geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
2547. Tuzson János Botanikus Kert (GCBOTA)
27 (1-20) > >>
A kert bejárata
A kert bejárata
Japánkert
Japánkert

A sétányon
A sétányon
Óriás hegyi mamutfenyő (bébi)
Óriás hegyi mamutfenyő (bébi)

A tó mellett
A tó mellett
A fa alakú Látványpark - tavasszal nagyon szép!
A fa alakú Látványpark - tavasszal nagyon szép!
Innen jobb rálátás nyílik a Látványparkra
Innen jobb rálátás nyílik a Látványparkra
Trópusi ház
Trópusi ház
Fehér tündérrózsa
Fehér tündérrózsa
Banánfa...
Banánfa...
...és termése
...és termése
Lepkeorchidea
Lepkeorchidea
Kaktuszház
Kaktuszház
Medvetalp kaktusz
Medvetalp kaktusz

Kancsóka (rovarfogó)
Kancsóka (rovarfogó)
Szágópálma - a kert egyik büszkesége
Szágópálma - a kert egyik büszkesége
Formák
Formák

27 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 47° 58,341'
Hosszúság E 21° 42,665'
Magasság: 110 m
Megye/ország: Szabolcs-Szatmár-Bereg
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.08.13 11:00
Megjelenés időpontja: 2009.08.15 09:33
Utolsó lényeges változás: 2017.12.16 13:46
Utolsó változás: 2019.09.03 18:15
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: saldar
Felhasználó: Vironia
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Megtalálások száma: 443 + 1 sikertelen + 11 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.8 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


WAP

A benti (belépődíjas!) láda egy 18x13x8 cm-es műanyag doboz, bent a kert területén, a megadott koordinátákon lévő tárgy (szemből nézve) jobb hátsó sarka alatti "lyukban", talajszinten.
Pótjelszó: a kerten kívül, a bejárattal szemben állva jobbra, a fakerítés utolsó oszlopán, talajszint közelében, fémlapon!


A ládába TravelBug nem helyezhető.

A botanikus kert egész területe helyi védettséget élvez. Tilos a növényeket vagy bármely részüket (virág, hajtás, levél, rügy, mag, termés) leszakítani, megkárosítani! Óvjuk, védjük a természet itt található értékeit!

Dohányozni a kert egész területén tilos!


Kedves Barátom!
Nyíregyházán, a belvárostól nem messze, a Sóstói-erdő szomszédságában található a helyi főiskola Tuzson János Botanikus Kertje, melybe geoládám segítségével szeretnélek most meghívni egy rövid sétára.
Közismert tény, hogy Földünk élővilága pusztulóban, fogyóban van. Egyes becslések szerint naponta tucatnyi fajjal szegényedik bolygónk. Különös jelentősége van ezért minden botanikus kertnek. Ez a kert az egyik legfiatalabb az országban, mérete sem túl nagy, de máris több mint 2500 növényfaj és fajta él itt a világ szinte minden tájáról. Üvegházaikban még a trópusi területek növényzetében is gyönyörködhetünk. A kert a Nyíregyházi Főiskola része, legfőbb célja az általános-, közép- és felsőoktatás biológia anyagának bemutatása, élő szemléltetése, de ezen kívül ki kell emelni génbank szerepét is olyan védett és veszélyeztetett növényfajok fenntartásában, melyek hazánk természeti kincsei közé tartoznak. Jelentőségét növeli az a tény is, hogy a Tiszántúlon csak Debrecenben van hasonló intézmény: (GCHBS). Mindezek mellett, a botanikus kert - nyugalma és tiszta levegője miatt - a városlakók kedvelt kirándulóhelye is.

Régóta kacérkodom már egy itteni láda gondolatával, de a kert eddig csak hétköznapokon volt látogatható, ami szerencsére most megváltozott, így elhárult a ládázás legfőbb akadálya.
Ha szeretnéd szemügyre venni és lencsevégre kapni az itt látható növényritkaságokat, szánj legalább 1-2 órát e látogatásra!

Megközelítés

A belváros felől a legegyszerűbben a Kossuth utca, és Sóstói út irányából célszerű jönni, majd ennél a pontnál  N 47° 58,295' E 21° 42,952' 109 m [GCBOTA+letérés] nyugatra fordulni, és innen már gyakorlatilag egyenesen végig. Ingyenes parkolót találsz közvetlenül a kert előtt. Ebből a parkolóból egyébként könnyen megközelíthető a Nyíregyházi Villamos (GCNyVi) nevű geoládám 4. pontja is.
A buszok közül a 8-as, 8A-s, 13-as, 19-es és 20-as a nyerők, melyekről a "Teniszpályák" megállónál szállj le. Autóbusz menetrendet itt találsz

Szolgáltatások

A kert nyitva tartásáról, a belépődíjról és egyéb feltételekről mindenképpen ajánlatos indulás előtt tájékozódni a botanikus kert honlapján.

Toalett a szürke irodaépület hátsó részében található.
A főbejárat mellett elektromos ismertető tábla segíti az eligazodást.
A portán különböző ismertetők vásárolhatók a kert növényeiről.
Előzetes bejelentkezés esetén szakvezetést biztosítanak.
(További információk a kert honlapján - lásd a linkek között!)

A láda

A láda egy 18x13x8 cm-es műanyag doboz, bent a kert területén, melyet a megadott koordinátákon lévő tárgy (szemből nézve) jobb hátsó sarka alatti "lyukban" találsz, talajszinten.
A rejtekhely kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy olyan helyre kerüljön a doboz, ahol kultúrált körülmények között kereshető, ugyanakkor védett természeti értékekben sem okozunk kárt. Természetesen a láda elhelyezése a botanikus kert vezetősége tudtával és engedélyével történt. Ezúton szeretném megköszönni Csabai Judit kertvezető és Nagy Zoltán kertvezető-helyettes igen segítőkész hozzáállását!

Mutass be egy-két növényt!

Teljes értékűnek akkor tekintem a találatodat, ha segítesz nekünk egy kicsit jobban megismerni természeti környezetünket. Hogy ezért mit kell tenned? Látogasd meg a kertet, érezd jól magad, és közben készíts néhány fotót az éppen virágzó, vagy egyszerűen csak a neked tetsző növényekről. Töltsd fel őket ide a ládaoldalra, és ha lehet, add meg a nevüket (esetleg egy-két alaptulajdonságukat)! Feladat jut mindenkinek, hiszen a kert meglepően más arcát mutatja minden hónapban.

A pótjelszó

Mivel a láda nem kereshető a nap 24 órájában, a kerten kívül pótjelszó is került kihelyezésre:  N 47° 58,323' E 21° 42,652' [GCBOTA+pótjelszó]

Látogatás a botanikus kertben

Japánkert
Ha belépünk a botanikus kertbe, rögtön a porta után jobbra fordulva juthatunk el a Japánkertbe. Mielőtt azonban bejutnánk ide, egy szemmagasságban lévő bambuszsorompó állja utunkat. Ez nem "limbó-léc", azért van itt, hogy belépéskor meg kelljen hajolnunk a - japán kultúrában nagy szerepet játszó - természet nagysága előtt, és tiszteletünket fejezzük ki a növények iránt. Bent egy tavat és egy pagodát is találunk.
Jellemző növények: kínai mamutfenyő, liliomfa, páfrányfenyő, szivarfa, madárbirs, bambusz, lótusz, stb.

Látványpark
A Japánkerttel szemben találjuk a Látványparkot, egy hatalmas, fa alakú "virágágyat", melynek lombkoronáját egynyári dísznövényfajták adják. Ezek félévente váltják egymást. Mégis, talán tavasszal a legszebb, amikor kb. 3000 különböző színű tulipán, nárcisz és jácint virágzásában gyönyörködhetünk. Hogy jobban rálássunk, egy fából készült emelvényt építettek elé, melyre nyugodtan felsétálhatunk.

Ha a másik irányba pillantunk le innen, a szabadföldi területen, az üvegház oldalában egy nagy kövirózsa gyűjteményt találunk.

Óriások Ligete
Tovább sétálva az irodaépület mellett, magas fáival feltűnik előttünk az Óriások Ligete, melynek jellemző növénye a kert egyik büszkesége az óriás, hegyi mamutfenyő, de megtalálható itt a vöröstörzsű mamutfenyő és a mocsárciprus is.

A kis tó
Innen már csak pár lépés a tó, és (évszaktól függően) gazdag növényvilága, például: tündérrózsa, sulyom, vidrafű, nád, gyékény, szibériai nőszirom, réti füzény, kockás liliom, zergeboglár, fehér zászpa.

Gyógy- és Fűszernövénykert
A kis tótól nyugatra láthatjuk parcellás elrendezésben. Egyes növényeinek érezhetjük jellegzetes, erős illatát. Van itt menta, kakukkfű, levendula, apróbojtorján, kövirózsa, fehér v. angol mustár, kerti ruta, cserszömörce, orvosi zsálya, fekete bodza, stb.

A kert hátsó részében dióféléket, juharféléket és bükkféléket találhatunk, tovább sétálva pedig egy tujákkal szegélyezett labirintus és egy kisebb kalandpark (játszótér) bukkan elő a fák között. Jelenleg mindkettő kialakítás alatt van.

Ahol télen is nyár van

A Tuzson János Botanikus Kert igazi értékeit talán azok a - hazánkban ritkaságszámba menő, vagy éppen egyedülálló - növények képviselik, melyeket a melegházakban gondoznak. Ezek közül is kiemelkedik a kb. 100 éves szágópálma, vagy az amazonasi tündérrózsa, ami annyira kuriózum, hogy legutóbb, virágzásának idején, a kert - a "Tündérek éjszakája" program keretében - egy teljes hétig, meghosszabbított nyitva tartással, este tízig várta a vendégeket, hiszen e növény gyönyörű virága csak éjjel látható.

Trópusi vízi- és haszonnövények háza
A botanikus kert legújabb melegháza, a közepén egy 8 méteres medencével. Vizében láthatunk amazonasi és paraguayi tündérrózsákat (levélátmérőjük akár 2 méteres is lehet, és egy gyereket is simán elbírnak), lótuszokat, papiruszsást és vízijácintot. A medence körül olyan trópusi növényeket helyeztek el, melyek egyes részeit az ember felhasználja, pl. elfogyasztja. Ilyen például a bors, a banán, a kókuszpálma, a cukornád, a kakaó, kávé, a vanília és a gyapot.

Kaktuszház
Főleg májusban, a virágzás időszakában nyújt különleges látványt. Jellemző növények: medvetalp-kaktuszok, gömbkaktuszok, Agave fajok, stb.

Rovarfogó növények
A Kaktuszház előterében a medence szélén és fölött láthatunk különleges rovarfogó és rovaremésztő növényeket, pl. harmatfű, kürtvirág, vénusz légycsapója, kancsóka. De érdekes a mimóza is, melyet szintén itt "próbálhatunk ki" - levelei minden érintésre összezáródnak.

Pálmaház
A 12 méter magas kupolás házban helyezték el az Egyenlítőhöz közeli területekről származó növényeket: szágópálma, csavarpálmák, fikuszok, brazíliai pipavirág, banán, stb.

Fán lakó növények
A pálmaház másik részében a broméliák, orchideák és páfrányok százaiban gyönyörködhetünk, sőt, a csokoládé illatú orchideát virágzásakor szaglászni is érdemes lehet.

Mediterránház
Az eddig látott melegház és az emeletes irodaépület másik oldalán találjuk azt a duplafalú fóliasátrat, mely télen óvja az itt elhelyezett növényeket. Van itt többek között citrom, narancs, mandarin, kínai naspolya, mirtusz, gránátalma, fügefa, babér, olajfa, szobafenyő, kazuárfa, eukaliptuszok, akáciák, leanderek. Kint a szabadföldi területen pedig egy gazdag télálló kaktuszgyűjtemény.

További információkért látogasd meg a botanikus kert attraktív honlapját!

___________________________________________________

Hasznos linkek:

A Tuzson János Botanikus Kert honlapja

Videó a botanikus kertről

Videóképek 1

Videóképek 2

___________________________________________________

Forrás: A botanikus kert honlapja; a kert megvásárolható kiadványai; a MABOSZ honlapja; a kert vezetőivel folytatott személyes beszélgetések; egyéb internet oldalak

___________________________________________________

Nagyon kellemes időtöltést kívánok! Töltsetek fel minél több fényképet az élményeitekről! A kereséshez jó műholdjárást, a fotózáshoz szép fényeket kívánok!
Tisztelettel,
saldar


Ennyi számítógépről néztétek meg e ládaoldalt a megjelenése óta:

free counters

Ládatörténet:
Karácsonyi karbantartás keretében javítva, láda módosítva, aktualizálva /Bl4st3r Amy/
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (220 db): környezet: 4.71 rejtés: 4.55 web: 4.70 átlag: 4.65

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 + szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 - kereshető 24 órában
 + a látnivalóért fizetni kell


Bob&Bobek 2019.11.26 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

N.Zs. 2019.10.06 12:00 - Megtaláltam
Pótjelszó a helyén.
Igénytelen a nyitvatartási idő kiírás... és értelmetlen is.

IMG_0696
tfmb 2019.09.30 17:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v2.2.5]

bnorbi 2019.09.29 17:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

LaciésTimike79 2019.09.22 16:18 - Megtaláltam
A pótjelszóval, de megvan.
Köszönöm a rejtést.

RékaésAdrián 2019.09.20 08:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

loco001 2019.09.07 09:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Lewyrd 2019.09.06 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam a pótjelszót. A Botanikus Kertet korábban már többször bejártam, a közelben lakok. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nmárti 2019.09.06 14:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.52
Pótjelszóval, ha már nyáron ittmaradt. Köszi a rejtést!

Vironia 2019.09.03 18:18 - Egyéb
Kedves Kessertársak! A mai napon a kerten kívül lévő eltűnt pótláda helyett, egy fémlapon pótjelszó került kihelyezésre.

medike75 2019.08.29 19:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

nfmate 2019.08.14 06:09 - Megtaláltam
Kora reggel kerestem, a park zárva volt. Alternatív ládát sajnos nem találtam...

Kérnék képek alapján egy elfogadást, előre is köszönöm.

[Jóváhagyta: Vironia, 2019.08.20 14:43]

20190814_065549[1]20190814_065553[1]
Szabó família 2019.08.13 19:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.4]

Tartalék jelszót kerestem...

[Jóváhagyta: Vironia, 2019.08.20 14:42]

GeoFox 2019.07.26 20:59 - Megtaláltam
Sajnos a botanikus kert zárva volt, az alternatív ládát pedig nem találtuk. Kérlek, fogadd el a találatunk a képek alapján.
Dóri és Gábor [Geoládák v2.2.5]

[Jóváhagyta: Vironia, 2019.08.09 14:12]

received_348752686001138received_1346766605476406
fulpes 2019.07.24 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Megtaláltam. Nyíregyházi barangolásaim ötödik ládája. Sok szép dolgot láttam a botanikus kertben, érdemes volt bemenni. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

20190724_11292320190724_113232
20190724_11323820190724_113953
20190724_11442920190724_114502
20190724_115127 
zs&t 2019.07.04 12:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.00
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Családi nyaralás és ládavadászat.

 
V_Gabor 2019.06.09 17:49 - Megtaláltam
Pünkösd Nyíregyházán biciklivel.
Részletek és fotók később...

zárva, holnap még megnézzük, de nem sok esélyt látunk rá
alt. nincs, jobb, ha ott nem is nyúlkál senki

Köszönöm! [g:hu 1.6.3a]

[Jóváhagyta: Vironia, 2019.06.11 21:36]

20190609_174928-600x80020190609_175710-800x600
pappgyorgy & Aniko 2019.05.26 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ocsike78 2019.05.14 18:14 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a lehetőséget. :)
A rejtőtől kértem el a jelszót, mert a tartalékot nem találtam, illetve a botanikus kert már zárva volt mikor odaértem.
[Kesser 2.4.1]

GCBOTA_20190514_181329GCBOTA_20190514_181343
Kimberli1 + Imi30 2019.05.11 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

ellfelek 2019.04.30 11:37 - Megtaláltam
Bementünk a kertbe, de az Állatpark után ez egy kicsit elhagyatottnak tűnt. A tavas rész az tetszett. De volt egy páva is az egyik félig megmaradt fóliasátras részen... Szerintünk az Álllatparkból disszidált. 😂
Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.2y]

IMG_20190430_112615IMG_20190430_113001
IMG_20190430_113901 
Inra 2019.04.20 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Dóri és Laci :)

Batani 2019.04.20 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

eszluzsu 2019.04.19 15:39 - Megtaláltam
Köszönjük. Meglett.

ládavadász Pisti 2019.04.19 15:39 - Megtaláltam
Negyedik nekifutásra sikerült meglelni az altert. köszönjük.

MJANEZ 2019.03.30 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Köszönöm a rejtést, és örülök, hogy ezt is láthattam! [Geoládák v2.2.5]

-1-2
-3 
Szandidani 2019.03.24 18:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

aknitram 2019.02.15 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.6.1x]

kingajani 2019.02.15 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Nikicsu 2018.12.31 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) [g:hu 1.6.0]

Chubby 2018.12.31 11:49 - Megtaláltam
Erre bóklászva ezt is sikerült előkotorni. :) [g:hu 1.6.0]

Bl4st3r & Amy 2018.12.29 21:28 - Egyéb
Piros kereszt A láda meggyógyult! Hurrá!! Köszönöm! Üdv: ládadoki

Vironia 2018.12.10 18:02 - Egyéb
2018.10.16-án fabian11 a láda jelszavát pótolta. Köszönet érte, így a láda már kereshető!

Caldera 2018.11.07 15:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

fabian11 2018.10.16 13:54 - Megtaláltam
Tettem egy szép sétát az őszi kertben. Sajnos a tavak, a hidak kissé el vannak hanyagolva, de ettől még az élmény magáért beszél. Megtettem, hogy kikéreckedve a pótjelszóból pótoltam a láda jelszavát! Most már aki bent logol, az is tudja a jelszót majd. Az üvegházban található tóból szeretném bemutatni az Amazonasi tündérrózsát (Victoria amazonica) amely ottlétemkor is nyitotta gyönyörű lila virágait. Kissé lefőttem bent de nagyon szép élménnyel gazdagodtam.Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

IMG_2731Pagoda
Victoria amazonica
VP 2018.10.06 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.59
Vettem jegyet, bementem. Az arborétum nagyon szép. A láda is egyből meglett. De: benne nincs logbook, csak egy cédula, logokkal, de jelszó nélkül.
Most utólag látom; már legalább másfél éve (!) ez a helyzet, a rejtő mégse tesz semmit.
A pótládát nem találtam (csak az első oldal volt kinyomtatva, ott nem volt meg a koordinátája, csak a szöveg: az alapján nem sikerült).
Logolni korábbi megtalálóktól kapott loggal tudok.

 
Égenjáró 2018.09.28 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!
A ládából hiányzik a logbook, így jelszó csak a tartalék helyen található meg.

nagyfeco 2018.09.27 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.27
Koszonom a rejtest. A ladaban a logbookot nem talaltam. Koszonom a segitseget.

20180927_12111020180927_120729
20180927_12032720180927_121349
nrudi 2018.08.08 18:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! ZMER [Geoládák v2.2.4]

Spangarázs 2018.08.05 18:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Családi ládatalálat!
Pótjelszóval beküldve.
Köszi a rejtést!

eddy07 2018.07.15 16:14 - Megtaláltam
Köszönöm!

atys70 2018.07.13 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.73
Megtaláltuk. A rejtekben jelszó nem volt, így pótjelszót kellett igénybe venni. A kert szép lenne, ha kicsit felújítanák. Amikor nyílik a sok virág tavasszal, biztosan szebben néz ki.

20180713_10543220180713_114500
20180713_12155520180713_121613
Zsu1971 2018.06.28 10:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4] A benti ládában nincs jelszó, így csak a kinti megkeresése után sikerült.

osanyi 2018.06.06 15:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.30
Sajnos zárás után érkeztünk, de a tartalék ládát megtaláltuk! Köszi a rejtést :)

Bigi 2018.05.06 10:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Bigi! [Geoládák v2.2.3]

VINAX 2018.04.28 17:16 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtő munkáját!
★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.2]

picuresnagyur 2018.04.16 14:44 - Megtaláltam
Köszi

FLAC 2018.04.02 12:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Megtaláltam

Fehér Márton 2018.04.02 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Pót láda a helyén köszönöm

zene.vmmk 2018.03.31 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.94
Köszönjük a rejtést!

rozsomol 2018.03.31 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.80
Köszönjük a rejtést!

D-Day 2018.03.30 17:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

stmester 2018.03.20 08:50 - Megtaláltam
Szakadó hóesésben találtuk meg a pótjelszót.

Katona55 2018.03.20 08:49 - Megtaláltam
Közös találat stmesterrel.

bubu&vahur 2018.03.17 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

hitamas 2018.01.14 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Rosszkor, jó helyen ... olyan ritkán vetődünk el errefelé, hogy begyűjtöttük a pótjelszóval ... :)

Bl4st3r & Amy 2017.12.17 16:00 - Egyéb
Piros kereszt Karácsonyi karbantartás keretében javítva!

emiGrant 2017.12.16 13:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.08
Karácsonyi karbantartás Nyíregyházán: sajnos december 15 és január 2 között az arborétum zárva van, így csak az alternatívot sikerült meggyógyítanunk. Eső még mindig esett, de azért egy kicsit sikerült bekukucskálni a kerítésen keresztül. Ide feltétlenül el fogok jönni amikor legközelebb Nyíregyházán találom magam. Feltéve, persze, hogy nem zuhog az eső akkor is. :)

-1-2
-3-4
fercsipeter 2017.12.16 13:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

J&J(jppj) 2017.11.08 11:49 - Megtaláltam
A láda a helyén volt, de logbook és jelszó nem volt benne.
Piroskával közös találat

[Jóváhagyta: haywire, 2017.11.13 19:29]

DSC_7267_55DSC_7272_60
DSC_7277_65 
kupec 2017.11.03 12:01 - Megtaláltam
Pótjelszóval.

IMG_20171103_121227IMG_20171103_121427
caffeldorado 2017.10.07 13:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Az állatkert után a legkisebb gyerek elaludt az autóban, ezért csak az alternatív láda levadászására kaptam időt az oldalbordámtól.
Köszönjük a rejtést!

kilali 2017.09.27 09:00 - Megtaláltam
Megtaláltam a ládát, amiben nem volt jelszó. A mellélet fényképek alapján kérem a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: haywire, 2017.10.09 22:14]

20170927_083638
20170927_08382320170927_084800
azimee 2017.09.03 14:38 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

GyZsTeam 2017.08.24 09:00 - Megtaláltam
Nem volt jó az időpont, mert tavasszal, vagy ősszel a legszebbek ezek a helyek. Köszönjük!

HER_2069_tnHER_2071_tn
HER_2073_tnHER_2080_tn
HER_2086_tnHER_2089_tn
HER_2090_tnHER_2093_tn
HER_2099_tnHER_2104_tn
HER_2110_tnHER_2113_tn
HER_2117_tn 
Toth417 2017.08.09 15:00 - Megtaláltam
Itt még nem jártam korábban, úgyhogy 300 forintot rááldoztam. Sajnos a bent található ládában tényleg nincs jelszó, így meg kellett keresnem a külsőt is. Azért megérte bemenni.

Vincenzo65 2017.06.30 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kiss rendbetételt kaphatna a kert.

IMG_20170630_142559 
gsy 2017.06.25 10:00 - Megtaláltam
Vasarnap zarva. Sajnos csak a helyszinen szembesultunk ezzel a tennyel. Kerem szepen az elfogadast. Koszonom.

[Jóváhagyta: haywire, 2017.06.30 17:57]

IMG_5712IMG_5714
sorx 2017.05.01 17:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Hugi87 2017.05.01 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

ha2 2017.04.22 14:00 - Megtaláltam
Zöldsportos kirándulás Nyíregyházán, sok szép látnivalóval.
A kedves rejtő felhívja a figyelmünket hogy lehetőleg a kertben lévő ládát keressük. Nos akkor legyen szíves logbookot és JELSZÓT is tenni a ládába.
Az arborétum most nagyon szép a sok virág és friss zöld okán.

Liliomfa
Juhar
099
103095
Molli 2017.04.18 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.86
Köszönöm a rejtést!

bence máté 2017.04.09 20:19 - Megtaláltam
ok

katijoko 2016.12.31 09:40 - Megtaláltam
Köszönjük!

zalajaro 2016.11.21 00:00 - Megtaláltam
Aki keres az talál :)

IMG_20161121_141605IMG_20161121_141513
Ákibard 2016.10.01 16:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.11
Nyíregyházi ládázás kollégákkal. Sajnos a ládában nem volt jelszó, így a képek alapján szeretném kérni az elfogadást :)
A bejáratnál jegy nélkül is beengedtek, amikor mondtuk, hogy csak a ládáért jöttünk. Többre sajnos nem volt időnk, pedig megérte volna...

[Jóváhagyta: haywire, 2016.10.27 16:05]

A log :)
kakasidavid 2016.09.29 14:30 - Egyéb
Szép az arborétum, s munkaidőben, úgy tűnik, nem nagyon látogatjŕk. Helyi főiskolásoknak ingyenes. A ládaban sajnos nem volt logbook, ezért a fotókra hivatkozva kérném a találat elfogadását.

Ja, egy geotízes azért volt benne. :-)

Ja, egy geotízes azért volt benne. :-)

Ja, egy geotízes viszont volt benne. :-) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kakasidavid 2016.09.29 14:30 - Megtaláltam
Szép az arborétum, s munkaidőben, úgy tűnik, nem nagyon látogatjŕk. Helyi főiskolásoknak ingyenes. A ládaban sajnos nem volt logbook, ezért a fotókra hivatkozva kérném a találat elfogadását. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: haywire, 2016.10.03 17:06]

GCBOTA_20160929141703.jpg 
Attibati 2016.09.10 12:10 - Megtaláltam
Nyíregyházi ámokfutás kerékpárral 74 kilométer
A ládában nem volt logbook, így a jelszót a rejtőtől tudtam meg telefonon.
A pénztárnál ingyen beengedtek, mikor mondtam, hogy csak a geoládát szeretném megkeresni.

fcsaba 2016.08.18 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.02
A nyíregyházi állatkertezés előtt növénykerteztünk egy kicsit. A láda gyorsan meg lett, köszönve a precíz leírásnak, jelszót viszont nem találtam benne, a rejtő segítségét kellett kérnem.

A fa alakú látványpark sajnos teljesen lepusztult állapotban volt, viszont voltak egészen különlegesen szép részek is, pl. az üvegház. Köszönjük a rejtést!

A rejtő kérésének eleget téve feltöltöttem egy színpompás szeldelt bíborlevelű ujjas juharról készült képet.

 
Tanohun 2016.07.09 14:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Törpe 2016.05.22 11:42 - Megtaláltam
Vasárnap a kert sajnos zárva van, sok ember nagy meglepetésére és jogos csalódottságára. (Honlapon a " Nyitvatartás hétfőtől-péntekig: 8-tól 16-ig
szombat-vasárnap és ünnepnapokon: 10-től 18-ig ") A tartalék ládában talált jelszóval sajnos nem tudok logolni. Kérem a képek alapján a megtalálás elfogadását! Köszönöm! Törpe

[Jóváhagyta: haywire, 2016.05.30 19:27]

IMG_1668IMG_1669
navigaator 2016.05.18 00:00 - Megtaláltam
-

RV 2016.04.20 18:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

lookie 2016.03.27 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Sajnos a botanikus kert zárva van Húsvétkor:( [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

TücsiTeam 2016.03.26 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Húsvéti látogatásunk alkalmával ismerkedünk ezzel a gyönyörű várossal és keressük az it elrejtett ládákat. Köszönet ezért a nagyszerű lehetőségért!

tapiapi 2016.03.18 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.30
Ott voltam. Bementem. Ládát találtam. Üresen. Jelszó és logfüzet nélkül. Pótjelszónak sincs nyoma. Kérlek fogadd el a mellékelt fotók alapján. A Tóbarát mozgónál majdnem összefutottunk.
De akikkel találkoztam, azok a pávák, amelyek a kis tó körül tollászkodtak, utána mindenhová követtek. A láda környékét kicsit megpecsételték, sajnos úgy tűnik, nem nagyon takarítanak utánuk.

[Jóváhagyta: haywire, 2016.03.20 17:45]

20160318_13585820160318_135909
Strombus 2016.03.13 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.34
Sok szempontból nagyon jó volt, hogy ezen a hétvégén utaztunk Nyíregyházára, de sajnos a botanikus kert szempontjából nem, mert zárva találtuk. Így bekövetkezett "a legvégső eset" és a tartalék ládát kellett megkeresnünk. Hát ez csak tényleg a legvégső esetben javasolt! A szaros WC-papírokon átkelve, a hajléktanyához felmászva kerestük a ládát rejtő "nagyobb kerek követ". Nem tudom, a rejtő viccenek/jópofiságnak szánta-e a megfogalmazást vagy a téridomok-síkidomok megnevezése okoz nehézséget a számára, de a rejtek nem kerek. Igaz, nem is kő.
Igazán értékelem a jószándékot, hogy a pótláda is igazi és gondolom, hogy a rejtés idején a hely még nem volt hajléktalan tanya, de most az, és nagyon nem kellemes itt keresgélni. Jó lenne valami másik helyszínt keresni.

Péter60 2016.03.13 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 4.35
Kedves rejtő! Kérlek vidd arrébb a pótládát, mert nagyon gáz és nem élmény a szaros papirok közt keresgélni.

anettx 2016.03.06 17:05 - Megtaláltam
TFTC!
Kétnapos ládavadászat a keleti országrészben klassz csapattal, a túrázáshoz ideális jó időben, szebbnél-szebb helyeken, 41 ládatalálattal.

Sajnos a kert nem volt nyitva, a pótjelszót sem találtuk. Köszönöm Libertynek a jelszót.
Van track az útvonalról ha szükséges feltöltöm azt is.

JóGa 2016.02.27 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm.

somga 2016.01.25 12:00 - Megtaláltam
A ládát megtaláltuk, de sajnos nem találtunk jelszót, hiányzott belőle a logfüzet, amire fel lehetett jegyezve. Azt, hogy volt egy másik láda is, sajnos csak most olvastam. Mivel hideg volt, és mindent hó borított, megértette a pénztáros, hogy most nem körülnézni érkeztünk, így rövid időre ingyen beengedett bennünket, amiért hálásak is vagyunk neki így utólag. Jó lenne egyszer ténylegesen is végigjárni a kertet.
Kérném szépen a képek alapján jelszó nélkül is elfogadni a megtalálást! Köszönjük

[Jóváhagyta: haywire, 2016.02.04 09:03]

 
takacsimre 2015.12.30 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Csipet_csapattal. A botanikus kert 2016. január 4-ig zárva tart. A tartalék láda nem egy nagyobb kerek kő alatt, hanem egy henger alakú beton csőben található. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

cipollino 2015.12.21 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.29
Közös találat Vironiával. Köszi.

Vironia 2015.12.21 15:20 - Megtaláltam
Sikerült! :) Köszönöm a rejtést.

Lempike és Sándor 2015.12.05 10:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

sagabi 2015.11.29 15:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.94
Kerítés

acsipapa 2015.11.07 14:01 - Megtaláltam
Ok [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Webber 2015.11.07 14:00 - Megtaláltam
Meglett. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

jutics 2015.10.28 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Köszönöm a rejtést! 😊

 
fjocy és manka 2015.09.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
Megtaláltam, köszi a lehetőséget.

katika59 2015.09.13 13:00 - Megtaláltam
Nagyon nagy csalódás, minden lepusztulva, csak olyan féynképet tudtam készíteni, ami szégyen Nyíregyházára.

elina 2015.09.06 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Sok szép minden volt a Botanikus kertben, tavasszal is el kell látogatni, akkor biztosan még szebb látványt nyújt!

ahhoj 2015.09.06 11:45 - Megtaláltam
Köszönjük a ládát! A botanikus kertbe már régóta terveztünk elmenni (10+ év után újra), most sikerült is. Rengeteget változott, szépült, még így ősszel is. Tavasszal mindenképp megyünk újra.

GYEZegzug 2015.08.15 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.70
Megtaláltam,- kicsit meleg volt. Köszi szépen a lehetőséget.

csg69 2015.08.10 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.28
Megvan :)

Mivol 2015.07.31 09:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

ovaricsalad 2015.07.26 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1] [wapon beküldött szöveg]

Wilka74 2015.07.20 17:01 - Megtaláltam
Sajnos elrontottam a napi tervezést, elfelejtettem, hogy 16-ig van nyitva. A lyukat megtaláltam, de nem találtam benne semmit. Kérlek, ha megoldható fogadd el! Kérésre tudok még képeket küldeni.

[Jóváhagyta: haywire, 2015.07.22 10:31]

Köszönöm!

 
kétbakancsos 2015.07.09 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.69
A négy napos Országos Meteor Találkozó keretében gyűjtöttük be a ládákat. A város és környéke nagyon sokat szépült. Köszönjük a rejtést!

 
eltájoló 2015.07.06 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Köszönöm.

norbipipu 2015.06.20 16:06 - Megtaláltam
Megtaláltam Apával :)

stikli08 2015.06.20 16:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönet a rejtő fáradozásaiért! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Adamsky69 2015.06.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 1 átlag: 1.67 súly: 1.00
Vérszomjasak a pávák!

Párduc50 2015.05.24 09:40 - Megtaláltam
Egy éve már majdnem megvolt, de be volt zárva a kert. Most pótoltuk, megérte, hogy a virtuálist akkor nem kerestem. Képek később.

Pikku Peikko 2015.05.16 10:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi! [g:hu 1.5.1j] [wapon beküldött szöveg]

Csiperke62 2015.04.19 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 2015.04.19 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.65
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2015.04.19 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Köszönöm a lehetőséget

Cseliboy 2015.04.13 11:45 - Megtaláltam
Köszi a lehetőséget!

ricsivivi 2015.04.06 10:25 - Megtaláltam
Tavaly voltunk már a botakikus kertben, de akkor még nem játszottuk a játékot. Sajnos most nem jártunk sikerrel, és a pótjelszót sem tudtuk előkeríteni, kérlek képekkel fogadd el!

[Jóváhagyta: haywire, 2015.04.08 08:06]

gigoca 2015.04.05 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Köszönjük a lehetőséget, a geocaching nélkül nem jutottunk volna el ide. A gyerkőceink a játszóteret, mi a labirintust, a tavat és az üvegházat szerettük a legjobban.

Alpesi hanga
LCSOKA 2015.03.29 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Paleo.team 2015.03.29 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Robogo 2015.03.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
"Nyíregyházi ládatisztogatás" másnapján csoportosan kerestük fel a ládát.
Köszönöm a rejtés!

kia71 2015.03.29 00:00 - Megtaláltam
A nyíregyházi ládatisztogatás másnapi folytatása. Köszönet a rejtésért.

Pepe 2015.03.28 16:10 - Megtaláltam
A Nyíregyházi ládatisztogatás geoesemény keretében. Köszönöm!

Cerberus 2014.12.26 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.26
Megtaláltuk! Sajnos ez most nekünk csak pontvadászatra sikerült, karácsonykor nem volt nyitva a létesítmény, így csak az alternatív ládát tudtuk előkeríteni. A kert a képek alapján gyönyörű lehet, talán majd egyszer járunk még erre és lesz alkalmunk megnézni. Köszönjük a rejtést!

 
Liberty 2014.11.22 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
14/16. Nyíregyházi láda körút.

Már régóta terveztem, hogy megismerjem Nyíregyházát közelebbről is, erre remek lehetőséget nyújtott a nyíregyházi ládák felkeresése. A felkeresett 16 láda közül 12 ládának a "gazdája", rejtője Halinda Attila, aki segített egy remek útvonalterv kidolgozásában. Így könnyedén, gyalogosan felkerestem 16 láda 28 pontját. A GCFI20 ládánál meglepetés ért, mert egy személyre szóló ajándékot találtam a ládában, aminek úgy örültem, mint egy kisgyerek. Fel is teszem minden megtalált nyíregyházi láda képeihez. Köszönöm szépen:)

Pont a nyitásra értem a botanikus kertbe, így láthattam a japán kertet, a kedves kis tavat. A portás bácsi belépő díj nélkül beengedett, miután jeleztem a belépésem szándékát. Nem jártam végig a botanikus kertet , de egy nyári időszakban, amikor színpompás virágok nyílnak, nem fogom kihagyni.Tetszett a rejtés, köszönöm a lehetőséget.

Lefényképeztem egy ecetfa tűzpiros virágát és a rejtő kérésére az ecetfáról adok közre információt, melyben a wikipédia segített:

Az ecetfa, ecetszömörce vagy torzsás szömörce (Rhus hirta vagy Rhus typhina) a szappanfavirágúak (Sapindales) rendjébe, a szömörcefélék (Anacardiaceae) családjába tartozó Rhus növénynemzetség faja. Gyakran a bálványfát (Ailanthus altissima) is ecetfának nevezik jellegzetes szaga miatt, de a két fajnak nincs különösebb köze egymáshoz. Észak-Amerika keleti részén őshonos, elsősorban az Amerikai Egyesült Államok északkeleti és középnyugati részén, Ontario tartomány déli részén és az Appalache-hegység területén található meg.
Lombhullató többtörzsű kis fa vagy ritka, sátoros ágrendszerű cserje, tipikusan 3-5, kedvező körülmények között 10 méteresre nő meg. A törzs maximális átmérője 35 cm. Gyökérzete a talaj felszíne alatt haladva nagy felületet hálóz be, a gyökérsarjakkal könnyen terjedhet, sugarasan terjedő kolóniákat létrehozva. A 25-55 cm-es összetett levelek 9-31 lándzsás vagy keskeny, durván fogazott levélkéből állnak. A levélkék 6-11 cm hosszúak, kb. 5 cm szélesek, a középső levélkék a legnagyobbak; fonákuk bolyhos. Ősszel narancssárgára, tűzpirosra színeződnek. Vastag hajtásai sötétbarnák, rozsdabarna szőrrel sűrűn borítottak, érintésük (ahogy a termésé is) allergiás tüneteket okozhat.

Kétlaki növény. A virágok kora nyáron, a levelek után nyílnak. Az egyes virágok ötszirmúak, mindegyiket 1,5 mm hosszú, 0,5 mm széles fellevél védi. A szirmok fehéresek vagy sárgászöldek, 3,5 mm hosszúak, 1,5 mm szélesek, szőrösek. Az ágvégeken a kb. harmadával hosszabb porzós virágok lazább, a termősök tömött, szőrös, dekoratívabb bugavirágzatot alkotnak. A termős virágok általában a porzósok előtt egy héttel már megjelennek. A kúpos bugák 10-20 cm hosszúak, alapjuknál 4-6 cm szélesek.[7] A nyár közepére kifejlődő sötétvörös, szőrös terméscsomók a tél végéig díszlenek, lencse nagyságú (4 mm hosszú, 4,5 mm széles, enyhén lapított) csonthéjas termések alkotják. A narancsos barna magvak 2,7 mm hosszúak, 2 mm szélesek, nem tartalmaznak endospermiumot, azaz táplálószövetet. A magok ezermagtömege 11 gramm. A magvakat gyakran madarak terjesztik.
Termését hideg vízben átmosva, megszűrve, megédesítve rózsaszín, limonádészerű ital nyerhető belőle. Leveleit és termését egyes indián törzsek dohánnyal és más levelekkel összekeverve szívták.

guppik 2014.11.14 09:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

deva 2014.10.31 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

j-ani-kó 2014.10.31 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Köszönjük a rejtést !!!

Noddy 2014.10.30 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

PeterT 2014.10.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.80
Köszönöm a rejtést! :)

Piroskaa1 2014.10.25 14:50 - Megtaláltam
Siker :) [wapon beküldött szöveg]

Blue Mali 2014.10.25 14:50 - Megtaláltam
Siker :) [wapon beküldött szöveg]

HaWare 2014.10.25 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.81
THX.

Vorosbegy 2014.10.25 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

maerlyn 2014.10.25 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

izsolt 2014.10.24 15:50 - Megtaláltam
Bár nyitvatartási időben mentünk, de zárva volt :-(
Pedig erre igazán kíváncsi lettem volna

Lopakodó 2014.10.23 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

Piás 2014.10.23 05:57 - Megtaláltam
+van! köszi! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

piroska 2014.10.18 11:30 - Megtaláltam
Szép időben. Pávák őrizték.

kisscad 2014.10.11 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Szép őszi időben öröm volt itt sétálni, a kert is nagyon tetszett.
Köszönjük.
Kissék

 
Kofola BT 2014.09.28 16:17 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

BDT 2014.09.28 16:17 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

emmerwald 2014.09.28 15:45 - Megtaláltam
Ok ..

.

Mathau 2014.09.28 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2014.09.21 11:12 - Megtaláltam
megvan. részletek később ... [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

paul 2014.09.19 10:45 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

carmin 2014.09.13 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Rajtunk kívül senki nem volt a szépen gondozott kertben. Köszönjük a rejtést.

Judit és Béla 2014.08.31 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltuk. Nagyon tetszett.

solteszb 2014.08.24 11:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

PEx2 2014.08.13 13:30 - Megtaláltam
Megvan!

Macusa 2014.08.12 20:06 - Megtaláltam
Záróra után érkeztünk, maradt az alter.

MarciMilánBálint 2014.08.11 14:35 - Megtaláltam
Sajnos most nem volt elég időm ahhoz, hogy rendesen szétnézzek, de vissza fogok jönni! A ládát két páva őrizte :) Nyíregyházi kerékpáros ládázás, 10. találat, köszönöm a rejtést! (Fényképet nem csináltam, nem vittem a gépet.)

lhgergo 2014.08.06 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.28
Jó rejtés!

túráZoo 2014.08.03 18:01 - Megtaláltam
Élmény volt, köszönjük! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Farekék 2014.07.29 16:05 - Megtaláltam
Nyíregyházi kirándulásunk során az állatpark, a skanzen (és az első vasúti betonhíd) után értünk ide. A kert az orrunk előtt zárt be. A tartalék jelszót kerestük a törmelék közt-de mivel eleredt az eső- feladtuk. Kérem a rejtőt, a képek alapján fogadja el a megtalálást, mert nem túl gyakran járunk ezen a tájon.
Köszönjük a lehetőséget!

[Jóváhagyta: haywire, 2014.08.04 09:08]

fkmaster 2014.07.29 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.22
A botanikus kert nagyon szép volt, csak eláztam a viharban.

 
urbanj 2014.07.21 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Nyíregyházán töltött hosszú hétvégénk alatt jártunk itt is. Előző nap már későn értünk ide, nem volt nyitva a botanikus kert, így ma visszajöttünk. Nem bántuk meg. Csodaszép park, tóval, rózsakerttel, különlegesebbnél különlegesebb növényekkel. Köszönjük a rejtést.

 
vezsek 2014.07.01 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
köszi! :)

Norbee97 2014.06.17 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Ládázás Nyíregyházán, ráadásul ma egy éve volt az 1. találatom is, de sajnos 7 jelszó nélküli találat lett 17/18. Ezt nem találtam! Köszönöm a rejtést!
Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan!
Csak az alternatív jelszót próbáltam megszerezni, de sajnos egyik kő alatt sem volt. Kérném szépen az elfogadást! Köszönöm! Szerintem nem annyira borzasztó az alternatív helye, még jó is volt egy kis dombmászás. :)
Mivel mindent értékelek, de nem láttam semmit, így 5-5-5-öt adok! :) [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: saldar, 2014.06.18 18:20]

Köszönöm! :)
149.

merlegno 2014.06.04 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Nagyon szép hely! És jó a láda rejteke!

benist 2014.05.11 16:30 - Megtaláltam
Kis séta a szép növényekkel teli parkban,. A japánkert különösen látványos.

 
Dr.Lada 2014.05.07 16:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Kerékpáros ládázásra indultam a végeredmény 107 gg-s játék 16 hu-s és pár com-os láda lett, kereken 130 db.:-) Igaz így túl sok fényképet nem készíthettem, mert a fényképező aksi véges kapacitású.:-( Azért mindenütt igyekeztem párat készíteni.

Megérkeztem a bejárathoz, kapu nyitva, így leláncoltam a bringám és leszedtem róla a km órát meg egyebeket amik könnyen mozdíthatók, bár a hely nem úgy nézett ki mintha valaminek is lába kélne, de biztos ami ziher alapon azért leszedtem. Beléptem a kapun, és közben féltem, hogy esetleg belépőt kell fizetnem, még 3-4 lépés és egyből szaladt egy nénike, hogy mit csinálok. Mondtam a botanikus kertet szeretném megnézni, mire ő válaszul mondta, hogy a kert 4-kor bezárt. Próbáltam hatni rá, hogy engedjen egy 10 percet, hisz Pestről jöttem, de erre csak annyit mondott jöjjek legközelebb is és időben.:-( Így gyorsan lőttem 1-2 képet miközben kitessékelt, majd visszaszereltem mindent a bringára és mentem tovább utamra. Egy közeli GG-s játéknál elakadva felhívtam annak rejtőjét Attilát, aki készséggel felajánlotta ha várok 15 percet odaér bringával és segít, így is lett. Közben beszélgettünk és mondtam neki, hogy futottam lyukra ennél a ládánál, ő megemlítette, ha jól tudja van pótláda, de ő már anno kereste és nem lelte, így azzal nem is próbálkoztam, már csak azért sem mert a lőtéren ropogtak a fegyverek, a pótládát meg arra mutatta.
A leírás és a képek alapján kérném a rejtőt bírálja el a kérelmem.

Előre is köszönöm!

[Jóváhagyta: saldar, 2014.05.14 18:00]

remekkelek 2014.05.06 15:58 - Megtaláltam
Nyíregyházán átutazóban kerestem meg többek között ezt a ládát is.
Szép környezet.
Könnyedén elveszti az ember az idő érzékét a sok szép látni való miatt.
Köszönöm a rejtést!

:)
sereva 2014.04.22 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

IREBA 2014.04.19 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.88
Köszönöm a rejtést!!

 
ther 2014.04.05 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Megtaláltuk, tavaszi pompában van a kert éppen :)

Köszönjük!

 
Bugár-orienteering 2014.04.05 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
Ma tájfutó verseny volt a környéken. A délelőtti futás 11-kor kezdődött, ezért előtte a pótjelszót kerestük meg. Az egyik beton alól kilógott egy kis nylon, kihúzgáltam a résből, majd benyúltam, hogy mi van benne. Úgy megszúrt egy sün, hogy utána nem volt kedvem benyúlkálni sehova. Végül egy csőben megtaláltuk a pót ládát. Futás után aztán nem volt kedvünk elmenni az Állatkertbe, inkább bementünk a Botanikus kertbe, megnéztünk mindent, megkerestük a ládát. Délután megint futottunk egyet, akkor az Egyetem területén.

piros kankalin 
Szellszi 2014.03.30 00:00 - Megtaláltam
A ládát nem találtuk meg. Budapestről érkeztünk és csalódva vettük tudomásul, hogy a botanikus kert nincs nyitva.
Tanulságként álljon hát itt a többieknek a nyitvatartási idő:
H-P 8-16 óráig
SZ 10-16 óráig
V ZÁRVA

Örültünk, hogy van pótláda, amelynek keresésére el is indultunk, de a húgyszagú szemétdombon való keresgélést szigorúan csak szemmel végeztük, higiéniai okokból ugyanis semmihez sem akartunk hozzányúlni. :(

Amennyiben a képek elégségesnek tekinthetők a megtalálás elfogadásához, akkor kérjük ennek regisztrálását.
Köszönjük szépen!

[Jóváhagyta: saldar, 2014.03.30 22:33]

 
Hey-ho 2014.02.23 10:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
A botanikus kert zárva,
tartalék ládás találat. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

SirLes 2014.02.23 10:29 - Megtaláltam
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
A feleségem már előre fente a fogát az arborétumra. Nagy csalódás volt, hogy bár mindkét bejáratát megpróbáltuk és a látogatási idő szerint nyitva kellett volna lennie, ennek ellenére zárva volt :(
Inkább nem pontozom a cachest, mert a tartalék láda szörnyű helyen van.

 
jspanyik 2014.02.21 13:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.26
Nyíregyházi hosszú hétvége 1/27.

Kellemes séta, szép virágok, jó rejtés, könnyű találat.

Köszönjük a lehetőséget!

Mari és János

Lally 2013.12.30 10:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

szz 2013.12.30 10:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

Nars 2013.12.06 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Beszéljenek a képek! :)

Milko 2013.11.20 08:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.93
Megtaláltam

aszdogemakri 2013.11.20 08:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.96
Köszönjük a rejtést, milko-val közösen megtalált szép őszi napon.

Attilacska 2013.11.09 10:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

markovicsa 2013.11.06 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]
A ládában lévő zsebszámolót nem vettem ki, ott hagytam. A szályából vizet ürítő madarak nagyon ötletesek.

brekeke 2013.11.02 14:35 - Megtaláltam
Sajnos csak kevés időt sikerült itt tölteni,mivel hamarabb bezártak.Így is szép volt amit látunk.

Sorex 2013.11.02 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Astacusszal Nyíregyházán 10.

astacus 2013.11.02 14:30 - Megtaláltam
Nyírségben Sorexszel.

akutas 2013.10.31 12:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90

Jó rejtés és elég könnyű rálelni a ládára a megadott koordináta alapján. Igényes, jól karbantartott doboz. A környezet még késő ősszel is megragadó. Milyen lehet tavasszal/nyáron?! A játszóteret és a labirintust nagyon élvezték a lányaink. Köszönjük az élményt.Dobozolunk!
 
Sifi 2013.10.26 11:27 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Dömemama 2013.10.18 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm.

alexp 2013.10.17 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Köszönjük a rejtést.

kaldigeza 2013.10.11 08:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Párommal nyírségi üdülés közben. Köszönöm a rejtést!

KJ & GM 2013.10.07 14:05 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Sanchoo és M. 2013.10.05 13:28 - Megtaláltam
Másodok kísérletre :-D [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]
Mivel legutóbb az alternatívot nem találtuk (meg), "kénytelenek voltunk" az igazit begyűjteni!
:))
Ősz lévén, a kert növényei már aludni készülnek. Azért találtunk impozáns látnivalót, például bambuszerdőt, pampafüvet.
A trópusi házban szürreális kaktuszokat, a medencében pedig virágzó kék tündérrózsát, ugyan nem virágzó, de így is elég látványos Victoria Amazonicát

A jegypénztáros bácsi pedig nagyon kedves volt! :))

matheios 2013.08.20 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.62
Alternatívval lett meg, a kert zárva volt, mindenesetre köszönjük a rejtést!

Sanchoo és M. 2013.08.19 13:18 - Nem találtam meg
Hát... máskor. (az alternatív láda pedig szerintük elveszett, a krampuszunk működik) [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

GCBOTA_20130819124416.jpgGCBOTA_20130819124440.jpg
GCBOTA_20130819125627.jpg 
pliptai 2013.08.18 11:38 - Megtaláltam
Sajnos az arborétum műszaki okok miatt zárva volt! Alternatív jelszóval logolva! A segédláda kő alatti meghatározása kissé megtévesztő volt! Az összes csigát kikotortam az építési törmelékek közül, mikor végül ott is megnéztem ahol a leírás alapján nem kerestem volna! Leírás nélkül valószínűleg egyből ott keresem! :) Köszönet a rejtésért!

anettnori 2013.08.08 10:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Ezt a rejtést mindenképpen szerettük volna begyűjteni. A család nagyon kedveli az arborétumokat, botanikus kerteket, ezért egy egész délelőttöt szántunk rá.

Először a trópusi növények házát néztük meg, lévén mára is 40 fok körüli hőmérsékletet ígértek, és nem akartunk még nagyobb hőségben gyönyörködni az itteni növényekben. Mert gyönyörködni, azt lehet! Csodálatosan gondozott, az otthoni töredék méretű növények itt óriásokként jelentek meg előttünk.
A japánkerttel folytattuk. A gyerekeknek ez tetszett a legjobban. Békák, halak, növények, csobogó! A rejtést szinte mellékesen kerestük meg, logoltunk, aztán gyönyörködtünk tovább. Körbesétáltuk az egész kertet, kipróbáltuk a játszóteret, elvesztünk a labirintusban, kókadoztunk a napon a rózsakertben.

Bemutatásra egy olyan növényt választottam, ami pár hónapja a mi itthoni kertünket is díszíti. Csodasövényként emlegetik, mert rendkívül gyorsan fejlődő fajta. Itt a japánkert tavának túlsó partján akadtunk rá. Lombhullató, élénkzöld, kicsi fényes levelű, sűrű sövényt alkotó növény. Rendkívül ellenálló, igénytelen fajta, tulajdonképpen bármilyen talajjal beéri. Nyírást jól tűri. Apró levelei miatt, bármilyen térbeli forma kialakítható belőle. Évente képes akár 1,20-1,30 méter magasságot is növekedni, miközben dúsan bokrosodik. Magassága elérheti az 5 métert is. Normál, kerítés magasságú élősövény 1,5-2 év alatt nevelhető belőle.

Köszönet a lehetőségért!

fecodat 2013.07.23 11:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönöm a lehetőséget. Nagyon szép a kert! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

KalAnd 2013.07.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Csodálatos növények, köszönjük.

öregmedve 2013.07.02 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Nagyon szép volt a trópusi növények háza.
Bemutatásra a dinnyefát választottam, mely a trópusi Amerika őshonos növénye. Ágatlan fa, gyümölcse körte alakú, eleinte zöld, majd érése során egyre élénkebb narancs lesz.

Dinnyefa
lepke 2013.07.02 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.87
Már előző nap is jártunk itt, naná, hogy négy óra valahány perckor, mikor éppen bezárt az arborétum. Nem bántuk meg, hogy ma ismét visszatértünk, mert kellemes sétát tettünk a kertben, megcsodálva a növényeket.
Természetesen a lepkeorchideát választottam bemutatandó, ám pont erről nem sikerült a kép, úgyhogy némiképp csaltam, mert a szintén sikerületlen fotó az állatkertből való.
Az orchideák egy része eredetileg a trópusi erdők lakói, ahol a fák ágain élnek, léggyökereket fejlesztve kapaszkodnak meg. Ezek a gyökerek szolgálnak a tápanyag felvételére, melyet a mindennap lehulló csapadékból és a levegőből vesznek magukhoz.
A lepkeorchidea természetben való elterjedése egészen Indiától Nyugat-Ausztráliáig jellemző. Új-Guineában, vagy a Fülöp-szigeteken úgy nő, mint nálunk a pitypang.
Nem világos számomra, hogy parazita növény-e vagy esetleg csak félparazita,
ám az igaz, hogy a tisztaság és a szerénység szimbóluma.
Na ugye!

Vasmadarak
Kaktuszok
Kolostorharang
Lepkeorchidea
zhorvath83 2013.06.01 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

befi 2013.05.25 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.29
ok

Manka. 2013.05.09 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.85
nagyon szép a botanikus kert, érdemes szétnézni

 
csipet_csapat 2013.05.08 00:00 - Megtaláltam
Sajna elment az időnk a Vadasparkban, előtte pedig nem ellenőriztük, s így nem számítottunk az arborétum ily korai zárására. Sajna mi a pótjelszót , illetve a lapos követ nem találtuk meg a sok szemét között. Ha lehet javasolni vmi "humánusabb" pótjelszót. Persze tudjuk, hogy az arborétum látogatás az igazi cél. Mi sajna csak 1 napot töltöttünk Nyíregyházán, s így ezek szerint nem fért bele. A város egyébként, így az arborétum közvetlen környezete is levett a lábunkról. Köszönjük.

[Jóváhagyta: saldar, 2013.05.13 23:41]

Bogyók 2013.05.04 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük. :)

nazso.oszan 2013.04.27 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Gyönyörű időben, talán kicsit túl melegben kerestük fel a botanikus kertet. Sok virágzó növényt láttunk. Sajnos a látványpark még nincs tele virággal, sőt a kilátóra sem lehet felmenni. A tóban pedig, sajnos nincs víz. Tetszett a labirintus a kert végében, de a tuják már akkorára nőttek, hogy a kilátóból semmit sem lehet látni. Mindezek ellenére érdemes volt felkeresni ezt a ládát. Szép délutánt töltöttünk a kertben.
Köszönjük a rejtést.

Labirintus
Palackfa
Lepkeorchidea
ML11 2013.04.20 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
Laci, Tomi, Bazsi

Cseber 2013.03.23 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, sajnos bemenni nem tudtam zárva volt!

Nekem  ez is  tetszettNekem  ez is  tetszett
Nekem ez is tetszett 
Szilágyiék 2013.03.20 13:30 - Megtaláltam
Szülinapi "ámok-ládázás"-ra mentünk Nyíregyházára és környékére.

Nagyon kellemes időt kaptam ajándékba "fentről", jól esett a városi ládázás.
Sajnos, a kevés idő, és a sok-sok érdekes látnivaló miatt - a rejtő kifejezett kérése ellenére - a pótjelszót kerestük meg, mert "legvégső eset" volt.
De "mentségünkre szolgál", hogy máris beterveztük: elhozzuk a gyerekcsapatot, amint egy kicsit jobb idő lesz.

A pótjelszó helye tényleg nagyon szemetes, ráadásul a kupac tetején, ahová odalát mindenki a parkolóból és a járdáról is.
A "nagyobb kerek kő" nem egészen pontos megfogalmazás, de ennél többet nem segítünk :-)

laja 2013.03.19 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.39
Köszönjük a rejtést!

Laja, Noémi, Levi

Most csak a pótládával idő hiányában, reméljük legközelebb bent is lesz időnk körülnézni!

Csizmások 2013.03.18 13:30 - Megtaláltam
ok

Norbi85 2013.02.28 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Köszönjük a rejtést. Kellemes kis séta volt ebéd után. Ildi és Norbi

 
galgo 2013.02.17 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Már többször körbejártuk a kertet. Most a ládáert gondoltuk beugrunk, de zárt kapukkal találkoztunk.Maradt a pót. A képek egy korábbi látogatáson készültek

ßeŁŁ 2013.02.01 14:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Köszönöm a rejtést! A hely gyönyörű volt =)

 
Repeti 2012.12.29 00:00 - Megtaláltam
A botanikus kert a kiírás szerint Dec. 10-től Jan. 7-ig technikai okok miatt zárva. Tartalék láda levadászva.

tarsolyos 2012.12.07 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.58
KÖSZÖNÖM!

Bl4st3r & Amy 2012.11.26 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Már voltam bent többször, de most csak a ládáért mentünk. Minden rendben, köszönjük.

 
Brumicsapat 2012.11.01 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
A Botanikus kert biztos szebb nyáron, most elég kevés néznivaló van, de kipróbáltuk a labirintust, a játszóteret és megnéztük az üvegházakat és a japánkertet. Hátul még néhány rózsa virágzik, azok nagyon szépek. A ládáért külön köszönet, mert a gyerekek értékes kincsekre bukkantak, ami sajnos nagyon ritka, alig van már tartalmas láda :-(

Access Denied 2012.10.31 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Ősz végi dél-kelet-magyarországi geokess túra.
7. nap. 14/08.

Egy jó ideig vártam a portást, aztán besettenkedtem loggolni. Utána persze -jegyvételt követően- körülnéztem a kertben, megéri!
Félek kevés lesz a 2MB tárterület a fotókhoz, ezért gyengébb felbontásban töltök fel párat!

Köszi a rejtést!

Labirintus
Lepkeorchidea
HRita 2012.10.23 10:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]
Ottjártunkkor a kert szép őszi színekben ragyogott, október vége ellnére még voltak virágzó növények. A labirintus jó ötlet, azonban a segédvonalat javaslom eltűntetni, mert így annyira nem izgalmas. A banánfa termése és óriási méretű levele hihetetlen, érdemes benézni a pálmaházba. A rejtés igényes, köszönjük.

Chrysler Imperial
bazinga team 2012.10.21 00:00 - Megtaláltam
sajnos csak a tartalék ládára volt idő...
annak környéke viszont nagyon szemetes. a láda közvetlen közelében több hajléktalan is éldegél. a láda nem is a helyén volt, hanem csak véletlen belerúgtam egy fekete zacskóba 5 perc keresgélés után.

banagy 2012.10.20 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Rockatansky 2012.09.23 14:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

gyusz_58 2012.09.01 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.95
Nem kellett jegyet venni, a bácsi készséges volt, segített, és még segített is, magyarázott a kertről. A belépő helyett vettünk egy Washingtoniát.
Köszönjük a rejtést

Végek 2012.08.22 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Jót sétáltunk. A csenddel nem volt szerencsénk, mert épp a füvet nyírták...

palika 2012.08.19 16:33 - Megtaláltam
Ide még vissza kell jönnünk, mert a növényekre nem maradt elég idő![wapon beküldött szöveg]

Pomisa 2012.08.19 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Nyírbátori nyaralás 56/59.
A botanikus kert zárva volt ezért az alternatív jelszóval próbálkoztunk, sajnos nem találtuk meg. A képek alapján kérnénk a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: saldar, 2012.09.04 21:52]

Köszönjük!

saldar 2012.08.18 17:45 - Egyéb
Ládakarbantartás. Kisebb ajándékokkal feltöltve. A tartalák jelszót (pontosabban a helyét) azonban hamarosan újra kell gondolni a nem megfelelő körülmények miatt. Addig is, látogassátok a kertet, vagy ha nincs nyitva, tegyetek fel fotót, és írjatok jelszó nélküli logot!

becko 2012.08.12 09:35 - Megtaláltam
Nyitás előtt a pótjelszóra mentem rá, de a hajléktalan tanya elriasztott.

[Jóváhagyta: saldar, 2012.08.19 19:41]

Sipi és Andy 2012.08.09 14:15 - Megtaláltam
Csodálatos virágok vannak, nagyon szép a botanikus kert. Anyukámnak is biztos nagyon tetszett volna.

zsalaber 2012.08.02 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Szuper jó a játszótér, szépek a virágok, jó a rejtés!
Köszi!

Ane 2012.07.28 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Bementünk, szép volt, nyugodt volt.

Palazsu 2012.07.19 12:09 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Levin 2012.07.19 12:08 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

negyesigabor80 2012.06.30 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Valószínűleg én voltam ügyetlen, mert sem "rendes" ládát, sem pedig a tartalék jelszót nem sikerült begyűjteni, bár utóbbi helyen (tekintve a hely jellegét) nem is töltöttem sok időt. A botanikus kertbe a GCNyVi utolsó pontjának begyűjtése után érkeztem. Különösen a labirintus tetszett nagyon, maga a kert hasonlít a debreceni botanikus kerthez. A trópusi házban már nőnek a a banánok. A főiskola hallgatóinak kellemes környezetet biztosít a vizsgákra való felkészüléshez.

A feltöltött képek alapján kérem a találat elfogadását.

A felnőtt belépőjegy 50 ft-tal többe kerül a ládaoldalon megadottnál, vagyis 500 ft.

[Jóváhagyta: saldar, 2012.07.02 22:04]

Köszönöm a rejtőnek az elfogadást!

dudasalbin 2012.06.18 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

 
morph 2012.06.16 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

Hegedüs Zsuzsa 2012.06.10 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Minden évszakban érdemes megnézni, most is nagyon szép.

 
haywire 2012.06.07 11:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Nagyon szép hely, megérdemli a ládát. Többször is jártam már itt, érdemes szétnézni a kertben. Köszönöm a rejtést!
fénykép hamarosan...

 
Téli tücsök 2012.05.28 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Nagyon szép környezet, csodás színek és új élmények. A rózsaliget átadása 2012 június 10-én lesz, egész napos programmal. Visszajövünk!

 
zeus 2012.05.28 00:00 - Megtaláltam
köszi

std74769 2012.05.27 12:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.34
Köszönjük!

hgabor1 2012.05.22 15:19 - Megtaláltam
Köszönöm, megvan!
Köszönöm a lehetőséget-bár sajnos csak a pótládára volt időm, de remélem, hátha egyszer a többi nyíregyházi ládával együtt ezt is megtaláljuk!

borosk79 2012.05.20 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk és nagyon jót sétáltunk.

 
kanyazoltan 2012.05.08 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Bau_family 2012.04.30 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Megtaláltam, köszönöm! Kár, hogy a tulipánok már elnyílóban voltak, de nagyon szép volt az egész kert és külön köszönet a nagy játszóért a gyerekek nevében.

Orchidea
Nagyon tetszett, de nem tudom mi ezGyerekeink
Csaba & családja 2012.04.24 00:00 - Megtaláltam
Sajnos már nem volt nyitva, ezért csak a tartalék jelszót találtam meg.

bazsogeleba 2012.04.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Jó volt.

Nono&Andris 2012.04.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Megtaláltuk!
A botklert nagyon szép, mégis a gyerek játszóteret élveztük a legjobban. Mindenkinek ajánlom, hogy keresse fel! Sosem gondoltam volna, hogy egy kert ennyire fog tetszeni. Bár Nono már előre sejtette, hogy Ő itt megtalálná a lelki békéjét. ;)

Bent a melegen
ditke01 2012.04.08 15:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi.
[g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

 
Gabor67 2012.03.22 14:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Gábor, Tünde, Máté, Anita, Ádám, Ámor kutya [g:hu 1.4.5] [wapon beküldött szöveg]

Szöszke15 2012.03.16 16:35 - Megtaláltam
Megvan!

baranyaifiú 2012.03.16 16:35 - Megtaláltam
OK!

tmolli 2012.03.16 16:30 - Megtaláltam
Tartalék ládából, mivel előttünk bezárt a kert!

isrofunk 2012.03.16 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Csodálatos hely, mindenkinek ajánljuk!

SIBIGYI 2012.03.16 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 2.72
Megtaláltuk. A földből még most kezdtek kibújni a virágok. A labirintus nagyon tetszett. Nyáron visszamegyünk, akkor már szép virágos lesz a kert. Köszönjük a rejtést.

cav004 2012.03.10 10:33 - Megtaláltam
ok [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

mapet50 2012.03.10 10:30 - Megtaláltam
ok

jgyuri 2012.03.10 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.53
ok

Vértes 2012.03.10 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Csak a pótládát kerestük meg, mert siettünk az állatkertbe.

-Bandi- 2012.03.02 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
jó hely. a belépő 500 de megéri bőven.

g.milan 2012.02.26 14:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.78
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.4.4] [wapon beküldött szöveg]

MFJ 2012.02.24 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Köszönöm.

donkardos 2012.01.23 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Részletek hamarosan. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

safc 2012.01.23 15:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

mancs78 2012.01.07 00:00 - Megtaláltam
Megvan, sajna zárva volt, de visszatérünk:)

B.Bazsi 2011.12.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.15
Megtaláltam! :)

ag_de_nes 2011.11.12 10:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Nem az ősz a legalkalmasabb időpont egy ilyen hely meglátogatására, de még így is sok szépet lehet látni. A japánkert tavának aranyhalai békésen úszkáltak a jégréteg alatt. A kaktuszház épp átalakítás alatt volt, amit a sok feldőlt növény is jelzett. (Odabent igen jó hőmérséklet uralkodott a kinti hideghez képest.)
A fotókon többek közt a tó, bambusz, tavirózsa meg egy teknős látható (utóbbiról elsőre nehéz volt eldönteni, hogy szobor vagy élő :) ).

Bambusz
 
bolyak 2011.11.05 11:45 - Egyéb
még kép

 
lili02 2011.11.05 11:45 - Megtaláltam
Anyuékkal

bolyak 2011.11.05 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Köszönjük, még egy kiváló láda! A szemerkélő eső ellenére sikerült több mint 2 órát eltöltenünk a parkban. Késő tavasszal biztos sokkal szebb, amikor a virágágyások nem üresek és a rhododendronok is virágoznak, de mi így is élveztük, pl. a labirintus és a játszótér most szuper volt.

labirintus
mini kalandpark
 
jpal 2011.11.03 11:00 - Megtaláltam
Sportszerűen bevallom, pontvadász találatról van szó, alternatív jelszóval.
Azért, hogy a rejtő kérésének eleget tegyek befényképeztem a botanikus kert kapuján, és két közönséges növényt sikerült lencsevégre kapnom.
Köszönöm.

 
Glac 2011.10.29 15:49 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kopco3 2011.10.12 12:00 - Megtaláltam
Ma Nyíregyházán járva volt időm megtekinteni a botanikus kertet. Mivel hideg idő volt, így inkább a pálmaházban időztem. A rovarevő növények /kancsókák/ nagyon érdekesek voltak, és a banánfán lévő nagy fürt banán is.

Zsuzsicu 2011.10.05 00:00 - Megtaláltam
Ok

laky981 2011.10.03 11:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
A gyerekekkel (Bence és Botond) látogattuk meg a Botanikus kertet, akik egyből birtokba vették a játszókertet. Amíg az apróságok kitombolták magukat én felfedeztem a kertet és levadásztam a ládát. :) Sajnos csak telefonnal készült képeket tudok csatolni.

Nagy sikere volt a sziklakertnek is, aminek a tetejére egy spirál alakban tekergőző kis úton lehet felkapaszkodni. A követ között mindenhol virágok (főleg persze pozsgások), ott fotóztam a harangvirágot is.

A tó partján találtunk egy Kínai mamutfenyőt is, a tájékoztató táblán további információk olvashatók. A Japán kertben szintén volt egy mamutfenyő, igaz, még csak "mini kiadásban"... :)

Köszönjük a rejtést, élmény volt! :)

Sziklakert
 
tojas 2011.09.24 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Szép és jó hely! A labirintus és a játszótér kifejezetten remek!

 
gladius23 2011.09.24 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. A botanikus kert nagyon szép volt. Köszönjük a rejtést:-)

Zsiráf 2011.09.23 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.24
Gyalogos kupa: 32.4km

Pótjelszóval. A kertbe hatalmas tömegek mentek befelé...

Csövi 2011.09.18 17:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.16] [wapon beküldött szöveg]

Zergi 2011.09.18 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.23
Fogtam!
Kis oázis a városban.

norbimoncsi 2011.09.17 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.54
Nyíregyházi kirándulásunk harmadik ládája. Nagyon sok szép és érdekes növényt láttunk, nem bántuk meg, hogy bementünk. Nagyon tetszett a japánkert, a banánfa, de ami a legjobb volt bent, az a labirintus!!!

Köszi a rejtést!

kicsiogre 2011.09.16 21:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
A késői időpont miatt a Botanikus kertbe nem tudtunk bemenni, így maradt az alternatív pont.

Gextrem 2011.09.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.40
Köszi a rejtest nagyon tetszett a hely, feltétlen vigyetek magatokkal gyerekeket szuper jó a játszótér.

lacc 2011.08.26 14:45 - Megtaláltam
Pótjelszóval....
Ildike, Ildi és Laci

HgZoli 2011.08.25 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.99
Köszönöm!

lrlr 2011.08.21 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Nyíregyházi rokonlátogatást követően látogattunk el a botanikus kertbe. A láda rejtése nagyon ötletes :)
(fotók később)

 
raci 2011.08.21 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Minden csillagos ötös. A tervezettnél jóval többet sétálgattunk a meseszép kertben, a gyermek a játszótérbe szeretett bele, közösen a labirintusba, a növényözön, a pálmaházak pedig az egész család örömére szolgáltak. Köszönjük a remek rejtést és hogy általa ide csábítottál bennünket.

lelcache 2011.08.16 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

Fazék 2011.08.15 14:10 - Megtaláltam
Az állatkertben eltöltött 4 óra után itt a családom már csak a pótjelszó megtalálását engedélyezte.

bigmick 2011.08.12 13:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetôséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.3.16] [wapon beküldött szöveg]

GCBOTA_20110812134110.jpg 
gabric 2011.08.11 12:55 - Megtaláltam
Nyíregyházi nyaralás során... Köszönjük!

kópé1993 2011.08.10 12:15 - Megtaláltam
Megvan!

Micicila 2011.08.06 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Megvan, nagyon szép hely volt, köszi! Selzával és a Rácz Családdal együtt...

selza 2011.08.06 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Megvan, nagyon köszi! Micicilával és Rácz Családdal közösen! Csodás hely volt, mindenkinek javasoljuk, hogy látogasson el ide!

RLaca 2011.08.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.20
Köszönet a relytést, szép kert.

KataJani 2011.08.03 14:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Keresztlányokkal pár napra jöttünk Nyíregyházára. Fő program az állatkert volt, de maradt idő 8 ládára is.
Mai 4/4., össz. 625. megtalálásunk. Szép kert, nagy láda. Gyönyörű, napsütéses idő volt. A gyerekeknek is tetszett.

Kaktuszok
Sziklakert
Masateam 2011.07.29 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést. Nagyon sok szép növényt láttunk itt. A labirintus és a japán kert is nagyon jópofa. Kellemes időtöltés volt. Köszönjük.

szabbr 2011.07.23 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Levadászva.

Köszönjük!

pozoli1 2011.07.23 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Megtaláltuk. pozoli1 és ancsa

Magnes50 2011.07.20 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.98
GC vízitúra előtt.

imicom 2011.07.17 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Végre egy kultúrált láda gyönyörű környezetben.
Köszönjük szépen a tippet. Biztos, hogy legközelebb is meglátogatjuk ezt
parkot. A rejtés ötletes, a láda tiszta volt. Tökéletes. :-)

kl 2011.07.16 13:50 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! A madarak a legjobbak [wapon beküldött szöveg]

Vadláb 2011.07.08 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.95
Nagyon szép volt a kert. Köszi

c_hunter 2011.07.07 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Szép napos időben sétáltunk egyet a családdal és közben találtam meg.
A kert nagyon szép a játszótér pedig nagyon ötletes.
Köszi a rejtést!

szipeti 2011.07.05 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.97
Parrotia persica - Perzsa varázsfa

A Perzsa varázsfa Észak-Iránból származik, rokona a varázsmogyorónak (Hammamelis).

Wsky 2011.07.02 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Virág , éta, eső, szerelem. :)

Köszi.

JollyJokers 2011.07.02 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 1.30
Megtaláltuk! Jupiii:)

gojolly 2011.07.02 12:10 - Megtaláltam
Ollé:)!

nikido 2011.06.30 11:10 - Megtaláltam
A kert nagyon szép, a játszótér pedig szuper!

 
Morcos61 2011.06.12 10:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.44
Elsétáltunk egészen a labirintusig. Nagyon tetszett. A két lánynak meg különösen.

Morcos61 Katka Szösz

 
Wazowski 2011.06.05 13:40 - Megtaláltam
Koszi a rejtest! [wapon beküldött szöveg]

prudy 2011.06.04 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.28
Köszönjük a rejtést, közös találat Fecó07-tel egy remek napot tölthettünk együtt.

Fecó07 2011.06.04 13:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.66
Nagyon szép a botanikus kert prudy-kal közösen vadásztuk le a dobozt. Jó ideje játszom ezt a játékot, de ilyen rendezett és feltöltött ládával még nem találkoztam csak gratulálni tudok a rejtőnek.

Toti 2011.05.14 13:00 - Megtaláltam
Igazán gyönyörű most a kert. Rengeteg növény virágba borult. Rendezett a kültéri és a beltéri bemutató is. A játszótér is kitűnő. Ajánlom mindenkinek, szánjatok rá legalább 2 órát. [wapon beküldött szöveg]

halindaattila 2011.05.07 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.01
Megtaláltuk köszönjük! Lányaimmal! Imádják a botkertet. Főleg a játszóteret!

Violám 2011.05.07 14:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Virágom 2011.05.07 14:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

adams 2011.05.01 11:00 - Megtaláltam
Nagyon szép a kert, tetszett.

ssophie 2011.05.01 11:00 - Megtaláltam
később

htour 2011.04.28 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltam.

imecszoli 2011.04.27 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.15
Az OTDK zsűrijébe érkeztem Kolozsvárról. A szállás és a rendezvény a szomszédban volt, így megkerestem a ládát. Nagyon szép a botanikus kert! Köszönjük a rejtést!

Vasmadarak
GCsoka 2011.04.25 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Nagyon szeretjük a botanikus kerteket, ahol járunk, megnézzük őket.
Itt nagyon tetszett az üvegház és a labirintus.
A rejtés ötletes, köszönjük.

 
saldar 2011.04.23 14:10 - Egyéb
Tavaszi ládakarbantartás. Ajándékokkal feltöltve. Köszönöm az eddigi érdeklődést, látogatást!

daranzoli 2011.04.23 13:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Nagyon gyönyörü hely. [ ] [wapon beküldött szöveg]

Gábor és Edit 2011.04.23 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
A botanikus kert gyönyörű, köszönjük a rejtőnek, hogy felhívta rá a figyelmünket.

iMagination 2011.04.17 09:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Köszönjük, gyönyörű környezet.

Sszabi 2011.04.16 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.26
Megtaláltuk.

Kinai liliomfa 
t1kovacs 2011.04.10 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.89
Nagyon tetszet a botanikus kerté és azüvegházak. Sok szép növényt láthattunk.
Köszi a rejtést. A láda egyébként trükkös helyen van.

drhouse 2011.04.10 17:43 - Megtaláltam
Nagyon szép botanikus kert, mindenkinek jó szívvel ajánlom!

Lacipap 2011.04.02 13:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Nos ez egy kitűnő rejtés!
Szinte a lélegzetem elállt a fantasztikus növény kavalkádtól!
Köszönöm az elrejtőnek!

 
laubi 2011.04.02 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Egyedül jártam NyH-án. Spontán született az 5let. Egy igazi csoda ez a kert! Gyönyörű, valóban lenyűgöző növények. Egy óra intervallumot ilyen rövidnek ritán érzek :) ( sajnos csak ennyim volt most ) A trópusi növények körül 'izzó' 36 C°-os levegő mellbevágó hatása semmi volt a látványéhoz képest :) Nyáron 3-admagammal újra vengéde leszek a kertnek, ez egészen biztos :) (akkor majd lesz nálam fényképező is, mert a telefon nem (annyira) alkalmas ezen csodás látványvilág felidézésére)[A láda az egyik legigényesebb rejtés, állapot, (tervezés!) tekintetében egyaránt]

Uh. nagyon köszönöm! (Nálam - most - a banán vitte a pálmát :) )

(Ez tipikusan azon láda, amely felkutatásánál a minőségi, és nem feltétlenül a mennyiségi vonalon mozoghatunk :P, szánjunk rá időt!)

EmesESE 2011.03.20 11:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.18
Szeles hideg időben jöttünk ma a nyírségbe ládákat gyűjteni (9/1).
A kert nyitva volt, a portás rendkívül készséges, és segítőkész volt, végig akart kalauzolni a kerten, de mi egy gyors logolás és egy rövid séta után megszöktünk előle. Most még kevés virág nyilt ki, tavasszal biztos szeb lesz a kert.
Köszönet a rejtésért !!

robagb 2011.02.05 11:20 - Megtaláltam
Családi kirándulás volt. Sajnos a melegházakra már ráférne egy felújítás de így is szép volt. Tavasszal biztos hogy visszajövünk.
Köszi a rejtést.

 
Hegyo 2010.12.06 21:44 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.48
Sajnos csak este sikerült megkeresnem, így a kertbe nem jutottam be.

Szilvus 2010.11.14 15:15 - Megtaláltam
Nos, ez nem teljes értékű találat, sőt! Node pénztáros emberünk (esetünkben a Világ ura és parancsolója) úgy döntött, hogy a mai délutánon neki tetsző időben zárul miki mókatára. Mindezt bicskanyitogató stílusban tudtunkra adva...ezért maradt a guberálás a bozótosban.

tomosny 2010.11.14 15:15 - Megtaláltam
Pénztárosunk ma elöbb zárt, ezért csak a tartalék maradt nekünk.

mato 2010.11.07 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Családdal kirándulva. Nyáron biztos sokkal szebb a hely, most kicsit lehangoló volt.
Kárpótolt cserébe a pálmaház, az nagyon tetszett, illetve a labirintusban is jót bóklásztunk :)
Köszönet a rejtésért!

Ps. Utólag látom, hogy a Jattis csapat néhány tagját láthattuk a labirintusban. A füzetben feltűnt, hogy közvetlenül előttünk logoltak, de nem gondoltam volna, hogy még ott is vannak :)

jattis 2010.11.07 12:07 - Megtaláltam
A felnőtteket kellemes környezet, a gyerekeket játszótér és sövénylabirintus várja. Többször jártunk már itt, de a kaktuszházba
most előszőr tértünk be, ami igazán látványos.
A ládát a nagyszülőkkel közösen találtuk meg.
Köszönjük a rejtést!

richard_szabo 2010.11.06 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.91
A kert ebben az időben már kevéssé látványos, egy kevés virágzó növényt mégis találtunk. A labirintus és a játszótér gyerekeknek mindig ideális.
Néhány rózsás képet készítettünk.

Karate Kid 2010.11.01 11:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.81
Nagyon jó volt.Ezt a ládát én találtam meg.:D:D:D:D:D

Köszi a rejtést!

A dzsungelben
LionDaddy 2010.11.01 11:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.40
Sajnos csak most, ősszel jutottunk el ide, ami nem az optimális időpont egy botanikus kert esetében, de így is sok szépet láttunk. Jónéhány növény virágzott a melegházakban, így nem maradtunk fotók nélkül.
A pénztáros bácsi nagyon kedves volt, ismerte a GC-t és megköszönte, hogy így is népszerűsítik az intézményt. Annyit kért tőlünk, hogy a vendégkönyvbe írjuk le az élményeinket pár sorban.

A rejtés okos és a védettsége miatt biztosan tartós is. Kérdés, hogy főszezonban hogyan lehet mugliveszély nélkül keresni és logolni ?

Perseus@ 2010.10.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltuk a tartalék geoládát, mivel a botanikus kertbe már nem jutottunk be. Köszi.
A megtalálásról az információt a Rákosmenti Rádiós Kör geocaching szakosztályának oldalára is feltettük :
http://qso.hu

Judith 2010.10.17 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam

majd_máskor 2010.08.30 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.04
Panna, Lackó, Bence, Adri és Laca első találata. Nekünk már a sokadik. Ekkora csapattal könnyen megtaláltuk.

Dzsini in the Bottle & Baloo:) 2010.08.22 14:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Kicsi, de gyönyörűszép botanikus kert. A képek magukért beszélnek. Köszönjük, hogy megmutattad! A rejtés nélkül valószínűleg lemaradtunk volna a csodaszép sétáról. Ki hitte volna, hogy az ananász nem fán terem és a nagyobb kancsóka akár egy patkányt is meg tud emészteni?

MI
 
Távolba néző 2010.08.20 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
..

Luki 2010.08.20 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
+one

Pacsek 2010.08.20 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Megvan! Ünnepi családi ládázás. A koordináták a leírással együtt otthon maradtak így emlékezetből kerestük, de meglett! A kert nagyon tetszett sok szép és érdekes növényt láttunk,és jót bújócskáztunk a labirintusban.Hazaindulás előtt vásároltunk egy kicsi oszlopkaktuszt(geokaktusz lesz). Köszi a rejtést!

Az én választott növényem a VIRÁGCSALÁN(Coleus hybridus) Jáva szigetéről származó növény,ami jól tűri a mi klímánkat.Színes-tarka levelei adják díszítő értékét.Szaporítható dugványozással és magvetéssel.

Orchidea
Foglalj helyet :) 
kauker 2010.08.12 17:00 - Megtaláltam
Megvan!
Köszönet a segítségért!

Mr Zerge 2010.08.08 14:35 - Megtaláltam
Meg van. részletesen később... [wapon beküldött szöveg]

lsanya 2010.08.08 00:00 - Megtaláltam
szép volt a táj és a tujalabirintus különösen tetszett :)

aztakutyafáját 2010.08.07 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.86
Megtaláltuk! Gyönyörű a környezet, rengeteg virág, feleségem teljesen irigy volt. Persze nem sokat élvezhettük a virágok szépségét, hiszen fiunk felfedezte a játszóteret, aztán onnan tankkal sem lehetett elvontatni... Fényképek később! Köszönjük a rejtést!

stone79 2010.08.01 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Megtaláltuk! Ez a hely pazar! Sajnos már csak fél órát lehettünk bent mert fél 6-ra értünk a kertbe de így is lenyűgöző volt! Szereztünk is pár lenyűgöző növénynevet amit hasznosítunk majd otthon a kerti tavunk fejlesztésében! Kösz a rejtést!
Ui: vigyázzatok a fejetekre ha a Japánkert felé vagy onnan érkeztek mert a kapu nagyon alacsony! Mivel a nap pont a szemembe sütött sikerült úgy lefejelnem hogy azt ha hallaná még Zidan is megirigyelné! Kösz a rejtést!

sztrovacsek 2010.07.31 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Szombati kiruccanás Nyíregyházára. Nagyon tetszett a kert.

 
barbiesattila 2010.07.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.76
.

Tibi67 2010.07.29 00:00 - Megtaláltam
Köszi!
450 km utaztam érte.

kovaripeti 2010.07.28 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Tucsa Robival együtt. Köszönjük

Stefidzsi 2010.07.22 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.00
Szép a kert, jó a rejtés. Egy dolgot sajnáltunk nagyon: kevés a tájékoztató tábla, hogy mit is látunk pontosan.

Verocs&Stefi

Az utolsó képen láthatunk két kancsókát és egy lepkeorchideát.
A kancsóka - Nepenthes egy egzotikus rovarfogó növény. Nevét formájáról kapta. A kancsó felső része síkos, hogy az óvatlan rovarok ne tudjanak elmenekülni a kancsó aljában termelődő emésztőnedv elől. Az emésztőnedvek baktériumokat is tartalmaznak, amelyek segítenek az áldozat feldolgozásában. Ezek a nedvek fajonként különböznek, lehetnek olyan hígak is akár a víz, vagy nagyon sűrűek és ragadósak is.
További érdekességeket róla (élőhely, tartás, szaporítás, stb.) pl. itt olvashattok.

 
SilverG 2010.07.20 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.69
Megtaláltuk!

FCsili 2010.07.20 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Megtaláltuk!

 
josvai 2010.07.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Megvan

GLB 2010.07.14 08:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Csillagos ötös a hely. Nekünk a Jézus szíve virágágyás tetszett nagyon. Köszönjük a rejtést.

Ich.. 2010.07.11 09:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.55
Kicsit korábban érkeztünk, mint ahogy nyitott volna a kert, de így is szívesen láttak és beengedtek minket idő előtt. Itt még nem jártunk eddig, ezért lenyűgözött a botanikus kert szépsége és sokszínűsége. A ládát hamar megleltük, segített az is, hogy rajtunk kívül még nem volt senki, így bátrak voltunk a logolással.
Mindenkinek azt tudjuk javasolni, hogy látogasson el ide, mert megéri!

 
eBlack 2010.07.10 16:47 - Megtaláltam
rátaláltam... :) [wapon beküldött szöveg]

Rudi Team 2010.07.10 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Kellemes séta, könnyű ládamegtalálás.
Éva, Rudi

 
Hebego 2010.07.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.16
megvan

bacsnyir 2010.07.04 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.95
Jó program ez a kert, s habár így egy újabb darab "szakadt ki" gyerekkorom kedvenc sóstói erdőjéből, ezt mégis megérte létrehozni. (Kár, hogy ennek körülményeiről, az azóta történt fejlesztésekről nem olvashatunk a netes leírásban!) Jó kétórás sétát tettünk, köszönjük! Képek is lesznek 1-2 napon belül!

szmoni 2010.07.04 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.09
Tetszett a kert, viszont nagyon sajnálom, hogy lemaradtunk az amazonasi tündérrózsa virágáról :-(

Köszi a rejtést!

Kincsvadászó Kalózok 2010.07.02 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Megtaláltuk! A kert talán legszebb helyén megleltük a csészét, köszönjük az invitálást!
Egy kis virágtan:
A csüngő csokrosindának közel kétszáz éve töretlen a népszerűsége, amit leginkább nagy tűrőképességének köszönhet. Az alapfajjal ritkán találkozhatunk, helyette a dekoratívabb, fehérrel csíkozott levelű Variegata fajtája terjedt el. A nagyobb növények levelei akár negyven centiméteresre is megnőhetnek. Idősebb leveleinek hónaljából induló hosszú virágszárakon ("indákon") apró, fehér virágokat fejleszt. Mellettük jelennek meg a kis sarjnövények, amelyek leválasztva gyorsan meggyökeresednek. Évszázadokon átívelő, tetszetős megjelenése miatt a mai modern lakásokban is jól mutat.
Érdekesség:
A NASA kutatói szobanövényeken tesztelték, hogy milyen hatással vannak az adott helyiség levegőjére. Megdöbbentő tapasztalatot szereztek: a csüngő csokros inda (Chlorophytum comosum) mindössze 24 óra alatt 96 százalékkal csökkentette a szoba szénmonoxid tartalmát, míg a nitrogén dioxid szint 99 százalékkal lett kevesebb.

 
fattila 2010.07.01 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Későn érkeztem, így egyből indultam a tartalék ládához. Nagy a növényzet és nem igazán sikerült megtalálni. Majd véletlenül észrevettem, hogy még nyitva a kert (este 10-ig, mert a tavi rózsa virágzik), így be tudtam menni és sok szépet láttam. Köszönöm a rejtést.

[Jóváhagyta: saldar, 2010.07.01 21:15]

Timkó 2010.07.01 13:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Egyedül voltunk a kertben, könnyen megtaláltuk. A Botanikus kert egyik legszebb csücske! Köszönjük! Timkó és Timi

h2so4 2010.06.29 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Nagyon szép a kert és nagyon igényes a rejtés! Jó ötlet, hogy fotózni is kell. Kár, hogy nincs minden növénynél táblácska.

Képeim:
Orvosi aloé (aloe vera) - liliomféle, sebgyógyításra használták már az ókorban is
Óriás mamutfenyő - mocsárciprusfélék családjába tartozik és jelenleg Észak-Amerikában honos, valaha itt is megtalálható volt
Gránátalma - termését régóta használják színezőanyagnak és élelmiszerként
Mammillaria elongata - kaktusz, barnás-sárgás színű, ujjakhoz hasonló a teste

Kaktusz
jiimbo 2010.06.23 16:16 - Megtaláltam
Remek!

ZoLiza 2010.06.23 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
[wapon beküldött szöveg]

Útban a Radnai-havasok felé, köszönjük a rejtést!
Zárva volt a kert, ezért a pótládát kerestük meg.

Ancs 2010.06.19 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.36
Szép hely, picit több gondozással még jobb lenne. Sherman tábornokot megnéztem volna élőben. :D

madarakpagoda
 
nzsola 2010.06.18 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Az unokaöccsökkel, unokahugival jártunk itt. Nagyon tetszett nekik, főként a ládázás, a labirintus és a játszótér :) Kár, hogy most kevés dolog virágzik.

A gyerkőcök ragaszkodtak a pótláda megkereséséhez is, amelyet NEM TALÁLTUNK MEG! Lehet, hogy elkallódott, de mondjuk elég nagy a gaz azon a környéken...

Labirintusban
 
Bukowszky 2010.06.15 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.85
előző nap záróvizsgáztam ezen a csodálatos, egészen rendkívüli elhelyezkedési lehetőségeket garantáló főiskolán, és nem éppen büfé-szakon. (mondanom sem kell, 3 hónap és 500 életrajz elküldése után természetesen még mindig nincs munkám) szóval erről ennyit. majd teszek fel képeket, ha lesz kedvem, most valahogy nincs.

Bróthág 2010.06.13 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

FTom 2010.06.05 13:23 - Egyéb
Ősszel jártunk itt legutóbb, már zárva találtuk. Most bent is jól elnézelődtünk. Izelítőül egy kép a kert aktuális látványosságaiból.
Gyalogos kupa: 17,3 km.

 
Pogacsa1 2010.05.30 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Kellemes vasárnap dálutáni séta volt a kertben, bár az íriszek éa a rododendronok is elvirágzóban voltak. Viszont megjelent az amazonasi tündérrózsa bimbója és érdekes volt az új labirintus is.

otisz21 2010.05.29 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.94
Nyíregyházi munkák során sikerült időt szakítani a botanikus kertre. Leginkább a mimóza nyerte el tetszésünket. Fantasztikus milyen érzékeny ez a növény.

kis csapatunk 1.kis csapatunk 2.
kaktuszok 1kaktuszok 2
kaktuszok 3
kert 
CsKaroly 2010.05.15 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.32
Nyíregyháza és környéke 19/8

Mónika, Károly

Madym 2010.05.15 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.81
Megvan, 65. találatom, ma Nyíregyházán a második. Vonatos-kerékpáros kombináció Debrecenből. Nagyon szép a botanikus kert, a rejtés is egész jó. Szerintem az itthoni, hasonló intézmény nagyobb. A pénztáros-portás fickó nagyon jó szándékú, igaz, látszott rajta, hogy aznap már a sokadik felest itta meg. Köszönöm!

Aranyhalak
Kaktuszok 
Szabóék 2010.05.09 15:00 - Megtaláltam
Ötletes rejtés, hangulatos helyen! Köszönjük!

Konsiensöszli Tím 2010.05.09 11:41 - Megtaláltam
Nyíregyházi kirándulás 2. nap. Nagyon szép hely, bár a tulipánok már elnyíltak, de rengeteg szép növény van. Elvileg az üvegházakat a héten kezdik felújítani, nagyobbak lesznek.
Kedvenc növényünk az Amazonasi tündérrózsa volt. Nagyon durván néz ki :)

TulipSziklakert
Mr Bean 2010.05.03 22:20 - Megtaláltam
Megvan.

*Vica* 2010.05.03 22:20 - Megtaláltam
Nyomdafestéket nem tűrő megtalálás. ;-)

nogacsalad 2010.04.29 09:20 - Megtaláltam
A mai napom magányosan ládázgatós kirándulással telt, a keleti végeken. Kora hajnaltól késő estig élménydömping :o)
Nagyon szép a kert!!!
Log, részletek később...

fabkor 2010.04.25 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Csodálatos botanikus kert, most éppen a tulipánok virágoznak

Kerticsorbi 2010.04.24 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Kisfiammal együtt találtam meg, köszönjük a rejtést.

Tomi_Bp 2010.04.19 20:46 - Megtaláltam
26/13
log és képek késöbb... [wapon beküldött szöveg]

 
Gyros 2010.04.19 20:46 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

AlanTheWild 2010.04.13 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Szerintem egy gyöngyszem ez a kert, tényleg közel a belvároshoz.
Tulipánok virágoztak.
A ládát én egy belső kerítés msáik oldalán kerestem hosszú percekig, aztán amikor már feladtam, kifelé menet tettem még egy próbálkozást! :)
Sikerült!
Köszönöm a rejtést!

 
szakica 2010.04.04 13:00 - Megtaláltam
ok

Mihul 2010.04.04 12:59 - Megtaláltam
kellemes

Orsacchiotto 2010.04.03 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.78
Sajnos szinte semmi nem virágzott,nyáron biztos visszamegyek. Csak a mocsári hibiszkusz virágzott de az nem hatott meg annyira mert elég elterjedt már mindenfelé,de a harmatfüvek szépek voltak.

lasipeti 2010.03.30 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.48
Nem sok időnk volt, mert utaztunk tovább, ezért a pótládát kerestük.
Most láttam a leírásban, hogy elvitték.
Szerencsére készítettünk fotót a bejáratnál.
Legközelebb bemegyünk!

[Jóváhagyta: saldar, 2010.04.08 21:41]

 
Zsu. 2010.03.27 11:21 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2010.03.27 11:21 - Megtaláltam
Köszönet! Fotók és bővebb beszámoló később... [wapon beküldött szöveg]

 
nbalazs2 2010.03.25 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.52
A főiskolán dolgozom, így szinte minden nap "rápillanthatok" a Botanikus Kertre. Mégsem kapkodtam el a ládázást, kivártunk egy gyönyörű napos délutánt Katicámmal, és együtt indultunk a park felfedezésének. Bonyolultabb rejtekhelyre számítottunk, de itt tényleg nem ez a lényeg. Érdemes bebarangolni az egész kertet, bemenni az egyes üvegházakba, hiszen minden hónapban van valami szép látnivaló.
A fotómon egy orchidea látható. Szinte nincs olyan hónap, amikor valamelyik fajtája éppen ne virágozna.

 
At 2010.03.24 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.53
Megvan

szamosszamoca 2010.03.20 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.20
A GCNYIR utolsó pontja után beszaladtunk ide is, a kertet is megnéztük, nem lehetett kihagyni. Ismét Ádival kiegészülve, a keresést rábízva, nagyon gyorsan meglett a ládikó! A parkolóban nehezen találtunk helyet, a focimeccs
miatt.

 
foximaxi 2010.03.20 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Megvan.

kmiksa 2010.03.19 15:50 - Megtaláltam
Sajnos már második alkalommal futottam lukra, a botanikus kert Zárva a tartalék ládát pedig nem találtam.
Első alkalommal a nagy hóra fogtam, de most sem lett meg :-((

[Jóváhagyta: saldar, 2010.03.20 12:54]

 
szeles 2010.03.15 12:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.30
A pótjelszót nem találtam, pedig nagyon ott voltam. Lehet elvitték a hajléktalanok? Nagyon szép a botanikus kert. Egy hónap múlva visszamegyek megnézni a nyíló virágokat. Üdv: szeles

LabirintusDomboldal
fa-peti 2010.03.07 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Születésnapi nyíregyházi kirándulás 3/2. A multi végétől jöttem ide, és sajnos idő híján nem tudtam megnézni a kertet. A pótládát 30 perc kereséssel, telefonos segítséggel sem találtam meg. Már bementem volna a kertbe, hogy azt is megnézzem, de a portás meg sehol nem volt, így tisztességből jobbnak láttam nem "betörni".
Fotók és beszélgetés alapján kérlek fogadd el.
Köszi a sétát.

[Jóváhagyta: saldar, 2010.03.09 17:06]

Kapu
V43-1092 2010.02.21 13:30 - Megtaláltam
A pótládát találtam meg, mert érdekes módon zárva volt a botanikus kert. Nem volt könnyű megtalálni, mert eléggé el volt rejtve. Ajándék nem volt benne, de tettem bele.

tudo 2010.01.26 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.30
65 km kerékpáros ládázás az Újfehértó - Nyíregyháza - Sóstófürdő útvonalon 8 ládával. Csendes, száraz, napos hideg idő volt, a régóta tervezett nyíregyházi ládázást ma tudtam kivitelezni.

GCNYVI 4. pontja után annyira adta magát a láda, hogy egyszerűen besétáltam a fakapun :-). A láda sajnos nem az épület hátsó sarkánál lévő kő alatt, hanem a padlózat alatt volt (pedig már kis híján kiforgattam azt a nagy, természetes követ). Logoltam, visszasétáltam a főiskola udvarára, aztán gurultam a fagyban GCALAT felé.

Motorosok 2010.01.10 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.11
Sajnos nem volt nyitva de mag lett a pótdoboz. Betti,Arnold,Timi,laci

james 2010.01.03 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Anita, Judit és James

V43-1092 2010.01.01 17:18 - Egyéb
Láttam, hogy valóban eltűnt a pótláda. Legalábbis nem találtam meg. Nem teszek fel képet, mert pont azt ábrázolja, hogy hol van(nincs) a láda

coocos 2009.12.29 14:45 - Megtaláltam
bezártak :)

Hinter 2009.11.28 10:47 - Megtaláltam
Most a jó idő ellenére a melegházakat jártam végig.

 
Balear 2009.11.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Még ládázás előtti korszakunkból voltunk itt már egyszer, de szerintem a fantasztikus látvány miatt megérte újból betérni ide. Még egy dinnyefát is beszereztünk, hogy hazavigyünk egy kis szuvenírt. Köszönjük a rejtést :) Márti & Csabi

ramgab 2009.11.21 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.24
Kingával egy vállalati meating előtt, sajnos kevés időnk volt, de gyorsan mentünk egy kört kint, és a melegházat is megnéztük.
Köszönöm !

ESTE
 
zsotie 2009.11.18 12:40 - Megtaláltam
Sajnos az időjárás nem a mi oldalunkon volt.

jjoska 2009.11.18 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
A parkot már meglátogattuk.

Evab 2009.10.31 09:46 - Megtaláltam
Köszönjük.

zsakar 2009.10.31 09:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.04
Sajnos, mikor odaértünk a tetthelyre, még nem volt nyitva a Botanikus Kert, ezért a kinti ládát kerestük meg. Nem volt egyszerű. Köszönjük a rejtést.

muba 2009.10.24 17:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.94
Sajnos zárás előtt nem sokkal, így csak egy egy kevéske időnk volt végigjárni a megtalálás után. Főleg miután megtaláltuk a végében a játszóteret! Nagyon jó! Végigszaladtam a sárkány hátán és a huszár kardjával megöltem a török basát. ;) Köszönet a rejtésért!

katika 2009.10.24 11:38 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]
Szabolcsi és hajdúsági ládák összeszedegetése 1 napos ámokfutás keretében.
Indulás reggel 5:30-kor, hazaérkezés 9:15-re. A nap folyamán 17 db ládát találtunk meg, amelyből csak egy láda volt törött. Telefonos segítséget egyszer vettünk igénybe. Mivel viszonylag új ládákat kerestünk meg, elmondhatjuk, hogy jó állapotban voltak, bár a tartalom kb. mindegyikben hasonló ( kinder játékok főleg). Nem raktunk be ajándékot és nem vettünk ki sehol semmit.
7/17.

Togo 2009.10.17 16:47 - Megtaláltam
Megtalálás letudva [wapon beküldött szöveg]

Evetke 2009.10.17 16:47 - Megtaláltam
Megtalálódott!
A látnivalókat futballmeccs-előkészületek tetézték. Előbb jelentős mennyiségű sün, akik unott arccal cipelték védőfelszerelésüket és az összetámasztott pajzsaikból sátrat építettek, majd ezután a sünsűrűséget indokoló még jelentősebb mennyiségű B-közép kategóriás, több busznyi DVTK-drukker. A már odaérkezettek néha egy szál pólóban, fagyállóval bőséggel feltöltve tevékenykedtek a stadion területén csupa olyasmit, amivel a garázdaság valamilyen formáját mindenképpen megvalósították, a később érkezőket pedig már a ládászás utáni távozás közben sikerült megtekinteni, amint szirénázó rendőrautók kísérik buszaikat.
Mindezekre tekintettel mind a nézelődést, mind a logolást igen rövidre kellett fogni, majd ezután testi épségünk érdekében szaporán szedve a lábainkat távozni. Tudja a franc, hogy az utcán szembe jövő helyi szurkolók hogyan reagáltak volna a merőben véletlenül piros-fehér dzsekimre és sapkámra. Az autót ráadásul jóval messzebb kellett hagynom, mert még a campus területére se hajthattam be a meccs miatt, és a közelben sem találtam szabályos parkolásra alkalmas helyet.
A rejtést viszont köszönjük. Hogy nekem ma jobb volt sietni ezzel a keresgéléssel, arról nem a rejtő tehet.

 
Figlio 2009.10.13 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.64
Nagy volt a sürgés forgás, de egy kis várakozás után sikerült észrevétlenül odajutni a ládához.

Csemeték 2009.10.10 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
A három óra nagyon gyorsan elrepült a sok szép látnivaló megtekintésével. Köszönjük ezt az élményt!

Brumi 2009.10.08 16:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Nagyon szép a kert, a gyerekeknek a játszótér tetszett a legjobban. Köszönjük a lehetőséget.

 
alucifer 2009.10.06 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Csodálatos hely, rengeteg látnivaló.
A rejtés is kitűnő.
Köszi, a lehetőséget.

 
kobcikrajci 2009.09.28 11:25 - Megtaláltam
Idő hiányában csak a tartalék láda előkotorva. A kert majd legközelebb.

arrabona 2009.09.27 11:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Vasárnapi csavargásunk első ládája. Gyönyörű a botanikus kert szivem szerint 6-ost adtam volna a környezetért. Amúgy is otthonosan mozogtam benne.:)
A láda is nagyon jó helyen van. Innen mentünk a Vadasparkba.
Köszi a rejtést!

palackfa
Kedvenceim :)
Orchidea
ujcsi 2009.09.26 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Spontán szerveződött szombati kirándulásunk.
Telefon telefont követett és már indultunk is.
Köszönöm a fiúk rábeszélését, kár lett volna kihagyni ezt a remek helyet. Szép időben jó helyen szuper társaság, mi kell még egy kellemes délutáni kikapcsolódáshoz. Már a jegykiadó Bácsinál megindultak a poénok pedig akkor még csak pár perce voltunk együtt.
A botanikus kert gyönyörű, nem túl nagy méretéhez képest így is nagyon tetszett mindenkinek. Nagyon különleges növényeket láttunk.
A fényképező gép folyamatosan dolgozott.
Köszönjuk a rejtést és barátainknak ezt a kellemesen eltöltött délutánt!

luilui 2009.09.26 14:00 - Egyéb
Amint ígértem, visszatérek még és lám itt vagyok.
Debreceni különítménnyel, levadászva!
Nagyon-nagyon tetszett. A környezet remek, társaság szintúgy és fergeteges délután!
Köszönöm saldarnak is ,hogy bemutattad ezt a remek helyet!

Holnap megint erre leszek!

A kis debreceni csapat
Ujcsi
: ) 
R19-es Jozsi 2009.09.26 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Nagyon tetszett a kert, sok szép érdekes növényt és káprázatos virágot láttunk. Utána bohóckodtunk egy kicsit a vadi új játszótéren ujcsi-ékkal és luilui-val. Kellemes időtöltés volt.

Köszönjük!

Dream Theater 2009.09.17 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Picit borongós időben, egy nagyszerő sétával egybekötött találat. Érdemes egy kis időt szánni rá és bebarangolni a botanikuskertet! Ráadásul, ha valaki szeret fotózni, rengeteg csodálatos témát talál.

farkasék 2009.09.15 12:36 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

FTom 2009.09.13 18:25 - Megtaláltam
Élménygazdag túranap végén útba esett hazafelé, de zárás után érkezve csak a tartalék rejtek maradt. Megszemléltük a kerítés menti látnivalókat. Nyilvánvalóan sokkal koncentráltabban tudtak csak itt ennyi mindent elhelyezni kisebb területen, mint nálunk, a debreceniben, ettől még hasonló változatosságot mutathat. Nagy kár, hogy a főiskola egyáltalán nem fordít gondot a közvetlen környezetre: míg a kerítés mentén szépen nyírják a füvet, addig a parkoló túloldalán lévő csenevész erdőrész tele van építési hulladékkal, szeméttel, sőt méteres parlagfű "emeli" a botanikai gazdagságot. Rendhagyó módon ezt a virágzó növényt mutatom be fényképpel, elrettentésként!

 
M.Sasa 2009.09.12 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.56
A nyíregyházi gyümölcskarneválra hoztam át a feleségemet a barátnőivel, de engem jobban érdekelt a ládázás. Ez volt a mai 5/5. találatom. Sajnos a kert már bezárt, ezért maradt a pótjelszó. A kerítésen kívülről is nagyon szép a kert, de mindenképpen visza fogok még jönni.

 
Nagy Károly 2009.09.12 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Életem első geoláda keresése és találása volt! Mivel a főiskola B épületében dolgozom, így magától adódott, hogy ez legyen az első találatom. :-)

Köszönöm a kiváló rejtést, s az élményt, hogy több mint 10 év után a láda keresésének apropóján újra bejárhattuk a kertet (a párommal voltunk). Azt hiszem most már gyakrabban fogok ide járni. Elvégre 200 méteren belül van az irodánk. (1997. óta használok GPS-t és sok mindent kerestem már velük a természetben, de a geocaching játékba csak most kapcsolódtam be.)

További fotók itt >>

luilui 2009.09.10 17:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Csak a pótjelszót kerestem meg. De feltétlenül meg fogom nézni a botanikus kertet. (Lehet, hogy már hétvégén) Nagyon érdekel.
Amúgy nem is tudtam, hogy Nyíregyházán van botanikus kert.

: )
Kaktusz
 
guess.who 2009.09.06 13:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Nyíregyházi szürkítés 1.

A nap első ládája volt. Mivel a botanikus kertben már sokadszor jártunk, nem volt ismeretlen a helyszín. Igaz, régebben még a főépülettel szemben levő kapun kellett bemenni, és hétvégente még nem volt nyitva a kert; csak előzetes bejelentkezéssel, szinte könyörögve lehetett bejutni. Hát mindegy. A változás a régi állapotokhoz képest szembeszökő - bár ez nyilván a megnyert támogatási pénzeknek köszönhető elsősorban. :)
Nagyjából kétszer bejártuk a kertet, aztán ládát is kerestünk, de eltartott egy ideig, míg rájöttünk, hogy jobban tennénk, ha az általunk nem túlzottan favorizált japánkertben keresgélnénk (itt a tó "fejénél" levő csíkos olasznád-bokor azért egyáltalán nem "japános", nyilván csak a technika takarására került oda), nem pedig az igencsak szúrós vadcitromfa alatt. Így már persze meg is lett azonnal a doboz, és mivel a kertben rajtunk kívül csak egyetlen látogató volt, a logolás sem okozott gondot. A portással sokat beszélgettünk, de ő nem kérdezte, mi meg nem mondtuk, hogy dobozt is keresünk. :)

No, a növények. A rejtő volt olyan szíves, és a ládaleírásban mindenféle növény részletes ismertetésére biztatott, úgyhogy itt van egy személyes kedvencem, a tüskéstündérrózsa (Euryale ferox). :)
A tündérrózsafélék (Nymphaeaceae) családjába tartozó hatalmas méretű évelő növény. Levélnyelei az úszólevelek fonákjához hasonlóan sűrűn tüskések. A levelek színét hólyagok és szintén tüskék borítják. Nyáron fejlődő virágainak négy zöld csészelevele szintén tüskés, szirmaik sötétlilák, lilák vagy piroslók. Ehető magvai és rizómája miatt a növényt régóta termesztik a trópusi területeken. Mivel igen melegigényes, a mérsékelt égövben csak fűtött üvegházakban, botanikus kertben tartható. A növény egyébként a szintén az üvegházi medencében látható Victoria nemzetséggel közeli rokonságban áll, de míg abban két faj ismert (a paraguayi és az amazonasi óriástündérrózsa), a tüskéstündérrózsa teljesen egyedül alkotja a nemzetségét.

feri65 2009.09.05 16:30 - Megtaláltam
gyonyoru kornyezet, otletes rejtes!
nagyon koszi!!!

sinus90 2009.09.02 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Gratulálok a ládaoldalhoz! 5* ! Ennyi képet még nem láttam egyetlen ládánál sem. Igényes munka, a rejtek is nagyon jó. A kert pedig természetesen szép.

Puszkany 2009.09.01 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.30
A kissé pityókás portás fogadott, majd körbemutogatta mit-hol találok. Megéri bemenni, számoljatok minimum 1 órával.

 
geokutya 2009.08.30 18:20 - Megtaláltam
Sajnos zárás után 20 perccel értünk ide, valójában a Vidor fesztiválra jöttünk.

Lacca 2009.08.30 12:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Megtaláltuk!
Feleségemmel és kisfiammal kerékpároztunk a főiskolához. Nem lakunk messze és útba is esett. A bejáratnál a portás nagyon kedves volt és mindent elmondott a kertről amit tudni kell. A kaktusz ház érdekelt legjobban,mert szeretem a kaktuszokat de a többi látnivalóban sem csalódtunk. Márkó fiamnak a Japán kerti tóban az aranyhalak keltették fel figyelmét. Nem is gondoltuk,hogy ilyen szép botanikus kert van városunkban. Gyönyörű igényes a környezet és nagyon jó a rejtés is. Köszönjük! Lacca,Engy,Márkó

Aranyhalak
 
Csutka 2009.08.29 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.51
Az első akadály a nagyon kedves, de alkohol szagú kasszás Úr volt, akinek a mondandóját végighallgattam, aztán Követve az instrukciókat könnyen meg is találtam a ládát, majd ezek után már a kertre koncentráltam.
Nagyon tetszett az Amazóniai tavi rózsa, a kaktusz ház, sokat időztem az óriás mamutfenyő mellett is. A fa korát elárulta bejövetkor a kasszás úr, ezért többször is ellenőríztem jó helyen vagyok-e, mivel nem tűnt olyan öregnek. Igaz, hogy az erre a fajra jellemző 5 ezer évből még csak 80 telt el, így érthető a fiatalsága. A kis tó mellett alaklmam nyítlt a békák fejesugró mutatványait is megteninteni, bár sokkal gyorsabbak voltak mint amit én fel tudtam fogni. A mocsári citrusok tövében kiválóan érzik magukat a rhododendronok is. Jól esett látni, hogy a bár kicsi, de nagy gonddal és szakértelemmel karbantartott kert fenn tud maradni a napjaink semmire sincs pénz szomorú aktualitása mellett.
Fényképeket sajnos nem készítettem.

mjdgm 2009.08.23 10:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Tokajból Nyíregyháza és Debrecen érintésével terveztük meg a hazautat, így jutottunk el az Arborétumhoz.
Biztos, ami biztos alapon kontrolláltuk az alternatív dobozt, s elhelyeztük benne bélyegzőnk lenyomatát. Ezt követően bementünk az arborétumba, s bizony nagyon kikerekedett a szemünk az ott látható növények láttán. Annyira rácsodálkoztunk a sok, szebbnél szebb növényre, hogy a valódi ládáról el is feledkeztünk! :-)
Nagyon megérte bemenni, s javaslom a rejtőnek: tegye kötelezővé mindenki számára az Arborétum megtekintését! :-))
Szószaporítás helyett inkább beszéljenek a képek!
Köszönjük, élmény volt!

totik 2009.08.22 18:10 - Megtaláltam
Sajnos percekkel a zárás után értem csak ide, ezért felavattam a tartalék ládát. Képek később.
Köszönjük a rejtést!
(Viki, Geri, Krisz'), TZ

Nivabibi 2009.08.22 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.01
Hosszú leírás, rövid kertecske.

Taki- 2009.08.21 13:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.48
-Mike--val meglett :)

-Mike- 2009.08.21 13:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Nyíregyházi ládakörutunk harmadik állomása. A lőtér és a Bujtosi liget után ide is eljöttünk. Hát mondhatom nagyon megérte! A kert nagyon szép! Kedvencünk a japán kert a vizköpő madarakkal. Aki látta a Kill Bill-t az nem felejti el a vizköpő madár koppanását. A kapus nagyon jó fej volt, részletesen elmondott mindent, hogy mit hol találunk. A pálmaház is tetszett, szinte vártam, hogy mikor bukkannak elő trópusi rovarok és kétéltűek! A húsevő virágnak is nagyon örültem, mert még csak tévében láttam ilyet. Köszi a rejtést!

Puzzle Apartman Gyula 2009.08.20 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Erdőbényére menet kerestük meg. Eredetileg a Vadasparkba mentünk volna, de annyian voltak, hogy inkább ládáztunk.
A kert nagyon igényes. Sok csodálatos növényt láttunk. A pálmaházban madárhangot is hallottunk, de sajnos a madarat nem tudtuk felfedezni. Miután mindent megcsodáltunk gyorsan megkerestük a ládát is, ami könnyen adta magát.
Nagyon szépen köszönjük az invitálást!

 
DonPipi 2009.08.18 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.29
Nagyon szép volt, érdemes ide ellátogatni!
Köszönjük a rejtést!

er&esz 2009.08.15 10:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Szuper láda szuper helyen. A rejtőtől megszokott igényes, tartalmas kivitelezésben. Amint felfedeztük a ládát, sütő elzárva, kész-tűz-rajt...Nem kellett nagyot dobbantanunk, mivel pár száz méterre lakunk. Jó három órát töltöttünk ezen a csodaszép helyen. Ez igazán "ládára termett" látnivaló. A portás nagyon kedves tájékoztatót tartott. A Japán-kerttel kezdtünk. A növények gazdag armadája sok fotó készítésére ösztönzött bennünket. Mindjárt válogatunk, melyiket is töltsük fel. /102 darab/ A sok ajándék a ládában a gyerekeknek nagy örömükre szolgált. A tó partján időztünk egy darabig, majd az épülő játszótér felé vettük az irányt, valamint a labirintust fedeztük fel.
Mindenképpen kevés a három ötös osztályzat lehetősége...
Hálás köszönet ezért az élményért!

Tutajos 2009.08.15 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Köszönjük a rejtést. Nagyon jól éreztük magunkat a kertben. Nagyon sok virágszépséget láttunk. A termő banánfát és a mammutfenyőt különösen megcsodáltuk. A labirintusban is jót bolyongtunk. Három órán át egy kis édenkertben voltunk. Extra meglepetés volt az első helyezettnek szánt külön ajándék, a virág és a pezsgő, amit a portán kaptunk meg. Nagy örömet szerzett nekünk. Máskor is ellátogatunk ide.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu