geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
Nyomtatás
Nyomtatás
4531. Sissy-pihenő (GCsip6)
Kőkereszt a parkolóhoz vezető bekötőúttal szemben
Kőkereszt a parkolóhoz vezető bekötőúttal szemben
November eleji napsütés
November eleji napsütés
Hamarosan elérjük a pihenőt
Hamarosan elérjük a pihenőt
Öreg tölgyek szegélyezik a vadászházat és a padokat
Öreg tölgyek szegélyezik a vadászházat és a padokat
A vadászház
A vadászház
A Sissy-baráti kör által állított emlékkő
A Sissy-baráti kör által állított emlékkő
A rejtők munka közben
A rejtők munka közben
Az első rejtekhely (2018. nov. 3.)
Az első rejtekhely (2018. nov. 3.)
A végső rejtekhely (2019. jan. 13.)
A végső rejtekhely (2019. jan. 13.)
Búcsú a pihenőtől
Búcsú a pihenőtől
Az öreg tölgy
Az öreg tölgy
Tavaszi napsütésben
Tavaszi napsütésben
Április végi séta a tölgytől a pihenőhöz
Április végi séta a tölgytől a pihenőhöz
Tavaszi szépség
Tavaszi szépség
Sissy emlékkő megkoszorúzva
Sissy emlékkő megkoszorúzva
Piknikre csábít a hely...
Piknikre csábít a hely...
Viszlát ősszel!
Viszlát ősszel!
Téli hangulatban
Téli hangulatban
Havas-napos délután
Havas-napos délután

Szélesség N 47° 35,029'
Hosszúság E 19° 26,040'
Magasság: 251 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2018.11.03 00:00
Megjelenés időpontja: 2019.01.03 20:27
Utolsó lényeges változás: 2019.01.03 20:27
Utolsó változás: 2019.01.13 19:41
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Tünde és Áron
Felhasználó: Tünde&Attila
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 1350 m
Megtalálások száma: 38 + 1 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 6.1 megtalálás hetente
A geoláda nincs bejelentve a geocaching.com-on.


A láda

Hagyományos konyhai doboz, 15x15x7cm, soktörzsű facsoport egyik törzsén lévő menedékházikóban.

FIGYELEM! A rejtés helyszínét magába foglaló erdőrészt a Valkói Erdészet időszakosan le szokta zárni a vadállomány védelmében, ill. vadászatok során. Különösen érvényes ez szeptember-október hónapokban, szarvasbőgés idején, amikor a területre tilos belépni.
Erről tájékoztató közleményt a műút felőli behajtónál szoktak kitenni, amit érdemes elolvasni, mert sok esetben a tilalom a jelzett turistaútakra nem vonatkozik.A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés

Autóval az alábbi ponton lehet parkolni:
 N 47° 34,571' E 19° 25,733' 275 m [GCsip6+parkoló]

Tömegközlekedéssel a Gödöllő Autóbuszállomásról, vagy a Gödöllő vasútállomásról vagy a Gödöllő HÉV végállomásról a Zsámbok, vagy Jászfényszaru felé tartó távolsági busszal kell menni, és a "Gödöllő, Vaskapui út (Kőkereszt)" megállónál kell leszállni.

A parkolóból a Kék sáv kék jelzésen indulunk és haladunk végig egy betonúton, mely eleinte enyhén lejt, majd nagyon picit emelkedik és kb. 1350 m után elérkezünk a Sissy-pihenőhöz. A mellette lévő padoktól kb. 30m-re található a láda egy öttörzsű facsoport védelmében.

Bevezető

Valamikor réges-régen, sok évvel ezelőtt egyszer láttam egy csodaszép képet egy öreg tölgyről, mely a Gödöllői-dombság közepén áll magányosan egy rét közepén. Talán már 120 éves is lehet és biza jó néhány vaskos ágát elvesztette - köztük azt is, amelyen úgy 9-10 éve Áron fiam is ücsörgött - , mégis megkapó látvány a méltóságteljes és hatalmas fa, mely uralja a környéket. Évente többször elmegyek meglátogatni, körbesétálni, mellette vagy alatta piknikezni, napozgatni, hógolyózni avagy épp behúzódni csepergő esőben a lombkoronája alá.
Jó ott, nyugalmat áraszt, feltölt, pihentet.

Mindig nehéz szívvel válok el tőle, de vigasztal a tudat, hogy hamarosan úgyis ismét visszatérek. E sétáim során találtam rá a Sissy-pihenőként ismert helyre, azóta mindig meglátogatom és ez amolyan hagyománnyá alakult. Egy tisztás szélén áll a hajdani vadászházikó, ma vadméhek otthona, mellette pihenőhelyek, tűzrakók. Kissé beljebb egy tölgy alatt emléktábla, ezt 2001-ben állíttatta a Sissy Baráti Kör, Erzsébet királyné pihenőhelye címmel.

Számtalanszor jártam már erre egyedül, gyerekekkel, barátokkal, párommal és mindig szívesen jövünk hol egy sétára, hol szalonnasütésre, hol - régebben, míg az erdészet nem volt ilyen szigorú - szarvasbőgéskor.
Aztán egyszer - a közeli Juharos "csúcshódításakor" :) - felötlött bennem a gondolat, hogy ez ládarejteknek is kiváló lesz, így egy szép őszi napon, Áron fiam társaságában ezt meg is tettük és végül a ládaoldal is elkészült hozzá.

A pihenőnél több pad is található, nagy tűzrakóhely (wc is), ideális piknikező- és kirándulóhely családok, baráti társaságok részére is. A környező erdő számtalan jelzett és jelzetlen utat kínál, ha fel akarod fedezni a vidék változatos szépségeit. Különösen gazdag a vadvilága és minden évszak más szépségeket rejteget.

A parkolótól a pihenőhöz vezető út felénél, egy nagy kanyarból nyílik egy jól járható, széles út jobbra, mely elvezet a Bethlen-fához, majd a Csörsz-árkát keresztezve a Füsti-Tóth-fához. Kicsit távolabb egy kulcsosházként üzemelő vadászház is található, még tovább pedig fent a jobboldali dombtetőn kolostorromok. Ekkor már csaknem a Valkói Szabadidőparknál vagyunk, így ideje visszatérni Sissy-pihenőjéhez avagy a parkolóhoz.

Kellemes időtöltést kívánunk a sok-sok ösvény végigjárásáhz mindannak, aki teljesíti! :)

Erzsébet királyné (Sissy)

II. Miksa bajor herceg és a bajor királylány, Mária Ludovika lánya a müncheni udvartól távol nőtt fel. Hét testvéréhez hasonlóan Erzsébet is a konvenciókkal mit sem törődő, szabadságszerető és rendkívül érzékeny lánnyá fejlődött, természetétől fogva jószívű és igazságszerető volt.

Tizenöt éves volt, amikor anyja, aki Zsófia főhercegnő egyik nővére volt, őt is magával vitte a császár nyári rezidenciájába Bad Ischlbe. Nővérét, Helénát szemelték ki az ifjú Ferenc József menyasszonyának. Ferenc József azonban fiatalabbik unokahúgába, Sissy-be lett szerelmes, s anyja kezdeti tiltakozása ellenére 1854. április 24-én este 7-kor tett örök fogadalmat az Ágostonrendi templomban.

Erzsébet két kislány után 1858. augusztus 21-én világra hozta a régóta várt trónörököst, Rudolfot. Házasságukban fellépő nehézségek miatt hosszabb szünet után 1868. április 22-én jött világra a negyedik gyermek, Mária Valéria, akit magyar gyermeknek neveztek, nemcsak azért, mert Erzsébet kívánságára a budai várban született meg, hanem mert magyarul is oktatták. A Magyarországért lelkesedő császárné és királyné Mária Valériát kedvenc nemzetének szánta ajándékul. Pontosan tíz hónappal azután született, hogy férjét, Erzsébet nagy erőfeszítései árán, magyar királlyá koronázták.

Férje iránta érzett vonzalmát kihasználva, az 1866-67-es magyar kiegyezés és az ezt követő budapesti koronázás alkalmával fellépett a magyarok érdekében. Ez olyan lépés volt, mely egyrészt más nemzetiségek, főleg a csehek háttérbe szorításával járt, másrészt viszont az egész birodalomban döntően erősítette a liberális irányzatot. Erzsébet vonzalma az egykori, 1848-as forradalmárhoz és későbbi magyar miniszterelnökhöz, Andrássy Gyula grófhoz egyik mozgatórugója volt e lépésének, amely meghatározta a dunai monarchia további sorsát. Magyarországon Erzsébet máig nagy tiszteletnek örvend.

Nagyon művelt nő volt. Nemcsak magyarul, de újgörögül is tökéletesen megtanult. Idős korában szinte az antik Görögország világában élt: Korfun építtetett egy kastélyt, melyet kedvenc hőse, Achilleus után Achilleionnak nevezett el.

Fiának 1889-ben Mayerlingben elkövetett öngyilkossága azonban olyan sokkhatással volt rá, hogy azután többé semmiféle becsvágyat nem mutatott már. Utolsó éveit vándorló mater dolorosaként állandóan feketébe öltözve, a bécsi udvartól távol, hosszú utazásokkal töltötte, főleg Görögországban időzött. Évtizedekig tartó fogyókúrái és az ehhez társuló mozgáskényszer, amely órákig tartó gyalogtúrákra késztették, a koplalás következtében fellépő ödémához, depresszióhoz és öngyilkossági gondolatokhoz vezettek. Lucheni, az olasz anarchista, aki őt Genfben mint a gyűlölt monarchista elv képviselőjét, egy reszelővel agyonszúrta, egy az életbe már belefáradt asszonyra sújtott le, aki túlélte önmagát, s már csak a halálra vágyott.

Bécsben, a kapucinusok kriptájában nyugszik.

Csörsz-árka

A Csörsz-árok, a legmonumentálisabb kárpát-medencei építmény, egy hatalmas ókori védőműrendszer (az árokból és töltésből álló, faszerkezettel is megerősített védősánc) a Dunakanyar vidékéről indul ki, és végighalad az Alföld északi részén, majd délre fordul és az Al-Dunánál éri el a folyamot. Nevét egy monda alapján Csörsz avar királyról kapta, aki vizi utat akart építeni szerelméhez, a longobárd Délibábhoz. A valóságban egy római előretolt védműről lehet szó.

Épebb állapotban maradt összefüggő szakaszai Alag, Kerepes, Gödöllő és Valkó között találhatóak. Csörsz árkát megtalálhatjuk ott, ahol a Sissy-pihenő felé vezető kék sávból kiágazik a Juharosra vezető piros háromszög jel. A műút túloldalától pár méterre induló mély bevágás a Csörsz-árok.

Gödöllői-dombság növény- és állatvilága

A gazdag és sokszínű növény- és állatvilág, a hangulatos kis belső völgyek, a szemet gyönyörködtető tocsogósok fennmaradásukat annak köszönhetik, hogy a fővároshoz közel eső terület évszázadokon át a hatalom birtokosainak pihenő- és vadászterülete volt. Ez a terület már Mátyás idejében is vadaskert volt, később a Gödöllői kastéllyal együtt Ferenc József birtokává lett, és az elmúlt időszakban is az állami vezetőknek volt fenntartva.

A melegebb domboldalak és völgyek jellegzetes és ritka erdőtársulása a melegkedvelő hársas-tölgyes, aljnövényzetében ritka orchideafajokkal, piros gólyaorral, varjúhájjal, sarlós gamandorral, tavasszal pedig több száz tő tavaszi hériccsel. A fátlan oldalak széles, délről és keletről nyitott völgyek, és a dombságba benyúló homokhátak jellemző növényzete a homokpusztai gyep. A dombvidék délkeleti részén - Isaszeg és Pécel környékén - melegkedvelő tölgyes erdőfoltok mellett lápos, tocsogós rétek, égerlápok húzódnak. A lefolyástalan, lápos nedves társulások (pl. Babat, Fekete-puszta stb.) mocsárrétjein sárga nőszirom virágzik. A hosszú időn át zárt - és egyes részein ma is kerítéssel körbevett - kormányzati vadászterület állatvilága is igen gazdag. Kimagaslóan értékes nagyvadállomány - őz, szarvas, vaddisznó - mellett a területen vadmacska, vidra, nyuszt, és nyest is él. Értékes madárvilága is, gyakori költőfaj a gyurgyalag, a fekete harkály, a zöld küllő, de jégmadár, darázsölyv, kabasólyom is költ, és kerecsent is látni a területen. Tovább emeli a terület madártani értékét, hogy az igen ritka karmazsinpirók fészkelése is bizonyított. (Wikipédia)
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (17 db): környezet: 4.40 rejtés: 4.44 web: 4.80 átlag: 4.55

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 - kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Gábor és Edit 2019.02.10 14:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.78
Könnyen megtaláltuk. Tetszett a rejtés, bár talán egy kicsit túl közel van a pihenőhelyhez, ahonnan jól látható, ha valaki a ládánál ügyködik. Köszönjük a rejtést.

h725 2019.02.10 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

K-55 2019.02.10 13:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.24
Bővebben később.

DSC_0223DSC_0226
DSC_0230DSC_0234
DSC_0235DSC_0241
DSC_0243DSC_0247
DSC_0249DSC_0251
DSC_0259DSC_0262
DSC_0265DSC_0277
DSC_0281DSC_0285
DSC_0289 
sebidoktor 2019.02.10 12:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.62
Köszönjük

Hunaláda 2019.02.10 11:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Köszönjük!

azimee 2019.02.09 12:34 - Megtaláltam
Téli Margita 40 TT közben.
Köszi a rejtést.

Hey-ho 2019.02.08 07:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bob&Bobek 2019.01.27 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Mai 10/9.

melinya 2019.01.27 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Gyönyörű hely, szuper rejtés. Köszönjük a lehetőséget :-) [g:hu 1.6.0]

Fixis 2019.01.21 12:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Nagyon jót sétáltam a havas erdőben.

Zsu. 2019.01.20 14:55 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2019.01.20 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.67
Hirtelen ötlettől vezérelt vasárnap ebéd utáni egészségügyi séta kis családommal. Olyan szépen hullt a hó, hogy muszáj volt kimozdulni. Szerencsére a helyszínen nem indult olvadásnak a friss hó (nem úgy mint a városokban), így 5-6 cm itt-ott szűz hóban sétáltunk a ládáig. Voltak mai nyomok, de amúgy is messziről kiszúrható a doboz! Persze csak kesser szemnek. Sokkal jobb ez a rejtés, mint az eredeti "rőzsehalom". Örülök, hogy megcsináltátok. Klassz helyszín, jó rejtés. Jó volt itt lenni!

Mikulás

IMG_9549IMG_9551
IMG_9553IMG_9554
IMG_9555 
QandB 2019.01.20 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

szpiridion 2019.01.20 13:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

neogeo 2019.01.19 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

carmin 2019.01.19 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.53
Köszönjük a rejtést.

DSC01357DSC01359
ZoliQua 2019.01.18 12:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

macska 2019.01.16 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Összekotve GCjuha látogatással, kellemes séta volt. Tisztes távolságról egy kisebb mufloncsapat is megmutatta magát!
Köszönjük a rejtést!
Pisti, Jenő

IMG_6518_1IMG_6520_1
IMG_6530_1IMG_6554_1
IMG_6556_1IMG_6560_1
dino86 2019.01.13 15:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

PEx2 2019.01.13 15:15 - Megtaláltam
Az új rejtek első megtalálói! Amikor a szembejövő pár sejtelmesen ránkmosolygott, még nem tudtuk, hogy ők a rejtők! Köszönjük! Nagyon hangulatos kis hely.

Tünde&Attila 2019.01.13 14:59 - Egyéb
Megtaláltuk!!!
Tünde és Áron, a rejtők :)))))))))))
Emellett "upgrade"-eltük a rejteket, hogy az eddigi, fa tövében található fészekből egy helyes kis menedékház védelmére bízzuk a kincset :)
Reméljük, mindenki örömét találja Attila alkotásában!
Köszönjük az eddigi megtalálásokat és várjuk a továbbiakat!

Sir Pajszer 2019.01.13 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.06
Köszi!

hitamas 2019.01.12 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.36
Unokasétáltatás keretében megtalálva. Azért az Elisabethkirchlein szebb környezetben van ... kicsit macerásabb is felkeresni. :)

Discover 2019.01.12 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.31
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC7168_DSC7169
_DSC7170_DSC7171
_DSC7172_DSC7173
_DSC7174_DSC7175
_DSC7176_DSC7177
_DSC7178 
kectam 2019.01.12 13:25 - Megtaláltam
Kutyasétáltatós kis téli csavargás a gödöllöi-dombságban Beával, LionDaddyvel, Anitval, Pliptaival és Ágival.
Köszönjük a rejtést.

20190108_15191320190112_132305
20190112_13303820190112_133143
pliptai 2019.01.12 13:25 - Megtaláltam
Téli rövid kirándulás Ágival, Anitánal, Beával, Tamással és Zolival! Köszönet a rejtésért!

LionDaddy 2019.01.12 13:25 - Megtaláltam
Kutyasétáltatással egybekötött ládázós séta a gödöllői erdőben Anitával, Kectammal és Beával, Pliptaival és Ágival. Ja, és Mollyval, a geokutyával. :)

Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.1b]

20190112_13225320190112_132458
20190112_13294720190112_133037
20190112_13314920190112_135256
20190112_13563920190112_140303
20190112_14194920190112_142040
20190112_14221920190112_142406
lacc 2019.01.12 11:35 - Megtaláltam
Hétvégi bevásárlás előtti kis mozgás-levegőzés.
A ládánál Zergi és Katával futottunk össze.
Köszönjük a rejtést!
Ildi és Laci

ésKata 2019.01.12 11:30 - Megtaláltam
Kellemes havas séta volt, bár a hóban a reggeli vadászat nyomai látszottak...Korábban sosem jártam erre, mert a Gödöllői dombság Pest felőli részén laktak nagyszüleim.

Zergi 2019.01.09 12:10 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_6322IMG_6324
IMG_6325IMG_6326
IMG_6327IMG_6328
IMG_6329IMG_6330
IMG_6331IMG_6332
IMG_6334 
sogor36 2019.01.06 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.93
Köszönöm a rejtést. Friss hóban a kesser ösvény sokat segített a megtalálásban.

szakica 2019.01.06 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mihul 2019.01.06 12:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1g]

GCsip6_2019016122705.jpgGCsip6_2019016122726.jpg
GCsip6_2019016123258.jpgGCsip6_2019016123336.jpg
kl 2019.01.06 11:08 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

Csizmások 2019.01.06 10:48 - Megtaláltam
Köszi! Nagyon jó volt sétálni a téli erdőben! Idei első megtalálásunk!

5DF229A9-8E0B-4D38-93DD-825DAA170A91BDBEFAAA-C91E-4548-8274-2107B3652CD1
kópé1993 2019.01.05 15:35 - Megtaláltam
Idei első túra szép téli időben. Köszi a rejtést!

IMG_20190105_151441IMG_20190105_151607
IMG_20190105_152208IMG_20190105_152504
IMG_20190105_152811IMG_20190105_152821
IMG_20190105_152852IMG_20190105_152927
IMG_20190105_152951IMG_20190105_153042
IMG_20190105_153122IMG_20190105_153639
IMG_20190105_154049IMG_20190105_154212
IMG_20190105_154921IMG_20190105_155024
paul 2019.01.05 14:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1g]

Pupu 2019.01.04 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.32
Mára bringázást terveztem, de hová is menjek? Hoppá, egy új geoláda a közelben! Nagyon szép túra lett a Bp., Pécel, Gödöllő, erdei pihenő, és vissza útvonalon (92 km). Útközben oda-vissza megálltam az isaszegi MOL-kútnál, egy forró csokira. A helyet régóta ismertem, többször jártam ott terepfutások és montis túrák kapcsán. Örömmel tértem vissza ismét, köszönöm a célpontot! A golyóstoll persze befagyott, de forró teámba mártogatva a hegyét, sikerült írásra bírni. Nem is képzeltem volna, hogy ennyi idővel a megjelenés után még második megtaláló lehetek.

IMG_8664IMG_8665
IMG_8667IMG_8670
VINAX 2019.01.04 04:06 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Ki korán kel, aranyat lel :-) 2019 első ládája egy piros egyes lett számunkra 😛 Köszönjük a rejtő munkáját!

★Viki & Axl★


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu