geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett/szabályzat
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
Nyomtatás
Nyomtatás
2440. Zsámbéki séta (GCZSAM)
Zichy kastély
Zichy kastély
Artézi kútról ivó lány
Artézi kútról ivó lány
Zárdakert
Zárdakert
Törökkút
Törökkút
Irány a lépcső
Irány a lépcső
Az utolsó lépcsőfokok
Az utolsó lépcsőfokok
Közeledünk
Közeledünk

Romtemplom éjjel
Romtemplom éjjel

Szélesség N 47° 32,800'
Hosszúság E 18° 43,014'
Magasság: 175 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.05.23 12:00
Megjelenés időpontja: 2009.05.24 13:59
Utolsó lényeges változás: 2018.01.22 17:08
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+4V)
Elrejtők: SzoViki és Csöresz
Felhasználó: Csöresz
Nehézség / Terep: 1.0 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 1600 m
Megtalálások száma: 538 + 1 sikertelen + 5 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.2 megtalálás hetente
A geoláda nincs bejelentve a geocaching.com-on.


WAP:
1.pont: jelszó1: A kastély elötti szoborhoz legközelebbi táblán:1.sor 4.betű, 4.sor 5.betű, 5.sor 12.betű, 5.sor 19.betű.
2. pont: A láda koordinátájának megfejtéséhez szükséged lesz a kút bejáratától jobbra eső táblán szereplő évszám két utolsó számjegyére
3. pont: A 4. pont felé nézve látsz egy lépcsőt, ezen haladva számold meg a fokokat (számolj végig, amig lépcsőt látsz).
4. pont: jelszó2: A kerítésen felírva megtalálod a részletet.

Láda: A láda koordinátáit úgy számolhatod ki, hogy a Török kút táblájáról leolvasott utolsó kettő számjegyből kivonod a Romtemplomhoz vezető lépcsők számát, és ezzel a számmal növeled a szélességi, és csökkented a hosszúsági értéket.
N 47° 33,020' E 18° 42,979'
A jelölt ponton található épület homlokzatán olvasható felirat (10 betű).

Jelszó: A három jelszórészlet sorrendben egybeírva.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Rövid sétára invitállak benneteket lakóhelyemen. Nem minden látnivalót fűztem fel ebbe a kis multiba, de ha kedvetek van több időt itt tölteni, akkor találtok még érdekességeket.

1. Zichy kastély:
 N 47° 32,800' E 18° 43,014' 175 m [GCZSAM-1]
Ez lenne a multi első pontja, ahol a parkolást is javaslom (kedd és péntek délelőtt kicsit zsúfolt). Mivel a kastély jelenleg hivatalosan nem látogatható, és a hosszú oktatási múltja is szünetel, ezért nem vezetlek közelebb benneteket. A kalandvágyóbbak megpróbálkozhatnak az oldalbejárón bekéredzkedni ( N 47° 32,786' E 18° 42,894' 182 m [GCZSAM+oldalbejáró]).
Innen gyalog javaslom a következő pont megközelítését.
A jelszórészlet: a parkoló melleti szobor-szökőkút együtteshez legközelebbi információs táblán:1.sor 4.betű, 4.sor 5.betű, 5.sor 12.betű, 5.sor 19.betű

2. Török kút:
 N 47° 32,888' E 18° 43,057' 170 m [GCZSAM-2]
A Török kút a török idők egyik legnyugatibb építészeti emléke.
"Bővizű" forrás táplálja, ami még a legnagyobb hidegben sem fagy be, mármint ha éppen folyik.
A forrás vize továbbfolyva a korábbi szépségéhez és funkciójához képest méltatlanul elhanyagolt Zárdakert (ami mellet gyalogosan elhaladtatok idejövet) tavait táplálja.
A láda koordinátájának megfejtéséhez szükséged lesz a kút bejáratától jobbra eső táblán szereplő évszám két utolsó számjegyére.

3. Lépcső(csak hogy emlegessetek):
 N 47° 32,904' E 18° 42,996' 173 m [GCZSAM-3]
Innen a Romtemplom felé tekintve látni fogsz egy lépcsőt. Ezen haladj tovább,mert a lépcsők száma is kell a koordinátához.
Haladj végig a lépcsőkön, ne zavarjon meg a keresztező út, és néha a hátad mögé is nézhetsz.
A láda koordinátáit úgy számolhatod ki, hogy a Török kút táblájáról leolvasott utolsó kettő számjegyből kivonod a Romtemplomhoz vezető lépcsők számát, és ezzel a számmal növeled a szélességi, és csökkented a hosszúsági értéket.
Ha esetleg bizonytalan vagy a számításod eredményében, a lépcső tetején állva a veled szemben álló villanyoszlopon felfestve ott az eredmény.
Itt rád bízom, merre fordulsz. Jobbra szép kilátást találsz a falura ( N 47° 32,975' E 18° 42,943' 189 m [GCZSAM+kilátás]), és az egész medencére, Balra pedig végig csodálhatod a bazilika romjait.

4. Romtemplom(késő román - gótikus bazilika romjai):
 N 47° 32,975' E 18° 42,908' 201 m [GCZSAM-4]
Az adott ponton a kerítésen keresd a jelszórészletet(egy számjegy)
Innen már műholdak nélkül is odatalálsz a legszebb emlékünkhöz. Ha nyitvatartási időben érkezel, mindenképpen javaslom hogy menj be. Szerencsére újra látogatható a rom teljes területe.

5. A "láda":
A módosítandó koordináták:
N 47° 33,020'
E 18° 42,979'
A jelszórészlet az épület falán a kapu fölött látható 10 betűs felirat.

A jelszó a három jelszórészlet sorrendben összeolvasva.

Innen nem messze  N 47° 33,051' E 18° 42,952' 208 m [GCZSAM+feljáró] találjátok a Nyakas hegyre felvezető utat, ahol a GCMoZa , GCLEGV és a GCBram ládákhoz juthattok el.

A község rövid története:
A település területén talált és a Nemzeti Múzeumban látható leletek tanúsága szerint a hely már a pattintott kőkorban is lakott volt, jelentős kelta, római és avar leletek is előkerültek itt. A legutóbbi ásatások eredménye szerint már az 1050-es években kőtemplom áll itt, amelyet a következő században tovább bővítettek. III. Béla király felesége a kíséretével érkező Aynard lovagnak adományozza Zsámbékot és környékét. E család leszármazottai építik 1220 körül a korábbi templom helyén a későromán-koragótikus háromhajós bazilikát, amely rom mivoltában is a magyar építészettörténet egyik kiemelkedő emléke. Mellette emelkedett a mára már szintén romjaiban látható kolostor, amely a premontrei rend otthona volt.
Zsámbék történetének legjelentősebb korszaka a középkori magyar állam első századaira esik, amikor az egyházi és világi székhely, Esztergom és Fehérvár közötti út felezési pontján lévő település jelentősége megnő. 1467-ben Mátyás király mezővárosi rangra emeli Zsámbékot. A vár a király birtokába kerül, aki később fiának, Corvin Jánosnak adományozza. 1541-ben Zsámbékot is elfoglalják a törökök, és 145 évig birtokolják. E kor emlékét őrzi a kevés magyarországi török építészet egyik érdekes emléke, a Török-kút. 1689-ben a Zichy család vásárolja meg a zsámbéki birtokot, és építi fel az 1710-es években a végvári harcokban lerombolódott vár helyén azt a szép, emeletes saroktornyokkal díszített korabarokk várkastélyt. A Zichyk a török idők alatt elpusztult és elmenekült lakosság helyett végvári hajdúkatonákkal és német telepesekkel népesítik be Zsámbékot. A XVIII. század elején megújított kastély, az 1737-39-es pestisjárvány emlékét őrző barokk kápolna és a kastéllyal szemben látható pestisszobor, az 1749-52 között emelt arányos szépségű barokk plébániatemplom, az 1791-ben épült emeletes, napórás iskola a kor építészetének különleges emlékei. A XIX.század végén az időközben Óbudára települt Zichyk lakatlanul álló kastélyát a zsámbéki polgárok mentik meg a lebontástól, megvásárolják a leromlott állapotú épületet, majd a Keresztes nővérek rendjének adományozzák. A rend felújítja és kibővíti a kastélyt, és előbb elemi iskolát, majd tanítóképző intézetet alapít. A kastély mellett felépítik a Josephinumot, amely az idős nővérek otthonául és kórház céljára szolgált. A nővérek hozzák létre a Török-kút forrásából táplálkozó kicsiny tavacska körül a Zárdakert szép kis parkját is. A II. világháborút követő kitelepítés igen erősen sújtja a települést, lakóinak 94%-át veszíti el ekkor Zsámbék. A kis számú régi sváb család mellett Csallóköz, Garam vidékéről kitelepített és a Jászságból és Kisújszállásról idetelepített családokból formálódott újjá Zsámbék lakossága.
2003.08.18.-án a kastély szinte teljes tetőszerkezete leégett, minek következtében statikai problémák is adódtak. Így egy évvel később a tanítóképző főiskola Vácra költözött. Az épület jelenleg felújítva várja következő feladatát.
Zsámbék jelentős műemlékei, európai hírű Lámpamúzeuma, a Zichy kastély és az 1983 óta a rangos magyarországi kulturális fesztiválok közé emelkedett Zsámbéki Szombatok, valamint az 1995-ben létrejött Zsámbéki Nyári Színház révén környezetének kulturális központjává emel
Állapot: beteg

Értékelés: értékelés (354 db): környezet: 4.57 rejtés: 4.26 web: 4.57 átlag: 4.47

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 - ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

halaszkiraly 2018.01.26 23:38 - Egyéb
A láda státusza jelenleg beteg - tehát a villáskulcsos jelzést kikapcsolom róla.

KP1965 2018.01.20 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
A leszerelt tábla és a lekopott felirat miatt kellett egy kis segítséget kérni. Viszont a számolós rész rendben van, számológép sem kellett hozzá, fejben ment az összeadás és a kivonás is! :)
Hiányoltam a hagyományos ládát, ez így szerintem 5V rejtés.

a temploma lekopott felirat
mihoj 2018.01.13 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.76
Kellett egy kis séta mára. Egyébként tök jó volt.
Az első ponton most épp nincs semmilyen tábla ami kell, mert leszerelték. A négyes pont is "elveszett". A rejtő segítsége kell a regisztrációhoz. Ja a számolást nagyon figyelmesen kell elvégezni! :)
Köszönjük a lehetőséget!

20180113_10201520180113_104101
20180113_104758 
Mizo6869 2018.01.07 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.32
Ma végig jártuk ezt a multit. Nagyon tetszett. Különösen ötletes a számolgatás. A 4. ponton nagyon rosszul olvasható a jelszórészlet. Ráadásul otthon vettem észre, hogy egy számot kellett volna találnunk. Mi egy szórészletet találtunk. Így nem meglepő, hogy nem jó a jelszó. Köszönettel, a rejtőnek a segítségért. Mia, Piri (kutya), Zoli.

Párduc50 2017.12.09 13:00 - Megtaláltam
Klassz multi. A 4. ponton a felirat alig kivehető! Köszi.

emiGrant 2017.12.09 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.07
Ez is egy élvezhető multi volt, bár két helyen is (a 4. ponton a felírás, míg a 5. ponton az alternatív) alig látható. Hasznos lenne újraírni őket, hogy lehessen látni. A lépcsőszámolás nagyon ügyes, élveztem a számolgatást, ami nagyon szellemes volt. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
vakond87 2017.11.27 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.10
Kerékpárral sikerült a mai napi túrát teljesíteni Bicske - Zsámbék - Herceghalom útvonalon. Gyönyörű időt sikerült kifognom, nagyon élveztem a tekerést!

Az 1.ponton nincs meg a tábla, amiről a jelszórészlet leolvasható, így a rejtő segítségét kértem. A 2. ponton elég kopott a tábla, de azért kiolvasható az évszám. A lépcső számlálás eléggé időigényes, a 4.ponton pedig a felirat is kopott, az 5. pont rendben. A templomrom nagyon szép, hétfő lévén sajnos zárva volt. Köszönöm a rejtést!

Schlégl 2017.09.04 14:46 - Megtaláltam
Nagyon szép zsámbék és a megmutatni kívánt helyek is nagyon jók! A számolósdi, kivonás, hozzáadás nem tetszett. A 4. Ponton a jelszó nagyon nehezem volt olvasható, ezért átírtam.
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

laszloze 2017.08.20 10:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. A láda épségben egészségben.
Köszönjük a rejtést!
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

azimee 2017.08.19 17:56 - Megtaláltam
Köszi

ErdőCsöndje 2017.08.12 20:13 - Megtaláltam
Köszönöm!

Reni/Laci 2017.08.07 15:20 - Megtaláltam
Ezt a kincset is megtaláltuk! :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Hook kapitány 2017.08.07 15:17 - Megtaláltam
Ezt a kincset is megtaláltam! Köszönöm!

H.B. 2017.08.02 07:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
Szent Jakab zarándoklat során. Köszi a rejtést.

Emerich63 2017.07.16 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

20170716_12522120170716_122807
20170716_13032220170716_130128_001
20170716_125752 
Halyhoo 2017.06.18 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

EmesESE 2017.06.11 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget ... [iGC] [wapon beküldött szöveg]

R&A 2017.06.04 14:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.50
Tavaly időhiány miatt nem tudtuk megkeresni, csak a templomnál lévő részt, idén végre begyűjtöttük egy remek séta keretében. Köszönjük a rejtést.

Szellszi 2017.05.14 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Zsámbéki ládázás 3/3.
Köszönjük a rejtést :)

kincs92 2017.05.13 14:31 - Megtaláltam
Igyekeztünk mindent megnézni Zsámbékon, és azt hiszem majdnem sikerült is. Megnéztük a romokat, a Lámpamúzeumot, a tájházat, sütiztünk a Kálmán Cukrászdában, ebédeltünk a Lámpás Étteremben. Mindenképp érdemes ellátogatni Zsámbékra, nagyon jól éreztük magunkat :)

Köszönjük a multit:
Kincső és Csabi

Zsu1971 2017.05.13 12:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Kellemes kirándulás volt, esővel kezdődött, napsütéssel végződött. A Romtemplom nagyon szép, érdemes megnézni közelről is. Köszönjük a lehetőséget!

Balear 2017.05.13 11:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.69
Régóta meg szerettük volna nézni a templomot, nem csalódtunk. Eleinte esős volt az idő, de aztán tökéletes lett minden. Jót sétáltunk és tényleg bejártunk mindent amit lehetett.

Köszönjük az élményeket:

Kincső és Csabi

WallHattok 2017.05.05 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.34
Köszönjük!:-) Meglett!:-)

mangogyuri 2017.04.17 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.24
Köszönjük!

ghcmja 2017.03.15 11:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.06
szép hely, köszönjük!
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

Molli 2017.03.12 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Köszönöm a rejtést!

Göde 2017.03.08 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.64
Huncut, de jó! A Zichy-kapcsolódású helyszínek a kedvenceim közé tartoznak.

ha2 2017.02.27 13:00 - Megtaláltam
Ha már hivatalos ügyben erre jártam.
2.-1.-3.-4.-5. sorrendben.

047050
052053
054057
bagolyvera 2017.02.18 23:59 - Megtaláltam
Ignis9-cel és Petheovackával közös találat:) Köszönöm a rejtést!

Ignis9 2017.02.18 14:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Közösen Bagolyverával és Petheovackával. :)

petheovacka 2017.02.18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Meglelve megyéken átívelő kódorgás közben bagolyverával és Ignis9-cel. TFTC!

20170218_13003220170218_130316
20170218_13491020170218_135921
20170218_130657 
OsiOsi 2017.02.11 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.12
ok

ZoliQua 2017.01.15 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Ok

Mortanius 2017.01.03 12:30 - Megtaláltam
1. pont koordinátája nem pontos.
2. ponton inkább kitapogattuk a számjegyeket, mintsem leolvastuk. Alig látszódik valami.
Egyébként nagyon tetszett nekünk a romtemplom. Idén mi voltunk az első látogatók! :)

Köszönöm a lehetőséget!

Nitusz 2016.12.30 10:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Nita [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Nemi91 2016.12.30 10:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Tibi1983 2016.12.30 10:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Nagyon tetszett!

tabletta 2016.11.26 12:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltam. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20161126_115658IMG_20161126_120634
totedu 2016.10.30 13:00 - Megtaláltam
Kellemes sétával, ládák keresgélésével, ebéddel, sütizéssel töltöttük ezt a napot.

Rom 
krapa 2016.10.20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 3.17 súly: 2.99
Szép helyszínek szép környezet. Egy kellemes sétára mindenkinek ajánlom. Amit nagyon sajnáltam hogy a leírásban írt hagyományos geoláda sajnos nem létezik helyette is virtuális ládát lehet találni. Azaz nem 1H + 4V láda van hanem 5V láda található. Illetve még kicsit zavaró hogy a pl. "Gy" betű két betűnek számít ellemben a magyar helyesírás szabályaival.

Green Eye 2016.10.09 18:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.43
Megtaláltam, köszönöm az ötletes rejtést!

Mirr&Murr 2016.10.08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Köszönöm a rejtő segítségét!

petersson8 2016.09.24 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.02
Nagyon szép környék, ötletes feladványok, de a végládának hiánya fájó.

distike 2016.09.20 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.36
Megtaláltam,a pontokat végig jártam.Szép környezet.

richard_szabo 2016.09.18 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
Hétvégi kirándulás.

Piedone 2016.08.25 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.99
Köszönöm a rejtést!
Szép helyeken jártam!

Barbi_András 2016.08.21 14:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Winssent 2016.08.13 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

placc 2016.08.07 16:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

zaskl 2016.08.07 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

Wilka74 2016.07.31 13:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

zsolty23 2016.07.31 11:31 - Megtaláltam
A multi nagyon fűzi fel a látnivalókat egymásra. Érdemes volt végig sétálni.
Köszönöm a rejtést!

nepster 2016.07.25 17:07 - Megtaláltam
Bringával Bicske, Zsábék, Páty Biatorbágy, Bicske útvonalom.
Valamit elbénáztam a jelszó utolsó részével, köszönet a rejtői segítségért.
Köszönöm a lehetőséget.

Lopakodó 2016.07.17 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2016.07.10 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.32
Bringatúra a Pátyi-Zsámbéki medencében. 8/4. találat.
Fotók és élmények később.

Köszi a rejtést!

20160710_14200820160710_142255
20160710_142852P1360261
P1360262P1360264
P1360266P1360267
P1360268P1360269
P1360270P1360271
P1360272P1360273
Track_Caches 
macska 2016.06.26 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Köszönjük, szép nyári séta vol! Még egy vásári sokadalomba is belefutottunk a templom mellett, ahová a hangos fúvószene csalt minket.
A nattheimi fúvósegyüttes nagyon jó hangulatot teremtett!
Köszönjük a rejtést!
Ibolya, Jenő

IMG_2775_1IMG_2696_1
IMG_2704_1IMG_2712_1
IMG_2713_1IMG_2723_1
IMG_2730_1IMG_2739_1
IMG_2742_1IMG_2747_1
IMG_2768_1IMG_2771_1
H+W 2016.06.11 11:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Nagyon jó kis séta volt, köszönjük! :)

Kittiferi7050 2016.06.10 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Kittiferi7050 [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Bolondok 2016.06.06 21:39 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.2o] [wapon beküldött szöveg]

pappcsalád 2016.06.06 16:47 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

geo-fonixek 2016.06.05 15:32 - Megtaláltam
Megvan! Köszönjük a lehetőséget!
Hát azok a lépcsők... tréfásak.
Kár, hogy nincs valódi láda. Ezt szerintem jelezni kellene a leírásban.

benger 2016.05.22 17:28 - Megtaláltam
Ok [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Attolico 2016.05.16 15:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Kellemes séta. A romtemplom gyönyörű. Köszönjük a rejtést!

nagyfliszi 2016.04.17 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Kellemes tavaszi ládázás hatodik állomása.
Az első pont nem volt egyszerű, a tábla mintegy 30 méterrel van odébb, de szerencsére nincs is több a közelben.
A többi pont tetszett :-)
TFTC.

Kaputyin 2016.04.11 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.83
Ilyen az Én formám! Tudtam, hogy a számolósdi nem nekem való, ugyanis a helyi halottasházhoz vezetett koo. :) Szerencsére a rejtő hamar felvette a telefont, és segített! A templomrom lenyűgöző, végre volt alkalmam közelről is szemügyre venni! Köszönet érte! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

WP_20160411_12_22_46_ProWP_20160411_12_27_08_Pro
WP_20160411_12_35_56_ProWP_20160411_12_59_20_Pro
t1kovacs 2016.03.25 13:02 - Egyéb
Köszi a rejtést, de valami nem stimmel ezért egyéb kategoriában jelentettem

medike75 2016.03.06 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Tathalas 2016.02.20 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést :)
Nagyon kellemes séta volt huncut lépcsőszámolással, a romot is megcsodáltuk belülről - nagyon tetszett :)

hinia lux 2016.02.07 12:45 - Megtaláltam
Kellemes séta, és nem is annyira bonyolult számolgatás, mint számítottuk. :)
A romot már sokszor láttam, de mindig újból megcsodálom. Nagyon szép.

Clavo 2015.12.20 18:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

VaVi 2015.12.20 - Megtaláltam
:)

Domi2010 2015.11.01 14:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Családi találat.
Az első pontnál a játszótér is nagyon tetszett.

Snipermaster 2015.11.01 14:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Bővebben később... [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon tetszett a multi, csak azt sajnálom, hogy hagyományos ládát nem tartalmaz.
Ettől függetlenül élmény volt!

Luki 2015.10.30 09:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

dendeocse 2015.10.28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Megvan.

Tengerimalacok 2015.10.27 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.12.01 19:08]

Stn72 2015.09.07 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.81
+van! A lépcsős huncutságra fordított erőt és időt, hasznosabb lenne a jelszót tartalmazó pontok koo-inak pontosítására fordítani! ;)

Cseber 2015.08.21 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Megtaláltam.Köszi.

kobcikrajci 2015.08.21 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.44
Bicajos ládázgatás Herceghalomtól (a volt) Csimáig és vissza. Csalafinta városi multi, ez azonban csak a végén derül ki! Addig is jót sétáltam a műemlékek között, egészen a lenyűgöző, és nagyon valóságos képet mutató romtemplomig. Kívül-belül egyszerre látva tárulnak fel igazán a középkori arányok.

Rezangyal és Vcsk no és Mlc 2015.08.15 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a játékot!

stmester 2015.08.03 12:00 - Megtaláltam
megvan köszi

ga-mi 2015.07.22 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.49
Könnyű esti zsámbéki séta ott nyaralásunk alkalmával. Megtaláltuk, köszönjük!
ga-mi :-)

jpal 2015.07.18 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.83
Utoljára 27 éve jártunk Zsámbékon akkor pár hete ismert barátnőmmel. A történet házasságba torkollott és most eljöttünk nosztalgiázni. Szép helyeken vitt a séta, váltottunk belépőt a romhoz is. Az 5-ös pontot zárva találtuk, de a Lámpás Étteremben remek pisztrángot ebédeltünk.
Köszönjük a rejtést.

R.Betti 2015.07.03 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Nagyon tetszett ez a multi. :-) Köszönöm!

gabortel 2015.05.30 12:14 - Megtaláltam
Míg mások Kinizsiztek, én gyűjtögettem...

zsoltika63 2015.05.16 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Köszönöm a sétát!

JAck:66: 2015.05.09 12:50 - Megtaláltam
Nem értem miért beteg a láda, minden a helyén van (a virtuális pontokat ugyebár nehéz ellopni).

Butchman 2014.12.20 11:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Kellemes, tavaszi időben sétáltunk ebben a hangulatos városkában. Sajnos csak rejtői segítséggel találtuk meg, amit ezúton is köszönök. Megtaláltuk. Köszönjük a rejtés! Erik, Mónika, Laci [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Csapdoki 2014.10.23 12:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.93
Köszi a segítséget, Jó volt.

geomurr 2014.10.04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.38
Megtaláltuk, köszi!:)

bimbee87 2014.09.21 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.12
Köszönjük a rejtést!

othnan 2014.08.18 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.81
Köszönöm a rejtést.

 
anettx 2014.08.09 18:30 - Megtaláltam
TFTC!

cs24 2014.08.03 - Megtaláltam
Megvolt

hitamas 2014.07.31 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.02
:)

pliptai 2014.07.26 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.15
Jó kis multi, Zsámbék egy nagyon jó hely! Az első pont leírása kicsit félrevezető! A szökőkúthoz, nem a kérdéses tábla van a legközelebb és a magyarban több jegyű betűk is vannak, amelyek attól még egy betűnek számítanak. Persze ettől simán megfejthető a talány! :) Köszönet a rejtésért!

lites702 2014.07.21 20:13 - Megtaláltam
MÖGVAN Zsámbékról érkezve [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Dióskanyar 2014.07.12 11:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.66
Végigjártuk. Köszönjük.

Pajzsika 2014.07.12 11:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.66
Körbesétálva, köszönjük!

ssophie 2014.07.09 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

vittorio2112 2014.07.09 15:00 - Megtaláltam
Már régóta terveztem, hogy meglátogatom a templomromot. A ládaleírásban meg lehetne említeni, hogy a budapesti Lehel téren álló Árpád-házi Szent Margit-templomot ez a rom ihlette.
Az első pont koordinátái kissé (~30 m) pontatlanok, és a leírással ellentétben nem a legközelebbi, hanem a második legközelebbi információs táblát kell keresni, de ez a helyszínen úgyis egyértelművé válik.

TakyFamily 2014.06.21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Egy egész napos tekergés Zsámbékon. A Zsámbékiak ngyon kedvesek, közvetlenek voltak bármerre jártunk :D

TS 2014.06.17 14:30 - Megtaláltam
Végigsétáltam a város nevezetességeit. Sikerült bejutnom a Zichy kastélyba is ahol megmutatták az épület kápolnáját. Felkerestem a közeli ládákat is.

marsoka 2014.04.21 13:00 - Megtaláltam
Megvan, illetve végig jártuk, sajnos a végpontnál a temetőben a láda helyén hatalmas szemétkupacot találtunk.
Húsvét hétfő lévén az egyik helyi locsoló a Török-kútnál megkérdezte, hogy mit keresünk, mire azt válaszoltuk, hogy a romtemplomhoz megyünk, turisták vagyunk. Látva a jegyzeteimet nevetve vágta rá, hogy ... lépcső van. Mi se bírtuk ki nevetés nélkül.
A templom romjaiban is gyönyörűség, igazi húsvéti ajándék volt a halk bemutató zenéjével.
Kérem a képek alapján a megtalálás elfogadását. Köszönöm.

[Jóváhagyta: Csöresz, 2014.05.01 22:55]

nmárti 2014.04.12 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.96
Ma erre ládáztunk és ugyan láttuk, hogy vannak gondok, de végigjártuk és fényképeztünk. Kérjük a rejtőt, a képek alapján fogadja el. Köszönettel:)

[Jóváhagyta: Csöresz, 2014.04.16 22:57]

 
Lipapa 2014.04.12 - Megtaláltam
Nem volt egyszerű megtalálni,mert törmeléket hordtak rá.

breimanne 2014.04.12 - Megtaláltam
Ugyan láttuk, hogy beteg,de erre ládáztunk. Kérjük a képek alapján a pozitív elbírálást, köszönettel:) Képek Mártinál.

[Jóváhagyta: Csöresz, 2014.04.16 22:57]

a-beatrix 2014.03.31 16:30 - Megtaláltam
Kergetem az álmaim, most épp hétköznap délután, letűnt idők nyomát keresve /2.
Kellemes, rövid séta, tele látnivalókkal. A leírás olvasásakor kissé bonyolultnak tűnt, pedig nem is az :-)
Sajnos a végláda még mindig hiányzik, s bár megpróbáltam, nem sikerült kitalálnom a jelszót, így hát kérem a megtalálás elfogadását.
Köszönöm.

[Jóváhagyta: Csöresz, 2014.04.16 22:57]

 
szijjarto 2014.03.29 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.70
Nagyon szép környezet.
Kellemes tavaszi séta volt

Sajnos a kerítésen nem találtam meg a számot, de így is nagyon kellemes séta volt. Csak a jelszó eleje van meg "este" :-(

[Jóváhagyta: Csöresz, 2014.04.16 22:57]

bougie 2014.02.15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.21
Jó kis multi, kár, hogy beteg.

[Jóváhagyta: Csöresz, 2014.02.17 18:49]

TothTi 2014.02.08 12:10 - Megtaláltam
Köszi a rejtést, és a rejtő segítségét.

salty 2013.11.20 10:30 - Megtaláltam
Sajnos a végládát nem találtam meg, de így is kellemes séta volt! Ha lehetséges kérném a képek alapján az elfogadást! :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.12.21 21:35]

 
kectam 2013.10.15 15:00 - Megtaláltam
Munka utáni ládázás. A multit végigjártam, de a ládát sajnos nem találtam meg. Kérem a megtalálás elfogadását a képek alapján.
köszönöm a szép sétát.

[Jóváhagyta: Csöresz, 2013.10.16 17:21]

Köszönöm

 
youbetcha 2013.10.13 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.73
Mindent feltúrtunk, kár, hogy még mindig beteg a láda:-)

Horizont 2013.09.25 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Már régóta szerettem volna megtekinteni a várost, örülök, hogy most végre sikerült. A templom szemmel csak nehezen belátható monumentalitása lenyűgöző, az pedig egyenesen izgalmas, ha arra gondolok, hogy a XIII. században épült. Kellemes emlék marad. Köszönöm a lehetőséget.

Liberty 2013.09.25 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
5/3. Zsámbéki és Páty-i ládatúra Horizonttal.

Már régóta készültünk Zsámbék látnivalóit és elsősorban a romtemplomot megnézni. Kellemes őszi időben kényelmesen végigjártuk a látnivalókat. Lenyűgöző látvány a romtemplom és a XIII. századi gótikus kövek gyűjteménye.
Köszönjük szépen Csöresz készséges segítségét.

BrodyPetty 2013.09.10 - Megtaláltam
A láda sajnos nincs a megadott helyen, de a rejtő készségesen segített a jelszó hiányzó részében.

Zsámbék nagyon szép kisváros.
Jó kis séta volt.
Köszönjük.

1. pont2. pont
3. pont4. pont
Romtemplom 
markovicsa 2013.07.17 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Mára Herceghalom ládáit ütemeztem, de napközben átkeveredtem Zsámbékra is. Több mint 31 km-es gyalogtúra jött össze. Messziről láttam a zsámbéki romtemplomot, felkeltette érdeklődésemet, sokat láttam fotón és hallottam róla. Nem is volt már túl messze, irány Zsámbék. Nagyon szép és impozáns a romtemplom. Sok időt töltöttem nézelődéssel. Sajnos nem készültem fel a ládából, hirtelen elhatározás volt a keresése, ezért csak itthon szembesültem a valósággal, hogy miért nem találtam a ládát. Túl sokat küzdöttem a ládáért, ezért segítséget kértem a Rejtőtől. Öt percen belül jött a segítség a hiányzó jelszórészlettel. Nagyon szépen köszönöm.

acsipapa 2013.07.17 10:40 - Megtaláltam
meglett

Webber 2013.07.17 10:40 - Megtaláltam
Az utolsó pontot leszámítva meglett. :-D

 
napvirág 2013.07.06 19:00 - Egyéb
Ezt a helyet nem lehet megunni!
(Szent Jakab zarándokút 1. nap: Budapest-Zsámbék)

nussi 2013.05.18 14:38 - Megtaláltam
Fizikai akadályok miatt a ládát nem sikerült kinyitni:-o [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Csöresz, 2013.05.23 15:29]

GCZSAM_20130518140437.jpgGCZSAM_20130518143817.jpg
gen.dever 2013.05.11 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Zsámbék környéki mtb 6/6. Hangulatos multi, tetszett. A ládát sajnos nem tudtam megkeresni, mivel gyérítés folyik a temetőben. Vagy megtalálták a munkások vagy egy nagy adag gally alatt van. Nem tudtam eldönteni. Képek, meglévő jelszórészletek e-mailen mennek, kérlek fogadd el a találatot.

[Jóváhagyta: Csöresz, 2013.05.13 00:32]

Köszi!

lakkanto 2013.04.28 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Szép város, érdemes volt sétálgatni. Köszi a rejtést.

Atmosz&Zozmosz 2013.04.28 14:35 - Megtaláltam
Megvan :-)

flendera 2013.04.27 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Nagyon tetszett a település, igazi kis kincs :)

Plavi 2013.04.27 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.48
Nagyon kellemeset sétáltunk a napsütésben. Jó helyeken jártunk és tetszett a település. Jó a számolgatós rejtvény. :)

rita85gto 2013.04.21 16:50 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

hohner 2013.04.14 - Megtaláltam
n.a

[Jóváhagyta: Csöresz, 2013.04.18 16:14]

döncus 2013.04.14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 2 átlag: 3.33 súly: 1.00
.......... a jelszó (ennyi betűből áll sztem.), legalábbis én azt olvastam a dobozban. :(Voltak a ládában ajándékok is, semmit sem vettünk ki belőle, sőt még tettünk is hozzá :), köszönjük! Nem értem miért nem jó a jelszó, amit én olvastam, itt nem fogadja el a rendszer...:(

Kérem szépen, fogadd el a megtalálást, fényképet sajna itt nem készítettünk, de meg tudom mondani, hogy egy kis kék műanyag edénykét hagytunk a ládában, vákuumos tetővel ;)

[Jóváhagyta: Csöresz, 2013.04.18 16:13]

igelkott 2013.04.14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.95
Gyalogosan kényelmesen végigjárható, frappáns számolással a végén. Tényleg érdemes még megnézni a Lámpamúzeumot és a Tájházat is!

 
Strombus 2013.04.12 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Kerékpáros kupa keretében a nap 9/1. ládája

Réges-régen kiadtak egy telefonkártyát, ami a zsámbéki templomromot ábrázolta. Na, azóta vágyom én ide. :-) Most Old Eye szíves invitálásának és kedves kessertársamnak köszönhetően végre el is jutottam!
A romról mindjárt megérkezésünkkor ízelítőt kaptunk, gyönyörűen ráláttunk Old Eye házától. Közelebbről sem okozott csalódást.
A Zichy kastély megdöbbentett méretével. Üresen áll? Szomorú. :-(
A török kút nem ragadott meg különösen.
A számolgatós feladattól féltünk, de sikerült mind a kivonást mind az összeadást helyesen elvégeznünk és a pontos eredmény ismeretében hamarosan kézre került a láda. :-)

Péter60 2013.04.12 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.93
Lenyűgöző a templom, jó volt az őrrel beszédbe elegyedni, kaptunk egy kis helytörténeti tájékoztatást. Nagyon tetszett!

G&V 2013.04.02 11:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Elsősorban a templomrom miatt jöttünk Zsámbékra, de ha már itt voltunk akkor megkerestük ezt a ládát is. :) Tetszettek a bemutatni kívánt pontok, de napos időnek jobban örültünk volna.

 
ludvig 2013.03.02 14:04 - Megtaláltam
Kicsit idegenkedek a multiktól,ez kivétel. Ötletes,követhető és csodák-csodájára elsőre minden klappolt....Zsámbéknak érezhetően van egy pozitív aurája. Sajnos a vandalizmus nyomait is megtaláltuk sokfelé......

neel 2013.02.24 - Megtaláltam
Kissé nyirkos, hideg időben, de egy kellemes vasárnapi sétát tettünk a városban.
Köszönjük a rejtést.

csillagvadasz&kiralylany 2013.02.09 13:05 - Megtaláltam
Hóesésben jót sétáltunk.Többször jártunk erre, de a láda helye ismeretlen volt.
Köszi a rejtést!

Picibabo 2013.01.31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
A szomszédos Herceghalomról érkeztünk. A szőkőkútat sajnos a téli fagy miatt letakarták. A kútnál tényleg elég nehezen olvasható a megfejtés.

Nagyon tetszett ez a multi ládázás, a számolgatós rész is jó volt. :)

Köszönjük, hogy bemutattad Zsámbékot!

JulesDark 2013.01.27 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Piroskaa1 2013.01.27 13:05 - Megtaláltam
Kedvesemmel Blue-val

Blue Mali 2013.01.27 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.96
Köszi a rejtést!

Ez nem semmi, számoltunk Kedvesemmel Piroskaa1-el, és mégis, de minek :)
Nem lenne rossz multi, de van hiányosság. A kútnál alig olvasható az évszám, a lépcsőket tényleg mindenki számolja meg, de mindet!!!

Sajnos a belépő nem éri meg, és ezt szomorúan írom le!

A kút elég szörnyű állapotban van, és ez sajnálatos!

Temető is elég gyatra állapotban van, épp egy illegális favágó volt a közelben.

Szomorú, hogy ez van, de ezt kell jelenleg szeretni...

Blue Mali

kópé1993 2013.01.12 15:40 - Megtaláltam
Megvan köszi!

ADML 2013.01.12 12:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Sikerült!

Köszönjük a rejtést.

Stuka6 2013.01.12 09:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük szépen! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Fixis 2013.01.12 09:27 - Megtaláltam
Meglett. Kövek jól odafagytak, de van itt erő. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

lypapp 2013.01.05 14:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.30
Gyönyörű a templomrom! Köszi!

V_Gabor 2013.01.05 12:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.05
Szép sorrendben kialakított multi, tetszett a számolós rész a végén. :)
A láda kicsit, nem inkább nagyon bizarr helyen van. Ez nem illendő...

Végre ide is eljutottunk, köszönjük a lehetőséget!
Mónika és Gábor [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

dyan 2013.01.01 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
Újév első napján egy kis családi kóricálás. Ahhoz képest hogy egy éve a szomszédban lakunk, még csak most kerítettünk sort eme kis multi bejárására. A templom előtt kétfelé vált három fős csapatunk, majd a végén egyesülve kaparintottuk meg az utolsó pont ládáját - ötletes rejtés, gratulálok!

zsebeszter 2013.01.01 12:15 - Megtaláltam
Újévi ládázás Dyannal és KisKópéval. Én futottam fel a lépcsőkön...hát kellett számolni, a végén kicsit el is bizonytalanodtam a koordináta kiszámításánál. De minden rendben volt, köszi a rejtést :)

plecs 2012.12.29 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.87
Köszönjük.

BubaGC 2012.12.29 15:05 - Megtaláltam
:-)

Katka 2012.12.08 14:05 - Megtaláltam
A ládát nem találtuk a hó miatt, a rejtő segítségét ezúton is nagyon köszönöm!
Zsámbékra mindig érdemes elmenni, de ajánlom, hogy a hónap második hétvégéjén menjetek, mert akkor kedvezményesen lehet meglátogatni 3 múzeumot (romtemplom, sváb tájház és a fantasztikus lámpamúzeum), a fáradalmakat pedig a lámpás étteremben lehet kiheverni, a múzeumi pecsétekért kedvezményt adnak. Remek kis nap volt így, köszönjük!

VILLAROSA 2012.11.24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.78
Kellemes séta közben, egy pazar ebéd előtt, jó barátokkal...

doomed_srac 2012.11.04 16:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, nagyon jó volt bóklászni :)

comp@ss 2012.11.04 - Megtaláltam
jaj ezek a fránya lépcsők még egy körre kárhoztattak :)

duranyikd 2012.11.02 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.56
Séta közben piacoltunk is. :)

pozoli1 2012.11.02 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Megtaláltuk. pozoli1 és Ancsa

Magyusz 2012.10.28 15:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Szabolccsal és Viczivel. Majdnem GPS nélkül, majd végül Android Google Maps segítségével.

 
erdeisz 2012.10.28 15:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.53
Megtaláltuk.

Viczi 2012.10.28 15:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.73
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Kis technikai nehézségekkel ugyan, de meglett. Kicsit megijedtünk, hogy mennyit kell majd számolni a multi közben. De túltettük magunk rajta. :) Érdemes kicsit több időt szánni a településre, jó hangulata van. Magyusszal és Szabolccsal.

std74769 2012.10.23 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.65
Zsámbéki templom csodálatos. Valamiért a Locus free androidon nehezen vette a pontokat, de talán a készülékkel lehet a gond. Végül csak megtaláltuk!

Endresz_család 2012.10.21 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
A számolós rész nagyon tetszett! Köszönjük!

jozsefgergo 2012.10.20 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.41
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. Jó kis családi séta alkalmával kutatuk fel. Sikerült egy lakodalmas menethez is csatlakozni a török fürdő felé menet. A lépcsőt pedig kecskék őrizték a gyerkőcök örömére.

a templ(r)om
scamel 2012.10.13 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.85
Megvan! Nagyon kellemes séta sok érdekes látnivalóval, finom ebéddel.:-)
Kösz a rejtést!
Panka, scamel

K.L. 2012.09.29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.10
ok

stentor 2012.09.22 13:01 - Megtaláltam
megvan...

Csillus86 2012.09.22 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Nervas 2012.09.17 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Köszönet a rejtésért!

Jutka 2012.08.23 09:24 - Megtaláltam
Szep! [wapon beküldött szöveg]
Dunakesziről Veszprém felé pont útba esik Zsámbék :)) De tényleg, legalábbis akkor, ha az ember kerülni akarja az autópályákat és a nagyobb városokat. Jártam már itt többször is, de csak a templomrom körül sétálgattam. Köszönet a rejtésért, hangulatos kis bolyongás volt!

h725 2012.08.20 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Megvan. Jó kis séta volt. És valóban emlegettünk a megfelelő helyen.., és a koordináták kiszámolásakor ismét....:))) Nagyon sokan voltak a templomkertben, mert éppen ünnepi mise volt, azután pedig mindenféle elismeréseket adtak át az arra méltó helybélieknek. Egy kis időt eltöltöttünk itt, majd sétáltunk tovább. A kincset is gyorsan megleltük, hála elképesztő számolási képességeinknek.:) ... és persze a pontos leírásnak és koordinátáknak. A végén visszaérve a parkolóhoz még elmentünk egy közeli házhoz őszibarackot venni, amit egy felirat hirdetett. Érdemes volt... lehetett alkudni, és finom is volt. Ajánljuk másnak is ezt a kis kiegészítő programot. Köszi a rejtést!

Zsófi, Vali, Zsolt

whaides 2012.08.18 10:59 - Megtaláltam
A várandós asszonykámmal és első fiammal vadásztuk le a multit, mivel a gyermek(a pocakban lévő) nem volt hajlandó aznap sem megszületni. Hallottuk, hogy sok séta és lépcsőzés esetleg segíthet, ami itt volt is bőven. A feladott számtan példa trükkös volt :-), de aztán meglett a láda. Másnapra Pátyon akartunk ládázni, de aztán a kicsi fiam úgy döntött, hogy mégis megszületik.

megvan a kincs! 
mucik 2012.08.12 11:00 - Megtaláltam
A papírt, amire a jelszót írtuk, sikerült elvesztenünk, de a rejtő pótolta azt. A rom nagyon lenyűgöző. Köszönjük a rejtést.
Mucik

Bogi és Papi 2012.08.11 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk

dienespeter 2012.07.30 17:00 - Megtaláltam
köszi

bardoczy 2012.07.21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Köszönjük, nagyon jó szórakozás volt! :)

 
zsak4 2012.07.09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.67
Megtaláltuk! Igazából nem tudtam számoljak vagy ne, keressek ládát vagy ne, végül a rejtő segítségével az alternatív jelszó-részlet lett a nyerő. A szökőkútról még mindig hiányzik a tábla, de mire képes a gugli! :-) A Templomrom még rom állapotban is lenyűgöző, köszönjük a rejtést!
Ui.: Ne tegyetek használhatatlan, eltört ajándékot a ládákba, nagy csalódás a gyerekeknek!

meleg volt
totik 2012.05.27 13:05 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
Viki, Geri, Krisz', TZ

tereptarka 2012.04.14 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.95
A borongós idő ellenére szívesen vágtunk neki a zsámbéki sétának, de a ládát nem sikerült megtalálnunk, bár biztosak vagyunk benne, hogy jó helyen kutattunk... Köszönjük a rejtő utólagos segítségét! :)

 
barchetta13 2012.02.12 - Megtaláltam
Megtaláltuk! A szoborról a tábla továbbra is hiányzik.

BEHOLDER 2012.01.29 - Megtaláltam
Láda megvan, a log"book"-on jelszó nem volt.

[Jóváhagyta: Csöresz, 2012.02.05 13:52]

cscsala 2012.01.14 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltam.
Bár szerintem nekem nem volt logikus a jelszót egyben írjam vagy szóközökkel válasszam el:).
Előttem valaki mondta hogy az első ponton a Donátor mintha hiányos lenne:(.

Heni&Gábor 2011.12.29 12:40 - Megtaláltam
GCLEGV sikertelen keresése után GCMoZa-t kerestük meg, majd tettünk egy sétát Zsámbékon. A romtemplom sajnos most nem volt látogatható...

Timi&Szabi 2011.11.06 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.36
Megtaláltuk!

Aleph & Rita 2011.11.01 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.68
A Mozzarella felől érkeztünk, ergo mi fentről lefelé jártuk be a pontokat. A ládát nem leltük, pótjelszóztunk, az 1. pont szintén hiányos, köszönet a segítségért.

tmolli 2011.11.01 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

baranyaifiú 2011.11.01 15:00 - Megtaláltam
OK!

Szöszke15 2011.11.01 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
Megvan!

szollosi73 2011.11.01 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.63
Megtaláltuk!
2-1-3-4-5 sorrendben szedtük össze jelszórészleteket, már amelyik megvolt, mert az 1. ponton a tábla hiányzik, azt itthon vadásztuk le utólag. Érdemes lenne ezt kivenni a multiból amíg nem pótolják a táblát.
Zsámbék nagyon kellemes hely, nekünk tetszett. A romtemplomnál már sokszor jártunk, de eddig csak kívülről csodáltuk meg, most jegyet váltottunk és bentről is alaposan szemügyre vettük.
Köszönjük a rejtést!
Szilvi+János

agi&roli 2011.10.30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.41
megvan!!! Köszi!!

mervi 2011.10.20 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.86
Az ivókút táblája sajnos meg hiányzik!(de a Google jó barátom)
Nagyon tetszett a falu,Kösz. az invitálást.

Ez magas
Szlávik. Erzsi 2011.10.20 12:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.83
Köszönet a rejtőnek!

 
GalocaesPereszke 2011.10.08 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Megtaláltuk. Sajnos az ivókútról elvitték a táblát, így elég nehéz volt a megfejtés. Köszönjük.

zalajaro 2011.09.14 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Szomorra tartva begyűjtve.

mazsola069 2011.09.14 10:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Herceghalmi munkám után kerestem fel ezt a ládát,jó kis összerakott multi.
Mai nap 5/1 ládája,GCPFP következett. Köszi a rejtést.

 
SirAndrew 2011.09.10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.49
Remek séta volt a gyerekekkel.

Nikolics 2011.08.17 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.20
Jó kis séta volt, Zsámbék nagyon tetszett, a Romtemplom meg egyszerűen gyönyörű. A ládát a kőhalom alatt nem találtuk illetve számunkra sem volt egyértelmű, hogy van-e igazi láda, így nekünk is maradt a pótjelszó.

Tóni&Beus 2011.08.17 12:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.77
A láda megtalálása után érdemes felkeresni az Örömhegy dűlőn a Szuszogó úti pincesort. Nem utolsó látványosság az sem! Ott ugyan nincs láda... Köszi a rejtést

Frigyes § 2011.08.14 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.25
Bicske-Herceghalom-Zsámbék-Gyermely-Úny-Perbál-Páty-Bicske kerékpártúra keretében.

GCZSAM-1
GCZSAM-4Romtemplom
TücsiGuy 2011.08.12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
A ládát nem találtuk meg.

alecar 2011.08.07 19:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Jó kis séta volt, festői ez a Zsámbék. Köszi!

kockagolyo 2011.08.07 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.07
:) Köszi! Megvan!
Viki & Kockagolyó

Secc 2011.08.07 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.48
Jó kis séta !A Templarius melegszendvicsei felejthetetlenek!Kár hogy régen bezárt.

kistelekit 2011.07.25 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.59
Nem volt számomra egyértelmű, hogy most akkor van vagy nincs igazi láda. A kőhalmot felforgattuk, de ládát nem leltünk. Szóval a megtalálás pótjelszóval történt.

picuresnagyur 2011.07.22 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.96
köszi

galk78 2011.07.20 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Megtaláltam, pótjelszóval. Köszönjük a rejtést!

karcsi9641 2011.07.19 09:15 - Megtaláltam
Nagyon tetszett ez a zsámbéki séta.
Mikor nekiálltam rettentő bonyolultnak tűnt, de a végére minden görbe kiegyenesedett :-)
Köszönöm a rejtést!

 
Cs_Zoli 2011.07.17 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.16] [wapon beküldött szöveg]

Cerberus 2011.07.16 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.93
Megtaláltuk!

 
regizoz 2011.07.15 21:30 - Megtaláltam
Épp szabadtéri koncert volt a templomnál :D Állat. GCMoZa dzsungelharca után kezdtük el keresni ezt. A kocsit a sok koncertlátogató és a GCMoZa miatt kicsit arrébb raktuk le. Néztünk egy kis koncertet, meg templomot. Kocsiba vissza, irány a kastély parkoló az 1. pontnál. Kocsi lerak, pontok megkeres, majd konstatál, hogy a kocsi eredeti helye pontosan az utolsó ponttal szemben volt :) Mindegy, jót sétáltunk. Meglepően szép és nyugis környék.

edo 2011.07.09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Köszönjük a rejtést. Hangulatos helyekre jutottunk el.

M Zsófia 2011.07.03 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Megvan.köszi.

gyusz_58 2011.06.26 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Nagyon jól éreztük magunkat kesselés közben
Köszönjük a rejtést.

jager250372 2011.06.25 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Kellemes kis séta volt. Ha már nincs láda, szvsz a két számolgatós pontot is valahogyan be kellene integrálni a jelszóba, így olyan szétszórtnak tűnik a multi-kompozíció...

ngbriell 2011.06.16 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.57
Megvan!
Hát nagyon kalandos volt. Kezdtük a török kúttal, aztán a szobor-szökőkúttal. Utána felmentünk a templomba, gyönyörű, imádtuk! Beszélgettünk a pénztáros bácsival, akit kérdeztünk, hol van a kút (belül kerestük), egyszerre mondta, hogy jaj ugye nem mi is ilyen ládások vagyunk. Hát de. Mert hogy a templom területén is van/volt valami láda (gondolom mozgó), és nagyon sokan bontották a romot, a város vezetősége sem igazán szívleli ezt a "ládaőrületet". Na mindegy, mondtam hogy itt a templomnál most nincs láda, ne aggódjon, és majd szólok a fórumba, hogy ne bontsátok a falat. Szóval ne bontsátok a falat!
Kútról névleolvaás, majd szerettük volna megúszni a lépcsőzést, kerestük a villanyoszlopot. Hármat vizsgáltunk meg, egy csomóan bámultak ránk, hogy mi mégis mit néztünk a villanyoszlopon tanácstalan ábrázattal. Még szerencse, hogy virtuális, és nem tudják ellopni az oszlopot. :)) Felfestést nem láttunk. Jó, akkor lépcsőzzünk, Roland ott már sejtette, hogy lehet mégis láttuk azt a számot, csak másnak néztük. A lépcső végén aztán leesett... Ki vette észre ezt az összefüggést, hihetetlen! :D
Végre megvolt a koordináta, mentünk a helyre... Láda sehol!
(Azért ezt a rejteket át kellene gondolni mégegyszer: pisiszag, sírkövek, pókok, nyálka...)
Papír elő, hogy akkor telefonálunk, akkor láttam meg az utolsó mondatot, hogy a láda jelszava jelenleg virtuális. Király!
Szóval "felesleges" volt a villanyoszlopnézés, a lépcsőzés, és a török kút is... Csak nevettünk rajta. :)
Mindenesetre Zsámbékot a szívünkbe zártuk, köszönjük.

ngbriell és Roland

Ancs 2011.06.10 21:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.32
Csapatépítés Zsámbékon, közeb, utána egy kis kesselés.
Lemozogni vágyván a rengeteg sültet, együtt felsétáltunk a templomhoz, de sajnos későn érzetünk, így zárva volt. Még kintről is érdemes volt megnézni, nagyon szép.
Az első ponton visszafelé, az utolsót a GCLEGV után, hazafelé gyűjtöttem be. Elragadó város.
Köszi

uraniko 2011.06.05 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.10
Köszi! Már jártam itt 2010.10.24-én, de akkor rosszul jegyeztem le és így nem jártam sikerrel. Igaz most is a pótjelszóval, mert kivontam, összeadtam , de magánterületen voltam. Keringtem ott többször, de .... feladtam.

Menőmanók 2011.06.04 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.15
Százszor jártam erre, de mindíg vagy csak átutazóban Egom felé, vagy a polgármesteri hivatalban,
Kellett ez a mai kirándulás, hogy lássak is.
Köszönöm, hogy megsétáltattál Zsámbékon!
Ja! A ládát nem találtam, pedig négykézláb kúsztam a kövek között. :)

[Jóváhagyta: Csöresz, 2011.06.06 00:22]

 
spetra 2011.06.01 20:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
:)

DonRazzino 2011.06.01 18:00 - Egyéb
Gyalogos kupa: 13.7 km

Áron31 2011.05.29 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Köszi a rejtést

Devil 2011.05.29 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.28
Nem jártam még itt, de ez a séta jól esett.
Köszi a rejtést

artissimo 2011.05.29 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.38
Vegyes benyomások a rejtésekkel kapcsolatban, szép hely az bizti :)

szirom 2011.05.29 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
... csak a koordinátákat nem nyomtattam ki, ezért a rejtőt hívtuk - köszönet a segítségért!:)

Zugi 2011.05.25 16:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.29
Zsámbéki új wellness hotelben volt csapatépítő tréningünk, ami egy nagyon színvonalas környezet volt, igazán kikapcsolódtam az a két nap alatt. Ennek végeztével gondoltam begyűjtöm ezt a ládát, ha már ott járok. A híres templomromot régebben már láttam, és emellett nagyon szép helyen fekszik Zsámbék, de valahogy sajnálatomra elégedetlen voltam a település központjával. Olyan rendezetlenséget láttat. Legszörnyűbb a török kút volt, ami pár méterre volt a Városházától és mégis tele volt szeméttel! Erre sokkal jobban oda kellene figyelni! Egyébként a rajta lévő évszám abszolút olvashatatlanná málott!!!

A jelszavak egyébként sem voltak számomra problémamentesek, ugyanis folyton az a pechsorozat ér, hogy ha valahol le kell olvasni egy jelszórészletet, mindig valakik épp ott vannak és eltakarják. Az első pontnál a parkoló melletti szobor-szökőkúton is épp egy anyuka üldögélt, vigyázva a gyerekére. Lábai éppen a keresett szót takarták, ki kellett várnom:) A kúton az említett kivehetetlen számsor. Utána jött a lépcsőszámolgatás, ami számomra amiatt nem sikerült, mert majdnem a tetejénél két kecske állta az utam és annyira tetszettek, hogy míg őket fotóztam ill. simogattam, közben elfelejtettem hánynál álltam a számlálásban:) Nem volt kedvem a lépcsősort emiatt újrakezdeni alulról:) Különben is ezt a dedós számlálósdit jó lenne már száműzni a teljes geocachingból! Annyi értelmes látnivaló akad a legtöbb helyen, így nem értem miért mindig ilyen ökörségek számlálásával kell egy érdekes célpontot elrontani!
A többi a pótjelszóval egyszerű volt, így végül meglett a találat.

romtemplom
romtemplom
Dudika 2011.05.07 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Megtaláltam Köszönöm

Csak a pót jelszóval sikerült.

csadam 2011.05.04 15:00 - Megtaláltam
megvan

Jutocsa 2011.04.30 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
Egy élmény volt újra Zsámbékon tekeregni!
Hiányzik az a láda a végére...
Köszönjük!

iMagination 2011.04.22 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.56
Köszönjük!

CacheFinder 2011.04.22 10:55 - Megtaláltam
Mi a hagyományos módon próbáltuk megszerezni a pontot.
Sajnos már a kútnál is csak találgatni tudtunk, mert az évszám olvashatatlan a táblán.
A moderációs mezőt utólag elolvasva kiderült, hogy jól tippeltünk.
A leírásból kiderült, hogy ideiglenesen csak virtuális pontot kereshetünk záróláda helyett.
Zsámbék nagyon szép hely, épp piacnapon jártunk itt, így jókora nyüzsgésben keresgéltünk.
Szerintem a rejtést vissza kellene alakítani hagyományos végládájú multivá, mert ez a megoldás így nem túl szerencsés.
Köszönjük a lehetőséget!

zsujoker 2011.04.17 18:05 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

RiFi 2011.04.17 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.40
Zsámbék nagyon szép település, ez a kis multi jól bemutatja a főbb látnivalókat. Trükk is van benne, de az csak a vége felé derül ki :) A véglada helyénél a kőrakás tuliképp sírkőtörmelék, az ember nem szívesen turkál ott... Találkoztunk kessertársakkal, akikkel egyetértettünk abban, hogy itt bizony nincs láda, maradt a virtuális pótmegoldás. Azért a láda kellene. Köszönjük, tetszett!
Rifi

szaboso 2011.04.17 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Kellemes napsütéses délelőtt, köszönjük a rejtést!
Szabó Család

kismaczu 2011.04.17 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Csak a pótjelszóval lett meg.

molnar.m 2011.04.16 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.04
Tetszett Zsámbék.Köszi.

Szilvus 2011.04.09 14:18 - Megtaláltam
Köszönet!

tomosny 2011.04.09 14:18 - Megtaláltam
mi a negyedik ponttal kezdük. Nem volt rossz séta.

Bernáth 2011.04.03 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.53
A zsámbéki templomromot már többször láttuk, de érdemes volt alaposabban körülnézni ebben a szép városban. Kár, hogy most nincs rendes láda.

Templomrom 1.Templomrom 2.
 
Tamás&Angi 2011.04.03 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Megtaláltuk. Köszi a rejtést.

RoriZo 2011.04.03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.28
Hát nem igazán szeretem az ilyen fajta rejtvényeket, ami ráadásul nem egyértelmű. Zsámbék viszont szép.
Köszönöm

szentkereszty 2011.04.02 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.45
Megvan.

 
Old Eye 2011.04.01 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Bütyökkel :-)

Bütyök+Zulu 2011.04.01 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.02
A zsámbéki a kedvenc romtemplomom. Annak idején a GCMoZa kapcsán már meglátogattam. Most arrafelé volt dolgom és a multi kapcsán nagyot csavarogtam a városban. Örülök a multinak, így többet láthattam a városka szépségéből. Jó, ha az embernek otthon saját telefonfülkéje van a kertben :)

 
BuGya 2011.03.25 17:40 - Megtaláltam
Biciklivel, úttalan (föld)utakon Telki felől 2/2. Szép a főtér és a romtemplom, köszönjük a rejtést!

tudo 2011.03.22 11:02 - Egyéb
100 km kerékpár edzés 1350 m emelkedéssel a Budapest - Pilisvörösvár - Tinnye - Úny - Szomor - Zsámbék - Tök - Perbál - Budajenő - Budakeszi - Budapest útvonalon 1 új és 5 régi ládával a mai előadások előtt. Jól széthajtottam magam, de igencsak jól esett.

GCMOZA után leereszkedtem a Zsámbék feletti dombokról, és a multit fordított sorrendben kerékpároztam végig. A mai utolsó láda, GCTORT következett.

Kerékpáros kupa: 100.22 km

Ötvös család 2011.03.21 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.34
Megvan. Zsámbéki hétköznapi wellness-elés közbeni találat.

bencz és kicsipook 2011.03.20 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Megtaláltuk.

Nyúl 2011.03.20 14:29 - Megtaláltam
Megvan [wapon beküldött szöveg]

sprok 2011.03.15 15:30 - Megtaláltam
Egy könnyű kis séta a mai szép időben.

Pimpi69 2011.02.21 14:40 - Megtaláltam
Sumákolni akartunk, nem számoltuk a lépcsőket.Felértünk és kerestük a segítséget az oszlopon,nem találtuk.Visszamentem és megszámoltam,de minek.?Gábor75 és Fakakadu addig elolvasta a leírást és kiderült a feladat,hát a lépcsők száma nem kellett hozzá.Jó kis séta volt. Köszönöm a rejtést.

Fakakadu 2011.02.21 14:40 - Megtaláltam
Szép kis séta, a templom még mindig megkapó. A Török kút lehangolóan elhanyagolt és szemetes. Találat Gábor75 és Pimpi69 társaságában. Köszönöm a rejtést.

Gábor75 2011.02.21 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.46
ok:-) [wapon beküldött szöveg]
Pimpi és Fakakadu társaságában.Lehet hogy bennem van a hiba de ez most nem fogott meg annyira.Talán a hiábavaló számolgatás teszi.Zsámbékon már többször jártam bringával,autóval,gyalog így nem volt ismeretlen számomra.
Köszönöm a rejtést.

nsn 2011.02.06 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.85
Megtaláltuk!
Köszi a rejtést!

Pilis50 2011.02.03 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.91
Arrafelé jártamban.
Figyelgettem - látom-e (hóna alatt egy 80 literes kukával) :-) sétálgatni kedves barátomat - [mivel Budapestről (kizárták??) ide lett "telepítve",], de sajnos nem láttam sehol.

 
Vegyi-Gyümi 2011.01.30 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
meglett... Igaz, először a ládát kerestük, nem olvastuk el rendesen a leírást.
Hazamentünk, és második körben, amikor több környékbeli ládát is felkutattuk, akkor az utolsó jelszót is megnéztük.

carmin 2011.01.22 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Köszönjük a rejtést, szép séta volt.

R-Gyu 2011.01.16 13:59 - Megtaláltam
Megleltük [wapon beküldött szöveg]

dorian 2011.01.15 12:40 - Megtaláltam
Szép tavaszias időben jártuk be a környéket.

geforg 2010.12.29 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.22
Wellneszes pihenés alkalmából kerestük meg.Kár hogy minden zárva volt.A település szép az emberek kedvesek!!Sok turista van ilyenkor télen erre még sincsen semi sem nyitva.Kár érte!Köszönjük a rejtést!!!Geforg és családja

 
brekeke 2010.12.04 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
OK.Egy hosszú hétvégét töltöttünk Zsámbékon.A láda szépen bemutatta a város nevezetességeit.Meglátogattuk a lámpamúzeumot is ami egy igazi gyöngyszeme országunknak.Barátságos emberekkel találkoztunk akik szívesen segítettek egy-egy hely megtalálásában,mivel a GPS igen fázott és néha nem volt hajlandó semmit mutatni.

becko 2010.12.04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.79
Kár, hogy valódi láda nem tartozik hozzá
A gót betűs feliratot alaposan meg kellett nézni a megértéshez
köszönöm

fa-peti 2010.11.25 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Biatorbágy felől bringával. A vízimalom ládánál rengeteget szívtam a sárral, nagyon örültem, hogy kiéretem a városba. A GPS már haldokolt, hideg lett és sötét :). Kerékpáros lámpával világítottam az olvasnivalókra. A Török-kútnál pedig majdnem megállítottak a polgárőrök. A ládánál már majdnem lemerült a GPS, de mindegy is volt mert nem volt mit keresni a kőrakásban :).
Többször voltam már Zsámbékom és most is tetszett, leszámítva, hogy szétfagytam :). Köszi.

Kerékpáros Kupa: 37,1 km

Pifu74 2010.11.20 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.39
Beesteledett mire a templom mögötti kövekhez értünk. A ládát nem találtuk, így megkerestük a pótjelszót.

sereva 2010.11.20 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Megtaláltuk.

otisz21 2010.11.14 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.18
Végigsétáltuk. Megnéztük a lámpamúzeumot is, nagyon tetszett.

befi 2010.11.14 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.15
ok

Kincsvadászó Kalózok 2010.11.13 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Megtaláltuk! Köszönjük az invitálást!

madarasz.peter 2010.11.13 11:23 - Megtaláltam
A légvédelmi bázistól felkeresett GCMOZA után a városka közepén a pékbolt és a felújítás alatt álló kocsma előtt parkoltunk. Nóra már nagyon éhes volt, így vettünk kiflit, majd nekivágtunk a multinak. A helyek tetszettek. A török kútnál nehezen olvasható a szám, meg a lépcsők számolását is el lehet rontani, de a láda jelen állapotában ezekre igazán nincs is szükség. A végén megnéztük a templomot, Nóra kutyákkal barátkozott, leballagva még egy kissé leamortizált Mátyáskirályos játszótéren is megáltunk, meg a tavacskát is megnéztük...
(Hazaérve elolvastuk a rózsacsodát mert a pénztárosnéni sem tudta.)

Zsámbékolás (2)
Csapat: Nóra, Máté és én

tanker007 2010.11.05 16:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.10
Kb. 10 kilométerre lakom légvonalban a ládától, ezért már rég kinéztem magamnak. Azonban láttam hogy épp eltűnt a láda, így gondoltam megvárom míg visszakerül a helyére és akkor keresem meg, úgy mégis teljesebb az egész. Figyeltem folyamatosan, hogy mikor kerül ki a láda, de kb. fél éve nem történik semmi. Most rászántam magam hogy végigjárjam a pontokat, illetve a láda helyét is felkerestem. Igen látványos, szép mind az útvonal, mind az emlékművek. Csak a végéről hiányzik számomra a kézzelfogható láda. :(
Ezúton is felajánlom segítségem a láda felújításához!

sinus90 2010.11.04 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.71
Van már vagy 30 éve, hogy a romtemplomnál jártam. Épp eljött az ideje, hogy újra szétnézzek s nem bántam meg. A romnál elég sokan voltunk. Sokat beszélgettünk a terület ápolójával. aki nem sajnálta az idejét és Zsámbék történetéről bőséges infóval látott el bennünket. A ládát nem tenném vissza abba a kőkupacba, az ott szörnyű. Mindenféle sírkő maradványok között kutatni gyalázatos dolog. De talán nem is kocsmában kellene befejezni ezt a különben szép multit.

 
Zsuzsi&Szabi 2010.10.30 16:00 - Megtaláltam
Szép a templom, és jó időnk volt. A ládát nem is kerestük, ha jól értettük, még nincs újratelepítve.

zomborig 2010.10.23 13:15 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést, a gyermekek remekül szórakoztak a lépcsőszámlálásban, amivel engem persze jól összezavartak :)

HA_GC 2010.10.23 13:15 - Megtaláltam
Köszönjük, meglett, a doboz hűlt helye üres sörösüvegek rejtekhelye lett sajnos, de érdekes, szép részeket láttunk.

Kukucsi 2010.10.23 12:31 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

petiba 2010.10.23 12:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Köszönjük a sétát. Szerencsések voltunk, mert ünnep lévén ingyen lehetett a romtemplomhoz bemenni.
Peti bá' és Kukucsi (valamint Zsuzsi mama és Anna)

toshee 2010.10.23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
csodálatos vidék, a romtemplom lenyűgöző. a láda is ötletes, kár hogy az utolsó csak virtuális.

lagaf 2010.10.13 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
Szóval így jár, aki csak a WAP-szöveg elejét olvassa el...
Szorgalmasan végigjártuk a pontokat, begyűjtöttük a jelszórészleteket, és számokat (a török kútnál nem is olyan egyszerű a leolvasás...), végigcsináltunk az egész koordináta-számítási procedúrát, hogy a végén csak a láda hűlt helyét találjuk; persze friss rombolási nyomokkal (felforgatott, összetört, mohás sírkövek stb.), ami alapján biztosra vettük, hogy a láda éppen most tűnt el. Telefon a rejtőnek, visszahívás. Kiderült, hogy a láda régen eltűnt, s hogy pótjelszót kellett volna leolvasni. Mivel addigra elsétáltunk a pótjelszót "hirdető" épület előtt, sőt már a GCVMA közelében jártunk, szívesen vettük a rejtő megértő segítségét, hogy ne kelljen visszafordulnunk. Ezért külön köszönet illeti.
A kisváros tetszetős; valaha, amikor az autópálya még csak készülgetett, sokszor hajtottunk át rajta Bicske felé, azóta sokat fejlődött. Most is többfelé csinosítgatták, a munkások éppen a gyönyörűséges színekben pompázó apácakertet tették rendbe, de mutatós Meloccó ivókútja, a török kút-közeli játszótér, a városháza előtti terecske, a Szent Erzsébet lépcső, de az útba ejtett házak nagy része is. Több épület tornácát tartja díszes, színes festésű oszlop. Persze ellenpéldával is találkozhattunk: az Akadémia utcában egy 1990-ben avatott márványtábla emlékezik meg a 100 éves helyi önkéntes tűzoltóságról egy azóta funkciójával felhagyott, romló állapotú épületen. Valahogy méltatlannak találom egy olyan városban, ahol egykor a közmunkákat Széchenyi Ödön irányította.
Tekintettel arra, hogy legutóbb, a környék ládáinak felkeresésekor már megtekintettük a romtemplomot, most kihagytuk. Viszont a csodálatos őszi napsütésben jól esett a kis séta. Köszönjük.

M-M 2010.10.10 23:59 - Megtaláltam
Köszi!

SziMat 2010.10.10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.04
Köszönjük, nagyon kellemes séta volt! Üdv. SziMat

zsebilany 2010.10.09 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Bár a Török kút tábláján az évszám csak találom volt, de a lépcsőszámolgatás utáni villanyoszlopos segítség már egyértelművé tette mennyi az annyi. Gyönyörű időben, babakocsival is abszolút járható, jó séta volt. A gyerköc miatt sajnáltuk, hogy a láda még nincs a helyén. Köszönjük a rejtést.
Svarc, Zsebi, Bendegúz, Zsombor

Csg12 2010.10.03 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.28
Biciklivel vadásztam le a pontokat.

KJ & GM 2010.09.27 16:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Skalp 2010.09.22 19:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.50
Fantasztikusan szép település. Engem a templomrom nyűgözött le legjobban. Különösen imádom az ilyeneket. Egyből Ken Follett Katedrálisa ugrott be róla.
Maga a rejtés idegesített, szerintem túlbonyolított. A már sötétben alig olvasható gótbetűs felirat különösen. Matekolás nélküli pontokkal és egy ötletes végládával igazán tökéletes geo-hely lehetne.

Priaxis 2010.09.18 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Megtaláltuk Edécskével! Mivel a fényes tekintetű időjósok megint előre jelezték, hogy egész hétvégén katasztrofális idő lesz, mi sem mentünk le a Balatonra. Így esett, hogy ebben a szörnyű időben (lásd képeken), valami közelebbi célpontot kerestünk, és Zsámbékra esett a választás. Úgyis rég jártunk már erre (utoljára a láda publikálásának napján, de persze ezt hazaérésünk után vettük észre :-) ). És nagyon jó döntés volt. Isteni a hely! Mindenkinek csak javasolni tudom. Nyugodt, rendezett kisváros, jó levegő, csend, és a templom külön élmény! Ráadásul ma díjmentes volt a belépés :-)
A megjósolt szörnyű időt egyébként jól jellemzi, hogy gyíkok tucatjait láttuk a köveken, ahogy élvezték a napsütést!
Köszönjük!

Priaxis

Edécske 2010.09.18 16:00 - Megtaláltam
Megvan!

DBlasius 2010.09.13 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.18
Mai első ládánk és sétánk volt.
Mi is hasonló útvonalat terveztünk, hogy bejárjuk Zsámbékot, de így még kellemesebb volt, hogy a végén volt ajándék is. :)

köszönjük a rejtést.
Rea és dBL

kittycat 2010.09.10 15:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.26
Korábban érkeztem a munkatárgyalásra, így gyorsan végignéztem a pontokat. Szintén esőben pótjelszóval.

Mercenary 2010.09.07 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.78
Gyors séta az esőben.

navigans 2010.09.04 - Megtaláltam
Szép séta volt, köszönjük.

Detty & Zoli 2010.08.29 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Vasárnapi ládászásunk második állomása, GCUTIG után, hazafele menet vadásztuk le ezt a ládát. Többször jártunk már Zsámbékon, de még így is láttunk új dolgokat. Sajnos a láda helye elég romos, így nem álltunk le felforgatni az összes követ ott, főleg, hogy a láda állapota is kérdéses, így maradtunk a pótjelszónál.

Köszönjük a rejtést.

Detty & Zoli + Viki

Láp Lidérce 2010.08.29 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Kedves hely Zsámbék, de rég jártam erre, ideje volt kicsit újból körülnézni.

Ebi és PókÚr jót fogócskázott templom körül, míg én a kút keresésére indultam - mivel reggel lusta voltam hazafelé kanyarodni túrabakancsért, s csak dőre módon futócipőt rántottam - meg is lett a böjtje: a templom körüli rézsű harmatos füvén tankönyvbe illő módon lehuppantam, s ennek nyomát a nap hátralévő felében viseltem világos rövidnadrágom hátsó felén.

(Csak zárójelesen: nem szeretem a fizetős kegyhelyeket. Adakozom. De az Úr házába pénz ellenében belépni?)

Macskusz
Szeretem az ablakokat
pandala 2010.08.20 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Leleplezve. Első ládázásunk Laurával.

prerifarkas 2010.08.20 10:59 - Megtaláltam
Szép volt akkor pont a kenyérszentelés.

Bluedog 2010.08.20 10:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

pszoradi 2010.08.17 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.24
Szép séta az impozáns katedrális körül. Köszi.

zöldek 2010.08.14 20:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.55
Húgoméknál vendégeskedtünk, s velük együtt jöttünk el Zsámbékra is. A templomrom különösen nagyon tetszett. Ottjártunkkor épp egy zenés előadás volt, a rom környéke így duplán körbe volt kerítve. A környékén sétálgatva sok szép felújított parasztházat lehet látni.
A valódi ládát nem kerestük bizonytalan sorsa miatt, a "pót"-tal is beértük.

norbimoncsi 2010.08.14 16:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.47
Megtaláltuk! Ládázós körutunk hetedik állomása, Esztergom - Zsámbék útvonalon.

Az egész multiból a legjobban a templomrom fogott meg. Csodálkoztunk, hogy még soha nem hallottunk erről a helyről. Nagyon érdekes a templom. Elég sok látogató volt a környéken. Valami rendezvényre is készültek a romok mellett.

A kút félelmetesen mély, és még víz is van benne :-) !!!

Köszi a rejtést!

usakal 2010.08.12 - Megtaláltam
Gyalogos kupa: 0 Nanukkal.

VinczAntal 2010.08.08 15:00 - Nem találtam meg
Sajnos nem találtuk és mint utóbb kiderült nincs is ott. A pót jelszót sem sikerült megtalálni.

AtaKata 2010.08.08 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.70
Kellems séta!
A ládát sajnos nem találtuk, ezek szerint még mindig vár az újrarejtésre...?

jkozma 2010.08.04 13:06 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.76
Kellemes séta, jól követhető pontok.
Köszönjük!

MaTamas 2010.08.01 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.26
A városban kicsit csalódtam, nekem rendezetlennek tűnt.
A jelenlegi jelszó egyébként könnyen kitalálható a tuhu-térképről (az 1. pont kivételével).

Békés.nádas 2010.07.28 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.58
5,5 napos geo-maraton keretén belül.
Kellemeset sétáltunk a történelmi múlt révén. Annak ellenére, hogy változott a jelszóképzés végigjártuk mindegyik pontot. A lépcsőszámllás és előző eredményből kivonás végeredményén (ahogy valóban az volt a villanyoszlopon) nagyot nevettünk :D
A városnak van még hova szépülnie, de ez már más kérdés.

 
dobosl 2010.07.24 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.86
A kastély szép. A lányka a kúttal érdekes. (Nehezen fotózható.) A török kút bejárata melletti tábláról elég nehéz leolvasni az évszámot. :-( A lépcsőket megszámláltuk. A kút oldalán a keresztnév megvolt. A templom gyönyörű. A belépőjegy ára + fotójegy (2010-ben) nevetséges... A láda helyén tényleg kövek vannak,... Csak a ládát nem találtuk. :-( De azért köszi a rejtést. (Kérlek fogadd el!)

[Jóváhagyta: Csöresz, 2010.07.26 21:12]

Köszönjük! :-)

 
Ignácz család 2010.07.22 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.20
Végigjártuk a helyszineket, egykori főiskolás emlékeket felidézve. Köszönjük a rejtést.

belus01 2010.07.19 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk(a pótjelszót).

Jadrana 2010.07.03 19:00 - Megtaláltam
Nagyon tetszett a romtemplom. Köszönöm a rejtést!

BluEHourTeaM 2010.07.03 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.54
Lenyűgöző volt a romtemplom, tetszett a multi. Köszönjük!

B l u E H o u r T e a M 
Éjvándor 2010.06.29 13:35 - Megtaláltam
Majd

pityulino 2010.06.27 17:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Rádió iránymérő versenyről hazafelé jövet, készületlenül (tehát wapolva) kerestük meg a ládát. Így nem vettük észre, hogy a dobozka éppen pótlás stádiumában van, ezért keresgéltük egy keveset, az egyértelműnek tűnő, kiváló rejtekhelyen. Azt sem vettük észre, hogy van pót jelszó, így maradt a telefonos segítség. Minő szerencse, hogy van már mobil telefon is, és nem kell telefonfülkét keresgélni :-)
A keresgélés, és a romtemplomnál a kántálás meghallgatása után úgy döntöttünk, megérdemlünk egy fagylaltot. A helyiek útmutatása alapján meg is leltük a fagyizót, ahol hatalmas adag, és nagyon finom zúzmarát nyomattunk az orrunk alá. A végén még némi süteménnyel is megkoronáztuk az élményt, csak hogy kibírjuk hazáig :-)

Köszönjük a rejtést, és a segítséget, két novice klubtársunkkal együtt, akik ugyanazt állapították meg a romtemplomnál, mint jó néhány helyen már mi is, hogy :"ide sem jutottunk volna el geocaching nélkül".

cic 2010.06.27 17:12 - Megtaláltam
A 7. Puskás Kupa Rádiós Tájfutó Versenyről hazafelé jövet tettünk egy sétát Zsámbékon. Jókor érkeztünk, éppen búcsú volt a városban. A romtemplomnál zsolozsmát énekeltek a hívek a premontrei szerzetesekkel. A láda éppen karbantartás alatt van, így a rejtő segítségével állt össze a jelszó, amit ez úton is köszönünk.
A GC programot közös fagyizás és sütizés követte a sportpálya föltötti pizzéria és cukrészdában.

Szerzetesek
Zsolozsma 
nbokan 2010.06.26 17:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
OK, volt szerencsénk nézni a Höcögő Néptáncgálát is. Tetszett a multi, kösz a rejtést.

 
apacs 2010.06.20 13:00 - Megtaláltam
kössz

timi és a mackó 2010.06.20 13:00 - Megtaláltam
Köszi, Apacsékal együtt.

Access Denied 2010.06.19 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.75
Pest megyei kiruccanás 10/5.

Remek kis multi, jól bemutatta Zsámbék nevezetességeit.
Az első koordináta nálam sem stimmelt, de azért egyértelmű. A kút tábla szám-lépcsőfok kombináció meg a villanyoszlopon az eredmény kissé megkavart, lehet a meleg tette, így a láda esetleges hiányáról nem tudok nyilatkozni, mivel a pótjelszót vettem igénybe.

A romtemplomnál nem vettem belépőt, mivel a kerítésen kívűlről is tökéletesen ki tudtam magam benne gyönyörködni, de kissé furcsálom, hogy a kintről való fényképezésre egy igazán ilyen környezetbe illő munkásruhás ember rohan elő a bódéból :-P

Azért is készült pár kép a saját örömömre!

Köszi a rejtést!

 
szaboist 2010.06.19 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.82
Lenyűgöző a templomrom, párom imádja az ilyen helyeket :-)) A számolgatás nem is volt annyira bonyolult és valóban könnyen olvasható a ládapont, ahova bizony jó volna egy valódi láda és akkor remek lenne ez a kis multi!

Miksoka 2010.06.15 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.07
köszönöm a rejtést.

Angus_Podgornij 2010.06.13 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Jó meleg volt.... A megadott pontok jelszavainak egy jó része vélhetőleg a GPS-térképről is leolvasható lett volna, de nem csaltunk.... A kútnál fejlett tapintóérzékkel (és fantáziával) rendelkezők előnyben. A templomrom érdekes, még érdekesebb volt a lapidáriumba leviharzó, rémületbe fagyott arcú gyermekét a levegőben úszva maga után vonszoló anyuka, aki 5 mp alatt halálos nyugalommal szembevakuzott mindenkit, majd hangrobbanás kíséretében távozott... Ha ezt tudom, nyakkendőt kötök az átizzadt pólóm fölé és megborotválkozom reggel... Végül is, örülnünk kell hogy érdekesebbek vagyunk mint holmi kövek. A ládát az előző leírások alapján nem is kerestük.

Gyalogos kupa 16,8 km.

mjdgm 2010.05.27 16:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.08
A jól működő GPS-eink miatt nyertünk egy két éjszakás szállást. A Panzió közelében nem tudtuk megállni, hogy meg ne keressünk néhány közeli ládát, így jutottunk el Zsámbékra.
A településen már oly sokszor átutaztunk, ma a multi pontjainak felkeresése alkalmat adott arra is, hogy kissé alaposabban megismerjük a várost.
A pontok valóban érdekes helyeket mutatnak meg, köszönjük a rejtést.

Az első pontnál kb. 26 méter eltérést láttunk, ennek ellenére egyértelmű, hogy mit is kell keresni. Mi a következő koordinátákat mértük az 1-es pontnál:
N47 32.810
E18 43.030


Köszönjük a rejtést!

geooszi 2010.05.24 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.49
A ládát sajnos mi sem leltük a helyén és a kút táblájával is kűzdöttünk egy kicsit, de megfejtettük. Tetszett, jót sétáltunk, köszönjük!

CicóMicó 2010.05.24 11:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.73
OK.

Gotica 2010.05.23 14:45 - Megtaláltam
megtaláltuk

GyZsTeam 2010.05.23 14:45 - Megtaláltam
Érdekes hely. Nem jártunk még itt. A láda keresése közben, minden követ megmozgattunk, de nem találtuk a helyén. Maradt a leírás frissítése. Így mindenre fény derült. Köszönjük!

Andi&Parker 2010.05.23 14:30 - Megtaláltam
Ezzel a ládával eddig pechesek voltunk, még tavaly augusztusban
levadásztuk az első pontot. Akkor a második pontot nem sikerült leolvasni,
mert éppen a helyiek lepték el.. mikor odamentünk, akkor elkezdtek
kötöszködni, hogy mit keresünk, stb. nem erőltettük. A negyedik
pontot is levadásztuk még tavaly, de most újra megnéztük, mert
már nem emlékeztünk pontosan rá.

Most újra próbálkoztunk a második ponttal, de most meg nem
sikerült leolvasni, próbáltuk bogarászni, de sokan voltak,
nem akarunk nagy feltűnést kelteni.

Összeségében bejártuk a pontokat, de sajnos a végládát nem találtuk meg.

[Jóváhagyta: Csöresz, 2010.05.26 08:26]

Somos 2010.05.23 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.82
Nagyon jó kis multi, köszönet a rejtésért!
Gyönyörű időben indultunk lányommal, a végét elmosta kissé az eső! :(
A pontok könnyen megtalálhatóak - még a kastélyudvarra is sikerült bemennünk pár fotó erejéig.
A kútnál lévő számot nehezen lehet kivenni, a webes segítség az oszlopot illetően sokat segített.
Sajnos a ládát mi sem találtuk, pedig megmozgattunk minden követ! :D

Zsuzsi&Akos 2010.05.22 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.58
Fantasztikus ez a romtemplom! Ajánljuk mindenkinek a Vértesszentkereszti Kolostort is (GCVeKo).

Szabó Család 2010.05.04 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Megtaláltuk.

xaver98 2010.05.04 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 2.78
Szükségünk volt az alternatív jelszóra, mert egyszerűen nem találtuk a ládát a megadott helyen a kőrakás alatt.Lehet, hogy valamit félreértettünk, vagy netán nincs ott?! A környék mindenképpen megér egy kiruccanást, köszi!

Mira 2010.05.02 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.56
Anyáknapi biciklizés családilag. Köszönjük a lehetőséget!
Kerékpáros kupa: 37,5 km

 
mike andros 2010.05.02 10:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
A ládát is kerestük, de az előző sikertelenségeket figyelembe véve a pótjelszóval beérve.
Nagyon köszönjük a lehetőséget!
Ildikó, Mike

venyercsan 2010.05.01 19:02 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

szeho 2010.05.01 16:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Bringával Mórról...
A cangát felcipeltem a lépcsőkön...
Furcsán néztek az emberek rám....:)

Gyeta 2010.05.01 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.03
Gazdag múlt, szépen fejlődő jelen fogadott a kisvárosban. A templom még így, romjaiban is lenyűgöző. Éppen esküvő volt a romok között, remélem, nem zavartuk a násznépet.
A kütyü megmakacslata magát (nem fogadott el koorinátákat), így kis segítséggel, a pótjelszóval logoltunk.
Köszönet a rejtónek!

 
kopepe 2010.05.01 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Szép hely Zsámbék, köszi a rejtést!
(A láda nem található a jelölt helyen!!! Pótjelszóval...)

alfabootis 2010.04.30 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.18
A láda nincs a helyén?! Az összes követ átforgattuk a koordinátán. Amugy igényes a "rejtés":)

csg69 2010.04.26 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.82
Megvan :)

Ruttkay 2010.04.25 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.81
. [wapon beküldött szöveg]
Kár, hogy hungarikumként belépős a hely!
Szerintem ez Európában csak nálunk szokás egy ilyen jellegű műemléknél!
A ládát nem kerestük, beértük a pótmegoldással.

 
raci 2010.04.24 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.78
Lenyűgöző a romtemplom, sajnos a település elég rendezetlen, de ez még javulhat. A rejtés nagyon tetszett, kár, hogy nem ládával végződött. Az ötössel megelőlegeztük az újrarejtést, valami jobb helyen. Köszi a sétát.

fules22 2010.04.18 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.22
Köszönjük szépen a csodás Zsámbékon ezt a kellemes andalgást és városnézést!

Hajnals 2010.04.18 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.82
Nagyon szép Zsámbék!Az utolsó pontot, a ládát nem találtuk meg pedig minden úgy volt ahogy a leírásban.Sajnáljuk.

[Jóváhagyta: Csöresz, 2010.04.19 11:05]

Eagle 2010.04.11 09:00 - Megtaláltam
Egy távcsöves, fehér Suzukis mugli figyelő tekintetétől kísérve lett meg a jelszó - egész úton követett minket, nagyon gyanúsak lettünk a számára. Végül még segítséget is hívott, és a GCMoZa ládáig is majdnem elkísért a társával, settenkedve-lopakodva, bokrok mögé bújva. (Tán egy túlbuzgó polgárőr? Hmmm...)
Antity + Jocity + Tompity

ettore 2010.04.05 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Húsvéthétfői túra kiindulópontja a kastély előtti parkoló. A második pontig múlt vasárnap is eljutottunk, de aztán a lépcső felé nézva annyira olvastam a ládaleírást, hogy átestem az egyik 40cm-es kövön, baleseti lett a vége. Most feljutottunk a lépcsőn, számoltunk, becsülettel, persze a többiek úgy ötvenig lelkesen mondtak mindenféle számokat, hátha elszámolom. Elmentünk a megfelelő végpontra, ahol nagyon kerestünk, soká is, és még az eső is esett. Lehet, hogy megvan, hiszen tegnap is megtalálták, de nekünk nagyon nem. (Írtam e-mailt, remélem, jóváhagyható így.)

Szép túra, tréfás rejtéssel, második nekifutásra, de a végládának nyoma veszett.

[Jóváhagyta: Csöresz, 2010.04.06 08:14]

A rom
 
szapi 2010.04.04 20:48 - Megtaláltam
ok! [wapon beküldött szöveg]

4/4 Hazafelé menet ejtettük útba, nem volt betervezve, így leírás hiányában gyors wapozásba kezdtünk. Lépcsőzés, számolás, majd irány a láda, szerencsére még időben kiderült, hogy nincs meg a doboz, nem kellett sötétben keresgélnünk. Maradt a pótjelszó.

 
Sipi és Andy 2010.04.04 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.23
3/7 Húsvéti kirándulás a családdal. Zsámbék nagyon tetszett nekünk, szép időben egy jót sétáltunk. Az autót a kastélynál tettük le, és onnan gyalog mentünk tovább. Köszönjük a rejtést és a rejtőnek a segítséget!

www.zivatar.hu 2010.04.02 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.14
Tetszett a templom, sajnos nem volt túl jó időnk.

Mo-Hó 2010.03.28 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Csodálatos napsütésben, jólesett a séta.
Sajnos a ládát én sem találtam, pedig nem szoktam könnyen feladni...
Így csalódottan hagytam el Zsámbékot.

[Jóváhagyta: Csöresz, 2010.04.01 10:00]

 
szjuli 2010.03.27 - Megtaláltam
Nagyon jó kis multi volt. A kútból ivó lány szobra nekem nagyon tetszett, és már onnan is nagyon szép volt a templom. A török kút évszáma elég rosszul látszik, de ki lehet tapogatni. Szerencsére a lépcsőt is sikerült megszámolni, bár közben kirohant egy falka kutya, de a nagy számolásban nem volt időm bepánikolni se.
Még sose jártam ennél a templomromnál (csak a lébényi és jáki társainál), örülök, hogy eljutottunk, nagyon látványos.
A láda helye is meglett, szép a temető. Kár, hogy ilyen elhanyagolt, az ilyenek nem számítanak műemléknek? Átraktuk szinte a teljes kőkupacot, a mozdíthatókat mindenképp, de a láda sajna nem lett meg.

Csöresz, köszönöm szépen a segítséget a jelszóhoz!

djewla 2010.03.21 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.20
Nem hittem, hogy a koordinátákat jól számoltam ki, de valóban ott volt a láda... És az idő is szép volt...

dzoli1 2010.03.21 16:00 - Megtaláltam
Egész napos ládázás 9/13. :)

tanácsos 2010.03.14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Thank you

Guelue 2010.03.13 12:00 - Megtaláltam
Megvan!

szirteyzsu 2010.03.12 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

bferi 2010.03.12 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

atipapa 2010.03.07 14:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Fantasztikus ez a hely ,nagyon lenyügözött!Köszönöm a rejtést

 
elflaco 2010.03.06 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.28
Kellemes séta, bár a nézelődés közben a lépcsőket elszámoltuk először, és az évszám is nehezen olvasható, de ezek legalább izgalmasabbá tették.

JuciMano&Laja 2010.03.06 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Köszi! Nekem nem tetszett a sok "putri" a rom alatt. Na meg a csípős szél.

Mr Bean 2010.03.01 21:00 - Megtaláltam
Megvan.

*Vica* 2010.03.01 21:00 - Megtaláltam
Végre egy olyan városi multi aminek a ládájáért nem kell az erdőbe menni! Mivel megbotlottam a lépcsők számolgatása közben így meg volt az esélye, hogy némi hiba csúszott a dolgoba, de a részletes leírás segített. Tetszett az ilyen jelszóképzés.

kupec 2010.03.01 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.21
Kellemes séta a meleg napsütésben.

Éva 2010.02.28 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.68
Én már ismertem Zsámbékot, István most járt itt először nyitott szemmel. A számolásos feladat nagyon tetszett, bár először aggódtam, hogy rosszul számoltunk, mert a koordináta, amit kaptunk, a tuhu-térképen valahová a semmibe mutatott, de mikor odaértünk, kiderült, hogy nagyon is van ott valami:-) Nagyon jó ötlet, hogy a lépcsőzés által legalább egy kis sétára vannak kényszerítve a megrögzött drive-in kesserek is.

gyöngyfűző és párja 2010.02.19 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
Már többször jártunk a településen, de ennyire alaposan csak most jártuk be.

 
fn 2010.02.10 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Köszönöm a rejtő segítségét az utolsó jelszó részletnél.

kenau 2010.02.06 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Nagyon tetszett a lada, a lepcsoszamolos feladat is jo poen volt :)
A ladat nem turtuk ki az osszefagyott kovek es a hatalmas hokupac alol, a rejto kisegitett a lada jelszavaval...kosz utolag is meg egyszer...
Viszont a bazilika romjait nem tudtuk kozelebbrol megnezni, mert a penztarca lent maradt a kocsiban...amugy kicsit soknak tunik a 600 Ft a belepodijert...

geobubo 2010.01.26 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.72
Zsámbék drótszamárral felfedezve. Kicsit izgultam a lépcsőszámlálásnál és az évszám leolvasásánál. Az utóbbi szinte már olvashtatlan.

logo 
Varga Gábor 2010.01.23 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Ok! Első olvasatra bonyolultnak tűnik a multi, de a 3. pontnál Te is rájössz, hogy nem az! A végláda pontos koordinátáinak kiszámolása után elsétáltam a rejtekhez. A jelszórészletek és a koo-k birtokában beszéltem a rejtővel, hogy a láda biztonsága érdekében nem túrom fel a behavazott rejtést, amit Ő is jóváhagyott.

Romtemplom.
boszorkányok 2010.01.16 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 2.23
túl volt bonyolítva a leírás de végül sikerrel értünk haza

kolibri 2010.01.10 17:30 - Megtaláltam
A szilveszterkor kimaradt pótlása.:o) Egyszer majd a gombai multi is sorra kerül...
Monumentális épületek vannak Zsámbékon. Nem is hittem volna. Valamint mindig az volt a fixa ideám, hogy a romtemplom a pusztában van. De nem. ;o)

geodorka 2010.01.10 17:30 - Megtaláltam
Anyuciékkal. [wapon beküldött szöveg]

kissyfur80 2010.01.10 17:30 - Megtaláltam
Dodival, Apával és Zsófival. [wapon beküldött szöveg]

abacus 2010.01.10 17:30 - Megtaláltam
Manókáékkal. [wapon beküldött szöveg]

vik&ablack 2010.01.02 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.05
Köszi a rejtést, jó a lépcsős számlálás, a láda mellett a temetőt is érdemes megnézni.

mozo 2009.12.29 13:00 - Megtaláltam
Az utolsó szóban felkevertem két betűt. Bővebben később. :)

Discover 2009.12.26 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Köszönöm a rejtést.

advent 2009.12.26 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Közös találat Danival és Evelynnel. Köszönjük!

Evelyne 2009.12.26 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Karácsony másnapi megtalálás, gyönyörű napsütésben, Danival és Adventtel. Köszönjük.

 
Norbertosz 2009.12.13 14:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
jó volt a multi
rosszul vontuk ki a számokat de egy fél ora múlva meglett a
kösz a rejtést

bgjozsa 2009.12.12 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Fagyközeli kerékpáros kesselés 2/3. ládája. Már régóta terveztem e láda végigjárását, de mindig siettem valahova autóval. Most kerékpárral lett meg. A szobor már le van takarva fagyás ellen. A második ponton az évszám utolsó két jegyét csak tippeltem (ezek szerint jól), mert már eléggé elmosódott. A lépcsőket ketten számoltuk és nem ugyanannyi lett a végén. A romtemplom melletti kút szép, és a végláda környezete is tetszett.

halaszkiraly 2009.11.30 11:50 - Megtaláltam
Majd [wapon beküldött szöveg]

Bubuka 2009.11.29 15:40 - Megtaláltam
Ez hihetetlen nap volt, megrendezni sem lehetett volna így. Az előző megtalálásomnál és itt is kedves kessertársakkal futottam össze.
A kútnál jártam, mikor rám köszönt Dzsozy. A ládához már együtt mentünk.

Dzsozy 2009.11.29 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.81
Huuu a lépcsőszámolás nem hiányzott, főleg hogy elsőre nem jött össze a számolás, és így meggondolatlanul lejöttünk, hogy újra számoljuk. Ezek után jöttünk rá, hogy megint meg kell mászni a lépcsőt, a következő pontért. Ott találkoztunk Bubukával, akivel egy kellemeset sétáltunk az utolsó pontig.
Köszönjük a rejtést!

 
bgecco 2009.11.19 - Megtaláltam
Hát nem is tudom. Nekem ez nagy káosz volt. Csak a végefelé jöttem rá, hogy közben változott a láda, és nekem a régi letöltött állapotom volt csak meg.
Az első pont ok.
A második pontnál már nehezemre esett leolvasni a feliratot. Ez csak azért idegesített, mert ha épp rossz számot dekódolok, akkor a kook elvisznek majd a francba, és macerás lenne visszamenni az első pontra, és újból találgatni
A harmadik pontnál megakadtam. azt irja a leirás, hogy induljak a negyedik pont felé lévő lépcsőhöz. Nos itt feladtam. Nem láttam sem lépcsőt, sem negyedik pontot. Nem is értettem, mi a francot csináljak. Vissza az autóhoz, és fel a netre. Ott derült ki, hogy valszeg a rejtő új pontokat tett a sorozathoz. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha nem számozta volna át a régi pontokat. Ezt a bekit leszámítva tetszett a multi, különösen az utolsó pont elhagyatotsága.

coocos 2009.11.15 16:25 - Megtaláltam
meglett

PEx2 2009.11.15 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Ládázás szinte nyárias melegben. Azok a gonosz lépcsők!

bajnokjanko 2009.11.15 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Geonagyival.

K-55 2009.11.14 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.89
A pátyi parkerdő után kicsit már megéheztünk, így zsámbéki sétánkat kedvelt helyünkön, a Lámpás Étteremben kezdtük. (A halléjük ma is kiváló volt!) Borongós időben, egy júniusban kinyomtatott leírás szerint a kastély kerítésének oszlopainak számolgatásával kezdtük. Persze, hogy nem fogadta el a gép a jelszavunkat. (Köszönet Csöresznek a kisegítést!) Mint kiderült, a többi számolgatásra sem igen volt szükségünk. (Úgy látszik, a mat-fizes diploma helyett valami mást kellett volna begyűjtenünk. Késő bánat...) Maradjunk a lényegnél: Szeretjük Zsámbékot, jó volt sétálgatni az ismert és a kevéssé ismert helyeken. A Romtemplomba sokadszorra azért most nem mentünk be. A láda helyét a megtalálások képeiből már sejtettük, nagyon keresgélni nem kellett. Azután igyekeztünk haza, mert estére színházjegyünk volt, családi kivonulással, mivel ismerősünk volt az egyik főszereplő.

Helyben
 
Bandy 2009.11.14 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Kellemes séta a fiúkkal, félig már ismert helyszíneken.
A Láda helye ismerős, pár éve pont innen vittem el egy mozgó ládát sötétben.

 
Anita_76 2009.11.08 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Megtaláltam

Csizmások 2009.11.07 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Végre eljutottunk ide is! Köszi a rejtést, a matematikai feladványt nehezen, de megoldottuk.

guppik 2009.11.01 10:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.69
Tetszett, köszönjük!

Robin13 2009.10.31 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Köszönet a rejtőnek. Gyönyörű ferőfényes őszi ídőben élvezet volt a multi végigsétálása. A lépcsöfokok és a török kút "számmisztikájának" megoldásában a "véletlenül" arra járó kedves mrx család segített. A ládát már közösen bontottuk ki a köhalmazból.

mrx 2009.10.31 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.28
Kedves Robin13 volt a lépcső számlálás precíz tudora.
Közös találat.
A zárda kert régen török hárem is megérdemelte volna, hogy bekerüljön a multiba, mert még a kút víze is ide folyik..

Erdélyi család 2009.10.25 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.97
Gyönyörú őszi napon, unokákkal együtt sétáltuk végig a pontokat, jártuk végig az összes lépcsőt. Végül mégis kellett egy kis segítség, amit nagyon köszönünk.

[Jóváhagyta: Csöresz, 2009.10.25 22:34]

Evab 2009.10.22 12:44 - Megtaláltam
Köszönjük.

zsakar 2009.10.22 12:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.04
Szépen összeállított pontok, tetszett a település.

ozeki 2009.10.18 14:00 - Megtaláltam
Megvan!
Pistikata-ra jól rádudáltunk :)

pistikata 2009.10.18 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.67
Mai 4. lada, kelemes seta a kastelytol.
Koszi!

Attibati 2009.10.08 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.19
Kerékpáros találat
Biatorbágy - Zsámbék - Gyarmatpuszta - Biatorbágy 94 km 990 m szint
A tartalék kerékpárommal vágtam neki a mai szabadnapos kesselésnek mivel az öreg montim váza a múlt alkalommal elrepedt a Zemplénben.
Jó kis hepehupás környék ez a zsámbéki dombvidék , nem is mentem vízszintes terepen egy métert sem.
Kicsit tartottam a számolgatós végkoordinátától de a végén happy enddel zárult a séta és még jól meg is nevettetett a végeredmény.
A romtemplomot a 600 forintos belépő miatt kihagytam szerintem nem lehet sokkal többet látni belülről sem mint a kerítésen kívülről.
A láda rejtése nem igazán tetszett egyrészt a temető miatt másrészt kicsit morbidnak tartom a sirkőhalomba rejteni a ládát.

ÁG-Team 2009.10.02 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
O.K.

Ági, Gabi

Zsiráf 2009.09.27 15:42 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2009.09.20 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.90
Családi dobozolás kellemes őszi időben, összesen 5 gc és 3 gg találattal.

A pontok nagy részét korábbról már ismertük, most csak drivein-eltük a pontokat. Tetszett, köszönjük.

 
kb ibic 2009.09.20 14:00 - Megtaláltam
ok

tothn 2009.09.20 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.15
megtaláltuk Andival :)

ghiago 2009.09.19 12:52 - Megtaláltam
Köszönjük.

DorTom 2009.09.19 - Megtaláltam
Klassz móka, szép séta, köszönjük!

bolyak 2009.09.18 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Lili Tökre jár iskolába, rendszeresen járunk Zsámbékra, de ezeket a helyeket nem ismertem, illetve nem vettem észre.

Betyárballada 2009.09.13 18:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Nagyon jó volt, köszi!

Nyunyó 2009.09.13 18:57 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.34
Szép és gyors multi Zsámbék szívében.Köszi a rejtést.

N.Zs. 2009.09.13 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Zsámbékon jártunk már, legutóbb május elsején. Az összeállított séta nagyon kellemes jól felépített volt, még annak ellenére is, hogy mi a kerítésoszlopokat számoltuk, mert még szeptember elsején nyomtattam ki a leírást. Eszembe sem jutott ellenőrizni. A rejtő kisegített a hiányzó részlettel, ezúton is köszönjük. A Benedek utca tetszett! Legutóbb nem erről közelítettünk. A katonai temetőt sajnáljuk, hogy ilyen elhanyagolt állapotú. A Zárdakertben is körül néztünk.

 
Hampi 2009.09.10 14:27 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Goldenbay 2009.09.09 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 3.38
6. ládám ezen a napon. Ezt már csak egyedül teljesítettem. Hát nem volt túl egyszerű. Ráadásul a GPS-emben még az volt, hogy a kastély alatti kerítés oszlopainak száma a jelszó első része az egyes ponton. Valami hatodik érzéktől vezérelve wapon is megnéztem a leírást és ott már a szökőkút donátora volt. Hát kitéptem volna az összes hajam, ha itthon emiatt nem tudom belogolni. Meg feleslegesen túl van bonyolítva a rejtés. Csak azért, hogy legyen benne egy kis humor? Ami nem is volt vicces...

Crystal&Zpalee 2009.09.07 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Jártunk már itt régen is, mégis sok új olyan pont volt amit nem láttunk. Köszönjük.

háromGé 2009.09.06 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.91
Kissebb szöszmötölés árán meglett. Köszönjük a sétát.

 
Brumi 2009.09.06 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Fülöp családdal közös találat. Ebéd előtti kellemes séta, a gyerekek nagyon élvezték. Köszönjük a lehetőséget...

L@zy 2009.09.05 08:00 - Megtaláltam
Töki Tökölő TT keretében [wapon beküldött szöveg]

prodg 2009.08.30 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.48
2. nekifutasra meglett.

Ronin 2009.08.30 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Kellemes séta volt a már jól ismert helyszíneken. Mindig szívesen térek vissza ebbe a kis városkába. Szépen helyrehozták a kastély tetejét is, öröm volt újra teljes pompájában látni az épületet.
A rejtek is hamar meglett, köszönet a rejtésért!

 
Scenic 2009.08.30 11:19 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

urbanj 2009.08.29 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
Szakadó esőben.

Csaba & családja 2009.08.29 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.15
ok

meduza 2009.08.27 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.25
Megtaláltuk Sacival.

zoo_lee 2009.08.23 16:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.24
Biciklizés közbeni +találás mimistvánékkal.

szabti 2009.08.22 15:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.25
Kellemes kis séta, mozgó jégkrém a jutalma sikerünknek...

Korok, falak, tornyok
paul 2009.08.22 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.76
Már többször jártam itt de jó volt újra sétálni.

Kriszti&Pali 2009.08.21 20:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Megtaláltuk, köszönjük.

sanya75kk 2009.08.21 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam!

akosgy 2009.08.17 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.66
Hehe, jó vicc. :)) A mai bicajos tekergés utolsó ládája, kissé már fáradtan. A helyszínek közül egyedül a kastélyt nem ismertem, már megérte eljönni. :)
A ládát kicsit jobban betakargattam, mert nagyon virított. Valamint a mai napon negyedszer kesseltem temetőben, ez ma úgy látszik, ilyen halott ügy.

Köszi!

kogyo 2009.08.16 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.00 súly: 1.85
Kellemes volt barátokkal sétálni egyet, és sok szép helyet látni.

zoli 2009.08.16 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
Persze, hogy sikerült eggyel elszámolnunk magunkat már az elején! Ahogy elnéztük a logokat, csak rajtunk fogtak ki az oszlopok. Jellemző! :) Telefonos segítséget kellett kérnünk, amiért ezúton is köszönet Csuhásnak és Zerginek!
A lépcsőszámolgatást is becsülettel végigcsináltuk - többszöri nekifutásra :) -, mikor is elolvasván a leírást, leesett a tantusz.
Ezzel végezve eljutottunk a romtemplomig. Itt már egy másik láda kapcsán jártunk, így most nem néztük meg tüzetesebben. Inkább a rejtek felé vettük az irányt, amit viszont sikerült könnyen megtalálnunk.

Összességében tetszett a multi. Olyan érdekességeit is felfedezhettük a településnek, amiről eddig még nem tudtunk. Köszönjük!

Linda és Zoli

Oszlop
Piriloro 2009.08.16 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Nekem bejött!

Seres Péter 2009.08.15 15:40 - Megtaláltam
648. [wapon beküldött szöveg]

 
zsotie 2009.08.14 19:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.98
Az 1. és a 3. pont tetszett. Köszönöm a matekórát. :)

targonczas 2009.08.13 08:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Nem szeretem a köbgyökvonós multikat, de Zsámbék az Zsámbék.

Vándor Csillag 2009.08.12 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.82
Meglett! Még nekem is sikerült kiszámolni ;)

Attilacska 2009.08.12 10:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.Attila,Marika,Tímea

Zergi 2009.08.09 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Fogtam!
Van helye ennek a multinak, még akkor is, ha számolgatni kell:)

 
sania 2009.08.08 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.27
Gyermekkoromat itt töltöttem nyaranként, de így is tudott új dolgokat mutatni ez a kedves kis település.

RealRaul 2009.08.06 12:46 - Megtaláltam
Zsámbék-Tök körút első multi állomása. Többször jártunk már a Romtemplomnál, de a temetőt még nem láttuk. Kár, hogy kissé elhanyagolt állapotban van. Leleményes a láda koordináta megfejtés ötlete. Nagyon tetszett. Köszönjük. Marci, Magdi

erchegyia 2009.08.02 11:11 - Megtaláltam
Ládázás macikupaccal 4./13

macikupac 2009.08.02 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.09
Hiánypótló ládázás az M1 tágabb környékén 3.

Zsámbék továbbra is fekete folt számomra. Még akkor is, ha már pár alkalommal jártam itt. Ezt legfőképpen az okozza, hogy nem voltam még a templomromban. Pedig ez számomra, mint Ken Follett Katedrális című könyvének igen nagy rajongójának kötelező lenne. A Török-kútnál álltunk meg és onnan 2-1-3-4-5 sorrendet követve jutottunk el a ládához. A kút vize nagyon finom és jól is esett a nagy melegben. Kár, hogy nincsen egy rendezett és tetszetős keret adva neki. (Pl. egy olyan kútház, mint Etyeken.) A kastély, melynek helyén egykor vár állott, szépen néz ki dacára annak, hogy pár évvel ezelőtt a tetőszerkezete leégett. A lépcsősor számolgatása jó kis feladat. Elsőre nem tudtuk, hogy meddig "ér" számolni. Utána leesett. A kerekes kút vize most kimaradt; még dolgozott bennünk a Török-kút. Nagy fájdalmamra Ádámot nem érdekelte a templomrom. Sebaj! Majd visszajövök a családdal. Innen a ládához már sima utunk volt. A régi temető mellett elhaladva nagyon érdekesnek találtam a kettős kereszt alakú sírkövet. Maga a rejtek elég sablon, csak a koordináták megfejtése miatt járt a pontszám. Összességében jó volt és Bruminak is tetszett.

Rk. templom
Megint a romtemplom
 
sirgalahad 2009.07.29 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.11
Béka jár a zsombékban
Ládász pedig Zsámbékban'
Persze, hiszen Zsámbék a
Felfedezés szándéka
(Nem is ugrott rám béka)

a falu felett
peterpan 2009.07.27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Mathauval ellentétben én nem vagyok alkalmas az ilyen feladatok fejbentartására és a helyszínen mégoly egyszerű matematikai művelet elvégzése, mint elszámolni egész ...(röhögés)-ig, mert persze, hogy elszabtam :)
Szerencsére épp a rejtőtől sikerült személyes segítséget kapnom, ami aztán átment egy spontán látogatásba hozzá.
Nem csak ásványvizet kaptam hanem egy kisebb rakat fügét a kertből és egy szép saját készítésű GC-s kegytárgyat is.
Na persze ezek után még szubjektívebb az értékelésem :)
És azt is megtudtam, hogy a felszabadulás emlíkmű, jelenleg nem látható, tetején miért szerepel az 50-es szám!
Szóval köszönöm az élményt, igazán másképp látom már Zsámbékot!

Mathau 2009.07.26 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
A mai nap kedvence. Az ilyen ládákat szeretem, ahol nem lehet kihagyni azt, amit a rejtő mutatni akar vele. Egyáltalán nincs túlbonyolítva. A kúthoz felérve szakadtam a röhögéstől:) Igazán szépen kivitelezett, profi munka!

Murus 2009.07.25 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.82
A láda ugyan szép helyeket mutat meg, de túlbonyolítottnak találom. Murus és Cica

Bugár-orienteering 2009.07.20 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
kellemes séta volt.

Edizon 2009.07.19 19:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, szép időben kellemes séta, a romtemplomnál a fények csodásak voltak.

Fonte 2009.07.19 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.92
Az első pont közelében parkoltam, és sétáltam körbe a pontokat. Kellemes séta volt. Sok helyen építkeznek, számomra nagyon tetszetős, ahogyan fölújítják a régi tornácos házakat. A templomhoz fölfelé menet láttam, régen mennyire közel építkeztek a romokhoz!
Ami nem annyira tetszett, a láda rejtése. Valószínűleg rossz irányból közelítettem, s emberi ürülékeket kellett kerülgetnem. Az utánam jövőknek tanácsolom, az épülettel szemben állva, azt jobbra kerülve keressék a dobozt.

DonRazzino 2009.07.19 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
Ez egy jóó kis multi, végig kell sétálni :)

paszi 2009.07.18 12:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megtaláltuk! Nagyon tetszettek a romok. Meg a régi temető.

Soko 2009.07.18 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.84
3/6. Nekem a Török kútnál az évszám nehezen olvasható volt, de szerencséri egy kesserpár kisegített utólag is köszönet érte. A többi pontokkal nem volt probléma.

 
zem 2009.07.09 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Munkából hazafelé családi séta keretében. Kissé bonyolultnak találtuk a pontok+jelszó képzést, bele lehet zavarodni, de lehet, hogy csak a meleg ártott meg. :-) A kápolna testvére Zsámbék másik csücskében található Pestis-kápolnának, bár az rosszabb állapotban van. Köszönjük a rejtést!

V. Soma 2009.07.08 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 1.30
.

sagabi 2009.07.07 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 1.5 átlag: 3.50 súly: 3.46
Megtaláltam

james 2009.07.05 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.12
Megtaláltuk.

Anita, Judit és James

Szucslaci 2009.07.05 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.00
Kösz a rejtést !

[Jóváhagyta: Csöresz, 2009.07.10 14:04]

pörsing 2009.07.05 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.98
Megtaláltam

Testőr77 2009.07.05 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.54
Nagyon szép a rom!

Sgt.Pepper 2009.07.05 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 2 átlag: 2.83 súly: 1.60
A jelszóval szenvedtünk de a láda hamar meglett!

 
Cicamancs 2009.07.04 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Zsámbék nagyon szép város. Jót sétáltunk. Köszönjük a rejtést!

Famágus 2009.07.04 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.44
Jártunk már itt, a régebbi doboz kapcsán, de ez nagyon jól sikerült multi lett..Ez egy nagyon kedves, szép kis hely, a romtemplom meg hab a tortán!!
A lépcsőn fényképeztünk egy pici lányt nagy kutyával, évődő galambpárt aztán csigakövületet, meg egy gyönyörű cicát a templom romnál.. ilyen lehet mrs. Norris a Harry Potterben...
Ötletes az egész rejtvény!! köszike!

galambok..
Hadralka 2009.07.04 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.35
bővebben Famágustól.

oldfox 2009.07.04 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
bővebben Famágustól.

Kerticsorbi 2009.06.30 20:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

SirLes 2009.06.28 18:32 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.99
Kellemes séta volt. Bár nekem kissé hosszabb volt, mert a babakocsi miatt kerültem egy nagyot, míg a feleségem a lépcsőket számolta.

Toti 2009.06.28 17:10 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Marakess 2009.06.28 13:55 - Megtaláltam
*

nogacsalad 2009.06.28 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.94
Mivel családos találat volt, engedve a nyomásnak, kivételesen belogoljok a neten is :o)
Részletek később... (2009.07.12)

Részletek:
Jól kitalált, sőt, trükkös kis számolgatós multi, de nem fogott ki rajtunk! Szerencsére mindig viszünk magunkkal papírt, kinyomtatott ládaleírást, így nem érhet meglepetés.
Kár, hogy a kastélyt csak kívülről lehet megcsodálni, én szívesen megnézném belülről is. A közeli játszótéren csemetéink egy kicsit kiélték magukat, aztán buzgó lépcsőfok-számolgatásba kezdtünk.
Több házikón is jópofa feliratokat láttunk (ld. fotó)
A végén már eléggé megszaporáztuk a lépteinket, mert az égen vészjóslóan fekete, kövér esőfelhők gyülekeztek... amelyek végül ki is adták mérgüket, de szerencsére csak azután, hogy visszaszálltunk járgányunkba. Így a mára tervezett többi ládikó felkeresése sajnos elmaradt. Sebaj, pótoljuk!
A ládából kivettünk egy matricát, melyet egy lepkével pótoltunk.

Köszönjük ezt a poénos multit!

Megtekerem, lesz ami lesz...
 
Csabataxi 2009.06.27 17:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Számoltunk,újra számoltunk,csodálkoztunk,telefonáltunk,örültünk.Köszönjük,a rejtés!

forgabi 2009.06.27 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Kellemes séta, szép városka, de azért a matekért ne találkozzunk... Kétszer jártam végig a lépcsőt, mert nem hittem el.. :)
forgabi&Mama&Mary

jana.hu 2009.06.27 13:46 - Megtaláltam
Sajnos valószínű mi is a lépcsőknél számoltuk el magunkat, próbáltuk hívni a rejtőt, sajnos nem vette fel, utána megpróbáltuk villanyoszlopon megkeresni a helyes számot, az sem sikerült.(
Fényképek alapján kérném a megtalálás elfogadását!
Köszönöm.

[Jóváhagyta: Csöresz, 2009.06.28 20:07]

 
keva 2009.06.27 09:55 - Megtaláltam
OK!

zsorzs 2009.06.27 09:55 - Megtaláltam
Tetszett a tó!

SagiK 2009.06.27 09:55 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

kami1 2009.06.25 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
Elrettentem a leírás láttán, mert megint számolni kell. Az egész család (2 gyerek, 2 felnőtt) számolta a lépcsőket, szépen csendben. Miután felértünk, bekértem az adatokat. Természetesen 4 különböző számot kaptunk.:) A családot visszazavartam újraszámolni, addig én meglestem a villanyoszlopot.
Mit kaptam ezért?:)

Istyu 2009.06.21 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.79
Megtaláltam!

Jól ismert környékre invitált ez a rejtés, mégis tudott némi újat is mutatni. A templom téren éppen belecsöppentünk a zsámbéki búcsú eseményeinek közepébe. Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere. Gyorsan lejártuk az első két kötelező pontot, majd irány a jóval csendesebb romtemplom környéke. Buzgón számolgattuk a lépcsőket és egy jót derültünk magunkban. Poénos! A romot most csak kívülről bámultuk meg, mivel láttuk már belülről is jó néhányszor. Inkább sétáltunk egyet a környéken.

Köszönöm a lehetőséget!

bati.hu 2009.06.19 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
okos

Jani70 2009.06.19 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.62
Szép helyen szép város. Sok kúttal.

 
feri60 2009.06.19 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Kellemes település, ötletes rejtés :)))))

Csuhás 2009.06.18 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.30
Nem szeretem az ilyen számolgatós multikat. Egyszer már félbehagytam a keresést, mert nem akartam hogy Vándor szenvedjen a kánikulában. Másodszor nekifutva megvolt gond nélkül. Köszönöm!

Csuhás

borsfoto 2009.06.18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.30
Megvan!
Köszi

benist 2009.06.15 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Bringás kirándulás a jól ismert környezetben. A számolgatások kicsit fárasztók, de végül helyes eredmény jött ki. Az oszlop felirata annyira "hivatalos", hogy elsőre nem is hittem el, hogy ez az igazi. Aranyos a kút és a temető is különleges hangulatú.

 
CsiCsa 2009.06.14 16:00 - Megtaláltam
Gyönyörű, romjaiban is impozáns a templom, köszönjük a rejtést!

zöldfülű 2009.06.14 12:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.95
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]

Hörivel egy kis kergetőzős kerekezés keretében (kössz, jól vagyok - már :))

A környéket nagyon kedveljük, és az időjárás is 5* volt

Köszönöm a rejtést

Ui.: bicajosok, hajrá! Nem állítom, hogy kedvencem volt a lépcsőszámolás a bringát cipelve-tolva-húzva-vonva, de nem lehetelen a feladat :) Sőt: szórakoztató-ó-ó

3.Romon innen...
A ROM
höri 2009.06.14 12:28 - Megtaláltam
Megrágva [wapon beküldött szöveg]

Tototo 2009.06.14 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
Köszönjük!

bigmick 2009.06.14 09:45 - Megtaláltam
Ez a multi még az a méret, amit az ember könnyedén teljesít gyalog. A koordináta számolgatás nagyon jópofán van megoldva, ilyet még nem láttunk eddig, de tetszett.
BigMick, Iza

Pepe 2009.06.13 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.78
Összességében tetszett, habár útközben igencsak aggódtam, vajon jól sikerült-e kikakulálni a láda koordinátáit :-).

Fazék 2009.06.13 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.18
A szomszéd faluban lakunk, de a Török kút még így is újdonság volt. Jó a rejtés, a fiam hamar ráérzett a lényegre.

3D 2009.06.13 15:00 - Megtaláltam
Szép vagy/és érdekes helyekre vitt a multi, köszönjük.

tádé 2009.06.13 11:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
A lámpamúzeummal már régóta szemeztünk, de sosem találtunk megfelelő "ürügyet", hogy eljöjjünk. Szerencsére, ez a multi jó okot szolgáltatott rá, s nemkülönben a többi látnivaló megtekintésére is.
A lépcsőzés energiaveszteségeit a Lámpás étteremben pótoltuk - ajánjuk mindenkinek (a lámpamúzeummal szemben található).
Ami a lépcsőfokok számát illeti, utoljára gyerekkorombam számoltam egyesével ilyen sokáig, amikor bújócskáztunk (de lehet, hogy akkor csaltam :) ).
Összességében, számunkra kellemes szombat délelőttöt szereztek a Rejtők. Köszönjük!
Kicsi Gesztenye és Tádé

 
ier 2009.06.13 10:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Szép városka.

erbeo 2009.06.13 10:23 - Megtaláltam
Korábban már jártunk errefelé egy másik láda kapcsán, de most is tetszett a hely. A 3. pontnál összefutottunk egy kollégával :)

Barangoló alias elel 2009.06.12 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.77
Köszönöm a rejtést ! [wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2009.06.12 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.34
Kerékpáros kör: Bp Déli pu. - Biatorbágy (vonat), majd onnan bringával a Pátyra, ahonnan Bal3 és Gábor társaságában tovább Zsámbékra. A multi teljesítése után megcéloztuk a katonai bázist, majd a felette lévő "múzeumot". Innen aztán tovább tekertünk Perbál felé, majd Budajenő, Telki és Budakeszi következett. Aztán szépen hazatekertem Zuglóba. 84 km lett a mai bringás kör és 2 GC.hu, 2 GC.com és 6 GG játék esett áldozatul :) Jó kis nap volt!

Mikulás

Bal3 2009.06.12 11:40 - Megtaláltam
Ave! Wappolok, s mindjart tovabb trappolok! Udv Bal3 [wapon beküldött szöveg]

zolitr 2009.06.12 11:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.33
Zsámbék környéki kerekezés második találata. Nagyon trükkös a rejtő :). Némi segítségre volt szükségem, hogy szaámolni nem tudok, vagy trükk van a dologban. Köszi a segítséget HZ.

Üdv: Zoli

Brájen 2009.06.10 13:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Megtaláltuk!

Maya & Brian

cofe 2009.06.08 11:52 - Megtaláltam
Nem szeretem a számolós multikat, de ez jó volt! :)
Zsámbéki létemre ciki, de csak 48. megtaláló lettem, ennyire nem érek rá sajnos. :(

Marvin 2009.06.07 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Nekem valahogyan a lépcsők nem akarták azt a számot adni, ami villanypóznán volt, pedig többször is megszámoltam őket és mindig ugyanaz jött ki. De a villanypózna működött, a ládát már könnyen megtaláltam.

Csigabiga 2009.06.07 13:46 - Megtaláltam
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

Halász Lilla 2009.06.07 13:45 - Megtaláltam
Csigusszal és Gyöngyővel.

baliagy 2009.06.07 13:45 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

ittott 2009.06.07 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.48
Már zuhogó esőben érkeztünk meg GCBram-ról, ahol ragyogó időben jártuk végig az utat. Ha már ide navigáltuk magunkat akkor végig is csináljuk, határoztuk el. Így maradt az autós formula, ahol gyalogra csak ott váltottunk ahol leolvasni, lépcsőt számolni és ládát kellett keresni. Sajnos a többi ajánlott pont most kimaradt amit nagyon sajnálunk, de pótoljuk. Bár nem először voltunk, de még mindig szívesen jövünk ide.

 
endrec 2009.06.07 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Kellemeset sétáltunk a családdal.

Kripta
christy74 2009.06.07 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.00
Klassz túrát tettünk a családdal. :)

kl 2009.06.07 11:35 - Megtaláltam
Koszonom, hogy itt lehettem! [wapon beküldött szöveg]

Mr Zerge 2009.06.07 10:10 - Megtaláltam
Meg van. [wapon beküldött szöveg]
Zsámbék ismerős hely, kellemeset sétáltunk. A láda rejtés koordináta számolgatása egy feleslegesen túlbonyolított macera.

R.Guszty 2009.06.06 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.64
Már számtalanszor jártam Zsámbékon a romtemplomnál, először kb. 30 éve. Akkor még szabadon látogatható volt, nem volt bekerítve. Azóta is az egyik kedvenc romtemplomom. A láda koordináta kiszámolásakor kissé bizonytalan voltam, mivel a kúton az évszám csak nehezen olvasható. A jelszóképzés túl van bonyolítva.

 
csemege 2009.06.06 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.46
A láda haláli egy helyen van.

GeoRoni 2009.06.06 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Meglelve.
Az utolsó pont felkutatása előtt össze futottunk magnes50 kolléganővel és mivel egy irányba vitt tovább az utunk így a következő ládát is együtt kerestük meg

Magnes50 2009.06.06 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.82
Már sokszor jártam Zsámbékon, de most is tetszett. A séta sima volt, csak a oszlopszámolást rontottam el, köszönöm a segítséget. A ládától jövet találkoztam GeoRoniékkal és csatlakoztam hozzájuk a GCLEGV megkereséséhez.

napvirág 2009.06.03 18:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Még mindig a számomra oly csodálatos templomrom hatása alatt vagyok, ... a matekkal azt hittem meg fog gyűlni a bajom, de az első döbbenet után, jót nevettem az egészen.

Köszönöm az invitálást!

Maratonos Maci 2009.06.03 18:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Napvirággal ellentétben én nem szeretném, ha a telkem végében állna ez a templom...:-))... a matekról csak annyit, hogy az utolsó lépcsősort majdnem kifelejtettük a számításból...:-))

Kova1984 2009.06.02 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.78
köszi

Hz 2009.06.02 15:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.02
Szélben gazdag, sertől mentes, minimáltekerés az új láda okán 1 találattal
42,7 km-en.

Tracklog
Zozz 2009.06.01 19:52 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
Megtaláltuk

Donaldkacsa 2009.06.01 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.01
Ok

VP 2009.06.01 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.26
Zsámbék jó hely, gyerekkorom óta jártunk ide a templomhoz, és utána kirándulni.
A számolgatós multikat viszont nem szeretem, pedig a rejtő biztosan viccesnek találta.

pakrella 2009.06.01 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.92
Megtaláltuk.

M.Lali 2009.05.31 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.17
OK!

katika 2009.05.31 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.13
ok [wapon beküldött szöveg]
Zsámbékon már sokszor jártunk, de ilyen esőben még sosem. A pontok először kicsit zavarosnak tűntek, de a végén minden sikerült.

 
mapet50 2009.05.31 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.50
Most nem volt alkalmunk a nevezetességekben gyönyörködni az egyre intenzívebb esőzés miatt, de ezt máskor már megtettük.

Vértes 2009.05.31 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.81
Bőrig áztunk!

jgyuri 2009.05.31 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
Jó pontok voltak, köszi!

jspanyik 2009.05.31 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Kellemes kis multi és szerencsémre még az eső előtt sikerült befejeznem. Az évszámot eltaláltam, de a lépcsőket valamelyikünk (mármint a rejtő vagy én) elszámolta, de ebből nem volt gond, mert az egy ezred eltérés nem jelentett problémát.

Köszönöm a lehetőséget!

Gábor és Edit 2009.05.30 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.08
Megvan. Az évszámot nem tudtuk elolvasni, sem a helyszínen, sem később otthon, a tábláról készített fotóink nagyítása után sem. Ezért azt javasoljuk az utánunk jövőknek, ne is vesződjenek sokat a tábla megfejtésével, mert ez csak a rejtő gonoszkodása. (Helyette inkább koncentráljanak a megfelelő villanyoszlop megtalálására: "Ha esetleg bizonytalan vagy a számításod eredményében, a lépcső tetején állva a veled szemben álló villanyoszlopon felfestve ott az eredmény.")
A ládát - aggodalmaink ellenére - végül könnyen megtaláltuk a kőrakás alatt. (Bár a láda elrejtésére alkalmas kőrakásban nem volt hiány a láda környezetében.)
A keresés alatt végig attól rettegtünk, hogy mikor szakad le ránk az ég, de azért még megkerestük a közeli GCMoZa-t is. (Remek innen a kilátás, ezt se hagyjátok ki!)

kicsiogre 2009.05.30 13:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Vértestolna felé útközben megálltunk körbenézni Zsámbékon, a rejtésről a koordinátokon kívül semmit se tudva... A megtalálás mégis összejött, hála Tudonak az infókért!

csokisfánk-OK 2009.05.30 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Kellemeset sétáltunk a településen. A matematika is elsőre kikerült! A ládikánál gyors logolás kicsiogréval.

tudo 2009.05.30 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.26
1801.

120 km kerékpározás 1100 m emelkedéssel a Budapest - (vonat) - Esztergom - Búbánatvölgy - Dorog - Pilisjászfalu - Tinnye - Perbál - Zsámbék - Bicske - (vonat) - Komárom - Koppánymonostor - Komárom útvonalon 5 új ládával. Egész nap kerülgetett a zivatar, de végül csak utolsó láda utolsó 800 m-én áztam.

Az 1800. találat és GCBHAS után enyhe ellenszeles dombmenet következett Zsámbékig 42/19 - 52/16 között átlagos 82 rpm ped. és 142 bmp pulz. mellett. Az 1. pontot számolgattam éppen hosszában-széltében, amikor feltűnt egy GPS-es ember a parkoló közepén. Odagurultam hozzá, kiderült, hogy kessercsoporttal jött: Kicsiogre volt. Ellenőriztük a számlálást, aztán a 3. pontig együtt haladtunk. Számomra korábbi ládázásokból csak egy melléktorony volt új a romtemplomban, úgyhogy gurultam tovább a 4. ponthoz. Simán meglett.

Kijöttem Zsámbékról a nehéz edzések útvonalán Szomor felé GCLEGV-hoz.

A falu
A romtemplom
Kiszti 2009.05.30 12:30 - Megtaláltam
:)

Mihul 2009.05.30 12:30 - Megtaláltam
ok

scele 2009.05.30 12:30 - Megtaláltam
ok

szakica 2009.05.30 12:00 - Megtaláltam
ok

angyalkriszti 2009.05.30 - Megtaláltam
köszi

fkmaster 2009.05.29 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.13
Aggódtam a jelszóképzés miatt, de szerencsére elsőre sikerült a jót beírni. A környék ismerős volt, kellemeset sétáltam a záporos időben. Csak wapos leírásom volt, így a végládát rossz oldalról közelítettem meg, amit korrigálnom kellett. Köszönöm a rejtést!

szabitaxi 2009.05.29 12:30 - Megtaláltam
ok

jalso 2009.05.29 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Nagyon jól sikerült multi, amely elvisz a szépséges romtemplom közelébe is. A lépcsőket ugyan elszámoltuk, mert a lépcsősor közepe táján egy helyi asszonysággal szóba elegyedtünk, és elfelejtettük, hogy hol tartunk... De a villanypóznáról leolvasható szám (!) sokat segített. Kalkulátort nem vittünk, de végül így is kijött a láda koordinátája. :-))

Köszönjük: Ildi és Gyuri

Puszkany 2009.05.27 08:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.27
Ismerős terep, hiszen a nagyszüleim és néhány rokonom is itt él. Annyira otthonosan mozogtam, hogy a lépcsőszámolás ki is maradt, gyorsan pótoltam.

 
aDoc 2009.05.26 18:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Hihi!

Rókacsapda 2009.05.26 09:55 - Megtaláltam
Köszi a rejtést, jó volt. Zsámbék központja is megérdemelt már egy multi ládát.

Anna+András

Ata72 2009.05.25 10:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.85
Újabban non-stop Zsámbékra járok! :-)))

Köszönöm a játékot!
Ahhoz képest hogy csak a GPS-ben lévő leírást bogarásztam pontonként, és ahhoz képest hogy nem kifejezetten kedvelem számolgatós multikat, és ahhoz képest hogy a 2.5 pontot először kihagytam mondván ha ez nem a harmadik pont így biztos nem is olyan fontos, ahhoz képest a végére annyira megtetszett!!! (Nincs több "ahhoz képest"!)

Érdekes és mókás kaland volt! ;-D

Tomi_Bp 2009.05.24 23:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.18
Megtaláltuk!

Gyros, Bernix & Tomi_Bp

Bernix 2009.05.24 23:05 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Gyros 2009.05.24 23:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.86
Kicsit sem siettünk, még is még felfértünk a dobogóra. Zsámbék még éjszaka is hangulatos, a jelszóképzés viszont nem barátságos.

Pl: számold meg a lépcsőket... közben egy úttest keresztezi, az utána lévőt is bele kell számolni, vagy csak az első részét ? - ez nem egyértelmű.

Az évszám utolsó számjegye nem 100%-osan olvasható, ezzel együtt 4 lehetséges koordináta is van a záróládára.

Tomi+Berni
Romtemplom 
Fil 2009.05.24 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.37
leFILelve. [wapon beküldött szöveg]
Vendégek voltak nálunk, így a megjelenés után bő 4 órával tudtunk csak indulni a leFILelésre, nem is reméltük, hogy a második helyezés a mienk lesz. Olyannyira nem, hogy messzebb parkoltunk, gyerekekkel lazán sétálgattunk, nézelődtünk, bementünk a romot vagyis csak a kőtárat megnézni... Kicsivel 7 előtt érkeztünk, már be sem akartak engedni minket, nagy kegyesen a kőtárba bejuthattunk. Szerencsére ezt azért ingyen. (Fotójegy is van 400 Ft.) Nagyon tetszett a sétás városnézés, köszönjük, hogy elkalauzoltál minket ide. Séta közben eltűnődtünk, nézve a rom monumentális méreteit, vajh hogy készülhetett ez el annak idején? A kastély most annyira nem fogott meg minket, de ez nem a kastély hibája :) Tegnap is épp egy ilyesmit látogattunk meg, csupán ezért.
Összességében: klassz élmény volt, köszi!

Nebel 2009.05.24 17:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Pályafutásom második első találata, mindenre számítottam, csak erre nem! :)
Ismét egy remek multiláda született, jól válogatott pontok és érdekes látnivalók jellemzik a rejtést. Korábban már jártam Zsámbékon egy másik közeli rejtés kapcsán, most is jó volt visszajönni ide. Az első pont sima ügy, a másodiknál sajnos eléggé elmosódott már az évszám de azért megfejthető a dolog. A harmadik pont is sima ügy, egy rövidke számolgatás és már a rejteknél is voltunk. Szépen kivitelezett rejtés, először tartottam a leírásban szereplő kőrakástól (volt már ilyenből siralmas megoldás) de itt tényleg jól sikerült megoldani. Mindent összevetve gratulálok és sok sikert!
:)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu