geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
4041. Balesetmegelőzés Szentendrén (GCAJAJ)
Helytelen sebességválasztás eredménye
Helytelen sebességválasztás eredménye
200-al hajtott a BMW-s
200-al hajtott a BMW-s
Két fiatal halt meg a vezető felelőtlensége miatt
Két fiatal halt meg a vezető felelőtlensége miatt
A baleset 1.77 sec alatt történt!
A baleset 1.77 sec alatt történt!
Helyszínelés a Telep utcai gyalogátkelőhelynél
Helyszínelés a Telep utcai gyalogátkelőhelynél
a helyszínelési nyomok krétával rögzítése
a helyszínelési nyomok krétával rögzítése
Baleset a Korzón
Baleset a Korzón

Nem biztos, hogy a mentő visz el...
Nem biztos, hogy a mentő visz el...
Szentendre Város Balesetmegelőzési Bizottsága
Szentendre Város Balesetmegelőzési Bizottsága
OBB Marci
OBB Marci
Fiatalok Egymásért
Fiatalok Egymásért
Felelősek vagyunk a többi közlekedőért
Felelősek vagyunk a többi közlekedőért
Szentendre
Szentendre

Szélesség N 47° 40,592'
Hosszúság E 19° 4,458'
Magasság: 127 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2015.08.11 20:43
Megjelenés időpontja: 2015.08.11 20:43
Utolsó lényeges változás: 2018.01.05 17:35
Utolsó változás: 2018.06.19 21:18
Rejtés típusa: Multi geoláda (2H+1V)
Elrejtők: skiccpausz
Felhasználó: skiccpausz
Nehézség / Terep: 3.5 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 3500 m
Megtalálások száma: 350 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.6 megtalálás hetente


Ez egy háromállomásos rendhagyó, figyelemfelkeltő városi-multiláda.


A jelszóért cserébe a Szentendrei Rendőrkapitányságon ajándék jár a lelkes megtalálóknak. További információk a ládában.

1. mikroláda:
A jelszót tartalmazó mikroládát a gyalogátkelőhely egyik végén található beton oszlopon, "csavarosan" elrejtve lelitek. (5 betű)
2. virtuális:
A jelszót egy, a "zsákzebrához" közeli, fekete korlát északi végén bekukkantva találjátok. (3 szám, ami osztható 10-el)
3. a láda: "Képzeld magad villanyszerelőnek:) (Feltűnés mentesen találjátok meg és figyelmesen csukjátok vissza az ajtaját!)" (7 betű)

A jelszó ebből a három jelszórészletből tevődik össze, sorrendben egybeírva. (összesen 15 karakter)A ládába TravelBug NEM helyezhető.


A rejtés célja

A ládák elhelyezésével a baleset-megelőzés fontosságára, a szabályok betartására szeretnénk felhívni a figyelmet. Mindenkit hazavárnak! Fordítsunk több figyelmet a KRESZ szabályok betartására, figyeljünk oda egymásra.
Szentendre Város Balesetmegelőzési Bizottsága három helyszínt választott - nyilván lehetne több - de most ezeket szeretnénk kiemelni.

Megközelítés

Tömegközlekedőknek a H5-ös hévvel ajánljuk a Szentendrére kijutást. Menetrend itt.
A hév végállomásától gyalog érdemes megközelíteni a láda pontjait. Érdemes ebben az esetben az 1.pontot utolsóként meglátogatni, mert ehhez van a rendőrség a legközelebb, ahol a jelszóért cserébe extra ajándékot lehet kapni.

Kerékpárosoknak a legkönnyebb a helyzetük. A héven lehet kerékpárt szállítani és az összes ládapont viszonylag közel van a végállomáshoz.
FIGYELEM! Szentendre belterületén a 11 sz. főúton a kerékpáros közlekedés tiltott! Kérlek figyeljetek oda erre a szabályra! A pontok megközelítése a járdán ajánlott.

Autósoknak javasolt ingyenes parkolási lehetőségek:
 N 47° 39,702' E 19° 4,500' 106 m [GCAJAJ+free parkolo]
 N 47° 40,076' E 19° 4,286' 110 m [GCAJAJ+free 2parkolo]
Illetve fizetős:
 N 47° 40,223' E 19° 4,460' 130 m [GCAJAJ+fizeto parkolo]

Szentendre Parkolás Információk
PARKOLÁSTÉRKÉP

A helyszínek

1.pont (virtuális)

Az első pont a 11-es főút Telep utcai gyalogátkelőhelyénél található.  N 47° 39,406' E 19° 4,386' 112 m [GCAJAJ-1]
Az elmúlt években számos baleset történt. Az alábbi szabályokra hívnánk fel mind a járművezetők mind a gyalogos figyelmét!

Gyalogosok közlekedése

"(6) A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti.
(7) A kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad. A megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművekkel szemben azonban a gyalogosnak elsőbbsége ezeken a helyeken sincs.
(8) A gyalogos olyan helyen, ahol a járművekkel szemben elsőbbsége nincs, mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja. Nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten átmenni nem tud."


Magatartás a gyalogosokkal szemben

"43. § (1) Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármű bekanyarodik.
(2) Azt a helyet, ahol az (1) bekezdés értelmében a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármű vezetője az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni. A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjon állni.
(3) A kijelölt gyalogosátkelőhely előtt megálló vagy forgalmi okból álló jármű mellett meg kell állni és továbbhaladni akkor szabad, ha a vezető meggyőződött arról, hogy azt a gyalogosok elsőbbségének a megsértése nélkül megteheti."


Tehát a gyalogosnak elsőbbsége van ... ha megadják neki!

Egy másik fontos dolog az itt átkelőknek, hogy párhuzamos közlekedés esetén fokozottan figyeljünk az elsőbbségadás meglétére. Ugyanis lehetséges, hogy az egyik sávban haladó autó megadja az elsőbbséget, míg a másikban még a lassítás sem történik meg.
Ez a figyelemfelhívás vonatkozik az autósokra is, hogy ha megállás történik a velünk párhuzamos sávban egy gyalogosátkelőhelynél - lehet, hogy nem látjuk okát - de feltételezzük azt, hogy elsőbbségadás történik egy átkelő gyalogos felé. Adjuk meg mi is az elsőbbséget, álljunk meg.

A gyalogos közlekedés-szabályok - kicsiknek

Érdekes "játék" itt megfigyelni, hogy mennyi idő ácsorgás után adják meg az autósok a gyalogosnak az átkelés lehetőségét. Eredmények jöhetnek log-ba:)

2.pont (virtuális)

A második pont a Dunakorzón található.figyelem  N 47° 40,217' E 19° 4,717' 107 m [GCAJAJ-2]
Frekventált kiránduló hely, sok gyalogos, sok gépkocsi. Felhívjuk a gyalogosok figyelmét, hogy nem lezárt városrészről beszélünk, van gépjármű forgalom. A gépkocsivezetők figyelmét pedig arra, hogy sok a gyalogos, sok a gyermek. Figyeljünk fokozottabban egymásra. Sajnos az évek alatt több kerékpáros, gyalogos gázolás történt ezen az útszakaszon.

3.pont (láda)

A harmadik pont, ami egyben a láda is, az Egres utcai emlékműnél található.  N 47° 40,592' E 19° 4,458' 126 m [GCAJAJ-3]
Itt 2008 augusztusában a sebesség helytelen megválasztása sebesség korlátozáskét fiatal életét követelte. Az elhunytak családjainál, az utasnál és a gépkocsit vezető fiatalember életében is mély nyomott hagyott a baleset. Ezen a helyszínen a fiatalok figyelmét szeretnénk felhívni, hogy vigyázzanak magukra, figyeljenek oda egymásra!

A BALESET - 200-al belterületen!

FIGYELEM!
Személygépkocsival, motorkerékpárral, valamint 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival a következő sebességgel szabad közlekedni:
- autópályán 130 km/óra
- autóúton 110 km/óra
- lakott területen kívül 90 km/óra
- lakott területen 50 km/óra

A sebességet úgy kell helyesen megválasztani, hogy az ahhoz tartozó féktávolság ne legyen hosszabb, mint a belátható útszakasz hossza. A jármű vezetőjének úgy kell megválasztani a sebességét, hogy az előtte lévő, a vele azonos vagy keresztező irányban haladó akadályt kellő időben észlelhesse és szükség esetén előtte biztonságosan megálljon. Ezt persze külső okok is befolyásolhatják, gondolva itt az időjárásra (eső, köd, stb.) az útvonalvezetésre (bukkanó, útkanyarulat), forgalmi viszonyokra. Minden helyzet más sebességet igényel. Mindent figyelembe véve kell megválasztani a biztonságos sebességet.

Szentendre Város Balesetmegelőzési Bizottsága

A Bizottság 2013 tavaszán létrehozott a Facebook-n egy oldalt. Azóta itt megosztjuk az aktuális híreket, képeket töltünk fel azokról az eseményekről ahol részt vettünk. Célunk Szentendre Rendőrkapitányság illetékességi területén a balesetek számának csökkentése, gyalogos forgalom és a kerékpáros közlekedés biztonságossá tétele. A gyermekek és a fiatalkorúak helyes közlekedésre nevelése.

Alább egy kisfilm tekinthető meg, ami a Szentendre Város Balesetmegelőzési Bizottság és a Sashegyi Sándor Általános Iskola, Művészeti és Rendészeti Szakközépiskola közreműködésével készült.
KISFILM

A facebook oldal:
Szentendre Város Baleset Megelőzési Bizottsága

Egyéb információk

KRESZ
www.police.hu
Szentendrei Rendőrkapitányság
Négy KRESZ-szabály, amit csak kevesen ismernek
SEBESSÉG HELYES MEGVÁLASZTÁSA
Egy elgondolkodtató történet
Rövid zebratörténet
SOHA na hagyjuk gyermekünket egyedül a kocsiban - VIDEO
Frissítse fel KRESZ-tudását!

Hasonló témát dolgoz fel Óbudán a GCVEZO láda is.

Szentendre város honlapja

A láda megtalálóinak jutalmáról

Az első három megtaláló "családi" ajándékot kap, minden további megtaláló kisebb ajándékban részesül. Az ajándékokat a Szentendre Rendőrkapitányságon  N 47° 39,488' E 19° 4,452' 106 m [GCAJAJ+Szentendrei Rendőrkapitányság] lehet átvenni, információk a ládában.

Ládatörténet

2018.01.05.
Miután az oszlopot felújították a "láda" újra visszakerült a zebra közvetlen szomszédságába.
Még új színe van, könnyű megtalálni.
Illetve a gyalogátkelőt kicsit felturbózták! Most már lehet zászlót lengetni átkelésnél :)
skiccpausz

2016.03.06.
Az 1. pont mikroládája javítva, mert eltörött a jelszóhordozó.
skiccpausz

2015.08.12.
A DOBOGÓS MEGTALÁLÓK ÉRTÉKES CSALÁDI AJÁNDÉKBAN RÉSZESÜLNEK!!!

2015.08.11 20:43
A láda kihelyezve.Webkamera a közelben
katt

Flag Counter
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (146 db): környezet: 4.38 rejtés: 4.85 web: 4.77 átlag: 4.67

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Stimm 2019.10.19 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
Első két pont korábban gyalogosan, a ládáért a szép időt kihasználva délután kiugrottam Zuglóból kerékpárral. Jó rejtések!

Attil@ & Réka 2019.10.19 13:15 - Megtaláltam
Köszöjük a rejtést.
Réka & Attil@

stikli08 2019.10.11 15:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm hogy megmutattad! Csodás őszi napi csavargás bringával. Nagyon ötletes rejtések! Gratulálok hozzá! [Geoládák v2.2.5]

Bakszakáll 2019.10.03 13:05 - Megtaláltam
Deresedő fejjel bevallom, élveztem a játékot, annyira jók a rejtések, hogy le a kalappal. A kapitányságon jó fejek a fakabátok, megkaptam, ami jár:-) Köszönöm a játékot!

bubu&vahur 2019.09.23 13:17 - Megtaláltam
Az első két pontot könnyedén megtaláltuk, de a harmadiknál már gondunk adódót (vagy nem voltunk elég bátrak). Fénykép alapján kérjük az elfogadást. Köszönjük.

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2019.10.06 09:44]

sergeant 2019.09.02 23:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Kaputyin 2019.08.29 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Kitűnő rejtések, megszívlelendő intelmek!
A láda fontos dologra hívja fel a figyelmet, reméljük minél több emberhez eljut az üzenete!
Az ajándék lehetőségével nem éltem, nekem az volt az ajándék, hogy itt lehettem! :)

Szilágyiék 2019.08.27 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Ma 5 láda 16 pontja volt betervezve egy városi séta részeként.
Mivel a St. Andrea panzióban laktunk, a 3. pont ott volt a sarkon, így a mai napi gyalogtúránkat ezzel kezdtük. Szomorú a rejtés apropója, érdemes átgondolni. De mi amúgy is óvatosabban közlekedünk már.
Nagyon tetszett a város, rég jártunk itt utoljára.

Kíváncsi voltam, mi lehet az ajándék, ezért felhívtuk a számot, bementünk a Rendőrségre, de negyedóra "hűsölés" után feladtuk, hogy előkerüljön valaki - épp ebédidőben jöttünk -, ezért tovább indultunk. Nem volt nagy gond, mert Laja is rendőrségi dolgozó volt májusig, nekünk is vannak hasonló kis apróságaink, mint amit kaptunk volna. (Kitárgyaltuk a kapuügyeletessel :-D)

Köszönjük, hogy megmutattad ezeket a helyszíneket.

AngyalkaKopjafa
JhsGabor 2019.08.24 18:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

J&J(jppj) 2019.08.20 10:19 - Megtaláltam
Szentendrei séta. Kösz a rejtést.

Hokuszpok 2019.08.15 18:26 - Megtaláltam
Köszi!

Kovács Beni 2019.08.15 18:26 - Megtaláltam
Köszi!

DJCsalad 2019.08.15 10:59 - Egyéb
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

Mivol 2019.08.06 18:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.

És köszönjük a rendőrség munkáját, az ajándékosztással együtt. :)

erdei.laszlo 2019.07.26 13:10 - Megtaláltam
Sikeres találat!

zoldbeka 2019.07.19 10:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Mindegyik rejtés nagyon ötletes! Gratulálok [g:hu 1.6.3]

zaskl 2019.07.04 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

Dr.Lada 2019.06.22 18:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
Egy jó séta keretében lesétáltuk. Az első pontja nagyon ötletes, de maga a láda helye is, tetszett.

Ásványvadász 2019.06.01 15:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]
Rendkívül ötletes rejtések, nagyon tetszett.
Mi felhívtuk az adott számot, majd bementünk a rendőrségre is. Kaptunk egy kis ajándékot, de a legjobb, hogy ki is engedtek.:)

kitkat0123 2019.05.12 17:49 - Megtaláltam
Rövid kis kirándulást tettünk a Kő-hegyi menedékház körül fa-peti és tabletta társaságában és ezt az egyedi helyet is útba ejtettük.

Köszi a rejtést!


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (353 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu