geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
2471. Csávolyi Vodica (Kis-Vodica) (GCCSVO)
Az elérési utak ortofotón feltüntetve
Az elérési utak ortofotón feltüntetve
A kegyhely egy régi térképen
A kegyhely egy régi térképen
Ahol rá kell fordulni a jánoshalmi útra, jobb oldalon a kereszttel
Ahol rá kell fordulni a jánoshalmi útra, jobb oldalon a kereszttel
A kapu
A kapu
A kápolna
A kápolna
A kis szoborkápolna
A kis szoborkápolna
A szent kút
A szent kút
És még hintázni is lehet, az egész család egyszerre :)
És még hintázni is lehet, az egész család egyszerre :)
Az első bajai szeszgyár (Mátéháza)
Az első bajai szeszgyár (Mátéháza)
Szeszgyári kőtábla
Szeszgyári kőtábla

Szélesség N 46° 12,462'
Hosszúság E 19° 5,161'
Magasság: 153 m
Megye/ország: Bács-Kiskun
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.06.15 00:00
Megjelenés időpontja: 2009.06.17 10:00
Utolsó lényeges változás: 2014.12.26 17:26
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Balázs80, Qszez & Angel
Felhasználó: Balázs80
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 3000 m
További infók: http://www.bucsujaras.hu/csavoly/
Megtalálások száma: 129 + 1 sikertelen + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.2 megtalálás hetente


WAP:

A kápolna előtt lévő házikó, szőlők felé néző hátánál, a palatető és gerenda között kb 10x5x3cm-es konyhai doboz zsákba rakva.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Felső-bácskai kegyhelyek:

1. A világ legnagyobb Mária szobra Hercegszántón (GCMSZH)

2. Vodica-Máriakönnye kegyhely (GCvodi)

3. Szent Anna kápolna, Sükösd (GCANNA)

4. Katymári Vodica (GCKAVO)

5. Csávolyi Vodica (Kis-Vodica) (GCCSVO)

Mi a Vodica?

Vodica nevének hallatán mindenki előtt a Bajától néhány kilométerre délre fekvő kegyhely képe jelenik meg. Kevesen tudják, hogy több Vodica létezik Észak-Bácskában, így Bajától keletre, Csávoly határában is van egy.

Iványi István 1907-ben megjelent Bács-Bodrog vármegye Földrajzi és Történelmi Helynévtára című művének V. kötetében ez olvasható a névről:

"Szentnek tartott kis források szerb elnevezése, melyek iránt különösen a szerb nép vallásos tisztelettel viselkedik, bizonyos alkalommal búcsújárásban is fölkeres és bajaiban gyógyítást vár vizétől. Ilyen Vodica, melyet a magyarok Szentkútnak, a németek Bründelnek neveznek több van vármegyénkben."

Iványi összesen tizet említ, közülük az egyik "Bründel Kapelle a csávoli szőlőkben."

A csávolyi, úgynevezett Kis-Vodicáról:

Ez a Vodica a bajai Gólyasortól induló jánoshalmi (régi vármegyei) földút mentén, a Csávoly külterületének számító Józsefháza-pusztától északra mintegy 500 méterre, a Kápolna-dűlőben, régi szőlők mellett fekszik. A csodatévő erejűnek hitt kútról először egy 1731-es határjárás tesz említést, majd Pesty Frigyes 1864-es Helynévtárában Csávoly leírásánál olvashatjuk a következőket:

"Bründl egy szőlősarok elnevezése miután közeliben egy kiskút létezik, mellyet néhány babonás nép szent kútnak és csoda tevőnek körösztölt, s oda egy keresztet is állítatott, s bár a papi hatóság által mint olyannak elösmerve nincsen, mind a mellett mai napig néhányan oda vándorolnak imádságot teljesítendők."

A csávolyiak emlékezete négy olyan legendát őrzött meg, amelyek szerint a Božja ledja (Isten háta, Isten fekvése) szél által összehordott futóhomokos dombjából előbuggyanó víz csodatévő erővel bír. A jelenések Csávoly fő nemzetiségének tagjaival történtek (magyarok, bunyevácok, németek), s közös vonás a történetekben Szűz Mária megjelenése és egy kivételével forrás keletkezése.

Az egyik szerint egy néma magyar fiú családja eltűnt lovait keresve megszomjazott, majd valaki elvezette egy helyre, ahol jóízű forrás fakadt. Miután ivott a vizéből, tudott beszélni. A gyerek azt állította, hogy vezetője Szűz Mária volt.

Egy másik történet egy, a Božja ledja részen lakó bunyevác család bénán született lányával kapcsolatos, akinek tizennegyedik születésnapján udvari játszadozás közben hófehér ruhában megjelent Szűz Mária. Magához hívta a lányt, aki mankóját eldobva szaladt hozzá. Egy csokor virágot és egy piros almát adott neki. A kislány ettől kezdve járni tudott. Ahol Szűz Mária állt, ott forrás tört elő.

Egy német nemzetiségű helybéli Mária napján, ünnepnapon dolgozott a szőlőjében. Megjelent Szűz Mária és nevén szólítva kérdezte: "Tudod-e milyen napot jelez ma a naptár?" Ettől kezdve a később magas kort megélt helybéli vasárnap és ünnepnapokon sosem dolgozott.

A csávolyi szőlőkben lakó magyar juhász és bunyevác asszony házasságából született iker fiúk eltűntek egy zivatar alatt a Božja ledja részen. A keresésükre indult szülők egy villám sújtotta fa tövében forrást találtak, amelynek víztükrében fiaikat és Szűz Máriát látták meg, aki így szólt hozzájuk: "Ne várjátok vissza ikreiteket, mert azok az én vőfélyeim, angyalok lettek." Ennek emlékére a szülők a falu északi részén keresztet állítottak.

Mivel mindegyik nemzetiség tagjai előfordulnak a történetekben, a község egész lakossága magáénak érezte a helyet. Mayer Ferdinánd csávolyi plébános, nyilván híveinek ösztönzésére, 1874 tavaszán Haynald Lajos kalocsai és bácsi érseknél kérvényezte, hogy az 1748-ban állított kereszt mögött, a forrás mellett kápolna épülhessen. Az érsekség a kérvényhez mellékelt terv szerint engedélyezte az építkezést a hívek költségre, akik vállalták ezt és a hely mindenkori gondozását. A helybéli mesterek kivitelezésében rövid idő alatt elkészült kápolna alapterülete 5,5 x 4,5 méter, cseréppel fedett, belül boltozatos és 4 méter magas. Berendezése is a hívek adományaiból történt, az oltárkép a "Segítő Szűz Mária" kegykép másolata lett, és a csávolyi templomból elhozták Szűz Mária faszobrát. Mayer plébános úr a szentelést 1874. május 3-án végezte és Vodica ettől kezdve búcsújáró hellyé vált, amelyet a katolikus közösség főleg Mária ünnepeken keresett fel. A csávolyiakon és a falu külterületének számító Józsefháza-puszta lakóin kívül jöttek hívők Rémről, Felsőszentivánról, Sükösdről és a bajai határhoz tartozó Lakhandiból is. Az első időkben évente négy alkalommal indult processzió a faluból Vodicára. Először a szentelés évfordulóján, másodszor Pünkösd hétfőjén, harmadszor Nagyboldogasszony napján (augusztus 15-én) és negyedszer Kisboldogasszony napján (szeptember 8-án). Az 1900-as évek elejétől már csak kétszer (Pünkösdkor és Nagyboldogasszony napján) zarándokoltak szervezetten, napjainkban pedig processzió nélkül Pünköskor tartanak kint búcsút. A szentmisét majálisszerű program követi, a hely jelenlegi "Vodica Ranch" felirata talán erre utal.

A későbbiek során, 1903-ban a kápolna új cserépborítást kapott, 1904-ben tőle 20 méterre északkeletre és északnyugatra egy-egy kisebb szoborkápolna készült (egyikbe a bunyevácok Nepomuki Szent János szobrát, a másikba a németek Szent Flórián szobrát tették, sajnos, azok mára eltűntek), és 1906-ban vaskeresztet állítottak az elkorhadt fakereszt helyett. A továbbiakban a kápolna nyugati oldalán őrház, elé pedig harangláb épült, de a harangot az első világháborúban leszerelték és hadi célokra használták fel. Pótlása csak 1924-ben történt meg, akkor azonban az adományozó a korábbinál nagyobbhoz segítette hozzá a kegyhely vallási közösségét. A kápolnaőr feladata harangozás, a kápolna és a kegyhely területének rendben tartása volt, cserébe a szolgálati lakásért (ez 1948-ig volt így). A kegyhely fénykorában, az 1900-as évek elején megpróbálták a forrásfoglalást, de az többször bedőlt, ezért végül kutat ástak a közelben.

A 20. század utolsó negyedében a szomszédos szőlőkben kisebb-nagyobb épületet emelő helybéliek összefogásának eredményeként megtörtént a kápolna állagmegőrző felújítása és környezetének rendbetétele. A korábbi harangláb helyett a kápolna tetejének gerince fölé emelkedő harangtornyot alakítottak ki, amelyből sajnos a millennium évében eltűnt a harang. Tevékenységük nyomán a múlt tükrében felvillan a csávolyi Vodica régi fénye és tanúi lehetünk a Mária-kegyhely megújulásának.

Forrás: Dr. Nebojszki László (2005): A csávolyi Vodica kápolna, Bajai Honpolgár, 18-19. oldal

Megközelítés:

1.
Szeged felől érkezőknek Csávolyon jobbra be kell fordulni a Szőlő utcába. Itt van kialakított parkoló, rögtön a sarok után jobbra, innen 5350 m a célpont. A Szőlő utcán tovább kell haladni ki a faluból egészen a  N 46° 12,527' E 19° 7,186' [GCCSVO+Itt nyugatnak] koordinátákig, ahol a jánoshalmi földút keresztezi a műutat. Jobbra egy kőkeresztet kell látnotok. Itt balra kell lekanyarodni. Innen 3 km a kegyhely. Aki nagyon sajnálja az autót itt még leteheti, később nem biztos, hogy talál alkalmas helyet. Mivel az út agyagos, esős időben csúszik, ragad és nagyobb tócsák alakulnak ki! Kb 2500 méter után a  N 46° 12,309' E 19° 5,246' [GCCSVO+Itt északnak] koordinátáknál jobbra be kell fordulni az akácosba (tehát nem mégy el a szőlőkig), innen 300 méter a kápolna, egy Vodica Ranch feliratú kapu alatt kell behajtani. Ha elvétetted, pár méter után újból próbálkozhatsz :)

2.
(Személyautóval nem javasolt!) A Baja felöl érkezők az  N 46° 11,083' E 19° 5,132' [GCCSVO+Józsefháza felé északnak] koordinátáknál balra lekanyarodhatnak Józsefházapuszta felé, de ez az út száraz időben is csak körülményesen járható személyautóval. Viszont a kegyhelyig csak 3200 m. A józsefházi úton haladva az  N 46° 12,276' E 19° 4,823' [GCCSVO+Itt keletnek] koordinátáknál jobbra kell elkanyarodni a jánoshalmi földútra. Majd balkéz felöl a szőlők mellett elhaladva az  N 46° 12,306' E 19° 5,237' [GCCSVO+Balra 300 m a cél] koordinátáknál balra be kell kanyarodni az akácosba, innen 300 méter a kápolna, egy Vodica Ranch feliratú kapu alatt kell behajtani. Ha elvétetted, pár méter után újból próbálkozhatsz :)

A láda:

A kápolna egy árnyas, fákkal körülvett piknikezésre kiválóan alkalmas helyen áll (még két hinta is illetve asztalok és padok is vannak). A láda a padoknál lévő házikó, szőlők felé néző hátánál, a palatető és gerenda között kb 10x5x3cm-es konyhai doboz zsákba rakva.FONTOS!!!

A szoborkápolna mögötti szentkút, mely a fotón is látható ÉLETVESZÉLYES. Több oldalán is bedőltek a téglák és befolyt a homok, így bármikor beszakadhat a talaj az alatt, aki a széléhez közel áll. Ha lehet, akkor ne menjetek oda, ha még se bírjátok ki, akkor legfeljebb a kápolnával átellenes oldalához merészkedjetek csak oda!
Mátéháza:

Ugyan nem a rejtés része, de érdemes egy pillantást vetni a Mátéházán található Baján elsőként 1943ban épült szeszgyárra is. Sajnos nem lehet bemenni a gyárba, és kimondottan elhanyagolt állapotban van, de legalább még áll. A bejáró út nagyon rossz állapotú. (De akár személyautóval is végig lehet menni rajta; emberek élnek bent :))

Kedvező műholdállást és kellemes időtöltést kívánunk!

Qszez & Angel
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (84 db): környezet: 4.32 rejtés: 4.21 web: 4.54 átlag: 4.35

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


tabletta 2019.10.06 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

atys70 2019.08.17 15:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.85
Megtaláltuk. Egy kis autózás, egy kis túra. Kár hogy nem lehet belülről megnézni. Nem a keresztnél álltunk meg autóval hanem kicsit tovább a következőnél. A befele vezető út mellett volt jó pár szilvafa, visszafele jól esett bekapni pár szemet.

N.Zs. 2019.06.15 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
A gyümölcsnapunk itt folytatódott. Roskadásig teli eperfa áll a templom előtt. A padok és a fa alatti terület is ragadt az érett gyümölcstől. A kápolna szépen rendbe van téve, de a mellette lévő épületről ez nem mondható el.
A ládához óvatosan kell bemenni a sok tövis miatt. Ruhaszaggató.

IMG_7339
IMG_7340IMG_7341
IMG_7342 
tevelady 2019.06.14 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam Hegyóval. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Hegyo 2019.06.14 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.96
Megtaláltam Teveladyvel, köszönöm a lehetőséget.

james 2019.04.26 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Sir Pajszer 2019.04.25 15:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.07
Köszi!

Albatrosz947 2019.04.20 11:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
Bácsbokodról bringával a zsákomban a ládám. Mák már nem volt benne.
Köszi a lehetőséget.

anettx 2019.03.24 08:00 - Megtaláltam
TFTC!
Baja környékén kóboroltam az alföldi pusztában.

Világvégi hangulat. Most ide is könnyű volt a poros földúton beautózni.
A szomszéd tanyáról nagyon néztek, hogy mit matatok a tetőnél - nem tudom, hogy tudnak-e a ládáról.

Anna és Misi 2019.02.20 10:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk,köszönyük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

jozso107 2019.02.16 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.60
Köszönöm a rejtést.

IMG_20190216_154327IMG_20190216_153620
IMG_20190216_153719IMG_20190216_154126
nagyutazo 2019.02.09 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést :)

miky 2019.01.04 12:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

anikofazekas22 2019.01.04 11:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

eltájoló 2018.09.16 10:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.08
Éppen szüreteltek a kápolna melletti szőlőben. Velük beszélgetve megtudtam, hogy a kápolnát évente csak egyszer használják, a többi napon be van zárva. A szüretelők elmentek reggelizni, így észrevétlenül ki tudtam venni a ládát. A zsákocskának tökéletesen rejtő színe van. Köszi a rejtést.

fenykepek.xt660 2018.05.20 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

TanEra 2018.05.18 21:52 - Megtaláltam
Megtaláltam!
Köszönöm a rejtést!

foxfoxfox 2018.04.17 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

katika 2018.02.17 17:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

 
VP 2017.11.29 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.56
Jó nagy sár az úton, a betontól gyalog. A kápolnánál nagy nyugi.
Októberben tájfutóverseny után megkerestem a környék sok ládáját, de néhány már nem fért bele az időbe. Most a GCRTEK, az új mozgó adta az apropót, hogy újra erre jöjjek. Ide még nem ért el a front se: borongós, de száraz idő volt, néha még a Nap is átderengett a felhőkön.

Petya25 2017.11.02 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtaláltam. Szép helyen van. Nagyon jók a hinták. Köszönöm a rejtést. :)

20171102_151938[1] 
Balkanbeat1982 2017.08.01 19:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Molli 2017.07.04 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Megtaláltam

snandor 2017.07.02 18:51 - Megtaláltam
Koszi! :)

EmesESE 2017.06.04 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget ... [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Göde 2017.05.18 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Maga a hely szép. De amíg odajut az ember?????

laszloze 2017.05.13 19:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. A láda épségben egészségben.
Köszönjük a rejtést!
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

denho 2017.04.14 17:27 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.65
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

renault 2017.03.25 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.81
Szép

kispeter12 2016.12.31 12:43 - Megtaláltam
Köszönöm.

kobcikrajci 2016.11.26 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.54
Bicajjal Bajáról. Az 55-ös mellett szuper kerékpárút épült, tehát a megközelítéssel semmi gond nem volt, a tanya végéig folytatódik az aszfalt. Innen már kicsit traktoros a földút, van 1-2 mélyebb tócsa is, de nem olyan vészes. A kegyhely teljesen őszi hangulatban, elhagyatva várt, van még itt mit szépíteni! :) A cache rejtése kifogástalan, bár erősödnek az akáchajtások végig a fal mellett. A ládában nincs íróeszköz, talán az utolsó két megtaláló ezért nem írt a füzetbe.

Racz Norbert 2016.03.25 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést. Jó a hinta :)

Domcsaj 2016.01.24 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk :)

20160124_141925[1] 
Párduc50 2015.11.06 14:00 - Megtaláltam
m

paul 2015.11.02 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.24
Köszönöm a rejtést.

TS 2015.10.03 09:30 - Megtaláltam
Régóta terveztem ennek a ládának a felkeresését. Tanulmányoztam az utat és egy korai Baja felé tartó buszra felraktam a biciklimet és irány Csávoly. Kellemes kiránduló időben tekertem a Szőlő utcán kifelé az aránylag megfelelő minőségű aszfaltúton a keresztig. Fényképezés után ráfordultam a földútra, ami egy nagyobb pocsolyával kezdődött de utána elég jól járható volt. A kiserdő felé közeledve kiabálásokra lettem figyelmes. Mint kiderült, vadászok jöttek velem szembe és a fácánokat próbálták felriasztani. Szerencsére engem nem néztek fácánnak. A vadászok tovább haladtak és elcsendesedett a környék. Betértem a kiskertekhez amiről az egyik kollégám említette, hogy gyerekkorában sokat jártak ki Csávolyról művelni az itteni kertjüket. A szőlőt már leszüretelték de az öreg diófákról lehullott nagy szemű dióból egy párat feltörtem, ami nagyon ízletes volt. Majd átsétáltam a Vodica Ranch kapu alatt a kápolnához amit szépen felújítottak. Megkerestem a szent kutat is. A hintázást sem hagyhattam ki. Elücsörögtem az öreg eperfák alatt, majd feltöltődve tovább indulta az Ólom-hegy felé.

pappcsalád 2015.08.29 14:49 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Attibati 2015.08.21 17:25 - Megtaláltam
162 kilométer kerékpározás Bácskában.
Gondoltam rövidítek, ezért nem a leírásban megadott útvonalon, hanem az 55-ös útról néhány száz méterrel az ajánlott letéréstől előbb fordultam le egy földútra. Rossz ötlet volt, kerülgethettem a hatalmas pocsolyákat, egy szakaszon még az utat is betárcsázták. Ráadásul - mint visszafelé tapasztaltam - az ajánlott út egy hosszú szakaszon aszfaltozott.

GYEZegzug 2015.07.04 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.63
Megtaláltam. Gyönyörűek az eperfák most érik a termése. Köszi szépen lehetőséget.

alucifer 2015.05.12 14:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.09
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


QuadKan 2015.03.07 17:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.15
Megtaláltam

Balázs80 2014.12.26 17:00 - Egyéb
Karácsonyi pihenés után eljöttem e régóta beteg ládát kicserélni. Új láda, új rejtek, új jelszó. Jó keresést!

SportMan 2014.10.05 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.71
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. A láda már nagyon el van ázva, sürgős karbantartásra szorulna. Sajnos nem volt nálam pótláda, így cserélni nem tudtam. Egyébként a környék nagyon nyugodt. Jó kis gyalogtúrát tettünk a műúttól.

TücsiTeam 2014.09.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.96
Sajnos a láda itt is elázott. A hely szépsége megérdemelne egy vízhatlan ládát!

 
SirLes 2014.05.19 08:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

blondey 2014.04.21 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Megtaláltuk - köszönjük a rejtést. A kápolna melletti asztalokon ejtettük meg a húsvéti sonka, tojás, kalács, torma összeállítású ebédet. Nagyon szép, kellemes környezet. Visszatérünk ide máskor is!

 
Predator Cow túracsapat 2014.04.05 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk!
Ugu, Vedi, Szek

Access Denied 2013.11.30 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.07
Egy kis séta a kukoricaföldön majd utána pihenés a pici kápolnánál.
A környezet rendezett, nyugodt hely.

Kösz a rejtést!

 
Pogánypeti 2013.10.28 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.25
A mai napom első ládája... :)
Csávolyról gyalogoltam ide, majd a kötelező fényképek elkészítése és a logolás után megreggeliztem. Viszont most este jöttem rá, hogy magáról a Szent kútról nem csináltam képet. Valahogy kimaradt, elfelejtettem, stb. nem tudom, de lehet azért, mert nem is vettem észre, hogy hol van a kút... :(
A ládáról annyit, hogy könnyedén, jól lezárt száraz állapotban találtam meg a tégla alatt, melyet viszont egyetlen borostyánlevél sem takart.
Innen Bács-Kiskun megye legmagasabb pontjához gyalogoltam tovább: GCOlom
Köszönöm a rejtést! :)

baranyaifiú 2013.09.15 13:30 - Megtaláltam
OK!

tmolli 2013.09.15 13:30 - Megtaláltam
Köszönöm!

acsocso 2013.05.05 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.30
Szép kis kápolna.
Nagyon tetszett a hinta :D

Tomi&Timi

hinta-plainta :) 
carmin 2012.09.30 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.19
Nagyon szép időben tettük meg a sétát. Köszönjük a rejtést.

fattila 2012.09.11 14:51 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.84
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Részletek, ha lesznek, majd később. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

csipet_csapat 2012.07.23 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Józsefház-pusztán az utolsó háznál tettük le a kocsit, innen kellemes 1,5 km-es séta.
Köszönjük a rejtést.

 
Gyömi 2012.07.18 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.58
Motoros túrázás közben. Köszönjük!

 
sirgalahad 2012.07.10 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.37
Néma beszél, lát a vak
Béna újra mozgékony
Csoda víz, úgy vártalak
Hozzám is légy jótékony!

Strombus 2012.05.30 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.66
Szép, békés hely. Kár, hogy pont a lényeg, a víz hiányzik, vagyis nem lehet hozzájutni.
Csodálom, hogy a hevenyészett rejtés ilyen jól bírja. A jelszó nem igazán illik a hely hangulatához.

zeus 2012.04.29 11:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
köszönjük!

molirobi 2012.04.09 13:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.54
Megtaláltuk! Második húsvéti ládánk. Szép hely,kár hogy felénk nincs ilyen nevezetesség. Kicsit hideg szélben azért megterítettünk az asztalon.
Az ételből még a helyi cicának is jutott! Nem válogatós...
Körülbelül két órát töltöttünk ott. Nem jutottunk volna el ide ha nincs ez a láda! Köszönjük ! :)

 
RoriZo 2012.04.08 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.55
Meglett, köszönöm.

supicool 2012.04.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Első ládám, lakóhelyemtől cirka 15 km, mégsem voltam még a helyszínen sose. Autóval való megközelítés nem a legegyszerűbb, de nem is lehetetlen küldetés:D.

Zsu. 2012.03.17 12:02 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2012.03.17 12:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.46
Zsuzsi születésnapi autós-gyalogos ládázgatás a megyében. Bátyám is csatlakozott a kompániához, így hármasban látogattuk meg a helyszíneket és keresgéltük a dobozokat! Fantasztikus időjárás és nagyon szép látnivalók jellemezték az egész kirándulást, panaszra ok nem lehet. Van még értékes látnivaló a megyében, ez a lett a végkövetkeztetésünk.
A hajósi pusztában való bolyongás után a vodicák következtek, elsőként a csávolyi. Hála a gyönyörű és régóta esőmentes időnek, a földutak csont szárazak voltak, így a megközelítés igen egyszerűre sikerült. A láda - a leírás, nem a koordináták alapján - gyorsan meglett. Nagyon kedves kis pihenőhely. A hintát megéri kipróbálni, zseniális! :)

Mikulás

pozoli1 2012.01.28 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Megtaláltam.

Mfer84 2011.10.21 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Nagyon tetszettek a homoki szőlőskertek, a kápolna története is érdekes volt. Köszönjük, hogy itt lehettünk!

illancsi homok
MaFe örs 2011.10.16 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.57
Megtaláltuk! Sajnos a földút nagyon nehezen járható, és még ennél is sajnálatosabb, hogy a kápolna is egyre pusztul!

Balear 2011.10.08 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.90
Vodica kört mi is beteljesítettük. Talán a legkihívásosabb rész volt. Egy pontot rosszul írtunk be a gpsbe és ebből az lettm hogy szépen körbeszántottuk a környék földutait, szóval utána egy alapos kocsi mosást kellett eszközölnünk :) A hely elég komoly és a környezet is :) Jó horrorfilm alapanyagot szolgáltattunk volna :) A hinta díjnyertes :)

Köszönjük a rejtést

Niki, Szandra, Csabi

koszog 2011.10.02 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.76
Meglett, köszönöm. Ezzel a találattal bezárult a vodica kör. :) Kerékpáros túra, 140 km.

Tisztisz és Csabi 2011.08.13 20:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.79
Köszi

Remek hely. Máskor visszajövünk, de akkor gyerekekkel...

RudiSZT3 2011.08.06 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.30
Gyakorlatilag hazatértem. :) A kápolnát és környezetét már vagy 25 éve az én családom, illetve egy másik csávolyi család tartja karban, mi újítgatjuk. Miénk a tanya is a kápolna mellett. Rendszeresen kijárunk, az utóbbi hónapokban is voltam kint. Az a vicces, hogy már évek óta ott volt a láda, de csak most kezdtem a ládakeresést, és így most derült ki, hogy Vodicán is van. :) Tettem fel képeket a kápolna belsejéről. Kellemes időtöltést minden arra járónak! :) Köszönet a rejtőnek!

pokers 2011.07.02 11:21 - Megtaláltam
Épp érett az eper az eperfán, hoztunk is haza egy zacsival.

 
Csuek 2011.05.07 11:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.70
Köszönjuk Emrich-nek a tippet. Az út egyszerű személyautóval is jól járható volt.

Maclura 2011.03.29 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.94
Megtaláltam.
Köszönet a rejtésért.

yano6ard 2011.02.03 10:50 - Megtaláltam
Biztosra mentem: nem vártam meg míg felenged a fagy. :-)

viratti 2011.01.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Az út Józsefházapusztáig kocsival is járható bitumenes utána sártenger .
Ez volt az első geoládánk könnyen megtaláltuk nagy élmény volt . Az asszonyt is kivittem sok volt neki a 6 km :)

 
Csizmások 2010.10.23 13:00 - Megtaláltam
6oo m-re közelítettük meg autóval, onnan már csak "toronyiránt", visszafelé két kisérőnk is lett.

KKH-SRT 2010.10.03 17:32 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.98
Megtaláltuk!

Kiskunhalasi Street Racing Team

Peti + Anita

"KKH-SRT 2009.10.10 15:07 - Nem találtam meg - szerkesztés
Az "aszfalt" út iszonyatosan rossz minőségű volt, azt hittem szétesik az autó futóműve. Rá akartunk kanyarodni a földútra (a keresztnél) de abba a pillanatba a por ellepte a kocsit és nem láttam semmit, elig tudtam kitolatni. Továbbmentünk és egy másik lejárónál kanyarodtunk le ahol sokkal jobb volt a földút minősége. Mentünk is egy 2-300 métert, de az út kellős közepén volt egy hatalams szántás, meg se próbáltam rámenni. Így abba is hagytuk a keresést.

Kiskunhalasi Street Racing Team
hhtp://www.kkh-racingteam.try.hu

Peti és Anita

[Elutasította: Qszez & Angel, 2009.10.21 19:22]"

ui: A földút is iszonyatos néhol...

 
Emerich63 2010.08.21 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.36
Ezzel a ládával régi "kötelességünknek" tettünk végre eleget, hiszen a lakóhelyünkhöz igen közeli ládáról van szó. Viszont a leírások alapján nehézkesnek tűnő megközelítés eddig távol tartott bennünket.
Feleslegesen!
Autós megközelítés a rejtő által 1-es pontban megadottak szerint. Száraz. poros időben járható volt az út gyakorlatilag a ládáig. Visszafelé viszont a legelső megtaláló (autogaz & családja) szerint megadott (a kövesúttól N 46º 11,121 és E 19º 5,633 koordinátán kiérkező) nyílegyenes földúton jöttünk vissza, ezt használni drive in -osoknak jóval ajánlatosabb! Szinte kátyúmentes, kényelmes út - és jóval rövidebb!
Maga a hely kellemes, csendes, a ládaleírás alapos, tökéletes!
Köszönjük a rejtést!

Kertész család 2010.08.20 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.12
Nagy séta volt,de megérte.Köszönjük a rejtést.

zalajaro 2010.08.15 14:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
Alföldi szölök közt megbúvó különlegesség.

Mathau 2010.08.15 14:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.24
Sikeresen el tudtunk autózni egészen a ládáig. A műútról vezető út tökéletesen járható.

Péter60 2010.08.11 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.09
Szeretem az ilyen eldugott helyeket, még ha elhanyagoltak is. Csávoly felöl az első letérőt elvétettem, de így is jót tekertem. Köszönet a szuper leírásért!

rotty 2010.07.10 13:00 - Megtaláltam
Kerékpáros kör Mohács - Nagybaracska - Vaskút - Józsefháza - Baja, majd gyakorlatilag végig - a turistautak.hu-n még nem szereplő - töltésen vissza Újmohácsra.
Szenvedtünk rendesen, míg Vaskúttól ideértünk: tikkasztó hőség, szembe-szél, változatos állapotú aszfalt- és földutak. Józsefházáig viszont az 55-ösről már aszfaltozott út vezet, így már csak 1,8 kilométert kell menni földúton a ládáig. Nem mondom, hogy a sima futófelületű gumival egyszerű volt a homokos talajban ezt megtenni...
A ládát keresve már néhány csaláncsípés után hosszúnadrágot húztam, de feleslegesen, ahogy felöltöttem, máris meglett a láda, örültem, hogy nem kellett a csalános-akácost átkutatni, közelebb van a láda elrejtve.
A szentkútnál szokásos szentkút-hangulatom támadt, ami nem marasztalt sokáig, igyekeztünk a hallé-ünnep lázában égő Bajára, hogy mielőbb megmártózzunk a Sugovicában.
Kerékpáros kupa: 114 km

Balázs80 2010.06.06 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Bringával érkeztem Bajáról, végig földúton. Nagyon szép volt az idő, helyenként még sártenger a földutakon, de azért jó tekerés volt (oda-vissza 20km). A hely maximálisan tetszett, és nagyon eldugott helyen van. Bajaiként előtte soha nem hallottam róla és nem is jártam még ezen a környéken sem. Köszi a rejtést.

Pipacsok
bazsoka 2010.06.05 19:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.53
Egy kis Off Road túra Zafirával. Okozott néhány meleg pillanatot a sártengeren való átkelés, s másnap egy munkás órát az autótakarítás.

Skalp 2010.05.01 18:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.06
Tetszik, hogy régen minden vodice mellett minden nép megtalálta a maga világát anélkül, hogy a másikét lerombolta volna. Példa lehetne ez manapság is...

csg69 2010.05.01 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
Megvan :)

evivagyok 2010.05.01 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.85
Közös találat kedvesemmel csg69-el :)

Dr.Lada 2010.04.29 17:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
19izsi73-al hallottuk itt a mezőgazdasági munkák ideje, így gondoltuk besegítünk kicsit az alföldön, ezért lementünk és arattunk. :-)
Eme ládika is ennek esett áldozatául. :-)

19izsi73 2010.04.29 17:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.92
Az Ismerjük meg hazánkat!" program keretében most a Duna-Tisza köze volt soron.
Hiába jelölte az utat a tuhu, nem mertünk arra menni, így maradt egy 700 méteres séta. Egy méhcsípéssel a fejemen, majd némi stressz egy kutyától; gazdája láttán azonban jámbor eb képét mutatta. Már-már összebarátkoztunk. Némi beszélgetés a közeli ház lakójával, majd gyors találat.

 
Mihul 2010.04.28 15:22 - Megtaláltam
hosszú séta

jiimbo 2010.04.04 15:45 - Megtaláltam
Remek!

szadi&agi 2010.04.04 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.60
Kösz a rejtést!

Tavaszodik 
kl 2010.03.20 17:11 - Megtaláltam
Itt is voltunk [wapon beküldött szöveg]

cseszme 2010.03.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Egész jó, könnyen meg lehet találni.
oben és gabó

Levi csapata 2010.03.15 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.81
Megtaláltuk,kicsit elhagyatott,de kellemes hely.

12
3 
ficsorjeno 2010.02.19 16:12 - Megtaláltam
Lásd fiaimnál.

ficsor 2010.02.19 16:11 - Megtaláltam
Ficsorgabi öcsémmel, ld. az Ő bejegyzését!

docziakos 2010.02.19 16:10 - Megtaláltam
Köszönjük!

ficsorgabi 2010.02.19 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.30
Édesapámmal, bátyámmal, unokatestvéremmel tett gyalogtúra (Rém-Baja-Rém) során kerestük meg.

Nivabibi 2010.01.16 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.05
Nem a kápolna jobb oldalán, hanem a balon, különösen ha szemben állunk a bejárattal. (Ha háttal, akkor jó a leírás!)

Varga Gábor 2009.12.05 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Ok! Log később.

Csuhás 2009.11.07 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.32
Tetszett az eldugott kis kápolna. Már esteledett mikor ideértem, így az őrház előtti padokon főztem meg az esti teám, majd a tornácon aludtam. Köszi a rejtést!

Csuhás

Nagy hinta
 
ready2fly 2009.11.07 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Nagyon szép hely volt. Máskor is visszatérünk.

Pomisa 2009.10.30 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.93
Gyorsan megtaláltuk.Nagyon szép hely!Sajnos a bajai ládákra már nem jutott idő:(

KKH-SRT 2009.10.10 15:07 - Nem találtam meg
Az "aszfalt" út iszonyatosan rossz minőségű volt, azt hittem szétesik az autó futóműve. Rá akartunk kanyarodni a földútra (a keresztnél) de abba a pillanatba a por ellepte a kocsit és nem láttam semmit, elig tudtam kitolatni. Továbbmentünk és egy másik lejárónál kanyarodtunk le ahol sokkal jobb volt a földút minősége. Mentünk is egy 2-300 métert, de az út kellős közepén volt egy hatalams szántás, meg se próbáltam rámenni. Így abba is hagytuk a keresést.

Kiskunhalasi Street Racing Team
hhtp://www.kkh-racingteam.try.hu

Peti és Anita

[Elutasította: Qszez & Angel, 2009.10.21 19:22]

 
lovasvadasz 2009.10.01 17:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.68
Megtaláltam!

Ötletes a kerékhinta!

Köszi a rejtést!

szamedli 2009.10.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.23
A hintát mi sem hagytuk ki! :o)
Köszi a rejtést!

Famágus 2009.09.24 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
Baja környéki dobozolás.. Oldfoxxal..köszi!

oldfox 2009.09.24 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Nem volt egyszerű, mert a földútból egy darabot, pont előttünk szántottak fel. Megkérdeztünk egy helyi asszonyt, merre másfelé? de az ő biztatására rámentünk az opellal a szántóra, mert csak tárcsázva volt.. utat törtünk, mi voltunk az úttörők..
Aztán már hamar odaértünk, a rejteket könnyen megleltük, és hintáztunk is.. köszi!

ier 2009.09.05 09:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.06
GCOlom-tól erdei utakon autókáztunk át, szép hely.

erbeo 2009.09.05 09:59 - Megtaláltam
GCOLOM-tól földutakon közelítettük meg a helyszínt, ahol éppen szüretelők parkoltak. Szép a szőlő.

Hampi 2009.08.20 11:02 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

new will 2009.07.31 17:35 - Megtaláltam
+

Kadorca 2009.07.31 00:00 - Megtaláltam
+

Mr Bean 2009.07.26 21:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Megvan!

Vándor Csillag 2009.07.26 21:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.81
A legjobb ebben a keresésben az volt, hogy egy gyönyörű bagoly repkedett felettünk végig, gondolom vacsorára vadászva.

befi 2009.07.26 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.33 súly: 4.06
Csávoly felől közelítettünk, de nem egészen a rejtő által megadott útvonalon. Addig mentünk, amíg a betonút elfogyott, azután fordultunk balra. Így egy kissé a Vodica fölé kerültünk, amikor is az útnak egyszerre csak vége lett. Kis izgalmas homokbuckás réten átvágás után rákerültünk egy széles, kijárt földútra, ami már a kegyhelyhez vezetett.
Kicsit elhagyatottnak tűnik a hely, amit néhanapján használnak. Az épület előtti padokon ettük meg az uzsonnánkat, élvezve a csendet. Jó lett volna kissé előbb, szederéréskor jönni, a fa alja terítve volt lehullott, rothadt gyümölccsel (fáról szedve nagyon szeretem).
Visszafelé a másik irányba mentünk - kb az út minősége, és hossza is ugyanannyi, csak itt végig kukoricás szegélyezte utunkat.

web lehúzva, nincs telefon. fi

 
Cerberus 2009.07.19 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Megtaláltuk!

ssophie 2009.07.19 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :)

adams 2009.07.19 14:00 - Megtaláltam
A földúton szépen lassan bejutottunk, köszönjük a rejtést!

Puszkany 2009.07.17 16:27 - Megtaláltam
Megleltuk! [wapon beküldött szöveg]

gen.dever 2009.07.12 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Otthon töltött hétvége keretében felkerestük ezt a helyet is. Köszönjük a lehetőséget.

 
Csaba & családja 2009.07.11 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.14
Valószínű ide se jutottunk volna el magunktól, de nem biztos, hogy sokat vesztettünk volna vele.

Jutka 2009.07.04 18:28 - Megtaláltam
Sétáltam egy jót (összesen kb. 5-6 km-t), ugyanis nem mertem az itt-ott sáros, kátyús földutaknak nekivágni egyedül az elég alacsony (és öreg) Volvóval. Inkább letettem az autót egy árnyékos helyen, miután a GPS határozottan azt mutatta, hogy el kell hagynom a sima utat. De ez kb. egy kilométerrel a leírásban szereplő kereszt után volt, légvonalban már 2 km-t sem mutatott a kütyü... Az ám, de hát az ember nem madár, tehát kerüldöztem erre-arra a földutakon, mire célhoz értem. Egy tök jó, elhagyatott, elvadult gyümölcsöskertekkel ékes dombocskán is keresztülgyalogoltam (jólesett csipegetni a szemmel láthatóan rothadásnak ítélt finom meggyből). Visszafelé másik útvonalon mentem vissza az autóhoz, de az sem volt (sokkal) rövidebb. Jó volt a szabadban a még ekkor is erősen tűző napon járkálni, nézegetni a dombocskákon hullámzó vetéseket. Csak az akácosba (talán a szemközti löszfalban lévő (illegális?) szemétlerakóból) került rengeteg szemetet tudnám feledni! :((
Találkoztam két őzzel is útközben, és az akácos szélén teljesen a fejem fölött állt meg a levegőben egy méltatlankodó, nagy ragadozómadár. Aztán mégsem csapott le rám...:))
Maga a "szent hely" kicsit inkább boszorkányosnak tűnt a szederfák miatt: a rengeteg érett szeder körül fán és földön egyaránt lépten-nyomon eszméletlen mennyiségű rovar duruzsolt és zümmögött (meg sem mertem nézni, vajon csípősek-e, inkább gyorsan keresztülgázoltam az ilyen "zümmögős" területeken). Kissé elhanyagolt állapotú a kápolna is. De van hangulata a helynek, az biztos!
Köszi a rejtést, kellemes betetőzése volt ennek a szent helyekre zarándoklósra sikeredett ládázós napnak!

kupec 2009.07.02 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.19
Nyugodt hely.

simaz 2009.06.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.30
Eső utáni sárdagasztással egybekötött ládakeresés.

Qszez & Angel 2009.06.18 00:00 - Egyéb
Bocs a koordinátákért. Félre értettem a kitöltési útmutatót! A fenti koordináták a megnézni való hely középpontjára mutattak (szándékosan), a láda pontos koordinátáit a láda megtalálásának szöveges leírása tartalmazta...csak a modok kitöröltették. Adataitok alapján kijavítottam a láda koordinátáit, most már oda mutat, ahová kell!

SuperGeo 2009.06.17 18:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Munka után azonnal indultunk Ancsibajá-ékkal. Drive-in találat, de csak a dobogó 3. foka jutott. Gratula Attilák!!
A megtalálás után a gyerekek jót játszottal a nem mindennapi hintán.
A leírás jó, sőt kiváló. Ritkán lehet ennél részletesebb ismertetőt olvasni a látnivalóról. A láda koordinátája kissé pontatlan, szerintünk: N 46° 12,486' E 19° 5,169' de a szöveges megközelítés alapján nem nehéz megtalálni.

Köszönjük a rejtést!

kiskapitány 2009.06.17 16:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
Megtaláltuk, apuval. A láda a leírásnak köszönhetően könnyen meglett a koordináták ugyanis vagy 40 méterrel arrébb mutattak a kápolna előtti tér közepére.

autogaz 2009.06.17 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.49
Bajára menet nem bírtuk kihagyni. A rejtés jó, a ládatartalom, új rejtéshez képest enyhén csekély... A láda koordináták pontatlanok, a kápolna előtti tér közepére mutatnak. Szerintünk helyes koordináták N 46° 12,480' E 19° 5,165' ! A ládaleírás pontos és messzemenőleg klassz. Az 55-ös útról a N 46° 11,121' E 19° 5,633' ponton fordultunk le, innen drive in, poros száraz úton.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu