geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2844. Az aradi vértanúk emlékezete (GCARAD)

Az aradi vértanúk, Barabás Miklós litográfiáján

Az aradi vértanúk, Barabás Miklós litográfiáján

A szabadság szobor

A szabadság szobor

Oldalnézetben

Oldalnézetben

A haldokló harcos

A haldokló harcos

A harckészség

A harckészség

Rácsok mögött (Siska Szabó Zoltántól )

Rácsok mögött (Siska Szabó Zoltántól )

Az eredeti helyén (Siska Szabó Zoltántól)

Az eredeti helyén (Siska Szabó Zoltántól)

Az aradi vértanúk levétele a bitófáról (festmény)

Az aradi vértanúk levétele a bitófáról (festmény)

Az emlékmű az eredeti állapotban (Siska Szabó Zoltántól)

Az emlékmű az eredeti állapotban (Siska Szabó Zoltántól)

A rejtő az emlékoszlop előtt

A rejtő az emlékoszlop előtt

Itt nyugszanak a földi maradványok

Itt nyugszanak a földi maradványok

A várfal távolról és közelről

A várfal távolról és közelről

Ezért nem lett itt láda

Ezért nem lett itt láda
Szélesség N 46° 10,253'
Hosszúság E 21° 18,551'
Magasság: 108 m
Megye/ország: Románia
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.10.03 16:00
Megjelenés időpontja: 2010.10.06 23:00
Utolsó lényeges változás: 2010.10.05 20:44
Utolsó változás: 2011.10.04 21:23
Rejtés típusa: Multi geoláda (2V)
Elrejtők: Mala és Maati
Felhasználó: mala
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 1000 m
Megtalálások száma: 198 + 1 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


WAP
Kétpontos multi, mindkét pont virtuális.
1.pont: A szabadság szobor
A N 46° 10,253'" E 21° 18,551 ponton található
szobor hátulján, legalsó lépcsőfokon, a bal szélen (hátulról nézve) található kétsoros szöveg felső sorának utolsó szava (négy betű)

2.pont: A vesztőhely
A N 46° 09,728' E 21° 19,940' ponton, az emlékmű oszlopának jobb oldalán, a talapzaton található két betű (szerintem egy monogram). Kis segítség az elmosódott betők miatt: A magyar abc kozépső harmadában, két egymást követő mássalhangzó.
Ha a koszorúk eltakarják a feliratot logolj jelszó nélkül és tölts fel egy képet, vagy írj egy e-mailt.
WAP vége

Megközelítés:
Javasolt kindulópont: A 7-es út bevezető szakaszán lévő körforgalom, a N 46° 10,928' E 21° 18,603' koordinátákon, kicsivel a kórház után, 5 út találkozásánál.

Nagylak felől közelítve: A 7-es számú főúton (E68) nem kell az elkerülő útra menni, hanem a városközpont felé kell haladni, majd követni az utat jobbra tartva. Calea Victoriei, körforgalomnál 1. kijárat Strada Andrei Saguna majd éles jobb kanyar Strada Varfulco Dor ezen az útoh haladva jobbra terül el a Tűzoltó tér (Reconcilereii)

Javasolt parkoló az 1-es ponthoz:
 N 46° 10,291' E 21° 18,553' 108 m [GCARAD+Parkoló 1-es pont] Az emlékmű melletti utca, (Vigyázat, fizető parkolás, fizetni a közelben lévő automatáknál lehet.)

A 2-es pont megközelítése: A régi Maros hídon át, a körforgalom 1. kijárata után látni a focipályát, az mőgé kell behajtani.
A javasolt parkoló a 2-es ponthoz:
 N 46° 9,742' E 21° 19,943' 108 m [GCARAD+Parkoló 2-es pont] Az emlékmű mellett a focipálya mögött nagy aszfaltozott terület, bőven van hely.

Előzmények:
Ezzel a ládával szeretnék tisztelegni a vértanúk emléke előtt.
Szegedről Erdélybe utazva többször elmentünk Arad mellett, anélkül, hogy felkerestük volna ezeket a helyeket. Ezt a mulasztást pótoltuk, és szeretnénk mindenki számára könnyen megtalálhatóvá tenni ezt a két emlékművet.
Szerettünk volna ide egy valódi ládát is rakni, de a lehetséges helyszínekről végül is lemondtunk. A vár falain táblák jelzik, hogy katonai terület, a Maros partja annyira elhanyogolt és szemetes, hogy ez sem jöhetett szóba.
Maradt a két állomásos multi, melynek mindkét pontja virtuális.

Az első pont
1.pont: A szabadság szobor [GCARAD-1]
 N 46° 10,253' E 21° 18,551' 108 m [GCARAD-1]
A szobor hátulján, a legalsó lépcsőfokon, a bal szélen (hátulról nézve) található kétsoros szöveg felső sorának utolsó szava (négy betű)

2.pont: A vesztőhely [GCARAD-2]
 N 46° 9,728' E 21° 19,940' 108 m [GCARAD-2]
Az oszlop jobb oldalán (a lépcső felöl nézve) a talapzat vízszintes részén található, kissé elmosódott két betű (szerintem egy monogram). Mivel többen is jelezték, hogy a betűk nehezen olvashatók, időnként koszorúk és néha hó is takarja, egy kis segítség: A magyar abc kozépső harmadában, két egymást követő mássalhangzó.

Ha a koszorúk eltakarják a feliratot logolj jelszó nélkül és tölts fel egy képet, vagy írj egy e-mailt.


A jelszó képzése: A két részlet egybeírva 4+2 betű


A szabadság szobor:
Az 1849. október 6-án kivégzett honvédtábornokoknak állít emléket, ezért Vértanú-szobor néven is ismert, Zala György monumentális alkotása, aki Huszár Adolf eredeti tervét dolgozta át.
A szobor főalakja a szabadságot jelképező Hungária, mellékalakjai pedig az Ébredő Szabadság, Harckézség, Áldozatkészség és Haldokló harcos. A Harckészséget az 1880-as években, Brüsszelben egy szoborkiállításon aranyéremmel jutalmazták. A fiatal Zala György ezzel az alkotással alapozta meg hírnevét és vált a magyar nemzeti-történelmi szobrászat egyik vezéralakjává. Később megkapta a budapesti Millenniumi Emlékmű kivitelezésének jogát.
Az aradi szoborcsoport elkészítésének költségeit országos közadakozásból fedezték és a szobrot 1890. október 6.-án országos ünnepségen leplezték le Arad legszebb terén, a színház mögötti Szabadság-téren.
A szobor, az első világháborút követően, még hét évig állt az aradi Szabadság-téren. 1925-ben szétszedték és a tűzoltólaktanya melletti elhagyott lovardába raktározták el.
1956-ban ugyan elkezdődtek a szobor visszaállításának a munkálatai, de az október 23-án kirobbant a magyar forradalom és annak következményei miatt a szobor visszaállítását leállították, majd néhány év múlva a lovardából is elszállították, nem is akárhová, hanem a szovjet laktanyaként működő aradi várba. Más szóval, a tizenhárom tábornok emlékét idéző szoborcsoport katonai őrizetbe került a várba, megismételve ezáltal a vértanúk sorsát. Több mint negyven évig raboskodott a Szabadság-szobor az aradi várban. Fogságából hosszas politikai harcok és egyeztetések után 1999. október 1.-én szabadult ki. Ekkor erősen sérült állapotban a szobor alakjait a minorita templom udvarán helyezték el.
Újabb köztéri felállítását heves politikai csatározások előzték meg, végül 2004. április 24. állították fel az erre a célra átalakított Magyar-Román Megbékélés Terén, azzal a feltétellel, hogy ugyanitt elhelyezik a román 48-asok diadalívét, ami egy jó évvel később meg is történt.

A vesztőhely

1849
Az aradi vár a Maros bal partján épült hatszögletű erőd; a folyó majdnem körülöleli. Itt őrizte foglyait Howiger vezérőrnagy, a vár parancsnoka. Az ítéletet október 5-én reggel 7 órakor hirdették ki: golyó általi halálra Kiss-t, Schweidelt és a büntetés enyhítéseként Desewffyt és Lázárt. Először őket kísérték a vár VI-os kapuja mellé, a vár sáncába. A féltérdre ereszkedett tábornokokat egyszerre érte a lövés; hárman azonnal arcra buktak, Kiss Ernőnek csak a vállát érte a golyó, ezért három katona közvetlen közelről lőtte le.
A bitófára ítélt kilenc fogolyért ezután mentek vissza a várba. A III-as kapun át az Újarad felé vezető útra tértek; Damjanichot - mert lába törött volt - szekéren vitték. Durván faragott, mintegy nyolclábnyi magas oszlopokhoz kísérték őket; elsőként Poeltenberget szólította a porkoláb. Aztán sorrendben Török, Láhner, Knezich, Nagysándor, Leiningen, Aulich, Damjanich és Vécsey életét oltották ki. Elrettentő példaként estig függtek a bitófán, majd két-két újaradi paraszt gödröket ásott az akasztófák tövébe, és ide temették a nemzet halottait.
Napjainkban
Maros bal partján, a vár oldalán, a vár közvetlen szomszédságában a Váralja negyedben lévő téren áll egy szürke márványból készült emlékmű, amelyet 1881. október 6-án avattak fel. Korábban itt egy szerény kőemlék állt. Ez volt a kiegyezés után a szabadságharc tiszteletére felállított első emlékmű a történelmi Magyarországon. A terméskőből emelt mesterséges dombon álló obeliszk az Aradon 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtábornoknak állít emléket. Egyik oldalán a kivégzés dátuma, a másikon a tábornokok nevei a kivégzés sorrendjében.

Az obeliszk alá temették el 1974. október 6.-án a 13 vértanúból 11 hősnek a földi maradványait. Kiss Ernő és Desewffy Arisztid a családjuk kérésére a szerbiai Eleméren, illetve a szlovákiai Margonyán van eltemetve. A tábornokok csontjait korábban az aradi temető, illetve borosjenői római katolikus templom kriptáiban őrizték.

Írott emlékekből:

A vesztőhely feltárása több lépésben történt itt közlöm az egyik feltárási jegyzőkönyv részletét.

"Jegyzőkönyv
ad 37/1913. sz.
Felvétetett Aradon, 1913. évi október hó 20. és 21. napjain az aradi vár sáncaiban elföldelt Schweidel József+ és Lázár Vilmos+ vértanúk hamvainak exhumálása alkalmával.
Szemtanúk feljegyzései szerint a vár északi (VI. számú) kapujától jobbra fekvő sáncban történt Kiss Ernő+, Schweidel József+ és Dessewffy Arisztid+ tábornokok, valamint Lázár Vilmos+ ezredes-hadtestparancsnok kivégzése. Mind a négy ott a helyszínen földeltetett el. Kiss Ernő+ és Dessewffy Arisztid+ holttestét hozzátartozóik utóbb elvitték; két vértanú holtteste a vársáncban maradt.
A vértanúk hamvainak felkutatásával Arad sz. kir. város törvényhatósága részéről kiküldött bizottság elnöke: Varjassy Árpád+ kir. tanácsos, tanfelügyelő a katonai hatóság előzetes engedélyével az ásatásokat a fent említett sáncban még 1912. év nyarán meg is kezdte. Ásás közben két csontváz nyomaira akadtak, ezek a legnagyobb valószínűség szerint Schweidel József+ és Lázár Vilmos+ földi maradványai.
A hamvak kiemelése az 1913. évi magas talajvíz miatt lehetetlen volt. Az 1913. év őszén a víz végre annyira lehúzódott, hogy az exhumálást többé nem akadályozta."


A dokumentumot itt lehet elolvasni.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (101 db): környezet: 4.36 rejtés: 4.12 web: 4.57 átlag: 4.35

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


pötyimiki 2020.03.09 11:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

lovagias 2020.01.17 15:08 - Megtaláltam
:)

fehérkút 2020.01.17 15:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! [Geoládák v3.2.2]

Aniko & Gyuri 2019.11.23 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Aniko és Gyuri [Geoládák v3.0.0]

emmerwald 2019.11.01 12:30 - Megtaláltam
A két helyszín után felkerestük a szobroktól 150 méterre (a vár felé) lévő kis piacot. Itt kapható többek között friss virág is. Köszönjük a lehetőséget!

IMG_20191101_121205IMG_20191101_123750
smilehunter 2019.09.18 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Köszi a rejtést! :)

ha8je 2019.09.15 11:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

IMG_20190915_115435IMG_20190915_120827
Senator62 2019.09.11 22:03 - Megtaláltam
Az Aradi vértanúkra emlékezve háromnapos túránk utolsó megtalálása késő este.
Köszönet Marton Zoli barátomnak, hogy "megkóstoltatta" velem ezt a rendkívül kellemes időtöltést. Nekem nagyon ízlik.

Marton Zoli 2019.09.11 22:03 - Megtaláltam
Három napos kirándulás utolsó találata már késő este.

Luki 2019.08.19 13:30 - Megtaláltam
+one, köszönöm a rejtést!
Bővebben a blogban [Geoládák v2.2.5]

BlackCat 2019.08.19 13:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

RoliHun 2019.08.11 23:59 - Megtaláltam
Erdélyi nyaralás közben Zsuval, Kredenccel na meg Annával, Baluval, Sacival

zsuuu 2019.08.11 23:59 - Megtaláltam
Erdélyi nyaralásra tartva Rolival és Kredenccel (és Annával, Baluval, Sacival) 1.

kredenc65 2019.08.11 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.86
Erdélyi nyaralás Zsu, Roli, Anna, Saci és Balu társaságában. TFTC!

BoBoKoZo 2019.08.01 16:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Megtaláltuk

P.B_László 2019.07.25 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.76
Megtaláltam , köszönöm a rejtést !

Katona55 2019.07.23 12:25 - Megtaláltam
Közös ládázás stmesterrel.

stmester 2019.07.23 12:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2]

P1030862P1030863
GeoCicák 2019.07.20 12:00 - Megtaláltam
Megleltük. Köszönjük szépen!

SirLes 2019.06.17 14:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Judith 2019.06.08 10:59 - Megtaláltam
Megcsíptem!
Könnyen olvasható volt mind a két helyen a jelszó részlet!

kobcikrajci 2019.05.25 15:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.3a]

Emese62 2019.04.27 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.85
Régi vágyam teljesült...

Gabriello 2019.04.18 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.52
Az első jelszórészletet benéztük, köszönet a rejtőnek a segítségért, a készített fénykép alapján. A második jelszórészlettel már nem volt gondunk.

TS 2019.03.31 16:16 - Megtaláltam
A kilencvenes évekig elég sokszor megfordultunk Aradon. Hosszú idő után most újra felkerestük és egy nagyot sétáltunk a belvárosban és a Maros partján. Kissé megváltozott a város. Sajnos a magyar nyelvű felíratok eltűntek, viszont a régi villamosok megmaradtak.

YO5NDA 2018.10.09 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! : ) [Geoládák v2.2.4]

droland 2018.10.06 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
A jelszó első fele megvan de a másodhoz már nem sikerült eljutni, mert éppen koszorúzás volt.

[Jóváhagyta: mala, 2018.10.19 05:30]

IMG_20181006_164639 
azimee 2018.08.18 12:25 - Megtaláltam
Brassói Barangolásokra menet begyűjtöttük.
Köszönöm a lehetőséget!

kezsmara 2018.08.17 12:40 - Megtaláltam
Köszönjük!

alucifer 2018.08.01 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.24
MEGTALÁLTUK
Köszönöm a rejtést!


20180801_09132620180801_091356
20180801_09184220180801_091938
20180801_09194820180801_093600
zöldek 2018.07.27 11:40 - Megtaláltam
ok

Liberty 2018.07.20 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
Erdélyi ládatúránk harmadik állomása Arad. A szabadság szobor nagyon szép alkotás. A vesztőhelyen felállított emlékműnél állni felemelő érzés, fejet hajtva az Aradi vértanúk előtt, tudva, hogy az obeliszk alatt temették el a földi maradványaikat. Köszönet a rejtésért.

Arad címere
ocsike78 2018.07.20 13:29 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a lehetőséget. :) [Kesser 2.2.8]

GCARAD_20180720_144341GCARAD_20180720_145843
Macusa 2018.07.18 15:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.16
Köszönjük, hogy itt is járhattunk.

Csóka család 2018.07.10 17:35 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

zsomle13 2018.06.02 16:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Szamárfül 2018.06.02 16:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Gyömi 2018.03.31 09:52 - Megtaláltam
Köszönjük!

Kata kincsei 2017.11.01 11:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.63
Felemelő érzés mindig ilyen emlékhelyekre ellátogatni. Köszönöm a lehetőséget!

geoládászok 2017.09.09 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

clown 2017.08.28 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 5 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.21
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.
Nagyon lehangoló és méltatlan mind a két hely, de tudom nem az ott élő honfitársaink tehetnek róla.
Koszorúztunk, imádkoztunk, zsoltárt is énekeltünk, leróttuk tiszteletünket a hősök előtt!

SandorCsaba 2017.08.09 15:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

Alexa2013 2017.08.08 12:20 - Megtaláltam
Köszönjük, egy csodás hét első kincse volt.

IMG_1720 
Gyeta 2017.08.05 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.99
Tisztelegtünk hőseink emléke előtt.
Dévai csillagtúráról hazafelé jövet rövid megálló Temesváron és Aradon.
Ha már itt jártunk a híres borászatban feltankoltunk vörös aszúból és fekete leánykából.
Köszönöm a lehetőséget.

20170805_12580420170805_130023
20170805_140920 
Lucypapa 2017.06.30 13:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

JAck:66: 2017.06.17 13:15 - Megtaláltam
Székelyföldi nyaralás 3/30.

Bár az autópálya elkerüli a várost, a geoláda miatt nem lehetett ellenállni a kitérőnek. Kár hogy csak virtuális, de a lényeget megmutatja.
Köszönjük a rejtést!

P6170016P6170023
Szabó família 2017.06.17 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

benist 2017.06.12 13:30 - Megtaláltam
Nem volt egyszerű a nagy forgalomban eljutni a kivégzés helyszínére, de a Szabadság szobor környékén parkolóhelyet találni már szinte a lehetetlennel határos. Azért sikerült a két részletet leolvasni. Korábbi utazásaink során már jártunk mindkét helyszínen, de akkor busszal voltunk.

jeti-matterhorn 2017.05.03 06:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.67
Határtalanul

Verka87 2017.05.01 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

VikiVöki 2017.04.16 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.79
Köszönjük! VökiViki

DSC_9379DSC_9392
marsoka 2016.08.31 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Szép kis város. Tisztelegtünk hőseink emlékezete előtt.
Köszi a rejtést.

KataJani 2016.08.31 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.03
.

ésKata 2016.08.31 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.92
Az Al-Dunáról hazafelé megálltunk a Zöldsportosokkal az aradi vértanuk előtt fejet hajtani.

Zergi 2016.08.31 12:00 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_4033IMG_4034
IMG_4035IMG_4036
IMG_4037IMG_4038
IMG_4041IMG_4043
IMG_4044IMG_4045
IMG_4046IMG_4049
IMG_4050IMG_4051
IMG_4052IMG_4053
IMG_4054IMG_4055
IMG_4056 
Majtika 2016.07.31 14:00 - Megtaláltam
.

heviktor 2016.07.23 10:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Köszönöm.

Szemán 2016.07.13 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Köszi

anettnori 2016.07.08 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.14
Megvan!

Első szállásunk Aradon volt. Gyalog kerestük fel a pontokat. A gyerekeket is megérintette a két hely.
Sajnos, Arad eléggé koszos város, nehéz volt függetleníteni magunkat a sok szeméttől. Ez alól a park sem kivétel, sajnos. Érdekes, hogy este 9-kor is rendőri jelenlét volt itt.

IMG_3361IMG_3379
PEx2 2016.07.06 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.20
Dél-erdélyi kirándulás.

GyZsTeam 2016.06.09 18:59 - Megtaláltam
Munka után leróttuk kegyeletünket a hősök előtt. Köszönjük.

DSC00246_tnDSC00247_tn
DSC00254_tnDSC00257_tn
BubaGC 2016.05.21 20:00 - Megtaláltam
:-)

plecs 2016.05.21 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.16
A Békéscsaba-Arad Szupermaraton kerékpáros túra után kerestük fel a pontokat...mindkettő jól olvasható.

Domcsaj 2016.05.13 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Korondra menet útba ejtettünk egy városnézést Aradon.
Köszönjük a rejtést! :)

Péter60 2016.05.12 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.37
Emblematikus hely nekünk magyaroknak, érdemelne méltóbb rejtést.

Strombus 2016.05.12 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.37
Annyiszor hallja, olvassa az ember az aradi vértanúk történetét, látja szobraikat, mégis mindannyiszor szívbemarkoló. Itt a leginkább.

Nem hiszem, hogy nem lehetne legalább az egyik pontnál helyet találni egy igazi ládikának.

2016 05 12 Arad Aradi vértanúk emlékmű GCARAD2016 05 12 Arad Román 48-as emlékmű a miénkkel szemben GCARAD
2016 05 12 Arad Aradi vértenúk emlékmű Schweidel József dombormű GCARAD2016 05 12 Arad Aradi vértenúk emlékmű domborművek GCARAD
dr.is 2016.04.10 10:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Simon4 2015.08.19 16:48 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

álomfogók 2015.08.09 12:00 - Megtaláltam
Többször jöttünk már hazafelé Aradot érintve, de még sose jutott időnk bent körülnézni. Persze délben, a hőségben sem a legideálisabb alkalmat sikerült megragadnunk. De végre ide is eljutottunk.

 
GYEZegzug 2015.06.09 08:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Megtaláltam. Köszi szépen a lehetőséget.

tarsolyos 2015.06.09 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
kÖSZÖNÖM!

tomasz63 2015.06.06 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Lippáról jövet egy kis városnézés.
Legutóbb akkor jártam Aradon, amikor az egész város fel volt túrva.
Nagyrészt befejezték az útépítéseket, de azért maradt egy két égbe meredező tartópillér, amelyekre ki tudja mikor kerül útpálya?

sio 2015.05.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.47
Kerékpáros túra keretében cserkelve

 
ArNick 2015.05.25 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Hazafelé megállva egy gyors szemle az első pontnál. A második pont viszont csak tipp alapján van meg, de legalább sikerrel. Köszönöm!

Petrukkio 2015.05.18 17:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.46
Köszi!

perdix 2015.05.16 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.50
Meglelve! Köszi a rejtést!

reka.nyilas 2015.04.03 00:00 - Megtaláltam
Kérjük szépen a találat fotók alapján való elfogadását. Sajnos valamelyik jelszórészletet elbénáztuk :) A Szabadság-szobornál rendőri puccparádé volt, így elég gyorsnak, talán túl gyorsnak kellett lennünk. Köszönjük.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.05.20 23:05]

cipollino 2014.10.15 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.75
Köszi a rejtést.

Vironia 2014.10.15 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.75
Köszönöm!!

H. Gábor 2014.10.10 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
A hazáért! Anno és most...
Köszönjük a lehetőséget, ideje volt már eljönnünk ide.
Tisztelet a hősöknek!

[Jóváhagyta: mala, 2014.10.18 19:33]

kiki23 2014.09.07 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.72
levadászva

Agyalaza.Sutyi 2014.08.31 09:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.18
Köszönjük!!!

Pifu 2014.08.19 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk: Gabi&Pista

[Jóváhagyta: mala, 2014.08.20 20:41]

szamosszamoca 2014.08.01 00:00 - Megtaláltam
Útban Erdélybe, egy kis pihi, kocsinak és nekünk is:).

zaskl 2014.07.28 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

FoJo 2014.07.25 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Aradi fotókiállítás megnyitója előtt. Köszönjük a rejtés!

tivi2007 2014.07.17 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.58
Ok.

csipet_csapat 2014.07.16 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Köszönjük.

lili02 2014.07.05 13:50 - Megtaláltam
anyuval

bolyak 2014.07.05 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
A húgom 50. születésnapjára kapott erdélyi nem geo, de ha már úgyis ott vagyunk és láda is van akkor ládázzunk, túra. 1/15

Bl4st3r & Amy 2014.05.25 15:38 - Megtaláltam
A 2014-es erdélyi geotúra alkalmából a medvék megtalálták! [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

atipapa 2014.05.25 13:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

agyorgy 2014.05.25 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, az Erdélyi geotúra tagjaként.

agibihary 2014.05.25 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.64
A 2014-es erdélyi geotúra csapatával találtuk meg.
Köszönöm!

molka 2014.05.25 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.02
Hihetetlen csalódás nekem ez a város! Sajnálom! Köszönöm, hogy megmutattad az emlékhelyet!

fcsaba 2014.05.25 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.89
Az erdélyi geotúra során találtuk meg. Ez volt a túra utolsó határon túli találata.

Nagyon örülök, hogy ide is eljutottam. A híradásokból folyamatában követhettük a szoborcsoport kálváriáját, és azt, hogy végül egy kompromisszummal a térre került. Persze úgy tűnik, ez se ment csont nélkül: egy viszonylag mellékes téren van, szemben áll vele a román "ellen szobor", ami természetesen úgy készült, hogy jobban látható helyre kerüljön, és szebb legyen, mint az aradi vértanúk szobra.

A vesztőhelyen található emlékmű is látványosan visszafogott, sokkal többet érdemelne. De legalább ez is van, ezt kell megbecsülnünk.

Számomra nem a helyíznek szépsége, hanem azok kultikus jellege volt igazán megkapó. Köszönjük a kalauzolást!

Bogyókák 2014.05.25 12:58 - Megtaláltam
A 2014-es erdélyi Geotúra alkalmával csoportosan találtuk meg :)

kectam 2014.05.25 12:58 - Megtaláltam
A 2014. évi erdélyi geotúra csapatával találtuk meg.
köszönöm a rejtést!

Pepe 2014.05.25 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.13
Ötnapos erdélyi geotúra záróakkordjaként. Köszönöm, hogy megmutattad!

StiviG 2014.05.25 12:40 - Megtaláltam
A 2014-es erdélyi geotúra során megtaláltuk. :-)

Ancs 2014.05.25 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.95
Erdélyi geotúra 32. találata.
Hát Arad nem lesz a kedvenc városom.
A vesztőhelyen kezdtük a túrát, nagyon kieső helyen van, és nem fejezi ki a történelmi jelentőséget.
A második pontot sikerült a helyi gettón keresztül megközelíteni. Hát nem esett jól. A tér eléggé elhanyagolt sajnos.
Találat után még egy kávéra és kis sétára volt időnk. Ez volt a túra utolsó erdélyi találata.
Köszi

maxxtro123 2014.05.25 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Köszönöm a rejtést!

carmin 2014.05.25 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.33
A 2014. évi erdélyi geotúra csapatával találtuk meg.
Köszönöm a rejtést!

pliptai 2014.05.25 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 4.12
Köszönet a rejtésért!

Csizmások 2014.05.25 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
A szuper geotúra közben. Köszi!

LionDaddy 2014.05.25 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.21
A 2014. évi Erdélyi Geotúra csapatával kerestük meg. 28/26. találat.
Talán jó 10 évvel ezelőtt már jártam a városban, de éjszaka és csak a pályaudvaron, így emlékem nem sok volt. Most jóval több időnk volt és kellemesebb körülmények között sétáltunk egyet a multi pontjai között, vegyes érzelmekkel. Ez az érzésem abból ered, hogy a magyar történelmi vonatkozású helyek, emlékművek sajnos csak tessék-lássék módon vannak kialakítva és kezelve (pl. Magyar-Román Megbékélés Tere) valamint iszonyú nyomasztó számomra az az általános igénytelenség, szépérzék hiánya, ami Románia egyes helyein - többek között itt is - tapasztalható.
Összességében csalódásként értek a városban látottak, de a végén azért pozitívumként megemlítem a finom cappuccinót, amit a főtér mellett ittunk. Igazán finom és elfogadható áron volt, bár a buszról majdnem elkéstünk a pincér lassúsága miatt. :)

Köszi a rejtést!

Ez meg hogy néz már ki??? 
Levin 2014.05.25 12:29 - Megtaláltam
.

CacheFinder 2014.05.25 12:29 - Megtaláltam
A 2014-es Erdélyi Geotúra alkalmából csoportosan találtuk meg a ládát. Köszönjük a rejtést!

Gábor66 2014.05.25 11:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Arad nagy csalódás volt, de az emlékmű igazi gyöngyszem! Nem csak emlékeztet a hősökre, de szemet gyönyörködtető műalkotásokat találtunk. Nagyon köszi!

 
Mira 2014.05.25 11:46 - Megtaláltam
Megtaláltam a 2014. évi erdélyi geotúrán. Köszönöm! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

yano6ard 2014.05.25 00:00 - Megtaláltam
A 2014-es Erdélyi Geotúra résztvevőjeként...
Köszönöm a lehetőséget!

EdKa 2014.05.18 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
A Szabadság szobor környéke, maga a tér, eléggé elhanyagolt, a zászlótartó rudak talapzata erősen rongált, burkolat hiányos. Maga a vesztőhely viszont szépen rendezett.

perRetZ 2014.05.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.98
Egy konferencia elotti kirandulason kerestuk fel a ket pontot is, jelszoolvasasban nagyon gyengere vizsgaztam. A Szabadsag szobron levo feliratot lattam ugyan, de nem tudtam elolvasni, a zuhogo esso teljesen felaztatta a szobrot, tavolrol nem latszott, kozel pedig nem akartam menni, mert sokan voltunk es nem akartam parasztnak tunni, hogy bemaszok a zolt detuletre. A masodik ponton mar nem volt esso (de volt busz-lerobbanas), de ott sem sikerult megtalalni a feliratot. Kernem ha lehet a talalat elfogadasat.

Arad nagyon szep, bar nagyon sok elhanyagolt szep epulet is van, azert szepszamban latni szepen felujitottat is. Este kocsmaturara vitt egy helybeli, mindenkinek ajanlom a KF nevezetu helyet a szinhaz mogotti teren (itt allt eredetileg a Szabadsag szobor).

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.06.20 17:50]

 
radpeter 2014.03.02 12:34 - Megtaláltam
Jó szuszogtatós! \o/

L@zy 2014.03.02 12:34 - Megtaláltam
Nagy-Paring túra keretében [wapon beküldött szöveg]

sirgalahad 2014.03.02 12:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.44
Gondolat, mint Maradona lába
Kétség kívül látom, hogy gyors
Rámutat itt Aradon a láda
Szomorú a tábornok sors

scele 2014.03.02 12:34 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

lelcache 2014.03.02 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

bandiby 2013.11.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.86
megvan

robi110 2013.10.13 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.26
Köszönöm a rejtést!:)

vastagj 2013.10.12 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
A Vesztőhelyet kerestük fel először. Már sokszor terveztem, de csak most, majd 48 évesen, az évforduló után néhány nappal jöttem el ide...
A mai nap utolsó állomása volt a Szabadság-szobor.
Köszönjük a rejtést!

kispeter12 2013.10.06 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

CsKaroly 2013.09.22 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

kar1o 2013.09.10 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Köszi a rejtést!

Cerberus 2013.09.01 16:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.21
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

 
vizipinty 2013.08.21 08:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

fa-peti 2013.08.21 07:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Kormica 2013.08.14 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk Feralhearttal, köszönjük a rejtést! A sztori bővebben sok fotóval családi geoblogunkon található : http://geokormi.blogspot.hu/2013/08/az-aradi-vertanuk-emlekezete-gcarad.html

Feralheart 2013.08.14 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 1 web: 5 átlag: 2.67 súly: 2.86
Kormicával találtuk.
Köszönjük a rejtést!

mSac 2013.07.28 15:39 - Megtaláltam
ok

Farfalla 2013.07.28 15:39 - Megtaláltam
ok

TothTi 2013.06.23 13:50 - Megtaláltam
Köszi a rejtést. Az Szabadság szobrot már többször meglátogattuk, a vesztőhely megismerését külön köszönjük a rejtőnek.

nandorbauman 2013.06.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Meglett, köszi a rejtést!

bence máté 2013.06.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
ok

kópé1993 2013.03.01 15:21 - Megtaláltam
Megvan köszi!

kupec 2013.02.21 09:30 - Megtaláltam
Az 1. ponton álló emlékmű látványos. A 2. ponton lévő emlékmű színhelye, körben a tenisz- és foci pályákkal elég illúzióromboló.

 
t.bela 2012.12.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Megtaláltam!

Ninja family 2012.11.03 14:30 - Megtaláltam
Kíra gyűjtötte be az aradi nemzetközi úszóverseny alatt.

Zsu. 2012.11.03 14:16 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

udkpods 2012.11.03 14:16 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2012.11.03 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.50
Temesvári hétvége után hazafelé megálltunk Aradon ebédelni illetve a két pontos multit felkeresni. A belvárosi pontot nem ismertem, csak a másikat, melyet évekkel ezelőtt szüleimmel is felkerestünk. Az emlékmű szoborcsoport csodaszép alkoltás. Köszönjük, hogy megmutattad!

Mikulás

 
Hinter 2012.10.23 20:38 - Megtaláltam
Már többször voltam Aradon de akkor még nem volt láda. Most Székelyföldről útban hazafelé kerestük meg az emlékhelyeket. Szépen ki voltak világítva. Köszönjük

Fazék 2012.10.23 20:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.35
Erdélyből hazafelé utolsó pont és frissítő állomás. A vértanúk emlékművét harmadszor látogattam meg, de a másik pont még újdonság volt.

 
miky 2012.10.22 14:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.93
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

VKBITANG 2012.10.22 00:00 - Megtaláltam
Élvezetes motoros túra volt Mikyvel. :) Köszönjük a lehetőséget!

Skalp 2012.10.20 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.98
Szégyen, nem szégyen, 45 évesen én is csak annyit tudtam az aradiakról, mint egy átlag iskolás. A láda hatására meghallgattam egy hangoskönyvet az aradiakról, a fegyverletételekről, a fogvatartásukról, a kivégzésükről. Megint kicsit másképpen látom ezt a világot! Köszönöm szépen!

CsLacc 2012.10.20 00:00 - Megtaláltam
MEGTALALTAM.

Csapdoki 2012.10.06 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
Koszorúzni voltunk emlékezetes élmény volt.Kösz.

Kis-Molnár 2012.09.07 10:00 - Megtaláltam
Köszönjük

Robogo 2012.08.24 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Transylvania GeoQuest-re menet kerestük fel a pontokat.
Köszönöm a rejtést!

LCSOKA 2012.08.24 00:00 - Megtaláltam
TFTC.

rotty 2012.08.15 19:00 - Megtaláltam
majd

richard_szabo 2012.08.02 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.14
Szomorú, hogy a vesztőhely ilyen környezetben van.

Mama és Papa 2012.07.29 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Erdélyi kirándulásunk első állomása Arad. Nagyon régi vágyunk teljesült. Köszönjük.

GCsoka 2012.07.15 16:30 - Megtaláltam
Erdélyi családi nyaralás során jöttünk el megnézni a várost és az emlékhelyet.
Sajnos a jelszóban valamit elnéztünk.

Kérjük a rejtőtől a képek alapján a megtalálás elfogadását!
Köszönjük!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.08.23 13:18]

wildpig 2012.07.07 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Csoportos utazás keretében jártunk mindkét emlékműnél, így lett me (és köszönöm a rejtő segítségét is).

MóniÉn
BeeAT 2012.05.01 16:00 - Megtaláltam
Milyen szép város lenne, ha hozzánk tartozna...

pingvingps 2012.04.07 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.60
Mar reg szerettem volna megnezni ezt a szobrot, most sikerult.

kl 2012.04.07 13:42 - Megtaláltam
Érdemes volt eljönni! [wapon beküldött szöveg]

Fil 2012.03.17 15:00 - Megtaláltam
LeFilelve.

becko 2011.11.06 00:00 - Megtaláltam
megvan

Kazbek 2011.10.24 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
MEGVAN

DBell 2011.10.08 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.55
megvan

x16xel 2011.10.08 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.61
Megvan.

Famágus 2011.09.30 17:45 - Megtaláltam
Világosi vár, Solymos vára utáni levezető akció..
Szép lenne ez a város.. sok helyütt olyan érzésünk volt, Pest belvárosában vagyunk..
Furcsa érzés, a Szabadság szobor körül azok a házak, amik Budapesten vagy akár Bécsben is lehetnének../a nyomorba hullott Monarchia beli fényűzés mementói / a románok a szobor talapzatánál legeltetik kisdedjeiket, az a furcsa szoborkompozíció a tér másik oldalán mint egy óriási karikatúra... valahogy nyomasztó volt az egész.. kivéve a Szabadság szobor alakjainak szépségét..
Jót barangoltunk Oldfoxxal Aradon, begyűjtöttük a pontokat, fotóztunk, remek kebabot ettünk, aztán irány a szállásunk Gyulán..
Köszönjük szépen..

oldfox 2011.09.30 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.92
....megtaláltuk!

zöldfülű 2011.09.25 18:10 - Megtaláltam
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]

Útban hazafelé...

Ide (is) el kell jönni.

Köszönöm a rejtést

BiharyG 2011.08.22 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.13
9 napos erdélyi körút során ezt a ládát is megkerestük. Köszönjük, hogy megmutattad!

BiharyG + Moncsi + Réka + Mádiék

Heni&Gábor 2011.08.21 14:10 - Megtaláltam
Gyulai nyaralás 3. napján. A 2. pontnál parkoltunk, onnan sétáltunk el az 1. pontig, illetve a belvárosba.

Maros folyó a Decebal-hídról
Szabadság-szobor
Ortodox templom
Városháza 
cosinus0 2011.08.21 02:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.94
Bulgáriai tengerparti nyaralásunkból hazafelé, éjszakai ládázás. Arad éjszakai fényben, közlekedési dugóktól mentesen egész kellemes volt. Köszönjük a rejtést.

BARLANG-ASZOK 2011.08.20 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.81
Vegigjartam, gyalog szinte az egesz belvarost. Gyonyoruek a templomok, az utcak es a hazak is, meg a romos allapotban levok is.

MikiAnita 2011.08.16 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.25
Üzleti ügyben érkeztünk Aradra, így szinte kötelező és automatikus, hogy felkeressük ezen helyeket. Kollégámmal Bodrogi Viktorral teljesítettem.
Köszi és üdv,
MikiAnita

Csaba és Kati 2011.08.14 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.65
HEURÉKA! Megtaláltuk, köszönjük!
Ide el kellett jönni.

EmléktáblaA szobor
Mi 
lacc 2011.08.13 20:35 - Megtaláltam
Erdélyi kirándulás utolsó állomása, innen már csak egy nagy ugrás hazáig.
Ildike, Ildi és Laci

Puszkany 2011.08.10 10:15 - Megtaláltam
Boklaszas kozben. Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.3.17] [wapon beküldött szöveg]

Hz 2011.08.10 10:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.21
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Aristid 
MENT 2011.08.09 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Este értünk Aradra, hazafelé menet, de megkerestük a két helyet. Sajnos azt tapasztaltuk, hogy a vesztőhely emlékműve méltatlan helyen van. Focipálya mellett. Nevetséges. Mindenki a meccset nézi, hátatfordítva az vértanúknak. Ez nem véletlen. Na mindegy...
A Szabadság szobrot pedig játszótérnek használják a gyerekek, és ha a futkározásuk útjában van a koszorú vagy a mécses, hát arrébb rúgják. A szüleik pedig ülnek a padon, és nem szólnak rájuk. Szomorú!
Mindkét helyen mi raktuk vissza a koszorúkat.
Persze, örüljek, hogy egyáltalán láthatóak a magyar emlékek!
A szobor nagyon szép!!! A vértanúk emlékoszlopa megindító, ha belegondolsz, hogy itt vannak a csontjaik.
Köszönjük a rejtést! :)

segoy 2011.08.06 11:10 - Megtaláltam
!

evivagyok 2011.07.24 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.23
Kedvesemmel csg69-el :)

csg69 2011.07.24 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.10
Kedvesemmel, evivagyok-al :)

povyagi 2011.07.23 18:40 - Megtaláltam
Mathauval egy gyors Temesvari kiruccanas alkalmaval kerestuk fel.

Mathau 2011.07.23 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.30
Szép város. Legalábbis az a része biztosan amit mi néztünk meg.

urbanj 2011.06.24 12:00 - Megtaláltam
Az első pont melletti focipályán éppen valami sportnapot tartottak a helybéli versenyzők, a szobor környékén míg felolvastam az oldalon leírt tudnivalókat egész nagy (magyar) közönség vett körbe minket. :)

ettore 2011.06.22 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.71
Átzötyögtem Temesvárról megnézni Aradot, nem bántam meg, nagyot sétáltam a rendelkezésemre álló szűk 3 órában. Az erősből - amit láttam - nem sok maradt, az emlékoszlop nagyon sportos környezetbe került, a megbékélési emlékmű viszont míves. Tetszett, hogy olyan böszme széles a Forradalom sugárút is.

jiimbo 2011.06.17 18:00 - Megtaláltam
Remek!

forgabi 2011.06.13 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Köszönjük második romániai magyar találatunkat. Temesvár után Arad igazán kellemes meglepetés volt, 40 km után szinte nyugaton éreztük magunkat.

Zsuzsa&István 2011.06.11 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.89
Aradon járva ennyivel tartoztunk.

Csaba & családja 2011.06.11 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.28
Útba ejtettük Temesvárról hazafelé. Nekünk az 1. ponton volt nehéz a feliratot leolvasni, nem a másodikon.

csemege 2011.05.18 12:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.66
Ilyenkor vajon a helyi vagy a magyar időt kell megadni?

targonczas 2011.03.13 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Kötelező.

wzoli 2011.02.26 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.41
Érdemes volt megnézni.

a4marvany 2010.12.15 00:00 - Megtaláltam
Gyulai pihenésnél egy napot arra szántunk, hogy átnézzünk a határ túloldalára (Atti még nem járt soha Romániában).
A hó miatt kicsit nehézkes volt a találat, de akkor még nem tudtuk, hogy a GCVVAR felkutatása új értelmet ad majd a "nehézkes" szónak...(ld. ott)

Jó, hogy láthattuk a várost és a szobor meg a park is nagyon szép volt, köszönjük a rejtést!
Anna+Atti

[Jóváhagyta: mala, 2010.12.29 09:24]

Puzzle Apartman Gyula 2010.11.13 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.78
Temesvárra menet kerestük meg a pontokat. Csodálatos időnk volt. A leírásnak és a pontoknak köszönhetően volt alkalmunk elgondolkodni azon, hogy Velünk magyarokkal mi mindent meg lehet(ett) tenni.
Köszönjük!

Bajuszcica 2010.11.01 16:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.30
Köszönöm a rejtést :D

Zoltanus 2010.11.01 16:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Köszönöm a rejtést!

 
dzsinszka 2010.11.01 16:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Köszönöm a rejtést!

szakica 2010.11.01 15:00 - Megtaláltam
kellett egy kis segitség a sok koszorú miatt

Mihul 2010.11.01 15:00 - Megtaláltam
Sok még a koszorú a második pontnál

tanker007 2010.10.07 00:00 - Egyéb
Kár hogy nem jelent meg hamarabb a láda, tegnap mind a két emlékműnél tartott ünnepségen részt vettem, az 500 iskolatársammal együtt. Remélhetőleg járok még erre a későbbiekben..


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.