geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
3866. Selyemgyártás Tolnán (GCSELY)
A gyárépület a "fénykorban".
A gyárépület a "fénykorban".
A gyárépület 2014 nyarán
A gyárépület 2014 nyarán
A homlokzat fő tornya
A homlokzat fő tornya
Színes selyemmotringok
Színes selyemmotringok
Selyemgubók
Selyemgubók
Selyemgubó lazító
Selyemgubó lazító
Selyemfonó gép
Selyemfonó gép
Selyemfonal motringológép1
Selyemfonal motringológép1
Selyemfonal motringológép2
Selyemfonal motringológép2
Műselyemfonal terjedelmesítő
Műselyemfonal terjedelmesítő
A római katolikus templom a gyár toronyszobájából
A római katolikus templom a gyár toronyszobájából
A Szentháromság tér
A Szentháromság tér
A gyárépület a Tolnai Holt-Duna partja felöl
A gyárépület a Tolnai Holt-Duna partja felöl
A Duna parton1
A Duna parton1

Szélesség N 46° 25,347'
Hosszúság E 18° 47,636'
Magasság: 98 m
Megye/ország: Tolna
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2014.09.28 11:45
Megjelenés időpontja: 2014.09.28 19:34
Utolsó lényeges változás: 2014.09.28 19:34
Utolsó változás: 2017.07.29 07:18
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: május 15.
Felhasználó: május 15.
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 400 m
Megtalálások száma: 162, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente


WAP

Hagyományos láda az egykori Tolnai Selyemgyár (ma Tolnatext Bt.) emlékszobájában. A kiállítás telefonos időpont egyeztetéssel, ingyenesen látogatható.
A kiállítás vezetője, aki egyben a gyár egyik felelős mérnöke: Németh István.
Telefonszáma: +36 74 540248. Munkanapokon reggel 9:00-től 14:00-ig hívható. A ládát tőle kell elkérni.

A kiállítás nem múzeum, hanem a gyár emlékszobája, melynek látogatását térítésmentesen engedélyezik. A telefonos időpont egyeztetésre is azért van szükség, mert az emlékszobának nincs fizetett tárlatvezető személyzete. Kérünk benneteket, hogy ezt vegyétek figyelembe, és ha be szeretnétek menni (érdemes), akkor ne a gyárkapuból akarjatok időpontot egyeztetni, hanem esetleg a tervezett út előtt néhány nappal telefonáljatok. Arra is volt már példa, hogy egy csoport kedvéért hétvégén is megnyitották az emlékszobát.

A főbejárat koordinátái: N 46° 25,376' E 18° 47,588'
Pótjelszó a gyárterületen kívül: N 46° 25,411' E 18° 47,745'

A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés

Tolnára a 6-os úton, vagy az M6-os autópályán lehet a legkönnyebben eljutni. A buszok is az említett útvonalakon közelítik meg a várost, és a Szentháromság tér közelében lévő buszpályaudvaron állnak meg.
Az autóval érkezőknek a megadott koordinátán lévő főbejárattal szemben lévő ingyenes parkolót javaslom, vagy a városközponttól, illetve a buszpályaudvartól nem messze lévő szupermarket szintén ingyenes parkolóját. Ennek koordinátái:  N 46° 25,428' E 18° 47,408' 70 m [GCSELY+boltparkoló]. Innen kb. 5-10 perces sétával érhető el a Bezerédj Pál és a Selyemgyár utca találkozásánál lévő főbejárat és személybejáró.

A láda

A hagyományos láda az egykori Tolnai Selyemgyár (ma Tolnatext Bt.) emlékszobájában van. A kiállítás telefonos időpont egyeztetéssel, ingyenesen látogatható.
A főbejárat koordinátái:  N 46° 25,376' E 18° 47,588' 70 m [GCSELY+főbejárat]

A rejtés apropója

Rokoni szálak miatt kicsi gyerekkorom óta minden nyáron hosszabb-rövidebb ideig a közeli Fadd községben nyaralunk. Emlékszem, hogy a hetvenes évek elején a Fadd és Tolna közötti országút mentén mindkét oldalon még eperfák sorakoztak. Nagyapám mondta, hogy ez azért van, mert Tolnán Selyemgyár működik (bár akkor már inkább a múltidőnek lett volna létjogosultsága), és a selyemhernyókat az eperfa levelével etetik. El se tudtam képzelni, hogy milyen hernyó lehet az, ami ilyen mennyiségben eszi a faleveleket. Mesélték ugyan, hogy Faddon és a környező falvakban sokan foglalkoztak a hernyótenyésztéssel, de számomra mindez nagyon misztikus volt. Elképzelésem se volt, hogy abból a vékony, átlátszó, pókháló-szerű valamiből, amin én a hernyókat láttam néha lelógni a fákról, hogyan lesz fonal! Akkor még nem tudtam, hogy ezeknek a pici, szőrös-csíkos hernyóknak semmi köze nem volt a selyemhernyókhoz, bár az igazi selyemhernyó is hasonló selyemszálat készít. Több ilyen szál sodratából készült a selyemfonal. A gyár manapság már nem foglalkozik a selyemmel, de napjainkban is egyfajta textil készül itt: építőipari üvegszövet.
Magát a gyárat felnőtt koromban láttam először. Szép, patinás épület. Feleségemmel jöttünk el megnézni a kiállítást. Mint megtudtuk, ipari műemlékvédelem alatt áll. Ez egyben nagyon jó dolog, ugyanakkor néha megnehezíti a mai gyár bővítését, illetve a mai technológiákhoz szükséges átalakításokat. A német tulajdonos szépen karbantartja az épületet, és tiszteletben tartja a hagyományokat, üzemelteti az emlékszobát. A kiállítás után az üvegszövet gyártását is megnézhettük. Nagyon érdekes volt. A kiállítás vezetője kísért végig bennünket ott is. Fiatal kora ellenére nagy lelkesedéssel beszélt a régi gyárról, az ott folyó munkákról, a selyemgyártás technológiájáról, és természetesen a mai üzemről is kérdezhettük. Igazán jó szívvel ajánlom, hogy nézzétek meg a kiállítást! A megadott számon vegyétek fel vele a kapcsolatot, de vegyétek figyelembe, hogy nem ez az elsődleges munkája, ezért kell vele előre időpontot egyeztetni. Érdemes!

Érdekességek

A teljesség igénye nélkül elmondok néhány olyan érdekességet a selyemgyártásról, amit a kiállításon hallottam, illetve az Interneten ( A világ legértékesebb férge, Magyarselyem) találtam:
A kínaiak a világ első selyemhernyó-tenyésztő népe. Az ókorban valutának használták a selyemgubókat. Az ókori kínai császárok selyemgubókban hajtották be az adót a mezőgazdáktól, ugyanakkor szigorúan megtiltották a gubókivitelt. Akit rajtakaptak a "gubókiajánláson", azt drákói kegyetlenséggel megbüntették.
A selyem már a honfoglaló magyarság előkelőségeinek körében is kedvelt és keresett textil volt. Az uralkodói és egyházi pompa részeként később is jelentős szerepet játszott, majd a reneszánsszal, az itáliai kapcsolatok révén még szélesebb körben használt fényűzési cikké vált.
A selyemhernyó-tenyésztés csaknem 300 éves múltra tekinthet vissza Magyarországon, de napjainkra ez az ipari ágazat szinte teljesen eltűnt. A takarmánybázist jelentő epreseket, és az országos elosztó és begyűjtő hálózatot felszámolták. A tenyésztés végleges megszűnésével a kiváló tulajdonságokkal rendelkező magyar selyemhernyó-fajták is eltűntek.
A magyar selyemhernyó-tenyésztés a 19. század közepén élte fénykorát. Fellendítésében kimagasló szerepe volt Széchenyi Istvánnak, Kossuth Lajosnak, Wesselényi Miklósnak, Bezerédj Istvánnak, és Bezerédj Pálnak. Az ország területének 4/5-e volt alkalmas eperfa-termesztésre.
A Tolnai Selyemgyár építését Bezerédj Pál javaslatára a 19. század végén kezdték el, és a 20. században lendült fel a gyártás.
A selyemgubókról az 1-1,2 km hosszú egyetlen selyemszálat úgy tudták lefejteni, hogy a gubót forró vízbe tették, ami a szálakat összefogó ragasztóanyagot feloldotta.
A selyemszál végét kézzel kellett a forró vízben megkeresni. Ezt az igen nehéz műveletet nőkkel végeztették. A tolnai gyárban árva lányokat is alkalmaztak, akiknek az esküvőjükre hozományt adományoztak - amit persze a lányok addigi fizetésének egy részéből tettek félre.
A második világháborúban rengeteg selyemfonalat készített a gyár, mert kellett az ejtőernyők selyemszövetéhez.

További segítség

Ha nem tudjátok megnézni a kiállítást, a jelszót a  N 46° 25,411' E 18° 47,745' 70 m [GCSELY+pótjelszó] koordinátán lévő rácsos objektumon keressétek fejmagasságban.
Ha a főbejárattal szemben állva balra elindultok, lemehettek a Tolnai-Duna partjára. Innen is érdekes a gyár, és hangulatos a part. A parton dél felé sétálva az első lépcsőn, a Magaspart, majd a Selyemgyár utcán át vissza lehet menni a főbejárathoz, vagy a parti sétányról felvezető bármelyik lépcsőn a városközpontba.
Kellemes időtöltést!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (62 db): környezet: 4.56 rejtés: 4.49 web: 4.75 átlag: 4.60

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


eltájoló 2019.12.31 15:08 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

csipet_csapat 2019.12.29 16:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Megtaláltuk. Nehéz volt kiszámítani, h ma még egyáltalán Tolnára érünk-e, így nem tudunk időpontot kérni a bebocsájtásra... Pedig de jó lett volna bemenni. Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.6.4]

IMG_9115 
takacsimre 2019.12.29 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.26
Megtaláltam Csipet_csapattal. Sajnos a bemenetelről lemaradtunk. Köszönöm a rejtést.

kocsisjozsef74 2019.12.23 15:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Józsi
Köszönöm a segítséget! [Geoládák v3.1.2]

james 2019.12.07 08:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

EmesESE 2019.12.01 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk ! 🙂
Duna mentén dél felé az első téli napon. Autós keresés 🚗
A mai utolsó megtalálás, csak a pótjelszóval. Vasárnap volt, de nem is kedveljük az előzetes egyeztetésel szükséges kereséseket. Igy most nem is értékelek.
Köszönjük a lehetőséget!

viad 2019.10.30 13:43 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

breimanne 2019.10.30 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

nmárti 2019.10.30 12:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.52
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v2.2.5] A pótjelszót kerestük meg, mert az egyszerűbbnek tűnt. A gyárba majd legközelebb benézünk.

denho 2019.08.04 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Lacisan 2019.08.04 11:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Myrafelle 2019.08.04 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Szabó família 2019.08.03 11:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.4]

Iprá 2019.08.01 10:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ocsy07 2019.07.19 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Szöszke15 2019.07.19 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

g-tabe 2019.07.07 15:37 - Megtaláltam
A segédpontot kerestük meg domobori fürdés felé. A gyár vasárnap lévén zárva volt, én meg felkészületlenül érkeztem :-(
Asszem megnézem majd a gyártást, felkeltette az érdeklődésemet így utólag.
Köszönöm!!

5N 2019.06.30 10:35 - Megtaláltam
Bár a gyárba nem voltam,ezen láda kapcsán pár dolgot megtudtam a selyemről az interneten.

DSC03284DSC03286
szife 2019.06.23 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Legkedvesebbemel jártunk arra. Sétáltunk egyet a Dunaparton, közben találtunk rá a segéd jelszóra. Hétvége volt, így a ládát nem tudtuk megkeresni.

W05-44 2019.06.23 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Legkedvesebb edzőbácsimmal csak a pótjelszót lestük meg, mert hirtelen jött az ötlet, hogy vágjunk neki egy geocachingelős délutánnak.

Hegyo 2019.06.04 19:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Környezet:5 /Rejtés: 4/ Web: 4 [g:hu 1.6.2y]

JAck:66: 2019.05.04 07:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

bölli 2019.04.05 11:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Köszönöm a rejtést

Bajuszcica 2019.04.05 11:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Köszönjük a rejtést!

Attibati 2019.03.31 09:50 - Megtaláltam
117 kilométeres kerékpártúra Szekszárd környékén.
Vasárnap mentem, így esélyem sem volt a kiállítás megnézésére, így én is a pótjelszóra fanyalodtam. Sokáig nem vettem észre a táblácskát, pedig elég nyilvánvaló helyen van.

Lindisti 2019.03.24 12:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) sajnos a kiállítást nem tudtuk megnézni [Geoládák v2.2.5]

N.Zs. 2018.11.03 12:40 - Megtaláltam
Csak kívülről láttuk. A jelszó megszerzésekor először a villanypóznaszekrényt gyanúsítottam... vicces volt.

IMG_2427
IMG_2428IMG_2429
IMG_2430 
snandor 2018.11.02 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Bringatúra közben. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.6.0]

igilight 2018.10.21 11:23 - Megtaláltam
kepek alapjan kerem elfogadni.
Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.12.02 18:50]

20181020_10011920181020_100117
20181021_11253120181021_112505
Ténia 2018.10.07 15:12 - Megtaláltam
Sajnos nem előre tervezve jutottunk el a ládához, így nem tudtunk bemenni, pótjelszóval lett meg. Legközelebb megnézzük az emlékszobát is.

Hogyishivják kuzin 2018.10.07 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Zsotyka 2018.10.02 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.89
Köszönöm a lehetőséget!

diego 2018.07.15 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

mcfreeze 2018.07.15 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Kutas 2018.07.13 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Köszönjük a rejtést, és Németh István segítőkész, nagyon szimpatikus, élményszerű kalauzolását.

Selymes
BT_pro 2018.05.31 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Köszönöm , igaz a tarcsit használtam, de az is jó kis rejtés! Ez iigy sportszerű, legyen B verzió is , ez egy igényes kivitelezés , köszönöm a játékot.

arnoldlaszlo 2018.05.13 11:19 - Megtaláltam
Pótjelszóval...
Sajnos nem volt időnk körülnézni. Majd legközelebb.
Köszi!

KP1965 2018.04.28 08:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Egy délelőtti szekszárdi program és Rékáék bátaszéki esküvője közé befért még 67,5 km bringázás és hat láda, ez volt a második.
Szívesen megnéztem volna az emlékszobát, de hát hétvége is volt, meg az időbe se fért volna bele, így maradt a pótjelszó.

Langzsu 2018.04.18 14:10 - Megtaláltam
Köszi a rejtést

zsotie 2018.04.18 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

zalajaro 2018.01.21 11:02 - Megtaláltam
Aki keres, az talál ! :)

gege68 2018.01.06 11:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

katika 2017.11.25 11:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

BiBoLi 2017.11.22 22:32 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Rézangyal77 2017.11.22 11:31 - Megtaláltam
Megtalaláltuk. Köszi a játékot! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2017.11.22 11:31 - Megtaláltam
Lefülelve :-)
Bejártuk Tolnát-Baranyát, legalábbis ezt a piciny részét :D
Köszi a rejtést

011 
OsiOsi 2017.10.28 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.16
THX

Lukács Imre 2017.09.29 13:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Köszönjük!
Nem jelenteztünk be de Németh úr egy rettentően kedves és felkészült fiatalember pár perc türelmet kérve elkalauzolt az emlékszobába.Nagyon udvariasak az őrök is . Érdekes ez az emlékszoba. Találkoztam az első számológépemmel is!

IMG_7275IMG_7290
IMG_7291IMG_7293
IMG_7297IMG_7298
IMG_7299IMG_7300
IMG_7301IMG_7302
IMG_7303 
cachekereso 2017.09.16 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.78
Köszönöm a játékot.

Szilágyiék 2017.09.07 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Ez nagyon tetszett!

Ha meg akarjátok keresni, ne elégedjetek meg a pótjelszóval, menjetek be!
Német István egy fantasztikusan kedves, rendes fiatalember!
12 óra körülre volt megbeszélve (azt hittem, addigra odaérünk) a találkozó. Ehhez képest 2 órát csúsztunk.
Ennek ellenére készségesen fogadott minket. Ugyan hosszabb előadásra már nem volt ideje, de felkísért minket az emlékszobába, ideadta a dobozt, és - bár tudtuk, hogy más dolga van - nem türelmetlenkedett, türelmesen válaszolt a kérdéseinkre.
Azért mi sem éltünk vissza az idejével, miután kicsit nézelődtünk, megköszöntük a kíséretet és engedtük dolgára.

Ez nagy élmény volt! Köszönjük, hogy megmutattad!

DSC01909DSC01911
kutyaapu 2017.09.07 10:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Nyúl & Bandája 2017.09.07 10:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

csehipest 2017.07.19 07:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Petrukkio 2017.07.16 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.59
Köszönöm! (nem az e-on tábla a jelszó)

Merida901 2017.07.15 15:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Pótjelszóval. A pótjelszó le volt esve. Sajnos nem volt nálam semmi amivel a vélt helyére vissza tudtam volna ragasztani, így a "koordinátán lévő rácsos objektum" tövébe szúrtam belülre.

Rubor 2017.07.04 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
12 fős nagy csapattal érkeztünk. Németh István mérnök élvezetes előadással készült, köszönet a fogadtatásért!

H.B. 2017.07.04 11:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.45
Pótjelszóval, nem kedvelem az ilyen ládákat.

vcsabi1201 2017.06.23 18:00 - Megtaláltam
Pótjelszóval, de a pótjelszó már nem fejmagasságban van. Leesett :(. Szerintem nem sokára a szél áldozata lesz. Aki legközelebb ide akar jönni vigyen magával kétolddalú ragasztót és ragassza vissza a rácsos objektumra.

Amúgy jó túra volt a GCTOLN-nal egybekötve.

Laci és Csabi

vlacko0930 2017.06.23 18:00 - Megtaláltam
Pótjelszóval, de a pótjelszó már nem fejmagasságban van. Leesett :(. Szerintem nem sokára a szél áldozata lesz. Aki legközelebb ide akar jönni vigyen magával kétolddalú ragasztót és ragassza vissza a rácsos objektumra.

Amúgy jó túra volt a GCTOLN-nal egybekötve.

Laci és Csabi

Göde 2017.05.20 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Az emlékszobát szombat kora délután sajnos nem sikerült megtekintenünk, de a Dunapart és a másik tolnai láda kárpótolt. Köszönet Rejtőnek a segítségért.

peterpan 2017.05.07 00:00 - Megtaláltam
.

IMG_1787IMG_1789
IMG_1790IMG_1791
IMG_1793IMG_1794
IMG_1796IMG_1800
VaVi 2017.04.30 15:48 - Megtaláltam
köszi :)

LH458 2017.04.16 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Pótjelszóval.
Köszönöm a lehetőséget.

 
reznaka 2017.03.16 15:24 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.08
Köszönjük!

fuzbal 2017.02.25 17:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Emerich63 2017.02.19 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GCSELY_20170219125751.jpg 
nagyi11 2017.02.17 10:00 - Megtaláltam
Pótjelszóval gyorsan..

PEx2 2016.12.11 10:15 - Megtaláltam
Szekszárdról hazafelé, köszönjük! Csak a pótjelszóval.

Mr Zerge 2016.10.29 10:55 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Pár évvel ezelött még sokat jártunk ide fonalat vásárolni. Mára ez az üzleti kapcsolat már nincs meg. Akkoriban jól ismertem a gyárat, láttam a gyártási folyamatokat.
Most a külső, pótjelszót kerestem meg.

anettx 2016.09.24 10:00 - Megtaláltam
Irány az ország legdélebbi pontjára című háromnapos drive-in ládagyűjtögetés egy hasonlóan lelkes túratárssal - csodaszép, különleges, de itt-ott érdekes helyeken.
3 nap = 58 ládatalálat, de az élmények amiket átéltem az ennek az ezerszerese!
1.nap Tolna - Mohács - Beremend útvonal

Pótjelszóval, ami jó kis helyre visz. Gyárat csak kívülről.
Wikipédia értelmet adott a jelszónak:)

ha2 2016.09.24 09:55 - Megtaláltam
Körbejártuk a gyárat, lementünk a vízpartra.

Paul 2016.09.22 11:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3c] [wapon beküldött szöveg]

Liberty 2016.09.12 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
7/6. Baranya és Tolna megyei ládatúra

Tetszik a ládaoldal a selyemgyártás történetéről. Sajnos a kiállítást nem volt lehetőségünk megnézni, így a pótjelszót kerestük fel. Érdemes volt, mert nagyon szép és hangulatos ez a Duna-parti szakasz. Köszönjük a lehetőséget.

Tolna város címere.
A város címere felidézi ezer esztendős múltját. A vártorony vagy bástya jelképezi, hogy a XI. században már említik Tolnavar néven, várát (castrum) pedig a XVII. század végéig (mígnem az elvonuló török fel nem égette), gyakran említik a források.
Birtoklása megoszlott: volt királyi, királynéi része, országos méltóságok (Marcaliak) és az egyház részére (tihanyi apát, fehérvári prépost) juttatott része.
A másik bástya emléket állít a település hőseinek, akik a tatárok pusztításai, a török idők végvári harcai közepette elestek. Utal a szabadságküzdelmekben való részvételre: a Rákóczi-szabadságharc idején magyar lakossága csaknem teljesen elpusztult vagy elmenekült, a két világháborúban pedig talán az ezret is eléri a hősök és áldozatok száma.
A középső, kupolás építmény magát a várost jelképezheti, amely kezdeti villa, illetve possessio volta után 1424-ben már bizonyosan mezővárosi jogállású (oppidum), amelyben megyegyűlések sorát tartották a XIV. században (1347, 1350 stb.), a XV. században pedig országgyűlések színhelye is (1463, 1466, 1501). Itt tartotta utolsó gyülekezési állomását 1526-ban a II. Lajos királlyal a török ellen felvonuló magyar sereg.
A betlehemi csillag idézi Tolna hitéletét. A XI. századtól már főesperesi székhely és bizonyosan templomos hely, plébánosa a XIV. században jelentős summát fizet pápai tizedként. A máltai kereszt azt jelzi, hogy a város történetének közel kétszáz évéről (1270-1469) a székesfehérvári keresztes konventnek a török időket is átvészelő levéltára őrizte meg a legtöbb dokumentumot, amelyekből a hajdani lakosság hétköznapjai, élete gyakran személyekre lebontva is rekonstruálható.
A zöld mező a jelentős megélhetési forrást nyújtó mezőgazdasági termelésre hívja fel a figyelmet. A habos ezüstpólya a Dunát szimbolizálja, amelyen itt már a római időkben átkelőhely volt. A Duna évezredeken át volt éltető eleme a településnek mint fontos szállítóút, amely mellett fontos hadiút és védelmi vonal húzódott. Kenyeret adott hajósoknak, halászoknak, hajóácsoknak, vízimolnároknak és sok szegény embernek, mígnem a múlt század közepén a tolnai nagy kanyarulatot át nem vágták, s 1894-ben pedig véglegesen holtággá nem változtatták a vízszabályozók az itt folyó vizet.

Gyros 2016.09.12 17:18 - Megtaláltam
+1 [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

-2 
pliptai 2016.09.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.34
Sajnos a gyárlátogatás most nem fért bele így a virtuális pont segítségével logoltam. Köszönet a rejtésért!

DSC04413 
Szabó Család 2016.08.27 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.27
Köszönjük, pótjelszóval.

push_key 2016.08.20 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Köszönjük a rejtést!

banyóca 2016.08.09 09:40 - Megtaláltam
Hirtelen jött az ideút, igy csak pótjelszóval kerestem. Jó volt a víz mellett időzni pár percet.

DSCF9036 
fodina 2016.08.05 12:55 - Megtaláltam
A legnagyobb hőségben mentünk a pótjelszóérz, majdnem feladtuk doridori13-mal, de végül meglett, majd kiszúrta a szemünket! Köszi a rejtést :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

doridori13 2016.08.05 12:55 - Megtaláltam
Sajnos csak pótjelszóval, mert siettünk. Egyszer megkeresem a ládát is ígérem. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

TanEra 2016.08.03 18:40 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

Zéboy 2016.08.01 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2016.08.01 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Mivol 2016.07.22 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Köszönjük a rejtést!
Különleges rejtés volt egy nagyon élményszerű "tárlatvezetéssel". Az egyeztetés simán ment, telefonáltunk, aznapra kaptunk is időpontot. Érdemes megnézni a kiállítást, ha már nekiáll az ember a "kesselésnek", akkor lásson is valamit! Elvégre ez a célja a játéknak... Bokor aljában turkálni messze a látványosságtól máshol is lehet. Itt egy szépen karbantartott kiállítást láthattunk egy lelkes szakértő által bemutatva, és nem utolsó sorban (végre) egy tiszta, nem beázott és nem kirabolt, valamint nem eltűnt ládát találhattunk.
Köszönjük a rejtést és a vezetést is!

stikli08 2016.07.06 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. alternatív... Útban Harkány felé. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Sparks 2016.06.17 12:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Lopakodó 2016.06.11 10:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Dr.Lada 2016.06.11 09:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Lopakodóval elkövetve :-) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Pótjelszóval, hisz hétvégén jártunk eme helyszínen és nem jelentkeztünk be előre. A gyár amúgy a Duna felől érdekesebb mint a bejárata felől. Sikerült körbejárnunk a komplexumot, hisz más ládák is vannak körülötte. A Duna felőli oldalon a kerítésen belül egy népes kecske csapat legelészett, valószínű a gyár így oldja meg a területén a parlagfűmentesítést.:-)

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
becko 2016.06.03 16:15 - Megtaláltam
Három napos geomaraton 22/54.
Első nap Dunaújvárostól Szekszárdig.
Először nem találtam, aztán kevésbé szigorúan értelmezve a rács fogalmát hamar meglett.

laszloze 2016.05.20 19:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Kata&Sanyi 2016.04.23 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Sajnos csak pótjelszóval.

Mirtt 2016.04.22 15:12 - Megtaláltam
Megtalálva, köszönjük a rejtést! ;) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Pumba9 2016.04.22 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

Famágus 2016.04.08 15:50 - Megtaláltam
Teljesen körbejártuk az egész létesítményt, nem sok sikerrel.. illetve, amit a partról látni.. pótjelszó begyűjtve.. Oldfoxxal köszönjük..

oldfox 2016.04.08 15:50 - Megtaláltam
....megtaláltuk!

pappcsalád 2016.03.27 14:34 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Bolondok 2016.03.27 00:00 - Megtaláltam
Megvan :)

VP 2016.03.25 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.49
Csak a helyszínen olvastam el a kinyomtatott leírást, így maradt a pótjelszó.
Körbejártam az épületet.
A jelszó felírásában valamit elrontottam, köszönöm a segítséget!
A szombaton Bátaapátiban megrendezett tájfutó hosszútávú országos bajnokság köré szervezett háromnapos csavargás a Dél-Dunántúlon.

szakica 2016.03.13 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

Mihul 2016.03.13 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2n] [wapon beküldött szöveg]

GCSELY_20160313124939.jpg 
Csatit 2016.03.05 10:29 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.95
Kesebb

Triplam 2016.03.05 10:29 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Kesobb

urbanj 2016.02.28 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Mohácsról hazafelé, csak a pótjelszót kerestük meg. Köszönjük a rejtést.

jspanyik 2016.01.31 12:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.30
Bajai Wellness hétvége 13/14.

Múzeumlátogatásra alkalmatlan időben érkeztünk, így csak a ládára koncentráltunk. Ez sem ment könnyen, mert egy kicsit elnavigáltam magam.

Köszönjük a lehetőséget!

Mari és János

IMG_5825IMG_5826
HgZoli 2016.01.17 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Köszönöm!

FILA71 és Dávid 2015.12.21 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Köszönjük.

Puzzle Apartman Gyula 2015.11.05 15:40 - Megtaláltam
Gyors találat. Köszi.

Fazék 2015.10.28 12:10 - Megtaláltam
A pótjelszót kerestük. Az oszlop mellett egy munkás ásott valami árkot, szemmel láthatólag megkönnyebbült, hogy nem a főnökség küldött minket, csak valami idétlen internetes játék miatt jöttünk.

nagyfliszi 2015.10.23 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Bernáthékkal közös hétvége harmadik találata.
TFTC.

Bernáth 2015.10.23 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.91
Szekszárdon töltöttük a hétvégét, és útközben megálltunk Tolnán, és Nagyflisziékkel megkerestük a két tolnai ládát.
Biztos nagyon érdekes a kiállítás, bár kötve hiszem, hogy ha véletlenül hétközben jutnánk el ide, megpróbálnánk bejutni. Tehát benéztünk a kerítésen, és megkerestük a pótjelszót, mint annyian előttünk...

bigmick 2015.10.23 10:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.2h] [wapon beküldött szöveg]

K.L. 2015.10.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Megtaláltam. Sajnos csak a pótjelszót.

GYEZegzug 2015.09.29 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.75
Megtaláltam,-pótjelszóval. Ma egész nap Tarsolyossal ládáztunk,-melyet negyedévente megismétlünk. Köszi szépen a lehetőséget.

 
tarsolyos 2015.09.29 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Köszönöm!

 
GyZsTeam 2015.08.20 19:50 - Megtaláltam
Az ünnepek alatt esélyünk sem volt bejutni. Maradt az alternatív lehetőség. Kívülről benéztünk. Talán majd egyszer megnézhetjük ezt a minden bizonnyal érdekes helyet.
Köszönjük!

 
Macusa 2015.08.20 15:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.09
Még egy ünnepi tali. Köszi

Dévidzon 2015.08.19 11:18 - Megtaláltam
Pótjelszóval megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

geoládászok 2015.08.13 10:55 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Párduc50 2015.08.12 11:52 - Megtaláltam
Megvan

rozsabogar 2015.08.08 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Pótjelszóval

kobcikrajci 2015.08.08 12:56 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.43
Tolnai bicajozgatás nagy melegben. Érdeklődés és egyeztetés hiányában a belső tartalom elmaradt, de a történet mindenképpen gyarapította ismereteimet.

a-beatrix 2015.07.27 11:00 - Megtaláltam
Nyaralás Domboriban vacak időben, így strand helyett maradt a geoláda keresés :-)
Zsuzsival kerestük fel a ládát hirtelen ötlettől vezérelve, így nem volt lehetőségünk időpontot egyeztetni az emlékszobához. Talán majd jövőre...
Köszönjük.

SirLes 2015.06.14 14:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kamzik 2015.06.06 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Köszi szépen a rejtést. Pótjelszót használva.

Feri0705 2015.05.29 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megtaláltuk.

 
plecs 2015.05.24 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.14
nem igazén szeretem az ilyen "elkérős" ládikákat....úgyhogy pótjelszóval...

BubaGC 2015.05.24 15:35 - Megtaláltam
:-)

sirgalahad 2015.05.19 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.48
Eperfán a selyem nő
Kell is a sok gubó, mert
Fürge ujjú nejem sző
Abból inget, pulóvert

Megőrjít a sok-sok gubó
Pókszerű már potrohom
Nyugtatót adj, Dr. Bubó
Beszőttem az otthonom

Tisztisz és Csabi 2015.05.03 14:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.55
Megvan! Köszi!

Smook 2015.04.07 07:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

péplusz67 2015.04.03 00:00 - Megtaláltam
Radir89-el közösen,második próbálkozásra, de meglett!

radír89 2015.04.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 3.03
Pótjelszóval, mert egyáltalán nem szeretem azokat a "rejtéseket", amiket úgy kell elkérni valahonnan.

Nabuhad 2015.03.18 18:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

yano6ard 2015.03.16 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget

Mikulás 2015.01.15 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.57
Csütörtöki kiruccanás Bal3-mal :)

A tolnai multi pontjai közé iktattuk be (a harmadiktól nincs messze) és a gyárba nem jelentkeztünk be (nem volt kedvünk most ilyesmihez bakancsban), ezért a pótjelszót olvastuk le a Duna-parton.

Köszönet!
Mikulás

 
Bal3 2015.01.15 15:45 - Megtaláltam
Ave! Wappolok, s mindjart tovabb trappolok! Udv Bal3 [wapon beküldött szöveg]

totik 2014.12.28 11:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
(Viki,Geri), Krisz', TZ

atipapa 2014.12.10 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2014.12.10 12:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.23
Bejártuk Tolnát-Baranyát... Azaz most csak Tolnát egy kis munka utáni kikapcsoló ládázás során atipapával. 7/2. találat. Élmények és fotók később.

Köszi a rejtést!

 
carmin 2014.11.29 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
Köszönjük május 15. a felfedezést és az invitálást a gyár meglátogatására! A héten nagyon szürke esős idő volt a jellemző és ez folytatódott a hétvégén is. Ezért most ezen a napon a múzeumokat látogattuk meg és így került sor erre a ládára is. Felvettem a telefonos kapcsolatot Istvánnal és időpontot egyeztettünk. "Csak úgy" nem tud az ember gyár vagy üzem látogatáson részt venni, ezért a ládaoldal nagy bátorítást adott. Hát ami élményt itt kaptunk .... csak tátottuk a szánkat. Mint a kisiskolások a tanítójukat bámulva, úgy hallgattuk István szavait. Nagyon részletes leírást kaptunk a múltról, a selyemfonal készítés folyamatáról és a mai modern technológiájú üvegszálból készített üvegszövet készítéséről. Fantasztikus élményben volt részünk, amit tovább fokozott István élvezetes bemutatása, amit ezúton is köszönünk Neki, aki a szabadidejéből áldozott másfél órát arra, hogy ismereteinket gyarapítsuk. A hatása alatt voltunk még egy jó ideig. Mindezt azért írtam le, hogy bátorítsam a láda keresőket, hogy ha erre járnak ezt az élményt ne hagyják ki. Nagyon szépen köszönjük a rejtőknek ezt a rejtést!

befi 2014.11.29 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.38
köszönjük

Pogánypeti 2014.11.16 09:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Ez volt a Balázzsal közösen végrehajtott tolnai ládavadászatunk első találata. Vasárnap lévén a Tolnai-Duna mellett található pótjelszóval logoltunk.
Köszönjük a lehetőséget! :)

 
Balázs80 2014.11.16 09:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk Petivel a pótjelszót. Köszi! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mariann és Bánk 2014.11.14 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megtaláltuk

Csaba & családja 2014.11.13 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk pótjelszóval, köszönjük a rejtést.

Cerberus 2014.11.08 17:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Megtaláltuk pótjelszóval, köszönjük a rejtést.

Puszkany 2014.11.08 10:07 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszi a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kl 2014.11.08 10:07 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

Judit és Béla 2014.11.02 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Access Denied 2014.11.02 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
A hétvégi kötelező országjárás részekén kis kitérővel.

Sajnos csak a pót jelszóval, mivel az útirány délben derült ki, és vasárnap lévén nem akartam zavarni a mérnök urat.
A holtág partján rengeteg horgász tevékenykedett.
Sajnos a főépület közel sem olyan szép, mint pl. a raktárépület /lsd. fotó/, a többi érdekes építmény viszont a kerítésen belül van. :-S
Sebaj legközelebb..

Köszi a rejtést!

Csizmások 2014.11.02 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk. köszönjük! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

álomfogók 2014.10.31 15:00 - Megtaláltam
A hagyományos, október-november fordulóján tett szekszárdi és bátaszéki kötelezettségek után hazafelé indulván keresgéltük az új tolna megyei ládákat. Köszönjük!

kupec 2014.10.20 11:54 - Megtaláltam
Pótjelszóval. Nagyon hangulatos helyen van.

Bali László 2014.10.11 10:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Kisdecso 2014.10.06 08:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Pótjelszóval. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

rkertesz 2014.10.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.42
Nagyon szépen köszönöm a rejtő segítségét, hogy logolhassak. A láda tényleg nem könnyen közelíthető meg. Én szombaton próbálkoztam - sikertelenül. A láda oldalán azonban nagyon sok információ van - igényes kivitelezés! Köszönettel tartozom a rejtésért, bár jobban szerettem volna ténylegesen megtalálni. Talán legközelebb, ha hétköznap járok arra...

Mathau 2014.10.03 21:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

povyagi 2014.10.03 20:46 - Megtaláltam
\o/ Hurrá! Megvan! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Péter60 2014.10.01 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.17
Érdekes helyszín, és kifejezetten olvasmányos ládaoldal.
Kár, hogy ennyire behatárolt az emlékszoba látogathatósága, így sajnos sokáig kitart majd a logbook. Talán érdemes lenne egyeztetni, hogy ne csak egyvalaki nyithassa ki a szobát.

Strombus 2014.10.01 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.16
Nagy lelkesedéssel indultam ehhez a ládához, a kiállítás megnézésére készülve. Sajnos hiába, mert Németh István aznap nem volt a gyárban, mi másik nap nem tudtunk menni, más pedig nem nyithatja ki az emlékszobát. :-( Mintha a koronaékszereket őriznék ott. :-( Gondolom nem jellemző, hogy túl sokan tévednének be az utcáról kiállítást nézni, a létezésére semmi sem hívja fel a figyelmet, így fel sem merült eddig a probléma, hogy mi van, ha látogató jön, de nincs Németh István. Mivel csak 9-14 között zavarható, munkanapokon, ezért így igencsak nehéz a ládához jutni. Ez így nagyon nem jó.
Szerencsére a pótjelszó szép helyre invitált és igényesen van elhelyezve, de ez számomra sovány vigasz volt. :-(

Babuka 2014.09.30 18:35 - Megtaláltam
Pót jelszóval, sötétben.
A terep ismerős..

Köszi a rejtést

prodg 2014.09.30 12:45 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést és a segítséget a kedves rokonoknak a keresésben! :)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu