geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
2229. Légikatasztrófa a Jakab-hegyen (GCLi2)
Ez a gép zuhant le!
Ez a gép zuhant le!
Ez is az, mosás közben!
Ez is az, mosás közben!
Helyszíni fotó a balesetről.
Helyszíni fotó a balesetről.
Helyszíni fotó a balesetről.
Helyszíni fotó a balesetről.
Egy másik Li-2 -es gép
Egy másik Li-2 -es gép
Li-2
Li-2
Li-2
Li-2
Ez a Li-2 -es nem zuhant, hanem vitték az egykori pécsi vidámparkba!
Ez a Li-2 -es nem zuhant, hanem vitték az egykori pécsi vidámparkba!
Li-2 rétegrajz.
Li-2 rétegrajz.

Szélesség N 46° 5,726'
Hosszúság E 18° 7,737'
Magasság: 474 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.09.09 00:00
Megjelenés időpontja: 2008.09.13 20:45
Utolsó lényeges változás: 2012.10.27 11:03
Rejtés típusa: Multi geoláda (2H+1V)
Elrejtők: H. Gábor
Felhasználó: H. Gábor
Nehézség / Terep: 3.5 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 2100 m
Megtalálások száma: 220 + 7 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


Wap:
1. Az adott koordinátán, a régi reptér területén, egy téglafalon lévő EMLÉKTÁBLA (nem emlékmű!!!) második sorának, második szava, a jelszó első része.
2. A légi szerencsétlenség konkrét helyszínén, a régi kis-kőbányánál a ládát (17x30cm-es fém henger, ajándék itt nem helyezhető el!!!) a "sírkőnél" kövek alatt találod, a jelszó második részletével.
3. A hegy tetején, a régi nagy-kőbánya felett, a siklóernyős starthelynél 1,8 l-es müa dobozban, fa tövében, kövek mögött a jelszó vége.

Bejelentéskor a három jelszó részletet, szóköz nélkül, egybe kell beírni!!!

Aháromloholósdobogósoltsaszomjátbátrandeazerdőbenésnee
gybárban!


A ládába TravelBug nem helyezhető.


 N 46° 3,915' E 18° 11,927' 126 m [GCLi2-1]
 N 46° 5,726' E 18° 7,737' 474 m [GCLi2-2]
 N 46° 5,852' E 18° 7,628' 567 m [GCLi2-3]
 N 46° 5,038' E 18° 7,424' 256 m [GCLi2+parkoló] Ez a második és harmadik pont parkolója: Kővágószőlős, Hősök Tere.

Pécs repülés történetének eddigi egyetlen fekete napját fogom elmesélni nektek, mikor is egy utasszállító repülőgép a Mecseknek ütközött.

A sétánkat Mecsekalján kezdjük a volt pécsi reptér területén, ahol ma már emeletes házak állnak. Az egyik négyemeletes épület falán megtaláljuk az 1996-ban felavatott emléktáblát, amely a baleset áldozatairól hivatott emlékezni. Innét Kővágószőlősre kell eljutnunk.

Kővágószőlősről a Piros négyszög -en kell elindulnunk felfelé a Jakab-hegyre, majd jobbra rátérünk a Piros kereszt -ra, aztán balra a Piros háromszög -re. A Piros háromszög -ön kb 100 méterre megközelíthető a második állomásunk, ami maga a katasztrófa helyszíne. Itt feküdtek a szanaszét a gép roncsai. Ez a hely a régi kis-kőbánya amit nagyrészt visszafoglalt már a természet, de a bánya udvara és az oda vezető szekér út egy része is felismerhető még. Érdekes szép hely, akinek van fémdetektora, találhat itt még apróbb alkatrész maradványokat is!

Innét légvonalban kevesebb, mint 300 méterre van az utolsó pontunk a régi nagy-kőbánya felett lévő sárkányrepülős és siklóernyős starthely. Ezt a 300 métert ne akard gyorsan letudni, mert nem lehet! Aki szeretné elkerülni a rázós terepet az inkább kerüljön, a hegy tetejéről aKék négyszög Kék háromszög -ről földúton simán megközelíthető. Ha toronyiránt mész akkor arra figyelj, hogy fokozatosan menj felfelé ne a nagy-kőbányánál akarj felmászni.
Ez egy nagy mesterséges tisztás, erősen lejtős és a vége az maga a kőbánya teteje és a szakadéka. Direkt sportrepülős célra hozták létre ezt a tisztást, az errozió ellen műanyag hálót építettek a talajba, ma is aktívan használják a repülés szerelmesei. Persze nem repülni hívtalak ide, hanem a páratlan panoráma miatt. Ez a Jakab-hegy legmagasabb panoráma pontja és innét még Szigetvár irányba is nyílik kilátás, sőt szép időben magát Szigetvárt is látni.
Itt jó lesz megpihenni és nézelődni.

Szép túrát és jó időt kívánok nektek! És semmi rohangálás, csak szép nyugodtan, mindent megnézni.

Amit a sajtóból tudni lehet:
1949. november 14. 9:35, startol a budaörsi repülőtérről a MASZOVLET (Magyar-Szovjet Polgári Légiforgalmi Részvénytársaság.) menetrend szerint közlekedő Budapest-Pécs járata. A HA-LIK lajstromjelű Li-2-es gép fedélzetén öt főnyi személyzet, egy utas és egy államvédelmi biztonsági (ÁVH) ember foglalt helyet.
A háború utáni időszakban korszerű légi- és földi navigálást segítő eszközök még nem álltak a belföldi polgári repülés rendelkezésére. A repülőterek állapota is sok kívánnivalót hagyott maga után. A pécsi régi repülőtér, amely a mai Uránváros helyén fogadta a repülőket, hepehupás, füves talajával, kedvezőtlen földrajzi fekvése miatt szintén nem tartozott a korszerű létesítmények közé. Ilyen bizonytalan körülmények között meglehetősen kockázatos vállalkozásnak számított egy légi utazás. Mire a fővárosi járat a pécsi repülőtér fölé ért, már igen rosszak voltak a látási viszonyok. 280 méter felett a környező mecseki hegyeket ködfelhő takarta. Ennek ellenére úgy tűnt, szerencsés lesz a landolás, amikor a gép ismét felhőbe került. Ekkor a földi irányítás súlyos mulasztást követett el, a rádiótávírász kikapcsolta az irányadó rádiókészüléket. Ezután a gépet irányító pilóta szinte ,,vakon" vezette tovább a gépet. Végül a parancsnok úgy döntött, nem kockáztatja meg a bizonytalan leszállást, hanem visszafordul Budapestre. A kritikus pillanatban a pilóta végzetes hibát követett el. Az előírt balra fordulás helyett gépét jobbra, a Jakabhegy felé irányította. A katasztrófa másodperceken belül bekövetkezett. A repülőgép, Kővágószőlős felett a Jakab-hegynek ütközött és nyomban kigyulladt.
A szerencsétlenség következtében,
- Molnár Béla gépparancsnok,első pilóta,
- Bartos József másodpilóta,
- Újszászi János rádiótávírász,
- Minár György szerelő,
- Tardosi István szerelőgyakornok és
- Reiter Endre utas
életüket vesztették.
Az ütközést csak a gép hátsó részében tartózkodó államvédelmis biztonsági utaskísérő élte túl.

És amit nagyapám mesélt:
Kővágószőlős, 1949. november 14.
Délelőtt 11 óra volt, Vancsa Gyula barátom esküvőjére készültem, házunk előtt már gyülekeztek a szomszédok, akik az esküvői menetet jöttek végignézni, násznézőnek nevezték ezt akkoriban.
Én éppen, hogy végeztem az öltözködéssel, egy lövés szerű hangot hallottam, majd egy robbanás rázta meg a csendet. Határozottan emlékszem, a Szobában megrázkódtak a szekrények. Ebben a pillanatban, a házunk előtt összegyűlt emberek, szinte egyszerre kiabálták, jajj ez a gép leesett! Abban a pillanatban, kirohantam, és futni kezdtem ki a kerten, az erdő felé.
A kertek végénél összetalálkoztunk egyik szomszéddal Bíró Jánossal. Ő, nálam jó pár évvel idősebb volt, már kiszolgált repülős katona. Ő megerősítette, hogy jó irányba megyünk, mert ő is úgy halja hogy valahol a Mecsek oldalban esett le a gép.
Mikor beértünk az erdőbe, rettenetes erős égett szagot éreztünk és nagyon sűrű köd fogadott minket, talán két lépésnyire lehetett ellátni. Ezek szegények égnek, mondta a és ahogy csak tudtunk, rohantunk a szag irányába. Felértünk a régi kőbányáig és szinte előttünk volt a nagy lánggal égő gép. Azon a helyen, a hegy nagyon meredek, elmentünk jobbra, kb harminc métert, és mikor így az égő gép irányába értünk, már meg tudtuk közelíteni azt. Kb. húsz méterre, az égő géptől, egy kis dolinaszerű mélyedés volt, a közepén egy vadcseresznye fa, a fának ütközve pedig egy ember feküdt szétloccsant agyvelővel. Ez volt az első rettenetes látvány.
Aztán amennyire az égő gép engedte, közelebb húzódtunk és kiabálni kezdtünk, hogy van e valaki életben, szóljanak itt a segítség. Ekkor még persze kettőnkön kívül senki nem volt a baleset színhelyén, kiabáltunk ahogy csak tudtunk, és néztük a ketté tört gépet aminek a farok része fennakadt egy nagy, derékba tört tölgyfán és szakadatlanul kiabáltunk tovább, hogy szóljanak ha van életben valaki, itt a segítség!
És ekkor a fennakadt és égő farok rész alatt, a meredek, sziklás, sziklatörmelékes talajon egy ember megszólalt, hogy segítség. Emlékszem, csak összenéztünk Janival és egyetlen szó nélkül, dobtuk magunkat az égő gép alá, felkaptuk és kihoztuk az embert a tűzből.
A megmentett embert négyen hoztuk le a meredek hegyoldalból, az idő közben felérkező Kovács Lajos és Lukács József segítségével. Haán Lajos is felért, neki mondtuk, hogy próbáljanak még túlélőket keresni. A sérültet a Hegyaljai szőlőkig sikerült egyszuszra lehoznunk, ott volt az út mellett egy szép kis gyepes rész, ott letettük, hogy megpihenjünk. Lukács Józsi volt a legfiatalobb köztünk, leküldtem, hogy apámtól kérjen sósborszeszt vagy pálinkát. A fiatal gyerek hamar visszaért és egy kis üvegben pálinkát hozott, mert a sósborszeszt már nem találta meg apám, hiszen nálunk már minden ki volt pakolva a házból, mert két nap múlva már az én esküvőm következett. Szóval, ahogy a pálinkát megszagoltattuk a sérülttel, szinte azonnal magához tért, annyit el tudott mondani, hogy ő a kísérő ávós, Tóth Lajosnak hívják és a gép hátsó részében volt az ő helye. Ott volt egy vészkijárat, azt még sikerült kirántania és ott ugrott ki az égő gépből illetve még azt, hogy békési gyerek aztán megint elvesztette az eszméletét. Aztán ismét felvettük és amilyen gyorsan tudtuk, vittük tovább a faluba a mentősökhöz.
Mire leértünk, a házunk előtti téren már kilenc autó állt, köztük a mentő is, melyek a baleset miatt érkeztek. Mint később megtudtuk, Tóth Lajos gépkísérő volt az egyetlen túlélője a balesetnek.
Később egyszer eljött, hozzánk Kővágószőlősre, hogy megköszönje amit érte tettünk de mivel kapott maga mellé két ávóst kísérőnek ezért nem alakulhatott ki kötetlen baráti beszélgetés...

Kelt: Kővágószőlős, 2008. szeptember 8.
Tisztelettel: Varga Gyula

Korabeli fotók forrása: AeroNews
Helyszíni fotók forrása és tulajdonosa: Rozner Rudolf, pécsi veterán repülő.
Állapot: kereshető
1 játékos karbantartást javasolt, lásd a logot.

Értékelés: értékelés (152 db): környezet: 4.67 rejtés: 4.61 web: 4.83 átlag: 4.70

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 + szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Szőkekapitány 2019.10.09 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.71
Köszönöm szépen a rejtést. Az 1 pontot már egy éve begyűjtöttem, most elmentem a másik kettőért. Sajnos a 2. pontot nem találtam meg még telefonos segítséggel sem. Köszönöm a rejtő segítségét.

álomfogók 2019.07.28 12:45 - Megtaláltam -
Harmadik napja készülök a jakab-hegyi kirándulásra, hiszen többek közt ezért tértünk vissza Kővágószőlősre. Az időjárás csak nem akart kegyes lenni hozzánk, de tovább nem lehetett halogatni, hisz holnap hazamegyünk. Lesz, ami lesz, irány a hegy. Az igazi kirándulóidőhöz kaptunk is pár záport meg mennydörgést, de alapjában jól megúsztuk. 21 km lett, többé-kevésbé a még korábban be nem járt részeket érintve: GCLi2 - 2, GCLi2 - 3, GCHAFT - GC500S - GCAVR - GCBIFA - GCPUT - 1, GCPUT - 2, GCPUT - 3.
Ami ezt a multit illeti. Az első pontot tegnap délután kerestük fel Patacsról Harkányba menet. A második ponton szerintem megtaláltam a "sírkövet", ezt a ejtővel is egyeztettem a helyszínről, de közel-távol semmit, ami a jelszórészletet hordozhatta volna. A harmadik ponthoz az OSM térkép által elölt útvonalat használtuk, ami csoda helyszínek mellett vitt fel a starthelyhez (ahol először sikerült megszárítanunk az esőkabátokat). 1,8 literes műanyag doboz nem találtam, csak egy 1,5 literes pet palackot egy fa köpönyegébe hanyagul beszúrva a jelszórészlettel. Összességében nagyon jó helyeken jártunk, de úgy vélem, a láda 2 hegyi állomása némi karbantartásra szorul.

[Jóváhagyta: H. Gábor, 2019.07.28 22:46]

Révai család 2019.06.02 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Lacikával a réteket kereső mozgó közben kerestük fel ezt a multit. Szuper kirándulás volt! Kővágószőlősről indultunk és oldalba kaptuk a hegyet. A piros háromszögről toronyiránt jutottunk el a kis kőfejtőig, ott sajnos nem jöttünk rá melyik kő a sírkő, ezúton is köszönjük a rejtő segítségét. Szép mohos erdei szakasz után a Sasfészket megszégyenítő, gyönyörű formakincsű sziklákra bukkantunk, és két barlangot is felfedezhettünk. A rétről a kilátás csodás volt! Köszönjük a rejtést és az ajánlást a remek útvonalra!

IMG_20190602_182741IMG_20190602_183213
IMG_20190602_184226IMG_20190602_184143
IMG_20190602_184309IMG_20190602_184412
IMG_20190602_184716IMG_20190602_190436
IMG_20190602_191307 
emiGrant 2019.05.03 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.28
Már tavaly megtaláltam a második és harmadik pontot a GCWALK közben, bár segítség kellett hozzá. Most befejeztem az elsővel. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
PardiAndi 2019.04.18 23:59 - Megtaláltam
dzoli1-gyel

Attibati 2019.02.23 17:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
27 kilométeres túra a Jakab-hegy környékén.
A kővágószőlősi verseny idején egy csapattal már megtaláltam a 2. pontot, persze ennyi év után elkallódott a jelszó. Most hiába kerestem a helyszínen a ládát, nem ismertem rá a sirkőre. 20 perc keresés után feladtam, így is már jó egy órás csúszásban voltam az eredeti utitervemhez képest. Ksözönöm H. Gágornak, hogy kisegített a jelszórészlettel.
A 3. ponthot az OMP térképen is szereplő ösvényen jutottam el, így hogy nem toronyiránt mentem kibirható volt a kapszkodás.
Az első ponthoz már majdnem sötétben autóval mentem. Hihetetlen, hogy a most emeletes házakkal borított területen egykor reptér működött.

SirLes 2019.02.02 21:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Való igaz, a 2. ponttól a 3. pont megközelítése torony iránt nem a legegyszerűbb. Szerencsére a Mecsek déli oldalán már elolvadt a hó és jég, így sikeresen abszolváltuk a legrövidebb utat.

P1020172P1020175
P1020176P1020180
P1020181 
Móni&Krisztián 2018.12.27 19:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.32
Meglett,köszönjük!

dodi88 2018.12.27 18:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

pliptai 2018.11.02 14:00 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért! [g:hu 1.6.0]

GYEZegzug 2018.10.21 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.37
Leolvastam, megtaláltam. Köszi szépen a lehetőséget.

IMG_20181020_105424IMG_20181020_151120
ha2 2018.10.20 18:25 - Megtaláltam
ok.

VINAX 2018.10.20 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.69
GCWALK 18/18

Nem volt benne az útvonaltervben ez sem, viszont ha2-vel elmentünk ezért is. A második és a harmadik pont között az életünk legkeményebb menete volt. Senkinek nem kívánom azt, amit átéltünk azon a terepen, de nagy volt az elején a lelkesedés, mert azt hittük, hogy a repülő roncsa legalább még ott lesz... ✈✈✈
Köszönjük a rejtő munkáját!

★Viki & Axl★

Katona55 2018.10.20 12:55 - Megtaláltam
GCWALK közben Sasfészek után

stmester 2018.10.20 12:55 - Megtaláltam
Már tavaly megtaláltam az első pontot most a GCWALK közben a többit. A segítséget köszönöm.

Szabó família 2018.10.20 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.0h]

A harmadik pontot a nálunk lévő eszközökkel pótoltuk. (pet palackot keress!)

JAck:66: 2018.10.20 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0h]

Zergi 2018.10.20 10:20 - Megtaláltam
Fogtam!
Fogtam! - de csak kapott jelszóval, mert a harmadik pont - mint előttem többeknek csak segítséggel lett meg. Pedig jót kutakodtam a környéken, minden fatövet körbe piszkáltam pár tízméteres körzetben.
---------------------------------------------
Meginogtam. Utánam jó páran megtalálták a dobozt, így visszavonom a karbantartás kérést!

IMG_5105IMG_5106
IMG_5110IMG_5111
IMG_5112IMG_5113
IMG_5114IMG_5115
IMG_5116IMG_5117
nmárti 2018.10.19 17:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.46
Köszi a rejtést, eddigre már elfáradtunk.

 
dagadt 2018.07.24 13:38 - Megtaláltam
A második ponttól a harmadikig elég kemény menet volt a térképen jelzett ösvényt keresve a hegyoldalban. A harmadik pontnál a ládát nem találtuk a rejtőtől kértünk segítséget. Visszafelé az ajánlott parkolóhoz már a kék-en keresztül körbe jöttünk le.
Köszönjük a rejtést!

befi 2018.06.16 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]
Ládagazdi segítségével, mert a 2. - kilátó ponton nem találtuk a dobozt.
A többi pont rendben. Fentről a kék felől közelítettünk, a 3. ponthoz csak fi ment le.

Hörcsög 2018.05.27 12:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.87
Igen nehéz terepen vezető multi, meg kell dolgozni a találatért. Főleg 8 kg kötéllel a hátizsákban. :) Bár azzal más terveink voltak! A második pont nagyon tetszetős. Elgondolkodtató a helyszín.

anettx 2018.05.27 12:30 - Megtaláltam
TFTC!
Mecseki sziklamászás során egy klassz körtúrát mentünk a hegyen.
Kemény, rövid, meredek a terep, de megéri a csodás panorámáért.
1. pont 2 éve
2. pont oké, jó a láda
3. pont ládát nem találtuk, a leírás alapján sem találtunk ahhoz hasonló rejteket.
Köszönjük a rejtői segítséget.

gcli2-DSC04375gcli2-IMG_6955
kaszlaci 2018.01.07 15:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

horvath_jani 2018.01.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Köszi a rejtést!

gobati 2017.12.31 12:14 - Megtaláltam
Szép kilátás.

Kraken 2017.12.30 13:00 - Megtaláltam
Geocaching nélkül nem tudtam volna meg ennyit erről a katasztrófáról.
Köszönöm a rejtést!

geri83 2017.11.11 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Petya25 2017.11.04 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.48
Megtaláltam a ládákat. Szép út volt, jó kis mászással. Köszönöm a rejtést.

timar0213 2017.11.04 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.00
Érdekes és jó volt.

Zsotyka 2017.11.02 15:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.70
Köszönöm a rejtést!

Zsozso94 2017.11.02 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm, csodás helyszínek, kilátások és érdekes történelem. :)

g-tabe 2017.10.20 17:10 - Megtaláltam
Korábban nem is halottam a balesetről, sőt arról sem, hogy Uránváros helyén reptér volt.
Ezért is jó geoládázni!! Köszönet a rejtésért!

N.Zs. 2017.09.30 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
A GCKARI ajánlott parkolójában hagytuk az autót. Először a piroson a "tó"-hoz mentünk, majd ellenkező irányba indultunk a GCLi2 második pontjához a piros négyzet, majd a piros háromszög turistaúton. Nagyon tetszett az útvonal és a láda is. Ilyet még nem láttunk. És a logbook is tökéletes. A közelben egy mohás sziklán ülve ebédeltünk meg. Teljesen véletlenül a csúcs csoki ma PILOTA vaníliás karika volt.
Közben elolvastuk, felidéztük a történetet. Ez a ládaoldal az egyik legszemélyesebb hangvételű, amit valaha olvastunk. Vannak igazi "geocachinges" pontok, de ez viszi a pálmát.
A Jakab hegyre kicsit oldalazva, de majdnem toronyiránt mentünk, útközben számos szép kőalakzatban (mint a Babás Szerkövek) gyönyörködtünk. A láda és a logbook teljesen új. Mi voltunk a másodikok benne. Innen a kék turistaút felé vettük az irányt és útközben megtaláltuk a régi logbookot eldobva. Elhoztam. Szívesen postázom, ha igényt tartasz rá.
Innen az Ércbányászati emlékhelyek (GCura4) és a GCJHVV pontjait látogattuk még meg. Jó kör lett végül.
18,9 km 600 méter szitemelkedéssel és ugyan annyi süllyedéssel.
Siettünk a végén, mert délután 16:00-tól vadászat van.
Az első pontot, az emléktáblát, a nap végén kerestük fel.

mikrofon
 
Patri321 2017.08.14 14:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Az első pontot még régebben kerestem meg, a másik kettőhöz ma mentem el. A második pontot a piros háromszög útról toronyiránt közelítettem meg, így elég kalandos volt, de végül meglett! 3. pontnál szép a panoráma. TFTC

copfocska 2017.06.12 16:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Nem volt könnyű, de megtaláltam mindkét ládát. Ennek a ládának köszönhetően ismertem meg a geocaching-et, a repülőszerencsétlenség történetét pedig már sok emberrel megosztottam azóta. Köszönöm a rejtést, kihívás volt, de élveztem!

BouLache 2017.02.27 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.35
A 3. pontnál lévő láda, jelentősen arrébb van ahhoz képes, ahova a koo mutat. A láda két helyen lyukas, kiöntöttem belőle a vizet. Célszerű lenne egy ládakarbantartás. Köszi a lehetőséget!

foxfoxfox 2017.01.29 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Így hóban, toronyiránt a kettes és hármas pont között... Legalábbis mókás volt.
Fázni minden esetre nem fáztam. Füge lába viszont rosszul bírta a 20 centis havat a tetején megfagyott vékony jégréteg miatt, legközelebb a túra kutyakompatibilitását jobban meggondolom és ezt ajánlom minden túrázónak, akinek holdja van.
A szerencsére nem túlságosan felsebzett eblábak mellett azzal sem számoltam, hogy a földközeli rejtekeket ugyan ki lehet a hóból ásni, de a visszarejtés hitelessége még nagyon sok munka mellet is megkérdőjelezhető. Én mindenesetre igyekeztem. :) A 2. pont betelt logbookjába tettem plusz lapokat, mehet a loggolás tovább.
laszloze írja, hogy a hármas ponton a láda "mellé" van rejtve. Ez nagyon fontos és helytálló információ, enélkül szerintem feladtam volna a havas és így keresésre alkalmatlan rejtési helyszínt nézve. Az oka valószínűleg az, hogy a láda oldala és teteje is betört, a fatörzs védelmében jobban állja a nedvességet, mint eredeti rejtekében.
Köszönöm a kalandot!
Először édesapámtól hallottam még gyerekkoromban a LI2-es tragédiájáról. Nemrég hagyott itt minket, az ő emlékének ajánlom ezt a túrát.

20170129_15482620170129_155443
20170129_16012620170129_160144
20170129_16073220170129_162741
20170129_16344620170129_163451
20170129_164157 
acsipapa 2016.09.18 12:48 - Megtaláltam
meglett

Webber 2016.09.18 12:48 - Megtaláltam
Meglett.

Access Denied 2016.09.17 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.24
meglelve

Kukucska 2016.05.21 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.51
Megvan!

Nexie 2016.05.20 00:00 - Megtaláltam
Megvan!

geri83 2016.05.17 14:10 - Egyéb
A 2. pontnál betelt a logbook. Pár A4-es lap is elég (füzet úgysem fér bele), ha jár arra valaki... [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

lacika90 2016.02.23 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

K.L. 2015.12.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
A 2-es és 3-as pont kemény út. Tetszett.

laszloze 2015.11.07 14:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
huhh hogyan is kezdjem?

Egy nagyon nagyon régen kiszemelt láda volt ez. Eredetileg már 3 éve fel akartam keresni, akkor az első állomásig jutottam, aztán hanyagoltam a gondolatot is hogy a maradék 2 állomást megkeressem. Számos alkalommal már gondolatban elindultam, de mindig nagy kihívásnak bizonyult. Ma jött el az idő, nekileselkedtem, és egy közös túra keretében a csoporttól elszakadva elindultam...

A multi második állomását felkeresni csak fitt embereknek ajánlom!!! Főleg ősszel, száraz időben. Keletről közelítettem meg, nagyjából szintvonalon mozogva, de így is többször elcsúsztam, kis híján egyszer 4 méteres szakadékba csúsztam,de végülmegtaláltam. A leírásban szereplő sírkövet nem találtam meg,illetve egy sírkőnek is beillő sziklát igen, de felirat nem volt található rajta, ott volt a geoláda.

A harmadik állomás nagyon nehezen lett meg. Toronyiránt indultam a második állomásról a harmadikra. Rettenetesen megerőltető volt a szintkülönbség, turbulencia is fellépett a fülem vérkeringésében egy rövid időre, de végül feljutottam. Maga a láda nem a megadott koordinátán volt, hanem attól kb 7 méterre délnyugatra egy kidőlt fa elkorhadt gyökérrészének üregében, mondhatni magában a törzsben.
A megadott koordinátán megtaláltam az eredeti rejteket, de valaki átköltöztette a fent említett helyre.

Mindezek ellenére nagy élmény volt, és nagyon köszönöm a rejtést!

Ajánlom a felkeresését! :)

Lukács Imre 2015.10.02 13:34 - Egyéb
A Pálos kolostor érintésével próbáltuk megkeresni a két pontot, A TUHU térképe alapján mentünk Hajnival. Az út aztán az erdőbe veszett és papírkuty a módra kb 150 méterre a ládától inkább visszavonulót fújtunk. Igy is sikerült Hajninak egy perec lefelé. Rémisztően zúgtak el a kövek mellettem. Majd legközelebb jobban felkészülünk. Köszönjük az invitálást. Lihegős séta volt.

 
Párduc50 2015.09.15 13:33 - Megtaláltam
Tetszett a koncepció, miszerint az ember egy városban található láda tartalmának a helyszínen tud utánajárni! A 3. pont e gondolatfűzéren haladva kicsit kilóg, de az viszont csodálatos panorámát tár elénk! Ha már az ember leküzdi azt a meredeket, amit a 2. pont megtalálásához kell, legalább kap egy nagy élményt a siklóernyő felszállópályán! Köszi, Gábor!

Liberty 2015.09.15 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Két részletben lett meg. Köszönöm a rejtést.

TS 2015.08.21 12:14 - Megtaláltam
Orfű felől vágtam neki a Jakab-hegynek. A kék turistautakon jutottam fel a Pálos kolostorhoz. Ott egy kicsit megpihentem és elfogyasztottam a szendvicsemet, majd szintén a kéken folytattam utamat a multi két pontja felé. Másodjára sikerült is a sárkányrepülős starthelyhez vezető földútra rátérnem. A tisztásról szép panoráma tárult elém. A láda megtalálása után átlósan nekiindultam a lejjebb lévő második pont felkutatásához. Nem volt egyszerű mert a meredek sziklás hegyoldal és az egyszerű csak koordinátákat mutató GPS sem könnyítette a dolgomat. Nagy örömömre éppen a keresett pontnál kötöttem ki. Felírtam a jelszót és visszakapaszkodtam a meredek hegyoldalon. Még egy pillantást vetettem a kis tisztásról az alattam elterülő tájra. Sürgetett az idő mert már hat óra volt és még vissza kellett sétáljak a orfűi kiinduló ponthoz. Éppen sötétedés előtt sikerült leérni. A multi városi pontját a nyaralásból hazafelé kerestük meg.

Zéboy 2015.07.07 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2015.07.07 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Köszönöm a lehetőséget. Gyönyörű környék és fárasztó terep, de megérte.

Pogánypeti 2015.06.29 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg
Nagyszerű rejtés, nagyszerű helyszíneken!!!
Két nap alatt szedegettem össze a jelszórészleteket. Először az emléktáblánál jártam, majd másnap fent a hegyekben. A baleset helyszínére felkaptatni nem volt egyszerű dolog, de annál nagyobb volt az öröm, amikor megtaláltam a különleges "ládát".
A siklóernyős starthelyről a panoráma pedig lenyűgöző!!! Készítettem egy rakás fényképet, majd leültem, és megreggeliztem, miközben gyönyörködtem az elém táruló panorámában.
Sosem fogom elfelejteni...
Köszi a rejtést! :)

Golgota
Dióskanyar 2014.11.08 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.76
Hát meg kellett dolgozni a ládákért az biztos. A fém henger tetszett de az oda vezető út az nem. :) Köszönjük!

Pajzsika 2014.11.08 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.77
Megtaláltuk,köszönjük!

Tim12 2014.04.26 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
.

push_key 2014.04.13 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Fantasztikus, megcsináltuk!

sunyi4013 2014.03.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.65
A legnehezebb megközelítési módot választottam :) de így volt az izgalmas :)

geosanyi88 2014.03.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Köszönjük!

gusztigeo 2014.03.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Köszönjük!

kobcikrajci 2014.02.13 13:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.19
Már csak a történet miatt is nagyon érdekes multi, városi pontját már jóval korábban beszereztem. Most sikerült a katasztrőfa helyszínére is eljutnom, megtalálni az autentikus dobozt, de egyéb támpont hiányában már csak a képzelet segíthetett a hajdani esemény felidézésében. A felső láda inkább még megmozgatja kicsit az embert, szerves kapcsolata nincs a történettel.

aceespepee 2014.01.18 00:00 - Megtaláltam
megtaláltam :)

vecsbal 2013.12.21 14:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Pálos kolostortól indulva felülről lefelé ereszkedve kerestem meg a 3., 2. pontokat. Mivel nem akartam feleslegesen "liftezni", a siklóernyős starthelytől (3.) kissé letértem a térképen jelzett ösvényről, és megpróbáltam kb. azonos magasságban, szintvonal mentén keleti irányba haladba megközelíteni a 2. pontot. Nem volt veszélytelen, száraz tölgylevelek borították a viszonylag meredek hegyoldalt, ami eléggé csúszott, és azt a néhány méteres szakaszt is kihagynám, amikor egy kb. másfél méteres sziklapárkányon kellett végigmenni (pókmászásban). A 2-estől lefelé ereszkedve a piros háromszög felé már nem volt olyan vészes a terep, legközelebb innen közelíteném meg, vállalva az emelkedőt (és másoknak is ezt ajánlom).

Robi(gyalogtúrák) 2013.11.10 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Ez volt az első keresésem, megtalálásom.
Annyira kezdő vagyok, voltam, hogy egy emlékművet kerestem... Már-már elkeseredtem,... nem igaz, hogy nem vagyok képes észrevenni egy emlékművet...?!! :D A gps szerint, már át kellett, hogy essek szinte rajta, és semmi...
Aztán egyszer csak ott volt előttem a ,,láda".
Nagyon megörültem neki.
Köszi a rejtést!

ui.: A terep kegyetlen, de egyben szép is! :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.04.21 21:13]

 
fodor8peter 2013.10.29 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64

Lentről közelítettünk, jó kis kapaszkodás volt!P.B_László 2013.09.21 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.10
Elolvastam a katasztrófa történetét , és kíváncsivá tett hol is van mind ez ! Jártam már közelben , de itt nem ! Rendkívül nehéz terep , és elgondolkodtató volt , hogy is tudták a baleset helyszínét annó megközelíteni , a mentést elvégezni ! Igazán tisztelet övezi azokat az embereket kik ebben akkor részt vettek !
Érdekes szép hely , köszönöm hogy eljuthattam ide , László !

Kárász00 2013.09.01 18:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.88
ok

kekenj 2013.05.16 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.85
nagyszerű rejtés, klassz helyek a hegyen

goligon 2013.04.27 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.30
Három alkalom, három részlet. Mostanra állt össze. Nem kedvelem a multikat, de ez jólesett! Köszönöm!

 
Macusa 2013.04.07 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.92
Nyugat mecseki séta 8. Már régóta hiányzott, köszi!

Puzzle Apartman Gyula 2012.10.22 12:10 - Megtaláltam
Részletek hamarosan...

D.Barna 2012.10.05 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
A Jakab-hegy oldalában lévő mindkét pont lenyűgöző helyen van. A siklóernyő-felszállóhoz vezető út mellett (A Pálos kolostor romjaitól a kék csík mentén) érdemes megfigyelni a vaskori halomsírokat.
A repülőszerencsétlenség helyszínétől lefelé haladva pedig érdemes kimenni (visszafelé a piros háromszög mentén) a jubileumi kereszthez, gyönyörű a panoráma.

A 7 Mestervadász 2012.10.05 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Szuper rejtés.

Köszi!

Maclura 2012.09.29 15:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Előző este a városi pont, másnap délután bringával a hegyoldalban.
A rejtéshez csak gratulálni tudok:
nem csak méltón dolgozza fel az eseményeket, hanem személyes élményekkel is megerősíti és a helyszínt is megmutatja.

Köszönet mindezért és köszönet a panorámáért is.

KJ & GM 2012.09.19 10:20 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

sztyopa13 a páratlan páros 2012.08.29 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Ez a találat tisztelgés volt apám emléke előtt.Ő is repülőtiszt volt.A tuhut nézve voltak fenntartásaim miért ilyen távoliak a pontok.Aztán a keresés során megértettem.A lezuhanás helyszinén meglepődtem,olyan érzésem volt mintha a láda a gép egy darabja lett volna.A starthelyhez menet beszélgettünk erdészeti dolgozókkal,mondták,hogy a sorompót 15-16 óra körül lezárják.No meg elvileg büntetnek is,vagyis rendőrségi feljelentést tesznek ha illetékes úrba botlik a lusta turista

Kis-Molnár 2012.06.24 13:30 - Megtaláltam
köszönjük

Petyóó 2012.06.08 14:00 - Megtaláltam
A repülős starthelynél meglett a láda, a városi részt korábban felírtam, de a baleset helyszínén lévő geoládát nem sikerült megtalálnom a hosszú kutatásom ellenére sem. GPS nélkül. Köszönöm a rejtő jóváhagyását.

[Jóváhagyta: H. Gábor, 2012.06.24 20:36]

Firesanyi 2012.05.01 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Közös ládaportya Feri0705-el

Feri0705 2012.05.01 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
Közös találat Firesanyival. Május elsejei felvonulás helyett geocaching túra. Jó kis séta volt. Mai túránk 5. ládája. A multi első két pontját már régebben felkerestük és most meglett a harmadik pont is.

 
Skali&Margó 2012.05.01 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.64
Megtaláltuk!

Fonte 2012.04.28 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
De jo! Meglett! [wapon beküldött szöveg]

Vekonyember 2012.04.28 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.84
Rendben meglett

baranyaifiú 2012.03.24 19:05 - Megtaláltam
OK!

tmolli 2012.03.24 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

Ajtony 2012.03.17 11:07 - Megtaláltam
A multi valós pontjait 2011.12.30-án találuk meg, a feldicsérést egy akkori bejegyzésemben találhatjátok. Most csak a városi pontját kerestük.

Zerind HUN 2012.03.17 11:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Még tavaly az év utolsó előtti napján jártunk a Jakab-hegyen, a részben havas, és mindenhol legurulós-köves lejtőkön elég nehezen, de feljutottunk a ládákig, föntről nagyon jó a kilátás (sokkal jobb, mint a közeli ,,panoráma út''-nak nevezett útról...). Ma pedig a városban is megkerestük a maradék pontot, így összeállt a jelszó (azaz összeállt volna, ha pontosan emlékeztem volna az egyik múltkorira... de két betűre rosszul emlékeztem. Köszönöm a rejtő segítségét!).

Csuek 2012.03.16 17:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
Amikor fent jártunk, gyülekeztek a siklóernyősök. Mire a lenti ládához értünk, pont a fejünk felett repkedtek.

fobizan 2012.01.29 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Nagyon jó! A második és harmadik pont között nagyon élveztem a sziklákon való mászkálást. A reggeli fára mászás után ma ismét gyereknek érezhettem magam ezen a sziklás-köves vidéken:)
Köszönöm a rejtést és a nem mindennapi ládaleírást!

 
parkany9 2012.01.28 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Ez volt eddig a kedvenc ládám. Ötletes kereatív. Nagyon izgalmas volt az út is. Mindenen át fel a hegyre. :-)
Köszi

peca1000 2012.01.28 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Parkany9-el, és Sas Józsival megtalálva.

Igazi" megdolgoztam érte" ládasorozat.

Az első pontot hazafelé begyűjtöttem.

A 2. pontot igen kemény hegymászás árán találtuk meg, de nagyon megérte.
Ennyire egyedi ládával még nem találkoztam, óriási ötlet.

Már messziről virított a rejtekhely, és az "atombiztos" fém tartály is ott volt a szeren.
Azon csodálkoztam hogy milyen csőszerű vékony a belseje. Aztán rájöttem, hogy ez azért jó, mert így könnyebb kihúzni azt ami benne van.

A kihajtható logbook az fenomenális, és a toll is ötletesen van kialakítva a kupakra szerelt húzójával :) Kár, hogy a logbook betelt.

Sas Józsinak is nagyon tetszett :)

Aztán a 3. pont.

Nem is igazán maga a láda környéke, hanem az odavezető út tetszett. Igaz, majd bele pusztultunk, szinte ráfeküdve másztunk felfelé, annyira meredek volt.

De aztán... Elakadt a lélegzetem a csodálattól. Amilyen sziklafalas részeken mentünk keresztül, az szinte hihetetlen, meseszerű volt. Csodálkozom, hogy nincsenek rajta ezek a képződmények a Mecsek térképeken. Mindenképpen ládaérmes helyek.

És nem pont akkor merült le a fényképezőm akksija? Hát de!

Muszály lesz még 1x elmenni ide, mert ezekkel a sziklákkal nem lehetett betelni!!!

Még barlangot is találtunk!

Nagyon, nagyon, nagyon köszönjük, hogy ide elhoztál minket, egy életre szóló emlék volt!! :)

Sziklafal 
Balázs80 2012.01.06 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Az első két pontot még a tavalyi versenyen találtam meg. A verseny közben kalandos volt a keresés. A 3. ponthoz a sűrű erdőn át vágtam át az egyik versenyponttól, ahol Mihullal találkoztam. Együtt mentünk le a 2. ponthoz a meredek sziklás részen csak úgy egyenesen. A 1. pont felkeresése akkor elmaradt, amit tegnap pótoltam arra jártamban. A jelszót viszont nem fogadja el valamiért. Köszönöm a rejtést, jó láda.

[Jóváhagyta: H. Gábor, 2012.01.07 09:37]

Logbook
mkiss007 2011.12.30 17:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

 
Ajtony 2011.12.30 00:00 - Egyéb
Ma nem jártunk Pécsen, így "csak" a 2. és 3. pontot kerestük fel (Zerind HUN és én) a "panoráma út" láda mellékvizén. Mit mondjak? Ennek az útnak egyes részeit inkább lehetne panoráma útnak nevezni. Ösvényt a behavazott lejtőn nem találtunk, így toronyiránt másztunk fel a piros háromszög ösvényről. Egyébként a többnyire havas hegyoldal annyira meredek és laza, hogy hó és avarréteg nélküli részeken is hihehetetlenül csúszós, még a kiálló kövek is csalókák, mert kifordulnak az ember talpa alól, és gurulnak lefelé (ez így van, amióta Newton ezt a rendelkezést hozta). Én magam dobtam vagy három darab legalább 8 és fél pontot érő dupla Rittbergert. Szerencsére nem a felhagyott kőfejtők sziklaperemein, azokat óvatosan jó távolról kerültük. Egy szó, mint száz, a felhagyott bányák sziklái és a kilátás rendkívül tetszett, a kalandos felkapaszkodás (hát még a le-) pedig remek élmény volt. Ha Pécsen járunk, megkeressük az első pontot is, a nehézségek 99%-át a két hegyi ládával már letudtuk.

Zsiráf 2011.11.20 15:33 - Megtaláltam
.

félnarancs 2011.11.13 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.26
Hétvégi kirándulásunk a légi katasztrófa alkalmából (majdnem a napján) Jakab-hegyen. 2. pontot mi a durvább útvonalon cserkésztük be, de az idő és a kedv megvolt hozzá, így nem fogott ki rajtunk a terep :)) A 3.pont már nem okozott problémát. Köszönjük a rejtést!

1.pont
lovagias 2011.11.13 12:15 - Megtaláltam
:)
Fel a Jakab hegyre túra után lefele begyűjtve a ládák.

A túrán készült többi fotó: http://indafoto.hu/lagi/20111113jakabhegyre_fel
és az útvonal: http://connect.garmin.com/activity/128383633

macikupac 2011.11.13 11:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Fel a Jakab-hegyre! 2.

A multi városi pontját még szeptember 25-én, a verseny másnapján kerestem fel. Az egy könnyű találat volt. Igazából elég nehéz elképzelni, hogy azon a helyen, ahol ma toronyházak állnak, alig pár évtizede még repülőgépek szálltak le és fel. A többi pont felkeresését szándékosan a mai napra hagytam, mert a verseny alatt nem jártunk a hegy azon részein, ahol a többi pont volt. A Babás-szerkövek után még elidőztem egy kicsit a Jubileumi-keresztnél is, majd még egy darabig a turistautat követtem. Ezután irány a hegyoldal. Így utólag nagyon jó döntést hoztunk a versenyen, hogy ezt a részt kihagytuk. Még így is, hogy nem kellett sietnem, elképesztően nehéz volt haladni a sziklás, omladékos hegyoldalban. A pár kidőlt fa csak hab volt a tortán. Próbáltam nyitott szemmel járni, hátha találok egy darabot a roncsból, de hiába. Gondolom az elmúlt évtizedek alatt vagy már összeszedték őket, vagy a maradékot megette a rozsda. A "sír" - méretéből adódóan - hamar meglett. Az itteni logfüzet betelt. Speciális volta miatt nem tudtam kicserélni. Szusszantam párat, majd folytattam a mászást. Mielőtt elértem volna a siklóernyős starthelyet, egy kisebb sziklafal tövében találtam egy barlangot. Itt nagyon szépen látszik a homokkő keresztrétegzettsége is, valamint a durvább és a finomabb frakciójú üledékek elkülönülése is. A 3. pont ládája is gyorsan előkerült, bár kicsit kóvályogtam a készülék miatt. Barnival gyorsan felmértük. hogy a 8 forrás (GCJHVV) felkeresésére már nem lenne időnk, így inkább a Farkas-forrás felé indultunk tovább.

Temprás 2011.11.01 15:25 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!
Ma sikerült az első pont felderítése.

Goldenbay 2011.10.31 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.57
2/4
Ez a láda nagy csalódás volt, mert sokat vártunk tőle. Pozitívum, hogy a mecsek szép. De nem értjük minek kell a harmadik pont. Ahol egy vacak láda van nájlon tacskóban mázsás kővel lefedve. Az sem egyértelmű, hogy a második pont után hogyan közelítsük a harmadikat. A TUHU térképen van egy szaggatottal jelölt út, amin megközelíthetőnek látszik, de ez egy nagy átverés. Ott nincs semmiféle út! Ettől függetlenül felverekedtük magunkat nagy nehezen, de nem hagyott pozitív nyomokat bennünk ez a láda :-(
Ja, és nem érdemes az ajánlott parkolónál megállni, beton úton gyalogoltunk több kilómétert lakóházak között...

csbagi 2011.10.30 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Pécsi hétvégénk második napját a Jakab-hegyen töltöttük.
Mai első ládánk volt ez, jó kis hegymászással (persze, hogy a legmeredekebb utat választottuk a két láda között), a 3. pontról szép kilátással, és új, megdöbbentő ismeretekkel. Gratulálok a rejtőnek, a láda minden szempontból szuper!

Cseber 2011.10.30 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, Ágival!

reprocesszor 2011.10.27 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.61
A nehezebbik 2/3-át még geoverseny alatt, az első jelszórészletet pedig most, pécsi villámlátogatásom alkalmával találtam meg.
A második ponton lévő "láda" nagyon tetszett! :)

Köszi a rejtést!

Abelito 2011.10.16 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltatott :)

M_ákos 2011.10.16 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Másfél nap alatt találtuk meg. A 2. pontot szombat délelőtt, az 1. pontot szombat este, a 3. pontot vasárnap délután, ahogy a hétvégi túránk alakult.

lelcache 2011.09.25 22:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

koszta 2011.09.25 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.86
Hazafelé körülnéztünk Pécsett.

Kokó 2011.09.25 12:50 - Megtaláltam
Kess letudva [wapon beküldött szöveg]

gusty 2011.09.25 12:35 - Megtaláltam
Ok

P306 2011.09.25 11:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.09
Megtaláltuk.

Gubirobi 2011.09.25 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.49
A XXIII. Geocaching Fesztivál és Verseny közben találtuk meg két pontját, majd a verseny után Pécsen a kimaradt pontot.
A multi Mecsekben lévő pontjai közül a kanna megtalálása jelentette a legnagyobb kihivást. Óvatos megközelités, majd még óvatosabb távozás után a pécsi pont mér gyermekjáték volt.
A siklóernyős kiindulóponttól fantasztikus volt a kilátás.
Köszönjük a lehetőséget!

logunkkanna
 
szipeti 2011.09.25 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.99
Verseny közben a hegyen lévő pontokat gyűjtöttem be, hazafelé meg az első pontot.

 
Csigabiga 2011.09.24 20:50 - Megtaláltam
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

iloilo 2011.09.24 19:00 - Megtaláltam
Verseny közben Bluedogékkal. A terep nehéz, a hely érdekes, a rejtés jó. Köszi.

Dr.Lada 2011.09.24 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Hinterrel közös találat. Nagyon jó kis multi.

Hinter 2011.09.24 18:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi

anettnori 2011.09.24 17:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

A multit 3-2-1 sorrendben teljesítettük.
Az első találatot (3. pont) a "koponyás" versenypont abszolválása után kerestük meg Leventével. Jó kis kapaszkodó volt!
A második pontot innen visszafelé már egyedül kerestem meg. Itt is logoltam, aztán folytattuk a versenyt.
A multi első pontját már verseny után, egy kis városi séta során találtuk meg.
Nagyon jól felépített multi! A pontok rejtése, a történet, és az erőfeszítés, amit a keresés jelent. Nem az a "drive in" típusú!
A versenyre történő "felkészülés" során nem adtam túl nagy esélyt ennek a rejtésnek. Örülök, hogy végül sikerült teljesíteni mindhárom pontját.
Köszönet a lehetőségért!

Pilis50 2011.09.24 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Éppen a befutás előtt.

Engem meg apám nyugodtan vitt repülővel Pécsre 1952 nyarán - - ha ezt akkor tudom . . .:--)

Bluedog 2011.09.24 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. (közös találat iloilo-val és P306-al, GC23FV)

zsotie 2011.09.24 14:50 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Bojsza család 2011.09.24 14:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.67
verseny közben

a 3. ponton nagyon szép a kilátás
a 2. ponton életünk legnagyobb ládáját találtuk
az 1. ponton hihetetlen, hogy itt reptér volt...

Jig$aw 2011.09.24 14:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
OK. 134.

Spiru86 2011.09.24 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
GC-verseny közben! Köszi!

Mihul 2011.09.24 13:30 - Megtaláltam
verseny közben

Bubuka 2011.09.24 13:29 - Megtaláltam
.

zalajaro 2011.09.24 13:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.92
GC23FV közben.

sirgalahad 2011.09.24 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.34
Légyen itt egy panasz strófa
Elholtakra emlékezve
Mert e légikatasztrófa
Földi útjuk bevégezte

Rife + KisRife 2011.09.24 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
A verseny keretében sikerült a két hegyi pontot megszerezni. A LI ponttól felmásztunk a hegytetőre, s levadásztuk a ládát. Nézegettem a térképet, de mivel út a harmadik pont körül nem volt, így zerge módon közelítettük meg. A természet végzi a dolgát, hatvan évvel az eset után már csak ez a láda s az emlékezet jelzi, hogy micsoda katasztrófa történt erre, a táj megrázta magát, s begyógyult.
Sajnos olyan lassan sikerült teljesítenünk a versenyt, hogy az első városi ponthoz nem volt már időnk elugrani. Eredményhirdetés után pedig siettünk haza, hogy még szombaton hazaérjünk:(
Ha ez így elfogadható számodra, köszönjük, ha nem (ezt is jelezd légyszi), majd egyszer, valamikor, ha ismét erre járunk, megkeressük az első pontot.

[Jóváhagyta: H. Gábor, 2011.09.28 22:55]

 
aszuhi 2011.09.24 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.51
ok

ark03 2011.09.24 11:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
GC verseny közben, közös találat Spiru86-tal. Köszönjük a rejtést!

 
Éva 2011.09.24 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
A helyszíni pontokat verseny közben kerestük meg, az emléktáblát másnap. Köszönet a személyes beszámolóért, hátborzongató volt olvasni! Nem semmi lehetett ezen a terepen az életmentés...

jspanyik 2011.09.24 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.20
Verseny közben kis kitérővel és sok erőfeszítéssel leküzdve.

Köszönöm a lehetőséget!

 
Mr Zerge 2011.09.24 10:40 - Megtaláltam
Részletesen később.
Üdv Mr Zerge.

scele 2011.09.24 10:40 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2011.09.24 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
[wapon beküldött szöveg]
Dobozolós hétvége délen: 10/25

A megtalálás hosszúra nyúlt, a 3 pontot 3 különböző napon találtuk meg.
3. pont, 2011.08.17: Orfűi kirándulásunk alkalmával bringával jártuk be a hegy tetejét. Itt útba esett a multi utolsó pontja is, de a 2. ponthoz bringával lehetetlen volt lemenni.
1. pont, 2011.09.23: Útban a kővágószőlősi versenyre megálltunk Pécsen és megkerestük az emléktáblát.
2. pont, 2011.09.24: Geoverseny közben kisebb kitérővel útba esett. Hogy micsoda hordót rejtettél ide :))

A ládaoldalak alapján ez az egyik kedvenc ládám. Tetszik, hogy egy olyan személy meséli el a történteket, aki átélte azt. Köszönjük a rejtést.

radpeter 2011.09.23 14:15 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

air 2011.09.03 13:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.86
A "könnyebbik" úton, a Petőcpuszta előtti elágazástól indultunk. Felfelé még nem volt semmi gond. A 3. ponton a láda könnyű találat. Elidőztünk itt egy kicsit, elfogyasztottuk az elemózsiánkat és gyönyörködtünk a látványban. A siklóernyős indulóhelytől aztán lefelé indultunk, de sajnos nem találtuk meg az ösvényt, ami a P3 turistaúthoz vezet. Így aztán 60 éves szüleimmel, és 4 éves lányunkkal toronyiránt vettük célba a második pontot. Hát nem volt könnyű, de végül is sikerült megúsznunk ép bőrrel a kalandot. A turistaúton visszafelé már jókat beszélgettünk a félig állva, félig fenéken csúszva megtett, adrenalin fokozó szakaszról.
Köszönjük a rejtést.

Megvan!
 
carmin 2011.08.01 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Új ismereteket szereztem ezzel a multival, köszönöm. A starthelyi kilátás nagyon tetszett.

 
molka 2011.08.01 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Mecseki nyaralásunk során. Nagyon kiváncsi voltam a helyszínre a leírás alapján, szerintem nagyon jól összeállított ládáról van szó. Egy túrába fűztük az összes pontot, de nem sorrendben, hanem visszafelé kerestük meg és beiktattuk közben a többi jakabhegyi ládát is. A kőbányánál megszenvedtünk a tereppel. Alulról érkeztünk a Babás szerkövek felől így kemény kis kaptató volt a kövek között, bár lefelé már találtunk ösvényt is. A láda itt is könnyen meglett. Az első pontnál résen kell lenni, közel van egy másik pont is. Köszi!

 
csz58 2011.07.31 12:12 - Megtaláltam
Köszönöm...:)

zöldfülű 2011.07.31 12:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]

Szombaton Jakab hegyi séta-túra-kúszás-mászás, majd vasárnap folyt. köv. Pécsett :)

Ennyi kőbányában még nem jártam életemben - de cseppet sem bántuk meg!

Köszönöm a rejtést

ani95 2011.07.05 14:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.62
megtaláltuk:))

Pomisa 2011.07.05 14:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.86
Jó kis mászás volt.
Köszönjük a rejtést.

RealGreg 2011.07.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.59
Érdekes környezet, különösen a környező bányaudvarok.

Mr. Fülixáj 2011.06.14 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.21
Hosszabb ideje hiányzó láda, ma végre felkerestem. Hát jól elírtam a koo-t a telefonba, és lentről a Piros háromszög felől először a 3. pontra startoltam, úgy kellett visszamászni vagy 150 métert lefelé a kőrakáshoz. Na de így legalább kalandos lett. És találtam szarvasbogarat is.
A virtuális pontot már tavaly lefotóztam.

lghost 2011.06.13 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.17
Köszi.

njani55 2011.06.11 13:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
megtaláltam

ndavid42 2011.06.11 13:38 - Megtaláltam
[:400:]
Hopp, ide is elértünk, 00. ládám \o/ :D A multi méltó volt hozzá, tetszett a túra :)
(bár a harmadik pontját csak hétfőn találtuk meg... na mindegy, jó lesz így is...)

sereszaki 2011.06.11 13:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Palkonyára,a pünkösdi hosszú hétvégére menet ládázgattunk egyet ,ezzel is színesítve a programot.A nap 6/4. találata.
Élmény volt,jó multi,nem az a kifejezett drive-in!Köszi a rejtést!

sereszaki,Kisvi,ndavid42,njani55,Kati

fuzbal 2011.06.05 19:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.66
Köszi a rejtést!
Berni, Hugi, R.K., Liza (nyuszáékkal)

gara 2011.05.31 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.71
Köszi a rejtést!

climbi 2011.05.07 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Ez egy igazán ínyencfalat multi volt, gratulálok ! Csak ajánlani tudom...és igenis, kizárólag a bányaudvarokon keresztül :-))

htour 2011.04.16 12:30 - Megtaláltam
Toronyiránt elég húzós a hegyoldal, talán ezért járnak viszonylag kevesen erre, de a 3. ponttól gyönyörű a kilátás. Köszönjük a rejtést.

Domos 2011.03.14 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.90
Babás szerkövekhez kirándultunk, közben útba ejtettük ezt a ládát. A sziklás hegyoldalban toronyiránt indultunk a ládák keresésére. Nem volt egyszerű a hegy megmászása.

fehérkút 2011.01.11 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

 
Fazék 2010.11.06 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Céges hétvégén ~15-en kerestük, bár a második ponthoz / első ládához csak hárman botorkáltunk el. Profi a leírás, izgalmas a hely, minden tetszett.

Lencsi 2010.11.06 11:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.79
Céges tréningként aposztrofált kirándulás, 13 fős csapattal caplattunk a Mecsekben, a hegyrefelt kevesen élvezték, az erdőben gyaloglást, a levelek susogását és a mellettünk elnyargaló őz látványát azonban mindenki. Sajnáltam, hogy a hegyen nem találtunk emlékművet erről a balesetről. A kilátás szép volt.

Zolnai 2010.11.01 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.71
Megtaláltuk!
A 2-es pontot, még ha ott is volt a pontos helyszín, egy picit lehetett volna közelebb a túrista úthoz. Minket nem zavart, de nem csak huszonévesek játszák ezt a játékot.
A 3-as ponttól nagyon szép a kilátás!

dzoli1 2010.10.24 13:20 - Megtaláltam
Egy kis ládázás a kutyákkal.

Péter60 2010.10.17 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Nagyon jól összerakott multi! Szabályos sorrendben haladtam végig a pontokon, külön piros pont a 2-es rejtekhez. Nem bántam a meredek hegyoldalt, kell ennyi sport:)! Ja és külön grat a személyes hangvételű weblaphoz.

lepke 2010.09.25 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.76
A kolostorromoktól először a 3. ponthoz mentem. Ez igen könnyű volt, mert találtam a kék háromszögről elágazó földutat, melyen kényelmesen lehetett haladni. Igaz, hogy az utolsó métereken kissé fennakadt a szoknyám a szederindákon, ám sikerrel lehámoztam magam.
A második pont útvonalával nem villognék, legyen elég annyi, hogy sajátságos választás volt, és köze nem volt a mások által bejárthoz...
Azonban szerencsésen túléltem, habár voltak pillanatok, mikor kétségeim támadtak efelől.
Visszafelé is a Jakab-hegyen át mentem le az Éger-völgybe, és közben tömérdek kirándulóval találkoztam.
Óriási szerencsémre végig nagyszerű idő volt.

RoriZo 2010.09.12 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Nagyon szép részen jártam sok-sok ilyen ládát kívánok mindenkinek,Köszönöm.

Cerberus 2010.08.14 20:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Megtaláltuk! 20 km-es Jakab-hegyi ládavadász túra keretében kerestük fel ezen láda 2. és 3. pontját is. A pécsi virtuális már több, mint egy éve megvolt. A túra végén jutottunk már el ide és lentről felfelé kellett másznunk egy kis ösvényen, úgyhogy eléggé küzdöttünk az életben maradásért, de legyűrtük. Köszönjük a rejtést és az érdekes honlapot.

Kaputyin 2010.08.14 00:00 - Megtaláltam
ok.

Kertész család 2010.07.10 19:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.01
Azoknak ajánlom ezt a ládát,akinek nem fontos,hogy élményt is adjon a túra.Szépek a közbeeső szerkövek,a Sas-fészek,érdekes az első és a második pont helye,de szükségtelennek éreztük a harmadik pontot,főleg ilyen nagy kerűlő megtétetésével.A szerkövek után ez a látvány már nem akkora élmény,a köveket pedig senkisem hagyja ki,gondolom.

pipicsapat 2010.07.09 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Hegymászás közben néha megpihentünk, néha vargányát és köveket szedtünk. Érdemes volt feljönni, a 2. pont rejtekhelye, és "ládája" különösen tetszett.
Zsongor-kő és Babás szerkövek látványvilága mellett is érdemes felmászni ide és körbenézni, mi 9 évessel simán feljöttünk Kővágószőllősről.
GPS track

 
puhanyuszi 2010.07.07 00:00 - Megtaláltam
:)

bgecco 2010.07.07 00:00 - Megtaláltam
Mecsek környéki hiánypótló ládázás keretében levadászott ládikó. Nagyon jó a téma és nagyon jók a pontok. Már csak arra vagyok kiváncsi, hogy a repülő tényleg pont ott zuhant e le? És gábor hogy a fenébe találta meg a helyet? Vagy a láda helye csak nagyjából mutatja a helyszínt? Talán jobb ha nem is tudom meg :) Köszönet érte.

tomv84 2009.11.16 11:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Nagyon jól összeállított multi. Nagyon szép környezetben. A történet nem szép, de lehetett volna rosszabb is...

 
Bojta 2009.10.23 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.79
A Jakabhegy erről az oldalról is meredek. :-) De jól esett megmászni. Klassz fúrómagokat találtunk.

Strombus 2009.10.23 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.83
Ez egy különleges cache, megrendítő a története, gyönyörű a helyszíne a Jakabhegyen. Köszönjük a gondos és nagyon érdekes leírást, a nagyapai emlékek megosztását.
A 2. pont rejtése nagyon tetszett.
A 3. "fa tövében ládát" a cache-be fektetett összenergiához képest fantáziátlannak találom.
Nekünk az 1. pont maradt utoljára. Örülök, hogy felhívtad a figyelmünket erre a míves kivitelű emléktáblára. Meglepő, hogy a szerencsétlenségben elhunyt egyszem utas neve nem szerepel rajta.

Márton24 2009.10.23 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Megvan! A 2. pont nagyon ötletes!
Köszi a rejtést!

PancserRock 2009.10.08 18:50 - Megtaláltam
.

Kakukkos és Hajszál 2009.10.08 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.24
Sötétben értünk a 2. állomásra, nem volt egyszerű a meredek hegyoldalban a laza sziklás talajon haladni.

Tyuk 2009.09.24 18:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.46
Ezek a repülős kessek bejövősek:) Tetszett nagyon, azt mondjuk sajnálom, hogy a helyszínen nincs valamiféle emlékmű. Egyébként kerékpárral indultam a keresésére, amit egy fához kikötöttem, majd tovább gyalog, a kőbánya kicsit veszélyes volt, de nem volt vészes:) már majdnem feladtam mire megtaláltam, a 3.dik rész könnyű volt, de csak hosszúnadrágban ajánlom!

szadi&agi 2009.09.13 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Egy nagy, fekete, kővágószőlősi kutya kísért végig utunkon és segített a keresésben. Kösz a rejtést!

pipu 2009.08.25 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Meghosszabbitott orfui hosszu hetvege lada 6.

Az elso nap Orfurol indult a tura, en a kutyam es 3 lelkes civil. 25 km, plusz 1060 meter szint lett a vegeredmeny.
Ket nappal kesobb mentem be Pecsre az elso pontert.

MukiJames 2009.08.17 16:13 - Megtaláltam
Reszletek kesobb [wapon beküldött szöveg]

Mackka 2009.08.17 16:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.85
Mecseki nyaralás harmadik napján.
Erikával és Mukival a Jakab-hegy csodáit fedeztük fel, lefelé pedig ezt a multit jártuk végig. A harmadik ponttal kezdtük. Péter átverekedte magát a szederindákon, mi inkább megkerültük a dzsungelt. A második pont nagyon tetszett, bár nem volt egyszerű leereszkedni hozzá. Nagyon szép a hegy. A láda nagyon tetszett!
Innen továbbereszkedtünk a jelzett útig, aztán Kővágószőllősről autóval mentünk a jelszó első részletéért. Sajnos a környéke teljesen fel van túrva, így nagyot kellett sétálni hozzá.
Nem szándékoztunk Pécsen sokat időzni, de sajnos Mihály IC-je 1 1/4 órát késett, így megvártuk. Közben maradt idő még egy pécsi ládára is.
Köszönjük a rejtést és a történetet!
Mackka & Péter

bortel 2009.08.10 13:00 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

tudo 2009.08.07 11:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.27
65 km-nyi gyalogos-kerékpáros kínlódás 1600 m emelkedéssel a Pécs - Kővágószőlős - Zsebedomb - Pécs - Gyükés - Pécs útvonalon 8 ládával. Igazából ez a terep nem hozott kerékpár edzést, de a Mecsek megérte a szenvedést.

A láda 1. pontját még GCROVI megközelítése során olvastam le. Kővágószőlőst a Piros négyszög-ön hagytam el, kegyetlen meredek úton. Aztán jött a Piros + és a Piros háromszög. Kb. 100 m lehetett hátra, amikor már olyan keskeny és meredek volt az út, hogy elrejtettem a bicót. A 2. és 3. pont simán meglettek. Szép volt a kilátás a siklóernyős indítópontról.

Visszaereszkedtem a kerékpárhoz, majd a Piros háromszög-ön folytattam az utat GCVIII felé.

A 2. ponton
Hucul 2009.08.04 06:17 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.32
+leltem! GCL2-2 és -3 2009.07.30-val lett meg. Kemény terep, P3 felől közelítve, 2-es pont után toronyiránt a 3-as felé.

povyagi 2009.07.28 14:42 - Megtaláltam
Harkányi nyaralás 8.

Szomorú-szép helyeken jártunk.
Köszönöm a történetet.

Mathau 2009.07.28 14:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Az első pontját már egy ideje megkerestük, most végre eljutottunk a többihez is. Szép ugyanakkor szomorú helyen jártunk, így utólag olvasva a történetet méginkább...

 
luviktor 2009.07.28 14:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Nagyszerű!
Kicsit szívatós a terep itt-ott, de teljesen rendben van, külön köszönet a személyes sztoriért! :)

szjuli 2009.07.28 14:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Nagyon érdekes a történet és a rejtés is tetszett. Szép környékeket jártunk be érte.

Kopi 2009.07.13 12:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Repülésbiztonsági emberként és kesserként kihagyhatatlan láda.

 
bohrmann 2009.07.13 12:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Egyik legjobb ládám, a koncepció nagyon jó, a multi is remek ötlet, a hely meg adott volt hozzá, ami történetesen kiváló túrázós terep. Először biciklivel terveztük, utólag nem bánom, hogy a gyaloglásnál maradtunk.

Harcimoha 2009.06.13 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
megtaláltuk

scandargraun 2009.06.13 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.60
Kis csapatunk szombati első találata volt ez.

DBotond 2009.06.13 00:00 - Egyéb
Nagyon érdekes, bár szomorú történet, remélem egyszer majd én is arra járok.
Üdv. Botond

Varga Gábor 2009.05.16 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Ok! Log később.

bati.hu 2009.05.13 16:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
[wapon beküldött szöveg] tegnap a pálos kolostor, és a szerkövek mellett még felküzdöttem magam a sárkányrepülős starthoz, nem semmi bokaficamítós ösvény volt

ozeki 2009.03.26 21:32 - Megtaláltam
Abaligeti geowellness Bernivel, +egy kis geotrio Mecsekelés :)

Hz 2009.03.26 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.00
Geotrió kötelékében elkövetett, 23 ládás, Mecsek kóstoló turné, születésnapom és az 1000. megtalálásom okán.

2. ponton by Gyros 
Gyros 2009.03.26 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Mecsek túra 13/13

Régebben már megvolt a Pécsi 3. pont, de most nem volt fejben a jelszó, így újra bementem hogy tudjak loggolni.

 
VP 2009.03.20 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.25
A forrásokkal összekötve 3-2-1 sorrendben.
VP Mila Piroska

H. Gábor 2009.02.28 18:00 - Egyéb
Persze, hogy mehet!!!
Te vagy a legkitartóbb megtalálom és talán nem bántalak meg azzal, ha a legviccesebb megtalálást is a nyakadba varrom!
:)))

laszloistvan 2009.02.28 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Másodszori próbálkozás a helyszínen - ezúttal világosban. A tartály így azonnal meglett, pont ott, ahol már voltam is, csak gyakorlatilag nulla fényben.
Annyira lenyűgözött az edény technikája, hogy a jelszót elfelejtettem megnézni. Utána még a bányához is felmásztam.
Mivel nem tudom, harmadszor mikor lesz kedvem megmászni a meredek oldalt, kérem inkább a megtalálás elfogadását. :-)

[Jóváhagyta: H. Gábor, 2009.02.28 18:01]

Fűkocka 2009.02.18 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.23
Mikulással

 
Mikulás 2009.02.18 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Fordított sorrendben szedtük a pontjait, fentről lefelé. Nem rossz kis multi! A nemzeti parkos tábla előtt támasztottuk le a járgányt az utolsó teleknél (2. pont), miután még fentről leszedtük a forrásos multi pontjaival egyetemben - a csodás kilátást nyújtó - első pontot. Megdolgoztunk a ládáért, mert jól eltértünk ("rövidítettünk") a turista útról, hát meg is lett az eredménye. A vége igen kellemetlen oldalazásba váltott át a meredek domboldalon. Lefelé már a helyes úton mentünk. Síremléket keresünk, de aztán leesett, hogy "sírkő" alakú szikláról van szó. Mindegy, mert a koordináta igen pontos volt, a doboz meg méretes ahhoz, hogy ne találjuk meg. A virtuális pontot (1. pont) együtt teljesítettük a pécsi reptér multi virtuális pontjával. Kösz a kis túráért!

Mikulás

 
Vándor Csillag 2009.01.27 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Igen kellemes mini túra Mr Bean-nel és durcás Somával. :)))

Mr Bean 2009.01.27 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.61
megvan

Somahaver 2009.01.27 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.45
+Van!! Köszi!! Vándor Csillaggal és Mr Bean.-nel!!

laszloistvan 2008.12.14 15:45 - Egyéb
A siklóernyős starthelyhez körbe, ismert turistaúton mentünk fel. Az addig szép fényeket a gerincen baljós köd váltotta. Jártam már itt trackelni, talán még az utat is én rajzoltam anno a tuhura. Most nem volt annyira jó a kilátás, de látványosan hömpölygött a gerincen átbukó pára, felhő.
Nem jó ötlet mázsás követ tenni egy műanyag dobozra, az lenne csoda, ha nem lenne eltörve. Néhány deci vizet kiöntöttem, a naplófüzet a zárt zacsiban viszonylag jól van.
A sötétedés ellenére megpróbáltuk a katasztrófa helyszínén is megkeresni a ládát, de aztán a fény és a kedv is elfogyott, feladtuk, pedig métereken belül voltunk - úgyis meg kell nézni világosban, majd visszajövünk.

Czucz 2008.11.22 18:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.09
Tiz fös csapat tagjaként turáztam ez volt az egyik láda a sok közül. Köszönöm igazán jo rejtés.

dc3 2008.11.22 18:00 - Megtaláltam
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]

Döbrögi 2008.11.22 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.19
Az egésznapos kirándulás egyik pontjaként meglett. A start helyről csodás a kilátás! Szép hely.

Levin 2008.11.22 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.83
[wapon beküldött szöveg]

vtsp&tav 2008.11.13 14:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Egy 580-lovas döggel(RS6) és Herzcig Norberttel való száguldozás után... 200al a remeteréttől:) - videó később:))))
Leparkoltunk a kijelölt parkolónál, aztán szinte toronyiránt.. hát tényleg nem lehet gyorsan letudni. A csúszós avar és a kövek sokszor megtréfáltak.
A második ponton a láda iszonyat nagy! Ötletes megoldás.
Kicsit megpihentünk, aztán toronyiránt fel a tetőre. Gyönyörű időnk volt, fantasztikus kilátás!
Sajnos a főláda teteje összetörött, és pont nem volt nálunk csereláda.

Nagy élmény volt, köszönjük!

2.ponton
 
Ildióbuda 2008.10.24 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.28
Jó kis túra volt, nem fáztunk a hűvös idő ellenére!

 
Puszkany 2008.10.24 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.17
Közös ládázás KL-ékkel, Tibióbudáékkal. Az első pont még tegnap, egy másik multi közelében lett meg. Ma pedig a másik kettő került felkutatásra a mecseki túra során. A 2. és 3. pont között a rövidebb utat választottuk, nem fáztunk felfelé... Köszi a rejtést!

 
kl 2008.10.24 13:15 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

bregő és andorpapa 2008.10.02 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.96
Mivel a Jakab-hegy egyik kedvenc célpontunk, így megjelenése óta szemezünk a ládával. Ma végre napsütéses délután várt minket, tehát kocsiba pattantunk, és meg sem álltunk Kővágószőlősig (ahol vasárnap a másik láda miatt már megjelentünk egyszer). De a szokásos útvonal helyett továbbmentünk, és a kocsit Petőc-puszta előtt lerakva, a turistautak.hu által is jelölt földúton közelítettük meg a hegyet, tehát fordított sorrendben kezdtük meg a multi levadászását. Eleinte csodálatos napfény fogadott minket, majd a kilátóponthoz érve már erősen beborult.

Ezen a részen még nem jártunk korábban, nagyon hangulatos úton jutottunk fel a hegyre, élveztük. A ládát ahogy megtaláltuk (viszonylag sokat kutattuk érte az erdőt), egyből megjelentek a siklóernyősök, de a jelek szerint nem volt olyan tuti a széljárás. Pár képet azért sikerült róluk csinálni. Innét a Sasfészek érintésével jutottunk le a szerkövekig. Szintén pazar környék. A második láda megközelítésével azonban akadtak gondok: nézzük a GPS-t - kb. 70 méter jobbra. Jobbra? De hát ez a domboldal! Igen, jobbra. De hát ez egy meredek domboldal! Szóval hajrá, irány felfelé. Értem én, hogy konkrétan ott történt a baleset, de csak ezért felmászni odáig (20 méterrel lejjebb is elhiszem, hogy ott történt)... A láda amúgy ötletes kreálmány. Bregő megvárt odalent, és kb. 2-3 méteren múlt, hogy nem kapott a kőhullásból, amit nekem sikerült előidéznem azzal, hogy olyan kőre léptem, ami nem volt beékelődve a földbe. Csak óvatosan! Az uránvárosi pont pedig már könnyen és gyorsan meglett.

Aktuális hírek: a multi teljes jakab-hegyi útvonalán óriási őzláb gombák várják az ínyenceket! Persze ne felejtsétek elvinni bevizsgáltatni, nem érdemes kockáztatni! A pécsi piacokon ingyen megvizsgálja a gombaszakértő, pár percet megér a biztonság.

Csaba & családja 2008.09.28 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.99
A két láda között utat nem találtunk ezért toronyiránt mentünk. A nagymama pár méter után feladta, és elindult lefelé. Mire megtaláltuk a ládát a mama is ott volt a hegy tetején. Kiderült, hogy eltévedt és még most se érti hogy került oda. A lefelé úton többször elgurultunk, de végül szerencsésen, tele élményekkel leértünk.

rotty 2008.09.27 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
Történelmi érdeklődésemen belül bizonyos korszakok és a helytörténet kitüntetettek, ez a láda mindkét halmazba beletartozik, nagyon tetszett! Az első pont környékén sokat járok, nem volt ismeretlen, az emlékmű felkeresésekor olvastam a jelszót (emiatt úgy gondolom, kissé üti ez a rejtés a soványka pogányi ládát). Itt máris akad egy apró történelmi rejtély: az 1996-ban avatott emléktáblán nem szerepel az utas neve, és a Tardosi név helyett pedig Tandary szerepel, vajon miért?
A másik két pontot a GCJHVV ládától hazafelé kerestük fel, így először a siklóernyős starthely eddig ismeretlen helyszínéről tekingettünk lefelé, aminél ugyan magasabb fekszik a kolostorromnál lévő kilátó, de a kilátás élvezetesebb. Fentről, a második ponthoz körbe mentünk, a turistautakon, lévén természetvédelmi területen járunk, ezt jó lenne hangsúlyozni a ládaoldalon is! A P3 Piros háromszög jelzésről az említett szekérút a rejtekhez az elején járhatatlan a kidőlt fák és a szeder miatt. A láda igényesen kivitelezett, a megtaláláshoz jól jött a "kőkereszt", eleget szenvedtem ma már a gyenge műholdjelek miatt... Nem tudtam eddig, hogy itt történt a baleset, és azt sem, hogy valaha itt is "vágták" a követ a szőlősiek. A lejegyzett családi történet igazi érték, örömmel olvastam, nagyszerű, hogy ez közkincs lett! Ebből is látszik, azok az értékes és jó ládák, amelyeknél a helyszínhez személyesen is kötődik a rejtő.

kamzik 2008.09.25 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Megvan. Jó a kilátás, bár nemsokára eső várható.

H. Gábor 2008.09.23 00:00 - Egyéb
PÉCSI AVIATIKA

A pécsi repülés története -időszaki kiállítás.

Meghívó
Plakát
Programok
Boríték

kupec 2008.09.21 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.15
A 2. pont közelében a képembe csípett egy darázs, más emlékezetes nem történt.

SylverRat + Bogee 2008.09.19 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
A sorrend adott volt: a városi pont már megjelenés után, a másik közeli ponttal együtt megvolt, így most a két "terepi" pontot kellett beszedni.
Az egyszerűség kedvéért Bütyökkel úgy döntöttünk, hogy fentről lefelé szeretnénk a sziklafalon mászni.
Felfelé a gcjhvv legdélebbi pontjától indultunk, a starthely elég hamar meglett, a láda szintúgy. Innen jött a nehezebb, bevállalósabb szakasz. Az út nagy részét kapaszkodva vagy csúszva tettük meg, a két kőbánya között S vagy inkább Z alakokban haladva. Mikor a régi szerkérút egy darabja meglett, a "sírkő" már hamar adta magát. Nagyon ötletes a tejeskanna, a kupakon lógó tollal.
Innen, mivel nem volt kedvünk visszamászni, legyalogoltunk a turistaútra, majd a P3-P4 útvonalon a betonút kereszteződéséig. Innen a szerpentinen indultunk vissza az autó felé, majd amikor hallottuk, hogy jön egy autó, kiálltunk stoppolni az út szélére. Szerencsénk volt, egy kedves fiatalember jött (akiről kiderült, hogy egész közel lakunk egymáshoz...) és vett fel minket, így megspórolva nekünk kb. 2km aszfalton gyaloglást. Köszönjük!
A történet érdekes, a helyszínen több üvegszilánkot is találtunk, bár inkább sörösüvegből származhattak, mint a repülőből... már nyoma sincs az egykori szerencsétlenségnek.
Szégyen, hogy 50 évig titokban kellett tartani a dolgot.

Bütyök+Zulu 2008.09.19 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Hát majdnem katasztrófa lett nekünk is. Felűlről közelítettünk a források ládáinak begyűjtése közben. Egyik fától a másikig rohangásztunk, csúszott a lábunk alatt minden. A ládaötlet remek. Nem másztunk viszza a dombon, inkább elmentünk megkeresni Fairy ottfelejtett első megtalálónak járó ajándékát. Jó nagyot kerültünk, egy szerencsés stoppolás jól jött, hogy visszajussunk az autóhoz, mert már nagyon fájt a lábam. Jó helyszín, érdekes történet, remek rejtés. Kösz.

Hrvatska 2008.09.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.37
Egy új emberkét vezettem be a geocaching játékba. Reggel fél9kor indultunk busszal Kővágószőlősre. A Nyugat-Mecseket már jópárszor megmásztam, de ezen az útvonalon előszőr indultam el. Rendesen megizzadtunk mire felértünk a bánya vonaláig. A gyenge GPSjel miatt kicsit bolyongtam, de aztán kb 20 mről megpillantottam a "sírkövet" és onnan már egyszerű volt. A második izzasztó után a kifutópályán már hamar meglett a láda. A tetőről meg indultunk tovább H.Gábor következő multija felé.
A városi részt csak 24én kerestem noha két évig ott laktam tőle nem is messze és a buszból szinte naponta néztem az emlékművet, de addig sosem jutottam el, hogy utána is olvassak, hogy minek okán van ott.

Jevica és Gyuszi 2008.09.15 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Én nem is tudom mit írhatnék ehhez a ládához.
Elég jó terepjáró képességgel rendelkezünk, de az első ládánál a függőleges kőtenger az nem semmi. Néha az volt az érzésem, hogy a következő síremléket nekem állítják ott a hegyoldalban. Fölfelé kicsit kaparós, lassú (olyan vízforralós). Lefelé gyorsabb, rátelepedsz egy jópofa kőre és lecsúszol. Ha szerencséd van korrigálni is tudsz egy darabig, vagy bízol a vak véletlenbe hiszen minden megáll valahol. Vagy így vagy úgy.
A második ládáról inkább nem beszélnék, mert az ciki ránk nézve.
Minden esetre köszönjük a harmadik megtalálónak járó, jól megérdemelt(?) jutalmat.
És itt jegyezném meg, hogy egy ilyen "Óriás fa szú"-val az erdő mélyén találkozni nem mindennapi élmény.
Köszönjük a rejtést Jevica, Gyuszi.

Ilyen volt amikor indultunk
Faszarvas
Szarvagolok
new will 2008.09.14 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.38
Mivel Gábor volt olyan rendes, hogy azon az egy hétvégén tegye ki a ládákat, mikor mi nem vagyunk elérhetőek maradt a vasárnapi ládázás.
Mi már az esélytelenek nyugalmával láttunk neki az új pontok felkeresésének. Szokás szerint a nehezebb utat választottuk. Kővágószőlős felöl egyenes fel a hegyoldalba. Nekünk túl egyszerű lenne túrista utakon közlekedni. Na ha valaki ezt szeretné utánunk csinálni, az jól fontolja meg. Lehetőleg ne egymás mögött haladjatok, mert az elöl mászó idönként kőlavinákat indít el, ami igen veszélyes lehet az alatta közlekedőkre. Az első pont csak egy kicsit volt nehéz, számunkra nem volt egyértelmű mit is kell sirkő alatt érteni, de a megfelelő szemszögből már egyértelmű volt. Meglepve tapasztaltuk, hogy miénk a második hely, bár így utólag a terepet elnézve nem olyan nagy csoda. Az első ponton állva két dolog keserített csak el minket: az egyik, hogy a megérdemelt jutalmunk 900 m távolságban található, a másik, hogy még mindig 300 m-t kell felfelé másznunk a kőrengetegben. Óvatosan mozogjatok a köveken, nekem majdnem sikerült a bányában landolnom, mert egyszercsak elindult velem lefelé egy kőlavina. Megéri kapaszkodni minden útbaeső fába és ágba!
A második pontnál gyönyörű a kilátás, de mégjobb a megkönnyebbülés érzése, hogy végre feljutottunk. Lefelé nem vállaltuk be a terepet, kerestünk egy biztonságosabbnak látszó földesutat. Várt még az ajándékunk is, ami sokkal könnyebben meglett. Arra azért kiváncsiak lennénk, hogy sikerült szegény tapló alá bepréselni.

Kadorca 2008.09.14 00:00 - Megtaláltam
+

Old Fairy 2008.09.13 21:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Éppen az úticsomagot hoztam be a kocsiból az egész napos ládahelyszín-felmérés, trekkelés és műemlék-vadászat után, amikor sms jött. A tegnapi lustálkodás helyett most azonnal kocsiba pattantam: irány nyugat! Kővágószőlősre érve Bogee érdeklődött telefonon, hogy dolgozom-e :-) Persze, egy piros egyesen. Megnyugtatott, hogy nem kell sietnem - ők éppen esküvőn vannak. Ettől az információtól azért nem fordultam vissza :-D
Az ajánlott parkolón 'kicsit' túlmentem, majd (már gyalog) jó nagy ívben, felülről közelítettem meg az első pontot. A rejtés egyértelmű volt - csak a palackban talált sárga papír nem, amin elöl valami koordináta-félét, hátul meg 'gyökér!' feliratot találtam. Gondoltam magamban: milyen vicces ez a rejtő... Késedelem nélkül kapaszkodtam felfelé majd nyugatra haladtam szintben. Közben intenzív autó-hangok hallatszottak a hegy túlsó oldaláról.
A végláda is könnyen megadta magát. Rászántam 15 másodpercet egy éjszakai fotóra a remek kilátópontól és lefelé vettem az irányt, mivel újabb sms érkezett: új láda - ezúttal a pogányi reptéren. Alig mentem lefelé párszáz métert (majdnem ugyanannyi szinttel) az egykori kőbányákat felülről kerülgetve, amikor (Jevica és) Gyuszi érdeklődött, hogy tervezem-e a legújabb ládát is mára. Kicsit mellébeszéltem - hátha akkor nem indul el Pogányba, de kiderült, hogy így sem: már onnan hívott :-DDD A rejtővel volt szerencsém megbeszélni az út nehézségeit és rádöbbeni az ostobaságomra.
- A piát is megtaláltad? Azt nagyon szemét módon elrejtettük.
- Persze, ott volt a 'sírkőnél'.
- Nem a palackot, hanem az elsőnek járó jutalompiát.
- Miért az is van?
... és itt fény gyúlt a sötétben (mármint a sötét agyamban): ja, a sárga cetli a koordinátával... De ez a pia már ott alszik :-D
Az autóhoz visszaérve a gyűlölt szeder némi pusztításával egybekötött Y-forduló után a másik új, kirándulós láda parkolója felé vettem az irányt, akkor még nem is sejtve, hogy mi vár ott rám...

 


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu