geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
Nyomtatás
Nyomtatás
4286. Völgyikút (volt Csomay strand) (GCVOKU)
22 (1-20) > >>
Hívogató sétaút
Hívogató sétaút
Egy percre az autóbuszállomástól
Egy percre az autóbuszállomástól
Kilátás ma
Kilátás ma
Kilátás régen
Kilátás régen
Liget
Liget
Völgyikút ház
Völgyikút ház
Kiépített pihenő a patak partján
Kiépített pihenő a patak partján
Völgyikúti-patak és a híd
Völgyikúti-patak és a híd
Kis tó
Kis tó
Édenkert a belvárosban
Édenkert a belvárosban
Egykor öt forrás fakadt itt
Egykor öt forrás fakadt itt
Kedvelt pihenőhely
Kedvelt pihenőhely
Cserhát városrész egykoron
Cserhát városrész egykoron
Csomay strand
Csomay strand
Térképrészlet 1964-ből (jobb alsó sarokban a megszüntetett vasútvonal)
Térképrészlet 1964-ből (jobb alsó sarokban a megszüntetett vasútvonal)
1927-es térképrészlet
1927-es térképrészlet
A piac előterében a Völgyikút utca házai
A piac előterében a Völgyikút utca házai
Bal oldalon a kész pártház
Bal oldalon a kész pártház
A hajdani Völgyikút utca végén a pártházzal
A hajdani Völgyikút utca végén a pártházzal
Rendezési terv
Rendezési terv

22 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 47° 5,810'
Hosszúság E 17° 54,696'
Magasság: 239 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2017.07.15 20:30
Megjelenés időpontja: 2017.07.15 21:00
Utolsó lényeges változás: 2018.01.29 21:15
Utolsó változás: 2018.05.10 08:45
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Hörcsög
Felhasználó: Hörcsög
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 200 m
Megtalálások száma: 206 + 4 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 3.9 megtalálás hetente
A geoláda nincs bejelentve a geocaching.com-on.


WAP

10*16*6 cm-es 0,67 literes zöld fedeles, hagyományos konyhai műanyag doboz a megadott koordinátán. A kis tó mögött a patakpart oldalában nagyobb kő alatt, kövekkel álcázva. Kérlek gondosan rejtsd vissza! Pótjelszó a híd korlátjának alján egy gravírozott műanyag táblán.


A ládába TravelBug NEM helyezhető.


Megközelítés

Akár Székesfehérvár irányából érkezel, akár a Balaton felől, a nagy körforgalomban  N 47° 5,569' E 17° 54,846' 267 m [GCVOKU+körforgalom] a Jutasi út felé (észak felé) kanyarodj és pár száz méteren belül eléred a célterületet, mely Veszprém belvárosában a Cserhát városrészben van.
Figyelem, az utolsó 10-15 méter gyakran sáros!

Parkolás

Veszprémben - mint szinte minden magyar nagyváros központjában - a legtöbb helyen csak fizetős parkolót találsz. Három parkolási zónára van felosztva a belváros (piros, sárga és zöld). Munkanapokon 7-17 óráig kell fizetni, szabad és munkaszüneti napokon, valamint délután öt órától reggel hét óráig díjmentesen lehet parkolni. A legkézenfekvőbb fizetős parkolók a Kopácsi utcában, a Köd utcában és a Bagolyvári utcákban vannak.

A legközelebbi ingyenes parkolóhelyek: Balaton Pláza (fedett) és az Arany János utca. Valamint az ajánlott Eötvös Károly utca  N 47° 5,894' E 17° 54,798' 261 m [GCVOKU+1parkoló]
és lent a Séd partján - a Pajta utcánál - a Históriakertnél  N 47° 5,839' E 17° 54,332' 230 m [GCVOKU+2parkoló] található parkoló.


Lejárat a parkba a Kopácsi utca felől (kerékpárral és babakocsival is):  N 47° 5,820' E 17° 54,743' 260 m [GCVOKU+1útpont]
Lejárat a parkba a Köd utca felől (lépcső):  N 47° 5,768' E 17° 54,701' 251 m [GCVOKU+2útpont]
Szép kilátás a veszprémi várra (éjszaka is érdemes megnézni):  N 47° 5,870' E 17° 54,632' 240 m [GCVOKU+szép kilátás]


Veszprém

"A Királynék városa"
Mondják az ország első püspökségét magáénak valló Séd-parti városról, mivel a veszprémi püspökök tiszte volt a mindenkori magyar királyné megkoronázásának joga. A Várhegy 500 méter hosszú sziklagerincén szép polgárházak teremtenek történelmi hangulatot a Várnegyedben, ahol a XI-XIII. században királyi vár állt. Bővebb leírás:

A Hősök Kapuja a bejárat, közelében a Tűztorony (Vár u. 9.), bástyafalán a Veszprémi Panteon. A Dubniczay-palotában (Vár u. 29.) nyertek elhelyezést a Vár-Galéria és a Téglagyűjtemény.
A gyönyörű barokk Érseki Palotában (Vár u. 16) az Érseki Levéltár- és Könyvtár termei engedéllyel látogathatók. A magyar egyháztörténet unikális értékei találhatók a városban: a legrégibb freskók az eredetileg kétszintes, kora gótikus Gizella Kápolnában (Vár u. 18.) ahol egyházművészeti, történeti kiállítás látható és a legrégebbi püspöki templom, az első magyar királyné, a bajor Gizella által 1001-től emeltetett Szent Mihály Bazilika (Vár u.18-20.) - bazilika minor - szentélye és altemploma XIV. századi, gótikus, a Gizella-ereklye Passau város ajándéka.
A Vár utca 31. szám alatti felújított barokk épületben, a Bíró-Giczey házban több mint 1000 m² alapterületen, négy szinten várja az ide látogatókat a Szaléziánum számtalan szolgáltatással, szórakozási és ismeretszerzési lehetőségekkel. Szolgáltatások: négy enteriőr jellegű, freskódíszes barokk terem, liturgikus tárgyak mindennapi használatát bemutató galéria, ostyasütő- és gyertyaöntő műhely, Halimbai Füvesszoba, Halimbárium Gyógynövénykert, hegedűkészítő és -javító látványműhely, kávézó és teaház, vetítőterem, gyermekfoglalkoztató.
A IX.-X. században épült Szent György Kápolna (Vár u. 20.) lehetett az első templom az országban. A klasszicista Piarista Gimnázium, templom és rendház (Vár u. 12-14.) a XVIII. századból való.
A Nagypréposti Ház (Vár u. 18.) az Érseki Kormányzóság Hivatala, a Ferences Templom (Vár u. 33.) oltárképe a Szent Koronát a Magyarok Nagyasszonyának felajánló Szent Istvánt ábrázolja. Halálának 900 éves évfordulóján emléket állított első királyának a magyar nemzet. Szent István és Gizella Királyné szobra a vár völgyre néző végén, a Kilátóbástyán áll, ahonnan pompás panoráma nyílik a Séd-patak feletti karcsú Szent István Völgyhídra, - a magyar mérnökök jelentős alkotása 1938-ból - a város jelképére és a Bakony-hegység közeli csúcsaira. A Cserhát városrész csak modern építészeti megoldásokkal rendelkezik,
de érdemes az Óváros felől a sétálóutcán végigbandukolni, jellemzőek a mai kornak megfelelő szökőkutak és egyéb épített térelemek. Itt található a város legmagasabb épülete is, amit mindenki csak úgy ismer, hogy "húszemeletes". Tervben van a teljes homlokzati felújítása.


Cserhát és az eltűnt Bagolyvár

Veszprém belvárosi városrésze, a terület északi oldalában nyílik a Völgyikút. Itt meg kell említeni egy másik elfeledett, tönkretett természeti látnivalót a Bagolyvárat, mely egy nagy szikla volt Veszprémben a belvárosban a Völgyikút felett. Természetes karsztos dolomit kőzet - mint Veszprém környékén minden szikla. A Bagolyvár nagy részét már a 60-as, 70-es években lebontották, amikor a helyére kezdték építeni a veszprémi vásárcsarnokot (kb. 10 évig épült, 1973-ban lett kész) és a buszpályaudvart. Csak egy kis sziklát hagytak meg, és rögtön helyi védelem alá is helyezték. Aztán az ezredforduló táján az önkormányzat úgy döntött, hogy bővíti a buszpályaudvart, ezért lebontották a maradék sziklát is. Megszüntették a helyi védettséget, majd eldózerolták. Így tűnt el egy védett szikla nyomtalanul. Akit bővebben érdekel a Bagoylvár története, a következő két videót érdemes végignéznie: első rész, második rész Videó a városrészről: Cserhát, első rész, Cserhát, második rész.

A városrészről bővebben:

A Cserhát már a 18. századtól a város iparosnegyede volt. A híres, 1893-as nagy tűzvészt is egy takácsmester kályhájából kipattant szikra okozta. A lángok több száz házat emésztettek fel, olyannyira nagy volt a baj, hogy még Párizsban is jótékonysági koncertet rendeztek a cserháti lakók megsegítésére. A Cserhát részleges bontását már az 1920-as években is tervezték, akkor a Széchenyi-sugárút megépítése miatt. Az ötletet végül elvetették, így a városrész megmaradhatott, sajnos csak egy ideig.

A negyvenes években történt utolsó csatornázást követően már nem engedélyezték a házak felújítását. Ekkor a város szegényebb lakói költöztek ide, sokan a bővizű Völgyikút-patakba hordták a szemetjüket. A házak többsége cseréptetős volt, de még ekkor is akadt köztük nádtetős. Az altiszttől a vasutason át a napszámosig sokféle ember lakott akkortájt a városrészben.
A kétarcú Cserhát a hatvanas évek elején. A Kossuth utca végén már a pártház áll, ám a Lordok háza helyén még a régi épületek adják a kontrasztot (Fotó: Megyei Könyvtár gyűjteménye)
A kétarcú Cserhát a hatvanas évek elején. A Kossuth utca végén már a pártház áll, ám a Lordok háza helyén még a régi épületek adják a kontrasztot (Fotó: Megyei Könyvtár gyűjteménye)
A második világháború bombázásai során aztán az épületek nagy része megrongálódott. Később, 1959-ben Márton István kapott megbízást a városi tanácstól, hogy tervezze meg Veszprém új városközpontját. Csaknem tíz éven át épül az új belváros. Csaknem félezer magánépületet és hat középületet szanálnak. Az egykori gabonapiac helyén felépül a pártház, a hotel, de elkészül a Bástya áruház és a bányatröszt épülete is. A bagolyvár helyén buszpályaudvar fogadja a városba érkezőket, tömbházak nőnek ki a földből. A rekonstrukciós folyamat során körülbelül 410 millió forintból húzzák fel az új, az akkori felfogás szerint modern városközpontot.
A Cserhát városrész 1972-re aztán "kétarcúvá" vált. Már állt a Lordok háza, de egyfajta mementóként még ott volt a romos épületek egy része. Régi és új feszült egymásnak. A belső vasútvonalat már megszüntették, ahogy a régi utcákat és a helyiek körében közkedvelt Csomay-strandot is, amelynek 1932-es felavatásáról a korabeli filmhíradó is beszámolt.
A hetvenes években szerencsére megváltozott a program, s a Kossuth utca északi házsora megmaradhatott. Az új rehabilitáció terveit Ruttkay M. Gyula, a helyi "Veszprém terv" építésze készítette: az akkoriban szokatlanul gondos, a térburkolat kiképzésére, a szobrok és a lámpák elhelyezésére is kiterjedő munkálatok a nyolcvanas évek második felére fejeződtek be. Végezetül egy megemlékezés a városrészről egy régi lakó tollából: Az én Cserhátom


Említést érdemel az 1907. október 15-én felavatott Veszprém-Alsóörs vasútvonal is, melyen 1969. szeptember 30.-án szűnt meg a személyforgalom. Akit érdekel, a következő linken érheti el a remek emlékoldalt: Veszprém-Alsóörs vasútvonal emlékoldala

Az egykori Csomay-strand

Az egykori Csomay-strand területét először egy 1855-ös térkép jelöli - ekkor a ma belvárosi térség a település szélét jelentette. 1924-ben legelőként jelzik, majd az elhanyagolt, városi szemétlerakóként és kavicstermelőként használt, vad területen 1933 augusztusában építeni kezdik a strandot.

Az építkezés indulásának évében a munkálatokat lelkesen fogadta a közvélemény, a Veszprémi Hírlap újságírója így kommentálja az eseményeket: "a Völgyikút elhagyott környékén rövid idő alatt kultúrát csinált az emberi akarat", s a cikk írójának szemei előtt megjelenik "Veszprém mint úszóhegemónia" képe.

Ha nagyhatalom nem is lett a város, tény, hogy a harmincas években a strand versenymedencéjében tartotta edzéseit Veszprém NB I-es vízilabdacsapata. A kilencvenes évek közepén, a Naplóban megjelent nosztalgiázó cikkek arról szólnak, hogy a két-háromezer vendég befogadására képes strand a hatvanas évek végéig társadalmi események színhelyéül szolgált. A gyerekmedence közepén lévő szigeten koncerteket szerveztek, minden szombaton bált rendeztek, a látogatók tornaszereket használhattak a füves területen, működött itt büfé, borbély és cukrászda, s itt nyílt lehetőségük a kikapcsolódásra azoknak, akik pénz, idő vagy egyéb lehetőség híján nem utazhattak a Balatonra. A strand területe tehát valóban a köz parkja volt.

A strand a hatvanas évek végéig működött, ám elavultságára és a medencék korszerűtlenségére hivatkozva 1968-ban bezárták. A két medencét építési törmelékekkel töltöttek fel, a terület forrásainak vízhozama és minősége pedig csökkenni kezdett.

Manapság a strandból csak a kőből kirakott támfal látható. Viszont üde színfoltja a városnak és egy meglepően nyugodt, csendes kis sziget a város központjában. videó a strandról
1937-es 6 másodperces felvétel a strandról: korabeli videó

Völgyikút

A város kisebb-nagyobb vízfolyásai mind a Sédbe ömlenek. A Völgyikút-forrásai is, amelyek a belváros közelében, a Cserhát domb északi részén erednek. Ezek a források táplálták a 30-as években létsített, és a 60-as évek végén megszüntetett Csomay-strandot. A források még most is táplálnak egy vízinövényektől burjánzó kisebb tavat, melyet a Völgyikút ház építésével egy időben alakítottak ki, mintegy utalva a régi medencék víztükrére. Ezek a források nem foglaltak, a víz a földből spontán szivárog, például a kis gyalogos híd közvetlen közelében a támfal alól több helyen. A közparkot két irányból lehet megközelíteni, a Köd utca felől egy családi ház kőkerítése mellett indul lefelé egy lépcsős járda, valamint a Kopácsi utcából egy kellemes lejtős, kanyargós sétaúton - jómagam ezt a megközelítést ajánlom.
Az itt található Völgyikút házat a strand építtetőjének lánya Csomay Zsófia építész tervezte, akit akadémikussá is választottak. Az épületről bővebben: Völgyikút ház

Felhasznált források: vehir.hu, wikipedia, youtube, vportre.hu.

Kellemes kikapcsolódást, jó szórakozást kívánok! :)

Gratulálok a P1-hez tablettának!

2018.01.29. Ládakarbantartás, ládacsere, szemét kiürítése a ládából és koordináta, valamint leírás pontosítása.

2018.03.16. Egy kedves kereső értesített, hogy a pótjelszó leesett a helyéről, ezt javítottam, visszaragasztottam.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (91 db): környezet: 4.48 rejtés: 4.35 web: 4.72 átlag: 4.52

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

anettnori 2017.07.15 21:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Megvan! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Este véletlenül vettem észre az új ládát, bár az előző napok fórumos bejegyzései alapján volt egy halvány gyanúm, hogy hamarosan történni fog valami...
Levivel kimentünk a helyszínre. Fent már motoszkált valaki, aztán hamarosan személyesen is megismerkedtünk Parmerozpazepán kollégéval. Logolás után még jól bejártuk a területet zseblámpafény mellett.

Nagyon igényes a ládaoldal! Örülök, hogy került ide láda, Veszprémnek ezt a részét kevesen ismerik illetve keresik fel még a helyiek közül is.

Gratulálok tabletta ládásztársnak az első helyhez!

GCizgi 20170603IMG_6495
tabletta 2017.07.15 21:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Jó ötlet ide ez a láda, a hely létezéséről sok helyi sem tud. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Parmerozpazepan 2017.07.15 21:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Első rárepülésem a P1-re - egy harmadik hely lett belőle.... Ismerkedős találat anettnoriékkal :)
Jók az oldal fotódokumentációi.

kupec 2017.07.16 15:02 - Megtaláltam
Jártam már itt néhányszor, a GCTO-nak is kerestem itt helyet. Hangulatos hely.

Bubu_83 2017.07.16 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Megtaláltam, köszi! Egy 80 km-es bringás edzőkör levezetéseként kerestem meg a ládát. Veszprémi létemre még nem jártam itt. Köszönöm, hogy megmutattad. Nagyon tetszett a hely, a rejtés is.

20170716_14071420170716_140717
20170716_140721 (1)20170716_140810
Liberty 2017.07.16 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
10/1. Veszprém megyei ládatúra.

Kellemes volt a séta a szép kis tó körül, egy igazi gyöngyszem a nagyvárosi forgatagban. A ládát keresve kicsit bóklásznom kellett a patakmederben, de tabletta segített és a helyes útra terelt :) Köszönet a rejtésért.

petheovacka 2017.07.16 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.77
Vasárnapi, ráérős ládapipálgatás közben meglelve. Kösszi a rejtést! :)
A környék érdekes, de maga a rejtek környéke megérdemelne egy CITO-t!

20170716_181714IMG_0555
bagolyvera 2017.07.17 16:02 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

Ajtony 2017.07.17 16:07 - Egyéb
A strand már a múlté, de emléke élesen élhet a régi veszprémiekben. Az eldugott helyen és vadregényes környezetben létesített strand egy valamiben verhetetlen volt a maga idejében. Ilyen kegyetlenül, metszően hideg vízű medencével én még nem találkoztam, mióta kétágú vagyok. Most se vagyok egy Schirilla, de középiskolás koromban (1959-1963) se próbálkoztam ezzel a medencével túl sokszor - csak ha muszáj volt bizonyos jó társaság kedvéért.

Acsart 2017.07.17 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.88
Meglelve! Köszönjük a rejtést: Andi, Acsart

Motolla62 2017.07.18 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

atipapa 2017.07.19 06:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

mozgo 2017.07.19 10:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

DSC_0572 
sotatyigák 2017.07.19 16:10 - Megtaláltam
Koszonjuk a rejtest! 😊

Erdélyi család 2017.07.20 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.06
Megtaláltuk-

zoltot 2017.07.20 10:18 - Megtaláltam
Remek ládaoldal, remek helyszín.
Köszönöm, hogy megmutattad!

(Viszont, ahogy petheovacka írta, egy CITO tényleg ráférne a nem szem előtt lévő helyekre...)

IMG_20170720_101846 
Tibi1983 2017.07.22 13:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Nagyon tetszett a hely, még nem jártam itt!

20170722_13110220170722_131053
20170722_13104420170722_131023
20170722_131012 
Lopakodó 2017.07.22 12:13 - Megtaláltam
Ok.

hinia lux 2017.07.22 12:56 - Megtaláltam
A helyszínt ismertük már, egy eldugott, szép helye a városnak. Találat után mentünk tovább a másik új veszprémi ládához.
Jó nézegetni a ládaoldalhoz töltött régi fotókat.

 
Gábor75 2017.07.22 12:15 - Megtaláltam
Ok

laas 2017.07.23 12:15 - Megtaláltam
Megvan, köszönjük!
Laas, Zsuzska76, Attila [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2017.07.23 16:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.63
Balatonlellén töltöttük a hétvégét Satya barátom hajóján. Nagyszerű volt! Hazafelé nem vállaltam az M7-es örjöngést, így a 71-esen északnak vettem az irányt és meg sem álltunk Veszprémig. Itt két új láda is csak ránk várt! :-) Ezt a dobozt egy kis körsétával kombináltuk a kilátós multi egyes pontjával. Nagyon klassz környezet! Sokszor jártam Veszprémben, de bevallom, ezt nem ismertem. A kis híd, patak, szép kis tó, igazi kis nyugalom sziget a városban. Érdekes volt olvasni a strand történetét is. Összegészében egy remek kis doboz ez! Köszönet!

Mikulás

IMG_6264IMG_6261
IMG_6262 
Zsu. 2017.07.23 16:56 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Péter60 2017.07.23 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.44
Klassz hely, a szemétözön nagyon rontja az összképet.
Sajnálatos, hogy a rejtőnek ez nem tűnt fel.

bati.hu 2017.07.25 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam délutáni mászkálás közben. Tősgyökeres veszprémiként sokszor eszembe sem jut hogy egy ilyen sokszor látott hely esetleg másnak ládaérdemes lehet.Pedig nagyon is az.
Köszi [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2017.07.23 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.44
Veszprém mindig lenyűgöz, különleges szép város. Ezen a helyen még sosem jártam, érdekes, békés kis park. Ami elrontotta az élményt, az a sok szemét, elsősorban a rejtek környékén. Én ha a vendéget hívok, ha máskor nem, legalább akkor alaposan takarítani szoktam. Furcsának találom hogy egy új rejtésnél így fogad a rejtő. :-( Egy nagy fekete szemeteszsákba kis fáradsággal össze lehetett volna kapkodni a szemetet a láda élesítése előtt vagy ha ehhez lusta a rejtő, akkor a parknak nem ezt a csücskét kellene a rejtekkel megmutatni. :-(

A ládaoldal olvasásába belevesztem. Kicsit túl sok összeollózott információt zúdít ránk Veszprémről és mindenről, a lényeget, amiről valóban szólnia kellene, a végére hagyva.

nmárti 2018.05.20 11:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.42
Újratöltve a Veszprém_ Szeged előtt, csak nézelődtünk :) A szemetet azóta se vitték el. Ismét köszi!
2017
Veszprémben volt dolgom, sürgösen meg kellett keresnem a két új ládát, mielőtt elindulok a jégkrémgyárba:) A buszállomásról 5 perc alatt ideértem. Az alternatívot használtam, mivel sokan jöttek-mentek. Hajdan szebb napokat látott ez a hely, sajnos tele volt szeméttel a tó környéke. A patakmederben sok víz csörgedezett. Köszi, hogy megmutattad.

 
Holdfény 2017.07.25 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.97
Örülünk, hogy városunk egyik legszebb parkjába is került láda, azonban a sok szemét zavaró. A források és a kis tó vize valóban hűsítő. Megtaláltuk. Köszönjük szépen! :)

IMG_20170725_172436IMG_20170725_173207
IMG_20170725_173607IMG_20170725_174222
IMG_20170725_175235IMG_20170725_171127
VP 2017.07.26 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.55
Balaton felé menet rövid megálló.
Bár a parkot éppen gondozták, elég sok a szemét

benger 2017.07.28 17:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2017.07.29 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

MoGeMaP 2017.07.29 11:29 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.19
Megtaláltuk! Elég érdekes helyre sikerült tenni a ládát.... egy szemétdomb szélére.

robinbird 2017.07.30 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tomilly 2017.07.31 10:43 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Szép környezet, de egy darabig tűnődtem, hogy megközelítsem e a ládád vagy sem, a sár és szemét miatt, a nem mellett döntöttem. Pót jelszóval meglett.
Ismertük a helyet, ovis gyerekekkel voltunk itt, ebihal lesen, nagy élmény volt.

Reggel 2017.07.31 11:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Artemix 2017.08.02 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kaldigeza 2017.08.03 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Érdekes, csendes kis zug! Nem jártam itt lent még sohasem! Másoknak is ajánlom elmélyülésre! Köszönöm a rejtést!

picuresnagyur 2017.08.05 16:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Köszi, nem jártunk még itt :) esküvőre készültek, így maradt a pótjelszó. Hangulatos zug.

Zivatarlány 2017.08.07 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Kedveljük ezt a szép és nyugodt helyet. Köszönjük a rejtést.

Benedek_Vulkán 2017.08.07 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Kedveljük ezt a szép és nyugodt helyet. Köszönjük a rejtést.

qtatom 2017.08.09 17:15 - Megtaláltam
Biciklis találat. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Göde 2017.08.10 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.80
Valóban kedves sétaút, csend, gondolatátviteli lehetőség.

godlada 2017.08.11 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.26
Köszi!

azimee 2017.08.09 18:30 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Domos 2017.08.12 22:04 - Megtaláltam
ok

MedvegyT 2017.08.13 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Szamoska 2017.08.13 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.63
Megtaláltuk!

szollosi73 2017.08.13 11:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Megvan!
Kellemes hely, tetszett.
Köszi a rejtést!

 
vadalma28 2017.08.14 15:40 - Megtaláltam
Köszi!

lookie 2017.08.19 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.23
Köszi a rejtést.

Marci, Lookie

Csaba & családja 2017.08.19 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.57
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

takacsimre 2017.08.20 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.18
A rejtek környéke tele van szeméttel. Tudjuk... Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

 
kisdavid1107 2017.08.21 09:31 - Megtaláltam
kisdavid1107 újabb ládát talált meg. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tudo 2017.08.21 08:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.43
70 km kerékpár edzés 700 m emelkedéssel Veszprém körül 2 új és 20 régi ládával. A városban való hatékony navigálás mindig is kihívást jelentett számomra. A GCKUPA menetek során kialakult egy logikus útvonal, amit a mostanában megjelent 2 új városi láda 3 pontja teljesen összekavart.

GCRAMF felől érkeztem a városba, igyekeztem a célterület fölé jutni utakon. Szerencsére ez bejött, mert pontosan a tó fölé vitt az ösvény, pár m-ig vitt a bicó.

A láda azonnal meglett. Logoltam, és a másik új láda 1. pontjával folytattam a napot.

benist 2017.08.23 09:45 - Megtaláltam
Rövid bringás kör a két új ládáért. A tavacska és a patak érdekes színfolt a városban, Veszprém bővelkedik ilyenekben. A megtalálásra a kelleténél sokkal több energiát sikerült fordítani, mivel hosszasan a tóval átellenes árokfalon kerestem, azt még meg is másztam. Szerencsére körülnéztem a békésebb oldalon is, és ott rögtön mutatta magát a rejtés.

hitamas 2017.08.24 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.26
:)

JAck:66: 2017.08.26 08:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Fenilefrin 2017.08.26 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.73
Meglett, köszi a lehetőséget!

kópé1993 2017.08.27 17:27 - Megtaláltam
Balatonkeneséről hazafelé. Köszi a rejtést!

P8270002P8270004
P8270005P8270006
jppj(J&J) 2017.08.26 11:25 - Megtaláltam
Nagyon kedves hely, a déli forróságban kellemesen hűvös volt.
Piroskával közös találat

piroska 2017.08.26 11:25 - Megtaláltam
Veszprémi ládázás, JPPJ-ékkel.

Mizo6869 2017.08.22 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Köszönjük a rejtő segítségét. Mia Zelma (kutya) Zoli

Dodi1007 2017.09.01 15:30 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

DóriAtesz 2017.09.01 16:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.87
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!
DóriAtesz

Hegedüs Zsuzsa 2017.09.02 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Pót jelszóval.
Köszönöm a hely bemutatását.

IMG_20170902_132826IMG_20170902_132842
IMG_20170902_132858IMG_20170902_133106
IMG_20170902_133318 
Mr Bean 2017.09.03 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

lebert63 2017.09.03 12:15 - Megtaláltam
Köszönjük!

vliptay 2017.09.03 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2017.09.02 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Lefülelve :-)
Veszprémben keresztül-kasul: jó volt újra e gyönyörű város köveit koptatni.
Még csöpörgő esőben is nagyon hangulatos kis hely, érdemes volt "ideázni" :D
Köszi a rejtést

041042
art 2017.09.04 12:08 - Megtaláltam
Köszönöm

stmester 2017.09.04 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Szép kis tó van ott, tetszett.

13 2017.09.03 15:27 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

kellerla 2017.09.10 10:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

halaszkiraly 2017.09.13 14:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

vViktor 2017.09.13 21:08 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset." - Republic

Stark család 2017.09.16 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk! TFTC!

..
Tapsifüles 2017.09.23 17:50 - Megtaláltam
Megvan!
Nagyon szép hely, még sosem jártam itt.

Zazi és a Lányok 2017.09.26 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.94
Ez a hely tényleg strand volt? Mi inkább bowlingozni járunk ide :-)))

394AA082-9809-4B79-A67D-886122F10F8FA03E1A7A-3BAF-4D45-B76C-2420A30DF008
k&s 2017.09.22 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.36
szép kis park.

K-55 2017.09.29 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.20
Madarassy István ötvös-szobrász művész Szent Mihály arkangyal szobrának avatása kapcsán utaztunk Veszprémbe. Előtte látogattunk el ide, jó volt a város közepén megbújó, szépen gondozott "völgyben" sétálni.

DSC_0608DSC_0609
DSC_0612DSC_0614
laclac88 2017.09.30 17:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Skali&Margó 2017.10.01 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.05
OK!

G_Sanyi 2017.10.01 13:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést!

Csaba és Kati 2017.10.02 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.98
HEURÉKA!
Megtaláltuk, köszönjük.
Részletek és képek később. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Veszprém több pontját már bejártam de itt még nem voltam.
Tetszett a hely, de nehezen tudom elképzelni, hogy valaha itt strandfürdő volt.

GeoMelinda 2017.10.03 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.65
Kis délelőtti veszprémi bóklászás közben útba ejtve. Olyan szép hely, kár, hogy az erdő és a patak környéke ennyire szemetes. :((

Ignis9 2017.10.04 18:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

katica 2017.10.07 08:51 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Mikulás trágársága elüldözött 2017.10.08 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

csg69 2017.10.09 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.32
Megvan :)

dsnine 2017.10.10 16:52 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Rupi71 2017.10.15 16:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget!! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

menace 2017.10.21 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

luna89 2017.10.22 11:30 - Megtaláltam
Gyönyörű hely , köszönjük a rejtést :)

BBBBNET 2017.10.22 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

karcsi9641 2017.10.24 - Megtaláltam
Mai veszprémi túrám alső találata. Sajnos a nagy sár, és a viharos szél miatt nem tudtam igazán élvezni ezt a gyönyörű, idillikus helyet. A ládafedél egyik leszorítófüle hiányzik.
Köszönöm a rejtést!

Pogánypeti 2017.10.26 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Busszal érkeztem Halasról, és a zánkai buszig volt még éppen 40 percem, ami tökéletesen elég volt arra, hogy megkeressem ezt a ládát, és szétnézzek a rejtés környékén. Szerencsére a sár nem okozott gondot, a tavacska tetszett, a találat könnyű volt...
Köszi a rejtést! :)

Szabó família 2017.10.28 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

johnnycache 2017.10.28 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Köszönöm az élményt! :-)

Access Denied 2017.10.07 08:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

krisz33 2017.11.01 15:23 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

RékaésAdrián 2017.11.01 19:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.61
Esti kitérőt tettünk erre. Sajnos a láda akkor jelent meg, amikor már nem itt laktunk, így előbb nem sikerült keresni. A környezetet talán lehetne kicsit jobban rendezni. A hely ismerős, fűznek a régi szép emlékek... Köszönjük szépen.

N.Zs. 2017.11.01 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Szeretjük Veszprémet, de itt még nem jártunk. Ragyogó napsütéses időben kellemes séta volt a Völgykúti étterem felől.
Köszönjük.

Bakony 001Bakony 003
Bakony 006Bakony 010
Bakony 004Bakony 012
tádé 2017.11.01 12:58 - Megtaláltam
Nem jártunk itt eddig, köszönet, hogy megismerhettük. Tádé és Teodóra

 
Discover 2017.11.04 15:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.26
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC1117_DSC1118
_DSC1119_DSC1121
_DSC1122_DSC1123
becko 2017.11.04 09:49 - Megtaláltam
A közelben leparkoltam majd egy 15km-es városnéző túrán begyűjtöttem a város belterületi ládáit.

diego 2017.11.11 09:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kl 2017.11.11 13:12 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

paul 2017.11.11 15:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

joove 2017.10.29 17:03 - Megtaláltam
Kellemes hely.

Nemi91 2017.11.17 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Nitusz 2017.11.17 12:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Jevica és Gyuszi 2017.11.17 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Gubirobi 2017.11.18 15:15 - Megtaláltam
Társasjáték börzére jöttem el Gábor barátommal az étterembe és nem lehetett kihagyni ezt a pár méteren belüli ládikót. Az idő remek volt egy kis őszi sétához és beszélgetéshez az élet nagy dolgairól.
Köszönöm a lehetőséget!

griffs 2017.11.15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Balatonfelvidéki bringázás kezdő ládája volt ez a remek helyszín. Nem kellett csalódnom a Rejtő izlésében :) A ládaoldal is 'parádés' ismét. KÖSZI!!

kutfej.zo 2017.11.26 14:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Le Snoblè 2017.12.02 12:36 - Megtaláltam
Ok

pliptai 2017.12.02 19:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.44
Köszönet a rejtésért!

ictanebu 2017.12.04 16:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Enyhe havazás,szürkület, gyönyörű idő, élvezetes keresés, örömteli megtalálás!

IMG_20171204_163622 
ErdőCsöndje 2017.12.07 13:58 - Megtaláltam
Köszönöm!

bimbee87 2017.12.06 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
Köszönjük a rejtést!

mepetya 2017.12.20 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszi a rejtést!

sziooka 2017.12.24 - Megtaláltam
Ok

targonczas 2017.12.25 16:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Csurgoek 2017.12.25 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.85
Köszönjük a rejtést!

_1010238 
rakoskato 2017.12.28 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.19
Köszönettel.

emiGrant 2017.12.28 12:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.09
6/5. Sajnos nrm találtuk a ládát. Hajszál pontos volt a koordináta, egy nagyon nyilvánvaló rejtekkel, mellette bottal. Ez utóbbiból az is lehet, hogy valaki azzal a bottal tolta be és nem volt elég hosszú a karom. Mivel az utolsó 8-10 megtaláló semmi problémát nem jelentett, vagy mi voltunk bénák vagy pont az orrunk elől vitte el valaki. Szerencsére a pótjelszó teljesen rendben van, így tudtunk logolni. Köszi a rejtést!

-1-2
-3
paledina 2017.12.28 12:48 - Megtaláltam
-

Fazék 2017.12.29 13:53 - Megtaláltam
Meglepően szép hely, a lépcsőn lefelé a szemét és a rom kicsit elbizonytalanított minket, de nagyon hamar előnyére változik a környezet.
A láda a helyén, a fiam azonnal megtalálta, ... bár neki elég hosszú a karja.

IMG_9405IMG_9406
melinya 2017.12.30 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Netti és Tomi 2017.11.01 14:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Köszönjük a rejtést! Nagyon klassz hely.Jó kis séta volt a kutyussal!

befi 2017.12.31 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

sereszaki 2017.12.28 14:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Németbányai szilveszterezésünkre menet ládáztunk egy kicsit Veszprémben. Így ezt is megkerestük.
Egész klassz hely. :) Köszi a rejtést!

ndavid42 2017.12.28 14:47 - Megtaláltam
[:1079:] /sereszaki, ackcsaba
Szilveszterezésre igyekezvén útbaejtve némi veszprémi ládázás közben. Egyetem alatt laktam néhány évig Veszprémben, de nem is értem hogy nem jutottam el ide soha.

Hampi 2018.01.06 14:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk , köszönjük a rejtést! Hampi, Edy, Peti, Guba [Geoládák v2.1.4]

nrudi 2017.12.29 11:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

LIRENA 2018.01.07 11:59 - Megtaláltam
Kicsit messze találtunk parkolót, közelebb is lett volna, de kirándulni jöttünk vagy mi :) szép környék, kár, hogy el van hanyagolva. Köszi a rejtést!

navigaator 2018.01.11 - Megtaláltam
-

renke 2018.01.14 08:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.1.5]

znasz 2018.01.14 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Köszi a rejtést.

Hektor 2018.01.15 14:39 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.1.5]

xevaxx 2018.01.27 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést, ez volt az első ládánk amit megtaláltunk, ezzel kezdtük meg ezt a remek játékot! A köveket gondosan vissza tettük eltakarva a ládát a fa gyökerénél.

Hörcsög 2018.01.29 20:00 - Egyéb
Kicseréltem a törött füles ládát és ki is takarítottam!

halaszkiraly 2018.01.29 23:05 - Egyéb
Piros kereszt :) Kedves Hörcsög, köszönjük szépen a rejtés gondozását! Üdv: ládadoki ;)

Botos család 2018.01.27 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.44
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

Webber 2018.02.03 14:38 - Megtaláltam
Meglett. [Geoládák v2.2.2]

sambenedek 2018.02.04 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
OK

V_Gabor 2018.02.10 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.35
Majdnem itt tartottuk az esküvőnket, de végül egy másik helyre esett a választás. Kedves kis hely.

A láda nem volt eltakarva, kicsit jobban visszaraktam a rejtő köveket.

Köszönöm!
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

2018-02-10 13.54.18R2018-02-10 13.55.53R
2018-02-10 13.56.54R2018-02-10 14.01.17R
2018-02-10 14.03.31R 
antonia03 2018.02.18 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.78
Elég nagy sár volt, de meglett. Köszi

Endresz_család 2018.02.18 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.75
Megtaláltuk, köszi.

Kissé sáros volt. Nagyon gáz az a rengeteg szemét meg törött üveg a patak környékén. Ötven év eltemetett "emléke". Még egy aluminium egyforintost is találtam 1980-ból.

Ez persze nem von le semmit a cache értékéből. Köszi.

thera 2018.02.24 16:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

PetraSpanyi 2018.03.09 17:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.04
Megtaláltuk, köszönjük!

nbokan 2018.03.11 12:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.16
Hangulatos kis hely, tetszett, kösz a rejtést.

-1-2
-3-4
Attibati 2018.03.11 10:55 - Megtaláltam
Kerékpáros találat 82 km

Bittmann 2018.03.13 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.62
Köszönjük a lehetőséget!

bigmick 2018.03.15 10:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza
[g:hu 1.5.4b]

GCVOKU_20180315103634.jpg 
Antiemes 2018.03.15 17:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.18
Mar reg jartam erre. Koszi a rejtest!

IMG_20180315_165824-mod-small 
Ivellios 2018.03.16 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.1.5]

Hörcsög 2018.03.16 22:00 - Egyéb
Egy kedves kereső értesített, hogy a pótjelszó leesett a helyéről, ezt javítottam, visszaragasztottam.

kasap 2018.03.17 13:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2018.03.20 08:17 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok! Köszönöm a lehetőséget!

csattila87 2018.03.23 18:12 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

roko1821 2018.03.23 18:24 - Megtaláltam
köszi a rejtést :)

oldfox 2018.03.30 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!

Famágus 2018.03.30 11:37 - Megtaláltam
Nagyon klassz kis hely, Oldfoxxal köszönjük!!

DSC01317DSC01318
MoMaszter 2018.04.02 11:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.01
Először kicsit meglepődtünk a jelszón, aztán utánaolvastunk itthon!

Kösz, hogy megmutattad!

HUNJack15 & Hippi72 2018.04.07 09:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Párduc50 2018.04.10 12:52 - Megtaláltam
Kutyasimogatással egybekötött találat. Már voltam itt com-os ügyben, akkor is, most is tetszett.

meduza 2018.04.14 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

PAncsi 2018.04.15 15:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

SierraLima 2018.04.15 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

eazs 2018.04.08 10:14 - Megtaláltam
Köszönjük

zalajaro 2018.04.17 10:00 - Megtaláltam
Aki keres, az talál ! 🙂

Rubor 2018.04.20 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Céges oktatáson voltunk a Völgyikúti Házban, innen könnyen elérhető volt a láda. Köszönöm a rejtő segítségét!

james 2018.04.21 07:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

matyassyd 2018.04.28 17:54 - Megtaláltam
Sokan voltak a környéken ezért inkább a pótjelszót használtam. Köszönöm a rejtést!

Krisztián1988 2018.04.29 20:33 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.22
Meglett,köszönjük!

KJ & GM 2018.04.30 09:45 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J11_6193J11_6189
J11_6190 
zsbodor 2018.04.30 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.37
Köszönöm!

BiaTom 2018.05.01 11:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

Secc 2018.05.01 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.67
Köszi!

Henya 2018.05.05 11:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Vándor-ló 2018.05.12 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.33
Köszönöm a lehetőséget

SirLes 2018.05.19 15:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Chubby 2018.05.20 14:36 - Megtaláltam
Erre bóklászva ezt is sikerült előkotorni. :) [g:hu 1.5.4]

BookWorm 2018.05.21 10:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.27
Bár a GPS félrevitt kicsit, a leírás alapján megtaláltam.
A tavacska partján 8-10 fiatal piknikezett.
Egy zajkeltő eszközzel technot bömböltettek, elnyomva a madárcsicsergést. :-(
Nem maradtunk sokáig!

Zerind HUN 2018.05.26 15:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.11
Amíg Ajtonynak ma késő délelőtt és kora délután elfoglaltsága volt Veszprémben, addig én járkáltam a városban, műemlékeket fényképeztem, .com-os ládákat kerestem, majd délután közösen eljöttünk megtalálni ezt a ládát is. Én nem ismertem ezt a helyet, de valószínűleg érdekesebb lett volna, ha öregebb lennék és régebben is ismertem volna. Egyébként éppen egy esküvős csoport volt a völgyben, de nem a rejtés környékén, így azt nem zavarták. Nekem az is érdekes volt, hogy milyen furcsa, gömb alakú, nagy szamócát láttunk a patak völgyében. A mi zselici erdeinkben nem ez a fajta szamóca terem.

Ajtony 2018.05.26 15:41 - Megtaláltam
Nagyon jó ötlet volt ebbe az eldugott völgybe rejteni, mert ezt a részt még a törzsökös veszprémiek közül se ismeri mindenki, pedig a város belsejében van. Én ismertem valaha, de most újra fel kellett fedezni, annyira megváltozott, a strand is eltűnt. Egyébként a friss forrásvízzel töltött strand akkoriban (a 1960-as évek legelején) félelmetesen hideg vízéről örökre emlékezetes maradt számomra (brrrr!), már akkor se szerettem a hideget. Köszönet a rejtésért! Egyébként érettségi találkozón voltunk, rá kellett döbbennem, hogy a többiek fölött mennyire eljárt az idő... szerencsére fölöttem nem :-)

CsKaroly 2018.05.27 12:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

carmin 2018.05.27 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Nagyon jó hely! Sokszor voltam már Veszprémben, de ezt a részt a láda nélkül sosem fedeztem volna fel. Köszönjük a rejtést.

DSC02452DSC02454
DSC02456DSC02462
Butchman 2018.06.02 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Mr Zerge 2018.06.02 12:15 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

A Kopácsi utca felől jártuk végig a völgyet. Szerencsére hétvégén ingyenes a parkolás Veszprémben. Tetszett a kis eldugott helyszín, egy nyugalmas színfolt a nyüzsgő városban.

macikupac 2018.06.10 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.49
Bakonyi csipegetés 2.

Miután egy jó nagyot sétáltunk a Séd-menti sziklák tetején és hazavittük (többek között ennek a ládának is) a rejtőjét, elugrottam ezért a ládáért. A völgy elég nyugisnak tűnt és bizonyára máskor is az. Talán amíg strand volt, gyakran verte fel a ricsaj forró nyári napokon, de most ilyen nem fenyegetett. A doboz kis kereséssel lett meg, mert én a patak másik oldalán kerestem, mint ahol volt. Mondjuk, nekem ott volt logikus, de tévedtem. Macó medvém járt velem itt.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
Hooch-Csi&Vi 2018.06.14 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

ocsike78 2018.06.14 17:14 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a lehetőséget. :) [Kesser 2.2.5]

eltájoló 2018.06.10 10:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.05
Tetszett nagyon a helyszín. A láda rendben meglett. Kerestem a pótjelszót is a korláton, de nem találtam. A szamócának látszó bogyót megkóstoltam, de nem volt szamóca-íze. Remélem nem dilibogyó volt. Köszi a rejtést.

StellaDeFrász 2018.06.17 12:36 - Megtaláltam
Frászosítva! 🤡 Köszönöm a rejtést. [Geoládák v2.2.4]

BPeterDV 2017.11.26 15:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Beene 2018.06.17 19:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Szikra13 2018.07.01 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.54
Veszprémben élünk régóta, de ezt a helyet nem ismertük. Kisgyerekeknek nagyon tetszett a patak és a tó a belvárosban. Nagyon szép kirándulóhely, még biztosan visszajövünk gyakran. A hídnál a pót jelszót nem találtam, de a ládát kis keresgélés után megtaláltuk. Köszönjük!!

petrot81 2018.07.06 18:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.27
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) Állatkertezés utáni családi kincsvadászat. Nagyon szép hely lenne, kár, hogy rengeteg a szemét (még a tavacskában is...) [Geoládák v2.2.4]

 
divi 2018.07.04 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

krypton 2018.07.04 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

waneqr 2018.07.09 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.03
Köszönjük a lehetőséget!

aknitram 2018.07.12 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.5.4]

kingajani 2018.07.12 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

csomaiattila 2018.07.14 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.30
Megtaláltam, köszi a lehetőséget. A láda rendben van.

bokorg 2018.07.15 10:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Bzsvsz+Manó 2018.07.15 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.93
Megvan köszi. Nagyon szép helyen van.

Fancsi08 2018.07.17 10:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Köszönöm a rejtést!

IMG_20180717_103305 
szabi16 2018.07.19 12:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 2.86
Köszi!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu