geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2795. Domoszlói ízelítő (GCDOIZ)

Domoszló egykor

Domoszló egykor

... és most

... és most

2004 tavasz - Templom

2004 tavasz - Templom

2004 ősz - Honfoglalási emlékmű

2004 ősz - Honfoglalási emlékmű

Domoszlói tó és a Mátra

Domoszlói tó és a Mátra

2010 tavasz - Domoszló a ládától

2010 tavasz - Domoszló a ládától

2010 tavasz - Kisnána a ládától

2010 tavasz - Kisnána a ládától

sakter és a szemeskő

sakter és a szemeskő

luviktor és a szemeskő

luviktor és a szemeskő
Szélesség N 47° 50,594'
Hosszúság E 20° 6,975'
Magasság: 151 m
Megye/ország: Heves
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.07.23 08:00
Megjelenés időpontja: 2010.07.23 08:09
Utolsó lényeges változás: 2012.12.15 07:45
Utolsó változás: 2016.07.02 22:51
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: sakter, luviktor
Felhasználó: luviktor
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 2200 m
Megtalálások száma: 205 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást halaszkiraly készítette.


Leírás:

WAP:

1. pont: A jelszó első részének megtalálásában a térkép segít neked.

2. pont: A második részletet a templomkapu mellett keresd. (Óvatosan kezeld)

3. pont: A ládát egy hatalmas "szemeskő" rejti a harmadik jelszórészlettel.

Jelszóképzés: a térképnél talált jelszórészlet+templomnál talált jelszórészlet+Kis-kőnél talált jelszórészlet!.

WAP vége


A ládába TravelBug helyezhető.


A láda megtekinthető a geocaching.com-on.

sakter barátommal közös harmadik ládánk a szülőfalunkba, Domoszlóra kalauzolja el a kedves kessertársakat. Az előző mondatommal a rejtés motivációjának első felét már el is árultam. Ezen kívül ösztönzött minket a rejtésre, hogy szerintünk a Mátraalja települései, mind programban, mind látványosságban, mind kirándulóhelyben bővelkednek, így a ládánk célja, hogy felhívja minél több ember figyelmét a vidékre. Először nézzük magát a ládát!

Információk a kereséshez

Kiindulópontunk tehát Domoszló. Javasoljuk, hogy a falut autóval az Abasár-Markaz vagy a Verpelét-Kisnána úton közelítsétek meg. Ugyan 2009-ben a Detk felől érkező út állapotában is jelentős javulás következett be, de az előző két út minőségét még mindig nem éri el (és ez sajnos nem az előző utat dicséri). Javasolt parkolóhely az első részletpont közelében:  N 47° 49,652' E 20° 7,150' [GCDOIZ+parkolo1] vagy  N 47° 49,684' E 20° 7,133' [GCDOIZ+parkolo2]. Tömegközlekedéssel is jól megközelíthető a település, elsősorban Gyöngyösről, de Egerből is számos közvetlen járat érkezik. (www.menetrendek.hu)

Az első pont egy pár méterre található bármelyik parkolóhelytől, a település fő terén. A jelszó keresésekor legyetek óvatosak, hogy ne vonjátok magatokra nagyon a figyelmet, éppen ezért adunk segítséget a megtaláláshoz. A legnagyobb nyüzsgés szombaton a reggeli órákban van, de 10 óra után már viszonylag nyugodtan kereshető.  N 47° 49,660' E 20° 7,118' [GCDOIZ-1]

A magunk részéről ajánljuk, hogy gyalogosan teljesítsétek a távot, amely a piros körtúra (Piros körtúra) egy szakaszát járja be. Ha a templomot mégis autóval közelítenétek meg, akkor ott is mondunk egy parkolóhelyet:  N 47° 49,864' E 20° 6,915' [GCDOIZ+parkolo3]. A láda első rejtekhelye a templom bejáratával szemben lévő fa odvában volt, de tönkrement. Most áthelyezésre került a templom főbejáratához. Az egyedüli időpont, amikor nem javasoljuk a keresést, a vasárnapi mise ideje. (Tehát mondjuk 10:30-tól 12:15-ig nem érdemes keresni.)  N 47° 49,874' E 20° 6,912' [GCDOIZ-2]

Innen már mindenképp gyalog menjetek a harmadik pontra, amely a falun kívül található. Az odafelé vezető úton viszont remek rálátás nyílik a Mátrára, a láda helyéről pedig a vidékre. Tiszta időben akár a Tisza-tóig is el lehet látni. A ponttól kelet felé tekintve a Kisnánai-várat is láthatjátok. A láda egy "szemeskő" fogságában rejtőzködik:  N 47° 50,594' E 20° 6,975' [GCDOIZ-3] (Ez nem egy egzakt földrajzi fogalom. A kő rétegesen aprózódik és úgy tűnik, mintha egy szem lenne. Rengeteg ilyen kő figyelhető meg egyébként a Tarjánka-völgyben.)

Segítség a pontokhoz:
1) nasag amitnecnevc nelikzázs
2) t tözök sétíre kasérok ob anál adlobboju pak molpmet
3) nebé vötők sam latah

Ládakarbantartások, megjegyzések:
[2010.08.16.] - <Felhívás>Felhívnám a kesserek figyelmét, hogyha a templom fő kapuja lakattal van bezárva, akkor a kulcsot nyugodtan elkérhetik a szomszédos plébánián! A lakat az elmúlt egy-két hét termése, nem a geocaching miatt került ki, igyekszünk az atyával egyeztetni a kialakult helyzetről. </Felhívás>


[2010.10.23.] - Kessertársak jelezték, hogy a templomnál eltűnt a jelszórészlet. sakter ma volt kint, és mindent a helyén talált. Amit keresni kell: egy kb. 3 cm széles 15 cm hosszú fa lapocska, beleégetve a jelszó. Alaposan nézzétek át, mert többen jelezték már korábban is, hogy nincs ott, pedig mégis ott volt.


[2012.05.27.] - Családi kirándulás keretében körbejártuk Domoszlót az ajánlott útvonalon. Minden a helyén van, és olvasható is. (A templomkertben levő lapocska is megvan, a saját szememmel láttam! :) )


[2012.08.12.] - Köszönöm a jelzéseket. Ma Szandra és Tamás barátaink újból felhívták a figyelmünket, hogy a lap nincs meg. Kint voltam a helyszínen és valóban nem volt már ott a lap. A ládát betegre állítom, de kereshető továbbra is, aki mindenképpen meg akarná keresni. (Az útvonal így is, úgy is érinti a templomot.)


[2012.12.15.] - Kicsit későn, de sikerült újrarejtenünk a második pontot. Karácsonyi ajándékként ismét kereshető. :) (Nem kell már bemenni a templomba.)


[2016.07.02.] - Többen jelezték valamilyen módon, hogy a végláda nincs meg, ezért ma kimentünk helyszínelni. Nos, a helyzet az, hogy a láda meg van, viszont egyáltalán nem az eredeti rejtekhelyén volt. Ma visszatettük a koordináták által jelölt helyre, a tartalmát is felújítottuk kissé. Megkérek minden kedves játékost, hogy pontosan oda tegye vissza a dobozt, ahol megtalálta, és ne helyezze át új helyre. Köszönöm!


A láda teljes útvonala a második és harmadik domoszlói túra-íjászverseny távjának első részét képezte. A további útvonal a turistajelzésen vezetett vissza a faluba, majd a Dolina-tisztás érintésével, a fenyvesen át a versenyzők ismét az erdészházhoz jutottak ki. Ezúton is szeretnénk kifejezni az elismerésünket annak a mintegy 100 illetve 130 íjásznak, akik közül sokan teljes harci díszben teljesítették az 5 km-es távot.

Érdekességek Domoszló történelméből

Domoszló 2010-ben ünnepli 750 éves fennállását.
A falu a nevét Aba Sámuel király fiáról, Domoslow (dux Damazlaus) hercegről kapta. Domoszló és Markaz határa az ő hercegi birtoka volt ebben az időben. A történelemben gyakori volt, hogy egyes települések a birtokosukról nyerték nevüket, ez történt Domoszló esetében is. Domoszló herceg nevének jelentéstartalma: "az otthon dicsősége".
Első adat 1263.-ból, királyi solymárok lakták. Ekkor kapták meg a falut az Aba nembeli Kompolti család tagjai adományul. Akkori neve Dumuzlo. Még a század folyamán, III. András uralkodása alatt, 1296-ban vasércbánya nyílt a falu határában. A király nevét őrzi az általános iskola is.
1522-ben a Kompoltiak kihalásával a falu az Országh és a Losonczy családé lesz.
1686-ban a háború elől a falu lakói Gyöngyösre szöktek, így a település elnéptelenedett. Eger vára 1687. december 17-én felszabadult a török uralom alól. Megindult a megye elnéptelenedett falvainak a benépesítése, helyekből, búvóhelyekről a visszavándorlás. Kis idő múlva, 1696-tól Kishont, Zólyom, Árva és Gömör megyéből költöztek ide szlovák betelepülők, akik mind a Rákóczi-szabadságharcban (Csajági huszárezredben), mind az 1848-49-es háborúkban magyar oldalon harcoltak.
Az 1848-as forradalmi események kapcsán Domoszlón a tavaszi hadjárat idején szükségkórházat állítottak fel. Feltételezhető, hogy az 1770-es évek katonai kórházát újból hasznosították. A kápolnai csata mozgalmas napokat okozott Gyöngyösön és a környékbeli falvakban,
A XX. század két világégése, valamint a köztük eltelt idő megviselte a település gazdaságát és lakosságát egyaránt. Nagyon sokan odavesztek a harcmezőkön. A két világháború domoszlói áldozatainak a temetőben lévő hősi emlékmű állít emléket. A temetőben - példát mutatva más településeknek is - emléket állítottak az itt lakók a község halottjai mellett, az orosz, a német áldozatoknak is.
Domoszló jelenkorunk meghatározó települése a Mátraalján illetve a kis és mikro térségben. Folyamatos fejlesztések mellett a fiatalok, hagyományok, épített és természetes örökség megőrzésére törekedik a település.

Látnivalók a faluban és környékén

1. Szent Demeter templom
A falu terültén a régmúlt legfontosabb emléke a már 1332-37-es pápai tizedjegyzékben említett, Szent Demeterről elnevezett templom. A török háborúk alatt részben elpusztult, mai alakjában 1739-ben építettek újjá. Jellege: dombon álló, középkori toronyhoz épült egyhajós, keletelt barokk templom, melyet gótikus rózsaablak díszít.
Az épület környékén sok pince és alagút található. A legenda szerint a domoszlói templom összeköttetésben állt az egri vár kazamatarendszerével, szükség esetén a lakók a föld alatt bemenekülhettek a várba.


2. Faluház
Sidló Vilmos ajánlotta fel szülőházát Domoszló településnek és az érdeklődőknek, hogy tájházként működtetve bemutatható legyen mind a település mind pedig a közelmúlt épített és hagyományos népi építészete, munkássága. 1900-as évek elején épült középosztálybeli paraszti ház, melynek kialakítása és berendezése jelenleg is tart. Különlegessége a hagyatékokból és felajánlásokból berendezett zeneszoba.


3. Honfoglalási emlékmű
1996-ban állítatta a község lakossága és Önkormányzata. A kopjafák a Magyar honfoglalás törzsfőit, az elébük letett kövek pedig magukat a törzseket szimbolizálják. 2000-ben készült el és lett a jelenlegi helyén felavatva a Szent Demeter kapu. A falu fő teréről lévén szó, nagyon sok rendezvény kiinduló vagy végpontja, szabadtéri misék, egyéb találkozók színhelye.


4. Horgásztó
Domoszló határában található az ország egyik legtisztább vizű horgászhelye, mert a vízutánpótlást biztosító Tarjánka-patak nem érint lakott települést, viszont ökológiai folyosót jelent a tó és a Mátra között. A víztározó 1966-ban, a területen átfolyó patak visszaduzzasztásával létesült. Átlagos mélysége 2,5 méter, területe 50 ha. A horgásztó jelntős ponty- és amurállománya mellett ragadozó halakban is gazdag.


5. Oroszlánkő vára
A község határának északi részén nehezen megközelíthető, de élményt nyújtó látványosság a 600 m magasan fekvő Oroszlánkő vára. Az 1242. évi tatárjárás után építették ki sáncokkal körülvett erős lovagvárrá. A vár a török hódítás idején, Eger 1552-es ostroma előtt pusztult el. Romjai ma is megtalálhatóak. A település északi részét szegélyező erdőn az országos kék túra (Kék sáv) útvonala is átvezet, a faluból pedig a piros turistajelzést követve érhető el (Piros sáv).


Megjegyzendő még kiránduláshoz a piros körtúra (Piros körtúra), amely a fenti nevezetességek közül felfűzi a faluházat, a templomot, a tavat, valamint a Kis-kőt, amit a láda elhelyezésére mi is választottunk.

Néhány érdekesebb domoszlói program

- Húsvétoló
- Szent György napi Muskotály Borünnep
- Falunap és utcabál
- Csemegeszőlő és csomagoló fesztivál (páratlan években)
- Szüreti felvonulás (páros években)
- Modellrepülő verseny

További információ: www.domoszlo.hu

Kellemes időtöltést és jó keresést kívánunk!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (133 db): környezet: 4.54 rejtés: 4.57 web: 4.60 átlag: 4.57

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


EmesESE 2020.05.09 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.35
Megtaláltuk ! 🙂
A mai nap "Mátra alján jártunk és őzgidát láttunk", figyelemmel a távolságtartási szabályokra kevésbé járt helyeket kerestünk fel.
Az első pont nagyon ötletes, a jelszórészlet egy kicsit kezd megkopni, de még jól olvasható, csak egy kicsit elsőre értelmetlennek tűnik. A második ponton nem találtuk meg a dobozkát, bár a templomkert be volt zárva, felújítás, vagy vírus miatt. A bokrot sem találtam, csak néhány csonkot. A harmadik pont kicsit távol van, de szuper a kilátás.
Köszönjük a lehetőséget!

8675EF0C-0C8C-4330-B759-07DFC7B8AD23AA336519-19AF-4655-B020-936A316C2C2E
4279B178-0F41-42F7-9F23-BF3BE6C05BFB52FE567B-F90B-4E15-9256-404A4C0D7AF0
F70AF276-2F3E-4F68-92D0-AA6817C1E55A 
erdei.laszlo 2020.04.10 10:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]
---------------------------------------------------------------
Nagypénteki Mátrai túra! Összeírtam magamnak egy néhány geopontot, amit egy hosszú és szintes mátrai túraként szerettem volna abszolválni. Na ez sikerült is! Domoszlón parkoltam le és össze is szedtem a GCDOIZ pontjait. A templom lezárva volt felújítás miatt, de kitalálható volt a jelszó a második részlet nélkül is :). Ezután a GCOVV felé vettem az irányt. Mint utólag kiderült, hogy a hátulról megközelítés nem csak rövidebb volt a Domoszlói láda 3. pontja felől, hanem jóval egyszerűbb is, mint a javasolt műúttól. A láda könnyen előkerült, viszont innen a műútig a patakmederben haladás volt a legjobb alternatíva. Ezután Kisnánán gyors fénykép a várról, ami zárva volt, majd siettem a
GCM115 kezdőponjához. Gyorsan meglett fel is írtam a következő pontokat majd innen írány a Mátra keleti gerince. A Sárga sáv és a Kék kör jelzéseken érintve a Mária képek harmadik pontját felértem a GCJAGS rejtéséhez. Innen futva/kapaszkodva leereszkedtem a Gazos-kőig (GCGAKO), ami csodás kilátóhely. Innen visszaindulva kis kitérő a Remete-forrásig (GCMF02). Sajnos a forrás kiábrándító volt. Ivásra sajnos nem itéltem alkalmasnak a nagy átmérőjú fénycsőből szivárgó vizet. Visszafelé a gerincen kitérőkkel megkerestem a Szederjesvár (GCSZVA) és a Szegediek-kútjának (GCMF06) geokavicsait. AZ utóbbi forrás nagyon kellemes hely és finom hűsítő vizéből betáraztam, mivel tudtam, hogy messze még Domoszló (főleg a kitérőkkel megtűzdelve). A kúttól műúton jutottam el a Domoszlói-kapuhoz, de az Oroszlánvár meghódítása előtt leugrottam a Mária képek második pontjához. Visszaemelkedve Oroszlánvár és Cserepes-tető hosszú emelkedőin értem fel a Szárhegyre (GCSzaH). Innen lejutottam a Mária kpek első pontjához és ezután már csak a Kis-Szárhegy két pontját kellett felkeresnem, hogy sikeresnek érezzem a napot. De ekkor egy vadásszal összefutva azt a tanácsot kaptam, hogy egyenesen induljak meg Domoszló felé, mivel 30 percen belül vaksötét lesz. Ebben igaza volt, de nevetett egyet mikor mondtam, hogy én fel vagyok készülve az éjszakai szakaszokra is. Ahogyan logoltam a GCKSZH multit egyből a sötét erdő közepén találtam magam. A fakitermelés miatt kialakult sok nyomból még lámpával se találtam meg elsőre jó utat. Negyedik nekindulásra sikerült és már futottam is le a hegyről Domoszló fényei felé. A kutyaugatások egyre közelebb kerültek így sikeresen 45,3 km 1514 m szinttel megfáradva zartam a zártam a NAGYPÉNTEKI túrát. :D

VenTOmi 2020.04.05 17:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Göde 2020.03.18 13:23 - Megtaláltam
Újabb kincs a tarsolyban. Köszönöm. [g:hu 1.6.2y]

álomfogók 2019.11.30 13:30 - Megtaláltam
Két szomszédos ládánk karbantartása közben becserkésztük az eddig kimaradt két közbensőt, olyannyira, hogy GCOVV -hoz a a harmadik ponthoz vezető Mária-út nagy kanyarja felől indultam. Nyugodtan összeköthető a kettő.

GYEZegzug 2019.09.13 09:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.46
Köszi szépen a lehetőséget.

anettx 2019.08.31 15:00 - Megtaláltam
TFTC! [Geoládák v2.2.5]
Klassz multi, tetszett!
Az 1. pont rejtése is szuper, talán ilyen kivitelűt még nem is láttam:)
A ládát nem találtam, giga méretű darazsak fészke van a szikla tövében, több oldalról azért átnéztem a helyet - eredménytelenül.
Itthon ránézve a két jelszórészletre egyből beugrott a fifikás jelszó:)

Láda helyett darazsak!gcdoiz-DSC05759
gcdoiz-DSC05764 
Stüszi vadász 2019.04.22 09:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
Lásd fkmaster!

fkmaster 2019.04.22 09:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.30
Kellemes reggeli bemelegítő a Mátra magasabb régiója előtt körtúránk kezdőpontján, Domoszlón, köszönjük a rejtést.

Zéboy 2019.04.21 13:10 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget

Zéboy 
Berián 2019.04.21 13:05 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Szabó família 2019.03.23 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.2xb]

Ádámmal közösen.

JAck:66: 2019.03.23 13:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2x]

Gibix75 2019.03.17 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. 19 első ládázása családdal. [g:hu 1.6.2]

vitibi 2019.03.15 23:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2]

lukovszkil 2018.12.29 12:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Megtaláltam, nagyon tetszik, Köszönöm! [Geoládák v2.2.5]
Remek rejtés a főtéren, mindenki szeme "előtt" :)

Hegedüs Zsuzsa 2018.09.09 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Nagyon szuper a rejtés, még akkor is ha segítséget kellett kérnem.
A kör jelzésen tovább mentem majd jelzetlen úton a piros sáv jelzésbe csatlakozva a Mária képek második pontját kerestem.
Köszönöm a rejtést.

IMG_0351IMG_0354
IMG_0365IMG_0370
IMG_0373IMG_0374
IMG_0381 
ChefBogi 2018.05.11 18:30 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v2.2.3]

Ancs 2018.05.11 18:30 - Megtaláltam
GCfeszt kalandozások Heves megyében.
Kellemes település, hangulatos kis utcákkal, térrel és egy remek kis rejtéssel.
1.pont: A téren rengetegen voltak a jó időnek köszönhetően. Rendben tartott kis gyöngyszem. A rejtés szuper.
2.pont: Mise előtt érkeztünk, így be tudtam kukkantani a templomba. A rejtés itt is tetszett.
3. pont: A másodiktól sétáltunk, innen oda-vissza kb 3km. Fentről a kilátás igazán remek a környékre. Láttunk őzikét és rókát is. A nagy melegben nagyrészt árnyék mentes sétára kell készülni. Még így késő délután is izzasztó volt.
Köszi

20180511_17523020180511_175256
20180511_175334_HDR20180511_175350
20180511_17563520180511_180042_HDR
20180511_180214_HDR20180511_181042_HDR
20180511_18141620180511_182829_HDR
20180511_182832_HDR20180511_182839_HDR
20180511_182853_HDR 
Verka87 2018.05.05 18:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Strombus 2018.01.19 15:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.47
Ilyen nagyszerű ládaoldalak és rejtések születnek, ha valaki azt mutatja be amit ismer és szeret. Élmény volt már az első ponttól kezdve.

A sok szépség mellett vicceset is láttunk a templom felé menet: hagyományos tót ház hullámpala tetővel, kúpcserepekkel a gerincen és Drink bár felirattal. Szerepelhetne egy Üvegtigris féle filmben.

A harmadik ponthoz az egyik irányból sártengeren át vezetett az út, erre gondoltunk, egy másikból próbálkozunk, de ott meg, úgy tűnik, bekebelezte valami gazda a turista utat, mert egyszer csak eltűnt, amikor fel kellett volna kanyarodnia az aszfaltútról és az arra kószáló kisfiú is azt bizonygatta, hogy erre bizony nincs ösvény és feljebb kerítés húzódik.

Péter60 2018.01.19 15:29 - Megtaláltam
ok

kópé1993 2017.09.03 11:18 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

P9030003P9030004
P9030005P9030006
P9030009P9030012
HrK 2017.08.24 18:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Köszönjük a rejtést!

nmárti 2017.08.20 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
Aranyos ki település, sok látnivalóval. Különösen a központ tetszett a szobrokkal. Az első két pont rendben, ötletesek a rejtések. A harmadikat nem tudtuk megközelíteni, eleredt az eső és csúszott. Próbáltam italálni,de úgy tűnik, le vagyok lassulva. :) Kérek egy elfogadást köszönettel a képek alapján.

[Jóváhagyta: luviktor, 2017.09.17 07:56]

Köszönöm !

-2
-1

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (208 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.