geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
4553. Véradás (GCelet)
Vérellátó
Vérellátó
Bejátattól balra a nyitvatartási idő
Bejátattól balra a nyitvatartási idő
Itt kell jelentkezned
Itt kell jelentkezned
Váróterem
Váróterem
Kényelmesek az ágyak
Kényelmesek az ágyak
Tőle lehet elkérni a ládát
Tőle lehet elkérni a ládát
Értékmegörző szekrények
Értékmegörző szekrények
Nikicsu az első megtaláló. Gratulálok
Nikicsu az első megtaláló. Gratulálok
A rejtő is ad vért természetesen
A rejtő is ad vért természetesen

Koordináták: a láda maximális nehézségű!
Magasság: 150 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.05.22 10:00
Megjelenés időpontja: 2019.05.22 09:44
Utolsó lényeges változás: 2019.05.22 09:44
Utolsó változás: 2019.06.26 12:18
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Mizo6869
Felhasználó: Mizo6869
Nehézség / Terep: 5.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 0 m
Megtalálások száma: 26 + 3 sikertelen + 3 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 3.1 megtalálás hetente


Röviden

Ennek a ládának a megszerzéséhez tényleg a véredet kell adnod, de bárhol adhatsz vért.
Állandó véradó helyek Magyarországon

Amennyiben nem a Karolina úti vérellátóba mész, úgy kérj meg egy nővérkét, hogy készítsen rólad fényképet amikor vért adsz, és írd le hol voltál. Logolj be egy jelszó nélküli megtalálást, és én jóváfogom hagyni. Csak akkor jár pont, ha adtál vért. Személyit, lakcímkártyát, taj kártyát feltétlen vigyél magaddal!

A LEHETŐSÉG MINDENKI SZÁMÁRA NYITOTT, ÍGY AKI NEM ADHAT VÉRT AZ VIGYEN EL MAGA HELYETT VALAKIT.

Azt hiszem, senkinek nem kell hangsúlyoznom, hogy mennyire fontos a véradás.
Véradás után kérd el a ládát (15 x 10 x 6 cm-es doboz) a recepción.

Megközelítés

Budapest, Karolina úti vérellátó intézetében. A környéken a parkolás ingyenes.

A ládába TravelBug nem helyezhető.

Leírás

A véradás története

A vért a 20. század eleje óta használják mikor is a különböző vércsoportok meghatározásának köszönhetően a donort és a beteget elfogadható biztonsággal lehetett párosítani.

Azóta már a gyógyítás nélkülözhetetlen kellékévé vált. A nagyobb műtéteknél, bizonyos életmentő kezeléseknél és a gyógyszerek gyártásánál is nagy szerepet játszik.

A művér kialakítására számos kísérlet volt, melyek jórészt elbuktak. Amerikában sikerült kifejleszteni egy a vörösvérsejt szükségletű betegek kezelésénél az Oxyglobin névre hallgató, marhák véréből előállított vérpótló szert. A felhasználható művérnek az emberi vér minden tulajdonságának meg kell felelni,minden szövettel és vércsoporttal kompatibilisnek kellene lennie.

Hazánkban úgy mint más európai országokban nem használják ezt a készítményt, így csak az önkéntes véradókra számíthatnak a vérre szoruló betegek.

Az 1960-as évek óta alkalmazott egyszer használatos vérvételi eszközök biztosan veszélytelenek, sem AIDS-t, sem más fertőzést nem okozhatnak.

A véradás önzetlen segítségnyújtás másoknak, olyan gesztus, amely mindenképpen megbecsülést érdemel(ne)!

Miért van szükség véradókra?

· mert a vér semmivel sem pótolható
· mert évente 400 ezer vérre, vérkészítményre szoruló beteg van
· mert a vörösvérsejt-koncentrátum legfeljebb 35* napig tárolható
· mert a folyamatos és kiegyensúlyozott vérellátást a véradók biztosítják
· mert a 4 millió lehetséges véradóból csupán 250 ezer rendszeres donor van

A vér tárolása.

Vörösvérsejt-készítmények és teljes vér (amennyiben teljes vér formájában kerül transzfúzióra) +2 és +6 °C között tárolva, 28-49 nap az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében.
Trombocitakészítmények +20 és +24 °C között tárolva, 5 nap; bakteriális fertőzés vizsgálata, illetve a bakteriális fertőzést csökkentő eljárás alkalmazása esetén 7 napig tárolható.
Granulocita +20 és +24 °C között tárolva, 24 óra
Vörösvérsejt legfeljebb 30 évig tárolhatók az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében
Trombocita legfeljebb 24 hónap az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében
Plazma és krioprecipitátum legfeljebb 36 hónap az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében. 7. számú melléklet a 3/2005. (II. 10.) EüM rendelethez

AB0 - vércsoportrendszer

Az orvostudomány többféle vércsoportrendszert ismer, különösen nagy jelentősége azonban a Karl Landsteiner nevéhez fűződő AB0- és az Rh-rendszernek van. A, B, AB és 0-s vércsoportokat különböztethetünk meg.

A vércsoport tulajdonságai az érett, sejtmag nélküli vörösvérsejtek felületén lévő antigéneken alapulnak; a több száz ismert antigén közül vérátömlesztés szempontjából mindössze kettő jelentős: az alfa (A) és a béta (B) jelű. Az A-vércsoport azt jelzi, hogy a vörösvérsejten A-antigén van, a vérplazmában viszont béta-antitestek vannak. B vércsoportnál ennek épp a fordítottja igaz, míg az AB-típusnál mindkét antigén megtalálható, a 0-s vércsoportúaknak viszont semmilyen antigénjük nincs.

Azonos típusú antitestek és antigének találkozásakor (pl. ha a B-vércsoport béta-antigénje találkozik az A-vércsoport béta-antitestjeivel), a reakció nyomán a vörösvértestek kicsapódnak, összecsomósodnak, agglutinálódnak. Így, ha valakinek a sajátjától eltérő vércsoportú vért adnak, akkor pár percen belül akár halálos kimenetelű reakció is felléphet a kétféle vér találkozása nyomán. Ezért a rászorulóknak legideálisabb, ha csoport azonos vért kapnak, de más lehetőség is van, a lényeg, hogy ne olyan vért kapjon, amelynek antitestjei megtalálhatók az ő vérében. Így A-s és B-s vércsoport nem keveredhet, az AB vércsoportú ember azonban elvileg bárkitől kaphat vért, hiszen nincsenek antitestjei. A 0-s vércsoportúak vészhelyzet esetén bárkinek adhatnak vért, mert nem létező antigénjeik nem váltanak ki védekező reakciót a befogadó vérplazmában, ők viszont csak 0-s vércsoportú vért kaphatnak. A helyzetet bonyolítja még az Rh-faktor is amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Rh rendszer

Az RhD antigént a már említett Karl Landsteiner és Alexander S. Wiener fedezte fel 1937-ben, és rhesus majmok vérében mutatták ki először, innen az Rh jelölés. Az ember vérében ez az antigén vagy jelen van (Rh+), vagy nincs (Rh-). Az Rh+ domináns mendeli tulajdonság, azaz valaki csak úgy lehet Rh-, ha mindkét szülőtől olyan gént örököl (ettől még persze mindkét szülő lehet Rh+, ha heterozigóták). Az Rh- vérben természetes körülmények között nincsenek jelen antitestek, így a legtöbb esetben a véradásnál nem kell figyelembe venni ezt a vércsoportot. Rh- donorok vérét azonban antitest-vizsgálatnak kell alávetni. Figyelembe kell venni, hogy ha Rh- ember kap Rh+ vért, akkor az antitestek kialakulhatnak. Ezért olyan Rh- nőnek, aki még teherbe eshet, nem szabad Rh+ vért adni, mert ez egy Rh+ magzat esetében problémát okozhat, ugyanis az antitestek a méhlepényen keresztül a magzat vérébe jutnak, és megtámadják a magzat vörösvértestjeit. Ugyanez az állapot előállhat akkor is, ha az Rh- anya és az Rh+ magzat vére keveredik. Ebben az esetben anti-D antitestek termelődnek az anyában, melyek vagy a szülés során (amikor az anya és a magzat vére keveredhet), vagy a következő magzat hordásakor okoz betegséget, amit hydrops foetalisnak neveznek.

Ki lehet véradó?

Véradó bárki lehet, aki egészségesnek érzi magát ...
· elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 65.* életévét
· testsúlya meghaladja az 50 kg-ot
· nem vérzékeny
· nem ájulékony
· nem szoptató anyuka
· akinél van társadalombiztosítási (TAJ) és lakcímkártyája illetve fényképes igazolvány (pl.: útlevél, személyigazolvány, jogosítvány, diákigazolvány)
* 65 évnél idősebb az OVSZ területi szervének orvosának engedélyével.4. számú melléklet a 3/2005. (II. 10.) EüM rendelethez

A véradás folyamata

A véradáskor mindössze 4,5 dl vért vesznek le, általában a benne levő plazmával és sejtekkel (teljes vér), de lehet csak plazmát illetve vérlemezkét is adni.

Teljes vért, nők évente 3, férfiak 5 alkalommal adhatnak. Teljes véradások között legalább 56 napnak el kell telnie. Vérlemezke, illetve plazma hetente kétszer is adható.

Készülj úgy, hogy karod könnyen szabaddá tud tenni. Egyél előtte zsírmenteset és fogyassz sok folyadékot is.

Tájékoztasd az orvost vagy az asszisztenst, ha véralvadás-csökkentő vagy egyéb gyógyszert szedsz, ha vérzékenységben szenvedsz, illetve, ha rosszul szoktál lenni a vérvétel során.

A véradásra való alkalmasságot jelenleg Magyarországon mindig orvos dönti el, a leendő véradó részletes kikérdezése - korábbi és jelenlegi betegségeiről, egészségi állapotáról -, és fizikális vizsgálata után. Az orvosi vizsgálat vérnyomásmérésből, szív - tüdő meghallgatásából, a nyaki nyirokcsomók tapintásából, a látható nyálkahártyák megtekintéséből áll. Ezt követi a vér hemoglobin (vérfesték) koncentrációjának mérése, és első véradóknál az előzetes vércsoport meghatározás. Az ujjbegyből történő mintavétel előtt 70%-os etanolos vattával alaposan lemossák a mintavétel helyét és környékét, majd az alkohol elpárolgása után steril tűvel kb. 2-3 mm mély szúrást ejtenek. A mintavételt végzők számára kötelező a steril gumikesztyű viselése. Helytelen eljárás a szükséges vérmennyiséget az ujjbegy erőteljes nyomásával, vagy masszírozásával kipréselni. Ha aránylag nagyobb vérmennyiséget kellene az ujjbegyből venni, úgy célszerű, ha a kezed előzetesen meleg vízbe mártják, és az ujjbegyed megszúrása előtt a bőrfelületet erőteljesen megdörzsölni. A mintavétel után a vérvétel helyét steril gézlappal, papírvattával le kell szorítani a vérzés leállásáig. Ha a vizsgálat során eltérést találnak, akkor időlegesen vagy véglegesen kizárják a donort a véradásból. Időleges kizárást alkalmaznak például a kívánatosnál (férfi: >135 g/l; nők: >125 g/l) alacsonyabb hemoglobinszint, nátha, torokgyulladás, herpesz esetén, kis - és nagy műtétek után, stb. Végleges kizárást jelentenek egyes fertőző megbetegedések (pl. HIV veszélyeztetettség, egyéb vérrel átvihető fertőzések kockázata), vérképzőszervi betegségek, kezeletlen magas vérnyomás betegség, súlyos asztma stb.

A vérvételhez leültetnek vagy hanyatt fektetnek. Megkérik, hogy karod lazán lógasd le. Felkarod gumiszalaggal elszorítják. Megkérhetnek, hogy néhányszor szorítsd ökölbe a kezed, esetleg karod is megütögetik kicsit. Ezek hatására vénáid megtelnek vérrel. A könyökhajlatban, vagy az alkaron megkeresik azt az ép perifériás vénát, ahonnan a vért levehetik.

A vérvétel közben, a fertőzések elkerülése érdekében, kötelező a steril gumikesztyű viselése. A mintavétel helyét előzetesen minden esetben meg kell tisztítani, és fertőtleníteni kell (erre a célra használhatók: Arugeen spray, 70%-os etanol, stb.). A bőrfelszín száradását követően végezhető el a vérvétel. A vérvétel helyét a fertőtlenítés után nem szabad kézzel, vagy egyéb nem steril eszközzel érinteni. Ideális esetben a 450ml vér levétele 5 - 10 percet vesz igénybe.

A vérvétel steril, egyszer használatos tűvel, zárt vérvételi rendszerrel történik. A vér pangását elkerülendően a leszorítást meg kell szüntetni, mihelyt a tűvel a vénába hatolnak.

A tűszúrás - egyéb tűszúrásokhoz hasonló, rendszerint enyhe - fájdalommal jár. A felkarra helyezett gumi szorítását sokan kellemetlennek érezhetik.

A mintavétel befejezése után a vénát steril gézlappal, papírvattával a vérzés elállásáig le kell szorítani (kb. 45 perc).

A véradás teljes menetén kb. 30 perc alatt túl is lehet lenni. A véradás 1959 óta önkénes és térítésmentes, azonban a véradót 500.-Ft értékben étkezési utalvány illeti meg, amelyen tetszőlegesen vásárolhat élelmiszert kb. 10.000 beváltó helyen.

A vér a levételt követően, egy steril vérvételi zsákba kerül, amely erre a célra készült, speciális anyagból és egyszer használatos, a hozzá csatlakozó vérvételi tűvel együtt. A zsákban a vér alvadását gátló és a vérsejteket tápláló oldat van, a felhasználásig megelőzve ezzel a véralvadást és a vérsejtek éhezését.

A vér vizsgálata kapcsán meghatározzák a vércsoportot, kimutatják az esetleges vírusokat: pl. a fertőző májgyulladást. Végeznek AIDS Lues szűrést, májműködést ellenőrző vizsgálatokat (GPT). Plazmát adóknál a vérfehérje mennyiségét is mérik

További vizsgálatok is készülnek arra nézve, hogy a vért kapó betegnek meg fog-e felelni a véradó vére (kompatibilitás).

A vizsgálat után elkérheted a vércsoport vizsgálati eredményét (ezt majd hordd magaddal, bármikor jól jöhet). A hemoglobin mérés és a Wassermann vizsgálat eredményét. Külön kérésre elvégezik a vizelet fehérje és cukor, valamint a vérsejtsüllyedés vizsgálatát is. Különleges esetekben szükség lehet vírus-ellenanyag vizsgálati eredményre is (ezt még véradás előtt beszéld meg a vizsgáló orvossal).

A vizsgálatok időigényesek, ezért leletet csak a véradás után egy nappal tudnak adni (kérjed postázását, vagy hétköznap délelőtt személyesen is bemehetsz érte).

Köszönöm, hogy adtál a vért és a viszontlátásra.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (12 db): környezet: 4.79 rejtés: 4.54 web: 4.96 átlag: 4.76

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 - kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Chubby 2019.07.15 14:06 - Megtaláltam
A véleményem én is fenntartom, miszerint ez nem geocaching, és ha nekem kellett volna döntenem, valószínűleg én sem engedtem volna át a moderáción ebben a formában, de a rejtő tényleg lelkiismeretesen gondozza a témát, és felhívja a figyelmet a véradás fontosságára. Ha viszont így alakult, alkalmazkodok a körülményekhez, és élek a lehetőséggel.

Nehezen szakadok el a munkahelyemtől, de ma nem is volt rá szükség: az OVSZ jött hozzánk, a Népliget Centerbe. Egy kollégámat kértem meg, hogy lőjön egy jó képet, de mint mondta, rólam azt igen nehéz lesz. :D Persze értettem én a viccet, és ahogy elnevettem magam rajta, el is készült a kép. Öt perccel később pedig életem második 450 ml-étől váltam meg tudatosan, ezzel nullára törlesztve az egyenlegemet az OVSZ-szel szemben.

6 évvel ezelőtt ugyanis nem értettem, mitől lehetett az, hogy bár szinte minden hétvégén 20-30 km-es túrákat vezettem, mégis én voltam a leglassabb az összes emelkedőn. Még kevésbé értettem, hogy nyárra miért nem volt annyi erőm sem, hogy ne ülve verjem fel a tojást a rántottához. 2013. szeptember elejére egy egyszerű laborvizsgálattal kiderült a diagnózis: vashiányos vérszegénység. Ahogy az első orvos meglátta a laborleletemet, már telefonált is a területileg illetékes kórházba, hogy másnap reggelre feltétlenül szabadítsanak fel egy ágyat. Reggel 7-re el is buszoztam a néhány napra összecsomagolt batyummal a kijelölt intézménybe, ahol a recepción közölték, hogy már nagyon vártak. Elvégeztek még egy labor- és egy ultrahangvizsgálatot, majd be is kötötték az intravénás vaskészítményt. Késő este aztán lámpaoltás után, mikor már majdnem elaludtam, az éjszakás orvos és az éjszakás nővér felkapcsolta a kórtermem lámpáját, és két tasak vér társaságában közölték, hogy jöttek vérátömlesztésre.
- Hát aztán kihez? - kérdeztem én.
- Magához, Csaba.
- Értem. És mi indokolja mindezt?
- Tulajdonképpen csak annyi, hogy a maga vérképével az emberek nem hogy nem buszoznak be saját lábon reggel a kórházba, hanem a koporsóból nem kelnek ki. - felelték.
- Azt tudom, hogy 60 g/l hemoglobinos eredménnyel küldtek be ide (megj.: egy egészséges, felnőtt férfi hemoglobin koncentrációja kb. 135 és 170 g/l közé esik). Mi lett a reggeli vérvétel eredménye?
- 57.
- Értem. - vettem tudomásul. És átkozottul féltem. Annyira, mint még soha az azt megelőző 23 évben. Féltem a művelettől, féltem a nem elhanyagolható valószínűségű komplikációktól. Főleg, hogy rögtön 900 ml vérrel állítottak be hozzám, és ez nem volt túlságosan bizalomgerjesztő. Egy kérdésem maradt csak, amiből némi bátorságot próbáltam meríteni:
- Ha most ezzel a majd' egy liter vérrel feltöltenek, és nem lép fel semmilyen komplikáció, garantálható-e, hogy ha rendeződik a vérképem, megfelelek majd a meglehetősen szigorú, 203/2009. (IX. 18.) Kormányrendeletben meghatározott vasúti egészségügyi, előzetes munkaköri alkalmassági vizsgálaton, mint vasúti járművezető? - ugyanis ez az egy gyermekkori célom foglalkoztatott már csak, ezt fogadtam meg saját magamnak réges-rég: addig nem kezdhetem alulról szagolni az ibolyát, míg valami kötött pályás járműre jogosítványt nem szerzek.
- Igen, minden további nélkül.
- Akkor jöhet.
És nem is teketóriáztak tovább, a branülbe bekötötték az első tasak tartalmát, én pedig teljesen megsemmisülve és megtörve éreztem, ahogy áramlik szét a kézfejem felől a karomban az idegen, hideg vér. Brutális élmény volt, és teljesen letaglózott, hogy egy ép elmét is ilyen szinten képes a test cserben hagyni, ha nem reagálunk időben az intő jelekre. A legfájdalmasabb az abszolút kiszolgáltatottság érzése volt.
Nem volt komplikáció, másnap reggel életben maradva ébredtem, és ébredek azóta is. A friss vér is megtette a hatását: mivel hirtelen 80 g/l-re fel lett tornázva a hemoglobin-koncentrációm, futkározni akartam a kórház kertjében, de letiltottak róla. :D

Negyed éven keresztül szedtem érvédő- és vaskészítményeket, mást sem ettem, csak májat spenóttal, kéthetente kontrollra jártam, és látszott, hogy egyre inkább rendeződik a vérképem. Decemberben aztán jött a 203-as előzetes hatósági munkaköri orvosi vizsgálat, ahol a vérvételen a megfelelő hemoglobin koncentráció alsó határát 137 g/l-ben határozták meg. 4 g/l-rel maradtam alul, és el akartak kaszálni. Akkor elővettem a kétheti bontásban készült leleteket, és megmutattam, hogy három hónap alatt egy sürgősségi vérátömlesztést követő gyógyszeres vasutánpótlással saját magam termelem újra a véremet, és a hemoglobinszintem is szigorúan monoton nő. Ennek köszönhetően meg is kaptam a maximális, 3 évig érvényes határozatot, miszerint korlátozás nélkül alkalmas vagyok ellátni a leendő szakmámat. És azóta is, fennakadás nélkül.

Ahogy a vérképem teljes egészében rendeződött, a betegséget kiváltó másik betegséget is sikerült rövidre zárni.

A transzfúzió miatt 2 évig egyáltalán nem adhattam vért, egy darabig aggódtam is, hogy ha lecsapoltatom magam, marad-e elég magamnak. Tavalyelőtt megtört a jég, a városmajori retró véradáson tű elé feküdtem, ma pedig a munkahelyem kínálta a lehetőséget, hogy kiegyenlítsem az adott és kapott vér arányát.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.07.16 14:18]
[Megköszönte: Chubby, 2019.07.16 17:07]

Amit megkaptam...... mostanra visszaadtam.
Huncutka01 2019.07.14 20:05 - Nem találtam meg
A gondolatot helyesnek tartom. Segíteni kell ember társainkon. Sajnos én magam nem adhatok vért. A férjem aki rendszeres véradó volt, két éve elhunyt. A környezetemben nincs olyan egyén akit erre megkérhetnék.
Köszönöm a rejtést.

[Elutasította: Mizo6869, 2019.07.16 14:27]

Roberto Kesser 2019.07.12 15:05 - Megtaláltam
A láda megjelenése előtt voltam ezt megelőzően vért adni, így esélyem sem volt a piros egyesre. Pláne, hogy fél éve költöztem el a Karolina útról a város másik szegletébe..
Most viszont a soron következő alkalommal a logolást is megejtettem.
Köszönöm a rejtést!

DSC_1015 
Poór Andrea 2019.07.12 15:05 - Megtaláltam
Robertoval ma elmentünk vért adni. Mindig izgulunk, nehogy kiszűrjenek minket, de ma is minden rendben volt, így engedélyezett volt a véradás.
Jó hangulatban, beszélgetve :-)
Persze utána, ha már itt jártunk, akkor a ládát is begyűjtöttük :-)
Köszönjük szépen!

:-)
Pikku Peikko 2019.07.04 09:00 - Megtaláltam
Most voltam 5. alkalommal.
Irányított véradás lett volna, de sajnos a kisfiú már nem kaphatta meg... :(

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.07.17 14:27]

IMG_20190705_102545Screenshot_2019-07-17-12-19-39
Soma00 2019.07.03 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Köszönöm a rejtést! Ötödik véradásom alkalmával begyűjtöttem ezt a ládát is.

hitamas 2019.07.02 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.38
Köszönet feleségemnek, aki egy ismerősünk műtétjéhez ma ment el vért adni ... velem ellentétben ő már sokszor volt itt a véradó szolgálat, vagy rászoruló barátok, ismerősök megkeresésére. Én még egyetem alatt egyszer kipróbáltam a véradást .... nem az én műfajom. :)

Macusa 2019.07.02 13:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Én is jónak tartom a gondolatot és a rejtést is.
Köszönöm!

ZoliQua 2019.07.02 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Ok
Del Pesti Verellato kozpontban...

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.07.02 13:03]

IMG_20190702_120016 
SagiK 2019.06.28 15:16 - Megtaláltam
Remélem megvan. Idős koromban kezdtem el vért adni, ez volt a 21. alkalom.
Helyszín: https://szimpla.hu/

GYEZegzug 2019.06.26 15:28 - Egyéb
Ezt a tervet, majd rejtést mint moderátor átengedtem, ezt mindenki láthatja.
Igen is van köze a geocechinghez, hiszen egy demokratikusan választott testület átengedte a tervet, igaz szoros eredménnyel.
Nagyon sok kesserrel beszéltem, örömmel fogadták a nemes célú rejtést.
Mindenkinek nagyon sok szép napokat kívánok.

Blue Mali 2019.06.26 09:43 - Nem találtam meg
Nem találtam meg, s nem is tudom megtalálni.
Ezt a ládát én, mint modi nem engedtem át.
Fontos dolog ez is, mint oly sok minden, de vajmi köze van (szerintem) a geocaching.hu-hoz!
Nézzük meg a megtalálások számát...
Több emberrel (kesserrel) beszéltem, sokan nem is értik a láda apropóját...
Nekem ez a 3. nem találtam meg-em. 1-et elutasítottak, egyet én nem tudtam megtalálni, s ez a 3., amit nem találtam meg.

Remélem sokan meg fogják találni, ehhez kívánok sok sikert!

Fixis 2019.06.21 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
15. véradásom, 1000. találatom.
Jó ügyet szolgál a láda, úgyhogy én örülök neki!

Mo-Hó 2019.06.18 09:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!
Első alkalommal adtam vért, a Tatabányai Vérellátó Központban.
A rejtéssel kapcsolatos véleményem teljesen megegyezik Mikulás véleményével!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.06.22 18:19]

20190618_090009[1]1440_001
Tibi1983 2019.06.14 10:58 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtő munkáját!
Első alkalommal adtam vért, a Veszprémi Vérellátó Központban.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.06.14 13:37]

20190614_123244 
pliptai 2019.06.13 14:09 - Megtaláltam
A rejtéssel kapcsolatos véleményem teljesen megegyezik Mikulás véleményével! Köszönet a rejtésért!

Ákibard 2019.06.13 14:00 - Megtaláltam
Távol-mégis közel, meglett. Jó szokásomhoz híven most sem zarándokoltam el egyik Vérellátóba sem, Ők jöttek hozzánk.
A MÁV Székházban adtam vért, ezúttal már 20. alkalommal.
A ládáról már kifejtettem a véleményem a fórumon. Szerintem van ennek itt helye, ha 1-2 embert ez motivál véradásra, már akkor megérte. :)

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.06.14 11:06]

IMG_4999IMG_5002
petiba 2019.06.13 07:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.13
Tartottam magam a szabályokhoz, s megvártam, hogy újra hívjanak... Ma volt a 135. véradásom/ferezisem.
Örülök a ládának, hogy felhívja erre a nemes és fontos dologra a figyelmet. Ugyanakkor a szabályok nem tetszenek, ahogy az sem, hogy nem egy eseményláda lett a rejtésből.

VP 2019.06.06 06:00 - Egyéb
Húsz éven át rendszeresen adtam vért. Sok helyen, voltam itt a Karolina úton is.
Aztán először a kullancsenkefalitisz oltások miatt időleges, majd a két lyme-kórom miatt végleges eltiltást kaptam.
Pedig szerettem a hangulatot: "Melyik karját adja szőke hercegem?" (Mindig a balt adtam, mert akkor még kézzel írt az ember, a jobb kezemre nagyobb szükség volt.) És akkoriban még bőséges ennivalót és sört is adtak utána. :-)
Most kicsit szomorú vagyok, hogy van egy láda, amit meg se próbálhatok megtalálni. :-(

JAck:66: 2019.06.05 16:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Csak a korábbi kommentemet tudom idézni:
Egyedi ötlet, a láda elfér a többi mellett, de attól még ez nem geocaching.


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (32 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu