geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
269. Rezervátom (GCRZRV)

Bejárat

Bejárat

Fények a fák között

Fények a fák között

Csorda a karámban

Csorda a karámban

Bámulunk egymásra

Bámulunk egymásra

Piciboci

Piciboci

Száraz és szaraz

Száraz és szaraz

Fürdő

Fürdő
Szélesség N 46° 34,991'
Hosszúság E 17° 12,181'
Magasság: 120 m
Megye/ország: Zala
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2002.06.13 19:00
Utolsó lényeges változás: 2015.06.17 11:26
Utolsó változás: 2019.12.30 10:23
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: LI, LG
Felhasználó: laszloistvan
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.0
Megtalálások száma: 1073 + 7 sikertelen + 13 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.2 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást veszett disznó készítette.


WAP:
Hagyományos doboz a fizetős területen kívül, mesterséges tereptárgyban.

A ládába TravelBug nem helyezhető.


Figyelem! Mivel a látványosság nyitvatartási időhöz kötött, ami a doboz megközelítési lehetőségeit is befolyásolhatja (ld. lentebb), előtte tájékozódj.
Nyitvatartás, jegyárak, programok, aktuális információk:

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum honlapja

A bivaly

A (vízi)bivaly (Bubalus bubalus) ázsiai eredetű, de Európában is (főleg mediterrán területeken) elterjedt, több száz éves jelenléte révén pedig Magyarországon is őshonosnak számító haszonállat. Tenyésztésének a történelmi Magyarország területén főként Erdélyben vannak hagyományai.
A szarvasmarha rokona: tartásában annál igénytelenebb, húsát kevésbé tartják értékesnek, tejéből azonban olyan ismert sajtok készülnek, mint a mozzarella, a feta vagy a cheddar. Idegenekkel félénkebb, de gondozójával szemben engedelmes állat. A gépesítés előtti időkben fő hasznosítása volt közmondásos ("bivalyerős"), a szarvasmarháét 50%-kal meghaladó igavonó ereje. Legnagyobbak és legerősebbek az ivartalanított bikák (ökrök), melyek olykor 9 mázsát is elérő testtömegükkel súlyban-erőben tíz felnőtt férfival érnek fel.

Nevükből is gondolhatóan igen kedvelik a vizenyős-mocsaras területeket - lehetőség esetén naponta több órát dagonyáznak, hűtve magukat a forróságban. A bőrükre ragadó sár-páncél még fürdő után is hosszan védi őket a rovarok ellen.

Kondor

Személyes vonatkozásként hadd említsem: apám elmondásából tudom, hogy földosztáskor nagyszüleim kaptak egy Kondor nevű bivalybikát. Engedelmes jószág volt, lassú, de nagyon erős. Magam is látni vélem szavai nyomán, ahogy Kondor lassan megdől, izmai megfeszülnek, a szíjak ropognak, különösen nehéz vontatmánynál pedig akár térdre is ereszkedik, úgy indul el.

Kápolnapuszta

A terület a háború végéig nagybirtok volt, aztán felosztották, majd állami gazdaság lett, de a 80-as évekre eljelentéktelenedett, az épületeket is lebontották. 1992-ben került a Balaton-felvidéki Nemzeti Park (akkori jogelődje) gondozásába. A területen fenntartható gazdálkodást alakítottak ki, amit be is mutatnak a látogatók számára. Kiemelt szerepet kapnak olyan hagyományos haszonállatok, mint a szürkemarha ill. a fókuszba állított házibivaly. A tenyészet alapjául szolgáló állományt az egykori Nagykanizsai Állami Gazdaságtól vették át, mely korábban a környék kisebb-nagyobb gazdaságaiból összegyűjtötte az állatokat.

A fáslegelős terület egy részén tanösvényt alakítottak ki: villanypásztorokkal határolt útvonalon járhatunk az állatok között - esetenként egészen közelről figyelhetjük meg őket abban a jellegzetes kis-balatoni tájban, melybe életmódjukkal oly jól illenek.
(A 90-es évek elején még kerítések és villanypásztorok nélkül lehetett közel menni az állatokhoz. Igen kedvelték, ha az ember egy bottal vakargatni kezdte a hátukat: erre térdre ereszkedtek, és lefeküdtek - kellett is figyelni, hogy helyezkedünk, mikor mellettünk egy sok mázsás test a földre dől.)

Láthatunk még szürkemarhákat, lovakat, szamarakat, simogathatunk kecskéket. Érdekes látványosság az ürgemező: a látóterünkben ürgék tucatjai szaladgálnak.

Külön kérésre vezetésre és lovaskocsis bejárásra is van mód.

Megközelítés, rejtés, információ

A Kápolnapusztai Bivalyrezervátum belépőjegy vásárlásával, nyitvatartási időben látogatható - mindezek aktuális részleteiről tájékozódj előzetesen a leírás elején hivatkozott honlapon!

Ajánlott megközelítés aszfalton, autóval is:

A Balatonmagyaród - Zalakomár útról (Magyaródhoz közel) ágazik le kelet felé egy táblával is jelzett keskeny aszfalt, mely a fogadóépülethez vezet.

A láda a fogadóépület előtti parkolótól bő 100 méterre, a területen kívül rejtőzik, belépő nélkül kereshető.

Alternatív megközelítés kerékpárral, gyalogosan, de ehhez olvasd végig az alábbiakat:

A Kis-Balaton kerékpározható töltésein (pl. Sármellék vasútállomás felől érkezve) "hátulról" (keletről) is megközelíthető a helyszín. (Autóval sem lehetetlen, de sorompók zártságától függően nem garantálható, és nem illendő.) Viszont ha épp erre biciklizik az ember, a hivatalos megközelítés elég nagy kerülő lenne - amúgy pedig már Vörsnél is tájékoztató tábla ajánlja a kerékpáros megközelítést (kedvezményes belépővel!).
Elképzelhető, hogy innen közelítve ingyen is láthatnád az állatokat, viszont ekkor is illik belépőt venni, már csak azért is, mert a területen kívülre, annak nyugati oldalán elhelyezett láda megkereséséhez ez esetben ki kell menni a fogadóépületnél. Mivel ez nyitvatartási időn kívül problémás lehet, ezt a megközelítést is csak nyitvatartási időben, a belépő megfizetésével javaslom.

A rejtés

A hagyományos dobozt a parkolótól bő 100 méterre, mesterséges tereptárgyban, lent találod.
A keresés természetesen nyitvatartási időben, a látványosság megtekintésével ajánlott. A rejtés ugyanakkor a nyugati kapunál lévő parkoló mellett fizikailag nyitvatartástól függetlenül hozzáférhető - nyitvatartási időn kívül viszont csak saját felelősségre, a kutyás őrzésre figyelmeztető táblákra tekintettel.

(2019-ben helyeztek ki nyitvatartási időn kívüli kutyás őrzésre figyelmeztető, jogilag nemigen értelmezhető táblákat - már a bekötőúton (amelyre egyébként addig és azután sem derül ki bármiféle behajtási korlátozás), a fogadóépület előtt több száz méterrel, ismétléssel is nyomatékosítva. Nem pontosan értem, mi az a probléma, aminek a megoldását ettől várják - azon az áron is, hogy a nemzeti park egy publikus, vendég-csalogatónak szánt látványosságával kapcsolatos első benyomásokat meglehetősen barátságtalanná teszik. Viszont kutyás őrzés csak műszakilag zárt területen lehetséges, a műszaki zár (kerítés) nyomatékosítására, és csak úgy, hogy ha a kerítés a kutyákat megbízhatóan területen belül tartja - biztosan nem kószálhatnak az őrkutyák csak úgy a környéken, a terület műszakilag definiálatlan határain túl (pl. egyszerű turisták kutyáinak kilövésével olykor nem haboznak a vadászok) - ennek hiányában a táblák inkább hatnak otromba ijesztgetésnek, mint jogilag értelmezhető tilalomnak. Ezzel nem azt állítom, hogy okos dolog volna figyelmen kívül hagyni ilyen táblákat, de azért (a kihelyezők érdekében is) is nagyon remélem, hogy kerítésen kívül valódi veszélyes kutyatámadás lehetősége jóval kisebb annál, mint amekkora hatást az ijesztgetéssel el akarnak érni.)
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (697 db): környezet: 4.27 rejtés: 3.92 web: 4.16 átlag: 4.11

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 + szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 - kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

hitamas 2020.03.15 11:30 - Nem találtam meg
Kerestük a valószínű és a valószínűtlen helyeken. Legközelebb ... :(

gszikra 2020.03.08 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.54
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

markbalazs 2020.03.07 14:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

szalaij 2020.02.04 11:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

Ásványvadász 2020.02.02 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
A rezervátumba most nem mentünk be. Csak a ládát kerestük meg, amit takarás nélkül találtunk. Logolás után próbáltuk elfedni gazakkal, de amekkora szél jött lehet, hogy azt is elvitte. A doboznak két füle hiányzik, a belseje száraz.

halaszkiraly 2020.01.09 18:42 - Egyéb
zöld kereszt Kedves laszloistvan!
Nagyon szépen köszönjük a láda ellenőrzését!
Üdvözlettel: hk


tcsa 2019.12.28 15:55 - Megtaláltam
A kecskék voltak a kedvenc kis cimbijeim, de a szóló bivalybébi is aranyos, aki egyedül legelészik-futkos a bejárathoz legközelebbi elkerített részen. A kutyákat szemrevételeztük a nyitvatartási időben, elzártan, azon túl vannak kiengedve a tábla szerint (16h-9h).
Köszönjük a rejtést!

kisember 2019.12.28 15:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

laszloistvan 2019.12.28 11:00 - Egyéb
Jártam a helyszínen a helyzetet ellenőrizni. A láda megvan, bár teljesen fedetlenül találtam - kérem, hogy némi szerves fedőanyaggal azért lássátok el.
A karbantartás szükségessége nem a láda állapotára, hanem a kutyás őrzésre figyelmeztető, újabban kihelyezett táblákra tekintettel merült fel. A kutyás őrzés nyitvatartási időn kívülre vonatkozik - a ládalapon deaktiváltam a 24 órás keresés lehetőségét, ill. beírtam, továbbá színnel is kiemeltem a nyitvatartási időn kívüli kereséssel kapcsolatos kockázatra való figyelmeztetést.

Emellett elhelyeztem a lapon az alábbi megjegyzést:
2019-ben helyeztek ki nyitvatartási időn kívüli kutyás őrzésre figyelmeztető, jogilag nemigen értelmezhető táblákat - már a bekötőúton (amelyre egyébként addig és azután sem derül ki bármiféle behajtási korlátozás), a fogadóépület előtt több száz méterrel, ismétléssel is nyomatékosítva. Nem pontosan értem, mi az a probléma, aminek a megoldását ettől várják - azon az áron is, hogy a nemzeti park egy publikus, vendég-csalogatónak szánt látványosságával kapcsolatos első benyomásokat meglehetősen barátságtalanná teszik. Viszont kutyás őrzés csak műszakilag zárt területen lehetséges, a műszaki zár (kerítés) nyomatékosítására, és csak úgy, hogy ha a kerítés a kutyákat megbízhatóan területen belül tartja - biztosan nem kószálhatnak az őrkutyák csak úgy a környéken, a terület műszakilag definiálatlan határain túl (pl. egyszerű turisták kutyáinak kilövésével olykor nem haboznak a vadászok) - ennek hiányában a táblák inkább hatnak otromba ijesztgetésnek, mint jogilag értelmezhető tilalomnak. Ezzel nem azt állítom, hogy okos dolog volna figyelmen kívül hagyni ilyen táblákat, de azért (a kihelyezők érdekében is) is nagyon remélem, hogy kerítésen kívül valódi veszélyes kutyatámadás lehetősége jóval kisebb annál, mint amekkora hatást az ijesztgetéssel el akarnak érni.

Private Ryan 2019.12.27 10:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Noni&Bruno 2019.12.23 12:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Audrey722 2019.11.26 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

Brumicsapat 2019.11.05 10:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Cokmok 2019.10.27 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

laszloistvan 2019.10.06 17:11 - Egyéb
NZs, sajnálom, hogy így jártál, igyekszem pontosítani a helyzetet - pár megjegyzés:

1. A leírás a honlap meghivatkozásával kezdődik, és később is utal rá - mivel ennek a megoldásnak kisebb a hibatényezője a szövegbe helyezett statikus információknál. Az tényleg extra pech (bár valld be, hogy csak utólag nézted meg :-)), hogy épp a linken is módosítottak (és a régit nem irányították át). Átállítottam a hivatkozást az aktuálisra és színnel is kiemeltem az innen való tájékozódás fontosságát.
2. A parkoló és a láda helyének megközelítését régtől fogva utolsó személyes ottjártamig sem KRESZ-szintű, sem privát tábla nem tiltotta. Mint írod, KRESZ-szintű tiltást most sem találtál, a képeden egy viszonylag újnak tűnő privát tábla látható. Hogy ez pontosan hol van, az a képről sajnos nem derül ki, de köszönöm a jelzést.
3. Nyilván megpróbálok majd felelősen utánajárni a helyzetnek, vigyázzunk magunkra is meg egymásra is, de azért nem tűnik nagyon reálisnak a veszély - még ha meg is értem, hogy adott esetben nem erőltetted. A felelősség elméleti kérdésében pedig az alapállás mégiscsak az, hogy őrkutyákat szabadon engedni csak műszakilag bekerített területen lehet (még ha a terület gazdái szeretnek is túllőni fontoskodással meg ijesztgetéssel ilyenkor). A figyelmeztető tábla nem műszaki zár - a határt nem csak nekem kell tiszteletben tartanom kívülről, hanem a kutyának (ill. a gazdájának) is belülről. Lehet állítani egy ilyen táblát egy műszaki zár nyomatékosítására, de nem helyette. Mindent összevetve nem tartom reálisan esélyesnek, hogy a parkolónál vagy a láda helyén (igenis a területen kívül) valaki illetékes kutyával (pláne durva példánnyal) találkozzon - ha (teoretice) történne ilyenből súlyosabb affér, akkor az intézmény alighanem nagyon megütné a bokáját, és eléggé hiábavaló lenne erre a táblára hivatkozniuk.

Mindezzel együtt utána fogok járni a helyzetnek, és szükség esetén módosítok a rejtésen.

NZs 2019.10.06 17:10 - Nem találtam meg
Zalakarosi kesingtúra
17:10-kor érkeztünk a parkolóba, behajtáskor az út széli tábláról már csalódottan konstatálva, hogy 17:00-ig van nyitva a "rezervátom". (Hogy ez a cseppet sem lényegtelen adat miért nincs a láda leírásában? Ki tudja. Ja, van ott egy link, tényleg. Kár, hogy csak egy 404-es hibakód van rajta! Bravó, bfnp!) Gondoltuk, ha már a bölényeket nem is láthatjuk, azért a ládát megkeresnénk. Éppen kiszálltunk volna az autóból, amikor egy ember jött oda, közölte, hogy 17 óra után ez a hely, mármint a kapun kívüli parkoló is zárva van, tiltott terület, behajtani tilos tábla van és különben is mindjárt kiengedi az őrkutyákat! Mivel a leírásból az sem derült ki, tudnak-e a helyiek a ládáról, nem kockáztattuk, hogy felfedjük ezt. Mivel a rejtés a parkolótól még odébb van, és a kutyákkal való találkozást nem annyira kívántuk, inkább a gyors távozás mellett döntöttünk. Kifelé menet aztán ismét, ezúttal tüzetesebben megvizsgáltuk a tiltó táblákat (ld. fotók!). Nos, behajtani tilos tábla NINCS. A parkolóig sima közút van, ahova akárki korlátozás nélkül bemehet, azt sem tábla, sem egyéb akadály, pl. sorompó, kapu, tankcsapda nem korlátozza. Eljátszottunk a gondolattal, hogy ha valaki mondjuk 18 óra után ér ide, amikor a jóember már nincs ott, hogy figyelmeztessen, a harapós kutyák viszont kint vannak - mi van akkor..? Ha netán súlyos baleset következik be, ki lesz a felelős? Így, ebben a formában ez az eljárás durva visszaélés azzal a nyilvánvaló ténnyel, hogy harapós kutyákkal nem vitatkozunk!
Más részről viszont ez a rejtés így nem teljesíti a szabályzat azon pontját, hogy a ládának a fizetős területen kívül és folyamatosan elérhetőnek kell lennie, valamint veszélyt jelent a mit sem sejtő keresők testi épségére, ezért karbantartást kérek rá. Lehet, hogy ez a helyzet csak mostanában vált ilyenné, de figyelmeztetek mindenkit, aki netán 17 óra után merészelne ideérni, hogy vigyázzon magára!
Mára ennyi elég volt, a kesingtúrát harmadnap, a nagybakónaki szurdoknál (GCNBKN) folytattuk.
NZs & Dóri

nem túlzás ez egy szabadon látogatható közúton tessék mondani?!az információk - a rejtő helyett most tőlem.
Kolszal 2019.08.28 09:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

galilei 2019.08.22 13:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

daniandor 2019.08.21 17:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Timi első ládája! :)
Böci, Timi, Tomi, Andor [Geoládák v2.2.5]

Pumakutya 2019.08.19 10:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

droland 2019.08.18 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bockoska 2019.08.17 12:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.99
megtaláltuk
Köszönjük
!

Povi 2019.08.17 11:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.33
Tandemmal Nagykanizsa felé

ellfelek 2019.08.15 11:00 - Megtaláltam
A nyaralás egyik napja még akkor is, ha folyamatosan sütött volna a nap, akkor is ez lett volna... A rezervátum felé a kis Dotto helyközi vonatot megelőztük.. Ők is ide tartottak... Meg is értem, mert nagyon jó volt ez a hely, jobb mint amire számítottam... :)
A bölények napoztak, sétáltak, ettek, dagonyáztak... Az állatsimogatóban a kecskék kedvesek voltak... :) De a legaranyosabb jószágok, az ürgék... Egyszer csak felfigyeltünk, hogy mozog valami a fűben, elég közel hozzánk... utána már láttuk hogy ez a hely nekik nagyon kedvező és sokan vannak... De a bátorságuk is egyedülálló... :) Kimerészkednek a járatuk elé, s mikor meglátnak valami mozgást, már bújnak is el a földbe... csak a hátsó felüket láttuk soknak, amint bevágták magukat az üregükbe... :)
Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.4]

IMG_20190815_093301IMG_20190815_102209
IMG_20190815_102603IMG_20190815_093658
IMG_20190815_103747 
Dióskanyar 2019.08.13 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.07
Megtaláltuk. Köszönjük.

fodordav 2019.07.31 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.76
Megtaláltuk! E+D

GYEZegzug 2019.07.28 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.45
Három napos ládázás Zalában. Szélben, esőben, motorral, kerékpárral és gyalog.
Jó volt itt lenni ismét, augusztus végén újra jövünk.
Köszi szépen a lehetőséget.

tfmb 2019.07.25 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.52
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v2.2.5]

Parmerozpazepan 2019.07.24 09:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Most csak a láda, de régi terv a rezervátom megnézése is.

Makimókus 2019.07.24 09:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.89
Köszönöm a rejtést!

geokukac 2019.07.22 22:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.12
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Nagyon szépen elrejtett rezervátum. A bivalyok mellett az ürgék és a gyurgyalagok páratlanul lenyügözőek. Jó kirándulási úticél.

[Geoládák v2.2.5]

leg3nd 2019.07.09 10:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! - leg3nd [Geoládák v2.2.5]

llaci1 2019.07.08 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nagytage 2019.07.08 12:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.00
Köszönöm a rejtést! :)

joove 2019.07.08 09:59 - Megtaláltam
Bivalyok és ürgék. Köszönjük a rejtést.

A2M 2019.07.05 14:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

benger 2019.07.02 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

iMagination 2019.06.29 13:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Köszönjük!

TothTi 2019.06.22 14:05 - Megtaláltam
Köszi a rejtést. Érdekes.

Bőrharisnya 2019.06.17 10:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Köszönjük a rejtést.

Roberto Kesser 2019.06.15 16:55 - Megtaláltam
Mivfel siettünk, sajnos csak kívűlről, de felkerült a meglátogatandó helyek listákára!
Köszönjük a rejtést!

Alfi_71 2019.06.10 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Lachill 2019.06.01 14:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

norci&endi 2019.05.28 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! :)

Hz 2019.05.25 11:10 - Megtaláltam
Szürkítve [g:hu 1.6.2y]

vajasfok 2019.05.17 10:35 - Megtaláltam
Sávoly felől.
Belépővel. :(((

penniwit 2019.05.04 11:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

zmoolnii 2019.04.26 14:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szdini 2019.04.07 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

niksza 2019.03.30 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

buksika 2019.03.17 16:10 - Megtaláltam
Kedves Rejtő!

Oda értünk a rezervátumhoz négy óra után pár perccel. Velünk szemből sok autó jött. Szálunk ki a kocsiból és indulunk a láda irányába, erre egy ott dolgozó ránk szól, hogy elfogja engedni a kutyákat.
A kutyák szabadon mászkálhatnak, mivel nincs kerítés, ráadásul bunkó stílusban, meg se engedte, hogy megkeressünk a ládát, onnét már nem messze volt. Alig várta, hogy elmenjünk és sürgetett minket, hogy menjünk már onnan.
Kérem a képek alapján fogadja el a megtalálást.

Köszönettel:
Buksika

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2019.03.24 09:57]

C1BC8E7A-26F5-476F-A070-3A538E9B5A65FA27D712-6747-49C8-861E-3F70A68F0697
60F6EE32-8406-46C5-B124-DA940FA42CD1 
idrisi 2019.03.10 11:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

május 15. 2019.02.26 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Szuszi01 2019.02.09 13:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bubu&vahur 2019.02.09 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

attbuda 2018.12.29 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

motek2.0 2018.12.22 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Akubb 2018.12.22 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

becko 2018.12.02 10:23 - Megtaláltam
ok

picuresnagyur 2018.11.18 13:28 - Megtaláltam
köszi

noattila 2018.11.04 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kaktusz69 2018.11.02 14:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Hey-ho 2018.11.01 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szaboist 2018.10.20 11:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4f]

v.bogika 2018.10.14 12:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
Zalakaroson pihentünk, hazafelé beugrottunk megnézni a bivalyokat.

A park egyedülálló értéket mutat be. Szerencsére részesei lehettünk egy terelésnek, megnéztük a dagonyázó bivalybébiket, felmásztunk a kilátóba, okosodtunk, lovakat, szamarakat nézegettünk, kecskéket és borjút simogattunk. Előtte mellesleg a láda is meglett, eléggé könnyen! :) Köszi!!

Ajtony 2018.10.14 09:52 - Megtaláltam
Gyors találat, köszönet a rejtésért! A rezervátumba nem mentünk be. Elég bivalyt látunk közvetlen közelről a bőszénfai szarvasfarmon, meg a Zalavár melletti réten legelészni.

Zerind HUN 2018.10.14 09:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 4.12
Régóta hiányzott már ez az ősláda a megtalálásaim közül, most gyorsan kitértünk ide is. A látnivalót nem néztük meg, mert nem akartunk belépődíjat fizetni. Bőszénfa mellett ingyen is láthatunk bivalyokat. A ládába véletlenül az egy nappal korábbi dátumot írtam be.

karcsi9641 2018.10.13 14:34 - Megtaláltam
Gyors találat, Köszömöm a rejtést!

petheovacka 2018.09.29 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.95
Kisbalatonos kör Szabinával. Kösszi a rejtést!

20180929_164518 
Törpe80 2018.08.24 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.15
Bringával jól megközelíthető. Köszönjük.

kezsmara 2018.08.20 17:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

András04 2018.08.13 14:02 - Megtaláltam
.

Bolondok 2018.08.13 14:01 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

pappcsalád 2018.08.13 13:41 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.0d]

Wilka74 2018.08.10 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.85
Nagyon jól éreztük magunkat. A gyerekeket inkább az ürgék érdekelték, de azért a bivalyokat is meglestük. Köszönet a rejtésért!

kgabi 2018.08.07 10:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

kyxat 2018.08.05 14:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Csiga18 2018.08.05 14:57 - Megtaláltam
Juppiééé, megtaláltam! [g:hu 1.5.4]

nóri269 2018.07.31 13:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Köszönjük a rejtést, 100. geoládám! :)

Ich.. 2018.07.29 12:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

IMG_20180729_122558 
BaLiAnIz 2018.07.14 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.70
Megtaláltuk, köszönjük. :)

szaszkievics 2018.07.14 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Bringaparti HRita, KesserHercegnővel, mosolyogós, boldog keresés és találat! Ismét szép és klassz helyeken jártunk!
Zalakomártól, Kis-Balaton bringakörön. Köszönjük!

P1290567P1290568
P1290572P1290577
P1290592 
HRita 2018.07.14 11:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Thanos 2018.07.10 16:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Butchman 2018.07.10 16:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Dkari1 2018.07.07 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Dombos Család 2018.07.03 10:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Hepur 2018.06.15 18:46 - Megtaláltam
Kis-Balaton és környékének felfedezése során kerestük fel. Zárás előtt nem sokkal érkeztem, mégis sikerült látni a bivalyokat, gyurgyalagokat, fecskéket, ürgéket is. Szuper hely.

vakoge 2018.06.02 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

piroskanape 2018.06.02 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Punawelewele 2018.05.31 17:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Szemán 2018.05.28 11:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Pirates 2018.05.20 18:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.69
Köszönjük a rejtést.

enagy 2018.05.19 16:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

fris61 2018.05.18 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Nagyon érdekes a rezervátum. Ajánlom.

rianas 2018.05.17 17:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

BoViKa 2018.05.09 10:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.11
Kecske, fecske, komondor, bivaly, csacsi, ló, ürge jah és egy geoláda! Köszönjük a rejtést!

bivaly borjúvalahol arra van a láda
Szekat 2018.04.15 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Kazsimers 2018.04.01 23:59 - Megtaláltam
.

ungvarisari 2018.04.01 00:00 - Megtaláltam
Imádtam!!

H+W 2018.03.30 15:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Nagyon tetszett a rezervátum. A szekrény nyitogató játék morbid, de vicces. Köszi a rejtést!

DSC_5526DSC_5543
HUNJack15 & Hippi72 2018.03.25 11:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Köszi a lehetőséget!

kivancsifancsi 2018.02.03 10:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.26
Hévizi hétvégére menet tettünk egy kis kört a környéken. Hatalmas volt a sár, így a rezervátumlátogatást most kihagytuk, talán majd egyszer jó időben. Köszönjük a lehetőséget.

VikiVöki 2017.12.31 18:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.95
Köszönjük.

Szilvil 2017.12.27 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi! :)

dev86xr 2017.12.27 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi! :)

kisback 2017.11.21 09:52 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, bejártuk a rezervátumot is, szuper hely!

Gyugyu95 2017.11.04 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.25
Megtaláltuk!Köszönjük a lehetőséget! :)

bobák 2017.11.04 13:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.08
Zalakarosi hosszú hétvégén kirándultunk a Kányavár szigetre. Az ottani ládát már pár éve megkerestük, most visszafelé bejöttünk a rezervátumhoz ezért a ládáért.

23423427_1131327293666670_1096001143_o23379445_1131327353666664_866344618_o
23423616_1131327443666655_1540644366_o23377331_1131327320333334_1615526098_o
PAS 2017.11.01 13:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.34
Köszi!

earl77 2017.10.31 14:16 - Megtaláltam
.com-os megtalálás szinkronizálása.

Köszi a rejtést!

tothfamily 2017.10.30 10:23 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Orion21 2017.10.21 13:40 - Megtaláltam
Köszi

Mancilla 2017.10.21 13:40 - Megtaláltam
Köszi

csörike és maci 2017.10.19 00:00 - Megtaláltam
Ok.

R.Guszty 2017.10.01 10:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Wladin 2017.09.22 23:59 - Megtaláltam
Megvan, köszi.

20170922_122911 
Maszat1 2017.09.10 16:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Érdemes volt ide eljönni! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20170910_161918IMG_20170910_152344
erbeo 2017.09.10 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

halaszkiraly 2017.09.05 13:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Ka_Csa 2017.08.22 13:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.30
Köszi a rejtést!

Aklarus 2017.08.22 13:50 - Megtaláltam
Köszönöm, megtaláltam! :)

Blaiserman 2017.08.22 11:10 - Megtaláltam
Köszi megtaláltam.

Eszti és Robi 2017.08.15 13:45 - Megtaláltam
Nem hallottunk még a helyről, a környéken sem nagyon jártunk még, nem is értettük, mi ez a sok túrakerékpáros. Ez utóbbit a nap többi ládáján és a vidék megismerése után megértettük.
A rezervátum jó hely, tetszettek az ürgék is.

2017-08-15 12.01.012017-08-15 12.09.54
2017-08-15 12.26.18 
nrudi 2017.08.14 17:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [ZMER]

Evila 2017.08.13 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Köszönjük a rejtést. Érdekes hely ez a rezervátum.
Dani és Evelyne

Bakelitusz 2017.08.07 00:00 - Megtaláltam
Könnyen megtaláltuk. Köszönjük.

szabo.csalad 2017.08.01 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Szép bivalyok, aranyos ürgék, jó séta!

swbarbi 2017.07.27 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Cler 2017.07.26 11:00 - Megtaláltam
Koszonjuk a lehetoseget! Nem vagyok azonban biztos, h a lada ott volt, ahol eredetileg rejtve volt. Egy oszlopon hevert messzirol lathato modon. Mi egy szinttel lentebb (talajszintre) helyeztuk es agakkal takartuk. Igy ugyanott maradt, mint ahol talaltuk viszont mar nem lehet egyertelmuen eszrevenni.

Kosovo671 2017.07.25 12:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.67
Megtaláltuk. Köszönjük.

Meryem 2017.07.25 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Olyan sokan voltak, hogy a rejtés után volt már csak parkolóhely. Csodálom, hogy senki nem vitte még el a ládát, annyi kocsi volt.
Nagyon tetszett a rezervátum. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A kedvenceim az ürgék lettek, órákig el tudtam volna nézni a futkosásukat :)
Képek később.

10yei 2017.07.18 12:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.15
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tazi74 2017.07.18 11:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Alex és Rami 2017.07.08 23:59 - Megtaláltam
Köszönjük :)

mozgo 2017.07.02 15:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

DSC_0457 
Loxy 2017.07.01 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

rozsagab 2017.06.18 15:56 - Megtaláltam
A doboz eltűnt, a fedele és az elázott, olvashatatlan logbook egy lila zacskóban volt egy fatuskó mellett. Pótlásra szorul.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.08.03 19:14]

2018.03.22.
Új ládát új helyen megtaláltam, köszönöm a rejtést.

IMG_20170618_155934IMG_20170618_155815
IMG_20170618_155657 
zoo_lee+Edit 2017.06.05 11:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Edittel közösen.

angicsku 2017.05.28 12:32 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! :)

galadka 2017.05.26 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.95
Ezt nem volt bivalynehéz megtalálni! :)

malabetty 2017.05.25 14:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Fantasztikus helyen kirándultunk, köszönjük a rejtést!

IMG_1264 
Lia & Zotya 2017.05.21 15:39 - Megtaláltam
Kis-Balaton kör bringa túra alkalmával megtaláltuk! Köszönjük!

2pocok 2017.05.15 12:32 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.50 súly: 2.20
Gyors találat!

Guszti 2017.05.15 12:32 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.00
A rezervátumba érdemes bemenni.
A lovaskocsival a kör nagyon élvezetes volt.
Andi (2pocok), Alíz, Guszti

Geocaching Hunters 2017.05.01 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Geocaching Hunters! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2017.04.30 13:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

BLUEway💙2016! 2017.04.16 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.66
Sokan voltak ma itt, még parkolóhelyet is alig találtunk. THX.

20170416_13265820170416_133219
20170416_133229 
Puzzle Apartman Gyula 2017.03.25 00:00 - Megtaláltam
Zalakarosi szállásról levadászva. Ez most csak egy pont lett...

karakai 2017.03.18 13:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.20
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

mazsola069 2017.03.15 12:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Szmájlira cserélve, mától ez is rámvigyorog. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20170315_122738IMG_20170315_123020
IMG_20170315_130501 
Balázs1984 2016.12.28 00:00 - Megtaláltam
:-)

Halász család 2016.11.26 12:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

büfés 2016.11.20 15:43 - Megtaláltam
Egy újabb élmény. köszönöm a rejtést.
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.
Turistaember 2016.11.16 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Megtaláltam! Köszönöm, hogy hozzásegítettél a hely megismeréséhez! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Antissimo 2016.11.02 12:59 - Megtaláltam
Érdemes eljönni megnézni a bivalyokat.

turani 2016.10.08 15:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

timken31 2016.09.27 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zsolt34 2016.09.27 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

palace 2016.09.25 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

KOL*Team 2016.09.13 17:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Lilien 2016.09.03 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Hát valami lenyűgöző ez a hely!!!! Köszi a rejtést!

...
... 
ENKELI 2016.09.03 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Nagyon élveztük a rezervátumon belül lenni.
Félelmetesek voltak amikor pár méterre voltak a hajszálnyi kerítéstől.
Az ürgéken meg majd megszakadtunk.
A láda felé menet pedig békatengerbe csöppentünk.
Köszi a rejtést!

acsi53 2016.08.27 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Köszönjük a rejtést!

kolett 2016.08.27 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Kicsit megnőtt már a fú a láda körül, de még jól fogható :)

Dad&Me 2016.08.15 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Snipermaster 2016.08.13 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Jó nagy terület, fél napos program gyerekekkel (akik nagyon élvezték). Az ürgék is látványosak (ami a leírásból nekünk nem derült ki), sok információs tábla, rendezett környék és érdekes állatok.
A rejtek nem lett túlbonyolítva, de így is jó.
Köszönet a rejtésért!

Nagyfiam20160813_113546
20160813_11403220160813_121549
Kisfiam 
MoZ 2016.08.11 15:36 - Megtaláltam
Szuper! Rezervátum 10 pontos!!!

Manala&Snake 2016.08.11 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük!

TáboryElemér 2016.08.08 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük!

Ani&Roli 2016.08.06 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Megtaláltuk,köszönjük :)

WADMAC 2016.07.17 14:15 - Megtaláltam
Köszönjük!

Jadrana 2016.07.17 14:15 - Megtaláltam
Érdekes volt, köszönjük!

kcsaba82 2016.07.14 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Imperator Csaba 2016.07.13 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam! :-)

Hoodlum 2016.07.02 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Köszönjük a rejtést!

geoládászok 2016.06.21 11:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Köszönjük! Az idő sürgetett és nem tudtunk bemenni, de azért kívülről is lehetett őket látni.

dsnine 2016.05.29 19:03 - Megtaláltam
Megtaláltam.

szalmakalapos 2016.05.22 17:03 - Megtaláltam
A nap utolsó ládája, köszönöm a rejtést !

Petyóó 2016.05.22 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Meglett, köszi a rejtést!

Liberty 2016.05.18 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.20
43/10. Balaton körüli ládatúra.

A Bubalus bubalusokhoz még visszatérünk egyszer. Köszönöm a lehetőséget.

Zalakomár címere
Holnap 2016.05.14 23:59 - Megtaláltam
Érdekes, élménnyel teli nap volt.

laszloistvan 2016.04.30 16:01 - Egyéb
Szerintem ez valami régi láda romja lehet, talán még a régi helyen. Privátban egyeztetünk.

beta 2016.04.30 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.00 súly: 2.08
A ládában minden szétrohadt. A hozzá vezető úton és a láda körül is magasan nő a csalán. A rezervátumot érdemes megnézni. A rejtés katasztrófális.

clown 2016.03.27 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.13
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést!

syradan 2016.03.23 15:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.41
TFTC!

pihe 2016.03.19 12:00 - Megtaláltam
Headshot! Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

jegmadarka 2016.03.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.48
Megtaláltuk,köszönjük.A láda belseje nagyon megviselt.

gege68 2016.02.06 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

urbanj 2016.01.30 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.20
Csak a ládát kerestük meg, aztán mentünk tovább Ábrahámhegy felé. A doboz a rejtekben köszöni szépen jól van. :)

feel2006 2016.01.23 14:48 - Megtaláltam
sziszko-val közös találat lett volna, de sajnos nem találtuk, pedig minden "mesterséges" tereptárgyat átnéztünk.

Kérem a rejtőt a feltöltött képek alapján ha lehet, hagyja jóvá a megtalálásunkat.

http://geo.zsolti.eu/tracklogs/maps/2016.01.22-24.html

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.02.25 18:13]

sziszko 2016.01.23 14:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Kérném a Rejtőt a képek alapján fogadja el jelszó nélküliként a megtalálást,mert hült helye volt a ládának. Feel2006-al közösen kerestük,sajnos eredménytelenül. köszönjük!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.02.25 18:12]

20160123_14475420160123_144808
20160123_14482820160123_144920
20160123_144934 
uno20001 2016.01.16 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

laszloistvan 2015.12.30 15:30 - Egyéb
A jelzések nyomán kiszálltam ellenőrizni, de minden rendben van. Csak arra tudok gondolni, hogy régebbi információk alapján, a régi helyen, valami régebbi láda romjait találták meg az utóbbi keresők (amit egy 08.21-i fénykép is mutat a lapon).
A láda fél éve új helyen van, tessék néha frissíteni az információkat keresés előtt!

kitkat0123 2015.12.26 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést, a láda nagyon rossz állapotban van.

rubin55 2015.12.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.66
A láda nagyon rossz állapotban van, szét van törve, teljesen el van ázva.

salem.macska 2015.12.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 1.48
A láda nagyon rossz állapotban van.

igilight 2015.11.28 10:22 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Lilah&Lackó 2015.11.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.17
Zalakarosi pihenésből hazafelé tartva megnéztük a bivalyokat. Előtte a ládát is megtaláltuk. Nekünk pár méterre arrébb mutatott. A láda állapota botrányos: teljesen penészes, ázott, a láda szét van törve, ráadásul benn a csalánosban hever.
A belépő 650 Ft, a tanösvényen az információs táblák olvasmányosak.
Köszönjük a rejtést.

Lilah&Lackó

Hajnalék 2015.10.29 12:30 - Megtaláltam
Zalakarosi őszi szünet alkalmával kerestük meg.

Kiaribua 2015.10.27 13:40 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

majd_máskor 2015.10.26 16:20 - Megtaláltam
Hévízről hazafelé meglátogattuk a rezervátumot és begyűjtöttük a ládát

lanius 2015.10.20 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

stmester 2015.10.16 13:35 - Megtaláltam
a láda több darabban széttörve, minden papír penészes benne és fatuskóban van, az szerintem nem mesterséges tereptárgy
megközelíteni egy árkon kell ami félig van vízzel, mert kicsit esett az eső, a csalán erdő már elég magas

hubuska 2015.10.12 10:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

dzoli1 2015.10.05 00:00 - Megtaláltam
Zalakarosi és környéki ládázás.

Skali&Margó 2015.10.03 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.89
OK!

kisgida88 2015.09.15 12:06 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszönöm a lehetőséget. :-) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

SagiK 2015.08.25 17:00 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

carmin 2015.08.23 09:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

 
Odin 88 2015.08.22 13:17 - Megtaláltam
Odin 88 a kalandor erre járt. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

bagolyvera 2015.08.22 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! Nagyon szép hely a rezervátum!

lembo 2015.08.21 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.67
A strandolásra alkalmatlan idő miatt kirándulással töltöttük a vonyarci nyaralás napjait.
A késői időpont miatt nem tudtunk bemenni a rezervátumba, meg siettünk vissza Balkan Fanatik koncertre.
A láda eléggé megviselt állapotban van, a logfüzet használhatatlan.
LEMBO

 
GeoPatikuS 2015.08.21 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

RichieRics 2015.08.21 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Dorkával közös nyaralásunk 5. ládája. Ha a láda közvetlen környezete nem is, a Bivalyrezervátum területe nagyon szép, és sok érdekességet lehet megtudni :)

Đorka 2015.08.21 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.05
A Kányavári-szigettől gyalogoltunk a rezervátumig. Fárasztó volt, de megérte. A láda környékét kezdi eluralni a természet, de még simán kereshető. :)

Zolnai 2015.08.20 12:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.04
Megtaláltuk :-) [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

jupipi 2015.08.19 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.21
Évek óta tervben volt a rezervátum meglátogatása - és nem okozott csalódást!
A láda is könnyen meglett - köszi a rejtést!

GCnikipisti 2015.08.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Megtaláltuk csak sajnos esett az eső így a rezervátumot nem tudtok meglátogatni:-(

ArNick 2015.08.09 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Szőkedencsről a 700 éves hárs irányából érkeztünk kerékpárral. A faluban a Kossuth utcára letérve, majd az autópálya alatt áthaladva, a Zala-Somogyi határárok keleti töltésén vezető kavicsos úton haladtunk tova, míg el nem értük a hidat, és a vasúti átjárót.

Aztán jól meglepődtünk, mert egyszer csak bent találtuk magunkat a rezervátumban, és így nem belépőt, hanem kilépőt kellett volna fizetnünk a bejárathoz érve. :)

Ugyanis mint utólag kiderült, ezen útvonaltervünkkel rátévedtünk valamiféle Kis-Balaton kerülő kerékpárútra, aminek a rezervátumon áthaladó szakasza fizetős(!).

A geoláda az egyértelmű leírásnak hála, gyorsan meglett. Köszönjük!

Szili83 2015.08.04 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a rejtést.
Utána meglátogattuk a rezervátumot. Mint kiderült érdemes volt... Szemtanúi lehettünk egy bivalyborjú első perceinek....

19izsi73 2015.07.29 00:00 - Megtaláltam
Most is csak a bejáratig jutottunk el, mivel másnap kívántuk utunkat erre folytatni...azonban ez most sem sikerült, mivel az idő kifogott rajtunk...

 
molb 2015.07.28 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

pataiadri 2015.07.28 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Nagyon tetszett a tanösvény, az állatok. Bringával, Balatonszentgyörgyről.

Sanchoo és M. 2015.07.15 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Pamaccsal, a többiek pancsolni mentek Zalakarosra. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Csibék 2015.07.14 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük

Viczi 2015.07.13 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.76
Kicsit szomorkás volt az idő, a fürdés helyett ezért választottuk ezt a programot. Elején egyből lehet kecskéket simogatni, a kisfiam innentől meg volt nyerve. Utána ürgék és bivalyok.
Mikor a ládát keresgettük, odajött egy úr, hogy erre ne nagyon menjünk. Dáviddal, Dórival és a szüleimmel.

 
njuca 2015.07.12 19:45 - Megtaláltam
Engem a koordináták másik objektumhoz vezettek, de nézve a letaposott növényzetet, megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

jeti-matterhorn 2015.07.01 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

berkyék 2015.06.29 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük.

Sorex 2015.06.25 15:59 - Megtaláltam
Közös találat Astacusszal és Mukival.

astacus 2015.06.25 15:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Közös találat Sorexszel és Mukival. Mukinak az első alkalom a rezervátumban, nekünk sokadik. Ennyi ürge még sosem volt itt, úgy lehetett őket megfigyelni, mint az állatkerti prérikutyákat.

szulez 2015.06.24 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
Miután megtekintettük a hazánkban őshonos bivalyokat megkerestük a ládát is az új helyén. Szép ládát találtunk, csak épp kincs nem volt benne. Feltöltöttük.
Zoli, Helga, Baranabás, Mártika, Bíbor

 
kenderes 2015.06.20 13:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

laszloistvan 2015.06.15 17:00 - Egyéb
Teljes felújítás: új láda új helyen (kirándulással, Kányavári szigettel (GCKANY) együtt), új, bővített webanyag.

bmarianna 2015.06.13 06:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.30
A láda nincs meg, de a bivalyokat láttuk! Kérem a képek alapján elfogadni!
bmarianna és HA8LCA

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.12.21 13:03]

 
dendeocse 2015.06.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
A láda teteje törött, és be van ázva.

Lia és Sanci 2015.05.14 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtčst! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Varázslajos 2015.04.18 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk :)

Röné 2015.04.18 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk :)

metal17 2015.04.16 08:20 - Megtaláltam
Zalakarosról jöttünk át. Köszi.

Zazi és a Lányok 2015.04.07 16:32 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.88
Ezennel a rezervátumba nem mentünk be, mivel nagyon lógott az eső lába. Nagy mozgás nem volt a területen. Gyerekekkel ha erre járunk, megnézzük.

Jól néz ki! 
tgabika89 2015.04.06 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Barbi és Bendőke 2015.03.29 12:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.10
A Kis-Balaton körüli kerékpártúránk közben találtuk meg a ládát. A rezervátumba nem mentünk be, mert sokalltuk a belépőt, de nem is baj, mert egy kicsivel odébb találtunk egy állatsimogatót, ahol nemcsak láttunk, hanem meg is simogathattunk egy bölényt és sok más állatkát.

Rubor 2015.03.01 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.63
A farönknél megtaláltuk, köszi a rejtést!

Füles csapat 2015.02.23 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.62
Megtaláltam

mackomisi12 2015.02.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.58
Jó kis helyre vitt a láda.A láda egy farönk mellett pihent takarás nélkül, ezért pár méterrel odébb kerestünk neki egy védettebb helyet, és le is takartuk, nehogy valaki elvigye mint valami eldobott szemét.

bakancsos 2015.02.01 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.18
Zalakarosról hazafelé kerestük meg ezt a ládát. A madár sem járt ma errefelé. Zalakomáron keresztülmenve lassan mentünk nehogy kiszaladjon elénk egy pulya gyerek,döbbenet sehol egy fehér ember.

Utazók 2015.01.16 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

geree 2014.12.12 13:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Kilátó 2014.11.11 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.34
Kis-Balaton kerékpáros kör alatt

 
Kpuppa 2014.11.04 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

danpan 2014.10.25 16:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

MoGeMaP 2014.10.11 17:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.05
Megtaláltuk! Törve, beázva.

Benkoek 2014.10.11 00:00 - Megtaláltam
Kicsit beázott

vieva 2014.10.02 00:00 - Megtaláltam
megtaláltam.

nmárti 2014.10.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Köszi a rejtést!

 
laas 2014.09.28 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Az élmény a lovaskocsizással lett teljes a rezervátumban! Köszönjük!
Laas, Zsuzska76, Attila

strem 2014.09.28 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

NagyKG 2014.09.27 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Megtaláltam, köszi!
GCTOUR alkalmával.

Szabó família 2014.09.27 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

GCTOUR közben.

gusty 2014.09.27 10:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

dienespeter 2014.09.23 12:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

molylepke 2014.09.20 12:05 - Megtaláltam
Köszönöm! Tényleg rengeteg a szúnyog... A rezervátum nagy élmény volt, főleg az ürgék :)

donbosco 2014.09.03 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Bivalycsordát már láttunk, most csak a ládáért jöttünk. Azt viszont a szúnyogok nem akarták odaadni. De azért sikerült. Köszi.

sytex 2014.09.03 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. K&G [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

vicm23 2014.08.20 18:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

tomkess 2014.08.19 18:50 - Megtaláltam
Gyors pontvadászat, köszönet a rejtésért.

tiktak 2014.08.18 09:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Szép a rezervátum, Zalakomárból biciklivel, a 40km-es túra részeként.

(a ládánál picit sok a csalán...)

petjoci 2014.08.13 11:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Panda88 2014.08.11 12:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Nándor 2014.08.11 09:06 - Megtaláltam
Köszi a rejtést

goligon 2014.08.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
Muszáj volt felkeresni a potenciális mozzarella forrásokat:) Köszi!

csillu89 2014.08.10 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Judit és Béla 2014.08.09 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.98
Megtaláltuk.

MarIst 2014.08.05 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.72
Köszönjük!

Crusader 2014.08.05 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 2.5 átlag: 2.17 súly: 3.38
Köszönjük! Árpi, Máté, Nóra, Zsuzska, Én

ovaricsalad 2014.08.04 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Fanni és Tomi 2014.07.31 18:15 - Nem találtam meg
Nem talaltuk meg, pedig ketten atfesultuk a kornyeket. A csalannal, pokhaloval meggyult a bajunk.
A rezervatumhoz vezeto ut szelerol lefenykepeztem a kornyeket, majd feltoltom, ha hazaertem

ÚtBivaly
Kerékpár túra 
Hodito Hodok 2014.07.31 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.26
Köszönjük a lehetőséget!

Atesy83 2014.07.29 19:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
A rezervátumot is megnéztük. Nagyon aranyos a kis szamár, de nem akart közel jönni. Egyébként aki nem vidéken nőtt fel sok újat mutat. Érdemes megnézni.

kapaja 2014.07.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.88
Köszi a rejtést.

kojak 2014.07.16 14:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
a láda kissé beázott, és jó sok a csalán! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

tred 2014.07.12 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

nagypista 2014.07.11 14:30 - Megtaláltam
MEGTALÁLTAM.

RoriZo 2014.07.10 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

braunfrici 2014.07.09 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.99
Zalakarosi nyaralás, ötödik nap 19.láda.

Braunka 2014.07.09 11:45 - Megtaláltam
Találka kessertárssal, aki utolag látva igen csak tapasztalt :O
Sajnos elkapott az eső, testvérem fél a kecskéktől :DD

JAck:66: 2014.07.09 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
1104, megérett a meggy.

marsoka 2014.06.24 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megvan.

Imi Ari Bella 2014.06.21 19:38 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.57
Köszönjük a rejtést! Megnéztük a állatokat is. :)

vizes 2014.06.18 17:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

lghost 2014.06.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Érdekes volt a hely.Köszi.

öregmedve 2014.05.03 09:50 - Megtaláltam
Körbeszaladtunk, és megsimogattuk azokat az állatokat, amelyek hagyták magukat.

lepke 2014.05.03 09:50 - Megtaláltam
Ürgét jobban szerettem volna látni, de sajnos nem mutatkoztak ezek az aranyos kis állatkák. Ellenben a bivalyok, szamarak, kecskék számosan legelésztek. Igazából a Kányavári szigethez árukapcsolt utazás során jöttünk el ide, amúgy nem lett volna különösebb késztetésem.

Jámbor bivalyAranyos kecskék
Öregmedve ismerkedik a kecskékkel...és a szamarakkal
Oriza 2014.04.28 16:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Nargoth 2014.04.27 14:30 - Megtaláltam
Köszönjük! Szép kis hely, nem mentünk be, de az út mellől is láttunk bivalyokat.
A belépő nem 250 Ft, hanem már 650 ft.

rosie 2014.04.27 14:30 - Megtaláltam
Vasárnapi kerekezés.

Lancelo-T 2014.04.23 12:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Bivalyok után a ládát is felleltük.

kovjutka 2014.04.23 12:12 - Megtaláltam
Ha ezért a ládáért ide eljön az ember, akkor már kötelező bemenni a rezervátumba is, megéri !

goolyoo 2014.04.17 18:32 - Megtaláltam
Nagyon jó volt, köszönjük.

ga214 2014.04.12 13:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kovtom72 2014.04.04 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.13
Nagyon jó kis hely, tényleg érdemes bemenni és megnézni az ürgéket, bivalyokat. Gyerekek nagyon élvezik. A láda nedves, ezt cserélni kellene. köszi, hogy megmutattad a helyet.

GeoMelinda 2014.04.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.04
A láda tartalma el van ázva, érdemes lenne cserélni a logbookot. Amennyire tudtuk kitakarítottuk, és a használhatatlanná vált bepenészedett ajándékokat és a szemetet is kiszedtük. A bivalyrezervátumba most nem volt időnk bemenni, de egyszer még ellátogatunk ide! Köszönjük a rejtést!

A 7 Mestervadász 2014.03.21 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.25
Köszi a rejtést!

Gubirobi 2014.03.18 10:58 - Megtaláltam
Zalai "velnesszgeokess" túránk alatti kirándulások során megtalálva.
A rezervátum melletti parkolóban álltunk meg és egyértelmű volt, hogy megnézzük a bivalyokat is, nem csak a ládát.
A belépő 650 HUF volt fejenként és még vettünk hozzá eleséget az állatsimogató miatt Nórinak.:)
Ott is kezdtük meg utunkat és a kedves kecskefajzatok és öszvérek már sorba is álltak a csemegéért, így Nóri ezévi legnagyobb népszerűségi eredményért érte el. persze egy idő után kiütközött a kecskék pofátlansága, amit azért ellensúlyozott a 2 kisgida jópofasága.
A rezervátum kijelölt útján ezután megnéztük a bivalyokat is és az ismertető tábláról pár hasznos infót meg is tudtunk róluk, életmódjukról. A bivalyok mellett magyar szürke marhákat is láttunk és a kilátóba is felmásztunk.
Nagy élmény volt a kihelyezett távcsőben ürgékre vadászni.
Jó élmény volt, köszönjük a lehetőséget!
A ládaoldalt egy szóban tudnám jellemezni, de ez most legyen a puritán.:D
Közben állam lesett a 4 feletti ládaoldal megjelenés értékelésnél. Ennyit az értékelési rendszerről.:(

 
Párduc50 2014.03.09 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.76
OK!

Zsé papa 2014.03.08 13:50 - Megtaláltam
Köszi! Kicsit nedves a doboz tartalma, egyébként adta magát a rejtés.

 
Pepeee 2014.01.20 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.00
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést!
Pepeee és Heni

csjani 2014.01.12 11:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Megtaláltam köszi a rejtést.

Kázmér és Párja 2014.01.09 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Köszönjük.

 
brutte 2014.01.02 18:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

felfedező01 2014.01.01 12:09 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.58
Nem volt nehéz megtalálni. A láda beázott. A bivalyrezervátum nagyon tetszett, jó kis séta volt az év első napján.
Köszi a rejtést!

BivalynézőJó a kilátás!
Kecskék is vannakÁzott láda
Katka 2013.12.15 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk. szčp a rezervátum [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

bekrisz 2013.12.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.91
Egy pihenős-wellnessezős hétvége után hazafelé jövet...:) köszi a rejtést!

angyalka&ordog 2013.11.09 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.86
Köszönjük. Érdemes volt odáig elkerekezni. Kedvesek az ott dolgozók, szépek a bivalyok és élmény a csacsi fülét vakargatni.:-)

stadri 2013.11.03 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Köszi a rejtést, tetszett a rezervátum is!

juleslucas 2013.11.03 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Hosszú hétvégénk utolsó ládája a bivalyok előtt :)

Köszi

Bau_family 2013.11.02 00:00 - Megtaláltam
ok

gabor500 2013.10.29 10:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

GCRZRV_20131029102721.jpg 
öfi és nufi 2013.10.27 11:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.08
megtaláltuk

Bakancska 2013.10.23 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.77
Sziasztok!

A tervekhez képest egy év késéssel, de meglátogattuk a rezervátumot. Jó időben kellemes séta!

Köszönjük!
Eszter, Bakancska

tormagab 2013.10.22 00:00 - Megtaláltam
Jó hely.

dabcsi 2013.10.19 10:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2013.09.13 15:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.01
Kerékpáros kupa 57 km első találata.
Inkább csak amolyan szürkités volt, de ez a mi hibánk is, mert nem mentünk el a bivalyokig. De ők se jöttek hozzánk! :-)
Az oldal megérdemelne egy kiss frissitést, bővitést. Pl. a belépő most 650 Ft.

Az előző megtaláló szépen visszarejtette a ládát, nem láttuk meg egyből.

Péter60 2013.09.13 15:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.02
Bringás Kis-Balaton kerülés során.

szunyog81 2013.09.13 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Nagyon jól éreztük magunkat a Bivalyrezervátumban. Nagyon jó volt a sétakocsikázás is, érdemes kipróbálni.

neogeo 2013.09.08 15:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.60
Megtaláltuk. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

zsbodor 2013.09.07 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.22
Hétvégi családi túrázás alkalmával. (1/7)

aicon 2013.09.04 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28e] [wapon beküldött szöveg]

sinus90 2013.08.30 17:50 - Megtaláltam
A Kányavári sziget ládájától gyalogosan az országúton. Bizony elég fárasztó volt. A tömegközlekedés elég ritka errefelé, ráadásul a Kis-Balaton elágazásig/tól sem lehet busszal eljutni, meg ennek a bejáratánál sem találtuk meg a megálló tábláját..
Annyi szerencsénk azért volt, hogy az utolsó néhány száz méterre felvett bennünket egy pár. Gyorsan ránéztünk a bivalyokra, aztán elrohantunk a ládáért és máris kocogtunk vissza, a nap utolsó buszjáratának elérése érdekében. Nagyon nagy szerencsénkre kifelé is felvett bennünket egy úr és bevitt a falu egyik buszmegállójába. A nap így is hosszúra sikeredett és a megtett táv kb 15 km, ami a beteg lábammal nem volt semmi!

a bivalyokFogadó épület
info 
melinya 2013.08.23 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget:-) [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

krumplifej 2013.08.22 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 1 átlag: 2.83 súly: 2.68
Tényleg közel vannak az állatok, és nem csak a bivalyok.
A belépő a leírással ellentétben 650Ft (felnőtt).

Domos 2013.08.21 17:22 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.39
ok

Piás 2013.08.20 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Nagyon klassz hely, a dagonyában van bivaly gazdagon.
Köszi a rejtést

Lopakodó 2013.08.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Nagyon tetszettek a bivalyok. Köszönjük a lehetőséget!

rétihéja 2013.08.18 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
A legnagyobb élmény a bivalyok dagonyázásának 2 m-ről való szemlélése volt. Ürgét keveset láttunk csak. Köszi

baranyaifiú 2013.08.18 11:10 - Megtaláltam
ok!

Szöszke15 2013.08.18 11:10 - Megtaláltam
Megvan!

tmolli 2013.08.18 11:10 - Megtaláltam
Köszönöm!

igelkott 2013.08.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.80
Bringával: Bivalyrezervátum - Kányavári sziget - Kis-Balaton Ház - Récéskúti Bazilika

 
SirLes 2013.08.12 17:13 - Megtaláltam
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]

CicóMicó 2013.08.11 00:00 - Megtaláltam
Siker!

geooszi 2013.08.11 00:00 - Megtaláltam
Meglett, köszi!

Duciék 2013.08.09 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.66
Megtaláltuk. Köszönjük!

Dozoek 2013.07.30 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.19
Megtaláltuk. Zalakarosi nyaralásunk keretében fedeztük fel a rezervátumot, kihasználva hogy nincs 45 fok. A rezervátum rendkívül igényesen van megépítve, nagyon tetszett a tanösvény is.Voltunk a kilátóban, simogattunk kecskéket, láttunk dagonyázó bivalyokat, lustán kérődző szürkemarhákat! Élmény volt, köszönjük!

anettnori 2013.07.28 16:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Jártam már itt régebben, most csak a ládát kerestük meg. A látnivaló remek, de azért nem mindegy, milyen időben érkezik az emberfia.

Köszönet a lehetőségért!

Maci és Honey 2013.07.27 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Ekarp 2013.07.25 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
A rezervátumban már jártunk korábban, most csak a ládáért kanyarodtunk erre. Köszönjük a rejtést!

tabu 2013.07.25 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Nyaralásunk alkalmával a második megtalálásunk!

fujték 2013.07.24 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

steinmiki 2013.07.24 10:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

zolikonta 2013.07.22 16:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 2 átlag: 3.00 súly: 2.81
OK.

Egyébként a leírás nem túl részletes. A belépő sem 250 Ft már. Infókat itt találtam: https://www.bfnp.hu/magyar/oldalak/kis_balaton_bivalyrezervatum/1/1

CyberWolf59 2013.07.21 12:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.11
Köszönjük! Már jártunk itt,de a láda miatt visszajöttünk.

Zolee@ 2013.07.10 12:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.31
Megtaláltam. Egyébként a láda leheten bent is a rejtés okán, gondolom a nemzeti park is bele egyezne, pótjelszó meg lehetne kint mindenki örömére. A park egyébként szép kár kihagyni , rengeteg ürge is van nagyon aranyosak.

Köszönöm a lehetőséget.

Tapsifüles 2013.07.04 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.17 súly: 3.64
Megvan.

vorlac 2013.06.30 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Érdemes megnézni a bivalyrezervátumot is.

narp 2013.06.30 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Kocsikázás közben elég közel kerültünk az állatokhoz, de a csoprtunkban lévő gyerekeknek mégis a kecskék simogatása, etetése tetszett a legjobban.

Kertész család 2013.06.26 16:40 - Megtaláltam
Élmény volt a rezervátumi séta,emberbaráti a belépő ára.Köszönjük a rejtést.

Ikejapipi 2013.06.22 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Motorostyúk találat! Tyip!

Láda 
Feli 2013.06.22 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.54
Köszi!

tutajos1972 2013.06.20 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Egy kellemes délutáni kirándulás volt.

napvirág 2013.06.19 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 2 átlag: 3.33 súly: 4.06
Gyerkőcöket táboroztattunk Vonyarcvashegyen. Az egyik programunk a rezervátum látogatása volt.

Köszönöm a lehetőséget, jó volt vele élni!

Challeng3r 2013.06.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.60
Köszönjük!

anettx 2013.06.02 12:20 - Megtaláltam
Köszönjük!

zsolty23 2013.06.01 12:20 - Megtaláltam
anettx-el közösen

Köszönjük!

a-beatrix 2013.05.26 17:25 - Megtaláltam
A zalai hétvégénk utolsó találata. Féltünk, már túl késő van a rezervátum meglátogatásához, de szerencsére későn zárt. Kényelmesen végigsétáltunk, élveztük először a kecskéket, aztán pedig a bivalyokat. Az itt eltöltött idő alatt végig villámlott és dörgött, mégis, csak mikor visszaérkeztünk a fogadóépületbe, akkor szakadt le az ég. Zala így búcsúzott tőlünk, most már irány haza, Budapest.
Köszönjük ezt a különleges helyet is!

Kormos Bandi 2013.05.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.83
Köszönjük!!

má-csa 2013.05.18 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

LAK 2013.05.04 15:50 - Megtaláltam
MegtaláltaLAK!

paff-tm 2013.05.01 15:47 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

sotatyigák 2013.05.01 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.79
Köszönjük a rejtést és az utánunk érkezők várakozását a logoláskor! :)

Zsuval 2013.04.21 10:29 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.58
Megtaláltam fulopg-vel!

fulopg 2013.04.21 10:29 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.64
Köszönjük! Vasárnapi ládázás Zsuval. Részletek hamarosan..

Bővebb leírás.

Feri0705 2013.04.18 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.48
Megtaláltam.

 
wtl 2013.04.17 00:00 - Megtaláltam
Remek hely. Köszönjük!

 
Attca 2013.04.13 18:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.92
Végre, idei első, a nap harmadik ládája Sugival, Medivel és Mgota-val. Köszönjük a lehetőséget!

Mgota 2013.04.13 18:15 - Megtaláltam
Sajnos a rezervátum már bezárt mire ideértünk, de a ládát megkerestük. Visszajövünk majd nyitvatartási időben! Köszönjük a ládát! Sugi, Medárd, Attca és én

csipet_csapat 2013.04.06 09:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.88
Köszönjük.

 
esgott 2013.04.03 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26y] [wapon beküldött szöveg]

Bufy 2013.03.29 09:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26y] [wapon beküldött szöveg]

Madym 2013.02.27 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.50
Megvan. Zalakarosi telelésünk alkalmával kerestük fel a ládát, útban Somogyvámosra a Krisna-völgybe. A láda nem volt rendesen elrejtve, gyakorlatilag az egész szabadon hevert. Ahogyan lehetett, visszatettem, letakartam. Köszönöm!

Schlégl 2013.01.29 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

GCsoka 2013.01.12 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.59
Megvagy.

Hanko 2012.11.04 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.43
Megtaláltuk! A rezervátumot is sikerült megnézni még jó kirándulóidőben.
Köszönjük! Hankóczy család

kectam 2012.10.28 14:40 - Megtaláltam
Az eső szerencsére elállt mire odaértünk, de a szél nagyon fújt. A bivalyok is és a marhák is összebújtak. Morzsi kutya hűségesen kísért minket végig, a végén süti volt a jutalma.
Köszi a rejtést

Dömemama 2012.10.26 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.81
Köszönjük.

Gabro 2012.10.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.32
:-)

jadam968 2012.10.25 14:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

urban73 2012.10.24 10:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.48
megvan

vorost 2012.10.21 10:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

pötyimiki 2012.10.06 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.43
Köszi a rejtést, klassz a rezervátum is, mindenkinek ajánlom, aki szereti az állatokat.

faree 2012.10.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.23
Köszi a rejtést, Megtaláltuk!

KoLa 2012.09.29 18:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

palika 2012.09.26 14:33 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]
Úgy 15-20 éve sokszor jártam itt, most én is csak a ládáért jöttem :)
Köszi a rejtést!

tomki 2012.09.24 09:45 - Megtaláltam
A bivalyok már korában megvoltak, most csak a láda

alexa&ezds 2012.09.22 17:55 - Megtaláltam
megtaláltuk

Gyombi 2012.09.17 13:56 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Csöpke 2012.09.04 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.25
Megtaláltuk az unokákkal. A bivalyrezervátum nagyon tetszett, főként a kecskék és az ürgék, persze a bivalyok is!
A láda hamar meglett a lányok nagy örömére.

Kóborló kis bivaly.
lasipeti 2012.09.02 16:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

behuzos 2012.08.30 00:00 - Megtaláltam
Lemerült készülékkel útraindultam. Kérném a rejtőt az elfogadásban. Laci

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.10.07 12:46]

ferikov 2012.08.25 14:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.94
Megvan [wapon beküldött szöveg]

tzag 2012.08.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.78
első nekifutásra még egy régi, elavult koordinátán kezdtem el keresni a ládát... Egy tüskebokor jól megtanította hogy nem árt rendszeresen frissíteni a GPS-emben az adatokat...
Végül azonban meglett, no meg a bivalyokat is megnéztük. Bár messze nem olyan nagyok, de be kell valljam, nekem az ürgék is igencsak tetszettek :-)
Köszönjük a rejtést!

Nikolics 2012.08.23 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.58
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! A rezervátumba időhiány miatt nem mentünk be, de legközelebb visszanézünk!

borsfoto 2012.08.21 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.06
Megvan!
Köszi a rejtést!

Sgt.Pepper 2012.08.21 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 1.5 átlag: 2.33 súly: 3.18
Gyors találat egy kis kitérővel.
Köszi!

L-200 2012.08.16 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
Megvan.

parrish 2012.08.16 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.69
Megtaláltuk.

retek34 2012.08.16 10:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. #Rejtés #Környezet Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

Nagyak 2012.08.14 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.46
Mai utolsónk.

bcs723 2012.08.13 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Nagyon tetszett a rezervátum, kislányunk sok állatot megsimogatott. Érdemes volt ide eljönni, de azt hiszem ha meglesz a tesó, jövünk még.... :)

 
PocokTeam 2012.08.11 18:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Pocok Team [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

Őszapó&Fakusz 2012.08.11 13:27 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.75
Felénk nincsenek ilyen fura tehenek...

- A Sas leszállt. -

A.Marci 2012.08.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.68
Köszi

Buburs 2012.08.10 13:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! :) [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

Fil 2012.08.09 16:00 - Megtaláltam
LeFILelve.

bm 2012.08.09 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.37
Megvan.

Tamás&Angi 2012.08.09 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Nyaralásunk mai napja elég borongósan indult, ezért a rezervátum volt az első célpont. Végigsétáltunk a tanösvényen, a bivalyokat csak messziről sikerült megnézni, viszont láttunk sok ürgét. Köszönjük a rejtést.

Mekk Master 2012.08.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.02
Cédrus kerékpár-túra keretében.

kobcikrajci 2012.08.08 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.83
Bicajos túra során megtalálva. Az útvonalunk Sávoly felől vezetett erre, így nem tudhattuk, hogy a telep épp azt az aszfaltutat foglalja el, amin haladunk, eléggé érdekes módon. KRESZ tábla sehol nem jelez, és egyszerre megláttunk egy magánterület feliratot, ill. az állatokat, és a közéjük vegyülő látogatókat. Ennek megfelelően hátulról jutottunk be a területre, és a kijáraton át távozhattunk. Egyébként a beugró már 650 ft.

szomi 2012.08.08 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.38
Jól éreztük magunkat. Köszi, hogy megmutattad.

Imi-Niki 2012.08.07 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.20
Köszönjük a rejtést,szép a táj!
Zalakarosi nyaralásunk 2. ládája.

brendi111 2012.07.31 11:00 - Megtaláltam
Kerékpártúránk első állomása a bivaly rezervátum volt.
A ládát kerestük, de GPS hiányában nem találtuk meg. Valószínű, hogy jó helyen járhattunk, mert az aljnövényzet( csalán) le volt taposva.
Kérem a rejtőt a képek alapján fogadja el!

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2012.08.04 10:01]

Valahol itt?IÁÁÁ!
BÚÚÚ!Bivaly szelidítő!
Saláta Bogi & Sanya 2012.07.29 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.31
Köszönjük a rejtést!

EMZA 2012.07.26 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Nagy élmény volt a sok dagonyázó állat, a kiskecskék pedig jól idomíthatónak bizonyultak. A nagy melegben a kutyák csak heverésztek, a család legifjabb tagja azt hitte, ki vannak tömve... :-))

Fecó07 2012.07.26 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.93
Közös találat prudy-kal Zalakarosi üdülésünk során.

prudy 2012.07.26 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.18
Közös találat prudy és fecó07, Zalakarosi üdülésünk alkalmával.

Miksoka 2012.07.24 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

reprocesszor 2012.07.22 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.68
Homokkomárom-Kanizsa-Zalakomár-Sármellék-Fonyód bringázás közben.
Köszi!

geomurr 2012.07.21 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.95
Pár éve már jártunk a rezervátumban, akkor még nem ismertük a geocaching-et, most visszajöttünk, hogy a láda is meglegyen, köszönjük!

EdeZ 2012.07.19 14:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

deva 2012.07.19 11:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.40
Körbesétáltunk a tanösvényen és nem láttunk egyetlen bivalyt sem! De mire körbeértünk, visszajöttek az elejéhez, így végül megnézhettük őket. Kellemes hely, köszönjük a rejtést!

Glac 2012.07.18 14:38 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Teddy 2012.07.16 20:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.97
.

karcsipanna 2012.07.15 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.61
Nagyon szupi!!!

kamzik 2012.07.14 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Szép hely!
Köszi a rejtést!

boroka 2012.07.12 12:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.63
Szenzációsak a kis kecskék. :-) Szupi a hely. Köszönjük.
Borokaék

pliptai 2012.07.05 08:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.76
Ezek a bivalyok nem egy idegbeteg állatok. Az is tény, hogy bár még reggel volt, már ekkor is nagyon meleg volt! Köszönet a rejtésért!

zolikj 2012.07.04 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

balazsz@ 2012.06.30 11:50 - Megtaláltam
Köszönjük.

CS.CS 2012.06.13 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.03
Zalakarosi nyaralásunk 4. ládája. Könnyen meglett!
Most indulunk megnézni a bivalyokat.

Csaba, Orsi, Tündi

 
beuuu 2012.06.07 13:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.03
hát ez szuper hely, egészen közel mentünk a bivalyokhoz lovas szekéren, még most sem tudom szivatott-e a hajtó, hogy mostanában megvadultak a bivalyok, merthogy sok a most született... borjú (???) az egyik kiskecske szerelemre lobbant irányomban, aztán kihúzta a táskám cipzárját, csak ki akart használni.... :)
irtó mókás hely, csak ajánlani tudom!
köszi a rejtést!!!

 
Moha 2012.05.27 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Moha és Páfrány, KisMohákkal [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

ngbriell 2012.05.27 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.29
Megvan!
Nagyon érdekesnek találjuk ezeket az állatokat, két hónappal ezelőtt a mórahalmi rezervátumban volt szerencsénk testközelből megfigyelni őket, már akkor tudtuk, hogy ide is el fogunk jönni hamarosan. Rengeteg időt töltöttünk a csordák figyelésével, pont dagonyaidőben érkeztünk, így most is csak pár méterre voltak tőlünk. Szerencsénkre pórázon be lehetett vinni a kutyát is, végigmorogta az egészet... :) Ez neki volt gyereknap. :)
Nagyon-nagyon tetszett!

zöldek 2012.05.27 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

meduza 2012.05.27 02:45 - Megtaláltam
A rezervátum megtekintése előtt megtaláltuk.

zack13 2012.05.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.51
Megtaláltuk! A rezervátum tetszett, bár a bivalyok messze voltak tőlünk és hiába vártuk, hogy közelebb jöjjenek, felesleges volt. Ettől még szuper hely.

diego 2012.05.20 14:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.74
Mai egyik uticél a rezervátum volt. Jól végig jártuk, majd felkerestük a ládát is. Több kép otthonról.

árlista, nyitvatartás
 
jager250372 2012.05.12 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Változtak az árak

 
szaatt 2012.05.10 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.25
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

Motolla62 2012.05.10 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Kis-balatoni bringatúra szaattal, 9/2
A bivalyok nagyon eltávolodtak tőlünk, de kárpótolt bennünket egy aranyos kis gida.

illeskese 2012.05.08 17:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.70

Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.10] [wapon beküldött szöveg]Welkinger 2012.05.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.72
megtaláltam

gyikok 2012.04.30 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Megvan, köszönjük!

Eszti&Móki 2012.03.18 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.05
Szép koratavaszi kalandozást tettünk itt. Ráadásul az egyik kecske is az ottlétünk alatt ellett két gidát. Szép élmény volt, köszönjük!

hocia 2012.03.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.15
Megtaláltuk! : )

kksziszi 2012.03.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.28
Meglett,köszönjük. Igaz a közönség segítségét kértük,mert a GPS gyengélkedése mellett lehetetlen küldetésnek bizonyult :o(

blezs 2012.03.15 14:24 - Megtaláltam
Köszönjük!

lyzX 2012.03.15 14:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk

MaTamas 2012.03.10 12:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.55
Jót sétáltunk itt a családdal, kislányomnak nagyon tetszettek az állatok. A rejtés ennél egyszerűbb már nem lehet, de erre tényleg csak a kesserek járnak.

ÓÓ de szép lóóka!Állatsimogató
Kilátó 
Áron csapata 2012.03.04 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Jöttünk, láttunk, győztünk!
Zalakarosról hazafelé megtaláltuk. Köszönjük!

t_zlee 2012.03.03 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Második találat. Galamboki halastót követően. Kerékpár, szembeszél s emelkedő javarészt. Már erőm fogytán (előjáték nulla, nagyon rég kerékpároztam), de szigetet még megcéloztuk. Rezervátom kimaradt. Legközelebb megtekintjük. Köszönjük a rejtést

szm_nk 2012.02.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Köszönöm! :)

Panyek 2012.01.31 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.34
Megtaláltuk Orsival és Nóri babával. Végigjártuk a rezervátumot... babakocsival vágtunk neki, mert az szerepelt az attribútumok közt, h lehet így is. Hát lehetni éppen lehet, de nyögvenyelősen (földutas tanösvény, egy helyen lépcsős kishíddal).

Mindezek mellett az állatok érdekesek voltak, a helyiek kedvesek, a bemutató teremben a szekrénybe zárt róka egyenesen lenyűgözte a 10hónapos kislányomat (engem meg a cserépkályha)!

Köszönjük.

(ja, és ha szeretnéd frissíteni: a felnőtt belépő 650Ft, és így télen 16:00-ig van nyitva)

laja 2012.01.26 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.30
Ez a 200. ládám!

Zalakarosi pihenés után, útban hazafelé...

Laja + Levi + Noémi

Köszönjük a rejtést!

A rejtés nagyszerű példája annak, hogy úgy is meg lehet mutatni egy helyet, hogy a közelben elrejtett láda megtalálása ne kívánjon nyaktörő mutatványt!!!

Tikis 2012.01.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.82
koszi.Sajna mar zaras utan erkeztunk, utban Karos fele.

Dokiii 2011.12.29 13:00 - Megtaláltam
Ezt is megtaláltuk :-D

keridori 2011.12.29 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Megtaláltuk! :)

Gipszjakab & Lujzika 2011.12.01 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.50
Útban Zalakaros felé második megtalálásunk
Gipszjakab & Lujzika

 
cosy 2011.11.29 13:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést: Hanna, Kati, Petra, Kozi [g:hu 1.1.7] [wapon beküldött szöveg]

OnionTrip 2011.11.19 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.28
Megtaláltuk, köszi. Black sheep GC nem volt benne.

balipou 2011.11.11 00:00 - Megtaláltam
kosz

sajtqkac 2011.11.03 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
A környéken (útkanyarulatban levő sorompó környékén) földmunkákat végeztek. Lehet hogy ezért, lehet, hogy saját bénaságomból kifolyólag nem sikerült megtaláljam a ládát hosszas keresgélés után sem! Kérem szépen a rejtőt, fogadja el megtalálásomat a képek alapján. Köszönöm!

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2011.12.11 08:05]

A helyszínenFöldmunka nyomai
orangebrotherz 2011.10.31 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi! (okostelefonról:) [g:hu 1.3.21] [wapon beküldött szöveg]

Mr Zerge 2011.10.29 10:55 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb...
Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

fakeuser 2011.10.16 11:20 - Megtaláltam
Meglett. Kicsit lassan ugyan, mert a leírásból nem derült ki mit keressünk.
A rezervátum is tetszett, érdemes volt bemenni.

Böbe&Pali 2011.10.13 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.15
ok

Tonykopter 2011.09.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.10
Felleltük!

laszab 2011.09.24 12:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.83
Megvan

MikiAnita 2011.09.24 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.25
Csapatépítő tréningről hazafelé. Előtte már jártam itt nyaraláskor.
Köszi és üdv,
MikiAnita

ramicsabi 2011.09.23 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.21
Zalakarosi kiruccanásunk alkalmával ezt a ládát kerestük fel először, de valami miatt nem sikerült megtalálni... Lehet, hogy a GPS tréfált meg kicsit, de kb. 20 perc keresés után sajnos feladtuk, geopicúrnak sem volt már türelme....A bivalyrezervátum egy főnyeremény :-)
Kérjük a rejtő jóváhagyását a fényképek alapján!

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2011.10.16 10:43]

 
Bubuka 2011.09.02 12:10 - Megtaláltam
Most nem mentünk be, de régebben már mindketten láttuk.

zalajaro 2011.09.02 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.90
Hazafelé felkerestük.

 
cimarci 2011.08.25 15:00 - Megtaláltam
Sok érdekesség volt a bemutatóteremben, amikor az egyik ajtót kinyitottuk még a kis Vukot is láttuk! Utána sétáltunk egy nagyot, etettünk kecskéket és csacsit. Láttunk sok bivalyt - dagonyáztak a sárban. A szürkemarhák a nagy fák alatt hűsöltek, de a bocikat (akik még nem is szürkék, inkább világosbarnák) egész közelről meg tudtuk nézni. A legviccesebbek az ürgék voltak, ki-kibújtak az üregből, szaladgáltak, két lábra állva nézegettek, aztán újra elbújtak villámgyorsan. Tetszett a gémeskút is, meg a kilátó (bár onnan állatokat nem láttunk, csak sok-sok tehénlepényt). A ládát csak utána kerestük meg, Csucsu volt a szemfüles kincsvadász.

guppik 2011.08.25 15:00 - Megtaláltam
Kellemes program volt, köszönjük!

Ancsa & Taja 2011.08.19 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.57
Megtaláltuk!

Biciklitúránk 10. ládája.
A rezervátumba nem mentünk be,mert sajnos nem volt rá elég időnk,de majd legközelebb :)

Ancsa & Taja

petoakos 2011.08.18 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Szlovénia felé ugrottunk be a rezervátumba. Nagyon szép a környék. Érdekes állatokkal.

Petőcsalád

kami1 2011.08.14 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.49
A XIV. Zalakarosi Bornapok harmadik napján, másnaposan kersetem meg a ládát.
Sajnáltam szegény bivalyokat, mert a nagy forróságban kiszáradt a dagonyázóhelyük nagyobb része.

Eredetileg azt terveztem, hogy megkerülöm a Kis-Balatont. Ez a hely annyira megtetszett, hogy nem mentem tovább.

bivalybocikevés a víz
kiszáradt dagonyasétakocsikázás
a tenyészbikakíváncsi csacsi
siemens 2011.08.12 16:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.28
Először a bivalyrezervátumot néztük meg. A belépő "kicsit" drágább lett azóta. Utána jött a láda - könnyen rátaláltunk. Tovább a Kányavári sziget felé. Köszönjük.

Apuka1968 2011.08.11 19:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.17] [wapon beküldött szöveg]

Wartburgos 2011.08.11 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.22
Megcsodáltuk a bivalyok iszapfürdőzését, sétáltunk a tanösvényen, simogattunk csacsit, kecskét és pacit.

 
majorgyuszi 2011.08.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.48
Pethőhenyei pihenésünk alkalmából látogattunk el ide. Szép hely. Sajnos a bivalyok elég szégyenlősek voltak. :)
4. ládánk.

nagy19892004 2011.08.09 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.49
Megvan! A bivalyok nagyon jámbor állatok, és nagyon fegyelmezettek. Szeretem, ahogy 4 után bevonulnak az istállóba. :-)

atipapa 2011.08.08 11:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.88
Köszi!

gabris1 2011.08.07 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.90
Megtaláltuk ♥ ♥ ♥
gabris1 és gyogyesz

Hecsa 2011.08.07 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.14
Megvan!

gsoproni 2011.08.05 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.23
A Kis-Balatonnál tett látogatásunk zárásaként még megnéztük a rezervátumot és begyűjtöttük ezt a ládát is. Köszönjük!

Karate Kid 2011.08.03 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.21
Köszi a rejtést!

LionDaddy 2011.08.03 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
Kis-Balaton és környéke 13/6. találat.

A nagy melegben nem volt a családnak kedve körbeballagni, ezért csak meglestük a bejáratnál a bivalyokat, majd a ládáért mentünk el. A jó idő ellenére sokan voltak és folyamatosan jöttek az autók a bekötő úton.

Köszi a rejtést !

nzsola 2011.08.02 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 2.57
Minden szupi volt, nagyon jól ki van építve. Sajna az ürgéket nem láttuk. A belépők 550 és 400 Ft, de így is megérte.

Szürke marhákDagonya
Tobi's Family 2011.08.01 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.32
Nagyon tetszett a rezervátum, köszönjük a rejtést. Tóbiék

Fecaxxx 2011.07.31 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.72
Nagyon szép hely!!Érdekesek az állatok!Sajnos nem tudtunk több időt ott lenni!(besötétedett)
Köszönjük a rejtést!!

FEMOLI

GEOPRZYM 2011.07.31 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.18
kösz!

Torja 2011.07.30 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.94
Megvan.

Hörcsög 2011.07.30 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.37
Megtaláltuk!

t1kovacs 2011.07.29 16:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.02
Tetszett a rezervátum, köszi a rejtést!

virge 2011.07.29 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.79
Köszönjük.:)

harcsat 2011.07.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Jó volt!!

fullz 2011.07.27 18:37 - Megtaláltam
fullz+Zsuzsa

Black Pearl 2011.07.27 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.95
A rezervátum érdekes, a ládát gyorsan megtaláltuk, jó volt, köszönjük!

hacsabi 2011.07.24 17:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Először pár méterrel odébb kerestük mert a russa jelére hagyatkoztam. Aztán beütöttem a kordinátákat és minden rendben volt. Köszi a rejtést

vara&monet 2011.07.24 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.90
Megtaláltuk

tlaurenczy 2011.07.22 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.85
A Kányavári sziget után kerestük fel a helyet, de sajnos késő volt a belépésre és az eső is eleredt úgyhogy csak egy gyors bivaly fotóra és ládakeresésre futotta. Majd jövőre visszatérünk. Köszönet a lehetőségért!

Sétál az ebédem. :-) 
gym 2011.07.22 13:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.55
Sokszor jártam már erre, de a láda most lett meg.

zarkap_72 2011.07.21 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.11
Hévízről indulva a környék több ládáját is becserkésztük, ez is köztük volt. A rezervátum nagyon tetszett a családnak.

Ronin 2011.07.19 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.94
Először a ládikát kerestük meg, aztán körbesétáltuk a rezervátumot. Nemrégiben születhetett egy kis borjú, így csetlő-botló dagonyázását is megcsodálhattuk. Kellemes séta volt, köszönet a rejtésért!

 
Krix82 2011.07.16 12:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Nagyon szépek a bivalyok.

Ármádilló 2011.07.12 17:52 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.40
Megtaláltuk! A bivalyrezervátum is nagyon kellemes környezet volt, ekkora dagonyát még csak filmen láttam :)

nbokan 2011.07.11 09:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.58
OK. Tetszett, kösz a rejtést.

Hosszu és Maszat 2011.07.04 12:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.34
Esztivel megnéztük a rezervátumot is előtte. Hálistennek éppen dagonyázni támadt kedve a bivalyoknak, mer különben nem sok minden látnivaló akadt :(

feldelaci 2011.07.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.12
megvan.

Juhász család 2011.06.29 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Kis- Balaton túránkon 1. láda.

Adri&Lacike 2011.06.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.70
Megtaláltuk!

bonisbela 2011.06.23 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.13
A rezervátumban tett látogatás után megkereshettük. Sok ismerettel, élménnyel gazdagított bennünket ez a hely. Egyszer át kellett haladnunk egy elkerítetlen területen, ahol egy szürke marha majdnem felöklelt közülünk két személyt. Köszönjük a rejtést.

Gyáva Oroszlán 2011.06.21 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.75
OK

Stimm 2011.06.20 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Nagykanizsa-Győr kerékpártúra első napján. Köszönöm a rejtést.

Hajo 2011.06.16 12:44 - Megtaláltam
Szüleimmel együtt családi találat.
Köszönjük!

rodeóbékés kérődzés
ürge :-)
 
terbombi 2011.06.14 19:14 - Megtaláltam
Záráskor értünk a rezevátumhoz és megengedték,hogy megnézzük,hogyan terelik be az állatokat.AGeoláda keresése közben egy állatok által kitaposott ösvényre mentünk és nem egy ember által kitaposott ösvényre, de végül megtaláltuk.

osvathek 2011.06.14 09:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.92
A rezervátum szép látnivaló, jó kirándulóhely főleg kisgyermekes családoknak.

nagykata 2011.06.12 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.48
Pünkösdi teker-gés. A bekötő út mellett a kamilla liget vizágzik, kellemes illat lengi be a környéket. 2011 évi belépő árak felnőtt 550Ft, kerékpérosoknak 450 Ft. Köszönjük a rejtést!

mrobix 2011.06.10 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.57
Logolás közben megettek bennünket a bögölyök. A rezervátum területén ürgéket is láttunk. :)

paszi 2011.06.03 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.07
Megtaláltuk!
MCM

r.feco 2011.05.18 10:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.85
Családi ládázás alkalmával "begyűjtöttük"

szentkereszty 2011.05.06 17:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.47
Tetszik.

 
aDoc 2011.05.05 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Ezek a bivalyok mennyire bivalyok? Úgy értem a többi, máshol élőkkel mennyire rokonok?

gyusz_58 2011.04.30 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.48
X. LI láda fogásunk. Ez sem okozott csalódást:) És még tömeg sem volt. Köszönjük

schöphi 2011.04.25 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Megtaláltam!

luckyhunter 2011.04.25 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Köszi a rejtést, nagyon jó kis hely!

matt8 2011.04.25 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.72
A kányavári sziget bejárása után ezt a ládikát is megkerestük!
Matyi és Vera

fodorcsalad 2011.04.21 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Megtaláltuk! Részletek késöbb!

ÁG-Team 2011.04.19 12:30 - Megtaláltam
Köszi

Mo-Hó 2011.04.19 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
Csodálatos hely, ahol ismét sokat tanulhattunk. Élmény volt. Köszönjük!

P.ISTI 2011.04.07 09:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.43
Szép napsütésben megtaláltuk!
Adri, P.Isti

szirteyzsu 2011.03.31 14:00 - Megtaláltam
Bferivel.

bferi 2011.03.31 14:00 - Megtaláltam
Zalakarosi üdülés közben megnéztük a rezervátumot és nagyon tetszett.

Kopi 2011.03.26 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.40
Itt is voltunk.

bohrmann 2011.03.26 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 3.60
Én magam ugyan a rezervátumba nem mentem be, a csapat többi tagjainak tetszett. De azért jó tudni, hogy ilyen is van az országban.

JEff 2011.03.19 13:31 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

eszel 2011.03.16 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.60
Nekünk nem jött át.

Tánciévi 2011.03.15 14:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.95
A láda megtalálását követően bementünk a rezervátumba, nagyon tetszett!

Tánci 2011.03.15 14:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.81
Megtalálás után a rezervátumot is megnéztük!

EmesESE 2011.03.14 14:50 - Megtaláltam
A ládát megkerestük, de a rezervátumba nem mentünk be, igy nem is értékelem a rejtést.

csbagi 2011.03.13 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.99
Először kicsit csalódott voltam, met túl messze voltak az állatok, de aztán az istállóban megvigasztalódtam bivalysimogatás közben... Már 550 Ft a felnőtt belépő.
Kis-Balatoni ládatúra 5. ládája.

Cseber 2011.03.13 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam

 
Pomisa 2011.03.12 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
A rejtek jó. Tetszett a hely.

laszloistvan 2011.03.06 00:00 - Egyéb
A láda rejtekhelyéül szolgáló facsoportot kivágták, de lcsoka szerencsére még épp megtalálta, és új rejtekhelyet keresett neki. A bejegyzésben közölt koordinátái nyomán a következő kereső röviddel utána meg is találta.
Köszönöm a gondoskodást, a koordinátákat módosítottam.

Soko 2011.03.05 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.96
A helyszinen éppen fakitermelés történt.Többször körbejártam a láda feltételezett helyét, de semmit nem találtam. Már éppen telefonálni akartam a rejtőnek amikor odajött az egyik fakitermelő. A beszélgetésből kiderült, hogy elöttem járt itt egy "kollegám" aki egy müanyagdobozt papirokkal elvitt az erdő felé (elrejtés céljából). Ekkor a rejtőnek telefonáltam és megkaptam az új kordinátákat. A láda is gyorsan meglett. Köszönet a rejtésért.

LCSOKA 2011.03.05 13:20 - Megtaláltam
A kisebbség irtotta a fákat ezért a láda helye megszűnt. A ládát a földön találtam. Arrébb rejtettem egy kiszáradt farönk alá. N 46°34,950 E 17°11,947.

Nilsz 2011.02.28 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Buksilánnyal közösen.
Köszi a rejtést!

Buksilány 2011.02.28 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.11
Megvan! :) Nagyon tetszett a hely,rajtunk kívül nem volt ott más,csak a gondozó,aki igen készségesen beszélt az állományról. :) Köszönjük!

NForcer 2011.01.08 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.00
Megtaláltuk.

zotyatomek 2011.01.08 12:50 - Megtaláltam
ok

 
lajtmann 2011.01.07 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.97
ok

jana.hu 2010.12.31 15:30 - Megtaláltam
Köszi! [wapon beküldött szöveg]

Legolány 2010.12.31 15:30 - Megtaláltam
Köszi! [wapon beküldött szöveg]

Misu 2010.12.31 15:30 - Megtaláltam
Köszi! [wapon beküldött szöveg]

bigmick 2010.12.28 14:58 - Megtaláltam
Gyors találat.
BigMick, Iza

GeoDitke 2010.11.28 10:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.25
Zalakarosi wellnesselés utáni találat.

GeoMogyes 2010.11.28 10:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 2 átlag: 3.00 súly: 3.37
Szép fagyos időben!

kapinya.judit 2010.11.27 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.00
Zalakomárból a láda felé menet egy hatalmas csapat ludat sikerült felvernünk pihenéséből. Mikor autóval elhaladtunk mellettük nem zavartatták magukat, de aztán félrehúzódtunk fotózni, és mikor kiszálltunk, huss!

Először a ládát vadásztuk le, majd körbejártunk a rezervátumban is. Rajtunk kívül nem tudom volt-e más látogató is, elég nyugodt volt az egész környezet. A kilátóból jól láttuk merre jártak aznap az állatok - köszönet az első hónak. Az ösvényen előttünk egyetlenegy nyom volt néhol, valami kis testű állat, ami át-át járt a pásztor alatt, és a farka is csíkot húzott a hóban :) Egy nagy pulikutya jól megugatott és egy ideig terelgetett minket, de tettlegességig nem fajult a dolog szerencsére.

Érdekes volt ilyen közel járkálni a marhákhoz és bivalyokhoz, de azért örültem, hogy ott van a villanypásztor. Elég nyugodtak voltak amúgy, egypár "eltévedt" hógolyó sem hergelte fel őket - igen, kis kessercsapatunk néhány tagja nem bírta moderálni magát :)

Farekék 2010.11.21 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.04
A rezervátumban a rossz idő ellenére is sok látogató volt.

Köszönjük a lehetőséget.

fn 2010.11.21 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.35
Régóta készültünk idea Kis-Balaton környékére, érdekes volt arezervátum.

BiBoLi 2010.11.13 09:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Avranella 2010.11.13 09:38 - Megtaláltam
Privetyik! :) Koszi a rejtest! [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2010.11.13 09:38 - Megtaláltam
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]

 
zakany 2010.11.12 14:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.64
Érdekes hely volt :) Mindent jól körbejártunk! Remek egy idő volt :))

magyar65 2010.11.05 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.54
Köszönjük!

mlnet 2010.11.03 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Welness után hazafelé egy kis kirándulás a gyerekekkel. A bivaly etetés nagyon tetszett nekik, de a villanypásztor néha "közbeszólt".

veszett disznó 2010.11.02 00:00 - Egyéb
A láda fönn volt már a gc.comon, most csaka linket írtam be, s így már elérhető innen is a comos ládaoldal.

Tototo 2010.11.01 15:05 - Megtaláltam
Köszönjük!

Vekti 2010.10.25 12:28 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 1 átlag: 1.33 súly: 1.00
Csak a rezervátum felé vezető irányból működtek a koordináták,kifelé sokkal tovább vittek a célnál, de kb. fél óra alatt meglett.Köszönjük,jó volt.

előbb őket nézegettükaztán meglett ez is
Terdik Család 2010.10.24 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.48
A bivalyokat csak távolról nézetük meg.
Köszönjük a rejtést.

csg69 2010.10.23 22:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.99
Megvan :)

Skalp 2010.10.23 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 3.17 súly: 3.55
Végre egy hétvége, amikor sem marhák, sem nagy állatok nem vesznek körül. Így csak a fogadóépületet néztem meg, az szép, iparos, takaros.

Elég iparos 
aneszmáluto 2010.10.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.48
Kis vasárnapi túra keretében 3 gyerkőccel megnéztük a bivalyokat, szürkemarhákat. Aztán természetesen a kincsesládát is megtaláltuk! Köszi! AnEszMáLuTo

navigans 2010.10.17 00:00 - Megtaláltam
Érdekes volt, köszönjük.

ludens 2010.10.15 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Érdemes bejönni, nagyszerű hely. Tanultunk a tanösvényen.
Köszönjük!

 
Mikulás trágársága elüldözött 2010.10.13 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.17
Most csak a ládáért jöttünk, a bivalyoknak csak a hangját élveztük...

Nem saját fotó... 
Ildi76 2010.10.12 18:20 - Megtaláltam
Mai utolsó ládánk, már esteledett.

szicsu 2010.10.12 18:20 - Megtaláltam
megtaláltuk

Ötvös család 2010.10.07 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 2 átlag: 3.00 súly: 3.31
Mai második ládánk, és ez pozitív mivel sem szétázva, sem összetörve nincs.
A rezervátum szépen gondozott, tanulságos. Köszi a rejtést! Képek később.

zramzam 2010.09.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.32
Köszönöm.

fattila 2010.09.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.38
Megvan. Köszönet érte.

P41n & Pandi 2010.08.29 17:23 - Megtaláltam
Két órás sétálás a rezervátumban, utána irány a láda. Mindenképp érdemes megnézni a rezervátumot! A felnőtt jegy 550 forint, de mindenképp megéri!

A bejárható útvonal jól kiépített és az állatokat karnyújtásnyira láthatjuk, ha jól időzítünk. Van magasles, ingyen távcső, gémeskút, és a bivalyokon kívül szürkemarha is :)

Köszönjük a rejtést!

turaupdate 2010.08.29 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.75
A bivalyok most kimaradtak, majd legközelebb újra beugrunk.

A.Fecó 2010.08.26 12:44 - Megtaláltam
Érdemes volt ide eljönni, megint csak tanultunk és újra beigazolódott, hogy nem a ládavadászat a lényeg, hanem az, hogy ezáltal sok szép érdekes helyet ismerünk meg kis hazánkban.

sztyopa13 a páratlan páros 2010.08.23 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.64
Megnéztük!

ramgab 2010.08.21 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.33
Nagyon tetszett a farm, köszönöm !

 
réka97 2010.08.20 12:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.08
jó rejtés. könnyen megtaláltuk

Paci és Turpi 2010.08.20 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

PEx2 2010.08.19 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.92
A bivalyok pont dagonyáztak.

kbandi 2010.08.18 16:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.00
Megvan!

kia71 2010.08.18 11:55 - Megtaláltam
Érdekes volt a rezervátum, sok új dolgot láttunk. A kislányomnak nagyon tetszettek a kisborjúk. TFTC!

Gyeta 2010.08.16 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.32
Sokszor jártunk már a bivalyok között (eleinte a látogatókat zárták a karámba, a pásztor füttyentett Bodrinak, aki odaterelte a vadakat, hogy jó közelről megnézhessük. Persze, a mostani bemutató sokkal kulturáltabb.)
A rejtés korrekt, könnyű találat.

 
htour 2010.08.14 15:45 - Megtaláltam
Tekintettel a hőségre, irigyeltük a bivalyokat.

duranyikd 2010.08.14 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.44
ok

Áron 2010.08.12 19:19 - Megtaláltam
Családdal megkerestük a zalakarosi fürdőzés után.

Piró 2010.08.10 14:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.49
Szuper hely!
Már rég készültem a bivalyokhoz, örülök, hogy most végre sikerült is ide eljutni. Nem is csalódtam egy cseppet sem. Sajnos a közelebbi dagonyázóban épp nem volt senki, mikor mi ott voltunk. Ezzel együtt is azért nagy élmény.
Köszi!

Bivaly vs. ember
Kicsit messzebb a dagonyában
koszta 2010.08.09 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Régebben már jártam itt.

szbarna 2010.08.07 18:57 - Megtaláltam
Sajnos későn érkeztünk, így nem tudtunk bemenni a rezervátumba.

hp&kzs 2010.08.05 13:34 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 3.09
Még tavaly jártunk a rezervátumban, de a ládát csak utána vettük észre.
Szinte nem is volt takarva, így a kesserösvénynek köszönhetően könnyű találat volt.

MacKay 2010.08.05 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Egy kicsit büdös volt a környéken, lehet, hogy elhullott állat volt. Azért nem veszélyes.

Ruzsi 2010.08.05 11:25 - Megtaláltam
OK

ballasz 2010.07.31 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.04
A rezervátum hamar bejárható, de azért egyszer érdemes tényleg megnézni. Szerencsére hoztunk magunkkal szendvicset, így az asztaloknál, gyerekeink az (fa) állatok hátán, megebédeltünk.
Nagyon klasszak a játékok, amiket ki lehet próbálni, a gólyaláb volt a nyerő.
A láda alig van takarva, én most kicsit jobban elrejtettem. Nagyon kevés ajándék volt benne, pedig hely az bőven lenne...

Geo Team Verőce 2010.07.31 09:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.04
Köszi a rejtést!

5Pelle 2010.07.29 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.52
Megtaláltuk! Szuper a rezervátum!

horee 2010.07.26 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.68
Megvan!

t_igi 2010.07.24 12:10 - Megtaláltam
Kösz a rejtést!

GaMaNi 2010.07.22 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
A Bivalyrezervátum nagyon tetszett.
A beugró egy kicsit felment: felnőtt: 550Ft., diák: 450Ft.
Sajnos a ládát nem találtuk meg. Hosszas keresés után a nagy hőségnek, sok szúnyognak, csalánnak és a rengeteg pókhálónak köszönhetően feladtuk.
A rejtőre bízzuk a láda jóváhagyását a kép alapján.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.08.26 09:44]

 
vray 2010.07.20 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.00 súly: 3.15
Megtaláltuk.

Yumi 2010.07.19 16:10 - Megtaláltam
Köszönjük

Sipi és Andy 2010.07.18 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Mai Kis-Balaton körüli kirándulásunk hatodik, egyben utolsó ládája.
Méltóképpen zártuk ezt a napot ezzel a ládával. Köszönjük a rejtést.

placc 2010.07.10 18:33 - Megtaláltam
Kis-balatoni ládászás közben. TFTH.

Stupe 2010.07.10 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.72
Megtaláltuk

ettore 2010.07.10 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
Tetszett a bivalybemutató, sajnos siettünk, azért egy félórával többet is elbóklásztunk volna, ha nem kell hamar visszaérnünk.

SIBIGYI 2010.07.07 14:52 - Megtaláltam
GPS nélküli találat.
Köszönjük a rejtést!

laszloistvan 2010.07.04 14:00 - Egyéb
Az egyébként kielégítő állapotú ládát eredeti helyén felújítottam. Kicsit pontosítottam a koordinátákon.

adi.erdodi 2010.06.30 00:00 - Megtaláltam
Nepsterrel és mili.erdodivel voltam itt bringával/kis-balatoni tókerülés/.A Bivalyrezervátum szép volt, és ha bivalyt nem is, ürgét láttunk alig 2 méterről. Bocsi a kései bejelentésért, én is kérnék 1 jóváhagyást.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2010.07.12 13:01]

nepster 2010.06.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.87
Bringával a tó körül.A képen látható helyen nem találtuk/ide mutat a kordináta/.A favágók a kanyarban egyébként is hülyén néztek mit keresünk annyira.A csalán sem könnyítette meg a dolgunkat.Ide már nem valószínű hogy visszatérünk,szóval egy jóváhagyást kérnék.
Viszont nagyon közelről láttunk ürgét.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2010.07.03 14:07]

szabokla 2010.06.27 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 2.94
Megtaláltuk! Először majdnem megijedtem, hogy nem látunk bivajt egyet sem... aztán láttunk! :-)

istállóJakuzzi
pakrella 2010.06.27 00:00 - Egyéb
Csak azt nem értem, hogy miért kell a dzsindzsába eldugni egy nyanvadt konyhai ládikát, mikor simán lehetne egy ÖTLETES virtuális ládát is kitalálni.

Merhogy a ládázás lényege az: "A geoládának egy valamilyen szempontból érdekes, értékes, nevezetes helyen kell lennie. Ez lehet egy különleges, egyedi koordináta helye; egy érdekes, akár romos épület, pl. templom vagy várrom; érdekes tanösvény, múzeum; különleges geodéziai pont; történelmi emlék. Sokak számára legértékesebbek a kirándulós célpontok, pl. egy hegytető kitűnő kilátással, egy szép völgy vagy forrás, öreg fa, érdekes sziklák.

Egyszóval minden olyan hely, ami valós értéket képez, minden olyan célpont, ahova tényleg érdemes akár több száz kilométert is autózni, vagy vonatozni, minden, ami tényleg megérdemel egy geoládát."

Juli & Miki 2010.05.30 16:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.86
Sajnos a ládát nem találtuk, a Nagykanizsát elöntő eső is a nyakunkon volt - de a bivalyok "jó fejek" voltak így a fénykép feltöltése mellett kérjük nyugtázni a megtalálást.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.07.01 21:15]

 
BBálint 2010.05.26 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Keszthelyi nyaralás 18/8.
Fél napos kirándulást tettünk a Kis-Balatonnál, így nem maradhatott ki a bivalyrezervátum sem. Én (Bálint) még a gimis osztályommal voltam itt durván 14 éve... Igazán szépek az állatok, és örömteli a bivalyállomány szaporodása.
A rejteket véletlenségből biztos nem találja meg senki, és ez is fontos.
Köszönjük!

Brigi, Bálint

orszi 2010.05.20 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
Megvan!

VaVi 2010.05.14 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.98
Nem lett meg. 1 órán át kerestük, kiegészülve egy osztrák csapattal. Sajnos a rejtő felhívása után sem találtuk meg.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2010.07.03 14:07]

 
NagyATi 2010.05.09 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.11
Az előttünk megtaláló csapáját követve a magas fűben, könnyedén ráleltünk.

Hédy&NagyAti

Babu&Zeo 2010.05.08 00:00 - Megtaláltam
3. alkalommal "egyedk" segítségét kérve sikerült megtalálnunk a ládát. Ezúton is köszönjük neki! ;) A megadott koordináták teljesen hibásak.

***S P O I L E R***
Az árok környékén javasoljuk a keresést, 70-80m-re az eredeti ponttól délre.
***S P O I L E R***

Fox Yey

porgesz 2010.05.03 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Somogyi 3napos kirándulás utolsó napján mielőtt felmentünk volna az autópályára megnéztük ezt és a kisbalatont.
Olvastam az előttem itt járt leírását és nem is kerestem.:(
A rezervátum nagyon tetszett, kisbivalyokat is láttunk közelről, fantasztikusan ki van találva az egész!

Kérem a jelszó nélküli elfogadást! Köszi!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.06.22 09:07]

Kilátón háttérben a szürkemarhagulya
Múzeumban
klaci 2010.05.02 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.80
Ezt a ládát már kerestem két évvel ezelőtt is, akkor nem lett meg. Most egyedk barátom rámutatott, így megtaláltam GPS nélkül. :)

vileda 2010.04.18 14:20 - Megtaláltam
A láda "helyén" kivágták a fákat, így nem lett meg.
Kérném a rejtőt a képek alapján a találat elfogadásra.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.05.23 07:54]

a láda környékeútkanyar
egyedk 2010.04.06 12:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.42
A nemzeti parkosok hangulatos közeget teremtettek a bivalyok (és a látogatók) számára. A rezervátumon kívüli elhelyezés valóban nem adja vissza, de a célod egyértelmű.
A ládába sikerült a helyhez és a jelszóhoz passzoló ajándékot helyeznem :)

Gagyimodó 2010.04.04 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.08
A koordináták által kijelölt helyen kivágott fákat-bokrokat találtunk, ládát nem! A képek alapján kérem a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.05.07 16:06]

 
Hüsecsalád 2010.03.26 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! A bivalyok jól megférnek a magyar szürkemarhákkal. Hüse család

 
sziszisza 2010.03.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.78
.

AszalósGy 2010.03.20 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.87
Megtaláltuk.

blacky01 2010.03.18 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.30
Megtaláltuk.
Sajnos a "kincs" -ládafia- értékelhetetlen, mint már több helyen tapasztaltauk, pedig a kisebb gyerekenek ez a motívácios tényezö(csere a kincsek között)

Béci megtalálta 
Mama és Papa 2010.03.15 13:00 - Megtaláltam
Régebben már jártunk itt, így most csak a ládáért ugrottunk be.

Hhenrik 2010.02.28 13:00 - Megtaláltam
Jó hely!

Stn72 2010.02.21 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.26
+Van!

*Vica* 2010.02.06 12:25 - Megtaláltam
Megvan.

BlackDeer 2010.01.29 14:52 - Megtaláltam
Gyorsan megtaláltuk.

Famágus 2010.01.29 14:52 - Megtaláltam
A doboz könnyen meglett, bivalyt, csak egyet láttunk, messziről..
A bivaly se jön ki ilyen időben :-)
Mariannal, Attilával..
köszi!!

oldfox 2010.01.29 14:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.66
.... megtaláltuk, bővebben Famágustól.

vinko 2010.01.24 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.63
Drive-in. (nagyon hideg volt...)

jpal 2009.12.31 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.34
Idei utolsó találatunk, mely a sorban a 222., idén pedig a 114.
A Kis-Balaton környéki geoládák közül a bivalyrezervátumot hagytuk utolsónak zalakarosi üdülésünk alkalmával. Annyira drive-in találat volt, hogy szégyelltük volna, ha nem tekintjük meg a kiállítást és nem járjuk végig a bemutató ösvényt. Örülünk, hogy vannak ilyen létesítmények, köszönjük a rejtést és boldog új évet kívánunk minden kessertársunknak.

Abszolut drive-inCsak szobrok
LovakBivaly
SzürkemarhákKilátó
Kies táj 
epés remete 2009.12.26 16:30 - Megtaláltam
Se leírásunk nem volt, se más infónk, csak a GPS-ben - valahonnan benne - lévő koordináták. Sajnos a Bivalyos már zárva volt.

medor 2009.12.25 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.46
Karácsonyi ládázásunk harmadik egyben utolsó állomása. Éppen elkezdett esni az eső mikor odaértünk és villámlott is.

Ervin & Alfi 2009.12.25 00:00 - Nettaláltam
Megvan. Köszönjök a rejtést.

téblábol 2009.12.15 13:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.91
Hóval fedett rejtek kicsit nehezen lett meg, de a kitartás eredményre vezetett.

Haspok 2009.12.11 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.00
Éppen meglett még sötétedés előtt.
Köszi!
Marci

szürkefekete
veszett disznó 2009.11.24 00:00 - Egyéb
Szia!
Ezt a levelet kaptam ma a Rezervatom ladaddal kapcsolatban:
"Logbook all wet."
A doboz tartalma elazott.
Szep napot!
Lori / veszett diszno

pityulino 2009.11.16 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.57
Ismét egy érdekes hely, ahova a GC-nek köszönhetően jutottunk el. Hűvöskés, de kellemes időben sétáltunk a bivalyok körül/között. A hűvösre való tekintettel nem nagyon nyüzsögtek, néhol szoborszerűen álltak percekig.
Pityulino

cic 2009.11.16 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Hévízi pihenésünk során kerestük fel a bivalyrezervátumot. Igazán szép téli napot fogtunk ki, nagyon jólesett a séta az állatok között. Most nemigen volt kedvük dagonyázni, annyira azért nem volt meleg, de érdeklődéssel közeledtek felénk, amikor megláttak bennünket a kerítés mellett nézelődni. Picit megilletődtem, mikor kiderült, hogy az út a karámon vezet keresztül, de aztán kivártunk egy pillanatot, amikor mindegyikük kicsit távolabbról figyel bennünket, és gyorsan átkeltünk a túloldalra.

A logfüzet hamarosan betelik, a következő kereső esetleg vigyen magával egy új füzetkét.

Nekem is ki kellett próbálni!Szürkék és feketék
Fontos a friss, tiszta ivóvízTéli dagonya
SzigorúVágta
Sose találnád ki mi ez! 
Paleo.team 2009.11.12 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam!
Hévízen volt dolgom, így kihasználva az alkalmat ládázgattam egy kicsit a Budapest-Hévíz-Budapest útvonal mentén. Nagyon kellemes, napos, késő őszi, igazi ládázós nap volt ma.

A ládát a rejtektől 2 méterre fedetlenül az avarban heverve találtam meg! Mellékelem a fotót. Megpróbáltam alaposan "álcácva " visszarejteni a ládát a koordináták által mutatott feltételezett rejtekhelyre. Szerencsére a szükséges tartozékok nem tűntek el a ládából és nem úgy tűnt, mintha kifosztották volna a ládát, bár mostanra már egyik érme sem volt a ládában.

Jelen esetben talán szerencsésebb lenne, ha egy másik rejtekhelyre lenne a láda áthelyezve!!!!!!!!!!

GCRZRVmegtalálás elött
megtalálás elöttlog
visszarejtve 
pinyo 2009.11.07 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.48
Először láda, (ötletes rejtés, de mégis hamar meglett), majd Rezervátum kissé esős, vízes időben. De azért klassz volt.
Pinyo + Sanyi55

Sanyi55 2009.11.07 11:02 - Megtaláltam
Eső után/közben nagy sár stb., de nagy élmény. Köszi :-) Sanyi 55 + Pinyo

MaFe örs 2009.11.01 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 1.85
Megtaláltuk!

cybearz 2009.10.28 12:15 - Megtaláltam
megtaláltam

eckerg 2009.10.27 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Még a szép geocachinges idők előtt jártunk itt, úgyhogy úgy döntöttünk, levadásszuk az ide tartozó ládát is egy újabb látogatással egybekötve. Köszönjük!

rolandszabo 2009.10.25 15:25 - Megtaláltam
Meglett

olsen100 2009.10.25 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.62
szép, napsütéses késő őszi nap volt. Hosszú séta a rezervátumban, aztán a találat.Panni találta meg a ládát:-)

57robag 2009.10.25 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.04
Ok [wapon beküldött szöveg]
A rezervátom meglátogatása előtt begyűjtöttem a találatot.Utána bementünk és megcsodáltuk a jól karbantartott,értékes "tárlatot".Köszönet a rejtésért,mert erről az érdekességről még nem hallottam,pedig minden évben itt bringázom el előtte a csapattársakkal.

handky 2009.10.24 12:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
A vadőr érdekesen nézett ránk, hogy mit kutatunk a bozótban, de nem szólt. Lehet, hogy nem tudnak a ládáról?
Megnéztük a bivalyokat, érdekesek voltak, de főleg az, hogy a karámon belül visz a kijelölt út :)
Köszi a ládát, különben nem tudnék most erről a helyről.
Andi

turbinalapat 2009.10.24 12:47 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.67 súly: 2.91
Pipa, kicsit hideg volt, de a rezervátum nagyon tetszett. Leginkább a fajátékokat és a gólyalábat élveztem :)
Köszönöm, hogy elrejtetted ide a ládát.

Csaba & Kati 2009.10.23 16:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.92
HEURÉKA!

HEURÉKAInformáció
LogoltunkKiállítás
Pihenő (még nyáron)Szürkék
PihenőFafaragás
dzcsiga 2009.10.16 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.86
Balatoni ládázás, 3/7

vorosroka 2009.10.12 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.72
A Kányavári-szigetről jöttünk ide át. Hárman kerestük, de csak 10 perc után lett meg. Pedig hányszor elmentünk mellette!? Voltunk lent az árokban még a csőbe is benéztünk. Aztán meglett.

Lassu 2009.10.11 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.62
A rejtés olyan, amilyen; lényeg a rezervátum.

villam.tibor 2009.10.05 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.20
Szépek voltak a bivalyok.

SylverRat + Bogee 2009.09.27 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.96
Zalaegerszegi esküvőről hazafelé.
A bivalyok most kimaradtak, de mentségünkre legyen, láttunk már ilyen szép nagy állatokat.
In: toll

Hófehér 2009.09.24 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.41
Takonykóros ládázás 4. Bocsi, de egészségi állapotomban itt állt be a mélypont. Nem mentem be. Talán legközelebb. Köszi!

Hófehér és Zsuzsi

szepzsuzsi 2009.09.24 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.32
Csak a ládáért jöttünk... Hófehér nem volt teljesen egészséges, én pedig bevallom, nem rajongok a nagy állatokért.
Köszönjük!
szepzsuzsi, Hófehér

Zsozsoboy 2009.09.13 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.54
Majd jövök erre nappal is ígérem! Most csak a ládáért ugrottunk be.

vargazo 2009.09.12 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 3.03
Nagyon tetszett. Köszönjük!
Rebeka Timi Zoli

iszappakolásos 
Bob&Bobek 2009.09.04 12:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.21
A rejtés éppen arra jó, hogy ide vezessen.
A rezervátum jó program, de... emlékszik még valaki arra, hogy néhány éve egyetlen ember őrizte a bivalyokat egy kutyával, és lehetett nagy bivalyt és kis bocit simogatni, közöttük járni...

aPPle29 2009.08.30 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.92
A Kányavári-sziget után megnéztük a bivalyokat is,ott dagonyáztak a sárban,szemmel láthatóan nyugis állatok...
A rejtés felejthető,de legalább könnyű...Köszönjük!

rattus2 2009.08.29 15:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.30
Több, mint 20 éve voltam itt utoljára egy osztálykiránduláson, most családommal jöttem, kisfiammal. A délutánra betervezett kesser-körút első állomása lett volna, amiből egyben az utolsó is lett az időjárásnak köszönhetően, magam részéről tovább mentem volna esőben is, de a helyzet úgy kívánta, hogy a családot fedél alá, haza "menekítsem", így a körút befejezése későbbre tolódott.
Köszönet a rejtésért!

Robin13 2009.08.28 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.67
Köszi a rejtést!

bgecco 2009.08.28 00:00 - Megtaláltam
Klassz hely, köszönöm.

Kerticsorbi 2009.08.22 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

HgZoli 2009.08.21 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.83
Köszönöm.

nabuka 2009.08.20 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.92
Megtaláltuk.Pilo&Oli

theseus 2009.08.20 00:00 - Megtaláltam
Megvan!

csibu99 2009.08.19 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.33 súly: 2.32
Kerékpárral Zalakarosról jöttünk, megnéztük a bivalyokat, majd felkerestük a ládát, ami - kis segítség az utánunk jövőknek - az aszfaltúttól max. 5-10 méterre van egy fatönkben.

Aki még a bivaly hátán is meg tud ülni!Kilátóban
Ani logol. 
Anee 2009.08.19 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 2 átlag: 3.33 súly: 2.32
Tetszett a rezervátum és még ürgét is láttunk.

SarkanyDemon 2009.08.18 16:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.48
Hát nem egy stresszes állatok ezek a bivalyok. Megnéztük őket, ahogy szuszognak a pocsolyájukban. A ládánál nagyott kellett ugrani, hogy ne érjen a csalán. Nem sikerült.

Köszi a rejtést!

Sárkány & Démon

Csipetcsapat2007 2009.08.14 00:00 - Megtaláltam
Kicsit későn logolva ez a nyári megtalálás, de mentségünkre szolgáljon hogy Baba érkezett a csapatba!!! :-)

rotty 2009.08.13 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.76
Kányavártól, egy balatonmagyaródi kávés frissítőt követően érkeztünk a nyári hőségben biciklivel. Kicsit elnéztem a dolgokat, a rezervátum körbejárása után mentünk vissza a ládához, azt gondolván hogy Vörs felé arra kell menni. Kis fejvakarást követően kiderült, hogy a farmon keresztül vezet utunk, amit egyébként csak akkor engednek meg kerékpárral, ha az emberfia kifizeti a belépőt. Ráadásul 19h után szabadon engedik a bivalyokat, nem tanácsos a fordított irányból érkezni (igaz erre semmi nem figyelmeztet ebből az irányból).
Ekkora csordákban még nem láttam bivalyt, érdekes látogatás volt. Kicsit olyanok ezek az állatok sárral felkenve, mint a kifestett mozgásművészek az utcákon, akik néhány euróért cserébe mozdulnak egyet...

ssophie 2009.08.08 19:00 - Megtaláltam
később

Geomarci 2009.08.08 10:05 - Megtaláltam
Kányavárról ide jöttünk. Láttunk bivalyokat, de az ürgék voltak a legjobbak.

Laci-62 2009.08.08 10:00 - Megtaláltam
Nekünk legjobban az ürgék tetszettek !

SzoViki 2009.08.07 17:40 - Megtaláltam
+one

mzalan 2009.08.04 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.90
Már tavaly is el akartunk jönni megnézni a rezervátumot, de csak idén került rá sor. Megérte, pl. láttunk dagonyázó bivalyokat.
Köszönjük

Dagonya 
tothn 2009.08.01 19:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.13
megtaláltuk Andival :)
Figyelem: ellentétben a neten elérhető infókkal, a rezervátum csak este 7-ig (s nem sötétedésig) van nyitva!

csehzs 2009.07.30 19:27 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

sultan 2009.07.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Megtaláltuk.

mb2000 2009.07.25 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Ok. [wapon beküldött szöveg] // Az első alkalom, hogy egy nap alatt 10 darab ládát találtam :-) Ez volt a 8. Köszönet érte Dénesnek, a sofőrnek, meg Alinak, hogy összehoztuk ezt a 10-est! Köszi a rejtést!

csordi 2009.07.25 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
.

horlac 2009.07.25 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
.

readdeo 2009.07.25 15:31 - Megtaláltam
köszi a rejtést

Scorpio 2009.07.25 15:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.52
Köszi a rejtést.

Chubby 2009.07.24 17:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.67 súly: 3.52
[wapon beküldött szöveg]

Balaton körüli tekergések, nulladik nap. Strandolni akartam, Béni viszont bemelegítő edzés gyanánt a Kis-Balatonhoz rendelt. Azért ha már erre jártam, gondoltam a ládákat is összeszedem, így jutottunk el ide. A vasút felől érkeztünk, ahol semmi kerítés nem állta utunkat, és még a bejáraton is könnyedén keresztül mehettünk volna, de ha már itt jártunk, kifizettük a belépőt is. A láda csak ezt követően lett meg, elég hamar. Köszönjük.

Chubby Bénivel és Marcellel

GyeKo-Team 2009.07.24 13:05 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

kovtom 2009.07.24 13:03 - Megtaláltam
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

hubertibi 2009.07.22 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.30
Megtaláltuk! log később

Emerich63 2009.07.21 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.11
Kehidai nyaralás - ládatúrák 14/9. Többször jártunk már ezen a helyen - most végre "ládaszemmel". A rejtés nem olyan vészes, mint néhány log azt jelezte. Meglepődtünk, hogy legutóbbi kb. 2-3 évvel ezelőtti látogatásunk óta nagyon sokat fejlődött a rezervátum, különösen a beléptető rendszer lett kultúráltabb. Láttunk bivalyt közelről és messziről - és persze sok-sok szaladgáló, bújkáló ürgét - szóval jól éreztük magunkat.

A bejáratnál - ki fog előbb megmozdulni???Bivalyok messziről...
... és bivalyok közelről is.Jól érezték magukat ők is...
... és jól érezték magukat ők is!Bátran a bikán!
Heni&Gábor 2009.07.19 13:20 - Megtaláltam
A belépő már 550Ft! De legalább láttunk dagonyázó bivalyokat. Zalakarosi nyaralás alatti ládázás: 15/20.

BivalyokGábor bivalynézőben
Access Denied 2009.07.19 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.39
Gyors és könnyű drive-in. Köszönet érte! Bivalyok helyett inkább mentünk fürödni.

zsoliszoft 2009.07.19 11:40 - Megtaláltam
Teljes létszámmal indultunk a bivalyrezervátumba, előtte azonban még begyűjtöttük a ládát, melyet nem volt egyszerű, elég sokáig keresgéltük a pontatlan leírás miatt de csak megtaláltuk, a láda a földön hever és fakéreggel van takarva. A bivalyrezervátum nagyon érdekes, nagyon sok bivalyt láttunk, egy adott ponton át is lehet sétálni közöttük, de csak óvatosan, ugyanis volt Akinek lerángatta az egyik a nadrágját, alig bírt elszaladni az illető.

Juniduo 2009.07.19 00:00 - Megtaláltam
bödös

olahmazsi 2009.07.18 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.34
Megtaláltuk!

pontyo 2009.07.18 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Megtaláltuk!
Egy balatoni hétvége alkalmával, a viharral dacolva indultunk útra, bejártuk a rezervátumot és a ládát se hagytuk ki. :-)

Szép hely, a bivalyok is elérhető közelségben voltak.

Köszönjük a rejtést.

Kakukkos és Hajszál 2009.07.17 00:00 - Megtaláltam
-

Paul 2009.07.13 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.74
Megtaláltuk.

 
Útonálló 2009.07.13 12:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.57
A rezervátum jó, bár többet is ki lehetne hozni belőle és a pénztárosnő stílusán is lenne mit csiszolni (most közelít a bivalyokéhoz).

egy eltévedt ifjú 
Besüboboja 2009.07.11 12:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Megtaláltuk!

Vándor Csillag 2009.07.11 12:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.78
Nagyon tetszett! :) A belépő mondjuk a duplájára nőtt, de a hely maga nagyon érdekes. Még dagonyázó bivalycsaládot is láttunk. A játszótéren aranyosak a meglovagolható szobrok. A kiállítóteremben nagyon ötletes a szekrényajtók mögé rejtett állatkák. Igazán kellemes séta volt. :))

Mr Bean 2009.07.11 12:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.84
Megvan!

Somahaver 2009.07.11 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
+ van! Vándor Csillag,Mr Bean,Besüboboja,Ranger és a kis kutyám Armi segítségével!!! Köszi!

Nebel 2009.07.09 13:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Alsópáhoki hosszú hétvége közben kerestük fel ezt a rejteket.
Könnyű és gyors találat. Sajnos a rezervátumra most nem volt idő, de nem ez volt az utolsó Balaton-környéki látogatásunk!
:))

Köszönjük a rejtést!

 
bicsi 2009.07.08 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Családi zalakarosi nyaralásunk alkalmával a rossz időt kihasználva, útba ejtettük ezt a ládát és megnéztük a Bivalyokat+a Rezervátumot. A gyerekek nagyon élvezték, az egyik fánál egy kis ürgét is láttunk.

Almond 2009.07.01 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.01
Megtaláltuk! Kissé lelombozva mentünk innen tovább, mert:
1.) Bivalyt kettőt láttunk, kb. 300 m távolságból. Persze, fontos az állatok nyugalma, meg minden, de fejenként 550 forint kicsit húzós üres épületek nézegetéséért. Ha az állatok nyugalma a lényeg, akkor tiltsák ki a látogatókat. Ha a látogatók is fontosak, akkor próbálják számukra is kicsivel érdekesebbé tenni a rezervátumot.
2.) Nem értjük, hogy miért kell egy ládát a pusztában a dzsdinzsa közepére rejteni. Városban, forgalmas helyen fontos, hogy a láda jól el legyen rejtve a "muglik" szeme elől, de itt?! Ezer karcolással, csalántól/szúnyogtól összecsipkedve kerültünk ki a bozótból, és - őszintén szólva - nem okozott élvezetet a láda keresése.
Köszönjük a rejtést!

Team Almond 
szadi&agi 2009.06.29 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.52
Csak a ládát kerestük meg, mert bivalyrezervátumot már láttunk Mórahalmon és az ingyen volt:) Kösz a rejtést!

Csizmások 2009.06.29 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
ok

H. Gábor 2009.06.29 09:34 - Megtaláltam
Köszi!
Eszter,Barnus +én

abcs 2009.06.20 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
Megtaláltuk!

Deme1 2009.06.20 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk. A csalánosban keresgéltünk kicsit, de sikerült.
Köszönjük a rejtést.

AtiMon 2009.06.18 13:10 - Megtaláltam
megtaláltuk [wapon beküldött szöveg]

sziooka 2009.06.04 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.49
Kis bolyongás a csalánosban, gazosban, de aztán meglett.

bgyuro 2009.06.02 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.51
Kis csalán és szúnyogcsípés, de meglett.
Köszi a rejtést.

Zsé 2009.06.02 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.85
Nagyon tetszett a rezervátum, és jó fotók is készültek! A séta végén nagy nehezen pár "fürge-ürgét" is sikerült lencsevégre kapni. :)
Logolás közben biza volt hadakozás a szúnyogfelhővel de azért sikerült.
Köszönjük a rejtést!
Andika és Zsé

moTT 2009.06.01 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.68
Már jártunk itt pár éve, jó volt vissza jönni, és levadászni a ládát! ;)
Köszönjük!

 
3D 2009.05.30 19:50 - Megtaláltam
A rezervátumban már voltunk, most csak a ládáért jöttünk. Egy őzzel versenyeztünk, ő ért oda előbb, de mi találtuk meg.

benist 2009.05.28 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Zalakarosi üdülés kapcsán. Kis kerengés a csalánosban, majd gödörbeesés előtt meglett a láda.

Myself 2009.05.05 12:13 - Megtaláltam
Valaki tutira kereste előttem, de nem találta meg... csak a ládához nem volt ösvény... plusz én is csináltám még párat :) jah, és a közelében van egy akkora gödör...hogy...

jetijak 2009.04.25 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.81
Megtaláltam Zalakarosról hazafelé tartva.

takacsimre 2009.04.25 09:40 - Megtaláltam
A rejtéssel elég jól "megszívattál" bennünket. A nagy gazban alig kereshető. Ha valaki gyorsan jön utánunk, annak könnyű dolga van, mert a ládához vezető "utat" letapostuk.

Égetö 2009.04.15 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.52
Megtaláltuk!Pár csaláncsípés, de túléltük! A belépőárak némileg eltérnek a megadottól.
Felnőt: 550Ft.;
Tanuló,pedagógus,nyugdíjas:450Ft.;
Gyerek 4-14 évig:250Ft;
Gyerek 4 év alatt ingyenes

JUDY05 2009.04.13 18:27 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

egyuri 2009.04.11 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Már sokadszorra járunk erre, most a láda is be lett cserkelve.
Köszönjük!

Ottocar 2009.04.09 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.26
Nagyon tetszett. Köszönjük.

Atmosz&Zozmosz 2009.04.03 17:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.14
Jó rejtés, köszönjük! :)

Anita&Gabi 2009.03.23 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
A láda úgy beleolvadt a környezetbe, hogy szinte már feladtuk :-) Sajnos kicsit hideg volt, így mindenki bent volt :-) Vicces a szekrényeket nyitogatni :-)

msebubu 2009.03.18 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.51
Megvan.

BarEZ 2009.03.16 16:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
OK

pit2 2009.03.15 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.40
Megtaláltuk! Köszönjük!

bbeledi 2009.03.14 16:30 - Megtaláltam
GPS-sel kerestük, de nem találtuk. (Jóváhagyást kérnék). Köszi!

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2009.04.04 11:45]

EMarci 2009.03.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.60
vagy a koordináták rosszak, vagy elvitték a ládát...
esetleg ásót kellett volna vinnünk... ;-)

bbeledi-vel közösen kerestük, sikertelenül.
a rezervátumot azért megnéztük.
(jóváhagyást kérnék)

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2009.04.04 11:45]

Városi Chilly csapat 2009.02.26 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.89
Megtaláltuk! Nem gondoltuk volna hogy az idei első bejegyzést mi írjuk.


 
Crusader 2009.01.07 15:45 - Nem találtam meg
Egészen biztos,hogy a láda nincs meg.Kerestük kb. 30 percet,de valószínűleg csak a helyet találtuk meg....
Illene a ládagazdának is megnéznie,nem?
Vica&Henrik

banyóka 2009.01.03 15:00 - Megtaláltam
Kb. egy órán keresztül kerestük a koordinátán és kb. 40 méteres körzetében. Nem tudom, hogy mi voltunk-e ilyen ügyetlenek, vagy nem is volt ott a láda. Végül feladtuk a keresgélést és megnéztük a bivalyokat. Jóízűen kérődztek.
Pár nappal később ismét kerestük, mikisséktől instrukciókat kértünk, hogy hol van a láda. De a láda nincs ott, valószínűleg nincs meg.

usakal 2009.01.02 16:10 - Megtaláltam
Én és Nanuk kutya.
k*vica*

Giorgio 2008.12.12 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.94
A belépő már 500 Ft és ilyekor csak 16:00-ig van a nyitvatartás. Egyébként du. 4-kor már sötétedik, rám is sötétedett, míg a ládát kerestem, de nem is találtam. Kérem a rejtő segítségét! A bivalyok a borjakkal az istállóba húzódtak. Az istálló karámjához rakták a nyalósót, és ahhoz sorban jönnek az állatok, ilyenkor meg lehet őket simogatni.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2008.12.12 18:27]

 
zöldcsacsi 2008.11.07 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
az a nagy fene köd...

Tepiszellem 2008.11.07 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.57
Ma egész nap csak ködöt láttunk,
a bivalyokat is takarta.
A láda jól el van rejtve és jó a koordináta.

czewa 2008.11.07 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.03
Néhány méterrel a láda mellett álltunk meg, mégis keresgéltük...

PitBuli 2008.10.31 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Megtaláltuk! Eszter, Bálint, Apa

bumbika 2008.10.30 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Megtaláltuk!

LótiFuti 2008.10.29 14:15 - Egyéb
Ismétlés, Hannussal.
A bivalyok a régiek.
Bivalytejet sajnos még mindig nem lehet kapni. (EU-átok! - kizárólag zárt rendszerű fejőalkalmatossággal szabad fejni mostanság ...)

 
ratobi 2008.10.29 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.00
Kicsit nehezen találtuk, valaki jól elrejtette!
A bivalyok viszont csodálatosan közel voltak, hosszasan gondolkoztunk a "NYISSA KI" ajtó előtt, míg közéjük merészkedtünk.

UrbanSh@olin 2008.10.27 15:15 - Megtaláltam
Még apámmal együtt.

Fonte 2008.10.25 09:43 - Megtaláltam
Párás, ködös reggelen, hosszú keresgélés után, telefonos segítséggel, amit ezúton is köszönök Tibo77-nek.

cztomi 2008.10.24 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
OK

Pazuzu 2008.10.24 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.40
Kis-Balatoni látogatásunk utolsó megállója volt. Erre kerekeztünk vissza a szentgyörgyi szállásra. Igen közel van az úthoz a láda, majdnem továbbmentünk, és hamar megtaláltuk. A biciklik beviteléhez külön engedélyt kellett kérni, mivel mi tovább mentünk a földúton, lerövidítve a hazautat. Így legalább közelebbről láttuk a kis bivalyokat, mert a sorompón túl legelésztek.

TLaca 2008.10.24 15:16 - Megtaláltam
Első ládánk, ami körül kb. 3-szor túrtuk át a környezetet, eredmény nélkül. Szerencsénkre egy nálunk rutinosabb kolléga segítségével meglett.

Dzsó.bácsi 2008.10.24 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.32
Kedves kessercsaláddal összefogva, de meglett. Köszönet a rejtőnek!

gigipoci 2008.10.19 16:00 - Nem találtam meg
Háromnegyed órás keresés után feladtuk. Nagyon sajnáltuk.
A rezervátum egyébként tetszett az egész családnak.

strom 2008.10.11 07:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Hajnal hasadtával, másodszorra a ládánál, GPS nélkül.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2008.12.12 18:28]

tibo77 2008.10.07 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.62
Megtaláltuk!

Szabó Család 2008.09.30 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.11
Muca, Papa megtalálása, Zalakaros felé. Kár hogy messze voltak az állatok. Kösz a rejtést.

oli_b 2008.09.28 15:30 - Megtaláltam
+van

donkardos 2008.09.26 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 1 átlag: 2.50 súly: 3.23
.

Drazsé 2008.09.24 09:55 - Megtaláltam
Tényleg hatalmas jószágok, csak csendben és halkan mertem járkálni, mert az úttól 1 m-re voltak a bivalyok! Drazsé

Lucypapa 2008.09.06 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.66
Megvan! Log és képek később!

Bali01 2008.09.05 10:30 - Megtaláltam
A nászút elsQ ládája... [wapon beküldött szöveg]

Timi&Szabi 2008.08.31 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.81
Megtaláltuk!
A család is velünk tartott, húgom első ládája :-)))

ésTöri 2008.08.30 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.85
Sokat kellet bicajozni mire kiértünk a rezervátumhoz, de megérte. Az állatok a meleg miatt hűsöltek az árnyékban vagy a pocsolyában feküdtek a vízhűtéses technikát alkalmazva. :-)
Köszönet a rejtésért!

totzoli65 2008.08.30 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Érdekes hely, sok szép állattal, a kilátó sajnos nem látogatható :-( az állatok közül sok a park legtávolabbi zugában árnyékba húzódva, szerencsére volt nálunk távcső, még egy-két ürgepéldányt is nagyon jól megfigyelhettünk :-)))
Köszönjük a rejtést!

bejárat és pénztárez még fából van
dagonya 
Egyiptom 2008.08.24 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.09
Az elmult évben is jártunk itt, de akkor nem volt kedvünk bemenni. A családban mások is jártak erre, és lelkesen meséltek a bivalyokról, hát megnéztük. Érdekes kiállítás volt régi szerszámokkal, bivalybőrrel, képekkel. Köszönjük

N.Zs. 2008.08.22 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Egészen meglepett, hogy egy helyen be lehetett menni az állatokhoz. A gyerekek és apukájuk nagyon élvezték, én közben nagyon paráztam. Végül én is átbátorkodtam.

pózolnakők is
agecse 2008.08.20 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.38
A bivalyok mellett, szürkemarha farm is egyben a rezervátum, ezt ha jól tudom már szép számban tenyésztik újra az országban. Köszi a rejtést!
G. Álmos, Boti, Enikő, Áron, Vali, Gábor

Tubee 2008.08.18 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.00
Király bivalyok vannak a rezervátumban!
Köszi a rejtést, bár a csalán nem volt túl kellemes :)

Marvin 2008.08.14 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Megleltem.

G&C 2008.08.14 17:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
Kosz!
G&C

 
feri60 2008.08.14 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Hát ide aztán biztosan nem.....
Innen a Kányavári sziget felé indultunk, de előbb - mivel éppen útba esett - a bivalyt egy másik állapotában (pörkölt és sült) is tanulmányoztuk. ;)

Macipocok 2008.08.09 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.38
Időhíján a rezervátumba nem tettünk látogatást de ha még egyszer a környéken járunk tuti be fogunk menni. Köszi.

csincsi44 2008.08.06 15:52 - Megtaláltam
A ládát elég sokáig kerestük, de mikor majdnem feladtuk meglett!
A bivalyok nagyon tetszettek!:)
Nászutunk második találata.

b_pisti_62 2008.08.06 15:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.12
Leírás, képek később!

Bütyök+Zulu 2008.08.03 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.80
Mivel más alkalommal jártunk már itt, csak a ládát és a csaláncsípéseket abszolváltuk. Azért annyira nem volt vészes, jártam már nagyoobb csalánban is.

MaciMac 2008.08.03 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
A bivalyok nem jöttek ki, mi nem mentünk be...
de csak mert nagyon meleg volt.
A csalános rejtek viszont jót tesz a reuma ellen.
Köszi!

new will 2008.08.02 20:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.11
Köszi.

cachekereso 2008.08.02 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.46
Érdekes kiállítás látható a "hallban", az egyik szekrényben a ravasz rókával. A bivalyok a meleg napot, én meg a hideg jégkrémet élveztem.

katika 2008.08.02 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.09
Nagyon meleg van és sok a csalán. [wapon beküldött szöveg]

 
Kadorca 2008.08.02 00:00 - Megtaláltam
+

GBöbe 2008.07.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.85
Értem miért itt a láda, de ez a csalános szúrós bokros?!

A rezervátum szép , teli állattal , kár, hogy a kilátóba nem lehetett fölmenni.2 évvel ezelőtt még jó állapotban volt látogatható:(

Németh család

Yoss 2008.07.25 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.07
Rosszidős nyaralásunk egyik ládája. Már régóta visszajárunk ide, annak idején üzleti kapcsolat volt az üzemeltetővel és nagyon megtetszett a környék.
Fénykép később.

nogacsalad 2008.07.22 13:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.86
Még mindig hűvöskés az idő, ezért úgy döntöttünk, ma is kincsvadászatra adjuk a fejünket. Körutunk termése: nyolc megtalált ládika. 8/4
Bár a ládika a rezervátum területén kívül pihen, semmiképpen se hagytuk volna ki az állatmustrát. Gyorsan becserkésztük hát a dobozt, és bementünk. A bejárathoz vezető út mentén végig autók álltak, akár a pesti belvárosban (jött a sok német, holland stb. bivalynézőbe).
Az első karámban volt néhány paci, meg egy bivalymama a borjával. Na, az utóbbit legalább meg lehetett simogatni. Igaz, amikor az egyik turista elkezdte vakargatni bivalymama orrát, az - szó szerint - mozdulatlanná merevedve, élvezkedve hagyta magát cirógatni: egy futó pillantást vetve rá, azt hihette volna az ember, hogy egy kitömött állat álldogál a karámban.
Tovább haladva, megtaláltuk a bivalyok dagonyázóhelyét, ahol a tájékoztató tábla szerint napi 4-5 órát töltenek a patások lustán fetrengve. Hát most egyetlenegyet sem láttunk, úgy látszik, pechünkre épp nem a jelzett 4-5 órában jöttünk. Sebaj...
Annál nagyobb csordát találtunk viszont néhány száz méterrel odébb, egy hatalmas, bekerített területen: volt ott lustán heverésző, lomhán mászkáló meg borját szoptató bivaly egyaránt. Egy másik kerítésen túl, egy - éppen felújítás alatt álló, és ezért nem használható - kilátó közelében láttunk egy csorda "csendesen kérődző, igen jámbor fajtát" - szürke marhák voltak.
A bejáratnál bivalyból készült ételkülönlegességeket hirdető táblára lettünk figyelmesek (utolsó fotó): ezek szerint a turisták először megtekinthetik a bivalyokat, majd jó pénzért még meg is ehetik őket! Érdekes üzletpolitika, bár nekem egy kicsit fura...!

Egyébként a ládikából kivettünk egy ugrálós labdát, s helyette becsempésztünk néhány matricát.
Összességében jópofa volt, tetszett ez a hely.

Köszönjük a klassz élményt!

Ezt a területet jártuk beJámbor, kicsi bivalyborjú
KerekeskútHú, de ráérünk!
Hiába hívtuk, nem dugta ki az orrátLátványosság, aztán turistaétek?
gyöngyfűző és párja 2008.07.21 13:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.73
Köszi a rejtést!

 
nifulop 2008.07.15 10:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.78
Megtaláltuk. Zalakarosi nyaralásunk 3. ládája

bivaly 
V_Gabor 2008.07.12 11:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.65
Be nem mentünk, mivel oly sok más látnivaló is volt és a nap is igen erősen tűzött.

kunzi 2008.07.10 12:12 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

vik&ablack 2008.07.08 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 2.65
A csalánok jóvoltából reumásak nem leszünk, rejtést lehetne ötletesebb is. A rezervátum nem nagyon fogott meg.

keresek 2008.07.06 20:40 - Megtaláltam
Ok.

Reggel 2008.07.06 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Nagyon klassz hely!

Köszi a rejtést!

Anita és reggel

Era81 2008.07.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.48
Ezt jól eldugtad a susnyásban :) Körös-körül szúros fa/bokor + csalán. Én persze rövidnaciban voltam. Sebaj, reumás az már biztos nem leszek :)

Kofola BT 2008.06.29 18:14 - Megtaláltam
Ezúttal a Kis-Balaton környékén csaptunk le 14.

Mathau 2008.06.29 18:14 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.50 súly: 3.95
A beugrót (500Ft-ot) kifizetve azt hittem legalább látunk valami érdekeset, de sajnos egy nagy és kicsi bivalyon kívül, csak a fizetős! távcsőn megtekinthető bivalyok maradtak. A láda rejtése=0 a web szintén!

Kokó 2008.06.29 18:14 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.79
Ez a hely nem fogott meg. Nem láttunk sokféle állatot és azokat isinkább csak messziről. Azért így is sikerült egy mamát és borját simogatni. A kicsi hamar közelünkbe jött, de eleinte csak ugri-bugrizott.
A rejtés sem tetszett, a web pedig meglehetősen szegényes. A beugró egyébként 500 pénzre emelkedett.

macikupac 2008.06.29 18:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.95
Keresgélés a Kis-Balaton körül 13.

Ha már erre jártunk és még belül voltunk a nyitvatartási időn... A belépő már 500 HUF-ra rúg. Sebaj, több is veszett Mohácsnál. Nem kiabálhatják ránk, hogy pontvadász netkesser brigád vagyunk. A fogadóépület takaros, nádtetős épület. Odabent némi kis vitrines-monitoros kiállítás. Az állatsimogatóban egy kis bivaly és az anyja fogad. Elég jól tűrik, hogy nyaggasuk őket. A szomszédos istállóban egy szürkemarha fekszik. Őt nem tudjuk megsimogatni, mert nem jött közelebb. Innen a bivalytörténeti kiállításnak helyet adó istállóépületbe mentünk. Az odavezető úton volt egy bográcsozó hely, melynek közepén egy aranyos fa-bivaly állt. Kicsit odébb egy szekér állt sorsára hagyva egy fa alatt. A bejárat fölött egy kipreparált (bivaly-)koponya díszlik. Odabent képek és jónéhány eszköz fogadott minket. Ezek közül biztosan más állatokhoz használtak párat. A közeli karámokban szép számmal legelésztek bivalyok, de mind csak a hátsó felét mutatta felénk. A nagy tócsánál is elég sokan voltak, de itt ürgét is ígért az ismertető tábla. Na, az persze nem jött elő... A kilátóhoz, meg a szürkemarhákhoz már nem vándoroltunk el, pedig lehet, hogy nem lett volna az sem rossz. Ezek után a láda? Egy fiatalos aljára lerakva, csak úgy. A leírásban lévő fatuskó már a múlté. Egy kicsit beljebb rejtettem, hogy ne legyen annyira szem előtt. Mityó volt velem.

Közlekedési táblaFogadóépület
Részlet a belső kiállításbólHelyszínrajz
SzürkemarhaÁllatsimogató
Fa-bivalySzénás szekér
Részlet a bivalytörténeti kiállításbólEzt bámuljátok!
LegelészésGólya a tarlón
Mityó a ládával 
erchegyia 2008.06.29 18:14 - Megtaláltam
Kofola Bt-s kessing Zala megyénk irányába, Kokó, macikupac és Mathau társaságában. 14./15

jetblast 2008.06.27 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.69
Zalakarosi pihenés után erre vettük az irányt. A rezervátum nagyon tetszett, sajnos bivalyokat csak messziről láttunk az árnyékban hűsölni. A nagy meleg ellenére sem a vízben voltak, pedig valami ilyesmi látványt vártunk. A láda rejtése elég fura volt... A ládaoldalon a rejtésről pont semmi nem derült ki. Már az autóból is vegyes érzelmekkel szálltunk ki, mivel valamiféle (jó nagy) bogarak zsongtak minket körbe százával. Aztán a dobozt egy csalánoson átvágva egy bokor alá bedobva találtam meg. Gondolom azért csak odadobva volt, mert az előttünk járó kessernek nem volt kedve újra átgázolni a szúrókás-csalános 'dzsindzsán' és egyébként is az járhatott a fejében, mint nekem is hogy minél hamarabb el innen a bogarak miatt. Azért próbáltam ugyanoda visszatenni és álcázni is amennyire lehet. Ha hosszúnadrágban lettem volna, biztosan nem nyavalygok az egészen ennyit. Tehát összességében jó a kess, csak a leíráson kellene javítani.
Köszönöm

G(Dzsí) 2008.06.21 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.63
Megnéztük a bivalyrezervátumot és visszafelé begyűjtöttük a ládát.

wokee 2008.06.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 1 átlag: 1.33 súly: 1.00
BIVALYREZERVÁTUM.

dobosl 2008.06.18 00:00 - Megtaláltam
A láda rendben volt, de a látvány csalódás: Az "interaktív" kiállítás szekrényeinek aljában nincs világítás. A kilátó lépcsői hiányoznak. A madárodú tök sötét. A látcső fizetős... Gyakorlatilag 10-12 bivalyt láttunk állati(!) messziről. - Jó döntés volt kintre tenni a ládát. (Rossz döntés volt bemenni!)

csardi.tamas 2008.06.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 2.5 átlag: 1.83 súly: 1.00
A rejtés lehetne valamivel komolyabb, mert csak be van dobva oda. A csalán viszont most kifejezetten magas, ami egy kicsit rejti. :) Köszi a rejtést.

bleknajt 2008.06.07 00:00 - Megtaláltam
Nagyok a szúnyogok és a csalán. Ez az első megtalált ládám. Jönnek mennek a muglik.

befi 2008.05.25 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.92
A láda és a rejtés erősen felejthető. Ezután megpróbálkoztunk a bivalyokkal, csak egy kicsit tartottunk tőle, hogy a belépő ellenében majd csak holmi mezőt láthatunk, és valahol a távolban elveszve a csordát (Hortobágyon már jártunk hasonlóan). De itt szerencsére működött a dolog. Egy kis minikiállítás, néhány karám körüli bivaly (hogy biztosan lássunk is), és valóban a legelőn a többi állat, de szerencsére távcsőtávolságban. Még a szürkemarhák is megmutatták magukat. [gps nélkül]

Én már nagyon unok itt a padkán üldögélni ...Végre reptében is sikerült egy madarat lencsevégra kapni :)
Az erdei pinty tényleg nekünk pózolt a fák köztA fülébe súgtam a varázsszót
ezért Fi-t nem dobta le :9Nagyooon finom, nagyooon jó itt
Pedig nem egy termál minőségHa megnő de nagy marha lesz belőle
Sue Kesser 2008.05.25 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.58
Találó jelszó, természetesen nem hagytuk ki a rezervátumot sem a láda után!

bandita 2008.05.25 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.17
Tetszett, köszönjük!

Barbi, bandita

cziraki 2008.05.24 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.32
A Szent Orbán túra után ládázni indultunk.

Bazakerettye 2008.05.11 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.48
Már régebben is láttam bivalyokat, és nagyon megtetszettek, ezért szerettem volna mindenképp eljutni ide. Nagyon jó dolog, hogy hatalmas terük van az állatoknak a mozgásra, kellemes a hely a lakóinak is, és a látogatóknak is.

kapitanyj 2008.05.04 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.56
.

LarryCooper 2008.05.03 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.83
.

pandala 2008.04.28 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.95
Megnéztük a bivalyokat, és meghallgattuk a békák énekét is. :)

egy kupacbanbéka
bejárat 
domika 2008.04.27 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.69
A Kis-Balaton (Kányavári sziget) felé ezt is útbaejtettük. A bivaly-rezervátum érdekes volt, a láda könnyen meglett. Sajnos éppen etetés közben érkeztünk, így egy szürke marha csorda kivételével a bivalyokat csak a karámban szemlélhettük meg. Ennek ellenére nagyon tetszett. Meglepően sok külföldi látogató volt. A belépőjegy ára (felnőtt) viszont már nem 250, hanem 500 Ft.

tomv84 2008.04.20 16:10 - Megtaláltam
szép sétát tettünk. [wapon beküldött szöveg]

acsaba 2008.04.20 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.79
Bálint első ládája! Megtaláltuk, érdemes volt megnézni!
Cs.Sz.B.

jungcsi 2008.04.14 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Szuper volt :)

robatko 2008.04.06 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.26
A Sávolyhoz tartozó vasútállomás felől érkeztünk végig a gáton majd az aszfaltútra jobbra letéve.
Így sikerült hátulról megközelíteni a bivalyrezervátumot.
A nézelődés után egyszerűen átsétáltunk a főbejáraton illetve kijáraton.
Senki nem kereste rajtunk a belépőjegyet.

mjdgm 2008.04.04 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.62
Gyors találat.
Ha erre jártok, nézzétek meg a szürke marhákat is, érdemes!
Ajándékot nem cseréltünk.

zsu&rich 2008.03.30 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 2.43
Megtaláltuk!

GerfiDáci 2008.03.30 10:00 - Megtaláltam
Nehezen ugyan, de megtaláltuk!

Zag 2008.03.28 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.77
Könnyű találat, a rezervátumba sajnos nem volt idő betérni.

Puszkany 2008.03.27 13:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.97
Érdemes ellátogatni ide, a Kányavári szigettel egyetemben a két láda kitesz egy szép napot, mi már többx cselekedtünk íly módon. A bivalyok most nem legelésztek kint, kár. A láda nagyon szem előtt van, nem ártana neki egy jobb rejtek a szemközti erdőben. Új logbook elindítva. Köszi a rejtést!

 
jenne 2008.03.24 11:23 - Megtaláltam
:)

pityer 2008.03.24 11:23 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 3.34
Nagykanizsáról hazafelé közös ládázás jennével.

Szaki 2008.03.23 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.18
Könnyü találat!
A füzet teljesen be volt telve,nálunk sajnos nálunk nem volt tartalék!

ier 2008.03.14 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.81
Láttunk egy csomó őzet. A rejtek közvetlen közelében nyuszival találkoztunk.

zsotie 2008.03.07 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.49
Csak a láda miatt jöttem. Elég látható helyen van a rejtés, annak ellenére, hogy jól el van rejtve, nyáron biztos nehéz lehet a logolás.

tosza73 2008.03.05 16:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.00
A nagy szél és a hideg miatt a rezervátumba nem mentünk be. Sebaj, majd legközelebb. A láda könnyen meglett. Köszi

colombo 2008.02.24 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.38
Alig találtuk meg a dobozt, habár ott álltunk majdnem mellette. A bivalyrezervátum viszont érdekes volt. Az érmét elhoztuk.

 
levender 2008.02.11 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.17 súly: 2.34
Zalai kirándulásaink egyik biztos pontja. Egy olyan hely ahol értékeket mentenek és közben új érétket hoznak létre. Egy olyan hely, ami - talán a kamaszok kivételével - minden korosztálynak éredekes lehet.

Sly 2008.02.10 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1.5 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 3.15
A láda megtalállása nem okozott különösebb nehézséget, szinte messzíről virított, bár majd ha minden kizöldel, kicsit jobban rejtve lesz
A rezervátumba már érdekesebb volt a a séta :)

Sly & Andi + Ildi

Istyu 2007.12.28 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.72
Nyáron egy szokásos Kis-balaton bringás túra közben kerestem fel először a rezervátumot. Akkor nem volt nálam GPS. Most kizárólag a láda miatt jöttem. A hóban elég nehéz volt megtalálni a dobozt, de kis kapirgálás után meglett. Ide költözött a Termite's Grundsprech Coin utazó érme.

Attibati 2007.12.19 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 4.01
A tuhus térkép és a Zalai -dombság térképének összehasonlításakor felfedeztem , hogy Zalakaros környékén komoly hiányok vannak. Mivel végre befejeződött az évvégi hajrá elhatároztam hogy bejárom a hiányzó jelzéseket.
A trekkeléssel még világosban végeztem így - szokásommal ellentétben - autóval kerestem fel a rezervátumot. Már erősen alkonyodott ezért a bejutással meg sem próbálkoztam csak a ládát kerestem meg.
A leírást otthon hagytam - mondván úgysem lesz idő ide is eljönni - ezért csak a GPS-re hagyatkozhattam. A környéket 5-10 centis hó borította így nem volt egyszerú a szúros akácsarjak között a megtalálás. Amikor már éppen feladtam volna az egyik akácfa tuskó megtisztítása után meglett a láda.

csabi&csilla 2007.11.29 14:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.48
Nem volt nehéz a megtalálás a leveleiket vesztett bokrokban, csak kicsit tüskések voltak:) Az integrált áramkör régi emlékeket tépett fel bohém, szakközepes időszakomból. Köszönöm.

Kincs&kincs 2007.11.24 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.46
Tavaly nyáron már voltunk a rezervátumban...most csak kifejezetten ládavadászatra jöttünk :-)) Egy kicsit változott szerintünk a láda rejtekhelye... kivágtak fákat... már csak a szúrós bokor alatt bújkál a láda...Így télen a növények levelei és virágai takarása nélkül elég szemrevaló! :-))

Rodrigez 2007.11.08 12:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.26
Melestük ezt is. A szürkemarhák is gyönyörűek
Rodrigez+Marcsi

Dorisz2004 2007.11.03 13:14 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.49
Lehet, hogy az utolsó gyönyörü öszi napsütéses napon megtaláltuk. Megnéztük a rezervátumot is, az is tetszett.
Dorisz, Tímea, DJ, mama

Hebego 2007.11.02 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 3.03
Jó hely, drive-in cacahe, de a bivalyok érdekesek...

sanyisz 2007.10.30 11:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.78
Nekünk szerencsénk volt a csordával, a közelben szint karnyújtásnyira legeltek. Nagy élmény volt, köszi a rejtést.

Szamoska 2007.10.29 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.22
Hamar meglett!

dirndel 2007.10.20 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

raci 2007.10.18 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.26
Sajnos az idő elromlott, így állatnézés csak autóból volt, de visszajövünk.

Bilmark 2007.10.16 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Nagyon klassz! Újabb nagyszerű kirándulóhely!

Kis Bikák 
kumin 2007.10.15 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Nagyon rendben van a hely, láttunk egy fiatal bivalyt, aki épp tanulta a villanypásztor hatásait: nagyon utálta szegény.

Livedli 2007.10.14 16:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.85
Kép címeCsaba & családja 2007.10.09 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.67
A rezervátumot tavaly nyáron már megnéztük, így most a láda volt a cél.

sirgalahad 2007.10.01 06:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.46
Jártunk már itt tavaly
Ránkbődült egy bivaly
Felnézett a legelőről
Foga lassan füvet őröl

Ati 2007.09.23 11:11 - Megtaláltam
Meglett.

gal3 2007.09.14 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.18
Sok szép nagy állat! :-) Itt végre rájöttünk, hogy mi az a sok kis zöld fadoboz a tornyok és kilátók oldalán. A zaj (valószínűleg ugyanannak az iskoláscsoprtnak a képében) ide is elkísért.
Anita és Tamás

BejáratMicsoda tekintet!
Na mi van a dobozban? 
csumali 2007.08.28 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.22
A családdal tettünk egy kirándulást "bivalyfalvára" Veszprémből. Érdekes volt, csak kár hogy éppen alig voltak a névadó állatkák, mert a nagyobb csapat éppen láthatáron túlra vándorolt.

gyurkakoma 2007.08.19 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 1.5 átlag: 1.50 súly: 2.90
frankó kis állatfarm :)

salty 2007.08.18 14:18 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.28
Tényleg lehetett volna az erdőbe helyezni a ládikót, nem a szúrós növényzet közé...

Pepe 2007.08.17 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.27
Horvátországba menet. A -utólag- nagyon egyszerű, a kicsi de meredek szurdokba ne másszatok le! Már a rejtektől behallatszik az állatok bőgése.

ujcsi 2007.08.14 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Látványos hely főleg a lányom élvezte.
Az Igo nem igazán volt képbe merre kell menni!
Köszi a rejtést!

KAECSKE 2007.08.11 19:57 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Walker 2007.08.11 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.04
Hát ez nagyon kalandos volt ! A 700 éves hárstól jöttünk ide, de igazából ezt sem terveztük. Ránéztem a kütyüre, ez a legközelebbi láda nézzük meg mi van itt felkiáltással elindultunk. A hetesről lekanyarodtunk egy kőszállító teherautók által használt köves útra és irány a láda. Mint utóbb kiderült sikerült átvágnunk a védett láprétek közt (5km földút a töltésen)(millió kócsag és gém), mig végül a bivalyrezervátum hátsó gazdasági bejáratán megérkeztünk. Először azt sem tudtuk hol vagyunk, csak egy egy bezárt kapu előttünk és mi benn. A néni "rendes " volt, egy felnőtt belépő áráért kinyitotta a kaput és kiengedett bennünket. Mivel már késő volt és nem is készültünk ide, valamint még kitaláltuk, hogy elmegyünk a Kányavár-szigetre is, ezért a bivalyokat csak a kocsiból néztük meg.
Köszi a rejtést.

Stella 2007.08.09 12:16 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.67 súly: 1.70
Megtalaltam, naggggyon szep volt a rezervatum es edik voltak a bivalyok!!!

jokkmokk 2007.08.05 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.36
Kányavárral együtt nagyszerű kirándulás volt a mai!

BarátokSzép
Detusz 2007.08.05 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.25
Hát a doboz elrejtése nem túl kreatív. Azt nem mondom, hogy egy bivaly gyomrába, de azért...

Bogáncsok 2007.08.03 16:30 - Megtaláltam
Már egyszer megvolt, de akkor nem jelentettük be!
Bogáncsok

zsoltino 2007.07.30 14:00 - Megtaláltam
Megvolt a hidegben.
Anita&Zsoltino

kisbogarka 2007.07.26 13:50 - Nem találtam meg
biztos a hőség miatt, de úgy kóvájogtunk ott, mint a...
talán még járunk erre :-)

koxer 2007.07.25 13:51 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1 web: 2.5 átlag: 1.50 súly: 1.00
Hááááát, ez nem volt egy nagy kaland :) Tényleg be lehetett volna legalább az erdőbe vinni...

shepherds 2007.07.21 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.43
Megvan, a bivalyokra nem volt energiánk a hőségben:(
Rafia & Kenny

Hegedüs 2007.07.21 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.05
A beugró már 500 Ft, viszont nyitás előtt egy órával is beengednek. Érdekes állatok.
IA.

totik 2007.07.20 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.87
Sok előttem járóhoz hasonlóan én is az árok fenekén hentergéssel kezdtem, s csak utána mertem elhinni, hogy a láda nem ennyire rejtett helyen van.
A bivalyok köszönték, de árnyékba vonultak, így sok látnivaló nem akadt...
(Viki, Geri, Krisz') TZ

akos 2007.07.15 12:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.58
Érdekes hely. Megéri eljönni.

georgina 2007.07.15 12:07 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mosi Family 2007.07.14 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.83
Megtaláltuk!

jozsi18 2007.07.11 15:37 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.33 súly: 2.11
Kicsit tényleg beljebb lehetne vinni... de a rezervátom tényleg jó!

padler 2007.07.11 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
.

peterpan 2007.07.11 12:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Az árok nekem is gyanús volt. Látva a vízmosásokat meggyőztem magamat, oda biztos nem rejt senki ládát. Igazam lett. Közben viszont a környék egyetlen kifejlett csaláncsemetéje jól megcsípte a bokámat.
Tetszettek az állatkák és a bemutatásuk is. Nekem a szag sem volt elviselhetetlen.
Találtunk egy távcsövet érdekes fokbeosztással (360 helyett kb 860 fok). Ha valaki tudja ez miféle skála, írja meg nekem!

Tűzveszély, vagy balesetveszély?
Disznóperzselő 
ikrekek 2007.07.09 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.30
balatoni fürdözés előtt.

eperdzsem 2007.07.02 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.48
Kis-balatoni körtúránk 2/4 pontja

ndavid42 2007.07.01 16:09 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.61
[:43:] 64km-es Kis-Balatoni kerékpárolás 4/4
GCKANY>>
Mai utolsó ládánk. Még hazaindulás előtt vadásztuk le. Sikerült lemásznom a gazos árokba, mert azt hittem, h ott lesz a láda... Miután nagynehezen kimásztam, csak akkor vettem észre :)

njani55 2007.07.01 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.52
megtaláltam

csepipeti 2007.06.28 10:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Bucix 2007.06.25 21:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.00
Szép a rezervátum. Könnyen ráakadtunk a ládára is.

pesta76 2007.06.24 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.70
Megtaláltuk!

hinia lux 2007.06.23 14:40 - Megtaláltam
Csak a láda érdekelt. A bivalyokat csak meesziről néztük meg.

Hampi 2007.06.23 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.56
Ok

bbokonon 2007.06.17 12:45 - Megtaláltam
Érdekesek a bivalyok, nagyon kulturált az egész park. [wapon beküldött szöveg]

lollyfoxy 2007.06.09 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.60
Könnyű találat. Jó a bivalytanya.

comp@ss 2007.06.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.23
ok

Gábi&Évcsi 2007.05.28 16:15 - Megtaláltam
A rezervátum nagyon tetszett,szép a környezet (kár,hogy a bivalyok elbújtak). A láda könnyen megtalálható,talán jobban el kellene "bújtatni". Köszönjük a rejtést.
Gábi&Évcsi

Mókus örs 2007.05.27 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.85
Hihetetlen, hogy megmaradt a láda a rejtek felfedezése után. Ennek ellenére nem mertünk TB-t hagyni benne.

sati 2007.05.23 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 2 web: 2 átlag: 1.83 súly: 2.58
Szerintem a terület nagysága és a nagy nyári hőség, no meg a bivaly természete ["Ha vizet lát uccu neki!"] ellenünk dolgozott, mert jó messze voltak az állatok. Hála a fotó apparát objektívének mégsem maradtunk élmény nélkül!

esztelneki 2007.05.12 17:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.73
Kis-balatoni túránkon jöttünk ide, véletlenül éppen a "Bivalyfesztivál" alatt. Igazi élmény volt, köszönjük.

Zahy 2007.05.08 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.41
Zalakarosi hétközben. 1. láda

Happy 2007.05.01 19:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.26
Szép környék. Pestieknek érdemes volt megnézni a falusi életet. A rejtés helye nem egy gyönyörűség, bár gondolom ez nem is volt cél. Talán túl közel van az úthoz, könnyen megláthatnak.

Anikó Happy

peterbud 2007.04.30 10:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.92
Zalai hétvége 4/15.

Nem tudom miért, de ma bújkáltak a bivalyok, alig párat láttunk. Talán a reggeli hideg? A kihívás az volt, hogy mindegyik táblánál elképzeltük a bivalyokat, amint a táblán leírt viselkedést végzik :)

Tutajos 2007.04.29 18:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Fejedelem és családja 2007.04.29 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.48
A Kányavári -sziget után ide vezetett az utunk. Ha már eddig eljöttünk akkor be is mentünk. Nem bántuk meg, mert nemcsak a gyerekek, hanem mi is nagyon élveztük az állatok etetését, simogatását.
Az oktatóterem pedig külön figyelmet érdemel!
Köszönjük a rejtést!

a bivaly tekintetA büszke szürke
poker 2007.04.28 17:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.28
[wapon beküldött szöveg]

kicsiogre 2007.04.28 16:17 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.74
ok

fkmaster 2007.04.28 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.06
A ládarejtés tényleg nem az igazi, még szerencse, hogy nem tűntették el eddig.

hesim 2007.04.17 18:51 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.60
bivalyokat már simogattam korábban, most csak a dobozért ugrottam be. szerintem nem veszélyes így se a rejtés, véletlenül sztem nem találják meg.

Nadettka 2007.04.17 11:56 - Megtaláltam
Csatlakozom az elöttem szólókhoz át kellene helyezni a ládát mert kivágták a fát mellőle.

targonczas 2007.04.09 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.33
ok

sax 2007.04.09 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.51
A bivalyrezervátum érdekes, tényleg megér egy ládát, de a rejtés nem az igazi...

GAZ69 2007.04.07 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.97
Nagyon tetszett! Szép idő, szép állatok. Hosszasan nézegettük, hogy a szürkemarha borjak hogyan "beszélgetnek" egymással és a felnőtt állatokkal. A denevéreket csak halottuk, a bagolyköpetet nem láttuk (bár ez talán nem is baj).
A láda helyén meglepődtünk. Csoda, hogy a favágok figyelembe vették a kérést, hogy "Ne vidd el! Ez egy játék része". Biztos jó ötletnek találták.

Nnorbi 2007.04.05 18:32 - Megtaláltam
A fát kivágták de a ládát ott hagyták sértetlenül

Kalman-rr 2007.04.01 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.15
nagyon nyitott helyen van letéve egy kivágott fa tövébe. Tényleg arrébb kellene tenni.

Danka-rr 2007.04.01 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.95
+

kalroli 2007.03.27 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.53
Kivágták a láda melletti fákat, szerintem át kellene valahova telepíteni.

Seres Péter 2007.03.20 16:34 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.83 súly: 3.59
Ha a Kis-Balaton felöl jösz, akkor az odavezető út is nagyon hangulatos. A 379. ládámhoz sajnos kétszer kellett jönnöm, mert első alkalommal a ládától 200 méterre az úton két bivaly feküdt, és 20 perc várakozás után elmentem. Mivel a fényképek alapján sem hagyta jóvá a rejtő a találatot, ezért kénytelen voltam mégegyszer felkeresni a kivágott fákat, s helyükön a ládát. sp

az úttábla
bivalyok1bivalyok2
bivalyok3mező1
mező2fakivágás1
ládacsorda
Grrr 2007.03.17 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.03
Hali!

Bár a rejtés nem nagy szám, a hely nagyon tetszett. A rezervátumról meg nem is beszélve....

Grrr+Bogár

infosoft 2007.03.17 09:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.85
A láda eléggé érdekes helyen van. Már azt hittük hogy az erdőirtás áldozata lett, de végül mégiscsak meg lett.

FEKI 2007.03.16 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.78
Megtaláltam

piedone1 2007.03.15 18:38 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kenau 2007.03.15 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.22
A ladat rejto fat kivagtak, de a lada sertetlen egy, a foldbol alig kilatszo fatorzs-csonknal a kanyarban.

Jelenlegi arak a rezervatumba:
- felnott: 500 Ft
- kedvezmenyes: 400 Ft
- diak: 200 Ft

Sszabi 2007.03.13 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Mackka 2007.03.09 13:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.54
Elindultunk a Balaton-felvidéki kéken, de sajnos Péter talpa nem bírta, így inkább a Kis-Balaton felé csavarogtunk el. Sajnos a közlekedés lehetősége autó nélkül a nullához közelít, így stoppolnunk kellett. Zalavárra elmentünk busszal, megnéztük a Kisbalaton Bemutató Központot (szuper volt), meg körülötte a romokat, emlékoszlopot, miegymást. Visszasétáltunk az útig, és két részletben el is jutottunk a rezervátum bejáratához, ezúton köszönjük, aki bevitt minket!
Lehet, hogy egész nap mi voltunk "a" látogatók :) Eléggé hideg volt és esett, de a bivalyok jófejek voltak!
Nagyon szépre megcsinálták a helyet, érdekesek voltak a táblák. Felmásztunk a kilátóba, megnéztünk mindent (közben folyamatosan esett), vettünk képeslapokat, aztán irány a láda!
A láda feletti fát kivágták, sőt, a többit is a környéken. A láda sértetlenül volt az egyik tövében, egy kis darab kéreggel letakarva, igyekeztünk jobban visszatakarni. Nem tettük át sehová, mert szinte csak az árok maradt - érdemes lenne ránézni.
Visszafelé már nem volt ilyen szerencsénk, 40 perc alatt senki nem állt meg, hogy elvigyen (pedig a Kányavári-szigetet még szívesen meglátogattuk volna), így az egyre erősebb szélbe besétáltunk Balatonmagyaródra, vártunk pár órát, és visszabuszoztunk Keszthelyre.
Nagyon jó volt, szuper volt, hogy ide eljutottunk!
Mackka & Péter

GyZsTeam 2007.02.25 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.13
Megtaláltuk - hamar.

Csöreszék 2007.01.30 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.20
Éjszakai cach a zárás után 15 perccel. Mivel tartottam attól, hogy az őrkutyák meglátogatnak inkább a kocsiban logoltam.
A bivalyokat így sajnos nem láttam, de nyáron visszajövök.

kisbeka4 2007.01.28 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.50 súly: 2.49
Gyors zalai kirándulás után pillanatok alatt megtaláltuk. Bivalyokat nem láttunk, majd nyáron visszatérünk!
Kösz a rejtést!
Beus, Kitti, Éva, János

 
lricsi 2007.01.08 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.94
ok(részletek később)

groy 2007.01.07 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.75
Wellness után, kis kirándulás.
A láda kivül van a fizető részen, viszont a felnőtt belépő 500HUF.

LótiFuti 2007.01.03 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.61
Bivalyles után kessles.
Békés állatok ezek a bivalyok, kár, hogy nem mertem egyiket sem megsimogatni, pedig lett volna rá alkalom.
Szívesen megkóstáltam volna a bivalytejet is, mert már jócskán közeledett a délebéd ideje, és a múzeumban olyan étvágygerjesztően ecsetelték a bivalytej magas zsírtartalmát. Sajnos kiderült, hogy az EU-ban nem engedélyezett a kézi fejés, csak zárt rendszerű, hűtött tárolású fejőgéppel. Igaz, már a csatlakozásunk előtt sem fejték őket ...
Nagyon szép, tiszta, gondozott a telep - a bivalysz@r persze mindenütt bivalysz@r - és a múzeum is igényes, érdekes.
Mai 4. ládám volt, innen a Zala felé indultam, de hogy-hogy nem, a 700 éves hársfánál lyukadtam ki, a szőkedencsi temetőben.

Ez még nem az a láda ...
demeter 2006.12.28 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.48
Olyan hideg volt azon a napon: jó, hogy nem volt nagyon elrejtve a láda. Vissza fogunk jönni a rezevátumba majd szép időben.

Hangár 2006.12.12 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.76
Már sokszor jártam itt, most végre ládászatilag is meghódítva...

kalóz 2006.11.30 16:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.32
Egy gyors találat-sötétedés miatt.Bár 4 óra körül járt az idő, semmi nem mutatott arra, hogy különösebben Wellcome lennék itt...Majd nyáron, talán, mégegyszer Kalóznéval...(Bár az 2x500...)Köszönöm.

Kesser parkolóKesser ösvény
gyulaci 2006.11.26 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.38
Háát... szerintem már a fizető övezeten belül van a láda.

tommyta 2006.11.13 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.30
Megtaláltuk és mentünk is bivalyra vadászni! A vadászat ára fejenként már 500 pénz! :)

 
Macusa 2006.11.11 12:17 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.20
Gyors találat, Macusa2 barátait nem néztük meg, mert siettünk haza. A láda helye nagyon könnyen felfedezhető.
Macusa1 és Macusa2

 
geobubo 2006.11.04 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
Vajon a láda neve szándékosan Rezervátom, vagy csak elírás?

logo 
GeoRichter 2006.11.03 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.20
Zalakarosi pihenésünkről ruccantunk át. A láda könnyen meglett, kisfiam találta meg. A bivalyrezervátum is érdekes volt, bár a legmaradandóbb élmény a közben kerekedett, november eleji átmeneti, ám igen vad hófúvás volt, így félúton menekülőre fogtuk a dolgot, úgysem láttunk mást a vadul kevergő fehérségen kívül. Persze 20 perc múlva már sütött a nap. :)

Jó időben...Rossz időben...
 
agyorgy 2006.11.02 11:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Ok [wapon beküldött szöveg]
Sajnos a szélvihar és a közelgő hózápor miatt sietősre kellett vennünk a látogatást.

Bivaly bikeJó a séró
 
Zlatnik_A 2006.10.30 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
OKÉ!

sinolaju 2006.10.28 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Zalakaroson töltve a hétvégét, ez volt a harmadik ládánk. Megérte bemenni a rezervátumba, mert az 500 Ft-ért kaptunk sok érdekes látnivalót! A bivalypörköltet is kipróbáltuk Balatonmagyaródon, és nagyon ízlett.

Algkalv 2006.10.21 12:12 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.41
A bivalyos elég érdekes, szerintem nem a területen belül van a láda, de érdemes bemenni - bár egy kicsit talán drága.

z1974oli 2006.10.16 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.72
Nagyon drive in cache.
Természetesen voltunk a rezervátumban is. Szép, érdekes hely!
Zoli&Lea

Nyuszifül_2342 2006.10.15 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.40
Már elkezdtük hévizi pihenésünket - mint a példa is mutatja kirándulással. Megérte. Csak az ebéd miatt rohanni kellett vissza.
Töki és Nyuszifül

lagaf 2006.09.24 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.04
Nem sokkal nyitás után érkeztünk a rezervátumhoz, illetve előbb a ládához. Azonnal meglett, gyors logolás, majd megnéztük a bivaly-gulyát, amely éppen ott tartózkodott (a rezervátumban csak néhány elzárt állat maradt). Egy jót sétáltunk, a madarakon és denevéreken kívül hosszan nézegettünk egy hancúrozó ürgét, visszafelé pedig egy óriás réti sast, amely az egyik kerítésoszlopon üldögélt, s pár méterre bevárt bennünket. Szóval: szép hely, érdemes felkeresni.
Hévízre visszamenet Balatonhídvégnél, a Zala folyó előtt, balra behajtottam a Nemzeti Park területére. A vízműveknél leparkoltunk, majd gyalog átkelve a csatornahídon és zsilipen, az N 46° 37.998' E 017° 10.501' ponton megtekintettünk egy farönkökből szépen kiépített madárfigyelőt, onnan pedig a nádasban virgonckodó récéket, szárcsákat.

A csordaPárosban szép az élet
SzürkénBejárat, főépület
Nem róla beszélek...A madárfigyelő
Zergi 2006.09.21 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.69
ok

Akebono 2006.09.15 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.16
Verseny előtti bemelegítő ládázás ozekivel. Csak a ládáért ugrottunk be, mert kicsit soknak tartottuk az 500 forintos belépőt néhány bivalyért. Egyébként is láttuk már....

ozeki 2006.09.15 13:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
Verseny előtti rákészülő turné Akebonoval a Kis-Balaton körül 7/15.
Most nem mentünk be hisz nemrég (1985) jártunk itt. Igaz, akkor még minden kicsit más volt, mi is...

85-ben...ők nem változnak
egyik kollégámra hasonlíta ládánál
zsoltkoto 2006.09.03 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.15
Könnyű találat. A bivalyok nagy része most is a rejtek mögötti mezőn legelészett.

Juci, Rebi, KOZ

Kisscs 2006.09.02 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 2.32
Pontosan úgy jártunk, mint bfabry, össze-vissza bolyongtunk a millió pókháló között, de mindig ugyanoda lyukadtunk ki, ahhoz a bizonyos facsoporthoz, de a természet megtette hatását, a száraz fű és levelek kifogástalanul betakarták a ládát. Egy botot hívtam segítségül, ami pár szúrás után máris kapást jelzett.:) A rezervátum érdekes, szinte testközelből megfigyelhetőek a bivalyok és szürkemarhák, ha épp nincsenek kihajtva a mezőre. Néha már-már olyan érzésem volt, hogy nem vesz körül a védelmet adó elektromos kerítés. A madárlesként funkcionáló faházikó ajtaján ki van írva, hogy csendben lépjenek be, de az ajtó úgy nyikorog egy nagy rugótól, hogy a halott is felébredne rá.:)
Összességében jó volt, sokat elidőztünk itt. A 4 kutya is nagy figura! :)
Üdv,
Kisscs & Zsó

bfabry 2006.08.24 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.48
Ez volt a mai negyedik ladank. Mivel tavaly voltunk a rezervatumban, igy most nem mentunk be, csak a ladat kerestuk meg. Orultunk is, mert a bivalyok 99%-a a lada folotti mezon volt. Sikerult osszeszedni a kornyek osszes pokhalojat, es az osszes szunyogjat. Bebarangoltuk a lada kornyeket, es sehol sem talaltunk rejtesre utalo nyomokat. Aztan, amikor otodszorre ertem vissza ugyanahoz a fahoz, akkor kicsit ideges lettem. Vegigneztem az egesz fat de sehol nem talaltam a termeszetestol kicsit is eltero nyomokat. Erre meg idegesebb lettem, es elkezdtem felturni a fa aljat vastagon mindenhol elborito szaraz fuvet. A masodik mozdulatomra kifordult a foldbol. Szerencse, hogy jo helyen kezdtem... Koszonjuk a rejtest.
BFABRY + Mama + Papa + Marton + Anna

cqz 2006.08.21 18:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.90
Erdekesek a bivalyok, ismet tanultunk valamit.

T. Nagy 2006.08.19 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.46
Igen értékes minden látnivaló. Sok ilyen bamutató hely kellene az országban. Részletesebb leírást szívesen olvastam volna a honlapon. A láda igen megkopott. Csoda, hogy még megvan, olyan egyszerű a rejtés.
Új, "szükség" füzetet hagytunk, a régit, ami betelt, elhoztuk!
Végleges megoldásra az élben ragasztott kisméretű jegyzetblokk nem lesz tartós!!

A láda "rejtése" érkezésünkkorIlyen lett a láda az új logbookkal
Fontos a táplálkozás"Találd ki a madarat hangja alapján?" játék