Lista


Netkesselés megakadályozásaeTiGeR, 2015.05.17 17:12
egyesület [4/2], kész: 2020.03.01 11:17
A leolvasós virtuális geoládák legalább kétharmada netkesselhető. Sokan ezt ki is használják, és bejelentik megtalálásnak, holott lehet, hogy a helyszínen még életükben nem jártak. A javaslatom az lenne, hogy a netkesslehető ládákat egy kicsit át kellene alakítani. Első körben fel kellene hívni az eredeti tulaj figyelmét, hogy alakítsa át a ládáját. (Ha ragaszkodik a virtuális megoldáshoz akkor mágnes lapka, matrica...stb). Ha erre nem hajlandó, akkor bekerülne a ládája az "adoptálható ládák" közé, ahol lehet, hogy egy olyan gazdához kerülne, aki hagyományossá tudná alakítani. Sok olyan szép hely van, ami leolvasós netkesselhető helyett megérdemelne egy igazi ládát is, pl. GCLBBJ, GCOsku, GCHGTU, GCKULA, GCVLMR, GCMANF...stb. Úgy gondolom, hogy ezzel a plusz feladattal megfontolandó lenne kiegészíteni a ládadokik hatáskörét. A kezdetek óta megváltoztak a moderációs alapelvek, és ha egy szép helyen nem indokolt a (leolvasós) virtuális megoldás, akkor ez ellen fel lehessen lépni.
Strombus2016.04.15 16:03:32
Köszönöm a felvetést. Támogatom. Számomra nem is a netkesselés megszűntetése a legfonotsabb érv, hanem a feleslegesen virtuális ládák hagyományossá alakítása.
Fazék2020.03.01 11:17:45
Az elmúlt években sok régi virtuális láda lett hagyományos, persze van még min dolgozni.
Ha nagyon szembetűnő, feleslegesen virtuális ládát látsz, akkor írj a ladadoki@geocaching.hu-ra, és megpróbáljuk átalakíttatni / átalakítani.
Az eredeti felvetés nem SW fejlesztés, azaz itt lezárom a kérdést.
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]