geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
4560. Budai kirándulások 1. (GCBUK1)
24 (1-20) > >>
Indulamandula!
Indulamandula!
Láthatod majd ezt is...
Láthatod majd ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
És ezt is... (egyik madárka!)
És ezt is... (egyik madárka!)
Meg ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt...
Meg ezt...
És ezt is...
És ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
És ezt...
És ezt...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
No meg ezt...
No meg ezt...
És ezt...
És ezt...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
És ezt a madarat is
És ezt a madarat is
Meg ezt...
Meg ezt...
És ezt...
És ezt...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt...
Meg ezt...
Rejtőtársaimat aligha láthatod...
Rejtőtársaimat aligha láthatod...

24 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 47° 29,487'
Hosszúság E 18° 56,403'
Magasság: 286 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.06.25 06:29
Megjelenés időpontja: 2019.07.04 10:41
Utolsó lényeges változás: 2019.07.05 16:39
Utolsó változás: 2019.12.26 17:38
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+6V)
Elrejtők: zöldfülű, Rézangyal77, BiBoLi
Felhasználó: zöldfülű
Nehézség / Terep: 1.5 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 12000 m
Megtalálások száma: 132 + 1 sikertelen + 4 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 4.4 megtalálás hetente


Körsétás multi a Budai-hegység déli részén, a jelszó részleteit a ládában és 6 (fél)öklömnyi geokavicson találod.

Pontok
1. Geokavics a turistaút mentén, balra, talajszinten. NEBÉVÖT POLZSO
N 47° 28,263' E 18° 55,738'
2. Geokavics a turistaút mellett, jobbra, talajszinten. NABÓKSUTAF
N 47° 29,217' E 18° 56,579'
3. Szürke ládikában geoláda, a turistaúttól 4 méterre, balra, kb. 120 cm magasan. Mérete jó nagy :D Kérlek, finoman bánj vele! ALADLO KKÜB
N 47° 29,487' E 18° 56,403'
4. Geokavics az ösvény mentén, jobbra, kb. egy méter magasságban. NÓKSUTAF
N 47° 30,057' E 18° 57,236'
5. Geokavics az ösvénytől 5 méterre, talajszinten, a "kilátóban". NABÓKSUTAF
N 47° 29,612' E 18° 57,216'
6. Geokavics 2-3 méterre az ösvénytől és a turistaúttól egyaránt, talajszinten. NABÓKSUTAF
N 47° 29,335' E 18° 56,885'
7. Geokavics a turistaút mentén, balra, talajszinten, de mégis nyújtózkodnod kell. Kérlek, hogy tényleg az útról felnyúlva vedd ki a követ, és ne mássz fel érte a partfalon! A természet nevében köszönöm :-) TTÖZÖK ESZRÖT AF TLŐDIK SÉ ESZRÖT EYNEKREB
N 47° 28,637' E 18° 56,754'
Új alternatív jelszóhordozók mindenütt a rejtések 1 méteres körzetében, 1 méteres magasság fölött lebegnek.

Jelszóképzés
A betűket/szavakat és a számokat (betűvel kiírva!) rakd össze a pontok sorrendjében, és egy értelmes, 29 karakteres szöveggel máris logolhatsz!

A ládába TravelBug nem helyezhető.

Egy kis körsétára invitállak Titeket ezzel a mulitval a Budai-hegység déli csücskébe, ahol Budaörs, Budakeszi és Budapest osztozik a "főváros tüdején".

Megközelítés
Parkoló, Budaörs, Felsőszállás:
 N 47° 27,993' E 18° 56,004' 227 m [GCBUK1+parkoló]

Bevezetés
A Budai-hegységről a Wikipédián találsz általános információkat, valamint a kirándulás közben a tájékoztató táblák és a ládaleírás is elárul ezt-azt... (Akadémiai székfoglalóra ne számítsatok, mert a grafomán korszakomat réges-régen kinőttem - vagy mégsem? :D Elnézést kérek mindenkitől, aki szokott ládaoldalt olvasni.)

A kirándulás a Buda-hegység dél-nyugati részére, részben a sasbércek környékére vezet el. (A sasbérc a röghegységekben előforduló, vetődéssel kialakuló kisebb-nagyobb, általában meredek kiemelkedés, de sajnos nem mindenütt ülnek rajta sasok - nagy bánatomra. Viszont szép kilátásra feltétlenül számíthatunk.)

A láda célja a kirándulás, mint "testi-lelki gyógyír" népszerűsítésén kívül a környék fantasztikusan változatos növény- és állatvilágának, azon belül elsősorban erdeinek bemutatása: menet közben többféle társulási formával is találkozhatsz, holott összességében egy igen kicsiny területet jársz be. Ráadásul minden évszakban mutat valami érdekességet a természet, amiért megéri újra és újra megtenni ezt a kört. :-) Ezek az erdők nem pusztán gyönyörködtetnek, hanem minden erejükkel megpróbálják kicsit ellensúlyozni a főváros és környékének légszennyező hatását. Köszönet minden fának! És persze valamennyi erdészeti dolgozónak a természet-támogató munkájáért, melynek nyomait és eredményeit láthatjuk a kirándulás során. Ugyanakkor le kell szögezzem: a fák legnagyobb haszna kétségkívül az, hogy túrázhatunk - ugyanis a turistajelzések túlnyomó része rajtuk található. :D

A pontok sorrendje szerint Budaörsről Budaörsre jutunk el, ennek megfelelően itteni parkoló pontot adtam meg. Tömegközlekedőknek a Városháza megállónál érdemes leszállni és a Domb utcán felsétálni a felsőszállási parkolóig, visszafelé pedig Alsószállásról a P+ Piros kereszt mentén a Mária-völgyben visszatérni. Mindkét út kb. 1400 m.

A körtúra természetesen máshonnan is indítható, pl. Csillebérc, KFKI előtti parkoló, Normafa, Makkosmária, stb.

És aki nem tud/szeretne egyvégtében bő 10 km-t sétálni, több kicsi részletből is összerakhatja a multit, bár így az élvezet egy részéből kimarad. Remélem, hogy a logokban sok "körözött" köszön majd vissza :D

A kerékpáros keresést azért nem ajánlom a megadott útvonalon, mert egy szakasz igen veszélyes lehet, de ami még ennél is fontosabb: a túra egy része fokozottan védett területen vezet keresztül, ahol tilos a kerékpározás. Kérem, hogy aki bringával keresi fel a multi pontjait, erre mindenképpen legyen tekintettel. Köszönöm.

Igaz, hogy a látnivalók éjjel nem igazán érvényesülnek, de az erdő nem zár be ilyenkor sem: ha valaki ekkor szeretne erre sétálni, ám tegye. Viszont a túrát éjjel csak fokozott odafigyeléssel ajánlom.

A túrát igyekeztem úgy megtervezni, és a leírást úgy összeállítani, hogy a pontok és a szöveg segítséget nyújtson ott, ahol kicsit nehéz rátalálni a helyes útra/irányra, valamint hogy GPS nélkül is bejárható legyen az útvonal. Remélem, így a kevésbé gyakorlott túrázóknak és kincskeresőknek sem lesz túl nagy kihívás az útvonal követése és a jelszó begyűjtése, és ezen felbátorodva egyre gyakrabban kapják majd fel a bakancsot, és egyre nagyobb sétákat tesznek!

Nos, akkor induljon a kirándulás!

Az út
A parkolóból  N 47° 27,993' E 18° 56,004' 227 m [GCBUK1+parkoló] a Csalogány utcán indulunk el, a S+ Sárga kereszt jelzést követve. Ha a fülemülék költési időszakában jársz erre, nem csak látni, hanem hallani is fogod az utca nevét. Az utca végén egy formás kis hársfán mutatja a jelzés, merre haladj tovább. Rövid séta a "vegyes felvágotton keresztül" (juhar, kőris, fenyő, tölgy, hárs, vackor, stb.), és máris megérkezel az első pont közelébe, a Szekrényes-hegyi elágazáshoz, ahol 4-5-6 út és ösvény fut össze.

 N 47° 28,263' E 18° 55,738' 266 m [GCBUK1-1]
A helyes utat a geokavics mutatja meg a multi első pontjaként, az oszlop tövében, egy nagyobb kő alatt lapulva. Kérlek, hogy az oszlop tetejét is alaposan nézd meg!!! Tartalék jelszó a turistaút túlsó felén, a jelzést hordozó tölgyfa mögött, talajszinten.
Ezután a S- Sárga sáv jelzésű úton haladunk tovább, ami a Budaörsi Kopárok nyugati lábánál vezet. Ez fokozottan védett terület, ezért nem szabad letérni az útról - és nem is kell. Az erdő legjellemzőbb fafaja ezen a szakaszon a tölgy, de akad szép számmal vadcseresznye és kőris, magasabban pedig fenyő - de ennek inkább csak az illatát fogod érezni. Az ösvény mentén rengeteg a som, ősszel lehet csipegetni... Minden évszakban látni és hallani errefelé madarakat, persze télen csak keveseket. Viszont látható az út mentén egy madár, "aki" mindig itt tanyázik, és nem fog elrepülni, ha közelítesz hozzá. Miután keresztezted a széles, szórt utat, hamarosan megérkezel Sorrento gyönyörű szikláihoz és illatozó fenyveséhez, érdemes kicsit körülnézni. Továbbhaladva figyelmesen lépkedj, mert a következő szakaszon lesznek csúszós részek. De azért ne felejtsd el megnézni az út bal oldalán a berkenyék és tölgyek lombját, mert a szintkülönbség miatt itt végre nem csak felnézhetsz a fákra. Egy meredek lejtő után lassan betérünk a Sorrentót a Nagyszénazugtól elválasztó völgybe, ami önmagában is szemkápráztató látvány, öreg bükkjeivel és hársfáival, dzsungelekre hajazó növényözönével és zöld alagútjaival. Ja, és itt is lakik egy soha el nem költöző madárka ;-) Utunkat még mindig ugyanazon a jelzésen folytatjuk, immáron termetes tölgyek árnyékában, majd egyszer csak "sávot váltunk".

 N 47° 29,217' E 18° 56,579' 334 m [GCBUK1-2]
Itt is geokavics mutatja meg a helyes utat a multi második pontjaként, az út jobb oldalán, tuskóba rejtve. Ezután a PM Piros M jelzés mentén haladunk majd tovább, és a tartalék jelszó a kereszteződésben álló, a követendő Meteor-ösvény jelzést hordozó vadcseresznyefa tövében található. A fiatal tölgyek és kőrisek árnyékában lépkedve figyelmesen kövessétek az ösvényt, ami helyenként mély vájatokban vezet, de ekkor már hatalmas gyertyánok, tölgyek és bükkök hajolnak föléd. Útközben itt-ott még rábukkanhatsz régi sárga sáv jelzésekre: a szó szoros értelmében minden jel arra utal, hogy egykoron erre vezetett a sárga turistaút.

 N 47° 29,487' E 18° 56,403' 403 m [GCBUK1-3]
A multi harmadik pontján egy nagyméretű, szürke láda rejti a szintén nem kicsi geoládát, egy termetes bükkfa közvetlen szomszédságában, az ösvény bal oldalától 4 méterre, kb. 120 cm magasan. Kérlek, óvatosan nyisd ki a ládikát! A rejtek "magasabb szintre emelkedett", de továbbra is nagyon kérem a segítségedet a gondos visszarejtésben, amit előre is nagyon köszönök. Kisebb és nagyobb ajándékokat is tudsz benne cserélni (köszönöm!), és ha nem szeretnél a logolással bajlódni, kis sem kell nyitnod a geoládát... A tartalék jelszót méretes geokavicson találod, az ösvény jobb oldalán álló hársfa tövében, ami mutatja, hogy a Meteor-ösvény balra kanyarodik. Mi viszont nem balra, a Mária (vagy Meteor)-szurdok felé folytatjuk utunkat, hanem tartva az eddigi irányt, a széles erdészeti utat keresztezve mintegy 40 méter után elérjük a P- Piros sáv jelzést. Makkosmária felé baktatva először fiatal tölgyelegyes kőris (vagy kőriselegyes tölgy?) erdőben járunk, de szerencsére már ezek az ifjoncok is adnak annyi árnyékot, hogy akár kánikulában is lehet vállalkozni a túrára. A kegytemplomhoz közelítve varázsütésre megnőnek a fák, egyre magasabb tölgyek és fenyők bólogatnak, hogy jó úton járunk. Egészen addig maradunk a piros sávon, amíg a templom előtti nagy rét sarkán nem fut össze a Z+ Zöld kereszt jelzéssel, és ezután ezt a jelet követjük. Ha nem találnád az útkereszteződést, a itt egy kis segítség.
A széles turistasztrádát jól megtermett fenyő, juhar, szil és kőrisfák őrzik, majd a következő útelágazás után, ahol a S- Sárga sáv jelzés keresztezi utunkat, balra a már szépen serdülő és felnőtt tölgyek, míg jobbra a feltörekvő ifjúság nyújtózkodik ágaival az ég felé. Felfelé kaptatva a Mária út Mária út jelzés letér balra, míg mi továbbra is a jelünkön maradunk, miközben rácsodálkoztunk az útbaigazító a tölgy ikrekre az út közepén. A régi kis fahídon áthaladva már légy résen: hamarosan újabb állomáshoz érkezik a kirándulás, és egy jelöletlen, de igencsak széles, félig felszórt erdészeti úton megyünk majd tovább.

 N 47° 30,057' E 18° 57,236' 423 m [GCBUK1-4]
Az oszloppal is jelzett útkereszteződésben jobbra elhagyjuk a Z+ Zöld kereszt jelzést, és a jelöletlen ösvény jobb oldalán, egy kb. egy méter magas tuskó tetején, moha alá rejtve találjuk meg a geokavicsot, ami a multi negyedik pontja. Tartalék jelszó az ösvény bal oldalán, egy régi zöld+ jelzésű bükköcske mögött, talajszinti geokavicson olvasható. A kellemes árnyat adó erdőben, amit főleg tölgyek, bükkök és gyertyánok alkotnak, teljesen ellazulva sétálhatunk, ugyanis legkésőbb a Csillebérci Gyermektábor kerítésénél észre fogjuk venni, hogy véget ért az út. Ám előtte néhány méterrel keresztez egy szintén jelöletlen, ám igen népszerű, ezáltal alaposan kijárt ösvényt, ami Normafáról tart lefelé. Jobbra fordulva mi is ezen az ösvényen folytatjuk utunkat, miközben balról a tábor, majd a KFKI mellett haladunk. Eleinte kivadult gyümölcsfákkal tarkított vegyes erdő kíséri utunkat, ám egyre több, hatalmas bükkfa jelzi, hogy ideje megállni kicsit gyönyörködni bennük, valamint ha szerencsénk van, a kilátásban is.

 N 47° 29,612' E 18° 57,216' 438 m [GCBUK1-5]
A multi ötödik pontján a geokavicsot az ösvény bal oldalán, attól kb. 5 méterre található, hatalmas tuskó rejti, mely egyben remek kilátóhely is, így kis ösvény vezet odáig. A tartalék geokavics pár méterrel odébb, közvetlenül az ösvény mentén, szintén tuskóban lapul. Miután kicsit körülnéztünk, továbbra is a jelöletlen az ösvényen haladunk mindaddig, amíg az bele nem fut a S- Sárga sáv jelzésű turistaútba. Eleinte többnyire öles bükkök között kacskaringózik az ösvény, majd egyre több tölggyel, mogyorós hólyagfával és május környékén bódító gyöngyvirágillattal találkozunk. És bringásokkal is, ezért a fületeket ne csak a madárfüttyre hegyezzétek, nehogy baj legyen. És füleljetek a GPS jelzésére is, mert hamar elérjük a következő "sávváltást".

 N 47° 29,335' E 18° 56,885' 373 m [GCBUK1-6]
A multi hatodik pontjaként a geokavics az ösvénytől jobbra, 2-3 méterre mind az ösvénytől, mind a turistaúttól található tuskóban lakik, a tartalék kavics pedig szemben, a sárga- jelzésű tölgy mögött. Miután az eddig követett ösvény véget ér, balra fordulunk, és a S- Sárga sáv jelzésen haladunk tovább. Kisvártatva csatlakozik jobbról, a Végvári-sziklától felfelé kapaszkodó P- Piros sáv jelzésű turistaút. Ezt jól jegyezzük meg, mert közel két kilométeren át kísérjük majd egymást, miközben eleinte vadcseresznyékkel és bükkökkel tarkított gyertyánosban járunk, kora tavasszal a keltike-rengeteget csodálva. Az aszfaltozott utat keresztezve aljnövényzetben bővelkedő tölgyesekben haladunk, és megkezdjük a lassú kapaszkodást a Budaörsi-hegy oldalában. Idővel csatlakozik a SO Sárga körtúra jelzésű turistaút, ami kisvártatva balra már távozik is, míg mi jobbra vesszük az irányt. És ha már erre járunk, igény esetén a leágazó kis ösvények egyikén meglátogathatunk egy-két piktortégla üreget is. Közben felkészülünk az újabb váltásra...

 N 47° 28,637' E 18° 56,754' 349 m [GCBUK1-7]
A következő útelágazásnál a helyes utat ismét a geokavics mutatja meg a multi hetedik pontjaként, amit az út bal oldalán, egy berkenye fa és egy kidőlt fa törzse között találsz meg. Bár talajszinten van, mégis nyújtózkodnod kell. Augusztusi egyéb logomban pedig vannak fotók, amik segítenek a megtalálásban. Kérlek, hogy tényleg az útról felnyúlva vedd ki a követ, és ne mássz fel érte a partfalon! A természet nevében köszönöm :-) A tartalék jelszót annak, a kereszteződésben álló, csenevész kőrisnek a tövében találod, amin a P+ Piros kereszt jelzés virít. Innentől kezdve ezt a jelzést követjük, amely keresztül vezet minket a Budaörsi Kopárokegy részén. Ezen a különleges helyszínen rengeteg érdekes és értékes növény és állat él, így szigorúan védett természetvédelmi terület, sem bringával, sem kutyával nem szabad(na) belépni. Miután kigyönyörködtük magunkat a kilátásban, megkezdjük az ereszkedést, és továbbra is a jelzést követve, balra letérve, egy fenyvesen keresztül eljutunk Alsószállásra. Itt a S+ Sárga kereszt jelzés a Meggy utcán és Sóvirág utcán át visszavisz minket a parkolóhoz, vagy a P+ Piros kereszt jelzést követve visszajuthatunk Budaörs főutcájára.

Utad során az alábbi geoládákat fogod érinteni: GCSORR, GCKGYT, GCBUSV
Ezeket pedig kisebb-nagyobb kitérővel látogathatod meg: GCPTRG, GCVEGV, GCBEML, GCNOFO

Remélem, tetszett a kirándulás Buda határain, és köszönöm, hogy velem tartottál! További szép túrákat!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (61 db): környezet: 4.84 rejtés: 4.80 web: 4.90 átlag: 4.85

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


zöldfülű 2020.01.26 16:00 - Egyéb
Ma meglátogattuk a pontok egy részét, és sajnos azt tapasztaltuk, hogy a hó- és jégbiztos alternatív jelszóhordozókat mindenütt eltávolították :-( Mivel ez aligha lehet véletlen, nem látom értelmét, hogy pótoljam :-((( A kövek jól elérhetők (több példányban is), kérem, hogy azokat keressétek.
De hogy jó hír is legyen: a téltemető már akcióba lépett :D

Lustadick123 2020.01.25 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Reggel 2020.01.25 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Ok! Megataláltuk!

Köszi a rejtést!

szollosi73, Reggel

szollosi73 2020.01.25 13:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Megvan!

erdei.laszlo 2020.01.24 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

SimlisCsibe 2020.01.12 15:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.0]

petiba 2020.01.12 11:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Gyönyörű napos vasárnap délelőtt a lányokkal erre sétáltunk...
Köszönjük a túrát, s a gondos rejtéseket. (Mindenütt van kő, s még lóg is valami segítség a hó/jég esetére.)

IMG_20200112_115932mindenkinek megvan a maga keresztje...
IMG_20200112_105737IMG_20200112_100944(2)
20200112_095023(1) 
Kukucsi 2020.01.12 11:40 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

piroska 2020.01.11 12:33 - Megtaláltam
Jó kis erdőkerülés, szép idő, jó társaság.

DSCN1853 
"J&J" 2020.01.11 12:33 - Megtaláltam
Piroskával közös találat, szép időben kellemes séta, és még ládásztársakkal is találkozhattunk:)

tabletta 2020.01.11 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

kitkat0123 2020.01.11 11:40 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.2.2]

vidoree 2020.01.05 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.0]

walky 2020.01.05 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.0]

solyomeye 2020.01.04 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.55
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést!

ChefBogi 2020.01.04 13:55 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v3.2.1]

Ancs 2020.01.04 13:55 - Megtaláltam
Budapest csendes, újra csendes...
Reggel még erősen ködön volt az idő, de egy-egy napsugár csak elért minket a séta alatt.
Ismert helyeken jártunk, itt-ott ismeretlen ösvényeken. A Sorrento-nál összefutottunk atipapa-val, kicsit elbeszélgettünk. A kegytemplon előtti réten pár éve a céggel fákat ültettünk, egy-két csemete még bírja. :)
Egész sok emberrel találkoztunk utunk során, ahhoz képest, hogy tél és hideg van.
Kellemes séta volt, a pontok mindenhol rendben vannak.
Köszi

20200104_10351920200104_103820_HDR
20200104_10412920200104_104511_HDR
20200104_11031320200104_110419_HDR
20200104_110522_HDR20200104_113801_HDR
20200104_114115_HDR20200104_121832
20200104_124100_HDR20200104_125216_HDR
20200104_125530_HDR20200104_132156_HDR
20200104_13234520200104_140541_HDR
20200104_14085520200104_141230_HDR
Gábor75 2020.01.03 15:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]
A pontokat sorrendben kerestük, útba ejtve néhány régen megtalált ládát is a Kupa miatt. Igy szép kört tettünk a zúzmarás hegyen. Az első pontnál az alternatív jobban adta magát ( nagyon tetszett a megoldás), a többi pontnál sima találat volt minden kavics. Köszönöm a rejtést!

Mizo6869 2019.12.31 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Az 1-es pont közelében raktam le az autót. Onnan sorrendben kerestem fel a pontokat. Inkább a leírás alapján találtam meg a pontokat. Gps koordináták kicsi arrébb mutattak. Szép időben kellemes kis kirándulás volt. Piri (kutya), Zoli Érdről.

lencsilyany 2019.12.31 13:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Rendkívül igényes és szép útvonalon található multiláda, melyet három etapban, két módon szereztem meg. Először Budaörs felől 3 pontot Lencsilyánnyal, majd 3 pontot kfkitól futva barátommal, végül az év utolsó napján szintén Lencsivel és a pocakban Ádámmal az utolsó, 3. pontot ;) buék Lencsilyany ferje ;)[Geoládák v3.1.2]

spanyesz 2019.12.31 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.58
Óévbúcsúztató túránkat erre a multira fűztük, mentünk egy szépet a Budai-hegységben. Minden pont a helyén, nonow22-vel jártuk végig. Köszi a rejtést!

nonow22 2019.12.31 11:45 - Megtaláltam
Hagyományos óévbúcsúztató túrára ezt a ládát szemeltük ki spanyesszel. Budaörsi indulással, nem sorrendben kerestük meg a pontokat. Így sok jelöletlen, de számukra felfedezetlen ösvényen vezetett az utunk. Nagyon szerettük így ezt a ládát. Kalandkeresőknek ajánlom az első és hetedik pont között fekvő Szállás-hegyet, csodaszép onnan a kilátás. :) Köszi a rejtést, boldog 2020-t nektek! :) [g:hu 1.6.4]

emiGrant 2019.12.29 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Ma csodásan sütött a nap, így muszály volt kimozdulni. Sajnos a barátnőm az utolsó pillanatban lemondta a kirándulást, így egyedül maradtam. Én nagyon szeretek egyedül túrázni, mert akkor olyan tempóban megy az ember amilyen jólesik, és jobban be lehet fogadni az erdő varázsát, a csöndet és a kilátást. Annyit fotózok amennyit akarok és akkor állok meg pihenni amikor és annyi ideig ahol és ameddig nekem tetszik. Ma egy ilyen túra volt, köszi a rejtőnek!

-1
-2-3
-1-2
-3-4
-1-2
rianas 2019.12.28 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

zöldfülű 2019.12.26 17:35 - Egyéb
A Karácsony (egyik) legkellemesebb része, amikor végre lehet egy kicsit kirándulni :-)
A mai szép, napsütötte délutánon kikerültek a kavicsok mellé a "télálló" jelszóhordozók. Mindenütt a rejtés 1 méteres körzetében, 1 méteres magasság fölött lebegnek, így sem hó, sem sár nem akadály többé :-)

12_26jelszóhordozók
kupec 2019.12.26 13:43 - Megtaláltam
Budakeszi felől indítottam. Kellemes körtúra, ideális így karácsonykor.

Zolas21 2019.12.26 11:26 - Megtaláltam
Megvan, igaz nem körtúraként.

Fixis 2019.12.26 11:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.03
Csillebércről 4. - 5. - 6. - 3. - 2. - 7. - 1. sorrendben.

hinia lux 2019.12.15 13:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]
Nagyon tetszett. A környékbeli összes láda megvolt már, és most nagyon jó volt visszatérni a helyszínre. Tetszett, hogy körtúra, és nagyon szép helyeken vezet végig. Pont az ilyen ládák miatt szeretem még mindig a geocachinget.
Köszönjük a rejtő munkáját.

Sorrento sziklákKilátópont
Decemberi napsütésMakkosmária tölgyekkel
Repülős emlékhelyBudaörsi dombok
Simid 2019.12.15 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Wilka74 2019.12.15 12:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Simidékkel jártuk körbe a pontokat. Szép időben, könnyen járható terep, valóban egy kirándulás volt. Köszönjük szépen a lehetőséget.

kobcikrajci 2019.12.02 13:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.65
Két részletben bejárva. Október végén borús szombaton a két budaörsi pont lett meg, majd december elején friss hóban jött a folytatás. Így igazán nagy élmény kerekedett belőle, jó volt újra a budaörsi sziklákon tekeregni, illetve havat taposni az ismert budai terepen. A végén átvágtunk a régi emlékeket idéző csillebérci táboron. :) Külön öröm, hogy hóban is megtalálhatók a jelszóhordozók, egyedül a 7. rejtés okozott némi fejtörést, mert nem volt partfal. :)

Cicapapa51 2019.11.24 13:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Köszönöm a rejtést.
Kihasználva a (talán) utolsó kirándulásra alkalmas délutánt a rossz idő beállta előtt, végigjártam ezt a multit amit már a nyáron kiszemeltem magamnak.
Egyéb barangolásokkal együtt 14 km lett a teljesített táv.
Üdv
Cicapapa51

Sorrento-20191124_120446Máriamakkos-20191124_132113
Gombák a "kilátón"-20191124_140033 
Haki 2019.11.17 13:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Megvan köszi!
Szóval egyszer már nekifogtam ennek a ládának még júliusban, akkor a Normafától indultam és sorra gyűjtöttem be a pontokat. Sajnos féltávnál elkapott egy vihar amikor is annyira eláztam(esőkabát ide esőkabát oda), hogy nem tudtam folytatni az utat ugyanis a mobilom és szétázott, így nem tudtam hol kell keresni a maradék pontokat. Így van az, hogy a logbookban a júliusi dátum szerepel :)
Ma az Irhás ároktól indultam futni/túrázni és mivel volt még pár egyéb célpont is, jó kis túrát csaptam. Gyönyörű szép idő volt.
A rejtésről:
Alapvetően a koncepció tetszik, viszont zavaró, hogy némelyik pont teljesen érdektelen helyen van, igazából semmit sem mutat meg. Tény azonban, hogy az út nagy része szép. A rejtések módja is rendben van bár szintén lehetett volna variálni a rejtés mikéntjével, nem csak geokavicsokat elrejteni.
Összességében elmondthatom azonban, hogy tetszett a rejtés :)

K-55 2019.11.16 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Remek multi. Három részletben gyűjtöttük be a pontok jelszó-töredékeit. Az első, esős nap képei sajnos eltűntek a számítógépünkről. Szép úton vezetett a rejtő, köszönjük!

DSC_0645DSC_0651
DSC_0658DSC_0661
DSC_0665DSC_0667
DSC_0668DSC_0678
DSC_0681DSC_0687
DSC_0693DSC_0699
DSC_0876DSC_0878
DSC_0883DSC_0892
DSC_0894DSC_0900
akosgy 2019.11.09 14:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
A mai szemerkélős napra pont jó volt egy kis körtúra a Budai-hegységben, így bejártuk ezt a kis multit. Csillebércről indultunk, így egyből a 7. ponttal kezdtünk, utána már sorrendben haladtunk. Jók a rejtések, és a jelszó is adja magát (szerintem a 6. ponton is egyértelmű). Egy-két útszakaszon nagyon rég jártam már, pl. a láda felé ezúttal nem a Végvári-szikla felé mentünk, mint általában, hanem az alsó ösvényen. Kellemes kis kirándulás volt, köszi!

V_Gabor 2019.11.09 13:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.46
Minden pont megvan. A toll alig fogott, végül sikerült beírnom.

Tetszett! A körtúrákat pedig kifejezetten kedveljük. Egyedül az 5. és 6. pont közötti részen nem jártam eddig. A kilátás most nem volt az igazi, de tudjuk milyen napsütésben. ;)
Az utolsó pont után kezdett el cseperegni, pedig 15h-ra ígérték az esőt.

Jók az ilyen rejtések, talán egy-két emberrel többen fognak ráérezni a kicsit hosszabb séták, túrák ízére. Azért remélem nem lesz tucatszámra egymást átfedő, keresztező, ismétlődő multi. Megfelelő mennyiségben, okos útvonalat kínálva viszont jók ezek!
Aki meg hardcore user, az már úgy is volt sok helyen.

A pontok jók, sehol nem volt kihívás a keresés, pár szóban róluk:

4. pont, ha a kicsi kerül alulra, akkor nehéz elérni, csak Mónika keze érte el kavicsot (fentre tettem vissza);
6. pontot kétféleképpen lehet értelmezni, egyébként itt 2 kavics is volt;
7. pontnál azt hittem, valami magasabb helyen lesz.

Köszönöm!
[g:hu 1.6.4]

2019-11-09 10.58.02R2019-11-09 11.17.31R
2019-11-09 11.19.04R2019-11-09 11.22.26R
2019-11-09 12.10.43R2019-11-09 12.10.51R
2019-11-09 12.29.42R2019-11-09 13.05.03R
2019-11-09 13.57.40R2019-11-09 14.04.11R
2019-11-09 14.08.26R2019-11-09 14.22.17R
HRita 2019.11.03 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zugi 2019.11.03 15:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Szürkítésből és egy kis őszi kirándulásból végigjártuk. A pontok rendben vannak, szép az útvonal, bár már sokszor jártam ezt illetve részeit (részben más geoládák miatt is).
Emiatt nekem az egész koncepció nem tetszik, ez nem geocaching, ez egy sima teljesítménytúra kijelölt érintési pontokkal. Ennyi erővel millió ilyen kört létre lehet hozni itt is, és bárhol. (egyetértek macikupac moderátor véleményével)
Én a geocachingnél valamiért egyedi, különleges, érdekes célpontokra, helyszínekre szeretnék eljutni, nem pedig a millió turistaúton rajzoltatni általuk egy túra kört.

IMG_20191103_115058_resize_2IMG_20191103_121817_resize_2
IMG_20191103_132645_resize_2_2IMG_20191103_134718_resize_2
IMG_20191103_141131_resize_2_2IMG_20191103_144044_resize_2_2
IMG_20191103_145403_resize_2IMG_20191103_152306_resize_2
IMG_20191103_153625_resize_2IMG_20191103_153657_resize_2
Aleph & Rita 2019.10.27 15:00 - Megtaláltam
Normafától indultunk majd az utolsó ponttól lesétáltunk Gazdagrétre. Nagyon szép, napsütéses időben sétáltunk egy kellemeset a rejtések által, úgyhogy köszönjük szépen a lehetőséget!

povyagi 2019.10.27 14:00 - Megtaláltam
\o/ Hurrá, megvan! [g:hu 1.6.4]

Mathau 2019.10.27 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
Minden tekintetben profi munka ez a doboz, gratulálok hozzá. Egy rövid vasárnapi sétának remek volt, ajánlott parkolóból, ajánlott útvonalon. Rengetegen használták ki a vénasszonyok nyarának utolsó napjait, így engem picit zavart a tömeg, de azért csak elfértünk valahogy. Köszönöm a rejtést, még sok ilyen kiváló dobozt!

Mihul 2019.10.27 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

IMG_20191027_084013IMG_20191027_092219
IMG_20191027_092911IMG_20191027_100019
img1572171739361img1572171921697
vakond87 2019.10.25 16:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Kicsit újra gondoltam a multi ládát, ezért 21-es busszal Normafára utaztam, és innen kezdve 4-5-6-3-2-7-1 sorrendben gyűjtöttem össze a pontokat. Gyönyörű az őszi erdő, és az idő is tökéletes volt a kirándulásra. Sok ismerős helyen jártam, melyeket a korábbi ládázások alkalmával kerestem fel. A legjobban a 7 és 1 pontok közötti út tetszett. Az 1 pontról kb. 15 perc alatt a 188E autóbusz Ibolya utcai megállójánál voltam, ahonnan a busz 15 perc alatt elvitt Kelenföldig. A gyorsaságán a busznak magam is meglepődtem, de tartotta a menetidőt. Köszönöm a rejtést!

IMG_20191025_162400IMG_20191025_162357
IMG_20191025_161426IMG_20191025_162157
IMG_20191025_162258IMG_20191025_162354
IMG_20191025_162324IMG_20191025_155421
IMG_20191025_145429IMG_20191025_150415
IMG_20191025_152854 
Pogánypeti 2019.10.25 12:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.4]
Az utánam logoló vakond87 kessertárshoz hasonlóan én sem az ajánlott sorrendben kerestem fel a pontokat, hanem ugyanazon az útvonalon, csak éppen fordítva. Azaz én Budaörs felől támadtam, és az 1-7-2-3-6-5-4 volt a sorrend, Normafánál pedig végeztem. Mekkora lett volna, ha útközben összefutunk valamelyik állomáson kavicsolvasgatás közben?!... :D
A multi összes állomását és a közbeeső útvonalakat, helyeket kivétel nélkül ismertem már, ugyanis régebbi túraéveim alatt, ill. a korábbi ládázásaim során mindent bejártam a Budai-hegyekben.
Nagyon tetszett ez a kövekre írt rejtési mód, nekem nagyon bejött. Egyedül a 7. ponton nem találtam meg a kérdéses kődarabot, és mivel a kérésnek megfelelően nem akartam felmászni a parton, ezért ott inkább a pótjelszót használtam, amit azonnal megtaláltam. Miután kiértem a Normafához, ott pihentem, nézelődtem egy kicsikét, és mivel várakozáson felüli idő alatt teljesítettem ezt a multit, úgy döntöttem, hogy még belefér a mai napba a Jane Goodall tanösvényen elrejtett GCJGTS multi is. Jól döntöttem...
Köszönöm a rejtést, jó volt újra bejárni az ismerős helyeket! :)

Lopakodó 2019.10.23 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm
a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

carmin 2019.10.23 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
A mai szép őszi sétánkhoz ezt a ládát választottuk. Csúcsforgalom volt az erdőben, úgy látszik sokan kedvelik ezt a részt, de a pontokon senki nem zavart minket. Köszönjük a rejtést.

DSC00946DSC00948
DSC00949DSC00955
DSC00957DSC00964
DSC00966DSC00974
DSC00990DSC01002
DSC01005DSC01034
DSC01036DSC01038
DSC01043DSC01048
DSC01050DSC01055
sogor36 2019.10.23 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.01
Köszi a rejtést.

TÁJK Alkesz Duo 2019.10.23 03:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nagyfliszi 2019.10.21 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Nagyon kellemes de kimerítő séta az októberi nyárban. Az útba eső, még meg nem talált 5 ládát is levadásztuk.
TFTC

HZsoti 2019.10.15 12:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Tökéletes délelőtti edzésnek :)
a 6.pontnál a gps kicsit megzavart, de azért meglett, a tartalék kő is a fatuskón volt itt, köszi a rejtést

Goldenbay 2019.10.12 16:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

scele 2019.10.12 13:00 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2019.10.09 17:15 - Egyéb
Kihasználva a mai gyönyörű időt, meglátogattam a multi néhány pontját, a geopalackot lecseréltem egy méretes geoládára és beköltöztettem új otthonába. Ajándékkal is feltöltöttem - naná, hogy nem cserekereskedelem folyt az elmúlt időben :-( De alighanem a segítőszándék vezérelt mindenit, aki csak kivett valamit, de nem tett bele semmit, elvégre ha2 kessertárs megírta, hogy "A doboz csordultig tele ajándékokkal. Bűvészkedni kellett a visszacsomagolással." :D Köszönöm mindenkinek, aki eddig/ezután itt járt vagy járni fog, és saját (gyermekei) öröme mellett a következő megtalálóra is gondol...

kicsi013
KP1965 2019.10.06 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Az első és utolsó pontot szerdán a Budaörs - Farkas-hegy - Budaörs útvonalon, a többi pontot 4-5-6-2-3 sorrendben vasárnap egy Normafa - Budakeszi túrán gyüjtöttem be. Mindkét alkalommal kb. 7 km-t mentem a már sokszor járt utakon, szép őszi időben. A kavicsokat mindenhol gyorsan megtaláltam, véletlen, de pont úgy jött ki, hogy legutoljára maradt a láda.
A Budai kirándulások 1. elnevezés azt sejteti, hogy ez csak az első része volt egy sorozatnak. Én várom a folytatást! :)

20191003_17513620191003_181244
20191003_18155020191003_182155
20191006_142024_00320191006_144528
20191006_15014420191006_160034
znasz 2019.10.05 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.07
Köszi a rejtést.

Pilis50 2019.10.03 13:59 - Megtaláltam
Kétszer vettem igénybe a rejtő (kedves) segítségét!

Szép időben - jót sétáltam Normafától a Kopárokig.

IMG_20191003_055743IMG_20191003_080228
IMG_20191003_091358IMG_20191003_090046
IMG_20191003_114022IMG_20191003_125952
IMG_20191003_134413IMG_20191003_134816
Fonte 2019.09.29 14:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Már elég régen ládáztam, és ez a mai szép napos idő kicsábított az erdőbe.
Nem választhattam volna jobb ládát, mint ezt, így utólag már tudom!
Mint a neve is mutatja, egy igazi budai kirándulás volt. Könnyű, kellemes séta, én Budaörstől Budaörsig mentem. Szép helyeken jártam, már ismerős volt egy-egy rész, de ez semmit nem vont le a séta élvezetéből. A leírást még otthon elolvastam, és olyan pontosak voltak a koordináták, hogy sehol nem kellett utána nézni, mit is kell keresni.
Nagyon tetszett a láda! S csak remélni tudom, a láda neve utáni egyes szám azt jelenti, lesz még folytatás :)

Itt parkoltamJó lesz vigyázni!
Volt ilyen széles út........volt, hogy gyökereken kellett lépkedni....
....volt, ahol szép sziklák mellett vezetett az út.......de a jelzések mindig jól olvashatóak voltak...
...volt, ahol még a falevelek színe is megerősítette a jelzést :)Szép felhőket is láttam...
...és néhol már az ősz színei is belopóztak a falevelek közé.De jó! Meglett!
katika 2019.09.28 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Szép túra, jó rejtések! [Geoládák v2.2.5]

 
Bernáth 2019.09.28 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Hát ez jó kis kirándulás volt! A KFKI-hoz mentünk el autóval, ezért a mi sorrendünk: 6-5-4-3-2-1-7 lett. Így sikerült Katikáékkal kétszer is találkoznunk. Nagyon tetszettek a kavicsok, jó ötlet. A hatos ponton sokáig kerestük a kavicsokat, aztán együtt találtuk őket, nem a földön, hanem egy nagyon szép nagy mohás tönk tetején. Az első ponttól a hetedikhez eljutni - Sorrento mellett - az út legszebb szakasza volt. Át kellett hozzá mászni a Szállás hegyen (sárga jelzésről a piros +-ra). Térképen jelzett, eleinte látható, aztán kevésbé, de a végén ismét látható ösvényen mentünk át. Köszönjük a rejtést!

Csilleberc_Budaors_02Csilleberc_Budaors_03
Csilleberc_Budaors_06Ez meredek!
Csilleberc_Budaors_08Csilleberc_Budaors_10
Ez a madár nem repül el!Csilleberc_Budaors_12
Csilleberc_Budaors_15Csilleberc_Budaors_18
Csilleberc_Budaors_19 
gusty 2019.09.22 13:34 - Megtaláltam
Jó kis multi. Jó kis kutyasátaltatás volt. Tetszettek a geokövek, bár az 5. ponton csak a pótkövet leltük meg. Köszönet a rejtőnek a segítségért.

EADBBBB2-44D5-4C0F-9846-F7C6CF35B2ABA9123100-1BFE-49B2-9AFC-27E4177DB8C7
Pont őr 
lakkanto 2019.09.19 19:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5] Nagyon jó volt a túra, még a múlt évezredben erre a tájfutottam, hazai pálya. Szeretem nagyon ezt a környéket.

Toti 2019.09.15 17:49 - Megtaláltam
Igazán remekül kivitelezett multi. Remek a leírás, jók a rejtések és igényesek a pontok. Kimondottan tetszett, hogy nem a sokat látogatott és tömegesen használt utakon lehet a pontokhoz eljutni. Ez az arca nagyon tetszett a budai hegyeknek. Köszönet a kivitelezésért: Évi, Toti

GeoEvike 2019.09.15 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

neogeo 2019.09.15 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Nagyon átgondolt és igényesen összerakott multi. Itt a budai hegyekben rengeteg felé lehet barangolni és ez a 7 pont ideálisan van felfűzve, hogy egy jól teljesíthető, jól járható túra során mégis egy releváns darabot mutasson be belőle. Le lehet térni róla, meg lehet csinálni több részben, de nem érdemes. (persze akinek 10K sok egyszerre, az tegye bátran)

EmesESE 2019.09.14 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Nagy lendülettel futottunk neki a körtúrának, a leírást csak itthon olvastam el részletesen. Jobb lett volna ha ezt a túra előtt teszem meg :-), de e nélkül is meglett az összes pont.
A KFKI-től indultunk neki a pontoknak, 13 km-re és 150 m szintet küzdöttünk le.
Köszönjük a rejtést.🙂

N.Zs. 2019.09.14 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.44
Reggeli autó csere után erre a közeli célpontra esett a választásunk a GCBUK1, GCVegv, GCBEML, GCsorr, GCBuSv körben. 2 új és 3 régi láda kombinációjával.
Egyszerűen szuper. A rejtett kődarabok mindenhol könnyen megtalálhatóak, és a túra vonalvezetése is nagyon jó. Az Í-re a pontot mégis a 7. pont utáni rész tette fel- Megunhatatlan. Aki nem az ajánlott parkolóból indul, az lehet, hogy kihagyja.
EmesESE csapattal futottunk össze, rövid beszélgetés és egy vicces felismerés után ellentétesen haladtunk.
Összesen 14,8 km és 580 méter szintemelkedés volt. Köszönjük.
Jó régen jártunk a 3 régi ládánál.
GCBuSV: 2006.10.12-én
GCsorr: 2006.10.15-én
GCVegv: 2010.10.15-én

A Csalogány utca riolgatói 1A Csalogány utca riolgatói 2
IMG_9826Sorrento
letapostáknyílegyenes ösvény
vízelvezető árokpöfetegek
IMG_9849IMG_9901
egy izgalmas plusz kilátópontIMG_9889
IMG_9875IMG_9884
Budai_kirándulás 1 
Vincenzo65 2019.09.14 12:25 - Megtaláltam
Jól ismert környezetben Gábor és Zsuzsa ismerőseimmel egy jót lazítóztunk.

Pupu 2019.09.07 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Kedves terepfutó vidékemen vezet az útvonal. Szokott helyemen, az Áfonya utca végében hagytam a kocsit. Épp az első pontnál ügyködtem, mikor örömteli meglepetésemre befutott Don Razzino, együtt ügettünk Sorrentóig. Minden pont hajszálpontos, sehol sem kellett keresgélni, a végén a Szállás-hegyen keresztül jutottam vissza az autóhoz. Nagyon jó, 10,7 km-es futásra adott alkalmat a rejtés, köszönöm szépen! Lógott az eső lába, de nem áztam meg, és még meg is simogattam három barátságos kutyát.

20190907_07584220190907_095103
viad 2019.08.30 14:43 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

pliptai 2019.08.25 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kópé1993 2019.08.25 12:07 - Megtaláltam
A budaörsi rész a legszebb. Volt eső és napsütés is, de Petivel megcsináltuk. 11,3 km 2ó 50p alatt. Köszi a rejtést!

IMG_20190825_100840IMG_20190825_100901
IMG_20190825_101040IMG_20190825_101234
IMG_20190825_101355IMG_20190825_103820
IMG_20190825_103835IMG_20190825_111535
IMG_20190825_112539IMG_20190825_112849
IMG_20190825_121425 
csaba159 2019.08.24 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget!

Mr Zerge 2019.08.24 11:00 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

A KFKI-tól indítottuk a túrát. Kellemes útvonal, jól járható utak voltak végig. Nagyon pontosan bemért koordináták voltak az egyes pontoknál, egyértelmű rejtési helyekkel.

Csaba & családja 2019.08.19 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.62
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

alexp 2019.08.16 18:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Köszönöm a rejtést.

Normafáról indultam, 4-5-6-7-(1)-2-3 útvonal volt a tervem.
Majdnem sikerült is teljesítenem a teljes kört.
Egyszerű/nagyszerű pontok.

Mortanius 2019.08.16 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Budaörsi vagyok mióta az eszemet tudom, de még nekem is tudott újat mutatni a láda.
A lakótelepről oda-vissza, 4 óra alatt lett meg a cucc.
Jó lett a láda (igazából nagyon vártam már valami hasonlót a környékre). Köszönöm a lehetőséget!

hitamas 2019.08.11 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
:)

Bugár-orienteering 2019.08.11 10:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
A Bugár-orienteering csapatból az anya voltam. :)
Sokszor bejárt terület, mégis tud újat mutatni. A Sorrento-makkosmáriai templom sárgán "száz éve" voltam utoljára. A KFKI környékén inkább télen szoktunk edzeni, nyáron nagyon sűrű (a kis ösvények keskenyek). A Tárogató utca végétől indultam, így plusz 4km volt. Összességében tetszett, jól elfáradtam. Köszönöm.

Fazék 2019.08.11 09:52 - Megtaláltam
Korai ébredés után kis biciklizés. Az Erzsébet kilátóval együtt 22 km-re sikerült kibővíteni. Az utak többségét már ismertem, a rejtések jók, tetszett. Néhány pontnál Bugár-orienteering kollégával közösen kerestünk.

lgabster 2019.08.09 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

JAck:66: 2019.08.07 13:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Liberty 2019.08.06 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
Szép és hosszú erdei ösvényeken vezet végig a remekül felépített multi. Párduc50-el kerestük fel az ügyes rejtésű pontokat, mindegyik könnyen meglett. Útközben érintettük a Végvári sziklát, láttunk egy kis panorámát, hatalmas átmérőjű bükkfákat és szebbnél szebb vadvirágot. Jót sétáltunk, élvezetes kirándulás volt. Köszönet a rejtésért.

A következő virág szépségekkel találkoztunk az erdőben:

Fehér szamárkenyér
Kanadai aranyvessző
Mogyorós hólyagfa
(A következőt olvastam róla: Termései a kétrekeszű, "felfuvalkodott" hólyagos tokban fejlődnek. Számos népi neve mutatja ismertségét: Apácabokor, fattyú pisztácfa, pukkantó, rózsás ászorufojtó, szerecsendió, hólyagmogyoró. Angol neve is erre utal: bladdernut, azaz hólyagdió. A németek Gemeine Pimpernuss-nak, azaz pattanódiónak nevezik. Elnevezései a termés formájára utalnak, melyek mintha a mogyoró és a gesztenye közti átmeneti alakok lennének. Sajátos hasznosítása is ismert, kemény, fényes, világosbarna, borsónagyságú magvaiból nyakláncot, karkötőt, olvasót (imafüzér) készítenek.
Széles ökológiai tűrőképességű, félárnyéktűrő. Hazai termőhelyei melegkedvelő tölgyesek, karsztbokorerdők, szikla- és törmelékerdők.)
Lampionvirág
Csüngő borsófa
Széleslevelű harangvirág
Sédkender
Imola

Pest megye címere
Párduc50 2019.08.06 17:10 - Megtaláltam
Fülátadó ládázás Libertyvel, az állhatatos ládásszal :-). Köszi a rejtést!

5N 2019.08.05 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Az úgy kezdődött,hogy otthon felejtettem a telefonomat,de nem fordultam vissza érte,aztán nekem gurult egy idős nő,a boltba elfogyott,amit venni szerettem volna és a gps kikapcsolt a kirándulás közbe és utána nem találta a műholdakat,de végül úgy másfél kilóméter után csak összeszedte magát.Ezen élmények ellenére is jól éreztem magam,pont ideális táv volt a kitérőkkel.

DSC03386DSC03389
DSC03392DSC03393
DSC03395DSC03398
DSC03399DSC03407
TigerCat 2019.08.04 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bluedog 2019.08.04 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. [Geoládák v3.0.0_beta_8]

SagiK 2019.08.03 16:25 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

nszk 2019.08.03 16:25 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2019.08.01 18:00 - Egyéb
Napvirág barátnőmmel ma megejtettük az első láda-karbantartást: 1. pont új kövecskét kapott, a ládát rejtő fémhengert renováltuk, valamint a 7. ponton némi tereprendezést eszközöltünk, hogy könnyebb legyen megtalálni a követ.
A képek segítenek a megtalálásban!

Rejtek a 3. pontonKérlek, így vedd ki a geoládát!
Jelszóhordozó a 7. pontonJelszóhordozó a 7. ponton
BladeGee 2019.07.30 19:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Megtaláltuk!Budaörsről sétáltunk át Budakeszire, sok ládát gyűjtöttünk, már néhány megvolt. Így nem sorba vettük a pontokat, és elkalandoztunk a vízlelő hely KFKI-tól a GCfrah-hoz is. Kemény túra volt de élveztük :)
Köszönjük a rejtést!

Zéboy 2019.07.30 15:10 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logó 
Berián 2019.07.30 15:10 - Megtaláltam
Jo kis séta vokt. Köszönöm a lehetőséget.

csemege 2019.07.30 13:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
Egyhuzamban.
Az első kavics törött, szerencsére éppen a felírat határán tört el, így (egyelőre) nem kell kirakóst játszani a darabokból. Az ötödik pontnál logoltam.

benist 2019.07.25 08:00 - Megtaláltam
Két menetben, az első és utolsó pontot Budaörs felől két napja, a maradékot ma a KFKI-tól. Kellemes kora délelőtti kirándulás, még a kánikulai időszak előtt. A környéket elég jól ismerem, sokszor jártam már erre. A multi gondosan, ügyesen van kialakítva, egyúttal környezetbarát. A pótjelszavakat is megkerestem, még megvannak. A jelszóképzés szellemes. Remélhetőleg jön majd a folytatás is.

nmárti 2019.07.24 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.50
Két részletben, kis esővel fűszerezve :) Képek majd jönnek, köszi a rejtést!

JhsGabor 2019.07.22 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

macikupac 2019.07.21 14:08 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.51
Dél-budai kóválygás

Nem volt kedvem ebben a szép nyári időben a lakásban aszalódni, strandolni sem szeretek, így éppen kapóra jött ez a multi. Nekem Normafától volt a legkézenfekvőbb indítani, mert oda (meg a KFKI-hoz) kiváló a BKV-bérlet, s így a láda is az utolsó pont lett. Az útvonaltól azt kaptam, amit "vártam". Semmi újat nem tudott adni, mutatni. A KFKI-tól egy darabon a Budapest határán húzódó power trail-eket követtem, hogy legyen pár plussz com-os találatom is. Ami látványosság van az útvonalon (Piktortégla üregek, Végvári-szikla, Makkosmária, repülős emlékmű, Sorrento sziklái), azokat egytől-egyig sokszor érintettem már és más ládák is megmutatják. Ami meg újdonság volt, azt azért láttam, mert letértem a nyomvonalról. A rejtéseket mindenhol könnyen és gyorsan megtaláltam. A fatuskók repedéseibe rejtett geokavicsok a csapadékos idő és a fagy eljövetelével sokaknak okozhatnak majd bosszúságot. Nekünk Duduval könnyű dolgunk volt.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

nzsolt 2019.07.21 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Discover 2019.07.21 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Remekül kidolgozott multi ügyes rejtésekkel. Végig élvezetes kirándulás volt.
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC8898_DSC8900
_DSC8901_DSC8903
_DSC8905_DSC8907
_DSC8909_DSC8910
_DSC8911_DSC8912
_DSC8917_DSC8919
GYEZegzug 2019.07.21 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.44
Kettő részletben kerestük a rejtéseket. Kellemes időben, fagyizással befejezte. Óriási dugó lett az MO-son, sosem érünk haza. Ismét gratulálok, köszi szépen a lehetőséget.

Tomcache 2019.07.20 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Mindenütt jó, de a legjobb mégis csak a Budai hegység!
Jól összedobott multi; természetes rejtések, összetett de mégsem túlbonyolított jelszóképzés, változatos útvonalak.
Olyan volt, mint egy mini-teljesítménytúra. Az utolsó pont előtt elkezdtem keresgélni az itinerem, mert azt hittem útközbe valahol kiesett. Utána beugrott, hogy ez most más történet:)
Sorrendbe jártam végig a pontokat, ismerős útvonalakon. Viszont a környék mindig tud újat mutatni; a 4-es és 6-os pont közötti KFKI mögött lévő jelöletlen szakaszokon még nem jártam. A végére még jó lett volna egy 8-as pont a vitorlázós emlékmű környékére, hogy még jobban körtúra jellege legyen.
Köszönöm a rejtést!

Maratonos Maci 2019.07.20 17:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Napvirággal ...

napvirág 2019.07.20 17:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Kedvenc helyek, ismeretlen ösvények, .... kellemes fények, színek, hangok, .... frissítő, kikapcsoló, feltöltő kirándulás, ..... köszönjük a lehetőséget, jó volt vele élni.

DSCN6678DSCN6681
DSCN6684DSCN6691
DSCN6695DSCN6700
DSCN6706DSCN6709
kismaczu 2019.07.20 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Budaörsi születésűek lévén,illő volt az első 50-ben lenni.köszönjük szépen a rejtés.Nekünk is ez a filozófiánk,kőnyü rejtés,és kirándulás,és nem órákig keresni a lehetetlen helyekre eldugott "ötletes"rejtéseket.

4560. Budai kirándulások 1 (2)4560. Budai kirándulások 1 (3)
4560. Budai kirándulások 1 (4)4560. Budai kirándulások 1 (5)
4560. Budai kirándulások 1 (6)4560. Budai kirándulások 1 (7)
4560. Budai kirándulások 1 (8)4560. Budai kirándulások 1 (17)
4560. Budai kirándulások 1 (18)4560. Budai kirándulások 1 (20)
4560. Budai kirándulások 1 (21) 
Bubuka 2019.07.18 13:20 - Megtaláltam
Két részletben, több ládát érintve jártam be.

iloilo 2019.07.14 22:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon jo kis bringazas, melobol hazafele menet kis kiterovel. Terepgumikkal vegig lehetett menni, csak a pontoknal kellett leszallni. Szuper volt, koszi. [Geoládák v2.2.5]

zalajaro 2019.07.14 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
Remek kirándulók multi, jó rejtésekkel és frappáns jelszóval.
Vàrom a folytatást!

SirLes 2019.07.14 13:38 - Megtaláltam
Vasárnap, mise után, gyors reggeli és átöltözés és indultunk a multihoz a három legfiatalabbal. Mint környéken lakóknak, adta magát a leírásban szereplő parkoló és útvonal. Szerintem az útvonal legszebb része az 1.-2. pontig, illetve a 7. pontól a parkolóig tartó rész, ezeket kár lenne kihagyni.
Mint az utóbbi hónapban mindig ha túrázni megyek, most is szétáztunk. A 4. pontnál kezdett szemerkélni, az 5.-től kezdődött a felhőszakadás, a 7. pont után állt el. Mivel az ösvényeken patakként folyt a víz, így a cipőnk is jól elázott. Az utolsó pár száz méteren legalább levehettük az esőkabátot. A jelszó jó, szerintem nem találgatható, de nem is kell, mivel megvannak a jelszó hordozók.

P1040714P1040726
P1040729P1040734
P1040735P1040741
P1040743P1040745
P1040747P1040749
P1040756 
sirgalahad 2019.07.14 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.56
Várt a kék ég, üde föld
Helyszín nem volt váratlan
Rejtő, kinek füle zöld
Leírásod páratlan!

anettx 2019.07.14 09:57 - Megtaláltam
TFTC! [Geoládák v2.2.5]
Közeli kirándulásnak pont jó volt.
Kesserbarát rejtések, ötletes jelszó.

LH458 2019.07.13 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Remek multi, szép környezetben.
Köszönöm a lehetőséget!

Dzsipiesz 2019.07.13 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.26
Szép hosszú kirándulós multi, nagyon részletes leírás, köszönöm a rejtést! Viszont a jelszó beírással megszenvedtem, mert nem olvastam el az útmutatót.

IMG_20190713_154859_hdrIMG_20190713_153849_hdr
mazsola069 2019.07.13 13:01 - Megtaláltam
Szmájlira cserélve, mától ez is rám vigyorog. :-) [g:hu 1.6.3]

IMG_20190713_115353 
picuresnagyur 2019.07.11 16:55 - Megtaláltam
Köszönjük

othnan 2019.07.11 13:45 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Puszkany 2019.07.10 15:07 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget!

kl 2019.07.10 15:02 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

Attibati 2019.07.09 13:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
Kerékpáros találat, 86 km háztól házig.
A munkábajárásnál megszokott útvonalon jöttem Budaörsig, majd a multi első pontja felé vettem az irányt. Ha jól emlékszem néhány évvel ezelőtt erre jártam már a geocaching teljesítmánytúrán, amelynek Budaörsön volt a bázisa. Az első pontig még el tudtam tekerni, de kb. a 2-es és 3-as pont között fél úton tudtam ismét tartósan a nyeregben maradni. Az első pontnál megtréfált a fedőkő, azon kerestem a jelszórészletet, de hamarosan észrevettem az igazit is. Útközben kisebb nagyobb kitérővel szedegettem a gckupa pontokat is. A Gcptrg felé csörtettem az erdőben mikor kb. tíz méterrel tőlem a rengetegből felbukkant Tüdő. Jellemző, hogy a gckupa játékosok hol találkoznak. Utána együtt kerestük meg a 7. pontot jót beszélgetve. Bizony régen tekertünk már együtt.
A multi végigjárása után a KFKI felé indulva Zúgliget érintésével ereszkedtem vissza a városba.
(minden hireszteléssel ellentétben a jelszó nem található ki néhány pont bejárása után)

Találkozás Tüdővel 
tudo 2019.07.09 13:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.44
60 km kerékpár menet 1700 m emelkedéssel Budaörs - János-hegy körül 1 új és 12 régi ládával. Korábbi és minden évben ősszel ismételt 3 db GCKUPA menet nyomvonalaimból készültem és raktam össze a mai tervezett útvonalat.

Budaörsről főként a Sárga sáv jelzésen haladt az útvonalam, számos helyen kitérve a régi ládákhoz. Amikor ősszel járom a környéket a városi vastag kerekekkel szoktam jönni. Mivel nyár van, a nyári országútival merészkedtem az ösvényekre. Végül néhány alkalommal 100-500 m-eket lehetett használni a bicót, egyébként cipekedés, vonszolás, emelgetés, kerülgetés. Az egyetlen fénypont az útvonalon, hogy az 5. pontnál illetve GCPTRG-nél közvetlenül összetalálkoztunk Attibatival, és együtt küzdöttünk a kövekkel, gyökerekkel, ágakkal, kátyúkkal pár 100 m-t.

GCKUPA meneteimbe be fogom iktatni a pontokat, ha nem is mindegyiket, de néhány kellemesebben elérhető pontot igen.

SorrentoSorrento
Ilyen csapásokon megy az országúti kerékpárTalálat
Az 5. pontnálAz 5. pontnál
Attibati a 7. pontnálLeérkezés Budaörs szikláihoz
Leérkezés Budaörs szikláihozLeérkezés Budaörs szikláihoz
betty&endre 2019.07.07 19:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Esti sport közben jártuk végig két részletben. Én bringával, feleségem meg gyalog és kocogva. Nagyon élveztük, jól bemutatja a környéket. Köszönjük szépen.

golyostoll 2019.07.07 12:42 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. Nagyon jól összeszedett pontok [g:hu 1.6.2y]

urbanj 2019.07.07 12:30 - Megtaláltam
Tetszett a kirándulás, ismerős és kevésbé ismerős helyeken, köszönjük a rejtést.

Mikulás 2019.07.07 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.67
Remek multi! Tökéletes példája annak, hogyan kell és lehet bemutatni egy útvonalat. Az éjszakai lehülés után ma reggelre némileg kellemesebb klíma fogadott odakint, így úgy döntöttem, hogy felkeresem ZF új ládáját. Adta magát a KFKI-tól indított kör: 6-7-1-2-3-4-5 sorrend lett belőle. Nyilván mindegyik helyszínen jártam már, de ennek ellenére élveztem a mai kis túrát is. A kedvecem persze a budaörsi kopaszok voltak. Csodás volt a természet és a kilátás. A rejtések adták magukat, mindegyik másodpercek alatt meglett. Köszönöm szépen! Jöhetne ilyen még! :-)

Mikulás

IMG_6572IMG_6573
IMG_6574IMG_6575
IMG_6576IMG_6577
IMG_6581IMG_6582
IMG_6585IMG_6587
Aszilva 2019.07.07 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Szombat - vasárnap két részletben; Normafától, illetve KFKI -tól elindulva.
Köszönöm a rejtést!

Geo-palackPiros -
MakkosSorrentoi gyík
SzekrényesKopár 2008.
Mai95 2019.07.06 16:08 - Megtaláltam
Koszonjuk a a termeszetbarat rejtest ! [g:hu 1.6.2y]

Paul 2019.07.06 16:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2e]

vittorio 2019.07.06 16:08 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget. Szuper a ládaoldal, élmény volt végigolvasni. Várom a sorozat következő tagjait. Sajnos a ládában a logfüzet zacskója már most ki volt szakadva, egyébként tetszett a rejtés.

becko 2019.07.06 09:00 - Megtaláltam
Biáról bicajjal a megadott parkolóig, ott leálcáztam a gépet, majd gyalog folytattam.
A 2. pontot nem találtam meg, de a jelszó hiba tűrő, ha csak egy rész hiányzik az kitalálható (és ez jó)
A repülős emlékműtől jól látszott a bedugult M7-es, még nézelődtem egy sort aztán irány haza, mert még kertészkedni kell.
Két észrevételem van, a pótjelszavak helyét letölthető segédpontokként kellene megadni (mint a parkolót), mert a hosszú szövegből nagyon nehezen lehet kihámozni a kütyü kis kijelzőjén nézve, a doboz/logfüzet méretaránya olyan legyen hogy ne kelljen hajtogatni a füzetet, mert hamar foszlásnak indul.
Szerintem van létjogosultsága a pontszerűen meghatározható látnivaló nélküli ládáknak is, ez esetben a megtett út maga a látnivaló.
Várom a következőt, az se baj ha hosszabb!

P1040083bP1040085
Pikku Peikko 2019.07.05 21:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :)
Nem sok újat mutatott, de kellemes túra volt így este.
Tetszett, hogy minden pont könnyen megtalálható (multinál nem szeretek fél órát keresgélni), viszont az nem, hogy a jelszó túl könnyen kitalálható. Az út felénél már tudtam.
KFKI - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1 - 7 - KFKI sorrendben 2 óra 15 perc. [g:hu 1.6.2y]

kivancsifancsi 2019.07.05 19:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Nagyon megörültem ennek a ládának, régen túráztam a Budai hegyekben, így most itt volt egy újabb ok, hogy elinduljunk. Munka után Normafáról vágtunk neki a körnek Eszterrel. A városi nagy hőséghez képest az erdőben kellemes időben sétálhattunk. A pontokat 4,5,6,7,1,2,3 sorrendben kerestük meg. A jelszóban tetszik, hogy hibatűrő, 4-5 részlet ismerete után már jól megtippeltük a megoldást. A túra közben tettünk pár kitérőt régebben már megkeresett ládákhoz, mint normafa fókusza, piktortéglaüreg, 24 ökrös, sorrento, végvári sziklák vagy a makkosmáriai templom.
Köszönjük a lehetőséget, nagyon élveztük.

Fidorka 2019.07.05 19:55 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

neogeo 2019.07.05 18:59 - Nem találtam meg
Eszméletlenül igényesen összerakott láda és útvonal a leírás és a track alapján. Talán kezdőknek kicsit sok, - távban és a pontok felfűzésében-, de 500+ ládával és több hasonló túrával a hátunk mögött ez igazi barangolás egy amúgy viszonylag ismert és népszerű környezetben.
Sokféleképpen végig lehet járni vagy éppen le lehet belőle vágni vagy valahol bele csatlakozni vagy éppen kiszállni, ha elfárad az ember vagy jön a rossz idő.
Nem tudtam megállni, hogy ne írjak bele és alig várom, hogy keressük. (talán jövő hét)

VP 2019.07.05 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.62
Bő 15 km futás nyári melegben a KFKI - 6 - 7 - 1 - 2 - 3 - 5 - 4 - Anna-rét - Zugliget - Budagyöngye útvonalon.
Majd 30 éve a KFKI-ban kezdtem tájfutni, így ez teljesen hazai futóterepem: a KFKI sporttelepről a Kakukk-hegy megkerülése után valamerre erre folytattuk az edzőköröket. Kirándulni már 55 éve is voltam a Makkosmária - Sorrento - 24-ökrös útvonalon. Azóta pedig az edző futásokon és a kirándulásokon kívül sokat bicikliztem, tájfutottam, sífutottam erre.

A multival kapcsolatban sokban osztom Macikupac moderátori véleményét, de talán az a cél, hogy néhány, amúgy nem kiránduló kessert egy kisebb, számukra is teljesíthető kirándulásra csábítson, megindokolja a láda létét.
A ládaoldal részletesen kidolgozott, a kezdőket is segítő, és a rejtésekbe is sok munkát fektetett a rejtő. Kérésére ellenőriztem mindenhol mindent (a pótjelszavakat is), alapvetően minden rendben (egy-két észrevételt megírok emailben).

Nekem kicsit túl sok ennyi multipont, ráadásul mindenhol szükség van a szövegre, mert anélkül a kis kődarabok nem nagyon megtalálhatók (ezek szerintem nem kavicsok: a kavics lekerekített, gömbölyded). Leginkább a javasolt parkoló és az 1. pont lóg ki a körből: ha az ember már arra jár, akkor érdemes több időt szánnia a kopárokra, a 24-ökrösre, a Sorrentora - ezeken a helyeken most csak az elején és a végén átüget ez a kirándulás. A másik hat pont a Budakeszi-erdőben van, és egységesebb egész.
A rejtések tartóssága is nagy kérdés: sár, eső, hó, rugdosás; sokat kell majd pótolni. Talán a végláda végleges elhelyezését is meg lehetett volna várni, mert ez így nem az igazi.

Ezzel együtt, én örülnék, ha lenne folytatás. Bár azoknak, akik már megkeresték a környék ládáit, és amúgy is mozognak, nem sok újat nyújt, de egy jó apropó egy futásra, biciklizésre, kisebb sétára.

2019.07.04 15:05 egyéb log: 10 perccel a láda megjelenése után az első pont közelében bicikliztem - de persze okostelefon hiányában nem tudtam róla, és ez talán jobb is, mert nem lett volna igazán időm rá, déltájban dolgom volt a városban.
Délután háromkor meglepődve láttam, hogy még mindig nem találta meg senki, és már fontolgattam egy újabb biciklizést. De szerencsére ekkor megjelent ha2 logja (gratulálok!), és így nyugodtan elhalaszthattam a megkeresést.

49 éves születésnap a kopárokon2004 április, kopárok
2004 március, Budakeszi-erdő2003 május, Budakeszi-erdő
kicsiogre 2019.07.04 19:35 - Megtaláltam
Ismerős utakon kellemes bringázás során kerestem meg. Majdnem minden ponton sokáig keresgéltem, mert rengeteg a fatuskó. A logbookba harmadikként logoltam. Köszönöm a rejtést!

20190704_17380120190704_182717
20190704_19360820190704_193613
stmester 2019.07.04 16:32 - Megtaláltam
Nem tudtam megelőzni ismerős hazai pályán ha2-t, most kicsit hosszabb lett a kutyasétáltatás. Így csak második hely jutott.

IMG_20190704_151611IMG_20190704_152958
IMG_20190704_153252 
ha2 2019.07.04 14:40 - Megtaláltam
Éppen ebéd előtt kaptam az sms-t Danitól(VINAX). Köszönöm! A délelőtti munkákkal már végeztem és Biatorbágyról Budakeszi felé "kénytelen voltam" eltévedni.
Ismert helyeken,ismert terepen visz végig a multi. A meleg ellenére az időm szűkössége miatt végig kocogtam(hosszú nadrágban)
Nagyon precízen kidolgozott rejtések,sok munka van benne. Sajnos félő, hogy az álcázások nem lesznek hosszú életűek.(ne legyen igazam). Télen nem lesz könnyű hozzájutni a kövekhez.
A doboz csordultig tele ajándékokkal. Bűvészkedni kellett a visszacsomagolással.

Az út elejénDolomit
Szikla árnyékbanEgy a sok jel közül
Panoráma az út vége feléAz utolsó pont közelében
Használaton kívül.Szép logbook,a láda tele ajándékokkal.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.