geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
898. Parlagi templomrom (GCPROM)
Aranyló napsütésben
Aranyló napsütésben
Naplementében a rom 1.
Naplementében a rom 1.
A rom együttes
A rom együttes
A megjívított tábla
A megjívított tábla
Régi fekete-fehér fényképen
Régi fekete-fehér fényképen
A vandalizmus ide is elért
A vandalizmus ide is elért
Ez az út vezet a romhoz
Ez az út vezet a romhoz
A közeli "magánvár"
A közeli "magánvár"
Nádkévék (T610)
Nádkévék (T610)
A most kihelyezett új információs tábla
A most kihelyezett új információs tábla
QR-kód WAP-osoknak megtalálás bejelentése
QR-kód WAP-osoknak megtalálás bejelentése

Szélesség N 47° 36,080'
Hosszúság E 21° 41,810'
Magasság: 137 m
Megye/ország: Hajdú-Bihar
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2004.04.05 15:08
Utolsó lényeges változás: 2016.08.05 02:45
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: K:Pisti & *Andy
Felhasználó: KPisti
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 650 m
További infók: http://geocaching.lap.hu/
Megtalálások száma: 349 + 5 sikertelen + 13 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


WAP ÉS PDA VERZIÓ
A templomromtól nem messze, a közeli erdősávban van elrejtve a mini mikrós láda (12x7 cm). Kérlek, fotót a rejtekről NE tegyél fel, viszont a romokról, a környékről nyugodtan, sőt, ha mód van rá, mindenképpen!
SEGÍTSÉG (visszafelé olvasva): avzáclá lasccnáhaf sé lakkagá nebszrötaf ttogávle nabgássagam retém léf .bk ygE

Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy különös figyelemmel légy a logolásnál ill. a visszarejtésnél, mert járhat arra juhász, turista, gyerekcsapat, láthatnak a közelben zakatoló vonatból, észre vehetnek a szomszédos tanyáról! Nem szeretnénk azt olvasni megint, hogy eltűnt a láda csak azért, mert nem volt türelme az utolsó megtalálónak kivárnia, míg tiszta nem lesz a levegő a mugliktól!

LÁDATÖRTÉNET
2014.09.07.: majd 4 év után ismét eltűnt a ládika, betegre állítva (remélem, hamarosan újra tudom rejteni)
2010.10.31.: 4. rejtés - az előző helytől nem messze, új helyre lett telepítve a mini mikrós cache
2009.10.24.: a ládának otthont adó fát valószínűleg kivágták
2009.08.30.: 3. rejtés - geoládával, ládanaplóval (logbook) és ajándékokkal
2009.03.14.: 3. rejtés - teszt fázis
2006.10.01.: 2. telepítés
2004.04.05.: 1. rejtés

A ládába TravelBug helyezhető.

[láda] [rejtés] [jelszó] [megközelítés] [látnivalók] [játék]

2014. szept. 7.: a láda eltűnt, NEM KERESHETŐ!

Kérjük, a rejtekről NE tegyél fel fényképet, ne rontsd el az utánad következők játékát, akik szintén szeretnék megkeresni a rejteket és élvezni is szeretnék magát a keresést!

RÉSZLETES LEÍRÁS
Parlag első temploma az 1200-as években már állt. Bővítésével, a XIV. század elején építették meg földesurai a Parlaghi család második gótikus egyházat harangtoronnyal. Ez a templom, mint a kutatás bizonyította, az 1348. évi vagy az 1410. évi földrengés során annyira megrongálódott, hogy új, nagyméretű kegyúri templomot emeltek toronnyal és a hajó közepén kriptával. A népes falu 1555 után lassan elnéptelenedett, az 1660. évi török hadjárat után pusztabirtok. Határának nagy részét Debrecen városához csatolták.

A templomromra építettek egy fatornyot, amelyre egy falétrán fel lehet menni és onnan szét lehet nézni. Itt látható 2 festett "totemoszlop" is, állítólag baglyot formáznak...

Sajnos, a vandálok keze ide is elért. Az emléktábla sarkát eltörték, a sírhelyet meggyalázták, a templomrom falát összefirkálták, a téglákat széthordták. Sőt, tűzgyújtásra utaló nyomokat is találtunk, a templomrom belsejében! Elszomorító, hogy milyen emberek vannak :-(

FIGYELEM! A földút és a templomrom közötti részen ürgék laknak. Kéretik csendben és óvatosan megközelíteni a helyszínt, anélkül, hogy különösebben megzavarnánk életüket! Köszönettel, az ürgék nevében!

REJTÉS
A templomrom  N 47° 36,083' E 21° 41,727' 133 m [GCPROM+templomrom] melletti és ahhoz nagyon közeli kis erdősávban található a geoláda.
SEGÍTSÉG azoknak, akik elsőre nem találják a ládát (visszafelé olvasva): avzáclá lasccnáhaf sé lakkagá nebszrötaf ttogávle nabgássagam retém léf .bk ygE

Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy különös figyelemmel légy a logolásnál ill. a visszarejtésnél, mert bár úgy látszhat, hogy kietlen a környék, de bármikor járhat arra juhász, turista, gyerekcsapat, láthatnak a közelben zakatoló vonatból, észre vehetnek a szomszédos tanyáról! A 3. újrarejtés alatt is kb. 10 percenként jött arra valaki, amit nem is gondolna az ember egy ilyen kietlen vidéken.

Nem szeretnénk azt olvasni megint, hogy eltűnt a láda csak azért, mert nem volt türelme az utolsó megtalálónak kivárnia, míg tiszta nem lesz a levegő a mugliktól!

Kérlek, ne kiabálj, hangoskodj, mert egyrészt az egykori templom hangulatához nem is illik, másrészt nagyon odahallatszik a szomszédos tanya a ládához, gondolom, ez viszont is igaz, tehát ők is hallhatnak mindent, ami a ládakeresés közben zajlik az erdősávban!

Az erdősáv tele van szúrós akácossal, ezért a kellő óvatossággal és figyelemmel keresgéld a geoládát!

Kisgyerekkel érkezők vigyázzanak, mert nagyon közel van a vasúti sín, s igaz, nem száguldoznak errefelé a vonatok, de azért mégiscsak kéretik vigyázni!

Télen, hóban a lehetőségekhez mérten tüntesd el az árulkodó nyomokat, mely a cache-hez vezet! A későbbi ládavadászok nevében is köszönöm!

A LÁDA
A geoláda egy mini mikrós doboz, mely kb. 12 cm hosszú, 7 cm széles és 4 cm magas, átlátszó fedéllel. Sok ajándék sajnos nem fér bele. ;-( A nyitó ajándék egy színes ceruza készlet volt.

JELSZÓ
A jelszó a ládanapló, azaz logbook belső lapjára van felírva. Kérjük, a logolásnál vedd figyelembe a lapok osztását, csak 1 helyre, és az épp következő üresre logolj, ne hagyj ki lapot de fél oldalt se! 42-ig besorszámoztuk, hogy könnyebb legyen kitalálni, hová következik a Te logod. :-)

MEGKÖZELÍTÉS
Autóval, kerékpárral: Debrecenből Hajdúsámson felé kell venni az irányt a 471-es úton egészen Dombostanya tábláig  N 47° 33,862' E 21° 40,755' 133 m [GCPROM+letero], majd itt bekanyarodva egy elég jó minőségű (ám nem túl széles) aszfaltozott úton lehet megközelíteni a 6,3 km lévő helyszínt. Az úton végig 60-as sebesség korlátozás van érvényben és állítólag traffipax is szokott lenni, ezért vigyázz a sebesség túllépésre! Az út átmegy a vasúton is (STOP tábla!), majd elkanyarodik jobbra egy éles kanyarral. Innen már nincs messze az a földút  N 47° 36,432' E 21° 41,815' 133 m [GCPROM+foldut], amely a helyszínre vezet. A templomrom innen mintegy 650 m, tehát, ha nagyon necces autóval ráhajtani (pl. alacsony építésű járművel), akkor ezt az utolsó szakaszt sétálva is meg lehet tenni. Egyébként egészen a templomromig el lehet jutni autóval, ami kimeríti a drive-in cache fogalmát. :-)

Vasúton: vasúton nagyon könnyen és egyszerűen megközelíthető a rejtek: a Nyírbátor-Mátészalka-Fehérgyarmat vonalon Dombostanya megállóig kell utazni (Debrecentől 14 km és 16 perc a menetidő), majd a vasúti megállótól a sínek mentén vagy a Tuhun is látható gyalogösvényen kb. 600 métert kell visszafelé (Debrecen irányába) sétálni (nyugati irányban) egészen a rejtekig. A teljesárú menetjegy ára 305 Ft (2010-ben). A következő időpontokban indul vonat (2010-es menetrend szerint) 2 óránkénti ütemes menetrendben Debrecen Nagyállomásról Dombostanya megállóhoz:
Hétvégén: 05:05, 07:15, 09:15, 11:15, 13:15, 15:15, 17:15, 19:20, 21:20, 22:45.
Hétköznap ezeken túl indul még: 13:58, 15:58-kor is vonat.
Visszaút:
Hétvégén: 04:43, 05:37, 06:23, 08:28, 10:28, 12:28, 14:28, 16:28, 18:34, 20:30, 22:28.
Hétköznap ezeken túl indul még: 17:45-kor is vonat.

LÁTNIVALÓK
Magánkastély (vár): amely sohasem fog elkészülni? Egy nagyon érdekes stílusban épülő magánkastély (vár?), ami persze, meg sem közelíti a székesfehérvári Bory-várat.  N 47° 33,902' E 21° 40,725' 133 m [GCPROM+magankastely]

Ürgék: a templomromhoz vezető földút mellett rengeteg ürgét lehet megfigyelni, ha nem vagy túl hangos és nem ijeszted el őket!

Nádkévék: időnként (nyilván a nád aratása után), a vasúti átjáró után közvetlenül, manapság már ritkán látható nádkévéket lehet megfigyelni (lásd fotónkat).

Kunhalom: a rejtektől nem messze, az erdősáv széléről megfigyelhető egy kunhalom (a vasúton túl).

Körforgalom a semmiben: érdemes megnézni, hiszen semmi sem indokolná a létét, mégis van. Sok forgalmas útkereszteződésben, ahol meg kellene, ott meg nincs...
 N 47° 36,342' E 21° 42,600' 133 m [GCPROM+korforgalom]

JÁTÉK!
A templomromtól egy kicsit távolabb felfedezhetsz egy magányos fát. Jó fotótéma, ezért arra kérlek, készíts róla fényképet és töltsd fel a logodhoz!

Sikeres ládavadászatot, valamint kellemes sétát kívánnak a cache rejtői:
K:Pisti & *Andy

------------------------------------------------------------------
Ha szeretnéd a többi debreceni és környékbeli hagyományos és multi geoláda pontjait egyetlen nagyítható térképen látni, akkor ajánlom figyelmedbe az általam elkészített térképet, mely a geocaching.lap.hu támogatásával jött létre:
Debrecen és közvetlen környékének összes geoláda pontja Google Maps térképen
------------------------------------------------------------------

click here for a free website hit traffic counter
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (254 db): környezet: 4.26 rejtés: 4.27 web: 4.50 átlag: 4.34

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 + szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

zoli96 2019.10.20 18:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Spangarázs 2019.07.18 12:23 - Megtaláltam
Campus Fesztivál alatt begyűjtve!
Az extrém megközelítést választottuk, a faluból kigyalogoltunk a sínen.
Közben kiderült vezet ide út is, de akkor már mindegy volt.
Köszi a rejtést és egy két pillanat kép a hétről!

Campus Feszt-1Campus Feszt-2
Campus Feszt-3 
Tisztisz és Csabi 2019.06.23 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi!

esztelneki 2019.06.22 16:11 - Megtaláltam
Rekkenő hőségben Debrecen környéki bringázás közben megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

ládavadász Pisti 2019.06.01 12:28 - Megtaláltam
Közösen Eszluzsuval, és Marcipánnal, a bozontos brigantival, köszönjük a rejtést.

IMG_20190601_122643 
nfmate 2019.05.13 19:00 - Megtaláltam
Egész könnyen meglett :). Köszönet, fantasztikus hely! [Geoládák v2.2.5]

paptife 2019.04.22 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Erika65 2019.04.04 13:40 - Megtaláltam
Ötletes az elrejtés,elég sokat kellett keresgélni de megérte! Mikor mi voltunk csendes volt a környék.Elautoztunk a körforgásomig is.😀Hát elég érdekes!😀
Köszönjük a rejtést!

20190404_13473620190404_134704
 
TündeVirág 2019.04.03 17:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.60
Köszönöm a rejtést.

gabor03 2019.04.03 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pantya 2019.04.03 14:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szaboneki 2019.03.18 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Nyugis hely. senki nem járt most arra.

FogarasiRenáta 2019.03.15 14:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Szabi82 2019.03.15 13:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

emiGrant 2018.11.29 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.25
Annál a fura várnál már két éve voltunk, most ez a templomrom volt soron. Jó hosszú az út hozzá, de megérte. Különleges hangulata van a helynek, majdnem, hogy modernnek látszanak a romok. Sajnos a fatorony összedőlőben van, nagy kár. Mi is elmentünk a körforgalmig és törtük a fejünket, hogy minek ide egy ilyen. Visszafelé ugyanarra mentünk, amerre jöttünk, mert nem mertünk nekimenni a hosszú földutas autózásnak. Köszi a rejtést!
UI.: ürgét nem láttunk!

-1-2
-3-4
rajho 2018.11.01 10:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.02
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

dzcsiga 2018.10.30 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.37
Megtaláltam. Log később. [g:hu 1.6.0]

Autóval ameddig lehetett, aztán gyalog a szeméttel teli mezőn át, a vasúton át, a vasút túloldalán a tehénlepénnyel "aláaknázott" mezőn át a rejtekig, majd onnan a templomromig, aztán vissza az autóhoz.

RomFa
nmárti 2018.10.29 11:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.47
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5] Egy ló állta az utunkat,majd a vasút. Szerencsére már az erdőben kutakodtunk, mire jött a vonat. Érdekes hely.

-1-2
Poór Andrea 2018.10.21 16:53 - Megtaláltam
Mivel a leírásban az volt, hogy alacsony járművel elakadás lehetséges, így az autót letettük az ösvény/út elején. Mikor sétáltunk oda, akkor láttuk, hogy van már ott két kocsi is. Mint kiderült, nagyon táltos szakrális izét csináltak. Hatalmas máglyát raktak a romok kellős közepén, nagyon ügyesek, végül is, biztos jót tesz ez is a romoknak, meg hoztak dobokat. Ennek meg a tehenek, borjak örülhettek este.
Nos, ennek fényében sokat nem időztünk itt, főleg, hogy el kezdett a migrénem belülről szaggatni. A ládakeresés mókás volt, néha fennakadtam a vadrózsán. Azt hisze az volt ott, mert akkor, éppen nem nagyon tudtam figyelni. Az állatok kicsit elterelték a figyelmem, az jó volt. Logolás után vissza a kocsihoz, majd irány a következő láda.
TFTC!

Roberto Kesser 2018.10.21 16:53 - Megtaláltam
A templomrom közepén rakott máglya fényénél, sámándob kíséretében kerestük fel a ládát.
A ragacsos lufikhoz és az egykoron biztos finom csokikákhoz, amiket a dobozban találtunk, inkább nem nyúltunk - bocsi, de nem volt megfelelő vegyvédelmi felszerelés nálunk!
Köszönjük a rejtést!

Netti85 2018.10.20 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Dul 2018.10.04 18:10 - Nem találtam meg
Sehol nem lelni a ládát. [g:hu 1.5.4]

Gyorffyz 2018.09.05 18:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

TS 2018.07.15 13:37 - Megtaláltam
A GCotur leevezésére menet kanyarodtunk a templomromhoz. A sikeres ládatalálat után még egy kicsit körbenéztük a templomromot, de sokáig nem tudtunk maradni, mert a fejünk felett gyülekeztek az esőfelhők. Dombostanyára is beugrottunk, hogy lebélyegeztessem a "Templomromok a Dunán innen" túrafüzetemet.

hunter lady 2018.06.10 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Sajnos a gaz még mindig hatalmas, sok a csalán és a szúnyog. Ez rontja az összképet, de azért annyira nem vészes.

Hapekbalint 2018.06.03 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük. [g:hu 1.5.4]

GCPROM_1GCPROM_2
GCPROM_3GCPROM_4
traxx 2018.05.26 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.36
Megtaláltuk

zsolty23 2018.04.23 06:21 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Spaxi 2018.01.30 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
KÖSZI !

15173132310451517313265942
15173133093891517313315939
nagyfeco 2017.12.19 19:07 - Megtaláltam
Koszi

Zergi 2017.09.27 14:25 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_5880IMG_5881
IMG_5882IMG_5883
IMG_5884IMG_5885
IMG_5886IMG_5887
IMG_5890 
pliptai 2017.09.02 08:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.42
Maradjunk annyiban, hogy zűrös környék. Nem valószínű, hogy túl sokan látogatják ezt a helyet! Kicsit lehangoló látványt nyújt most a rom! Köszönet a rejtésért!

paul 2017.08.23 09:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2017.08.14 12:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.37
Szatmárból hazafelé Debrecen irányába kanyarodtunk, hogy pár még meg nem talált ládát megkeressünk.
Érdekes volt a rom, de annyira nem fogott meg jelen állapotában.
Bár a gaz nem lett kisebb a pár loggal korábban említetthez képest, azért könnyen meg lehetett közelíteni a területet és a láda is hamar előkerült.

Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

20170814_11495920170814_115024
20170814_11505120170814_115144
20170814_11520820170814_115252
20170814_11592520170814_115759
babaly 2017.07.30 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.15
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget.

krisztinagyorgy 2017.07.30 10:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

carmin 2017.07.16 14:10 - Megtaláltam
Fonte találata óta a gaz még nagyobb. Kár, hogy ilyen elhanyagolt állapotban van a rom. Köszönjük a rejtést.

DSC03811DSC03816
DSC03818DSC03820
DSC03821DSC03826
Fonte 2017.06.04 11:53 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.20
Nagy várakozással indultam a helyhez. Nagyon szeretem a romnál lévő ládákat, sok érdekes helyet ismertem már meg így.
A hely azonban sajnos csalódás volt. Egyrészt a romok körüli gaztenger, ami miatt nem is volt kedvem elindulni be a romokhoz. Másrészt nem értettem, a láda miért van majdnem 100 méterre a romoktól. A rejtés egyébként rendben volt. Egyesületi ládával lett pótolva.

 
Gergo 2017.04.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Kivalo hely, ha nincs lada sosem jovunk ide, koszonjuk a rejtest

Shootzu 2017.04.09 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

monic1006 2017.02.25 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Épp 4 éve, hogy szsoutdoor-ral geoládásznak adtuk a fejünket. Ezt jobban nem is lehetne megünnepelni, mint egy rövid ládászós körúttal. :) Ennek a körútnak az első ládája lett ez a láda, amit már ideje volt begyűjteni, hisz alig pár kilométerre van Debrecentől. Az idő még kicsit csalóka volt, a napsütéses 5-8°C-ban még elkélt a téli kabát meg a sapka.

A Hajdúságban több templomromot felkerestünk már geoláda miatt (pl. Zelemér, Herpály, Újlak) és örömmel látjuk, hogy ezek állagmegóvása, rendbetétele folyamatban van. Így lehet ez valahogy itt, a Parlagi templomromnál is, mert - gondolom a szétfagyástól megóvandó - le volt takarva fekete nejlonokkal a fal, mely a távolból úgy csillogott a napsütésben, hogy míg oda nem értünk csak találgattunk, hogy mi a csuda lehet ott?!
Kicsit sétálgattunk, a vasúthoz lementünk, épp jött a vonat is.

Köszönjük a lehetőséget! Örülök, hogy a geoládák megmutatják nekünk ezeket a helyeket! :)

szsoutdoor 2017.02.25 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Hajdú-Bihar megyében tett ládász-szülinap 1. találata. Szeretjük ezeket a templomromokat itt a Hajdúságban. Úgy tűnik, felújítás folyik mert a falmradványok le vannak takarva fekete nájlonnal és egyéb eszközöket is láttunk. Örülünk, hogy ide is sikerült eljutni. Köszönjük a rejtést!

Vironia 2017.01.03 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
B.Ú.É.K.! A debreceni geokarácsonyfa felkeresésekor sikerült levadászni ezt a ládát is Cipollinóval! Köszi a rejtést.

cipollino 2017.01.03 13:50 - Megtaláltam
Köszi és boldog új évet!

tapisomi 2016.12.16 15:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

JöMö 2016.10.09 15:55 - Megtaláltam
GPS nélkül :-)

katika59 2016.10.02 17:55 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

pappgyorgy & Aniko 2016.08.28 16:42 - Megtaláltam
ok

ocsike78 2016.04.03 14:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést. :)

ricsivivi 2016.03.15 11:45 - Megtaláltam
köszi

Péter60 2016.03.14 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.35
Sajnos meglehetősen lehangoló az egész romterület mindenestől. Kár, hogy a jelek szerint nincs gazdája.
A láda rendben.

Strombus 2016.03.14 13:44 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.35
A romtemplomos ládákat mindig lelkesen várjuk, szeretjük. Hát, ez csalódás volt a számunkra, nem a mi ízlésünk szerint való. Inkább "műalkotás egy templomrom" emlékére, mint templomrom. A szürke téglából kirakott égbe törő ívek inkább elnyomják a látnivalót, mintsem kiemelik azt. A fatorony is olyan semilyen se, nem illő.
A rejtés rendben.

Mivel a magánvár azóta saját ládát kapott, jó lenne arra utalni, nem csak az építményre.

 
galgo 2015.12.30 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Kegyetlen hidegben, ami főleg a szélnek köszönhető.

tapiapi 2015.12.23 13:36 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.16
Köszi [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

anettx 2015.12.12 15:15 - Megtaláltam
TFTC!
Kétnapos ládagyűjtögetés Debrecen és környékén klassz csapattal, szép időben, érdekes helyeken, 38 db ládatalálattal.

 
Ancs 2015.12.12 15:15 - Megtaláltam
Karácsonyi geotúra pre-túrája alatt.
A nap egyik legjobban tetsző helye. Már érezhető volt, hogy a nap - amit ma nem is láttunk - megy le, így különös hangulata volt a helynek.
A láda kilátszott a helyéről, kicsit jobban betakargattuk.
Köszi

Liberty 2015.12.12 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
23/9. 2015-ös karácsonyi geotúra Nyíregyi Power Caching Team szervezésében.

Nagyon klassz csapattal kerestük fel a ládát. Érdemes volt a ládát újra éleszteni, mert érdekes látnivaló a különös formájú templom és a története. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

JAck:66: 2015.12.12 15:14 - Megtaláltam
Ez is megvan, mégsincs este. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Pepe 2015.12.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.19
A Nyíregyi Powerkessig Team által szervezett 2015-ös Karácsonyi Geotúra alkalmából megtalálva. A sok kiszáradt tó után a nap végére csak jutott némi látványosság. Köszönöm.

A nem működő traffic counter hivatkozás azért innen is szedd ki, légyszíves. Köszönöm.

Skalp 2015.11.01 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.16
Kár hogy pusztul. Köszönöm, hogy megmutattad!

-2-4
-5-3
-6-7
-1 
WOD 2015.09.19 15:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.86
Köszi

Gyömi 2015.09.08 16:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

GYEZegzug 2015.08.21 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
Megtaláltam, szakadó esőben,-érdemes volt meg gyógyítani. Köszi szépen a lehetőséget.

Norbee97 2015.08.16 16:08 - Egyéb
A GCPROM láda a mai naptól ismét kereshető! :)
[g:hu 1.5.2f] [wapon beküldött szöveg]

 
Strombus 2015.05.02 18:45 - Egyéb
Mint ládadoki eddig az alábbiakat tettem a láda ügyében:
2015.01.28 Levelet írtam a rejtőnek, felhívva a szíves figyelmét arra, hogy a ládája 2014. augusztus 7. óta beteg. Rejtő a levelemre még aznap reagált, csak érdemben nem. 2015.02.28. Ismét írtam. 2015.03.30. Ismét írtam. 2015.05.02. Ismét írtam. Választ nem kaptam. A láda továbbra is beteg. :-(


sanyi67 2014.08.31 00:00 - Nem találtam meg
Nem találtuk meg, szerintem valaki "jó szándékú" ember megelőzött minket sajnos...

Párduc50 2014.08.30 00:00 - Megtaláltam
Sajnos nincs a helyén, a rejtő segítségével logoltam. Köszönöm szépen, a látvány ládaérdemes!

ystray 2014.08.07 00:00 - Megtaláltam
bicajjal becserkészve.... illetve mégsem. Áttúrtam miden számításba kerülő lyukat az erdősávban, de a láda nem lett meg :(

[Jóváhagyta: KPisti, 2014.09.08 00:01]

itoros 2014.07.17 16:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük.

Mi3man 2014.07.10 10:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.43
Köszi, megtaláltuk. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Knaliret 2014.06.27 19:07 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! Szép és érdekes hely, de sajnos vannak néhányan akik nem vigyáznak rá eléggé. Romos, megrondált és szemetes.

A puszta
 
Tiszaújvárosi Kesserteam 2014.06.21 15:23 - Megtaláltam
Köszönjük, hogy itt lehettünk: Berián, Cseliboy, Zéboy.

Zéboy 2014.06.21 15:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.17
Köszönöm a lehetöseget.

 
Cseliboy 2014.06.21 15:23 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Berián 2014.06.21 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Aquila101 2014.05.25 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

MJANEZ 2014.05.18 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.32
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést, és a lehetőséget. T.F.T.C. :)
Egy nagy utazó TB-került a ládába!
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Thull 2014.04.27 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Köszönöm a rejtést!

jutics 2014.04.27 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Köszi a rejtést! :)

 
haywire 2014.04.27 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Délelőtt a Vekeri-tónál volt tájfutó versenyünk. Hazafelé utána kerültünk egy kicsit, hogy felkeressük ezt a ládát is. :)
Hosszú séta az út szélétől, tücsökciripelés kíséretével. :) A templomrom szép, nem is gondoltam volna, hogy itt ilyen is van, ehhez is a gc kellett. :)
Köszönöm a rejtést! :)

fules22 2014.04.20 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.52
Köszönjük szépen a rejtést. Igazán klassz volt eljutni a ládáig, bár szerintem mi egy nagyot kerültünk.

 
Judit és Béla 2014.04.17 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.92
Megtaláltuk.

IREBA 2014.04.15 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.85
Köszönöm a rejtést.Az állaga már sajnos kezd erősen romlani.

 
Bugár-orienteering 2014.04.04 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.90
Budapestről Hortobágyon át Nyíradonyon és Nyíracsádon át Nyiregyházára menet ide is betértünk.
Comra is írtam, ez is egy olyan hely, amiről a geocaching nélkül nem tudnánk. Köszönjük.
Láda rendben.

 
takacsimre 2014.03.22 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

kobcikrajci 2014.03.03 13:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.21
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Kora tavaszi vonatos cserkészés. A megállótól nem túl megerőltető séta vezet a romhoz, mely a rongálók, és a természet alvása miatt még nem a legjobb arcát mutatta. A láda némi keresgélés után került elő a nem túl pontos helymegadás miatt.

DonSza 2014.02.15 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.48
Érdekes kis eldugott , csendes, békés hely. A templomrom nagyon megszenvedte az unatkozó,rongáló fiatalok jelenlétét. Köszi a rejtést!

ktm690rider 2014.02.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.00
Köszi a rejtést.

ozsigombi 2014.01.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.50 súly: 3.14
Köszönjük a rejtést!

Hegedüs Zsuzsa 2013.12.30 08:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Reggeli átmozgató gyaloglás.
Köszi a rejtést.

CsontosN 2013.12.28 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.91
...megtaláltam! :-)

adrita 2013.12.28 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
megtaláltuk! :)

Joe13 2013.11.15 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.70
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

ttjuli 2013.09.21 13:00 - Megtaláltam
Nagyon szép a templomrom, nem is tudtam, hogy van ilyen errefelé.
A megközelítés autóval kissé nehézkes, bár lehet, hogy nem jó útvonalon mentünk???

czipan 2013.08.29 14:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.42
Kellemes kis tekeréssel egybekötött láda. Tetszett! Köszi. :)

geri97 2013.07.21 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam

Hz 2013.07.16 13:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.29
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

 
geooszi 2013.07.11 00:00 - Megtaláltam
Meglett! Köszi!:)

pentalacko és Orsika 2013.07.06 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.18
Megtaláltuk "szedd magad" zöldséges kert látogatás után!
Ez aztán jó kis rejtés...és itt kint a pusztában, a templom tövében voltak kirándulók!
Köszönjük a rejtést! :)

 
Norbee97 2013.06.24 12:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.70
Megtaláltam tesómmal! :)
Itt lakok tőle 3 km-re, és nem is tudtam, hogy létezik ilyen templomrom.
Érdekes volt kijönni, ugyanis nem tudtuk, hogy van itt egy idevezető út, ezért a sínen jöttünk és mentünk a nagy melegben.
[g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]
6.

a fa..:)a templomrom
a felirat 
Puzzle Apartman Gyula 2013.05.11 17:20 - Megtaláltam
Biciklis találat egy csodás napos délután. A láda gyorsan előkerült leírás nélkül is. Sajnos a szúnyog már most is sok, így a napon igyekeztünk gyorsan logolni, hogy ott kevésbé döngjenek Bennünket.
A templomrom egyébként gyönyörű. Köszönjük, hogy megmutattad!

KPisti 2013.05.02 00:01 - Egyéb
Gratulálunk MarciMilánBálint-nak, aki a geoláda 250. megtalálója!
K:Pisti, a láda rejtője
www.geocaching.LAP.hu

MarciMilánBálint 2013.05.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Kerestünk valami kerékpárral megközelíthető kicsit távolabbi célt, ahol még nem voltunk - nagyon jó kis tekerés volt! A ládát Andi barátnőm találta meg, élete első kesselése :) Köszönjük a rejtést!

diverupi 2013.04.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
D & D :))

lemente 2013.04.06 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Megtaláltuk! Mai hajdúsági túránk 3/1. állomása. Csodálatos rét, hangulatos templomrom. Csak kicsit szétfagyott, szétesett, rendbehozatalért kiált. Tökéletes rejtés. Köszönjük!

 
Sz.Tomika 2013.03.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
A ládát megtaláltuk, ott van ahol eddig, csak nem pont szemmel láthatóan, mert jobban be van fedve levelekkel!

brie 2013.03.03 12:46 - Nem találtam meg
Minden fatörzset átkutattunk de sajnos nem lett meg a ládika.
Viszont a terep nagyon tetszet annak ellenére,hogy nagyon fujt a szél.

Bódi család 2013.01.13 10:10 - Nem találtam meg
Sajnos mi sem találtuk, pedig szorgalmasan kerestük.
Kérnénk a kép alapján a találatunk elfogadását!
Köszönjük!

 
gnegyzet 2013.01.01 11:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést. A ládát sajnos nekem sem sikerült megtalálnom. A hely csodálatos, a zúzmarás táj gyönyörű volt.
Kérem a megtalálás elfogadását a képek alapján.

[Jóváhagyta: KPisti, 2013.01.07 21:23]

 
cyco 2012.12.24 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.50 súly: 2.34
Nincs meg a láda, valószínűleg megint ellopták. Tavaly már próbáltuk megtalálni, akkor ránk sötétedett, most megvan a hely, de nincs meg a láda.

[Jóváhagyta: KPisti, 2012.12.27 18:20]

 
Bliccc 2012.11.20 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.99
A ládát már nem találtam a helyén!!!
(B.Bazsi kolléga segítségével regisztráltam a megtalálást.)

B.Bazsi 2012.10.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.89
Megtaláltuk! :)

zramzam 2012.10.10 00:00 - Megtaláltam
A nagy debreceni ládavadászatom logolásakor ezt a ládát jól kifelejtettem. Most vettem észre, hogy nincs mosolygó arcom:)) Köszönet a rejtésért.

AlanTheWild 2012.10.09 12:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.35
Hajdúszoboszló felé, egy kis kitérővel. Érdemes a leírás szerint megközelíteni, mert én nem így tettem és úgy "érdekesebb" volt. Köszönöm a játékot.

Szejbi 2012.10.01 13:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.76
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

nagykata 2012.09.16 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.98
Megtaláltam, köszönöm. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

rendben van 
Bl4st3r & Amy 2012.08.22 16:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
"Véletlen" erre kocsikáztunk, köszönjük!

Biobori 2012.08.16 15:33 - Megtaláltam
Erre bóklászva sikerült ezt is előkotorni :-)
Chubbyval. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

Chubby 2012.08.16 15:33 - Megtaláltam
Erre bóklászva sikerült ezt is előkotorni :-) [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

Lettusa 2012.08.15 21:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Jó rejtés! Köszönjük.

MGY69 2012.08.10 18:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Megtaláltam, köszi. Egy kis délutáni kerekezés alkalmával.
Üdv: MGY69

naplemente 
angyalka&ordog 2012.07.21 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.65
köszönjük a rejtést!

Ronin 2012.07.12 11:00 - Megtaláltam
Megvan! [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

 
Gextrem 2012.06.19 15:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

tóthék 2012.06.09 17:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.
Tóthék apraja nagyja.

tjanek 2012.06.09 17:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.
Tóthék apraja nagyja.

tpetya 2012.06.09 17:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.
Tóthék apraja nagyja.

tkriszta 2012.06.09 17:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.
Tóthék apraja nagyja.

mancs78 2012.05.20 00:00 - Megtaláltam
megvan:)

negyesigabor80 2012.05.05 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

lelcache 2012.03.24 17:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

macikupac 2012.03.10 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.27
DEocaching hétvége 5.

Pallagpusztáról gyalogoltunk át ide, ami nem volt egyszerű. Nem maga az út, mert sehol sem tévedtünk el, hanem úgy egészében. Először végigkutyagoltunk Pallagpuszta főutcáján, majd a 4. számú főút padkáján is mentünk egy darabig. Ezután eleinte földutakon, majd végül toronyiránt, beszántott földeket keresztezve (még egy patakot is átugorva) jutottunk el a templomromhoz. Vagyis kalandos volt a menet. Hogy megérte-e? Persze. Mindig jó új és érdekes helyeket felkeresni, így ezt is. A helyszín elbírna egy ismertető-táblát, amiről megtudhatja az idetévedő, hogy mit is lát valójában. Gondolom, hogy a toronyba nem is oly' túl régen még fel lehetett mászni, csak azok a fránya vandaloid elemek tönkretették. Öröm, hogy ide is eljuthattunk, s ekkor még nem gondoltuk, hogy egy félórával később ismét visszatérünk, de immár Kokóékkal kiegészülve. Forest mackóm jött velem.

 
Kokó 2012.03.10 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.08
Itt egyesítettük erőinket a debreceni hétvégére.
A ládát drájvin közelítettük meg a nem túl magas járművel is.
A "Magánkastély (vár)" szerintem önálló dobozra is esélyes lehetne.

 
19izsi73 2012.03.10 11:44 - Megtaláltam
Deocaching előtt/közben/után....

mhegedus 2012.01.29 17:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Kiraly a hely! Sokaig "ellenallt" ez a hely... Marci, Anita.

NótinÉk 2012.01.21 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

iloilo 2011.12.11 16:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi. [g:hu 1.3.25] [wapon beküldött szöveg]

Kárász00 2011.09.18 18:24 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.72
2009-ben már megkerestem egyszer ezt a ládát.
Azóta megváltozott a helye meg a jelszava is és sajnos további rongálások történtek a templomromon.

gyusz_58 2011.09.03 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.69
Nagyon kellemes hely!!!
Autóval majdnem drive in:) Tényleg 60, de mi azért kicsit... (sokkal). Ürge nem volt, pedig mint tudjuk ők a gát legnagyobb ellenségei:)
Köszönjük a rejtést

viktro 2011.08.21 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Nem is hallottunk még róla, de nagyon szép volt. Kellemes kis rövid biciklizés volt ezen a szép nyári délelőttön, köszönjük a rejtést. Hagytunk ott kincset mi is. A leírásban szereplő létra nincs meg, csak a levágott lábait találtuk meg. Egyébként tiszta és rendben tartott a hely, kár a firkákért.

jattis 2011.08.14 16:04 - Megtaláltam
Családos találat kerékpárral.
Köszönjük!

dessew 2011.08.14 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.83
Impozáns a környék... vasárnap reggel lévén, a rom környékén alvó fiatalok és italospalackok jelezték, hogy nagyon jó volt a buli... De "mugliként" nem jelentettek veszélyt... :-).

bigmick 2011.08.12 08:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.3.16] [wapon beküldött szöveg]
A kora reggeli napfényben csillogó harmatos rétnek csodás hangulata volt.

GCPROM_20110812081111.jpg 
cica-nyuszi 2011.08.11 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
A rom nagyon tetszett nekünk és még egy egész nagy nyájat láttunk.

zeus 2011.08.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
hangulatos hely, könnyű találat

13 2011.07.25 19:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Köszönöm a rejtést.

tosza73 2011.07.08 18:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Jellegzetes alföldi táj juh nyájjal, aznapi utolsó ládánk kellemes sétával.

Fazék 2011.07.04 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.29
Nyírbátori céges munkák után hazafelé kerestük meg Lencsivel. Közben persze rájöttünk, hogy ő már pár éve megtalálta, így csak nekem találat. Kár hogy elhanyagolt az emlékhely, de legalább drive-in.

H. Pisti és H. Nóri 2011.06.29 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.78
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést:)

EmesESE 2011.06.26 14:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
A ládából elhoztunk egy TB-t és GC-t, visszük őket tovább.
A templom rom több száz éves falazata jobb állapotban van mint a néhány éve készitett pótlások.
Köszönjük a rejtést.

szabbr 2011.06.24 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Nagyon jó hely. A megtalálás után kicsit elidőztünk itt.
Kerékpárral és kocsival egyaránt jól megközelíthető. A főútról letérve jól járható út vezet be a templom romig.

Köszönjük!

Hey-ho 2011.06.11 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.29
Pallagpusztáról földutakon sőt egy rövid szakaszon vasúton. A térképen jelölt út nem létezik, bevetve kukoricával.

Kerékpáros kupa: 52 km

arkhenon 2011.06.06 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.95
Jó kis tekerés után megtaláltuk, thx!

Detrax 2011.06.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Megtaláltuk, szép nagy felhők gyülekeztek, de sikerült megúszni az esőt. A juhász sem látott meg minket, remélhetőleg.

Dawson 2011.05.28 18:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Megvan

kondaspetra 2011.05.28 18:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Nagyon szép helyen van, jó volt ellátogatni oda.

pozoli1 2011.05.28 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltam.

Tibor60 2011.04.25 14:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Kellemes séta az ikrekkel a ládáig és a templomig.

Andras Nyako 2011.04.16 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.32
Megtaláltuk és még szerencsénk is lesz :)

valti 2011.03.28 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Ok:-)! [wapon beküldött szöveg]

magyarka 2011.03.27 13:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.60
megtaláltuk, szép a környezet.
csináltam egy panorámaképet onnan fentről:
itt nézheted meg :D

 
hcli 2011.03.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.51
Megvan.

aztakutyafáját 2011.03.14 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.98
Érdekes helyen van a templom, de nagyon szép. Csupán néhány graffiti rondít bele az összképbe. Köszönjük a lehetőséget!

KPisti 2011.03.05 13:01 - Egyéb
BingoBihar: köszönöm, hogy nem kockáztattátok meg a láda megkeresését a juhász szeme láttára, korábban már volt egy eltűnés emiatt. Ezt az eljárást javaslom mindenkinek, aki hasonlóképpen jár!
K:Pisti (ládagazda)
www.geocaching.LAP.hu

BingoBihar 2011.03.05 13:00 - Megtaláltam
Impozáns látvány a rom, nem is tudtam, hogy itt ilyen van. :-( Sajnos egy juhász a templom mellett őrizte a birkanyáját, ezért nem kockáztattuk a láda felfedését! Kérem a találat elfogadását a képek alapján!

[Jóváhagyta: KPisti, 2011.03.13 20:15]

A parlagi templomrom
darti68 2011.01.08 13:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
A ládát Egerből, Lacipap kessertársammal kerestük meg. Ahogy Lacipap is leírta, éppen a debreceni Geocaching Találkozóra tartottunk, amikor útbaejtettük ezt a remek helyet. A pusztai rom és környéke lenyűgözött, de az oda vezető séta is érdekes volt (láttunk vonatot, legelésző birkanyájat juhásszal, és volt patakon átkelés is). Köszi a rejtést!

A  templomromLacipap a toronyban
 
Lacipap 2011.01.08 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
A Debrecenben megtartandó találkozó előtt egy kis láda keresés darti68 barátommal!
Csodálatos helyszín, remek láda kivitelezés és kiváló leírás jellemzi a jelenlegi ládát!
A délelőtt közepén indultunk Egerből a Judith által meghirdetett kelet Mo-i találkozóra. Úgy gondoltuk, hogy egy jó doboz még belefér a megadott időpont előtti érkezésbe. Sikerült!! :-)
Egy kicsit nedves időben de nem esőben találtuk meg a ládát, persze előtte kötelező volt a rom teljes felderítése.
Köszönöm a rejtőnek a szép élményt.

Arpad11 2010.12.05 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.78
Igen ötletesen el volt rejtve!

KTamas51 2010.11.26 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.60
Megvan. Köszi!

Madym 2010.11.20 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.16
Megvan. Hirtelen felindulásból szaladtam ki Dombostanyára vonattal, a bicikli ezúttal otthon maradt. A környéken néhol sajnos szemetet is látni. A templomromot a HVCS-k sajnos rendesen amortizálják lefelé. TB, GC nem volt. Éppen ott legelt egy birkanyáj (aknába is léptem), a juhász pedig a rom mellett pihent. Beszélgettünk egy keveset. Megkérdeztem, mi a helyzet azzal a bizonyos magánvárral. A válaszon cseppet sem csodálkoztam, nekem is hasonló meglátásom volt: A tulajdonosa, aki, mai divatos szóval élve, ugyebár egy "vállalkozó", éppen ül, kábítószer miatt. Hogy mik vannak...
Régen szerettem volna már megkeresni ezt a ládát, de sokáig beteg volt. Most végre kijöhettem. Köszönöm!
Még valami: A geocaching.com szerint a ládában TB található. A valóságban azonban nincs vándorbogár. Kérném, hogy aki elvitte a TB-t, jelentse is be a fenti honlapon!

Maga a templomrom
 
nazso.oszan 2010.11.15 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.68
Igazi pusztai táj, nem látszik rajta, hogy valaha népes település volt. A rejtők nélkül nem valószínű, hogy valaha eljutottunk volna ide.
Köszönjük a rejtést.

izsolt 2010.11.13 12:45 - Megtaláltam
Mai templomrom-kereső túránk Folyás, Zelemér, Józsa utáni utolsó előtti állomása.
Volt birkanyáj, kutyaugatás, pásztorral beszélgetés, ládakeresés és találás (coinnal!) végül varjúkergetés :-)

 
FTom 2010.11.05 16:32 - Egyéb
A megyei természetjárók emléktúrája során kerestük föl a romot. Gyalogos kupa: 10,4 km.

SirLes 2010.11.03 15:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.15
Bár beteg a láda, de azért felkerestük a helyet. Gondoltam felhívom a rejtőt és pótolom a ládát, ha hozzájárul. Miközben keresgéltük a megfelelő rejteket, kb. 50 méterre az eredeti helytől megtaláltuk a rejtő által 2010.10.31-én pótolt ládát. Nagy meglepetés volt! Gyorsan logoltunk első helyen és egy geocoint betettük a ládába. Fényképeket majd csak vasárnap tudok feltenni.

12
3 
KPisti 2010.10.31 16:00 - Egyéb
Hosszas tetszhalotti állapot után új helyre telepítettük a geoládát, ami nem más, mint egy 12x7 cm-es mini mikrós doboz. A kezdő ajándék egy színesceruza készlet, sokkal több nem is igen fér a ládába, csak néhány apróság, no meg természetesen geocoinok. :-)
Reméljük, hosszú életű lesz az új helyen a ládika.
A rejtők: K:Pisti és *Andy
www.geocaching.LAP.hu

Hold...
Pilis50 2010.10.19 11:10 - Megtaláltam
Odasétáltam. Szerintem itt van a világvége . . csend, nyugalom, habár friss kerékpárnyomokat láttam, de most nem járt erre senki, se ürge - se Ürge....
Ide sem keveredtem volna el, ha nincs geo... Köszönöm.

Ugye elfogadod?

[Jóváhagyta: KPisti, 2010.11.05 10:37]

Köszönöm.

 
zoli86 2010.09.10 15:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtőnek, hogy megmutatta nekünk ezt a helyet.
Hihetetlen mennyi eldugott, különleges hely van az országban amiről az ember nem is tud.... ezért jó a geocaching... :)

Kérem a rejtőt, szíveskedjen elfogadni a találatot.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.10.16 07:00]

Bukowszky 2010.09.05 15:40 - Megtaláltam
Láda ide vagy oda, csak ellátogattunk ide is. Azért egy alternatív jelszó lehetne valahol szerény meglátásom szerint, a logolás egyszerűsítése végett. Szép hely. Az a körforgalom nem semmi ott a közelben. Őrület, hogy milyen felesleges marhaságokra képesek elszórni a milliókat a kedves döntéshozók. :)

Jóváhagyást szeretnék kérni a képek alapján. Köszi!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.10.08 08:29
Legközelebb exifes fotókat tegyetek fel légyszíves, ha már ennyi jelszó nélküli megtalálást jelentetek be. Köszönöm. snake]

Cerberus 2010.06.12 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.75
A hátralévő Hajdú-Bihar megyei ládák felkeresésére szántuk a mai napot, így ennek a ládának a helyét is felkerestük. A Rejtő ládáiban még sosem csalódtunk, ez is nagyon szép környezetben van és érdekes a hely maga is. A rom megtekintése után még elmentünk a láda egykori helyére is. A képek alapján kérjük a Rejtőt, szíveskedjen elfogadni a találatot.

[Jóváhagyta: KPisti, 2010.06.23 13:59]

KPisti 2010.05.10 16:00 - Egyéb
Nem szavazattal fogjuk eldönteni, hogy milyen típusú legyen a láda. Egyébként sem szeretem a virtuálisat ott, ahol van lehetőség hagyományos ládát kihelyezni. Még egy kis türelmet kérek azoktól, akiknek még nem sikerült levadásznia ezt a ládát, hamarosan új geoláda lesz kihelyezve, lehet, hogy nem közvetlenül a templomrom közelében, mert ezek szerint az nagyon veszélyes környék.
K:Pisti, a rejtő

pankotaizsolt 2010.05.10 09:01 - Egyéb
Szerintem is legyen virtuális!

KPisti 2009.10.24 22:10 - Egyéb
Úgy tűnik, kivágták a cache rejtekét adó fát, ezért ideiglenesen betegre, nem kereshetőre állítom a geoládát!

Attibati 2009.10.24 11:40 - Megtaláltam
Kerékpáros nemtaláltam Debrecen környéki tekergés 168 km
A különlegesen görbült fát én sem találtam meg valószínűleg kivágták. A környéken nem volt egy darab kétágú fa sem , mindegyiknek egyenes volt a törzse.
A láda eltünését a helyszínről jelentettem a rejtőnek. E-mailben elküldtem a napi trackemet is. A fénykép és a track alapján kérem a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: kpisti, 2009.10.25 01:18]

 
Terdik Család 2009.10.23 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.90
Akadozó gps vétel mellett kerestük a rejteket. Hosszas keresés után az a gondolatunk támadt, hogy a mellékelt képen frissen kivágott fa volt a rejtek. A képen lévő kis fák elhelyezkedése nagyon hasonlít Judit kesser társunk 2009.09.07-i logolás képével.

Kérjük a képek alapján a megtalálást elfogadni.

[Jóváhagyta: kpisti, 2009.10.25 01:18]

Csíkos Tigris 2009.10.04 12:30 - Megtaláltam
ok

Ours 2009.10.04 12:30 - Megtaláltam
TB velünk jött. :)

levender 2009.09.24 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.20
A képek és a leírás alapján többet vártam, de végül is pusztaságban levő templomrom kategóriában végül is nem rossz. A rejtés pedig kimondottan jó. A rejtők aggodalmainak figyelembe vételével igyekeztem óvatosnak lenni a keresés és a visszarejtés során, de karámba zárt birkákon kívül mást nem láttam. Mindenesetre egy TB-t a ládában hagytam.

bitveve 2009.09.09 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.83
Megtaláltuk, egy kis kerózással összekötve..

alucifer 2009.09.09 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
Debrecen és környéke ládavadászaton.
Köszi, a rejtést.

RomRom
Judith 2009.09.07 19:40 - Megtaláltam
Dzsozyval közös ládázás, fejlámpával.

 
Dzsozy 2009.09.07 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Látszik még a romon, hogy nemrég még foglalkoztak vele. Kár, hogy abbamaradt talán ha kicsit be lenne kerítve, akkor jobban vigyáznának rá a helyiek. A láda rejtése kiváló, jó helye van.
Köszönjük a rejtést!

Leone 2009.09.06 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Megtaláltuk. Bár ismertük a helyet, de sok évvel ezelőtt voltunk itt utoljára. A gyerekeknek legjobban az tetszett, hogy felmászhattak a templomrom "tornyába".
Sajnos az erdősáv elég szemetes, de a rejtés ügyes! Köszönjük.

Duciék 2009.09.05 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.46
+

porgesz 2009.09.05 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.46
Nagyon tetszett, főleg a kastély, de jó lenne, ha nem csak a kerítésen kívülről lehetne megnézni...
Köszi a rejtést!

ipa 2009.08.28 14:45 - Megtaláltam
Debrecenbe jártomban elkalandoztam ide is. Egy újabb templomrom, amit a játék nélkül sohasem látogattam volna meg. Sajnos itt is letette a keze nyomát a kultúrálatlan látogató. :( A láda szépen rejtve, a tesztüzem miatt szegényes, de gondolom később megtelik élettel. :) Addig hangyák sokasága vigyáz a rejtekre...

 
Tikis 2009.08.21 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.46
Erdekes volt.Felmentem a "toronyba" is :)

Csizmások 2009.08.13 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
A magánvár is tetszett, de a rejtek is. Köszi! Nem tudni - mi lett a sorsa a várnak ? Most nagyon lakatlannak tűnik.

Laci-62 2009.07.19 11:29 - Megtaláltam
Érdekes hely.

Geomarci 2009.07.19 11:28 - Megtaláltam
Debreceni vadászat 8/8

Soko 2009.07.04 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
11/11. Mai nap utolsó ládája. Nyugis hely. Köszönet a rejtésért.

Moonspell 2009.06.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Fantasztikus ez a templomrom. A ládikát én is üresen találtam, tettem bele egy mentő-logbook-ot, de plusz írószerszám már nem volt nálam!

Mr Zerge 2009.05.31 15:30 - Megtaláltam
Meg van. [wapon beküldött szöveg]

A ládát az odun kívül találtuk, teljesen üresen. A rejtőt nem sikerült elérnem, ezért egy régebbi megtalálótól kérdeztem meg a jelszót.
Ideiglenes megoldásként a doboz tetejére belülről felragasztottam egy post-it papírt, és ráírtam a jelszót.
A rom tetszett.
Üdv Mr Zerge.

Szabó Család 2009.05.20 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.54
Sajnos csak egy üres dobozt találtunk. Kár mert a romok tetszettek és a táj is szép. Köszönjük, és kérjük a megtalálást elfogadni a jelszó hiányában.

[Jóváhagyta: kpisti, 2009.07.22 00:55]

Schabee 2009.05.11 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.85
Kicsit nehézkesen lett meg, de azért egy kedves helybeli segítségével csak odataláltam. A ládában nincs semmi. A rom érdekes. A láda környékét hangyák vigyázzák.

[Jóváhagyta: kpisti, 2009.05.12 21:12]

 
pover 2009.05.11 14:35 - Nem találtam meg
ok

[Elutasította: kpisti, 2010.01.24 18:07]

Kyle 2009.05.11 00:00 - Megtaláltam
A ladat nem talaltam meg, de a jelszos lap elokerult. Nem nagyon tudtam, hova kellene visszarakni, vagy hogy mibe. Tusko tetejen hagytam, rarakva egy nagy keregdarabot.

fabkor 2009.05.09 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Megtaláltuk a "ládát helyettesító" ládát családi kirándulás alkalmával ( fzsofi és Andival). A fát erősen kezelésbe vette egy hangyaboly. Gyönyörű napsütés. Virágzik az akác, teljes néma csend csak a bogarak zümmögése hallatszott

[Jóváhagyta: kpisti, 2009.05.11 18:31]

hangyaboly
a templomrom
Morcos61 2009.05.09 12:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Kár, hogy egyeseknek örömet okoz mások játékának az elrontása :-(.
Csak az üres dobozt találtuk.

Morcos61 Katka

[Jóváhagyta: kpisti, 2009.07.22 00:56]

Andris és Móni 2009.05.08 16:00 - Megtaláltam
Nem mondom, hogy eltűnt a láda, de mi nem találtuk,pedig kerestük sokáig. Képek alapján fogadd el légyszi. Kösz

[Jóváhagyta: kpisti, 2009.05.11 18:31]

KPisti 2009.05.01 23:59 - Egyéb
tatarbifsztek! Úgy tűnik mégsem sikerült észrevétleneknek maradnotok! :-(((

tatarbifsztek 2009.05.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.89
vagany kornyek, a templom is szep. A kozelben kisgyerekek leskelodtek, remeljuk eszrevetlenek maradtukn. Viszont a rejtekado fa egy nagy hamgyabolynak ad otthont, amibol a ladahoz is jut :(

AtiMon 2009.04.20 12:20 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

akosgy 2009.04.18 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.61
Nagyerdei verseny után az eredményhirdetés előtt volt egy kis időnk, így arrabona elfuvarozta enyhén pityókás habtestemet egy közeli ládához. :) A dobozt rengeteg vöröshangya őrizte, így szerintem egyhamar nem lesz gusztusa senkinek ellopni. A templomrom felújított karzatán elidőztünk picit, majd visszaautóztunk a városba.

Köszi a rejtést!

Dream Theater 2009.04.16 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.24
Könnyen meglett! [wapon beküldött szöveg]

geokutya 2009.04.12 10:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.30
20 év után újra ugyanitt. Köszi.

Futrinka és Pippó 2009.04.04 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.08
Nagyon élveztük ezt a kirándulást, csodaszép napunk volt, tetszett a templomrom is! Viszont a templomrom környéke igen lehangoló. Sajnáljuk, hogy a rom tégláit tűzrakóhely kialakításához használták, az üres sörös dobozok sem illenek egy templomhoz.
Senkivel sem találkoztunk, reméljük, sikerült ügyesen visszarejteni a dobozt, amihez vittünk egy sötét színű zacskót! Vigyázat, rengeteg a hangya a doboz környékén.

Naphoz Holddal
ToronybanRom
Kamilla és Zoli 2009.03.22 13:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Megtaláltuk!! Köszönjük!!

Togo 2009.03.21 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
A nap bemelegítéseként lett megkeresve. Tényleg nagyon teszt üzemmódban van, igy nem is mertem TB-t itthagyni. :)

 
fattila 2009.03.16 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.08
Köszönet a rejtőnek, hogy újra kitette a ládát és így az utolsó Hajdú-Bihar megyei ládám is meglett. Ez egyben az első félig-szűz ládám is. A rejtés szerintem jó, egy dolgot kérnék a következő kessertől, hogy fekete zacskót vigyen magával, mert egy kicsit kilátszik a mostani zacskó a takarásból. A környezet teljes mértékben kihalt volt, nagyon figyeltem, hogy senki se lásson meg. Reményeim szerint sikerült megőrizni a titkot.

KPisti 2009.03.14 18:00 - Egyéb
Ládakarbantartás és egyben újratelepítés. A láda ismét kereshető, azonban jelenleg TESZT FÁZISBAN van, ami azt jelenti, hogy a geoláda el van rejtve, meg lehet keresni, azonban az üdvözlő-, tájékoztató szövegen és a jelszót tartalmazó papírlapon kívül nincs benne semmi más (sem logbook, sem ajándékok). Természetesen itt a láda oldalán be lehet logolni a megtalálást. Ha a láda sikeresen túléli az elkövetkező 15-20 megtalálást, akkor kerül majd bele logbook és ajándék is. Mivel ez a láda már kétszer ki lett fosztva a figyelmetlen ládavadászok miatt, ezt a megoldást láttuk kivitelezhetőnek.
Sajnos, csak fehér nylonszatyor volt nálunk, ezért kérjük, aki tud, vigyen helyette fekete vagy sötétbarna színűt. Köszönjük!
K:Pisti *Andyval

Gerry Potter és Gabriella 2008.11.18 09:32 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.67 súly: 1.70
Ujcsi -val kerestük. Ő már tudta, hogy hol van, mert egyszer már megtalálta. Sajnos csak a visszaérkezésünk után láttuk, hogy beteg a láda. Képet nem tudtunk készíteni, mert nem volt nálunk fényképező.
Remélem a láda minél hamarabb újra kereshető lesz!
Köszi a "rejtést".

[Jóváhagyta: kpisti, 2009.02.23 19:46]

Sifi 2008.10.26 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 1.95
A templomrom érdekes, a ládának viszont csak a hűlt helyét találtuk. Ezért a jelszó hiánya.

[Jóváhagyta: kpisti, 2009.02.23 19:46]

t1kovacs 2008.08.24 19:16 - Megtaláltam
Sajnos utólag olvastam a neten, hogy a láda beteg. Sajnálom, mert érdekes hely, soha nem mentem volna el ide ha nincs a GC, előtte csak hallomásból volt ismert Dombostanya, pedig 4,2 km-re van tőlünk légvonalban. Megtaláltuk a fatuskót is amiben a láda lehetett.
Ádám, Ági, Zsuzsi, Tibi!

[Jóváhagyta: kpisti, 2009.02.23 19:46]

A templomromA gyerekek
Csaba & családja 2008.05.05 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Sajnos 1 hetes leírással érkeztem, és ez már réginek bizonyult. A ládát én sem találtam, a rejtőt pedig nem tudtam elérni telefonon, hogy megtudjam mi történt.

[Jóváhagyta: kpisti, 2009.02.23 19:46]

padler 2008.05.02 17:15 - Megtaláltam
A láda sajnos eltűnt, a képek és a telefonbeszélgetés alapján kérjük a megtalálás elfogadását.

efemm + padler

[Jóváhagyta: kpisti, 2008.05.07 11:52]

mb2000 2008.05.01 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.60
A láda helyét megtaláltuk, (geo?)szatyrok is voltak, de láda nem :-( A létra viszont ott volt, így fel tudtunk mászni a kilátóba!

[Jóváhagyta: kpisti, 2008.05.07 11:52]

Fenn is voltunk!
 
lgergely 2008.04.28 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.28
A ládát elvitték.

[Jóváhagyta: kpisti, 2008.05.07 11:52]

zayd 2008.04.27 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.35
Debrecen környéki bringázás során kerestem meg, tetszett a rom.

Macz család 2008.04.13 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Tetszett, a romot mászókának használtuk.

BBálint 2008.04.13 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.89
Debrecen és Hajdúszoboszló környéki geoládázásunk "záróakkordja" (9/9). A gps először egy nagyon gyanús földútra irányított, de aztán egy helyi kissrác útbaigazított. Nagyon megkapó a rom, és körülötte a táj. Dunántúliak vagyunk és elsősorban hegyekbe kirándulunk, de az "Alföld tengersík vidéke" teljesen magával ragadott minket. Köszönjük!

Anna és Bálint

 
atyus26 2008.04.05 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Megtaláltuk. Odafelé menet érdekes építményeket láttunk és még egy szarvast is.

A templom 
feri60 2008.04.05 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
A ládagazdi különös stílusban megfogalmazott figyelmeztetése után ennél azért többre számítottunk :((
A semmi közepén a pusztuló semmi :(

Először egy kicsit túlmentünk, de megérte! A következő nevenincs településen (térkép szerint Dombos) két vadonatúj körforgalom is van :)) (A nüvi bezzeg tudta ezt is!) Valószínüleg nagyon veszélyesek a kereszteződések, ahol földút találkozik a kövesúttal, és óránként esetleg két autó vagy lovaskocsi is áthalad :)

 
bodzasfanta 2008.03.29 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
A nap harmadik ládája. Mi Hajdúsámson-Dombostanya irányából közelítettük meg a ládát biciklivel. Az út járható!

Gyönyörű ez a hely de sajnálatos, hogy egyesek így tönkretették. Szerencsére a falétra még megvan így feltudtunk menni a toronyba.

Coldi 2008.03.18 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 1.30
3. ládám is megvan!
Sajnos a rom környéke is maga lett a rom, szinte szét van hordva......tégla mindenhol, ráférne egy kommunista szombat :-)

FyG 2008.03.14 17:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.59
Régóta ismert hely, sajnos évről-évre pusztítják a vandálok.
Néhány éve megtalált első GC ládám, még a korábbi helyén, nem regisztrált amatőrként.
Most újra megkerestem az új helyen. A közelben újra rejtettem a GCM001 mozgót.
A közelben mezei tűz volt, a szél a csontszáraz fenyves felé terelte a lángokat. Az úton nyugodtan közlekedtek az emberek, miközben égett a határuk! Én hívtam ki és a helyszínre vezettem a tűzoltókat.
Elképesztő az emberek közömbössége, hova jut így az ország?

pocsibalazs 2008.03.11 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.68
Medtaláltuk Marcival délutáni tekerés közben.

F.Csub 2008.03.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.40
Megvan. Köszi a rejtést.

csele 2008.03.02 12:21 - Megtaláltam
.

Marlyn 2008.02.24 16:06 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.97
A környék nem túl bíztató. Bár lehet, hogy a Dombostanyáról élő előítéletünknek köszönhetően érezzük így. A romoknál egy 'alig használt' paplan volt a legszembetűnőbb szemét. Összességében kellemesen telt a keresés. Köszönjük!

L@zy 2008.02.23 14:24 - Megtaláltam
Családi kirándulás Debrecenbe [wapon beküldött szöveg]

befi 2008.02.11 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.88
Travelbugot elhoztuk.
A romokat nyugodtan megszemlélhettük, senki sem volt a közelben, csak egy vonat robogott el (szinte üresen). Nem egészen értem, ide a "világvégére" ki jön ki rombolni, merthogy az állapotok siralmasak. [gps nélkül]

SziluettRejtek
Maxxi 2008.02.10 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.20
Megvan...Várni kellet a logolással, mert nagy volt a forgalom...Hétvége napsütés....hideg.
Thx

Mackófelső 2008.02.03 15:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
GPS nélkül - mert az nekem nincs - találtam meg, úgy, hogy előzőleg a fotókat nézegettem itt az oldalon. Elképzeltem, hol is állhatott a felvételt készítő? A láda rejtekét nem is kellett keresni, mert ilyenkor jól átlátható az erdősáv. A ládát ugyanúgy rejtettem, ahogy volt, kéreggel letakartam és csak egy juhászt láttam a távolban sok birkával.
Ahogy elnéztem ezt a templomromot eléggé helybenhagyták, sok a szemét és a széthordott tégla, tűzrakás nyomok. Ki a fene jár ide vandálkodni??? A templomrom egyébként nagyon szép, nem sok ilyen van már errefelé.
Kpistinek: én jobban eldugnám ezt a ládát, keleti irányba, ahol szélesebb az erdő.

[Jóváhagyta: kpisti, 2008.02.04 01:49]

A templomrom
detti&csomi 2008.02.03 14:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Ismét egy hely, amelynek a létezéséről sem tudtunk! Egyre jobban tetszik ez a játék!

Detti és Csomi

sz.v.endre 2007.12.18 11:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
becserkészve, hogy mik vannak?...

taska1981 2007.12.18 11:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Útban a 100 felé...
Üzleti úton megint, öltönybe az akácok között, nagyon sztár. A kütyü persze átvitt a vasúton, be valami faluba, onnan egy tanya mellől tudtuk megközelíteni a romot.
(Én igazán nem értem, hogy lehet ott élni, szinte semmi nincs a pusztán kívül. Télen hideg van, nyáron meleg. Bezzeg a hegyen milyen jó lehet...)

erdeizoli 2007.12.13 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.60
Talalkoztam egy juhasszal es a nyajjal, de meg az eles kanyarnal a muuton, aztan mar senkivel. Bementem a templomig kocsival, jo az ut vegig. Nagyon hideg volt es eros szel (1'C) de tetszett a hely es a rejtes is.

geobebi 2007.12.03 12:11 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.75
Autóval a romig. Az eső tán még inkább esik. Nagy nagy szürkeség. Hangulatos, csak a sok szemét szegi kedvemet.

Tanya 
jjoska 2007.12.01 14:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Séta a vasúti sín mellett.

zsotie 2007.12.01 14:27 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.26
Senkivel nem találkoztunk, csak a vonat jött.
Érdekes a környék.

Puszkany 2007.11.21 12:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
Sehol egy teremtett lélek. Logolás után fotózás.

 
povyagi 2007.11.17 13:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
első debreceni utamon

Mathau 2007.11.17 13:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Ládázás Da Vinci jegyében 17.

arrabona 2007.11.03 09:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
1/4 Debrecen környéki kirándulásunk első ládája. Hát őszintén én sem tudtam volna erről a templomromról, ha nincs a geocaching. Útközben találkoztunk egy birkanyájal és sok sok birkabogyóval:). Szerencsére a vandálok okozta kárt kijavították és még létra is volt. A hold és a nap nagyon megfogott. Szilvi, Rita

Barik
szaboist 2007.10.28 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.81
Nagy nehezen meg lett a földút. Onnan már látszik is a rom, aminek a környezete még romosabb, szemetesebb, mint gondoltam a leírás után. Mindenesetre a láda nélkül az életben nem jöttünk volna erre! Köszönjük a rejtést! Találkoztunk az éppen most sétálni induló nyájjal és juhászukkal. Nagyon tetszett! Debreceni geozás 28/4.

Lencsi 2007.10.22 12:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
Kicsit kalandosan találtam meg a befelé vezető utat, de hát tecciktudni nemidevalósi vok. Azon nagyot nevettem, hogy a fent nevezett falucska mindkét vasúti átjárója egyedül stop táblával biztosított, de két körforgalom, az azért dukált a nagytömegű járműforgalomnak :) Persze én se az észszerű helyen hagytam a kocsit, hanem a falu túlvégében, de így legalább volt egy kis izgi pásztorkutyák elől menekülés.
A leírástól egy picit megijedtem, hogy jajj, nehogyénbuktassam le a ládát. A romnál nem volt senki, de logolás közben jött a vonatfütty, így a visszarejtés eléggé időnyomás alatt történt. Persze mire látótávolságba ért a vonat én már a romot fotóztam :) Lencsi

a gaz 
KJ & GM 2007.10.20 11:55 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Őszi túra BAZ és Hajdú megyében 40/54.
Köszönjük a lehetőséget!

giuseppa 2007.10.12 13:48 - Megtaláltam
A hely oké, csak az út volt hosszú és keskeny.

saintg 2007.09.26 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.14
Van létra.

mato 2007.09.16 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Megvan! Direkt körbe mentünk, az autót a faluban hagytuk, a vasút felől közelítettük meg a rejteket.
Lopakodva, "hasoncsúszva", hatalmas csendben. Még ág sem roppant a talpunk alatt :-)
Bár voltak hárman a templomnál, de jól elvoltak egymással foglalva, nem figyeltek fel ránk...
Ezután hatalmas kerülővel, a frissen kiásott mély árok mentén ellopóztunk a magányos fáig és immár szemből közelítettük meg a romot. Ott aztán fotózgattunk szabadon, mintha csak "sima" túristák lennénk :-)
Rengeteg a szemét sajnos.

Kiváló a rejtés, nagyon izgalmas volt a kaland!
Köszi!

Üdv: mato és családja

A rejtek...
Viszonylag helyrehozva... 
Váradi Csaba 2007.08.25 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.20
Kedves hely, igazán vigyázhatnának rá jobban az emberek - legalább szemetelés terén.

andy80 2007.08.25 08:45 - Megtaláltam
:-)

forgabi 2007.08.19 11:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.65
Kellemes séta volt!

saldar 2007.07.29 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Vasárnap reggeli bringás ládatámadás. Mai 76 km-es gurulásom első állomása, könnyed ride-in cache. Tetszett az odavezető műút erdei szakasza, a templomrom környékének békéje, a meleg nyári reggel csodás kék ege, és a könnyű ládatalálat. Egyedüli gondom a viszonylag sok szemét volt, de hát ez a mai magyar valóság... :-(

Lacza és Tádé 2007.07.28 15:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.48
Nagyon sík itt minden :)

Lally 2007.07.23 19:50 - Megtaláltam
Ez volt "kincskereső életmódunk" második sikerélménye (aki még nem próbálta nem tudja miről beszélek)! Kis családdal nekilódulva egész könnyen megtaláltuk a helyet és a ládát. Nagyon jó kis hely ez! Ötletes a helyszín megválasztása mert a geoláda keresése nélkül ide talán sosem jutunk el, pedig légvonalban alig 8 km-re lakunk. Nagyon szép, csendes a táj (pont naplementére érkeztünk), sajnos a templomrom tényleg meg van tépázva kicsit.
Üzenet a későbbi keresőknek:
A ládát védő nylonszatyrot ki lehetne lassan cserélni, nálunk nem volt, de Ti vigyetek már egy újat!
Kössszi!

Évi, Kicsi Laller & Lally

Gege1980 2007.07.01 17:01 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 2.67 súly: 2.23
Király a hely, csak sokan campingnek nézik...:(sok a tűzrakóhely a templomon belül. Remélem nem csapta el a pici hasikáját az a paraszt, aki ott sütött szalonnát...egészségére!

1980gege 2007.07.01 16:58 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 2.20
Tetszett...:)

scsaba 2007.06.28 21:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Fantasztikus élmény volt, több okból is!
Ez volt az első alkalom, hogy belekóstoltunk a geocachinbe. Remek multaság volt! Az útra elkísért két gyeremekem is (a háromból), és nem kis meglepetéssel tudtam meg, hogy milyen kincsek közelében lakom.
Ha nincs a gc, akkor valószínűleg nem tudtom meg, hogy egy ilyen rom van a közelemben, és nem tudom meg a hely történetét.

*Andy, K:Pisti, köszönjük nektek!

Hinter 2007.06.14 14:59 - Megtaláltam
Kissé kalandosra sikerült délelőtt után ma az utolsó ládánk. Sajnos a rom néhány tégláját a közeli csatornában láttuk. "Embereknek" miért esik jól a szépet és jót tönkretenni?

FTom 2007.06.14 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.28
Szinte évente megfordulunk erre. Sajnos egyre rosszabb a rom állapota. Valaha pihenőpadok is voltak, de egyesek eltüzelték.

oAkék 2007.06.09 19:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.62
Kissé extrémre sikerült biciklis kesstalálat. :) Homok, szántás, sín, főút, minden volt. Szóval megdolgoztunk érte. Köszönjük a rejtést:
Kati & István

Sajnos a közelben két olyan teherautóhoz is szerencsénk volt, ami törmeléket rakott le az erdőben. :(

lagaf 2007.06.08 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.23
A GCZELE és a GCERTE levadászása után, egy Hajdúsámson felé tett kitérővel tértünk vissza Debrecenbe és ejtettük útba ezt a ládát. A 471. sz. műútról a modern giccses várutánzatoknál tértünk le északnak, s mivel nem láttam közvetlen (föld)utat a templomromhoz, Domboson a vasút mellett jöttünk visszafelé - áthaladva "a világ leghasztalanabb körforgalmán" (egy belépő és egy kilépő utcával...:-) - végül az Árok utca végén parkoltunk le (N47° 36.038' E21° 42.037'). Innen mintegy fél kilométeres séta várt ránk: elmentünk egy istállósor és karám mellett a vasútig, majd amikor a műszer már majdnem merőlegesen jelzett, átkeltünk a síneken; a lombok közül éppen a templomnál lyukadtunk ki. A láda is könnyen meglett, a logolást és ajándékcserét semmi sem zavarta. A rom körbejárása után ugyanezen az ösvényen tértünk vissza a kocsihoz.

 
Nivabibi 2007.05.19 18:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
Megvan.

jiimbo 2007.05.13 16:11 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Evetke 2007.05.12 19:50 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

dragunov 2007.04.30 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.58
Érdekes hely, valamikor gondosan rendberakott rommal. Épp egy 5-6 családos összejövetel közepébe csöppentünk, a ládát alig bírtuk észrevétlenül becserkészni. Mig a felnőttek önfeledten bográcsoztak, gyerekeik ügyesen széthajigálták a romot alkotó köveket. Öröm volt nézni :(.

dragunov

Adu 2007.04.26 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.95
Megvan! Kicsit későn mentünk és sötét lett visszafelé bicóval. Jó volt!
A régebbi képeket nézve most rendbe volt rakva a rom.

Gab007 2007.04.20 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Nagyon szep volt igy tavasszal a kornyek.

Kalman-rr 2007.04.18 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.28
Kicsit lehangoló a rom állapota. Már a helyreállított részek is romosak. Abból az anyagból van kirakva a tűzrakóhely.

M.Sasa 2007.04.16 09:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.30
Könnyen megközelíthető bármivel. A ládát könnyen megtaláltam.

ujcsi 2007.04.15 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.62
Érdekes volt a temlom környéke! Két helyi segített a templomrom megközelítésében. A kocsmákban így kívülről is aktívan zajlott az élet!
Örülök, hogy megtaláltuk, de nem vágyunk vissza!
A láda környékén nagy a vasúti forgalom!

TemplomA rejtek
Este
zsupi 2007.04.07 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Elautóztunk majdnem a romig. A doboz könnyen meglett. A toronyba fel lehet mászni, van létra. Sajnos a kilátás onnan sem sokkal pazarabb, mint lentről.
Honlapunk

MikiCache 2007.03.25 10:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.86
A Magyar Turizmus ZRt és a MGKE által szervezett Kincskereső Nap lebonyolítását követő nap, levezetésként.
Most úgy tűnik, hogy a templom valamikori építői a semmibe építették ezt a templomot. Vajon hány ilyen, látszólag a semmibe épített templom létezik? Ez persze korántsem egy felhívás a keringőre, de a kérdés elkerülhetetlen. A célpontot felkeresve a másik elkerülhetetlen kérdés az, hogy vajon mi készteti egyeseket az értelmetlen rombolásra?!
Anikó és Miki

A templomrom
 
bajszee 2007.03.24 17:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, ez ma már a második volt! :)

james 2007.03.17 07:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.75
Reggeli találat, drive-in.

Judit és James

szürkemedve 2007.03.15 16:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
A templomromhoz sokszor szoktunk kijárni - íjászkodni, szertartásra, vagy, mint ma, csak bográcsozni egyet. Ma meg is kerestem a ládát.

katika 2007.03.11 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Ok [wapon beküldött szöveg]
Keleti-ládarazzia. 15 láda, ebből 1 sajnos nem került elő. 750 km, indulás 5-kor, érkezés este 8-ra. Elmélyülési index kevés, viszont nagyon jól éreztük magunkat. Sok érdekes helyet láttunk.
Először a saját fejünk után mentünk mindenféle utakon, végül a rejtő által javasolt útvonalon pont a romhoz értünk.
Miután semmi gyanusat nem láttunk, rávetettük magunkat a ládára.Óvatosan logoltunk, jól körbenéztünk. Majd szép csendben, feltűnés nélkül elhúztuk a csíkot.
A ládához vezető úton érdekes építményeket láttunk. Lsd. fotók.

Templomrom
 
akos 2007.02.17 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.38
A debreceni hosszú hétvégénk második napja.

Érdekes rom. Kicsit (???) hanyagul bánunk a történelmi emlékhelyeinkkel. Sok országban ezek töredéke köré is világraszóló turizmust szerveznének.
Köszi a rejtést.

Torony
georgina 2007.02.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
:)

vatyec 2007.02.11 16:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Megtaláltuk.

 
ChrisCarlos 2007.01.07 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Drive-in, 40 méterre közelítettünk autóval jó kacskaringós, de legalább jó minőségű úton. Könnyű találat. A logfüzetben nincs kitöltve, hogy hányadik a Debreceni Ládasorozatban.

Brumi 2006.12.25 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Ok.

BE&LA 2006.12.02 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 3.43
Megtaláltuk!

Sickboy 2006.11.20 13:07 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.18
Nem is tudtam, hogy itt van egy ilyen templomrom. GC nélkül az életbe nem jöttem volna el ideág, az tuti. A hely nagyon tetszett, bár a sok szánalmas barom keze már ide is elért és elég szépen szétbarmoltak már mindent.
Kellemes kis sétát tettünk, még pásztort is láttunk :)
A láda a helyén van, Vasg valószínű valami más fatönköt nézhetett. De a logbookban valóban nincs megjelölve a Debrecen és Környéke Geoládasorozat sorszáma.

Bizony bizony ...Templomrom 1
Templomrom 2
álomfogók 2006.11.17 11:00 - Megtaláltam
Az egyetem tartottam délután kurzust, így elötte maradt idöm két közeli ládára. Nyugalmas helyként fogadott a pusztatemplom környéke, de elkeserítöek az ott tapasztalt állapotok ...Szerintem a logfüzetböl hiányzik a ládasorozatra vonatkozó sorszám. [wapon beküldött szöveg]

NapHold
VasG 2006.11.16 09:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.91
Tetszett a hely, érdekes a templomrom. A láda nincs a helyén, a fatönk üres. :( A fényképek alapján kérem a rejtő jóváhagyását.

[Jóváhagyta: kpisti, 2006.11.17 16:30]

NemkapszL 2006.11.12 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.78
Gyors találat. Sajnos az előttünk járó nem rejtette vissza jól a ládát. A zacskó már messziről kifigyelt a tönkből. Figyeljetek jobban, mert újra elveszítjük, ha könnyelműsködünk. Egyébként ahogy a zeleméri romról erről sem tudtam. Ismét valami amit a GC-nek köszönhetek. Kösz Andy és Pisti.

 
er&esz 2006.11.05 14:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.41
Hamarabb vettük be az éles jobb kanyart, így a szántóföldön rohangáló nyulakat csodálhattuk, és toronyiránt a templomromot. Aztán korrigáltunk, és meglett. Itt is jól jönne egy helyreállító csapat a rongálások eltüntetésére.

tojas 2006.10.29 08:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.70
Sikerült ismételten megtalálni! Az előző jelszót nem jegyeztük fel, ezért nem sikerült belogolnunk. Az új rejtekhelyet sem volt nehéz megtaláni. Sokan ismerhetik ezt a helyet mivel sok tűzrakó hely nyomait találtuk és sajnos sok szemeset is. Mindenkép ajánlom a helyszínt kutyás cachereknek, mert júl kiszaladhatja magát az eb kellően nagy látótávolságon belül, különösebb zavaró tényzők nélkül.
BB+FBB+PP

tpeter 2006.10.28 16:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.04
jártam már itt korábban, csak nem olvastam,h halott a pozició...
így egész sok időt sikerült eltölteni a helyen, mert nem vagyok az a könnyen feladós típus :)
most töredéknyi idő alatt meglett a láda, mert ott volt

Gőte 2006.10.23 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.78
Könnyű találat, főleg, hogy a cache zacsija félig kifigyelt a rejtekből, így már jó messziről ki lehetett szúrni! Ládamegtalálás 3/3.

Vértes 2006.10.17 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.29
Hát elég parlagi. Szemét és rongálás hegyek ezen a szép helyen.

qtatom 2006.10.13 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.17
ok

 
Kimberli1 + Imi30 2006.10.08 12:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.08
Sziasztok!

Szerettünk volna első megtalálói lenni az új ládának, de sajnos nem sikerült, kalandos lett az első utunk:(
Grat az első megtalálónak!:)
Nem olvastuk el nagy rohanásunkban rendesen a leírást, csak a rom nevét és a koordinátát írtuk fel..
Ezután 7.-én délután elindultunk Pallag felé a 4-es úton, viszont ahogy rákanyarodtunk balra a Pallagi útra a GPS ellentétes írányba jelzett..
Naná Pallag és Parlag nem ugyanaz:D
Toronyiránt elindultunk autóval a rom felé. Átmentünk egy magán földúton, ahol kiderült egy kedves ismerősünk lakik (másképp át se tudtunk volna menni a tanyán), jól elbeszélgettünk, majd folytattuk az utat.. 3 kilométer szörnyű úton való döcögés következett.
A Dombostanya felé vezető betonútról előbb egy erdőn keresztül vivő útra mentünk,ami egy veteményesben végződőtt, visszafordultunk, lekanyarodtunk egy másik úton, onnan meg csak tanyákra lehetett lekanyarodni. Ott áltunk kevesebb, mint 300 méterre a romtól, de mivel fél 7 volt, ránksötétedett nem láttuk (eltakarta az erdősáv, mert a túloldalt voltunk). Elterveztük, hogy másnap visszajövünk, így lettünk másodikak:)
Javaslom, hogy mindenki vigyen leírást, és a romhoz vezető út koordinátáit is, mert rengeteg letérő út van, ami máshová visz:)
A templom nagyon szép, kár, hogy a vandálok összefirkálták, és szemeteltek..
Köszi a rejtést, ide biztos, hogy nem jutottunk volna el a geocaching nélkül!:)

Kim és Imi

 
kenau 2006.10.07 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.74
Mar keso este volt, mire odaertunk, de igy is megerte.
Az ujratelepites utani elso megtalalokent orulok neki, hogy nem lett elfeledve a kornyek, bar kicsit szemetes...

KPisti 2006.10.01 12:45 - Egyéb
Újratelepítéskori fotók.

A torony
Tyborg 2006.04.26 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.45
A birkapásztor valószínqűleg nem csatlakozott hozzánk hanem vitte a ládát... ;-( Szétszakadt sárga zacskó maradt csak a tönk mellett...

[Jóváhagyta: kpisti, 2006.04.27 01:27]

Kifosztott rejtekhely
KPisti 2006.04.20 16:23 - Egyéb
Meg egy ládával kevesebb... :-( Figyelmesebben kellett volna visszarejteni, esetleg meg kellett volna várni, míg elhalad a nyájával a pásztor... de már késői bánat. :-(

A ládát nem tudom mikor, de pótoljuk.

K:Pisti

K.L. 2006.04.20 16:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.71
Kicsit elhanygolt, félreeső hely. A láda loglása során a közelbe ért egy birkapásztor a nyájával. A logolás során folyamatosan figyelgette a furcsa tevékenységemet az erdősávban, de azért remélem a láda helyét nem leste ki - de ha mégis, akkor lehet, hogy egy geo-játékossal több van :-)

UBS Company 2006.04.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2.5 web: 1.5 átlag: 2.00 súly: 1.00
Meg van a masodik ladank is.

Oyabun 2006.03.27 22:10 - Megtaláltam
Ejszakai ladazas. Mersekelt sar, gyonyoru csillagos eg, erdekes ladahely. Az elso magyarorszagi ladam. Ki geocoin, be csomag papirzsebkendo. [wapon beküldött szöveg]

tudo 2006.02.28 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.93
Debrecent kisebbik fiammal 2004. nyarán egyszer már körbekerekeztük, most az akkor megkezdett területet akartam folytatni, illetve az azóta született ládatermést igyekeztem begyűjteni. A korábbi benyomásom szerint Debrecen és környéke kellemes alföldi város sok érdekességgel; most sem csalódtam.

Vonattal érkeztem Debrecenbe, és sajnos még teljesen téli szerelésben tekertem körbe a várost.

GCVETO óta a tükörjéggel küzdöttem, aztán Debrecenbe már felszabadultan érkeztem, és szépen tekertem kifelé Apafa - Dombostanya felé. Az út egészen jó volt, legfeljebb a vasúti kereszteződéstől a nagy kanyarig tartó szakaszon az olvadó latyak bosszantott.

A templomot megpillantva látszódtak a fóliasátrak is, meg hogy a Tájvédelmi Körzet táblától a romokig csak módjával fogok tudni biciklizni a magas hó miatt. A hó azért is volt ravasz, mert hófúvásban keletkezhetett, és takarta a szép, egyenletes felszín alatt megbúvó alattomos gödröket és köveket.

A láda azonnal meglett, kissé bele volt fagyva a tuskóba. A romok hangulta, kialakítása, a közeli kunhalom képe nagyon megnyugtató volt.

A láda végeztével visszatekertem Debrecenbe a kifelé már bevált úton, aztán nyomtam át a 35-ösre és Bodaszőlő (GCZELE) volt a következő állomás.

Kunhalom
A romok
PusztaTorony
Fal 
sepitom 2006.01.08 15:12 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.33 súly: 1.85
Az elrejtés ötletes, sajnos a láda környékén lévő templomrom siralmas állapotban van. Köszi

Most ilyen a kis rejtekA rom
Pupu 2006.01.02 22:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.98
Hajnalban DC3 e-mailja várt: nagyszabású ládázást javasolt a Hajdúságban és a Nyírségben. Mivel még nálam volt a Jeep Wrangler terepjáró, amelyet vétek lenne nem kihasználni, persze azonnal igent mondtam. Délután kettőkor tudtunk elindulni, másnap négykor értünk haza, 26 óra alatt 900 kilométert mentünk és 29 rejtést találtunk meg, jórészt sötétben, jeges terepen, ráadásul délutántól hajnalig cudar havaseső zuhogott. Jó mulatság, férfimunka volt!
Hosszas, hangulatos autózás a töksötétben, azt hittem, lemegyünk a térképről. De nem, egyszerre vasútállomás bukkan elő, ahonnan kellemes séta a sínek mentén. Sejtelmes volt az éjszakában álló rom.

dc3 2006.01.02 22:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]
Keleti ládázás Pupuval.

A megállóhelyen parkoltunk, majd a sínek között baktattunk a ládához. Most ez volt a legszárazabb útvonal. A rejtés jó, a romok érdekesek.
Gyorsan vissza, mire ültünk volna az autóba, megérkezett a szerelvény, kb. 3 utassal. Ez ám a veszteség termelés.

Kösz a rejtés.

dc3

Hüllő 2005.11.12 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.00 súly: 1.00
Egy GPS-el felturbózott PDA-val indultunk neki az első geoládánk felkutatásának. Debreceniek lévén sejtettük, hogy merre is keressük, de persze a megtalálás lehetetlen lett volna a kütyü nélkül. Mikor a tetthelyre érkeztünk, mérgezett egér módjára, szisztematika nélkül rohangáltunk a környéken kezünkben a GPS-el. Némi tanácstalanság után megcsillant kútfönkben az értelem halovány szikrája, és magvilágosodva konkrét és elszánt léptekkel indultunk a helyes irány felé. A rejtekhelytől méterekre éreztük amint megelevenedik bennünk a kicsit mindenkiben ott rejről Howard Carter szelleme és a pulzusszámunk megugrott. Végül is Tamás (Clavell) barátom lelt rá a ládikóra a kivágott fácska odvába. Sajnos a fedélkéje kissé viseletes képett mutatott. Viszont a belbecs megcsillanása után arcunkra furcsa, zsibbadt vigyor kúszott fel. Számba vettük a kincseket és elhelyeztünk benne egy hirtelen ötlettől vezérelt felkrimpelt RJ11-es kábeldarabot. (Más kellően kifejező és ránk, pontosabban Tamásra jobban illő tárgy nem volt a kezünk ügyében. Én vagy egy Pantone színskálát, vagy egy 115g/m2 tömegű fényes műnyomópapír-darabot tettem volna ládába :-))
A hely jó, kissé spirituális, vártuk hogy mikor bukkan fel a múltból, éppen emberáldozattal a vállán igyekvő népeknek szelleme.

Mindenkinek további jó és sikeres keresgetést!

/Toni

a rom
Ármádilló 2005.11.12 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.33 súly: 1.00
Viszonylag konnyen megtalaltuk. A kornyek szep, most voltunk erre eloszor, pedig debreceniek vagyunk. A doboznak sajna mar nemsok nagypentekje van, szet van repedve rendesen. Hagytunk benne egy mindket vegen felkrimpelt RJ11-es kabeldarabot:) Tovabbi jo keresgelest masoknak is.

Epp csak kinyitottuk a ladatToni olvassa a logbookot
Pegasus 2005.11.04 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Csillagfényes templomrom túra 2/3.

SagiK 2005.11.01 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.48
A láda törött! [wapon beküldött szöveg]
Nagyon tetszett a hely, a rejtés is ötletes.

luilui 2005.10.30 14:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Ez volt az első ládánk.Második neki futásra a ládajelszavát is sikerült megszereznünk.

Ez az!
waneqr 2005.10.30 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.38
Tetszett nagyon a rom. Azonban az rongálás nagyon elszomorító és teljesen érthetetlen. Különösképp, hogy a rom jelöletlensége, eldugott volta miatt feltehetőleg csak a környékbeliek járhatnak ide.
Sajnos a láda maga és a teteje is meg van repedve, amit sem cserélni, sem javítani nem tudtam, így jobb híján a szakadt zacskót cserétem le.
Érdekes a leagázásnál álló épület. Tud erről valaki valamit?

Zsu. 2005.10.30 08:05 - Megtaláltam
Mikulással

Mikulás 2005.10.30 08:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.93
.

 
jspanyik 2005.10.27 08:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.78
Geoszabadság 3. nap 2. láda.

A második drive-in templomrom. Szép a párás pusztai reggel!

Köszönöm a rejtést!

Zicsa 2005.09.04 13:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.76
Belefutottam a ládába. Előtte egy nyugdíjas csapat pont a láda közelében motoszkált, ezért a toronyban megtömtük bendőinket. Ilyen helyen még soha sem ettem azelőtt.

Sorex 2005.09.04 13:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
A templomromra a furcsán álló létrán felmászva megebédeltünk, majd Zicsa egy perc alatt megtalálta a ládát... sajnos a leírás figyelmetlen elolvasása miatt mi is csak továbbítani tudjuk az információt: a láda törött, ajánlatos lenne cserélni....az őszi esőzések előtt...

astacus 2005.09.04 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.92
Gyanús csapat ténfergett hosszan a láda körül, mégis utólag úgy látszik, hogy csúcsidőn kívül érkeztünk. A templom a társadalmilag aktív vandálok ellenére is lenyűgöző, köszönet a rejtésért. Odafelé egy a környéken szemeteszsákjaitól szabadulni kívánó autótulajdonost felkértünk hulladékának szabályszerű elhelyezésére, de mint az a városi peremvidékekre jellemző, nem ő volt az első. A romot még csak a turisták hátrahagyott, életciklusuk befejező szakaszában járó termékei érték el.

kisscad 2005.08.27 18:39 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.00 súly: 1.95
Méltatlanul elhanyagolt emlékhely ez Debrecen közelében. A feltárás és az emlékhely kialakítás időpontjáról nem találtam feljegyzést sehol.
A táj csendje, nyugalma megkapó. A látványból a fóliasátrakat érdemes kitakarni.
A láda elhelyezés és rejtés nagyon tetszett. A törött ládafedél cseréjéig védőzacskót vigyetek. (Aki még nem a peremnél nyomkodva zárja vissza a ládákat fejlessze a technikáját!)
Debrecenből kerékpárral érdemes felkeresni!!! (Aszfalt út, jó levegő, minimális járműforgalom.)

keva 2005.08.27 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Nagyon érdekes romok. Nekem tetszett.keva

zsorzs 2005.08.27 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.01
A romig be lehetett menni autóval a füves szekérúton. A ládát gyorsan megtaláltuk a tuskóban. A láda repedt! Amikor kibújtunk a bokrok közül egy borosüveggel sétálgató helybéli igen furcsán nézett ránk.. A romok érdekesek!

rom 
daikini 2005.07.14 20:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Mai utolsó ládánk, kedves hely, számomra egy kicsit érdekes. mondhatnám, hogy furcsa rommal. DE azért örülök, hogy láttam.

Csaszi 2005.07.14 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
.
A láda és fedele törött! (megérett a cserére!)
A log még száraz állapotban van.

Családi ládakeresés. A templom az ácsolt fatoronnyal nagyon jó látvány. Sajnos a hely eléggé távol van a civilizációtól.

Csaszi Family, azaz
Évi, Tommy, Gabóka és Csaszi.

 
mad-R 2005.07.09 20:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.15
Kicsit kutakodni kellett a sötétben, de viszonylag egyszerűen meglett.
Üdv! mad-R és Gyuszi

Mr Lump Kuala 2005.07.05 14:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.02
A fedél törött. Így beázhat. Csalánnal én nem találkoztam, pedig a leírásokat böngészve felkészültem. Jópofa a rom.

Motorosok 2005.06.03 14:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.26
Másodszorra sikerült leirni a jelszót normálisan,mert az elsőnél valamit elnéztünk. Nagyon sok a gyík,csendes nyugodt a környék

Csuhás 2005.05.14 17:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.94
Micsoda különleges templomrom! Nagyon szép, s hajdanán igazán lenyűgöző lehetett... a tükrös ablakocska nagyon fura - de igazán tetszetős. A ládikát teljesen körülöleli a csalán, gyakorlatilag mindannyiónkat jól összecsípett - adtunk a reumának! :o)))
Köszi, hogy idecsaltatok!
D&D, Imik, Vándor

sala 2005.05.11 17:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.05
Naszut 11 [wapon beküldött szöveg]
Odafelé menet kb 100 méterre lehettünk a romtól, amikor négy fityesz motoron hanyatt-homlok "menekült". Odaérve láttuk, miért. Ugyanis volt néhány friss "street-art" becenevű falfirka (még szaglottak). Hamar küldtem rájuk átkot, de ránk hatott, mert a láda visszarejtés után ránkszakadt az ég...

 
guess.who 2005.05.07 19:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.15
3KMGT 6/6.

A nap zárása volt ez a láda, lágy alkonyi fényekben. :)
Először persze sikerült a főúton túlmenni a megfelelő letérőn, és mire a ládától elkezdett nőni a távolság, már jó 6 kilométert mentünk feleslegesen...
A lényeg, hogy ha Debrecenből jön valaki, akkor a fura kastély-szerű építmény mellett kezdődő aszfaltútra térjen le, bármit mutat is a műszer! :) Igaz, hogy ez egy bőséges, félkör alakú út, de végül párszáz méterre a templomrom mellett megy el.
Ürgéket sajnos nem láttunk a mezőn, viszont az út elég forgalmas, bár a térképekből nem tudtunk rájönni, hogy ennek mi lehet az oka.
A templom maradványain látható szándékos rongálások, a kupacokba hordott kövek elég lehangolóak; a telifirkált, majd felfeszített és szétvert sírkő ráadásul balesetveszélyes is. Hogy mindez mire jó, nem tudtunk rájönni. Aki a kis toronyba is felmegy, az pedig figyeljen oda a létra aljánál, mert valaki azt hitte, hogy ott a vécé... :-/

A dobozzal elvacakolgattunk egy ideig. Azt hittük, hogy a találkozóra igyekvő keresők erre is jártak, és a lassan méteressé váló aljnövényzetben levő járatokat ők taposták. Pedig nem, és ezt a műszer is jelezte, csak a Zsuzsi vonatozás után már nem hittünk neki. Kellett volna.
Ott lófráltunk fel és alá, a létező összes fatönköt megnéztük, de nem akart meglenni. (Közben egy kíváncsi bagoly is megnézte, mit művelünk ott, valószínűleg jót röhögött a két flúgoson, akik a bokrosban turkáltak. :D) Aztán végül, egy csalánnal teljesen körbevett, korábban láthatatlan tönköt találtunk, benne meg egy ládát... :)
Sajnos a doboz teteje háromrét van repedve, ráadásul a visszapakolásnál vettük észre, hogy az alja is. :-/
A visszarejtésnél aztán kissé sietnünk kellett, mert hangokat hallottunk a rom és a sínek irányából - látni viszont végül senkit nem láttunk. Biztos szellemek voltak. :)

Alkonyodik
babar 2005.03.14 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.75
Végre igazi márciusi idő van!! Nem is mi voltunk az elsők a mai napon a ládánál :-)
Az eredeti módon "helyreállított" rom sajnos nagyon rossz állapotban van, a régi falakat az időjárás is, az újakat pedig az emeberek szedik szét. A jelképes sírhely feltöréséről már nem is beszélek.
Szerencsére pont összefutottunk ott egy fiatalemberrel, aki ismeri a magasba szökő jelképes faldarabok megálmodóit és felépítőit, úgyhogy lehet, hogy társadalmi munkában hamarosan helyre teszik a környéket.
Bár a vandálokon ez sem segít. Meglepő volt, hogy szemetet viszont nem láttunk (csak töredezett téglákat mindenütt).

Babar és Béla (HKB)

MaJa 2005.03.14 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.86
Egy négynapos kirándulás alkalmával kerestük fel ezt a helyet. A ládikát igen könnyen megtaláltuk hiszen messziről kilógott a zacsi. Kár hogy a falakat a mai "müvészek" kellőképpen összefirkálták. A más munkáját főleg ha az a múltat idézi illő volna megbecsülni.

R19-es Jozsi 2005.01.16 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.85
Érdekes a rom, nagy kár, hogy a vandálok nem kímélik az efféle emlékhelyeket.

Notar 2004.12.30 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.66
Megtaláltuk.

Hebego 2004.12.17 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.28
Fűkockával.

Fűkocka 2004.12.17 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.57
sőt, a mezei templomok is vonzanak. szuper a hely atmoszférája tél elején alkonyatkor!
a láda a földön hevert érintetlenül. visszatettük a legközelebbi tuskóba és gondosan álcáztuk.

 
kl 2004.11.14 12:36 - Megtaláltam
Hideg van. Törött a doboz [wapon beküldött szöveg]

christie 2004.10.24 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
ok

softi 2004.10.24 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.87
Debreceni krt. 11/11
Mai utolsó ládánk még éppen sötétedés előtt.
Ürge az nem volt, csak egy enyészetbe hajló rom. Aminek felújítására gondolom nem kis pénzt költhettek de az egyik oldalról az emberi kezek a másikról a szakszerűtlen tervezés-kivitelezés adta lehetőség az időjárás viszontagságainak.

Kri@softi

seregr 2004.10.01 17:08 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

kepenu 2004.09.30 23:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Éjszakai kesselés Debrecenben II. 2/3

Kellemesen hűvös levegő, éjszakai séta, nem túl könnyű találat, és sötétben, holdvilág mellett is impozáns műemlék-rom. Tetszett.
(A szomszédos tanya üvegházait őrző kutyusok nem bántottak, csak ugattak, meg a láncaikat csörgették baromira - de hát ezért tartják őket)

Tócsa 2004.09.04 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.36
A rom környéke igencsak szemetes. A réten átvezető úton azonban rengeteg ürgét láttunk. Nagyon jópofa kis állatok.

delfin 2004.08.28 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Ez volt az első megtalálásunk, GPS nélkül. Nagyon tetszett a hely, kár, hogy ürgét nem láttunk.
Peti, Nóri, Ági, Béci

 
suni 2004.08.24 12:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.88
A megtalálás könnyű volt, a rom környezete igencsak szemetes.
Viszont az ürgék nagyon aranyosak
Ildi, Panka, Peti, Gábor

 
Timcsi 2004.06.16 19:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.00
GPS nélkül, meglett. Bár volt olyan odvas fatörzs amiből kiszedtem a belsejét... Pedig Timcsi mondta, hogy az nem az :-)
A hely pedig szép lehetne, de sajnos tényleg sok az öncélú vandál.
Kösz az elrejtőnek!

 
zozmo 2004.05.30 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.19
Érdekes és kaotikus. Valahogy nem illenek össze a dolgok és mindez elhanyagoltan.... Vajon kinek állhatott érdekében a síremléket feltörni? Mennyire értelmetlen dolgok ezek... elszomorító... Nekünk mégis olyan emlékként marad meg, ahol egy Transit száguldozik fel s alá..
Mona & Zozmo és Big Boss

Zsiráf 2004.05.29 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.64
Pusztulás, pusztítás... Es az a fatorony is nagyon idétlenül néz ki... A főút mellett épülő várszerű valamik viszont nagyon mutatósak.

ÉvaSanKri 2004.05.20 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.72
Nem tartott sokáig a megtalálása.

Mihul 2004.05.20 16:50 - Megtaláltam
több fatörzs is van naná [wapon beküldött szöveg]

 
VP 2004.05.11 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.14
A debreceni egyetemtől a Nagyerdőn, Pallagon keresztül, végül a sínek mentén gyalog.
Vissza a városba vonattal, a megálló kb. 600 m a ládától.

Kár, hogy egy ilyen helyen is vandálkodnak...

VP

ui.: Hol lehet Debrecenben biciklit kölcsönözni?

Topolya 2004.05.02 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.43
A rom kevéssé, az ürgék annál inkább megnyerték a tetszésemet. :)

Jutka 2004.05.02 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.56
6/12. Itt is találkoztunk Freddy előző napi bejegyzésével a logbookban :)) Ezek szerint mégis meg lehet közelíteni a helyet tömegközlekedéssel + biciklivel. Az ürgéket én magamtól észre sem vettem volna, pedig tényleg sokan voltak nagyon! Emberek most csak hárman piknikeztek ott, de ők persze majdnem a láda előtt.

freddy 2004.05.01 11:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
Ez a hely is tömve volt emberekkel, de nem olyan vészes, mint a Vekeri-tó. Nemtom mit gondoltak a ládától 15m-re piknikező emberfajzatok mikor bementem a nagy dzsindzsába a bicajjal és kijöttem 5 perc múlva... Remélem, azt :-)

micimaci 2004.04.29 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.32
Az a pici természetvédelmi terület rengeteg ürgét rejt!! Nagyon állatok!!
Apa

Szoke-Kiss 2004.04.24 13:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Tettszik ez a rejtés, nagyon ötletes. Most is a közelben piknikezett egy csoport fiatal, remélem ők nem rongálják tovább a romot. Elég jó hangulatban voltak, tüzet is gyujtottak kb 200 m.-re a csonkatoronytól.

A torony
NZ0406 2004.04.17 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.08
Szemerkélő esőben a GPS 1m-es pontossággal vezetett a ládához. A romnál egy gyerekcsapat játszadozott egy kutya és három kecske társaságában. A környék hangulata nagyon tetszett.
Sajnos a rom eléggé elhanyagolt állapotban van, több törődést érdemelne.

Zoli

bono 2004.04.12 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.30
Gyönyörű környezet,jó levegő.Érdemes "megtalálni" a templomot.Sajnos mint mindent ,a vandálok ezt is tönkre vágják.De a hely méltóságát nem gyalázhatják meg. A templom hajója mögötti rész temető volt a baloldali részen házak állhattak. Szép igazi magyar falu lehetett.
Sajnos a jelszót rosszul irtam fel de legalább második megtaláló lehetek ;-))
Köszönöm a telepitő segitségét ,amit itthon kértem telefonon.
bono+Misi

[Jóváhagyta: kpisti, 2004.04.13 09:50]

csiriba 2004.04.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.90
Megtaláltam!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu