geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
2354. Gyere ki a hóra! (A) (GCHOOO)
Az első kereszt
Az első kereszt
A második kereszt
A második kereszt
A második kereszt, kicsit másképp :)
A második kereszt, kicsit másképp :)
Iránymutatás
Iránymutatás
A csúcs éppen csak, hogy hóban
A csúcs éppen csak, hogy hóban
A csúcs nagy hóban...
A csúcs nagy hóban...
A csúcs kicsit távolabbról
A csúcs kicsit távolabbról
Útközben
Útközben
Útközben
Útközben
Útközben
Útközben
Léccel erre!
Léccel erre!
Bakanccsal erre!
Bakanccsal erre!

Szélesség N 46° 47,216'
Hosszúság E 14° 58,318'
Magasság: 2140 m
Megye/ország: Ausztria
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.01.22 12:00
Megjelenés időpontja: 2009.01.30 17:00
Utolsó lényeges változás: 2010.08.02 09:41
Utolsó változás: 2016.07.26 07:42
Rejtés típusa: Multi geoláda (2V)
Elrejtők: höri és zöldfülű
Felhasználó: zöldfülű
Nehézség / Terep: 1.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 3500 m
Megtalálások száma: 19 + 1 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.0 megtalálás hetente


WAP: Az 1. ponton a kereszten szereplő nevet keresd, a 2. ponton számold meg a kereszthez közeli épület déli oldalán a földszinti ablakokat, a keleti oldalán a sárga táblákat! Ezeket írd le egymás után sorban, a számokat számjegyekkel, és ha összesen 11 karaktered van, akár már logolhatsz is!
-------------------------------------------------------------------
Ezzel a ládával elsősorban egy kis síeléssel egybekötött havas kirándulásra invitálunk a Koralpéra, bár maga a környezet nem csak télen ér meg egy misét, jobban mondva egy kis sétát. És mivel a nagy hóban ugyan remekül lehet siklani, a dobozok kiásása viszont igencsak körülményes lenne, így hát egy kis virtuális multimókában lesz részed, melynek során 2 keresztet kell meglátogatnod.

Az első pont:
 N 46° 48,349' E 14° 56,876' 1632 m [GCHOOO-1]
Ezt a keresztet a Koralpe síközpont parkolójában találod. A jelszó első részlete a kereszten található tábla 2. sorában szereplő név.
A második pont:
 N 46° 47,216' E 14° 58,318' 2140 m [GCHOOO-2]
A Koralpe legmagasabb csúcsa a Großer Speikkogel. Mivel itt a kereszt nagy hóban nem közelíthető meg, a jelszórészletet a szomszédos rádiólokátor épületéről kell leolvasnod, az alábbiak szerint: először az épület déli oldalán számold meg a földszinti ablakokat, majd a keleti oldalon a sárga táblákat!
Jelszóképzés:
Név, első, majd második szám számjegyekkel, egymás után írva, összesen 11 karakter.

Amennyiben a kereszt elkorhadna, vagy az épület összedőlne, mire odaérsz, dobj fel egy fényképes logot, és ne aggódj: meglesz a jutalom!

Megközelítés:
Ajánlott kiindulópont a Graz és Klagenfurt között nagyjából félúton, a Lavant folyó partján fekvő Wolfsberg városka (itt is érdemes kicsit nézelődni). Innen mintegy 12 kilométernyi kanyargás és több, mint 1000 méternyi szintkülönbség legyőzése után érsz az egyes ponthoz, mely egyben az ajánlott parkoló is. Persze gyalog is jöhetsz: a városból több jelölt turistaút vezet az első pontig.
Az első jelszórészlet leolvasása után 2 lehetőség közül választhatsz - persze csak télen, mert nyáron nehéz lenne lécre pattanni...
A, azaz síelős variáció:
(nézd a sítérképet!). Dobd be a hátizsákodba a bakancsodat és a kamáslidat, nézd meg, hogy melyik liftek és pályák működnek, majd csatolás után a bal oldali csákányos felvonón (Kärntner Woche Lift) koppanásig!
A/1: Ha jár a felvonó a déli oldalon is, csússz át annak az aljára (Wasserhanggipfellift) és a tetején jobbra szállj ki, majd a tízes kék pályán csússz le az útkereszteződésig  N 46° 47,540' E 14° 57,412' 2047 m [GCHOOO+KERESZTEZŐDÉS] A lécektől megszabadulva irány a csúcs, ami innen kb. 1200 m. Az út csak ítéletidőben nem járható (vagy akkor is?), mivel a lokátorok kiszolgáló személyzete itt közlekedik (na ja, mégiscsak van előnye, ha néhány lokátort a természetvédelmi terület határán a hegycsúcsra telepítenek...) Visszafelé kék 10 és 6 a pálya, vagy a piros 4, bár ehhez egy kicsit mászni kell, de megéri!
A/2: Hóhiányos időben a déli oldalon nem jár a felvonó, ekkor az első felvonó (Kärntner Woche Lift) tetejéről toronyirányt indul a menetelés a kereszteződéshez (ez az út is kellemes: jómagam 3x is bejártam, tehát tuti túlélhető...)
B, azaz túrázós variáció:
(nézd a turistatérképet! de azért ne dőlj be neki, mert itt-ott pontatlan; léptéke 1:50000). Az első ponttól kb. 300 méterre  N 46° 48,498' E 14° 56,748' 1639 m [GCHOOO+TÁBLA] ugorj fel a 560-as turistaútra, majd az útkereszteződésben  N 46° 47,540' E 14° 57,412' 2047 m [GCHOOO+KERESZTEZŐDÉS] válts sávot: ekkor már látni fogod a végállomást. Visszafelé érdemes beiktatni a Koralpenhaus hütte felkeresését, némi folyadékpótlás céljából  N 46° 47,454' E 14° 57,368' 1966 m [GCHOOO+HÜTTE]

Jó szórakozást!

A csúcs közelében van egy com-os láda, de ez sajnos télen reménytelen - hacsak nincs egy nagy-nagy hólapátod :(
GCYPWT

Végezetül pár szó a Koralpe hegységről:
A Koralpe (szlovénül Golica) a Lavantali vagy Nóri-Alpok hegyvonulata Ausztriában, a Mura és a Lavant folyók között. Legmagasabb csúcsa a 2140 magas Großer Speikkogel.
Topográfia
A Koralpét nyugaton a Lavant folyó völgye, északon a Packsattel, keleten a Nyugat-Stájer -dombság, délen pedig a Drautal és Sulmtal között elterülő nyereg, a Soboth határolja. A hegyvonulat hosszában fut végig a Karintiát és Stájerországot elválasztó tartományi határ. Bár a kristályos kőzetalapú hegyvonulat legmagasabb régiói magashegyi karakterrel bírnak, a hegység legnagyobb része a középhegységek jellegzetességeit viseli magán.
Jelentősebb csúcsok:
Reinischkogel (1463 m): A fővonulattól kissé északkeletre elhelyezkedő hegy a grazi lakosok közkedvelt kirándulóhelye: a környék számos vendéglővel várja látogatóit. A Reinischkogelt a Wildbach-Schrogentor-Oberer Modiachwinkel árok jól elhatárolja a fő hegyvonulattól.
Großer Speikkogel (2140 m): Közkedvelt túracélpont. A menedékházon kívül a csúcs körül található az Osztrák Hírközlési Társaság URH-rádió- és TV-adója (DBV-T) és az Osztrák Szövetségi Hadsereg radarberendezése (Goldhaube) (A Koralpen-Speikkogelen kívül létezik még a közvetlen szomszédságában található Stubalpen-Speikkogel, valamint a Gleinalpen-Speikkogel)
A hegyvonulat legdélibb részén, a Sobothon található a Soboth- víztároló, amelynek vizét Lavamündben áram-előállításra használják fel. Itt lesz a Koralpéből Poßruck vagy Radlkamm (szlovénül Kozjak). A részben Szlovéniába fekvő déli vonulat középhegységi jellegzetességű és az olykor szakadékszerű horhosok a Drauba szállítják csapadékát. A déli vonulat legnagyobb csúcsa a Karintia és Szlovénia határán fekvőz 1522 méter magas Hühnerkogel (szlovénül Kosenjak).
A Koralpét az osztrák észak-déli ("Weg 05") turistaút szeli át.
Geológia
A Koralpe egyetlen, a Stubalpéra csúszott fedőrétegből áll. A nyugaton a Stubalpe határolta Koralpe keleten a Stájer-medence üledékei alatt tűnik el. Délen a Koralpe régebbi keletkezésű kristályok alkotta vonulata a Bachern-hegységben (szlovénül Pohorje) folytatódik.
A jégkorszak és az erózió legyalulta a hegyvonulatot, amely metamorf kőzetekből lépül fel. Jellegzetes építőelemei a lemezes gneiszek, melyeket "Stainzer Platten" néven bányásznak és értékesítenek. További különlegességnek számítanak a gneiszekben előforduló eklogitok.
A Weinebene környékén előfordulnak pegmatitok, amelyek lítium tartalmú szilikátot, spodument tartalmaznak, ezáltal Európa legnagyobb lítiumkészletét képezik. A hegyvonulatban fellelhető további nyersanyagok az üveggyártáshoz használatos kvarc és márvány, a porcelán előállításához szükséges földpát, a szigetelőanyagként használt csillám, továbbá hematit és számos egyéb kőzet.
Turizmus
Elsősorban a Weinebene környéke, a Koralpe középtáján elhelyezkedő nyereg közkedvelt túracélpont, ahol jelentős számú turistaút és hütte található. Karintiából, a Lavant-völgyben fekvő Wolfsbergből kiindulva a Koralpenhaus és a Großer Speikkogel is könnyű túra keretében elérhető.
Ezen túlmenően néhány kisebb síközpont nyújt lehetőséget az alpesi- és északi sí gyakorlására.
A helyi topográfiai adottságoknak köszönhetően kiváló feltételek kínálkoznak Waldrast térségében (Wolfsberg-Rieding környéke) a sárkányrepülők, siklóernyősök és repülőgép modellezők számára: innen kiindulva órákon át tartó termik- vagy lejtőrepülést folytathatnak, tavasztól egészen őszig. (forrás:wikipedia.de)

Pozor: a keresztet kicsit távolabbra helyezték, de hála 'harzol' kessertársnak, már az új koo-k szerepelnek a leírásban (köszi!)
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (18 db): környezet: 4.85 rejtés: 4.03 web: 4.76 átlag: 4.55

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


cav004 2019.04.22 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
A havas táj ellenére voltak páran, akik felsétáltak a csúcsra. Volt aki sílécekkel. Gyönyörű kilátás, nagyon hangulatos házak a hegy lábánál.

Köszönjük a rejtő segítségét a jelszóhoz.

Vértes 2019.04.22 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.12
Megtaláltuk. Részben hóban sétáltunk fel a műutat követve.
Az alsó kereszt hiányzik és a sárga táblák számával is volt problémánk :)

Köszönjük zöldfülű segítségét a jelszóval kapcsolatban.

P1030437P1030430
P1030426P1030421
Cerberus 2017.11.11 13:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.35
Megtaláltam! Novemberben még szerettünk volna egy kis csapattal valamerre kirándulni Ausztriában, így ez lett az egyik helyszín. Ez persze itt már ilyenkor is havas tájat jelent. Gond nélkül felautóztunk a gyönyörűen letakarított szerpentinen a parkolóig. Előzőleg tartottam kicsit tőle, hogy ide hóláncot fognak megkövetelni, de semmi ok nem lett volna erre.

A csúcsra felgyalogolni sem volt nehéz, az emelkedőt a letakarított aszfalton tettük meg, mely a hütte után már ugyan jeges volt több helyütt, de némi csúszkálással így is leküzdhető.

A virtuális ládákat annyira nem szeretem, a számolgatósakat pedig végképp, azonban a bemutatott helyszín gyönyörű. Maximálisan megérte ide eljönni. Tetszett az egész csapatnak.

Köszönöm, hogy elhoztál ide!

IMG_1731IMG_1735
IMG_1741IMG_1743
IMG_1748IMG_1752
IMG_1755IMG_1756
IMG_1758IMG_1759
IMG_1760IMG_1766
melinya 2017.07.06 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Csoda szép egy hely az már biztos. Az ember azt sem tudja fotózzon, vagy videózzon. Valóban ez a környezet meg ér egy misét :-)

DSC_0039DSC_0043
DSC_0048DSC_0055
DSC_0136DSC_0148
DSC_0184DSC_0188
DSC_0192DSC_0202 (2)
DSC_0218 (2)DSC_0111
VP 2016.08.18 05:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 4.50
Negyed ötre értünk a parkolóba, reggeli, öltözés után 5 előtt indultam. Az út mellett tehenek kolompoltak a sötétben.
Napfelkelte előtt értem fel a csúcsra. Kelet felé még felhős volt az ég, a Nap így csak kicsit látszott. Nyugat felé viszont: lent ködtenger, felette pedig végig a Karavankák, a Júliai-Alpok, északnyugaton a Zirbitzkogel, ...
Megszámoltam, amit kellett, megkerestem a .com- os ládát, fényképeztem, aztán indultam lefelé, mert nagyon hideg volt.
A számolás utolsó része nem sikerült, így a rejtőtől kértem és kaptam gyors segítséget. Köszönöm!

karcsi9641 2015.06.17 00:00 - Megtaláltam
Ausztriai kirándulásunk kapcsán szerdán elindultam,hogy megkeressem ezt az ígéretes ládát. Sajnos az időjárás ellenem fordult. Már induláskor hideg volt , erős széllel, de gondoltam megpróbálom.
Az első pont természetesen simán meglett. A parkolóból a remek útvonalajánlat alapján elindultam felfelé. Mikor a gyalogos rész fele után jártam, eleredt az eső, na ekkor feladtam.
Kérem a Rejtőt, hogy bírálja el megérdemlem-e a pontot?

[Jóváhagyta: zöldfülű, 2015.06.25 07:11]

Köszönöm szépen.

BG&J-13 2015.03.10 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.57
Megtaláltuk, közös találat Regivel és Józsival:-) Köszönjük a rejtést!
Téli pihenésünk alatt kerestük fel ezt a ládát, második nekifutásra lett meg a csúcs is. Első alkalommal a Koralpenhaus-ig jutottunk, egy kellemes Glühmost mellett eltöltött pihenés után, a metsző szél hatására inkább lefelé vettük az irányt. Másnap szánkóval visszatértünk és újból megpróbáltuk a csúcstámadást. A kevésbé szeles és napsütéses időben köztes pihenőkkel sikerrel jártunk. A lefelé út gyorsabb volt......;-)) Sajnos a hó már nem volt túl jó minőségű, erősen olvadt és napról napra fogyott.

griffs 2013.08.04 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
No ez aztán már egyáltalán nem hiányzott. Tegnap feltekertünk 2.120-ra (Dobratch), 1600 szintemelkedéssel, majd repetáztunk Olaszországban 5-600 szinttel. Ma lecsapattunk Gerlitzenről (azért lefelé is volt 1-2 hupli), majd kicsit sétálgattunk a Wörthi-tónál. Persze még haza is kell vezetnem. Szóval itt az volt a tervem, hogy Mathau felfut 1.600-ról, amíg én relaxálok a kocsinál. Na persze hogy 20 perc múltán visszatért. Aszfalt visz a csúcsig tekerjük ki. A hátam közepére sem hiányzott már. Tisztességből összerakta azért a bringát. Az elején kicsit tologattam, aztán csak rákaptam az ízére és kitekertem a csúcsra, Mathau nyomában. Jó időben, fantasztikus panorámával, kiváló minőségű úton. Persze itt már nem tudtam ellenállni a kisértésnek és regurultam egész a faluig (így a 20 kili is összejött a kupába).
Élmény volt, csak a 'rejtés' ne lenne virtuális.

Mathau 2013.08.04 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Griffsel egy remek hétvége után, illetve alkalmával. 1600-ig mentünk autóval, innét egy jót tekertünk:) Izzasztó volt, de a kilátásért megérte megküzdeni.

FILA71 és Dávid 2013.03.01 12:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Köszönjük szépen!
Erre is sodort az élet. -3 fok, szélcsend, szikrázó napsütés, 2 méteres hó.
Visszanézve a völgyek felett köd, mintha repülőn ülne az ember.
Felejthetetlen élmény.
Nagyon tetszett!!!

Az útbaigazítás tökéletes.

 
SirLes 2012.06.20 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.25
Három évvel ezelőtt megígértem ZF-nek, hogy felkeresem a ládáját. Jó hosszú ideig tartottam az ígéretemet :)
Bad Kleinkirchheimbe tartottunk a feleségemmel láda karbantartásra és tettünk egy kitérőt ezért a multiért. A 2. pontot az első ponttól toronyiránt megközelítéssel kerestük fel. Kellemes kis túra volt. Megérdemelne egy igazi ládát is, téli alternatívval.

12
34
56
7 
virge 2011.04.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Egy kellemes túrázás keretében.Köszönjük szépen!:)

harzol 2010.07.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.81
Egy hegyi futás keretében ejtettük útba a "ládákat" Furkóval, aki már járt itt.
A futott karika (erősen offroad, még futócipőben is):
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=kyikpvkehivxbefn

Mikulás 2010.07.14 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.40
Karintiából hazafelé tartva felkerestem ezt a rejtést is. Érdekessége - azon kívül, hogy szép hely és a Koralpen legmagasabb hegye - hogy a parkoló még Karintiában, de a csúcs már Stájerországban van. A megadott parkolóban, gyakorlatilag az első pont mellett parkoltam és kb. 50 percet vett igénybe a második pontig (kereszt) történő eljutás. Ott természetesen a .com-os ládát is megkerestem, így nekem nem is tűnt fel, hogy ez "csak" egy virtuális volt ;) Nagyon szép időt fogtam ki, mert szépen sütött a nap, de enyhe szellő gondoskodott, hogy ne érezzem a meleget. Fenn építik már a harmadik vaniliagombócot. De minek? A kilátás tényleg szép, egyáltalán nem bántam meg, hogy felsétáltam a Speikre. Köszönöm a rejtést!

Mikulás

 
furko 2010.02.14 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.84
Kimentünk, és volt hó! :)
A déli oldalon fölfelé dőlt az izzadság rólunk... aztán a gerincre érve, és a csúcson belénk hasított a hideg!

A Speik-et a geocaching.com-ról (GCYPWT) nem sikerült kiásni...

furko és domó

 
Fazék 2009.10.02 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.21
A Karintiai gerinctúra előtti bemelegítésnek szántuk, de önmagában is embert próbáló volt. A parkolótól nagy lendülettel gyalogoltunk felfelé, aztán már csak kisebb lendülettel, a menedékház után viszont egy hirtelen jött hóvihar eléggé megtépázott minket, az esőkabát is csak nagyjából védett meg. A jelszóképzés a helyszínen már egyértelmű, de talán egy alternatív ládát érdemes lenne a nyári (?) keresőknek elhelyezni. A kilátás persze a havasesős, felhős időben nulla volt a csúcson.
Visszefelé a menedékházban alkoholtartalmú italokkal javítottuk a hangulatunkat majd a gyorsan olvadó hóban még kicsit hógolyóztunk.

 
Skali&Margó 2009.07.05 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Felfelé ragyogó napsütés, lefelé felhőszakadás, jégeső. Nagy élmény volt!

kiralyek 2009.06.18 19:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Miénk a valódi első megtalálás!!!
De mindenképpen fenn vagyunk a dobogón, öt hónappal rejtés után!
Veronából jöttünk hazafelé tegnap és ez a láda pont útbaesett. Meg az a második hely is nagyon birizgálta a csőrünket....
Szóval este fél hétkor álltunk meg a parkolóban. A sárga tábla szerint a csúcs másfél órára van, a GPS szerint 2.8 km-re. Nagy tempót vettünk és fellihegtünk egy óra alatt. Közben végig fűszeres alpesi illat, legelésző-kolompoló marhák, és terepasztal-szerű táj alattunk jó mélyen.
Amikor felértünk 2000 m-re, nagy ovációval ünnepeltük. Innen a csúcs már nem volt messze. "Logoltunk" a csúcskeresztnél, fényképezkedtünk, aztán kimentünk a hóra :-)))
Visszafelé 40 perc alatt jöttünk a kocsiig, és aztán téptünk haza. Fél 12-kor a házunk előtt álltunk.
Köszönjük, nagy élmény volt!

1.pont
Alkonyodik 
zöldfülű 2009.02.15 18:30 - Egyéb
A ládával elsősorban a környéket szerettem volna megmutatni és egy kis havas örömködésre ösztönözni a kessertársakat. A képeket elnézve mindez megvalósult. Hát, úgy látszik valóban érdemes volt kijönni a hóra, még ha a csúcspontot nem is igazából értétek el (már nem volt messze...) Gratuálok!

Ferencz család 2009.02.14 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Háromnegyed megtalálás. Az első pont megvan, majd elindultunk fel a másodikhoz. 1906 mes magasságig jutottunk, ahol inkább feladtuk. Mire ide felértünk cudarrá vált az idő, beborult, havazott, és kellemetlen jeges szél támadt. A nagy hó alatt elvesztettük a turistautat, toronyiránt meg nem vállaltuk. Visszatértünk az autóhoz, és a gyerekekkel hatalmasat szánkóztunk a tanulósípálya mellet. Köszönjük ezt a szép napot, nagyon jó kiruccanás volt! A hat gyerek mellett eljött velünk még egy Nagymama és Madzag kutyánk is. Érdekesség, hogy a képeken látható nagy faszánkó több, mint 60 éves, még a velünk eljött Nagymama gyerekkori szánkója!

[Jóváhagyta: zöldfülű, 2009.02.15 18:25]


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu