geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
4560. Budai kirándulások 1. (GCBUK1)
23 (1-20) > >>
Indulamandula!
Indulamandula!
Láthatod majd ezt is...
Láthatod majd ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
És ezt is... (egyik madárka!)
És ezt is... (egyik madárka!)
Meg ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt...
Meg ezt...
És ezt is...
És ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
És ezt...
És ezt...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
No meg ezt...
No meg ezt...
És ezt...
És ezt...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
És ezt a madarat is
És ezt a madarat is
Meg ezt...
Meg ezt...
És ezt...
És ezt...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt...
Meg ezt...
Rejtőtársaimat aligha láthatod...
Rejtőtársaimat aligha láthatod...

23 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 47° 29,487'
Hosszúság E 18° 56,403'
Magasság: 286 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.06.25 06:29
Megjelenés időpontja: 2019.07.04 10:41
Utolsó lényeges változás: 2019.07.05 16:39
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+6V)
Elrejtők: zöldfülű, Rézangyal77, BiBoLi
Felhasználó: zöldfülű
Nehézség / Terep: 1.5 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 12000 m
Megtalálások száma: 31 + 1 sikertelen
Megtalálások gyakorisága: 13.8 megtalálás hetente


Körsétás multi a Budai-hegység déli részén, a jelszó részleteit a ládában és 6 (fél)öklömnyi geokavicson találod.

Pontok
1. Geokavics a turistaút mentén, balra, talajszinten. NEBÉVÖT POLZSO
N 47° 28,263' E 18° 55,738'
2. Geokavics a turistaút mellett, jobbra, talajszinten. NABÓKSUTAF
N 47° 29,217' E 18° 56,579'
3. Szürke színű geopalack egy levelekkel álcázott fém hengerben, a turistaúttól 4 méterre, balra, talajszinten. Mérete 22x7 cm. Kérlek, hogy csak fémhenger tetejét vedd le! LÁNÁBÁL KKÜB
N 47° 29,487' E 18° 56,403'
4. Geokavics az ösvény mentén, jobbra, kb. egy méter magasságban. NÓKSUTAF
N 47° 30,057' E 18° 57,236'
5. Geokavics az ösvénytől 5 méterre, talajszinten, a "kilátóban". NABÓKSUTAF
N 47° 29,612' E 18° 57,216'
6. Geokavics 2-3 méterre az ösvénytől és a turistaúttól egyaránt, talajszinten. NABÓKSUTAF
N 47° 29,335' E 18° 56,885'
7. Geokavics a turistaút mentén, balra, talajszinten, de mégis nyújtózkodnod kell. TTÖZÖK ESZRÖT AF TLŐDIK SÉ ESZRÖT EYNEKREB
N 47° 28,637' E 18° 56,754'

Jelszóképzés
A betűket/szavakat és a számokat (betűvel kiírva!) rakd össze a pontok sorrendjében, és egy értelmes, 29 karakteres szöveggel máris logolhatsz!

A ládába TravelBug nem helyezhető.

Egy kis körsétára invitállak Titeket ezzel a mulitval a Budai-hegység déli csücskébe, ahol Budaörs, Budakeszi és Budapest osztozik a "főváros tüdején".

Megközelítés
Parkoló, Budaörs, Felsőszállás:
 N 47° 27,993' E 18° 56,004' 227 m [GCBUK1+parkoló]

Bevezetés
A Budai-hegységről a Wikipédián találsz általános információkat, valamint a kirándulás közben a tájékoztató táblák és a ládaleírás is elárul ezt-azt... (Akadémiai székfoglalóra ne számítsatok, mert a grafomán korszakomat réges-régen kinőttem - vagy mégsem? :D Elnézést kérek mindenkitől, aki szokott ládaoldalt olvasni.)

A kirándulás a Buda-hegység dél-nyugati részére, részben a sasbércek környékére vezet el. (A sasbérc a röghegységekben előforduló, vetődéssel kialakuló kisebb-nagyobb, általában meredek kiemelkedés, de sajnos nem mindenütt ülnek rajta sasok - nagy bánatomra. Viszont szép kilátásra feltétlenül számíthatunk.)

A láda célja a kirándulás, mint "testi-lelki gyógyír" népszerűsítésén kívül a környék fantasztikusan változatos növény- és állatvilágának, azon belül elsősorban erdeinek bemutatása: menet közben többféle társulási formával is találkozhatsz, holott összességében egy igen kicsiny területet jársz be. Ráadásul minden évszakban mutat valami érdekességet a természet, amiért megéri újra és újra megtenni ezt a kört. :-) Ezek az erdők nem pusztán gyönyörködtetnek, hanem minden erejükkel megpróbálják kicsit ellensúlyozni a főváros és környékének légszennyező hatását. Köszönet minden fának! És persze valamennyi erdészeti dolgozónak a természet-támogató munkájáért, melynek nyomait és eredményeit láthatjuk a kirándulás során. Ugyanakkor le kell szögezzem: a fák legnagyobb haszna kétségkívül az, hogy túrázhatunk - ugyanis a turistajelzések túlnyomó része rajtuk található. :D

A pontok sorrendje szerint Budaörsről Budaörsre jutunk el, ennek megfelelően itteni parkoló pontot adtam meg. Tömegközlekedőknek a Városháza megállónál érdemes leszállni és a Domb utcán felsétálni a felsőszállási parkolóig, visszafelé pedig Alsószállásról a P+ Piros kereszt mentén a Mária-völgyben visszatérni. Mindkét út kb. 1400 m.

A körtúra természetesen máshonnan is indítható, pl. Csillebérc, KFKI előtti parkoló, Normafa, Makkosmária, stb.

És aki nem tud/szeretne egyvégtében bő 10 km-t sétálni, több kicsi részletből is összerakhatja a multit, bár így az élvezet egy részéből kimarad. Remélem, hogy a logokban sok "körözött" köszön majd vissza :D

A kerékpáros keresést azért nem ajánlom a megadott útvonalon, mert egy szakasz igen veszélyes lehet, de ami még ennél is fontosabb: a túra egy része fokozottan védett területen vezet keresztül, ahol tilos a kerékpározás. Kérem, hogy aki bringával keresi fel a multi pontjait, erre mindenképpen legyen tekintettel. Köszönöm.

Igaz, hogy a látnivalók éjjel nem igazán érvényesülnek, de az erdő nem zár be ilyenkor sem: ha valaki ekkor szeretne erre sétálni, ám tegye. Viszont a túrát éjjel csak fokozott odafigyeléssel ajánlom.

A túrát igyekeztem úgy megtervezni, és a leírást úgy összeállítani, hogy a pontok és a szöveg segítséget nyújtson ott, ahol kicsit nehéz rátalálni a helyes útra/irányra, valamint hogy GPS nélkül is bejárható legyen az útvonal. Remélem, így a kevésbé gyakorlott túrázóknak és kincskeresőknek sem lesz túl nagy kihívás az útvonal követése és a jelszó begyűjtése, és ezen felbátorodva egyre gyakrabban kapják majd fel a bakancsot, és egyre nagyobb sétákat tesznek!

Nos, akkor induljon a kirándulás!

Az út
A parkolóból  N 47° 27,993' E 18° 56,004' 227 m [GCBUK1+parkoló] a Csalogány utcán indulunk el, a S+ Sárga kereszt jelzést követve. Ha a fülemülék költési időszakában jársz erre, nem csak látni, hanem hallani is fogod az utca nevét. Az utca végén egy formás kis hársfán mutatja a jelzés, merre haladj tovább. Rövid séta a "vegyes felvágotton keresztül" (juhar, kőris, fenyő, tölgy, hárs, vackor, stb.), és máris megérkezel az első pont közelébe, a Szekrényes-hegyi elágazáshoz, ahol 4-5-6 út és ösvény fut össze.

 N 47° 28,263' E 18° 55,738' 266 m [GCBUK1-1]
A helyes utat a geokavics mutatja meg a multi első pontjaként, az oszlop tövében, egy nagyobb kő alatt lapulva. Kérlek, hogy az oszlop tetejét is alaposan nézd meg!!! Tartalék jelszó a turistaút túlsó felén, a jelzést hordozó tölgyfa mögött, talajszinten.
Ezután a S- Sárga sáv jelzésű úton haladunk tovább, ami a Budaörsi Kopárok nyugati lábánál vezet. Ez fokozottan védett terület, ezért nem szabad letérni az útról - és nem is kell. Az erdő legjellemzőbb fafaja ezen a szakaszon a tölgy, de akad szép számmal vadcseresznye és kőris, magasabban pedig fenyő - de ennek inkább csak az illatát fogod érezni. Az ösvény mentén rengeteg a som, ősszel lehet csipegetni... Minden évszakban látni és hallani errefelé madarakat, persze télen csak keveseket. Viszont látható az út mentén egy madár, "aki" mindig itt tanyázik, és nem fog elrepülni, ha közelítesz hozzá. Miután keresztezted a széles, szórt utat, hamarosan megérkezel Sorrento gyönyörű szikláihoz és illatozó fenyveséhez, érdemes kicsit körülnézni. Továbbhaladva figyelmesen lépkedj, mert a következő szakaszon lesznek csúszós részek. De azért ne felejtsd el megnézni az út bal oldalán a berkenyék és tölgyek lombját, mert a szintkülönbség miatt itt végre nem csak felnézhetsz a fákra. Egy meredek lejtő után lassan betérünk a Sorrentót a Nagyszénazugtól elválasztó völgybe, ami önmagában is szemkápráztató látvány, öreg bükkjeivel és hársfáival, dzsungelekre hajazó növényözönével és zöld alagútjaival. Ja, és itt is lakik egy soha el nem költöző madárka ;-) Utunkat még mindig ugyanazon a jelzésen folytatjuk, immáron termetes tölgyek árnyékában, majd egyszer csak "sávot váltunk".

 N 47° 29,217' E 18° 56,579' 334 m [GCBUK1-2]
Itt is geokavics mutatja meg a helyes utat a multi második pontjaként, az út jobb oldalán, tuskóba rejtve. Ezután a PM Piros M jelzés mentén haladunk majd tovább, és a tartalék jelszó a kereszteződésben álló, a követendő Meteor-ösvény jelzést hordozó vadcseresznyefa tövében található. A fiatal tölgyek és kőrisek árnyékában lépkedve figyelmesen kövessétek az ösvényt, ami helyenként mély vájatokban vezet, de ekkor már hatalmas gyertyánok, tölgyek és bükkök hajolnak föléd. Útközben itt-ott még rábukkanhatsz régi sárga sáv jelzésekre: a szó szoros értelmében minden jel arra utal, hogy egykoron erre vezetett a sárga turistaút.

 N 47° 29,487' E 18° 56,403' 403 m [GCBUK1-3]
A multi harmadik pontján a 22x7 cm méretű, szürke geopalackot bükklevelekkel álcázott fémhenger rejti egy termetes bükkfa lábánál, az ösvény bal oldalától 4 méterre, talajszinten. Kérlek, hogy csak a fémhenger tetejét vedd le, és úgy vedd ki a geopalackot! A rejtek hamarosan "magasabb szintre emelkedik", de addig nagyon kérem a segítségedet a gondos visszarejtésben, amit előre is nagyon köszönök. A legutolsó fotón megnézheted, mit kell keresned. Apró ajándékokat tudsz benne cserélni (köszönöm!), és ha nem szeretnél a logolással bajlódni, a kupakban is megtalálod a jelszórészletet. Kérlek, hogy a tetejét gondosan tekerd vissza, hogy ne szivárogjon be a nedvesség! Köszi. (Elvileg vízhatlan - de majd meglátjuk, hogy gyakorlatilag mi a helyzet. :D) A tartalék jelszót méretes geokavicson találod, az ösvény jobb oldalán álló hársfa tövében, ami mutatja, hogy a Meteor-ösvény balra kanyarodik. Mi viszont nem balra, a Mária (vagy Meteor)-szurdok felé folytatjuk utunkat, hanem tartva az eddigi irányt, a széles erdészeti utat keresztezve mintegy 40 méter után elérjük a P- Piros sáv jelzést. Makkosmária felé baktatva először fiatal tölgyelegyes kőris (vagy kőriselegyes tölgy?) erdőben járunk, de szerencsére már ezek az ifjoncok is adnak annyi árnyékot, hogy akár kánikulában is lehet vállalkozni a túrára. A kegytemplomhoz közelítve varázsütésre megnőnek a fák, egyre magasabb tölgyek és fenyők bólogatnak, hogy jó úton járunk. Egészen addig maradunk a piros sávon, amíg a templom előtti nagy rét sarkán nem fut össze a Z+ Zöld kereszt jelzéssel, és ezután ezt a jelet követjük. Ha nem találnád az útkereszteződést, a itt egy kis segítség.
A széles turistasztrádát jól megtermett fenyő, juhar, szil és kőrisfák őrzik, majd a következő útelágazás után, ahol a S- Sárga sáv jelzés keresztezi utunkat, balra a már szépen serdülő és felnőtt tölgyek, míg jobbra a feltörekvő ifjúság nyújtózkodik ágaival az ég felé. Felfelé kaptatva a Mária út Mária út jelzés letér balra, míg mi továbbra is a jelünkön maradunk, miközben rácsodálkoztunk az útbaigazító a tölgy ikrekre az út közepén. A régi kis fahídon áthaladva már légy résen: hamarosan újabb állomáshoz érkezik a kirándulás, és egy jelöletlen, de igencsak széles, félig felszórt erdészeti úton megyünk majd tovább.

 N 47° 30,057' E 18° 57,236' 423 m [GCBUK1-4]
Az oszloppal is jelzett útkereszteződésben jobbra elhagyjuk a Z+ Zöld kereszt jelzést, és a jelöletlen ösvény jobb oldalán, egy kb. egy méter magas tuskó tetején, moha alá rejtve találjuk meg a geokavicsot, ami a multi negyedik pontja. Tartalék jelszó az ösvény bal oldalán, egy régi zöld+ jelzésű bükköcske mögött, talajszinti geokavicson olvasható. A kellemes árnyat adó erdőben, amit főleg tölgyek, bükkök és gyertyánok alkotnak, teljesen ellazulva sétálhatunk, ugyanis legkésőbb a Csillebérci Gyermektábor kerítésénél észre fogjuk venni, hogy véget ért az út. Ám előtte néhány méterrel keresztez egy szintén jelöletlen, ám igen népszerű, ezáltal alaposan kijárt ösvényt, ami Normafáról tart lefelé. Jobbra fordulva mi is ezen az ösvényen folytatjuk utunkat, miközben balról a tábor, majd a KFKI mellett haladunk. Eleinte kivadult gyümölcsfákkal tarkított vegyes erdő kíséri utunkat, ám egyre több, hatalmas bükkfa jelzi, hogy ideje megállni kicsit gyönyörködni bennük, valamint ha szerencsénk van, a kilátásban is.

 N 47° 29,612' E 18° 57,216' 438 m [GCBUK1-5]
A multi ötödik pontján a geokavicsot az ösvény bal oldalán, attól kb. 5 méterre található, hatalmas tuskó rejti, mely egyben remek kilátóhely is, így kis ösvény vezet odáig. A tartalék geokavics pár méterrel odébb, közvetlenül az ösvény mentén, szintén tuskóban lapul. Miután kicsit körülnéztünk, továbbra is a jelöletlen az ösvényen haladunk mindaddig, amíg az bele nem fut a S- Sárga sáv jelzésű turistaútba. Eleinte többnyire öles bükkök között kacskaringózik az ösvény, majd egyre több tölggyel, mogyorós hólyagfával és május környékén bódító gyöngyvirágillattal találkozunk. És bringásokkal is, ezért a fületeket ne csak a madárfüttyre hegyezzétek, nehogy baj legyen. És füleljetek a GPS jelzésére is, mert hamar elérjük a következő "sávváltást".

 N 47° 29,335' E 18° 56,885' 373 m [GCBUK1-6]
A multi hatodik pontjaként a geokavics az ösvénytől jobbra, 2-3 méterre mind az ösvénytől, mind a turistaúttól található tuskóban lakik, a tartalék kavics pedig szemben, a sárga- jelzésű tölgy mögött. Miután az eddig követett ösvény véget ér, balra fordulunk, és a S- Sárga sáv jelzésen haladunk tovább. Kisvártatva csatlakozik jobbról, a Végvári-sziklától felfelé kapaszkodó P- Piros sáv jelzésű turistaút. Ezt jól jegyezzük meg, mert közel két kilométeren át kísérjük majd egymást, miközben eleinte vadcseresznyékkel és bükkökkel tarkított gyertyánosban járunk, kora tavasszal a keltike-rengeteget csodálva. Az aszfaltozott utat keresztezve aljnövényzetben bővelkedő tölgyesekben haladunk, és megkezdjük a lassú kapaszkodást a Budaörsi-hegy oldalában. Idővel csatlakozik a SO Sárga körtúra jelzésű turistaút, ami kisvártatva balra már távozik is, míg mi jobbra vesszük az irányt. És ha már erre járunk, igény esetén a leágazó kis ösvények egyikén meglátogathatunk egy-két piktortégla üreget is. Közben felkészülünk az újabb váltásra...

 N 47° 28,637' E 18° 56,754' 349 m [GCBUK1-7]
A következő útelágazásnál a helyes utat ismét a geokavics mutatja meg a multi hetedik pontjaként, amit az út bal oldalán, egy berkenye fa és egy kidőlt fa törzse között találsz meg. Bár talajszinten van, mégis nyújtózkodnod kell. A tartalék jelszót annak, a kereszteződésben álló, csenevész kőrisnek a tövében találod, amin a P+ Piros kereszt jelzés virít. Innentől kezdve ezt a jelzést követjük, amely keresztül vezet minket a Budaörsi Kopárokegy részén. Ezen a különleges helyszínen rengeteg érdekes és értékes növény és állat él, így szigorúan védett természetvédelmi terület, sem bringával, sem kutyával nem szabad(na) belépni. Miután kigyönyörködtük magunkat a kilátásban, megkezdjük az ereszkedést, és továbbra is a jelzést követve, balra letérve, egy fenyvesen keresztül eljutunk Alsószállásra. Itt a S+ Sárga kereszt jelzés a Meggy utcán és Sóvirág utcán át visszavisz minket a parkolóhoz, vagy a P+ Piros kereszt jelzést követve visszajuthatunk Budaörs főutcájára.

Utad során az alábbi geoládákat fogod érinteni: GCSORR, GCKGYT, GCBUSV
Ezeket pedig kisebb-nagyobb kitérővel látogathatod meg: GCPTRG, GCVEGV, GCBEML, GCNOFO

Remélem, tetszett a kirándulás Buda határain, és köszönöm, hogy velem tartottál! További szép túrákat!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (11 db): környezet: 4.95 rejtés: 4.86 web: 4.95 átlag: 4.92

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Bubuka 2019.07.18 13:20 - Megtaláltam
Két részletben, több ládát érintve jártam be.

iloilo 2019.07.14 22:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon jo kis bringazas, melobol hazafele menet kis kiterovel. Terepgumikkal vegig lehetett menni, csak a pontoknal kellett leszallni. Szuper volt, koszi. [Geoládák v2.2.5]

zalajaro 2019.07.14 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
Remek kirándulók multi, jó rejtésekkel és frappáns jelszóval.
Vàrom a folytatást!

SirLes 2019.07.14 13:38 - Megtaláltam
Vasárnap, mise után, gyors reggeli és átöltözés és indultunk a multihoz a három legfiatalabbal. Mint környéken lakóknak, adta magát a leírásban szereplő parkoló és útvonal. Szerintem az útvonal legszebb része az 1.-2. pontig, illetve a 7. pontól a parkolóig tartó rész, ezeket kár lenne kihagyni.
Mint az utóbbi hónapban mindig ha túrázni megyek, most is szétáztunk. A 4. pontnál kezdett szemerkélni, az 5.-től kezdődött a felhőszakadás, a 7. pont után állt el. Mivel az ösvényeken patakként folyt a víz, így a cipőnk is jól elázott. Az utolsó pár száz méteren legalább levehettük az esőkabátot. A jelszó jó, szerintem nem találgatható, de nem is kell, mivel megvannak a jelszó hordozók.

P1040714P1040726
P1040729P1040734
P1040735P1040741
P1040743P1040745
P1040747P1040749
P1040756 
sirgalahad 2019.07.14 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.56
Várt a kék ég, üde föld
Helyszín nem volt váratlan
Rejtő, kinek füle zöld
Leírásod páratlan!

anettx 2019.07.14 09:57 - Megtaláltam
TFTC! [Geoládák v2.2.5]
Közeli kirándulásnak pont jó volt.
Kesserbarát rejtések, ötletes jelszó.

LH458 2019.07.13 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Remek multi, szép környezetben.
Köszönöm a lehetőséget!

Dzsipiesz 2019.07.13 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.26
Szép hosszú kirándulós multi, nagyon részletes leírás, köszönöm a rejtést! Viszont a jelszó beírással megszenvedtem, mert nem olvastam el az útmutatót.

IMG_20190713_154859_hdrIMG_20190713_153849_hdr
mazsola069 2019.07.13 13:01 - Megtaláltam
Szmájlira cserélve, mától ez is rám vigyorog. :-) [g:hu 1.6.3]

IMG_20190713_115353 
picuresnagyur 2019.07.11 16:55 - Megtaláltam
Köszönjük

othnan 2019.07.11 13:45 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Puszkany 2019.07.10 15:07 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget!

kl 2019.07.10 15:02 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

Attibati 2019.07.09 13:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
Kerékpáros találat, 86 km háztól házig.
A munkábajárásnál megszokott útvonalon jöttem Budaörsig, majd a multi első pontja felé vettem az irányt. Ha jól emlékszem néhány évvel ezelőtt erre jártam már a geocaching teljesítmánytúrán, amelynek Budaörsön volt a bázisa. Az első pontig még el tudtam tekerni, de kb. a 2-es és 3-as pont között fél úton tudtam ismét tartósan a nyeregben maradni. Az első pontnál megtréfált a fedőkő, azon kerestem a jelszórészletet, de hamarosan észrevettem az igazit is. Útközben kisebb nagyobb kitérővel szedegettem a gckupa pontokat is. A Gcptrg felé csörtettem az erdőben mikor kb. tíz méterrel tőlem a rengetegből felbukkant Tüdő. Jellemző, hogy a gckupa játékosok hol találkoznak. Utána együtt kerestük meg a 7. pontot jót beszélgetve. Bizony régen tekertünk már együtt.
A multi végigjárása után a KFKI felé indulva Zúgliget érintésével ereszkedtem vissza a városba.
(minden hireszteléssel ellentétben a jelszó nem található ki néhány pont bejárása után)

 
tudo 2019.07.09 13:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.44
60 km kerékpár menet 1700 m emelkedéssel Budaörs - János-hegy körül 1 új és 12 régi ládával. Korábbi és minden évben ősszel ismételt 3 db GCKUPA menet nyomvonalaimból készültem és raktam össze a mai tervezett útvonalat.

Budaörsről főként a Sárga sáv jelzésen haladt az útvonalam, számos helyen kitérve a régi ládákhoz. Amikor ősszel járom a környéket a városi vastag kerekekkel szoktam jönni. Mivel nyár van, a nyári országútival merészkedtem az ösvényekre. Végül néhány alkalommal 100-500 m-eket lehetett használni a bicót, egyébként cipekedés, vonszolás, emelgetés, kerülgetés. Az egyetlen fénypont az útvonalon, hogy az 5. pontnál illetve GCPTRG-nél közvetlenül összetalálkoztunk Attibatival, és együtt küzdöttünk a kövekkel, gyökerekkel, ágakkal, kátyúkkal pár 100 m-t.

GCKUPA meneteimbe be fogom iktatni a pontokat, ha nem is mindegyiket, de néhány kellemesebben elérhető pontot igen.

SorrentoSorrento
betty&endre 2019.07.07 19:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Esti sport közben jártuk végig két részletben. Én bringával, feleségem meg gyalog és kocogva. Nagyon élveztük, jól bemutatja a környéket. Köszönjük szépen.

golyostoll 2019.07.07 12:42 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. Nagyon jól összeszedett pontok [g:hu 1.6.2y]

urbanj 2019.07.07 12:30 - Megtaláltam
Tetszett a kirándulás, ismerős és kevésbé ismerős helyeken, köszönjük a rejtést.

Mikulás 2019.07.07 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.67
Remek multi! Tökéletes példája annak, hogyan kell és lehet bemutatni egy útvonalat. Az éjszakai lehülés után ma reggelre némileg kellemesebb klíma fogadott odakint, így úgy döntöttem, hogy felkeresem ZF új ládáját. Adta magát a KFKI-tól indított kör: 6-7-1-2-3-4-5 sorrend lett belőle. Nyilván mindegyik helyszínen jártam már, de ennek ellenére élveztem a mai kis túrát is. A kedvecem persze a budaörsi kopaszok voltak. Csodás volt a természet és a kilátás. A rejtések adták magukat, mindegyik másodpercek alatt meglett. Köszönöm szépen! Jöhetne ilyen még! :-)

Mikulás

IMG_6572IMG_6573
IMG_6574IMG_6575
IMG_6576IMG_6577
IMG_6581IMG_6582
IMG_6585IMG_6587
Aszilva 2019.07.07 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Szombat - vasárnap két részletben; Normafától, illetve KFKI -tól elindulva.
Köszönöm a rejtést!

Geo-palackPiros -
Makkos
Mai95 2019.07.06 16:08 - Megtaláltam
Koszonjuk a a termeszetbarat rejtest ! [g:hu 1.6.2y]

paul 2019.07.06 16:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2e]

vittorio 2019.07.06 16:08 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget. Szuper a ládaoldal, élmény volt végigolvasni. Várom a sorozat következő tagjait. Sajnos a ládában a logfüzet zacskója már most ki volt szakadva, egyébként tetszett a rejtés.

becko 2019.07.06 09:00 - Megtaláltam
Biáról bicajjal a megadott parkolóig, ott leálcáztam a gépet, majd gyalog folytattam.
A 2. pontot nem találtam meg, de a jelszó hiba tűrő, ha csak egy rész hiányzik az kitalálható (és ez jó)
A repülős emlékműtől jól látszott a bedugult M7-es, még nézelődtem egy sort aztán irány haza, mert még kertészkedni kell.
Két észrevételem van, a pótjelszavak helyét letölthető segédpontokként kellene megadni (mint a parkolót), mert a hosszú szövegből nagyon nehezen lehet kihámozni a kütyü kis kijelzőjén nézve, a doboz/logfüzet méretaránya olyan legyen hogy ne kelljen hajtogatni a füzetet, mert hamar foszlásnak indul.
Szerintem van létjogosultsága a pontszerűen meghatározható látnivaló nélküli ládáknak is, ez esetben a megtett út maga a látnivaló.
Várom a következőt, az se baj ha hosszabb!

P1040083bP1040085
Pikku Peikko 2019.07.05 21:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :)
Nem sok újat mutatott, de kellemes túra volt így este.
Tetszett, hogy minden pont könnyen megtalálható (multinál nem szeretek fél órát keresgélni), viszont az nem, hogy a jelszó túl könnyen kitalálható. Az út felénél már tudtam.
KFKI - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1 - 7 - KFKI sorrendben 2 óra 15 perc. [g:hu 1.6.2y]

kivancsifancsi 2019.07.05 19:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Nagyon megörültem ennek a ládának, régen túráztam a Budai hegyekben, így most itt volt egy újabb ok, hogy elinduljunk. Munka után Normafáról vágtunk neki a körnek Eszterrel. A városi nagy hőséghez képest az erdőben kellemes időben sétálhattunk. A pontokat 4,5,6,7,1,2,3 sorrendben kerestük meg. A jelszóban tetszik, hogy hibatűrő, 4-5 részlet ismerete után már jól megtippeltük a megoldást. A túra közben tettünk pár kitérőt régebben már megkeresett ládákhoz, mint normafa fókusza, piktortéglaüreg, 24 ökrös, sorrento, végvári sziklák vagy a makkosmáriai templom.
Köszönjük a lehetőséget, nagyon élveztük.

Fidorka 2019.07.05 19:55 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

neogeo 2019.07.05 18:59 - Nem találtam meg
Eszméletlenül igényesen összerakott láda és útvonal a leírás és a track alapján. Talán kezdőknek kicsit sok, - távban és a pontok felfűzésében-, de 500+ ládával és több hasonló túrával a hátunk mögött ez igazi barangolás egy amúgy viszonylag ismert és népszerű környezetben.
Sokféleképpen végig lehet járni vagy éppen le lehet belőle vágni vagy valahol bele csatlakozni vagy éppen kiszállni, ha elfárad az ember vagy jön a rossz idő.
Nem tudtam megállni, hogy ne írjak bele és alig várom, hogy keressük. (talán jövő hét)

VP 2019.07.05 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.62
Bő 15 km futás nyári melegben a KFKI - 6 - 7 - 1 - 2 - 3 - 5 - 4 - Anna-rét - Zugliget - Budagyöngye útvonalon.
Majd 30 éve a KFKI-ban kezdtem tájfutni, így ez teljesen hazai futóterepem: a KFKI sporttelepről a Kakukk-hegy megkerülése után valamerre erre folytattuk az edzőköröket. Kirándulni már 55 éve is voltam a Makkosmária - Sorrento - 24-ökrös útvonalon. Azóta pedig az edző futásokon és a kirándulásokon kívül sokat bicikliztem, tájfutottam, sífutottam erre.

A multival kapcsolatban sokban osztom Macikupac moderátori véleményét, de talán az a cél, hogy néhány, amúgy nem kiránduló kessert egy kisebb, számukra is teljesíthető kirándulásra csábítson, megindokolja a láda létét.
A ládaoldal részletesen kidolgozott, a kezdőket is segítő, és a rejtésekbe is sok munkát fektetett a rejtő. Kérésére ellenőriztem mindenhol mindent (a pótjelszavakat is), alapvetően minden rendben (egy-két észrevételt megírok emailben).

Nekem kicsit túl sok ennyi multipont, ráadásul mindenhol szükség van a szövegre, mert anélkül a kis kődarabok nem nagyon megtalálhatók (ezek szerintem nem kavicsok: a kavics lekerekített, gömbölyded). Leginkább a javasolt parkoló és az 1. pont lóg ki a körből: ha az ember már arra jár, akkor érdemes több időt szánnia a kopárokra, a 24-ökrösre, a Sorrentora - ezeken a helyeken most csak az elején és a végén átüget ez a kirándulás. A másik hat pont a Budakeszi-erdőben van, és egységesebb egész.
A rejtések tartóssága is nagy kérdés: sár, eső, hó, rugdosás; sokat kell majd pótolni. Talán a végláda végleges elhelyezését is meg lehetett volna várni, mert ez így nem az igazi.

Ezzel együtt, én örülnék, ha lenne folytatás. Bár azoknak, akik már megkeresték a környék ládáit, és amúgy is mozognak, nem sok újat nyújt, de egy jó apropó egy futásra, biciklizésre, kisebb sétára.

2019.07.04 15:05 egyéb log: 10 perccel a láda megjelenése után az első pont közelében bicikliztem - de persze okostelefon hiányában nem tudtam róla, és ez talán jobb is, mert nem lett volna igazán időm rá, déltájban dolgom volt a városban.
Délután háromkor meglepődve láttam, hogy még mindig nem találta meg senki, és már fontolgattam egy újabb biciklizést. De szerencsére ekkor megjelent ha2 logja (gratulálok!), és így nyugodtan elhalaszthattam a megkeresést.

kicsiogre 2019.07.04 19:35 - Megtaláltam
Ismerős utakon kellemes bringázás során kerestem meg. Majdnem minden ponton sokáig keresgéltem, mert rengeteg a fatuskó. A logbookba harmadikként logoltam. Köszönöm a rejtést!

20190704_17380120190704_182717
20190704_19360820190704_193613
stmester 2019.07.04 16:32 - Megtaláltam
Nem tudtam megelőzni ismerős hazai pályán ha2-t, most kicsit hosszabb lett a kutyasétáltatás. Így csak második hely jutott.

IMG_20190704_151611IMG_20190704_152958
IMG_20190704_153252 
ha2 2019.07.04 14:40 - Megtaláltam
Éppen ebéd előtt kaptam az sms-t Danitól(VINAX). Köszönöm! A délelőtti munkákkal már végeztem és Biatorbágyról Budakeszi felé "kénytelen voltam" eltévedni.
Ismert helyeken,ismert terepen visz végig a multi. A meleg ellenére az időm szűkössége miatt végig kocogtam(hosszú nadrágban)
Nagyon precízen kidolgozott rejtések,sok munka van benne. Sajnos félő, hogy az álcázások nem lesznek hosszú életűek.(ne legyen igazam). Télen nem lesz könnyű hozzájutni a kövekhez.
A doboz csordultig tele ajándékokkal. Bűvészkedni kellett a visszacsomagolással.

Dolomit


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu