geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
4545. Farkasordítói-rét (GCFAOR)

Csévharaszt felől

Csévharaszt felől

Itt parkolj le!

Itt parkolj le!

Ősborókáson át visz az út

Ősborókáson át visz az út

Az 1. pontot itt keresd!

Az 1. pontot itt keresd!

Ez már a 3. pontnál van

Ez már a 3. pontnál van

Békés, kedves kis hely

Békés, kedves kis hely

Éjszakai menedéknek is ideális

Éjszakai menedéknek is ideális

Készül a hálóhely :)

Készül a hálóhely :)

Más ne jöjjön ide be!

Más ne jöjjön ide be!

Ez pedig a 2. pont

Ez pedig a 2. pont

Farkasordítói-rét :)

Farkasordítói-rét :)

Itt két fakunyhó is van!

Itt két fakunyhó is van!

Egy magasles-kilátó is vár!

Egy magasles-kilátó is vár!

Kulturált és tiszta a környék :)

Kulturált és tiszta a környék :)

Ebédhez készülünk...

Ebédhez készülünk...

Visszaúton

Visszaúton
Szélesség N 47° 16,871'
Hosszúság E 19° 22,100'
Magasság: 120 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.03.31 11:00
Megjelenés időpontja: 2019.04.05 20:10
Utolsó lényeges változás: 2019.04.05 20:10
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: Tünde és Attila
Felhasználó: Tünde&Attila
Nehézség / Terep: 2.5 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 10500 m
Megtalálások száma: 77 + 2 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 1.5 megtalálás hetente


A láda

Két virtuális pontból (Forrásréti-pihenő N 47° 17,136' E 19° 22,821' és Farkasordítói-rét N 47° 16,871' E 19° 22,100'), valamint egy hagyományos ládából álló multi (Édesházi-pihenő N 47° 17,778' E 19° 21,777').
Természetes rejtekhelyeket készítettünk, mert úgy ítéljük, már annyira tele van a természet műanyaggal, hogy mi inkább nem halmozzuk tovább! A virtuális pontokon a jelszórészletek kis faléceken találhatóak, a végső ponton pedig egy hagyományos ládában rejtőzik a jelszó harmadik darabja. A pontok tetszőleges sorrendben felkereshetők, a három jelszórészletet a megfelelő sorrendben összeolvasva egy értelmes mondatot kaptok.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés

Csévharaszt felől: Budapest irányából gépjárművel a 4-es főúton haladva, Monornál letérve közelíthető meg a pontoknak helyt adó sétaerdő.

Inárcs felől is megközelíthető, ekkor az M5-ös autópálya inárcsi lehajtójánál kell letérni (OMV-kút) és a falu főutcáját (Bajcsy-Zsilinszky út) kell megtalálni. Ezen végighaladva, ahol a főút jobbra kanyarodik, ott le kell balra térni a Pótharaszti útra. Ezen az úton végig lehet menni (át az autópálya alatt) egészen egy földutas kereszteződésig, ahonnan a Farkasordítói-rét már közel van. (Az út eredetileg egy szovjet laktanyához vezetett, amely egy raktárbázisnak és egy légvédelmi rakétás alakulat műszaki alegységének adott helyet).

A pontok kerékpáros megközelítése is lehetséges, bár a sétaerdő útjai többnyire homokosak, így a bringázás száraz időben nehézkes, sőt, akár lehetetlen feladat is lehet.

Mi a csévharaszti megközelítést javasoljuk, mert így az utunk az Ősborókás rész mellett halad el. Autóval/bringával az alábbi parkolóhelyet használjuk:  N 47° 17,767' E 19° 23,635' 110 m [GCFAOR+parkoló]. Ha Vasad/Monor felől elérjük Csévharasztot, az első kereszteződésben forduljunk jobbra a Kossuth Lajos utcára. Ezen végig kell haladni a Petőfi Sándor úti kereszteződésig, itt ismét jobbra fordulva végighaladni addig, míg meglátjuk a balról beérkező Piros sáv piros sáv jelzést. Ez már földút, de innen már közel van a jelzett parkoló (az erdő felé vezető földutat sorompóval látták el, mi még ezt egyszer sem találtuk zárva. A behajtást ugyanakkor tábla tiltja).

Jó tudni, hogy a sétaerdőben az utak nagyjából négyzethálós rendszerűek.

1. pont: Forrásréti-pihenő  N 47° 17,136' E 19° 22,821' 115 m [GCFAOR-1]
Sajnos, a nevével ellentétben forrás nincs a réten, de kellemes, kedves hely tűzrakóval, padokkal és - ahogyan a többi pihenő is - ember által alig látogatott. A környékén csend és rend honol, béke és tisztaság van köröskörül :)
A rejtek egy kis (3*10 cm) fatáblán lesz, könnyen megtalálható helyen.

2. pont: Farkasordítói-rét  N 47° 16,871' E 19° 22,100' 120 m [GCFAOR-2]
Egy nagy rét, sok kis csodával: van itt kilátó-magasles az egyik szélén, faragott fafotel a közepén, fedett kemence sok asztallal-paddal erdei iskola számára, két kis fakunyhó a másik szélén. Útjelző tábla segít az eligazodásban, tűzrakóhely padokkal, fedett kukák és két illemhely is várja az idelátogatókat. Minden szép és kulturált, tekintve, hogy 2018. jún. 1-jén avatták fel az erdei tantermet a réten. Cikk az avatásról Videó a rétről (avatás)

A jelszó az előzőhöz hasonlóan egy kis fabatkán lesz az újabb értékes részletet tartalmazva, így nem érvényes rá a mondás, hogy "fabatkát sem ér" :)
A rejtés kissé furfangos, igazi kihívás, így kesserszemmel keresendő! :D
Ne feledd: fentről jobb a kilátás!

3. pont: Édesházi-pihenő  N 47° 17,778' E 19° 21,777' 123 m [GCFAOR-3]
Egy újabb kedves kis pihenő néhány hatalmas fával, padokkal, tűzrakóval a közepén és még egy kis fakunyhó is van itt, ahol kedvedre eltölthetsz egy(-két-akárhány) éjszakát, ahogy tettük ezt mi is egyszer :)
Sajnos, időközben a környező erdőt kivágták, de azért egyik oldalán kis fenyveserdő védi a hely nyugalmát.
A rejtekhez odavisz a GPS, ott már a fantáziára és rutinra hagyatkozhattok :)

Csévharaszt és környéke

Csévharaszt környéke régóta kedves a szívünknek. Az Ősborókás sötétlő bokrainak szépsége, különösen ősszel a borókabogyóktól roskadozó ágakkal, a hol sűrű erdős, hol kedves ligetes táj mindig vonzerőt jelentett, így szívesen jártunk erre. A Pusztatemplomot is gyakorta meglátogattuk, vadakkal találkoztunk a mezőkön, erdőben, magaslesről csodáltuk őket, szarvasbőgést hallgattunk szeptember végi hűvös estéken.

A pótharaszti erdőben számtalan apró szépség található. Rejtésünkkel a három nagyon kellemes és kulturált, nemrégiben létesült rétre-pihenőhelyre szeretnénk felhívni a figyelmet. Nagy erdő- és természetjárók vagyunk, de kevés helyen találkoztunk ilyen szépen kiépített tűzrakókkal, padokkal, fedeles kukákkal, esőházakkal és fakunyhókkal ellátott, rendezett és tiszta környékkel, ami a Pótharaszti erdőt jellemzi.

Ha már arra jártok, érdemes még felkeresni a jelzett pontoktól kissé távolabb elhelyezkedő Erdőőri lakot (a fentebb említett, csévharaszti Kossuth utca-Petőfi utca kereszteződésnél egyenesen továbbmenve pár perc alatt eléhető betonúton). A Pótharaszti Sétaerdőről, a Buckáserdőről és a 2014-ben létrehozott Erdőőri lakról bővebben:

A Csévharaszt szélén található több, mint 100 éves Erdőőri lakkal, egyúttal bemutatóházzal, a mellette kialakított esőbeállóval és annak tűzrakó helyével, a pihenőpadokkal és erdei játszótérrel, valamint a három kapcsolódó, ismeretterjesztő táblákkal ellátott sétakörrel szeretnénk az idelátogatóknak igazi erdei élményeket nyújtani. A Sétaerdő - amely szabadon látogatható -, bemutatja a helyi élővilágot, az itt megfordult híres embereket és irodalmi alkotásaikat, az ország első természetvédelmi emlékeit és a manapság romantikus homályban élő, de egykor rémisztő betyárok életét.

A Sétaerdő további célja, hogy a létrehozott kirándulási útvonalakkal megóvjuk a fokozottan védett természeti területeket és több biztonságos tűzrakóhely kialakításával csökkentsük a kockázatát az emberi gondatlanság okozta erdőtüzeknek, megvédve ezzel Csévharaszt jelképét, az egyedülálló Ősborókást. Az Erdőőri laktól a kék háromszög jelzésen el lehet jutni a pótharaszti Pusztatemplomig, a Pest megyei piros turistajelzést követve pedig a híres ócsai premontrei kolostorhoz juthatunk. A közel 10 000 hektáros erdőtömb legszebb részein keresztül pedig az inárcsi vasútállomásig vezető turistaút került kialakításra végig a sárga jelzésen (forrás: Nefag ZRT. (2014)

Buckáserdő és Ősborókás

A Csévharaszt térségében elterülő Buckáserdő 1939 óta áll természetvédelmi oltalom alatt, területe 1,05 négyzetkilométer. A növényzet nyáras-borókással váltakozó homoksztyepp, melyben a védett növényfajok közül például a homoki árvalányhaj és a báránypirosító él. Itt fordul elő a fokozottan védett csikófark, piros madársisak, valamint a bennszülött tartós szegfű is.
A természetes növényzetre a gyorsan terjedő idegen fajok jelentik a legnagyobb veszélyt.
Legelterjedtebb az akác, kisebb foltokban található meg a bálványfa és a lágyszárú selyemkóró. Ezeket a fajokat kell kiirtani a természetvédelmi területekről.

Az ártéri és homoki élőhelyeken jelentős természetvédelmi problémát okoznak ezek az agresszíven terjedő (más néven invazív) növények, mivel kiszorítják az őshonos fajokat. Ilyen, távoli vidékekről behurcolt özönnövény az akác, a kései meggy, a bálványfa, a zöld juhar és a
selyemkóró. Olyan ez, mint amikor vendég érkezik hozzátok: csak addig látjátok szívesen, amíg nem akar az ágyatokban aludni, hanem
megmarad a vendégszobában. Ezért nem látjuk szívesen a védett területeket elözönlő invazív fajokat, és megpróbáljuk visszaszorítani őket. Az özönnövények helyére hazai fajokból álló erdőket ültetünk. Magyarországon a munkák az Ipoly-völgyben, dunai szigeteken, Csévharaszton és Nagykőrösön folynak.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (33 db): környezet: 4.67 rejtés: 4.59 web: 4.74 átlag: 4.67

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 - ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Mikulás 2020.04.05 15:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.68
A múlt hétvégéhez hasonlóan - szombaton vizitúráztam egy kicsit délelőtt a (a természetvédelmi területté frissen avanzsált) Táti-szigeteknél (délután pedig gurultam egyet a bringával) - szigorúan magányosan, 1,5 métert tartva mindenkitől.
Vasárnap pedig egy kis családi sétára jöttünk ki ebéd után Csévharasztra. 11 kilométer lett és csodás helyeket láttunk, remek, igazi tavaszi időben kutyagoltunk a homokos, jó kis alföldi utakon. Imádom!

Köszönöm a remek rejtést. Tökéletes koncepció és kivitelezés, örömmel jöttem újra a Csévharaszti Borokás TT-re.

Mikulás

IMG_3013IMG_3014
IMG_3015IMG_3016
IMG_3020IMG_3022
IMG_3024IMG_3025
IMG_3027IMG_3029
Ane 2020.04.05 14:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Meglett, jó hosszú séta. Először csak részleteiben akartuk keresni, de aztán lenyomtuk az egészet egyben.

wildpig 2020.04.04 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.45]

ghostspike 2020.03.29 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Hubbi barátai 2020.03.28 10:48 - Megtaláltam
Köszönjük! Nagyon szép helyek

jakszy1989 2020.03.15 17:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!Tomi és Edina Inárcsról. Nagyon jó kis délutáni séta volt. Köszönjük a rejtést. [Geoládák v3.3.2]

Cicapapa51 2020.03.15 16:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.61
Köszönöm a rejtést.
A pontokat a számsorrend szerint jártuk be.
Jó séta volt.
Láttunk ezt azt:

Boróka-akác növénytársulás
3 őzike
3 nyúl
madarak (hangja)
Néhány kesser a végládánál, üdvözlet innen is!
13,9 km lett a vége.
TFTC
Cicapapa51

20200315_130127DSC00247
MimiTiti 2020.03.15 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Ősökkel séta. Köszönöm a rejtést.

Pumba9 2020.03.15 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Érdekes, hogy egy hónapja nem taláta meg senki és előttünk összesen 68-an találták meg. Ehhez képest 5 percen belül 3 kesser csoport (összesen 9 fő+2 eb) jött össze a ládánál. Kicsit beszélgettünk, jó volt találkozni velük. A borókás és a fenyőerdő is nagyon tetszett. Sár nincs, de sok homok igen. 12 km lett a vége. [Geoládák v3.3.2]

Mirtt 2020.03.15 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Köszönjük a rejtést, nagyon szép 12 km-s séta lett a végére! Mi 5-en voltunk a 7 hónapos Joda kutyánkkal, aki szintén végig sétálta ezt az utat!

A járvány miatt úgy gondoltuk elhagyjuk Budapestet egy nyugodt, csendes hely felkeresésével. Azt hittük senkivel sem találkozunk, de pont egy időben érkeztünk a ládához másik négy ládavadásszal :) Mennyi erre az esély?

Út közben láttunk egy nyulat és több őzet is. Nagyon szép idő volt, kicsit még napszúrást is kaptunk, pedig nagyon hideg volt márciushoz képest! De nagyon szép túra volt, köszönjük!

A javasolt parkoló "tele" volt, igazából két autónak van hely Csévharasztnál, én inkább a 2-s pontot javaslom kiinduló pontnak ;)

Mizo6869 2020.02.15 17:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Minden pont rendben a helyén volt. Mia, Bogi, Piri (kutya) Zoli Érdről.

Hegyimanók 2020.02.08 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Érdekes ez a vidék. [Geoládák v3.3.2]

carmin 2020.02.02 10:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.56
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Ezt a ládát a PMP túrába illesztettük be, a jó rejtések gyorsan meglettek, az idő is pazar volt.

DSC01230DSC01231
DSC01233DSC01236
DSC01251DSC01253
DSC01260DSC01271
DSC01277DSC01289
DSC01297DSC01301
monic1006 2020.02.01 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.72
Mivel megint délben jutott eszünkbe (szsoutdor eszébe...), hogy ebben a szép napos időben menni kéne valahova, ezért valami olyan helyet kerestünk, ahova 30-40 perc alatt odaérhetünk. Ez éppen megközelíthető volt ennyi idő alatt.
Két dolgot nem vettünk számításba:
Az egyik, hogy a Pótharaszti sétaerdőnél hagyva az autót ez a kör bizony jóval nagyobb, mint amit a térkép alapján ránézésre megállapítottunk.
A másik pedig, hogy ilyen sokat kell keresni a jelszavakat.
Számunkra a virtuális jelszó azt jelenti, hogy ott van egy valami, ami amúgy is ott lenne, ha a láda nem lenne, és meg kell számolni rajta valamit, vagy a táblájáról le kell olvasni valamit... szóval ott van a "jelszó" geoláda nélkül is. Az ilyesfajta jelszó, amit úgymond keresni kell, az kikéri magának, nem virtuális! Punktum. Attól, hogy nem egy dobozban van, még keresni kell. És ezt a két falapocskát igen sokáig kellett keresgélni... Főleg a másodikat... Az előttünk itt járó megtaláló remekül visszarejtette.... Kb. negyedórát töltöttünk az 1. pont keresésével és kb. félórát a második ponttal. Minden lécet áttapogattunk - amit láttunk... szétszurkáltak a kiálló csavarok, szilánkokkal lettünk tele, de a lényeg úgy el volt dugva, hogy nem látszott. Még éppen a "hagyjuk a fenébe" elhangzása előtti pillanatban találtam meg...
Aztán a 3. pont... Itt is elment vagy 20 percünk.
Kedves rejtő! Véleményünk szerint ez nem egy "természetes" rejtek. Különösen, hogy egy mesterséges valamiben van eldugva. A koordináta sem egészen oda mutat, és aki látott már igazán TERMÉSZETES rejteket, annak a fantáziájára bízott "keresőkéje" nem ebbe az irányba mozdul el. Ezt max. csak természetes anyagból készült ládának nevezném, de semmiképpen sem "természetes rejteknek". (Ezért a 2 pont)
Szóval a kereséssel szívtunk, mint a torkos borz. De meglett. Igaz bőven lement a nap, mire a kocsihoz visszaértünk, és még így is 16 km-t mentünk, hogy ahol csak lehetett lecsaltunk az útból, nem a túristajelzésen mentünk - de ez a része a mi sarunk, legközelebb jobban megnézzük az út hosszát, előre.
Egyéb tekintetben a láda jópofa helyeket mutat be - csak pont ezekkel a jópofa helyekkel nem volt időnk foglalkozni a hosszú és bosszantó keresgélés miatt... persze tudjuk... indultunk volna el időben...! :D :D :D

molka 2020.02.01 13:11 - Megtaláltam
Köszi!

imageimage
imageimage
imageimage
LionDaddy 2020.02.01 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
Régóta tervezgettünk kectamékkal egy közös kutyasétáltatós ládázást, de az elmúlt hetek szürke, lehangoló időjárása sehogy sem volt kedvünkre. Mára végre igazi tavaszi, szép napsütéses időt jósoltak, így nem volt kérdés, hogy megyünk. Sikerült molkát is elhívni, így öten vágtunk neki a sétának.
A gázvezeték nyomvonalánál parkoltunk és az óramutató járásával egyező irányba tettünk egy 13 km-es kört, a ládapontok közé beiktatva a csévharaszti borókás GCBORO ládáját is. A multi minden pontja nagyon kellemes hely, alkalmasak kisebb-nagyobb pihenőre, piknikre vagy bográcsozásra. A rejtések nagyon profik voltak, nem adták könnyen magukat, de élvezetes volt a keresés. A jelszóhordozók kivitelezése is remek, több ilyen kellene a sok műanyag helyett!
Összességében remek túrát tettünk, csodálatos időben, szép helyen, jó barátokkal!

Köszi a rejtést!

20200201_09561020200201_101015
20200201_10155620200201_101907
20200201_10241020200201_105659
20200201_11121420200201_111607
20200201_11315320200201_113802
20200201_11570120200201_115729
20200201_12242420200201_123658
20200201_13024020200201_130307
20200201_13144020200201_131543
20200201_13531920200201_114741
kectam 2020.02.01 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Egy remek csavargás LionDaddyékkel és Molkával. Csodálatos időben jártuk körbe a környéket. A multi pontjait fordított sorrendben kerestük, közben kitérőt tettünk a borókás láda felé is. Párszor láttunk őzeket is. Köszönjük, hogy elhoztál ide.

20200201_09461320200201_095249
20200201_10160920200201_101907
20200201_10241420200201_111002
20200201_11112320200201_121254
20200201_13035920200201_130546
20200201_13260320200201_140540
TücsiTeam 2020.01.05 11:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Téli túra keretében választottuk ezt a ládát és nem csalódtunk. Bár a szél fújt, de sütött a nap. Nagyon színvonalas láda és tetszettek a rejtések. A második volt a legjobb. Itt jó néhágy percre volt szükségünk, mire megtaláltuk. Hálás köszönet a rejtőnek!

szakica 2020.01.04 12:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mihul 2020.01.04 11:40 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.5]

ny.mate 2019.12.31 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Fixis 2019.12.20 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
A csévharaszti pusztatemplomtól a GCtrek mozgó megkeresése után vágtam neki az útnak kerékpárral, hogy megkeressem ezt a multit. 1 - 3 (14:52) - 2 sorrendben haladtam.

GAMANO 2019.12.15 12:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük! [g:hu 1.6.4]

Viczi 2019.11.30 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

geooszi 2019.11.15 23:59 - Megtaláltam
Meglett. Köszönöm!


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (79 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.