geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
845. Zsuzsi Vonat (GCZSUV)
A Zsuzsi vonat menetben
A Zsuzsi vonat menetben
A Zsuzsi az Erdészlak megállóban utasokra várva
A Zsuzsi az Erdészlak megállóban utasokra várva
Állomás a Nagycserei Pihenőközpontban
Állomás a Nagycserei Pihenőközpontban
Erdészlak állomás őszi színekben
Erdészlak állomás őszi színekben
Jellegzetes fa a cache szomszédságában
Jellegzetes fa a cache szomszédságában
A láda rejteke álcázva
A láda rejteke álcázva
Nagycsere Pihenőközpont
Nagycsere Pihenőközpont
A parkoló
A parkoló
Kicsit benőtte a síneket a fű
Kicsit benőtte a síneket a fű
A Zsuzsi vonat teljes hossza anno
A Zsuzsi vonat teljes hossza anno
QR-kód WAP-osoknak megtalálás bejelentése
QR-kód WAP-osoknak megtalálás bejelentése

Szélesség N 47° 32,669'
Hosszúság E 21° 44,206'
Magasság: 130 m
Megye/ország: Hajdú-Bihar
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2004.02.08 16:04
Utolsó lényeges változás: 2016.08.05 02:34
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: *Andy & K:Pisti
Felhasználó: KPisti
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.5
További infók: http://geocaching.lap.hu/
Megtalálások száma: 625 + 4 sikertelen + 22 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.8 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


WAP
A geoláda egy közepes méretű mikrós edény, mely a Nagycsere Pihenőközpont tölgyesében a Zsuzsi Erdei Vasút Erdészlak megállójához közel van elrejtve egy jellegzetes fa (csak egyik irányba növő ágai vannak) közvetlen közelében, egy termetes fa tövében, mohás fakéreg ágyban, némi plusz fakéreggel álcázva. Arról is könnyű megtalálni, hogy a közelben van egy még lábain álló teljesen kiszáradt fa. A láda mellett egy nem használatos erdészeti út vezet.

Ez a láda a 7. tagja a GCKISV Magyarországi Kisvasutak geoládasorozatnak, melyhez tartozik egy plusz jelszó is, mely a ládanapló (logbook) belső lapján olvasható!

A Zsuzsi Vasút programjairól itt tájékozódhatsz!

------------------[ www.geocaching.LAP.hu ]-----------------


A ládába TravelBug helyezhető! :-)

[láda] [rejtés] [jelszó] [megközelítés] [látnivalók] [GCkisv] [info] [díjszabás] [menetrend] [műszaki adatok] [cikkek] [képek]

LÁDATÖRTÉNET
2012.05.13.: a geoláda Flórásítva lett és új rejtést kapott nagy faháncsdarabokból
2004.02.08.: a láda első rejteke

RÉSZLETES LEÍRÁS
A Zsuzsi Vonat, hivatalos nevén Zsuzsi Erdei Vasút, az ország legrégebbi kisvasútja. A vasút első szakaszát 1882. július 16-án nyitották meg. 1950-re a Debrecen-Fatelep állomástól Nyírbéltekig épült ki a 48 km-es, 950 mm nyomtávolságú pálya. Kezdetben fát szállított a guthi erdőkből, majd 1923-tól beindult a személyszállítás is. 1949-től tartozott a Magyar Államvasutakhoz. 1961-62-ben a pályát 760 mm-es nyomtávolságúra építették át, és áttértek dízelvontatásra.

A vonalon a vasúti közlekedést a tiltakozások ellenére beszüntették. A Debrecen-Fatelep-Hármashegyalja szakasz a Debreceni Közlekedési Vállalat (DKV) kezelésébe került, a Hármashegyalja-Nyírbéltek közötti szakaszt felszedték. 1996 július 13. óta a Zsuzsi Erdei Kisvasút Kht. üzemelteti.

A Zsuzsi Vonat név eredete: a vasúton kezdetben kettő gőzmozdony üzemelt. Az "1" pályaszámú 107 LE teljesítményű, fatüzelésű mozdony volt. Ez a mozdony kapta a ZSUZSI nevet, melyet ma is használ a kisvasút.

TÖRTÉNETE
Az 1880-as évek Debrecen városa számára is hatalmas fejlődést hoztak, sorra épültek a polgári lakások, közintézmények. Az építkezésekhez szükséges fát egyre távolabbról hordták a városba, így felmerült egy a Guth község melletti erdőségekhez építendő vasútvonal terve. A pályázatot Kopt Dávid és Steinberger Gyula vállalkozók nyerték, akik az építés mellett a majdani üzemeltetést is vállalták jutalék fejében. Az engedélyezéstől számított alig négy hónap alatt elkészült az első 21 km-es szakasz, amelyen 1882. július 16-án megindult a forgalom. Első gőzmozdonyáról a vasutat hamarosan "Zsuzsi" néven kezdték emlegetni a debreceni polgárok.

A személyforgalom csak 1925-ben indult meg a vonalon, így ekkortól a tanyavilág népessége is szívébe zárta a naponta végigpöfékelő Zsuzsit. Innentől nem volt gond feljárni a debreceni piacra, vásárokra és a vidék bekapcsolódott az ország gazdasági vérkeringésébe. A növekvő gazdasági és társadalmi igények és a távolabbi feltáratlan erdők miatt egyre hosszabb lett a vasútvonal. 1950-ben a sínpálya már 48 km-en kanyargott, végpontja Nyírbéltek község volt. A vasút további különlegessége volt, hogy az országban egyedülállóan 950 mm-es nyomtávot alkalmaztak és a talpfákra ún. kutyafejű síneket erősítettek. A Nyírség sík vidéke nem igényelt bonyolult alépítményt, ezért a vágányokat egyszerűen a homoktalajra fektették le, így olcsón és gyorsan megépítve a vonalat.

A kisvasutat 1961-től kezdődően - ami ekkor már a MÁV kezelésében volt - szabványosították. A pályát átépítették 760 mm-es nyomtávolságúra, valamint korszerű mozdonyokat és kocsikat szereztek be. A közúti forgalom egyre nagyobb konkurenciát jelentett a Zsuzsinak, de folyamatosan növekvő szállítási teljesítményével továbbra is alátámasztotta szükségességét. Éppen ezért fogadták az emberek értetlenül a kormány közlekedéspolitikai koncepcióját, amely felszámolásra jelölte ki a kisvasutat. Debrecen város pedig egy felüljáró építésére hivatkozva kérte a vonal felszámolását 1976-ban. Ekkor alakították át úttörővasúttá a Debrecen - Hármashegyalja közötti 16 kilométeres szakaszt, míg a többi részt felszedték. Utasforgalmilag sem volt szerencsés a döntés, mert csak pár kilométer hiányzik ahhoz, hogy a vonal Nyírmártonfalvát elérje, valamint számos más település és a tanyavilág színvonalas közlekedés nélkül maradt.

A Zsuzsit évekig a Debreceni Közlekedési Vállalat (DKV) üzemeltette, miközben a gyermekek lassan kikoptak, mert nem épült ki olyan közösség, mint Budapesten. Sajnos a DKV-nak és a városnak is csak konc volt a vasút, így a rendszerváltás után már a felszámolásról is döntés született. A lelkes debreceniek közbelépésre azonban szerencsére nem így történt, így az akkor létrehozott kht. üzemelteti a vasutat. A kisvasút fejlesztésére többféle terv született. Ezek közül a megvalósításhoz leginkább a Nyírmártonfalván át Nyíracsádig történő meghosszabbítás - jobban mondva visszaépítés - áll a legközelebb, amivel növelhető lenne az utasforgalom. Sajnos azonban a napi üzemeltetési gondokkal küzdő kht-nak nem könnyű erre előteremteni a szükséges összeget. A Zsuzsi Vonat történetéről bővebben a CIKKEK menüpont alatt találhatsz több információt.

2011. augusztusában EU-s támogatás felhasználásával megkezdődött a Zsuzsi Erdei Vasút pályájának felújítása teljes vágányzár mellett. A vonalszakasz nagy részén kicserélték a vágányok aljzatát, közel 2 km-nyi teljes vágánycserére is sor került és összességében 1100 méter magasított, viacolorral kirakott peron épült a két végállomáson és a geoláda közelében található egyetlen kétvágányú állomáson, Erdészlakon. 2012 őszére Hármashegyalján megépül a modern utasváró és térvilágítást is kap a végállomás, melynek tetején csillagvizsgáló is lesz.

LÁTNIVALÓK
A meglévő vonal is sok látnivalót kínál az idelátogatóknak. A kisvonatból megcsodálható a nyírségi erdőspusztákkal tagolt táj szépsége. Hármashegyalján erdei iskola, tanösvény és sportolásra alkalmas terep várja a kirándulókat. A végállomás melletti tisztáson vagy a fedett étkezési helyen elkölthetjük a hátizsákban hozott elemózsiát, de igénybe vehetjük a kiépített büfé szolgáltatásait is. Szalonnasütő, slambucfőző hely, turistaösvény, a közelben pedig halastó, kilátó: minden, ami a jó kiránduláshoz kell. Nem beszélve a színpadról, amelyre mindig jelentkeznek fellépők nagyobb rendezvénynél. Van kint erdei iskola is, ahol pedagógus vezetésével gyerekek szoktak táborozni, s a természet szeretetére, védelmére nevelődnek.

LÁDA
A geoláda egy közepes méretű mikrós edény, méretei: 18x13 cm, 5 cm magas.

REJTÉS
A geoláda a Zsuzsi vonattól nem messze, a Csereerdőben, konkrétan a Nagycserei Pihenőközpont tölgyesében, az Erdészlak megállóhoz közel van elrejtve egy jellegzetes fa (lásd fotó) közvetlen közelében, egy termetes fa tövében, mohás fakéreg ágyban, némi plusz fakéreggel álcázva. A láda mellett egy nem használatos erdészeti út vezet.

MŰHOLDVÉTEL: a lombos időszakban nem túl jó, habár a geoláda közelében elég ritkás a lombkorona. Az erdő kicsit nehezen járható, habár nem túl sűrű, nincs nagy aljnövényzet, s ami meglepő, szúnyogok is csak elvétve döngicsélnek. :-)

GPS NÉLKÜL: tulajdonképpen GPS nélkül is aránylag könnyen megtalálható a ládika, a felújított Erdészlak megálló közepén van egy kerekesszékesek részére kiképzett terület, a síneken átkelve ennek meghosszabbított vonalában található az erdészeti út, ezen begyalogolva hamarosan találsz egy keresztbe dőlt óriási fát, ezt kikerülve még kb. 20 lépést menj az úton, majd élesen jobbra bekanyarodva az erdőbe az első nagyobb fa tövében találod a rejteket faháncsokkal és ágakkal álcázva.

JELSZÓ
A bejelentéshez szükséges jelszó a logfüzet belső lapjáról olvasható le.

MEGKÖZELÍTÉS
Zsuzsi Erdei Vasút: a kisvonatról Erdészlak megállónál szálj le! A kisvonat induló állomása  N 47° 31,766' E 21° 39,237' 123 m [GCZSUV+Zsuzsi Vonat állomás] a 25, 25Y, 37, 41, 41Y vagy 45-ös DKV által üzemeltett buszjáratokkal közelítheted meg. Mivel szakaszhatáron belül van, kérd a kedvezményes árú szakaszjegyet! Onnan már nincs messze a rejtek (lásd: REJTÉS).

Tömegközlekedéssel: a Nagyállomástól 3 megállót utazz a 2-es trolival a köztemető irányában, majd sétálj át a 37-es helyijáratú autóbusz Faraktár utcai megállójába  N 47° 31,785' E 21° 38,404' 123 m [GCZSUV+Buszmegálló], ahonnan ez utóbbival egészen Nagycsere-iskola megállóig kell utazni (17 perc menetidő). A megálló közelében találod a Panoráma út kereszteződést, ahol északra fordulva kb. 2 km-t az úton gyalogolva eléred a kisvasúti kereszteződést, ahonnan pedig már csak a GPS-t kell követned (fordulj balra és kövesd a síneket).

Autó vagy kerékpár: a 48-as főutat keresd, amely Vámospércs, Nyírábrány felé visz. Egészen a Panoráma út kereszteződéséig  N 47° 31,637' E 21° 44,063' 130 m [GCZSUV+Panorama ut]nyíl egyenes út vezet (kerékpárosoknak van kerékpárút is!), majd itt északra fordulva az úton menj 2 km-t, ahol a kisvasúti kereszteződés előtt balra fordulva eléred a Nagycserei Pihenőközpont, ahol le lehet parkolni  N 47° 32,619' E 21° 44,321' 130 m [GCZSUV+Parkoló-Zsuzsivonat] az autóval. A kerékpárt ne hagyd itt! :-)

GCKISV - KISVASÚT SOROZAT
A geoláda része a GCKISV magyarországi kisvasutak geoláda sorozatnak, mégpedig ez a 7. tagja, Debreceni Zsuzsi Erdei Kisvasút néven. A ládanapló (logfüzet) belső oldalában találsz majd egy külön e célra szolgáló jelszót is, kérlek, ezt is jegyezd fel magadnak, később még szükséged lehet rá!

INFORMÁCIÓ
Zsuzsi Erdei Vasút Kht.
4034 Debrecen, Faraktár utca 60.
Telefon: +36-52 417-212 (munkaidőben) vagy +36-30 210-0545

MENETREND
Menetidő:
• dízel vontatással: 45 perc
• gőzössel: 60 perc
A kisvasút március végétől december elejéig, más időszakban csak az előre meghirdetett rendezvények alkalmával, illetve külön megrendelésre bármely nap közlekedik.
A részletes menetrend itt található!

DÍJSZABÁS (2013-ban)
Teljesárú menetjegy egy útra: 600 Ft
Teljesárú menetjegy menettéri útra: 1.200 Ft
Kedvezményes menetjegy egy útra: 400 Ft
Kedvezményes szakaszjegy egy útra: 200 Ft
Kerékpár- és kutyajegy egy útra: 400 Ft
Gőzös teljesárú menetjegy egy útra: 1.000 Ft
Gőzös kedvezményes menetjegy egy útra: 700 Ft
Bővebb információk a díjszabásról

A KISVASÚT NAPJA ÉS SZÜLETÉSNAPJA
Minden évben megrendezésre kerül a Zsuzsi Vasút Napja, mely minden évben április negyedik szombatja. A Kisvasúti Napon vetélkedőkkel, tombolával és folklórbemutatóval várják a látogatókat Hármashegyalján, de ki lehet próbálni a hajtányozást és még a mozdonyvezetést is. Érdemes tehát útra kelni, akár még az ország távolabbi pontjairól is, mert Debrecen és környéke sok nevezetességet tartogat számunkra.

Minden év július 16-án ünnepli születésnapját a kisvasút változatos programokkal az egész család számára. 2013-ban július 20-án, szombaton lesz megtartva a rendezvény. Gyertek, vonatozzatok a Zsuzsival!

ÉRDEKESSÉG
Talán országosan sem volt hasonló, ugyanis anno létezett egy kisvasút a kisvasúton belül! Ez pedig nem volt más, mint a debreceni fatelep belső kisvasútja.További információk a mára megszűnt belső kisvasútról.

MŰSZAKI ADATOK
Nyomtáv: 760 mm (1961-től)
A pálya üzemi hossza: 16,9 km
Díjszabási hossza (közforgalmú személyszállítás): 17 km
Legnagyobb emelkedés: 5,3 ‰
Legkisebb ívsugár: ~75 m
Csatlakozás az országos közforgalmú hálózathoz: nincs
Sínrendszer: 23,6 kg/m ("i")
Beépített kitérők: 10 db "i-76" rendszerű
Hidak száma: 1
Átereszek száma: 5+3
Állomások, kitérők száma: 4, ebből üzemel 3
Megállóhelyek száma: 5+1, ebből üzemel 4
Engedélyezett tengelyterelés: 8 tonna
Engedélyezett sebesség: 30 km/h
Biztosítóberendezések: nincsenek

JÁRMŰVEK
Vontatójárművek:
• 1 db gőzös 394,023 pályaszám ("Zsuzsi")
• 3 db dízel-hidraulikus (Mk48.2002, Mk48.2006, Mk48.2009)
• 1 db BNE 50 típusú kéttengelyes "Gebus" dízel-villamos mozdony (felújítás alatt)
Gördülő állomány:
• 12 db Bax típusú zárt személykocsi
• 1 db Cax típusú nyitott peronos személykocsi
• 1 db BDax poggyászteres Bax kocsi
• 3 db Jah nyitott
• 1 db Gah zárt teherkocsi
• 1 db GV Ja nyitott teherkocsi
• 1 db kis rönkszállító kocsi
Részletes adatok

CIKKEK, LINKEK, FÓRUM, POI
LINKEK
• Zsuzsi Erdei Vasút honlapja
• Zsuzsi Erdei Vasút a Wikipédia Lexikonban
• Vasúttörténet - Zsuzsi Vonat

CIKKEK
• A vasút története a kezdetektől a fénykorig (1882-1977)
• Mikulás túra a Zsuzsival
• Elindult a Zsuzsi vonat
• A zakatoló hölgy születésnapja
• Százhuszonegy éves lett a Zsuzsi-vonat
• Kisvasúti Nap Debrecenben (a cikk második fele)
• Mi lesz veled, Zsuzsivasút?
• Erdei iskola - mi is az az erdei iskola?
• még több cikk a Zsuzsi Vonatról

FÓRUM
• Zsuzsi Erdei Vasút - index.hu fórum

POI
• A Zsuzsi Erdei Vasút egykori végállomása Nyírbélteken (koordináta FyG jóvoltából)

KÉPEK

• Képek a ksivasut.hu-n
• Pozako - Zsuzsi Erdei Vasút fotók és leírás
• Vonatka - Zsuzsi Erdei Vasút fotók

Debrecen városa hazánkban egyedülállóan két kisvasúttal is büszkélkedhet. A másik, a "Zsuzsinál" kevésbé ismert kisvasút a város vidámparkjában üzemel. Kisvasúti Napja minden évben július második szombatjára esik. Bővebb info: Debrecen második kisvasútja
Amíg eljössz a ládáért, dúdolgasd az ismert kis dalocskát:
"Megy a Zsuzsi vonat, kattognak a kerekek..."

Sikeres ládavadászatot , valamint kellemes vonatozást és sétát kívánnak a láda rejtői: K:Pisti *Andyval
www.geocaching.LAP.hu

------------------[ www.geocaching.LAP.hu ]-----------------
Ha szeretnéd a többi debreceni és környékbeli hagyományos és multi geoláda pontjait egyetlen nagyítható térképen látni, akkor ajánlom figyelmedbe az általam elkészített térképet, mely a geocaching.lap.hu támogatásával jött létre:
Debrecen és közvetlen környékének összes geoláda pontja Google Maps térképen
------------------------------------------------------------------

Free counters!

Klikkelj ide, ha Te is szeretnél egy ilyen számlálót!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (435 db): környezet: 4.16 rejtés: 4.02 web: 4.54 átlag: 4.24

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 + szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

ha8llh 2019.09.21 15:20 - Megtaláltam
Megtalaltuk

YO3CLD 2019.09.21 15:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
TFTC

Ruzsi 2019.08.09 17:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

HL0523 2019.08.09 17:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Sherlockné 2019.08.03 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Megtaláltam, köszi!

pgyp 2019.07.28 09:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.98
Megvagy! [g:hu 1.6.2y]
A láda nincs rossz helyen, pont elég távol van a kisvasút állomásától, hogy ne WC-nek használják a környékét...
A ládában nincs toll!

GeoFox 2019.07.22 20:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Dóri és Gábor [Geoládák v2.2.5]

Spangarázs 2019.07.18 14:11 - Megtaláltam
Campus Fesztivál alatt begyűjtve!
A pályán karbantartási munkálatokat végeztek...
Köszi a rejtést és egy két pillanat kép a hétről!

Campus Feszt-1Campus Feszt-2
Campus Feszt-3Campus Feszt-4
eltájoló 2019.07.02 13:44 - Megtaláltam
Állítólag teljes felújításon fog átesni a kisvasút. Mikor az Alföldi Kéket csináltuk, láttuk üzem közben. A láda rendben a helyén van. Köszi a rejtést.

esztelneki 2019.06.22 18:08 - Megtaláltam
Rekkenő hőségben Debrecen környéki bringázás közben megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

KP1965 2019.05.19 08:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Vasárnap reggel indultunk a ládáért. Vonatot nem láttunk a felújítás miatt, emberekkel nem találkoztunk a korai időpont miatt. Viszont rengeteg nyomát láttuk annak, hogy a környéken vaddisznók jártak.
Ez volt a hétvége második begyűjtött kisvasutas ládája!

20190519_08104220190519_082030
20190519_082318 
TúrÁSZ 2019.04.22 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.99
Kis húsvéti geocaching köröcske kezdőpontja :) Köszönjük!

ffx456 2019.04.20 14:59 - Megtaláltam
Sajnos a láda eléggé ki volt fosztva, feltöltöttük, jó keresést.

dzcsiga 2019.04.15 14:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Megtaláltam. Log később. [g:hu 1.6.2y]

Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

log 
kingajani 2019.04.14 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

aknitram 2019.04.14 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.6.2y]

szalais78 2019.04.13 12:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.55
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.6.2y]

eszluzsu 2019.03.16 15:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk ládavadász Pistivel

ládavadász Pisti 2019.03.16 15:09 - Megtaláltam
Közös keresgélés Eszluzsuval és két miskolci kessertárssal, köszönjük.

Fehér Márton 2019.03.16 15:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (651 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu