geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2057. Sörnyei időutazás (GCSIDO)

Elhagyatva

Elhagyatva

Napról-napra romlik

Napról-napra romlik

Belső tér

Belső tér

Óriás japánakác

Óriás japánakác

Szentkirályi-tó

Szentkirályi-tó

Földvár maradványok

Földvár maradványok

Sáncok

Sáncok

Régész rókák építőköveket kaparnak elő

Régész rókák építőköveket kaparnak elő

Híd a patakon

Híd a patakon

Tartalék rejtek

Tartalék rejtek
Szélesség N 46° 28,243'
Hosszúság E 17° 35,387'
Magasság: 140 m
Megye/ország: Somogy
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.05.09 11:00
Megjelenés időpontja: 2008.05.10 12:15
Utolsó lényeges változás: 2017.11.25 17:58
Utolsó változás: 2019.10.20 15:59
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: Ajtony
Felhasználó: Ajtony
Nehézség / Terep: 1.5 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 800 m
Megtalálások száma: 107 + 4 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.2 megtalálás hetente


Sörnyei időutazás

A végláda (átm. 11 cm * 8 cm) a hajdani Törökhagyás mocsárvár területén rejtőzik egy négytörzsű fa tövén kis zugban. Koordinátáinak számításához az első állomáson talált adat szükséges. Ezeknek a koordinátáknak: 46° 28,172' 17° 35,857' mindegyikéhez az elhagyott romtemplomnál lévő első állomáson található 3 tizedesig megadott perc értéket add hozzá.

Megközelítés
Sörnyepuszta Mezőcsokonya külterületi lakott helye; szilárd burkolatú úton Somogysárdról közelíthető meg.

Első állomás: a sörnyei romtemplomnál fa tövének keleti oldalán rejtőzik a geokő* - a második pont koordinátáinak számításához ez az adathordozó:  N 46° 28,243' E 17° 35,387' 140 m [GCSIDO-1].
Tartalék adathordozó: csak akkor használd, ha végképp baj lenne a geokővel!
A templomrom bejáratától balra lent egy vasgombán (villámhárító tartó lehetett) két betűt találsz. Az első betű számértékét add hozzá a 46° 28,168' perceinek mindhárom tizedesjegyéhez, a második betű számértékét a 17° 35,850' perceinek mindhárom tizedesjegyéhez, mint háromjegyű tizedes számot, így megkapod a valós ládika koordinátáit.
Számérték-kulcs:
A,J,M betűk: 0
B,K,N betűk: 1
C,L,O betűk: 2
D,P,R betűk: 3
E,S,T betűk: 4
F,U,V betűk: 5
G,Z,Y betűk: 6.
Ha pl. a felirat AT lenne, így fog kinézni:
46° 28,168' + 0,000' = 46° 28,168'
17° 35,850' + 0,444' = 17° 36,294'
Második állomás: A lakott terület végét jelző tábla után 20 méternyire, még a híd előtt jobbra indul az ösvény. Az ösvény itt  N 46° 28,163' E 17° 35,770' 140 m [GCSIDO+útpont] derékszögben tér le a partosabb részről a földvár felé. Ezután ahol az ösvény keresztezi a patakocskát, keresned kell olyan helyet, ahol vízbe esett tuskók segítik az átkelést, de a patakocska át is ugorható. A földvár területén többtövű fa tövén az előzőek szerint kiszámított koordinátájú helyen találod a második ládát.
A platón óvatosan mozogj, mert több helyen is gödrök vannak, amelyek a várrom alsóbb szintjének mennyezetén keletkezett kisebb beszakadások.
Hetes esőket követően esetleg nem tudsz átkelni a vár platóján rejtett ládához. Csak ebben az esetben keresd a tartalék ládát! Ha a végláda elérésével gondod lenne, egy tartalék rejtőhelyet találsz egy kidőlt fatörzsben. Ennek helyét is az előbbi módszer szerint kell számítani, ekkor az alábbi koordinátákat módosítsd az első állomáson megkapott értékkel: N 46° 28,163' E 17° 35,770'

Ez a kétállomásos multi a kis vidéki haza múltjából, jelenéből és jövőjéből mutat be nem mindig szívderítő részleteket. Elsősorban azok számára ajánlom a ládát, akik a valóság megismerését tanulságosnak tartják.

A ládába utazó ügynök, vándorbogár, geoérme helyezhető. Ha még nem tudod, hogy ezek micsodák, feltétlenül olvasd el ezt a leírást!

A kétállomásos multit teljesítve rövid idő alatt felkereshetjük a középkor lassan elenyésző emlékét, aztán a 19. század pusztuló hagyatékát, és a falucska mai állapota előre jelzi a magyar vidék sok-sok településének legkésőbb századunk közepére jósolható hanyatlását. (ez utóbbi nem igazán szokványos turistalátványosság)

Középkori emléke az egykori földvár  N 46° 28,172' E 17° 35,831' 140 m [GCSIDO+sáncok] maradványai, amely a Felsőnyíresi sűrű erdőben bújik meg. A várból ma csak a földmunkák maradványai figyelhetők meg, de a sánc oldalából ma is kaparnak ki építőköveket a rókavárak építői.
A honfoglalás után a vidéket a Bő nemzetség szállta meg, akiknek legrangosabb ága a Sörnyei család. Sörnye a családból kikerülő Sörnyei Miklós országbíró lakhelyeként jelentős település volt. A mára teljesen elpusztult váruk, amelyre csak földvédművek maradványai emlékeztetnek, minden valószínűség szerint az 1300-as években épült, és a török megszállás idején indult pusztulásnak. A vár kis dombja kis patak partján emelkedik ki pár méterre a vizenyős, mocsaras völgytalp fölé. A várárkok még jól azonosíthatók. A Török-hagyás néven ismert vár maradványa szabadon választható pont a Somogyi Várak Jelvényszerző Túramozgalom keretében .

Az 1800-as évekre emlékeztet a falucska északi kijáratánál álló  N 46° 28,242' E 17° 35,415' 140 m [GCSIDO+templom], elhagyott templom, amelynek pusztuló romjai sajátos hangulatot árasztanak. Megközelítésekor óvatos légy az omlásveszély miatt! Mérete alapján emlékeztet arra, hogy a múlt század ötvenes éveiben itt és a hozzá tartozó külterületi lakott helyeken még 500 fő feletti lakosság élte a jövőben bízó hittel mindennapjait. Századunk elejére ez már 60 körüli lélekszámra csökkent. Az elhagyott épületek összeroskadtak, az erdő benőtte; az egykori utcákra csak az útszéli keresztek emlékeztetnek.
Maga az elnéptelenedő kis falu jellemző példája az 1900-as években jobb napokat látott somogyi zsákfaluknak.
A cselédsorból végre kiemelkedett, a földosztás nyomán egy időre a maga urává vált népesség nagyarányú fogyása az erőltetett téeszesítéskor kezdődött, majd a 20. század utolsó évtizedeiben a mezőgazdaság jövedelemtermelő képességének csökkenése és a munkahelyek megszűnése miatt visszafordíthatatlanná vált.
Először az iskola szűnt meg...
A munkalehetőségek hiánya, a közlekedés és szolgáltatások megoldatlansága hozta magával, hogy aki tehette, városba vagy nagyobb faluba menekült. A rossz állapotú utak miatt és tájképi szépségek híján messze elkerülik Sörnyét az eldugott falukba betelepülni szándékozó holland és német nyugdíjasok is. Betelepülni inkább csak kilátástalan élethelyzetű családok jöhetnek szóba.

A jelen nem valami szívderítő. A lepusztuló házak sötét képét vetítik előre a 21. század első felében egyre több vidékünkön várható helyzetnek. Ami a legjobban aggasztó: a mi vidékünkön nagynak számító ezer lakosú falvak jövője sem megnyugtató, az életfeltételek hanyatlásának jelei ott is érzékelhetők.

Mit hoz a jövő? A helyi közösségek élniakarása meg az emberi tisztesség a legtöbb faluban még óvja a hagyományokat, a közösségi értékeket és vonzó, gondozott faluképet hoz létre, ám a kilátástalan anyagi helyzet lassan, de biztosan őrli fel ezeket az erőfeszítéseket. Az elhagyott falvakat felveri az erdő - talán tucatnyi vadász kedvtelését fogja szolgálni az egykor sokszáz ember szerény, de tisztes megélhetését nyújtó egykori falvak nagy határa.

Egy kis fénysugár a sötétben
A Sörnyéről elszármazottak nagy szeretettel emlékeznek és időről időre találkozót szervezve felkeresik ifjúságuk vagy szüleik ifjúságának színhelyét. A Sörnyéért alapítvány szeretné elérni a múltidéző összejövetelek színhelyének, a romos templomnak a megmentését, felújítását - nagy kérdés az anyagiak előteremtése, nagy-nagy derűlátással adományokra alapozva.

Egyéb látnivalók
A templomromtól 250 méternyire északi irányban a vízimadarak seregeinek otthont adó Szentkirályi-halastó terül el. A templomrom közvetlen közelében az egykori parkban található az ország ma ismert egyik legnagyobb törzskerületű japánakác fája (Sophora japonica, 559 cm).
A Somogyfajszra vezető út (csak a kezdeti szakasza autózható!) mentén elterülő felhagyott legelőn óriási hagyásfákat találsz; a legnagyobb tölgy az óriásfa-listán 511 cm törzskerülettel szerepel.

* Megjegyzés
Az első állomás geoköve a GCKOKK kőbányájából származik.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (62 db): környezet: 4.47 rejtés: 4.39 web: 4.66 átlag: 4.51

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Pantya 2020.03.01 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

gabor03 2020.03.01 15:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

ukata79 2020.02.23 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Csabiq 2020.01.06 12:18 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! Egy ideje már fogalmazódik bennem ez a pár gondolat amit most leírok. Amikor elindulok egy ládáért és meglátom, hogy Ajtony rejtés nem tudom, hogy örüljek vagy bosszankodjak. Általában aztán bosszankodok míg keresem, aztán mindíg öröm fog el, mert annyira vadregényes, különleges helyeket mutat meg Ajtony. Bár többször a véremet adom értük.,mint ahogy most is. De mindig feledteti velem a nehézségeket az az áldozatos és felkészült munka amit Atonyi végez. Köszönöm és Gratulálok! [Geoládák v3.2.1]

Liberty 2019.10.19 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.53
Somogyi barangolásunk során egy valódi időutazásban volt részünk a hajdani Sörnyepusztán. Az első pontnál először június végén jártunk, a zselici égbolt túra előtt, így már ismerős volt a helyszín. Most a második pontot is felkerestük. A patak átkelés után, vállig érő szúrós, szederindás bozótharc várt ránk a vizenyős, mocsaras láp területén. Sikeresen leküzdöttük és kijutottunk a szép erdőbe, ahol láthattuk a földvárakat.
A láda valóban eltűnt, ezért a rejtővel előzetesen megbeszélve új ládát, új rejtekben helyeztünk el. Egy négytörzsű fa talajszinti gyökeres odvában rejtőzik a láda, egy tuskóval is álcázva a rejteket. Az új koordináta: N 46°28,172' E 17°35,857'
Az erdőben bóklászva felfedeztünk egy érdekes helyet, talán egy régi erdei kápolna vagy templom lehetett itt hajdanán.
Tetszett a vadregényes és misztikus helyszín, köszönet a rejtésért és a hely bemutatásáért.

Mezőcsokonya címere
Az új rejtés helye
pappcsalád 2019.10.19 10:29 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.4]

g-tabe 2019.09.27 16:30 - Megtaláltam
Bringás körládázás során szándékoztam megkeresni. A második pont koordinátáinak kikalkulása és indulás után hamar le kellett raknom a bringát. Gyalogszerrel sem volt egyszerű a haladás a cél felé. De a kitartás meghozta a gyümölcsét és vár területe valóságos felüdülésként hatott.
A ládát sajnos én sem találtam meg. Ajtony (telefonos) segítségével elég sokáig kerestem, de hiába. Azért a jelszót megkaptam :-) :-)
A pótjelszó koordiátája valahová jó messzire keletre vitt volna, meg se próbálkoztam vele. Ajtony leírása alapján viszont megtaláltam a kidőlt fatörzset. Megközelítését azonban feladtam a sűrű szeder végett (meg aztán már a zsebembe volt a jelszó :-))

anettnori 2019.07.01 17:26 - Megtaláltam
Megvan! A hely. [g:hu 1.6.2y]

Az első pont pipa. Később rejtői megerősítést is kaptam rá. Sajnos, a ládát nem találtam. Mondjuk, a jelzett helyen több 3-4-5-6 törzsű fa van, mint egytörzsű. Lehet, a megfelelőt nem néztem. Elismerem, már eléggé fáradt voltam, idegesített a sok szúnyog, bögöly, stb.
Köszönöm a rejtői segítséget, a pótládához nem jutottam el. A végén örültem, hogy kikeveredtem a mocsárerdőből.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2019.07.04 12:09]

IMG_20190701_172819IMG_20190701_175055
IMG_20190701_175104IMG_20190701_175220
margabat 2019.03.02 13:28 - Megtaláltam
A geokövet gond nélkül megtaláltam, de amikor a második pont keresésére indultam, lövöldözéseket hallottam, úgyhogy inkább visszafordultam, elkerülve a találkozást a vadászokkal/üldözött vadakkal...
Képeket töltök fel, kérem a jelszó nélküli találat elfogadását, amennyiben lehetséges. :) [Geoládák v2.2.5]

[Jóváhagyta: Ajtony, 2019.03.02 15:07]

MegérkeztemRégi naptár
Sörnye vége tábla 
tabletta 2018.11.02 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

james 2018.10.31 15:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Ez durva volt. A javasolt ösvény inkább egy vadcsapás, csupa dzindzsa. [g:hu 1.6.0]

Ajtony 2017.12.26 13:10 - Egyéb
Most szabad volt az út, vadászmentes, csalánmentes. A patakocska öregtatának is átugorható. A vár platóján lévő végláda kicserélve, tartalma felújítva.

Ajtony 2017.11.25 23:59 - Egyéb
Teljes felújítást terveztünk. A muglik által gyakran tönkretett első állomást eltérő helyen és kivitelben újítottuk meg. Gyanús volt, hogy a templomnál egy terepszínű dzsip parkolt, ablakában mozgássérült matricával. Na mondom, a közelben hajtja a vadat árkonj-bokron át szegény mozgássérült vadász. Lövéseket nem hallottunk, de azért mi lesz ebből? Közelítve a második állomáshoz (most könnyen járható volt az ösvény) sajnos találkoztunk is a vadászok őrszemeivel, akik szerint 25 fős nagy vadászat van a környéken, nem lehet tovább menni. Így a második állomás megújítása még várat magára. De nem lehetetlen küldetés most sem a második pont.

anettx 2017.08.28 17:00 - Megtaláltam
TFTC!
Somogyi bolyongás - vadregényes helyek - érdekes látnivalók
Ezen a világvége után kettővel lévő helyen egy emlékezetes (nem)találat lesz nekem az tuti:)
Azt sejtettem, hogy nem 3 napnyi ládázás végén kell ide eljutnom, de ez most így alakult.
Az első pont mint látnivaló szuper, ide még kesserek is alig járnak, annyira kiesik ez a helyszín. Itt a fém betűket találtam meg, zöld leírás szerint ütöttem be a láda koordinátáit.
A 2. ponthoz közelítve már a főútról látszott, hogy mi lesz itt, meg persze "kedvcsinálónak" olvastam a korábbi logokat is:) Szóval bevetettem magam a susnyásba, gondoltam 400 métert csak kibírok, egyre durvább lett a terep, jó sok csalán között azért már nem volt sok hátra. A megadott helyen találtam is két jó nagy kidőlt/kivágott fát, ládát sehol sem. Közben lövöldöztek messziről, valami vadhang hörgés is hallatszott elég közelről, a susnya-tűrő képességem és az energiám már minimum szinten volt és tudtam, hogy még vissza kell vergődnöm magam ugyanezen a terepen a kocsihoz, ezért feladtam a keresést.
Aztán most kipihentem olvasom a ládaleírást, hogy a zöld szöveg a pótládára vonatkozik, tehát ezért nem jutottam el a sáncokhoz és a ládához.
Mondjuk a pótládát akkor is meg kellett volna találnom, de a fent leírt körülmények miatt ez most nem sikerült.
Rejtőnek tracket elküldtem e-mailen és köszönöm a jelszóhoz a segítséget!

gcsido-P8280260Út a ládáig:)
Itt nem találtam.és itt sem:(
Zergi 2017.03.29 14:05 - Megtaláltam
Fogtam!
Bejutottam a vár területére és megtaláltam amit kell. De! Azt hittem, hogy ez egy .com-os láda jelszó nélkül. Lejjebb olvasom, hogy jelszó nem is kell. Most akkor mi van?
Kérlek fogadd el a jelszó nélküli megtalálást!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2017.03.30 07:27]

IMG_9837IMG_9838
IMG_9839IMG_9840
IMG_9841IMG_9842
IMG_9843IMG_9845
IMG_9846IMG_9847
IMG_9848IMG_9849
IMG_9850IMG_9851
IMG_9852IMG_9853
IMG_9854IMG_9855
IMG_9856 
padler 2016.12.26 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.86
Az első ponton egy falapra ragasztva találtuk meg a második ponthoz szükséges információt. A felhagyott szekérút most jól járható, a ládához körbenéztük a fatörzset. Most át lehetett volna ugrani a patakon, de az innenső oldalról is látszottak a sáncok.

Somogyfajsz felé új hidat építettek az (elején még) aszfaltos úton, hátha történik valami a környékkel...

efemm + padler

DSCN60112DSCN60094
DSCN60099DSCN60104
DSCN60107DSCN60108
nagyi11 2016.04.23 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Mind a két ládát megtaláltuk. A patakon innen, a megadott koordinátán van a láda, benne a logbookkal. A patakon túl a hajdani várban megtaláltuk a másik ládát, abban nincs jelszó. (de nem is kell) :D

SAM_0675 
kitkat0123 2016.03.27 23:59 - Megtaláltam
Comos találat hazai pályán még 2016-ban, belogolom most itt is.

Köszi a rejtést!

Mr Zerge 2015.10.25 10:15 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Ajtonnyal egyeztetve egy új info hordozót rejtettem el az első ponton, a rejtés módja itt nem változott.
Az eredeti 2. pont szerintem megközelíthetetlen most. Az utolsó 100 m nincs út. Embermagasságú össze-vissza fonódott gazos rengeteg. Azért átküzdöttük magunkat, de ott patak álta az utunkat.
Végül az út mellett, ameddig még járható, egy hatalmas fatörzs maradékába, oldalsó üregébe rejtettem el pót a dobozt.

csipet_csapat 2015.10.23 13:00 - Megtaláltam
A reggeli indulásnál még nem volt beteg a láda, így nekiindultuk. Somogyfajszról az út borzalmas. Somogysárd-Hetes út viszont ok. A templomrom helye még ilyen állapotban is , vagy pont így hangulatos. A ponthoz nagyon nehéz út vezetett, mivel a héten nagy esőzések voltak. A patakhoz a hidat nem találtuk, pedig kitartóan kerestük a derékig érő növényzetben. A patak ma nagyon bő vizű volt. A végén feladtuk.
Ha kérhetnénk a kitartó munkák jutalmazását egy elfogadással...

[Jóváhagyta: Ajtony, 2015.10.24 08:42]
Köszönjük!

kobcikrajci 2015.10.03 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.46
Bicajos megközelítés Kiskorpád-Somogysárd felől. Szeretem a rejtvényes ládákat, ide is örömmel jöttem, kitartóan róttam a kilométereket az egyre elhagyatottabb úton. Egy újabb halódó, illetve már csak árnyékaként létező települést ismerhettem meg, perifériára szorult lakosokat láttam. A templomrom kitartóan omladozva nagyon megindító, óriási kontrasztot ad. De bámészkodás közben már kerestem a tubust is, ám csak a helyét leltem. Ezért jött az alternatív megoldás. Egy igazán könnyű számtani művelet után és az útmutatás szerint nekiindulhattam a ládát megkeresni. Eleinte nem volt vész, aztán fogyott az út, nőttek a gyomok. Nem egy báli menet, de már megszoktam! Utólag szerencsésnek érzem magam, hogy még át tudtam kelni a bozóton, és a patakon is, mert olvasom, hogy 1-2 héttel később méretük jócskán növekedett! :) Persze ha hídnak néhány vastagabb faág is jó volt, akkor a szerencse mellett talán más is közrejátszott... Sajnos a láda eltűnt a megadott helyről, melynek közelében favágók tanyázhattak korábban. Azonban jól kivehető a régi erődítmény nyoma, amiért érdemes volt eljutni ide. És persze a kalandfaktor is magas!
[Jóváhagyta: Ajtony, 2015.10.03 17:16]

Bubuka 2015.03.10 14:00 - Megtaláltam
Kár a templomért.
Nem értettem ezt a zaklatást. Sem magánterület, sem erdőlátogatási tilalom táblát nem láttam, akkor miért ne mehetnék gyalog az erdőbe?

 
zalajaro 2015.03.10 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 4.31
Ember alkotta , természet visszavette .
A láda elég elhanyagolt, szerencsére a logbook száraz.
A környezet ?
A természet olyan amilyen , de az emberek ? Tisztelet a kivételnek !!!
Fát gyüjtöttek a közelben ,rendőrségi autó ? jó érzés hogy erre is járnak.. aztán a faluban , (na nem a rendőrök, persze), falu szélén kérdőre vontak mit keresünk erre az erdőben van erre engedélyünk netán ?? HÁÁÁT ????

A 2. pont meg nem nevezhető mikroládának !!!

reprocesszor 2014.08.05 10:40 - Megtaláltam
Fonyódról hazafelé alternatív utakon.
Connect link
Elég nagy kitérőt tettem, főleg mert erre még sose jártam, és kíváncsi voltam mit rejtenek Somogy ezen eldugott kis szegletei.
Először kicsit megijedtem az oduban álló víztől, de a leírást újra elolvasva a pet előforma a koo-val végül könnyen meglett.
Bár reménykedtem, hogy a Ny-felé induló szimpatikus földút lesz az irány a török várhoz, de végül visszafelé kellett haladni. Nem baj, láttam, hogy a környéken fakitermelés van, ezt jó jelnek véltem, hisz ilyenkor legalább általában járhatóvá válnak a vizenyős helyeken nyáron teljesen benövő erdei utak is.
Bizakodásom azonban nem tartott sokáig. Hamar besűrűsödött, majd embermagasságú gaztengerré silányult a rég elfeledett szekérút.
Mivel múlt héten már jól megjártam egy hasonló kísérlettel, így bringás cuccban nem igazán kívántam további 200 métert szenvedni a ládáig...
Pedig maga a földvár nagyon érdekelt volna, de reméltem, hogy majd Korokna kárpótol. Kárpótolt. :)
Nem tudom mikor kevergek legközelebb errefelé, de magamtól mostanában biztosan nem...
Egy elfogadást megköszönnék!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2014.08.06 07:52]
Köszi!

Út helyett...Templomrom
nmárti 2014.06.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.99
Somogyi időutazás:) Köszi a rejtést!

Geoléda 2014.04.10 23:59 - Megtaláltam
ok

Párduc50 2014.04.10 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
Bár könyékig nyúltam a likba, csaknem beszorult a kezem, de a ládát nem találtam. Így maradt a tartalék megoldás. A láda nehezen lett meg.

Kösz!

Rudi Team 2013.09.27 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Kofola BT 2013.09.20 14:22 - Megtaláltam
Javítva.

macikupac 2013.09.20 14:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.33
Patcai geoverseny 5.

Szeretem az ilyen látnivalókat. Ugyanakkor sajnálom is, hogy az egykor jobb napokat látott és az ősök életében fontos helyet elfoglaló templom erre a sorsra jutott. A templom belseje egyszerű, de bizonyára valaha szép lehetett. Amikor megtöltötték a zsoltárok hangjai, a Miatyánk szavai. Mivel tudtuk, hogy eltűnt, ezért pótoltuk az első pontot az eredeti helyén. A másodikhoz meg elsétáltunk Kokóval és Duduival. Útközben is láttunk egy út menti keresztet és egy szép, hagyásfás rétet is. Ahhoz, hogy a várhelyhez jussunk egy patakon is át kellett keljünk. Mára nem sok - konkrétan a kerítő árok és az abból kihányt sánc csekélyke maradványai - látszik belőle. Még azt sem mondhatom rá, hogy látványos. A természet és az idő jól végzi bűvészeket is megszégyenítő eltüntető munkáját. Visszafelé megpróbáltuk a tuhu-n lévő ösvényt, de hamar feladtuk.

Kokó 2013.09.20 14:22 - Megtaláltam
Kess letudva! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Péter60 2013.08.31 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.01
A mai túra során egy újabb sorvadó falu, hajdan szebb napokat látott templommal, igazi geocaching nélkül soha. A dúsan benőtt földvárat kihagytam volna, a bozótharc végén csak a láda volt a jutalom.
Viszont a rejtés csapnivaló!
Ha már folyamatosan gond van a mikróval, akkor a roppant szellemesnek gondolt tartalék jelszó leírását illene a ládaoldal elejére biggyeszteni! A készüléken végiglapozni, majd a zöld, képernyőn nehezen kiolvashatő szövegből kibogarászni a megoldást elég macerás.
Tipikus "értem én a viccet, csak nem szeretem" eset.

Strombus 2013.08.31 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.01
Egy érdekes romos templom, hatalmas szép fák, egy OKTÓBER ÓTA (!) hiányzó első pont, egy bozótharc, egy eső után sáros partú patakon átugrás, végül egy láda.

Ha a rejtő nem szándékozik pótolni az első pontot, akkor miért nem módosítja a leírást az alternatív pont szerint, miért a leírás végéről kell azt kibogarászni? Nem volt ez így öröm. :-(

dabcsi 2013.08.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.13
A mikró nincs meg, vigyázat a szög hegye esik kézre. Bonyolult matekozás után meglett a koordináta :-) Hát itt is csak a madár jár. A patak az aszály ellenére bővízű, nem lábalható meg és nem ugorható át. Az átkelés most a leérkezéskor jobbra ha áttörünk egy köriscsihatagoson, van egy átdőlt fa, azon "kényelmesen". A láda nagyon üres, GeoGabi a kincsekkel a csalános előtt a túlparton maradt így sajnos nem rakhattam bele semmit.

gerappa 2013.05.20 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.54
A fa odvában csak a szög van, de a láda a leírás alapján így is megtalálható. Az erdőben nagyon sok a csalán, hosszúnadrág ajánlott.

waldegard 2013.05.12 14:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi.

turboka 2013.05.12 14:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.13
Megtaláltuk! Köszi. A faluba visszatért az élet, a házak lakottnak tűntek, minden porta rendben volt, a füvet nyírták, virágok nyíltak. A kis kápolnát is kitakarították.

HajTom 2013.04.14 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Megtaláltuk!
Egyszer már jártunk itt. Akkor sem lógott semmi sem a szögön.
Na, de most sok matekozással sikerült kiszánmolnunk az alternatív megoldással azt a nehéz feladványt.
így aztán már a ládára is sikrült rálelnünk. Azon a rövidke kis sétán csaodás volt az erdő, (főleg) most, hogy ébredezik a természet.
Köszönjük a rejtést!
(Ez egy olyan rejtés, amikor az enber rájön, hogy meg kell becsülnie és annak kell örülnie amilye van.)
Hajni & Tomi és a Vacak kutya

takacsimre 2012.10.01 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.78
A vadgesztenyefa üregében nem találtam a mikroládát, csak egy szeget, amire minden bizonnyal fel volt akasztva. A tartalék koordinátán megtaláltuk a két betűt. "Hosszas számolás" következett, majd a láda felkeresése. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

orangebrotherz 2012.08.14 20:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

ADML 2012.06.24 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Sikerült!

A vár környéke nagyon szép.

Köszönjük a rejtést

Ajtony 2012.04.08 10:00 - Egyéb
Azért mentünk ki, hogy a kordinátás 1. állomást pótoljuk. Judit és Béla még úgy se járt itt. A régi fiolát megtaláltuk kibelezve, földre szórva. Új fiola kihelyezve. Vajon meddig bírja?

Judit és Béla 2012.04.08 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Megtaláltuk.

aPPle29 2012.03.18 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

apo69 2012.03.10 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! A templomnál lévő mikroláda beteg! A fa mellett hevert a földön, kupak és tartalom nélkül. A második pontot a "híd" koordinátái és a rejtek-fa fényképével találtuk meg Eribellel.

yano6ard 2011.10.15 15:20 - Megtaláltam
Csapatos csapatás. :-)
ld. Mákos és Ikejapipi bejegyzését.

Ikejapipi 2011.10.15 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.18
A második koordinátának a megfejtéséhez a betűk pont szemmagasságban voltak. Az odúbanturkálás és a patakonátkelés sajnos nem az én műfajom. Viszont jót kotlottam a 4 törzsű fán.

Kotol-kotol 
Mákos 2011.10.15 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
4x4 túra Csuhás-ékkal és yano6ard-ékkal. Sajnos a fa üregében nem volt mikroláda a második pont koordinátájával, így a bonyolult és köbgyökvonós módszerrel a tartalék koordináta-képzést használtuk, végszükség esete forgott fenn. :-) Miután végeztünk a brutálmatekolással, rámentünk a ládára. :-)

Lujza (is) összekenveVajon így látnak-e a halak?
aDoc 2011.10.12 07:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
De miért ez a jelszó? Majd megkérdezem emilben, ha el nem felejtem.

befi 2011.09.30 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.19
Kerékpáros kupa: 107 km

A láda koo-t már itthon megfejtettem:)

VP 2011.09.23 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.36
A verseny felé menet ládázás sok kisebb sétával.
Hihetetlenül elhagyatott vidék.

rosie 2011.09.01 18:38 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Nargoth 2011.09.01 18:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.96
Első állomás pótjelszóval. Köszönjük!

sztyopa13 a páratlan páros 2011.08.28 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Megkerestük!Sajnos az első pontnál csak a szöget találtuk meg.A segédpont segítségével,kiszámoltuk a láda helyét.Sikerült átkelni a patakon is.Tetszett a rejtés.Mivel innen Kisbajomba mentünk,még élesebben láttuk a különbséget egyes települések helyzete lehetőségei között.Még sokáig beszélgettünk arról mit lehetne tenni.Én úgy látom Sörnyepusztán a helyzet már visszafordíthatatlan.Ez a rejtés is mint Ajtony legtöbbje,nem csak a játékról szól!Köszönet érte.

-Mese 2011.08.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.76
A szögeket találtuk csak meg a fában :-(, de a tartalék koordináta poénja kárpótolt :-)

ghiago 2011.08.09 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Köszönjük Mathau segítségét, mert a mikroláda eltűnt.

Hörcsög 2011.07.02 20:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.35
Megtaláltuk!

fodor8peter 2011.04.21 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Köszönjük Ajtonynak ezt az újabb kiváló rejtést!

Mathau 2011.04.14 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.28
Az első pont előtt egy kicsivel kellett megállnunk egy újdonsült behajtani tilos tábla miatt. a víz alámosta az utat és ezt betákolták fával, de nem túl bombabiztos, így nem akarják, hogy valaki alatt beszakadjon...A falu temploma valóban érdekes látványt nyújt, és a láda is jó helyre vezet én mondjuk magát a falut sokkal kihaltabbnak képzeltem.

19izsi73 2011.04.14 16:35 - Megtaláltam
késöbb

Dr.Lada 2011.04.14 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Izsivel, Mathauval rohanjuk le Somogy ládáit akció keretében.:-)))

Farekék 2011.01.15 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.08
Az első ládika rejtése ötletes volt és tetszett a kis templom is.
A második ládához a keresztig autóztunk, pedig gyalog is mehettünk volna. Itt kedves vadászok igazítottak útba minket. A patakon az úttól jobbra korrekt fatörzsön lehet átkelni. Maga a vármaradvány ebben az évszakban jól kivehető, bejárható. Jól éreztük magunkat a túrán.
Köszönjük.

zsotie 2010.11.19 10:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.12
Tetszett az első pont, annak ellenére, hogy nem gyakran látni ilyen falut és templomot. A rejtés nagyon jó.
Picit nehezen indultunk neki a második pontnak, mert nagyon esett az eső.
Még a patak sem állta utunk, s a láda is hamar meglett.
Hirtelen egy ember tűnt fel a semmiből, egyszer csak ott állt a szakadó esőben.
Ijesztő volt, mondom, minden horror film így kezdődik.
Aztán szóba elegyedtünk, kiderült gombászik.
Jobban készült az időjárásra mint mi, mert gumicsizmában és esőköpenyben volt.
Nehezen indultunk el, mert nagyon nézte mit is csináltunk. Remélem a ládát nem kereste meg.

Pomisa 2010.11.14 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
A ládát kerestük egy kicsit mire meglett.

sirgalahad 2010.11.04 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.29
Lakói és ereje fogytán
E kis falu reméli, hogy tán
Reménysugár meglészen
Nem tűnik el egészen

kápolnabelül
vár állottfalu vége?
BRAVO2.0 2010.11.02 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Hmmm... Imádjuk az ilyen helyeket! Kösz a rejtést!

laszloistvan 2010.10.30 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
Egyszer lebicikliztem Pécsre, akkor jöttem át itt.
Az első rejtek nagyon zsír, a másik kicsit szivatós, az első próbálkozásnál a céltól 70 méterre átkelhetetlen patak állta utamat, a másodiknál is majdnem.
Korotna után második földvár.

Hampi 2010.09.16 17:10 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Petyóó 2010.05.24 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.49
Meglett! Köszönjük.

Atmosz&Zozmosz 2010.02.05 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.90
Az első pont gyorsan meglett, bár picit nehéz volt kivenni a dobozkát, de azért sikerült. Nagyon szomorú volt a romos, elhanyagolt templom látványa, egykoron nagyon szép lehetett. A dobozhoz a rét felől közelítettünk, így nem úsztuk meg a patakugrást :) A dobozka gyorsan meglett. Köszönjük a rejtést!

Eszti és Robi 2009.11.21 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Megvan!

Terdik Család 2009.10.10 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.85
A logok elolvasásának köszönhetően egy kicsit helyre állítottuk a ládát. Kapott egy 22*12*7 cm-es dobozt, tájékoztató lapot, logbookot, tollat, ajándékokat.
Nógáéknak köszönjük a jelszó beszerzését.
További jó keresést.

Láda frissitve"T CS" egyik fele a rejteknél
Ez a másik félHíd a patakon
Fa az út mentén 
bonisbela 2009.09.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Hétvégi Somogyfajszi üdülésünk során gyűjtöttük be ezt a 'ládát' ami sajnos csak egy zacskó volt. Szép volt az erdő, de a kápolna nagyon ramaty állapotban van. Legalább a kapuját bezárhatnák, ha többre nem is telik. Az idő szép volt! Köszönjük a rejtést!

kamzik 2009.09.26 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.73
A láda helyén nogacsalad jóvoltából a jelszót megtaláltuk.
Köszönjük.
Érdekes túra volt.

nogacsalad 2009.07.30 09:45 - Megtaláltam
Jelszópróba,
képfeltöltés,
részletek és log később...

A 2. pont megsemmisült! (nyomait, helyét megtaláltuk). A jelszót SOS megkaptuk az igen segítőkész rejtőtől, majd az infót elhelyeztük dupla zacsiban, egy apró ajándékkal a kérdéses helyen.
A továbbiakban: az ideiglenes megoldással, bátran tovább kereshető :)

 
fodordav 2009.07.22 00:00 - Egyéb
Egyszer már megtaláltuk a ládát, most csak megnéztem a a kis templomot, állapota tovább már nem romlott. GCOSKO felé északi irányban autóztam tovább, erre az út jóval rövidebbnek tűnik, és TUHU szerint járható. Átjutottam rajta (Octavia), de nehezen, a Sörnyepusztától észak felé tartó 4 km zömét csak terepjárósnak ajánlom, egyre durvábban gödrös!

Baggio10 2009.07.20 19:51 - Megtaláltam
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]

SirLes 2009.07.20 19:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.00
Megtaláltam dupla segítséggel. Baggio10-el és Csillával 200 méterre megközelítettük a ládát. Aztán Baggio10-el úgy döntöttünk mi ugyan be nem megyünk az ember nagyságú csalánosba rövidnadrágba, magunk helyett beküldtük Csillát, aki életében először geocachelt. Kapott két GPS-t és egy mobilt, egyiken az iránytű, másikon a környék volt, közben folyamatosan tartottuk a kapcsolatot mobilon. A fát megtalálta a ládát nem. Megadtam neki a rejtő számát, aki végül elárulta a jelszót, köszönet neki érte.

katika 2009.07.19 00:00 - Megtaláltam
Az első pont könnyen meglett, elég szomorú látványt nyújtott az omladozó templomocska.
A 2. pontot, majd 1 órát kerestük, de nem lett meg. A képek alapján légyszi fogadd el, köszi!

Bütyök+Zulu 2009.04.17 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.90
Kicsit tartottunk a ládától, az előző logokban írtak patakról, mindenféléről, de azt is, hogy kellemes séta a megfelelő útpontról. Nekivágtunk, a mikro meglett, és kiderült nincs is messze. Kellemes séta volt, gyönyörü erdőben, hatalmas fák között, még a végcél emlékeztetet is egy várra, várárokkal. Zulu talált egy szép fát, amit el is foglalt rögtön. I Zulu király trónszéke. Mikor visszaértünk. egy nyuszi érdeklődve figyelt bennünket, vagyunk-e olyan hülyék, hogy tovább megyünk az állítólagos aszfaltúton. Voltunk. 3,5 km hepe, meg hupa. Mint egy tésztaszürő fél méteres lyukakkal. A köben látott szép tavak nem enyhitették kétségbeesésemet, mi lesz Akelával mire végig érünk.
Inkább fordultunk volna vissza.

Nyuszi
 
SylverRat + Bogee 2009.04.17 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Egy letűnt kor emlékei...
Kellemes séta az erdőben, a madarak csicsergését néha láncfűrész zaja nyomta el. Csodaszépek a hatalmas fák, melyek odújaiban madárfészkek voltak. Találtunk egy kandeláber fát is útközben. Végre egy olyan vár, aminél látszik is valami.
Szegény Akela a kifelé vezető hepehupás, gödrös utat nem nagyon díjazta.

T. Nagy 2009.04.11 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Ragyogó nyári verőfényben, kissé kalandosan a földúton megközelítve találtuk meg a romtemplomot. Szomorúan állapítottuk meg, hogy az idő vasfoga és az emberek mohósága folytán mennyire lepusztult, szó szerint a csupasz falakig a templom. A környék is hangulatos, a karbidágyútól eltekintve, - bár ez a közelben pihenő és legelésző őzeket láthatóan nem zavarta. Köszönjük a rejtést!

Nyuszkó 2009.04.11 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.57
Nagyon tetszett a templom és a környéke is.

Varga Gábor 2009.02.28 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Ok! Az első pontnál minden redben a szöggel és damillal kapcsolatban. A végláda keresésénél egy kis gondom akadt a patak átkelésénél, de visszafelé már megtaláltam a helyes utat.

tudo 2009.02.28 10:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
130 km kerékpár edzés 500 m emelkedéssel a Fonyód - Csisztapuszta - Buzsák - Somogyfajsz - Szörnyepuszta - Somogysárd - Kiskorpás - Nagybajom - Böhönye - Mesztegnyő útvonalon 5.5 :-) új ládával. Reggel szakadt, délutánra kisütött a Nap, az út elején volt egy defektem, szembeszéllel kínlódtam több szakaszon, voltak húzódások, kergettek kutyák, volt vagy 30 km terepezés, de voltak gyönyörű templomok, keresztek, tanösvények, földvárak, elhagyatott falvak. Igazi somogyi kerékpáros GC nap volt.

GCSIPU és a sikeres gumijavítás után 42/16 - 42/19 között tempóztam átlagos 81 rpm ped. és 142 bmp pulz. mellett. Somogyfajsznál benéztem a mocskos földútba, majd meghátráltam, hogy majd inkább Somogysárdról visszafelé, kerülővel. Az meg akkora lett volna, hogy az egész napot megkérdőjelezi. Így hát reggel óta másodszor is elmerültem. A látszat ellenére elviselhető volt a földút.

Amikor a templomhoz értem, alábbhagyott az eső. A leírás és a korábbi logok alapján a doboz azonnal előkerült. A patak mentén eleinte gurultam, aztán cipeltem. A láda is azonnal meglett. Körbejártam a csöppnyi földvárat, aztán visszagurultam egy rövidebb úton a faluba, és indultam tovább GCKORO felé.

Templom rom 1.1. találat
Templom belsőTemplom rom 2.
MocsárBarkák
Hatalmas faFöldvár
2. találatVárárok
Csuhás 2009.02.15 12:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.28
A rejtőtől kértem segítséget, mert nem találtam az első pontot. Valójában hibátlan a rejtés, de figyelni kell, mert tényleg annyira be kell nyúlni az üregbe hogy a könyököd is benne legyen. Nos ekkor tudod megfogni a dobozkát. A második pont felé sétálva láttam néhány gyönyörű fát. Vándor is érdeklődve szimatolt néhány felhagyott kotorékot. Tetszett a látnivaló. Köszönöm a rejtést!

Csuhás Vándor

Csudaszép templomrom
Belülről is megnéztem
RekurzióEntek
Földvár árokLakik itt valaki?
Szakszerű csonkolás? 
kl 2009.01.10 09:39 - Megtaláltam
A hely jo, de damil nincs [wapon beküldött szöveg]

zsorzs 2009.01.01 16:25 - Megtaláltam
Ezúttal GPS nélkül kerestem, de most is tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]

keva 2009.01.01 11:57 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

farkasék 2009.01.01 11:53 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Pilis50 2008.11.17 12:00 - Megtaláltam
meglett, de a szöget nem találtam az odúban. A ládát egy fa alátétlemezre tettem, hogy el ne süllyedjen.

kifürészelték a zártestet !!
ház az oda (vissza)úton
LiLa Ti-Sza 2008.10.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.82
A vár elképzelése igen nagy fantáziát igényel. A híd nagyon tetszett! Köszi a rejtést.

targonczas 2008.10.26 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.81
Az első ládáról le kellett mosni a trutyit. A vár tetszett.

Csaba & családja 2008.10.09 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.01
Erre mondják, hogy árkon-bokron tűzön-vízen. Bár tűz nem volt. Szerintem ha valahol, akkor itt el lehetett volna rejteni rendes ládát is.

peterpan 2008.10.05 09:39 - Megtaláltam
Nembiztosantalaltammeg:) [wapon beküldött szöveg]

bgecco 2008.10.04 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Lehet hogy elfogult vagyok a likálpatriotizmusom miatt, de nagyon tetszik. A második pont közelébe gyorsan el is rejtettem a Magyar VárVándort.

Mikulás 2008.08.24 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.31
A 4 napos Zalakarosi hétvége utolsó megtalálása ez a kétpontos mini-multi. Az első pont igen szellemes, de azonnal meglett. Szomorú helyszín! Miért így kell ennek kinéznie? A másik rövid sétával teljesíthető (kösz az útpontot - értékelem a figyelmességet!). Az erdő friss illatű volt az eső után. Jó volt benne sétálni. Öreg fák, nyugalom. A földvár itt is szépen kivehető! A rejtést rendben találtam. Köszönet!

Mikulás

 
Puszkany 2008.08.21 15:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.11
Kár az első pontért... Ahol letérsz a második pont irányába, onnantól nézz fokozottan a lábad elé, mert mozog a föld, nagyon-nagyon sok apró brekusz...

angyalkriszti 2008.08.07 19:20 - Megtaláltam
egy kis túrázással de meg van a ládika..köszi

szakica 2008.08.07 19:20 - Megtaláltam
OK

szabitaxi 2008.08.07 19:20 - Megtaláltam
OK

Mihul 2008.08.07 19:20 - Megtaláltam
ok

kupec 2008.08.03 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.14
Így napos időben, jó kis hely ez.
A templom valóban pusztul, de sajnos több száz ilyen pusztuló hely van szerte az országban.
A rejtek körül néhány mély üreg nyílik, talán nyúlodu.
Róka nem lehet, mert nem volt büdös, medvéből meg csak nagyon karcsú egyedek férnek be.

fodordav 2008.07.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.36
Nem volt vidám a hely, de elgondolkodtató, és ez a célja.
A templom állapota megdöbbentő volt.
A földvárhoz könnyen eljutottunk, ebben az évszakban nem kellett híd. A délutáni-esti fények elég baljósak voltak, a szúnyogok és a szemerkélő eső miatt is siettünk vissza, találgatva, hány kereke maradt a kocsinak. (Rendben találtuk.)
Érdekes volt... E+D+K

pörsing 2008.06.29 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.89
Megtaláltam

rkertesz 2008.06.23 00:00 - Megtaláltam
Kisfiaimmal megtaláltuk. A templomrom pusztulása lehangoló látvány. Kérdezték is a gyerekek:" Miért tesznek ilyet az emberek?" Nem írom le, hogy mit válaszoltam...
A második láda felé haladva megtámadtak minket a böglyök, majd a fák közt a szúnyogok is csatlakoztak hozzájuk.

BiharyG 2008.05.25 14:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.02
Az első pont hamar meglett, de a másodikhoz vezető utat alig találtuk meg, nagyon zöld most minden. Pedig csak hinni kell a GPS-nek :)

BiharyG + Zsuzsi

Zerind HUN 2008.05.12 18:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Rejtőtársként bejelentem a megtalálást.
Hát ez a hely tényleg a világ vége! Tetszik a romtemplom, bár sajnálom, hogy ez lett belőle. Amikor először mentünk a földvárhoz, nem találtunk hidat, így saját magunk építettünk, visszafelé jövet találtuk meg az ,,igazit''.

tosza73 2008.05.11 19:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.10
Nagycsaládi ládázás 2. állomása. Az erdei út kissé vadregényes volt, de a földvár mindannyiunknak tetszett.

freddy 2008.05.11 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.28
ok

Old Fairy 2008.05.10 17:32 - Megtaláltam
:-) [wapon beküldött szöveg]


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.