geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett/szabályzat
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Fórummoderálás
Fórum szabályzat

I. A Fórumok.
A geocaching.hu és a turistautak.hu fórumai az MGKE ingyenes szolgáltatásai, amelyek moderáltak. Az MGKE nem vállal felelősséget az egyes hozzászólásokban esetlegesen elhelyezett romboló jellegű programok, alkalmazások - például: vírusok, férgek, makrók, továbbá az egyéb, fel nem sorolt programok, alkalmazások - okozta károkért, bár lehetőségeihez mérten mindent megtesz ezek elkerülése, szűrése érdekében.

II. A FELHASZNÁLÓK

A geocaching.hu és a turistautak.hu fórumai nyilvánosak, azokat regisztráció után bárki használhatja. Bárki, aki a geocaching.hu és a turistautak.hu Fórumainak felhasználójaként regisztrálja magát, egyúttal elfogadja és tudomásul veszi a jelen Fórummoderálási alapelvekben meghatározott szabályokat, feltételeket is. A geocaching.hu és a turistautak.hu fórumainak szolgáltatásait a felhasználók saját felelősségükre veszik igénybe.

III. A MODERÁLÁS

A fórummoderátorok tevékenységüket az MGKE elnöke felkérésére, társadalmi munkában végzik. Alapvető feladatuk, hogy biztosítsák a normális beszélgetés lehetőségét.
A fórummoderátorok csak technikai okokból szerkesztik a hozzászólásokat, tartalmi moderáláskor a szöveg egy részét, vagy egészét törlik.
A törlendő hozzászólásokkal együtt a rájuk adott válaszok is törlésre kerülnek (különösen, ha a hozzászóló a "válasz erre" funkciót használta azok megtételekor).
A fórummoderátorok nem törölnek nyom nélkül hozzászólásokat, és mindig indokolják a törlés, szerkesztés okát.
Kérjük, hogy ha egy felhasználónk olyan bejegyzésre bukkan, amely megítélése szerint a Moderálási Alapelvek valamelyik pontjába ütközik, esetleg egyéb módon akadályozza a kulturált társalgást, jelezze azt a fórummoderátoroknak elektronikus levélben, a forummodi@geocaching.hu címen.

1.Moderálási szempontok

1.1. Jogsértő hozzászólások moderálása, amely közzétételének időpontjában hatályos jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.

1.2. Témaromboló hozzászólások:
  • Technikai rombolás: JAVA-alkalmazások, nagyméretű képek (>100kB), nagy terjedelmű szövegek bemásolása, a topicok letöltését akadályozó vagy lényegesen lassító csatolások (linkek), képek, elrontott HTML-kódok, automatikusan induló fájlletöltések, átirányítások és minden más olyan beavatkozás, ami megváltoztatja a topic méretét, megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát.
  • Tartalmi rombolás: a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy témán kívüli (offtopic) hozzászólások.
  • Ismétlés (flood): ha nem szándékos (azaz véletlen) az ismétlés, egy bejegyzés meghagyása mellett a többi példány törlésre kerül. Szándékos floodnak számít, ha valaki az adott hozzászólást egy vagy több topicban, több alkalommal helyez el.
1.3. Durva, trágár szóhasználat, illetve agresszív, fenyegető hangnem. A jó ízlést vagy közerkölcsöt sértő képeket, szövegeket tartalmazó, gyűlöletkeltésre, kirekesztésre, megfélemlítésre alkalmas hozzászólások, valamint az ilyen témájú weboldalakra mutató csatolások (linkek) szintén tiltottak.

1.4. Bárki valós, személyes adatának (név, lakhely, munkahely, beosztás stb. (IRL adatok) engedély nélküli közzététele tiltott - és így törlésre kerül -, amennyiben az érintett azokat (a geocaching.hu és a turistautak.hu bármelyik oldalán) nem saját maga hozta nyilvánosságra.

1.5. Politikai és pornográf tartalmú oldalakra mutató hivatkozásokat a fórummoderátorok mérlegelés nélkül törölnek, a teljes hozzászólással együtt. A hivatkozott oldal tartalmának megítélése a fórummoderátorok hatásköre.

Készült az MTE Tartalomszolgáltatási Kódexe alapján.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu