geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
Nyomtatás
Nyomtatás
3169. Katalin-szikla (GCSzB1)
Úton az Égés-bércen
Úton az Égés-bércen
Menet közben feltűnik a Csóványos is
Menet közben feltűnik a Csóványos is
Dr. Bubó fája
Dr. Bubó fája
Felérve az Égés-bércre
Felérve az Égés-bércre
Szabó-kövek
Szabó-kövek
A Katalin-szikla alulnézetben
A Katalin-szikla alulnézetben
A szikla maga
A szikla maga
A szikla oldalról
A szikla oldalról
Kilátás a Csóványosra a Haramia-lyuktól
Kilátás a Csóványosra a Haramia-lyuktól
Picike torony :)
Picike torony :)
Sziklabástya a Csóványosra menet (az út bal oldalán)
Sziklabástya a Csóványosra menet (az út bal oldalán)
Korona-kő
Korona-kő
Csóványos - a Börzsöny teteje
Csóványos - a Börzsöny teteje
Lefutó gerincek a beszakadt kalderában
Lefutó gerincek a beszakadt kalderában
Tiszta időben akár a Magas-Tátrát is látni fentről
Tiszta időben akár a Magas-Tátrát is látni fentről
Ugyanaz a kép, csak scele kicsit matatott rajta
Ugyanaz a kép, csak scele kicsit matatott rajta
Emléktábla a sziklán
Emléktábla a sziklán

Szélesség N 47° 56,647'
Hosszúság E 18° 56,564'
Magasság: 851 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2012.01.29 14:30
Megjelenés időpontja: 2012.02.03 22:10
Utolsó lényeges változás: 2012.05.03 21:47
Utolsó változás: 2018.02.21 12:15
Rejtés típusa: Virtuális geoláda
Elrejtők: Kokó, macikupac
Felhasználó: Kofola BT
Nehézség / Terep: 2.5 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 8200 m
Megtalálások száma: 394 + 1 sikertelen + 4 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.1 megtalálás hetente
A geoláda nincs bejelentve a geocaching.com-on.


WAP

A jelszót egy kb. 25 centiméter hosszú fadarabra erősítve találod az úttól néhány lépésre lévő, a sziklához vezető ösvény mellett álló fa gyökerei között.

NoDriveIn

Ezúton szeretnék megkérni mindenkit, hogy bármennyire is csábító, álljon ellen a kísértésnek és ne toronyirányt közelítse meg a közeli Oltár-kőt!

Megközelítés

Ajánlott parkoló Királyréten a  N 47° 53,709' E 18° 58,715' 255 m [GCSzB1+parkoló] pontnál lévő nagy parkolóban. A parkoló fizetős!

Innen az alábbi útvonalat ajánlom:
+ a parkolóból a K négyzet Kék négyszög jelzéseket kövesd a Suta-berki-nyiladékban egészen a  N 47° 55,139' E 18° 57,855' 500 m [GCSzB1+1letérés] pontig.
+ továbbhaladunk a gerincen a KO Kék telikör jelzésen az Újpest-kunyhó romjáig, ahol egy rövid szakaszon fonódik hozzánk a PO Piros telikör.
+ a  N 47° 55,880' E 18° 56,877' 710 m [GCSzB1+2letérés] pontban meredeken megindulunk a hegynek követve a PO Piros telikör jelzéseket.
+ hamarosan enyhül a meredek és szép szálbükkök között folytatjuk utunkat. A  N 47° 56,097' E 18° 56,291' 822 m [GCSzB1+Dr. Bubó fája] pontban elhaladunk egy nagyon jellegzetes bükkfa mellett.
+ a  N 47° 56,258' E 18° 56,153' 843 m [GCSzB1+Égés-tető] pontban felérünk az Égés-tetőre, ahol jobbra fordulunk az OKT Kék sáv jelzésre.

Közeli sziklatornyok még a következő pontokban:
 N 47° 56,727' E 18° 56,661' 835 m [GCSzB1+sziklatorony]
 N 47° 56,827' E 18° 56,821' 872 m [GCSzB1+Korona-kő]

Hová megyünk?

A cél a Börzsöny tájképileg egyik legszebb része, a Nagy-Hideg-hegy és a Csóványos között húzódó főgerinc, ami gyakorlatilag megfelel az egykori ősvulkán kaldera-peremnek. Az országos szinten ritka formatípust képviselő kifagyásos eredetű, durvatörmelékes andezit piroklasztikum anyagú sziklatornyok jellegzetes és igen látványos előfordulásai. Ezek egyik nagyon szép példája a 21 méter magas Katalin-szikla. (A szikla Dr. Kautezky Larder Katalinról kapta a nevét, akinek férje - Mekli Imre erdész - így állított emléket 1991. november 25-én.) A sziklafalak a hegyvidék egyik jellegzetes kőzettípusának, a durvatörmelékes piroklasztikumnak a helyi típusfeltárásai. A sziklafalakat természetközeli állapotú erdők veszik körül, melyek több ritka, védett növény- és állatfaj (pl. sápadt kosbor, madárbirs, farkasboroszlán, holló) élőhelyét képezik. A Szabó-kövekről gyönyörű kilátás nyílik a Fekete-pataki kalderára és a Börzsöny többi részére.

A sziklatornyok kialakulása

A hegység aljzatát képező üledékgyűjtő medencét nagyjából kettéosztja a Diósjenő-Ógyalla (Hurbanovo, Szlovákia) nagyszerkezeti törésvonal. Ettől északra a Vepor-hegység kőzeteivel rokon paleozoós metamorf kristályos kőzetek (gneisz) kerültek elő a mélyfúrásokból, délre viszont a Dunántúli-középhegységből ismert triász időszaki karbonátos üledékek alkotják a sokkal fiatalabb nyílt vízi tengeri üledékek feküképződményeit. Mindezekre épült fel a miocén bádeni emeletében (mintegy 16-14 millió évvel ezelőtt) a mainál nagyjából 400 méterrel magas vulkán. A vulkáni tevékenység három szakaszban zajlott le. Mindhárom szakaszon belül jellemző volt a kőzetkemizmus változása a savanyútól (dácit) a bázisos (piroxénandezit) felé. A szakaszokon belül a nagyobb energiájú, kitöréses anyagszolgáltatás fokozatosan váltott át szubvulkáni tevékenységbe és kalderaképződésbe. Ez utóbbi folyamat szakaszosan, a felszínközeli magmakamrák kiürülésével összefüggésben ment végbe. A hegység geomorfológiai szempontból a három egymás után keletkezett vulkánnak a későbbi denudációs folyamatok által erősen átalakított roncsa, illetve utóbbinak a romja. A fiatalabb vulkánok mindig az idősebb vulkán beszakadásos kalderájában épültek fel, s így egyre kisebbek és alacsonyabbak. Székely A. tipizálása szerint a hegység összességében "központi kalderás
vulkánrom"-nak minősül.
A Központi-Börzsönyben a kutatók egy 10-12 km átmérőjű ősvulkánt rekonstruáltak, amelynek lepusztulásával jött létre a 4 km átmérőjű és 320 m mély fekete-pataki kaldera. A kaldera peremén ül például a Nagy-Inóc, a Nagy-Hideg-hegy, a Csóványos, a Magosfa, a Miklós-tető, a Magyar-hegy és a Várbükk. A gerincgyűrű mindkét oldalán helyenként sugárirányú kőzettelérek követhetők. A Szabó-kövek és a Korona-kő a kaldera K-i peremén (a Nagy-Hideg-hegy és a Csóványos között) alakultak ki a pleisztocén jégkorszakok során a niváció és a fagy okozta aprózódás által. Az Oltár-kő a kaldera belső oldalán húzódó egyik kőzettelér "belső-alsó" oldalán alakult ki szintén a fagyhatás által.

A sziklák kőzetanyagát a geológusok durvatörmelékes piroklasztikumként írták le, Karácsony D. szerint lávadómok összeomlásához kapcsolódó izzófelhők, blokk- és hamuárak összecementált üledékeke. Ez utóbbi elmélet szerint eredeti törmelékanyaguk a Magas-börzsönyi vulkán oldalában zúdult le, kisebb mélyedésekben, völgyecskékben. Völgykitöltő alakzatok lévén általában hosszanti tengely mentén települtek, a mai gerincre, azaz a kalderaperemre merőlegesen. A kőzetanyag fontos szerepet játszott a kifagyásos formák kialakulásában és megmaradásában. Ezt Karácsony D. azzal magyarázza, hogy az ezen a kőzeten kialakult sziklaképződmények - a pados lávakőzeteken kialakult formákhoz képest - jobban ellenálltak az eróziónak, mivel a finomszemcsés kötőanyag jobban tűri a kisebb-nagyobb kőzetblokkok tágulását és zsugorodását. A formaképződés szempontjából további fontos jellegzetesség, hogy a sziklák az andezit rétegvulkáni összletnek a kaldera központjából kifelé dőlő rétegein alakultak ki. A sziklaalakzatok a körülvevő puhább rétegek közül a pleisztocén jégkorszakok során preparálódtak ki. A folyamatban az egykori periglaciális éghajlaton rendkívül erős kifagyásos aprózódás játszotta a főszerepet, mivel a gerincen 800 méter fölé emelkedő övezet fokozott mértékű fagyhatásnak volt kitéve. A kifagyásos formák kialakulását az is segítette, hogy a meredek lejtőkön (főleg a kaldera belső oldalán) a keletkezett aprózódási törmelék folyamatosan elszállítódott, s így biztosítva volt a krioplanációs folyamatok állandó megújulása.

Források (és bővebb információk)
Karátson Dávid cikke (Élet és tudomány)

T 043789 nyilvántartási számú OTKA témapályázat kutatási zárójelentés
Állapot: kereshető
1 játékos karbantartást javasolt, lásd a logot.

Értékelés: értékelés (216 db): környezet: 4.73 rejtés: 4.51 web: 4.71 átlag: 4.65

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 + a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


nonow22 2018.12.31 13:06 - Megtaláltam -
Megtaláltuk, de csak a szerencsén és korábbi logok olvasottságán múlt, főleg így, hogy havas a vidék. Fadarab sehol, csak az ici-pici papír a jelszóval, kéreggel takarva, amit egy nagyobb eső vagy olvadás bármikor elmoshat. Érdemes lenne pótolni.

Runne 2018.12.31 13:06 - Megtaláltam
Megtalálva

Évi&Zoli 2018.12.01 11:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.93
Ma a győnyőrű havas Börzsönyben folytattuk Kék túránkat. A kilátást sajnos nem élvezhettük, de a táj így is csodálatos volt. Az ösvény jobb oldalán az összes fa gyökerét feltúrtuk a 10cm-es hóban, de nem találtuk. Aztán egy isteni sugallatra elkezdtük a bal oldali fákat is túrogatni, amikor egy cimke került a felszínre, fadarab nélkül. Visszahelyeztük, tettünk rá egy fakérget. Köszönjük!

20181201_11440320181201_114509
20181201_11454820181201_115413
20181201_11541820181201_115741
Kogerj 2018.11.14 13:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.59
OKT túra során jártunk itt.Sajnos nem találtam a ládát hiába néztem meg az összes fa tövét.Fénykép alapján kérem a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2019.01.05 20:32]

IMG_20181114_131651IMG_20181114_132222
IMG_20181114_131937IMG_20181114_131930
IMG_20181114_132406 
Kismaszat 2018.11.04 09:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.23
A szikla megvolt:-) A rejtést nem találtam.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.12.07 21:04]

IMG_2604IMG_2603
IMG_2602 
ZoliQua 2018.10.21 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
koszi

IMG_20181021_143757IMG_20181021_143507
csg69 2018.08.12 15:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Megvan :)

erdei.laszlo 2018.08.04 12:59 - Megtaláltam
Megtalaltam! 😀 Mányoki 44 teljesítménytúra közben

Göde 2018.07.28 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Vigyázat! A koordináták nem a Katalin sziklát, hanem a Szabó-köveket adják, a virtuális láda is itt van! A 2014-es kiadású "Szarvas-féle" túristatérkép szerint. Jó lenne pontosítani!

spanyesz 2018.07.14 12:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.08
Megtaláltuk, köszönjük!

Petrav 2018.07.14 12:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.08
Megtaláltuk, köszönjük!

BouLache 2018.07.12 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
A Csóványosról lefelé jövet ejtettük útba. Köszi!

Planetphotobook 2018.07.08 14:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

mura 2018.06.23 12:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Köszönöm a rejtést!

rianas 2018.06.16 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.

ha2 2018.06.13 13:00 - Megtaláltam
Börzsönyi túra nyárias melegben.

Andris + Edi 2018.06.03 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
6/3. Köszönjük a rejtést!

ht01 2018.06.02 19:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

FanniWalker9609 2018.05.13 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Ricsi, Lili, Szili, Fanni

hitamas 2018.05.13 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.32
Ma a Magas-Börzsöny javarészt virtuális ládáit keresgéltem. Szuper ... ez is. :)

Skali&Margó 2018.04.30 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.07
OK!

szipeti 2018.04.22 12:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.10
ok

lovagias 2018.02.18 12:05 - Megtaláltam
OKT közben Fehérkút társaságában.

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2018.02.23 18:43]

fehérkút 2018.02.18 12:04 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget, de ide ilyen időjárási körülmények között lemászni életveszélyes ! Nem egy gyerekbarát láda. Kérem a melléklet képek alapján az elfogadását!

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2018.02.21 12:15]

 
ludvig 2018.01.08 13:30 - Megtaláltam
Hát nagyon vagány egy rejtés!!!! De ott van az ami a leírásban szerepel,csillagos ötös

pisznice 2017.11.18 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
A hideg novemberi éjszakában kerestem meg a rejteket, a fejlámpám fényénél. A képeket már másnap reggel készítettem.

DSCN9316DSCN9317
DSCN9318 
zolika87 2017.11.04 12:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Mai ládakeresős kirándulás a Börzsönyben 4. találata. Nagyon látványos! Köszönjük a rejtést!

bacsnyir 2017.11.03 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.70
A Spartacus-kulcsosháztól az Égés-tetőn át a Csóványosig, majd vissza Nagyhideghegyen át a Cseresznyefa parkolóig tartó túránkon ez is útba esett, így - mivel korábbi ittjártamkor még nem volt meg ez a láda - ezt is megpróbáltam megkeresni. (Megjegyzem, bár érdekesek ezek az andezit agglomerátum-tornyok, azért jópár van belőlük csak a Nagyhideghegy-Csóványos szakaszon is, bár ez a Katalin-szikla kétségkívül az egyik legnagyobb közülük.)
A faágat odafelé 15 percig kerestem, de nem találtam, így a Csóványostól visszafelé is adtam magamnak 5 percet, hátha. Végül az utolsó, már reményvesztett kísérletem hozta meg a sikert. De ez ilyen rejtéseket továbbra sem szeretem, feleslegesen nehéznek tartom (a jelszóhordozó faágat semmi nem különbözteti meg a környékbeli ágdaraboktól és gyökerektől, ráadásul most ősszel a ráhullott avar is nagyrészt betakarta).

 
Tuulikki 2017.10.29 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Orkán erejű szélben, hidegben, ködben. balorkannyal.
300. találatom!

sanzi89 2017.10.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Megtaláltam!

A2M 2017.10.13 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Gombi13 2017.10.07 12:50 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.
Közös találat azimee-vel, Lokomotív TT-n.

azimee 2017.10.07 12:50 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.
Közös találat Gombi13-mal, Lokomotív TT-n.

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2017.10.01 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.02
+

/Quatermain/ [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

szilvasii 2017.09.09 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.99
Kéktúrázás közben.

JáBáJuMá 2017.09.08 15:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.26
TFTC

Balázs75 2017.08.24 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Szekat 2017.08.20 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Ziziperec 2017.08.20 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.47
Megvan! Köszi!
TFTC
OKT közben.

W05-44 2017.08.16 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Riválisom találata. :)

joove 2017.08.09 16:53 - Megtaláltam
A nap utolsó találata. Köszönjük a rejtést.

gumba33 2017.08.09 12:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.19
Köszi a rejtést!

bambasanad 2017.07.17 13:51 - Megtaláltam
Kösz

AlanTheWild 2017.07.15 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
A RoTour VIII. túra keretében, csoportos találat! TFTC

kia71 2017.07.15 15:00 - Megtaláltam
Csapatos találat. Köszönet a ládáért.

Robogo 2017.07.15 14:59 - Megtaláltam
Csoportosan elkövetett ládázás RoTour VIII alatt.
Köszönöm a rejtést!

LCSOKA 2017.07.15 14:59 - Megtaláltam
Erre jártunk, megtaláltuk.
Köszönöm a rejtést.

R.Guszty 2017.07.15 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.96
RoTour VIII. alatt népes csapattal levadászva. Kösz a rejtést!

kitkat0123 2017.07.15 00:00 - Megtaláltam
RoTour VIII. során közösen megtaláltuk a csapattal. Köszi a rejtést!

hesim 2017.06.03 16:20 - Megtaláltam
++

geodeta 2017.06.03 12:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

johnnycache 2017.05.01 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.38
Köszönöm az élményt! :-)

Kukucsi 2017.04.29 15:42 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

kofinandi 2017.04.29 11:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Köszönöm a rejtést! Így több mint egy év után be is jelentem...

petiba 2017.04.29 10:35 - Egyéb
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Kéktúránk alkalmával ismét megtaláltam.

Karika76 2017.04.18 13:24 - Megtaláltam
Ötletes. :)

Locusta 2017.04.18 13:24 - Megtaláltam
Áprilisi télben Karikával túrázva gyorsan meglett, köszi!

Bubo Bubo 2017.04.17 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.30
Köszi!

karacsgy 2017.04.14 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük szépen!

PEx2 2017.04.01 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Urbanj-vel egy szülinapi bakancsos, ládázós Nagy-Hideg-hegyen ottalvós túrán:) A Csóványosról lefelé jövet, Nagy-Hideg-hegy felé.

DSC_2323 
Phapcy13 2017.04.01 11:14 - Megtaláltam
Csóványosról lefelé menet megleltük.

Békés.nádas 2017.03.14 13:57 - Megtaláltam
Börzsönyi tisztogatás keretében. Köszönjük [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Dudu 2017.02.16 14:00 - Megtaláltam
Gazdiséta :)

vakond87 2017.02.14 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.07
Királyrét - Nagy Hideg hegy - Csóványos - Nógrád túrán ejtettem útba a ládát. Nem volt egyszerű felfeszíteni a talajhoz fagyott rejtést. Köszönöm a rejtést!

levcsesz 2016.11.20 12:34 - Megtaláltam
Köszönjük!

KataJani 2016.11.19 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.04
Hétvégén az OKT Börzsönyi szakaszát jártuk be Nógrádtól Nagymarosig a Zöldsportos KÉKTÚRA csapattal. Nagyon jó időnk volt. Szép volt a késő őszi táj. Félúton a Kisinóci túristaházban szálltunk meg. Jó pár geoládát is megtaláltunk.
Útban Nagy-Hideg Hegy felé csodáltuk meg a sziklát. Hosszas keresgélés után sem találtuk meg a rejteket. Sajnos Goldenbay sem emlékezet, hogy anno hol volt a rejtés.
Kérjük a megtalálás jóváhagyását.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.12.22 08:33]

kompaktor 2016.10.01 14:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Ha már a környék tele lett szórva geoláda-inyencségekkel, gondoltam, csemegézek belőlük. :-) A Csóványos és a Nagy-Hideg-hegy között járva kihagyhatatlan volt.

Én először a szikla tetején kerestem, de aztán hamar előkerült a valódi rejtekéből is.

Köszi a rejtést!

mihoj 2016.09.28 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.70
Lendületből lefelé a Csóványosról kerestük a rejtést, meg sem álltunk a Nagy-Hideg hegyi turistaházig. Jó volt a könnyű találat.
Köszönjük!

IMG_20160928_140717IMG_20160928_141058
lacc 2016.09.18 12:28 - Megtaláltam
Ildi és Laci

tothadam86 2016.08.28 12:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk-8)-

Csg12 2016.08.07 14:37 - Megtaláltam
Börzsönyi kaldera-túra alkalmával. Gyönyörű helyeken, sok ládával.
Köszi a rejtést!

balazsnoe 2016.08.06 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.18
Nagyon ötletes.

Soma00 2016.07.29 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.41
Köszönjük a rejtést! A börzsönyi ládatúránk 9. pontja.

Gabbence 2016.07.15 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.09
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Részletek később. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
A Nagy-Hideg-hegyről átnyargaltam a Csóványosra, és megkerestem mindent, ami az utamba került. :)
Kár, hogy csak virtuális..

Hektor 2016.07.10 07:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

pappcsalád 2016.07.02 14:50 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

bmarianna 2016.06.26 16:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Börzsönyi kéktúra Marcival és a néptáncosokkal.
HA8LCA és bmarianna

Zéboy 2016.06.21 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.00
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2016.06.21 12:35 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

dc3 2016.05.29 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Becserkelve! Kösz a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Két napra érkeztünk gyerekekkel a Börzsönybe, első nap Királyrétről fel NHH turistaházba, majd az ott töltött éjszaka után irány a Csóványos, ahonnan lerongyoltunk Diósjenőre a vasúthoz. Szép volt, jó volt, le a kalappal a kölykök előtt.

GCSzB1_20160529111057.jpgGCSzB1_20160529111109.jpg
Petrukkio 2016.05.15 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Köszi!

ndavid42 2016.04.16 15:45 - Megtaláltam
[:916:]
OKT-17 közben.

Tazaco 2016.04.03 14:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

dr.is 2016.04.02 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Lali3XV 2016.03.14 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi!

Danichem13 2016.03.14 12:35 - Megtaláltam
Köszi. Oltár-kő felé meg valóban nem célszerű ott lemenni.

Attolico 2016.03.13 12:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
OKT közbeni találat. Köszönjük!

pötyimiki 2016.03.06 14:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Kőről-kőre túra közbeni megtalálás!

XII. András 2016.02.21 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Fixis 2016.02.14 12:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Mivel ez a kék jelzés mellett volt, gyorsan megkerestük.

pataiadri 2016.02.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Viszonylag könnyen megtaláltam. Köszönöm a rejtést!

hab14 2016.01.23 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Köszi a rejtést, rögtön meglett! :)

b.monika 2016.01.23 13:00 - Megtaláltam
Köszi! :)

kivancsifancsi 2016.01.23 12:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Iszonyú hidegben, de gyönyörű napsütésben, hómacska tesztelő túra. Királyrétről indulva a Hangyás bérc érintésével fel a Csóványosra, majd a Nagyhideg-hegy felé a Magas Tax érintésével vissza Királyrétre. Szuper kirándulás volt, de a végére nagyon elfá