geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
4143. Ariadne fonala (GCARIA)
23 (1-20) > >>
A Legény-barlang
A Legény-barlang
Délutáni nap hosszan besüt
Délutáni nap hosszan besüt

Bivakolásra ideális
Bivakolásra ideális
Eső után pár nappal beázik
Eső után pár nappal beázik
A barlang légkondija
A barlang légkondija
Nyáron kellemesen hűvös
Nyáron kellemesen hűvös
Kilátás a Strázsák felé
Kilátás a Strázsák felé
A Legény-barlang és egy helyi madárfaj :) (aki, igazából, ahogy utólag kiderült: Gyros kessertárs:)
A Legény-barlang és egy helyi madárfaj :) (aki, igazából, ahogy utólag kiderült: Gyros kessertárs:)
A nap már lemenőben...
A nap már lemenőben...
Naplementében
Naplementében
A Leány-barlang
A Leány-barlang
A bejárat
A bejárat

Szűkösebb, mint a tesója
Szűkösebb, mint a tesója
A barlang belseje
A barlang belseje
A belső teremben
A belső teremben

Lejárat a pokolba...
Lejárat a pokolba...
Izgalmas mészkőformák
Izgalmas mészkőformák

23 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 47° 41,951'
Hosszúság E 18° 50,592'
Magasság: 433 m
Megye/ország: Komárom-Esztergom
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2016.03.31 18:53
Megjelenés időpontja: 2016.04.01 15:10
Utolsó lényeges változás: 2016.04.01 15:10
Utolsó változás: 2018.03.12 07:38
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: skiccpausz
Felhasználó: skiccpausz
Nehézség / Terep: 2.0 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 1100 m
Megtalálások száma: 303, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.5 megtalálás hetente


A nem hagyományos "láda" az információs táblához közel, pár méterre az úttól, egy korhadt bükkfa-csonk hatalmas odvában várja megtalálóit. Kérlek körültekintően loggoljatok, nehogy valaki meglesse a rejteket!
Kütyüszerű ajándék működése

Nedves időben felfelé, ill. lefelé kissé csúszós! Én szóltam:)A ládába TravelBug NEM helyezhető.


Megközelítés

Klastrompusztán itt parkolhattok le:  N 47° 42,081' E 18° 50,091' [GCARIA+Parkoló] A parkolótól dél fele induljatok az országos Kék sáv kék jelzésen, kevesebb, mint 200 méter után keleti irányba, a hegy fele térjetek le a piros barlang Piros barlang jelzésre.  N 47° 42,006' E 18° 50,104' [GCARIA+Letérés] Ez az út egy kereszteződésig visz el, ahol a kettéváló gyalogösvényből a jobbra tartót, a sziklák alattit válasszátok. Igen meredeken, kőzúzalékon, egy juhar-csoport gyökerei között kapaszkodjatok fel a dachsteini mészkő alkotta szirtek falában ásító Legény-barlang szájához.

Sötét Izgalmas Barlangok! FejLÁMPA vagy szentjánosbogár ajánlott a barlang bejárásához!

Ariadne-barlangrendszer

A Pilis hegység névadó csúcsának 756 méter magas tömbje a Dunazug-hegyvidék legkiemelkedőbb pontja. Ennek északnyugati, meredek oldalában található a függőleges sziklafalakkal, magasra törő sziklabordákkal tagolt Csévi-szirtek. Itt található az Ariadne-barlangrendszer, mely Magyarország harmadik leghosszabb (15 100 méter) és negyedik legnagyobb vertikális (204 méter) kiterjedésű barlangja.
A Csévi-szirtek hat barlangjának (Leány-barlang, Legény-barlang, Ariadne-barlang, Rejtekút-barlang, Vacska-barlang és a Kőoszlopos-barlang) fokozatos összekötésével jött létre. Összesen 7 bejárata van.  N 47° 41,897' E 18° 50,643' [GCARIA+LEZÁRVA Vacska-barlang]
Ami a lezárt ajtókon túl van...

Ezek közül a Legény- és a Leány-barlang érhető el turistaúton, bejárati csarnokuk bárki számára megtekinthető, ezért ezek túránk célpontjai.

A Csévi-szirtek területe fokozottan védett és ezért a kijelölt turistautakról letérni csak engedéllyel szabad.

Legény- és Leány-barlang

A Legény-barlang bejáratánál őrködő kőris mellől szép kilátás nyílik a Kétágú-hegy, a Strázsa-hegyek, Kesztölc, a dorogi medence és a távoli Gete-hegy irányába, sőt egy kis párkányról még a Gerecse is feltűnik.  N 47° 41,964' E 18° 50,655' [GCARIA+Legény-barlang]
A környező falvak szlovák lakossága által Klapec-barlangnak (klapec=legény, fiúgyermek) is nevezett Legény-barlang hatalmas - 7 m magas, 4 m széles - bejárata tágas előcsarnokba vezet, a barlang belső járataiba azonban csak egy szűk nyíláson át lehet bejutni (ami le van zárva!).
A labirintusszerű, szétágazó járatok cseppköves termekbe és mély aknákhoz vezetnek. Ez utóbbiak közül legmélyebb a Sárlyuk (45 m), ahonnan külső segítség nélkül még kötélen sem lehet kijutni. A barlang egyes részeiben a kőzeten átszivárgó víz vasas szennyeződése vörösre színezte a cseppköveket (Vörös-terem).

A Legény-barlang közelében, északi irányban kb. 50 m-re található a Leány-barlang tágas nyílása.  N 47° 42,001' E 18° 50,665' [GCARIA+Leány-barlang] Az előcsarnokból a barlang belső részeibe egy szűk hasadékon át lehet bejutni (szintén lezárva!). A labirintusos folyosók által összekötött kisebb-nagyobb termek falán cseppkő- és kristályképződmények díszlenek. A barlangrendszer többnyire sáros, alsó járataiba csak kötél segítségével (6 m-es cseppkőfal) lehet leereszkedni.

A barlangokat "testvérbarlangként" szokták emlegetni, nemcsak közelségük, hanem kialakulásuk azonos jellege miatt. Mindkettő a feltörő hévizek kőzetoldó tevékenysége során jött létre.
A Legény-barlang az újkőkor emberének telephelye volt, e korból származó feketecserép-töredékek kerültek elő. A római korban és a népvándorlás idején a környék lakosságának nyújtott viszonylag jól védhető menedéket. A Leány-barlangból egy római kori fésű, valamint hun és magyar kardok mellett a középkorból származó hamispénzverő eszközök és pénzérmék kerültek elő (érdekes, hogy mennyire sok barlang látott el hasonló funkciókat:).

Kialakulása

Termálkarsztos eredetű, a feláramló karsztvíz hatására vízalatti oldódással, keveredési korrózióval keletkezett a járatok zöme, amikor a Pilis hegynek ez a része még nem emelkedett ki környezetéből. Később a hegység kiemelkedése miatt a karsztvízszint egyre mélyebbre került, így a meglévő barlangjáratok fokozatosan szárazra kerültek, az újabb járatok keletkezése pedig mélyebbre tevődött. Lefelé haladva tehát egyre fiatalabb barlangszakaszokkal találkozunk, a járatok jellege is ennek megfelelően változik. A járatok zömében jelentős mennyiségű cseppkő képződött, amely akár teljesen el is zárta az összeköttetéseket.

Kutatástörténete és érdekes kutatási módszerek

A barlangrendszer 2010. december 12-én jött létre a Vacska-Rejtekút-barlangrendszer és a Leány-Legény-Ariadne-barlangrendszer összekötésével, ekkor a hossza 11 700 méter volt. Azóta a Legény-barlangban történt jelentős továbbjutás 2011 márciusában, amikor a denevérek "útmutatását" követve több mint egy kilométer, képződményben gazdag járatot sikerült feltárni. Az új rész neve a Denevér-ág lett, ezzel a barlang hossza meghaladta a 13 km-t. Azóta kisebb (100 méteres nagyságrendű) feltárások történtek a Leány-barlang régi részén is, illetve a Vacska-barlang belső szakaszain, így 2013 év végére a barlangrendszer hossza elérte a 14 kilométert.

A Csévi-szirtek barlangjai között a kapcsolatot úttörő módon lég-nyomjelzéses vizsgálattal mutatták ki. Ennek keretében inert, ártalmatlan jelzőgázt eresztettek be nyáron az Ajándék-barlangba, a feltételezett rendszer legmagasabban nyíló barlangjába, majd mintákat vettek a többi, alacsonyabban fekvő bejáraton kiáramló huzatból. Sikerült is kimutatni a gázt először az Indikációs-barlangban, majd a Leány-barlangban is.

Új barlangrészek feltárását célozták a geoelektromos mérések (ellenállás mérések). A sokpontos ellenállásmérés eredményeként megkapjuk a mérővonal alatti szelvény fajlagos ellenállás-térképét, amelyből egyenes következtetést lehet levonni a légteres járatok elhelyezkedésére, hiszen a levegő ellenállása végtelen, a kőzeté pedig valamilyen véges érték. A mérésekkel két helyen is sikerült jelentős méretű ismeretlen járatokat kimutatni, ám ezek feltárása és ezzel a mérések gyakorlati bizonyítása még nem történt meg. Biztató eredmény azonban, hogy a már megismert barlangjáratok feletti mérések azok helyét pontosan kimutatták.

A Vacska-barlang feltárása során figyelték meg a barlangkutatók, hogy az ismeretlen járatokba továbbvezető szűk részeken jellegzetes barna bevonat található. Ezt a denevérek okozzák, de még nem derült ki, hogy tudatosan kijelölik, vagy spontán alakul ki a közlekedésük során. A kutatók megfigyelései alapján a mészkővel reagáló vizeletük okozhatja. Azóta a denevér kijelölésnek elnevezett jelenség - a huzat mellett - a feltáró kutatás fontos útmutatását adja. Kiderült, hogy a Csévi-szirtek barlangjaiban ezek az útvonalak, nem csak a szűk helyeken, hanem teljes hosszban ki vannak jelölve, így vezérfonalként vezetik be a barlangkutatókat az új járatokba, még az olyan helyeken is, ahol egyéb jel nem utal a barlang folytatására. Az Ariadne-barlangrendszerben már több kilométer felfedezés köszönhető ennek a megfigyelésnek, de 2013-ban a Szopláki-ördöglyukban és a Csodabogyós-barlangban is a denevér kijelölésnek köszönhetően történtek jelentős feltárások.
 N 47° 41,929' E 18° 50,624' [GCARIA+Lezárt bejárat]

Egyéb infók

Ariadne fotógaléria
A pilisi barlangok kialakulása
Ariadne barlangjai-20 év a Pilis mélyén - VIDEO
Ariadne fonala
Ariadne-barlangrendszer - adatok
Elképesztő méretű barlangrendszer rejtőzik a Pilis mélyén
Ariadne-barlangrendszer - Wiki
Csévi-szirtek az Ariadne-barlangrendszer poligonjával
A Csévi-szirtek - Wiki
Pilisjárók a barlangoknál
A PILISI CSÉVI-SZIRTEK ALATT - TURISTA MAGAZIN CIKK
ÉLMÉNYTÚRA A CSÉVI-SZIRTEK KÖRÜL - TURISTA MAGAZIN CIKK
A PILISI CSÉVI-SZIRTEK ALATT - TURISTA MAGAZIN CIKK

Ládatörténet

2016.03.31
A láda kikerül.
(a láda megjelenésére két mozgó is érkezett a barlangokhoz: GCSPIR és GCFENT :D)
skiccpauszA GCKlas egykori megszűnt etapja éledt újra:
katt

Flag Counter
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (138 db): környezet: 4.74 rejtés: 4.75 web: 4.78 átlag: 4.76

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 + szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Simid 2020.02.16 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

nyogam 2020.02.16 08:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk, jó rejtés! Köszönjük

petrot81 2020.02.15 15:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) 10. találat a 14 ládát érintő, 24 km-re tervezett, majd végül 32 km-re duzzadó túra során. Nem örültem az újabb hegymenetnek, de végül nem volt olyan vészes. Bár a térdem itt már eléggé fájt, a Legény-barlangba azért még felmentem. Nagyon szép hely, remélem még visszatérek ide kipihentebb állapotban. Köszi, hogy megmutattad! [Geoládák v3.4.0_dev]

A tervA kivitelezés
Stimm 2020.02.13 14:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.85
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nosztalgiáztam egy kicsit. A 80-as években jártam erre, akkor a barlangba is másztunk egy kicsit. [Geoládák v3.3.2]

vtamas010 2020.01.26 20:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.43
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon ötletes "láda". :) [Geoládák v3.2.2]

erdei csiperke 2020.01.25 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Ok

tixem 2020.01.19 11:26 - Megtaláltam
OKT közben. Hatalmas rejtés :D [Geoládák v3.2.2]

Povi 2020.01.11 10:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Menő a láda! :-)

levcsesz 2020.01.04 11:36 - Megtaláltam
Köszönjük!

GeoEvike 2019.12.30 16:13 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.4]

segoy 2019.12.30 12:50 - Megtaláltam
!

vViktor 2019.12.28 13:25 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset" - Republic

szomi 2019.12.27 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

neogeo 2019.12.27 14:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.77
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Cs.Csongor 2019.12.01 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

EmesESE 2019.11.17 13:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.33
Megtaláltuk. 🙂⛰️
A mai nap kellemes őszi időben a Pilis nyugati oldalának Klastrompuszta középponttal kiindult tisztogatással telt el.
4 pontot kerestünk fel a következő sorrendben: GCKLPU, GCKlas, GCARIA, GCPV08 gyalogoltunk 10,8 km és 102 emeletet másztunk meg.
A GPS egy kicsit ugrált a környéken, több tuskót megnéztünk, majd a bükkfa csonkba megtaláltuk a nem éppen jellegzetes "dobozt".
A barlangokba most nem néztünk be, a tájékoztató táblán azt olvastuk le vannak zárva. De részletesebben megnézve az előterébe be lehetett volna menni. 👿 Majd legközelebb.
Köszönjük a lehetőséget! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

kbgy 2019.11.16 12:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

hubull 2019.11.09 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Simikirándul 2019.11.01 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

aranyid 2019.10.26 15:39 - Megtaláltam
Mókás a doboz! Szép helyen van! MEG TALÁLTUK! [Geoládák v2.2.5]

Zimanyek 2019.10.26 11:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

ÁG-Team 2019.10.13 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mraich 2019.09.21 13:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Szomolya 2019.08.26 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.39
Kesztölcről induló, 10 km hosszú, körtúránk 2. ládája.

Hááát nem volt nedves, de a barlangból visszafelé tényleg nagyon csúszott. A ládáig nincsen baj, addig sima ügy.

bodin 2019.08.24 10:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.00
Köszönöm. Gyönyörű környék.

Gyenenczyek 2019.08.17 10:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.76
Könnyű nyári túra keretében kerestük fel a helyet. A barlangokhoz nagyon meredek út vezet fel, mindenki vigyázzon magára!
Köszönjük a rejtést!

pistrix 2019.08.11 15:45 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

erikstar 2019.08.03 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

zsenya1 2019.07.27 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.04
Olgim névnapi túrájának befejezéseként megkerestük a ládát is.

Faragoz001 2019.07.07 11:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
TFTC!

szaszkievics 2019.06.29 07:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Kesztölc - Klastrompusztától induló 20 km-es körtúrát tettünk, érintve az Ariadne-barlangrendszert, Simon halálát, Vaskapu völgyet, Fekete-követ és a nap fénypontját, Pajkaszeget! :)
Ezután indultunk útnak Klastrompuszta felé, hogy célba vegyük még a szirteket és egy finom délutáni ebéddel zárjuk a túrát a Tölgyfa-büfénél!

* A rejtés gyorsan meglett, a láda ötletes és találó is :)
Megnéztük, megmásztuk mind a két barlangot, nagyon tetszettek! Az legény barlangnál szép kilátás is fogadott minket, a leány barlangnál pedig izgalmas volt a barlang bejárata, termek, kivezető nyílás :) Szuper élmény volt! Köszi!

IMG_20190629_075013[1]IMG_20190629_075102[1]
IMG_20190629_075127[1]IMG_20190629_075235[1]
IMG_20190629_075647[1]IMG_20190629_080908[1]
IMG_20190629_081217[1] 
HRita 2019.06.29 07:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Drucki 2019.06.26 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
A hőségriadó ellenére indultunk neki a láda vadaszatának Piliscsévről. Nem bántuk meg! Útközben hűsitettük magunkat egy borospincében, majd a láda meglelése után a Legénybarlangban. Jobb volt, mint otthon ülni a szobában.

Panka kirándul 2019.06.10 17:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon ötletes! [Geoládák v2.2.5]

vgaabor 2019.06.10 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Tathalas 2019.06.10 09:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést :)

Rilers 2019.06.09 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Páratlanpáros 2019.05.18 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

MikiAnita 2019.05.18 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Környékbeliként már régóta szerettem volna megtalálni. Most végre erre jártunk fiammal, Pilismarót-Piliscsév túra keretében megálltunk itt is. Fel is mentünk mindkét barlangba. Köszi és üdv,
MikiAnita, Barna és Suba

lovasvadasz 2019.05.18 10:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Piliscsabai ötvenesek keretén belül levadászva! :)
A táj gyönyörű volt, a túra pedig fárasztó, azóta sem tértünk magunkhoz. Ennek ellenére a következő már be van tervezve.
Köszönjük a rejtést!
Z&M

housefly 2019.05.18 08:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

james 2019.05.11 11:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

bigmick 2019.05.02 11:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
Bigmick, Iza [g:hu 1.6.3a]
Klastrompusztai 3 ládás körút második állomása.
Gyönyörű zöld az erdő, illatoznak a virágok, élvezet volt sétálni (mondjuk felfelé nem annyira...)

GCARIA_2019052112749.jpg 
Koszt Andi 2019.05.01 23:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ChefBogi 2019.05.01 14:19 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v2.2.5]

mila 2019.04.28 12:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

BékaBütyök 2019.04.28 12:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

kutyi 2019.04.28 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
"Pilisi kilátások" program keretében jártunk erre.
Kicsit borongós az idő, de az esőt megúsztuk.
Szép hely, köszönjük!
Kutyi, Tücsök, Bütyök, Béka, Csilla és barátaink.

IMG_2919IMG_2932
IMG_2939IMG_2946
IMG_2954IMG_2960
pálesz88 2019.04.28 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

spanyesz 2019.04.22 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 3.38
Pilisi Nonow-nap keretében, kessertárs nonow22

Andris + Edi 2019.04.20 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Évekkel ezelőtt már megpróbáltam eljutni ide Pilisszentkereszt irányából, de GPS híján sikerült elkerülnünk a barlangokat. Most GPS-szel visszatértünk és ámultunk :) Köszönjük a rejtést :)

A csapat 
Jesper Olsen 2019.04.20 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.53
Remek hely, ahol - eddig - még nem jártam. Kicsit izgalmas volt a lejövetel, jutalmul ott fogyasztottuk el szendvicseinket és utána kerestük meg a - valóban rendhagyó, de nagyon tetszős - "ládát". Köszönjük a rejtést! GPS-nélküli ládavadászok: Gábor és Csaba

ZoliQua 2019.04.06 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]
track

IMG_20190406_155644 
lion 2019.03.31 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

GBoys 2019.03.30 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést!

penniwit 2019.03.24 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Ivellios 2019.03.09 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Manna&Peti 2019.03.02 14:15 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! :-)

Dester 2019.03.02 14:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Így kell valamit jó helyre, de könnyen megtalálhatóan elrejteni. Arról nem is beszélve, hogy mennyire jó a konténer :) Csak az egyik barlanghoz másztunk fel, de megérte. :) Köszönjük a rejtést!

2019-03-02 14.01.072019-03-02 14.01.50
Laminsio 2019.02.24 12:12 - Megtaláltam
köszi

syaky 2019.02.23 14:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.61
Megvan.
A környezet igen tetszetős. Van bőven mit nézni. Mindenképp érdemes ide eljönni és meglátogatni a barlangokat.

joove 2019.02.17 15:09 - Megtaláltam
Itt volt egy barlangász, úgyhogy lemehettünk a Leány barlangba. Remek hely. Köszönjük a rejtést.

Planetphotobook 2019.02.17 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Burszki Mariann 2019.02.10 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Ötletes láda! [Geoládák v2.2.5]

kitkat0123 2019.02.03 22:47 - Megtaláltam
Mivel a hétvégére tervezett tátrai túrám elmaradt, tettem egy kört a Pilis körül Piliscsévről indulva. Piliscsév - Klastrompuszta - Simon - halála - Vaskapu-völgy - Trézsi-forrás - Pilis-keresztje - Csévi-barlang - Piliscsév útvonalat jártam be a hol nekieredő, hol alábbhagyó téli esőben. Az erdőben alig találkoztam másokkal, azonban három brit lányt a Simon-halála környékén útba kellett igazítanom, foglamuk sem volt, merre járhatnak. Szinte az összes ládaheyszí ismerős volt korábbi túrákról, de a ládakeresés eddig mindig elmaradt, így most nagy örömmel pótoltam.

2/8 A csöpörgő esőben kicsit bénáztam, mire meglett a rejtekadó fa. Feldobta a napomat ez a jópofa rejtés, nagyon nem vártam ilyet az erdőben. Köszi a rejtést!

Kámán_Gergely 2018.12.29 12:05 - Megtaláltam
Timi-túra alkalmával levadászva. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kozobp 2018.12.22 09:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szapi 2018.11.04 12:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bjoco1977 2018.10.27 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

stikli08 2018.10.15 15:13 - Megtaláltam
Megtaláltam Győző barátommal bringázás közben. köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

ghabbi 2018.10.14 13:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

szikizso 2018.10.06 14:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.68
Megtaláltam. Fürkészéseim során ez volt a 481. láda [g:hu 1.5.4]

Szőkekapitány 2018.10.06 12:49 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

PetyCamino 2018.10.02 10:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.77
No 60.

beuuu 2018.09.30 14:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
a "láda" nagyon tetszett :) könnyen meg is lett, tökéletes!
TFTC

nonow22 2018.09.30 10:27 - Megtaláltam
Log kesobb

Bigi 2018.09.20 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Köszi a rejtést!

Szöszke15 2018.09.18 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

cofe 2018.09.16 16:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

szalaij 2018.09.07 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2018.09.01 16:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.06
+

/Quatermain/ [g:hu 1.5.4]

afarago 2018.08.31 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

MarciMilánBálint 2018.08.25 14:25 - Megtaláltam
Ezért már egy nagyobb kitérőt kellett tennem a kékről. Nagyon tetszett ez a nem hagyományos láda, köszönöm a rejtést!

Csuhás 2018.08.25 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.42
Szokásos hétvégi rövid túra során. A barlangnál összefutottunk Ákoskával, aki a magyar barlangászat egyik igazán érdekes figurája. Köszi a rejtést, és az érdekes ládikát!

Riki, Janka, Csuhás, Vándor, Vackor

IMGP6706IMGP6719
IMGP6723 
tiktak 2018.07.27 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Pilis50 2018.06.30 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
A barlangig nem jutottam el.

20180630_11541920180630_121404
nagyutazo 2018.06.24 11:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Megtaláltuk, köszönjük. A láda nagyon ötletes.

Zsákos Bilbó 2018.06.20 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.53
Ötletes a láda, köszi a rejtést! :)

Tünde&Attila 2018.06.17 07:30 - Megtaláltam
Szellemes rejtek, tetszett!!

zoo_lee 2018.05.26 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Edittel közösen. Hágó kupa közben.

Mo-Hó 2018.05.25 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.98
Esőben nem néztünk körül...
Köszönjük a rejtést!

Paplacs 2018.05.20 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Találtam már kávéfőzőt, szódás szifont, mint ládát, ez újdonság volt, nagyon tetszett! Köszönjük a rejtést!

vakond87 2018.05.18 19:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.12
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

mura 2018.05.06 12:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Köszönöm a rejtést!

MikiCache 2018.05.05 11:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Nem lehet egy utolsó dolog ebben a barlangrendszerben "mászkálni".
Egy nagyon kedves és érdeklődő családnak mutattuk be a geocachinget.
Miki és Anikó

IMG_20180505_113916IMG_20180505_114221
IMG_20180505_123945IMG_20180505_131451
Co-Fi 2018.05.01 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

apacs 2018.04.29 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

vaterlo 2018.04.29 12:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
OKT közben, egy kis kitérővel. Köszi a rejtést.

OsiOsi 2018.04.14 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.18
Névnapi találat. A geoláda nagyon bejött.

Timi&Szabi 2018.04.14 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Megtaláltam!

Vincenzo65 2018.03.24 13:49 - Megtaláltam
Könnyű találat! Barlangokat már egyszer körbejártam, így most sietősebben csak a ládára koncentráltam.

szucsbea 2018.03.15 11:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! KBT [Geoládák v2.2.2]

ellfelek 2018.03.13 11:00 - Megtaláltam
Szeretem a barlangokat. Itt meg mindjárt van több is, amit érdemes megnézni... Egy picit kedvet is kaptam a bivakoláshoz... :)
Köszi a rejtést!

IMG_20180313_140442IMG_20180313_140933
IMG_20180313_143529IMG_20180313_143611
snowdrop 2018.03.13 11:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést :-)

ErdőCsöndje 2018.02.18 13:03 - Megtaláltam
Köszönöm!

Furtyka 2018.02.14 16:45 - Megtaláltam
Koszonom a rejtest! :)

Dr.Lada 2018.02.11 08:34 - Megtaláltam
Elkövetve :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kbandi 2018.02.07 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

KP1965 2018.02.01 15:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
33,8 km-es gyaloglás alatt kilenc találat, ez volt a nyolcadik. Az egész nap folyamán a barlangokhoz vezető úton volt először nagy sár az úton. Meglepődtem, mert nem tudtam, hogy itt van az ország harmadik leghosszabb barlangrendszere. Tetszett az egyedi "láda".

Nars 2018.01.07 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Nagyon nagy sárban kirándult, de megérte.

n.abacs 2018.01.07 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk, cseles rejtés, ötletes "láda"!
Köszönjük!

stmester 2018.01.06 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Ha lehetne ötösnél többet adni a rejtésre, akkor megtenném.

IMG_20180106_104124IMG_20180106_104232
U-111 2017.12.30 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Köszönöm szépen a lehetőséget, szép volt, első keresett ládám! És jó hideg...

morph 2017.12.30 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Lee52001 2017.12.10 12:45 - Megtaláltam
Köszi!

sirgalahad 2017.11.24 09:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.53
Fonalat nyújt Ariad néne
Meg is kérdi: Na fiam, kéne?
Persze - mondom - hisz e nélkül
Megmurdelek itt bent végül

lelcache 2017.11.24 09:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2017.11.05 11:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.46
Az Ariadné fonala nem adja könnyen magát. Két hete a Cuha-völgyben az ugyanilyen nevű via ferrata mászásához nem maradt már elég erőnk (csak a ládáig küzdöttem fel magam), tegnap pedig már csak pár száz méterre voltunk amikor ránk sötétedett, így a sötétben pontvadászkodás helyett inkább ma ismét ideautóztunk 40 km távolságból.
Érdekes ez a barlangdömping. Nagyon hangulatos, lakályos a Legény-barlang bejárata. A fel-lejutás tényleg csúszós, még most, száraz időben is.
A ládaoldal nagyon sok érdekes információt tartalmaz és további jó linkeket kínál, élmény volt olvasni. Kiváló munka. (A Vörös-terem link nem működik.)
A rejtés poénos, de nem értem, miért került ilyen messze a barlangoktól, amikor, úgy tűnt, sok jó hely akad még a barlang szájához közelebb is.

IMG_7709 
Péter60 2017.11.05 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.45
Klassz hely, poénos rejtés, ami lehetne nyugodtan közelebb is a barlanghoz.
Szuper munka a ládaoldal!

lacc 2017.11.04 10:35 - Megtaláltam
Ildi és Laci

kivancsifancsi 2017.11.01 14:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
. [wapon beküldött szöveg]

Klastrompusztáról indultunk, lementünk az Eszperantó forráshoz, majd onnan másztunk vissza a barlangokhoz. A láda könnyen meglett. Nagyon stílusos rejtés, illik a helyhez :) Innen felmásztunk a Leány-barlanghoz. Meglepetésünkre a barlang nyitva volt, éppen barlangászok dolgoztak a járat tisztításán, járhatóbbá tételén. Megengedték, hogy bemenjünk és segítségükkel kicsit beljebb is merészkedhettünk. Remek élmény volt. Köszönjük.

diego 2017.10.28 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Antiemes 2017.10.23 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
A (tobbek kozt) ladakereso turank elso talalata. Nagyon szep ez a kornyek es a lada is nagyon tetszett. A leiras alapjan nagyon gyorsan megtalaltuk a rejtekado fat.

ÁFÉSZ 2017.10.21 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.21
Nagyon sokan jártunk erre a hosszú hétvégén. Gáborékkal jöttünk el.

Wilka74 2017.10.21 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Fantasztikus hely, egészen elképesztő módon két komplett osztály kirándult a környéken, de távozásukkal elcsendesedett az erdő. Köszönjük a rejtést, szép helyekre kalauzoltál minket, mint mindig.

b_pisti_62 2017.10.18 12:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Túra Dobogókőtől Piliscsabáig. Csodálatos az őszi erdő.

20171018_130950 
Evila 2017.10.15 15:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk Danival. Köszönjük a rejtést!

zoltan0608 2017.10.15 14:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.74
Köszönöm a rejtést.

Mary&Advent 2017.10.15 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Labint 2017.10.14 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

zseni.lionel 2017.10.08 14:40 - Megtaláltam
Nagyon ötletes a rejtés, köszönjük szépen! :)

peti04 2017.10.06 11:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Megtaláltuk!
Köszönjük a lehetőséget.

zalajaro 2017.10.04 12:30 - Megtaláltam
Aki keres, az talál ! :)

soroseger 2017.10.01 14:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
köszönjük a rejtést

GyZsTeam 2017.10.01 14:52 - Megtaláltam
Nagy forgalom volt a barlangoknál. A láda rejtek közelében többen is voltak, ezért kicsit várni kellett míg szabaddá vált a terep. Köszönjük!

HER_2387_tnHER_2392_tn
HER_2397_tnHER_2399_tn
Telkess 2017.10.01 12:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Ez is előkerült, köszönet a rejtésért.

20171001_114909 - másolat - 20171001_114626
20171001_11452820171001_122642
dimi3 2017.09.30 14:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget. 8/5

emiGrant 2017.09.10 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
5/5. A mai 14km és 700m szint után mire ehhez a ládához értünk, egy kicsit fáradtak voltunk. A GCBOK felől a zöld sávon jöttünk, ami sokkal kellemesebb volt, mintha A Pilis tetején az úton caplattunk volna és útközben nemcsak szép virágokat, fákat és madarakat láttunk/hallottunk, hanem még egy siklóernyőst is. Ki tudja, ez is esetleg Gyros kessertárs volt. A láda környékén két emberrel is találkoztunk, az egyik egy fiatal nő volt, aki a barlangokban tudományos munkát végzett, a másik egy nagyon barátságos kiránduló volt aki végül segített is nekem felmászni mindkét barlanghoz. Nagyon szép volt mind a kettő, bár itt nem lehetett bemenni, még engedéllyel sem. Mibaj, a barlangászat nekem nem igazán kedvencem, még ha néha-néha nem is tudom megállni, hogy körülnézzek ha van rá lehetőség. Köszi a rejtést!

-1-2
-1-2
-3-1
-2-3
-1-2
kisember 2017.09.03 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

piroska 2017.08.23 18:16 - Megtaláltam
JPPJ-ékkel közös túrán.

"J&J" 2017.08.23 10:40 - Megtaláltam
Pilisi Séta. Piroskával közös találat

WallHattok 2017.08.09 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Megtaláltuk!:-) Köszönjük!:-) Könnyen meglett, de nagy kár, hogy a barlang nem látogatható!:-)

sokoto5 2017.08.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Köszönet a rejtésért!

Tibusbubus 2017.08.05 17:09 - Megtaláltam
Köszi.

regk2v2 2017.07.27 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.01
ötletes, thx

álomfogók 2017.07.15 16:15 - Megtaláltam
Pilis tömb kerülő ládázás tökéletes kiránduló időben (na jó, közben egyszer elkapott a jéggel kezdődő zápor, de attól eltekintve) 5 találattal (GCLaku - GCVavo -GCARIA - GCPV08 - GCBASI) 19 km távon némi liftezéssel.
Ami a "ládát" illeti, bevallom, ilyen kiszerelésben még nem láttam.
A Legény-barlang nagyon megfogott, ide még visszajövök. Ma sajnos mások foglalták le.

zaskl 2017.06.23 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

LH458 2017.06.17 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést!

igelkott 2017.06.10 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.53
Megtaláltuk köszönjük!

DSC_9411 
rajp 2017.06.05 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Poór Andrea 2017.06.05 13:15 - Megtaláltam
Ez egy nagyon nagyon klassz rejtés volt! Nem tudtunk betelni a ládával :D!
Köszönjük!

Roberto Kesser 2017.06.05 13:14 - Megtaláltam
Klasz rejtés, mégklasszabb ládával!
Köszönöm a rejtést!

RAM.FAM 2017.05.28 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! :) Ilyen klassz "ládával" ritkán lehet találkozni.
A túra megkoronázása az lett volna számunkra, ha bemehettünk volna a barlangrendszerbe. Az információs táblán csodálatos cseppkövekről készült fényképek láthatóak, kár hogy "halandók" számára nem járható a barlang.

20170528_13171620170528_132419
20170528_123834 
azimee 2017.05.27 15:08 - Megtaláltam
K25 TT után begyűjtve. Köszi!

pepe_mp 2017.05.13 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

izsolt 2017.05.07 09:40 - Megtaláltam
Piliscsév-Esztergom túra keretében

Kosovo671 2017.05.01 11:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Csodás környezet. Nagyon ötletes a nem hagyományos láda.
Köszönjük.

Famágus 2017.04.16 14:40 - Megtaláltam
...megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!
Nagyon szép környék ez.. ismerős is.. eszembe jutott, volt itt egy veszélyes multi, rákerestem, gcklas, már ugyan nem multi, de megvan :-) 2009. májusában vadásztuk le. Akkor nem érintettük a barlangokat, ez most jó volt. Mivel mára végeztünk, ebédeltünk a vendéglőben, faházban, nevét nem néztem. Remek volt a sültkolbász :-) Anno a büfével szemben a parkban piknikeztünk kosárból.. Azóta Hadralka felnőtt és már nem jár velünk, mert nincs ideje..úgyhogy Oldfoxxal köszönjük az élményt :-)

DSC_0795DSC00736
DSC00739DSC00741
oldfox 2017.04.16 14:40 - Megtaláltam
...megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!

Bency 2017.04.15 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Köszönjük szépen. A barlang igazán érdekes, és szép a kilátás.

BarlangbanKilátás
Komancs 2017.04.15 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Köszönjük.

Pogánypeti 2017.04.03 15:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Ötnapos pilisi túrázás keretében megtalálva! Köszönöm a lehetőséget :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Répáék 2017.04.01 14:51 - Megtaláltam
Eddig ez a geoláda típus tetszett a legjobban!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
|---------------O----------------------------\
|-OOO----OOOO--OOO----OOO------\
|-O----O--O---------O---O--O-----O------\
|-OOO----OOO----OOO---OOOO-------|
|-O---O---O---------O-------O-----O------/
|-O----O--OOOO--O-------O------O----/
|_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ /

Klári 2017.04.01 14:00 - Megtaláltam
Megvan.

ironman 2017.04.01 14:00 - Megtaláltam
Hát ez nagyon "autentikus" geoláda.

nmárti 2017.04.01 13:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Költöztetés utáni levezetés. Korábban többször jártunk már itt. Köszi a rejtést!

-1-2
-3
-4
Topolya 2017.03.25 13:40 - Megtaláltam
Babakocsival előnyben, volt aki így próbálta!

FruGer 2017.03.25 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Kis kitérő volt az OKT-ről, de érdemes volt útbaejteni a barlangokat. A láda is hamar meglett, ötletes rejtés és pontos a leírás is. Köszönjük!

sajtqkac 2017.03.17 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.04
Megtaláltuk. Petra & Peti

kupec 2017.03.04 12:48 - Megtaláltam
Ügyes rejtés.

Kókány_művek 2017.03.04 12:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.76
Ötletes rejtés, a barlangokért megérte ide feljönni! Köszi!

carmin 2017.02.12 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
2008.11.15-én találtam meg a láda elődjét, akkor elég nehéz volt az első két pont megtalálása. Köszönjük a rejtést.

DSC09745DSC09748
DSC09751DSC09754
DSC09755DSC09766
zferke 2017.02.11 15:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Pilisi vándorlás közbeni találat.
Nagyon tetszett a rejtés, köszönöm!!!

IMG_8649IMG_8648
Mathau 2017.02.11 13:17 - Megtaláltam
"Fox in the box. Did you ever hear about the fox in the box?" [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

akosgy 2017.02.05 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
13 km-es túra Kesztölcről indítva, 700m szinttel. Ki akartuk használni a napsütést, odafelé a Postás-utat választottuk, visszafelé a Kémény-szikla felé jöttünk. A barlangokban jártam már párszor, az Ariadnésok párszor kedvesen meginvitáltak egy-egy túrára, így most csak a ládáig mentünk fel. Stílszerű hordozó, nagyon tetszett. :) Klastrompusztán keresztül tértünk vissza Kesztölcre, még épp sötétedés előtt. Köszi.

nimka 2017.02.05 10:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.56
túracsoportból leszakadva mai 1/4. találat

zsorzs 2017.02.04 11:24 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]

SagiK 2017.02.04 11:24 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

Pincehegyiek 2017.01.28 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Köszönjük

Attibati 2017.01.21 14:30 - Megtaláltam
A Postás út levezetéseképpen kerestem meg a ládát.A 10-15 centis hóba nem volt probléma lemászni a meredeken. A geoláda tuti vízhatlan, amúgy valahol a Bükkben már láttam ilyen ötletes rejtést.

Bob&Bobek 2017.01.08 14:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Szabó família 2017.01.03 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Ádámmal közösen.

JAck:66: 2017.01.03 10:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Csg12 2016.12.31 15:15 - Megtaláltam
Gyönyörű fények voltak az erdőben. Köszönjük a rejtést! :-)

ibarth 2016.12.26 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

navigaator 2016.12.23 00:00 - Megtaláltam
-

petiba 2016.12.11 14:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
kéktúra... [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GCARIA_20161211143153.jpg 
kofinandi 2016.12.11 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Megtaláltuk a kéktúra szakkör levált geoládázós csapatával.

Szekat 2016.12.11 13:23 - Megtaláltam
Megvan! Köszi!
TFTC
Kék túra alatt.

Ziziperec 2016.12.11 12:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.25
Megvan! Köszi!
TFTC
Kék túra alatt.

Bubuka 2016.12.11 11:55 - Megtaláltam
Tetszett a "láda".

P1160413 
loco001 2016.12.07 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Ládaszüret 5/4

Köszi. Tetszett a rejtés.

gab.szalontai 2016.12.07 11:35 - Megtaláltam
Tetszetős rejtés. Köszi a lehetőséget.

h.krisz 2016.12.04 12:26 - Megtaláltam
köszi

Fazék 2016.12.04 12:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.49
A napsütéses vasárnap elcsábított egy kis túrára, Klastrom pusztától a zöld kereszten, majd Pilisszentlélekről a piroson vissza. A rejtés emlékezetes marad, a barlang üregek viszont így sokat nem mutatnak meg abból, hogy a leírás szerint ez Magyarország harmadik legnagyobb barlangrendszere. Kessertársakkal is találkoztam, és hagytunk egy tollat is a megkopott ceruza mellé.

2016-12-04 11.28.412016-12-04 11.56.43
2016-12-04 11.56.532016-12-04 12.12.03
2016-12-04 12.12.062016-12-04 12.12.10
2016-12-04 12.19.592016-12-04 12.38.59
napvirág 2016.12.03 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Szuper hely, naGGGYon ötletes jelszó tárolóval.

Köszönjük, hogy nekünk is megmutattad.

OKT DOROG_P.CSABA 013OKT DOROG_P.CSABA 018
OKT DOROG_P.CSABA 019OKT DOROG_P.CSABA 021
OKT DOROG_P.CSABA 022OKT DOROG_P.CSABA 024
Maratonos Maci 2016.12.03 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Napvirággal ...

szentkereszty 2016.12.03 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.64
Megtaláltam.

Szentkereszty_cimer 
ShellGuards 2016.11.26 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Edizon 2016.11.26 11:50 - Megtaláltam
Teljesítménytúra közben meglett.

Macusa 2016.11.26 11:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.12
Retro túra közbeni szürkítés. Ötletes a láda.😊 Köszi

csillagvadasz&kiralylany 2016.11.26 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Köszi a rejtést!

Lopakodó 2016.11.26 10:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

sagabi 2016.11.26 09:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 1.5 átlag: 3.17 súly: 3.97
Pilis nyereg csillagtúra

pötyimiki 2016.11.25 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
köszi a lehetőséget!

esztelneki 2016.11.06 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

Beus512 2016.11.05 18:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Köszönöm! Szuper

Cerberus 2016.11.04 17:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.31
Megtaláltuk! Egy körtúra során kerestük fel a GCKLAS, GCSIMO, GCBOK és a GCARIA ládákat.

Ide már sötétben érkeztünk, de a Leány-barlang bejárati szakaszának bejárásában ez semmit sem akadályozott. Nagyon tetszett a hely. A fejünk felett egy denevér ide-oda repkedett miközben nézelődtünk. Remek helyszín. A rejtés pedig zseniális ötlet, nagyon stílszerű.

Köszönjük a rejtést!

IMG_7679IMG_7680
rongylab2 2016.11.01 16:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

m.zsömi 2016.11.01 16:00 - Megtaláltam
ok

SirLes 2016.11.01 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.46
Megtaláltam a feleségemmel és legfiatalabb gyerekünkkel. Gerinek nagyon tetszettek a barlangok, csak azt sajnálta, hogy a vasajtókon nem lehet továbbmászni. Én mondjuk nem sajnáltam annyira, mert bár egy barlang mélyén futottam össze a feleségemmel, de az rég volt :) A rejtés nagyon barátságos, ahhoz képest hova lehetett volna még rejteni.

BiBoLi 2016.10.31 12:26 - Megtaláltam
OKT túra közben kis kitérővel. Nagyon tetszett :) A rejtés is szuper ! Köszönöm a lehetőséget.

Rézangyal77 2016.10.31 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a játékot! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

ManningerM 2016.10.29 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.29
Színpompás séta Klastrompuszta környékén korábbi túrák emlékére. A rejtés is nagyon tetszett, köszönjük!

johnnycache 2016.10.23 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.23
Köszönöm az élményt! :-)

Dori es DobosUr 2016.10.16 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Veresek 2016.10.15 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
OKT túra alatt kis kitérővel meglett! A ládának igényes a tartalma. köszönjük!

_A155525 
Webber 2016.10.09 12:42 - Megtaláltam
Meglett.
Klasszak voltak a barlangok. Kár, hogy nem lehet bemenni.

acsipapa 2016.10.09 12:42 - Megtaláltam
meglett

Ráró 2016.10.02 11:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Pilisi kirándulás alkalmával.

N.Zs. 2016.09.24 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
GCPOUT utáni levezető séta. Jártunk itt már korábban a Kémény-sziklával összekötve másik útvonalon. A barlanghoz még mindig az apró görgőköves ösvény vezet. Lefelé kapaszkodtunk rendesen...
Köszönjük a rejtést. Jóóóó! A ládaoldal, -mint mindig- kiváló.

romokládakörnyezet
fel a barlanghozlukak
a barlang egyik bejárataegyütt
:-)baralngközeli élet
Gyros 2016.09.21 15:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Vicces volt felismerni, hogy a rejtő fotóinál "helyi madárfaj"-ként én jelenek meg :)
A láda elhelyezése napján (2016.03.31) repültem a környéken egy nagyon jót, köszönöm, hogy megörökítetted!

Jó volt ma lentről is megtekinteni ez a fantasztikus helyet.

Sofie89 2016.09.17 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

palace 2016.09.16 17:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2016.09.11 17:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Lefülelve :-)

Kellemesen lájtos vasárnapi séta a hűs erdőben, gyönyörű helyeken (na jó, olykor nem volt éppen sétagalopp ;-))
Évek óta nem jártam már a barlangoknál, éppen ideje volt meglátogatni ezt a vadregényes környéket.

Köszi a rejtést, nagyon bejött :D

DSC_0173DSC_0178
DSC_0193DSC_0186
kópé1993 2016.09.11 13:05 - Megtaláltam
Autós ládázás hetedik találata. Köszi a rejtést!

Pajzsika 2016.09.10 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Megtaláltuk, köszönjük!

Dióskanyar 2016.09.10 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.94
Megtaláltuk. Köszönjük.

alexi 2016.09.10 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Remek rejtés, köszönjük!

Ekarp 2016.09.10 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Knaliret 2016.08.27 15:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
A tárolódoboz csúcsszuper, nagyon ötletes. A pók először kicsit megijesztett. :))

DSC_0113DSC_0115
DSC_0116 
Sir Pajszer 2016.08.21 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Köszi!

becko 2016.08.21 08:30 - Megtaláltam
A közelben már nem volt megtalálatlan láda, ezért sokáig halasztgattam a felkeresését, most nem messze felbukkant a forrásvadász, így már költséghatékonyabb volt a túra.

dendeocse 2016.08.20 17:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Megvan.

papay416 2016.08.20 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Köszönöm.

Tomcache 2016.08.19 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Ok.

(:jannus:) 2016.08.11 20:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Nagyon jópofa rejtés! Köszönjük!

Dettike01 2016.08.08 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Gábor1994 2016.08.08 16:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Köszi a rejtést, OKT közben :)

Stn72 2016.08.06 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.85
+van!

Molli 2016.08.01 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Köszönöm a rejtést!

Göde 2016.07.26 16:20 - Megtaláltam
Kiváló láda és rejtés! Gratulálok Skiccpausznak! 8 éves leányunokával még éppen teljesíthető.

EdeZ 2016.07.01 10:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Lehetetlen 2016.06.25 18:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.69
60. barlangnap rendezvényre jöttem a Csévi-szirtekre. Rengeteg ember volt a környéken, ezért bujkálva kellett logolni. :)

fkmaster 2016.06.19 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.25
Lásd Stüszi!

Stüszi vadász 2016.06.19 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.61
Már többször jártunk itt, de az új láda miatt ma is meglátogattuk a barlangok környékét.

kobcikrajci 2016.06.07 17:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Maradványok valamelyik vasárnapig 
Lordenfolc 2016.06.06 22:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Jó volt!

Csaba & családja 2016.06.03 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.55
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Paya 2016.05.29 14:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Ez a láda talán egyedülálló a világon!
Az ötlet nagyszerű volt!

Mandras 2016.05.29 08:43 - Megtaláltam
Megtaláltam.

scele 2016.05.29 08:43 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

molka 2016.05.28 17:50 - Megtaláltam
Sokan készültek a barlangok meglátogatására, így gyorsan felszaladtunk és még előttük megtaláltuk a nagyon ötletes "ládát". Így már nyugodtan nézelődhettünk a többi muglival. Klassz hely, ismertem a történetet. Köszi!

DSCF0253DSCF0259
DSCF0262 
pliptai 2016.05.28 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
A fonalat most a GPSr helyettesítette! Nagyon népszerű volt ma barlang és környéke, sok túristával találkoztunk, így meglehetősen körültekintőnek kellett lenni a logolásnál! A láda és a bemutatott hely is nagyon tetszett! :) Köszönet a rejtésért!

DSC02813DSC02815
DSC02816DSC02817
kl 2016.05.22 11:30 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

senorita 2016.05.08 19:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zergi 2016.05.08 15:00 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_9107IMG_9108
IMG_9109IMG_9110
IMG_9111IMG_9112
IMG_9115IMG_9116
IMG_9117IMG_9118
IMG_9119IMG_9120
IMG_9121IMG_9122
IMG_9123IMG_9124
IMG_9125IMG_9127
IMG_9128IMG_9130
IMG_9131IMG_9132
IMG_9133IMG_9135
IMG_9136 
Liberty 2016.05.08 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
4/4. Ládatúra a Pilisben.

Nagyon érdekes olvasmány a barlangrendszer kialakulásának a története. A két barlanghoz vezető út valóban meredek, de sikerült óvatosan feljutni. Különleges élmény a két barlang látványa. A leánybarlangtól gyönyörű a kilátás. A rejtés rendkívül ötletes és stílusos. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Kesztölc címere
IMG_2097
robinbird 2016.05.08 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Bernáth 2016.05.08 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.92
Piliscsév felöl jöttünk, innen nem értettük a nehézségi pontot, legalábbis a ládáig. A barlanghoz felmenni már tényleg nem könnyű. A ládánál (ami remek!) már vártak a következő megtalálók, mikor végzünk már. Köszönjük a rejtést!

Fel a barlanghoz
dzoli1 2016.05.07 23:59 - Megtaláltam
Szép időben, jó társasággal.

donkardos 2016.05.07 19:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, részletek hamarosan.

hitamas 2016.05.07 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.17
:)

cs24 2016.05.01 14:18 - Megtaláltam
Megvolt

vizipinty 2016.04.30 23:59 - Megtaláltam
Matt túra keretében.

mihoj 2016.04.29 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Sok páréve jártunk itt utoljára. Emlékszem akkor nem volt egyszerű felmenni a barlanghoz, mert roppantul csúszott az út. Most sitty-sutty feljutottunk. A Vacska barlang felől érkeztünk, nagyon szép a környezet.
Köszönjük az ötletes rejtést.

VacskaIMG_20160429_165016
IMG_20160429_165621IMG_20160429_170908
Attilacska 2016.04.29 10:45 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Mr Zerge 2016.04.23 09:00 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Klastrompuszta mindig egy kellemes kiinduló hely volt a kirándulásokhoz.
Most csak egy rövid turával a ládához, barlangokhoz mentünk fel.

Puszkany 2016.04.22 11:42 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok! Köszönöm a lehetőséget!

Butchman 2016.04.22 08:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

benist 2016.04.19 10:00 - Megtaláltam
Piliscsévről könnyű túrával. Útközben szorgalmas favágás zajlott. Jópofa az újrahasznosított "láda". A multi elődöt 6 éve jártam végig, most ez is kellemes kirándulás lett. Benéztem a Legény, majd a Leány barlangba, előbbiből nagyon szép a kilátás.

Pazuzu 2016.04.17 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.71
Épp kutatni mentünk az Ariadnéval a Szirtekre, a Leány barlang legmélyebb pontjára, a tóhoz, mikor szólt Totti társam, hogy van itt egy új láda. Igazán kreatív a láda, feldobta a napomat, mert így utána a több órás vizes dágványban bontás kimondottan jól esett. És gyertek június 23-25 között is Klastrompusztára, mert a 60. Barlangnapok alkalmából le lehet menni a gyönyörű barlangokba túrázni a kutatókkal, még csónakázni is akár az Ajándék barlangba. Köszönöm.

Marvin 2016.04.16 17:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Megleltem

Szabó Család 2016.04.14 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Nagyon jóóó. Köszönjük.

Barus 2016.04.10 17:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

dbazsi74 2016.04.10 16:26 - Megtaláltam
megtaláltuk, köszönjük!

katika 2016.04.10 15:50 - Megtaláltam
Köszönjük! Vasárnap ebéd utáni lejárós megtalálás. Elég nagy itt a jövés-menés.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
macikupac 2016.04.10 14:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.44
Névnapi borongós bolyongás 4.

Miután a Pilis-tetőn beértünk a fák közé, rögtön kellemesebb lett. Nem éreztük a kellemetlenül hideg szelet és a köd is fölénk került. Óvatosan leereszkedtünk a Simon-halála csúszós szikláin, majd kiláttunk a Kémény-sziklától. Ezután egy sokat járt mélyúton (Vörös út) közelítettük meg a barlangrendszerek alsó bejáratait. Elsőként a Leány-barlang üregébe mentünk be. Itt éppen láthattuk, amit a barlangban lévő törmelékanyagot távolítják el. Éreztem magamban kedvet, hogy beljebb kéredzkedjek, de az idő szorítása miatt letettem róla. Próbáltunk keresni egy kis karsztos jelenséget, de nem volt hozzá szerencsénk. Ezt követően átmentünk a Legény-barlanghoz, ahol már több alkalommal is jártam. Ez a bejárat zárva volt, de a nagy szájadékban lévő kisebb üregben láthattunk egy denevért. Megnéztük az üreg pereméről a kilátást is, de a lombozat miatt most nem volt olyan tágas, mint amikor csupaszok a fák. Öcsipók medvém még nem látott hasonló ládát.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

Kokó 2016.04.10 14:29 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Piroskaa1 2016.04.10 11:32 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést. Párommal Blue Malival [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Blue Mali 2016.04.10 11:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! Remek
Blue Mali [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Ismertem a helyet, mert a GCKLAS egykori multiláda pontja volt itt a közelben! Azt a ládát még Istyuval, Gábor75, s Linda társaságában kerestem meg. Pilis mindig is szép, s továbbra sem csalódtam benne. Most egy 30 kilométeres túra alatt kerestük fel ezt a ládát Piroskaa1-el! Rejtés remek!
Jövök még ide naplementében is!

Köszönet az élményért!

Toti 2016.04.10 08:46 - Megtaláltam
A barlangokat kutato Ariadne Egyesulet aktiv tagjakent kotelezo talalat:) Kituno es talalo a "doboz" :) Innen megyunk ma is a fold ala: Niki, Toti es a tobbi kutato [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

pocokprophet 2016.04.10 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk Köszönjük! :)

geooszi 2016.04.09 20:57 - Megtaláltam
GCBASI - GCPV08 - GCARIA - GCSIMO - GCBOK - GCTRF - GCHOHE - GCPIKE - GCKLAS - GCKLPU volt az útvonal. Kis eső, kis sár, csúszkálás, de kellemes fáradtsággal és klassz emlékekkel párosítva. Köszönet a ládákért!

picuresnagyur 2016.04.09 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
A rejtés a Szeleta-barlang ikertesója, de ez nem von le az értékéből :) köszi!
A Legény-barlangban dolgoztak az Ariadne barlangászai, így a Leányt kerestem fel... brutális köd volt :) a barlangászok közben elkezdték a kitermelt köveket leborítani, amíg ott voltam... naná pont a Leány felé vezető ösvényre pattogtak... azért ezzel vigyázni kellene... :) innen a Tündér-szakadékot és barlangot kerestem fel... az csúszott, mint a fene, nem is másztam le a szakadékba.
A rejtés nagyon klassz, a hely szintúgy!

VP 2016.04.07 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.49
Klastrompuszta - Kesztölc - Postás út - Fekete-hegy - Pilisszentlélek - Pilis-nyereg - Leány- és Legény-barlang - Klastrompuszta ebéd utáni séta nagyon szép tavaszi időben.
Nekem a régi, hárompontos multi jobban tetszett. Ez a hely önmagában - barlangkulcs nélkül - nem annyira látványos.
Gimnazista koromban (1973-1977) a régi Möriczban működő híres, Leél-Őssy Sándor által vezetett földrajzszakkörrel minden március 15-ét Fekete-hegyen töltöttünk. (Egyszer a szakkör ki is meszelte a házat.) Este, iskola után indultunk vonattal Piliscsévig, onnan fel a Legény- és Leány-barlanghoz, amelyek akkor még aránylag kicsi, különálló, viszont nem lezárt barlangok voltak, komolyabb mászás csak a Legény-barlanghoz kellett. A barlangok bejárása után éjszaka mentünk fel Fekete-hegyre, ahol Gizi néni várt ránk.
Gizi néni a maga 70 évével a szentléleki parkoló buszmegállótól járt fel gyalog. Ismerte Berda Józsefet, 500 szelvénnyel lottózott (és állítólag pozitív szaldóval), soha nem volt beteg, és 100 évig akart élni.
Közben és utána barátokkal is jártunk fel a házba. Gizi néni a pesti lakásán odaadta a felső szint kulcsát, magunk lehettünk a "Sasfészekben". Közben vettem egy 40 méteres csehszlovák hegymászókötelet, és az Öreg-szirt áthajló sziklafalán élveztük az ereszkedést (saját készítésű ereszkedőcsomóval és beülővel).
Jó, hogy nem pusztult el a ház, és fel is újították - bár nekem jobban tetszett a régi minimálstílus. A felújítás előtt sajnos durván felkövezték az odavezető szekérutat is.

Szelicsán krisztián (P20) 2016.04.03 21:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést megtaláltuk! Dóri+Krisz (p20)

Andi&Parker 2016.04.03 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.92
Kellemes kis vasárnapi séta lett. Korábban már jártunk, itt a régi láda kapcsán, de a Pilisbe is szívesen visszajövünk bármikor. Gyönyörű napsütéses időnk volt. A közeli tűzrakóhelyen megebédeltünk.
Ötletes láda! :)

Köszi a rejtést!

vittorio 2016.04.03 14:33 - Megtaláltam
A rejtést meglátván jót nevettünk, nagyon találó!
Tetszik a ládaoldal kivitelezése is.
Barlangászokkal is találkoztunk, akik épp a Legény-barlangban lévő vasajtón keresztül kászálódtak ki.
Ajánlom mindenki figyelmébe az "ariadnebarlang" Youtube-csatornát. Jó lenne egyszer lejutni ebbe a barlangrendszerbe.
Köszönjük!

P1020561P1020566
P1020568P1020570
P1020574P1020576
P1020577P1020582
Ani&Roli 2016.04.03 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Megtaláltuk,köszönjük :)

Zsu. 2016.04.03 13:11 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2016.04.03 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.61
Kézenfekvőnek tűnt a Postás-út multit körtúrába fűzve ezzel a másik régi-új ládával. Több mint 10 éve Togoval és adaviddal kerestük fel a multit, ami azóta átalakult és a felszabadult helyen megjelent a GCARIA. Szép barlangok, szivesen jöttem el újra, Zsuzsinak pedig új volt. A rejtés példás, a két barlang érdekes, de most csak éppen benéztünk... Köszönet!

Mikulás

2016-04-03 13.16.122016-04-03 13.22.38
2016-04-03 13.23.482016-04-03 13.40.37
CacheFinder 2016.04.03 10:54 - Megtaláltam
"Úton az 1200 felé" túra Gyöngyivel. Vártam már ezt a ládát! Nem is oly rég skiccpausz megkeresett, hogy az eredetileg három pontos GCKlas multit -melynek anno a közelben volt az első pontja- vissza akarom-e valamikor alakítani multivá, mert ha nem akkor ő rejtene ide ládát. Megbeszéltem Levin barátommal, akitől a ládát örököltem és mindketten úgy voltunk vele, hogy jó az hagyományosnak. Persze a potya pont is a szemünk előtt lebegett, mert az, mint tudjuk: úgy kell, mint egy falat kenyér... A mai napon verőfényes napsütésben baktattunk fel a nem mindennapi ládáért, amely könnyen adta magát. Ráadásként sikerült még a közeli két mozgó közül az egyiket belogolnunk. Nagyon szép hely, jó hogy láda került ide, de miért 4.5-es a terep? Köszönjük a rejtést!

BarlangÁszok 2016.04.02 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Ötletdús és nagyszerű rejtés, minden eddigi közül a legjobb! A dobozban lévő kis Bibliából, így húsvét után egy héttel, éppen az Emmausi tanítványok esetét olvastuk el, és egész nap később nagyon komolyan velünk maradt ez a szellemiség, a túrán adódott rémes vészhelyzetek során. A barlangokba bejutni képtelenség, minden irányból belülről vannak lezárva, igen csúnyán! :(

Ancs 2016.04.02 14:37 - Megtaláltam
Gerincsérv utáni rehab túra.
Kesztölc - GCSAS - GCPOUT-2-3 - GCFEKO - GCKLAS - GCARIA - GCKLPU - GCPOUT-1 - Kesztölc útvonalon.
Az eredeti túratervben nem volt benne ez a hely, de ha már megjelent, azt a minimális kitérőt megtettük érte. :)
Szuper ez a hely. A Legény-Barlangban tettünk egy látogatást és élveztük a kilátást fentről.
Köszi

IMG_0091IMG_0097
IMG_0098IMG_0099
IMG_0101IMG_0107
IMG_0109 
Paul 2016.04.02 14:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.26
Köszönöm a rejtést.

mayagabor 2016.04.02 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Jutka 2016.04.02 12:55 - Megtaláltam
Vonattal Piliscsévre, onnan gyalog... Útközben mindkét kocsma csapolt sörét megkóstoltuk - az egyikét odafelé, a másikat a visszaúton :)
Tetszett a szikla a barlangokkal, de most elég volt egy barlanghoz is felmászni; a másikhoz vezető kapaszkodót csak alulról szemléltük meg. Köszi a rejtést!

Discover 2016.04.02 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC2158_DSC2162
_DSC2163_DSC2164
_DSC2169_DSC2170
_DSC2172_DSC2177
_DSC2181_DSC2228
_DSC2238_DSC2239
ha2 2016.04.02 06:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Igazi "skiccpausz" rejtés.Kifogyhatatlan az ötletekből.
Anettx állt ma a képzeletbeli dobogó 3.fokára.
Gratulálok neki.

007008
anettx 2016.04.02 06:51 - Megtaláltam
TFTC!
Köszönet Skiccpausznak a rejtésért és a bónuszládákért, remek ötlet volt!
Szép helyet mutat be ez a rejtés...ja és klassz a láda is...
Épp logoltam, mikor ha2 odaért...a 2 mozgót már együtt találtuk meg.
Ezúton grat ha2-nek a hajnali 3 órás kelésért!
Útvonal: rajt-cél ajánlott parkolótól ARIA-PV08-BASI 7 km körséta

 
GeoGirl 2016.04.01 18:17 - Megtaláltam
Köszi. Rávilágítottál a lényegre! :D

Bagee 2016.04.01 18:16 - Megtaláltam
köszi! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.