fejermate 2007.10.30 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 3.13
Nagyon tetszett köszi. Mindegyik pont érdekes volt. Készítettünk képeket is majd, ha kevésbé leszünk lusták feltöltjük.

Paul 2007.10.29 20:08 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.30
Könnyü esti séta.A 2. pont kicsit elhanyagolt.Kár érte.

$züc$i 2007.10.20 18:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.04
Nagyon érdekes a városban "ittmaradt" török épületek látványa.

hőscincér 2007.10.18 22:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.72
Megtaláltuk.

Hegyo 2007.10.14 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 2 átlag: 2.50 súly: 2.00
Szép a kilátás.

SirLes 2007.10.07 18:41 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.38
Sokszor jártam a 2. állomás utcájában, de meglepetés volt, hogy itt egy tó is van.

Harkaly 2007.10.06 22:34 - Nettaláltam
A 3 helyszínből 2 volt a "netes", az első ponthoz esti futás keretében jutottam el -gyönyörű volt a város! :-)

karatepocok 2007.10.01 15:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.15
gps nékül

kocsesz 2007.09.30 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.28
A Türbe környékéről szép a kilátás. Ajánlom mindenkinek ezt a kis bevárosi sétát.

LouChe 2007.09.30 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Sokszor jártunk már a türbénél, most is gyönyörködtünk a kilátásban.

GEOszi 2007.09.29 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.02
ok

lighthouse 2007.09.25 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.89
Kis esti kesselés keretben megnéztük a Türbét, majd lesétáltunk a tóhoz a Gül Baba utcán, amely igen hangulatos utca illetve lehetne. Macskakő, alacsony max 2 szintes épületek, néhány gyönyörűen felújítva, néhány jól kitalált újépítésű és néhány omladozó. Búvárokkal találkoztunk, sajnos a tavirózsák most nem virágoztak. A teljes tavat békalencse lepi el. A tóhoz az éttermen keresztül jutottunk be. Maga a fürdő épülete lehangoló, nem is értem, hogy meddig hagyják, hogy roskadozzon az az épület, pedig hát állítólag fürdőváros vagyunk. A harmadik hely pedig kivülről semmi különös, belülről annál inkább, elhaladva mellette konstatáltuk, hogy tényleg megfelel a megadott koordinátáknak, nevét pedig ismertük.

padler 2007.09.25 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.36
Fordított sorrendben, de elsétáltunk mindhárom ponthoz, de a harmadik nevét csak a neten tudtuk kideríteni. Lehet, hogy kicsit tovább kellett volna menni az utcán? A második pont nem is a török időkből származik: "Budán, a II. kerület Frankel Leó utca 48. szám alatt találhatóak az 1895-ben Ray Rezső tervei alapján épült egykori népgőzfürdő romjai." A kilátás jó a türbétől, ami sajnos be volt zárva, a felfelé mászás kevésbé tetszett.

efemm + padler

Zpalee 2007.09.25 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Nagyon tetszett! Még sosem láttuk ezeket a helyeket. Kivétel a 3. pontot, mert a mellette lévő park volt az egyik kedvenc helyünk. A tó elég érdekes, de kár, hogy csak kívülről lehet megnézni. Ja és nagyon fontos információ kimaradt. A Türbe nem ingyenes. Diákoknak 400, felnőtteknek 500 Ft a belépő!! De még jó, hogy a jelszó nem belül van! Viszont bármennyire is jól néz ki, így csak kívülről csodáltuk meg.

tacsver 2007.09.23 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.56
Már rég jártam erre, jó volt újra sétálni egyet itt. Szép idő, szép kilátás.

N.Zs. 2007.09.15 20:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.14
Csak az első pontot kellett megkeresnünk, mert a másodikat tudtuk, a harmadik pedig kizárásos alapon lett meg. A Gül Baba utcán sétáltunk fel. Csöndes, nyugodt, de nem tiszta.

cdf 2007.09.15 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.92
A kilátás tetszett a Türbénél. A környezete is rendezett.
A tó nevét nem találtam. Még jó, hogy a presszónak is az a neve.
A harmadik pontnál a régi épületre gondoltam, ahol szintén nem volt semmi névre utaló tábla.
(összejött, de nem volt egyértelmű)

Gül Baba (a jelszó őre)Tó a palánk mögött
3 pont mellett3. pont ?
CATS 2007.09.13 11:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.31
Napsütéses délelőttön egy kellemes séta keretében kerestük fel a pontokat. Szép séta volt! A Lukács fürdő mögötti melegvízű forrás táplálta medencében gyönyörűen virágzó tavirózsákat láttunk! De van benne két nagy teknős, sok kisebb-nagyobb díszhal, és méteres aranyhal is. [wapon beküldött szöveg]

Fenn a türbénélA Lukács-fürdő mögött
Tavirózsa
 
Nebel 2007.09.12 19:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.20
Jó kis túra, nagyon szép a kert a türbénél, sajnos csak a kerítésen kívülről leshettem be...
Köszi a rejtést!
:)

DonRazzino 2007.09.05 23:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.78
szeretem ezt a kerületet

cash 2007.09.05 23:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 1.78
csak esik

ramicsabi 2007.09.01 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.96
A türbénél éppen esküvő volt, ezért nem tudtuk megnézni, de azért jó séta volt.

 
OsiOsi 2007.09.01 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.97
ok

Soko 2007.08.31 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
Mai első bringás találatom. A kilátás csodálatos.

Steve07 2007.08.28 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.16
ok.

Krisztyó 2007.08.26 11:27 - Megtaláltam
Megtaláltam ill. Nettaláltam!!!!!
Először nem találtuk, de aztán feljöttem az oldalra és rájöttünk,hogy miért. :)

forgabi 2007.08.23 10:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.69
Megvan!

Paco 2007.08.21 13:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.27
+van! [wapon beküldött szöveg]

Vándorvakond 2007.08.21 11:41 - Megtaláltam
Tűzijáték előtti-utáni cache-elés (érdekes élmény volt a tűzijáték után szembe haladni a tömeggel a második pont felé). A 3. pont trükkös, mert nem pont ott volt a hely nevét eláruló tábla, ahova a GPS mutatott, hanem kicsit "visszább" (persze ez attól is függ, honnan közelíti meg a vakond a tetthelyet ;)).

maggio 2007.08.20 14:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.62
Sajnalom, hogy ezek az epiteszeti remekek felujitasara nincs penz.

Pedig igazan latvanyosak!

slug 2007.08.20 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.20
Szep hely nagyon az a terasz, ahol a szobor van, majd kepek kesobb.

Bütyök+Zulu 2007.08.18 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.48
Augusztus 20-a ünneplése gc-vel, Aquincum-i fürdő bázissal. A római kortól napjainkig.
Az első ponthoz 2x kellett felmenni, mert az először megtalált felirat nem volt jó, még szerencse, hogy megpróbáltuk wap-on bejelenteni. Másodszor már kizárásos alapon kerestük.

 
SylverRat + Bogee 2007.08.18 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.48
Budapesti hosszúhétvége - Időutazás a római kortól napjainkig
2/4. nap, 10/57. láda.
Az első pont nagyon nem ott van ahova mutat a gps. De második próbálkozásra meglett. Akkor kezdtek gyakorolni a repülőversenyre, mikor fent voltunk, csak úgy zúgtak a gépek.

Gül BabaA türbe kupolája
A kert 
PEx2 2007.08.15 14:18 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.39
A Gül Baba türbe nagyon szép, a 2. ponton a tó érdekes, teljesen benőtte a vizinövényzet. Sose gondoltam volna, hogy itt van egy tó! A 3. pont nevét csak az internet segítségével tudtam meg. Köszönöm, hogy megismerhettem ezeket a helyeket, mint tősgyökeres pesti nem is tudtam róluk!

sergeant 2007.08.13 19:24 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

tori 2007.08.12 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.02
Kissé elhanyagolt mindhárom pont környéke. Maga a türbe viszont szép.

Türbe 
saldar 2007.08.09 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.12
A harmadik ponttal kezdtem, majd innen már sorban haladtam. A gps-emnek nem tetszettek a budapesti utcák (és nekem sem), de azért becsületesen lenavigálta a feladatát. Sajnos a közelgő vihar miatt a második (nekem utolsó) pontból szinte semmit nem láttam, gyorsan meglestem a tavat, majd, miután már elkezdett esni az eső, egy közeli műhely ajtajában álldogáló embertől tudakozódtam a tó nevét illetőleg. Úgy látom, jót mondott :-)
A három pont közül nekem Gül Baba Türbe tetszett a legjobban - nyugodt, rendezett környezet, szép kilátás jellemzi, de sajnos belülről nem láttam. Talán majd máskor. Köszönöm a lehetőséget!

Macusa 2007.08.04 20:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.30
Gyors találatok, bár a harmadik pontnál nem találtam meg azt a helyet, ahol a megfejtést le lehetne olvasni, így maradt az internet. (Igaz, GPS nélkül kerestem.)
Köszi a rejtést

Magyusz 2007.08.04 18:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.16
Andrea törött keze miatt városi multiládákat kerestünk.

Magyusz

TürbeParlament
KilátásAndrea
Gül babaNyitva/Zárva
sxsanyi 2007.07.13 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 1.30
Sikerült megtalálni a ládát, bár 6 sörünk ráment. A keresések időtartama egyenes arányban nőtt az "üzemanyag" fogyasztással. Volt amikor el is tévedtünk, a tájoló pont hátrafelé mutatott. Ez 10 perc után gyanús lett. :) Sz.Sanyi és P. Balázs

biagio 2007.07.11 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.32
Az első körben Mickey-al mentem megkeresni, de idő hiányában nem mentünk a multi többi pontjához. (el kellett mennem a kislányomért a bölcsibe). De most újult erővel futottam neki, és pillanatok alatt meglett. Nem is tudtam, hogy van itt egy kis tó. Bár egy kis kondozás ráférne. A harmadik pontot pedig ismertem. Köszi a rejtést.

 
Rivelino 2007.07.08 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.67 súly: 3.22
Tényleg kár, hogy ennyire el van hanyagolva.

kicsiogre 2007.07.08 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.92
ok

cachekereso 2007.07.08 08:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.05
Könnyed vasárnap reggeli túrácska volt.

pohrkez 2007.06.27 18:30 - Megtaláltam
ez volt az első találat.

dieurie 2007.06.27 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.73
Szeretem ezeknek a fürdőknek a tetején lévő színes üvegbogyókat, amik csak belülről mutatnak jól igazán.

OvatosHod 2007.06.25 09:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.30
Éjjel 3-kor gyönyörű a kilátás a Türbe mellől. :-) Szégyen és gyalázat, hogy 10 éve a környéken élek, és még nem voltam itt!!! De ezt a hiányosságot pótoltam, és még jó néhányszor megismétlem. :-) (Nappal is.)
Köszönöm a rejtést!

LuiG 2007.06.25 03:29 - Megtaláltam
Megtaláltam.

tika67 2007.06.22 18:54 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 2 átlag: 1.67 súly: 2.69
Megvan. Péntek esti körút.

zred 2007.06.19 21:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.54
"Hőségriadó" első napján, késő este, elviselhető időben, kellemes kerékpározás közben. Eddig nem jártam még eeken a helyeken.
Köszönöm a rejtést

Mathau 2007.06.18 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
Kellemeset kerekeztem, bár a türbéhez vezető út kissé zűrös (meredek).

GeoRoni 2007.06.12 19:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Tényleg érdemes benni és nem sajnálni az 500 forintot. A "bácsi" nagyon rendes. Bringával voltam, izzadtam mint egy ló. Rögtön mondta, hogy iható a víz töltsem fel a kulacsom és ráadásúl még finom is a víz íze.....igaza volt.
A helyszínek tényleg nagyon jók de a harmadik helyszín jelszavát én is csak a neten tudtam felkutatni.
köszönöm a rejtést.

szlaura 2007.06.12 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.49
Szerintem egyik jelszó sem volt nehéz. Tök logikus. A türbénél még sosem voltam, nagyon szép. Bár most nem mentem be. (egyébként alig találtam oda, először a Gül baba utcán másztam fel a hegyre, majd balra a köv. utcán vissza, és az már oda vezetett). A második pont nagyon érdekes, kár hogy nem lehet bemenni, úgy sokkal hangulatosabb lett volna. A HVGben (jún.9.) van róla egy cikk is. A harmadik pont nagyon ramaty állapotban van. Pedig milyen szép lehetne! Köszi a rejtést!

Éva 2007.06.12 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.88
Sajnos ma erre jártam, de így legalább alkalmam nyílt elsétálni Gül Baba türbéjéhez. Kár, hogy a 2. pont ennyire rozzant. (A harmadikra most nem jutott idő.)

soka9001 2007.06.11 09:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.86
Infarktus és Coronária kezelés utáni állapotban a BIK -ben feküdve, de időnként kikandikálva megtaláltam. Jó volna egyszer a barlangba lejutni, bár ebből úgy sem lesz semmi. A türbe nagyon tetszett.

LÁdi 2007.06.03 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.88
Megvan!

3D 2007.06.03 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.10
A türbe és környezete szép így felújítva. A tó partján jó lenne egyszer sétálni normális környezetben. Rossz nézni, hogy nálunk mennyi érték pusztul még mindig. Köszi a rejtést, jó ilyen helyeket ismerni.

Dzsozy 2007.06.02 20:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.79
Megvan, bár a 3. ponton lévő épület neve nincs kiírva, azt csak neten lehet megnézni!? Köszi a rejtést.

Rudinho 2007.06.01 10:36 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.53
Ok.

nogacsalad 2007.06.01 08:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.81
Ma reggel, a felkelő nap fényében találtam.
Köszönet érte.

türberózsakert
rózsakertGül Baba őrzi..
saintg 2007.05.28 20:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.82
Gyakorlatilag csak az 1. pontott kellett levadászni, a többi ment fejből. :-)

gnegyzet 2007.05.19 11:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.74
Annyiszor hallotam már a Gül Baba Türbe nevét. pl.: régen a rádió bemondta a múzeumok nyitvatartását és abban szerepelt. Most végre láttam is.
A másik két hely is érdekes. Nem lehetne kiegészíteni még több török vonatkozású megállóval?

fkmaster 2007.05.12 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.16
Jó volt így egyszerre megnézni a török fürdőket, mégha az utolsó kettő elég lehangoló látványt is nyújtott.

a Borsó meg a Héja 2007.05.10 13:26 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.95
Kellemes séta, és legalább végre tudom merre is van a türbe. Eddig sosem voltam ott. Ha rendbepakolnák a másik két állomást, akkor még szebb lenne ez a multi.

Lyuk