geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2490. Farkasmály borfalu és az egykori kőfejtő (GCFBOR)

Központi épület a kőhíddal szemben: Orczy-pince

Központi épület a kőhíddal szemben: Orczy-pince

A bejáró és a parkoló

A bejáró és a parkoló

A sorompón túl gyalog is tilos (magánterület)!

A sorompón túl gyalog is tilos (magánterület)!

Düledező andezittufa-fal kitámasztva

Düledező andezittufa-fal kitámasztva

Eladó!

Eladó!

Aki fizetős vendég, továbbmehet, beparkolhat ide is

Aki fizetős vendég, továbbmehet, beparkolhat ide is

Vajon, mi lehet ráírva?

Vajon, mi lehet ráírva?

A Balla-féle platánról

A Balla-féle platánról

Panoráma a láda közeléből

Panoráma a láda közeléből

Egykori kőfejtő

Egykori kőfejtő

Meredekség

Meredekség

Kőbánya

Kőbánya

Kőbánya1

Kőbánya1

Kőbánya2

Kőbánya2

Gyöngyös Borozó

Gyöngyös Borozó

Regélő Borház Csárda

Regélő Borház Csárda

Egymás mellett

Egymás mellett

Bárdos és Fia Pincészet (22.)

Bárdos és Fia Pincészet (22.)

23. (Dudás-)pince

23. (Dudás-)pince
Szélesség N 47° 48,227'
Hosszúság E 19° 57,541'
Magasság: 268 m
Megye/ország: Heves
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.07.05 20:20
Megjelenés időpontja: 2009.07.08 02:20
Utolsó lényeges változás: 2016.08.05 10:37
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: hanola, kercsy
Felhasználó: hanola
Nehézség / Terep: 1.5 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 700 m
Megtalálások száma: 449 + 2 sikertelen + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.8 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


WAP-BARÁT VERZIÓ:

1. N47°48,227' E19°57,541' 268 m Egy nagy kőrakás alatti LÁDÁBAN található az 1. jelszórészlet. (3 karakter)

2. N47°48,352' E19°57,396' 228 m Egy kiállított szőlőprés gép tetején lévő felirat adja a 2. jelszórészletet (zöld színű fémrészen keresd, a völgy bejárata felé néző oldalon). (8 karakter)

Farkasmály ingyenes parkolója:
 N 47° 48,303' E 19° 57,250' 228 m [GCFBOR+parkoló]

A regisztráláshoz szükséges jelszóért ebben a sorrendben olvasd össze a jelszórészleteket (egyben kell beírni, ékezet nélkül): 1.+2.
WAP VÉGE


0-24 H NONSTOP KERESHETŐ LÁDA!

A ládába TravelBug (TB) helyezhető.
KULLANCS-VESZÉLY!
Tapasztalataim szerint különösen a völgyben (azaz a pincéknél, a kútnál), a fák környékén jelentős!

SZÁMLÁLÓ: megnyitás 2009. okt. 01-től


BŐVEBBEN

Előrebocsátanám, hogy ez egy borkóstolással, hangulatos étkezéssel, pihenéssel, kisvonatozással, túrázással összeköthető multi láda a család minden tagja számára! Mindemellett a kalandot, kihívást, és szép fotók (panoráma, élővilág) készítését is lehetővé teszi a láda!

Ezzel a ládával a történelmi jelentőségű, de napjainkban is dinamikusan fejlődő és élénk forgalmat bonyolító farkasmályi borpincesort, valamint a tőle elválaszthatatlan egykori kőfejtőt szeretném bemutatni. A borfalu - amely egy hangulatos patakvölgyben fekszik - közigazgatásilag Gyöngyöshöz tartozik. Az 1700-as években, II. Rákóczi Ferenc korában francia hadifoglyokkal építtették ezeket az andezittufába vájt pincéket, amely sok környékbeli lakosnak nyújtott menedéket háborús időkben.
A terület napjainkban is dinamikusan fejlődik: új pince épült (a Lőrincz nevű), valamint nemrég elkészült a Sziluett Borhotel is stb. Lehetőség van itt borkóstolásra, vásárlásra és étkezésre, de bográcsozásra, nyársalásra is. Patakcsörgedezést hallgathatunk a hatalmas, kellemes hűst biztosító fák árnyékában. Az itteni platán, vadgesztenye és hársfák helyi védelem alatt állnak, ezeket szintén érdemes megcsodálni.

Gyönyörű, ódon présházaival a Mátrai történelmi borvidék nevezetes helye a Gyöngyös melletti farkasmályi műemlék pincesor (1780). Több mint kétszáz éve már a gyöngyösi polgárok kedvelt szórakozó- és kirándulóhelye. A Sár-hegy oldalán termelt kiváló minőségű szőlőből, az andezittufába vájt pincékben készített borokat iszogatták, a pincékkel egyidőben ültetett platánfák árnyékában. A pincesor kedvező mikroklímája, valamint a Sár-hegy oldalába vájt pincék állandó hőmérséklete ma is vonzó a nyugodt környezetben jó borokat kóstolgatók számára.

Eseménylista:
-Ivó-napi pincejárás

MEGKÖZELÍTÉS

Autóval
(Budapest felől először is M3-as autópálya, vagy 3-as főút.) Közelebbről a Gyöngyös és a Mátra / Eger közti 24-es sz. főútvonalról közelíthető meg Farkasmály. Gyöngyös határától csak mintegy 1-1,5 km-re van a pincesorhoz vezető bekötőút (mindkét irányból jól ki van táblázva).

Autóbusszal
A legközelebbi autóbusz-megállóhelyek
(zárójelben a távolság a központi épületig):
1.) Gyöngyös, Kollégium (Kertészeti Tanszék) (1,3 km);
2.) Gyöngyössolymosi elágazás (1,6 km);
3.) Gyöngyös, Főiskola (Károly Róbert Főiskola) (2,5 km);
4.) Mátrafüred-alsó (Erdész u.) (3,0 km);
5.) Gyöngyös, aut. áll. (3,3 km);
6.) Mátrafüred aut. vt. (Béke u.) (3,6 km)

Kerékpárral
Gyöngyös és Mátrafüred között jó minőségű, hangulatos kerékpárút van (hossza összesen 6,1 km, ebből a településhatárok között vezet: 3,2 km)!

Kisvonattal
A Mátravasút Gyöngyös és Mátrafüred között (is) közlekedtet kisvonatokat (jó idő esetén nyitott kocsit is). Szép élmény vele utazni! (A másik vonal: Gyöngyös-Lajosháza.) Farkasmály-Borpincék megállóig kell kérni a jegyet! Google-ban és/vagy telefonon/személyesen érdemes utána érdeklődni a menetrendnek, mert elég sűrűn változtatják! A 760 mm-es nyomtávú, keskenynyomközű vasutakat régen a kibányászott kövek és kivágott farönkök szállítására alkalmazták, ma már inkább csak turisztikailag jelentős a személyszállítás miatt.

Gyalog
Gyöngyös és Mátrafüred felől is teljesíthető távon belül van azoknak, akik kicsit is edzettebbek.

A LÁDA

A láda egy nagy kőrakás alatt található, kövekkel álcázva. Mérete: kb. 15 x 15 cm, mag.: 12 cm. A láda egy konyhai műanyag ételtároló doboz, sárga fedéllel. A láda környékéről gyönyörű kilátás nyílik a farkasmályi kőbányára, melynek művelését már jó pár éve (évtizede?) befejezték. A farkasmályi kőfejtőben andezitet, andezittufát bányásztak.
A láda gyalogosan közelíthető meg a legkönnyebben. Lehet menni biciklivel is, ha jó a tüdőd-szíved; vagy autóval, ha bátor vagy és mersz egy kicsit kockáztatni. (Itt még nincs nagy mélység, beleesni nem fogsz, legfeljebb - nagy esőzések után - elsüppedsz kicsit és nehéz lesz kijönni. Nem feltétlen kell terepjáró, de nagyon alacsony (sport)autóval nem lehet feljönni a hegyre egyik úton sem!) Esős idő után nagy sár és nyomvályúk is vannak! Ezért - ezen a (legrövidebb, füves) úton - inkább csak terepjárósoknak ajánlom drive-in Ha mindenáron autóval szeretnél a ládáig menni, akkor az eggyel fentebbi feljárót ajánlom, aminek az eleje ugyan nem túl szép (sajnos szemetes), de egy fokkal tűrhetőbb terep!!! Amúgy szerintem célszerűbb lent hagyni az az autót a parkolóban és sétálni egy kicsit!

A pontok letölthető formátumban:

 N 47° 48,227' E 19° 57,541' 268 m [GCFBOR-1]
 N 47° 48,352' E 19° 57,396' 228 m [GCFBOR-2]

Segédpontok:
 N 47° 48,303' E 19° 57,250' 228 m [GCFBOR+parkoló]

Ha itt jársz, eldöntheted, hogy az 1. pontot (a láda és a panoráma vár) vagy a 2. pontot (borpincék) keresed-e fel hamarabb. Én az elsőt javaslom (borozás után nehezebb hegynek felfelé menni).

1. Ha felfelé indulsz, a parkolót elhagyva menj át a kis kőhídon, majd rögtön fordulj jobbra (itt láthatod az eredeti, andezittufába vájt pincéket, melyek néhol sajnos már kissé düledeznek). Azután az út a patak mellől balra kanyarodik és elkezd emelkedni. Itt jobbra kell tartani, most a "füves dűlőn" haladsz. Miután elágazáshoz érsz, fordulj jobbra, majd rögtön utána balra. Rövid, meredek emelkedő után ismét jobbra-balra és már csak néhány (10) méter választ el a ládától és a kőbánya festői panorámájától! A ládához vezető utad során néhány érdekes barkács megoldást is felfedezhetsz. Ha felértél a dobozhoz, adott az ideális környezet a naplemente fotózásához! :-)
(Javasolt ugyanazon az úton visszamenni a központi parkolóig.)
Akár kisgyermekkel, akár nélküle érkezünk, nagyon vigyázzunk a testi épségünkre! Ne menjünk túl közel a bányagödör pereméhez, nehogy véletlenül leessünk!

2. Ha a borpincék felé indulsz, fordulj még a kis kőhíd előtt balra. Hamarosan meglátsz egy másik (zöld kerítéses) hidat (ami mellett kút van!). Ezen a hídon át kell menni és kb. 100 m után meg is érkezel. A "Behajtani tilos - kivéve engedéllyel" tábla csak a nézelődőkre vonatkozik, akik a borpincék vendégei, azok természetesen behajthatnak! De kérlek, hogy a sorompóval lezárt területre gyalog se lépj be (MAGÁNTERÜLET)!

 N 47° 48,335' E 19° 57,315' 215 m [GCFBOR+kút]A 'FARKASMÁLY' NÉV EREDETÉRŐL:

'Gyöngyöshöz tartozó határrész.' A magyar farkas állatnévnek és a nyelvemlékbeli mál ~ mály ('déli) hegyoldal' jelentésű főnévnek az összetétele. Egykor bizonyára farkasok látogatták e helyet. (Azonban a farkas előtag személynévi származása is esélyes, hiszen ilyen nevű személy birtoka volt egykor a terület.)

Forrás:
- www.farkasmaly.toops.hu
- Kiss Lajos: Földrajzi nevek etimológiai szótára (Akadémiai Kiadó, 1983, 3. kiadás)

Kellemes kincskeresést, fotózást és borkóstolást kívánnak a rejtők!Kedves Ládász! 2011. 04. 26-án a láda közelében (kb. 50 m-re) igen csúnya és nagy ILLEGÁLIS SZEMÉTKUPACOT fedeztem fel! Kérlek, az értékelésnél vedd figyelembe, hogy ez eredetileg nem volt ott. Javaslom egyúttal egy CITO megszervezését, mert sajnos erre a környékre is egyre inkább ráfér! Köszönöm!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (272 db): környezet: 4.47 rejtés: 4.40 web: 4.57 átlag: 4.48

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Butchman 2020.05.16 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

erdei.laszlo 2020.05.01 10:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Norbee97 2020.04.22 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.11
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Nem is értem miért nem kerestem ezt meg korábban, hiszen itt van Gyöngyös tövében. :D Szép hely, tetszett. Ugyan a pincéknél nem volt különösebben semmi, a régi bánya környéke érdekes volt. Maga a láda elég rosszul volt elrejtve, nagyon kilátszott a rejtekből, így találat után próbáltam alaposabban elrejteni, aki keresi, annak felismerhető, de nem rikító. [Geoládák v3.3.2]
1297.

IMG_20200422_140709IMG_20200422_140910
IMG_20200422_141307IMG_20200422_141445
IMG_20200422_141620IMG_20200422_142218
IMG_20200422_142224IMG_20200422_142236
IMG_20200422_142918 
ilvancso 2020.04.10 18:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.32
Szép a bánya.

Vikcsoria 2020.04.10 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

cipollino 2020.03.22 09:40 - Megtaláltam
Közös ládázás Vironiával. Érezhetően tavaszodik, ketten voltunk az egész környéken.

Vironia 2020.03.22 09:40 - Megtaláltam
Cipollinóval megtaláltuk. Köszi a rejtést!

Bakszakáll 2020.03.07 10:50 - Megtaláltam
Swikivel közös találat. Egy céges feladat ürügyén ládászgattunk a környéken. Egyszerű, de nagyszerű rejtés. Köszönöm szépen!

5N 2020.01.03 14:35 - Megtaláltam
Idefele több kint kószáló és vadul ugató kutyával találkoztam.Fogtam egy jó szúrós botot,aztán meglátjuk.Szerencsére ők jobban féltek ahogy kb 10m-re értem kétfelé szaladtak,aztán csak mögülem ugattak,de mindig tisztes távolságból,aztán el is maradtak.A láda teteje törött,de a rejtek egész jól védi.

DSC03442 
GRegina 2019.12.31 21:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Brinden 2019.12.31 21:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Még úton vagyunk az új év fele. Volt egy kis tüzijáték is. [Geoládák v3.1.2]

Szilvasgomboc 2019.12.28 15:51 - Megtaláltam
Gyönyörű, köszönjük a rejtést. [Geoládák v3.0.0]

Páratlanpáros 2019.12.15 11:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.1.2]
Szemét az sajnos most is volt.

 
smico50 2019.12.15 11:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Skultéty család 2019.11.02 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Köszönjük.

20191102_104656 
Kovla80 2019.11.01 11:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Lacza és Tádé 2019.10.26 13:41 - Megtaláltam
Megvagy, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Atesy83 2019.10.20 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

OsiOsi 2019.10.19 09:59 - Megtaláltam
Thx. Kellett némi előtervezés, hogy odataláljunk. Hasznos multi.

csg69 2019.09.29 18:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.38
Megvan :)

dalmatás_lány 2019.08.06 19:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk B.Balazs91-el, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

B.Balazs91 2019.08.06 19:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk dalmatás_lánnyal, köszönjük a rejtést!
A láda és a teteje is törött, viszont nincs beázva. [Geoládák v2.2.5]

Csanyi Kinga 2019.07.28 21:09 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.4]

Toro_001 2019.07.21 10:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget. TORÓ MARCSI Dani Berti [g:hu 1.6.4]

ErdőCsöndje 2019.06.10 17:10 - Megtaláltam
Köszönöm!

james 2019.05.25 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

gyuri74 2019.04.20 14:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.90
Megtaláltuk! Jó móka volt!

nfmate 2019.04.18 07:33 - Megtaláltam
Köszönet a reggeli sétáért [Geoládák v2.2.5]

kertimi 2019.03.30 11:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Tanohun 2019.03.30 11:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mary Lou 2019.03.09 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Megtaláltuk.
Gyöngyös-Mátrafüred-Gyöngyös túra során.
Köszönjük!

Molli 2019.03.02 10:15 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Göde 2019.03.02 10:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.SIKERÜLT [g:hu 1.6.0]

VenTOmi 2019.02.17 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

VINAX 2019.02.10 14:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
A borfalutól kocsival mentünk fel a kőfejtőhöz. Egy szakaszon olyan sáros volt az út, hogy nem akart felmenni az emelkedőn az autó, csak a kereke pörgött. Viki átült a kormány mögé, én pedig toltam az autót hátulról, és így lassan, de biztosan felküzdöttük magunkat.
Amikor lefelé jöttünk, akkor láttuk, hogy van egy normálisan járható út is. 😃

Köszönjük a rejtő munkáját!

★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.5]

IMG_20190210_142244-01 
aldarion109 2019.01.23 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

tabletta 2018.11.25 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1b]

akosgy 2018.11.17 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.11
Laza kis 17 km-es séta a Sár-hegy környékén.

Lehet azért, mert a képek alapján többet vártam a környéktől, de nekem kicsit csalódás volt; elhanyagolt szőlőstelkek sorakoznak végig a domboldalban, csak a 2. pont közvetlen környékét pucolták ki szép fényesre. Még a pincesor környéke is gazos, pedig nem állna sokból legalább az előterüket kicsit rendbe tenni.

Ettől függetlenül jót sétáltunk a környéken, és a kilátás is szép.

A láda teteje repedt már a sok rádobált kőtől, de legalább "szerelemlakat"-ként jól funkcionál. :) Köszi.

"Cejetlek" :) 
geocat&geodog❤ 2018.10.06 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Kékestetőre menet kerestük meg a multit. A második ponttal kezdtük, ahol könnyen tudtunk parkolni. Innen sétáltunk fel a bányáig, ami a szép napsütéses őszben csodás élményt nyújtott. A rejtés nagyon igényes, remek kilátás nyílik a bányagödörre.
A szőlőprés melletti Regélő pincében nagyon finom "Farkasvért" kóstoltunk. Semmiképpen ne hagyjátok ki! Köszönjük az élményeket!

Caldera 2018.09.20 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Famágus 2018.09.06 09:25 - Megtaláltam
Mai első ládánk.. hamar meglett, jól elnézelődtünk, de visszafelé elkavarodtunk valamerre, így 2 km-es séta lett belőle.. klassz volt, Oldfoxxal köszönjük!!

DSC02888DSC02895
DSC02903DSC_0313
oldfox 2018.09.06 09:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!

Nikicsu 2018.09.02 19:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, meg a komondor is engem. Köszönöm. :)

bb2014 2018.08.12 13:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

BMBOPH 2018.07.27 22:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Köszönjük a rejtést!

Mozsarak 2018.07.27 21:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Köszönjük a rejtést!

PÉV 2018.07.27 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Köszi a rejtést.
-MEGVAN! -
(Közös ládakáció BMBOPH-val és a Mozsarakkal.)

Toth417 2018.07.22 12:28 - Megtaláltam
Bár a két pont közti távolság miatt nehezen begyűjthető találatnak tűnik, valójában egy könnyű kis séta csupán. A vasárnap ebédidei időpont miatt kevesen voltak a borfaluban, csak az éttermekben ültek páran. Köszönöm a rejtést!

Tibi1983 2018.07.15 11:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtő munkáját! [Geoládák v2.2.4]

Szelcsalád 2018.07.08 15:24 - Nem találtam meg
Sajnos a jégesőben az első jelszórészletett nem találtuk meg [Geoládák v2.2.4]

[Elutasította: geocaching.hu, 2018.10.16 18:27]

KocsismegaSzunyi 2018.06.06 12:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Köszönjük a gyönyörű látványt :-) [Geoládák v2.2.4]

ArkAngyal75 2018.06.03 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Köszi a rejtést!

Hegedüs Zsuzsa 2018.04.30 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Köszönöm a rejtést.
A borozók nagyon jól érezték magukat.

IMG_20180430_125221IMG_20180430_131701
IMG_20180430_131753IMG_20180430_131820
IMG_20180430_131834 
Hócipő 2018.04.29 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Köszönjük a rejtést

Tovima 2018.04.27 11:48 - Megtaláltam
Bormentesen. Volt pincészet kinek borát már fogyasztottuk.

MarkoGear 2018.04.27 11:48 - Megtaláltam
Pincesor csendes, láda felé kutyák hangosak voltak.

bumbika 2018.03.16 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megtaláltuk!

vajasfok 2017.11.28 14:57 - Megtaláltam
A láda egy szép természeti és épített környezetet mutat be, de sajnos a leíráshoz képest annyi változott, hogy a bánya és környéke szemétteleppé, a pincesor szemetessé változott... :(

Gibix75 2017.10.31 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kingajani 2017.10.26 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

aknitram 2017.10.26 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Reggel 2017.10.24 12:10 - Megtaláltam
Ok! Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita és Reggel

Csapdoki 2017.10.22 08:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.02
Sok a veszélyes kutya a környéken de legalább be vannak zárv a.Köszi.

Dinzol 2017.09.01 17:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést !

anettnori 2017.08.06 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Megvan! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

A virtuálissal kezdtem. Onnan mentem fel szőlőhegyre a ládáért.
Érdekes környék, tetszett.

IMG_8001IMG_8003
Kiaribua 2017.07.22 19:05 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért. Érdekes környék.

Timi&Pepe 2017.07.22 14:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Kali4x4 2017.07.16 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

kacci 2017.07.16 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Juju 2017.07.16 11:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Esküvő előtt fél órával, esőben jöttünk ki a ládáért, de megérte :) Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2017.07.07 13:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.44
A pincéknél parkoltunk, mindjárt jelszóleolvasással, borvásárlással és platánbámulással kezdtünk, aztán a kertek alatt/között felsétáltunk a kőbányához. Visszafelé már végig a rendes úton jöttünk, így láttuk az érdekes, régi pincéket is. A murvás út jelenlegi állapotában simán járható normál autóval.

A láda fedele sajnos törött. A szép logbook rendben van. A jelszó tetszett, mondhatni helyénvaló.

Köszönöm a néveredet magyarázatot. Mindig érdekel az ilyesmi.

Péter60 2017.07.07 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.43
Klassz helyre hoz a láda, magamtól biztosan nem térek le a szép pincesorhoz. Jót beszélgettünk az egyik gazdával borvásárlás közben.
A kőfejtő is látványos, szép kis multi.

Rico64 2017.06.04 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

adyca 2017.05.11 00:00 - Megtaláltam
megvan!

esztelneki 2017.05.01 18:01 - Megtaláltam
Hűvös szeles időben. Bringával az 1. pont húzós volt. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Antalbeus 2017.04.29 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.00
Mai második ládánk. A kőbányából pazar a kilátás, érdemes volt megmászni. Edus, Beus és Mira

panthera 2017.04.19 19:26 - Megtaláltam
Minden OK.

westmark 2017.04.14 19:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Xomen 2017.04.08 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.16
Megtaláltuk. Köszi a rejtést!

Bebi 2017.04.08 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.14
Megtaláltuk Xomennel.

zaskl 2017.04.02 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

MJANEZ 2017.03.25 08:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Köszönöm a rejtést, és örülök, hogy ezt is láthattam.
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Zsolt19880220 2017.02.27 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Verka87 2017.02.27 12:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3] [wapon beküldött szöveg]

Spangarázs 2016.12.26 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.68
Kár, hogy vastag ködtakaró borította a tájat,
de lehet ez volt a jó, mert így kevésbé volt látható
a sok szemét!
Hiába nehéz járművel meg közelíteni a láda környékét
valahogy mégis csak kimászik a szemét...
Jelezném, hogy a láda teteje el van repedve, de a gondos rejtésnek
köszönhetően nincs beázva!
Köszi a rejtést!!!

Gumipók 2016.12.26 15:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Jó kis sétát tettünk Spangarázzsal, sajnos sűrű köd állta a kilátás útját. A ládához felfelé vezető úton az egyik víkendháznál csaholó kb 60 kilós komondor azért elég zorall volt. A rejtés tetszett, a prés téma vicces volt mert itt a kerítés is szőlőprésből van.
Köszi! Üdv

kitkat0123 2016.12.10 23:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

PhotoGrid_1481666439190 
ha2 2016.11.13 14:18 - Megtaláltam
Egynapos kirándulás a Mátra előhegyén. Érdekes helyeken jártunk ma is. Szerencsére az időjárás is nagyon kegyes volt hozzánk.

037040
044049
anettx 2016.11.13 14:16 - Megtaláltam
TFTC!

caffeldorado 2016.11.09 12:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Céges karácsonyi vacsora szervezése után gyorsan levadásztam ezt a ládát is. Meg vittem haza bort is. Reklám: a 24. pince Farkasvér nevű borát ajánlom mindenkinek, aki szereti a barrique száraz vörösborokat!
Nagy komondorral csak kerítés mögött találkoztunk, szabadon egy sem volt szerencsére. De lefelé azért inkább egy másik utat választottunk kisebb kerülővel.

CsHBalint 2016.11.03 10:29 - Nem találtam meg
A kerítéseken belül csaholó ebek mellett még elmentünk valahogy, de amikor az ösvényen szembetalálkoztunk pár szabadon kószáló példánnyal, elhagyott a bátorságunk...így sajnos a kőfejtőhöz nem jutottunk fel. Amúgy szép a környék és finom a rosé is amit a pincében kóstoltunk.

szikizso 2016.11.01 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Fürkészéseim során ez volt a 385 . láda [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

joco12589 2016.10.31 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Köszönöm a rejtést, régóta szemezgettem már ezzel a ládával ma végre volt idő a nap végén ezt a ládát is felkeresni.

GYEZegzug 2016.10.23 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.08
Köszi szépen a lehetőséget.

P_20161023_161536P_20161023_161555
Solti László 2016.10.09 14:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Közös túrázás közben Beával, Katival, Janival.
Köszi a rejtést!

Paraditsom 2016.09.10 17:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

szepzsuzsi 2016.07.30 13:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.76
Megtaláltuk, köszönjük.

WP_20160730_13_42_02_Pro 
Rosininja 2016.07.27 19:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

breimanne 2016.07.26 20:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

viad 2016.07.26 12:08 - Megtaláltam
Köszi!

nmárti 2016.07.26 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.25
Élmény volt, kaptunk egy rögtönzött pincetárlat-vezetést, kis borkóstolással. Köszi a rejtést!

 
gores 2016.07.15 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Megtaláltuk. Nagy rutinnal a borpincében megkérdeztük a helyieket, hogy merre menjünk és a kertészet melletti utat javasolták. Be is jött. Köszönjük.

vieva 2016.07.05 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Szab 2016.06.04 08:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Kövi Dinka 2016.05.23 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

belus01 2016.04.30 13:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

Mars3696 2016.04.23 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.82
Ehh! Ahogy azt MoMaszter leírta!

Csóri komondor nem értette, miért cserkésszük be a védendő objektumát mindkét oldalról... Ezért aztán dupla mérgesen ugatott. :) Aki járt már ott, tudja miről (kiről) mesélek...

MoMaszter 2016.04.23 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.78
Jó kis multi! Az útleírás is pontos, mi mégis felkanyarodva nem egyenesen mentünk felfelé, hanem a jobban kijárt, párhuzamos úton! ...ami szépen bevezetett minket valaki telkére. Úgyhogy vissza a domb aljára és a benőttebb úton fel! Innen már sima ügy volt. Köszi!

Attil@ & Réka 2016.04.17 11:55 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Réka és Attil@

havy04 2016.03.12 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk!

RoriZo 2016.02.08 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.95
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Vincenzo65 2016.01.30 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
Reptér felől felülről úton és útnak látszó mezőn megtalálva.

Dr.Lada 2016.01.17 15:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Elkövetve :-) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Már régóta szemeztem ezzel a multival, de mindig ez maradt utoljára, a Mátrába meg mindig este végeztünk, így mindig "C" vágányra került. Most végre sikerült összehozni a dolgot.:-) Az adott parkolóban parkoltunk majd a présházak mellett elsétáltunk a virtuális ponthoz. itt meg is néztük a kiállított eszközöket, majd visszasétáltunk a pincesoron, amiben van egy két nagyon szép pince, de van pár amit már megtámasztottak, mert kezd beszakadni. Kár értük, látható, hogy ez pár éven belül teljesen tönkre fog menni és beomlik. innen elindultunk felfelé a bánya tetejére a ládához. Nem mondom, hogy élveztem ezt az utat, hisz több kültelki háznál is van hatalmas komondor meg egyéb kutyák, amik míg elhaladtunk a nem túl bizalomgerjesztő kerítésnek ugráltak. Fentről remekül nézett ki a bánya, épp a lemenő nap pirosra festette a kőfalakat. A láda egyből meglett, logoltunk, majd vissza séta a kocsikhoz persze az ominózus kertek mellett, ahol a kutyák semmit sem változtattak stratégiájukon és mindenképp ki akarták dönteni a kerítést, hogy hozzánk férhessenek. Amúgy remek kis hely, ide soha nem jutottam volna el, ha nincs itt ez a multi.

 
jutics 2015.12.31 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Köszönöm a rejtést!

geooszi 2015.11.29 00:00 - Megtaláltam
Mátra Kupa díjátadó után kis jutalomvadászat. A borozás ezúttal kimaradt.

SagiK 2015.11.07 15:05 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

nbokan 2015.10.29 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Ládázás és borozás, kösz a rejtést.

Cseber 2015.10.24 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltam Ágival!

csbagi 2015.10.24 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.08
Gyöngyösi-mátrai kirándulásunk első napján a Gyöngyös környéki dombokat jártuk Istvánnal. Mindkét helyszín tetszett, finom bort is kóstoltunk.

Riki&tsa 2015.10.24 10:15 - Megtaláltam
Nem túl nehéz túra után,potya bort is kaptunk. A bánya rész nagyon szép volt, csak azért nem másztunk le a sziklafalon,mert fájt a lábam. Köszönjük a rejtést

bubac 2015.10.04 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

BRobi 2015.10.04 17:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. :-) Köszönet a rejtésért. :-) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

csercsal 2015.10.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
Remek hely !

Rencsi_Monti 2015.09.05 16:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Jöttünk, láttunk és ládát találtunk! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

takacsimre 2015.08.13 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.02
Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

GrayWolf 2015.08.06 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Maga a "borfalu" nem nyűgözött le, de a kőfejtő annál inkább! Köszi a rejtést!

 
Elekék04 2015.07.10 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! :)

griffs 2015.06.15 00:00 - Megtaláltam
Gyöngyösi bringatúrán. Megküzdöttem, mire megtaláltam a felvezető utat, de megérte:)

AtiGabi 2015.06.14 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.85
Köszönjük

sanzi89 2015.06.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Megtaláltuk!

JAck:66: 2015.05.30 07:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
1241, megérett a meggy.

Szabó família 2015.05.30 07:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Ádámmal GCWalk #3 előtt egy kis bemelegítés.

pepamalac 2015.05.18 20:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]Jo kis túra volt a kőbányáig

GCFBOR_20150518195124.jpg 
Zéboy 2015.05.03 15:17 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.68
Köszönöm a lehetőságet.

 
Berián 2015.05.03 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

acsipapa 2015.04.18 13:50 - Megtaláltam
meglett

Webber 2015.04.18 13:50 - Megtaláltam
Meglett.

tothadam86 2015.04.04 17:06 - Megtaláltam
Megtaláltam -8)- [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Z-M-an 2015.03.22 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük. Dici, GeoDuo, Z-M-an [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

meki70 2015.03.15 11:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Varázslajos 2015.03.05 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk :)

Röné 2015.03.05 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést :)

macska 2015.01.10 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Köszönjük a rejtést!
Attila, Jenő

 
kétbakancsos 2014.12.30 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Szilveszteri 4 napos túránk keretében találtuk meg a ládát. Köszönjük a rejtést!

Egykori kőfejtőA túloldal
tibortt 2014.12.05 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Köszi a rejtést. A kőbánya szuper hely.

Telkess 2014.10.25 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Abasár környéki TT után ez is előkerült, köszönet a rejtőnek.

plecs 2014.08.19 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.09
Jó kis multi, köszönet érte!

BubaGC 2014.08.19 15:00 - Megtaláltam
:-)

Párduc50 2014.08.18 17:00 - Megtaláltam
OK!

momodoki 2014.08.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Szép környezetben van elrejtve, köszönjük szépen!! :)

droland 2014.08.11 14:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Köszi.

pliptai 2014.08.02 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.15
A közeli fogadóban meglepően sokan voltak! A környék egyébként tetszett főként borospincés rész! Köszönet a rejtésért!

Bab és Borsó 2014.07.26 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Nagy meleg, szép környék, jó bor! :-) Köszönjük a rejtést!

Találat:-)
SzépFinom borok
Kapucni 2014.06.27 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

jagela 2014.06.19 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

HrK 2014.05.31 19:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
A jelszó 2. részletét nem találtam meg. Hotel mellett lenne? Esküvő volt, így nem akartunk arra menni. Lennétek szívesek segíteni?
Nem is tudtam, hogy a borospincéktől nem messze ilyen rét van, sziklákkal és szép kilátással. Régóta itt lakom és jártunk is ide a pincékhez, de ezt sosem tudtam.
Köszönöm a rejtőnek!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.07.01 16:36]

kópé1993 2014.05.05 11:02 - Megtaláltam
Megvan köszi a rejtést!

 
golyakr 2014.04.26 14:25 - Megtaláltam
kesobb.. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Köszönöm a rejtést :)

Bába-kő után gondoltam egyet, és útba ejtettem. Az emelkedő emberes volt, a rejtés adta magát, és a kilátásra sem panaszkodom. Gyöngyösre már a "kisvonattal" tértem vissza, Fortuna kegyes volt hozzám, hiszen sietnem kellett, hogy elérjem. Mit ne mondjak, elég fapados :)

olymindegy 2014.04.26 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.48
köszönjük a rejtést

TheDeadLiver 2014.04.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Nagyon ötletes rejtés. Sosem tudtam, hogy ennyi minden rejtőzik a Farkasmályi pincéknél. Köszönöm.
U.I.: Véletlenül elhoztam a dobozból a tollat, amiért elnézést kérek. Mire rájöttem már a gyöngyösi állatkert mellett található ládánál voltunk, amiben viszont nem volt, így abban hagytam. Remélem senkinek sem okoztam ezzel gondot.

zsupisti 2014.04.19 11:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

TothTi 2014.04.12 20:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

NagymesterG 2014.04.06 11:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

eotasz 2014.03.30 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.05.02 10:25]

GCFBOR_20140330120514.jpgGCFBOR_20140330120936.jpg
katika 2014.03.29 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.22
Megtaláltam. Hurrá! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
A ládához vezető utat kicsit nehezen találtuk meg, a helyi lakók nagyon mérgesen néztek. Aztán meglett a helyes út. Érdekes a kilátás a ládától. A szőlőprésnél egy csomó embert láttunk kannával. Bort vittek autóval, gyalog biciklivel. Ez a bor "ipar" nem dob fel különösebben, bár a szőlőt nagyon szeretjük.

Mustgáz veszély!
b.csalad 2014.03.20 11:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
A pincesor fölötti első kanyar után egyenesen induljatok, ne a balra vezető, jobban kitaposott utat kövessétek, mert az zsákutca. Bár minket az ott lakó hölgy átengedett a helyes, vele párhuzamos útra, egy felesleges mászást és visszafordulás spórolhattok, ha eleve az egyenesen úton indultok.
A hely szép. Köszönjük!

Egyiptom 2014.02.16 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.68
Jót sétáltunk, gyönyörű a kilátás. A pincék teljesen el voltak hagyva. Három őzikével viszont találkoztunk. Köszönjük.

Attilacska 2014.02.15 10:40 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

Sunboy 2013.12.27 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 3.18
Karácsony utáni 29km gyaloglás Kékesről Gyöngyösig, közben 12 geoláda és számtalan kedves emlék gyerekkoromból. Többnyire meleg időben, és a végére a felhők is eltűntek és lett egy kis napocska is !
Köszönet a rejtésért !

Mivel .com-on egyszerűbb volt lementeni a ládát, így azon kerestem. Azzal a bökkenővel, hogy ott egyszerű, HAGYOMÁNYOS geoládaként van nyilvántartva és még REFERENCIA pont sincs külön megadva, így a gps sem ment el további útpontokat hozzá. Természetesen ezek után hogyan logoljambe normálisan ? Illene kijavítani a hibát ! Mindezeken felül, nagyon tetszett a környék, pár a rejtek picit eléggé triviális és feltűnő !

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.01.28 11:14]

Logfüzet 
hitamas 2013.10.28 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.91
:)

Almond 2013.10.04 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk. :-) Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

malevil 2013.10.04 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

GCFBOR_2013104154937.jpg 
Caprera Team 2013.10.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.78
Megtaláltuk, köszönjük.

markovicsa 2013.09.25 10:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.87
Gyöngyös és környékénak ládáit kerestem gyalogosan. Megtett táv: 32 km. A belváros szép, a külvárosban azért vannak elhanyagolt épületek. A láda jelszórészletek könnyen begyűjthetők. Néhány szöllős gazda dolgozott a pincék közelében, gyanakvó pillantásokat küldve felém.

 
bazso666 2013.09.23 13:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Bazso&Merci. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28t] [wapon beküldött szöveg]

Gabro 2013.09.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.61
:-)

Kvarcusz 2013.09.07 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.30
Megtaláltuk! :)

brunnyer 2013.09.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Sár-hegyi "biciklizés" utolsó, 4. állomása. Lejtők hiányában az elszakadt láncot vontatásra használtuk, ami meglepően jól be is vált. A láda könnyedén meglett, köszönjük a rejtést!

bubu&vahur 2013.08.14 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi a rejtést. :-)

GalocaesPereszke 2013.08.11 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Megtaláltuk. Köszönjük a 23-as pincében a szíves vendéglátást és a nagyon finom bort.

neel 2013.08.11 00:00 - Megtaláltam
Korábban már jártunk erre, de akkor a nagy sár miatt nem vágtunk neki a sétának.
Kellemes hely, de meglepően néptelen.

reka.nyilas 2013.08.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 1.85
:))

jupipi 2013.08.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.05
A láda beázott sajna (törött a teteje). Köszi a rejtést!

Lencsybaba 2013.08.03 09:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Bryan 2013.07.14 11:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28c] [wapon beküldött szöveg]

vaslemez 2013.06.18 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.94
Nyár van és meleg, de a borfalu teljesen kihalt. A pincék többsége elhagyatott vagy eladó, egyedül a 2. pontnál levő diszkósított egység mutat életjeleket.

effell71 2013.06.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.95
Megvan! (jövünk még ide)

Bernáth 2013.04.28 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.71
Barátainkkal Galyatető felé közeledve kerestük fel a ládát. Őket mindjárt a borfaluba küldtük, mi pedig felmentünk a kőfejtőbe. A találat nem okozott gondot. Egyelőre a borfalu nagyon kihalt, gondolom, a jó idő majd megnyitja a pincéket. Köszönjük a rejtést.

Pincék
KőfejtőPince
Borozás helyett csak kávézásSzőlőprés
Csak ez a borozó volt nyitva 
Clavo 2013.04.06 17:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.91
Meglett köszi.

VaVi 2013.04.06 17:36 - Megtaláltam
ok

pozoli1 2013.04.01 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Megtaláltuk. Pozoli1 és Ancsa

fmin 2013.03.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.32
Nagy séta a tavaszi napsütésben, sok szemét a környéken.
Grazie

 
Ballapinty 2013.03.01 13:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.85
Megtaláltuk!
Nagyon szép hely...!
A szemétkupac ellenére is.

Gubirobi 2013.02.26 14:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Mátrába menet kihasználtam a lehetőséget és felkerestem az útvonalam közelében lévő ládákat.
Az ajánlott parkolóban hagytam a kocsit, majd először a prést néztem meg. A pincesor egy része életveszélyes, több eladó, de remélem nyáron és ősszel jobban megy itt a bolt. Nem vagyok nagy borívó ember, mégis örülök az ilyen ládáknak, amik egy-egy bortermelő helyet/vidéket mutatnak meg.
A láda a helyén volt, a közeli bánya tetszett és volt egy kis időm a Mátrában gyönyörködni a friss levegőn (12 fok volt a levegő hőmérséklete:).
Köszönöm a lehetőséget!

Gigó 2013.01.02 11:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Köszi!

Gyros 2013.01.02 11:59 - Megtaláltam
e [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

 
*Moka* 2012.12.24 15:20 - Megtaláltam
:-)

*Vica* 2012.12.24 15:20 - Megtaláltam
Farkasmályon a Hotel Sziluettben karácsonyoztunk, így kézenfekvő volt. :-)

 
Zergi 2012.11.24 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.30
Fogtam!
Felkészülési láda volt a 2000. megtaláláshoz:)

marsoka 2012.11.24 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltam!

CacheFinder 2012.11.17 09:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.81
Az OKT Mátraszentistván-Mátraháza szakaszának bejárása előtt tettünk kitérőt ehhez a multihoz.
A hely tetszett, de mivel késésben voltunk a második ponthoz felszaladás rendesen megszuszogtatott.
Köszönjük a rejtést!

beresdeakbalazs 2012.10.22 19:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

KJ & GM 2012.10.21 14:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
fodorka59 2012.10.20 16:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk. Életünk első keresése volt. A 2. része elég gyorsan meg lett, az első viszont nehezebben, mert az én hibámból ellenkező irányba barangoltunk. De nem adtuk fel, újra elindultunk az elejétől. Nagyon nagy sikerélményünk lett, mikor megtaláltuk a kőrakást, a kis unokáink is örömmel bontották ki a dobozt. GPS-ünk nincs nekünk, jobb lenne, ha több ilyen hely lenne, amihez nem szükséges.
Csodás volt a látvány és egyben félelmetes. Nem is hittem volna, hogy ennyi ember felkeresi Farkasmályt.

Rossz irányban, de a kilátás gyönyörűA gyerkőcök is élvezik
Hátunk mögött a mélységItt már jó helyen
Lefelé jövet 
Tuareg79 2012.10.15 16:20 - Megtaláltam
Ok! [wapon beküldött szöveg]

carmin 2012.10.14 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.20
Köszönjük a rejtést.

 
picuresnagyur 2012.09.29 17:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
köszi

kismaczu 2012.09.03 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
A nagy kőrakást szó szerint kell érteni.

 
csipet_csapat 2012.08.24 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Csúcs panoráma. Ezt a finom bort sem kóstoltuk volna meg a láda nélkül.
Köszönjük.

 
Judit és Béla 2012.08.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Megtaláltuk.

Tamon és Julina 2012.08.18 16:47 - Megtaláltam
Jó kis szakadék, és kellemes borozós hely!

artemis 2012.08.18 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Köszönjük a rejtést és a segítséget. A ládát megtaláltuk, de a második ponthoz már nem tudtunk elmenni egy kis vis major miatt. Szerencsére segített a láda gazdája. :-)
Diána és Gergő

vitibi 2012.07.15 16:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.47
Kellemes vasárnap délutáni sétával egybekötve.

K-55 2012.07.09 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.05
Cserhátszentiváni "rejtekhelyünkön" töltöttünk néhány szabadnapot. Egy nap munka, egy nap ládázás. Etike megtervezte a Gyöngyös és az Eger környéki napokat, melyek szépek, de nagyon melegek voltak.
Hatalmas felhőszakadásban érkeztünk, melyet az autónkban vészeltünk át. Szerencsére lehűlt a levegő. A dobozt már ragyogó napsütésben találtuk meg, gyönyörködtünk a tájban, majd a Regélő Borházban a pincepörköltet jófajta borral öblítettük le. (Az egyes szám használata az indokoltabb, innen női kezekbe került a vezetés.)
A rokonok-barátok örömére, nekik is felpakoltunk finom helyi borokból.

Régi pincék, megtámasztvaKőfejtő
A tájA kis hivalkodó
VisszaútonErre talán ebédelhetünk!
Itt még volt pincepörkölt 
bohrmann 2012.06.24 14:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.74
Vasárnap ellenére alig volt élet, nagyon meglepődtünk. De a hely szép, és finom a bor!

Hey-ho 2012.06.24 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.48
Köszönjük a lehetőséget!

 
hgabor1 2012.06.16 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam Andival ,köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

Fairy70 2012.06.03 18:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
A pincéket már ismertük, de fentről nagyon szép a panoráma! Könnyű találat, cseresznye-, meggykóstolással, köszönjük!

alexp 2012.06.03 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megtaláltam.

Köszönöm a rejtést.

vacakos 2012.05.31 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Mátrai barangolás alkalmával...
Bongi, Bandi, -vacakos-

QND 2012.05.11 07:43 - Megtaláltam
Sajnos nem csak kőbánya, de illegális szeméttelep is van a rejtés környékén.

DizzyCat 2012.04.30 16:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.23
Köszi!

Aleph & Rita 2012.04.28 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.79
Mai mátrai láda és várkód gyüjtögetés után körülnéztünk itt is. A virtuális pont sima ügy volt, a ládáért meg kellett küzdeni. Köszönjük!

Blue Mali 2012.04.28 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.92
Köszi a rejtést.

Közös találat Alep&Rita, Minpet, és Kaljozzal!

1.pont rendben ment, viszont a ládával meggyűlt a baj, több helyen próbálkoztunk feljutni, míg végül egy kis susnyásharc árán lyukadtunk ki a megfelelő útra.

Sajnos a láda mellett tényleg ott a szeméthalom, de az élményből ez most nem vont le semmit.

Jó kis túranap volt ma.

Schall 2012.04.21 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.95
Köszi a rejtést!

L'Ádiika 2012.04.21 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.36
Szép hely. Köszi a rejtést!

pideryus 2012.04.21 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
A hely varázsa a szemerkélő eső ellenére is érezhető volt. A préssel szembeni borozóban éppen ebédjét fogyasztotta egy nagy társaság... szívesen beültünk volna közéjük egy jó kis bablevesre meg borocskára :)

Megtaláltuk, köszönjük!

Mátrai ládázás Adiikaval és Schallal 18/18

Fazék 2012.04.20 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.33
Az első pontot már kb. 2 éve leolvastuk, de akkor nem találtuk az autós feljáratot a második ponthoz. Most nem is kerestem, csak gyalogoltam egy jót.

sanya75kk 2012.04.14 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

freefor 2012.04.14 16:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk. :D

molka 2012.04.10 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.72
Mátrai kirándulás a tavaszi szünetben. Szeretjük a kis borpincéket, ezért Abasár után feltétlenül ide is el kellett látogatnunk! Nem csalódtunk. Kicsit morogtam, hogy olyan messzire került egymástól a két pont, de aztán a kőfejtő és a kilátás kárpótolt! Köszi!

nagykata 2012.04.09 13:36 - Megtaláltam
Húsvét a Mátrában.Megtaláltam, köszönöm. [g:hu 1.4.10] [wapon beküldött szöveg]

diego 2012.04.07 13:56 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.73
Mai aratás utolsó előttije.

 
DonPipi 2012.03.27 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Nagyon tetszett a környék, kicsit szemetes,de megérte felmászni ...:)
A pincesor is nagyon hangulatos, igaz még csak most kezd "éledezni" a környék.
Kösz a rejtést!

 
dzoli1 2012.03.18 11:30 - Megtaláltam
Mátrai ládázás a kutyákkal ebben a gyönyörű időben. :)

tattyana72 2012.03.16 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtaláltuk! Köszönjük!

udkpods 2012.03.16 10:33 - Megtaláltam
Megvan! Köszönöm az élményt! [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

kupec 2012.03.15 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.28
Klassz.

NI 2012.03.10 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.16
Megtaláltuk!

Nigi543 2012.03.10 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.96
A bor finom volt, de a rengeteg szemét a kőfejtőben az kiábrándító.

suveges81 2012.03.04 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.30
Köszönjük a rejtést :)

andi.palla 2012.03.03 12:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.15
Megtaláltuk! Köszönjük!

pczinder 2012.02.26 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Megtaláltuk

gyusz_58 2012.02.04 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.82
Tulajdonképpen a mászást sem bánjuk a nagy hidegben, hóban...
Köszönjük a rejtést

Amancsics 2012.01.01 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.56
A kőbánya a szokásos. Az odavezető út melletti "épületek" nem nyújtanak épületes látványt. A vendéglátós rész ízléstelen. Viszont a Magyarok Nagyasszonyának állított emlék érdekes mementó a háborús szenvedéseknek.

4D1Z 2011.12.27 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.18
Tejködben és nagy sárban,de csak meglett.Köszönjük!

Évi&Zoli 2011.12.26 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Két pontos multi, két részletben,két kóstolással.(Ennek legalább 10 pontosnak kellene lenni!?) Köszi!

majd_máskor 2011.11.22 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.10
Jó rejtés, igazán klassz helyre kalauzolt minket, köszönjük. Kocsival voltunk, bort így csak elvitelre..

kopi70 2011.11.21 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.87
Ködös s..r idő volt. A hegyre felfelé menet az volt az érzésem, hogy megint egy feledhető rejtés lesz. A valamikori kőbánya viszont egy egészen érdekes hely. A 2. pont pedig a pincéknél pedig szuper, vissza fogok jönni többedmagammal és autó nélkül, hogy elfogyasszunk egy csomó bort.

urbanj 2011.11.19 11:30 - Megtaláltam
Klassz hely ez a Farkasmály, nagyon hangulatos, köszönjük, hogy megmutattad. :) Sokat jártunk már ezen a környéken, de ez mindig kimaradt.

TücsiTeam 2011.11.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Szívünkhöz közel állnak a borászati eszközök, hiszen magam is ilyen préssel sajtoltam a mustot.

CsKaroly 2011.10.30 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Kriszti, Mónika, Károly

ironman 2011.10.23 12:30 - Megtaláltam
A kőbánya nekem nagy élmény volt!

Klári 2011.10.23 12:30 - Megtaláltam
MA ráhajtottunk az 500. geoládámra. Itt még híja volt.

norko 2011.10.16 15:15 - Megtaláltam
Kis ebéd utáni séta a ládához. Tetszett a hely, jó volt fentről a kilátás.

gabortel 2011.10.16 12:02 - Megtaláltam
Tankoltunk.

dudasalbin 2011.10.01 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.04
Kicsit eltévedtünk, de szupi volt.

Hz 2011.09.26 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.23
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Panoráma a 2. ponton 
Mira 2011.09.26 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.28
Megtaláltam, részletek hamarosan! Köszi! [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

Mátrai túrázás közben megtaláltuk, köszi! :)

 
Vicky-Misi-Jázmin 2011.09.17 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.95
Hétvégi mátrai kirándulásunk első pontja a 23-as pince "kifosztása" után. Sokat jártunk a völgyben, most végre megnéztük kicsit a bor forrását is.

CharlieR 2011.09.13 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Bár sokat jártam régen errefelé, itt még nem voltam. Köszönöm a rejtést.

acelgirl 2011.09.13 00:00 - Megtaláltam
Könnyed kis esti séta volt :) Szupi a rejtek, köszönjük!

Nono&Andris 2011.09.09 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
101-edik láda! A Szent Karmellus-romkápolna után.
Mivel már régen járunk ide a 23-as pincébe, ideje volt már megkeresni a ládát is. ;)
Mi a pincesoron kezdtünk, vettünk néhány liter bort a rokonoknak, és utána indultunk a láda felkutatására.
A kőbánya felé felfelé almaevés volt. Frissen a fáról. De jól esett!
A láda könnyen meglett, jó csapás vezet hozzá. A logbook nagyon igényes, jó lenne több helyen is ilyennel találkozni!
Lefelé pedig gyönyörködtünk az ég aljának színeiben.

Köszi a rejtést.

LogbookA kőbánya
NonoCsodálatos színek 1
Csodálatos színek 2 
macikupac 2011.08.28 07:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.23
Mátrai bolyongás 1.

Amikor a hétvégémet terveztem, még nem tudhattam, hogy itt fogok végül kikötni. Mivel egyetlen cimborám sem ért rá túrázni/ládázni a hétvégén, eszembe jutott, hogy az öcsém megy a Mátra Maratonra, valamint az, hogy engem ezen a környéken vár néhány megtalálásra váró láda. Így esett végül a választás a Mátrára. Egy ideig úgy nézett ki, hogy a mai keresgélés a gps sztrájkja miatt elmarad, de végül összeszedte magát a készülék és hajlandó volt a műholdakról érkező jeleket észlelni. Vasárnap kora reggel elég nagy volt a pangás a borfaluban. Az előző napi(?) lagzi nyomait még bőséggel felfedezhettem a legnagyobb itteni pincészet teraszán. Egy kissé tartottam a multi virtuális részétől, de a helyszínen nagyon nyilvánvaló volt, hogy mit kell keresni. Ezután irány a kőfejtő, ahová sikerült is megérkeznem, de nem ám a legegyszerűbb és -kézenfekvőbb úton. Innen egész jó a kilátás több irányba is. Viszont a rejtés nem tetszett - nagyon nyilvánvaló és szembetűnő. Egy kicsit még nézelődtünk Macekkel, majd elindultunk a hegy teteje irányába.

 
G&V 2011.08.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.30
Megtaláltuk a ládát, igaz megizzadtunk mire felértünk a melegben a rejtekig. :)

tiktak 2011.08.13 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Mátrai kirándulásunk 1/6. ládája.
Pont esküvő volt a virtuális jelszónál, úgyhogy majdnem necces lett a dolog, de végül betértek a pincébe és így nyugodtan le tudtuk olvasni a jelszót. Utána kis kocsikázás a ládához, közben ismerkedés a dűlőutakkal.
Sajnos most nem kostolhattam egy kis bort sem, mert minden pincénél esküvő volt....Majd legközelebb!

Access Denied 2011.08.04 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Mátra 6/4.

Mivel a bicajtúra egyik pontja az egyik itteni pince volt, nem volt kérdéses a láda levadászása. A volt bánya méretei lenyűgözőek. Ottjártunkkor felriasztottunk vmi szarvast/őzet, ami fejvesztve menekült a lenti erdős/fás ligetbe.
A második pont közelében volt a kérdéses pince, így azt sem kellett sokat keresni.

Kösz a rejtést!

 
horvathszaby 2011.08.03 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.40
A Csák-kőtől jöttünk ide, hogy megkeressük ezt a ládát is, mely mai keresésünk 13/11. pontja volt.
Az 1. pont pillanatok alatt meglett, majd irány a láda!
Az út elég jellegtelen és nem értettük, miért kell ennyire elvinni a ládát, de, mikor odaértünk a rejtekhez, minden világossá vált!

Köszönjük a rejtést!

Végek 2011.07.15 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.51
Pokoli hőségben.

matrixmusic 2011.07.10 00:00 - Megtaláltam
OK!
Infó később...
Aty

JonaBona 2011.07.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Köszi a rejtést!

Csg12 2011.07.03 14:30 - Megtaláltam
Gyönyörű! Köszi, hogy megmutattad!

totedu 2011.07.01 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.54
Kellemes borozás, kellemes séta.

er&esz 2011.06.17 08:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
A mai nap nyitó ládája. Megnéztük a kiállított gépeket, majd a patak melletti úton indultunk el. Kellemes sétával elértük a ládát, az útbaigazítás igazán profi. A kilátás nagyon szuper volt. Tetszett az egész hely, hangulatos. A jó szálláslehetőséget számon tartjuk. A fordított sorrendű jelszóképzés persze nem ment, köszönjük a rejtő kedves segítségét és a szép hely bemutatását!

MikiCache 2011.06.10 15:27 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.06
Megnéztük az ajánlott pontokat.
Miki és Anikó

BVezi 2011.05.14 15:34 - Megtaláltam
Megvan :) Ha nincs ez a láda, nem találjuk meg az a jó kis fogadót :D Köszi a rejtést!

hux80 2011.05.06 14:30 - Megtaláltam
Köszi!

kopepe 2011.04.10 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Sokszor mentem már az úton a Mátra felé, de nem gondoltam volna hogy egy gyöngyszem van a völgyben (és fenn a bányánál). Köszi hogy megmutattad!
A leírás alapján készülék nélkül is könnyű találat!

Hegylakó...Hát Izsák! Itt a pont?
Robogo 2011.04.09 17:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.49
GCTT03 után.
Köszönöm a rejtést!

R.Guszty 2011.04.09 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
GCTT03 után kis sétával találtuk meg. A láda elég kézenfekvo helyen van.

LCSOKA 2011.04.09 17:05 - Megtaláltam
A GCTT3. után.
Köszönöm a rejtést.

erchegyia 2011.04.09 15:36 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2011.04.09 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.65
11/10. ládánk ma, levezető kesselés a GCTT03 után. Mindkét pontnál összefutottunk társakkal, egy L200-assal voltak ! :)

Köszi a rejtést !

atipapa 2011.04.09 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
köszi

szipeti 2011.04.09 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
ok

L-200 2011.04.09 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
Megvan.

parrish 2011.04.09 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Megtaláltuk.

usakal 2011.04.09 02:16 - Megtaláltam
Gyalogos kupa: 69,4 km

GCTT előtti hajnali "bemelegítő" ládázgatás Nanukkal.

Bubuka 2011.04.08 18:01 - Megtaláltam
Zalajáróval a GCTT03-ra menet.

zalajaro 2011.04.08 18:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
GCTT03 felé haladva, kellemes környezet.

Kertész család 2011.04.02 16:05 - Megtaláltam
A pincesor még így is látványos, hogy nyilvánvalóan túl van a fénykorán.
A hegyoldal viszont meglehetősen elhanyagolt, a présházak gondozatlanok és itt-ott sok a szemét. Gyakran járunk errefelé,de itt még nem jártunk.Köszönjük a rejtést.

csp187 2011.03.31 17:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.08
DONE!!!

becko 2011.03.05 11:50 - Megtaláltam
Nem sikerült magánterület sértés nélkül megközelíteni.
A bánya látványos

tibbi 2011.02.10 15:54 - Megtaláltam
Gyöngyössolymosi(!) borvásárlás és ládázás után látogattunk el ide. A pincék leginkább zárva voltak, meg néhány liter mátrai nedű már a kocsiban hevert, így nem erőltettük a helyi borok beszerzését.
Köszönjük a lehetőséget!

Geo Team Verőce 2011.02.07 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.23
Köszi a rejtést!

Georgy22 2011.02.06 12:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Gyönyörű napsütésben indultunk útnak biciklivel Farkasmály felé. Egészen tüdőkiköpősre sikerült, de odaértünk. A jelszó második részletét gondosan feljegyeztük, üdvözöltük a 23-as pince kedves tulajdonosait, a Dudás családot, majd a járműveket lelakatoltuk, és irány a láda felé. Szó szerint. Rövidítettünk egy cseppet, nyílegyenesen a dzsinzsásnak mentünk. Jó nagy sárban, jeges domboldalon kúsztunk, mire felértünk a rendes földútra. Innen már gyerekjáték volt a kőfejtő peremét elérni.
Kezdő cacherként is könnyen kiszúrtuk a rejteket adó kőrakást. :)
Köszi és üdv:
T. & Gy.

Farkasmály, bejáratHova tovább? :)
Log inÁrvalányhajak
ÁrnyakKőfejtő a 7 sziklával
Ötvös család 2011.01.16 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.34
Megvan. A borozók mind zárva voltak sajnos, amúgy is érdemtelenül alul van fejlesztve a hely. Az út nagyon sáros volt jelenleg, de sokkal többre lenne érdemes a dolog.
Köszi a rejtést!
TB in!

h725 2011.01.15 10:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Jó rejtés, hangulatos hely. Olyan borongós-napos idő volt. Mondjuk nem épp egy tipikus január közepi hőmérséklettel, de nem bántuk.
Az első ponthoz mentünk először. Szép volt a kilátás a kőbánya pereméről. A második pontnál találtunk egy igen rokonszenves pincét, kedves tulajdonosokkal. Beszédbe elegyedtünk, s hogy-hogy nem a geocaching is szóba került. Egy kis könnyű Rosé lett a zsákmány. :))Ezt persze csak itthon kóstoltuk meg. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk a Dudás család borászatát. A rejtőnek pedig köszönet az ötletért, s a lehetőségért. Zsófi, Zsolt

Fel a kőbányáhozEgy kis kilátás
Ezt a részt kár kihagyni 
pálfya 2011.01.09 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Olvadós ködös időben séta a szép környéken, más látogató alig, de kétféle bort azért hoztunk. Köszönjük!

 
zramzam 2011.01.08 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.79
Nekem a hely eleinte egyáltalán nem tetszett, dörmögtem magamban, hogy miért rakunk minden vakondtúrásra ládát, miért kell nekem térdig sárban ugató kutyák között kihalt szőlőkertek mellett hegymenetben gyalogolni?? Deamikor!!!! A bánya az nagyon szépséges és rejtelmes még ilyen hideg télben is. Megcsapoltam a csipkebogyó bokrokat, tehát mégiscsak köszönöm szépen a rejtést.

fattila 2011.01.08 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.49
Köszönöm a rejtést.

Murus 2010.12.30 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
[wapon beküldött szöveg]
Kellemes séta volt, a nagy hóban nem is olyan könnyed, de élveztük. Köszönjük az invitálást! Murus és Cica

 
Mirabelle 2010.12.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.27
Eddig csak eljöttünk a főúton a "borfalu" mellett, jó hogy végre meg is álltunk. Nagyon tetszett és nagyon ízlett! ;)
Köszönet a rejtésért!
(a láda remek helyen van, a 30 cm-es hótól is védve maradt)

 
Paul 2010.12.02 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.96
Köszönöm a rejtést.

bgyuro 2010.11.27 14:23 - Megtaláltam
log kesobb [wapon beküldött szöveg]

ier 2010.11.25 13:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.16
A kettes pontnál a présekre épített tető igazán meglepő!

zsotie 2010.11.12 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.11
Pincéknél nagy forgalom volt.
A láda már messziről kiszúrható.

Zsiráf 2010.11.07 10:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.15
Gyalogos kupa: 43,3km

Sok, sok férőhelyes borozók...

Csipike 2010.11.06 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Elég szép a kilátás.

zsak4 2010.11.04 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Biciklivel mentünk a nádfedelestől (KRF diákotthon és borozó) aztán a parkolóban hagytuk a bringákat. A tegnapi susnyás ( a dzsindzsa szinonimája) után felüdülés volt a séta felfelé. Na és a látvány, ami fogadott minket!!! Ismét olyan hely, ahová láda nélkül soha nem jutunk el, pedig a szánkban van. Nyáron már láttuk, hogy milyen szépen fejlődik a pincesor,de ettől tovább sajnos nem jutottunk az elmúlt 30 évben. Köszönet a rejtőnek!

 
MiMintTeam 2010.10.31 14:30 - Megtaláltam
A hegymászás kicsit megizzasztott, de megérte. Te is megvagy! :)

btomek 2010.10.30 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Megtaláltuk. Kellemes séta volt ebéd előtt, így még jobban esett a bolognai spagetti:))). Köszönjük a rejtést.

Megvaaaaan!!! 
Magnes50 2010.10.23 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Szép hely, még alkonytkor is csodás kilátással. A borfalu is tetszett, de csak egy pincészet volt nyitva, ahova be is tértünk.

sinus90 2010.10.21 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.70
A Mátrából hazafelé leszálltunk a buszról a gys-i elágnál. Onnan a kőfejtőt céloztuk meg. Közben voltunk 70 m-re a préstől is. A ládától visszafelé egyszerűbben akartunk a préshez lejutni, de ráfáztunk, és csak kerülővel jutottunk oda. Az Egyetemnél tudtunk újra buszra szállni.
Gyalogos kupa: 14,9 km

tevelady 2010.10.16 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Sötétben is szép volt - Hegyóval.

Hegyo 2010.10.16 17:43 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.40
Kár, hogy már csak sötétben találtuk meg. Borkóstolást is kipróbáltuk. MKBT. szakmai túrán a Mátrában Verával.

3D 2010.10.12 15:55 - Megtaláltam
Rendben

Tikis 2010.10.03 16:58 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

családok közt 2010.10.02 12:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.85
Megtaláltuk.

gsy 2010.10.02 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Családi megtalálás :) Nagyon szép környezet! Köszönjük!

 
SgSzasza 2010.10.02 12:00 - Megtaláltam
szép idő, kellemes séta, családi megtalálás, köszönjük.

Myra 2010.09.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.51
Minden ok, de szerintünk könnyen észrevehető helyen van a kőrakás. Keresés nélkül egyből kiszúrtuk.
Geocaching Team Gyöngyös

norbimoncsi 2010.08.30 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Megvan! Mátrafüredi kirándulásunk harmadik napja, 6/5.

A GCSEPT után Gyöngyösön keresztül kisebb sétával jutottunk el a faluba, ahol a multi második pontjára akadtunk (véletlenül) az első keresése közben. Aztán a falubeliek útbaigazítása után megtaláltuk a bányát is, na meg persze a ládát.

Köszi a rejtést!

petersson8 2010.08.25 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Aranyos rejtés, gyönyörű környezet. Nagy élmény megtalálni ezt a ládát, mindenkinek bátran ajánlom!

mogyorócska 2010.08.21 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Mai negyedik egyben mára az utolsó ládánk. Kellemes séta után mami GPS nélkül találta meg és felkiáltott, hogy ő jobb mint a GPS.
( Mamit máskor is visszük hátha a GPS-ben lemerül az elem )
Kár, hogy vannak már pincészetek melyek nem üzemelnek.
A ládától valóban nagyon szép kilátás nyílik a tájra. Ez is egy tipikusan olyan hely ahová a láda nélkül sosem jutottunk volna el.
Köszönjük a rejtőnek!
Mogyorócska, Livi, Nikó, Zsuzsimami és a kincskereső kutyánk Yorki Roli.

bigmick 2010.08.20 17:03 - Megtaláltam
Szép a látvány a kőbánya tetejéről, lent meg a vendégváró borospincék tetszettek.
BigMick, Iza

hanola 2010.08.17 17:30 - Egyéb
LÁDAKARBANTARTÁS
Ládacsere történt: az új tároló egy kb. 15 x 15 cm széles, 12 cm mély műanyag ételtartó doboz, sárga fedéllel. Kérném a ládászokat, hogy vigyázzanak rá, hogy a nehéz kövek nehogy betörjék a műanyag láda-fedelet.
Továbbra is ügyeljünk a pontos visszarejtésre, álcázásra és az ajándékok színvonalának fenntartására! Köszönöm szépen!

Kerticsorbi 2010.08.13 18:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

sirgalahad 2010.08.08 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.26
Ideérve Farkasmályra
Nem számítok akadályra
Bort nem ittam, fejem tiszta
Így jövök a hegyen vissza

étteremrégi pince
bányakilátás
jbako 2010.08.07 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.14
Az első (alsó) virtuális pont könnyű rejtés, a ládához kicsit másztunk a kertek között, de megérte mert tonnaszám érett a szeder és ott elidőztünk... A kőfejtőtől szép a kilátás és egy TB-t is elhoztunk Beával.

kőfejtőszeder minden mennyiségben
a-beatrix 2010.08.07 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.10
Lent a régi borfalu, fent a kőfejtő, s a rengeteg szeder. Újra átéltem gyerekkorom nyarait, mikor Soculahora környékén degeszre ehettem magam ezzel a gyümölccsel. Ilyen élményben azóta sem volt részem.
A faluból toronyiránt kapaszkodtunk fel a hegyoldalban, aztán betévedtünk valaki szőlőjébe. Gondolom más is járt már így, mert a tulajdonos a kaput nem zárta be, csak egy drót volt rátekerve, így könnyedén kijutottunk az útra. Józsi gondosan visszazárta, s innen már egyenes volt az út a rejtekhez.
Szép volt, köszönjük!

Marvin 2010.08.02 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Megleltem.

atta69 2010.08.01 20:45 - Megtaláltam
Nappal érdemes a ládát felkeresni a gyönyörű panoráma miatt. Sajna mi elég későn értünk fel. TB ide helyezve a GCFGOM ládából.

lekvároscsirke 2010.07.29 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.63
Izzasztó hegymenet után a hüvös pincében kellemes vacsora. Már máskor is jártunk itt bort vásárolni, jó hogy ide is került egy láda. Szép a környezet, jók az étkek, borok.

Togo 2010.07.24 08:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Gc versenyre menet bemelegítésként elsétáltam megkeresni a láda két pontját. A fémdobozt kissé nehezen sikerült kinyitni de a kitartás sikert hozott.

egy villanásnyi mókus
Panoráma a ládától 
menusl 2010.07.14 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.23
Először kicsit elkavarodtam, mert útbaigazítást kértem egy helybélitől aki azt mondta, hogy a régi kőfejtőbe egy úttal odébb kell bemenni. Az igazság az, hogy egy illegális szemétlerakóba kalauzolt, ami kőbánya volt valamikor. Ez kellő képen össze is zavart, mert elkezdtem keresni a kőrakást amiből nagy nehezen találtam is kettőt, de egyiknél sem volt láda. :D Végül elindultam ott ahol legelsőnek kellet volna és az a régi kőbánya már sokkal szebb és impozánsabb volt. Meg is lett a ládikó, majd a szőlőprés is! Szép hely. Kellemes a hangulata. Egyszer elmegyek és beborozgatok ott :D
Köszi!

AnTiBen 2010.07.11 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.36
OK.
Gyönyörűséges a hely, köszi a rejtést!

Anita és Tibi

 
KGMT 2010.07.11 12:27 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.28
Megtaláltuk!Az eddigi legrészletesebb útvonal leírás alapján könnyen ment...Köszönet érte a rejtőknek!

az első jelszó első állomásatávolban a Kozmáry kilátó
ládától...
ide mint vendég visszatérünkpréselt:-)
Hogyishivják kuzin 2010.07.05 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Napvirággal ...

napvirág 2010.07.05 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Nagyon pontos volt a leírás, hamar meglett mindkét hely. A másodiktól szép a kilátás. Kullanccsal nem találkoztam - szerencsére.

Köszönöm a lehetőséget és az új ismereteket!

 
bg123 2010.06.27 13:00 - Egyéb
Nászutunk során látogattuk meg. egy pincéből bort is vettünk. szép kilátás és hangulatos hely.

neogeo 2010.06.25 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.49
Érdekes a régi kőfejtő és nagyon hangulatosak a pincék,

Szilaj család 2010.06.12 17:56 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

vakond87 2010.06.09 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megtaláltam. Kerékpáros találat a Gyöngyös-Farkasmály-Mátrafüred-Abasár-Markaz-Detk-Ludas útvonalon. 3 geoláda a mai nap termése. Köszönöm a rejtést!

Kerékpáros kupa: 38 km

Csuhás 2010.05.29 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.33
A fogadó valahol a giccs határán van. Sok helyen szép, de régi szőlőpréseket használni oszloptalpnak... Brrr.
A kőbánya tetszett, öröm volt logolni a szűz logfüzetbe.

Csuhás, Vándor

BorozóKemence
Hangulatos helySajtó
Kilátás:-)
hanola 2010.05.27 18:00 - Egyéb
LÁDAKARBANTARTÁS
Ládacsere történt: az új tároló egy 19 cm átmérőjű és 6 cm magas fém csokoládés doboz. Ugyanakkor a logbook-ot is ki kellett cserélnem, az első sajnos teljesen elázott. Kérném a kedves ládászokat, hogy egy zacskót vigyenek a doboz számára, kívülre is. De lehet, hogy a logbook-nak sem ártana belülre még egy zacsi.
Továbbra is ügyeljünk a pontos visszarejtésre, álcázásra és az ajándékok színvonalának fenntartására! Köszönöm szépen!

Apa63 2010.05.25 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Megtaláltam,köszönöm a rejtést.

Tom79 2010.05.24 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.07
Megtaláltam!

VirágFormaZsiványok 2010.05.24 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.08
Mátrai Pünkösdi hétvége...képek később...Köszönjük a rejtést!Fantasztikus helyek,energiák,túrák,erdők,panorámák...

uraniko 2010.05.23 12:52 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 2.84
Köszi! Mai túránk első pontja.

 
bati.hu 2010.05.19 15:29 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

feri60 2010.05.04 16:47 - Megtaláltam
Mert kell a pont :) [wapon beküldött szöveg]

 
Pepe 2010.05.04 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.86
Mátrai ládázás keretében Feri 60-nal. Hangulatos hely, kár, hogy a sofőr nem vehet részt a borkóstolásban :-(

zsakar 2010.05.01 09:30 - Megtaláltam
Az ajánlott parkolót használtuk és felmentünk a ládához. Szép a kilátás. Kösönjük.

Rekuja 2010.04.17 18:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.77
9/9 a mai napon. Ezt a ládát azért biggyesztettük hozzá a Mátrai túrához, mert úgy számoltunk, innen szép lesz a naplemente, ha gyorsan végzünk. Az áradó patakok miatt gyorsan végeztünk (kényszerű rövidítés), így csodálhattuk az Izlandi vulkánkitörés miatt állítólag szokatlanul szép naplementét. A fene tudja, de a nap mindig szép. Most is az volt.

Mai mottónk: Ezt a csodás helyet se ismertük volna meg, ha nincs a geoceching! Köszönjük!

BányaNap
Mátra 
Anita és Laci 2010.04.17 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.00
Megtaláltuk! Nagyon szép hely, köszönjük a rejtést!

csk1 2010.04.04 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.92
Megtaláltuk!
Szerintünk a hely nem ér meg egy multit, a kőfejtőhöz vezető út nem mondható szépnek, sőt...
A borfalu sem tetszett nekünk, több az elhanyagolt lyuk, csak néhány pincét tartanak karban.

raf 2010.04.03 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Ragyogó időben. A környezet, a régi kőbánya nagyon szép!
(Farkasmály felett!)

[Jóváhagyta: hanola, 2010.04.05 23:03]

álomfogók 2010.04.02 18:00 - Megtaláltam
A 23-es pince kékfrankosa és főképp a kékfrankos roséja is nagyon finom (most is azt hörpölgetem).

N.Zs. 2010.03.28 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Hangulatos hely, igényes logbook.

helybeli mókus
Mr Zerge 2010.03.15 08:40 - Megtaláltam
Meg van. részletesen később... [wapon beküldött szöveg]

Mathau 2010.02.11 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Mai első doboz, kellemes meglepetést okozott. Hangulatos pincék, szép kilátás, sok hó:)

kobcikrajci 2010.01.25 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.25
Seawolffal közös találat, és mivel ő már járt itt korábban, igazán nem volt nehéz. A bánya mélysége talán még jobban kijön a havas, kopár környezetben, mint a nyári képeken. Igen, a természet gyógyítgatja sebeit. A pincevidék pedig nekem Szépasszonyvölgynek tűnt kicsiben, köszönhetően annak, hogy előzőleg az egri terepen jártam.

-SEAWOLF- 2010.01.17 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.70
Farkasmály ládája volt a következő kiszemelt célpont.
A téli vasárnap délutánon meglehetősen elhagyatott volt a környék, zavartalanul lehetett a borospincék környékén sétálni,nézelődni.
Aha nézelődni, mivel vezettem ezért a bórkóstolás ezúttal kimaradt.
Na de majd máskor...:)
A láda jelszavát két részletben lehet megtalálni. Elsőként a ládát választottam. Úgyhogy a leírás alapján irány a Kőfejtő! Ezt gyalog célszerű megközelíteni.
Kicsit emelkedős ,de odaérve itt is szép kilátásban lehet részünk.
A ládát rejtő kőrakást gyorsan megtaláltam és a láda itt is épségben előkerűlt a kövek alól.
A Log-Book nagyon igényes, jópofa! :)
A jelszó első részlete így meglett.
A másodikat egy kiállított présről kell leolvasni.

Eléggé sötétedett ezért sietősre vettem a tempót és visszamentem a pincesorra, a fotó alapján valahol arra lehet a kiállított hiányzó láncszem! :)
Meg is lett a keresett eszköz, a jelszó második részével együtt.

Ez alkalommal is egy ötletes és igényes ládát sikerűlt találni.

Kösz a rejtést! :)

-SEAWOLF-

A központi épület: Orczy-PinceAndezittufába vályt pince.
Kőfejtő - 1.Kőfejtő - 2.
KözelA keresés első tárgya :)
A keresés második tárgya. Jelszórészlet a túloldalon olvasható... ;)Farkasmály-Esti hangulat
Attibati 2010.01.04 08:25 - Megtaláltam
Mátrai téli túra 32 km
Mátrafüreden hagytam a kocsit és egy nagy körrel Mátraházát érintve tértem vissza a kiinduló ponthoz.
Nagy volt a csönd borfaluban, embert sem láttam csak a kutyák ugattak egész úton. A borozó méretét elnézve nagy élet lehet itt szezonban.
A láda rejtése tetszett - jókora kis kökupac. Ahhoz képest, hogy nyáron lett telepítve a láda elég rossz állapotban van, a teteje törött.

radpeter 2010.01.02 14:42 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

scele 2010.01.02 14:42 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

lelcache 2010.01.02 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.10
Kiscsoportos baráti ládázás radpeter és scele társaságában. Kalandosra sikeredett! A faluban szép, régi házak, pincék vannak. Először ezeket szemléltük meg, miközben elsétáltunk a préshez. A közeli kisebb kőfejtő megtekintése után úgy gondoltuk, hogy annak oldalában könnyedén fel lehet mászni egy szinttel feljebb, a földúthoz. Az a könnyedén nem is volt annyira könnyed. A vége eléggé csúszós volt. Ráadásul egy szőlőskertben kötöttünk ki. Szerencsére innen egyszerűen kijutottunk, mert a kapu nem volt bezárva. A láda hamar meglett. A régi bánya a rejtő fényképein sokkal jobban néz ki, mint a valóságban. A képeken ugyanis a zöld lombtakaró elfedi azt a töménytelen mennyiségű szemetet, amit a helyiek beleborogatnak a szakadékba. Visszafelé, a telkek között haladva lehet látni érdekes barkács megoldásokat, amiken jókat nevettünk. Köszönjük a rejtést!

lelcache

Prések
Sejtelmes logolásSzaki
Tetőterasz 
NitiZoli 2009.12.31 10:47 - Megtaláltam
Sajna a nagy ködben nem láttunk semmit a 2. ponttól, viszont az oda vezető út tényleg csúszós, még gyalog is. De az 1. pont nagyon kedves hely, tetszett. A Vistank első igazi találata :) [wapon beküldött szöveg]

 
Pilis50 2009.12.29 16:30 - Megtaláltam
Megkotortam! [wapon beküldött szöveg]
Fentről (SzentAnna kápolnától), nekem a 22-es pince bora(i) jöttek be :-), 5 + 5 liter a hátizsákba, és a Bábakő-n keresztül gyalogosan a szálláshelyre, holdvilágnál...
Gyönyörű időben, Mátrafüredi szilveszterezéssel begyűjtve.
Köszönöm a lehetőséget.

zsoliszoft 2009.12.28 09:40 - Megtaláltam
Egy kis reggeli munka utáni séta a kellemesen fagyos időben.
Köszönöm a rejtést.

Meli & Tibi 2009.12.27 14:15 - Megtaláltam
A cél a borvásárlás és a geoláda megszerzése volt egyben. Mindkettő sikerült.

Rudi Team 2009.12.19 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Szép havas táj, könnyű ládamegtalálás.
Rudi

Ich.. 2009.12.14 07:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Kicsit korán indult ez a nap (túl korán is), így sikerült háromnegyed hatra Gyöngyösre érnünk. Párom államvizsgázott (sikeresen) én pedig közben ládázni indultam a környéken.
A borfaluba még sötétben érkeztem, de a keresgélés közben szép lassan megvirradt. Jobb is volt így, mert a sötétben igen nehezen találtam meg a ládát (lámpát pedig sosem hordok magammal). Nem sokat láttam a borfaluból, de amit láttam az tetszett. Egyszer majd eljövünk emberi időben is és végigkóstoljuk az összes bort :)

kilátás
Lacipap 2009.12.13 12:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.38
Fagyos időben! Ebben az évben az első!! Szuper a kilátás!
A kőfejtő remek. Sajnos borkóstolásra nem tudtam benevezni. Egyedül voltam, és autóval.
A rejtés nagyon jó, de a doboz már eléggé megviselt. Repedt a teteje. Sajnos nem volt nálam gyógyító készlet, de a következő megtalálók jó volna ha vinnének.
Köszönet a rejtőnek!

reti813 2009.12.11 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.01
Megvan. Edit & Peti

valti 2009.12.07 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
Ok! Köszi a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

mike andros 2009.12.05 12:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Nagy volt a köd, és csúszkáltunk a sárban.
Nagyon köszönjük a lehetőséget!
Mike

SzantoA 2009.11.29 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Kár hogy a nagy köd miatt nem lehetett élvezni a kilátást.

zsorzs 2009.11.21 16:05 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]
Nem igazán jött be a környék. Volt már szerencsém rendezettebb borfalut is meglátogatni.

keva 2009.11.21 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [wapon beküldött szöveg]

Szabó Család 2009.11.18 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Séta után borvásár. Köszönjük.

attila32 2009.11.15 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.02
Köszi!

krisskamion 2009.11.15 13:20 - Megtaláltam
farkas_e-vel

farkas_e 2009.11.15 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
Krisznek délelőtt Szolnokon, aztán Gyöngyöshalászon volt dolga. Természetesen vele tartottam, és akkor már láda is! :)
A múltkori mátrai napunk végére maradt ez a láda, akkor csak a második felét kerestük meg. Most Abasáron jártunk a Panta Rhei-ért, így visszafele bepótoltuk az elmaradást is.
Álcázatlanul hevert a kőkupacon... :( A kilátás gyönyörű! Köszönjük!

útközben ilyet is látnia kilátás fentről
Megvan!Most meg jól eldugom...
nekünk nem bejárat 
K.L. 2009.11.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.08
ok

Gagyimodó 2009.10.31 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.99
Igazi gyöngyszem!

SirLes 2009.10.27 12:24 - Megtaláltam
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2009.10.25 19:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.16
Családi kirándulással összekötött ládázás.

nogacsalad 2009.10.25 18:00 - Megtaláltam
Részletek később...

Maci és Honey 2009.10.25 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
.

melinya 2009.10.25 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Nagyon jó kis hely. Az egyik kollégám lagzija annak idején az egyik borospincében volt. Szuper hely. A hangulat még mindig nagyon kellemes:-)

ozeki 2009.10.25 14:00 - Megtaláltam
Mátra szürkítő autózás, 7 találattal 250 km-en.

luilui 2009.10.24 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.78
Kis sétával.

Judith 2009.10.24 10:10 - Megtaláltam
Megtaláltam.

ujcsi 2009.10.24 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Kellemes séta.
Köszi a rejtést!

Zolnai 2009.10.22 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.38
Megtaláltuk :)
Már sokszor jártunk itt, de ide még nem másztunk fel soha, pedig érdemes. Köszi a rejtést.

nagyfliszi 2009.10.18 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Sajnos a kóstolásra nem volt idő, de tetszett a környezet, járunk mi még erre! A láda nincs túlságosan rejtve.

peterpan 2009.10.17 06:35 - Megtaláltam
.

 
befi 2009.10.09 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.08
ok

benist 2009.10.08 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Bringatúra a Dél-Mátrában. A Gyöngyösre vezető bringaúton olyan lelkesen gurultam, hogy csak a város határában észleltem a multi elhagyását. Visszatekertem az elágazásig, majd felkapaszkodtam a bányához. A doboz kihalászásában alapvetően a bukó gátolt, de megoldottam. Innen kis körrel a hangulatos környezetben kiállított présekhez, szerencsére a két zöld közül csak egyiken volt felirat. Kellemes túra volt a gondozott szőlők között.

Fotó Anti 2009.10.08 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.56
II. Mátrai túránk második megtalálása az idei ősz legszebb napja. Gyönyörű a kilátás és nagyon pontos a leírás. Köszi a rejtést!

Kilátás 
VP 2009.10.03 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.28
A mai első, Ilona-völgyi kirándulás előtt, odaótban kis séta.
VP és Mila

sosi 2009.09.30 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.43
a két pont felkeresése között ettünk egy remek vargányás vaddisznópörit a Regélő Borház Csárdában (igazán kár lett volna kihagyni, jól főznek)

Fannkopp 2009.09.27 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.95
Délutáni gyors séta lakóhelyünkről. Kicsit tébláboltunk merre is van az arra, de aztán valamilyen rozsdás kapun keresztül vágva a szőlők mellett végül is megtaláltuk.

fabkor 2009.09.27 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Látszólag drive in-nek tünt első olvasatra, főleg a Szépasszony völgy ládájából kiindulva. De itt valóban szép hely a láda is. A köbányából szép, érdkeskilátás a kilátás.
A pincészetben pedig fincsi a mus és a bor, amit csak hazaérkezve tudtam megkóstolni

 
fkmaster 2009.09.24 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.16
Lásd Stüszi!

Stüszi vadász 2009.09.24 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
Különösen hangulatos most ősszel menni, mert az ember folyamatosan érzi a levegőben a must illatát.

bitveve 2009.09.21 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.88
Megtaláltuk!

 
Apexsek 2009.09.20 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Épp hogy meglett. Telefon fényével kerestük a jelszót :)

amerika 2009.09.20 19:07 - Megtaláltam
Megvan a napunk 7., utolsó ládája! :-)

Matuskapal 2009.09.17 10:00 - Megtaláltam
A KMBT barátokkal találtuk meg.

rekasi 2009.09.11 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.28
Sok hullott alma van az úton!

 
olahtamas 2009.09.09 09:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.57
Ismerős volt mindkét hely, sokat járok a környéken.
A láda eléggé szem előtt volt, megpróbáltam kicsit beljebb tuszakolni, és jobban eltakarni.
2 liter bort is bevásároltam, nehogy üres kézzel menjek haza.

Gyombi 2009.09.04 11:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Csoky+Lexy 2009.08.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.60
Megtaláltuk sikeresen!Elég nehézkes volt a láda felkutatása, de megérte!
Köszönjük a rejtést!
A láda legyen veletek!

Aljas 2009.08.17 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.63
Amikor beértünk a borfaluba, már eléggé kihalt volt, valamelyik pince szabadságra ment :), és persze már délután négy fele járt, de szerencsére a 24-esben még éppen volt két adat babgulyás, amit természetesen némi bor kiséretében jóízűen elfogyasztottunk...

Köszi a rejtést!

Aljas és Panni

Mikulás 2009.08.15 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.36
Autós-gyalogos ládázgatás a Karancs és Mátra tájegységekben. Elsőként Becske esett ma útba, majd a karancssági Szentkutat kerestem fel. Onnan Etesre gurultam egy gyöngyszem kapcsán :) majd a salgótarjáni kálvária következett a sorban. Onnan a Kőleányt kerestem meg (nagyon jó kis hely!) és azután már a Mátra felé igyekeztem, miután Kisbárkányt is felkerestem. A Mátrába 3 láda került a múltkori geoverseny óta: scele Tajti-forrása, a Naphimnusz kápolna és ez a kis multi. Mai utolsó találatom lett. A virtuális része hamar meglett. A pincéknél parkoltam és elsétáltam a ládáig, ahonnan egy szép naplementét nézhettem meg. Köszönöm a lehetőséget! Ismeretlen helyre kalauzoltál.

Mikulás

 
Luki 2009.08.14 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
+one

Kicsit esett mikor odaértünk. Még nem jártam itt pedig sokszor elgurultam már mellette.
Ládához érve már nagyon esett, nem sokat nézelődtünk.

Gyönyörű a kilátás. Kellemes séta, tökéletes rejtek.
Nagyon tetszett.

Köszönjük.

Tototo 2009.08.13 11:35 - Megtaláltam
Mátrai kirándulásunk első ládája. Köszönjük!

josephus 2009.08.10 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.78
korábban már jártam itt.szép hely,jó volt újra itt lenni.köszönöm

sztyopa13 a páratlan páros 2009.08.07 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.43
A zweigelt tényleg nagyon finom!Köszönjük az ajánlást! :-)) Jó látni,hogy kezd feléledni a régi tradíció.A gc kapcsán járva az országot ez máshol is tapasztalható.Az elején kicsit kevertem a 2 pontot.némi tévelygés lett belőle a pincesor tetején.De sikerült a sok most balra aztán jobbra később jobbra balra dolgot egyenesbe hozni.A végén borozgatással koronáztuk a mátrai napot! Köszönjük a rejtést.Ide vissza jövünk!Lásd:1.mondat!

Pitzu 2009.08.03 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.00
oké

DolF 2009.08.03 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 1.95
A ládát nem találtam meg, de mivel itt élek nem volt nehéz a második tagból kikövetkeztetnem a jelszó!
A pincék és közvetlen környezete szép, tiszta, de kicsit távolabb sajnos nagyon mocskos a hely, tele mindenféle háztartási hulladékkal!

EndreiTeam 2009.08.01 16:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Ok. [wapon beküldött szöveg]
A megadott parkolóban letettük az autót, majd először a ládához, utána a borospincéhez sétáltunk el. A ládához vezető út még nem igazán tetszett, de a célnál szép volt a kilátás, ez kárpótolt minket.
Szép hely, köszönjük a rejtést!

zayd 2009.07.31 11:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Mátrai nyereményhétvégére menet sétáltunk egy kicsit, a kőbányáról szép volt a kilátás.

Nem ez a jelszó:)Kilátás
Kilátás 
cactus 2009.07.26 09:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.10
Vasárnapi kerekezés lányommal kettesben.
Kamilla mostanában előszeretettel logol.
Köszönöm a rejtést.

kőbányakőbánya
KamillaKamilla
logKamilla
Puszkany 2009.07.25 17:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.30
Mai nap jó kis záróládája. Először a ládát kerestük fel, majd a jól megérdemelt "üdítő" adagot fogyasztottuk el a 22-es pincénél. Finom borok, egyedi pincék. Köszi!

kl 2009.07.25 17:46 - Megtaláltam
Koszonom, hogy itt lehettem! [wapon beküldött szöveg]

comp@ss 2009.07.25 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
A szisztéma nem jött át a pincesor jó, a borok is.

Köszi, még nem jártam itt!

brekeke 2009.07.25 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
oké

Veca89 2009.07.23 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Szép a környezet!

solyom-24 2009.07.22 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.62
Környékbeliként ismertem a pincesort, úgyhogy csak a ládáért mentünk fel, tényleg dinamikusan fejlődik, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Én személy szerint nem nagyon szeretem a bort, de tisztelem a borkultúrát,
Köszi a rejtést!

 
szjuli 2009.07.19 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Mai 6. mátrai ládánk. Nagyon szép a pincesor a régi épületekkel. Kár, hogy van amelyik kicsit elhanyagolt, reméljük lassan az összes működni fog.

luviktor 2009.07.19 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.81
Nagyon szépen kialakították a pincéket a környéken. A pontot először rossz helyen kerestük, de aztán a leírást alaposabban áttanulmányozva, meglett a kőbánya is. Király volt.

csumali 2009.07.19 12:55 - Megtaláltam
ok

putyo 2009.07.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.00
sikerült

sakter 2009.07.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.45
Haligali. A Domgeo csapat tagjaival egy gyors kirándulós keresgélős napot tartottunk. Tetszett a hely, bár ismerős volt, de még nem ilyen tekintetben. Köszi

kilali 2009.07.18 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.20
Köszönöm a rejtést.

Discover 2009.07.18 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Köszönöm a rejtést.

 
alucifer 2009.07.15 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
Szép hely, kellemes túra.
Kánikula minden szinten.
Köszi, a rejtést!

A borfalunálVendéglő bezárva
KőbányaLátkép a hegyekre
kekboa 2009.07.12 14:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.48
A kőbánya alján láttunk pár szaladgáló őzikét!

P41n & Pandi 2009.07.12 14:28 - Megtaláltam
Gyönyörű környezet, könnyű találat! Köszönjük!

Apa, Bea, Kék, Pandi, P41n

Megvan ? :)
don10178 2009.07.11 17:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Egyszerüen gyönyörü volt!!!!!!!
Köszönjük!!

a megtalálóezek meg mi vagyunk
varga.vik89 2009.07.11 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.64
Mátrai (bor)túra 1. :)

veroniki 2009.07.11 13:02 - Megtaláltam
Mátrai (bor)túra 1.

az őszinte öröm...
Zyu 2009.07.11 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Mátrai (bor) túra 1.

Piró 2009.07.11 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.41
Mátrai (bor)túra 1.

Mátrai kirándulásunk ezzel a ládával vette kezdetét. Könnyű séta után mindkét pont hamar meglett. A pincéknél jól bevásároltunk a következő napokra. :)
Köszönjük a rejtést! ;)

Szép logbook
Bevásároltunk :)
Frytu 2009.07.11 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Mátrai (bor)túra 1. állomása

Mihul 2009.07.10 13:20 - Megtaláltam
ok

tudo 2009.07.09 14:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.26
Eltelt a megfelelő mennyiségű idő szombat, GC16FV óta, úgyhogy ismét hegyre mentem. 105 km kerékpár edzés 1350 m emelkedéssel a Pásztó - Sámsonháza - Kisbárkány - Bátonyterenye - Nemti - Szuha - Parádsasvár - Mátraháza - Gyöngyös útvonalon 4 új ládával. Kellemes nyári idő volt, ideális körülmények és normálisan kereshető ládák.

Mátraházáról GCNAPH teljesítése után jött a nagy lejtmenet: 52/13 - 52/14 között gurultam átlagos 89 rpm ped. és 72 bmp pulz. mellett :-). A borfaluba érkezve a jellegzetes illat, a szőlőprések és a borászatok ismerősek voltak az ország számtalan részéből, de itt még nem jártam.

A ládához vezető út kicsit kacifántos, kutyaugatásos volt, de a láda kellemes kilátást ad - ráadásul tisztán és azonnal meg is lett a doboz. Közben Csizmások jöttek szembe. A 2. pont is egyértelmű. Tankoltam egy adag vörösbort, aztán legurultam Gyöngyösre. Köszönöm mindenkinek a mai napra nyújtott szervezést.

BorozóKilátás Galyatető felé
Kilátás Gyöngyöspata feléTalálat
Csizmások 2009.07.09 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Köszi a rejtést! 3.helyet sikerült elcsípni.

 
Szeszuska 2009.07.08 11:45 - Megtaláltam
Megvan!
A láda pontja a környékbeliek számára ideális piknikezőhely, szép kilátással, a kőfejtő így növényzettel benőve szinte természetesnek hat. Sajna nem vagyok borszakértő (sem :) ), de a présgép körüli meglévő, és a becsatlakozó út mellett épülő infrastruktúrából itélve, itt nagy bulik szoktak lenni :)
A rejtek előtt heverő piros öngyújtót a ládába tettem.

Nivabibi 2009.07.08 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.99
Hazai pálya. Jó láda, ám a mérete miatt elég nehéz jól elrejteni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.