geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2228. Források, Jakab-hegytől a Virágos-völgyig. (GCJHVV)

Bögrés-Kút

Bögrés-Kút

Bükkös-forrás

Bükkös-forrás

Csepegő-forrás

Csepegő-forrás

Csokonay-kút

Csokonay-kút

Kiss Lajos-forrás

Kiss Lajos-forrás

Lenke-forrás

Lenke-forrás

Pálos-kút

Pálos-kút

Pipás-forrás

Pipás-forrás

Magasles

Magasles
Szélesség N 46° 6,803'
Hosszúság E 18° 8,638'
Magasság: 363 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.09.08 00:00
Megjelenés időpontja: 2008.09.13 20:40
Utolsó lényeges változás: 2017.08.11 16:31
Rejtés típusa: Multi geoláda (5H)
Elrejtők: Barnabás, Domonkos, Honorka, Sebestyén valamint Eszter és H. Gábor
Felhasználó: H. Gábor
Nehézség / Terep: 3.5 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 7500 m
Megtalálások száma: 84 + 13 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetenteWap:
Az összes láda fa tövében van, avarral, ágakkal, kövekkel takarva! Tetszőleges sorrendben kereshető. Mindegyikben van egy kép, egy mesehősről, az ő nevük kezdőbetűi adják a jelszót! Pl.: Órarugó Gerincű Felpattanó = Ó


A ládába TravelBug nem helyezhető.


 N 46° 6,803' E 18° 8,638' 363 m [GCJHVV-1]

 N 46° 6,526' E 18° 8,595' 394 m [GCJHVV-2]

 N 46° 7,114' E 18° 7,723' 342 m [GCJHVV-3]

 N 46° 6,430' E 18° 7,925' 427 m [GCJHVV-4]

 N 46° 6,200' E 18° 7,892' 472 m [GCJHVV-5]

Jelszóképzés, a ládák jelenlegi számozása szerint, tehát: 1. Bögrés, 2. Pipás, 3. Lenke, 4. Bükkös, 5. Pálos.

Ez a multi, a negyedik tagja azon sorozatomnak, mellyel nem túl ismert, de valamiért még is érdekes forrásokat szeretnék bemutatni nektek, Baranya megye területén.

A most felkeresendő források azért nem túl ismertek, mert a Jakab-hegy nyugati lábánál vannak, odáig pedig általában csak azok jutnak el, akik valamiért eltévednek, mondjuk egy a Pálos-kolostornál tartott borkóstoló után rossz úton indulnak haza! :)
Az előző három, forrásos rejtésemmel ellentétben most nem egy, hanem négy, egymáshoz nagyon közeli forráshoz vezetlek benneteket.

 N 46° 6,571' E 18° 8,116' 446 m [GCJHVV+parkoló]

Útba-eső további források:

 N 46° 7,061' E 18° 7,726' 340 m [GCJHVV+waypoint]
 N 46° 7,192' E 18° 7,612' 325 m [GCJHVV+waypoint]

------------------------------------------------------------------

Pár szó a Mecseki forrásokról!

A Mecsek völgyeit ezernyi forrása teszi széppé. Természetjáró szempontból ezek közül jelenleg 200 nevezhető kiépített, foglalt forrásnak. A Mecsekben a forrásokat az 1890-es évektől kezdték szakszerűen kiépíteni. Az erdei források közül valamennyi vize iható, kivételt képeznek a lakott területen belüli források. A szakszerűen foglalt kifolyócsöves forrásokból biztonsággal ihatnak a kirándulók.

A forrásoknak három típusa van:
1. Forrásképződés vízszintes, át nem bocsátó réteg esetén
2. Átbukkanó forrás
3. Rés- és hasadékvizű forrás

Azokat a forrásokat, amelyek egész éven át adnak vizet, állandó forrásoknak nevezzük. Amelyek csak hóolvadás után vagy nagyon csapadékos időszakban adnak vizet, időszakos forrásnak nevezzük.

A források vízhozama három tényezőtől függ:
1. Vízgyűjtőterület nagyságától
2. A talaj víznyelő képességétől
3. Az évi csapadékmennyiség nagyságától

A leírásokban szereplő vízhozam adatok tájékoztató jellegűek. A beírt adatok az elmúlt 10 év méréseiből kapott minimum és maximum értékek. Egy forrás mérésére évente általában 3-4 alkalommal kerül sor. Mérésnél mindig az erdedő vízhozamot vesszük figyelembe (az adott forrásmező vízhozama), ami nem feltétlenül egyezik meg a csőből kifolyt vízmennyiséggel. A 2006 júliusa óta tartó száraz periódus miatt a vízhozamok erőteljes csökkenése figyelhető meg, ezért előfordulhat, hogy hosszú évek óta stabilnak mutatkozó források is vízszegény állapotot mutatnak.

A forrásfoglalás fajtái:
1. merítős (régebbi típusúak)
2. kifolyócsöves (ülepítőmedencés vagy galériás)

Valamennyi forrás mögött magasabban fekvő területnek kell lennie, amelyből összegyűjtik vizüket. A források hőmérséklete attól a mélységtől függ, ahonnan a víz fakad. Átlagos hőmérsékletük: 8-12 °C, mely az év során jelentősen nem változik.
Régen a források foglalását a Mecsekben Csokonay Sándor (1898-1983) testnevelő végezte, a régi márványtáblákat is ő faragta, aki saját örömére, és a kirándulóknak készítette őket. Sok forrást ő nevezett el, általában a környékre jellemző dolgokról. Érdekes, hogy sok forrásnak kút elnevezése van, pl.: Szederindás-kút. Halála után a forrásokat nem gondozták, azok nagy része elhanyagolttá vált. Az 1993-ban újjáalakult Mecsek Egyesület néhány tagja 10 éve határozta el, hogy elkezdi tisztítani és felújítani a már meglévő forrásokat, az eredeti állapotnak megfelelően. Ez idő alatt több, mint 60 forrás újult meg. Cél, hogy 2010-re - amikor is Pécs Európa Kulturális Fővárosa lesz - a kiépített források megújulva fogadhassák az erdőben kirándulókat. Jelenleg a források felújítását, karbantartását Baumann József, Biki Endre Gábor és Tasnádi János végzi. A szabványos jelzés szerint a forrásokhoz fehér alapon körjelzés vezet. A körjelzés annak a jelzésnek a színével egyezik meg, amelyről leágazik. A könnyebb terepi megtalálás érdekében a források nagy részéhez a főjelzésekről leágazó körjelzéseket már felfestettük. Ezúton kérjük az erőben kirándulókat, hogy a forrásokhoz érve, tisztítsák meg azok elfolyóit a behullott levelektől, iszaptól. Néhány perces kis kitisztítással is sokat segíthetnek a források tisztántartásában, mely az erdőt járók közös érdeke. A mésztufa kiválás védett, azokat nem szabad eltávolítani. Jelenleg folyamatos a források felújítása és karbantartása, hogy ismét megújulva várhassák a kirándulókat hűs vizükkel.
------------------------------------------------------------------

A felkeresendő források:

Bögrés-kút
A Nyugat-Mecsekben a Körtvélyesi-völgy felsőbb szakaszán, a völgytalp keleti oldalában található forrás. Magát a forrást turistaút nem érinti, mivel a völgyben nem halad jelzett út. A mellette elfolyó patak medrével közel azonos szinten jelentkezik. Kövekből kötéssel felrakott alacsony kis támfalából kiálló fémcső vezeti le a forrásvizet, mely egy merítős medencébe folyik. A cső felett egy kis márványtáblán függőlegesen olvasható a forrás megnevezése. Az alsó triász lemezes mészkő repedésvize jelenik meg. A forrást Csokonay Sándor építette, a tábláját is ő faragta. A forrás kiépítése után állítólag egy bögre volt elhelyezve a forrás tetején, hogy aki erre jár ennek segítségével tudjon inni a forrás vizéből. Általában bővizű forrás, hozama 0,5-20 liter/perc értékű. A pusztulóban lévő forrást 1999-ben Baumann József és Baumann Józsefné kitisztította és rendbehozta. 2005-ben a Baumann József, Biki Endre Gábor és Siklósi Gergő felújították.

Bükkös-forrás:
A Jakab-hegy északi oldalában, a volt Petőcz-aknához vezető műút kanyarja alatt a Nagy-gödörben található. Az útról tábla is jelzi. Csokonay Sándor foglalta 1952-ben, nevét a körülötte lévő bükkös erdőről kapta. Vize a takarórétegen átszivárogva jut a napfényre, vízadó képződmény az alsó triász homokkő. Eredetileg merítős rendszerű volt, és egy kis kőmedencébe folyt a víz. Vörös homokkő tömbökből épült a forrás, a felirat homokkőbe van vésve, a foglaláson egy É-jel is látható. Vízhozama 1-20 liter/perc értékek között váltakozik. A forrást 2005-ben újították fel.

Csepegő-forrás:
A Csokonay-kút túlfolyója a forrás. Változó vízhozamú, időszakonként elapadó forrás. A hozamok 0-30 liter/perc értékűek lehetnek. A Virágos-völgyben a Herma-hegy lábánál találjuk a forrást. Az alacsony kis támfalas foglaláson márványtáblán szerepel a CSEPEGŐ név. 1998-ban került kiépítésre Baumann József, Baumann Józsefné és segítőik részvételével.

Csokonay-kút:
A forrás a Virágos-völgyben található, a kutat 1998-ban Baumann József és segítői építették, Csokonay Sándor (1898-1983) nagy forrásépítő tiszteletére, aki a Pius Gimnázium testnevelő tanára volt, akinek életét elsősorban a természetjárás jelentette. Triász mészkőből épült, három oldalról falazott kútfővel ellátott kút kis ajtóval. A kút kifolyója a Csepegő-forrás. A kútnál csak időszakosan van vízkifolyás, abban az esetben, ha a Csepegő nem bírja el a nagy vízhozamot a Csokonay-kútnál lévő túlfolyó is üzemel.

Kiss Lajos-forrás:
A Nyáras-völgyben található, Lapos kövekből épített kifolyócsöves forrás, melynek közepében egy vörös homokkő tömbben látható a vörös gránitba vésett felirat. A homlokfal tetején látható az északjel. Vizét az alsó triász időszaki mészköves és márgás kőzetek repedéseiből nyeri. A forrás vízhozama változó, nagysága 0,2-25 liter/perc lehet. A forrás, melyet 2008-ban Baumann József és Biki Endre Gábor foglalt, Kiss Lajosról lett elnevezve, aki a mecseki turista házak első építői és üzemeltetői közé tartozott, sok mecseki forrás építésében vett részt. Jeles képviselője a baranyai és országos turista mozgalomnak. Arany jelvényes túra vezető és a Mecseki Erdőkért díjban részesült. Példa mutató természet járó, akire büszke a természet járók nagy közössége.

Lenke-forrás:
A Virágos-völgyben található, az 1964-ben kiépített forrás. Alsó triász időszaki mészköves és márgás kőzetek repedéseiben összegyülekezett víz megjelenési helye volt a forrás, melynek hozamai a korábbi években 0-5 liter/perces érték között váltakoztak. A forrás az 1970-es évektől kezdve hosszú időre elapadt, majd 1999-től gyengén és időszakosan indult meg a vízkifolyása. Az utóbbi években vízkifolyása ismét szünetel. A forrás nevét Csokonay Sándor az Ordas-tanya és más turistalétesítmények építésében segédkező Papp Lenkéről barátsága jeléül nevezte el, aki a Vasas Elektromos Természetjáró szakosztályának tagja volt.

Pálos-kút:
A Jakab-hegy északi oldalában található a forrás, műútról tábla jelzi. A forrást az 1950-es években foglalta Csokonay Sándor. Az alsó triász rés- és hasadékvíz jelentkezik itt forrás formájában. A forrást 2002-ben újították fel. Foglalása három oldalról kötéssel kialakított támfalas felépítmény, melyben a kifolyócső felett a falazatban a Pálos-címer látható. A forrás vízhozama: 0-100 liter/perc értékek között váltakozik, de a 15-20 liter/perc mennyiségek a gyakoriak. Időszakos kiapadása csak hosszú száraz periódusok után következhet be.

Pipás-forrás
A Körtvélyesi-völgy kezdetében (Nyugati-Mecsek) fakadó forrás. Megközelíthető a P jelzésről letérve a PO jelzésen át. A forrást Csokonay Sándor foglalta 1953-ban. A három oldalról kötéssel összerakott támfal középső részénél történik a kifolyás. A fedett kis medencéből történő leürülést biztosító cső felett kőbe vésetten olvasható a megnevezése. A jelentkező víz az alsó triász homokkő és aleurit réseiből és hasadékaiból származik. A forrást 2001-ben Baumann József, Baumann Józsefné, Kriston Barnabás és Juhász Kornél az eredeti állapotnak megfelelően felújították. A forrás hozama nagyon változó, így 2-300 liter/perces értékek között változhat, igaz tartósan csak alacsonyabb hozamokat léptet napfényre.

Forrás, részben: Baranya Megyei Természetbarát Szövetség
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (52 db): környezet: 4.82 rejtés: 4.29 web: 4.65 átlag: 4.59

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


BouLache 2020.02.25 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Jó kis túra volt, az összes pontot sikerült egy nap alatt felkeresnem. Sajnos az ötödik ponton eltűnt a láda. A rejtői segített az utolsó jelszórészletben.

szamosszamoca 2019.10.20 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Itt van a közelünkben, és még sose jártunk erre. Köszönjük, hogy megmutattad! Régóta szemeztünk a ládával, most érkezett el az idő, hogy felkeressük a pontjait. Nálam bakancslistás lett minden mecseki forrás; közben rátaláltunk a Mecsek forrási túramozgalomra, ahol 60 db kijelölt forrást kell felkeresni. Ez a láda is tartalmaz jó párat a 60-ból. Két nap kerestük a ládákat. Tegnap a Bögrés-kúthoz mentünk, ma a Virágos-völgyben jártunk. Mindkét túra nagyon szép volt, emberrel nem találkoztunk. Igazi érintetlen természet, gyönyörű nyárias idővel, színes erdővel, néhol remek kilátással, mi kell ennél több?Ládák néhol leharcoltak, különösen a Bükkös-forrásnál, de még éppen kivehető jelszórészlet. Köszönjük a rejtő segítségét, egyik ponton kétszer is jártunk, de nem leltünk semmit. Már csak azt nem értem, miért ilyen kevesen keresik fel ezt a kincset? Azért arra figyeljen mindenki, hogy a sorompót elég gyakran lezárják.
Mi is így jártunk egyik este, sokáig maradtunk és kerülnünk kellett a másik kijáratig, Hetvehely felé. Ott szerencsénk volt, így haza jutottunk.

IMG_20191019_145834IMG_20191019_154618
IMG_20191019_162711IMG_20191019_163653
IMG_20191019_162818IMG_20191019_162300
IMG_20191020_151608IMG_20191020_153854
IMG_20191020_154533IMG_20191020_161358
H. Gábor 2019.05.05 23:59 - Egyéb
ok

H. Gábor 2019.04.23 23:59 - Egyéb
ok

BuBiPuma 2019.03.31 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.35
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Az időjárás és a Mecsek gyönyörű volt, a 'mesehősökkel' :) viszont sajnos nem minden multiponton találkoztunk... :(

GCJHVV-1 (Bögrés kút) : láda megvan, de erősen sérült, az oldala törött/lyukas, a jelszórészlet olvasható

GCJHVV-2 (Pipás forrás) : láda darabjait találtuk meg, a kék fedelét a forrás melletti egyik fa tövében, a láda aljának kb. félbe szakadt részét a fa másik oldalán, a medvehagyma levelek alatt, jelszó részletet nem leltünk

GCJHVV-3 (Lenke forrás) : láda megvan, erősen sérült, oldala törött/lyukas, a jelszórészlet olvasható

GCJHVV-4 (Bükkös forrás) : láda megvan, oldala törött/lyukas, a papír tartalma elázott/szétmállott, a foszlányokon még éppen kivehető a mesehős, így kitalálható a jelszórészlet

GCJHVV-5 (Pálos kút) : a láda valószínűsíthető helyét találtuk csak meg, a gps a térképen is beazonosítható helyre mutatott, az adott fánál kínálkozott is egy rejtek (kővel és faágakkal álcázható odú), de a fa tövében üres volt a kis kuckó. A többi fát is végignéztük a környéken, a sok medvehagymát igyekeztünk közben nem letaposni, de se újabb rejteknek való hely, se láda (vagy legalább a maradványai) nem került elő.

Köszönjük szépen Gábornak a gyors email konzulátációt és a hiányzó jelszó-részleteket!

H. Gábor 2018.08.09 23:59 - Egyéb
ok

H. Gábor 2018.08.08 23:59 - Egyéb
ok

befi 2018.06.16 19:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]
A ládagazdi segített, mert a Bükkös-forrásnál a manók eltüntették a mesehőst.
A többi pont rendben.

Ja a kullancsgyűjtő túrát fi nyerte 12:11-re be ellen.

csipet_csapat 2018.06.08 07:57 - Egyéb
Piros kereszt A láda utolsó logjai alapján karbantartást igényel. Kérlek ellenőrizd a láda állapotát! Üdv: ládadoki

Gábor75 2018.06.02 11:01 - Megtaláltam
A négyes ponton nem találtam mesehőst. Köszönöm a segítséget ezúton is! :-)

Bacsó 2017.12.02 10:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.43
Köszönöm a rejtést. A ládák sok új helyre vittek el. A dobozok rendkívül rossz állapotban vannak, felújításuk szükséges!

IMG_9096IMG_9097
IMG_9107IMG_9115
IMG_9121 
aceespepee 2017.11.02 23:59 - Megtaláltam
megtaláltam :)

Zsotyka 2017.11.02 15:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.78
Köszönöm a rejtést!

Zsozso94 2017.11.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Megtaláltam, köszönöm!

g-tabe 2017.10.05 17:00 - Megtaláltam
A pontok relatíve könnyen meglettek. A ládák állapota vegyes képet mutat.
A 4-esben nincs jelszó, csak bogár/egér-rágta gyerekrajzok - lévén, hogy a doboz törött, akárcsak a hármas.
Rejtői segítséget vettem igénybe a loggoláshoz.

N.Zs. 2017.09.30 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.35
A GCKARI ajánlott parkolójában hagytuk az autót. Először a piroson a tóhoz mentünk, majd ellenkező irányba indultunk a GCLi2 második pontjához a piros négyzet, majd a piros háromszög turistaúton. A Jakab hegyre kicsit oldalazva, de majdnem toronyiránt mentünk, útközben számos szép kőalakzatban (mint a Babás Szerkövek) gyönyörködtünk.
Innen az Ércbányászati emlékhely első pontját (GCura4-1), és a GCJHVV pontjait látogattuk még meg a következő sorrendben:
GCJHVV-5: Pálos kút (doboz szép, tiszta, és új. Mi voltunk a 2. bejegyzők). Víz nyomokban. Itt nincs mesehős.
GCJHVV-4: Bükkös forrás, csordogál a forrásvíz. Doboz törötten fekszik egy kő alatt, jelszó jól olvasható.
GCura4-1: IV: akna Kővágószőlős. Rendezett terület.
GCJHVV-2: Pipás-forrás, csordogál a forrásvíz. A jelszórészlet jól olvasható.
GCJHVV-1: Bögrés-kút Tényleg van bögre! Üvegből! A forrás itt volt a legaktívabb. A jelszórészlet jól olvasható.
A Kiss Lajos forrást útba ejtettük.
GCJHVV-3: Lenke forrás, A forrás csont száraz, a doboz törött, jelszó olvasható.
GCura4-2, 3 és 4. pontja.
Jó kör lett végül.
18,9 km 600 méter szintemelkedéssel és ugyan annyi süllyedéssel.
Siettünk a végén, mert délután 16:00-tól vadászat van.

Pálossal kezdtünkés környezete
Bükkösés környezete
Pipásés környezete
Bögrésés környezete a láda felől
törékeny kuszmaKiss Lajos forrás
és ahova nagyon TILOS behajtaniLenke
Mecsek 083 
Patri321 2017.08.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.95
Megvannak! Bükkös, Pálos, Lenke, Pipás forrást hétvégén kerestük fel, a Bögréshez ma mentem vissza. Kijelölt út tényleg nem visz hozza, a földutak megvannak, de én inkább toronyiránt közlekedtem ott, ahol lehetett. A Bükkös és Pálos ládát kerestük egy ideig mire meglett, néha a mesehősökkel is bajban voltam, mert a képek már elég elmosottak, de összességében jó élmény volt. Köszönjük!

H. Gábor 2017.08.09 00:00 - Egyéb
A ládát ma átalakítottam, aktuális állapota a leírásban olvasható!

fehérkút 2017.07.11 11:35 - Megtaláltam
Kis rejtői segítséggel meglett!

Szilkó76 2017.05.01 18:31 - Megtaláltam
Hát sajnos csak csatlakozni tudok a korábbi megtalálókhoz: ez a multi szebb napokat is megélt, jelenleg némelyik forrás megközelítése inkább teljesítménytúra, mint családi kirándulás, és a ládák állapota is elég lehangoló.
Apuval egy teljes napba telt a teljesítése, foxfoxfox logjának útmutatásai nagymértékben segítették a végső sikert. A Kiss Lajos forrásnál kétszeri keresésre sem lett meg a doboz, így egy pár próbálkozás kellett a hiányzó betű kitalálásához.

Köszi a rejtést!

foxfoxfox 2017.04.02 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.26
Köszönöm!
A Mecsek egy csoda. Ez a multi követhetetlenségével, a félrecímzett ládákkal és logikátlanságával sokszor vonta el a figyelmemet a fent említett csodáról.
Először is a jelszóképzés ebben a sorrendben helyes:

1. (GCJHVV-1/1) Bögrés kút - a láda megvan
2. (GCJHVV-2/2) Pipás forrás - a láda megvan
3. (GCJHVV-4/3) Lenke forrás - a láda megvan
4. (GCJHVV-?/4) Kiss Lajos forrás - csak egy szakadt simítózáras hever a forrástól északkeletre, találgass! :)
5. (GCJHVV-6/5) Pálos kút - a láda romos, de megvan
6. (GCJHVV-?/6) Bükkös forrás - a láda megvan, de nincs sorszám a jelszóhordozón, itt találgatnom kellett, hová illesszem be a jelszórészletet
7. (GCJHVV-8/7) Csokonay kút - a jelszóhordozót áthelyezték a kút mellé, egy teljes órát túrtam a hegyoldalt Füge segítségével, mire rájöttem én is, hogy áthelyezték

Jelmagyarázat:
a. (GCJHVV-b/c) d - e
a -> ebben a sorrendben kell a jelszórészleteket felhasználni
GCJHVV-b -> a jelszóhordozóra írt ládanév
c -> a GEOMAP szerint a láda ilyen sorszámú eleme a multinak
d és e -> remélem magától értetődik :)
A koncepció nagyon jó, a megvalósítás khmm, khmm...

a Bögréstől nem messze, ezzel a halott borzzal indult a túra01 Bögrés
02 Pipás03 Kiss Lajos
03 Kiss Lajosnál csak a hajdani rejtek04 Lenke
05 Bükkös már sötétben06 Pálos
06 Pálos 207 Csokonay
07 Csokonay és a bolyongás :-/ 
H. Gábor 2017.03.07 00:00 - Egyéb
A ládák ugyan rossz állapotúak, cserére szorulnak, de mind megvan, kereshető.

Strombus 2016.10.02 22:58 - Egyéb
Mint ládadoki a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján betegre állítottam.
Email-t küldtem a rejtőnek.

Access Denied 2016.09.20 13:40 - Megtaláltam
Össze-vissza számozott, szedett-vedett multi :-S

7-3-4-1-2-6-5 sorrendben tekertem végig (már ahol nem toltam a bringát)

7. Csokonay kút (ami a 8-as papíron) megvan, de csak mert elolvastam, hogy át van helyezve
3. Lenke-forrás megvan (papíron 4-es)
4. Kiss Lajos forrás 25m-es környezetében a pontnak semmi nyoma
1. Bögrés-kút megvan
2. Pipás forrás megvan
6. Bükkös forrás megvan, de jelszóhordozó hiányzik
5. Pálos-kút (papíron 6-os) megvan, de a láda tartalma lényegében szét van rohadva

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.10.22 19:29]

Köszönöm! :-)

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-1-2
bortel 2016.08.09 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (97 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.