geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2672. Kőpark tanösvény (GCKPRK)
Az első kő
Az első kő
Megközelítés a ház felől
Megközelítés a ház felől
Ösvény részlet
Ösvény részlet
Vörös mészkő Tardosbányáról
Vörös mészkő Tardosbányáról
Metakonglomerátum, Cák
Metakonglomerátum, Cák
Karsztosodott mészkő, Nagyharsány
Karsztosodott mészkő, Nagyharsány
Kagyló lenyomat
Kagyló lenyomat
Tanösvény részlet
Tanösvény részlet
Zöldpala Felsőcsatárról
Zöldpala Felsőcsatárról
Jókai ültette?
Jókai ültette?
Bazalt
Bazalt
Térkép és földtörténeti korok
Térkép és földtörténeti korok
Jókai padja és a csapat
Jókai padja és a csapat
Ma is meglevő majorosház
Ma is meglevő majorosház
Magyar írók arczképcsarnoka
Magyar írók arczképcsarnoka
Könyvszekrény
Könyvszekrény
Használati tárgyak
Használati tárgyak
Intarziás (berakásos) szék
Intarziás (berakásos) szék

Szélesség N 47° 29,842'
Hosszúság E 18° 59,584'
Magasság: 374 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.12.05 12:00
Megjelenés időpontja: 2010.01.09 15:40
Utolsó lényeges változás: 2019.06.26 11:23
Utolsó változás: 2020.01.08 22:41
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: ésKata, Zergi
Felhasználó: Juju
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 200 m
Megtalálások száma: 1103 + 5 sikertelen + 11 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 2.1 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást ramgab készítette.


Wap: JELENLEG NEM KERESHETŐ, MERT A KŐPARK TANÖSVÉNY ÁTKÖLTÖZÉSE FOLYAMATBAN VAN A SZEMLŐ-HEGYI-BARLANG FÖLÖTTI PARKBA. KÉRJÜK A TÜRELMET ADDIG, REMÉLJÜK NEMSOKÁRA MEGÚJULVA ÚJRA KERESHETŐ LESZ :)

a nem párhuzamos ágacskákkal takart láda a Jókai kertben, a Madártani Egyesület épületének sarkánál, a tanösvény végének közelében található. A villám ne riasszon, bátran válaszd a csavaros megoldást! CD nem fér bele - "Zergi-láda"! (Pótjelszó feketén fehérrel a tanösvényre nyíló kapun található  N 47° 29,908' E 18° 59,561' 375 m [GCKPRK+információ].)

A ládába TravelBug helyezhető.


Megközelítés: a Moszkva térről a 90-es és 90A buszokkal a Költő utcáig, fogaskerekűvel a Városmajorból a Városkút megállóig. Kocsival a bejárattól lejjebb tudsz csak parkolni:  N 47° 29,924' E 18° 59,605' 368 m [GCKPRK+parkoló]
A park szabadon látogatható reggel 10-től sötétedésig.

Amikor Jókai Mór 1853-ban megvette a mai XII. kerületi Költő u. 21. alatt található 2,5 hold területet, itt még felhagyott kőbánya volt. Szederindával, bozóttal, nadrágot és kabátot marasztaló tövissel dúsan benőtt meddőhányók, forrásvízi mészkőfalak, vermek és üregek voltak akkor ezen a helyen. Jókai számára két ok miatt mégis fontos volt ez a hely. A világosi fegyverletétel után nemegyszer keresett menedéket a zsandárok elől az irdatlan bozótos üregeiben, másrészt kertészet iránti szenvedélye miatt is vonzódott ehhez a helyhez.
A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt, gyümölcsfákat ültetett. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult ki itt. A kertben ma a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának épületei és a Magyar Madártani Egyesület központi irodája található. Előbbi egyik földszinti helyiségében került elhelyezésre a Jókai szoba az író tárgyi emlékeivel.

Amiért azonban a ládát ide tettem, az a geológia, a Kőpark Tanösvény! A 43 monolitot időrendi sorrendben állították ki, így a tanösvényt végigjárva 440 millió év képződményeivel találkozhat a látogató. Érdekesség, hogy a kövek jobb bemutatása érdekében többnyire van rajtuk csiszolat is, hogy a hétköznapi felhasználások felismerhetőbbek legyenek!
A tervek szerint esetleg a tanösvény még bővülni fog a Kárpát-medence és Európa földtörténetileg érdekes kőzeteivel.

A kőpark vázlatos leírása

FÖLDTÖRTÉNETI ÓKOR - MÁS NÉVEN PALEOZOIKUM
A Föld ókorának, mely 560 millió évvel ezelőtt kezdődött és 240 millió évvel ezelőtt fejeződött be, hat nagy időszaka volt: kambrium, ordovicium, szilur, devon, karbon és perm.
A kambriumban szinte valamennyi gerinctelen törzs már megtalálható. Ezek különböző csoportjainál megjelent a szilárd váz, ezért tekintjük a kambriumot határkőnek. Magyarország területéről nem ismerünk kambriumi kőzeteket. Az ordoviciumban a szárazföldön nem volt élet, a tengerek élővilága azonban gazdag volt. Ekkor alakultak ki a "modern zárszerkezetű" kagylók ősei, tűntek föl a ragadozó tengeri sünök és a zátonyépítő korallok. Ekkor bolygónk déli pólusa Észak-Afrikában, nyugat-szaharai területen volt, Európa a Csendes-óceánban foglalt helyet, és Balatonfőkajár valahol a mai Fidzsi-szigetek helyén lehetett. A szilur időszak végén jelentek meg az első szárazföldi növények. A devon evolúciós szempontból fordulópontot jelent, a harasztok és a nyitvatermők ekkor kezdték meghódítani a szárazföldet. Ekkor élték virágkorukat a halak, és ekkor alakultak ki az első kétéltűek. A karbon időszakban keletkezett a Föld kőszénkészletének több mint a fele. Legnagyobb számban a fatermetű harasztok, a mocsarakban 30 métert is elérő zsurlók és korpafüvek éltek. A karbonban időnként nagy területeket öntött el a tenger, betemetve a mocsarakat és erdőket. Ez lehet részben magyarázta a kőszén kialakulásának. A perm időszakban a szárazföldön, az állatvilágban ment végbe a legfontosabb változás, hisz kialakultak az emlősök elődei.

1 Balatonfőkajári kvarcfillit - préselt metamorf, muszkovit-csillámos kvarcfillit
2 Polgárdi sekélytengeri eredetű kristályos mészkő
3 Kópháza - gránit átalakulásával keletkezett sávos, csillámos gneisz kópházi gneisz

A Föld öves felépítéséből következően úgy gondolták, hogy a hatalmas gránittestek az ősi földkéreg maradványai. Ezt arra alapozták, hogy a külső kéreg és a gránit is döntően szilíciumból és alumíniumból áll. Amikor a kőzetek keletkezésének korát radioaktív mérésekkel meg tudták határozni, döbbenettel tapasztalták, hogy ezek a kőzetek sokkal fiatalabbak a feltételezett csillagkornál.
A Velencei gránit homogén szemcsenagyságú, és hosszú ideig nem találtak benne korábbi életet bizonyító reliktumokat. A mórágyi gránitban viszont annál több volt, ezért úgy gondolták, a velencei juvenilis, vagyis a Föld keletkezése utáni anyagdifferenciáció következménye, a mórágyi viszont kontaminációs, azaz egyszer már volt gránit, vagy más magmás kőzet. Az itt látható velencei gránit felületén egy gyermekököl nagyságú biotitcsomó figyelhető meg. A biotit az adott hőmérsékleten nem tudott megolvadni, így maradt meg bizonyítékul arra, hogy a Caledonidákból, Assyntidákból, vagy még régebbről, talán egymilliárd évvel ezelőttről, a Gotidi-hegységképződési ciklusból származik.

4 Pátka - üledékek beolvasztásából származó, mállott gránit
5 Rakacaszend - mésziszap eredetű sávos mészkő átalakulásával létrejött rakacai márvány
6 Erdősmecske - nagy földpátkristályos, amfibol-biotitcsomós üde gránit
7 Balatonrendes - trópusi, középszakasz jellegű folyó árterében lerakódott, egyenletes szemcsenagyságú Balaton-felvidéki vörös homokkő
8 Kővágószőlős - trópusi, középszakasz jellegű folyó árterében lerakódott, keresztrétegzett vörös homokkő GcUran

FÖLDTÖRTÉNETI KÖZÉPKOR - MÁS NÉVEN KÖZÉP-ÁLLATI IDŐ, AVAGY MEZOZOIKUM
Mielőtt Pest felől Balatonfüredre érünk, a vasúti bevágás jobb oldalán látható vörös homokkő rétegek még a permet, az ókort; míg a fölé települő fehér tengeri mészkövek már a triászt, a középkort képviselik. A földtörténeti középkort három időszakra tagoljuk: triász, jura, kréta. A triászban háttérbe szorultak a harasztok és megjelentek a Ginko-félék és az ősi típusú fenyők. A legnagyobb változást az emlősök kialakulása és a dinoszauruszok fel- virágzása jelentette. A triász időszaki tengerből azonban hiányoznak a graptoliták és a három méter hosszat is meghaladó óriás rákok, az eurypteridák, továbbá azok a háromkaréjú ősrákok (trilobiták), melyek annyira jellemzőek voltak az ókor tengereire. Így nem csoda, hogy a siklósi Zuhánya-völgy mészköve - mely a triász időszak első harmadában alakult ki - alig tartalmaz ősmaradványokat. Vitatott, hogy jura időszakban éltek-e már zárvatermők. A dinoszauruszok azonban virágkorukat élték és az időszak végén megjelentek a madarak. A kréta időszakban a zárvatermők átvették az uralmat. Az időszak végén kipusztultak a dinoszauruszok. Legfontosabb változást az erszényes és a méhlepényes emlősök elkülönülése jelentette.

1 Siklós - óceáni medencelejtőn megcsúszott karbonát üledékekből cementálódott apró gumós mészkő
2 Gorica - sekélytengeri képződésű gumós mészkő
3 Lábatlan - szublitorális övben képződött mészkő
4 Etyek - árapályi lagúnában vastagpados dolomit GcEtye
5 Epöl - karbonátplatformon képződött vastagpados dachsteini mészkő GcEpol

Mindhárom, a Mecsekből származó monolit lagúnában keletkezett. Egy-egy nagyobb tengerár a sós vízben élő kagylók tömkelegét sodorta be a lagúna medencéjébe, ahol azok az édes és sós víz ozmotikus hatásának különbségét nem tudták elviselni, s így nagy tömegben pusztultak el. A hullámzás által összemosott vázak sokaságát lumasellának nevezik.

6 Vasas - finomhomokos, mikrorétegzett szenes pala GcTaro
7 Vasas - szénrétegeket áttörő vulkanit (trachidolerit)
8 Vasas - tengerparti mocsárban kagylóhéjakból felhalmozódott növénymaradványos lumasella
9 Tardos - szublitorális övben képződött sztilolitos ősmaradvány-törmelékes padoson rétegzett vörös mészkő, piszkei márvány GcTrds
10 Cák - partszegélyi, iszapcsúszásos szerkezetű epimetamorf konglomerátum GcCak
11 Siklós - mélytengeri mésziszapból keletkezett, mikrofaunában gazdag, limonitos mészkő GcSklv
12 Sümeg - karbonát platformon lerakódott vastagpados mészkő GcFkov
13 Felsőcsatár - bázisos vulkáni tufából alakult epimetamorf, kvarcitlencsés gyűrt zöldpala GcTor1
14 Nagyharsány - parti lagúnában képződött vastagpados, karsztos mészkő GcSzob

FÖLDTÖRTÉNETI ÚJKOR, AVAGY ÚJ-ÁLLATI IDŐ, MÁS NÉVEN KAINOZOIKUM
A földtörténeti újkort két időszakra osztjuk. A harmadidőszakban alakult ki a szárazföldek és a tengerek mai elrendeződése. Az időszak elején különültek el az emlősök fő rendjei. Kb. 12 millió évvel ezelőtt szubtrópusi klíma, az ország nagy részét elborító tenger és az Északi-középhegység vulkánoktól füstölgő hosszú vonulata tárult volna föl a látogató előtt. Az ekkori riolit vulkánok hazánk területének jelentős részét beborították lávával és kiszórt vulkáni törmelékkel. Ennek a hatalmas vulkáni tömegnek döntően nagyobb része a mélybe süllyedt, majd később a Pannon-tengerbe ömlő folyók kaviccsal, homokkal beborították.
A negyedidőszak legnagyobb evolúciós eredménye az ember megjelenése volt. A negyedidőszakon belül megkülönböztetünk eljegesedési szakaszokat (glaciális) és köztük lévő melegebb időszakokat (interglaciális). A hideg időszakhoz speciálisan alkalmazkodott pl. a mamut és a gyapjas orrszarvú, ezek az állatok azonban az eljegesedés végén kipusztultak.

1 Óbarok - dolomitfelszín-mélyedéseiben felhalmozódott mangáncsíkos, kovás bauxit GcObrk
2 Tapolcafő - szublitorális övben lerakódott vastagpados mészmárga
3 Dudar - sekélytengeri, biogéntörmelékes mészkő GcSko
4 Dunabogdány - felszín alatt cipó formában (lakkolit) megrekedt szubvulkáni gránátos piroxénandezit GcZeo
5 Sóskút - tengerparti, hullámveréses övben képződött kavicsos, csigás durvamészkő GcSosk
6 Fertőrákos - sekélytengeri, ősmaradványokból álló lajtamészkő GcFpp
7 Kővágóörs - a Pannon-beltenger parti övében lerakódott kovás homokkő, a rétegfelületén madáritatókkal
8 Zalahaláp - a Balaton-felvidéki alkáli bazaltláva kihűléses zsugorodásával képződött jellegzetes, szögletes elválású bazaltoszlopok GcHlp
9 Süttő - karsztforrásokból gyorsan kiváló likacsos szövetű édesvízi mészkő
10 Nagysomlyó - a gázbuborékok üregeiben utólagosan kivált ásványokat tartalmazó hólyagos bazalt
11 Kissomlyó - szakaszosan működő vulkán szórt anyagából osztályozottan lerakódott bazalttufa
12 Mád - utóvulkáni működés során kivált hidrokvarcit GcMasa
13 Szomolya - horzsaköves dácittufa GcKapt

Tokaj és Mád nem köveiről, hanem boráról vált világhírűvé. Az itteni riolitoknak, riolittufáknak 8-9% között van K2O tartalmuk, és úgy látszik, ez a bor minőségével is összefügg. A Dunántúlon, az ún. Rába-vonal mentén van néhány bazaltvulkán, ahol ez az érték 2% alatti, és itt a megrögzött borivók is inkább vizet isznak. A vulkáni utóműködéshez hozzátartoznak a hévizek, langyos források. A 13 millió évvel ezelőtti kitörésekből származó riolitot, illetve annak környezetét 3 millió évvel később hidrokvarcittá cementálták a hévforrásokból kicsapódó kovasavak. A Balaton-felvidéki vulkánok között van olyan, amelyik 2 millió évvel ezelőtt aludt ki, a vulkáni utóműködés ott máig élő valóság.

14 Mád - zeolitosodott riolittufa
15 Mád - szórt savanyú vulkanit, riolittufa
16 Sárszentmiklós - biotitos, horzsaköves riolittufa (ignimbrit)
17 Pálháza - nagy víztartalmú, ikrás szövetű, üveges riolit, perlit (gyöngykő) GcBors
18 Budafa - folyótorkolat közeli meszes kötőanyagú, kavicsos homokkő GcBufa
19 Ajkarendek - árapályövi meszes kötésű konglomerátum
20 Komló - szubvulkáni piroxénes amfibólandezit

Irodalom: Dr. Oravecz János - Halupka Gábor - Előd Réka: Tanösvények Budapest körül 5. Kőpark Tanösvény DINPI 2004.
Kapható a parkban levő Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának épületében levő Zöld-Pont Irodában Metzger Júliánál hétfő, szerda, pénteki napokon 10-től 14 óráig. Telefon: 1/391-4632, 30/66-34-612.

Látogass el földtani bemutatóhelyekre, kőzetekkel kapcsolatos ládákhoz!
Dunaalmási kőfejtők GcPite
Tatai kálvária domb GcTtsb
Pákozdi ingókövek GcIngo
Vértesszőlősi előembertelep GcSamu
Hegyestű GcHgtu
Kőtenger GcKtng
Szent György-hegy GcSzgy
Alsóörs GcBavo
Atkár GcAtkr
Magyar Állami Földtani Intézet GcMafi
Magyar Természettudományi Múzeum, GcOrcz

Az első megtalálót a téli időjáráshoz illeszkedő ajándék várja!

Jó ládázást kíván Zergi

2010.01.09 16:14 Koordináta pontosítás az első megtalálókkal.
2019.06.26. Juju jelezte, hogy a kőpark elköltözött a Jókai-kertből a Szemlő-hegyre, de ott még sajnos nem látogatható. Türelmet kérek az újra rejtésig!
Állapot: beteg

Értékelés: értékelés (669 db): környezet: 4.54 rejtés: 4.72 web: 4.68 átlag: 4.65

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 + szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


halaszkiraly 2020.02.04 23:19 - Egyéb
Piros kereszt Látom, hogy idén új gondozója lett a ládának, úgyhogy "újraindul" a homokóra
Köszönettel a gondoskodásért!
Üdv:
halaszkiraly

balig 2019.12.31 13:28 - Nem találtam meg
Köszönöm a lehetőséget. Sajnos a gyerekek megilyedtek, emiatt nem lett meg. Kérem a képek alapján elfogadni! [g:hu 1.6.4]

[Elutasította: Juju, 2020.01.26 12:45]

zaskl 2019.09.29 15:15 - Megtaláltam
Egy kicsit gondban vagyok, nem tudtuk, hogy beteg a láda, elindultunk a keresésére. Most látom, hogy betegre van állítva, de van egy 2019.09.28-i megtalálás a logokban. Mi sem a dobozt, sem a kapun a feliratot nem találtuk. Kérjük a találat elfogadását a képek alapján. Köszönjük, a rejtést. ZASKL

[Jóváhagyta: Zergi, 2019.10.04 09:53]

Köszönjük, a jóváhagyást. ZASKL

DSC_7746DSC_7748
DSC_7750DSC_7751
porhanda 2019.09.28 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kireth 2019.09.22 12:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Judith 2019.07.15 14:29 - Megtaláltam
Megcsíptem!
A pesti utamra egy hónapja készülök és akkor töltöttem le a megkeresendő ládák leírását is. Ez a láda is benne volt a listába, indulás előtt természetesen nem ellenőriztem.
Az ajánlott buszt a Széll Kálmán téren nem találtam meg, így a 21-s busszal utaztam fel a Költő utcáig. Egy szép kis séta után szembesültem, hogy nincs meg a láda. Hívtam a rejtőt, hogy most én vagyok nagyon-nagyon béna, vagy merre kellene annak a ládának lenni. Ekkor közölte Zergi, hogy beszedték a ládát és betegre van állítva. Puff, jól jártam. Aztán persze a segítségemre sietett. Köszönöm!

Nyergi 2019.06.22 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Tollat erdemes hozni, mert ami van mar nem fog. [Geoládák v2.2.5]

lencsilyany 2019.06.16 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Csak pótjelszóval, a láda helyén új etetők sorakoznak.

kisember 2019.06.08 12:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Nikicsu 2019.06.06 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) [g:hu 1.6.2y]

nyomozócsapat 2019.06.06 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pszichológus 2019.06.06 10:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.67
Szép a kert, ötletes a rejtés! Köszönjük!

maerlyn 2019.05.01 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

fmark 2019.04.29 12:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Telefonos segítséggel, de meglett.
Elé pakoltak az MME-sek mindenféle fa gerendákat, egyébként a leírás alapján egyértelmű lenne. [Geoládák v2.2.5]

cherrybabe 2019.04.21 18:55 - Megtaláltam
Sajnos zárva volt a park.

Ton0 2019.04.20 16:15 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Vifilancio 2019.04.19 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vadasviki 2019.04.19 16:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

BoniTof 2019.03.27 16:39 - Megtaláltam
Ravasz rejtés, akárcsak a jelszó :)

Balpeter25 2019.03.23 17:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

matrixmusic 2019.03.15 15:45 - Megtaláltam
Ok

Hokuszpok 2019.02.24 14:17 - Megtaláltam
Köszi.
A park hétvégén zárva van.

Kovács Beni 2019.02.24 14:17 - Megtaláltam
Köszi

Emerich63 2019.02.17 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]
A mai napon - mint később kiderült - egy rendezvény miatt zárva volt a kert. Kértük a rejtő segítségét aki készséges volt - ezúton is köszönjük. Közben megjelent a gondnok - aki éppen a borjúragu elkészítésével foglalatoskodott és aki kis unszolásra beengedett. Így végül előbb volt meg a jelszó és utána jutottunk be a kertbe. Ilyen se volt még. :)
Érdekes hely.

20190217_14052820190217_141149
20190217_14132020190217_140952
Ruffy. 2019.02.16 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
A helyet már ismertem, egyszer jártam itt ládázni.
Konkrétan most is eköré a helyszín köré terveztem a napi ládázást. A Jókai kert viszont zárva volt. Pech.
Azt az infót kaptuk a helyszínen, hogy márciusig zárva is lesz. Tavasszal ismét jövünk és körbenézünk.

Bejárat 

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (1119 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.