geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
3982. A Dunai Szörny (GCDUSO)
A Szénrakodó
A Szénrakodó
Egy igazi "viziszörny"
Egy igazi "viziszörny"
88 éves
88 éves
Sok tonna vas beton talpazaton
Sok tonna vas beton talpazaton
Nem érdemes a ládától toronyiránt megközelíteni
Nem érdemes a ládától toronyiránt megközelíteni
A valahol itt
A <img src="http://static.garmincdn.com/basecamp/hu/Content/Resources/Images/geocache_found.png"> valahol itt
Ipari műemlék
Ipari műemlék
Esztergom látképének része
Esztergom látképének része

Jó fotótéma
Jó fotótéma
Délutáni fényekben
Délutáni fényekben
Háttérben Esztergom
Háttérben Esztergom
Anno
Anno

Szélesség N 47° 46,391'
Hosszúság E 18° 42,436'
Magasság: 117 m
Megye/ország: Komárom-Esztergom
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2015.04.25 11:23
Megjelenés időpontja: 2015.04.26 03:23
Utolsó lényeges változás: 2015.04.26 03:23
Utolsó változás: 2017.10.03 13:54
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: skiccpausz
Felhasználó: skiccpausz
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 200 m
Megtalálások száma: 408 + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.6 megtalálás hetente


A normál méretű 14*10*5 cm-es láda egy otthonos faodúban található. :)A ládába TravelBug NEM helyezhető.NFC tag a ládán. Olvasd le a mobiloddal!
További infók az NFC technológiáról itt.Megközelítés

Esztergom szélső házai után nagyjából 1,5 km-re kell jobbra fordulnotok a 11-es főútról egy mellékútra,  N 47° 46,237' E 18° 42,833' [GCDUSO+Leágazás] majd egyenesen a teherkomp bejáratáig, ahol egy balkanyarral egy kisebb útra kell letérni, kb. 100 méter haladva, végül jobbra kell fordulni.  N 47° 46,332' E 18° 42,492' [GCDUSO+Letérés jobbra] Innen már csak 100 méter az ajánlott parkolóig.  N 47° 46,377' E 18° 42,421' [GCDUSO+Parkoló]

A láda a parkolóhoz igen közel található, jobbra a kék kerítés mentén kell egy kicsit talpalni.

A parkolótól egy kis ösvény vezet le a Dunához, innen folyásirányba kb. 150 méterre találjátok a "Dunai Szörnyet", azaz a volt Szénrakodót.

Tipp: Ha magas a Duna vízszintje, akkor inkább a komp felől érdemes megközelíteni az objektumot.  N 47° 46,452' E 18° 42,462' [GCDUSO+Komp] (Vissza a sorompóig, majd egyenesen le a Dunához.)

A Szénrakodó

A Dunai Kötélpálya Rakodóépülete a Duna medrében, Esztergom felett az 1721. és 1722. folyamkilométer között található, a parttól mintegy 80 méterre.  N 47° 46,469' E 18° 42,395' 101 m [GCDUSO+A Szénrakodó] A Dorogi Szénbányák szállító és elosztó üzemegységének részlege volt. Az épületet egy kb. 6 kilométer hosszú kötélpálya kötötte össze a bányával. A kötélpályán érkező csillékből a szénport a rakodóban tárolták, majd egy csúszda segítségével került a hajókra. A Dunai Kötélpálya segítségével 1927-től 1963-ig a dorogi szenet vízi úton is tudták szállítani. '63-ban a kötélpályát elbontották, azóta a Szénrakodó használaton kívül, üresen áll. 2009 óta ipari műemlék.

Ma már csak magányos ipari műemlék a Duna vizében...

Hosszabb leírás

A dunai rakodó, illetve kötélpálya állomás, vagy ismertebb nevén szénrakodó, a Dorogi Szénbányák szállító és elosztó üzemegységének volt külön részlege. A konstrukció 1927-ben kezdett el működni és bár minden bizonnyal a különleges kiképzésű, kinézetű szerkezet megépítésének története lenne a legérdekesebb fejezet eme históriában, sajnos a folyó aljára lerögzített monstrum megalkotásáról nem találtunk leírásokat. Annyi valószínű, hogy az építés első fázisát jelentő alapozást a lehető legalacsonyabb vízállásnál végezték el, a jelenlegi tulajdonos, a Váltótér Alapítvány képviselőjeként a témában jártas Lévay Jenő úgy véli, az alapok 5 méter mélységben vannak a folyó meder talajszintje alatt.
Az építmény funkciója az volt, hogy a dorogi szénbányák által kitermelt szénport folyami uszályokra továbbítsa. A beton alapokon nyugvó acélszerkezet több, mint 5,7 kilométeres kötélpályával volt összeköttetésben a szénbánya osztályozó egységével, ezen a pályán érkeztek a szénporral megrakott csillék a Duna partjához. A hajókra rakott szenet főként a csepeli erőműbe, illetve a fővárosi ipari létesítményekbe szállították. Amikor még funkcionált a szénrakodó, a vízben két hatalmas lábon álló, több emeletnyi magasságban lévő közel kétszáz négyzetméter alapterületű termében fogadták a szénporral teli csilléket. A kötélpályán beérkező fém kocsikat egy három-négy fős személyzet leforgatta a rendszerről, majd azok tartalmát az úgynevezett bunkeres surrantón, azaz egy csúszdán leöntötték. A surrantók az uszályokhoz csatlakoztak, a szénpor így került a hajókra. Az üres csilléket a munkások visszaillesztették a kötélpályára, melyek tovább indultak Dorog felé, a bányához. A szénrakodóban egy puffer, vagyis egy tároló is volt, ebbe azt az anyagmennyiséget rakták, mely arra az időre volt jó, amikor a megrakott uszályt felváltotta az üres. Az egyedi helyen és speciális adottságokkal bíró vízben álló épületet csónakkal közelítették meg a munkások, akik a kikötés után egy vaslétrán kapaszkodtak fel a magasban lévő teremhez. A feladatokat két műszakban végezték, de valószínű, hogy a folyamatos működésre is képes volt az állomás. A dunai rakodó kapacitása elérte a napi ezer tonnát is, ezt a teljesítményét 1963-ig tartotta, akkor leállították a szállítást, illetve ekkor került sor a kötélpálya és az építmény berendezéseinek elbontására. Az épület, mely ipartörténeti emlék, 1970 óta áll üresen, a két hatalmas talpazaton álló szerkezet már csak a fémvázból és a falburkolatból áll, a házrésznek még a padlógerendáit is elvitték. Az építményt tulajdonló alapítvány számításai szerint a szénrakodó állagmegóvása 50-60 millió forintba kerülne.

Váltótér Alapítvány

Az 1970-es leállást követően a dunai rakodó magánya 1994-ben tört meg, ebben az évben látták meg képzőművészek a lehetőséget a különleges adottságú építményben. A Dorogi Szénbányák vállalat, mint tag részt vett egy alapítvány létrehozásában, így vált ezen szervezet a szénrakodó tulajdonosává. A budapesti illetőségű Váltótér Alapítvány tagjai egy folyó fölé építendő művésztelepet álmodtak a szénrakodó közel húsz méter magasan elhelyezkedő épületébe. Az alapítvány az elmúlt 14 évben több pályázaton illetve kiállításon, bemutatón próbálta érvényesíteni elképzeléseit, az európai szinten is egyedülálló adottságú dunai rakodó így vált, ha nem is fizikailag, de szellemileg egy kreatív alkotóközösség műveinek, projektjeinek modelljévé, mi több a művészek múzsájává, ihletőjévé. A szénrakodó modellé válása nemcsak országos, de nemzetközi szintű bemutatkozásra is lehetőséget adott. A Lévay Jenő által koordinált projektek között kiemelkedik az 1997-es Képzőművészeti Egyetem intermédia szakos hallgatóinak megtartott alkotótábor. Az itt készült munkákat a Duna Múzeum-ban nézhette meg a közönség, az alkotások központi témája természetesen a szénrakodó volt. Lévay Jenő grafikai sorozata számos helyen szerepelt már, Dunaújváros, Győr és Budapest mellett Kijev, valamint Pozsony is otthont adott az ihletet adó építményről szóló képek tárlatának. A dunai rakodót modellként és ihletőként alkalmazó képzőművészeti anyagok leghíresebbike a 2001-es Miláno Europa 2000 című kiállításon szerepelt a Repülő híd című installáció volt.

A szénrakodó már hosszú évtizedek óta jellegzetes megállója, látnivalója a dunai csónaktúráknak. Az erre járó turisták közül bizonyára többen tátják el a szájukat a látványon, a folyóból kiágaskodó, különös monstrum képén. Ha egyszer mégis sikerül a konstrukcióba életet lehelni és új, idegenforgalmi, képzőművészeti vagy netán múzeumi funkcióval működtetni, abból minden valószínűség szerint Esztergom városa is nagyban kamatoztathatna. De úgy tűnik, hogy a szénrakodó balladája tart még egy ideig és jelképezni fogja az elmúlt időt.

Jó keresgélést.

Vízállás: Duna - Esztergom

Egyéb infók

Highline-os Galéria
Váltótér művésztelep Esztergom mellett
Műemlékek
A .com-os láda
Képek a szénrakodóról
Még egy izgalmas leírás
Forrás

Flag Counter
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (184 db): környezet: 4.46 rejtés: 4.82 web: 4.79 átlag: 4.69

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


czmauber 2020.02.22 16:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

cofe 2020.02.18 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

gst76 2020.02.16 11:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.98
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
Esztergom környéki kerékpáros túra első találata.
A kék kerítés környékén nagytakarítást tartanak. Fákat vágnak ki, terepet rendeznek.
Szerencsére a rejtés felőli oldalon épp senki sem volt, így nyugodtan tudtam keresgélni (hamar rátaláltam). A sorompó felől jutottam le a Duna partra.
Innen a Strázsa domb felé vettem az irányt.

ErdőCsöndje 2020.02.05 12:57 - Megtaláltam
Kettesben ládáztunk a síszünetet kihasználva, hatalmas szélben, de gyakran napsütésben. Nagyon érdekes a Dunában álló építmény, kár, hogy a hozzá vezető kötélpálya már nincs meg. Köszönjük!

sergeant 2020.02.01 17:10 - Megtaláltam
Boszival megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v3.2.2]

kocsisjozsef74 2020.02.01 13:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.3.2]

anzsu7 2020.02.01 13:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa és Józsi [Geoládák v3.3.2]

Zsofka_Tom 2020.01.28 13:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.0]

Anyácska 2020.01.23 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Csg12 2020.01.23 14:00 - Megtaláltam
Egy fantasztikus nap harmadik ládájaként. Kesztölcről érkeztünk. Fantasztikusan egyedi látvány ez a azörny. Köszönöm szépen, hogy megmutattad!

mucik 2020.01.12 23:59 - Megtaláltam
Nagyon érdekes hely. Lejöttünk a folyópartra, így közvetlen közelről néztük meg. Mindenkinek ajánljuk.
Mucik, Panna, Juli és Bori

Hulkstunt 2020.01.03 22:49 - Megtaláltam
Koszi a rejtest

Artimus 2020.01.03 22:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Lindisti 2020.01.02 14:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v3.1.2]

Bernáth 2019.12.22 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.07
Visszajöttünk Esztergomba, hogy megkeressünk néhány ládát, amiket még nem találtunk meg. Nagyon érdekes a szörny. Drukkolunk, hogy találjanak neki funkciót, megérdemelné. A ládát gyorsan megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

Esztergom_13 
LH458 2019.12.21 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.75
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést.

Nemi91 2019.12.18 07:16 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.19]

Tibi1983 2019.12.18 07:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Köszönöm a rejtő munkáját!
Megtaláltam.
Örülök, hogy megmutattad.

rita85gto 2019.12.15 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Andy38 2019.12.08 09:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Bevásárlás előtt a napsütésben.

Bubuka 2019.11.24 15:33 - Megtaláltam
Érdekes létesítmény, köszi a rejtést.

-1-2
kicsiscele 2019.11.24 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

scele 2019.11.24 15:31 - Megtaláltam
mögvan
[Geoládák v3.0.0]

evandu 2019.11.24 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.96
Sajnos, sok a Duna altal felhalmozott szemet, ettol fuggetlenul klassz rejtes es szep Dunai latvany tarul a cacher-ek ele. Koszonjuk

Dokes 2019.11.17 13:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

JAck:66: 2019.11.03 16:24 - Megtaláltam
+

Terdik Család 2019.10.26 10:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.82
A ködös reggelen alig láttuk a szörnyet.
Köszönjük a rejtést.

Ködbe búrkolózva 
Dóra2011 2019.10.26 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.01
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

IMG_20191026_101937 
Eszti és Robi 2019.10.26 09:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

IMG_20191026_100202IMG_20191026_101555
Awiki 2019.10.21 18:00 - Megtaláltam
Nagyon tetszett a gyerekeknek a dunai szörny! És mázlink volt, mert pont jött a kamion szállító komp is, úgyhogy végignézhettük a ki és beszállást is :) Szép és érdekes hely. A ládát sajnos nem sikerült megtalálnunk. Kezdett sötétedni, a gps pedig lefagyott. A legtöbb fatörzset végignéztem odu után kutatva de nem lett meg. Fényképek alapján kérnénk az elfogadást! Köszi

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2019.10.22 15:46]

IMG_0033IMG_0037
IMG_0057IMG_0058
Pibo 2019.10.20 15:29 - Megtaláltam
Szia,pont erre motoroztunk és gondoltam meg keresem a ládát😃de valamiért engem a bozótosba akart vinni 70 métert,,bőrruhában nem akartam most bemenni,esetleg képek alapján kérhetem az elfogadást??,,. Köszi,😃

20191020_11031620191020_110830
20191020_110841 
Hokuszpok 2019.10.13 14:10 - Megtaláltam
Köszi!

Kovács Beni 2019.10.13 14:10 - Megtaláltam
Köszi!

bambii 2019.10.12 16:16 - Megtaláltam
Magvan, köszi a rejtést! :) A láda melletti ösvényt nem tálaltam, a komp bejárata mellett jutottam oda végül. [g:hu 1.6.4]

pcjav73 2019.10.12 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

btamas 2019.10.09 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ÁG-Team 2019.09.29 09:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Frentzen 2019.09.28 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Nagyon tetszett.

received_541096586700322received_443325259619808
negyesigabor80 2019.09.25 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget!

Érdekes objektum, még az Esztergomi Bazilika Duna felőli oldalától is kiszúrható.

A logbook betelt.

Bobby Holmes 2019.09.08 18:48 - Megtaláltam
Egy egész napos kesselés utolsó állomása volt ez, sikerült is átmenni a susnyáson egy jó hosszú úton, pedig lett volna egy ösvény. A "szörny" nagyon érdekes. Köszönöm a rejtést!

szabicsalad 2019.09.08 12:41 - Megtaláltam
Erre jártunk, megtaláltunk :)
Köszönjük! [Geoládák v2.2.5]

partnersincrime 2019.09.01 14:00 - Megtaláltam
Szeretjük az ilyen szellemjárta helyeket, útban a szénrakodóhoz megerestük a ládát is. Meglepetésünkre a rejtekhely egy kígyó pihenőhelyéül is szolgált. :) [Geoládák v2.2.5]

Ildikó és Peti 2019.08.15 09:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Megtaláltuk, köszönjük szépen a rejtést! A plusz NFC-s megoldás remek ötlet volt! :)

Errefelé :) A ládától való kilátás
kireth 2019.08.11 09:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

pocok5 2019.07.28 17:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Szívósék 2019.07.20 18:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

Mary&Advent 2019.07.06 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

gknight8 2019.07.04 10:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

OsiOsi 2019.06.19 11:52 - Megtaláltam
Ok

Norbi85 2019.06.04 10:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

ferikov 2019.05.28 19:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.21
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

IMG_3117 
kir6 2019.05.26 08:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

duranyikd 2019.05.25 18:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Paco 2019.05.19 18:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bonbonetti 2019.05.18 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Talpas 2019.05.12 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.1x]

Besüboboja 2019.05.12 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Mikulás 2019.05.11 17:07 - Egyéb
Nem szép eddig ez a május időjárás szempontból. A földeknek szükségük van az esőre, tudom, de nekem több kirándulásomat, túrámat, bringázásomat is keresztülhúzott az esős idő. Mára viszont szép időt jósoltak és nagyjából be is jött. Nagyjából :-)
Délelőtt a tatai Fényes tanösvényt kerestük fel Zsuzsival és Lilluval, mely mindeki tetszését elnyerte. Valóban varázslatos egy hely! Ebéd után a KÉK ládát toltuk kicsit tovább, egészen a Nagy-Gete csúcsára. Remek kis séta volt!
Ha már erre vetődtünk, beraktam a SUP deszkát és a táti gázlónál vízre bocsájtottam. Nem a Nagy-Dunát választottam, hanem a Kis-Duna holtágat. Nyugodt kis víz, meg se rezzen. Szépen elindultam, a világ legnagyobb nyugalmában. Egyszer csak csepegni kezdett. "Vizes sport" gondoltam és szépen haladtam tovább. Kisvártatva azonban egy elég durva zápor kerekedett a dologból. Sebaj. Félreálltam egy fa alá és felhúztam a neoprén ruha felső részét is. Baseball sapka a fejre és haladás tovább. A várakozást méltatlannak tartottam, nem volt hozzá kedvem. Vígan haladtam és arra gondoltam, hogy mindenem vízálló. Jó érzés volt a záporban úgy haladni, hogy belül csont száraz maradt minden és mégcsak nem is fáztam! Egy idő után alábbhagyott és el is állt az eső. Menet közben lehúztam a ruha felső részét, de kb. 100 méter után rájöttem, hogy csak a bolondját járatják velem, ugyanis újra rázendített. Így ment ez kb. három alkalommal, míg végül úgy döntöttem, hogy magamon hagyom a ruhát. (Persze többet Esztergomig nem esett). Lassan haladtam, vártam már, hogy kiérjek a Dunára és az megtoljon kicsit. Hamarosan megpillantottam a "szörnyet". Impozáns látvány volt! Mögötte a Mária-Valéria-híd és a Bazilika. Szép látvánnyal tárult elém a Duna!
Fura érzés volt átevezni a monstrum két pillére között, de tetszett. Utána volt némi kalandom a nagy hajók kerülgetésével, melyek épp a kikötőből indultak. Volt egy manőverem, amit megtapsoltak a német turisták :-)
Felgyorsult a tempóm: megcsodálatm a hidat, a bazilikát és csorogtam lefelé. A Garam-torkolattal szemben kötöttem ki, a játszótérnél, ami most már egy bevált beváróhely lett. Lillu egyik kedvenc helye Esztergomban.

Szép volt ez a nap! Túl vagyok az idei 100 leevezett kilométeren és ez volt a 10. vizes bevetés idén. Remélem még sok lesz, mert terv az van bőven!

Mikulás

IMG_5697IMG_5699
IMG_5700IMG_5702
IMG_5703IMG_5705
IMG_5707IMG_5708
Yankeeville 2019.04.27 14:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Korigumi 2019.04.21 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ludvig 2019.04.01 12:59 - Megtaláltam
Nem túl barátságos emberke lehet az a háztulajdonos,magánúttá nyílvánította a házához vezető utat... A vízművek előtt parkoltunk, onnan pik-pak meg lehet találni

Bettinanoel 2019.03.30 16:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk

R.Guszty 2019.03.30 08:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.03
Gyors találat. Kösz a rejtést.

CsKaroly 2019.03.26 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

fate24 2019.03.21 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

csemege 2019.03.02 12:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

bockoska 2019.03.02 12:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.61
Köszi!

columbo 2019.02.17 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

csörike és maci 2019.02.17 13:00 - Megtaláltam
Ok.

Puhapracli 2019.02.15 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Nico82 2019.01.27 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.76
Nagyon érdekes volt ez a "szörny".
Köszönjük a rejtést!

20190127_11023320190127_105838
20190127_105816 
viktor1047 2018.12.18 11:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.88
Megtaláltuk!

csipet_csapat 2018.11.24 15:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Hú, nagyon érdekes hely! Köszönjük a rejtést.

IMG_4995IMG_20181124_151059
IMG_20181124_150920IMG_20181124_150937
takacsimre 2018.11.24 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.25
Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

vViktor 2018.11.10 22:52 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset" - Republic

westmark 2018.11.10 18:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Lustadick123 2018.11.04 15:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Seprényi család 2018.11.03 10:00 - Megtaláltam
Hihetetlenül csodás :)

Kimberli1 + Imi30 2018.11.02 16:15 - Megtaláltam
A rejtés nagyon jó, ötletes, sajnos a rejtés előtti rész viszont katasztrofális, valakik illemhelynek használják.. Köszönjük a rejtést!

bigmick 2018.11.02 12:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.6.0]

GCDUSO_2018112122428.jpg 
Kukucska 2018.10.27 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

molwik 2018.10.27 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

buboreak 2018.10.27 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

sokoto5 2018.10.22 16:24 - Megtaláltam
200. Találat. Köszi

Emerich63 2018.10.21 11:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]
Nagyon különleges hely, főleg most a Duna elképesztően alacsony vízállásánál. A Gps szerint már szinte a Duna középén álltunk, holott száraz lábbal sétáltunk a mederben.
Valószínűleg ritkán lehet olyan fotót készíteni hogy egyszerre vagyunk rajta a képen mi is, a szörny is, és a háttérben a Bazilika is....
Valamikor hatalmas kitermelés és munka folyhatott is, sajnos ma már ez az enyészeté......

20181021_11384420181021_114421
20181021_114511_00120181021_114545
20181021_121122 
k&s 2018.10.20 16:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Wilka74 2018.10.14 12:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Az ajánlott parkolóban álltunk meg. A ládát megtaláltuk, de szerintem nem optimális úton mentünk a partra (tökön-paszulyon keresztül...). Minden esetre sikerült kivergődnünk a partra és ott állt a szörny :) Köszönjük a rejtést és a hely bemutatását!

IMG_2263 
Remete 2018.10.12 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Megtaláltam köszönöm a rejtést nagyon ötletes.

Togo 2018.09.30 13:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Monumentális egy darab.
Tetszett a doboztetőbe rakott NFC címke. :)

gab.szalontai 2018.09.19 12:35 - Megtaláltam
Szép darab, kiváló fotó téma. Köszi a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

freedate 2018.09.18 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Érdekes ipari emlékmű. Szép a távoli Bazilika.
Tetszett az otthonos odú. :)
[Geoládák v2.2.4]

Gondx 2018.09.09 18:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

G Kornel 2018.09.09 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.76
Köszönjük a rejtést.
Marika és Géza

Le Snoblè 2018.09.08 19:12 - Megtaláltam
A faodú nagyon ötletes :)

laszlokak 2018.09.01 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.54
Megtaláltuk! Nagyon tetszett a rejtés :)!!! Köszönjük, hogy felhívtad a figyelmünket erre az érdekes helyre.

vaj+zs 2018.08.26 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Köszönöm.

GYEZegzug 2018.08.04 08:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.33
Köszi szépen a lehetőséget.

Viczi 2018.07.29 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Szűcs-Kádas Gyalog Team 2018.07.21 19:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.26
Aznapi utolsó ládika..kétségkívül impozáns látvány...Eszti&Sanyi

Maxi613 2018.07.13 14:40 - Megtaláltam
Köszi!

zaskl 2018.07.06 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

zeli 2018.07.03 11:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. kreatív rejtekhely :-) [g:hu 1.5.4]

BlackCat 2018.06.24 18:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v2.2.4]

Luki 2018.06.24 18:13 - Megtaláltam
+one, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Betti1100:) 2018.06.24 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Krupig 2018.06.24 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

GyongyiZoli 2018.06.23 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk. Ötletes ;)

Lopakodó 2018.06.17 20:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

anettnori 2018.06.17 17:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.26
Megvan! [g:hu 1.5.4]

Hazafelé menet esztergomi ládázás során. Utolsó találat, aztán irány haza.

SagiK 2018.06.17 13:55 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

nagyutazo 2018.06.01 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.28
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést, nagyon tetszik a rejtek :)

zoli 2018.05.21 19:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Esztergomból hazafelé útba ejtettük ezt a ládát is. Érdekes helyen, szuper rejtés!

Köszönjük!

Linda, Bence és Zoli

P1100532P1100539
P1100540P1100547
P1100550P1100554
P1100557P1100562
R-Gyu 2018.05.21 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

tarsolyos 2018.05.21 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.04
Köszönöm!

P1400836P1400848
P1400854P1400855
P1400857 
eazs 2018.05.20 16:44 - Megtaláltam
Köszönjük!

Zolas21 2018.05.12 13:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk :)

Fixis 2018.05.12 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Érdekes hely. Köszönöm a rejtést!

gyildarefo 2018.05.08 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Nagyon szép Szörny, nem úgy, mint innen 70 km-re...

IMG_5176 
VaVi 2018.05.06 15:49 - Megtaláltam
csinos kis rejtek :)

gertaniko 2018.04.30 10:00 - Megtaláltam
Gertammal. Köszönjük a rejtést.

gertam 2018.04.30 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Megtaláltuk - gertanikóval - :-DDDD !
Köszönjük a rejtést!

Ps.:
Ha az ötös skálán kellene a rejtés ötletességét osztályoznom,
TIZEST adnék!!

SZENZÁCIÓS!!!

ÓRIÁSI gratula a rejtőnek!

Kittiferi7050 2018.04.21 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

peterpan 2018.04.08 11:00 - Megtaláltam
.

kasap 2018.04.07 19:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Mord 2018.04.07 16:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

llaci1 2018.04.02 14:58 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.89
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

llaci1 2018.04.02 14:58 - Egyéb
Találtam egy ládát a "szörny" közelében, aminek a kódját (gc1q7ep) a keresőbe beírva ugyanezt a ládát dobja találatnak. A láda nem faüregben, hanem egy betonszikla alá volt rejtve a komptól balra, néhány méterre a Dunaparttól, a régi szénrakodóhoz közel. A logfüzet eleje hiányzott, így kódot nem találtunk benne. A láda fotóját küldöm a log mellé. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20180402_150156 
waterbird 2018.03.29 16:20 - Megtaláltam
Köszönöm

jbako 2018.03.13 13:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Megtaláltam. Dorogi munkám során gyors találat a jó tipp segítségével. A doboz a kerítésen kívül van, így bármikor elérhető. Nagyon igényes rejtés, köszönet a rejtőnek érte. Doboz és logbook rendben vannak. TFTC.

20180313_14370620180313_142229
akizsollei 2018.03.11 14:07 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.49
Köszönjük a rejtést! a gyerekek még sokáig dobálták a köveket a Dunába:)

Mormoták 2018.03.11 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon szuper rejtek, igényes, tetszett nagyon :) [Geoládák v2.2.2]

Esztergom szénrakodó 2018.03.11 (2)Esztergom szénrakodó 2018.03.11
hitamas 2018.03.11 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.30
:)

kivancsifancsi 2018.02.25 13:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.26
Kitúrtam [wapon beküldött szöveg]

Már régen szemeztem vele, most útba ejtettük. Előbb a ládát kerestük meg. A rejtek zseniális. Nagyon ügyesen kivitelezett, egyáltalán nem feltűnő rejtekhely. Innen lesétáltunk a partra közelebbről megszemlélni a szörnyet. Szép példány :)

Péter60 2018.02.24 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Igazi meglepetés hely és rejtek! Klassz!

Strombus 2018.02.24 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Érdekes építmény és rendkívül frappáns rejtek. Köszönöm az élményt, ez az volt a javából!

2018 02 24 Esztergom Szénrakodó v GCDUSO 
KP1965 2018.02.21 11:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Az esztergomi fürdőbe menet útbaejtettünk három ládát, ez volt a harmadik. A kislányom nem nagyon akart kiszállni az autóból egy szörnyhöz, aztán elneveztük lebegő háznak, onnan már rendben volt. :)

20180221_112927 
moli_gyuri 2018.02.18 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.53
Köszi a rejtést: Cilu&Gyurkóó
Mazsom

20180218_092139 
Pgery83 2018.01.31 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Juhejj!!! Timi-Gery [Geoládák v2.2.2]

BRobi 2018.01.20 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. :-) Köszönet a rejtésért. :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

bubac 2018.01.20 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Szilvil 2018.01.14 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! [Geoládák v2.1.5]

dev86xr 2018.01.14 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Megtaláltuk, köszi! :) [Geoládák v2.1.5]

Dr.Lada 2018.01.13 16:04 - Megtaláltam
Elkövetve :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

denika 2018.01.07 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

denho 2018.01.07 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.77
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

james 2018.01.02 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

szaszkievics 2018.01.02 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Esztergomban eltöltött pihenős, lazítós napok alatt levadászva!
Köszönjük!

ier 2017.12.30 09:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

R.Betti 2017.12.28 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.76
Mik vannak? Tetszik a szörny, és nagyon tetszett a rejtés, köszönöm a lehetőséget! :-)

mcfreeze 2017.12.27 10:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

diego 2017.12.27 10:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
A kompnál a biztonsági őr nem engedhet le, mert megtiltották neki, hogy beengedjen bárkit is. A vízmű mellett viszont le lehet evickélni a Duna partra. Bokátokra vigyázzatok!!!!

IMAG2402IMAG2415
tádé 2017.12.16 13:49 - Megtaláltam
Remek a rejtés, jó a szörny is. :) Köszönöm!

FreEve 2017.12.05 11:26 - Megtaláltam
Nagyon tetszett ez az építmény és maga a rejtés is, megtaláltuk! Köszönöm a bemutatást! :)

GBoys 2017.12.05 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést!

gusty 2017.12.03 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

jspanyik 2017.12.01 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Esztergomi ládázás alkalmával nem lehetett kihagyni.
Köszönöm a lehetőséget!

IMG_8447IMG_8448
geocat&geodog❤ 2017.10.22 13:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Nagyon tetszett a helyszín! Igényes a rejtés.

BarlangÁszok 2017.10.21 22:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Kezdettől fogva pályáztunk rá, ma érett be a szándék :) Lebilincselőbb, mint feltételezni lehetett volna. És random megfejtődött számunkra az esztergomi titokzatos végítélet-harsonák hangforrása is :D

DSC_1206DSC_1212
tájkép-"freskó" a pillérenDSC_1231
FruGer 2017.10.15 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Nagyon érdekes volt, köszönjük!

targonczas 2017.10.15 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Pupu 2017.10.14 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Régi kedves vidékünk! 1976-tól kajakkal, kenuval jártuk a Táti-szigetek vízi világát, sokszor rácsodálkoztunk a monstrumra. Nem tudtuk, mi az, csak sejtettük - helyesen. Skiccpausz leírása ezért különösen érdekes volt nekem. A szénrakodót lehet tájsebnek látni, műemléknek is. Ma bringával mentem el oda (102 km), gyönyörű őszi időben. Köszönöm a célpontot! Annyira megcsodáltam a zseniális rejtést, hogy elfelejtettem felírni a jelszót, köszönöm a Rejtő segítségét is!

Anno...IMG_4354
IMG_4355IMG_4358
IMG_4361 
nagyi11 2017.10.01 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :D Különleges hely, nekem nagyon átjött. :)

SAM_3763SAM_3773
SAM_3775 
Kaputyin 2017.09.27 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.94
Köszi a rejtést!
Elkövettem azt a hibát, hogy a szörnyhöz mentem előbb, és utána a ládához! Sajnos légvonalban közelítettem, igazi dzsungel harc lett belőle!🙂

WP_20170927_11_05_01_ProWP_20170927_11_04_57_Pro
Imperator Csaba 2017.09.20 16:39 - Megtaláltam
+Van! Köszi :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Frankie Family 2017.08.27 09:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Katka991 2017.08.02 12:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

VSVJ 2017.07.26 13:36 - Megtaláltam
Bàr szakadt az eső, ìgy is nagyon èrdekes ès hasznos volt ezt a làdàt megtalàlni. Köszönjük a rejtèst!

aCSALÁD 2017.07.23 17:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
nem találtuk a jelszót a papíron

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2017.07.29 15:14]

20316974_1839111089448809_1768297372_o 
Skultéty család 2017.07.22 19:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.86
Megtaláltuk, köszönet!

20170722_195458 
réka97 2017.07.22 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.04
A helyszín megvolt, azonban a ládát nem találtam. Sajnos a korábbi hozzászólásokat csak most olvastam el, így lehetséges, hogy rossz helyen kerestem..így visszagondolva egyértelmű volt. :/ a Képek alapján kérném a rejtő elfogadását!

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2017.07.29 15:13]

IMG_20170722_160213IMG_20170722_155203
zimitimi 2017.07.14 16:00 - Megtaláltam
A szörnyet megtaláltuk, de a parton sokan voltak így a diszkrét keresgélés nem hozott eredményt :(

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2017.07.17 19:29]

IMG_20170712_18353720170712_183949
IMG_20170712_184752 
bölli 2017.07.07 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.99
Köszönjük a rejtést!

Bajuszcica 2017.07.07 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Köszönjük a rejtést!

5N 2017.06.27 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Már odafele láttam a láda apropóját,a kék kerítéstől is látható,de az igazi akkor volt,amikor a kompnál elég közel tudtam menni hozzá.A rejtés egyértelmű,de nagyszerű,bár kicsit olyan voltam,mint a majom aki benyúl a lyukba és az összeszorított öklét nem tudja kihúzni.A ládát fogva ügyeskedtem én is,meg azért előtte belenéztem amennyire tudtam,hogy ne ijedjek meg nagyon,ha valaki más is lenne benne.

Ajtony 2017.06.23 07:58 - Megtaláltam
A rejtés módja egészen kiváló, kár, hogy kissé messze esik a látnivalótól. A látnivaló viszont egyedülállóan érdekes, igazi ládász-élmény. Nagy köszönet, hogy megmutattad! Sajnos a magukat lobbiérdekből természetvédőként feltüntető horgásztársadalom a méltóságos folyam partján is csak olyan, mint máshol: a csalis doboz, műanyag zacskó, vizes flakon, sörösdoboz ott esik ki egyesek kezéből, ahol éppen kiürül.

Zerind HUN 2017.06.23 07:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.08
Bár sem a láda közvetlen környezete, sem a némelyik horgász által otthagyott szeméttől díszlő part nem annyira szép, de ez a különleges műemlék nagyon tetszett. Már régóta ismertem, de csak képről, örülök, hogy most végre a valóságban is láthattam. Utána a városban láttam egy régi fajta Volkswagen-bogarat, aminek az oldalára egy Csillagok háborúja-csatajelenet volt ráfestve, olyan birodalmi lépegetőkkel, amikről rögtön ez a szénrakodó jutott az eszembe :)

aldarion109 2017.06.17 15:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

WallHattok 2017.06.17 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.95
Köszönjük!:-) Megtaláltuk!:-) Elég mélyre kell nyúlni!:-)

nrudi 2017.06.12 19:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk! ZMER

waneqr 2017.06.05 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

Puzzle Apartman Gyula 2017.06.03 16:36 - Megtaláltam
Esztergomban már csalódtunk egyszer. Bíztunk benne, hogy az eltelt 5 évben nagyobb rendezettség és tisztaság fogja jellemezni a várost. Sajnos ezt nem sikerült megtapasztalnunk. :(
Ez a szörny valóban szörnyű. Sajnos nem ez az egyedüli ebben a városban.
A láda mindenesetre nagyon gondos rejtekben van. Tetszett. :)

breimanne 2017.05.27 09:35 - Megtaláltam
Ötletes rejtés, gps nélküli találat!Köszönöm!
A Duna partján óriási hal tetemek!Képek később

RoriZo 2017.05.23 09:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

PAdri 2017.05.21 14:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Megtaláltuk Gergővel! Köszönjük a rejtést! :)

MaMaLi 2017.05.21 09:45 - Megtaláltam
Szép környezet! Köszönjük.

katrinecz 2017.05.03 21:05 - Megtaláltam
Nagyon tetszett a rejtek! Köszönöm. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

JimmyZ 2017.05.01 14:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Megtaláltuk, nagyon igényes rejtés. Köszönjük! :)

zempoka 2017.05.01 14:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
:)

Milkaboys 2017.05.01 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Az első láda amit megtaláltunk! App-nak köszönhetően!Biztos emlékezetes marad! Köszi :)

capacsok 2017.04.30 19:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon vártuk ezt a ládát, szerettük volna megcsodálni az épületet, de sajnos a magas vízállás miatt szinte lehetetlen lemenni a partra, nagyon nagy a sár :(
A rejtek csúcs szuper :) nagyon tetszett! Köszönjük!

mazsola069 2017.04.30 14:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Szmájlira cserélve, mától ez is rámvigyorog. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Sikerült lejutni a szörnyig, hozzáteszem nem volt egyszerű.A rejtés brutál jó, csak mindenki vigyen hangyairtót.:-)

IMG_20170430_145747IMG_20170430_145836
IMG_20170430_145340 
kicsiogre 2017.04.30 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

20170430_145335_1200 
mackomisi12 2017.04.09 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.15
Megtaláltuk

Atmosz&Zozmosz 2017.04.01 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.26
Tetszett a rakodó, a rejtek pedig nagyon jó :-) Köszönöm a rejtést!

TigerCat 2017.04.01 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Bluedog 2017.04.01 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Buksi17 2017.03.25 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk😆😆

saskamaska 2017.03.13 17:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

sirgalahad 2017.03.08 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.52
Likas tetőn csér görnyed
Vizsgálja a szén szörnyet
Nincs surrantás, már nem rostál
Betontalpán áll, de rozsdáll

kiss.csalad 2017.02.26 14:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Megtaláltuk, köszönjük!
Nagyon ötletes rejtés! :)

Barus 2017.02.19 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

SzabEdAn 2017.01.15 16:42 - Megtaláltam
Meglett köszi!

erdélyiek11 2017.01.15 16:41 - Megtaláltam
Meglett. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

szentkereszty 2016.12.30 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.64
Az egyik legjobb rejtés, amivel eddig találkoztam!

Szentkereszty_cimer 
Katona55 2016.12.03 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.81
remek a rejtés

tabletta 2016.11.26 13:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltam. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20161126_140207 
ht01 2016.11.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.79
Eddig ez a legnagyobb :D :D
Köszönjük!

ystray 2016.10.29 19:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Galocza26 2016.10.29 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Utolsó esztergomi találatunk, méltó lezárása volt a mai napnak. Aranyos rejtés, a jelszó nagyon tetszett! Mivel sötétedett, a partra már nem mentünk le. Köszönjük a rejtést!

Zolnai 2016.10.29 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Hugi87 2016.10.15 18:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

uzolee 2016.10.15 18:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. teggelve [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

sorx 2016.10.15 18:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

nepster 2016.10.10 19:54 - Megtaláltam
Visegrádi pihenés alatt, köszönöm.

ha8lls 2016.10.10 11:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Rendkivül találó rejtés! Még jó, hogy nem bontottam el a "fatuskót". Ott volt kendőzetlenül a szemem előtt végig. :)
Köszönöm!

mozgo 2016.10.09 17:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.87
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

DSC_0533 
BLUEway💙2016! 2016.10.09 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.52
Már a Mária Valéria hídtól kiszúrtuk a Duna fölött feszülő házikót. :-) A komptól szerettük volna (közelről) lefotózni, de az őr kutyája miatt nem mertünk a sorompón túl merészkedni. A láda rejtekhelye és a weboldal fotói igényesek és nagyon tetszettek! :-) THX.

20161009_14295320161009_143053 (2)
20161009_14311520161009_143858
RudiSZT3 2016.10.03 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.04
A párommal Esztergomban kirándultunk, ez volt élete második ládája. Először a rejtekhely alatt kezdtük el keresni, ahol találtam is egy olyan részt, ami talán a kezdeti elhelyezése lehetett a ládának, legalábbis nagyon hajazott egy korábbi rejtés maradványaira. Aztán végül megtaláltuk az igazi helyén. Remek rejtés! :)

Photographer 2016.10.02 09:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Visegrádi ládázásunk alkalmával kerestük fel a "dunai szörnyet" :) Rendkívül látványos ezen a szép környezetben, szinte fel sem fogja az ember, hogy ál az az épület ott fent a magasban....

A rejtekhely hamar meglett, de a nedves aljnövényzet miatt teljesen átázott a cipőnk. A jelszó felírásával - úgy néz ki -, hogy gondunk adódott, amiben a rejtőnek köszönjük a segítséget!

DSC_6094DSC_6096
DSC_6100 
petersson8 2016.09.24 14:18 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.04
Zseniális rejtés és nagyon különleges élmény.
Sajnos a környezet rettenetesen elhanyagolt, a láda környékére valaki otthonosan odakakilt.

Rubor 2016.09.21 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Nagyon érdekes rejtés. Pontos koordináta, érdekes környezet, élvezetes megtalálás.

Emese62 2016.08.28 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.33 súly: 3.69
A nagy monstrum igen tetszetős, de ha így hagyják hamar az enyészeté lesz.Sajnos én csak a nagy gazban gázoltam! A ládát nem leltem, még ösvényt sem,csak égig érő csalánt! Béna vagyok? Köszönettel! Országos Kerékpáros Körtúra teljesítése közben ládázgattunk!

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2016.08.31 07:46]

Nagyon köszönöm!

IMG_0311IMG_0309
IMG_0315IMG_0316
IMG_0308 
lakkanto 2016.08.25 15:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Beus512 2016.08.23 16:47 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.95
Köszönjük, megvan :) Jó gazos volt már körülötte sajnos :/ De a szörny tetszik, a rejtés ötletes volt :D

Gyombi 2016.08.21 16:00 - Megtaláltam
Régen szerettem volna már eljutni ide, ma végre sikerült! A rejtés nagyon tetszett, a jelszót pedig csak nem sikerült pontosan rögzítenem, úgyhogy köszönöm a rejtőnek a pontosítást! :)

Lili.th 2016.08.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Érdekes látnivaló.

Gábor75 2016.08.18 18:37 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.11
ok

salem.macska 2016.08.13 18:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.95
Köszi, ötletes! :)

szollosi73 2016.08.13 17:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.00
Megvan!
Nagyon profi a rejtek, tetszett.
A szörny igazán különleges, remélem nem hagyják teljesen elpusztulni, találnak neki valami végleges funkciót.
Köszi a rejtést!

A Dunai Szörny 001A Dunai Szörny 002
zsityi 2016.08.13 13:40 - Megtaláltam
Köszi, megtaláltuk :) Szuper rejtés :) Egy meztelen csiga utalta a ládát :)

P1240640P1240645
feketelovag 2016.08.02 16:17 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Megtaláltam, köszönöm a rejtést; nagyon ötletes volt.

GréJuBé 2016.07.31 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Nagyon tetszett, érdekes látvány, emlék..köszönjük a lehetőséget.

P7310497 
Göde 2016.07.25 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.10
Tökéletes rejtés!

MSE&Zoltán 2016.07.24 12:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjuk a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Ötvös család 2016.07.22 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Megvan. Nagyon érdekes.

DSC_1220DSC_1221
csehipest 2016.07.20 07:52 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.91
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Tisztisz és Csabi 2016.07.17 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi!

Bali01 2016.07.14 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

"J&J" 2016.07.10 09:51 - Megtaláltam
Hát ez tipikus biciklicélpont. Zahyval közös találat

Audrey722 2016.07.04 19:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

DiaCica 2016.07.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Köszönöm a rejtést! :)

carmin 2016.06.19 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.44
Köszönjük a rejtést.

DSC03903 
infosoft 2016.06.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Köszi a rejtést!

zöldfülű 2016.05.29 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Lefülelve :-)
Esztergom-Budapest között közlekedő menetrendszerű drótszamárjáraton. A multi elejét és végét kicsit megtoldva sikerült 80 fölé kúszni - de azért kössssz, jól vagyok :D
A vonatról leszállva ez a láda volt a bemelegítés. Nagyon frappáns rejtés, a helyi erő pedig még a szörnyről is ellátott minket infókkal, így nagyon kerek lett a dolog.
Köszi a rejtést

007009
Telkess 2016.05.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Esztergomból hazafelé gurulva ez is előkerült, köszönet a rejtésért.

Ratkiller 2016.05.28 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.01
Megtaláltuk! A&A

Tototo 2016.05.28 12:45 - Megtaláltam
Köszönjük!

Templar 2016.05.28 12:40 - Megtaláltam
OK!

Mathau 2016.05.22 11:11 - Megtaláltam
"Fox in the box. Did you ever hear about the fox in the box?" [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

N.Zs. 2016.05.16 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
A ládarejtek megint lenyűgözött! A látnivaló tényleg jó fotótéma. A ládaoldal gyönyörű! Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennek meg vagyunk elégedve. A segédpontokat követve hamar célba értünk.

ezt látja a ládacsendélet
ki és beszállása "szörny"
PILIS 183PILIS 185
PILIS 187PILIS 188
PILIS 189 
alexi 2016.05.15 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.58
Ötletes rejtés, köszönjük!

BiBoLi 2016.05.08 23:59 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Rézangyal77 2016.05.08 23:59 - Megtaláltam
Remek rejtés, gratula!

kosarak 2016.05.07 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.41
Nagyon ötletes, köszönjük.

Piroskaa1 2016.05.07 09:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Blue Malival [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Blue Mali 2016.05.07 09:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.14
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést!
Blue Mali [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Nagybörzsönybe menet kis kitérővel kerestük meg.
Rég szemeztem eme ládával. Láttam már Esztergomból a szörnyeteget!
Lementünk egészen a parkolóig, majd jól szemügyre vettük a szörnyet, fotóztunk. Utána kezdtem el a láda becserkészését. Indultam volna toronyiránt (kb.50 méter) de gondoltam nem gyalulok mindenen keresztül. Visszamentem a szörnyhöz, majd oldalazva kis ösvényen a horgász csónakok felé, de láttam nem fogok révbe érni, így vissza, s csak a toronyiránt választottam. Annyira nem szeretem a dzsindzsajárást, de kell a pont!
Óvatosan az utolsó 10 méteren, mert kövek vannak, ami nem biztos hogy bokabiztos! Nyáron érdekes lesz megközelíteni! :)
A rejtek maga jó, 5-ös!
Kár ezért az emlékért, szerintem enyészeté lesz, de ne legyen igazam!
Szívesen felmentem volna, s körbenéztem volna, de most ez nem jött össze!
-----------
Update:

Most nézegetem jobban a letéréseket, illetve a megadott parkolót.
Lehet rossz felől jöttem, de nekem ez lett volna a logikus parkoló! :)

Köszönet a rejtésért!
Blue Mali

GCDUSO-1GCDUSO-2
GCDUSO-3GCDUSO-4
GCDUSO-5 
kismaczu 2016.04.30 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Szerencsénk volt az alacsony vizállással,így nem kellett körbemenni.A rejtek az szuper.

3982. A Dunai Szörny (GCDUSO) (1)3982. A Dunai Szörny (GCDUSO) (2)
3982. A Dunai Szörny (GCDUSO) (3)3982. A Dunai Szörny (GCDUSO) (4)
3982. A Dunai Szörny (GCDUSO) (5)3982. A Dunai Szörny (GCDUSO) (6)
3982. A Dunai Szörny (GCDUSO) (7)3982. A Dunai Szörny (GCDUSO) (8)
3982. A Dunai Szörny (GCDUSO) (9)3982. A Dunai Szörny (GCDUSO) (10)
3982. A Dunai Szörny (GCDUSO) (11)3982. A Dunai Szörny (GCDUSO) (12)
3982. A Dunai Szörny (GCDUSO) (13)3982. A Dunai Szörny (GCDUSO) (14)
3982. A Dunai Szörny (GCDUSO) (15) 
Vincenzo65 2016.04.29 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
Megkerültem amit nem kellett volna,így legalább jobban megnézhettem.

hkinga127 2016.04.23 15:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

htom127 2016.04.23 15:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2t] [wapon beküldött szöveg]

szaporodott a szörnya terasz
P1230994 
pappcsalád 2016.04.16 19:39 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Kerticsorbi 2016.04.16 18:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Családi kirándulás keretében találtam meg, köszönöm a rejtést.

Bolondok 2016.04.16 00:00 - Megtaláltam
Megvan :)

sulthan 2016.04.15 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.85
Régóta terveztem már, hogy ezt meg kellene nézni. Most végre sikerült. Megérte. Tényleg kár, hogy lassan az enyészeté lesz egy ilyen érdekes ipartörténeti emlék. A rejtés ötletes és tökéletes.

joove 2016.03.29 09:48 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.34
Ötnapos esztergomi túrázásunk utolsó napján Esztergomból gyalog közelítettük meg a szörnyet. Hangulatos volt a Duna parti séta, a gyerekek élvezték a kavicsdobálást a vízparton. Így lett egy síkvidéki túránk is a sok hegy és domb után. Köszönjük a rejtést.

PEx2 2016.03.28 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Szuper, nagyon tetszett! Köszi!

emmerwald 2016.03.27 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Szuper rejtés, köszönjük az invitálást!

kectam 2016.03.23 09:00 - Megtaláltam
Remek rejtés, a borongós hűvös időben senki nem volt a környéken, így hamar megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget

Fillér Team 2016.03.20 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Fantasztikus, lenyűgöző építmény, kreatív, igényes rejtés, szuperköszi! :-)

szenrakodo 
boszorkányok 2016.03.14 23:59 - Megtaláltam
Szuper volt!

Skalp 2016.03.14 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 4.18
Jó volt itt, köszi!
Megtanultuk, mi is az a dugarozás: csónak tömítése mohával, majd ék alakú faléc rögzítése pléh lemezkékkel. Csak néztünk, hogy ilyen még létezik?!

-1-4
-2
-7-5
-6-8
-11-10
-9-12
ZoliQua 2016.03.13 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Zsenialis rejtes!

medike75 2016.03.13 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

QandB 2016.03.04 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Atalati 2016.03.01 13:50 - Megtaláltam
Köszönöm!

Csizmások 2016.02.28 12:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Famágus 2016.02.27 15:40 - Megtaláltam
Megnéztük, a ládát megtaláltuk Oldfoxxal köszönjük!! :-)

oldfox 2016.02.27 15:40 - Megtaláltam
...megtaláltuk!

dbazsi74 2016.02.26 18:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

befi 2016.02.20 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Liberty 2016.02.18 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.15
9/1. Komárom-Esztergom megyei ládatúra.

Érdekes hely, különleges látvány az ipari emlékmű, a ládaoldal leírásából részletesen megismerhettem a múltban működő funkcióját is. A rejtés egyszerűen zseniális :) Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Esztergom címereIMG_9978 (640x480)
IMG_9979 (640x480)IMG_9980 (640x480)
bebfva 2016.02.14 17:06 - Megtaláltam
Nagyon ötletes rejtés, különleges a szörny, az őrök nagyon figyeltek. Köszönjük! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

csinesz 2016.02.07 13:04 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.22
Az egyik legjobb rejtés.

K.L. 2016.02.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Megtaláltam.

radicalfamily 2016.02.06 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Szuper volt, köszönjük!

IMG_20160206_140005 
TothTi 2016.02.02 17:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

bogyo00 2016.02.02 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltuk,ez már a második.

DSC_0261[1] 
CacheFinder 2016.01.30 13:21 - Megtaláltam
Ködös-napos ládázás Esztergomban. Anno megkerestük már a város összes ládáját, de mivel négy új csésze jelent meg azóta, így érdemes volt visszatérnünk. Érdekes, impozáns műemlék, amely egy kitűnő rejtéssel párosul! Köszönjük a lehetőséget!

Kata72 2016.01.27 17:11 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

mihoj 2016.01.16 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Jó ideje szemeztünk ezzel a rejtéssel a szörny kapcsán. A rejtés totál telitalálat és a szörny is. Viszont elszomorító a hobby szinten ott tevékenykedők hogy teli szemetelik a környezetet, szinte maguk alá szarnak. Bunkók.
De hagyjuk is Őket, élvezzük a látványt. :)
Köszönjük a rejtést!

IMG_20160116_132328IMG_20160116_132155
IMG_20160116_132538 
busa5 2016.01.16 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.09
Megvan, mindig is meg akartam nézni ezt az épitményt

Sir Pajszer 2016.01.10 12:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Köszi!

navigaator 2016.01.04 00:00 - Megtaláltam
-

Webber 2016.01.02 11:38 - Megtaláltam
Meglett.

acsipapa 2016.01.02 11:38 - Megtaláltam
meglett

Attil@ & Réka 2016.01.02 11:05 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Karola, Laci, Linda, Réka és Attil@

Szabó família 2015.12.30 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

KASZI-01 2015.12.28 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.(Kata / KASZI-01) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kupec 2015.12.24 10:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

viad 2015.12.13 23:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

nmárti 2015.12.13 13:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Ez a láda hiányzott az egomi gyűjteményből:) Érdekes hely, a rejtés is tetszett. Köszi, hogy megmutattad!

dr.is 2015.12.13 11:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük. Szeretjük az ilyen rejtéseket, ez is nagyon megmosolyogtató volt. A szénrakodót pedig kifejezetten érdekesnek találtuk. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

GCDUSO_20151213115637.jpg 
kópé1993 2015.12.13 10:09 - Megtaláltam
Tetszett az építmény!

Arch 2015.11.28 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.14
Megtaláltam!

taki60 2015.11.22 14:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

hátizsÁkos82 2015.11.19 00:00 - Megtaláltam
:)
köszi, Ákos

Attilacska 2015.11.17 10:35 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

Evila 2015.11.16 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Nagyon tetszett a rejtés, a "szörny" is jó fotótéma. Köszönjük! Evelyne és Dani

Paul 2015.11.15 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Köszönöm a rejtést.

becko 2015.11.14 06:45 - Megtaláltam
26 km-es séta Esztergomban és környékén 14 találattal, és egy ládagyógyítással.
Ez volt az első találat, ide még autóval jöttem.
A rejtés módja ötletes, a helye lehetne jobb.

V_Gabor 2015.11.01 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.25
Jajj, de jó rejtés!
Esztergomi séta. Köszönöm!

[g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

dzoli1 2015.10.31 00:00 - Megtaláltam
Pilisi ládázás.

Csuek 2015.10.30 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Először nem sikerült keresni, mert két autó is parkolt a vízmű előtt. Köszönjük a történetet, mert ezzel sokkal jobb az élmény.

H+W 2015.10.26 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Tetszett a rejtés, köszönjük! :)

Tomcache 2015.10.25 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Hosszú hétvégés gyalog és kerékpár túra. Itt a bicaj már az autóban pihen:)
Már sötétedett, ezért nem volt már idő sétálgatni. Mivel régebben sokat sétálgattam erre és a Táti szigeten is, ezért nekem a környezet 5-ös.

ABZsB 2015.10.25 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Lordenfolc 2015.10.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.67
Jó volt!

Stn72 2015.10.22 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.82
+van! Érdekes, látványos, ötletes (rejtek)...

Nars 2015.10.07 12:00 - Megtaláltam
Nagyon klassz rejtek. Köszi

anettx 2015.10.03 13:05 - Megtaláltam
TFTC!

Mozso1 2015.10.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Nagyon ötletes rejtés, köszönjük!

VP 2015.09.27 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.48
Könnyű találat. Innen a ládától nem olyan látványos. A vízról jobb, rengetegszer eveztem (kielboat, kajak, kenu) erre: általában lefelé (Rába -, Mosoni-Duna -, Szigetköz -, Ulm - Budapest), de kétszer felfelé is (Budapest - Győr).
Amikor láttam, hogy vasárnap már nem fog esni, elterveztem, hogy a Pilisbe megyek kirándulni (párkányi sörbeszerzéssel egybekötve), és megkeresem azt a néhány újabb ládát, ami az elmúlt hónapokban került ki. Aztán tegnap este megjelent 11 új forrásos láda, megsokszorozva a kereshető kínálatot.
A Pilisben több mint 55 éve kirándulok és több mint 25 éve tájfutok, úgyhogy gyakorlatilag mindenhol jártam, a forrásoknál is. Van ahol mostanában (a GCPV10-nél egy hete bicikliztem), van ahol már régebben.

 
Maci és Honey 2015.09.26 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Megtaláltuk.

melinya 2015.09.26 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Nagyon igényes a faodú :-)

stmester 2015.09.23 15:05 - Megtaláltam
szuper a rejtés

Párduc50 2015.09.20 18:45 - Megtaláltam
OK.

bolyak 2015.09.18 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Csillagos ötös!

 
Csöni 2015.09.13 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Odin 88 2015.09.13 11:57 - Megtaláltam
Odin 88 a kalandor erre járt. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Ancs 2015.09.12 19:20 - Megtaláltam
Úgy látszik, ez ma ilyen bányászós nap lett. :)
Hazafelé az utolsó találat, az utolsó fénynyalábok mellett.
A rejtés nagyon szuper!
A szörny pedig szörnyen jó.
Köszi

 
Zergi 2015.09.12 17:53 - Megtaláltam
Fogtam!

 
ésKata 2015.09.12 17:51 - Megtaláltam
+van

Kokó 2015.09.12 09:42 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

macikupac 2015.09.12 09:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.41
30. GCverseny, Tata 1.

A versenyre menet nem jelentett nagy kitérőt. Már a Mária Valéria-hídról is látható az építmény, de számomra már évek óta ismert, mert volt itt egy com-os doboz, amihez elbringáztam. Azóta komp is épült ide, meg kamionparkoló. A partra is könnyen lesétálhattunk, s mivel jelenleg nem magas a vízállás, így a kavicsos parton kacsázhattunk, kagylókat túrhattunk. Számomra az lett volna az igazán nagy durranás, ha a láda az építményen került volna elrejtésre és csak megfelelő vízállás esetén lehetne bejutni. De tulajdonképpen így sem rossz, s ráadásul a rejtés is megfelelően ötletes. Ekkor még nem tudtuk, hogy hazafelé Anccsal is megnézzük a helyet. Mityó medvénkkel néztük meg.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
Farfalla 2015.09.06 10:46 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Ani&Roli 2015.09.01 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Megtaláltuk,köszönjük!

bjoco1977 2015.08.31 09:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

tudo 2015.08.28 11:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.41
65 km kerékpár edzés 500 m emelkedéssel a Dorog - Tokod - Péliföldszentkereszt - Bajót - Nyergesújfalu - Tát - Dorog útvonalon 1 új és 4 régi ládával. Az idei nyár 5. hőséghullámját éljük, a mai gutaütés előtt igyekeztem teljesíteni a kört használva az újraindított esztergomi vasútvonalat.

A szénrakodót Esztergomból többször láttam már, de nem voltam még itt. A komp felől közelítve 20 m-ig megy a bicó aszfalton, a láda kisvártatva meglett.

Logoltam, majd lementem a Dunába fürdeni. 4-szer dugtam bele a fejem a vízbe, hogy magamhoz térjek, de akárcsak Peter Sagan a tegnapi Vuelta szakaszon, néhány km után újra megfőttem.

A kiváló láda után folytattam a napot GCKUPA következő pontjával.

Dunai szörny
Találat
Szemben PárkányEsztergom
Csapat 2015.08.26 12:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.43
Nagyon ötletes a rejtés, köszönjük.

ogrun611 2015.08.26 00:00 - Megtaláltam
Koszi a rejtést,Igazi geoláda.:-)

kobcikrajci 2015.08.25 14:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2f] [wapon beküldött szöveg]

Pipatarto 2015.08.24 12:45 - Megtaláltam
szuper

Cseber 2015.08.23 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Megtaláltam! Köszi. jó rejtés,de az utat alig találtam meg, hogy oda jussak.

 
Molli 2015.08.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.49
Megtaláltam

szörny 
sogor36 2015.08.22 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.46
Köszi a rejtést. Ötletes a rejtek kialakítása.

Stark Industries 2015.08.21 20:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

J.Archer 2015.08.20 15:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.75
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

bitto97 2015.08.20 11:30 - Megtaláltam
Aranyos rejtés :)

Cristian 2015.08.19 11:30 - Megtaláltam
Megvan!!! :)

Ekarp 2015.08.16 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Érdekes helyszín, igényes rejtés. Köszönöm!

tmanjunior 2015.08.12 18:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.93
Köszi a rejtést!

horvathzs 2015.08.05 11:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Megtaláltuk. Érdekes hely.

szaboneki 2015.08.05 11:54 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért. Nagyon ötletes rejtés. :)

GyZsTeam 2015.08.02 14:17 - Megtaláltam
Érdekes szörny, de nem szörnyű. Jó rejtés. Köszönjük!

begeba 2015.08.01 14:57 - Megtaláltam
OK

Mo-Hó 2015.08.01 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.89
Ötletes, jó rejtés!
Köszönjük!

Discover 2015.08.01 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.15
Megtaláltam! [iGC] [wapon beküldött szöveg]
Köszönöm a rejtést!

bimbee87 2015.07.21 00:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.34
Köszönjük a rejtést!

bani 2015.07.20 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Szuper volt a rejtés! A Duna gyönyörű, jót sétáltunk a parton. A szörny is nagyon érdekes. Köszönjük! :)

urbanj 2015.07.12 15:30 - Megtaláltam
Esztergomból hazafelé. Sajnos a ládát nem találtuk meg, de jót bóklásztunk a Duna parton. Ha lehet, kérlek fogadd el a találatot a képek alapján.

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2015.07.18 07:53]

 
nbokan 2015.07.05 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Tetszett a szörny és a rejtés is nagyon jó.

 
Cerberus 2015.07.04 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.27
Megtaláltuk! Érdekes a látnivaló még messzebbről is. A rejtekhely nagyon ötletes, igényes és egyedi. Köszönjük a rejtést!

Butchman 2015.06.27 19:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.50
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Pincehegyiek 2015.06.26 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Koszonjuk !

mozo 2015.06.21 16:34 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2015.06.21 16:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.59
Bal3 ma délutáni programajánlata: menjünk motorral Esztergomba, cél: Vaskapu kilátó. Nem volt értelme ellenállni, ráálltam a programra :) Persze, naná, ha van láda a közelben, azt felkeresni! Nem volt ellenvetés a hozzánk csatlakozott MoZó testvérek részéről sem. Egy évben talán ha van 2-3 ilyen hétvége: 20-22 fok és csodás, változatos időjárás, pici széllel. Igazi bringás, motoros programhoz való. Tegnap Mirával tekertünk a Zselicben, ma meg motortúra itt :)
Pöpec rejtés, szeretem az ilyet, le a kalappal!

Mikulás

Bal3 2015.06.21 16:34 - Megtaláltam
Mikulással, Mozóval, Öcsivel, motorral.
Már kajakozás közben kiszúrtam régen, nekem nagyon tetszik az épület!

vajasfok 2015.06.12 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

A rejtés profi!

totik 2015.06.11 18:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
(Viki, Geri, Krisz'), TZ

Turistaember 2015.05.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
GCstra-hoz hasonlóan ez is ötletes rejtés, de ez azért sokkal könnyebben meglett. Talán a szúnyogok nem zavartak itt annyira. :) Ez monstrum viszont felettébb érdekes! Köszi a rejtést!

Fazék 2015.05.24 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.43
Pünkösdi családos ládakeresés 8/5.
Messziről más sokszor láttuk, most viszonylag közelről is megnéztük. A ládarejtés csillagos 5-ös.

 
Szelicsán krisztián (P20) 2015.05.21 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük szépen a rejtést, ötletes volt!! :)

Aleph & Rita 2015.05.17 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.94
Kb. 1 éve már jártunk itt a .com-os láda kapcsán.
Ötletes, jópofa rejtek, nagyon tetszett. Köszönjük!

Lupus21 2015.05.17 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.09
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk! Menő a rejtek!!!!!

Csaba & családja 2015.05.17 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.52
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.

Mr Zerge 2015.05.17 08:10 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Az ajánlott parkolótól már látszott a szerkezet. Érdekes lehetett régen működés közben.

katika 2015.05.16 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mihul 2015.05.16 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1j] [wapon beküldött szöveg]

GCDUSO_20150516135939.jpg 
kl 2015.05.16 14:08 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

Attibati 2015.05.16 13:30 - Megtaláltam
138 kilométer tekerés 1300 méter szinttel a Dunakeszi- Pap-rét - Esztergom - Visegrád - Poo - Pap-rét - Dunakeszi útvonalon.

Azt hittem, hogy egy nehezen megközelíthető ártéri részen kell majd áthaladni, hogy elérjem a ládát, ehelyett végig aszfaltúton gurulhattam.
Nagyon irigylem a láda otthonos lakását! Remek rejtés, szerintem abszolut árvízbiztos.

GeoDoki89 2015.05.14 19:30 - Megtaláltam
Ügyes! :)
Köszi!

MikiAnita 2015.05.13 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.30
Fiam Esztergomban edzésen, addig gondoltam kiszaladok és levadászom ezt a ládát.
Köszi és üdv, MikiAnita

benist 2015.05.12 10:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Bringatúra némi vonatozással, Almásfüzitő-Esztergom, Pilisvörösvár-Sasad, összes tekerés 75 km.
Sokszor láttam már e különös építményt, Esztergomból, evezés közben. A láda rejtése csinos. Innen mentem le a partra, elég kalandos volt, a leendő komp felől kényelmesen lejuthattam volna.

 
WADMAC 2015.05.09 20:00 - Megtaláltam
Jadranával közös kerékpáros találat, köszönjük a rejtést!

Jadrana 2015.05.09 20:00 - Megtaláltam
Kerékpáros túránk során, hazafelé ugrottunk le érte a partra. Rossz oldalról, a dzsindzsáson át közelítettem meg. :-) Tetszett a rejtés, köszönjük!

KoLa 2015.05.09 17:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

álomfogók 2015.05.09 11:15 - Megtaláltam
zárásképpen ...

zap 2015.05.08 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Megtaláltuk.A rejtek szép munka!
Köszi a rejtést!

LionDaddy 2015.05.06 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.24
Bükfürdői munka után hazafelé, már-már szundikáltam a jobb1-ben, mikor beugrott, hogy nemrég jelent meg a Duna parton egy új láda. Beizzítottam a g:hu-t és beadtuk a koo-t az autós GPS-nek is. Végül a ládától 12 m-re sikerült megállnunk. :)
A látnivalóhoz nem volt időnk lesétálni, csak messziről lőttem pár képet. Egyszer talán lesétálunk majd a partra is...

Köszi a rejtést!

[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg, otthon kiegészítve]

 
atipapa 2015.05.06 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

SirLes 2015.05.03 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, jó a rejtek.

gores 2015.05.03 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Szuper rejtés. Át a dzsindzsáson és a ládától látszott az autós megközelítés 20 m-re. Köszönjük.

Ki-kicsoda? 
adrienn :) 2015.05.03 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

picuresnagyur 2015.05.03 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
köszi, A Kerektemplomtól sétáltam ki az ártérnél, a gáton (a zsilipig, utána a szántó mellett)... az legalább annyira tetszett :) ez meg különös látnivaló :)

Ildióbuda 2015.05.01 14:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Ok.

Puszkany 2015.05.01 14:54 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok! Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Oriza 2015.05.01 13:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Ez érdekes volt! Láttam már a Dunán uszályrakodót, de ilyen kötépályásat még nem.
A rejtés is szellemes.
Oriza

Keszibogár 2015.05.01 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

acsi53 2015.05.01 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Köszönjük a rejtést!

ha2 2015.04.30 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
Egyszer én is kajakoztam a monstrum mellett. Most jót beszélgettem az átadásra váró komp- kikötő őrével. Sajnos a szlovákok nem nagyon akarják az ő oldalukon építeni az infrastruktúrát, pedig EU-s pénzből megy a dolog. Volt munka a rejtéssel. Érdekes lenne egy statisztika vajon hányan jöttek ki ide a világ végére rajtam kívül még gyalogosan? Az ártéri erdők és szántóföldek szélén kacskaringózó földutakon sokkal érdekesebb és látványosabb a megközelítés.

 
pliptai 2015.04.30 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Nagyon impozáns szerkezet! A rejtés nagyon színvonalas! Köszönet a rejtésért!

Szabó Család 2015.04.30 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.24
Ötletes, és igényes a rejtés. Köszönjük.

pötyimiki 2015.04.28 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Sokszor eveztünk a "szörny" alatt, onnan is félelmetes látvány!
Szuper a rejtés! Köszi!

snake 2015.04.26 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.71
Szerintem (százas átlagolás után)
47°46,388' és 18°42,419'

Szóval én 20 méterrel arrébb, a (most még) csenevész dzsumbujban kerestem 5 percig.

A rejtekhely ügyesen van megoldva, én simán elmentem mellette 2x.

ha2ecm 2015.04.26 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Az elrejtésre 6-ost adnék ha lehetne! :)
Köszi szépen!

Bagee 2015.04.26 09:41 - Megtaláltam
köszi!

GeoGirl 2015.04.26 09:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Komancs 2015.04.26 08:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Bence fiammal megtaláltuk. Azt hittük mi vagyunk az elsők, mert a füzet üres volt. Sajnos nem... A rejtés nagyon ötletes, és szép a Duna part. Köszönjük.

Bency 2015.04.26 08:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Megtaláltuk. Köszönjük.

szapi 2015.04.26 07:18 - Megtaláltam
Első ;)

 


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.