geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
2571. Rax szépe (A) (GCGLS)
Oda hátra megyünk
Oda hátra megyünk
Csak tovább fel
Csak tovább fel
Itt már a steigen kukucskálunk
Itt már a steigen kukucskálunk
A steigen élet vesz körül
A steigen élet vesz körül
Steig
Steig
Létra
Létra
Fentről
Fentről
Ezt látja a láda
Ezt látja a láda
Havasi gyopár
Havasi gyopár
Túra után felfrissülhetsz
Túra után felfrissülhetsz

Szélesség N 47° 43,584'
Hosszúság E 15° 44,872'
Magasság: 1254 m
Megye/ország: Ausztria
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.08.23 13:39
Megjelenés időpontja: 2009.08.28 09:39
Utolsó lényeges változás: 2009.08.28 09:39
Utolsó változás: 2012.09.06 13:28
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Ulci, Lehetetlen
Felhasználó: Ulci
Nehézség / Terep: 2.5 / 4.5
Úthossz a kiindulóponttól: 6000 m
Megtalálások száma: 49 + 3 sikertelen + 8 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente


WAP: A láda megkereséséhez Klettersteig felszerelés szükséges és jó erőnlét. A láda a hegytetőn egy fa odvában gallyakkal és kövekkel álcázva leledzik. Mérete: 20*15*8 cm
Logfüzetbe légyszi írjátok be, hogy mit hoztatok el, és mit tettetek be. :-)
Az első megtaláló külön jutalomban részesül, azért nem kell ajándékot otthagyni cserébe... Szerintem ki fogjátok találni mi az, a láda mellett vár sorsára. Azt azért kérem, hogy a hegyről leérve végezze be a sorsát és ne fönt, hacsak nem vagytok rá többen. :-D


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Rax hosszú idő óta az osztrákok és a környékbeli országok kedvelt mászóhelye. Főleg sziklamászás és via-ferrátázás céljából keresik fel ezt a gyönyörű helyet, de rengeteg kiránduló-hely, bicikliút, turistaút és lentebb hegyi-patak is található.

Nagyon régóta gondolkozom saját láda rejtésén, de a lakhelyem környezetében nem volt olyan hely, amit tényleg meg szerettem volna osztani mindenkivel. A láda rejtésének ötlete pár hete született meg a CSS Teammel és Lehetetlennel közösen. Itt töltöttünk egy hétvégét és levezető túraként néztük ki magunknak a Gustav Jahn-Steiget, amely Grosses Höllental völgyének leghátsó szegletében indul útjára. Ennek a steignek a beszállásához azonban meg kellett másznunk egy könnyebb utat, a Gaislochsteiget. A túrának némi ellenérzéssel indultam neki, hiszen nagyjából 1000 méter szintet kellett megtenni egy rövidke via-ferráta útért és én inkább fordítva szeretem, kevés hegymenetet hosszú mászó úttal. De megérte, hiszen hosszú kaptató végén magába csodaországba jutottam.
Aki könnyűnek találta ezt a mászást, teljes szívemből ajánlom Zergi ládáját, a
GCRAX-ot a Haid-steig felől megközelítve.

Megközelítés:
kocsival:
Budapest - Sopron - Bécsújhely - Neunkirchen - Gloggnitz - Payerbach - Reichenau - Kaiserbrunn
vonattal::
Payerbach/Reichenau, majd tovább napi 3 buszjárattal Prein an der Raxig.

Ingyen sátorhely Höllentalban, Kaiserbrunnál::
 N 47° 44,059' E 15° 47,522' 521 m [GCGLS+Kemping]

A ládát több módon is meg lehet közelíteni. Én három módot írok le, rátok bízom, hogy merre mentek, de a láda a steig miatt született, annak a szépségét szeretném nektek megmutatni, tehát amennyiben módotokban áll, az általam javasolt Gaisloch-steigen tegyétek meg az utat. Ez nem lesz egyszerű és pihentető, ellenben fárasztó, de gyönyörű.
Gépkocsit hagyjátok aWeichtalhaus
 N 47° 44,896' E 15° 46,106' 507 m [GCGLS+Weichtalhaus] parkolójában.
A házat balról megkerülve eljuttok egy fahídra, amin száraz lábbal át tudtok kelni a folyón. A turistaút a főúton jobbra haladva az alagút előtt kezdődik, ezen a ponton: A  N 47° 44,791' E 15° 45,833' 507 m [GCGLS+Turistaut kezdete] Itt a sárga jelzést követve tempótól függően nagyjából két óra alatt juttok el a völgy túlsó végébe (nekünk legalábbis ennyi idő volt), ahol elég kemény kaptató megmászásával juttok el a ferde barlanghasadékhoz, a steig kezdetéhez, de tartsatok ki, megéri. Itt vegyétek fel a beülőt és kalandra fel. A mászás egyáltalán nem nehéz, az északi fal, és az állandó lecsurgó víz ellenben gyönyörű növényvilágot alakított ki az idők folyamán. Télen gyönyörű jégcsap lefolyások alakulnak ki itt, de sajnos az út nem igazán járható.
Fontos: bár a mászás könnyűnek számít a maga nemében, sportosok családok gyerekkel is szoktak errefelé járni, sőt, a helyiek steig felszerelés nélkül mennek rajta végig, mégis egy apró csúszás is végzetes lehet, ezért mindenkit kérek, hogy megfelelő felszerelés nélkül ne induljon neki. Beülőt és Klettersteig féket mindenképp használjatok, e mellé javasolok kesztyűt, napszemüveget, esőkabátot,meleg ruhát, erős bakancsot és fejlámpát. Érdeklődjetek az időjárásról is, viharban a drótkötél mellett állva nem annyira szórakoztató a helyzet, mint gondolnánk, egyes helyzetekben viszont veszélyes is lehet. Télen ezt az utat nem ajánlom. Amennyiben szeretnétek meglátogatni a steiget, de egyedül nem meritek elvállalni, lehet szervezni évente egyszer-kétszer kesser-klettersteig túrát is. :-)

A másik út nem sokkal egyszerűbb, ámde hosszabb. Ugyan onnan kezdődik, mint az első, csak nem a sárga jelzésen, hanem a kéken, majd a piroson kell elindulni felfelé. Ide nem kell klettersteig felszerelés, de ne számítsatok kellemes délutáni sétára a Budai-hegységben. A sziklás terep és a rengeteg létra bizony megizzasztja az embert. Meg kell dolgozni a kilométerekért, ellenben gyönyörű erdőkön mehettek át, és még csodálatosabb kilátás kísér végig utatokon.

A harmadik út jóval egyszerűbb, de drágább is.
Rax-seilbahn kabinos felvonó parkolójából indulva 10 perc alatt feljuthattok 1547 méterre, ahonnan Otto Hütte érintésével átmehettek a ládához. Persze ehhez is kell idő és nem árt egy jó térkép. Ha azt veszitek észre, hogy a piros turista úton kell lennetek és azon is vagytok, akkor ne legyetek teljesen nyugodtak. Nekem a hegyen úgy tűnt, hogy régen minden turista út piros volt, de azóta rájöttek, hogy ez így nem annyira átlátható. Ennek eredménye lett pár új, különböző színű jelzés és sok piros.. :-)

A láda: A steig tetejében le kell térni az útról jobbra, egy kitaposott ösvényre, majd pár méter után bal oldalon meglelitek a ládát egy fa odvában ágakkal, kövekkel letakarva. Kérlek vigyázzatok a növényzetre, ha többen mentek egymás nyomában haladjatok.

Kelet-Alpok
Ez az a hely, ahol az amatőr turista is belepillanthat a magashegyi környezet hangulatába. Látványos a magashegységi növényzeti övek megfigyelése. A tölgyes, majd a bükkös lomberdei társulásokat a tűlevelű erdők követik, majd 1400 métertől a törpefenyvesek tarkítják a tájat. 2000 méter körül az alhavasi gyepek a jellemzőek. Nyáron virágok ezrei színesítik a hegyoldalakat, melyeken zergék ugrálnak tova, felettük pedig havasi csókák szólongatnak némi élelemért, hangjukat a hollók rikoltása töri meg. Nedvesebb időben előbújnak a fekete alpesi szalamandrák és az ezen a tájon leginkább narancs sárga színben pompázó meztelen csigák.
A környezet védelmét fontos feladatnak tartják az alpi országok, ezért sokat is költenek rá.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (31 db): környezet: 4.95 rejtés: 4.40 web: 4.67 átlag: 4.67

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 + speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 + a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Toti 2019.10.26 13:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

GeoEvike 2019.10.26 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Josi83 2019.10.21 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bondi3 2019.10.21 10:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, a rejtőhöz hasonlóan minket is teljesen elvarázsolt a hely. Kis izgalom is társult a megtaláláshoz, egy vadaszgép épp akkor lépte át felettünk a hangsebességet, amibe az egész hegy belerengett. Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

povyagi 2019.06.23 12:06 - Megtaláltam
Mathauval

Mathau 2019.06.23 12:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.53
Akkor kell túrázni, ha jólesik, avagy az önként vállalt szopás
esete, ami jól esett!

Tudtuk mire számítsunk vasárnap reggelre, már egy hete figyelem az előrejelzéseket, és valamennyi teljesen egybehangzó. Esni fog, méghozzá bőséggel, a jóslat valószínűsége 90-100 %. Fura, reggel hét óra és nem arra ébredek, hogy apró cseppek kopognak a szállásunkként szolgáló autó tetején. Lehet, hogy még alszom, és csak álmomban idealizálom a helyzetet? Nem, ébren vagyok, kissé elzsibbadt a hátam, ilyesmit nem álmodnék magamtól. Borult az idő, időtlen a reggel, nem tudom, hogy 5 óra van vagy 10. Kikászálódom a kocsiból és felteszek egy teát a gázfőzőn, nincs igazán hideg, de jólesik a forró tea illata, hangulatot varázsol a tejföl szerű reggel köré, misztikummal ruházza fel a körülöttünk lévő világot. Kényelmesen elköltjük a reggelinket, és a 9 órát súrolva nekifekszünk a hegynek. Nem sietünk, tartalékolni kell az energiát, lesz még hova elhasználni. 880 méteren hagyjuk az autót és szép fenyvesben emelkedünk egy dózerúton, majd keskeny ösvényen a Haidsteig beszállásáig. De ma nem ez a program, ilyen időben az álmoskönyvek szerint nem előnyös a drótkötélen lógni. A sziklaút melletti törmeléklejtőn kaptatunk fölfelé és lefelé egyszerre. Nehéz fix lépést találni a kőrengetegben, így minden lépésnél kicsit vissza is csúszunk, ahogy kipereg az út a lábunk alól. Az alattunk elterülő köd szédítő mélységet kölcsönöz az amúgy nem igazán pulzust emelő látványnak. Egy zerge bornírt közönnyel veszi tudomásul jöttünket és 30 méterről is csak egy oldalpillantásra méltat, majd visszatér a végtelen tenger fölötti elmélkedő révedésébe. Lassan, de bizonytalanul elérjük az 1600 méteres szintvonalat és vele együtt a hőn áhított dózerutat, ami egyenesen a Seehütte oltalmazó fedele alá vezet bennünket. Látszik, hogy mindenki megnézte milyen idő várható ezen a csodás napon, nincs itt senki, csak a személyzet. Megéheztem, kérünk két roppant drága rétest, de nem baj, érthető az ár, ilyet nem kap mindenhol az ember. Én legalábbis még nem találkoztam olyan cseresznyés rétessel, amiben a tölteléket elmulasztották kimagozni. Hosszan tartó az élvezet, legalább nem csak behabzsolja az ember. A lány csóválja a fejét és mondja, hogy egész napra rossz időt ígér a radarkép, de megnyugtatjuk, hogy nem is számítunk másra, önként vagyunk itt. Erre az egyenes beszédre felfigyelve el is ered odakint az eső, egycsapásra hűvössé téve az amúgy is csekély 13 fokot. Várunk kissé, hátha alábbhagy, mert most elég nagy elánnal kezdett neki, be akarja pótolni, a reggel elvesztegetett időt. Csendesedik... Csendesedik... Eláll... Rajt, most kell indulni. Bízunk a csodában, bár tudjuk, hogy esélytelen. Még 200 métert sem teszünk meg, ismét nekilát, kvázi tőrbe csalt minket. Nincs mit tenni, gyerünk. Egy jó minőségű, széles úton haladunk a Rax szépe geoláda felé, ami potom 3 km-re van légvonalban. Most örülök csak igazán a rövidnadrágnak, legalább kevesebb ruhám ázik rommá. A cipőm legalább bírja a gyűrődést! Legalább 10 percig, no nem erre van kitalálva. Bezzeg Ágié! Hiper-szuper gore-texes csoda, legalább 3-szor annyi ideig állja a sarat, mint az enyém, de legalább szép a színe. Már nem vagyunk messze az első ládától, csak 1 km, az viszont végig lefelé. Kényelmes, bár kissé beárnyékolja a képet, hogy ugyanitt vissza is kell másznunk. Hamar megtaláljuk, de nem soká élvezzük a pillanatot, irány fel, nem esik jól a mozdulatlanság, így kissé hideg van. Visszakapaszkodunk a meredek emelkedőn, útközben folytatva a fekete szalamandrák népszámlálását. Már 30-nál járunk, most az emelkedőn négyet nem számolunk, nehogy valaki kétszer szerepeljen a könyvelésben. Sokan előbújtak a hírre, hogy itt bizony két idióta ebben az időben is koptatja a hegyet. Visszaérünk a kereszteződésbe, a Wolfgang-Dirnbacher menedékházhoz. Apró épület, benne csak egy asztal és egy pad, de olyan jó a szigetelése, hogy nem is halljuk az eső zajait odakintről. Eszünk némi kekszet, bár úgy érzem picit elkéstem vele, többet követel a szervezetem, mint azt gondoltam, persze, elvégre fűtenie is kell, méghozzá elég rendesen. Nagyra nőtt törpefenyvesben visz a jelzetlen ösvényünk következő állomásunk, a jégbarlang felé. Mondta a Seehüttés lány, hogy ez roppant vizes tud lenni, de úgy voltunk vele, hogy már úgyis mindegy és erre kicsit rövidebb az út is. Tévedtünk. Eddig csak bőrig áztunk, de most olyan mintha egy medencébe ugrottunk volna ruhástul. Az a kevés réteg, ami rajtam van több liter hideg és friss esővizet képes ellopni, amit az apró fenyvesek oly szorgalmasan összegyűjtögettek. Ezt a részt nem élvezzük, csak megyünk, kissé talán gyorsan, hátha hamarabb a végére érünk ennek a szakasznak. Egy tisztásra érve, egy alig észrevehető ösvényen tovább haladva megpillantjuk a jégbarlangot. Mármint a táblát, hogy itt van a jégbarlang, a valóság azonban az, hogy színültig van hóval, még a bejárata sem látszik igazán. No, nem baj, így legalább nincs dilemma a fejemben, hogy megpróbáljak-e leereszkedni. Irány vissza a Seehütte! Mintha csak haza érnénk. Szörnyülködve néz rajtunk végig a lány, pedig a felfröccsent sár nagyrésze már szépen lemosódott a lábszáramról. Kikérünk két gulyást szegényes módra és két barackpálinkát, hátha picit át tudjuk verni a szervezetünket. Nem időzünk soká, tisztában vagyunk vele, hogy minél tovább múlatjuk itt az időt, annál rosszabb lesz újra kimenni és még csak féltávnál vagyunk, vagy ott sem. Kihasználva a félidei szünetet nekiveselkedünk az ösvénynek a Haidsteig látó geoláda irányába. A köd éppen szerencsésen sodródik és a kis kőorról most tényleg szépen látszik a steignek helyet adó orom teljes valójában. Nincs fölösleges pazarolni való energia, így kinézek egy nyiladékot, amin iránymenetben felmehetünk a Heukuppe felé vezető turistaútra, így nem kell kerülni. Jó meredek, de legalább rövid. Most jön a nap fénypontja. Szó szerint. Egy fénysugár világít meg bennünket és 1 percre látjuk az árnyékunkat is. Szomorúan odébb oldalog ezután a nap, enged a köd ismételt szorításának, ennyi jut mára, ezt valahol mélyen érezzük. Jó oldalára helyezkedünk a tél utolsó bástyájaként elterülő hatalmas hófoltnak, így át sem kell kelnünk rajta, kicsúszás veszély nélkül elérjük a jelzést. Fel-le haladunk az ösvényen, mígnem elérjük a Karl-Ludwig házat, innét már csak fel. Hívogatón terül el előttünk az impozáns épület, de ellenállunk a csábításának, nincs már idő a lazsálásra. Egyenesen nekimegyünk a 2007 méter magas csúcsnak. Nem meredek az emelkedő, de már fásultak vagyunk kissé, már barátként köszöntjük az esőt, aki ezúttal vendéget is hozott, a szelet. Nem baj, örülök, hogy esik, ha nem örülnék, akkor is esne. Végtelennek tetszik az utolsó 100 méter szintemelkedés, csak tesszük a dolgunkat: egyik láb a másik után, gyakoroltuk már eleget az életben, nincs mit elrontani. "Eh bien! Egyszer úgyis mindennek vége lesz! Elmúlik az egész, mint Screbin főhadnagy hegedűjén az utolsó vidám melódia, azon az estén, amikor vállat vont, és főbe lőtte magát." Megkeressük a mai napra tervezett utolsó geodobozt majd felmegyünk a csúcsig élvezni a kilátást. A kilátást, ami nincs. Illetve van, csak korlátozott, 20-30 méter. Rengeteg izgalmas dolog van látótávolságon belül, például kövek és a kis emlékmű a csúcson, meg itt van a rommá ázott feleségem, ő sem utolsó látvány. Nem is baj, hogy nincs jobb panoráma, még a végén túl sokat időznénk ebben az ocsmány tejfölszerű ködben. Akkora a szél, hogy 10 méterre egymástól már üvöltve is alig értjük a másikat, nyár van, de a hideg miatt mégis nehezen formálom a szavakat a kezeim pedig alig képesek fogni úgy bedagadtak. Hamar megindulunk a már ismert ösvényen vissza a hütte felé. A GPS szerint már csak 150 méterre vagyunk, mégsem látjuk a ködben a házat. Ismét elmegyünk mellette és a völgy felé vesszük az irányt, innét már csak lefelé visz az utunk, mondjuk még több mint 2 órán keresztül. Egy szakaszon meredek falon kell ereszkedni, de végig építettek lépéseket és korlátot, bár ez utóbbinak nem sok haszna van, annyira csúszik a fogás. Ági kissé félve, de hallgatva a jó szóra szépen megoldja a feladatot, elfáradt már ő is rendesen. Hamar leérünk a Wax házig, ahonnét nosztalgikus pillantással tekintünk vissza a még mindig köd fátyolozta hegyre. Az eső is úgy gondolja, hogy mára már kidolgozta magát, lassan de biztosan pihenni tér. Ezt a házat is kikerüljük, nincs már idő ilyenekre, ha világosban le akarunk érni, ami innét még egy óra a kalauzidőt jelző tábla tanulsága szerint. Kellemes fenyves, majd a már ismert dózerút vezet vissza minket a parkolóba. A szobánkat nem takarította ki senki és a vacsorát is magunknak kell megfőznünk, de kárpótol érte az öröm, hogy levehetjük a cipőnket bőségesen kiáztatott lábainkról, amik már úgy néznek ki, mintha aggastyánok lennénk. Száraz ruhát húzunk és beizzítjuk a gázfőzőt, pincepörkölt lesz vacsorára, jobban esik, mint bármi, bárhol. Ismét közeleg a vihar, de ezúttal úgy ítéltetik, hogy mára már eleget kaptunk, percre pontosan megvárja, hogy megvacsorázzunk és elfoglaljuk nyugvóhelyünket a szobában, azaz az autónkban. Füldugó bedug, szem becsuk, vége a napnak, elég is volt. Hogy mi a tanulság? Nem tudom. Azt hiszem nincs. Ha újra kéne csinálni, ugyanígy csinálnánk. Bőrig áztunk? Igen! A komfortzónánkon kívül voltunk szinte egész nap? Igen! Szinte semmi kilátást nem tárult elénk az amúgy gyönyörű hegyről? Igen! Mégsem bánom! Néha kell egy kis szar a palacsintába, hogy legközelebb jobban tudjuk értékelni a lekvárt. Nicsak, mégis találtam egy tanulságot...

akosgy 2019.06.10 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Pünkösdi ausztriai kiruccanás harmadik napján túráztunk egyet a Raxon. Hiányzott már, 10 éve voltam utoljára a Grosses Höllental részen, pedig ezt a tájat nem lehet elégszer látni. :)

A völgyön mentünk fel a sárga jelzésen a Gaislochsteig-ig, ami szerencsére járható volt. A májusi esőzések és az olvadás ugyanis sajnos kicsit átrendezte a tájat, a völgyben rengeteg a kidőlt fa, a felső szakaszon csak nehezen vergődtünk át. Az Alpenvereinssteig le is van zárva, ott is elvittek egy szakaszt a földcsuszamlások.

A steighez nem vittünk felszerelést, csak sisakot, de nem is éreztük szükségét a plusz biztosításnak, jók a lépések és a sodrony is stabil. A láda hamar előkerült, jó rejtés. Logolás után végigmentünk a Gustav-Jahn-steigen, de épp a vége előtt ott is belefutottunk egy nem túl bizalomgerjesztő földcsuszamlásba, ami egy kb. 10m-es szakaszon eltemette a sodronyt, így inkább visszafordultunk, és a normál úton mentünk fel a Höllental-kilátópontig, onnan pedig az Ottohaus-ig, benevezve egy kis Germknödel-re és Apfelsaft-ra. :). Elbeszélgettünk a magyar személyzettel, majd némi ejtőzés után nekiveselkedtünk a térdgyilkos ereszkedésnek a Wachthüttlkamm-on. Este 8-ra értünk le, nem kellett altatni. :)

Köszi a rejtést.

Schnee+berg :)
Csaba & családja 2016.08.26 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.55
Megtaláltuk,köszönjük a rejtést.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
sawkuk 2015.09.13 15:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.35
Megmásztuk, meglett.

rozsabogar 2015.08.22 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Kilenc órás indulással a felvonótól végig a Rax fennsíkon GCRAX => GCHEUK => GCJEGB => GCGLS útvonalon. Érkezés vissza a felvonóhoz 24km után 18:00-kor.

rimano 2015.08.09 16:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk. N&A&Zs&Zs

leptoszom 2014.11.01 15:43 - Nem találtam meg
Nagy örömömre szolgált volna felkutatni a ládát a sebtiben szerveződő túracsapatunkkal, de sajnos a megbízott nyomtatóemberünk nem hozta magával a koordinátákat tartalmazó papírost. :(
Tracklog alapján kérem elfogadni a találatot.
http://www.strava.com/activities/214824426

[Elutasította: geocaching.hu, 2014.12.04 00:19]

sixtus 2014.08.22 11:15 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget, levadászva :)
Klettersteig szuper, RAX csodás!
Gaislochsteig - Gustav-Jahn-Steig - Alpenvereinsteig :)

Vibdo 2013.08.18 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.46
Másodszor jöttünk fel, mert korábban elmentünk a láda mellett, és egy klettersteiggel távolabb voltunk, mire eszünkbe jutott, hogy bekapcsoljuk a GPS-t. :) Az egyik leglátványosabb klettersteig, amit ismerünk, nagyon szép a kilátás, és jó hosszú az út az Ottohausig.

hohner 2013.08.17 00:00 - Nem találtam meg
képek alapján kérem szépen az elfogadást

[Elutasította: geocaching.hu, 2014.09.10 20:18]

 
zoo_lee 2012.08.19 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Edittel közösen.

Pet 2012.08.07 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
A Rax csúcs lett mára betervezve, de nem értük volna el az utolsó felvonót, így helyette ezt kerestük meg.

zerge + hegy
hdr schneeberg 
márka 2012.05.27 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.28
megvan

Priszi 2012.05.27 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Megvan.

MOJULI 2012.04.28 15:11 - Megtaláltam
ok

Hepur 2012.04.28 15:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
3 napos Rax, Schneeberg, Hohe Wand klettersteig hétvége 1 napja. Allulról jöttünk, bőrig áztunk a létrás szakaszon a jéghideg vízesés miatt. Az éltetett minket, hogy felérve majd a napsütötte mező fogad. Ezzel szemben min. 1 méteres hó volt mindenfele. Még megpihenni sem tudtunk, mert kiálló szikla sem volt, amire leülhettünk volna. Nagy élmény volt, az óriási melegben, sortban, pólóban a hóban menetelni, ami sűrűn beszakadt alattunk.

Dolex 2012.04.28 15:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Első via ferrattás találatunk, nagyon élveztük! :)

sampy 2011.10.02 14:40 - Megtaláltam
Csoportos via ferrata keretében felkerestük a ládát is :)

Tofi07 2011.10.02 14:40 - Megtaláltam
Csodálatos hegyek között megleltem a kincset!

Kornelius 2011.10.02 14:40 - Megtaláltam
Klettersteig közepette megtaláltuk:)

Karate Kid 2011.09.24 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Családi hétvége apáékkal és keriékkel Ausztriában.

LionDaddy 2011.09.24 12:15 - Egyéb
Fotók...

Volt a forgalom a klettersteigen isGustav-Jahn steig
LionDaddy 2011.09.24 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.86
Háromnapos ausztriai hétvégénk szombati napját a RAX-nak és ennek a ládának szenteltük. Korán indultunk Semmeringből, hogy legyen időnk a hegyen és szerencsére nagyszerű időjárást fogtunk ki ehez. Csodás napsütésben 22-23 °C, ideális kiránduló idő. Már az odaút jól kezdődött, mert kétszer is mókusok pattogtak át előttünk az úton. Nagyon kedvesek voltak, ahogy a fákra felugrálva figyeltek bennünket.
Odaérve sikerült a számunkra szerencsés 13. számú kabinnal feljutnunk a hegyre, és nekiindultunk az előre megtervezett útvonalnak. Az Ottohaus-ig és még innen kb. 1 km-en át kopár, törpefenyős fennsíkon vezetett az út, majd lefelé fordultunk és fenyveserdőben haladtunk tovább. Itt már meredeken lefelé mentünk, hol szélesebb, hol csak arasznyi széles ösvényeken. A fölénk meredő sziklafalak és a táj lenyűgöző volt. Az egyik fal tövénél, a kőomláson hegyi kecskéket is láthattunk természetes élőhelyükön. Fantasztikus élmény volt látni ezeket az ügyes állatokat és nézelődés közben hallgathattuk a fejünk felett repülő hollók károgását, amit a sziklák visszhangozva vertek vissza.
A ládához közeledve utolért minket Mercenary kolléga. A koo-n közösen kerestük a ládát, amit végül is ő talált meg hamarabb. Logolás közben beszélgettünk pár szót, majd ő is, mi is elindultunk visszafelé.
A visszaúton újból meglestük a kecskéket, majd búcsút intve ennek a mesebeli csodás tájnak, felkapaszkodtunk a fennsíkra. Ott már addigra felhőbe burkolózott a táj és jól lehűlt a levegő is sajnos. A hütténél még kicsit pihiztünk, fotóztunk és örültünk a sikeres túrának.

Köszi a rejtést !

Ottohaus
 
Mercenary 2011.09.24 12:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Közös találat. A láda sima turista úton Sárga sáv is megközelíthető. Nem kell semmi speciális felszerelés vagy stb. Persze aki bohóckodni akar, annak sok sikert.

 
kivancsifancsi 2011.09.03 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Zsuzsival kettesben jártuk végig ezt a túrát. Végigsétáltunk a Höllental völgyön, majd a völgy végében kell kimásztunk a Gaislochsteig-en. Nedves volt az idő, nagyon látványos, mert csorog le a mohán a víz. A láda megkeresése után rátértünk a Gustav Jahn Steig-re, majd feljebb becsatlakoztunk a Alpenveiren steigbe és ezen másztunk fel egészen a tetőre.
Innen elsétáltunk hüttéig egy kis kaiser smarnt és almdudlert fogyasztani, majd a a Wachthüttelkammon keresztül ereszkedtünk vissza a völgybe. Csodás környék. Köszönjük, hogy megmutattad.

zsoltsanyi 2011.08.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.68
Az elso steigem. Jo hely, azt meg kell hagyni.

Sszabi 2011.07.17 16:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.30
Weichtalhaus- Alpenvereinssteig - Gustav Jahn Steig - Gaislochsteig és vissza útvonalon becserkésztem.

tamkov 2011.06.12 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.48
Megtaláltuk, köszönjük.
Mi a kényelmesebb utat választottuk, a fennsík felől mentünk, de így sem volt egy kényelmes séta :).
Sajnos nagy köd volt, így csak részleteket láttunk néha-néha a gyönyörű környezetből.
Lívi & Tamás

Tuulikki 2011.06.04 15:00 - Nem találtam meg
@daviddal jártunk erre, mivel ő volt a túravezető, a ládát nem kereshettük meg. Részletes leírás és képek @davidnál. (Én vagyok kék sisakban.) Kérném a megtalálás jóváhagyását.

[Elutasította: geocaching.hu, 2013.09.26 18:16]

@david 2011.06.04 15:00 - Megtaláltam
A Hétkaland turista egyesület egyik túravezetőjeként jöttem ide erre a területre. A Kaiserbrunni vadkempingben hagytuk végig a sátrakat. Pénteken még bemelegítő útra vittük az embereket a "Tejfel" steigre (Teufelsbadstubensteig, B), majd lefelé a hegy gerincén egy létrás úton vissza a parkolóhoz(Wachthüttelkamm, A). A másik csapat a Hoyosteig-en(B), majd a Rudolfsteig-en (B) ment (ez az út kicsit túrázósabb, kevesebb benne a vas, és nem 800, hanem 1000m szint van benne). A parkolóból egyébként a legrövidebb út nem a kijelölt úton halad, hanem van egy széles zöld kapu, ami zárva van, de oldalt direkt van a turistáknak egy átjáró nyitva.

Szombaton ismét kétfelé váltunk az egyik csapat ment az Alpenvereinsteig - Ottohaus-Törlkopf (B) útvonalon, mi pedig egy kicsit nehezebb úton, ez volt a Gaislochsteig (B), ezt folytattuk a Gustav-Jahnsteiggal (B-C), majd le az Alpen-en. Kb 11:00 körül indultunk a parkolóból, a Gais barlangjához 13 körül értünk fel kényelmes tempóban. Itt eléggé elkezdett esni, úgyhogy a barlangból néztük a villámlásokat. Kb 2 óra múlva már untuk a dolgot, ezért elindultunk. Közvetlenül a barlang után nagyon jó a "forrásvíz" oldalról, másik oldalról meg a tölcsérszerű völgy alattunk. A Gustavot úgy közelítettük meg, hogy miután fölértünk a placcra a fenyők közé, toronyiránt felmentünk a kőhalmon (nem érdemes, van külön út...). Ha jól tudom az út csak B-C kategóriás, eléggé kitett, így izgalmas is. Nagyon jó út, tetszett. Szép a táj körbe. A Gustav is volt vagy 2 óra, meg le a kocsihoz még 2 az alpenen. @david + Tuulikki, Hanga, Szetus, Szabolcs, Gyuri

Vasárnap pedig egy könnyebb sétát tettünk a Schneeberg oldalra: Weichtalklamm vízesésén föl. Esős időszakban a létrára föntröl "zúdul" a víz :) Van pár rész, ahol még kicsit sötétebb is az átjáró, szűkültebb (lámpa nem kell), izgis. Itt kóstoltuk meg a csalánt is (föltekerve ehető), lefelé meg friss fenyőhajtásokat ropogtattam. Ínyenc falatok. Fölérve a házhoz (Kientalerhütte) megmásztuk az ott lévő O-Turm (B-C) kinövést (steig is). Megérte. Így gyönyörű kilátás fogad minket. Maga a steig nem nehéz, kicsit figyelni kell. A hütte mellett igazi komfortos WC volt: nagy (befér a hátizsák), jön be fény, teljesen szélmentes, tiszta: szuper. Reggel 8:30 kor indultunk a parkolóból, k 12:30 kor voltunk a háznál, autóhoz kb 15 körül értünk, Budapestre pedig 9-10 körül.

[Jóváhagyta: Ulci, 2011.06.17 16:44]

nemlac 2010.07.31 13:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Az eddigi legnehezebb találatom volt ez. Közel 500 métert magasságot kellett ereszkedni, majd visszafelé 400-at a fensíkig. Sok com-os ládát is sikerült megtalálni.
23 km, 1463 m magasságnöv., de sikerült klettersteig mentesen, túrabottal teljesíteni. Jó rejtés, varázslatos környezet.

 
geooszi 2010.07.17 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Hajnali (4.00) indulás Budapestről, így aztán negyed kilenc után nem sokkal már el is hagytuk az autót a javasolt parkolóban a Weichtalhaus mellett. Indulás az elsőként javasolt útvonalon az első külföldi láda felé, ami az első kletterezésem is volt egyben.
9.40-re elértük a Gaislochsteig beszállási pontját, majd egy rövid megbeszélés után nekilódultunk. Lentről nézve volt némi aggodalmam, hogy nem fog-e megremegni a lábam a magasban, de nem, sőt nagyon tetszett a mászás. Utána némi ládakeresés, majd tovább felfelé az úton, hogy pár perc múlva már a második steig (Gustav-Jahn) meghódítását is megkezdjük. Ez kicsit nehezebb volt, de ezt is nagyon élveztem!
És mivel három a magyar igazság, //meg mert másképpen nem is lehet továbbmenni :)//, így az Alpenvereinsteig felső részét is megmásztuk, hogy nem sokkal dél után már a kilátóponton nézelődhessünk.
Ekkor már kezdett villámlani, dörögni innen-onnan. Irány az Otto-ház, egy korsó sör, evészet, újramelegítő séta a ház felett lévő csúcsra, majd indulás lefelé a másodikként javasolt úton.
Kaiserbrunnál sátorállítás, fürdés a patakban, evés-ivás és korai fekvés. Az eső kezdetét fél 10 körül már a sátorban hallgattuk és reménykedtünk, hogy a másnapi Schneeberg mászási tervünket nem húzza keresztül...
Szép nap volt, szép helyekkel és élvezetes mászásokkal. Köszönet érte a rejtőnek és két Feri túratársamnak!

katica 2010.07.10 10:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
picit kesobb

Vértes 2010.06.27 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.93
6.10-es indulás az Osztyapenkótól Cav004 és jgyuri társaságában. 9.15-kor értünk a Weichtalhaus parkolójába és 9.30-kor indultunk a Höllental-on a steig felé. A steig alját 11 óra körül értük el, elég izzasztó túra volt idáig, a völgyben még az egyébként élénk hideg szél sem fújt, a nap viszont sütött. A steig rövid de tényleg szép és vizes. Utána feltúráztunk a Höllentalaussicht kilátóponthoz, majd az Otto házat céloztuk meg és megitttuk a megérdemelt sörünket. Itt már élénken fújt a hideg szél, de továbbra is sütött a nap. A parkolóhoz a Wachthüttelkamm-on jutottunk vissza, térd és combizompróbáló út. 16.00-ra értünk le.
14.6 km és kb. 1000 m szint

 
cav004 2010.06.27 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Először jártam erre, felfelé kicsit hosszú volt, de azért igyekeztem, hátha elhoznak majd máskor is. :)

jgyuri 2010.06.27 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.48
Idei első klettersteigezésünk alkalmával kerestük meg a ládát! Jó rejtés volt!

Skali&Margó 2010.06.12 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.53
Nagy kesser találkozó, sorbanállás a ládánál. Első klettersteiges túránkat kötöttük össze a ládázással.

lelcache 2010.06.12 11:28 - Megtaláltam
Via ferratázás közben. Nagyon tetszett! Élmények, képek később.

lelcache

macikupac 2010.06.12 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.16
Klettersteigeken a Raxban és a Hohe Wandon 1.

Egy ilyen lehetőségre nem lehetett nemet mondani. Amikor Mikulásék megkerestek, hogy lenne-e kedvem egy hétvégi kalandhoz a Raxban, azonnal igent mondtam. Ám a reggeli 4 órás kelés nem esett jól. De ez kellett ahhoz, hogy 5 óra után néhány perccel elindulhassunk. Ahhoz képest, hogy nem a Vértesbe mentünk, igen gyorsan eltelt az idő. Életem első (de nem utolsó) klettersteigére készülődtem a Weichtalhaus parkolójában fél 9 után pár perccel. Szépen kényelmes tempóban, jókat beszélgetve haladtunk felfelé a völgyben. Közben persze sorra készültek a fotók is. A hely fantasztikus. Csak állok a völgy közepén és három irányból is többszáz méteres mészkősziklafalak magasodnak az ég felé. Valahogy a szemét is elmarad. Ki érti ezt? Pedig itt is emberek járnak-kelnek ezerszámra. Már nem sok választ el minket a völgy felső végétől, amikor is elkezdődik a tényleges vasalt út. Itt utolérünk egy nagyobb csoportot, köztük is sok a magyar. Szépen egymás után haladunk. Előbb egy kis sziklaüregben, majd egy gyengének nevezhető vízesésen kell átkelnünk. Szorgalmasan csattogtatjuk a karabínereket. Érzem, hogy talán nincs is rá nagy szükség. Inkább csak azért, hogy a nehezebb részeken már automatikusan menjen a művelet. Ez egy nagyon könnyű, bemelegítő út volt a következőkhöz képest. Simán megcsinálható KS-szett nélkül is, de a lépésbiztonság elengedhetetlen. Tökéletes arra, hogy meghozza a kedvet a továbbiakhoz. A ládánál - logoláskor - derül ki, hogy az előttünk lévő magyar csoport is rendelkezik kesser-tagokkal. Skali-Margó férfitagja már mondja is, hogy mi már évekkel ezelőtt találkoztunk Vasváron. Igen, emlékszem... Pár szó után mi megyünk tovább; sok kihívás vár még ránk a mai napon. Macek is rendkívüli módon élvezte a mászást.

VisszatekintveSziklafalak
scele 2010.06.12 11:25 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

L@zy 2010.06.12 11:25 - Megtaláltam
Klettersteig túra lelcache, Macikupac, Mikulás, Scele és Sirgalahad társaságában. [wapon beküldött szöveg]

sirgalahad 2010.06.12 11:25 - Egyéb
Újra itt jártam! Néhány kezdő ládász ismerősöm megkért, hogy segítsek nekik meglelni a dobozt ;-) !!!
Nagyon nem bántam, hisz elég jó a hely...
Ulci! Én is elárulom a megfejtést: nincs fordítva az a sisak, hanem van alatta egy megfordított sapka, hogy ne fázzon a fejem!

Mikulás 2010.06.12 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Kétnapos Klettersteig-túrára indultunk baráti körben: lelcache, L@zy, macikupac, scele, sirgalahad és jómagam. Nem akartunk messzire menni, így Alsó-Ausztriát választottuk, azon belül is a Rax-ot (szombat) illetve a Hohe-Wand-ot (vasárnap). Az időjárásra komoly panaszunk nem lehetett. Indulás: reggel 5-kor Bp-ről. Érkezés 8:20 körül a Weichtalhaushoz. Némi tökörészés és pakolgatás után el is startolt a csapat. Újabb balf@szkodást követően megleltünk a Höllentalba vezető turistautat. A leírásban is említett megközelítést választottuk. Szépen araszoltunk felfelé egyre magasabbra a Höllentalban és várva vártuk a beszállási pontot a Gaislochsteig-hez. Azután végre ott voltunk. Könnyű mászás volt (B), senkinek sem kottyant meg a csapatból, pedig volt, akinek ez volt az első via ferrátája. Ennek persze nem mond ellen az, hogy kegyetlenül élveztük a mászást és kifejezetten változatos, néhol vizes KS volt ez. A doboz helye is teljesen triviális volt. Köszönjük szépen a rejtést! A ládától picit tovább menve a turistaúton, majd balra (vörös felfestés) letérve a Gustav-Jahn-Steigen folytattunk a mászást. Ez már picit nehezebb (bár még mindig B), amit igazából a kicsit kitettsége okozhatott. Feltettem POI-ba mindkét KS-t. A Gustav-Jahn-Steig végül az Alpenvereissteig-be torkollik, így azon egészen a Höllental kilátópontig mászhattunk tovább (ez utóbbinak így a felső egyharmadát abszolváltuk). Ez is könnyű volt (B). Így az általunk bejárt útvonalat bátran ajánlom bárkinek, aki kezdő via ferrátás. A kilátóponttól az Ottóház felé vettük az irányt, persze a .com-os láda belogolása után. A házban evészet-ivászat után szépen levadásztuk a közeli csúcson lévő (kereszt) .com-os csészét (Szoba kilátással - Zimmer mit Aussicht) valamint elcsoszogtunk a Törlweg nevű earthcache-hez. Ahonnan azután a picit keményebb, de rövid Klettersteiget, a Kronich Eisenweg nevű "vasalt utat" is bevállalta a csapat többsége. Ez már C-s nehézség volt, de nagyon élvezetes. A vége a kis keresztnél van. Innen szépen elsétáltunk még egy .com-os ládához (Kilátás a Hó-hegyre - Blick zum Scheeberg) ami valóban fantasztikus kilátást kinált. Végül elindultunk lefelé a Wachthüttelkamm-on át (ez szintén KS, de csak egy A-s kategória, ami inkább egy létrákkal és kapaszkodókkal segített egyszerű turistaút), azért felraktam ezt is POI-ba, mert azért szép útvonal ez is.

Vasárnap a Hohe Wandon tettük próbára erőnket és lépésbiztonságunkat: Währingersteig (C) > Einhornhöhle (.com és .hu-s ládák), a scele féle Starhemberg várromot látogattuk meg, ahol nem mindennapi látványt biztosított a romok tetején mászkáló két kőszáli kecske. A programot a komoly kihívást jelentő Wildenauersteig (D) és a picit könnyebb Steirerspur (C) pályákkal folytatta a csapat. Onnan pedig már Bp-re vezetett az út...

Mikulás

 
Mikulás 2010.06.12 11:24 - Egyéb
Még pár fotó...

 
zsbenko 2010.06.12 10:48 - Megtaláltam
Az egész napi túrát tekintve életem eddigi legizgalmasabb ládája volt. Megmásztuk sorban: Gaislochsteig, Gustav Jahn-Steig, kis pihenő és sör az Otto hausnál, majd jött a Kronich Eisenweg és legvégül lefelé a Teufelsbad-stubensteig. A végére a kellemes fáradtságnál kicsit fáradtabbnak éreztem magam.

Zergi 2010.05.23 13:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 4.13
Fogtam!
Weichtal Haus - Schönbrunner steig - Grosses Höllental - Gaisloch steig - GcGLS, az idő erős változéknysága miatt tovább: - Gaisloch boden - Höllental aussicht - Otto Haus - Rax Seilbahn lefelé - autóstop.
A beszállásig nekünk is kb. 2 óra kellett. A szemből ereszkedők jól el voltak ázva:( A barlang nem zárt, lámpa sem kell, csak vízhatlan öltözet - de az nagyon. A láda nem a hegytetőn, csak a Gaisloch steig tetejének közelében, nekem felfelé haladva az ösvénytől jobbra volt!!!
A Gustav Jahn steig pedig csak jóval feljebb, a Gaisloch bodenben kezdődik (úgy szólván semmi köze a láda helyéhez)!
Nem cseréltünk ajándékot.

 
ésKata 2010.05.23 13:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.63
Zergivel, Norbival, Jutkával szenvedtük fel magunkat a szép, de megerőltető beszálláshoz. Onnan élvezetes-vízes mászás következett, majd virágos tájon a pazar kilátóhoz értünk. Aztán az út könnyebb része jött az Otto haushoz és a levonó is sokat segített fájó térdemen.

VP 2009.09.19 17:00 - Egyéb
Egy héttel a megtalálás után újra (már harmadszor) eljöttem, mert annyira megtetszett a hely.
A leírásban megadott ingyenes sátrazóhelyen aludtam, majd most is a Weichtalhaustól indultam. A ládát egy nagy körrel körbejártam: fel a Hoyosch-steigen, a fennsikon fel a Scheibwaldhöhere (1943 m), ahol rengeteg zergét láttam, a Trinksteinsattelen a Neue Seehüttéhez, tovább az Otto-haushoz, majd lefelé a gyönyörű Teufelsbadstube (az ördög fürdőszobája) klettersteigen.
Mindkét steig A-B nehézségűnek van jelölve, meredek helyeken vezetnek, aránylag hosszúak, de jól biztosítottak. Én újra felvettem a beülőt (egy karabíner, fék nélkül), de végül sehol nem akasztottam - csak kapaszkodtam a drótokban. A sisak (egy ócska munkavédelmi sisakom van, de biciklisisak is megteszi) viszont fontos, mert gyakran hullik a kő.
A Höllertalban így már csak az Alpenverein-steig és a Gustav-Jahn-steig van hátra. Jövök még.

Teufelsbadstube-steig
A steig alja
Ulci 2009.09.13 22:27 - Egyéb
Minthogy láttam, hogy még valaki megtalálta, ezért gyorsan megnéztem....Várom a részleteket. :-)
Viszont újra néztem Sir Galahad képeit. Az egyik szépséghibás.... Leírom, de esetleg keresgéljetek...
Itt a megfejtés: Sir Galaheden fordítva volt a sisak. Biztos folytogató élmény volt. :)

VP 2009.09.12 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
A Gaisloch-steigen át, egyedül, sűrű ködben és ködszitálásban.
Háromnapos családi hosszúhétvége Ausztriában. Szombaton felhős, ködös, szomorkás időre ébredtünk. A szemközti Kampstein 1400-as csúcsa már bőven felhőbe lógott. Vártunk, hogy mi lesz, mikor kezd esni ... Végül fél 11-kor úgy döntöttünk, hogy egyedül indulok a Raxra, a többiek a környéken áfonyáznak. Így - szégyenszemre - csak fél 12-kor indultam el a Weichtalhaustól. A Höllentalban még lehetett látni, de 1200 felett már minden elbújt a felhőben. A Geislochstein alján (kb. egy óra a parkolótól) én is beleértem a ködbe. Kletterseig-felszerelésem nincsen, de a biztonság kedvéért hoztam egy beülőt, egy párméteres kötéldarabot (persze fék nélkül) és egy (1) karabinert - sisak helyett pedig egy sapkát (ezt bántam is egy kicsit, amikor a ködben a szomszédos falon állandóan potyogtak a kövek). Felvettem a beülőt, és elindultam az ismeretlen (ködben fekvő) úton. A ködszitálás és a fentről lecsorgó víz miatt minden vizes, sáros, csúszós - de ettől eltekintve tulajdonképp egy kicsit kitett ösvény ez a steig. A karabinert csak két helyen akasztottam be (ha már nálam volt): a kis vízszintes létránál, ahol nagyon alacsonyan ment a drótkötél, nagyon csúszott a vas, és nagyon nagynak sejtettem alatta a ködben a mélységet; és a felső létra feletti pár méteren, ahol a lekerekített lépéseken vastagon folyt a víz. Az egész út, fényképezéssel együtt is csak negyed óra.
A ládát viszont vagy fél órát kerestem. A falon alig volt jel, és a vizes fák között is nehezen talált magára a GPS. Végül a leírás alapján találtam meg, de ez se volt könnyű, mert a kis ösvény tényleg nagyon kicsi, a rejtek pedig néhány méterrel feljebb van tőle.
Logolás után tovább felfelé. Csábított a Gustav-Jahn-steig - AV-steig kombináció, de ilyen időben végül inkább a S - Z - K jelzéseken mentem fel a kilátópontra (kilátás semmi) és az Ottó-házhoz. Lefelé a szép és könnyű (de sok létrával, dróttal tarkított) Wachthüttelkammon. A Teufelsbadstubensteig tetejéről már volt egy kis kilátás is.
Másnap reggel kicsit jobb idő volt, akkor a Preiner Gscheid felől a családdal együtt felgyalogoltunk a fennsíkra és lenéztünk a Höllental-aussichtről is. Lefelé aztán jól eláztunk. Gyönyörű virágok, zergék, és itt-ott egy kis kilátás. Jövök még!

HaidsteigHaidsteig
tomki 2009.09.06 11:27 - Megtaláltam
MEGVAGY :-) [wapon beküldött szöveg]

Jobban örültem volna, ha Sirgalahad kolléga a rímfaragás helyett a megtalálás után be is jelentette volna azt. Felszerelés híján a kötélpálya - láda - kéken leereszkedés változatot választottuk, de jobban jár, aki szerez felszerelést.

Ulci 2009.09.06 10:11 - Egyéb
Hajrá, hajrá. :-) Bár, ha ja jól tudom, a piros egyes tegnap délután elkelt, csak még nem logolt... :-)

tomki 2009.09.05 22:25 - Egyéb
Holnap nekifutunk.

sirgalahad 2009.09.05 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Sziklafalon rezgő lábat
Nem mindegy, hogy hova raksz
Könnyen végzetessé válhat
S nem látod meg, hol a Rax

Mikor hónapokkal ezelőtt jelentkeztem az ide szervezett klettersteig túrára, még nem sejthettem, hogy láda fog kerülni eme szép helyre. De ha már így esett, s az útvonal is pont erre haladt, hát megkerestem! Köszönöm a külön ajándékot, este a csapattal elfogyasztottuk.

kapaszkodunksziklafalak
 
tcsb 2009.08.28 10:20 - Egyéb
Haverokkal mi sokat túrázunk a környéken, legutóbb májusban indultunk neki, de akkor ez a steig még megközelíthetetlen volt. Kényszerből a Teufelsbadstubensteigen mentünk fel a platóra, ahol a vártnál jóval (!) több hóval találkoztunk. Szóval télen tényleg nem ajánlott, és kora tavasszal is érhetnek kellemetlen meglepetések bárkit.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu