geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
Nyomtatás
Nyomtatás
3225. Debrecen kunhalmai (GCdknh)
A hosszú túra
A hosszú túra
A rövid túra
A rövid túra
A Zeleméri-halom madártávlatból
A Zeleméri-halom madártávlatból
A Telek-halom
A Telek-halom
A Nagysándor-halom madártávlatból
A Nagysándor-halom madártávlatból
A Hegyes-halom
A Hegyes-halom
A Szántay-halom is beépült
A Szántay-halom is beépült
A László-halom szebbik oldala
A László-halom szebbik oldala
A Basahalom fénykorában
A Basahalom fénykorában
Valaha ilyen volt a tábla
Valaha ilyen volt a tábla
... meg ilyen
... meg ilyen
Így nézett ki valaha minden kunhalom
Így nézett ki valaha minden kunhalom
A Kamarás halom, amikor nem takarja el a kukorica...
A Kamarás halom, amikor nem takarja el a kukorica...
... és itt van a virtuális láda
... és itt van a virtuális láda
A kisebbik kupac a Mérföld-halom
A kisebbik kupac a Mérföld-halom
Ez a halom még névtelen
Ez a halom még névtelen
A rejtő névjegye.
A rejtő névjegye.

Szélesség N 47° 30,219'
Hosszúság E 21° 36,108'
Magasság: 111 m
Megye/ország: Hajdú-Bihar
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2012.04.18 14:00
Megjelenés időpontja: 2012.04.18 14:26
Utolsó lényeges változás: 2018.05.26 14:31
Utolsó változás: 2018.11.21 19:53
Rejtés típusa: Multi geoláda (2H+1V)
Elrejtők: Vgyuri (20) 371-2472
Felhasználó: tapiapi
Nehézség / Terep: 3.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 14000 m
Megtalálások száma: 142 + 1 sikertelen + 13 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente
A geoláda nincs bejelentve a geocaching.com-on.


3 pontos multi (2H+1V)

1. Az emlékmű jobb hátsó sarkán, 1 méter magasan levő 2x2 centiméteres kapszula. Kinyitás nélkül leolvasható a jelszórészlet. (N 47 32.870' E 21 35.073')
2. A háromszögelési ponton, egy kövön van egy másik szám. Ugyanez megtalálható a parkolóban levő kapufélfán is.(N 47 29.735' E 21 34.6992') Figyelem! A vasúti átjáró felújítása miatt csak nagy kerülővel megközelíthető, ezért segítek: a születési évszámom!tapiapi
3. A ponton elrejtett 13*20*6 cm-es dobozban található a jelszó szövegrésze és a logbook.(N 47 30.2189' E 21 36.1080')

A jelszó a 3. részlet után egybeírva a 2. szám és az 1. szám különbsége. (4 számjegy)
Ez egy örökbefogadott/átmenetileg kezelt láda, eredeti formájában meghagyva. A rejtésért tudom vállalni a felelősséget, a környezetért sajnos nem. tapiapi


A ládába TravelBug nem helyezhető.


"Ezekkel a sorokkal és ládáinak gondozásával szeretnénk megőrizni játékostársunk, Vgyuri (Dr. Varga György) emlékét. A geocaching magyarországi indulásánál már ott volt, első ládája a 45. sorszámot kapta, a GCLHDC (Cívis reptér). A repülés szerelmeseként jelentős szerepe volt a budaörsi (GCLHBS) és a tököli reptér, (GCLHTL) ládák létrehozásában is. Elindította a "minden reptérnek legyen ládája" akciót. Összesen 11 ládát hagyott ránk, köztük a sinus90-el közös rejtését, a GCHGny-t, amelynél egy óriási kódex várja a megtalálókat, valamint a zsinagóga sorozatát."

Bevezető

Debrecen környéke és általában az Alföld nem bővelkedik körpanorámás hegyekben, égig érő sziklákban, csörgedező patakokban. Az egyhangúságot az ún.
kunhalmok törik meg. Ezek egy csoportját kívánja bemutatni egy kerékpártúra útvonalára felfűzve a multiláda, azt a halomsort, amely végigkíséri Debrecen "folyóját" a Tócó patakot Hajdúböszörmény határától Debrecen délnyugati végéig. A kunhalmok egy részéről inkább csak múlt időben beszélhetünk, mert még az 1997-es védelem alá vonás előtt jó részüket részben vagy teljesen megsemmisítették. Eredeti állapotában csak néhány maradt, a hosszú túra kiindulásánál a Telek-halom, a "törzsrészen" a Basahalom, és tőle délnyugatra a be nem épített környezetből kiemelkedő Kamarás-halom. Még így is maradt azonban látnivaló, az érdeklődő áttekintheti, mi lesz az egykori kurgánból, ha utoléri a városfejlesztés. A belvárostól távolabb levők akár eredeti állapotukban is megmaradnak, a közelebbieket beépítik, a leginkább útban levőket eldózerolják.
Az út végigjárására inspirálhatja ládász társainkat az a tény, hogy a halmokat összekötő útvonal mentén jelenleg 7-8 külön életet élő geoláda is fellelhető.
Az útvonal a kiindulási ponttól függően 8-10 halmot érint, ezek közül 3 szerepel ellenőrző pontként, a többi szabadon választott. Az opcionális rész a szintén kunhalmon álló zeleméri Csonka-toronynál kezdődik, ami maga is egy 3 pontos multiláda GCzele kezdőpontja. Az első kötelező pontig levő kb. 10 km-es távon azonban más geoládák is találhatók, ezért érdemes letekerni a többletet.

Megközelítés

Hosszú túra: Zelemér vasútállomás. (Debrecen-Tiszalök vasútvonal és Debrecen-Bodaszőlő autóbusz) N 47° 37,584' E 21° 34,663' [GCdknh+hosszustart]

Rövid túra: A 33-s (Hortobágyra vezető) út és a Debrecen-Tiszalök vasútvonal keresztezése (Balmazújvárosi út, 23-as busz és a CORA buszok). N 47° 32,628' E 21° 35,209' [GCdknh+rovidstart]

Két csomópont van, ahol többfelé lehet indulni, attól függően, hogy autóval vagy kerékpáron/gyalog megyünk, illetve mennyi időnk van kitérőkre.

Autóval nem lehet rövidíteni az utat a Lóskúti utcán a vasútvonal miatt: N 47° 31,209' E 21° 34,794' [GCdknh+1Csomopont]

Ha van idő, innen 1-2 km-es kerülővel elérhető 5 közeli geoláda (GCcsvm 3. állomása, GChgny, GChosi, GCdetu), GCdbhm) N 47° 31,714' E 21° 36,256' [GCdknh+2csomopont]

Az útvonal, benne többféle javaslattal, letölthető innen GPX formában

Leírás

Hosszabb túrákat kedvelőknek ajánlhatjuk kiindulásként a Tócó-patak eredésénél lévő Zeleméri-halmot, a Tócó völgyének legjobb állapotban megőrzött kunhalmát. A 35-ös főúton haladva, Bodaszőlő felé lefordulva Zelemér vasútállomás mellett találjuk. Itt indul a GCzele nevű multiláda, aminek második pontja (GCzele-2) egy közeli, szintén jó állapotban levő kunhalom, a Telek-halom. Visszatérve a 35-ös főútra, Debrecen felé a GCzele-3 ponton kívül még útba esik a Tócó-völgy egyik ládája, a GCtoco Az opcionális hossz kb. 16 km.

A rövidebb túra a Nagysándor-halomnál kezdődik, és a Kamarás-halomnál ér véget. Hossza kitérők nélkül kb. 14 km.

Nagysándor-halom

Koordináta:  N 47° 32,870' E 21° 35,073' 110 m [GCdknh-1]
Ládaleírás: Az emlékmű jobb hátsó sarkán, 1 méter magasan levő 2x2 centiméteres kapszula. Kinyitás nélkül leolvasható a jelszórészlet.
Az 1. jelszórészlet: egy szám, amivel később még matematikai műveletet kell végrehajtani.

Ez a halom a Tócó-völgy közel hatvan fontosabb kiemelkedésének egyik legnagyobbika, Debrecen két legismertebb halmának egyike. A történelmi emlékre vonatkozó részletek a GCdecs ládaleírásában találhatók. A halottakra a közeli Hősök temetőjében lévő kő-szobor is emlékeztet. (Külön geoládája a GChosi)

A Nagysándor-halom növényzetében a löszpuszta-gyep fajai közül jelentős állományban van a mezei zsálya, a kunkorgó árvalányhaj és a taréjos tarackbúza. A halom közelében élő ritkaság az öldöklő ászát (állománya az építkezések miatt igencsak veszélybe került). Állatai közül az imádkozó sáska és a fecskefarkú lepke a leglátványosabbak.

Innen a Kishatár úton át lehet eljutni a következő pontunkig.

Hegyes-halom
 N 47° 31,994' E 21° 34,560' [GCdknh+Hegyes-halom]

Viszonylag magas (7-8 m), nagy halom, bár északi és keleti oldala lehordott. Nyugati oldala egy magánkert területére esik. Tetején magassági pont van. Sajnos az eredeti vegetáció már csak nyomaiban van meg, nyáron kecskét legeltetnek rajta, télen szánkódombnak használják.

Innen a Határ-úton át lehet eljutni következő pontunkig.

Görbe-halom
 N 47° 31,442' E 21° 34,343' [GCdknh+Görbe-halom]

A Hajdúháton, a régi Vulkán-telepen, az egykori sporttelep nyugati oldalánál állt a Görbe-halom. Ma a Határ úti ipari park területére esik, körülötte üzemépületekkel. (A DKV buszgarázs területébe ékelődve.) Maga a halom (ami még megmaradt belőle, miután a védettség előtt egy útépítés elszakította a többitől) a szigorú védelem miatt körül van kerítve. A degradált gyepben értékesebb löszpuszta-gyep foltok is találhatók.

Ez az első csomópont, ahol elágazik az autósoknak és azoknak az útja, akiket nem zavar egy vasúti nyílt pálya keresztezése. Utóbbiak a Lóskúti úton egyszerűen eljuthatnak a következő két nevezetességhez.

Akik nagyon sietnek, kihagyhatják a következő pontot, és a Határ úton délre haladva a GCdknh+2 pontra mehetnek és onnan (városi autóval nem) a GCdknh+3 végpontra.


László-halom és Szántay-halom
 N 47° 31,425' E 21° 35,360' [GCdknh+Két halom]

Az addig névtelen halmokat 1927-ben nevezte el Zoltai Lajos, amikor a debreceni múzeum régészeivel feltárást végeztek rajta. Ekkor az un. veresfestékes temetkezés nyomait, festett edénytöredékeket találtak itt.

Az északabbi a László-halom, melyet a sepsiszentgyörgyi református Mikó-kollégium tanára, dr. László Ferenc emlékére neveztek el, aki az oltmelléki erősdi őstelepeket tárta fel. Ez a halom a vasúttól 10-15 m-re, a Lóskúti u. 30. szám mellett van. Északi fele szántott, máshol gyomos.

A másik, a Szántay-halom ettől délre található (Lóskúti u. 50.), rajta ház van. Nevét Szántay Aladár tiszteletére kapta, aki debreceni bíró volt, s az 1860-as években először ismertette nyomtatásban a Debrecen körül talált ősi tárgyakat, neolitokat.

Visszatérve a Kishegyesi útra, az István úti leágazás előtt van a második csomópont, ahonnan 1-2 km kitérővel 5 önálló geoláda közelíthető meg.

Az István út túlsó végén (a pontok számsorrendjét megtörve), egy bonyolult vasúti kereszteződés után a Vértesi úton haladva jutunk el a tervezett záróládához, a Basahalomhoz. A 4-es út városi szakaszán keresztül viszont a számozásnak megfelelően a második kötelező ponthoz juthatunk el.


Kamarás-halom

Koordináta:  N 47° 29,735' E 21° 34,699' 121 m [GCdknh-2]
A jelszó második része egy a helyszínen található kőre írott négyjegyű szám, amivel még matematikai műveletet kell végezni.

A halom maga művelt mezőgazdasági területen fekszik, ezért a koordináta egy parkolásra alkalmas helyhez vezet. A járulékos kár csökkentésére kérjük a ládakeresőket, hogy vegetációs időszakban ne közelítsék meg a dombot, hanem használják a pótjelszót, ami a javasolt parkolónál levő "kapufélfán" található.

Egyike a környék legmagasabb halmainak (a tengerszint feletti magassága 121 m, relatív magassága 10 m). Ez a környéken az a kunhalom, ami legjobban megőrizte eredeti formáját, messziről is látszik. Ásatás nem deformálta (mint a Basahalom tetejét), csak egy geodéziai, háromszögelési kő maradványai csúfítják el a tetejét. Ha a haszonnövényzet vagy a sár nem akadályozza, érdemes felmenni a dombtetőre, ahonnan belátható a környék, távcsővel a repülőtér is. Keleti irányba nézve szembetűnők a kunhalmok mai "utódai", a már rekultivált hulladéktároló depóniák.

Amennyiben előbb jöttünk a Kamarás-halomhoz, és a Basahalom még hátra van, részben földutakon is el lehet jutni (városi autóval nem biztos) a Basahalomhoz, a GCdknh-3 ponthoz.

Amennyiben valakinek még nincs elege a kunhalmokból, a Kamarás-halomtól tehet egy kitérőt a Hajdúszovát felé tartó út mentén, ahol még két további kunhalom található, egyik egy jó állapotban levő  N 47° 28,734' E 21° 33,051' [GCdknh+névtelen] és távolabb a méretében megkopott  N 47° 27,842' E 21° 31,790' [GCdknh+Mérföld-halom]
.

Basahalom

Koordináta: N 47° 30,219' E 21° 36,108' 116 m [GCdknh-3]
A harmadik jelszórészlet dobozban, a logbookban található a földszinten. Kérjük az álcázást távozáskor gondosan helyreállítani.

A Basahalom mai nevét szomorú események után kapta, ami méltán szimbolizálja Debrecen másfél évszázados harcát a fennmaradásért. Ez a harc , bár politikai-gazdasági téren folyt, néha áldozatokat is követelt.

Az utóbbiak egyikének, Vígkedvű Mihálynak kíván emléket állítani a sorozat végládája, ami a Basahalmon van elrejtve.

Ha valaki a számozástól eltérően előbb jött a Basahalomhoz, részben földutakon is el tud jutni a szepesi bekötőútra és azon át hajdúszováti útra, ahol már látja a GCdknh+2 pontot, a Kamarás-halmot.

A fenti összeállítás a Szerkő Környezeti Nevelési Egyesület 2001. évben megjelentetett túraleírása alapján készült. (Összeállította Buday Tamás és Budayné Kálóczi Ildikó dr.)

EGYEBEK

Ha szeretnéd a többi debreceni és környékbeli hagyományos és multi geoláda pontjait egyetlen nagyítható térképen látni, akkor ajánlom figyelmedbe K:Pisti által elkészített térképet, mely a geocaching.lap.hu támogatásával jött létre:
Debrecen és közvetlen környékének összes geoláda pontja Google Maps térképen
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (84 db): környezet: 3.91 rejtés: 4.05 web: 4.40 átlag: 4.12

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


hitamas 2018.12.28 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.36
Nem jártam végig az összes halmot ... legyen elég a három jelszóhordozó ... :)

gabor03 2018.12.02 07:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pantya 2018.12.01 23:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

emiGrant 2018.11.29 08:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.25
Jaj de szomorú ahogy az ilyen történelmileg, kultúrálisan és tájvédelmileg pótolhatatlan kincsek vesznek el butaság, nemtörődömség vagy csak tudatlanság miatt. Különböző debreceni látogatások idején lettek a pontok összegyűjtve. Köszönöm a rejtést!

álomfogók 2018.11.10 16:05 - Megtaláltam
A Földrajzi Konferencia zárásaként egy kis geotúrázás keretében a három, eddig meg nem talált debreceni ládát terveztem be: GCVTSY - GCdknh - GCDECS
Ez már jóval kevésbé ment simán, szerencsére tapiapi végig előzékeny segítséget nyújtott, amit ezennel is köszönök.
Úgy látszik azonban nem jól jegyeztem meg a jelszót, mert nem működik. Kaphatok még egy utolsó segítséget?

[Jóváhagyta: tapiapi, 2018.11.11 18:34]

rajho 2018.11.04 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

dobozipatikus 2018.11.02 07:20 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Szabi82 2018.10.22 18:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

FogarasiRenáta 2018.10.22 18:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Lacipap 2018.10.06 11:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.05
Megtaláltam!
A leírás egy kicsit zavaros! Igazából csak a helyszinen világosodtam meg. De akkor már minden ment.
A kettes pontnál hatalmas tereprendezési munkálatok folynak.
Köszönet az elrejtőnek.

 
Fazék 2018.09.01 15:41 - Egyéb
Az első pont útba esett, a másik kettőt majd máskor.

IMG_1809 
james 2018.08.19 12:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

SandorCsaba 2018.08.17 12:50 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

Pogánypeti 2018.08.01 13:39 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.12
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.4]
Úgylátszik ma csupa "nemszép" helyeken jártam (kivéve GCMTU4)...
Debrecenben régóta már csak ez, és a GCDECS multi volt az, amelyeket még nem kerestem meg, ill. a GCVTSY hagyományos, ami nemrég jelent meg. A multik pontjait és a GCVTSY-t egy előre eltervezett logikus útvonalon kerestem fel, majd miután végeztem, következett a GCMTU4. A ládák és a virtuális jelszótöredékek megszerzése szerencsére nem okozott különösebb gondot, könnyen megoldhatóak a feladatok. Viszont a helyszínek, a ládák környezete... :o
De oda se neki, mindent összevetve hasznosan telt el ez a napom is. Fázni nem fáztam, és hideg sör is volt elég... :D
Köszi a rejtést!

traxx 2018.07.19 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.76
megtaláltuk,be kell vallani nem volt nagy élmény. A legnagyobb öröm a megtalálás volt.

nazso.oszan 2018.07.17 13:30 - Megtaláltam
Még 2012.07.12-én felkerestük a halmokat a Zeleméri-halomtól a Basahalomig. A logoláshoz kimaradt a Kamarás-halom. Most csak a jelszóhoz szükséges három pontot kerestem fel a WAP-os leírás alapján. Minden a helyén van, könnyen megtalálható, bár a környék elég gondozatlan, gazos, de a Basahalmon éppen érik a mórabóra. :-)

Köszönjük a rejtést.

20180717_12071920180717_133213
20180717_132915 
Sherlockné 2018.07.17 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Köszi a rejtést!

20180717_113358DSC_0476
DSC_0478 
joco12589 2018.07.15 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.80
Köszi a rejtést.
21. Junior Női Kézilabda VB alkalmából a Debreceni ládázgatás. 35/35

MoMaszter 2018.04.26 11:00 - Megtaláltam
Sajnos az első ponton nem sikerült begyűjtenünk a jelszórészletet! E-mail ment Tapiapi-nak!

Köszönjük a rejtést!

[Jóváhagyta: tapiapi, 2018.04.27 07:58]

nagyfeco 2017.12.04 17:40 - Megtaláltam
Ok

zsolty23 2017.10.28 11:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

tapisomi 2017.08.15 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Köszönjük a rejtő segítségét.

golyakr 2017.08.13 16:38 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.43
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Gyalogosan Debrecen kimaradt ládái közt szemezgettem.. Tizenkettedikén a vasútállomástól indultam verőfényes napsütésben a Raktár utca, Déli sor, István út útvonalon, onnan átszökkentem a vasúti sínen egy kevésbé jól belátható szakaszon, és a régi négyes elhagyatott részéhez értem. Rátértem a négyesre, aztán a 4805-ösön a Kamarás halom felé haladtam gyors tempóban. A városi részen semmi gond nem volt, gyalogosan jól járható. A négyes már izgalmasabb, de van kavicsos sáv. A 4805-ös viszont nem rendelkezik leállósávval, így a forgalommal szemben haladva volt, hogy meg kellett törnöm a lendületet. A kapufélfán szépen olvasható a jelszó, a másik tárgyat nem találtam, lehet a napsütés miatt, lehet más okból. Tiszteletben tartottam a lezáró kaput, haladtam tovább GCLHDC felé. A Szepesre vezető út jól járható, rátértem a földútra. Így közelebbről meg tudtam szemlélni a "hegyet", amiről mit sem tudtam. Kiderült az AKSD-hez tartozik, így már nem akartam megmászni :) A GCLHDC felkeresése után jött a Basa-halom. A Vértesi utca végtelen napfényével, forróságával és unalmával már nagyon vártam az érkezést. Mivel felelőtlenül vizet nem vittem, így már elég "kivoltam". Félkört téve gyors találat. Siettem tovább, mert aznap még várt rám GCVTSY és GCTKTE.
Tizenharmadikán folytattam. Az Agrártól sétáltam el a Balmazújvárosi úton a vasúti sínig, és bebaktattam a földúton. Hozzátartozik, hogy a Vezér utca felőli földúton nem jöttem volna. A lépcsős megoldást választottam, osztottam, szoroztam és elszámoltam (1 óra ban).

Leginkább a Nagysándor-halom helyszíne tetszett, mert gyalog jól megközelíthető, és az emlékművet is érdemes felkeresni.

Köszönöm! :)

carmin 2017.07.16 12:30 - Megtaláltam
Az 1. ponton nem találtuk a madárodút és a lépcsőn a pótjelszót sem, a 2. ponton a kapufélfán nem találtuk a pótjelszót. A láda rendben a helyén van. Köszönöm a rejtő segítségét és a helyek bemutatását.

 
DóriAtesz 2017.07.13 12:32 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.84
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést!
DóriAtesz

Vincenzo65 2017.04.13 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam

mcmester1987 2017.03.12 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. K&J [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2016.10.29 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.35
A balesetek napja volt a mai! Rögtön az M3-on történt egy, ami miatt 2 órás késéssel sikerült csak megérkezni az uticélunkhoz. A másodikkal ennek a multinak a 2. pontjánál találkoztam. Szerncsére, habár az út le volt zárva, a pont gyalogosan megközelíthető maradt. Az 1. pont problémamentes volt, de a végpontot nem találtam a sötét erdőben így a rejtő segítségét kértem, aki nagyon készséges volt! Köszönet a rejtésért!

DSC04876DSC04879
IMG_7297IMG_7322
kilali 2016.10.08 11:40 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Wilka74 2016.03.27 12:21 - Megtaláltam
Végigjártuk. Köszönjük a rejtést és a segítséget a rejtőnek! Sajnálatos ezen emlékek pusztulása és elhanyagolása. Az első pont nekünk 15 méterrel északabbra mutat, de a rejtővel történt egyeztetés alapján meglett. A 3. ponton nem találtuk csak az "ajtófélfára" írt számot.

ocsike78 2016.02.27 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést és a segítséget :)

tapiapi 2015.12.30 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.18
Nagyon köszönjük.

katika 2015.12.30 09:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.33
Az első pontot nem találtuk, a 2. pont és a láda meglett. Érdekesek a kunhalmok. A jelszóval volt némi gondunk, de a gyors rejtői segítséggel ez is megoldódott. Debrecen és környéke ládázás keretében. BUÉK!

Bl4st3r & Amy 2015.11.08 12:42 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.72
A medvék megtalálták! ! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg] Az első pont érdekes, sose jártam erre, bár az igazából a gcdecs első pontja ami régebben már itt van. A többi pont számomra tényleg csak egy-egy elhanyagolt homokkupac a semmi közepén. Valahogy nem nyűgözött le, kerékpárral ezért biztos nem vágnék neki a környéknek.

peterpan 2015.08.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 2 átlag: 2.67 súly: 4.34
Ez volt a legPOIbb geoláda amire hirtelen vissza tudok emlékezni. Annak is a túlbonyolított fajtája. :(
Itt is igaz lenne egy régi mondás: a kevesebb több!

GYEZegzug 2015.07.07 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
Megtaláltam. Tavaly ősszel már kerestem, kicsi segítség kellett. Köszi szépen a lehetőséget.

tojas 2015.05.24 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.70
Elég elfeledett emlékhelyeink ezek a kunhalmok. Több odafigyelést, törődést igényelnének. Sajnos az emberi hanyagság megjelenik mindegyik kunhalom körül. Elég sajnálatos.
Az első pont rejtői segítséggel lett meg. (Köszönöm, Egyik megadott helyen sem találtam)
Az első ponthoz vezető úton továbbhaladva érdekes helyet találtunk. Orosz hősi temetőt.

1. pont
 
ricsivivi 2015.04.28 13:27 - Megtaláltam
Sajnos az első pont rejtekét nem találtam meg, de a másik kettőt sikerült. Képek alapján fogadd el kérlek.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.05.30 13:55]

 
Skalp 2014.12.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.13
Az első ponton nem találtam meg a rejteket :(

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.02.21 14:31]

 
Attibati 2014.11.07 10:32 - Megtaláltam
Debreceni kerékpáros ámokfutás.
A tereptárgyakra felírt jelszavakat/pótjelszavakat ma már nem szoktunk használni, inkább laminált lapokat, gravírozott táblákat helyezünk el. A ládát összenyomta a ráhelyezett kő, a teteje lejön, ki kellene mélyíteni a rejtekadó üreget.
Az első ponton sokáig kerestem a ládát, majd a pótjelszót, végül rejtői segítséggel sikerült felfedeznem az erősen elhalványodott pótjelszót a lépcsőn.
Szeretem a kunhalmokat, jó volt néhánnyal ismét találkozni.

Szilágyiék 2014.10.28 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.65
Az első részletet múlt év márciusban találtuk meg, most pedig levadásztuk a másik kettőt is.
A Nagysándor-halom tetszett a legjobban. A Kamarás-halom egy a sok közül, ládázásaink során már sok hasonlót láttunk.
A Basahalom parkolójában álltunk meg, de a koordináta egy üzemi területre vezetett. Bár a kapu nyitva volt, és senki nem szólt semmit, csak érdekes...

paul 2014.09.18 07:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.18
Köszönöm a rejtést.

monic1006 2014.08.29 20:14 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.08
Hm... hát ööö... izé... maga a gondolat - hogy a kunhalmokat meg kell mutatni egyáltalán nem rossz ötlet.
Itt a probléma az, hogy a kunhalmoknak jelenleg nagyon nincs gazdája. Amolyan senki földjei. Tönkretett táblák nyomai, szúrós dzsungel, bűz, szemét, millió szúnyog, elhanyagolt, használhatatlan pihenőpadok. Nem épp mutogatni való állapotban vannak, na! :(
Ez nagyon sajnálatos és szomorú. Múltunk egy darabja tűnik majd el, ha így haladunk. :(
A rejtés amúgy tényleg jó ötlet lenne, örülök, hogy megmutatta nekem a kunhalmokat - szégyen nem szégyen született debreceniként a 30 évem alatt nem jártam még egyiknél sem.
Ezért köszönet jár a rejtőnek!

szsoutdoor 2014.08.29 20:14 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.08
Debreceni ládászkörút alkalmával, a végét már sötétben. A Nagysándor kopjafa mellett igen csak keresni kellett, amit megnehezítettek az igen szúrós növényzetek és a nem túl pontos koordináták. Köszönjük a lehetőséget.

Mi3man 2014.07.08 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.23
Köszi, megtaláltuk. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Párduc50 2014.06.28 14:52 - Megtaláltam
megküzdöttem, különösen az 1. pont dzsungelével. Némi veszteséggel abszolváltam. A másik szám csak pótjelszóval lett meg. Köszi!

ther 2014.06.05 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.50 súly: 3.05
A multi első pontját még a GCDECS-csel egyszerre találtam meg. A 3. és a 2. pontot már egymás után szedtem be, ilyen sorrendben, a rejtő által javasolt módon, kerékpárral :)

Sajnos a halmok eléggé hanyatló állapotban vannak, a Basahalomhoz (3. pont), konkrétan vissza kellett fordulni, annyira nem lehetett az útról kiszúrni, hogy az az. :(

A Kamarás-halomhoz (2. pont) a leírásban említett földúton mentem, amelyen valóban 10 perc alatt el lehet érni egyiktől a másikig, viszont azt nem tudtam, hogy közben a szeméttelep által emelt "kunhalmokat" is meg kell kerülnöm. Kár, hogy ezek mellett a kunhalmok méretei eltörpülnek. Aki erre jön, az számoljon a szaggal.

A multinak hála ismét újabb arcait ismertem meg Debrecennek, köszönöm a rejtést!

 
kivancsifancsi 2014.04.27 14:35 - Megtaláltam
Részletek később ...

CacheFinder 2014.04.27 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.99
A DEocaching rendezvényről hazafelé járuk végig a multit. Érdekesek a kunhalmok. Nekünk az 1-es pont tetszett a legjobban, mind helyszínre, mind pedig rejtésre! Köszönjük a lehetőséget!

Zéboy 2014.04.26 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.04
Köszönöm a lehetőséget.

 
Cseliboy 2014.04.26 14:15 - Megtaláltam
köszi a rejtést.

Berián 2014.04.26 11:30 - Megtaláltam
Köszönöm

pendragonhu 2014.03.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.41
megtaláltam

Judit és Béla 2014.03.15 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.90
Megtaláltuk.

ystray 2014.03.15 00:00 - Megtaláltam
megvan :)

IREBA 2014.02.24 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.41
Köszönöm a rejtést.A harmadik ponton segített a (kesser ösvény).

Zergi 2014.02.23 10:23 - Megtaláltam
Fogtam!

 
MJANEZ 2014.01.28 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Megtaláltam! :-)
Az 1.-es és 3.-as pontokat, a jelszórészleteket még tavaly novemberben sikerült begyűjteni, az emlékműnél a mikroláda is hamar meglett, de a rejtő által segítségül a lépcsőfokra felírt szám már alig látszott, így azt alkoholos filccel áterősítettem, és félméterrel arrébb védettebnek vélt helyen megismételtem, ha ez is olvasható marad, még valakinek jól jöhet.......
A___ GCDECS____Multi első pontja is itt van! Egyúttal érdemes ezt is megkeresni!
a 2.-es pontot is felkeresve, örömmel láttam, itt a jelszórészletet több helyen is felírták a parkoló melleti "kapufélfára" most én is csak ennek segítségével raktam össze a jelszót!
A Kamarás halomhoz vezető azt körülvevő terület fel van szántva, és a "derékig érő hó" miatt! A szép hóesésben, ez most csak távolról...
A leírásban említett kunhalmok nagyrésze sajnos még a védettség ellenére is lassan lassan "eltűnik" :-(
Itt az alföldön legalább ezekről szép kilátást kapunk a közeli tájra. :-)

Köszönöm a rejtést, és, a lehetőséget.
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
Postica 2013.12.26 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.30
Csak csoportosan!

Horizont 2013.12.09 22:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Debreceni vadászat 21.
A ládát párommal, Párommal, Libertyvel vadásztuk, Ő már leírta élményeinket. Felejthetetlen élmény volt a kristály tiszta levegőben az égbolton sziporkázó milliónyi "csillag". Régen nem láttam már ilyen csodát (városban lakom én is). Köszönöm a lehetőséget.

 
Liberty 2013.12.09 22:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
14/14. Debreceni ládatúra Gyrossal és Horizonttal.

Köszönet VGyurinak a halmok bemutatásáért és a rejtésért. Basahalomra már csak késő este értünk, most már értjük, Gyros miért rohant ki az erdőből szokatlanul gyors iramban. Köszi Gyuri, hogy utólag jelezted (tehetted volna ezt a web oldaladon is!), hogy éhes kutyafalkák tanyáznak a láda közelében. Akik legközelebb sötétben mennek a ládáért legyenek óvatosak.

Gyros 2013.12.09 22:42 - Megtaláltam
e [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

Norbee97 2013.11.10 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 2.82
Köszi a lehetőséget és a meglepetéseket, amiből volt rendesen.
1. az első pont a GCDECS-nél van,szóval megkereshettem volna máskor is.
2. rossz úton mentem a második ponthoz, szóval a Derék utcánál jót keringtem.
3. a 2. és a 3. pont közti út borzalmas (biciklim, cipőm tiszta sár)
4. a hulladéklerakótól valami kutya követett kb. 10 percig
5. a betontelepről is követett egy ideges kutya
6. nem lett meg a láda
[g:hu 1.4.30a] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Vgyuri, 2013.11.11 16:19]

Köszönöm! :)
67.

GCdknh_20131110150737.jpgGCdknh_20131110150750.jpg
GCdknh_20131110150855.jpg 
bigmick 2013.11.05 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.4.30a] [wapon beküldött szöveg]
A 2. pontnál kicsit nagyobbat sétáltunk, mint az optimális esetben kellett volna. Javában zajlott a halálos kamionbaleset pórul járt kamionjának műszaki mentése, ami miatt autóval nem engedtek rá a ponthoz vezető útszakaszra, és gyalog is csak a szántóföldön át kerülve mehettünk el a helyszín mellett.

Mr Zerge 2013.11.01 13:15 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Nagy debreceni ládavadászatban kerestük meg az éppen útba eső pontjait.
Érdekesek ezek a régi kunhalmok.

Csuek 2013.11.01 09:45 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

SirLes 2013.10.30 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.33

Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]

Feleségemmel négy napig Debrecen környékén ládázgattunk. A 2. és 3. pontot még a második napon, az elsőt meg hazafelé indultunkba kerestük meg. Érdemes elolvasni a jelszóképzés leírását, én nem tettem meg, aztán csodálkoztam miért nem fogadja el a wap-os bejelentés a rendszer. Még a rejtőt is felhívtam, köszönöm a türelmét :)ßeŁŁ 2013.10.26 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.29
Köszönöm a rejtést! =)

 
haywire 2013.10.26 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Sok időt vett igénybe ez a láda megkeresése is. Végül kessertársi segítséggel állt össze a jelszó.
Köszönöm a rejtést! :)

Hegedüs Zsuzsa 2013.10.25 13:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.38
Köszönöm a rejtést.

jutics 2013.10.25 13:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Köszi a rejtést! :)

er&esz 2013.10.20 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Ezeken a helyeken mindig arra gondolok, mit rejt a halom...
Az első ponton mindkét jelszórészletet megnéztük. Köszönjük a rejtést.

KJ & GM 2013.10.12 08:30 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
czipan 2013.08.28 16:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.41
Hát, a tegnapi esőben tekerős után ez megint vizes találat lett. Kellemes tekerés esőben. Az egyes pont eléggé csalános, javaslom a hosszúszárú nadrágot. :)

kobcikrajci 2013.08.17 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.06
Debrecen-Hajdúszovát-Hajdúszoboszló bicajtúra indulása a multi végpontjaitól. A múltidézés természetesen érdekes, és összefűzi a helyszíneket, sajnos önmagukban már nem olyan látványosak.

DenkeT 2013.08.10 17:18 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.56
Debreceni szuperámokfutás (27/29) keretein belül megtaláltam. Köszi a rejtést! :) Első pont pótjelszó-részlettel, a második dettó - még arattak... -, a harmadik a helyén van. Hosszú, autó vagy bringa kell, de jó volt azért.

Hz 2013.07.15 08:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.29
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

 
zoli86 2013.07.14 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.17
Köszönjük,
vasárnapi bicajozás 4/1.

KTamas51 2013.07.14 06:15 - Megtaláltam
OK!

PEx2 2013.06.22 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.06
Egy kis debreceni ládázás a Mamival...

Lally 2013.06.19 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Piás 2013.06.07 13:27 - Megtaláltam
Megvan! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Lopakodó 2013.06.07 13:25 - Megtaláltam
Megvan! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Gábor75 2013.06.07 13:21 - Megtaláltam
Öröm a köbön.:) [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Dr.Lada 2013.06.07 13:19 - Megtaláltam
elkövetve:-) [wapon beküldött szöveg]

A 2. ponton találtam egy mobiltelefont!!!
Mondhatnám úgy is egy rendetlen mobilteló keresi rendes gazdáját.:-) Szóval akinek véletlenül a 2-es pont óta hiánya van mobiltelefonból az keressen aztán kitaláljuk a visszajuttatás logisztikát.:-)

Log képek később:-)

befi 2013.05.26 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.29
ok

Cerberus 2013.05.11 11:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.16
Megtaláltuk. Fordított sorrendben kerestük fel a pontokat, ezért a megtalálás ideje az elsőként felkeresett 3. pont, a láda kézbevételének időpontja. Érdekes multi volt, köszönjük a rejtést.

 
markovicsa 2013.04.21 16:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
DEocaching Debrecen 2013.04.19-21. Első alkalommal vettem részt ilyen rendezvényen. A szervezett rendezvényeken túl minden időt a debreceni ládák gyalogos keresésére fordítottam. A három nap alatt 96 km-ert gyalogoltam. Kisebb távokra és a családi ládakeresésre a párom is elkisért. A színvonalas szervezés eredményeként jól éreztük magunkat a programokon, sok hu-s és com-os ládát kerestem.
Az egyes pont részjelszava a Rejtő segítségével lett meg. Köszönöm.

Vgyuri 2013.04.21 13:15 - Egyéb
Az autós megközelítéssel azért foglalkozunk többet, mert az a problémás, a bicajosok mehetnek tökön-paszulyon keresztül.

Az első halomnál azért van két láda egymás közelében, mert a két ládasor másról szól. A Nagysándor dombot nem lehet kihagyni a kunhalmos sorból, amiért ott volt a debreceni csata :-)

A három kötelező ponton kívül a többi opcionális azoknak, akiket nagyon érdekelnek a kunhalmok, amúgy is útba esnek.

A végláda megoldása eredetileg az 1-é volt, de nem akartam ismételni magam. Jobb ötletet egy pucér dombon te sem tudnál mondani.

A virtuális ládára ugyanez vonatkozik, a pótjelszó meg szükségmegoldás arra az esetre, ha nem tudsz felmenni a dombra a kultúrnövényzet vagy a sár miatt.

Strombus 2013.04.21 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.92
Az első pont rejtekén kívül ebben a ládában semmi sem tetszett.
A leírás végtelenül hosszú, de mégsem elég informatív. Kár volt ezt más forrásból átvenni, Vgyuri, Te ennél sokkal összeszedetten és élvezetesebben fogalmazol.
Bringás túrának ajánlott, mégis folyton kocsis megközelítésről van szó.
Ha van Debrecen körül 18 kunhalom, miért kell a ládahalmozás egy halmon?
A virtuális pont rejtése fantáziátlan. A végláda pocsék minőségű.
Tiszta mázli, hogy nem estem az öldöklő aszat (nem ászát) áldozatául! :-)

Péter60 2013.04.21 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.95
Jaj de kusza a leírás. Bringával teljesítettük, nem igazán hagyott nyomot bennem...

Baby-m 2013.04.20 17:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26] [wapon beküldött szöveg]

halaszkiraly 2013.04.20 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

sirgalahad 2013.04.20 15:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.41
Kunhalmokon megyek körbe
Van belőle Hegyes, Görbe
Basa, László, Szántay
Tilos rajtuk szántani

scele 2013.04.20 15:59 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

lelcache 2013.04.20 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2013.04.20 15:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.51
A nagyszerű DEocaching 2013 rendezvényen vettem részt, ahol macikupac barátommal a "profi" kategóriában indultunk, melyet sikerült megnyernünk, mint másnap kiderült :)
A futkározás és az étel elfogyasztása után kerékpárra pattantunk, hogy a környékbeli geopontokat felkeressük. Kb 60 km lett a kör. Az új ládák közül ez a multi lett a második. Bringával ideális volt, pikk-pakk megvoltak a pontok. A kunhalmok némelyike azért nem annyira látványos. Köszönjük a rejtéseket!

Mikulás

 
macikupac 2013.04.20 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.32
DEocaching 2013 - egy eseménydús hétvége 8.

A verseny és az ebéd utáni levezető bringázás közben igen sok helyen megfordultunk Mikulással. Így eljutottunk a kunhalmokhoz is. A pontokat 1-3-2 sorrendben érintettük. Tény, hogy a Nagysándor-halomnál nincs látványosabb. Ezt már tavaly is megállapítottuk. Az itteni rejtés is rendben van, bár túllihegettnek is érzem egyben. Eltávozóban még épp tudtam integetni az éppen érkező Strombuséknak. Majd ezután egy csomó városi pont jött Mikulásnak a GCkupában, míg elérkeztünk a ládát rejtő kunhalomhoz. Az érdemi látnivaló hiánya is meggyőzött arról, hogy nem volt hiba a tavaly ide tervezett önálló ládát elutasítani. Tény, hogy valaha szebb napokat is megélhetett a környék, de jelenleg nagyon ledörrent, s ezen az igénytelen és geoládának teljesen alkalmatlan fagyisdoboz sem javított. Innen azt hiszem már a multi (nekünk) utolsó, de amúgy a középső pontja következett, ahová máig sem tudom, hogy milyen útvonalon jutottunk el. Mindenféle, nehéz gépekkel járt és szörnyen széttrancsírozott földutak is voltak közte. De a lényeg, hogy odaértünk. Mivel a halom környéke be volt szántva, így a (szintén nem túl magas igényszintről tanúbizonyságot tévő) tartalékjelszót vettük igénybe. Olyan igazi jó-jó, de minek érzésem alakult ki a multival kapcsolatban. Macó medvém tartott velem.

[wapon beküldött és otthon kibővített szöveg]

lemente 2013.04.20 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Megtaláltuk! Hajdúsági csámborgásunk 7/1. állomása. Ha a zeleméri kunhalmokat is belevesszük, 3 részletben levadászva, mind az ötöt megmásztuk. Ha az Ördög-ároknál (GCAROK) azt írtam, hogy az a mi Kínai nagy falunk, akkor a kunhalmok a mi Stonehenge-ink, persze kis túlzással... Jó lenne, ha ennyi évszázad után sem enyésznének el, ha már eddig kibírták. Az 1. pontnál a mikroláda keresését 20 perc után feladtam, de a fiam nem, neki hála, meglett. A 3. ponton a rejtés tökéletes, de a doboz sáros volt, megtörölgettük. Köszönjük a kalauzolást!

 
mohapafrany 2013.03.28 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.20
egyik pont sem volt egyszerű találat a hó alatt, de a 2-es végleg megadásra kényszerített, a következő kesser nézze meg az oszlopokon van e pótjelszó mert én sajna nem találtam.
köszi a rejtést és kellemes nyuszit mindenkinek

[Jóváhagyta: Vgyuri, 2013.03.29 18:30]

fattila 2012.12.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.89
Köszönöm a pontot.

zramzam 2012.12.22 00:00 - Megtaláltam
Több részletben szedtük össze, köszönettel.

Hey-ho 2012.12.09 00:00 - Megtaláltam
A 3.-pont augusztusi kánikulában 1-2 decemberi hófúvásban.
rejtői segítséggel.
köszönjük a rejtést!

nmárti 2012.12.02 10:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
Egy ősrégi találat, amit a költözés hevében elfelejtettem. Köszi a rejtést!

Rudi Team 2012.11.11 09:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Madym 2012.10.27 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.47
Megvan. Életemben először csináltam olyat, hogy célzottan autóval keresgéltem. Mivel vérbeli biciklis kesser vagyok, kicsit ég is a bőr a képemen. :-))) 3-2-1 sorrendben kerestem fel a pontokat. A harmadik pontnál már kitaposott kesserösvény vezet a ládához. El se lehet téveszteni. Csak akkor, ha csukva a szemed. Vagy ha vak vagy. A másodiknál pótjelszóztam, nem akartam a sáros földön keresztülgyalogolni, és már az eső is rákezdte. Amúgy az oszlopról kezd lekopni a felirat, érdemes volna kijavítani. Az első pontnál, az emlékműnél én sem találtam a céltárgyat, így itt is maradt a pótjelszó. Ezzel a jelenlegi összes debreceni láda levadászva. Köszönöm!

Öt ládára a háromszáztól...

alucifer 2012.10.12 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.85
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


Harmadik pont 
gyusz_58 2012.09.23 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Érdekes helyek, érdekes múlttal. Köszönjük a Rejtőnek a beszélgetést is. Az első ponton a ládát nem találtuk, igy pótjelszóztunk.
Köszönjük a rejtést

Biobori 2012.08.22 09:14 - Megtaláltam
Több nap alatt más ládákkal összekapcsolva végül ez is meg van. Köszi!

Chubby 2012.08.22 09:14 - Megtaláltam
Erre bóklászva sikerült ezt is előkotorni :-) [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

negyesigabor80 2012.08.21 17:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.96
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

Duditomi 2012.08.15 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.15
Megvan!
Csak a jelszót rejtő pontokat néztük meg. Az emlékműnél a pótjelszó segített mert a csalán belepte a környéket.
A Kamarás-halomnál meg a kapufélfát nem találtuk, ezért a szántáson át felmentünk a kőhöz.
Köszi a rejtést.

Kimberli1 + Imi30 2012.07.30 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Egy-két kunhalom debreceni lakosként is újdonság volt számunkra. Köszönjük a rejtést!

geooszi 2012.07.11 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Levadásztuk!

CicóMicó 2012.07.11 15:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Köszönjük!

csg69 2012.07.01 08:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.17
Megvan :)

MarciMilánBálint 2012.06.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Nagyon jó kis ládasorozat, köszönet a rejtésért!

FTom 2012.06.16 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.81
Úgy alakult, hogy három hónapra elosztva kerestem föl a helyszíneket, egyúttal bebiciklizve a környéket, további látványosságokkal. A GCMKAT mozgó megjelenése jelölte ki az elsőt az obeliszknél, hamar meglett a fára szerelt rejtek (május 19. 8:07). A doboznál június 16-án jártam, a Kamarás-halomnál pedig július 15-én, 11:05-kor.

Arpad11 2012.06.14 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.83 súly: 2.72
Megvagy

hcli 2012.06.09 00:00 - Megtaláltam
Megvan!

szabbr 2012.06.08 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltam [wapon beküldött szöveg]

tóthék 2012.06.08 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.04
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. Tóthék.

tpetya 2012.06.08 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.75
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. Tóthék.

tjanek 2012.06.08 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.75
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. Tóthék.

tkriszta 2012.06.08 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.85
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. Tóthék.

13 2012.06.03 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.91
A Basahalomnál hiányzó információs táblát valaki újra kihelyezhetné.

A 2. pontnál a szépen zöldellő búzatáblán ne vágjatok át, a pótjelszót keressétek inkább.

Köszönöm a rejtést.

 
Evetke 2012.05.30 15:38 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg] Kapszulát nem találtam. A többi pont meglett simán. Furcsának találom, hogy a láda láthatólag a szívbarát játékban is benne van, csak azon az oldalon valahogy mégsem megtalálható.

viktro 2012.05.28 13:00 - Megtaláltam
A pontokat bejártuk, de az első ponton a kapszulát még nem találtuk meg pedig kétszer is voltunk kint, másodszor már rejtői segítség után. De nem adjuk fel, még visszatérünk később és meglesz :)

Mihul 2012.05.28 12:11 - Megtaláltam
nnn [g:hu 1.4.13] [wapon beküldött szöveg]

GCdknh_20120528131028.jpgGCdknh_20120528114105.jpg
GCdknh_20120528114114.jpg 
Togo 2012.05.28 11:07 - Megtaláltam
Megtalálás letudva [wapon beküldött szöveg]

Duciék 2012.05.26 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.63
+

M.Sasa 2012.05.18 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.76
GCMKAT-tal egybekötve. Biciklivel jártam be a pontokat, a javasolt földúton jutottam kettőről háromra. Az 1. ponton nem találtam a kapszulát, a pótjelszót használtam. A másik két pontot könnyen megtaláltam.

Puszkany 2012.05.18 15:00 - Megtaláltam
Szilveszteri buli utan par nappal... Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

kl 2012.05.18 15:00 - Megtaláltam
Érdemes volt! [wapon beküldött szöveg]

Sifi 2012.05.15 18:04 - Egyéb
Megnéztem. 61 megtalálással, két éves regisztrációval és NULLA darab rejtéssel osztod az észt ládarejtésről egy olyan társadnak, akinek 4 saját ládáját már több mint ötszázszor találták meg, és már akkor regisztrált tag volt, amikor te még az általános iskolában koptattad a padot.
Kemény vagy.
Ez volt az utolsó hozzászólásom a témában, senkit nem érdekel ez az adok-kapok, elfogadom hogy az álláspontod megváltoztathatatlan. Pont.

Dawson 2012.05.15 09:18 - Egyéb
Nagyon elbeszélünk egymás mellett szóval részemről off a téma, és nagyon rossz embernek mondod ezt a "nem kell magad fárasztani" dolgot. Ha megnézted volna a találataimat akkor rájöttél volna, hogy majdnem minden ládát bringával keresünk fel, TÉLEN is. Nem autóval kényelmesen oda, utána sétálni 50 m -t és éljen megvan a láda... Mi 30-60 km -t tekerünk érte, életszerű, hogy a kis dombmászással van bajunk...

Sifi 2012.05.15 07:08 - Egyéb
Látom nem sikerült minden mondatom elolvasnod. Az egyikben szerepelt valami kötelező szorgalmi út, az kimaradt. Mikor a gazda megvette vagy épp "elprivatizálta" ezt a földet, az a "domb" már akkor is ott állt, szerintem. Csak hát kit érdekelt akkor, ugye?
Mellesleg ha a hobbijukat űző turistákkal és geokesserekkel nem törődik, a munkájukat végző geodétákkal csak kell, ugyanis háromszögelési pont van fent, még ha nem is minden nap járnak fel. Nem láttad? Ja, nem.
Ha egy "domb" neked nem látványosság, akkor minek kezdtél neki ennek a multinak? Csak egy csomó "domb"!
Ha meg szerinted egy "domb" ugyanazt nyújtja lentről, mint a tetejéről és felesleges felmászni rá, akkor tényleg válassz más hobbit, ez nem neked való...
Esetleg a pótjelszavakat kérdezd meg valamelyik ismerős kessertől, akkor nem kell magad fárasztani holmi mászásokkal.

Dawson 2012.05.14 17:36 - Egyéb
Úgy látom te is a lényeget fogtad meg. Nem az a probléma, hogy át kellett gázolni a szántóföldön hanem, hogy ezzel kárt okozol a gazdának. Ha a te termésedet taposná le valaki hobbiból, akkor biztos te is nagyon örülnél. Neked a hobbid, neki a megélhetése. Melyik a fontosabb?
Ne nevezzünk látványosságnak egy dombot.... ami a szántóföld széléről ugyan azt nyújtja mint amikor felmászol rá. Csak természetvédelmi területen van az, hogy "kérjük óvatosan közelítsék meg a ládát és vigyázzanak mindenre" ez meg másé és lehet károsítani? Nem lehet megközelíteni a ládát a vetés letaposása nélkül... erre mondta a rejtő, hogy akkor miért nem a pótjelszóért mentünk ami ugye "logikus megálló"....
Koordináta meg kell a francnak, kiszívom a kisujjamból... :)

Sifi 2012.05.12 07:15 - Egyéb
Egy pár szóban meg szeretném védeni a rejtőt.

A megjelenés időpontja után két órával megvolt a megtalálás. Kiírtam a koordinátákat egy papírra és a telefonommal kerestem a pontokat. Nem a megadott sorrendben, a lakásomhoz képest legoptimálisabb útvonalon, nem zavart be semmilyen rendszer által felállított sorrend. Egy papírra felírtam a jelszó részleteket, a számomra utolsó pontnál matekoztam, telón elküldtem a megtalálást. Lehet vádolni pontvadászattal, az tegye aki nem szeretne piros egyest a neve mellett látni.
Át kell gázolni egy szántóföldön? Úr isten! Van mikor derékig érő csalánoson kell átvágni vagy sziklafalra mászni. Aki nem tud ennyit megtenni az válasszon más hobbit.
Mit fog szólni a földtulajdonos? A kunhalmok törvényi védelem alatt álló turisztikai látványosságok. Bár nem vagyok tisztában az ide vonatkozó előírásokkal, de biztos vagyok benne hogy hagynia kell szorgalmi utat a megközelíthetőség miatt. Ha nem tette, magára vessen.
Nem egyértelmű a pótjelszó helye? Nem a pótjelszó a cél hanem a jelszó.

A kritikusoknak javaslom hogy hogy csináljanak egy multi ládát, legyen egy jó ötletük, járják végig többször a pontokat, mérjenek mindenhol, fényképezzenek, rejtsenek ládát, végül a gép előtt szerkesszenek pár órát. Mindezt hiba nélkül.
Biztos vagyok benne hogy a rejtő sok időt és energiát fektetett a rejtésbe, hogy a kessertársaknak örömet szerezzen, én köszönöm a munkáját!

Vgyuri 2012.05.11 17:22 - Egyéb
A ládaoldalon van letölthető track a javasolt útvonalról, de aki a koordináta alapján megy, az is nyilván a dombhoz legközelebb eső országúti helyen fog először körülnézni, és nem a vasúti töltésen-szántóföldön át érkezik.

Ha előzőleg és figyelmesen elolvasta(d) volna a leírást, látod, hogy nem muszáj felmenni tökön-paszulyon keresztül a dombra, mert van pótjelszó, és nem azért, hogy esetleg ellopják a virtuális ládát.

A ládamoderálás igen hosszadalmas és alapos volt, és mivel a jelenlegi moderátori kar meglehetősen virtuális láda ellenes, ezért van az első pontnál kapszula. Amihez a mezőről egy 4-5 méteres kitaposott ösvény vezet. Csak meg kell bízni a rejtő ítéletében, amikor csak 3as nehézséget ad meg (azt is a lombok álcázó hatása miatt).

A moderátorok szerettek volna a jelenleg virtuális helyett is valódi ládát, de ezt nem hajtottam végre, mert azon a helyen értelmes rejtést nem lehet csinálni, vackot meg minek.

Ennek ellenére a hasznos javaslatokat megfogadom, látható a leírást elolvasva, hogy a 2. pont koordinátáját áthelyeztem a "parkolóba" a "kapufélfa" mellé.

Turistaút vs. geoládázás: mindenkinek joga van eldönteni a leírás alapján, hogy fel akarja-e keresni ezt, vagy ragaszkodik a hegycsúcsokhoz, erdei patakokhoz, lovagvárakhoz. Akit az Alföld a maga valójában érdekel, kapjon lehetőséget erre ládázás közben.

Dawson 2012.05.11 14:53 - Egyéb
Ami az Ön számára "logikus megállóhely" nem biztos, hogy minden kessernek az. Mi nem autóval és nem busszal közelítjük meg a ládát, tehát eleve számunka más a "logikus". Ha nem olvastuk volna el a leírást, hogy találtuk volna meg a virtuális ládát? Egyébként nincs a leírásban sem ajánlott útvonal sem ajánlott kiindulási pont, tehát nem lehet ilyet kijelenteni, hogy "logikus megállóhely". Még ha lenne akkor azt mondom, hogy jó, rendben az ajánlott útvonalon meglehet találni a "kesser" ösvényt (már ha van ilyen) a vetésben(!!!) illetve ha valaki ellopná a virtuális ládát (:D) és szükség van a pótjelszóra, akkor a pótjelszót (amihez szintén nincs koordináta) megtalálja.. Hogy fogadták el ezt a ládát egyáltalán? Egyébként a geocaching.hu -n ne legyen már az, hogy nem a láda a lényeg .. Akkor nincs értelme az egész oldalnak és legyen csak túrista útvonal ajánló? :)

Vgyuri 2012.05.11 00:00 - Egyéb
Legközelebbi kapufélfa csak egy van, főleg ha messze földön-égen ez az egyetlen, és ez a logikus megállóhely is. Előre kell elolvasni a leírást, és nem utólag reklamálni.

A ládasorozat nem műtárgyak, történelmi emlékek, hanem a különböző formájú, méretű és állapotú kunhalmok bemutatását célozza. Az, hogy közülük egyik-másiknak egyéb apropója is van, csak hab a tortán.

Dawson 2012.05.10 19:51 - Egyéb
Pótjelszó egy "kapufélfán"? Hol van ott a közelben kapu? Egy koordinátával igazán illene megtámogatni nem? Egy mezőgazdasági területen egy domb... és keressen a hülye kesser egy kapufélfát koordináta nélkül?
Nem pontvadászat ha nem tartom ésszerűnek egy megközelíthetetlen területre virtuális ládát rakni aminek a pótjelszavához se normális leírás, se koordináta, és amúgy is virtuális ládához pótjelszó?

zsotie 2012.05.10 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.67 súly: 4.22
Két részletben begyűjtve. A 3. és 2. pont még vasárnap, az első pedig ma.
A leírással a kütyün meggyűlt a bajom rendesen, annyira, hogy telefonon kellett megkérnem valakit, hogy mondja már meg, a pontokon mit is kell keresni. Nem ártana, olvashatóbbá tenni a leírást, gondolva a paperless kesserekre is.
Az első pontot leszámítva, ahol ha jól emlékszem, egy másik ládának is van pontja, tényleg nem sok a látnivaló. Ráadásul ez a szántóföldes mászkálás nem igazán volt kedvemre.
Amúgy örülök minden új ládának, ennek is.

Vgyuri 2012.05.10 07:20 - Egyéb
Felhívom a tisztelt látogatók figyelmét, hogy a ládaleírás nem csak a koordinátákból áll. Lehet, hogy egy pontvadásznak ez is elég, de még ő is ráfázhat, ha nem nézi meg, hogy nem muszáj átvágni a bevetett táblán, éppen ezért van a PÓTJELSZÓ. Akit nem érdekel a megmutatni kívánt érdekesség, akár azt is keresheti, rá sem kell nézni a környék egyetlen eredeti állapotát tükröző kunhalmára.

Ugyanez érvényes a leírásra: nem kell az egyéb érdekes pontokba bonyolódni, sokkal egyszerűbb és rövidebb a WAP a kötelező pontokkal.

Dawson 2012.05.09 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 2.78
Sajnálom, hogy negatív értékelést nem lehet adni.
Az első ponton nem találtunk ládát. Természetazonos műtárgy???
A búzatábla közepén virtuális ládának tényleg nagyon sok értelme van.... ösvény nem vezet oda, a gazda majd biztos örül neki, hogy letapossák a kesserek....

kondaspetra 2012.05.09 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 1 átlag: 1.67 súly: 2.76
Azt hiszem nem vagyok egyedül azzal, hogy szerintem nem volt túl jó ötlet egy vetés közepére az egyik pontot tenni. Nincs ösvény, mivel művelik a földet szerintem nem is lesz, muszáj volt átvágni szinte az egészen. A webes megjelenésen is lehetne még javítani, mert nehéz volt kibogarászni, hogy mit-hogy-merre.

Vgyuri 2012.05.01 18:30 - Egyéb
Önkritikát kell gyakorolnom. Nem tudtam, hogy rendszer nem az én általam kitalált sorrendben osztja ki a +1,2,3 számokat, hanem a szövegben való felbukkanás sorrendjében. Így lett az általam kitalált 2. pontból +3, a 3.-ból +2.

Most átkevertem a teljes szöveget, így nem a legrövidebb útvonalhoz igazodik, viszont a két számozás szinkronba kerül. Ettől még nem muszáj ezt a sorrendet követni, annak, aki földúton is tud menni, az 1-3-2 útvonal a legrövidebb. Persze ez esetben előbb kell logolni és csak később lesz meg a hiányzó jelszórészlet.

Hinter 2012.04.30 14:10 - Megtaláltam
Két részletben megfogva. 29.-én az 1-es pont és másnap a 2,3-as. Mivel nyomtatott leírást nem vittem ott is ládát kerestem ahol nem kellett. A GPS a leírásban 3-as pontnak jelölte a 2-es pontot. A rejtő segítségét köszönöm.

Nivabibi 2012.04.30 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 3.00 súly: 4.12
Úgy látom mások is bajlódnak vele, talán ha kicsit rendezettebb lenne a leírás (különféle betűméreterk és dőlésszögek önkényes váltogatása) és "matematika" (!) számtanra egyszerűsítése (a négy alapművelet nem annyira bonyolult feladat - az idősebbeknek).

pozoli1 2012.04.27 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Megtaláltam.

luilui 2012.04.20 20:07 - Megtaláltam
1. pontnál csak a pótjelszóval.

Judith 2012.04.20 20:07 - Megtaláltam
.

Csaba & családja 2012.04.20 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.35
Az első ponton már jártam egy másik láda kapcsán. A közelben lévő frissen kivágott fák megijesztettek, de szerencsére a rejtőfa még meg van.

t-kazi-Bágnes 2012.04.18 18:00 - Nem találtam meg
ÖRÜLTEM EGY ÚJ LÁDÁNAK HA MÁR ITT VAGYOK DEBRECENBEN.
GYORSAN ELINDULTAM MEGKERESNI, MEG IS NÉZTEM A NAGY SEMMIT BE IS ÍRTAM MAGAM A FÜZETBE.
DE A MAGÁNTERÜLETEN LEVŐ VETÉSSEL KÖRBEVETT HALOMNÁL EL MENT A KEDVEM TŐLE. A HARMADIK PONTRA MÁR EL SEM INDULTAM
A KEDVES FÖLDTULAJDONOS REPKEDNI FOG AZ ÖRÖMTŐL MIKOR MEGLÁTJA AZ ÖSVÉNYEKET AMIKET A KERESGÉLŐK KITAPOSNAK

Sifi 2012.04.18 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.17] [wapon beküldött szöveg]

Nem az ajánlott sorrendben jártam végig.
A Kamarás-halom kivételével mindnél jártam már régebben.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu