geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
182. Szent György-hegy (GCSZGY)
Tanúhegy
Tanúhegy
Lengyel-kápolna
Lengyel-kápolna
Tarányi-présház
Tarányi-présház
Újak
Újak
A pusztuló Ify-kápolna (Emmaus)
A pusztuló Ify-kápolna (Emmaus)
...és egy épülő-szépülő új kápolna és remetelak
...és egy épülő-szépülő új kápolna és remetelak
Turistaház
Turistaház
Kivételesen nem szemét - természetes hűtőként használják a Jégbarlangot!
Kivételesen nem szemét - természetes hűtőként használják a Jégbarlangot!
Meredek
Meredek
Orgonák
Orgonák
Kilátás az orgonák tetejéről
Kilátás az orgonák tetejéről
Csúcsközel
Csúcsközel
Pince
Pince
Oroszlán-fejű kút
Oroszlán-fejű kút
Visszaértünk
Visszaértünk

Szélesség N 46° 50,410'
Hosszúság E 17° 27,270'
Magasság: 300 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2002.04.06 16:00
Utolsó lényeges változás: 2015.03.09 06:53
Utolsó változás: 2019.09.23 08:33
Rejtés típusa: Multi geoláda (4H+1V)
Elrejtők: LI, KCS, KH, KK, KÁ
Felhasználó: laszloistvan
Nehézség / Terep: 4.0 / 4.0
Úthossz a kiindulóponttól: 5000 m
Megtalálások száma: 593 + 11 sikertelen + 31 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente


Szent György-hegy

A Szent György-hegy a Tapolcai-medence gyöngyszeme, a Badacsony után a Balaton-felvidék második legjelentősebb tanúhegye. Hasonló fordított teknőforma oldalnézet, vulkanikus talaj, szőlők, pincék, bazaltkövek. Badacsonyhoz képest viszont sokkal kevésbé populáris és elüzletiesedett - itt nyáron sincs lacikonyha, zúzó terepjáró, lehúzás gyenge borral, kapatosan kurjongató kiránduló.
Helyette a vidék kicsit vadabb, szögletesebb, a pincék családiasak, a turistautak keskenyek, olykor csak egyszemélyesek. Mindenfelé geológiai látványosságok és csodás kilátás a Tapolcai medencére, a Balatonra, a környező hegyekre. Egy szerethető hegy, aminek szelleme van.

A multiláda állomásai végigvezetnek a fontosabb helyeken. A javasolt kiindulópont az ún. Lengyel-kápolna  N 46° 50,120' E 17° 27,010' 300 m [GCSZGY+parkoló]. Ha autóval jössz, hagyd itt, a túra végén ide érsz vissza. Egy öttagú láncot kell végigjárni, mely során egyebek mellett néhány kiemelt látványosságot is érintünk.

Az állomások között mindenhol a jelzett turistautak követése javasolt - pl. turistautak.hu térkép használatával.

Kápolnák

A körtúra kezdő- és végpontja mindjárt a déli oldal messziről látható, egyik legismertebb tájékozódási pontja a Lengyel-kápolna, mellette a hegy emblematikus épületével, a Tarányi-présházzal. A hegy derekán még autóval is könnyen megközelíthető, de már innen is szép kilátás nyílik. Atmoszférája van - április végén, Szent György napján istentiszteletet is tartanak.

Jelenleg szomorúbb helyzetben találjuk a civilizáció határán a pusztuló Ify-kápolnát (Emmaus), melyet romos, magára hagyott állapotában már kezd visszafoglalni az erdő. Legendák és babonák lengik körül az egykori fonyódi plébános, Ify Lajos által épített kápolnát és remetelakot. [facebook]

Hozzá képest bent az erdőben él és virul - az utóbbi években nőtt ki a földből - egy világtól elvonultan élő szerzetes munkája nyomán egy komoly építmény: görög-katolikus templom és remetelak. (Úgy látszik, ez egy több generációs remete-közösség. :-))

Jégbarlang

A Kaán Károly turistaháztól (OKT bélyegzőhely) fél percre különleges - nyáron kimondottan üdítő - helyszín a Jégbarlang (vagy Sárkány-barlang). Természetesen nem sárkány lakik benne - az üreges-törmelékes sziklatömegben télen megrekedő, és a nyirkos környezet párolgásával tovább hűtött hideg levegő nyáron sem szorul ki, a felszínen is pár szobányi területen markáns mikroklímát létrehozva. Itt a legnagyobb kánikulában is fázni lehet, sőt, a turisták ételek-italok természetes hűtőjeként használják.

Bazaltorgonák

A Balaton-felvidék - különösen látványosan pedig a Tapolcai-medence - tanúhegyei az egykori, még a vulkanizmus idején érvényes talajszintről tanúskodnak. Ekkor ömlött az akkori talajszintre a láva, majd szilárdult meg lepényként, hogy a követő évmilliók alatt védje a talajt a víz és szél okozta eróziótól, majd végül a környezet lepusztulásával bazaltsapkaként maradjon a tetőn. (A tanúhegyek teteje (az egykori talajszint) ma 400 m körüli.)
A széleken idővel ez a kemény bazaltsapka is erodálódik, és láthatóvá válik a kihűléskor keletkező feszültségek nyomán viszonylag szabályos hatszöges szerkezetűre, majd az erózióval kerekedő oszlopokká töredező bazalt: a 'bazaltorgonák'. A végső fázisban ezek az oszlopok is ledőlnek, anyaguk pedig aprózódva terül el a talajon.
Mindennek szép példáját láthatjuk túránkon a turistaház utáni, meredek-mászós szakaszon, melyen felérve csodás kilátás kárpótol fáradságunkért.

Hegytetői panoráma

Mivel a hegytető csupasz (és igen jó helyen van :-)), ritka szép körpanoráma nyílik az ország egyik legszebb tájegységére: a Tapolcai medencére, a környező hegyekre (Badacsony, Gulács, Csobánc), a Balatonra és a Káli-medencére. Ezeken túl távolabbi hegységek: a Bakony, tiszta időben pedig a Mecsek is látható.

Láda

A ládasorozat teljesen láncolt multi: csak az első állomás koordinátái adottak, minden további állomás pozícióját az előzőből lehet megtudni - tehát egy vezetett (kör)túrát valósít meg (kb. 5 km-es hosszban és 300 m szintemelkedéssel).

Az első állomás az erdőben van, egy fa gyökerei között, az Emmaus után kb. 200 m-rel, az úttól 6-8 méterre, balra, láthatóan mesterségesen rakott bazalt-gát (talán egykori fal) mögött.

A második a Kaán Károly turistaház közelében, a Jégbarlangnál - két helyen is! Résből kihúzható laminált jelszó-hordozó a tájékoztató tábla bal felső részénél, alul. Pár lépésre, turistajeles fa aprócska odvában, kapszulában is ott a jelszó (ugyanúgy, állítva helyezd vissza, ne fektetve, mert akkor kilóghat).

A harmadik a Bazaltorgona fölött, a bozótban, kövek között. A pár méterrel feljebbi kilátást ki ne hagyd!

A negyedik a csúcs közelében, sziklafalban - megkerülve, alá ereszkedve érdemes keresni.
Innen a továbbhaladáshoz érdemes ellenállni a műszer és az induló ösvény csábításának, és inkább visszatérni a jelzett útra.

Az ötödik állomás virtuális láda, titok.

Jó túrázást!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (400 db): környezet: 4.86 rejtés: 4.57 web: 4.44 átlag: 4.62

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 - ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 + a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 + szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

nheni26 2019.10.19 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

GeoPatikuS 2019.10.19 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

lembo 2019.10.19 15:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

v.bogika 2019.10.13 18:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Régóta tervezett kirándulási célpont volt nálunk a Szent György-hegy, ma végre sort kerítettünk rá Tibikével.

Az autót az ajánlott parkolóban hagytuk, majd innen a hétvégi házak közt jutottunk el az első pontig. A leírásból pontosan lehetett tudni, mit is keressünk. A túraútvonal itt-ott már itt is elég vadregényes volt, de tetszett. Az Emmaus állapota elkeserítő. :( Bárcsak felújítanák...

A második pont a jégbarlangnál volt, ahol már a környéken is egyre hidegebbet éreztünk. A turistaháznál tovább kell még menni, de a koordináta meszerzése után a turistaházhoz kell visszatérni, majd toronyiránt a bazaltorgonákhoz. A turistaház is eléggé elhanyagoltnak tűnik, sajnos.

A bazaltorgonákhoz egy meredek, hatalmas lépcsős út vezet fel, lógott a nyelvünk, mire felértünk. :) Erre csak egy szó van: csodás! Sokan válaszották ma ezt a kirándulóhelyet, így kicsit várakoztunk, hogy pár jó képet készíteni tudjunk. Aztán fel a leírásban is említett kilátóponthoz, ahonnan csodás a kilátás Tapolcára és a Csobáncra. Az ide vezető úton található egy simán kivehető kesserösvény, ami elvezetett a harmadik ponthoz. Gyors logolás után aztán még feljebb mentünk, ahonnan szintén csodás panoráma tárult elénk a szilkaoromról, most már Badacsony és a Balaton irányába. Véleményünk szerint nem a csúcson, hanem itt volt a nap kilátása. Itt egy nagyon bozótos ösvény vezetne tovább a negyedik pont felé, de a leírásban is olvasható, hogy a kék jelzésre javasolt visszatérni, mi is így tettünk.

Ezt követve viszonylag hamar elértünk egy kereszteződésig, itt a csúcsot jelölő pont felé vettük az irányt. Sajnos, kilátó nincs, és a nyövényzettől körpanoráma nem látható, de így is nagyon szép. A padoktól jobbra folytatódott az ösvény, ami elvezetett az említett sziklákhoz. A negyedik pont megtalálása sok időbe telt, mert a GPS már kicsit megkeveredett, illetve a leírásból is úgy vettük, ki, hogy a falhoz jól le kell ereszkedni, de a valóságban egy sokkal "fentebbi" sziklában találtuk meg a ládát. Innen aztán vissza a csúcshoz, majd a kereszteződéshez, és tovább haladtunk lefelé a kéken.

Az ötödik ponthoz kb. féltávon megpihentünk kicsit a Mennyország Kerthelyiség nevű helyen. Pont jól esett a jegeskávé és a sör, és itt volt a nap második legszebb kilátása is. Innen aztán mág jó kacskaringós, de aszfaltos úton mentünk vissza az ötödik ponthoz és végül a Lengyel kápolnához.

A hely azonnal a kedvenc kirándulóshelyeink közé lépett, pedig nagyon sok helyen jártunk már! Ezt egyszer mindenkinek látni kell! Ez a multi kiváló vonalvezető a hegy megismeréséhez! Köszönjük!

mihoj 2019.10.12 13:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.81
Párás időbe kezdtünk, így is szép volt a környék. Az első pontot sokáig kerestem, aztán véletlenül meglett. Kicsit több mint 10 éve jártunk itt, már majdnem elfelejtettük milyen szép a hegy és környéke. Olyan Toszkánás. A többi pont könnyen meglett, aztán az utolsónál jót nevettünk a jelszóképzésen.
Köszi a multit!

IMG_1905IMG_1909
IMG_1918IMG_1926
IMG_1939IMG_1945
IMG_1951IMG_1954
spanyesz 2019.09.29 10:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.54
Köszönjük, nagyon szép helyeken vezettel végig minket. Nonow22-vel jártuk végig, közben egy satrazas a csúcson. Szerettük, gyönyörűsegeket láttunk a tetőről.

nonow22 2019.09.29 10:31 - Megtaláltam
Spqnyesszel tegnap és ma megtaláltuk. Az OKT-ről tértünk ki egy-egy pontért, a csúcson aludtunk, ma reggel pedig begyűjtöttük az utolsó pontot is. Szép utat jár be a láda, köszi! :) [g:hu 1.6.4]

laszloistvan 2019.09.22 16:00 - Egyéb
A második állomás valóban elveszett - talán a tájékoztató tábla felújítása kapcsán, amit viszont nem bánunk. Pótoltuk a táblán a jelszóhordozót és az odú-kapszulát is - kutyás-gyerekes családi kiránduláson.

GeoFox 2019.09.14 13:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
A 2. pontot nem találtuk meg, így rejtői segítséggel folytattuk a 3. állomással, amit ezúton is köszönünk!
Nagyon jól felépített kis túra volt, a multi pontjai végigvezetnek a fontosabb állomásokon.
Köszönjük a rejtést!
Dóri és Gábor [Geoládák v2.2.5]

Bothox 2019.08.29 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Köszönjük a rejtést!

B.Balazs91 2019.08.11 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk dalmatás_lánnyal, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

dalmatás_lány 2019.08.11 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk B.Balazs91-el, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Szancs 2019.08.08 18:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

MedvegyT 2019.08.08 18:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mary&Advent 2019.08.04 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

vadalma28 2019.07.29 15:59 - Megtaláltam
Köszi!

cachekereso 2019.07.26 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Megtaláltam, köszönöm a játékot. [g:hu 1.6.2y]

panthera 2019.07.25 15:39 - Megtaláltam
Más irányból indultunk, így nem tudtuk megkeresni a mutipontokat, de az útvonalat végigjártuk. Az első pontnál a ládát megkerestük, sajnos a rejtek közelében eldobva találtuk. Visszarejtettük, fotóztam és az útpontokat is. Ha elfogadsz így megtalálást, megköszönjük.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2019.08.04 06:02]

 
Pogánypeti 2019.07.23 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.4]
A D-i partról látható összes tanúhegyet megmásztam már eddigi túraéveim során, egyedül a Szent György-hegyen nem jártam még. Végre most ennek is eljött az ideje...
Nagyon tetszett az egész "kultikus" hegy, jól körbevezettél rajta. A bazaltorgonák felett összefutottam egy hölgy túratárssal, nagyon jót beszélgettünk, fényképezgettünk együtt. Minden pont könnyen meglett, kivéve a 4.-et. Ott elcsesztem több, mint fél órát, ömlött rólam a víz keresés közben a nagy hőségben. Szerintem ott a koo-k kicsit pontatlanok. De végül is megtaláltam, bebélyegeztem a Logbookba, és a kapott utasítást követve mentem tovább az 5. állomás felé, ahonnan pedig átgyalogoltam Szigligetre...
Köszönöm a rejtést, nagyon tetszett! :)

kbandi 2019.07.21 14:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Ruffy. 2019.06.29 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Emmaus
 
Zergi 2019.06.21 09:30 - Megtaláltam
Fogtam!
A 2. pontnál az alternatív megvan a tereptárgyon! Nekem a 4.-kel volt bajom:(
Sikerült egy kánikula nélküli reggelt kifognom.

IMG_9686IMG_9687
IMG_9688IMG_9689
IMG_9691IMG_9692
IMG_9693IMG_9694
IMG_9695IMG_9698
IMG_9699IMG_9701
IMG_9702IMG_9703
IMG_9705IMG_9706
IMG_9707IMG_9708
IMG_9709IMG_9710
IMG_9711IMG_9715
IMG_9716IMG_9717
IMG_9718IMG_9719
IMG_9725IMG_9727
IMG_9728IMG_9730
IMG_9731 
bimbee87 2019.05.26 18:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nepster 2019.05.20 11:47 - Megtaláltam
Fantasztikus volt, köszönöm.

DSC00923DSC00922
DSC00926DSC00930
DSC00931DSC00919
DSC00774DSC00761
BouLache 2019.05.04 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Először jártam ezen a hegyen életemben. Az hiszem a multi pontjai begyűjtése során kicsit elfogult lettem, mert nagyon hamar beleszerettem a sok, kis szerteágazó turistaútba és látványosságba. Nem hiába vezet erre a kék sáv! :) Az időjárás nem viccelt velünk, de érdekes volt ilyen aspektusból látni a hegyet és a környezetét. Volt olyan pillanat, hogy a fehér köd és vízpára annyira körbevett minket a hegyen, hogy csak néhány fát láttunk a közvetlen környezetünkben. :) Nagyon tetszett. Ide még visszatérek! ;) Köszönöm a lehetőséget!

Hörcsög 2019.05.01 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Megtaláltam! :) Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.6.3a]
Az utolsó tanúhegy is megvan! Mind az öt nagy tanúhegyet remek időben és csodaszép panorámák kíséretében sikerült levadászni. Minden pont rendben meglett.

drkmse 2019.04.27 13:59 - Megtaláltam
Ma a férjemmel ennek a ládának a megkeresését tűztük ki célul, persze kirándulással egybekötve. Mindenképp érdmes volt végigjárni ezt a kört, gyönyörű a panoráma és a bazaltorgonák is fantasztikusak, némi csúszás- mászást is megérnek. Köszönjük a rejtőnek, hogy megmutattta.

walky 2019.04.20 15:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vidoree 2019.04.20 15:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

anettnori 2019.03.30 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Megvan! [g:hu 1.6.2y]

Remek idő, jó társaság!
Reniékkel túráztunk egy jót, már ideje volt. Szépen fűztük fel a pontokat, végül jó 3 órás séta végén értünk vissza. A részletek:
1. Itt elég sokáig keresgéltem, nekem teljesen máshová mutatott, jó 16 méterrel küldött el egy szintén izgalmas gyökérzethez.
2. A mesterséges tereptárgyon semmi nem volt, az egyik járatnál találtunk egy cetlit az új koordinátákkal. Átraktuk a tereptárgyra, mert a járatnál az első eső tönkretette volna. Az odút nem néztük.
3. Teljesen rendben volt.
4. Szintén oké, de csak óvatosan!
5. Itt volt egy kis gond, de a rejtő segített. Lehet, az erős napfény volt az oka?

Összességében remek kör, és korai rejtés lévén, elmondható, hogy időtálló! Köszönet!

IMG_20190330_114222IMG_20190330_120502
IMG_20190330_121920_1IMG_20190330_122614
Lopakodó 2019.03.16 15:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

pötyimiki 2019.03.16 15:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

RoriZo 2019.02.10 12:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

mukiteam 2019.01.01 16:26 - Megtaláltam
:-)

weanti 2018.12.31 12:00 - Megtaláltam
Meglett, koszi. Nagyon szep kornyek. Ha nem lettek volna a geoladak, akkor lehet hogy ki is hagytunk volna valami szepet.

cav004 2018.12.30 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Nagyon remek kis körtúra!

Vértes 2018.12.30 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.12
Ködös, esős időben is szép túra volt.

KP1965 2018.11.24 10:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
A Tanúhegyek nyomában teljesítménytúra közben néhány kisebb-nagyobb kitérővel hét ládát is begyűjtöttem, ez volt az első.
A 2. pontnál csak rejtői segítséggel tudtam továbbmenni, mert nem találtam semmit, onnantól meg lett szépen minden. Sajnos a ködös, párás idő lenullázta a kilátást a hegy tetejéről, de a többi látnivaló útközben lenyűgöző volt!

Myself 2018.10.23 23:59 - Megtaláltam
köszi meglett... igencsak sokan kóboroltak most erre...

20181023_13444520181023_131436
Cerberus 2018.10.22 14:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.39
Megtaláltam! Gabival közös ládázás a hosszú hétvégén.

Nem nagyon szeretem a rejtett pontos multikat, viszont itt ez egy nagyon szép környezetben logikusan felépített séta lett, illetve a nincs is más láda, aminek a felfűzése gondot jelenthetne az ismeretlen pontok miatt.

Tetszett nagyon a túra és minden ládapont rendben volt. Az elrejtett jelszórészletek tetszettek, a végpont és a jégbarlangos megoldás nem annyira.

Köszönöm a rejtést!

IMG_5784IMG_5785
IMG_5790IMG_5791
IMG_5794IMG_5795
IMG_5798IMG_5801
IMG_5802IMG_5805
N.Zs. 2018.10.20 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
A mai első fő műsorszám.
Korábban mindig kihagytuk ezt a multit, mert hogy "küldözgetős", de ma sort kerítettünk erre is. Nagyon remek vonalvezetésű és pontos rejtésekkel ellátott.
Kezdetben gyönyörködhettünk a szép út-menti házakban, majd az EMMAUS pusztuló tornyába, később pedig a Márton atya présházból épített ortodox kápolnáját láthatjuk kívülről, - amit Örömhírvételnek nevezett el- mert a kápolna hivatalosan nem látogatható.
1. állomáson a láda tartalma elég siralmas. A logbook betelt. A Stohl család pl. egy levelet használt log-bejegyzéshez. Kincsek helyett hasznát fogkefe és papírfecnik vannak. Egyébként a rejtekhely szuper.
2. állomás Turistaház, jégbarlang. Itt a leolvasás jó ötlet volt, mert mindig sokan vannak.
3. állomáson kezdődött a lépcsőzés a Bazaltorgonákhoz. Mindkét fölső kilátóponthoz elmentünk, majd innen visszaereszkedtünk a Turistaházig és a Piros sáv -on mentünk a csúcsig. Durva terep! Itt nincs lépcső, vagy korlát, itt a bazaltkőrengetegen haladunk.
Itt éppen 5 km-t mutatott a műszer 400 méter szintemelkedéssel.
Visszafelé egy szimpatikus kerthelyiséget találtunk "Mennyország Kerthelyiség" néven. Még sátorozni is lehet.
A Lengyel kápolnához visszasétálva összesen 8 km-t tettünk meg 427 méter szintemelkedéssel. Nagyon jó volt!
Ezután a Badacsony következett. GCBADA

IMG_1757IMG_1769
IMG_1770IMG_1771
IMG_1773IMG_1780
IMG_1781IMG_1782
IMG_1791IMG_1790k
IMG_1800IMG_1810
IMG_1811 
arnoldlaszlo 2018.10.18 13:36 - Megtaláltam
Megvan, köszi! [Geoládák v2.2.4]

réka97 2018.10.14 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Megvan, köszönjük.! :)

Telkess 2018.10.14 15:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Ez is előkerült, köszönet a rejtésért és a segítségért.

Zugi 2018.09.15 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
1 héttel ezelőtt megcsináltam a Badacsonyi túrát (GCbada), ami egy közel 10km-es tartalmas szuperjó túra volt, így elhatároztam, hogy most a "kistesó" következik a Szent György-hegy.
Egyébként régóta terveztem a nevezetes tanúhegyeket sorra meghódítani, ennek keretében évekkel ezelőtt egy Tanúhegyek teljesítménytúrának felét már megcsináltam: Csobánc, Tóti-hegy és Gulácsot tartalmazva. Nem hiába kedvenc tájam ez az országban, és azóta terveztük a másik felét is a: Badacsony, Szigliget, Szent György-hegy útvonallal. Nos ezt közben ládázásokkal sikerült is kiváltani, és mára már csak a Szent György-hegy hiányzott a teljességhez.
Maga a hegy megközelítése a 71-es felől is már csodaszép. Az ajánlott helyről indultam, a Lengyel kápolnától. Ott most alakítanak ki egy szép nagy parkolót, volt is hely bőven. Nagyon vártam már, hogy élőben is eljussak oda, mert ezen a részén sosem jártam még a hegynek. Egyáltalán még 27 évvel ezelőtt egy gimis osztálykirándulás során a bazaltoszlopok felőli oldalról ejtettünk egy röpke kis kirándulást, tehát annak halvány emlékei voltak csak bennem és az, hogy pár hónapja a neten láttam egy hihetetlen fotót egy kápolnáról és elképesztően látványos tájjal a hátterében. Sikerült belőni, hogy az pont a Lengyel kápolna volt, mögötte a tanúhegyekkel. Na de most végre élőben állhattam ott és nem csalódtam. Az út csodaszép nyaralók-présházak előtt indult el. Az Emmaus ház felé érve hagyja el a szőlőket és fordul be az erdőbe. Sajnos innen kezdve jött az a nagyon negatív dolog, hogy az egész hegy erdei útvonalán végig rengeteg volt a szúnyog. Amíg 1 héttel korábban a Badacsonyban semmi sem volt, itt viszont nagyon lerontotta az élvezeti fokát a túrának. Vagy 1 hét alatt keltek ki, de szerintem inkább az lehet hogy a Balatonhoz közeli sávban lévő Badacsonyon irtják, de itt már nem. Gyakorlatilag nem tudtam megállni miattuk egy pillanatra sem.
Az első láda szerencsére azonnal meglett, de a mobilomba alig tudtam beírni a 2. pont koordinátáit, szóval ennyire nem hagytak békén a szúnyogok. Eljutva a turista házig, ott aránylag sokan voltak, majd mentem a jégbarlanghoz. El kell mondjam, hogy ez volt számomra az egész túra legélvezetesebb pontja. Ilyen típusú természeti képződménynél én még nem jártam. Egészen hihetetlen, hogy már így nyarat is elhagyva, végig meleg időszakokon át, a szeptemberi melegben is odaállt az ember, és mintha egy hűtőszekrénybe lépne be. Hatalmas élmény! :) Innen kicsit lihegős megmászni a bazaltoszlopokat, de roppant látványosak! Fölöttük kicsit elidőztem a panorámát nézve, egyedül ott volt kevesebb a szúnyog. A 2.,3. láda is hamar meglett. Majd indulás a "csúcsig", ami nem különösebben kimagasló. Persze több helyről van szép panoráma, de a csúcsról immáron lejöve nem különösebben érdekfeszítő az út. Jó hosszan kellett gyalogolni mire leért az ember. A csúcsnál lévő láda helyét már kicsit erőltetettnek éreztem és jó lenne ha sok esetben nem wc-nek használt bokrok felé kellene elindulni 1-1 rejtéshez. Az utolsó pont viszont tetszett, miután hamarosan ismét a kápolnához értem, ahol meg épp egy esküvő készülődött. Szép napjuk volt rá :)

Összességében elmondhatom, hogy számomra a badacsonyi multi azért jóval szebb, érdekfeszítőbb, változatosabb volt, de végső soron ennek a hegynek is megvan a maga szépsége, egyedisége. Talán egy épített kilátót el tudnék képzelni a csúcsára.

01_resize_202_resize_2
20180915_135441_resize_2IMG_1231_resize_2
20180915_142035_resize_2
20180915_144350_resize_220180915_144500_resize_2
20180915_145737_resize_220180915_153138_resize_2
20180915_155632_resize_220180915_160114_resize_2
IMG_1223_resize_2
szollosi73 2018.09.10 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Megvan!
2016-ban kéktúráztam már erre, de akkor szándékosan nem kerestem a multi pontjait, úgy terveztem, hogy majd visszajövök, és egy újabb túrán jobban felfedezem a hegyet. Az ajánlott parkolóból csodás időben vágtam neki a körnek. Láttam már ismert helyeket és megismertem újakat is. Az Emmaus kápolna állapota elszomorító, jobb sorsra lenne érdemes. A jégbarlangnál meglepődtem, hogy valóban milyen hideg levegő áramlik ki. Minden pont egyértelmű volt, könnyen meglettek. Nagyszerű multi, csodás helyen, minden percét élveztem a túrának.
Köszönet.

 
öfi és nufi 2018.09.08 17:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Gyönyörű túra, köszönjük az ide csábítást!

WADMAC 2018.09.01 16:30 - Megtaláltam
Jadranával közösen végigjártuk, köszönjük az élményt!

Jadrana 2018.09.01 16:30 - Megtaláltam
Jó kis túra volt, köszönjük a rejtést!

effell71 2018.08.25 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Családi kirándulás során megkerestük a pontokat. Nagyon élveztük! Köszi a rejtést!

Sergio64 2018.08.17 17:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Az út második szakasza nemcsak látványokban, de nehézségekben is bővelkedett. De megérte!!
Zs & Zs

Nutszeru 2018.08.10 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

4D1Z 2018.07.26 15:00 - Megtaláltam
Jól felépített multi. Köszi a rejtést.

gaalgabor5 2018.07.24 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Egy kis családi kirándulás keretében felkerestük mind az 5 pontot; mind könnyen meg is lett. Nagyszerű élmény volt mind a "jégbarlang" mind a bazaltorgonák és a kilátás is pazar volt. Köszönjük a rejtést!

pliptai 2018.07.23 09:15 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért! [g:hu 1.5.4]

ellfelek 2018.07.20 11:00 - Megtaláltam
Az utolsó nap eljutottunk ide is..., bár nekem a fő célpontom volt, de sikerült is meghódítani... Több túristával is találkoztunk, akik a bazaltorgonákat keresték, akiket útba igazítottunk... De volt köztük, aki csak simán papucsban indult neki a távnak...
De pontok jó helyen vannak, bár az utolsó elötti egy picit nehezebb volt... Szóval annyira nem kell megkerülni a sziklákat... :)
Köszi a rejtést!

IMG_20180720_101330IMG_20180720_113511
IMG_20180720_114547 
Caleb 2018.07.19 18:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

stano 2018.07.19 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]
Különösen szép túra.

Judit és Béla 2018.07.10 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Megtaláltuk.

Ajtony 2018.07.10 14:09 - Megtaláltam
Sok érdekesség, szépség, geológiai csoda. Köszönet a jól felépített multiért!

Zerind HUN 2018.07.10 14:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.11
Ma egy napra szabadságra mentem, hogy Judit és Bélával és Ajtonnyal el tudjunk menni a Szent György-hegyre. Amíg az előbbi kettő kéktúrázott Tapolcáról indulva, mi addig .com-os ládákat kerestünk, majd elautóztunk a Lengyel-kápolnáig, és onnan kerestük ezt a ládát. Útközben így kétszer is találkoztunk a más utakon járó, de ezért a ládáért is kitérő Judit és Bélával, akiknek néhány segítséget is hagytunk, hogy könnyebben megtalálják az utat és a ládát. A sárga jel ugyanis elég nehezen követhető, mi is letértünk egyszer róla véletlenül, a másik irányból jőve meg még nehezebb követni.

Nagyon tetszett a hegy, utoljára kb. 17 évvel ezelőtt járhattam itt, jó volt eljönni újra. A jégbarlangot vagy nem is láttam múltkor, vagy elfelejtettem, mert újdonság volt. Az oroszlános forrásról még itthon kiderítettük, hogy a vize túl sok enterokokkusz baktériumot tartalmaz, de mivel sokan itták, és kiírva sem volt semmi figyelmeztetés, így én is ittam belőle.

jaky 2018.07.08 22:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Frentzen 2018.07.05 15:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4j]
Nagyon tetszett ez a multi, legjobb pontjai a jégbarlang, a bazaltorgonák, és az utolsó pont, mely felüdülést nyújtott.

20180705_15191020180705_140033
20180705_13505920180705_125808
Domos 2018.06.30 13:20 - Megtaláltam
Ok

jeti-matterhorn 2018.06.27 17:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

bani 2018.06.01 19:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a túrát! Nagyon tetszett! Szúnyogriasztót vigyetek! :)

Photographer 2018.05.21 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Pünkösdhétfő alkalmával kerestük fel a már korábban is kiszemelt Szent György-hegyi ládát. Régóta terveztük és mivel már csak ez az egy hegy maradt ki a környéken, ezért bevetettük.
A túra nagyon szuper volt, szépen körbevezet a hegyen és mindent bemutat, amit érdemes megnézni! Nekünk 3 órát vett igénybe a közel 10 km-es kaland, de minden percét élveztük! A kilátás pazar. A pontok hamar meglettek, a 4. pontnál jól visszarejtettem a ládát - feladva a leckét az utánunk érkezőknek-, mert csak csupaszon hevert.
Köszi a rejtést!

20180521_11593520180521_121152
20180521_12293320180521_131015
20180521_13085820180521_131852
20180521_13390420180521_142658
20180521_13270920180521_154035
gyalogk 2018.05.21 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Hevi 2018.05.20 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Kellemes családi túra volt Pünkösd vasárnap. A 4. pont keresése gyerekekkel nehéz volt, már majdnem feladtuk, amikor visszafelé jövet egyszer csak előkerült egy hasadékból :-)
Az útvonal elég vadregényes, de megéri a fáradságot!
Köszönjük a rejtést!

IMG_5252IMG_5246
IMG_5243IMG_5233
IMG_5203 
Poór Andrea 2018.05.19 17:45 - Megtaláltam
Miután sikeresen rommá áztunk a kék aszfaltos, autókkal bővített szakaszán, a Sznet György hegyi letérőnél a buszmegállóban röhögtünk egy sort magunkon, erre elállt az eső.
Innentől kezdve a napocska is újra felbukkant, mire felértünk a bazaltorgonákhoz, addigra én meg is száradtam :P
Kezdésnek az emelkedőn hömpölygő sártenger, majd szúnyogok hada, végül pedig az esővíztől terhes lombozatról száradó ruházatunkra, nyakunkba hulló víztömeg. :)

Mivel a kékről érkeztünk, a turista házhoz érkeztünk először. Itt egy kisebb csapatba botlottunk, akik egy baromi neveletlen, szófogadatlan kutyával voltak. Veszettül ugatott minket, a végén Robertót meg is kapta, akkor gurult el nálam a gyógyszer. Akkor már rájuk ripakodtam, hogy azonnal fogják meg ( ja mert póráz nélkül volt, és baromira tett arra, hogy hívják, kergetik ), mert legközelebbi harapásnál szankcionálok. >:(
Innen inkább a sárgára mentünk át, míg ők a kéken folytatták az utat, hagytuk, hogy jól eltávolodjanak. Nagyon dühös vagyok, ha erre az intermezzóra gondolok :( Kb a rejtésig dühöngtem, Robertoval felváltva.
Az első ponton időztünk a legtöbbet, mert valahogy a gps nem oda mutatott, ahova kel, ennek eredményeképpen kissé bosszússá váltunk újra. Mérgemben lementem a sárga alsóbb szakaszára, és onnan kezdtem átvizslatni az írintett szakaszt ls kb egypercen belül meg is volt a láda.
A második pontra visszaérve már sokkal jobb volt a kedvünk, sőt! Végre újra tudtuk élvezni az erdőt, mert ismét csend és nyugalom volt. A Jégbarlang nevű rész nagyon tetszett, ott egy kicsit mászkáltam a köveken, tényleg nagyon hűske :)
Innen megindultunk felfelé, majd egyszer csak a fejünk fölé tornyosultak a bazaltorgonák! Csodálatosak! Eddig csak képeken láttam, és már nagyon szerettem volna ide is lejutni, most pedig egy újabb álmom vált valóra!
Felmásztunk a tetejére, megcsodáltuk a kilátást. Innen visszaereszkedtünk a ládához, majd folytattuk az utunkat a csúcs felé. Itt kicsit aggódtam, mert legutóbb a Pilisben volt hasonló mászásunk, csak akkor nem volt rajtunk nagy zsák :/ Eléggé macerás és nehézkes volt megközelíteni a ládát, viszont visszafelé találtam egy gyorsabb, könnyebb utat :) Mi a piroson mentünk le az utolsó ponthoz.
Az oroszlános kútnál megtöltöttük a kulacsainkat és baktattunk tovább a következő ládáig :)
Köszönjük :)

 
Roberto Kesser 2018.05.19 17:43 - Megtaláltam
Tapolcai kavirnyákolás után, nekiindultunk a tervezett geotúránknak - Na meg az eső is nekierdedt!
Mi Az Hogy, egyenesen zuhogott, így elég gyorsan átáztunk, a mellettünk elszáguldó autók már nem sokat tudtak hozzáadni az OKT gyönyörű aszfaltos szakaszán :(
Ez nem vette el kedvünket a Szent györgy hegy több irányból történő megmászásától, mert ugye nem az első pont felől érkeztünk.
Azért élveztük a túrát és most is szép volt a környezet, mint mindig.
A végére még a nap is kisütött!
köszönjük a rejtést!

Napoleon74 2018.04.30 22:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Megtaláltam.
Ugyan nem minden tagját a multinak, de a csúcson levőt a legfontosabbat igen.
Köszi!

kacci 2017.11.27 11:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Ekarp 2017.11.04 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Igényes multi, amely nagyon kellemes túrán, szép helyszíneken vitt végig. Köszönjük a rejtést!

Révai család 2017.11.01 14:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Csodálatos helyszín, szuper láda!
Köszönjük a rejtést!

TigerCat 2017.10.21 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést :) Ha a harmadik ponthoz ti is úgy érkeztek meg, hogy csak felülről látjátok az orgonákat, akkor a kilátóhely után menjetek le a vaskorlátos lépcsőn és mindenképpen nézzétek meg az őket alulnézetből is. Nagyon megéri a kitérő!

hiking23 2017.10.21 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.28
Megtaláltuk ! Gyönyörű környezet, profi multikidolgozás ! Élvezetes túra volt, köszönjük a lehetőséget:

Edit és Feri

Evi&Roby 2017.10.21 12:37 - Megtaláltam
Szuper túraútvonal volt, köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

a Borsó meg a Héja 2017.10.14 16:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Jó kis túra volt, egy eszményi borkóstoló után!

zöldek 2017.10.14 16:20 - Megtaláltam
OK

zsupisti 2017.10.14 16:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

rakosaz 2017.10.08 18:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ndavid42 2017.09.30 14:52 - Megtaláltam
[:1053:] /w sereszaki
Mentünk egy 10km-es kört a hegyen a napsütéses kora őszi időben, roppant szép volt!

sereszaki 2017.09.30 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.90
[ndavid42-vel]
Szülinapozós-túrázgatós-geoládázós hétvégénk szombatján a Szent-György hegyen túráztunk egy jót, összesen 10 km-t. Szép és érdekes út volt, a végén borkóstolással megfűszerezve . :)
Köszi a rejtést!

MoMaszter 2017.09.26 17:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Nagyon bejövős multi, sok érdekes helyszínnel és látnivalóval! A bazaltorgonák felülnézetből újszerű élményt nyújtanak!

Mars3696 eszement kitartása eredményeként (tényleg eszement, alig bírt menni térdproblémája miatt mégis felmászott) végigjártuk. Tetszett a hegytetőn a rejtés és a jelszó helye! Köszi!

Jevica és Gyuszi 2017.09.23 21:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

FreEve 2017.09.15 17:24 - Megtaláltam
Sikerült az összes pontot végigjárni, nagyon különleges helyszín, érdemes elidőzni a környéken. Köszönöm a rejtést! :)

Evila 2017.08.25 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Danival közösen. Köszönjük a rejtést!

hohner 2017.08.19 18:15 - Megtaláltam
fent voltunk a tetejen...

fenykep hamarosan [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.10.12 18:55]

received_1826826137344217 
azimee 2017.08.06 15:45 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

tpetra 2017.08.02 16:45 - Megtaláltam
Köszönjük!

WP_20170802_14_05_50_ProWP_20170802_14_02_33_Pro
Dicemiki 2017.07.29 14:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

mayagabor 2017.07.27 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Kámán_Gergely 2017.07.21 15:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
Köszönjük a rejtést!

GB 2017.07.04 12:26 - Megtaláltam
ok

Andrys 2017.07.04 12:26 - Megtaláltam
:-)

OdinTitan 2017.07.03 10:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Janisoft 2017.07.02 08:40 - Megtaláltam
Gyonyoru kornyek. Reggeli kocogasnak kivalo!

kex86 2017.06.25 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

krumplifej 2017.06.04 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.03
Gyönyörű, változatos környezet. Egyik pont érdekesebb, mint a másik.

geogirl:) 2017.05.30 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Gyonyoru helyen , gyonyoru idoben!!!! Koszonom!!

kalmipirin 2017.05.10 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Hát ez fantasztikus volt!

Motolla62 2017.05.10 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Gyönyörű időben, gyönyörű kilátás szaatt társaságában.

szaatt 2017.05.10 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

GBoys 2017.05.01 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megtaláltuk!
Köszönjük a kellemes túrát!

szjuvi 2017.04.30 13:41 - Megtaláltam
Szerettünk volna egy nyugodt, békés kirándulós napot magunknak, amit némileg a Szent György napok forgataga megzavart, ám a hely, a táj értékéből ez mit sem vont le. Köszönjük a rejtést!

bagolyvera 2017.03.25 23:59 - Megtaláltam
Gyönyörű tavaszi Időben kirándultunk a Szent-György hegy és környékére! Virágzó mandulafák, ibolyák és Még hóvirágok van, és nárciszok és tulipánok Már és napsütés és jó levegő! Köszönöm a rejtést! :)

20170325_10380620170325_105207
20170325_11020720170325_113921
20170325_12263120170325_140301
farnerz 2017.03.03 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Szuper túra,ez is nagyon tetszett,hasonlóképpen a szigligeti multihoz...köszönöm!!

szenor 2017.02.25 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Remek időben jártuk körbe a hegyet. Minden pont könnyen meglett. Kellemes kirándulást tettünk. Köszönjüka rejtést.

Szejbi 2017.01.04 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Már voltunk egyszer, de most már belátjuk akkor elkapkodtuk a túrát. Nagyon jól felépített jól járható kellemes túrában volt részünk, ami valóban bemutatta a Szent György Hegy szépségét, és látnivalóit. Csak ajánlani tudjuk másoknak, érdemes végig járni.

WP_20170104_13_06_50_PanoramaIMG_1816
IMG_1819IMG_1834
WP_20170104_11_27_30_PanoramaWP_20170104_11_29_19_Pro
joove 2016.12.31 15:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Szilveszteri túránk második pontja volt a Badacsony után. Kellemes időben nagyszerű túrát tettünk, remélem, sok ilyen lesz jövőre is. Köszönjük a rejtést.

dsnine 2016.12.30 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Fenilefrin 2016.11.26 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Meglett, köszi a rejtést!
Minden pont ok!

lacinl 2016.11.05 15:24 - Megtaláltam
Megvan! A túra előtt tartottam attól, hogy valamelyik láda nem lesz meg és nem tudjuk folytatni az utat. Köszönöm a túratársak segítségét! Igazán jól esett a segítő hozzáállás.
A megtalálással végül is nem volt gond.
Ismét egy szuper helyre jutottunk el!
Köszönöm a rejtést! :)

kraszit 2016.11.04 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

dzoli1 2016.10.30 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

narp 2016.10.08 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Nagy-nagy köszönet Csaba és Kati párosnak a segítségért. Felkészülve tudtunk nekivágni az útnak. Helyre hoztuk a láda hibáit. A második ponton a hiányzó koordináták a tereptárgyban és alatt valamint a fa odvában is. Negyedik ponton a törött üveg kicserélve.

Csaba & Kati 2016.09.21 10:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.95
HEURÉKA!
Itt ülök a jelszó mellett és nézem a szemben levő badacsonyi bazalthegyet. Most az ott levő multiládát kellene keresnem, ehelyett újra megjártam a Szent György-hegyet. Így legalább nem okozok gondot sem a rejtőnek, sem a logbírónak, hogy mit kezdjenek a múltkori jelszó nélküli megtalálásommal. Szóval megtaláltam, persze kellett segítség, mint ahogy már a múltkor is kellett volna, mivel a 2. állomáson nincs meg a további információhordozó. Most biztosra mentem és a rejtőt kihagyva egy korábbi megtaláló segítségével tudtam tovább menni a következő ponthoz, pontokhoz. Jó rejtés, szeretem az ilyeneket, de itt, ha valami nincs meg, akkor a rejtőnek mindig elérhetőnek kell(ene) lenni az eredményes tovább haladáshoz.
Részletek, képek később. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
----------------------------------------------------------------------
Ma 2 óra alatt teljesítettem a távot, 5,4 km.
Ugyanazon helyeken jártam, mint a múltkor, amikor is csak elmentem a rejtett pontok mellett, most koordináta birtokában megtaláltam és logoltam, majd mentem tovább.
1. állomáson továbbra is minden rendben. Közben volt egy másik megtaláló, aki a füzetbe logolt, de az oldalon (még) nem. A dobozból a buborékfújót (tele folyadékkal) kivettem, nem azért mert kellett.
2. állomáson nincs meg az információ hordozó! Tartalék(ok) sem! A 3. pont koordinátáinak hiányában tovább menni csak segítséggel lehet, amennyiben azt meg is akarjuk találni.
3. állomáson az elrejtett üvegben megtalálható a további pont koordinátája és az információ, más nincs az üvegben.
4. állomáson a piros fedelű üveg törött, az alja hiányzik. Jön az esős, párás időszak, a kis logfüzet el fog ázni. Az információt hordozó lap rendben, az laminált, így kitart.
Pótolni nem tudtam, mert nem volt nálam semmi (gps, telefon, szemüveg, kislámpa, íróeszköz kivételével).
(Nem tudom miért kell egy ilyen helyen levő dobozba minden "kacatot" belerakni, mikor a felnőtt túrázót nem igazán érdekli, kisgyermek pedig oda biztosan nem fog lemászni "ajándékokat" nézegetni, keresni.)
5. pont a helyén! :)
A hely és a rejtés tetszett, kár, hogy hiányos!
Köszönöm a rejtést!
Nekem a Balaton a mindenem! .. és a Szent György-hegy még (már) a Balaton szerves része.
A túra végén a jó ebéd után most sem maradt el a fürdés a hévízi tóban.
Most már jöhet a Badacsony! Nem tudom mikor, talán még az ősszel, de tavasszal a szezon előtt biztosan!

Csaba & Kati 2016.09.07 12:30 - Egyéb
A közeli ládák közül ez, és a párja, a Badacsonyi túra (GCBADA) hiányzott még.
Ma, egyedül (lehet ez volt a hiba) nekivágtam a Szent György-hegynek, ahol még nagyon régen, gyermekkoromban jártam.
Nagyon szép és jó túra volt, annak ellenére, hogy nem jártam sikerrel a jelszó megtalálásával.
Az első ponton a doboz és a következő pontra vonatkozó útmutató, a laminált kis lap rendben volt.
Sajnos a 2. pontnál, a Jégbarlangnál már problémám adódott, mivel a megadott koordinátán a mesterséges tereptárgyon (amiből én csak egyet láttam) nem találtam további információt. A lehajolós megoldás és a turistajelzéssel ellátott fa odva sem segített, az üres volt.
Kb. 1 órát keresgéltem, mivel enélkül nem lehetett tovább menni a jelszó megtalálásához. Minél tovább kerestem, annál rosszabb lett a helyzet, ezért megpróbáltam a rejtőt telefonon elérni. Nem sikerült, nem vette fel, vagy kinyomta, már nem is tudom.
Egy kicsit még pihentem a jégbarlang által kibocsátott hűvösben, majd tovább indultam a turistaútvonalon, hogy lejárjam legalább az útvonalat. A következő pontok környékén még azért körülnéztem, de koordináta hiányában, hiába a leírásban adott információ, képtelenség megtalálni a következő pontokat.
Az útvonal egyes pontjairól, illetve a tetőről a kilátás nagyon szép volt, habár egy kicsit párás volt a levegő.
A tetőről lefelé már alig vártam, hogy az oroszlános kút hűsítő vízéből oltsam a szomjam és felfrissítsem magam, illetve az ott lévő com-os láda megtalálásával a kört eredményesen lezárjam. Ez sikerült, a víz jól esett, a comos doboz a helyén volt.
(Ráadásként otthon, Hévízen Anyukámnál ettem egy jó kis - kései - ebédet, majd fürödtem egy jót az általam nagyon kedvelt Hévízi-tóban. A túra után mindkettő nagyon jól esett!)
-------------------------------------------------------------------
Korábban, a fenti időpontban ezt a bejegyzést jelszó nélküli megtalálásként rögzítettem és kértem az elfogadást a feltöltött képek alapján (az egyik képen a bejárt útvonal is szerepel), de ezt 2016.09.21-én egyéb logra módosítottam, mivel újra bejártam és megtaláltam.

Emmaus
Évi&Zoli 2016.09.01 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Szép kis körtúrával begyűjtöttük! A pontok rendben a helyükön, a leírás alapján gyorsan megtalálhatók. A visszautat sajnos félre értelmeztük, így kóvályogtunk egy keveset a hegyoldalban míg egy helyi gazda útba nem igazított. Összességében remek volt! Köszönjük!

20160901_11415820160901_115657
20160901_12413120160901_130400
20160901_13114320160901_151106
goligon 2016.08.02 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Az Örök Szerelem! Köszönjük a csodálatos multit, a helyet, a hangulatot, a segítséget! Sokaknak először, de ide biztosan visszatérünk!

34
5 
álomfogók 2016.07.29 16:00 - Megtaláltam
Az ősláda projekt mai eredménye. Ideje volt, már nagyon régóta szerettem volna bejárni a hegyet. Ő valahogy mindig kimaradt.
Az én mérésem szerint 7 km lett a körtúra, de bőven megérte. Nem is kapkodtuk el, 3 óra kellett hozzá. Annyi képet készítettünk, hogy nehéz belőle válogatni.

heidrich 2016.07.27 15:00 - Nem találtam meg
Sajnos nem lett meg. A jégbarlangnál már semmit nem találtunk, hiába kerestük négyen. A táblán van sérülés jócskán, de útmutatás semmi.

scele 2016.07.24 15:28 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

luviktor 2016.07.21 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
A héten több OKT szakaszt is megcsináltunk, közte a Szent György-hegyen átvezetőt is, így érintettük a multi lényegi részeit. Korábban olvastam, hogy probléma volt a jelszórészletekkel, így nem próbáltuk lekövetni az egész multit. A jégbarlangnál bepróbálkoztam, hátha esetleg találok valamit, de én sem leltem semmit. Mivel Juli már (jóval) korábban begyűjtötte ezt a ládát, ezért most kisegített a jelszóval, így tudom logolni a ládát.

Maga a terület - természetesen - gyönyörű a maga nemében. Félelmetesek a hatalmas bazaltorgonák, élmény alattuk sétálni. A turistaházat sajnáltuk nagyon, szerintem biztos lehetne hasznosítani valahogyan. A hegyről pazar a kilátás, elsősorban a Keszthelyi-hegység felé. A végén jó volt egy kis hűs vizet inni az Oroszlános-kútból is. Köszi a rejtést.

Szili83 2016.07.03 13:30 - Megtaláltam
Sajnos a 2. pontnál (Jégbarlang) már problémák adódtak. Sem az eredeti, sem a "lehajolós" megoldással, sem a turistajeles fa odvában nem találtunk semmit. :(
Ezt követően azért végigjártuk az útvonalat. De sajnos a további ládákat koordináták hiányában nem találhattuk meg. :(

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2016.07.05 16:19]

adrivik 2016.06.21 11:00 - Megtaláltam
OKT közben a szállásunk a Szent György-hegyen egy remek présházban volt. Innen indultunk keresgélni. Az első pontot megtaláltuk, a második pontnak megadott koordinátán nem volt fellelhető a következő adata! :-( Így nem tudtuk folytatni a keresést. Ha lehet, a kép alapján kérem az elfogadást! Köszi a lehetőséget!

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2016.07.05 16:18]

DSCF8261 
kócoska 2016.04.18 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Érdemes végigjárni!

james 2016.04.03 09:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

csipet_csapat 2016.04.02 14:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Gratulálunk laszloistvan ! Gyönyörű útvonal, pontosan kidolgozva minden állomás, pontos utasításokkal. A hegy már ébredezik, sokan kint dolgoztak a szőlőkben. Csodásak a pincék. A panoráma meg .... :) Élveztük a túra minden percét! Köszönjük.

IMG_0020IMG_0025
DSC_0588DSC_0607
DSC_0624DSC_0632
DSC_0640IMG_0061
IMG_0071IMG_0085
IMG_0090IMG_0094
columbo 2016.03.27 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Köszönjük.

aranyalmafa 2016.03.26 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2016.03.19 18:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2o] [wapon beküldött szöveg]

téblábol 2016.03.13 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Köszi

notram03 2016.03.12 17:00 - Megtaláltam
Levadásztam, köszönöm a rejtést!

mbf05 2016.03.12 17:00 - Megtaláltam
Levadásztam, köszönöm a rejtést!

laszloze 2016.02.20 17:31 - Megtaláltam
Megtaláltam! Élmény volt a láda felkeresése. Ajánlom mindenkinek :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

emmerwald 2016.02.16 11:00 - Megtaláltam
Ok

Laminsio 2016.02.16 00:00 - Megtaláltam
Köszi

petheovacka 2015.12.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.44
A mai napot a Szent György-hegyi multira szántuk. Nem csalódtunk, remek helyszíneken kísér végig. Az első két helyszínen volt némi fennakadásunk, de a rejtő készségesen útbaigazított és minden koordinátát megleltünk, köszönet érte. Egyszer még biztos visszatérünk, ködösítés nélkül is végigjárni a tájat.

EMMAUS
cicc
badacsony mint sziget
laszloistvan 2015.09.19 17:00 - Egyéb
Kicsit továbbfejlesztve karbantartás a Jégbarlangnál.

Bob&Bobek 2015.09.03 14:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Remek kis multi!
A második ponton elakadtunk, így ládászásaink során először telefonos segítséget kértünk a rejtőtől. Ez úton is köszönjük a segítséget illetve a rejtést is!

Lazso 2015.08.23 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Már régóta szerettem volna a Szent György hegyet bejárni. A mai napon belevágtunk. Nem csalódtunk a rejtő kiváló munkájában. Gyönyörű látnivalókat mutatott meg a körtúra során, a panorámák, a természeti képződmények páratlanok. Még az ismét elveszett 2.pont (Jégbarlang) "jelszóhordozóját" is sikerült helyreállítani a rejtő segítségével.
Nagyon köszönjük a rejtést, feledhetetlen élmény. Lazso és családja

Soma00 2015.08.21 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.29
Köszönjük a rejtést és a túrára invitálást!

 
laszloistvan 2015.08.19 08:00 - Egyéb
Pótoltam az elveszett másodikat.
-----
Közben nem lehetett nem gondolni Ropi kutyára, akinek a jó két hónappal ezelőtti ugyanilyen pótlás volt az utolsó komoly túrája. Akkor már nem volt a régi a lendülete, de az utóbb kiderült komoly betegségéhez képest, két hónappal lép-műtéte után azért hősiesen haladt.

G&C 2015.08.16 15:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.62
Mivel a 2. pontrol eltunt a koordinata igy a rejto segitsegevel tudtam tovabb haladni.

Kosz!

g

DanaBona 2015.07.31 16:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Szép túra! Csodás panorámákat láttunk, és egy barátságos kutyus is velünk tartott! :-) A Jégbarlangnál hűsöltünk, ami nagyon jól esett a melegbe. Aztán a kék helyett sajnos a piros jelzést választottuk a bazaltorgonákhoz, ez elég meredek volt, kőgörgeteges, négykézlábmászós, de leküzdöttük Fairy70 csapatával. Köszönjük a rejtést! :-)

Fairy70 2015.07.31 16:39 - Megtaláltam
Nagyon szép túra, csodás panorámákkal, borházakkal, pincékkel, és egy mellénk szegődött barátságos kutyussal! :-) A Jégbarlangnál hűsöltünk, aztán a kék helyett sajnos a piros jelzést választottuk a bazaltorgonákhoz, ez elég húzós volt, meredek és kőgörgeteges, négykézlábmászós, de leküzdöttük. Megérte! :-) Köszönjük! :-) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

vxchun 2015.07.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Kisfiammal és kislányommal túráztunk erre. Nagyon izgatottan várták a "kincsesládát".
Csak az orgonák felett lévőt kerestük, a másik nem esett sajnos útba a pici lábaknak :)
Nagy élmény volt, köszönjük!

rianas 2015.06.26 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

laas 2015.06.24 13:55 - Megtaláltam
Megvan, köszönjük!
Laas, Zsuzska76, Attila [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

laszloistvan 2015.06.14 15:00 - Egyéb
Végigjártuk a hegyet, lefelé kéken szörpözéssel, szappanvásárlással, kútásással. :-)
A második állomás tényleg megint elveszett, de újra ugyanúgy pótoltam, mert még mindig szeretném hinni, hogy csak véletlen kilengés ez a többszöri elveszés, és ez ennél jobb rejtés.

segoy 2015.05.01 15:45 - Megtaláltam
!

gombaki 2015.04.06 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Köszönjük szépen az utat. Nagyon szép volt, bár a csúcson esett egy kicsit a hó:)
A jégbarlangnál nem találtuk meg a feliratot (lekopott?) és így a harmadik rejtést sem. A csúcson lévő koordináták nélkül is sikerült.

Bubuka 2015.03.22 15:00 - Megtaláltam
A TT után szuszogtatós napot tartottunk.

 
zalajaro 2015.03.22 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Remek túra .
Nagyon jó , időtálló rejtésekkel.

Szabó família 2015.03.21 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Geocaching Teljesítménytúra után Zsolttal, Zolival és népes csapatával közösen.

Dr.Lada 2015.03.21 18:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Elkövetve [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Szabó família, mazsola069-el közösen elkövetve, GCTT után. Nagyon szép helyeket mutat meg a multi, öröm volt a bazaltorgonáknál sétálni a lépcsősoron, majd a tetőről a panoráma is remek volt.
A 4. pont jól megviccelt engem, én leereszkedtem kicsit, és épp szedtem elő a ládát, mikor Szabó família fentről leszólt, hogy mit keresek mert a kezükben van a láda. Erre én meg elővettem a másik (eredeti) ládát, így végül egyszerre fotózkodtunk 2 ládával, mókás volt.

 
mazsola069 2015.03.21 18:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Szmájlira cserélve,mától ez is rámvigyorog. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Remek kis pontról pontra multi, sok látványossággal és gyönyörű panorámával.

droops 2015.03.21 16:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
mozgo 2015.03.21 15:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] GCTT07 hosszú táv teljesítése közben.

 
SirLes 2015.03.21 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

totzoli65 2015.03.20 16:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCTT hétvégén elkövetett ládázás. Köszönjük a rejtést!

csomaiattila 2015.03.18 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.26
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

Cirbolya ;-) 2015.03.17 15:41 - Megtaláltam
Meglett. Csodaszép ez a hegy, bejártuk az egészet. A panoráma pazar. Köszönet a rejtésért.

laszloistvan 2015.03.08 15:00 - Egyéb
Teljes felújítás megtörtént.
Apám temetése után egy nappal azt éreztem a hegyen, amit alighanem ő is, amikor valaha ilyesmit látott - és ez jó volt, és a hagyatékából leginkább talán ezt köszönöm Neki.
Érkezik a tavasz.

CacheFinder 2015.02.23 21:21 - Egyéb
Csendben jegyzem meg, hogy teljesítménytúra, nem verseny.
Ha István még sem tudná rendbehozni a multit, akkor a TT előtt mi mindenképp megtesszük azt.

laszloistvan 2015.02.22 00:00 - Egyéb
Betegre állítottam, így világos, hogy baj van vele.

Hadd jegyezzem meg, hogy a rejtőt és a többi játékost is jobban segítené, ha a keresők - sikertelenség esetén is, (és pl. nem-bejelentés, vagy másoktól kapott jelszóval bejelentés helyett) - olyan világos és részletes állapotjelentést adnának, mint Péter60, hogy annak birtokában a rejtő egyértelműen dönthessen a betegre állítás ill. kiszállás-javítás szükségességéről.

Elnézést a kellemetlenségért, köszönöm a jelzést, egyelőre beteg. A tavaszi versenyig igyekszem rendezni a helyzetét.

Strombus 2015.02.17 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.22
A Tapolcai-medence tanúhegyeit vettük célba mostani túránk során. A legnagyobb falattal, a Szent György-heggyel kezdtük (a Badacsonyt már korábban bejártuk). Azért nem gondoltuk, hogy ekkora falat és ennyire időigényes lesz - a sok látnivalónak és sajnos a felesleges keresgélésnek köszönhetően.
1. pont: a kitűnő állapotú láda elég hamar előkerült. Csodálkoztam, hogy miért van benne logbook, de ha már van, pecsételtünk bele. :-) Látnivalók tömkelege: a szobrokkal gazdagon díszített Tarányi-présház és Lengyel-kápolna, a siralmas állapotú Ify-kápolna és remetelakok és a 12 éve épült ortodox kápolna és remetelak. Itt bebocsátást nyertünk a kápolnába és kellemesen elbeszélgettünk a nagyon szimpatikus remetével. A kápolnában finom meleget tart, ami számunka meglepő volt, számára pedig nyilvánvaló: "nem akarok fázni".
2. pont: Jégbarlang és turistaház csodaszép panorámával. A Jégbarlang különleges hatását most nem tudtuk megfigyelni - hideg volt mindenütt. :-) Hosszasan bukdácsoltunk a havas sziklák között, mert mindenképpen meg akartuk találni a koordinátákat rejtő mesterséges tereptárgyat (mi lehet az?), de ahol tereptárgy volt, az nem jó helyen állt, de a rosszabb, hogy még koordináták sem voltak rajta. :-( Az álló és eldőlt, mohos bazaltoszlopok lenyűgözőek. Imádom a klassz sziklaalakzatokat. Végül feladtuk a keresést és kessertársamnak köszönhetően folytatni tudtuk utunkat.
3. pont: kutakodásunk eredménye: egy törött befőttesüveg néhány darabja. :-(
4. pont: már épp nekigyűrkőztem a lemászásnak, amikor könnyedén meglett a befőttesüveg, meglehetősen szembeötlő helyen. Ez meglepett. A logbook, ahogy már augusztusban jelezték, teljesen tele, így jobbnak láttam kicserélni. Ajándékba hagytam egy pathtag-et. Ez olyan mint egy kis geoérme, de ha tetszik, megtarthatod. Csak logold, kérlek, a pathtags.com oldalon, hogy lássam, hova került! Ha nem vállalod az ezzel járó adminisztrációt, kérlek, ne vidd el!
5. pont: jól esett lesétálni a hegyről, gyönyörködni a szebbnél szebb, igen változatos és szépen rendbentartott prézházakban, és szomjamat oltani a kút finom vizével.
Csodaszép kirándulás volt.
A láda full 5-öst érdemelne. Sajnálom, hogy a karbantartás hiánya miatt most nem adhatok ezt. :-( Remélem, mielőbb visszanyeri régi fényét.

 
Péter60 2015.02.17 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.22
Régóta készültem erre a ládára, most végre egy laza hétköznapon megadatott.
Még ilyen téli, színtelen időben is élvezetes a túra, szépen körbe vezet, és a tetőn igazi jutalom panoráma vár.
Sajnos a rejtés nem jár ezzel párhuzammal. Első doboz rendben, de hosszas keresgélés után se a második, se a harmadik pontot nem sikerült megtalálni. Moderátor lévén látom a rejtett pontokat, de azért csörgettem a rejtőt segítségért, sikertelenül.
A negyedik pont szerencsére a helyén volt, így a megoldás is.
Az ilyen követéses multik megkövetelik a fokozott karbantartást és elérhetőséget, ha mezei "egyszeri" kesser vagyok, bizony nagyon bosszankodtam volna. Állok a hegy derekában és merre tovább? A márciusi geo-teljesítményúra erre is vezet, jó lenne addigra rendbe tenni, vagy betegre állítani.

lypapp 2015.01.18 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
"Egy szerethető hegy, aminek szelleme van." Sokadszorra megyünk fel rá, az állítással teljesen egyetértünk!:)

CacheFinder 2014.10.25 18:06 - Megtaláltam
Régebben az OKT bejárása közben egyszer már megtaláltuk eme multi első három pontját, de akkor a hegytetőre nem mentünk fel, mint ahogy a kék jelzés sem. Most pont úgy adódott, hogy újra erre jártunk Mákossal és Ikejapipivel. Mivel Mákos emlékezett a pontok helyére, így végre sikerült befejeznem a multit. Sajnálom, hogy beteg a csésze, mert igazán szép helyeket mutat meg! Köszönjük a rejtést!

laszloistvan 2014.09.06 14:31 - Egyéb
Bocs, elnéztem, javítva.

Hero 2014.09.06 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Az első ládát megtaláltuk. A másodikat sajnos nem. Nem volt a megjelölt helyen így a többit sem találtuk meg. A leírt útvonalat végig jártuk nagyon szép volt. Ajánlom mindenkinek. Kár , hogy a ládák nincsenek meg. A leírásban szereplő koordináta a II. ládáé a III. helyett.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2014.09.18 15:53]

a csapat
nmárti 2014.08.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Ide vissza kell jönni egy rendes fényképezővel! Köszi a rejtést!

laszloistvan 2014.08.19 16:31 - Egyéb
A jelzést magát köszönöm. Egyértelműnek látszik a második pont elveszése, intézkedem rövidesen az áthidaló megoldásról. (42 saját láda között mindig akad javítanivaló, ennek ellenőrzése épp múlt hétre volt betervezve - egyebek mellett két másik láda téves riasztás utáni ellenőrzése miatt nem jutott rá idő.)

Az viszont finoman szólva nem elegáns - és inkább csak ezért reagálok itt -, hogy épp a gc-történelem egyik legtahóbb beszólásához sikerült - ha csak részbeni egyetértéssel is - kapcsolódni.
Hogy miért rakják tele a játékosok szeméttel a ládákat, és hogy miért kell halálra (elveszésre, szétázásra) ítélt füzeteket tartani bennük, az számomra is rejtély.

dabcsi 2014.08.19 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.51
Megtaláltuk, de szerintünk ez a láda nagyon BETEG! Kedves Rejtő! Olvastuk a polemizálásodat a "kritikus" logolóval és sajnos a hangnemet leszámítva egyet kell, hogy értsünk a negatív értékeléssel. A láda tematikája nagyon jó, a környezet csodálatos, de megfeledkeztél a ládádról. Az első ponton megvan a láda, rothadozó füzettel és olyan "ajándékokkal" amit ma nem vesz ki senki jó érzéssel (tehát nem is ajándékoz...) mert koszosak. A második pontról eltűnt a koordinátákat tartalmazó valami (ld. fotó). A harmadik ponton csak az összetört bébiételes üveg cserepeit találtuk, illetve hosszas további kurkászás után a tetejét, az olvashatatlan koordinátákkal. A negyedik ponton megvan az üveg, 2009-es bejegyzésekkel fullra tele - nem jutott még egy új log-füzetre? Az ajándékokról inkább semmit. A vége - mint virtuális - rendben. Teljesíteni úgy tudtuk a láncot, hogy korábbi teljesítő kesser-társaktól kértünk útmutatást, koordinátát. Az ,hogy néha nem a turista jelzésen hanem a MÁTRAI LÁSZLÓ - tanösvényen vívtunk bozótharcot a mi hibánk, DE nekünk is összejött a MENYORSZÁG KAPUJA. Keressétek gyerkőcökkel is mert szörpök is vannak.

harmadik pontharmadik pont koord...
 
Ancs 2014.08.09 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
OKT Badacsonytördemic - Tapolca szakasz közben "kis" kitérővel.

Igazából nem találtam meg, de kezdjük az elején.

Hosszú betonszaggatás után a Lengyel-kápolnánál megpihentünk, majd az Oroszlános-kútnál frissítettünk, feltöltöttük a készleteinket. Irány a láda!

Az első ponton minden ok, a többiek kicsit be is mentek körülnézni. A turista háznál pecsételtünk, ebédeltünk egyet. A második ponton viszont elakadtam, az instrukciók alapján sehol semmi. Vagy fél órát tapogattam, keresgéltem. Közben próbáltam hívni a rejtőt és ismerős kessertársat is, de valószínűleg mindenki a parton töltötte az idejét. :)

A barlang egyébként nagyon érdekes, jól esett egy kis hűvös. Magas tartásban a kezem teteje már a melegben volt ismét.
Kicsit csalódott voltam, de hát ilyen ez a popszakma. Megnéztük a bazaltorgonákat alulról és felülről is, s közben kerestem kesserösvényt, nézelődtem, hátha a kezembe akad a harmadik doboz. A GCKupa szoftvere szerint 20m-en belül is kerültem hozzá, mégsem találtam. A kilátás egyébként lenyűgöző, mindenképp érdemes felmenni és körülnézni.
Hogy a hegytető se maradjon ki, még elszaladtunk a GCFENT-ért, mely ez időszakban a hegyen tartózkodott. Ismét csodás panoráma várt minket, szuperül éreztük magunkat.

A "végládát" csak sejtettem, hogy hol lehet, bizonytalanért nem indultam el, a többiek már mentek volna tovább.

Már leértünk a hegyről és célba vettük Tapolcát, amikor egy kedves kessertárs visszahívott, s végül is kisegített a jelszóval, amit innen is köszönök. Előtte úgy gondoltam, simán bejelentem jelszó nélkülinek, megdolgoztunk érte. A nap csattanója, hogy a "végláda" ott volt, ahol sejtettem.

Kedves Rejtő!
Amennyiben egy jelszó nélkülit ezzel a sztorival nem hagynál jóvá, kérem jelezd és átváltoztatom a logot "Nem találtam meg"-re.
Kérem ellenőrizd a második pontot, illetve nem bánnám, ha privát e-mailben elküldenéd, hogy hol kellett volna lennie. Kíváncsi vagyok nagyon!

A hely szuper, a láda remek helyekre vezet el, így mindenkinek csak ajánlani tudom.
Köszi

 
Kaputyin 2014.08.05 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Népes csapattal (8 felnőtt, 6 gyerek,) teljesítve, közös családi nyaralás alkalmából, bejártuk a hegyet a leírást követve. A rejtések és a bemutatott helyszínek nagyszerűek, emlékezetes lesz mindannyiunknak, köszönet érte!

nagy keletje volt a hidegnek
 
anyóca 57 2014.08.03 17:15 - Megtaláltam
Nagyon pompás, nem mindennapi túra volt Ani barátnőmmel és Barni kutyussal. Szépen felépített útvonal, minden látnivalót bemutatva a csodás tájon, a panoráma pedig a hegytetőről pazar. A szeder csemege most is jól jött és a túra végén a jó hideg forrásvíz szintén. Köszönet ezért a rejtésért, ami nagyon méltó, a szép, kerek 600. találathoz.

GyZsTeam 2014.08.03 16:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Végig égdörgés hangját hallva, de szerencsére távol maradt a vihar. A rekkenő hőség a jégbarlang környezetében egész elviselhető volt. Kíváncsi lettem volna mennyi volt a hőfokkülönbség? Talán 20°C -minimum- lehetett. A 4. pont után (véletlenül) a rövidebb úton mentünk a kékig, ami elég extrém terep volt a tériszonyosoknak. Végül ennek is meglett az előnye, mert így útba esett a "Mennyország". Itt jó hideg itallal vártak bennünket. Összességében nagyon jó nap volt. Köszönjük!

 
rimano 2014.08.01 20:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk. N&A&Zsófi

má-csa 2014.08.01 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Kellemes kirándulás volt. Sajnos Schléglék ismét megelőztek bennünket.
má-csa

Schlégl 2014.08.01 13:02 - Megtaláltam
Má-csá-val közös megtalálások. Nagyon kellemes túra volt, elég fárasztó is, mivel má-csa mindig talál egy rövidebb utat. Szúrós bokrok és csúszkáló kígyók között, valamint fülbe repülő 2 cm-es bogarakkal tarkítva. Nagyon szép helyeken jártunk. Jól kialakított pontokkal, köszönet érte. A remetével való találkozás és beszélgetés nagyon nagy élmény volt.
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

2018d_gccup 2014.07.30 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.18
Lemásztunk a sziklafalon, de azért meglett :) köszi

laszloistvan 2014.07.30 14:59 - Egyéb
Van az úgy, hogy elbénázzuk az útvonalat - száz másik embernek sikerül, nekünk nem. Esetleg mást hibáztatunk érte. Esetleg gondolunk cifrákat. Az ritkább, hogy publikus írásban is eljutunk odáig, hogy egy ártatlan kis játékban a másik halálát kívánjuk.

wolf99adam (Wolf Ádám - wolf99adam@gmail.com, Budapest, telefonszám nélkül) felhasználónak (akitől valószínűleg nem független farkasadam20003 (Farkas Ádám - fazekas.d.ujsag@gmail.com, lakhely és telefonszám nélkül)) ez sikerült. Bejegyzését - pechjére és okulására - ezúton őrzöm meg arra az esetre, ha esetleg törölné/módosítaná:

2014.07.30 - Megtaláltam környezet: 1 rejtés: 1 web: 2.5 átlag: 1.50 súly: 2.18
Kedves Elrejtő!

Köszönöm a rejtést, (Igazából NEM) kicsit kiirthatnád a csalánt és az egyéb akadályozó tényezőket. Véleményem szerint EZ EGY KALAP kutyagumi!

UI: Kedves elrejtő! Ne élj sokáig!


PZSDB 2014.07.30 00:00 - Megtaláltam
Végigjártuk, de a lánc megszakadt az bazaltorgonáknál... Rohangáltam mint pók a falon, fel-le a bazaltorgonák mellett, de a ládát nem találtam. Számomra kicsit homályos volt a láda helyét megadó megfogalmazás, a GPS meg elég pontatlan volt az adott helyen a sziklák takarása miatt. Azért felmentünk a csúcsra, de az utolsó ládákat Így már esélyünk sem volt megtalálni. Kár.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2014.08.24 14:44]

 
wolf99adam 2014.07.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1 web: 2.5 átlag: 1.50 súly: 2.18
Kedves Elrejtő!

Köszönöm a rejtést, (Igazából NEM) kicsit kiirthatnád a csalánt és az egyéb akadályozó tényezőket. Véleményem szerint EZ EGY KALAP kutyagumi!

UI: Kedves elrejtő! Ne élj sokáig!

fodor8peter 2014.07.25 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Ötletes multiláda, figyelni kell rendesen!
Új utakat járhattunk be a keresés közben!

valti 2014.07.08 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.81
Ok!
Köszi a rejtést!

Cirmi 2014.06.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Nagyon jó kis túra volt, köszönjük! Legjobban a jégbarlang tetszett, jólesett ott hűsölni a 30 fokban! :)

elaca 2014.06.09 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Gyönyörű hely, gyönyörű kilátással :-)
A leírás elég félrevezető az első ládánál. A láda kb. 2-3 méterre van csak az úttól.
Köszönjük a rejtést!
Laca és Kata

 
Rubor 2014.06.09 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Összeszedett, jó kis multiláda!

karathl 2014.06.09 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.52
GC kupázás során szép kis szerpentint tettünk meg.

cherrybabe 2014.05.24 15:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Fantasztikus kis túra volt! A jégbarlang elképesztő volt a fülledt meleg időben. A túraútvonal izgalmas, kalandos és néhol lélegzetelállító.
Maga a láda pocsék állapotban van, törött és beázott.
Köszi a rejtést!

Fazék 2014.05.11 09:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Ma ~40 km gyaloglás lett a vége, főleg az OKT vonalát követve. Itt reggel még friss voltam, meg a táj is gyönyörű volt, kitűnőek a rejtések, nagyon tetszett a láda. Ide bármikor érdemes visszajönni.

 
picuresnagyur 2014.05.05 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
köszi :) nagy kedvenc

zoo_lee 2014.05.03 19:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Edittel közösen.

Pirog&Kata 2014.05.02 18:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. Pirog & Kata [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Benedek_Vulkán 2014.05.02 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Köszönjük a dzsungeltúrát, gyönyörű és érdekes helyeken vezettél végig. :-)

Zivatarlány 2014.05.02 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Köszönjük a dzsungeltúrát, gyönyörű és érdekes helyeken vezettél végig. :-)

jspanyik 2014.05.02 15:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Nem kerek, de ünnepi megtalálás ez a mai, mert PUlbrich barátomékkal egy kellemes kirándulás keretében egy régi adósságomat sikerült törlesztenem a hegy meglátogatásával.

A negyedik pontnál jól jöttek Péter korábbi emlékei, miszerint hiába mutat a GPS lefelé, NEM KELL LEMÁSZNI a szakadékba!

Köszönjük a lehetőséget!

Mari és János

pulbrich 2014.05.02 15:00 - Egyéb
JSPANYIK-okat kísértük el. A negyedik pontnál jól jött a régebbi találat emléke. A túra most is nagy élmény volt, köszönjük.

--péter, Vera

CyberWolf59 2014.05.02 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Valóban csodálatos, vadegényes vidék! A negyedik pontnál a család a ládán ücsörgött, engem a Gps meg a szakadékba küldött.
Köszönjük a túrát!

Piroskaa1 2014.05.01 14:09 - Megtaláltam
Siker :) [wapon beküldött szöveg]

Blue Mali 2014.05.01 14:09 - Megtaláltam
Siker :) [wapon beküldött szöveg]

csbagi 2014.04.27 14:00 - Megtaláltam
Megvan

Cseber 2014.04.27 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Megtaláltam Ágival

Vándor Csillag 2014.04.14 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Többszöri nekifutás után végre meglett. :)

Sink or Swim 2014.04.02 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Nagyon jó túra volt és a hegy minden fontosabb megállójához elvezetett, gyönyörű környezetben, annyival kiegészíteném a dolgot, hogy a 3 állomásnál már nem bokor van, lehet valaha az volt, de látszik, hogy azon a részen egy kisebb tűz volt és a 4. állomás után a kék turista utat követve juthatunk el az 5. állomásig, mert a GPS levitt volna olyan útvonalon ami már nem létezik...(egyenesen le a hegyről, sziklákon, szőlőkön keresztül).
Köszönjük! Jó volt

gabocza 2014.03.22 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kekenj 2014.03.20 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.35
ötletes, kösz a rejtést!

mokond 2014.01.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 1.78
Nagyon szép túra gyönyörű kilátással.
Több helyen bizonytalan, melyik jelölésen is kell tovább menni.

zsbodor 2013.12.29 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Fel a Szentgyörgy Hegyre TT alkalmával... szuper volt még így télen is.

targonczas 2013.12.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.19
Kicsit párás volt az idő, de a nap szépen sütött.
Köszi!

horvathszaby 2013.11.01 10:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
Szigligetről, Badacsonytördemic - Tapolca OKT közben, érkeztünk mai 2. állomásunkhoz...
A Kék sáv (Kék) nyomvonaláról áttértünk a Sárga sáv (Sárga) jelzésre és így haladtunk az 1. pontig...
A ládát ugyan megtaláltuk, de teljesen szét van ázva, valamint hiányzik az logbook eleje, így a jelszó is...
Az útvonalat, azért ennek ellenére végigjártuk, nagyon klassz kis túra!
Tovább indultunk Tapolcara.
Kérnénk a rejtőt, a képek alapján, a találat elfogadására!
Köszönjük!

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2013.11.17 07:44]

mézespuszedli 2013.10.28 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18

Okerdei csiperke 2013.10.28 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Ok

GAZ69 2013.10.27 15:44 - Megtaláltam
Ezt is megtaláltuk! [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2013.10.27 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.14
Élvezetes körtúra a hegyen szép időben és kilátással, korábbi és jelenlegi kesserekkel is találkozva. A célt túlteljesítettem, mert Kisapáti felől indulva több mint egy kört tettem meg. A hétvégének köszönhetően sokan járták az utakat, de még nem volt tömeg. A 4. ponton kicsit túlbonyolítottam a keresést, az 5. pont csattanója viszont igen jól esett! :)

Ikejapipi 2013.10.19 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Körbe lettem cipelve, jó volt.

pince
 
ReniPeti 2013.10.13 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.13
Nagyon jó kis őszi túra volt, köszönjük a rejtést! 2 cica hozzánk szegődött és körbe is kísért minket a hegyen :)

:)
Family WEGA 2013.10.13 15:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

pajzer 2013.10.12 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Gyönyörű őszi időben egy délutáni kirándulás során lett meg a láda. Az első, harmadik és negyedik pontot GPS segítségével sem könnyen találtuk meg, enélkül szinte lehetetlen megtalálni. Nagyon jó rejtések, annak ellenére hogy sokan voltak a hegyen nincs szem előtt . A végén a csattanó pedig külön tetszett. Köszi szépen.

 
Acsart 2013.10.05 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Nagyon kellemes túrát tettünk a hegyen, és közben megismertük nevezetességeit. A parkolónál egy comos rejtéssel bemelegítettünk és már indultunk is. Az út során végig gyönyörű volt a környezet és sok helyről felejthetetlen panoráma tárult elénk. Szájtátva bámultuk a kápolnákat, a bazaltorgonákat és a többi csodát. Tökéletes nap volt, köszönjük a szép élményeket, és a jó rejtéseket: Andi, Cözi, Feri, Acsart

Crystal&Zpalee 2013.10.05 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.42
Kellemes túra az őszi napsütésben, köszönjük.

paulangos 2013.10.04 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

aicon 2013.09.28 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

kolett 2013.08.31 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.64
beleszerettünk a Szent György-hegybe :)

gyorfimi 2013.08.22 18:40 - Megtaláltam
Jó kirándulás volt. A 4. pont üvegét jó lenne műanyagra cserélni. Minden percét élveztük, köszönjük a rejtőnek. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

laszloistvan 2013.08.21 00:00 - Egyéb
Tuningoltam az ősi weblapot.

ArNick 2013.08.20 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Az ajánlott parkolótól, leírással, de térkép nélkül vágtam neki a hegynek, bízva abban, hogy lesznek eligazító táblák. Nem voltak. Ráadásul ilyen multit még nem volt szerencsém keresni, ezért kicsit kevésnek éreztem a leírást. Mint látható, ezek ellenére sikerült célt érnem. :)

Bár a második pontot sikeresen kihagytam, mert nem bírtam ellenállni a bazaltorgonák hívogató muzsikájának. Mondjuk jelen esetben ez nem volt nagy probléma, mert mint a leírásban látható is, a kettes ponton keresendő objektum masszívan el van tűnve, így a hármaska pozíciója ott figyel a dokumentációban, tehát ezen az apró kis malőrön könnyen túltettem magam.

A ládák minden esetben könnyen meglettek.

Lefelé kicsit sikerült belekeverednem a túrautakba, de egy huszáros vágással, meg egy jelzés nélküli ösvény használatával pontot tettem az ügy végére.

Könnyen lehet, hogy még visszatérek, ha másért nem, hát a kimaradt pont meglátogatása miatt.

Köszönöm!

laszloistvan 2013.08.18 18:00 - Egyéb
Pótoltam a 2. állomást.

tgb 2013.08.18 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
"5 kápolna a Szent György hegyen" TT közben.

 
viragtapso 2013.08.15 15:40 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, szép túra volt, sajnos esőben...

A+I

fille.de.l.est 2013.08.15 15:40 - Megtaláltam
Köszi!

boni7 2013.08.14 15:21 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

atiplan 2013.08.01 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltuk. Sok gyerekkel, igazán érdekes kirándulás. A lefelé ereszkedés kicsit meredek volt, a végén kellemes meglepetéssel a nagy melegben. A kánikulában szerencsére nem jönnek a szúnyogok...

usakal 2013.07.28 04:10 - Megtaláltam
Nanuk kutyával.

19izsi73 2013.07.21 00:00 - Megtaláltam
Ok

FSanya 2013.07.19 14:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. gyönyörű volt a hegy, köszönöm a túrát! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

kia71 2013.07.13 00:00 - Megtaláltam
Sikeresen teljesítve. Egyszer már körbesétáltam a hegyet, de akkor még nem játszottam. Most újra körbejártam, vagy legalábbis majdnem körbejártam és közben kutattam a régi emlékeim között. :)

Köszönet a rejtésért.

büfés 2013.07.01 12:26 - Megtaláltam
Egy újabb élmény.Köszi a rejtést [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

blintux 2013.06.30 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.90
Nagyon szép a környezet, nagyon jó túra volt.
Sajnos a bazaltorgona körüli ládát nem találtuk :(

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2013.07.23 15:44]

 
Goldenbay 2013.06.27 17:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

GCSZGY_20130627152003.jpgGCSZGY_20130627152020.jpg
fn 2013.06.27 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.62
Nagyon szép időben túrát túl körül a Szent György hegyet.köszönjük

Laceeking 2013.06.15 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

G&V 2013.06.14 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Rengeteg szúnyoggal találkoztunk a fel- és lefelé vezető úton. Sok csípést is összeszedtünk, de a kilátásért és a bazalt orgonákért megérte körbejárni a hegyet.
A 4. pont koo.-ját papírra jól, de a gps-be rosszul írtam be, ezért hosszú időt töltöttünk a láda keresésével a nem megfelelő helyen. :) Végül meglett a láda és a jelszó is, majd az oroszlános kútnál pótoltuk a vesztett vízmennyiséget.

sztyopa13 a páratlan páros 2013.06.09 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!Káli medencében ládáztunk.A most megtalált 31 láda közül ez tetszett a legjobban.Talán ha a várható úthossz meg volna adva,könnyebb lenne a napi túra tervet összeállítani.A leírásból sejtettük,hogy nem 5perces találat lesz.Nagy élmény volt a túra .Kár hogy a szúnyogok nem ismerték a riasztó összetételét,támadtak rendesen.De a kilátás az felejthetetlen.Köszönjük a rejtést.

tori 2013.06.01 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.26
Eső után voltunk, úgyhogy szépen átáztunk, és majdnem ránk is sötétedett, de igazán remek túra volt.

Tonykopter 2013.05.31 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Felleltük HEO kihelyezett értekezlet keretében!

Kata&Dani 2013.05.20 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Háromnapos hétvége utolsó napján kerestük fel a környéket. Remek hely, jó kilátás, finom borok! Köszönjük a rejtést!

jiimbo 2013.05.18 14:05 - Megtaláltam
Remek!

saturni 2013.05.11 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Szakadó esőben, csontig ázva, de sikerrel jártunk! A csúszós, vizes környezet miatt néha elég nehezen találtuk a ládákat (a másodikat is kerestük, hátha mégse tűnt el... de nem lett meg), a csúcsról a pára miatt abszolút nem láttuk a szép kilátást :( De még így se adtuk fel és nem bántuk meg! Remélem a közeljövőben vissza tudunk térni, és akkor tiszta időben gyönyörködhetünk a tájban :)
Köszönjük a lehetőséget!

Viki & Ati ∅

drmckay 2013.04.24 21:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megtaláltuk. Jól elvoltak rejtve.

heyjoe 2012.12.30 12:14 - Megtaláltam
Tegnap jártam itt a hegyen egy rövid séta erejéig, de a ládát nem terveztem megkeresni, mert a négy éves keresztlányommal voltam, neki még kicsit hosszú lett volna (illetve nekem lett volna hosszú, mert a kisasszony előszeretettel cipelteti magát :D) Mára a Fel a Somlóra túrát szerettem volna teljesíteni, de mivel a húgomat le kellett vinnem Badacsonytördemicre, nem láttam értelmét újra visszaautózni a Somlóig, majd délután újra megtenni a távot, ezért Kisapátiban leparkoltam a temető mellett, elindultam fel a hegyre. Közben a g:hu segítségével letöltöttem a ládaleírást. Mivel nem az ajánlott starthelyről indultam, így a turistaház, és az első pont közti szakaszt oda-vissza meg kellett tennem, de az időmbe belefért.
A második pontot nem kerestem, a többi rendben volt, könnyen meglettek.
Jópárszor jártam már itt, de valahogy soha nem estek útba a multi pontjai, de most sikerült bepótolnom, és nem bánom, hogy nem az eredeti tervem valósult meg a Somlón.
Köszönöm a rejtést!

 
gabortel 2012.11.02 12:01 - Megtaláltam
Kéktúra alkalmával.

zwwerg 2012.10.31 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Első és második ládát nem találtuk. Szép környezet, ajánlott cache.

Koati87 2012.10.22 16:05 - Megtaláltam
Nagyon jól el lettek rejtve, főleg a 4. Pont. Koordináták keresésére alkalmatlan gps-sel rendelkező telefonnal kicsit nehéz volt megtalálni, de számunkra nincs lehetetlen :)

donkardos 2012.10.22 14:40 - Megtaláltam
Előző nap mugli-barátaimmal fotózgattunk a környéken, a Gyulakeszi velős-pirítósozótól sétáltunk föl a bazaltorgonáig, de ott elfogyott a fény, így visszafordultunk. A hely viszont annyira megtetszett, hogy másnap safc-cal visszatértünk ide, és végigjártuk a multit.
Ezúttal az ajánlott parkolóból indultunk. Szép az egész, és hozzá gyönyörű napos időnk volt.
Az Emmaus-ház utáni remetelak teraszán egy festett-szőke nő beszélgetett valakivel harsányan. Különös.
Nemsokára felfigyeltünk a tuhu-n csak poi-ként szereplő G. k. templomra. Épp azon töprengtünk, hogy benézhetnénk-e, amikor nyílt az ajtó, és -- micsoda véletlen! -- egy kedves ismerőst pillantottam meg egy nagyobbacska turistacsoport élén, amint kifelé igyekeztek az aprócska templomból. Márton atya elmondta, hogy tíz éve él itt, azóta baráti segítséggel jórészt a saját kezével építi a templomot. A környékbeli görögkeleti hívők rendszeresen járnak ide istentiszteletre. Ha erre jársz, érdemes bekukkantani!
A csoporttal együtt haladtunk tovább, köztük is voltak kesserek. A csúcs előtt nem sokkal váltunk külön, mi a Balaton irányába néztünk hosszasan, ők inkább a Csobánc felé. A legfelső ládát majdnem feladtuk, túl mélyre másztunk a sziklafalon, végül fentről csak kicsit lemászva meglett. A végpont már jutalom.
A leírás és a logok alapján valahogy nehezebbnek, kaptatósabbnak tűnt, így utólag könnyű családi séta volt, de a legjobbak közül. Köszi!

Toti 2012.10.21 17:00 - Megtaláltam
Gyonyoru idonk volt a hosszu hetvegen. Ezt kihasznalva vegigjartuk a multit. Nagyon szep oszi szinekben pompazott a taj a szolok es a pincek is. Az elso pontig kellemes seta konnyu talalat. A masodik nem volt meg de a rejto alternativaja segitett. A harmadik es a negyedik ponton igazan remek volt a kilatas mindenfele csak sajnos eleg paras volt az ido. Az otodik pontig lebotorkaltunk a lejton ahol jol esett a kut hideg vize. Kellemes 6km-es seta lett belole nemi szintemelkedessel:) Koszonjuk a virtualis idegenvezetest: Nóri, Toti [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

vray 2012.09.30 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.31
Megtaláltam.

Yarka Loak 2012.09.29 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.46
Nagyon kellemes túra közben találtuk meg a pontokat. 11 és 8 éves gyerekekkel + nagymamával teljesítettük. Magyarország egyik legszebb helye, ilyen panoráma nincs máshol. Csak ajánlani tudjuk, persze csak azoknak, akik vállalják a túra nehézségeit, hiszen teljesíteni is kell az élményért. Köszönjük!
ap

brigo 2012.09.22 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Csodálatos őszi napsütésben találtuk meg a pontokat. Kellemesen elfáradtunk a kirándulás során.

Babu&Zeo 2012.09.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Gyönyörű hely. Mikor megérkeztünk elég nagyokat dörgött az ég. A bazalt orgonáknál már nagyon intenzív és közeli volt a villámlás. Kis várakozás után végül távolodott a zivatar és minden gond nélkül sikerült körbejárni a hegyet.
Fox Yey

ozeki 2012.08.21 14:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Jo kis kaland volt! [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]
Sajnos a második ponton nincs meg a koordináta, így rejtői segítséggel folytattuk. Nagyon jó kis túra volt, végén egy kis pincelátogatással.

Brájen 2012.08.19 15:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Pompás túra egy pittypangos napsütéses jó időben és egy kis hűűűűsölés a "hűtőszekrényben" :)

Túra végeztével tudom ajánlani az utolsó képemen ( koordinátán ) lévő borkóstoló helyet. Keressétek fel! Nem fogjátok megbánni!

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2012.08.25 17:16]

Szlil 2012.08.18 12:10 - Nem találtam meg
a második ponton egy órát kerestem a köv. koordinátákat sikertelenül, rejtőt hívtam a megadott számon segítségért, de nem vette fel a telefont.... találomra próbáltam az orgonáknál is és a dombtetőn is körülnézni, hátha megtalálom koordináta nélkül is, de nem nyert

dobosl 2012.08.15 13:00 - Egyéb
Pár éve már egyszer megpróbáltuk a leírtak szerint bejárni, de nem sikerült. (Ezekkel a láncládákkal valahogy nincs szerencsénk!) Most csak orgonákra voltunk kíváncsiak. A tanösvény elejétől indultunk, de arról, hogy merre is vannak az orgonák, szinte csak a szembe jövő turisták adtak információt. (Bezzeg a borút borpincéinek koordinátáit több környékbeli hirdetőtábla is tartalmazza!)

Csak meglett 
ReAl8486 2012.08.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést, kezdőként ez volt az első ládánk, GPS nélkül is könnyen megtaláltuk. Nagyon jó kis kaland volt. :)

bzsoltie 2012.08.07 18:00 - Megtaláltam
A második pontnál átnéztünk kb. minden követ, mikor kaptunk egy kis segítséget (ami rajta volt az első cetlin)
Az előttünk túrázó párt minden láda után beelőztük, miközben mi kerestük a pontokat ők vissza. Vicces volt :)
A 1. és 2. pontokon szerintem pontatlanok a koordináták.

Tapsifüles 2012.08.07 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.27
Az első ponton a ládában lelt leírást nem olvastuk el figyelmesen, és így a második pontnál sok időt vesztettünk.
A multi minőségi, tetszett.
Jó kis gyalogtúra volt!
A végén életmentő volt a ...

Tapolca
belus01 2012.08.07 16:30 - Megtaláltam
Ekkor voltunk az első pontnál.

gym 2012.08.04 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Szép, kerek multiláda. A jelszót kitaláltuk előre, de azért lelkiismeretesen végigjártuk Edittel, Csabával, Blankával és Lettivel.

Suseon 2012.08.02 00:00 - Megtaláltam
Életem legszebb panorámáját (eddig) a Szent Gyögy-hegyről láttam, ajánlom mindenkinek!
A rejtésről pedig annyit, hogy szigorúan az ajánlott helyről induljatok mert a Tapolcáról, ill. a hegy északi feléről jövő turistákra nem gondoltak, nemcsak az elején szív egyet az ember, hanem a legvégén is, de akkor nagyot.

Betyárballada 2012.08.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Ez az a láda, amit már kétszer "kerestem", de az életben nem lesz meg.

3 éve nekiáltunk három 2 év alatti gyerekkel, akkor az emmaus-ig jutottunk, jó kaland, nem bírjuk megcsinálni.

Úgy hozta a sors, hogy megint itt nyaraltunk a családdal, gondoltam gyerek nagyobb, simán meglesz. Hibámra kiejtettem a tanösvény szót, innentől nem volt más alternatíva, azt kellett bejárni, hiszen ott "tanulni is lehet". Persze sikerült azt is fordítva bejárni...

Gyönyörű hely, ha tehetem még visszajövök.

Kérem a rejtőt fotó alapján elfogadni szíveskedjen.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2012.09.16 21:43]

Köszönöm szépen!

 
ariel21 2012.07.31 16:00 - Megtaláltam
:-) Csodálatos vidék!

taki_p 2012.07.31 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
MEGTALÁLTUK! Sajnos kevés vizet és élelmet vittünk magunkkal. Rövidebb túrára gondoltunk. Túlságosan is meleg volt.

graffz 2012.07.31 15:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Jó kis túra volt, kösz! [g:hu 1.4.16]
Az egyes pontokon az infót alaposan el kell olvasni. Egy mondatra nem figyeltünk eléggé, fél óra felesleges keresést nem spóroltunk meg magunknak a 2. pontnál... Rejtő telefonon segített, egyből meglett...

sanya75kk 2012.07.28 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk

skiccpausz 2012.07.27 09:39 - Egyéb
majdnem meglett okt közben

 
Svéd 2012.07.24 13:32 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

cila 2012.07.24 13:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Gyönyörű hely, csodálatosak a bazaltoszlopok és lenyűgöző a panoráma. Jó melegben másztuk meg a hegyet. A túra végén, kb. egy km-re a parkolótól elkapott minket a hatalmas vihar, amit egy ház tornácán vészeltünk át. Nagyon tetszett a jégbarlang is. Köszönjük a rejtést.

bigbluehun 2012.07.18 00:00 - Egyéb
GCGULA - GCTOTI - GCSZGY mesterhármasban a kis családdal ezt is felleltük. GCSZGY-nek csak nekiláttunk. Az első pontot felleltük, de a csapat legkisebb tagja eddigre feladta, irány vissza az alaptábor sátorába!
Aki legközelebb jön erre, hozzon zacsit a logbooknak, mert az eléggé ázott - talán érdemes lenne egy csere is + az egész ládát bezacsizni. Ha lenyalogattuk a kicsi sebeit, pár nap múlva talán nekilátunk!

Szitacsalad 2012.07.16 18:30 - Megtaláltam
Nagyon színvonalas rejtés, 2 perccel az indulás után lemerült a GPS, de a webes leírás és az egyes pontokon található instrukciók alapján teljesen egyértelmű volt, hol keresgessünk. 5 órás túra volt 2, 5és 9 éves gyerekekkel, akik igazán élvezték, hogy a végén még egy kis hűsítő víz is jár nekik. Köszi a rejtést, sok éves tervünk volt már ez a túra.

sutyi_a_hegyrol 2012.07.15 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a rejtést! [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

garaboncia 2012.07.07 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.70
Köszönjük a rejtést!

R.Zoli Cs. Attila

 
urbanj 2012.07.07 11:00 - Megtaláltam
Fiam idén 3. alkalommal indult Balatonátúszásra. Míg ő úszott, én túráztam. Badacsonytördemic-Tapolca távot terveztem be a kéktúrából. Badacsonítördemicen a vasútállomáson megkaptam a détumos körbélyegzést, majd aszfalton mentem a következő állomásig. Szígligeten megittam a még hideg kefíremet, kívülről megnéztem a várat, amit szépen felújítottak, majd folytattam utamat az aszfalton. Messziről látszott a Szent György-hegy, melyet meg kellett hódítanom. Kinéztem az 5 kápolna a Szent György-hegyen mozgalmat is, melynek több pontja is a láda pontok közelében volt. Míg mindent összeszedtem megismertem a hegy majd minden zegét-zugát. A sárgán kezdtem, annyit pókhálóztam, azt gondoltam ennél a többi turistaút biztosan jobb lehet. A kulcsosháznál találkoztam egy fiatal csapattal, akik ott töltöttek pár napot. Furcsállották, hogy egyedül járom az országot. A bélyegző ott nagyon rossz minőségű, így megkértem őket, hogy készítsenek rólam egy fényképet.
A csúcsra a kéken jutottam fel, ami valamivel járhatóbb volt. Lefelé már a piroson jöttem..., mellig érő dzsindzsásban..., majd Tapolcáig ismét aszfalt következett, ahol a vasútállomáson ismét dátumos körbélyegző lenyomatot kaptam a füzetembe.
Összességében szép túra volt, ebben a nagy melegben elég is volt ennyi.

muresz 2012.06.26 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Megtaláltuk.

Temprás 2012.06.19 05:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Köszi a rejtést!
Elsőre feladtam, mert rossz helyre mutatott a kütyü, koordináta ellenőrzés után simán ment minden.
Eszméletlen szép hely, a Jégbarlangnál pedig nagyon jól esett időzni a nagy melegben.

hinia lux 2012.06.13 00:00 - Egyéb
Nyaralásunk alatt főként már általam megtalált ládáknál jártunk. Képek a legszebbekről.

darabosk 2012.06.13 00:00 - Megtaláltam
Megvan:) Képek és log később...

Stacee 2012.06.09 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 2 átlag: 3.50 súly: 3.52
Próbáltam a multi pontjait együtt keresni az 5 kápolna a Szent-György-hegyen túramozgalom érintőpontjaival, ennek az lett az eredménye, hogy volt olyan szakasz ahol 3x is végigmentem.
Kicsit furcsának találtam, hogy rögtön az első pontnál bejegyezheted a logbookba a megtalálást, holott addig még nem találtál semmit csak nekiálltál. Illetve azt, hogy a közbenső pontokon nincs jelszórészlet, csak a következő pont koordinátája. Na mindegy, így én a hegytetőn tudtam meg, hogy a jelszónak több éve a birtokában voltam! :D Azért becsületből végigmentem és csináltam róla újabb fényképeket.
Köszi a rejtést!

wtl 2012.06.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.39
Csak azért is! A Tapolcai oldal bemutatása nekem egy kicsit hiányzott. Én 3-szor indultam neki és harmadszorra a bányakatlan felől. Nagyon szép ez az oldal is, érdemes azt is bejárni. Ezt a túrát mindenkinek nagyon-nagyon ajánlom!

 
szkte 2012.05.27 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Gyalogtúrázók Országos Találkozója - Értékek és Szépségek túra közben megtaláltuk. Nagyszerű túravezetésnek köszönhetően eddig ismeretlen helyeket fedezhettünk fel a Szent-György - hegyen (pl Jégbarlang)
Köszönjük a rejtést!

Micicila 2012.05.12 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Megvan, köszi, Selzával együtt jártunk arra.

selza 2012.05.12 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Megvan, köszi! Csodás volt a hely, tényleg köszönjük! Micicilával közösen...

:-)
Marakess 2012.04.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.62
Megtaláltuk :)
Hosszú hétvége Sümegen, kis kitérő kirándulással ide.
Olvasom, hogy épp előző nap néztétek végig a pontokat. Valóban, minden rejtés szuper, DE!!!!!!! Azt is észrevettétek, hogy a turistaháznál épp nagy felújítás folyik? Akkora nyüzsgés közepette, hogy csak részben mertünk ott bóklászni, keresve a ládikát. A 2. pont megtalálása nélkül továbbálltunk, miután a munkásoknak főző bográcsozó asszonysággal alig tudtuk megértetni, hogy nem a gulyásra pályázunk... :) Dobó Katica nem védte úgy anno az Egri várat, mint ő a bográcsot! Szvsz ez a pont ennyi mugli között elég necces, főleg, hogy hosszú hétvége lévén rendkívül sok turista járt arra!
Azért 1 igazi kesser nem adja fel, így koordináta hiányában, de az olvasottakra hagyatkozva megmásztuk az orgonákat is és becserkésztük a palackot is :).
Jó kis kalóriaégető út volt a csúcsig a 32 fokos melegben!
Rengeteg turista, gyönyörű kilátás, megérte végigjárni a túrát!

 
laszloistvan 2012.04.29 00:00 - Egyéb
Végigjártuk a túrát, szükség esetén akár az összes állomás cseréjére felszerelten, de örömmel tapasztaltuk, hogy gyakorlatilag sehol nem kellett belenyúlni - hála az időközben (úgy tűnik) a keresők által frissített palackoknak is.
Képek, videók is készültek, a közeljövőben napirendre kerül a weblap csinosítása, tartalmi fejlesztése is.

gpapp 2012.04.28 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Hát hogy is kezdjem... Elaludtunk, így esély sem volt elérni a félhatos vonatot, maradt a kilencvalahányas. Megérkeztünk, vételeztünk a friss hűvös savanyúvízből, és neki a hegynek! Az első láda meg is lett hamar. A másodiknál már gondok adódtak, egy baráti társaság főzött, így nem is próbálkoztunk a palack keresésével. Megmásztuk az orgonákat, néztünk egy nagyot a hegytetőn, aztán siettünk vissza a vonathoz, mert az ugyebár otthagy ha nincs ott az ember...
Kérlek kedves Rejtő, fogadd el a találatot a mellékelt képek alapján!

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2012.05.04 12:41]

 
z0ly 2012.04.23 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.08
Megvan. Egy igazi kalandtúra. Köszi a rejtést. A ládák tökéletesen a helyükön vannak, és nem bonyolult megtalálni sem szerintem. A célnál még halak is úszkálnak a "kádban".

Ani&Roli 2012.04.09 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtő segítségét a második pontnál a sok kő kifogott rajzunk! A bazaltorgonák csodálatosak és a csúcs felé az út is nagyon tetszett! Örülünk hogy ide is eljutottunk és hogy újabb élményekkel lettünk gazdagabbak!
Köszönjük Anita&Roli

Emmaus
 
Irisz14 2012.04.03 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.40
Megtaláltuk.
Az első pont hamar meglett, de a másodikkal nem boldogultunk. Az összes kő alá benéztünk, minden lehetséges helyen kerestük, de nem találtuk. Ezen a helyen rengeteg lehetséges hely van a rejtésre, így lehet, hogy nem voltunk elég kitartóak, de nem találtuk meg a dobozt, végül a rejtőtől kaptunk telefonos segítséget, így tovább mehettünk.
A sziklák különlegesen szépek, nagyon tetszettek. A kilátó pontról a szép napsütéses időben csodásatos volt a kilátás.
Az első pontnál a ládában a logbook még mindig vizes, a 4. pontnál a logbook betelt.
Köszönjük a rejtést és a segítséget.

 
V_Gabor 2012.03.18 14:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.92
A Szent György-hegyen már harmadszor-negyedszer jártunk, s valószínűleg még el fogunk jönni ide máskor is... Nagyon szép ez a vidék!

Jók a multi pontjai (kell ez mert a keleti kilátópontot sokan kihagynák), így legyen telitalálatom a lottón: sejtettem, hogy az utolsó pont kb. hol lesz! :)

A 4. pontnál kicsit másztam a sziklán (aljától a tetejéig), s amikor már kezdtük megunni, fent megtaláltam. A koo. a sziklaszirt aljára mutat. Ne menjen ide senki, veszélyesen lazák néhol a kövek/sziklák!

Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget. Mónika és Gábor [g:hu 1.4.7] [wapon beküldött szöveg]

 
saintg 2012.03.16 14:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.45
köszi

Möszi 2012.03.16 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.05
Abszolút szép hely, gyönyörű a kilátás! Személy szerint a csúcs után hiányoltuk az útmutatást, hogy most melyik turistaúton menjünk, de természetesen meglett...

PLAND 2012.03.16 14:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Nagyon jó túra volt.

Mr Bean 2012.03.03 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Köszönjük!

tomki 2012.01.28 14:10 - Megtaláltam
Az első ládában sok a nedvesség, az utolsóban nincs üres lap, különben jó kis séta volt

Törpe 2011.11.05 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Köszönjük! Törpe

Ildi76 2011.10.30 10:53 - Megtaláltam
Második nekifutásra...csodálatos őszi időben.

szicsu 2011.10.30 10:53 - Megtaláltam
kellemes sétával meglett

Sly 2011.10.30 10:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.58
Október utolsó napsütéses napján második nekifutásra most a helyes irányba elindulva meglett ez a "láda" is :)

 
janoo 2011.10.29 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.71
Az első láda rejtése nagyon tetszett. A második és harmadik ládát teljesen fölöslegesnek tartom, mert az út a negyedik ládához erre vezet. Köszönöm a rejtést.

Ádám1999 2011.10.29 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.71
Köszönöm.

kaldigeza 2011.10.22 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Kéktúrázás közben, gyönyörű időben "lenyúlva"! Hálás vagyok segítőimnek B. Pistának és kacsatinak! Köszönöm a rejtést!

liszti100 2011.09.24 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Csodás hely!

GLB 2011.09.17 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.00
Kék túra közben iktattuk be a ládát, ezért a második és első pont közötti utat kétszer tettük meg. Nekünk úgy tűnt mintha minden pont kicsit el lenne mérve, a negyedikkel elég sokat szenvedtünk is emiatt. Ez volt a 100. ládánk és méltó rá. Köszi a rejtést.

Tappancs2 2011.09.11 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.33
Megtaláltuk! Egy láda jó lett volna a végére.

Ampulla 2011.09.11 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Tappancsékkal közösen, a Naplós játék teljesítése közben levadásztuk!

schöphi 2011.09.11 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Megtaláltam!

luckyhunter 2011.09.11 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Ez aztán zsírégető túra volt! Az Emmaus-ban jóbban szétnéztünk, rossz volt látni azt a pusztulást. Az összes pont hamar meglett, nehezebbnek gondoltam a logok alapján. Köszi a lehetőséget!

Hajo 2011.09.11 15:03 - Megtaláltam
PLT geocaching nap keretében ezt is megkerestük.

Nem rossz multi :-)
Köszönjük. Kicsit meleg volt. Csodás a kilátás, és finomak a borok. (Sajnos én csak itthon kóstolhattam meg).

 
tiktak 2011.09.11 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Jót túráztunk, szép volt a hely!

Dormatt13 2011.09.11 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.76
Nagyon szép volt a kilátás :)

keszist 2011.09.11 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.77
A PLT játéka keretében körbejártuk a hegyet, és megkerestük a ládákat.

BBBBNET 2011.09.11 13:43 - Megtaláltam
megvan [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2011.09.10 11:52 - Megtaláltam
Boklaszas kozben. Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

Pa 2011.08.28 20:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.10
Régóta vágytunk rá, végre meglett, nem csalódtunk.

Lancelo-T 2011.08.27 17:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.00
Szent György-hegy másodjára is körbejárva - két nappal elébb csak a kék vonalat követve mentünk végig. Ja és 100!

kovjutka 2011.08.27 17:09 - Megtaláltam
Ez a 100. ládánk ! Kéktúrázás során csak átmentünk a hegyen, majd következő napokban visszajöttünk begyűjteni a ládát. A bazaltorgonák minden mászást megérnek !

fcsaba 2011.08.22 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 3.67
Balaton-felvidéki nyaralásunk harmadik napján. Az alternatív, egymást kizáró programlehetőség a Badacsony volt, és nagyon örülünk annak, hogy ezt választottuk!

A közel 6 km-t Lilla és CsillagVirág (4) érdemi megállás nélkül tették meg, GyöngyVirág pedig majdnem végig a hátamon volt.

Az első pontnál elég hosszú időt töltöttünk, ugyanis a GPS-ünk kb. 25-30 méterrel odébb mutatott. A többi gyorsabban meglett.

A webes megjelenés lehetne egy kicsit jobb is; elég sok látnivaló van, volna miről írni. Érdekes lett volna egy-két plusz információ az út során.

Mindenesetre így is nagyon jó volt, köszönjük az élményt!

jasa2 2011.08.14 10:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Gyönyörű multi, jó rejtés. Kedves utánam jövő ládász, ha teheted hozzál magaddal zárható befőttes üveget (kb. 3 decis) vagy bármilyen kisméretű zárható dobozt, mert a harmadik állomáson már csak az információs cédula van meg, ami hamarosan nem lesz olvasható.

aDoc 2011.08.11 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Csak az egyik törött üveget sikerült kicserélnem, a másikat sajnos nem.

Állapotos hölgyeknek csak az ötödik hónap előtt ajánlanám az utat, hacsak nem Rubint Rékának vagy Dr. Béres Alexandrának hívják.

Ja igen, a felett felettet jelent.

haribali 2011.08.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Feleségemmel, anyummal és öcsémmel ejtettük meg ezt a csodajó kirándulást. Nagyon szép idő volt. Gyönyörű kilátás. Kissé szeles volt a tető felé közelítve, de legalább csak 20 fok volt. Igazi kiránduló idő.

A rejtések jók voltak, csak sajnos a legtöbb palack el van már törve. Végre egy multi láda, aminek a jelszava nincs túlbonyolítva. Végig kell menni a pontokon, és a végén kiderül a jelszó. Igazán ötletes, és könnyen követhető.

Köszönjük!

BlackDeer 2011.08.06 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Famágus 2011.08.06 12:30 - Megtaláltam
Nagyon király multi, kissé melegünk volt a tűző nap miatt, de remekül helytálltunk.. és tetszett minden..
A kis remetelakban tett látogatásunknak előtörténete is van.. néhány hete járták végig a multit ifjú családtagjaink, és ezt a részt kicsit túlviláginak vélték, és ijesztőnek..hideg fuvallatt, több évtizedes nyitott újságok, stb. odaérkeztünkkör mindössze egy őzet ugrasztottunk fel.. szóval, nem volt itt semmi ijesztő rajtam kívűl.:-)Tetszettek az orgonák, a kilátás, szóval minden.. nagy élmény volt, köszönjük !! BlackDeer-ék, Oldfox, Hadralka alkották a kis csapatot..

Hadralka 2011.08.06 12:30 - Megtaláltam
...megtaláltuk!

oldfox 2011.08.06 12:30 - Megtaláltam
...megtaláltuk!

geolenyiek 2011.08.06 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.82
Anno ezzel a ládával akartuk megmutatni a világnak, milyen ügyes kesserek vagyunk... Hát az akkor nem sikerült, viszont a látvány lenyűgözött, tudtuk, hogy visszajövünk. Szinte napra pontosan egy év múlva jót nevettünk magunkon, és nagyon könnyen befejeztük az öt pontot. Most - tudtunkon kívül - az utolsó pontnál kezdtük, úgyhogy a végén vissza kellett menni mégegyszer... De mindenképpen visszamentünk volna, mert addigra már elfogyott... ;)

Katipeter 2011.08.02 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.78
Megtaláltuk!
A 2. pontot 2 órán keresztül keresgéltük, mert a fák között elveszett a gps jel, a "kiálló bot" pedig el volt fektetve.
Amúgy 5 hónapos terhesen is teljesíthető, ha a kismama a ládakeresések alatt pihenget:-)

Kati és Péter

voyagers 2011.07.26 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 2.83
Sosem jártunk még az orgonák közvetlen közelében, éppen ezért nagyon élveztük ezt a különös természeti alkotást. A túra nagyon kalandos volt,a bozót jó sűrű a hegytetőn. A "titok"-hoz vezető útról lehetne valami leírás, mert csupán a GPS irányát követve vagy veszélyes vagy félrevezető és könnyű felesleges kitérőt tenni. Sokat segítene a követendő túristajelzések színét megadni a ládázóknak!

banyóka 2011.07.16 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Már nagyon régóta tervezzük ezt a ládát. Most egy hirtelen ötlettől vezérelve megcsináltuk a túrát. Nagyon jó kis túra volt a melegben. Igen szomjas az erdő, eléggé kókadoztak a növénykék. A bazaltorgona felett, a kilátópontoknál pedig erdőtűz nyomával találkoztunk. Lefelé menet még betértünk egy kellemes pincébe és ezzek teljesen kerek is lett a délután. Köszönjük.

ThufirHawat 2011.07.16 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.78
Talán a legjobb eddigi GC túrám, köszi!

szabokla 2011.07.12 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.16
Megtaláltuk!
A kánikulával meg kellett küzdenünk rendesen... A harmadik ládánál a leírás figyelmetlen olvasása miatt keringőztünk egy kicsit a bazaltorgonák lábánál, mikoris feltűnt a "fölött" szócska! Hát igen ott már könnyen ment. Kiadós túra volt, de az biztos, hogy megérte! Régóta szemeztem már ezzel a ládával, nem bántuk meg, hogy felkerestük a pontjait.
Köszönet a rejtésért!

EMMAUS
Gagyimodó 2011.07.10 14:00 - Megtaláltam
A kegyetlen hőség ellenére megérte. Köszi a rejtést!

 
Cicamancs 2011.07.10 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 3.33 súly: 2.96
A hegymagasi Ghymes fesztivál harmadik napjának délelőtti programja volt ez a túra.

Motorollalaci 2011.07.10 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.67 súly: 2.71
Meglett. Ghymes fesztivál közben.

mheder 2011.06.29 20:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.81
A már sokszor megmászott Szent György hegyen is begyűjtöttük, egy nagyon szép nyári estén.
A 2. és a 3. ponton törött a láda, vigyázzatok a kezetekre!

nazso.oszan 2011.06.21 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 2.98
Jó kis túra volt. Szépek a bazaltorgonák. A csúcsról gyönyörű kilátás nyílik szinte minden irányba. Megérte a fáradtságot. Köszönjük a rejtést.

 
kardosd 2011.06.05 21:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.51
Megvan!
Kicsit estébe nyúlva, de sikeresen.
Dave

Chandler & Brigi 2011.05.29 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.48
jó kis túra :)

cofe 2011.05.28 20:15 - Megtaláltam
Ok.

Hektor 2011.05.14 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Köszönöm a rejtést és a segítséget!

TompeszUr 2011.05.08 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.38
-

 
ica8243 2011.04.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.07
Megtaláltuk. Köszi a rejtést!

Tekergők 1 2011.04.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.92
Már többször jártunk a Szent György-hegyen, most aztán rástartoltunk a ládára. Nemesgulács-Kisapáti vasútállomástól indultunk, az elején egy kicsit ugyan keveregtünk, mire az Emmaushoz értünk (egy kedves pincetulajdonos segített a helyes irányt megmutatni, s vízzel is ellátott bennünket), de végül mindent szépen megtaláltunk, bár a csúcs közelében egy kicsit tovább keresgéltünk, viszont a kulcsosháznál könnyen meglett. Erre is jó, egy jó kis csapat! Az utolsó állomáshoz közelítve az MTV forgatásába futottunk bele. Benne leszünk a TV-ben :)). Köszönték, hogy pont jókor érkeztünk.
Sajnos mi sem vittünk üvegeket, így nem tudtunk cserélni, pedig nagyon kéne a karbantartás.

Emmaus
Mi
georegon 2011.04.25 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Már régóta tervezzük, hogy megmásszuk a Szent György-hegyet. Nagyon jó kis túra volt, köszi az állomások rejtéseit. ( a 2. és 3. pont "ládái" töröttek voltak, alkalmas eszköz hiányában nem tudtuk cserélni)

elodloic 2011.04.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Nagyon jó cache, a környezet csodás, és szerencsére tökéletes időjárást fogtunk ki. A második ládát kicsit nehéz volt megtalálni, de sikerült. :)
Köszi a rejtést!

E.T. 2011.04.17 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.18
E.T. ezt is megtalálta! Köszönjük a rejtést!

jenci 2011.04.03 14:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
megtaláltuk, köszönjük!

turabogarSC 2011.03.18 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.41
A kifejezetten szeles, borongós idő ellenére is nagyon szép utunk volt a ládák nyomán, a panoráma több helyről is fantasztikusan szép volt. A rohanó felhők, a haragos égbolt szép keretet adott a tanúhegyek sorának.
A második láda kicsit trükkösre sikerült, mert a leírásban olvasott kiálló botnak lába kélt, (pótoltuk) így a kövek között volt lehetőségünk igazi ládavadászatra a hóvirágok és farkasibolyák között. Sajnos a 2.és 3. láda is sérült - eltörött az üveg. Sajnos nem volt nálunk alkalmas cseredoboz, kérjük a rejtőt vagy a következő ládakeresőket, hogy lehetőség szerint cseréljék, mert felsértheti valaki kezét, másrészt az eső ellen nem nagyon véd már így. :-(. A logbook sajnos betelt. Összességében jó rejtések, szép helyeken, kis kalandvággyal esős időben is látványos túra, köszönjük!

maszek 2011.03.14 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.34
Gyönyörű, már már tavaszias időben sikerült a multi meglelése. A 2. és 3. "láda" sérült az üveg teljesen összetörött. Javaslom a rejtőnek, hogy cseréje ki őket valami műanyag, kevésbé sérülékeny dobozra. Azért köszönjük a rejtést és a csodálatos panorámát!

Peti & Szilvi

templom + parkolohaziko
akkor most merre is?a tavasz hirnoke
bazaltoszlopokkilatas
kilatas 2 
Lassu 2011.03.13 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Közösen madarasz.peter-rel és mobela-val.
Szolgálati közlemény: a .com-on is fent van (GC89AB).

madarasz.peter 2011.03.13 15:20 - Megtaláltam
ok

SmartosKata 2011.03.05 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
-

Zsóri 2011.03.05 13:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Jujuval és Morzsival.

Juju 2011.03.05 13:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Kellemes, talán már tavaszinak mondható túrát tettünk a Balaton-felvidék tanúhegyein. Ez volt az első állomásunk. A hegy déli oldalán melegünk volt, az északi lejtőkön viszont még hó fogadott bennünket. A reggeli köd nagyrészt felszakadt, mire felértünk a hegytetőre, így más szép kilátásban gyönyörködhettünk. Köszönjük a rejtést!

Hartyi 2011.02.20 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 3.30
Először kicsit furcsa volt hogy ilyen rövid a leírás de minden rendbe ment! Legjobban az Emmaus fogott meg...éredekes hely! Egy kis leírást szívesen olvastam volna itt a helyről. Mindenesetre szép és kellemes séta volt!
Köszi!

hacsabi 2011.02.20 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Nagyon tetszett a hegy. A rejtéseket bonyodalom nélkül megtaláltuk,bár a rövid leírás először megijesztett.köszi a rejtést

Kishartyi 2011.02.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.07
Köszike!

Marvin 2011.02.19 17:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Nagyon jó multi, gyönyörű helyeken, csodaszép kilátással. Köszi!

A 3. koo-n az üvegedény törött volt, ráférne a felújítás.

wilberforce 2011.02.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
Kissé párás időnk volt, de kellemes délelőtti elfoglaltságot köszönhetünk ennek a multinak.

Tompika23 2011.02.07 16:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.00
Megvan!
csodás nap!!! :)

Emmaus
Badacsony
Katty 2011.02.06 14:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Egy szép, teljes és izgalmas napot töltöttünk a Szent György-hegy megismerésével és felfedezésével gyönyörű, tavaszias időben. Szép kilátóhelyekkel, érdekességekkel teli túrát nyújtott. Köszönjük!

Laaszlo 2011.02.06 14:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Egy egész napot adtunk a hegynek, a ládák úgy érzem maradéktalanul bemutattak mindent, amit csak lehetett. Szép nap volt, köszönet az ötletes rejtésekért!

A harmadik láda üvege még mindig törött, ha valaki arra járna, készüljön.
A negyedik láda logbookjában már csak 1-2 bejegyzésnek maradt hely.

sixth 2010.11.13 15:37 - Megtaláltam
Tavasszal vágtunk neki a multi felfedezésének, de akkor a 2. ponton elvéreztünk. 13-an kerestük a második rejtést úgy egy és negyed órán keresztül. Sikertelenül. Akkor továbbmentünk, és egy csodálatos kirándulást mondhattunk magunkénak.
A mostani, tavaszias november ragyogó napsütése újra kirándulásra csábított. Elhatároztuk, hogy újra megpróbálkozunk a kereséssel. Rutinosan leparkoltunk a "megszokott" helyre. Az első ládát emlékezetből teljesítettük. Ezek után mentünk a második felé. Most "felkészültem" a logokból, Access Denied koordináta pontosításával felvértezve értünk a helyszínre. Feleségem két perc után sikerrel járt.A koordináta a GPS-em szerint a rejtő által megadott koordinátával egyezett. Innen a többi már simán ment.
Köszönjük a rejtést! Ez az egyik leghangulatosabb, leglátványosabb azok közül, ahol ezidáig jártunk!

ussenyerek 2010.11.06 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.03
Megvan. Köszi a rejtéseket. A 3. pont üvege összetörött. Kedves következő kereső, ha lehetőséged van, légyszi vigyél magaddal 1 kisebb dunsztosüveget pótlásra. Köszi. L.

Kiscserkészek 2010.11.06 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.81
Szép késő őszi napon, Hős Kutya Ottó útmutatása során gyűjtöttük be a láda pontjait szépen sorban. A legnagyobb problémánk a csúcs közelében volt. GPS épp azt monda hogy kikapcs, de Kicsi leleményesen az orrát használva a kütyü helyett meglelte. Szép séta volt, kilátás is szép a tetőről. Köszi a rejtést. LEO

Delfin1990 2010.10.30 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Köszi a rejtést, a gps elég pontatlan volt, megneheítette a dolgunkat!

znasz 2010.10.30 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.15
Néha picit túlzottan nehezen megtalálhatóak a rejtések. A környezet és a kilátás csodálatosan szép. Köszi a rejtést.

Vucsi 2010.10.16 11:59 - Megtaláltam
Gyermekkoromban szinte minden nyáron nagyszüleimnél, Balatonedericsen nyaraltam. A Badacsonyt, Csobáncot többször megmásztuk, de a tőlünk pár kilométerre lévő Szent György-hegy mindig kimaradt. Most pótoltam, megérte.

Rezivára 2010.10.16 02:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.00
GPS nélkül találtuk meg az 1. és a 4. ládát a másik kettőt sajnos nem sikerült megtalálnunk, de a környezet mindenért kárpótolt mert az káprázatosan szép:)

Aranymadár 2010.10.10 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Köszönjük!
Nagyon szép volt!

szalaij 2010.09.23 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Rudi Team 2010.09.20 14:10 - Megtaláltam
Kellemes túra volt. A 4. pontnál, rejtői segítséget kértünk. Köszönjük!
Éva, Rudi

Jujanna 2010.09.05 18:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

G_Sanyi 2010.09.05 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, Jujannával és Orsival közösen. Szép helyeken jártunk és sok helyről gyönyörű volt a kilátás. Köszönjük!

Bala1 2010.08.23 14:00 - Megtaláltam
Nagyon szépen bemutatja a hegyet a multi. A hatalmas bazaltoszlopok hihetetlen élményt nyújtottak, a kalandos ösvények pedig szinte esőerdőbe illőek. A kilátás fentről páratlan. A túra során végig nagyon szép növényzet kísért bennünket. Ma szintén egy nagyon értékes napot hagyunk magunk mögött egy jó társasággal. Mindenkinek ajánlom, csodaszép volt köszi.

iloilo 2010.08.23 14:00 - Megtaláltam
Ez kellemes délelőtti séta volt. Nagyon szép volt a kilátás, a hegy tetején is jót sétáltunk. Családi találat Balával. Köszi.

otisz21 2010.08.22 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.09
Megvan, köszi!

danyo 2010.08.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.20
Jó kis multiláda, jól ki lett találva. Bár szerintem a netes leírás nélkül nehéz megtalálni az egyes állomásokat. Itt jegyezném meg hogy a 3. állomás üvegje össze van törve, ha valaki tervezi hogy arra jár vigyen egy beföttesüveget.

mape72 2010.08.05 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Nagyon jó kör mindenkinek ajánlom

tádé 2010.08.01 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.90
Az első pontnál összefutottam egy kedves kesser családdal, akik éppen logoltak, aztán a második pontnál együtt kutakodtunk. Itt Access Denied koordináta pontosítása, és a kiálló bot segítettek. A 3. pontnál a palack törött.

Remek túra volt, gyönyörű időben, szép panorámával és rendkívül impozáns látványelemekkel. Így aztán nem is siettem túlságosan, habár útközben többször szemügyre vettem a ma még rám váró szomszédos hegyeket, de gondoltam, megvárnak. :) Lefelé jövet az erdő mellett jóféle szeder terem.

Köszönöm! Tádé

nistvan 2010.07.29 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.53
Jó kör volt! Köszönöm a rejtő segítségét. Legközelebb nem zavarom. Megtanultam, hogy nem kell a kütyün nézni a pontos koordinátát. A negyedik ládához közzétenném, hogy csak 1 szintet kell lemenni. Ugyanis látszik, hogy sokan keresnek lejjebb is. A lentebbi szikladarab viszont veszélyesnek látszik.
A csúcsról a kékig vezető levágások be vannak nőve. A kékről a sárgáig pedig le van zárva. A kiírás szerint magánterület. Ezeket szerintem lehet törölni.

szevaa 2010.07.29 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
OK! Most hegymagasi szállásunkról kapaszkodtunk fel egyik kedvenc hegyünkre.

ottgyuri 2010.07.29 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
megtaláltuk!

Frigg 2010.07.29 13:02 - Megtaláltam
Nagyon szép környék. Wow:)

Webber 2010.07.29 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 3.37
meglett, nagyon tetszett, részletek később
A vasútállomástól felsétálva csináltuk végig a multit a nővéremmel. Az első pont régebben meglett, így nem kellett oda-vissza sétálni a második ponthoz, amit múltkor már nem találtunk, most viszont öt perc alatt meglett. Az utána lévő bazaltorgona nagyon tetszett, tényleg ez a legszebb!
Jó volt a kilátás, sütött a nap is, kicsit le is égtünk. Az utolsó 'ládához' viszont kerülni kell kicsit, a tuhu-s térképen jelzett (nem tudom, hogy a mostanin is fent van-e) rövidítés magánterületbe ütközik, és kerítés állja utunkat - ez télen nem volt itt.

 
jeti-matterhorn 2010.07.28 12:39 - Egyéb
Bia,Marci,Ági,Reményi Laci,Hajni,Rózsa mama

A rejtőhöz és a dicsérőkhöz szólnék.Azért az igencsak elgondolgoztató,hogy a 2. pont milyen sok keresőnek nem lett meg??!!A Szent György-hegy szépségéből persze az semmit sem von le,hogy a láda nincs meg.Csak kár a játékot elrontani!

Boci57 2010.07.12 13:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.02
A hőségriadó alatt legjobb program egy 5 km-es séta a hűvös erdőben.
Bár a turistaház melletti pontot fedő rejtés elmozdításakor vérre éhes szúnyogfelhő rajzott elő a rejtésből, a gyönyörű bazalt orgonákat követően pedig a hegytetőre vezető kék jelű út helyett valami benőtt vadcsapáson vergődtünk végig, de mindezt feledtette a hegytetőről nyíló fenséges panoráma.
A mászással járó kis fáradtságot pedig már itthon, a Horváth pincéből származó Muscat Ottonellel közömbösítettük.
Köszönet a túra ötletéért

Zsuzsa, Andás

 
Access Denied 2010.07.11 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.77
Hegymászós nap 4/4.

Olvasgatom az előző logokat, de nem igazán értem miért okozott gondot a pontok megtalálása. Mind a 4 nagyjából ott volt, ahova küldött a rejtő, a 8m-es pontosságot meg bele kell kalkulálni. A rejtő utólagos engedelmével adnék a koordinátákhoz a magam mérései alapján némi korrekciót az utánnam jövőknek.
1. pont -3 +6
2. pont +5 +7
3. pont +2 -4
4. pont +2 +1
A rejtő által megadott koordinátáknál! az ezred értékhez kell hozzáadni vagy kivonni a fenti értékeket. De hangsúlyozom szerintem enélkül is simán megtalálható minden pont! :)

Egyébként a multi nagyon tetszett, jó kis helyeket mutatott be. A második pontnál pl. olyan érzésem volt, hogy ott még akár egy barlang is előfordulhat, hiszen igencsak hűs levegő csapta meg a kezem a bot környezetében. A bazaltoszlopok lenyűgözőek. A kilátás szintén.
Egyedül az utolsó elötti ponttól való lejutással gyűlt meg a bajom, a tuhu-s "nehezen járható út" nekem inkább mehecc-amerre-látsz-a-dzsindzsában tipusú volt, inkább kövessétek a kék jelzést. Ráadásul az alábbi pontban N46°50,246' E17°26,886' egy "Tilos az á" tábla fogadja az embert na meg egy kerítés.

Nekem tetszett, köszönöm a túrát!

 
feldelaci 2010.06.26 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
A második pont nem lett meg harmadszori nekifutásra sem! A rejtő nem vette fel a telefont, az utolsó megtaláló sem vette fel.
Aztán Zotyatomek segített a harmadik pontot elérni, onnan már ment minden.
Nagyon jó kis multi, de aki távolról érkezik, azt nem irigylem!!!

M_ákos 2010.06.24 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.17
Megtaláltam! A láda simán meglett, a 2. pont is, most jól látszik a botos jelölés, könnyen meglátni, és a botot nem kell elmozdítani a találathoz. A 3. pont is hamar megvolt, de az üveg törött! A 4. pontot viszont kissé tovább tartott megtalálni.

TONCSI 2010.06.06 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.49
A sok csapadék után rengeteg volt a szúnyog nap közben is, hát még ottjártamkor, este. Nehezen találtam rá az (üvegekre) ládákra, de bosszantott volna, ha nem jutok a végére.
A 2. láda közelében a szélviharban ledőlt néhány fa, ami nehezítette a keresést. Nem volt bot jelzésnek, én tettem egyet!
A legrövidebb visszajutás a meglepi felé táblával lezárva, "magánút belépni tilos". Körben turistajelzésen jutottam a megérdemelt "kód" birtokába.

zotyatomek 2010.04.24 15:15 - Megtaláltam
megvan, bár a második pont az elég gázos...végülis a rejtő segítségével mentünk a következő pontra, a többinél már nem volt gond, a kilátás szép volt. Szerintem ez kicsit sok pont egy ilyen ládához...mindenesetre köszönjük a rejtést.

kami1 2010.04.03 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.40
Második nekifutásra sikerült teljesíteni.

Első alkalommal a kollégáimmal indultam, de a borkóstoló után megmászhatatlannak látszott a hegy.:)

Másodszorra a családdal mentem, porckorongsérv után.

Nagyon szép hely!

 
Csaba & családja 2010.03.19 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.20
Érdekesek az oszlopok, és sok szép virágot találtunk út közben. Nagyon elfáradt a család.

Mirabelle 2010.03.14 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.02
Telefonos segítséggel lett meg, amit utólag is köszönök. A 2. pont nagyon reménytelen volt. A csúcson lévő láda pedig nem sziklafalBAN van, ez is egy kicsit félrevitt. De a Szt.György hegy az egyik kedvencem, nagy öröm volt újra végigjárni. Köszönet a rejtésért!
Coint elvittem, utazik tovább!

 
Nivás Döme 2010.01.24 12:40 - Nem találtam meg
Vonattal érkeztem, így hosszas hezitálás után végül nem a Gulácsra, hanem a Szent György-hegy felé vettem az irányt, tudva, hogy nem lesz egyszerű a 2. pont. Kisapáti pincéi között az Emmaus-kápolna felé útba ejtettem a kezdőpontot, majd vissza a sárga jelzésen egy érdekes építménybe botlottam. Meg is lepődtem, a lepusztult Emmaus és az előttem lévő vadonatúj templom közötti kontraszton. Persze közelről is látnom kellett, ekkor egy pap lépett ki a szomszédos házból. Elmondta, hogy ő szerzetes, és az ortodox (!) templom pedig néhány éve épült. Barátságosan még a templombelsőt is megmutatta, ami meglehetősen puritán volt, bár az oltár "hagyományos" bizánci stílusú. Innen tovább a 2. ponton ismét meglepetés ért. Kb. fél óra keresés után már minden üreg előtt "leszúrt botot" láttam, úgyhogy próbáltam a rejtőt hívni - sikertelenül. Szóval hinnem kellett volna a leírásanak és az előttem logolónak. Hóban nem egyszerű...

Nem tudom a következő pontok hol rejtőzhetnek, de javaslom a 2. áthelyezését valamelyik nagyobb fa tövébe, abból csak 5-6 lehet, és talán úgy mindenkinek jobb. Szerintem nyáron sem lett volna egyszerűbb.

Persze ha már itt voltam a Sárkány-barlang és a bazaltorgonák sem maradhattak ki, az ősvadon hangulatú hegytetőn pedig már napsütésben élvezhettem a panorámát. Itt még megkíséreltem megkeresni a 4. pontot, mivel a Tuhu-s térkép jelölt egy sziklát. Lehet, hogy az volt a rejtek, de az eredmény itt is nulla. Kevésbe csalódottan lefelé vettem az irányt, hiszen az idő és a látvány kárpótolt a sikertelen találatért. Ide máskor is visszatértem volna, most egy okkal több van rá. Ja, és út közben rengeteg érdekesség látható, a gazdag állatvilágtól a fákon lévő nemtudommikig és persze az állomásépület beton-orgonái.

Akik esetleg egy kicsit többet olvasnának a hegyről, katt ide és ide

Webber 2010.01.16 12:25 - Nem találtam meg
Sajnos a második ládát nem sikerült megtalálni. A sziklák közé szúrt bot meglett, de ott nem volt semmi; így a túrát nem tudtuk a ládarejtő szerint folytatni. Mi a másik oldalról mentünk, így volt egy kis 'ismétlés', és valószínű lett is még volna, mert körtúráról van szó.
Jó lenne nyilvánossá tenni az összes koordinátát, hogy ha valaki nem találja az elsőt, ne kelljen rögtön feladnia az egészet.
Amúgy nagyon tetszett a hegy, a nap is megtisztelt minket a csúcson.

Itt nem volt
Legolány 2009.12.31 13:18 - Megtaláltam
Köszi! [wapon beküldött szöveg]

Misu 2009.12.31 13:18 - Megtaláltam
Köszi! [wapon beküldött szöveg]

udimanó 2009.11.01 12:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.00
Közös munka eredménye..Köszönjük barátainknak, hogy elhívtak erre a remek kirándulásra.

nogacsalad 2009.11.01 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 4.07
A mai napon egy kis egészséges túrázást terveztünk be barátainkkal a Balaton északi partján magasodó hegyekben. Ez mai 4/2 találatunk, 5,6 km sétával és 360 m szinttel.

A javasolt helyre beszéltük meg a találkozót mai láda-társvadászainkkal, a kápolnánál vártuk be őket. Közben ráérősen zsemlét majszoltunk, forró teát ittunk (de jól is esett ebben a reggeli, fogkocogtató hidegben!), s a reggelit még kiegészítettük némi helyben szedett, nyers csiperkével. A kápolna padlását galambok lakják: reggelinket az egyik (fickós?) galambfiú hangos burukkolása kísérte :)
Miután egyesült a kis csapat, útnak indultunk, és szép sorban végigjártuk a pontokat. Az egész multi úgy, ahogy van, nagyon tetszett! Végigvezetett a hegyen, megmutatta a látnivalókat, és ráadásul a végén visszavitt a kiindulóponthoz. A bazaltorgonák egyszerűen lélegzet-elállító látványt nyújtanak! Fokozza az élvezetet, hogy, a hely adottságai folytán, egészen közel lehet menni hozzájuk. A magaslati pontokról bizonyára pazar kilátás nyílik, ám ez az élmény most kimaradt, mert az egész vidék szinte tejszerű ködbe burkolózott ezen a délelőttön :(
Az is nagyon a kedvünkre való volt, hogy túra közben fincsi gyümölcsökkel: szőlővel, fügével, körtével fedezhettük napi vitaminszükségletünket.
A ládikába betettünk egy coint abban a reményben, hogy ide minden bizonnyal csak komoly szándékú kesserek jönnek, akik, ha kiveszik, tényleg tovább is viszik azt egy másik dobozkába.

Köszönjük a páratlan élményt, nagyon-nagyon tetszett!!!

MENT 2009.10.24 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Kicsit nedves időben, sokat csúszkálva, egy nagyot esve, de mindent láttunk, megtaláltunk és nagyon megérte!!! A bazaltorgonák közvetlen közelében állni, hihetetlen érzés!
Köszönjük!

tudo 2009.09.29 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
90 km kerékpár edzés 1300 m emelkedéssel a Révfülöp - Pálköve - Ábrahámhegy - Badacsonytomaj - Badacsonytördemic - Nemesgulács - Kisapáti - Hegymagas - Tapolca - Lesenceistvánd - Vállus - Lesencetomaj - Tapolca útvonalon 5 ládával. Ideális idő volt, száraz volt az erdő, ráadásul mozgóládát is fogtam.

Nyáron a láda 1. és 2. pontja után elfogyott az időm, és nagyon fáradt is voltam már. A mai nap kigondolásakor kapóra jött a hegy átszelése Kisapáti és Hegymagas között. A 3. pontot állítottam be elsőként: hát volt mit mászni. Gyanús volt a közeli pozíció, sejtettem, hogy valami turpisság lesz benne.

A multi pontjai és leírásaik pontosak, szépen bemutatják a hegyet. Azért jobb így, hogy ma fejeztem be és nem akkor, nyáron: éjszakázás lett volna belőle.

Lejöttem, majd GCLIMK felé indultam.

Nyugalom
Meredek
Hatalmasak
Pihi a hegyen
Templomocska Hegymagason
Gotica 2009.09.27 16:25 - Megtaláltam
Kemény túra de meglett.kösz a rejtést.

akassa 2009.09.26 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 1.5 átlag: 2.83 súly: 2.48
A Badacsony forgatagánál nyugodtabb kis hegy. Az Emmaus különösen szívfacsaró látvány, ahogy hagyják lepusztulni. :( Sajnálom azt is, hogy a leírás semmire nem tér ki, és hogy a koordináták sem pontosak. :(

pero 2009.09.26 14:00 - Megtaláltam
megvan

csapek69 2009.09.26 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Megtaláltuk

Bakacsin86 2009.09.26 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Nagyon jó rejtés! Túránk utolsó előtti ládája.

bigmick 2009.09.13 12:00 - Megtaláltam
Jól elfáradtunk, de megérte.
BigMick, Iza

 
Lacipap 2009.09.06 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.33
Csodálatos környezet, csodálatos idővel párosulva. Egyszóval nagyon szép az egész.

bgecco 2009.08.28 00:00 - Megtaláltam
Régóta szemeztem a heggyel. A túra nem várt meglepetést okozott. Nagyon nagyon kellemes hely, nagyon szép változatos részekkel. Köszönöm.

puhanyuszi 2009.08.27 16:00 - Megtaláltam
:)

bgjozsa 2009.08.22 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.16
Nem rajongok a multikért, de ez úgy volt jó, ahogy volt. Az első ponton kicsit bizonytalankodtam, a másodikat sokáig kerestem, de utána belejöttem.

szjuli 2009.08.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Jó kis multi volt, szép kirándulást tettünk vele a hegyen. A bazaltorgonák különösen látványosak és a kilátás is szép. Némelyik ládáért dolgozni kellett kicsit, de végül mind meglett.

kukk 2009.08.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 2.45
Levadászva

Parledol 2009.08.17 12:30 - Megtaláltam
Itt aludtunk, megtaláltuk, haza mentünk, majd irány a Dolomitok! A hegyoldal nagyon szép! Böbi és Sanya

geokey 2009.08.14 19:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 1.30
Jo volt nagyon, még a badacsonynál is jobb

baranyp67 2009.08.10 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 2.00
Köszi. Ez elég hehéz volt

Ed kesser 2009.08.01 14:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.87
Balatoni nyaralásunk második ládája.
A jégbarlang nagyon érdekes volt, még sosem láttam ilyet ezelőtt.

 
szepzsuzsi 2009.07.31 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Nem is tudom, hogy kell-e valamit hozzáfűzni ehhez a ládához. Úgy tökéletes, ahogy van! A hely magáért beszél, a rejtések tökéletesek, a koordináták pontosak. Amikor először jártam itt, tükörjég borította bazaltorgonákhoz vezető lépcsőt... Most 30 fok hőség volt.
Akkor is felmásztam, most is... És nem tudom melyik nyújtott nagyobb élményt?!?!
Köszönjük szépen!
szepzsuzsi, Ágnes

Stüszi vadász 2009.07.30 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.37
Lásd fkmaster!

fkmaster 2009.07.30 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 4.14
Szép környezetben jól megtalálható pontokon elhelyezett ládasor. A bazaltorgonák nagyon tetszettek, a trackelt "rövidítőút" a csúcsról már nem annyira, de gyorsan túlestünk rajta. Köszönjük a rejtést, élmény volt!

VideoStudio 2009.07.29 12:00 - Megtaláltam
Fonyódról hajó, utána - mindenkinek nagyon ajánlom (reklám) - a Badacsonyi Régiójárat buszát. Nagyon klasszul körbejárja a vidéket, így nem vagy beszorítva a gyalog melérhető közelségű helyekhez. Hanem kicsit kinyílik ez a fantasztikus táj. Többet láthatunk, és 2 óránként fordul a busz. Így, 2 óra alatt a teljesítettük az útvonalat. Majd vissza Badacsonyra és pincevadászat :)

cincinek 2009.07.27 18:00 - Megtaláltam
Barátainkkal együtt igazán izgalmas ládavadászatot éltünk át! Tavaly csak a hegy feléig jutottunk, így most lett teljes az élmény. Gyönyörű a kilátás, és változatos a terep nehézsége! Köszönjük!
Cincinek

ViszCache 2009.07.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.48
Némi keresgélés után megtaláltuk az összes ládát. A turistaház melletti kicsit tovább tartott, a kövek között ugyanis igen sok "kiálló bot" található :)

ÉS ami a lényeg:

A bazaltorgonák felett hirtelen vőlegény lett belőlem, ugyanis megkértem Zsófi néni kezét. Egy ilyen helyen, egy ilyen ajánlatot nem lehet visszautasítani ;) Olyan öröm és bódottág volt, hogy a környező vulkánok is majdnem kitörtek.

Köszönjük a nagyszerű élményt!

Syglyget 
Ferkókoma 2009.07.22 16:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Jó volt ide visszajönni. Ötletes a multi és a jelszavak elrejtése, szépen végigvisz a hegyen. Valami furcsa sejtés azt súgta, ahogy néztem a Russa-n a térképet, hogy az oroszlános kút valamit rejt majd nekünk. Természetesen a templomnál parkoltunk és a leírás szerint indultunk el a hőségben. Ha előre tudjuk, hogy pár száz méterre van a ...... :)

Yumi 2009.07.21 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
5,2km-es körre sikeredett. Ha bedőltök a 4.ponttól tuhun szaggatott vonallal jelölt útnak /ami nincs/ akkor komoly dzsungelharcra készüljetek . Majdnem lázadás tört ki családom részéről a "rövidítő" miatt.Összességében szép kör, köszönjük !

szeges 2009.07.12 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Nagyon kalandos volt az út, de megtaláltuk:)
Köszönjük a rejtést!
Szeges és Adri

...
Lonka 2009.07.10 11:07 - Megtaláltam
A Gulács után szépen átsétáltam Kisapátiba, és az előzetesen kinézett útvonalat követve megindultam felfelé. Az a pár ember, akivel találkoztam, biztos hülyének nézett a zuhogó esőben :)).
Itt is nagyon bejött a vadregényes útvonal :D. Az első pontot szerencsésen megtaláltam. Mivel párszor azért elő kellett vennem a gps-t, kissé sikerült beáznia - a turistaháznál már nem tudtam használni :p. Ehhez hozzájött még, h nem találtam meg a második ládát, ráadásul a bakancsomban is állt a víz. De ahogy felértem a bazaltorgonák alá, mégis felderültem, és azt mondtam, megérte. Nem semmi látvány! A tetejükre érve már felhőben jártam - a pont itt sem lett meg. Következő pihenőt az esőbeállónál tartottam. Itt egy környékimádó által kihelyezett naplót olvasgatva, védőitallal és -csokival gyűjtöttem erőt a továbbmenéshez. A hegy tetejéről még így is szép volt a kilátás :D. Itt is az ösvény segített az utolsó előtti ponthoz. A leírás alapján kiokoskodtam, h merre kell lemennem a hegyről - és sikerült, teljesen büszke voltam magamra. Délben már a vonatot vártam az állomáson.
Többször is visszasírtam napközben a hétfői kánikulát, de így is azt mondom, megérte, szép volt :). Az élményen kívül több tapasztalattal is gazdagodtam: 1. a hátizsák alját is be kell fújni impregnálóval, 2. az "xezer mm-ig vízhatlan" szöveg csak marketing, 3. mire majdnem megszáradtál, a) jön a derékig érő vizes aljnövényzet, b) újra erősödik az eső, 4. a vizes kő csúszik. minél nagyobb, annál jobban., 5. a laposüveg (megfelelő tartalommal) alapfelszereltség. minél nagyobb, annál jobb ;)
Köszönöm, élmény volt.

Azazello 2009.07.09 15:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Kéktúra 6. ládája

t-peter 2009.07.05 18:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Megtaláltuk!
Közös találat kaledit társammal. Köszönet a rejtésért!

kaledit 2009.07.05 18:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Közös találat t-peterrel. Szép kis út volt ez, részemről még egy jó kis esés is színesítette a csúcsra való feljutást :). A Bazaltorgonákat most láttam először, nekem nagy élmény volt! A hegytetőn nagyon jó kilátóhelyek vannak.
Köszönet a rejtésért!

SuperGeo 2009.06.30 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 1.5 átlag: 3.83 súly: 3.66
Nyaralás közbeni ládázgatás.

Köszönjük a rejtést!

dobosl 2009.06.24 11:00 - Nem találtam meg
Esőben indultunk neki. Már az első pont előtt nyakig vizesek voltunk. A láda se akaródzott meglenni... Feladtuk. :-(
A panoráma, a templom és a templom allatt a borkóstoló jó volt!. :-)

Asztalosokk 2009.06.06 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.88
Az irgalmatlanul sok szúnyogot leszámítva csillagos ötös láda. Már jártunk itt még a gc előtti időkben, de az Emmaus újdonság volt. A rejtések nagyon jók, és az utolsó állomást megpillantva azonnal megegyeztünk hogy " ez eddig a legjobb" .

szelt 2009.06.04 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
ok

rudolfis 2009.06.01 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.63
Az összes láda a megadot kordinátán van. Köszi a rejtést.

oli_b 2009.05.31 16:00 - Megtaláltam
Terveztem egy körtúrát erre a hegyre, útba ejtve a kess-t is. Akkor látom hogy multi. Igen mérges lettem, hogy most a multinak a körbejárási útvonala feldúlja a tervezett körtúrámat. De ahogy mentem végig az állomásokon, kiderült, hogy pont azokat a látnivalókat érinti és pont abban a sorrendben, ahogy elterveztem. Úgyhogy mégsem kellett módosítanom az útvonalat.
Egy megjegyzés: a második állomást nem a turistaházhoz tenném, ahol nincs látnivaló, hanem a jégbarlanghoz, ahova külön (ládafüggetlen) kitérőt tettünk.
Szép volt, no!

E.T. 2009.05.24 09:00 - Nem találtam meg
Nem találtuk meg. Miután 45 percig kutattunk a láda után meguntuk és végigjártuk az útvonalat. A keresést jelentősen akadályozták a szúnyogok milliárdjai, a puszta lélegzetvétel is problémás volt a hihetetlen nagy "szúnyogsűrűség" miatt. A kilátás valóban nagyon szép a csúcsról.

macikupac 2009.05.23 18:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 4.07
Családi hosszú hétvége a Tanúhegyek között 4.

Miután igen sokat dekkoltam a Tanúhegyek-túra salföldi ellenőrzőpontján, gondoltam legyen valami produktív is a napban. Ennek folyományaként a család kihozott, s a kör bezárása után értem is jött. Ismerősként jöttem, mert pár alkalommal már jártam a hegy különböző útjain. A Lengyel-kápolnától indultam neki a túrának. Szépen sütötte a nap szinte kérte, hogy fotózzam le. A S- jelzéseit itt még inkább csak sejtem, mint biztosan követem. Az Emmaus nekem az újdonság erejével hatott. Kár érte. A remete idejében bizonnyal nem így nézett ki. Innen hamar elértem az első ponthoz, melyet igen gyorsan megtaláltam. Elég párás volt a levegő az erdőben, melyet még a gyors tempó is nehezített. A turistaháznál elég sokat kóvályogtam. Részben a műszer pontatlansága, részben a rengeteg potenciális rejtek miatt. Legalább negyed óráig kutattam (az összes többi nem tartott ennyi ideig), mire meglett. Kesserösvény... hmmm. Kár, hogy egy rádőlt fától nem láttam meg előbb. Innen a turistaház (eddig fel sem tűnt, hogy milyen jellegzetes az előtere) érintésével értem a lépcsőkhöz. Szaporán mentem felfelé, csak egy-egy fotó erejéig álltam meg. Az orgonák fölötti pont triviális; keresni sem kellett. Irány a csúcs! Ott olyan szép és tökéletes körpanoráma tárult szemeim elé, hogy a szapora levegővételt is elfelejtettem. Percekig csak álltam és gyönyörködtem. Kicsit le kellett ereszkedni a ládához. Itt megtudtam a jelszó hol és miben létére vonatkozó információt, melyet valamiért már korábban sejtettem. Mivel vizet nem vittem magammal, ezért megváltóként vártam, hogy a lejtős úton elérjem az Oroszlánfejű-kutat. Emlékeztem korábbról, hogy ennek is milyen jó és hideg vize van. Egy nagyot pancsoltam, majd bezárva a kört visszaértem Barnival a Darányi-pince remekbe szabott épületéhez. Érdemes a homlokzat szélén álldogáló alakokra szánni egy kis időt. Nagyon kompakt és érdekes útvonalat jár be a multi. Gyakorlatilag mindent megmutat a hegyből. A web-es részen kellene még egy kicsit dúsítani.

Az Emmaus
Takaros pince a hegyoldalban
pavlog 2009.05.09 14:00 - Megtaláltam
Gyenesdiásról kerekeztünk fel a templomig, és onnan túra. Szép volt a kilátás, köszönjük a rejtést.

rkertesz 2009.05.02 16:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Köszönjük szépen a rejtést - igazán szép helyekre vezetett el minket a multi. A csúcspanoráma felejthetetlen! Üröm az örömben, hogy 3x áztunk el út közben!
...és még valami! Kisgyerekkel, nagymamával jártuk végig, de úgy tényleg kalandosabb, mint a "csak sportos felnőttek" kategóriában!
(A csúcs alatti sziklafalas koordináták - A GPS-em szerint - kilenc méterrel délibb helyet adnak meg a valósnál, de a többi teljesen OK!)

koszta 2009.04.28 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.60
Népes és udvarias diákcsapat között szlalomozva. Az utolsó üvegben nincs íróeszköz, és sajnos nálam sem volt.

Avranella 2009.04.25 15:41 - Egyéb
Még képek :)

Ropi
Karbantartunk
Avranella 2009.04.25 15:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 3.19
Kisapáti és Hegymagas községek Szent Gyögy-napi túramegmozdulásainak egyikeként geocaching-bemutatót tartottunk (volna) Evab, laszloistvan (+ Niki és Ropi :) ), Kolesár Andris és jómagam - ez volt a terv.
Aztán két túra elindult rendben, de a későbbi jelentkezők (alacsony) létszámából kifolyólag utolsóként egy multi-kulti-öko-geo-biomust-majd-bor-kóstoló-visszafordulós-karbantartós körséta lett, különböző túrafajták összevonásával, sokszori megállással és kiselőadásokkal.
Igencsak a túra elején megkóstolhattuk Kovács Tibor biopincészetének mustját (aki "friss nagy aranyérmes" a 2007-es szürkebaráttal!); már ez is rátett az alapból is igen jó hangulatra.
Must-iszogatás közben meséltünk a geocachingről vendéglátóinknak (Beáta, Tibor és a gyerekek), akiknek annyira megtetszett a kincskeresés gondolata, hogy a csúcsig elkísértek minket, közben begyűjtögetve a multi útba eső pontjait, majd odafent a ládát. Ott a csapat ketté is vált, majd a búcsúzkodás után a többiek után iramodtunk, akik sietve igyekeztek Hegymagasra.
Errefelé Szent György napján a borúton halad végig a borkóstoló túra, amelynek a nevezési díj ellenében egy csinos, nemzeti színű szalagon lógó, nyakba akasztott (!) borospohárral felfegyverkezve lehet nekivágni. Miután ezen jelenség megörökítésének apropóján szóba elegyedtünk az egyik csoporttal, egyenes út vezetett a Ságvári pincészetbe (kifelé már kevésbé volt egyenes, és életem első spicces élményét is ehhez a túrához könyvelhetem el... történelmi pillanat!).
A szíves vendéglátás után - nem egykönnyen szabadulva - indultunk tovább ismét Hegymagasra. Ekkor találkoztunk össze Istvánnal és Nikivel, akik már visszafelé jöttek, és lebeszéltek minket a továbbmenetelről - helyette visszafordultunk tehát, és ismét benéztünk Ságváriékhoz. Innen már egyértelműen Kisapáti felé indultunk vissza mi is, és a túra átment karbantartós, 'laza track-elős' tempójú poroszkálásba, de ezt cseppet sem bántuk. Legalább megismerkedhettem Ropival, akit már Gyenesdiáson kinéztem magamnak (Niki és István felettébb öntudatos kutyahölgye), biztosan állíthatom, első látásra szerelem volt kölcsönösségi alapon. :)
Ezek után érthető, hogy a multi pontjait kissé zűrös sorrendben sikerült felkeresnünk, úgyhogy egyszer (vagy sokszor ;) ) még vissza kell jönnünk, s nem utolsó sorban azért is, mert "Hosszúnevű" :) Barbara, valamint többek között Hegymagas polgármestere is sok szeretettel invitáltak bennünket. :)
Élményekben gazdag és csupa váratlan fordulattal tarkított mai napunk utólag végiggondolva egy Monty Python forgatókönyvnek is beillene, fantasztikus volt, haza se akartam jönni. :)
Egészen eszméletlen, hogy ezen a vidéken, bárhol is kandikál ki az ember tekintete a fák közül, nem lehet úgy kinézni, hogy ne egy tanúhegy legyen közvetlen előttünk premier planban, csodálatos volt, igazán!
Hab a tortán a megrendelt jó idő, a remek csapat, amelynek köszönhetően egy csomó mindent megtudtunk a környékről - például: az egész Szent György-hegyen tilos a kerítés, hogy a vadon élő állatok szabadon közlekedhessenek - és bár elsőre helyi legendának tűnt csupán, hogy a rókák, őzek, nyulak valóban szabadon korzóznak a szőlőtőkék között, később a saját szemünkkel győződhettünk meg róla!

Kedves István, ezúton is köszönöm a rejtést, valamint lélekjelenléteteket a visszaúton ;), ha lecseréled a képeket, ez a láda megér majd egy 3x5-öt! Élmény volt a javából, nem is egy... :)))

Itt terem a biobor
Lelkes gyereksereg
micsoda pillanat :)
KJ & GM 2009.04.25 12:45 - Megtaláltam
Jó kis túra volt, köszönjük!

 
Pomodori 2009.04.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.00
Kalandos volt. Ja és rengeteg a szúnyog

Stn72 2009.04.18 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.90
+Van!

Hucul 2009.04.18 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 1.5 átlag: 2.50 súly: 3.15
+leltük, OKT-t járva stone72-vel közösen. Kár az Ify-kápolna (EMMAUS) állapotáért.

sirgalahad 2009.04.17 14:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.06
Vulkanikus kövezet
Vadregényes környezet
Remetével találkoztunk
Mit csinál itt? - gondolkoztunk

Mentünk árkon-bokron át
Csodáltuk az orgonát
Kilátásról nem is írok
Úgy lenyűgöz, hogy nem bírok
(majdnem sírok - lelcache kiegészítése)

Emmaustorony
kis lak
sirgalahad 2009.04.17 14:55 - Egyéb
még képek

szissz
likas 
lelcache 2009.04.17 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.03
XV. Geocaching versenyre menet sirgalahad-del ejtettünk útba. Borzasztóan tetszett! Talán ez a környék legszebb helye, pedig van errefelé nem kevés csodálatos hely.
A megadott parkolóból indultunk. Az első érdekesebb látnivaló az Emmaus kápolna volt. Rendesen körülnéztünk bent is. Formás kis darab volt, kár érte, hogy ilyen állapotba került. Az erdőben továbbhaladva találtunk még egy csomó elhagyott, romos házikót a hegy oldalában, majd egy tisztásra kiérve egy vadi újnak, még teljesen be sem fejezettnek tűnő szép házikóba és kápolnába botlottunk. Gondoltuk közelebbről is szemrevételezzük, amikor meglepetésünkre egy remete lépett ki a házikóból. Pont úgy nézett ki, mintha egy könyvben lerajzolnák A REMETÉT! Beszélgettünk volna vele, de nem volt túlságosan barátságos. Utána egész úton azon törtük a fejünket, hogy mi a bánatot csinálhat ott, az mire is jó, és azt, meg persze a szép házikót ki finanszírozhatja. A turistaháznál az ajtón ismerős matricára lettünk figyelmesek. Ezután következett a túra leg lélegzetelállítóbb része, az orgonák! Megnéztük alulról és felülről is. Többet kár is róla írni, mert úgysem lehet visszaadni az élményt szavakban. Azt tényleg látni kell! Az orgonák felett a kilátás is elképesztő. A csúcs közelében tettünk még egy logot az emléknaplóba is, majd megkerestük a ládát. Eddig nagy szerencsénk volt, mert bár szemerkélő esőben érkeztünk, az egész túrát verőfényes napsütésben tehettük meg. A Balaton felöl azonban nagyon csúnya esőfelhőket láttunk felénk tartani, így kicsit nagyobb sebességre kapcsoltunk. Az utolsó pontnál leolvastuk a jelszót, és ekkor kezdett el lassan cseperegni az eső. Pont elértük a kocsit, amikor jobban rázendített. Mivel a parkolónál lévő templom pont nyitva volt, még azt is megnéztük belülről. Onnan éppen olyan szép, mint kívülről.
Nagyon szépen köszönjük ezt a fantasztikus túrát és az élményt!

lelcache

carmin 2009.04.13 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.72
Mikor az 1. ponthoz értünk Stoto már keresgélt a hegyoldalban, mi is elkezdtük a keresgélést, de jóval fentebb, pedig a leírásban pontosan benne van hol kell keresgélni. Végül aki a túristaút mellett pihenve várta, hogy megtaláljuk a ládát megszólalt, hogy megvan. Innen már simán ment a többi pont. Köszönjük a túrát, nagyon tetszett.

 
stoto 2009.04.13 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.24
8 hónapnyi kihagyás után kezdtem el újra ládázni. Hát meg is látszott az eredménye. Az első pontnál sokáig kerestem, majd megjelentek Carmin-ék, ezután együtt kerestük, de ismételten sokáig (kb. 15 perc). Végül meglett. Innen a két csapat gyakorlatilag együtt haladt. A többi pont már nem okozott nehézséget.

Leinadésaifósz 2009.04.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.20
A titkos végtől indultunk tudATLan... köszönjük a rejtést! csodás túra volt...

közös nevező 2009.04.11 18:00 - Megtaláltam
Kalácssütés után, tojásfestés előtt, a költészet és nagyszombat napján- ez évi első tanúhegy mászásunk.
A kiindulóponton a Lengyel kápolna mellett érdemes megállni a Tarányi-présház előtt. A két épület szobordíszítése nagyon hasonló,furcsa, hogy egy világi épület és egy egyházi díszítése ennyire összecsengjen.
Miután kibámészkodtuk magunkat,nekirugaszkodtunk a hegynek.
Útközben megtekintettük a világ legjobb kilátású budiját és poharazgattunk egy görög keleti ortodox szerzetes társaságában, aki érkezésünkkor éppen egy kör alakú paradicsomágyást készített.
Sok kirándulóval találkoztunk a hegyen, főleg a bazaltorgonák körül volt tumultus.
Szép hely, jó útvonal, napsütés- nekünk ennyi bőven elég volt ahhoz, hogy jól érezzük magunkat.

Antekirt 2009.04.11 13:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.83
A tavaszi nyárban nagyon kellemes túra volt. Azt az útvonalat jártuk végig, amit a ládák ismerete nélkül magam is kitaláltam. A turistaháznál érdemes kicsit tovább haladni a Jégbarlang felé. Télen nem derül ki, de nyáron megdöbbentő a hőmérséklet-különbség.

Kis ördög 2009.04.09 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Megtaláltuk!

Angyal 2009.04.09 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Megtaláltuk!

Reggel 2009.04.09 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.77
Megtaláltuk!

Az ajánlott parkolóból indultuk. Az első pont sima liba. A másodikat rengeteget kerestük, de nem találtuk meg. :-( Egy kőtengerbe rejteni egy kő alá, mi nem találtuk humorosnak. Az összes fa tövét megnéztük, az összes sziklát megemeltük... Már a turistaházban takarítók nézték, hogy mit is csinálunk mi ott 1/2 órája. Hát feladtuk.
Gondoltam majd talán csak meg lesz a 3. és 4. pont, de nem így lett. Az utolsó pontot, pedig tudtam, hogy hol lesz, mert már többször is jártam ott. A jelszóval pedig egyszerűen szerencsénk volt! :-))
A túra egyébként nagyon jó volt. Élveztük az éppen kinyíló természetet..
Innen irány a Tóti-hegy.

Köszönjük a rejtést!!

Angyal, Kis ördög, Reggel

Bilmark 2009.03.29 13:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.59
Az út első szakasza igen nehéz a sok kidőlt fa miatt ami nem egy sárga túristaútra emlékeztet, hanem akadálypályára. Az első láda törött, de köszönet Pilis50-nek aki kicserélte újra és beleírta a második kordinátát így sikerült tovább haladnunk. Az eső esett, de megérte mert csodálatos! Szép kis séta volt a csúszós avaron! Köszi.

vanek01 2009.03.21 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Jó kör volt.

peterpan 2009.03.01 10:09 - Megtaláltam
Meredek [wapon beküldött szöveg]

Start
Szezontalan
Egy vagyon
TemplomFinish
Szarvady 2009.01.24 16:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.14
Kéktúra e rövid szakaszán (Tapolca és Badacsonytördemic) volt időnk végigjárni ezt a szép multit.
Sajnos az első pontban a láda vagyis üvegegek töröttek (3-ból 2) így a benne lévő logbook kritikán aluli állapotban van. Karbantartást igényel!

Badacsony
Walker 2009.01.03 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.34
Cherry kutyával és két Pisti barátommal indultunk ma útnak a Balaton-felvidélre ebben a gyönyörű napsütésben.
A multi tényleg ügyesen vezet végig a hegy fontosabb pontjain, jók a rejtések, bár némi karbantartás rájuk férne. Az előző logokat, illetve a leírást figyelmesen olvasva az utolsó pont is ott volt ahol vártam.
Nagyon kellemes 6km-es séta volt 400m szinttel és sok érdekes látnivalóval, panorámával.
Köszönet a rejtőnek.

DoriKili 2008.12.31 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Szilveszteri party előtt indultunk a láda megkeresésére. A fákat zúzmara lepte, szép volt,d e megörökíteni nem sikerült, mert a gép azonnal lemerült. Az Emmausnál sokat elidőztünk, a legérdekesebb lelet egy eldobott 1966-os Szabadföld volt, ami a "Hogyan építsünk házat?" cikknél volt nyitva a roskadozó falak mellett. A hegyről lefelé két ebbel is találkoztunk és felfegyverkezve indultunk le, de nem volt ok aggodalomra, egy határozott hazafelével el lehet őket hárítani. A végén egy pince is beleférne a meglepetésbe, de így is be lehet térni tetszés szerint hazafelé valahová.

BUÉK!
Tücsi, Anna, Dóri, Kili

Vagdalthús 2008.11.29 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.38
Két részletben kerestem fel a pontokat. Először szeptember 22-én, a GeoKék keretében (Badacsonytördemic-Tapolca szakasz) jártunk a hegyen, a 16,7 km-t 8 óra alatt tettük meg, mivel 3 pincét is meglátogattunk, ebből kettőt (Szászi pince és Wágner bácsi szőlőse) a Szent-György-hegyen. Másodszor pedig a Tanúhegyek nyomában teljesítménytúra rendezésébe segítettem be, mikor hol és mit tudtam, vízcipeléstől kezdve tűzrakáson, teaosztáson át, majd a csúcson lévő pontőrnek vittem fel ennivalót, onnan pedig a seprűvel jöttem le a kulcsosházhoz vissza, továbbb pedig a 20 km-es távon sepertünk a badacsonytomaji célig.

 
meduza 2008.11.23 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.07
A november hónapra tervezett utolsó keresést meggyorsította a tegnap leesett első hó, de a hegyen ennek csak gyér foltjai voltak.
Az első pont már betelt üvegekkel, az enyémmel együtt már trojka van. Inkább blokk füzetet vigyen valaki. A 2. pont kicsit nehezebben lett meg, most egy kicsit nagyobb karót tűztem le. A többi sima találat. Hát nekem a forrásvíz helyett a termoszban lévő forró tea esett jól.Csalafinta a rejtő, de nagyon jó kis multi. Szép környezet, ragyogó panoráma.

 
gabcus 2008.11.09 00:00 - Nem találtam meg
Hát ez nem jött össze...
Baráti hétvége Tapolcán, gondoltam összekötöm ládázással. Sajnos csak vasárnap délután jutottam oda. Az első három meglett (turistaháznál találkoztam Pilis50-nel: Üdv!), a bazaltorgonáknál kissé elidőztem a látvány miatt. Mire a csúcsra értem, már a naplementében gyönyörködhettem. Így a sziklafalnál feladtam a keresést, mivel még előttem állt egy hazaút Szegedre. Lecsattogtam egy rövidítésen, Oroszlánfejűből ittam egy jót, majd irány haza. Nem tudom, mikor járok erre legközelebb, de meg fogom próbálni még egyszer. Jót túráztam, a látvány pazar. Köszi!

TG

Pilis50 2008.11.07 18:00 - Megtaláltam
Egy telefonos segítséget kaptam. Három napra belaktuk a Turistaházat. Egypár kilátónál voltunk ...
gabcus jó helyen ivott :-D ...

 
zsotie 2008.10.12 17:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 2.5 átlag: 4.00 súly: 3.82
Gulácsról jöttem át. Nagy várakozással vágtam neki, nem tudtam mire számítsak. Már sokat hallottam, olvastam erről a ládáról. A megadott parkolóban álltam meg, majd néhány fotó után elindultam. Az első ponton az üveg törött, de a koo-t könnyen megtaláltam. Kicsit nehézkes a sárga út erre, a sok kidőlt fától, de nekem inkább tetszett. Aztán a turistaház környékén elég nagy tömeg volt. Alig tudtam a következő pontot leolvasni. A fa ismét le van törve. Nagyon jó a környék, ide biztos vissza fogok még jönni. Nagyon tetszett ez a túra. A csúcson éppen két fiatal sütöt valamit, megéheztem. Aztán azon tanakodtam, hogy merre menjek le. Maradt a piros jelzés. Lefele már könnyebb volt. A kis táblánál (in memorian) a sziklában kicsit elgondolkoztam, mennyire veszélyes lehet a túrázás. A jelszó nagyon könnyen meglett. Nevettem is, milyen nagyot kerültem, de hát pont ez a lényeg.

gyaloglook 2008.10.08 18:10 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Attibati 2008.10.06 11:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.08
Két évvel ezelőtt télen már egyszer nekifutottam a multinak , de a nagy hó miatt a 2. ponton fel kellett adnom a keresést. Most szép őszi időben feleségemmel vágtunk neki a hegynek
A hegytetőről páratlan kilátás nyílik a Balaton -felvidék vulkánjaira.
Azz utolsó előtti ponton ajánlott rövidítés nem működik mivel a rövidítő utat egy "Magánterület. Belépni tilos" tábla zárja le.

Togo 2008.08.28 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Kellemes kis kirándulás. Az első pontnál az üveg aljábol hiányzik egy kis darab és a következő pontra mutató cetli is mutat némi folytonossági hiányokat, valamint az itt lévő logbook is erősen saláta jellegü. A többi pont rendben van.

benist 2008.08.27 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Balatonfelvidéki nyaralás. Félnapos kirándulás a rejtő útmutatása alapján. Az első pont rögtön gyanús lett, de inkább a kütyünek hittem és kicsit feleslegesen mászkáltam a hegyoldalon. Kár, hogy ez az edény ilyen rossz állapotban van, lyukas az alja, olvashatatlan az útmutató. A további pontok hely, rejtése és állapota tökéletes. Az utolsó pont után nejem nem mert nekiszaladni a rövidítésnek, körben jöttünk vissza kápolnáig. Látványos és szép túra volt, a sárga út elég kalandos.

Fegekri 2008.08.25 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Másodszor vágtunk neki a hegynek, mert az bazaltorgonáknál felhagytunk a kereséssel, igaz elég későre is járt már. Most viszont nem hagytuk annyiban. Gyönyörű időnk volt, gyönyörű kilátással és kellemes sétával. Az első ládában lévő saláta leveleket, valamint a útmutató papírt ki kellene cserélni. A többinél nem volt gond, bár az utolsó ládát nehezen találtuk meg.
Köszi a rejtést!

agecse 2008.08.23 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.48
Jó kis multiláda, gyönyörű helyen!
Az első ponton az üveg alja törött (literes befőttes), ha valaki tudja, pótolja, a füzet betelt, azt is kellene, illetve a 2. pont koordinátáinak papírja foszladozik.
A meglepetéshez tartozó segédpont nem működik, le van zárva a terület..
Köszönjük a rejtést!
G. Álmos, Boti, Enikő, Áron, Vali, Gábor

helo 2008.08.19 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.34
A túra csodálatos, szép a kilátás. A bazalt orgonák egyedül állóak.
A 4. pont kicsit veszélyes hellyen van.

kamzik 2008.08.17 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megvan. Nagyon szép túra volt. A ládák nincsenek túl jó állapotban.

m.zsömi 2008.08.14 15:39 - Megtaláltam
ok

rongylab2 2008.08.14 15:39 - Megtaláltam
remekül megkomponált multi - köszönjük a rejtést

 
kacsati 2008.08.13 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.99
Tökéletes multi, gyönyörű környezetben. Sajnos nem olvastam el a logokat, ezért nem tudtam mi vár ránk az első ládánál. Széttépett flecnik, papírgalacsinok,.....Hosszú keresgélés( guberálás ) után sikerűlt megtalálni a köv. pont koo.-it. A többi már ment mint a karikacsapás. Köszönet a rejtésért, nagyszerű hely!

 
bigmammut 2008.08.10 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Sziasztok!
Megtaláltuk! Szép, de nem éppen könnyű környezet. 1. ládával semmi gond nem volt, viszont aki következőként megy, visgyen egy kis jegyzetfüzetet, mert betelt. A 2-at nem találtuk meg, nagyon sokat kerestük. A 3. láda a helyén volt. A 4-dik láda volt a lkegütösebb helyen, nagyon ki lett találva. :) Mivel nem volt GPS-ünk, ezért az 5-dik láda kimaradt. Nagyon szép környezet, ajánlani tudom mindenkinek!

MrBig 2008.07.28 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Megvan! Trükkös! Gratulálunk a rejtőnek! A második állomáson rá férne egy javítás, alig látszik a következő koordináta! Felírtuk a noteszba is. [wapon beküldött szöveg]
Az egész kétnapos túránk legemlékezetesebb ládája! Igazán összetett, minden szépséget, megpróbáltatást tartalmazó multi! Mindenkinek ajánlom!

A csapat!
 
TBende 2008.07.27 19:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.93
Lád-ázós hétvége 6/6. GPS nélkül. TÖKÉLETES CÉLPONT!
Ez a hegy és láda már csábított minket egy ideje. Több dolog is aggodalomra adtott okot. Rövid leírás, ismeretlen terep, talányos 5. pont, kevés megtalálás az elmúlt 6 évben, stb.
1. pont: Hogy biztosítsuk a sikert, tapasztalatlan barátainkkal együtt érkeztünk az ajánlott kiindulóponthoz, majd neki vágtunk a sárga jelzésen. Mosolyogtunk, hogy a Balatonon Szigliget térségében milyen jól látszik felül nézetben egy vihar. Emmaus után a "szűz kéz" illetve szem elsőként talált a ládára az erdőben. A log helyett eső szünet következett. 6-an 3 esernyő alatt álltunk egy negyedórát mire csillapodott.
2. pont: Némi dilemma után az út folytatása mellett döntöttünk. Közben szerzetes? telep és vizes növények mellett haladtunk el. A második ponthoz közeledve újra a most már kezdő szem dolgozott a legjobban és rögtön kiszúrta a láda helyét a kövek között. A kulcsosház szebb időket is meg élt, de most is elég jól néz ki. (A rongálók ide nem jönnek poénból, ahhoz túl messze van.)
3. pont: A bazalt orgonák csodálatával csak nehezen tudtunk betelni. A ládát rutinosan az idősebb ládázók egyike találta meg, de az utasítások elolvasása után a logolásba az eső beleszólt. Újra negyedórát álltunk az esernyők alatt. Közben "verte az ördög a feleségét" (süt a nap és esik az eső egyszerre). Azért az erős szivárvány nyújtott némi kárpótlást. Innen már kár lett volna visszaindulni, így tovább mentünk.
4. pont: A szemből érkezők bíztattak, hogy az esőbeállóban egész szárazon megúszták a dolgot... Felérve a csúcs közelébe újra pazar látvány tárult elénk. Különösen a keletről érkező vihar sebessége nyűgözött le bennünkt. Szedtük is a lábunkat vissza az esőbeállóhoz, de így is alaposan megáztunk. "Mint derült égből a villámcsapás" dörrent és villant egyszerre a közelünkben. Félóra után eljátszottuk ugyan ezt. Csúcsra fel, vihar jön, esőbeállóba vissza, félórát vár a villámok között. Majd ismét fel-vissza. Ekkor volt a két vihar között +10 percünk. Ezt kihasználtuk és leereszkedtünk a ládáért. Már kiosztottuk a fekhelyeket, amikor csillapodni kezdett. :))
5. pont: Lefelé a leírás javaslatát követtük, bár a rövid utat lezárva találtuk. Kitűnő túra időben, agyon ázva, vizes lábbal, de a talányt hideg fejjel megfejtve, értünk vissza az autókhoz.

A ládákra (üvegekre) ráférne egy kis frissítés. A logok papírjai szétesőben a leírás nehezen olvasható, málik...
Az útvonal, a pontok, a látnivaló, a továbbhaladási leírás, a rejtvény, szóval minden TÖKÉLETES. A szakadó eső sem tudta elvenni sem a kedvünket, sem a láda értékeit. Mindenkinek ajánlani tudom. Ez egy igazi kesser feladat, igazi élmény. ÉLETEM eddigi LEGJOBB LÁDÁJA. Ezt még öt utitársam is igazolja. Gratula és köszönet.

Vihar a Balatonon Szigliget mellett.
Kereszt Emmaus "mellett".
Szerzetesek?Hol a kulcsom?
 
Lucypapa 2008.07.26 14:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.41
Megvan! Nagyon jó kis multi!

dastha 2008.07.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Jó hely nagyon...

jhszabo 2008.07.05 12:24 - Nem találtam meg
Csak az első pontot kerestük meg. A láda (befőttesüveg) 17 méterrel a jelzett koordinátától volt elrejtve (GPS pontosság 4m). Az üveg tele volt tömködve mindenféle szétázott papírfecnikkel és kinderfigura darabokkal. Lehangoló. A második pont koordinátáit egy több részre szakadt fecnin találtuk. A többi pontot ezek után nem volt nagy kedvünk megkeresni...

Egy ilyen hely jobban karbantartott ládát érdemelne!

[Elutasította: laszloistvan, 2010.01.31 17:30]

J&J(jppj) 2008.06.14 16:08 - Megtaláltam
(2/7) Balatonfelvidéki ládák.
A hegyen régen gyakran túréztunk, de mostanában már rég nem voltunk itt. Most is olyan látványos, mint régen volt :).
Kicsit gyenge a jelszo, ha nem vagyunk ilyen becsületesek, akár végig se kellett volna járni.....

Magnes50 2008.06.14 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 3.72
19 fős BEAC csapattal, köztük JPPJ megtaláltuk, már korábban is többször jártunk a hegyen, a túristaházban is párszor aludtunk. Mi az 1. ládát kerestük hosszabban, a többi könnyen ment. Szép körtúra, mindehonnan csodálatos kilátással a Tapolcai medence künönböző irányába. Utána borkostolóra mentünk.

mjdgm 2008.06.07 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 2.5 átlag: 3.83 súly: 3.69
Ez igen!
Ha valaki nem tudja még, hogy mi is az a geocaching, annak javasoljuk: menjen végig ennek a multinak az útvonalán, és mire a végére ér, addigra pontosan tudni fogja!
Azok kedvéért, akik nem akarnak mégsem végig menni, hát leírom: nagyon szép környezetben egy jól felépített túraútvonal, amely valóban megmutatja a hegy minden szépségét. Az útvonal több helyen a Szlovák Paradicsom-ra emlékeztetett a kidőlt fák miatt. A rejtések ötletesek, ügyesek, a megadott koordináták pontosak. A pontokon megtalált üvegekben pontos, egyértelmű leírás a következő pontról, s még egy kis idegenvezetést is olvashattunk.
A 4. pontnál nagyon sokáig kerestük az üveget. A sziklamászók is megirigyelték volna mutatványunkat, amikor fentről le, majd lentről felfele másztuk meg a falat (többször is!). A Vágó-féle műsorból megismert telefonos segítség-et vettük igénybe, amely után folytattuk utunkat a virtuális ponthoz, amely valóban meglepetés volt.
A panoráma igazán pazar volt, ezt a mellékelt képekkel tudjuk igazolni.
Köszönjük a rejtést!

Emmaus
Bazaltorgona
Szigliget
 
sawkuk 2008.05.24 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 2.89
Remek családi túra fenséges kilátással jó időben. Ahogy lejöttünk a hegyről egyből jött az özönvíz szerű eső.
Köszönjük.

Sasszemek 2008.05.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.91
sok a kullancs :P de nagyon szép volt

raci 2008.05.11 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 3.51
Kiadós ládázást tervezve csak idáig jutottunk. De mára ez az egy is nagy élmény volt. Nagyon tetszett a multi, nagyon szépen körbevezet a hegyen. A végén a rövidítő út okoz egy kis stresszt, de túléltük. A hegy azonban sokkal jobb ládaoldalt is megérdemelne, lenne mit írni róla. Ettől függetlenül nagyon tetszett, az idő is pompás volt, köszönjük.

dominicus 2008.05.11 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.04
Bár már több alkalommal jártam a Szent György hegyen, most ládavadászattal kötöttük össze a kirándulást. Csodás idő volt, az ég tiszta, kellemes szellő fújdogált. A táj gyönyörű, és a ládák rejtekhelyei is nagyon jól vannak megoldva, a teljes diszkréció biztosított logolás közben, annak ellenére hogy rengeteg "mugli" van a környéken, különösen ilyen szép időben. Köszönöm a rejtést, nagy élmény volt a séta!

 
bluehiker68 2008.05.10 13:53 - Megtaláltam
Egy jó nap volt!

Buc 2008.05.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.83 súly: 2.88
ok (bővebben később)
Gyönyörű a hely, és veszélyes...

Gabeszosz 2008.05.04 17:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 2 átlag: 3.50 súly: 3.46
(GPS nélküli találat.)

Képek, szöveg később...

Gabeszosz

szineslufimadzag 2008.05.02 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.70
Jó kis túra volt, gyönyörű időben. Köszönjük a rejtést!
Adél és Gábor

i.attila 2008.03.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Elég jó helyek, ott töltöttem a gyerekkorom, de még így is volt pár új hely.

Pevi 2008.03.02 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 1.70
Ez jó kis túra volt!

zsu&rich 2008.02.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.78
Megtaláltuk! -de nagy meglepetésünkre, a negyedik állomásnál lévő tollal felírt rövidítő ösvény, a saját telkünkön vezet át!!! Most már tudom miért volt mindig ez a nagy jövés-menés nálunk. Ennek azért annyira nem örülök. Lehet, hogy hamarosan visszatérek a ládához(dunsztosüveghez), és helyrehozom a hibát.
zsu&rich

kl 2008.01.27 11:53 - Megtaláltam
nagyon tetszett. A második ponton kő embert építettünk hogy könnyebb legyen megtalálni [wapon beküldött szöveg]

robatko 2007.12.09 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.23
Nem igazán értem miért lett multi, főleg az első pont miatt is. Ha valaki a másik oldalról érkezik, annak igencsak kilóg. Na jó,az az 1500m nem vág földöz. Szerintem elég lett volna a kőkaput, illetve a hegy tetejét bemutatni.
A második ponton levert a viz mire megtaláltam az üveget. Kövek között téma... Ezt találd meg ember!
Egyébként jólesett, még akkor is ha 2,5 órámba került és emiatt az egész napot át kellett szerveznem térben és időben egyaránt.
A tetőn hideg szél fújta a felhőket.
Kár hogy a szukcesszió is fölmászott a hegyre.

wzoli 2007.11.12 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Remek láda. [wapon beküldött szöveg]

Erdélyi 2007.11.04 14:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
ok

kicsiogre 2007.11.02 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.07
Megtaláltam. Az Emmaus ház és környéke varázslatos hangulatú, az ösvényt követve sírokat is lehet találni. Fantasztikus szellemház. :-)

Beraktam a negyedik állomáshoz a "5-Canada-Cent" TB-t. Bár épp keletre kéne tartania, de úgy gondoltam mindenképp látnia kell a Balatont. :-)

paul 2007.10.26 22:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.23
Egy jó hosszú Balaton felvidéki ládázás 81/43. találata.Szép kis kör volt.A 2. pontot kicsit keresni kellett a sok kő között.

Mr Zerge 2007.10.21 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.05
Az első 2/3-a igazán jó a ládának, mintha megunta volna a rejtő a dolgot és a végét összecsapta. Az élmény is véget ér a 4. pontnál
Jók a rejtések, bár a 4. ponthoz nem ártana több infó, mert egy kisebb GPS bizonytalankodás is veszélyes sziklamászásba viheti a kessert. A sziklák ugyanis mállanak! Tessék vigyázni, én is majdnem lefordultam a szikláról amikor a fogás kitört. A végén a jelszó megoldása nem tul szellemes. A levezető végső útszakasz rövidítése ellen a helybeliek táblákkal tiltakoznak! Ezért a vége kissé unalmas lett.
Üdv Mr Zerge.

Sparks 2007.10.21 13:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.32
Wow [wapon beküldött szöveg]
Bővebben: Wow-Wow! Nagyon bejött ez a hely, egyszerűen csodálatos. Köszönjük!

tizenegy 2007.10.19 17:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 2.5 átlag: 4.00 súly: 2.67
2006 februárjában már tettünk egy kísérletet, de akkor már a másodikat sem találtuk meg a nagy hó miatt :-(
Úgyhogy most hómentes időben nekivágtunk újra.
Elég könnyen meglett mindegyik, az ötödik tényleg meglepetés volt :-)))

Tetszett a "befőttes láda" ötlet, ilyet máshol még nem láttam :-)

Jó lenne, ha kicsit bővebb lenne az ismertető a ládákról, meg az odavezető utakról.

Mivel a ládák tartalma eléggé szegényes volt, ki nem vettünk, de helyenként feltöltöttük.

Schnitt 2007.10.19 17:54 - Megtaláltam
megvan [wapon beküldött szöveg]

Dundus & Co 2007.10.14 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.67 súly: 3.05
Kár, hogy ennek a szép multinak ilyen szegényes a webes megjelenítése:-((((

Emmaus
Tapsi 2007.10.07 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Márciusban már póbálkoztunk egyszer, de a második láda kifogott rajtunk, most viszont sikeresen meglett mind. A hegy szuper az idő is az volt. Mi is szedtünk rengeteg szelídgesztenyét az első ládánál, de keserű, nem úgy a szőlő... már ami még maradt.

Merre? 
lighthouse 2007.10.06 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.67 súly: 2.90
Kicsit borongós volt az idő, de sebaj. A javasolt Lengyel kápolnánál tettük le a kocsit. A séta első szakaszán helyes kis nyaralók és présházak között vezetett az út. Szemezgettünk kicsit a még nem leszüretelt tőkékről. Az Emmaus-t sajnáltam, többet érdemelne. A homlokzaton még megmaradt szobrocskák nagyon szépek, remélem hamarosan rátalál egy "szponzor". Innen az erdőbe vitt az út és hamarosan gazdag szelídgesztenye lelőhelyekre találtunk. A kőfalat és a rejteket könnyen megtaláltuk. Vadregényes kis ösvényen haladtunk tovább, keresztbe kidőlt fákon át. Majd ismét szelídebb táj, napos tisztások, megbújt házak. Hamarosan a falu felső részéhez jutottunk, apró nyaralók között, borostyános és páfrányos utacskákon. A turistaházat én már ismertem egy korábbi túráról. Valóban ez volt a legkevésbé szerencsés rejtés és pontatlan is. Bazaltorgonáknál fotózás így, úgy, amúgy, egyedül és együtt, orgonák előtt és között. Lépcsőkön tovább, majd az orgonák tetején kis kitérővel meglett a harmadik pont. Innen a hegy csúcsára mentünk, a csapat már kezdett fáradni. A negyedik pont is könnyen meglett, de innen nem volt egyértelmű a további út, erre a leírás nemigen tér ki. Egyébként , amellett, hogy a multinak jól kiválasztott állomásai vannak, mégis az egész leíráshoz annyi kritikát tennék, hogy szegényes, pontatlan és nem egyértelmű. A hely megérdelne egy pontosabb leírást. Az utolsó meglepetés nagyon helyes (nem árulom el a titkot, mint néhány, korábban beloggoló kesser :-( Tartsuk tiszteletben, hogy mások is játszanak még utánunk!)
Szóval szép élményekkel és egy szatyornyi szelídgesztenyével, dióval és egy szép dísztökkel gazdagabban értük el a parkolót. Hazafelé még belátogattunk a hegyoldal egy-egy pincéjébe, lévén szüret nagy munka folyt mindenütt, de kedvesen fogadtak, kóstoltunk egy keveset.

Nyuszifül_2342 2007.10.06 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Egy fél lighthouse csapattal és a szülőkkel indultunk neki a túrának, kicsit hosszabb volt mint amire számítottunk, de megérte. Volt zsákmány bőven...., gesztenye, szőlő, dió, dísztök...
Töki+Nyuszifül

sziooka 2007.09.30 16:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.19
A balatoni hegyek közül az egyik utolsó volt ez a láda, érdekes rejtésekkel. Volt amelyiket kicsit tovább kellett keresni, de azért a végére összejött. Nagyon szépek közelről az orgonák és a kilátás is szép.
:)

Emmaus
BBálint 2007.09.20 15:00 - Megtaláltam
Az első mutiládánk, ráadásul GPS nélkül! A Szent György-hegy a keresés közben a kedvenc tanúhegyünkké vált, mivel redkívül sok arca van:szőlők, présházak, remetelakok, sűrű erdő, bazaltorgonák, körpanoráma a csúcsról. Az 1., 2., 4. láda gyorsan meglett, a 3.-at viszont főleg a bazaltorgonák közt sokat kerestük, de nem ott találtuk. Emmausról tudja valaki, h mit kell tudni? Mert olvasni nem lehet róla. A rejtések ötletesek voltak, élmény volt megtalálni a ládákat. Ez volt a 10. találat!

 
Pepe 2007.09.15 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.30
Szüret után a szüretelő csapattal indultunk Hegymagasról a sétára. Az egyik megtaláló webes logja alapján akár könnyű zsákmány is lehetett volna a cache, de hát nem ez volt a cél. Becsületesen végigjártuk a pontokat, amint azt az 1. és 4. ponton tett naplóbejegyzések igazolják. Köszönjük, szép volt!

ghostspike 2007.08.25 22:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Hétvégi nyaralás a barátokkal (igazából múlthétvégi). Végig jártuk az összes pontot. Az Emmaus ház igaz, hogy le volt zárva de nem bírtunk a kíváncsiságunkkal így bemásztunk a kerítésen tátongó lyukon. Az épület már kezd életveszélyessé válni úgyhogy gyors körbetekintés után távoztunk. A barátaink nagyon szeretik a régiségeket így majd megszakadt a szívük, hogy nem tudják elvinni az ott hagyott orgonát. :) A második ládával nagyon megszenvedtünk. Én és a lányaim nem is találtuk meg a férjem viszont nagyon kitartó volt és megkereste. Mi addig megnéztük az orgonákat majd leheveredtünk a hegytetőn. A férjem hozta nagy büszkén a harmadik pont koordinátáit is. Amíg ő is kigyönyörködte magát a panorámában én megkerestem ezt a ládát is. A GPS össze-vissza forgott. Nagynehezen megtaláltam. Vicces ennyi kő között kőrakásban keresgélni. Mentünk tovább a csúcsra. A ládát egy gyünyörű zöld gyík őrizte. Ez a láda lett meg legkönnyebben leszámítva az utolsó virtuális pontot ami éppen kapóra jött a hosszú út után. Egy probléma akadt csak! Mégpedig az, hogy elfelejtettem megnézni a jelszót. Amíg logoltam folyamatosan kérdezgettek a játékról így teljesen kiment a fejemből, hogy nekem még valamit fel kellene írni.
Képeket csak a gyíkról az utolsó üvegről és az utolsó előtti pont panorámájáról tudok mellékelni mert az a vinyó amire a képeket letöltöttük tönkre ment. Ezek a képek másik fényképezőn voltak így megmenekültek. Kérném szépen a rejtőt, hogy fogadja el így is a találatot.

Kaptunk még képeket a barátoktól úgyhogyabból is raktam fel néhányat.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2007.12.10 11:28]

Zsuzsi&Akos 2007.08.25 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Gyönyörű környezetben, jó kis túrázást nyúj ez a láda. Korábban már megmásztuk a hegyet más útvonalon, de ez az út több látványt nyújtott.
Köszönet a rejtőnek!

katika 2007.08.25 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Ok [wapon beküldött szöveg]
A környékbeli hegyekből ez az utolsó előtti, ami felderítésre várt. Szép hely, jó kilátás, finom szőlő. Irány GCGULA.

Ga-Bo 2007.08.20 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Kétnaposra sikeredett ez a láda. Elő nap megtaláltuk mind a négy ládát. A csúcson gyönyörű volt a kilátás. Itt láttuk meg, hogy jön a zivatar. Bőrig megáztunk lefelé, de nem bántuk. Úgy döntöttünk, hogy a virtuális ládáért másnap visszajövünk. Köszönjük, a rejtéseket, nagyon szép túra volt!
Andi, Dani, Zsófi

kovacsbalu 2007.08.18 12:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.30
Ez egy nagyon jó túra volt. Egy új társ is eljött most velünk. Ő Eszti!
A ládákból kb 2-3at ő talát meg (megérte elvinni magunkkal).
A hegy nagyon szép, és a szeder meg nagyon-nagyon finom.

Köszönjük a rejtést!

ui.: a rövidítőt nem biztos hogy jól megtaláltuk visszafele, de a lényeg hogy rövidebb lett :-)

hesim 2007.08.17 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.70
nagyon finom szőlőt loptunk...

yavlizs 2007.08.13 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 1.60
Hoszzú fáradságos út után lett meg. Mi más úton mentünk, így az ötödikhez jutottunk először, persze ezt akkor még nem tudtuk. Még jó hogy emlékeztünk arra emi végül a jelszó lett :D!
A második ládát barominehezen találtuk mert sok kő volt és sokból állt ki fa.

matteo 2007.08.13 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.88
Húú, kösz szépen, nagyon jó volt. A 2. ponttal kissé meggyűlt a bajunk, de aztán azt is sikerült levadászni...
Szerencsére már odafele menet elmentünk az utolsó pont mellett, ezért nem kellett visszamennünk a jelszóért :).

lolka25 2007.08.12 16:03 - Megtaláltam
Köszi a nagyszerű rejtést. Először mikor erre jártunk nem maradt idő bejárni az egész hegyet, de nem tudtuk kihagyni, így visszamentunk, és megkerestük a ládákat, jól meg is áztunk, de megérte:)

szadi&agi 2007.08.03 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.88
Kösz a rejtést!

Bütyök+Zulu 2007.07.23 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.33
Balatoni kilá-/tó/tor-túra, 4/10. nap. 33/106 láda, az év legmelegebb napjaiban.
Imádom ezt a hegyet, életemet nem, de véremet adtam ezért a ládáért. A Csobánc megmászása után nehezen vergődtünk fel a melegben. Fohászkodtunk a gc vezetőkhöz, hogy a következő versenyt ne eme láda rejtőjére bízzák. Akkor még úgy gondoltuk a 3. 4/4-esnek
a Badacsonynak aznap nem indulunk neki, dehogynem!
A dinnyét pillanatok alatt tüntettük el, jólesett a végén.

Ez maradt 
SylverRat + Bogee 2007.07.23 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.33
Balatoni kilá-/tó/rom (tor)túra, 4/10. nap, 34/106. láda.
Jó kis mászós multi, a végén nagyon emlegettük a rejtőt (nem a Jenőt)... :-)
Hideg dinnye várt ránk az autóban leérkezéskor, a bruttó 5 kg el is tűnt kb. 10 perc alatt...

 
ricsiandco 2007.07.15 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Megtaláltuk, szuper a láda. Farkascsokkerekből álló csapattal vágtunk neki a túrának,az előző estétől még kissé zsongó fejjel és gyomorral. Ragyogó napsütés és 35 fok ideális körülményeket ígértek hegyi túrához. Ez be is igazolódott, négyünknek ez az elős ládászása volt. Az elhagyatott Emmaus és környező erdő többünkben Blair Witch Project érzéseket gerjesztett. A túra mindenkinek nagyon tetszett, nekem eddig ez volt a legjobb multim. Köszi.

Üdv: rinikicsi és a Farkascsokkerek

Farkascsokkerek
bazalt orgona
Emmaus
Badacsonyfeljutottunk
temesvariacs 2007.07.13 12:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Még jó, hogy nem kellett minden ládát megtalálni a jelszóhoz, mert lemerült a GPS, és kettőt nem találtunk meg. Aztán a legfontosabbat megleltük. Zalán leleménye segített rajtunk, hogy látott a térképen oroszlános kutat, biztos az lesz az. Így hát szerencsénk lett.

Gyönyörű a hegy, látogassa meg mindenki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sas 2007.06.27 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
A hegy lábánál töltöttünk el két csodálatos hetet. Beleszerettünk... :) Ja, és klassz a láda... :) Köszi a rejtést!

 
Tozsó 2007.06.11 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Nagyon szép túra volt, nem a legkönnyebb, de a környezet csodálatos volt. (megjegyzem rengeteg szúnyoggal találkoztunk, és az lerövidített visszaúton a csalános is szépen megnőtt :-) Az 5. virtuális geoláda igazi meglepetés volt, nagyon jó és emberbarát az ötlet!
Köszönjük, nagyon jól éreztük magunkat.
Tozsó és Fanni

gyurkakoma 2007.06.11 10:39 - Megtaláltam
mesés környezet, gyönyörű kilátás, 30 fok és tikkadás
köszi a rejtést
Detti és gyurkakoma

5N 2007.06.09 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Sokat szemezgettünk már vele a Mamáék házától és most végre itt is voltunk.Szép ez a hegy!Nekünk gyakorlatilag semmi problémánk nem volt a pontokkal.

vViktor 2007.05.27 15:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.65
54 héttel ez előtt sikertelenül próbálkoztam, most a II. Szent-György hegyi expedíció sikerre vezetett. Immár saját gps-sel felszerelkezve haveri segítséggel vágtam neki. Az első ládát sokat kerestük, aztán rájöttem, hogy az első koordináták meg vannak adva....Annyit fűznék hozzá, hogy sztm több mint 200 méter az Emmaus után(szegény Emmaus lassan szétfoszlik...) A többi pont már viszonylag könnyen meglett. A kútnak nagyon jó a vize, és nagyon szépen megcsinálták a kőrnyezetét tavaly óta (kollégám tervezte...)

Ezt a ládát tartottam eddig kesserpályafutásom legnehezebb ládájának, de ez is meglett.

mucik 2007.05.01 14:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Nagyon tetszett!
Mucik

wiwien002 2007.05.01 14:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
a koordináták kicsit tévedtek, de a környezet nagyon szép volt

Zsozsoboy 2007.04.29 21:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.52
Befőttesüveg telepítve! Egy új füzet sem ártana, de az ma nem volt itthon.
A második pont koordinátái kicsit pontatlanok, GPS nélküli kezdő kesser barátunk figyelt fel a kiálló botra. Nagyon szép rejtés, tréfás csattanóval a végén, mind a kilencen nagyon élveztük a túrát! :)

Napocska és Timcsillag 2007.04.29 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Közepesen erős terepen, de csodálatos környezetben jártunk. A második láda koordinátái valóban kissé pontatlanok. De a táj szépsége magával ragadó és örültünk, hogy itt lehettünk. Nagyon szép időnk volt, egész nap sütött a Napocska :o) Szóval happy-k voltunk, hogy megtaláltuk :o)

Geologi 2007.04.12 15:00 - Megtaláltam
Leküzdve! Krisztián fiammal. A multi nagyon tetszett! [wapon beküldött szöveg]
A csobánci szőlősből keréktárral az indulópontig mentünk. Ott a bicókat hátrahagyva indultunk neki az útvonalnak. Utunk során találkotunk a hegyoldalban élő szerzetesekkel.
A multi pontjai nagyon szépen vannak elhelyezve és jól bemutatja a hegy látványosságait. Érdemes az útpontok végigjárására egy teljes napot áldozni, megpihenni az egyes pontoknál és gyönyörködni a környezetben.

Az első pont műanyag ládája darabokra van törve. Sajnos nem volt nálunk javítókészlet, igy a következő megtaláló vigyen magával egy befőttesüveget.

Nnorbi 2007.04.09 17:01 - Megtaláltam
NAgyon jó időnk volt szép volt a tája multi és a második pont megvolt a harmadik nem sikerült így 4-5 höz sem jutottam el

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2007.12.10 11:28]

salty 2007.04.05 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Nagyon jó volt a multi. Tetszett! Bemutatja az egész hegyet egy kellemes séta alatt. A 2. pont volt a legnehezebb, de az is 5 perc keresés után meglett. Az elsőnél meg nem volt GPS jel, de 10 perc után megjött. A kilátás szép volt! 3 őzet is láttunk, amikor a virtuális jelszóért mentünk. Ott futottak el előttünk, de Jenny (a kutyánk) nem vette őket észre (szerencsére).

hegyics 2007.04.04 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.48
Nagyon varázslatos volt a hegy az orgonákig.
Köszi a túratippet.

Tánci 2007.04.01 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.45
Egy baráti kirándulás alkalmával látogattunk el ide. Nagyon tetszett a túra mindenkinek. A túristaháznál egy kicsit nehéz volt megtalálni a ládát jelző faágat, de meglett. A Bazaltorgonáknál megszünt a jel úgyhogy visszakellett fordulnunk :-). Ha valaki erre jár felérve a lépcsőn fordúljon balra!
A többi nem nehéz.
Jó szerencsét!

[DiNo] 2007.03.19 09:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
A táj gyönyörű és az erdő tiszta! Mindenkinek ajánlom, aki erre jár, szerintem a legszebb hegy a környéken!
1.ládika: viszonylag könnyű volt
2.ládika: bitang nehezen találtuk meg, mert nem a túraházhoz közel, hanem a közelében!!! (ahogy a leírás is fogalmaz) kell keresni! A gyenge műholdvétel miatt, csak a GPS-re hagyatkozva nehéz lett volna. Kis segítség: oda nem illő követ és botot kell keresni a kövek között, már rögtön ahogy a túristaházat megtekintjük.
3.ládika: viszonylag könnyű
4. itt is szenvedtünk sokat és széttúrtuk a falat :), aztán rájöttünk, hogy azért ennyire nem lehet ez nehéz, így más szemszögből keresve meg is lett! :))
5. Ez már gyerekjáték!

Köszönjük az élményt!

povyagi 2007.03.17 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Először jártam itt, csodálatos volt.

Mathau 2007.03.17 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Már jártam párszor a hegyen, de a sárgán még sosem mentem fel...
Az első pont nehézségei után hamar meglett a többi láda, hála povyaginak:)
Két órás kellemes sétát tettünk a hegyen, nagyon élveztük!

Emausz
Akebono 2007.03.05 13:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Mivel mára szép időt jósoltak, gondoltam megtámadom a hegyet. Idefelé jövet még sikerült felszednem a GCTO ládát, úgyhogy megfelelő -happy- hangulatban parkoltam le a megadott ponton. Az első ponthoz hamar felértem, kicsit keresgélni kellett, de meglett. A láda fedele betört, a tartalma totál penész. Mindent kidobtam belőle, még a meztelen nős francia kártyát is, pedig az jó lett volna. A másodiknál kicsit ideges lettem, mert vagy 1000 rejtésre alkalmas hely volt a területen. (bazaltkövek össze-vissza) Rövid kinlódás után megtaláltam a botot, ami a rejteket jelezte. Következtek a bazaltoszlopok, fotózás majd a 3. pont könnyed megtalálása. A negyediknél megint mérgelődtem egy kicsit, mert a leírás semmi konkrétumot nem adott hozzá a koordinátákhoz. Kerestem vagy fél órát, de ez is meglett. Innen már könnyű volt. Visszafelé a rövidítőn jöttem, nem kérdezett senki semmit. Kutyával és egyéb veszélyes állattal nem találkoztam. Szuper túra volt, köszönet érte.

z1974oli 2006.10.17 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Tökéletes láda, túra minden szempontból! Mi 2 óra alatt kényelmesen teljesítettük. Szuper helyeket mutat. Köszi!
Zoli&Lea

Ui: ja ami az utolsó ládában van lefordulási ajánlat az magánkerten visz át. Nem biztos, hogy ez jó tanács!

Fűkocka 2006.10.15 13:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

pcsabi 2006.10.13 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.60
Nagyon szép túra! Többször voltam már a hegyen, de a ládák elvittek olyan helyre is, amit még nem láttam.
Időnként reménytelennek tűnik a leírások alapján a ládák megtalálása, de tulajdonképpen mindig könnyen ment !
Köszönöm "fiatal" túratársamnak a segítséget ! ( Csak 32 évvel idősebb nálam. )

szekelya 2006.08.13 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.66
Szép séta volt.

matt8 2006.07.19 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Ez aztán az igazi multi!
Szuper rejtések, amik közzül a második volt a legnehezebb!
Az első ponton a láda fedele betört, így benne minden tocsog a vízben!

A következő ponton (N 46°50,2120' E 17°26,3100') HÁROM NAGY KUTYA támadt rám! Ezt a pomtot a muli keresése során nem fogjátok érinteni. Gyalogosoknak és biciklizőknek érdemes elkerülni!

Köszi a rejtést!

Üdvözlettel:
matt8

puppi 2006.06.11 13:24 - Nem találtam meg
Megpróbáltuk előző nap, de az ablaktörlő legmagasabb fokozata se volt elég az eső ellen, ezért nem szálltunk ki a Lengyek kápolnánál... :-)
Másnap jobb idő volt, de az esőzés nyomai megmaradtak: sár, 2 méteres csalán néhol, szúnyog hegyek. Nem élveztük. Az első pont azért meglett, de nagyon rossz volt a vétel 10-20 métert is tévedett. A 2.-nál a kövek között fel is addtuk, reménytelennek tűnt, főleg a szúnyogok és a pontatlanság miatt. Persze azért végig mentünk: Bazaltorgona, csúcs, körbe vissza az ötödik állomás titok maradt, speciális Szent-György hegyi 1:15000 túrista térképünk segített minket, így nem messze a parkolótól találtunk egy jó kis kutat, nem írom le, hogy mi a neve, de ha az a kód, akkor kérem elfogadni! ;-)

Hampi 2006.04.22 18:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
ok

hinia lux 2006.04.22 18:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Tudnám részletezni, hogy mennyire csodálatos a hegy és környéke, és mennyire gyönyörű tavaszi meleg időnk volt, milyen misztikus, ahogy éled a természet, de felesleges. Ezt átélni kell.

GeoDitke 2006.04.20 12:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megvan!

GeoBandi 2006.04.20 12:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.60
Szép körtúra volt.

GeoMogyes 2006.04.20 12:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Egy könnyed séta + egy kis keresgélés = felejthetetlen élmény.

BBird 2006.04.15 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Ehhez az értékeléshez kevés az 5 osztályzat. Jól elfáradtunk a végére, de gyönyörű dolgokat láttunk, így megérte. (Megjegyzem, hogy két üveget a fiam önállóan talált meg, miközben én szokásomhoz híven a gps-szel piszmogtam.) Ez volt a 216-odik sikeres megtalálásunk de mindannyian úgy éreztük, hogy ennél jobbat nemigen lehet csinálni.

 
Grrr 2006.04.09 15:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.00
Hali

Már egyszer neki ugrottunk, de idő hiányában nem sikerült.
A multi nagyon jó!!!
Bár szezon kezdésnek biza nem volt könnyű.
Egyetlen problémánk a pontosság volt.
Az első ládát találltuk meg a legnehezebben.
Egyébként múltkor is ott akadtunk meg.
A második ládánál szerencsénk volt, viszonylag gyorsan ment, de a tű a szénakazalban találó leírás rá.
A harmadik láda fantasztikus volt, az tetszett a legjobban. Oda el is raktuk
a boszit (Travel Bug Bewitched).
A negyedik ládánál szó szerint kitakarítottuk a sziklafalat, persze a láda
alatt. Meredek volt.
Nem kapkodtunk, + Bogi szülei is eljöttek, így 3óra alatt jártuk meg a
hegyet.
Gratula nekik is a Hősiei kitartásért! +köszönet mindenért.

Ügyes doboz. Kemény feladat, de édes a pihenés utána.

Üdv:
Bogár, Éva, Józsi, Grrr

A dobozra vissza térve: ELéggé megviselte a tél, ha valaki arra jár, és már elfogyasztotta az elemózsiáját, a dobozt biztosan tudja hasznosítani.

Attibati 2006.01.29 19:57 - Egyéb
A nyári balatonfelvidéki kerékpáros portyázás során kihagytam ezt a multit a nehéz terep és a szúnyoginvázió miatt. Gondoltam most, a GCZALA korai befejezése után belefér még a mai napba ez a láda. A hegy lábánál csak elvétve, foltokban volt hó, de feljebb menve - milyen érdekes - egyre vastagabb lett a hótakaró. Az első ládát egy kis bóklászás után megtaláltam (a láda törött, tartalma penészes), de a második pont környékét 20 centis fagyott hó borította. Felhívtam LI-t, aki elmondta, hogy ezt a pontot még nyáron is nehéz megtalálni, úgyhogy itt fel is függesztettem a további keresgélést. A Badacsonyt is háromszori nekifutással abszolváltam a Szent-György hegyre is visszajövök olvadás után.
Azért a hegyet körbesétáltam, gondolom a többi pont közelében is elmentem.

mezo 2005.10.02 13:30 - Egyéb
Arra jártunk, de - mivel felkészületlenül mentünk, és csak egyetlen, a GPS-emben őrzött koordinátára támaszkodtunk - semmit nem találtunk. Mindenesetre körbejártuk a hegyet, kúsztunk a sárga jelzés benőtt ösvényein, kapaszkodtunk a bazaltorgonák tövében, gyönyörködtünk a panorámában. Legközelebb majd okosabbak leszünk.
MeZo és Lobelt

jalso 2005.09.05 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.88
Nagyszerű kilátópontok és gyönyörűséges bazaltorgonák. Szinte szebbek, mint a Badacsonyon. A ládákat (üvegeket) viszont eléggé nehéz volt megtalálni a szinte állandóan gyönge műholdvétel miatt. Meg aztán kőmezőben kövek közé rejteni... ezt sem élvezet megtalálni. A szúnyog-invázió már csak hab volt a tortán. Sokat feledtet a multi viszontagságaiból az utolsó pont, ahol a jelszó van. Nagyon gáláns cselekedet volt a rejtőtől. És dobott vagy egy jegyet (felfelé) az osztályzaton. : -))

szipeti 2005.08.28 10:15 - Egyéb
Nagy reményekkel indultam neki a hegynek, hogy gyorsan körbeszaladom a pontokat és már mehetek is tovább a "magasabban" lévő ládákhoz (GCHEGE,GCCSBC,GCLEPC). Az első ponthoz elérve a teljes ruházatom elázott a keskeny ösvényeket szegélyező és betakaró vizes növényzet miatt. A láda megtalálása után úgy döntöttem, hogy tovább megyek (persze a koordinátákat tartalmazó cetlit magammal vittem). A második ponton egy teljesen lerobbant és bezárt túristaházat találtam. Itt volt csak 3-4 műholdvétel. Ahogy befordultam a sziklákhoz az ösvényről minden jel megszünt. A sok bóklászás és eredménytelen kutatás arra ösztönzött, hogy felhívjam a rejtőt. István nagyon kedvesen megpróbált segíteni, aminek nyomán meg is találtam a ládát (üveg). Talán jó is volt, hogy beszéltem vele, mivel kiderült, hogy az első ládából a cetlit nem kellett volna elhozni! Úgy döntöttem, hogy visszamegyek az első pontra, majd a kápolnánál hagyott kocsimhoz és majd legközelebb ha erre járok, megcsinálom a többi pontot. Nagy szerencsém volt, mert az első ponthoz érve egy német kesser család (Y_O_D_A) érkezett a ládához. Nagyon megörültünk egymásnak, gyors koordináta pontosítás és közös fényképezés után elváltunk. Remélem nekik sikerült az összes pontot megtalálni. Mire visszaértem a parkolóba a nap is kisütött. Irány a GCMBER.

Zsu. 2005.08.06 11:30 - Megtaláltam
Mikulással.

Mikulás 2005.08.06 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Fűkockáék esküvője előtt még úgy gondoltuk, hogy belefér egy kis kesselés. Múltkor itt hagytam abba, úgyhogy a Szent György-heggyel kezdtük. Jó kis multi. Sokkal könnyebben ment, mint gondoltam. Szerintem a badacsonyi nehezebb. Nagyon jók a pontok. Könnyen megtalálható mind. Természetesen a Bazaltorgona a csúcspontja a ládának! Szuper a leírás. Kicsit beárnyékolta a ládázást, hogy egy időre kicsit elveszítettük egymást Zsu-val... :) Hát ez van.
5-ös minden. Nagyon jól esett. Köszönet érte!

Zsu + Mikulás

 
zsakar 2005.07.26 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.30
Nagyon szép tura, nehéz ládák(nem a sulyuk).

Evab 2005.07.26 11:46 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

Ede 2005.07.16 20:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2 web: 2.5 átlag: 3.00 súly: 3.24
Annak ellenére, hogy a Szent György hegy nagyon szép hely, ez a láda nem igazán ajándékozza meg a keresőit ezzel az élménnyel. Ezen nem javít az sem, hogy a rengeteg eső miatt mindent beborít az aljnövényzet, ami között rengeteg a csalán. A két első pont közelében nagyon rossz a vétel, főleg, amikor egyébként is kevés műhold van az égen... Megtalálók: Ági és én.

mudman 2005.06.21 16:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Kis időt kérek. :o/

Pupu 2005.06.21 16:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.75
Napforduló kessing - 12/11
Nagyszabású túra, kolosszális látványokkal! A bazaltorgona lenyűgöző, akárcsak a kilátás a csúcsról. Hanem a hosszú vándorlás a szúnyogos dzsindzsában talán mellőzhető lenne.

Csotai csapat 2005.06.19 20:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Hát ez király volt. Kevés információ, még kevesebb GPS koordináta a leirásban. Szóval igazi ládakeresés volt. Egy kicsit elrontottuk a második pontot. Döntés: kihagyjuk, majd visszajövünk :-). Elindultunk a hegyoldalba egészen a bazalt orgonákig. A mindenki által ismert lépcsős megközelitést is "nélkülöztük". Majd igazi off-road módszerrel végig a fal mentén. Végül is eljuttunk a leírásban szereplő helyre. Az ösvény a hegyoldalban, volt néha 20 cm széles is. Nem volt veszélytelen. De megcsináltuk. Edzésnek sem volt rossz a Boka vizeséshez. A travel bug utazik tovább Szlovéniába. Valójában ezért az apró kis bogárért jöttünk ;-)

Kicsi az ember
Off-Road
Merrevagytok
Zazi és a Lányok 2005.05.16 15:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Ez a láda tényleg az 5/5/5 kategoriába tartozik. Kűzdeni kell érte az elemekkel, leginkább saját magaddal és minden kis részsiker után gyönyörű kilátás a jutalom. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a ládát, valamint köszönetet kell mondani a rejtőnek a kihívásokat jelentő rejtésekhez.

A milti egyik állomásán a Landrover nevű vándorbogár várja következő gazdáját !!!

Csapattagok:
Viri és Zazy

(Megjegyzés: A megtaláló neve pirossal)

A kezdet
Tapolca
 
vaslemez 2005.05.16 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.38
Ez a láda volt a mai nap fénypontja: kápolna, remetelak, bazaltorgonák és pompás kilátás. Ízlések és pofonok különbözőek, a korábbi logokkal ellentétben nekünk pont az út eleje tetszett a legjobban a vadregényes erdővel, az ódon kápolnával és falmaradványokkal.
A 2. pontnál marha sok a kő, ráadásul a forgalom is nagy, így a ládát kerestük egy ideig.

Elhagyatva
Enter 2005.05.14 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Kitűnő láda, nagyon tetszett! Voltak nagy keresgélések útközben, de minden meglett. Útban az utolsó pont felé eléggé "toronyiránt" sikerült menni, ott szerintem feltornásztuk 5-ösre a terepet. Az utolsó virtuális nagyon jól esett :)) Köszönet a rejtőnek a szép élményért!

MaJa 2005.03.28 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.88
Sajnálom, hogy csak most jutottam el a hegyre. Bár sokszor járok erre csak most ismerkedtünk meg. Igazán csodaszép a tetőről a körpanoráma. Az egyedüli hiányt talán a parkolóhoz vezető út megadásában láttam. /Segitségként: Hegymagost elhagyva - a 71 út felé - balra a pincék felé induljatok./ A parkolóból indulva a leirást követve szebbnél szebb helyeken vezetett az út. Érdekes volt, hogy itt már a fákon szépen beindult a rügyezés. A 4.pont egy kissé nehezen akart meglenni, de aztán elolvastuk Kupec leirását ami sokat segitett. Lefelé jövet a tanácsolt rövidebb utat választottuk, de néha lehet, hogy magánterületeken vezetett az út.......? Az utolsó pontnál levő viztárolóban sok halacska lubickolt és viz is igen finom volt. A végére kellemesen elfáradtunk, de igy legalább sikerült ledolgozni a húsvéti sonkaszeleteket. Nagyon szép környezet amit szerintem mindenkinek látni kell.

Orgonasipok alatt.
Megpihenve.
Hegyoldal.
BiharyG 2005.03.15 16:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Kicsit tartottunk ettől a multitól, fél éve volt az utolsó megtalálása; de szerencsére a pontok rendben vannak, mindegyik a helyén. A nehézséget az északi oldalon még kitartó tél okozta, a bazaltorgonák közötti lépcső vastagon jéggel borítva... Szerencse, hogy az útirány szerint itt felfelé kellett menni, itt-ott szükség volt a 4x4 üzemmódra is :)
Lefelé nem az ajánlott rövidítésen mentünk, hanem a csúcstól észak felé úgy 100m-re balra le a piroson, majd a sárgán balra, és azon végig, így tuti nem sértünk magánlakot :) Ezzel a megoldással az egész túra 5.1 km volt, 2 óra 34 perc alatt.
Nagyon tetszett, köszönjük!

BiharyG + Zsuzsi

ps: elég ritkán szoktam 5/5/5-re értékelni, de az elmúlt két napban ez már a második... :)