geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ
MGKE tájékoztató, 2010.07.15.

Tisztelt játékostársaink!

Egyesületünk szándékai szerint a jövőben rendszeresen (kb. 2 havonta) adunk tájékoztatást összefoglaló jelleggel a házunk táján történt fontosabb eseményekről. Íme az első fecske, fogadjátok szeretettel:)

Fórummoderátori felhívás

A június 16-án meghirdetett felhívásunkra három érvényes jelentkezés érkezett. A jelentkezőknek pályamunkákat adtunk, melyet ketten küldtek vissza. A jelentkezéseket, és különösen a visszaküldött pályamunkákat köszönjük. A jelentkezők alacsony száma, és a visszaküldött pályamunkákban tapasztalt hiányosságok miatt a pályázatot eredménytelennek nyilvánítottuk. A fórumszolgáltatás törvényeknek és belső szabályainknak megfelelő működése érdekében szükséges döntések és lépések meghozataláig a fórumok moderálását továbbra is egyesületünk rendes tagjai végzik. Egyúttal sajnálattal állapítjuk meg, hogy a pályázatra jelentkezők alacsony száma nem igazolta vissza a hozzánk eljutott információkat, miszerint sokan szeretnének az egyesület munkájából tevőlegesen részt vállalni.

Egyesületi ülések

A Dobogókőn megtartott rendes közgyűlés módosította az egyesület alapszabályát. A módosított alapszabályt a bíróság befogadta. A közgyűlésen megválasztott új elnökség a nyári szabadságolások után, előreláthatóan szeptemberben tartja meg első ülését, ahol várhatóan napirenden lesz a közgyűlés határozata szerinti tagfelvétel.

Láda engedélyeztetések

Megtörtént az Aggteleki Nemzeti Park működési területére eső, lejárt engedélyű ládák hosszabbítási kérelmének benyújtása. A lejárt engedélyű ládák mellett pozitív válasz esetén egy új geoláda megjelenése is várható a területen. Az engedélyek elbírálására a természetvédelmi törvény szerint a zöldhatóságnak 90 nap áll rendelkezésére. Ha nem írnak elő hiánypótlást, illetve kihasználják a 90 napot, október végefelé várható az engedélyek megérkezése.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Budai tájegységétől megérkezett a hozzájuk tartozó védett területén meglévő ládákról a természetvédelmi kezelői vélemény. Az 53 ládából (összesen 70 pont) 40 láda elhelyezése ellen nincs kifogás, 6 ládát a jelzett turistaúthoz közelebbre kell áthelyezni, 7-et pedig meg kell szüntetni. A következő napokban minden áthelyezendő, illetve megszüntetésre kerülő láda elrejtőjét megkeressük, illetve elvégezzük az adatbázisban a beállítások módosítását. A kezelői vélemény birtokában a közeljövőben összeállítjuk a zöldhatósági engedély kérelmet.

A Pilisi Parkerdő Zrt kezelésében lévő területeken elhelyezett ládákkal (kb. 180 pont) kapcsolatosan az érintett rejtőket folyamatosan értesítjük. A már meglévő ládák elhelyezésére az együttműködési megállapodásunk szerint augusztusban küldjük meg a Parkerdőnek az adatokat.

Geocaching vándorkupa

A vándorkupa egyre növekvő népszerűségnek örvend, elkészült a GC vándorkupa eredményeinek feldolgozását végző program és elvégeztük annak tesztelését is.

Rendezvények

A Dobogókői versenyünkön 56 egyéni, és 20 családi kategóriában induló vett részt. A rendezvény napján kezdődött heves esőzések következtében elrendelt erdőlátogatási tilalom miatt a versenypontokat csak most júliusban sikerült begyüjteni.

Következő versenyünk Domoszlón kerül megrendezésre július 24-én, a Domoszlói Örökség Kulturális Egyesület nagyfokú támogatásával. A versenyoldalt megnyitottuk, várjuk a további jelentkezéseket. A geoaching verseny mellett az érdeklődőket gazdag és színes programkínálat várja, már csak ezért is érdemes megfontolni a részvételt.

Őszi versenyünk helyszíne a Soproni hegység lesz, október 2-án kerül sor a XX-ik geocaching versenyre és fesztiválra. Mivel a verseny tervezett pályája természetvédelmi területre esik várhatóan csak az utak használatára kapunk engedélyt.

Felvettük a kapcsolatot az Északerdő Erdészeti Zrt Központi Igazgatóságával miután láda engedélyek megadásának kapcsán a geoládák környékén tapasztalt megnövekedett szemétmennyiségről panaszkodtak. Felajánlottuk , hogy felmérjük az általuk megjelölt területeken található szemét mennyiségét, és ezek közül egy helyszínen szervezett szemétszedést rendezünk. A területek felmérése folyamatban van.

NCA pályázat

A Nemzeti Civil Alaphoz benyújtott működési célú pályázaton 500e ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk. A szerződéskötés megtörtént, várhatóan júliusban a szerződés aláírásra kerül. Az egyesület elnökségének elhatározása szerint az elnyert összeg felhasználása a következőképpen alakul: tagkártyák előállításának költségei 82.5e Ft, könyvelési költségek 117.5e Ft, titkári feladatok ellátása 300e Ft. A titkári feladatokat MikiCache látja el. Az elnyert támogatást 2011 május 31-ig kell felhasználnunk.

Honlap fejlesztése

A honlap fejlesztésének megindítására azt követően kerül sor, hogy a közgyűlés határozata szerint az eddigi fejlesztő átadja az egyesület elnökének a hozzáféréshez szükséges adatokat.

Köszönjük figyelmeteket, kellemes nyaralást és kincsvadászatot kívánunk!

Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület (MGKE)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu