geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
Nyomtatás
Nyomtatás
3310. Oltár-kő (GCSzB2)
Közeledünk
Közeledünk
Már látjuk az átjárót is
Már látjuk az átjárót is
Fotózz bátran, van mit!
Fotózz bátran, van mit!

Visszatekintve
Visszatekintve
Elnézve a szikla mellett
Elnézve a szikla mellett
Elnézve a szikla felett
Elnézve a szikla felett
A barázdált kő
A barázdált kő
Télen ennyi látszik a sziklából a geodéziai torony tetejéről nézve
Télen ennyi látszik a sziklából a geodéziai torony tetejéről nézve
Ezt keresd!
Ezt keresd!
Itt!
Itt!

Szélesség N 47° 56,870'
Hosszúság E 18° 56,681'
Magasság: 809 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2012.04.12 14:49
Megjelenés időpontja: 2012.07.06 23:31
Utolsó lényeges változás: 2012.07.06 23:31
Utolsó változás: 2014.12.24 14:21
Rejtés típusa: Virtuális geoláda
Elrejtők: Kokó, macikupac
Felhasználó: Kofola BT
Nehézség / Terep: 2.5 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 7900 m
Megtalálások száma: 213 + 2 sikertelen, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente
A geoláda nincs bejelentve a geocaching.com-on.


WAP

A kb. arasznyi (az utolsó előtti képen is látható) fadarabra erősített műanyagtáblácskán van a jelszó, ami a turistaút mellett, a sziklák közötti átjárótól pár lépésre álló fa és a szorosan mellette lévő szikla között, egy kis üregben van.

NoDriveIn

Ezúton szeretnék megkérni mindenkit, hogy bármennyire is csábító, álljon ellen a kísértésnek és ne toronyirányt közelítse meg a közeli Katalin-sziklát!

Megközelítés

Ajánlott parkoló Királyréten a  N 47° 53,709' E 18° 58,715' 255 m [GCSzB2+parkoló] pontnál lévő nagy parkolóban. A parkoló fizetős! A parkolóőrök általában 8 óra körül érkeznek. Ha előbb jössz, akkor kifelé már nem szoktak jegyet kérni. (De ne erre alapozz!)

Innen a következő útvonalat ajánlom:

A parkolótól kövesd a K négyzet Kék négyszög jelzéseket a  N 47° 55,139' E 18° 57,855' 500 m [GCSzB2+1letérés] pontig, ahonnan a K körön Kék telikör (a bal oldali ágán, azaz egyenesen) menj a  N 47° 55,880' E 18° 56,877' 710 m [GCSzB2+2letérés] pontig. Innen a PO Piros telikör lesz a követendő jelzés, míg eléred a Börzsöny főgerincét a  N 47° 56,258' E 18° 56,153' 843 m [GCSzB2+3letérés] pontban. Ezután fordulj jobbra az OKT-n Kék sáv, míg  N 47° 56,558' E 18° 56,362' 835 m [GCSzB2+4letérés] pontban eléred a P+ Piros kereszt jelzést. Itt térj le balra, majd a következő elágazásban  N 47° 56,606' E 18° 56,113' 807 m [GCSzB2+5letérés] jobbra térve a P háromszögön Piros háromszög szintútban eléred a sziklákat.

Hová megyünk?

A cél a Börzsöny tájképileg egyik legvadregényesebb része, az egykori ősvulkán beszakadt kalderája. Az országos szinten ritka formatípust képviselő kifagyásos eredetű, durvatörmelékes andezit piroklasztikum anyagú sziklatornyok jellegzetes és igen látványos előfordulásai. Ezek egyik nagyon szép példája a 15-17 méter magas és mintegy 35-40 méter hosszan látható Oltár-kő.
A sziklafalak a hegyvidék egyik jellegzetes kőzettípusának, a durvatörmelékes piroklasztikumnak a helyi típusfeltárásai. A sziklafalakat természetközeli állapotú erdők veszik körül, melyek több ritka, védett növény- és állatfaj (pl. sápadt kosbor, madárbirs, farkasboroszlán, holló) élőhelyét képezik. A Szabó-kövekről gyönyörű kilátás nyílik a Fekete-pataki kalderára és a Börzsöny többi részére.

A sziklatornyok kialakulása

A hegység aljzatát képező üledékgyűjtő medencét nagyjából kettéosztja a Diósjenő-Ógyalla (Hurbanovo, Szlovákia) nagyszerkezeti törésvonal. Ettől északra a Vepor-hegység kőzeteivel rokon paleozoós metamorf kristályos kőzetek (gneisz) kerültek elő a mélyfúrásokból, délre viszont a Dunántúli-középhegységből ismert triász időszaki karbonátos üledékek alkotják a sokkal fiatalabb nyílt vízi tengeri üledékek feküképződményeit. Mindezekre épült fel a miocén bádeni emeletében (mintegy 16-14 millió évvel ezelőtt) a mainál nagyjából 400 méterrel magasabb vulkán. A vulkáni tevékenység három szakaszban zajlott le. Mindhárom szakaszon belül jellemző volt a kőzetkemizmus változása a savanyútól (dácit) a bázisos (piroxénandezit) felé. A szakaszokon belül a nagyobb energiájú, kitöréses anyagszolgáltatás fokozatosan váltott át szubvulkáni tevékenységbe és kalderaképződésbe. Ez utóbbi folyamat szakaszosan, a felszínközeli magmakamrák kiürülésével összefüggésben ment végbe. A hegység geomorfológiai szempontból a három egymás után keletkezett vulkánnak a későbbi denudációs (lepusztulási) folyamatok által erősen átalakított roncsa, illetve utóbbinak a romja. A fiatalabb vulkánok mindig az idősebb vulkán beszakadásos kalderájában épültek fel, s így egyre kisebbek és alacsonyabbak. Székely A. tipizálása szerint a hegység összességében "központi kalderás vulkánrom"-nak minősül.
A Központi-Börzsönyben a kutatók egy 10-12 km átmérőjű ősvulkánt rekonstruáltak, amelynek lepusztulásával jött létre a 4 km átmérőjű és 320 m mély fekete-pataki kaldera. A kaldera peremén ül például a Nagy-Inóc, a Nagy-Hideg-hegy, a Csóványos, a Magosfa, a Miklós-tető, a Magyar-hegy és a Várbükk. A gerincgyűrű mindkét oldalán helyenként sugárirányú kőzettelérek követhetők. A Szabó-kövek és a Korona-kő a kaldera K-i peremén (a Nagy-Hideg-hegy és a Csóványos között) alakultak ki a pleisztocén jégkorszakok során a niváció (olyan lokális eróziós folyamat, amely mozdulatlan és foltszerű hótakaró közvetlen környékén zajlik) és a fagy okozta aprózódás által. Az Oltár-kő a kaldera belső oldalán húzódó egyik kőzettelér "belső-alsó" oldalán alakult ki szintén a fagyhatás által.

A sziklák kőzetanyagát a geológusok durvatörmelékes piroklasztikumként írták le, mely a lávadómok összeomlásához kapcsolódó izzófelhők, blokk- és hamuárak összecementált üledékeke. Ezen elmélet szerint eredeti törmelékanyaguk a Magas-börzsönyi vulkán oldalában zúdult le, kisebb mélyedésekben, völgyecskékben. Völgykitöltő alakzatok lévén általában hosszanti tengely mentén települtek, a mai gerincre, azaz a kalderaperemre merőlegesen. A kőzetanyag fontos szerepet játszott a kifagyásos formák kialakulásában és megmaradásában. Vagyis az ezen a kőzeten kialakult sziklaképződmények - a pados lávakőzeteken kialakult formákhoz képest - jobban ellenálltak az eróziónak, mivel a finomszemcsés kötőanyag jobban tűri a kisebb-nagyobb kőzetblokkok tágulását és zsugorodását. A formaképződés szempontjából további fontos jellegzetesség, hogy a sziklák az andezit rétegvulkáni összletnek a kaldera központjából kifelé dőlő rétegein alakultak ki. A sziklaalakzatok a körülvevő puhább rétegek közül a pleisztocén jégkorszakok során preparálódtak ki. A folyamatban az egykori periglaciális (jéggel fedett területekkel szomszédos) éghajlaton rendkívül erős kifagyásos aprózódás játszotta a főszerepet, mivel a gerincen 800 méter fölé emelkedő övezet fokozott mértékű fagyhatásnak volt kitéve. A kifagyásos formák kialakulását az is segítette, hogy a meredek lejtőkön (főleg a kaldera belső oldalán) a keletkezett aprózódási törmelék folyamatosan elszállítódott, s így biztosítva volt a krioplanációs (periglaciális területeken tapasztalható elegyengető hatás) folyamatok állandó megújulása.

(Bővebben erről itt olvashatsz.)

Honnan ered a sziklacsoport elnevezése?

Erre egészen bizonyos választ nem tudunk adni. De egyáltalán nem tartjuk kizártnak, hogy a környéken egykoron élő népcsoportok közül valamelyik idejében csillagászati és/vagy kultikus helyként funkcionált. Hogy ezt mennyiben "bizonyítja" az 8.-ik képen látható nagyméretű sziklán látható barázdák (melyeket a sziklacsoport felső elvégződésénél láthatunk) jelenléte, azt a játékosok fantáziájára bízzuk. Ami biztos, hogy a Magosfa a vaskorban (I.e. 800-I.sz. 100 között) lakott volt és a Pogányváron a Kyjatice kultúra (I.e. 1180-800) népe élt, míg a Halyagosról is ezekhez hasonló felépítésű sáncokat ismerünk. Ezen helyek egyikétől sincsen messze a sziklaalakzat.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (125 db): környezet: 4.77 rejtés: 4.59 web: 4.73 átlag: 4.69

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


vakond87 2018.11.13 10:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.15
GCKKRA után megküzdöttem a szintemelkedéssel, és sikerrel felértem. Utána már egy szint úton közelítettem meg a ládát. Köszönöm a rejtést!

mura 2018.10.22 12:24 - Megtaláltam
Begyűjtve, köszönet a lehetőségért!

kivancsifancsi 2018.07.01 14:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Kitúrtam [wapon beküldött szöveg]

Már régóta terveztük a Magas-Börzsöny ládáinak megritkítását. Ma jött el a napja, hogy kettesben neki indultunk. A teljes túra végül kicsit több mint 30km lett, 1200m szintemelkedéssel.

A kőkorsó pont felől kapaszkodtunk vissza a meredélyen és jöttünk el a sziklakapuig. A rejtés ügyes, könnyen megtaláltuk. Köszönjük. Innen felmásztunk a Csóványosra a kilátóba.

 
rianas 2018.06.16 16:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

ha2 2018.06.13 14:42 - Megtaláltam
Börzsönyi túra nyári melegben.

ht01 2018.06.02 19:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

hitamas 2018.05.13 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.32
Ma a Magas-Börzsöny javarészt virtuális ládáit keresgéltem. Ez a fadarab jól elbújt, de végül megkerült ... :)

zolika87 2017.11.04 13:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Mai ládakeresős kirándulás a Börzsönyben 5. találata. Ezt is érdemes volt megnézni, köszi! :)

Balázs75 2017.08.24 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

joove 2017.08.09 15:54 - Megtaláltam
Megmásztuk a sziklát és megkerestük a ládát. Köszönjük a rejtést.

AlanTheWild 2017.07.15 13:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
A RoTour VIII. túra keretében, csoportos találat! TFTC

Robogo 2017.07.15 13:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Csoportosan elkövetett ládázás RoTour VIII alatt.
Köszönöm a rejtést!

LCSOKA 2017.07.15 13:46 - Megtaláltam
Erre jártunk, megtaláltuk.
Köszönöm a rejtést.

R.Guszty 2017.07.15 13:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.96
RoTour VIII. alatt népes csapattal levadászva. Kösz a rejtést!

kia71 2017.07.15 13:45 - Megtaláltam
Csapatos találat. Köszönet a ládáért.

kitkat0123 2017.07.15 00:00 - Megtaláltam
RoTour VIII. során közösen megtaláltuk a csapattal. Köszi a rejtést!

gyildarefo 2017.05.26 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.84
Ez volt a 700. oltári jó hely, az 1%-ot küldtem.

IMG_3116IMG_3149
Karika76 2017.04.18 10:40 - Megtaláltam
Ötletes. :)

Locusta 2017.04.18 10:40 - Megtaláltam
Karikával gyűjtöttem be. Kerestük már, de akkor nem is olvastunk, most könnyen meglett. Köszi!

PEx2 2017.04.02 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Urbanj-vel egy szülinapi bakancsos, ládázós Nagy-Hideg-hegyen ottalvós túrán:) Nagy-Hideg-hegyről lefelé egy csodaszép úton, a P3-ön jöttünk ide, nagyon jó hely, tetszett!

DSC_2355 
urbanj 2017.04.02 10:00 - Megtaláltam
Egy szuper szülinapi - bakancsos, hátizsákos, vonaton utazós, gyaloglós, Nagy-Hideg hegyen ottalvós, ládázós - hétvégén nővéremmel. Második napunkat a Nagy Hideg hegyről indítottuk. Spartacus forrás után értünk az Oltár kőhöz. Nagyon tetszett, szuper hely. Köszönjük a rejtést.

P3290079P3290080
P3290081 
geogaby 2017.04.01 07:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Terepfutás közben megtaláltam

Békés.nádas 2017.03.14 15:07 - Megtaláltam
Börzsönyi tisztogatás keretében. Köszönjük [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Dudu 2017.02.16 12:45 - Megtaláltam
Gazdiséta :)

 
lacc 2016.09.18 14:16 - Megtaláltam
Ildi és Laci

Soma00 2016.07.29 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Köszönjük a rejtést! A börzsönyi ládatúránk 11. pontja.

pappcsalád 2016.07.02 12:05 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2016.06.21 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2016.06.21 13:10 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Petrukkio 2016.05.15 13:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.53
Köszi!

Skali&Margó 2016.04.30 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
OK!

Vincenzo65 2016.04.23 18:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Vadregényes Börzsöny 110-n még világosban.

Ancs 2016.04.16 14:10 - Megtaláltam
BORZ(asztóan hosszú) F(orrás)T(úra) során megkerestük ezt a ládikát is.
A GCBRUC-tól légvonalban, keresztbe-kasul érkeztük a kőhöz. Tetszett a hely, igazán vadregényes és talán kevesen is látogatják.
Köszi

IMG_0443IMG_0444
IMG_0445IMG_0448
IMG_0449 
dr.is 2016.04.02 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Lali3XV 2016.03.14 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Danichem13 2016.03.14 16:00 - Megtaláltam
Köszi. A természet lassan felemészti a hordozót most már csak pár korhadt centi van meg.

kompaktor 2016.03.06 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.81
A megadott segítséggel (na meg néhány lábnyommal a hóban)
többre mentem a keresésnél, mint a GPS-szel... :-)

A szikla gyönyörű; a jelszóhordózó kissé amortizálódófélben van.

Köszönöm a rejtést!

vaterlo 2016.01.30 14:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Természet - jelszóhordozó fa 1:0. Sajnos nem volt nálam reparációs segédeszköz. Köszi a rejtést.

petili 2015.11.19 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
Köszönjük a rejtést!

almatata 2015.10.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 3.03
Köszönjük a rejtést!

vaslemez 2015.10.10 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.07
Királyháza felől indultunk. Rögtön az elején elvétettük az irányt, így a turistaút helyett egy erdészeti úton caplattunk felfelé, bokáig érő agyagos sárban, majd mikor az út elfogyott, a patakmederben. Emiatt csak a hegy tetején találkoztunk a figyelmeztető táblával, miszerint a már mögöttünk levő terület le van zárva. De ekkor már mindegy volt. A piros kereszt és csík még elég botorkálós volt, de kék háromszög már teljesen le van takarítva.

ErdőCsöndje 2015.10.10 03:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

Dióskanyar 2015.10.03 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.89
Megtaláltuk. Köszönjük!

Pajzsika 2015.10.03 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.90
Megtaláltuk, köszönjük!

hadidoki 2015.09.30 14:15 - Megtaláltam
megtaláltam

Murmogoek 2015.09.13 16:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Ani&Roli 2015.08.31 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Megtaláltuk,köszönjük!

h.krisz 2015.08.15 15:52 - Megtaláltam
köszi

zalajaro 2015.08.14 00:00 - Megtaláltam
.

Réka&Nimi 2015.07.27 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Köszönjük. Erre a láda nélkül nem jutottunk volna el, nagyon szép a környezet, a környező sziklák.

kozobp 2015.07.18 10:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Köszi a rejtést!

vViktor 2015.06.06 00:00 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset" - Republic

atipapa 2015.05.30 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2015.05.30 10:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Atipapával ma a Börzsöny két legnagyobb csúcsa, a Csóványos és a Nagy-Hideg-Hegy környékére szerveztünk egy ládázós túrát. 7/4. találat.

A Zöld kereszt mellett, a Szállásoki rétnél parkoltunk le reggel 1/2 7-kor és rövid felcuccolás - és egy rövid kitérő a GCBORZ multi 1. pontjához - után már úton is voltunk. A körtúra első ládája, GCMAKK - Foltán-kereszt - után csak a Kék sáv-on kellett tovább haladnunk és végül ~7,5 km és 640 m szint után fel is értünk Az ország 3. legmagasabb csúcsára. A kilátót természetesen nem hagyhattuk ki, így rövid nézelődés után indultunk tovább a Piros háromszögKék háromszög közös szakaszán. A GCBF01 - Rózsa-forrás és a GCBRUC - Brutálcsóva ládák után némileg rövidítve a Piros háromszög-ön értük el ezt az igen érdekes sziklát. Nagyon tetszett a környezet, és erre már legalább megtisztított utakon haladhattunk.
A jelszóhordozó rendben van, helyén várja a következő kessert.

Köszi a rejtést!

SzMartzy 2015.05.06 14:18 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
Mathau 2015.03.21 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
Szerencsére ezt a jelzést kitakarították. Gyönyörű ez a szintút, és jól járható majdnem BF02-ig.

pliptai 2014.11.23 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.19
Köszönet a rejtésért!

vajasfok 2014.11.13 11:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.23
Megtaláltam.

Köszönöm!

Bal3 2014.11.04 14:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.94
Döbrögivel tekeregtünk a szeretett Börzsönyünkben.

K.L. 2014.11.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Megtaláltam.

Balka 2014.10.26 14:00 - Megtaláltam
Börzsöny-túra utolsó, 5. ládája. Köszönjük a rejtést!

acsipapa 2014.10.26 11:28 - Megtaláltam
meglett

Webber 2014.10.26 11:28 - Megtaláltam
Meglett.

 
Radián 2014.10.11 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Köszönjük a rejtést! :)

agardip 2014.10.11 13:38 - Megtaláltam
Kicsit nehezen ment, de valahogy csak meglett. Köszi a rejtést!

gabortel 2014.10.10 12:03 - Megtaláltam
Megszaporodtak a ládák a Börzsönyben, ideje volt felkeresni párat egy szép októberi napon.

navigaator 2014.10.06 00:00 - Megtaláltam
-

Őszapó&Fakusz 2014.09.28 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Köszönjük a lehetőséget!

- A Sas leszállt. -

kicsiogre 2014.08.30 13:12 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

mazsola069 2014.08.30 13:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Szmájlira cserélve,mától ez is rám vigyorog.:-)
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Andrys 2014.08.12 13:21 - Megtaláltam
:-)

anettnori 2014.07.21 09:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Megvan! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]óhordozót.

2010 nyarán Letkésen nyaraltunk egy héten keresztül. Akkor, onnan a Börzsöny nyugati részét sikerült bejárni.
Ma a középső részt jártam be egy 36 km-es túra keretében. Reggel 3-as ébredés, aztán indulás. A királyréti parkolóból 6-kor indultam el.

Amikor megláttam az átjárót, már a kezemben éreztem a jelszóhordozót. Aztán még jó negyed óra múlva is keresgéltem. Sajnos, nem voltak nálam fotók a ládaoldalról (amúgy is csak saját szerkesztett leírással indulok útnak). Végül szerintem szerencsésen rátaláltam.

Jó hely.

Ruttkay 2014.07.19 13:00 - Nem találtam meg
Hát erre megint nem irodalmaztam rá.
A hegyen már térerőtlenül odvmotoztam esmét sikertelen.
Utólag látom volt egy bátortalan kísérletem a jelölt helyen.
Mai fő célom persze a Borz leterítése volt.
Szerinted sikerült? Ld. ott!

exe 2014.07.06 00:00 - Megtaláltam
Kemence-Királyháza 30 alkalmával.

BereznaiMiki 2014.06.29 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.88
Fátyolfelhős időben, Csóványossal egybekötve.

Attilacska 2014.06.19 14:40 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

vattila 2014.06.15 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.73
Köszönöm.

Csaba & családja 2014.06.15 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.48
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

 
peterpan 2014.05.10 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
9 órát voltunk kint a Börzsönyben (Diósjenő-Ételhordó út-Nyír rét és kastély-Hinta rét-Csóványos-Katalin szikla-Hangyás bérc-Oltár kő-Kőkorsó-Manó kő-Pogányvár-Diósjenő útvonalon), megtettünk mintegy 23,7km-t és 1263 méter szintet másztunk Tamás barátommal, aki a végére olyan állapotba került, mint az ügyfelei :)

Bernáth 2014.05.02 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
GCANT-tól jöttünk, végig jelzett úton, megnéztük a Spartacus forrást is. Nagyon szép az erdő. A rejtés jó, de szerencsére gyorsan megtaláltuk. Innen lementünk a Kőkorsó (KKRO) ládához, de vissza is jöttünk... Közben még meg is áztunk, mégis egy órán belül megjártuk. Köszönjük a rejtést.

 
gagarin 2014.04.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Köszi a rejtést!

ludvig 2014.04.01 00:00 - Megtaláltam
Pici és nehezen megtalálható....

kertiati 2014.03.29 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

dzoli1 2014.03.26 12:30 - Megtaláltam
Szombat után szerdán is. :)

kisember 2014.03.22 14:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Majdnem pont jókor :)

dendeocse 2014.02.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Megvan.

Shrek 2014.02.09 12:15 - Megtaláltam
Jó időben jó helyen.

erchegyia 2014.02.09 12:15 - Megtaláltam
. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Laminsio 2014.02.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.93
Köszi

kópé1993 2014.01.26 10:52 - Megtaláltam
Fel a Csóványosra túra alatt megtaláltuk. Köszi a rejtést!

Levin 2014.01.25 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
.

Ikejapipi 2014.01.25 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Pipiszikla pipiülővel.

nyenyeonnan
 
Mákos 2014.01.25 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Szuszogtunk szuszogtunk.

Döbrögi 2014.01.25 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Levin, és Mákos társaságában, illetve barátaim, kollégáimmal együtt.

tigerfish 2014.01.19 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Fantasztikus hely ,rendkívüli képződmény a Börzsönyben mindenkinek ajánlom

Szikla
Kokó 2014.01.12 11:05 - Megtaláltam
Börzsönyi csavargás.

rétihéja 2014.01.11 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Már többször jártunk itt, és nagyon örülünk, hogy láda is került ide. Köszi

Attibati 2014.01.04 12:30 - Megtaláltam
Ez a láda a mumusomnak számít. A megjelenés előtt már voltam itt, hogy a helyszínen moderáljam a rejtést, akkor még nem volt kihelyezve, tavaly szintésn jártam itt, akkor jégbe fagyott az egész környék, esélyem sem volt kibányászni, de ma végre sikerült.
Diósjenőről a Manó-kő érintésével jutottam ide, majd a Px jelzésen - egy kis trackelést beiktatva tértem vissza az autóhoz.

akosgy 2013.12.14 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Hidegpárna? Jó magasra kell menni! A Börzsöny így adódott a mai napra. Kisinóci indulás, NHH, Hangyás-bérc, Katalin-szikla, Csóványos, Oltár-kő, Rakodó, Kisinóc. 18km. Jólesett bóklászni a felhők felett. A rejtek tökéletes, a sziklák még mindig impozánsak. Köszi. :)

 
pkristof 2013.11.23 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Bátyámmal és kisebbik fiammal, valószínűleg az utolsó meleg őszi napon.
Köszönjük a rejtést.

alecar 2013.10.27 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Köszi!

Hajo 2013.10.23 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2013.10.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Lefülelve :-)

Börzsönyi OKT 2. napján...
Utoljára a Geo-TT-n jártam erre, akkor és most egyaránt kellemes élmény volt a találkozás

Köszi a rejtést

katika 2013.10.19 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
GCAnt-GCSzB1-GCSzB2-GCkkro sorrendben kerestük fel ezeket a szép ládákat. Kis túránk 20 km volt.
Oltár-kő megtalálása előtt jól bekajáltunk egy zöld mohás kövön. Itt már nem fújt annyira a szél. A fák gyönyörűek, az avarszőnyeg pihe-puha, jó volt ezen menni. Köszönjük!

BiBoLi 2013.10.19 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Rózsa Szabolcs 2013.10.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltuk! :-)
Ildi, @ttila, Teddy, Szabolcs!

Bubbantó 2013.09.28 11:45 - Megtaláltam
Nagy-Hideg-hegy - Katalinszikla - Kőkorsó - Csóványos - Pogányvár - Foltán kereszt - Spartacus ház - királyrét útvonalon kerestem fel nyolc ládát.
Ez a "láda" volt a harmadik a sorban. A környéken már jártam, tehát GPS sem kellett a találathoz, elég volt a precíz leírás, nameg a fénykép.
Köszönöm a rejtőnek!

visszatekintve
Márta 2013.09.08 14:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
24 km-es túra keretében, köszönjük a lehtőséget!

Murus 2013.09.07 14:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]
A GCSZB4 után már nem volt kedvünk felmászni a csúcsra, inkább kerülővel érkeztünk. Kicsit nehezen találtuk meg a rejteket, örültünk, hogy innen sem "üres kézzel" mentünk tovább. Murus, Cica és Johanna

salty 2013.09.07 11:21 - Megtaláltam
Megvan! :)

kupec 2013.08.24 12:50 - Megtaláltam
Az úgy volt, hogy külön papírra írtam a koo-kat és a leírásokat. Sose csináltam ilyet, meg is lett az eredménye. Királyházától mentem Nagy-Hideg-hegyig és a Nagy Mánán vettem észre, hogy csak koo-k vannak nálam, de onnan már nem akartam visszamenni. Mivel errefelé még nem túráztam, ilyenforma rejtésekkel még nem találkoztam. Amennyire lehetett feltúrtam mindent, eredménytelenül. A képek alapján kérnék egy jóváhagyást, ki tudja mikor járok erre megint.

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2013.09.02 19:14]

Strombus 2013.08.19 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
De jó, hogy nem volt nálunk leírás a rejtekfotóval, így nyugodtan keresgélhettünk, okoskodhattunk! Elég hamar rájöttem, hogy hol kell lennie, de hogy pont ott?! - az nem ment könnyen. :-)
Érdekes szikla, szép, vízszintes séta, nagyon jó rejtés. Nagyon kedvelem az efféle helyeket. Köszönöm.

Péter60 2013.08.19 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.01
Gcborz során némi kutakodás után csak meglett. Szép hely, megérte a kitérőt.

Sir Pajszer 2013.08.16 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
Köszi!

V_Gabor 2013.08.12 13:47 - Megtaláltam
Biciklivel: Királyrét - GCNHH - Rakodó - Égés-tető - GCAnt - GCSzB1- GCSzB2 - GCkkro - GCbruc - Csóványos - GCSzB4 - GCPOGA - Nyír-rét - Musli-forrás - GCMAKK - Spartacus kulcsosház kör (30,7 km; 1255 m szintemelkedés)

Végre ide is eljutottunk! Köszönjük, hogy megmutattad. Mónika és Gábor [g:hu 1.4.28e] [wapon beküldött szöveg]

 
CacheFinder 2013.08.11 16:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
GCborz pontjainak karbantartása közben tettünk kitérőt ehhez a virtuálishoz. Nagyon impozáns hely, megérte azt a kis plusz szintet. Hagyományos ládának jobban örültem valna, de hát ez van.
Köszönjük a rejtést!

kócoska 2013.08.11 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.30
Élvezetes két napos Börzsöny túra keretében!

vittorio 2013.08.11 11:34 - Megtaláltam
Köszi!

Chubby 2013.08.11 11:33 - Megtaláltam
Erre bóklászva sikerült ezt is előkotorni :-) [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

LaySoft 2013.08.11 00:00 - Megtaláltam
GCBORZ karbantartása közben kerestük meg.

bohrmann 2013.07.31 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.83
A Vaskapu volt hasonló élmény a Pilisben, ez nem kevésbé szép. És jobban meg kellett dolgozni érte.

Stüszi vadász 2013.06.30 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
Lásd fkmaster!

fkmaster 2013.06.30 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.20
Hangyás-bérc után lesétáltunk az Oltár-kőhöz, a pontos leírásnak köszönhetően gyorsan meglett a jelszó.

GerGeo 2013.06.16 11:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Gyönyörű időben, jó kis túra közben. Kb. 10 perc keresgélés után megleltük. Elég pókhálós volt a rejtekhely, nem egy forgalmas láda. :)

Molli 2013.06.02 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.80
Megtaláltam

lacsz 2013.06.02 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Börzsönyi kirándulásunk alkalmával kerestük fel a ládát.

carmin 2013.05.19 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Már nagyon sokszor jártam a Nagy-Hideg hegy és a Csóványos között, de még ez a hely ismeretlen volt. Köszönjük a rejtést.

molka 2013.05.19 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Túra a Magas-Börzsönyben. A Kőkorsótól evidens volt az Oltár-kő felkeresése. Szuper a ládaoldal tájékoztatója, így máris más szemmel néztük a helyet. Különleges mindenképpen. A "láda" könnyen meglett hála a pontos leírásnak.Köszi!

orangebrotherz 2013.05.04 18:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
A rejtőnek *5!!! Végre nem környezettő elütő "zacskós, mocskos láda"!
(Értem én hogy a gyerekeknek "meglepi", de ...)
A hely maga is #5*

Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Mercenary 2013.05.01 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.96
Jó hely, köszönöm!

SzantoA 2013.04.22 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Meglett.

SagiK 2013.04.22 13:20 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

viskyg 2013.04.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.35
Mire ideértünk a térdig érő hóban sajnos teljesen átfáztunk. Köszönjük a rejtést!

Attibati 2013.03.24 13:00 - Nem találtam meg
A környéket vastag, fagyott hó borította. A bakancsommal próbáltam megbontani de reménytelen vállalkozásnak tünt. Tavasszal visszatérek.

lelcache 2013.03.02 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

emmerwald 2013.02.11 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.80
Délutáni séta a Börzsönyben 6/5.
Köszönöm!

atros 2013.02.03 00:00 - Megtaláltam
Börzsöny Éjszakai közben

picuresnagyur 2013.01.19 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
köszi :) jó, hogy hóvédett helyen van

ozeki 2013.01.03 12:53 - Megtaláltam
Jó volt, köszi.

 
Stautoma 2012.12.31 15:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
OK

Piroskaa1 2012.12.30 15:34 - Megtaláltam
Kedvesemmel közösen.

Blue Mali 2012.12.30 15:34 - Megtaláltam
Köszi a rejtést. Részletek később...

Crox 2012.12.30 14:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.47
Év végi túrán.
jeti-matterhorn, Ági, Bia, Marci

 
Svéd 2012.12.29 14:35 - Megtaláltam
köszönöm a rejtést, nagyon jól éreztem magam

Bajuszcica 2012.12.29 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Köszönjük a rejtést, könnyen meglett a pontos leírásnak köszönhetően! :)

cila 2012.12.29 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Csóványosról NHH felé visszatérőben kerestük meg a jelszót. Különleges hely, örülök, hogy útbaejtettük! A turistaút rendkívül jeges, csúszós volt, de végre felhőtlen napsütésben volt részünk. Köszönjük a rejtést!

SzaboI 2012.11.28 11:50 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

DonRazzino 2012.11.28 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.03
Köszönjük!

kobcikrajci 2012.11.19 13:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.93
Börzsönyi multikereső körút során ejtettük útba. A leírás alapján könnyen meglett.

Dr.Lada 2012.11.11 13:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Egy magas Börzsönyi túra közben elkövetve.:-))

 
becko 2012.11.04 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
26km-es körtúra Diósjenőről, 11 találattal.
Nagy a ládasűrűség a környéken.
Jól el van dugva!

mape72 2012.11.04 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
15 km családi körtúra a Szpari kulcsosháztól 4/2

bmarianna 2012.11.02 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
jeti-matterhorn, Ági, Bia, Marci, Viki, Eszter, HA8LCA, bmarianna

Vázsony 2012.11.02 12:10 - Megtaláltam
OK! Köszi a rejtést!

KerecsenJ 2012.11.02 12:10 - Megtaláltam
OK! Köszi a rejtést!

partizán 2012.11.02 12:10 - Megtaláltam
OK! Köszi a rejtést!

bgjozsa 2012.11.02 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Börzsönyi körtúra 1/5. ládája. Már sokszor jártam erre; igen szép ez a piros háromszöggel jelzett út.

Zsiráf 2012.10.23 14:05 - Megtaláltam
.

ggyk54 2012.10.23 12:40 - Megtaláltam
Felkeresve

álomfogók 2012.10.22 15:40 - Megtaláltam
Csodálatos időben nagyon kellemes kirándulást tettünk. Királyrétről a javallott útvonalon, majd a Foltán-kereszt érintésével vissza, össze-vissza 19 kilométerecske. Három szikla fért bele a gerincen.
Innen majd egy hónapnyit késtünk.

alexp 2012.10.22 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Megvan.

Köszönöm a rejtést.

FTom 2012.10.21 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Magas-börzsönyi túrázás közben. Mi is láttuk az úthoz vezető szalagokat a meredek hegyoldalban, a gerincen futó kék sáv és a szint menti P háromszög között. Utólag olvastam, hogy a 20-i Nahát teljesítménytúrához jelölték ki. Helyben azt gyanítottam, hogy krosszmotorosok tették oda, akik éppen a hegyoldalt dúlták föl előttünk, mikor az alsó úton haladtunk.

attila32 2012.10.21 16:30 - Megtaláltam
ok

betty79 2012.10.21 16:30 - Megtaláltam
Megvan!

FyG 2012.10.21 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Nagyszerű hely! Nagyon szép az ösvény is.
A Debreceni Egészségügyi SE 13 fős, 4 napos Magas-Börzsöny túráján találtam rá, egyedül. Ötletes, nemzeti parkhoz illő rejtés. Köszönet érte.

Attil@ & Réka 2012.10.21 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Csóványos után felkeresve. Fehér szalagokkal kijelöltek egy átjárót a N47 56.762 E18 56.716 és a N47 56.792 E18 56.668 pontok között, de mi maradtunk a turistaúton.
Köszönjük a rejtést Attil@

 
Mr Zerge 2012.10.21 11:35 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... [wapon beküldött szöveg]
Diósjenő szélén parkoltunk, az erdőgazdasági út kezdeténél.
20km -s túrával kerestük fel a 4 virtuális szikla látványosságot.
Üdv Mr Zerge.

OneEye 2012.10.21 10:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Megtaláltuk!

szaboist 2012.10.20 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2012.10.13 14:50 - Megtaláltam
Karosszekben ulve otthonrol... Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

kl 2012.10.13 14:50 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

termbuvar 2012.10.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.93
Kami, Doresz, Dani

Tiszaparti 2012.10.05 11:40 - Megtaláltam
Köszi!

Aleph & Rita 2012.09.30 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Mai 31 km-es magas börzsönyi gyalogtúránkon elsétáltunk erre is. Köszönjük a lehetőséget!

Winaywayna 2012.09.29 10:55 - Megtaláltam
Got it.

Guelue 2012.09.29 10:55 - Megtaláltam
Megvan!

blasius72 2012.09.29 10:54 - Megtaláltam
megtaláltuk

sirgalahad 2012.09.23 08:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Ős vulkánban volt ám hő
Glaciális korban fagy
Ha megvan az Oltárkő
Akkor máris jobban vagy

mayagabor 2012.09.22 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.24
Megtaláltuk, köszönjük!

Vértes 2012.09.16 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.02
25 km börzsönyi túra

cav004 2012.09.16 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Igazi kis őszi túra keretében kerestünk fel több ládát is. Királyrét volt a bázis, innen tettünk egy kb. 25 km-es kört szarvasbőgéssel, egy bagollyal és csípős hideggel kísérve. A bagoly sajnos nem kísért végig...

bzsoltie 2012.09.09 14:35 - Megtaláltam
Fantáziadús rejtés, és kiváló hely. A szikla tetejéről egész jó a kilátás, azonban a megmászása nem veszélytelen.

Tapsifüles 2012.09.09 14:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
A rejtés meglepett. Jópofa!
Jó magasan voltunk odafent. Azért volt bennem egy kis félsz.
De a szikláról még a tetőn lévő kilátót is látni. :)

macikupac 2012.09.09 12:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Magas-börzsönyi túra Árpival 2.

Árpival itt már nem volt probléma. Egyszerűen csak élvezte a túrát. Rájött, hogy a gyalogolás nem csak azért van, hogy elfáradjunk. Mondjuk az is igaz, hogy a Hangyás-bérctől sokkal könnyebb volt a terep, mert egy-két apró emelkedőt leszámítva alapvetően szintúton közlekedtünk. Az ő kedvéért tettünk egy pici kitérőt a Spartacus-forráshoz. Itt kicsit elszontyolodott, hogy nincs benne víz, így nem tudott kortyolni belőle. Engem speciel ez nem lepett meg, mert eddig is gyakran tapasztaltam, hogy a közelmúltban újrafoglalt kútházban ritka vendég a forrásvíz. Az Oltár-kő sziklái viszont nagy hatást gyakoroltak rá. Tátott szájjal nézte a hatalmas formákat. Én leellenőriztem, hogy a koordináták pontosak-e, majd óvatosan felmásztam a kisebbik kő tetejére. Innen volt némi kilátás is. Egy kis eszegetés-iszogatás után továbbindultunk Nózi medvénkkel együtt.

 
N.Zs. 2012.09.08 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
A mai túránk címe: Kövek-sziklák-"kavicsok" mentén a Börzsönyben.
Hármasban indultunk Királyrétről GCAnt-GCSzB1-GCSzB2-GCkkro-GCSzB4 körre. A Hangyás-bérc kövei és kilátása tetszett ma legjobban. Ezen a szakaszon még korábban nem jártunk. A túra legszuszogtatósabb része az idevezető piros kör jelzésen volt. Az Égés-tetőre érve először kerékpáros, majd gyalogos teljesítménytúrázókkal találkoztunk. Mindenki szembe jött!!! A Hangyás-bércen viszont csak mi voltunk. A kilátópontnál kb. egy órát töltöttünk, ettünk, ittunk. Innen a Katalin szikla majd egy rövid ereszkedés után a piros háromszögön az Oltár-kő kövei következtek, ami kellemes sétával elérhető volt. Majd a kék háromszögön leereszkedtünk a Kőkorsó köveihez, ahol szintén kényelmes relax pozíciót vettünk fel, erőt gyűjtöttünk és Csóványos érintésével a piros háromszögön elmentünk megnézni miaManót. Jól elbújt a fák között és igen meredek ereszkedés majd kapaszkodás árán tudtam szemrevételezni. A két fiú a turista úton maradt, így közös képem nincs Vele!. Visszakapaszkodtunk Csóványosra majd vissza az autóhoz Királyrétre.
Összes megtett út 24 km.
Mozgási idő: 6.15, állási idő: 3.00. Szumma: 9 óra 15 perc.
Szintemelkedés föl: 1131, le:1140.

kellemes szakasz
Beni
 
kétbakancsos 2012.09.08 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Nagyon szép út vezet a jelzésen, gyönyörű a sziklakapu. Köszönjük a rejtést!

Sziklakapu 
bati.hu 2012.09.02 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.61
Börzsönyi 87km bringatúra, ez volt a legjobb szakasz, köszi.

Hinter 2012.09.02 12:00 - Megtaláltam
Mai börzsönyi túránkon megkerestük. Köszi

ésKata 2012.09.01 23:59 - Megtaláltam
m

csabavezer 2012.09.01 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
meglett

Reaper146 2012.09.01 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Meglett.Börzsönyi bringázás közben.

 
Zergi 2012.09.01 10:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Fogtam!
Jót túráztam: Szénpataki ház - Kálmán-kaszáló - Égés-bérc - Hangyás-bérc - Csóványos - Manó-kő - Oltár-kő - Kőkorsó - Fekete-rét - Forrásoki-rét - Aklok-rétje - Bánya-tető - Salgóvár - Magyar-hegy - Nagybörzsöny 23/1050.
Ez a nap csúcspontja!

VP 2012.08.29 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.39
Kellemes 25 km-es nyárvégi kirándulás a Fekete-völgy (Vilati-üdülő) - Holló-kő - Salgó-vár - Bányapusztai-nyereg - Kőkorsó - Oltár-kő - Hangyás-bérc - Manó-kő - Csóványos - Fekete-völgy útvonalon. Csupa ismerős, szeretett hely - legutóbb télen túrasível jártam erre.

Gyeta 2012.08.22 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.80
Picinek érzi az ember magát az ilyen nagy sziklák között.
A rejtés vérpofi.
NHH bázisól indulva 3/7.

 
totedu 2012.08.19 12:40 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

soka9001 2012.08.19 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
megleltük.
Valóban van a helynek valami megfoghatatlan vonzása. Talán a sziklák miatt.
Itt ettünk egy keveset és indultunk tovább a Kőkorsó irányába.

kalmipirin 2012.08.19 12:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.75
Megtaláltam

scele 2012.08.12 13:21 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

R-Gyu 2012.08.10 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Börzsönyi túra Királyházáról indulva, Magosfa, Kőkorsó, Oltár-kő, Hangyás-bérc, Katalin-szikla, Manó-kő, Pogány Gyökér, Nagy-Mána, Királyháza útvonalon.

Fazék 2012.07.31 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.34
OKT kapcsán jártunk a gerincen, és ha már megjelent egy csomó új láda "egy kupacban", akkor néhányat meg is kerestünk. Ritkán előfordulóan gyenge volt a vétel, amikor a képek és a leírás alapján megtaláltam a jelszót, akkor még 51 m-t mutatott a GPS.

Vándor Csillag 2012.07.28 12:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.11
Királyháza túrán.

sagabi 2012.07.28 10:58 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 1.5 átlag: 2.50 súly: 3.64
Oltári

benist 2012.07.23 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.22
Börzsönyi nyaralás során bringával. A gcant-tól a segédpontokat hűségesen követve a szerencsére csak kicsit hullámzó P3szögön.. Lenyűgöző a sziklakapu. A segítő leírás alapján a rejtek gyorsan meglett, nem éppen az a szemétszúró típus.

19izsi73 2012.07.22 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Mikulás nyomában...
A Katalin-sziklátó már kicsit neccesebb út következett; bizony tolnom is kellett, vállamon is utazott a bringa. De utána maga volt a tökély az út; öröm volt a kőhöz érnem. Bár a jelek nem segítettek, a kép, leírás mindent elmondott. A fadarab jól be volt nyomva, egy meztelencsiga őrizte, de titoktartást fogadott!
Innen jött csak a neheze; a Kőkorsó!

 
Hörcsög 2012.07.21 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
+van. Nagyon szép sziklaalakzat, mindig megcsodálom. A mai napon a 10/7. találat.

rongylab2 2012.07.20 15:12 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

m.zsömi 2012.07.20 14:30 - Megtaláltam
ok

Goldenbay 2012.07.18 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
3/10
Nagy nyári ládázás a Börzsönyben. Nagyon jó volt!
Beletelt egy kis időbe míg megtaláltuk. Gyrosnak sikerült.

 
Gyros 2012.07.18 13:30 - Megtaláltam
e [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

FILA71 és Dávid 2012.07.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Köszönjük.

Mikulás 2012.07.15 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.48
Bringával a Börzsönyben. Királyréti indulással, Nagyhideg-hegy, Hangyás-bérc, Katalin-szikla, Oltár-kő, Kőkorsó, Csóványos, Manó-kő, Pogány vár és végül Foltán Kereszt majd le Királyrétre. Gyönyörű időben, nagyszerű túra volt. Az NHH-n egyedül ebédeltem a teraszon, sehol senki nem volt se kinn, se benn. Bal3-nak integettem a webkamerán keresztül és azon morfondíroztam, hogy vasárnap, iskola szünetben, szép időben és nem hőségben miért is ülök én egyedül az NHH-n? Kisvártatva ismerős arc jelent meg. A Magas-Tátra jó ismerője, régi barát, sok túrában társam, zsorzs! :) Nagyon megörültem neki. Ő is rendelt egy jó kis bablevest, majd beszélgettünk egy fél órát és mindenki indult tovább a "küldetésére" :) Jó volt! Várom a ládákat!

Az NHH és a Hangyás-bérc után nem volt más hátra mint egyszerűen (egyszerűen??) tovább gurulni a gerincen a Katalin-sziklához. Jártam már itt télen, most csak a bringás kupa miatt érintettem a pontot. Onnan picit visszafelé az NHH irányába majd le jobbra a P+ és P3 jelzéseken. A P3-at nagyon szerettem, gyönyörűen bringázható, szintben halad, izgalmas útvonal. Hamar megérkeztem az Oltár-kőhöz. A GPS nem sokat segít, az intuíció és a leírás tanulmányozása annál inkább. Rögtön előkerült az elrejtett fadarab a jelszóval. Köszönöm szépen. Irány a Kőkorsó!

Mikulás

 
Discover 2012.07.14 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.05
Börzsönyi körtúránk ötödik, utolsó állomásaként.
Köszönöm a rejtést!

SirLes 2012.07.14 02:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Megtalaltam Kinccsel [wapon beküldött szöveg]
Logot lásd GCBorz-nál.

jeti-matterhorn 2012.07.11 12:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Ági,Bia,Marci,Tholt Réka,Pallagi Ági,P.Nóri, jeti-matterhorn

Kemence-Vilati-Hamuház-Halyagos-Kőkorsó-Oltárkő-Csóványos-Korona-kő-Hangyás-bérc-
Rakodó-Halyagos-Hamuház-fekete-Csarna-völgy-Vilati-Kemence

 
Gyombi 2012.07.09 19:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
A Kőkorsótól jövet közelítettem meg a helyet, közben egy borzot riasztva alattam. A kék 3szögön annyira elmerültem a gondolatokban, hogy alig vettem észre, hogy felértem a (szinte) szintútra (p3). Az itthon látott és memorizált utolsó fénykép alapján könnyű dolgom volt a virtuálishagyományos megtalálással, aminek őszintén örültem is a Manó-kő és a Korsókő tötymörgése után. A rejtek vastagon pókhálós volt, az a sűrű, nyúlós fajta, nem a klasszikus. A Nap már erősen narancssárgába fordult, de még hagyott időt a túra következő állomásainak fényes megközelítésére. Köszönöm!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu