geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
4099. Barlangok Kőszárhegyen (Szár-hegyi-barlangok) (GCBKSZ)
21 (1-20) > >>

Szár-hegyi 2-es számú barlang

Szár-hegyi 2-es számú barlang

Szár-hegyi 1-es számú barlang

Szár-hegyi 1-es számú barlang

Átjáró

Átjáró

Nagyobb mint hinnéd

Nagyobb mint hinnéd

A nagyobb száda (2015)

A nagyobb száda (2015)

Az nagyobbik beszakadás (2015)

Az nagyobbik beszakadás (2015)

Geodéziai mérőtorony a 2-es parkolóval

Geodéziai mérőtorony a 2-es parkolóval

Kilátás a barlang felé 228 m magasból

Kilátás a barlang felé 228 m magasból

Az új turistajelzés

Az új turistajelzés

Lefelé, útban a barlanghoz

Lefelé, útban a barlanghoz

Közel a cél, a távolban pedig Úrhida

Közel a cél, a távolban pedig Úrhida

Saját gyűjteményemből

Saját gyűjteményemből

Süni

Süni

Kalcit

Kalcit

Devon kőpark - átadás (forrás: FEOL)

Devon kőpark - átadás (forrás: FEOL)

Kis hegy, kis barlang

Kis hegy, kis barlang

Feltáratlan üreg

Feltáratlan üreg

A Somlyó- és Szár-hegy a második katonai felmérés térképrészletén, rajta a kolostorrommal

A Somlyó- és Szár-hegy a második katonai felmérés térképrészletén, rajta a kolostorrommal

Szár-hegy 1869-1887

Szár-hegy 1869-1887
21 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 47° 6,050'
Hosszúság E 18° 19,755'
Magasság: 197 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2015.11.28 15:36
Megjelenés időpontja: 2015.12.01 13:30
Utolsó lényeges változás: 2018.01.29 21:07
Utolsó változás: 2020.04.23 22:06
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Hörcsög
Felhasználó: Hörcsög
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 1860 m
Megtalálások száma: 252 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.1 megtalálás hetente


Rejtés

10*16*5 cm-es 0,67 literes zöld fedeles, hagyományos konyhai műanyag doboz a megadott koordinátán. A magasabban fekvő barlang közelében, sziklapad szélén - sziklakiugrásban - egy természetes sziklabölcsőben kövekkel fedve találod meg. Óvatosan vedd le az álcaköveket és a visszarejtésnél is ügyelj arra, hogy ne törd össze a dobozt!


A ládába TravelBug NEM helyezhető.


Célom ezzel a geoládával az, hogy bemutassam a szűkebb értelemben vett Szár-hegy, tágabb értelemben pedig a Balaton-fő és Székesfehérvár környékének geológiai ritkaságait.


Megközelítés és parkolás

A Piros sáv piros sáv jelzés Kőszárhegyről Szabadbattyánig vezet a Szár-hegyen keresztül, utunk során ezt is követhetjük. Megközelíthető a "Devon kőpark" - egyelőre - jelzetlen tanösvényén is.

Autóval Siófok és Székesfehérvár felől is a 7-es főúton lehet megközelíteni Kőszárhegyet. Az ajánlott parkoló a falu központjában van (1 parkoló).
Aki a közelebbi parkolóhelyet választja (2 parkoló), a Táncsics Mihály utcába forduljon be és menjen el a végéig. Itt jobbra kell kanyarodni a Petőfi utcába, utána szinte azonnal balra fordulva egy földes útra kell térni, amely felvisz a geodéziai mérőtoronyhoz, ahol egy kis murvás parkolót lehet találni, padokkal, kiépített pihenővel. A mérőtorony sajnos már régóta nem funkcionál kilátóként! Figyelem, a geodéziai toronyhoz csak nagy hasmagasságú autóval érdemes felmenni! Csapadékos időben pedig csak terepjáróval!

1. Aki belterületen szeretné hagyni az autóját, vagy nem akar földútra tévedni, vagy sáros, jeges az út, a főúton található ABC, posta melletti parkolóban hagyhatja az autóját, ez esetben összesen 1860 métert kell megtenni a ládáig 65 méter szintemelkedéssel

2. Aki kevesebbet akar gyalogolni - összesen 560 métert 15 méter szintemelkedéssel -, vagy nem szereti a aszfaltos gyaloglást, egészen a mérőtoronyig hajthat. Figyelem, alacsony építésű személygépkocsival, vagy aki kicsit is félti a járművét, nem ajánlott eddig feljönni!

A geodéziai mérőtoronytól továbbra is a széles földúton kell haladni, mely tesz egy nagy bal, majd jobb kanyart. Itt kiérünk a hegy tetőszintjére, ahol hatalmas kavicsok vannak elszórva. Balra a bánya, kissé jobbra fent pedig a magassági pont látható. A magassági ponttól látható út visz immár lefelé keleti irányba. Ezen lesétálva körülbelül 300 métert, balra lesz egy nagy jellegfa. Itt metszi a 200 méteres magasságot jelölő szintvonal az utunkat! Sétálj be az erdőbe pár métert, balkézfelé orientálódva a felső barlang és a láda is ott lesz pár méterre. Ha jó helyen mentél be, előbb a láda mellett haladsz el, majd a barlanghoz érsz.

Figyelem

A barlang a magyar természetvédelmi törvény alapján a földkérget alkotó kőzetben kialakult olyan természetes üreg, melynek hossztengelye meghaladja a két métert, és - jelenlegi vagy természetes kitöltésének eltávolítása esetén - mérete egy ember számára lehetővé teszi a behatolást. A barlangok az élettelen természeti-táji értékek kategóriájába tartozó természeti objektumok. A földtörténet gazdag eseménysorának, úgymint a hegységképződési, a felszínfejlődési folyamatoknak, az éghajlatváltozásoknak, az élővilág evolúciójának epizódjait őrzik a szaktudományok, valamint az oktatás és a tudományos ismeretterjesztés számára!
Magyarországon 1961 óta minden barlang védett, függetlenül a terület védettségétől.
(Érdekesség, hogy az 1935. évi erdőtörvény természetvédelmi cikkelyének és 1938. évi végrehajtási rendeletének, és az ekkor a szomszédos Ausztriában elfogadott második barlangvédelmi törvény hatására 1939-ben a Magyar Barlangkutató Társulat előkészített egy barlangtörvény tervezetet, melyet végül nem fogadott el az akkori törvényhozás.)
A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény alapján a barlangok védettsége kiterjed bejáratára, teljes járatrendszerére, a befoglaló kőzetére, képződményeire, formakincsére, bármilyen halmazállapotú (szilárd, mint pl. üledékrétegek, cseppkőképződmény, guanó stb.; légnemű, folyékony) kitöltésére, természetes élővilágára, továbbá a mesterségesen létrehozott, bejárati vagy barlangrészeket összekötő (pl. táró) szakaszára.

Az éjszakai keresés alkalmával fokozott óvatosságot kérek mind a barlangok, mindpedig a külszíni bányaterület közelében!

A barlangok

Ennél a résznél saját magamra kell hagyatkoznom, ugyanis egész egyszerűen semmi leírást nem találtam az interneten.
Következzen egy rögtönzött geológiai bemutató:
mészkőben (Polgárdi Mészkő Formáció) alakultak ki, valószínűleg a barlangok egy- illetve több része beomlott, felszakadt. Kialakulása szerint hévizes eredetű barlangok. Inaktív pusztuló rombarlangok, talán a fagyás és a minimális mennyiségű beszivárgó vizek formálhatják jelenleg. Télen találhatunk ideiglenes jégképződményeket a barlangokban.
Megközelítés: a Szár-hegy ÉK-i lejtőjén, annak csúcsától kb. 300 méterre erdős területen találhatóak a kis barlangok, egymástól alig 10-15 méterre.
A Szár-hegyi 1. sz. barlang 198 méter magasan fekszik egy 0,5-2,0 méter mély, 6-8 méter átmérőjű aszimmetrikus sziklagödörben. Szádája ÉÉK-felé néz, félkörívben. Ezáltal szélessége elsőre nagyobbnak tűnik, mint a hosszúsága. Hossza a barlangász felmérés szerint 12 méter. A fő szádán kívül két nyílása van még, ezek azonban felszakadások. Két terme van, közöttük kúszva át lehet jutni. Az országunkban mostanáig ismert kb. 4131 barlang közül az 1200. helyet érdemelte ki a hosszával. Itt található a geoláda is egy kőbölcsőben, tehát tessék önszorgalomból az alsó barlangot és a felette fekvő harmadik kis üreget is megtekinteni! :)
A Szár-hegyi 2. sz. barlang 194 méter magasan található. Nagyon hasonló fekvésű és morfológiájú, rövidebb, de markánsabb külsejű! 1,5-2,5 méter mély, 3-4 méter átmérőjű sziklagödörben található. Szádája szintén ÉÉK-felé néz, félkörívben. Ennek a szélessége is nagyobb, mint a hosszúsága. Hossza összesen 2,5-3 méter lehet. Két nagyobb sziklatömb van a padozatán.
Az említett barlangoktól a hegy csúcsa felé, nyugatabbra egy nagyobb, de ember számára nem járható és több még kisebb, járhatatlan üreg fedezhető fel kisebb sziklalépcsőkkel, melyeket ha kissé megbontanának, kitermelnék a feltöltést, legalább még egy hasonló barlang tárulhatna fel!
A helyiek is ismerik a képződményeket, de a barlangi kataszterben csak 2015 második felében kerültek be. Szár-hegyi 1. sz. barlang és Szár-hegyi 2. sz. barlang néven. 4464-9 és 4464-10-es kataszteri számokon. Itt lehet megtekinteni:

Szár-hegyi 1. sz. barlang
Szár-hegyi 2. sz. barlang

Ők a hegy szellemei, védelmezői!

Mindenesetre talán segítenek ezek a képződmény is meggátolni a bánya további pusztító tevékenységét - idézet egy hivatalos okiratból:
"A bányaudvartól ÉK-i irányban 300 m-es távolságban egy barlang is található. /Minimum kettő és több kisebb üreg/ A bánya bővítése, a termelés volumenének megnövelése a felsorolt természeti értékek hosszú távú fennmaradását egyértelműen veszélyeztetheti, így a Szár-hegy sajátos élővilágát, geológiai értékeit a jövő nemzedéke számára megőrizni biztonságosan nem lehet. Szakhatóságként elfogadhatatlannak találom, hogy a bánya bővítése során a felsorolt irányokban a védett fajokkal együtt a természetes, és természet közeli élőhelyek fennmaradása igazoltan nem biztosított, továbbá a bányában tervezett robbantások a barlang/ok/ állékonyságát veszélyeztetik illetőleg ezen veszélyt semmilyen számítás nem zárta ki."

Devon Kőpark

2018 tavaszán adták át a 13 állomásból álló tanösvényt, bár a szép és informatív táblákat csak 2020 év elején helyezték el. A tanösvény kialakítását szakértők és önkéntesek munkája alapozta meg. A Szár-hegy élővilágát Szieberth Dénes agrárszakember katalogizálta, Futó János geológus szakmai javaslatai alapján pedig a hegy több pontján is geológiai látványosságok tekinthetők meg. A hegytetőn kialakított Devon kőparkban, a kőbányának köszönhetően, nagy kőtömbökön szemlélhetők meg a kőzetvagyon érdekességei. A Devon kőpark elnevezés a hegy kőzeteinek keletkezési korára (kb. 390 millió év), a földtörténeti devon időszakára utal. A kőpark látványos kőtömbjei a környező térség változatos földtani múltjáról mesélnek. Nagyobb részük a bányászat során feltárult kőzettípusokat és ásványokat mutatja be, egy különös kősorozat pedig időrendben szemlélteti a környék geológiai felépítését. A jelzések nincsenek még felfestve, éppen ezért egyes helyeken komoly tájékozódási képességre van szükség a tanösvény követéséhez, de mindenképpen ajánlom, mert nagyon informatív és sok geológiai "csodát" láthatunk! (A honlapja sem él még: www.devonpark.hu).

A Szár-hegy

A Balatonfő vonulatának legkeletibb tagja, 227,8 méter magas. A kőfejtő uralkodó kőzete a devon korú kristályos mészkő, mely helyenként dolomitos padokat is tartalmaz. A kőfejtő közepén régen jelentős, vaskalapszerű vasas metaszomatózist láthattunk, de ezt időközben már lebányászták. Ennek környékén andezittelérek törték át a mészkövet és a kontaktzónában érdekes szkarnos ásványtársulatot hozták létre. Kevésbé látványosak a kisebb riolitos telérek, melyek átalakulást nem hoztak létre. A bánya egyes részein vörös agyagtöbrök láthatók, a felső szint közepén barna kvarcfillit-lencse nyomul a mészkőbe.
A Somlyó-hegyen és a Szár-hegyen már a római korban működtek kő- és ércbányák. Építési követ, ólom- és ezüstércet bányásztak, melyet a gorsiumi és szabadbattyáni építkezéseken hasznosítottak. Az ólomércből készültek az ólom vízvezetékek. Az érctelep felső övei ezüstben gazdagabbak lehettek, a felszín közeli válogatott ércből a római impérium alatt mintegy 600-800 kg fémezüstöt nyerhettek ki.
A Kőszárhegyi Szár-hegyen, annak is a legkeletibb részén, a mostani vízmű területén (lásd utolsó kép) ólomérckutatás kezdődött 1938-ban, a bányászatot 1954 végéig folytatták. A hatvanas évektől kezdődően azonban az érckutatás már csak a Velencei-hegységre korlátozódott.
A hegy idős kristályos mészköve néhány helyen csontokkal, fogakkal telt karsztos üregeket tartalmaz. Ezek az üregek, hasadékok országos szinten és európai viszonylatban is gazdag gerinces faunát őriztek meg. A legfiatalabb üledékeket az idős mészkövet fedő vékony talajréteg, jégkorszaki lösz képviseli, valamint a mészkő karsztos üregeit kitöltő piocén (felső-pannon) agyagos málladék. A lösz édesvízi csigák (Planorbis) héjait rejti csupán, míg a pliocén agyagból a század elején igen gazdag faunára utaló csontmaradványok kerültek elő. 1910 áprilisában, majd októberben és novemberben Kormos Tivadar geológus végzett ásatásokat a bányában, melynek során közel 8000 csontdarab és fog gyűlt össze. Nagy gondot fordítottak az apró gerinces állatok (pusztai nyulak, cickányok, hörcsögök, földikutya, vakond, egér, mókus, hódfélék) maradványainak gyűjtésére, amelyek hazánkban elsőként nyújtottak betekintést a pliocén apró gerincesek életébe. Az előkerült fajok zöme tehát korábban ismeretlen volt Magyarországon. A nagyobb állatok közül leggyakoribb a Hipparion ősló és a gazellák. Egy orrszarvú fogsora, agyara és fogai is előkerültek, és macskafélék csontjait is megtalálták. A teknőscsontok, páncélrészletek, kígyófogak, - állkapocs töredékek és -csigolyák, halaktól származó csigolyák és fogak mind-mind Kormos Tivadar munkájának köszönhetően látták meg ismét a napvilágot, gazdagítva a magyarországi pliocén faunáját. 1910-ben néhány madárcsont (kistermetű tyúkfélék maradványai) is előkerült, nagy számban azonban az 1980-as évektől találtak madárleleteket, amelyek igen nagy jelentőséggel bírnak a madárvilág törzsfejlődésére vonatkozóan. Kormos szerint azonban ez a sok különböző életmódú élőlény nem mondhatta élőhelyének a hegyet, mert nem volt akkoriban dús növényzet, ami eltarthatta volna őket. Valószínű, hogy csak menedéket kerestek maguknak a hegyen, mivel talán vízáradás vagy erdőégés történhetett. Ekkor sok élőlény pusztult el az éhségben, illetve áldozatul estek ragadozóknak. Az esőzések alkalmával pedig a víz a csontokat behordta a mészkő üregeibe. A kisemlősök csontjainak esetében feltételezhető, hogy felhalmozódásukat a ragadozó madarak segítették elő (madárköpetek). A következő ősmaradvány csoportok azonosíthatók a csontanyagban: cickány, vakond, majom, macskafélék, mókus, hód, egér, hörcsög, földikutya, tarajos sül, nyúl, ormányosok, lófélék, szarvas, zsiráf, gazella, pusztai tyúk, vipera, gyík, teknős, béka, halak. A csontok egy részét az esővíz moshatta be az üregekbe.

A Somlyó-hegy és Bökénysomlyó romjai

A rög Ny-i hegye, 226 méter magas. Területén több középkori település nyomait fedezték fel. Az azóta a szinte teljesen lebányászott tetejű Somlyó, régebbi nevén Bökénysomlyó hegyen ugyanis még a 20. század elején is egy kolostorrom maradványai voltak láthatók. A romok közt még a 19. század végén több középkori arany- és ezüstékszer is előkerült. Ezek talán a kegyúri család sírjaiból származtak, de közelebbit nem tudunk róluk (Károly János, Fejér megye történetírója említi őket).
Elképesztő, de sem fényképet, sem alaprajzot nem ismerünk a falmaradványokról, melyeket alapjukkal együtt az elmúlt évszázadban bányásztak el! Pedig már 1083-ban, István király szentté avatása kapcsán említik az itteni "Szent Üdvözítő egyház mellé zárt igen híres életű apáca", Karitas nevét. A krónika szerint ő javasolta az éppen bebörtönzött Salamon ex-király szabadon bocsátását, ami után könnyebbé vált a leendő szent addig nehezen megmozdítható sírlapjának felemelése.
A nevéből következően a Bökény nemzetség által már 1083 előtt - hogy mennyivel, nem tudjuk - alapított monostorból később társaskáptalan lett.
Nagyon érdekes, hogy a királyi koronázó városhoz ennyire közel létezett, ráadásul egy hegy tetején, hazánk legrégebbi magán alapítású apácakolostora! (Említhenénk királyi alapítású társát, Apácasomlyót - a mai Somlóvásárhelyt - is, de ott nem a hegyen, hanem a lábánál a faluban épült maga a kolostor.)
Hogy még egy érdekességet említsek, 1274. szeptemberének utolsó napjaiban jelentős csata is volt a bökénysomlyói hegy mellett. A 12 éves gyermek IV. László király nevében harcoló Csákok legyőzték a 10 éves András szlavón herceg - a király öccse - nevében fellépő Kőszegieket. A családi címerében szereplő oroszlán bátorságával küzdő Csák Péter személyesen vágta le a Kőszegi-klán fejét. "Nagy" Henrik volt nádor és szlavón bán a harctéren veszítette életét.

A Balatonfő

A Balatonfő a Velencei-hegységtől eltérően sem domborzati, sem földtani szempontból nem egységes. Minden egyes hegyén más és más képződmény fordul elő, s a fúrási rétegsorok is igen változatosak. Elkülönülő négy nagyobb hegye Nyugat-keleti irányban:
- balatonfőkajári Somlyó-hegy (186 m)
- fülei Kő-hegy (228 m) és Belátóhegy (241 m)
- polgárdi Somlyó-hegy (226 m) /részben elbányászták/
- kőszárhegyi Szár-hegy (227,8 m)
és az önálló egységnek tekinthető úrhidai kiemelkedés hegyei (232m; 194,5 m).
Ásványi nyersanyagok is vannak a területen. A paleozoos képződményeket régóta termelték, mint építőkövet.

Kőszárhegy

Nevét 1864-ben említik először Szárhegy-Szőlőhegy néven. Önálló településsé 1931-ben vált, amikor elszakadt a szomszédos Szabadbattyántól. Kőszárhegy területe a honfoglalás kora óta lakott hely. Ennek köszönhetően környéke régészeti leletekben gazdag. A Mezőföld északnyugati peremén, a Balatonfő vonulatának oldalában helyezkedik el, a Balaton és a Velencei-tó között félúton.
A községhez tartozó területen találtak rá a világhírű ezüstlelet, az úgynevezett Seuso-kincs rejtekhelyére. (Ezen kincs is megérne egy ládát - tervben is van, 2016 március-áprilisában konkretizálódik). A község címerében látható stilizált ezüst rózsa és a két ezüst korsó e Seuso-kincs két ezüst korsóját ábrázolja, valamint a kincs lelőhelyére utal. További érdekességek a településről: Kőszárhegy a Wikipédián

Kőszár-hegymenet

2006. óta minden évben megrendezik, melyen több százan vettek-vesznek részt, amely új hagyományt teremtett Kőszárhegyen. A Hegymenet eszmeiségére építve több, a környezettudatosság erősítését célzó program indult el településen. Kőszárhegyen több társadalmi szervezet célkitűzései között szerepel a természetvédelem és a környezetvédelem. Egyre többen vesznek részt azokon a társadalmi megmozdulásokon, amelyek célja az élhető lakókörnyezet, és a harmonikus természeti környezet megteremtése, megőrzése. Ennek kapcsán megújult a kilátó környéke, felújították a magassági pontot is. A helyiek is azt szeretnék, ha a bánya nem terjeszkedne tovább, ebben segít a barlang is.

Egyéb érdekességek

Magyarország barlangkataszter szerinti felosztása

A szomszéd láda a hegyen: 1450. Kőszárhegyi kilátó (GCKOKK)

A Velencei-hegység és a Balatonfő földtana című kiadvány online változata: Részletes geológiai ismertető PDF formában

Geománia ásványlelőhely: a Szár-hegy ásványai A bánya látogatása engedélyköteles, veszélyes működő üzem!!!

Saját videóm a barlangról a Youtube-on

Kellemes kikapcsolódást, jó szórakozást kívánok! :)

Flag Counter

2018.01.29 Ládakarbantartás és koordináta pontosítás.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (115 db): környezet: 4.65 rejtés: 4.67 web: 4.72 átlag: 4.68

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 - ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


KaiserRita3 2020.06.02 16:26 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 2 átlag: 2.67 súly: 1.00
Másodszorra sikerült megtalálni.
Jól el van rejtve.

ludvig 2020.05.31 11:36 - Megtaláltam
Konnyen meglett

Foltospetra 2020.05.18 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Fixis 2020.05.17 12:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Balatonvilágos - Székesfehérvár közötti kerékpáros ládázás során lett meg.

RezsoBacsi 2020.05.16 14:51 - Megtaláltam
Megleltem eme rejteket, remek :) [Geoládák v3.3.2]

Szűcsné S. Adrienn 2020.05.09 17:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
.

20200509_16171020200509_162157
Peterancsa 2020.05.03 19:03 - Megtaláltam
Ez is megvan, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

dorian 2020.05.01 23:59 - Megtaláltam
Meglett, köszi!

tothadam86 2020.05.01 18:01 - Megtaláltam
Megtaláltam-8)- [Geoládák v3.3.2]

Straubinger 2020.04.26 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk. 3 gyermek örömére. Köszönjük :)

received_161236958609188 
Hörcsög 2020.04.23 17:00 - Egyéb
Ládakarbantartás, logbook csere.

Kormifamily 2020.04.13 15:34 - Megtaláltam
Nagy nehezen, de megtaláltuk.

sbb2000 2020.04.12 17:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

annanasz2001 2020.04.12 16:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Varga-Tarsoly familia 2020.04.11 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

zoll 2020.04.04 18:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.05
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Andi, Zoli [Geoládák v3.3.2]

Szabó família 2020.04.04 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

handky 2020.03.28 11:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Köszönjük, hogy láthattuk a barlangokat :)

Brown420 2020.03.15 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! (Petra és Barni) ☺️ [Geoládák v3.3.2]

Reggel 2020.03.14 11:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

Salax 2020.02.09 11:57 - Megtaláltam
Meglelénk, köszönjük a rejtést!
Okos rejtés!

gym 2020.02.09 11:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

urbanj 2020.01.12 09:30 - Megtaláltam
Sokat járunk errefelé, de csak most sikerült megkeresni a ládát. Köszönjük a rejtést.

bagolyvera 2019.12.31 23:59 - Megtaláltam
Évvégi kirándulás Ignis9-cel, köszi!

Ignis9 2019.12.31 09:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Bagolyverával közösen, köszönjük! :)

gyildarefo 2019.12.18 13:31 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.95
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Jól elrejtette a ládát a természet, de aztán meglett. A környékre ez a láda bőven elég lenne.

52854BB1-2755-42AD-873B-05FB25FCDC4EA292F6BA-ED7C-4CE0-8CCE-8E57ECA8A737
tmasa 2019.12.01 12:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Márkkal [Geoládák v3.0.0]

emiGrant 2019.11.26 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
A mérőtorony után ide is eljutottam, bár a térdem kezdte érezni az elmúlt három nap túráit. A környezet, az erdő nagyon tetszett és a barlangok is. Aztán jött a minden valószínűség szerint eltűnt láda. A rejtő nagyon kedvesen próbált segíteni telefonon, de így sem lett meg. A jelszóval ő segített ki, remélem nem voltam béna és nem hiába megy el pótolni a ládát. A telefonon tanultam tőle sok más érdekes tényt, mint például azt, hogy a rómaiak ólmot és ezüstöt is bányásztak itt. Szépen köszönöm a segítséget és a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
nbokan 2019.10.27 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Tetszett a barlangok, kösz a rejtést. Ládázás után még megvártuk a naplementét a tetőn.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
xegox 2019.10.13 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

gyemantkalman 2019.09.28 21:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vaslemez 2019.09.06 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.15
Ikerláda 1. Toronynál parkoltunk, onnan séta (magas faktorú naptej erősen ajánlott, árnyék sehol)

Norbee97 2019.09.02 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.08
Vakáció bérlet 2019 73/75.
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Miután a másik láda meglett, tettem idáig egy könnyű sétát. A leágazást kicsit elnéztem, de nem volt probléma. Meglátogattam mindkét barlangot, majd megkerestem a ládát is, egyszerű helye van, mégis ügyesen van elrejtve. :) [Geoládák v2.2.5]
1203.

IMG_20190902_151021IMG_20190902_151054
IMG_20190902_151102IMG_20190902_151343
IMG_20190902_151347 
Tuulikki 2019.08.19 15:45 - Megtaláltam
+
izgalmas hely!
balorkannyal

vajasfok 2019.08.07 17:05 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm!

agurubi 2019.08.05 16:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.66
erre se jarnak sokan. parszor elmentem a lada mellett mas pontra mutatott a garmin.
koszi a rejtest.

Bigmak 2019.07.29 18:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Évi&Zoli 2019.07.27 11:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Ma meglátogattuk Balatonszéplakon nyaraló gyermekeinket. Útközben ládáztunk egy keveset. A GCKOKK után a vártnál könnyebben találtuk meg. Tetszett a ládaoldalon a hely részletes bemutatása. Köszönjük!

IMG_20190727_112326IMG_20190727_112339
IMG_20190727_112426IMG_20190727_113112
Simon1123 2019.07.21 17:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.48
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Dr.Lada 2019.06.10 14:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
Elkövetve :-) [g:hu 1.6.2y]

A geodéziai torony alatt parkoltunk egy kicsivel és onnan felsétáltunk, na meg le.:-)

-1-2
-3-4
-5 
Csureszh 2019.06.03 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Azzal egészíteném ki a leírást, hogy a kisebbik barlangnál található a láda. Erdei iskolás kirándulás alkalmával kerestük meg. Segített az egész osztály.

Tisztisz és Csabi 2019.04.28 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.78
Megtaláltuk. Köszi!

IMG_1727IMG_1728
IMG_1729 
Milko 2019.04.26 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

padler 2019.04.22 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Megtaláltam. A Sárpentele 55km-es kerékpáros teljesítménytúra rendezői bejárásán ejtettem útba, természetesen a faluból feltekerve a geodéziai toronyig, majd a tetőig, utána legurulva a ládáig.
efemm (+padler)

IMG_20190422_121927IMG_20190422_124005
IMG_20190422_124036IMG_20190422_124147
targonczas 2019.04.21 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

KaJuPi 2019.04.20 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon szép környék, megérte erre jönni! [Geoládák v2.2.5]

DSS és Szandra 2019.04.19 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.35
Megtaláltuk, köszi a rejtést. :)

GYEZegzug 2019.04.14 09:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
Nagyszerű hely, kár az esőért. Jó volt itt lenni. Köszi szépen a lehetőséget.

IMG_20190414_093247IMG_20190414_093242
IMG_20190414_093055IMG_20190414_093139
Csizmások 2019.04.09 14:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2xc]

lukovszkil 2019.03.24 11:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, nagyon tetszik, Köszönöm! [Geoládák v2.2.5]

ystray 2019.03.17 11:30 - Megtaláltam
megvan :)

Judit és Béla 2019.03.17 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Megtaláltuk.

Evi&Feco 2019.03.16 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.2]

Gropius & Ruffy 2019.03.09 16:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Útban a láda feléBarlang
A szív közepén 
Kókány_művek 2019.01.13 12:35 - Megtaláltam
Útban Balatonlellére begyűjtöttük. Köszönjük, remek a kilátás a hegyről. [Geoládák v2.2.5]

Szilagyipeter0115 2018.12.29 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kompaktor 2018.12.16 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
A mai napon éppen Kőszárhegy környékén rendeztek egy teljesítménytúrá(cská)t, aminek ráadásul éppen e barlangoknál volt az egyik ellenörzőpontja, így e láda kihagyhatatlan volt.

Még anno a GCVABA keresése közben volt ez az érzésem: sok mindenre számítottam, csak arra nem, hogy barlangok vannak a közelben. :-)

A megtalálás nehézségét a frissen lehullott hó annak rendje és módja szerint 1-2 szinttel megnövelte. A hátrahagyott nyomok alapján az előző megtaláló is alaposan megküzdött a találattal, ugyanúgy, ahogy én is.

A ládaoldal rendkívül tanulságos, talán egy kicsit túlzottan is informatív.

Köszönöm a rejtést!

szalaij 2018.12.16 09:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Kogerj 2018.12.16 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
ÉDK túra során jutottunk ide.Szép havas volt a táj.Köszönet a lehetőségért

katica 2018.11.04 13:53 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.5.4]

pgyp 2018.10.28 14:35 - Megtaláltam
Megvagy! [g:hu 1.5.4]

neogeo 2018.10.23 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.73
Egy gyors kör Balcsiról hazafelé

zseeeezsolt 2018.10.21 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Kiaribua 2018.10.05 13:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. Jó a leírás.

CsadaImi 2018.09.30 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.28
Megtaláltam!

breimanne 2018.09.23 08:27 - Megtaláltam
Az egész környék egy geológiai "bemutató"! Köszönjük a lehetőséget!

KP1965 2018.09.23 08:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
A kora reggeli ládász túránkon kevés időnk volt, ezért kocsival mentünk egészen a toronyig. Azért csak sétáltunk is egy kicsit a kőtár és a mérőpont érintésével a barlangokig.

20180923_08283220180923_082226
Jevra21 2018.09.16 15:49 - Megtaláltam
Király volt!

vasilona 2018.09.01 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést és a rejtő segítségét :)

IMG_20180901_103357 
KS01 2018.08.15 16:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.34
Köszi a rejtést, és hogy megmutattad nekünk ez a remek helyet!

morph 2018.08.11 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

biro61 2018.08.11 11:02 - Megtaláltam
A GCKOKK után ez is meglett.

SN851155SN851159
potok 2018.08.02 18:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Bernáth 2018.07.21 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Nagyon érdekes hely, jó a rejtés, alapos a leírás. Sajnos mégsem tudtuk alaposan megnézni a barlangokat, mert rengeteg éhes szúnyogot ébresztettünk fel, akik örömmel vették az uzsit. Köszönjük a rejtést.

bazsogeleba 2018.07.01 16:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Szűcs-Kádas Gyalog Team 2018.06.24 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.23
Egy jóleső séta során beiktattuk,köszi Eszti & Sanyi

Párduc50 2018.06.01 13:09 - Megtaláltam
Kéthetes sorozat záróládája! Tetszett az odajutás, a rejtés, és a látnivaló is, csak a meleg nem. De erről meg nem a rejt tehet. Köszönöm!

krisz16 2018.05.20 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

[Jóváhagyta: Hörcsög, 2018.06.04 17:38]

Caleb 2018.05.13 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Gábor75 2018.05.12 17:10 - Megtaláltam
Ok

stmester 2018.05.04 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Azok a nagy kövek szépen csillogtak a napfényben amit az út mellé raktak le.

P1030330P1030337
Liberty 2018.05.04 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.44
Különleges hely, gyönyörű kilátással. A hatalmas kövek csillogtak a szikrázó napsütésben. Köszönet a rejtésért, a hely bemutatásáért.

Kőszárhegy címere
*Moka* 2018.04.30 15:10 - Megtaláltam
köszi

*Vica* 2018.04.30 15:10 - Megtaláltam
Köszi, a tanösvényt pár napja átadták.
Még egy megjegyzés: örültünk volna, ha a barlangok koordinátája lejött volna letöltéskor.

Kőszárh-1Kőszárh-2
Kőszárh-3Kőszárh-4
Kőszárh-5Kőszárh-6
Kőszárh-7Kőszárh-8
 
becko 2018.04.28 07:05 - Megtaláltam
Ma Kőszárhegytől Hajmáskérig keresgéltem 16 találattal.
A kilátótól megközelítve.

Mizo6869 2018.04.27 14:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Mia, Piri [kutya], Zoli.

james 2018.04.20 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Sziszkó78 2018.04.08 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.76
Köszönjük!

kasap 2018.04.01 17:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

trabi000 2018.03.15 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.59
köszönjük.

csattila87 2018.02.25 15:49 - Megtaláltam
Köszi a rejtést :)

roko1821 2018.02.25 15:48 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

halaszkiraly 2018.01.29 23:20 - Egyéb
Piros kereszt :) Kedves Hörcsög, köszönjük szépen a rejtés gondozását! Üdv: ládadoki ;)

carmin 2018.01.06 09:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

DSC08933DSC08934
DSC08937DSC08939
DSC08940DSC08944
johnnycache 2017.12.30 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Köszönöm az élményt! :-)

fercsipeter 2017.12.28 14:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

hinia lux 2017.12.17 14:08 - Megtaláltam
Jót sétáltunk a barlangig.

Decemberi repcevirágzásKavicsoknál :)
Fagyos levelekRengeteg csigaház
zalajaro 2017.12.17 13:20 - Megtaláltam
Aki keres, az talál ! 😀

anettnori 2017.12.15 11:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Megvan! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Kellemes séta a faluból. Igaz, esőben, de nem volt kellemetlen. Jártam már itt korábban a másik rejtés miatt.

IMG_8682IMG_8678
Ajtony 2017.11.15 09:50 - Megtaláltam
Ez nagyon érdekes volt. A másik ládától ide az út nagyon szép, és érdekes innen Fehérvár látképe. Megérte ide jönni. Köszönet a rejtésért! A ládalap egész különlegesen kiváló!

Zerind HUN 2017.11.15 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.09
Meglepő, érdekes hely számomra, örülök, hogy láttam. A ,,kilátó'' felől érkeztünk. Időközben kisütött a Nap is, így mire visszaértünk az autóhoz, már csak az árnyékban maradt meg a dér.

mcfreeze 2017.11.04 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

diego 2017.11.04 12:54 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.99
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMAG2187 
Cloudwalker 2017.11.04 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Fejér megyei ládakörút. Érdekes hely, így ősszel nagyon hangulatos volt a környék.

Köszönjük.

Kincső és Csabi

kincs92 2017.11.04 12:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Petyóó 2017.11.01 11:18 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

anilabda 2017.10.22 09:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Koszonjuk!

tmb 2017.10.22 09:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.11
Koszonom!

tomi77 2017.10.21 17:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

zimitimi 2017.10.14 15:40 - Megtaláltam
Gyönyörű környék amit az ősz még szebbé varázsolt!
Köszönöm hogy megmutattad!
Külön köszönet a telefonos segítségért!

IMG_20171014_155954IMG_20171014_160450
EmesESE 2017.10.07 11:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk, ? köszönjük a lehetőséget ... [iGC] [wapon beküldött szöveg]

GeoMelinda 2017.10.02 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Kihasználtuk még a jó időt! :) Kis délutáni csavargás. Köszönjük!

Juszuf903 2017.09.30 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.51
Kerékpár túrázás közben megtalálva.
Az erdő szélén elég nagy a dzsindzsa, de utána már felegyenesedve is lehet járni. Már kezdett sötétedni amikor kerestem, így háromszor is elmentem mellette. :)
A hegy tetejéről szép a kilátás. Érdemes felmenni, ha nem abból az irányból jön az ember akkor is.
Köszönöm a rejtést!

tokkerék 2017.09.24 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük szépen a rejtést.

Fannimanni 2017.09.18 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kellett keresni. :) 2. ládám. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

gege68 2017.09.16 10:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Famágus 2017.09.09 14:44 - Megtaláltam
Sikerélmény volt a találat Gps nélkül, amit kölcsönadtunk :-) Klassz hely, somot találtunk a barlangok mellett, ettünk, finom volt..Oldfoxxal köszönjük!

oldfox 2017.09.09 14:44 - Megtaláltam
Gps nélküli találat. Famágussal köszönjük!

JAck:66: 2017.08.21 11:38 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

szikizso 2017.08.16 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Fürkészéseim során ez volt a 432. láda [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Angyalfiak 2017.08.12 12:15 - Megtaláltam
Rátaláltunk, köszi a lehetőséget! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Toncsi016 2017.07.30 18:36 - Megtaláltam
megtaláltuk, egy élmény volt.
Köszönjük [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

snandor 2017.07.24 13:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Bringatúra közben. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

mikopoci 2017.07.18 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.81
Köszönöm!

noyon 2017.07.18 14:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.82
Köszi!

HEZSO 2017.07.15 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Tibi1983 2017.07.02 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.73
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

Haxiboy 2017.07.02 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.23
Néhány napja vettük észre hogy van egy "új" láda.
Kellemes környezet, bár az erdő és környéke látszólag nincs karban tartva, nem vészes az aljnövényzet csak az erdő szélén az első néhány méter. Az erdőben kellemes idő van, de számítsatok sok sok szúnyogra, utólag mégiscsak kellett volna riasztót fújni, bár lehet azért volt ennyi, mert elég sok eső esett az elmúlt napokban.

Köszönjük a rejtést!
Peti, Erzsi, Kata

rizsax 2017.06.24 23:59 - Megtaláltam
megtaláltuk!

nebulaeorionis 2017.06.24 20:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.00
Ha a kilátónál lévő láda dzsindzsa, akkor ez dzsindzsa négyzet. Kicsit megtévesztő a leírás, legalábbis nekem ("felső barlang"), de amúgy nagyon megéri bemászni! Köszi!

balazsz@ 2017.06.23 18:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.1.3]

Zsutila 2017.06.23 18:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk? Köszönjük a rejtést. :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

acsipapa 2017.06.17 11:44 - Megtaláltam
meglett

Webber 2017.06.17 11:44 - Megtaláltam
Meglett.

baranyek 2017.06.16 11:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.85
Nagyon jó a rejtés. Nekem tetszett! Igazán beleolvad a környezetbe.

atipapa 2017.05.22 08:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

laszloze 2017.05.15 14:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Egy nagy kirándulás folyamán kerestük fel ezt a ládát.

Köszönjük a rejtést!

Pinyóék 2017.05.13 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.04
Megtaláltuk! Köszönjük

Pogánypeti 2017.04.24 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget... :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai napi ládavadászatom 2. találata az ötből... :)
Tetszett az egész Szár-hegy, örülök, hogy ez lett az 1100. találatom!!!
Köszi a rejtést! :)

cherrybabe 2017.04.23 19:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.72
Tökéletes vasárnap este! Élmény volt! Köszönöm!

DSC_0369DSC_0386
DSC_0389 
Sz.Zsolt77 2017.04.22 21:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Köszönjük a rejtést!

Poór Andrea 2017.04.17 16:39 - Megtaláltam
Mielőtt hazaindultunk volna Robertoval, még kimentünk a kőszárhegyi ládákat felkeresni. Az első, ami a parkolás helyétől elérhető volt, ez. A felfelé menet egy geodéziai torony mellett ment el, gyorsan körbe is jártuk. Ezután folytattuk utunkat, és gyönyörű panoráma tárult a szemünk elé fenn a "csúcson" :) Még a bánya is érdekes volt :) A kilátás után megkerültük a csúcsot és elindultunk a barlangokhoz.
Nagyon klassz hely :) tetszett, jó lett volna végig mászni bennük, de aztán nem :) Mert még vissza is kellett ülni az autóba :D
A láda megkeresése okozott egy kis fejtörést nálam, teljesen máshol kezdtem el keresni, így én voltam az utolsó aki megtalálta :D De türelmesen megvártak a logolással :)

barlangolós 
Roberto Kesser 2017.04.17 16:39 - Megtaláltam
Húsvéti kirándulásunk folytán ide is eljutottunk.
Társaim már sokkal gyakorlatabbak voltak és míg én az üreget térképeztem fel, már elő is kotorták a ládát..
Köszönjük a rejtést!

Drummerzozo 2017.04.16 09:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Felni 2017.04.14 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, szép hely nagyon! Örülünk, hogy ide is eljutottunk! köszönet a rejtésért! ;) :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Bogi és Bálint 2017.04.08 14:04 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

vakond87 2017.04.05 12:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.08
A kilátás után ez a láda már nem nyűgözött le annyira, de az is biztos, hogy a láda nélkül nem ismerem meg a barlangokat. Köszönöm a rejtést!

Kisebb barlangBarlang kintről
Nagyobb barlang 
Ásványvadász 2017.04.02 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
Érdekes, szép hely.
A logfüzetből néhány lap kiesik.

tiktak 2017.04.01 10:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Szép időben, szép helyen szép rejtés!

Discover 2017.03.27 10:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.23
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC7699_DSC7700
_DSC7701_DSC7703
_DSC7704_DSC7705
_DSC7707_DSC7712
_DSC7716_DSC7717
Parmerozpazepan 2017.03.24 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Érdekes hely, kitűnő webleírással. GPS nélkül is könnyen kereshető, jó rejtés.

Mikulás 2017.03.15 14:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.62
Baráti társaságban elkövetett kirándulás egyik állomása volt Kőszárhegy. Innen már hazafelé vettük az irányt a Vértes mellett elhúzva. A geodéziai toronynál parkoltunk és onnan pár száz méteres sétával értük el a barlangokat. Elhaladtunk a bánya mellett (érdekes látvány ez a "tájseb") és a hegy csúcsköve mellett is. A láda a leírás alapján hamar meglett. A barlangokat is felkerestük, bár be nem mentünk. Köszönet, rég' jártam itt, szivesen jöttem újra egy kis plusz látnivaló miatt.

Mikulás

IMG_4205IMG_4206
IMG_4207IMG_4209
IMG_4210 
Bal3 2017.03.15 14:46 - Megtaláltam
Ave! Wappolok, s mindjart tovabb trappolok! Udv Bal3 [wapon beküldött szöveg]

Gábor66 2017.03.15 13:00 - Megtaláltam
Motoros találat, köszi!

Tapsifüles 2017.02.26 09:35 - Megtaláltam
Megvan.

Zergi 2017.02.25 12:20 - Megtaláltam
Fogtam! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

IMG_8514IMG_8515
IMG_8516IMG_8517
IMG_8518IMG_8519
IMG_8520IMG_8521
bimbee87 2017.02.23 15:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Mr Bean 2017.02.18 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

G_Sanyi 2017.02.05 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

kópé1993 2017.01.29 16:15 - Megtaláltam
Pliptaival és LionDaddy-val. Köszi a rejtést!

LionDaddy 2017.01.29 16:15 - Megtaláltam
Jeges-fagyos geotúra túrázós és drive-in ládákkal vegyesen, konstans -7°C-ban Somogy-megye (és Fejér-) havas tájain pliptaival és kópé1993-mal.

Köszi a rejtést!

Audrey722 2017.01.28 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget.

Hajo 2017.01.01 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GCBKSZ_2017011142020.jpg 
zsolty23 2017.01.01 12:21 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

bigmick 2016.12.30 10:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.3e] [wapon beküldött szöveg]

VP 2016.12.18 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.52
Bakonyi kirándulásból hazafelé, fejlámpás találat.
A geodéziai toronytól szépen odataláltam a barlanghoz, de utána elakadtam: a koordináta a két barlang közé mutatott, és amikor már negyedszer néztem meg ugyanazokat a bokrokat, fákat, és sehol nem találtam sziklabölcsőt, akkor felhívtam a rejtőt. Az ő ütbaigazitásának köszönhetően ezután aránylag hamar előkerült a doboz.

petheovacka 2016.12.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.65
Fejér megyei ládavadászat Csövivel. Kösszi a rejtést! Jó kis rejtek, tetszett!

20161210_145439 
fodor8peter 2016.11.02 13:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Szépen rendbe rakták a "hegyet", amióta itt jártunk. A nagy fa a leírásban egyébként nincs kiszáradva. Az erdő szélén nagy őzlábgombákat találtunk. :)

dsnine 2016.10.29 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

dzoli1 2016.10.28 11:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

szabi16 2016.10.23 13:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.36
Szép helyen van,csak sajna rossz idő volt és a köd miatt a kilátás nagyon gyenge!

RPatrik 2016.10.16 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Paul 2016.09.25 18:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3c] [wapon beküldött szöveg]

zoltot 2016.09.21 10:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
A koordináta szerintem sem pontos...
Talán nem véletlenül??!! :-D
Köszönjük a rejtést!

Acsart 2016.09.18 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Nem először járunk a környéken, hiszen a szomszédos láda már áldozatul esett. A kellemes időben rövidke sétával megközelítettük a rejteket. A rejtés jó, különösebb nehézséget nem okozott. Tetszett a környék is bár a bánya kissé belerondít a képbe. Köszönjük az élményt és a rejtést: Andi, Acsart

P1230535P1230538
P1230547P1230564b
mozgo 2016.08.31 18:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.87
Rég volt ilyen, de sajnos ezt most nem leltem :( az erdőben nagyon sok vad volt, kicsit távolabb meg valaki nem kímélve a motort krosszozott. Kérem a rejtőt képek alapján a találat jóváhagyását. Köszönöm

[Jóváhagyta: Hörcsög, 2016.09.01 18:10]

[Megköszönte: mozgo, 2016.09.01 22:00]

DSC_0229DSC_0230
Screenshot_20160831-184249 
lypapp 2016.08.24 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.11
Köszönjük a rejtést!
Gyakran láttuk a tornyot az M7-esről, most közvetlen közelből is.

Sir Pajszer 2016.08.24 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
A doboz hamar meglett. Logoltam, de a jelszó lefotózása kimaradt. Fotók alapján kérném a találatot! Köszi!

[Jóváhagyta: Hörcsög, 2016.08.28 22:58]

20160824_13393720160824_133925
20160824_13400320160824_131508
balatom 2016.08.19 11:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.52
Megtaláltam.

Mathau 2016.08.14 12:49 - Megtaláltam
"Fox in the box. Did you ever hear about the fox in the box?" [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

farex 2016.08.12 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Megtaláltuk, köszi a rejtést!

BLUEway💙2016! 2016.08.12 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.41
Jó a rejtés, mert sokáig "elszórakoztunk" :-) vele, amíg végre meglett. Thanks!

20160812_14172320160812_141725
20160812_14161820160812_140821
20160812_14105920160812_141143
Fazék 2016.07.30 18:19 - Megtaláltam
Az éjszakai bringázás előtt kis gyaloglás. Érdekes a hely, kár, hogy sok szúnyog őrizte.

Kőszárhegy - 1Kőszárhegy - 2
Kőszárhegy - 3 
szakica 2016.07.25 08:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

Mihul 2016.07.25 08:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GCBKSZ_20160725084148.jpgGCBKSZ_20160725084155.jpg
2016PZ 2016.07.17 18:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.32
A legjobb , legötletesebb rejtések egyike ez !
Gyönyörű tájra hozott minket, és a kedvünket se szegte az, hogy nehezen találtunk rá a ládára.

mazsolaaa 2016.07.17 18:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Ilyen ötletes rejtéssel még nem találkoztam... Rácsodálkoztunk a kisebb és nagyobb barlangokra.
Érdemes időt szánni, és összejárni a környéket is. Ámulatba ejtő a kőbánya, a sok-sok virág (amikről olvashatunk a mérőtorony oldalán), a változatos táj. A mérőkő tetejéről 360 fokos körpanorámát lehet készíteni.

csehipest 2016.07.15 09:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

A GCKOKK után útba esett. Köszi a rejtést.

Szalay-team 2016.07.11 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Jópofa hely, kár hogy nem este jöttem... parás lett volna... :-) Köszönöm a rejtést!

Mr Zerge 2016.07.02 08:10 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Az aszfaltos út végénél parkoltunk. Érdekes, hogy az új kilátónál parkoló épült, csak éppen személyautóval járhatatlan az oda vezető útszakasz.
A barlangokat könnyen elértük, a láda környékén kicsit bizonytalankodott a GPS, de végülis meglett a doboz.

kétbakancsos 2016.06.28 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Polgárdi iparvágányoktól indultunk Szabadbattyánba és a környező ládákat gyűjtögettük be. Köszönjük a rejtést!

Szárhegyi alappontKristályos mészkővek
A mérőtorny a faluvalLogbook
PeterT 2016.06.22 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.21
Köszönöm a rejtést! :) A koordináták nem voltak teljesen pontosak, az én bemérésem által a megfelelőek a: N 47°6.049' E 18° 19,753'

K.L. 2016.06.08 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Megtaláltam.

ha2 2016.06.05 08:56 - Megtaláltam
Balaton közeli ládakereső-túra Anettx szervezésében.
Csuromvizesek lettünk a keresés közben de nem leltük.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.07.10 20:49]

016018
019 
anettx 2016.06.05 08:55 - Megtaláltam
TFTC!
Irány a Balatonra drive-in ládagyűjtögetés ha2 társaságában csoda-klassz helyeken, esőmentes, nyári melegben.

Szép séta a ládáig, amit sajnos hosszas keresés ellenére sem találtunk. A képek alapján kérem szépen a rejtőt a megtalálást elfogadni.

[Jóváhagyta: Hörcsög, 2016.06.06 21:07]

gcbksz-IMG_6274gcbksz-6866
AcCEsS 2016.05.29 13:58 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszönöm a rejtést és a lehetőséget! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

V_Gabor 2016.05.28 09:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.28
Nagyon szép virágokkal van tele a domb teteje.

Köszönöm!
[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

2016-05-28 09.15.53R2016-05-28 09.16.54R
2016-05-28 09.18.17R2016-05-28 09.22.42R
2016-05-28 09.23.38R2016-05-28 09.29.31R
2016-05-28 09.29.46R2016-05-28 09.33.00R
2016-05-28 09.41.15R 
atomfrici 2016.05.24 15:45 - Megtaláltam
köszönöm a rejtést

dendeocse 2016.05.20 19:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megvan.

laclac88 2016.05.08 17:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

katika 2016.05.07 16:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]Telek rendberakása után Tomi első vezetésével sikeresen megtaláltuk. A koordináták kicsit pontatlanok voltak.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
viad 2016.05.06 23:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

nmárti 2016.05.06 12:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.21
Nem is hittem, hogy ilyen klassz hely van itt. Köszi a rejtést!

-1-2
-3 
ildino 2016.05.01 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2016.04.10 14:21 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok! Köszönöm a lehetőséget!

Möszi 2016.04.08 11:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.16
Ez szuper hely, nem tudtam róla...

20160408_113817 
Kaputyin 2016.04.07 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A hegy most kimondottan szép arcát mutatja, a sok nyíló virágnak köszönhetően.[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Morgato 2016.04.07 08:35 - Megtaláltam
:)

Malna 2016.04.07 08:35 - Megtaláltam
Megtaláltam.

SirLes 2016.04.07 08:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.43
GcPc keresése közben ezt is megtaláltam. Rengeteg vadvirág és védett virág nő a környéken. Az elvitt mozgó helyett, nem túl távol letettem a GcFent mozgót.

nepster 2016.04.04 13:00 - Megtaláltam
Most különösen érdemes eljönni a hegyoldal nagyon szép a sok virágtól. Hoztam egy mozgót is, egymás hegyén hátán láda van.
Köszönöm a lehetőséget.

GyöngyikeDSC05508
DSC05503DSC05506
GCPC GCBKSZ-enDSC05499
DSC05510 
Access Denied 2016.04.03 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.21
A Petőfi utcából tekertem fel a barlanghoz. A ládika egy szem kő alatt árválkodik, már messziről kiszúrható avatatlan szem számára is :-(
3 m-es pontosságnál 10 m-es eltérést mértem: 47°06.052' 18°19.757'

Visszafelé megnőtt a forgalom a hegy tetején, sárkányt eregetett 2 család. A bánya méretei lenyűgözőek.

Kösz a rejtést!

-1-2
-3-4
peterpan 2016.04.03 10:29 - Megtaláltam
.

IMG_0094IMG_0110
IMG_0112IMG_0117
IMG_0118IMG_0120
IMG_0126IMG_0127
IMG_0129 
regimariann 2016.04.02 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Kerticsorbi 2016.04.01 18:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

szalais78 2016.03.28 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.36
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

BBBBNET 2016.03.28 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Kombany 2016.03.27 13:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2016.03.26 14:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

OsiOsi 2016.03.23 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.07
Ez a barlangok között is "határeset". :-)

totmadiani 2016.03.22 20:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kolgomorov 2016.03.21 17:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Áron csapata 2016.03.19 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Henya 2016.03.14 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Ez a 100. találat. juhé [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Vargabalint 2016.03.12 08:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

hitamas 2016.02.28 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.16
:)

feldelaci 2016.02.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
megvan

spacekok 2016.02.14 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Nagyon jó ilyen kevésbé ismert helyen kutatni! A körpanoráma kiváló.

kl 2016.01.31 11:30 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

befi 2016.01.28 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.42
köszönjük

Skali&Margó 2016.01.23 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
OK!

sys 2016.01.17 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.80
Megtaláltuk,köszönjük

geforg 2016.01.03 14:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.31
Családi kirándulás az új taggal:Tappancs első bevetése!!!Köszönjük a rejtést!!!Geforg és családja

acsocso 2016.01.02 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.55
Ügyes rejtés!
legalább 3 x körbejártam a környezetét mire ráállt a szemem :)

imicom 2016.01.01 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.24
Újévi séta keretén belül levadásztuk.

iminyimi 2015.12.31 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.14
Megtaláltuk!
2015 utolsó talâlata.Kellemesen csípős időben.
BÚÉK!

Gubirobi 2015.12.30 13:00 - Megtaláltam
Kaposvárra menetben egy kis kitérővel megtalálva. A rejtek felé tuti a Turistaember jött szembe.:)
Egy kis felfelé, majd szépen lefelé, közben fényképezés, a hideg levegő tüdőtisztító hatásának élvezete, majd megtalálás, logolás, felfelé kaptatás, kocsinál pihegés és tovaszáguldás.
Köszönöm a lehetőséget!

Turistaember 2015.12.30 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Hideg, szeles napsütésben. Köszi a lehetőséget!

Ui.: ...és tényleg én voltam aki Gubirobival szembe jött. Csak nem tudtuk, hogy mi vagyunk azok. :)

Butchman 2015.12.29 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Tibort7 2015.12.23 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Megtaláltam.

pliptai 2015.12.18 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Tetszett a hely! A barlangászáshoz ma nem volt kedvünk így nem merészkedtünk be a belsejébe, csak kívülről néztük meg! Köszönet a rejtésért!

molka 2015.12.18 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Érdekes hely, a kilátótól sétáltunk át. Beljebb nem merészkedtünk a barlangokba, olyan nagy mélységeket nem sejtetett. A rejtés rendben, adja magát a hely. Köszi!

kupec 2015.12.17 09:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

griffs 2015.12.15 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Bringával Fehérvárról. Necces volt, mert csupán 2 órával napnyugta elōtt indultam, a Pentelei erdōn keresztül, de végül simán belefért. A magasponttól levezetō murvás útban nem voltam biztos, de csak -csak a láda közelébe vitt. Logolás után (remek a rejtek) letelepedtem egy mohos kōre, élvezni a szép, erdei, sziklás helyszín csendjét és persze elfogyasztani a jutalom energia italomat. Talán 2 perc sem telt el ès úgy 10 méterre sétált el mellettem egy ōz. Egy apró fekete kutya követte, amire már elkezdtem zajt csapni, hátha egy vadászhoz tartozik.. A harmadik élōlèny azonban szerencsère csak egy jól megtermett spániel volt, akivel hamar barátságot kötöttünk. A hízelgèsbe persze becsatlakozott a fekete picúr is. de mikor eljött az idō ès bringára pattantam, illedelmesen búcsúztak :) Tetszett a barlang környéke és az erdōrészlet, nem gondoltam, hogy ilyen nyugis hely is van erre. Szabadbattyányban még egy kis kupapont gyūjtèsre is maradt idō. Az elfelejthetetlennek hitt szellemes jelszó, ami még a doboztetōre is fel volt írva, persze részlegesen csak ki ment a fejembōl, de ezt majd 'lemeccselem ' Láncszaggató Hörcsöggel :) Remek túra volt, köszönöm, hogy megmutattad ezt a helyet! Kellemes feladat lesz kisgriffet is kihozni ide :)

[Jóváhagyta: Hörcsög, 2015.12.17 22:27]

Csaba & családja 2015.12.15 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

Strombus 2015.12.13 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Kellemes hegy, érdekes barlangocska, aranyos rejtés (ami sajnos nem lesz időtálló, ha a kedves megtalálók a ládára halmozzák vissza a köveket a kis sziklaodú visszalakítása helyett - mi sajnos úgy találtuk), gondos leírás.

Az örömhír, hogy végre lajstromba van véve a barlang. Most két helyen is szerepel az amúgy is hosszú leírásban.

Az azonos dobozból arra következtetek, hogy a közeli "Kilátó" láda rendbetétele is Hörcsögéknek köszönhető az inaktív ottani rejtő helyett. Köszönöm, hogy szép, jó minőségű ládát találhattam mindkét helyen.

2015 12 13 Zuzmarás növény Kőszár-hegyen GCBKSZ 
Péter60 2015.12.13 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
A ködös, szeles idő misztikus környezetbe burkolta a hegyet. Nagyon tetszett.

FILA71 és Dávid 2015.12.11 13:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

N.Zs. 2015.12.05 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Autós ládakeresgélés Viviennel és Benedekkel. Jogosítvány próba. :-)
Pokol pincés ebéd utáni séta.
A toronynál parkoltunk és a közeli két pont illetve a kőbánya érintésével egy kisebb kört mentünk. Mire visszaértünk az autóhoz már csak az orrunkig láttunk. A sziklabölcső remek ötlet!

szollosi73 2015.12.03 13:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.95
Megvan!
A mai szabadnapomon gondoltam megkeresem a nem rég megjelent közeli, új ládát. Kocsival felmentem a toronyig, ott parkoltam le. Amióta utoljára itt jártam szép kis pihenőt építettek itt ki. Innen gyalog sétáltam el a barlangokig. Gyors logolás, kis fotózás aztán már sétáltam is vissza a kocsihoz.
Köszi a rejtést!

 
szaatt 2015.12.03 09:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

Motolla62 2015.12.03 09:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Szaatt társaságában egy kellemes őszi Szabadbattyán-Balaton kerekezés közben kerestük fel a barlangokat.

benist 2015.12.02 15:20 - Megtaláltam
Parkolás a község felső szélén, majd onnan a tornyot jobbról kerülő földutakon a barlangig. Kicsit ledöbbentem, hogy az erdő szélén egy rendőr járőr autóval találkoztam. A koordináta kicsit elvitt az erdőbe, de a leírás alapján azért elég könnyen meglett a bölcső. A lemenő nap fényénél látványos a panoráma a domboldalról.

Hörcsög 2015.12.01 19:15 - Egyéb
Gratulálok a P1-hez!

tabletta 2015.12.01 17:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

A szomszéd már rég tervbe volt, most viszont nem volt mese, menni kellett:)
Kár lett volna kihagyni ezt a kellemes esti sétát. A barlangból nem sokat láttam, de valamelyest kárpótoltak Fehérvár fényei, és persze az egyes, mivel még ilyenem nem volt. Furcsa volt látni a sok lerabolt után, hogy is kéne kinézni egy igazi ládának. Sajnos a nagy igyekezetben elfelejtettem ajándékot hozni, úgyhogy a tartalma változatlan maradt. A láda remek helyen van, köszönjük szépen!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.