geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
4560. Budai kirándulások 1. (GCBUK1)
24 (1-20) > >>
Indulamandula!
Indulamandula!
Láthatod majd ezt is...
Láthatod majd ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
És ezt is... (egyik madárka!)
És ezt is... (egyik madárka!)
Meg ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt...
Meg ezt...
És ezt is...
És ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
És ezt...
És ezt...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
No meg ezt...
No meg ezt...
És ezt...
És ezt...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
És ezt a madarat is
És ezt a madarat is
Meg ezt...
Meg ezt...
És ezt...
És ezt...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt...
Meg ezt...
Rejtőtársaimat aligha láthatod...
Rejtőtársaimat aligha láthatod...

24 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 47° 29,487'
Hosszúság E 18° 56,403'
Magasság: 286 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.06.25 06:29
Megjelenés időpontja: 2019.07.04 10:41
Utolsó lényeges változás: 2019.07.05 16:39
Utolsó változás: 2019.10.09 17:04
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+6V)
Elrejtők: zöldfülű, Rézangyal77, BiBoLi
Felhasználó: zöldfülű
Nehézség / Terep: 1.5 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 12000 m
Megtalálások száma: 103 + 1 sikertelen + 2 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 4.7 megtalálás hetente


Körsétás multi a Budai-hegység déli részén, a jelszó részleteit a ládában és 6 (fél)öklömnyi geokavicson találod.

Pontok
1. Geokavics a turistaút mentén, balra, talajszinten. NEBÉVÖT POLZSO
N 47° 28,263' E 18° 55,738'
2. Geokavics a turistaút mellett, jobbra, talajszinten. NABÓKSUTAF
N 47° 29,217' E 18° 56,579'
3. Szürke ládikában geoláda, a turistaúttól 4 méterre, balra, kb. 120 cm magasan. Mérete jó nagy :D Kérlek, finoman bánj vele! ALADLO KKÜB
N 47° 29,487' E 18° 56,403'
4. Geokavics az ösvény mentén, jobbra, kb. egy méter magasságban. NÓKSUTAF
N 47° 30,057' E 18° 57,236'
5. Geokavics az ösvénytől 5 méterre, talajszinten, a "kilátóban". NABÓKSUTAF
N 47° 29,612' E 18° 57,216'
6. Geokavics 2-3 méterre az ösvénytől és a turistaúttól egyaránt, talajszinten. NABÓKSUTAF
N 47° 29,335' E 18° 56,885'
7. Geokavics a turistaút mentén, balra, talajszinten, de mégis nyújtózkodnod kell. Kérlek, hogy tényleg az útról felnyúlva vedd ki a követ, és ne mássz fel érte a partfalon! A természet nevében köszönöm :-) TTÖZÖK ESZRÖT AF TLŐDIK SÉ ESZRÖT EYNEKREB
N 47° 28,637' E 18° 56,754'

Jelszóképzés
A betűket/szavakat és a számokat (betűvel kiírva!) rakd össze a pontok sorrendjében, és egy értelmes, 29 karakteres szöveggel máris logolhatsz!

A ládába TravelBug nem helyezhető.

Egy kis körsétára invitállak Titeket ezzel a mulitval a Budai-hegység déli csücskébe, ahol Budaörs, Budakeszi és Budapest osztozik a "főváros tüdején".

Megközelítés
Parkoló, Budaörs, Felsőszállás:
 N 47° 27,993' E 18° 56,004' 227 m [GCBUK1+parkoló]

Bevezetés
A Budai-hegységről a Wikipédián találsz általános információkat, valamint a kirándulás közben a tájékoztató táblák és a ládaleírás is elárul ezt-azt... (Akadémiai székfoglalóra ne számítsatok, mert a grafomán korszakomat réges-régen kinőttem - vagy mégsem? :D Elnézést kérek mindenkitől, aki szokott ládaoldalt olvasni.)

A kirándulás a Buda-hegység dél-nyugati részére, részben a sasbércek környékére vezet el. (A sasbérc a röghegységekben előforduló, vetődéssel kialakuló kisebb-nagyobb, általában meredek kiemelkedés, de sajnos nem mindenütt ülnek rajta sasok - nagy bánatomra. Viszont szép kilátásra feltétlenül számíthatunk.)

A láda célja a kirándulás, mint "testi-lelki gyógyír" népszerűsítésén kívül a környék fantasztikusan változatos növény- és állatvilágának, azon belül elsősorban erdeinek bemutatása: menet közben többféle társulási formával is találkozhatsz, holott összességében egy igen kicsiny területet jársz be. Ráadásul minden évszakban mutat valami érdekességet a természet, amiért megéri újra és újra megtenni ezt a kört. :-) Ezek az erdők nem pusztán gyönyörködtetnek, hanem minden erejükkel megpróbálják kicsit ellensúlyozni a főváros és környékének légszennyező hatását. Köszönet minden fának! És persze valamennyi erdészeti dolgozónak a természet-támogató munkájáért, melynek nyomait és eredményeit láthatjuk a kirándulás során. Ugyanakkor le kell szögezzem: a fák legnagyobb haszna kétségkívül az, hogy túrázhatunk - ugyanis a turistajelzések túlnyomó része rajtuk található. :D

A pontok sorrendje szerint Budaörsről Budaörsre jutunk el, ennek megfelelően itteni parkoló pontot adtam meg. Tömegközlekedőknek a Városháza megállónál érdemes leszállni és a Domb utcán felsétálni a felsőszállási parkolóig, visszafelé pedig Alsószállásról a P+ Piros kereszt mentén a Mária-völgyben visszatérni. Mindkét út kb. 1400 m.

A körtúra természetesen máshonnan is indítható, pl. Csillebérc, KFKI előtti parkoló, Normafa, Makkosmária, stb.

És aki nem tud/szeretne egyvégtében bő 10 km-t sétálni, több kicsi részletből is összerakhatja a multit, bár így az élvezet egy részéből kimarad. Remélem, hogy a logokban sok "körözött" köszön majd vissza :D

A kerékpáros keresést azért nem ajánlom a megadott útvonalon, mert egy szakasz igen veszélyes lehet, de ami még ennél is fontosabb: a túra egy része fokozottan védett területen vezet keresztül, ahol tilos a kerékpározás. Kérem, hogy aki bringával keresi fel a multi pontjait, erre mindenképpen legyen tekintettel. Köszönöm.

Igaz, hogy a látnivalók éjjel nem igazán érvényesülnek, de az erdő nem zár be ilyenkor sem: ha valaki ekkor szeretne erre sétálni, ám tegye. Viszont a túrát éjjel csak fokozott odafigyeléssel ajánlom.

A túrát igyekeztem úgy megtervezni, és a leírást úgy összeállítani, hogy a pontok és a szöveg segítséget nyújtson ott, ahol kicsit nehéz rátalálni a helyes útra/irányra, valamint hogy GPS nélkül is bejárható legyen az útvonal. Remélem, így a kevésbé gyakorlott túrázóknak és kincskeresőknek sem lesz túl nagy kihívás az útvonal követése és a jelszó begyűjtése, és ezen felbátorodva egyre gyakrabban kapják majd fel a bakancsot, és egyre nagyobb sétákat tesznek!

Nos, akkor induljon a kirándulás!

Az út
A parkolóból  N 47° 27,993' E 18° 56,004' 227 m [GCBUK1+parkoló] a Csalogány utcán indulunk el, a S+ Sárga kereszt jelzést követve. Ha a fülemülék költési időszakában jársz erre, nem csak látni, hanem hallani is fogod az utca nevét. Az utca végén egy formás kis hársfán mutatja a jelzés, merre haladj tovább. Rövid séta a "vegyes felvágotton keresztül" (juhar, kőris, fenyő, tölgy, hárs, vackor, stb.), és máris megérkezel az első pont közelébe, a Szekrényes-hegyi elágazáshoz, ahol 4-5-6 út és ösvény fut össze.

 N 47° 28,263' E 18° 55,738' 266 m [GCBUK1-1]
A helyes utat a geokavics mutatja meg a multi első pontjaként, az oszlop tövében, egy nagyobb kő alatt lapulva. Kérlek, hogy az oszlop tetejét is alaposan nézd meg!!! Tartalék jelszó a turistaút túlsó felén, a jelzést hordozó tölgyfa mögött, talajszinten.
Ezután a S- Sárga sáv jelzésű úton haladunk tovább, ami a Budaörsi Kopárok nyugati lábánál vezet. Ez fokozottan védett terület, ezért nem szabad letérni az útról - és nem is kell. Az erdő legjellemzőbb fafaja ezen a szakaszon a tölgy, de akad szép számmal vadcseresznye és kőris, magasabban pedig fenyő - de ennek inkább csak az illatát fogod érezni. Az ösvény mentén rengeteg a som, ősszel lehet csipegetni... Minden évszakban látni és hallani errefelé madarakat, persze télen csak keveseket. Viszont látható az út mentén egy madár, "aki" mindig itt tanyázik, és nem fog elrepülni, ha közelítesz hozzá. Miután keresztezted a széles, szórt utat, hamarosan megérkezel Sorrento gyönyörű szikláihoz és illatozó fenyveséhez, érdemes kicsit körülnézni. Továbbhaladva figyelmesen lépkedj, mert a következő szakaszon lesznek csúszós részek. De azért ne felejtsd el megnézni az út bal oldalán a berkenyék és tölgyek lombját, mert a szintkülönbség miatt itt végre nem csak felnézhetsz a fákra. Egy meredek lejtő után lassan betérünk a Sorrentót a Nagyszénazugtól elválasztó völgybe, ami önmagában is szemkápráztató látvány, öreg bükkjeivel és hársfáival, dzsungelekre hajazó növényözönével és zöld alagútjaival. Ja, és itt is lakik egy soha el nem költöző madárka ;-) Utunkat még mindig ugyanazon a jelzésen folytatjuk, immáron termetes tölgyek árnyékában, majd egyszer csak "sávot váltunk".

 N 47° 29,217' E 18° 56,579' 334 m [GCBUK1-2]
Itt is geokavics mutatja meg a helyes utat a multi második pontjaként, az út jobb oldalán, tuskóba rejtve. Ezután a PM Piros M jelzés mentén haladunk majd tovább, és a tartalék jelszó a kereszteződésben álló, a követendő Meteor-ösvény jelzést hordozó vadcseresznyefa tövében található. A fiatal tölgyek és kőrisek árnyékában lépkedve figyelmesen kövessétek az ösvényt, ami helyenként mély vájatokban vezet, de ekkor már hatalmas gyertyánok, tölgyek és bükkök hajolnak föléd. Útközben itt-ott még rábukkanhatsz régi sárga sáv jelzésekre: a szó szoros értelmében minden jel arra utal, hogy egykoron erre vezetett a sárga turistaút.

 N 47° 29,487' E 18° 56,403' 403 m [GCBUK1-3]
A multi harmadik pontján egy nagyméretű, szürke láda rejti a szintén nem kicsi geoládát, egy termetes bükkfa közvetlen szomszédságában, az ösvény bal oldalától 4 méterre, kb. 120 cm magasan. Kérlek, óvatosan nyisd ki a ládikát! A rejtek "magasabb szintre emelkedett", de továbbra is nagyon kérem a segítségedet a gondos visszarejtésben, amit előre is nagyon köszönök. Kisebb és nagyobb ajándékokat is tudsz benne cserélni (köszönöm!), és ha nem szeretnél a logolással bajlódni, kis sem kell nyitnod a geoládát... A tartalék jelszót méretes geokavicson találod, az ösvény jobb oldalán álló hársfa tövében, ami mutatja, hogy a Meteor-ösvény balra kanyarodik. Mi viszont nem balra, a Mária (vagy Meteor)-szurdok felé folytatjuk utunkat, hanem tartva az eddigi irányt, a széles erdészeti utat keresztezve mintegy 40 méter után elérjük a P- Piros sáv jelzést. Makkosmária felé baktatva először fiatal tölgyelegyes kőris (vagy kőriselegyes tölgy?) erdőben járunk, de szerencsére már ezek az ifjoncok is adnak annyi árnyékot, hogy akár kánikulában is lehet vállalkozni a túrára. A kegytemplomhoz közelítve varázsütésre megnőnek a fák, egyre magasabb tölgyek és fenyők bólogatnak, hogy jó úton járunk. Egészen addig maradunk a piros sávon, amíg a templom előtti nagy rét sarkán nem fut össze a Z+ Zöld kereszt jelzéssel, és ezután ezt a jelet követjük. Ha nem találnád az útkereszteződést, a itt egy kis segítség.
A széles turistasztrádát jól megtermett fenyő, juhar, szil és kőrisfák őrzik, majd a következő útelágazás után, ahol a S- Sárga sáv jelzés keresztezi utunkat, balra a már szépen serdülő és felnőtt tölgyek, míg jobbra a feltörekvő ifjúság nyújtózkodik ágaival az ég felé. Felfelé kaptatva a Mária út Mária út jelzés letér balra, míg mi továbbra is a jelünkön maradunk, miközben rácsodálkoztunk az útbaigazító a tölgy ikrekre az út közepén. A régi kis fahídon áthaladva már légy résen: hamarosan újabb állomáshoz érkezik a kirándulás, és egy jelöletlen, de igencsak széles, félig felszórt erdészeti úton megyünk majd tovább.

 N 47° 30,057' E 18° 57,236' 423 m [GCBUK1-4]
Az oszloppal is jelzett útkereszteződésben jobbra elhagyjuk a Z+ Zöld kereszt jelzést, és a jelöletlen ösvény jobb oldalán, egy kb. egy méter magas tuskó tetején, moha alá rejtve találjuk meg a geokavicsot, ami a multi negyedik pontja. Tartalék jelszó az ösvény bal oldalán, egy régi zöld+ jelzésű bükköcske mögött, talajszinti geokavicson olvasható. A kellemes árnyat adó erdőben, amit főleg tölgyek, bükkök és gyertyánok alkotnak, teljesen ellazulva sétálhatunk, ugyanis legkésőbb a Csillebérci Gyermektábor kerítésénél észre fogjuk venni, hogy véget ért az út. Ám előtte néhány méterrel keresztez egy szintén jelöletlen, ám igen népszerű, ezáltal alaposan kijárt ösvényt, ami Normafáról tart lefelé. Jobbra fordulva mi is ezen az ösvényen folytatjuk utunkat, miközben balról a tábor, majd a KFKI mellett haladunk. Eleinte kivadult gyümölcsfákkal tarkított vegyes erdő kíséri utunkat, ám egyre több, hatalmas bükkfa jelzi, hogy ideje megállni kicsit gyönyörködni bennük, valamint ha szerencsénk van, a kilátásban is.

 N 47° 29,612' E 18° 57,216' 438 m [GCBUK1-5]
A multi ötödik pontján a geokavicsot az ösvény bal oldalán, attól kb. 5 méterre található, hatalmas tuskó rejti, mely egyben remek kilátóhely is, így kis ösvény vezet odáig. A tartalék geokavics pár méterrel odébb, közvetlenül az ösvény mentén, szintén tuskóban lapul. Miután kicsit körülnéztünk, továbbra is a jelöletlen az ösvényen haladunk mindaddig, amíg az bele nem fut a S- Sárga sáv jelzésű turistaútba. Eleinte többnyire öles bükkök között kacskaringózik az ösvény, majd egyre több tölggyel, mogyorós hólyagfával és május környékén bódító gyöngyvirágillattal találkozunk. És bringásokkal is, ezért a fületeket ne csak a madárfüttyre hegyezzétek, nehogy baj legyen. És füleljetek a GPS jelzésére is, mert hamar elérjük a következő "sávváltást".

 N 47° 29,335' E 18° 56,885' 373 m [GCBUK1-6]
A multi hatodik pontjaként a geokavics az ösvénytől jobbra, 2-3 méterre mind az ösvénytől, mind a turistaúttól található tuskóban lakik, a tartalék kavics pedig szemben, a sárga- jelzésű tölgy mögött. Miután az eddig követett ösvény véget ér, balra fordulunk, és a S- Sárga sáv jelzésen haladunk tovább. Kisvártatva csatlakozik jobbról, a Végvári-sziklától felfelé kapaszkodó P- Piros sáv jelzésű turistaút. Ezt jól jegyezzük meg, mert közel két kilométeren át kísérjük majd egymást, miközben eleinte vadcseresznyékkel és bükkökkel tarkított gyertyánosban járunk, kora tavasszal a keltike-rengeteget csodálva. Az aszfaltozott utat keresztezve aljnövényzetben bővelkedő tölgyesekben haladunk, és megkezdjük a lassú kapaszkodást a Budaörsi-hegy oldalában. Idővel csatlakozik a SO Sárga körtúra jelzésű turistaút, ami kisvártatva balra már távozik is, míg mi jobbra vesszük az irányt. És ha már erre járunk, igény esetén a leágazó kis ösvények egyikén meglátogathatunk egy-két piktortégla üreget is. Közben felkészülünk az újabb váltásra...

 N 47° 28,637' E 18° 56,754' 349 m [GCBUK1-7]
A következő útelágazásnál a helyes utat ismét a geokavics mutatja meg a multi hetedik pontjaként, amit az út bal oldalán, egy berkenye fa és egy kidőlt fa törzse között találsz meg. Bár talajszinten van, mégis nyújtózkodnod kell. Augusztusi egyéb logomban pedig vannak fotók, amik segítenek a megtalálásban. Kérlek, hogy tényleg az útról felnyúlva vedd ki a követ, és ne mássz fel érte a partfalon! A természet nevében köszönöm :-) A tartalék jelszót annak, a kereszteződésben álló, csenevész kőrisnek a tövében találod, amin a P+ Piros kereszt jelzés virít. Innentől kezdve ezt a jelzést követjük, amely keresztül vezet minket a Budaörsi Kopárokegy részén. Ezen a különleges helyszínen rengeteg érdekes és értékes növény és állat él, így szigorúan védett természetvédelmi terület, sem bringával, sem kutyával nem szabad(na) belépni. Miután kigyönyörködtük magunkat a kilátásban, megkezdjük az ereszkedést, és továbbra is a jelzést követve, balra letérve, egy fenyvesen keresztül eljutunk Alsószállásra. Itt a S+ Sárga kereszt jelzés a Meggy utcán és Sóvirág utcán át visszavisz minket a parkolóhoz, vagy a P+ Piros kereszt jelzést követve visszajuthatunk Budaörs főutcájára.

Utad során az alábbi geoládákat fogod érinteni: GCSORR, GCKGYT, GCBUSV
Ezeket pedig kisebb-nagyobb kitérővel látogathatod meg: GCPTRG, GCVEGV, GCBEML, GCNOFO

Remélem, tetszett a kirándulás Buda határain, és köszönöm, hogy velem tartottál! További szép túrákat!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (50 db): környezet: 4.86 rejtés: 4.83 web: 4.91 átlag: 4.87

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


kobcikrajci 2019.12.02 13:41 - Megtaláltam
Ok

Cicapapa51 2019.11.24 13:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Köszönöm a rejtést.
Kihasználva a (talán) utolsó kirándulásra alkalmas délutánt a rossz idő beállta előtt, végigjártam ezt a multit amit már a nyáron kiszemeltem magamnak.
Egyéb barangolásokkal együtt 14 km lett a teljesített táv.
Üdv
Cicapapa51

Sorrento-20191124_120446
 
Haki 2019.11.17 13:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Megvan köszi!
Szóval egyszer már nekifogtam ennek a ládának még júliusban, akkor a Normafától indultam és sorra gyűjtöttem be a pontokat. Sajnos féltávnál elkapott egy vihar amikor is annyira eláztam(esőkabát ide esőkabát oda), hogy nem tudtam folytatni az utat ugyanis a mobilom és szétázott, így nem tudtam hol kell keresni a maradék pontokat. Így van az, hogy a logbookban a júliusi dátum szerepel :)
Ma az Irhás ároktól indultam futni/túrázni és mivel volt még pár egyéb célpont is, jó kis túrát csaptam. Gyönyörű szép idő volt.
A rejtésről:
Alapvetően a koncepció tetszik, viszont zavaró, hogy némelyik pont teljesen érdektelen helyen van, igazából semmit sem mutat meg. Tény azonban, hogy az út nagy része szép. A rejtések módja is rendben van bár szintén lehetett volna variálni a rejtés mikéntjével, nem csak geokavicsokat elrejteni.
Összességében elmondthatom azonban, hogy tetszett a rejtés :)

K-55 2019.11.16 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Remek multi. Bővebben később.

akosgy 2019.11.09 14:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
A mai szemerkélős napra pont jó volt egy kis körtúra a Budai-hegységben, így bejártuk ezt a kis multit. Csillebércről indultunk, így egyből a 7. ponttal kezdtünk, utána már sorrendben haladtunk. Jók a rejtések, és a jelszó is adja magát (szerintem a 6. ponton is egyértelmű). Egy-két útszakaszon nagyon rég jártam már, pl. a láda felé ezúttal nem a Végvári-szikla felé mentünk, mint általában, hanem az alsó ösvényen. Kellemes kis kirándulás volt, köszi!

V_Gabor 2019.11.09 13:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.46
Minden pont megvan. A toll alig fogott, végül sikerült beírnom.

Tetszett! A körtúrákat pedig kifejezetten kedveljük. Egyedül az 5. és 6. pont közötti részen nem jártam eddig. A kilátás most nem volt az igazi, de tudjuk milyen napsütésben. ;)
Az utolsó pont után kezdett el cseperegni, pedig 15h-ra ígérték az esőt.

Jók az ilyen rejtések, talán egy-két emberrel többen fognak ráérezni a kicsit hosszabb séták, túrák ízére. Azért remélem nem lesz tucatszámra egymást átfedő, keresztező, ismétlődő multi. Megfelelő mennyiségben, okos útvonalat kínálva viszont jók ezek!
Aki meg hardcore user, az már úgy is volt sok helyen.

A pontok jók, sehol nem volt kihívás a keresés, pár szóban róluk:

4. pont, ha a kicsi kerül alulra, akkor nehéz elérni, csak Mónika keze érte el kavicsot (fentre tettem vissza);
6. pontot kétféleképpen lehet értelmezni, egyébként itt 2 kavics is volt;
7. pontnál azt hittem, valami magasabb helyen lesz.

Köszönöm!
[g:hu 1.6.4]

2019-11-09 10.58.02R2019-11-09 11.17.31R
2019-11-09 11.19.04R2019-11-09 11.22.26R
2019-11-09 12.10.43R2019-11-09 12.10.51R
2019-11-09 12.29.42R2019-11-09 13.05.03R
2019-11-09 13.57.40R2019-11-09 14.04.11R
2019-11-09 14.08.26R2019-11-09 14.22.17R
HRita 2019.11.03 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zugi 2019.11.03 15:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Szürkítésből és egy kis őszi kirándulásból végigjártuk. A pontok rendben vannak, szép az útvonal, bár már sokszor jártam ezt illetve részeit (részben más geoládák miatt is).
Emiatt nekem az egész koncepció nem tetszik, ez nem geocaching, ez egy sima teljesítménytúra kijelölt érintési pontokkal. Ennyi erővel millió ilyen kört létre lehet hozni itt is, és bárhol. (egyetértek macikupac moderátor véleményével)
Én a geocachingnél valamiért egyedi, különleges, érdekes célpontokra, helyszínekre szeretnék eljutni, nem pedig a millió turistaúton rajzoltatni általuk egy túra kört.

IMG_20191103_115058_resize_2IMG_20191103_121817_resize_2
IMG_20191103_132645_resize_2_2IMG_20191103_134718_resize_2
IMG_20191103_141131_resize_2_2IMG_20191103_144044_resize_2_2
IMG_20191103_145403_resize_2IMG_20191103_152306_resize_2
IMG_20191103_153625_resize_2IMG_20191103_153657_resize_2
Aleph & Rita 2019.10.27 15:00 - Megtaláltam
Normafától indultunk majd az utolsó ponttól lesétáltunk Gazdagrétre. Nagyon szép, napsütéses időben sétáltunk egy kellemeset a rejtések által, úgyhogy köszönjük szépen a lehetőséget!

povyagi 2019.10.27 14:00 - Megtaláltam
\o/ Hurrá, megvan! [g:hu 1.6.4]

Mathau 2019.10.27 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
Minden tekintetben profi munka ez a doboz, gratulálok hozzá. Egy rövid vasárnapi sétának remek volt, ajánlott parkolóból, ajánlott útvonalon. Rengetegen használták ki a vénasszonyok nyarának utolsó napjait, így engem picit zavart a tömeg, de azért csak elfértünk valahogy. Köszönöm a rejtést, még sok ilyen kiváló dobozt!

Mihul 2019.10.27 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

IMG_20191027_084013IMG_20191027_092219
IMG_20191027_092911IMG_20191027_100019
img1572171739361img1572171921697
vakond87 2019.10.25 16:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Kicsit újra gondoltam a multi ládát, ezért 21-es busszal Normafára utaztam, és innen kezdve 4-5-6-3-2-7-1 sorrendben gyűjtöttem össze a pontokat. Gyönyörű az őszi erdő, és az idő is tökéletes volt a kirándulásra. Sok ismerős helyen jártam, melyeket a korábbi ládázások alkalmával kerestem fel. A legjobban a 7 és 1 pontok közötti út tetszett. Az 1 pontról kb. 15 perc alatt a 188E autóbusz Ibolya utcai megállójánál voltam, ahonnan a busz 15 perc alatt elvitt Kelenföldig. A gyorsaságán a busznak magam is meglepődtem, de tartotta a menetidőt. Köszönöm a rejtést!

IMG_20191025_162400IMG_20191025_162357
IMG_20191025_161426IMG_20191025_162157
IMG_20191025_162258IMG_20191025_162354
IMG_20191025_162324IMG_20191025_155421
IMG_20191025_145429IMG_20191025_150415
IMG_20191025_152854 
Pogánypeti 2019.10.25 12:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.4]
Az utánam logoló vakond87 kessertárshoz hasonlóan én sem az ajánlott sorrendben kerestem fel a pontokat, hanem ugyanazon az útvonalon, csak éppen fordítva. Azaz én Budaörs felől támadtam, és az 1-7-2-3-6-5-4 volt a sorrend, Normafánál pedig végeztem. Mekkora lett volna, ha útközben összefutunk valamelyik állomáson kavicsolvasgatás közben?!... :D
A multi összes állomását és a közbeeső útvonalakat, helyeket kivétel nélkül ismertem már, ugyanis régebbi túraéveim alatt, ill. a korábbi ládázásaim során mindent bejártam a Budai-hegyekben.
Nagyon tetszett ez a kövekre írt rejtési mód, nekem nagyon bejött. Egyedül a 7. ponton nem találtam meg a kérdéses kődarabot, és mivel a kérésnek megfelelően nem akartam felmászni a parton, ezért ott inkább a pótjelszót használtam, amit azonnal megtaláltam. Miután kiértem a Normafához, ott pihentem, nézelődtem egy kicsikét, és mivel várakozáson felüli idő alatt teljesítettem ezt a multit, úgy döntöttem, hogy még belefér a mai napba a Jane Goodall tanösvényen elrejtett GCJGTS multi is. Jól döntöttem...
Köszönöm a rejtést, jó volt újra bejárni az ismerős helyeket! :)

Lopakodó 2019.10.23 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm
a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

carmin 2019.10.23 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
A mai szép őszi sétánkhoz ezt a ládát választottuk. Csúcsforgalom volt az erdőben, úgy látszik sokan kedvelik ezt a részt, de a pontokon senki nem zavart minket. Köszönjük a rejtést.

DSC00946DSC00948
DSC00949DSC00955
DSC00957DSC00964
DSC00966DSC00974
DSC00990DSC01002
DSC01005DSC01034
DSC01036DSC01038
DSC01043DSC01048
DSC01050DSC01055
sogor36 2019.10.23 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.01
Köszi a rejtést.

TÁJK Alkesz Duo 2019.10.23 03:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nagyfliszi 2019.10.21 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Nagyon kellemes de kimerítő séta az októberi nyárban. Az útba eső, még meg nem talált 5 ládát is levadásztuk.
TFTC

HZsoti 2019.10.15 12:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Tökéletes délelőtti edzésnek :)
a 6.pontnál a gps kicsit megzavart, de azért meglett, a tartalék kő is a fatuskón volt itt, köszi a rejtést


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (106 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu